Het nieuwe vreemdgaan

Ik kom nog uit een tijd dat mensen op een feestje vaak niet bij de eigen partner bleven zitten maar lekker gingen zitten tongen met vreemden en dan werd er ook wel eens een rustig kamertje of hoekje opgezocht waar je elkaar beter kon leren kennen en dat dan voornamelijk lichamelijk.

Het gebeurde allemaal ook vrij spontaan. Niemand ging naar een feestje om vreemd te gaan of om van partner te ruilen, maar het gebeurde gewoon. Ik denk omdat de meeste van die feestgangers het ook deden.

Natuurlijk had je ook gewoon nette feestjes en verjaardagen waarop niets geks gebeurde, of het moest zijn dat de een of andere oom schuine moppen fluisterend in het oor van zijn buurman ging vertellen, maar dat was dan ook alles.

Toch waren er vooral in de jaren zestig en zeventig veel van die vrije seksfeestjes. Het was denk ik een tijdsbeeld.

Zo leerde ik op een van die feestjes een vrouw kennen van wie iedereen op dat feestje wist dat ze graag vreemd ging. Mij kende ze nog niet en mijn vrouw en ik werden dan ook door haar uitgenodigd voor een gezellig avondje. Het begon met koffie maar daarna kwam de wijn op tafel en de vrouw zei tegen haar man dat ze even de hapjes ging klaarmaken en vroeg mij om mee te gaan.

Ze hadden een open keuken, maar die was afgeschermd van de huiskamer. Het was een soort grote nis in het midden van de huiskamer. Als je in de kamer op de bank zat, zoals haar man en mijn vrouw, dan kon je niet zien wat er in de open keuken gebeurde.

En er gebeurde wel wat. We waren nog niet in die keuken of ze ging me tongen en pakte niet de koe bij de hoorns, maar de stier wel. Even later ging ze voor me door de knieën.

Het duurde blijkbaar wat lang, want haar man riep vanaf de bank of we al opschoten. ‘Ja schat’, riep de vrouw, ‘De worst is al bijna klaar.’ Ik kon haar alleen maar gelijk geven. Haar man was toen trouwens al bezig met peren plukken.

Tegenwoordig schijnt dat allemaal anders te gaan.

Men doet nu aan micro-cheating. Micro-cheating? Ja, micro-cheating.

Dat is vreemdgaan zonder overspel te plegen. Er is ook geen sprake van seks of lichamelijk contact. Het is eigenlijk een soort van droogneuken.

Je hebt bijvoorbeeld als man een lekkere blonde vrouwelijke collega met alles op de juiste plaats waar je de hele dag al op geilt en dan merk je dat ze ook op Facebook zit, dus stuur je een vriendschapsverzoek en ze accepteert dat.

Dan heet je haar welkom via messenger en gaat het gesprek aan. Tot zover is er nog niets aan de hand. Je kunt gewoon in de huiskamer met die collega chatten waar je vrouw bij is. Je hoeft dus niet per se naar de open keuken te gaan. Maar als de gesprekken wat heter worden en de worst moet worden klaargemaakt dan moet je wel even naar een andere ruimte natuurlijk. Het staat namelijk wel gek als de worst wordt klaargemaakt waar je vrouw bij is en zonder dat ze mag helpen bij het klaarmaken.

Dat is dus micro-cheating, En het komt steeds vaker voor. Logisch, want de mensen doen tegenwoordig alles met hun mobieltjes. Er zijn ook al vrouwen die leuke dingen met de trilfunctie kunnen doen.

Iedereen wordt steeds individualistischer en dus is er blijkbaar nu een tijd aangebroken dat je ook anderen niet meer fysiek nodig hebt voor de seks. Gewoon een lekker geil gesprek via messenger of whatsapp en klaar is Kees. Of Piet, of Wouter Jan, of Gerda, of Monique. Lekker met jezelf bezig zijn tijdens een gesprek met de ander. Je vrouw of man weet het niet en dat is ook spannend. Bovendien word je niet zo snel gesnapt als vroeger. Tenzij je natuurlijk op snapchat zit.

Mij lijkt het niets. Maar ik ben natuurlijk ook al een ouwe lul. Als ik een olifant wil zien dan ga ik naar een dierentuin. Of naar Thailand. Dat laatste heeft dan ook weer andere voordelen. Een verhaaltje over een olifant zou natuurlijk mijn fantasie prikkelen, maar ik word liever in de realiteit geprikkeld. Zeker als het om seks gaat.

Het kan natuurlijk ook een probleem worden als je tot diep in de nacht op je zolderkamertje zonder je vrouw zit te geilappen. Dat gaat opvallen. En er zijn echt vrouwen die het zelfs niet pikken dat je bij een ander virtueel seks zoekt.

Mijn vrouw hoeft daar niet bang voor te zijn. Ik geef niet om papieren seks. Ik ben zintuiglijk ingesteld en moet de dingen voelen als ik er van wil genieten. Ik ga dus gewoon vreemd. Hoewel mijn vrouw daar tegenwoordig ook niet zo bang meer voor hoeft te zijn. Als ik nu op mijn 74e nog vreemd zou willen gaan dan valt het zeker op via onze gezamenlijke bankrekening.