Het RAFF tegen Thierry Baudet

Ik voel me genoodzaakt wat te schrijven over de voordeur van Thierry Baudet. Er zijn namelijk een aantal sneue figuren die de voordeur van Thierry hebben besmeurd. Nu ben ik niet een fan van Baudet, maar ik heb geen zin om straks de politie aan mijn deur te hebben omdat ik verdacht word van het besmeuren van zijn deur. Ik gebruik namelijk als nickname de naam Bakoenin.

Bakoenin was de grondlegger van het anarchisme en die sneue figuren noemen zich ‘Radicaal Anarchistisch Feministisch Front'. Zonder dat Feministisch zou de afkorting RAF zijn geweest en dat was ook zo’n groep sneue figuren, maar die deden nog wel wat anders dan deuren besmeuren. Ik heb ook het idee dat die RAFF-lui helemaal geen idee hebben wat anarchisme eigenlijk is.

Michail Bakoenin leefde van 1814 tot 1874 en het was een Rus die op latere leeftijd anarchist werd. Hij was de grondlegger van het zogenaamde collectief-anarchisme. Dat is een vorm van anarchisme dat zowel de Staat als het kapitalisme afwijst. Bakoenin was ook een tegenstander van Karl Marx dus in die hoek kun je hem niet plaatsen. Anarchisme betekent trouwens: zonder heerser. De macht aan het volk zou je kunnen zeggen.

Een echte anarchist is tegen alle machthebbers. Hij of zij erkent geen gezag en is dus ook tegen alle politici en niet tegen eentje. Als het echte anarchisten zijn bij het RAFF, dan zouden ze dus alle deuren van de leden van de Tweede Kamer en die van de regering moeten besmeuren en niet alleen die van Thierry Baudet.

Anarchistisch zijn ze dus zeker niet. Volgens mij zijn het gewoon boze ex-vriendinnen. Vandaar de toevoeging feministisch misschien. Dat verklaart ook meteen waarom ze nu ineens opduiken om die deur met viezigheid te bekladden. Ik had in ieder geval nog nooit van die snuiters gehoord.

Het kan ook zijn dat het woord ‘feministisch’ een dwaalspoor is om de politie te laten denken dat het vrouwen zijn. Of ze wilden niet geassocieerd worden met de echte RAF. Waarschijnlijk worden ze wel snel gepakt. Misschien zelfs al wel voordat deze column uitkomt.

Dat laatste hoop ik maar omdat mensen anders op het idee zouden kunnen komen dat ik er iets mee te maken heb omdat ik me Bakoenin noem. Nou, laat ik dan even zeggen dat ik zeker geen anarchist ben want ik erken bijvoorbeeld het gezag van mijn vrouw. Ik doe meestal wat ze wil dat ik doe. Behalve als ik het zelf niet leuk vind.

Dat ik mezelf Bakoenin noem, komt ook zeker niet vanwege mijn anarchistische ideeën. Die naam heb ik in de jaren tachtig gekozen als nickname. We hadden bij ons op de zaak een Tour de Francepoule en iedereen die daar aan meedeed moest een nickname hebben. Ik dacht toen dat het wel leuk zou zijn om de grondlegger van het collectief-anarchisme mee te laten doen aan een stom spelletje. Die nickname gebruik is al vanaf die tijd.

Waarom zijn deze zogenaamde anarchisten eigenlijk zo tegen Baudet? Thierry is tegen Europa en de huidige vorm van globalisering en dat zouden die anarchisten ook moeten zijn. Dus wat dat betreft snap ik het niet zo goed dat ze per se zijn voordeur willen besmeuren.

Het moet dus iets anders zijn dat dit clubje heeft aangezet tot zo’n smerige actie. En ik denk dat het uitspraken van Thierry over vrouwen betreft. Thierry heeft in een interview gezegd dat hij vindt dat vrouwen over het algemeen minder excelleren in veel beroepen en meer interesse hebben in meer familieachtige dingetjes. Tja, dan maak je vrouwen boos.

Het zijn dus waarschijnlijk alleen boze vrouwen. Laat dan dat anarchistisch eraf alsjeblieft. Zeg dan gewoon dat je het Radicaal Feministisch Front bent en dat je eigenlijk alleen boos bent op Baudet vanwege zijn antivrouwen uitspraken.

En dan nog. Wat bereik je met het besmeuren van een deur? De eerste keer was het roze verf. Persoonlijk heb ik liever een groene voordeur, maar ach, roze is ook een leuk kleurtje. Maar wat bereik je ermee? Oké, je laat zien dat vrouwen nog wel andere interesses hebben dan alleen familiedingetjes, maar dat is ook echt alles. Of het moet zijn dat mensen op het idee komen om ze in te huren als schilder. In dat geval zou je het een commerciële actie kunnen noemen.

Ik zou eerder het openlijke debat met Thierry aangaan wat betreft zijn uitspraken over vrouwen. Sluit je aan bij een politieke partij of geeft hem er van langs als hij ergens spreekt, maar daar zijn deze mensen vermoedelijk niet toe in staat, dus doe je het zo maar. Dat is hetzelfde als wanneer een kind stiekem het speelgoed van een ander kind kapot maakt omdat het door dat kind is beledigd, maar het niet aandurft om dat kind erop aan te spreken. Het zijn dus eigenlijk sneue kinderen.

Op deze manier bevestigen deze vrouwen eigenlijk alleen maar dat ze maatschappelijk minderwaardig zijn aan Baudet. Het heeft namelijk geen enkel maatschappelijk nut om zo’n deur te bekladden en je krijgt op die manier ook geen sympathie voor je eigen ideeën. Hooguit wat mensen die zeggen dat Baudet het uitlokt met zijn uitspraken, maar dat zijn er waarschijnlijk niet veel.

Ik heb ook helemaal niets met Baudet, maar hij vertegenwoordigt een groep mensen en dat moet je respecteren. Net zoals je Wilders moet respecteren. Dat is namelijk de bedoeling in een democratie. Je mag het onderling oneens zijn, als je elkaar maar respecteert. En dat doe je niet door stiekem deuren te bekladden. Dat doe je in een open debat.