Terror

Hoe komt het toch dat politieke partijen geen ‘echte’ actie willen tegen terrorisme? In Frankrijk doen elf partijen mee aan de verkiezingen op 23 april 2017. Twee partijen hebben het actief gehad over terrorisme en islamisering in de debatten. Le Pen is wel de actiefste, zoals Wilders dat in ons land is.
Nu is Nederland nog geen land dat geteisterd wordt door terrorisme, maar dat zijn België en Frankrijk wel. En geloof mij: voor Nederland is het een kwestie van tijd. Je ziet de groepen Islamieten al verharden, of dit nu Turken zijn met een Nederlands paspoort of jonge Marokkanen die totaal schijt hebben aan Nederlands gezag. Dat integratie mislukt is, is een groot understatement. Het is een gotspe te denken dat Islamieten democratie zullen omarmen.

In Parijs is nu weer een politieman gedood op de Champs-Élysées en twee andere politiemensen zijn zwaargewond. En weer een terrorist met een Kalashnikov. Moeten we nu echt accepteren dat dit zo blijft? IS houdt geen rekening met verkiezingen, ze handelen in moord en doodslag. Dat ze met deze moord zo vlak voor de verkiezingen in Frankrijk de rechtspopulisten in de kaart spelen zal ze een zorg zijn. Ze willen maximale angst en onzekerheid, onzekerheid of je de straat nog wel opkan om je boodschappen te doen of je kinderen naar school kunt brengen. Nu zal er altijd een idioot met een Kalashnikov een auto uit kunnen stappen en gaan schieten. Dat hou je niet tegen. Maar Frankrijk en België hebben een gemeenschappelijk deler: ze hebben de islamitische 'gevaarlijke groepen' hun gang laten gaan. Chauvinistisch als ze zijn: "Het zijn geen Fransen en dat zullen ze ook niet worden". Ze worden massaal weggestopt in kansloze buitenwijken van grote steden.

Ik was een keer verdwaald in het binnenland van Frankrijk tijdens het joggen in mijn vakantie. Draagbare telefoons waren er nog niet. Ik probeerde mensen in het Engels aan te spreken, maar wat ik ook probeerde en hoeveel mensen ik ook aansprak, ze spraken alleen Frans. Uiteindelijk bereikte ik na vele uren zonder water alsnog mijn camping, maar dit was voor mij de laatste keer Frankrijk. Ze waren ook gewoon niet vriendelijk.

Moeten we niet een hardere koers varen? Sluiten die grenzen en wat er zit nu echt laten integreren? Zo niet, dan gewoon uitzetting. Weg met die dubbele paspoorten, je kiest gewoon.
Moskeeën sluiten of de Koran verbieden is dikke onzin want als er een boek verboden moet worden dan is het wel de Bijbel. Uit naam van deze bijbel zijn namelijk veel mensen vermoord en lopen er veel meer godsdienstwaanzinnigen rond. Dit moeten een Wilders en Le Pen uit hun vocabulaire halen. Ze moeten leren geen onzin te spreken. En onzin zijn die onhaalbare zaken. Die kansloze en ergernis opwekkende uitspraken zoals 'meer of minder Marokkanen’.
Gelukkig zie je ook partijen opkomen die het wat intellectueler aanpakken zoals FvD.