FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 8 juli 2018

Leave.EU campagne ontmoette 11 keer met Russische officials

Arron Banks' Leave.EU campagne team heeft in aanloop naar het EU referendum tot 2 maanden erna 11 keer Russische ambassade officials ontmoet, zo blijkt uit documenten gezien door The Observer; dat is 7 keer meer dan hij al eerder had toegegeven. Dezelfde documenten wekken de suggestie dat nog vier andere uitnodigingen de deur uit gingen voor Brexit's grootste financiele donoren, maar het is niet bekend of deze geaccepteerd zijn.

Het is hiermee de derde keer het aantal onderlinge meetings omhoog bijgesteld wordt. Banks hield twee jaar vol dat zijn enige contact met de Russische overheid bestond uit een "dronken lunch" met een Russische ambassadeur.

Nadat The Observer een maand geleden onthulde dat hij meerdere ontmoetingen had gehad waar hem lucratieve deals aangeboden waren, zei Banks tegen een parlementair onderzoek naar nepnieuws dat hij "twee of drie" meetings had gehad.

Vorige week, na ondervraagd te zijn door de New York Times, gaf hij een vierde meeting toe. The Observer heeft echter bewijs gezien wat doet vermoeden dat er tenminste nog zeven meer zijn geweest. Banks gaf geen antwoord op vragen.

The Observer heeft details gezien, en de Sunday Times heeft een e-mail gepubliceerd die door Banks aan hen gegeven is, wat doet vermoeden dat mogelijke deals voorgelegd werden in de vierde van deze meetings, op 17 november 2015; dezelfde dag dat de Leave.EU groep - welke hij financierde - officieel de campagne startte.

Het document wekt de suggestie dat Banks textte met Siman Povarenkin, de oligarch die hem geintroduceerd heeft aan de ambassadeur. Hij zou gezegd hebben: "Ik heb met Jim Mellon gesproken die mijn partner is in de bank en we zijn beiden geinteresseerd om te kijken hoe we kunnen helpen. Jim heeft uitgebreide belangen in commodities." Banks voegde hier aan toe dat een andere zakenpartner contact zal opnemen "om besprekingen te starten. Ik ben erg bullish op goud, dus goed om even te kijken." Nog weer later voegde hij als postscript toe: "Jim kent de ambassadeur ook!"

Mellon is een investeerder van de Isle of Man die een geschat vermogen van £850m heeft opgebouwd in Rusland in begin jaren 90. Ze zijn nauwe zakenpartners. Zo heeft Banks een groot aandeel van Mellons Manx Financial Group. Mellon doneerde ook £50.000 aan de Leave.EU campagne - hoewel niet mocht stemmen in het referendum. Mellons woordvoerders zeiden dat hoewel hij zich herinnert dat Banks refereerde aan Afrikaanse mijnbelangen, hij er niet in geinteresseerd was.

De New York Times rapporteerde vorige week dat Charlemagne Capital, een kapitaalbeheerder opgericht en deels in het bezit van Mellon, een multi-miljoenen aandeel had genomen in Alrosa - Ruslands grootste diamantenmijn bedrijf - daags na het referendum in juni 2016.

Alrosa, wat een staatsbedrijf is, wordt nu voorgezeten door de zoon van een van Vladimir Putins nauwste adviseurs, Sergei Ivanov, die gewerkt heeft met hem sinds zijn dagen in de FSB, Ruslands geheime dienst. De investering kwam na een eerdere die Charlemagne in Alrosa maakte in oktober 2013, toen de Russische overheid 16% belang in het bedrijf verkocht.

Vertegenwoordigers van Mellon zeiden dat hij pas vorige week had vernomen van de Alrosa deal door een journalist en dat, hoewel hij Charlemagne Capital opgericht had - en destijds 19% bezat - hij het bedrijf niet runde, geen rol had in investeringsbeslissingen en geen kennis van de acquisitie.

Zij gaven aan dat het normale praktijk is dat bedrijven nieuwe investeringsmogelijkheden aanbieden aan hun investeerders. Charlemagne ging op 6 juli 2016 in op een van deze aanbiedingen, toen bekend werd gemaakt dat nog eens 10,9% van Alrosa verkocht zou worden. Interfax, het persbureau van de Russische overheid, omschreef het als een "versnelde" verkoop met aandelen verkocht tegen "een verlaagde prijs".

De aandelen leverden de Russische overheid $813m op en verdubbelden in prijs in een jaar tijd. Charlemagne begon met de verkoop van deze aandelen in september 2016 volgens hun jaarverslag. Mellons vertegenwoordigers bevestigden dat hij zijn aandeel in Charlemagne op hetzelfde moment verkocht en voegden er aan toe dat hij geen persoonlijk voordeel had genoten van de Alrosa deal.

Los hiervan, documenten gezien door The Observer laten zien dat Banks en deelgenoten, inclusief zijn zakenpartner en Leave.EU woordvoerder, Andy Wigmore - maar niet Mellon - twee goud-deals en de Alrosa deal besproken hebben met Povarenkin in januari 2016. Dit was kennelijk voordat het verder privatiseren publiek was gemaakt, waarvan de eerste rapportages slechts in februari 2016 verschenen, nadat Putin gesproken had met hoofden van zeven staatsbedrijven.

De Alrosa verkoop was de eerste en grootste Russische IPO sinds vele jaren, waarna andere volgden, waaronder de verkoop van 19.5% van Rosneft, het oliebedrijf in handen van de staat, minder dan een maand na de winst van Donald Trump. Het roemruchte of beruchte Steele-dossier vermeldde dat Carter Page, voormalig buitenlandbeleid adviseur van Trump, een courtage zou krijgen van deze Rosneft verkoop hoewel dat nooit bevestigd is.

Mercedes slechte verliezer na waardeloze start Hamilton

Het Formule 1-team Mercedes heeft uitgehaald naar Kimi Räikkönen en Ferrari nadat hun Lewis Hamilton in de eerste ronde van de Grand Prix van Groot-Brittannië in de derde bocht aangetikt werd door zijn Finse concurrent. Hamilton moest hierdoor van achteraan een inhaalrace rijden die de Brit voor eigen publiek bekroonde met een tweede stek. Bij de renstal uit Brackley menen ze zelfs dat op deze manier een zege hun door de neus geboord is.

Hamilton mocht op Silverstone van poleposition vertrekken, maar kwam beroerd weg. Hierdoor konden Sebastian Vettel en Valtteri Bottas voor de Brit komen, terwijl in bocht drie ook Räikkönen een poging waagde. De Fin verremde zich echter, waardoor zijn Ferrari de Mercedes raakte en Hamilton van de baan spinde. Dit kwam Räikkönen op een straf van tien seconden te staan. Na afloop van de race gaf de Fin zijn fout ruiterlijk toe en bood zijn excuses aan.

Voor Mercedes was dat verre van genoeg, want twee weken geleden in Frankrijk tikte Vettel Bottas in de eerste bocht in de rondte. Toto Wolff: "Het is een race-incident, maar het is jammer genoeg al de tweede keer dat we eraf werden getikt na Le Castellet. Dat zijn veel punten voor de constructeurs. In de woorden van James Allison (technisch directeur, red.) is dit ofwel kwade opzet ofwel incompetentie."

Na afloop van de race was Hamilton zo kwaad en teleurgesteld dat hij het verplichte interview in eerste instantie liet voor wat het was en pas later op het podium zijn eerste woorden aan het publiek richtte. De Brit vraagt zich af wat Ferrari van plan is. "Interessante tactiek van hen, zou ik zo zeggen. We doen wat we kan om tegen hen te vechten en het de volgende races beter te doen. Ons team deed het dit weekend geweldig. Er was zoveel steun en zoveel druk voor ons."

Tony Parker na 17 jaar weg bij San Antonio Spurs

Basketballer Tony Parker gaat na zeventien jaar weg bij de San Antonio Spurs. Met de ploeg won de in België geboren Fransman in 2003, 2005, 2007 en 2014 de NBA-titel. Parker verkast naar de Charlotte Hornets.

"Zijn impact in de afgelopen twee decennia is nauwelijks in woorden uit te drukken", aldus Spurs-coach Gregg Popovich. "Hij maakt al indruk sinds hij in 2001 als 19-jarige zijn eerste wedstrijden bij ons speelde en met zijn passie en toewijding heeft hij ons altijd geïnspireerd. We danken Tony voor zeventien geweldige jaren."

Parker kwam zes keer in actie in de All-Star Game en in 2007 werd hij verkozen tot MVP in de NBA-finale. Bij de Spurs raakte zijn carrière wat in het slop, want vorig jaar was hij er geen vaste kracht in de starting five meer. Bij Michael Jordan's Hornets heeft de point guard voor twee jaar getekend.

Rwanda wil WK wielrennen 2025

We hebben een nieuwe, interessante kandidaat voor het WK wielrennen van 2025: Rwanda. Nooit eerder trok het wielerpeloton voor een WK naar het hartje van Afrika, en Rwanda krijgt ook nog eens steun van het natuurlijk veel meer ervaren België.

Tussen de wielerbonden van België en Rwanda bestaat al jaren een samenwerkingsverband. "De organisatie is er, de hotels zijn er, het klimaat is goed, er kunnen mooie parcoursen uitgebouwd worden. Onze steun hebben ze", aldus Tom Van Damme, voorzitter van de Belgische bond.

Ook in het voorbereiden van een dossier zal Rwanda steun van onze zuiderburen krijgen. Het dossier waar het WK van 2002 mee naar Zolder gehaald werd wordt naar Rwanda gestuurd, net als het document waarmee Vlaanderen voor het WK van 2021 gaat.

Pas vanaf de jaren zeventig begon het WK buiten Europa te komen, te beginnen met Montreal in 1974. Qatar was de laatste keer: Peter Sagan pakte er in 2016 de wereldtitel, nadat Tom Leezer in de slotkilometer even op weg leek naar een bizarre wereldtitel.

Overigens is het enthousiasme er in Rwanda absoluut. Tijdens de Ronde van Rwanda lopen hele dorpen leeg om de renners toe te juichen, gepaard met grote dansfeesten. Ook de Muur van Kigali is inmiddels beroemd en zorgt doorgaans voor een enorme zee aan herrie van de duizenden fans.

Arya Stark neemt afscheid van Game of Thrones

Actrice Maisie Williams heeft afscheid genomen van Arya Stark, haar personage in Game of Thrones. De actrice postte een foto van een stel bebloede sneakers: "Vaarwel Belfast, vaarwel Arya, vaarwel Game of Thrones."

De hashtags geven mogelijk wat informatie weer over het verloop van het achtste en laatste seizoen, dat in 2019 uit wordt gezonden: #lastwomanstanding, oftewel 'laatst overgebleven vrouw'.

Dat zou natuurlijk kunnen betekenen dat Arya wellicht als enige vrouwelijke (hoofd)personage over zal blijven, zeker als je je bedenkt dat Lena Heady (Cersei Lannister) antwoorde met: "Koningin."

Het kan overigens ook net zo goed zijn dat het allemaal geen reet betekent en slechts bedoeld is om mensen een beetje te stangen. We zullen het over grofweg een jaar weten. Het enige wat we waarschijnlijk vrij zeker kunnen zeggen is dat de scenes met Arya Stark opgenomen zijn.

Wie de Instagrampost hieronder niet kan zien kan hier klikken.

Assistent-coach Hofs langer bij Vitesse

Nicky Hofs heeft een nieuw contract gekregen van Vitesse. Daar is hij sinds een jaar assistent-coach bij het eerste elftal.

Via de officiële kanalen meldt de Arnhemse club dat Hofs nu tot medio 2021 vastligt in de Gelredome. "Het is de afgelopen jaren snel gegaan", reageert de oud-prof. "Na vier jaar in de voetbalacademie trainer te zijn geweest, maak ik sinds vorig jaar deel uit van de staf van de A-selectie. Ik wil vooral heel veel leren en ervaringen op doen."

"Op termijn zou de cursus Coach Betaald Voetbal een logische stap kunnen zijn, maar op dit moment past de rol van assistent-trainer mij uitstekend", aldus Hofs, die volgens technisch directeur Marc van Hintum talent heeft voor het trainersvak. "We geven Nicky de tijd om zich te ontwikkelen en om te groeien in zijn rol. Daarnaast is met Nicky, en natuurlijk ook met Edward Sturing en Raimond van der Gouw, volop Vitesse-ervaring verankerd binnen de technische staf."

Eerder deze week verlengde Edward Sturing ook al zijn contract als assistent-coach tot medio 2021. Het elftal van de nieuwe hoofdtrainer Leonid Slutsky begint het nieuwe Eredivisie-seizoen op 12 augustus tegen FC Groningen (thuis). Eind juli en begin augustus komt Vitesse echter al in actie in de voorrondes van de Europa League.

Startvolgorde ploegentijdrit Tour de France

Mitchelton-Scott mag maandag als eerste van start gaan in de ploegentijdrit. De Australische ploeg begint om 15.10 aan de tijdrit over 35,5 kilometer rondom Cholet. Team Sky, de grote favoriet voor de dagzege start vijf minuten later als tweede.

De Nederlandse ploeg LottoNL-Jumbo mag halverwege het veld van start om 16.05 Tien minuten is het de beurt aan Sunweb, de wereldkampioen op dit onderdeel.

15.10 uur: Mitchelton-Scott
15.15 uur: Sky
15.20 uur: Movistar
15.25 uur: Groupama-FDJ
15.30 uur: BMC
15.35 uur: EF Education First-Drapac
15.40 uur: UAE Emirates
15.45 uur: AG2R La Mondiale
15.50 uur: Fortuneo-Samsic
15.55 uur: Direct Energie
16.00 uur: Lotto Soudal
16.05 uur: LottoNL-Jumbo
16.10 uur: Cofidis
16.15 uur: Sunweb
16.20 uur: Dimension Data
16.25 uur: Katusha-Alpecin
16.30 uur: Bahrain Merida
16.35 uur: Trek-Segafredo
16.40 uur: Astana
16.45 uur: Wanty-Groupe Gobert
16.50 uur: Quick-Step Floors
16.55 uur: BORA-hansgrohe

Feyenoord walgt weer eens van eigen fans

Fans van voetbalclub Feyenoord hebben zich zaterdag tijdens een oefenpartij in Middelburg tegen het Zeeuws Elftal weer eens van hun meest walgelijke kant laten zien. 

Tijdens de oefenpartij moesten meegereisde Rotterdammers zich uiteraard weer alleen bezighouden met hun grote rivaal en angstgegner Ajax, maar deze keer was het de ongelukkige Abdelhak Nouri die het leidend voorwerp van hun spot was.

Al bierdrinkend zongen de zogenaamde voetbalfans liedjes met titels als 'Nouri aan de zuurstofslang' en 'Joden aan het gas' en werd een spandoek opgehangen met de cryptische tekst 'Nouri worden'

Zelfs Feyenoord voelde zich geroepen om afstand te nemen van deze hersenlozen en publiceerde onderstaande reactie op hun site:

"We hebben gisteren ter plaatse niet gehoord dat er liedjes over Nouri gezongen werden. Het doek heeft er kortstondig gehangen. Wat de bewuste tekst (‘Nouri worden’) precies behelst, is ons ook nog niet duidelijk. Maar laat glashelder zijn dat de club elke negatieve verwijzing naar Nouri’s vreselijke leed ronduit walgelijk vindt en ten zeerste verwerpt. We wensen Nouri, zijn familie en Ajax alleen maar alle sterkte toe en gaan ervan uit dat mensen zich in het vervolg onthouden van dit soort wanstaltige uitingen."

Stichting Zeeuws Elftal-voorzitter Kees Roelse noemt de gebeurtenissen verwerpelijk. "Wij nemen afstand van deze actie en kijken wat we gaan doen. Misschien gaan we wel aangifte doen, maar dat gaan we eerst met het bestuur bespreken."

Vandaag is het precies een jaar geleden dat Nouri in een oefenwedstrijd van Ajax tegen Werder Bremen in elkaar zakte. De voetballer van Ajax liep ernstige en onherstelbare hersenschade op.

Sagan: "Hoorde pas na de finish dat er een massale val was"

Peter Sagan heeft ook deze Tour de France zijn ritzege te pakken. Hij deed bovendien een gouden zaak voor de groene trui, die hij voor de zesde keer probeert te winnen.

"Hij heeft het mij lastig gemaakt Corbrelli... Colberri... euh Colbrelli", kreeg Peter Sagan de lachers weer op zijn hand na zijn zege. "Ik had een makkelijkere finale verwacht, maar het was zwaar: de hele tijd op en neer, draaien en keren. Dat is in mijn voordeel. Liever dit dan één lange, rechte weg."

"Ik dacht: vandaag kan ik beter wat later beginnen te sprinten. Ik kon profiteren dat Démare vroeger aanging, maar ik had ook het geluk dat de jump van Colbrelli er net te laat uitkwam. Dat er gevallen was, hoorde ik pas na de finish."

"Ik ben blij dat ik hier win, want mijn familie was hier vandaag aanwezig. Ik draag deze zege dan ook op aan mijn zoontje Marlon. Aan de groene trui denk ik nog niet. In de Tour is elke dag onvoorspelbaar. Ik bekijk het dag per dag." 

"Het is cool om het geel te hebben, al is het misschien maar voor een dag”, besluit Sagan. Maandag gaat de Tour de France verder met een ploegentijdrit.

Putten gepikeerd over B-keus Ajax bij oefenpot

Ajax speelde zaterdag twee oefenduels en bij de eerste, in Putten, kwamen amper spelers van de A-selectie in actie. Tot grote ernernis van Putten.

Ajax oefende zaterdagavond in Hattem tegen Steaua Boekarest en bij dat duel kwamen onder meer Klaas Jan Huntelaar, David Neres, Matthijs de Ligt en André Onana in actie. Bij het duel op het terrein van SDC Putten, tegen FC Nodrsjaelland, kreeg het publiek echter amper een bekende naam te zien.

"Wij hebben gecommuniceerd dat de A-selectie in tweeën zou worden geknipt en het beste deel in Hattem zou spelen. SDC Putten betaalt een aanzienlijk ander bedrag dan Hattem voor een bezoek van Ajax", legde persvoorlichter Miel Brinkhuis uit aan de Stentor. "Natuurlijk is dit vervelend. Door vijf blessures en vakantie van vier WK-gangers misten wij veel spelers en waren er minder bekende namen in Putten dan ze idealiter hadden gezien."

Volgens Albert de Bruin, de voorzitter van de Puttense club, is dat 'klinkklare onzin'. "Dit is 100 procent niet waar en het verdraaien van feiten. In een gesprek op 17 mei is duidelijk afgesproken dat hier geen Jong Ajax of B-keuze zou komen. Anders hadden we niet zo op hoeven schalen met een tribune en toegangsprijzen. Ook Nordsjaelland is zeer verrast en gepikeerd want dit was ook tegen hun afspraken met Ajax, die hetzelfde waren als die van ons. Ajax moet zijn fout erkennen."

Bondscoach Hierro vertrekt bij Spaanse bond

Fernando Hierro is niet langer bondscoach van Spanje en hij wil zijn functie als technisch directeur ook niet terug.

Dat heeft de Spaanse voetbalbond (RFEF) zondag naar buiten gebracht. Hierro werd bondscoach nadat Julen Lopetegui één dag voor aanvang van het WK werd ontslagen. Lopetegui tekende een contract bij Real Madrid, terwijl men bij de Spaanse bond niet eens wist dat hij überhaupt met de Madrilenen onderhandelde. Hij moest daarom vertrekken.

Onder leiding van Hierro, die voor zijn korte avontuur als bondscoach technisch directeur bij de bond was, strandde La Roja in de achtste finales van het WK. Gastland Rusland was na het nemen van penalty's te sterk.

Hierro zou na het toernooi gewoon weer verdergaan als technisch directeur, aangezien hij nog een contract had voor twee jaar. De 50-jarige oud-international besloot echter de eer aan zichzelf te houden en op te stappen. Tussen 2007 en 2011 was de Spanjaard ook al technisch directeur bij de RFEF.

[Tour] Een bocht te veel

Ze kunnen deze Tour de France tot nu toe beter Tour de chute noemen. Lagen gisteren al een aantal favorieten op de grond in de laatste tien kilometer. Dit keer was de beurt aan de sprinters. Volgens mij hadden de meeste ploegen in de aankomstplaats overnacht, dus men had de aankomst uitvoerig kunnen verkennen. Dan weet je dat er twee scherpe bochten waren en dat het op en af ging. En nog gaan ze te snel een bocht in. Als je dan niet valt, heb je toch grote kans dat je stil komt te staan en dan ben je verder kansloos.

Bondscoach Annan is benieuwd hoe Nederland tegen Argentinië speelt

Aartsrivaal Argentinië is vreemd genoeg de Grote Onbekende voor de hockeydames op het vierlandentoernooi, komende week in Duitsland. De ploeg van Alyson Annan heeft niet meer tegen de Zuid-Amerikanen gespeeld sinds de gewonnen kwartfinale van de Olympische Spelen (3-2), bijna twee jaar geleden. Hoe goed is de nummer drie van de wereld nog? Vormen ze een bedreiging voor de wereldtitel? Op die vragen moet op het vierlandentoernooi een antwoord komen.

In het verleden vochten de Oranje Dames en Las Leonas meerdere legendarische, heroïsche gevechten uit. Tijdens deze clashes haalden de Argentijnen vaak allerlei capriolen uit om de Nederlandse speelsters uit hun concentratie te halen. De psychologische oorlogsvoering begon meestal al in de spelerstunnel. Daar maakten de Argentijnen een hoop kabaal, sloegen ze bijvoorbeeld met hun sticks tegen de muur, of keken ze de Oranje Dames diep in hun ogen, bedoeld om ze te intimideren.

Wilde Argentijnen sloegen op de ruiten van de bus
Bondscoach Alyson Annan herinnert zich nog goed dat haar ploeg voorafgaand aan de kwartfinale van de Olympische Spelen tegen Argentinië aan het trainen was toen de bus met het Argentijnse team opeens voorbij reed. Toen de Argentijnse speelsters de Oranje Dames zagen, werden ze helemaal wild en begonnen ze als een gek op de ruiten te slaan.

"Ze probeerden ons te intimideren. Maar het werkte niet meer", vertelt Annan. "Wij dachten op dat moment: dit slaat nergens op. Het is één en al show. Toen ze in de gaten kregen dat we om ze moesten lachen, stopten ze meteen."

Motivatievideo met boodschap van ouders
Een paar uur voor de kwartfinale liet Annan een motivatievideo aan de speelsters van Oranje zien, met een boodschap van hun ouders. Het was al maanden daarvoor opgenomen. Annan koos ervoor de video niet te bewaren tot de finale, maar hem nu al te laten zien, voor de clash met de angstgegner. De tegenstander die zowel op de Hockey World League van 2015 als de Champions Trophy van 2016 te sterk voor Nederland was geweest. Een team dat altijd met veel passie speelt.

Dit keer lieten de Oranje Dames zich niet afbluffen en overleefden ze een bloedstollende fase, waarin ze vanwege gele kaarten voor Eva de Goede, Naomi van As én Margot van Geffen tijdelijk met slechts acht speelsters binnen de lijnen stonden. Nederland won met 3-2.

Hoe goed Argentinië nu is, is voor Nederland nog niet helemaal duidelijk
Na de Olympische Spelen zette Argentinië deels een nieuw team op poten. Elf van de achttien speelsters van de huidige WK-selectie verloren van Nederland in Rio de Janeiro, onder wie Wereldspeelster van het Jaar Delfina Merino (komend seizoen SCHC), María José Granatto (komend seizoen Oranje-Rood) en de 34-jarige Noel Barrionuevo, strafcornerspecialist en topscorer van Argentinië aller tijden.

Hoe goed Argentinië nu is, is voor Nederland nog niet helemaal duidelijk. Tegen Duitsland en Nieuw-Zeeland, de twee andere tegenstanders op het vierlandentoernooi, speelde Nederland de afgelopen twee jaar één of meerdere keren. Tegen Argentinië niet. Op de Hockey World League in Nieuw-Zeeland eind 2017 verloren de Argentijnen na een eerste plaats in de poule verrassend in de kwartfinale van Nieuw-Zeeland (1-2).

Statistisch gezien haalt Argentinië van alle landen, op Nederland na, het hoogst aantal cirkelpenetraties en doelpogingen per wedstrijd. Het zegt iets over de kwaliteiten van de Zuid-Amerikanen, die zich donderdag met een overwinning op Oranje in één klap terug in the picture kunnen spelen, als een van de kanshebbers op de wereldtitel, de prijs die ze in 2010 en 2002 veroverden.

Of de Argentijnen nu wel of niet het achterste van hun tong laten zien: duidelijk is dat het affiche een beter inkijkje in de kansen van Oranje geeft dan het vierlandentoernooi in Breda van vorige week, waar met China, Japan en Spanje vooral zwakkere tegenstanders aantraden.

"Ik ben benieuwd hoe Argentinië speelt en hoe wij tegen ze spelen", zegt Annan. "Als wij ons niveau niet halen, kan iedereen van ons winnen. Wij moeten goed hockeyen om elke tegenstander te kunnen verslaan. Dat geldt dus ook tegen Argentinië, maar ook tegen Spanje, tegen wie we het vorige week moeilijk hadden. Het verschil tussen China en Argentinië is dat Argentinië over het algemeen meer kansen creëert. Maar als wij ons rendement hoog houden, moeten zij heel veel goals maken om van ons te kunnen winnen. Dat geeft vertrouwen. Als wij op ons best zijn, zijn we bijna niet te verslaan."

El Ahmadi op weg naar Al-Ittihad

Karim El Ahmadi gaat Feyenoord verlaten voor een avontuur bij Al-Ittihad in Saoedi-Arabië. De speler is al in Dubai voor de medische keuring.

Verschillende Arabische media, zoals HeSport, weten dat El Ahmadi een contract voor twee jaar krijgt als de medische keuring geen problemen oplevert. Zijn contract bij Feyenoord liep nog een jaar door, maar van de clubleiding mocht de Marokkaanse international transfervrij vertrekken.

El Ahmadi stond ook in de belangstelling van Stade de Reims, maar hij geeft dus de voorkeur aan een overstap naar Saoedi-Arabië. Deze zomer was de routinier met Marokko actief op het WK in Rusland, waar het land de groepsfase niet overleefde.

Voetbal International meldt dat Jordy Clasie de plek van El Ahmadi in Rotterdam waarschijnlijk gaat opvullen. De 27-jarige speler staat open voor een terugkeer in De Kuip, omdat hij bij Southampton niet gelukkig is. Clasie werd vorig seizoen door die club verhuurd aan Club Brugge.

Man runt drugsapotheek aan huis in Oisterwijk

Een politieagent stuitte zondagochtend 8 juli in zijn vrije tijd op een ware drugsapotheek. In een niet afgesloten kluis, in een woning aan de Pastoor van der Meijdenstraat vond de diender ruim 900 pillen (vermoedelijk amfetamine), 40 gram cocaïne, 3 gram heroïne, een zak met amfetaminepasta en bijna een halve kilo hennep.

De 27-jarige bewoner is aangehouden. De politie had vanuit de buurt al meerdere signalen ontvangen dat er vanuit het pand mogelijk drugs verhandeld zouden worden. De collega werd zondagmiddag door een vrouw gebeld met wie hij beroepsmatig regelmatig contact heeft. Ze vertelde hem dat haar partner in zwaar beschonken toestand was gaan rijden in haar auto. De diender nam direct contact op met de meldkamer zodat de politie uit kon kijken naar de man.

Drugskluis
De agent nam ondertussen een kijkje in de woning van de vrouw en verdachte. In de woonkamer vond hij hennep. Op de bovenverdieping stond in een van de kamers een geopende kluis. In de kluis lagen de drugs. Agenten hebben de verdachte halverwege de middag in een woning elders in Oisterwijk aangehouden. Hij wordt verdacht van drugsbezit. De man is ingesloten. Alle verdovende middelen zijn in beslag genomen.

Man runt drugsapotheek aan huis in Oisterwijk (Foto: Politie.nl)
Man runt drugsapotheek aan huis in Oisterwijk (Foto: Politie.nl)

Man runt drugsapotheek aan huis in Oisterwijk (Foto: Politie.nl)
Man runt drugsapotheek aan huis in Oisterwijk (Foto: Politie.nl)

'Feyenoord lange tijd zonder Haps'

Ridgeciano Haps kan voorlopig niet in actie komen bij Feyenoord. Volgens het Algemeen Dagblad is de linksback geblesseerd geraakt.

De krant meldt zondagmiddag dat Haps langdurig uit de roulatie zal zijn, al is niet bekend wat de speler precies mankeert. Voor hoelang Haps uitgeschakeld zal zijn, is ook niet duidelijk, maar naar verluidt moet hij in elk geval de competitiestart aan zich voorbij laten gaan.

Feyenoord begint het seizoen op 4 augustus met de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen landskampioen PSV. Acht dagen later is de eerste competitiewedstrijd, in Doetinchem tegen De Graafschap. Een week later is Excelsior de eerste opponent van het nieuwe seizoen in De Kuip.

Ridgeciano Haps maakte een jaar geleden de overstap van AZ naar Feyenoord. De 25-jarige verdediger kwam in zijn eerste jaar in Rotterdam al anderhalve maand buitenspel te staan vanwege een blessure aan zijn sleutelbeen. Hij speelde uiteindelijk 31 officiële duels.

Man biedt seks met meisje aan langs N375

Op zaterdag 7 juli is de politie een onderzoek gestart naar mogelijke seksuele uitbuiting van een minderjarig meisje. Voor deze zaak is een man aangehouden. In dit onderzoek is de politie op zoek naar getuigen.

Op zaterdagavond 7 juli kreeg de politie een anonieme melding dat op parkeerplaats De Ruinen langs de N375 in Ruinerwold door een man aan passanten seks met een meisje werd aangeboden. Bij de melding werd ook het kenteken van de auto van de man gegeven. De politie is op zoek gegaan naar deze auto. De verdachte werd later met het betreffende meisje aangetroffen in Steenwijk. De man werd daarop aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Het meisje is gehoord en overgedragen aan haar eigen zorgkader.

De politie zoekt de persoon die de melding maakte of met andere personen die zaterdagavond zijn benaderd door deze man met hetzelfde aanbod. Mocht je informatie hebben meld je dan bij het team mensenhandel van de politie Oost-Nederland via 0900-8844.

Stelen van politiekentekenplaat 'domme grap'

Afgelopen nacht is een 20-jarige man uit Bavel in de Hogezoom aangehouden. Hij wordt verdacht van het vernielen van een politieauto. Agenten hadden omstreeks 02:40 uur hun voertuig geparkeerd aan de Hogezoom om vervolgens lopend in het uitgaansgebied te surveilleren.

Op een gegeven moment werden de agenten door omstanders erop geattendeerd dat een kentekenplaat van hun auto gesloopt werd. Op de parkeerplaats troffen zij een groep mannen aan bij een taxibusje waarvan één de kentekenplaat inclusief de houder onder zijn T-shirt verstopt had. Deze werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar een politiecellencomplex.

Domme grap
De verdachte, de een flinke hoeveelheid alcohol achter de kiezen had, vond het achteraf een erg domme grap die hij heeft uitgehaald. Hij heeft aangegeven de schade en de boete te betalen. Vanmiddag mocht hij weer naar huis.

Met slagersmessen kermisklanten opjagen

Afgelopen nacht heeft een 23–jarige verwarde man uit Breskens op het Spuiplein omstanders flink aan het schrikken gebracht door in het openbaar met messen rond te lopen. Rond 02:50 uur werd aan de meldkamer doorgegeven dat er een man met twee grote slagersmessen door het horecapubliek heen liep.

Vanwege de kermis was er nog veel publiek op de been. Een aantal mensen sloeg van schrik op de vlucht. Agenten snelden op aanwijzing van omstanders naar de verdachte. Deze had de messen inmiddels afgegeven aan een beveiliger. De verdachte werd vervolgens aangehouden en voor verhoor overgebracht naar een politiecellencomplex. De messen werden in beslag genomen. Na verhoor mocht de man weer naar huis.

Zatlap mishandelt ongeboren baby

Zondagochtend is een 26–jarige man in zijn woning in Steenbergen aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn hoogzwangere vrouw. De verdachte zou zijn vrouw onder invloed van alcohol op de grond hebben gegooid, op haar buik hebben gesprongen en haar diverse vuistslagen in haar gezicht hebben gegeven.

De vrouw is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De man is voor verhoor meegenomen naar het bureau en zit nog vast.

Van der Poel derde bij WB mountainbiken, Van der Breggen maakt debuut

Mathieu van der Poel is derde geworden in de wereldbeker mountainbiken in Val di Sole. De Nederlands kampioen op de weg moest zijn meerdere erkennen in wereldkampioen Nino Schurter. Ook de Italiaan Gerhard Kerschbaumer was sterker dan de veldrijder.

Mathieu van der Poel startte goed en kon als enige Schurter volgen. De Zwitserse wereldkampioen reed in de tweede ronde toch weg bij de Nederlander. Vanuit de achtergrond kwam de Italiaan Kerschbaumer sterk opzetten. Hij reed een halve minuut dicht op Schurter, maar in de slotronde was de Zwitser toch net iets te sterk voor de Italiaan. Op meer dan één minuut werd Van der Poel derde.

Bij de vrouwen ging de zege naar Maja Wloszczowska. De Poolse had sinds 2012 geen wedstrijd gewonnen in de wereldbeker. In de slotronde reed Wloszczowska weg bij haar concurrenten. De Canadese Emily Batty werd tweede, voor de Zwitserse wereldkampioene Jolanda Neff. Pauline Ferrand-Prevot, die ook lang aan kop van de wedstrijd reed, moest genoegen nemen met een vierde plaats.

Anne Tauber, die dit jaar goed mee doet in de wereldbeker, kwam niet verder dan een tiende plaats. De Nederlandse had een slechte start en reed op een gegeven moment op de veertigste plaats, maar in de rondes die volgde begon ze aan haar inhaalrace. Bij het ingaan van de laatste ronde had ze zicht op een zesde plaats. In de laatste ronde kwam ze echter ten val en kwam niet verder dan een tiende plaats. Anne Terpstra, die steeds beter in vorm na een enkelbreuk, kwam een halve minuut later binnen dan Tauber op een elfde plaats.

Ook Anne van der Breggen kwam aan de start van de wereldbeker in Italië. De olympisch kampioene op de weg startte als 67ste en kwam binnen als dertigste binnen op ruim acht minuten van de winnares. 

Blu-ray: Insidious: The Last Key

De horrorfilm Insidious uit 2010 was een onverwachtse hit, met het verhaal dat een jongetje genaamd Dalton van een ladder valt en hierdoor in een coma raakt. Aangezien dokters niet weten waarom Dalton niet meer wakker wordt, schakelt zijn moeder Lorraine het medium Elise Rainer (Lin Shaye) in. Hoewel het verhaal niet heel origineel was, wist regisseur James Wan vooral door zijn strakke timing en effectieve regie kijkers de stuipen op het lijf te jagen. Inmiddels zijn we bij het vierde deel van de Insidious-saga aanbeland: Insidious: The Last Key, die sinds kort uit is op blu-ray. Hierin keren we terug naar het parapsychologische medium waarmee het allemaal begon: Elise Rainier, die ditmaal probeert te ontsnappen aan de geesten uit haar eigen verleden.

Grim aan de slag bij RKC Waalwijk

Fred Grim is de nieuwe hoofdcoach van RKC Waalwijk. Dat maakten de Brabanders zondagmiddag bekend.

De 52-jarige Grim heeft bij RKC een contract voor twee jaar gekregen. "We zijn voortdurend op zoek geweest naar een trainer geschikt voor het allerhoogste niveau van de Keuken Kampioen Divisie, en dat is met het contracteren van Fred gelukt", reageert een tevreden Frank van Mosselveld, technisch directeur van de club, op de officiële website.

"Met Fred halen we een trainer in huis met een grote staat van dienst die uitstekend past binnen onze voetbalvisie. We zien ernaar uit de komende jaren samen met Fred te bouwen aan de toekomst van onze mooie club en zien in hem hier de ideale trainer voor." RKC werd afgelopen seizoen achttiende in de Eerste Divisie.

Fred Grim was vorig seizoen assistent van Dick Advocaat bij Sparta. Daarvoor was hij even interim-bondscoach van het Nederlands elftal, waar hij eerder ook assistent-coach was. De voormalige keeper van Ajax en Cambuur had in de Eerste Divisie één keer een club onder zijn hoede, namelijk Almere City tussen 2012 en 2015.

Dubbelslag voor Sagan in Tour de France

Peter Sagan heeft de tweede rit in de Tour de France op zijn naam geschreven. De wereldkampioen was de 182 kilometer de snelste en neemt door de zege ook de leiderstrui over van Fernando Gaviria, die door een valpartij niet mee kon sprinten. Sonny Colbrelli werd tweede, voor Arnaud Démare.

Net zoals in de eerste etappe was er ook ditmaal een vroege vlucht vertrokken. Ook vandaag kregen drie renners de ruimte van het peloton: Dion Smith (Wanty-Groupe Gobert), Sylvain Chavanel (Direct Energie) en Michael Gogl (Trek-Segafredo). Bolletjestruidrager Kévin Ledanois probeerde nog de sprong naar voren te maken, maar slaagde niet in zijn opzet.

Na 28 kilometer lag er een klimmetje van de vierde categorie op het parcours. Het drietal wist wie daar als eerst bovenkwam ook de bolletjestrui over nam van Ledanois. Smith wist die sprint bergop te winnen. Gogl vond het wel goed zo en liet zich terugzakken naar het peloton. Een paar kilometer laterzag ook Smith het nutteloze in van zijn aanval en bleef Chavanel als enige over. De 39-jarige Fransman, die zijn achttiende keer aan de start kwam van de Tour en daarmee alleen recordhouder is, zette wel door. Hij kreeg een voorsprong van vier minuten, waarna het peloton onder leiding van Quick-Step Floors de controle behield.

Lange tijd gebeurde er niks in de etappe en was het het wachten op de tussensprint op 48 kilometer van de streep. Chavanel kwam daar logischerwijs als eerste door. Sagan won de sprint voor de tweede, voor Fernando Gaviria en Alexander Kristoff.

Op dat moment moest het peloton het al met een renner minder doen. Tsgabu Grmay van Trek-Segafredo was bij de bevoorradingszone in de wagen gestapt bij zijn ploeg door ziekte. Hij was niet de enigste opgever deze wedstrijd. Ook Luis Leon Sanchez moest de strijd staken. De Spanjaard van Astana kwam ten val en kon zijn weg niet meer vervolgen. Ook Adam Yates, Silvan Dillier en Rudy Molard in aanraking met het asfalt, maar deze renners konden hun weg vervolgen.

Chavanel reed op dat moment nog steeds op kop van de wedstrijd. Hij kwam ook als eerste door bij de bonificatiesprint. Philipe Gilbert werd daar tweede, voor Geraint Thomas. Sky had zich ondertussen aan kop van het peloton gezet om hun kopmannen uit de problemen te houden. Daardoor werd het tempo hoger in het peloton en was het avontuur van Chavanel ten einde.

Het viel niet meer stil in het peloton bij het ingaan van de laatste tien kilometer. Marcel Kittel moest in de laatste tien kilometer afrekenen met pech en zag daardoor zijn kansen in ritwinst in rook opgaan.

Quick-Step Floors nam het met nog drie kilometer van de streep weer over van Sky. Andere ploegen lieten zich ook goed van voren zien en bij het ingaan van de laatste twee kilometer ging het dan ook mis. Bij een bocht naar rechts werd er gevallen, met als belangrijkste slachtoffers Gaviria en Michael Matthews. Ook Dylan Groenewegen zat achter de valpartij en kon wederom niet mee sprinten voor de dagwinst.

Een groep van vijftien renners bleef over om te sprinten voor dagwinst in de tweede etappe. Démare ging als eerste aan, maar werd voorbij gereden door Sagan. De wereldkampioen wist Colbrelli af te houden en boekte zijn eerste succes in deze Tour.

Dubbelslag voor Sagan in Tour de France (Pro Shots / George Deswijzen)
Dubbelslag voor Sagan in Tour de France (Pro Shots / George Deswijzen)

Vier jongens gered uit Thaise grot, reddingsactie gepauzeerd

In Thailand is de redding van twaalf jonge voetballers, tussen de 11 en 16 jaren jong, en hun 25-jarige coach zondag in volle gang gezet. De groep zit al sinds 23 juni vast in de grot en werd afgelopen maandag door Britse duikers gevonden.

Update 17.17 uur
Na een persconferentie van Narongsak Osatanakorn, het hoofd van de reddingsoperatie, is wat meer duidelijk geworden. We weten inmiddels dat vier jongens uit de grot zijn en ook veilig in het ziekenhuis aan zijn gekomen, hoewel Osatanakorn niks zei over hun toestand.

De andere acht jongens en hun coach bevinden zich naar alle waarschijnlijkheid nog in 'kamer negen', de plek waar ze ruim twee weken vast hebben gezeten. Mogelijk zijn ze langzaam andere posities in aan het nemen, dichter richting de uitgang, alvorens ook zij gered worden.

De reddingsoperatie is vooralsnog gestopt, omdat de duikers - veertig Thaise mensen en vijftig buitenlanders - alle beschikbare zuurstofflessen inmiddels volledig gebruikt hebben. Als het materiaal weer op orde is gebracht en de duikers hun krachten even hebben kunnen herstellen wordt de operatie hervat, vermoedelijk maandag vroeg in de ochtend.

Update 14.35 uur
Luitenant-generaal Kongcheep Tantrawanit heeft tegenover AFP nog meer goed nieuws kunnen melden. Hij zegt dat nog eens vier jongens gearriveerd zijn bij het 'basiskamp' van de duikers, vanwaar ze nog anderhalve kilometer naar de uitgang af moeten leggen. Dat kan vijwel volledig wandelend gedaan worden, dus kunnen ook zij elk moment naar buiten komen.

Update 14.26 uur
Inmiddels zijn zowel een helikopter als een ambulance vertrokken, wat een sterke aanwijzing lijkt te zijn dat er inderdaad twee jongens gered zijn. Daarnaast wordt gemeld dat het waterpeil sneller dan verwacht is gezakt, waardoor de weg terug naar de uitgang beduidend sneller afgelegd kon worden. Later op zondag wordt nog wel zware regen verwacht.

Update 14.08 uur
"Twee jongens zijn eruit en worden op het moment onderzocht in het veldhospitaal", aldus Tossathep Boonthong, de grote baas van de gezondheidszorg in Chiang Rai, de regio waar de grot te vinden is, en tevens lid van het reddingsteam. "Ze zijn nog niet verplaatst naar het ziekenhuis."

Verder gaan er geruchten dat ook een derde jongen al buiten is, terwijl er met een vierde 'een klein probleem' zou zijn, waardoor men nog even wacht alvorens men verder gaat met zijn redding.

Update 13.55 uur
Er lijkt enige twijfel te zijn over de situatie. Zo melden Reuters en ITV op basis van lokale officials dat de eerste twee jongens inderdaad uit de grot zijn, terwijl de Bangkok Post het erover heeft dat de twee op weg zijn van 'ruimte drie' naar de uitgang.

'Ruimte drie' is het deel in de grot waar een soort kleine basis voor de reddingsoperatie is opgericht, zo'n anderhalve kilometer vanaf de ingang. Volgens de Bangkok Post zijn de jongens daar inmiddels gepasseerd, wat betekent dat het zwemgedeelte erop zit en de rest vrijwel volledig gelopen kan worden.

13.39 uur
In Thailand zijn de eerste twee jongens succesvol uit de ondergelopen grot bevrijd. Dat melden Thaise media zondagmiddag. Twaalf jonge voetballers, tussen de 11 en 16 jaar oud, en hun 25-jarige coach zitten sinds 23 juni vast in de grot.

Een officiële bevestiging over de geslaagde redding van de eerste twee jongens is er nog niet, maar op de politieradio was te horen dat twee jongens rond 12.45 uur Nederlandse tijd naar buiten zijn gekomen. Zij werden begeleid naar klaarstaande helikopters, die ze na een eerste medische controle naar een honderd kilometer verderop gelegen ziekenhuis zullen brengen.

In de vroege Nederlandse ochtend begon de reddingsactie toen achttien duikers de grot betraden, op weg naar het deel waar de jongens maandag gevonden werden. Afhankelijk van onder meer de weeromstandigheden verwacht men dat de actie, als alles zonder grote problemen verloopt, binnen een dag of twee afgerond moet kunnen zijn.

Visconti klopt Nederlanders in Ronde van Oostenrijk

Giovanni Visconti heeft de tweede etappe in de Ronde van Oostenrijk gewonnen. De 35-jarige renner van Bahrain-Merida was in een sprint bergop te snel voor de Nederlanders Michel Kreder en Huub Duijn. Visconti neemt ook de leiderstrui over van ploeggenoot Matej Mohoric, die zaterdag de eerste etappe had gewonnen.

In een etappe van 181,5 kilometer van Feldkirch naar Fulpmes kozen vier renners vroeg voor de aanval. Het viertal kreeg een kleine zes minuten van het peloton, maar Bahrain-Merida had alles onder controle. In de heuvelachtige finale nam Astana de controle over in het peloton voor Alexey Lutsenko.

De Kazak was in de sprint echter niet opgewassen tegen Visconti, die duidelijk de sterkste was in de sprint bergop. Michel Kreder en Huub Duijn reden nog knap naar een podiumplaats achter de ervaren Italiaan. Ook Nick van der Lijke en Pieter Weening wisten nog in de top tien te finishen.

D'Hoore klopt Wild in Giro Rosa

Jolien d'Hoore heeft de derde etappe gewonnen in de Giro Rosa. De Belgische van Mitchelton-Scott was in een etappe van 132 kilometer etappe rondom Corbetta de beste in de massasprint. Leah Kirchmann neemt de roze trui over van ploeggenote Lucinda Brand.

In de vlakke etappe reden lange tijd drie rensters vooruit, maar het peloton hield alles onder controle. In de laatste tien kilometer werden de drie dan ook ingelopen door het peloton. De sprinters konden zich opmaken voor een massasprint, maar door een valpartij konden maar een vijftigtal rensters sprinten voor de dagzege. Daarin was de Belgische D'Hoore de sterkste. Kirstin Wild, die de tweede etappe won in de massasprint, moest ditmaal genoegen nemen met een tweede plaats.

F1: Uitslag Grand Prix van Groot-Brittannië

Sebastian Vettel heeft de Grand Prix van Groot-Brittannië op zijn naam geschreven. De kampioenschapsleider profiteerde in de slotfase van de race van zijn betere banden en troefde zo zijn directe concurrent Lewis Hamilton en Kimi Räikkönen af. Max Verstappen kwam door een versnellingsbakprobleem niet over de streep.

Hamilton mocht van poleposition starten, maar kwam niet goed weg, waardoor Vettel en Valtteri Bottas hem konden passeren. Ook Räikkönen probeerde het bij de Brit, maar tikte de Mercedes-coureur aan die hierdoor spinde en terugviel naar plek zestien. Het kwam de Fin van Ferrari op een straf van tien seconden te staan. Bijna achteraan spinde Sergio Perez met de Force India. De Mexicaan spinde over de pituitgang heen en raakte hierbij bijna de Williams-rijders die uit de pits startten na de problemen van gisteren. Dat gold ook voor Brendon Hartley. Zijn team Toro Rosso had de bolide net niet op tijd klaar, maar de Nieuw-Zeelander kon alsnog een ronde rijden alvorens op te moeten geven.

Verstappen was niet goed weg, maar wist de chaos voor hem goed te ontwijken. Dat de Nederlander wat problemen had kostte teamgenoot Daniel Ricciardo de vierde plek, want Räikkönen kon de Australiër eenvoudig passeren. Daarachter greep Nico Hülkenberg plek zes, terwijl de beide rijders van Haas door uit te moeten wijken juist veel tijd verloren. Ook raakte Romain Grosjean Kevin Magnussen nog.

Vettel trok meteen een flink gat met Bottas die op zijn beurt veel won op Verstappen. Verder naar achteren sneed Hamilton als een warm mes door de boter en haalde de ene na de andere coureur in, waardoor de Mercedes-coureur na tien ronden al weer zesde lag. Dit was echter wel op ruim 25 seconden achterstand van Vettel.

Räikkönen was na veertien ronden de eerste van de toppers die pitte, maar de Fin moest vanwege zijn straf wel eerst tien seconden stilstaan voordat Ferrari de banden mocht wisselen. Ook Verstappen en Ricciardo waren vroeg. Datzelfde gold voor Charles Leclerc, maar bij Sauber ging het mis, waardoor de Monegask zijn auto na het uitrijden van de pits moest parkeren.

Vettel stopte in de 21e ronde, gevolgd door Bottas. Dit zorgde ervoor dat de Duitser nog steeds eerste lag, voor Hamilton en Bottas. Laatstgenoemde werd door de Brit snel voorbij gelaten om zo te proberen Vettel aan te vallen. Hamilton moest nog stoppen en probeerde de stop zo lang mogelijk uit te stellen om aan het einde van de race nog wat te proberen.

Verstappen kon halverwege de race Vettel en Bottas voor hem niet bijhouden, terwijl achter hem Ricciardo begon aan te dringen, met in zijn kielzog Räikkönen en Hamilton die na zijn stop het gat begon te dichten. Red Bull probeerde door Ricciardo voor de tweede maal te laten stoppen iets te forceren.

Dit pakte niet goed uit, want in de 33e ronde spinde Marcus Ericsson bij het ingaan van bocht 1 de muur in nadat de DRS van zijn Sauber niet dichtklapte. Een safety car zorgde ervoor dat veel coureurs een extra stop maakten en het veld ineen schoof. Bottas en Hamilton stopten niet, terwijl onder meer Vettel, Verstappen en Räikkönen dit wel deden. Het gaf de leiding aan Bottas, voor Vettel en Hamilton.

Vlak na de herstart passeerde Räikkönen Verstappen voor plek vier, maar de Nederlander sloeg direct hierna terug. Verder naar achteren raakten Carlos Sainz en Romain Grosjean elkaar, waarna de safety car opnieuw naar buiten kwam. Een sprintrace van tien ronden volgde, waarbij Räikkönen Verstappen snel inhaalde. Vooraan maakte Vettel jacht op Bottas en de Duitser had met behulp van DRS de Fin vijf ronden voor het einde te pakken. Niet veel later pakte Hamilton zijn teamgenoot, terwijl Räikkönen daarna ook nog de derde plek van Bottas afsnoepte. Daarachter spinde Verstappen en even later viel de Nederlander uit met versnellingsbakproblemen.

Na 52 ronden werd Vettel als eerste afgevlagd, voor Hamilton en Räikkönen. Bottas eindigde als vierde, voor Ricciardo, Hülkenberg, Esteban Ocon, Fernando Alonso, Magnussen en Pierre Gasly. Laatstgenoemde kreeg nog wel een onderzoek naar zich ingesteld vanwege een inhaalactie op Perez.

Uitslag

# Coureur Team Tijd
1 Sebastian Vettel Ferrari 1:27:29.784
2 Lewis Hamilton Mercedes +2.264
3 Kimi Räikkönen Ferrari +3.652
4 Valtteri Bottas Mercedes +8.883
5 Daniel Ricciardo Red Bull +9.500
6 Nico Hulkenberg Renault +28.220
7 Esteban Ocon Force India +29.930
8 Fernando Alonso McLaren +31.115
9 Kevin Magnussen Haas +33.188
10 Pierre Gasly Toro Rosso +34.129
11 Sergio Perez Force India +34.708
12 Stoffel Vandoorne McLaren +35.774
13 Lance Stroll Williams +38.106
14 Sergey Sirotkin Williams +48.113
DNF Max Verstappen Red Bull +6 ronden
DNF Romain Grosjean Haas +15 ronden
DNF Carlos Sainz Renault +15 ronden
DNF Marcus Ericsson Sauber +21 ronden
DNF Charles Leclerc s +34 ronden
DNF Brendon Hartley Toro Rosso +51 ronden


Coureursstand

# Coureur Team Punten
1 Sebastian Vettel Ferrari 171
2 Lewis Hamilton Mercedes 163
3 Kimi Räikkönen Ferrari 116
4 Daniel Ricciardo Red Bull 106
5 Valtteri Bottas Mercedes 104
6 Max Verstappen Red Bull 93
7 Nico Hulkenberg Renault 42
8 Fernando Alonso McLaren 40
9 Kevin Magnussen Haas 39
10 Carlos Sainz Renault 28
11 Esteban Ocon Force India 25
12 Sergio Perez Force India 23
13 Pierre Gasly Toro Rosso 19
14 Charles Leclerc Sauber 13
15 Romain Grosjean Haas 12
16 Stoffel Vandoorne McLaren 8
17 Lance Stroll Williams 4
18 Marcus Ericsson Sauber 3
19 Brendon Hartley Toro Rosso 1
20 Sergey Sirotkin Williams 0


Constructeursstand

Pos Team Punten
1 Ferrari 287
2 Mercedes 267
3 Red Bull 199
4 Renault 70
5 Haas 51
6 Force India 48
7 McLaren 48
8 Toro Rosso 20
9 Sauber 16
10 Williams 4

Microsoft Store lekt Darksiders III releasedatum

De releasedatum van Darksiders III lijkt per ongeluk uitgelekt te zijn. Zoek je namelijk de game op in de Microsoft Store, dan staat de release op dinsdag 27 november 2018.

Het kan zijn dat dit een tijdelijk ingevulde datum is, maar aangezien de game vorig jaar mei is aangekondigd, is de kans reëel dat het de daadwerkelijke releasedatum betreft. Sinds de aankondiging en de eerste gameplay-trailers is het stil rond Darksiders III, maar uitgever THQ Nordic maakt naar alle waarschijnlijk volgende maand zijn opwachting op Gamescom. Hopelijk horen we dan meer over de release van Darksiders III.

Darksiders III komt uit op PlayStation 4, Xbox One en pc. Dat dit dinsdag 27 november gaat zijn lijkt dus aannemelijk, maar het wachten is nog op officiële bevestiging. Bekijk hieronder de eind vorig jaar uitgekomen gameplay-trailer.

Morgen eerste details pc-versie Monster Hunter: World

Morgenmiddag om 18:00 uur Nederlandse tijd komt Capcom met de eerste informatie voor de pc-versie van Monster Hunter: World. Dit heeft het bedrijf via Twitter bekendgemaakt.

In ieder geval krijgen we een release date, het platform waarover de game wordt verspreid en de minimale systeemvereisten. Fans die geduldig aan het wachten waren op de pc-versie hebben morgen dus iets om naar uit te kijken.

Recordinternational Ignashevich zwaait af bij Rusland

De Russische recordinternational Sergei Ignashevich heeft kort na de verloren kwartfinale laten weten te stoppen als voetballer. "Ik sluit fraai af."

De 38-jarige verdediger van CSKA Moskou maakte met zijn ploeg een fraai WK mee en moest in de kwartfinale pas na strafschoppen zijn meerdere erkennen in Kroatië. De wedstrijd in Sochi werd meteen zijn laatste als profvoetballer. “Dit was mijn laatste WK, mijn laatste toernooi en mijn laatste wedstrijd. Als er geen WK in Rusland was geweest, was ik al eerder gestopt. Dit toernooi was een sterke motivatie voor me”, lichtte de 127-voudig international, en daarmee recordhouder qua gespeelde wedstrijden voor de Russische nationale ploeg, toe tegenover de verzamelde pers.

“Ik voel allemaal maar vreugde, ik sluit fraai af, namelijk op het hoogste podium”, ging Ignashevich verder op de persconferentie. De verdediger speelde de afgelopen vijftien jaar voor CSKA Moskou en kwam in totaal tot ruim vijfhonderd wedstrijden voor de hoofdstedelingen. Met CSKA won de veteraan, die eerder ook voor Spartak Orekhovo, Krylia Sovetov en Lokomotiv Moskou speelde, onder meer vijf landstitels en in 2005 de UEFA Cup.

Naast Ignashevich heeft ook Aleksandr Samedov zijn laatste interland voor Rusland gespeeld. De 33-jarige middenvelder van Spartak Moskou gaat nog wel door in het clubvoetbal. Samedov speelde in totaal 53 interlands voor zijn vaderland en wist in die wedstrijden 7 keer het net te vinden.

Herlings doet goede zaken voor WK

Zondag heeft Jeffrey Herlings opnieuw gezegevierd in de MXGP. De 23-jarige motorcrosser won op het circuit van Semarang in Indonesië beide races. Zijn grootste concurrent in de strijd voor het wereldkampioenschap Antonio Cairoli moest genoegen nemen met een derde en vierde plaats.

In de dertien Grand Prix's die dit seizoen verreden zijn heeft Herlings negentien race-overwinningen geboekt en tien GP-zeges. Met nog zeven Grand Prix's te gaan is de voorsprong van Herlings op Cairoli in het WK gegroeid naar 24 punten.

Herlings' team- en landgenoot Glenn Coldenhoff had een mindere dag. De Brabander werd slechts achtiende en veertiende. Hij blijft wel zevende in de tussenstand.

World Superbikes-podium Van der Mark in Misano, Rea wint weer

De tweede World Superbikes-race van het weekeinde in Misano heeft, weinig verrassend, weer een zege opgeleverd voor Jonathan Rea. De regerend wereldkampioen moest zijn Kawasaki wel flink de sporen geven, want met name Michael van der Mark bood stevig partij.

Xavi Fores kende een heerlijke start en pakte vanaf plek drie de leiding, voor polesitter Van der Mark, Tom Sykes, Marco Melandri, Lorenzo Savadori en Rea. Voor Fores was het snel klaar: na drie ronden hield de Ducati van de Spanjaard er mee op en dus pakte Van der Mark de koppositie over, met Sykes en Melandri in zijn kielkog.

Van der Mark hield de leiding lang vast, terwijl achter hem gevochten werd. Halverwege de race vond Rea een weg langs Melandri en Sykes, waardoor de dominante wereldkampioen de jacht op de Nederlander kon openen. De Noord-Ier had de aansluiting vrij snel gevonden, maar met zeven ronden te rijden leverden de eerste speldenprikjes nog niks op.

Drie ronden voor het einde lukte het Rea dan eindelijk om Van der Mark te passeren, hoewel de Nederlander zijn Yamaha er nog even naast probeerde te drukken. Hij had echter ook gelijk Marco Melandri in zijn nek hijgen, die het Ducati-duel met Chaz Davies om plek drie eerder al gewonnen had. Van der Mark hield hem keurig van het lijf en pakte achter Rea de tweede plek, voor Melandri, Davies, Sykes en teamgenoot Alex Lowes.

Zlatan: ''Zouden allemaal gouden bal moeten krijgen''

Zweden moest zijn meerdere erkennen in Engeland en daarmee eindigde het WK-sprookje. Zlatan Ibrahimovic sprak de ploeg daarna via Twitter moed in.

De Scandinaviërs vochten zaterdagmiddag voor wat ze waard waren tegen Engeland, maar de treffers van Harry Maguire en Dele Alli waren hen te machtig. Eindelijk is het team van bondscoach Janne Andersson uitgeraasd. De ploeg kwalificeerde zich ten koste van Nederland voor de play-offs, waarin het verrassenderwijs afrekende met Italië. Toch had niemand ook maar een stuiver gezet op hun kansen in de groepsfase met Duitsland, Mexico en Zuid-Korea. De ploeg werd groepswinnaar en rekende in de achtste finales ook af met Zwitserland (1-0).

Wedstrijd na wedstrijd werd het einde van de Zweedse ploeg voorspeld en steeds wendden ze het noodlot heldhaftig af. Dat maakt oud-international Zlatan Ibrahimovic uiterst trots. De afgelopen maanden blonk hij niet uit in sportiviteit jegens zijn oude ploeggenoten, maar nu liet hij zich van zijn beste kant zien. "Iedere voetballer zou een Gouden Bal in Zweden moeten krijgen", verwees hij via Twitter naar de jaarlijkse prijsuitreiking in zijn vaderland. Zelf won hij de prijs elf keer.

Nu gunt de aanvaller van LA Galaxy de prijs aan al zijn teamgenoten. “Wat zij hebben gedaan, zal altijd worden herinnerd. Bedankt voor de show”, besloot Ibrahimovic, die in de toekomst ook een keer voor Engeland moet juichen. Hij verloor een weddenschap met David Beckham over de uitslag van de kwartfinale tussen Zweden en Engeland. Nu moet de Zweed samen met Becks naar Wembley om een wedstrijd van Engeland bij te wonen, met een shirt van de Three Lions om de schouders en een bakje fish&chips in de hand...

UFC 226: zwaargewichten zetten de toon, Saki mist weer scherpte

Daniei Cormier schreef zondagochtend, op het moment dat hij de beste zwaargewicht bij de UFC laat in de eerste ronde knock-out sloeg, geschiedenis. Met deze rake rechterhoek is Cormier de tweede MMA-vechter die tegelijkertijd UFC-titels in twee gewichtsklassen heeft gewonnen.

De kampioen in het lichtzwaargewicht nam het op tegen Stipe Miocic, de kampioen in het zwaargewicht. De langere Miocic heeft vijf van zijn laatste zes gevechten gewonnen door middel van KO en de kleinere, maar zwaardere Cormier, was zwaar underdog bij de wedkantoren.

De opdracht van Cormier leek een simpele, blijf uit de buurt van die lange verwoestende stotencombinaties van Miocic. DC probeerde dat een aantal keer door de clinch aan te gaan met Miocic en juist uit zo'n korte clinch kwam de harde rechterhoek die Miocic zwaar tegen het canvas deed tollen. Na een paar rake klappen op het hoofd van de liggende kampioen besluit de scheidsrechter om een eind aan de partij te maken.

Gökhan Saki vs Khalil Rountree
De NederTurk Saki is na zijn retesuccesvolle kickbokscarrière begonnen aan een nieuwe geweldadige uitdaging, de UFC. Verbazingwekkend genoeg kreeg de voormalige K-1-kampioen zomaar een contract bij de grootste MMA-organisatie ter wereld, zonder enige MMA-ervaring. Waarschijnlijk laat de grote en fanatieke schare Turkse fans van Saki genoeg dollartekens in de ogen van de UFC-eigenaren oplichten.

Na een twijfelachtig debuut mocht Saki toch een tweede keer aantreden, tegen de Amerikaan Khalil Rountree. Een tegenstander waar Saki wel wat mee zou moeten kunnen; Rountree gaat het gevecht het liefst volledig aan met zijn vuisten en laat dat nou net het geliefde spelletje van kickbokser Saki zijn.

Hoe teleurstellend is het dan ook dat Saki nét op dat spelletje wordt ingemaakt. Al vroeg in de eerste ronde wordt Saki recht in zijn gezicht geraakt door een keiharde linkerdirecte die de NederTurk doet duizelen. Rountree maakt het gevecht simpel af, door hard op het hoofd van, de in een machteloze foetushouding liggende, Saki los te gaan. Net niet vernederend, maar wat een teleurstellend optreden van de ooit zo grote kickbokser.

Overige gevechten Main Card
De zwaargewichten Derrek Lewis en Francis Ngannou gingen een slaapverwekkende vertoning aan als, zogenaamd, opwarmertje voor de kampioensstrijd tussen DC en Miocic. Lewis won dit gevecht, waarschijnlijk door simpelweg de minst inactieve vechter te zijn, maar dit was geen reclame voor beide vechters. De jury had net zo goed geen uitslag kunnen geven, want dit was zonder twijfel het slechtse gevecht ooit bij de zwaargewichten.

Mike Perry probeerde weer wat glans op zijn carrière te zetten na twee kansloze verliespartijen en Paul Felder leek de prima tegenstander daarvoor. Overtuigend was het weer niet, maar twee van de drie juryleden gaven Perry het voordeel van de twijfel tegen een vechter, die al in de eerste ronde zijn arm brak.

Voormalig lichtgewichtkampioen Anthony Pettis lijkt het, na de introductie van dopingwaakhond USADA, erg lastig te hebben bij de UFC. Afwisselende winst- en verliespartijen laten de ooit zo gevaarlijke kampioen afzakken op de ranglijst. Zijn indrukwekkende overwinning tegen de altijd stugge Michael Chiesa laat zien dat Pettis het toch niet helemaal verleerd is en een mooie armklem luidde het einde van zijn partij in.

Volledige uitslag UFC 226
Daniel Cormier verslaat Stipe Miocic door KO (stoten, ronde 1)
Derrick Lewis verslaat Francis Ngannou na jurybesluit (29-28 x2, 30-27)
Mike Perry verslaat Paul Felder na jurybesluit (28-29, 29-28 x2)
Anthony Pettis verslaat Michael Chiesa na opgave (armklem, ronde 2)
Khalil Rountree verslaat Gokhan Saki door KO (stoten, ronde 1)
Paulo Costa verslaat Uriah Hall door KO (stoten, ronde 2)
Raphael Assuncao verslaat Rob Font na jurybesluit (30-27 x3)
Drakkar Klose verslaat Lando Vannata na jurybesluit (30-27 x3)
Curtis Millender verslaat Max Griffin na jurybesluit (29-28 x3)
Dan Hooker verslaat Gilbert Burns door KO (stoten, ronde 1)
Emily Whitmire verslaat Jamie Moyle na jurybesluit (29-28 x3) 

Erdogan ontslaat weer duizenden ambtenaren

Erdogan slaat weer eens toe met een ontslaggolf. Ditmaal vliegen er 18.000 ambtenaren over het hek.

De reden? "vermoedelijke banden met terroristische organisaties of activiteiten tegen de staatsveiligheid" volgens een bericht op de site van de NOS.

Het gaat vooral om militairen en politieagenten. Maar ook leraren en medewerkers van universiteiten ontkomen niet aan de grillen van Erdogan. 199 van hen zijn op straat gezet. Als bijkomstigheid bij dit besluit van Erdogan worden ook nog eens 12 verenigingen, 3 kranten en 1 tv zender verboden.

Erdogan heeft het maar druk met het aan de kant zetten van, in zijn ogen, tegenstanders van zijn dictatoriaal bewind over Turkije. Met de extra macht die hij morgen krijgt nadat hij opnieuw is beëdigd voor een nieuwe termijn als president zullen zijn acties vast niet versoepelen.

Erdogan (Foto: Wiki Commons)
Erdogan (Foto: Wiki Commons)

Poetin dankt Russische ploeg: "We zijn trots"

President Vladimir Poetin heeft zijn dank uitgesproken aan de Russische ploeg die in de kwartfinale pas na strafschoppen moest buigen voor Kroatië.

De leider van het gastland kon de wedstrijd niet zelf bijwonen, maar een woordvoerder van het Kremlin heeft aan persbureau Interfax laten weten dat de president trots is op het team. "Hij heeft de wedstrijd gezien en duimde natuurlijk voor onze ploeg. We hebben in een sportieve wedstrijd aan het kortste eind getrokken. Het was een fantastisch duel", aldus de woordvoerder van Poetin. De spelers worden omschreven als 'fantastische kerels' en kunnen op de nodige complimenten rekenen. "Helden zijn het. Ze waren bereid te sterven op het veld. We zijn heel trots op hen."

Bondscoach Stanislav Cherchesov liet in een persconferentie weten dat hij voor en na de wedstrijd is gebeld door de president. "Hij zei dat het geweldig was wat de ploeg liet zien en ik vertelde hem dat we erg teleurgesteld zijn. Toen zei hij dat we onze ogen open moeten houden zodat we de volgende stap kunnen maken", aldus Chersesov, die over een in augustus aflopend contract beschikt. Daar wilde hij nu niet over speculeren. "Laten we nu niet te ver vooruit kijken."

De oefenmeester blikt liever terug op de geweldige prestaties van zijn team. De ploeg overtrof alle verwachtingen door de groepsfase te overleven en rekende daarna af met het veel sterker geachte Spanje. "We hebben laten zien wat we waard zijn door keihard te werken", stelt de Russische bondscoach. "De mensen vertrouwen niet alleen op ons, ze houden zelfs van onze ploeg. Het hele land is verliefd op ons geworden. Ze weten nu weer waar de Russiche ploeg voor staat."

Als het aan Cherchesov ligt, moet dat geen eenmalige uitschieter zijn. De ploeg greep net naast de halve finales omdat Kroatië de strafschoppen iets beter nam. In de reguliere speeltijd werd het 1-1 en in de verlenging scoorde beide ploegen nog één keer. Daarna brachten krijttrappen de beslissing. Fedor Smolov en Mario Fernandes misten voor het gastland, terwijl alleen Mateo Kovacic de bal er niet in kreeg namens de zegevierende Kroaten. "Dit is ons normale niveau", betoogt de Russische oefenmeester. "Dat moeten we ook tonen op de volgende grote toernooien."

Ten Hag: "Het zal Magallán óf Blind worden"

Ajax wordt nadrukkelijk gelinkt aan Lisandro Magallán en met Daley Blind. Een dubbeldeal lijkt echter uitgesloten, aldus trainer Erik ten Hag.

In gesprek met Voetbal International geeft de oefenmeester aan dat hij zo'n sensationele deal niet ziet gebeuren. “Het zal of de een of de ander worden. Beiden lijkt me niet realistisch."

De transfer van Magallán laat nog altijd op zich wachten. Ten Hag had de verdediger van Boca Juniors graag al enkele weken onder zijn hoede gehad. “Een speler van een ander continent, die dan de tijd had gekregen om zich hier optimaal aan te passen. Hij is nog altijd in beeld, maar of hij daadwerkelijk komt is nog onduidelijk.” Magallán werd zelfs al medisch gekeurd in Amsterdam, maar sindsdien weigert Boca de verdediger vrij te geven.

Ten Hag zou de komst van Blind, die nog een contract voor een jaar met Manchester United heeft, zonder meer toejuichen. “Een speler met veel ervaring, in de Premier League en in het Nederlands elftal. Opbouwend erg goed en organisatorisch zeer sterk. Bovendien is hij een stabiele persoonlijkheid. Net als de komst van Dusan Tadic geldt dit ook als een flinke krachtsinspanning van de club.”

Meer dan hopen kan Ten Hag echter niet doen op dit moment. Hij is afhankelijk van de clubleiding. “We zetten alles op alles, maar zijn ook afhankelijk van andere partijen.” Blind is bovendien op diverse posities inzetbaar, analyseert de trainer. “Hij kan op beide posities goed uit de voeten, zowel  centrale verdediger als controlerende middenvelder. Maar wat zijn positie zal zijn hangt ook af van hoe anderen zich ontwikkelen.”

'Iraanse WK-speler betrapt op doping'

Volgens Russische media is de Iraanse voetballer Saeid Ezatolahi betrapt op het gebruik op doping. De 21-jarige middenveler, spelend voor het Russische FK Rostov, speelde op het WK in Rusland in twee wedstrijden van Iran mee.

Ezatolahi zou begin juni, voorafgaand aan het WK dus, bij een out-of-competitioncontrole een positieve test hebben afgeleverd op een testosteronproducerend hormoon. Dat kan overigens een meer ernstige oorzaak hebben: kanker, zoals het geval was bij de Belgische meerkamper Thomas Van Der Plaetsen, wiens 'positieve dopingtest' daadwerkelijk door kanker veroorzaakt bleek te zijn.

Voor zover bekend heeft Ezatolahi geen kankerdiagnose gehad, maar er zal ongetwijfeld onderzoek naar worden gedaan. Wereldantidopingagentschap WADA heeft laten weten dat van een overtreding nog geen sprake is, maar er wordt wel onderzoek gedaan naar de positieve test, zoals gebruikelijk.

Volgens wereldvoetbalbond FIFA werden van 1 januari tot en met 13 juni, de dag voor het WK begon, meer dan 2700 dopingcontroles uitgevoerd. Elke op het WK actieve speler zou in elk geval één keer getest zijn.

F2-podium glipt door vingers De Vries, Günther wint

Nyck de Vries is er op het circuit van Silverstone niet in geslaagd de sprintrace op zondagochtend af te sluiten op het podium. De Nederlander was lang op weg naar de tweede plek, maar in de slotfase kon hij het tempo op zijn versleten banden totaal niet meer bijhouden.

De poleposition was voor Maximilian Günther en De Vries vertrok naast de Duitser. Het duo lag geruime tijd op kop, terwijl daarachter vooral George Russell indruk maakte. De Brit vertrok als zevende en knokte zich gestaag naar voren, om uiteindelijk als tweede te eindigen, vlak achter Günther.

De derde plek was voor de Brit Lando Norris, als tiende vertrokken. Ook hij reed ijzersterk, hoewel een aanvaring met Antonio Fuoco hem schade op leek te leveren. Dat viel echter alles mee en door onder meer De Vries en Artem Markelov in één strakke move te passeren reed hij naar het podium.

De Vries zag in de slotfase zijn vierde plek ook nog verdwijnen nadat Markelov hem passeerde, terwijl Louis Delétraz en Luca Ghiotto er in de laatste bochten zelfs ook nog voorbij kwamen, waardoor de Nederlander als zevende eindigde.

Russell behoudt de leiding in het kampioenschap, voor Norris. De Vries blijft steken op de zevende plek. Na drie weken rust gaat de Formule 2 weer verder in Hongarije.

Feyenoord start met terugkopen aandelen Vrienden van Feyenoord

Feyenoord heeft een deel van de aandelen die in handen zijn van de Vrienden van Feyenoord (VvF) teruggekocht. De groep investeerders gaf de club tussen 2010 en 2012 een kapitaalinjectie om weer financieel gezond te kunnen worden.

De Vrienden van Feyenoord heeft tussen 2010 en 2012 een kapitaalinjectie van in totaal 32,5 miljoen euro in de club Feyenoord gestoken. De Rotterdammers kregen daardoor nieuw toekomstperspectief. In ruil voor hun kapitaal kregen de Vrienden 49,9 procent van de aandelen in handen. Destijds werd afgesproken dat de club deze in fases zou terug kopen wanneer de financiële situatie van de club dit zou toelaten. Er werd toen ook al overeengekomen dat de Vrienden uiteindelijk hun inleg terug zouden krijgen.

Voor 3,5 miljoen euro is nu meer dan tien proces van de aandelen weer terugggekocht. Bij de inkoop van de aandelen is tevens overeengekomen dat het bij de start afgesproken dividendpercentage van de VvF wordt gehalveerd, van vier naar twee procent. De club uit Rotterdam-Zuid gaat dus ook veel minder dividend betalen aan de Vrienden van Feyenoord. 

"De Vrienden hebben daar recht op nu Feyenoord weer kerngezond is", gaf directeur Jan de Jong in januari al aan bij de nieuwjaarsreceptie. "Al was het maar omdat het échte vrienden zijn gebleken. Zij waren er toen we het 't hardst nodig hadden."

Wanneer Feyenoord een volgend pakket aandelen terug zal kopen van de VvF en is afhankelijk van de financiële resultaten van de club. Verdere terugkoop wordt in de toekomst namelijk gefinancierd uit: spelersverkopen en extra inkomsten die de club ontvangt bij het bereiken van de groepsfase van de Europa League of de Champions League. Het valt dus niet precies aan te geven over hoeveel jaar alle aandelen van de VvF weer zullen zijn terug gekocht door Feyenoord.

Pokémon Quest naar 7.5 miljoen downloads

Free-to-play game Pokémon Quest behaalde op Nintendo Switch in twee dagen een miljoen downloads. Sindsdien is de game ook op mobiele apparaten uitgekomen en samen met de downloads op Switch is er een nieuwe mijlpaal gehaald.

Pokémon Quest is nu meer dan 7.5 miljoen keer gedownload, verspreid over Android, iOS en Switch. In Japan is er om dit feit te vieren zelfs een TV-reclame uitgezonden, die je hieronder kunt bekijken. In Pokémon Quest speel je in een groep van drie kubusachtige Pokémon en verken je een eiland op zoek naar resources en badges om nieuwe Pokémon aan te trekken en ze sterker te maken.

Ouders Thaise voetballers in grot: 'Coach, geef jezelf niet de schuld'

Coach Ekkapol Chantawong en zijn twaalf jonge Thaise voetballers zitten inmiddels al ruim twee weken vast in een grot, wat voor niemand nog een geheim zal zijn. Over en weer zijn inmiddels wat brieven geschreven, die door marineduikers heen en weer zijn gebracht.

Zo kreeg de 25-jarige coach een brief van een van de ouders, nadat hij zelf een brief had geschreven met daarin de belofte dat hij goed voor de jongens zou zorgen en zijn excuses voor de situatie. "Van alle ouders hier is helemaal niemand boos op jou, dat moet je weten. Neem het jezelf alsjeblieft niet kwalijk", aldus de moeder van een van de tieners.

De 12-jarige Chanin Wiboonrungrueng vertelde zijn ouders dat ze zich geen zorgen hoefden te maken. De hongerige jongen diende gelijk ook maar even een verzoek in: "Zeg tegen Yod dat hij me, als ik eruit ben, mee moet nemen om gefrituurde kip te gaan eten", schreef hij. "Het is een beetje koud, maar het gaat wel goed. Maak je geen zorgen en vergeet mijn verjaardag niet", aldus zijn 13-jarige teamgenoot Duangpetch Promthep.

De reddingsactie is ondertussen begonnen. Achttien duikers, vijf uit Thailand en dertien uit het buitenland, zijn zondagochtend in alle vroegte de grot binnen getrokken. Voor een ervaren volwassen duiker duurt een retourtje zo'n elf uur, dus naar verwachting komen de eerste jongens op z'n vroegst zondagavond de grot uit, terwijl de hele operatie ook enkele dagen kan duren.

3 gewonden bij steekpartij in Tilburg

Op het terrein van een logistiekbedrijf aan de Aletta Jacobsweg in Tilburg zijn na een steekincident drie gewonden gevallen. De politie hield een 33-jarige Litouwer aan.

Agenten kregen op zondag 8 juli rond 5.10 uur de melding van een steekincident op het terrein en gingen met meerdere eenheden ter plaatse. Op het terrein troffen ze drie gewonde mannen, ook Litouwers, aan. Ze zijn uiteindelijk allemaal voor behandeling aan hun verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis. De 33-jarige verdachte is, met behulp van een hondengeleider, direct aangehouden als verdachte.

Onderzoek
De recherche is direct een onderzoek gestart naar het incident. Verschillende getuigen zijn gehoord, de vrachtwagen van de verdachte is doorzocht en de technische recherche heeft sporen veilig gesteld. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Gary Anderson de beste darter in Las Vegas, Van Gerwen kwartfinalist

Gary Anderson heeft de tweede editie van de US Darts Masters gewonnen. ‘The Flying Scotsman’ zegevierde na een schitterende comeback tegen Rob Cross. Michael van Gerwen werd in de kwartfinales uitgeschakeld tegen James Wade.  

Anderson had in de halve finale tegen James Wade een 6-2 achterstand omgebogen in een 8-7 overwinning. In de eindstrijd deed Anderson dat nog eens dunnetjes over. Cross wist 4-1 voor te komen, maar verloor langzaam de grip op de partij. Voltage miste vijf pijlen op de dubbel voor 5-2 en dat bleek de nekkenbreker te zijn voor de Engelsman. Anderson pakte zes legs op rij voor een 7-4 voorsprong en sloot de partij vervolgens in stijl af met een schitterende 164 finish.

James Wade won eerder op de dag met ruime cijfers van Michael van Gerwen. In de kwartfinales won Wade met 8-3. De Engelsman schoot uit de startblokken en snelde met een elfdarter en een twaalfdarter naar een 5-0 voorsprong. Wade zag Van Gerwen terugkomen tot 6-2 en de Nederlander begon stilaan te denken aan een comeback. 

Zijn Engelse tegenstander maakte daar echter vlot een einde aan met een schitterende 161 finish voor 7-2. De 29-jarige Brabander pakte nog één leg, waarna Wade de partij met veertien pijlen naar zich toe trok.

De US Darts Masters maakt deel van de World Series of Darts. Volgende week vliegen de toppers van de PDC door naar Shanghai voor de Shanghai Darts Masters. 

US Darts Masters - kwartfinales
Rob Cross 8-6 Michael Smith
Peter Wright 8-6 Daryl Gurney
Gary Anderson 8-5 Dawson Murschell
James Wade 8-3 Michael van Gerwen

Halve finales
Rob Cross 8-3 Peter Wright
Gary Anderson 8-7 James Wade

Finales
Gary Anderson 8-4 Rob Cross

Verwarde man bespuugt en scheldt agenten uit

Agenten hebben zaterdagmiddag 7 juli aan de Dolomietenlaan in Tilburg een 24-jarige Tilburger aangehouden. De man werkte niet mee aan zijn aanhouding, schold agenten uit en probeerde ze te bespugen.

De politie kreeg rond 15.00 uur een melding dat een cliënt van een instelling voor geestelijke gezondheidszorg zich agressief gedroeg en de instelling inmiddels had verlaten. Agenten gingen naar de man op zoek. Uiteindelijk keerde de man zelf terug en wilden de agenten het gesprek met hem aan gaan. Hij was niet voor rede vatbaar.

De agenten besloten de crisisdienst te laten waarschuwen, zodat de man door een specialist beoordeeld kon worden. In afwachting van de crisisdienst bleven de dienders ter plaatse. De man ging er vervolgens op zijn fiets vandoor en de dienders gingen de man achterna. Aan de Dolomietenlaan probeerde de man met geweld een woning binnen te gaan. Daarop besloten de agenten hem aan te houden.

Verzet
De man verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Daarom besloot een van de agenten pepperspray te gebruiken waarna de man aangehouden kon worden. In de dienstauto op weg naar het cellencomplex beledigde de man de dienders ook bespuugde een van de agenten. Ze trokken de man zijn t-shirt over zijn hoofd om erger te voorkomen. De verdachte is ingesloten en na enige tijd overgedragen aan de crisisdienst.

Piquet klopt Alesi op Silverstone in GP3

Pedro Piquet heeft zijn eerste overwinning in de GP3 te pakken. De 20-jarige Braziliaan was op het circuit van Silverstone in de sprintrace op zondagochtend de sterkste, nadat hij bij de start de leiding overnam van polesitter Giuliano Alesi.

Alesi en Piquet vertrokken vanaf de voorste startrij. Inderdaad, de zonen van twee coureurs die in 1991 nog tegen elkaar raceten in de Formule 1. Piquet veroverde er de koppositie, voor de Fransman, terwijl Leonardo Pulcini vol de aanval opende.

Ryan Tveter riep Pulcini tot de orde en niet veel later kwam ook de van plek acht vertrokken - want hij won zaterdag - Anthoine Hubert langszij, halverwege de race gevolgd door Callum Ilott. Piquet en Alesi reden ondertussen langzaam weg bij de rest en leken om de winst te gaan vechten.

Ondanks een virtual safety car, na een aanvaring tussen Joey Mawson en David Beckmann, kwam er toch geen echte strijd meer om de winst. Piquet boekte zijn eerste GP3-zege, Alesi eindigde als tweede, voor Tveter.

Nadal sluit 'droomdubbel' met Federer niet uit

Tennissers Rafael Nadal en Roger Federer staan op Wimbledon beiden in de achtste finales, maar er werd ook al een beetje verder in de toekomst gekeken. Nadal kreeg na afloop namelijk de vraag of hij interesse had om ooit eens met Federer een dubbeltoernooi te spelen.

"Je weet het nooit", reageerde Nadal. "Zeg nooit nooit. Met de huidige kalender is het lastig, misschien was het zes of zeven jaar geleden beter geweest, toen we nog jonger waren. Nu is het wat lastiger, maar waarom niet? Ik kan het, hij kan het", aldus de Spaanse nummer één van de wereld.

De huidige nummers één en twee van de wereldranglijst speelden eind vorig jaar al eens samen op de Laver Cup, hoewel dat geen officieel toernooi is. De twee zijn samen goed voor maar liefst 37 Grand Slam-titels en 177 toernooizeges.

Zowel Nadal als Federer hebben overigens een prima geschiedenis in de dubbels. Nadal won elf titels, Federer pakte er acht en beiden hebben zelfs olympisch goud gewonnen: Nadal is met Marc Lopez de regerend olympisch kampioen, Federer won in 2008 met Stan Wawrinka goud in Beijing, zijn laatste dubbeltitel.

Populaire reisvloggers dood na fataal ongeluk

Drie populaire reisvloggers van het YouTube-kanaal HighOnLife zijn op tragische wijze om het leven gekomen bij een van hun avontuurlijke reizen. Tijdens een expeditie gleden ze uit op de rotsen bij een waterval. Het gaat om Alexey Lyakh, zijn vriendin Megan Scraper en Ryker Gamble.

Scraper gleed uit en viel in het water, bovenaan een waterval in British Columbia in Canada. Gamble en Lyakh sprongen achter haar aan om haar te helpen, maar uiteindelijk werden ze alledrie door het woeste water de waterval afgespoeld. Ze overleefden de ruim dertig meter hoge val niet.

De overige zeven leden van het kanaal hebben een verklaring gepubliceerd op het kanaal en zullen ter ere van hun gevallen kameraden het kanaal voortzetten.

MLB: Fenomenale Reynolds slaat zich de geschiedenisboeken in

Honkballer Mark Reynolds heeft zaterdagavond de wedstrijd van zijn leven gespeeld. Met de Washington Nationals speelde hij thuis tegen de Miami Marlins en dat leverde een ruime overwinning op: 18-4.

Vooral Reynolds was werkelijk fenomenaal. In de tweede inning sloeg hij met een homerun zichzelf en Bryce Harper over de thuisplaat, in de zesde inning nam hij naast Harper ook Trea Turner met zich mee bij zijn tweede homerun van de avond.

Daar bleef het niet bij voor Reynolds: in de vierde inning sloeg hij Harper met een double binnen, in de vijfde inning hielp hij Anthony Rendon en weer Harper over de thuisplaat met een single. In de zevende inning maakte Reynolds zijn huzarenstuk compleet: met nog een single bracht hij Juan Soto en Brian Goodwin tot scoren.

Met zijn twee homeruns, goed voor vijf runs, en zijn overige honkslagen was Reynolds in totaal dus goed voor maar liefst tien binnengeslagen runs. Hij is pas de zestiende speler in bijna anderhalve eeuw die dat voor elkaar krijgt.

De New York Yankees klopten de Toronto Blue Jays met 5-8, waardoor pitcher Luis Severino met veertien zeges bovenaan de MLB-ranglijst staat. Xander Bogaerts zag zijn Boston Red Sox met 4-15 winnen van de Kansas City Royals, terwijl de Arizona Diamondbacks thuis tegen de San Diego Padres voor het eerst in de teamgeschiedenis de twintig runs haalden: 20-5.

Uitslagen MLB zaterdag
Minnesota Twins - Baltimore Orioles 5-4
Chicago Cubs - Cincinnati Reds 8-7
Pittsburgh Pirates - Philadelphia Phillies 2-3
San Francisco Giants - St.Louis Cardinals 2-3
Toronto Blue Jays - New York Yankees 5-8
Cleveland Indians - Oakland Athletics 3-6
Detroit Tigers - Texas Rangers 7-2
Houston Astros - Chicago White Sox 12-6
Milwaukee Brewers - Atlanta Braves 1-5
New York Mets - Tampa Bay Rays 0-3
Seattle Mariners - Colorado Rockies 1-5
Kansas City Royals - Boston Red Sox 4-15
Los Angeles Angels - Los Angeles Dodgers 1-3
Washington Nationals - Miami Marlins 18-4
Arizona Diamondbacks - San Diego Padres 20-5

Nationals - Marlins (Bron: YouTube)

Warframe krijgt port voor Nintendo Switch

Panic Button werkt aan Warframe voor Nintendo Switch. Het bedrijf meldde eerder al dat hun volgende grote game in juli bekend zou worden gemaakt en dat is inmiddels gebeurd.

Warframe is een gratis online coöperatieve shooter en lanceerde voor het eerst in 2013 voor pc. Later kwam de game ook naar PlayStation 4 en Xbox One en nu dus ook Switch. Panic Button was eerder verantwoordelijk voor de Switch-ports van Rocket League, Doom en Wolfenstein II.

Een release date is nog niet bekendgemaakt. De eerste trailer is hieronder te bekijken.

Man begraaft levend kitten

In het plaatsje Erwin in de Amerikaanse staat Tennessee heeft een man een 6 weken oud kitten levend begraven. De 29-jarige Mack Rogers is opgepakt en aangeklaagd wegens grove dierenmishandeling.

Toen een man en vrouw de kitten naar een asiel brachten en foto's van hun reddingsoperatie lieten zien deed de directeur van het asiel direct aangifte tegen de man.

Het stel had gezien hoe een vrouw bij het huis van Rogers eerst op de kitten stampte en dat Rogers het dier daarop begroef. Beiden zouden op dat moment dronken zijn geweest.

Toen het kitten aankwam in het asiel zat hij onder het bloed en modder en hapte hij naar adem. Uiteindelijk stierf het beestje.

Rogers kan, indien veroordeeld, tot een jaar celstraf worden veroordeeld. Ook zal in dat geval zijn foto en adres worden gepubliceerd in een speciaal register voor dierenmishandelaars en krijgt hij een verbod ooit nog huisdieren te houden.

Tour: Etappe 2 - Mensonterende ritten in het weekeinde

's Werelds beste sprinter, Fernando Gaviria, heeft zijn eerste etappezege alvast binnen en dat in zijn allereerste tourrit. Vandaag kan hij gelijk voor nummer twee gaan, want ook de tweede weekendrit van de Tour is simpel: rechtdoor, vlak en ongetwijfeld eindigend in een sprint, allemaal een beetje mensonterend dus eigenlijk, zo op een dag dat vrijwel iedereen zou kunnen kijken.

We rijden vandaag een dikke 180 kilometer, de uitgebreide voorbeschouwing van de etappe, inclusief voorspelling, is hier te lezen. Er is best wat interessants te zien, zoals een dorpje waar een grootse Franse generaal en een groots politicus geboren en/of begraven zijn. Verder lijkt het allemaal wat matig te zijn.

Om 13.10 uur gaan de heren van start, tussen 17.23 en 17.47 staat de finish gepland. De NOS begint er om twee uur mee, een paar minuten later kan de TV ook op het Belgische Sporza gezet worden, waar we kunnen genieten van Renaat Schotte: "Als voetbal de belangrijkste bijzaak in het leven is, is het nu tijd voor de hoofdzaak. Koers."

Voor wie de Tour wel wil volgen, maar niet elk moment hoeft te zien: Le Monde heeft hier een gids in elkaar geknutseld waarin je precies kunt zien op welke momenten je even een dutje kunt doen, hartstikke handig.

De route van vandaag (Bron: Letour.fr)
De route van vandaag (Bron: Letour.fr)

Het profiel van vandaag (Bron: Letour.fr)
Het profiel van vandaag (Bron: Letour.fr)

De slotkilometers van vandaag (Bron: Letour.fr)
De slotkilometers van vandaag (Bron: Letour.fr)

FOK! Wat een weer: sneeuw, storm, hagel en regen krijgen we voorlopig niet

Vandaag is er veel zon met slechts af en toe enkele wolkenvelden. Het blijft droog en de maximumtemperatuur loopt uiteen van rond 20°C in het noordelijk kustgebied tot 27°C in het zuidoosten van het land. De noordelijke wind neemt toe naar matig.

Komende nacht is het eerst helder en met name in het noorden kunnen enkele mistbanken ontstaan. Later trekken er vanuit het noorden wolkenvelden het land binnen. De minimumtemperatuur varieert van 9°C in het noordoosten tot 16°C in het zuiden. De wind wordt noordwestelijk en zwak tot matig.

Maandag overdag is er vrij veel bewolking aanwezig en blijft het op de meeste plaatsen droog. Slechts zeer lokaal kan een klein beetje regen vallen. Door de vele bewolking met daarbij een matige noordwestenwind wordt het minder warm dan de afgelopen dagen. De middagtemperaturen komen uit op 16°C langs de noordkust tot lokaal nog 24°C in het zuidoosten. 

Dinsdag bewolkt, vrij koel en wat lichte regen. Vanaf woensdag wederom droog en temperaturen opnieuw oplopend naar zomerse waarden. (Bron: KNMI)

Zonkracht (onbewolkt/bewolkt) 6/3 - goed insmeren dus! 

Nederland
 

Interpretatie was in de haven van Vlissingen
Interpretatie was in de haven van Vlissingen

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Albon boekt F2-zege op Silverstone, De Vries 7e

Alexander Albon heeft zaterdag op het circuit van Silverstone de hoofdrace in de Formule 2 gewonnen. De Thaise Brit verschalkte polesitter George Russell in de pitstraat.

Bij Russell ging het tijdens de pitstops fout met zijn linkervoorband, waar de monteur wat langer dan gepland nodig had. Het duurde allemaal niet verschrikkelijk lang, maar lang genoeg om Albon langszij te zien komen. Russell probeerde vervolgens alles om in de buurt te komen, maar een serieuze kans op de winst had hij niet meer, zeker niet nadat hij vijf seconden tijdstraf kreeg omdat hij te snel reed in de pitstraat.

Antonio Fuoco eindigde als derde, terwijl daarachter hard werd geknokt om plek vier. Die ging uiteindelijk naar Louis Deletraz, die Luca Ghiotto en Artem Markelov af wist te troeven. Nyck de Vries liet dat gevecht voor wat het was en eindigde op de zevende plek, vier plaatsen beter dan zijn startpositie.

Zondagochtend wordt de sprintrace verreden, vanaf 10.15 uur live te zien op Ziggo Sport.

Duizenden TV's gratis als België nog twee WK-goals maakt

De Belgische keten Krëfel kan zeer binnenkort vermoedelijk wat cheques uit gaan schrijven. "Scoren de Belgen meer dan vijftien goals in Rusland? Dan wordt jouw TV terugbetaald!", luidde een advertentie voorafgaand aan het WK voetbal, waar België nu veertien goals heeft gemaakt.

Mensen die hun TV tussen 26 april en 17 juni kochten zitten met wat extra spanning op de bank te kijken. Er zijn 'enkele duizenden' toestellen verkocht, maar zenuwen zijn er bij Krëfel niet: "We zijn ervoor verzekerd", reageerde een woordvoerder.

Krëfel zegt, nu het goed gaat met de Belgen, dat ze de zestien goals van de Belgen wel even hadden verwacht. "We wilden gewoon iets unieks doen", zegt men. Alleen Duitsland in 2014 en 2010 (17 en 16) en Brazilië in 2002 (18) scoorden meer dan vijftien keer op één WK.

België speelt nog twee wedstrijden: de halve finale tegen Frankrijk en de finale of troostfinale tegen Engeland of Kroatië.

Laatste reviews en specials
review
Romancing Saga 3
special
Fun met Funda #175 - Een pareltje, rijp voor de sloop
review
Star Wars Jedi: Fallen Order
review
Age of Empires II: Definitive Edition
review
Death Stranding
review
Blu-ray: Fast & Furious: Hobbs & Shaw
©FOK.nl e.a.