FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 18 augustus 2017

Hockeysters openen EK met zege in de regen

De openingswedstrijd van het Europees kampioenschap hockey in het vernieuwde Wagener Stadion had een prachtig oranjefeest moeten worden, waarin een hoop nieuwe internationals zich voor het eerst aan zo’n 9500 Oranjesupporters presenteerden. Het werd een verregende, drie kwartier lang gestaakte wedstrijd, waarin het kletsnatte publiek de verliezer was. Het was vooral aan de geniale Lidewij Welten te danken dat de toeschouwers nog enigszins een leuke avond hadden.

Oranje won met 3-1, maar het feest had zoveel mooier kunnen zijn. Vanwege een gigantische onweersbui in het vierde kwart, bij een 3-1 voorsprong van Oranje, werd de wedstrijd rond 21.15 uur gestaakt. De speelsters zochten de kleedkamers op. Het verregende publiek week uit naar beschutte plekken in het promodorp. Tijdens het wachten deed de speaker de mededeling dat de twee zijtribunes en de overzijde van de hoofdtribune moesten worden verlaten. Zelfs het sfeervak moest tijdelijk worden ontruimd.

Het was eeuwig zonde dat de wedstrijd pas om 22.00 uur kon worden uitgespeeld. Een groot deel van het publiek was naar huis gegaan. Het decor in het laatste kwart stond in contrast met de zonnige taferelen in het stadion eerder tijdens de wedstrijd. Het publiek in het uitverkochte stadion was luidruchtig bij iedere aanval van Oranje en klapte de handen stuk voor de nieuwe internationals.

Voorafgaand aan de wedstrijd moeten de internationals van Oranje in de spelerstunnel hun hart in hun keel hebben gevoeld. Het is leuk om de Hockey World League in Brussel te winnen, voor een haast lege tribune. Maar het spelen van de openingswedstrijd van het EK in een vol Wagener Stadion, voor het oog van zo’n 9500 Oranjesupporters, is andere koek.

Lang is de lijst van internationals die zich voor het eerst aan het grote Oranjepubliek lieten zien. Neem Pien Sanders (19). Neem Frédérique Matla (20). Neem Ireen van den Assem (27). Neem Lauren Stam (23). Zomaar wat namen die Naomi van As en Ellen Hoog moeten opvolgen en die voor het eerst een groot toernooi in eigen land spelen. Het uitverkochte stadion kan Nederland in moeilijke fases zomaar over de drempel helpen. Maar het uitverkochte stadion kan ook, zeker bij een paar slechte passes achter elkaar, in het nadeel van Oranje werken. Zeker in het nadeel van de jonkies.

Na de minuut stilte vanwege de aanslagen in Spanje begon Nederland zenuwachtig aan het duel tegen de nummer tien van de wereld. Illustratief was een actie van aanvoerder Marloes Keetels. Net buiten de eigen cirkel werkte ze een bal via haar backhand onnodig hoog weg, waarvan Spanje profiteerde. De Spanjaarden zetten een aanval op en doken gevaarlijk de cirkel in. Anne Veenendaal bracht redding, maar het was even schrikken voor Nederland.

De spanning was ook te zien in kleine dingen. In aannames die net goed gingen, of net niet. De tweede strafcorner die Nederland kreeg, ging ook niet helemaal goed. De bal stuiterde ietwat van de stick van stopper Xan de Waard, waarna Ireen van den Assem meer tijd nodig had om de variant te spelen. Die lukte wel. Bij de paal tipte Lidewij Welten de openingstreffer binnen. Haar vijftigste doelpunt in haar interlandcarrière. Het publiek ging uit zijn dak.

Het verhaal van Welten is bekend. Haar tweede seizoenshelft bij Den Bosch was vanwege een hielblessure niet briljant. Vanwege diezelfde blessure liet ze de Hockey World League in Brussel schieten. Ze richtte haar vizier op het EK. Vrijdagavond tegen Spanje liet ze meteen zien hoe geniaal is. Een paar minuten na de 1-0 dribbelde ze over de achterlijn en gaf ze de bal voor, waarna Frédérique Matla uit een scrimmage raakschoot. Een doelpunt en een assist voor Welten. Het kan slechter.

Terwijl in het derde kwart de hoosbui boven het veld losbarstte, verlieten de eerste Oranjesupporters het Wagener Stadion. Ze hadden het beste spel van Oranje, het einde van het tweede kwart, al gezien. Door een rake tip-in van Begoña Pérez in de laatste seconde van het derde kwart (2-1) moest Oranje opeens nog uitkijken dat het niet tegen onnodig puntverlies aanliep.

Dat gebeurde niet. Het derde doelpunt van Oranje, in de 48ste minuut, was opnieuw voor een groot deel op het conto van Welten te schrijven. Na een prachtige rush legde ze de bal terug in de cirkel, waarna het opnieuw Matla was die de bal voor het intikken had. Alweer haar tiende doelpunt in haar zestiende interland. Een droomstart van de internationale carrière van de speelster van Den Bosch.

Na het oponthoud van drie kwartier ging Nederland op zoek naar de 4-1. Caia van Maasakker pushte nog een strafcorner op de Spaanse keepster, maar de 4-1 viel niet. Om kwart over tien mochten de speelsters naar binnen en mocht het publiek naar huis. Zondag spelen de Oranje Dames om 20.00 uur tegen België.

Erdogan: Turken moeten tegen Merkel stemmen

De Turkse president Recep Tayip Erdogan heeft de ongeveer 3 miljoen stemgerechtigde Turken die in Duitsland wonen opgeroepen om niet op de CDU, de partij van bondskanselier Merkel en nog enkele andere partijen te stemmen. De Duitsers gaan op op 24 september naar de stembus om een nieuwe Bondsdag te kiezen.

"Ik roep al mijn landgenoten in Duitsland op om niet te stemmen op de CDU, SPD en de Groenen, zij zijn de vijanden van Turkije. Steun de partijen die niet tegen Turkije zijn", aldus Erdogan in een boodschap die hij uitsprak na het vrijdaggebed.

De Turkse president beschuldigde Duitsland ook van "schending van EU-verdragen". Dit vanwege eerdere uitlatingen van Merkel over het bevriezen van de onderhandelingen over Turkse toetreding tot de Europese Unie en het visumvrij reizen van Turken naar EU-landen.

De betrekkingen tussen beide landen zijn bekoeld na de verijdelde staatsgreep in Turkije vorig jaar. Na de couppoging werden 50.000 Turken gearresteerd en 150.000 mensen ontslagen. De EU heeft zich meermaals kritisch uitgelaten over de situatie in Turkije. Erdogan doet dit af als "anti-Turks sentiment in Duitsland".

Erdogan: Turken moeten tegen Merkel stemmen
Erdogan: Turken moeten tegen Merkel stemmen (Foto: ANP)

'Dader Ramblas vermoedelijk gedood in Cambrils'

Een van de vijf terroristen die in de nacht van donderdag op vrijdag in Cambrils door de Spaanse politie werden gedood bij de poging tot een aanslag, is de waarschijnlijke bestuurder van het witte busje dat donderdag op mensen inreed op de Ramblas in Barcelona.

Dat melden de Spaanse kranten El País en El Periódico. De politie had eerder vrijdag al gesuggereerd dat de bestuurder van het busje gedood was, maar wist dat toen nog niet zeker.

Bij de aanslag met het busje op de Ramblas doodde de bestuurder veertien mensen en vielen meer dan honderd gewonden.

'Dader Ramblas vermoedelijk gedood in Cambrils'
'Dader Ramblas vermoedelijk gedood in Cambrils' (Foto: ANP)

Stichting zoekt steun voor overname Eneco

Stichting Greencrowd wil via crowdfunding geld bijeenbrengen om energiebedrijf Eneco over te nemen. Dat maakte de organisatie, die zich bezighoudt met de financiering van projecten op het gebied van duurzame energie, vrijdag bekend.

De afgelopen tijd werd duidelijk dat vier grote aandeelhouders van Eneco, de gemeenten Rotterdam, Den Haag, Dordrecht en Leidschendam-Voorburg, hun belangen willen verkopen. In totaal zijn 53 gemeenten eigenaar van het energiebedrijf, maar de genoemde steden zijn samen goed voor zo'n 60 procent van de aandelen. De overige aandeelhouders moeten nog beslissen of ook zij willen verkopen.

Greencrowd wijst op de belangrijke rol van Eneco in de verduurzaming van de Nederlandse energievoorziening. Als het bedrijf in handen valt van een grote buitenlandse partij waar andere belangen spelen, kunnen de investeringen in bijvoorbeeld groene stroom volgens de stichting onder druk komen te staan.

ACM
Daarom is Greencrowd van mening dat Eneco beter in publieke handen kan blijven. De stichting wil "een coöperatie van burgers en bedrijven" in het leven roepen. Het idee is dat die in elk geval de aandelen van de gemeenten Rotterdam, Den Haag, Dordrecht en Leidschendam-Voorburg overneemt, zodat zij gelijk over een meerderheidsbelang beschikt.

Potentiële deelnemers kunnen zich bij Greencrowd laten registeren. De stichting beschikt naar eigen zeggen over een ontheffing van de Autoriteit Financiële Markten (ACM) om op deze manier geld in te mogen zamelen. De inleg hoeft pas te worden voldaan wanneer een koopovereenkomst tot stand is gebracht.

Stichting zoekt steun voor overname Eneco
Stichting zoekt steun voor overname Eneco (Foto: ANP)

Uitslag Roda JC - Vitesse

In de Eredivisie speelde Roda JC vanavond tegen Vitesse. De Arnhemmers, na de eerste speelronde koploper, wonnen ook hun tweede wedstrijd van het seizoen. In Kerkrade werd Roda JC er met 1-3 verslagen. Hieronder vind je de karakteristieken van dit duel

Roda JC

1 - 3

Vitesse

 64' Pasveer (e.d)    40' Matavz
 69' Bruns
 80' Kasjia
 
 Gele kaart: El Makrini, (Roda JC), Bruns, Linssen, (Vitesse)
 
Stadion: Parkstad Limburg Stadion, Kerkrade
Toeschouwers: 12.004
Arbiter: Kamphuis
 
Opstelling:   Opstelling:
Jurjus
Kum
Ananou
Werker
v.Peppen
Rosheuvel
Gnjatic
Gustafson
El Makrini (Ndenge/84)
Paulissen (v.Velzen/81)
Vancamp (Schahin/68)
  Pasveer
Dabo
Kasjia
Kruiswijk
Büttner
Foor
Serero
Bruns (Miazga/83)
Rashica (Colkett/75)
Matavz (Castaignos/71)
Linssen

Songfestival krijgt Aziatische versie

Het Eurovisiesongfestival krijgt een Aziatisch-Pacifische versie. Dat heeft de European Broadcasting Union (EBU), de organisatie achter het liedjesfestijn vrijdag bekendgemaakt.

Wanneer en waar de eerste versie wordt gehouden, is nog niet bekend. Waarschijnlijk doen er zo'n twintig landen mee, zo verwacht de EBU. Aan het format wordt momenteel nog gewerkt.

Het is niet bekend of een aantal landen dat nu aan het gewone Songfestival meedoet, zoals Australië, Rusland, Azerbeidzjan en Israël, straks overstapt naar de Aziatische versie.

Songfestival krijgt Aziatische versie
Songfestival krijgt Aziatische versie (Foto: BuzzE)

Gijzelnemer Mediapark wilde zendtijd afdwingen

De 33-jarige man die donderdag een vrouw gijzelde op het Mediapark, heeft volgens het Openbaar Ministerie verklaard dat hij zendtijd wilde afdwingen. De man heeft psychiatrische problemen. Het beeld is nu dat hij de zendtijd wilde gebruiken om boodschappen mee te delen die verband houden met zijn wanen. De man komt uit Den Haag.

Op een parkeerplaats op het Mediapark in Hilversum gijzelde hij om 8.00 uur een medewerkster van de NPO. Hij dwong haar met hem het pand aan de Bart de Graaffweg binnen te gaan. Na ingrijpen door een onderhandelaar en een arrestatieteam kon de man om circa 9.30 uur worden aangehouden. De vrouw kwam met de schrik vrij. Zij verklaarde de man niet te kennen. De verdachte is vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en blijft vastzitten.

Gijzelnemer Mediapark wilde zendtijd afdwingen
Gijzelnemer Mediapark wilde zendtijd afdwingen (Foto: ANP)

Ook Steve Bannon weg uit Witte Huis

Steve Bannon is niet langer de politiek adviseur van de Amerikaanse president Donald Trump. Het Witte Huis heeft bevestigd dat afscheid is genomen van Bannon.

De New York Times maakte het terugtreden als eerste bekend. Volgens de krant heeft Bannon al op 7 augustus zijn ontslag ingediend, maar een een bron dicht bij Bannon zei vrijdag in een reactie op dat bericht tegen persbureau Reuters dat die niet van plan was geweest zelf op te stappen.

Witte Huis-woordvoerster Sarah Sanders zei dat Bannon is opgestapt "na gezamenlijk overleg" met John Kelly, de stafchef van het Witte Huis. Bij eerdere ontslagen van prominente stafleden gebruikte het Witte Huis soortgelijke woorden.

Scheuren
De president zou enige weken geleden al samen met Kelly het besluit hebben genomen Bannon aan de kant te zetten. Bannon zou de tijd hebben gekregen om zijn vertrek zelf te orkestreren.

De relatie tussen Trump en de rechtse nationalist Bannon vertoont al sinds april van dit jaar scheuren. Volgens Amerikaanse media woedde er een machtsstrijd in het Witte Huis tussen Bannon en Trumps schoonzoon Jared Kushner. Die laatste is de laatste maanden meer en meer zichtbaar geworden als de nieuwe rechterhand van de president.

Trump zei in april over Bannon: ,,Ik mag Steve graag, maar ik moet jullie eraan herinneren dat hij pas zeer laat bij mijn campagne betrokken was. Ik ben mijn eigen strateeg, en ik ben niet van plan om mijn strategieën aan te passen."

Steve Bannon niet langer strateeg van Trump
Ook Steve Bannon weg uit Witte Huis (Foto: ANP)

Vrouw in instelling gedood met kokend water

Een 44-jarige bewoonster van zorginstelling Landrijt in Eindhoven is overleden nadat ze door een medebewoner was overgoten met kokend water. Het incident vond zondag plaats en de vrouw stierf maandag, zo bevestigde een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) een bericht hierover van het Eindhovens Dagblad.

De 46-jarige verdachte uit Eindhoven is aangehouden op verdenking van doodslag. De man heeft een psychiatrisch verleden en zat vrijwillig in de zorginstelling. Hij is woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en die heeft bepaald dat de man blijft vastzitten. Het verzoek van de officier van justitie om hem op te nemen in het Pieter Baan Centrum werd gehonoreerd.

Het OM laat weten dat de verdachte Eindhovenaar in het verleden is vervolgd voor poging tot doodslag en mishandeling en dat de rechtbank hem volledig ontoerekeningsvatbaar heeft verklaard. Destijds werd de man gedwongen opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis.

Landrijt biedt gespecialiseerde zorg aan patiënten met hersenaandoeningen of dementie.

Vrouw in instelling gedood met kokend water
Vrouw in instelling gedood met kokend water (Foto: ANP)

Tbs'er ontsnapt uit kliniek Nijmegen

Uit de Pompekliniek in Nijmegen is donderdagavond een 50-jarige tbs'er ontsnapt. Dat is vrijdag bevestigd door het ministerie van Veiligheid en Justitie na vragen van het ANP.

De ontsnapping vond plaats om ongeveer 21.45 uur. Hoe dit heeft kunnen gebeuren, is nog niet bekend en wordt onderzocht. Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie bevestigt dat de politie is op zoek naar de man.

De man uit Rotterdam was in 2011 veroordeeld voor een reeks overvallen op textiel- en drogisterijzaken in onder meer Burgum, Wolvega en Ommen. Hij wordt niet gezien als vuurgevaarlijk.

In januari 2016 is hij ook nog een keer veroordeeld voor een diefstal met geweld.

Tbs'er ontsnapt uit kliniek Nijmegen
Tbs'er ontsnapt uit kliniek Nijmegen (Foto: ANP)

Verdachte ontucht kinderopvang blijft vast

De man die verdacht wordt van ontucht op een buitenschoolse opvang (bso) in De Bilt blijft veertien dagen langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris besloten. De 27-jarige man werkte als pedagogisch medewerker bij Partou Kinderopvang.

Het OM maakte woensdagavond bekend dat de man uit Utrecht ervan wordt verdacht dat hij twee jonge kinderen uit één gezin bij hem onzedelijke handelingen heeft laten verrichten. Het incident zou vorige week hebben plaatsgevonden op de sport-bso.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft geen aanwijzingen dat de verdachte, die al vijf jaar werkte bij Partou, ook met andere kinderen ontucht heeft gepleegd, maar onderzoekt wel mogelijke andere incidenten. Daarvoor worden zijn computer en telefoon onderzocht.

Verdachte ontucht kinderopvang blijft vast
Verdachte ontucht kinderopvang blijft vast (Foto: ANP)

Blom 32e na dressuurproef op EK eventing, Hoy blijft leider

Bij het Europees kampioenschap Eventing in het Poolse Strzegom heeft Merel Blom met Rumour has It vandaag een goede dressuurproef gereden. Het leverde Blom een score op van 45.30 en een voorlopige 32e plaats. De Duitse Bettina Hoy gaat nog steeds aan de leiding, de Nederlandse bondscoach reed gisteren al naar de eerste plaats en werd niet meer van deze plaats verstoten.

Blom is tevreden over haar proef “Met de punten ben ik tevreden, maar ik had nog wel een betere proef willen rijden. Rumour is zo aan het verbeteren, daar ben ik echt heel blij mee. Een paar extra ogen die meekijken zoals die van Bettina Hoy zijn een super aanvulling. Het matcht ook heel goed met mijn trainer Jeroen Hulsman. Het vult elkaar aan en er is geen conflict, er is ook veel rust op het voorterrein. In Rio heb ik wat dat betreft ook veel geleerd. Daar kreeg ik van Edward Gal en Hans Peter Minderhoud te horen dat ik de moeilijke dingen niet uit de weg moest gaan op het voorterrein. Dat is natuurlijk ook zo, want dat krijg je in de proef op je bord. Toch deed ik dat vaak wel, nu is het vertrouwen er om dat niet meer te doen. Voorheen kreeg ik in galop minder punten en zakte mijn score dan echt, nu had ik voor heel veel galoponderdelen nog een 7.”

Alice Naber met Harry Belafonte, die donderdag al in actie kwam, staat na de dressuur op plek 53.  Nederland is op dit EK alleen vertegenwoordigd door twee individuele combinaties en heeft geen team in de strijd. Zaterdag wacht de cross en zondag de tweede veterinaire keuring en het afsluitende springen. De Duitse combinaties nemen bij de dressuur de eerste drie plaatsen in het klassement in en daarmee Duitsland gaat dan ook met afstand aan de leiding in het landenklassement. 

Sánchez voor 40 miljoen euro naar Spurs

Davinson Sánchez verruilt Ajax definitief voor Tottenham Hotspur. Met de transfer zou een bedrag van 40 miljoen euro zijn gemoeid en kan nog oplopen tot 42 miljoen.

Met dat bedrag wordt Sánchez de duurste speler uit de geschiedenis van de eredivisie. De 21-jarige Sánchez kwam vorige zomer over van het Colombiaanse Atlético Nacional. Hij speelde 37 wedstrijden voor de Amsterdamse club (waaronder de finale van de Europa League) en raakte vijfmaal het net.

Sánchez voor 40 miljoen euro naar Spurs (Pro Shots / Erwin Spek)
Sánchez voor 40 miljoen euro naar Spurs (Pro Shots / Erwin Spek)

Beachvolleybalvrouwen uitgeschakeld op EK

Op de EK beachvolleybal in het Letse Jurmala zijn de Nederlandse dames uitgeschakeld. Annemieke Driessen/Ilke Meertens werden in de tussenronde uitgeschakeld. Madelein Meppelink/Sophie van Gestel en Joy Stubbe/Jolien Sinnema werden in de achtste finales uitgeschakeld.

Sinnema en Stubbe verloren met 20-22, 15-21 van het Duitse duo Laura Ludwig en Kira Walkenhorst. Het Nederlands duo bood goed tegenstand tegen de olympisch kampioen, wereldkampioen en Europees kampioen, maar kwamen in de slotfase van beide sets net te kort.

Meppelink/van Gestel verloren ook van een Duits duo. Laboureur/Sude wonnen in twee sets (21-12, 21-17) van het Nederlands koppel. In de eerste set liepen de Duitse dames al snel uit naar een 9-3 voorsprong en zou die voorsprong vasthouden. In de tweede set ging het lang gelijk op, maar na de technische time-out liep Laboureur/Sude langzaam weg bij het Nederlands team.

Driessen en Meertens hadden in de eerste set niks in te brengen tegen het Poolse koppel Kolosinska/Gruszczynska, die werd verloren met 21-6. In de tweede set ging het lang gelijk op, maar de Poolse dames zouden uiteindelijk de tweede set met 21-17 winnen.

RTL zendt nieuwe zoektocht Holloway uit

RTL 5 zendt vanaf volgende week de documentaireserie De verdwijning van Natalee Holloway uit. Daarin wordt de vader van de verdwenen Amerikaanse gevolgd, meldt de zender.

De documentaire zorgde ervoor dat de in 2005 op Aruba verdwenen Holloway afgelopen week weer in het nieuws kwam. Dave Holloway maakte woensdag bekend dat hij met hulp van een privédetective mogelijk een doorbraak had bereikt in de zaak. Het zou gaan om de vondst van menselijke resten.

Het Openbaar Ministerie op Aruba meldde vrijdag dat er geen menselijke botresten zijn gevonden.

De verdwijning van Natalee Holloway is vanaf zondag al bij Videoland te zien, RTL 5 zendt de zesdelige serie vanaf vrijdag 25 augustus uit.

RTL zendt nieuwe zoektocht Holloway uit
RTL zendt nieuwe zoektocht Holloway uit (Foto: BuzzE)

Bruce Forsyth overleden

De Britse entertainer Sir Bruce Forsyth is vrijdag op 89-jarige leeftijd overleden. Zijn manager Ian Wilson heeft dat bekendgemaakt. Volgens de BBC kampte de voormalig presentator van Strictly Come Dancing al enige tijd met een afnemende gezondheid. Eerder dit jaar lag hij in het ziekenhuis met een ernstige infectie.

Wilson zei dat Forsyth ondanks zijn zwakke gezondheid zijn goede humeur en humor nooit verloor. "Een paar weken geleden kreeg hij bezoek van een vriend die vroeg wat hij de laatste achttien maanden zoal had gedaan. Hij antwoordde met een twinkeling in de ogen 'Ik ben heel erg druk geweest...met ziek zijn'."

Forsyth begon zijn lange loopbaan in de showbusiness al toen hij veertien was. Hij groeide uit tot de bestbetaalde televisiester van de BBC als gastheer van populaire shows als The Generation Game, Play Your Cards Right en The Price is Right. Naast zijn tv-werk genoot hij ook bekendheid als acteur, komiek, zanger en danser.

Entertainer Bruce Forsyth (89) overleden
Entertainer Bruce Forsyth (89) overleden (Foto: ANP)

Powerpuff Girls in Lego Dimensions

Warner Bros. Interactive Entertainment roept The Powerpuff Girls op om de dag te redden, maar deze keer in het LEGO Dimensions multiversum!

De nieuwste LEGO Dimensions-trailer introduceert het misdaadbestrijdende trio Blossom, Bubbles en Buttercup. In de video zien we hoe ze hun dynamische krachten uitlenen aan de game in LEGO-vorm, voor de Team en Fun Packs. Met deze nieuwe pakketten kunnen spelers de Chemical X superhelden bouwen en ze lanceren in het LEGO Dimensions Multiversum om de dag te redden. In de game kunnen spelers rondvliegen en ultra-superkrachten gebruiken om de misdaad en het kwaad te bestrijden. Daarnaast kunnen spelers de exclusieve The Powerpuff Girls-avonturenwereld bezoeken om iconische locaties vrij te spelen, waaronder Pokey Oaks-basisschool, Rainbow Land en Professor Utonium’s lab en strijden in de Battle Arena voor eindeloos plezier!

De LEGO Dimensions Powerpuff Girls Team Pack en Fun Pack zijn beschikbaar vanaf 13 september 2017, samen met de Teen Titans Go! Team Pack en Fun Pack, en de Beetlejuice Fun Pack.

Dubbelslag voor d'Hoore in Noorwegen

Jolien D’Hoore heeft de eerste etappe in de Ladies Tour of Norway gewonnen. De Belgische was na een rit van iets meer dan honderd kilometer op een oplopende strook de snelste. De 27-jarige Belgische was in de sprint te sterk voor Gracie Elvin en Christine Majerus.

Dankzij de bonificaties neemt D’Hoore ook de leiderstrui over van Ellen van Dijk, die donderdag de proloog had gewonnen. Marianne Vos staat op een tweede plaats in het algemeen klassement. De Nederlandse werd vijfde in de etappe, maar pakte onderweg een aantal bonificatieseconden.

Meer informatie onthuld voor Pokemon Ultra Sun en Pokemon Ultra Moon

The Pokémon Company International en Nintendo hebben meer details bekendgemaakt voor Pokémon Ultra Sun en Pokémon Ultra Moon, waaronder een nieuw verhaal, informatie over de Z-Power Ring en nieuwe stijlen voor de hoofdrolspelers!

In Pokémon Sun en Pokémon Moon draait het verhaal vooral om de Legendary Pokémon Solgaleo en Lunala. In Pokémon Ultra Sun en Pokémon Ultra Moon ontvouwt een nieuw verhaal met in de hoofdrol Necrozma naast het Legendary duo. Onheilspellende donkere wolken beginnen zich te verspreiden en de geheimen van Necrozma en de Alola-regio, die nooit eerder zijn onthuld in de vorige spellen, komen nu eindelijk aan het licht.

De hoofdrolspelers in Pokémon Ultra Sun en Pokémon Ultra Moon komen met nieuwe stijlen. De spelers kunnen hun uiterlijk uitkiezen aan het begin van het spel en kiezen voor ofwel Rowlet, Litten of Popplio om hun avontuur in stijl te beginnen. In het verhaal is ook een nieuwe Z-Power Ring ontdekt, die de spelers in het spel kunnen verkrijgen en activeren om nog meer varianten van Z-Moves te gebruiken. Een fysieke versie van de nieuwe Z-Power Ring die interactie heeft met de videospellen, zal te koop zijn bij de introductie.

Pokémon Ultra Sun en Pokémon Ultra Moon worden exclusief geïntroduceerd voor Nintendo 3DS-systemen op 17 november en er komt ook een speciale Pokémon Ultra Sun en Pokémon Ultra Moon – Ultra Dual Edition beschikbaar. De Ultra Dual Edition heeft een exclusief ontworpen verpakking en bevat een exemplaar van beide spellen.

Mezgec verslaat Wippert en Hofland in Veenendaal

Luka Mezgec heeft de Veenendaal-Veenendaal Classic op zijn naam geschreven De Sloveens kampioen was in een sprint te sterk voor de Nederlanders Wouter Wippert, Moreno Hofland en Lars Boom.

Het was lang wachten totdat de kopgroep wegreed. In eerste instantie leek er een groep van 37 renners weg te rijden, maar het peloton gaf de grote kopgroep nooit de ruimte. Later zou een kopgroep van negen renners komen: Sean De Bie (Lotto Soudal), Victor Campenaerts, Amund Grøndahl Jansen (beiden LottoNL-Jumbo), Dries De Bondt (Vérandas Willems-Crelan), Theo Reinhardt (Rad-Net Rose Team), Lukas Spengler (WB Veranclassic Aqua Protect), Rens Tulner,
Jason van Dalen (Delta Cycling Rotterdam) en Taco van der Hoorn (Roompot - Nederlandse Loterij).

De kopgroep zou een maximale voorsprong van drie minuten pakken op het peloton, waar Orica-Scott samen met Cannondale-Drapac het tempo bepaalde. Op vijftien kilometer van de streep probeerde Cannondale-Drapac het in waaiers te trekken, maar er stond niet genoeg wind daarvoor. Het zorgde er wel voor dat het peloton tot een halve minuut was genaderd aan de kopgroep.

Ryan Mullen besloot op dat moment voor de aanval te kiezen vanuit het peloton. De Ier van Cannondale-Drapac reed het gat naar de kopgroep snel dicht. Op vijf kilometer van de streep koos Mullen weer voor de aanval. Hij kreeg alleen de Zwitser Spengler met zich mee, maar twee kilometer later werden zij toch gegrepen.

Orica-Scott hield alles knap samen, waarna Mezgec het werk van zijn ploegmaten in de sprint afmaakte. De Sloveen hield drie Nederlanders achter zich.

Verhoeven vecht tegen Bigfoot in China

Kickboksorganisatie Glory wil China veroveren en één van de wapens die ze daarbij inzetten is hun kampioen bij de zwaargewichten Rico Verhoeven. In China zijn ze niet vies van freak-shows en deze keer heeft Glory een originele tegenstander voor de Nederlander weten te vinden. MMA-zwaargewicht Antonio Silva zal de overstap naar het kickboksen maken.

Voor degenen die de Instagrampost niet kunnen zien, klik hier.

Silva is een voormalig UFC-vechter die tot 2013 een geduchte tegenstander voor de zwaargewichten was. In 2011 won hij van MMA-grootheid Fedor Emelianenko en in februari van 2013 wist hij Alistair Overeem op een brute manier knock-out te slaan. Na die partij mocht hij voor het UFC-goud vechten tegen toenmalig kampioen Cain Velasquez. Een gevecht wat hij al na anderhalve minuut door knock-out verloor.

In december 2013 werd Bigfoot betrapt op het gebruik van verboden stimulerende middelen en kreeg hij een schorsing aan zijn broek. Zelf zei de Braziliaan dat hij die medicatie nodig had vanwege zijn ziekte acromegalie, wat veroorzaakt werd door een tumor van de hypofyse.

Nadat hij na negen maanden schorsing weer terugkeerde in de octagon heeft hij nog achtmaal in de octagon gestaan en slechts eenmaal was hij succesvol. Zesmaal verloor hij door knock-out. Uiteindelijk werd hij in juni van dit jaar ontslagen door de UFC en begon hij een zwervend MMA-bestaan die slechts uit verliespartijen bestaat.

Nu staat hij dus tegenover Glorykampioen Verhoeven, een kampioen die inmiddels zo dominant is dat Glory vechters uit andere gevechtsklassen moeten gaan halen om hem te verslaan. Dit gevecht zal trouwens niet voor de titel bij Glory gaan, maar is puur entertainment en om de lucratieve Chinese markt warm te maken voor het topkickboksen, iets wat de vechters van Glory normaalgesproken laten zien. Voor Bigfoot is dit zijn eerste kickboksgevecht.

Glory 46, met onder andere de partij Verhoeven vs Silva, wordt 14 oktober gehouden tijdens kickboksgala Glory 46 in het Guangzhou Gymnasium in Guangzhou, China.

 
Antonio 'Bigfoot' Silva hoogtepunten (Bron: Youtube)

Man steekt omstanders neer in Turku

De Finse politie heeft vrijdag in Turku een man neergeschoten die met een mes op voorbijgangers instak. Er vielen verscheidene gewonden. Volgens een ooggetuige was een lichaam afgedekt met een laken. Een lokale krant meldde dat er ten minste een dode is te betreuren. De dader, die een kogel in zijn been kreeg, is gearresteerd.

De politie heeft het publiek gevraagd het centrum van de stad te mijden in verband met het onderzoek. Dat richt zich onder meer op mogelijke handlangers van de messentrekker, wiens motief nog niet bekend is. De beveiliging op het vliegveld en treinstations is opgevoerd als reactie op de steekpartij.

Man steekt omstanders neer in Turku
Man steekt omstanders neer in Turku (Foto: ANP)

Sittard wil historische tuinen afbreken

In de gemeente Sittard ligt, vlakbij de stadswal, een volkstuincomplex dat al meer dan 200 jaar oud is. Sinds de belegering door het Franse leger in 1677/1678 hebben de 'schootsvelden' geen militaire functie meer. Door de eeuwen heen zijn er op deze plaats bijzondere natuurlijke constructies ontstaan. Sinds het einde van de 17e eeuw is het gebied gaandeweg uitgegroeid tot de unieke stadstuin die het nu is. 

(tekst gaat verder onder de foto!)
Sittard wil historische tuinen afbreken (Foto: Anique / Red de Tuinen)

Sittard wil historische tuinen afbreken (Foto: Anique / Red de Tuinen)

Deze oase van groen is het onderkomen voor vele diersoorten, waarvan er meerdere op de ‘rode lijst’ voorkomen zoals (wilde) bijen, hommels, vele vlindersoorten, zweefvliegen en vleermuizen. De tuin biedt door de unieke en dichte begroeiing veel ideale nest- en schuilplekken voor allerlei soorten vogels.

Helaas heeft de gemeente in al haar wijsheid besloten dat het gebied op de schop moet. De stadstuinen moeten plaats maken voor gras en geasfalteerde fietspaden, ontworpen naar een middeleeuws grachtenstelsel, waarvan het volgens één van de tuinders, Anique, onduidelijk is of het er ooit wel gelegen heeft zoals de gemeente Sittard zegt. De gemeente beschikt volgens eigen zeggen over archeologisch onderzoek waaruit zou blijken dat het grachtenstelsel zich precies op de plaats van de tuinen bevond. Op de vraag van Anique of zij dat onderzoek dan in mochten zien werd gereageerd met: “voorlopig nog niet”.

Anique: "De tuinen zijn een bloemige oase middenin de stad waar het bruist van het leven. De dikke kornoelje hagen (gele kornoelje staat op de rode lijst) creëren veel ideale nest- en schuilplekken voor allerlei stadsvogels. Met het weghalen van de tuinen en de hagen (niet alleen van de tuinen die weg moeten, maar volgens het definitieve ontwerp op het hele complex!) kun je dus op ecologisch gebied een plaatselijke ramp veroorzaken".

(Tekst gaat verder onder de foto!) 
Sittard wil historische tuinen afbreken (Foto: Anique / Red de Tuinen)

Sittard wil historische tuinen afbreken (Foto: Anique / Red de Tuinen)

Ze vervolgt: "Het historische argument om de tuinen weg te halen, is echter het laatste wat ze hebben. Argumenten van veiligheid, open zicht en wateropvang in het kader van klimaatverandering, zijn allemaal al ontkracht. Het blijft natuurlijk de vraag of er buiten de wethouder ook maar iemand is die de meerwaarde ziet van een historisch kuiltje t.o.v. de historische hagenstructuren en de tuinen daarbinnen die er nu zijn".

De tuinders hebben een actiegroep opgericht en een petitie geopend die op het moment van schrijven reeds meer dan 22.000 keer is getekend. Door genoeg handtekeningen op te halen hopen ze dat de gemeente Sittard terugkomt op hun plannen om dit unieke stukje Nederland af te breken en er gras en asfalt voor in de plaats te leggen. 


Sittard wil historische tuinen afbreken (video © Libor Bednarik) 

Man redt schildpad met mond-op-mondbeademing

Nieuws over de omgang van mensen met dieren is vaak niet best, maar gelukkig is er ook een andere kant. De Engelsman John Fletcher hoort aan die andere kant, waar mensen staan die om hun dieren geven, en veel ook.

John is de eigenaar van een 45-jarige schildpad, Freda. Onlangs was hij Freda kwijt: ze was nergens in de tuin te zien, terwijl ontsnappen nagenoeg onmogelijk was. Als laatste optie besloot de man zijn arm in de vijver te steken en daar lag ze, min of meer levenloos op de bodem.

Gelukkig is John niet iemand die snel opgeeft en hij besloot Freda mond-op-mondbeademing te geven. Na een tijdje kwam er wat water uit de schildpaddenmond en John gaf aan wat beweging te zien.

De dierenliefhebber pakte er een föhn bij om Freda wat op te warmen, masseerde haar nek en poten en na een uur kwam het dier weer helemaal bij kennis: eind goed, al goed.

Nog meer verhaal van Marvel vs. Capcom

Capcom presenteert vandaag een nieuwe trailer die ingaat op elementen van de storymodus van de fighter Marvel vs. Capcom: Infinite. De video focust op de belangrijkste punten van het plot, waarin helden uit beide universums samenkomen om te voorkomen dat Ultron Sigma al het biologische leven besmet in de samengesmolten werelden van Marvel en Capcom.

Onlangs zijn meer speelbare personages in Marvel vs. Capcom: Infinite onthuld, inclusief Jedah, Dormammu, Firebrand en Ghost Rider. Volgende week volgt meer nieuws over deze personages en hun gameplay tijdens het gamescom-evenement in Keulen, Duitsland. Met deze nieuwe personages meegerekend bestaat het totaalaanbod bij de lancering uit dertig personages, na de lancering worden nog meer personages onthuld en toegevoegd.

Marvel vs. Capcom: Infinite verschijnt op 19 september 2017 voor het PlayStation 4, Xbox One en pc.

$1,76 miljoen na 35 jaar onterecht in gevangenis voor verkrachting

Fouten maken kan iedereen overkomen, maar in het geval van Edward Carter is dat toch wel erg zuur afgelopen. De Amerikaan, inmiddels een zestiger, zat maar liefst 35 jaar vast voor een verkrachting.

In een toiletruimte op de campus van de Wayne State University werd in 1974 een zwangere vrouw verkracht. Een getuige wees Carter aan als de dader en de man ging het gevang in. Hij bleef zijn onschuld volhouden, op zich niet ongewoon voor misdadigers, tot uit bewaard gebleven vingerafdrukken bleek dat Carter het inderdaad niet gedaan had. Hij werd dus weer op vrije voeten gesteld, maar inmiddels was het al 2010, ruim 35 jaar later.

"Hij verloor nooit het geloof in de zaak, hij bleef doorgaan. Het geeft zijn wilskracht wel aan, 35 jaar lang bleef hij volhouden dat hij onschuldig was", aldus zijn advocaat, Sima Patel. "Ik denk dat niemand van ons zich in kan denken hoe het voor hem geweest moet zijn, een half leven is hem weggenomen."

Carter krijgt zijn 35 jaar uiteraard niet terug, maar een nieuwe wet in de staat Michigan geeft hem wel het recht op schadevergoeding. Als iemand onterecht in de gevangenis heeft gezeten kan een persoon vijftigduizend dollar per jaar ontvangen, wat in Carter's geval neerkomt op 1,76 miljoen dollar. De rechter in Michigan besloot om de man het volledige bedrag toe te kennen, om precies te zijn 1.761.506,85 dollar.

Advocaat Patel heeft overigens gemeld dat Carter, die inmiddels een baan gevonden heeft, opvallend genoeg geen wrok koestert. "Hij kiest er bewust voor om zijn leven verder te leiden zonder wrok."

Starttijden ploegentijdrit Vuelta a España

De Vuelta a España start zaterdag met een ploegentijdrit van 13,4 kilometer in Franse Nîmes. Om 17.30 uur opent Jetse Bol met zijn ploeggenoten van Manzana Postobón de Vuelta. LottoNL-Jumbo, de Nederlandse ploeg komt één uur later aan de start. Trek-Segafredo is om 18.54 uur de laatste ploeg die vertrekt.

Overzicht starttijden:
17.30 uur: Manzana Postobon
17.34 uur: Lotto-Soudal
17.38 uur: Dimension Data
17.42 uur: Cannondale-Drapac
17.46 uur: Aqua Blue Sport
17.50 uur: FDJ
17.54 uur: BORA-hansgrohe
17.58 uur: Cofidis
18.02 uur: UAE-Team Emirates
18.06 uur: Caja Rural-Seguros RGA
18.10 uur: Team Sunweb
18.14 uur: Team Katusha-Alpecin
18.18 uur: Astana
18.22 uur: Quick-Step Floors
18.26 uur: Bahrain-Merida
18.30 uur: LottoNL-Jumbo
18.34 uur: BMC
18.38 uur: AG2R-La Mondiale
18.42 uur: Orica-Scott
18.46 uur: Movistar Team
18.50 uur: Team Sky
18.54 uur: Trek-Segafredo

Blizzard heeft veel om te laten zien op Gamescom

Gamescom begint volgende week in Keulen (waar de Fok! crew uiteraard weer van de partij is - stay stuned!) en ook Blizzard is van plan om met veel nieuws te komen over hun games. Op 23 augustus worden de updates onthuld voor Starcraft II, Hearthstone, World of Warcraft, Overwatch en Heroes of the Storm

Starcraft II krijgt een nieuwe co-op commander waar spelers mee aan de slag kunnen, en voor Hearthstone komen er updates voor de Fireside Gatherings en zal de eerste co-op content worden geshowd, waarbij spelers het opnemen tegen de Lich King. Voor Heroes of the Storm zal er een nieuwe hero worden onthuld die na Garrosh Hellscream wordt toegevoegd.

De echt grote updates zijn weggelegd voor Overwatch en World of Warcraft. Overwatch krijgt een nieuwe animated short die voor het eerst zal worden getoond op 23 augustus, evenals een nieuwe map. Vermoedt wordt dat op basis van datamining op de PTR dat deze map Junkertown als thema zal hebben, de thuisbasis van Junkrat en Roadhog. Voor World of Warcraft zal hoogstwaarschijnlijk de content voor patch 7.3 worden onthuld voor World of Warcraft: Legion, waarbij spelers zullen vertrekken richting Argus. Het is niet onwaarschijnlijk dat 7.3 dan ook gelijk een releasedatum krijgt.

Gamescom zelf vindt plaats van 23 tot 28 augustus.

Blizzardgamescom
Blizzard heeft veel om te laten zien op Gamescom

Hordeloopsters willen van afstand ruilen

Hordeloopsters Kendra Harrison en Kori Carter gaan komend jaar mogelijk van afstand ruilen. De Amerikaanse trainingsgenotes behoren tot de absolute wereldtop op respectievelijk de 100 en 400 meter horden, maar willen kijken of het andersom ook succes op kan leveren.

Harrison staat bepaald niet bekend als iemand die geweldig presteert onder druk: op het WK van 2015 kwam ze de halve finales niet door, vorig jaar plaatste ze zich met plek vier op de trials niet voor de Olympische Spelen - waarna ze het stokoude wereldrecord verbrak in een andere wedstrijd - en eerder deze maand kwam de Amerikaanse niet verder dan een magere vierde plek op het WK.

Carter doet het toch wel beter als het moet, zij werd in Londen de wereldkampioene op de 400 meter horden. "We willen geschiedenis schrijven in de atletiek", vertelt Harrison. "We weten dat we meer dan één onderdeel aan moeten kunnen en dat geeft ons de kans om iets nieuws te bereiken. We weten dat we op onze afstanden kunnen domineren, nu willen we zien of we dat op een andere afstand ook kunnen."

De persoonlijke records van de dames doen vermoeden dat aansluiting bij de wereldtop op de 'omgekeerde' afstand verre van onmogelijk is. Carter snelde in 2013 tijdens wedstrijden in het collegecircuit al naar 12,76 seconden, absoluut een WK-waardige tijd. Harrison deed het in 2015 naar verhouding zelfs nog beter op de 400 meter: met 54,06 zou ze onlangs op het WK vierde zijn geworden.

Cocu verwacht nog aankopen bij PSV: "Of er meerdere komen kan ik niet beloven"

In Eindhoven zal de komende weken nog minimaal één nieuw gezicht te zien zijn bij PSV, dat laat trainer Phillip Cocu weten.

De Mexicaan Hirving Lozano begint zich steeds beter thuis te voelen, een gegeven waar de coach tevreden mee is. "Hij manifesteert zich prima. Een hele spontane en open jongen die heel gretig is op het veld."

Uitschakeling in de Europa League betekent niet een gebrek aan ambities bij PSV. Er zal zelfs nog worden ingekocht. "Ik ga er vanuit dat er nog minimaal één komt. Of er meerdere volgen kan ik niet beloven. Het is mogelijk", geeft Cocu aan op de persconferentie van donderdag.
Transfernieuws: De laatste geruchten over Ajax, Feyenoord en PSV

Met de komst van Eloy Room hoopt men in de Lichtstad dat het probleem tussen de doelpalen is opgelost. "Hij is een concurrent voor Zoet. Een Nederlandse keeper met veel ervaring", aldus Cocu.

#Project1514 is Sword Art Online: Fatal Bullet

Bandai Namco heeft het geheime project #Projekt1514 onthuld. Het blijkt Sword Art Online: Fatal Bullet te zijn, maar dit keer in de wereld van Gale Gun Online, kortom, het tweede seizoen van de anime-serie.

Om in de VR-wereld van Gun Gale Online te komen gebruiken de personages in het spel de FullDive-technologie. In de werld is het niet zoals eerdere spellen die het vooral van handwapens moest hebben, dit keer hebben allerlei schiettuig de hoofdrol. Natuurlijk zullen we weer enkele personages uit de novels, anime en voorgaande games uit Sword Art Online tegenkomen.

Sword Art Online: Fatal Bullet komt begin 2018 uit op PlayStation 4, Xbox One en pc via Steam.

The Rock verzorgt muziek in WWE 2K18

2K kondigt vandaag de details aan van de in-game soundtrack van WWE 2K18. Dwayne 'The Rock' Johnson, niet geheel onbekend in de WWE, heeft elf nummers met zijn favoriete artiesten en muziekgenres aan de soundtrack toegevoegd. Daarnaast heeft de uitgever de eerste lichting van speelbare Superstars bekendgemaakt. Onder andere sterren als Andre the Giant, Dean Ambrose, Big Show, Kane en The Undertaker zullen te bewonderen zijn.

De eerste 46 speelbare personages zijn: Akira Tozawa, Alexander Wolfe, Alundra Blayze, Andre the Giant, Bam Bam Bigelow, Baron Corbin, Big Boss Man, Big Show, Braun Strowman, Bray Wyatt, Bret Hart, Brie Bella, British Bulldog, Buddy Roberts, Bushwhacker Butch, Bushwhacker Luke, Cesaro, Dean Ambrose, Diamond Dallas Page, Diesel, Dolph Ziggler, Dusty Rhodes, Emma, Eric Young, Erick Rowan, Hideo Itami, Jinder Mahal, Kalisto, Kane, Karl Anderson, Killian Dain, Konnor, Lita, Luke Gallows, Luke Harper, Mark Henry, Nikki Bella, Nikki Cross, Paige, Sami Zayn, Sawyer Fulton, Sheamus, Sin Cara, Summer Rae, Undertaker en Viktor.

De in-game soundtrack van WWE 2K18 van Dwayne Johnson bevat de volgende artiesten en nummers:

 • Blues Brothers – Soul Man
 • Boston – Smokin’
 • Bruno Mars – Runaway Baby
 • Disturbed – Down With The Sickness
 • Eazy-E – Boyz-N-The-Hood
 • George Thorogood & The Destroyers – One Bourbon, One Scotch, One Beer
 • Joe Walsh – Rocky Mountain Way
 • Kanye West – Black Skinhead
 • Kid Rock – You Never Met a White Boy Quite Like Me
 • ¡MAYDAY! (feat. Tech N9ne) – Last One Standing
 • Tech N9ne (feat. Krizz Kaliko, Serj Tankian) – Straight Out The Gate

Voor de rest van de soundtrack zal Apple Music als voornaamste streaming provider fungeren. Deze is nu beschikbaar om te streamen via apple.co/wwe2k. "Muziek is mijn leven. Alle genres. Ik kijk ernaar uit om mijn WWE roots te eren door met de 2K en Apple Music teams samen te werken om een aantal van mijn favoriete hardcore training nummers te delen met fans over de hele wereld", aldus Johnson.

WWE 2K18 komt uit op 17 oktober, 2017 voor de PlayStation 4, Xbox One en ergens verder in de herfst voor Nintendo Switch.

Baanwielrenner Perkins officieel overgestapt naar Rusland

Baanwielrenner Shane Perkins heeft zijn overstap naar Rusland afgerond. President Vladimir Putin heeft de naturalisatie van de geboren Australiër officieel goedgekeurd.

Perkins won in 2011 in Apeldoorn de wereldtitel op de keirin, een jaar later gevolgd door WK-goud op de teamsprint en olympisch brons op de individuele sprint. Hij werd echter niet geselecteerd voor het Australische team voor de Spelen van Rio vorig jaar en gezien de jonge leeftijd van zijn rivalen aldaar, leek de kans niet groot dat hij er weer bij zou komen.

Omdat Perkins in 2020 dolgraag op de Spelen van Tokyo in actie komt - zijn vader deed dat in 1964 en het is Perkins' grote droom om in zijn voetsporen te treden - zocht hij zijn heil ergens anders. In Rusland heeft hij dat nu gevonden en onlangs kwam hij er op het NK al in actie. Met het team van Moskou pakte Perkins gelijk het goud op de teamsprint en brons op de individuele sprint.

Apple laat features in iOS 11 zien

Apple heeft vrijdag zes video's gepubliceerd waarin het laat zien wat gebruikers allemaal op een iPad kunnen doen met het nieuwe besturingssysteem iOS 11. Zo is het mogelijk om officiële documenten te scannen en ze met de Apple-pen te ondertekenen.

In het nieuwe systeem is het ook mogelijk om meerdere apps tegelijk te gebruiken. Dat kan handig zijn voor wie bijvoorbeeld met een collega wil samenwerken aan een project. Met de pen is het mogelijk aantekeningen te maken in documenten of foto's.

iOS 11 zit momenteel in de betafase. Het systeem wordt waarschijnlijk in september vrijgegeven.

Apple laat features in iOS 11 zien
Apple laat features in iOS 11 zien (Foto: BuzzT)

Voormalig topambtenaar Demmink niet vervolgd

Voormalig topambtenaar van Justitie Joris Demmink wordt niet vervolgd voor seksueel misbruik van minderjarigen. Het gerechtshof in Arnhem heeft vrijdag bepaald dat het Openbaar Ministerie mag stoppen met de vervolging. Het OM had het hof daarom gevraagd.

Na een zogenoemde artikel 12-procedure had het hof het OM opdracht gegeven de beschuldigingen nader te onderzoeken. In een verzoek om te stoppen met het onderzoek, liet het OM eind juni weten "dat er geen redelijk vermoeden bestaat dat Demmink zich in de jaren 1995-1997 heeft schuldig gemaakt aan de verkrachtingen waar twee - destijds - minderjarige Turkse jongens aangifte van deden".

Er is onderzoek gedaan in Turkije, maar daar kwam niets uit. Daarnaast is ook in Nederland een feitenonderzoek uitgevoerd, waarbij de Rijksrecherche alle signalen van seksueel misbruik door Demmink heeft onderzocht. Ook dit heeft volgens het OM geen strafbare feiten opgeleverd.

Speculaties

Het hof concludeert dat er een ,,zeer uitgebreid en gedegen" onderzoek heeft plaatsgevonden ,,waarbij geen steen op de andere is gelaten". Naar het oordeel van het hof heeft het onderzoek ,,overtuigend" aangetoond dat er ,,slechts sprake is van speculaties en veronderstellingen".

Demmink, voormalig secretaris-generaal op het departement van Veiligheid en Justitie, ligt al jaren onder vuur vanwege beschuldigingen van seksuele misdrijven.

Er is onderzoek gedaan in Turkije, maar daar kwam niets uit. Daarnaast is ook in Nederland een feitenonderzoek uitgevoerd, waarbij de Rijksrecherche alle signalen van seksueel misbruik door Demmink heeft onderzocht. Ook dit heeft volgens het OM geen strafbare feiten opgeleverd.

Voormalig topambtenaar Demmink niet vervolgd
Voormalig topambtenaar Demmink niet vervolgd (Foto: ANP)

Taiwan wild over Nederlandse waterpoloërs op Universiade

In de Taiwanese hoofdstad Taipei is vrijdag de Universiade van start gegaan, de 'Olympische Spelen voor studenten'. Dat Nederland aanwezig is, is het land niet ontgaan: de vrouwelijke bevolking van Taiwan, en de homoseksuele mannen ongetwijfeld ook, soppen namelijk massaal van de stoelen door een foto van het Nederlandse team.

Bondscoach Robin van Galen liet op Twitter weten dat er een ware gekte is ontstaan rondom het Nederlandse team. Een foto kwam op social media terecht, werd opgepikt door de Taiwanese media en dat leidde er zelfs toe dat cameraploegen de trainingen komen filmen. Men weet schijnbaar geen hol van waterpolo, maar de wedstrijden van de Nederlandse mannenploeg op de Universiade zijn inmiddels al volledig uitverkocht.

De Taiwanese liefhebbers mochten vrijdag ook al gelijk juichen, want Nederland wist enigszins verrassend te winnen van Italië, een van de favorieten voor het goud. Na twee perioden stond het zelfs al 6-1, waarna Italië door flink aan te vallen wat terug wist te komen. De zege kwam echter niet meer in gevaar en Nederland stapte met een 8-6 overwinning uit het bad.

Google en Deezer ook tegen racistische muziek

Na streamingdienst Spotify zal ook concurrent Deezer muziek van racistische bands verwijderen. Het doorzoekt zijn hele catalogus op zoek naar discriminatie en verwijdert nummers met rassenhaat. Dat melden Digital Music News en Engadget.

Een burgerrechtengroep, het Southern Poverty Law Center, had eerder een lijst gemaakt van racistische bands op iTunes, met namen als Der Stürmer, Selbstmord, Hassgesang en White American Youth.

Google zal niet actief zoeken naar racistische muziek op YouTube en in Play Music. Het bedrijf laat wel aan Variety weten dat het zal optreden tegen racistische nummers die gebruikers doorgeven.

Google en Deezer ook tegen racistische muziek
Google en Deezer ook tegen racistische muziek (Foto: BuzzT)

Nieuwe No Man's Sky patch voegt een hoop toe

De nieuwe 'Atlas Rises'-patch voor No Man's Sky verbetert niet alleen vele problemen aanwezig in de game, maar voegt daarnaast ook nog een hoop nieuwe content toe.

De oppervlakkigheid van No Man's Sky werd behoorlijk bekritiseerd. Sinds de release van de game hebben meerdere patches bugs verminderd en content toegevoegd zoals base-building, maar de gameplay en het verhaal waren alsnog beperkt. Atlas Rises voegt echter co-op, een 30-uur lange verhaallijn, verbeterde graphics, allerlei soorten missies en meer toe aan de game.

De nieuwe multiplayer-modus heet 'Joint Exploration'. Je zult hierin zwevende ballen tegenkomen die andere spelers voorstellen. Je kunt dan samen een wereld verkennen met voice chat, maar verder is deze modus nog beperkt. Verder introduceert het verhaal een nieuwe ras aliens en een quest-systeem.

De Atlas Rises-patch is nu beschikbaar. Bekijk de onderstaande video voor een samenvatting van de veranderingen en klik hier voor een overzicht van alle veranderingen.

Patiëntenstop voor zorginstelling Nieuwleusen

Social Care in Nieuwleusen (Overijssel), een zorginstelling voor verstandelijk gehandicapten en psychiatrische patiënten, mag voorlopig geen nieuwe cliënten aannemen. Volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) kampt de organisatie met verschillende tekortkomingen in de zorg. Daardoor komt de veiligheid van patiënten in gevaar.

De organisatie werd eerder dit jaar al gewaarschuwd, maar dat heeft volgens de inspectie weinig opgeleverd. De IGZ stelde vast dat woningen van bewoners ernstig vervuild waren en dat er geen adequate 24-uurszorg was. Ook was er onvoldoende geschoold personeel. Daarbij werd er onzorgvuldig omgesprongen met vrijheidsbeperkende maatregelen.

Volgens de inspectie maakte Social Care onvoldoende werk van het doorvoeren van verbeteringen. Als dit nu niet gebeurt kan de psychiatrische instelling een boete tegemoet zien.

Patiëntenstop voor zorginstelling Nieuwleusen
Patiëntenstop voor zorginstelling Nieuwleusen (Foto: ANP)

Jones zondag mogelijk weer beschikbaar voor Feyenoord

Giovanni van Bronckhorst kan zondag mogelijk weer een beroep doen op Brad Jones. De doelman was afwezig tegen FC Twente vanwege een rugblessure.

"We hebben goed nieuws over Jones, het gaat beter dan afgelopen dagen", vertelde Van Bronckhorst vrijdag op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen Excelsior. "Donderdagmiddag stond hij al op het veld, vandaag traint hij weer mee. Of zondag haalbaar is voor Jones, moeten we nog even afwachten."

Vorig seizoen speelde Feyenoord op Woudenstein de kampioenswedstrijd, maar ging het helemaal mis. Excelsior was met 3-0 te sterk, maar die nederlaag kwam de ploeg niet fataal te staan. Een week later werd tegen Heracles Almelo alsnog voor het eerst sinds 1999 de landstitel gegrepen. "Ik heb deze week geen enkele keer teruggedacht aan Excelsior - Feyenoord van 7 mei. Je leert dat het toch wel een andere wedstrijd was dan normaal. We weten waardoor het kwam: de belangen en druk."

Freestyleskiër Wallace (22) in kunstmatige coma

De Britse freestyleskiër Lloyd Wallace ligt in een 'lichte, kunstmatige coma'. Dat heeft de Zwitserse skibond Swiss Ski laten weten. Wallace is een skiër die uitkomt op de aerials, een olympisch onderdeel waarbij deelnemers beoordeeld worden op de sprongen die ze uitvoeren.

De 22-jarige Brit trainde met het Zwitserse team in Mettmenstetten, toen het donderdagochtend fout ging: tijdens de 'aanloop' op de trainingsschans ging Wallace hard onderuit, met zwaar letsel aan zijn hoofd tot gevolg.

Medisch personeel behandelde de skiër, tot een traumahelikopter arriveerde om hem naar het ziekenhuis in Zürich te brengen. Donderdagavond werd hij kort uit de coma gehaald en terwijl hij wakker was kon Wallace zich een beetje bewegen. 

Inmiddels ligt hij opnieuw in de kunstmatige coma, maar men spreekt wel van positieve tekenen. "Een prognose voor de lange termijn kunnen de artsen echter nog niet geven, dat duurt nog een kleine week", aldus Michel Roth van het Zwitserse freestyleteam. 

Wallace hoopt zich voor de Olympische Winterspelen van Pyeongchang van komende winter te plaatsen. In 2015 won hij brons op het WK voor junioren, in de afgelopen seizoenen maakte hij in de World Cup langzaam stappen richting de top-10.

Tekken Mobile aangekondigd voor Android en iOS

Bandai Namco heeft een nieuw deel van Tekken aangekondigd. Tekken Mobile is een mobiele versie van de bekende fighterserie en komt exclusief naar Android en iOS. De eerste beelden van de game kun je hieronder bekijken.

De besturing van de game en overige features zijn nog niet helemaal duidelijk, maar het ziet er in ieder geval goed uit. De game ondersteunt uiteraard online gameplay en de bekende personages zijn te verzamelen en aan te passen Via de officiële website kun je een registratie plaatsen voor de game, zodat je op de hoogte gehouden wordt van de game. Hoe meer mensen die doen, des te meer bonussen er worden vrijgespeeld. Denk aan bonus XP, gems en uiteindelijk zelfs een exclusief nieuw personage.

Een release datum is nog onbekend.

Monster Hunter: World toont woestijngebied en meer monsters

In de nieuwe Monster Hunter: World-trailer maken we kennis met een nieuw woestijngebied, de Wildspire Waste, en een aantal nieuwe monsters. Barroth en Diablos, twee oude favorieten, worden ook voor dit deel bevestigd. Verder zien we een nieuw kipachtig monster genaamd Kulu-Ya-Ku en een mysterieus en reusachtig monster.

Monster Hunter: World moet begin 2018 uitkomen voor PS4 en Xbox One. Een pc-versie volgt later.

IKO stapt in het langebaanschaatsen

Het schaatsteam van oud-schaatsers en broers Martin en Erwin ten Hove heeft een sponsor gevonden. IKO, een internationaal bedrijf in isolatiematerialen, dakbedekking en waterdichting, verbindt zich voor meerdere jaren aan de ploeg. IKO is als sponsor van het veldrijden al jaren actief in België.

De schaatsploeg, met de broers als trainers, hopen vanaf het seizoen 2018/2019 structureel als merkenteam aan de grote internationale wedstrijden te kunnen meedoen.

Regerend Nederlands kampioene Marije Joling is de bekendste naam van de ploeg, die verder bestaat uit Lennart Velema, Thijs Roozen, Joost Born, Niek Deelstra, Mark Nomden en Daan Baks

Liesbeth List zet punt achter carrière

Liesbeth List heeft besloten zich terug te trekken uit het openbare leven. De 75-jarige zangeres zal vanwege gezondheidsproblemen niet meer optreden. List lijdt aan een vorm van dementie, een gevolg van hersenletsel uit het verleden.

"Het verhaal is verteld", zegt List in de Volkskrant. "Mij zorgen maken over de toekomst - ik heb het nooit gedaan. Ik leef in het nu. Ik laat alles over me heenkomen, begrijp je? En wat dat podium betreft: het is mooi geweest."

List is in oktober nog bij de première van de musical over haar werk en leven, maar blijft op de achtergrond. Dat doet ze ook bij de presentatie van haar biografie 'De dochter van de vuurtorenwachter'. Lists laatste publieke optreden was in maart van dit jaar, toen ze tijdens een bijeenkomst van de CPNB Edith Piafs Non, Je Ne Regrette Rien zong voor de Boekenweekauteurs.

Fantastische artistieke leven
List heeft zelf weinig last van haar geheugenverlies, vertelt ze in De Telegraaf. "Ik heb het allemaal niet zo in de gaten. Ik probeer de dingen te onthouden door ze op te schrijven en anders schiet mijn familie me wel te hulp."

De zangeres vindt het tijd 'voor de volgende generatie om de fakkel aan over te dragen'. "Ik ben ontzettend dankbaar voor het fantastische artistieke leven dat ik heb gehad. De vele prijzen, onderscheidingen en bovenal liefde van het publiek hebben mij er altijd bovenop gehouden maar nu is alles wel zo'n beetje gezegd. Het is af, het is klaar. Ik wil iedereen hartelijk bedanken."

Hoewel ze een stap terug doet, wil List nog niet praten over 'het einde'. "Ik ben nog in leven en moet zo lang als het kan genieten van mijn familie en dierbaren. Ik kan wel jammeren over geheugenverlies, m'n rechteroog dat niet goed meer werkt of mijn gehoor dat te wensen over laat, maar ik ben wie ik ben. Dat kan ik helaas niet veranderen. Misschien val ik morgen dood neer of heb ik juist nog dertig jaar te gaan. Wie zal het zeggen? Praten over het einde wil ik niet want dat is maar zielig."

Liesbeth List zet punt achter carrière
Liesbeth List zet punt achter carrière (Foto: BuzzE)

'Geen botresten Natalee Holloway gevonden'

Het Openbaar Ministerie op Aruba zegt dat er geen menselijke botresten zijn gevonden die in verband kunnen worden gebracht met in 2005 op het eiland verdwenen Amerikaanse Natalee Holloway.

De vader van Natalee Holloway maakte woensdag bekend dat hij met hulp van privédetective T.J. Ward mogelijk een doorbraak heeft bereikt in de zaak. Het zou gaan om de vondst van menselijke resten op Aruba. DNA-onderzoek moet volgens hem uitwijzen of die van zijn dochter zijn.

Justitie en politie hebben eerder dit jaar op Aruba onderzoek verricht naar aanleiding van informatie die van Dave Holloway afkomstig was, maar ze hadden toen geen menselijke botresten gevonden. Volgens justitie is er namens Dave Hollloway opnieuw informatie naar buiten gebracht, maar zijn er op dit moment geen nieuwe feiten en omstandigheden bekend met betrekking tot botvondsten die zijn of moeten worden onderzocht.

Joran
Natalee Holloway (18) verdween in mei 2005 spoorloos tijdens een vakantie met studievrienden op Aruba. Ze werd voor het laatst gezien in gezelschap van de Nederlander Joran van der Sloot. Deze zit in Peru voor de moord op de studente Stephany Flores een gevangenisstraf van 28 jaar uit.

Vader Holloway en Ward kwamen via een informant, Gabriel geheten, in contact met een man die claimde te weten wat er destijds is gebeurd en waar Natalee zou zijn begraven.

'Geen botresten Natalee Holloway gevonden'
'Geen botresten Natalee Holloway gevonden' (Foto: ANP)

Aantal kinderen in bijstandsgezinnen groeit

Sinds 2012 stijgt ieder jaar het aantal minderjarige kinderen in bijstandsgezinnen. Vorig jaar woonden 230.000 kinderen in een gezin op bijstandsniveau. Er zijn vooral meer kinderen uit Syrië en Eritrea in bijstandsgezinnen.

Ook de duur van de afhankelijkheid van de bijstandsuitkering groeit, heeft het CBS berekend. Het aantal minderjarige kinderen in gezinnen die drie jaar of langer een bijstandsuitkering ontvangen, nam in 2016 toe met 4400 tot ruim 114.000 kinderen. Dat is de helft van alle kinderen in bijstandsgezinnen.

Ruim twee derde van alle kinderen in bijstandsgezinnen had in 2016 een migratieachtergrond. De stijging in 2016 kwam vooral door instroom van vluchtelingen uit Syrië en Eritrea in de bijstand. Het aantal bijstandskinderen uit Somalië of Afghanistan was wat lager dan in 2015.

Weer meer kinderen in bijstandsgezinnen
Aantal kinderen in bijstandsgezinnen groeit (Foto: ANP)

Overlevende Manchester overleeft Barcelona

De Brit Chris Pawley heeft voor de tweede keer in een paar maanden tijd een terreuraanslag overleefd. In mei was hij bij het optreden van Ariana Grande in zijn woonplaats Manchester, donderdagavond liep hij in de buurt van de Ramblas in Barcelona toen daar een aanslag werd gepleegd.

Pawley (30) doet zijn verhaal aan de Manchester Evening News. Hij kwam meteen na de aanslag op de Ramblas en zag daar veel politiewagens en ambulances. Winkeliers deden hun deuren dicht, verslaggevers stroomden toe. Daarna ging hij naar zijn hotel.

In mei blies een terrorist zichzelf op na een optreden van Ariana Grande in Manchester. Meer dan twintig mensen kwamen om het leven. Pawley en zijn vriend waren op dat moment net buiten. Ze bleven ongedeerd. Een paar seconden ervoor liepen ze langs een bekende vlogger, die bij de aanslag om het leven kwam.

Overlevende Manchester overleeft Barcelona
Overlevende Manchester overleeft Barcelona (Foto: ANP)

Sánchez ontkent dopinggebruik

Donderdag werd bekend dat Samuel Sánchez positief heeft getest op het verboden groeihormoon GHRP-2. Voor de Spanjaard van BMC kwam het als verrassing dat hij positief heeft getest.

"Ik begrijp niet hoe ik positief heb kunnen testen. Waarom zou ik doping gebruiken? Ik ben 39 jaar oud, ik ben al negentien jaar profrenner en het einde van mijn carrière is nabij"
, laat Sánchez weten in gesprek met het Spaanse persbureau EFE.

Sanchez was door zijn ploeg opgesteld voor de Vuelta a España, die zaterdag begint met een ploegentijdrit in Nîmes. De Belg Loïc Vliegen is opgeroepen als vervanger.

Baanrenster James stopt om taarten te bakken

Baanwielrenster Becky James heeft besloten haar fiets aan de spreekwoordelijke wilgen te hangen. De 25-jarige Welshe sprintster gaat zich richten op haar taartenbedrijf.

James vergaarde in 2010 al de nodige bekendheid met zilver en brons op de Commonwealth Games, maar drie jaar later brak ze echt door: in Minsk veroverde ze de wereldtitel op de sprint en de keirin, terwijl er brons was op de teamsprint en de 500 meter tijdrit. 

Er volgden nog drie bronzen WK-medailles, waarna het vorig jaar op de Spelen dubbel zilver werd. De Duitse Kristina Vogel was in de sprintfinale te sterk, terwijl James het in de keirinfinale af moest leggen tegen de Nederlandse Elis Ligtlee. 

"Na dertien jaar op mijn fiets racen is het nu tijd om me met andere zaken bezig te houden. De druk van het altijd aan de top meedoen kan fysiek en mentaal slopend zijn, maar het was het helemaal waard en ik heb er geen moment spijt van gehad", schrijft James.

"Ik wil nu van mijn leven genieten zonder een streng trainingsregime. Het bakken van onder meer verjaardags- en huwelijkstaarten voor vrienden en familie is al jaren iets waar ik een passie voor heb en het is mijn bedoeling om hier nu mijn beroep van te gaan maken."

Vader opnieuw vrijgesproken voor dood baby

In hoger beroep is de 49-jarige Brian H. opnieuw vrijgesproken voor de dood van zijn vijf weken oude zoontje Jayden in 2012. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag vrijdag bepaald.

Tegen H. was drie jaar cel geëist voor doodslag. H. werd vorig jaar door de Haagse rechtbank vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. Het Openbaar Ministerie ging in beroep. Ook nu oordeelt het hof dat er geen bewijs is dat H. zijn kindje heeft geschud of tegen iets hards heeft geslagen.

Baby Jayden overleed op 22 januari 2012 in het ziekenhuis. Hij was de dag daarvoor met spoed binnengebracht nadat hij slap was geworden en niet meer ademde. Hij bleek onder meer letsel aan zijn schedel en hersenen te hebben.

Troosten
H. had zijn zoontje kort daarvoor gevoed, de luier verschoond en aangekleed. Jayden was aan het huilen en H. probeerde hem naar eigen zeggen te troosten. Toen zijn vrouw de baby overnam, merkte ze dat het niet goed was en hebben ze het alarmnummer gebeld.

De Hagenaar heeft altijd ontkend dat hij zijn baby heeft mishandeld. Ook zijn partner, waar hij nog altijd mee samen is en een jaar later opnieuw een kindje mee kreeg, steunt dat verhaal. Na afloop van de uitspraak vielen ze elkaar huilend in de armen.

Het OM kan nog tegen deze vrijspraak beroep aantekenen. Als het OM in cassatie wil, moet dat binnen twee weken gebeuren.

Vader opnieuw vrijgesproken voor dood baby
Vader opnieuw vrijgesproken voor dood baby (Foto: ANP)

Van Dijk wint proloog in Tour of Norway

Ellen van Dijk heeft donderdagavond de proloog gewonnen in de Tour of Norway. De Europees kampioene was over 3,4 kilometer lange parcours 64 honderdste sneller dan Marianne Vos. De Australische Katrin Garfoot werd derde op één secondde van Van Dijk.

De Ladies Tour of Norway is een onderdeel van de Women’s World Tour, waar Anna van der Breggen aan de leiding staat. De Nederlandse komt in Noorwegen niet aan de start.

Ziyech: "Het is jammer dat dat nu weer zo gaat"

Hakim Ziyech heeft zich kritisch uitgelaten over het beleid van technisch directeur Marc Overmars bij Ajax. De Amsterdammers zagen deze zomer onder andere Davy Klaassen en Bertrand Traoré vertrekken, terwijl ook Davinson Sánchez hard op weg lijkt naar de uitgang, maar grote aankopen bleven tot dusver uit.

In gesprek met Ziggo Sport stelde Ziyech, na afloop van de met 0-1 verloren wedstrijd tegen Rosenborg BK, dat hij het nodig acht dat er versterkingen gaat komen. "Ja, dat vind ik wel. In de verdediging en ik denk ook wel op het middenveld en voorin."

De Marokkaan vindt het frusterend dat er nog geen grote aankopen zijn. "Je wilt zo vroeg mogelijk beginnen met een complete selectie, maar goed: dat is de voetballerij; wachten tot 1 september. Die nieuwe jongens moeten ook nog ingepast worden, dat kost tijd."

"Het is jammer dat dat nu weer zo gaat. Of ik met Overmars praat? Ik heb daar nog niets van gezegd, maar er zijn jongens die daar wat van gezegd hebben. Nu doe ik het. Het is jammer dat ze niet van de fouten van vorig jaar hebben geleerd. Hard? Ja, maar wel de realiteit."

De fans van Ajax hoeven niet te vrezen dat Ziyech gaat vertrekken uit Amsterdam. “Wat ik zelf wil? Dat heb ik vaak genoeg aangegeven. Weet je dat niet? Dan ben je niet voldoende op de hoogte gebracht. Ik wil slagen bij Ajax. Dat is nog niet helemaal gelukt. Of ik blijf? Dat kan ik nu wel zeggen, maar in de voetballerij kan het heel anders lopen. Zoals het er nu uitziet, blijf ik bij Ajax." 

PVV: Kamer terugroepen voor terreurdebat

De PVV wil de Tweede Kamer van zijn zomervakantie terugroepen voor een debat over de aanslagen in Barcelona en Cambrils. Premier Mark Rutte en minister van Veiligheid en Justitie Stef Blok zouden daarvoor volgende week naar de Kamer moeten komen.

PVV-leider Geert Wilders vraagt de steun van de andere partijen voor zo'n debat. Hij noemt het "van groot belang de gevolgen hiervan ook voor de veiligheid van Nederlandse samenleving en burgers zo spoedig mogelijk te bespreken". Op Twitter voer Wilders uit tegen "links, dat hen die ons aanvallen steunt" en tegen Rutte, die hij een grote lafaard noemde die "verantwoordelijk is voor open grenzen en steeds meer islam".

Wilders: Kamer terugroepen voor terreurdebat
PVV: Kamer terugroepen voor terreurdebat (Foto: ANP)

Keizer: "Enige verantwoordelijke ben ik"

Marcel Keizer stak na de thuisnederlaag van Ajax tegen Rosenborg de hand in eigen boezem. De hoofdtrainer houdt vertrouwen in een goede afloop. Door de 0-1 in Amsterdam is de groepsfase van de Europa League voor Ajax echter ver weg.

"We hadden mogelijkheden op de 1-0, maar dan moet je ze ook afmaken", reageerde Keizer na afloop voor de camera van Ziggo Sport. Rosenborg maakte in het laatste kwartier de enige treffer. "Niet elke kans kan raak zijn, maar van de vier of vijf moet er wel één in zitten. Dan krijg je een andere wedstrijd met mogelijk ook een andere uitslag", aldus Keizer.

Bij de Amsterdammers ontbrak Davinson Sánchez opnieuw, omdat hij binnen enkele dagen waarschijnlijk vertrekt. Keizer beseft dat zijn selectie mede door die transfer van Sánchez nieuwe impulsen nodig heeft. "Jij denkt dat we niets doen? Natuurlijk wordt er wat geprobeerd. Ik heb er vertrouwen in dat het nog binnen twee weken lukt. En een trainer bij Ajax moet winnen, dat hadden we vandaag gewoon moeten doen. De enige verantwoordelijke ben ik."

Auto rijdt tegen woning in Bilthoven

In Bilthoven is een Tesla een woning binnengereden. De gevel van de woning is ontzet, de brandweer onderzoekt de woning op instortingsgevaar. In de auto zaten vier mensen. De bewoner van de woning is niet gewond geraakt.

De bestuurder van de auto is aangehouden. Deze negeerde eerder een stopteken van de poltie en reed na een korte achtervolging tegen de woning aan. 

FOK! Wat een weer: langzaam droger en meer zon

Als het eerst in augustus gloeit, dan een lange winter bloeit.

10 jaar geleden
Op 18 augustus 2007 was het een zwaarbewolkte dag. Toch waren er ook momenten dat de zon scheen. Regen viel er niet en de maximumtemperatuur was 21 graden.

Terugblik
Gisteren was het bewolkt en uit die bewolking viel ook nog wel eens regen. De temperatuur liep vanmiddag op tot zo'n 20 tot 23 graden.

Vooruitblik
Vanmorgen is er af en toe zon, maar buien blijven ook mogelijk. In de middag opklaringen maar ook dan is een bui zeker mogelijk. De maximumtemperatuur ligt rond de 20 graden. We gaan wel de goede kant op, de komende dagen minder regen en hogere temperaturen.

Nederland
 

Zon op / onder / zonkracht

 
Zon op: 06:26
Zon onder: 21:01
Zonkracht: 5/3

Disbatch spotte een stel zwijntjes (Foto: Disbatch)
Disbatch spotte een stel zwijntjes (Foto: Disbatch) 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Spaanse politie schakelt opnieuw terroristen uit

In de Catalaanse kuststad Cambrils ten zuidwesten van Barcelona is momenteel een grote politieactie gaande. Met de actie zou een tweede grote aanslag in Spanje zijn gestopt.

Bij de aanval in Cambrils werden net als in Barcelona meerdere mensen aangereden. Hierop werden vier mannen doodgeschoten en is een vijfde terrorist ernstig gewond geraakt. Volgens de Catalaanse media droegen alle mannen een bomgordel.

Weer open
De Rambla in Barcelona is ondertussen deels weer open voor publiek. Toeristen die in hotels in het afgesloten gebied verblijven, mogen onder begeleiding van agenten naar hun kamer, aldus de Spaanse krant El País. De toeristen zouden in kleine groepjes tot de straat waar donderdagmiddag een aanslag plaatsvond, worden toegelaten.

Na de aanslag werd de straat afgesloten.

Rouwperiode
De Catalaanse regering heeft donderdagavond een officiële rouwperiode van drie dagen afgekondigd wegens de terreuraanslag op de Rambla. De burgemeester van Barcelona Ada Calau riep iedereen op vrijdag om 12.00 uur een minuut stilte in acht te nemen om de slachtoffers te herdenken. "Het gaat erom te tonen dat we niet bang zijn en eensgezind in de strijd tegen barbarij en voor democratie", zei ze.

Update 04:14 uur
Volgens diverse bronnen is de vijfde aangeschoten terrorist inmiddels ook gaan hemelen.

Absolver is beter samen

Absolver, de multiplayer game die draait om hand-tegen-hand-gevechten, heeft een video getoond met de verschillende gameplayelementen. Je kan alleen door de wereld zwerven, maar ook in een groepje van maximaal drie vechters. Het interessants is het mentor-systeem, waarbij de student de moves van de mentor kan gebruiken.

Absolver komt 29 augustus uit op PlayStation 4 en pc (Windows).

Seks tijdens het vuurwerk

Teutje Kreukel lag  nog  na te hijgen van het spel dat ze net met de elektrische versie van haar man Aloysius had gespeeld. Hij lag er nu net zo doods bij in haar bed als de echte uitgave meestal. Maar eerder had hij haar onderworpen aan een diepgaand onderzoek. Daarbij schuwde hij het niet om sommige hobbels te nemen en dat gaf Teutje nog een extra motivatie om door te gaan met hem. Het was een echte doordouwer, in tegenstelling tot de echte Aloysius.

MTV Unplugged keert terug

Er komen nieuwe afleveringen van het muziekprogramma MTV Unplugged, meldt Variety. In het programma treden bands en artiesten akoestisch op. MTV begon met de reeks in 1989, toen het nog een echte muziekzender was.

De eerste aflevering, sinds 2000, is op 8 september te zien. Shawn Mendes, bekend van de hit van Stitches, is de artiest die de nieuwe reeks mag openen. Het was even zoeken voor de zanger, vertelt hij. "We hebben flink moeten werken om de songs op de mooiste manier te brengen." Mendes hoopt dat zijn optreden ervoor zorgt dat mensen hem echt kunnen zien als muzikant en zanger.

MTV Unplugged zorgde in de jaren tachtig en negentig voor een aantal legendarisch geworden optredens. Zoals de show die Nirvana neerzette. Het album van de live-registratie werd een bestseller. Ook Bob Dylan, The Cure, R.E.M en Mariah Carey deden aan het programma mee.

MTV Unplugged keert terug
MTV Unplugged keert terug (Foto: BuzzE)

Laatste reviews en specials
special
Fun met Funda #175 - Een pareltje, rijp voor de sloop
review
Star Wars Jedi: Fallen Order
review
Age of Empires II: Definitive Edition
review
Death Stranding
review
Blu-ray: Fast & Furious: Hobbs & Shaw
review
Ring Fit Adventure
©FOK.nl e.a.