FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 30 december 2018

Van Gerwen sloopt Anderson en staat in vierde WK-finale

Michael van Gerwen staat in de finale van het wereldkampioenschap darts. Hij vernederde Gary Anderson met 6-1. De Schot was scorend net iets minder, wat Van Gerwen keihard afstrafte. In de finale op nieuwjaardag treft hij Michael Smith. 

Van Gerwen begon aan de partij, maar het was Anderson die direct de toon zette. Met een 127-finish won hij de openingsleg met een twaalfdarter. Van Gerwen herstelde direct en brak terug. De Brabander won vervolgens de eerste set met 3-2. Anderson in de openingsleg van set twee was niet in vijftien pijlen uit, waardoor Van Gerwen direct een break liet noteren. Het werd 2-0, waarna Van Gerwen opnieuw brak en met een 80-finish er 2-0 van maakte. 

Van Gerwen won vervolgens vijf legs op een rij, waarna Anderson honderd uit kon gooien om weer eens een leg pakte. Via tops werd het vervolgens 4-0 in sets voor Mighty Mike. Het werd 5-0, waarna Anderson eindelijk weer eens een leg kon winnnen. Sterker nog Anderson redde de eer door de zesde set te winnen. 

In set zeven leek Anderson door te gaan met zijn comeback, want hij brak Van Gerwen direct. Echter een leg later had miste hij acht pijlen op de dubbel, waarna Van Gerwen er 1-1 van maakte. Ook een leg later wist Anderson de dubbel niet te vinden, waardoor het 2-1 werd en met een 90-finish maakte De Groene Sloopkogel het karwei af. 

Cijfers bij Van Gerwen - Anderson. (Bron: PDC)
Cijfers bij Van Gerwen - Anderson. (Bron: PDC)

Vrouwenmars CaliforniŽ afgelast vanwege gebrek aan diversiteit

Helaas voor de vrouwen die mee wilden doen aan de Vrouwenmars die in januari in de Amerikaanse stad Eureka gehouden zou worden. De gezellige wandeling gaat niet door. Reden? Er zouden teveel blanke vrouwen meedoen.

De mars zou op 19 januari gehouden worden, ter herinnering aan de allereerste Vrouwenmars die in 2017 gehouden werd, een dag nadat Donald Trump tot president werd gekozen. De organisatoren gaan nu bekijken of de mars misschien op internationale vrouwendag gehouden kan worden, in maart.

Een uitgebracht persbericht met de bizarre uitleg werd vrijdag uitgebracht. "Tot nu toe zijn de deelnemers voornamelijk wit en dit is geen representatieve vertegenwoordiging van onze gemeenschap. Aangezien we daardoor belangrijke stemmen zullen missen, hebben we besloten meer tijd nodig te hebben om deze wel aan boord te krijgen."

Eureka, gelegen in Noord-Californië ligt in een overwegend blanke regio met 74% blanken, 12% hispanics en de rest verdeeld over onder anderen Aziaten (2%), zwarten (1%) en indianen (6%). Vrouwen die zich hadden ingeschreven begrijpen niets van het afgelasten. "We wonen in een overwegend witte buurt, dus geen wonder. Wat voor goeds doet het om het niet door te laten gaan? Het moet toch niet uitmaken welk ras zijn stem wil laten horen", aldus Amy Sawyer Long tegen een verslaggever van de New York Times.

Het landelijk bestuur van de organisatie ligt al langer onder vuur, vanwege anti-semitisme en connecties met de extremistische islamgroep rond Louis Farrakhan, Nation of Islam. Deze groep wordt, onder andere door Southern Poverty Law Center, gezien als een hate group. SPLC is een non-profitorganisatie die zicht houdt op mensenrechten in de VS en vooral rechtzaken start tegen haatpredikers.

Het bestuur van een lokale Women's March-groep in de staat Washington heeft eerder dit jaar besloten zichzelf op te heffen uit protest tegen het niet aflatende anti-semitisme van het hoofdbestuur. De vier hoofdbestuursleden zouden zich daarnaast, in plaats van als pro-vrouw, voornamelijk als anti-blanke man profileren.

Verder zullen op 19 januari in het hele land de georganiseerde vrouwenmarsen wel doorgaan, ondanks protesten tegen het hoofdbestuur.


Women's March bestuur moet opstappen (Bron: Youtube)

Smith eerste finalist WK darts na zege op Aspinall

Michael Smith is de eerste finalist van het wereldkampioenschap darts van de PDC. Bully Boy won met 6-3 van Nathan Aspinall. In de finale op nieuwjaarsdag wacht Gary Anderson of Michael van Gerwen. 

Het leek net zoals de kwartfinales een snelle partij te gaan worden. Smith won de eerste twee sets met 3-0. De achtste leg van de partij ging wel naar Apsinall en op 2-2 kon hij de derde set van Smith afsnoepen (2-1). Smith kon de tripels lekker vinden en kwam uiteindelijk tot zeventien 180'ers, waar Aspinall dertien keer de maximale score liet noteren. De vierde set ging echter met 3-1 naar Aspinall waardoor hij de partij op gelijke hoogte bracht. 

In de vijfde set werd het weer 2-2, maar Smith volgde een gejuig nadat hij 93 uitgooide. Hij nam weer de voorsprong. Beide spelers hielden hun begonnen set, waardoor het na zeven sets 4-3 stond. Aspinall begon in het slot van de partij iets minder te gooien. Met gemiddeldes ruim boven de hoderd per beurt vlogen de twee alweer naar 1-1 in de achtste set door een 64- en een 81-finish. In de derde leg kwam de tik van Smith. Hij gooide zijn zestiende 180’er van de partij en een 130-finish voor de twaalfdarter. Zijn eigen leg was in veertien pijlen weg voor 5-3. Daarop was Aspinall gebroken. Hij miste dubbel-16 voor een 128-finish en in zijn eigen leg lukte het niet vanaf 68. Smith maakte het daarop af met een 121-finish.

Beide spelers noteerden een gemiddelde van boven de honderd. Smith noteerde 105,22 en Aspinall 100,53. Qua finishpercentage lagen beide spelers dicht bij elkaar. Het was 51% tegen 48% in het voordeel van Smith. 

Cijfers bij Smith - Aspinall. (Bron: PDC)
Cijfers bij Smith - Aspinall. (Bron: PDC)

Jagged Alliance: Rage

Nee, Jagged Alliance: Rage is geen volwaardige, langverwachte opvolger van de ooit-zo-succesvolle turn-based tactics games van eind jaren negentig. Het gaat om een simpele spin-off die zich 20 jaar na de gebeurtenissen van deel 1 afspeelt binnen hetzelfde universum. Het is absoluut geen AAA-game en dat is ook duidelijk te zien, maar dat is natuurlijk geen reden om de game bij voorbaat af te schrijven.

Straatroof mislukt, 13- en 15-jarige jongens opgepakt

Zondagavond probeerden twee jonge verdachten een 16-jarige Brunssummer te beroven van zijn scooter. Dankzij hulp van vier personen in een auto kon de straatroof voorkomen worden, zo meldt de politie. Beide verdachten zijn aangehouden. De politie komt graag in contact met de inzittenden van de BMW die het slachtoffer te hulp schoten.

Rond 18:00 uur reed de Brunssummer met zijn scooter over de Kruisbergstraat in Brunssum. Hij werd op dat moment ingehaald door een andere scooter met daarop twee personen. Een van beiden sprak hem aan en dwong hem te stoppen. Hij reed door maar werd vervolgens klemgereden en bedreigd met een voorwerp dat de twee jongens op de scooter bij zich hadden, mogelijk een koevoet.

Grijze BMW 1-serie
Tijdens de bedreiging gaf hij zijn scootersleutel af en rende zelf in de richting van een tegemoetkomende auto op de Iepenstraat. De inzittenden van deze auto, een grijze BMW 1-serie, vroegen hem wat er aan de hand was. Zij draaiden daarop hun auto en reden richting het tweetal dat met de scooter van het slachtoffer bezig was.

Ze kozen op dat moment eieren voor hun geld en lieten de scooter achter om op hun eigen scooter te vluchten. Even later reden zij in de armen van een politiepatrouille. Beide jongens, 13 en 15 jaar oud, zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Belangrijke getuigen
Een woordvoerder van de politie: "De politie komt graag in contact met de inzittenden van de grijze BMW die het slachtoffer hebben geholpen. Zij hebben mogelijk belangrijke informatie over de straatroof en zijn daarom belangrijke getuigen. Bent u of kent u de een van de vier personen uit de grijze BMW, bel dan met 0900-8844. 

Ook 'geel hesje' kan Van der Poel niet afhouden van winst

Zondag heeft Mathieu van der Poel de Superprestige-wedstrijd in Diegem gewonnen. Halverwege de wedstrijd was de Nederlander ten val gekomen na een botsing met een steward. De winst bij de vrouwen was voor de Belgische Sanne Cant.

Van der Poel had een slechte start en ging pas als 15e het veld in. Concurrent Wout van Aert deed het met een 25e plaats nog slechter. De Nederlander wist echter snel de aansluiting met de kop van de wedstrijd te maken. De regerend wereldkampioen had daar meer tijd voor nodig.

Na drie rondes verhoogde Van der Poel het tempo, Michael Vanthourenhout kon even in het wiel blijven maar moest zich al snel gewonnen geven. De Belg nam de leiding weer over nadat Van der Poel in botsing was gekomen met een steward. Naar verluidt probeerde de steward een bril op te rapen. De renner van Corendon-Circus moest even bekomen van de pijnlijke botsing maar nam toen weer de leiding in handen.

Na ruim een uur wedstrijd kwam Van der Poel solo over de finish en boekte zijn twintigste zege van het seizoen. In Diegem was dit zijn achtste zege op een rij. Na zeges bij de junioren en beloften was dit zijn vijfde zege in de Elite categorie.

Van der Poel: "Ik zag die man eerst rechts staan. Ik dacht dat hij zou blijven staan, maar hij twijfelde en ging nog naar links. Ik knalde er vol op en voelde mijn nek kraken. Mijn nek plooide helemaal dubbel. Dat zal morgen wel stijf zijn. Ik neem die man niets kwalijk, hij deed dat niet met opzet. Het is wel jammer dat het gebeurt want ik had wel wat moeite om daarna weer het juiste ritme te vinden. Ik ben wel blij om hier opnieuw te winnen. Ik koers heel graag in Diegem. Ik blijf hier ongeslagen en kan gelukkig naar het nieuwe jaar toe. Of ik alle 8 de Superprestige-manches kan winnen? Dat zou wel eens leuk zijn."

Achter Van der Poel werd Vanthourenhout tweede. De derde plaats was een prooi voor Toon Aerts. In de slotfase was de voormalig Europees kampioen weggereden bij Wout van Aert en Lars van der Haar.

Eerder op de avond was Cant de sterkste in de wedstrijd voor de vrouwen. De plaatsen twee en drie werden ingenomen door Annemarie Worst en Denise Betsema.

Uitslag mannen
1. Mathieu van der Poel (NED)
2. Michael Vanthourenhout (BEL)
3. Toon Aerts (BEL)
4. Lars van der Haar (NED)
5. Wout van Aert (BEL)
6. Kevin Pauwels (BEL)
7. Quinten Hermans (BEL)
8. Joris Nieuwenhuis (NED)
9. Laurens Sweeck (BEL)
10. Jens Adams (BEL)

Uitslag vrouwen
1. Sanne Cant (BEL)
2. Annemarie Worst (NED)
3. Denise Betsema (NED)
4. Eva Lechner (ITA)
5. Maud Kaptheijns (NED)
6. Laura Verdonschot (BEL)
7. Nikki Brammeier (GBR)
8. Christine Majerus (LUX)
9. Ceylin Alvarado (NED)
10. Jolanda Neff (ZWI)

Kobayashi begint Vierschansentournee met nipte winst

In het Duitse Oberstdorf is zondag de Vierschansentournee van start gegaan. Op de Schattenbergschanze ging de zege in de eerste wedstrijd - en dus de leiding in het klassement - naar de Japanse favoriet en World Cup-leider Ryoyu Kobayashi.

Kobayashi was in de eerste ronde al de beste in de wedstrijd waar de wind flink wat invloed had. De duizenden Duitse thuisfans hadden nog wel prima hoop, want Markus Eisenbichler bezette de tweede plek, voor de Noor Andreas Stjernen. De eerste ronde, waarin in de Tournee altijd met een knock-outsysteem wordt gesprongen, zorgde overigens al gelijk voor flink wat slachtoffers.

Andreas Wellinger (Duitsland), Anders Fannemel (Noorwegen) en Junshiro Kobayashi - Ryoyu's oudere broer - haalden de tweede ronde allemaal niet, waardoor de nummers twee, drie en vier van de Tournee van vorig jaar al kansloos zijn. Dat geldt ook voor Daniel André Tande (Noorwegen, vorig jaar achtste) en Jernej Damjan (Slovenië, vorig jaar tiende).

In de tweede ronde steeg de Oostenrijker Stefan Kraft behoorlijk: hij stond na één ronde op plek acht en zag zijn opmars uiteindelijk op het podium eindigen. Eisenbichler kwam er overheen en nam tot grote vreugde van het publiek de leiding, maar Kobayashi hield nét stand en won met 0,4 punten verschil.

De volledige uitslag van de wedstrijd staat hier, maandag wordt in Garmisch-Partenkirchen de kwalificatie gesprongen voor de tweede wedstrijd, die op Nieuwjaarsdag gepland staat.

Eisenbichler springt naar plek twee (Bron: YouTube)

Kobayashi pakt de winst (Bron: YouTube)

De Vries Nederlands kampioen massastart na chaotische laatste ronde

Douwe de Vries heeft in Heerenveen verrassend de massastart bij de mannen gewonnen bij het NK afstanden, terwijl bij de vrouwen de winst voor de zesde maal in zeven jaar naar Irene Schouten ging.

De Vries profiteerde in Thialf van een valpartij in de laatste ronde, waarbij diverse favorieten ten val kwamen. Het zilver ging naar Victor Ramler, het brons was voor Arjan Stroetinga. De valpartij leek veroorzaakt door Simon Schouten, die na een rare actie maakte. Gery Hekman kwam ten val en ook Stroetinga raakte uit balans door de actie van Schouten. De Vries profiteerde daar optimaal van en kwam als eerste over de finish voor Ramler.

Direct na de val ging Hekman verhaal halen bij Schouten, waarbij de gemoederen hoog opliepen. Voor het oog van de camera deelde Hekman een lichte kopstoot uit aan zijn concurrent.

De finale bij de vrouwen verliep een stuk rustiger. Irene Schouten, die dit toernooi enorm tegenviel op de 3000 meter, kwam na een sterke sprint als eerste over de finish voor haar ploeggenoten Marijke Groenewoud en Elisa Dul.

De Boer haalt ervaren middenvelder naar Atlanta

Brek Shea is de eerste aanwinst van Frank de Boer bij Atlanta United. De 28-jarige speler komt over van Vancouver Whitecaps.

Shea was afgelopen seizoen basisspeler in Vancouver, maar toch kon hij transfervrij worden overgenomen door Atlanta United. De 34-jarige Amerikaanse international, die bij voorkeur links voorin staat, speelde eerder voor FC Dallas, Stoke City en Orlando City. Stoke verhuurde hem kort aan Barnsley en Birmingham City.

De Boer lijkt in Atlanta binnenkort Miguel Almíron kwijt te raken aan Internazionale. Zodra die transfer is afgerond, wordt Gonzalo Martínez waarschijnlijk als vervanger binnengehaald. Martínez moet ongeveer twintig miljoen euro kosten. De 25-jarige nummer 10 won onlangs de Copa Libertadores met River Plate.

Frank de Boer ondertekende een week geleden een meerjarig contract bij Atlanta United, als opvolger van Gerardo Martino. De oud-international werd met Ajax vier keer op rij kampioen, maar daarna had hij bij Internazionale en Crystal Palace geen succes. Bij beide clubs stond De Boer snel weer op straat.

Manchester City herstelt zich in aanloop naar kraker tegen Liverpool

Manchester City heeft na twee nederlagen weer een overwinning geboekt in de Premier League. De ploeg van Pep Guardiola was te sterk voor Southampton. Door de overwinning staan The Citizens weer op de tweede plek in de Premier League ten koste van Tottenham Hotspur, met zeven punten achterstand op koploper Liverpool. Komende donderdag nemen de twee Engelse topclubs het tegen elkaar op.

Southampton - Manchester City 1-3
Met een gemiddelde leeftijd van 24 jaar en 274 dagen stelde Southampton het jongste Premier League-elftal in vijf seizoenen op. Bij Manchester City maakte David Silva zijn rentree in de basis na enkele weken van blessureleed, terwijl Kevin De Bruyne nog niet fit genoeg was om deel uit te maken van de wedstrijdselectie. Silva was in de eerste tien minuten ook de meest gevaarlijke man: hij dwong doelman Alex McCarthy al vroeg tot een redding na voorbereidend werk van Raheem Sterling, alvorens de 0-1 op het scorebord te zetten met een gecontroleerd schot op aangeven van Bernardo Silva vanaf de rechterflank.

Het was voor David Silva zijn negende doelpunt van het seizoen. Na de treffer bleven the Citizens druk zetten. Er kwamen kansen voor Riyad Mahrez en Sergio Agüero, al moest doelman Ederson aan de overzijde ook redding brengen op een kopbal van Charlie Austin. Acht minuten voor rust had de Braziliaan geen antwoord op een vlammend schot van Pierre-Emile Höjbjerg, die de treuzelende Oleksandr Zinchenko van de bal zette en vervolgens snel voor de 1-1 zorgde. Een eigen doelpunt van James Ward-Prowse, die kort daarvoor tevergeefs een penalty claimde na contact met Zinchenko, betekende echter dat Manchester City toch met een voorsprong de rust in ging.

Diep in de blessuretijd van de eerste helft werd het zelfs nog 1-3. Een afgemeten voorzet van Zinchenko bereikte Agüero, die raak kopte. Na rust opereerde Southampton slordig en kreeg Manchester City meer controle over de wedstrijd, zonder zelf indrukwekkend te spelen. Na een vrije trap van Mahrez knalde Agüero de bal tegen de lat. Omdat ook een penaltyclaim van Sterling na contact met Yan Valery niets opleverde, bleef het bij een marge van twee doelpunten. Höjbjerg moest vlak voor tijd nog inrukken met een rode kaart na een harde tackle op Fernandinho.

Burnley – West Ham United 2-0
De ploeg van Sean Dyche heeft zondagmiddag drie broodnodige punten gepakt in de strijd tegen degradatie. Burnley kwam na een kwartier spelen op voorsprong via Chris Wood, die een prachtige aanval knap afmaakte: 1-0. Na ruim een halfuur spelen verdubbelde Dwight McNeill de voorsprong door een scherpe voorzet van Ashley Westwood binnen te werken. De poging van de Engelsman bleek te lastig voor doelman Lukasz Fabianski: 2-0. Na de rust kwamen beide ploegen niet meer tot scoren, waardoor het thuispubliek na het laatste fluitsignaal mocht juichen.

Havenga gekozen tot beste waterpolocoach van de wereld

Bondscoach Arno Havenga van de Nederlandse waterpolosters is door zijn collega's gekozen tot beste coach van een vrouwenploeg. Onder leiding van Havenga werd Oranje dit jaar Europees kampioen.

Tijdens de verkiezing die werd georganiseerd door de Worlds Water Polo Coaches Association (WWPCA) kreeg de 44-jarige Rotterdammer de meeste stemmen. Na twee verloren EK-finales wist Nederland eindelijk de titel te pakken.

Bij de mannen werd Zsolt Varga tot beste coach gekozen. De Hongaar is in eigen land coach van topclub Ferencváros.

Locadia spreekt dank uit: "Het is gek, nu scoor ik twee duels op rij"

Jürgen Locadia kan terugkijken op een fantastische week. De Nederlander scoorde deze week namens Brighton & Hove Albion tegen Arsenal en Everton. Locadia bezorgde Brighton woensdag met zijn eerste doelpunt van het seizoen een punt tegen Arsenal (1-1) en zaterdagmiddag was hij tegen Everton (1-0) opnieuw trefzeker. De oud-PSV'er nam na een uur voetballen het enige doelpunt van de wedstrijd voor zijn rekening en groeide zo uit tot matchwinner.

Hij lijkt het vertrouwen van manager Chris Hughton zo langzaam maar zeker voor zich te winnen. "Het is gek, eerst speelde ik lang niet iedere wedstrijd en nu scoor ik opeens twee wedstrijden op rij. Ik ben erg blij en trots en ik wil iedereen bedanken voor dit moment", vertelt hij na het duel met Everton op de clubsite van Brighton. Locadia maakte in januari van dit jaar de overstap van PSV naar Brighton en maakte op 24 februari zijn eerste competitiedoelpunt voor the Seagulls. Daarna stond hij ruim tien maanden droog, tot de wedstrijd van afgelopen woensdag tegen Arsenal.

Locadia maakte tegen the Gunners deel uit van een vijfmansmiddenveld en kreeg tegen Everton in diezelfde rol opnieuw het vertrouwen van Hughton. Hij nam in de tweede helft het enige doelpunt van de middag voor zijn rekening, door na een hoekschop van dichtbij raak te schieten. "We begonnen goed aan de eerste helft en begonnen ook sterk aan de tweede helft. Everton heeft veel kansen gecreëerd en scoorde bijna, maar naar mijn idee hebben we verdiend gewonnen", analyseert de voormalig jeugdinternational, die nog niet debuteerde voor het grote Oranje.

Locadia kon na afloop ook rekenen op complimenten van zijn coach. "Hij weet hoe het is om te scoren, maar heeft er wel even op moeten wachten. Ik ben blij voor hem, hij heeft hier hard voor gewerkt", zo vertelde Hughton aan de BBC. Brighton is door de overwinning op Everton opgeklommen naar een dertiende plaats in de Premier League; de voorsprong op nummer achttien Fulham bedraagt na twintig speelrondes elf punten.

87-jarige vrouw overleden na frontale botsing

Op zondag 30 december vond er een frontale aanrijding plaats op de Ordelseweg in Zwolle. Hierbij kwam een 87-jarige vrouw uit Zwolle om het leven. Een 87-jarige man uit Zwolle reed over de Ordelseweg in de richting van Hasselt. Bij hem in de auto zat de 87-jarige vrouw uit Zwolle.

Uit de tegenovergestelde richting kwam een auto, bestuurd door een 53-jarige man uit Zuid-Afrika. Bij hem in de auto zaten twee vrouwen. Door nog onbekende oorzaak raakte de auto van de man uit Zuid-Afrika op de weghelft van het tegemoetkomende verkeer en kwam hierdoor frontaal in botsing met de auto van de Zwollenaar.

De 87-jarige man uit Zwolle en een van de vrouwen uit de andere auto, een 50-jarige vrouw uit Zuid Afrika raakten gewond bij het ongeval. De 50-jarige vrouw werd door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie hield de 53-jarige man uit Zuid-Afrika aan en de afdeling verkeersongevallenanalyse van de politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Globetrotter Hooiveld hangt schoenen aan de wilgen

Jos Hooiveld hangt zijn voetbalschoenen aan de wilgen. De 35-jarige verdediger is sinds 1 december clubloos, nadat zijn contract bij het Amerikaanse Orange County afliep, en heeft besloten om er geen avontuur meer aan vast te plakken. Via Instagram maakt Hooiveld zondagmiddag zijn besluit kenbaar om te stoppen als voetballer.

Hooiveld begon zijn profcarrière in 2003 bij sc Heerenveen, waarvoor hij veertien competitieduels speelde. De Friezen verhuurden hem tussen 2004 en 2006 aan het toenmalige FC Zwolle, waarvoor hij 45 keer in actie kwam. In januari 2017 keerde hij in dienst van FC Twente terug in de Eredivisie, waarvoor hij in anderhalf jaar tot 21 competitieduels in het eerste elftal kwam. In de daartussen liggende jaren speelde hij onder meer in de Schotse en Engelse Premier League, voor respectievelijk Celtic en voor Southampton. Voor Oranje Onder-19 kwam hij viermaal in actie.

Landstitels won Hooiveld in Finland (in 2008 met Inter Turku), Zweden (2009, AIK) en Denemarken (2011, FC Kopenhagen). Afgelopen zomer tekende hij bij Orange County in Californië, dat uitkomt op het tweede niveau. "Nu 2019 eraan komt, is het een goed moment om een nieuwe weg in te slaan", schrijft Hooiveld. "Ik wil uit mijn comfortzone stappen en iets nieuws proberen. Professioneel voetbal is sinds mijn achttiende al deel van mijn leven. Nu, achttien jaar later, doet het pijn om er afscheid van te nemen. Maar aan alle goede dingen komt een einde."

"Voetbal heeft me alles gegeven wat ik kon wensen, maar ik heb er ook veel door moeten missen. Ik heb bijna twaalf jaar in het buitenland gezeten, ver weg van mijn moeder, vader en broer. Ik wil hen het meest bedanken, samen met mijn meisje en de moeder van mijn twee kinderen, die me in het laatste deel van mijn avontuur overal achterna is gereisd", vervolgt de man die in Nederland bekendstaat als cultheld. "Mijn leven is verrijkt door het voetbal. Ik heb zoveel gezien en zoveel mensen ontmoet die ik voor eeuwig dankbaar ben. Elke minuut die ik op het veld stond, in het shirt van wat mijn favoriete clubs zijn geworden, was een eer. Ik zal ze voor altijd koesteren."

Nuis pakt ook nationale titel op 1000 meter

Kjeld Nuis heeft na de 1500 meter ook de 1000 meter gewonnen bij de NK afstanden. De olympisch kampioen op deze afstand won in een tijd van 1.18,16.

Nuis was op de 1000 meter één tiende sneller dan zijn ploeggenoot Thomas Krol. Kai Verbij, die de laatste twee jaar Nederlands kampioen werd, moest ditmaal genoegen nemen met een derde plaats in een tijd van 1.08,54.

Nuis, Krol en Verbij kwalificeerde zich hier mee voor de WK afstanden in Inzell. Het trio plaatsen zich ook voor het EK sprint, over twee weken in Collalbo.

WŁst voor het eerst sinds twaalf jaar Nederlands kampioen op 1000 meter

Ireen Wüst is Nederlands kampioen geworden op de 1000 meter. De 32-jarige Wüst pakte voor het eerst sinds twaalf jaar weer de nationale titel op de 1000 meter.

Het zilver was er voor Antoinette de Jong. De allroundster werd tweede in een tijd van 1.15,27. Jutta Leerdam moest genoegen nemen met het brons in een tijd van 1.15,30. Wüst, De Jong en Leerdam plaatsten zich daarmee automatisch op deze afstand voor de WK afstanden.

Jutta Leerdam, Sanneke de Neeling (vierde) en Letitia de Jong (vijfde) hebben zich gekwalificeerd voor de EK sprint, over twee weken in Collalbo.

Politie: 'Wie heeft beelden van steekpartij Club Vibes?'

Een van de mannen die zaterdagochtend vroeg bij Club Vibes aan de Westersingel in Rotterdam werd neergestoken ligt nog altijd in kritieke toestand in het ziekenhuis. Dat meldt de politie. Bij de steekpartij raakte één persoon dusdanig zwaargewond dat een Mobiel Medisch Team op straat een spoedoperatie moest uitvoeren. 

Lees ook: Slachtoffer op straat geopereerd na steekpartij

Kort na de steekpartij werden er in Ridderkerk drie verdachten aangehouden, twee mannen en een vrouw. Ook in de buurt van de steekpartij werd er, op aanwijingen van getuigen, een man opgepakt. Deze is inmiddels weer op vrije voeten gesteld door de politie, en geen verdachte meer in de zaak. 

Een woordvoerder van de politie: "Uit onderzoek van de politie, onder leiding van het Openbaar Ministerie, is het navolgende duidelijk geworden: Een vriendengroep verliet zaterdagochtend rond 05.00 uur de discotheek toen een aantal voor de discotheek staande personen ruzie met hen zocht om vrijwel direct daarna grof geweld toe te passen."

De woordvoerder vervolgt: "Het onderzoeksteam heeft al beelden, maar wil nog beter in kaart brengen wat zich in en rond de Club Vibes afspeelde die zaterdagochtend. Het kan ook zomaar zijn dat er daardoor nieuwe en betere beelden van de verdachten boven water komen. Stuur met mobieltjes gemaakte foto’s en filmpjes (binnen en buiten Club Vibes gemaakt vanaf 04:00 uur tot ruim na de geweldsuitbarsting) alstublieft door via het meldformulier op de website."

Politie: 'Wie heeft beelden van steekpartij Club Vibes?' (Foto Politie.nl)
Politie: 'Wie heeft beelden van steekpartij Club Vibes?' (Foto Politie.nl)

Russen grijpen de macht in Tour de Ski

In de Tour de Ski heeft langlaufster Natalia Nepryaeva een fraaie slag geslagen in de tweede etappe. De 23-jarige Russische pakte de winst en nam ook gelijk de leiding in het klassement over van Stina Nilsson, de Zweedse winnares van etappe één.

In het Italiaanse Toblach bestond de tweede etappe uit tien kilometer vrije stijl met individuele start, vergelijkbaar met een tijdrit in het wielrennen dus. Ingvild Flugstad Østberg leek de winst te pakken, maar Nepryaeva zat kilometer na kilometer nét onder de tijd van de Noorse. Dat was aan de finish ook zo, maar veel scheelde het niet: 0,3 seconden.

Nepryaeva's leeftijds- en landsgenote Anastasia Sedova werd op 10,9 seconden verrassend derde, voor de Finse Krista Pärmäkoski (+17,4) en de Noorse titelverdedigster Heidi Weng (+21,2), die eindelijk weer wat goede vorm liet zien. In het klassement gaat Nepryaeva dankzij haar winst en haar bonificatieseconden aan de leiding, met 23,6 seconden voorsprong op Jessica Diggins en 28,3 seconden op Østberg.

Bij de mannen, die vijftien kilometer voor de kiezen kregen, ging de winst overtuigend naar de Rus Sergey Ustiugov. De Tour de Ski-winnaar van twee jaar geleden, die destijds bijna alle etappes won, was aan de finish 12,2 seconden sneller dan de Noor Simen Hegstad Krüger, terwijl Alexander Bolshunov uit Rusland op 21,9 seconden de derde plek pakte, voor landgenoot Andrey Melnichenko en de Noor Didrik Tønseth.

Johannes Høsflot Klæbo, de winnaar van etappe één, eindigde op 48,6 seconden als twaalfde en zakte daarmee naar plek drie in het klassement. Zijn generatiegenoot Bolshunov heeft de leiding overgenomen en staat 6,0 seconden voor op Ustiugov, terwijl Klæbo nu op 10,3 seconden volgt, met Krüger op de vierde plek op 30,5 tellen.

61-jarige messentrekker: 'Ik snij je strot door'

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 61-jarige man aangehouden op de Reigerstraat in Breda omdat hij een medewerker van een café op straat met een mes bedreigd zou hebben. Bij deze bedreiging, die deels door een beveiligingscamera is vastgelegd, riep hij ook naar de medewerker dat hij hem de strot zou doorsnijden. 

Naast de veiliggestelde camerabeelden zijn er twee getuigen van het incident gehoord. Behalve deze arrestatie werden er nog arrestaties verricht voor belediging en het vernielen van een ruit. Ook schreven ze nog 52 verkeersboetes uit, waarvan er maar liefst 25 voor het fietsen zonder werkende verlichting. 

Twee agenten gewond nadat dienstvoertuig uit de bocht vliegt

Bij een eenzijdige aanrijding op de Sint Anthonisweg in Rijkevoort zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee agenten lichtgewond geraakt. De heren waren onderweg vanaf het bureau in Cuijk naar een spoedmelding in Boxmeer. 

Om 00:15 raakte hun voertuig door onbekende oorzaak in een flauwe bocht van de weg, waarna ze tegen een boom tot stilstand kwamen, na eerst nog een andere boom geschampt te hebben. Hoewel de auto total loss was, wisten de heren op eigen kracht uit het wrak te komen.

De agenten werden door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor controle. Hierna werden ze door collega's thuis gebracht, om bij te komen van het ongeluk. 

Man gegijzeld in Hengelo

Op zaterdagavond om circa 18.40 uur vond er een gijzeling/beroving plaats aan de Willem de Mérodestraat in Hengelo.

Een man had bij de supermarkt aan de Mérodestraat boodschappen gedaan. Terwijl hij in zijn rode Mazda CX-3 stapte, stapte er aan de passagierszijde een man in die hij niet kende. De man bedreigde de bestuurder met een vuurwapen en dwong de bestuurder weg te rijden in de richting van de P.C. Hooftlaan. Er werd vervolgens rond gereden in de wijk Groot-Driene, in elk geval omgeving P.C. Hooftlaan / Brederostraat / Reviusstraat, maar wellicht ook op andere wegen. Tijdens de rit zijn er meerdere stops geweest. Bij één stop is een worsteling ontstaan tussen het slachtoffer en de verdachte. Vervolgens is weer verder gereden. Vermoedelijk is de verdachte op de Reviusstraat, vlak voor de kruising met de Laan van Driene, uitgestapt en gevlucht.  

De dader was een man, mogelijk van Antilliaanse afkomst. Hij was tussen de 20 en 30 jaar oud en tussen de 1.70 en 1.80 meter lang. Hij was gekleed in een donkere broek en droeg een zwarte capuchon met daaronder mogelijk een pet. De man sprak keurig Nederlands met vermoedelijk een Antiliaans accent. 

De politie zoekt getuigen van deze gijzeling/beroving. Heeft u rondom 18.40 iets bijzonders gezien in de wijk Groot-Driene, aan de Willem Mérodestraat, P.C. Hooftlaan, Brederostraat, Reviusstraat en omgeving of heeft u de beschreven man daar zien lopen? Of heeft u de betreffende auto zien rijden met twee personen er in en heeft u daar beelden van? Neemt u dan contact op met de politie via het tipformulier of op telefoonnummer 0900-8844. U kunt ook anoniem een melding doorgeven via Bel M, telefoonnummer 0800-7000.

 

Bergsma in baanrecord naar Nederlandse titel op tien kilometer

Jorrit Bergsma is voor de derde keer op rij Nederlands kampioen geworden op de 10.000 meter geworden. De 32-jarige Fries deed dat in een baanrecord, waardoor Sven Kramer op dit moment geen baanrecord meer heeft in Thialf.

Bergsma kwam tot een tijd van 12.43,70 en was daarmee ruim één seconde sneller dan het oude baanrecord van Kramer (12.45,09). Kramer kwam zelf niet in actie op de tien kilometer.

Het zilver was voor Patrick Roest, die in een rechtstreeks duel zijn meerdere moest erkennen in Bergsma. Roest, de Nederlandse titel pakte op de vijf kilometer, noteerde een tijd van 12.50,98 en plaatste zich samen met Bergsma voor de 10.000 meter op de WK afstanden, in februari in Inzell.

Het brons was voor Douwe de Vries in een tijd van 13.06,21.

Jorrit Bergsma de beste op de 10k. (PRO SHOTS/Erik Pasman)
Jorrit Bergsma de beste op de 10k. (PRO SHOTS/Erik Pasman)

Chelsea na rust nipt langs Crystal Palace

Chelsea heeft zondagmiddag geen fout gemaakt op bezoek bij Crystal Palace. De ploeg van Mauricio Sarri zegevierde met minimale cijfers.

Bij de thuisploeg was er een basisplaats voor Patrick van Aanholt, die de gehele wedstrijd speelde. Hij zag Chelsea een eerste kansje krijgen via Antonio Rüdiger, die geheel vrijstaand een vrije trap achterwaarts in de handen van doelman Vicente Guaita kopte. Via Olivier Giroud dacht de nummer vier van de Premier League vervolgens wél op voorsprong te komen, maar in aanloop naar de treffer stond de spits buitenspel.

Het houtwerk voorkwam vervolgens twee keer dat Crystal Palace met een achterstand de kleedkamer opzocht. Een heerlijke vrije trap van Willian belandde via Guiata op de paal. Ross Barkley trof ook de paal met een soort omhaal en daardoor was het halverwege nog 0-0 op Selhurst Park.

Zes minuten na rust namen the Blues alsnog de voorsprong. Een lange pass van David Luiz werd gecontroleerd door N'Golo Kanté, die weg kom lopen bij Van Aanholt, en via de vingertoppen van Guaita schoot de middenvelder raak: 0-1.

Chelsea bleef na de openingstreffer de dominante ploeg en ging op jacht naar de tweede treffer en kreeg mogelijkheden. Willian had geen succes op een schot en zag Guaita redding brengen en een schot van Barkley ging via een verdediger naast. Een doelpunt van Giroud werd vervolgens wederom afgekeurd vanwege buitenspel.

Doordat een tweede treffer uitbleef mocht Crystal Palace, dat vorige week met 2-3 te sterk was voor Manchester City, blijven hopen op een resultaat. De ingevallen Connor Wickham kreeg een kans, maar schoot over en daardoor bleef de gelijkmaker uit.

NHL: Vierde goal Sprong niet genoeg voor Ducks tegen Coyotes

De ijshockeyers van de Anaheim Ducks hebben zaterdagavond thuis verloren van de Arizona Coyotes. Het duurde wel even voor het duel beslist was: de Coyotes wonnen in overtime.

Ondrej Kase opende de score voor de thuisploeg al na 46 seconden, waarna Daniël Sprong in de powerplay voor 2-0 tekende. Oliver Ekman-Larsson was kort voor het einde van de eerste periode namens de Coyotes trefzeker, maar Adam Henrique zorgde twaalf seconden na het begin van periode twee voor 3-1.

Christian Fischer scoorde voor Arizona, Kase voegde de 4-2 er nog aan toe, maar in de laatste ruim zes minuten van de tweede periode scoorden Nick Cousins en Jakob Chychrun voor de Coyotes: 4-4. Daar bleef het bij, tot Nick Schmaltz na 33 seconden overtime de winnende 4-5 scoorde.

Uitslagen NHL zaterdag
New Jersey Devils - Carolina Hurricanes 2-0
Edmonton Oilers - San Jose Sharks 4-7
Los Angeles Kings - Vegas Golden Knights 1-4
Winnipeg Jets - Minnesota Wild 1-3
Buffalo Sabres - Boston Bruins 2-3 OT
Florida Panthers - Philadelphia Flyers 2-1
Ottawa Senators - Washington Capitals 2-3
Tampa Bay Lightning - Montreal Canadiens 6-5
Toronto Maple Leafs - New York Islanders 0-4
Dallas Stars - Detroit Red Wings 5-1
Nashville Predators - New York Rangers 3-4
St. Louis Blues - Pittsburgh Penguins 1-6
Colorado Avalanche - Chicago Blackhawks 2-3 OT
Anaheim Ducks - Arizona Coyotes 4-5 OT
Calgary Flames - Vancouver Canucks 2-3 OT

Ducks - Coyotes (Bron: YouTube)

Vlucht voor de politie eindigt op intensive care

De bestuurder van een snorscooter is in de nacht van zaterdag op zondag gewond geraakt door een aanrijding na een achtervolging van de politie in Amsterdam-Zuid. De man ging er vandoor nadat hij een stopteken van de politie negeerde.

Tijdens de achtervolging sloeg de scooterrijder in de Cornelis van den Lindenstraat plotseling linksaf, waardoor een politieauto de bestuurder niet meer kon ontwijken en er een aanrijding ontstond.

Het slachtoffer raakte gewond en moest door hulpdiensten worden gereanimeerd. Vervolgens is hij met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De man ligt op de intensive care en is buiten bewustzijn. De snorscooter is in beslag genomen voor verder onderzoek.

NBA: Vier man halen 40-puntengrens

In de NBA hebben vier spelers zaterdagavond de grens van 40 punten gehaald. Dat leverde niet altijd winst op: twee van de vier zagen hun ploeg alsnog verliezen.

De Washington Wizards hadden het thuis erg lastig met de Charlotte Hornets, maar ze wisten de winst er in de slotfase alsnog uit te slepen door net stand te houden na een slotoffensief van de Hornets. Kemba Walker scoorde 47 punten, maar dat was niet genoeg voor Charlotte.

Damian Lillard was namens de Portland Trail Blazers goed voor 40 punten, maar ook dat was niet voldoende. De Golden State Warriors pakten in Portland al vroeg een voorsprong en die hielden ze tot en met het einde vast: 105-115, met 32 punten van Klay Thompson en 25 van zowel Stephen Curry and Kevin Durant.

De Houston Rockets gingen op bezoek bij de New Orleans Pelicans en vooral dankzij James Harden werd de winst gepakt: 104-108. Harden was goed voor 41 punten en werd de eerste speler sinds Oscar Robertson - die tot 1974 speelde - die in zeven opeenvolgende wedstrijden minstens 35 punten en 5 assists liet noteren.

De Phoenix Suns verloren weer eens, dit keer waren de bezoekende Denver Nuggets te sterk. Jamal Murray droeg met 46 punten, waaronder negen driepunters, flink zijn steentje bij aan de zege, die ondanks het feit dat de Nuggets vanaf het begin een voorsprong hadden nog vrij klein was: 118-122.

Uitslagen NBA zaterdag
Milwaukee Bucks - Brooklyn Nets 129-115
New Orleans Pelicans - Houston Rockets 104-108
Washington Wizards - Charlotte Hornets 130-126
Atlanta Hawks - Cleveland Cavaliers 111-108
Memphis Grizzlies - Boston Celtics 103-112
Utah Jazz - New York Knicks 129-97
Phoenix Suns - Denver Nuggets 118-122
Portland Trail Blazers - Golden State Warriors 105-115
Los Angeles Clippers - San Antonio Spurs 111-122

De beste plays van de avond (Bron: YouTube)

Heterdaadjes bij autobranden Utrecht, vier verdachten gepakt

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de Utrechtse politie een aantal verdachten opgepakt in verband met de recente serie autobranden die de stad teistert. Zaterdagnacht gingen drie auto's in vlammen op en in alle gevallen wisten getuigen de daders in actie te zien.

Alle drie de auto's in de Utrechtse wijk Kanaleneiland konden als verloren worden beschouwd, maar dankzij getuigen die de politie belden konden de daders toch worden aangehouden. Bij één van de verdachten vond de politie ook nog een aantal vuurwerkbommen in de auto.

Bij een andere brand hield de politie twee verdachten in de gaten die aan het kijken waren hoe de brandweer de auto's aan het blussen was. Getuigen herkenden de mannen die na het aansteken van de brand op een scooter vluchtten. De politie hield de verdachten toen aan.

Later in de nacht werd een 17-jarige jongen in dezelfde buurt aangehouden nadat twee branden peperdure auto's vernietigden. Een 150.000 euro kostende Audi A8 ging hierbij onder andere in vlammen op.

Sinds november 2018 zijn in Utrecht al dertig auto's in vlammen opgegaan, waarvan alleen al zes dit weekend. De Utrechtse politie is dan ook enorm actief in het opsporen van de daders, tot aan het gebruik van drones aan toe. Dit lijkt, in combinatie met hulp van het publiek, zijn vruchten af te werpen.

Visser wint met scherpe tijd 5000 meter bij NK afstanden

Bij de NK afstanden heeft Esmee Visser de nationale titel veroverd op de 5.000 meter. De olympisch kampioene op deze afstand reed een tijd van 6.49,49, de tweede tijd ooit in Heerenveen. Voor Visser wat dat wel een persoonlijk record.

Visser reed in de voorlaatste rit tegen de achttien jaar oudere Carien Kleibeuker en ook Kleibeuker klokte een sterke tijd. De 40-jarige schaatsster reed een tijd van 6.53,97 en dat bleek voldoende voor de tweede plaats.

Het brons ging naar Carlijn Achtereekte in tijd van 6.56,06. Aangezien alleen de beste twee zich voor de WK afstanden plaatsten, ontbreekt Achtereekte op dit toernooi, net als nummer vier Antoinette de Jong.

UFC 232: 'dikke middelvinger naar iedereen'

Jon Jones is terug. In een volgepakt The Forum liet Jones zien dat hij nog altijd de beste in zijn gewichtsklasse is. Tegenstander Alexander Gustafsson werd in twee ronden bijna volledig onschadelijk gemaakt, waarna in de derde ronde korte metten met de Zweed werd gemaakt.

Daarmee eindigde een rumoerig weekje voor Jones, die weer eens werd beschuldigd van dopinggebruik. De UFC stond aan zijn zijde, maar dat weerhield Jones er niet van om toch zijn gram te willen halen. Met een perfecte strategie ging hij de strijd met Gustafsson aan om de kampioensgordel in het lichtzwaargewicht. Een titel die een dag eerder werd vrijgegeven door kampioen Daniel Cormier.

Lees ook: De UFC buigt niet voor 'positieve' dopingcontrole

In zijn eerste gevecht, in 2013, wist Gustafsson met zijn lange armen Jones keihard te raken. Deze keer ging dat iets anders. De sterk boksende Gustafsson had het moeilijk met het afstandsspel van Jones. Een bijna onherkenbare Jones ging in de achteruit, maar verloor Gustafsson geen moment uit het oog. Harde trappen en af en toe een rake klap gaven Jones al snel de voorsprong in punten. Gustafsson kon weinig terugdoen, dankzij de beweeglijkheid van Jones.

Met twee gewonnen ronden ging Jones getergd de derde ronde in. Zijn eerste succesvolle take-down luidde direct de neergang van Gustafsson in. Een ijzersterke Jones wist zich bovenop de Zweed te worstelen, die liggend op zijn buik, weinig anders kon doen dan zich beschermen tegen de harde ground-and-pound van Jones. De scheids kon niets anders doen dan Jones te laten zegevieren.

Tijdens het octagoninterview wist Jones het publiek weer gek te krijgen met een oproep aan zijn rivaal Daniel Cormier, wiens kampioensgordel hij met deze overwinning overneemt. "Ik weet dat er een gozer is die zich champ-champ blijft noemen. Je weet wel, iemand die zomaar zijn kampioensgordel teruggeeft aan de man die weer thuis komt. Pappa is thuis, DC. Bewijs aan jouw fans dat jij de echte champ-champ bent. Kom maar. Ik blijf hier op je wachten." En zo steekt Jones een dikke middelvinger op naar iedereen, het spelletje begint weer van voren af aan.

Cris 'Cyborg' Justino vs Amanda Nunes
Champ vs Champ. Cyborg, kampioen in het vedergewicht, tegen Nunes, de kampioene in de bantamgewichtsklasse. Cyborg, in MMA nog ongeslagen in een mooie 13-jarige carrière. Nunes, zeven gevechten ongeslagen, maar heeft de groten in de UFC al overtuigend verslagen.

Cyborg was de grote favoriet. Haar enorme kracht en agressie maken dat zij echt een buitencategorie vechter is, maar Nunes was niet bang. De bel voor de eerste ronde klonk nog in ieders oren en de dames waren al flink klappen aan het uitdelen. De agressieve Cyborg begon haar favoriet sloopspelletje met haar harde klappen, maar Nunes bleef overeind. Sterker nog, haar vuisten kwamen harder aan dan die van Cyborg.

Cyborg wankelde een aantal keer en haar verdediging leek nergens op. Bijna elke klap van Nunes was hard. En raak. Cyborg verzwakte, keek wazig uit de ogen en de laatste harde rake klap van Nunes deed de onverslaanbaar geachte Cyborg knock-out gaan. Het publiek ging uit hun dak. Dit was in dertien jaar nog nooit in een MMA-kooi gebeurd en velen hadden verwacht dat Cyborg ongeslagen met pensioen zou gaan.

"Toen ik het contract tekende, zei ik dat dit zou gaan gebeuren", aldus een hevig geëmotioneerde Nunes. "Ik zou de eerste kampioene in twee UFC-gewichtsklassen worden. Ik ben de beste ooit. En nu, Dana, behoor ik in de UFC Hall of Fame."

Resultaten UFC 232 en nog wat hoogtepunten
Jon Jones verslaat Alexander Gustafsson na TKO (stoten, ronde 3)
Amanda Nunes verslaat Cris Cyborg na knockout (stoten, ronde 1) 
Michael Chiesa verslaat Carlos Condit na opgave (kimura, ronde 3) 
Corey Anderson verslaat Ilir Latifi na jurybesluit (29-28 x3) 
Alex Volkanovski verslaat Chad Mendes na TKO (stoten, ronde 2)
Walt Harris verslaat Andrei Arlovski na jurybesluit (27-30, 29-28 x2) 
Megan Anderson verslaat Cat Zingano na TKO (oogblessure, ronde 1)
Petr Yan verslaat Douglas Silva de Andrade na TKO (corner stoppage, ronde 2)
Ryan Hall verslaat B.J. Penn na opgave (heel hook, ronde 1)
Nathaniel Wood verslaat Andre Ewell na opgave (rear-naked choke, ronde 3)
Uriah Hall verslaat Bevon Lewis na knockout (stoten, ronde 3)
Curtis Millender verslaat Siyar Bahadurzada na jurybesluit (29-28 x2, 30-27) 
Montel Jackson verslaat Brian Kelleher na opgave (D’Arce choke, ronde 1)

Teen-KO van Megan Anderson:

Michael Chiesa met een prachtige kimura (armklem):

Petr Yan zijn tegenstander houdt er na twee ronden mee op:

Ryan Hall zijn prachtige heel-hook!

Montel Jackson en een prima d'arce choke

Jammer Siyar

Alexander Volkanovski zet Chad Mendes op zijn plek

Fun met Funda #132: Je eigen mancave

Wie wil dat niet, een eigen mancave. Met allerlei stoere dingen erin. In Roden verkoopt iemand zijn mancave, met nog een huis eraan gebouwd ook. Voor het huis mag je op Funda kijken, maar er staan mooie dingen her en der. De vraagprijs? 1.285.000 euro! Zonder inventaris.

Fun met Funda #132: Je eigen mancave
Fun met Funda #132: Je eigen mancave

Fun met Funda #132: Je eigen mancave
Fun met Funda #132: Je eigen mancave

Fun met Funda #132: Je eigen mancave
Fun met Funda #132: Je eigen mancave

Fun met Funda #132: Je eigen mancave
Fun met Funda #132: Je eigen mancave

Fun met Funda #132: Je eigen mancave
Fun met Funda #132: Je eigen mancave

Fun met Funda #132: Je eigen mancave
Fun met Funda #132: Je eigen mancave

Fun met Funda #132: Je eigen mancave
Fun met Funda #132: Je eigen mancave

Fun met Funda #132: Je eigen mancave
Fun met Funda #132: Je eigen mancave

Fun met Funda #132: Je eigen mancave
Fun met Funda #132: Je eigen mancave

Fun met Funda #132: Je eigen mancave
Fun met Funda #132: Je eigen mancave

Fun met Funda #132: Je eigen mancave
Fun met Funda #132: Je eigen mancave

Fun met Funda #132: Je eigen mancave
Fun met Funda #132: Je eigen mancave

Fun met Funda #132: Je eigen mancave
Fun met Funda #132: Je eigen mancave

Keizer mag weer juichen bij Sporting; Dost hervat scoringsdrift

Sporting Clube de Portugal heeft zich goed hersteld van de eerste nederlaag onder het bewind van Marcel Keizer. De ploeg won van CD Feirense.

Sporting verloor maandag met 1-0 van Vitória Guimarães in de Liga NOS, maar zaterdag werd in de Taça da Liga wel gewonnen. Dankzij die zege eindigt Sporting bovenaan in de groepsfase en gaat het door naar de halve finale. Bas Dost scoorde uit een penalty.

In de Taça da Liga maakten de topclubs hun opwachting in de derde ronde, die bestaat uit een groepsfase. Sporting had de eerste wedstrijd in september met 3-1 gewonnen van Marítimo, maar verloor in oktober met 1-2 van Estoril en was dus nog niet zeker van overwintering. Alleen de groepswinnaar bekert door en Feirense had zes punten en een beter doelsaldo. Dankzij de 1-4 zege werd dat verschil meer dan goedgemaakt; Estoril won tegelijkertijd van Marítimo, maar heeft ook een minder doelsaldo dan Sporting en is dus uitgeschakeld.

In de vijfde minuut zette Raphinha de bezoekers op voorsprong met een geplaatst schot; halverwege de eerste helft maakte Bruno Fernandes er 0-2 van met een knappe lob over keeper Bruno. Tiago Silva bracht Feirense terug in de wedstrijd uit een strafschop, maar ook Sporting mocht in de tweede helft aanleggen vanaf elf meter. Dost werd neergelegd in het strafschopgebied en schoot de penalty zelf beheerst binnen. Hij heeft nu dertien keer gescoord in zijn laatste negen duels; in die reeks bleef hij alleen tegen Vitória Guimarães droog staan.

Een eigen doelpunt van Luís Machado betekende de 1-4; in de slotfase kreeg Silva van Feirense nog zijn tweede gele kaart. Sporting, vorig seizoen de winnaar van de Taça da Liga, neemt het in de halve finale op 23 januari op tegen SC Braga. De andere halve eindstrijd vindt een dag eerder plaats tussen Benfica en de winnaar van Groep C, die zondag bekend wordt. FC Porto gaat met vier punten aan kop in die groep; GD Chaves heeft er ook vier, terwijl Varzim SC drie punten heeft.

Politie zoekt eigenaar gedumpte hanen

In de nacht van 26 op 27 december zijn 4 hanen gedumpt op de Westzanerdijk in Zaandam. De dierenpolitie onderzoekt wie deze hanen daar gedumpt heeft. De hanen zijn meer dan vermoedelijk over een hek heen gegooid; de dierenpolitie is op naar de eigenaar en/of de persoon die ze over het gegooid heeft.

Wie de hanen herkent en/of weet wie de eigenaar is van deze dieren wordt verzocht contact op te nemen de politie op telefoonnummer 0900-8844, of met de dierenpolitie op 144. Ook anoniem bellen kan via 0800-7000. Ook mensen die tussen woensdagmiddag en donderdagochtend iets verdachts hebben gezien in de omgeving van de Westzanerdijk wordt verzocht om contact op te nemen.

Politie zoekt eigenaar gedumpte hanen (foto: Politie.nl)
Politie zoekt eigenaar gedumpte hanen (foto: Politie.nl)

Overmars: "Er is contact met Alderweireld en Vertonghen"

De supporters van Ajax mogen dromen van een terugkeer van Jan Vertonghen en Toby Alderweireld. Directeur spelerszaken Marc Overmars geeft zaterdag in gesprek met Ajax TV toe contact gehad te hebben met beide verdedigers van Tottenham Hotspur over een eventuele rentree in de Johan Cruijff ArenA.

Vertonghen en Alderweireld speelden beiden jarenlang voor Ajax, alvorens zij de stap naar het buitenland maakten. De 31-jarige Vertonghen verruilde de Amsterdammers in de zomer van 2012 voor een dienstverband bij de Engelse club, terwijl de 29-jarige Alderweireld via Atlético Madrid en Southampton in 2015 bij the Spurs belandde. Het duo ligt nog tot medio 2020 vast in Londen en wordt geregeld in verband gebracht met een terugkeer naar Ajax.

"Of we contact met ze hebben? Dat gebeurt zeker, ja. Maar er is nog niets toegezegd", laat Overmars dit weekeinde weten. De beleidsbepaler benadrukt dat Ajax alleen in zee zal gaan met beide Belgen als zij sportief nog wat kunnen toevoegen. "Ik lees altijd: Alderweireld wil terug, Vertonghen wil terug. Maar dan heb ik wel graag dat ze dat doen wanneer ze nog fit en hongerig naar succes zijn."

Vertonghen en Alderweireld waren beiden aanvankelijk in het bezit van aan aflopend contract bij Tottenham, maar de club besloot de opties in hun verbintenissen te lichten, waardoor zij nu tot de zomer van 2020 vastliggen in Londen. Van Alderweireld is bekend dat hij komende zomer voor een gelimiteerde transfersom van ongeveer 28 miljoen euro op te halen is.

Bejaarde vrouw slachtoffer woningoverval

In Beekbergen is zaterdagavond een 78-jarige vrouw in haar woning overvallen door twee mannen. Rond 22:00 uur belde er een man aan bij haar woning aan de Hansengraaf. Op het moment dat ze opendeed kwam er een tweede man tevoorschijn. Ze werd overmeesterd door het tweetal dat haar woning doorzocht en er vervolgens met meerdere spullen van het slachtoffer vandoor ging. 

De vrouw heeft bij bekenden van haar de politie weten te alarmeren, die direct een buurtonderzoek zijn gestart. Ook werd er een burgernetmelding verzonden: het gaat om twee mannen gekleed in donkere kleding. Een van hen droeg een zwarte hoodie met de tekst USA. 

De vrouw raakte lichtgewond bij de overval. De politie verzoekt getuigen om contact op te nemen. Dat kan via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

FOK! Wat een weer: bewolkt en motregen

Vanochtend is het op de meeste plaatsen bewolkt, mogelijk is er lokaal een beetje ruimte voor de zon. Vanmiddag wordt de bewolking van het westen uit dikker en er valt dan af en toe wat regen of motregen. De maxima liggen tussen 7°C in het zuidoosten en 10°C langs de kust. De wind is meest matig en westelijk.

In de nacht naar maandag is het bewolkt en motregent het hier en daar. Ook is er kans op mist, vooral in het zuidoosten. Het koelt nauwelijks af, de minima liggen rond 8°C. De westenwind is zwak, aan de kust matig.

Maandag overdag is het bewolkt en blijft het vrijwel overal droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 8°C landinwaarts tot ongeveer 10°C aan de kust. De westelijke wind is matig. (Bron: KNMI)

Het is frisjes op de Mullerthal trail in Luxemburg (Foto: Kroezel)
Het is frisjes op de Mullerthal trail in Luxemburg (Foto: Kroezel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Demonstratie bij circusshow Carrť

Een handjevol demonstranten protesteerde zaterdag voor theater Carré tegen het gebruik van dieren door het Kerstcircus. Ze hadden grote zwarte vlaggen en kartonnen borden bij zich.

In Carré staat sinds 20 december tot 6 januari het Kerstcircus op het programma. Het is de 34ste editie van het circus. In de show moeten naast acrobaten ook verschillende paarden en honden op commando trucjes doen. 

Dat is tegen het zere been van een aantal demonstranten. Hoewel er al een verbod is op het gebruik van wilde dieren in het circus, willen zij dat er helemaal geen dieren meer in een circusshow worden gebruikt. Via borden met de teksten als 'End the saddest show on earth' maken ze hun boodschap duidelijk aan theaterbezoekers en voorbijgangers. 


Dit mag dus niet van de activisten (Bron: YouTube)

FOK! sportfoto-onderschrift week 52

Elke week hebben we hier op FOK! een nieuwe ronde van het FOK! sportfoto-onderschrift. Bij een leuke, bijzondere of grappige foto zijn we op zoek naar een goed onderschrift. De winnaar van deze week maken we volgende week bekend.

De winnaar van vorige week is PAAC met het volgende onderschrift: "Even navigatie voor de goeie baan instellen."

De opgave van deze week:

Atlanta Hawks-guard Justin Anderson komt nogal ongelukkig terecht op Detroit Pistons-forward Blake Griffin, wat is een leuk onderschrift bij deze foto? (Pro Shots / Action Images)
Atlanta Hawks-guard Justin Anderson komt nogal ongelukkig terecht op Detroit Pistons-forward Blake Griffin, wat is een leuk onderschrift bij deze foto? (Pro Shots / Action Images)

Laatste reviews en specials
review
AO Tennis 2
review
Bad Boys For Life
review
Star Trek: Picard
special
'Bad Boys For Life is een hommage aan de jaren 90'
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
©FOK.nl e.a.