Holle Bolle Gijs krijgt 'familielid' in Berlijn

VeiligGlijden had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Holle Bolle Gijs, de pratende afvalbak uit pretpark de Efteling, krijgt een 'familielid' in Duitsland. Waar de properheid hier met een "Papier hier" en "Dank U" wordt aangemoedigd en beloond, zullen zijn Duitse 'neefjes' vanzelfsprekend "Danke schŲn" en "Gut gemacht" uitroepen.

Nog ťťn belangrijk verschil: de vuilnisbakken lijken niet eens op "Gijs". Met een knaloranje kleur zien de bakken eruit als elke andere afvalbak, alleen dragen ze bovenop zonnecellen, die ze moeten voorzien van de energie om de Duitsers beleefd te bedanken voor hun bijdrage.

De afvalbakken zullen worden geplaatst in de hoofdstad Berlijn. De gemeente hoopt zijn inwoners en bezoekers hiermee beter te bewegen tot het opruimen van het afval dat nu als zwerfvuil op de straten eindigt.

's Nachts blijven de vuilnisbakken overigens zwijgen. Wie er dan toch gebruik van maakt wordt dan 'bedankt' met een knipperende lamp. Een woordvoerder van de gemeente verklaarde: "We dachten dat het de mensen van streek zou maken als ze plotseling aangesproken zouden worden in het donker".