FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 10 juni 2019

Ubisoft gaat Uplay+ abonnement aanbieden

Ubisoft begint ook met een abonnementsservice dat Uplay+ heet. Het is er alleen voor pc-games en moet meer dan honderd games en de bijbehorende uitbreidingen bevatten.

Uplay+ start in september en kost 14,99 euro per maand. Daarvoor krijg je toegang tot alle pc-games van Ubisoft, inclusief de nieuwste releases zoals Watchdogs: Legion en Ghost Recon: Breakpoint.

Als abonnee krijg je premium-edities van de games van Ubisoft, dus met Breakpoint ontvang je de Ultimate-editie van 120 euro. Je krijgt ook alle post-release-inhoud en DLC en je wordt automatisch ingeschreven voor bèta's. Je kunt games ook offline downloaden en spelen. Als je je abonnement stopt dan wordt je voortgang opgeslagen, zodat je verder kunt gaan waar je was gebleven.

Er is een gratis demoversie van Uplay+ van 3 tot 30 september 2019. In 2020 wordt Uplay+ ook aangeboden op Google Stadia.

Ubisoft komt met Zelda-achtige Gods & Monsters

Ubisoft komt met een Zelda-achtige RPG waarin je de Griekse Goden moet redden. Gods & Monsters is een avontuur in de stijl van een verhaalboek, waarin je jouw heldenmoed moet bewijzen.

Vecht tegen mythologische wezens en versla hun leiders. Verken de wereld met verradelijke dungeons, lastige testen en heldendaden. De game is in ontwikkeling voor Nintendo Switch, pc, PlayStation 4 en Xbox One en lanceert 25 februari 2020.

Rainbow Six Quarantine toont zijn eerste beelden

Ubisoft heeft een nieuwe game aangekondigd, namelijk Rainbow Six Quarantine. Tijdens de E3 persconferentie werd Bio Jade, hoofd ontwikkelaar van deze game, in het zonnetje gezet op het podium. Zij vertelde hoe trots ze was op de game.

In de clip hieronder beschrijft zij hoe deze three-player tactical co-op shooter past in het plaatje van Rainbow Six Siege, en dat hij uitkomt ergens in 2020 voor Xbox One, PlayStation 4 en pc.

Kingsman-taferelen in Rainbow Six Siege – Clutch Royale

De nieuwe Operation: Phantom Sight voor Rainbow Six Siege is zojuist getoond op Ubisofts E3-persco. Operation Phantom Sight brengt twee jagende operators met zich mee: Nøkk en Warden, die met enkele unieke snufjes op de proppen komen.

Behalve nieuwe content zijn ook veel kleine updates en bugfixes geïntroduceerd voor Siege, welke je op de website kunt terugvinden.

Quest builder voor Assassin's Creed Odyssey uitgebracht

Ubisoft heeft een questbuilder voor Assassin's Creed Odyssey uitgebracht. Hiermee kun je eigen verhalen vertellen in het oude Griekenland, compleet met dialoogopties en wel.

De builder werkt in je browser, daarna kun je het uploaden naar de Ubisoft-servers. De missies zijn cross-platform, dus iedereen kan missies bouwen of gemaakte missies downloaden. De website om je eigen missies te bouwen is hier te vinden. Je zult moeten inloggen met je uPlay-account en daarna kun je met de wizard beginnen om je eigen verhaallijn te bouwen.

Speel voor geest in Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint

Ubisoft heeft een nieuwe trailer uitgebracht voor Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint. Tijdens de E3 persconferentie kwam Jon Bernthal met hont op het podium om meer te vertellen over The Wolves

Deze wolven zijn levensgevaarlijke groep ex-militairen die demacht over het eiland hebben overgenomen. De afvallige Ghost eenheid wordt geleid door Lt. Colonel Cole D. Walker, gespeeld door de virtuele Jon Bernthal. De beta gaat live op 5 september 2019 voor Xbox One, PlayStation 4 en pc.

Eerste trailer gameserie Mythic Quest Raven's Banquet getoond

Tijdens de E3-persconferentie van Ubisoft maakte Rob McElhenney (It's Always Sunny in Philadelphia) zijn opwachting om te praten over Apple TV+-serie Mythic Quest.

De serie gaat over de game Mythic Quest, de grootste online multiplayer game ter wereld. Om deze populariteit te behouden wordt er een nieuwe uitbreiding uitgegeven: Raven's Banquet. In de serie volg je creative director Ian Grimm (het personage van McElhenney) en zijn team gedurende de lancering van deze uitbreiding.

Wanneer de serie wordt uitgegeven is nog niet bekendgemaakt.

Watch Dogs: Legion officieel onthuld met gameplay

Ubisoft begon de persconferentie met de al gelekte Watch Dogs: Legion. Je kunt als iedereen spelen in Londen dat na de Brexit flink in de problemen zit.

Je speelt in het spel niet een maar een hele bende DedSec-leden. Je gaat nieuwe rekruten verzamelen in een stad vol NPC's die allemaal speelbaar zijn. Elke scene in het spel zal veranderen afhankelijk van de personages die je kiest om te spelen, van ex MI5-spionnen tot oude oma's zoals je in onderstaande gameplaytrailer ziet.

Watch Dogs: Legion komt 6 maart uit op PlayStation 4, Xbox One en pc.

Lange rijen en achtergelaten boodschappen door grote pinstoring

Lange rijen, briefjes op de deur en mandjes vol boodschappen die zijn achtergelaten. Door een pinstoring kunnen veel klanten van winkels niet betalen bij de kassa's. In Amsterdam zijn vooral de Albert Heijn, Etos en Gall & Gall getroffen.

Bij de Albert Heijn op het Christiaan Huygensplein in de Watergraafsmeer wordt klanten gevraagd alleen contant te betalen. En bij de supermarkt op het Bos en Lommerplein zijn veel boodschappen achtergelaten. Ook bij andere vestigingen zijn maatregelen getroffen.

Duizenden meldingen
Op allestoringen.nl kwamen duizenden meldingen binnen. De storing begon rond 16:00 uur. Een woordvoerder van KPN zegt tegen de NOS dat de storing bij de Ahold-bedrijven wordt veroorzaakt door een firewall die bij het bedrijf wordt gebruikt, een voorziening die het dataverkeer filtert en 'foute' data moet tegenhouden. Maar door de storing worden alle data tegengehouden.

Een klant van de Albert Heijn op het Christiaan Huygensplein zegt dat hij het boodschappen doen even overslaat. "Dan maar geen lunch morgen."

Haase en Rus door naar tweede ronde Rosmalen

Bij het ATP/WTA-toernooi van Rosmalen hebben Robin Haase en Arantxa Rus de tweede ronde bereikt. Haase won in drie sets van de Fransman Ugo Humbert, terwijl Rus in twee sets won van Bibiane Schoofs.

Haase nam het in de eerste ronde op tegen de Humbert. De pas 20-jarige Fransman won de eerste set met 7-5 tegen Haase. In de tweede set werd de partij stilgelegd vanwege de regen, maar na de pauze had Humbert het betere van het spel, maar Haase wist er een tiebreak uit te slepen en in die tiebreak sloeg de Nederlander toe. Hij won tiebreak eenvoudig met 7-2.

In de derde en beslissende set wisten beide spelers in de eerste helft van de derde set eenvoudig hun service te behouden, maar Haase wist in de achtste game voor het eerst de service van zijn tegenstander te breaken. Dat leek voldoende voor de zege, alleen in de tiende game leverde Haase zijn service zelf in. In de tiebreak die zou volgen trok Haase toch aan het langste eind en staat net zoals vorig jaar in de tweede ronde van het ATP-toernooi van Rosmalen.

Bij de vrouwen stond er meteen een wedstrijd op het programma tussen twee Nederlandse tennissters. Rus nam het op tegen Schoofs en de eerste set leek makkelijk te gaan naar Rus. De Nederlandse kwam 5-1 voor, alleen knokte Schoofs zich terug tot 5-5. Toch pakte Rus de eerste set met 7-5.

In de tweede set ging het meer gelijk op tussen de beide Nederlandse tennissters, al kwam nooit op achterstand in de tweede set. In tiende game moest Schoofs serveren om in de set te blijven, maar op het tweede wedstrijdpunt maakte Rus het af.

In de tweede ronde wacht Rus mogelijk opnieuw een treffen met een Nederlandse. Dan moet de als eerste geplaatste Kiki Bertens wel winnen van de Zweedse Johanna Larsson. Die partij staat dinsdag op het programma.

Rus door naar tweede ronde WTA-toernooi Rosmalen (Pro Shots / Joep Leenen)
Rus door naar tweede ronde WTA-toernooi Rosmalen (Pro Shots / Joep Leenen)

Night in the Woods krijgt fysieke release

Night in the Woods krijgt een fysieke release. De game moet het vierde kwartaal van dit jaar uitkomen voor PlayStation 4 en Nintendo Switch. Night in the Woods wordt uitgegeven door Limited Run Games.

Limited Run Games is een uitgever die met name indie-ontwikkelaars de kans geeft om hun games fysiek uit te geven. Ideaal ook voor verzamelaars of fans die graag fysieke games kopen. Night in the Woods is een avonturengame die zich richt op verkenning, verhaal en karakterontwikkeling. Je speelt de kat Mae, die teruggaat omdat ze met school is gestopt. Eenmaal thuis blijkt alles anders. Vrienden zijn overleden of een andere richting op gegaan waardoor Mae enigszins verweesd achterblijft.

Night in the woods limited run games

Bespeel de tijd in Cris Tales

Indie-uitgever Modus Games, samen met ontwikkelaars Dreams Uncorporated en SYCK onthullen Cris Tales, een RPG waarin de heldin haar zoektocht door heden, verleden en toekomst doet.

Jij speelt Crisbell en gaat met haar en haar bondgenoten op pad om een boze keizerin te stoppen. Dat doe je door middel van turn-based gevechten, waar de tijdmagie van Crisbell de tijdlijnen van haar vijanden kan veranderen. Kenmerken en voordelen veranderen afhankelijk van de plaatsing van een vijand in de tijd, waardoor elke ontmoeting anders aan te pakken is. De reis van Crisbell leidt haar door een wereld waar ze bondgenoten zal ontmoeten in vijf verschillende regio's, zoals de torens van het koninkrijk Crystallis en de sloppenwijken van Saint Clarity.

Er is een speelbare demo van Cris Tales die nu beschikbaar is tot 24 juni op Steam. De game is gepland om volgend jaar op pc, PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch te verschijnen.

Het einde is in zicht in Terraria Journey's End

Terraria is een van de best verkochte pc-games ooit, mede doordat de ontwikkelaars vaak nieuwe content toevoegen. De vierde grote update, getiteld Journey’s End, is onderweg en komt ergens dit jaar nog gratis beschikbaar voor iedereen die het spel in zijn bezit heeft.

De Journey’s End-update beslaat het gehele spel en brengt de nodige veranderingen. Daarnaast worden er meer dan 800 nieuwe items toegevoegd, naast de nodige nieuwe vijanden en andere uitdagingen. De twee grootste nieuwe features zijn echter de mogelijkheid om te golfen in de game, en de Master Mode. Laatstgenoemde is een moeilijkheidsgraad nog boven de al erg uitdagende Expert. Bekijk hieronder een trailer van Terraria: Journey’s End.
 

Spoken tegen hunters in Midnight Ghost Hunt

Ontwikkelaar Vaulted Sky Games heeft zijn spook-tegen-jagers multiplayer-game Midnight Ghost Hunt een opfrisbeurt gegeven. Er komt een alpha-versie aankomende zomer.

Midnight Ghost Hunt zet twee teams tegenover elkaar in de kommen van een groot, spookachtig oud huis. Het ene team neemt de rol van jager op zich, gewapend met technologie, waaronder trackers en kanonnen, die kunnen worden gebruikt om geesten te vinden en ze direct uit te schakelen. Het andere team speelt ondertussen als de geesten. Zij moeten zo lang mogelijk uit het zicht blijven en zichzelf vermommen als huishoudelijk meubilair, terwijl de jagers hun best doen om ze te vinden.

Geesten zijn echter niet geheel passief en kunnen jagers uitschakelen om de druk enigszins te verlichten, maar dat is alleen te doen als ze ergens alleen zijn. Als het spookteam erin slaagt om tot middernacht, vier minuten in de game, in leven te blijven, gaat er een klok luiden, kleurt de omgeving in een onaardse tint en draaien de rollen drastisch om. Alle spoken die zijn weggevaagd zullen terugkeren als krachtige wraakzuchtige geesten, en op dit punt zullen jagers zich moeten verstoppen om te kunnen overleven tot het ochtendgloren.

Flink erop los schieten in Valfaris

Valfaris is een heavy metal-geïnfundeerd 2D-actieplatform. Brute gevechten tegen dodelijke vijanden, maar dan in pixel-art. En natuurlijk hoort daar een heavy metal soundtrack bij.

Na op mysterieuze wijze te zijn verdwenen uit galactische kaarten, is het fort Valfaris plotseling weer opgedoken in de baan van een stervende zon. Eens een op zichzelf staand paradijs, groeit er in de stad nu een steeds groter wordende duisternis. Therion, een onverschrokken en trotse zoon van Valfaris, keert terug naar zijn huis om de waarheid te ontdekken en het geheimzinnige kwaad uit te roeien.

Valfaris komt uit op pc, Nintendo Switch, XBox One en PlayStation 4.

Vermintide 2 krijgt versus mode

Fatshark heeft een nieuwe spelmodus aangekondigd voor hun Warhammer: Vermintide 2. In de Versus-modus kun je nu ook als rat spelen in een 4-vs-4 modus.

"De speler is altijd de held van het spel geweest, maar in de Versus-modus kunnen spelers nu als vijandige facties spelen", zegt Martin Wahlund, CEO van Fatshark. "Versus is een competitieve spelmodus waarbij twee afzonderlijke teams van vier spelers om beurten spelen als de vijanden en helden."

Waneer de modus uitkomt is nog niet bekend, je kunt je wel voor een beta inschrijven.

Age of Wonders: Planetfall komt 6 augustus uit

Paradox Interactive en Triumph Studios onthulden vandaag een nieuwe trailer voor Age of Wonders: Planetfall op E3 2019. Het spel komt 6 augustus uit op pc, Playstation 4 en Xbox One.

In Age of Wonders: Planetfall bouw je een nieuwe toekomst op met een van de zes unieke facties, variërend van de militante Vanguard tot de dinosauriër rijdende Amazones en de cyborg-zombies van de Assembly. Haal missies door de missies met verstand, militaire kracht of diplomatie. Je gaat planetaire ruïnes verkennen en andere overlevenden vinden terwijl je erachter komt wat er met de beschaving is gebeurd. De game heeft een verhaalmodus, maar je kunt ook spelen op willekeurige skirmish-kaarten en tegen vrienden in multiplayer.

Age of Wonders: Planetfall gaat € 49,99 kosten. Pre-orders zijn nu beschikbaar, inclusief early-bird bonussen en speciale aanbiedingen zoals aangepaste cosmetische pakketten en een exclusieve scenarioplaneet.

Last Oasis gaat 3 september naar Steam Early Access

Indie-ontwikkelaar Donkey Crew heeft vandaag de releasedatum voor Early Access onthuld voor Last Oasis door middel van een nieuwe trailer tijdens de PC Gaming Show op E3.

Last Oasis speelt zich duizenden jaren in de toekomst af en laat zien hoe strijdende clans vechten over hulpbronnen, territorium en allianties in een nieuwe wereld. Een catastrofale gebeurtenis heeft de rotatie van de aarde tot staan gebracht en de maan vernietigd, waardoor de planeet in twee extreme en ongastvrije omgevingen is verdeeld. De kant die naar de zon kijkt is een dorre woestenij. De andere is in eeuwig ijs en duisternis geworpen. Het enige bewoonbare gebied is een kleine strook land tussen woestijn en ijs, en dat beweegt langzaam terwijl de aarde rond de zon draait. Een dag duurt nu een jaar en om te overleven hebben de overlevenden een grote wandelstad gebouwd: Flotill. Elke dag gaan er mensen van Flotilla naar de passerende Oases om de nodige middelen te verzamelen om de stad te laten lopen. Er komen er niet veel levend terug.

In Last Oasis nemen spelers de rol aan van de onwillig gekozen nomaden van Flotilla. Ze moeten middelen verzamelen en Walkers bouwen; opwaardeerbare, spinachtige, woodpunk-machines die nodig zijn voor reizen over de hele wereld, vechten, bouwen en oogsten.

Last Oasis gaat 3 september naar Steam Early Access.

Amsterdam ontsnapt aan jeu de boules-drama: 'Er zijn kinderen!'

Amsterdam is maandagochtend ontsnapt aan een bloedbad. De Open Amsterdamse doublettekampioenschappen stonden op het Museumplein op het programma, dan weten we allemaal dat het over jeu de boules gaat. En ja, als je jeu de boules zegt, zeg je gevaar.

Een goede 130 man stonden klaar voor het toernooi, maar dat ging niet door: handhavers maakten er een einde aan. "We zouden hier met elkaar lekker een balletje gaan gooien, maar daar is een stokje voor gestoken: de juiste vergunning was er niet en nu staan er 130 teleurgestelde boulers. Ernstig jammer", aldus een deelnemer.

Een woordvoerder van Stadsdeel Zuid bevestigt het verhaal: "Het ging om meer dan 200 man en meerdere tenten. Ze hadden geen vergunning en bij een evenement met meer dan honderd bezoekers en meerdere 'objecten' is dat wel nodig", zo legt de woordvoerder uit.

Een ander groot probleem was de veiligheid, die kon niet gegarandeerd worden. "Het zijn zware ballen en er zijn kinderen in de buurt, en een basketbalveldje. Zo kon het niet door gaan", aldus de woordvoerder, die verder aangeeft dat een vergunning de volgende keer 'geen enkel probleem' zou zijn, maar 'met 200 man is het echt een evenement'.

Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

Gameplay-onthulling Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2

Tijdens de PC Game Show op E3 heeft ontwikkelaar Paradox Interactive voor het eerst gameplay laten zien van hun langverwachte sequel Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2. De game staat gepland voor release in 2020 voor pc, Xbox One en PlayStation 4.

Paradox heeft twee trailers voor ons klaargezet, één van meer introducerende aard en de ander met wat meer gameplay. Schrijver van het eerste deel, Brian Mitsoda, is wederom verantwoordelijk voor de verhaallijn die opnieuw diepgaand en meeslepend belooft te worden. Enkele features waarmee Bloodlines 2 zich probeert te profileren zijn grote effecten van spelerkeuzes in het spel, veelzijdige vampirische vaardigheden, verschillende facties met kleurrijke personages en vliegensvlugge melee combat. Pre-orderen is alvast mogelijk, bekijk hieronder de trailers.

Mosaic laat de donkere zijde van onze maatschappij ervaren

Krillbite Studio heeft tijdens The PC Gaming Show op E3 Mosaic aangekondigd. Mosaic is een duister en surrealistisch verhaal over de moderne samenleving waarin we gevangen zitten in de dagelijkse sleur en waarin we alles proberen te begrijpen.

Tijdens het verkennen van de alledaagse dingen van ons bestaan krijgen spelers abstracte dagdromen en nachtmerries. Als je de absurde wereld van collectieve autocratie wilt ervaren, kun je BlipBlop downloaden, een puur klikspel waarbij je Blip aanraakt om een Blop op iOS en Android te krijgen, gratis. Hoe sneller je Blip, hoe meer Blops je krijgt die kan worden gebruikt om upgrades te ontgrendelen. BlipBlop is gemaakt door Mosaic Corporation, een bedrijf met alles in handen, inclusief de hoofdrolspeler van Mosaic.

Mosaic komt naar Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One en pc in 2019.

Twin Mirror uitgesteld tot 2020

Twin Mirror is het volgende project van Dontnod Entertainment en werd vorig jaar aangekondigd. Vandaag kondigt de ontwikkelaar een uitstel aan tot ergens volgend jaar.

Daar houdt het echter niet op. Dontnod en Epic Games hebben een deal gesloten voor exclusiviteit van één jaar voor de Epic Game Store. Verder is Dontnod eigenaar geworden van de IP en hebben ze een nieuwe partnership aangekondigd met Shibuya Productions. Bandai Namco blijft verantwoordelijk voor de console-versie van de game.

Zes verdachten aangehouden na schietpartij in Rotterdam

De politie hield gisteravond, met behulp van de politieheli, drie verdachten aan die betrokken zijn geweest bij een schietpartij aan de Waldeck Pyrmontlaan in Rotterdam-Kralingen. Bij de politie-actie waren meer dan twaalf politie-eenheden betrokken.

Politiehelikopter
Rond 21:30 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij op straat met een groep mannen. Die vechtpartij eindigde in een schietpartij. Personeel van de meldkamer dirigeerde alle beschikbare eenheden naar de locatie. Politieagenten namen op diverse strategische locaties positie in. De politiehelikopter ondersteunde de massale politieactie vanuit de lucht. Hierdoor konden de agenten direct drie verdachten aanhouden. Een van de aangehouden verdachten is vervoerd naar het ziekenhuis omdat hij een schotwond in zijn been had.

De politie startte direct een onderzoek in de omgeving, daar namen zij ook een auto in beslag die vermoedelijk van een van de verdachten is. Het voertuig wordt nader onderzocht.

Eerder gisteravond vond er ook al een schietincident plaats in Rotterdam. Ook daar werd direct na het incident een verdachte aangehouden.

Update 19:25 uur
Inmiddels zitten er zes personen vast, zijn er twee vuurwapens in beslag genomen en zoekt de politie het motief onder andere in de wereld van verboden motorclubs.

Een van de aangehouden verdachten is vervoerd naar het ziekenhuis omdat hij een schotwond in zijn been had. Het gaat om een 33-jarige man met nog onbekende woonplaats. Deze man droeg een hesje (colors) van No Surrender, de motorclub die afgelopen week door de rechter verboden is.

Naast de 33-jarige gewonde man zijn nog vijf personen aangehouden: een 24 jarige man uit Culemborg, een 23-jarige man uit Alphen aan den Rijn, een 40-jarige man uit Sommelsdijk, een 36 jarige man met nog onbekende woonplaats en een vrouw van 27 jaar uit Hellevoetsluis.

In een voertuig van de verdachten troffen agenten twee vuurwapens aan. De verdachten worden verhoord. Ook ander onderzoek gaat verder.

Bescherm je noten in Acron: Attack of the Squirrels

Resolution Games heeft zojuist op de E3 Acron: Attack of the Squirrels aangekondigd. Dit is zowel een VR-, als een smartphonegame.

In Acron: Attack of the Squirrels neemt de speler met de VR-bril de rol van boom op zich, terwijl zijn vrienden op hun smartphone als eekhoorn proberen zijn eikels af te pakken. Acron: Attack of the Squirrels komt deze zomer uit voor de meest gangbare VR-brillen. Bekijk de trailer hieronder.

Evil Genius 2 getoond in nieuwe trailer

Tijdens de presentatie van Pc Gamer is Evil Genius 2 weer eens getoond. De game is alweer jaren in ontwikkeling, maar moet toch een keer het licht gaan zien. In de game bouw je jouw eigen briljante hol van kwaad om misdaad uit te voeren.

Dit keer zijn er meer evil geniusses om uit te kiezen en het geheel moet gekker worden dan hiervoor. Wil je Alaska opblazen? Gewoon doen, niets is te gek.

Duistere dageraad in Disciples of Dawn

Stonepunk Studios heeft zijn volgende VR-game aangekondigd, Disciples of Dawn. En dit ging vergezeld met een duistere trailer.

Stonepunk houdt de details nog even geheim, maar duidelijk is dat Disciples of Dawn zich afspeelt in een grote vallei die ondergedompeld is in een mysterieuze nevel. Veel over het verhaal of de gameplay is niet bekendgemaakt, maar de duistere sfeer overheerst in onderstaande trailer.

Pistol Whip combineert FPS, ritme en bullethell in VR

Tijdens de UploadVR Showcase is Pistol Whip aangekondigd. De ontwikkelaar, Cloudhead Games, beschrijft de game als een combinatie van FPS, ritmegames en bullethell. De game is gemaakt voor VR.

Hoewel het eigenschappen heeft van bijvoorbeeld ritmegames en FPS, wil dat niet zeggen dat je alles op één manier moet doen of geweldige aim moet hebben. De speler bepaalt hoe de gepresenteerde scenario's worden benaderd. De muziek en beat zijn een soort rode draad om de speler te leiden.

De game komt binnen kort naar 'Major VR Platforms'. Meer details over de datum en specifieke platforms volgen hopelijk snel.

Arizona Sunshine krijgt DLC en komt naar Oculus Quest

Vertigo Games en Jaywalkers Interactive hebben aangekondigd dat Arizona Sunshine, de VR-shooter van Nederlandse makelijk, beschikbaar zal zijn voor Oculus Quest in 2019. Daarnaast is er nieuwe DLC: Arizona Sunshine - The Damned.

Volgens de makers is dit de grootste missie tot nu toe voor de VR-game. Op 27 augustus komt de uitbreiding voor pc VR- en PlayStation VR-headsets uit en zal beschikbaar zijn voor Oculus Quest-spelers wanneer Arizona Sunshine later dit jaar voor Oculus Quest wordt uitgebracht.

Arizona Sunshine is een spel waarin je midden in een zombie-apocalyps zit. Je gaat op zoek naar overlevenden in het post-apocalyptische zuidwesten van Amerika. Dat kan in singleplayer of in coöp-multiplayer met z'n tweeen. Daarnaast kun je met maximaal vier man het zolang mogelijk uithouden in de horde-modus.

Dolberg piekert niet over vertrek bij Ajax

Kasper Dolberg kende geen al te gelukkig seizoen bij Ajax. Toch denkt de 21-jarige Deen niet aan een vertrek uit Amsterdam. De 21-jarige aanvaller kon lang niet altijd rekenen op een basisplaats in het elftal van trainer Erik ten Hag, dat met het veroveren van de dubbel en het behalen van de halve finale van de Champions League een buitengewoon succesvolle jaargang kende. Dolberg piekert niet over een vertrek bij Ajax, zo laat hij weten in gesprek met het Deense Bold.

"Nee, ik ben niet tevreden over afgelopen seizoen. Natuurlijk had ik meer willen spelen en vaker willen scoren. Maar je moet het in een ander perspectief zien. Het belangrijkste is wat we als team hebben neergezet. Dat is heel goed", zegt Dolberg. De Deense spits was afgelopen seizoen namens Ajax in 39 officiële wedstrijden goed voor 12 doelpunten en 6 assists. In de Champions League posteerde Ten Hag over het algemeen Dusan Tadic in de spits, terwijl in de Eredivisie en de TOTO KNVB Beker ook Klaas-Jan Huntelaar geregeld zijn opwachting mocht maken.

"Het is een kwestie van beter presteren. Ik weet dat ik dat kan, dus dat moet ik laten zien. Volgend seizoen moet gewoon heel goed worden, ik denk dat dit ook het geval zal zijn", vervolgt de spits, die bij de Amsterdammers een contract heeft tot medio 2022. "Ik voel me goed bij Ajax. Ik ken iedereen binnen de club en heb een hele goede verstandhouding met iedereen die er rondloopt."

Dolberg is momenteel op pad met Denemarken, dat het maandagavond in eigen stadion tegen Georgië opneemt in de EK-kwalificatiecyclus. In het duel met Ierland (1-1) kwam de spits van Ajax als invaller in het veld. "Ik heb een goede, lange vakantie nodig en maak daarna een frisse start. In de afgelopen twee seizoenen kende ik een moeilijk begin, door blessures. Nu wil ik op een goede manier starten, scherp zijn en deel uitmaken van het team."

Rode Duivels Hazard en Batshuayi bereiden zich minutieus voor op duel met Schotland

In het kader van kwalificatie voor het Europees kampioenschap voetbal van 2020 speelt België dinsdagavond tegen Schotland. Thorgan Hazard en Michy Batshuayi laten niets onbenut om zich voor te bereiden op de confrontatie met de Schotten.

Vertigo Games onthult VR-multiplayer After The Fall

Vertigo Games heeft de VR-game After the Fall onthuld. De studio die eerder de VR-game Arizona Sunshine heeft gemaakt zegt hiermee hun grootste, meest ambitieuze VR-game ooit ontwikkeld te hebben.

After the Fall combineert een VR-wereld gedeeld met spelers over de hele wereld, een filmische campagne, actievolle solo- en multiplayer-gameplay en endgame gebouwd met VR in het achterhoofd. Als je de VR-wereld van After the Fall instapt dan ben je in een postapocalyptisch LA dat tot stilstand is gekomen in een alternatief jaren 80. Tot vier spelers in co-op nemen het op tegen een grote, vijandige wereld met bossfights voor de overleving van de mensheid en om de stad terug te winnen.

After the Fall komt in 2020 naar VR-devices. Spelers kunnen zich registreren voor bèta-toegang voor een kans om te spelen op http://afterthefall-vr.com.

Gecensureerd YouTube-archiefkanaal weer online

Tot grote ontsteltenis van de archiefmedewerkers heeft YouTube het kanaal van het Regionaal Archief Alkmaar verwijderd. Reden: de historische beelden van de Tweede Wereldoorlog zouden haatzaaiend zijn. Dat dit juist nu gebeurt is extra zuur voor het archief, deze zondag wordt namelijk voor de 11e keer het internationale archiefdag gevierd in de archiefsector. Dit melden onze collega's van Alkmaar Centraal. 

Het Regionaal Archief Alkmaar doet mee aan de archiefdag en heeft speciaal voor de gelegenheid allerlei beelden uit de Tweede Wereldoorlog verzameld. De beelden zijn, of beter gezegd waren, te zien op het eigen YouTube-kanaal van het archief. Archiefmedewerkers proberen YouTube te overtuigen het verwijderde kanaal te herstellen, maar YouTube geeft niet thuis: "They still have not giving our channel back or replied to our questions", twittert het Regionaal Archief.

Update 10 juni 17:58 uur:
Het archief is weer online. Aangezien contact met Google en/of Youtube vrijwel onmogelijk is, besloot men om gisteren (Internationale Archieven Dag) via de (social)media aandacht te geven aan dit voorval. En dat heeft geholpen. De reden voor het offline halen zouden beelden uit de Tweede Wereldoorlog zijn, waarop te zien is dat Anton Mussert (leider NSB) in 1942 Alkmaar bezoekt.

Ronaldo: "Ik weet niet of ik meer kan doen om de Ballon d'Or te winnen"

Cristiano Ronaldo voegde zondagavond met de Nations League andermaal een prijs toe aan zijn imposante palmares. Portugal was in de finale van het toernooi met 1-0 te sterk voor Oranje, door een doelpunt van Gonçalo Guedes. In gesprek met El Larguero kijkt Ronaldo met een tevreden gevoel terug op zijn seizoen.

"Ik laat het aan jullie om te bepalen of ik de Ballon d'Or verdien. Maar ik heb dit jaar drie prijzen gewonnen en ik weet niet of ik meer kan doen om de Ballon d'Or te winnen. Er is geen moment waarop ik slecht gespeeld heb. De cijfers van de afgelopen zestien jaar spreken voor zich en wat mensen over me zeggen, interesseert me eerlijk gezegd niets", geeft Ronaldo te kennen. De Portugese aanvaller heeft zijn eerste seizoen bij Juventus achter de rug.

Ronaldo won in zijn eerste jaar in Italiaanse dienst de Italiaanse supercup en de landstitel, terwijl hij tevens gekozen werd tot speler van het seizoen. De finaleronde van de Nations League in Portugal vormde voor de aanvaller de afsluiting van het seizoen. In de halve finale wonnen Ronaldo en co met 3-1 van Zwitserland, terwijl in de eindstrijd Oranje met 1-0 opzij werd gezet. "Je kan niet altijd winnen. Maar sinds we Europees kampioen zijn geworden, presteren we erg goed."

"Ik ben trots dat we nu de Nations League hebben kunnen veroveren. De sfeer in de ploeg is heel goed en we werden op een geweldige manier gesteund. We hebben de nodige jonge spelers in de ploeg, we proberen elkaar te helpen en er is sprake van een perfecte klik", besluit Ronaldo. Namens Juventus speelde de aanvaller afgelopen seizoen 43 officiële wedstrijden, waarin hij goed was voor 28 doelpunten en 13 assists.

Man trekt handgranaat in bordeel MŁnchen

Een 60-jarige man heeft in een bordeel in de Duitse stad München gedreigd met een handgranaat. Volgens de politie had hij in de nacht van zondag op maandag ruzie met een medewerker van de seksclub. De man had zich naar verluidt beklaagd over de arbeidsvoorwaarden van de prostituees.

De handgranaat bleek wel echt te zijn, maar bevatte geen explosieven, zo meldt het Algemeen Dagblad.

Teuns wint tweede etappe van Critťrium du Dauphinť

Dylan Teuns heeft maandag de tweede etappe van het Critérium du Dauphiné gewonnen. De Belgische wielrenner versloeg na 180 kilometer in de sprint zijn medevluchter Guillaume Martin. Door de winst is Teuns ook de nieuwe leider in het klassement.

In de heuveletappe van Mauriac naar Craponne-sur-Arzon waren Teuns en Martin tien kilometer van de finish ontsnapt uit het peloton. Het tweetal bleef uit handen van een achtervolgende groep van negen renners met onder andere Chris Froome, Wout Poels en Nairo Quintana. Op de meet versloeg de 27-jarige renner van Bahrein-Merida zijn Franse medevluchter.

Tom Dumoulin reed lange tijd met enkele medevluchters aan de leiding van de wedstrijd. Op 35 kilometer voor de finish werden ze ingerekend door het peloton. Uiteindelijk finishte de Limburger als 72e op bijna negen minuten. Dumoulin maakt in deze Franse rittenkoers zijn rentree na zijn opgave in de Giro d'Italia vanwege een valpartij.

Man met bom neergeschoten in station van Zweedse stad MalmŲ

De politie heeft in het Centraal Station in de Zweedse stad Malmö een man neergeschoten die gedreigd zou hebben een bom te laten ontploffen. De hulpdiensten zijn ter plaatse, het stationsgebouw is ontruimd. De ontmijningsdienst onderzoekt de tas van de man.

Volgens het Algemeen Dagblad is het nog niet duidelijk of het om een poging tot een terroristische aanslag gaat.

Ondanks breuk is Van Es fit genoeg voor WK

Kika van Es is ondanks haar gebroken middenhandsbeentje definitief toegevoegd aan de selectie van het Nederlands elftal. De verdedigster liep de breuk vorige week op in de oefenwedstrijd tegen Australië. Inmiddels is ze voldoende hersteld om te spelen op het wereldkampioenschap voetbal in Frankrijk.

Kika van Es (Pro Shots / Remko Kool)
Kika van Es (Pro Shots / Remko Kool)

Even was de 27-jarige Van Es bang dat ze net als vier jaar geleden het WK zou missen. Toen gooide een dubbele beenbreuk roet in het eten. “Alle geluiden van toen spoken dan toch weer door je hoofd en dat wil je niet nog een keer”, aldus Van Es. Door de selectie van Van Es moet haar tijdelijke vervangster Aniek Nouwen weer naar huis.

Oranje speelt dinsdag om 15.00 uur haar eerste wedstrijd op het WK. In het Stade Océane in Le Havre is Nieuw-Zeeland de tegenstander.

Bewoners Amsterdams Steigereiland tegen komst daklozenpension

De mogelijke komst van een pension voor vijftig zelfredzame daklozen op IJburg stuit op verzet van omwonenden. Daklozenorganisatie HVO-Querido verzekert de buurt dat er geen mensen komen te wonen met een verslaving. Maar de bewoners vrezen dat de komst van de gasten toch zal leiden tot overlast.

'Aantasting leefklimaat'
Bewoners vrezen voor overlast. Zoals Peter van Riessen, die vlak achter het toekomstige pension woont. "Wij maken ons zorgen over aantasting leefklimaat, overlast en verloedering en veiligheid." Van Riessen zegt dat te baseren op uitspraken van HVO-Querido zelf. "Vaak is er ook samenhangende problematiek, zoals schulden, verslavingsachtergrond, psychiatrische achtergrond dat soort situaties."

HVO: geen bewoners met verslaving
Maar HVO-Querido verzekert AT5 schriftelijk en telefonisch dat hier geen bewoners komen met een verslaving. Het gaat om zogeheten zelfredzame daklozen. In dit geval vijftig alleenstaande dertigplussers die geen zorgindicatie hebben of overlast veroorzaken, maar door persoonlijke omstandigheden tijdelijk dakloos zijn.

'Te grootschalig'
Toch is bewoner Peter van Riessen er niet gerust op. "Ja, dat zal HVO-Querido zeggen, maar het zijn ook mensen zonder sociaal netwerk anders hoef je geen beroep te doen op HVO-Querido. Waar de bewoners bang voor zijn, is dat het plaatje dat er wordt geschetst mooier is dan de werkelijkheid, en als het er eenmaal staat gaat het niet meer weg." Bewoner Brigitte Mes vindt dat de gemeente de bewoners misleid heeft. "Deze plek zou een maatschappelijke bestemming krijgen, zoals een kinderdagverblijf of school, geen woonbestemming voor daklozen. Bovendien is het veel te grootschalig."

465 euro huur per maand
De daklozen moeten ook een baan hebben of een uitkering en meedoen aan een dagbesteding. Ze betalen straks 465 euro huur per maand en kunnen er maximaal een half jaar wonen. In die tijd helpt HVO-Querido hen om hun leven op orde te krijgen. In het begin zal er tussen 09:00-23:00 uur toezicht zijn. Als het pension goed functioneert wordt het toezicht afgebouwd.

Trails of Cold Steel III komt in september

Trails of Cold Steel III komt op 27 september uit en is voorlopig exclusief voor PS4. Dat heeft uitgever NIS America vandaag aangekondigd. Trails of Cold Steel is een JRPG serie van Falcom die op PS3 en PS Vita begon in 2013 (2015 in het Westen). Ondertussen zijn de twee voorgaande delen ook naar PS4 en pc geport. Deel drie is de eerste game echt voor PS4 werd gemaakt, waardoor de graphics een stuk beter zijn.

Trails of Cold Steel III speelt zich anderhalf jaar na de gebeurtenissen van deel twee af. Rean is geen student meer maar een leraar en moet nu zijn eigen militaire leerlingen opleiden. Veel personages van de voorgaande twee delen komen natuurlijk weer terug. Bekijk de nieuwe trailer hieronder.

Persona 5 Royal E3-trailer met Engelse stemmen

Persona 5 Royal is een nieuwe versie van Persona 5 met veel nieuwe content. Denk aan nieuwe personages, locaties en dungeons. Het schooljaar wordt ook met twee maanden verlengd. De game komt al in oktober uit in Japan. Voor een vertaling moeten fans helaas tot ergens in 2020 wachten. In de tussentijd kun je alvast de eerste Engelse trailer van deze versie hieronder bekijken. Deze nieuwe versie is exclusief voor PS4.

FIFA 20 niet naar Xbox 360 en PlayStation 3

Deze redacteur pinkte een traantje weg bij het typen van dit bericht. FIFA 20 zal niet worden uitgebracht op de PlayStation 3 en de Xbox 360. De gehele focus zal dit jaar liggen op de PlayStation 4 en Xbox One.

Verleden jaar kwam voor de oude generatie nog wel de Fifa 19 Legency Edition uit. Deze speciale editie bevatte FIFA 17 met de benodigde namen en tenues updates van dat jaar. Deze redacteur gaat vandaag daarom zijn oude generatie consoles ontkoppelen en in de opslag zetten, zodat hij volgend jaar genoeg ruimte heeft voor de nieuwe generatie consoles.

 

FIFA 2005 speelt ook al niemand meer

 

Forza Motorsport slaat een jaartje over

Tijdens de E3-personconderentie van Microsoft was er een opvallende afwezige: Forza Motorsport. We zaggen een LEGO uitbreiding voor Horizon 4, maar normaal gesproken wordt er altijd een nieuwe Forza aangekondigd. Nu heeft Dan Greenwalt, studiobaas van Turn 10, in een interview bevestigd met IGN bevestigd dat er geen nieuwe Forza-game komt dit jaar. Daarmee neemt de serie voor het eerst een jaartje pauze sinds 2010.

Volgens Greenwalt neemt Turn 10 de tijd om te innoveren en wordt de volgende game veel meer 'community gericht'. Toevallig komt de volgende Xbox eind volgend jaar uit, waarschijnlijk een mooie kans om de volgende Forza-game als launchgame voor die console uit te brengen.

Nederland haalt IS-weeskinderen terug

In een brief aan de Tweede kamer laten de ministers Grapperhaus en Blok weten dat het klopt dat er twee Nederlandse IS-weeskinderen naar Nederrland zijn gehaald:

Hierbij informeren wij u, dat de Franse overheid vandaag, 10 juni 2019, twee jonge Nederlandse weeskinderen uit Syrië heeft overgebracht en aan hun Nederlandse voogd heeft overgedragen. Het kabinet is Frankrijk hiervoor zeer erkentelijk.

Conform de kaders ten aanzien van (achtergebleven) kinderen van overleden uitreizigers, zoals beschreven in de brief aan uw Kamer d.d. 21 februari 2019, is voor deze specifieke casus – op basis van een uitspraak van een Nederlandse rechter, die de weeskinderen toewees aan een Nederlandse voogd – bestudeerd hoe deze weeskinderen naar Nederland overgebracht konden worden. Het betreft twee jonge Nederlandse weeskinderen, die onder erbarmelijke omstandigheden en zonder enige vorm van ouderlijk gezag verbleven in een kamp in Syrië en voor wie geen lokaal gezag aanwezig was om de zorg op zich te nemen. In contact tussen Frankrijk en Nederland deed de mogelijkheid zich voor om deze twee weeskinderen naar Nederland over te brengen.

In het belang van de veiligheid en de privacy van betrokkenen, ten behoeve van de bilaterale relaties met andere landen en gezien de noodzakelijke vertrouwelijkheid van dit soort operaties, kunnen wij geen verdere mededelingen doen over deze specifieke casus.

Wens van El Ghazi in vervulling met overstap naar Aston Villa

Anwar El Ghazi maakt definitief de overstap naar Aston Villa, de club die hem afgelopen seizoen al huurde van Lille. Dat heeft de club uit Birmingham maandagochtend naar buiten gebracht. Aston Villa promoveerde onlangs naar de Premier League, mede dankzij een treffer van El Ghazi in de finale van de play-offs tegen Derby County. Na afloop van dat duel sprak de oud-Ajacied al de wens uit om permanent bij The Villans te gaan voetballen.

De huurovereenkomst tussen Aston Villa en Lille bevatte een optie tot koop, die nu door de Engelse club is geactiveerd. Daardoor maakt El Ghazi definitief de overstap naar Birmingham, waar hij afgelopen seizoen in 36 officiële wedstrijden goed was voor zes doelpunten en zes assists.

Aston Villa eindigde afgelopen seizoen als vijfde in de Championship, waarna West Bromwich Albion en Derby County in de play-offs om een Premier League-ticket verslagen werden. Volgens Engelse media ontvangt Lille negen miljoen euro voor de aanvaller, die sinds januari 2017 bij de Franse club onder contract stond. Ajax liet hem destijds voor een transfersom van zeven milljoen euro vertrekken.

Manager Dean Smith is zeer content met het transfernieuws. "Anwar is klaar voor de Premier League. Hij is een jonge speler met heel veel potentie. Het is nu aan hem om die potentie te benutten, al is dit ook een taak voor de technische staf. Hij is een geweldige aanwinst voor onze selectie."

Handhavers beŽindigen illegaal jeu de boules-toernooi

Tussen de honderd en tweehonderd jeu de boules-spelers stonden vanochtend voor niets op het Museumplein in Amsterdam. Ze waren van plan om daar een toernooi te spelen, de zogeheten 'Open Amsterdamse doublette Kampioenschappen'. Het evenement trok echter ook de aandacht van handhavers.

'Ernstig jammer'
"Het was de bedoeling dat we hier lekker met elkaar een balletje met elkaar aan het gooien waren", vertelt een deelnemer aan het toernooi. "Daar is een stokje voor gestoken, omdat er niet de juiste vergunning was. Er staan nu 130 teleurgestelde 'boulers'. Ernstig jammer."

Stadsdeel Zuid bevestigt dat het toernooi niet door mocht gaan. "Het waren ruim 200 man en er stonden meerdere tenten", vertelt een woordvoerder. "Ze beschikten niet over een vergunning." Dat is wel nodig bij evenementen met meer dan honderd bezoekers en meerdere 'objecten'.

'Zware ballen'
Hij zegt dat de veiligheid niet gegarandeerd kon worden. "Het zijn zware ballen en er zijn ook kinderen in de buurt. En er is een basketbalveldje. Het kon zo niet door gaan."

Het stadsdeel roept de organisatie op om volgende keer wel een vergunning aan te vragen. "Dan is het geen enkel probleem. En met tien of vijftien man doen we echt niet moeilijk, maar met 200 man is het echt een evenement."

Politie onderzoekt schietincident Tilburg

Zondagavond is omstreeks 19:20 uur op een woning geschoten aan de H. Berkvensstraat in Tilburg. Er raakte niemand gewond. Het gaat vermoedelijk om een conflict in de relationele sfeer. Rond 21:45 uur werd door de politie op de Lage Witsiebaan een 31-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van mogelijke betrokkenheid bij het voorval.

De bewoonster van het beschoten huis heeft aangifte gedaan. Er werd in de muur een inslag aangetroffen. Ook vonden de agenten een huls. De recherche doet onderzoek naar het schietincident. De zoektocht naar de vermoedelijke schutter is nog gaande.

Woede in Turkije over IJslandse ontvangst, Emre geÔnterviewd met afwasborstel

De Turkse nationale ploeg heeft een zeer moeizame reis naar IJsland achter de rug voor de EK-kwalificatiewedstrijd van dinsdag. De aanloop naar dat duel verloopt niet zonder slag of stoot. De Turkse nationale ploeg arriveerde zondag al op luchthaven Keflavik, waar de spelers zonder opgave van reden urenlang vast werden gehouden en onderworpen werden aan een grondige paspoort- en bagagecheck.

"We werden vaker dan een keer gecontroleerd en dat was onnodig, ook werd ons verteld dat we tot nu moesten wachten", was de korte reactie van Emre Belözoglu toen de ploeg na ruim drie uur het vliegtuig mocht verlaten. De middenvelder kreeg bizar genoeg een afwasborstel voor zijn neus gedrukt toen hij op weg was naar de teambus, zo blijkt uit beelden op Twitter (klik op onderstaande tweet).

Aanvaller Burak Yilmaz haalde tegenover de verzamelde journalisten ook uit naar de behandeling door de IJslanders: "Wat ze hebben gedaan is respectloos en onbeleefd!"

"We hebben hier drie uur gewacht. Ze hebben van iedereen de tassen afgepakt en zelfs de toiletspullen. Ze hebben alles keer op keer doorzocht. We hebben zesenhalf uur gevlogen en moesten daarna drie uur wachten." Het incident lijkt nog een diplomatiek staartje te krijgen, daar de Turkse regering zijn IJslandse collega's inmiddels om opheldering heeft gevraagd: "De competente autoriteiten van IJsland zijn direct verantwoordelijk voor de onbeschaamde behandeling van onze nationale ploeg."

"Wij veroordelen de IJslandse autoriteiten ten zeerste. We zullen met een expliciete reactie komen op deze onbeleefdheden die niet bij de geest van de sport passen. De autoriteiten zijn verantwoordelijk voor dit onmenselijke en diplomatiek onacceptabele gedrag. Wat ons nationale team aan is gedaan, is een vorm van geweld. De IJslandse autoriteiten moeten hun excuses aanbieden voor dit 'primitieve' gedrag en moeten stappen zetten om deze vergissing te compenseren", luidde een statement van een woordvoerder van de regerende AKP-partij.

Turkije won zaterdag verrassend met 2-0 van Frankrijk en gaat momenteel met negen punten uit drie wedstrijden aan kop in Groep H van de EK-kwalificatie. De Turken worden gevolgd door de Fransen en IJsland. Beide landen hebben zes punten bij elkaar verzameld in hun eerste drie duels.

Oranje met viertal vertegenwoordigd in beste elftal van de Nations League

Het Nederlands elftal is met vier spelers vertegenwoordigd in het beste elftal van het finaletoernooi van de Nations League. Dat maakte de UEFA maandag bekend. Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Marten de Roon en Memphis Depay hebben een plek gekregen. Eerder werd De Jong al uitgeroepen tot grootste talent van de eindronde.

Het elftal wordt gekozen via de zogenoemde FedEx Performance Zone, dat werkt met een algoritme. Ze worden beoordeeld op basis van statistieken: zo wordt bij verdedigers onder meer gekeken naar hun succes in tackles, terwijl dribbels en voorzetten veel belangrijker zijn voor buitenspelers. Het algoritme werd vorig seizoen al gebruikt om prestaties van spelers in de Europa League in te schalen.

Portugal levert net als Oranje vier spelers: de uiteindelijke toernooiwinnaar vaardigt Rúben Dias, Raphaël Guerreiro, Bernardo Silva en Cristiano Ronaldo af. Zwitserland verloor de troostfinale na strafschoppen van Engeland, maar levert toch meer spelers van the Three Lions . Verdedigers Kevin Mbabu en Manuel Akanji vertegenwoordigen het Alpenland, terwijl Engeland met Jordan Pickford de doelman levert.

Het volledige elftal: Pickford (Engeland), Mbabu (Zwitserland), De Ligt (Nederland), Dias (Portugal), Akanji (Zwitserland, Guerreiro (Portugal), De Jong, De Roon (beiden Nederland), Bernardo Silva, Cristiano Ronaldo (beiden Portugal), Memphis Depay (Nederland).

Ferrari in beroep tegen tijdstraf Vettel

Ferrari gaat beroep aantekenen tegen de straf die Sebastian Vettel zondag in de Grand Prix van Canada kreeg vanwege gevaarlijk terug de baan op komen. Door de tijdstraf van vijf seconden ging de overwinning naar Lewis Hamilton.

Sebastian Vettel in de fout (Bron: Youtube)

Na een fout van Vettel in ronde 48 ging de Duitser een stukje over het gras en stuurde daarna terug de baan op. Hamilton werd hierbij gehinderd en moest op de rem om niet tegen de Ferrari-coureur te botsen. Vanwege gevaarlijk rijgedrag bestrafte de wedstrijdleiding Vettel vervolgens met een tijdstraf.

“Seb had niet anders kunnen handelen”, aldus Ferrari-teambaas Mattia Binotto. “Daarom hebben we besloten het besluit aan te vechten.”

Groenewegen en Kruijswijk kopmannen in Tour de France-selectie Jumbo-Visma

Jumbo-Visma heeft de acht namen bekendgemaakt die komende maand aan de start staan van de Tour de France. Steven Kruijswijk en Dylan Groenewegen zijn de kopmannen in de Nederlandse WorldTour-formatie.

Net zoals vorig jaar mikt Jumbo-Visma op het algemene klassement van Kruijswijk. Vorig jaar werd de 32-jarige Nederlander vijfde in het klassement achter zijn ploeggenoot Primoz Roglic, maar die slaat de Tour de France over. De Sloveen kwam te vermoeid uit de Giro d'Italia, waarin hij op de derde plaats eindigde. Kruijswijk krijgt in de bergen steun van Laurens de Plus en George Bennett.

Groenewegen moet voor de dagzeges gaan. Vorig jaar won de 25-jarige Amsterdammer twee ritzeges in de Tour de France, maar moest in de twaalfde rit opgeven naar een zware valpartij eerder. Groenwegen krijgt in de sprint vooral de steun van Tony Martin, Mike Teunissen, Amund Jansen en Wout van Aert.

Selectie Jumbo-Visma voor Tour de France 2019:
Wout van Aert
George Bennett
Laurens De Plus
Dylan Groenewegen
Amund Grondahl Jansen
Steven Kruijswijk
Tony Martin
Mike Teunissen

Nathalie krijgt vier uilen op bezoek

Nathalie krijgt tijdens het zonnen opeens een bezoekje. Niet zomaar een bezoekje, er komt niet één maar wel vier uilen op bezoek!

Wat denk je dat dit te betekenen heeft? Het einde van de wereld, of zijn dit vier uilen van minerva en betekent dit iets voor de FVD? 

Dragon Ball Z: Kakarot uitgebreid in beeld

Bandai Namco was met Dragon Ball Z: Kakarot bij IGN, daar hebben ze voor het eerst de game echt uitgebreid laten zien. De actie-RPG die zich op de eerste arcs van Dragon Ball Z focust is niet enkel een vecht-game, maar ook een actie-RPG. In de beelden zien we bijvoorbeeld de open wereld die in de game zit. Dat betekent ook dat je met Goku gaat rondvliegen en quests gaat doen. Dragon Ball Z: Kakarot komt in 2020 uit voor PS4, Xbox One en pc.

'Robben biedt zichzelf aan in Serie A'

Vertegenwoordigers van Arjen Robben hebben de aanvaller aangeboden bij Lazio, zo claimt Calciomercato maandagochtend. Volgens de Italiaanse voetbalwebsite heeft Robben indirect aangegeven dat hij het ziet zitten om volgend seizoen in de Serie A te spelen. Het is de enige van de vier grote Europese competities waarin hij nog niet voetbalde.

Robben is vanaf 30 juni officieel transfervrij, na het aflopen van zijn contract bij Bayern München. Naar verluidt is Lazio niet de enige club bij wie Robben zichzelf via zijn vertegenwoordigers heeft aangeboden. Zijn mogelijke overstap naar Rome wordt vergeleken met de komst van Miroslav Klose in 2011: de spits stapte in 2011 ook transfervrij over van Bayern naar Lazio.

Het nieuws is een indicatie dat Robben niet van plan is om zijn carrière te beëindigen. De 96-voudig international van het Nederlands elftal nam vorige maand afscheid van Bayern en heeft nog geen duidelijkheid verschaft over zijn toekomstplannen. Zondag meldden diverse Turkse media nog dat hij het geïnteresseerde Besiktas voorlopig in de wachtkamer heeft gezet.

Eind vorige maand schreef BILD dat Robben oriënterende gesprekken heeft gevoerd met Benfica, terwijl PSV, FC Groningen en Ajax hem hopen te verleiden tot een rentree in Nederland. Robben sprak onlangs tegenover Voetbal International van vier carrièreopties: een avontuur buiten Europa, een topclub in Europa, een terugkeer in Nederland of stoppen.

80-jarige om het leven gekomen bij aanrijding

Bij een aanrijding tussen een fietser en een motor op de Vosseboerweg in Den Ham is gistermiddag een 80-jarige man uit Made om het leven gekomen. Hij werd nog met spoed overgebracht naar het ziekenhuis, maar is daar aan zijn verwondingen overleden. 

De bestuurder van de motor, een 34-jarige man uit Zwolle, kwam net als de fietser uit de richting van Den Ham. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, wordt onderzocht.

Sagrada Familia mag na 137 jaar ťcht gebouwd worden

Goed nieuws voor een ieder die werk verricht (heeft) aan de Sagrada Familia in Barcelona: het bouwwerk hoeft níet afgebroken te worden. Al 137 jaar wordt er gebouwd aan de enorme kathedraal, maar dat was eigenlijk altijd illegaal, want er was nog geen bouwvergunning.

In de Catalaanse stad is de bouwvergunning inmiddels eindelijk ondertekend en dus mag het ontwerp van Antonio Gaudí, al sinds 1882 onder constructie, eindelijk écht gebouwd worden. Overigens was het een vrij dure vergunning: 4,6 miljoen euro, naast 36 miljoen euro voor het verbeteren van de bereikbaarheid.

De bouw van de Sagrada Familia wordt volledig betaald uit donaties en toegangskaartjes, waardoor het een beetje lang duurt. De verwachting is dat het over zeven jaar eindelijk klaar is, als alles een beetje mee wil zitten.

Fun met Funda #157: ga het schip in!

Het is zondag (tja, christelijke feestdag) en dus een (extra) Fun met Funda. Iemand interesse in een naar mijn mening erg onpraktische woonboot? Helaas, de prijs is op aanvraag, maar dit soort buitenissige projecten worden meestal ook nog voor de meest waanzinnige prijzen op de markt gezet. Nouja, als je het mooi vindt, grijp je kans. Dan mag je nog wel alles (keuken, WC, badkamer, verwarming) aanleggen, want er zit nog niets in.

Fun met Funda #157: onpractische woonboot
Fun met Funda #157: onpraktische woonboot

Fun met Funda #157: onpractische woonboot
Fun met Funda #157: onpraktische woonboot

Fun met Funda #157: onpractische woonboot
Fun met Funda #157: onpraktische woonboot

Fun met Funda #157: onpractische woonboot
Fun met Funda #157: onpraktische woonboot

Fun met Funda #157: onpractische woonboot
Fun met Funda #157: onpraktische woonboot

Fun met Funda #157: onpractische woonboot
Fun met Funda #157: onpraktische woonboot

Man mishandelt handhaver en rijdt in op publiek

De politie arresteerde zondagmiddag rond 16:40 uur op de Nieuwe Haven in Middelburg een 62-jarige automobilist uit Middelburg op verdenking van mishandeling van een handhaver.

De politie ontving rond 16:30 uur een melding dat een verkeershandhaver op de Varkensmarkt geslagen was door een automobilist op het moment dat hij aangesproken werd door de handhaver. De verdachte reed weg richting de Nieuwe Haven waar het behoorlijk druk was. Agenten troffen de auto op de Nieuwe Haven aan.

De bestuurder verzette zich tegen de aanhouding en de agenten gebruikten de pepperspray en de wapenstok. De verdachte gaf gas en het publiek moest daarvoor opzij springen. Enkele meters verder stopte de bestuurder, vermoedelijk doordat hij teveel last had van de pepperspray. Toen er assistentie kwam ging de verdachte zonder verzet mee naar het bureau. Hij zit vast voor nader onderzoek.

Politie vindt drugs in woning na steekpartij

Maandagochtend rond 03:00 uur werd de politie gebeld met de melding dat er een man gestoken zou zijn in een woning aan de Hekelstraat in ’s-Gravendeel. Bij de woning aangekomen trof de politie een 36-jarige man uit Oud-Beijerland met steekwonden in zijn hand en arm.

In de woning trof de politie de verdachte aan, een 27-jarige man uit ’s-Gravendeel. Bij zijn aanhouding verzette de verdachte zich hevig. Door te dreigen met een taser wisten de agenten hem uiteindelijk onder controle te krijgen. Ook tijdens het vervoer bleef de man zich verzetten. Hij schopte de agenten en gaf een van de agenten een kopstoot. Er waren meerdere agenten nodig om de verdachte te kalmeren en mee te nemen naar bureau voor verhoor.

Het slachtoffer kon maandag na behandeling van zijn verwondingen het ziekenhuis weer verlaten. De woning van de verdachte is doorzocht. Daarbij werden soft- en harddrugs aangetroffen en in beslag genomen.

Enter the Gungeon voor arcade aangekondigd

Devolver Digital heeft Enter the Gungeon: House of the Gundead aangekondigd, ontwikkeld door Griffin Aerotech en Dodge Roll. Een probleem: je moet wel een arcadekast kopen.

Enter the Gungeon: House of the Gundead is een arcadekast waarop je met twee spelers met lightguns door een dungeon moet knallen. Je speelt nieuwe wapens vrij, je zult moeten dodgen als een malle om vuurgevechten te overleven en natuurlijk bazen verslaan.

Enter the Gungeon: House of the Gundead is vanaf ergens 2020 te vinden in arcadehallen.

7 arrestaties bij Dancetour Breda

Een 19-jarige Rotterdammer is zondag 9 juni 2019 omstreeks 18:00 uur tijdens het muziekevenement Dancetour Breda op het Chasséveld door de beveiliging aangehouden omdat hij een andere bezoeker met een mes gestoken zou hebben. Het slachtoffer, een 36-jarige man uit Teteringen, raakte slechts licht gewond en kon na behandeling zijn weg vervolgen. De verdachte werd overgedragen aan de politie. Hij is vastgezet. In totaal werden bij verschillende incidenten op en rondom het evenement zeven verdachten aangehouden.

Het slachtoffer deed aangifte. Hij vertelde dat een jongeman van rond de 20 jaar opdringerig door het publiek liep en daarbij diverse mensen opzij duwde. Hij draaide zich weer om naar het podium en voelde toen dat hij zelf ook opzij werd getrokken. Hij zag dat dit door diezelfde man werd gedaan. Hij riep tegen hem dat hij rustig aan moest doen omdat hij niet de enige was op het feest. Hij zag dat die knul vervolgens ineens een mes vast had en daarmee drie stekende bewegingen maakte, waarbij hij werd geraakt in zijn rechterzij. Hij werd direct door beveiligers begeleid naar de EHBO post, alwaar de verwonding is behandeld. Hij moet nog wel langs de huisarts voor een Tetanusprik. Zijn relaas wordt door getuigen bevestigd.

Nog zes arrestaties
Tijdens het evenement werd ook nog een 18-jarige man uit Hendrik Ido Ambacht aangehouden omdat hij een beveiliger zou hebben geslagen. Een 16-jarige jongen uit Dordrecht werd gearresteerd ter zake lokaalvredebreuk omdat hij het politiebureau weigerde te verlaten. Hij had daar een HALT verwijzing gekregen omdat hij onder invloed was van alcohol. Een 21-jarige man uit Amstelveen werd aangehouden op de Kloosterlaan omdat hij betrokken zou zijn geweest bij de mishandeling van een 43-jarige Bredanaar. Twee mannen uit Breda, 32 en 34 jaar, werden gearresteerd ter zake de APV, het verstoren van de openbare orde. Een 16-jarige jongen uit Groningen werd opgepakt omdat hij twee meisjes onzedelijk betast zou hebben. Er werden 19 HALT verwijzingen opgemaakt voor jeugdige alcoholdrinkers en minderjarigen met valse ID-bewijzen.

Bundel rip-off games van Devolver aangekondigd

Devolver Digital heeft een bundel aangekondigd waar allerlei rip-off staan van bekende games van de uitgever. Deze Devolver Bootleg bevat acht spellen waaronder Enter the Gun Dungeon, Hotline Milwaukee, Ape Out Jr., and ShootyBoots.

Enter The Gun Dungeon is bijvoorbeeld Enter the Dungeon maar dan geweren in plaats van zwaarden. In Ape Out Jr. ontsnap je van een apengevangenis om je vader, de gorilla van Ape Out te zoeken.

De zes andere games zijn: Shootyboots, Super Absolver Mini: Turbo Fighting Championship, Catsylvania, PikuBiku Ball Stars en Luftrousers van het Nederlandse Vlambeer.

Devolver Bootleg is nu verkrijgbaar via Steam.

Politie pakt 6 Duitsers op voor vernielen kunstwerken

De politie arresteerde zaterdagavond rond 21:00 uur zes verdachten uit Duitsland van vernielingen van borden met kunstwerken, maar de politie zoekt getuigen omdat het verhaal niet duidelijk is.

Dankzij een oplettende burger kon de politie zaterdagavond zes jongeren, allemaal rond de 27 jaar, aanhouden op verdenking van vernielingen van borden met kunstwerken op de Nieuweweg in Ellemeet. De borden moesten nog onthuld worden en waren nog afgeschermd voor publiek.

De politie wist die avond zes verdachten te arresteren, maar het is niet duidelijk wie wat gedaan heeft. Daarom zoekt de politie getuigen. Naast de oplettende burger die aanwijzingen aan de politie kon geven, liepen er meer mensen rond. Mogelijk hebben zij iets gezien. De verdachten zitten nog vast.

Getuigen die iets gehoord of gezien hebben worden verzocht contact op te nemen met de politie. Zij kunnen zich melden via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.

Vreet iedereen op in horrorgame Carrion

Devolver Digital heeft tijdens hun perconferentie Carrion aangekondigd. Voor de verandering ben jij het grote boze wezen.

Carrion is een soort omgekeerd horrorspel waarbij je de rol op je neemt van een wezen van onbekende oorsprong. Besluip en eet degenen die je gevangen hebben genomen op om angst en paniek door de hele faciliteit te verspreiden. Groei en ontwikkel terwijl je deze gevangenis afbreekt en steeds meer verwoestende vaardigheden opdoet op het pad naar vergelding. 

Carrion komt in 2020 uit op consoles en pc. 

Nazi's uitmoorden in VR met Wolfenstein: Cyberpilot

Geweld tegen nazi's kan niet bruut genoeg zijn. Dat het vanaf juli mogelijk is in VR met Wolfenstein: Cyberpilot is natuurlijk top. In de game help je als hacker het Franse verzet. Je doel is om de controle van de nazi robotmachines over te nemen en om ze tegen hun eigen makers te gebruiken. De game wordt beschikbaar voor PSVR en pc.

Machine Games werkt ook aan Wolfenstein: Youngblood, een co-op game dat op 26 juli uitkomt.

Vallende tegenstanders in Fall Guys

Devolver Digital heeft Fall Guys: Ultimate Knockout aangekondigd. De wel erg bijzondere battle royale is ontwikkeld door Mediatonic.

Fall Guys: Ultimate Knockout gooit 100 deelnemers samen online in een gekke overlevingsrace door ronde na ronde steeds meer chaos in de arena toe te voegen tot één overwinnaar overblijft. Je zult moeten vechten tegen bizarre obstakels, concurrenten moeten tackelen en de wetten van de natuur moeten omzeilen om te winnen.

Fall Guys: Ultimate Knockout komt in 2020 uit voor PlayStation 4 en pc.

Mountainbiker Bruni wint spannende downhill Leogang

Mountainbiker Loïc Bruni heeft in het Oostenrijkse Leogang de derde World Cup-wedstrijd van het downhillseizoen gewonnen. De Franse wereldkampioen moest alles uit de kast trekken en zag vervolgens dat niemand nog aan zijn tijd kwam.

Bruni kwam naar beneden in 3:16,132 minuten en zag de een na de ander stranden. Loris Vergier was hard onderuit, maar de Fransman ging in een van de laatste bochten onderuit en werd negentiende. De laatste die naar beneden kwam was de Zuid-Afrikaanse legende Greg Minnaar en hij opende vól de aanval op Bruni, maar strandde op 0,324 seconden. De Australiër Troy Brosnan werd op 0,746 seconden derde en behield de leiding in de World Cup.

Bij de vrouwen ging de winst naar de Australische Tracey Hannah, die 3:42,107 nodig had voor het gortdroge parcours. De Duitse Nina Hoffmann werd tweede op 2,435 seconden en pakte zo net als de Nieuw-Zeelandse Kate Weatherly - derde op 9,360 tellen - haar beste resultaat ooit. De Britse Rachel Atherton had Hannah aan kunnen vallen, maar ging al vroeg onderuit en was kansloos.

Op 7 juli staat de vierde van acht wedstrijden op het programma, dan in het Andorrese Vallnord. De wedstrijden in Leogang zijn hier terug te kijken.

Bethesda streamt games in 4K met Orion

Bethesda heeft niet alleen games aangekondigd, maar ook een softwarematige streamingoplossing, Orion genaamd. Orion is een gepatenteerde verzameling softwaretechnologieën die game-engines optimaliseren voor betere prestaties in een streamingomgeving. Het is ontwikkeld door id Software.

Orion is een gamestreamingtechnologie die videogames streamt met een lagere latency en lagere bandbreedte. Concreet worden latency-reducties tot 20% per frame en tot 40% minder vereiste bandbreedte gemeten. Hierdoor worden gestreamde games toegankelijk voor meer mensen, in meer gebieden, van hogere kwaliteit. In tegenstelling tot game-streamingdiensten die zich richten op hardware-oplossingen om games te streamen, is Orion een op game-engines gebaseerde technologie die een game voor de cloud optimaliseert. De Orion-technologie kan samenwerken met de hardwaretechnologie van andere streamingproviders en zorgt voor veel betere resultaten wanneer ze worden gecombineerd. Bethesda liet Doom uit 2016 zien op een smartphone, dat soepel gestreamd werd in 4K.

Bethesda zal binnenkort met het testen van Orion beginnen en biedt fans de mogelijkheid om Doom uit 2016 thuis gratis te streamen. Spelers kunnen zich nu aanmelden via de DOOM Slayers Club op www.SlayersClub.com.

Bethesda - Orion (Foto: Bethesda)

Destroy All Humans!-remake krijgt eerste gameplaybeelden

THQ Nordic maakte al eerder bekend dat Destroy All Humans! een remake krijgt. Je enige doel in deze game is om de mensheid uit te roeien. De eerste gameplaybeelden hieronder tonen hoe dat te werk gaat. Destroy All Humans! werd gemaakt als parodie op films met als thema alien invasies uit de koude oorlog. De remake van de eerste game komt naar pc, PlayStation 4 en Xbox One in 2020.

Spiritfarer is een handgetekende crafting-game

In Spiritfarer beheer je een boot die geesten naar het hiernamaals leidt. Dat klinkt grimmig, maar Spiritfarer heeft juist een kleurrijk uiterlijk met handgetekende personages. In de game zelf moet je goede relaties met die geesten onderhouden en ondertussen moet je ook aan het craften gaan om je boot groter te maken en van meer faciliteiten te voorzien. Deze interessante indiegame komt in 2020 uit voor PS4, Switch en Xbox One (Game Pass).

Triatlete Klamer 11e in World Series Leeds

Triatlete Rachel Klamer heeft de World Series-wedstrijd in het Britse Leeds als elfde afgesloten. De Nederlandse deed het op alle drie onderdelen prima, maar verloor telkens net teveel om gevaarlijk te worden.

De Britse Georgia Taylor-Brown pakte de winst door de Amerikaanse Katie Zaferes in de afsluitende 10 kilometer hardlopen te kloppen. Jessica Learmonth verloor lopend flink wat tijd en werd voor eigen publiek derde, Maya Kingma eindigde als 27e.

Bij de mannen ging de winst naar de Australiër Jacob Birtwhistle, die in de sprint na 10 kilometer te snel was voor de Amerikaan Matthew McElroy en de Spanjaard Javier Gomez. Marco van der Stel eindigde op een goede drie minuten als dertigste, Jorik van Egdom haalde de finish niet.

The Messenger gratis DLC komt in juli

The Messenger krijgt op 11 juli een gratis uitbreiding genaamd 'Picnic Panic'. De Ninja Gaiden-acthige game vol humor en Metroidvania-elementen kwam vorig jaar al uit voor Switch. Eerder dit jaar kwamen daar PS4- en pc-versies bij. In Picnic Panic ga je op vakantie naar Voodkin Island, waar je drie volledig nieuwe levels kunt spelen met allerlei nieuwe vijanden en baasgevechten. Bekijk de trailer hieronder.

Visser 2e in W Series Misano, Chadwick wint weer

Jamie Chadwick heeft haar tweede zege in de W Series te pakken, de dit jaar nieuwe raceklasse voor vrouwen. Op het Italiaanse Misano was de Britse de sterkste na een goede start, terwijl Beitske Visser  - haar voornaamste titelconcurrente - de tweede plek pakte.

De Liechtensteinse polesitter Fabienne Wohlwend kende geen beste start, Beitske Visser schoof vanaf de derde plek voorbij Wohlwend naar de tweede plek en Jamie Chadwick nam de leiding over. Voor Alice Powell, die naast Visser vertrok, was het al snel klaar: zij ging in de eerste bocht bijna over de kop na een aanvaring met Wohlwend en zorgde er zo voor dat de safety car de baan op kwam.

Daarmee was de race eigenlijk ook gelijk beslist. Visser bleef ronde na ronde in de buurt van Chadwick, maar de jonge Britse maakte geen fout en reed keurig naar de winst, voor de Nederlandse en Wohlwend.

Eerste details Elden Ring gedeeld in interview

Tijdens de E3-persconferentie van Microsoft is Elden Ring aangekondigd, de nieuwe game van From Software. Het betrof een cgi-trailer, dus gameplay of details werden niet gegeven. Dankzij een interview met Hidetaka Miyazaki, de man achter Dark Souls, hebben we nu enkele dingen geleerd over de game.

De ontwikkeling van Elden Ring begon na het afronden van de Dark Souls 3-DLC. De game is gemaakt met als doel een donkere fantasy action RPG te brengen. Er wordt een grotere focus geplaatst op RPG-elementen, uiteraard zonder de melee-based combat op te geven. De game wordt dan ook vanouds uitdagend met de typerende boss fights die we van From Software kennen.

De speler kan een brede variatie wapens, magie en andere manieren gebruiken om de strijd aan te gaan met vijanden. Deze variatie biedt een passende stijl en strategie voor iedereen. Ook is character customization terug. De wereld van Elden Ring is open, exploratie wordt dus aangemoedigd.

Miyazaki geeft bovendien aan dat George R.R. Martin verantwoordelijk is voor de overkoepelende mythos in de game, die hij heeft geschreven aan de hand van gesprekken met Miyazaki en Makajima (executive business director). Het materiaal van Martin bevat personages, mystieke elementen en drama. De wereld van Elden Ring is gemaakt met dit materiaal als basis.

Wielrenner veroorzaakt ongeval en rijdt door

Zondagmiddag rond 13:00 uur is een 76-jarige man zwaar gewond geraakt nadat hij met zijn fiets ten val is gekomen op de Duinlustweg richting Overveen.

Het slachtoffer fietste op het fietspad richting Overveen. Een tegemoetkomende wielrenner haalde diverse fietsers in waardoor het slachtoffer moest uitwijken en in de berm terechtkwam. Het slachtoffers kwam daarbij zeer zwaar ten val.

Omstanders hebben direct daarna eerste hulp verleend en zijn gestart met reanimeren. Het slachtoffer werd met de ambulance met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

De wielrenner is na het ongeluk verder gefietst. De politie doet onderzoek en is op zoek naar getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Neres maakt eerste treffer voor BraziliŽ bij klinkende oefenzege

Brazilië heeft zondagavond moeiteloos afgerekend met Honduras. Basisdebutant David Neres maakte zijn eerste interlanddoelpunt. De Ajacied werd in de tweede helft weggestuurd door Filipe Luís, zette een solo in en rondde fraai af. Brazilië, dat uiteindelijk met 7-0 won, speelt komende zaterdag zijn eerste wedstrijd in de Copa América tegen Bolivia.

De Seleção toonde vanaf het begin zijn aanvallende intenties en opende al in de negende minuut de score. Een prachtige voorzet van Dani Alves belandde op het hoofd van Gabriel Jesus, die knap binnen kopte. Vier minuten later knikte Thiago Silva uit een hoekschop de tweede Braziliaanse treffer binnen.

Na een half uur moest Honduras verder met tien man. Rommel Quioto werd van het veld gestuurd na een harde charge op Arthur. De middenvelder van Barcelona moest zich laten vervangen en het is dus de vraag of hij op tijd fit is voor de start van de Copa América. Brazilië kwam nog voor rust op 3-0, via een strafschop van Philippe Coutinho.

Na rust gingen de Brazilianen door waar ze voor de pauze gebleven waren. Richarlison bereikte na twee minuten Jesus met het hoofd, waarna de spits van Manchester City eenvoudig kon binnen tikken. Daarna was het de beurt aan Neres, die een prachtige solo bekroonde met zijn eerste interlandtreffer.

Brazilië denderde door en kwam via invaller Roberto Firmino aan zijn vijfde doelpunt. De spits van Liverpool kreeg de bal uit de kluts mee en wipte het speeltuig vervolgens fraai over de doelman van Honduras. Een intikker van Richarlison betekende de zevende Braziliaanse treffer.

BMX'er Kinnmann wint opnieuw wereldbeker; Smulders ditmaal tweede

BMX'er Niek Kimmann heeft opnieuw een wereldbekerwedstrijd gewonnen. Net zoals zaterdag was de 23-jarige Nederlander opnieuw de beste in het Franse Saint-Quentin-en-Yvelines.

Voor Kimmann was het alweer zijn vierde wereldbekerzege op rij. Vorige maand won hij al twee keer op Papendal en dit weekend was hij twee keer de beste in Saint-Quentin-en-Yvelines. De Fransman Joris Daudet werd tweede, voor de Zwitser David Graf. Kimmann gaat ruim aan de leiding in het wereldbekerklassement.

Bij de vrouwen ging de winst naar Française Manon Valentino. In een prachtige finale moest Laura Smulders ditmaal genoegen nemen met een tweede plaats. De 25-jarige wereldkampioene had geen al te beste start, maar kwam gedurende race sterk opzetten, maar kwam aan de finish net te kort voor de zege. Alise Willoughby werd derde. Smulders neemt door de tweede plaats de leiding van Willoughby over in het wereldbekerklassement.

Kimmann opnieuw de beste; Smulders tweede (Bron: Youtube.com)

Final Fantasy VII Remake komt in maart

Op verrassende wijze heeft Square Enix een nieuwe trailer vrijgegeven voor Final Fantasy VII Remake. De trailer werd getoond tijdens een concert met de game als focus. Bovendien werd de release date aangekondigd: 3 maart 2020.

Tijdens de E3-persconferentie van Square Enix volgen ongetwijfeld meer details, zoals wat deze release allemaal bevat. De remake zou namelijk uit meerdere episoden moeten bestaan. De beelden die nu al zijn vrijgegeven, die ook enkele nieuwe dingen bevatten, kun je hieronder bekijken.

Koeman mist aanvallende opties: "Hopen dat we er wat bij krijgen"

Ronald Koeman reageerde na afloop van de verloren Nations League-finale tegen Portugal (1-0) teleurgesteld. De bondscoach van het Nederlands elftal vond dat zijn ploeg vooral de nauwkeurigheid miste om het de Portugezen moeilijk te kunnen maken. "We waren onnauwkeurig", vertelde Koeman voor de camera's van de NOS. "Soms werd de lange bal gezocht, maar dat kon helemaal niet. We hadden meer balvast moeten zijn en op het juiste moment moeten inspelen. Dat ligt ook aan de tegenstander. Portugal speelde zoals verwacht. Wij waren te onnauwkeurig met te snel de lange bal. We deden in balbezit ook te weinig."

Ondanks de nederlaag is de keuzeheer trots op zijn ploeg. ''Ik ben trots op mijn spelers, maar teleurgesteld in het resultaat. Als je kijkt waar we vandaan komen, hebben we grote stappen gemaakt", zegt Koeman, die vindt dat de selectie van Oranje vooral aanvullend nieuw talent kan gebruiken.

Verdedigend staat het goed en op middenveld hebben we veel keuze. Laten we hopen dat we de komende jaren voorin meer krijgen. Dan winnen we aan creativiteit", aldus de oefenmeester, die zijn ogen openhoudt voor aanstormend talent. "Je ziet dat er wel een aantal spelers aan zit te komen voor de aanval, maar het niveau voor Oranje is iets anders dan af en toe een wedstrijd in Nederland spelen."

Koeman vindt dat Nederland heeft laten zien zich te kunnen meten met de internationale top. "In de Nations League hebben we tegen de sterkste Europese landen gespeeld zoals Frankrijk, Duitsland, Engeland en Portugal. Alleen Spanje hebben we niet getroffen. België? Ik denk dat wij niet onder doen voor België", besluit de bondscoach.

Volleyballers boeken belangrijke overwinning tegen Spanje

De Nederlandse volleyballers hebben zondag ook hun tweede European League-duel met Spanje gewonnen. In Koog aan de Zaan won het Nederlands volleybalteam in vijf sets van Spanje: 25-15, 25-23, 22-25, 20-25, 15-11.

In de eerste anderhalve set van de wedstrijd leek er weinig aan de hand voor Oranje. De eerste set werd ruim gewonnen en ook in de tweede set hadden ze een ruime voorsprong, maar die werd weggeven en Spanje kwam helemaal terug in de set. Toch ging de set nog naar Nederland.

De twee volgende sets ging naar Spanje, al had Nederland in de vierde set halverwege nog een voorsprong. In de vijfde set nam de Nederlandse opnieuw een voorsprong en ditmaal hielden de Nederlandse volleyballers wel de voorsprong vast en boekte een belangrijke overwinning tegen Spanje.

Door de winst staat Nederland nu eerste in Poule B. De groepswinnaars en de beste nummer plaatsen zich voor de Final Four, die worden gespeeld op 21 en 22 juni. De winnaar van de Final Four promoveert naar de World League.

Tieners opgepakt voor mishandeling

De politie heeft gisteren twee minderjarigen aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging aan de Boerhaavelaan in Zoetermeer. Van de mishandeling dook een filmpje op internet op.

Afgelopen vrijdag dook er op Dumpert een video op van de mishandeling. Wanneer een oudere man tussenbeide wil komen moet ook hij het ontgelden en rake klappen incasseren. Hij raakte hierbij lichtgewond. Direct werd er een onderzoek gestart om de dader te achterhalen. De politie heeft met meerdere getuigen gesproken.

Aanhoudingen
Het opsporingsonderzoek leidde naar twee verdachten.  De politie hield een 13-jarige verdachte uit Berkel en Rodenrijs aan. Ook degene die het filmpje zeer waarschijnlijk heeft gemaakt is aangehouden. Het gaat om een 15-jarige jongen uit Hendrik-Ido-Ambacht.

De verdachten werden overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Hun betrokkenheid bij de openlijke geweldpleging wordt verder onderzocht.

Automobilist scheurt met 250 kilometer per uur over A4

De politie heeft vannacht een automobilist betrapt die met 250 kilometer per uur over de A4 reed.De bestuurder reed ter hoogte van Schiphol, waar de maximumsnelheid 100 kilometer per uur is. De automobilist werd echter achtervolgd door een motoragent, die de auto uiteindelijk aan de kant zette.

Het rijbewijs van de automobilist is in beslag genomen. Het Openbaar Ministerie handelt de zaak verder af, de snelheidsboete zal vermoedelijk ongeveer 2000 euro zijn.

FOK! Wat een weer: onzekere verwachting, kans op buien

Moggel!!  

Dat was gisteren best een prima dag voor een ieder lijkt mij zo. Het was niet bloedheet, het was niet te koud en de zon scheen heel behoorlijk. Wel was het zo dat er vanuit het zuiden wat bewolking kwam binnenschuiven. In het zuiden werd het zelfs helemaal bewolkt. Er viel daar ook een enkel spatje regen, maar op de meeste plaatsen bleef het droog. 

De bewolking breidde zich de afgelopen avond en nacht geleidelijk verder uit over ons land.

Voor vandaag wordt de verwachting onzeker. Een lagedrukgebied komt vanuit het zuiden naderbij. Daarbij wordt ook het één en ander aan buien berekend. Dit lijkt vooral te gebeuren op een vore die van zuid naar noord over ons land trekt. De vragen die hierbij opdoemen zijn bijvoorbeeld of er wel genoeg opklaringen aanwezig zijn om actieve buien te doen ontstaan. Blijft of wordt het bewolkt dan zal het bij wat regen blijven, maar klaart het goed op, dan zijn er pittige buien mogelijk. Daarbij is dan kans op hagel en onweer. De treksnelheid van de buien is niet hoog, dus als je in zo'n bui terecht komt dan regent die helemaal leeg. Er kan dan dus een flinke plens vallen. Maar nogmaals, dat hangt af van de opklaringen.

Ook de temperaturen schommelen morgen. In de bewolking alsmede langs de kust is 19 of 20 graden het maximum. In Utrecht kan het 23 graden worden en in het oosten en noordoosten misschien wel 25. Er staat een noordoostelijke wind. 

Ook dinsdag zijn er grote buienkansen.

Tot spreeks!

Wegtrekkende wolken (Foto: DJMO)
Afgelopen dagen klaarde het ook regelmatig op. (Foto:DJMO)


Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

The Elder Scrolls: Blades komt naar Nintendo Switch

The Elder Scrolls: Blades, een RPG die al uit is op Android en iOS, komt deze herfst naar Nintendo Switch. Op de E3 van Bethesda vorig jaar liet het bedrijf al weten deze game op zoveel mogelijk platformen uit te brengen.

Een van de features is cross-play en cross-save. Je kunt dus op alle platfoemen spelen en wisselen met hetzelfde personage. Net zoals de mobiele versie is The Elder Scrolls: Blades ook op Nintendo Switch gratis. Waarschijnlijk krijgen we dezelfde microtransacties erbij.

Er komt ook meer content aan, vandaag al:

Rage 2 krijgt uitbreiding

Bethesda Softworks, Avalanche Studios en id Software hebben een uitbreiding voor Rage 2 aangekondigd. “Rise of the Ghosts” gaat het heten en het komt later dit jaar uit.

De uitbreiding heeft nieuwe vijanden, waaronder spoken, maar ook nieuwe wapens en manieren om die tegenstanders op te ruimen, zoals een mech waar je los mee kunt gaan.

Rage 2 is verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One, en pc.

Doom Eternal komt in november

Ontwikkelaar id Software liet tijdens de Bethesda Showcase veel DOOM Eternal zien met een storytrailer en wat extra informatie, zoals de nieuwe multiplayermodus.

In Doom Eternal ben je een Slayer die allerlei soorten demonen uit elkaar schiet, trekt of slacht met krachtige wapens, tot in de hel. In de nieuwe multiplayermodus BATTLEMODE speel je met twee demonen tegen een Slayer.

Doom Eternal komt 22 november uit op PlayStation 4, Xbox One, Switch en pc. Als je de game reserveert krijg je een DOOT Revenant Skin voor gebruik in BATTLEMODE, een 'Cultist Base'-masterniveau en een throwback-wapenhuid.

Wolfenstein: Youngblood komt 26 juli uit

Tijdens de Bethesda Showcase is de releasedatum van Wolfenstein: Youngblood bekendgemaakt. De game komt 26 juli uit op pc, PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch.

Je speelt dit keer als een van de dochters van Blazkowicz Jess en Soph Blazkowicz, op een missie om je vermiste vader BJ te vinden. Het spel speelt zichaf in 1980 in Parijs. Natuurlijk schiet je nazi's af met een arsenaal aan wapens en vaardigheden. Dit keer kan dat ook in online co-op of met een AI-metgezel.

Reserveer de Deluxe-editie vooraf en nodig een vriend uit om het volledige spel gratis te spelen met de Buddy Pass. De Deluxe Edition bevat het Cyborg Skin Pack om je power armour en wapens aan te passen. Als een bonus ontvangen spelers die vooraf bestellen ook het Legacy-pakket met daarin iconische skins geïnspireerd op de eerdere avonturen van BJ.

Commander Keen keert terug

Commander Keen keert na 20 jaar terug op je beeldscherm! ZeniMax Online Studios brengt de game opnieuw uit als free 2 play. Speel samen met broer Billy en zuster Billie, de kinderen van de echte Commander Keen. Dadmiral Keen is gekidnapt en het is aan jullie de taak om hem te bevrijden. 

Op de site van Commander Keen kun je je nu al registreren om deel te nemen aan de beta. De game komt uit voor iOS en Android. 

Het spookt in GhostWire: Tokyo

Tijdens de Bethesda Showcase 2019 heeft Tango Gameworks GhostWire: Tokyo bekendgemaakt. Het is een nieuw actie-adventure-spel van de makers van The Evil Within.

Nadat er vreemde verdwijningen in Tokio hebben plaatsgevonden is het aan jou om achter de oorzaak te komen en de stad te ontdoen van een vreemd, nieuw kwaad. Gewapend met je eigen mysterieuze krachten zul je het occulte onder ogen zien, complottheorieën ontrafelen en kom je folklore tegen.

Een releasedatum of platform is nog niet bekendgemaakt.

Fallout 76 neemt je mee naar Nuclear Winter

Bethesda heeft zojuist op de E3 bekendgemaakt dat Fallout 76 een battle royal modus krijgt met de naam Nuclear Winter. In deze modus vecht je niet alleen tegen andere spelers, maar ook tegen alles wat leeft.

"F**k yeah we put a battle royale in Fallout 76,", zei co-studio director Tom Mustain op het podium. Of dit in het script stond, weten wij niet. Fallout 76 is van 10 tot 17 juni gratis te spelen en dan kun je meteen beginnen met Nuclear Winter.

Lilith heeft hulp nodig voor Borderlands 3

Zojuist is op de Microsoft persconferentie op gamebeurs E3 in Los Angeles de nieuwe Campaign DLC voor Borderlands 2 aangekondigd, die vanaf vandaag gratis te downloaden is tot 8 juli ter voorbereiding op Borderlands 3 dit najaar.

In Commander Lilith & The Fight for Sanctuary gaan we terug naar Pandora om het verhaal verder te spelen zodat we snappen wat er allemaal gebeurd is als we 13 september met Borderlands 3 beginnen. Mocht je Borderlands 2 nog niet gespeeld hebben: je kunt een level 30-personage maken aan het begin van het spel. Ben je oudgediende: dan kun je nu tot level 80 levelen.

Je hebt Borderlands 2 nodig om de uitbreiding te spelen maar gelukkig is die game of ernstig afgeprijsd (Steam) of geheel gratis te downloaden via PS Plus of Xbox Game Pass. De nieuwe trailers voor Borderlands 3 en de uitbreiding Commander Lilith & The Fight for Sanctuary zijn hieronder te zien.

FOK! sportfoto-onderschrift week 23

Elke week hebben we hier op FOK! een nieuwe ronde van het FOK! sportfoto-onderschrift. Bij een leuke, bijzondere of grappige foto zijn we op zoek naar een goed onderschrift. De winnaar van deze week maken we volgende week bekend.

De winnaar van vorige week is Devil010 met het volgende onderschrift: "Juf, ik moet zo erg plassen....!"

De opgave van deze week:

De Japanner Kei Nishikori lijkt iets van plan met de bal, wat is hier gaande? (Pro Shots / Action Images)
De Japanner Kei Nishikori lijkt iets van plan met de bal, wat is hier gaande? (Pro Shots / Action Images)

State of Decay 2: Heartland DLC onthuld

Op de E3 persconferentie van Microsoft is State of Decay 2: Heartland DLC onthuld. Ontwikkelaar Undead Labs mocht op het podium komen en gooide deze trailer online. Deze DLC is meteen beschikbaar voor iedereen.

De DLC bevat een twee extra verhaallijnen die je in je eentje, of met iemand anders kan spelen. Bij de ene speel je als vrouw die op zoek is naar haar vader. Bij de andere ben je op zoek naar iemand die is opgehouden met uitzenden over de radio.

 

Microsoft komt met nieuwe Xbox-controller

Tijdens de E3-persconferentie van Microsoft kwam de nieuwe Xbox Elite Wireless Controller Series 2 langs. Deze controller heeft nog meer aanpassingen en een langere batterijduur.

De controller is op vele manieren aan te passen zoals verstelbare thumbsticks, nieuwe verwisselbare componenten en onbeperkte aanpassingen met de Xbox Accessories-app op Xbox One en Windows 10 pc. De batterij kan tot 40 uur mee voordat het weer opgeladen moet worden.

De e Xbox Elite Wireless Controller Series 2 komt 4 november uit met een adviesprijs van 180 dollar. Het is nog even wachten op de euro-prijs.

Laatste reviews en specials
review
Need for Speed Heat
review
Atelier Ryza: Ever Darkness & the Secret Hideout
review
Blu-ray: The Secret Life of Pets 2
review
Blu-ray: Hellboy 4K
review
Blu-ray: Yesterday
special
Interview Team Paraluna op DreamHack Rotterdam
©FOK.nl e.a.