Red het plastic!

Moeder natuur is overal om ons heen. Soms ogenstrelend mooi, soms een enorme bitch. Maar na elke tsunami komt zonneschijn.

Moeder natuur voorziet al haar wezens van voedsel, wat ook uit de natuur komt. Leeuw eet zebra, kat eet muis, koe eet gras, dolfijnen eten vis en mensen eten leeuwen, zebra's, katten, muizen, koeien, gras, dolfijnen en vis. En nog veel meer. Alles wat leeft kan alles wat hij nodig heeft uit de natuur halen, de één pakt wat meer dan de ander. Dat maakt niet uit. De natuur is daar voor gemaakt; vrijwel alles wordt meteen weer aangevuld. Het is geven en nemen.


Wij mensen zijn gezegend met een stel duimen en een goed stel hersens. De meeste van ons dan. Wij spelen zelf voor God en fokken, klonen en planten erop los. Ook maken wij dingen die je in de natuur niet kunt vinden, bijvoorbeeld een deeltjesversneller of plastic. Ik ben van mening dat iets wat de mens heeft gemaakt, ook bij mensen moet blijven. Ik zou het bijvoorbeeld niets vinden als de apen opeens met onze deeltjesversneller gingen spelen.
Dat geldt ook voor het plastic. Het is door mensenhanden gemaakt en daar zou het ook moeten blijven. Helaas heb ik vernomen dat dieren zich tegenwoordig ook tegoed doen aan plastic. Mijn stelling: "plastic hoort in mensenhanden te blijven" wordt nogmaals onderstreept wanneer je ziet hoe een enorme rotzooi die beesten er van maken. Niet normaal. Ze kunnen er duidelijk niet mee omgaan. Wat een troep.

Tevens doen die domme beesten zich tegoed aan het plastic. Waar wij plastic netjes gebruiken voor het maken van bijvoorbeeld speelgoed, vreten die achterlijke dieren het zomaar op! Al onze moeite voor niks. Wij eten toch ook niet het nestje op van een vogel die er behoorlijk wat werk in heeft gestoken het nestje te maken? Wij slurpen toch ook geen spinnenweb op? Die dieren kennen blijkbaar geen schaamte en vreten de producten waar wij moeite voor hebben gedaan ze te maken zonder pardon op.
Kijk dit beest bijvoorbeeld, zo gulzig dat hij letterlijk uit elkaar is geklapt van het plastic vreten.En die beesten blijven maar verzamelen he. Als hamsters verzamelen ze meer en meer plastic in de zee waardoor er zelfs hele eilanden gemaakt van plastic ronddrijven. En wat doen die beesten ermee? Niets. Ze zijn namelijk te dom om er iets mee te doen. Wij mensen zijn tenminste slim genoeg om te weten wat we er mee moeten doen; wij zouden het met z'n allen recyclen en weer andere dingen mee kunnen maken. Maar die beesten niet hoor. Egoistisch als ze zijn stoppen ze heel de zee vol met plastic om er vervolgens niets mee te doen. Volgens mij doen ze het om ons te pesten.
Deze schildpad bijvoorbeeld zwom rond met een plastic tasje om zijn poot. Een leeg tasje. Hij kon er niets mee maar weigerde het tasje af te geven. Het zat zo strak om zijn poot gewikkeld dat hij het er niet eens meer af zou krijgen al zou hij het willen. De egoist.Daarom bij deze een oproep: red het plastic uit de grijpgrage klauwen van die rotbeesten! Het is ons plastic, wij hebben het gemaakt en hebben er het alleenrecht op. Wij weten tenminste wat we er mee moeten doen. Wij kunnen het gebruiken voor van alles en nog wat in plaats van nutteloos in de zee rond te laten drijven. Dus recycle je plastic, eet het desnoods zelf op,  maak er voor mijn part belachelijk dure kunst van maar gooi het niet meer in de natuur! Het is namelijk wel duidelijk dat de natuur er alleen belachelijke dingen mee doet.

Heb ik je nog niet overtuigd, laat ik je achter met het beeld van het meest belachelijke plastic gebruik tot nu toe: een schildpad probeerde er een modieuse riem van te maken. Het staat niet eens!