UberPOP

De papieren krant en ook de muziek- en filmindustrie probeerden het al eens. Tevergeefs. Opboksen tegen de mogelijkheden die internet biedt. In plaats van daarvan te leren, stappen boze taxichauffeurs nu naar de rechter. Ze eisen dat UberPOP met onmiddellijke ingang wordt verboden.

Zodat ze zelf hun veel te dure diensten van bedenkelijk niveau niet hoeven te verbeteren. Korte ritten weigeren, honden weigeren, mensen lastigvallen en meppen, expres omrijden om een langere rit te maken. Mensen zijn het beu. Het grootste slachtoffer van de taxi-oorlog is de consument.

En die heeft iets beters ontdekt. UberPOP. Dat is een handige app waarmee particulieren ritten kunnen aanbieden om zo de kosten te delen. Ook kunnen deelnemers elkaar beoordelen, zodat je een goede reputatie kunt opbouwen.

Goedkoop, klantvriendelijk en snel. Een serieuze concurrent dus, die de taxibranche op alle fronten rechts inhaalt. Dan stap je natuurlijk naar de rechter, want dat moet verboden worden. Als dat niet snel genoeg gaat, dan blokkeer je alle toegangswegen naar Parijs. Uiteraard steek je niet de hand in eigen boezem. Vooral niet kijken hoe je de dienst die je levert zo kan verbeteren, dat UberPOP overbodig wordt.

Niemand koopt nog muziek op cd's. Geen rechterlijk verbod op Napster heeft die ontwikkeling kunnen tegenhouden. Binnenkort neemt ook niemand meer de taxi. Als UberPOP verboden wordt, dan komt er wel een goed alternatief. Juist daar zou de taxibranche haar energie eens in moeten steken.