Verslaafde schuinsmarcheerders

Hebt u ook zo genoten van de wereldkampioenschappen snooker de afgelopen weken? Dagenlang leek het of er op BBC2 geen andere uitzendingen in voorraad waren. Geen Top Gear, geen Britse comedy series, maar mannen in spannende maatpakken die in een zorgvuldig voorziene cafťomgeving met de keu in de hand de eiergrote ballen de meest geniale capriolen lieten maken op de kunstmatige groene tafelmat. Snookerkampioenen, u zal ze maar als schoonzoon hebben. Het zijn, en ik wik zorgvuldig mijn woorden, stuk voor stuk van God en gebod gespeende, aan lager wal geraakte, verslaafde schuinsmarcheerders met een onweerstaanbare neiging tot echtelijk geweld. Een kleine bloemlezing.

Neem nu Ronnie O'Sullivan, zijn twee ouders zitten in de cel, hij is meermaals positief getest op het gebruik van marihuana en hij heeft een vaste klantenkaart in het ontwenningscentrum. Een ander geval is Jimmy White, volgens de geÔnformeerde Britse tabloidpers bespringt hij alles wat een rok aan heeft. Wat die ene keer toen hij in een hotel gedropt werd waar tegelijk een bisschoppenconferentie plaatsvond, wel voor enkele pijnlijke taferelen schijnt gezorgd te hebben, maar dit terzijde. White is uiteraard ook meervoudig vader, zelfs vier keer bij zijn eigen vrouw! Onlangs werd hij zelfs ook nog opgepakt met een gezinsdosis cocaÔne op zak. Zo'n vergissingen krijg je natuurlijk als je hele dagen met wit spul je keu zit in te wrijven Ö

We gaan probleemloos verder in onze reeks, we hebben ook nog Paul Hunter, pikt geen keu op zonder eerst een paar glazen wodka achterover te slaan. We hebben nog Matthew Stevens, die geeft zijn laatste Euro uit aan zo duur mogelijke auto's. En dan zwijgen we nog over die goeie ouwe Alex Higgins. Hij kieperde in een kasbezopen bui ooit zijn vrouw door het venster. Gelukkig slechts van de eerste verdieping zodat ze er met enkele weken gips nog goed vanaf kwam. Over de zware gevallen zullen we het bij een andere gelegenheid wel eens hebben.

Maar neem nu de nieuwe wereldkampioen, de onbekende Shaun Murphy. Hij leest de bijbel en gaat wekelijks naar de kerk! Hij vloekt niet, rookt niet, drinkt niet! Hij gebruikt het internet alleen om katholieke chatrooms te bezoeken! En dan de genadeklap: hij wil maagd blijven tot op zijn eerste huwelijksnacht! Geloof mij vrij: Na deze wereldtitel en voor de rest zal van die Murphy in snookermiddens nooit nog een woord vernomen worden.

Mocht het u trouwens verbazen dat men in zulk een geconcentreerde sport met een stelletje zuiplappen aan de wereldtop zit, wat dacht u dan van de formule 1? Michael Schumacher kocht zich onlangs een volledige wijngaard en van Kimi Raikkonen doen verhalen de ronde dat hij wel eens zo dronken als een malloot van zijn boot valt. Zijn het dan ook in de formule 1 allemaal al gepatenteerde zuipschuiten? Vorige week overtuigde de Britse roddelpers ons allerminst van het tegendeel: Jenson Button en Toniu Liuzzi werden in een Londense nachtclub gesignaleerd, waar ze elkaar niet aan het bekampen waren achter het stuur, maar aan de toog: ze probeerden driftig elkaar omver te zuipen. Volgens getuigen kapten ze samen met enkele vrienden zo'n 750 Euro drank achterover. En wij ons maar verbazen dat ze 's zondags zoveel in de grintbakken geraken.