FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesCoronavirus (COVID-19)
Coronavirus (COVID-19)


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 17 februari 2020

Noorse langlaufers slaan weer toe in Ski Tour Zweden

In het Zweedse Östersund heeft de tweede etappe van de Ski Tour - de nieuwe Zweeds-Noorse etappewedstrijd in het langlaufen - weer een Noorse dubbelslag opgeleverd. Na de eerste etappe in intervalstart volgde in de tweede etappe tien en vijftien kilometer voor de vrouwen en mannen, dit keer in achtervolgingsformat en in de klassieke stijl.

Mannen
Met zijn winst in de eerste etappe mocht Sjur Røthe als eerste vertrekken, twee seconden voor zijn Noorse landgenoot Simen Hegstad Krüger. Met Finn Hågen Krogh en Martin Johnsrud Sundby (beiden +0:17) volgden nog twee Noren, met de Russische favoriet Alexander Bolshunov (+0:22) en de volgende Noor Hans Christer Holund (+0:25) daar dan weer achteraan.

De voorste twee vonden elkaar al snel en onder leiding van Bolshunov voegden de eerste acht zich halverwege samen, met ook nog Pål Golberg en Martin Løwstrøm Nyenget - ook twee Noren, waardoor Bolshunov daar als enige niet-Noor zat. Na een goede tien kilometer moesten Krogh, Krüger en Sundby eraf en dus waren er nog vijf man over, hoewel met name Golberg behoorlijk door aan het stampen was.

Golberg kon de overige vier toch niet van het lijf schudden en dus gingen de vijf gezamenlijk de slotfase in. Toch bleek Golberg met afstand de beste te zijn: op het laatste klimmetje schopte hij de turbo op indrukwekkende wijze aan, waarna hij in de sprint Bolshunov achter zich hield. Nyenget eindigde knap op een derde plek, voor Røthe en Holund.

Golberg wint

Vrouwen
Therese Johaug mocht uiteraard als eerste vertrekken en de verschillen waren fors: landgenotes Heidi Weng en Ingvild Flugstad Østberg volgden op 46 en 48 seconden, de Zweedse Ebba Andersson (+0:53) was verder de enige die binnen een minuut mocht starten en werd gevolgd door het Noorse duo Ragnhild Haga en Astrid Uhrenholdt Jacobsen, beiden op één minuut en vijf seconden van Johaug.

Johaug kwam uiteraard totaal niet in de problemen, achter haar vonden Østberg, Weng en Andersson elkaar vrij snel. Ze bleven verder de hele wedstrijd bij elkaar en streden ver achter Johaug om de tweede plek in de sprint. Die ging naar Weng, die Østberg nipt wist te kloppen, waardoor Andersson naast het podium greep.

Dinsdag gaat de Ski Tour verder in het Zweedse Åre, waar dan een bijzondere 'klimsprint' in de vrije stijl op het programma staat. De knockoutronden beginnen om 16.15 uur Nederlandse tijd.

Johaug wint

Angela de Jong: "Ik hoop maar dat de seks het waard was voor Andrť en Bridget"

Angela de Jong, u weet wel die columniste van het AD die van alles en van talkshows verstand heeft, vindt ook iets van de break up van André Hazes en Bridget Maasland. Deze belangrijke mening willen we u natuurlijk niet onthouden.

De Jong toonde in haar column van vandaag allereerst haar empathische kant. "Hoe sneu ik het ook vind voor André en Bridget – en dan vooral voor de twee kleine kinderen die erbij betrokken zijn", daarin heeft ze natuurlijk gelijk. Het verwijt van de voormalig tortelduifjes dat de media de schuldigen aan de breuk zijn vindt ze echter absurd.

"Toch moest ik besmuikt grinniken toen ik las wat de reden is voor de breuk in hun prille relatie. ‘De media hebben het gedaan.’ Ja ja, in showbizzland is dat zo ongeveer het equivalent van ‘de brug stond open’ en ‘mijn hond heeft mijn huiswerk opgegeten’. Kortom, het meest gemakkelijke smoesje dat er is en dat dus ook niemand serieus neemt", aldus de columniste in het Algemeen Dagblad.

De Jong geeft drie redenen waarom ze het belachelijk vindt. "Komt natuurlijk ook nog eens bij dat het niet echt geloofwaardig is als je de mediadruk de schuld geeft als je: één, zelf bij een entertainmentrubriek werkt die louter drijft op nieuwtjes over de sterren, dus ook hun liefdesleven."

Ten tweede vindt ze dat het stel de relatie zelf uitventte via social media. "Als je elke scheet van je prille relatie op Instagram zet. Ik zit niet op sociale media, maar desondanks kreeg zelfs ik mee dat ze afgelopen drie maanden zo’n vijf keer op vakantie zijn geweest, Bridget bij elk optreden van André vooraan stond en ze geen gelegenheid voorbij lieten gaan om een foto te posten van hoe verliefd ze wel niet waren. Het zal wel heel mutserig en ouderwets van mij zijn, maar wees daar toch een beetje voorzichtig mee, denk ik altijd als ik dat zie. Je bent geen puber meer."

Op de derde plaats noemt De Jong als reden dat het snelle einde van de relatie redelijk voorspelbaar was. "Als je denkt een loopje te kunnen nemen met het nuchtere boerenverstand van de meeste Nederlanders. Zeg maar eerlijk: zijn er bij u thuis ook gekscherend weddenschappen afgesloten op de houdbaarheidsdatum van deze relatie? Bij ons wel. Want dat de romance zoveel stof deed opwaaien vanaf het allereerste moment was natuurlijk niet omdat we Bridget en André hun geluk misgunnen, of de seks, of de aandacht. Het kwam omdat mensen op hun klompen aanvoelden dat deze bevlieging geen lang leven beschoren was en het pijnlijk vonden om te zien hoe er ondertussen wel een gezin kapot ging."

"Ik hoop maar dat de seks het allemaal waard was", zo besloot de AD-journaliste in haar beschouwing van dit belangwekkende nieuws.

'Dwangsom van 2.500 euro voor Rotterdamse ouders van jonge messenbezitters'

Rotterdamse ouders van wie hun kind voor de tweede keer wordt betrapt met een mes op zak moeten binnenkort een dwangsom van 2500 euro betalen. Die maatregel heeft burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam vanavond aangekondigd. Daarmee wil hij het messengeweld in de stad bestrijden. Naast de dwangsom kijkt hij ook naar een gebiedsverbod: "Dan bepalen we dat ze alleen de weg naar school en terug naar huis mogen afleggen in een wijk. Ouders stellen we medeverantwoordelijk dat een kind zich daaraan houdt."

De gedachte achter de dwangsom is dat ouders nu nogal laconiek reageren als hun kind wordt thuisgebracht door de politie na het aantreffen van een mes. Aboutaleb: "Dan zeggen ze dat alle kinderen tegenwoordig een mes op zak hebben. Ik wil deze ouders treffen. De eerste keer dat hun kind wordt betrapt met een mes krijgen ze een waarschuwing. Gebeurt het weer dan moeten ze 2500 euro aftikken. Ik heb de bevoegdheid om deze dwangsom op te leggen."

Aboutaleb: Ajax-supporters welkom bij mogelijke bekerfinale tegen Feyenoord

Als de bekerfinale tussen Feyenoord en Ajax gaat zijn uitsupporters van Ajax welkom in De Kuip. Dat heeft burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam laten weten in een radioprogramma op Radio Rijnmond.

"Het verbod op het toelaten van uitsupporters geldt alleen voor de competitie en niet voor de beker. Het gevolg daarvan is dat als er verder geen gekke dingen gebeuren en beide teams komen in de finale, dan zijn Ajax-supporters welkom in De Kuip voor de beker", aldus Aboutaleb.

Het zou voor het eerst sinds 2010 zijn dat er uitsupporters aanwezig zijn bij een wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax. De maatregel werd destijds ingevoerd vanwege de ongeregeldheden tussen de supportersgroepen van beide teams.

Het is nog niet bekend wie de finale van de TOTO KNVB Beker zal spelen. Feyenoord speelt in de halve finale tegen NAC Breda, terwijl Ajax het in de andere halve finale opneemt tegen FC Utrecht.

Aboutaleb: Ajax-supporters welkom bij mogelijke bekerfinale tegen Feyenoord (Pro Shots / Willem Moret)
Aboutaleb: Ajax-supporters welkom bij mogelijke bekerfinale tegen Feyenoord (Pro Shots / Willem Moret)

Darmparasiet hield Dumoulin van fiets

Tom Dumoulin weet de oorzaak van de ziekte die onlangs zijn debuut voor Jumbo-Visma moest uitstellen. De 29-jarige Limburger had last van parasieten in zijn darmen, maar voelt zich inmiddels weer een stuk beter.

"Zoals jullie weten, voelde ik me de laatste tijd niet zo goed. Vorige week zijn er parasieten in mijn darmen gevonden, waarna ik medicatie heb gekregen", laat Dumoulin weten op social media weten.

"Ik voel me nu veel beter en heb vandaag en afgelopen weekend goed getraind. Ik kijk ernaar uit om mijn start van het seizoen en mijn volgende doelen snel te plannen. Ik hou jullie op de hoogte!"

Dumoulin zou begin deze maand zijn debuut maken in de Ronde van Valencia, maar een dag voor de start werd hij ziek. Niet veel later werd ook bekend dat hij niet zou starten in de Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo, die in maart verreden worden.

Normaal gesproken is de Ronde van Baskenland nu zijn eerste wedstrijd. De Baskische rittenkoers is van 6 april tot 11 april. Mogelijk worden er nog wedstrijden aan zijn raceprogramma toevoegt, waardoor hij zijn debuut voor Jumbo-Visma mogelijk eerder kan maken.

Man opgepakt voor poging tot doodslag op agent

Een agent van het basisteam Maastricht is maandagmiddag tijdens zijn werk aangereden. Hij raakte gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Na dit incident zijn meerdere personen aangehouden.

Rond 15.00 uur wilden agenten een auto controleren op de Brusselsepoort in Maastricht nadat ze constateerden dat er vermoedelijk in drugs gehandeld werd. Op het moment dat de agent uit zijn auto stapte werd hij door de bestuurde van het te controleren voertuig aangereden. Hij raakte daarbij gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Meteen na de aanrijding is een achtervolging gestart vanuit Maastricht richting Valkenburg.

De vluchtauto is door de politie klemgereden op de Nieuwe Weg in Valkenburg. De bestuurder van de personenauto is aangehouden voor poging doodslag. De andere verdachten zijn aangehouden voor bezit van verdovende middelen en verboden wapenbezit.

5 jaar cel geŽist tegen marinier voor bezit en invoer cocaÔne

’Het is ronduit schandalig dat verdachte, als militair werkzaam bij de Koninklijke Marine, zich bezig houdt met de smokkel van harddrugs en daarbij notabene gebruik maakt van de logistieke middelen van zijn werkgever.’ Met deze woorden motiveerde de officier van justitie de strafeis – vijf jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf – tegen een 23-jarige militair uit Haarlem. Hij wordt er van verdacht dat hij op de marinebasis Parera in Willemstad 22 kilogram cocaïne voorhanden heeft gehad, waarvan de helft naar Nederland is gesmokkeld.

De marinier werd op 24 september 2019 betrapt toen hij met 11 kilo cocaïne aan boord ging bij de Zr. Ms. Johan de Witt. Het schip lag op dat moment in de marinebasis Parera in Willemstad. Op camerabeelden is te zien dat de verdachte twee maal met een kennelijk lege rugtas van boord ging en met een gevulde rugtas terugkeerde. Bij die tweede keer is de militair staande gehouden en is de cocaïne aangetroffen.

Bij een doorzoeking van het schip in Willemstad werd geen drugs meer gevonden. Maar omdat er aanwijzingen waren dat er toch nog cocaïne aan boord zou zijn, werd het schip na aankomst in Nederland op 25 oktober opnieuw onderzocht door de KMar en de douane. Een enorme opgave, aldus de officier van justitie, die het schip van twaalf verdiepingen omschreef als een ‘drijvend flatgebouw’.

Na een dag zoeken werd in een dubbele wand tussen een fitnessruimte en een toiletruimte een boodschappentas aangetroffen met daarin blokken cocaïne, opnieuw ongeveer 11 kilo. In deze verborgen ruimte hingen nog meer lege boodschappentassen, en ook tussen de persoonlijke spullen van de militair werden lege tassen gevonden. Het was volgens de officier van justitie duidelijk de bedoeling van de verdachte om nog meer cocaïne aan boord te brengen. Op de blokken cocaïne werden vingerafdrukken van de verdachte aangetroffen. Ook blijkt zijn betrokkenheid uit afgeluisterde gesprekken met zijn vader.

Uit het onderzoek is gebleken dat de verdachte geprobeerd heeft om koeriers te werven. Hij bood een collega 6000 euro om ‘tassen’ mee te nemen. Deze collega weigerde. De officier van justitie rekent het de verdachte zwaar aan dat hij na zijn aanhouding op geen enkele wijze de schade wilde beperken door openheid van zaken te geven. In plaats van de gebruikelijke, feestelijke aankomst, moest het personeel na aankomst in Nederland gecontroleerd worden. De doorzoeking van het schip kostte veel opsporingscapaciteit, maar was noodzakelijk: ‘Het was immers absoluut onwenselijk dat cocaïne aan boord zou blijven van een marinevaartuig.’

Verdachte heeft ook misbruik heeft gemaakt van zijn positie als militair bij de Koninklijke Marine, zo stelde de officier: ‘Hij maakt deel uit van een Defensie onderdeel dat regelmatig wordt ingezet bij de bestrijding van drugshandel, met name in het Caraïbisch gebied.’

Alles afwegende vindt de officier van justitie een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van vijf jaar voor het bezit en de invoer van cocaïne passend.

Crash en finishblunder favorieten beslissen wereldtitels rodelen

In het Russische Sochi is het wereldkampioenschap rodelen afgesloten. Dat gebeurde met de reguliere wedstrijd voor de mannen en de afsluitende estafette, maar in beide wedstrijden kende de strijd om het goud een ietwat bizarre ontknoping.

Mannen
Olympisch kampioen David Gleirscher is de laatste tijd eindelijk echt in de vorm die nodig is voor aansluiting bij de wereldtop - het olympisch goud was vooral een uitschieter - en dat was te merken: in de eerste run was hij zelfs de snelste, 0,047 seconden voor sprintwereldkampioen en thuisfavoriet Roman Repilov. De Duitser Johannes Ludwig volgde op 0,073 seconden en ook Gleirscher's landgenoot Jonas Müller (+0,098) deed het uitstekend. De Rus Aleksander Gorbatcevich (+0,144), de derde Oostenrijker Wolfgang Kindl (+0,180) en de altijd wisselvallige thuisheld Semen Pavlichenko (+0,197) hadden ook nog volop medaillekansen.

In run twee viel Pavlichenko terug tot achter de Let Kristers Aparjods, maar Kindl pakte - ondanks een flinke glijpartij - wel de leiding over en zag Gorbatcevich achter hem eindigen. Kindl's landgenoot Müller, dé sensatie van het begin van het seizoen, vergrootte zijn voorsprong en dook 0,17 seconden onder de snelste tijd. Het bleek zelfs goed voor een podium, want Ludwig wist zijn positie niet vast te houden en viel terug tot achter de twee Oostenrijkse leiders. Repilov had het niet makkelijk, maar hield 0,032 seconden over en nam de leiding in handen met alleen Gleirscher nog te gaan. De olympisch kampioen kon de druk echter niet aan en crashte halverwege, waarmee het podium beslist was: Repilov, Müller en Kindl.

Roman Repilov op weg naar dubbel goud (Pro Shots/Action Images)
Roman Repilov op weg naar dubbel goud (Pro Shots/Action Images)

Estafette
Zoals gebruikelijk sloot de estafette het toernooi af: één vrouw, één man en daarna een dubbel, waarbij na de run steeds een bordje aangetikt moest worden voor de wissel of - in het geval van de dubbels - de finish. De Amerikanen moesten vroeg aan de bak en Summer Britcher, Tucker West en Chris Mazdzer/Jayson Terdiman zetten gelijk een baanrecord neer. Italië zou kans moeten hebben, maar Andrea Vötter verloor al flink wat tijd. Dominik Fischnaller maakte wel het nodige aan tijd goed, waarna Emanuel Rieder en Simon Kainzwaldner uiteindelijk slechts 0,05 seconden tekort kwamen om de snelste tijd over te nemen.

Voor medefavoriet Oostenrijk verloor Madeleine Egle wat tijd op Britcher, maar Jonas Müller maakte het helemaal goed. Yannick Müller en Armin Frauscher leverden dan weer wat tijd in en na een flinke glijpartij onderin eindigden ze ruim achter Italië. Voor de Letse outsiders opende Kendija Aparjode het bal met een knappe voorsprong, waarna haar broer Kristers Aparjods aan de beurt was. Hij hield de voorsprong vast en gaf over aan de veteranen Andris en Juris Sics, die ondanks een uiterst moeilijke finish nog nét wat sneller waren: 0,023 seconden onder de Amerikaanse tijd, waarmee een medaille in elk geval zeker was - alleen Duitsland en Rusland stonden nog boven.

Julia Taubitz hielp Duitsland aan een forse voorsprong, waar Johannes Ludwig een flink deel van verloor. Toni Eggert en Sascha Benecken mochten het afmaken en de wereldkampioenen doken 0,321 seconden onder de tijd van de Letten door. Kersvers wereldkampioene Ekaterina Katnikova verloor wat tijd, maar daarna ging het helemaal mis: ze kwam íets te laat omhoog bij de finish en tikte naast het finishbordje, waarmee de Russische droom voor een thuiswereldtitel in de estafette in één klap uit elkaar spatte. Duitsland won zo het goud, voor Letland en de Verenigde Staten.

Barcelona is furieus, eist rectificatie en dreigt met juridische stappen

Diverse Spaanse media hebben maandag gemeld dat Josep Maria Bartomeu PR-bedrijf I3 Ventures inhuurt om 'tegenstanders' bij Barcelona te beschadigen. De voorzitter van Barcelona zou vanaf 2017 via honderden accounts steun krijgen op social media, terwijl anderen bij Barcelona werden aangevallen. Barcelona ontkent maandagmiddag stellig alle beschuldigingen.

Onder meer Catalunya Radio, Marca en Mundo Deportivo melden dat het PR-bedrijf vanaf 2017 via ongeveer 65.000 berichten op social media de reputatie van Bartemou moest beschermen en het imago van anderen, zoals Lionel Messi, Xavi, Gerard Piqué, Josep Guardiola en Carles Puyol moest beschadigen.

In de afgelopen twee jaar heeft het bedrijf via honderden accounts op social media diverse kopstukken van Barcelona aangevallen met als doel het imago van Bartomeu op te poetsen. Zo vielen deze accounts bijvoorbeeld Messi aan toen hij zijn beslissing om een nieuw contract te ondertekenen steeds uitstelde, terwijl Piqué kritiek kreeg vanwege zijn loopbaan als zakenman, waarbij hij onder meer verantwoordelijk is voor de opzet van de Davis Cup in het tennis.

Barcelona ontkent echter alle beschuldigingen aan het adres van Bartomeu.

"Barcelona ontkent categorisch elke relatie en bovendien het contracteren van diensten gekoppeld aan sociale media-accounts die negatieve of minachtende berichten hebben verspreid met betrekking tot een persoon, entiteit of organisatie die een relatie met Barcelona heeft of heeft gehad", zo begint men op de clubsite.

"I3 Ventures heeft geen relatie met deze accounts en, in geval van enige connectie, zou Barcelona haar contractuele relatie onmiddellijk beëindigen en passende juridische stappen ondernemen."

"Barcelona kan wel bevestigen dat het bedrijven als I3 Ventures heeft gecontracteerd met als doel zich bewust te zijn van zowel positieve als negatieve berichten."

"Hiermee hoopt de club de reputatie te beschermen en te behouden, evenals die van degenen die aan Barcelona zijn gelieerd: sponsors, spelers, leidinggevenden, leden, supporters."

"Barcelona eist onmiddellijke rectificatie van de verspreide informatie en behoudt zich het recht voor om de juiste juridische stappen te ondernemen tegen iedereen die Barcelona bij dit soort praktijken blijft betrekken."

'Guardiola is gedecideerd over toekomst'

Josep Guardiola wil trouw blijven aan Manchester City, zo melden diverse Engelse media maandag, waaronder de BBC. De Engelse topclub kreeg vrijdag van de UEFA te horen dat men de komende twee seizoenen is uitgesloten van Europees voetbal, waardoor media speculeerden over de toekomst van de manager. Naar verluidt gaat Guardiola City echter niet verlaten.

De UEFA oordeelde dat de grootmacht meerdere malen de regels inzake Financial Fair Play (FFP) had overtreden én dat de club de Europese voetbalbond had misleid. Naast een boete van dertig miljoen euro mag City de komende twee seizoenen ook geen Europees voetbal spelen.

The Citizens stappen naar het internationaal sporttribunaal CAS in een poging de straf teniet te doen. Na de bekendmaking van het nieuws speculeerden Engelse media over een leegloop bij City. Volgens de BBC gaat Guardiola de club in ieder geval niet verlaten als de straf blijft staan.

Volgens de tv-zender heeft de Spaanse manager aan vrienden verteld dat hij de intentie heeft om bij City te blijven ondanks de verbanning van twee jaar. Guardiola ligt nog tot medio 2021 vast in het Etihad Stadium.

Guardiola heeft een clausule in zijn contract die hem in de gelegenheid stelt om na dit seizoen afscheid te nemen van City. De verwachting was eerst dat de coach de clausule zou activeren mocht de straf gehandhaafd worden, maar de BBC en Sky Sports melden dat Guardiola bij City blijft.

Ook Raheem Sterling gaat de club niet verlaten komende zomer, stelt laatstgenoemde tv-zender. Volgens Het Laatste Nieuws is City nu bezig te beraden hoe de spelers te kunnen compenseren.

Zo claimt de Belgische krant dat de uitsluiting van Europees voetbal gevolgen heeft voor de portemonnee van onder anderen Kevin De Bruyne. De middenvelder loopt naar verluidt drie miljoen euro aan premies mis als de club definitief niet op het Europese podium zal acteren de komende twee jaar.

Alle oefenduels van Oranje in aanloop naar het EK zijn bekend

Het wedstrijdprogramma van het Nederlands elftal in aanloop naar EURO 2020 is rond, zo meldt de KNVB maandag. Donderdag 28 mei treft Oranje Griekenland, waar John van 't Schip aan het roer staat. Het duel met de Europees kampioen van 2004 wordt gespeeld in het stadion van FC Twente in Enschede. De formatie van bondscoach Ronald Koeman sluit de voorbereiding op het EK af met een oefenwedstrijd tegen Wales. Nederland - Wales wordt zaterdag 6 juni gespeeld in De Kuip in Rotterdam.

Eerder werden de Verenigde Staten (donderdag 26 maart in Eindhoven) en Spanje (zondag 29 maart in Amsterdam) al vastgelegd als sparringpartner.

De laatste ontmoeting tussen Nederland en Griekenland, dat zich niet wist te plaatsen voor het aanstaande EK, vond 1 september 2016 plaats. In Eindhoven werd het 1-2 voor de gasten; de enige van de negen ontmoetingen waarin Oranje het onderspit delfde.

Voor Van 't Schip is het treffen niet alleen een weerzien met Oranje - waar hij van 2004 tot en met 2008 samen met Marco van Basten de technische leiding had - ook keert hij terug bij zijn oude club FC Twente. De laatste keer dat het Nederlands elftal het stadion in Enschede aandeed, was in 2009.

Alle pre-EK-duels, inclusief locaties:
Donderdag 26 maart, 20.45 uur, Philips Stadion, Eindhoven: Nederland - Verenigde Staten
Zondag 29 maart, 19.00 uur, Johan Cruijff ArenA, Amsterdam: Nederland - Spanje
Donderdag 28 mei, 19.30 uur, Stadion FC Twente, Enschede: Nederland - Griekenland
Zaterdag 6 juni, 19.30 uur, Stadion Feijenoord, Rotterdam: Nederland - Wales

Ibb & obb komt naar de Nintendo Switch

Sparweed en Codeglue kondigen aan dat ibb & obb op 5 maart uitkomt op de Nintendo Switch.

Ibb & obb is een coöperatief spel voor twee spelers dat zich afspeelt in een puzzelrijke wereld waar de zwaartekracht zowel omhoog gaat als naar beneden. Je kunt alleen slagen door samen te werken. Val op en spring naar beneden door vijftien niveaus gevuld met zwaartekrachtpuzzels en ontdek acht verborgen werelden. Alle niveaus hebben hun eigen muziek gecomponeerd door Kettel, bekend om zijn IDM-stijl.

De Nintendo Switch-versie van ibb & obb bevat een aantal verbeteringen speciaal voor de Switch. Zo zijn de art , de animaties en levels remastered en is er een optie gebouwd om via het touchscreen suggesties te tekenen voor je medespeler.

Jarenlange celstraffen in groot internationaal drugsproces

De rechtbank Rotterdam heeft vanmiddag forse gevangenisstraffen opgelegd aan verdachten in een groot internationaal drugsproces. De rechtbank vonniste gevangenisstraffen van 9, 8, 7 en 4 jaar tegen de mannelijke verdachten uit Spijkenisse, Capelle aan den IJssel, Rotterdam, Bergen op Zoom en Naaldwijk. De dochters van de Spijkenisser en de ex-partner van hem en een andere verdachte zijn veroordeeld tot werkstraffen en voorwaardelijke gevangenisstraffen. Het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie is overwegend tevreden met deze vonnissen, waarin de ernst van de misdrijven doorklinkt.

Crimineel samenwerkingsverband
Vier van de mannen zijn veroordeeld voor deelneming aan een crimineel samenwerkingsverband (csv) dat zich bezighield met drugsinvoer, omkoping, witwassen en afpersing. Eén van de mannen is vrijgesproken van deelname aan het csv. Hij is wel veroordeeld voor het medeplegen van de invoer van 40 kilo cocaïne.

De rechtbank veroordeelde drie van deze verdachten bovendien voor het medeplegen van de invoer van de 171 kilo cocaïne. De rechtbank achtte voor twee van hen ook bewezen verklaard dat zij zich hebben schuldig gemaakt aan het uitlokken van een poging tot afpersing. In één geval, een ambtenaar van de belastingdienst, is volgens de rechtbank bovendien schending van het ambtsgeheim bewezen verklaard. De rechtbank in haar vonnis: ‘De verdachte heeft zijn ambtelijke positie ingezet om zware, georganiseerde criminaliteit te faciliteren.’

Stevig signaal
Het OM is de mening toegedaan dat er een stevig signaal moet uitgaan naar degenen die zich bezig houden met de georganiseerde invoer van drugs en degene die dit faciliteren. Een signaal waaruit blijkt dat georganiseerde invoer van drugs, met alle mogelijke achterliggende criminaliteit, niet wordt geaccepteerd. Dat signaal heeft het OM ook laten doorklinken in haar strafeisen onlangs, op 16 januari en 24 januari 2020. Het OM is tevreden dat ook de rechtbank blijkens haar vonnissen zwaar tilt aan de aard en omvang van de gepleegde misdrijven.

OM eist 10 jaar gevangenisstraf in hoger beroep woningoverval Harderwijk

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in hoger beroep een forse gevangenisstraf geëist tegen een 39-jarige man uit Vlaardingen voor zijn aandeel in een gewelddadige en gewapende overval in Harderwijk, op 17 december 2016.

Op 17 december 2016 zit een echtpaar in hun woonwagen aan de avondmaaltijd. Drie gemaskerde personen komen de woning binnen, richten een wapen op het echtpaar en roepen om de kluis. Terwijl een van de drie overvallers op zoek gaat naar een kluis, probeert de echtgenoot zich te verweren tegen de twee anderen. Wanneer het slachtoffer het wapen van de overvaller van zich af probeert te duwen vallen er drie schoten. Het slachtoffer wordt door de kogels doorboord maar mag van een wonder spreken dat de schoten geen vitale lichaamsdelen hebben geraakt en hij de aanval overleeft. De echtgenote wordt door de overvallers geslagen en met tie rips vastgebonden. Wanneer de overvallers de kluis niet vinden vertrekken zij met enkel een smartphone als buit.

Kogelpunt
Het onderzoek naar deze overval leidt aanvankelijk niet tot een oplossing. Maanden later blijkt dat de politie in Rotterdam, een dag na de overval, door een ziekenhuis een kogelpunt overhandigd heeft gekregen. Die kogel werd uit het lichaam van een patiënt gehaald. DNA-onderzoek op de kogel leidt naar verdachte, maar niet duidelijk wordt welk strafbaar feit hier kan zijn gepleegd.

Samenvoeging van die twee onderzoeken leidt tot de conclusie dat de aangetroffen kogel is afgeschoten met hetzelfde wapen waarmee de kogels die aangetroffen zijn bij het slachtoffer van de overval zijn afgeschoten. Wanneer onderzoek wordt gedaan naar de telefoon van verdachte, wordt daarop een röntgenfoto van een voet met een kogel aangetroffen. In het onderzoek komt ook een getuige naar voren die verklaart dat verdachte enkele jaren terug in het ziekenhuis is geweest omdat hij in zijn voet was geschoten. Het OM meent dat dit alles in samenhang bezien vraagt om uitleg door verdachte. Deze heeft zich lange tijd op zijn zwijgrecht beroepen; in hoger beroep kwam verdachte met een – in de ogen van het OM ongeloofwaardige- alternatieve verklaring.

Gekwalificeerde doodslag
De rechtbank concludeerde in eerste aanleg dat, gelet op het korte tijdsbestek tussen de overval en het verwijderen van de kogel, verdachte in de woning is geweest ten tijde van de overval en, gelet op het uitblijven van een alternatieve verklaring door verdachte, één van de drie overvallers is geweest. Of hij de schutter is geweest of de ‘tweede’ overvaller, doet er niet toe, volgens de rechtbank. De man werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar. Verdachte ging in hoger beroep. Het OM meent in hoger beroep dat aansluiting gezocht dient te worden bij zaken waarbij gekwalificeerde doodslag aan de orde is en niet zozeer bij ‘gewone’ overvallen en acht dan ook een gevangenisstraf van 10 jaar op z’n plaats.

Het hof doet uitspraak op 2 maart 2020.

Williams en Racing Point onthullen nieuwe bolides

De Formule 1-teams van Williams Racing en Racing Point hebben maandag hun nieuwe auto’s voor het komende seizoen onthuld.

Na een teleurstellend seizoen hoopt Williams met de FW43 in 2020 meer succes te hebben. Meest opvallend zijn de fel rode en blauwe kleuren.

Ook Racing Point presenteerde met de RP20 de nieuwe auto. Het Oostenrijkse bedrijf BWT vervangt Sportpesa als hoofdsponsor en naamgever van het team.

Trust kondigt GXT 488 Forze headset aan

Trust heeft de GXT 488 Forze gaming headset aangekondigd. Deze gaming headset is speciaal ontworpen voor de PlayStation 4.

De GXT 488 Forze is een officieel gelicentieerd product voor PlayStation 4. Het geluid wordt geregeld door 50mm luidsprekers, terwijl de zachte oorkussens en de verstelbare hoofdband de headset comfortabel moeten laten voelen. De headset verschijnt in drie verschillende kleuren: zwart, blauwe camo en grijze camo.

De headset heeft een 1,2 meter lange nylonkabel. Met de in-line afstandsbediening op de kabel kun je het volume aanpassen of de microfoon dempen zonder in een menu te gaan.

De Trust Gaming GXT 488 Forze Gaming Headset is verkrijgbaar voor de adviesprijs van € 44,99.

Oud-Ajacied Hulshoff (73) overleden

Oud-international Barry Hulshoff is na een kort ziekbed op 73-jarige leeftijd overleden. Hulshoff was een centrale verdediger in de Gouden Jaren van Ajax, de club die hij tussen 1966 en 1977 diende. Met Ajax won hij onder meer drie keer de Europacup 1 en werd zeven keer Nederlands kampioen. Hij speelde 385 wedstrijden voor Ajax.

Na zijn periode bij Ajax speelde Hulshoff nog twee seizoenen voor MVV, waar hij in 1979 zijn actieve loopbaan beëindigde.

Na zijn actieve voetbalcarrière bleef Hulshoff in de voetbalwereld werkzaam. In 1988 nam hij samen met Spitz Kohn en Bob Haarms de honneurs in de Meer waar toen Johan Cruijff na een conflict bij Ajax vertrok. Daarna was hij trainer bij Lierse, Westerlo, Beerschot, Sint-Truiden, Aalst en Mechelen. Na zijn trainersloopbaan was hij in 2016 nog een spelersbegeleider van Matthijs de Ligt.

Hulshoff kwam ook veertien keer uit voor het Nederlands elftal, waarin hij zes keer wist te scoren.

Oud-Ajacied Hulshoff (73) overleden (Pro Shots / Stanley Gontha)
Oud-Ajacied Hulshoff (73) overleden (Pro Shots / Stanley Gontha)

'Ajax bereikt persoonlijk akkoord met Antony'

Ajax heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Antony, zo meldt De Telegraaf. Eerder had de club al een akkoord met São Paulo. De jonge aanvaller zet, zodra de medische keuring heeft plaatsgevonden en het papierwerk in orde is gemaakt, zijn handtekening onder een vijfjarig contract. Antony was al enige tijd in beeld bij de technische leiding van Ajax.

‘Die medische check zal niet, zoals eerder aangekondigd, in Amsterdam worden gehouden', zo meldt de krant. 'Ajax en de speler zijn overeengekomen om hem een dezer dagen in Brazilië te testen. Het bespaart hem de reis naar Nederland. De juristen van Ajax, São Paulo en de speler zelf zijn nu druk bezig om na alle gemaakte afspraken de contracten in orde te maken.'

Als alles volgens planning verloopt, dan is de kans groot dat Ajax Antony nog voor zijn twintigste verjaardag, op 24 februari, officieel kan presenteren aan pers en publiek. Ajax maakt volgens De Telegraaf in eerste instantie een vaste transfersom van vijftien miljoen euro over. Dit bedrag kan door verschillende bonussen, die samenhangen met plaatsing voor de Champions League, oplopen met zes of zeven miljoen euro. Daarnaast krijgt São Paulo ruim zes miljoen voor de twintig procent van de transferrechten voor David Neres die de Braziliaanse club nog in handen heeft.

Antony stond ook in de belangstelling van onder meer Borussia Dortmund, waardoor bij Ajax de angst leefde dat de deal zou mislukken. Directeur voetbalzaken Marc Overmars greep nog niet zolang geleden ook al mis bij een Braziliaanse speler. Richarlison leek medio 2017 op weg naar Ajax, maar koos uiteindelijk voor een contract bij Watford. Antony wordt bij de regerend landskampioen gezien als opvolger van Hakim Ziyech, die na dit seizoen naar Chelsea vertrekt.

Feyenoord moet Sinisterra lang missen na zware knieblessure

Luis Sinisterra is naar verwachting zes tot acht maanden uitgeschakeld vanwege een zware knieblessure, zo meldt Feyenoord via de officiële kanalen. De aanvaller viel zondag in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle (3-4) geblesseerd uit en medisch onderzoek brengt naar voren dat Sinisterra sowieso dit seizoen niet meer in actie komt voor de Rotterdamse club.

De diagnose werd een dag na de doelpuntrijke wedstrijd in Zwolle gesteld door clubarts Casper van Eijk in het Erasmus MC in Rotterdam. Sinisterra begon tegen PEC als vervanger van Nicolai Jörgensen in de aanvalslinie van Feyenoord. Het zag er na een botsing met Sam Kersten in de tweede helft slecht uit voor hem, waardoor trainer Dick Advocaat gelijk Robert Bozenik binnen de lijnen bracht. Laatstgenoemde groeide vervolgens uit tot matchwinner.

Advocaat uitte gelijk na de overwinning van Feyenoord in Zwolle al zijn zorgen over de uitgevallen Sinisterra. "Het ziet er niet goed. Ik kan niet exact zeggen wat het is. Dat weten we pas morgen. Maar de vooruitzichten zijn niet positief", zo zei de winnende coach in een reactie aan het Algemeen Dagblad. Er werd al gevreesd voor een zware kruisbandblessure en naar nu blijkt is Sinisterra inderdaad voor lange tijd uit de roulatie.

Het wegvallen van Sinisterra, de laatste maanden een van de uitblinkers, is een flinke klap voor Advocaat, die met Feyenoord aan een zeer sterke reeks bezig is. De opmars heeft de Rotterdammers de derde plaats in de Eredivisie bezorgd, met een achterstand van slechts vier punten op nummer twee AZ. Daarnaast staat Feyenoord in de halve finale van de TOTO KNVB Beker, met NAC Breda op 5 maart als tegenstander.

Politie onderschept 28 kilo heroÔne en een groot geldbedrag

Vorig weekend is bij een 21-jarige man uit Vlaardingen 28 kilo heroïne aangetroffen in een verborgen ruimte van de bestelbus waarin hij reed. De 21-jarige man werd voor een verkeerscontrole op de A4 aan de kant gezet en zijn voertuig werd gecontroleerd. De politie trof in zijn bestelauto een verborgen ruimte aan. In deze verborgen ruimte lagen pakketten met vermoedelijk harddrugs. Behalve de pakketten werd ook een groot geldbedrag aangetroffen van meer dan € 50.000. De 21-jarige man werd hierop als verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar hij werd ingesloten voor nader onderzoek.

De pakketten werden door de afdeling forensische opsporing onderzocht en het bleek te gaan om 28 kilo heroïne. De Officier van Justitie heeft inmiddels toestemming gegeven om de heroïne te vernietigen.

Verdachte aangehouden brandstichting school Hoogeveen

De recherche in Drenthe heeft een 21-jarige man uit Hoogeveen aangehouden op verdenking van brandstichting in de Christelijke school Juliana van Stolberg in Hoogeveen op 31 december 2019.

Op Oudejaarsavond brak er in een van de lokalen van de school brand uit. Op basis van de uitkomsten van het onderzoek ter plaatse ging de politie uit van brandstichting. Daarop volgde een uitgebreid buurtonderzoek. Mede dankzij dit onderzoek en getuigenverklaringen kon de politie afgelopen week een verdachte aanhouden. De brand op Oudejaarsavond verwoestte een lokaal en aangrenzende ruimten van de school. Ook is er veel rook- en waterschade ontstaan.

Autofraude op bestelling

“Fraude op bestelling” noemde de officier de handelwijze van de verdachte. In de rechtbank Zwolle eiste het OM een werkstraf tegen een 54 jarige man vanwege valsheid in geschrifte en het onjuist invullen van maandaangiften belasting personenauto´s en motorrijwielen (BPM). De verdachte uit de gemeente Noordoost Friesland zou een groot aantal valse koerslijsten hebben opgemaakt waardoor er in meerdere gevallen te weinig BPM werd afgedragen. “Fraude, waarbij de klanten kennelijk mogen bepalen hoeveel BPM ze wensen af te dragen. Klanten waarvan vermoed mag worden, gelet op het duurdere segment auto’s dat verdachte importeerde, zeer goed in staat te zijn de gangbare BPM te betalen. Dit in plaats van voor een dubbeltje op de eerste rang te zitten.”, aldus de officier op zitting.

Import auto’s
De verdachte importeerde auto’s van vooral het duurdere segment. Volgens de officier kocht hij bij voorkeur de auto’s niet zelf in maar zocht hij specifieke auto’s op aanvraag van klanten. Zijn klanten, zowel bedrijven als particulieren, wilden graag zoveel mogelijk auto voor zo weinig mogelijk geld. In Nederland moet over elke auto die door de RDW in het kentekenregister wordt opgenomen, BPM worden afgedragen. De hoogte van de BPM is vooral afhankelijk van de waarde van een voertuig. Hoe duurder het voertuig, hoe hoger de BPM. Hoewel volgens de officier van justitie in de praktijk de waarde van een auto mogelijk ook bepaald wordt door hetgeen ‘de gek er voor geeft’, lijkt het met de import auto’s toch anders te liggen. “Voor in ieder geval de Duitse auto’s lijkt het dat de waarde van een auto in beginsel een relatief vaststaand gegeven is. Wil een klant dus voor een dubbeltje op de eerste rang zitten, dan vormt het kunstmatig verlagen van de BPM één van de weinige manieren waarop de prijs gedrukt kan worden.”, aldus de officier.

Handelwijze
De gegevens van de te importeren auto worden in een online programma gezet. Op basis van diverse variabelen (ouderdom, km-stand, transmissie, uitstoot, etc) berekent het programma de taxatiewaarde van de auto. De uitkomsten van deze berekeningen zijn weergegeven in een zogenaamde ‘koerslijst’. Deze koerslijsten met taxatiewaarden zijn de grondslag voor de berekening van de hoogte van de BPM. De officier verweet de verdachte op zitting dat hij deze koerslijsten had vervalst. De vervalsing bestond hoofdzakelijk uit het onjuist vermelden van de kilometerstand. Volgens onderzoek van de FIOD werd in meerdere gevallen de BPM kunstmatig laag gehouden en als gevolg daarvan werd over de periode 2013 tot en met 2016 te weinig BPM afgedragen. De verschillen konden volgens het OM niet zijn ontstaan door een simpele verschrijving, maar waren bewust opgeschreven om de BPM kunstmatig naar beneden bij te stellen. Het OM concludeerde dat in de fiscale procedure de Belastingdienst het nadeel op 96.000 euro heeft vastgesteld.

Ernst van de feiten en strafmaat
Valsheid in geschrifte in zichzelf is reeds een ernstig feit. Immers, in het maatschappelijk verkeer moet je uit kunnen gaan van de juistheid van de dergelijke geschriften. Bovendien is het gedrag van verdachte uitermate concurrentievervalsend, aangezien hij door het plegen van fraude, goedkoper kan importeren dan zijn concurrenten. Ook ondermijnt hij hierdoor de belastingmoraal van de goedwillende ondernemers. De officier eiste 180 uur taakstraf en zes maanden voorwaardelijke gevangenisstraf tegen de verdachte.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Zo ligt circuit Zandvoort er nu bij, het schiet nu echt op

Regelmatig geven we jullie updates van de verbouwingen op en rond het circuit van Zandvoort. Er is de afgelopen weken hard doorgewerkt dus het is weer tijd om te laten zien hoe het ervoor staat.

Tussen de dagen vol wind en regen vond Jorg de Bruijn een mooi momentje waarop hij zijn drone de lucht in kon laten en wederom een goed overzicht kon geven van de vorderingen op en rond het circuit. Er is goed te zien dat de asfalteerders op het circuit flink meters hebben gemaakt. Een groot gedeelte van de baan is nu voorzien van een nieuwe toplaag. Op het rechte stuk voor de hoofdtribune wordt nog hard gewerkt aan het verbreden van de baan.

Ook is goed te zien dat rond de baan het werk goed vordert. De uitbreiding van het pitscomplex krijgt echt vorm nu en langs het circuit beginnen de publieksfaciliteiten nu echt zichtbaar te worden.

Zo ligt circuit Zandvoort er nu bij, het schiet nu echt op (Bron: YouTube/Jorg de Bruijn)

Darksiders: Genesis is er nu ook voor consoles

Darksiders: Genesis was al beschikbaar op pc, maar de game kan nu ook gespeeld worden op PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch.

Darksiders: Genesis is niet dezelfde Darksiders die je gewend bent. Het is een ogenschijnlijk kleinere game waarin War en Strife het opnemen tegen allerlei demonen. De game heeft een top-down perspectief en controleert als een twin-stick shooter.


Rallyrijder Evans wint in Zweedse drek

De Rally van Zweden, altijd een hoogtepunt in het WK vanwege het unieke kenmerk: nagenoeg de hele rally wordt over besneeuwde wegen gereden. Daar was dit keer echter niks van waar, want ook in Zweden valt de winter zwaar tegen.

Door het warme weer, harde wind en vele regen moest ruim de helft van de proeven afgelast worden. Als je het over nat en smerig schijtweer hebt komt Wales tot leven en dat bleek: Elfyn Evans en navigator Scott Martin stapten na jaren Ford over naar Toyota en met hun Yaris WRC waren ze uitstekend op dreef.

Het duo pakte op dag één gelijk de leiding en stond die geen moment meer af. Wereldkampioenen Ott Tänak en Martin Järveoja uit Estland lieten zien hun hevige crash in Monte Carlo verwerkt te hebben en eindigen met de Hyundai i20 op twaalf seconden van Evans als tweede.

De derde ging knap naar de pas 19-jarige Fin Kalle Rovanperä, zoon van WRC-veteraan Harri, die als teamgenoot van Evans zijn eerste seizoen als rijder van een topteam kent. Met de ervaren navigator Jonne Halttunen pakte hij vorig jaar de wereldtitel in de WRC-2, met twintig seconden achterstand op Evans was nu al het eerste WRC-podium binnen nadat de Finnen de laatste, nóg nattere proef wonnen.

De hoogtepunten van de laatste proef

Feyenoord vreest kruisbandblessure in opgelaaide strijd om tweede plek

Feyenoord won zondagmiddag in een spectaculair duel met 3-4 van PEC Zwolle. De ploeg van Dick Advocaat verkleinde het gat met nummer twee AZ, dat zaterdag al had verloren van FC Twente, zodoende tot vier punten. Er was echter niet enkel goed nieuws voor de Rotterdammers in Zwolle, aangezien Luis Sinisterra mogelijk langere tijd uit is gevallen met een blessure.

De Colombiaan begon vanwege het ontbreken van Nicolai Jörgensen in de punt van de aanval, maar moest zich na de rust laten vervangen door de latere matchwinner Róbert Bozeník.

Volgens het Algemeen Dagblad ziet het er niet goed uit voor Sinisterra en Feyenoord zou vrezen dat de aanvaller een kruisbandblessure heeft opgelopen.

Sinisterra heeft deze kwetsuur overgehouden aan een ongelukkige botsing met tegenstander Sam Kersten. Nader onderzoek op maandag moet de precieze ernst van zijn blessure uitwijzen.

Trainer Dick Advocaat liet na de wedstrijd via de clubkanalen al optekenen niet optimistisch gestemd te zijn: "Het ziet er niet goed. Ik kan niet exact zeggen wat het is. Dat weten we pas morgen. Maar de vooruitzichten zijn niet positief."

Een langdurige afwezigheid van Sinisterra zou Feyenoord slecht uitkomen. De vleugelspits is een van de smaakmakers van de afgelopen maanden en de Rotterdammers zijn onder Advocaat bezig met een flinke opmars, die wellicht tot een ticket voor de voorrondes van de Champions League, kan leiden.

Feyenoord is daarnaast ook nog actie in het toernooi om de TOTO KNVB Beker en treft NAC Breda op 5 maart in de halve finale.

Ajax zou negen spelers zien vertrekken komende zomer

Ajax maakte afgelopen week bekend dat Hakim Ziyech na dit seizoen de overstap maakt naar Chelsea. De spelmaker is waarschijnlijk niet de enige dragende kracht die aankomende zomer de deur van de Johan Cruijff ArenA achter zich dicht zal trekken. The Athletic weet maandag te melden dat de Amsterdammers zelfs rekening houden met het vertrek van acht of negen spelers.

De doorgaans goed ingevoerde journalist David Ornstein heeft van bronnen rondom de club vernomen dat André Onana, Donny van de Beek, Nicolás Tagliafico en David Neres hoe dan ook lijken te vertrekken.

Dit viertal wordt al langer in verband gebracht met een volgende stap in hun loopbaan en vooral rondom Onana en Van de Beek speelt al het een en ander.

Eerstgenoemde zou in beeld zijn bij Chelsea als vervanger van Kepa Arrizabalaga, terwijl Real Madrid en Manchester United volgens eerdere geruchten om de handtekening van Van de Beek strijden.

Naast dit viertal houdt Ajax naar verluidt ook rekening met een potentieel vertrek van Daley Blind, Joël Veltman, Noussair Mazraoui en Sergiño Dest. Blind kwam in de zomer van 2018 terug uit de Premier League, maar liet eerder al eens optekenen een nieuw buitenlands avontuur niet uit te sluiten.

Veltman wordt ook al langer in verband gebracht met een vertrek en zag eerder een transfer niet doorgaan vanwege een zware blessure. Aankomende zomer ligt hij bovendien nog maar een jaar vast.

Ook rondom Dest speelt sinds een paar weken het een en ander. De jongeling zou nadrukkelijk op de radar staan bij Bayern München, dat in hem een belangrijke speler voor de toekomst ziet en daarom naar verluidt bereid is om 26 miljoen euro neer te leggen.

Directeur voetbalzaken Marc Overmars heeft met de naderende komst van Antony alvast een aanwinst voor volgend seizoen binnen, maar lijkt in de komende maanden alsnog flink aan de bak te moeten om het niveau van de selectie op peil te houden.

'Catherine en XCOM 2 naar Switch'

Rating boards zijn er om onze kinderen veilig te houden van de grote gevaren van gevoelige content in videogames. Ze zijn er ook om titels voor aankondigingen te 'lekken'. Zo heeft het Koreaanse Rating Board twee nieuwe titels een rating gegeven voor Nintendo Switch.

Het betreft Catherine: Full Body en XCOM 2 Collection. Beide games zijn nog niet aangekondigd voor de console. Ook de Bioshock Collection is via deze wijze aan het licht gekomen, al wacht die ook nog op een aankondiging. Misschien dat het dan binnenkort toch tijd is voor een Nintendo Direct.

De tijd zal leren of de games ook daadwerkelijk in ontwikkeling zijn.

Ubisoft brengt Rainbow Six Siege als lauchgame naar next-gen

Ubisoft heeft, naast de plannen voor jaar vijf en zes, nog één grote zet voor Rainbow Six Siege in ontwikkeling: de game moet een launchtitel worden voor PlayStation 5 en Xbox Series X.

De studio kan natuurlijk niet verklappen wanneer dit precies is, maar de bedoeling is om er bij te zijn wanneer de consoles uit worden gebracht. Wat voor upgrades hierbij horen is nog niet bekend. Wel is Ubisoft van plan om cross-gen crossplay tussen consoles te introduceren, zodat de community één groot geheel blijft.

Het is nog afwachten wanneer de consoles uitkomen. De algemene verwachting is aan het einde van het jaar.

Rainbow Six Siege preview Londen (Foto: Ubisoft)

CIDI: antisemitische incidenten explosief gestegen

In 2019 is het aantal antisemitische incidenten explosief gestegen, zo meldt het CIDI (Centrum Informatie en Documentatie Israël) op haar website. Er werden maar liefst 182 gevallen gemeld, een toename van 35 procent ten opzichte van 2018, toen er nog 'slechts' 135 gevallen gemeld werden.

De incidenten namen het meeste toe in de categorie 'real life' incidenten: bedreiging (10 maal) en scheldpartijen (44 keer). Ook tijdens demonstraties wordt er vaker antisemitisme gemeld: 18 keer ging het mis vorig jaar. Vooral anti-Israël demonstraties, op de Dam in Amsterdam, lopen vaak uit de hand volgens het CIDI. 

Bij deze incidenten zijn de online antisemitische uitingen niet mee geteld, die registreert het instituut apart. Volgens het CIDI leveren nieuwsberichten, zoals het nieuws dat de NS de nabestaanden van de holocaust gaat compenseren, honderden antisemitische reacties op. Ze zijn van mening dat social media te weinig actie ondernemen tegen antisemitische en racistische uitingen.

Het hele rapport is te vinden op de website van het CIDI. 

'Andrť Hazes en Bridget Maasland alweer uit elkaar'

Het lijkt alweer voorbij te zijn tussen André Hazes en Bridget Maasland. 'De zoon van' maakte in november het einde van zijn relatie met Monique Westenberg bekend en een dag later bleek dat hij al aan lag te pappen met TV-persoonlijkheid Bridget.

We zitten inmiddels nog maar in februari, maar die enorme liefde - volgens Bridget was André zelfs 'de liefde van haar leven' - lijkt alweer bekoeld te zijn. De altijd diepgaande Evert Santegoeds weet ons te melden dat er op social media van de twee op Valentijnsdag helemaal geen hartjes en liefdesverklaringen verschenen, dat kan natuurlijk niet!

Vorige week was Bridget nog op Curaçao met André. Dat was allemaal hartstikke gezellig en hoe kan het ook anders: ex Monique én André Junior Junior waren ook aanwezig, waarbij de twee (voormalige?) geliefden ook nog de nodige tijd doorbrachten zonder Bridget.

Kortom, een retespannende soap weer allemaal, we kunnen niet wachten wie de volgende vlam van André wordt. Willeke Alberti lijkt nog vrij te zijn, maar liet vorige week helaas weten dat er 'geen plek is voor een man'.

Rainbow Six Siege onthult plan voor jaar 5 en 6

Op de Six Invitational 2020 is de toekomst van Tom Clancy’s Rainbow Six Siege gepresenteerd in vorm van de plannen voor jaar 5 en 6. De komende twee jaar hebben de grote updates direct impact op de spelervaring van alle spelers, bijvoorbeeld door middel van map en Operator reworks en in-game evenementen.

De transitie naar het nieuwe model start met een hybride vijfde jaar: de eerste twee seizoenen blijven in het huidige format met twee Operators en een map rework per seizoen. Het tweede half jaar gaat door met het format van jaar 6. Iedere seizoen introduceert vanaf dan één nieuwe Operator, één map rework, een tijdelijk evenement en gameplayupdates. Elk seizoen brengt vanaf Operation Void Edge ook een Battle Pass met zich mee.

Er komt een smart ping systeem dat de communicatie binnen een team aanzienlijk verbetert, voornamelijk voor spelers die geen voice chat willen of kunnen gebruiken. Ook komen er meer secondary gadgets voor alle Operators. Daarnaast worden er momenteel nog veel meer gameplayveranderingen getest die mogelijk naar de game komen in jaar 5 en 6. Reworks zijn grote veranderingen die invloed hebben op hoe Operators worden gebruikt. Tachanka is de eerste Operator die in jaar 5 volledig opnieuw ontworpen wordt. Andere Operators volgen in latere seizoenen.

In jaar 5 en 6 komen er weer in-game evenementen tijdens elk seizoen. Daarnaast komen er Arcade Playlists naar de game, die enkel voor één weekend speelbaar gaan zijn. De eerste Arcade Playlist, Golden Gun, vindt plaats tijdens Operation Void Edge en meer van deze Arcade Playlists gaan later in jaar 5 volgen.

Andere aangekondigde veranderingen voor jaar 5 en 6 die zijn aangekondigd, zijn de mogelijkheid tot 'map ban', om spelers meer controle te geven over welke map er gespeeld wordt. Er komet een reputatiesysteem, een transparant systeem waar spelers beloond of gestraft worden op basis van hun gedrag in de game.

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege is reeds verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

Rainbow Six: Siege - Roadmap Year 5 + 6

Hockeysters in stormige omstandigheden nu wel langs ArgentiniŽ

Door een helse storm die zondagavond over Buenos Aires trok, heeft het Nederlands elftal een wedstrijd tegen Las Leonas gespeeld die om 20:30 uur Argentijnse tijd begon en pas om 23:45 uur was afgelopen. Eerst werd de wedstrijd gestaakt, toen kwamen de speelsters het veld weer op, vervolgens moest er alsnog een uur worden gewacht en uiteindelijk werd de wedstrijd toch nog uitgespeeld. Oranje won wel, met 1-3.

De wind waaide vanaf de eerste minuut krachtig door het stadion, ten teken dat er een storm op komst was. Bliksemschichten verlichtten de donkere hemel boven de tribunes. Harde donderklappen klonken steeds dichterbij. Na zeven minuten hockeyen gebeurde bij een stand van 0-0 wat iedereen verwachtte: de wedstrijd werd gestaakt. Tijdelijk. Al leek doorspelen geen optie.

Terwijl de speelsters op een grasveldje achter de tribunes stonden te wachten en hun geduld op de proef werd gesteld, kwam de regen met bakken uit de hemel. Na een half uur leek de wedstrijd eindelijk te worden hervat. Ireen van den Assem stond nota bene al klaar om de vrije bal te nemen. Maar precies op dat moment stuurde de scheidsrechter de speelsters weer het veld af. Een hels fluitconcert klonk vanaf de tribunes.

Oranje kwam na de onderbreking met 1-0 achter
Het begon ondertussen steeds harder te regenen en het publiek vertrok in groten getalen richting de uitgang. Vrijwel niemand op sportcomplex Cenard hield er rekening mee dat de wedstrijd werd hervat, maar Nederland wilde heel graag spelen. Anders betekende het een nederlaag, omdat Argentinië de wedstrijd zaterdag had gewonnen (2-0). Ruim anderhalf uur na het eerste oponthoud werd er dan toch doorgespeeld, toen het nagenoeg gestopt was met regenen.

Voor behoorlijk lege tribunes – alleen de diehards waren overgebleven – kwam Nederland, nadat het een paar kansjes had gekregen, vrij snel in de problemen. Argentinië liet aan het begin van het tweede kwart van zich horen door een strafcorner te versieren. Die leverde meteen de 1-0 op. Net als zaterdag was het de sleeppush van Agustina Gorzelany die Oranje nekte. Deze keer ging hij door de benen van keepster Anne Veenendaal, die wederom in het doel stond, omdat Josine Koning last heeft van een lichte blessure. Ook Eva de Goede speelde opnieuw niet.

Matla en Jansen scoren uit een strafcorner
Nadat Oranje kansen kreeg via Laura Nunnink en Lidewij Welten, werd Argentinië weer gevaarlijk door makkelijk twee strafcorners te halen. Bij de tweede kwam Nederland goed weg. De poging van Gorzelany, wiens sleeppush steeds beter wordt, spatte snoeihard uiteen op de onderkant van de lat. Het was een spectaculair gezicht. Oranje kon vervolgens uitverdedigen.

De ploeg van Alyson Annan overleefde die sterke fase van Argentinië en kwam beter in de wedstrijd. Vlak voor het rustsignaal lukte het Nederland om drie strafcorners op rij te halen. Uit de laatste was het Frédérique Matla die vanaf kopcirkel in stelling werd gebracht. Over de grond sleepte ze de 1-1 binnen.

Via kansen voor Laurien Leurink, Pien Dicke, opnieuw een sleeppush van Matla en één van Yibbi Jansen werden de Oranje Dames in het derde kwart opnieuw gevaarlijk. In de 42ste minuut maakte Nederland de 1-2. Het was Jansen die een strafcorner tegen de plank pushte en haar waarde bewees, ondanks dat ze niet meer in aanmerking komt voor een plek in de selectie voor Tokio.

De 3-1 van Kyra Fortuyn
In een gekke ambiance en na half twaalf ’s avonds moest Nederland in het laatste kwart aan de bak om de winst veilig te stellen. Op een schot over de grond van Carla Rebecchi bracht keepster Veenendaal schitterend redding. Las Leonas bleven vervolgens aanzetten. Ondertussen was Matla geblesseerd uitgevallen, zij speelde het eind van de wedstrijd niet meer mee.

Vijf minuten was voor tijd nam de spanning toe, toen Gorzelany weer op kopcirkel ging staan om een strafcorner te nemen. Nederland hield de adem in. Maar deze keer bracht Veenendaal met haar handschoen redding op haar halfhoge sleeppush. Vervolgens overleefde Oranje de slotfase redelijk makkelijk. In het eindsignaal maakte Kyra Fortuyn de 1-3 nog. Daardoor ging de winst na drie uur en een kwartier hockeyen naar Nederland, dat zich herstelde van de nederlaag van afgelopen zaterdag.

Hockeyers hebben vizier wederom niet op scherp, maar pakken wel bonuspunt

Het Nederlands hockeyelftal heeft zondag in Buenos Aires de tweede confrontatie met Argentinië wederom gewonnen na shoot-outs. Hoewel Oranje net als afgelopen zaterdag in de cirkel opnieuw niet scherp was, knokte Nederland zich na twee verdedigingsfouten terug van een 2-0 achterstand. De wedstrijd eindigde in 2-2.

Drie minuten was het duel in de Pro League nog maar bezig of spits Lucas Vila zette Nederland vogelvrij met een tip-in bij de tweede paal al op een 1-0 achterstand. Het tegendoelpunt oogde op z’n zachtst gezegd onhandig. Keeper Pirmin Blaak liep wel mee met de lage, scherpe voorzet van Agustin Mazzilli, die de bal vanaf de zijkant de cirkel in pompte, maar greep niet in. Mink van der Weerden was ook in de buurt, maar dekte Vila niet kort genoeg. Het was een valse start van Oranje.

Na de 1-0 bleef de gelijkmaker uit. Nederland kreeg een paar kansen. Via Thijs van Dam had spits Mirco Pruyser de 1-1 op zijn stick. Vanaf randcirkel had hij zeeën van tijd, maar zijn schot was niet hard genoeg. Oranje had zichzelf daar moeten belonen.

Blaak bij de 2-0 opnieuw de fout in
In de 21ste minuut vergrootte Argentinië de achterstand voor het Nederlands elftal, toen Mazzilli vanaf de rand van de cirkel de bal in de lange hoek schoot. Opnieuw speelde Blaak een dubieuze rol, door de bal door te laten schieten. Het was op dat moment matig wat Nederland op de mat legde. Oranje oogde niet scherp en kwam op cruciale momenten een stap te laat.

De aansluitingstreffer van de ploeg van Max Caldas kwam op een goed moment, vlak voor rust. Thijs van Dam pushte richting goal. Een vervelend stuiterballetje, waar Pruyser wel raad mee wist. Hij werkte de bal achter keeper Vivaldi. Met nog twee kwarten te spelen had Nederland nog genoeg tijd om de schade van een 2-1 achterstand te repareren.

Aanvallend was Nederland wederom niet in vorm
Maar in de cirkel was Oranje net als afgelopen zaterdag niet scherp. Levensgroot was de kans in het derde kwart voor de teruggekeerde Seve van Ass, die de eerste confrontatie met Argentinië van dit weekend miste. Met zijn backhand mocht hij vrij uithalen, maar de bal ging niet eens tussen de palen. Van ongeloof keek Van Ass de bal demonstratief na.

Terwijl op de achtergrond een hoop gezang van gepassioneerde voetbalfans uit het vlakbij gelegen stadion van River Plate klonk, probeerde Nederland het geduld te bewaren. Het was Oranje dat toen het meest aan de bal was. Een schot van Jeroen Hertzberger in het zijnet en een uitgelopen strafcorner van Mink van der Weerden waren de speldenprikjes in het derde kwart, waarin Nederland zelfs vijf minuten met een overtal stond.

De gelijkmaker van Robbert Kemperman
Toen in het vierde kwart ook drie strafcorners achter elkaar niet werden verzilverd, leek het voor Nederland een kansloze missie te gaan worden. Maar vier minuten voor tijd kon er dan toch worden gejuicht. Het was Robbert Kemperman die met een strak schot de 2-2 maakte.

Dat was het duwtje dat Nederland nodig had, want opeens kreeg het weer vleugels. Een sleeppush van Mink van der Weerden betekende bijna zelfs nog de 3-2. Keeper Vivaldi plukte de bal knap uit de hoek. Veertien seconden voor tijd kreeg Nederland nog een strafcorner, maar die werd niet gestopt en schoot knullig door.

Net als zaterdag moesten shoot-outs de beslissing brengen. Jeroen Hertzberger, Seve van Ass, Thijs van Dam en Mirco Pruyser scoorden hun shoot-out, Hertzberger miste een strafbal. Pirmin Blaak redde twee keer knap en toonde deze wedstrijd dus twee gezichten. Uiteindelijk ging het bonuspunt net als zaterdag naar Nederland.

FOK! Wat een weer: eindeloze WC

Gegroet Mensheid!  

Ja, het is me allemaal wat he? Er wordt mij regelmatig de vraag gesteld wanneer het eindelijk eens wat rustig, droger, zonniger en/of koeler gaat worden. Ik kan daar al de hele winter antwoord op geven: dat gaat niet gebeuren.  Vandaag niet, morgen niet, en waarschijnlijk zelfs tot de maandwisseling niet. En dan is het alweer maart. Heeft u genoten van de winter? De winter die nooit kwam. Het is echt ongelofelijk ja, op heel veel plaatsen is er nog niet één sneeuwvlok gevallen. Laat staan een nachtvorst. Die waren er wel, maar heel bescheiden. Matige vorst is maar éénmaal voorgekomen. 

We hebben te maken met een bulderende WC. Eigenlijk een simpele afkorting van West-Circulatie. Dat komt altijd wel voor, maar de voorgaande jaren vroegen we ons af: waar is de WC gebleven? Hier is hij weer en al een lange tijd, en hij weet van geen opgeven.

Gisteren hadden we te maken met Dennis. Qua wind viel het op zich wel mee, todat zich een zeer agressief koufront ontwikkelde vlak voor de kust. In het westen en noorden regende het al de hele dag, maar in het binnenland was het overwegend droog. Todat het koufront kwam. Met name door de grote temperatuursverschillen activeerde die enorm. In het binnenland was het absurd warm met 15 tot 17 graden, maar dat koufront maakte daar korte metten mee met slagregens en zware windstoten. Het ging flink tekeer.  Verder grote hoeveelheden regen. Op veel plaatsen in Noord-Holland en Friesland zo'n 30 mm. 

Vandaag beginnen we de dag met zon. Even wat vriendelijker, maar al snel neemt de bewolking toe en volgen er buien, of het regent enige tijd. Dit als gevolg van het passeren van een trog. Plaatselijk is ook hagel en onweer mogelijk. Dat vooral in het binnenland. Ook de wind laat wederom van zich horen en neemt weer toe naar hard aan zee en vrij krachtig in het oosten. Bij passage van de trog zijn zware windstoten mogelijk. Het KNMI heeft hierom code geel afgegeven. 

En zo kletsen we maar door. Kou en winter zijn nergens te bekennen en onze wisselvalligheid duurt nog lange tijd voort. 

Tot ziens!  

Meer weer op FOK!

Hagelbui in Cuijk (Foto: Charged)
Vorige week viel er een hagelbui in Cuijk. (Foto:Charged.)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Doneer nu je bitcoins tegen het coronavirus aan het Rode Kruis

Het Rode Kruis opent giro 7244 om verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan. De hulporganisatie geeft wereldwijd voorlichting en verleent hulp in landen die al getroffen zijn. Er is meer geld nodig om meer voorlichting te kunnen geven, psychosociale hulp te bieden en bijvoorbeeld patiënten te vervoeren in ambulances. "Juist nu moeten we zorgen dat het virus niet verder verspreidt. Met simpele maatregelen als voorlichting en handen wassen kunnen we al veel effect hebben”, zegt de Nederlander Frido Herinckx, die de wereldwijde hulpverlening van het Rode Kruis coördineert. Daarnaast houdt het Rode Kruis landen met een overbelaste gezondheidszorg extra in de gaten, omdat de uitbraak van een virus daar grote impact zou kunnen hebben.

Gezien er over de gehele wereld wordt gereisd, is er ook een kans dat het virus opduikt in landen die al te maken hebben met meerdere crisissen. Vaak is de gezondheidszorg daar al overbelast. Het Rode Kruis houdt daarom een extra vinger aan de pols in landen in het Midden-Oosten en Afrika waar dat het geval is. De inzet ligt daar nadrukkelijk op goede voorlichting van de bevolking over hygiëne.

Hulp
In Azië is het Rode Kruis sinds het begin van de uitbraak actief met voorlichting, het uitdelen van hulpgoederen en het verspreiden van betrouwbare informatie over het virus. In China geeft het Rode Kruis daarnaast ook psychosociale hulp en is het betrokken bij het vervoeren van patiënten in ambulances. In Zuid-Korea deelt het Rode Kruis pakketten met hulpgoederen uit aan mensen die in quarantaine zitten. Het Rode Kruis in Mongolië heeft tot nu toe 7.000 flessen ontsmettingsmiddel uitgedeeld op belangrijke plekken als gezondheidscentra, treinstations en het vliegveld.

Wereldwijd zet het Rode Kruis zich in om voorlichtingsmaterialen te verspreiden in zoveel mogelijk landen en zoveel mogelijk talen. "Omdat het om een nieuw virus gaat, waar nog niet alles over duidelijk is, ligt de verspreiding van fakenews op de loer. Het is belangrijk dat mensen de juiste informatie krijgen, zodat zij weten wat speelt, maar ook om onnodige paniek te voorkomen”, concludeert Herinckx.

Nederland
Ook in Europa en Nederland houdt het Rode Kruis de situatie nauwlettend in de gaten, onderhoudt hierover contact met overheidsorganisaties en staat klaar om te handelen wanneer nodig. Daarnaast zijn de hulpverleners in Nederland extra gebriefd op de te nemen hygiënemaatregelen. Ook geeft het Nederlandse Rode Kruis voorlichting via de website en sociale media. In totaal is er 30 miljoen euro nodig om de hulp wereldwijd op te schalen.

Bitcoins
Doneren kan nu ook met Bitcoins. Zo wil het Rode Kruis doneren voor mensen met Bitcoins ook makkelijk maken. Wie Bitcoins wil doneren aan de hulpverlening rondom het Coronavirus, kan dit aanvinken bij de donatie die zij doen via de website van het Rode Kruis. Het Rode Kruis handelt en belegt zelf niet in deze cryptovaluta, maar accepteert het via een tussenpartij.

Afbeelding ter illustratie (Foto: Pixabay)
Afbeelding ter illustratie (Foto: Pixabay)

Vrouw (19) overleden na eenzijdig ongeval

Een 19-jarige vrouw uit Neerkant, die zondagochtend zwaargewond raakte bij een verkeersongeluk op de Meijelseweg in Heusden, is zondagavond in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden.

De vrouw raakte rond 09.00 uur, vermoedelijk door een rukwind, met haar auto van de weg en reed tegen een boom. Zij werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is zij aan het begin van de avond aan haar verwondingen overleden.

Kleinere bedrijven minder gedigitaliseerd

Eén op de drie (32 procent) Nederlandse bedrijven zegt de bedrijfsvoering in hoge mate of bijna volledig gedigitaliseerd te hebben. Daarentegen geeft 36 procent aan de bedrijfsvoering niet of nauwelijks te hebben gedigitaliseerd. Kleine bedrijven zijn minder ver met digitalisering dan grote bedrijven. Dit meldt het CBS op basis van de nieuwste cijfers uit onderzoek naar ICT-gebruik onder bedrijven in Nederland.

De mate van digitalisering hangt sterk samen met de grootte van het bedrijf; van de grote bedrijven (500 of meer werknemers) heeft 65 procent de bedrijfsvoering in hoge mate gedigitaliseerd, van de kleinste bedrijven (2 werknemers) is dit slechts 24 procent. Bijna de helft van deze kleine bedrijven is naar eigen zeggen niet of nauwelijks gedigitaliseerd. In dit onderzoek gaven bedrijven zelf aan in hoeverre zij gedigitaliseerd zijn.

Verstuurde e-facturen verdubbeld
Een voorbeeld van meer digitalisering onder Nederlandse bedrijven is de toename van het gebruik van e-facturen. Het aandeel verzonden e-facturen verdubbelde in 2018 bijna ten opzichte van het jaar daarvoor, van 8 procent naar 14 procent. Ook het gebruik van elektronische facturen anders dan e-facturen (bijvoorbeeld in PDF) is de afgelopen twee jaar toegenomen: van 40 procent in 2016, naar 60 procent in 2018. Hierdoor is het aandeel papieren facturen de afgelopen twee jaar gehalveerd, van 50 procent in 2016 naar 24 procent in 2018.

Meeste e-facturen in gezondheidzorg
Van de verschillende bedrijfstakken loopt de gezondheidszorg voorop in het gebruik van e-facturen: in 2018 werd 41 procent van de verzonden rekeningen in de gezondheidszorg als e-factuur verzonden. In de ICT-sector werd het kleinste aandeel facturen in papieren vorm verzonden, maar het gebruik van e-facturen is er nog niet gangbaar (16 procent). In deze sector werd voornamelijk gebruikgemaakt van niet-gestandaardiseerde elektronische facturen (zoals PDF): 75 procent.

Klantengegevensbeheer steeds vaker gedigitaliseerd
Een ander kenmerk van een hoge mate van digitalisering van de bedrijfsvoering is het gebruik van zogenaamd Enterprise Resource Planning (ERP) systemen om informatieoverdracht tussen verschillende afdelingen te ondersteunen. Het gebruik van ERP-systemen door bedrijven is de afgelopen twee jaar min of meer gelijk gebleven: 46 procent in 2018, tegen 47 procent in 2017. Het gebruik van een Customer Relationship Manager (CRM) systeem om klantengegevens digitaal te beheren is de afgelopen twee jaar toegenomen van 46 procent van de bedrijven in 2016 tot 56 procent van de bedrijven in 2018.

Trump rijdt met 'The Beast' rondje over Daytona circuit

"Gentlemen, start your engines!", niet alleen mocht Amerikaans president Donald Trump het sein geven als 'grand marshal', waarna de coureurs de race van 500 mijl startten, maar The Donald reed als eerste president een rondje over het befaamde race circuit met zijn gepanserde presidentiële limousine 'The Beast'.

Lees ook: 'Trump wil met limo 'The Beast' rondje racen op circuit Daytona Beach'

Zoals eerder gelekt door verslaggevers van Fox News en hier te lezen op FOK!, reed Trump een rondje voor de kern van zijn aanhangers. Onder luid applaus reed the limousine een persoonlijk record op het circuit wat toneel was voor 'The Great American Race', met de NASCAR stockcars achter zich. Helaas nam de limousine, vanwege veiligheidsmaatregelen, niet de befaamde kombochten.


Trump als eerste president op Daytona 500 met 'The Beast' (Bron: YouTube)

Laatste reviews en specials
review
One Piece: Pirate Warriors 4
preview
The Elder Scrolls Online goes Skyrim
review
Doom Eternal
preview
Roller Champions
review
Nioh 2
review
Overpass
©FOK.nl e.a.