Onzeker

Debby-Jo

Laatst las ik dat de Nederlandse vrouw het pashokje niet meer uit durft. Dit geldt in elk geval voor de vrouwen die er nog wel ín durven. Ik heb sowieso een galhekel aan paskamers en dat heeft meer met de paskamer te maken dan met mezelf. Het blijft onprettig om je tussen 5 spiegels onder een TL lamp te moeten uitkleden. Uitkleden doe je namelijk bij voorkeur niet in de buurt van een spiegel. Voorover staand is niemand op zijn mooist, laat staan een veertigplusser die ook nog eens twee kinderen heeft gedragen.

Dat de Nederlandse vrouw het pashokje niet meer uit durft heeft natuurlijk alles te maken met onzekerheid over het figuur. Vreemd eigenlijk dat er zoveel vrouwen ontevreden zijn over hun uiterlijk terwijl het merendeel van deze dames een gangbaar formaat heeft.
Hoe zou dat nou toch komen?
Je zou denken dat wij Hollandse vrouwen een beetje trots zijn op onze struise vormen waaraan je kunt zien dat onze oma’s sterke boerinnen waren die niet anders deden dan kinderen werpen en heel hard werken. Brede heupen en pronte borsten, dat is eigenlijk een beetje de mal voor een Hollandse uit de kluiten gewassen vrouw. Jammer dat we er niet wat trotser op zijn.
Hoe zou dat nou toch komen?

Een volgend artikel dat ik lees vertelt ons dat enorme siliconenborsten uit de mode zijn. Halleluja!! Eindelijk gerechtigheid voor het kleine B’tje, aldus mijn verheugde reactie en ik gooi het bovenste knoopje van mijn bloes alvast los. Maar helaas, een natuurlijke borstvergroting is nu in. Ik verbaas mij over de tegenstrijdigheid als je de woorden 'natuurlijk' en 'borstvergroting' met elkaar in verband brengt. Bij de natuurlijke borstvergroting wordt vet  weggezogen uit buik, billen of benen en in de borsten gespoten waar het hopelijk dankzij de stamcellen de borsten aanzet tot groeien. Mijn oog valt op de reclames naast het artikel: hoe je een rimpelvrij decolleté krijgt en een borstvergroting (met siliconen) voor maar € 1750,- .
Onzeker doe ik het knoopje van mijn bloes weer dicht.

Ik lees verder en stuit op een ander heikel punt voor oer-Hollandse vrouwen, vooral in pashokjes waar je onder die bouwlampen eerder lichtblauw lijkt dan tropisch bruin. Naast alle Nederlandse meiden die vanwege hun komaf al zijn gezegend met een chocoladekleurige teint, worstelt half Nederland met bleke ledematen en kiezen we er zelfs vrijwillig voor om gehuld in een lachwekkend minuscuul bikinietje, ingevet als een paling een dag lang op een zanderig handdoekje te gaan liggen verbranden teneinde maar niet zo wit meer te zijn.
Een dik lichaam is al afstotelijk, laat staan als het dik én wit is. Maar daar is wat op gevonden. Lipotec heeft een nieuwe zelfbruiner die nog langer blijft zitten, wel twee weken! Onder het artikel staat nóg een nieuwe vondst, een badpak dat zonlicht voor 80% door laat. Dus dat wordt oppassen voor verbrande schaamlippen (zouden die ook gaan vervellen?). Als ik als klap op de vuurpijl dan ook nog eens lees dat 33% van de mannen een voorkeur heeft voor schaamhaar op zijn Braziliaans -oftewel kaal- zakt de moed me in de schoenen.

Ik wil niet om de twee weken naar een zelfbruiningskliniek voor een kleurtje. Ik wil niet om de vier weken met mijn benen wijd in een salon liggen teneinde mijn kruis een ‘Braziliaans’ voorkomen te geven.
Ik wil niet dat ze mijn buikvet in mijn borsten gaan pompen en al helemaal geen siliconen. Ik wil gewoon trots zijn op dat lichaam dat mij is toebedeeld. Wit, met kleine borsten en brede heupen. Teveel vet hier en daar maar alles doet het.
Terwijl ik -inmiddels wat somberder gesteld- op dezelfde site vervolgens artikelen tegenkom met als titel ‘Eva Longoria in bikini’, ’Micky Hoogendijk gevraagd voor de Playboy’, 'Hollywoods afslanksensatie (10 kg eraf zonder moeite!)', 'Lindsey Lohan huurt vrouwelijke sexy DJ in (klik hier voor foto’s van de DJ)' en ‘Gisele Bundchen halfnaakt op het strand' realiseer ik mij dat geen enkele vrouw die ik ken, ongeacht haar postuur, tevreden is met zichzelf.

Hoe zou dat nou toch komen?