FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 11 juli 2018

KroatiŽ naar historische WK-finale na winst op Engeland

Half Engeland gooide het al tijden op de social media: #ItsComingHome, refererend naar de Wereldbeker die de voetballers nu toch echt zouden gaan winnen. Kroatië was het daar woensdagavond in Moskou echter niet mee eens: de Kroaten wonnen met 2-1 en staan voor het eerst in de geschiedenis in de finale van het WK voetbal.

Al na vijf minuten was het raak en wel voor Engeland. Kieran Trippier nam een vrije trap bijzonder goed en rammelde de bal fraai in de bovenhoek. Ivan Perisic zorgde halverwege de tweede helft dan voor de gelijkmaker, nadat Harry Kane eerder al twee kansen op de 2-0 had laten liggen. 

Perisic had de 2-1 zelfs nog op de slof en keeper Jordan Pickford was al gepasseerd, maar helaas voor Kroatië stond de paal in de weg. De Kroaten bleven de grootste kansen krijgen, maar onder meer nog eens Perisic was niet trefzeker en dus moest er verlengd worden.

John Stones zag zijn kopbal van de lijn gekopt worden door een Kroaat, Mario Mandzukic stuitte net op Pickford. Toch bleek Mandzukic de matchwinner: halverwege de verlenging werkte hij een pass van Perisic prima af, waarmee hij de Kroaten naar hun eerste WK-finale ooit schoot.

Man klaagt leraren aan: 'Aan X + Y = 23 heb ik niks'

Ene Robert Chikwanda is boos. De beste man, afkomstig uit Zambia, sleept zijn vroegere leraren voor de rechter. De zaken die ze hem op school geleerd hebben blijken bij Robert namelijk helemaal geen brood op tafel te brengen, en nuttig zijn ze ook niet.

"Aan al mijn leraren: ik sleep jullie voor de rechter voor diefstal van het geld van mijn ouders", begint Robert. "Jullie leerden me teksten in het Engels te schrijven en jullie leerden me dingen als X + Y = 23. In de maatschappij is dat allemaal totaal nutteloos en ik ben ervan overtuigd dat jullie mij dingen geleerd hebben waarvan jullie wisten dat het geen toegevoegde waarde zou hebben in de maatschappij."

Of de rechter in Robert's woede mee zal gaan is nog niet duidelijk, maar het zorgt wel weer voor een nieuwe vraag van de dag: wat is het meest nutteloze wat je ooit op school hebt geleerd?

McGregor accepteert verjaardagscadeau van ruim 56.000 euro

Sja, wat geef je een stinkend, maar dan ook stinkendrijke kooivechter voor zijn dertigste verjaardag? Een Praxisbon? Rondje wasstraat voor één van zijn Bentleys? Axe douchegel? Nah. Wat dacht je van een stenen, levensgroot, beeld van de jarige Job zelfe?

En niet zomaar een beeld, maar een hyperrealistisch stenen kolos waar de artiest, Edgar Askelovic uit Litouwen, zo'n vijf maanden aan heeft gewerkt. Kenners zeggen dat dit beeld, gemaakt door de vermaarde kunstenaar met de artiestennaam Aspencrow, zo'n 56.000 euro waard zou zijn en zal op McGregor's verjaardag voor het eerst aan het publiek getoond gaan worden.

Voor diegenen die de Instagrambeelden niet kunnen zien, volg deze link voor onderstaande en nog meer mooie projecten van de kunstenaar.

 

A post shared by ASPENCROW (@aspencrow) onJul 3, 2018 at 10:31am PDT

Aspencrow zei vereerd te zijn dat de voormalig UFC-kampioen in de veder- en lichtgewichtsklasse het beeld in ontvangst wilde nemen. De honderd kilo wegende beeltenis van de Ierse kooivechter is volledig gemaakt op basis van foto's.

 

A post shared by ASPENCROW (@aspencrow) onMay 12, 2018 at 9:22am PDT

McGregor heeft trouwens niet meer gevochten sinds zijn uiterst lucratieve boksgevecht tegen Floyd Mayweather en is op dit moment in een juridische strijd beland in de stad New York nadat hij een bus met UFC-vechters bekogelde met afvalbakken en stoelen. Bij die aanval raakte verschillende collega's van McGregor gewond en zeker één vechter, Michael Chiesa, heeft al aangekondigd zijn rechtzaak tegen McGregor door te gaan zetten.

 

A post shared by ASPENCROW (@aspencrow) onJul 2, 2018 at 8:52am PDT

[Tour] Weer die groene

En dan kwamen de laatste kilometers. Als een horde dolle honden stormde het peloton op de finish af. Er was nog één dollere hond en dat was Taaramäe, maar die werd door de meute uiteindelijk weer ingerekend. Gilbert was de eerste die omhoog ging naar de streep, maar hij werd toch weer voorbij gereden. Eerst door de gele trui en daarna door de groene. Eigenlijk bleek het uiteindelijk appeltje-eitje voor Sagan. Geen sprinter, Herbert?

Honderden mensen geŽvacueerd na grote brand Nunspeet

In Nunspeet woedt momenteel een fikse brand in een opslagpand van Stella Fietsen. In het pand staan onder meer elektrische fietsen opgeslagen. Omdat de accu's kunnen ontploffen bestrijdt de brandweer de brand van buitenaf aldus omroep Gelderland. 

Volgens de brandweer zijn er geen mensen (meer) in het pand aanwezig. Er zou vooral ingezet worden op het behoud van omliggende gebouwen. 

Update 16.00
Uw redacteur ter plaatse heeft via de eigenaar van het pand vernomen dat boven de opslaglokatie ook nog twee woningen waren, waar de eigenaar zich grote zorgen om maakte. De bewoners van beide woningen waren op het moment van het uitbreken van de brand echter niet thuis.

Brand in Nunspeet (Bron: YouTube)

Update 21.00 uur
Inmiddels is duidelijk dat ruim driehonderd mensen hun woning moeten verlaten. Het gaat daarbij om mensen uit het directe gebied van de brand tot aan het verderop in de bossen gelegen dorp Vierhouten, waar de rookwolk naartoe is gewaaid.

Mensen die hun huizen moeten verlaten, of die last hebben van onder meer hun ogen en luchtwegen, worden opgevangen in de sporthal van zwembad De Brake. Rondom het afgebrande pand lijkt van rookontwikkeling inmiddels geen sprake meer te zijn.

Vrouw smokkelt cocaÔne in baarmoeder

Drugs smokkelen gebeurt op allerlei creatieve manieren. Daar kwam men ook op het vliegveld van het Indiase Calcutta achter: een 31-jarige Nigeriaanse werd er gegrepen met in totaal twaalf gram cocaïne in, jawel, haar baarmoeder.

"Drugs smokkelen via de baarmoeder is toch wel uiterst zeldzaam", aldus de regionale directeur van de Indiase antidrugsdienst. "Zowel ik als mijn meer ervaren collega's hebben dit nog nooit gezien", voegt hij er nog aan toe.

"De cocaïne in haar baarmoeder werd met het röntgenapparaat gevonden. We denken dat ze mogelijk ook in andere delen van haar lichaam drugs heeft verstopt, dus we gaan haar nog verder onderzoeken", aldus de directeur, die aangaf dat de baarmoeder operatief leeggehaald zal worden.

Overigens werden ook nog eens twintig papiertjes met LSD gevonden. Daar was mevrouw niet zo creatief mee geweest: de LSD zat gewoon in haar tas.

Hockeysters in slotfase langs Nieuw-Zeeland in voorbereiding op WK

Twee geslagen strafcorners en een goal van WK-reserve Maria Verschoor zorgden voor een 1-3 overwinning van het Nederlands elftal op Nieuw-Zeeland. In voorbereiding op het Wereldkampioenschap in Londen spelen de Oranje Dames een vierlandentoernooi in Grünwald in Duitsland. Tegen de eerste tegenstander, de nummer vier van de wereld, was de ploeg van Alyson Annan stukken beter, maar drukte dat krachtsverschil pas in het laatste kwart uit in doelpunten.

De aanwezige toeschouwers keken verbaasd om zich geen, toen Shiloh Gloyn in de tiende minuut opeens voor Josine Koning opdook en vanaf de stip binnentipte. De periode daarvoor maakte Nederland vooral de dienst uit, dus kwam de treffer van de Nieuw-Zeelandse spits als een verrassing.

Gezien de fase waarin Oranje zich bevindt een interessante ontwikkeling. In voorbereiding op het WK treft het in Grünwald op Engeland na, de huidige beste tegenstanders van de wereld. Op achterstand komen gebeurt dit Nederlands elftal niet vaak en wellicht dat de snelle goal van de Black Sticks de formatie van Annan van zijn stuk zou brengen. Dat was niet het geval. Nederland ging door, hoe het begonnen was. Combinerend zoeken naar mogelijkheden en corners. Die kwamen er, alleen tot doelpunten leidde het niet.

Pas vlak na rust, toen Lidewij Welten na een bliksemsnelle onderschepping vanaf de afslag de derde corner van de wedstrijd haalde, kwam Oranje op gelijke hoogte. Caia van Maasakker koos verrassend voor een schot in plaats van een push. Sally Rutherford, die in de eerste helft meerdere keren sterk optrad, leek te redden, maar de bal bleef onder haar liggen en hobbelde uiteindelijk tergend langzaam alsnog over de doellijn. Hoe precies zag niemand, maar Van Maasakker kreeg de treffer op haar naam.

Ook toen het vierde kwart was ingegaan en met de 1-1 stand een eind leek te komen aan de Nederlandse zegereeks van 28 wedstrijden, bleef Oranje rustig en de bovenliggende partij. Pas acht minuten voor tijd was het nota bene Maria Verschoor die haar ploeg op voorsprong bracht. Verschoor werd niet geselecteerd voor het WK, maar wel aangewezen als reserve. Annan kiest in Grünwald ervoor om ook de WK-reserves speelminuten te geven. Woensdag kwam Malou Pheninckx, die kampt met een lichte polsblessure, daarom niet in actie. Haar WK-deelname is echter niet in gevaar, vertelde Pheninckx na het duel.

Het slotakkoord was voor Lauren Stam, die vlak voor tijd de achtste strafcorner van de wedstrijd mocht nemen, omdat Van Maasakker en Ireen van den Assem op dat moment gewisseld waren. De verdedigster van Amsterdam koos voor een slag en verschalkte daarmee voor de derde maal de Nieuw-Zeelandse defensie.

De hockeydames spelen morgen tegen Argentinië en sluiten het oefentoernooi twee dagen later af tegen gastland Duitsland. Het WK begint vervolgens op 21 juli in Londen. 

HťlŤne Hendriks gaat Champions League en Glory presenteren bij Veronica

Tijd voor transfernieuws. Geen voetballer die verhuist, maar in de presentatie van sportprogramma's. Hélène Hendriks heeft een vijfjarig contract getekend bij Talpa Network. Vanaf 1 augustus neemt zij bij Veronica een groot deel van de sportprogramma's voor haar rekening. Daarnaast blijft ze ook enkele dagen in de week bij FOX Sports te zien. 

De 37-jarige Hendriks zal op dinsdag het gezicht zijn van de Champions League. Op woensdag zal ze langs de velden te zien zijn, als de mannen van VI de wedstrijden aan elkaar babbelen. Hendriks wordt ook het gezicht van het vrouwenvoetbal bij de interlands van het Nederlands elftal. Bovendien zal ze regelmatig aanschuiven bij Veronica Inside, het programma van Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp..

Ook zal Hendriks de Glory Kickboxing-evenementen gaan presenteren. Op 21 juli zendt Veronica vanuit New York voor het eerst zo'n evenement uit. John de Mol heeft de knip getrokken en ook de uitzendrechten van Glory gekocht. 

"Hendriks is uniek", stelt De Mol, de baas van Talpa Network. "Zij is ontwapenend maar ook vlijmscherp. Ze heeft humor en ze leeft voor de sport. Ze heeft een grote sportkennis die ze met veel passie deelt met de kijker. Dat heeft haar heel veel fans opgeleverd. Ik ben blij dat ze komt en ik verheug me op haar eerste uitzending."

Hendriks zegt blij te zijn met deze "mooie kans." "Bij Talpa Network kan ik me met verschillende sporten bezighouden. Daar is nu veel in ontwikkeling en ik mag er gaan doen wat ik het allerleukst vind."

Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 28

Die Hard meets The Towering InfernoAngry Birds meets Alfred J. KwakNymphomaniac meets Battle Royale. Voor ieder wat wils deze week in de bioscoop.

Skyscraper

Verreweg de grootste nieuwkomer deze week is actiespektakel SkyscraperDwayne 'The Rock' Johnson speelt de hoofdrol. Will Ford is een voormalige leider van een FBI gijzelaarsreddingsteam en tevens oorlogsveteraan, die zich nu bezighoudt met het beveiligen van wolkenkrabbers. Wanneer hij voor een opdracht in China is, breekt daar ineens brand uit in de hoogste en veiligste wolkenkrabber ter wereld. Will wordt beschuldigd hier achter te zitten. Terwijl hij op de vlucht slaat moet Will de eigenlijke daders vinden om zijn naam te zuiveren en tegelijkertijd zijn familie zien te redden die zich in de brandende wolkenkrabber bevindt.

Pluisje

De zomervakantie is begonnen dus is er ook wat voor de kleinste bioscoopbezoeker. Pluisje is een jong en vrolijk vogeltje dat graag samen met zijn beste vriendinnetje Ploveria speelt. Ze lachen veel samen en zijn stiekem een beetje verliefd. Alles verandert als Shadow, de valk, Pluisje aanvalt tijdens zijn eerste vliegles. Hij wordt gered, maar zijn vader overleeft de strijd niet. Pluisje durft niet meer te vliegen. Ploveria spoort hem nog wel aan om te vliegen want ze moeten naar het zuiden als de winter komt. Pluisje gaat toch weer oefenen, maar dan wordt hij gevangen door de kat uit het dorp. Iedereen denkt dat Pluisje dood is, behalve Ploveria. Pluisje moet alleen de winter zien te overleven, terwijl zijn familie naar het zuiden trekt. Niet-trekvogels en buitenbeentjes overwinteren in Paradise Valley, een verborgen plek. Maar de reis naar Paradise valley is lang en gevaarlijk. Gelukkig maakt het dappere vogeltje nieuwe vrienden die hem helpen bij zijn reis.

Wij

Tijdens een verzengend hete zomer in een Belgisch-Nederlands grensdorp proberen acht tieners de lome verveling te doorbreken. Ze spelen een spel van ontdekking en dagen elkaar en zichzelf steeds verder uit. Door de kracht van hun nieuwsgierigheid en seksualiteit beginnen de grenzen van het toelaatbare al snel te vervagen. Als onschuld wordt vermorzeld door perverse spelletjes en keiharde exploitatie, veranderen de jongens en meisjes in meedogenloze roofdieren.


Doom Eternal gameplay op QuakeCon in augustus

Dat we in op QuakeCon meer te zien krijgen van Doom Eternal was te verwachten. Bethesda heeft nu in een tweet bevestigd dat ze in augustus niet zomaar een trailer tonen, maar daadwerkelijke gameplay laten zien.

Doom Eternal is het vervolg op DOOM (2016), de succesvolle reboot van de serie. Vrijdag 10 augustus zal er gameplay getoond worden van de nieuwe game uit de serie tijdens een livestream op QuakeCon. Het exacte tijdstip is nog niet bekend, net als wat er verstaan wordt onder ‘gameplay reveal’. Het kan een korte trailer zijn, maar aangezien DOOM (2016) een behoorlijk uitgebreide presentatie kreeg, hopen we hier ook op voor Doom Eternal.

Veel over de game is er nog niet bekend, behalve dan dat deze nog meer demonen en nog meer krachtige vaardigheden voor Doomguy bevat. Doom Eternal komt uit op PlayStation 4, Xbox One en pc. Wanneer is ook nog niet bekendgemaakt. Een release nog dit jaar lijkt in ieder geval onwaarschijnlijk. Op QuakeCon horen we ongetwijfeld meer. Tot die tijd kun je hieronder (nogmaals) de aankondigingstrailer van Doom Eternal checken.

Anderson slaat Federer na monsterpartij uit Wimbledon

Tennisser Kevin Anderson heeft op Wimbledon misschien wel de mooiste overwinning uit zijn carrière gepakt. De 32-jarige Zuid-Afrikaanse nummer acht van de wereld sloeg niemand minder dan achtvoudig Wimbledon-kampioen Roger Federer na een ware monsterpartij naar huis en staat in de halve finales op het heilige gras in Londen.

Federer begon nog prima met simpele setwinst in set één, de 300e gewonnen set uit zijn Wimbledon-loopbaan. Via de tiebreak won hij ook het tweede bedrijf, waarna hij het in drie sets af leek te maken. Niks was echter minder waar: Anderson maakte weliswaar geen kans op Federer's service, hij sloeg op zijn eigen service wel een matchpoint weg en daarna kon hij de opslag van de Zwitser ineens wél aanpakken.

Anderson won de set zo alsnog, waarna Federer in set vier niks in te brengen had tegen de snoeiharde services van de Zuid-Afrikaan, die bijna elke eerste service binnen de lijnen sloeg. De vijfde en beslissende set werd vervolgens een marathon van jewelste, tot Anderson op 11-11 de eerste break van de set plaatste. Dat verzilverde hij vervolgens op eigen opslag en daarmee was zijn fenomenale comeback compleet: 2-6, 6-7 (5), 7-5, 6-4, 13-11.

Novak Djokovic plaatste zich voor de andere halve finale. De Servische drievoudig kampioen maakte een einde aan de indrukwekkende opmars van de door blessures ver weggezakte Kei Nishikori. De Japanner sloeg na de verloren eerste set nog wel terug, maar daarna was het gedaan met de spanning in de wedstrijd: 6-3, 3-6, 6-2, 6-2.

Spratt klopt ploeggenote Van Vleuten in Giro Rosa

Amanda Spratt heeft de zesde etappe in de Giro Rosa gewonnen. De Australische van Mitchelton-Scott was de sterkste op de klim naar Gerola Alta. Ploeggenote Annemiek van Vleuten moest genoegen met een tweede op 29 seconden. Spratt is ook de nieuwe leidster in de Italiaanse rittenkoers.

Onderweg waren er meerdere aanvallen vanuit het peloton, maar niemand kreeg de ruimte. Klassementsleider Ruth Winder moest vroeg passen op de klim, waardoor de strijd voor de roze trui open lag. Spratt reed met vier kilometer weg uit de groep en bouwde haar voorsprong gestaag uit. Door de winst is ze ook de nieuwe leidster in de belangrijkste meerdaagse koers bij de vrouwen. De Australische heeft een voorsprong van dertig seconden op Winder. Van Vleuten heeft een achterstand van 31 seconden op haar ploeggenote.

Donderdag staat er een klimtijdrit op het programma over vijftien kilometer.

Afghaanse gezinnen niet langer geweigerd

Asielverzoeken van Afghaanse gezinnen met minderjarige kinderen worden niet langer geweigerd omdat zij zich in een ander deel van Afghanistan zouden kunnen vestigen. Dat schrijft staatssecretaris Harbers van Justitie en Veiligheid in een brief aan de Tweede Kamer. De beleidswijziging volgt op het recent verschenen thematisch ambtsbericht van het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Country Guidance Notes Afghanistan van het Europese asielagentschap (EASO).

Harbers: “Afghaanse vreemdelingen met gegronde vrees voor vervolging of een reëel risico op ernstige schade, kunnen zich in bepaalde gevallen elders in Afghanistan vestigen. Bijvoorbeeld in Kabul. Dit geldt echter niet voor iedereen. Ook voor gezinnen met minderjarige kinderen ligt dit nu niet voor de hand. Daarom krijgen zij niet langer dit binnenlands beschermingsalternatief tegengeworpen.”

Vergelijkbaar
Verder blijft het speciale asielbeleid voor Afghanistan blijft in stand. Diverse groepen blijven aangemerkt als risicogroep, zoals etnische en religieuze minderheden, LGBTI’s, bekeerlingen en journalisten uit Afghanistan. Op dit moment heeft geen enkel EU-land beleid waarbij iedere Afghaanse asielzoeker bescherming krijgt. Uit de gegevens van Eurostat blijkt dat het Nederlandse inwilligingspercentage van asielverzoeken van Afghanen vergelijkbaar is met dat van onder meer Zweden en het Verenigd Koninkrijk.

Terugkeer
Het meest recente arrest van het Europese Hof voor de Rechten van de Mens stelt dat de algemene veiligheidssituatie in Afghanistan onverminderd zorgwekkend is. Het Hof stelt echter ook dat het niet zo is dat een Afghaans burger die terugkeert alleen door zijn aanwezigheid een reëel risico loopt op ernstige schade. Voor de Afghaanse asielzoeker die geen bescherming in Nederland krijgt, blijft terugkeer dan ook aan de orde.

Irak
Uit het recent verschenen algemeen ambtsbericht Irak van het ministerie van Buitenlandse Zaken blijkt dat de veiligheidssituatie in Irak is verbeterd en ISIS uit vrijwel geheel Irak is verdreven. Op basis van deze ontwikkelingen vervallen 15c-aanwijzingen voor diverse provincies en districten. Alleen aannemelijke herkomst uit deze gebieden is daarom niet langer reden een vergunning te verlenen. Het feit dat IS vrijwel is verdreven uit Irak is een significante wijziging in de veiligheidssituatie. Het is nog te vroeg om te concluderen dat deze wijziging voldoende duurzaam is om te besluiten tot herbeoordeling van de op deze grond reeds verleende verblijfsvergunningen.

Bruidsfotograaf slaat bruidegom 15-jarig meisje in elkaar

In de oostelijke Turkse provincie Malatya is bruidsfotograaf Onur Albayrak uitgegroeid tot een held, in elk geval op onder meer de lokale social media. Albayrak werd door een man ingehuurd om diens bruiloft vast te leggen, maar dat ging uiteindelijk niet door.

Volgens lokale media arriveerde Albayrak op de bruiloft in een natuurpark, waar het hem opviel dat de bruid een wel erg jong uiterlijk had. De fotograaf vroeg naar de leeftijd van de niet al te gelukkig ogende jongedame, die vijftien jaren jong bleek te zijn.

"Een kindbruid betekent kindermishandeling en geen enkele kracht in de wereld kan mij een kind als bruid laten fotograferen", aldus Albayrak, die zijn woede niet onder controle hield: de fotograaf en de bruidegom raakten met elkaar in gevecht, waarbij Albayrak de neus van de man brak.

"De bruidegom was twee weken eerder naar mijn studio gekomen, alleen. De bruid zag ik op de bruiloft pas voor het eerst. Ze is nog maar een kind en ik voelde haar angst, want ze stond helemaal te trillen", voegde Albayrak er nog aan toe.

Kinderbruiloften zijn een groeiend probleem in Turkije. Volgens de Turkse wet moeten beide partners minstens achttien jaar zijn om te trouwen, terwijl een rechter in uitzonderlijke gevallen bij zeventien jaar toestemming mag geven. Jonger dan dat is in Turkije in geen geval legaal.

Sagan sprint naar tweede ritzege in Tour, Van Avermaet blijf in geel

Peter Sagan heeft zijn tweede ritzege deze Tour de France te pakken. De Slowaakse wereldkampioen was in een sprint bergop duidelijk te snel voor Sonny Colbrelli en Philippe Gilbert. Greg van Avermaet werd zesde in de etappe en blijft aan de leiding van het algemeen klassement.

De zieke Michael Matthews en de gevallen Tiesj Benoot kwamen niet meer aan de start van de vijfde etappe over 204,5 kilometer van Lorient naar Quimper. Vroeg in de rit moest ook Robert Kiserlovski opgeven vanwege een valpartij.

Waar de in de andere etappes meteen de eerste demarrage meteen de goede was het nu even wachten. Na acht kilometer ontstond er toch een kopgroep van zeven renners: Lilian Calmejane, Sylvain Chavanel, Jasper De Buyst, Nicolas Edet, Elie Gesbert, Toms Skujins en Julien Vermote. De Nederlander Marco Minnaard probeerde nog de sprong naar voren te maken, maar de Zeeuw kon niet de aansluiting maken met de kopgroep.

De kopgroep kreeg een mooie voorsprong van meer dan vier minuten, waarna BMC de controle had in de kopgroep. Bij de tussensprint won Fernando Gaviria de sprint voor de achtste plaats gevolgd door Sagan en zo bleef de wereldkampioen aan de leiding staan van het puntenklassement.

Gesbert moest in de kopgroep afhaken, doordat de Fransman van Fortuneo-Samsic ten val. Chavanel leek in de kopgroep goede zaken te doen voor de bolletjestrui. De 39-jarige Fransman kwam bij de eerste drie heuveltjes als eerste boven, maar moest daarna wel afhaken in de kopgroep vanwege de vele inspanningen. Ook De Buyst en Vermote moesten afhaken in de kopgroep, terwijl de sprinters het moeilijk hadden in het peloton.

Skujins zag zijn kans op het vierde klimmetje van de dag en versnelde. De Let had virtueel nog steeds kans op de bolletjestrui, maar dan moest hij wel bij de laatste twee klimmetjes als eerste boven komen. Ondanks dat Calmejane, ploegmaat van Chavanel mee was in de kopgroep, slaagde Skujins in zijn opzet en pakte de bolletjestrui.

De voorsprong was ondertussen gezakt tot een halve minuut met nog vijftien kilometer te fietsen en het duurde dan ook niet voordat de kopgroep werd teruggepakt door het peloton. Rein Taaramaë zag toen zijn kans. De ploeggenoot van Calmejane en Chavanel pakte twintig seconden, maar bij het ingaan van de laatste zes kilometer was het avontuur ook over voor hem.

Sky had zich op kop gezet en vanwege het hoge tempo reed niemand meer weg. Geletruidrager Van Avermaet had zich in de laatste kilometer op kop gezet, en daar profiteerde Sagan optimaal van. De wereldkampioen bleef Colbrelli en Gilbert ruim voor en boekte zijn tweede ritzege van deze Tour.

Sagan wint tweede rit in Tour de France (Pro Shots / Action Images)
Sagan wint tweede rit in Tour de France (Pro Shots / Action Images)

Maak gratis je eigen platform-game

Het is al jaren mogelijk om je eigen games te programmeren met software als Unity, maar dat is voor velen net iets te lastig. Met een programma als GameMaker wordt het al makkelijker, maar zij krijgen nu concurrentie van MagiCats Builder.

Het nadeel van MagiCats Builder is dat je er alleen 2D platform-games mee kunt maken. Het gigantische voordeel is dat het gratis te gebruiken is via Steam, maar ook op iOS en Android. Je maakt een account aan en kan je spel maken op je pc, maar ook op je smartphone. Door onderdelen op hun plek te slepen maak je jouw eigen levels. Mocht je een meesterwerkje hebben gecreëerd, dan mag je het gewoon te koop aanbieden en al het geld zelf houden.

MagiCats Builder

Na even ernaar te hebben gekeken kan ik melden dat de tutorial erg handig is. Verder is er meer mogelijk dan je op het eerste gezicht zou denken. Voor degenen die ervaring hebben met programmeren is het een feestje achter de schermen. Mocht je hier geen kaas van hebben gegeten, dan kom je er zeker weten ook uit.

MagiCats Builder

Voor €14,99 kun je onbeperkte items kopen in je games en heb je meer mogelijkheden. Een verzameling met de 100 leukste levels gemaakt door de community kost €9,99. Nog steeds geen schokkende bedragen als je bedenkt dat concurrent GameMaker (met weliswaar meer mogelijkheden) voor minstens €39,- van jou is.

MagiCats Builder

MagiCats Builder

MagiCats Builder

MagiCats Builder

MagiCats Builder

MagiCats Builder

Surprise-ei in vagina blijkt slecht huwelijksaanzoekidee

Mocht je als vrouw ooit je man ten huwelijk willen vragen: doe dat niet door een ring te kopen, deze in een surprise-ei te verstoppen en het betreffende ei in je vagina te duwen, hopende dat hij het voorafgaand aan de seks vindt, waarna jij hem het aanzoek kunt doen. Niet doen dus.

Daar kwam een Britse vrouw achter, zo beschrijft een oud-dokter in een boek waarin hij opmerkelijke verhalen uit zijn loopbaan uit de doeken doet. Het plan leek allemaal niet zo ingewikkeld, zoals dus in de eerste alinea te lezen valt.

Er ging echter net even wat fout: de dame bracht het ei verticaal in, maar eenmaal in haar vagina verschoof het kleinood en kwam deze horizontaal vast te zitten. Met het schaamrood op de kaken moest mevrouw naar het ziekenhuis, waar het ei verwijderd werd.

Zodoende was er van een surprise zeer zeker sprake, maar dan vooral voor het ziekenhuispersoneel. Of het aanzoek alsnog door is gegaan vertelt het verhaal helaas niet.

Wereldrecordpoging kost hoogspringer Barshim het seizoen

Hoogspringer Mutaz Essa Barshim zal zeker drie tot vier maanden aan de kant moeten blijven. De 27-jarige Qatarees deed vorige week in Hongarije een poging om het wereldrecord van Javier Sotomayor te verbreken, maar dat ging fout.

Bij zijn eerste poging op 2,46 meter kwam Barshim dichter in de buurt dan iemand ooit was, maar hij raakte de lat nog nét aan. Poging twee ging minder goed en eindigde met een naar zijn enkel grijpende Barshim. Uit onderzoek is nu gebleken dat zijn enkelbanden beschadigd zijn.

De tot beste atleet van 2017 verkozen Barshim moet geopereerd worden, waardoor zijn seizoen al voorbij is. "Het belangrijkste is om weer honderd procent fit te worden en er is geen enkele reden om daar nu mee te gaan haasten. Volgend jaar is het WK in mijn vaderland Qatar en dat is mijn doel", reageerde Barshim.

Subnautica komt naar PlayStation 4

Subnautica komt naar PlayStation 4. De survival-game is al langer beschikbaar op pc en Xbox One en is daar populair gebleken. De game is ontwikkeld door Unknown Worlds, maar de port wordt gedaan door Panic Button.

In Subnautica onderzoek je een buitenaardse onderwater wereld. Je moet uitrusting maken, onderzeëers besturen en de fauna te slim af zijn. De game speelt zich onderwater af, maar biedt alsnog een gevariëerd landschap van koraal, vulkanen, grottenstelsels en meer.

De game is vanaf ergens in de winter beschikbaar voor PlayStation 4.

West Ham neemt Yarmolenko over van Borussia Dortmund

West Ham United heeft zich woensdag verzekerd van de komst van Borussia Dortmund-aanvaller Andriy Yarmolenko.

West Ham was de afgelopen dagen in gesprek met de Duitse club en beide clubs kwamen tot een akkoord over een transfersom van twintig miljoen euro. Yarmolenko speelde slechts één seizoen voor Dortmund, nadat hij vorig jaar zomer voor 25 miljoen euro overkwam van Dinamo Kiev. De international van Oekraïne kwam in achttien Bundesligawedstrijden tot drie doelpunten.

"Natuurlijk ben ik erg blij om voor West Ham United te teken", vertelt Yarmolenko op de officiële clubwebsite van the Hammers. "West Ham is een grote club met goede fans en ik ben blij om in de Premier League te komen spelen."

"De Premier League is de beste competitie van de wereld en ik weet dat er hier een interessant project gebouwd wordt bij West Ham. Het team wil hoge doelen bereiken en ik kijk uit naar deze uitdaging."

Yarmolenko is de vijfde aanwinst voor West Ham deze zomer. De ploeg versterkte zich eerder al met doelman Lukasz Fabianski, verdedigers Ryan Fredericks en Issa Diop en middenvelder Jack Wilshere.

Trump: Duitsland is Ruslandvriendje

De Amerikaanse president Donald Trump heeft bij een ontbijt voorafgaand aan een NAVO-top gesteld niet te willen wachten tot 2024. Trump stelde dat “Het is toch onvoorstelbaar dat we dat land beschermen, terwijl het zaken doet met Rusland. Duitsland heeft een gasdeal met Rusland gesloten. Ze betalen Rusland miljarden dollars en tegelijkertijd weigeren ze om meer geld aan defensie uit te geven, terwijl wij ze moeten beschermen. Duitsland wordt volledig gecontroleerd door Rusland.

Trump eist dat de Europese NAVO-lidstaten hun defensiebijdragen aan de NAVO per direct verhogen en niet pas in 2024 zoals eerder besloten. Met de gasdeal doelt Trump op het Nord Stream 2 project van 11 miljard dollar waar Gazprom 5,5 miljard in gestoken heeft en de rest door commerciële partijen. Om zijn tafelgenoten de eetlust nog wat verder te ontnemen probeerde Trump secretaris-generaal Stoltenberg nog een reactie uit te lokken met de vraag "Verklaar dat maar eens".

Door het Nord Stream 2 project, een pijpleiding door de Oostzee, kan Europa straks Russisch gas afnemen zonder gebruik van het huidige gasnet dat door Oekraïne loopt. Het geeft Rusland ook de mogelijkheid Oekraine geheel af te sluiten van gas en gasdiefstal door Oekraine te voorkomen. Nu kan dat nog niet zonder ook de Europese afnemers in de kou te zetten. Tevens is Russisch gas concurerend voor de Amerikaanse en Europese schaliegas projecten in Oekraine.

Liverpool opent gesprekken over Shaqiri

Liverpool hoopt zich deze maand te versterken met Stoke City's vleugelaanvaller Xherdan Shaqiri, zo kan Goal bevestigen.

Jürgen Klopp heeft van de international van Zwitserland een speler gemaakt om zijn aanval te versterken, waar de aanwezigheid van een transferclausule in het contract van de 26-jarige een transfer financieel aantrekkelijk maakt.

Goal begrijpt dat Shaqiri beschikbaar zal zijn voor ongeveer 14,5 miljoen euro nadat Stoke City afgelopen seizoen degradeerde uit de Premier League en de voormalige speler van Bayern München wil graag naar Anfield vertrekken.

Shaqiri heeft publiekelijk gesproken over zijn wens om in Engeland te blijven en gesprekken tussen Liverpool, Stoke en de vertegenwoordigers van de speler zijn onderweg.

Klopp heeft deze zomer al twee spelers toegevoegd aan zijn selectie, Naby Keïta en Fabinho, maar is zich bewust van de noodzaak om nog meer versterkingen te halen als zijn ploeg de kloof met landskampioen Manchester City wil dichten en ook in de Champions League competitie wil blijven.

Shaqiri zou niet gezien moeten worden als een speler die direct een basisspeler wordt, hoewel Klopp het belangrijk vindt om meerdere aanvallende opties te hebben. Liverpool had vorig seizoen geluk dat hun voorste drie - Roberto Firmino, Sadio Mané en Mohamed Salah - fit en gezond bleven tijdens het grootste gedeelte van het seizoen, maar hun gebrek aan opties werd blootgelegd tijdens de Champions League-finale, toen Salah geblesseerd uitviel.

Shaqiri was afgelopen seizoen acht keer trefzeker voor the Potters en speelde in totaal 92 wedstrijden sinds hij in 2015 overkwam van Internazionale. Hij geniet momenteel van zijn vakantie nadat hij Zwitserland vertegenwoordigde op het WK, waarin het de achtste finale bereikte en Zweden te sterk was.

Weening wint in Ronde van Oostenrijk

Woensdag heeft Pieter Weening de vijfde etappe in de Ronde van Oostenrijk gewonnen. Voor zowel de 37-jarige Fries en zijn ploeg Team Roompot-Nederlandse Loterij is dit de eerste zege van het seizoen.

De finish van de etappe was gelegen op de Grossglockner. Onder regenachtige weersomstandigheden kwam Weening op 2400 meter hoogte als eerste over de finish. Op de tweede plaats finishte de Rus Aleksandr Foliforov, gevolgd door de Italianen Simone Sterbini en Antonio Nibali op plaats drie en vier. In het algemeen klassement blijft Ben Hermans aan de leiding.

Hazard: "Ik verlies liever met dit BelgiŽ dan dat ik win met dit Frankrijk"

Eden Hazard is net als zijn Belgische ploeggenoot Thibaut Courtois kritisch over het spel van Frankrijk na de halve finale op het WK.

België stond voor het eerst sinds 1986 in de halve finale van het eindtoernooi en probeerde tevergeefs voor het eerst in de geschiedenis de WK-finale te halen. Een rake kopbal van Samuel Umtiti maakte het verschil tussen Frankrijk en België.

"Ik verlies liever met dit België dan dat ik win met dit Frankrijk", wordt Hazard geciteerd door Het Nieuwsblad. "Ze spelen misschien niet goed, maar verdedigen wel sterk en zijn zeer efficiënt. We hebben hun zwakke punt niet gevonden."

"Dat kleine moment van magie dat nodig is om te scoren, was er niet. We hebben een fantastisch Belgisch team gezien en zijn geëlimineerd door een team dat meer solide was dan ons."

Hazard is trots op het Belgische team. "We hebben getoond over een zeer mooi elftal te beschikken. We mogen fier zijn op hetgeen we gepresteerd hebben. Als aanvoeder ben ik blij deel uit te maken van dit team."

Electronic Arts koopt Industrial Toys

Weinig gamers kennen ontwikkelaar Industrial Toys, maar dat is logisch. Het bedrijf van Alex Seropian (mede-oprichter van Bungie) maakt mobiele games, zoals de shooter Midnight Star. Ze zijn nu onderdeel van Electronic Arts, wat als een redelijke verrassing komt.  

Waarom Electronic Arts een ontwikkelaar van mobiele games opkoopt is een raadsel. Is het om een ‘companion app’ te maken voor Anthem? Komt er een mobiele port van een Electronic Arts’ game, zoals FIFA 19? Of gaat EA een hele andere kant op? Wat zijn jullie ideeën en suggesties?

MLB: Schoop slaat Orioles met walk-off single langs Yankees, bizar gefaal A's

Honkballer Jonathan Schoop heeft een prima avondje achter de rug met de Baltimore Orioles. Op eigen veld won de ploeg van de New York Yankees en Schoop was belangrijk voor de totstandkoming daarvan.

Na zeven innings stond er een gelijke stand van 5-5 op de borden en dat veranderde in de achtste inning niet. In de negende inning hadden de Orioles al twee outs en Schoop was de laatste die extra innings kon voorkomen. Dat lukte, want met de honken bezet sloeg hij een single, waardoor Caleb Joseph de winnende run binnen kon rennen: 6-5.

De Houston Astros wonnen thuis ondertussen met 6-5 van de Oakland Athletics, vooral te danken aan wat bizar geklungel van de A's. In de elfde inning kwamen de bezoekers op voorsprong, maar nadat een speler van de Athletics een bal liet vallen kwamen de Astros op 5-5. Daarna ging het nóg eens fout: weer liet men een bal simpelweg vallen en de Astros pakte plots de 6-5 winst.

Uitslagen MLB dinsdag
Baltimore Orioles - New York Yankees 6-5
Pittsburgh Pirates - Washington Nationals 1-5
Boston Red Sox - Texas Rangers 8-4
Cleveland Indians - Cincinnati Reds 4-7
Miami Marlins - Milwaukee Brewers 4-8
New York Mets - Philadelphia Phillies 3-7
Tampa Bay Rays - Detroit Tigers 5-2
Atlanta Braves - Toronto Blue Jays 2-6
Chicago White Sox - St.Louis Cardinals 2-14
Houston Astros - Oakland Athletics 6-5
Minnesota Twins - Kansas City Royals 4-9
Colorado Rockies - Arizona Diamondbacks 3-5
Los Angeles Angels - Seattle Mariners 9-3
San Diego Padres - Los Angeles Dodgers 4-1
San Francisco Giants - Chicago Cubs 0-2

De Astros zien de Athletics blunderen (Bron: YouTube)

Orioles - Yankees (Bron: YouTube)

Mbappť: "De Ballon d'Or maakt me niets uit, ik wil de Wereldbeker"

Kylian Mbappé wil het WK winnen en is niet geïnteresseerd in het winnen van een individuele prijs zoals de Ballon d'Or.

Mbappé kwam dinsdagavond in de halve finale tegen België (1-0) niet tot scoren, maar bracht Olivier Giroud in stelling om te scoren na een prachtig hakje. Frankrijk werd in 1998 voor het laatst wereldkampioen Mbappé wordt getipt om de Gouden Bal te winnen tijdens het toernooi.

De negentienjarige aanvaller wordt ook gezien als een kanshebber voor het Ballon d'Or nadat hij de eerste tiener sinds Pelé werd die meer dan één keer scoorde in een WK-wedstrijd.

"Het is onvoorstelbaar. Het is de droom van een leven, van een toekomstig leven, van alles. Ik heb de woorden niet", vertelt Mbappé in gesprek met TF1.

"Zelfs in mijn grootste dromen had ik me dat niet voorgesteld en toch ben ik een grote dromer, maar het blijft een stap. Als je niet valt, speelt en voor het collectief werkt, word je beloond."

"Zolang ik het team kan helpen, is dat het enige wat telt. De Ballon d'Or maakt me niets uit, ik wil de Wereldbeker."

The Culling 2 kent dramatische launch

Battle Royale is hot en veel ontwikkelaars, groot en klein, proberen een stukje van de taart te pakken. Zo ook The Culling. De game kwam in 2017 officieel uit na een langere early acces-fase, maar werd snel achtergelaten voor wat het was.

De game stierf, mede dankzij een gebrek aan updates en nieuwe content, een pijnlijke dood. Toch heeft ontwikkelaar Xaviant niet stilgezeten, want The Culling 2 is inmiddels beschikbaar. Een nieuwe stijl, een nieuwe setting en net iets meer afgekeken bij de concurrentie. Dit tot grote onvrede van fans en kopers van de game.

Op het moment van schrijven heeft de game 135 reviews op Steam, waarvan slechts 12% positief is. De game voelt volgens de gebruikers niet meer als The Culling en kijkt teveel af bij games als PUBG en H1Z1. Ook de spelersbase is dramatisch. Na launch een piek van 249 gebruikers op Steam met momenteel slechts 4 spelers online. Als je nagaat dat je minstens dertig spelers nodig hebt voor een game, is het niet lastig om te zien dat de game in de moeilijkheden zit.

De game is ook beschikbaar voor PlayStation 4 en Xbox One, dus wie weet doet de game het daar beter. De aankondigingstrailer vind je hieronder, oordeel zelf.

Cocu begrijpt verbazing over zijn overstap naar FenerbahÁe

Philip Cocu begrijpt dat mensen verbaast zijn over zijn overstap van PSV naar het Turkse Fenerbahçe.

Eind juni werd bekend dat de 47-jarige trainer de club uit Eindhoven na vijf seizoenen verlaat voor een avontuur in Turkije. Bij Fenerbahçe tekende hij een contract tot de zomer van 2021.

"Fenerbahçe is een gigantisch grote club. Ze vertegenwoordigen acht à negen sporten", vertelt Cocu aan Voetbal International. "Het is hectisch, er is heel veel sfeer in het stadion. Ik heb hier een paar keer mogen spelen, en dat was zeer indrukwekkend. En ik speel hier om de prijzen, dat vind ik een grote pre."

"Ik kan me ook voorstellen dat mensen verbaasd zijn: Waarom zet je nu uitgerekend deze stap? Maar als je er langer over nadenkt, is het echt niet zo vreemd. Natuurlijk wordt er bij een contract over geld gesproken, dat is bij PSV niet anders. Maar ik jaag het grote geld niet achterna. Dat heb ik nooit gedaan. Ik heb in de eerste gesprekken alleen voetbalinhoudelijk gesproken, want daar gaat het mij om. Over geld is zelfs tot het allerlaatste moment überhaupt niet gesproken."

Courtois: "We hebben verloren van een team dat anti-voetbal speelt"

De Belgische doelman Thibaut Courtois had geen goed woord over voor het spel van de Franse ploeg na de halve finale op het WK.

Een rake kopbal van Samuel Umtitii in de 51ste minuut zorgde voor het verschil in de wedstrijd en daardoor plaatste Frankrijk zich voor de finale van komende zondag.

"We hebben verloren van een team dat anti-voetbal speelt", vertelt Courtois in gesprek met Sporza. "De spitsen speelden op dertig meter van het eigen doel, dat heb ik zelfs bij Chelsea niet meegemaakt zo."

"Frankrijk kopt een corner en doet niets meer dan verdedigen. Ik had liever in de kwartfinales tegen Brazilië verloren, dat was een team dat tenmiste voetbal wilde spelen."

Matthews en Benoot niet van start in vijfde etappe Tour

Michael Matthews is woensdag niet van start gegaan in de vijfde etappe van de Tour de France. De renner van Team Sunweb is ziek. Als gevolg van een valpartij in de etappe van dinsdag heeft de Belg Tiesj Benoot de ronde ook verlaten.

Het afstappen van de Australiër is opnieuw een tegenvaller voor Sunweb. Vanwege een valpartij op het Nederlands kampioenschap kon Wilco Kelderman al niet van start gaan in Frankrijk. Matthews won vorig jaar twee etappes en de groene trui.

Ook voor Benoot is het einde oefening. De 24-jarige renner kwam dinsdag hard ten val maar wist de etappe nog wel uit te rijden. Naast schaafwonden liep hij ook kneuzingen op aan zijn schouder, schouderblad, ribben en pols. Benoot was een speerpunt voor Lotto-Soudal in de bergetappes.

Phantom Doctrine start Koude Oorlog op 14 augustus

Good Shepherd Entertainment en indie-ontwikkelaar CreativeForge Games onthullen dat Phantom Doctrine 14 augustus 2018 op de PlayStation 4, Xbox One en Windows-pc voor € 39,99.

Phantom Doctrine is een turnbased strategiegame van de makers van Hard West. Het speelt zich af tijdens de Koude Oorlog in wereld van geheime operaties, contraspionage en paranoia. Spelers leiden The Cabal, een geheime organisatie die vecht tegen een wereldwijde samenzwering die probeert de wereld te beheersen op het hoogtepunt van de Koude Oorlog. Jouw missie: het rekruteren en trainen van agenten, onderzoeken van zaken, smeden van documenten en identiteiten, onderzoek naar nieuwe technologie en biochemische engineering, en ondervragen en hersenspoelen vijanden om een tactische voorsprong te krijgen.

Je kunt het verhaal spelen vanuit het perspectief van een KGB contraspionageoperator of een CIA-agent. Je agenten kun je uitrusten met zware wapens voor een all-out aanval, of met stillere wapens en geavanceerde spionage-uitrusting om de missie stealth af te ronden.

The Crew 2

The Crew, een game die in 2014 uitkwam, was een zeer ambitieus project. Het is een racing-game die heel de Verenigde Staten condenseert tot een relatief grote open-wereld waar je vrij rond kunt rijden. Het idee was goed, maar de uitvoering minder, waardoor het slecht werd ontvangen. The Crew 2 biedt daarom een uitstekende kans om dat originele idee te verfijnen, maar weet helaas ook niet te imponeren.

[esports] Spelers All-Star Weekend van de Overwatch League bekend

Vannacht beginnen de Play-offs van het eerste seizoen van de Overwatch League. Daarna is het nog niet afgelopen, want dan vindt het All-Star Weekend plaats, waarin favorieten van de fans en Blizzard het tegen elkaar opnemen in allerlei festiviteiten.

Vandaag heeft Blizzard het volledige rooster van spelers bekendgemaakt die meedoen aan dit weekend. Voor de Pacific Division zijn de starters:

 • Chan-Hyung “Fissure” Baek—Gladiators, tank
 • Scott “Custa” Kennedy—Valiant, support
 • Se-Yeon “Geguri” Kim—Dragons, tank
 • Byung-Sun “Fleta” Kim—Dynasty, DPS
 • Je-Hong “Ryujehong” Ryu—Dynasty, support
 • Brandon “Seagull” Larned—Fuel, flex

Voor de Atlantic Division zijn de starters:

 • Seong-Hyun “Jjonak” Bang—Excelsior, support
 • Jong-Ryeol “Saebyeolbe” Park—Excelsior, DPS
 • Do-Hyeon “Pine” Kim—Excelsior, flex
 • Yeon-Jun “Ark” Hong—Excelsior, support
 • Jae-Hyeok “Carpe” Lee—Fusion, DPS
 • Jae-Hui “Gesture” Hong—Spitfire, tank

De reserves zijn 24 spelers van diverse teams, die mogelijk gewisseld worden door de coaches Hyeon-Sang “Pavane” Yoo en Byung-Chul “Moon” Moon. Weinig verrassend wordt het spelersveld gedomineerd door Zuid-Koreanen met maar liefst 25 spelers. Verder zijn er vier Amerikanen, twee Fransen, twee Canadezen en één Thai, Fin en Australiër.

Het All-Star Weekend vindt plaats op 25 en 26 augustus. Details volgen nog over wat ze precies gaan doen, maar er wordt in ieder geval gesproken over custom game modes.

Overwatch League Inaugural Season

Tweede verdachte aanslag Panorama aangehouden

De politie heeft maandagavond 9 juli een 25-jarige man uit Rotterdam aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de beschieting van een kantoorpand aan de Teleportboulevard op donderdag 21 juni 2018.

Het is niet bekend of de aangehouden verdachte lid is van een Outlaw Motorcycle Gang. Het onderzoek naar deze beschieting is nog in volle gang. Deze verdachte zit in volledige beperkingen en er zijn derhalve geen verdere bijzonderheden te melden.

Todd Howard: Stop met Skyrim kopen

Het is inmiddels een running gag, de hoeveelheid platformen waarop The Elder Scrolls V: Skyrim speelbaar is. Producer Todd Howard sluit echter niet uit dat we in de toekomst nog vele ports zullen krijgen.

"Zeven jaar na de release van Skyrim, zijn er nog steeds miljoenen mensen iedere maand die de game spelen.", aldus de producer. "Dat is waarom we zoveel ports hebben en steeds nieuwe versies uitgeven. Als je dat niet wil, stop met het kopen van de nieuwe versies.", zei Howard in gesprek met gamejournalist Geoff Keighley. 

Het is ook moeilijk het ongelijk van Howard te bewijzen. Volgens cijfers van Steam behoort Skyrim nog steeds tot één van de meest bespeelde games van 2018, ondanks dat de eerste versie in 2011 uitkwam. Afgelopen E3 kwam Bethesda nog met Skyrim: The Very Special Edition voor Amazon Echo. Hoewel het veel weghad van een grap, is de game inmiddels echt speelbaar met slechts je stem. Op welk platform wil jij graag Skyrim nog spelen?

Minecraft Aquatic Update nu beschikbaar

De Minecraft Aquatic Update werd oorspronkelijk al uitgegeven in mei, maar nu is het tweede deel van de update ook beschikbaar gemaakt. Er valt dus weer een stuk meer te verkennen in de onderwaterwereld van Minecraft.

Het tweede deel van de update voegt onder andere zeeschildpadden toe, maar de wereld wordt ook weer een stuk gevaarlijker door de toevoeging van onderwaterzombies. Met bubbelstromen kan je nu snel naar de diepte reizen, of weer terug naar het oppervlak als je in nood bent. De update voegt ook enkele nieuwe items toe, die nieuwe crafting mogelijkheden toelaten en ook de zwemmechanieken zijn sterk verbeterd met deze update.

De Aquatic Update is nu in zijn volledigheid beschikbaar voor Windows 10, Xbox One, Nintendo Switch en mobieltjes.

Tour: Etappe 5 - Het begint op koers te lijken

De vijfde etappe van de Tour de France staat vandaag op het programma en het begint ergens op te lijken. Na een ploegentijdrit en wat grotendeels muffe sprintritjes moeten de benen vandaag toch wat serieuzer aangespannen worden voor de slotfase bereikt wordt.

Met Greg in het geel stoomt het peloton naar het Bretonse Quimper, met onderweg maar liefst vijf klimmetjes: twee van de vierde en drie van de derde categorie, allemaal in de tweede helft van de rit. Zeker niet makkelijk dus en de Kittels, Greipels en Groenewegens van deze wereld zullen vandaag vermoedelijk niet gemarkeerd hebben op de kalender.

We rijden door Bretagne, met een kerkje hier en een kerkje daar. De uitgebreide voorbeschouwing van FOK!ker Rellende_Rotscholier, met details over bijna elk dorpje waar we passeren, is hier te vinden in het TDF-forum. Er is maar één topfavoriet vandaag: Peter Sagan, want het is lastig en er moet vermoedelijk gesprint worden. Michael Matthews als voornaamste uitdager en, wie weet, Sonny Colbrelli kan wellicht ook een woordje meespreken.

Na twintig minuten rondrijden begint de etappe om 12.40 uur officieel en uiteraard is Eurosport er gelijk weer bij - op 2 en de Player. Om tien over twee kunnen we inschakelen op de NOS en Sporza, tegen die tijd hebben we naar alle waarschijnlijkheid al niks gemist.

De route van vandaag (Bron: Letour.fr)
De route van vandaag (Bron: Letour.fr)

Het profiel van vandaag (Bron: Letour.fr)
Het profiel van vandaag (Bron: Letour.fr)

De slotkilometers van vandaag (Bron: Letour.fr)
De slotkilometers van vandaag (Bron: Letour.fr)

Het profiel van de slotkilometers van vandaag (Bron: Letour.fr)
Het profiel van de slotkilometers van vandaag (Bron: Letour.fr)

Mech brawler Override komt in december

Modus Games, dat heeft meegewerkt aan de actiegame Extinction van eerder dit jaar, heeft een volledig nieuwe game aangekondigd: Override: Mech City Brawl. 

De titel laat weinig aan de verbeelding over, want Override is inderdaad een mech brawler die zich hoofdzakelijk afspeelt in stedelijke omgevingen. Override gaat twaalf verschillende 'epische' mechs bieden die ieder hun eigen unieke vechtstijl en vaardigheden hebben. De stedelijke arena's worden gebaseerd op echte steden en landen, onder andere Egypte, Mexico, San Francisco maken hun opwachting, en uiteraard mag Tokio ook niet ontbreken.

In Override zal je in staat zijn je eigen mech volledig te customizen met skins en accessoires om de mech je eigen te maken. De game zal zowel local als online multiplayer bieden in de vorm van versus en co-op, ook een singleplayer campaign zal niet ontbreken. Override zijn meest unieke mode is Party Co-op, waarbij twee tot vier spelers ieder dezelfde mech besturen. Zo zal één speler de benen besturen, en andere spelers de verantwoordelijkheid hebben over de armen of speciale vaardigheden.

Override: Mech City Brawl komt 4 december naar PlayStation 4, Xbox One en pc.

Code Vein vertraagd naar 2019

Bandai Namco heeft bekendgemaakt dat Code Vein zijn oorspronkelijke release date van 28 september dit jaar, niet gaat halen. We zullen nog minimaal zes maanden moeten wachten, want de JRPG komt nu pas in 2019 uit.

De uitgever laat in een kort statement weten dat de reacties op Code Vein overwegend positief zijn geweest, en mede daardoor heeft besloten zichzelf meer tijd te gunnen om de verwachtingen waar te kunnen maken, en zelfs te overtreffen. "Het was een moeilijke beslissing, maar wij denken dat het de juiste is."

Code Vein speelt zich af in een post-apocalyptische wereld waarin de mensheid wordt bedreigd door wezens die veel van vampieren weg hebben. De speler zal na de ramp echter zelf niet meer volledig mens zijn, en zal op zoek gaan naar de oorzaak van de ramp in de wereld van Vein. De game staat gepland voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

Sportieve witte controller voor Xbox One

Microsoft heeft een nieuwe controller aangekondigd voor Xbox One. Althans, het is de vertrouwde controller, maar dan met een nieuwe vormgeving.

De Sport White Special Edition heeft een frisse witte vormgeving, mintgroene en zilveren accenten en een rubberen griptextuur met diamantpatroon. Naast de Xbox One is deze te gebruiken op elke pc en tablet met Windows 10.

De releasedatum van de Sport White Special Edition controller is 7 augustus 2018 en de aanbevolen prijs is 64,99 euro. (De 7 oktober 2018 en 8 juli 2018 die in de Nederlandse Xbox Store staan aangegeven wijten we maar aan slordige vertaling en/of geen benul van datum-aanduiding.)

Xbox controller Sport White Special EditionXbox controller Sport White Special Edition

Twee derde Nederlanders levert helft loon in voor leuker werk

63 procent van de Nederlandse werknemers zegt liever de helft van zijn loon in te leveren voor een leuke baan, dan dubbel betaald te worden voor de huidige baan. Dit blijkt uit onderzoek van detacheerder Brunel onder 2.446 sollicitanten. Een manier waarop de Nederlander een ‘leukere baan’ vindt, is door van werkgever te veranderen. Uit de enquête blijkt dat maar liefst één op de vijf ondervraagden tijdens hun carrière vaker dan vijf keer verwacht van baan te wisselen.

Jongeren zijn de meest mobiele groep op de arbeidsmarkt. Zo verwacht 34 procent van hen op zijn minst vijf keer van werkgever te veranderen voordat ze met pensioen gaan. “Wij merken dat het veel gebruikelijker is om van baan te veranderen dan 10 jaar geleden”, zegt Maikel Pals, Algemeen Directeur Brunel Nederland. “Uit recent onderzoek van het CBS bleek eerder dat het aandeel werkende Nederlanders met een flexibel dienstverband tussen 2006 en 2016 is gestegen van 16 naar 22 procent van de beroepsbevolking. Voor jongeren hoeft dit overigens geen slechte ontwikkeling te zijn. Zo zien we de afgelopen jaren een duidelijke groei in tijdelijke banen waarbij werkgevers, jonge professionals inhuren voor een specifiek project.”

Bijscholing
Bijscholing is een belangrijke manier waarop werknemers hun waarde op de arbeidsmarkt kunnen vergroten. Maar liefst negen van de tien ondervraagden is zeer bereid zijn huidige kennisniveau te verhogen met behulp van bijvoorbeeld extra studies of cursussen. Desondanks denkt een derde van hen (29 procent) dat een opleiding in beperkte mate bijdraagt aan het verkrijgen van een baan. Pals: “Hieruit blijkt dat de werknemer graag investeert in eigen kennis en kunde welke van directe invloed kan zijn op de dagelijkse werkzaamheden. Door te blijven leren en ontwikkelen, is hij of zij ook in de toekomst van toegevoegde waarde voor de organisatie.”

Jackpot
Niet alleen vindt volgens de enquête twee derde van de Nederlanders een leukere baan belangrijker dan meer loon. Ook zegt 84 procent van alle ondervraagden het liefst te blijven werken wanneer zij in de loterij een jackpot van €30 miljoen zouden winnen. Pals: “Dit is een bevestiging dat de Nederlandse werknemer niet alleen op zoek is naar de hoogste beloning. Uit dit onderzoek blijkt een sterke wens naar zingeving en plezier in de dagelijkse werkzaamheden. De ondervraagden zijn bereid in zichzelf en de werkgever te investeren, maar zijn ook niet bang om – wanneer het nodig is – van baan te wisselen.”

Twee derde Nederlanders levert helft loon in voor leuker werk (Foto: Pxhere)
Twee derde Nederlanders levert helft loon in voor leuker werk (Foto: Pxhere)

Actieplatformer 20XX nu beschikbaar voor consoles

20XX is een roguelike actieplatformer, waarin de levels constant veranderen. Je moet power-ups verzamelen, bazen verslaan en natuurlijk veel schieten en springen.

Batterystaple Games heeft de game geport van pc naar Nintendo Switch, PlayStation 4 en Xbox One en vanaf vandaag is de game beschikbaar. De game bevat twee speler co-op voor offline en online. De release trailer van de game kun je hieronder bekijken.

IKEA roept de LURVIG waterdispenser voor honden en katten terug.

Het Zweedse woonwarenhuis verzoekt klanten dringend om dit product niet meer te gebruiken en terug te brengen naar een IKEA vestiging. Zij krijgen daar het volledige aankoopbedrag terug. Het gevaar bestaat dat huisdieren met hun kop vast komen te zitten in de waterdispenser, waardoor er kans op verstikking ontstaat.

Wereldwijd heeft IKEA twee meldingen ontvangen van honden die zijn gestikt nadat zij klem waren geraakt in de LURVIG waterdispenser. “Wij betreuren deze ongelukken enorm”, zegt verantwoordelijk manager Petra Axdorff van IKEA of Sweden AB. “We weten maar al te goed dat huisdieren belangrijke en geliefde familieleden zijn voor veel van onze klanten. Veiligheid en productkwaliteit hebben altijd de hoogste prioriteit bij IKEA. Daarom hebben wij besloten om met onmiddellijke ingang de verkoop van dit product te stoppen.”

Geen aankoopbewijs nodig
De LURVIG waterdispenser was in vijftien landen te koop, sinds april 2018 in Nederland. Klanten die het product terugbrengen naar een IKEA vestiging hebben geen aankoopbewijs nodig. Voor meer informatie kunnen klanten contact opnemen via het telefoonnummer 0900-2354532.

IKEA roept de LURVIG waterdispenser voor honden en katten terug. (©IKEA)
IKEA roept de LURVIG waterdispenser voor honden en katten terug. (©IKEA)

Psychiatrisch patient bedreigt agenten in politiebureau

Een 37-jarige verwarde man heeft dinsdagavond voor onrust gezorgd bij een politiebureau aan de Van Leijenberghlaan in Amsterdam. De man liep rond 20.15 uur het politiebureau in en bedreigde bij de balie agenten met een mes. Nadat hij werd gesommeerd het mes te laten vallen, kon de man - een bekende verwarde bij hulpinstanties - worden overmeesterd en aangehouden. Bij de aanhouding raakte niemand gewond.

De recherche in Amsterdam Zuid heeft de zaak verder in onderzoek. De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek en zal op enig moment worden overgebracht naar de Spoedeisende Psychiatrische Onderzoeksruimte (SPOR).

ROB: 'Debat over democratische vernieuwing moet door gaan'

Het politieke en maatschappelijke debat over het raadgevend referendum mag geen eindpunt zijn van het gesprek over hoe we mensen bij politiek en democratie kunnen betrekken. Het kabinet en de partijen in het parlement dienen te blijven zoeken naar manieren om mensen invloed te geven op belangrijke beslissingen die hun leven raken. Daarvoor pleit de Raad voor het Openbaar Bestuur (ROB) in zijn Signalement ‘Over referenda en andere vormen van burgerparticipatie op nationaal niveau’.

De door dit kabinet voorgenomen intrekking van de Wet op het raadgevend referendum was voor de Raad aanleiding om een signalement op te stellen over het referendum en andere mogelijke vormen om mensen bij politiek en democratie te betrekken. Met dit signalement wil de ROB laten zien dat er verschillende vormen van referenda zijn. De voor- en nadelen daarvan zijn op een rij gezet. En door het uitlichten van drie andere mogelijkheden voor het organiseren van burgerbetrokkenheid, laat de ROB zien dat er naast referenda ook tal van andere manieren zijn om mensen bij politiek en democratie te betrekken. In zijn signalement licht de ROB drie andere vormen uit, namelijk: burgerfora, internetconsultatie en het burgerinitiatief.

Burgerfora
Met een nationaal burgerforum – een door de regering of het parlement geselecteerde groep van burgers die een publiek thema bespreken en daarover adviseren – heeft Nederland weinig ervaring. Het door de regering ingestelde Burgerforum kiesstelsel uit 2006 kreeg pas in 2017 een zeker vervolg met de zogenaamde V-100; een door de Tweede Kamer geselecteerde groep van 100 burgers die debatteren en vragen stellen over de jaarverslagen van ministeries. Nadelen van burgerfora, zoals het beperkte bereik en de vaak gebrekkige representativiteit, kunnen worden tegengegaan door adviezen van een burgerforum in een referendum aan de hele bevolking voor te leggen, zoals in Ierland in mei 2018 gebeurd is rond de abortuswetgeving.

Internetconsultatie
Internetconsultatie biedt burgers de mogelijkheid te reageren op wetsvoorstellen. In de praktijk maken burgers meestal weinig gebruik van deze mogelijkheid en zijn diegenen die wel participeren vooral hogeropgeleiden, belangenorganisaties en actiegroepen. Via publiekscampagnes zou de rijksoverheid internetconsultatie breder onder de aandacht moeten brengen, vooral van diegenen waarvan verwacht mag worden dat zij geraakt worden door het betreffende wetsvoorstel. En door de website internetconsultatie.nl interactief te maken kan de deliberatieve kwaliteit van het instrument een positieve impuls krijgen.

Burgerinitiatief
Het nationale burgerinitiatief biedt burgers sinds 2006 de mogelijkheid onderwerpen op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen. Gemiddeld zijn er sinds 2006 jaarlijks twee burgerinitiatieven ingediend. De helft daarvan werd niet ontvankelijk verklaard. De Tweede Kamer doet er goed aan kritisch te blijven kijken naar de drempels die zij opwerpt voor burgerinitiatieven.

Voor alle vormen van burgerparticipatie geldt dat periodieke evaluatie van het feitelijke gebruik ervan, op zijn plaats is. Een lerende overheid is een groot goed, zeker als het om de praktische invulling van de democratie gaat.

Leren van ervaringen op lokaal niveau
Op lokaal niveau wordt volop geëxperimenteerd en gewerkt met alternatieve vormen van democratie. Zo zijn er tussen 1990 en 2017 150 lokale referenda gehouden. De vorm varieerde. In bijna de helft van de gevallen werd een binaire ja/nee-vraag gesteld, in een derde van de gevallen werden meerdere opties geboden en een achtste van de referenda bevatte meerdere vragen. Bij het denken en debatteren over vormen van burgerparticipatie kan de nationale politiek haar voordeel doen met ervaringen op lokaal niveau.

FOK! Wat een weer: code rood in Veldhoven

Vandaag is het wisselend bewolkt en is in het oosten van het land plaatselijk lichte regen of een bui mogelijk. Vanochtend kan het ook langs de Zeeuwse kust af en toe regenen. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 20°C vlak langs de kust tot lokaal 24°C in het oosten en zuidoosten. De wind is noord tot noordwest en is overwegend matig.

Komende nacht zijn er opklaringen en kan er plaatselijk een mistbank ontstaan. Het blijft droog en de minimumtemperaturen lopen uiteen van lokaal 12°C in het noordoosten tot 16°C aan zee. Er staat een zwakke, aan zee en op het IJsselmeer matige noordwestenwind.

Donderdag overdag ontstaan er landinwaarts veel stapelwolken, die lokaal uitgroeien tot een enkele bui. Langs de kust overheerst de zon, maar in het Waddengebied neemt de kans op wolkenvelden later op de dag toe. De maxima variëren van 21°C aan zee tot 26°C in het oosten en zuidoosten. De wind is matig en noordwestelijk. (Bron: KNMI)

Overigens, woon je in Veldhoven, berg je dan maar. Trek bontjassen aan en stook de kachel flink op. Behalve vrijdag t/m dinsdag, want dan is het ineens een stuk warmer volgens Buienradar.

Zonkracht (onbewolkt/bewolkt) 6/3 - goed insmeren dus! 

Nederland
 

Weersverwachting in Veldhoven (Foto: Noin)
Weersverwachting in Veldhoven (Foto: Noin)

Interpretatie is aangemeerd in de haven van Antwerpen
Interpretatie is aangemeerd in de haven van Antwerpen

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Rechter keurt oplichting Marktplaats goed, vrijspraak voor oplichter

Oplichting via Marktplaats is gewoon wettelijk toegestaan, zolang je je eigen naam gebruikt. Dat blijkt uit een uitspraak van de rechtbank in een zaak die diende voor de Friese rechtbank.

Daar heeft de rechtbank namelijk een internetoplichter vrijgesproken. De 26-jarige inwoner van Leeuwarden verkocht diverse goederen via sites als Marktplaats en Speurders, maar liet meerdere mensen die geboden hadden op één item betalen en hield het geld vervolgens zelf.

Omdat de man onder zijn eigen naam adverteerde en het geld op zijn eigen rekening liet storten en geen valse identiteit gebruikte of allerlei dingen bedacht om mensen geld afhandig te maken is er volgens de rechter in juridische zin geen sprake van oplichting.

De advocaat van de verdachte stelde dat mensen handelen op internet zelf uit dienen te zoeken of de verkoper te vertrouwen is.

Wat vind jij? Is het wel of geen oplichting om een tv op Marktplaats te zetten, tientallen bieders te laten betalen en vervolgens niet te leveren?

Laatste reviews en specials
review
Death Stranding
review
Blu-ray: Fast & Furious: Hobbs & Shaw
review
Ring Fit Adventure
review
CD: Robbie Williams - The Christmas Present
special
Fun met Funda #174 - Terug in de tijd met Cafť de Veehandel
review
Pokťmon Sword en Shield
©FOK.nl e.a.