Go Geertje Go!

Op speciaal verzoek van de boven mij gestelden, een column vůůr Geert Wilders, om de balans wat te herstellen. Men mocht eens gaan denken dat de frontpage door een nest linkse radikanslinki's werd volgeschreven! Nee hoor, soezel gerust verder, er zitten ook Wilders-fans tussen. Nou ja fans. Dat hij stemmen probeert te verzamelen door in te spelen op angst voor moslims is niet zo fris, maar nu heeft hij toch een voorstel gedaan dat volgens mij veel te snel van tafel is geveegd. Omdat het van Wilders kwam, waarschijnlijk. Want wat nou als Alexander Pechtold had gezegd dat Nederland en Vlaanderen moesten fuseren, volgens mij was zo'n reŁnie dan al een feit geweest.

Maar nu willen de Belgen niet meer en neemt hier ter lande niemand het voorstel meer serieus. Terwijl, denk je eens in! De Vlamingen plaatsen zich eindelijk weer eens voor internationale voetbaltoernooien. Ajax-Heerenveen een topper? Ha! Ajax-Anderlecht, dat is pas een affiche! De Nederlanders kunnen voortaan trots zijn op Abdijbieren als Trappist en Duvel. We krijgen er twee nationale netten bij, en de Vlamingen drie. In Europa zijn we opeens bij de 'groten' gaan horen. De vorm van het nieuwe land is een stuk normaler dan van Nederland nu, met dat rare wormvormige aanhangsel Limburg. We krijgen Brussel erbij: hťt machtscentrum van Europa, en misschien op termijn ook van de wereld. We krijgen Antwerpen erbij, een van de gezelligste steden ter wereld waar je in het Nederlands je eten en drinken kunt bestellen. We krijgen de oudste universiteit van Europa erbij. De Vlamingen hoeven nooit meer de grens over voor een gezellige joint of een flinke stapel porno-dvd's. Ze krijgen er jaarlijks wat terroristische aanslagen bij, en wij zijn eens per decennium verzekerd van een kelder vol met misbruikte kinderlijkjes. Er is kortom sprake van een win win situatie.

Nog iets: Gerd Leers is zijn drugsrunnersprobleempje kwijt, die zal iets anders moeten vinden om over te gaan janken bij Pauw en Witteman. Misschien het rare accent van zijn provinciegenoten of zo?

Meteen maar even wat praktische zaken oplossen. Ik stel voor dat we de Vlamingen hun koningshuis gunnen; ook de hoofdstad zal Brussel moeten worden. Krijgen wij dan helemaal niets? Jawel, de nationale teams zullen in Oranje tenues met slechts enkele rode accenten gaan spelen. Ook zal het Rood Wit Blauw fier wapperen op de pleinen van Gent, Brugge en Oostende. 30 april is ook een gegevenheidje natuurlijk. De gevoeligste kwestie is de naam. Voluit wordt het Koninkrijk der Nederlanden, Vlaanderen en het Grotendeels Corrupte Boevennest; maar dat is ook zo'n mond vol. Former Yugoslavian Replublic Boznia Herzegowina heeft het in mijn langetermijngeheugen ook nooit echt helemaal gemaakt. Neder- en Vlaanderenland lijkt mij een mooi compromis, nog net uitspreekbaar. Het Volkslied kan Brabant worden, van Guus Meeuwis; daar kunnen we boven en onder de grote rivieren wel mee leven denk ik.

Dan moeten nog allerlei wetten op elkaar worden aangepast, maar eerlijk waar, die wetgeving is tegenwoordig zo finaal uit de klauwen gegierd, het is hoog tijd dat dat allemaal eens bij het grof vuil ging. Een wetboek van maximaal 200 pagina's, dat moet het streven zijn. De verkeerswet kan op een half A-viertje: rijd elkaar niet aan gort, en houd je aan de instructieborden boven de weg. Elke Rijskwacht kan zonder opgave van redenen je rijbewijs afpakken, dus gedraag je. O ja, rechts heeft voorrang, tenzij anders aangegeven, dan heeft links voorrang.

Kortom, ik zie alleen maar voordelen. Wilders heeft mijn steun! Een en ander kan het best zonder referendum worden afgetikt in een Brussels achterkamertje, liefst tussen twee verkiezingen door. Anders krijg je maar weer betogingen en gedoe. Ik zie nog twee voordelen aan Wilders' plan: Het Vlaams Belang zal worden gedegradeerd tot een lokaal achterhoedepartijtje, vergelijkbaar met het Nieuw Zeeuws Geluid; en hetzelfde geldt voor Trots op Nederland. De weg is dus vrij voor een weergaloze zegetocht van Wilders door de grazige weiden van het extreemrechtse electoraat. Go!