AH-medewerkers vast na slaan dief

_Administr8or_, jofmob, Phillip (Dwarsligger), VTec555 , Athrim, Eddow, nickname18 en Hiawatha hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Albert Heijn medewerker die dinsdagavond werd aangehouden op verdenking van zware mishandeling van een winkeldief is gisteravond vrijgelaten, een andere medewerker, een beveiligingsmedewerker die voor hetzelfde vergrijp is aangehouden, zit nog wel vast.

De twee schoppende en slaande AH-medewerkers en hun doelwit, een 33-jarige winkeldief, werden dinsdagavond op het Krugerplein in Amsterdam Oost, op straat gearresteerd. De dief zag er volgens de politie 'behoorlijk gehavend' uit: beide ogen waren dichtgeslagen, overal had hij kneuzingen en bloeduitstortingen. Hij moest door een arts worden behandeld.

De AH-medewerkers gingen op straat twee winkeldieven achterna die kort tevoren een aantal artikelen hadden gestolen. Eén van de dieven zou met een zakmes hebben gedreigd. Daarop ontstond de vechtpartij. De andere winkeldief wist tijdens de vechtpartij te ontkomen. In de bewuste AH-vestiging zijn de afgelopen jaren vaker incidenten geweest tussen bewaking en lastige klanten. De politie moest een paar keer ingrijpen.