Geef Limburg kado aan de Duitsers!

"Dyslexie is een duur woord voor dom, ADHD een term voor kinderen die naaiend irritant zijn en een posttraumatische stressstoornis is voor mensen met aanstelleritus," zo hoorde ik een jongen betogen in de trein naar Maastricht.Het verdere gebrabbel van de jongeman, dat meer op Duits dan op Nederlands leek, kon ik niet verstaan. Eens te meer werd mijn vooroordeel over de Limburgse provincie bekrachtigd: 'hoe zuidelijker je in Nederland komt hoe dommer de mens.' Daarnaast zijn Limburgers een laf en hypocriet volkje en zie ik de provincie dan ook het liefst zo snel mogelijk met een grote strik kado gedaan worden aan onze Duitse vrienden. Vlaanderen kan dan overigens mooi worden toegevoegd aan de provincie Brabant. Je wordt toch schijtziek van die Duitse zachte g? Alleen wanneer je Nederland binnenrijdt via Maastricht bekruipt mij al een vreemd gevoel. Geen bord met 'Welkom in Nederland,' maar een bord met het ontlasting opwekkende 'De Limburgers heten u welkom.' Bovendien is de vlaai maar een slap aftreksel van de taart! Met hun platte droge bodem! Gatverdamme!

Zo'n heel gek idee is het niet om Limburg kado te doen aan Duitsland. Tot in de negentiende eeuw werd in grote delen van de heuvelprovincie Duits gesproken en met Duits geld betaald. Ik ken niemand die niet het gevoel heeft in het buitenland te verkeren als je eenmaal de Limburgse grens bent gepasseerd. In veel steden, zoals het misselijk makende Weert heeft in de Tweede Wereldoorlog tot het einde van de oorlog zich geen Duitse militair laten zien. Dat hoefde ook niet, de bevolking in Limburg heeft sowieso meer affiniteit met het eten van worst dan met drop, tompoucen of pindakaas. De Duitsers beschouwden Limburg net als de Limburgers dan ook als Duits en stationeerden er derhalve vele malen minder militairen dan in andere Nederlandse provincies.

Een ander belangrijk argument om Limburg terug te geven aan Duitsland is hun muziek. Limburgers zijn godverdomme trots op Andre Rieu, een 'mongool' met grootheidswaanzin die met zijn viool Limburgers, zwakzinnigen, geesteszieken en bejaarden in extase weet te brengen. Ik weet dat Andre Rieu niet geestelijk gehandicapt is, maar een Limburger heeft nu eenmaal wel ontzettend veel moeite met het uitspreken van het woord mongool. Welk volkje reist in groten getale naar Duitsland voor het bijwonen van allerhande Schlagerfestivals? Juist! De Limburgers. Als je op zulke muziek los kan gaan dan moeten er in je bovenkamer wel aanzienlijk minder hersencellen actief zijn dan bij de gemiddelde mens het geval is. Nog niet overtuigd van mijn stelling? Doe maar eens een onderzoek naar wat de Limburger onze samenleving kost. Je kunt er een bedorven vlaai op innemen dat dit van nature toch al subsidieslurpende hypocriete volkje de kosten van de immigratie vele malen zal overtreffen!