Turkije gijzelt Europa

Turkije zet Europa in een politieke en financiële nek klem. De Turken willen alle vluchtelingen terugnemen en vanuit Turkije de ‘echte vluchtelingen’ verdelen over Europa. Ze willen er wel 6 miljard voor hebben, geen visum meer voor Turken in Europa en een versneld lidmaatschap van de Europese unie. Ondertussen heeft de Turkse regering een televisiestation met geweld overgenomen omdat het wat al te kritisch was op de regering Erdogan. Met dat –ondemocratisch-- Turkije moet de Europese Unie gaan onderhandelen om het ‘versnelde Europese lidmaatschap’ .

De Balkan sluit de grenzen omdat de rest van de Europese leiders te langzaam en vooral laf reageren op de enorme toestroom van met name economische vluchtelingen. Wat de Balkan doet is niet goed te praten in het licht van de ‘gemeenschap’ die Europa voor moet stellen. Maar wat Turkije doet zie je in geen ander Europees land. De vrijheid van pers en mening wordt aan banden gelegd. Vrouwen zijn er vogelvrij en alleen ten diensten, of het plezier, van de man. Ze moeten de man ten alle tijden behagen met of een maaltijd dan wel seks en in de tussentijd boenen ze het huis. God aanbidden mag, maar hun enige altaar is het aanrecht. Hier mogen ze hun kaarsjes branden en hun schietgebedjes prevelen. In stilte, voor in stilte omdat het geluid in huis alleen aan de stembanden van de man toebedeeld zijn.

Turkije is een bananen republiek met een dictator. Zo simpel kun je het, het beste samenvatten gezien de feiten. Maar wat dan he? Wie krijgt er straks de schuld van de duizenden doden in het prikkeldraad aan de Balkan of vlak voor een gesloten grens gestorven zijn van ellende? Wie kan wie de schuld in de schoenen schuiven? Immers, Turkije biedt nu een oplossing voor ons probleem dat zij gecreëerd hebben! Hadden ze al bij de Europese Unie willen horen, waarom hebben ze dan niet alle vluchtelingen gelijk geregistreerd? Ze weten hoe het hoort! Alleen dat al duidt op een vooropgezet plan Europa te laten bloeden om er politieke en financieel gewin uit te halen. Immers, zoals de Balkan het allang weet, zullen de miljarden gaan vloeien. Lid worden van de Europese Unie geeft rijkdom voor dit soort landen met een minimale inspanning. Turkije bewijst met deze stunt maar weer eens dat ze er absoluut nog niet klaar voor zijn. Maar de slappe knieën van Duitsland en Frankrijk zullen anders beslissen. Nederland denkt een rol te spelen maar heeft dat eigenlijk nooit gedaan.