FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 3 augustus 2018

Tweelingzussen De Brouwer achtste op EK synchroonzwemmen

Synchroonzwemsters Noortje en Bregje de Brouwer hebben op de Europese kampioenschappen in Glasgow de achtste plek gepakt op de technische routine voor duetten. Met 38,7597 punten kwamen de 19-jarige tweelingzussen bovendien tot een nieuw persoonlijk record.

Niet geheel verrassend ging het goud naar Rusland, met 13-voudig wereldkampioene Svetlana Kolesnichenko en de pas 17-jarige Varvara Subbotina. Dat duo scoorde 95,1035 punten, ruimschoots voldoende om Oekraïne en Italië naar de overige podiumplekken terug te wijzen.

'Zombie-boy' pleegt zelfmoord

Tattoo-model Rick Genest heeft donderdag een einde gemaakt aan zijn leven. De Canadees werd bij het grote publiek bekend door zijn optreden in de clip van Lady Gaga, 'Born This Way'.

Genest was al jaren een bekende in de tattoo-wereld, waar hij de bijnaam Zombie Boy kreeg omdat hij zijn lichaam had getatoeëerd als zo’n ondode, toen hij in 2011 te zien was in Gaga’s clip. Uiteindelijk leverde hem klussen op als model voor onder meer GQ en Vanity Fair en filmrollen in onder andere 47 Ronin en Silent Witness. Genest werd woensdag gevonden in zijn appartement in Montreal, hij is uiteindelijk 32 jaar geworden.

Op zijn zestiende liet Genest zijn eerste tatoeage zetten en op zijn negentiende was zijn gehele lichaam al bedekt met inkt.

Blijf niet alleen rondlopen met alle angsten en vragen maar zoek hulp. Lees wat je kan doen, ook wanneer je je zorgen maakt om iemand en zoek contact met 113 zelfmoordpreventie. Zij zijn er ook ter ondersteuning van naasten en nabestaanden.


Zombie Boy (Bron: Youtube)

Baansprinters met overmacht naar EK-goud, dames grijpen naast brons

Baanwielrenner Roy Eefting heeft op het Europees kampioenschap in Glasgow de zesde plek gepakt op de scratch. De Nederlander probeerde in de slotfase mee te gaan in een aanval, maar kon de sprong uiteindelijk niet maken.

De race werd vooral gemaakt door Roman Gladysh. De 22-jarige Oekraïner probeerde kilometers lang weg te komen en uiteindelijk lukte dat, samen met de Fransman Adrien Garel. Het duo sloeg de tegenaanvallen af en reed gezamenlijk de slotronde in, waarin Gladysh zijn opponent het nakijken gaf. Tristan Marguet uit Zwitserland pakte het brons.

Onder leiding van Filippo Ganna en Elia Viviani pakte Italië eerder op de avond al het goud op de ploegenachtervolging bij de mannen. Met verder ook nog Francesco Lamon en Michele Scartezzini werden de Zwitsers in de finale geklopt. De Britse ploeg versloeg Duitsland in de strijd om het brons.

Ook bij de vrouwen stond Italië in de finale en wel tegen Groot-Brittannië. De thuisploeg was de torenhoge favoriet voor goud, maar Italië legde ze het vuur na aan de schenen. Drie kilometer lang ging het Italiaanse kwartet indrukwekkend goed mee, daarna brak de ploeg in stukken. De Britse dames pakten zo het goud, zilver was voor Italië en Duitsland versloeg Polen in het duel om brons.

Update 21.15 uur
Shanne Braspennincx en Kyra Lamberink zijn er op de teamsprint niet in geslaagd brons te pakken. Het Nederlandse duo moest het afleggen tegen de Duitse veterane Miriam Welte, die door de zeer zware blessure van vaste teamgenote Kristina Vogel nu met de pas 20-jarige Emma Hinze reed.

Het Russische topduo Anastasia Voynova en Daria Shmeleva maakten hun favorietenrol weer, zeker nu Welte en Vogel niet samen kunnen rijden. In de finale werden Liubov Basova en Olena Starikova uit Oekraïne ruimschoots geklopt.

Update 21.25 uur
Op de teamsprint bij de mannen heeft Nederland de rol als torenhoge favoriet volledig waargemaakt. Nils van 't Hoenderdaal, die in de vorige ronde in actie kwam, werd als startrijder weer vervangen door Roy van den Berg en dat leverde succes op.

Van den Berg opende sterk, Harrie Lavreysen gaf er nog eens een snok op en Jeffrey Hoogland maakte het wederom op bijzonder dominante wijze af in de finale tegen Frankrijk. Het brons was voor Duitsland, dat te sterk was voor de Polen.

Baanrenners met overmacht naar EK-goud (Pro Shots / Action Images)
Baanrenners met overmacht naar EK-goud (Pro Shots / Action Images)

Schiphol schroeft beveiliging verder op

Schiphol heeft de veiligheidsmaatregelen op de luchthaven verder opgeschroefd door het plaatsen van extra betonblokken. De antiterreurblokken staan op diverse plekken rond Schiphol Plaza. Dat meldt AT5 op haar website. 

De blokken zijn afgelopen nacht geplaatst en zijn een aanvulling op de betonnen bloembakken die al op de luchthaven stonden. De blokken moeten voorkomen dat bijvoorbeeld voertuigen op plekken kunnen komen waar grote groepen mensen lopen.

Een woordvoerder van Schiphol benadrukt dat de blokken niet zijn geplaatst in verband met een dreiging, maar dat de veiligheid verder wordt geoptimaliseerd. Om hoeveel blokken het gaat kon de woordvoerder niet zeggen.

El Tawheed-moskee: 'De Telegraaf liegt'

De El Tawheed-moskee in Amsterdam-West zegt dat de publicatie in De Telegraaf vanochtend gebaseerd is op leugens. De moskee zou volgens de krant, die zich baseert op bronnen bij de politie, onderdak hebben geboden aan IS-gangers en terroristen. Ook is er een foto gepubliceerd waarop te zien is dat een groep leerlingen een 'jihadclub' bezoekt in de moskee. Dat schrijft AT5 op haar website. 

Het bestuur van de moskee zegt tegen AT5 niemand op deze foto te herkennen. De foto kan volgens hen overal genomen zijn. Voor een sluiting, waar de landelijke PVV en CDA toe oproepen, vrezen ze niet.

Broeinest
Een aantal politieke partijen heeft het stadsbestuur al om opheldering gevraagd. 'Op de foto staat iemand die later in Amsterdam een aanslag met een brandbom heeft gepleegd', zegt CDA-raadslid Diederik Boomsma. 'En zij zaten er dan vrolijk. Ja, dat suggereert dat het toch een broeinest is van extremisme en dat wij onvoldoende zicht hebben op wat daar gebeurt en dat dat allemaal maar doorgaat.'

Gisteren bleek al dat de gemeente de afgelopen jaren geen zicht had op activiteiten van twee veronderstelde jihadronselaars. Zij mochten van de politie niet worden opgenomen in de radicaliseringsaanpak, omdat dit onderzoek in de weg zou zitten.

Reactie driehoek
De driehoek, die bestaat uit burgemeester, politie en OM, laat aan AT5 weten dat de door De Telegraaf gepubliceerde foto al sinds 2015 bij hen bekend is en waarschijnlijk 'veel eerder' gemaakt is. 'Op de foto zijn geen aanwijzingen voor strafbare feiten te zien, ook de gepubliceerde informatie is niet nieuw.'

Er is volgens de driehoek geen sprake van een 'actuele situatie'. 'Maar de El Tawheed-moskee heeft de volle aandacht van de driehoek. Als er informatie is over strafbare feiten die zijn of worden gepleegd, dan wordt er tegen opgetreden.'

Een meerderheid in de Tweede Kamer wil inmiddels dat de politie ingrijpt in de moskee.

Postma aan de leiding bij WK zeilen, Bouwmeester voorlopig derde

Pieter-Jan Postma heeft de leiding genomen bij het WK zeilen in de Finn-klasse. De 36-jarige zeiler eindige won vandaag in het Deense Aarhus een race en eindigde bij de andere twee races als derde.

Na vier races heeft de zeiler uit Heerenveen een voorsprong van vijf punten op p de Canadees Tom Ramshaw en Kroaat Josip Olujic. Naast Postma komt er nog een Nederlander in actie in de Finn-klasse. Nicholas Heiner eindigde als zevende, vijfde en derde en steeg in het algemeen klassement naar de zesde plaats.

Marit Bouwmeester startte haar WK met een tweede en derde plaats in de Laser Radial. De olympische kampioene Ze staat derde in het klassement, op twee punten van de Griekse Vasileia Karachaliou en Amerikaanse Paige Railey. In de 470 klasse staan Afrodite Zegers en Anneloes van Veen op een voorlopige achtste plaats.

EK-zilver estafettezwemsters, Kromowidjojo, Van Vliet en Kamminga in finales

Op het EK zwemmen in Glasgow hebben Ranomi Kromowidjojo en Tamara van Vliet zich op de 50 meter vrije slag geplaatst voor de finale. Met 24,58 seconden verbeterde Kromowidjojo zich aanzienlijk ten opzichte van de ochtend, goed voor de vierde tijd. 

Van Vliet was ook sneller dan 's ochtends en zwom naar 24,70 seconden, wat haar de vijfde tijd opleverde. De twee favorieten, Pernille Blume uit Denemarken en Sarah Sjöström waren veruit de besten: Blume tikte aan in 23,85 seconden, Sjöstrom in 23,92 seconden.

Met een tijd van 58,64 seconden zwom Kinge Zandringa een dik persoonlijk record in de halve finales van de 100 meter vlinderslag. Het was niet genoeg voor een stunt en dus een plek in de finale: Zandringa werd twaalfde, terwijl Sjöström met 56,66 een klasse apart was.

Arno Kamminga mag zich opmaken voor de finale van de 100 meter schoolslag. De nationaal recordhouder tikte aan in 59,74 seconden, wat de vijfde tijd betekende. Met 58,04 was wereldrecordhouder Adam Peaty weer een klasse apart: hij zwom 'makkelijk' en was meer dan een seconde sneller dan de nummer twee.

Finales
De Française Fantine Lesaffre won verrassend het goud op de 400 meter wisselslag, haar eerste titel nadat ze vorig jaar brons won op het EK kortebaan. Ze tikte aan na 4:34,17 minuten en bleef de Italiaanse Ilaria Cusinato en de Schotse thuisfavoriete Hannah Miley daarmee grofweg een seconde voor.

Regerend jeugdolympisch kampioen Mykhailo Romanchuk uit Oekraïne won goud op de 400 meter vrije slag, zijn eerste titel nadat hij twee jaar terug al brons won op de 800 en 1500 meter. Romanchuk won in een scherpe tijd van 3:45,18, voor de Noor Henrik Christiansen en de de Duitser Henning Mühlleitner.

Update 19.15 uur
Kim Busch, Femke Heemskerk, Kira Toussaint en Kromowidjojo hebben het zilver gepakt op de 4x100 meter vrije slag. De Nederlandse ploeg zwom eerst achter Denemarken aan - met wereldtopper Blume als startzwemster - en moest vervolgens jagen op Frankrijk.

Heemskerk verkleinde de door Busch opgelopen achterstand, Toussaint hield keurig stand en Kromowidjojo moest het afmaken tegen Beryl Gastaldello. Dat lukte echter niet en Nederland tikte na een voor Kromowidjojo's doen matige race aan in 3:34,77 minuten, 0,12 seconden achter het goud. Denemarken pakte op flinke afstand brons.

Nyls Korstanje, Kyle Stolk, Jesse Puts en Stan Pijnenburg zwommen de mannenfinale en dat leverde een zesde plek op. Ver buiten het podium zat het kwartet overigens niet: Pijnenburg tikte na 3:14,60 minuten aan, 0,40 seconden buiten het podium. Rusland won het goud, voor Italië en Polen.

Handbalster Broch stopt per direct met topsport

Yvette Broch stopt per direct bij de Hongaarse topclub Györi, zo liet de 27-jarige handbalster in een persconferentie bij haar Hongaarse club weten. De cirkelspeelster zal daardoor ook niet meer uitkomen voor het Nederlands team.

Op de website van haar Hongaarse club geeft Broch aan dat ze zich na het zware, vorige seizoen niet meer kan opladen voor een nieuw seizoen een nieuw jaar handbal op het hoogste niveau. "Het afgelopen seizoen was fantastisch, maar het was fysiek en mentaal ook zwaar."

"Het was een moeilijke beslissing, maar ik heb het gevoel dat ik naar mezelf en naar de mensen om me heen moet luisteren."

Györi, de club van Broch, laat weten weten dat ze achter de beslissing staan van de Nederlandse en en geeft aan te hopen dat Broch in de toekomst terugkeert op haar beslissing. 

Broch won met Györi, waar Nycke Groot ook speelt, de afgelopen twee seizoenen de Champions League en veroverde ze de afgelopen drie jaar de Hongaarse landstitel. 

Met Oranje boekte de 118-voudig international successen op de WK's van 2015 (zilver) en 2017 (brons), op het EK van 2016 (zilver) en op de Olympische Spelen van 2016 (vierde plaats).

Broch stopt per direct met topsport (Pro Shots / Bildbyran)
Broch stopt per direct met topsport (Pro Shots / Bildbyran)

Griekse hond overleeft bosbranden door in steenoven te schuilen

Een mooi verhaal uit het door bosbranden geteisterde Griekenland. Reddingswerkers die een totaal vernielde woning doorzochten, ontdekten een hond die een goede plek had uitgekozen om de vuren te overleven, de geïsoleerde ruimte van een buitenpandse steenoven.

De haren van de hond, een vierjarige poedel, waren flink verschroeid en het beestje werd met wat voedsel uit de oven gelokt. Het dorpje Mati, waar de pup werd gevonden, wordt flink te pakken genomen door de intense vuren en inmiddels hebben 91 mensen het leven gelaten, maaar de hond Loukoumakis heeft het toch maar mooi overleefd.

Het gaat inmiddels wat beter met het beestje en er wordt naarstig naar een nieuwe eigenaar voor deze slimme en dappere overlever gezocht.


Hond overleeft bosbrand in steenoven (Bron: Youtube)

Goud voor baanrenster Wild op EK, sprinters strijden om goud

Op het Europees kampioenschap baanwielrennen in Glasgow hebben sprintsters Laurine van Riessen en Shanne Braspennincx zich zonder grote problemen geplaatst voor de eerste ronde.

In de kwalificaties zette het Nederlandse duo met 33,336 seconden de vierde tijd neer. Meervoudig wereldkampioenen Daria Shmeleva en Anastasia Voynova uit Rusland maakten grote indruk: met 32,593 seconden waren ze nog sneller dan de Duitsers Miriam Welte en Kristina Vogel in de door hen gewonnen WK-finale eerder dit jaar.

Nederland neemt het in de eerste ronde op tegen Frankrijk. De vier winnaars van de duels in de eerste ronde worden op tijd gerangschikt: de twee snelste winnaars strijden om het goud, de andere twee om het brons.

Update 15.55 uur
Roy van den Berg, Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland waren bij de mannen bijzonder indrukwekkend. Van den Berg begon redelijk, wereldkampioenen Lavreysen en Hoogland gaven er een dusdanig harde snok op dat de Britse ploeg flink klop kreeg.

In de eerste ronde neemt Nederland het later in de middag op tegen het op papier aanzienlijk zwakkere Wit-Rusland, waarna 's avonds - als er geen gekke dingen gebeuren - om de medailles gestreden wordt.

Update 17.10 uur
Kirsten Wild heeft op de scratch het goud gepakt. De koers over tien kilometer begon vrij rustig, tot de aanvallen in het tweede deel geopend werden. De Belgische Jolien d'Hoore was de eerste topper die de aanval koos, maar haar poging werd geneutraliseerd door Wild.

Met vijf ronden te gaan was de groep zo weer samen en in de slotfase nam Wild de koppositie over. De tweevoudig wereldkampioene trok de sprint aan, waar niemand nog overheen kon komen. De Nederlandse won zo het goud, voor de Britse Emily Kay en d'Hoore.

Goud voor baanrenster Wild op EK baanwielrennen (Pro Shots / Action Images)
Goud voor baanrenster Wild op EK baanwielrennen (Pro Shots / Action Images)

Update 18.10 uur
De mannen hebben zich op de teamsprint geplaatst voor de strijd om het goud. Van den Berg werd vervangen door Nils van 't Hoenderdaal, waardoor de kampioensploeg van het afgelopen WK compleet was. Met Lavreysen en Hoogland werd weer veruit de snelste tijd neergezet, waardoor Nederland het vrijdagavond in de finale opneemt tegen Frankrijk.

Brasspennincx en Kyra Lamberink hadden het in hun race tegen Frankrijk bijzonder zwaar, maar wonnen wel. De tijd was echter niet voldoende om een plek in de finale af te dwingen, waardoor Nederland tegen Duitsland om het brons gaat rijden.

Agent tegen YouTube-ster: 'Fuck off'

De Russische YouTuber Vitalyzd bracht een bezoekje aan Amsterdam en besloot zich behoorlijk te misdragen. De 'geboren pranker', zoals hij zichzelf noemt, dreef een agent zo tot wanhoop dat de politieman riep: 'Ben je niet goed snik ofzo, fuck off.' Dit schrijft AT5 op haar website. 

Vitalyzd heeft een kleine 10 miljoen volgers op YouTube. Hij is onder meer bekend omdat hij tijdens het WK in 2014 naakt over het veld rende.  In Amsterdam gedroeg de Rus zich als een standaard toerist: samen met zijn vrienden bezocht hij het Vondelpark, De Wallen en een Nutellawinkel. Tussendoor werden er behoorlijk wat joints gerookt.

Ook agenten werden een trekje aangeboden. Dwingend hield de YouTuber een stickie voor hun gezicht. Dat stuitte één politieman in het bijzonder nogal tegen de borst. Het fragment is te zien rond minuut 9.00 in het filmpje.

'Alles is toch legaal in Amsterdam?'
De Rus was vrij verbaasd dat hij negatieve reacties keeg op zijn kwajongensstreken. 'Ik dacht dat alles legaal was in Amsterdam', riep hij uit toen een winkelmedewerkster hem op zijn vingers tikte. Ze vroeg hem om 'geen foto's te maken', waarop Vitalyzd een reep chocola openmaakte. 'Ik promoot de winkel toch?!'

Ook kreeg de YouTuber het nog aan de stok met een schipper, nadat hij met een opblaaseenhoorn in het water sprong. 'Kun je uit het water komen', verzocht de schipper hem. 'Dan kan een van je vrienden de eenhoorn misschien nog redden.' Kort nadat de Rus eindelijk uit het water klom, sprong hij er gewoon weer in.

Zelf heeft Vitalyzd vooral goede herinneringen aan de stad: 'Wat een mooie stad en vriendelijke mensen.'


Winkeldief verstopt zich op openbaar toilet, kan geen kant meer op

Een man die verdacht wordt van meerdere winkeldiefstallen in Alkmaar en Den Helder is dinsdag aangehouden op het toilet van het Makadocentrum in Schagen. Dit meldde politie Schagen donderdag via Facebook, zo schrijft Alkmaar Centraal op haar website. 

De verdachte werd opgemerkt toen hij in een winkel aan de Nieuwe Laagzijde in Schagen liep. Toen de opgeroepen politie aankwam was de man al vertrokken, maar een medewerker was achter de man aangelopen en gaf door waar hij was.

Kennelijk had de winkeldief dat in de gaten, want ineens vluchtte hij de toiletruimte in het Makadocentrum in. Niet de meest handige plek om verstoppertje te spelen; hij kon geen kant meer op. De winkeldief werd aangehouden en woensdagavond met een dagvaarding heengezonden.

'Chefkok Ramsay is een ongevoelige racist'

Chefkok Gordon Ramsay gaat in samenwerking met tv-zender National Geographic een nieuwe serie kookprogramma's maken, maar zodra dit nieuws bekend werd gemaakt, werden de tv-zender en Ramsay direct bedolven onder een diarree van deugdelijkheid.

Het idee achter de show 'Gordon Ramsay: Uncharted' is namelijk dat Ramsay de wereld rondreist en in landen en culturen terecht komt die de meest lekkere gerechten serveren. Ramsay wil het klaarmaken van deze gerechten leren van de lokale koks en later die gerechten op zijn eigen wijze klaarmaken en een simpele wedstrijd moet dan uitwijzen welke versie het lekkerst is.

En vooral dat laatste schoot veel deugrakkers in het verkeerde keelgat. "Hoe durft een witte man nog steeds in buitenlandse culturele wateren te waden en hen te vertellen dat hun eten beter kan", aldus Sejal Sukhadwala, een prominent voedselcriticus uit Groot-Brittanië. "Ik zal niet kijken", riep ze trots, vervolgend met "Het is onbegrijpelijk dat na de dood van Anthony Bourdain, tv-zenders stug door blijven gaan met het maken van dit soort arrogante en verbijsterend tactloze programma's."

"Het stinkt naar kolonialisme, vanaf dag één dat ik het hoorde", volgens Mayukh Sen, een andere criticus, in de Washington Post. "Een buitenlands gerecht, dat door de Westerse Ramsay wordt ontdekt, uitgeplozen en verbeterd tot iets grandioos."

"Wanneer krijgen anderen de kans om dit soort programma's maken; een vrouw, een homo, transgender, in plaats van die hetero cisgender mannen zoals Anthony Bourdain, Andrew Zimmern of Action Bronson."

National Geographic kwam natuurlijk razendsnel met een reactie, maar bood alleen verontschuldigingen aan voor het misverstand en het feit dat de boodschap van het programma verkeerd geïnerpreteerd werd. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Veel knokspellen gratis te proberen op Steam dit weekend

In het kader van het aankomende EVO tournament, een jaarlijks eSports-evenement dat zich uitsluitend focust op vechtspellen, zijn er op Steam een hele rits mep-m-in-mekaar-spellen gratis uit te proberen. 

Games om in de gaten te houden zijn Street Fighter V, Tekken 7, Injustice 2, Guilty Gear Xrd, Dragon Ball FighterZ en BlazBlue: Cross Tag Battle. Behalve dat deze titels tot en met aankomende maandag voor nop te spelen zijn, zijn ze ook flink afgeprijsd. Zo is bijvoorbeeld Street Fighter V: Arcade Edition al voor een tientje te krijgen en Tekken 7 gaat weg voor het dubbele. Bekijk hier een overzicht van de Steam-pagina die in het kader van EVO 2018 is opgetuigd.

Bordspel Horizon Zero Dawn aangekondigd

Op Gen Con 2018 is een officieel Horizon Zero Dawn-bordspel aangekondigd. Het spel wordt ontwikkeld door Steamforged Games, de spellenmaker die ook verantwoordelijk is voor het Dark Souls-bordspel.

Steamforged heeft bekendgemaakt al bezig te zijn met het spel nog voor Horizon Zero Dawn uitkwam op PlayStation 4. De afgelopen twee jaar is er een nauwe samenwerking ontstaan met zowel Sony als Guerrilla Games. Sterker nog, de Nederlandse ontwikkelaar van de game schijnt zelfs te refereren naar het bordspel als de volgende Horizon Zero Dawn-game. Hoewel het bordspel niet heel veel verhaal zal bevatten, is dit wel volledig in lijn met de succesvolle game en speelt het zich af na de Frozen Wilds-DLC.

Het bordspel wordt een coöperatief spel waarin spelers op jacht gaan naar robotwezens bekend uit de game. Samenwerking is belangrijk, maar uiteindelijk gaat het erom zelf de hoogste score te behalen. Het doorspelen kost ongeveer anderhalf tot twee uur en een enkel spel bestaat uit ongeveer vijf jachtpartijen die steeds moeilijker worden. Het bord verandert met elk gevecht en net als in de game ligt de nadruk op stealth en tactiek.

Het Horizon Zero Dawn-bordspel zal later dit jaar op Kickstarter verschijnen om meer bekendheid te vergaren, naast natuurlijk het financiële draagvlak om de productie te starten. Steamforged kijkt er ook naar uit om van fans van de game te horen wat zij in het bordspel willen zien.

Prototype van een Thunderjaw (meer foto's in bronartikel)
Prototype van een Thunderjaw (meer foto's in bronartikel)

Ajaxfans mogen shirtjes met '10' ruilen na gedoe om Tadic en Ziyech

Omdat Dusan Tadic en Hakim Ziyech plots met andere rugnummers op hun shirt zullen spelen, komt Ajax fans tegemoet die al een shirtje met de verouderde cijfers hebben gekocht, zo meldt AT5.

Tadic speelt dit seizoen met 10, terwijl dit nummer al gebruikt werd door Ziyech. De Servische nieuwkomer had het rugnummer echter afgedwongen tijdens zijn contractonderhandelingen. Het leek er toen nog sterk op dat Ziyech deze zomer zou vertrekken bij Ajax, maar voorlopig speelt hij nog gewoon in Amsterdam en moet hij dat met zijn oude rugnummer 22 doen.

Het levert wel een situatie op waarin sommige supporters al flink hebben betaald voor het nieuwe tenue met hun favoriete Ajacied achterop. Fans die een tenue hebben gekocht met Tadic of Ziyech mogen deze daarom omruilen. Dat kan nog het hele jaar. Het shirtje dat de fans inleveren moet natuurlijk wel schoon zijn en voorzien van een kassabon.

'Red Dead Redemption 2 herdefinieert gaming'

Red Dead Redemption 2 is de aankomende game van ontwikkelaar Rockstar waar veel fans reikhalzend naar uitkijken. Uitgever Take-Two heeft hoge verwachtingen van de game. Strauss Zelnick, de CEO van de uitgever, heeft Red Dead Redemption 2 tijdens een fiscale bespreking "wederom een creatieve mijlpaal voor Rockstar" genoemd.

Verder merkte Zelner op dat de game de industrie zal herdefiniëren en gamers over de hele wereld zal boeien. "Red Dead Redemption 2 is Rockstar Games’ eerste titel die vanaf de grond opgebouwd is voor de huidige console-generatie. Enthousiaster kunnen we niet zijn voor de lancering. Het zal een massale gebeurtenis zijn."

 Red Dead Redemption 2 lanceert 26 oktober. Vooralsnog alleen voor PlayStation 4 en Xbox One, al blijven geruchten over een mogelijke pc-versie hardnekkig.

Red Dead Redemption 2 Uitzicht

Reiskostenvergoeding voor gedupeerde leerlingen Maastricht

Het ministerie van Onderwijs stelt een reiskostenvergoeding beschikbaar voor de gedupeerde examenleerlingen van VMBO Maastricht die naar het mbo gaan. Als zij in augustus beginnen aan de beroepsopleidende leerweg (bol) kunnen ze nog geen aanspraak maken op een ov-kaart. Andere mbo-studenten kunnen dat wel, omdat die hun vmbo-opleiding hebben afgesloten.

De leerlingen van VMBO Maastricht moeten een deel van hun schoolexamen alsnog afronden, omdat de school een groot deel van de vakken niet of onvoldoende had getoetst. Pas als het diploma na de herkansingen is gehaald, hebben ze recht op een reisproduct. Minister van Engelshoven (Onderwijs) zorgt nu, mede namens minister Slob, voor een tijdelijke oplossing om te voorkomen dat deze leerlingen financieel in de problemen komen door reiskosten van en naar het mbo.

Oplossing
'Deze leerlingen hebben een van de leukste periodes van hun schoolloopbaan - het feest van de diplomauitreiking - moeten missen. Nu staan ze voor de zware taak om hun vmbo alsnog af te ronden en tegelijk aan het mbo te beginnen. We hebben dus voor een oplossing gezorgd om te voorkomen dat leerlingen de komende tijd ook nog zorgen hebben over de kosten van de reis naar hun nieuwe school', licht Van Engelshoven de regeling toe.

Zelf aanvragen
De leerlingen kunnen maandelijks een reisvergoeding van 300 euro krijgen. Daarmee kunnen ze het reizen naar hun vervolgopleiding betalen, net zoals elke andere mbo-student. De vergoeding kan door de leerling online worden aangevraagd.

Zodra leerlingen geslaagd zijn, stopt de regeling. De studenten worden dan ingeschreven bij het mbo waardoor ze een studentenreisproduct kunnen aanvragen. Wie vooruitlopend op het behalen van het diploma al een kaart had aangevraagd, moet dat zo snel mogelijk annuleren om kosten te vermijden. Leerlingen die inmiddels geslaagd zijn, kunnen gewoon een reisproduct aanvragen. Zij komen niet in aanmerking voor de vergoeding.

Zeekreeftenvisser in de kraag gevat

Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit hebben woensdag 1 augustus op de Oosterschelde een beroepsvisser in de kraag gevat die 43 zeekreeften had gevangen en uit het zicht aan boord had bewaard. De visser kreeg een proces-verbaal aangezegd omdat hij de gevangen kreeften niet onmiddellijk had teruggezet. Buiten het kreeftseizoen is dat verplicht.

De NVWA-inspecteurs voerden tijdens een controle op de Oosterschelde een inspectie uit aan boord van een beroepsvissersboot. De beroepsvisser was druk bezig kreeften-vistuigen te lichten. Tijdens het onderzoek aan boord werden - onder een dekkleed verborgen - twee bewaartonnen met daarin een groot aantal zeekreeften gevonden.

Aan boord bevonden zich in totaal 43 zeekreeften. In overleg met het Openbaar Ministerie is de beroepsvisser een proces-verbaal aangezegd. De kreeften zijn in beslag genomen en vervolgens in de Oosterschelde teruggezet.

De periode om zeekreeften mee te mogen nemen is al ruim twee weken verlopen. Het kreeftenseizoen is geopend vanaf de laatste donderdag in maart tot 15 juli.

Lichaam vermiste kajakker gevonden in Laos

Het lichaam van de 30-jarige Amsterdammer Mattijn Lahuis is gevonden in Laos. Hij was vermist na een ongeluk met een kajak. Dat meldt AT5 op haar website. 

Mattijn was maandag met een gids en twee vrienden gaan kajakken, toen door een plotselinge stroomversnelling twee van de vier kajaks een omgevallen boom in het water raakten. De kajaks sloegen om. De twee vrienden en de gids konden aan de kant komen, maar Mattijn was nergens meer te bekennen.

De familie probeerde geld te verzamelen voor een reddingsoperatie met een helikopter. Er was 70.000 euro nodig en er was vandaag al ruim 40.000 euro ingezameld.

De familie van Mattijn laat via een woordvoerder weten diep geraakt te zijn door het trieste nieuws. 'Maar ze zijn dankbaar voor alle steunbetuigingen en donaties die ze hebben ontvangen voor de zoekactie.'

Het lichaam is inmiddels geïdentificeerd door de oudste broer van Mattijn. De zoekactie is gestaakt en er worden voorbereidingen getroffen om het lichaam terug te brengen naar Nederland.

Ninja bereikt 10 miljoen Twitch-volgers

Tyler "Ninja" Blevins, 's werelds meest bekende Fortnite-streamer, heeft opnieuw een opmerkelijke mijlpaal behaald op streamingplatform Twitch. De jonge Amerikaan tikte gisteren de tien miljoen aan qua Twitch-volgers.

Voor de goede orde, het gaat dus niet om betaalde abonnees maar om 'gewone' volgers. Je kunt je op Twitch abonneren op streamers voor een bepaald bedrag per maand waar dan een aantal 'voordelen' aan zitten zoals unieke Twitch-emotes, of je kunt ze gewoon volgen zodat je een notificatie krijgt als de gevolgde streamer online gaat. Eerder dit jaar bereikte Blevins al een andere mijlpaal op het streaming platform. In april hield de jonge streamer een Fortnite eSports-event in Las Vegas die kon rekenen op 650.000 gelijktijdige viewers. 

Ninja is geen 'variety streamer' en beperkt zich voor het grootste deel tot één game, Fortnite. In het verleden speelde hij ook meer andere games zoals PUBG, die hij tegenwoordig ook nog wel eens wil opstarten. Ninja heeft in het verleden ook veel bekendheid verworven met unieke events, zoals een gamesessie met rapper Drake. Toch is het aannemelijk dat Ninja een groot deel van zijn volgelingen heeft te danken aan het feit dat hij gewoon steengoed is in Fortnite. Ninjas Twitch-kanaal kun je hier vinden.

De Zomerspelen keren terug naar Overwatch

Blizzard heeft in een tweet bekendgemaakt dat de Overwatch Summer Games weer in aantocht zijn. Het is een van de jaarlijks terugkerende evenementen in de game en deze keer gaat dit van start op 9 augustus.

De eerste keer vielen de Summer Games mooi samen met de Olympische Zomerspelen van 2016 en had het evenement een echt sportthema met sportieve skins voor verschillende Overwatch-personages. Vorig jaar leek het meer op vakantie vieren voor de helden, met onder andere een zonnige strandoutfit voor Widowmaker en een grillmaster skin voor Soldier 76. Wat dit jaar gaat brengen aan skins is nog niet bekend. Dat in ieder geval de arcade-modus Lucio Ball weer een grote rol gaat spelen, is wel duidelijk uit onderstaande tweet. Vanaf 9 augustus weten we het zeker.

Nog twee Nederlandse boten naar finales EK roeien

Op het Europees kampioenschap roeien in Glasgow heeft het Nederlandse team nog twee boten in de finales gekregen, naast de zes boten die zich donderdag al voor de finales plaatsten.

De vrouwen dubbel-vier, met olympisch zilver en WK-goud de meest succesvolle Nederlandse boot van de laatste twee jaar, moest de herkansingen in, maar daarin ging het prima: Olivia van Rooijen, Karolien Florijn, Sophie Souwer en Nicole Beukers wonnen hun herkansing en plaatsten zich overtuigend voor de finale.

Ook de vrouwen vier-zonder staat in de eindstrijd. In de herkansingen was een plek bij de eerste twee nodig en voor Hermijntje Drenth, Willeke Vossen, Marleen Verburgh en Kirsten Wielaard was dat geen probleem: het kwartet eindigde als tweede, kort achter de Britse boot, maar ruim voor de Deense dames.

Twee van de vijf Nederlandse boten die vrijdag om finaleplaatsen streden moeten genoegen nemen met de B-finale. Amber Kraak kwam er in de lichte skiff niet aan te pas en werd vijfde, waar top-2 nodig was. Vincent Klaassens en Sander de Graaf eindigden in de twee-zonder als vierde in hun halve finale, één plek buiten een plaats in de A-finale. Skiffeur Harold Langen werd ook in de herkansingen kansloos laatste.

De A-finales worden zaterdag en zondag vanaf het middaguur (Nederlandse tijd) gevaren. Voor die tijd staan er nog C- en B-finales en halve finales op het programma.

Ajax-fans klagen, 3J's passen songtekst aan

De videoclip behorende bij het nummer Mensen van de 3J's is nog maar net uitgebracht. Maar wie goed luistert, hoort dat de tekst is veranderd ten opzichte van het origneel, omdat onder andere Ajax-fans zich ergerden aan het woord Feyenoord in de tekst. Dat schrijft het Algemeen Dagblad. 

En dat was niet de bedoeling volgens manager Alice Buijs: "Er is destijds voor Feyenoord gekozen omdat het lekker klonk. Maar er had ook prima AZ, Ajax of NAC kunnen staan." Omdat het een nummer moet zijn voor iedereen, en een 'ode aan de diversiteit in Nederland' is besloten om het woord Feyenoord te veranderen in Nederland. Hieronder kun je het fragment met de originele tekst  horen (te vinden op spotify), in de videoclip eronder de nieuwe tekst. 

 

Ricciardo gaat weg bij Red Bull, verhuist naar Renault

Daniel Ricciardo zal volgend seizoen niet bij Red Bull, maar zeer waarschijnlijk bij Renault rijden. Eerder vandaag doken de geruchten al op dat de Australiër bij Renault getekend zou hebben en nu is ook door Red Bull zelf naar buiten gebracht dat Ricciardo bij de Oostenrijkse renstal zal gaan vertrekken.

Vermoedelijk zijn de status van Max Verstappen binnen het team en het gedane aanbod van Red Bull reden geweest voor Ricciardo om verder te kijken. Ferrari was aanvankelijk het doel, maar nadat dat onmogelijk bleek was het zeer aannemelijk dat hij bij Red Bull zou blijven. Vorige week zei Ricciardo zelfs nog dat de deal met Red Bull bijna rond was. Nu blijkt dus dat er in de achtergrond ook nog gesprekken liepen met het team van Reanult.

Teambaas Christian Horner had het volgende te zeggen over het vertrek van Ricciardo: "We respecteren de beslissing van Daniel om Aston Martin Red Bull Racing te verlaten volledig en we wensen hem alle geluk in de toekomst. We willen hem bedanken voor zijn toewijding en de rol die hij heeft gespeeld sinds hij in 2014 bij het team kwam, met als hoogtepunten natuurlijk de zeven overwinningen en 29 podia die hij met ons heeft behaald."

"We zullen nu al onze opties gaan overwegen om te bepalen wie teamgenoot van Max Verstappen wordt in 2019. In de tussentijd zijn er nog negen races te gaan in 2018 en zijn we volledig gefocust op het maximaliseren van alle kansen van Max en Daniel voor de rest van het seizoen."

De meest voor de hand liggende optie bij Red Bull zou Pierre Gasly zijn, die tot nu toe een indrukwekkend seizoen kent in zijn eerste jaar bij Toro Rosso, maar ook Carlos Sainz zou zomaar de stap terug naar Red Bull kunnen maken nu hij waarschijnlijk zijn zitje bij Renault kwijt is. Ook hingen er al langer geruchten dat de Spanjaard naar McLaren zou gaan, geruchten die nu aannemelijk zijn geworden. Wie er bij een eventuele promotie van Gasly in de tweede Toro Rosso moet rijden is al helemaal niet duidelijk, een directe F1-kandidaat heeft Red Bull namelijk nog niet in hun opleidingsprogramma.

Update 14:07

Renault heeft inmiddels via hun mediakanalen bevestigd dat Daniel Ricciardo vanaf 2019 bij het Franse team zal rijden. In hun persbericht hebben ze ook bevestigd dat hij teamgenoot zal worden van Nico Hülkenberg.

Daniel Ricciardo gaat na 4 jaar een nieuw avontuur aan (Pro Shots / Action Images)
Daniel Ricciardo gaat na 4 jaar een nieuw avontuur aan (Pro Shots / Action Images)

Hoogspringfavoriet Lysenko mag niet naar EK wegens dopingproblemen

Hoogspringer Danil Lysenko mag volgende week niet meedoen aan de Europese kampioenschappen atletiek in Berlijn. Dat heeft wereldatletiekfederatie IAAF laten weten. De Rus, die mee mocht doen als neutrale atleet, zit in de dopingproblemen.

De IAAF liet weten dat Lysenko verzuimd heeft om zijn whereabouts in te vullen, gegevens die sporters in dienen te vullen om op doping getest te kunnen worden. Ook maakte hij zich buiten wedstrijden om niet beschikbaar voor dergelijke controles.

Volgens Russische media heeft de 21-jarige Lysenko in het afgelopen jaar drie tests gemist en dat kan hem duur komen te staan: er staat een schorsing van één jaar op een dergelijke overtreding, waardoor hij volgend jaar ook het WK zou missen.

Lysenko was de grote favoriet voor goud in Berlijn. Dit jaar sprong hij voor het eerst over 2,40 meter, vorig jaar won hij zilver op het wereldkampioenschap in Londen.

Dikke paniek voor GTST-acteur: 'HELP ME!'

Acteur Everon Jackson Hooi verkeert in blinde paniek. De 36-jarige acteur uit Goede Tijden, Slechte Tijden zit namelijk met een gehackt Instagram-account. Daarop heet hij nu ineens 'Ahmed Fayeg'.

Al zijn foto's lijken verwijderd te zijn, terwijl er op zijn account nu allerlei oude meuk te zien is van een of andere Braziliaanse. Voor de neutrale kijker op zich geen onaangename verandering, voor de eigenaar van het account natuurlijk best vervelend.

Via Twitter probeert Hooi dan ook in allerijl aan iedereen duidelijk te maken dat hij gehackt is. Dat doet hij ook nog in hoofdletters, om het eens extra duidelijk te maken.

Nieuwe World of Warcraft Cinematic: Old Soldier

Blizzard heeft redelijk uit het niets een nieuwe cinematic vrijgegeven voor World of Warcraft: Battle for Azeroth. In de cinematic draait het allemaal om Varok Saurfang, een veteraan die al teveel heeft meegemaakt in zijn leven.

Na de gebeurtenissen van Warbringers: Sylvanas twijfelt Saurfang aan zijn rol binnen de Horde en de heersende oorlog. Hoe dat afloopt kun je zien in de cinematic hieronder. Er volgt nog één aflevering in de Warbringers-serie, die in het teken staat van Azshara. Deze volgt volgende week.

World of Warcraft: Battle for Azeroth lanceert 14 augustus.

NFL: Seizoen afgetrapt met Hall of Fame Game

In Canton, in de Amerikaanse staat Ohio, is het nieuwe seizoen in de NFL begonnen, de Noord-Amerikaanse american footballcompetitie. Dat gebeurde zoals altijd met de Hall of Fame Game, een 'vriendschappelijke' wedstrijd in het kader van de toevoeging van nieuwe leden aan de NFL Hall of Fame.

Voor de uitgenodigde teams wordt doorgaans gekeken naar welke mensen aan de Hall of Fame toegevoegd worden en dit keer was de keuze duidelijk. Brian Urlacher speelde zijn hele carrière van dertien seizoenen bij de Chicago Bears, Ray Lewis kwam zijn hele zeventien jaar durende loopbaan uit voor de Baltimore Ravens.

De wedstrijd ging dan ook tussen de Bears en de Ravens en het was de ploeg uit Baltimore die nipt de zege naar zich toe wist te trekken: 17-16. Volgende week gaat het preseason echt van start, dan komen op donderdagavond alle ploegen in actie voor hun eerste oefenwedstrijd.

De hoogtepunten van de Hall of Fame Game (Bron: YouTube)

Trump roept weer eens fakenews

Donald Trump hield gisteren in Pennsylvania tijdens een campagnebijeenkomst een betoog van ruim een uur. Zoals gewoonlijk haalde hij uit naar de media. Trump bracht op 13 juli een bezoek aan Queen Elizabeth en dat bezoek is natuurlijk niet onopgemerkt gebleven. 

De media berichtten over een 'gênante' vertoning, omdat Donald en Melania een kwartier moesten wachten voor ze verwelkomd werden door de Queen. Een kwartier dat hij en zijn vrouw doorbrachten in de aanweziigheid van de koninklijke garde, wat hij volgens hem helemaal niet erg vond: "Het ging immers om een afspraak met de koningin en die vind ik fantastisch."

Volgens Trump zou het gesprek met de Koningin vijftien minuten duren, maar het gesprek liep ruim drie kwartier uit volgens hem: "Ik was in dit geval de eerste die aankwam en in geen geval nummer twee, zoals wordt geschreven. Uiteindelijk was ik inderdaad te laat, omdat het gesprek met de koningin uitliep."

Ons aller Donald heeft in elk geval weer eens een reden om af te geven op 'een walgelijke vorm van nepnieuws' en FAKENEWS te roepen tijdens zijn betoog.  Vanaf de 38e minuut gaat het over zijn bezoek aan Queen Elizabeth. 

 

Kromowidjojo ontsnapt op EK, Kamminga en estafettedames sterk

Zwemster Ranomi Kromowidjojo is tijdens de Europese kampioenschappen in Glasgow ontsnapt aan vroegtijdige uitschakeling op de 50 meter vrije slag. De voormalig olympisch- en wereldkampioene zwom de vijfde tijd, maar werd bijna slachtoffer van de regel die aangeeft dat slechts twee zwemsters per land naar de halve finales mogen.

Kromowidjojo eindigde in haar serie als tweede in 24,82 seconden, vlak achter de 24,77 van landgenote Tamara van Vliet. Een serie eerder deed Kim Busch het met 24,93 seconden uitstekend, het bleek zelfs genoeg voor de zesde tijd van iedereen, maar voor haar was het dus net niet genoeg om door te mogen. Met 24,14 en 24,27 staken favorietes Sarah Sjöström (Zweden) en Pernille Blume (Denemarken) boven de rest uit.

Update 11.55 uur
Op de 100 meter vlinderslag bij de vrouwen staat Kinga Zandringa in de halve finales. Met haar 59,00 seconden kwam ze tot de dertiende tijd, wel ver achter de 56,87 van torenhoog favoriete Sjöström.

Update 12.05 uur
Op de 100 meter schoolslag bij de mannen heeft Arno Kamminga zich zonder grote problemen geplaatst voor de halve finales. De houder van het Nederlands record zwom met 59,53 seconden naar de vijfde tijd. Ties Elzerman startte sterk, maar eindigde met 1:01,69 uiteindelijk als 31e.

De series werde gedomineerd door de Britten: met 57,89 was wereldrecordhouder Adam Peaty een klasse apart, maar de strijd speelde zich vooral achter hem af. James Wilby werd tweede met 59,12 seconden, waardoor de 59,14 van Ross Murdoch - de derde tijd - net niet genoeg was om naar de halve finales te mogen, wegens de eerdergenoemde regel over twee deelnemers uit één land in de halve finales.

Update 12.30 uur
Op de 4x100m vrije slag bij de vrouwen hebben Busch, Kira Toussaint, Marjolein Delno en Femke Heemskerk zich relatief simpel geplaatst voor de finale van vrijdag. Het kwartet zwom naar een tijd van 3:38,30 minuten, de snelste tijd van de series.

Bij de mannen zwommen Stan Pijnenburg, Nyls Korstanje, Kyle Stolk en Jesse Puts naar een tijd van 3:16,78, de zesde tijd. Regerend Europees kampioenen Frankrijk strandden op plek negen en haalden de finale niet.

Kromowidjojo voor de wedstrijd in Glasgow (Pro Shots / Insidefoto)
Kromowidjojo voor de wedstrijd in Glasgow (Pro Shots / Insidefoto)

Zweden raakt hoogste bergtop kwijt door warmte

Ergens in de komende dagen zal de hoogste bergtop van Zweden naar alle waarschijnlijkheid niet meer de hoogste bergtop van Zweden zijn. Het gaat om de zuidelijke top van de Kebnekaise, die de titel vermoedelijk over moet geven aan de niet al te ver weg gelegen noordelijke top van de Kebnekaise.

Op de zuidelijke top van de berg ligt een gletsjer en die zorgt ervoor dat de precieze hoogte nogal eens wijzigt. Deze wordt dan ook elk jaar opnieuw gemeten en wel aan het einde van de zomer, als het smelten voorbij is. In 1880 kwam men tot ongeveer 2115 meter, in 1902 zelfs 2123 meter boven zeeniveau.

In de tweede helft van de twintigste eeuw ging het echter bergafwaarts: 2120 meter in 1968, 2110 meter in 1982 en vanaf 1998 zelfs elk jaar metingen onder de 2110 meter. Begin juli kwam men tot 2101 meter, maar aan het eind van de maand was daar nog eens vier meter van verdwenen.

"Ik heb er nog nooit zoveel ijs zien smelten als deze zomer", aldus onderzoeker Gunhild Ninis Rosqvist van de universiteit van Stockholm. Dat komt natuurlijk door de bovengemiddelde hitte in Zweden, waardoor het halve land ook al geruime tijd in de fik staat - er woeden tientallen bosbranden. De zuidelijke bergtop is ondertussen nog zo'n twintig centimeter hoger dan de noordelijke, die waarschijnlijk in het weekeinde al de titel overneemt.

Monsterzege Atalanta in Europa League, Nederlanders door

In de tweede kwalificatieronde voor de Europa League heeft Atalanta snoeihard uitgehaald. De Italiaanse club stelde vorige week zwaar teleur met een 2-2 gelijkspel tegen FK Sarajevo, maar in de Bosnische hoofdstad was het prijsschieten: met Marten de Roon en Hans Hateboer in de basis won de ploeg met 0-8, onder meer dankzij een hattrick van de 19-jarige Gambiaan Musa Barrow.

AEK Larnaca uit Cyprus won thuis met 4-0 van het Ierse Dundalk, na de 0-0 in de heenwedstrijd uiteraard voldoende voor de ploeg van Hector Hevel. Het 'Nederlandse' Trencin uit Slowakije is ook door: met trainer Ricardo Moniz, aanvoerder Ashraf El Mahdioui, basisspeler Joey Sleegers en bankzitters Desley Ubbink en Philippe van Arnhem werd het Poolse Gornik Zabrze met 4-1 verslagen, na de 0-1 winst in Polen.

APOEL Nicosia won op Cyprus vorige week met 5-0 van Flora Tallinn en in Estland was een 2-0 nederlaag dan ook geen ramp. Keeper Boy Waterman van APOEL kon zo alsnog juichen, Flora-coach Arno Pijpers niet. Voor Donovan Slijngard en zijn Zalgiris Kaunas uit Litouwen was de 1-1 bij het Liechtensteinse Vaduz voldoende, nadat Zalgiris thuis met 1-0 won.

Balzan uit Malta won vorige week verrassend met 2-1 van Slovan Bratislava, maar in Slowakije won de thuisploeg met 3-1. Mitch Apau speelde de hele wedstrijd, Joeri de Kamps mocht invallen en Ricky van Haaren hield de bank warm. Met Jeremain Lens - goed voor twee assists - en Ryan Babel in de basis won Besiktas tot slot met 6-0 van B36 Thorshavn uit de Faeröereilanden en dus zijn ook de Turken door.

Politie roept hulp toeristen in bij zoektocht naar drugshandelaar

De politie en het Openbaar Ministerie vroegen al eerder hulp van toeristen in Spanje bij de opsporing van de gevluchte drugshandelaar Tommie van der Sommen. Hij is toen geplaatst op de Nationale Opsporingslijst (NOL) maar hij is nog niet gevonden. Daarom staat hij nu ook op site van Interpol en op de lijst van Europe’s Most Wanted.

Politie en OM vermoeden dat Van der Sommen in Spanje verblijft, mogelijk in Barcelona. Maar ook zijn er aanwijzingen dat Tommy zich aan de zuidkust, in de omgeving van Malaga en Marbella, ophoudt. Omdat er nu veel Nederlanders in Spanje zijn, is hij ook juist nu op de NOL geplaatst. Na deze oproep zijn verschillende tips binnengekomen maar hij is nog niet aangetroffen. Nederlanders in Spanje (in dat gebied) die sites op internet bezoeken, kunnen vanaf vrijdag ook een online advertentie te zien krijgen met een foto van Van der Sommen.

Politie en OM zijn al sinds de man verdween naar hem op zoek. In het onderzoek naar de verblijfplaats van de veroordeelde drugshandelaar wordt samengewerkt met de politie in Spanje. Het politieteam dat voortvluchtige verdachten en veroordeelden opspoort, onder leiding van een officier van justitie van het Landelijk Parket, is van plan vaker mensen op de NOL te plaatsen. Het doel hiervan is om de burger meer te betrekken bij de opsporing naar deze persoon.

MLB: Dodgers, Rangers en Red Sox halen hard uit, twee homeruns Gregorius

De donderdagavond in de Major League Baseball heeft een aantal stevige uitslagen opgeleverd. We beginnen in Boston, waar de Red Sox het opnamen tegen de New York Yankees.

De Yankees begonnen uitstekend: Didi Gregorius bracht in de eerste inning gelijk drie runs op het bord met een homerun. Het werd zelfs nog 0-4, maar in de vierde inning sloegen de Red Sox snoeihard toe. De thuisploeg scoorde maar liefst acht runs en ging zo op weg naar de 15-7 zege, ondanks nog een homerun van Gregorius later in het duel.

De Texas Rangers speelden thuis tegen de Baltimore Orioles en bij de thuisploeg was Jurickson Profar lekker op dreef. In de eerste inning sloeg hij een 3-run homerun, in de tweede inning - waarin de Rangers zeven runs scoorden - voegde de Nederlands international er met een single nog een run aan toe. De Rangers wonnen uiteindelijk met 17-8.

Er is echter altijd baas boven baas: de Los Angeles Dodgers maakten met 21-5 gehakt met de Milwaukee Brewers, de nieuwe ploeg van Jonathan Schoop. Cody Bellinger sloeg de Dodgers in de derde inning met een grand slam - een homerun met de honken vol - al naar een 6-1 voorsprong, Joc Pederson en Yasiel Puig voegden er twee homeruns aan toe. Negen runs in de zevende inning deden de Brewers definitief de das om.

Uitslagen MLB donderdag
Tampa Bay Rays - Los Angeles Angels 4-2
St.Louis Cardinals - Colorado Rockies 3-2
Chicago White Sox - Kansas City Royals 6-4
Philadelphia Phillies - Miami Marlins 5-2
Washington Nationals - Cincinnati Reds 10-4
Boston Red Sox - New York Yankees 15-7
New York Mets - Atlanta Braves 2-4
Chicago Cubs - San Diego Padres 1-6
Texas Rangers - Baltimore Orioles 17-8
Los Angeles Dodgers - Milwaukee Brewers 21-5
Arizona Diamondbacks - San Francisco Giants 1-8
Seattle Mariners - Toronto Blue Jays 3-7

Zeven homeruns voor de Dodgers (Bron: YouTube)

'Bedelaars hebben vrij spel in Amsterdam'

De politie in Amsterdam lijkt minder druk met het uitschrijven van boetes aan bedelaars. In 2016 werden er ruim 700 bonnen uitgedeeld, dit jaar staat de teller pas op 227, zo meldt AT5 op haar website. 

Dat blijkt uit cijfers die De Telegraaf opvroeg. Onduidelijk is of het aantal bedelaars weer afneemt of dat agenten andere prioriteiten stellen. De politie kampt namelijk met een capaciteitstekort.

Sinds enkele jaren zijn er veel meer bedelaars in de stad dan voorheen. Vaak zijn ze onderdeel van georganiseerde bendes uit landen als Roemenië en Bulgarije. Ze delen zielige briefjes uit in de metro of doen alsof ze gehandicapt zijn. Ook zetten de bendes minderjarigen in om te bedelen. Ze slapen verborgen achter de bomen op illegale kampeerplekken.

De VVD stelde in 2016 voor om de Oost-Europese bedelaars het land uit te zetten als ongewenste vreemdelingen. Een jaar later wilde de partij dat de politie het geld van georganiseerde bedelaars zou afpakken. Dat leverde kritiek op van GroenLinks, die arme mensen liever helpt dan het geld afpakt.

'Angela Merkel wordt vermist'

De man en zoon van Angela Merkel zijn samen gespot in een stoeltjeslift in Zuid-Tirol, maar Merkel zelf is nergens te bekennen zo meldt Metronieuws. Ook is de agenda van de Bondskanselier leeg en dus vragen Duitse media zich af: waar is Angela Merkel? 

Merkel werd vorige week nog in Munchen gespot maar sindsdien is het stil rondom de bondskanselier. Volgens de Bild heeft Merkel vrij tot 14 augustus en de krant vraagt zich af of dat wel mag. Het antwoord van jurist Uwe Lipinski luidt dat dat zeker mag: "Zolang het maar is gewaarborgd is dat ze altijd beschikbaar is voor haar werknemers en de vice-kanselier", en dat is het geval volgens een woordvoerster van de regering die aangeeft dat: "Angela Merkel altijd beschikbaar is, volledig in staat is om op elk moment te werken en op de hoogte te blijven van de huidige ontwikkelingen."

Der Tagespiegel breekt zich vooral het hoofd over het uitblijven van foto's. Volgens de krant is Merkel normaal gepsroken altijd wel ergens te zien, al dan niet in dezelfde outfit. Dat er nu radiostilte rondom de bondskanselier heerst zorgt dat er flink gespeculeerd wordt in de Duitse media, zoals over een mogelijk ontslag. Advocaat Christiaan Schertz is er kalm onder: "Als de minister zaken privé wil houden, dan maakt het niemand iets uit". 

Aangezien Angela Merkelijk dus vermist lijkt te zijn, kunnen we dit artikel helaas niet voorzien van een actuele foto. 

DENK: 'Halsema draagt bij aan pinkwashing'

Burgemeester Halsema zou Tel Aviv een 'voorbeeldstad' hebben genoemd als het gaat om lhbti-rechten. Daarmee draagt ze volgens de partij DENK bij aan 'pinkwashing' zo meldt AT5 op haar website. 

DENK-raadslid Numan Yilmaz vindt de uitspraak van Halsema opvallend, aangezien het huwelijk van twee mensen van hetzelfde geslacht niet is toegestaan in Israël. Hij heeft daarom schriftelijke vragen ingediend.

Het raadslid wil onder meer weten of de burgemeester Tel Aviv inderdaad heeft geprezen vanwege 'de vrijheid en tolerantie' tegenover de lhbti-gemeenschap. Halsema zou dit hebben gezegd tijdens een bijeenkomst met vertegenwoordigers van de joodse gemeenschap, zo meldt de website Joods.nl.

Pinkwashing
Mocht dat kloppen, dan maakt de burgemeester zich volgens DENK hiermee schuldig aan 'pinkwashing'. Dat betekent dat een overheid zich presenteert als vooruitstrevend tegenover de lhbti-gemeenschap, terwijl ander, onwenselijk beleid daarmee wordt gecamoufleerd. 

Zo zou Israël zichzelf neerzetten als 'enige homovriendelijke land in een vijandige regio'. Halsema versterkt deze 'pinkwashing' volgens DENK door Tel Aviv als voorbeeldstad uit te lichten. 'Terwijl Israëlische lhbti'ers niet over dezelfde rechten bezitten als burgers met een heteroseksuele achtergrond.'

D66-raadslid Jan-Bert Vroege reageerde via Twitter al verontwaardigd op de vragen van DENK. 'Als DENK over lhbti-rechten en Israël begint denk ik: boer pas op je kippen, als de vos de passie preekt.'

Ziyech moet rugnummer 10 aan Tadic afstaan

Hakim Ziyech is rugnummer 10 kwijtgeraakt aan Dusan Tadic. Dat bracht Ajax donderdagavond naar buiten.

Ziyech krijgt nu weer nummer 22, dat hij ook droeg in zijn eerste seizoen in Amsterdam. "Toen er een kans was om Tadic naar Ajax te halen, bleek tijdens de gesprekken dat het zijn uitdrukkelijke wens was om met nummer 10 te spelen. Daar heb ik toen mee ingestemd", licht directeur Marc Overmars via de officiële kanalen toe.

Van Hakim Ziyech is algemeen bekend dat hij Ajax deze zomer wil verlaten als er een mooie club langskomt. Toch is hij volgens Overmars niet blij met het veranderen van zijn rugnummer. "Enkele weken geleden hebben wij het met Hakim en zijn zaakwaarnemer Mustapha Nakhli besproken. Zij zijn het er niet mee eens."

Overmars zegt verder dat hij 'veel waardering' heeft voor de manier waarop Ziyech ermee is omgegaan. De Marokkaanse international kreeg een jaar geleden rugnummer 10, nadat Davy Klaassen was vertrokken naar Everton. Reservedoelman Benjamin van Leer heeft overigens nummer 16 gekregen, voor de rest is er niks gewijzigd.

'Downie' om speelgoedpistool doodgeschoten in Zweden

In Zweden is commotie ontstaan nadat de politie in Stockholm een 20-jarige man met het syndroom van Down heeft doodgeschoten. De man, met de verstandelijke vermogens van een kind van 3, liep op straat met een speelgoedpistool. Volgens de eerste verklaringen van de agenten gedroeg Eric Torrel zich 'uiterst dreigend', iets wat de ouders van de jongen die nog thuis woonde, zich niet kunnen voorstellen. 

Toen zijn ouders hem in de nacht van woensdag op donderdag niet konden vinden, gaven ze hem als vermist op aldus het Algemeen Dagblad. Kort daarop hoorden ze tumult buiten waarop de vader van Eric naar buiten toog: "Toen ik mijn zoon buiten ging zoeken, zag ik politieauto's op straat. Daarna zag ik tot mijn afgrijzen hoe onze Eric met drie kogels in zijn maag werd neergeschoten. Dit is onmogelijk te begrijpen. Onze zoon zou nog geen vlieg kwaad doen. Hij was de vriendelijkste persoon ter wereld.''

Volgens de ouders was het speelgoedpistool duidelijk een nep-exemplaar, dat eigenlijk altijd onaangeroerd op een grote hoop speelgoed heeft gelegen. Ze hebben geen flauw idee wat de jongen er toe heeft bewogen om met het kleinood de straat op te gaan. Het Zweedse Openbaar Ministerie heeft aangegeven per omgaande een onderzoek in te stellen naar 'mogelijk verkeerd handelen van de betrokken agenten'. 

Octopath Traveler is een miljoen keer verscheept

Via Twitter maakt Nintendo bekend dat Octopath Traveler, de klassieke JRPG voor Nintendo Switch, één miljoen keer is verscheept. Dit is het totaal van fysieke en digitale exemplaren. De game had hier een kleine drie weken voor nodig.

Octopath Traveler was de vlaggenschip-titel voor Nintendo Switch in juli en kreeg een grote marketingpush van Nintendo. Dit heeft duidelijk gewerkt. In Japan zelfs zo goed dat de game al weken geteisterd wordt door grote tekorten. Square-Enix is uiteraard dankbaar voor het resultaat en heeft onderstaande artwork gemaakt.

Octopath Traveler vertelt acht verhalen van acht unieke personages in een klassieke JRPG-jasje. De game is exclusief beschikbaar voor Nintendo Switch.

Politie pakt man op die nog vijf jaar moet zitten

Agenten hielden dinsdagmiddag 31 juli op de Pieter Langendijkstraat in Den Haag een 30-jarige man uit diezelfde plaats aan. De man was in maart 2018 bij verstek veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf voor meerdere diefstallen met geweld en lidmaatschap van een criminele organisatie.

Een agent in vrije tijd herkende dinsdagmiddag de veroordeelde man in de Betje Wolffstraat, waarop hij zijn collega’s van het Flexteam inschakelde. De Hagenaar werd in de Pieter Langedijkstraat aangehouden. Nu de man is aangehouden, moet hij zijn straf alsnog uitzitten.

Terwijl de 30-jarige Hagenaar werd aangehouden kwam een bekende van hem, een 27-jarige Hagenaar, hem te hulp en bedreigde de agenten van het Flexteam met een schroevendraaier. Ondanks het feit dat de agenten hem sommeerden de schroevendraaier te laten vallen, bleef hij hen daarmee bedreigen. De agenten zagen zich genoodzaakt om hun vuurwapen te trekken om de bedreiging te beëindigen en de 27-jarige man aan te houden.

[esports] Teams uit Atlanta en Guangzhou in de Overwatch League

Het eerste seizoen van de Overwatch League is nog maar net afgelopen, maar Blizzard kijkt alweer naar de toekomst. Het bedrijf kondigt de eerste twee van zes teams aan die zich bij de competitie aansluiten. Het betreft een team uit Atlanta en een team uit Guangzhou.

Het team uit Atlanta is eigendom van Cox Enterprises en wordt gerund door Atlanta Esports Ventures, een samenwerking tussen Cox Enterprises en Province, Inc. Het team uit Guangzhou is eigendom van de Nenking Group. De Nenking Group is ook eigendom van het Chinese basketbalteam de Guangzhou Long Lions. De officiële teamnamen, logo's en staff worden pas op een later moment bekendgemaakt.

Later deze maand worden de overige teams nog bekendgemaakt, waarvan er vermoedelijk minstens twee uit Europa komen. Naar verluidt moet er een bedrag tussen de veertig en zestig miljoen dollar betaald worden voor een licentie van de Overwatch League. In het eerste seizoen was dit nog twintig miljoen.

Overwatch League

'Flash Sales keren terug naar Steam'

Tyler McVicker, oprichter van het YouTube-kanaal 'Valve News Network', meldt via Twitter dat de Flash Sales terugkeren naar Steam. Dit heeft hij gehoord van zijn eigen bronnen, dus zeker is het nog niet.

Nieuw zou zijn dat ontwikkelaars zelf kunnen kiezen voor hoe lang de Flash Sales actief zijn. Kortere periodes van slechts enkele uren of juist een halve dag. De bedoeling is dat de populaire Steam Sales weer meer gaan aanvoelen als een evenement, iets wat de laatste jaren steeds minder werd.

Zeker is het nog niet, dus neem het met een korreltje zout. De volgende Steam Sale is de Halloween Sale en begint eind oktober, tegen die tijd zullen we het zeker weten.

FOK! Wat een weer: Het gaat sneeuwen

Vandaag is het zonnig, droog en zeer warm met landinwaarts op veel plaatsen tropische temperaturen van 30°C tot lokaal 35°C in het zuidoosten. Langs de kust ligt de maximumtemperatuur rond 26°C. De wind komt uit noordelijke richtingen en is zwak tot matig.

Vannacht is het nagenoeg onbewolkt. In het westen en noorden kan er plaatselijk een mistbank vormen. Bij een zwakke noordelijke wind koelt het niet verder af dan ongeveer 18°C.

Zaterdag is het vrij zonnig, al ontstaan er in de loop van de middag landinwaarts wel stapelwolken. In het noorden drijven vooral in de ochtend ook enkele wolkenvelden van zee binnen waar mogelijk plaatselijk wat lichte regen uit kan vallen. Elders blijft het waarschijnlijk overal droog. De temperatuur varieert van 25°C aan zee tot lokaal 32°C in het zuidoosten.

In Best (Brabant) gaat het echter flink sneeuwen: Polar Europe, dat ook de sneeuw voor de Olympische Spelen verzorgt, spuit om 11:00 uur het Dorpsplein onder een dikke witte ijskoude deken. Dit gebeurt in opdracht van CoolBest. De wind komt uit noordelijke richtingen en is zwak tot matig. (Bron: KNMI)

Zonkracht (onbewolkt/bewolkt) 6/3 - goed insmeren dus! 

Nederland
 

Interpretatie zag de zon opkomen aan de horizon  (Foto: interpretatie)
Interpretatie zag de zon opkomen aan de horizon (Foto: Interpretatie)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Futuristische platformer Planet Alpha komt in september

Planet Alpha is een nieuwe game die in 2013 bedacht werd door toenmalig IO-interactive medewerker Adrian Lazar. In samenwerking met Team 17 wil Lazar de game in september uitbrengen.

"Planet Alpha is een passieproject van een klein maar zeer gedreven team. We bouwen iets speciaals en we stoppen alles erin wat we hebben. De game is al 4 jaar in ontwikkeling en qua publisher waren we ook erg kieskeurig. We zijn blij dat we in Team 17 een betrouwbare partner hebben gevonden die net als ons gelooft in het project", aldus Lazar in een verklaring.

Grafisch lijkt het wel goed te zitten met Planet Alpha. Spelers nemen de rol aan van een overlever die allerlei gevaren moet trotsteren op een vreemde planeet. Bekijk de beelden hieronder.

Flipperen tegen tetten in Peach Ball: Senran Kagura

Marvelous heeft tijdens de Senran Kagura New Title Presentation 2018de openingsfilmpje en gameplay getoond van het flipperspel Peach Ball: Senran Kagura. Er zijn wat meer rondingen te zien dan alleen van de stalen bal in de kast.

Peach Ball: Senran Kagura komt 13 december uit op Switch, alleen in Japan. Nu is er natuurlijk een grote kans dat deze uiteindelijk naar het westen komt zoals elk Senran Kagura-spel, waardoor we weer een spel hebben die we niet en plein public kunnen spelen.

NBA 2K18 10 miljoen keer verkocht

2K Games maakt bekend dat NBA 2K18 meer dan 10 miljoen keer is verkocht. Dit is een nieuw record voor de franchise dus een reden voor een infogram met feitjes.

De complete NBA 2K-franchise heeft wereldwijd meer dan 80 miljoen exemplaren verkocht en is de best beoordeelde en best verkopende NBA-simulatie-game voor videogames van de afgelopen 17 jaar volgens Metacritic.com en Gamerankings.com.

NBA 2K18 bevatte Kyrie Irving van de Boston Celtics Shaquille O'Neal op de covers van respectievelijk de Standard en Legend Editions. De game is uitgekomen op Xbox One, Xbox 360, PlayStation 4, PlayStation 3, pc en later op Nintendo Switch. Dit jaar komt NBA 2K19 uit op PlayStation 4, Xbox One, pc en Nintendo Switch. Eens kijken of het record verbroken kan worden met twee consoles minder.

NBA 2K18 - Infographic (Foto: 2K Games)

'Mensheid kan Mars niet leefbaar maken'

Als er één planeet is waar 'terravorming' - het manipuleren van een planeet om deze (in ons geval) voor mensen leefbaar te maken - mogelijk geacht werd, was het wel Mars. Uit een nieuw onderzoek, hier te vinden, blijkt dat echter (nog) niet mogelijk te zijn.

CO2 is van aanzienlijk belang, maar op Mars blijkt veel te weinig CO2 te zijn. In het oppervlak van de rode planeet is koolstofdioxide aanwezig, met name in de poolkappen, minderalen en de grond van de planeet, en de voornaamste bedoeling was dan ook om dat vrij te laten.

Op die manier moest de atmosfeer van Mars dikker gemaakt worden, waardoor deze als een 'deken' zou werken om de planeet te verwarmen. Als wij als mensen íets goed kunnen is het immers wel een planeet verwarmen, maar niet in dit geval: de hoeveelheid CO2 is bij lange na niet genoeg.

De huidige atmosfeer van Mars bestaat vooral uit CO2, maar is veel te dun. Daardoor is de planeet veel te koud en de druk veel te laag om stabiel vloeibaar water mogelijk te maken: door de extreem lage druk smelt het ijs niet als het warmer wordt, maar verdampt het gelijk.

De atmosferische druk op Mars is ongeveer 0,6 procent van de druk op aarde, terwijl een vergelijkbare druk nodig is. Volgens het nieuwe onderzoek lukt het met alle bronnen aan koolstofdioxide echter slechts om tot zo'n zeven procent van de aardse druk te komen, lang niet genoeg. 

Hoofdonderzoeker Bruce Jakosky: "Het gros van het CO2 is moeilijk te bereiken en zelfs met die hoeveelheid is er niet genoeg om een significante broeikasopwarming mogelijk te maken als het in de atmosfeer wordt gebracht. Terravorming op Mars is op dit moment, met onze huidige technologie, niet mogelijk."

Langlaufstok door been biatlonkampioen bij ongeluk

Biatleet Peppe Femling heeft donderdag een pijnlijk ongeluk meegemaakt. De 26-jarige Zweed, in februari met de Zweedse estafetteploeg verrassend goed voor olympisch goud, eindigde het voorval met een langlaufstok door zijn kuitspieren.

Femling was bezig met de warming-up voor een prestigieuze rollerskiwedstrijd in het Noorse Lyseborn. Hij moest er plotseling uitwijken voor een auto en dook daarbij in een greppel, bovenop een van zijn langlaufstokken. 

De Zweed werd per helikopter naar een ziekenhuis vervoerd, waar de stok uit zijn kuit werd gehaald. "De stok stak er aan de andere kant een meter uit", aldus coach Johan Hägström, die er wel aan toevoegde dat de immer goedlachse Femling na de operatie al gelijk in een goed humeur was.

Turnsters als vijfde naar EK-finale

Met een totaalscore van 158.529 punten hebben de Nederlandse turnsters zich donderdag op de openingsdag van de EK in Glasgow als vijfde geplaatst voor de landenfinale van zaterdag. Sanne Wevers, Van Gerner en Volleman wisten zich ook voor een individuele finale te plaatsen.

Het vijftal Sanne Wevers, Céline van Gerner, Vera van Pol, Tisha Volleman en Naomi Visser wisten zich als vijfde te plaatsen voor de landenfinale. Het is de eerste keer sinds 2010 dat de Nederlandse turnsters de landenfinale van het EK bereiken.
'
Naast de mooie teamprestatie was er ook individueel succes voor de Nederlandse turnsters. Wevers werd in de kwalificatie op de balk vierde met een score van 13,366. De olympisch kampioene begon stroef aan haar oefening, maar herstelde zich knap.

Op het onderdeel sprong was er succes voor Volleman. De 18-jarige turnster kwam tot een score van 13,866 punten en dat was goed voor een zesde plaats in de kwalificatie. Van Gerner wist zich net te kwalificeren op het onderdeel vloer. De 23-jarige werd met een score 13.066 achtste en dat net voldoende voor een plaats in de finale.

Hockeysters naar halve finale WK na overwinning op Engeland

De Nederlandse hockeysters hebben zich geplaatst voor de halve finales van het WK Hockey. In Londen had Oranje geen enkele moeite met Engeland en won makkelijk met 2-0.

Oranje begon sterk aan de wedstrijd tegen de olympisch kampioen. Caia van Maasakker was dicht bij openingstreffer uit een strafcorner, maar haar inzet ging op de lat. Kort daarna was het wel raak voor de Nederlandse ploeg. Lidewij Welten maakte de 1-0 na een pass van Xan de Waard. Margot van Geffen, Laura Nunnink en Kelly Jonker kregen voor rust nog de kans om de score te verdubbelen, maar stuitten allen op keepster Maddie Hinch.

Direct na rust maakte Laurien Leurink er 2-0 van, na Engels balverlies en een soepele combinatie via Welten en Frédérique Matla. Engeland zocht daarna wel de aanval, maar werd het niet meer gevaarlijk. In het slot van de wedstrijd werd keepster Hinch nog door een extra veldspeelster vervangen, maar Oranje kwam ook daardoor niet in de problemen.

Zaterdag nemen de Nederlandse hockeysters het op tegen Australië, dat zich woensdag al had geplaatst voor de halve finales door via shoot-outs te winnen van Argentinië.

De andere halve finale gaat tussen Ierland en Spanje. Ierland schakelde in de kwartfinales India uit. Na de reguliere speeltijd stond het 0-0 en de Ierse vrouwen wonnen na shoot-outs.

Laatste reviews en specials
special
Martin Scorsese over The Irishman: ‘cinema is een gemeenschappelijke ervaring’
special
Globale uitleg van CSGO
preview
The Outer Worlds
special
20 jaar FOK! - wat cijfers op een rijtje
review
LEGO Jurassic World - Switch + prijsvraag
review
iPhone 11
©FOK.nl e.a.