FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 10 februari 2019

Tennissters kansloos onderuit in Fed Cup, titelhouders eruit

De Nederlandse tennissters hebben zich in Wereldgroep II van de Fed Cup niet kunnen plaatsen voor de play-offs om promotie naar de Wereldgroep voor volgend jaar. In Den Bosch was Canada veel te sterk en dus moet Nederland later dit jaar tegen een nog onbekende tegenstander strijden om lijfsbehoud.

Richel Hogenkamp begon zaterdag al met een 4-6, 1-6 nederlaag tegen de 18-jarige Bianca Andreescu, waarna Arantxa Rus wat beter partij bood tegen Françoise Abanda. Ze draaide een 1-0 achterstand om, maar verloor uiteindelijk alsnog met 6-7 (8), 6-4, 4-6. Zondag verloor Rus echter in twee sets met 4-6, 2-6 van Andreescu en daarmee was het al gespeeld.

Hogenkamp en Abanda kwamen niet meer in actie, Bibiane Schoofs/Demi Schuurs speelden nog een dubbelpartij tegen Gabriela Dabrowski/Rebecca Marino, maar verloren het duel om des keizers baard met 6-2, 5-7 [10-12].

Elfvoudig kampioen Tsjechië, onder meer goed voor de titels in 2011, 2012, 2014, 2015, 2016 en 2018, sneuvelde al in de kwartfinales. In het eigen Ostrava wonnen Karolina Pliskova en Katerina Siniakova van de Roemeense Mihaela Buzarnescu, maar ze gingen ook allebei onderuit tegen Simona Halep.

In het dubbelspel speelden Siniakova en Barbora Krejcikova tegen Irina-Camelia Begu en Monica Niculescu, wat na Tsjechische setwinst in set één alsnog Roemeense winst opleverde: 6-7 (2), 6-4, 6-4.

Zinderende sprint levert Gråbak winst op in noordse combinatie

Jørgen Gråbak heeft zondag in het Finse Lahti een World Cup-zege bij mogen schrijven op de noordse combinatie. De Noor was in een zinderende eindsprint te sterk voor de Japanner Akito Watabe.

Mario Seidl uit Oostenrijk had het schansspringen gewonnen en vertrok 43 seconden voor de nummer twee, Watabe. De Japanner sloot na ruim vijf van de tien kilometer langlaufen aan, terwijl de op 1:14 minuten als vijfde gestartte Gråbak zich langs onder meer landgenoot Espen Bjørnstad naar voren werkte.

Na een kleine acht kilometer vond Gråbak de aansluiting bij Seidl en Watabe, waarna de Oostenrijker al snel moest lossen. Hij hield wel stand ten opzichte van de achtervolgers en werd derde, maar voorin werd hevig gestreden: Gråbak en Watabe sprintten alsof hun leven er van af hing en het was de Noor die zijn opponent nét van het lijf wist te houden.

De hoogtepunten van de wedstrijd (Bron: YouTube)

Snowboardster Maas vierde op slopestyle bij WK

Cheryl Maas is op het wereldkampioenschap snowboard bij het onderdeel slopestyle vierde geworden. Vanwege de harde wind in het Amerikaanse Park City werd de finale bij de mannen en vrouwen afgelast. Door de organisatie werd besloten de uitslag van de kwalificaties om te zetten naar de einduitslag.

Met een score van 91,75 ging de WK-titel naar de Nieuw-Zeelandse Zoi Sadowski Synnott. Silje Norendal (88,75) uit Noorwegen won het zilver. Het brons was voor de Amerikaanse Jamie Anderson (87,25). De 34-jarige Maas had een score van 84,25.

Bij de mannen werd Chris Corning wereldkampioen. De Amerikaan deed het met een score van 93,25 een fractie beter dan de Canadees Mark McMorris (93,00) op de tweede plaats. Het brons was voor Corning's landgenoot Judd Henkes (90,50). Niek van der Velden (87,50) eindigde op de zesde plaats.

Aflossingsdames pakken World Cup-winst in Turijn

De slotdag van de World Cup shorttrack in het Italiaanse Turijn heeft winst opgeleverd voor de Nederlandse aflossingsdames. Rianne de Vries, Suzanne Schulting, Yara van Kerkhof en Lara van Ruijven profiteerden optimaal van gedoe voor hen.

Nederland lag op de derde plek toen Zuid-Korea en Rusland met elkaar in de clinch raakten. Dat leverde een valpartij voor de Russinnen op, waarna Zuid-Korea - dat als eerste over de streep kwam - uiteindelijk gediskwalificeerd werd. Nederland finishte als tweede en promoveerde zo naar de winst, voor Italië en Rusland.

Daan Breeuwsma, Jasper Brunsmann, Itzhak de Laat en Dylan Hoogerwerf waren prima op weg, maar richting de slotfase ging het fout. Breeuwsma wisselde op Hoogerwerf, die tegen een Italiaan aan knalde en onderuit ging. Nederland eindigde zo als vierde, Rusland won de wedstrijd, voor Japan en Italië.

Op de gemengde estafette ging Nederland er in de heats op vrijdag al uit met een straf. Rusland pakte in de finale de winst door Canada, de Verenigde Staten en Frankrijk te verslaan.

Individueel deed Suzanne Schulting het zondag namens Nederland het best. Ze haalde op de 500 meter de finale, maar eindigde daarin na een valpartij als vierde en laatste. Thuisheldin Martina Valcepina won net als zaterdag, dit keer voor de Britse Elise Christie en de Amerikaanse wereldkampioene junioren Maame Biney. Lara van Ruijven won de B-finale en werd vijfde, Yara van Kerkhof ging er in de kwartfinales uit.

Bij de mannen werd het een Zuid-Koreaanse dubbel op de 500 meter: Lim Hyo-jun klopte Kim Gun-woo, terwijl de Chinees Yu Sungnan brons pakte. Itzhak de Laat won de B-finale en werd vijfde, Dylan Hoogerwerf sneuvelde in de halve finales, Jasper Brunsmann kreeg een straf in de voorrondes.

De Canadese Kim Boutin pakte de winst op de 1000 meter bij de dames, waar ze Choi Min-jeong uit Zuid-Korea en haar eigen landgenote Alyson Charles klopte. Rianne de Vries kwam tot de kwartfinales, Tineke den Dulk ging er in de herkansingen uit.

Ook de 1000 meter bij de mannen leverde een Koreaanse dubbelslag op: Hwang Dae-heon pakte de winst, voor Park Ji-won en de Canadees Steven Dubois. Friso Emons ging eruit in de kwartfinales, Melle van 't Wout sneuvelde in de heats en Breeuwsma kreeg een straf in de herkansingen.

FOK! sportfoto-onderschrift week 6

Elke week hebben we hier op FOK! een nieuwe ronde van het FOK! sportfoto-onderschrift. Bij een leuke, bijzondere of grappige foto zijn we op zoek naar een goed onderschrift. De winnaar van deze week maken we volgende week bekend.

De winnaar van vorige week is Wazaa met het volgende onderschrift: "Tennissers sceptisch over innovatie "backhanddoek"

De opgave van deze week:

We zien New England Patriots-tight end Rob Gronkowski (87) en Los Angeles Rams-inside linebacker Cory Littleton (58) in een wat vreemde houding met elkaar tijdens de Super Bowl, wat is hier allemaal gaande? (Pro Shots / Action Images)
We zien New England Patriots-tight end Rob Gronkowski (87) en Los Angeles Rams-inside linebacker Cory Littleton (58) in een wat vreemde houding met elkaar tijdens de Super Bowl, wat is hier allemaal gaande? (Pro Shots / Action Images)

De NS klantonvriendelijk? Kijk eens bij de buren!

De NS afzeiken mag dan een populaire volkssport zijn in Nederland, de Belgen kunnen er ook wat van.

KNVB hard voor Van Boekel: "Dit zijn wel twee fouten, ja"

FC Utrecht en PSV speelden zondagmiddag met 2-2 gelijk, maar na afloop gaat het voornamelijk over de rol van scheidsrechter Pol van Boekel.
De leidsman werd in de slotminuten door videoscheidsrechter Danny Makkelie naar de kant geroepen, nadat Denzel Dumfries Simon Gustafson naar de grond had gewerkt. Na het bekijken van de beelden besloot Van Boekel Utrecht geen strafschop te geven.

"Dit zijn wel twee fouten, ja", geeft Reinold Wiedemeijer namens de KNVB toe in gesprek met FOX Sports . "Een scheidsrechter wordt nooit beter als je hem bestraft en buiten de selectie laat. Dat doe je met een speler ook niet, die mag ook weer spelen. Er zal met deze scheidsrechter gesproken worden over waarom hij tot deze beslissing is gekomen. Makkelie heeft tegen Van Boekel gezegd dat hij het een strafschop vond."

"Het was een overtreding, maar de scheidsrechter blijft altijd leidend", zo gaat de voormalig arbiter verder. In de eerste helft had PSV mogelijk ook recht op een strafschop, toen Timo Letschert het shirt van Luuk de Jong vasthield in het strafschopgebied. "Ook dat vonden wij een strafschop, en ook dat is tegen Van Boekel gezegd. Maar Van Boekel gaf aan dat hij het gezien had en het te weinig vond voor een penalty."

"De VAR is geen vriend van Dick Advocaat. En dan druk ik me nog licht uit", vult Dick Advocaat aan voor de camera van FOX Sports . De oefenmeester wist op dat moment nog niet dat videoscheidsrechter Makkelie vond dat de bal op de stip had gemoeten. "Het zijn elke keer cruciale momenten. En iedereen dan maar zeggen: 'De VAR is uitstekend'. We hebben alles gegeven en waren tactisch zeer sterk. Dan moet je het gewoon over de streep trekken. Die goals zijn weggevertjes op dit niveau."

Op de agenda: De raad van Buitenlandse Zaken

Op 18 februari vindt de Raad Buitenlandse Zaken plaats. Tijdens deze Raad zal worden gesproken over ontwikkelingen in de voorbereidingen van de top van de EU met de Liga van Arabische Staten (LAS) van 24-25 februari en de ontwikkelingen in Venezuela, Oekraïne en Hoorn van Afrika. Ook zal worden gesproken over de situatie in Syrië, doorgeschoven van de informele Raad Buitenlandse Zaken van 31 januari en 1 februari jongstleden in Boekarest.

EU-LAS
De Raad zal spreken over de Top tussen de EU en de Arabische Liga (EU-LAS top) die zal plaatsvinden op 24 en 25 februari in Egypte. Ter voorbereiding van de Top vond op 4 februari een EU-LAS ministeriële bijeenkomst plaats in Brussel. Daar werd onder meer gesproken over migratie, klimaatverandering en terrorisme, alsook de grotere regionale conflicten (bijv. Libië en Syrië) en bestendiging van de samenwerking tussen de EU en de LAS. Het kabinet acht het van belang dat op de Top ook het belang van naleving van de mensenrechten aan de orde komt, migratie in al zijn facetten, inclusief terug- en overname.

Venezuela
HV Mogherini zal de voortgang van het International Contact Group (ICG) bespreken. De eerste ontmoeting van deze groep vond plaats op 7 februari jongstleden in Montevideo, Uruguay. Vanuit de EU namen naast Nederland ook Duitsland, Frankrijk, Portugal, Spanje, Verenigd Koninkrijk en Zweden deel en vanuit Latijns-Amerika Bolivia, Costa Rica, Ecuador en Uruguay. De ICG heeft een verklaring uitgebracht en is overeengekomen om op korte termijn een technische missie naar Venezuela te sturen. Deze missie onderzoekt de mogelijkheden om nieuwe presidentsverkiezingen te houden en hoe de weg te vrij te maken voor urgente humanitaire hulp.

Momenteel heeft een grote meerderheid van de EU-lidstaten, inclusief Nederland, Juan Guaidó als interim-president van Venezuela aanvaard. Nederland zal bij de EU-lidstaten die deze stap nog niet hebben genomen aandringen dit alsnog te doen. Daarnaast is het voor Nederland van belang dat de druk op het Maduro-bewind, onder meer via sancties, wordt opgevoerd zolang er geen bereidheid is om stappen te nemen die Venezuela in staat stellen naar een democratie terug te keren.

Oekraïne
De Raad zal spreken over de situatie in Oekraïne, waar op 31 maart de eerste ronde van de presidentsverkiezingen zal plaatsvinden. Deze verkiezingen vinden plaats onder uitdagende omstandigheden. Oekraïne is bijna vijf jaar na de Euro-Maidan revolutie nog volop bezig met een belangrijk en ambitieus hervormingsproces. Er zijn goede resultaten te melden op met name economisch gebied maar op het terrein van rechtsstaatontwikkeling en anti-corruptie is er nog veel werk te verzetten.

Tegelijkertijd ondervindt Oekraïne nog steeds de effecten van het conflict in het oosten van het land en met name van het destabiliserende Russische optreden in de regio. Ook de spanningen rond de door Rusland illegaal geannexeerde Krim blijven hoog, zoals duidelijk werd met het incident in de Straat van Kertsj op 25 november jongstleden

Het kabinet zal zich uitspreken voor het belang van een blijvende en sterke EU-inzet ter ondersteuning van het hervormingsproces. Hervormingen komen direct ten gunste aan de Oekraïense bevolking en versterken de weerbaarheid tegen buitenlandse inmenging en (hybride) veiligheidsdreigingen. Het kabinet zal inzake de EU-steun aan Oekraïne het belang van conditionaliteit blijven benadrukken.

Naar verwachting zal de Raad ook spreken over de gezamenlijke reactie op de spanningen op en rond de Zee van Azov. De focus van de EU-inzet ligt op de-escalatie. Het kabinet zal het verkennen van mogelijkheden voor versterkte EU-ondersteuning van de havens rondom de Zee van Azov steunen en ervoor pleiten dat Rusland opgeroepen moet blijven worden om vrije doorvaart door de Straat van Kertsj te garanderen en de gevangen genomen Oekraïense bemanningsleden onmiddellijk vrij moet laten. Hoewel het kabinet aanvullende restrictieve maatregelen niet uitsluit, zijn deze op dit moment niet aan de orde.

Hoorn van Afrika
Tijdens de Raad wordt gesproken over de Hoorn van Afrika. Hoge Vertegenwoordiger Mogherini zal een terugkoppeling geven van haar bezoek aan de Hoorn van Afrika (9-13 februari). Dit bezoek staat onder meer in het teken van de recente toenadering tussen Ethiopië en Eritrea en de hernieuwde samenwerking van deze landen met Somalië en Djibouti. Met het bezoek wil de Hoge Vertegenwoordiger de Europese betrokkenheid en inzet in de regio, op het terrein van migratie, handel, ontwikkelingssamenwerking en mensenrechten herbevestigen. Het bezoek biedt tevens gelegenheid om te spreken over de stabiliteit in de regio en concrete acties die de EU zou kunnen nemen om transitieprocessen in de regio alsmede regionale integratie te versterken.
Het Kabinet zal steun uitspreken voor het voortzetten van een constructieve, en ondersteunende rol van de EU gericht op meer stabiliteit in de Hoorn van Afrika. Het kabinet zal tevens de noodzaak voor hervormingen in Eritrea en verbetering van de mensenrechtensituatie in Eritrea, Sudan en Zuid-Sudan aankaarten.

Syrië
Tijdens de Raad is een discussie over Syrië voorzien, mede naar aanleiding van de aankondiging van President Trump dat de Amerikaanse militaire aanwezigheid in Syrië in de strijd tegen ISIS zal worden beëindigd. President Trump zei tijdens de anti-ISIS bijeenkomst in Washington van 5 februari, waar Nederland ook aanwezig was, dat het laatste deelgebied van ISIS in Syrië zeer binnenkort veroverd zal zijn.

Ook zal de Raad spreken over de bredere Syrië-problematiek met het oog op de aanstaande Syrië-conferentie in Brussel (12-14 maart 2019). Nederland zal, conform staand kabinetsbeleid en in lijn met de moties Karabulut c.s. (21501-02-1946) en Voordewind c.s. (21501-02-1949), ingebracht tijdens VAO RBZ van 17 januari jongstleden, de EU en de lidstaten in dit verband opnieuw oproepen om waar mogelijk en op alle niveaus duidelijk te blijven maken dat Turkije weg moet blijven van unilaterale acties die de anti-ISIS-inspanningen ondermijnen of verdere instabiliteit riskeren. Het kabinet acht het, gezien de internationale en geopolitieke ontwikkelingen, voorts van belang dat de EU-positie ten aanzien van politieke transitie en wederopbouw bestendigd wordt. De EU blijft eensgezind dat alleen een politieke oplossing duurzame vrede kan brengen voor alle Syriërs.

Anti-ISIS
Nederland zal bovendien, net als Minister Blok al deed tijdens de anti-ISIS bijeenkomst in Washington op 5 februari, wijzen op de noodzaak van accountability inclusief het belang van steun aan het IIIM (International Impartial and Independent Mechanism). Het is immers van groot belang dat gepleegde misdaden, waaronder mogelijk genocide (referte VN-veiligheidsraadresolutie 2379 van september 2017), kunnen worden onderzocht. Nederland zal ook aandacht vragen voor de humanitaire situatie van personen die het laatste ISIS-gebied in Syrië ontvluchten.

Italiaanse en Russische rodelaars doorbreken Duitse hegemonie op EK

In het Duitse Oberhof is de voorlaatste World Cup-wedstrijd van het rodelseizoen zondag afgesloten. De wedstrijden deden tevens dienst als het 50e EK en doordat alle World Cup-medailles naar Europa gingen, waren de uitslagen hetzelfde.

Mannen
Bij de mannen werd het een Russische feestje. Roman Repilov stond na één run nipt aan de leiding, maar zijn landgenoot Semen Pavlichenko kwam er in de tweede run voorbij en won met 0,044 seconden verschil. De jonge Let Kristers Aparjods, in 2016 nog jeugdolympisch kampioen, pakte op 0,181 seconden het brons: zijn eerste World Cup-podium ooit. De Oostenrijker Reinhard Egger werd vierde, voor de beste Duitser, Johannes Ludwig. Olympisch kampioen David Gleirscher (AUT) en wereldkampioen Felix Loch (GER) completeerden de top-7.

Vrouwen
De Duitse fans konden bij de vrouwen tenminste wél juichen. Natalie Geisenberger stond na één run op kop en hield die positie in de tweede run vast: de wereld- en olympisch kampioene klopte veterane Tatjana Hüfner met 0,223 tellen. Dajana Eitberger kende een slechte tweede run, maar op 0,317 seconden maakte ze het Duitse podium wel compleet. De vanuit Kroatië naar Nederland overgestapte zusjes Daria en Dania Obratov werden 24e en 25e in het veld van 27.

Dubbels
Ook bij de dubbels was er Duits feest. Olympisch kampioenen Tobias Wendl en Tobias Arlt werden op het WK nog geklopt door landgenoten Toni Eggert en Sascha Benecken, maar namen nu wraak door met 0,200 seconden te winnen. De Let Andris Sics werd met zijn neef Juris derde op 0,323 seconden, voor Thomas Steu en Lorenz Koller uit Oostenrijk.

Estafette
De estafette sloot de dag af en dat leverde een opvallende winnaar op: Italië mocht al als tweede van de negen teams naar beneden en profiteerde optimaal van de smeltende baan. Elk land beet zich keihard stuk op de Italiaanse tijd van Andrea Vötter, Dominik Fischnaller en Ivan Nagler/Fabian Malleier en zelfs het Duitse team had op de op dat moment drijfnatte baan geen schijn van kans. Op 0,116 seconden pakte Duitsland zilver, voor het brons (+0,429) van Letland.

Klaassen met twee assists van grote waarde bij winnend Werder Bremen

Werder Bremen mag drie punten bijschrijven in de Bundesliga. Mede dankzij Davy Klaassen werd Augsburg overtuigend verslagen. De oud-Ajacied leverde twee assists af, beide op Milot Rashica. Door de comfortabele zege komt Werder Bremen in punten gelijk met TSG 1899 Hoffenheim, dat met dertig punten de negende plaats bezet. Voor het verliezende FC Augsburg blijft de gevarenzone van de Bundesliga dichtbij.

Werder Bremen plaatste zich midweeks na een spectaculair duel met Borussia Dortmund (3-3) voor de volgende ronde van de DFB Pokal, door de strafschoppen beter te nemen dan de huidige koploper van de Bundesliga. In de competitie eindigden de laatste twee wedstrijden van de Noord-Duitse formatie in een gelijkspel, tegen Eintracht Frankfurt (2-2) en 1.FC Nürnberg (1-1). Door een overwinning op FC Augsburg zou Werder Bremen de aansluiting behouden met de subtop van de Bundesliga.

Bremen had in eigen stadion slechts vijf minuten nodig om op voorsprong te komen. Max Kruse speelde Klaassen op een fraaie manier vrij, waarna de middenvelder de bal afleverde bij Rashica. De Kosovaarse vleugelaanvaller, die in het verleden voor Vitesse speelde, kapte in het strafschopgebied Konstantinos Stafylidis uit en schoof de bal beheerst langs Augsburg-doelman Gregor Kobel. Twintig minuten na de openingstreffer verdubbelde Werder Bremen de score. Na een vrije trap van Ludwig Augustinsson viel de bal voor de voeten van Johannes Eggestein, die doeltreffend uithaalde.

Kort na de tweede treffer breidde Werder Bremen de voorsprong uit naar 3-0. Klaassen lanceerde Rashica, die Reece Oxford de baas was en het leer in de verre hoek krulde. Na rust behield de thuisploeg de controle in het duel, al liet men zich iets minder gelden in aanvallend opzicht. Kruse kreeg een mogelijkheid om de marge verder uit te breiden, terwijl doelman Jiri Pavlenka aan de andere kant voorkwam dat FC Augsburg tot scoren kwam. Uiteindelijk verzorgde Kevin Möhwald zeven minuten voor tijd het slotakkoord, door vanuit een afgeslagen voorzet de 4-0 tegen de touwen te schieten.

Overige uitslagen Bundesliga zondag
Werder Bremen - FC Augsburg 4-0
Fortuna Düsseldorf - VfB Stuttgart 3-0

Uitslagen Bundeslag vrijdag en zaterdag
FSV Mainz 05 - Bayer Leverkusen 1-5
Borussia Dortmund - 1899 Hoffenheim 3-3
Borussia Mönchengladbach - Hertha BSC 0-3
Hannover 96 - 1. FC Nürnberg 2-0
RB Leipzig - Eintracht Frankfurt 0-0
SC Freiburg - VfL Wolfsburg 3-3
Bayern München - Schalke 04 3-1

Chisnall houdt Durrant van eerste PDC-titel af; vier (!) negendarters op één dag

Dave Chisnall heeft zijn dertiende toernooizege bij de PDC binnen. In de finale van Players Championship 2 won hij met 8-7 van Glen Durrant, die in zijn tweede toernooi bij de PDC direct de finale haalde. De dag werd helemaal bijzonder omdat er vier negendarters op één dag werden gegooid. 

Geert Nentjes opende het bal, waarna het flink raak was. Hij gooide zijn negendarter in de met 6-0 gewonnen tweede ronde tegen Mervyn King. Twee van de negendarters werden gegooid op de borden die werden gestreamd en dus in beeld waren. Die van Nentjes was niet op de stream. 

Niet veel later deed Dave Chisnall Nentjes na. De derde negendarter kwam van Chris Dobey. Hollywood speelde donderdagavond nog in de Premier League Darts en liet toen al zien in goede vorm te zijn. Tegen Dave Prins moest hij een elfde leg spelen en daarin sloeg hij toe met negen perfecte pijlen. Michael van Gerwen kon niet achterblijven De Brabander zorgde voor het record door als vierde man de perfecte leg te gooien. Dat deed hij in de kwartfinale tegen Jonny Clayton. 

Clayton bracht uiteindelijk Van Gerwen de eerste nederlaag van het jaar toe. De Welshman pakte in de achtste leg een break voorsprong. Clayton hield vervolgens zijn eigen leg voor een verrassende zege op Van Gerwen. 

Durrant had het nodige geluk om uiteindelijk de finale te bereiken, want geen enkele wedstrijd ging makkelijk voor de Engelsman. Zo kwam hij tegen Madars Razma in de eerste ronde al op een 2-4-achterstand, maar wist toch met 6-5 te winnen. Ook tegen Robert Thornton en John Henderson moest hij een 4-1-achterstand goedmaken, om alsnog te winnen. De andere zeges werden behaald op Peter Wright, Zoran Lerchbacher en Joe Cullen. In de andere helft van het speelschema moest Chisnall ook twee keer tot een elfde leg gaan. Hij won achtereenvolgens van Nathan Aspinall (6-2), Luke Humphries (6-5), Rowby-John Rodriguez (6-2), Rob Cross (6-3), James Wade (6-5) en Jonny Clayton (7-5).

In de finale kwam Chisnall tegen Durrant 6-4 en 7-5 voor. Chisnall kreeg vier matchdarts en dacht nog terug te mogen komen. Hij zag Durrant echter 170 uitvuren voor 7-7. De slotleg mocht Chisnall zelf beginnen en hield uiteindelijk nét het voortouw voor de 8-7-zege. Van Gerwen won zaterdag de eerste Players Championship door Jermaine Wattimena met 8-4 te verslaan. 

Raymond van Barneveld kende een uiterst teleurstellend weekeinde. De Hagenaar werd zaterdag al uitgeschakeld in de tweede ronde en een dag later zelfs in de eerste ronde. Van Barneveld moest zijn meerdere erkennen in Steve West. Hij nam nog wel een 2-0-voorsprong, maar leverde vervolgens verrassend zes legs op rij in: 6-2. Barney moet presteren op de Players Championships, omdat hij door zijn uitschakeling in de tweede ronde van het WK uit de top zestien van de wereldranglijst is gevallen en daardoor niet langer automatisch geplaatst is voor de majors. Van Barneveld heeft zich echter niet ingeschreven voor Players Championships 3 en 4. Hij verkiest het geld en een demo tegen Phil Taylor in Duitsland boven de Pro Tour van de PDC.

Uitslagen Players Championship 1

Uitslagen Players Championship 2

Schouten pakt wereldtitel massastart

Bij de wereldkampioenschappen afstanden in Inzell heeft Irene Schouten de wereldtitel op de massastart gepakt. In de eindsprint liet de Nederlandse Ivanie Blondin kansloos.

Melissa Wijfje hield het tempo hoog, waardoor geen van de favorieten wist weg te komen. Blondin zette met nog een ronde te gaan aan en alleen Schouten, die de wereldtitel ook in 2015 won, kon mee. In de eindsprint was ze vervolgens de Canadese de baas.

Bij de mannen konden Douwe de Vries en Chris Huizinga niet meedoen om de prijzen. Joey Mantia prolongeerde zijn wereldtitel op de massastart. Het  zilver en brons ging naar de Koreanen Um Cheon-ho  en Chung Jae-won.

Noorse en Zweedse langlaufers pakken World Cup-winst op teamsprint

Tijdens de World Cup-langlaufen in het Finse Lahti hebben Noorse mannen en Zweedse vrouwen de teamsprint in klassieke stijl gewonnen. Op dat onderdeel bestaan de teams uit twee atleten, die elk - om en om - in totaal drie rondjes afleggen.

Bij de mannen was Noorwegen-1 zoals verwacht oppermachtig. De verschillen waren niet groot, maar Emil Iversen zag hoe zijn bloedsnelle teamgenoot Johannes Høsflot Klæbo zonder problemen naar de winst sprintte. De strijd om plek twee was wél spannend en ging naar Noorwegen-2. Sindre Bjørnestad Skar legde de basis, Eirik Brandsdal maakte het in de sprint tegen de Fin Ristomatti Hakola af. Hakola eindigde samen met Iivo Niskanen wel op een prima derde plek.

De mannenfinale (Bron: YouTube)

Bij de vrouwen ging de winst naar Zweden-1, bestaande uit Ida Ingemarsdotter en Maja Dahlqvist. Die ging halverwege de race nog onderuit, maar de twee knokten zich terug en in de sprint was Dahlqvist veruit de beste. Tiril Udnes Weng en Maiken Caspersen Falla (Noorwegen-1) pakten de tweede plek, de derde podiumplaats ging naar Zweden-2 met Evelina Settlin - die in haar eerste ronde al viel - en Hanna Falk.

De vrouwenfinale (Bron: YouTube)

Ontketend Manchester City dient Chelsea grootste nederlaag ooit toe

Een wervelend Manchester City heeft zondag in eigen huis op overtuigende wijze af weten te rekenen met Chelsea. De regerend landskampioen was met maar liefst 6-0 te sterk voor de bezoekers uit Londen en dat betekende de grootste nederlaag ooit in de Premier League voor de ploeg van trainer Maurizio Sarri: Chelsea verloor hiervoor nog nooit met een marge van vijf doelpunten of meer in de competitie.

The Citizens stijgen op basis van doelsaldo weer over Liverpool heen naar de eerste plaats, al heeft Manchester City wel een wedstrijd meer gespeeld dan de concurrent. Chelsea valt door de nederlaag buiten de top vier en heeft nu een punt minder dan Manchester United.

Manchester City startte met de wetenschap dat Liverpool een dag eerder van AFC Bournemouth had gewonnen aan de op papier lastige wedstrijd tegen Chelsea, maar de manschappen van Josep Guardiola lieten al snel zien weinig last te hebben van de druk. Al na vier minuten spelen lag de bal achter Kepa Arrizbalaga toen Kevin De Bruyne Bernardo Silva wegstuurde aan de rechterkant. De voorzet van de Portugees hobbelde vervolgens voor het doel langs en kwam daarna voor de voeten van de instormende Raheem Sterling terecht, die hard binnen schoot.

Een paar minuten later had het al 2-0 kunnen staan toen Sergio Agüero vlak voor het doel geheel vrijstaand naast schoot, maar de Argentijn maakte zijn fout niet veel later goed door de bal van buiten de zestien op fraaie wijze langs Kepa te krullen. Een slechte kopbal van Ross Barkley stelde Agüero daarna in staat om ook zijn tweede van de dag te maken en in de 25e minuut werd het door een schuiver van Ilkay Gündogan ook 4-0. De thuisploeg haalde hierna de voet wat van het gas en dat leidde aan de overkant tot een aardige kans voor Pedro Rodríguez.

De absolute drang om aan te vallen leek in het laatste kwartier van de eerste helft wat weggezakt bij Manchester City en Chelsea profiteerde hier vijf minuten voor de onderbreking bijna van via Gonzalo Higuaín, die een goede poging van afstand nog net gekeerd zag worden door Ederson. De donderpreek die de spelers van the Blues in de rust van Sarri kregen sorteerde na de hervatting van de wedstrijd vervolgens niet het gewenste effect, want binnen tien minuten was het opnieuw raak. Nadat Agüero even ervoor nog de lat boven het doel van Kepa raakte mocht hij met 55 minuten op de klok aanleggen voor een strafschop na een overtreding van César Azpilicueta op Sterling.

De aanvaller bleef ijzig kalm en stuurde de doelman beheerst de verkeerde hoek in voor zijn derde van de avond. Guardiola besloot Agüero daarop op een publiekswissel te trakteren en Gabriel Jesus mocht de laatste 25 minuten van de wedstrijd volmaken. De Braziliaan vergrootte de marge met nog een dik kwartier te gaan nog bijna tot zes, maar zijn poging werd door Kepa onschadelijk gemaakt. Met nog tien minuten te gaan speelde hij echter alsnog een hoofdrol bij de 6-0, toen hij een voorzet van Oleksandr Zinchenko niet tot doelpunt wist te promoveren, maar Sterling een paar meter verderop wel op de goede plek stond voor zijn tweede goal van de wedstrijd.

Uitslag FC Utrecht - PSV

PSV heeft nagelaten om de voorsprong om naaste achtervolger Ajax uit te bouwen naar acht punten, maar ontsnapte wel aan een nederlaag tegen FC Utrecht.

De Eindhovenaren speelden in De Galgenwaard met 2-2 gelijk nadat het daar lange tijd niet naar uitzag. De thuisploeg nam in de eerste helft een 2-0 voorsprong. Luuk de Jong poetste die achterstand na rust weg met twee doelpunten, waardoor PSV nog een punt kon meenemen uit de Domstad.

Ontmoetingen met FC Utrecht leverden PSV de afgelopen jaren weinig problemen op. De Eindhovenaren wonnen voorafgaand aan het duel in De Galgenwaard de laatste twaalf onderlinge wedstrijden. Vorig seizoen wist PSV met maar liefst 1-7 te winnen in de Domstad, wat eraan heeft bijgedragen dat men sinds de zomer van 2013 op bezoek bij FC Utrecht (21 keer) vaker tot scoren kwam dan elk ander team op bezoek bij een specifieke tegenstander. De formatie van trainer Mark van Bommel kende deze keer echter een belabberde start in Utrecht.

Een hoekschop van Nicolas Gavory bereikte het hoofd van Sander van de Streek, die Daniel Schwaab aftroefde en de openingstreffer tegen de touwen kopte. PSV kwam gaandeweg de eerste helft beter in de wedstrijd en kreeg via Hirving Lozano en Gastón Pereiro mogelijkheden op de gelijkmaker. Voor rust wist de thuisploeg echter de marge nog te verdubbelen. Scheidsrechter Pol van Boekel liet doorspelen na een tackle van Joris van Overeem op Hirving Lozano. Van de Streek kreeg de bal en bediende Gyrano Kerk met een afgemeten pass, waarna de aanvaller Jorrit Hendrix te snel af was en het leer diagonaal achter Jeroen Zoet plaatste: 2-0.

Na rust voerde PSV de druk op, wat na 57 minuten spelen resulteerde in de aansluitingstreffer. Steven Bergwijn bediende Luuk de Jong met een fraai passje, waarna de spits Utrecht-doelman David Jensen te slim af was en zijn inzet tergend langzaam de lijn zag passeren. De thuisploeg moest zich in de eerste fase van de tweede helft voornamelijk beperken tot verdedigen, terwijl PSV nadrukkelijk op zoek ging naar de gelijkmaker. Bijna werd de 2-2 op het scorebord gezet door Pereiro, maar zijn inzet ging net naast het doel van Utrecht.

Van Bommel bracht Cody Gakpo en Mohammed Ihattaren in het veld voor de laatste twintig minuten. Via De Jong en Bergwijn kregen de bezoekers mogelijkheden om de gelijkmaker. Vijf minuten voor tijd kwam PSV alsnog op 2-2. Denzel Dumfries vond met een lage voorzet De Jong, die de Eindhovenaren naast Utrecht schoot. Snel na de gelijkmaker werd Simon Gustafson in het strafschopgebied gevloerd door Dumfries, maar Van Boekel besloot na het zien van de beelden de bal niet op de stip te leggen. Mede daardoor moesten beide ploegen na 94 minuten voetballen genoegen nemen met één punt.

FC Utrecht

2 - 2

PSV

 7' v.d.Streek
 39' Kerk
   57' De Jong
 86' De Jong
 
 Gele kaart: Gustafson, (FC Utrecht), Bergwijn, (PSV)
 
Stadion: De Galgenwaard, Utrecht
Toeschouwers: 19.005
Arbiter: v. Boekel
 
Opstelling:   Opstelling:
Jensen
Klaiber
Letschert
Janssen
Gavory
v.d.Streek
v.Overeem
Gustafson
Boussaid (Guwara/82)
Kerk
Kramer (v.d.Maarel/90 1)
  Zoet
Dumfries
Schwaab
Viergever
Angelino
Rosario
Pereiro (Ihattaren/ 73)
Hendrix
Lozano (Gakpo/69)
De Jong
Bergwijn

'RTL verspreidt fakenews'

De RTL 4-talkshow RTL Late Night met Twan Huys wordt er op sociale media van beschuldigd afgelopen vrijdag willens en wetens nepnieuws te hebben verspreid.

In het praatprogramma werd gemeld dat de talkshow ‘opeens trending’ was op sociale media en ook dat een knappe man in het publiek viraal ging. Volgens het AD heeft de redactie van het programma zelf het 'nieuws' de wereld ingeslingerd. 

Het is niet bekend of de stunt iets te maken heeft met de rel die ontketend werd toen bekend werd dat RTL acteurs in had gezet om zich voor te doen als scholieren, om zo een 'inkijkje' te geven in het huidige schoolklimaat. 

Voormalig TellTale-medewerkers starten eigen studio

Een viertal medewerkers van de ten onder gegane ontwikkelaar TellTale hebben hun eigen studio opgericht. Adhoc Studio, zoals ze het genoemd hebben, zal zich net als TellTale vooral bezighouden met het vertellen van interactieve verhalen. Hiervoor dragen ze de aflevering Bandersnatch van Netflix-serie Black Mirror aan als groot voorbeeld, wat erop duidt dat ze voor het vertellen van hun verhalen verder kijken dan alleen de gamesindustrie.

"Het voelt alsof we aan het begin staan van een grote verandering in hoe we media consumeren. De scheidslijn tussen film, televisie en games is aan het vervagen. Met streamingdiensten in onze huizen en op onze smartphones leven we in dit unieke tijdperk waarin elke drempel tot interactie verdwenen is. Als experts op het gebied van interactieve verhalen, denken we dat nu de tijd is om een studio te vormen die content maakt voor dit tijdperk," aldus Pierre Shorette, een van de grondleggers van de studio.

Adhoc Studio heeft nog geen voorbeelden genoemd van het specifieke soort content dat ze gaan maken, maar wel dat dit meer richting de live-action interactieve fictie zal gaan. "Dit is nog onontdekt gebied, dat zowel creatief als commercieel lucratief kan zijn. We zijn erg enthousiast over wat we aan het doen zijn en met wie we werken. We zullen hier binnenkort meer over kunnen zeggen."

adhoc studio

Vier doden gevonden in auto te water

In het water langs de Berkmeerdijk in Obdam is zondagmiddag rond 12.10 uur een voertuig aangetroffen. Uit het voertuig zijn vier overleden personen gehaald.

De identiteit van de slachtoffers moet nog worden vastgesteld. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeluk. Mensen met informatie en / of getuigen kunnen bellen met 0900-8844.

Update 17:18 uur:
De slachtoffers blijken 3 mannen (20, 21 en 21 jaar oud) en een vrouw (48 jaar oud) uit Polen te zijn. Ze werden sinds vrijdagavond vermist. De politie meldt op Twitter dat de oorzaak en tijdstip van het te water raken nog onbekend is.

Verstappen volbrengt ook deel twee van taakstraf

Max Verstappen heeft zaterdag het tweede deel van zijn taakstraf uitgevoerd. In Geneve nam de Red Bull Racing-coureur deel aan het FIA International Stewards Programme. De Nederlander kreeg de straf opgelegd na het duwen van Esteban Ocon na afloop van de Brazilaanse Grand Prix.

In januari heeft Verstappen tijdens de Formule E-wedstrijd een dag meegelopen met de stewards. Zaterdag stond het tweede deel van de straf op het programma. Tijdens FIA International Stewards Programme in Geneve heeft hij deelgenomen aan een aantal sessies waarbij een incident werd onderzocht en vervolgens in overleg met de stewards een straf werd bepaald.

“We doen ons werk op de baan en proberen alles uit onze race te halen, en het moge duidelijk zijn dat de stewards hun werk doen om via de beste manier een eerlijke beslissing te kunnen nemen”, aldus Verstappen. “Het is een goede les geweest en ik heb veel geleerd, zowel tijdens mijn dag in Marrakesh, waar ik me heb vermaakt en die me veel inzicht gaf m.b.t. de stewards, en nu hier. Ik denk dat het goed is om ook aan dit event te hebben deelgenomen.”

Spurs blijven dankzij Sánchez en Eriksen bovenin meedoen

Tottenham Hotspur heeft zich zondag verzekerd van de vierde zege op rij in de Premier League. De Londenaren wonnen met 3-1 van Leicester City. De Spurs blijven daardoor meedoen in de bovenste regionen: de club staat derde, met twee punten achterstand op Manchester City voorafgaand aan het duel tussen the Citizens en Chelsea (17:00 uur). Het gat tussen Tottenham en koploper Liverpool bedraagt vijf punten.

Het enige doelpunt van de eerste helft werd voorbereid en gemaakt door een ex-Ajacied. In plaats van een hoge voorzet te geven, koos Kieran Trippier ervoor om Christian Eriksen buiten het strafschopgebied te bedienen uit een corner. De vrijstaande Deen gaf vervolgens de voorzet en Davinson Sánchez kopte raak met een snoekduik. Beide ploegen hadden reden om tevreden en ontevreden te zijn over de eerste helft. Tottenham had na een kwartier graag een strafschop gekregen, maar in plaats daarvan ontving Son Heung-min een gele kaart voor een vermeende schwalbe. Uit camerabeelden bleek dat er wel degelijk contact was met Harry Maguire.

Leicester speelde ook zeker geen slechte eerste helft. De ploeg van Claude Puel kreeg via Harvey Barnes uitstekende kansen om tot scoren te komen, maar de middenvelder schoot tweemaal naast het doel van Hugo Lloris. In de tweede helft moest Lloris wel ingrijpen, toen Demarai Gray vlak voor het doel een vrije kopkans kreeg. De spits gaf de bal niet genoeg kracht en richting mee. Het beste moment van Lloris moest echter nog komen: de doelman pareerde een penalty van Jamie Vardy, na heel licht contact tussen Jan Vertonghen en James Maddison. De frustratie was groot bij Tottenham toen arbiter Michael Oliver naar de stip wees, maar Lloris raadde de intenties van invaller Vardy.

Kort na de gemiste penalty was het raak aan de overzijde. Eriksen nam de bal over na slecht uitverdedigen van Leicester, combineerde met Fernando Llorente en schoot raak vanbuiten het strafschopgebied. Een kwartier voor tijd bracht Vardy zijn naam echter alsnog op het scoreformulier. De aanvaller kwam voor zijn man, werd vlak voor het doel gevonden door Ricardo Pereira en bracht de spanning weer terug in de wedstrijd. Niettemin trok Tottenham de zege over de streep. Sterker nog: in de blessuretijd maakte Son er 3-1 van. De ploeg van Mauricio Pochettino kan zich nu richten op de Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund van woensdag.

Schansspringsters Lundby en Takanashi wisselen World Cup-zeges af

In het Sloveense Ljubno is het World Cup-weekeinde voor de schansspringsters afgesloten. Op het programma stonden twee individuele wedstrijden - vrijdag en zondag - en een teamwedstrijd op zaterdag.

Op vrijdag ging de overwinning naar de Noorse Maren Lundby, voor wie het alweer de zesde opeenvolgende zege was. De dominante vrouw van vorig seizoen was dit keer niet héél dominant: Sara Takanashi, wat dominantie betreft de voorgangster van Lundby, werd op ruim vijf punten tweede. De Sloveense Ursa Bogataj wist na 115 World Cup-wedstrijden éindelijk haar eerste podiumplek te pakken en werd derde.

De teamwedstrijd werd een prooi voor de Duitse dames, die in de breedte al geruime tijd de sterksten zijn. Carina Vogt, Anna Rupprecht, Juliane Seyfarth en vooral Katharina Althaus waren een klasse apart. Dankzij Bogataj en vooral tiener Nika Kriznar bleef Slovenië voor eigen publiek nog redelijk in de buurt, terwijl Oostenrijk een mooie strijd om plek drie won van Japan.

Takanashi sloeg op zondag terug door Lundy te verslaan. De Japanse sloeg in de eerste ronde een gat en kon dat in ronde twee verdedigen. Achter Lundby pakte Seyfarth de derde plek, voor een paar jongelingen: de 18-jarige Kriznar, de 17-jarige Russische Lidiia Iakovleva, de 20-jarige Russische Sofia Tikhonova en de 18-jarige Italiaanse Lara Malsiner.

Laporte schrijft Ster van Bessèges op zijn naam na winst in slottijdrit

Christophe Laporte heeft het eindklassement van de Ster van Bessèges gewonnen. De 26-jarige Fransman van Cofidis stond al aan de leiding na derde etappe, maar won ook de vierde etappe in de tijdrit over 10,7 kilometer.

De Belg Jimmy Janssens leek op weg naar een verrassing in Frankrijk. De renner van Corendon - Circus klokte de snelste tijd. Bauke Mollema kwam net niet aan de tijd van de Belg, net zoals Sep Vanmarcke en Sebastiaan Langeveld.

Tobias Ludvigsson ging wel onder tijd van Janssens en leek op weg naar de eindzege in de Ster van Bessèges, net zoals in 2014. Laporte, die als laatste was gestart in de tijdrit, bleek 48 honderdsten sneller te zijn dan de Zweed, waardoor hij naast het eindklassement ook de ritwinst op zijn naam schreef.

Bokser Davis verdedigt wereldtitel met overmacht, El Explosivo gaat knock-out

In de bokswereld was het zaterdagavond een roerig avondje in het supervedergewicht (-59,0kg). De 'superwereldtitel' én de reguliere wereldtitel bij de WBA stonden op het spel, beiden in Californië.

In Carson vocht Gervonta Davis (20-0, 19 KO's) tegen de Mexicaan Hugo Ruiz (39-4) om de superwereldtitel. De nog altijd maar 24-jarige Amerikaan had het niet al te ingewikkeld: hij speelde een ronde met Ruiz en dwong de Mexicaan aan het einde van de eerste ronde op de knieeën, waarmee het gelijk afgelopen was.

In Indio stond de mogelijk volgende tegenstander van Davis in de ring. De Amerikaan Andrew Cancio (19-4) stond tegenover de ongeslagen Alberto El Explosivo Machado (21-0, 17 KO's) uit Puerto Rico, die de titel voor de derde keer verdedigde. Machado was de grote favoriet en de verwachting was dat Cancio - zoals veel van Machado's opponenten - vrij snel gestrekt ging.

Niks was echter minder waar. Cancio ging in de eerste ronde weliswaar neer, hij herpakte zich, sloeg Machado in de vierde ronde maar liefst drie keer neer en zag de scheidsrechter er na de derde keer een einde aan maken, waarmee de stunt compleet was voor El Chango.

Rey Vargas (32-0) en Franklin Manzanilla (18-4) vochten in Indio verder nog om de WBC-wereldtitel in het superbantamgewicht (-55,3kg). Dat werd nadat Vargas in de tweede ronde nog even onderuit ging flink eenzijdig: Manzanilla kon niet doordrukken en Vargas werd door alle drie juryleden overduidelijk als winnaar aangewezen.

Machado vs Cancio, met de excuses voor de matige kwaliteit (Bron: YouTube)

God Keizer Trump steelt show tijdens Italiaans carnaval

Compleet met Twitterzwaard en gouden harnas paradeerde een enorme 'TrumpGod' door de straten van het Italiaans dorpje Viareggio als ware hij de 'Emperor of Mankind' uit de Warhammer 40.000 serie.

In zijn hand hield TrumpGod een enorm zwaard met de woorden 'jouw plichten' in het Italiaans gegraveerd. Het zwaard was versierd met blauwe Twittervogeltjes, waarschijnlijk een steek onder water naar het gebruik van Twitter, dat Donald Trump regelmatig gebruikt als wapen om zijn tegenstanders mee te kleineren.

Een kleinere Trump liep mee, aangekleed als een 'Space Marine', onderdeel van het loyale leger van de grote TrumpGod. In ieder geval is het niet echt duidelijk of de makers Trump voor gek willen zetten, of dat de kracht van de leider van de vrije wereld de makers inspireerden tot het maken van God Keizer Trump.

Van der Poel behaalt 30e overwinning van het seizoen

Veldrijder Mathieu van der Poel heeft de zevende wedstrijd van de Superprestige gewonnen. Op het modderige parcours in het Belgische Hoogstraten kwam hij solo over de finish. Toon Aerts werd tweede. Op de derde plaats eindigde Corné van Kessel.

Door de vele regen was het parcours veranderd in een glibberig modderbad. In de openingsfase namen vier renners de leiding in de wedstrijd: Van der Poel, Eli Iserbyt en de ploeggenoten Quinten Hermans en Aerts. Na een tempoverhoging van de Nederlander kon alleen Aerts volgen.

In de eerste veertig minuten van de wedstrijd kon Aerts goed weerwerk bieden aan Van der Poel. Mede door foutjes op het glibberig parcours moest de Belgisch kampioen uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in Van der Poel. Na bijna een uur wedstrijd kwam de wereldkampioen solo over de finish. De tweede plaats was voor Aerts. Corné van Kessel finishte op de derde plaats. Van der Poel stond dit seizoen 32 keer aan de start van een wedstrijd en won daarvan dertig keer.

Bij de vrouwen won wereldkampioene Sanne Cant. De Belgische vocht een mooi duel uit met Annemarie Worst. Pas in de slotfase was Cant definitief verlost van de sterke Worst. Denise Betsema werd derde.

Uitslag mannen
1. Mathieu van der Poel (NED)
2. Toon Aerts (BEL)
3. Corné van Kessel (NED)
4. Eli Iserbyt (BEL)
5. Tom Pidcock (GBR)
6. Quinten Hermans (BEL)
7. Lars van der Haar (NED)
8. Joris Nieuwenhuis (NED)
9. Tom Meeusen (BEL)
10. Jens Adams (BEL)

Uitslag vrouwen
1. Sanne Cant (BEL)
2. Annemarie Worst (NED)
3. Denise Betsema (NED)
4. Loes Sels (BEL)
5. Ceylin del Carmen Alvarado (NED)
6. Eva Lechner (ITA)
7. Ellen Van Loy (BEL)
8. Inge van der Heijden (NED)
9. Nikki Brammeier (GBR)
10. Alice Maria Arzuffi (ITA)

Uitslag FC Emmen - ADO Den Haag

FC Emmen heeft zondagmiddag in extremis drie punten aan het bezoek van ADO Den Haag overgehouden. Het team van trainer Dick Lukkien leidde in de rust met 2-0 over de bezoekers, die in de slotfase echter de achterstand wegpoetsten en met een punt uit Drenthe leken te vertrekken. Een flinke knal van Anco Jansen vanaf een meter of 25 bezorgde de Emmenaren alsnog de volle buit: 3-2.

FC Emmen legde in de eerste helft de basis voor de overwinning. Het team van Lukkien was in de eerste 45 minuten de bovenliggende partij en strafte genadeloos de fouten in de defensie van ADO af. Na zes minuten liep het team van Fons Groenendijk reeds achter de feiten aan. Een diepe bal van Stef Gronsveld ging langs de verdediging van ADO en Alexander Bannink kon het leer langs de uitstormende doelman Robert Zwinkels tikken: 1-0.

ADO liet FC Emmen het spel maken en ontsnapte tot tweemaal toe aan de 2-0. Een inzet van Braken ging net naast en Dion Malone kon ternauwernood de tweede treffer van Bannink voorkomen. Luttele minuten later ging Malone echter in de fout. Hij hoopte dat de bal over de achterlijn zou rollen, maar Caner Cavlan zette goed door en bediende Braken: 2-0. Een goede inzet van Anco Jansen ging daarna net naast en had de 3-0 kunnen zijn.

Het voetbal in de tweede helft was niet heel best. De ploeg van Lukkien leunde op de dubbele voorsprong, terwijl ADO na rust fel startte maar aanvankelijk niet verder dan een kopbal van Shaquille Pinas kwam. Enkele minuten na zijn invalbeurt bracht John Goossens de spanning echter terug en nam hij de aansluitingstreffer voor zijn rekening. FC Emmen leek het duel helemaal weg te geven toen Tomas Necid vijf minuten later al vallend voor de 2-2 zorgde.

Luciano Slagveer had vervolgens de 3-2 op zijn hoofd, maar na voorbereidend werk van Jansen kopte hij naast. Het was uiteindelijk Jansen die niet veel later met een schitterende inzet vanaf een meter of 25 het leer in de kruising en achter Zwinkels schoot. FC Emmen staat door de zege op een veertiende stek, met evenveel punten als nummer dertien ADO.

ADO Den Haag player Giovanni Troupee (L) and FC Emmen player Anco Jansen (R) during the game Emmen - ADO. (PRO SHOTS/Niels Boersema)
ADO Den Haag-speler Giovanni Troupee (L) and FC Emmen-speler Anco Jansen (R) tijdens Emmen - ADO. (PRO SHOTS/Niels Boersema)

FC Emmen

3 - 2

ADO Den Haag

 6' Bannink
 24' Braken
 88' A.Jansen
   71' Goossens
 77' Necid
 
 Gele kaart: De Leeuw, (FC Emmen), Meijers,Troupée, (ADO Den Haag)
 
Stadion: De Oude Meerdijk, Emmen
Toeschouwers: 8.301
Arbiter: Dieperink
 
Opstelling:   Opstelling:
Scherpen
Gronsveld
Lukic
Bakker
Cavlan
Bannink (Arias/78)
Bijl
De Leeuw (Slagveer/83)
Chacon
A.Jansen
Braken (Niemeijer/62)
  Zwinkels
Troupée
Malone (Pinas/46)
Kanon
Meijers
Immers
Bakker (Goossens/69)
El Khayati
Becker
Necid
Lorenzen (Hooi/46)

Wüst: "Deze is voor Paulien"

Ireen Wüst pakte vanmiddag op fenomenale wijze de wereldtitel op de 1.500 meter voor vrouwen. Na afloop stroomden de tranen.

"Je hoopt dat je iets speciaals kan doen. En het was een heel speciale dag. Het was anders dan anders. Ik ben nog nooit zo zenuwachtig geweest. Ik wilde dit zo graag. Dit is echt ongekend. De rit was niet vlekkeloos. Dat kwam door de spanning, maar alle klappen waren direct raak," aldus Wüst, die voor de vierde keer wereldkampioen op de 1500 meter werd.

Begin dit jaar overleed oud-schaatsster Paulien van Deutekom, een heel goede vriendin van Wüst. "Deze is voor Paulien. Ik hou voor altijd van haar. Dit is mijn mooiste overwinning ooit”.

Uitslag FC Groningen - Vitesse

FC Groningen heeft in de Eredivisie op de valreep een overwinning geboekt op Vitesse. In een bepaald niet hoogstaande wedstrijd leek er geen winnaar te komen, maar in de blessuretijd schoot El Hankouri de thuisclub alsnog naar de overwinning.

FC Groningen

2 - 1

Vitesse

 13' Sierhuis
 90+1' El Hankouri
   34' Darfalou
 
 Gele kaart: Chabot, (FC Groningen),
 
Stadion: Euroborg Stadion, Groningen
Toeschouwers: 16.498
Arbiter: Kuipers
 
Opstelling:   Opstelling:
Padt
Te Wierik
Memisevic
Chabot
Handwerker
Bel Hassani (v.d.Looi/59)
Reis
Bruns (Gladon/84)
Warmerdam (El Hankouri/52)
Sierhuis
Doan
  Eduardo
Karavajev
v.d.Werff
Clarke-Salter
Clark
Ali
Bero
Serero
ödegaard
Darfalou (Dauda/78)
Foor

Groenewegen sprint naar eerste zege in Valencia, Izagirre pakt eindzege in Ronde van Valencia

Dylan Groenewegen heeft de slotrit van de Ronde van Valencia gewonnen. De Nederlandse sprinter van Jumbo-Visma klopte in de massasprint Alexander Kristoff en Matteo Trentin. De eindzege voor Ion Izagirre kwam in de slotrit niet meer in gevaar.

De slotrit van Paterna naar Valencia over 88 kilometer was voor bestemd voor een massasprint. Toch kozen vier renners om vlak na de start voor de aanval te kiezen. Ze kregen nooit veel ruimte, mede dankzij het werk van Jumbo-Visma in het peloton.

Op dertien kilometer was de vlucht ten einde. Julien Duval probeerde het nog heel even, maar ook hij kreeg geen ruimte van het peloton. Iedereen maakte zich op voor een massasprint. In de slotkilometer was er nog een grote valpartij, maar alle sprinters zaten van voren. In die massasprint trok Luka Mezge aan voor Trentin, maar het was Groenewegen die in de laatste meters voorbij Krisstoff en Trentin ging en zo de eerste zege pakte van het seizoen.

Krol verrassend naar WK-goud op schaatsmijl

Bij het wereldkampioenschap afstanden in Inzell heeft  Thomas Krol verrassend de wereldtitel op de 1.500 meter gepakt. Met 1.42,58 reed Krol, die gisteren al zilver won op de kilometer, een dik nieuw baan- en persoonlijk record.

Sverre Lunde Pedersen, donderdag winnaar van de wereldtitel op de 5.000 meter, pakte het zilver op gepaste afstand met 1.43,16. Het brons was voor Denis Yuskov. Titelverdediger en olympisch kampioen Kjeld Nuis eindigde als vijfde in 1.43,60, Patrick Roest reed met 1.44,97 naar plek zeven.

Verlies voor Duitse hockeyers tegen Australië in Pro League

De hockeymannen van Duitsland hebben hun eerste duel van de FIH Pro League verloren. In Australië werd het 4-2 voor het thuisland. De Australiërs boeken daarmee hun eerste overwinning. De ploeg verloor van België (1-4) en speelde gelijk tegen Nederland (5-5), toen het de shoot-outs verloor.

De olympisch kampioen van Beijing 2008 en Londen 2012 startte sterk. De ploeg kwam na vijf minuten al op voorsprong via Florian Fuchs. De speler van Bloemendaal verzilverde een actie van Christopher Rühr. De Kookaburras hadden vooral moeite met de Duitse aanvallers. Vlak voor het einde van het eerste kwart kreeg het thuisland meer grip op de wedstrijd en was het Jacob Anderson die voor de gelijkmaker zorgde.

Het was diezelfde Anderson die na vijf minuten in het tweede kwart een voorsprong voor de Australiërs op het scorebord zette. Opnieuw met een veldgoal. De voorsprong bleef echter niet lang tot stand. Binnen zestig tellen sleepte Lukas Windfeder met een lage push de 2-2 binnen. De Duitsers kregen in het eerste kwart al een strafcorner, maar de tweede van de wedstrijd zorgde voor succes.

Na de rust voerde Australië het tempo op. Het was de door de FIH genomineerde beste keeper Tobias Walter die met een aantal prachtige reddingen zijn ploeg in leven hield. Aan het derde Australische doelpunt kon Walter echter niks doen. Tom Wickham tikte het derde doelpunt binnen, nadat de bal eerst werd gekeerd door de lat. Tot en met het derde kwart was het spannend tussen Australië en Duitland, maar de Kookaburras kwamen ook in het vierde kwart tot scoren in het Tasmania Hockey Centre in Hobart. Dylan Wotherspoon zorgde met een strafcorner voor de 4-2 en een overwinning voor het team van coach Colin Batch.

De Duitsers spelen volgende week tijdens hun tweede Pro League-duel Nieuw-Zeeland, Australië speelt hun vierde wedstrijd thuis tegen Groot-Brittannië.

De Duitse dames deden het beter dan de mannen tegen Australië. De reguliere wedstrijd eindigde in 2-2 en vooral op basis van het vierde kwart (Duitsland kwam 17 keer in de cirkel van het thuisland, Australië maar een keer) hadden de Duitsers meer verdiend. Echter speelden de Australische dames het tweede duel van het weekend. Vierentwintig uur geleden trof de ploeg China. Een lastige wedstrijd voor de nummer drie van de wereld, die met een 4-3 winst pas in het vierde kwart beslist werd.

De shoot-outs werden gewonnen door de de Aussies, die daarmee het bonuspunt pakken. Australië won al van Nederland en China, maar verloor van de Belgen. Volgend weekend speelt de ploeg thuis tegen Groot-Brittannië. Duitsland treft in de tweede wedstrijd van de Pro League volgend weekend Nieuw-Zeeland.

Wüst pakt wereldtitel op 1.500m

Op de slotdag van het wereldkampioenschap afstanden in het Duitse Inzell is Ireen Wüst voor de vierde maal wereldkampioen op de 1.500 meter geworden. Wüst, die gisteren niet op de 1.000 meter startte om zich optimaal voor de schaatsmijl voor te bereiden, reed met 1.52,81 bovendien een nieuw baanrecord.

Miho Takagi eindigde als tweede in 1.53.32, Brittany Bowe, die gisteren de titel op de kilometer won, pakte het brons met 1.53.36. Antoinette de Jong werd in een nieuw persoonlijk record met 1.53,76 vijfde. Melissa Wijfje verbeterde haar persoonlijk record naar 1.54,50 en werd zesde.


Een emotionele Wüst na haar zege op de 1500 meter (Pro Shots / Erik Pasman) 

Uitslag Fortuna Sittard - Excelsior

Fortuna Sittard heeft zich zondag gemeld in het linkerrijtje van de Eredivisie. De ploeg van René Eijer won op een kletsnat veld met 4-1 van Excelsior. Fortuna steeg daardoor naar de negende plaats, al kan men later op de middag nog worden ingehaald door ADO Den Haag. Lazaros Lamprou werd met twee doelpunten de man van de wedstrijd voor de gastheer, die 26 punten verzamelde in de eerste 21 wedstrijden. Excelsior heeft er 22 en staat veertiende.

Excelsior reisde met een goed gevoel af naar Sittard, met de zege op Feyenoord vers in het geheugen, terwijl Fortuna met 5-0 had verloren van PSV én de nodige spelers miste. In de openingsfase oogde Excelsior dan ook een stuk frisser dan Fortuna en kregen de bezoekers kansen. Doelman Alexei Koselev voorkwam ternauwernood dat Ali Messaoud de bal al na drie minuten in het doel liep na een voorzet vanaf de linkerflank. Ook Mounir El Hamdaoui werd gevaarlijk namens Excelsior. Dat het eerste doelpunt van Fortuna kwam, mocht dan ook verrassend genoemd worden.

De thuisploeg dankte de voorsprong aan een individuele ingeving: in de veertiende minuut krulde Lamprou de bal fraai in de kruising. Even later kreeg Excelsior een nieuwe tegenvaller te verwerken: Luigi Bruins, die zijn driehonderdste wedstrijd speelde in het betaald voetbal, moest geblesseerd afhaken. Fortuna haalde inspiratie uit het openingsdoelpunt en kreeg de overhand in het eigen stadion. De thuisploeg kreeg bovendien veel ruimte van Excelsior. Winteraanwinst Andrija Balic, gehuurd van Udinese, wist daar niet meteen van te profiteren toen hij een goede kans kreeg.

Na 33 minuten viel de 2-0 alsnog. Verdediger Thomas Oude Kotte ging in de fout, waarna Lamprou de bal overnam en Jurgen Mattheij zich makkelijk liet uitkappen. De Griek produceerde vervolgens zijn tweede treffer van de middag. Direct na rust had Mark Diemers de 3-0 op de schoen, maar doelman Alessandro Damen kreeg nog net een voet tegen diens schot. Even daarna stond de doelman als aan de grond genageld, toen een vrije trap van Marco Ospitalieri net langs de kruising scheerde.

Excelsior bleef in leven en werd door Messaoud terug in de wedstrijd gebracht. Na goed voorbereidend werk van Lorenzo Burnet, die op de linkerflank de ruimte indook, kon Messaoud de aansluitingstreffer maken. Jeffry Fortes miste daarna een gouden kans op de gelijkmaker en via Diemers breidde Fortuna de marge weer uit naar twee doelpunten. Excelsior ging slordiger spelen, maar kwam via Dennis Eckert nog wel dicht bij de 3-2: de huurling van Celta de Vigo trof de paal en dwong Koselev nog tot een redding. In de slotminuut bepaalde Andrija Novakovich vervolgens de eindstand.

Fortuna Sittard

4 - 1

Excelsior

 13' Lamprou
 33' Lamprou
 64' Diemers
 90' Novakovich
   55' Messaoud
 
 Gele kaart: Ciranni, Rodríguez, (Fortuna Sittard), Fortes, Oude Kotte, (Excelsior)
 
Stadion: Fortuna Sittard Stadion , Sittard
Toeschouwers: 8.479
Arbiter: Bax
 
Opstelling:   Opstelling:
Koselev
Ciranni
Ramírez
Rodríguez
Ospitalieri
Smeets
Diemers
Balic (El Messaoudi/88)
Semedo (Hutten/90+1)
Novakovich
Lamprou (Dembélé/83)
  Damen
Fortes
Mattheij
Oude Kotte (Hadouir/79)
Burnet
Schouten
Messaoud
Koolwijk
Edwards (Mahmudov/79)
El Hamdaoui
Bruins (Eckert/23)

Nova Zembla gegijzeld door hongerige ijsberen

De Russische archipel Nova Zembla heeft de noodtoestand uitgeroepen nadat een grote groep van meer dan vijftig ijsberen de stedelijke gebieden proberen over te nemen.

De roofdieren zijn voornamelijk op zoek naar het afval en vallen in hun jacht naar eten ook bewoners aan. "Bewoners hebben angst, zijn bang om naar buiten te gaan. Mensen worden lastiggevallen en ouders zijn terughouden om hun kinderen alleen naar school te laten gaan of buiten te laten spelen", aldus Aleksandr Minayev van de lokale gemeenteraad.


IJsbeer door je gang (Bron: Youtube)

Vooral de stad Belushya Guba moet het ontgelden. Video's op internet laten zien dat de pooldieren hun nieuwe territorium aan het innemen zijn en rustig door het afval aan het zoeken zijn naar iets eetbaars. Sommige ijsberen zijn zo brutaal dat ze huizen proberen binnen te komen.

"Ik ben al sinds 1983 hier op Nova Zembla, maar ik heb het nog nooit zo erg meegemaakt als dit jaar", aldus Zigansha Musin, hoofd van de lokale raad. Om de ijsberen uit de regio te houden zijn al hekken neergezet en worden de beesten afgeschrikt met auto's en vuurwapens. Sommige beren vinden dat echter geen reden om te verhuizen.

IJsberen mogen niet afgeschoten worden, omdat ze een beschermde diersoort zijn. De gemeenteraad heeft gevraagd of ze de meest brutale ijsberen mogen afschieten, maar dat verzoek werd afgewezen. De Russische regering stuurt wel een team naar het gebied om te bekijken hoe ze op een diervriendelijke manier van de roofdieren af zouden kunnen komen.


IJsberen voor de deur (Bron: Youtube)

Buffon: "Er is bij PSG tegen Manchester United geen favoriet"

Paris Saint-Germain gaat dinsdag op bezoek bij Manchester United en volgens Gianluigi Buffon zijn beide teams erg aan elkaar gewaagd. Romelu Lukaku, spits bij Manchester United, zei onlangs nog dat PSG favoriet is, maar daar is Buffon het dus niet mee eens. "Nee, we zijn geen favoriet. Ik denk dat het fifty-fifty wordt", aldus de Italiaanse keeper van de Parijse ploeg. United wist tien van de laatste elf duels te winnen, terwijl PSG vorige week van Olympique Lyon verloor en zaterdag moeizaam van Bordeaux won.

Buffon beseft dat het dinsdag op Old Trafford beter moet. "We moeten ons verbeteren qua mentaliteit en onze houding. Het wordt een hele belangrijke wedstrijd en we zullen geweldig moeten spelen, met een steviger en sterkere instelling", aldus de routinier. PSG is in Ligue 1 nog altijd ruimschoots koploper. Het gat met Lille, dat bovendien een wedstrijd meer heeft gespeeld, is dertien punten.

De Franse kampioen won zaterdag met 1-0 van Bordeaux dankzij een rake strafschop van Edinson Cavani. De Uruguayaan kwam na rust echter niet meer terug en men vreest dat hij er dinsdag tegen Manchester United niet bij is. Cavani viel uit met een bovenbeenblessure. Neymar moet de kraker in de tweede ronde van de Champions League sowieso al missen wegens een voetblessure.

PSG plaatste zich voor de achtste finales door eerste te worden in een groep met Liverpool, Napoli en Rode Ster Belgrado. Manchester United kwalificeerde zich in groep H als nummer twee achter Juventus, en de Engelsen bleven Valencia en Young Boys voor.

Politie zoekt slachtoffer vuurwapenincident

De politie is op zoek naar een jonge vrouw die zaterdagnacht 9 februari op de Noordsingel in Rotterdam door een man met vermoedelijk een vuurwapen werd bedreigd. Politieagenten die snel ter plaatse waren, wisten een 28-jarige Rotterdammer aan te houden. Het vermeende slachtoffer stapte vermoedelijk in een personenauto en werd niet meer gevonden.

Politieagenten die omstreeks 01.00 uur de melding kregen: ‘man met vuurwapen op straat’ aarzelden geen seconde en startten een Benaderingstechniek Vuurwapen Gevaarlijke Verdachte (BGTV). Daarbij hielden zij een 28-jarige Rotterdammer aan die aan het door een getuige verstrekte signalement voldeed. De verdachte kon vervolgens zonder verder geweld worden aangehouden. In zijn directe nabijheid vonden de agenten een vuurwapen.

Doorzoeking woning
Doordat de man met een vuurwapen had gedreigd, besloten de agenten na verkregen toestemming de woning van de verdachte te doorzoeken. Niet voor niets zo bleek al snel. Zij vonden in de woning onder andere ruim 16.000 euro aan cash geld Maar ook enkele andere goederen die de agenten direct in beslag namen. Een in de woning aanwezige 24-jarige vrouw werd eveneens aangehouden op verdenking van witwassen.

Politie zoekt slachtoffer
De politie stelt een nader onderzoek in naar de herkomst van het vuurwapen en de grote hoeveelheid cash geld. De vrouw die door de man zou zijn bedreigd met het vuurwapen werd niet meer gevonden. De politie hoopt dat de bedreigde vrouw zich komt melden bij de politie. Dat kan via 0900-8844 of bij een politiebureau in Rotterdam.

Politie zoekt slachtoffer vuurwapenincident
Politie zoekt slachtoffer vuurwapenincident (Foto: Politie)

Medewerkers Activision-Blizzard vrezen ontslagronde

Medewerkers van uitgever Activision-Blizzard bereiden zich voor op een grote ontslagronde. Aankomende dinsdag wordt waarschijnlijk duidelijk wie bij de mogelijk honderden medewerkers hoort die zijn baan kwijtraakt.

Officieel heeft de uitgever nog niets naar buiten gebracht, maar werknemers van Activision en Blizzard hebben bij Kotaku aangegeven dat ze aankomende maandag of dinsdag een grote ontslagronde verwachten. Het is een roerig jaar geweest voor de uitgever, die bestaat uit twee vrijwel autonome takken: Activision en Blizzard. Blizzard heeft als opdracht gekregen hun budgetten te korten en minder geld uit te geven – en nogal wat kritiek gekregen door de aankondiging van Diablo Immortal. Activision heeft wel succes gehad met Call of Duty: Black Ops 4, maar een grote klap te verwerken gehad doordat onder andere de Forsaken-uitbreiding van Destiny 2 niet heeft gedaan wat ze verwachtten.

Hoewel ze nog in het duister tasten wat er precies gaat gebeuren, zeggen sommige medewerkers vrij zeker te zijn van hun posities, waar andere vrezen voor hun baan. Zo geven medewerkers van Blizzard aan dat de ontslagen vooral zouden vallen op de afdelingen die niet met de ontwikkeling van games te maken hebben, zoals marketing en sales. De weggevallen posities zouden dan ingenomen worden door Activision-medewerkers, waardoor Blizzard nog meer autonomie kwijtraakt.

Activision Blizzard

WK-dubbelslag voor mogulskiër Kingsbury

Op de slotdag van het wereldkampioenschap freestyleskiën in het Amerikaanse Solitude heeft Mikaël Kingsbury zijn dubbelslag compleet gemaakt. De 26-jarige Canadees pakte na het goud op de moguls ook het goud op de dual moguls, waar steeds twee skiërs tegen elkaar naar beneden gaan in een knock-outformat.

Kingsbury werkte zich eenvoudig langs de Britten Thomas Gerken Schofield en Max Willis, waarna hij de Amerikaan Casey Andringa en de Zweed Walter Wallberg klopte. In de finale stond hij tegenover de Amerikaan Bradley Wilson, die won van de Fin Jussi Penttala, de Rus Andrey Makhnev, de Japanse uittredend wereldkampioen Ikuma Horishima en diens landgenoot Daichi Hara.

In de finale kreeg Kingsbury 87,62 punten voor zijn run, bijna drie punten meer dan Wilson, die met zilver wel zijn eerste internationale medaille pakte. Hara won de finale van Wallberg met 83,31 tegen 79,37 punten.

De mannenfinale (Bron: YouTube)

Bij de vrouwen ging de finale tussen de nummers één en twee van de wereld: olympisch mogulskampioene Perrine Laffont uit Frankrijk en de Amerikaanse Jaelin Kauf. Laffont rekende af met Kisara Sumiyoshi uit Japan, de Duitse Laura Grasemann en de Kazachse kersverse wereldkampioene moguls Yuliya Galysheva. Kauf was te sterk voor de Australische Sophie Ash, de Russische Anastasia Smirnova, de Japanse Hinako Tomitaka en landgenote Tess Johnson.

De finale was spannend, maar met 84,74 punten ging de winst nipt naar Laffont, doordat Kauf bleef steken op 82,59 punten. Johnson klopte Galysheva in de strijd om brons met 82,60 tegen 79,28 punten.

De vrouwenfinale (Bron: YouTube)

UFC: EA's UFC 3, maar dan echt

UFC 230 speelde zich af in de Rod Laver Arena in Melbourne, Australië en een paar uur voor het begin van de show werd de avond van het main event beroofd. Robert Whittaker, kampioen in het middengewicht, had te veel last van een hernia in de buikholte en moest met spoed geopereerd worden. 

Het co-main event tussen Israel Adesanya en Anderson Silva werd daarom tot hoofdact gebombardeerd en beide vechters stelden niet teleur. Wat. Een. Show.

Beide vechters zijn technisch enorm getalenteerd en hoe mooi zou het eigenlijk geweest zijn als Adesanya tegen de jonge Silva had kunnen vechten. Adesanya, als jonge hond, was veruit favoriet nadat hij in zijn eerste vier gevechten nog ongeslagen was en zelfs driemaal Performance of the Night verdiende. Anderson, de oude baas en legende van de sport, leeft in een dal met slechts één overwinning in zijn laatste zes gevechten.

Het werd vijftien minuten feest in de octagon. Adesanya trok direct zijn trukendoos open en Silva bleek de eerste vijf minuten de afwachtende van de twee. Echter de bravoure van de oude Spider bleef stug de kop opsteken en de meester liet een aantal van zijn verbazend snelle counters zien. Adesanya was echter duidelijk de betere van de twee, maar kon geen grip krijgen op de speelse Silva.

Ronde twee is spannender, Silva scoort zijn punten en Adesanya blijft voor de stijlprijs gaan met zijn spectaculair uitziende traptechnieken en razendsnelle aanvallen. Ongrijpbaar voor Silva die de niet altijd even goed dekkende Last Stylebendergoed op de kin weet te raken. Adesanya had op alle vlakken het voordeel, de jongere vechter met de meeste longinhoud en uithoudingsvermogen, bleef om Silva heen dansen.

Silva deed lekker mee met het maken van de show, alsof hij wist dat alleen daarin nog zijn marktwaarde ligt.

De laatste ronde leek voor Anderson de meest comfortabele, hij was in zijn element en bleeft uitdagen en tergen. Adesanya liet zich niet te veel uitdagen en bleef zich focussen op de puntenoverwinning, bang voor die ene succesvolle uitbarsting van de meester. Van een afstand bestookte hij Silva dan ook met veel trappen op het been en bleef zijn bijzondere vechtstijl etaleren.

"Dit was te gek!", aldus de nog ongeslagen Adesanya. "Dit is alsof ik nog een kind ben en lekker buiten aan het spelen ben. Vanavond speelde ik basketbal tegen Michael Jordan. Dit is het voor mij. Ik doe niet aan EA, ik doe het allemaal in het echt!"

Overige uitslagen en daarna nog wat hoogtepunten van de avond:
Israel Adesanya verslaat Anderson Silva na jurybesluit (29-28, 30-27 x2)
Lando Vannata verslaat Marcos Mariano na opgave (verwurging, ronde 1)
Ricky Simon verslaat Rani Yahya na jurybesluit (30-27 x2, 30-25)
Montana De La Rosa verslaat Nadia Kassem na opgave (armklem, ronde 2)
Jim Crute verslaat Sam Alvey na TKO (stoten, ronde 1)
Devonte Smith verslaat Dong Hyun Ma na TKO (stoten, ronde 1)
Shane Young verslaat Austin Arnett na jurybesluit (30-27 x3)
Kai Kara-France verslaat Raulian Paiva na jurybesluit (28-29, 29-28 x2)
Kyung Ho Kang verslaat Teruto Ishihara na opgave (verwurging, ronde 1)
Jalin Turner verslaat Callan Potter na knockout (stoten, ronde 1)
Jonathan Martinez verslaat Wuliji Buren na jurybesluit (30-27 x2, 29-28) 

Skiester Vonn beëindigt carrière met WK-brons, Stuhec wereldkampioene afdaling

Alpineskiester Lindsey Vonn heeft haar uiterst indrukwekkende carrière zondag afgesloten met WK-brons op de afdaling. In het Zweedse Åre werd de afdaling - net als zaterdag bij de mannen - helaas enorm ingekort wegens de weersomstandigheden, waardoor de runs amper een minuut duurden.

Vonn ging als derde naar beneden en de winnares van 82 World Cup-wedstrijden - nét geen record - zag enige tijd hoe de concurrentie zich stuk beet op haar tijd. Als negende ging Ilka Stuhec naar beneden en de Sloveense was indrukwekkend bezig. Ze leverde onderin weliswaar wat in, maar de regerend wereldkampioene dook 0,49 seconden onder Vonn's tijd door.

Met de Oostenrijkse Stephanie Venier op plek drie bleef het podium lange tijd intact, tot Corinne Suter als negentiende naar beneden ging. De Zwitserse opende volle bak de aanval op Stuhec, maar maakte een klein foutje. Dat zou haar heel goed het goud gekost kunnen hebben: ze eindigde op 0,23 seconden met zilver, voor Vonn.

Stuhec is de eerste skiester sinds Maria Walliser in 1987 en 1989 die haar wereldtitel op de afdaling met succes wist te verdedigen.

Oostenrijkse schansspringers verslaan Duitsland na fraai duel

De Oostenrijkse schansspringers hebben bij de World Cup in het Finse Lahti de landenwedstrijd gewonnen. Het werd een fraai duel en een stukje revanche: in januari won Duitsland in Zakopane nog met 0,1 punt voorsprong op Oostenrijk.

Bij de Oostenrijkers was vooral Stefan Kraft de grote man. Karl Geiger nam die rol bij de Duitsers op zich met twee sprongen die zelfs nog beter waren dan die van Kraft, maar vooral Richard Freitag en Andreas Wellinger waren bij de Duitsers matig. Stephan Leyhe kon dat niet goedmaken, waardoor Kraft zag hoe de sprongen van zijn teamgenoten Philipp Aschenwald, Gregor Schlierenzauer en Michael Hayböck genoeg waren voor de winst.

De Japanners vochten achter de Duitsers en Oostenrijkers met Polen om de derde plek. Die leek na een goede sprong van Dawid Kubacki naar de Polen te gaan, maar uitgerekend kopman Kamil Stoch gaf het tegen World Cup-leider Ryoyu Kobayashi weg en dus pakten de Japanners de derde plek.
Zondag staat om 16.15 uur de individuele wedstrijd in Lahti op het schema.

'Aankomende week aankondiging Metroid Prime Trilogy en Super Mario Maker 2'

Er gaan geruchten dat er aankomende week een Nintendo Direct plaatsvindt waarin een Metroid Prime Trilogy aangekondigd wordt – en mogelijk Super Mario Maker 2.

Geruchten moet je natuurlijk altijd met een korreltje zout nemen, maar deze zijn bevestigd door Nintendo-insider ‘king zell’, die het vaker bij het juiste eind heeft. 13 februari is de datum die we in de gaten moeten houden. Of dan de Direct uitgezonden wordt, of alleen wordt aangekondigd is nog afwachten. King zell heeft op het forum van Resetera aangegeven dat we in ieder geval nieuws over een Metroid Prime Trilogy voor Nintendo Switch mogen verwachten.

Daarnaast schijnt Super Mario Maker 2 in de maak te zijn. Nieuws hierover zou ook tijdens de Direct naar buiten gebracht kunnen worden. Of niet, want Nintendo heeft een hoop Switch-aankondigingen op de agenda staan voor dit jaar, maar king zell is niet helemaal zeker over het schema. Wel kan hij bevestigen dat Pikmin 3, een nieuwe 2D Zelda en de langverwachte Pokémon RPG zich onder de games van 2019 bevinden.

We wachten in spanning af wat deze week ons gaat brengen.

 Nintendo direct

Paard neemt de A28

De politie had vanmorgen een klusje op de A28 tussen 't Harde en Wezep. Een verdwaald paard had de A28 genomen in de richting van Zwolle.

Om het dier te vangen is de snelweg tijdelijk afgesloten. Dat ging de agenten makkelijk af. Hierdoor ontstond wel een korte file.

De eigenaar heeft zich intussen gemeld en komt de viervoeter weer ophalen.

18-jarige vrouw overleden na ernstig ongeluk

Een 18-jarige vrouw, die vrijdagavond 8 februari bij een verkeersongeval op de Werkhovenseweg in Werkhoven ernstig gewond raakte, is overleden. Medewerkers van het Tactisch Verkeersteam doen onderzoek naar de toedracht van het ongeluk en roepen getuigen op zich te melden.

Die vrijdagavond rond 19.00 uur vond de aanrijding plaats op de parallelweg van de N229. Een witte bestelbus reed op de Werkhovenseweg richting Wijk bij Duurstede, waarna deze in aanrijding kwam met de voetgangster. Het 18-jarige slachtoffer raakte ernstig gewond en werd met spoed overgebracht naar een ziekenhuis. Ondanks levensreddende pogingen is zij zaterdagavond 9 februari bezweken aan haar verwondingen.

Bij het verkeersongeval werd ook een traumahelikopter ingezet. De parallelweg werd voor langere tijd afgesloten in verband met het sporenonderzoek. De 75-jarige bestuurder van de bestelbus bleef ongedeerd en is inmiddels gehoord. Het Tactisch Verkeersteam heeft het ongeluk in onderzoek en is specifiek op zoek naar mensen die rond het tijdstip van het ongeval ook op dezelfde plek waren of getuige zijn geweest van het ongeluk. Hun informatie kan van belang zijn voor het onderzoek.

Mensen die getuigen zijn geweest van het ongeluk en nog geen contact hebben gezocht met de politie kunnen dat alsnog doen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Moslims willen meer transparantie halalkeurmerken

Moslims blijken verschillend te denken over wanneer een stuk vlees halal genoemd mag worden. De een vindt dat alleen vlees dat ritueel en onverdoofd geslacht het predikaat halal verdient, de ander staat verdoving voor de slacht wel toe aldus de NOS.

Om het allemaal nog wat moeilijker te maken voor de moslims, bestaan er tientallen keurmerken voor halalproducten, waarvan het kennelijk onduidelijk is waar ze voor staan. Koepelorganisatie Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) wil dat er meer transparantie komt over hoe vlees wordt geslacht.

Halil Karaaslan, voorzitter van het CMO: "Halalkeurmerken zijn niet transparant over de manier waarop het vlees is geslacht. Moslims storen zich eraan dat in de winkels meerdere keurmerken te zien zijn, zonder dat zij weten waar deze voor staan."

Volgens hem moet de moslimgemeenschap opstaan en van de instanties transparantie eisen: “Niet alleen met een sticker, maar ook met bijvoorbeeld een lijst op een website, zodat de consument zelf kan controleren hoe het dier is geslacht."

Politie onderzoekt knokpartij in Roermond

Zondagmorgen rond 10.30 uur kreeg de politie de melding van een ruzie tussen vier mannen op een terras op het Stationsplein in Roermond. De ruzie escaleerde en er viel een gewonde, vermoedelijk door messteken. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Op dit moment is nog niet duidelijk wat de aanleiding voor de ruzie is geweest. Het is duidelijk dat de vier mannen met elkaar in gesprek waren voordat de ruzie ontstond. Tijdens de ruzie gooiden de mannen met terrasmeubilair.

Op een gegeven moment bleek dat een van hen gewond was geraakt. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie is gestart met het onderzoek. De man die naar het ziekenhuis is gebracht en zijn metgezel zijn door de politie aangehouden. Naar beide andere mannen is de politie nog op zoek.

Fun met Funda #138 - Fraaie villa in Midwolda

In Midwolda, op slechts een half uurtje van Groningen, vinden we deze prachtige vrijstaande villa. Op het eerste gezicht nogal gewoontjes, maar de villa beschikt over prachtige elementen zoals prachtige tegelvloeren, authentieke houten sierplafonds en twee unieke Bruynzeel keukens uit 1951, waarvan één nog met een originele en werkende waterpomp. Voor nog geen 4 ton kun jij de eigenaar zijn van deze bijzondere woning. 

Alles op één pagina bekijken? Check dan de laatste pagina! 

Villa Meihuizen in Midwolda (Foto: Funda)
Villa Meihuizen in Midwolda (Foto: Funda)

Geen succes Nederlandse degenschermers in World Cup

In de schermwereld staan dit weekeinde de World Cups degenschermen op het programma, met de vrouwen in Barcelona en de mannen in Vancouver. Nederlandse deelname was er genoeg, maar succes bleef uit.

In Barcelona werden Day de wijn, Ellen Obster en Eveline van den Bergh in de groepsfase uitgeschakeld. Roos Kroese ging in de eerste knock-outronde met 8-15 onderuit tegen Aliya Luty uit Frankrijk, terwijl Cheryl de Jong met 11-15 geklopt werd door de Duitse Anna Hornischer. Kelly Boone schopte het het verst: zij kwam tot de derde ronde, waarin de Zuid-Koreaanse Lee Hye-in met 3-15 veel te sterk was.

Lee schopte het uiteindelijk tot de finale, waarin Vivian Kong Man Wai uit Hong Kong met 15-12 te sterk was. De Poolse Aleksandra Zamachowska en de Estse Kristina Kuusk pakten brons.

De vier mannen in Vancouver kwamen allemaal door de groepsfase, maar in de eerste ronde viel het doek voor drie van hen. Randy Postma ging met 6-15 onderuit tegen de Italiaan Valerio Cuomo, Rafael Tulen verloor met 11-15 van de Hongaar Zsombor Banyai en Kim Sang-min uit Zuid-Korea was met 12-15 te sterk voor David van Nunen. Tristan Tulen kwam tot de laatste 64, maar daarin was Grigori Beskin uit Israël met 12-15 te sterk.

De Japanner Koki Kano pakte uiteindelijk de winst door Enrico Garozzo uit Italië in de finale met 15-7 te kloppen, de Amerikaan Jacob Hoyle en de Fransman Alexandra Bardenet pakten brons.

Tiener Sildaru wereldkampioene in halfpipe

Freestyleskiester Kelly Sildaru heeft in het Amerikaanse Solitude de wereldtitel in de halfpipe gepakt. De pas 16-jarige Estse, al drievoudig slopestylekampioene op de X-Games, pakte zo haar eerste grote halfpipetitel.

In de finale stond Sildaru na twee van de drie runs op de vierde plek, maar met 95,00 punten in de laatste run wipte de tiener over olympisch kampioene Cassie Sharpe uit Canada (94,40). Sharpe pakte wel zilver, voor de Amerikaanse Brita Sigourney (90,60).

Goud voor Sildaru (Bron: YouTube)

Bij de mannen ging het goud naar de 22-jarige Amerikaan Aaron Blunck, de X-Games-kampioen van 2017. In de laatste run scoorde hij 94,20 punten en dat was net genoeg om de Franse wereldkampioen van 2009, Kevin Rolland (93,80), te verslaan. Noah Bowman uit Canada scoorde 91,60 punten en bleef zijn landgenoot Simon d'Artois zo 0,20 punten voor in de strijd om brons.

Goud voor Blunck (Bron: YouTube)

15-jarige beroofd door puistenkop

De politie zoekt getuigen van een beroving in Beuningen. Zaterdagavond tussen 20.00 en 20.30 uur werd een 15-jarige jongen aan de Nieuwe Pieckelaan beroofd. Hij werd bedreigd door een jongen op een scooter, en moest zijn spullen afgeven.

Voor zover bekend waren er bij de beroving geen wapens in het spel. De politie zoekt nu mensen die iets gezien hebben dat met deze beroving te maken kan hebben. De dader is tussen de 16 en 20 jaar en ongeveer 1.75 meter lang. Hij had opvallend veel acne in zijn gezicht en reed op een wit/zwarte scooter. 

Getuigen kunnen bellen met 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoiem. 

Rode Kruis: 'Laat ons ons werk doen'

Het Rode Kruis ziet signalen van politisering van de hulp en is bang dat hulpverlening in het land zelf daardoor lastiger wordt. "Ons werk is niet politiek. Politiseer ons niet”, roept Francesco Rocca, hoofd van het Internationale Rode Kruis (IFRC), vanuit Caracas in Venezuela op. Het Rode Kruis verleent hulp in Venezuela en omringende landen en wil deze hulp opschalen. De slachtoffers van de diepe crisis hebben dringend hulp nodig en daarom is giro 5125 geopend.

Lees ook: Rode Kruis opent Giro 5125 voor Venezolanen

Francesco Rocca roept iedereen op, in de regio en in de rest van de wereld, om de neutrale, onpartijdige en onafhankelijke rol van het Rode Kruis in het land te respecteren. "De focus van het Rode Kruis in Venezuela, en overal ter wereld, is het helpen van mensen in nood. We helpen de mensen die onze hulp hard nodig hebben, ongeacht hun status of politieke mening”, concludeert Rocca. "Juist door onze grondbeginselen, zoals neutraliteit, onpartijdigheid en onafhankelijkheid, kunnen wij mensen bereiken die hulp nodig hebben en ons werk doen.”

De situatie in Venezuela verandert continu. Meer dan 3 miljoen mensen hebben Venezuela verlaten sinds zomer 2017, volgens cijfers van de VN. Dit heeft ervoor gezorgd dat hulp voor deze groep in de hele regio en Venezuela nodig is.

Ziekenhuizen
Het Venezolaanse Rode Kruis heeft meer dan 2.600 actieve vrijwilligers in het land, die werken in 8 ziekenhuizen en 38 poliklinieken. Alleen al in 2018 hebben deze ziekenhuizen en poliklinieken meer dan 1 miljoen Venezolanen geholpen. "Ik wil mijn waardering uitspreken voor de enorme toewijding en moed van deze vrijwilligers. Wij staan voor jullie klaar en willen onze steun opschalen zodat jullie alle middelen hebben om iedereen te helpen die dat nodig heeft”, besluit Rocca.

Giro 5125
Om de hulpverlening in Venezuela en omringende landen te blijven verlenen, heeft het Rode Kruis tientallen miljoenen nodig. Naast de hulp in Venezuela zelf, helpt het Rode Kruis ook Venezolanen in de omringende landen. Na hun vlucht hebben zij allereerst schoon drinkwater, voedsel en onderdak nodig. Ook verleent het Rode Kruis medische zorg. Na een barre tocht zijn zij zwak en uitgedroogd als ze aankomen. Ook helpen ze de mensen met  psychosociale hulp en proberen ze het contact met hun familie te herstellen met wie ze tijdens hun tocht vaak het contact zijn verloren.

Het Rode Kruis hoopt dat Nederland bereid is te geven op Giro 5125 (IBAN NL02 INGB 0000 0051 25) voor de Venezolanen die de hulp hard nodig hebben.

Rode Kruis: 'laat ons ons werk doen' (Foto: Rode Kruis - Belinda van der Gaag )
Rumichaca. De grensovergang tussen Colombia en Ecuador. Veel mensen uit Venezuela gaan via Colombia, Ecuador richting Peru (Foto: Rode Kruis - Belinda van der Gaag )

Boeing 747 heeft eindbestemming Corendon hotel gehaald

De Boeing 747 van Corendon is vannacht aangekomen op zijn eindbestemming. Het laatste stukje richting de de tuin van het hotel werd veilig afgelegd. 

In totaal heeft de hele verhuizing drie nachten geduurd. Het vliegtuig, dat 170 ton weegt, werd begin deze week op een zelfrijdende trailer van Schiphol naar de Sloterweg in Badhoevedorp gebracht. Daar heeft het gevaarte drie dagen in een weiland gestaan.

In de nacht van vrijdag op zaterdag vond het spannendste gedeelte van de reis plaats: het vliegtuig moet de A9 oversteken. Hiervoor moesten zelfs een stuk vangrail en enkele lantaarnpalen verwijderd worden. Het verkeer op de A9 kwam hierdoor een tijdje stil te liggen.

Vannacht is het laatste stukje dus afgelegd. Het vliegtuig moet als blikvanger van het hotel gaan dienen. Er komt onder andere een zogeheten experience-center in. Wat er precies in de Boeing gaat gebeuren, wordt later bekendgemaakt.

FOK! Wat een weer: veel regen, maar beterschap op komst

Gegroet!

Dat was een echte waaidag gisteren. In het hele land stond minstens windkracht 6 en tot, met uitzondering van Limburg, diep in het binnenland windkracht 7. Langs de kust was de wind meestal 8 Bft. Er was sprake van enige overlast. Het weerbeeld was echter wel vrij vriendelijk. De zon scheen geregeld en het bleef op een enkele bui in het zuiden na, op de meeste plaatsen droog. Dat kunnen we van vandaag niet zeggen.

Er komt namelijk nóg een depressie onze kant op. Dat is echter wel voorlopig de laatste. Vanaf maandag neemt een hogedrukgebied het heft in handen en kunnen we ons opmaken voor een reeks droge dagen. Ook de zon lijkt dan goede zaken te gaan doen. De pluim liet een zogezegde zig-zag-beweging zien. Dat betekent een grote dagelijkse gang. Concreet betekent dat volgende week een graad of 10 overdag en s'nachts rond of iets onder 0.

Maar eerst vandaag nog. Van storm is geen sprake meer. Het wordt een gewone depressie en deze levert veel regen op. Er kan wel 15 tot 25 mm regen gaan vallen morgen. Niet overal, maar de kans is wel aanwezig. Maar dat we allemaal zeker 10 mm krijgen staat wel vast.

De wind zwakt tijdelijk helemaal af, maar wakkert na passage van een occlussie weer aan. Eerst is de wind zuidwest, maar draait uiteindelijk naar noordwest. In het zuiden staat meer wind dan in het noorden. 

Maandag valt er nog een enkele bui, maar daarna overgang naar stabiel en heel aardig weer.

Fijne zondag!  

Oceaan (Foto: Interpretatie)
Vrijwel windstil en mooi weer op de Atlantische Oceaan. Fraaie foto van Interpretatie. (Foto: Interpretatie)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Noorse langlaufers sprinten naar dubbelslag in Lahti

De World Cup langlaufen in het Finse Lahti heeft zaterdag op de sprint in vrije stijl een Noorse dubbelslag opgeleverd. Maiken Caspersen Falla won bij de vrouwen, Johannes Høsflot Klæbo was bij de mannen weer eens niet te verslaan.

In de finale bij de mannen was al snel duidelijk dat Klæbo weer niet met zich liet spotten. De jonge Noor opende de aanval en alleen Federico Pellegrino kon volgen. Het was voor de Italiaan niet genoeg om het Klæbo écht moeilijk te maken, maar hij eindigde wel op de tweede plek. Finn Hågen Krogh klopte zijn Noorse landgenoten Eirik Brandsdal en Emil Iversen in de strijd om plek drie, de Rus Gleb Retivykh werd zesde.

Voor Klæbo was het alweer zijn dertiende sprintzege in de World Cup, waarmee hij landgenoot en voormalig olympisch kampioen Ola Vigen Hattestad evenaart en Pellegrino (12) passeert. Emil Jönsson uit Zweden, inmiddels gestopt, staat met zestien zeges bovenaan, maar het lijkt slechts een kwestie van tijd voor de 22-jarige Noor dat record pakt.

De mannenfinale (Bron: YouTube)


Bij de vrouwen leek Sophie Caldwell een brutale gooi naar de zege te doen, maar de Amerikaanse moest zich in de slotfase toch gewonnen geven tegen Falla, die duidelijk over veel beter gewaxte ski's beschikte, naast een extra dosis kracht voor op het laatste rechte stuk. Maja Dahlqvist uit Zweden completeerde het podium, de Duitse Sandra Ringwald werd voor het Noorse duo Mari Eide en Tiril Udnes Weng 'best of the rest'.

De vrouwenfinale (Bron: YouTube)

World Cup-winst shorttrackster Schulting op 1500m

Shorttrackster Suzanne Schulting heeft voor de derde keer in haar loopbaan een World Cup-wedstrijd gewonnen op de 1500 meter. De Nederlandse was in Turijn de beste.

In de finale ging het vooral tussen Schulting en de Zuid-Koreaanse Kim Ji-yoo. Het duo wisselde in de slotfase regelmatig van positie, maar uiteindelijk drukte Schulting haar schaats net wat eerder over de streep. De Duitse Anna Seidel pakte een keurige derde plek, Rianne de Vries werd tiende door de B-finale als derde af te sluiten.

Op de 500 meter bij de vrouwen stond Lara van Ruijven in de A-finale, maar dat leverde geen succes op. Door allerlei gedoe met Van Ruijven en de Italiaanse Martina Valcepina moest de start vier keer opnieuw gedaan worden, waarna Van Ruijven tekort kwam en als vierde en laatste eindigde. Valcepina won voor eigen publiek, Natalia Maliszewska uit Polen werd tweede en pakte zo het eindklassement. Plek drie was voor de Canadese Kim Boutin, terwijl Yara van Kerkhof de B-finale won en zo vijfde werd. Tineke den Dulk ging er in de herkansingen met een straf uit.

De 500 meter bij de mannen leverde geen succes op voor Nederland. Melle van 't Wout ging er in de herkansingen uit, Jasper Brunsmann en Daan Breeuwsma sneuvelden in de kwartfinales. De winst was er voor de Zuid-Koreaan Hwang Dae-heon, die Liu Shaolin Sandor uit Hongarije versloeg. De Canadees Cedrik Blais werd door landgenoot Samuel Girard onderuit gekegeld, waardoor Girard een straf kreeg en Blais derde werd.

Op de 1500 meter stonden maar liefst tien mannen in de A-finale: zes plaatsten zich gewoon, vier werden in de finale gezet nadat ze in de halve eindstrijd onderuit werden gereden. Kim Gun-woo en Hong Kyung-hwan zorgden voor een Zuid-Koreaanse dubbel, de Canadees Steven Dubois completeerde het podium. Dylan Hoogerwerf eindigde als achtste, Itzhak de Laat en Friso Emons pakten een Nederlandse 1-2'tje in de B-finale.

In de halve finales van de gemengde aflossing won Nederland aanvankelijk, maar na een straf liep de ploeg de finale alsnog mis. De vrouwen en mannen plaatsten zich wel voor de eindstrijd van zondag.

De wedstrijden zijn zoals gewoonlijk hier terug te zien.

Laatste reviews en specials
special
Fun met Funda #175 - Een pareltje, rijp voor de sloop
review
Star Wars Jedi: Fallen Order
review
Age of Empires II: Definitive Edition
review
Death Stranding
review
Blu-ray: Fast & Furious: Hobbs & Shaw
review
Ring Fit Adventure
©FOK.nl e.a.