FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 20 januari 2019

SkiŽr NoŽl slalomt naar eerste World Cup-zege, Shiffrin wint super-G

Alpineskiër Clement Noël heeft zijn eerste overwinning in de World Cup te pakken. Voor de 21-jarige Fransman zat het er al enige tijd aan te komen en zondag lukte het op de Jungfrau bij het Zwitserse Wengen dan ook.

In de eerste run leek de Noor Henrik Kristoffersen er met de snelste tijd vandoor te gaan, maar de Oostenrijker Manuel Feller dook er ineens nog drie tienden onder. Daarna kwam Noël naar beneden en de jonge Fransman zette na een indrukwekkende run een tijd neer die zelfs nog 0,42 seconden sneller was. Op 0,77 seconden van zijn jonge landgenoot stond de Fransman Alexis Pinturault op plek vier, voor de Oostenrijkers Marcel Hirscher en Michael Matt (+0,91).

Matt nog niet echt verbeteren in run twee, Hirscher zette juist wel een scherpe tijd neer. Hij was zelfs zeker van het podium, nadat Pinturault de finish niet haalde en Kristoffersen 0,20 tellen tekort kwam. Feller pakte op 0,02 seconden van Hirscher de leiding, maar Noël hield vervolgens stand en had aan de finish nog 0,08 seconden over, genoeg voor zijn eerste zege.

In het Italiaanse Cortina d'Ampezzo stond de super-G voor de dames op het programma en daar ging Mikaela Shiffrin er met de winst vandoor. De Amerikaanse alleskunner pakte 0,16 seconden voorsprong op de Liechtensteinse Tina Weirather, die nog bijna gepakt werd door de laat gestarte Oostenrijkse Tamara Tippler (+0,18). De Canadese Valerie Grenier, die als 26e vertrok, deed nog even een aanval, maar strandde op 0,48 seconden op plek vier.

FOK! sportfoto-onderschrift week 3

Elke week hebben we hier op FOK! een nieuwe ronde van het FOK! sportfoto-onderschrift. Bij een leuke, bijzondere of grappige foto zijn we op zoek naar een goed onderschrift. De winnaar van deze week maken we volgende week bekend.

De winnaar van vorige week is X11 met het volgende onderschrift:
"Wodka hier, wodka daar
Foei hoe suffend staat gij daar
Wodka hier, wodka daar
Met een Slavisch handgebaar"

De opgave van deze week:

Voor de wedstrijd tussen Ajax en Sao Paulo was er een bijzondere ontmoeting tussen ajax-keeper André Onana en Shrek, wat bespraken beide heren hier? (Pro Shots / Stanley Gontha)
Voor de wedstrijd tussen Ajax en Sao Paulo was er een bijzondere ontmoeting tussen ajax-keeper André Onana en Shrek, wat bespraken beide heren hier? (Pro Shots / Stanley Gontha)

Vrouw met vuurwapen aangehouden in Tilburg

Afgelopen nacht is een 27-jarige vrouw uit Gouda in de Veluwestraat in Tilburg aangehouden nadat zij met een vuurwapen op de openbare weg heeft staan zwaaien.

Omstreeks 04.45 uur wordt bij de politie gemeld dat op een parkeerplaats bij de Meierijbaan een vrouw met een vuurwapen is gezien. Kort daarop is zij weggereden richting Ringbaan-Zuid. Het voertuig wordt vrijwel direct gezien door opgeroepen agenten. Deze rijden achter de verdachte aan tot aan de Veluwestraat. Daar wordt het voertuig van de vrouw klemgezet tussen politievoertuigen.

Agenten roepen met getrokken vuurwapen dat de vrouw uit de auto moet komen en daarna is zij aangehouden: in eerste instantie bleef ze nog met gesloten portieren zonder enige reactie in de auto zitten. Pas als agenten proberen de ruit aan de bestuurderskant te forceren stapt de verdachte uit. Tegenstribbelend wordt de vrouw geboeid afgevoerd naar een politiebureau. Het vuurwapen is in haar auto aangetroffen. De vrouw moet nog gehoord worden en zit ondertussen nog vast.

Maaltijdbezorger van portemonnee beroofd

Zaterdagavond is een maaltijdbezorger (22) van zijn portemonnee beroofd in een tunneltje aan het Tunnelpad in Bergen op Zoom. Hij is daarbij licht gewond geraakt.

Het slachtoffer was omstreeks 18.15 uur met een bedrijfsscooter op pad. Achterop zit een warmhoudbak voor maaltijden. Op het moment dat hij door het fietstunneltje rijdt, springt er ineens een man vanuit de bosjes voor zijn scooter. Als het slachtoffer stopt, wordt hij gedwongen om zijn portemonnee af te geven. Om zijn woorden kracht bij te zetten slaat de belager een paar maal op de helm en de kaak van de maaltijdbezorger. Zodra hij de buit binnen heeft, rent de man weg richting de Zwitserlandstraat.

Signalement
Het slachtoffer omschrijft de dader als volgt: ongeveer 30 jaar oud met een normaal postuur en een geschatte lengte van 1,75 m. Op het moment van de overval draagt deze een zwartkleurige gewatteerde jas met een capuchon over zijn hoofd. Verder is bekend dat hij een zware stem en een Hollands accent heeft.

Heb je informatie?
De politie is op zoek naar mensen die omstreeks 18.15 uur iets verdachts hebben gezien in of in de directe omgeving van het fietstunneltje aan het Tunnelpad in Bergen op Zoom. Heb je iets gezien? Dan maak je de politie blij als je ze belt op 0900-8844 of anoniem op 0800-7000. Je mag ook whatsappen naar nummer 06-12007006.

Ten Hag boos: "Het heeft met een bepaalde vorm van nonchalance te maken"

Ajax heeft zondagavond verzuimd om de koppositie in de Eredivisie over te nemen van PSV. Nadat de Eindhovenaren met 2-2 gelijkspeelden tegen FC Emmen, wist de ploeg van Erik ten Hag op eigen veld niet te winnen van sc Heerenveen (4-4). De trainer van Ajax baalde na afloop stevig van het puntenverlies en was niet te spreken over de houding van zijn spelers op het veld.

Ten Hag gaf in gesprek met FOX Sports aan dat hij boos was op zijn spelers. "De spelers zijn zelf ook boos, dat lijkt me duidelijk en logisch", begon de Ajax-trainer. "Je moet gewoon je taken en afspraken nakomen. Als we de restverdediging zo organiseren als wij deden, daarbinnen onze taken niet uitvoeren én zo drukzetten als bij de tweede goal, dan roep je de problemen over jezelf af. We hebben heel veel kansen gecreëerd en vier goede goals gemaakt, maar hoe wij Heerenveen een aantal keer in een counter zetten, dat mag niet."

Na 45 minuten spelen leek er geen vuiltje aan de lucht voor Ajax. De thuisploeg stond met 3-1 voor, terwijl Dusan Tadic nog een strafschop onbenut liet. Na rust kwam Heerenveen terug tot 3-3. Invaller Klaas-Jan Huntelaar maakte in de slotfase 4-3, waarna Kik Pierie in blessuretijd voor de 4-4 tekende. "Het heeft met een bepaalde vorm van nonchalance te maken. We missen urgentie", aldus Ten Hag.

Voor het eerst sinds 8 mei 2016 kon Ajax aan kop komen in de Eredivisie. "Ik begrijp niet dat je dan zo uit de kleedkamer komt. Vandaar de boosheid. Niet alleen bij de spelers, maar zeker ook bij mij", aldus de trainer, die niet tevreden was over het spel van Kostas Lamprou. De Griekse doelman verving eerste keus André Onana, die niet fit genoeg was om aan de aftrap te verschijnen. "Ik denk dat hij grillig keepte, maar hij redt ons ook op het laatst. Je moet altijd naar het collectief kijken. We winnen samen en verliezen samen."

Winks verpest Fulham-debuut Babel met winnende goal voor Spurs; City wint bij Huddersfield

Tottenham Hotspur heeft zondag drie punten overgehouden aan het bezoek aan Fulham. De ploeg uit Londen won met 1-2. Manchester City maakte geen fout op bezoek bij hekkensluiter Huddersfield Town en won met 0-3.

Fulham - Tottenham Hotspur 1-2
Op Craven Cottage leek het team van manager Mauricio Pochettino genoegen te moeten nemen met een 1-1 gelijkspel, maar diep in blessuretijd maakte Harry Winks de winnende 1-2. Aan de kant van de thuisploeg maakte Ryan Babel zijn basisdebuut. De Oranje-international kwam deze maand over van Besiktas en speelde 55 minuten mee in het duel met the Spurs.

Huddersfield Town - Manchester City 0-3
De regerend landskampioen speelde een moeizame eerste helft, maar kwam na rust met meer focus de kleedkamer uit en liep toen al snel uit naar een 0-3 voorsprong. Dit bleek ook de eindstand en het verschil met koploper Liverpool is zodoende weer teruggebracht tot vier punten, terwijl Huddersfield Town met een achterstand van tien punten de veilige zeventiende plaats langzaam uit het oog verliest.

Columniste Ebru Umar: 'Ik ga nooit meer op vakantie'

Ruim twee jaar na haar landarrest in Turkije heeft columnist Ebru Umar (48) een trauma. Ze durft het land niet meer uit. Het AT5-programma De Straten: Binnenskamers zocht haar thuis op. Ze verruilde in 2016 Amsterdam voor Rotterdam, omdat ze naar eigen zeggen ook nog eens elke dag bedreigd werd.

'Elke dag was het hier raak', vertelt ze. 'Meelopen als ik naar de supermarkt ging, achtervolgen, echt elke dag.' Het bleef volgens Umar dus niet bij die ene keer in 2006 dat ze voor haar voordeur in Bos en Lommer werd mishandeld door twee Marokkaanse Amsterdammers.

'Mensen kennen alleen het topje van de ijsberg. Als ik naar buiten ging was het niet de vraag óf er iets zou gebeuren, maar wát er zou gebeuren.' Dat Umar zo’n last heeft van lezers of mensen die het niet met haar uitingen eens zijn, heeft vermoedelijk te maken met de scherpe en harde woorden waarmee ze haar columns en dagelijkse tweets doorspekt.

In 2016 leverde een beledigende tweet aan het adres van president Erdogan haar zelfs een arrestatie op toen ze in haar tweede huis vertoefde in Turkije. Het Turks consulaat had kort daarvoor Turkse Nederlanders opgeroepen aangifte te doen tegen haar.

'Nooit meer op vakantie'
'Ik ga nooit meer weg. In ieder geval nooit langer dan drie dagen. Ik ben zo bang om kwijt te raken wat ik nu weer heb.’ Umar, die de reputatie geniet van 'harde tante', geeft toe dat haar landarrest in Turkije indruk heeft gemaakt. Haar onbehagen werd nog versterkt toen er tijdens haar arrestatie werd ingebroken in haar huis in Amsterdam. Er werd het woord ‘hoer’ op de muur geschreven. Een actie die Umar toerekende aan Turkse Nederlanders. 'Ik weet hoe het is om niet meer terug te kunnen. Ik ga nooit meer op vakantie, althans nooit langer dan drie dagen.'

Verhuizing naar Rotterdam
Haar terugkeer in de stad waar ze ook opgroeide is volgens de columnist het beste wat haar ooit heeft kunnen overkomen. ‘Ik had echt een kuttijd in Amsterdam, als ik buiten was. Hier in Rotterdam heb ik nooit last van boze lezers of wat dan ook.’ De door Umar zo gehate ‘Nederturken’, Turkse Nederlanders die volgens haar niet of nauwelijks zijn aangepast aan Nederland, komt ze in Rotterdam nooit tegen.

'Flikker toch op'
'Slechts één keer in het theater is er iets geks gebeurd. Toen kwam er een Turkse man naar me toe en die wilde mij een hand geven. Ik deinsde eerst terug. Hij zei dat hij iemand was die in 2016 aangifte had gedaan tegen mij en nu koffie met mij wilde drinken om erover te praten. Ik kan niet vertellen wat ik hem toen aan wilde doen. Eerst iemand aangeven en dan praten? Flikker toch op!'

Update: Video toegevoegd

Man gestoken door autodieven in Breda

Zaterdagavond hebben drie gemaskerde autodieven onder bedreiging met een mes een auto gestolen op een parkeerplaats bij de Jachthuisdreef in het Liesbos. Daarbij is de bestuurder (21) gestoken door één van de belagers en gewond geraakt. De bijrijdster (17) is ongedeerd gebleven.

Rond 21.25 uur wordt het incident bij de politie gemeld door een medewerker van een nabijgelegen restaurant waar de slachtoffers voor hulp naar toe zijn gelopen. Onmiddellijk is een onderzoek gestart en hulp verleend aan de man. Deze is voor verdere behandeling met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Signalement
De slachtoffers konden een summier signalement geven. Het gaat om drie personen met donkere kleding; één van hen is ruim 1.80 m lang, de lengte van de twee andere daders wordt geschat tussen de 1.75 en 1.80 m.

Heb je informatie?
De autodieven zijn met de gestolen auto in onbekende richting vertrokken. Het gaat om een zwarte Mercedes C 220 met kentekenplaat 96-XP-XX. Ook is de politie op zoek naar de telefoon van het slachtoffer want deze is achtergebleven in de auto, maar vermoedelijk hebben de daders deze uit de auto gegooid.  Weet je hier meer over, bel dan met 0900-8844 of via het Politie WhatsApp-nummer 06-12007006. Anoniem kan ook, via 0800-7000.

Trailer: Kate Beckinsale jaagt op de waarheid in The Widow

Van de maker van BBC's The Missing komt Amazon Prime Video in maart met een nieuwe thrillerserie: The Widow. Hiervoor is deze week de eerste trailer verschenen.

In The Widow gaat Kate Beckinsale, na haar man verloren te hebben in een vliegtuigongeluk, op zoek naar de waarheid achter zijn verdwijning. Het stort haar in een wereld van wapens, criminaliteit en spionage. Wie goed oplet ziet in de trailer ook een klein stukje Nederland in de vorm van Rotterdam; enkele scènes uit de serie, met naast Beckinsale ook Charles Dance, zijn daar opgenomen.

The Widow is te zien vanaf 1 maart.

Helaas nog geen plantage op de maan

Afgelopen week bracht China vol trots naar buiten dat het gelukt was om een katoenzaadje te laten ontkiemen op de maan. Helaas heeft een fris nachtje van -170 graden Celsius het experiment de das om gedaan en is het plantje gesneuveld.

Dat het plantje het niet zou overleven daar werd eigenlijk al rekening mee gehouden bij de start van het experiment. De Chinezen wilden niet gelijk beginnen met een weelderig oerwoud te kweken op de achterzijde van de maan, maar vooral kijken wat er klimatologisch moet gebeuren om plantengroei mogelijk te maken. Gezien de temperatuurschommelingen op de maan, die variëren tussen de -200 en 100 graden Celsius, lijkt de volgende stap om de planten te laten groeien in een beschermende atmosfeer zoals in een kas.

Van de overige plantenzaden die met de Chang'e-4 sonde mee zijn gereisd lijkt er tot nu toe geen enkele een teken van leven te geven. Nu was dit natuurlijk nog maar de eerste keer dat een dergelijk experiment is uitgevoerd op de maan en zal het ook data opleveren voor vervolgexperimenten. Daarmee wordt er vooral gekeken naar de mogelijkheden van het verbouwen van gewassen zodat de maan kan worden gebruikt als uitvalbasis voor ruimtereizen.

Uitslag Ajax - sc Heerenveen

Ajax is er zondag niet in geslaagd om de koppositie in de Eredivisie over te nemen van PSV. In de Johan Cruijff ArenA speelden de Amsterdammers met 4-4 gelijk tegen sc Heerenveen.

Na het 2-2 gelijkspel van PSV bij FC Emmen had Ajax de kans om de leiding te pakken in de Eredivisie. Hiervoor moest wel gewonnen worden van Heerenveen. Halverwege de wedstrijd bij een 3-1 voorsprong leek er geen vuiltje aan de lucht voor Ajax. Echter na rust kwam Heerenveen op gelijke hoogte dankzij PSV-huurling Sam Lammers en Mitchell van Bergen.

Daarna kreeg Ajax meerdere kansen om weer op voorsprong te komen. Uiteindelijk was het Klaas-Jan Huntelaar die in de 83e minuut de 4-3 scoorde. De wedstrijd leek daarmee gespeeld, echter dat was buiten Kik Pierie gerekend. De 18-jarige verdediger scoorde in de blessuretijd de gelijkmaker.

AFC Ajax

4 - 4

sc Heerenveen

 13' Tadic
 16' Tadic
 28' v. Amersfoort (ed)
 83' Huntelaar
   14' Lammers
 51' Lammers
 56' v. Bergen
 90+1' Pierie
 
 Gele kaart: , Bruijn, (sc Heerenveen)
 
Stadion: Johan Cruijff ArenA, Amsterdam
Toeschouwers: 52.553
Arbiter: Gözübüyük
Bijzonderheden: Tadic mist penalty (45 1)
 
Opstelling:   Opstelling:
Lamprou
Mazraoui
De Ligt
Blind
Sinkgraven (Kristensen/68)
Schöne
v.d. Beek (Neres/69)
De Jong
Ziyech
Dolberg (Huntelaar/79)
Tadic
  Hahn
Floranus
Höegh
Pierie
Woudenberg
Vlap
Schaars (Kongolo/64)
v. Amersfoort
v. Bergen (Bruijn/82)
Lammers
Zeneli

Biatlete Preuss wint voor thuispubliek eindelijk in World Cup

Biatlete Franziska Preuss heeft eindelijk haar eerste World Cup-zege te pakken. De Duitse was voor haar eigen Beierse publiek in Ruhpolding de beste op de massastart.

Preuss kent al jaren de nodige tegenspoed, van simpele pech tot doffe ellende: voor de Spelen van 2014 pleegde een oud-teamgenote zelfmoord met een biatlonwapen en werd een teamgenote betrapt op doping, terwijl Preuss zelf de kansen van de Duitse estafette vergooide door al gelijk onderuit te gaan en haar geweer half te slopen.

In het seizoen daarna pakte Preuss WK-zilver op de massastart en werd ze in de World Cup een keer tweede en derde, vorig jaar werd ze vierde op de individuele afstand op de Spelen. In Ruhpolding lukte het dan eindelijk om te winnen, na een indrukwekkend duel met de Noorse Ingrid Landmark Tandrevold.

Preuss bleef net als Tandrevold bij alle vier schietbeurten foutloos, waardoor het duo zich langzaam maar zeker los kon werken van de rest. Na de laatste schietbeurt ging Preuss als leidster de slotronde in, maar Tandrevold kon de vijf seconden dichten. Toch had de Noorse niet meer genoeg energie over: in de eindsprint pakte Preuss voor het uitzinnige publiek met 0,2 seconden de winst.

Voor Tandrevold was het overigens haar eerste podium in de World Cup. Vijftien seconden achter de Noorse werd de strijd om plek drie gewonnen door de Slowaakse Paulina Fialkova, die de Zweedse Hanna Öberg en Lena Häcki uit Zwitserland klopte.

Bij de mannen ging de winst naar Johannes Thingnes Bø, maar de Noor moest er flink voor werken. In de slotronde kwam hij samen met de Oostenrijker Julian Eberhard en de Fransman Martin Fourcade bij de drie leiders, waar alleen Quentin Fillon Maillet uit Frankrijk stand kon houden. Fourcade moest verrassend afhaken en het was Bø die Eberhard in de sprint om de winst klopte, met Fillon Maillet op plek drie.

Uitslag De Graafschap - Fortuna Sittard

De Graafschap is goed begonnen aan de tweede seizoenshelft. De hekkensluiter van de Eredivisie won in eigen huis met 5-1 van Fortuna Sittard.

Dankzij doelpunten van Fabian Serrarens (2x) en Youssef El Jebli kwamen de Achterhoekers in de eerste helft op een 3-0 voorsprong. Na tien minuten spelen in de tweede helft was het de Belg Ahmed El Messaoudi die scoorde namens Fortuna. Daarna waren het weer Serrarens en El Jebli die opnieuw scoorden voor De Graafschap en de eindstand van 5-1 op het scorebord brachten.

De Graafschap

5 - 1

Fortuna Sittard

 27' Serrarens
 30' Serrarens
 43' El Jebli
 66' Serrarens
 73' El Jebli
   55' El Messaoudi
 
 Gele kaart: Vet, (De Graafschap), Diemers, Ciranni, Ninaj, Rodríguez, Heerings, (Fortuna Sittard)
 
Stadion: De Vijverberg, Doetinchem
Toeschouwers: 12.304
Arbiter: Mulder
 
Opstelling:   Opstelling:
Jurjus
Owusu
Straalman
v.d. Pavert
Tutuarima
Vet
El Jebli
Matusiwa
Narsingh (v. Mieghem/77)
Serrarens (Bakker/90)
Burgzorg (Thomassen/81)
  Koselev
Ciranni
Ninaj
Heerings
Pinto
Hutten (Lamprou/46)
Rodríguez
Diemers (Smeets/77)
El Messaoudi
Stokkers (Dobos/46)
Hutten

'Commissaris' Rex houdt politie flink bezig

Een in een onbewaakt ogenblik ontsnapte hond heeft zondagochtend in Alkmaar de politie flink bezig gehouden. Nadat de politie een melding had gekregen van een loslopende hond in de Mare, konden agenten de hond uiteindelijk lokaliseren in de wijk Huiswaard. De agenten achtervolgden de hond via de Huiswaarderbrug om te eindigen bij de atletiekbaan bij de Viaanse Molen. Hier had de hond alle ruimte om wat baantjes te sprinten zo meldt de politie op Facebook. 

Op dat moment had de eigenaar van de hond zich bij de dierenambulance gemeld; de hond bleek Rex te heten en uit de wijk Koedijk afkomstig te zijn. De hond had echter geen interesse voor de agenten, ook niet voor de koekjes die de politieagenten van een voorbijganger had gekregen om de hond te lokken. De hond van een hardloper kon haar wel bekoren en ze bleef bij de poort rondhangen. Toen de hond een bekende stem hoorde kon ze, met de hulp van de hardloper die zijn hondenriem uitleende, aangelijnd worden. 

De agenten die zich bezig hebben gehouden met 'commissaris' Rex bedanken op Facebook iedereen die geholpen heeft met het vangen van de hond en roept ook de gulle geefster van de hondenkoekjes op om zich te melden: "Bent u de voorbijgangster in Huiswaard van wie wij de koekjes hebben gekregen? Graag komen wij met u in contact om te zorgen dat uw hond weer voorzien wordt van een nieuwe zak koekjes. Rex vond ze uiteindelijk toch erg lekker!" 

'Commissaris' Rex houdt politie flink bezig (Foto: Politie Alkmaar)
'Commissaris' Rex houdt politie flink bezig (Foto: Politie Alkmaar)

Langlaufster Johaug haalt uit, Niskanen klopt Bolshunov

Langlaufster Therese Johaug heeft weer eens flink uitgehaald in de World Cup. De Noorse won in Otepää in Estland met overmacht de tien kilometer in klassieke stijl.

Topfavoriete Johaug liet na 2,5 kilometer al een flinke voorsprong noteren en die bleef ze meter na meter uitbreiden. Uiteindelijk bleven slechts twee dames binnen een minuut: de jonge Zweedse Ebba Andersson werd op 48 seconden tweede, Natalia Nepryaeva uit Rusland pakte op 56 seconden de derde plek.

Bij de mannen, die vijftien kilometer voor de kiezen kregen, ging de winst naar de Finse specialist Iivo Niskanen. Hij was vanaf het begin al de snelste, hoewel de verschillen beduidend kleiner waren, met name met Alexander Bolshunov. De Rus moest echter seconde na seconde toegeven en eindigde als tweede op zestien tellen van Niskanen. De Noor Didrik Tønseth bleef landgenoot Martin Johnsrud Sundby en de Rus Alexander Bessmertnykh op 46 seconden net voor en werd derde.

Uitslag FC Emmen - PSV

FC Emmen heeft voor een stunt gezorgd thuis tegen PSV. Lang leek een nederlaag onvermijdelijk maar in de slotfase kwam de ploeg uit Drenthe alsnog langszij, het werd 2-2.

In de eerste helft was Emmen duidelijk onder de indruk van de kampioen en liep het vooral achteruit. Na een kwartier kwam het doelpunt, Luuk de Jong kopte de bezoekers op voorsprong. In de rest van de eerste helft bleef PSV oppermachtig maar verzuimde het de voorsprong uit te breiden.

Na rust was PSV wel trefzeker, echter werd tot tweemaal toe een treffer na ingrijpen van de VAR geannuleerd. Uiteindelijk scoorde Angelino de 2-0 en leek de wedstrijd beslist. Invaller Pedersen deed de wedstrijd echter compleet kantelen. Hij scoorde de aansluitingstreffer en diep in blessuretijd zelfs de gelijkmaker.

FC Emmen

2 - 2

PSV

 80' Pedersen
 90+2' Pedersen
   15' De Jong
 71' Angelino
 
 Gele kaart: Cavlan, (FC Emmen), Gutiérrez, Dumfries, Malen, (PSV)
 
Stadion: De Oude Meerdijk, Emmen
Toeschouwers: 8.301
Arbiter: Kamphuis
 
Opstelling:   Opstelling:
Scherpen
Klok
Veendorp
Bakker
Cavlan
Bannink (Marinus/79)
Bijl
Chacon (Neidhart/87)
A.Jansen
Arias
De Leeuw (Pedersen/78)
  Zoet
Dumfries
Schwaab
Viergever
Angelino
Rosario
Gutiérrez (Malen/70)
Hendrix
Bergwijn
De Jong
Lozano (Pereiro/87)


Nicklas Pedersen viert de 2-2. (Pro Shots / Niels Boersema)

Van Aert neemt revanche op Aerts

Wout van Aert heeft zondag in het Franse Pontchâteau de vijfde wedstrijd van de wereldbeker veldrijden gewonnen. Waar vorige week zondag op het Belgisch kampioenschap Toon Aerts nog de betere van de twee was won de regerend wereldkampioen vandaag wel.

Mathieu van der Poel stond in Frankrijk niet aan de start. Door het ontbreken in de eerste twee wedstrijden komt hij niet in aanmerking voor de eindzege van de wereldbeker dus verkoos de Nederlander een trainingskamp in Spanje.

Door het snelle parcours en goede weersomstandigheden bleef er lange tijd een grote groep bij elkaar. Na twintig minuten wedstrijd hadden Van Aert, Aerts, Michael Vanthourenhout en Jens Adams zich losgemaakt uit deze groep. Even later maakten ook Lars van der Haar en Laurens Sweeck de sprong naar het viertal aan kop.

Vanwege het snelle parcours was het nauwelijks mogelijk om het verschil te maken en de beslissing viel dan ook in de eindsprint. Van Aert was daarin een fractie sneller dan Aerts. Vanthourenhout volgde op de derde plaats. Door de zege neemt Van Aert ook de leiding in de wereldbeker, op drie punten gevolgd door Aerts.

Uitslag
1. Wout van Aert (BEL)
2. Toon Aerts (BEL)
3. Michael Vanthourenhout (BEL)
4. Lars van der Haar (NED)
5. Jens Adams (BEL)
6. Laurens Sweeck (BEL)
7. David van der Poel (NED)
8. Kevin Pauwels (BEL)
9. Corne van Kessel (NED)
10. Gianni Vermeersch (BEL)

Vermiste man na eenzijdig ongeval terecht

Bij een eenzijdig ongeval aan de Parkweg in Voorburg, nabij het Oosteinde, zijn zaterdagavond drie gewonden gevallen. Een donkere SUV raakte rond 19:00 uur bij een inhaalmanoeuvre een stoeprand en klapte vervolgens tegen een informatiebord en kwam tot stilstand tegen een boom. 

Door de klap ontstond er een grote ravage; er vlogen onderdelen in het rond waardoor twee geparkeerde auto's schade opliepen. De SUV zelf is rijp voor de sloop. De hulpverlening kwam direct na het ongeval op gang, een Mobiel Medisch Team bracht twee van de gewonden naar het ziekenhuis. Een van hen heeft meerdere botbreuken opgelopen bij het ongeluk. 

De derde persoon, vermoedelijk een 21-jarige man uit Den Haag, sloeg na het ongeval op de vlucht. De politie vermoedt dat ook hij (ernstig) gewond is geraakt en is dan ook in het kader van hulpverlening op zoek naar deze man. Gisterenavond en afgelopen nacht heeft de politie onder meer met speurhonden naar het slachtoffer gezocht, maar hij is nog niet aangetroffen. Vandaag gaat de zoektocht door, de politie vraagt mensen die informatie over de gewonde man hebben direct 112 te bellen. 

Update 16:08 uur
De politie heeft op Twitter gemeld dat de man gevonden is. Hij zal op een later moment verhoord worden over zijn aandeel in het ongeluk.

Steekpartij AZC, 14-jarige jongen gewond

Bij een steekpartij in het asielzoekerscentrum aan de Kievitsblekweg in Oisterwijk is een 14-jarige jongen gewond geraakt. De steekpartij vond even voor 15:00 uur plaats. 

De jongen is naar het ziekenhuis gebracht door een ambulance, het is niet bekend hoe het nu met hem is. Over de aanleiding van de steekpartij is nog niets bekend.

Gele Hesjes in gesprek met Halsema

Demonstranten in gele hesjes hebben zich voor de deur van burgemeester Femke Halsema verzameld om hun beklag te doen. De burgemeester van Amsterdam ging met de gele hesjes in gesprek en riep hen daarna op om zich te organiseren en de klachten op een rij te zetten. Het gesprek tussen Halsema en de Amsterdamse gele hesjes is te zien op een YouTube-filmpje dat gisteren geplaatst is. Het is onduidelijk of het filmpje ook zaterdag is opgenomen.

De klachten van de demonstranten liepen sterk uiteen. Zo was de eerste spreker erg teleurgesteld over het feit dat er al twee jaar geen kerstboom meer voor Centraal staat, andere demonstranten liepen vooral tegen woonproblemen aan.

Dakloos
De tweede spreker, die dakloos is, vertelde aan Halsema dat ze al drie maanden wacht op een schriftelijke reactie van wethouder Laurens Ivens over haar woonsituatie. Halsema laat weten dat dit niet hoort en belooft er achteraan te gaan. 'Dat zou ik heel fijn vinden', reageert de vrouw vervolgens.

Een andere vrouw klaagde bij de burgemeester over de crisisopvang waar ze verblijft. Zo vertelde ze dat ze tussen 9.30 en 17.00 uur moet rondzwerven op straat en twee keer zonder ontbijt naar buiten werd gestuurd. De Amsterdamse meent dat de crisisopvang voor jongeren niet goed is. 'Oké, ik ga zo even bellen', belooft Halsema haar.

Delegatie
Tot slot vertelt een man aan de burgemeester dat inwoners uit de stad geweigerd worden bij de winteropvang. 'Omdat Amsterdammers zelfredzaam moeten zijn, maar hoe zelfredzaam ben je zodra je geen woning hebt?' Halsema laat weten een rode draad te zien: 'Ik hoor dat er veel mensen zijn die geen dak boven hun hoofd hebben.'

De burgemeester riep de demonstranten op om een coördinator aan te wijzen en een delegatie te vormen, zodat zij samen met een aantal wethouders op een ander moment met hen inhoudelijk in gesprek kan gaan. De gele hesjes gaan daar mee akkoord en reageren goedkeurend met: 'Nou, prima.'

Veldrijdster Vos wint in Pontch‚teau en pakt eindzege in wereldbeker

Marianne Vos heeft in Pontchâteau de achtste ronde van de wereldbeker veldrijden gewonnen. Door de zege in Frankrijk is de renster van CCC-Liv zeker van eindwinst in de wereldbeker.

Bij afwezigheid van Sanne Cant was een plaats bij de eerste vier voldoende voor de eindwinst. Tot halverwege de wedstrijd reed een groep van een tiental vrouwen aan de leiding. Daarna was het Oranje boven: Vos, Denise Betsema en Maud Kaptheijns gingen in de aanval.

Ondanks dat Kaptheijns in de laatste weken duidelijk beter in vorm komt ging de strijd voor de winst tussen Vos en Betsema. In de laatste ronde versnelde Vos op de hellende strook voor de balken en sloeg meteen een gat en won haar vijfde wereldbekerwedstrijd dit seizoen. Ondanks de imposante carrière was dit voor Vos de eerste eindzege in de wereldbeker.

"Op televisie lijkt het niet zo, maar het ging goed omhoog op de strook voor de balkjes. Ik wist dat ik daar een paar meters kon nemen. Betsema heeft een snelle sprint, dus daar wou ik het zeker niet op laten aankomen", vertelt Vos aan Sporza. "De eindzege in de Wereldbeker is heel mooi, maar het doel was om het vandaag gewoon goed te doen in de wedstrijd. Ik ben blij dat dat gelukt is."

Uitslag
1. Marianne Vos (NED)
2. Denise Betsema (NED)
3. Maud Kaptheijns (NED)
4. Carmen Alvarado (NED)
5. Ellen Van Loy (BEL)
6. Maria Alice Arzuffi (ITA)
7. Annemarie Worst (NED)
8. Fleur Nagengast (NED)
9. Inge van der Heijden (NED)
10. Katherine Compton (USA)

Tsitsipas tikt titelverdediger Federer uit Australian Open, Nadal eenvoudig naar kwartfinales

De Griekse tennisser Stefanos Tsitsipas heeft voor een grote verrassing gezorgd door titelverdediger Roger Federer uit te schakelen op de Australian Open. De twintigjarige Griek was in vier sets te sterk voor 37-jarige Zwitser: 6-7 (11) 7-6 (6) 7-5 7-6 (5).

In de gehele wedstrijd waren beide tennissers aan elkaar gewaagd. Na een lange tiebreak in de eerste set wist Federer de eerste set te pakken. Tsitsipas won de tweede set in een tiebreak. De derde set ging ook naar de Griek nadat hij in de twaalfde game van de derde set de enigste break plaatste. Set vier moest ook een tiebreak de beslissing brengen en opnieuw trok Tsitsipas aan het langste eind.

In de kwartfinale speelt Tsitsipas in de kwartfinales tegen de Spanjaard Roberto Bautista Agut, die op zijn beurt won in vijf sets van Marin Cilic: 6-7 (6), 6-3, 6-2, 4-6, 6-4.

Rafael Nadal heeft met groot vertoon van macht de kwartfinales bereikt van de Australian Open. De Spanjaard liet in de vierde ronde de Tsjech Tomás Berdych kansloos: 6-0, 6-1, 7-6 (4). De Spanjaard en nummer twee van de wereld speelt zijn kwartfinale tegen Frances Tiafoe. De Amerikaan, die vandaag zijn 21ste verjaardag viert won in vier sets van Grigor Dimitrov: 7-5, 7-6 (6), 6-7 (1), 7-5

Uitslag Willem II - NAC

Willem II heeft de Brabantse derby tegen NAC Breda zondag gewonnen. De ploeg van Adrie Koster kwam via een prachtige treffer van Pol Llonch op voorsprong en de Tilburgers maakten diep in blessuretijd nog een treffer: 2-0. Door de zege stijgt Willem II naar de negende positie in de Eredivisie, terwijl NAC op de zeventiende plek blijft steken.

Kristofer Kristinsson verving in de spits bij Willem II de aan Dynamo Kiev verkochte Fran Sol. Daarnaast kreeg Renato Tapia, huurling van Feyenoord, een basisplaats van Koster. Willem II was in de beginfase de betere partij en Aras Özbiliz was de eerste speler die het doel van Benjamin van Leer onder vuur nam. De aanvaller kon een voorzet tussen de palen gidsen, maar de doelman reageerde alert en voorkwam een doelpunt van de thuisploeg.

Even later was het wel raak via Llonch. Bij een afvallende corner kwam de bal bij de Spaanse middenvelder terecht. Llonch twijfelde niet en nam het leer vol op de pantoffel, waarbij de bal prachtig in het net belandde: 1-0. Na ruim een halfuur spelen was Willem II het dichtst bij de volgende treffer van de middag door een terugspeelbal bij de bezoekers. Benjamin van Leer kwam echter met de schrik vrij, aangezien zijn aanraking met de bal slechts in een corner resulteerde.

NAC zocht na de thee meer de aanval, maar de Tilburgers konden de druk van het bezoek zonder al te veel moeite overleven. Trainer Mitchell van der Gaag probeerde met het inbrengen van onder anderen aanwinst Ramon Pascal Lundqvist alsnog een goed resultaat neer te zetten, maar NAC kon het net niet vinden. Tot overmaat van ramp eindigde NAC de wedstrijd ook nog met tien man door een overtreding van Mounir El Allouchi op Daniel Crowley. In blessuretijd luisterde Marios Vrousai zijn debuut op met een doelpunt en besliste hij het duel definitief in het voordeel van Willem II: 2-0.

 

Willem II

2 - 0

NAC Breda

 22' Llonch
 90+2' Vrousai
   
 
 Gele kaart: Dankerlui, (Willem II),
 Rode kaart: , El Allouchi (85) (NAC Breda)
 
Stadion: Koning Willem II Stadion, Tilburg
Toeschouwers: 14.000
Arbiter: Kuipers
 
Opstelling:   Opstelling:
Wellenreuther
Lewis
Meissner
Peters
Heerkens
Tapia (Anita/ 82)
Crowley
Llonch
Dankerlui
Kristinsson (Pavlidis/46)
özbiliz (Vrousai/75)
  v.Leer
Karami
Klomp (Lundqvist/67)
Koch
Mets
v.Anholt
Rosheuvel
Verschueren
El Allouchi
Korte (Kastaneer/75)
Te Vrede (v.Hooijdonk/80)

Van Bronckhorst kritisch op eigen spelers

Giovanni van Bronckhorst zag zijn ploeg de Eredivisie zaterdagavond hervatten met een 3-1 nederlaag tegen PEC Zwolle. De oefenmeester constateerde dat Feyenoord in het MAC³PARK Stadion met name in de tweede helft matig voor de dag kwam. "Hoe wij de tweede helft beginnen, de controle kwijtraken en er onrust in de ploeg sluipt", antwoordt Van Bronckhorst in gesprek met FOX Sports als hem gevraagd wordt naar wat er volgens hem verkeerd ging.

"Het is een groot verschil met hoe we begonnen. In de eerste helft hadden we de controle, was het wachten op het doelpunt. We kwamen achter, maar herstelden ons snel. Na rust hebben we niet in de wedstrijd gezeten. Het zit in meer dingen: veldbezetting, alert zijn. Dat waren we niet, waardoor je naar achter wordt gedrukt en in de problemen komt", verklaart de oefenmeester de nederlaag in Zwolle. "De verdediging haalde vandaag niet het niveau dat we moeten hebben, we hebben veel te veel weggegeven."

In de studio van de De Eretribune lieten de analytici zich kritisch uit over het optreden van Jeremiah St. Juste. Van Bronckhorst kan zich vinden in de kritiek op zijn rechtsback. "Met name in de tweede helft zijn we via de rechterkant vaak in de problemen gekomen, dat bedoel ik met alert zijn. Dat was ondermaats", stelt de oefenmeester, die vervolgens de vraag krijgt waarom hij St. Juste niet gewisseld heeft. "We hadden geen andere smaken voor die positie, dat is je antwoord."

Van Bronckhorst zag Justin Bijlow in de tweede helft uitvallen met een voetblessure en stelt het er 'niet goed uitziet' voor de sluitpost. Jan-Arie van der Heijden moest wegens een hoestaanval in de rust worden vervangen. "Deze wedstrijd moet besproken worden, hoe we spelen en op het veld staan. Dat was tweede helft beduidend minder dan we kunnen", besluit Van Bronckhorst. Jaap Stam was na afloop als vanzelfsprekend beter te spreken dan zijn collega. "Meestal drink ik dan een of twee biertjes en die heb ik nu al gehad. Er komen er zo nog een aantal bij."

"De jongens waren heel gretig. Ze willen heel graag. Het is logisch dat als je met een elftal werkt dat veel verliest het humeur naar beneden gaat. Ik heb geprobeerd dat vertrouwen op te krikken. De jongens pakken het op en zijn tevreden. Dan krijg je dit", zegt Stam na zijn debuut tegenover FOX Sports . "We pinnen ons niet vast op een minimaal of maximaal aantal punten dat we moeten halen. We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd. Als we dit wekelijks kunnen brengen, komen we een heel eind."

UFC: gewelddadig half minuutje is genoeg voor vernieuwde kampioensgordel

Slechts 32 seconden had vlieggewichtkampioen Henry Cejudo nodig om bantamgewichtkampioen TJ Dillashaw knockout te slaan. In de weliswaar dominante halve minuut wist Cejudo in dit kampioen-tegen-kampioengevecht toch nog op een controversiele manier te winnen.

Vanaf de eerste seconde was Cejudo enorm agressief en wist hij Dillashaw al snel op de grond te krijgen. Bij het opstaan schampte het been van Cejudo het hoofd van Dillashaw, maar het gevecht kon verder gaan. Een rechtervuist achter het oor van Dillashaw zorgde ervoor dat hij op de grond belandde en luidde het einde van het gevecht in. Cejudo ramde op het hoofd van Dillashaw en de scheidsrechter had genoeg gezien. Cejudo mocht zijn kampioensgordel houden en Dillashaw was kwaad.

Dillashaw en UFC-directeur Dana White waren pissig om de, volgens hen, te vroege interventie van de scheidsrechter. "Dit is gewoon klote", aldus de verliezer. "Ik ben zoveel beter dan ik nu heb kunnen laten zien, ik heb hier zo enorm hard voor gewerkt."

"Dit is een titelgevecht. Twee kampioenen tegen elkaar in een supergevecht. En dan ga je het zo beëindigen? Laat ze vechten!!", aldus White.

Dillashaw eindigde het interview met felicitaties aan de kampioen: "Gefeliciteerd Henry Cejudo, je hebt het fantastisch gedaan, maar je hebt dit gevecht niet gewonnen. Ik kan een nederlaag prima accepteren, maar vanavond heb ik niet verloren."


Alexander Hernandez vs Donald Cerrone - Fight of the Night
De jonge hond Hernandez tegen het oude baasje Cerrone vochten om de overwinning alsof hun leven er vanaf hing. Een spectaculair staand gevecht waarbij vier vuisten anderhalve ronde lang hun doel goed wisten te vinden.

Hernandez, het beweeglijk talent, begon furieus aan het gevecht en bestookte de bedaard afwachtende Cowboy met slagen en stoten. Toch was het Cerrone die langszaamaan het gevecht overnam en Hernandez vaker en vaker wist te raken. Het gezicht van Hernandez werd bloediger en bloediger en er moesten daarna nog twee ronde gevochten worden.

Toch wist Cerrone dát te voorkomen. De oude meester wist Hernandez met zijn vuisten, ellebogen en benen hard te raken en Hernandez wist even niet meer waar hij het moest zoeken. Helemaal toen een harde trap op zijn hoofd landde en Cerrone het daarna koel op de grond afmaakte en Hernandez zijn eerste verlies in de UFC bezorgde.

Volledig resultaat UFC Fight Night 143 en daarna nog wat hoogtepunten
Henry Cejudo verslaat TJ Dillashaw via TKO (stoten, ronde 1)
Allen Crowder verslaat Greg Hardy via disqualification (illegale knie, ronde 2)
Gregor Gillespie verslaat Yancy Medeiros via TKO (stoten, ronde 2)
Joseph Benavidez verslaat Dustin Ortiz na jurybesluit (29-28 x3)
Paige VanZant verslaat Rachael Ostovich na opgave (armklem, ronde 2)
Glover Teixeira verslaat Karl Roberson na opgave (armklem, ronde 1)
Donald Cerrone verslaat Alexander Hernandez via TKO (stoten, ronde 2)
Joanne Calderwood verslaat Ariane Lipski
 na jurybesluit (30-26 x2, 30-27)
Alonzo Menifield verslaat Vinicius Moreira via  TKO (ronde 1)
Cory Sandhagen verslaat Mario Bautista na opgave (armklem, ronde 1)
Dennis Bermudez verslaat Te Edwards na jurybesluit (30-26 x3)
Geoff Neal verslaat Belal Muhammad na jurybesluit (29-28, 30-27 x2)
Chance Rencountre verslaat Kyle Stewart na opgave (verwurging, ronde 1)

Wegpiraat drukt politieauto van de weg tijdens achtervolging

In de nacht van zaterdag op zondag heeft een 23-jarige man uit Nijmegen het wel heel erg bont gemaakt. Rond 23:15 uur reed hij op de Wijchenseweg in Nijmegen waar hij een stopteken kreeg van de politie, omdat hij hun al eerder was opgevallen door zijn rijgedrag. 

Hij besloot om ervandoor te gaan en reed via de A73 en N322 richting Druten. Hierbij werd hij achtervolgd door meerdere politieauto's. Bij een van de pogingen van de politie om voor de wegpiraat te komen drukte hij een dienstwagen van de weg af, die daarop in een slip raakte en in de berm tot stilstand kwam. Er raakte wonderwel niemand gewond zo meldt de politie. 

Eenmaal in Druten stopte de man ineens op de Heuvel en vluchtte te voet verder. Agenten gingen hem achterna, maar verloren hem uit het oog. Hoewel ze op verschillende plaatsen naar de man hebben gezocht is hij niet meer aangetroffen. De politie weet om wie het gaat. De wegpiraat kan dan ook een proces verbaal tegemoet zien voor onder meer rijden zonder rijbewijs, gevaarlijk rijgedrag, poging tot doodslag, niet voldoende afstand houden en het negeren van een stopteken. De auto is in beslag genomen. 

Man gewond geraakt na overlopen inbrekers

Zaterdagavond is een 31-jarige man in Arnhem gewond geraakt nadat hij twee inbrekers in zijn woning betrapte. De politie werd rond 21:00 uur naar de Doeffstraat geroepen omdat buurtbewoners hulpgeroep hadden gehoord. Ter plaatse gekomen troffen zij de bewoonster aan. Zij vertelde dat, nadat ze was thuisgekomen, ze vermoedde dat er was ingebroken. 

Hierop belde zij haar partner, die samen met een andere man naar de woning kwam. Toen de bewoner zijn woning binnenging kwam hij de inbrekers tegen die hem bedreigden. Daarop vluchtte hij zijn woning weer uit, waarbij hij lelijk ten val kwam. Hij moest zich in het ziekenhuis aan zijn verwondingen laten behandelen. 

De inbrekers zijn gevlucht. Uit het eerste (buurt)onderzoek dat is gehouden is het vermoeden naar voren gekomen dat ze in een witte bestelbus zijn weggereden. De politie heeft een burgernetbericht verspreid, maar de daders zijn nog niet gevonden. Het gaat om twee mannen in zwarte kleding. Mensen die iets gehoord of gezien hebben wordt verzocht om contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.

Dubbele schipbreuk Middellandse Zee: mogelijk 170 migranten omgekomen

Bij twee schipbreuken op de Middellandse Zee zijn mogelijk 170 migranten om het leven gekomen. Dat meldden VN-agentschappen volgens het AD. Vrijdag sneuvelde er een rubberboot voor de kust van Libië, met aan boord mogelijk 120 mensen. Hiervan overleefden slechts drie mensen de ramp.

Onder de vermiste opvarenden zijn minimaal tien vrouwen en twee kinderen waarvan de jongste nog geen twee maanden oud was. De drie overlevenden zijn door de Italiaanse kustwacht naar Lampedusa gebracht. 

Ten oosten van de Straat van Gibraltar, in de Alboranzee, zijn 53 mensen om het leven gekomen. Slechts één persoon overleefde deze schipbreuk. Sinds begin dit jaar zijn er al 200 mensen, die de oversteek van Afrika naar Europa wilden maken, om het leven gekomen.

Fun met Funda #135 - Korenmolen in Maurik

In Maurik vinden we deze prachtige gerestaureerde korenmolen de Beijenkorf, een achtkantige ronde stenen stellingmolen. Afgelopen 20 jaar is de rijksmonumentale molen volledig gerestaureerd en getransformeerd naar een heerlijke woon-werk omgeving. Vanaf de bovenverdiepingen heb je een prachtig en weids uitzicht op de omgeving. Het mag wat kosten, bijna 1,4 miljoen euro, maar dan heb je ook wat! Kijken jullie even mee? 

Op de laatste pagina vind je alle foto's onder elkaar, en daar kun je ook reageren! 

Korenmolen in Maurik  (Foto: Funda)
Korenmolen in Maurik (Foto: Funda)

Inbrekende vrouwen aangehouden door buurtbewoners

Zaterdag rond 12:00 uur kreeg de politie een telefoontje dat er op de Karperlaan in Bodegraven geprobeerd werd in te breken. Toen agenten arriveerden op de locatie hadden buurtbewoners de twee verdachten, vrouwen van 20 en 22 jaar uit Ede, al aangehouden. De politie onderzoekt de poging tot inbraak.

In de buurt van de Karperlaan was de BuurtWhatsApp actief tijdens dit incident. Meerdere buurtbewoners kwamen in actie na de WhatsApp melding in hun telefoon. Toen agenten bij de betrokken woning aankwamen, bleek dat er meerdere buurtbewoners om de verdachten heen stonden. De twee verdachten hadden inbrekerswerktuigen bij zich en die zijn door agenten in beslag genomen. De twee vrouwen zitten vast en worden gehoord. Er is inmiddels aangifte gedaan van de poging tot inbraak.

Duitse schansspringers winnen bloedstollende strijd met Oostenrijk

De Duitse schansspringers hebben in het Poolse Zakopane een bloedstollende teamwedstrijd gewonnen. Oostenrijk werd verslagen met het kleinst mogelijke verschil: één tiende van een punt.

In de finaleronde hadden de Duitsers Karl Geiger, Markus Eisenbichler en David Siegel hun tweede sprong afgewerkt, net als Daniel Huber, Jan Hörl en Michael Hayböck namens Oostenrijk. De Duitsers hadden een kleine voorsprong van iets meer dan een punt, maar de Oostenrijkse slotspringer Stefan Kraft haalde stevig uit en zette Duitsland onder druk.

Stephan Leyhe moest die druk weerstaan en leek dat niet voor elkaar te krijgen...tot de scores binnen kwamen rollen, waaruit bleek dat de Duitsers met 0,1 punt verschil de winst pakten. Polen werd voor eigen publiek derde door de Sloveense ploeg te verslaan, Noorwegen eindigde slechts als achtste, doordat Johann André Forfang in de finaleronde gediskwalificeerd werd.

De vrouwen kwamen dit weekeinde in het Japanse Zao in actie. Op vrijdag won de Oostenrijkse veterane Daniela Iraschko-Stolz daar een spannende wedstrijd, door thuisfavoriete Sara Takanashi met 1,7 punten te verslaan. Katharina Althaus uit Duitsland werd op precies twee punten derde.

Zondag was de Noorse Maren Lundby de beste, zoals ze vorig jaar zo vaak was. Dit keer klopte ze haar jonge landgenote Anna Odine Strøm, die haar eerste podiumplek pakte op 1,3 punten achterstand. Carina Vogt uit Duitsland werd met 3,5 punten achterstand derde.

De landenwedstrijd werd gewonnen door Duitsland. Juliane Seyfarth, Ramona Straub, Vogt en Althaus waren een klasse beter dan Oostenrijk, terwijl Japan op flinke afstand derde werd.

Reactie Belgische hockeyers op gokgate: "Onze status is veranderd, vandaar deze affaire"

Zaterdag wist Spanje in de Pro League-wedstrijd tegen wereldkampioen België in twee minuten twee keer te scoren. Afgelopen week werden de Red Lions ook geplaagd door de gokaffaire. Het past volgens de Belgen zelf allemaal bij hun nieuwe status als wereldkampioen.

"Er wordt een heel groot spel van gemaakt. Er is één Belgische journalist achter gekomen dat er een onderzoek is van de kansspelcommissie. Maar het is vooral een vraag naar de wedstrijdschema’s. Het gaat om het nakijken van informatie en niet om een een gerechtelijk onderzoek", zegt Loïck Luypaert in Valencia over het hele gedoe rond het inzetten op wedstrijden.

"Of ik het duizend procent zeker weet dat er niets aan de hand is? Ja. Wij hebben in een kring met elkaar gezeten. Daar zei iedereen nee, toen het ze gevraagd werd. En geloof me, wij hebben een open groep. Als iemand een foutje heeft gemaakt, hadden ze dat gewoon gezegd. Het is gewoon jammer dat hier aandacht naar gaat en dat mensen als Jacques Brinkman daar op hun manier op reageren. Het spel is op de wagen, omdat wij wereldkampioen zijn." 

Jarenlang was België aan het jagen op hun eerste titel. Een lange jacht naar erkenning. Nu heeft België groot succes en is het team getransformeerd van jager tot prooi. Het elftal krijgt bij wijze van spreken meteen een spoedcursus crisiscommunicatie voor de kiezen. Luypaert: "Sommige dingen zijn nu al veranderd omdat we wereldkampioen zijn geworden. Alles zal in de toekomst worden uitvergroot. Wij zijn wereldkampioen, wij zullen hiermee om moeten gaan."

De ervaren Belgische keeper Vincent Vanasch, de shootout-held in de finale tegen Nederland, geeft toe dat het team geraakt was door de hele affaire. "Als wij vijftiende van de wereld waren geworden in India, was er niet over gepraat. Maar nu wel. Ik vond het niet plezant om te horen. Dit is onze nieuwe status, daar moeten we van leren", zegt hij. "Voor ons is alles duidelijk. Niemand heeft in India gegokt. Wij zijn clean met betten. Voor ons is het klaar, wij willen ons concentreren op het hockey. Dat is onze core business." Vanasch gaf aan dat hij hoopte dat er niets uit het onderzoek komt van de kansspelcommissie, die twintig wedstrijden onderzoekt van de afgelopen drie jaar, waar Belgische spelers mogelijk op zouden hebben ingezet.

Een furieus Spanje wist zaterdag op het hockeyveld de Belgen ook pijn te doen.  In de allereerste Pro League-wedstrijd stond België 0-2 voor, maar in de laatste vijf minuten maakten de Spanjaarden er 2-2 van. De Belgische hockeyers misten vervolgens alle shoot-outs en verloren daardoor alsnog de wedstrijd. De enorme euforie van de wereldtitel is op deze manier binnen een maand wel rap verdwenen voor de Zuiderburen, die snel zullen moeten wennen aan hun nieuwe status als de te kloppen ploeg. Op, maar ook buiten het veld.

Curlers boeken zeges op BraziliŽ en AustraliŽ in WK kwalificatie

De Nederlandse curlingmannen hebben zondag in de kwalificatie voor het wereldkampioenschap een dubbele overwinning behaald. In de ochtend werd Brazilië verslagen en 's avonds moest Australië er aan geloven. 

Het team van bondscoach Shari Leibbrandt was te sterk voor Brazilië, dat bij een stand van 10-3 in het zevende end de strijd staakte. Australië werd met 10-5 verslagen. Eerder was Nederland te sterk voor Denemarken. Het openingsduel tegen Engeland ging wel verloren.

Met drie zeges is het team van skip Jaap van Dorp in de race voor een ticket voor het WK van eind maart in Canada. Engeland en Zuid-Korea hebben nu vier overwinningen. Nederland heeft er met Nieuw-Zeeland drie. Denemarken & Polen hebben één overwinning en Australië & Brazilië zijn nog overwinningsloos. De beste drie landen uit de groepsfase van het kwalificatietoernooi strijden woensdag om de twee startbewijzen. De vorige twee wereldkampioenschappen waren de Nederlandse curlingmannen van de partij. 

Maandag speelt Nederland tegen Polen en dinsdag wachten de krakers tegen Zuid-Korea en Nieuw-Zeeland. 

Overvaller in regenpak steekt winkelmedewerker neer

Bewapend met een mes overviel een man zaterdagavond de Coop-supermarkt aan het Vlietplein in Ridderkerk. Hierbij raakte een medewerker ernstig gewond. De dader is nog spoorloos, het slachtoffer werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt de zaak.

Er waren nog behoorlijk wat mensen in de supermarkt aanwezig, toen de dader rond 19.50 uur binnenkwam. Hij liep naar de servicebalie en zwaaide met een mes. Personeel en bezoekers van de winkel grepen in, waardoor er een worsteling ontstond. De dader trapte een man in zijn buik en stak een medewerker in zijn borst.

Daarna ging de overvaller er rennend vandoor richting de Vissersbuurt. De hulpdiensten waren snel ter plaatse. De politie startte meteen een onderzoek en kamde de buurt uit op zoek naar de dader. Ook spraken ze met getuigen van het incident. Ambulancepersoneel bekommerde zich om de slachtoffers.

Kritieke toestand
Het slachtoffer, de bedrijfsleider van de supermarkt, is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Zijn toestand was gisterenavond kritiek. Voor de mensen die getuigen waren van de overval is slachtofferhulp ingezet.

De dader droeg een donkerblauwe regenjas met een reflecterende streep. Ook op zijn broek zat zo'n streep. Verder droeg hij een bivakmuts of masker en had hij een Jumbo-tas bij zich. Het zou om een blondharige, blanke man van circa 1.70 meter lang gaan.  De politie vraagt mensen met informatie en/of camerabeelden contact op te nemen. Dat kan via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. Beelden kunnen via de website worden geupload. 

Overvaller in regenpak steekt winkelmedewerker neer   (Foto: FOK!)
Overvaller in regenpak steekt winkelmedewerker neer (Foto: FOK!)

FOK! Wat een weer: sneeuw op komst?

Hallo allemaal!  

Gisteren was toch al een winterdag die men wenst hé mensen? Een heerlijk zonnetje, niet te veel wind en geen overdreven zachte temperaturen. Toch loeren er wel enkele kapers op de kust die de aangroeiende ijsvloer kunnen gaan belemmeren. 

Voor het weer voor vandaag hoef ik niks te zeggen: Zonnig, bij maxima rond 1 graad. En dat na een nacht met minima van -3 tot -8 graden. Dus of het op enkele plekken boven nul komt waag ik te betwijfelen. Niets aan toe te voegen lijkt me. 

Morgen verandert er al iets. Een eerste zwakke storing nadert het noorden van het land. Daar komt dan al meer bewolking voor en kan er zelfs wat lichte neerslag vallen. Het kwik loopt daardoor iets op en ligt daar dan rond +2 graden. In het zuiden is het eerst nog helder bij 0 graden. Er kan dus lokaal wat ijzel of sneeuw voorkomen in het noorden, dat dan overgaat in vloeibare neerslag. De hoeveelheden zijn echter erg klein.

Op de weerkaart zien we momenteel nog de dominantie van een hogedrukgebied, meerdere kernen zelfs, en een ontwikkelende depressie nabij IJsland. Het is deze depressie die ons een heel interessante dinsdag gaat bezorgen. Het lijkt namelijk op echte sneeuwval uit te draaien in onze omgeving. Maar de mitsen en maren zijn er ook. Aan de achterkant van de depressie zit ook zachtere lucht. Al dan niet tijdelijk. Tegelijkertijd geeft het hogedrukgebied weer veel weerstand in het oosten van het land. De meest actieve neerslag wordt tot nu toe in het westen en midden berekend, en neemt naar het oosten toe af. Tegelijkertijd kan de sneeuw in het zuidwesten ook nog overgaan in regen- en motregen door die zachtere lucht. Het is nog maar de vraag tot hoever die zachtere lucht doordringt tot de rest van het land.

Voorlopige conclussie voor dinsdag is: in de loop van de ochtend sneeuw vanuit het zuidwesten, daar later mogelijk overgaand in regen, elders blijft het waarschijnlijk sneeuw. Hoe verder je naar het noordoosten trekt hoe minder de sneeuw wordt. De modellen laten nu hoeveelheden zien van 5 tot 6 cm in de westelijke helft tot 1 tot 3 cm in het oosten- en noordoosten. Dit kan de komende twee dagen uiteraard nog wijzigen, maar het is een dag om goed in de gaten te houden. Ik zit natuurlijk op post!

FIjn weekend nog, en tot héél snel.  

Winterse bui op afstand (Foto: DJMO)
Een winterse bui op afstand van afgelopen week. (Foto:DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Porte opnieuw de beste op Willunga Hill, Impey eindwinnaar Tour Down Under

Richie Porte heeft de laatste etappe van de Tour Down Under gewonnen. De Australiër was opnieuw de beste op de beklimming van Willunga Hill voor Wout Poels. De eindwinst in de Australische rittenkoers ging net zoals vorig jaar naar Daryl Impey. De Zuid-Afrikaan werd derde in de rit en nam de leiderstrui over van klassementsleider Patrick Bevin, die op de eerste beklimming van Willunga Hill moest lossen. De Nieuw-Zeelander had te veel last van zijn valpartij van zaterdag.

Vandaag stond de laatste etappe op het programma van de Tour Down Under met aankomst op Willunga Hill, die de renners twee keer op moesten rijden. Vanuit de start ontstond er snel een kopgroep met daarbij de Nederlander Danny van Poppel. De renner van Jumbo-Visma had het gezelschap van zes andere rijders: Lukas Pöstlberger, Thomas de Gendt, Gediminas Bagdonas, Alex Dowsett, Jasha Sütterlin en Nicholas White.

De voorsprong van de kopgroep liep snel op naar drie minuten en dertig seconden. Dat bleef het ook lang, maar in de laatste vijftig kilometer liep de voorsprong snel terug. Op de eerste klim van Willunga Hill werden de koplopers dan ook teruggepakt door het beulswerk van team Sky. Klassementsleider Bevin moest al vroeg op de klim passen. De Nieuw-Zeelander had te veel last van zijn blessures die hij opliep in rit van zaterdag, waarbij hij hard ten val kwam. Vlak voor de top van de eerste beklimming van Willunga Hill versnelde Kenny Elissonde. De kleine Fransman van team Sky kreeg ploeggenoot Poels met zich mee. Ze kregen enkele meters, maar in de afdaling kwam alles weer bij elkaar.

In het tussenstuk naar de tweede beklimming van Willunga Hill bleef het tempo in het peloton er goed inzitten, waardoor wegrijden kansloos was. Alles was dan ook bij elkaar bij het opdraaien van de slotklim. Opnieuw was het team Sky dat het tempo bepaalde op de klim. Ditmaal was het Dylan van Baarle die op kop reed van het peloton. Met nog twee kilometer te gaan was het werk van Van Baarle gedaan, waarna Elissonde ten aanval trok.

De Fransman was de ideale springplank voor ploeggenoot Poels. De Limburger reed er ook snel naartoe, waarna Porte ook zijn versnelling plaatse. De nieuwe aanwinst van Trek-Segafredo reed zo naar Poels toe en niet veel later moest de Nederlander passen. Porte kon echter het gat niet vergroten met Poels en ook de Impey was altijd in de buurt. Porte won wel de etappe en het was alweer zijn zesde zege in zes jaar op Willunga Hill. Poels kwam als tweede over de meet met vlak daarachter Impey.

De Zuid-Afrikaans kampioen stelde daarmee de eindoverwinning in de Tour Down Under veilig en volgt zichzelf op de erelijst op. Porte is de nummer twee in het algemeen klassement voor Poels.

Laatste reviews en specials
review
Age of Empires II: Definitive Edition
review
Death Stranding
review
Blu-ray: Fast & Furious: Hobbs & Shaw
review
Ring Fit Adventure
review
CD: Robbie Williams - The Christmas Present
special
Fun met Funda #174 - Terug in de tijd met Cafť de Veehandel
©FOK.nl e.a.