FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 26 augustus 2018

Jos B. gepakt in Spanje

De 55-jarige Jos B. die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen is zondagmiddag in Spanje aangehouden. Hij zit vast in een Spaanse politiecel en zal op termijn worden uitgeleverd aan Nederland.

De politie kwam de verdachte op het spoor na een tip van een getuige. Deze getuige gaf aan dat hij de man herkende aan de hand van de foto’s die afgelopen woensdag op de persconferentie zijn getoond en de mediaberichten van de afgelopen dagen.

Door goede en snelle samenwerking met de Spaanse politie kon de man  schoft vanmiddag worden aangehouden.

Boom blijft in Ronde van Spanje ondanks overschrijden tijdslimiet

Lars Boom mag morgen gewoon starten in de derde etappe van de Vuelta a España. De Nederlander van LottoNL-Jumbo kwam in de tweede etappe drie seconden te laat binnen, maar de wedstrijdjury heeft Boom gewoon opgenomen in de officiële uitslag van vandaag waardoor hij morgen gewoon van start kan gaan.

Boom had het moeilijk in de tweede rit van Marbella naar Caminito del Rey. Hij kwam ten val en moest onderweg ook nog stoppen voor een sanitaire stop in een camper van een van de toeschouwers. De 32-jarige wielrenner mag maandag gewoon starten in de derde etappe van de Ronde van Spanje, al is het nog maar de vraag of zijn fysieke toestand het toelaat.

Halve finales Benelux Premier League

Riot Games geeft de League of Legends-spelers uit de Benelux de kans om door te stromen naar de top met de Benelux Premier League. De eerste editie van de BPL van Gamers First zit er alweer bijna op. Gisteren was er de eerste halve finale. New Dynasty won verrassend van Sector One. Wie hun tegenstander mocht zijn, werd vanmiddag uitgevochten tussen Team Echo Zulu en NHL Unity.

Benelux Premier League
NHL Unity

Benelux Premier League
Mathia Koolhout en Koen Schobbers

Het geheel werd aan elkaar gepraat door hosts Koen Schobbers en Mathia Koolhout en de casters Tim "Toddle" de Jonge en Fedor "DeFörklift" Span. 

Benelux Premier League
Casters Tim "Toddle" de Jonge en Fedor "DeFörklift" Span

Het werd een eenzijdig verhaal helaas. NHL Unity kon niet in de wedstrijd komen en liep steeds achter de feiten aan. De jungler van Echo Zulu, Poeza, had de dag van zijn leven en sloopte eigenhandig het zelfvertrouwen van NHL.

Benelux Premier League
Team Echo Zulu

Na een achterstand van 2 – 0 was het duidelijk dat NHL iets moest veranderen. In de derde ronde kwamen ze al snel op een 7-2 achterstand, maar ze zetten deze om in een 8 – 8 score! Helaas bleef het daarbij en speelde Echo Zulu de wedstrijd strak uit.

 Benelux Premier League
NHL Unity

Volgende week is de grote finale in Esports House 010. In het verleden heeft Team Echo Zulu steeds gewonnen van New Dynasty, maar dat zegt niets. Als New Dynasty het niveau van gisteren kunnen evenaren, dan maken ze zeker kans om er met de winst vandoor te gaan.

Benelux Premier League
Team Echo Zulu

Professor vermoordt vrouw en dochter met yogabal

We durven wel te wedden dat je - behalve als je dit bericht toevallig al gelezen hebt - nog nooit hebt gehoord van een dubbele yogabalmoord. Daar komt nu verandering in en daarvoor danken we professor Khaw Kim-sun van de universiteit van Hong Kong, die tevens anesthesist is.

Een en ander speelde zich af in 2015, maar de rechtszaak is nu in volle gang en dus komen details naar buiten. Een Mini Cooper stond op een mooie dag in de buurt van een bushalte, met de ruitenwissers in volle werking, ook al regende het niet. Een passant dacht dat de vrouw en tienermeisje in de auto in slaap waren gevallen, maar die kwartier later zaten ze nog in precies dezelfde positie en dus werden de hulpdiensten gebeld.

Het was al te laat, in het ziekenhuis werden Wong Siew-fung en haar 16-jarige dochter Khaw Li-ling doodverklaard. Uit een autopsie bleek dat de twee waren overleden door een koolstofmonoxidevergiftiging, ook al zat er geen lek in de auto. Het geurloze en potentieel dodelijke gas bleek uit een yogabal in de achterbak te komen en die bleek daar neer te zijn gelegd door meneer Khaw Kim-sun, de professor en tevens man en vader van de twee slachtoffers.

Volgens aanklager Andrew Bruce pompte de 53-jarige Khaw het gas in de bal, sloot hij deze af en plaatste hij de bal in de achterbak, op dusdanige wijze dat de bal langzaam leeg zou lopen. Het plan was wel degelijk om zijn vrouw te vermoorden, maar, zo zei de aanklager, 'het laatste wat de verdachte wilde was dat zijn tienerdochter zou overlijden.' Khaw had vermoedelijk niet verwacht dat zijn dochter ook in de auto zou zitten, maar een verzachtende omstandigheid noemde de aanklager dat niet.

Ook de aanleiding tot de moord kwam tijdens de rechtszaak boven water. Meneer Khaw lag al geruime tijd een studente aan te duwen, maar zijn vrouw wilde niet scheiden. Volgens de huishoudster sliep het echtpaar al geruime tijd in aparte slaapkamers. Volgens de aanklager bedacht Khaw met hulp van de studente het plan om zijn vrouw te vermoorden, want wie niet scheiden wil, moet dood.

Khaw kocht tienduizenden dollars aan koolstofmonoxide, waarvan hij zei dat het bedoeld was voor een wetenschappelijk experiment. Zijn collega's zagen hem het gas in een paar yogaballen pompen, maar naar verluidt vertelde Khaw dat hij het 'uit wilde testen op konijnen'. Tegenover agenten vertelde de professor dan weer dat hij de giftige ballen mee naar huis nam om ratten te doden, die er volgens de eerdergenoemde huishoudster overigens helemaal niet waren.

Gedurende het onderzoek beweerde Khaw zelfs even dat zijn dochter met het gas een zelfmoordpoging gedaan zou hebben. "Een laffe leugen", zo noemde aanklager Bruce het. "Simpelweg niet waar." Wanneer Khaw zijn straf te horen krijgt is nog niet bekend.

Eerste Estse 1-2 ooit in EK Formule 3, ook Schumacher wint

Voor het eerst in de geschiedenis van het Europees Formule 3-kampioenschap heeft Estland een 1-2'tje gepakt. Op het echt gruwelijk natte circuit van Misano pakte Ralf Aron zondagavond de winst in de derde en laatste race van het weekeinde, voor landgenoot Jüri Vips.

De slotrace van het weekeinde zorgde voor flink wat chaos. De halve oceaan stortte neer op Misano en dat de heren coureurs op weg gestuurd werden leek dan ook weinig kansrijk te zijn. Dat bleek: na een paar minuten achter de safety car werd de rode vlag gezwaaid.

Na een onderbreking regende het in elk geval iets minder hard en dit keer was dat voldoende om op gang gevlagd te worden, met Marcus Armstrong op kop, voor de Esten Aron en Vips en de Chinees Zhou Guanyu, die al snel ingehaald werd door de Oostenrijker Ferdinand Habsburg.

Met een kwartiertje te gaan opende Aron de aanval op teamgenoot Armstrong, waarbij hij de Italiaanse leider verschalkte. Na een korte safety car-periode - twee auto's eindigden in het grind - verloor Armstrong nog eens twee plekken bij de herstart, want Vips en Habsburg kwamen langszij.

Al na twee bochten werd Armstrong ook nog eens rondgetikt door teamgenoot Zhou. Vips en Habsburg vochten vervolgens een schitterend duel uit om de tweede plek, waarbij ze bocht na bocht naast elkaar reden....met Vips als winnaar, inclusief een actie buitenom in de zeikende regen.

Aron werd niet meer bedreigd, Vips kon Habsburg van zich afschudden en dus werd het een 1-2'tje voor de mannen uit Estland, terwijl Habsburg kampioenschapsleider Daniel Ticktum van zich af hield en plek drie pakte.

Race drie op Misano (Bron: YouTube)

De eerste race werd zaterdag gewonnen door Mick Schumacher. De Duitser vertrok voor de tweede keer van poleposition en hield Armstrong de hele race nipt achter zich. De Rus Robert Shvartzman eindigde als derde, kampioenschapsleider Daniel Ticktum kwam als zesde over de streep.

De tweede race werd gewonnen door Vips. De Est had de poleposition en leidde van start tot finish. Alex Palou zet hem vrijwel de hele race op de hielen, maar de Spanjaard kon in de listige en vochtige omstandigheden in Misano geen echte aanval plaatsen. Schumacher profiteerde van een fout van Jehun Daruvala en veroverde de derde plek.

Na landstitel ook Super Cup voor handballers van Aalsmeer

Met een zwaar bevochten 27-26 zege op Herpertz/Bevo HC hebben de handballers van Green Park/Aalsmeer de Nederlandse Super Cup gewonnen. Erik Blaauw scoorde vier seconden voor het einde de beslissende treffer vanaf de strafworpstreep. Voor Aalsmeer was het na het eerder behaalde landskampioenschap de tweede prijs van het jaar. De winst op Bevo HC betekende tevens een revanche voor het verlies in de laatste NHV-bekerfinale tegen deze club: 28-27.

Voor Aalsmeer was het alweer de zesde Super Cup in de historie van de club. Eerder werd de prestigieuze prijs gewonnen in 1998, 2000, 2001, 2003 en 2008. In de laatste tien jaar verloor Aalsmeer echter vijf keer de seizoensopening, waarvan ook de laatste twee edities. Voor Bevo HC was het verlies van de Super Cup nieuw. De Limburgers wonnen eerder in 2004, 2007 en 2014 het treffen tussen de landskampioen en de NHV-bekerwinnaar maar verloren tot vandaag nog nooit.

Dat de Super Cup naar Aalsmeer zou gaan, zag er in de eerste twintig minuten nog niet naar uit. Bevo HC dicteerde lange tijd het wedstrijdbeeld en op de door Robin Boomhouwer gescoorde 2-1 na gingen de Limburgers steeds aan de leiding. In de beginfase zorgde vooral Dario Polman voor veel gevaar en rake schotpogingen. Daarna waren andere Limburgers gevaarlijk en werd de voorsprong met sterk spel uitgebreid naar een 7-11 voorsprong.

In de laatste tien minuten vergooide Bevo HC de zorgvuldig opgebouwde voorsprong door in deze fase niet meer te scoren. De defensie van Aalsmeer stond ijzersterk en aan de andere kant was de ploeg trefzeker. Eerst bracht Erik Blaauw vanaf de strafworpstreep het verschil terug tot drie treffers. Vervolgens zorgden Marvin van Offeren van afstand en twee keer Samir Benghanem vanaf de cirkel voor een 11-11 tussenstand.

Vooral Samir Benghanem vervulde een hoofdrol voor Aalsmeer. Hij was nauwelijks te stoppen en zorgde voor briljante acties. In de laatste minuut zorgde Marvin van Offeren ervoor dat Aalsmeer zelfs met een 12-11 voorsprong ging pauzeren. In het doel was Marco Verbeij onpasseerbaar.

Na de hervatting stond de ploeg van trainer/coach Bert Bouwer steeds aan de goede kant van de score. Bevo HC was op achtervolgen aangewezen en alleen bij 13-13 en 14-14 kwam de formatie op gelijke hoogte. Aalsmeer liep uit naar een comfortabele 23-19 voorsprong met nog zeven minuten te spelen. Bevo HC kwam in de slotfase sterk terug en na een snoeihard schot van Dario Polman een minuut voor tijd weer naast de Noord-Hollanders: 26-26. Aalsmeer speelde de wedstrijd geroutineerd uit en besliste de wedstrijd vlak voor tijd vanaf de strafworpstreep.

Bij Aalsmeer waren Samir Benghanem (zeven doelpunten) en Marvin van Offeren (vijf keer raak) de meest scorende spelers. Namens Bevo HC nam Jeroen van den Beucken de meeste goals voor zijn rekening. Van de negen treffers werden er wel vijf verzilverd vanaf de strafworpstreep.

Eerste Liechtensteinse tennisster op Grand Slam, Polansky pakt 'Lucky Loser Slam'

Tennisser Peter Polansky heeft prima geluk dit jaar. De Canadees is op de US Open als lucky loser toegelaten tot het hoofdtoernooi en dat is bepaald niet voor het eerst: ook op de Australian Open, Roland Garros én Wimbledon was Polansky lucky loser.

In de laatste ronde van het kwalificatietoernooi verloor de Canadees elke keer, maar door afzeggingen werd hij telkens uitgekozen om de lege plek in het hoofdschema in te vullen. Zelf was hij trots: "Lucky Loser Slam compleet!", schreef hij op Twitter. Polansky neemt het in de eerste ronde in New York op tegen Alexander Zverev, als vierde geplaatst.

Bij de vrouwen schreef Kathinka von Deichmann een mooi stukje geschiedenis. De 24-jarige Liechtensteinse vocht zich zonder setverlies door de kwalificaties en is zo de eerste speler of speelster uit Liechtenstein ooit in het hoofdtoernooi van een Grand Slam. Haar inmiddels gestopte landgenote Stephanie Vogt - met wie ze twee keer dubbelgoud won op de Spelen van de Kleine Staten van Europa - verloor jarenlang in de kwalificaties en haalde het hoofdtoernooi nooit. 

Klein Zwitserland kroont rentree in Hoofdklasse met zege op SCHC

De hockeycompetitie bij de heren is van start gegaan. De Hoofdklasse bij de heren start een week vroeger dan die van de dames. De heren spelen dit najaar nog hun WK, waardoor er ruimte op de kalender gevonden moet worden. 

Klein Zwitserland heeft zijn rentree in de Hoofdklasse Heren opgeluisterd met een zege. De Haagse formatie, die na negen jaar is teruggekeerd op het hoogste niveau, won met 3-2 van SCHC. De topper Rotterdam tegen Amsterdam werd door de thuisploeg met 2-1 gewonnen. HGC en Oranje-Rood maakten er een waar spektakelstuk van, dat door de Eindhovenaren met 4-5 werd gewonnen.

Klein Zwitserland - SCHC (3-2)
1' 1-0 Klein Zwitserland Martijn van Grimbergen
12' 1-1 (sb) SCHC Thomas Vis
38' 1-2 (sc) SCHC Thijn Knetemann
49' 2-2 (sc) Klein Zwitserland Enzo Torossi
67' 3-2 Klein Zwitserland Ruben Versteeg
De gevallen hockeygrootmacht KZ zorgde de afgelopen jaren voor een opmerkelijke opmars door vanuit de Eerste Klasse in een ruk op te stomen naar de Hoofdklasse. Ook daarin blijft KZ nu verbazen door de eerste wedstrijd meteen winnend af te sluiten. KZ kwam op voorsprong via Martijn van Grimbergen, zag SCHC eerst gelijk en daarna zelfs op voorsprong komen. Maar in het laatste deel van de wedstrijd sloeg KZ toe. De winnende treffer werd uiteindelijk gemaakt door Ruben Versteeg.

Klein Zwitserland na negen jaar terug in de Hoofdklasse. (PRO SHOTS/Jasper Ruhe)
Klein Zwitserland na negen jaar terug in de Hoofdklasse. (PRO SHOTS/Bart Scheulderman)

Rotterdam - Amsterdam (2-1)
17' 1-0 (sc) Rotterdam Jeroen Hertzberger
38' 1-1 (sc) Amsterdam Justin Reid-Ross
44' 2-1 (sc) Rotterdam Jeroen Hertzberger
Rotterdam is de competitie uitstekend gestart met een 1-2 overwinning in de topper tegen Amsterdam. Door het grote aantal wisselingen in de selectie van Rotterdam waren er vooraf de nodige twijfels over de status van de ploeg van coach Albert-Kees Maneschijn. Maar door twee treffers van topschutter Jeroen Hertzberger toonde Rotterdam nog steeds een topclub te zijn.

Kampong - Pinoké (4-1)
27' 1-0 Kampong Robbert Kemperman
29' 1-1 Pinoké Marcus Child
36' 2-1 Kampong Bjorn Kellerman
45' 3-1 Kampong Silas Lageman
69' 4-1 Kampong Pepijn Luijkx
Kampioen Kampong behaalde de grootste zege op de eerste speeldag. In eigen huis had Pinoké onvoldoende in te brengen. Kampong leverde na het vorige seizoen op papier veel doelpunten in door het stoppen van Constantijn Jonker en Quirijn Caspers, maar daar had de ploeg van Alexander Cox tegen Pinoké weinig hinder van. Silas Lageman overgekomen van Nijmegen scoorde zijn eerste treffer voor Kampong.

HGC - Oranje-Rood (4-5)
14' 0-1 Oranje-Rood Lucas Martinez
20' 1-1 HGC Ashley Jackson
23' 2-1 HGC Max Plenneveau
26' 2-2 Oranje-Rood Bob de Voogd
43' 3-2 HGC Tanguy Cosyns
52' 3-3 (sc) Oranje-Rood Mink van der Weerden
56' 3-4 Oranje-Rood Bob de Voogd
58' 3-5 (sc) Oranje-Rood Mink van der Weerden
62' 4-5 HGC Dick Möhlmann
Het nieuwe HGC onder leiding van Paul van Ass toonde tegen Oranje-Rood dat het dit seizoen de topploegen wel eens moeilijk kan maken. Oranje-Rood moet vol aan de bak om de zege veilig te stellen. Aanvoerder Mink van der Weerden speelde met twee treffers weer een belangrijke rol bij Oranje-Rood.

Almere - Bloemendaal (1-2)
29' 1-0 (sc) Almere Terrance Pieters
42' 1-1 (sc) Bloemendaal Arthur Van Doren
67' 1-2 Bloemendaal Yannick van der Drift
Almere had vorig seizoen vaak pech door in de slotfase een duel als nog te verliezen. Het begin van het seizoen is wat dat betreft nog niet hoopgevend voor Almere. Tegen Bloemendaal moest de ploeg van coach Pasche Gademan drie minuten voor tijd de winnende treffer incasseren. Bij Bloemendaal scoorde de Belgische topper Arthur van Dooren bij zijn eerste wedstrijd voor Bloemendaal.

Den Bosch - HC Tilburg (3-1)
Stand Team Naam
19' 1-0 Den Bosch Arjen Lodewijks
32' 2-0 (sc) Den Bosch Austin Smith
39' 3-0 Den Bosch Jelle Galema
68' 3-1 HC Tilburg Thijs Bams
Den Bosch is sterk begonnen aan de competitie. Ook hier scoorde een nieuwe speler: Jelle Galema. De aanvaller kwam over van Oranje-Rood en nam de derde Bosche treffer voor zijn rekening.

Vos sluit wegseizoen af en kiest voor het veldrijden

Marianne Vos komt dit seizoen niet meer in actie op de weg. De Nederlandse heeft besloten om een volledig crosswinter te doen. Haar eerste wedstrijd in het veldritseizoen is de op 23 september Waterloo, de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen.

Vos maakte de afgelopen wedstrijden indruk met haar goede prestaties, na een moeilijk begin van het seizoen. Pas op 13 juli boekte de Nederlandse van Waowdeals haar eerste zege van het seizoen in de Giro Rosa. Daarna volgde de zeges elkaar snel op. Ze won het eindklassement van de BeNe Ladies Tour en won daar de eerste etappe. Daarna volgde nog zeges in Crescent Vårgårda en de Ladies Tour of Norway, waar ze alle etappes won. De beide wedstrijden tellen mee voor de WorldTour, waar ze door het sterke prestaties aan de leiding staat. Zaterdag sloot ze haar wegcampagne af met een tweede plaats in de GP Plouay. Ze staat aan de aan de leiding van de Women's WorrldTour met een voorsprong van 234 punten op Anna van der Breggen. Er staan nog drie wedstrijden op het programma in de WorldTour.

"Het besluit om al in september te gaan crossen heb ik al een tijdje geleden genomen. Ik denk dat het goed is om het eens anders te doen dan andere jaren. De mensen die me kennen weten ook dat ik de cross geweldig vind" geeft Vos aan op de website van haar ploeg. "Bij de elite heb ik nog nooit een hele winter in de cross gereden. In m’n juniorentijd heb ik dat voor het laatst gedaan."

"Een eerste belangrijk doel is het Europees kampioenschap in Rosmalen, begin november. Daarvoor is het noodzakelijk dat ik voldoende ritme opdoe door wekelijks te crossen. Buiten dat moet ik me eerst nog zien te kwalificeren", aldus de Nederlandse. "Na het Europees kampioenschap neem ik een korte break om me vervolgens klaar te stomen voor het vervolg."

Seksuele voorlichting kan toch nuttig zijn

Het zou je maar gebeuren. Je vrouw en jij willen graag kinderen, maar dat lukt maar niet. Regelmatig duw je je paarsgeelgepunte lans naar binnen, maar zonder resultaat. Alhoewel, een resultaat was wel dat vrouwlief zeurde over pijn tijdens de daad. Dat gebeurde een stel van 24 en 26 jaar oud in China. En de familie maar klagen dat er nog geen opvolging is.

En dus op naar dokter Liu Hongmei. Die constateerde dat de dame van het stel nog maagd was, ondanks het stel toch regelmatig aan het rollebollen en rampetampen was.

Helaas, seksuele voorlichting blijkt toch belangrijk te zijn. De heer van het stel bleek langs de verkeerde opening naar binnen te gaan. Dat verklaarde ook gelijk de pijn die zijn liefdesgezellin daarbij had. Het stel is naar huis gestuurd met een boek waarin de te volgen procedure haarfijn beschreven stond. En dat had effect, een paar maanden later was de vrouw zwanger. En de dokter was ook gelukkig, want die kreeg als dank honderd eieren en een levende kip opgestuurd.

Seksuele voorlichting kan toch nuttig zijn (Foto: Stockfoto PXhere)
Seksuele voorlichting kan toch nuttig zijn (Foto: Stockfoto PXhere)

Uitslag AZ - Vitesse

In Alkmaar wisten AZ en Vitesse ondanks kansen aan beide zijde niet te scoren. Door het gelijke spel is de thuisclub niet langer koploper in de Eredivisie.

AZ

0 - 0

Vitesse

 
 Gele kaart: Svensson, Hatzidiakos, Idrissi, (AZ), Serero, Bero, Büttner, (Vitesse)
 
Stadion: AZ Stadion, Alkmaar
Toeschouwers: 14.702
Arbiter: Gözübüyük
 
Opstelling:   Opstelling:
Bizot
Svensson
Hatzidiakos
Vlaar
Ouwejan (Rotariu/84)
Midtsjö
Til
Koopmeiners
Seuntjens (A.Gudmundsson/74)
Boadu (Johnsen/65)
Idrissi
  Eduardo
Karavajev
v.d.Werff
Clarke-Salter
Büttner
Bero (ödegaard/75)
Serero
Foor
Beerens (v.Bergen/66)
Matavz (Darfalou/79)
Linssen

Uitslag sc Heerenveen - Feyenoord

Feyenoord boekte een tweede zege op een rij. In de uitwedstrijd tegen Heerenveen wonnen de Rotterdammers met 5-3. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst maakte het zich wel onnodig moeilijk.

Dankzij Jens Toornstra en Robin van Persie kwam Feyenoord snel op een 2-0 voorsprong. Vlak voor rust maakte Toornstra zijn tweede goal van de wedstrijd.

Voor Tyrell Malacia was deze wedstrijd speciaal. De Rotterdammer scoorde zijn eerste doelpunt in de Eredivisie.

Met twintig minuten te gaan leek de wedstrijd binnen te zijn voor Feyenoord, de realiteit was echter anders. Morten Thorsby maakte de 1-4. Na een fout van Jan-Arie van der Heijden kon Kik Pierie het tweede doelpunt voor Heerenveen binnen schieten. Na opnieuw een fout van Feyenoord werd het zelfs 3-4. Door een goal van Yassin Ayoub werd de wedstrijd dan toch nog definitief in het voordeel van Feyenoord beslist.

Van Persie juicht na de 0-2. (PRO SHOTS/Jasper Ruhe)
Van Persie juicht na de 0-2. (PRO SHOTS/Jasper Ruhe)

sc Heerenveen

3 - 5

Feyenoord

 71' Thorsby
 85' Pierie
 89' Bulthuis
   4' Toornstra
 15' van Persie
 45+1' Toornstra
 47' Malacia
 90+1' Ayoub
 
 Gele kaart: , Bijlow, (Feyenoord)
 
Stadion: Abe Lenstra Stadion, Heerenveen
Toeschouwers: 21.700
Arbiter: Kamphuis
 
Opstelling:   Opstelling:
Hahn
Schmidt (Woudenberg/84)
Höegh
Bulthuis
Pierie
Thorsby
Vlap
Kobayashi
Zeneli (Bruijn/72)
Lammers
Mihajlovic (Rienstra/46)
  Bijlow
St.Juste
Botteghin
v.d.Heijden
Malacia
Toornstra (Tapia/90 2)
Clasie (Ayoub/83)
Vilhena
Berghuis
v.Persie
Larsson

Eindzege voor Mohoric in Ronde van Duitsland, slotetappe voor Pollit

Matej Mohoric heeft de Ronde van Duitsland op zijn naam geschreven. De Sloveen van Bahrain-Merida begon als leider aan de laatste etappe en kwam als tweede over de finish in Stuttgart na 207, 5 kilometer. De winst in de slotetappe ging naar Nils Politt, die mede door de bonificatieseconden naar de tweede plaats in het algemeen klassement steeg.

Rémi Cavagna (Quick-Step Floors), Vasil Kiryienka (Sky) en Niccolò Bonifazio (Bahrain Merida) waren de aanvallers van de dag. Het drietal fietste een voorsprong van een kleine zeven minuten bij elkaar. Ondanks de grote voorsprong kwam het drietal nooit in aanmerking voor de dagzege. Met een kleine twintig kilometer nog te fietsen tot de streep had het peloton ze weer te pakken.

In de laatste twintig kilometer moesten de renners nog twee keer over de Herdweg, een beklimming van 1,5 kilometer aan 7,3%. Op de eerste beklimming nam Sunweb het initiatief, maar dat zorgde uiteindelijk alleen maar voor uitdunning in het peloton.

Op de tweede klim van de Herdweg waren er verschillende aanvallen onder meer van Tom Dumoulin, Romain Bardet en Maximilian Schachmann. Klassementsleider Mohoric moest passen, maar de Sloveens kampioen kon in de afdaling weer de aansluiting vinden, doordat de kopgroep vooral naar elkaar keek. Ook Pollit kon in eerste instantie niet volgen, maar kwam samen met Mohoric terug. In de sprint was Pollit de snelste en boekte zo zijn eerste zege van zijn carrière.

Mohoric werd tweede in de daguitslag en dat was voldoende voor de eindzege in de Ronde van Duitsland. Mohoric had in twee weken nog nooit een eindklassement in een meerdaagsewedstrijd gewonnen, maar de Sloveen van Bahrain-Merida schrijft in twee weken tijd de BinckBank Tour en de Ronde van Duitsland op zijn naam.

Maakt geld gelukkig? Nee!

Vorige week schreven wij een nieuwsbericht over Bente Kubin, de 23-jarige Heerhugowaardse, die al drie jaar in pikkedonker op bed ligt.

Zij heeft een ernstige vorm van Myalgische Encefalomyelitis: een neuro-immunologische multisysteemziekte. Daarnaast is de ziekte van Lyme geconstateerd. Rodi Media startte samen nieuwspartner NH een crowdfundingsactie met als doel minimaal € 35.000,- op te halen voor behandeling in het buitenland. Momenteel staat de teller op ruim € 54.000,- en kan het vervolgtraject ook worden bekostigd.  Hierbij een bijzondere column van Bente.

Valverde te sterk voor Kwiatkowski in tweede rit Vuelta a EspaŮa

Alejandro Valverde heeft in Caminito del Rey de tweede etappe van de Vuelta a España gewonnen. De 38-jarige Spanjaard van Movistar was in een finish bergop te sterk voor Michał Kwiatkowski. De Pool neemt wel de leiderstrui over van Rohan Dennis. Wilco Kelderman was de beste Nederlander met een knappe vierde plaats op drie seconden van de winnaar. 

De vroege kopgroep bestond uit zeven renners: Pablo Torres, Jonathan Lastra, Luis Angel Mate en Hector Saez, Alexis Gougeard en Pierre Rolland en Thomas De Gendt. Het zevental kreeg in het begin van de etappe al snel een voorsprong van ruim drie minuten op het pelooton, waar BMC het kopwerk deed.

Mate deed goede zaken voor de bergtrui. De Spanjaard van Cofidis kwam drie keer als eerste boven op een beklimming en kwam daarmee aan de leiding van het bergklassement. Op de voorlaatste beklimming van de dag, de Alto de Ardales, kon De Gendt zijn medevluchters niet meer volgen en liet zich afzakken naar het peloton. Voor Gougeard en Rolland ging het blijkbaar niet snel genoeg en reden weg uit de kopgroep, maar kwamen nooit in aanmerking voor de dagzege.

Het tempo in het peloton was in de laatste dertig kilometer ook flink in de hoogte gegaan en met twintig kilometer was de aanval van de twee dan ook snel over. Vooral Movistar en team Sky bepaalde het tempo in het peloton, wat voor vele te snel was. Dennis, de klassementsleider moest al snel afhaken, net zoals Richie Porte. Ook Peter Sagan liet het lopen.

Op de slotklim onderhield Movistar een stevig tempo. Tot aan de laatste kilometer bleef alles samen, maar onder de rode vod koos Laurens de Plus voor de aanval. De Belg had een kleine voorsprong te pakken tot dat Valverde zijn versnelling inzette. De 38-jarige Spanjaard reed zo naar De Plus toe en alleen Kwiatkowski kon volgen. De Pool ging nog wel als eerste de sprint aan, maar Valverde kwam er makkelijk overheen en boekte zijn tiende zege in de Vuelta a España.

Uitslag FC Utrecht - VVV-Venlo

FC Utrecht en VVV-Venlo hebben in de Eredivisie de punten gedeeld. In de eigen Galgenwaard kwam Utrecht halverwege de eerste helft op een 1-0 voorsprong via een fraai afstandsschot van Gavory. Kerk had vervolgens de voorsprong kunnen verdubbelen. Na rust kwam VVV via een benutte strafschop van Susic langszij. Vervolgens kregen beide ploegen kansen op de overwinning, maar het bleef bij 1-1, waardoor zowel Utrecht als VVV op vier punten uit drie duels staat.

FC Utrecht

1 - 1

VVV-Venlo

23' Gavory   47' Susic (pen)
 
Gele kaart: Janssen (FC Utrecht), Susic (VVV-Venlo)
 
Stadion: De Galgenwaard, Utrecht
Toeschouwers: 15.226
Arbiter: Makkelie
 
Opstelling:   Opstelling:
Jensen
Klaiber
Bergström
Janssen
Guwara
Boussaid
Emanuelson (Letschert/61)
Gustafson (Makienok/61)
Gavory
Van de Streek
Kerk (Dessers/79)
  Unnerstall
Kum
Röseler
Promes
Janssen
Rutten
Post
Susic
Grot (Opoku/46)
Seuntjens
Samuelsen (Van Ooijen/65)

Niet betalen? Twee jaar zitten

Een gast van een hotel in het centrum van Amsterdam heeft waarschijnlijk spijt van zijn beslissing om ruzie te maken over de rekening. Hij weigerde voor de whiskey die hij had opgedronken te betalen. Daarop werd de politie gebeld en agenten probeerden te bemiddelen tussen het hotel en de gast.

Ze kwamen er bij het controleren van zijn gegevens alleen achter dat de man nog twee jaar celstraf moest uitzetten in Turkije. Hij werd aangehouden en zal uiteindelijk uitgeleverd worden. 'Een avondje 'gratis' whiskey drinken kwam een klant van een hotel in onze wijk duur te staan', schrijft de politie op Facebook. 'Wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten dus en deze man heeft nog genoeg tijd hiervoor.'

Niet betalen? Twee jaar zitten (Foto: Politie Amsterdam Centrum Burgwallen)
Niet betalen? Twee jaar zitten (Foto: Politie Amsterdam Centrum Burgwallen)


Sterke Naesen wint Bretagne Classic voor tweede maal

Oliver Naesen heeft voor de tweede keer in zijn carrière de Bretagne Classic Ouest-France op zijn naam geschreven. Na een wedstrijd van 257 kilometer in zeer slechte omstandigheden was de Belg in een sprint met drie te sterk voor Michael Valgren en Tim Wellens.

Vroeg in de wedstrijd ontstond er een kopgroep van zeven renners, met daarbij de Nederlander Koen Bouwman. De voorsprong liep op naar meer dan drie minuten. Met nog zeventig kilometer te gaan trok Quick-Step Floors hard door, waardoor de voorsprong van de kopgroep gehalveerd werd.

Niet veel later na de tempoversnelling trok Zdenek Stybar en Tim Wellens hard door op de onverharde wegen in Bretagne. Er sloten een aantal renners erbij aan, met daarbij de Nederlander Pascal Eenkhoorn. Snel namen de koplopers een voorsprong van anderhalve minuut op het peloton. Ondanks het werk van Bahrain Merida en Vital Concept bleef de voorsprong steeds hangen rond de anderhalve minuut, waar ondertussen Bouwman de rest had moeten gaan.

Met nog twintig kilometer te gaan spatte de kopgroep uiteen. Naesen, Valgren en Wellens waren de sterkste vooraan en bouwde snel een voorsprong uit op de rest. In de laatste kilometers was het vooral naar elkaar kijken. Wellens zette nog een schijnaanval in, maar daar reageerde Valgren op. Naesen ging vervolgens de sprint vroeg aan en was duidelijk de sterkste van het drietal en pakte zo zijn tweede zege in deze wedstrijd. Michael Matthews, die ook lang deel uit maakte van de de kopgroep, sprintte op de achtergrond nog naar de vierde plaats, voor Ruben Guerreiro die de top vijf compleet maakte.

Agent doodgeschoten in Spa, Nederlander aangehouden

In Spa (België) is afgelopen nacht de 38-jarige politieagent Amaury Delrez neerschoten vanuit een auto. Hoewel er een traumahelikopter werd opgeroepen, overleed de agent ter plaatse aan zijn verwondingen. De agent werd neergeschoten na een uit de hand gelopen caféruzie volgens getuigen. 

Rond 09:30 werd er in het bos nabij Spa een zwaargewonde man opgepakt. Het zou gaan om de uit Nederland afkomstige Ivo T. Hij zou gefilmd zijn door beveiligingscamera's. Er wordt nog gezocht naar een of meerdere verdachten, aangezien er meerdere mensen in de auto zaten waaruit geschoten werd. Hoewel het nog niet duidelijk is van de 36-jarige T. lijkt hij wel als hoofdverdachte beschouwd te worden aldus de Telegraaf. 

Opnieuw succes voor Herlings

Jeffrey Herlings heeft de MXGP van Bulgarije gewonnen. In Sevlievo was de motorcrosser in beide races opnieuw oppermachtig.

Herlings had in de eerste race een matige start maar wist al snel de leiding in de wedstrijd te nemen. Op het einde van de race had hij een voorsprong van vijftien seconden op eerste achtervolger Tim Gajser. De Belg Clement Desalle werd derde. Antonio Cairoli had een mindere wedstrijd, de grote concurrent van Herlings werd slechts achtste. Op één plaats daarachter finishte Glenn Coldenhoff.

In de tweede race nam Herlings in de eerste ronde de leiding en zou die positie opnieuw zonder problemen tot het einde vasthouden. Cairoli wist dit keer wel vooraan de finishen. De Italiaan werd tweede. Op de derde plaats eindigde Tim Gajser. Coldenhoff deed het twee plaatsen beter dan in de eerste race.

Door de dubbele zege heeft Herlings nu 783 punten in de tussenstand van het wereldkampioenschap. Met 73 punten achterstand staat Cairoli tweede.

MotoGP Silverstone geannuleerd wegens regen

Liefhebbers van de MotoGP opgelet: de Britse Grand Prix op het circuit van Silverstone gaat zondag niet om 14.00 uur (Nederlandse tijd) van start, maar om 12.30 uur.

De organisatie heeft besloten om de race naar voren te halen, want er wordt zondag zware regenval verwacht op Silverstone. Forse regen zorgde rond de kwalificaties en in de laatste vrije training al voor chaos en de coureurs lieten weten dat een race onder dergelijke omstandigheden simpelweg niet verantwoord is.

Vermoedelijk gaat het vroeg in de middag hard regenen, als de MotoGP voorbij is dus. Vooralsnog staan de Moto3 en Moto2 om 14.00 uur en 15.30 uur gepland, maar we zullen even af moeten wachten hoe het weer zich ontwikkelt.

Update 17.10 uur
Al de hele dag hoost het op Silverstone en keer op keer werd een beslissing uitgesteld. Even leek het erop dat er om 17.50 uur gestart kon worden, maar nu is de definitieve beslissing er dan toch gekomen: even na vijf uur Nederlandse tijd liet de organisatie weten dat de MotoGP, Moto2 en Moto3 allemaal zijn afgelast, een beetje pech, zo aan het einde van de heetste en droogste zomer ooit voor de Britten.

F1: Uitslag Grand Prix van BelgiŽ

Sebastian Vettel heeft de Grand Prix van België op zijn naam geschreven. De Duitser passeerde in de eerste ronde titelrivaal Lewis Hamilton en pakte zo zijn 52 zege uit zijn Formule 1-carrière. Hamilton eindigde als tweede, ruim voor Max Verstappen die na enkele prima inhaalacties naar het podium mocht.

Hamilton startte van poleposition en ging voor Vettel de eerste bocht in, gevolgd door de Force India's van Esteban Ocon en Sergio Perez. Verstappen vertrok van plek zeven, maar kende een goede start en stootte direct door naar de zesde plaats. Daarachter ging het helemaal mis. Nico Hülkenberg miste zijn rempunt voor de eerste bocht en torpedeerde de McLaren van Fernando Alonso die op zijn beurt over de Sauber van Charles Leclerc heen ging en in de lucht de achtervleugel van de Red Bull van Daniel Ricciardo meenam. De Australiër reed daarna zelf de achterband van de Ferrari van Kimi Räikkönen stuk. Helemaal achteraan deed Valtteri Bottas ook nog een duit in het zakje door met zijn Mercedes zijn voorvleugel stuk te rijden op een Williams.

Vooraan ging Hamilton als eerste door Eau Rouge en Raidillon het rechte stuk op, maar Vettel wist hem te passeren. Ook de Force India's mengden zich in de strijd om plek een, waarbij Ocon Vettel het meest leek te bedreigen. Vettel ging echter als eerste de bocht in, gevolgd door Hamilton, Perez en Ocon die zich gewonnen gaf. Daarachter verschalkte Verstappen Grosjean voor plek vijf.

Snel hierna volgde een safety car, omdat er veel rommel op de baan lag  Hülkenberg, Alonso en Leclerc waren directe uitvallers, terwijl ook Räikkönen na enkele ronden met schade stopte. Red Bull haalde Ricciardo binnen voor reparatie van de achtervleugel, waarna de Australiër met twee ronden achterstand de wedstrijd vervolgde.

Toen het weer groen werd trok Vettel een klein gaatje met Hamilton, zodat de Duitser niet meer in de problemen kwam. Verstappen moest zich even verdedigen tegen Romain Grosjean, maar nadat de Nederlander dit gedaan had kon hij naar voren kijken. Eerst haalde de Red Bull-coureur Esteban Ocon aan het eind van Kemmel in en enkele ronden later ook Perez.

Vooraan hield Vettel het gat met Hamilton op drie tot vier seconden, terwijl Verstappen ronde na ronde tijd inleverde, maar de Nederlander liep wel flink uit op Perez. Een klein moment van opwinding voor Verstappen was nog dat Vettel en Hamilton stopten en rond de Nederlander terug op de baan kwamen, maar op nieuwe banden waren ze veel sneller. Vettel ving Hamilton goed op en bouwde langzaam maar zeker zijn voorsprong op de Brit uit.

Na 44 ronden werd Vettel als eerste afgevlagd, voor Hamilton en Verstappen. Bottas reed van achteraan met behulp van zijn superieure Mercedes en DRS naar plek vier, voor Perez, Ocon, Grosjean, Kevin Magnussen, Pierre Gasly en Marcus Ericsson. Stoffel Vandoorne eindigde in zijn thuisrace als vijftiende en laatste, terwijl Red Bull Ricciardo na dertig ronden binnen haalde om uit te vallen.

Uitslag

# Coureur Team Tijd
1 Sebastian Vettel Ferrari 1:23:34.476
2 Lewis Hamilton Mercedes +11.061
3 Max Verstappen Red Bull +31.372
4 Valtteri Bottas Mercedes +1:03.605
5 Sergio Perez Force India +1:11.023
6 Esteban Ocon Force India +1:19.520
7 Romain Grosjean Haas +1:25.953
8 Kevin Magnussen Haas +1:27.639
9 Pierre Gasly Toro Rosso +1:45.892
10 Marcus Ericsson Sauber +1 ronde
11 Carlos Sainz Renault +1 ronde
12 Sergey Sirotkin Williams +1 ronde
13 Lance Stroll Williams +1 ronde
14 Brendon Hartley Toro Rosso +1 ronde
15 Stoffel Vandoorne McLaren +1 ronde
DNF Daniel Ricciardo Red Bull +16 ronden
DNF Kimi Räikkönen Ferrari +36 ronden
DNF Charles Leclerc Sauber +44 ronden
DNF Fernando Alonso McLaren +44 ronden
DNF Nico Hülkenberg Renault +44 ronden


Coureursstand

# Coureur Team Punten
1 Lewis Hamilton Mercedes 231
2 Sebastian Vettel Ferrari 214
3 Kimi Räikkönen Ferrari 146
4 Valtteri Bottas Mercedes 144
5 Max Verstappen Red Bull 120
6 Daniel Ricciardo Red Bull 118
7 Nico Hülkenberg Renault 52
8 Kevin Magnussen Haas 49
9 Fernando Alonso McLaren 44
10 Sergio Perez Force India 40
11 Esteban Ocon Force India 37
12 Carlos Sainz Renault 30
13 Pierre Gasly Toro Rosso 28
14 Romain Grosjean Haas 27
15 Charles Leclerc Sauber 13
16 Stoffel Vandoorne McLaren 8
17 Marcus Ericsson Sauber 6
18 Lance Stroll Williams 4
19 Brendon Hartley Toro Rosso 2
20 Sergey Sirotkin Williams 0


Constructeursstand

# Team Punten
1 Mercedes 375
2 Ferrari 360
3 Red Bull 238
4 Renault 82
5 Haas 76
6 McLaren 52
7 Toro Rosso 30
8 Sauber 19
11 Force India 18
10 Williams 4

Politie onderzoekt raadselachtig bloedspoor

De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een bloedspoor dat een bewoner van de Stationsweg in Drimmelen in zijn achtertuin heeft gevonden.

Zondag om 9.20 uur vond een bewoner van de Stationsweg een bloedspoor in zijn achtertuin. Bij het bloedspoor lag ook een broeksriem. Het leek erop dat er iemand op een tuinstoel had gezeten in de tuin. De bewoner belde de politie. Na onderzoek is niet vast komen te staan van wie dit bloed was of wat er gebeurd is.

Om die reden wordt zondagmiddag met een drone gekeken of er in de directe omgeving iemand ligt of dat er meer sporen zijn die uitsluitsel kunnen geven. De politie wil natuurlijk graag in contact komen met degene of degenen die daar in de tuin geweest zijn. Ben jij, of ken jij de bewuste persoon, dan kun je de politie bellen op 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. Ook kun je contact zoeken via WhatsApp. 

Politie zoekt slachtoffers

Na een uitgebreid onderzoek naar oplichting via internetverkoopsites zijn drie verdachten (28, 30 en 50 jaar) uit Sluiskil aangehouden. Afgelopen vrijdag en zaterdag werden ze aangehouden voor oplichting. De 50-jarige man werd op heterdaad aangehouden toen hij een slachtoffer probeerde een neptelefoon te verkopen.

Dit was niet het eerste slachtoffer. Uit onderzoek is gebleken dat er in de afgelopen maanden zeker 4 personen slachtoffer zijn geworden van deze oplichtingspraktijken. Alle slachtoffers reageerden op internetadvertenties van Belgische internetsites voor tweedehands goederen. Daar werd een Samsung S9+ mobiele telefoon te koop aangeboden. Na de aankoop bleek dat het om imitatie / neptelefoons gaat en niet om de originele Samsung telefoons.

De politie heeft het vermoeden dat er nog meer slachtoffers zijn van deze oplichtingspraktijken en is op zoek naar mensen die ook een neptelefoon kochten. U kunt contact opnemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06 - 1220 7006. Vermeld dan het registratienummer 2018147182.

Politie zoekt slachtoffers (Foto: Stockfoto politie.nl)
Politie zoekt slachtoffers (Foto: Stockfoto politie.nl)

Pogacar wint Tour de l'Avenir voor jonge Nederlander Arensman

Tadej Pogacar heeft de Tour de l'Avenir, de belangrijkste beloftekoers van het jaar gewonnen. De 20-jarige Sloveen, die volgend jaar prof wordt bij UAE-Team Emirates, liet in de bergritten zien dat hij de sterkste was. In het eindklassement was het verschil met nummer twee Thymen Arensman 1.28.

Arensman was wel de verassing van de belofteronde. De 18-jarige Nederlander hield zich knap staande in de bergritten. Ook vandaag nadat hij in de afdaling naar de slotklim toe de favorieten moest laten gaan, nadat hij samen met Pogacar een bocht had gemist. Hij begon de slotklim met een achterstand van twintig seconden achterstand op de favorieten, maar aan de finish verloor hij maar tien seconden op de Zwitser Gino Mäder, die de slotetappe op zijn naam schreef. Mäder maakte het eindpodium compleet door derde te worden op 1.35 van Pogacar.

Het is voor het eerst sinds 2007 dat een Nederlander nog op het eindpodium van de Tour de l'Avenir stond. In 2007 won Bauke Mollema het eindklassement voor Tony Martin.

Velthuizen: "Ze hebben een contractaanbieding gedaan"

Piet Velthuizen kan een contract tekenen bij AZ. De doelman is clubloos sinds zijn vertrek bij Omonio Nicosia eind 2017.

Velthuizen traint al enige tijd mee bij AZ, waar Rony de Boer een paar maanden uitgeschakeld is vanwege een schouderblessure. Van een definitieve samenwerking is nog geen sprake.

"Het is nog niet rond, maar ze hebben wel een contractaanbieding gedaan", vertelt Velthuizen bij De Tafel van Kees van FOX Sports.

"Ik denk dat ze zich eerst op de wedstrijd gaan concentreren (zondagmiddag thuis tegen Vitesse, red.). Daarna komen ze wel terug. Dan hoop ik dat we tot een akkoord komen. Of ik er blij mee zou zijn? Absoluut."

MLB: Dubbele zege Yankees op drukke zaterdag

Het was een drukke zaterdag voor de honkballers van de New York Yankees en Baltimore Orioles. De ploegen hadden in Baltimore twee onderlinge duels op het programma staan en de Yankees wonnen ze allebei.

In het eerste duel werd Yankees-werper J.A. Happ ondersteund door homeruns van Aaron Hicks, Miguel Andujar, Brett Gardner en Gleyber Torres, wat de Yankees uiteindelijk op weg hielp naar de 3-10 zege. Sonny Gray wierp later op de dag ook een prima wedstrijd en ook dit keer kwamen de Yankees niet in de problemen: 1-5. 

Uitslagen MLB zaterdag
Baltimore Orioles - New York Yankees 3-10
Chicago Cubs - Cincinnati Reds 10-6
New York Mets - Washington Nationals 3-0
San Francisco Giants - Texas Rangers 5-3
Toronto Blue Jays - Philadelphia Phillies 8-6
Detroit Tigers - Chicago White Sox 1-6
Tampa Bay Rays - Boston Red Sox 5-1
Baltimore Orioles - New York Yankees 1-5
Miami Marlins - Atlanta Braves 3-1
Milwaukee Brewers - Pittsburgh Pirates 1-9
Minnesota Twins - Oakland Athletics 2-6
Kansas City Royals - Cleveland Indians 7-1
Arizona Diamondbacks - Seattle Mariners 3-4
Colorado Rockies - St.Louis Cardinals 9-1
Los Angeles Angels - Houston Astros 3-8
Los Angeles Dodgers - San Diego Padres 5-4

Manny Machado en Max Muncy met hun 30e homerun van het jaar (Bron: YouTube)

Eerste WTA-titel tennisster Sabalenka, Medvedev pakt tweede titel

Tennisster Aryna Sabalenka heeft haar eerste WTA-titel te pakken. De 20-jarige Wit-Russische, 25e op de wereldranglijst, was in het Amerikaanse New Haven in de eindstrijd te sterk voor de Spaanse Carla Suarez Navarro (WTA-30): 6-1, 6-4.

Het was de eerste keer dat Sabalenka een regulier WTA-toernooi won, nadat ze vorig jaar in Mumbai al wel een challenger pakte. In Lugano en Eastbourne lukte het in de finales nog niet, maar drie keer blijkt dus scheepsrecht te zijn. Op de Australian Open, Roland Garros en Wimbledon sneuvelde Sabalenko steeds in de eerste ronde, een trend die ze komende week op de US Open hoopt te doorbreken.

In Winston-Salem speelden de mannen een ATP-toernooi en dat leverde eindwinst op voor Daniil Medvedev. De jonge Rus was in de finale te sterk voor de Amerikaan Steve Johnson, die dit jaar al op gras en gravel een toernooi won, maar het setje niet compleet kon maken op het Amerikaanse hardcourt. Medvedev (ATP-57) klopte de nummer 34 van de wereld met 6-4, 6-4.

Atlťtico heeft aan treffer Griezmann voldoende

Atlético Madrid kan de eerste driepunter in La Liga bijschrijven. De ploeg won in eigen stadion van promovendus Rayo Vallecano.

Rayo Vallecano, als kampioen van de Segunda Division gepromoveerd, verloor op de eerste speeldag met 1-4 van Sevilla. Atlético Madrid begon dat weekend aan het nieuwe seizoen met een 1-1 gelijkspel bij Valencia. Ook nu scoorden de Rojiblancos slechts één keer, maar nu was het wel genoeg voor de zege.

Antoine Griezmann maakte na ruim een uur spelen het enige doelpunt van de avond. Rayo Vallecano kreeg een hoekschop van Thomas Lemar niet weggewerkt, waardoor Griezmann met links van dichtbij raak kon schieten. Atlético kwam daarmee goed weg, want de tegenstander was zeker niet onzichtbaar en zorgde in de beginfase al voor het nodige gevaar.

Adrián Embarba kreeg in de eerste minuten wat kansjes, onder meer uit hoekschoppen, terwijl Atlético in de slotfase de betere mogelijkheden creëerde. In de tweede helft drong het elftal van coach Diego Simeone wat meer aan en dat resulteerde in de goal van Griezmann.

In de slotminuten bleef de gastheer dankzij Jan Oblak op de been. De doelman hield Embarba, José Pozo én Sergio Moreno van scoren af. Atlético Madrid komt daardoor op vier punten uit twee duels. Voor volgende week staat een uitwedstrijd tegen Celta de Vigo op het programma.

Uitslagen La Liga zaterdag
Alaves - Real Betis 0-0
Atletico Madrid - Rayo Vallecano 1-0
Valladolid - FC Barcelona 0-1

Indrukwekkende comeback helpt Napoli langs AC Milan

In de Serie A heeft Napoli in eigen huis een behoorlijk felbevochten overwinning gepakt. AC Milan kwam op bezoek en dat leverde een fraai spektakel op voor de fans in Napels.

Na een kwartiertje tekende Giacomo Bonaventura al voor de 0-1, Davide Calabria was kort na rust goed voor de 0-2. Een paar minuten later sloeg Piotr Zielinski echter toe: de Pool bracht Napoli met 1-2 weer in de wedstrijd en zorgde een kwartier later voor de gelijkmaker.

Daar bleef het niet bij, want invaller Dries Mertens sloeg dik tien minuten voor tijd definitief toe: 3-2, de genadeklap voor de ploeg van coach Gennaro Gattuso, die als speler jarenlang bij AC Milan speelde onder huidig Napoli-coach Carlo Ancelotti. 

De hoogtepunten van Napoli - AC Milan (Bron: YouTube)

Uitslag Willem II - Heracles Almelo

Willem II heeft op overtuigende wijze de tweede zege van het seizoen behaald. Op eigen veld waren de Tilburgers met 5-0 te sterk voor Heracles Almelo.

De wedstrijd leverde in het eerste kwartier weinig spektakel op, maar na zestien minuten was het bijna 1-0. Doelman Janis Blaswich maaide over de bal heen, maar tot zijn opluchting ging de bal naast. Timon Wellenreuther werd getest bij Willem II, waar hij een schot van Bradley Kuwas uit de hoek moest tikken.

Na 26 minuten viel de eerste treffer te noteren. Donis Avdijaj krulde heerlijk raak met een schot in de verre hoek: 1-0. De 22-jarige aanvaller noteerde drie minuten later ook de tweede treffer. Een schot van Daniel Crowley werd slecht verwerkt door Blaswich en de rebound was vervolgens een koud kunstje voor Avdijaj. Weer vijf minuten later werd het 3-0. Fran Sol ontsnapte eenvoudig aan de verdediger van Heracles en kopte eenvoudig raak op een voorzet van Aras Özbiliz.

De Spanjaard had al 650 minuten niet gescoord in de Eredivisie, maar maakte op overtuigende wijze een einde aan die negatieve reeks. De spits mocht in de 52ste minuut aanleggen voor een strafschop na een overtreding van Alexander Merkel op Diego Palacios, waarbij de VAR werd ingeschakeld om de overtreding te constateren. Sol ontfermde zich over het buitenkansje en faalde niet: 4-0.

De honger van de 26-jarige spits was nog niet gestild en na zeventig minuten bepaalde hij de eindstand op 5-0. Sol kreeg de bal mee van Damil Dankerlui en wist Blaswich andermaal te passeren.

Willem II

5 - 0

Heracles Almelo

 26' Avdijaj
 29' Avdijaj
 34' Sol
 52' Sol(pen)
 70' Sol
   
 
 Gele kaart: Avdijaj, Llonch, (Willem II), Droste, (Heracles Almelo)
 
Stadion: Koning Willem II Stadion, Tilburg
Toeschouwers: 11.677
Arbiter: Pérez
 
Opstelling:   Opstelling:
Wellenreuther
Dankerlui
Lewis
Heerkens
Palacios
Akkaynak (Saddiki/76)
Crowley
Llonch (Lieftink/ 68)
özbiliz (Croux/76)
Sol
Avdijaj
  Blaswich
Droste
Sama
Pröpper
v.Hintum (Czyborra/65)
Merkel
v.Nieff
Osman
Kuwas
Dalmau (Vermeij/ 76)
Peterson (v.d.Water/46)

Wereldstart De Vries in F2-race Spa, podium in slotronde verloren

Nyck de Vries leek zondag in de Formule 2 zijn tweede podiumplek van het weekeinde op Spa-Francorchamps te pakken, maar in de slotfase liep dat nog fout. De winnaar van de hoofdrace moest uiteindelijk genoegen nemen met plek vier in de sprintrace.

De Vries vertrok als winnaar van de hoofdrace als achtste aan de sprintrace, maar zijn start was fenomenaal: hij schoot bijna overal tussendoor en kwam de eerste bocht als derde uit, waarna hij Luca Ghiotto na een paar ronden ook nog wist te verschalken.

Koploper Nicholas Latifi bleek een maatje te groot voor De Vries, die aan het einde van de race flinke problemen met zijn banden had. Klassementsleider Lando Norris kon hem zo verschalken en Alexander Albon ging gelijk mee met de Brit. 

Artem Markelov probeerde De Vries ook nog te grazen te nemen, maar de Fries slaagde er met heel veel moeite nog in om de vierde plek wél vast te houden. Latifi reed onbedreigd naar de winst, voor Norris en Albon.

Hond na elf dagen in Duitse Alpen teruggevonden

Even wat goed nieuws, zo tussen alle ellende op de wereld door: de 8-jarige hond Barry is terecht. Barry was namelijk kwijt en dat duurde beste lang: op 12 augustus liep het dier weg bij zijn baasje, met wie hij in de Duitse Alpen rond Berchtesgaden en Königssee aan het wandelen was.

Barry ging er dus vandoor en kon niet meer gevonden worden. Mensen van het lokale natuurpark werden ingeschakeld om te zoeken nadat wandelaars en bewoners geblaf van de hond hoorden. Na enkele dagen werd het geblaf steeds zwakker, maar van Barry verder nog geen enkel spoor.

Donderdag pakte men er een warmtecamera bij en gingen de reddingswerkers nog eens op pad, diep het park in. Ze hoorden Barry niet meer blaffen, maar ineens zagen ze op het scherm een kleine plek, die snel achter de bosjes verdween. "Ik wist zeker dat het de hond was", aldus redder Tilman Piepenbrink.

Nu wist men waar er precies gezocht moest worden en dat leverde na elf dagen eindelijk succes op: Barry werd gespot op een steile grashelling. Na een operatie van vijf uur kon men met flink wat klimwerk via de rotsen bij de apathische hond komen. "Hij reageerde totaal nergens op en leek niet eens door te hebben dat ik er was", zegt redder Fritz Eder.

De hond was inmiddels graatmager en werd naar de dierenarts gebracht. Na een uitgebreide controle bleek dat Barry wel even stevig aan moest sterken, maar dat hij verder gewoon in orde was. 

Frijns pakt eerste Nederlandse DTM-podium in 14 jaar

Robin Frijns heeft op het circuit van Misano zijn eerste podiumplek gepakt in de DTM. De Nederlandse Audi-coureur kende geen geweldig begin van de avondrace, maar zijn slotfase was ijzersterk, waardoor hij als tweede over de streep kwam - de eerste Nederlandse podiumplek sinds Christijan Albers in 2004.

Frijns vertrok als twaalfde en reed lange tijd in de middenmoot. Op de baan gebeurde ondertussen van alles en nog wat, waardoor onder meer kampioenschapsleider Gary Paffett uitviel, maar Frijns wist zich daar redelijk bij uit de buurt te houden.

De Nederlander kwam op plek negen terecht na de tweede herstart en leverde drie plekken in, maar vervolgens begon zijn opmars. Hij sneed door het veld alsof het niks was, kwam de top-5 binnen en pakte met een geweldige actie buitenom zowel Loïc Duval als Philipp Eng. Edoardo Mortara leek Frijns van plek twee af te houden, maar met een heerlijk agressieve actie verschalkte de Nederlander ook Mortara nog.

Paul di Resta vertrok vanaf poleposition en had wat moeite om die eerste plek vast te houden. Dat lukte uiteindelijk wel en de Schot reed naar de zege, waarmee hij optimaal profiteerde van het wegvallen van Paffett: Di Resta staat nu nog één punt achter de Engelsman in de titelstrijd.

Zondag om 22.30 uur staat race twee op het programma.

De hoogtepunten van race één, helaas zonder de geweldige actie van Frijns buitenom Duval en Eng (Bron: YouTube)

'Oud-bokser helpt vliegtuigkaping voorkomen'

Echt succesvol was de boksloopbaan van de 46-jarige Frans-Marokkaanse bokser Tarik Sahibeddine niet, internationaal gezien dan, hoewel het binnen Frankrijk prima ging: hij vocht 23 professionele gevechten en won er twaalf, wat hem twee Franse titels opleverde.

Naar verluidt heeft Sahibeddine echter een ander, vrij belangrijk gevecht in elk geval wél gewonnen: de oud-bokser heeft helpen voorkomen dat een vlucht van München naar Parijs gekaapt werd, zo melden Franse media. Volgens journalist Arnaud Romera probeerde een passagier de vlucht van Lufthansa over te nemen en de piloten te dwingen van route te veranderen, onder meer door zich uitermate agressief te gedragen.

Sahibeddine had weinig zin in vertraging en de man had net even de verkeerde vlucht uitgekozen om te kapen: de voormalig bokser werkte hem tegen de grond en hield hem - vermoedelijk zonder grote problemen - in bedwang, zodat de piloten de vlucht richting vliegveld Charles de Gaulle gewoon konden voltooien. De kaper-in-spé werd in Parijs overhandigd aan de autoriteiten.

Youtuber McSkillet rijdt zichzelf en 2 anderen dood

De 18-jarige Trevor Heitmann, ook wel bekend als YouTuber McSkillet, heeft in San Diego een dodelijk ongeluk veroorzaakt. Hij reed met een snelheid van 160 kilometer per uur tegen het verkeer in toen hij op een andere auto knalde. Hierbij vlogen beide auto's in de fik. 

Bij het ongeluk kwamen de 43-jarige Aileen Pizarro en haar 12-jarige dochter Aryana om het leven. Trevor zelf overleefde het ongeluk ook niet. Het is nog onduidelijk of Heitmann met opzet tegen het verkeer inreed. 

Verschoor racet van 17 naar 7 in ijzersterk GP3-debuut

Coureur Richard Verschoor heeft zondag in Spa-Francorchamps een meer dan behoorlijke tweede race achter de rug in zijn debuutweekeinde in de GP3. De 17-jarige Nederlander moest zaterdag vanuit de pitstraat starten en kwam nog tot een redelijke zeventiende plek, zijn startpositie voor zondag.

In de race op zondag ging het gelijk al beter: vanaf de zeventiende plek kwam de tiener als een raket weg van de startgrid, hij schoof binnen no-time op naar de elfde plek. Onder meer Ryan Tveter en Joey Mawson moesten er vervolgens ook aan geloven, Leonardo Pulcini viel met een probleem weg.

Verschoor kwam zo uiteindelijk terecht op een uitermate fraaie zevende plek, terwijl ART Grand Prix weer eens domineerde: Nikita Mazepin pakte de winst, voor teamgenoten Anthoine Hubert, Callum Ilott en Jake Hughes. Hubert blijft de kampioenschapsleider, voor Ilott en Mazepin.

Fun met Funda #113 - Mol's hoop

In Huizen vinden we deze zeer fraaie, vrijwel zelfvoorzienende, woning. De woning is al meerdere malen in het nieuws geweest, en zelfs onderwerp geweest voor een documentaire van het Franse TV5. Ook is de woning opgenomen in de serie The World’s Most Extraordinary Homes van BBC2. 

De vraagprijs van 3.333.333 euro is inclusief inboedel. Ook de inpandige krielkippen laten weten liever te blijven wonen waar ze wonen. De vossenfamilie in het bos, de uilen in de tuin, een paartje buizerds, de spechten, de goud- en appelvinken, zeven eekhoorns en twee mollen (geen familie van de verkopers) en elf bijenvolken willen – in overleg – eveneens graag blijven.

Liever alle foto's achter elkaar? Check dan snel de laatste pagina! 

Mol's hoop in Huizen (Foto: Funda)
Mol's hoop in Huizen (Foto: Funda)

Je eigen auto in de fik steken mag ook al niet

Zaterdag rond 21.55 uur kwam er een melding van een autobrand aan de Javastraat in Enschede. De brandende auto stond geparkeerd in een parkeerhaven aan de Javastraat. De brandweer had het vuur snel onder controle en zag dat er sprake was van brandstichting. Oplettende getuigen gaven de politieagenten een signalement door van een man die mogelijk betrokken was bij de brandstichting. Er raakte niemand gewond en de schade bleef beperkt tot de auto.

De 59-jarige eigenaar van de uitgebrande auto werd door de agenten gebeld om hem te informeren, maar omdat hij niet opnam zijn ze naar zijn woning gegaan. De eigenaar was niet thuis. Hij werd kort daarop door de agenten wel in de buurt van zijn woning aangetroffen. De agenten hebben de man het ‘slechte’ nieuws verteld en toen ze in gesprek met hem waren kregen ze argwaan.

Onder andere door het verhaal, gedrag maar ook door het uiterlijk van van de eigenaar van de uitgebrande auto. Dat kwam overeen met het signalement dat de getuigen eerder hadden opgegeven. De 59-jarige man werd daarop aangehouden voor brandstichting. De man is overgebracht naar het arrestantencomplex in Borne alwaar de man vandaag wordt gehoord. Naast de auto zijn andere goederen in beslaggenomen die worden onderzocht door de rechercheurs van de forensische opsporing.

Politie neemt riem in beslag na opstootje

Rond 03.30 uur in de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 augustus ontstond er een opstootje bij de EHBO-tent aan de Nieuwe Haven in Zierikzee. Agenten en bikers van de politie gingen er naar toe. Onderweg renden beveiligers langs hen. Zij gaven door dat er geslagen was met een riem en dat één van de verdachten mogelijk een vuurwapen bij zich had. Ze wezen naar een van de zijstraten waar de verdachten naartoe vluchtten. Op de Lange Groendal zagen ze twee mannen en een vrouw lopen die voldeden aan het signalement.

Eén man probeerde weg te komen door een dranghek voor de weg te zetten. Hij zette het op een lopen maar struikelde in de Sint Domusstraat over bloempotten. Hij bleef zich verzetten tegen de aanhouding. Meerdere malen werd hij gewaarschuwd. Ondanks een pijnprikkel werkte hij nog steeds niet mee. Daarop werd geweld ingezet waarna de agenten hem konden afboeien en aanhouden voor openlijke geweldpleging.

Verzet
De tweede man gaf ook geen gehoor aan de bevelen van de agent. Omdat hij mogelijk in bezit was van een vuurwapen is hij met hulp van een beveiliger naar de grond gebracht en afgeboeid en aangehouden voor poging zware mishandeling en openlijk geweld. Bij hem werd geen vuurwapen aangetroffen.

De vrouw die bij het drietal hoorde probeerde een riem onder haar trui te verstoppen. Deze riem is in beslag genomen en de mannen zijn ingesloten voor verhoor. Daar is een alcoholtest bij hen afgenomen. De eerste verdachte had een alcoholpromillage van 930 ug/l en de andere man 730 ug/l. De vrouw is naar huis gestuurd.

Vuelta: Etappe 2 - Een pittige rit om af te trappen

De Vuelta a España is begonnen, Rohan Dennis won de tijdrit en is de eerste leider. Vandaag volgt de eerste rit in lijn en dat wordt gelijk een vrij pittige opgave, vooral voor renners die weinig met wat licht klimwerk hebben.

Het is vandaag een rit van 163,5 kilometer, waarin we rijden van het welbekende Marbella naar Caminito del Rey - even googelen om wat filmpjes van het lokale wandelpad te zien, het is de moeite waard. Wat geklim onderweg en in de slotfase gaat het ook nog even omhoog, hoewel het nog niet een echte berg is. De uitgebreide voorbeschouwing, inclusief alle toeristische en wielerhistorische details, is hier te vinden.

Om 13.35 uur gaat de etappe van start, Sporza is rond 15.00 uur live en Eurosport is er vanwege de motorsport vandaag even wat later bij, vermoedelijk rond 16.45 uur. De finish wordt grofweg tussen half zes en zes uur verwacht.

De route van vandaag (Bron: La Vuelta)
De route van vandaag (Bron: La Vuelta)

Het profiel van vandaag (Bron: La Vuelta)
Het profiel van vandaag (Bron: La Vuelta)

Racetalent Van Kalmthout blijft domineren in VS

Coureur Rinus van Kalmthout - in de VS bekend als Rinus VeeKay - blijft domineren in het Pro Mazda Championship, de klasse die twee stappen onder de IndyCar Series zit.

De 17-jarige Van Kalmthout won op de oval van Gateway Motorsports Park door vanaf poleposition onbedreigd naar de winst te rijden. Gedurende de 55 ronden tellende race kwam de jonge Nederlander geen moment in de problemen, het grootste gevaar kwam nog toen hij in de slotfase twee achterblijvers ietwat enthousiast op een ronde wilde zetten.

In het kampioenschap heeft Van Kalmthout - die nu vijf races op rij won - met nog twee races te gaan een voorsprong van 47 punten op Parker Thompson, wat betekent dat de Nederlander volgende week in het slotweekeinde genoeg heeft aan één achtste plek.

De races in het Pro Mazda Championship en aansluitend de Indy Lights, met daarin vanaf 1:15 uur een uitermate fraaie strijd om de winst (Bron: YouTube)

Man staakt verzet na beet door diensthond

In de nacht van zaterdag op zondag, rond 02:30 uur, heeft de politie in Purmerend een 44-jarige man uit Amsterdam aangehouden. De man zou een 23-jarige vrouw uit Groningen vanuit het niets in het gezicht hebben geslagen.

Het slachtoffer liep met een vriendin over de Plantsoengracht toen zij ineens door de Amsterdammer werd geslagen. De man liep ondertussen samen met een andere man in de richting van het Looijersplein. Toen de politie arriveerde en het tweetal tot stoppen maande, voldeed één van hen hieraan. Deze man verklaarde niets te hebben gezien.

Korte tijd later kwam de Amsterdammer teruggelopen en liepen de gemoederen hoog op. De agenten moesten de partijen meerdere malen uit elkaar helen. Uiteindelijk werd besloten de man aan te houden, echter weigerde hij hieraan mee te werken en probeerde een agent vast te pakken.

De Amsterdammer werd naar de grond gebracht maar ook op de grond bleef hij zich verzetten. Hierop werd de hondengeleider met zijn diensthond ingezet. Diensthond Loki beet de man in zijn been en pas op dat moment staakte hij zijn verzet. De verdachte kon worden overgebracht naar het politiebureau. Het slachtoffer deed na haar ziekenhuisbezoek aangifte tegen de man.

Roemeen aangehouden na gevaarlijke achtervolging

Na een korte, maar gevaarlijk achtervolging, is een Roemeense bestuurder aangehouden. Zijn rijbewijs en auto zijn in beslag genomen. Zaterdag om 16.00 uur waren twee agenten bezig met een verkeerssurveillance en reden over de N285 bij Wagenberg. Aan de overzijde van de weg zagen ze twee auto’s staan in een pechhaven. De achterste auto had een Engels kenteken.

De politie waarschuwt vaker voor verkopers uit Engeland. Deze mannen leggen contact langs de weg en proberen (nep)goud te verkopen. De agenten besloten om die reden de situatie te controleren en keerden hun auto. Maar op datzelfde moment reed de Engelse auto weg en keerde ook. De surveillanceauto keerde ook weer en reed achter de Engelsen aan. In de auto zaten twee mannen.

De agenten zagen dat de auto over een doorgetrokken streep reed en ging spookrijden. Zo reed hij over een kruising. De overige bestuurders schrokken daar zo van dat er gevaarlijke situaties ontstonden omdat ze hard remden. De Engelse auto reed al zigzaggend over de rijbanen, iedere keer een auto inhalend. Uiteindelijk raakte hij een andere auto.

De auto, waarmee hij in aanraking kwam, tolde verschillende keren over de weg. De agenten sprongen uit hun wagen en hielden de bestuurder van de Engelse auto aan. De bijrijder van de Engelse auto was gewond en is later met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de andere auto was niet gewond.

De verdachte, een 50-jarige Roemeen, is naar het bureau gebracht. De auto en zijn rijbewijs zijn in beslag genomen. Hij had 500 euro bij zich die ook in beslag zijn genomen om alvast een deel van de gemaakt schade te kunnen betalen. In zijn verklaring gaf hij aan dat hij niet het idee had dat hij zo gevaarlijk had gereden. Hij betoonde wel spijt van zijn gedrag. De reden waarom hij er vandoor ging is niet duidelijk geworden.

Amateurs voor Ajax, Feyenoord en PSV; kraker Groningen - Twente

Titelverdediger Feyenoord gaat in de eerste ronde van het KNVB Beker op bezoek bij de amateurs van Gemert, een hoofdklasser. Dat heeft de loting zaterdagavond laat uitgewezen.

Voor landskampioen PSV begint het KNVB-bekertoernooi met een uitwedstrijd tegen Tweededivisionist Excelsior Maassluis. Ajax wacht een bezoek aan HVV Te Werve, een tweedeklasser. 

Vitesse, dat zich afgelopen seizoen als bekerhouder liet onderuit ging bij VV Swift, mag op herkansing tegen de amateurs van RKAV Volendam. AZ, in 2017 en 2018 verliezend finalist, treedt aan bij de amateurs van Alcides. Een van de krakers is het duel tussen FC Groningen en FC Twente.

De clubs die zich voor Europees voetbal plaatsten (Ajax, PSV, Feyenoord, Vitesse en AZ) konden elkaar niet tegenkomen in de eerste ronde. De wedstrijden worden afgewerkt op 25, 26 en 27 september. 

Loting KNVB Beker.
Loting KNVB Beker.

FOK! Wat een weer: zonnig, in het noorden een bui

Vanochtend zijn er perioden met zon, al komen er vooral in het westen ook sluierwolken voor. In het noorden kan er nog een bui vanaf de Noordzee binnendrijven, elders is het droog. In de middag neemt de bewolking van het westen uit toe en vanaf het einde van de middag gaat het van het westen uit regenen. De maximumtemperaturen variëren van 17°C langs de kust tot lokaal 20°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind neemt geleidelijk toe naar matig, in de kustgebieden naar vrij krachtig en vlak aan zee naar hard, mogelijk stormachtig.

Vannacht is het overwegend bewolkt en zijn er perioden met regen. De zuidwestenwind is matig, aan zee hard, soms stormachtig. In de loop van de nacht neemt de wind aan zee iets in kracht af. De minimumtemperatuur ligt rond de 14°C.

Maandag in de loop van de ochtend volgen er vanuit het westen enkele opklaringen en wordt het overwegend droog. In de middag kan lokaal wat (mot)regen of een lichte bui voorkomen. De wind draait van zuidwest naar west en is matig, aan zee vrij krachtig tot krachtig. De middagtemperatuur ligt rond de 19°C. (Bron: KNMI)

Zonkracht (onbewolkt/bewolkt) 6/3

Nederland

De buien en het onweer leverden gisterenavond en vanmorgen vroeg mooie plaatjes op  (Foto: DJMO)
De buien en het onweer leverden gisterenavond en vanmorgen vroeg mooie plaatjes op (Foto: DJMO)

De buien en het onweer leverden gisterenavond en vanmorgen vroeg mooie plaatjes op  (Foto: DJMO)
De buien en het onweer leverden gisterenavond en vanmorgen vroeg mooie plaatjes op (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

John McCain (81) overleden

De Amerikaanse senator John McCain van Arizona is overleden. De familie van de Republikein liet eerder deze week weten dat McCain zich niet langer liet behandelen aan een hersentumor en zaterdag kwam hij te overlijden, 81 jaren oud.

McCain kwam regelmatig in de media met forse kritiek op de Amerikaanse president, zijn partijgenoot Donald Trump. Hij was al lange tijd ernstig ziek, leed aan een agressieve hersentumor en wist dat zijn prognose uiterst slecht was.

Eerder werd de Vietnamveteraan al behandeld aan huidkanker, maar ondanks deze nieuwe tegenslag bleef hij politiek actief. Als senator stemde de voormalig presidentskandidaat vaak mee met de Democraten, omdat hij het regelmatig niet eens was met Trump.

Dota's The International - viewing party

The International is één van de grootste esport-evenementen ter wereld. De prijzenpot voor dit Dota-festijn bedraagt meer dan $25 miljoen. De twee Dota- community verenigingen BeneDota en Dutch Dota Championships (DDC) organiseren ieder jaar een viewing party voor The International.

Dota viewing party
Laura “Sparks” Bouman is ook een fan

De viewing party werd dit jaar in samenwerking met Gamers First in Esport House 010 gehouden. Gamers First nam meteen ook de bar, de keuken, de beveiliging en alle randzaken voor hun rekening. Omdat het een besloten feestje is, mocht er ook (sterke) drank worden geschonken. Hamburgers, saté, speciaalbier, whisky en Dota op een absurd groot formaat: alom genieten!

Dota viewing party

De bezoekers hebben allemaal shirts aan van hun favoriete teams en er werden over en weer plaagstootjes uitgedeeld. Gelukkig heeft The International ook nog een Nederlands tintje, want één van de hosts is Jorien "Sheever" van der Heijden.

Dota viewing party

Allereerst op het programma was de verliezersfinale. Deze ging tussen Evil Geniuses en PSG.LGD. Jawel, de voetbalclub Paris Saint-Germain is de hoofdsponsor van dit team. Opmerkelijk genoeg komt bijna het complete team uit China, met één speler uit Maleisië. De Amerikaanse organisatie Evil Geniuses heeft een veel meer internationaal team. De spelers komen uit Canada, Zweden, Israël, Iran en Denemarken. Het was een heftige finale, waarbij LGD zo min mogelijk hoop gaf aan EG of hun fans. Met 2-0 was het duidelijk dat LGD mocht aantreden tegen OG.

Dota viewing party
De quiz

Tussendoor werd een quiz gehouden voor de fans. Iedereen die een Dota-fan is en ook regelmatig de streams heeft gevolgd kon de vragen beantwoorden. Later deze nacht is er nog een quiz om de aanwezigen wakker te porren.

Dota viewing party

Het Europese team OG (waar de letters voor staan is niet bekend) heeft LGD eerder verslagen met 2-1. Dat ging met enige moeite, dus het is geen uitgemaakte zaak dat OG zo over LGD heenwalst. OG heeft twee Finnen, een Fransman, een Deen en een Australiër in het team. OG heeft zojuist de eerste game gepakt. Het is een race wie het eerste drie games wint, dus LGD heeft nog genoeg kansen. Je kan de rest van de stream hier kijken.

Bekijk een live video van dota2ti op www.twitch.tv

Laatste reviews en specials
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
review
Tokyo Mirage Sessions #FE Encore
special
Wat de volgende Mario Kart kan leren van Mario Kart Tour
review
The Grudge
©FOK.nl e.a.