Schindler's Lift en onze lieve Rita

Van: Danny
Aan: Sunchaser
Subject: "Schindler's Lift en onze lieve Rita"

In reactie op Lees Mein Kampf , verbrand Chicklits

Hej Sunnieboy,

Ik ben in tranen, maar ben er nog niet uit of het tranen van vreugde of verdriet zijn. Aan de ene kant is ze toch mooi aan de kant gezet, maar aan de andere kant ligt de weg voor de koningin van de Nederlandse politiek - Rita Verdonk - nu wijdopen om samen met Geert Wilders bij de volgende verkiezingen compleet kont te schoppen en minimaal vijfentwintig zetels binnen te slepen. Ik ben dus in mijn eentje nogal verdeeld met mezelf. Moet ik boos worden op babyface-Rutte, of hem juist bedanken voor het nemen van deze uiterst dappere (en voor de VVD dodelijke) beslissing? Och, we zien wel. Eerst moet de regering nog vallen voor we echte leiders neer kunnen zetten natuurlijk en we moeten Rita op haar eerste leugen betrappen, namelijk het zich niet aan zullen sluiten bij de PVV. Aangezien Rita een vrouw is van haar woord en een vrouw is van pricipes zal de volgende regering wel een coalitie worden van PVV, PVR (Partij Van Rita) en een of ander klein kutpartijtje. Hoe dan ook is de politieke hoek die wél de integratieproblematiek aan wil en durft te pakken groter geworden op deze manier. Goed nieuws dus. Waar je precies de link tussen Mein Kampf en Wilders stemmers vandaan haalt vraag ik me wel af, Sunnie. Gezond verstand staat niet gelijk aan Nazi-regime. Eerder het omgekeerde, maar da's te moeilijke materie voor bomenknuffelaars die vinden dat criminele jongeren (allochtoon of niet) juist extra knuffels en kroeltjes verdienen in plaats van gewoon een flinke straf.

Overigens snap ik dondersgoed dat het helemaal hip is om links te zijn. Daar kun je mee pronken. Mensen die zichzelf volop op de borst kunnen slaan omdat ze Verdonk een kuthoer durven noemen, of Wilders durven vergelijken met Hitler zodat iedereen ziet hoe geweldig je wel niet moet zijn. Hoe humaan. Hoe intelligent (want rechts is voor domme racisten). Ach ja, ik ben niet zo van de modetrends vrees ik. Jij wel, en dat is helemaal prima voor je. Sla jezelf nog eens op de borst dat je ervoor kiest je achter de intelligente Nederlander te scharen. Och, ik ga me weer druk maken en dat moet ik niet doen.

Mein Kampf heb ik trouwens, nu je er toch over begint, een paar jaar geleden van begin tot eind gelezen. Las lekker weg en ik zag niet direct waarom het boek überhaupt verboden zou moeten zijn. Ik ben er geen nazi-propaganda in tegengekomen in ieder geval, al moet ik daarbij wel de kanttekening plaatsen dan mijn Duits niet verder komt dan "Raus!", "Aufmachen!" en "Keine Papiere Jude!!" (ooit eens geleerd tijdens het kijken van Schindler's List, een titel die me altijd is bijgebleven omdat we in de flat waar ik destijds woonde een Schindler's Lift hadden. Ik dacht dat Schindler's List een vervolg was op 'de Lift', met als verhaallijn dat die lift een dodenlijst had opgesteld ofzo. Wist ik veel). Inmiddels ben ik goed op de hoogte van de tweede wereldoorlog dus die fout zou ik niet snel nog eens maken. Daarvoor heb ik inmiddels iets teveel Allo' Allo' gekeken. Chicklit lees ik trouwens nooit, dat laat ik graag aan jou over. Zelf ben ik meer van de horrorverhalen. Vroeger waren dat Stephen King en Clive Barker, maar tegenwoordig zijn dat vooral de foto-albums van celebrity facelifts. Werkelijk geweldig hoe ze één voor één een sloot geld neerleggen om zich tot een compleet gedrocht om te laten bouwen. Soms zijn ze zelfs ronduit onherkenbaar.
Je kent die ene gezichtsuitdrukking die Jerney Kaagman nog overheeft (een kruising tussen een verdrietige Droopy, een goudvis op het droge, een vegetarische Donald Duck en een pruim die een week in de zon heeft gelegen)? Nou, dat dus, maar dan van hele ladingen havebeens.

Naja, ik lees toch zelden meer tegenwoordig. Hooguit een pc-blaadje zo nu en dan en ook die kunnen me doorgaans al niet eens meer boeien. Dat papier is zo hopeloos ouderwets. Ik ga toch ook geen grammofoonspeler op zitten winden om een 78 toeren plaat van drie kilo te kunnen draaien met belabberde kwaliteit?
Nee, de PC en het Internet; dat is waar ik mijn tijd op doorbreng. Ik gebruik zoekmachines om interessante stukjes te vinden. Nu blijkt dat GeenStijl de UvA geblokkeerd heeft omdat die hun site indexeren. Noemen ze schandalig. GeenStijl snapt blijkbaar niet dat ELKE zoekmachine dat doet. Google, Yahoo, Ilse en noem maar op; allemaal indexeren ze je site. Zou die Hoxha überhaupt iets snappen van internet en dat GeenStijl zonder zoekmachines een stuk minder hits zou hebben per dag?
Toch knap dat een site die er een sport van maakt inbreuk op ALLES van anderen te maken nu opeens keihard als een kleuter gaat lopen janken. Boo-fuckin'-hoo. En zoals het een goed Telegraaf-onderdeel betaamt hebben ze natuurlijk NIET eerst even contact opgenomen met de jongens van Zookma, want dan was gewoon duidelijk geworden dat er sprake was van een foutje in de software, waarvoor de jongens van Zookma hun verontschuldigingen inmiddels publiekelijk hebben aangeboden. Top gedaan GeenStijl.

Maar goed; GeenStijl even buiten beschouwing gelaten is internet nog wel een enorm geinig tijdverdrijf, hoewel de lol er wel een beetje uitgaat als je straks niet eens meer mag beweren dat je een 14-jarig knulletje bent die weleens wil afspreken met breezahtemeiertjes. Schijnt dat ze dat soort pedo-seksdates willen gaan verbieden. Nu dacht ik dat dat altijd al verboden was, maar blijkbaar kan ik met een gerust hart wat sletjes op sugababes gaan scoren nu het nog mag. Dat gang-rapen schijnt nogal hip te zijn tegenwoordig, doe je mee? We zijn dan wel geen Noord-Afrikaanse probleemjongeren, maar als we ons dan toch als pubers voor moeten doen dan kunnen we dat rare accentje ook wel faken, toch? Gewoon de z en s als zzzz uitzzpreken en de f en w als v en dan zzzzijn ve er vel. Zzzzo zzzzimpel.

Ow, over probleemjongeren gesproken; de Reclame Code Commissie vindt dat Pink (die anti-vleeslobbyisten die eigenlijk gewoon met z'n allen ergens op een onbewoond eiland gras zouden moeten grazen en de rest van onze carnivoreuze soort met rust zou moeten laten) niet zo moet janken. Nou ja, ze achtten de klacht dat de vleesindustrie niet in de Donald Duck de lezertjes over alle voordelen van het eten van vlees had mogen informeren ongegrond, maar feitelijk zeggen ze op een nette manier; "en nou optieften en kappen met je gezeik!". En terecht natuurlijk. Heb me al eerder drukgemaakt over mensen die hun afwijkende levensstijl aan anderen opdringen. Of dat nou vega's, Jehova's, Moslims, Katholieken of Duitsers zijn boeit me niet zoveel; ik leef mijn leven graag op mijn manier zonder dat een of andere janksmoel zich daartegenaan gaat lopen bemoeien. Ach, ik hou erover op ook.

Sunnieboy, ik wens je een fijne vakantie in maffialand. Ik krijg toch nog wel een kaartje van je he?

Danny.