FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 4 augustus 2015

Studio en pretparken helpen Disney vooruit

Walt Disney heeft zijn winst vorig kwartaal verder zien groeien. Het entertainmentconcern profiteerde onder meer van betere resultaten bij de filmstudio, terwijl ook de pretparken meer geld in het laatje brachten.

Dat bleek dinsdag. Verder verdiende het bedrijf meer geld met de aanhoudend sterke vraag naar producten van bijvoorbeeld de filmhit Frozen. De goede resultaten compenseerden de zwakke prestaties bij tv-zender ABC.

De winst van Disney in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar, dat eindigde op 27 juni, kwam uit op 2,5 miljard dollar (2,3 miljard euro). Een jaar eerder resteerde er 2,2 miljard dollar onder de streep. De recordwinst lag tevens boven de gemiddelde verwachting van analisten.

De omzet van Disney steeg met 5,1 procent naar 13,1 miljard dollar. De opbrengsten van de merchandise, waar naast Frozen, spullen van Star Wars ook gretig aftrek vonden, stegen met 27 procent. Bij de filmstudio ging de omzet met 15 procent omhoog, onder meer door blockbuster The Avengers: Age of Ultron. De omzet van de pretparken steeg met 4 procent.

Disney is de afgelopen maanden ook in trek bij beleggers. Het aandeel steeg dit jaar al bijna 30 procent, waarmee het tot de koplopers op Wall Street behoort.

Studio en pretparken helpen Disney vooruit
Studio en pretparken helpen Disney vooruit (Foto: BuzzE)

Meer onderzoek naar dode Britse oud-premier om kindermisbruik

Op meer plekken in het Verenigd Koninkrijk komt er onderzoek naar oud-premier Edward Heath. Die wordt beschuldigd van kindermisbruik. Rechercheurs in het graafschap Kent en op het Kanaaleiland Jersey doen nu ook onderzoek, maakten ze dinsdag bekend. Volgens onbevestigde berichten is ook de politie van Londen een onderzoek begonnen.

De politiewaakhond had maandag aangekondigd onderzoek te doen naar de recherche van de regio Wiltshire. Die zou niets hebben gedaan met meldingen over Heath, die in het gebied woonde. De politie vroeg mogelijke slachtoffers van Heath om zich te melden. Sinds de oproep heeft de politie "enkele telefoontjes" gekregen, meldde ze dinsdag, zonder verder op de inhoud in te gaan.

Heath was van 1970 tot 1974 premier. Ook leidde hij tien jaar lang de Conservatieve partij. In 2005 overleed hij.

Meer onderzoek naar Britse oud-premier
Meer onderzoek naar dode Britse oud-premier om kindermisbruik (Foto: ANP)

Kans dat kraan van ponton schuift

Het ponton van de kleinste omgevallen bouwkraan in Alphen aan den Rijn is in de loop van dinsdagmiddag gaan bewegen. Daardoor zou deze kraan van het ponton af het water in kunnen schuiven. De gemeente heeft dinsdagavond laten weten dat dinsdagmiddag nog weer enkele woningen extra ontruimd zijn. Volgens de gemeente is hiermee voldoende veilige ruimte gecreëerd, mocht de kraan gaan schuiven.

"Deskundigen houden continu de situatie in de gaten en nemen waar nodig maatregelen", stelt Alphen aan den Rijn. Hoeveel woningen er precies ontruimd zijn, zegt de gemeente niet.

Kans dat kraan van ponton schuift
Kans dat kraan van ponton schuift (Foto: ANP)

CL: Uitslag Ajax - Rapid Wien

Ajax heeft zich onnodig naar de playoffs van de Europa League gevoetbald. De Amsterdammers slaagden er vandaag in de return van de derde voorronde niet in om af te rekenen met Rapid Wien (2-3), waardoor het miljoenenbal dit jaar aan de Nederlandse hoofdstad voorbij gaat.

Dat Ajax niet doorgaat in de Champions League heeft het volledig aan zichzelf te wijten. De ploeg van coach Frank de Boer gaf vorige week in Oostenrijk tegen tien man een 0-2 voorsprong uit handen (2-2, red.) en maakte vandaag in de ArenA ook een niet al te zekere indruk.

Na een kwartier voetballen ging Daley Sinkgraven voor de eigen verdediging kinderlijk in de fout, waarna Robert Beric een panklare voorzet van Stefan Stangl binnen wist te koppen. Ajax wist dat het moest scoren en werd dan ook gevaarlijk, maar in de eerste helft kwam alleen Viktor Fischer dichtbij. Aan de andere zijde zette Louis Schaub via Ajax-verdediger Joël Veltman zomaar de 0-2 op de borden.

De Boer gaf zijn ploeg in de rust een donderspeach en dat had snel effect, want Arek Milik scoorde de aansluitingstreffer na goed voorbereidend werk van Mitchell Dijks. Ajax ging steeds aanvallender spelen en met wissels Nemanja Gudelj en Yaya Sanogo werd Rapid Wien stevig onder druk gezet. Dit resulteerde in de 2-2 van Gudelj na hulp van Sanogo.

Daley Sinkgraven verbijt de pijn na de derde goal van Rapid Wien (Pro Shots/Stanley Gontha)
Daley Sinkgraven verbijt de pijn na de derde goal van Rapid Wien (Pro Shots/Stanley Gontha)

Toch werd de voorsprong niet lang behouden, want twee minuten na de gelijkmaker maakte Schaub de 2-3 en stuurde hij Ajax naar de Europa League. Wat Ajax en De Boer ook probeerden, gescoord werd er niet meer in de ArenA.

Na de uitschakeling wacht voor Ajax de playoffs van de Europa League. Hiervoor wordt vrijdag in het Zwitserse Nyon geloot. AZ en Vitesse kunnen zich bij de Amsterdammers voegen, mits ze deze week hun tegenstanders verslaan.

Community stopt na zes seizoenen

De comedyserie Community stopt na zes seizoenen. Community werd vorig jaar mei al geannuleerd door omroep NBC, maar kreeg een doorstart bij Yahoo.

Joel McHale, die in de serie de ijdele, frauduleuze advocaat Jeff Winger speelt, spreekt over het einde van de serie in een interview met Metro Weekly. "Al onze contracten liepen af na zes jaar. Door gestegen tarieven van alle acteurs was de show niet meer betaalbaar. Sterren als Alison Brie en Gillian Jacobs zijn niet meer beschikbaar voor een normaal tv-salaris. Er is gewoon niet genoeg geld."

In Community draait het om een studiegroepje aan het Greendale Community College. In Nederland is de serie te zien bij Comedy Central. Volgens bronnen van The Hollywood Reporter moet producent Sony nog een besluit nemen over de toekomst van de serie. Sony weigerde commentaar.

Doek valt voor comedy Community
Doek valt voor comedy Community (Foto: BuzzE)

KNVB: afgelaste duels snel ingehaald

De KNVB wil eredivisiewedstrijden die door acties van de politie worden afgelast zo snel mogelijk inhalen. De voetbalbond denkt aan dinsdag 11 en woensdag 12 augustus en is met de burgemeesters en clubs in overleg over de alternatieve speeldata.

"Het is uitgangspunt van de KNVB is om wedstrijden zo snel mogelijk in te halen. De competitie loopt dan snel weer gelijk", aldus de bond in een verklaring.

Zeker vier wedstrijden (sc Heerenveen- De Graafschap, PEC Zwolle-SC Cambuur, ADO-PSV en Willem II-Vitesse) worden verboden als de politieacties doorgaan maar de KNVB hoopt dat de minister en de politiebonden nog om tafel gaan. De KNVB wil donderdagmiddag om 12.00 uur definitieve duidelijkheid voor de clubs en de fans.

Grote waardering

De bond heeft grote waardering voor de burgemeesters van Kerkrade en Alkmaar en de clubs die er voor hebben gezorgd dat Roda JC-Heracles en AZ-Ajax hoe dan ook doorgaan en hoopt dat burgemeesters van Groningen en Nijmegen dit voorbeeld volgen voor NEC-Excelsior en FC Groningen-FC Twente.

Feyenoord-FC Utrecht wordt niet getroffen door de politiestakingen.

KNVB: afgelaste duels snel ingehaald
KNVB: afgelaste duels snel ingehaald (Foto: ANP)

MH17-expert dacht dat hij foto's slachtoffers kon tonen

Patholoog-anatoom George Maat, die in opspraak kwam omdat hij foto's van de identificatie van MH17-slachtoffers toonde tijdens een lezing die vrij toegankelijk was, dacht hij dat mocht. Hij vroeg geen toestemming. Wel nam aan dat hij ook presentaties kon geven "in het kader van educatie en voor vakgenoten", omdat een vakgenoot eerder ook van de politie toestemming had gekregen zoiets te doen.

Dat schrijft minister Ard van der Steur (Justitie) in antwoord op Kamervragen van de CDA' er Pieter Omtzigt (CDA). De lezing van Maat was bedoeld was voor studenten gezondheidswetenschappen in Maastricht, maar ook anderen konden er bij zijn. Van der Steur noemde de actie van professor Maat "buitengewoon ongepast en onsmakelijk".

"De toegangscontrole op de betreffende avond heeft zich beperkt tot circa 150 aanwezigen. De organisatie heeft desgevraagd aangegeven dat het te druk was iedereen te controleren", schrijft Van der Steur dinsdag.

Volgens Van der Steur moeten er duidelijker afspraken komen voor het gebruiken van dit soort materiaal bij lezingen en in het onderwijs. "Ik heb de politie de opdracht gegeven om deze kaders spoedig uit te werken."

MH17-expert dacht dat hij foto's kon tonen
MH17-expert dacht dat hij foto's slachtoffers kon tonen (Foto: ANP)

Nu ook niet-eurolanden beschermd bij gebruik noodfonds

Het EU-noodfonds EFSM, waar Griekenland onlangs een flinke lening uit kreeg, is aangepast om niet-eurolanden te beschermen. Dinsdag stemden de 28 landen van de EU in met de aanpassingen van de regels.

Het EFSM is een noodpotje waarin geld zit van alle EU-landen. Met de oprichting van het permanente noodfonds ESM voor de eurozone werd afgesproken dat het EFSM niet meer zou worden gebruikt om leningen aan eurolanden te verstrekken. Maar de financiële nood van Griekenland was zo acuut, dat er toch een beroep werd gedaan op dit EFSM.

Niet-eurolanden zoals Groot-Brittannië wilden daarom garanties dat zij beschermd zouden zijn als er sprake zou zijn van wanbetaling door het land dat de lening kreeg. Dat is nu formeel geregeld.

Griekenland kreeg onlangs 7,16 miljard euro uit het EFSM ter overbrugging terwijl onderhandelingen lopen over een derde steunpakket van circa 86 miljard euro.

Niet-eurolanden beschermd bij gebruik fonds
Nu ook niet-eurolanden beschermd bij gebruik noodfonds (Foto: ANP)

Geen concert Supertramp door ziekte oprichter

Het concert van Supertramp op 11 december in Ziggo Dome wordt geannuleerd, meldt concertorganisator Mojo. Rick Davies, oprichter van de band, heeft gezondheidsproblemen. Alle concerten voor de Europese tournee Supertramp Forever zijn geschrapt.

Bij de 71-jarige Davies werd onlangs multipel myeloom, ook wel bekend als ziekte van Kahler, vastgesteld. De muzikant is begonnen aan een agressieve behandeling om deze ziekte te bestrijden, laat Mojo weten.

"Ik keek er heel erg naar uit om door Europa te toeren en weer met de band te spelen", zegt Davies. "Het spijt me dat ik iedereen die onze tournee zo heeft gesteund, moet teleurstellen. Maar ik moet nu al mijn energie steken in beter worden."

Geen concert Supertramp door ziekte oprichter
Geen concert Supertramp door ziekte oprichter (Foto: BuzzE)

'Gesprek met geldschieters deze week klaar'

Nog deze week zullen de gesprekken over een nieuwe steunpakket voor Griekenland zijn afgerond. Dat meldde de Griekse minister van Financiën Euklides Tsakalotos dinsdag.

Tskalotos sprak andermaal met vertegenwoordigers van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank (ECB) en het ESM-noodfonds. "Alles zal deze week zijn afgerond", zei hij na afloop van de ontmoeting.

De gesprekken tussen Griekenland en kredietverstrekkers zullen nog wel voortduren. Onder meer zijn de partijen nog in onderhandeling over macro-economische doelstellingen voor het land.

Eerder op dinsdag werd gemeld dat er geen significante meningsverschillen bestonden tussen de partijen, ook niet over mogelijke privatiseringen. Daarbij gaf Tsakalotos aan dat de gesprekken voorspoediger verliepen dan verwacht. "Er zijn verschillen in standpunten", aldus de minister. "Maar ik denk niet dat die voor problemen gaan zorgen."

Volgens de Europese Commissie is een overeenkomst tussen de partijen voor 20 augustus mogelijk. Daardoor zou Griekenland onder meer aan een betalingsverplichting aan de ECB kunnen voldoen. "We bewegen in de juiste richting", aldus een woordvoerder, die ook sprak van een 'constructieve samenwerking' tussen de partijen.

'Gesprek met geldschieters deze week klaar'
'Gesprek met geldschieters deze week klaar' (Foto: ANP)

Weer veel vluchtelingen in Beieren

De politie van Beieren heeft het weer druk gehad met illegale immigranten. Zo probeerde de chauffeur van een bestelbusje dinsdag op hoge snelheid aan agenten te ontkomen. Hij werd gestopt en had 28 mensen in zijn laadruim. Een eind verderop vonden agenten 49 mensen achterin een andere bestelbus. In hetzelfde gebied liepen 71 immigranten samen over een provinciale weg.

Twee Roemeense mensensmokkelaars zijn opgepakt, meldde de Beierse politie dinsdag. In Beieren en Oostenrijk worden de laatste weken veel busjes vol vluchtelingen onderschept. De meeste mensen komen uit Syrië, Afghanistan en Irak.

In de nacht van maandag op dinsdag wilde de politie de chauffeur van een bestelbusje, een 47-jarige Roemeen, controleren op de snelweg bij de plaats Pocking aan de grens van Duitsland en Oostenrijk. De man zette zijn voertuig aan de kant, maar reed snel weg toen de agenten uitstapten. Na een achtervolging van tientallen kilometers reed hij zich uiteindelijk vast bij de stad Passau. Onderweg reed de man meerdere keren door rood licht en tegen de verkeersrichting in. In het laadruim zaten acht mannen, drie vrouwen en zeventien kinderen dicht op elkaar.

Zwaar beladen
Een paar uur later controleerden agenten in Passau een bestelbusje dat veel te zwaar beladen leek. Toen ze in het laadruim keken, werd duidelijk waardoor. In het laadruim zaten twintig mannen, negen vrouwen en twintig kinderen. Zij komen waarschijnlijk uit Afghanistan. De bestuurder, een 27-jarige Roemeen, is opgepakt.

Ongeveer 20 kilometer voorbij Passau liepen maandag bijna veertig Irakezen, ongeveer twintig Afghanen en elf Syriërs over een provinciale weg. Er was geen spoor van de mensensmokkelaars meer te vinden.

Weer veel vluchtelingen in Beieren
Weer veel vluchtelingen in Beieren (Foto: ANP)

Het is uit tussen Kermit en Miss Piggy

Zelfs binnen The Muppets blijven relaties deze zomer niet heel. Zo verkondigden Kermit de Kikker en Miss Piggy dinsdag in een gezamenlijke verklaring dat ze na dertig jaar een punt zetten achter hun relatie.

''Na zorgvuldig nadenken en veel gekibbel hebben we de moeilijke beslissing moeten nemen onze romantische relatie te beëindigen", zeggen de ex-geliefden elk op Twitter. Ze hebben elkaar plechtig beloofd een professionele relatie te onderhouden voor de komende reeks van de Muppets, maar zullen buiten beeld elk hun eigen weg gaan. "Onze privélevens zijn nu gescheiden. We zullen omgaan met andere mensen, varkens en kikkers. We houden het bij deze ene verklaring over onze privésituatie, tenzij we een goed bod krijgen."

Het nieuws over de relatiebreuk volgt op een reeks andere verbroken relaties in showbizzland. Zo zagen Blake Shelton en Miranda Lambert, Ben Affleck en Jennifer Garner en Gavin Rossdale en Gwen Stefani hun huwelijk deze zomer stranden.

In de nieuwe Muppets-reeks, die ABC komend najaar uitzendt, worden de beroemde poppen voor het eerst gevolgd tijdens hun dagelijks leven. Het moet een moderne 'mockumentary'-serie worden waarin de persoonlijke ontwikkelingen van de Muppets centraal staan, 'zowel thuis als op het werk'.

Het is uit tussen Kermit en Miss Piggy
Het is uit tussen Kermit en Miss Piggy (Foto: BuzzE)

Werk voor uitzendkrachten blijft toenemen

De werkgelegenheid voor uitzendkrachten is de afgelopen tijd opnieuw sterk gegroeid. Dat blijkt uit cijfers die de brancheorganisatie voor uitzendbedrijven ABU dinsdag heeft gepubliceerd.

Het aantal door uitzendkrachten gewerkte uren lag in de periode van 15 juni tot en met 12 juli 11 procent hoger dan een jaar eerder. De omzet van uitzendbedrijven nam in deze periode (week 25 tot en met 28) met 14 procent toe.

De sterkste stijging werd gemeten in de technische sectoren, waar 27 procent meer werk was voor tijdelijk personeel. In de administratieve sectoren namen de uitzenduren met 13 procent toe, in de industrie steeg de vraag naar uitzendkrachten met 7 procent.

De uitzendmarkt gaat sinds het najaar van 2013 vooruit. Daarvoor nam de werkgelegenheid voor uitzendkrachten sinds begin 2012 bijna onafgebroken af.

Werk voor uitzendkrachten blijft toenemen
Werk voor uitzendkrachten blijft toenemen (Foto: ANP)

Zayn Malik en Perrie Edwards uit elkaar

Zayn Malik heeft zijn verloving met Perrie Edwards verbroken, weet People. Volgens een bron is de Little Mix-ster kapot van de breuk met de voormalige One Direction-zanger.

Zayn Malik zou zijn vriendin twee weken geleden hebben gezegd dat hun relatie voorbij is. "Ze houdt zich groot als ze promotiewerk doet voor Little Mix, maar ze is er uiteraard kapot van'', zegt de bron van People. "Perry krijgt veel steun van de andere zangeressen van de Britse meidengroep."

Het koppel was sinds 2013 verloofd. Zayn Malik besloot eerder dit jaar te stoppen met One Direction. Hij gaf toen aan behoefte te hebben aan het leven van een 'normale 22-jarige jongen'. Beiden zijn ze nu in Los Angeles, maar volgens de bron zien ze elkaar niet. Ze draagt haar verlovingsring niet meer, zo is te zien op het Instagram-account van bandlid Jesy Nelson.

Zayn Malik en Perrie Edwards uit elkaar
Zayn Malik en Perrie Edwards uit elkaar (Foto: BuzzE)

Verkoop tweedehands auto's verder toegenomen

De verkoop van tweedehands personenauto's is vorige maand verder toegenomen. Consumenten kochten bijna 150.000 occasions, een slordige 2 procent meer dan in juli vorig jaar. Dat blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers van VWE voertuiginformatie en -documentatie.

De verkoop van tweedehands auto's is al een tijdje weer aan het groeien. In 2011 stortte de occasionmarkt, net als die van de nieuwverkopen, flink in. Maar sinds eind 2013 is eigenlijk al weer sprake van een opgaande trend in de verkoopcijfers van tweedehandsjes.

Veel mensen die een auto willen kopen, kiezen de laatste tijd eerder voor een al gebruikte auto dan voor een nieuwe. Wat daarbij onder meer een rol speelt is dat veel fiscale voordelen op de aanschaf van kleine en zuinige nieuwe personenwagens zijn afgeschaft.

Verkoop tweedehands auto's verder toegenomen
Verkoop tweedehands auto's verder toegenomen (Foto: ANP)

Ex-topman Huges wil anderhalve ton van NS

De ontslagen NS-topman Timo Huges wil van zijn voormalige werkgever nog 165.000 euro aan salaris over de opzegtermijn en niet opgenomen vakantiedagen. Hij spant daarvoor een kort geding aan. Dat heeft zijn advocaat Mark Keuss gezegd na berichtgeving in Het Financieele Dagblad.

Huges werd in juni ontslagen wegens betrokkenheid bij onregelmatigheden bij de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg. Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem, namens de staat de enige aandeelhouder van de NS, wil Huges geen enkele vertrekvergoeding meegeven. Maar volgens Keuss is de ontslagprocedure onrechtmatig verlopen. Het kort geding dient volgende week woensdag, op 12 augustus. De raadsman wil niet ingaan op de vraag of hij in de tussentijd nog met de NS onderhandelt.

Ex-topman Huges wil anderhalve ton van NS
Ex-topman Huges wil anderhalve ton van NS (Foto: ANP)

Lenny Kravitz laat piemel zien

Lenny Kravitz is maandagavond tijdens een optreden in Stockholm uit zijn broek gescheurd. Tijdens het zingen van zijn hit American Woman ging de zanger en gitarist door de knieën, waarbij zijn leren broek scheurde, precies ter hoogte van zijn kruis.

Tot overmaat van ramp droeg Lenny geen onderbroek, waardoor Lenny's penis alle vrijheid kreeg. Bezoekers van het concert plaatsten op Twitter foto's en grappen over het gênante moment.

Tweede ritzege sprinter Pelucchi in Polen

De Italiaanse wielrenner Matteo Pelucchi heeft dinsdag ook de derde etappe in de Ronde van Polen gewonnen. De 26-jarige coureur van IAM Cycling was net als maandag de snelste in een massasprint. Zijn landgenoot Giacomo Nizzolo werd tweede en de Belg Tom van Asbroeck van de Nederlandse ploeg LottoNL-Jumbo eindigde als derde in de rit van 166 kilometer naar Katowice.

De Duitse klassementsleider Marcel Kittel kon in de ontregelde sprint geen grote rol opeisen.

Tweede ritzege sprinter Pelucchi in Polen
Tweede ritzege sprinter Pelucchi in Polen (Foto: ANP)

Ajax met Fischer tegen Rapid Wien

Viktor Fischer begint dinsdag om 20.15 uur met Ajax aan de thuiswedstrijd tegen Rapid Wien. De 21-jarige Deen start als linksbuiten. Daley Sinkgraven neemt zijn vertrouwde positie links op het middenveld weer in. Nemanja Gudelj moet plaatsmaken voor Fischer en start op de bank.

Fischer was vorige week nog onvoldoende fit om aan de uitwedstrijd in Wenen (2-2) te beginnen. Trainer Frank de Boer verwacht dat hij nu maximaal een uur kan spelen. Met de keuze voor Fischer in plaats van de twee jaar oudere Gudelj verbreekt Ajax voor de tweede keer binnen een week een clubrecord. De toeschouwers in de uitverkochte ArenA kijken dinsdagavond naar het jongste Ajax ooit in een Europees duel.

Opstelling Ajax: Cillessen; Tete, Veltman, Riedewald en Dijks; Bazoer, Klaassen en Sinkgraven; El Ghazi, Milik en Fischer.

Ajax met Fischer tegen Rapid Wien
Ajax met Fischer tegen Rapid Wien (Foto: ANP)

Vermoeide Gesink verlaat Ronde van Polen

Robert Gesink gaat niet meer van start in de Ronde van Polen. De wielrenner van de LottoNL-Jumboploeg is "uitgeput" na de Tour de France en neemt rust, meldde zijn ploeg dinsdag.

Gesink reed afgelopen dagen nog wel de eerste twee etappes van de WorldTour-koers, maar de kopman is vermoeid. "Ik ben uitgeput na de Tour, waarin ik had heb gevochten voor mijn zesde plek. Ik ga uitrusten, zodat ik mij zo goed mogelijk kan voorbereiden op de eendaagse koersen in Canada", zei Gesink.

De koersen in Canada liggen hem, zo bewees hij eerder. Hij won de GP Montréal in 2012 en de GP Québec in 2013.

Vermoeide Gesink verlaat Ronde van Polen
Vermoeide Gesink verlaat Ronde van Polen (Foto: ANP)

Lang herstel voor Ronald Mulder na val

Ronald Mulder heeft aan zijn valpartij tijdens de EK skeeleren diverse breuken overgehouden. Dat is vastgesteld tijdens bezoek aan het ziekenhuis. De schade valt tegen. Het herstel kan twaalf weken duren, liet zijn schaatsploeg Team Beslist dinsdag weten. Gevolgen voor zijn schaatsseizoen verwacht Ronald Mulder niet. "Zodra de wedstrijden op het ijs beginnen, zal ik er beslist staan", zei hij.

Ronald Mulder botste vorige maand bij de EK in Oostenrijk tegen een jurylid dat onverwacht het wegparcours overstak. Hij raakte ook zijn broer Michel Mulder bij de val.

In het ziekenhuis is geconstateerd dat de sprinter drie breuken heeft in twee handen en één in zijn linkerarm. "Dat is een tegenvaller. Ik dacht dat het minder erg zou zijn."

Met de gebroken arm en handen won Mulder nog wel zilver op de 200 meter tijdrit.

Lang herstel voor Ronald Mulder na val
Lang herstel voor Ronald Mulder na val (Foto: ANP)

KNVB gaat videoscheidsrechters opleiden

De KNVB start in september met het opleiden van videoscheidsrechters. De internationale voetbalbond FIFA wees onlangs nog een aanvraag van de Nederlandse voetbalbond af om de videoscheids als proef in wedstrijden te gebruiken als assistent van de arbiter op het veld. De KNVB heeft goede hoop dat dit binnen een paar jaar alsnog wordt toegestaan.

"Door nu alvast videoscheidsrechters op te leiden, kunnen we direct beginnen wanneer de FIFA toestemming geeft", zei Gijs de Jong van de KNVB dinsdag op de jaarlijkse scheidsrechtersbijeenkomst van de bond in Zeist. "Ondertussen blijven we doorgaan met de lobby bij de FIFA en spelregelcommissie IFAB, ook al is dat momenteel niet makkelijk vanwege de naderende presidentsverkiezingen bij de FIFA."

De KNVB wil de video-assistent alleen inschakelen bij wedstrijdbepalende momenten als (mogelijke) strafschoppen, rode kaarten en doelpunten. In 22 duels waar afgelopen seizoen proef werd gedraaid telde de bond 990 arbitrale beslissingen, waarvan er 24 direct bepalend waren voor het scoreverloop. Zeven daarvan werden gecorrigeerd door de videoscheids.

Toekomst

"Iedereen kan tegenwoordig op beelden direct zien wat er gebeurt, behalve de scheidsrechter die de beslissing moet nemen", zei De Jong. "Video is de toekomst."

In afwachting van toestemming uit het FIFA-hoofdkwartier blijft de KNVB komend seizoen in de slotfase van het bekertoernooi en de play-offs gebruik maken van de 5e en 6e assistent op de achterlijn. Deze arbiters verdwijnen als de videoscheids wordt ingevoerd.

KNVB gaat videoscheidsrechters opleiden
KNVB gaat videoscheidsrechters opleiden (Foto: ANP)

Alexander SkarsgŚrd als dragqueen naar feest

De Zweedse acteur Alexander Skarsgård verscheen maandag als dragqueen op de rode loper tijdens de première van zijn nieuwste film.

De boomlange hunk droeg volgens New York Post een goudkleurige japon tijdens de première van The Diary of a Teenage Girl. Om zijn metamorfose kracht bij te zetten, droeg de voormalige True Blood-ster ook een enorme blonde pruik, nepwimpers en knalrode lippenstift. Met oog voor detail had hij ook zijn nagels gelakt en droeg gouden oorringen.

Het is niet duidelijk waarom Alexander als dragqueen kwam.

Hijsklus Alphen al vanaf begin verkeerd aangepakt

Een anonieme Noord-Hollandse kraandeskundige, die werkzaam is voor een engineeringbedrijf dat de ontwikkeling van kranen voor specialistische klussen verzorgt, zegt in de Gooi- en Eemlander dat deze klus nooit op deze wijze had mogen worden uitgevoerd.

De kraanspecialist, die onder andere inspectie en certificering van ervaren keurmeesters en inspecteurs verzorgt, zegt dat hijsen met twee kranen sowieso grote extra risico's met zich meebrengt. Na het bekijken van de video zegt hij dat de achterste ponton en hijskraan al te klein was voor deze last. Op de video is ook te zien dat de achterste ponton als eerste uit balans raakt. Tevens hebben pontons en het gebruikte type kranen als nadeel dat ze over de zijkant heel veel minder draagvermogen hebben. De pontons zouden ook gezekerd moeten zijn met palen.

Maar zelfs dan is een hijsklus met dit gewicht extreem riskant. De specialist schrikt ook van het feit dat een gerenommeerd kraanbedrijf op deze wijze te werk gaat. Dit is eerder iets wat je bij beginners of onervaren mensen zou verwachten zegt hij. Verder zegt hij dat de gebruikte kranen geen 'goedkope dingetjes' zijn en dat men mag verwachten dat er ervaren machinisten op zitten.

Hij vertelt verder dat bij een opstelling met twee kranen zoals deze het samenspel van gewicht verdelen erg belangrijk is. Als één van de kranen de balans verstoort is er geen redden meer aan.

De Gemeente Alphen laat via nos.nl weten dat ze bekend waren met de risico's van vallende kranen of materialen. Tevens verwijst de gemeente er naar dat ook de uitvoerder en aannemer een plan moesten maken om die risico's in te perken. In het veiligheidsplan van de gemeente staan wel suggesties over ondersteuning door stempels, extra borging van de hijslast en vrijhouden van het valbereik.

Makers Smite komen met shooter

De makers van de populaire MOBA Smite, Hi-Rez Studios, komen met een nieuwe shooter genaamd Paladins. Het wordt een teambased shooter waarbij het belangrijker is om doelen te vervullen dan om tegenstanders neer te halen. 

De game speelt zich af in een fantasiewereld waarin het dus belangrijk is om bepaalde objectives te vervullen. De belangrijkste gamemode is volgens de makers een siege en capture modus. Hierbij moet je een bepaald voertuig, zoals een kanon, naar een doel begeleiden en vervolgens een punt veiligstellen. Dit allemaal gebeurt in 6v6 matches.

Paladins gaat gebruik maken van een classsysteem. Dit betekent dat spelers voor een match kiezen met welke champion zij spelen.Dat is echter niet het enige wat voor een game bepaald moet worden er komt namelijk ook een kaartsysteem. Een speler maakt voor de game een deck met kaarten die verschillende buffs meebrengen en gedurende een game krijgen spelers soms de optie om een kaart te kiezen en zo sterker te worden. Elke keer als een speler een level omhoog gaat kan hij uit drie kaarten een kaart kiezen. De kaarten waaruit je kan kiezen worden willekeurig gepakt uit je deck.

Paladins moet in 2016 uitkomen voor pc en de current gen consoles. Het wordt een free-2-play game wat betekent dat je er gratis in kan stappen, maar dat bepaalde elementen van de game wel gekocht moeten worden. 

Boom wint eerste rit Ronde van Denemarken

Lars Boom heeft dinsdag de eerste etappe van de Ronde van Denemarken gewonnen. De renner van Astana kwam met kleine voorsprong op een eerste groep achtervolgers aan in Holstebro. Boom werd pas op maandag aan de ploeg toegevoegd als vervanger van de Kazak Dmitri Groezdev. Hij maakt in Denemarken zijn rentree nadat hij halverwege de Ronde van Frankrijk wegens ziekte uitviel.

Achter de Nederlander sprintte de Deen Lars Bak naar de tweede plaats voor zijn landgenoot Asbjörn Kragh Andersen.

Boom maakte deel uit van een kopgroep die ontstond in de lokale slotronden in Holstebro. "Ik voelde me goed en viel aan. Ik dacht dat Lars Bak het gat achter me wel dicht zou rijden maar toen dat niet gebeurde ben ik vol doorgegaan", vertelde de Vlijmenaar na zijn eerste zege van 2015, zijn eerste ook in het shirt van Astana. "Ik ben enorm blij met deze overwinning en met de leiderstrui. Toch denk ik niet dat de rolverdeling in onze ploeg zal wijzigen. Jakob Fuglsang is hier onze kopman." De Deen won de rittenkoers in zijn land al drie keer.

Boom beleefde een vervelende Tour. Een dag voor de start in Utrecht kwam hij in opspraak wegens een te lage cortisolwaarde. De meeste ploegen hebben onderling afgesproken in dat geval een renner uit koers te houden, maar Astana weigerde dat omdat het geen vervanger mocht opstellen. Volgens de regels van de internationale wielrenunie UCI was Boom sowieso startgerechtigd.

Boom wint eerste rit Ronde van Denemarken
Boom wint eerste rit Ronde van Denemarken (Foto: ANP)

Griekse pensionado's ontdekken pinpas

De sluiting van de Griekse banken heeft het gebruik van pinpassen in het Zuid-Europese land stevig aangejaagd. Grieken hebben sinds eind juni op grote schaal pinpassen aangevraagd, omdat ze wekenlang alleen nog kleine bedragen konden opnemen bij geldautomaten.

Sinds eind juni hebben Griekse banken circa een miljoen nieuwe bankpassen verstrekt. Vooral veel gepensioneerden in Griekenland hadden tot voor kort geen pinpas. Zij gingen voor bankzaken naar het loket, maar stonden sinds 29 juni drie weken lang voor een gesloten deur.

Alpha Bank verstrekte naar eigen zeggen vorige maand 220.000 nieuwe passen. Dat zijn er meer dan er in heel 2014 werden verstuurd. Volgens het hoofd consumentenkrediet gingen de passen vooral naar ouderen. Hij prees daarbij de positieve effecten van pinbetalingen voor de noodlijdende Griekse economie. Die zijn goed voor winkeliers, omdat zij zo minder last hebben van de schaarste aan contant geld. Daarnaast is het goedkoper voor de banken.

Voorwaarden aan aankoop Belgische tijdschriften

De aankoop van de Belgische tijdschriften Humo, Story, Teve-blad en Vitaya door De Persgroep is aan voorwaarden gebonden. De Belgische Mededingingsautoriteit keurde dinsdag de aankoop in principe goed, maar koppelde er wel een aantal condities aan.

Zo mag De Persgroep onder meer de eerste drie jaar de titels niet omvormen tot kopblad, een inhoudelijk identiek tijdschrift aan een ander maar met een verschillende titel en voorpagina. Bovendien moet De Persgroep verzekeren dat de redactionele inhoud van roddelblad Story voor minimaal 20 procent verschilt van het andere roddelblad in de stal van De Persgroep, Dag Allemaal.

Eind mei werd bekend dat Sanoma de Belgische tijdschriften van de hand deed zonder de aankoopprijs vrij te geven. De genoemde titels waren vorig jaar goed voor een omzet van circa 50 miljoen euro.

De Persgroep is in Nederland onder meer eigenaar van het AD, de Volkskrant, Trouw, Tweakers.net en Het Parool.

Voorwaarden aan aankoop Belgische titels
Voorwaarden aan aankoop Belgische titels (Foto: ANP)

OM eist straf Satudarah-leden om uitbuiting

Twee leden van motorclub Satudarah moeten 28 en vijftien maanden de cel in omdat ze onder meer twee vrouwen seksueel hebben uitgebuit. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag geëist bij de rechtbank in Almelo.

De twee Satudarah-leden uit Nijverdal en Enschede maakten volgens het OM misbruik van de kwetsbaarheid van de vrouwen. Deze waren aan drugs verslaafd en kampten met psychische, geld- en privéproblemen, waardoor ze makkelijk tot prostitutie konden worden aangezet. De beschuldiging dat de vrouwen ook in het clubhuis van Satudarah in Enschede gedwongen waren tot seks, werd door het OM ingetrokken.

De oudste verdachte, Laurence S., heeft zich volgens het OM ook schuldig gemaakt aan afpersing, mishandeling en bedreigingen met geweld. Als lid van de ordedienst van supportersvereniging Vak P van FC Twente had hij in het supportershome mensen met een mes bedreigd. Volgens S. zelf had hij dit gedaan om iemand die werd aangevallen te beschermen.

Vrije wil
De vrouwen hebben verklaard dat ze uit vrije wil hebben gehandeld en dat er van uitbuiting geen sprake is geweest. Het OM hecht echter meer waarde aan de inhoud van afgeluisterde telefoongesprekken, waaruit wel degelijk zou blijken dat er sprake was van dwang, bedreigingen en uitbuiting.

Volgens een van de twee advocaten, Robert Speijdel, gaat het om een 'politiek proces', alleen ingegeven door het feit dat de twee verdachten lid zijn van een motorclub. "Er is geen enkel bewijs, maar omdat vanuit Den Haag de richtlijn is gegeven om motorclubs flink aan te pakken, blaast justitie de zaak enorm op. Maar het stelt allemaal niks voor."

OM eist straf Satudarah-leden om uitbuiting
OM eist straf Satudarah-leden om uitbuiting (Foto: ANP)

'Geen flauw benul hoe dit kon gebeuren'

"We hebben geen flauw benul hoe dit heeft kunnen gebeuren". Dit zei directeur Jaap Kruijt van aannemersbedrijf Mourik uit Groot-Ammers dinsdagmiddag op een geïmproviseerde persbijeenkomst voor de deur van het Alphense gemeentehuis.

Mourik is de hoofdaannemer van de renovatie van de Koningin Julianabrug. Het bewegend deel van de brug viel maandagmiddag met twee kranen op winkels en woningen in Alphen met desastreuze gevolgen.

"We zijn verantwoord bezig geweest met zeer gespecialiseerd bedrijven met jarenlange ervaring in dit soort werk", aldus de directeur. Hij voegde er aan toe verzekerd te zijn voor calamiteiten als die in Alphen.

Rapport
In een rapport waarover de NOS bericht staat welke risico's een hijsoperatie met zich meebrengt, waaronder het werken op hoogte of boven water. Dat plan werd door een advies- en ingenieursbureau geschreven in opdracht van de gemeente: het Veiligheids-, Gezondheids- en Milieuplan. Het dateert van 18 april vorig jaar. Het gevaar van omvallende kranen is een van de rampscenario's, stelt de NOS. Dat is logisch dat dat er in staat, stelt Kruijt in een reactie daarop. ,,Want er worden altijd risicoberekeningen gemaakt, dat risico bekijk je op zijn merites, dat is een theoretisch risico." Of dit soort informatie altijd in zo'n plan staat, zei hij niet.

Ook burgemeester Liesbeth Spies wil nog niet speculeren en wil inhoudelijk niet ingaan op zaken die met het onderzoek te maken heeft.

Ad Kornet, directeur van kraanbedrijf Peinemann, noemt het "verschrikkelijk dat we amateuristisch worden genoemd". Het bedrijf is volgens hem al jaren deskundig op dit terrein. "We nemen risico's niet voor lief." Hij werpt amateurisme verre van zich. "We hebben dit meerdere keren op dezelfde wijze gedaan."

'Geen flauw benul hoe dit kon gebeuren'
'Geen flauw benul hoe dit kon gebeuren' (Foto: ANP)

Verdachten hijskraandrama zijn geen verdachten meer

De drie personen die maandag als verdachten waren aangemerkt in verband met het ongeval in Alphen aan den Rijn zijn geen verdachten meer. Dat zei persofficier van justitie Richard Joesoef Djamil dinsdagmiddag op een persconferentie naar aanleiding van het kraanongeval.

Nu blijkt dat er geen doden zijn gevallen, zijn ze geen verdachten meer, aldus Djamil. Hij wil niet zeggen wie de drie ex-verdachten zijn.

Volgens burgemeester Liesbeth Spies van Alphen is de situatie ter plaatste nog steeds niet stabiel. De bewoners en winkeliers kunnen nog niet terug. "Rondom de pontons is nog beweging". De noodverordening ter plaatse blijft daarom ook onverkort van kracht.

Vijftien woningen zijn in het getroffen gebied ontruimd. Maandag waren dat er al veertien, dinsdag werd er alsnog één preventief ontruimd.

Mourik geeft betrokkenen 'nood'-geld

Mensen die getroffen zijn door het ongeval met de bouwkranen in Alphen aan den Rijn krijgen geld van bouwbedrijf Mourik, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de renovatie van de Julianabrug. Per woning stelt het bedrijf 2000 euro beschikbaar, per winkel 5000 euro. Het geld is bedoeld om de eerste nood te lenigen. Dat zei Jaap Kruijt, directeur van Mourik, dinsdagmiddag op een persconferentie.

Het bedrijf zegt samen met de gemeente uit te zoeken wie ervoor in aanmerking komt.

IAAF distantieert zich van dopingverhalen

De wereldatletiekbond IAAF heeft zich dinsdag in een officiële verklaring gedistantieerd van publicaties waarin wordt gesteld dat bij een groot aantal toppers in de atletiek tussen 2001 en 2012 sprake is geweest van doping. Uit gelekte informatie publiceerden onder meer de Sunday Times en de Duitse tv-zenders ARD en WDR cijfers waaruit bleek dat in die periode bij 800 atleten afwijkende bloedwaarden waren geconstateerd die zouden kunnen verwijzen naar het gebruik van verboden middelen.

De IAAF noemt de publicaties "sensatiebelust en verwarrend", met de toevoeging dat er geen enkel bewijs is dat een van de betroffen atleten positief is getest. De bond veroordeelt de publicatie daarnaast omdat het gaat om publicatie van vertrouwelijke informatie, maar geeft wel toe dat er in sommige landen nog werk aan de winkel is in de strijd tegen doping.

3 jaar stadionverbod voor 36 supporters

Naar aanleiding van de ongeregeldheden na de wedstrijd FC Twente - AZ op 26 april in Enschede heeft de KNVB aan 36 supporters landelijke stadionverboden van drie jaar opgelegd. Ook moeten zestien verdachten zich voor de rechter verantwoorden wegens ernstige verstoring van de openbare orde. Dit liet de politie dinsdagmiddag weten.

Na de wedstrijd op 26 april waren er confrontaties tussen supporters van FC Twente en de politie. Ook zijn na de wedstrijd zeker twintig personen het stadion binnengedrongen.

DC's Legends of Tomorrow vindt hun Hawkman

De Arrow/Flash-spinoff Legends of Tomorrow voegt nóg een DC-superheld toe aan hun dienstrooster. Nadat de serie al had aangekondigd Hawkgirl onderdeel te laten zijn van de cast, is nu ook Hawkman bij de groep gevoegd.

De rol zal worden gespeeld door Falk Hentschel, die tot nu toe kleine rollen had in onder andere Transcendence en White House Down. Hawkmans echte naam is Carter Hall, de meest recente incarnatie van een Egyptische prins die als lot heeft om keer op keer herboren te worden, samen met zijn soulmate, Kendra Saunders. Zij is Hawkgirl en wordt vertolkt door Ciara Renée, die in de seizoensfinale van The Flash al te zien was. Carter kan, net als Kendra, de krachten van de 'Hawk God' Horus gebruiken om te veranderen in de gevleugelde strijder met de naam Hawkman.

Legends of Tomorrow is een serie die halverwege het komende seizoen van start zal gaan. Voordat het zover is zullen de series Arrow en The Flash dienen als inleiding voor het verhaal van de serie; de achtste aflevering van zowel het vierde seizoen van Arrow als het tweede seizoen van The Flash zijn, net als vorig jaar, crossovers tussen de series. Hierin zal Hentschel voor het eerst te zien zijn als Hawkman. Zijn introductie in The Flash is passend; Hawkmans eerste verschijning in de comics, in januari 1940, was in The Flash #1. De meest recente verschijning van Hawkman in live-action was in Smallville, waar de rol werd gespeeld door Michael Shanks.

The Flash en Arrow starten hun nieuwe seizoenen in de VS op respectievelijk 6 en 7 oktober. Nederlandse startdata zijn nog niet bekend, al is Veronica wel up to date met Arrow-afleveringen maar moeten uitzendingen van The Flash in Nederland überhaupt nog starten. Een exacte startdatum voor Legends of Tomorrow is niet bekend, maar verwacht wordt dat dit in ieder geval niet eerder dan januari zal zijn.

Hawkman
Hawkman

Nieuwe acties grafische sector in de maak

Werkgevers in de grafische sector hebben tot het einde van deze week om te reageren op de looneis van de vakbonden. Doen ze dat niet dan zullen geheid nieuwe acties volgen. Dat meldde FNV Kiem-bestuurder Bernard van Iren dinsdag desgevraagd.

Volgens de bestuurder neemt de actiebereidheid onder werknemers toe en zullen door het hele land drukkerijen worden platgelegd. In de sector werken meer dan 20.000 mensen, onder wie drukkers van kranten en tijdschriften.

Eerder werd het eindbod van werkgeversorganisatie KVGO door de bond als ,,volstrekt onvoldoende" bestempeld. KVGO wil een tweejarige cao sluiten die op 1 september ingaat. De lonen gaan 2,5 procent omhoog en de werknemers krijgen twee keer een eenmalige uitkering van 1 procent. FNV eist een loonsverhoging met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2014.

Nieuwe acties grafische sector in de maak
Nieuwe acties grafische sector in de maak (Foto: ANP)

Familie dode Amerikaanse beginnen rechtszaak

De familie van de donkere Amerikaanse Sandra Bland, die overleed in een politiecel, is een rechtszaak begonnen tegen de bij het incident betrokken politiemensen. Dat meldden Amerikaanse media dinsdag.

Bland overleed op 13 juli in de cel in Hempstead, drie dagen nadat ze door een politieman was aangehouden in haar auto. Volgens de politie overleed ze door zelfmoord. Volgens de familie, die dat in twijfel trekt, is een rechtszaak het enige middel om informatie over de dood van de vrouw te krijgen.

De familie is onder anderen een zaak begonnen tegen de politieman die haar aanhield, Brian Encinia. Ook de sheriff van het district en twee politiemensen die arrestanten begeleiden worden gedaagd.

Familie dode Amerikaanse beginnen rechtszaak
Familie dode Amerikaanse beginnen rechtszaak (Foto: ANP)

Roda JC - Heracles gaat door

De wedstrijd tussen Roda JC en Heracles gaat zaterdag gewoon door ondanks een staking van de politie. De gemeente Kerkrade heeft dat dinsdag besloten.

Loco-burgemeester Dion Schneider laat weten dat er onvoldoende aanleiding is om de wedstrijd in Kerkrade te verbieden. De gemeente heeft alle vertrouwen in de supporters van Roda JC en wedstrijden tussen beide clubs zijn in het verleden altijd rustig verlopen, zegt hij. "We moeten ons niet laten leiden door negatieve gedachten. We gaan uit van het positieve. Het zou gek zijn als er in Nederland geen voetbalwedstrijd mogelijk zou zijn zonder politie. Ik verwacht geen problemen."

Schneider gaat niet in op vragen over veiligheidsmaatregelen die wel zijn getroffen.

Enkele andere eredivisieduels zijn inmiddels afgelast omdat er geen politie beschikbaar is.

Roda JC - Heracles gaat door
Roda JC - Heracles gaat door (Foto: ANP)

Weer wereldrecord Ledecky, Van Rouwendaal 6e

Sharon van Rouwendaal heeft op het WK zwemmen in Kazan de zesde plek gepakt op de 1500 meter vrije slag. De Nederlandse won in Kazan al twee keer zilver in het openwater en één keer zilver op de langebaan, terwijl ze de 800 meter vrije slag nog te gaan heeft.

In de finale van de 1500 meter leek Van Rouwendaal lang op weg naar een verbetering van haar eigen nationale record, maar met 16:03,74 bleef ze daar net boven. Het goud was zoals verwacht voor Katie Ledecky uit de Verenigde Staten, die met 15:25,48 nog maar eens een wereldrecord zwom. De Nieuw-Zeelandse Lauren Boyle zwom met 15:40,14 naar het zilver, terwijl Boglarka Kapas uit Hongarije in de slotfase nog voorbij de Deense Lotte Friis zwom. 

Ledecky zwom nog maar eens een wereldrecord op een van de lange afstanden (PRO SHOTS/Insidefoto)
Ledecky zwom nog maar eens een wereldrecord op een van de lange afstanden (PRO SHOTS/Insidefoto)

Max von Sydow in Game of Thrones

Game of Thrones geeft in het zesde seizoen een nieuw gezicht aan de 'three-eyed raven', waar Bran Stark al sinds het eerste seizoen door geleid wordt. De rol zal worden overgenomen door Max von Sydow.

Dit meldt Variety vandaag. De rol werd in de eerste seizoenen slechts gespeeld door een raaf, maar bleek uiteindelijk menselijk te zijn en het gezicht van Struan Rodger te hebben. De rol wordt aanzienlijk belangrijker in het zesde seizoen, en dus is Von Sydow, bekend van onder andere The Exorcist, aangetrokken om de rol te vertolken. Dit ondanks het gegeven dat hij niet enorm vaak in beeld zal verschijnen.

De raaf is een gids voor Bran Stark, die al sinds het eerste seizoen gescheiden van de andere Starks zijn reis door Westeros maakte en in het vierde seizoen de 'raaf' ontmoette. Daar had de serie echter de boeken ingehaald, en dus was het verstandig om Bran, gespeeld door Isaac Hempstead Wright, en zijn kompanen een jaartje op de reservebank te zetten.

Von Sydows overname van de rol is niet de eerste keer dat Game of Thrones een nieuwe acteur in een bestaande rol heeft geplaatst. Zo was bijvoorbeeld Michiel Huisman nooit in de rol van Daario Naharis terecht gekomen als Ed Skrein, die de rol in het derde seizoen vertolkte, er niet mee gestopt was. Skrein heeft na uit Game of Thrones te zijn gestapt een aantal filmrollen gescoord; hij is te zien in Deadpool in februari en neemt het stokje over van Jason Statham in The Transporter: Refueled, dat in september verschijnt. Von Sydow is vóór Game of Thrones 6 nog te zien in Star Wars: The Force Awakens, dat in december verschijnt.

Game of Thrones 6 zal naar verwachting vanaf de lente te zien zijn bij HBO.

Game of Thrones: Struan Rodger als de Three-Eyed Raven
Struan Rodger als de Three-Eyed Raven

Meer beelden Quantum Break

De persconferentie van Microsoft is nu bezig op Gamescom. Op deze persconferentie laten hun nieuwe gameplay laten zien van Quantum Break. In de gameplay beelden kun je zien hoe je gebruik kan maken van krachten die tijd kunnen beinvloeden. Op de persconferentie is ook bekend geworden dat Quantum Break april 2016 uit moet komen.

Quantum Break is een cover-based third person actiegame, waarbij krachten voor het manipuleren van tijd centraal staan. Ontwikkelaar Remedy heeft voor de game een wetenschapper in de arm genomen die voor CERN gewerkt heeft. Op die manier probeert Remedy het plot zo geloofwaardig mogelijk te laten lijken op het gebied van theoretische natuurkunde en kwantummechanica. 

Crackdown 3 geeft een blik achter de schermen

Tijdens gamescom heeft Microsoft de eerste beelden van Crackdown 3 getoond. We krijgen een blik op de schaal van de game, een blik achter de schermen en uiteraard veel vernietiging.

Let op: het gaat om pre-alpha beelden, dus wat je ziet is nog volop in ontwikkeling. Aan het einde van de trailer is te zien dat multiplayer komt in de zomer van 2016, wat ongetwijfeld een beta inhoudt.

Verschuren knap vijfde in WK-finale 200 meter vrije slag

Sebastiaan Verschuren heeft op het WK zwemmen in Kazan een knappe vijfde plek veroverd op de 200 meter vrije slag. In de finale opende de Nederlander niet bij de besten, maar met een sterk slot knokte hij zich naar de vijfde plek, zijn beste prestatie ooit op de 200 vrij. Met 1:45,91 zette de Nederlander zijn op één na snelste tijd ooit neer: alleen in 2009 was hij in de nu verboden 'superpakken' iets sneller.

Het goud ging enigszins verrassend naar de negentienjarige Brit James Guy in 1:45,14 minuten. Hij tikte de Chinees Sun Yang - winnaar van het goud op de dubbele afstand - er net uit: 1:45,20. Paul Biedermann uit Duitsland voegde brons toe aan zijn WK-brons van 2011 en wereldtitel van 2009 op dezelfde afstand: 1:45.38.

Verschuren in actie tijdens het WK in Kazan (PRO SHOTS/GEPA)
Verschuren in actie tijdens het WK in Kazan (PRO SHOTS/GEPA)

Star Wars Battlefront Fighter Squadron Teaser

Wederom krijgen we een nieuwe teaser voorgeschoteld. Deze keer een teaser voor de nieuwe game mode voor Star Wars: Battlefront. Morgen krijgen we de volledige onthulling van Fighter Squadron modus te zien, maar tot die tijd hebben we een kort filmpje vol met aktie.

Star Wars: Battlefront is een reboot van de game die voor het eerst in 2004 verscheen. In de game kun je fictieve veldslagen uitvoeren binnen het grote en welbekende Star Wars-universum. Star Wars Battlefront komt later dit jaar uit op PlayStation 4, Xbox One en pc.

Rol voor Famke Janssen in tv-serie

Famke Janssen heeft een nieuwe rol te pakken. Ze is te zien in het tweede seizoen van de tv-serie How To Get Away With Murder, melden diverse Amerikaanse media.

Het is nog niet officieel bekendgemaakt welke rol de Nederlandse actrice speelt. Volgens TV Line is ze een advocate.

How To Get Away With Murder draait om een topadvocate (Viola Davis) die haar rechtenstudenten leert hoe je een veroordeling kunt ontlopen. Seizoen 2 is vanaf eind september in Amerika te zien. Net5 zond afleveringen van de serie eerder dit jaar uit op de Nederlandse televisie.

Kuijt breekt lans voor Immers

Als het aan Dirk Kuijt ligt, krijgt Lex Immers het komende seizoen bij Feyenoord opnieuw een belangrijke rol toebedeeld. Immers was in de voorbereiding op het komende seizoen niet altijd een basisspeler, maar volgens Kuijt is het belangrijk dat de Hagenaar wel wekelijks start. Net als spits Colin Kazim-Richards. "Je ziet dat er met hen in ieder geval extra power in de ploeg komt", zegt de nieuwe aanvoerder van de club uit Rotterdam dinsdag in De Telegraaf.

Feyenoord heeft een moeilijke oefencampagne achter de rug. De ploeg verloor van VVV-Venlo en Southampton en zaterdag bleek ook het Griekse Olympiakos Piraeus te sterk, ondanks een betere tweede helft. "Je zag in de tweede helft dat wanneer het team meer van zich afbijt, meer concentratie en lef toont, dat je ook tegen een ploeg als Olympiakos meer kansen kan creëren", zei Kuijt. Over Immers: "als je ziet hoe hij zaterdag inviel, dat is gewoon goed."

Kuijt breekt lans voor Immers
Kuijt breekt lans voor Immers (Foto: ANP)

Ook Willem II - Vitesse uitgesteld

De wedstrijd Willem II - Vitesse gaat zondagmiddag niet door. De gemeente Tilburg heeft het duel verboden omdat het de veiligheid van de spelers en supporters niet kan garanderen. Dit komt door een werkonderbreking van de poliie als gevolg van nieuwe acties, aldus locoburgemeester Berend de Vries volgens Willem II.

"Erg jammer dat de eerste wedstrijd van Willem II van dit seizoen niet door kan gaan", aldus De Vries. "We hopen dat de wedstrijd alsnog op korte termijn gespeeld kan worden."

Eerder werd al bekend gemaakt dat de seizoensopener tussen sc Heerenveen - De Graafschap verboden is, mogelijk volgen er nog meer wedstrijden. 

Al ruim 2000 bootvluchtelingen overleden in 2015

Al meer dan 2000 bootvluchtelingen hebben dit jaar op de Middellandse Zee het leven gelaten terwijl ze probeerden Europa te bereiken. Met die trieste tussenbalans kwam de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) dinsdag. Het dodental is weer fors gestegen ten opzichte van vorig jaar, toen in dezelfde periode ruim 1600 mensen op zee stierven. In totaal bezweken in 2014 volgens de officiële cijfers 3279 vluchtelingen tijdens de barre overtocht.

Op het stuk zee tussen Libië en Italië vallen nog steeds de meeste doden. Dat is niet verwonderlijk, aangezien Libië tot chaos is vervallen en mensensmokkelaars er vrij spel hebben. Dat trekt grote aantallen vluchtelingen aan die de oversteek willen wagen. De vluchtelingen komen onder meer uit het door oorlog verscheurde Syrië, het dictatoriale Eritrea en arme landen uit zuidelijk Afrika.

Waylon heeft alles onder controle

Waylon is de laatste tijd in het nieuws vanwege beslagleggingen op zijn appartement in Amsterdam, maar volgens de artiest zelf is 'alles onder controle'. Al erkent hij in een bericht op Facebook dat de afgelopen jaren niet alles is gegaan zoals het hoort. Maar de problemen die zijn ontstaan, gaat Waylon naar eigen zeggen oplossen.

De gemeente Amsterdam liet beslag leggen op het appartement van de zanger vanwege een openstaande erfpachtschuld van 2500 euro. Vervolgens zag ook de officier van justitie zich na vijftien dwangbevelen genoodzaakt om hetzelfde te doen. Later kwam daar een derde partij bij: een zorgverzekeraar liet beslag leggen nadat de premies niet werden betaald. Het appartement van de muzikant is onder voorbehoud verkocht.

"Laat ik vooropstellen dat het met mij prima gaat, in tegenstelling tot alles wat maar verzonnen wordt", schrijft Willem Bijkerk, zoals de zanger in het dagelijks leven heet. "De afgelopen jaren zijn een redelijke rollercoaster geweest en daar zijn ongetwijfeld dingen niet helemaal goed gegaan... 2014 is voor mij een zeer bijzonder jaar geweest. Heb dat in een aantal zaken niet kunnen bijbenen en daar heb ik nu een ongemak van. Niets schokkends en geen ongewone gebeurtenissen. Alles is onder controle en wordt netjes opgelost."

Waylon heeft ook nog een boodschap voor zijn fans: "Lieve mensen, ik hou van jullie en het leven! We go up and down... Ain't that awesome?" Die fans betuigen onder het bericht van de zanger veelal hun steun. Toch zijn er ook tegengeluiden. "Dit hoort er nou eenmaal bij als je artiest bent", reageert iemand.

Waylon: alles is onder controle
Waylon: alles is onder controle (Foto: BuzzE)

Rihanna danst in bikini op carnavalsoptocht

Rihanna is naar haar thuisland Barbados gereisd om in exotisch kostuum mee te dansen in de Kadooment Day Parade.

Op haar Instagram deelde de zangeres een serie foto's en video's waarin ze te zien is in een sierlijke, weinig verhullende outfit vol veren en juwelen. Op een van de video's is de 27-jarige zangeres twerkend te zien. Eerder in het weekend werd Rihanna al gefotografeerd toen ze enthousiast meedeed aan een evenement waarop mensen elkaar met waterpistolen onderspuiten met verf.

Ook formule 1-coureur Lewis Hamilton deelde foto's vanuit Barbados. "Barbados, we zijn er klaar voor!" zo kondigde hij z'n bezoek aan de festiviteiten aan via Instagram. Sinds kort gaan er geruchten dat Rihanna en Lewis een stelletje zijn, nadat de twee vaak samen werden gezien. "Hij is een beetje verliefd op haar", meldde een bron onlangs over Hamilton aan The Sun. "Hij vindt haar niet alleen sexy, maar ook heel erg grappig."

Moesson teistert Zuid-AziŽ, honderden doden

Overstromingen die het gevolg zijn van hevige regenval, hebben de afgelopen dagen honderden levens geëist in Zuid-Azië. Van Pakistan tot Myanmar vielen doden doordat mensen werden verrast door het water. India is het zwaarst getroffen: daar zijn tot nog toe 178 slachtoffers te betreuren, meldde CNN dinsdag op gezag van de autoriteiten.

De moesson, de jaarlijkse regentijd, duurt van juni tot eind augustus en zorgt steevast voor veel ellende. Landen in de regio zijn relatief arm en doen weinig aan watermanagement; de bevolking is daardoor nauwelijks beschermd tegen overstromingen.

In Pakistan zijn dit seizoen al zo'n honderd doden gevallen door het noodweer. In Myanmar eisten overstromingen de afgelopen maand bijna vijftig levens. Honderdduizenden mensen zijn hun huis ontvlucht. Ze zitten in kampen en zijn compleet afhankelijk van noodhulp.

Moesson teistert Zuid-Azië, honderden doden
Moesson teistert Zuid-Azië, honderden doden (Foto: ANP)

Seizoensopener eredivisie verboden

De seizoensopening op vrijdagavond van de eredivisie wordt uitgesteld. Burgemeester Tjeerd van der Zwan van de Friese gemeente Heerenveen kan zonder de politie de veiligheid van de spelers en supporters niet waarborgen. Dus heeft hij dinsdag het duel sc Heerenveen - De Graafschap verboden.

Hij kwam tot de beslissing na overleg met politie, het Openbaar Ministerie en voetbalclub sc Heerenveen. "Om voetbalwedstrijden succesvol te laten verlopen, werken verschillende partijen altijd intensief samen. We hebben elkaar hierbij nodig. De politie is een onmisbare partner bij wedstrijden. Het is onverantwoord om de wedstrijd, zonder politieondersteuning, door te laten gaan", aldus Van der Zwan.

Maandagavond werden in de binnenstad van Amsterdam nog negentien voetbalsupporters opgepakt omdat ze met elkaar op de vuist gingen.

Seizoensopener eredivisie verboden
Seizoensopener eredivisie verboden (Foto: ANP)

Onderzoeksraad: definitief onderzoek kranen

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) gaat definitief onderzoek doen naar het ongeluk met de twee omgevallen bouwkranen in Alphen aan den Rijn. Dat heeft de raad dinsdag bekendgemaakt. Maandag waren medewerkers van de OVV al naar de rampplek gereisd voor een verkennend onderzoek.

Het onderzoek richt zich op de oorzaak en de achterliggende factoren. Er zal daarbij extra aandacht zijn voor de complexe werkzaamheden zoals het hijsen op het water. Ook kijkt de raad naar de gemaakte plannen en voorbereidende werkzaamheden voor het plaatsen van het brugdeel.

De raad wil voor het onderzoek graag zoveel mogelijk filmmateriaal ontvangen van professionals en omstanders. 

Onderzoeksraad: definitief onderzoek kranen

Onderzoeksraad: definitief onderzoek kranen (Foto: ANP)

OM eist 5 jaar cel voor brute moord met bijl

De 61-jarige Gautemkoemar S. moet voor de moord met een hakbijl op zijn bovenbuurvrouw vijf jaar celstraf en tbs met voorwaarden krijgen. Dat eiste het Openbaar Ministerie dinsdag voor de rechter in Dordrecht.

De man zou op 13 december vorig jaar de 67-jarige vrouw op brute wijze om het leven hebben gebracht in de portiek van hun flat aan de Waalstraat in Poortugaal. De verdachte zou door het lint zijn gegaan nadat zijn bovenbuurvrouw geluidsoverlast bleef veroorzaken.

S. is door een neuroloog, psycholoog en psychiater onderzocht. Uit de rapportages blijkt dat hij verminderd toerekeningsvatbaar is. Bij de man is een laag IQ en schade aan de hersenen na meerdere herseninfarcten geconstateerd. Hierdoor is hij beperkt in zijn denken en handelen. Ook heeft hij minder controle over zijn impulsen.

Volgens de gedaagde maakte zijn bovenbuurvrouw expres lawaai door met haar schoenen over het laminaat te lopen om hem weg te pesten. De politie heeft nooit officieel geluidsoverlast kunnen vaststellen.

De twee dochters van het slachtoffers lazen dinsdag in de rechtszaal een emotionele verklaring voor. Ze vroegen de verdachte om de begrafeniskosten van hun moeder te betalen.

S. vroeg God om hem te vergeven voor zijn daden en eindigde met "het spijt me". Zijn advocaat pleit ervoor S. voor doodslag te veroordelen in plaats van moord. Hij zou in een opwelling gehandeld hebben. Op 18 augustus doet de rechtbank uitspraak.

Griekse banken zien weer geld binnenkomen

Griekse banken hebben sinds hun heropening op 20 juli per saldo ongeveer 1 miljard euro aan nieuwe tegoeden kunnen bijschrijven. Dat meldde persbureau Bloomberg dinsdag op basis van een bron binnen de centrale bank van Griekenland.

De Griekse banken bleven in de eerste weken van juli gesloten uit vrees dat ze zouden omvallen door de grote onzekerheid over de economische toekomst van Griekenland. Grieken haalden in de weken voor de sluiting van de financiële sector op 29 juni grote sommen geld van hun rekeningen, om zich in te dekken tegen een mogelijk vertrek van Griekenland uit de eurozone.

De Griekse banken zijn nog altijd zeer zwak. Hoe slecht ze ervoor staan, blijkt volgens de bron van de centrale bank uit onderzoeken en stresstests die eind oktober worden afgerond. Medio december zouden alle banken weer van voldoende kapitaal voorzien moeten zijn.

Puin Alphen blijft nog even liggen

Het puin door het ongeval met de twee hijskranen in Alphen aan den Rijn blijft voorlopig liggen. Er moet eerst een plan van aanpak worden gemaakt om te bepalen hoe de restanten het beste kunnen worden opgeruimd. Dat heeft een woordvoerder van de brandweer dinsdag laten weten.

"Het maken van het plan duurt waarschijnlijk een paar dagen. De veiligheid hiervan moet worden getoetst. Daarna wordt er pas begonnen met opruimen. Er moet onder meer worden gekeken wat de risico's zijn bij het verplaatsen van de kranen en bruggen", aldus de zegsman. "Het plan zal worden gemaakt door het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de verbouwing van de brug. Het is nog niet duidelijk wie de opruimwerkzaamheden gaat coördineren. Dat zouden ook anderen kunnen gaan doen."

Er wordt stapsgewijs bekeken of de bewoners van de beschadigde huizen terug kunnen naar hun woning. "Het zou wel kunnen dat mensen in verband met de veiligheid tijdelijk weer hun huis uit moeten als de opruimwerkzaamheden beginnen."

Puin Alphen blijft nog even liggen
Puin Alphen blijft nog even liggen (Foto: ANP)

Transferoverzicht: BoŽtius zorgt voor opschudding

Het is een paar dagen relatief rustig op de transfermarkt geweest, maar in Nederland was er toch een verrassing: Jean-Paul Boëtius vertrekt naar Zwitserland, om precies te zijn FC Basel dat de afgelopen jaren in Europa indruk maakte. Ook opvallend: Oud-international Daniël Guïza, in maart nog spelend in Paraguay, waar zijn contract werd ontbonden, kon geen club meer in de hoogste Spaanse regionen vinden. Hij nestelt zich in Cádiz.

Transferoverzicht Nederland

Speler Van Naar
Jean-Paul Boetius Feyenoord FC Basel
Lars Hutten Excelsior Fortuna Sittard
Alireza Jahanbakhsh N.E.C. Nijmegen AZ Alkmaar
Leon de Kogel FC Utrecht Go Ahead Eagles

Transferoverzicht Europa

Speler Van Naar
Jordan Veretout Nantes Aston Villa
Rudy Gestede Blackburn Aston Villa
Jesús Vallejo Real Zaragoza Real Madrid
Rickie Lambert Liverpool West Bromwich Albion
Stefan Jovetic (Huur) Manchester City Internazionale
Allan Saint-Maximin (Huur) AS Monaco Hannover 96
Borja Baston (Huur) Atletico Madrid Eibar
Matteo Gerbaudo (Huur) Juventus Carrarese
Christian Tavanti (Huur) Juventus Carrarese
Daniel Guiza Geen contract Cádiz CF
Luis Advincula Hoffenheim Bursaspor
Gary Rodrigues Elche PAOK
Rafael Carioca Spartak Moskou Atletico Mineiro
Gabriel (Huur) Juventus Leganes
Daniele Celiento (Huur) Napoli Siena
Elseid Hysaj Empoli Napoli
Antolin Alcaraz Everton Las Palmas
Victor Rodriguez Elche Getafe
Jordan Turnbull (Huur) Southampton Swindon Town
Connor Wickham Sunderland Crystal Palace
N'Golo Kante SM Caen Leicester City
Yohan Benalouane Atlanta Leicester City
Rafael Manchester United Olympique Lyon
Sergej Milinkovic Genk Lazio Roma
Joao Rodriguez (Huur) Chelsea Sint Truidense

EU sluit vrijhandelsverdrag met Vietnam

De Europese Unie en Vietnam hebben overeenstemming bereikt over een vrijhandelsverdrag. De laatste nog openstaande punten werden dinsdagochtend in een telefoongesprek tussen EU-commissaris Cecilia Malmström (Handel) en de Vietnamese minister van Industrie en Handel Vu Huy Hoang weggenomen, zo maakte Brussel bekend.

Het vrijhandelsverdrag moet de onderlinge handel tussen de 28 landen van de EU en het Aziatische land versterken en verbeteren. Zo zijn er onder meer afspraken gemaakt over verlaging of afschaffing van douanetarieven en zijn onnodige barrières weggenomen.

Vietnam is een van de meest dynamische economieën van Azië, meent Malmström. "Meer dan 31 miljoen banen in Europa leunen op export. Het hebben van makkelijkere toegang tot een groeiende en snel ontwikkelende markt zoals Vietnam, met zijn 90 miljoen consumenten, is dan ook geweldig nieuws".

TTIP
De onderhandelingsteams zullen de laatste hand leggen aan de wetteksten. Zodra die er zijn over het verdrag gaat het ter goedkeuring naar de EU-landen en het Europees Parlement.

De EU heeft al dergelijke verdragen met onder meer Canada en Zuid-Korea. Momenteel wordt er met de Verenigde Staten onderhandeld over het zogeheten Transatlantic Trade and Investment Partnerschip (TTIP). In veel landen, waaronder in Nederland, zijn er bezwaren en zorgen. Er wordt onder meer gevreesd voor verwatering van Europese normen op het gebied van gezondheid en milieu. De Nederlandse regering is voorstander van de komst van het vrijhandelsverdrag omdat het goed is voor de Nederlands economie.

EU sluit vrijhandelsverdrag met Vietnam
EU sluit vrijhandelsverdrag met Vietnam (Foto: ANP)

Gemeente verbiedt duel PEC Zwolle - Cambuur

De gemeente Zwolle heeft het voetbalduel PEC Zwolle - Cambuur van komende zaterdag verboden. Burgemeester Henk Jan Meijer heeft dat besloten wegens de aangekondigde politiestaking rond het duel, meldt de gemeente op haar website.

De burgervader betreurt dat het tot een verbod moest komen: "maar zonder de noodzakelijke inzet van de politie kan ik niet instaan voor de openbare orde en veiligheid rond het duel."

Meijer heeft gevraagd hoeveel agenten er nodig waren voor het duel van zaterdag om 18.30 uur, en hoeveel politiemensen er dan beschikbaar zouden zijn. Hij concludeert dat het niet verantwoord is de wedstrijd door te laten gaan. De gemeente gaat zo snel mogelijk samen met de politie en de KNVB kijken naar een nieuwe datum.

Eerste speelronde
De politiebonden kondigden vorige week aan dat agenten gaan staken bij acht van de negen wedstrijden tijdens de eerste speelronde van de eredivisie. Die begint vrijdag met de wedstrijd Heerenveen-De Graafschap. Politiemensen die bij de wedstrijden worden ingezet, leggen hun werk een uur voor de wedstrijd tot een uur na de wedstrijd neer. Uitzondering is de wedstrijd Feyenoord - Utrecht in Rotterdam.

De gemeente Den Haag kondigde maandag aan dat het duel ADO - PSV zaterdag niet doorgaat als de aangekondigde politiestaking rond de wedstrijden in de eredivisie doorgaat. De gemeente kwam tot die beslissing samen met de politie en het Openbaar Ministerie. Den Haag gaat zelf niets ondernemen om de politieacties te stoppen. "Dat ligt helemaal bij de bonden en bij minister Van der Steur", zei een woordvoerster.

Zuid-Koreaanse minister weg om MERS

De uitbraak van het MERS-virus kostte 36 mensen in Zuid-Korea het leven. Nu kost het de minister van Volksgezondheid zijn baan. President Park Geun-hye heeft minister Moon Hyung-pyo dinsdag de laan uitgestuurd, omdat hij niet goed op de uitbraak van het virus zou hebben gereageerd.

Moon lag al langer onder vuur, onder meer omdat hij in eerste instantie weigerde te zeggen in welke ziekenhuizen patiënten met MERS werden behandeld. De uitbraak van het virus leidde tot veel angst onder de bevolking en heeft ook de economie van het Aziatische land een knauw gegeven. Veel mensen kwamen uit bezorgdheid wekenlang amper hun huis uit en buitenlandse toeristen lieten het land links liggen.

Inmiddels lijkt Zuid-Korea de uitbraak te boven. Sinds 4 juli zijn geen nieuwe gevallen gemeld. MERS heeft een incubatietijd van een week of twee.

Zuid-Koreaanse minister weg om aanpak MERS
Zuid-Koreaanse minister weg om aanpak MERS (Foto: ANP)

'Unilever, ruim je rotzooi op'

De Indiase rapper Sofia Ashraf weet met een rap tegen Unilever de nodige aandacht te genereren. In het nummer, dat inmiddels meer dan een miljoen keer is bekeken op YouTube, beschuldigt ze het Nederlands-Britse bedrijf van vervuiling. "Unilever, ruim je rotzooi op", rapt de Indiase.

De rap draait om een voormalige fabriek van het Indiase dochterbedrijf van Unilever in de plaats Kodaikanal. Daar werden tot veertien jaar geleden thermometers gemaakt. Bewoners van het gebied zeggen dat de grond eromheen verontreinigd is met kwik en dat ze daardoor gezondheidsschade hebben opgelopen.

Hindustan Unilever sloot de fabriek, zodra het ontdekte dat met kwik vervuilde glasresten aan een afvalbedrijf in de buurt werden verkocht. Dat was in weerwil van de eigen regels van het bedrijf. De fabriek en de machines werden in 2006 gereinigd, stelt het bedrijf. Mogelijk moet echter nog een bodemsanering volgen, maar de Indiase autoriteiten hebben daar volgens Hindustan Unilever nog geen besluit over genomen.

Wolter Kroes heeft zich laten steriliseren

Voor Wolter Kroes geen kinderen meer. Het gezin van de 46-jarige volkszanger voelt compleet en dus heeft hij zich laten steriliseren, vertelt hij aan De Telegraaf. "Vijf kinderen is voor mij de max."

Kroes kreeg met zijn eerste vrouw twee kinderen. Zijn tweede vrouw, Tessa (39), had al twee kinderen toen zij elkaar ontmoetten. Een kind samen zat niet in de planning, maar het gebeurde toch. Zeven jaar geleden werd zoon Tom geboren. En daar blijft het dus bij.

Wolter Kroes heeft zich laten steriliseren
Wolter Kroes heeft zich laten steriliseren (Foto: BuzzE)

Vrouw zwaargewond door schietpartij Rotterdam

Een 34-jarige vrouw is dinsdagochtend zwaargewond geraakt toen zij in een bedrijfsverzamelgebouw in Rotterdam werd neergeschoten. De schutter is een man die daarna op de vlucht sloeg.

Volgens de politie werd het slachtoffer meerdere keren beschoten. Dat gebeurde in de entree van het gebouw aan het Zuidplein.

In de omgeving werd later een man aangehouden die voldeed aan het signalement van de dader. Maar hij bleek niks met de zaak te maken te hebben en is weer vrijgelaten.

De achtergrond van de schietpartij is nog onduidelijk.

Vrouw zwaargewond door schietpartij Rotterdam
Vrouw zwaargewond door schietpartij Rotterdam (Foto: ANP)

For Honour

Op de E3 2015 kreeg ik de mogelijkheid om een eerste blik te werpen op de net aangekondigde game For Honour. Waar de meeste games tegenwoordig draaien zo veel mogelijk explosies en gevechten met geweren, herinnert een klein team van Ubisoft Montreal ons eraan dat vechten met een bijl en zwaard  minstens zo intens kunnen zijn.

Deze debiel wil president van de VS worden

Ted Cruz wil graag president van de Verenigde Staten worden. Jammer dat hij knettergek is.

In onderstaand filmpje denkt hij namelijk stemmen te winnen met het bakken van bacon door het om een machinegeweer te wikkelen. Dat probeert dan de machtigste man van de wereld te worden. Het ergste is misschien nog wel dat hij er in het wapengekke Amerika nog stemmen mee wint ook. Only in...

Agressie asielzoekers lijkt structureel

De Volkskrant bericht dat zij door middel van een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) hebben ontdekt dat agressie bij asielzoekers naar asielmedewerkers al in de aanmeldcentra begint. De agressie uit zich in intimiderend gedrag als schelden, bedreigingen en ook fysiek geweld wordt niet geschuwd. Verder staan de medewerkers ook regelmatig bloot aan emotionele chantage door de asielzoekers zoals dreigen met zelfmoord.

De krant wist ongeveer 300 agressie-incidenten en 358 zelfmoord gerelateerde incidenten te achterhalen die tussen 2012 en 2015 hebben plaatsgevonden. Het werkelijke aantal incidenten zou nog veel hoger liggen omdat incidenten op Schiphol sinds 2013 via een ander systeem worden geregistreerd. Ook wordt van veel incidenten geen aangifte gedaan door IND-medewerkers. De IND moedigt personeel wel aan om aangifte te doen omdat intimidatie binnen asielaanvragen niet acceptabel is.

Vluchtelingenwerk Nederland nuanceert het beeld door te stellen dat vluchtelingen vooral agressief zijn naar zichzelf. Ook stelt de organisatie dat het allemaal wel meevalt omdat het slechts een paar honderd incidenten op 22.000 asielzoekers betreft. In 2014 heeft de IND bijna 22.000 aanvragen afgehandeld tegenover bijna 10.000 in 2013. Syriërs waren met 7.245 de grootste groep gevolgd door Eritreanen met 2.449 aanvragen.

Het COA besloot de registratie van incidenten te verbeteren na de zelfmoord van de Russische asielzoeker Aleksander Dolmatov. De VVD heeft laten weten dit een ontoelaatbare situatie te vinden en dat aangifte doen standaard moet worden. Ook moet zo'n aangifte gevolgen kunnen hebben voor de asielaanvraag. Zodra staatssecretaris Dijkhoff terug is van reces wil de VVD hierover in debat. De SP, bij monde van Sharon van Gesthuizen, wil van Dijkhoff weten of de IND-medewerkers wel voldoende worden gesteund en beschermd tegen deze praktijken.

Aanhoudingen na knokpartij voetbalsupporters

De politie heeft maandagavond in de binnenstad van Amsterdam negentien voetbalsupporters aangehouden. Dat gebeurde nadat fans van Ajax en Rapid Wien slaags met elkaar waren geraakt, meldde de politie dinsdag.

De vechtpartijen vonden plaats op de Wallen en voor het Centraal Station. De totale groep bestond uit dertig tot vijftig voetbalsupporters. Bij beide confrontaties greep de politie in en verrichte de arrestaties. Een supporter van Ajax liep een hoofdwond op. Bij een valpartij raakte een politieman aan beide armen gewond. Alle verdachten zitten nog vast.

Dinsdagavond is in de Amsterdam ArenA het tweede duel tussen Ajax en Rapid Wien in de derde voorronde van de Champions League. De wedstrijd begint om 20.15 uur.

Vorige week woensdag vond in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen de eerste Champions League-wedstrijd plaats tussen Rapid Wien en Ajax. Rond het duel, dat eindigde in 2-2, arresteerde de Oostenrijkse politie tien aanhangers van Ajax. Ze probeerden met geweld het afgezette uitvak uit te komen en vielen daarbij agenten aan. Twee politiemensen raakten toen gewond.

Aanhoudingen na knokpartij voetbalsupporters
Aanhoudingen na knokpartij voetbalsupporters (Foto: ANP)

Bewoners veertien huizen sliepen elders

Bewoners van veertien huizen in Alphen aan den Rijn hebben de nacht van maandag op dinsdag niet in hun eigen bed kunnen slapen. Dat heeft de brandweer dinsdag laten weten. Door het ongeval met de twee hijskranen konden ze niet in hun huis terecht.

Ze hebben de nacht doorgebracht bij familie of vrienden. Een aantal mensen heeft in een hotel geslapen. In de loop van de dag wordt bekeken of en wanneer de bewoners weer terug kunnen naar hun woning.

Bewoners veertien huizen sliepen elders
Bewoners veertien huizen sliepen elders (Foto: ANP)

Ruim 20 gewonden door explosie in Hamburg

Door een krachtige explosie in een bovengrondse bunker in Hamburg zijn dinsdagmorgen minstens 21 mensen gewond geraakt. In het gebouw lagen vaten met etherische olie opgeslagen. In eerste instantie was in de bunker brand ontstaan. De ontploffing deed zich voor terwijl de brandweer aan het blussen was.

Minstens zes brandweerlieden raakten ernstig gewond. In de omgeving van het pand hebben de hulpdiensten woningen ontruimd. Zo'n zestig buurtbewoners moesten hun huis uit.

Het pand stamt volgens publieke omroep NDR uit de Tweede Wereldoorlog. Twee verdiepingen werden gebruikt als opslagruimte voor de olie. Het is nog onduidelijk wat de brand en de explosie heeft veroorzaakt. De brandweer verwacht nog tot in de middag bezig te zijn met blussen. Op foto's was te zien dat er geen vlammen uit het pand komen, maar wel veel rook.

Ruim 20 gewonden door explosie in Hamburg
Ruim 20 gewonden door explosie in Hamburg (Foto: ANP)

'Batman-moordenaar' kan doodstraf krijgen

James Holmes (27), die in 2012 in een bioscoop in het Amerikaanse Aurora twaalf mensen doodschoot tijdens de première van een Batman-film, kan de doodstraf krijgen. Verzachtende omstandigheden zoals verminderde toerekeningsvatbaarheid wegen niet zwaar genoeg om de doodstraf uit te sluiten. Dit heeft de jury in de moordzaak maandag bepaald.

De aanklagers zullen na deze beslissing vijftien getuigen oproepen tijdens hoorzittingen ter strafbepaling. De jury bepaalt daarna of Holmes met een dodelijke injectie wordt geëxecuteerd. Anders krijgt hij levenslang zonder kans op vervroegde vrijlating.

Bij de aanslag op de bioscoop in Aurora, een voorstad van Denver, vielen naast de twaalf doden zeventig gewonden.

'Batman-moordenaar' kan doodstraf krijgen
'Batman-moordenaar' kan doodstraf krijgen (Foto: ANP)

Will Smith ontkracht geruchten scheiding

Will Smith en Jada Pinkett Smith stevenen helemaal niet af op een scheiding. "Jada en ik gaan niet scheiden", schreef Smith maandag op Facebook. Geruchten dat het huwelijk van de twee acteurs ten einde was, doken maandag weer op.

"Normaal gesproken reageer ik helemaal niet op dit soort onzin, omdat het besmettelijk is", begint Smith zijn korte bericht. "Maar omdat zo veel mensen mij hun oprechte medeleven hebben getoond, dacht ik: wat kan het me ook, ik kan ook dom zijn." De 46-jarige acteur, die in 1997 met Jada trouwde, belooft belangstellenden persoonlijk op de hoogte te houden. "Als ik ooit ga scheiden van mijn koningin, zweer ik dat ik jullie dat zelf vertel."

Will Smith ontkracht geruchten scheiding
Will Smith ontkracht geruchten scheiding (Foto: BuzzE)

DSM verkoopt meer aan voedingsindustrie

DSM heeft in het tweede kwartaal van dit jaar betere resultaten geboekt dan een jaar eerder. Het chemiebedrijf zag vooral de verkopen van voedingsingrediënten aantrekken ten opzichte van de voorgaande maanden.

DSM meldde dinsdag een omzet van 2 miljard euro over het tweede kwartaal. Dat was 12 procent meer dan een jaar eerder. Die toename werd vooral gestuwd door gunstige wisselkoerseffecten, op eigen kracht werd een plus van 3 procent gerealiseerd. Het bedrijfsresultaat (ebitda) nam met 6 procent toe tot 279 miljoen euro. De nettowinst verbeterde met ruim een kwart tot 99 miljoen euro.

De divisie Nutrition, waar voedingsingrediënten voor mens en dier worden gemaakt, hield onveranderd last van de lage prijs voor vitamine E. De verkochte volumes gingen echter in totaal met 5 procent vooruit. Onderdeel Performance Materials profiteerde van de dalende grondstofprijzen en boekte een bedrijfsresultaat dat 25 procent hoger was dan in het tweede kwartaal van 2014.

Bestuursvoorzitter Feike Sijbesma zei in een toelichting dat de prijs van vitamine E de bodem min of meer lijkt te hebben bereikt. "De prijs is lager dan we zouden willen, maar daar moeten we mee zien te leven", stelde hij. Vitamine E heeft in 2015 naar verwachting een negatief effect van 80 tot 90 miljoen euro op de resultaten van DSM.

Sijbesma sprak van "goede vooruitgang" in het tweede kwartaal. Hij wees er daarbij op dat de economische omstandigheden steeds lastiger worden. DSM verwacht een aanhoudend lage groei in Europa en een lichte verzwakking in de Verenigde Staten. In de opkomende markten is volgens het bedrijf sprake van een langdurige vertraging van de economische groei.

"De economische omstandigheden helpen ons niet", zei Sijbesma. DSM blijft dan ook werken aan de eerder aangekondigde maatregelen om de kosten te verminderen. Eind deze maand wordt in dat verband gemeld wat de gevolgen zijn voor ondersteunende functies binnen het bedrijf. Begin november volgen de plannen voor Nutrition.

Dat onderdeel kende een goed kwartaal, maar "er is nog veel te doen", aldus Sijbesma. "We moeten scherp zijn en zullen met vrij sterke plannen komen", liet de topman weten, zonder op de inhoud van de plannen vooruit te willen lopen.

DSM hield vast aan de verwachting dat het bedrijfsresultaat dit jaar hoger zal zijn dan in 2014, vooral dankzij gunstige wisselkoerseffecten. De valuta-meevaller is wel wat beperkter dan na het eerste kwartaal werd voorspeld.

Aandeelhouders krijgen een interim-dividend van 0,55 euro per aandeel.

DSM verkoopt meer aan voedingsindustrie
DSM verkoopt meer aan voedingsindustrie (Foto: ANP)

Spike: hotels op Texel willen me niet meer

Spike van Di-rect heeft het verbruid op Texel. Dat zegt de gitarist in het AD. Hij heeft zich dusdanig misdragen dat geen hotel hem nog een kamer wil geven.

"In het verleden zijn er wel dingen gebeurd in hotelkamers, waarbij het een en ander is gesneuveld", bekent hij in de krant. Het zou gaan om een voorval van twee jaar geleden en niet te maken hebben met Di-rect, maar met zijn andere band The Deaf.

Spike wil niet zeggen wat er precies is voorgevallen, maar benadrukt wel dat hij het niet met opzet heeft gedaan. "Het is vaak domme pech."

De Haagse muzikant zit binnenkort voor het nieuwe tv-programma Hotel Di-rect in de rol van de andere partij. Hij is daarin hotelgastheer. AVROTROS zendt het programma uit ter ere van het vijftienjarig bestaan van de band.

Spike: hotels op Texel willen me niet meer
Spike: hotels op Texel willen me niet meer (Foto: BuzzE)

'Groei transport en logistiek zet door'

De sector transport- en logistiek kan de positieve koers in de tweede helft van het jaar vasthouden. De groei in volume zwelt na een plus van 2 procent in 2014 verder aan tot 2,7 procent, vooral dankzij het aantrekkende economisch herstel. Dit meldt het economisch bureau van ING in een dinsdag verschenen rapport.

Sinds het transport over de weg vorig jaar al profiteerde van een opleving in de bouw en de detailhandel, wordt het herstel nu breed gedragen. Al is het internationale beeld in beweging, zegt ING.

Waar de binnenlandse markt duidelijk in de hele breedte aantrekt, stijgen de internationale vrachtvolumes dit jaar vooral door de export van olie- en chemische producten, machines, apparaten en voertuigen en minder door andere producten. "Dit levert van bedrijf tot bedrijf verschillen in de groei op. Ook is de beweeglijkheid van de markt groter dan voor de economische crisis. De sector kan rekenen op verdere groei, maar het tempo zal sterker variëren.

De logistieke dienstverlening keert volgens het rapport in 2015 na drie jaar terug als sterkste groeier van de sector. Het volume van vervoersondersteunende diensten neemt dit jaar naar verwachting toe met 3,5 procent en de omzet nog iets meer. "Nadat de economische crisis in 2012 en 2013 ook vat kreeg op de logistiek, herstelt deze deelmarkt zich stevig. Veel Nederlandse bedrijven uit het voormalige wegtransport hebben zich overigens (deels) omgevormd tot logistiek dienstverlener."

In andere delen van de transport- en logistieksector blijven omzetten onder druk staan door lagere tarieven. Zo ziet de binnenvaart het vrachtvolume dit jaar groeien, maar zal de omzetgroei naar verwachting toch licht teruglopen door lage tarieven. Ook in de zeevaart en de luchtvaart duurt de prijsdruk voort.

'Groei transport en logistiek zet door'
'Groei transport en logistiek zet door' (Foto: ANP)

Brandweer maakt plan voor opruimen

De brandweer gaat dinsdagochtend een plan van aanpak opstellen voor het verwijderen van de omgevallen kranen en het brugdeel in Alphen aan den Rijn. Dat liet een woordvoerder van de brandweer weten.

Als het plan klaar is wordt dit overgedragen aan de gemeente. Ook de locatie van het ongeval wordt dan door de brandweer formeel aan de gemeente overgedragen. De woordvoeder zegt dat het de bedoeling is dat dit voor 09.00 uur dinsdagochtend gaat gebeuren.

Maandagmiddag ontstond in Alphen aan den Rijn een ravage toen twee bouwkranen en een deel van de Julianabrug op huizen en winkels in de Hooftstraat vielen. Een man werd onder het puin vandaan gehaald met pijn aan zijn heup en een hond overleefde de klap niet.

Brandweer maakt plan voor opruimen
Brandweer maakt plan voor opruimen (Foto: ANP)

Deadpool introduceert de Deadpool-trailer

De langverwachte Deadpool-verfilming krijgt deze week een langverwachte trailer; Ryan Reynolds zal deze dinsdagavond onthullen tijdens zijn gastoptreden in de talkshow Conan, waarna de wereld 'm ook online kan verwachten. Maar Deadpool zelf heeft er ook wat over te zeggen.

Hij kondigt de trailer aan in deze 'trailer voor de trailer', die ook nog iets te zeggen heeft over 'die eerste film'.

Deadpool verschijnt in februari in de bioscoop. En zijn film ook.

Dino's gaan open source in Jurassic World 2

Het vervolg op Jurassic World laat zien dat er niet slechts één bedrijf ter wereld in staat is dinosaurussen te maken. Dat vertelt Jurassic World-regisseur Colin Trevorrow aan Wired.

"Het wordt niet weer een zooitje dinosaurussen die zijn losgebroken op een eiland," verklaart Trevorrow. "Dat gaat al snel vervelen." Volgens de regisseur is er in het universum van de film een flink aantal personen die geïnteresseerd is in bijvoorbeeld militaire toepassingen van dinosaurussen. Hiernaar werd al gehint met het personage van Vincent D'Onofrio, die de velociraptors wel militair wilde inzetten.

"Wat niet in het boek zat, maar wel een zaadje was dat ik wilde planten in deze film, is 'wat als ze open source gingen?' Wat als InGen als Mac is, maar PC komt ook met een versie? Wat als er 15 verschillende partijen in de wereld zijn die dinosaurussen kunnen maken? En Dr Wu zegt het al in de film, wanneer hij Dr Mesrani waarschuwt, 'we zullen niet altijd de enige zijn die een dinosaurus kunnen maken'. Ik denk dat dat een interessant idee is dat wanneer we het niet volledig onderzoeken in [Jurassic World], er nog ruimte in dit universum is om uit te breiden," aldus de regisseur, die nog niet weet of en in welke capaciteit hij betrokken zal zijn bij het vervolg.

Jurassic World 2 zal castleden Chris Pratt en Bryce Dallas Howard terugbrengen en verschijnt in juni 2018.

Jurassic World: Chris Pratt en raptors
Chris Pratt en straks misschien wel militaire velociraptors

Amy Schumer op de bres tegen wapenbezit

Twee weken na de schietpartij in een bioscoop tijdens een vertoning van haar film Trainwreck, roept Amy Schumer op tot scherpere regelgeving rond wapenbezit.

"Mijn medeleven gaat uit naar Lillian en Mayci, de overlevenden en de nabestaanden van de tragische, gevoelloze en verschrikkelijke daad van deze man die überhaupt nooit een wapen tot zijn beschikking had mogen hebben", zo speechte Amy Schumer tijdens een persconferentie samen met haar achterneef Charles Schumer, die senator is voor de Democratische Partij.

De actrice trekt het zich aan dat de schietpartij plaatsvond tijdens een vertoning van uitgerekend haar film. "Ik weet niet precies waarom deze man mijn film uitkoos om deze twee mooie levens te beëindigen en nog eens negen anderen te verwonden, maar het was erg persoonlijk voor me."

President Obama en veel democraten tonen zich al een tijdlang gefrustreerd omdat nieuwe regelgeving niet wordt goedgekeurd in het Congres. Amy en Charles Schumer hopen dan ook dat met de recente schietpartij het congres overtuigd kan worden om geld uit te trekken voor gedetailleerde achtergrondchecks van wapenbezitters. Ook zou justitie rapporten openbaar moeten maken die inzicht geven in de verschillende standaarden in het land wat betreft onvrijwillige opname in psychiatrische inrichtingen.

"Het is tijd dat Amerikanen zich hard maken voor deze veranderingen", vertelde Amy. "Dit is de eerste keer dat ik me uitlaat tegen wapengeweld, maar ik kan je beloven dat het niet mijn laatste keer is."

Amy Schumer op de bres tegen wapenbezit
Amy Schumer op de bres tegen wapenbezit (Foto: BuzzE)

Mensenrechtenactivist Burundi neergeschoten

Een vooraanstaand mensenrechtenactivist in Burundi, Pierre Claver Mbonimpa, is maandagavond neergeschoten in de hoofdstad Bujumbura. Hij ligt op de intensive care. Dat heeft de internationale mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch in een verklaring laten weten.

Volgens de organisatie werd Mbonimpa door een man op een motorfiets beschoten in zijn auto, op de weg terug van zijn werk. Hij werd geraakt in het gezicht en nek en ligt zwaargewond in het ziekenhuis.

Mbonimpa (67) is oprichter en voorzitter van mensenrechtenorganisatie APRODH. Hij werd in 2014 opgepakt na uitspraken die hij deed op de radio. Hij wilde opheldering over jonge inwoners van Burundi die worden bewapend en getraind op militaire jeugdkampen in de naburige Democratische Republiek Congo. Daarmee zou Mbonimpa de staatsveiligheid in gevaar hebben gebracht en publiek ongehoorzaam zijn geweest.

Mensenrechtenactivist Burundi neergeschoten
Mensenrechtenactivist Burundi neergeschoten (Foto: ANP)

Baby en huwelijk voor Zooey Deschanel

Zooey Deschanel is bevallen van een dochtertje. Dat bevestigt haar woordvoerder die tegelijkertijd aan E! News weet te melden dat de actrice onlangs in het geheim is getrouwd.

In januari werd binnen een week tijd bekend dat Deschanel zich verloofde met filmproducent Jacob Pechenik en zwanger was van hun eerste kind samen. Details over de geheime trouwpartij en de baby zijn niet bekendgemaakt; het koppel staat erom bekend weinig prijs te willen geven over hun privéleven.

Het is het tweede huwelijk voor de actrice. Eerder was ze getrouwd met Death Cab For Cutie-zanger Ben Gibbard. Sinds vorig jaar is ze samen met Pechenik, die momenteel werkt aan de film Rock the Kasbah waarin zijn vrouw tevens een hoofdrol speelt.

Baby en huwelijk voor Zooey Deschanel
Baby en huwelijk voor Zooey Deschanel (Foto: BuzzE)

'Ellen Page al 7 maanden samen met vriendin'

Ellen Page heeft al zeven maanden een relatie met kunstenares Samantha Thomas. Dat meldt Us Weekly.

Het stel werd gisteren arm in arm gespot in New York. De twee werden eerder ook al eens gezien, maar toen werd gedacht dat ze slechts vrienden waren. Een insider weet echter te melden dat de Juno-actrice al een tijdje aan het daten is met Thomas.

Ellen Page maakte vorig jaar haar coming out tijdens een evenement van homorechtenorganisatie Human Rights Campaign. "Ik ben er moe van om het verborgen te houden", bekende Page toen. "Ik hoop dat mijn coming out de bekentenis gemakkelijker maakt voor anderen die het tot nu toe ook nog niet durfden te zeggen."

'Ellen Page al 7 maanden samen met vriendin'
'Ellen Page al 7 maanden samen met vriendin' (Foto: BuzzE)

Drew Barrymore slaat veel acteerwerk af

Drew Barrymore weigert de laatste tijd regelmatig filmrollen die ze aangeboden krijgt. Liever richt ze zich op haar eigen cosmeticabedrijf, vertelt ze aan E! News.

"Flower heeft mijn leven veranderd omdat ik me volledig toe kan wijden als moeder en tegelijkertijd iets kan doen dat betekenisvol is", zo vertelt de actrice over haar bedrijf Flower Beauty. Door haar drukte met haar eigen zaak schittert ze door afwezigheid in Hollywood. Ze zegt dan ook dat ze aanbiedingen voor rollen vaak afslaat. "Flower Beauty is een fulltime baan. We reizen veel. Ik sta veel pers te woord en ik bezoek laboratoria in het hele land, op zoek naar de meest innovatieve dingen."

Behalve cosmetica brengt Barrymore ook accessoires op de markt; pas verscheen een nieuwe lijn zonnebrillen die in de Amerikaanse supermarktketen Walmart wordt verkocht. Ter inspiratie snuffelde ze vooral rond op vlooienmarkten: "De beste plaats voor inspiratie voor brillen zijn vlooienmarkten. Ook ging ik naar warenhuizen. Ik wil het nieuwe innovatieve mengen met vintage."

Barrymore verdwijnt niet volledig van het witte doek. Later dit jaar is ze te zien in de comedy Miss You Already.

Drew Barrymore slaat veel acteerwerk af
Drew Barrymore slaat veel acteerwerk af (Foto: BuzzE)

Groot-BrittanniŽ verlengt luchtaanvallen op IS

Groot-Brittannië gaat de luchtaanvallen op terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) met een jaar verlengen. De RAF-bommenwerpers blijven tot maart 2017 voor dat doel in gebruik.

Dat heeft minister van Defensie Michael Fallon aangekondigd tijdens zijn bezoek in Bagdad, meldde het Britse Sky News. Volgens Fallon hebben de vliegtuigen al honderden aanvallen uitgevoerd en daarmee Iraakse strijdkrachten op de grond geholpen om strijders van IS uit de Koerdische regio en belangrijke steden zoals Tikrit terug te dringen. Het is belangrijk om dit ,,cruciale, operationele tempo" te handhaven, zei de minister volgens Sky News.

Groot-Brittannië verlengt luchtaanvallen op IS
Groot-Brittannië verlengt luchtaanvallen op IS (Foto: ANP)

Justin Bieber krijgt meer tijd voor taakstraf

Justin Bieber krijgt tot eind van het jaar om zijn taakstraf uit te voeren. De zanger kwam vanwege een voetblessure niet toe aan de straf. Een rechter in Los Angeles besloot maandag dat de Canadees langer de tijd krijgt.

Bieber liep zijn blessure op tijdens een potje voetballen. De zanger moet zo'n vijf dagen papier prikken of graffiti verwijderen. In februari was Bieber daar nog niet mee begonnen. Hij was toen wel bezig met de lessen woedebeheersing die hij van de rechter moest volgen. De cursus van twaalf bijeenkomsten heeft Bieber inmiddels afgerond. Naast de lessen en taakstraf moest Bieber zijn buurman een fikse schadevergoeding betalen en therapie volgen.

Justin Bieber krijgt meer tijd voor taakstraf
Justin Bieber krijgt meer tijd voor taakstraf (Foto: BuzzE)

'Geen grotere bedreiging dan ander klimaat'

Er is geen grotere bedreiging voor onze toekomst dan de klimaatverandering. Dit heeft de Amerikaanse president Barack Obama maandag gezegd bij de presentatie van een nieuw beleidsplan tegen de opwarming van de aarde. Dat moet leiden tot een sterke reductie van de uitstoot van broeikasgassen.

Het plan mikt met name op een verminderde uitstoot van kolencentrales. Die moeten hun uitstoot van het broeikasgas kooldioxide in 2030 met 32 procent hebben teruggebracht ten opzichte vam 2005. Ook worden de vijftig staten van de VS aangemoedigd om meer in te zetten op duurzame energie. Critici hekelen dat het plan van Obama zal leiden tot hogere stroomprijzen.

Obama voert het plan in bij presidentieel decreet. Eerdere pogingen de maatregel bij wet in te voeren, strandden in het Congres. Obama benadrukte het belang van zijn plan: "Wij zijn de eerste generatie die de impact van klimaatverandering voelt. Wij zijn de laatste generatie die er iets aan kan doen. Wij hebben slechts een thuis. Wij hebben slechts een planeet. Er is geen plan B."

Greenpeace is verheugd over de "historische stap" die Obama heeft gezet. "We moedigen deze stap aan, al moeten de plannen ambitieuzer zijn om echt verschil te maken", aldus de milieuorganisatie. "Het is goed dat kolencentrales worden aangepakt, hier zou Nederland een voorbeeld aan kunnen nemen. Goed voorbeeld doet goed volgen. Waar blijft de klimaatspeech van onze minister-president Rutte? ", aldus Greenpeace.

'Geen grotere bedreiging dan ander klimaat'
'Geen grotere bedreiging dan ander klimaat' (Foto: ANP)

Mogelijk ook Belgisch meisje slachtoffer Danny D.

Mogelijk is ook een Belgisch meisje slachtoffer geworden van de 41-jarige Danny D., die wordt verdacht van ontucht met de 13-jarige Lisa. Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam zei dat maandagavond naar aanleiding van berichtgeving van RTL Boulevard.

Het meisje heeft via Facebook mogelijk contact gehad met D. Ze zouden lange gesprekken via de chat hebben gevoerd en naaktfoto's naar elkaar hebben gestuurd, aldus RTL Boulevard. Het OM onderzoekt of het meisje inderdaad contact heeft gehad met Danny D. en neemt de melding mee in het onderzoek naar de zaak rond het meisje Lisa.

D. wordt niet alleen verdacht van het plegen van ontucht met Lisa, maar ook dat hij haar aan het gezag van haar ouders heeft onttrokken. Lisa verdween bijna twee weken geleden van een bungalowpark in Nieuw-Milligen in Gelderland, waar ze met familie was. Op 27 juli vond de politie haar terug in een bus in Koudekerk aan den Rijn. Diezelfde dag werd D. aangehouden.

Mogelijk ook Belgische slachtoffer Danny D.
Mogelijk ook Belgisch meisje slachtoffer Danny D. (Foto: ANP)

'Archief Nederland belangrijk voor Suriname'

De Nederlandse archieven over de rol van Nederland in de jaren tachtig in Suriname zijn een belangrijke bron om de waarheid over de decembermoorden boven water te krijgen. Daarom zou de Nederlandse regering deze archieven vrij moeten geven. Dat vindt Sandew Hira, de man die de Surinaamse president Desi Bouterse en hoofdverdachte van de decembermoorden zover heeft gekregen een getuigenis af te leggen over die moorden.

Hira, een Nederlander van Surinaamse afkomst, zei maandag op een persconferentie in Paramaribo dat hij de hulp van Nederland wil hebben bij de voorbereiding van het gesprek met Bouterse. Ook de VS en Cuba heeft hij nodig. "Deze landen zijn belangrijke internationale spelers geweest in Suriname sinds 1980", aldus Hira. Vorige week verbaasde Bouterse vriend en vijand door bekend te maken mee te willen werken aan een gesprek over de decembernoorden.

Hira heeft de afgelopen week veel kritiek op zijn initiatief gekregen. Vooral de nabestaanden van de vermoorde mannen vinden dat Bouterse in de rechtszaal moet vertellen wat er in december 1982 is gebeurd. Hira, zelf ook nabestaande, vindt juist dat de afgelopen 33 jaar duidelijk is geworden dat die juridische weg niet tot een oplossing leidt. Het 8 decemberproces ligt immers stil nadat het Surinaamse parlement in 2012 een wet aannam die de verdachten amnestie verleent. "Dit is een politieke zaak, geen juridische. Andere landen hebben ook een manier gevonden hun trauma's buiten de rechtszaal op te lossen. Waarom Suriname niet", vraagt Hira zich af, verwijzend naar onder andere Zuid-Afrika.

'Archief Nederland belangrijk voor Suriname'
'Archief Nederland belangrijk voor Suriname' (Foto: ANP)

Tuin 50 Cent kost maandelijks 5000 dollar

50 Cent geeft maandelijks 108.000 dollar uit (zo'n 98.000 euro). Dat blijkt uit het papierwerk in zijn faillissementszaak.

Curtis Jackson, zoals 50 Cent echt heet, geeft iedere maand 9000 dollar uit aan beveiliging, 5000 dollar aan zijn tuin, 1000 dollar aan zijn persoonlijke verzorging en 3000 dollar aan kleding. De papieren die hij overlegde aan de rechter gaven ook aan dat hij zeven auto's bezit en gemiddeld maandelijks 184.969 dollar verdient.

Ondanks de gezond ogende boekhouding van de rapper en zakenman vroeg hij onlangs faillissement aan. Naar eigen zeggen verloor hij 25 miljoen dollar aan een rechtszaak die tegen hem werd aangespannen nadat hij een seksvideo publiceerde met daarin de moeder van de kinderen van 50 Cents rivaal Rick Ross.

Tuin 50 Cent kost maandelijks 5000 dollar
Tuin 50 Cent kost maandelijks 5000 dollar (Foto: BuzzE)

Doden door ingestorte circustent in VS

Door een hevige storm is in de Amerikaanse staat New Hampshire een circustent ingestort waar op dat moment ongeveer 250 mensen in zaten. Daarbij zijn zeker twee doden gevallen. Ongeveer vijftien anderen raakten gewond. Dat meldden lokale media.

Het ongeluk gebeurde maandagavond (lokale tijd) in Lancaster tijdens een optreden van het circus. Meteorologen hadden een waarschuwing afgegeven voor zware onweersbuien.

Doden door ingestorte circustent in VS
Doden door ingestorte circustent in VS (Foto: ANP)

One Direction breekt records op Spotify

Drag Me Down, de nieuwe single van One Direction heeft records op Spotify gebroken.

Met 4,75 miljoen luisterbeurten vrijdag zette de single het record voor het nummer met de meeste streams per dag. Daarmee zet de boyband Wiz Khalifa en Charlie Puth op de tweede plek. Dat duo hield met de single See You Again met 4,26 miljoen afspeelbeurten in één dag tot voor kort het record. Drag Me Down is ook het eerste nummer ooit dat de wereldwijde hitlijst van Spotify aanvoert op de eerste dag van beschikbaarheid.

De groep bracht voor het eerst een nummer uit zonder Zayn Malik, die de band eerder dit jaar verliet. De band heeft de gewoonte om ieder jaar in november een album uit te brengen; verwacht wordt dan ook dat de nieuwe single de fans opwarmt voor een vijfde album.

One Direction breekt records op Spotify
One Direction breekt records op Spotify (Foto: BuzzE)

Duitsland telt 11 miljoen immigranten

Het gaat lekker met de instroom van migranten, vluchtelingen en asielzoekers in Duitsland. Hun aantal is vorig jaar gestegen naar de recordhoogte van 11 miljoen. Dat meldt de NOS op basis van cijfers van het Duitse Centraal Bureau voor de Statistiek.

Duitsland telt ongeveer 81 miljoen inwoners. Bij het genoemde cijfer van 11 miljoen zijn in Duitsland geboren kinderen van immigranten wel inbegrepen. Inmiddels heeft één op de vijf Duitsers een migrantenachtergrond. Dat komt neer op 16,4 miljoen mensen.

Vooral de instroom van Oost-Europeanen is groot. Veel Polen, Roemenen, Bulgaren en Hongaren zoeken werk bij onze oosterburen. Duitsland heette ook flink meer immigranten welkom uit niet-Europese landen; vooral vanuit China, Syrië en India.

Records
Het aantal asielzoekers bereikt ook recordhoogtes. Vorig jaar kwamen er 200.000 vluchtelingen naar Duitsland. Voor dit jaar was de eerdere verwachting 450.000, maar dat cijfer wordt later deze maand waarschijnlijk naar boven bijgesteld. Het land worstelt met de opvang van vluchtelingen en er zijn steeds vaker incidenten met geweld tegen asielzoekers en tussen asielzoekers onderling.

WK Zwemmen dag 3: Verschuren weer eens in een finale

Zondag begon in het Russische Kazan het WK zwemmen. Het waterpolo, openwaterzwemmen, schoonspringen en synchroonzwemmen was al een tijd onderweg of zelfs al klaar, maar voor de langebaanzwemmers is het toernooi nu ook begonnen. Op FOK!sport blikken we per dag vooruit naar de mooiste gevechten en de Nederlanders die dagelijks vanaf 08.30 uur Nederlandse tijd in actie komen.

Series & halve finales

De dag begint vandaag met de series van de 50 meter schoolslag bij de mannen, gevolgd door de 200 meter vrije slag bij de vrouwen. Daarin heeft Nederland een van de vier topfavorieten in huis: Femke Heemskerk haalde dit jaar in Eindhoven verschroeiend hard uit met 1:54,68, de snelste tijd van het jaar en in 2013 zou het goed zijn geweest voor de wereldtitel. Alleen Sarah Sjöström dook in de vorige anderhalf jaar ook onder de 1:55, maar de Zweedse ster slaat deze afstand in Kazan over. Federica Pellegrini uit Italië wil het Heemskerk moeilijk maken, terwijl de Amerikaanse toppers Katie Ledecky en Missy Franklin - de regerend kampioene - ook een woordje mee willen spreken.

In de series van de 200 meter vlinderslag doen geen Nederlanders mee, maar de Belg Louis Croenen moet met zijn elfde tijd wereldwijd dit jaar in de gaten gehouden worden. Op de 800 meter vrije slag maakt namens Nederland Maarten Brzoskowski zijn WK-debuut, maar hij heeft de race van zijn leven nodig om zich voor de finale te plaatsen. Hij zwemt in dezelfde heat met toppers als Sun Yang en Ryan Cochrane en krijgt in de andere heats ook nog erg veel concurrentie.

Femke Heemskerk (links) heeft met de 4x100 meter vrije slag haar eerste medaille al binnen en opent vandaag haar jacht op individueel succes (Foto: Getty)

Finales

Vandaag staan er vijf finales op het schema, te beginnen met een voor Nederland erg interessante. Sebastiaan Verschuren plaatste zich gisteren knap voor de finale van de 200 meter vrije slag. Het lijkt erg moeilijk te worden om een medaille te pakken, maar het veld ligt dicht bij elkaar en dus zijn er kansen. De favorieten zijn vooral de Chinees Sun Yang, de Amerikaan Ryan Lochte en de Brit James Guy.

Op de 100 meter rugslag bij de dames zullen Emily Seebohm en Madison Wilson uit Australië en de Deense Mie Nielsen het regerend kampioene Missy Franklin zeer moeilijk gaan maken. Franklin leek niet in topvorm in de halve finales, maar is op mondiale toernooien al enkele jaren dé dominante zwemster op de rugslag.

Katie Ledecky komt vervolgens het goud ophalen in de finale van de 1500 meter vrije slag, daar twijfelt niemand aan. Met een kwartiertje later de halve finales van de 200 meter vrije slag in het vooruitzicht is het echter wel de vraag of de Amerikaanse überhaupt van plan is om haar gisteren gezwommen wereldrecord nog eens aan te scherpen. Waarschijnlijker lijkt het dat ze 'gewoon' het goud op gaat halen, want medaillekandidaten als Lauren Boyle, Jessica Ashwood en de Nederlandse outsider Sharon van Rouwendaal maken normaal gesproken geen enkele kans tegen Ledecky. In 2013 kon de Deense Lotte Friis nog verrassend lang met Ledecky mee in de WK-finale, maar het lijkt bijna uitgesloten dat iemand dat dit keer ook weer kan.

Katie Ledecky na haar wereldrecord in de series van de 1500 meter vrije slag. Vanavond gaat zij waarschijnlijk een van de minst bevochten gouden medailles van het hele WK ophalen (Foto: Getty)

De 100 meter rugslag bij de mannen leek vooraf een strijd te worden tussen Matt Grevers - de Amerikaan met Nederlandse roots - en de Japanner Ryosuke Irie, maar in de series en halve finales was het vooral de Australiër Mitch Larkin die enorm veel indruk maakte. Samen met de Fransman Camille Lacourt lijkt het erop dat het genoemde trio voor de medailles gaat vechten. 

De laatste finale van de dag is de 100 meter schoolslag bij de vrouwen. Het moet raar lopen wil het geen strijd worden tussen olympisch- en wereldkampioene en wereldrecordhoudster Ruta Meilutyte uit Litouwen en de Russische dopingzondaar Yuliya Efimova. Zij keerde dit jaar terug van een dopingschorsing en zette in de halve finales al de tweede tijd wereldwijd neer van dit jaar. Alleen Meilutyte was dit jaar sneller en zij hoopt dan ook Efimova voor eigen publiek van het goud af te houden. De strijd om brons lijkt spannender te worden met onder meer Alia Atkinson die voor Jamaica zwemgeschiedenis kan schrijven, Kanako Watanabe uit Japan en Shi Jinglin uit China.

Eerste debat Republikeinen zonder Trump

Veertien van de zeventien Amerikaanse presidentskandidaten voor de Republikeinen gaan maandag voor het eerst een debat aan. In Manchester, New Hampshire, worden ze onderworpen aan een reeks vragen. Donderdag wacht het eerste belangrijke tv-debat van Fox News.

Donald Trump is maandag niet bij het eerste debat aanwezig. Hij is woedend over een commentaar dat de Union Leader plaatste, een krant die het debat sponsort. In dat commentaar kreeg Trump een draai om de oren omdat hij vraagtekens zet bij de karakterisering van de voormalige presidentskandidaat John McCain als oorlogsheld.

'Hij is een held omdat-ie gevangen werd genomen. Ik geef de voorkeur aan mensen die uit handen van de vijand weten te blijven', aldus Trump. Volgens critici van Trump is McCain echter een held omdat hij werd gemarteld maar desondanks zijn mond hield. Andere kanshebbers als Jeb Bush en Scott Walker doen wel mee.

TV-debat
Donderdag is er een belangrijk debat in Cleveland, Ohio. Het is het eerste debat met Republikeinse kandidaten dat prime time op televisie wordt uitgezonden. Het debat is controversieel vanwege de regels die hoofdsponsor Fox News heeft vastgesteld. Alleen de tien koplopers in de peilingen treffen elkaar. De overige kandidaten, die worstelen om aandacht en waardering, voeren aan het eind van de middag een debat waarin ze van mening wisselen.

Over dat middagdebat bestaat ook nog weer onduidelijkheid. De onderbelichte kandidaat Jim Gillmore, die zich als zeventiende kandideerde, is welkom, zo liet FOX News weten. Maar de tot dusver niet genoemde Mark Everson, die zich - naar nu blijkt - al in maart kandideerde, mag niet verschijnen. De namen van Gillmore en Everson staan echter wél in een poll op de website van de Republikeinen. Everson heeft een klacht ingediend bij de centrale kiescommissie.

Eerste debat van Republikeinse kandidaten
Eerste debat Republikeinen zonder Donald Trump (Foto: ANP)

Generaal Middendorp wil versterking leger

Generaal Tom Middendorp wil versterking voor het leger. Volgens hem neemt het aantal conflictgebieden rond Europa toe en daarmee ook het beroep op de krijgsmacht. De vraag overtreft het aanbod inmiddels. 'Ik moet regelmatig 'nee' verkopen of onze bijdrage beperken. We balanceren echt op het randje.'

Dat zegt de Commandant der Strijdkrachten (CDS) in een interview in de nieuwste uitgave van de Defensiekrant. De legerbaas stelt dat de 'werklast flink omhoog is gegaan' en er 'een zware wissel wordt getrokken' op zijn mensen.

Middendorp vindt het 'van cruciaal belang' om het fundament van de organisatie te versterken. Daarbij noemt hij het op peil brengen van de voorraden en het opvoeren van materiële inzetbaarheid. 'We zijn de laatste jaren flink uitgekleed. We zitten nu te krap in ons jasje, gelet op de verslechterende veiligheidssituatie.'

Generaal Middendorp wil versterking leger
Generaal Middendorp wil versterking leger (Foto: ANP)

Overvaller in elkaar getrapt, gewond afgevoerd

Een gewapende overval op een Albert Heijn-vestiging? Dat lossen ze in Amsterdam-Osdorp zelf wel even op. Ook al had de overvaller een mes bij zich; personeel en omstanders wisten hem te overmeesteren. De overvaller is buiten in elkaar getrapt en gewond afgevoerd.

De overval vond maandag laat in de middag plaats aan de Pieter Calandlaan, schrijft de stadsomroep AT5. Volgens getuigen zette de overvaller een broodmes op de keel van één van de caissières. Omstanders en personeelsleden bekogelden hierop de overvaller met artikelen en zo werd hij de winkel uitgejaagd.

Daarmee was de kous niet af. De achtervolging werd ingezet en even verderop is de man overmeesterd. Volgens getuigen is hij in elkaar getrapt. Acteur Mimoun Ouled Radi, onder meer bekend van Shouf Shouf Habibi!, zag het gebeuren. 'Hij werd achtervolgd door drie mannen, één gooide iets van een rek op hem, een ander gooide een soort frisbee tegen zijn hoofd. Toen viel hij op de grond en werd hij getrapt.'

Daarmee hield het nog niet op, zegt de acteur. 'Eén van de mannen kwam nog terug om hem een rotschop na geven. Hij was blijkbaar woest geworden nadat hij hoorde wat de caissière was overkomen. Dat meisje was verschrikkelijk aan het huilen. De overvaller lag bewusteloos op straat, zijn gezicht lag open en hij zat helemaal onder het bloed. Er lag nog geld naast hem, dat ik heb teruggebracht naar de Albert Heijn: 25 euro.'

De politie heeft de overvaller aangehouden. Hij is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Gwen Stefani en Gavin Rossdale gaan scheiden

Het 13-jarige huwelijk van zangeres Gwen Stefani en zanger/acteur Gavin Rossdale is tot een einde gekomen. Dat hebben ze in een statement laten waren aan Amerikaanse media.

'Hoewel we samen tot de beslissing zijn gekomen dat we niet langer gehuwde partners zullen zijn, blijven we samen toegewijde ouders om onze drie zonen in een gelukkige en gezonde omgeving op te voeden', schrijven de twee muzikanten. In de aanvraag voor de scheiding geven ze aan dat het huwelijk is stukgelopen op onverenigbare verschillen.

Gwen en Gavin hebben hun aanvragen tegelijkertijd ingediend. Ze zijn het er ook op papier over eens dat ze middels gezamenlijk ouderschap hun kinderen Kingston (9), Zuma (6) en Apollo (1) willen opvoeden. Eerder dit jaar liet Stefani in een interview met Cosmopolitan merken dat ze er zelf van stond te kijken dat haar huwelijk al zo lang stand hield. 'We maken samen zoveel door; het is een wonder dat we zolang samen hebben kunnen blijven.'

De 45-jarige Gwen Stefani brak in 1995 door als leadzangeres van de band No Doubt en begon daarna een solocarrière. De 49-jarige Gavin Rossdale werd in de jaren 90 bekend als zanger van de band Bush. Later ging hij ook acteren in films.
Gwen Stefani en Gavin Rossdale gaan scheiden

Gwen Stefani en Gavin Rossdale gaan scheiden (Foto: BuzzE)

Joe Jackson verlaat ziekenhuis

Joe Jackson, de vader van Michael en Janet Jackson, is ontslagen uit het ziekenhuis in Sao Paulo waar hij werd behandeld nadat hij een beroerte kreeg.

Een woordvoerder van het ziekenhuis meldt dat de gezondheid van Jackson zodanig is verbeterd dat hij het ziekenhuis kon verlaten. Jackson reisde vorige week naar Brazilië om er zijn 87ste verjaardag te vieren. Hij werd echter getroffen door een beroerte en hartritmestoornissen en moest in het ziekenhuis een hartoperatie ondergaan.

De vader van de Jackson-familie had slecht contact met veel van zijn kinderen, maar Janet Jackson kwam vorige week wel langs om haar vader bij te staan.

Joe Jackson verlaat ziekenhuis
Joe Jackson verlaat ziekenhuis (Foto: BuzzE)

Dodelijk verleden 48

De droom die zo werkelijk leek, met mijn vader en Greta erin, spatte uiteen terwijl ik mijn ogen probeerde te openen. Dan, eindelijk open. Ik rook het voedsel en voor het eerst in dagen had ik zin om liters te drinken. Tastend met mijn handen over de zachte vloer stootte ik de beker met vocht bijna om maar wist hem met de andere hand op te vangen. Het water deed zeer aan mijn lippen, ze waren uitgedroogd en opengescheurd. Ik voelde de zachte substantie op het bord naast de beker die ik al leeg had gedronken.

Streamer krijgt ban na faken van swatting

Streamer Trick2g heeft een ban van onbekende tijd gekregen wegens het doen alsof hij geswat werd. Trick2g, een van de grotere League of Legends streamers deed dit in een poging tot humor aan het einde van zijn livestream.  Na een Youtubevideo van DramaAlert waarin hij de grap ontmaskert heeft het management van Trick2g laten weten dat het inderdaad om een grap ging.

Swatting betekent dat een persoon de politie opbelt met de boodschap dat een bepaalde streamer een ernstig misdrijf pleegt. De beller hoopt op deze manier dat de politie een SWAT-team stuurt en dat kijkers van de stream live mee kunnen kijken hoe de streamer hardhandig van zijn stoel wordt getrokken en onder schot wordt gehouden terwijl de politie zijn of haar hele huis doorzoekt naar bijvoorbeeld bommen of wapens.

Twitch is niet blij met deze grap, omdat swatting voor veel streamers een ernstig probleem is. Daarom is Trick2g nu dus ook verbannen van streamen op de site. Hoe lang de ban is, is niet bekend. In een nu verwijderde Redditpost heeft een moderator laten weten dat de ban niet permanent is.

Ubisoft schrapt Anno 2205-beta

Slecht nieuws voor mensen die Anno 2205 gepreordered hebben en gehoopt hadden in de gesloten béta te komen: Ubisoft heeft zonder opgave van reden de béta geschrapt. De volledige details maakt Ubisoft in de komende weken bekend.

Dit heeft Community Manager Barbalatu bekend gemaakt op het  forum van Anno 2205, en vanzelfsprekend zijn veel mensen pissig. Extra zuur is dat Anno 2205 wel gewoon speelbaar zal zijn op Gamescom, dat deze woensdag begint. Ook heeft Ubisoft de informatie nog niet aangepast in de winkel, waardoor nietsvermoedende kopers alsnog in de val kunnen trappen.

De lanceerdatum is echter niet aangepast en staat nog gewoon op 3 November, exclusief voor pc.

Dan voel je je toch bedrogen...
Ubisoft schrapt Anno 2205-beta

Laatste reviews en specials
review
Romancing Saga 3
special
Fun met Funda #175 - Een pareltje, rijp voor de sloop
review
Star Wars Jedi: Fallen Order
review
Age of Empires II: Definitive Edition
review
Death Stranding
review
Blu-ray: Fast & Furious: Hobbs & Shaw
©FOK.nl e.a.