Hef Zuid-Limburg op

Limburg; ik heb het altijd al het Oostenrijk van Nederland gevonden.
Ten eerste, omdat het omringd door foute landen zelf daarvan de overtreffende trap probeert te zijn. Ten tweede -en dat telt toch ook wel een beetje mee- omdat het tot 1815 gedeeltelijk aan Oostenrijk toebehoorde.
Limburg; het heeft nooit bij Nederland willen horen. En wij wilden het niet eens hebben. Maar het is ons begin negentiende eeuw door de Europese grootmachten opgedrongen, in de maag gesplitst als bufferzone tussen het post-Napoleontische Frankrijk en het militaristische Pruisen.

Limburg; wat stelt dat nou helemaal voor? Een strook niemandsland met een breedte van hooguit éénenveertig erecties. Niemandsland had het ook moeten heten, want er wonen alleen maar nobody’s.
Limburg; het heeft geen historisch verankerde eigen identiteit. Waardoor het de inwoners bijna niet is kwalijk te nemen dat ze geen enkel historisch besef hebben. Maar dat kan ook komen door de hoogontwikkelde incestcultuur, waardoor menigeen daar tien tenen aan elke voet en meer vingers dan hersencellen heeft.

Limburg; welbeschouwd hadden ze destijds de mijnen gewoon onaangekondigd en op een willekeurige werkdag moeten sluiten. En niet beleefd moeten wachten totdat iedereen eruit was. Nu zitten we opgescheept met een volk dat het daglicht niet kan verdragen.
Vroeger ging je namelijk als veertienjarige Limburgse koorknaap met je bebloede kontje van het katholieke misbruik de mijnen in om, na jaren van noeste arbeid, ergens op vierhonderd meter diepte stilletjes op je veertigste aan je stoflongen te bezwijken.
Dat was harmonie en iedereen was tevreden.
Maar ooit bevoordeeld met de kans om uit het onderaardse omhoog te kruipen, kijken ze nog steeds om zich heen met die verwonderde blik van diep-mongoloïden die een ‘beessie’ van de Albert Heijn hebben ontvangen. En schrikken ze van alles wat anders en veranderd is. Toegegeven; als je met elkaar één grote familie Fritzel vormt, kun je natuurlijk geen vreemde pottenkijkers gebruiken.
Want Limburgers nemen het niet zo nauw. Zijn ze uitgekeken op hun dochter, dan vegen ze hun lul wel af aan het zelfverwekte kleinkind. Er gaat daar niks boven eigen vlees en bloed. Op zich niet zo verwonderlijk. Immers; menig Limburger heeft als misdienaar met een zachte G leren praten, omdat hij in zijn jeugd bij elke ademtocht de eikel van de kapelaan tegen zijn huig voelde stoten.

Tja, Limburg. Met de mond nog licht naschuimend van het pubersmegma, prediken katholieke geestelijken vanaf de kansel dat het hersenloze klootjesvolk op de PVV moet stemmen. Zoals ze in 1936 van harte de NSB konden aanbevelen.
Het gekke was dat Wilders zich dit liet welgevallen, terwijl hij toch eerder de KRO wilde laten verbieden om een –de PVV minder welgezind- stemadvies aan haar leden te verstrekken.

Trouwens; als ik de katholieke kerk was, zou ik me maar gedeisd houden na alle ophef over kindermisbruik. Maar nee, doortrapt proberen ze daar de aandacht van af te leiden door met overgave te wijzen op het gevaar van de ‘islamisering’ als bedreiging voor de kerk. En propageren ze dus de partij van Wilders. Zoals het Vaticaan ooit Hitler-Duitsland steunde onder het motto: vergas maar zoveel mogelijk Joden, dan zit allicht degene ertussen die Jezus heeft vermoord.*

En zie, na de verkiezingen zie je Limburg op de politieke kaart van Nederland scherp afgetekend als racistische schurkenstaat. In steden als Heerlen, Maastricht en Kerkrade laten ze zien dat je ook fout ná de oorlog kunt zijn. Kerkrade; ik dacht trouwens tot voor kort dat dat een NCRV-televisiespelletje was: kerk raden. Maar nee, het blijkt een heuse nederzetting te zijn met de nietsvermoedende plaatselijke Turkse pizzabakker in de rol van allochtoon. Die nu na een razzia met zijn eigen spiesen aan de schutting wordt gespijkerd.
Want ja, kom je in Heerlen of Maastricht net iets te bruin getint van de zonnebank vandaan dan riskeer je minimaal om etnisch geregistreerd op transport naar het oosten te worden gezet.
Kortom; Limburg is er klaar voor. Met het ‘Alaaf’ hebben ze er zelfs hun eigen variant op de Hitler-groet.

Daarom, Limburg. We hebben het tweehonderd jaar met die gedegenereerden uitgehouden, maar de maat is vol. Eerst maar volgens hun eigen principes leeg deporteren en dan schoon opleveren aan Duitsland of België.

Maar voor we dat doen, wil ik eerst nog handenwrijvend meemaken dat Wilders -zelf immers van Oosterse afkomst- aan zijn Mozart-pruik door de straten van Venlo wordt gesleurd.

© Karel Kanits
* André Manuel