FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


advertentie
Archief
Artikelen van dinsdag 19 augustus 2014

Dieprode cijfers voor Lotus F1

Het Lotus F1 Team heeft afgelopen seizoen een verlies van maar liefst 107,9 miljoen dollar (81 miljoen euro) geleden. Dit is waarschijnlijk het grootste verlies ooit dat door een Formule 1-renstal gerapporteerd is. Mede-eigenaar Genii Capital dekt dit voor het grootste deel middels een lening.

De opbrengsten lagen gelijk op 154,1 miljoen dollar (115 miljoen euro), terwijl de kosten met vijf miljoen dollar (3,75 miljoen) daalden. De rentelasten stegen van een miljoen naar 22,6 miljoen dollar (17 miljoen euro), waardoor het verlies veel hoger uitkomt dan een jaar geleden.

Het aantal werknemers bij Lotus steeg afgelopen seizoen naar 557 man. Coureur Kimi Räikkönen won de seizoensopener in Australië en het team streed lang mee om de tweede positie in de constructeursstand. Uiteindelijk moest de renstal genoegen nemen met een vierde positie, waarna Räikkönen naar Ferrari vertrok, terwijl hij naar verluidt nog 24 miljoen dollar (18 miljoen euro) tegoed had. Dit jaar vallen de resultaten op het circuit sterk tegen, maar is er met coureur Pastor Maldonado wel een nieuwe inkomstenbron aangeboord.

[CL] Uitslagen play-offs 19/08/2014

Vanavond werden er vijf play-offs gespeeld in de Champions League. De returns zijn volgende week. Woensdag zijn nog vijf play-offs gepland. De winnaars van de play-offs plaatsen zich voor de groepsfase van de Champions League. In dit bericht de uitslagen, doelpuntenmakers, rode kaarten en andere bijzonderheden. 

Besiktas (Tur) - Arsenal (Eng) 0-0 (0-0)
 80' Ramsey (Arsenal/2x geel)

Red Bull Salzburg (Oos) - Malmö FF (Zwe) 2-1 (1-0)
 16' Schmier 1-0
 54' Soriano 2-0
 90+1' Forsberg 2-1

Steaua Boekarest (Roe) - PFK Ludogorets (Bul) 1-0 (0-0)
 88' Chipciu 1-0
Bijz: 34' Chipciu (Steaua) mist strafschop

Napoli (Ita) - Athletic Club (Spa) 1-1 (1-0)
 41' Muniain 0-1
 68' Higuaín 1-1

FC Kopenhagen (Den) - Bayer Leverkusen (Dui) 2-3 (2-3)
 5' Kießling 0-1
 9' Zanka Jørgensen 1-1
 12' Amartey 2-1
 31' Bellarabi 2-2
 42' Heung-Min 2-3

Programma woensdag 20 augustus
Aalborg BK (Den) - APOEL Nicosia (Cyp)
Lille OSC (Fra) - FC Porto (Por)
NK Maribor (Slo)- Celtic (Sch)
Slovan Bratislava (Slv) - BATE Borisov (Wru)
Standard de Liege (Bel) - Zenit St. Petersburg (Rus)

Krokodil 'Michael Jackson' doodde visser

De krokodil die maandag in Australië een visser greep voor de ogen van diens vrouw, blijkt een bekende albinokrokodil met de naam Michael Jackson. Dat heeft het Australische persbureau AAP dinsdag gemeld.

Het 4,5 meter lange reptiel sloeg toe in de Adelaide-rivier toen de 57-jarige man zijn vastzittende vislijn wilde losmaken. Tijdens de zoektocht naar de visser werd de krokodil doodgeschoten en wisten agenten het lichaam van het slachtoffer te bergen.

"Ze hebben adequaat gehandeld door hem dood te schieten, maar het is heel erg jammer', aldus krokodillenkenner Adam Britton van de Universiteit van Darwin. Albinokrokodillen zijn volgens hem 'ontzettend zeldzaam' en Michael Jackson was een grote attractie voor de vele toeristen, die op boten de Adelaide-rivier opgaan om de enorme krokodillen te bekijken en te voeren.

Volgens Britton was het helaas noodzakelijk om Michael Jackson af te schieten. Krokodillen die hebben 'uitgevonden' dat ze een mens kunnen grijpen, zullen dat mogelijk opnieuw proberen, wat ze met name in een toeristengebied gevaarlijk maakt.

Krokodil'Michael Jackson' doodde visser
Krokodil 'Michael Jackson' doodde visser (Foto: ANP)

Kelderman volgend jaar in Tour de France

Wilco Kelderman zal volgend jaar zijn debuut maken in de Tour de France. Het talent werd dit jaar al zevende in de Giro en zal komende zaterdag ook aan de start verschijnen van de Vuelta.

"Ik ga volgend jaar het schema rijden dat Bauke Mollema dit jaar reed", aldus Kelderman. Mollema zal na dit seizoen vertrekken naar Trek, waardoor Kelderman kan opschuiven in de pikorde. "In de grote rondes ga ik starten als kopman en krijg ik een vrije rol. Komend jaar rijd ik ook de Tour en dan hoop ik ook mee te kunnen doen in het klassement."

Man opgepakt na dood containermigrant

De Noord-Ierse politie heeft dinsdag een man opgepakt die verdacht wordt van de smokkel van 35 Afghaanse immigranten. De Afghanen werden zaterdag door havenwerkers ontdekt in een zeecontainer in de haven van Tilbury. Een van hen was al overleden.

De 34-jarige verdachte werd gearresteerd in de Noord-Ierse plaats Limavady. Volgens de politie wordt hij verhoord op verdenking van doodslag en het verlenen van hulp bij illegale immigratie.

In de container zaten drie families uit Kabul, onder wie dertien kinderen. Ze zijn behandeld voor uitdroging en onderkoeling.

De politie heeft in een andere zaak een Duitser opgepakt die verdacht wordt van mensensmokkel na de vondst van vijftien mensen uit Eritrea en Kasmir, achterin een vrachtwagen. In die zaak raakte geen van de vreemdelingen gewond.

Italiaanse straaljagers botsen en crashen

Twee Italiaanse Tornadostraaljagers zijn dinsdag in het oosten van het land tegen elkaar aan gevlogen en neergestort. Dat hebben Italiaanse nieuwsmedia gemeld. Het ongeluk gebeurde bij de plaats Ascoli tijdens een trainingsmissie. De toestellen stortten neer in een bosgebied, dat in brand vloog.

De autoriteiten hebben tegen de televisiezender Sky TH24 gezegd dat er op de grond geen burgerslachtoffers zijn gevallen. Over het lot van de vier inzittenden van beide vliegtuigen is nog niets bekend. Een brandweerhelikopter probeert het vuur te blussen. De vlammen en donkere rook zijn op kilometers afstand te zien.

Het ministerie van defensie zegt pas met een verklaring te komen als er vanaf de plek van het ongeluk een officieel bericht is gekomen. Ooggetuigen verklaarden tegen Italiaanse media gezien te hebben hoe twee militaire vliegtuigen laag over Ascoli vlogen, tot ze met een klap in vlammen opgingen.

Eerste 'nee'-stem in Cubaans parlement

Het is nog nooit eerder voorgekomen: een Cubaanse politicus die bij een stemming in het parlement tegen stemt. Maar uitgerekend de dochter van president Raul Castro weigerde in te stemmen met een wet, omdat die volgens haar niet ver genoeg ging.

Mariela Castro was van mening dat een nieuwe wet die de rechten van arbeiders moet beschermen niet ver genoeg gaat bij het voorkomen van discriminatie van mensen met hiv of een afwijkende genderidentiteit. Ze stemde daarom tegen de wet.

"Het is de eerste keer, zonder twijfel", zei historicus en voormalig Cubaans diplomaat Carlos Alzugaray. Hij wees erop dat zelfs een uiterst omstreden wet over het verhogen van de pensioenleeftijd unaniem door het parlement werd aangenomen.

De 612 zetels tellende Nationale Assemblee komt twee keer per jaar bijeen om bij handopsteken wetten goed te keuren. Slechts weinigen wisten dat bij de stemming op 20 december Mariela Castro - als enige - tegen had gestemd. Dat kwam pas aan het licht toen de wet waar ze tegen stemde deze zomer van kracht werd.

Analist Arturo Lopez-Levy zei dat er nu 'mogelijk deuren richting andere belangrijke initiatieven op een kier worden gezet'. Mariela Castro zelf liet eerder weten dat er wat haar betreft meer mag worden gedebatteerd in het parlement.

Sommigen zijn sceptisch. "Ik zou zeggen dat dit eerder laat zien waar Mariela mee weg kan komen, dan dat dit laat zien waar de gemiddelde parlementariër mee weg kan komen", aldus hoogleraar Ted Hanken van het Baruch College in New York.

Raul Castro, die het stokje heeft overgenomen van zijn broer Fidel, is zelf langzaam aan bezig Cuba te hervormen. Zo begint er een private sector te ontstaan en is het gehate uitreisvisum geschrapt. Hij heeft echter duidelijk gemaakt dat de Communistische Partij de enige partij in Cuba zal blijven.

Koudste 19 augustus in negentig jaar

Het is dinsdag de koudste 19 augustus in negentig jaar geworden. Het kwik bleef in De Bilt steken op 15,9 graden en daarmee was het slechts 0,4 graden warmer dan in 1924. Dat meldt weeronline.nl.

Het koude weer is het gevolg van de aanvoer van polaire lucht uit Scandinavië. Daarnaast zorgen buien en bewolking ervoor dat de zon nauwelijks kans krijgt.

Vanaf woensdag wordt het iets warmer met temperaturen tussen de 17 en 19 graden maar het blijft wisselvallig. Pas na het weekend lijkt het echt weer wat warmer te worden. Zomerse temperaturen hoeven we echter niet te verwachten.

[EKZ] Zilver voor Nederland op gemengde estafette

Nederland heeft op het EK zwemmen zilver gepakt op de 4x100 meter wisselslag voor gemengde teams. Bastiaan Lijesen, Bram Dekker, Inge Dekker en Femke Heemskerk moesten op het niet-olympische onderdeel alleen Groot-Brittannië, dat een wereldrecord van 3.44,02 minuten zwom, voor zich dulden. Rusland pakte brons.

De estafette voor gemengde teams is een experimenteel onderdeel, dat op WK's en de Olympische Spelen nog nooit is gezwommen. Later dit toernooi wordt ook nog de 4x100 meter vrije slag gemengd gezwommen.

De teller voor Nederland op de langebaan staat nu op twee medailles. Maandag werd er op de 4x100 meter vrije slag voor vrouwen eveneens zilver gewonnen.

Pensioenwet stemt jongerenbonden positief

De nieuwe pensioenwetgeving van staatssecretaris van Sociale Zaken Jetta Klijnsma (PvdA) stemt jongerenvakbonden 'overwegend tevreden'. Het wetsvoorstel, dat nu in de Tweede Kamer ligt, maakt de pensioenopbouw evenwichtiger, zo stellen de jongerenafdelingen van CNV, FNV en VCP dinsdag. Toch zien de bonden ook enkele nadelen aan het voorstel kleven.

Door de invoering van het nieuwe financiële toetsingskader (FTK) komen de meevallers van pensioenfondsen niet alleen bij ouderen terecht, maar profiteren ook jongeren mee. Tegelijkertijd draaien jongeren in de toekomst ook op voor schokken. Daardoor wordt het pensioenstelsel ook voor gepensioneerden zekerder, aldus CNV Jongeren, FNV Jong en VCP Young Professionals.

"Met het nieuwe FTK is geen sprake meer van diepe kortingen het ene jaar en grof indexeren het andere", zo stelt voorzitter Robbert Coenmans van FNV Jong. "Dergelijke situaties vallen niet uit te leggen en ondergraven de houdbaarheid van het stelsel." Ook volgens voorman Michiel Hietkamp van CNV Jongeren wordt het risico in de toekomst gelijkmatiger verdeeld.

Het gevaar is volgens de jongerenbonden dat pensioenfondsen 'eeuwig in de herstelfase blijven hangen'. De langdurige hersteltermijnen die de fondsen in het nieuwe kader krijgen kunnen daardoor schadelijk zijn voor de pensioenuitkomst, aldus Derya Gunaydin van VCP.

Journalisten tegen Wob-plannen Plasterk

De journalistiek wil niets weten van de plannen van minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk (PvdA) om de Wet openbaarheid bestuur (Wob) aan te passen. De plannen raken 'principiële democratische waarden', schrijven vijf journalistenorganisaties dinsdag in een gezamenlijke brief aan Plasterk.

Plasterk wil onder meer de boete afschaffen voor overheden die te laat op een Wob-verzoek reageren, om te voorkomen dat mensen alleen maar Wob-verzoeken indienen in de hoop een dwangsom te kunnen incasseren. Daarmee wordt journalisten het enige pressiemiddel ontnomen waarmee zij spoedige behandeling van hun verzoek om informatie kunnen bevorderen.

Straks kunnen journalisten alleen nog naar de rechter als de overheid niet op hun verzoek om informatie reageert of zo´n verzoek ten onrechte afwijst, stellen de vijf organisaties. Zij zien veel meer in een wetsvoorstel waar D66 en GroenLinks aan werken. Daarin wordt de beslistermijn voor informatieverzoeken verkort van vier naar twee weken.

De Wob regelt dat overheidsinformatie in principe openbaar is. Journalisten maken er veel gebruik van. De brief is verstuurd door NDP Nieuwsmedia, het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren, de Nederlandse Vereniging van Journalisten, het Persvrijheidsfonds en de Vereniging van Onderzoeksjournalisten.

[pic] 'Russen geen VS-superhelden'

Oorlogsmonumenten uit de Sovjettijd die door de Russen in Bulgarije zijn neergezet, worden regelmatig gespraypaint om politieke boodschappen te uiten. Rusland pikt dit niet langer, meldt de Moscow Times.

De Russische ambassade in Bulgarije eist van de Bulgaarse regering dat het de monumenten beter schoon houdt en de spraypainters harder aanpakt.

In 2011 werd het monument ter ere van Sovjettroepen in de hoofdstad Sofia ondergekliederd, zodat de soldaten leken op Amerikaanse superhelden:

Het monument in kwestie(Foto: Wikicommons)

In augustus 2013 werd het hele monument roze gespoten als 'artistieke verontschuldiging' voor de Bulgaarse steun aan Sovjettroepen, toen zij in 1968 de Praagse Lente de kop indrukten.

Vervolgens werd eerder dit jaar het monument in de kleuren van de Oekraïense vlag overgespoten. Enkele dagen geleden was het opnieuw aan de beurt: op de vooravond van het 123 jaar bestaan van de Bulgaarse Socialistische Partij maakten onverlaten de stenen Sovjets volledig rood.

Elke keer werd Moskou er boos om en werd het monument gauw weer schoongemaakt, maar volgens de Russen belanden er veel te weinig Bulgaren voor het vandalisme in de nor.

Of Bulgarije, waar Lenin en Marx niet langer op een voetstuk staan, het spraypainten oogluikend zal blijven toestaan of aan de Russische roep om hard aanpakken gehoor gaat geven, is nog niet bekend. 

Hockeyer Balkestein zegt Oranje vaarwel

Hockeyer Marcel Balkestein stopt bij het Nederlands elftal. Dat heeft de 108-voudig international dinsdag aan Hockey.nl laten weten. Balkestein won met Oranje onder meer zilver bij de Olympische Spelen van Londen en het WK van afgelopen zomer in Den Haag.

Vormverlies is niet de reden van Balkesteins afhaken. "Ik besefte dat ik op korte termijn niet bang ben dat mijn niveau niet goed genoeg voor Oranje is, maar dat ik wel eerlijk naar mezelf moet zijn. Ik ben nu 33 jaar. Op de Spelen van Rio zou ik ruim 35 jaar zijn. Het is op die leeftijd niet vanzelfsprekend dat je fit bent."

Ook de lange voorbereiding voor de Spelen met veel trainingskampen ziet Balkestein niet zitten na zijn huwelijk met volleybalster Maret Grothues. "Ook krijg ik de kans om promotie te maken op mijn werk", geeft hij aan. "Natuurlijk stop ik met pijn in mijn hart. Maar ik heb nu de kans om zelf de keuze te maken om op het allerhoogste niveau te stoppen."

Balkestein blijft nog wel in de Hoofdklasse hockeyen voor Oranje Zwart. "Ik heb voor twee jaar bijgetekend bij OZ. Ik ga nog lekker door, ben fit en vind het spelletje nog te leuk om daar definitief vaarwel tegen te zeggen."

[jOS] Zeilster Van Aanholt wint twee races op rij en pakt leiding

Zeilster Odile van Aanholt heeft dinsdag op de Jeugd Olympische Spelen uitstekende zaken gedaan in de Byte CII. Een dag eerder werd ze nog zesde en derde in de eerste twee races, dinsdag was het raak met twee overwinningen.

Door haar sterke optreden in de eerste vier van elf races staat Van Aanholt nu stevig op de eerste plek. De kersvers wereldkampioene junioren is de enige zeilster die alle races tot nu toe bij de beste zes af heeft gesloten. Haar naaste belager is Celeste Lugtmeijer uit de Dominicaanse Republiek, die staat op 26 punten. Van Aanholt heeft er dankzij haar zesde, derde, eerste en eerste plek in totaal elf.

Scipio Houtman vergaat het in dezelfde klasse bij de jongens een stuk minder. Hij werd in zijn eerste race maandag achtste, gevolgd door een achttiende positie. Doordat hij dinsdag een 22e en 12e plek pakte kan hij een goede eindklassering normaliter wel vergeten. 

Windsurfers Lars van Someren en Aimee van 't Hoff kwamen dinsdag niet in actie. Door de weersomstandigheden moesten de twee races uitgesteld worden naar woensdag. Beide surfers zijn na één dag surfen volop in strijd voor de medailles.

The Golf Club per vandaag te spelen

Vanaf vandaag is de nieuwe golf simulator The Golf Club te downloaden voor pc en Xbox One. Het spel is ontwikkeld door HB Studios, dat eerder al EA Sports-spellen heeft geport. De game is te koop voor € 31,99 op Steam en voor € 34,99 op Xbox One.

The Golf Club komt ook naar PlayStation 4, maar die versie wordt later deze maand verwacht. Het spel bevat toernooien, tours en golfbanen die door middel van procedurele generatie worden vormgegeven.

Rojo naar Man U, Sporting krijgt Nani

De Argentijnse verdediger Marcos Rojo verruilt Sporting Portugal voor Manchester United. De Portugese club maakte dinsdag bekend met de Engelse grootmacht een akkoord te hebben bereikt. Rojo kost Manchester United twintig miljoen euro.

Nani legt de omgekeerde weg af. De Portugese vleugelaanvaller wordt voor een jaar verhuurd aan Sporting. Hij kwam in de seizoenen 2005-2006 en 2006-2007 ook al voor de ploeg uit Lissabon uit. Daarna verhuisde hij naar United.

United-coach Louis van Gaal krijgt met Rojo de beschikking over een 29-voudig international. De linksback was een vaste waarde in de WK-selectie van Argentinië, waarmee hij na verlenging de finale van Duitsland verloor.

[EKZ] Verschuren naar finale, Dreesens uitgeschakeld

Sebastiaan Verschuren heeft zich op het EK zwemmen in Berlijn geplaatst voor de finale op de 200 meter vrije slag. De 25-jarige Nederlander tikte aan in 1.47,88 minuten en zwom daarmee de zesde tijd. Dion Dreesens redde het niet. Met zijn tijd van 1.48,40 minuten kwam hij een kleine halve seconde tekort om woensdag om de medailles te mogen strijden.

Paul Biedermann plaatste zich als snelste voor de finale. De Duitser, houder van het wereldrecord, zette een tijd van 1.46,69 minuten op de klokken.

Steve Ballmer vertrekt bij Microsoft

Voormalig Microsoft-topman Steve Ballmer legt zijn bestuursfunctie bij het softwarebedrijf per direct neer. Dat meldde hij dinsdag in een brief aan de huidige topman van het concern, Satya Nadella.

Ballmer werkte 34 jaar voor Microsoft en had van 2000 tot begin dit jaar de leiding over het concern. Nadat hij zijn functie in februari had overgedragen aan Nadella bleef hij aan als bestuurslid van Microsoft.

Ballmer gaf in zijn brief aan dat zijn nieuwe activiteiten te veel tijd kosten om zijn baan bij Microsoft vol te houden. Ballmer kocht onlangs basketbalclub LA Clippers, die uitkomt in de Amerikaanse profcompetitie NBA. Daarnaast wil de miljardair zich meer richten op lesgeven.

De 58-jarige Amerikaan blijft wel als grootaandeelhouder bij Microsoft betrokken. In zijn brief wijst hij erop dat hij, op enkele investeringsfondsen na, meer aandelen in de softwarereus heeft dan wie ook ter wereld. "Ik verwacht die positie de komende tijd te behouden", aldus Ballmer.

Nadella bedankt zijn voorganger in een reactie voor zijn inzet in de afgelopen jaren, waarin volgens hem de basis voor de toekomst van het bedrijf werd gelegd. Critici van Ballmer vinden echter dat hij er niet in slaagde Microsoft een goede positie te geven in de nieuwe computerwereld, die wordt bepaald door smartphones, tablets en clouddiensten.

Onder leiding van Ballmer bleef Microsoft wel de dominante leverancier van software voor pc's. De markt voor die personal computers, die de Windows- en Officepakketten van het concern groot maakten, wordt echter steeds kleiner.

Bestand IsraŽl-Hamas lijkt voorbij

Het bestand tussen Israël en de Palestijnse beweging Hamas in Gaza lijkt voorbij. Nadat dinsdag vanuit de Gazastrook weer raketten naar Israël waren afgevuurd voerde de Israëlische luchtmacht meteen enkele aanvallen uit in de smalle kuststrook. Israël riep ook zijn delegatie terug uit Caïro, waar onder Egyptische bemiddeling met Hamas werd onderhandeld over een langere wapenstilstand.

"De besprekingen in Caïro werden gevoerd onder de overeengekomen voorwaarde van een totale stopzetting van vijandelijkheden", zei een Israëlische regeringswoordvoerder. "Wanneer Hamas het staakt-het-vuren verbreekt, verbreekt het ook de afspraak voor de onderhandelingen in Caïro."

Het afbreken van de onderhandelingen is een zware tegenslag voor de door Egypte geleide diplomatieke inspanningen om formeel een eind te maken aan weken van zware gevechten tussen Israël en Hamas. De gevechten waren de zwaarste sinds Hamas in 2007 de macht in Gaza naar zich toe trok en kostten meer dan tweeduizend Palestijnen en 67 Israëliërs het leven.

Hamas wil dat Israël en Egypte de blokkade van Gaza die zeven jaar geleden werd ingesteld opheffen, omdat die de economische ontwikkeling hindert. Israël wil garanties dat Hamas wordt ontwapend. In een Egyptisch compromisvoorstel wordt de blokkade alleen verlicht en blijven de lucht- en zeehavens van Gaza gesloten. Hamas zou niet zijn wapens hoeven opgeven, maar de Palestijnse Autoriteit van de meer gematigde Palestijnse president Mahmoud Abbas zou weer voet aan de grond krijgen in de Gazastrook. Onder diens toezicht zou met omvangrijke buitenlandse hulp een begin moeten worden gemaakt met de wederopbouw in Gaza.

Het hoofd van de Palestijnse delegatie in Caïro, die uit verschillende facties bestaat, zei dat er in de onderhandelingen dinsdag geen schot zat, maar sprak de hoop uit dat ze alsnog zullen slagen. "Wij hebben de Egyptenaren ons eindstandpunt gegeven. Wij wachten tot ze terugkomen met een antwoord", zei Azzam al-Ahmed, een naaste medewerker van Abbas. Een Hamasfunctionaris zei echter dat de onderhandelingen zijn mislukt.

Kort voor de raketbeschietingen zei Hamaswoordvoerder Fawzi Barhoum: "Als Netanyahu (de premier van Israël, red.) de politieke taal in Caïro niet verstaat, weten wij wel hoe wij hem die moeten bijbrengen."

[US Open] Kerkhove door, Burger verliest

Lesley Kerkhove heeft de eerste kwalificatieronde van de US Open overleefd. Dinsdag was de Zeeuwse Diana Marcinkevica uit Letland met 6-1, 6-7(7) en 6-1 de baas. In de tweede ronde treft Kerkhove Ying-Ying Duan uit China.

Voor Cindy Burger viel in New York meteen het doek. Tegen de Française Irena Pavlovic won Burger de eerste set, maar daarna ging het mis: 6-3, 2-6 en 2-6.

Later dinsdag komen ook Arantxa Rus, Bibiane Weijers en Jesse Huta Galung nog in actie in de eerste ronde van de kwalificaties. De overige vier Nederlandse tennissers moeten woensdag aan de bak.

'Pappa is mamma, mamma is pappa'

Nick en Bianca Browser hebben in de toekomst een lastig verhaaltje uit te leggen aan hun kindertjes. Het geval wil namelijk dat pappa eigenlijk mamma is, terwijl mamma stiekem pappa blijkt te zijn. Beiden zijn transgender.

De 32-jarige Bianca ging elf jaar geleden door het leven als Jason. Nick van 27 jaar oud had zeven jaar eerder de naam Nicole.

Beiden hebben hun originele geslachtsorganen nog. Geld voor een ingrijpende verbouwing is er (nog) niet. Samen kindertjes krijgen was belangrijker. Uit dit besluit zijn twee spruiten voortgekomen: de 3-jarige Kai en Pax die alweer een jaartje op aarde te vinden is.

De ouders zijn ervan overtuigd dat hun opmerkelijke verhaal geen probleem zal zijn voor hun nageslacht. "Ik maak me geen zorgen over hoe ze zullen reageren. Kinderen zijn tolerant en vellen geen oordeel", vertelt een ietwat naïeve Bianca.

Bianca heeft zijn/haar borsten laten vergroten, terwijl Nick die juist heeft laten verwijderen. Bovendien slikt Nick testosteron om er wat mannelijker uit te zien. Bij Bianca is de lichaamsbeharing weggelaserd.

Nick –het deel van het stel dat zwanger werd- heeft het grut via een keizerssnede op de wereld gezet. "Dat nam toch een groot deel van het enorm vrouwelijke proces van de bevalling weg." Jason Bianca is verguld: "Ik heb altijd kinderen gewild. Ik heb echter nooit durven dromen dat ik iemand zou vinden die ze mij schonk."

Chinees stopt viagra in drank

In China is een man opgepakt omdat hij viagra aan de drank die hij eigenhandig destilleerde en verkocht, zou hebben toegevoegd, meldt China News.

De man kocht in januari een kilo van het spul op internet en voegde het toe aan zijn drank, zonder dat op het label te vermelden.

Hij hoopte ermee 'de alcoholverkoop te stimuleren en snel geld te verdienen', meldt de bron. De drank werd aangeprezen als 'drank met gezonde voedingswaarde' en ging de toonbank over voor rond de €8,- per fles.

Volgens China News had de man, die alleen met zijn achternaam Huang wordt geïdentificeerd, voor de zekerheid ook 30 flessen van het speciale goedje voor zichzelf achtergehouden.

Hoewel Huang stelde dat hij dacht dat alleen een overdosis schadelijk zou zijn, gaf hij toe wel te weten dat het in China verboden is om viagra aan drank toe te voegen.

[vid] Brandweer bestormt stadhuis Montreal

Brandweerlieden in het Canadese Montreal hebben maandag hun gemeentehuis bestormd en er een flink rommeltje van gemaakt. Dat meldt CTV News Montreal.

De spuitgasten zijn woedend om een hoogoplopend conflict over hun pensioenen. Voorgestelde wetgeving zou hun contracten veranderen waardoor ze er flink op achteruit zouden gaan.

Daarop bestormden ze City Hall, waar met water en rookbommen werd gegooid. Ook werden raadsleden uit hun kantoren gejaagd.

De politie stond er ondertussen bij en keek ernaar zonder in te grijpen. Volksvertegenwoordigers voelden zich gedwongen de benen te nemen tot het protest voorbij was. Bij terugkomst lag er overal papier in gangen en kantoren op de grond.

Een wethoudster stelt: "Ze kwamen binnen, sloegen de deuren open en kwamen hier in dit heilige instituut." Ze voegt toe: "Ze stonden zelfs op het balkon. Ze begonnen met glas te gooien, ik kreeg een glas op mijn hand en we renden het gebouw uit omdat het gevaarlijk werd."

Een andere wethouder noemde het binnendringen der brandweer een aanval op de democratie. Weer anderen noemden het protest 'schandalig'. Het niet ingrijpen van de politie noemde men 'onverklaarbaar'.


Beelden van de bestorming. Ook in het bronartikel is een filmpje te vinden.

Meisje na 37 jaar herenigd met ouders

JIang Ai-wu was zes jaar oud toen ze per ongeluk op de verkeerde trein stapte . Met verstrekkende gevolgen: het meisje vond nooit meer de weg naar huis en groeide ergens anders op. 700 kilometer verwijderd van haar ouders.

Na de constatering 'volgens mij zit ik in de verkeerde trein', deed Ai-wu nog verwoedde pogingen om thuis te komen, maar helaas bleek ze een groot talent voor in de verkeerde trein te stappen te hebben. Uiteindelijk kwam ze terecht in de provincie Xuhzou, op een flinke afstand van haar ouders die in Hunan woonden.

Ondanks dat de autoriteiten hun best deden haar te helpen, lukte het Ai-wu nooit meer om thuis te komen. Ze wist haar eigen adres niet eens. In Xuhzou kreeg zij haar eigen leven op de rails en kreeg zelf een dochter. Eentje die waarschijnlijk nooit met de trein mocht.

Nu, 37 jaar later is er eindelijk verlossing voor de inmiddels 43-jarige Ai-wu. Via een website voor vermiste personen kwam zij ma en pa weer op het spoor. Een telefoontje zette het sein op groen en het gezin is weer helemaal herenigd. "We hebben heel veel in te halen, ik heb een hele nieuwe familie die ik moet leren kennen", aldus een dolgelukkige Ai-wu.

[jOS] Twee keer winst 3x3-basketbalsters, hockeysters weer op dreef

De Nederlandse basketbalsters hebben op de Jeugd Olympische Spelen goede zaken gedaan op de tweede dag van het 3x3-toernooi. Nadat op dag één verloren werd van regerend kampioen en thuisfavoriet China, werden er dinsdag twee overwinningen geboekt.

In de eerste wedstrijd namen Fleur Kuijt, Janis Ndiba, Esther Fokke en Charlotte van Kleef het op tegen Estland. Het verschil werd vooral gemaakt door de vele tweepunters van Nederland - in het 3x3 basketbal zijn er één- en tweepunters mogelijk. Waar Estland slechts acht keer van buiten de cirkel schoot - met nul treffers als gevolg - deed Fokke dat in haar eentje liefst twaalf keer. Vier daarvan gingen raak en met acht punten leidde ze Nederland naar een 21-12 zege.

Het 3x3 basketbal wordt - weinig verrassend - gespeeld met drie speelsters die per team gelijktijdig op het veld staan, daarnaast is er een reserve. De tweede wedstrijd van de dag werd gespeeld tegen Venezuela, wat slechts met drie speelsters in Nanjing aanwezig is. 

Al snel werd duidelijk dat de drie Venezolaanse speelsters veel kwaliteit tekort kwamen. Ze kwamen slechts tot zeven tweepuntspogingen, waarvan er drie geraakt werden. Bij Oranje was Fokke opnieuw de sterspeelster: Met onder meer vier van de negen tweepuntsschoten raak kwam ze tot dertien punten. Met nog iets minder dan twee minuten te spelen schoot Kuijt Nederland naar 22-9, waardoor de wedstrijd automatisch afgelopen was - na 21 punten voor een team worden 3x3-wedstrijden gestopt.

De Nederlandse hockeyvrouwen hebben ook hun tweede wedstrijd met speels gemak gewonnen. Na de 17-0 zege op Fiji moest dit keer Japan eraan geloven: 12-1. Vooral de tweede periode was een goede voor Nederland. Bij het begin daarvan stond het al 4-0, na afloop was de voorsprong uitgebreid naar 10-1. Michelle Fillet en Marijn Veen werden met allebei drie goals de topscorers van de wedstrijd.

Amnesty, media uit Ferguson verbannen

De politie in Ferguson heeft de media en internationale organisaties die in de stad zijn, dinsdagochtend verbannen uit het stadscentrum.

Vele journalisten en andere aanwezigen melden dat op Twitter en Facebook. De media en Amnesty International moeten achter een met tape aangebrachte lijn blijven die ver uit het zicht ligt van de uit de hand lopende protesten.

Amnesty International is aanwezig om mogelijke mensenrechtenschendingen te onderzoeken, maar wordt in haar werk actief belet door de Amerikaanse politie.

Demonstranten worden naar verluidt beschoten met onnoemlijke aantallen rubberen kogels en traangasgranaten.

De Amnesty-afdeling in de VS stelt: "We hebben kritiek op dictators als ze dissidentie de kop in drukken en demonstranten het zwijgen opleggen met tactieken als avondklokken. We zullen zeker onze mond opentrekken als datzelfde gebeurt in onze eigen achtertuin."

Overschot telers naar voedselbank

Boeren- en tuindersorganisatie LTO Nederland gaat vrijwel zeker een deel van het voedsel dat door de Russische boycot uit de markt wordt gehaald, leveren aan voedselbanken. Voedselbanken Nederland heeft daarvoor verregaande gesprekken gevoerd met LTO om de levering logistiek mogelijk te maken. Dat zei Salomon Querido van Voedselbanken Nederland dinsdag.

"Het was een goed gesprek en beide partijen willen zo snel mogelijk tot een oplossing komen’’, zegt Querido. De bal ligt op dit moment bij de Nederlandse overheid, meldt de verantwoordelijke voor de voedselwerving van de hulporganisatie. ,,De overheid moet de administratieve procedures die komen kijken bij het uit de markt halen van voedsel zo veel mogelijk beperken of wegnemen."

Sinds vorige week zijn Voedselbanken Nederland en LTO in gesprek om overgebleven voedsel te leveren aan voedselbanken. Brussel besloot maandag 125 miljoen euro uit te trekken voor het uit de markt halen of niet oogsten van een groot aantal tuinbouwproducten. Daarmee kregen de twee partijen groen licht om hun plannen uit te voeren.

Vrijdag zal volgens Querido het ministerie van Economische Zaken bekendmaken hoe het het beleid van Brussel gaat uitvoeren. Dan wordt mogelijk meer bekend welke financiële middelen het daarvoor beschikbaar stelt. LTO en Voedselbanken Nederland zitten begin volgende week weer aan tafel, meldt Querido.

Parkeergegevens toch naar Belastingdienst

De gegevens van klanten van parkeerdienst SMS Parking moeten toch worden verstrekt aan de Belastingdienst. Het hof in Den Bosch heeft de bezwaren van de parkeerdienst dinsdag van tafel geveegd.

De Belastingdienst wil met de parkeergegevens controleren of leaserijders niet meer privékilometers maken dan ze via hun rittenadministratie opgeven. SMS Parking vindt dat de fiscus te veel gegevens wil, en vindt bovendien dat de verstrekking een inbreuk is op de privacy van zijn klanten. Het bedrijf had in de algemene voorwaarden opgenomen dat de gegevens niet aan derden zouden worden verstrekt.

Het hof meent dat de fiscus bij de uitoefening van haar controlefunctie de parkeergegevens mag opvragen. Aangezien alleen zakelijke rijders worden gecontroleerd en bovendien alleen het kenteken en de parkeertijd moet worden verstrekt, acht het hof de controle proportioneel.

In een kort geding eind vorig jaar had de rechtbank SMS Parking nog in het gelijk gesteld.

'IS en Al-Qaida grootste vijanden islam'

Extremisme en de ideologieën van groeperingen als de Islamitische Staat en Al-Qaida zijn de grootste vijand van de islam. Dat heeft de hoogste Saudische geestelijke dinsdag gezegd. Volgens grootmoefti Abdul-Aziz Al-Sheik waren de eerste slachtoffers moslims.

Extremisme en terreur horen niet bij de islam, aldus de grootmoefti. Aanhangers van dergelijke groeperingen zijn volgens hem dan ook geen volgelingen van dat geloof. Een dag eerder noemde Al-Sheik leden van IS en Al-Qaida nog 'criminelen'. De Saudische koning Abdullah heeft geestelijken aangemoedigd om terreur openlijk te veroordelen.

De Islamitische groep rukt op in Irak en Syrië. Buurlanden, waaronder Saudi-Arabië, zien dat ook als een bedreiging voor hun eigen binnenlandse veiligheid.

Egypte bezorgd om Ferguson

De Egyptische regering heeft haar zorgen over de huidige aanpak van de protesten in het Amerikaanse Ferguson overgebracht aan hun Amerikaanse collega's. Dat meldt Daily News Egypt.

De Egyptenaren roepen de VS op zich terughoudend op te stellen en de situatie in de stad in Missouri 'te behandelen naar Amerikaanse en internationale standaarden.'

Een woordvoerder van het Egyptische Buitenlandministerie stelt dat men 'de escalatie van protesten en demonstraties op de voet volgt' en vraagt de VS 'respect te hebben voor de vrijheid van vergadering en vredevolle uiting van meningen.'

Ook hoopt de Egyptische regering dat de dood van de 18-jarige Michael Brown, waardoor de protesten begonnen, goed wordt onderzocht en dat 'recht zal zegevieren.'

[EKZ] Dekker grijpt naast medaille op vlinderslag

Inge Dekker is er net niet in geslaagd een medaille te bemachtigen op de 50 meter vlinderslag bij het EK. In het Berlijnse Velodrom werd de Nederlandse vierde in 25,75 seconden. "Heel vervelend", beoordeelde Dekker haar race voor de camera van de NOS. "Ik wilde gewoon ook die tijden zwemmen die zij zwemmen."

Het goud was voor de gedoodverfde favoriete Sarah Sjöström uit Zweden. In 24,98 seconden bleef zij als enige onder de 25 tellen. De Deense Jeanette Ottesen greep in 25,34 het zilver, twee honderdsten daar achter was het brons voor de Britse Francesca Hallsall.

[EKZ] Heemskerk als snelste naar finale 100 meter vrij

Femke Heemskerk heeft zich dinsdag met de beste tijd geplaatst voor de finale van de 100 meter vrij. Bij het EK zwemmen in Berlijn zette ze een tijd van 53,66 seconden neer en was daarmee bijna een halve seconde sneller dan nummer twee Michelle Coleman uit Zweden.

Maud van der Meer werd met een tijd van 55,14 seconden tiende. Daarmee is ze de tweede reserve voor de eindstrijd. Die finale wordt woensdagavond gezwommen.

Leger N-Korea naar Chinese grens

Noord-Korea heeft naar verluidt haar Twaalfde Korps naar de regio die aan China grenst overgebracht. Waar eerder geen enkele tank was, staan er nu 80.

De troepen- en wapenverplaatsing zou komen door Noord-Koreaanse angsten dat China de communistische heilstaat zou kunnen 'verraden' wegens toenemende druk op Pyongyang om het kernwapenprogramma vaarwel te zeggen.

Naast tanks en soldaten zijn ook APC's voor troepentransport, raketwerpers en scherpschutters naar de grensregio verplaatst.

Zou China inderdaad de steun aan Noord-Korea intrekken, dan verliest het land daarmee haar laatste grote bondgenoot.

'ICC zwicht onder druk van VS en IsraŽl'

Het Internationaal Strafhof in Den Haag zal mogelijk geen onderzoek zal doen naar vermeende oorlogsmisdaden van Israël in de strijd tegen Hamas onder druk van dat zelfde Israel en de verenigde Staten. Dit schrijft Knack.be.

Knack beweert dat voormalige magistraten van het Strafhof dit in de Britse krant The Guardian aandragen. Tevens stelt Knack dat Human Rights Watch en Amnesty International al sinds 7 juli geen toegang meer hebben tot Gaza. Hier berichtte FOK! gisteren reeds over.

Eerder gaf minister van buitenlandse zaken Riyad Malki te kennen dat de Palestijnen zich binnenkort aansluiten bij het Internationaal Strafhof in Den Haag.

Ice buckets leggen ALS Nederland geen windeieren

De Stichting ALS Nederland spint garen bij de grote aandacht rondom de zogenoemde Ice Bucket Challenge. In de afgelopen week werd er volop geld gedoneerd waardoor dit jaar al twee keer zo veel is opgehaald als vorig jaar. Dat zei directeur Gorrit-Jan Blonk dinsdag op Radio 2.

"Wat wij daadwerkelijk zien is een heel hoog bezoek aan onze website en wij zien de opbrengsten heel erg toenemen. Op het ogenblik gaat het echt hard. Wij denken dat het uiteindelijk wel drie of vier keer zo hoog wordt", aldus Blonk. Om hoeveel geld het gaat wilde hij niet zeggen.

De Ice Bucket Challenge is een actie die is overgewaaid uit Amerika. Het begon in Boston met iemand die een emmer met ijswater over zich heen stortte om aandacht te vragen voor de dodelijke spierziekte ALS. Iedere uitdaging wordt op sociale media gedeeld. In de filmpjes worden vervolgens nieuwe mensen uitgedaagd om ook mee te doen.

Onder anderen Oprah Winfrey, Jimmy Fallon en Justin Bieber deden mee aan de actie en inmiddels is ook heel bekend Nederland met bakken ijswater aan het gooien.

"Het levert ons exact op wat wij als doelstelling hebben: aandacht en centen voor ons onderzoek", aldus Blonk. "Over aandacht hoef ik inmiddels niets meer te zeggen. We zijn er erg blij mee."

'Hezbollah blaast bommenmaker IS op'

Libanese strijders van Hezbollah hebben een hoog lid van de Islamitische Staat gedood. Dat heeft het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten dinsdag bekendgemaakt. Het gaat om een van de belangrijkste explosievenexperts die meewerkte aan een missie in Syrië.

Volgens het Observatorium kwam Abu Abdullah al-Iraqi om het leven toen zijn auto werd opgeblazen met een bom. De aanval vond plaats in de regio Qalamoun, bij de grens met Libanon. Drie andere strijders van IS kwamen volgens Hezbollah om het leven tijdens gevechten die op de aanslag volgden.

Televisiezender Al-Manar van Hezbollah bevestigt de dood van Al-Iraqi, maar zegt dat hij werd gedood bij een 'kwalitatieve' operatie van het Syrische leger. Volgens de zender gaf de IS-strijder leiding aan de installatie van bommen in auto's en de voorbereidingen voor zelfmoordaanslagen met bommen. Die zouden in Libanon worden ingezet.

Het sjiitische Hezbollah is een trouwe bondgenoot van de Syrische regering en strijdt aan de zijde van president Bashar Assad, met name in het grensgebied. Daar zijn vooral soennitische strijders in gevecht met de regering.

Duizenden intense aardbevingen in IJsland

Duizenden kleine, intense aardbevingen hebben IJsland getroffen. In het land leven zorgen dat een van de vulkanen op het punt van uitbarsten staat.

IJsland heeft code oranje afgegeven voor uitbarstingsgevaar, het op een na hoogste waarschuwingsniveau. Het doet de luchtvaart denken aan april 2010, toen door een uitbarsting van de vulkaan Eyjafjallajökull zo'n honderdduizend vluchten werden geschrapt. Vulkanische as is gevaarlijk voor vliegtuigmotoren.

Sinds zaterdag zijn er in Bardarbunga, een stratovulkaan onder de grootste IJslandse gletsjer, zo'n drieduizend aardbevingen waargenomen. Volgens de meteorologische dienst zijn er de laatste 24 uur geen bevingen geweest die sterker waren dan kracht drie. Seismologen zeggen dat het magma in beweging is, maar zich nog niet naar de oppervlakte begeeft.

Miljoenste bezoeker Koninklijk Paleis sinds 2009

Het Koninklijk Paleis Amsterdam heeft dinsdag de miljoenste bezoeker ontvangen sinds de heropening. Dat laat het paleis dinsdag weten. Het paleis op de Dam opende in 2009 na vier jaar de deuren weer voor het publiek na een grondige renovatie en restauratie van het interieur.

Het voormalige stadhuis van Amsterdam is het ontvangstpaleis van het Koninklijk Huis en wordt daarbuiten zo veel mogelijk opengesteld voor publiek. Tot eind augustus zijn de Krijgsraadzalen opengesteld voor de tentoonstelling In All Their Glory over de schuttersstukken die in het paleis hebben gehangen.

Rusland test luchtdoelraketten

Rusland heeft dinsdag tests uitgevoerd met luchtdoelraketten tijdens militaire oefeningen in de zuidelijke provincie Astrachan. Dat heeft een woordvoerder van Defensie gezegd. Moskou toont met de oefeningen zijn militaire kracht, nu gevechten in buurland Oekraïne steeds heviger worden.

 "Drie gewapende regimenten hebben testlanceringen uitgevoerd met S-400 Triumph en S-300 Favorit-raketten", aldus Igor Klimov tegen staatspersbureau RIA Novosti. Bij de testlanceringen waren 800 mensen betrokken.

35 minuten van The Witcher 3

Pak alvast maar een drankje en een snack. CD Projekt RED laat in de onderstaande video 35 minuten gameplay zien van The Witcher 3: Wild Hunt. Peter Gelencser, de senior level designer neemt je mee op avontuur door de wereld van The Witcher. We zien onder ander nieuwe characters, en delen van de wereld.


The Witcher 3: Wild Hunt komt op 24 february 2015 uit op Playstation 4, Xbox One en pc

P.T./Silent Hills teaser playthrough

Vorige week dinsdag bracht Sony een interactieve teaser met de naam P.T. uit in de PlayStation Store. Mensen die de 'playable teaser' uitgespeeld hadden, kregen de mededeling dat het een teaser is voor een nieuwe Silent Hill-game die uitgebracht gaat worden voor PlayStation 4. We hebben nu ook beelden van de teaser.

Silent Hills wordt ontwikkeld door Kojima Productions en maakt gebruik van de Fox-Engine, waar onder andere ook de nieuwe Metal Gear Solid-game op draait.

Poels vertrekt na een jaar bij Omega Pharma

Wout Poels houdt het na dit seizoen voor gezien bij Omega Pharma-Quick-Step. De wielrenner gaat koersen voor een andere ploeg, zegt hij tegen Nu.nl. "Ik heb het hartstikke goed naar mijn zin, maar soms kom je dingen tegen die je niet kunt laten lopen."

Poels fietst pas sinds dit seizoen voor het Belgische Omega Pharma. Hij maakte vorig jaar de overstap van het gestopte Vacansoleil. Voor welke ploeg Poels komend jaar gaat rijden wil hij niet kwijt. "Ik heb nog niet getekend, maar ben er wel uit. Als ik deze kans niet pak, krijg ik er spijt van."

Voor Omega Pharma won Poels onder meer een etappe in de Ronde van Baskenland en reed hij de Ronde van Italië. De 26-jarige Limburger gaat zaterdag ook van start in de Ronde van Spanje.

Film Dchar in premiŤre op Nederlands Film Festival

Het misdaaddrama Infiltrant, waarin Gouden Kalf-winnaar Nasrdin Dchar de hoofdrol speelt, gaat eind september in première op het Nederlands Film Festival in Utrecht. Dat heeft de organisatie dinsdag bekendgemaakt.

Infiltrant gaat over de jonge agent Sam, gespeeld door de 35-jarige Dchar, die infiltreert in een Marokkaanse drugsfamilie. De film staat onder regie van Shariff Korver, die daarmee zijn speelfilmdebuut maakt.

Het Nederlands Film Festival duurt van 24 september tot en met 3 oktober. Infiltrant is vanaf 23 oktober te zien in de Nederlandse bioscopen.

Agenten onder vuur in Ferguson

Agenten in de Amerikaanse stad Ferguson zijn maandagnacht diverse keren beschoten. Dat zei politiechef Ron Johnson op een nachtelijke persconferentie. De politie stelde zich volgens Johnson terughoudend op en geen enkele politieman schoot met scherp. Zeker 33 mensen werden gearresteerd. Het is in Ferguson onrustig sinds een ongewapende zwarte tiener anderhalve week geleden werd doodgeschoten door een agent.

De avond begon met vreedzame protesten, zei Johnson. Ook toen een groep van zo'n tweehonderd mensen scanderend naar de agenten optrok liep de situatie niet uit de hand. Maar niet veel later begon een kleine groep 'wetsovertreders' met flessen te gooien, aldus Johnson.

De politiechef benadrukte dat onruststokers zich tijdens de nachtelijke protesten kunnen verstoppen tussen de overwegend vreedzame demonstranten. "Demonstranten zijn vreedzaam. Ze vechten niet met de politie. Ze gooien geen molotovcoktails. Criminelen gooien molotovs, lossen schoten en brengen levens en eigendommen in gevaar."

Zeker twee mannen liepen schotwonden op, maar volgens Johnson niet door vuur van agenten. De twee zijn overgebracht naar een ziekenhuis, maar hoe ze eraan toe zijn kon de politiechef niet zeggen. De politie voerde verkeerscontroles uit en vond in een auto twee vuurwapens.

De relschoppers komen volgens Johnson niet allemaal uit Ferguson. Sommigen zouden van duizenden kilometers verderop komen, uit staten als New York en Californië.

Johnson erkende dat journalisten zijn opgepakt, maar zei dat het door de chaos op straat soms moeilijk is om te zien wie een journalist is. "Als iemand een camera van vijftigduizend dollar op zijn schouder heeft is dat duidelijk. Met een cameratelefoon of een kleine camera om de nek niet", verklaarde de politiechef. Als eenmaal is vastgesteld dat een arrestant daadwerkelijk een journalist is worden ze volgens Johnson weer op vrije voeten gesteld.

Als mensen de komende dagen willen demonstreren kunnen ze dat het beste overdag doen. Op die manier kunnen onruststokers zich niet in de menigte verschuilen. Johnson benadrukte echter dat geen sprake is van een avondklok, zoals enkele dagen geleden, en dat mensen het recht hebben in de avond te demonstreren als ze dat willen.

Foto en doodsbedreiging agent op Facebook gezet

Een 34-jarige Alkmaarder is maandag opgepakt voor het bedreigen van een agent op Facebook. De man had een foto van de agent met een doodsverwensing aan diens adres op de socialenetwerksite gezet.

De Noord-Hollander kwam tot zijn actie vanwege een verkeerscontrole op de Professor B.M. Teldersweg in Den Haag. De man werd gecontroleerd, maar of hij op de bon werd geslingerd, kon een politiewoordvoerder niet zeggen.

De agent deed aangifte, waarna de politie de verdachte opspoorde. De man voelde volgens de politie nattigheid en meldde zich maandag op een politiebureau. Hij moet zich op een later moment voor een rechter verantwoorden.

Achterneefjes paus omgekomen bij auto-ongeluk

Bij een auto-ongeluk op een provinciale weg in Argentinië zijn dinsdag drie familieleden van paus Franciscus om het leven gekomen. Dat hebben de lokale politie en het Vaticaan bekendgemaakt. Het gaat om de vrouw en kinderen van een neef van de paus.

De auto van het gezin klapte volgens een politiechef achterop een vrachtwagen. Emanuel Bergoglio, de 38-jarige zoon van een broer van de paus, raakte ernstig gewond. Zijn toestand is volgens het ziekenhuis niet stabiel. Bergoglio's 36-jarige vrouw en hun zoons van respectievelijk twee jaar en acht maanden oud overleden ter plekke.

Waarschijnlijk was het gezin op weg terug naar Buenos Aires na een lang weekend weg. De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd.

Een woordvoerder van het Vaticaan heeft laten weten dat de paus van het ongeluk op de hoogte is gebracht. "Hij is diep bedroefd", aldus Federico Lombardi.

Stadsverbod voor moorddadige moeder

Een moeder die in 2009 probeerde zichzelf, haar zoon en dochter van het leven te beroven, mag zich niet meer vertonen in Enschede. Dat heeft de rechtbank in Assen dinsdag bepaald in een kort geding dat was aangespannen door haar ex-man en dochter.

De vrouw werd eerder veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan twintig maanden voorwaardelijk, en tbs met voorwaarden. Haar tbs liep maandag af. De dochter, inmiddels ongeveer 15,5 jaar oud, is bang haar moeder tegen te komen. Het stadsverbod geldt totdat de dochter meerderjarig is. De zoon pleegde eerder zelfmoord.

Volgens de rechter wordt de bewegingsvrijheid van de moeder weliswaar ingeperkt, maar het belang van de dochter weegt zwaarder. De moeder wilde graag nog wel haar ouders in Enschede kunnen bezoeken. Daarom verzocht zij onder meer dat het verbod niet zou gelden voor de wijk waarin haar ouders wonen, maar ook op dit punt vindt de rechtbank het belang van de dochter zwaarder wegen.

[vid] Taylor Swift maakt popalbum

Taylor Swift gooit het voor haar vijfde studioalbum over een andere boeg. De countryzangeres brengt in oktober voor het eerst een popplaat uit. Dat heeft Swift maandag bekendgemaakt via een livestream op website Yahoo.

"We hebben nooit eerder zo'n samenhangend album gemaakt", zei de 24-jarige zangeres over de plaat 1989, genoemd naar haar geboortejaar. "Ik werd elke dag wakker met de drang om een nieuwe muziekstijl aan te pakken."

Swift speelde ook voor het eerst de eerste single van haar plaat. Shake It Off, die maandag verscheen, werd geproduceerd door Max Martin en Shellbeck, die eerder al met de zangeres samenwerkten.


Gisteren werd deze single van het komende album op Swifts YouTubekanaal gezet. Eerste oordeel van FOK!: catchy. 

Herman Brusselmans in jury Slimste Mens BelgiŽ

Herman Brusselmans schuift in oktober aan als jurylid van het Belgische tv-programma De Slimste Mens ter Wereld. De schrijver heeft jarenlang geweigerd deel te nemen aan het spelletjesprogramma. "Het was voor mij echt een halszaak om Herman te strikken", zegt presentator Erik Van Looy dinsdag tegen de Belgische krant De Morgen.

Naast de 56-jarige Brusselmans zitten nog vier mannen in de jury van De Slimste Mens. Ook cabaretiers Philippe Geubels, Lieven Scheire, Bart Cannaerts en acteur Bruno Vanden Broecke gaan de antwoorden van kandidaten beoordelen.

De vijf juryleden hebben er al een tamelijk ruwe fotoshoot op zitten. "Er was eerst het plan om mijn haren in van die vlechtjes te draaien", reageert Brusselmans op de stoere foto. "Maar daar heb ik vriendelijk voor bedankt."

De Nederlandse variant van het programma kent maar één jurylid, in de persoon van Maarten van Rossum. Philip Freriks presenteert De Slimste Mens. Het programma trekt in Nederland regelmatig meer dan een miljoen kijkers.

EbolapatiŽnten Liberia weer terecht

De zeventien vermoedelijke ebolapatiënten die werden vermist in Liberia zijn terecht. Dat heeft minister van informatie Lewis Brown tegen de BBC gezegd.

De patiënten zaten in een quarantainecentrum in de hoofdstad Monrovia dat zaterdag werd aangevallen door boze Liberianen. De regering ontkende in eerste instantie dat ze de mogelijk besmette mensen uit het oog was verloren, maar gaf uiteindelijk toch toe dat een aantal van hen spoorloos was. 'Ze werden opgespoord en uiteindelijk meldden ze zich' bij een behandelcentrum, aldus Brown.

Het quarantainecentrum in de hoofdstad van Liberia werd zaterdag aangevallen door relschoppers. De aanleiding voor het geweld is nog onduidelijk, maar er bestaat veel argwaan in het land over de ziekte. Volgens onderminister van volksgezondheid Tolbert Nyenswah waren de betogers boos omdat de patiënten uit andere delen van de hoofdstad naar het quarantainecentrum werden gebracht. Anderen zeiden dat de demonstranten denken dat ebola een verzinsel is en dat ze daarom het centrum plat wilden leggen.

Een bron bij de politie zei tegen de BBC dat met bloed besmeurde matrassen, lakens en medische apparatuur zijn meegenomen uit het centrum. De vrees is dat dit de verspreiding van de dodelijke ziekte alleen maar verder in de hand werkt.

[Vuelta] Cannondale start met drie kopmannen

Peter Sagan, Alessandro de Marchi en Damiano Caruso zijn de kopmannen van Cannondale in de Vuelta. Sagan richt zich op etappeoverwinningen. De Marchi is de man voor heuvelachtig terrein, terwijl Caruso de leider is in de bergen. Hij gaat voor etappezeges, maar moet ook kort in het klassement eindigen.

De Slowaak en de twee Italianen worden bijgestaan door Oscar Gatto en Paolo Longho Borghini uit Italië, Maciej Bodnar uit Polen, de Oostenrijker Matthias Krizek, de Nieuw-Zeelander George Bennett en de Canadese sprinter Guillaume Boivin.

De Vuelta begint zaterdag met een ploegentijdrit in Jerez de la Frontera. De eindstreep volgt ruim drie weken later in Santiago de Compostela.

Leger Irak valt strijders Tikrit aan

Het Iraakse leger heeft dinsdag de aanval geopend op de extremistische strijders die de stad Tikrit in handen hebben. Dat zeiden inwoners van de stad, die uit vrees voor vergelding anoniem wilden blijven.

Het leger nam stellingen van de opstandelingen in en buiten de stad onder vuur met artillerie. Over het aantal slachtoffers konden de inwoners nog niets zeggen.

Strijders van de Islamitische Staat en andere extremisten namen Tikrit begin juni over.

Catharijneconvent koopt 16e-eeuws liedboek

Museum Catharijneconvent in Utrecht heeft een liedboek met liturgische gezangen uit de zestiende eeuw gekocht. Het manuscript is afkomstig uit het adellijk benedictinessenklooster Oudwijk en is sinds dinsdag te zien in het museum voor christelijke kunst en cultuur.

Het is het enige liturgische handschrift dat van deze abdij bekend is. "Dit boek behoort aan de eerbare vrouwe Angela van Vronensteijn. En het is geschreven op kosten van de eerbare vrouwe Anna van Oestrum, kloosterzuster in Oudwijk", staat te lezen aan de binnenkant van het omslag. Oudwijk ligt in het oosten van Utrecht.

Het museum aan de Lange Nieuwstraat heeft het zogenoemde hymnarium kunnen kopen dankzij een subsidie van de B.H. Breslauer Foundation in New York. De stichting keert subsidies uit aan bibliotheken en andere non-profitinstituten die zeldzame boeken en manuscripten verzamelen.

Mijnwerkers China vast na explosie

Door een explosie in een kolenmijn in het oosten van China zijn dinsdag 27 mijnwerkers vast komen te zitten. Dat meldt de Chinese staatstelevisie. De mijn stond al langer te boek als onveilig.

Een deel van de mijnschacht stortte in door de explosie. Een dertigtal reddingswerkers zijn naar de mijn in de stad Huainan getrokken om de kompels te helpen. Ze kunnen voorlopig echter niets doen omdat er nog geen zwaar materieel ter plaatse is. Twaalf mijnwerkers konden uit de mijn worden getakeld. Een van hen liep brandwonden op.

De overheid droeg de eigenaar van de mijn eerder dit jaar tot tweemaal toe op de mijn te sluiten, maar aan dat bevel werd om onbekende redenen geen gehoor gegeven.

Mogelijke ebolabesmetting in Duitsland

Een Afrikaanse vrouw in Duitsland is mogelijk met het ebolavirus besmet. Dat meldt het Duitse persbureau dpa. De vrouw werd onwel in een arbeidsbureau in Berlijn. Het kantoor, inclusief alle mensen die binnen waren, zijn in quarantaine geplaatst.

De 30-jarige vrouw had hoge koorts. Ook had ze problemen met haar bloedsomloop. Hoge koorts en bloedingen zijn twee typische symptomen van ebola.

De vrouw is geïsoleerd in een ambulance en wordt naar een speciale kliniek gebracht voor verder onderzoek. Ook een aantal andere mensen in het arbeidsbureau zijn in quarantaine geplaatst. De autoriteiten zijn op zoek naar mensen die met de vrouw in contact zijn gekomen, om mogelijke verdere besmettingen te voorkomen.

De huidige uitbraak van ebola begon in februari in Guinee en heeft zich verspreid naar Liberia, Sierra Leone en Nigeria. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie heeft het virus al zeker 1229 levens geëist.

Doden bij aanrijding riksja door trein India

Een passagierstrein is maandagavond in India bij een spoorovergang ingereden op een overvolle riksja. Het ongeluk kostte 21 mensen het leven, lieten de spoorwegen dinsdag weten.

De slagbomen bij de spoorovergang waren niet dichtgegaan, waardoor de riksja op de rails stond toen de trein langsreed. Het driewielige karretje werd zo'n vijfhonderd meter meegesleept. Onder de slachtoffers zijn zeven kinderen en zes vrouwen. Negentien mensen waren op slag dood, twee overleden later in een ziekenhuis.

Zeker 48 doden bij offensief stammengebied Pakistan

Bij luchtaanvallen in twee stammengebieden in Pakistan zijn 48 vermoedelijke militanten om het leven gekomen. Dat heeft het Pakistaanse leger dinsdag gezegd.

Gevechtshelikopters voerden aanvallen uit op schuilplaatsen van opstandelingen in de regio's Noord-Waziristan en Khyber. Journalisten hebben geen toegang tot deze gebieden en het is dan ook niet mogelijk om de berichten onafhankelijk bevestigd te krijgen.

Het leger is op 15 juni begonnen met een offensief in het stammengebied, gericht tegen opstandelingen die ervan worden beschuldigd in Pakistan en Afghanistan aanslagen te plegen. Tot dusver zijn bij de operatie al zeshonderd opstandelingen om het leven gekomen. Enkele tientallen militairen zijn eveneens gesneuveld. Zo'n achthonderdduizend mensen zijn hun huizen ontvlucht.

Lichamen slachtoffers MH17 naar MaleisiŽ

De lichamen van zeker zestien mensen die bij de vliegramp met vlucht MH17 om het leven zijn gekomen worden deze week overgebracht naar Maleisië. Dat heeft het Maleisische ministerie van defensie dinsdag bekendgemaakt.

Volgens minister Hishammuddin Hussein worden de stoffelijke resten van vijftien Maleische slachtoffers en één Nederlands slachtoffer vrijdag in Kuala Lumpur verwacht.

Het toestel werd op 17 juli boven het oosten van Oekraïne neergehaald. Alle 298 inzittenden kwamen bij de vliegramp om het leven. Onder de slachtoffers waren 43 Maleisiërs en 195 Nederlanders.

Grote protestmars gepland in Islamabad

Duizenden mensen zijn van plan om in de Pakistaanse hoofdstad Islamabad een grote protestmars te houden. Dat heeft protestleider Imran Khan dinsdag op Twitter geschreven. Ondertussen hebben de Pakistaanse autoriteiten veiligheidsmaatregelen getroffen om geweld te voorkomen.

Vorige week werd er ook al geprotesteerd in Islambad. De protesten worden geleid door Khan, een voormalig cricketster, en geestelijke Tahir ul-Qadr. Beiden hebben gezworen net zo lang te blijven demonstreren totdat premier Nawaz Sharif opstapt.

Maandag zei Khan dat hij met zijn aanhang wil gaan protesteren in de Rode Zone, een wijk waar ambassadegebouwen, diverse overheidskantoren en de woning van de premier en de president staan. Dinsdag schreef hij op Twitter dat hij zelf voorop zal gaan in een mars richting het parlementsgebouw.

De autoriteiten hebben al gezegd geen betogers toe te laten tot de Rode Zone. Er zijn dertigduizend agenten ingezet. Leden van de regering hebben de oppositieleiders gevraagd hun plannen te herzien. "We willen dat Imran Khan en Tahir ul-Qadri instemmen met gesprekken met de regering", aldus minister Ahsan Iqbal. "Laat ons plaatsnemen aan tafel en een politieke oplossing vinden."

De betogers, die sinds vorige week in Islamabad bivakkeren, menen dat Sharif heeft gefraudeerd bij de parlementsverkiezingen in 2013 en eisen dat hij aftreedt. Sharif heeft toegezegd een commissie aan te stellen om de klachten te onderzoeken, maar hij weigert zijn ontslag in te dienen.

VID waarschuwt voor gevaar door regen

Weggebruikers moeten vanwege de fikse regenval rekening houden met aquaplaning. Daarvoor waarschuwt de Verkeersinformatiedienst (VID) dinsdag. Door het vele regenwater kunnen gevaarlijke rijomstandigheden ontstaan. "Pas je snelheid indien nodig aan", adviseert de VID.

Vooral in Noord-Holland is met twintig tot dertig millimeter neerslag al veel regen gevallen, vertelt een woordvoerder van weeronline.nl. Ook in Noord-Brabant was het nat, daar viel vooralsnog op sommige plekken twintig millimeter neerslag.

De komende uren vallen vooral in Noord-Holland, de noordelijke helft van Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland veel buien. Plaatselijk kan daar nog eens tien tot vijftien millimeter regen vallen.

Voor het hele land geldt momenteel code geel, waarmee wordt gewaarschuwd voor gevaarlijk weer. Het KNMI waarschuwt dat het tijdens buien kan onweren.

IsraŽl beantwoordt raketbeschieting met luchtaanval

Israël heeft dinsdag verscheidene luchtaanvallen uitgevoerd in de Gazastrook. Dat gebeurde volgens een mededeling van het leger als antwoord op hernieuwde raketbeschietingen vanuit het gebied op Israël.

Over doden of gewonden als gevolg van de luchtaanvallen is nog niets bekend. De Palestijnse raketten kwamen terecht in open terrein en maakten geen slachtoffers.

De beschietingen en luchtaanvallen doorbraken een tijdelijke wapenstilstand tussen de twee partijen. Egypte probeert te bemiddelen over een langduriger bestand nadat een maand oorlog tussen Israël en Hamas tot bijna tweeduizend doden aan Palestijnse kant leidde en 67 aan Israëlische kant.

Merkel zaterdag naar OekraÔne

De Duitse bondskanselier Angela Merkel reist zaterdag naar Kiev voor overleg met onder anderen premier Arseniy Jatsenjoek en president Petro Porosjenko. Dat heeft haar woordvoerder dinsdag gezegd. Het is de eerste keer dat Merkel naar Oekraïne gaat sinds het uitbreken van de crisis in het land.

Het bezoek vindt plaats op uitnodiging van Porosjenko. De gesprekken richten zich volgens de zegsman vooral op de betrekkingen tussen Oekraïne en Rusland en manieren om Oekraïne te helpen in de strijd tegen de opstandelingen in het oosten van het land.

Duitsland heeft een belangrijke rol gespeeld bij de diplomatieke pogingen om de crisis in Oekraïne tot bedaren te brengen. Merkel heeft geregeld gesproken met Porosjenko en zijn Russische evenknie Vladimir Poetin.

Kate Bush bant camera's bij optredens

Kate Bush heeft haar fans vriendelijk verzocht geen opnamen te maken van haar aankomende optredens. "Ik wil graag contact met jullie, niet met jullie iPhones, iPads of camera's", schrijft de 56-jarige zangeres op haar website.

Bush zegt druk bezig te zijn met de voorbereidingen voor haar concertreeks, die dinsdag begint. "We hebben expres voor een intieme theatersetting gekozen in plaats van een grote zaal of stadion", legt de Britse zangeres uit. "Het zou veel voor me betekenen als jullie geen foto's of filmpjes maken. Ik weet dat het veelgevraagd is, maar op deze manier kunnen we samen van een mooie ervaring genieten."

De zangeres treedt in augustus, september en oktober op in Hammersmith Apollo in Londen. Het is voor het eerst sinds 1979 dat Bush, onder meer bekend van het nummer Wuthering Heights, weer een reeks concerten geeft.

Kabinet werkt aan banen in Twentse bossen

Het kabinet werkt in de bossen van Twente aan het herstel van werkgelegenheid, groei en banen in Nederland. Dat benadrukte premier Mark Rutte (VVD) dinsdag tijdens een korte verklaring op het landgoed Nijenhuis bij Diepenheim, waar ministers en staatssecretarissen het nieuwe politieke jaar met elkaar doornemen.

"We kijken hier wat fundamenteler naar het komend halfjaar," zei Rutte. "Ook tegen de achtergrond van de vele gebeurtenissen in het buitenland. De geopolitieke situatie Oekraïne, de situatie in Irak. Dat beeld is ook van belang voor Nederland."

Rutte zei dat het belangrijk is dergelijke grote kwesties in informele sfeer met elkaar te bespreken, vanuit de overtuiging 'ervoor te zorgen dat we herstel van werkgelegenheid, groei en banen in Nederland krijgen'. Op de vraag hoe het kabinet dit wil aanpakken ging de premier niet in.

Vicepremier en minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher (PvdA) zei dat het goed is buiten Den Haag bij elkaar te komen. "Je realiseert dat je met elkaar heel veel werk te doen hebt, om ervoor te zorgen dat Nederland weer groeit, dat mensen weer een baan kunnen vinden. En dat we dat ook nog doen in een land dat vrij is en veilig, maar in een hele onstuimige wereld staat. Dat is de opdracht die wij voelen."

Het kabinet overlegt op uitnodiging van minister van Economische Zaken Henk Kamp (VVD) in zijn woonplaats Diepenheim. Voorafgaande aan het middagoverleg gaf Kamp de bewindslieden een rondleiding over zijn eigen erf, op een steenworp afstand van het kasteel. Daar vergaderen ministers en staatssecretarissen tot in de avond door. Rond 19.30 uur vertrekt de hele ploeg weer uit Twente.

In Den Haag overlegde de top van het kabinet maandag al met coalitiepartijen VVD en PvdA en de oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP over de begroting van 2015. De coalitiepartijen toonden zich na afloop optimistisch over de kansen op een akkoord. De oppositiepartijen, die nodig zijn voor een meerderheid in de Eerste Kamer, benadrukten dat het nu aan het kabinet is de wensen voor lastenverlichting en extra geld voor defensie en ontwikkelingshulp in te passen in de nieuwe begroting.

15 Duitse mijnen opgeblazen in Egmond aan Zee

Op het strand van Egmond aan Zee zijn dinsdag vijftien Duitse mijnen uit de Tweede Wereldoorlog tot ontploffing gebracht. Een hardloopster had de explosieven maandagavond in de duinen bij de Noord-Hollandse badplaats gevonden, meldt een woordvoerder van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD).

Omdat de ontstekers nog in de mijnen zaten, konden de explosieven niet ver worden vervoerd, vertelt de woordvoerder. Per vijf werden ze daarom op het strand tot ontploffing gebracht.

De explosieven waren zogenoemde Duitse S-mijnen. Dergelijke mijnen hebben een grootte van ongeveer een verfblik met een inhoud van een liter. Als ze worden geactiveerd, springen de mijnen tot heuphoogte, om daar in fragmenten te ontploffen.

45 arrestaties bij pro-Gaza-betoging in Den Haag

Bij de pro-Gaza-betoging in Den Haag zijn dinsdagmiddag 45 mensen gearresteerd. Dat meldt de politie. De demonstratie vond plaats bij het ministerie van Defensie. De betogers wilden de toegang tot het departement blokkeren, maar daar stak de politie een stokje voor.

De betoging was vooraf niet gemeld bij de gemeente en de politie. Zij waren echter wel op de hoogte. Toen de groep demonstranten rond 12.30 uur eerst de rijbaan voor het ministerie en later de trambaan op de Kalvermarkt blokkeerde, werd ingegrepen.

De politie sommeerde de demonstranten en enkele toeschouwers meerdere malen om zich uit de voeten te maken. Slechts een enkeling reageerde daarop. Onder de toeschouwers was ook een verslaggever van Novum Nieuws. Hij kreeg in eerste instantie te horen dat ook hij was aangehouden. Later werd duidelijk dat het een vergissing betrof en kreeg de journalist excuses aangeboden van de politie.

De aanhoudingen van de 45 demonstranten zijn volgens de politie 'rustig en ordelijk' verlopen.

Pťkerman ook op volgend WK bondscoach Colombia

José Pékerman blijft tot en met het WK in 2018 bondscoach van Colombia. De Argentijnse trainer heeft zijn contract met vier jaar verlengd, meldt de nationale voetbalbond dinsdag.

De bond hoopt dat Pékerman op het WK in Rusland de prestaties van het meest recente WK kan evenaren. De Argentijn, eerder bondscoach van zijn thuisland, leidde Colombia in Brazilië met knap voetbal naar de kwartfinale. Het gastland bleek daarin te sterk.

Voordat het WK van start gaat speelt Colombia nog twee Copa America's. De Colombianen kroonden zich in 2001 voor het laatst tot Zuid-Amerika's beste.

Poetin spreekt 26-8 met Porosjenko

De Russische president Vladimir Poetin voert volgende week dinsdag in de Wit-Russische hoofdstad Minsk overleg met de Oekraïense president Petro Porosjenko. Ook zijn afgevaardigden van de Europese Unie en de Euraziatische Douaneunie aanwezig. Dat heeft het Kremlin dinsdag bekendgemaakt.

Porosjenko, die de bespreking bevestigde, zei dat het 'stabiliseren van de situatie' in het oosten van Oekraïne het belangrijkste onderwerp van de bijeenkomst is.

Poetin en Porosjenko hebben elkaar sinds juni niet meer gesproken.

Joodse jihadi's geÔntroduceerd door SP

Na PvdA en daarvoor de SP Den Haag, doet nu ook SP Zoetermeer en SP Rotterdam een forse duit in het zakje van de wereld op zijn kop. De SP Zoetermeer heeft vragen gesteld over 'jihadistische joden' die naar Israel zouden afreizen om er Palestijnen te bestrijden. Dit is te lezen in dichtbij.

De SP Zoetermeer en Rotterdam vinden dat de pro-joodse organisaties CIDI en Sar-El effectief gehinderd moeten worden in hun steun aan joodse jihadisten. De SP Zoetermeer stelt voor dat deze organisaties geen gebruik meer mogen maken van gemeentelijke diensten en dat hun budget moet worden afgenomen. De SP'ers noemen een bericht uit het Algemeen Dagblad als bron voor deze boude beweringen.

Dat joden geen jihad of jihadi's kennen en dat jihad een islamitische heilige strijd is, is de afgeprijsde tomaatjes kennelijk ontgaan. Emile Roemer heeft nog niet gereageerd op deze misvattingen van zijn lokale vertegenwoordigers.

Koeman haalt woede Villa-coach op de hals

Ronald Koeman moet geen uitspraken doen over spelers die hij naar Southampton wil halen. Dat vindt Aston Villa-coach Paul Lambert. "Ik vind het niet respectvol om over spelers van andere teams te praten wanneer die spelers nog bij die clubs onder contract staan", vertelt hij Skysports. Koeman zei eerder dat hij Ron Vlaar 'erg graag' wil overnemen van Villa.

"Ik zou het niet erg vinden als hij me had gebeld, maar je moet het niet in de openbaarheid brengen", zegt Lambert. "Dat is waar ik me het meest aan ergerde. Het is gewoon verkeerd."

Lambert hoopt dat Vlaar, die veel indruk maakte op het WK, Villa deze transferperiode trouw blijft. "Hij was fantastisch voor ons", zei hij over Vlaars prestaties tegen Stoke City (1-0 zege) van zaterdag.

Recordaantal Nederlandse films te zien in Toronto

Op het Toronto International Film Festival, dat volgende maand plaatsvindt, is dit jaar een recordaantal van zeven Nederlandse films te zien. Dat maakte filminstituut Eye dinsdag bekend. Het gaat onder meer om Atlantic, Infiltrant en Oorlogsgeheimen.

Eerder werd al bekendgemaakt dat de film Brozer en de korte films A Single Life en De Laatste Dag van de Zomer worden vertoond op het festival. Ook de experimentele documentaire Episode of the Sea is te zien. Het evenement, dat wordt gezien als een van de belangrijkste filmfestivals van Noord-Amerika, duurt van 4 tot en met 14 september.

[jOS] Bizarre ronde en hole-in-one bij olympische rentree golf

Tijdens de Jeugd Olympische Spelen in Nanjing heeft golf na 110 jaar haar rentree gemaakt op het olympische programma. Op de Zhongshan Golf Club sloegen de jongens en meisjes dinsdagochtend af voor de eerste van drie rondes.

Er werd direct geschiedenis geschreven door de Canadees Tony Gil. Op de derde hole, een par drie, wist hij het balletje vanaf de afslag direct in de hole te slaan: De eerste olympische hole-in-one ooit. Het bracht hem uiteindelijk op de gedeeld vijfde plek.

Opvallend was ook de 'prestatie' van de Oostenrijker Johannes Schwab. Hij had regelmatig drie, vier of zelfs vijf slagen teveel nodig op een hole en sloot zijn ronde af met 28 boven par. De Nederlander Lars Keunen kon lange tijd prima mee in de subtop, maar een double bogey - de naam voor twee boven par op een hole - zorgde ervoor dat hij zakte naar de gedeeld negentiende plek op zeven slagen van de leiders.

Ook bij de vrouwen viel een opvallende score te noteren. Nosimilo Kgomo uit Swaziland kwam niet tot de volledige achttien holes, maar liet toch een van de slechtste rondes ooit zien op een dergelijk niveau. Ze stopte met spelen bij een score van 56 boven par, een zelden tot nooit vertoonde 'prestatie' in het internationale golf. 

De Nederlandse Marit Harryvan deed het daarentegen uitstekend. Een double bogey op de tiende hole kostte haar een kans om aan de leiding te gaan, maar met één onder par staat ze er alsnog keurig voor. Haar ronde was goed voor de gedeeld zevende plek, twee slagen achter de leiders.

Ubisoft: geen M-rated titels Wii U

Ubisoft heeft te kennen gegeven dat na Watch Dogs er zeer waarschijnlijk geen M-rated titels meer komen voor Wii U van hun hand. De reden? Mensen kopen het niet.

Vorige week sprak Ubisoft-topman Yves Guillemot met Game Informer en gaf aan dat Nintendo-bezitters Assassin's Creed niet kopen. Althans, nauwelijks. “It’s very simple: what we see is that Nintendo customers don’t buy Assassin’s Creed. Last year, we sold in very small numbers”, aldus Guillemot. 

Wii U-games vormden een totaal van drie procent van de verkopen van het fiscale jaar 2014 van Ubisoft. In plaats van M-rated games zal Ubisoft zich meer concentreren op games als Just Dance, aangezien Wii U-consumenten daar meer in geïnteresseerd lijken te zijn.

Watch Dogs zit overigens nog gewoon in de pijplijn en moet in de herfst van 2014 uitkomen voor Wii U.

Christian Bale is vader van een zoon

Christian Bale is voor de tweede keer vader geworden. Dat heeft zijn woordvoerder bevestigd aan het Amerikaanse tijdschrift Us Weekly. Volgens een ingewijde hebben de 40-jarige acteur en zijn vrouw Sibi een zoon.

Het is niet bekend hoe het jongetje heet en wanneer hij precies is geboren. Bale en Sibi maakten in maart bekend hun tweede kind te verwachten. De twee trouwden in 2000 en hebben al een 9-jarige dochter.


Christian Bale is vader van een zoon (Foto: Novum)

Sony snapt enorme verkopen PS4 niet

Afgelopen week op gamescom maakte Sony bekend dat er meer dan 10 miljoen PlayStation 4-consoles zijn verkocht in de eerste negen maanden sinds de launch. Niemand had dergelijke cijfers verwacht en zelfs president van SCE Worldwide Studios, Shuhei Yoshida, kan het niet verklaren.

Yoshida zei in een interview met Eurogamer dat hij naast enorme blijdschap ook enig gevoel van nervositeit ervaart. “It’s just beyond our imagination. We are so happy. But I for one am a bit nervous because we do not completely understand what’s happening”. Hij gaf aan dat er een marketingteam aan te pas is gekomen om het vroege succes te onderzoeken. Hieruit kon geconcludeerd worden dat veel PlayStation 4-bezitters of geen PlayStation 3 hadden, of überhaupt geen last-gen console.

Hetgeen Yoshida beangstigt heeft vooral te maken met het eventueel uitputten van verkopen aan core-gamers. Yoshida zei daar het volgende over: “As soon as we see a great sales number, our instinct tells us we should be concerned about future sales, right? Are we exhausting all the core gamers? If we sell this number of units, there are no more consumers we can sell to. That’s a really terrifying prospect”. Om die reden wil Sony graag weten wie deze consumenten zijn en wat ze met de PS4 doen, zodat ze beter kunnen anticiperen op ontwikkelingen op de PS4 in de toekomst.

In hetzelfde interview vertelde Yoshida dat ondanks dat het EA Access-aanbod van EA recentelijk is afgewezen, dit niet betekent dat er in de toekomst niets meer mogelijk is. “It’s more a business matter. I’m not directly involved as it’s a third-party relations matter. But I’m sure our third-party guys are talking with EA closely. And also we are listening to consumers as well.”

Diane Keaton krijgt oeuvreprijs in ZŁrich

Diane Keaton krijgt op het filmfestival van Zürich de Golden Icon Award uitgereikt. De actrice neemt de oeuvreprijs op 1 oktober in ontvangst. Dat heeft het Zwitserse festival, dat dit jaar plaatsvindt van 25 september tot en met 5 oktober, maandag bekendgemaakt.

"Diane Keaton is een gevestigd auteur, regisseur, fotograaf, producent en Oscarwinnende actrice", aldus de organisatie. De 68-jarige actrice, die rollen had in films als Annie Hall, The First Wives Club en The Godfather-trilogie, heeft ook een rol in de voor het festival geselecteerde film And So it Goes.

De Golden Icon Award wordt tijdens de tiende editie van het filmfestival voor de zevende keer uitgereikt. Hugh Jackman kreeg de prijs vorig jaar overhandigd. Eerder gingen onder anderen Richard Gere, Sean Penn en Sylvester Stallone met het eremetaal naar huis.


Diane Keaton krijgt oeuvreprijs in Zürich (Foto: Novum)

Debbie Reynolds krijgt SAG Award voor oeuvre

Debbie Reynolds wordt bekroond door haar collega's met een SAG Life Time Achievement Award. De Amerikaanse actrice krijgt de prijs voor haar carrière op Broadway, het witte doek, op televisie en als zangeres. Dat heeft acteursvakbond Screen Actors Guild bekendgemaakt. Ze krijgt de oeuvreprijs tijdens de uitreiking van de SAG Awards op 25 januari.

De 82-jarige Reynolds zit al 66 jaar in het vak. Ze werd geboren in Texas en werd op haar zestiende ontdekt door filmbonzen tijdens een missverkiezing. Ze maakte haar debuut in 1950 met de muziekfilm The Daughter of Rosie O'Grady en was twee jaar later te zien in de kaskraker Singin' in the Rain. In de jaren zeventig had ze haar eigen komedieserie The Debbie Reynolds Show.

Reynolds versleet drie echtgenoten en heeft twee kinderen. Haar dochter Carrie Fischer, bekend als Princess Leia uit Star Wars, beschreef de relatie met haar moeder in het semi-autobiografische boek Postcards From the Edge, dat werd verfilmd met Meryl Streep en Shirley Maclaine in de hoofdrollen.

Visconti en Castroviejo langer bij Movistar

Giovanni Visconti en Jonathan Castroviejo koersen ook de komende twee jaar voor Movistar. De twee renners hebben hun contract verlengd, meldt de Spaanse ploeg dinsdag.

De 31-jarige Visconti, sinds twee jaar rijdend voor Movistar, boekte in de Ronde van Italië van 2013 succes met twee ritzeges. In zijn eerste Tour de France eindigde hij deze zomer in de bergrit naar Saint-Lary-Soulan als tweede.

Castroviejo staat ook sinds 2012 onder contract bij Movistar. De 27-jarige renner werd vorig jaar Spaans kampioen tijdrijden.

Rusland blijft bij twaalf stadions voor WK 2018

Rusland wil het aantal stadions voor het WK van 2018 niet terugbrengen van twaalf naar tien. FIFA-voorzitter Sepp Blatter had daar vorige maand toe opgeroepen. De Zwitser was afgelopen weekeinde in Sochi om met de Russische sportminister Vitali Moetko over het plan te praten.

"Het plan, waarbij we twaalf stadions in elf steden hebben voor het WK, wordt niet aangepast", liet Moetko na afloop van de gesprekken met Blatter volgens persbureau ITAR-Tass weten. "De FIFA raadt tien stadions aan, waarvan twee in Moskou."

De uiteindelijke beslissing wordt volgens Moetko in oktober genomen tijdens een vergadering van het uitvoerend comité van de wereldvoetbalbond. Moetko maakt deel uit van dat uitvoerend comité. Een latere beslissing is volgens hem vragen om problemen omdat de bouw van diverse stadions binnenkort van start gaat.

Bij het afgelopen WK in Brazilië waren er twaalf stadions in twaalf steden. Er wordt gespeculeerd dat de FIFA met de stap mogelijke vertragingen in de bouw wil beperken. Het WK van 2010 in Zuid-Afrika werd afgewerkt in tien stadions.

San Andreas vliegschool in GTA Online

Rockstar heeft wederom een nieuwe, gratis update uitgebracht voor GTA Online. Het betreft The San Andreas Flight School-update; een berg nieuwe content bestaande uit onder andere nieuwe jets en helicopters, maar ook 'vaderlandslievende parachutezakken'.

Naast nieuwe vliegmachines zijn er ook nieuwe auto's beschikbaar. Verder zijn er een aantal solo-luchtmissies bijgekomen en zal er sprake zijn van extra geld bij het voltooien van moeilijkere missies. Wanneer je missies met meerdere/andere spelers tot een goed einde brengt, zal er ook sprake zijn van bonus cash.

Infiltrant beleeft wereldpremiŤre in Toronto

Infiltrant, het aangrijpende misdaaddrama van regisseur Shariff Korver, beleeft zijn wereldpremière op het Toronto International Film Festival begin september, in het Discovery-programma. De Nederlandse première van INFILTRANT vindt enkele weken later plaats tijdens het Nederlands Film Festival in TivoliVredenburg op zaterdag 27 september.

De film Infiltrant gaat over politieagent Sam (Nasrdin Dchar) die infiltreert in een Marokkaanse drugsfamilie. Als hij daar de warmte en acceptatie vindt die hij altijd gemist heeft, raakt hij langzaam verstrikt in een loyaliteitsconflict.

Naast Gouden Kalf-winnaar Nasrdin Dchar (bekend van Rabat en Wolf zijn er rollen weggelegd voor Walid Benmbarek (Loverboy), Rachid el Ghazaoui (beter bekend als rapper Appa) en Betty Schuurman (Karakter).

Infiltrant is het solo speelfilmdebuut van regisseur Shariff Korver, die samen met Rogier de Blok, (My life on planet B en R U There) tekende voor het scenario. De film wordt geproduceerd door Lemming Film in co-productie met de NTR in het kader van De Oversteek, een samenwerking tussen de publieke omroep, Nederlands Filmfonds, Mediafonds en het CoBO.

Distributeur Wild Bunch brengt de film vanaf donderdag 23 oktober in de Nederlandse bioscopen.

15-jarige ōdegaard opgenomen in Noorse selectie

De 15-jarige Martin Ødegaard is geselecteerd voor het Noorse voetbalelftal. De middenvelder kan volgende week woensdag in het oefenduel tegen de Verenigde Arabische Emiraten de jongste Noorse debutant ooit worden.

Ødegaard kwam al voor het nationale elftal onder zeventien jaar uit en speelde veertien duels voor zijn club Strømsgodset, waarvoor hij drie keer het net vond. "Hij wordt een van de opkomende sterren van dit jaar", zegt bondscoach Per-Mathias Høgmo. "Ik kijk ernaar uit om hem te zien spelen."

Europese topclubs houden de middenvelder volgens The Guardian scherp in de gaten. Ook Ajax zou al scouts naar Noorwegen hebben gestuurd om het piepjonge talent te aanschouwen.

Tormod Kjellsen is nu nog de jongste Noorse debutant ooit. Hij was 15 jaar en 351 dagen oud toen hij in 1910 voor het eerst voor zijn land uitkwam. Ødegaard zou bij zijn debuut 15 jaar en 253 dagen oud zijn.

Jan van Breda Kolff heeft de eervolle positie nog altijd bij het Nederlands elftal. 17 jaar en 74 dagen na zijn geboorte debuteerde hij in 1911 tegen België. Gerald Vanenburg is met zijn 18 jaar en veertig dagen de jongste naoorlogse debutant.

Engelkes speelde seksscŤnes niet na in slaapkamer

Rick Engelkes nam zijn werk tijdens opnames van de romantische erotische film De Overgave niet mee naar huis. "Ik heb de scènes niet zelf thuis uitgeprobeerd", zegt de acteur, die vanaf donderdag te zien is in de verfilming van Renee van Amstels roman De Overgave van Floor, tegen Novum Nieuws.

Engelkes vindt de vrijpartijen uit het boek, dat ook wel de Nederlandse Fifty Shades of Grey wordt genoemd, geen probleem om te spelen. "Ik vind zweepjes wel te heftig, dat is niet meer erotisch." Toch vindt de acteur een tikje op zijn tijd geen probleem. "Een beetje pijn is wel leuk, als het maar gecontroleerd blijft."

Hoewel De Overgave van Floor geregeld wordt vergeleken met de erotische thriller, vindt Engelkes het geen kopie. "Maar het is er wel op geïnspireerd." De acteur vindt wat hij tot nu toe heeft gezien van de verfilming van zijn Amerikaanse tegenhanger best tegenvallen. "Ik heb de trailer van Fifty Shades gezien en ik vond hem erg braaf. Zij creëerden de hype dat er nooit eerder zoiets te zien was en dat viel in werkelijkheid erg tegen."

De acteur is in De Overgave te zien als Tim, een acteur die op afstand verliefd wordt op Eva en droomt van sm. Engelkes, die het grootste deel van de film zijn kleren aan mag houden, vond sommige sexy scènes best confronterend. "Dat soort scènes moet je van tevoren erg goed doornemen, want alles moet helder zijn. Dan kun je daarna ook weer gewoon aan de koffie."

Toch vindt Engelkes, die later dit jaar betrokken is bij de toneelstukken Huisvrouwmonologen en De Verleiding van een Moordvrouw, het geen probleem om zijn kleren uit te trekken. "Het is uiteindelijk ook maar gewoon werk. Het is goed om dat te blijven relativeren", legt hij uit. "Je moet je werk, zeker als acteur, vol overgave doen. Als je het doet, doe het dan ook goed."


Engelkes speelde seksscènes niet na in slaapkamer (Foto: Novum)

'Lotterer vervangt Kobayashi op Spa'

André Lotterer zal volgens de geruchten deel gaan nemen aan de Grand prix van België. De 32-jarige Duitser zou bij Caterham op Spa-Francorchamps eenmalig vaste rijder Kamui Kobayashi moeten gaan vervangen. Hierbij wordt vaste test- en reserverijder Robin Frijns gepasseerd.

Lotterer is in het dagelijks leven endurancecoureur bij het fabrieksteam van Audi waar hij veel succes heeft. De Duitser testte in 2000 en 2002 al enkele malen met een Jaguar, maar daarna is hij niet meer in een F1-bolide gestapt. Af en toe reed hij nog in Formule-auto's waarbij hij in 2011 de titel pakte in de Super Formula.

Caterham komt dit weekend in België met een grote update met onder meer een volledig nieuwe neus van de bolide. Lotterer, die bevriend is met adviseur Colin Kolles, zou feedback moeten geven over het nieuwe pakket onderdelen dat ervoor moet zorgen dat Caterham tiende wordt in het constructeurskampioenschap. Mocht Lotterer dit weekend in actie komen dan zal dat morgen bekend worden gemaakt.

Biografie Robin Williams in Nederland uitgegeven

De biografie van Emily Herbert over de Amerikaanse acteur Robin Williams wordt ook in Nederland uitgegeven.Het boel Als het Lachen Stopt gaat onder meer over zijn depressie, maar ook zijn leven als acteur. De biografie komt in november uit, maakt uitgeverij Kosmos dinsdag bekend.

Herbert schreef eerder biografieën over Michael Jackson, Lady Gaga en Robbie Williams. Volgens de uitgever biedt het boek 'het hele verhaal' en is het 'juridisch gecheckt' op waarheden. Herbert was voor de dood van Williams al bezig met de biografie, die eerder wordt uitgegeven dan gepland. Het is de bedoeling dat de nabestaanden van Williams het boek ook goedkeuren.

Williams maakte vorige week een einde aan zijn leven. Hij kampte met verslavingen en had niet lang voor zijn dood te horen gekregen parkinson te hebben. De Amerikaanse acteur won een Oscar voor zijn rol in de komedie Good Will Hunting. Hij werd 63 jaar oud.

SuŠrez gepresenteerd bij Barcelona

Luis Suárez is dinsdag gepresenteerd als speler van FC Barcelona. "Ik heb er lang van gedroomd voor Barça te spelen. Ik had nooit gedacht dat dit moment zou komen", zei de oud-Ajacied in Camp Nou. Suárez maakte maandag in een oefenduel tegen Leon al zijn officieuze debuut voor de Catalanen.

De vanwege het bijten van Giorgio Chiellini geschorste Suárez mag pas eind oktober zijn eerste officiële wedstrijd spelen, maar kreeg vorige week van het CAS wel toestemming om aan te treden in oefenwedstrijden en te trainen.

Barça-fans hoeven zich volgens Suárez geen zorgen te maken over nog meer bijtincidenten. "Dat zal ik niet meer doen", zei de Uruguayaan, die in zijn tijd bij Ajax en Liverpool ook al zijn tanden in tegenstanders zette.

Barça meldde tijdens de presentatie dat er 81 miljoen euro aan Liverpool is overgemaakt voor Suárez. Volgens de Engelsen ligt het bedrag echter op ruim 93 miljoen. Bij de transfer van Neymar naar Barça was er ook al veel te doen over de transfersom. De Catalanen bleken uiteindelijk tientallen miljoenen euro's meer te hebben betaald dan aanvankelijk was gemeld.

Tweede kind voor acteur Mike Weerts

Mike Weerts krijgt weer een kind. De acteur en zijn vrouw Willemijn van Daal, die ruim een jaar geleden zoontje Ties kregen, verwachten hun baby in januari. Dat heeft de 32-jarige Weerts laten weten aan RTL Boulevard.

"Mijn vrouw is nu vier maanden zwanger. We zijn heel erg gelukkig", zegt de acteur, die rollen had in series als Voetbalvrouwen en ONM. "In het begin was Willemijn erg moe, maar nu gaat het hartstikke goed."

[Vuelta] De Kort en Sinkeldam staan Barguil bij

Koen de Kort en Ramon Sinkeldam rijden namens Giant-Shimano de Vuelta. De Nederlanders staan in Spanje kopmannen Warren Barguil en John Degenkolb bij, meldt de Nederlandse equipe dinsdag.

De Kort fietst na de Giro en de Tour zijn derde grote ronde van het jaar. Hij krijgt in Spanje gezelschap van Nikias Arndt, Lawson Craddock, Chad Haga, Tobias Ludvigsson en Johannes Fröhlinger.

Het belangrijkste doel voor Giant is om Barguil een goed klassement te laten rijden, zegt sportief directeur Christian Guiberteau. Degenkolb, een begiftigd sprinter, moet voor dagsucces zorgen.

De Vuelta gaat zaterdag van start met een ploegentijdrit, met start en finish in Jerez De La Frontera.

Voeckler loopt letsel op door aanrijding

Thomas Voeckler is dinsdag aangereden door een auto. De renner van Europcar heeft mogelijk zijn sleutelbeen weer gebroken, melden Franse wielerwebsites. Op foto's is te zien dat de linkerkant van zijn lichaam flink gehavend is. Hij moet de Ronde van de Limousin die dinsdag van start gaat waarschijnlijk aan zich voorbij laten gaan.

Voeckler kent de afgelopen anderhalf jaar weinig geluk. De 35-jarige Fransman miste in januari de Tour Down Under vanwege een sleutelbeenbreuk. Een jaar eerder brak hij zijn sleutelbeen in de Amstel Gold Race.

[EKZ] Schoonspringers lopen finale mis

De Nederlandse schoonspringers hebben op het EK in Berlijn geen hoge ogen weten te gooien. Yorick de Bruijn en Joey van Etten werden in de series twintigste en 22e op de eenmeterplank en liepen de finale mis.

De Bruijn verzamelde 276.05 punten, Van Etten 269.25. Daarmee kwamen ze niet in de buurt van een plek bij de vereiste beste twaalf. De Rus Evgeni Koeznetsov was met 398.75 punten de beste.

'Leroy Fer vertrekt naar Queens Park Rangers'

Leroy Fer gaat aan de slag bij Queens Park Rangers. De Oranje-international ondergaat daar dinsdag een medische keuring, meldt Skysports. QPR neemt hem volgens de Britse zender over voor bijna tien miljoen euro.

Fer staat momenteel onder contract bij Norwich City, dat vorig seizoen degradeerde uit de Premier League. De 24-jarige middenvelder werd nog wel geselecteerd voor de wedstrijd tegen Blackburn Rovers van dinsdagavond.

Ricky van Wolfswinkel verliet Norwich eerder deze zomer al. De Nederlandse spits speelt komend seizoen op huurbasis voor AS Saint-Étienne.

[Upd] [jOS] Taekwondoka Ennadiri kansloos in halve finale, wel brons

Taekwondoka Nabil Ennadiri heeft zich op de Jeugd Olympische Spelen in Nanjing verzekerd van minstens een bronzen medaille. De Nederlander hoefde door een bye niet in actie te komen in de achtste finales.

In de kwartfinale moest Ennadiri het opnemen tegen de Surinamer Alessandro Getrouw. Ennadiri ging in de eerste twee minuten al helemaal los met de ene na de andere rake trap. In de tweede ronde was het verschil in punten al dusdanig groot dat de wedstrijd automatisch gestopt werd: 21-9.

In de halve finale neemt Ennadiri het op tegen José Nava Rodriguez uit Mexico. Dat gevecht zal om ongeveer 13.30 uur Nederlandse tijd plaatsvinden en zal te kijken zijn via de officiële site of de officiële gratis app, Olympic TV.

Update 13.44 uur

Ennadiri heeft zich niet kunnen plaatsen voor de finale in de klasse tot 63 kilogram. Tegen de Mexicaan José Nava Rodriguez ging het in het begin nog redelijk gelijk op, maar later kwam de Nederlander er niet meer aan te pas. Het werd uiteindelijk 11-4 voor Rodriguez. Wel pakt Ennadiri als verliezend halve finalist het brons, wat de eerste taekwondomedaille ooit is voor Nederland op een olympisch toernooi.

PS4 Playroom DLC maakt een studio in je huis

Met dlc voor de PlayStation 4 Playroom kun je jouw huiskamer veranderen in een studio. Je kan je PS4-camera aansturen met je smartphone of tablet en leuke effecten toevoegen. Sony heeft veel extra’s toegevoegd en verwacht er duidelijk veel van. De dlc is volledig gratis.

Hier een opsomming van de inhoud van de dlc:

  • We added a ton of screen effects to make your video or broadcast more atmospheric, including Retro, Arty, Futuristic or Psychedelic effects. It’s all there for you to experiment with. My favorite is the vintage effect.
  •     You can now also play your own MP3s by loading them on a USB memory stick, and we’re also throwing in a whole bunch of pre-set music tracks and sound effects for you to use.
  •     We’ve improved the masks feature to include a few cool Sony classic heads for you to wear. Special thumbs up to the Helghast mask, popularized by Killzone, which hooks up to your DualShock 4 light bar. Totally awesome!
  •     Speaking of DualShock 4, we’ve added controller effects like interactive colored smoked and a confetti canon for live celebrations.
  •     Next, if you have recorded videos on your PS4, you will be able to play them back inside a dedicated projector. This is a really cool feature and great way for you to do live commentaries over your recorded game sessions and maybe even give out some advice to those watching you.
  •     Finally, we’ve included a rating system for your broadcasts. We called back on our little AR Bots friends to deliver the results of your live polls. By using the “Interact button”, any PS4 viewers can join in and answer questions you ask them. It’s a great opportunity to run all sorts of contests or even host your own quiz show.

De dlc is nu verkrijgbaar. Uiteraard is er het risico op misbruik van het systeem. Het is nog niet bekend of en hoe Sony daartegen zal optreden.

Tienermeisjes hebben seks met vis

De politie van Kaapstad heeft gisteren een nog onbekende Zuid-Afrikaan in de boeien geslagen. De beste man heeft namelijk een seksfilm gemaakt met in de hoofdrol twee tienermeisjes, een spartelende vis en een vieze kerel.

In juni ging een bizar pornofilmpje als een lopend vuurtje over het internet. In het minutenlange filmpje, met als titel 'Squishing Nemo', zijn twee scholieren van de Edgemead High School te zien. Zo meldt News24. Terwijl het ene tienermeisje seks heeft met een vieze vent, haalt het andere meisje een vis uit een vissenkom.

Het meisje dat seksuele handelingen verricht met de onbekende kerel, stampt vervolgens met haar naaldhakken het arme gevinde vriendje dood. Naar aanleiding van dit filmpje stelde de Zuid-Afrikaanse dierenbescherming een onderzoek in, waarna uiteindelijk een man is aangehouden.

Hoewel de man ook wordt aangeklaagd wegens kinderporno, wordt ook dierenmishandeling hem zwaar aangerekend. Dat het hier 'slechts' gaat om een vis, is niet van belang. "Het is wetenschappelijk bewezen dat ook vissen pijn voelen", klinkt het. "We zijn dan ook blij dat de politie een arrestatie heeft verricht."

Arrestatie in moordzaak Andijk

Een 30-jarige man uit Roosendaal is dinsdagochtend opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de dood van een 49-jarige Andijker. De woning van de verdachte en een woning in Andijk worden doorzocht. De politie wil hierover verder niets zeggen.

Het 49-jarige slachtoffer, een man die als vrouw door het leven ging, werd eind april dood aangetroffen in haar woning aan de Gerrit de Vriesweg in de Noord-Hollandse plaats. Sectie wees uit dat zij door een misdrijf om het leven is gekomen.

Vorige maand meldde de politie nog de woning van de vrouw opnieuw te doorzoeken, omdat nieuwe informatie over de zaak binnen was gekomen. De politie wilde dat toen niet toelichten.

Dodental ebola-uitbraak blijft stijgen

De uitbraak van ebola in Afrika heeft inmiddels aan 1229 mensen het leven gekost. Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dinsdag bekendgemaakt.

Tot dusver zijn er 2240 besmettingen vastgesteld. De uitbraak begon in februari in Guinee, maar het virus heeft zich inmiddels verspreid naar Sierra Leone, Liberia en Nigeria. Mensen die het virus hebben opgelopen worden uit voorzorg in quarantaine gehouden, maar volgens de WHO is het daardoor veel moeilijker om voedsel bij de getroffen mensen te krijgen.

Engelkes speelde seksscŤnes niet na in slaapkamer

Rick Engelkes nam zijn werk tijdens opnames van de romantische erotische film De Overgave niet mee naar huis. "Ik heb de scènes niet zelf thuis uitgeprobeerd", zegt de acteur, die vanaf donderdag te zien is in de verfilming van Renee van Amstels roman De Overgave van Floor, tegen Novum Nieuws.

Engelkes vindt de vrijpartijen uit het boek, dat ook wel de Nederlandse Fifty Shades of Grey wordt genoemd, geen probleem om te spelen. "Ik vind zweepjes wel te heftig, dat is niet meer erotisch." Toch vindt de acteur een tikje op zijn tijd geen probleem. "Een beetje pijn is wel leuk, als het maar gecontroleerd blijft."

Hoewel De Overgave van Floor geregeld wordt vergeleken met de erotische thriller Fifty Shades of Grey, vindt Engelkes het geen kopie. "Maar het is er wel op geïnspireerd." De acteur vindt wat hij tot nu toe heeft gezien van de verfilming van zijn Amerikaanse tegenhanger best tegenvallen. "Ik heb de trailer van Fifty Shades gezien en ik vond hem erg braaf. Zij creëerden de hype dat er nooit eerder zoiets te zien was en dat viel in werkelijkheid erg tegen."

De acteur is in De Overgave te zien als Tim, een acteur die op afstand verliefd wordt op Eva en droomt van sm. Engelkes, die het grootste deel van de film zijn kleren aan mag houden, vond sommige sexy scènes best confronterend. "Dat soort scènes moet je van tevoren erg goed doornemen, want alles moet helder zijn. Dan kun je daarna ook weer gewoon aan de koffie."

Toch vindt Engelkes, die later dit jaar betrokken is bij de toneelstukken Huisvrouwmonologen en De Verleiding van een Moordvrouw, het geen probleem om zijn kleren uit te trekken. "Het is uiteindelijk ook maar gewoon werk. Het is goed om dat te blijven relativeren", legt hij uit. "Je moet je werk, zeker als acteur, vol overgave doen. Als je het doet, doe het dan ook goed."

Scheepswrak blijkt Amerikaans marineschip uit WOII

Een scheepswrak in de Straat Soenda, tussen Java en Sumatra, blijkt het wrak te zijn van het Amerikaanse marineschip USS Houston. Dat blijkt uit onderzoek dat duikers van de Amerikaanse en Indonesische marine hebben gedaan.

Volgens het Navy History and Heritage Command stemmen de gegevens die zijn verzameld overeen met de gegevens van de USS Houston. De Houston ligt voor de westkust van Java en is al lange tijd een populaire plek voor duikers.

De kruiser werd in de Tweede Wereldoorlog bij de Slag om de Straat Soenda op 8 februari 1942 door Japan tot zinken gebracht. In totaal waren er 1068 opvarenden aan boord. Slechts 291 overleefden de scheepsramp en de daaropvolgende krijgsgevangenschap.

In juni werd het schreepswrak al onderzocht. Toen bleek dat nagels in de romp van het schip, een metalen plaat en niet-ontplofte munitie waren verwijderd. Tevens werd duidelijk dat er olie uit het wrak lekte. Er worden nu maatregelen getroffen om het zeemansgraf van de ongeveer zevenhonderd omgekomen zeelieden te beschermen.

"In mijn overleg met onze Indonesische partners blijkt dat ze ons gevoel delen dat we verplicht zijn om deze en andere graven te beschermen", aldus Harry Harris van de Amerikaanse marine., "Het onderzoek op de plek was natuurlijk pas de eerste stap van onze samenwerking (...)"

In totaal liggen er volgens de marine meer dan zeventienduizend schepen en vliegtuigen op de bodem van de oceanen.

Keanu Reeves maakt tv-serie Rain

Keanu Reeves gaat de televisieserie Rain produceren. De 49-jarige acteur, bekend van de filmtrilogie The Matrix, speelt zelf de hoofdrol in de serie. Dat schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline.

Reeves kruipt in Rain, gebaseerd op de boekenserie van Barry Eisler, in de huid van John Rain. Hij is een half Japanse, half Amerikaanse huurmoordenaar die zijn slachtoffer op zo'n manier om het leven brengt dat het lijkt of ze een natuurlijke dood zijn gestorven.

Rain is de eerste grote tv-serie waarin Reeves speelt en die hij produceert. "Als groot fan van Barry ben ik enorm blij dat ik de mogelijkheid heb zijn iconische personage tot leven te mogen wekken." Wanneer de serie op tv komt, is nog onduidelijk. Momenteel wordt gezocht naar een scriptschrijver.


Keanu Reeves maakt tv-serie Rain (Foto: Novum)

Mijn idolen zijn dood

Mijn idolen zijn dood. En daar ben ik stiekem blij mee. Niet dat ik me voorstel hoe ze er nu uit zouden zien. Bah. Pas na het overlijden zie ik de artiesten pas voor me zoals ze op het toppunt van hun carrière waren. Robin Williams, Freddie Mercury, Michael Jackson: stuk voor stuk helden die jarenlang veel succes hadden. Zelfs Amy Winehouse vind ik leuker nu ze dood is. Dode idolen zijn namelijk lekker makkelijk: ze gaan nooit meer nieuwe dingen doe zodat je je voor je idool hoeft te verantwoorden. De doden zullen je nooit meer teleurstellen.

Regeringsleger OekraÔne nadert Donetsk

Het Oekraïense regeringsleger heeft dinsdag forse terreinwinst geboekt rond de stad Donetsk, een bolwerk van pro-Russische separatisten. Dat heeft de Oekraïense minister van binnenlandse zaken Arsen Avakov dinsdag geschreven op Facebook.

Bij het offensief in de plaats Ilovajsk, op ongeveer achttien kilometer van Donetsk, kwam een militair om het leven en raakten vier gewond. Het regeringsleger verwoestte drie controleposten van de rebellen. De gevechten duren nog altijd voort. Het regeringsleger krijgt daarbij hulp van bataljons vrijwilligers, die van groot belang zijn gebleken in de strijd tegen de separatisten in Oost-Oekraïne.

De strijd in Oost-Oekraïne heeft ertoe geleid dat bijna 344 duizend mensen ontheemd zijn geraakt. Vooral in de stad Loehansk is de situatie nijpend. Er is geen elektriciteit of stromend water en telefoonverkeer is onmogelijk.

Op zijn website schrijft het bestuur van Loehansk dat de stad in de nacht van maandag op dinsdag opnieuw zwaar onder vuur werd genomen. Een nog onbekend aantal mensen is daarbij om het leven gekomen. In de stad is voedsel schaars geworden. Ook wordt er gevreesd voor de uitbraak van ziekten.

Kuipers fluit Ajax - PSV

Ajax - PSV wordt zondag geleid door Nederlands beste scheidsrechter. Björn Kuipers fluit de topper in de Eredivisie, laat de KNVB dinsdag weten. Hij wordt bijgestaan door assistent-scheidsrechters Sander van Roekel en Erwin Zeinstra en vierde man Reinold Wiedemeijer.

Ajax en PSV wonnen hun eerste twee competitieduels met ruime cijfers en gaan aan kop in de Eredivisie. De Amsterdammers kunnen rusten op goede cijfers tegen PSV. Ze wonnen de laatste drie competitieduels tegen de Brabanders in de Amsterdam Arena.

Kevin Blom heeft zondag de leiding over Feyenoord - FC Utrecht. Dennis Higler hanteert op dezelfde dag de fluit tijdens PEC Zwolle - Vitesse.

Davis Cup-treffen OekraÔne en BelgiŽ in Estland

De wedstrijden tussen Oekraïne en België in de play-offs van de Davis Cup worden gespeeld in het Estse Tallinn. De internationale tennisfederatie ITF heeft een verzoek van de Belgen, die vanwege de situatie in Oekraïne niet in Kiev wilden spelen, ingewilligd.

De ITF verplaatste eerder al het treffen tussen Israël en Argentinië vanwege veiligheidsredenen. De twee landen ontmoeten elkaar in Florida. Nederland neemt het tussen 12 en 14 september in de Amsterdamse Ziggo Dome op tegen Kroatië. Op het spel staat een plek in de Wereldgroep.

Lies Visschedijk in Jack Bestelt een Broertje

Lies Visschedijk heeft een rol te pakken in de familiefilm Jack Bestelt een broertje. Ook Patrick Stoof, Plien van Bennekom en Dick van den Toorn zijn aan de cast toegevoegd. Dat heeft Just Film Distribution dinsdag bekendgemaakt.

De film vertelt het verhaal van de 8-jarige Jack die het maar niks vindt om alleen twee moeders, gespeeld door Jelka van Houten en Georgina Verbaan, te hebben. Het jongetje, dat wordt vertolkt door Matsen Montsma, gaat daarom op zoek naar een broertje. Visschedijk en Soof spelen een echtpaar dat Jack tegenkomt tijdens zijn zoektocht.

Het scenario is geschreven door Anne Barnhoorn, die eerder het script schreef van de Ontmaagding van Eva van End. De regie is in handen van Anne de Clercq, bekend van series als Feuten en S1ngle. Jack Bestelt een Broertje wordt vanaf begin volgend jaar in de bioscoop verwacht.

Martin Garrix wil koude douche voor koning

Als het aan Martin Garrix ligt, krijgt ook koning Willem-Alexander een bak ijskoud water over zich heen. De 18-jarige dj daagde de koning uit voor de zogenoemde Ice Bucket Challenge. Sterren van over de hele wereld laten zich onderdompelen in ijskoud water voor het goede doel.

Garrix liet zelf op Ibiza een bak water over zich kieperen. De dj, die net als alle andere deelnemers met de actie geld inzamelt en aandacht vraagt voor de neurologische ziekte ALS, werd uitgedaagd door zijn collega's Tiësto, Nicky Romero en Steve Aoki. Garrix, die vorig jaar een grote hit scoorde met Animals, belooft ook geld over te maken.

"Gisteren ontplofte mijn Twitter omdat Tiësto mij had genomineerd", laat Garrix weten. "ALS is een vreselijke ziekte en als ik door middel van een leuk filmpje awareness kan creëren, doe ik dat natuurlijk graag. Uiteraard hoop ik dat ook koning Willem-Alexander op mijn nominatie ingaat."

Naast Willem-Alexander nomineert Garrix ook Ed Sheeran en dj Dillon Francis. Het trio heeft 24 uur de tijd om een bak water over zich te laten gooien. Garrix is bepaald niet de enige die een koude douche nam voor het goede doel. Onder anderen Britney Spears, Steven Spielberg, Lady Gaga en Oprah Winfrey gingen de dj voor.

Ook Charlie Sheen deed mee aan de actie, maar hij had geen zin in koud water over z'n kop. Hij stortte een bak vol dollarbiljetten over zich heen en droeg tienduizend dollar bij.

[Upd] [jOS] Dubbel succes voor Nederlandse BMX'ers

De Nederlandse BMX'ers hebben tijdens de kwalificaties op de Jeugd Olympische Spelen laten zien in topvorm te verkeren. Viviana van Hees pakte de tweede tijd, terwijl Niek Kimmann zelfs de snelste was.

De prestatie van Van Hees was knap, want eerder tijdens het toernooi moest ze de mountainbikewedstrijd nog aan zich voorbij laten gaan. Bij een valpartij in de training blesseerde ze haar schouder. Tijdens de kwalificatie voor de BMX-wedstrijd was de Ecuadoriaanse Domenica Gonzalez veel te snel, maar Van Hees nestelde zich keurig op de tweede plek.

Kimmann pakte kortgeleden in Ahoy nog de wereldtitel bij de junioren en geldt zeker als een van de topfavorieten in Nanjing. In de kwalificaties maakte hij dat met de snelste tijd alvast waar. Alleen de Argentijn Nicolas Torres wist binnen een seconde van de Nederlander te blijven.

De eliminatierondes, te beginnen met de kwartfinales, worden dinsdagochtend vanaf 9.00 uur Nederlandse tijd gehouden.

Update 10.38 uur

Zowel Van Hees als Kimmann hebben zich met enorme overmacht geplaatst voor de halve finales. In de kwartfinales, bestaande uit drie heats, was niemand in hun heats opgewassen tegen de Nederlanders. Van Hees won overtuigend haar eerste, tweede en derde heat. Kimmann deed het net zo goed, alleen won hij al zijn heats met een nog veel grotere voorsprong.

Ook de halve finales bestaan weer uit drie heats. Uit beide halve finales gaan de beste vier rijders - na drie heats - door naar de finale, die uit één heat bestaat.

Update 11.35 uur

Van Hees en Kimmann hebben zich allebei met speels gemak geplaatst voor de BMX-finales. Van Hees had het nog het zwaarst, want in de eerste heat van haar halve finale werd ze na een fotofinish 'slechts' tweede. Heat twee en drie waren echter weer voor de Nederlandse. Kimmann kende helemaal geen problemen en was in alle drie heats veruit de sterkste.

Update 11.54 uur

Niek Kimmann heeft in de finale van het BMX-toernooi zijn favorietenrol volledig waargemaakt. Dit keer ging het echter niet zo makkelijk als alle voorgaande heats. Alleen de Argentijn Nicolas Torres kon bijblijven, maar hij eindigde wel op slechts 0,16 seconden van Kimmann. Bij de vrouwen moest Van Hees, net als in de kwalificatie, haar meerdere erkennen in de Ecuadoriaanse Domenica Gonzalez, die onklopbaar was.

Kimmann en Van Hees krijgen geen individuele medailles. Op de Jeugd Olympische Spelen worden de diverse vormen van het wielrennen gecombineerd in een landenwedstrijd. Hoewel de Nederlandse vrouwen bij het mountainbiken - het onderdeel Eliminator - en de tijdrit op de weg nul punten scoorden, nemen ze in de landenwedstrijd dankzij Van Hees toch de tweede plek over. Ecuador komt eveneens van nul punten en pakt de leiding.

De Nederlandse mannen pakken zelfs de koppositie in handen. Dat hebben ze volledig te danken aan Kimmann, die in de mountainbike Eliminator al vijfde werd. Wiebe Scholten kwam in de tijdrit op de weg niet tot punten. Het toernooi bestaat nog uit twee onderdelen: Woensdag staat de massastart bij het mountainbiken op het programma, vrijdag worden de medailles vergeven in de wegwedstrijd.

Lima keert terug bij FC Dordrecht

Josimar Lima's avontuur in Dubai heeft niet lang geduurd. De transfervrije voetballer keert na acht maanden terug bij FC Dordrecht, de club waar hij tussen 2011 en januari 2014 al speelde. Hij heeft een eenjarig contract getekend, melden de Schapenkoppen.

Lima ging in januari aan de slag bij Al Shaab. Tussen 2008 en 2011 kwam de drievoudig Kaapverdiaans international uit voor Willem II.

Technisch directeur Marco Boogers is verheugd over de defensieve versterking. "Josi is een killer. Een extra slot op de deur en dat is geen overbodige luxe met onze aanvallende manier van spelen."

Dordrecht moet waarschijnlijk nog even wachten tot Lima voor de club uit kan komen. Al Shaab moet de eredivisionist daar binnen dertig dagen toestemming voor geven.

[EKZ] Heemskerk als snelste door op 100 meter vrij

Zwemster Femke Heemskerk heeft op het EK in Berlijn met speels gemak de halve finale bereikt op de 100 meter vrije slag. De Nederlandse zette in de series de snelste tijd neer met 53,55 seconden. Alleen de Zweedse Sarah Sjöström (53,66) wist op het koninginnennummer bij haar in de buurt te blijven.

Maud van der Meer noteerde met 55,00 de achtste tijd en verzekerde zich ook van een halvefinaleplek. Voor Esmee Vermeulen waren de druiven zuur. Met 55,18 was zij snel genoeg, maar omdat er slechts twee zwemsters per land naar de halve finale mogen redde zij het niet. Ilse Kraaijeveld werd 26e in 56,29.

Op de gemengde 4x100 meter wisselslag plaatste Kraaijeveld zich wel voor de finale. Samen met Wendy van der Zanden, Bastiaan Lijesen en Bram Dekker klokte Nederland met 3.53,47 de vijfde tijd.

EA Access niet zo mooi als beloofd

Via hun Twitter-account heeft Electronic Arts laten weten dat EA Access-leden vijf dagen voor de release zes uur lang mogen genieten van Madden NFL 15. Dit komt voor velen als een teleurstelling, want zij hadden op meer tijd gehoopt. Voor de meerderheid is het een bevestiging van hun mening over EA.

In het bericht over het gratis uitproberen van Plants vs. Zombies Garden Warfare werd de vraag gesteld of Electronic Arts bezig was met een charmeoffensief. Het antwoord daarop is volmondig “nee”. Bij de lancering van EA Access werd beloofd dat abonnees vijf dagen eerder toegang kregen tot bepaalde retailgames. Één van die games is Madden NFL 15. Nu blijkt dat abonnees dit spel slechts zes uur kunnen spelen. Het is niet bekend of het zoeken door menu’s en het opstellen van je team meegenomen wordt in de tijd, maar we mogen ervan uitgaan dat dit zo is. Om iets positiefs te noemen: de Access-leden krijgen wel toegang tot het volledige spel en niet slechts een klein gedeelte ervan.

Twitter

We kunnen de toegang tot bepaalde games dus zien als een nieuw soort demo, of een beperkte versie van Origin Game Time. Een groot verschil met het verleden is dat hiervoor dus nu wordt betaald. Elke maand betalen abonnees $4,99 of in één keer $29,99 voor een jaar.

EA heeft eerst verwachtingen gewekt en niet tegengesproken toen ze de volgende statement deden: “Membership in EA Access lets you experience trials of new EA games up to five days before the release date.*” Het * verwijst naar een andere pagina waar de toelichting te vinden is “If you’re an EA Access member, you can download upcoming EA games five days before the release date to play for a limited time.” Nu heeft EA ons inderdaad op deze wijze gewaarschuwd dat de speeltijd in de vijf dagen voor release beperkt is, zes uur is wel heel erg weinig.

In juli ontstond er consternatie toen gamers opeens moesten betalen voor demo’s. Toen werd er al voorspeld dat het een proef was om te kijken hoe dit aan zou slaan. Achteraf gezien waren de prijzen van juli heel laag, omdat je die demo’s zonder tijdslimiet kon spelen. Deze demo’s hadden dus wel de beperking dat je geen toegang hebt tot het volledige spel met alle toeters en bellen, maar geven je een goede indruk wat je kunt verwachten. EA heeft veel voordeel van de huidige oplossing omdat ze dus niet de beperkingen hoeven te programmeren in de demo-versies. Ze laten alleen een klokje meelopen. EA is dus goedkoper uit en de gamers betalen veel meer.

EA Access is nu alleen beschikbaar voor bezitters van een Xbox One.

Banner

Mega Man 2.5D krijgt derde beta

Peter Sjostrand heeft aangekondigd dat de derde beta build van zijn fan-made Mega Man 2.5D vanaf heden beschikbaar is. Mega Man 2.5D Beta 3.0 bevat twee nieuwe co-op levels en twee nieuwe singleplayer levels voor Splash Woman en Quick Man.

Wie geïnteresseerd is kan Mega Man 2.5D Beta 3.0 hier downloaden. Daarnaast heeft Peter Sjostrand ook een trailer van deze nieuwe bèta build vrijgegeven en die kun je hieronder bekijken.

 

Volkskrant blundert met dood Johan Cruijff

De Volkskrant heeft Johan Cruijff dinsdagochtend doodverklaard. Op de app van de krant verscheen een bericht met de kop 'Johan Cruijff overleden'. Het 67-jarige voetbalicoon is echter springlevend.

De krant maakte zo'n drie kwartier nadat het bericht was verschenen bekend dat een fout was gemaakt. "Wegens een fout op onze nieuwe testsite is per ongeluk een bericht over de dood van Johan Cruijff op onze website verschenen. Onze excuses."

Ook coördinator van de sportredactie Menno van Dongen geeft op Twitter aan dat een technische fout is gemaakt. "Cruijff is niet dood. Er is hier ergens een fout gemaakt met het testen van een nieuwe app."

[vid] Ventje legende na neuken milf

Een 16-jarig jochie uit de Amerikaanse staat Arizona is een levende legende. Het kereltje heeft namelijk de moeder van zijn vriendje geneukt. Niet eenmaal, maar 'zeker 36 keer'. En Tammy Lynn Hankins is nog eens een lekker wijf ook.

Het kereltje leerde de toen 42-jarige milf vorig jaar kennen via zijn mattie. Al snel kregen zij een verboden relatie. Zo gaf Hankins hem cadeautjes als de game GTA V en een peperdure waterpijp. Ook gaf de mooie blondine hem tienmaal een alcoholische versnapering.

Vanaf juli gaf de milf regelmatig toe aan de seksuele avances van de knaap. Tussen juli en november heeft het kereltje de geile verpleegster tienmaal aan zijn stramme stroopsoldaat geregen, in drie verschillende huizen. Zelf pochte het 'slachtoffer' dat hij haar eerder 36 keer een veeg heeft gegeven.

Uiteindelijk kwam ook deze zaak boven water, waarna Hankins in de boeien geslagen. Pas toen besefte de vader van het jochie waarom zijn vrienden van Lake Havasu High hem allemaal een legende noemden. De soppende zuster op haar beurt ontdekte toen pas dat haar minnaar minderjarig was.

Rechter Derek Carlisle had weinig begrip voor de situatie en legde haar een celstraf van drieënhalf jaar op wegens het schenden van haar proeftijd na een eerdere veroordeling voor een drugsdelict. Ze heeft nog een extra jaar water en brood gekregen wegens seks met een minderjarige.


Wij wensen het slachtoffer en zijn rechterhand veel sterkte toe...

Dode bij Zeeuwse woningbrand

Bij een brand in een woning in het Zeeuwse Schoondijke is maandagnacht een dode gevallen. Het slachtoffer is een 56-jarige man, meldt de politie.

In de woning aan de Dorpsstraat werd vorige maand nog een wietkwekerij opgerold. De politie onderzoekt of dat iets met de brand te maken heeft.

De brand brak rond 01.30 uur uit op de begane grond en breidde zich uit naar de eerste verdieping. Het sein brand meester volgde zo'n tweeënhalf uur later. Het pand wordt als verloren beschouwd.

Dinsdag mogelijk koudste dag van de zomer

Koude lucht die afkomstig is van de poolcirkel zorgt er dinsdag voor dat Nederland waarschijnlijk de koudste dag van deze zomer beleeft. Dat meldt Meteogroup. Met temperaturen tussen de 14 en 17 graden is het 'erg fris'. De koudste dag tot nu toe werd gemeten op 19 juni. Toen bleef de temperatuur in De Bilt op 16,1 graden steken.

In een groot deel van Nederland wordt het dinsdag maximaal 15 of 16 graden. In Friesland, Flevoland en Noord-Holland blijft de temperatuur op plaatsen waar veel regen valt zelfs op 14 graden steken. In het zuiden van het land wordt het op sommige plekken 17 graden.

Meteogroup spreekt van een 'dieptepunt'. "17 graden is erg fris in vergelijking met de 22 graden die gemiddeld is voor deze fase van augustus", aldus de meteorologen. De komende dagen wordt het met 15 tot 18 graden een fractie minder koel. Dat komt vooral omdat de kans op buien afneemt en de zon vaker gaat schijnen.

De lucht blijft echter koud en vooral tijdens opklaringen in de nacht koelt het af. In de nacht van donderdag op vrijdag kan het in het binnenland plaatselijk 5 graden worden. Het weerinstituut verwacht dat de temperaturen pas in het weekend weer gaan stijgen. "Volgende week wordt het eindelijk weer eens ruim 20 graden. Wel is er naast zon dan opnieuw een regen- of onweersbui mogelijk", luidt de voorspelling.

Liberia is ebolapatiŽnten kwijt

Zeventien vermoedelijke ebolapatiënten die zaterdag wegliepen uit een quarantainecentrum in Liberia worden 'vermist'. Dat heeft de regering gezegd, aldus de BBC. De regering ontkende eerder nog de patiënten uit het oog te zijn verloren. De zeventien kwamen zaterdag met twintig anderen vrij nadat het centrum waarin ze waren ondergebracht werd aangevallen.

Het quarantainecentrum in de hoofdstad Liberia werd zaterdag aangevallen door relschoppers. De aanleiding voor het geweld is nog onduidelijk, maar er bestaat veel argwaan in het land over de ziekte. Volgens onderminister van volksgezondheid Tolbert Nyenswah waren de betogers boos omdat de patiënten uit andere delen van de hoofdstad naar het quarantainecentrum werden gebracht. Anderen zeiden dat de demonstranten denken dat ebola een verzinsel is en dat ze daarom het centrum plat wilden leggen.

De zeventien zijn volgens de regering 'teruggegaan naar hun gemeenschappen'. De autoriteiten proberen ze momenteel op te sporen. "De meeste mensen die in dit centrum zaten zijn er vrijwillig naartoe gekomen", zei minister van informatie Lewis Brown. "Onze indruk is dat ze er nog steeds willen zijn, maar dat ze door vandalen en plunderaars zijn gedwongen te vertrekken."

Een bron bij de politie zei tegen de BBC dat met bloed besmeurde matrassen, lakens en medische apparatuur zijn meegenomen uit het centrum. De vrees is dat dit de verspreiding van de dodelijke ziekte alleen maar verder in de hand werkt.

Volgens Artsen zonder Grenzen (AzG) is er dringend behoefte aan een voorlichtingscampagne in het land. "Sommige mensen geloven niet dat het bestaat. Nu de situatie erger wordt en meer mensen ziek worden gaan meer mensen het geloven", zei Lindis Hurum van AzG. "Maar dat betekent niet dat ze het snappen of dat ze weten hoe besmetting te voorkomen."

De uitbraak begon in februari in Guinee en de ziekte verspreidde zich de afgelopen maanden onder meer naar Liberia, Sierra Leone en Nigeria. De uitbraak heeft volgens de Wereldgezondheidsorganisatie tot dusver aan zeker 1145 mensen het leven gekost.

Dreetje Hazes heeft bindingsangst

André Hazes jr. vindt het erg lastig om zich te geven in de liefde. "Het ligt niet aan de vrouwen, het ligt echt aan mij. Ik heb last van bindingsangst", zegt de 20-jarige zanger, die sinds kort een relatie heeft met de zestien jaar oudere Monique, dinsdag in De Telegraaf. "Hoe geweldig ik het ook kan hebben, opeens kan een benauwd gevoel toeslaan."

Hazes jr. gaat er in het begin van een relatie wel voor 'de volle honderd procent' voor. " Wanneer ik verliefd word dan ga ik ook heel voortvarend van start. Binnen een paar weken heb ik alles gedaan wat anderen in misschien een jaar doen. Op stap, uit eten, een nachtje blijven slapen", legt de zanger uit. "Hartstikke geweldig, maar dan opeens slaat er een gevoel van benauwdheid bij me toe en wil ik niets liever dan er hardlopend een punt achter zetten."

De zanger heeft dan ook vaak uit angst relaties verbroken. "Dat blijft ongemakkelijk. Ondanks dat ik in de liefde rustiger en serieuzer ben geworden. Het blijft een dingetje om iemand te zeggen: je bent geweldig, maar hier stopt het."

Zeven demonstraties aangemeld in Den Haag

Zeven verschillende groeperingen zijn van plan op 20 september in Den Haag te gaan demonstreren. De betogingen zijn aangemeld bij de gemeente, bevestigde een woordvoerder dinsdag. Wie de organisatoren zijn, zegt Den Haag niet.

Pro Patria was de eerste die met 20 september op de proppen kwam. De groepering wilde op die dag een 'mars voor de vrijheid' houden, nadat een recente demonstratie in de Schilderswijk op ongeregeldheden was uitgelopen. Vanwege de onrust besloot de gemeente om de komende maanden geen demonstraties in de probleemwijk toe te staan. Daarom wil Pro Patria uitwijken naar Transvaal, dat naast de Schilderswijk ligt.

De Nederlandse Volksunie wil op 20 september verzamelen bij station Den Haag Centraal en naar de Schilderswijk lopen, ondanks het verbod. De extreem rechtse partij wil naar de rechter stappen om het verbod aan te vechten. De islamitische Muslim Defence League - Holland wil naar het Malieveld, naast Den Haag Centraal.

Organisatoren hoeven geen expliciete toestemming te hebben voor een demonstratie, omdat iedereen in Nederland het recht heeft om te demonstreren. De gemeente kan een demonstratie wel verbieden als de openbare orde in het geding is. Ook mogen er voorwaarden worden gesteld, bijvoorbeeld aan de locatie.

De zeven demonstraties zullen flink wat inzet van agenten vergen. De politie heeft het die dag sowieso druk met een kermis op het Malieveld en een atletiekwedstrijd, de Vredesloop, bij het Vredespaleis en het Catshuis.

Samus geeft zichzelf bloot in Super Smash Bros

Zero Suit Samus is door haar opvallende rondingen al een geliefd personage in de Smash Bros-serie. Nintendo gooit er deze keer nog een schepje boven op door 'Zero' iets letterlijker te nemen en nog meer kledingstukken te verwijderen.

Hopelijk komen er ook zulke pakjes voor de andere vrouwelijke personages, want wie wil nu niet met allemaal halfnaakte prinsessen de boel kort en klein slaan. Super Smash Bros. komt drie oktober naar Nintendo 3DS. De Wii U-versie zal in de winter volgen.

Samus

Samus 3DS

Alain Clark in race voor songfestival

Alain Clark is een van de artiesten die kans maakt volgend jaar ons land te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Wenen. Dat bevestigde de AVROTROS dinsdag naar aanleiding van een bericht in De Telegraaf.

Volgens een woordvoerster is nog niet besloten wie er naar de Oostenrijkse stad afreist, aangezien er meerdere aanmeldingen zijn. "En mochten bekende of onbekende zangers of zangeressen zich nog willen aanmelden dan kan dat nog steeds." Het is nog niet duidelijk wanneer de deelnemer(s) bekend worden gemaakt, maar dat zal niet heel lang meer duren.

Alain Clark in race voor songfestival
Alain Clark in race voor songfestival (Foto: ANP)

[EKZ] Verschuren als derde door naar halve finale

Zwemmer Sebastian Verschuren heeft zich op het EK in Berlijn geplaatst voor de halve finale van de 200 meter vrije slag. De Nederlander noteerde met 1.47,52 minuten de derde tijd in de series. Dion Dreesens redde het ook. Hij werd twaalfde in 1.48,59.

Verschuren kan zijn tweede EK-medaille veroveren op de 200 meter vrije slag. Vier jaar geleden won hij brons.

Voor Ferry Weertman en Joost Reijns viel het doek. Met 1.49,58 en 1.49,89 werden zij 26e en dertigste. Weertman veroverde in het open water al goud op de 10 kilometer en in de teamwedstrijd.

[USO] Negen Nederlanders in kwalificaties

Negen Nederlandse tennissers hopen zich via de kwalificaties te plaatsen voor het hoofdschema van de US Open. Bij de mannen zijn dat Thiemo de Bakker en Jesse Huta Galung. Arantxa Rus is een van de zeven vrouwen.

Verder proberen Michaëlla Krajicek, Lesley Kerkhove, Richel Hogenkamp, Cindy Burger, Indy de Vroome en Bibiane Weijers een plek in het hoofdtoernooi te veroveren. Het kwalificatietoernooi begint dinsdag.

Kiki Bertens is als nummer 84 van de wereld al zeker van kwalificatie. Bij de mannen weten Robin Haase (70) en Igor Sijsling (73) zich verzekerd. Maandag gaat het hoofdtoernooi van start.

Basso tekent bij Tinkoff-Saxo

Ivan Basso vervolgt zijn carrière bij Tinkoff-Saxo. De 36-jarige renner heeft een tweejarig contract getekend bij de ploeg van Alberto Contador, zegt hij tegen Gazzetta dello Sport. Basso gaat bij Tinkoff weer samenwerken met ploegleider Bjarne Riis.

De twee kennen elkaar van hun tijd bij CSC. Bij de voorloper van Tinkoff won Basso in 2006 de Giro d'Italia en veroverde hij twee keer een podiumplek in de Tour de France. In 2010 won hij in het shirt van Liquigas nogmaals de Giro.

Basso kijkt uit naar de komende twee jaar. "Ik ben onder de indruk van het project van Oleg Tinkov", zegt de Italiaan over de teameigenaar. "Het is de beste ploeg in de wereld." Volgend jaar rijdt naast Contador en Rafal Majka onder anderen Peter Sagan voor Tinkoff.

Sagan maakt net als Basso de overstap van Cannondale. Die ploeg verloor ook al Damiano Caruso en Alessandro De Marchi aan andere teams.

'Buitenlandse eigenaren clubs moeten gecheckt'

Buitenlandse partijen die overwegen een Nederlandse voetbalclub te kopen moeten streng doorgelicht worden door de KNVB. Daarvoor pleit Toon Gerbrands, de nieuwe algemeen directeur van PSV, dinsdag in Het Financieele Dagblad.

De voetbalbond zou van Gerbrands, die eerder bij AZ actief was, forensisch onderzoek moeten eisen naar de achtergronden van de buitenlandse partijen. "Het is bijvoorbeeld van belang te weten of potentiële kopers zich schuldig maken aan witwaspraktijken", zegt Gerbrands in de krant. "Ook heel belangrijk is dat een koper het voortbestaan van een club kan garanderen er er niet na een paar jaar uit stapt."

Sinds dit seizoen is ADO Den Haag overgenomen voor United Vansen International Sports, een Chinese investeerder. Vitesse is al enkele jaren in buitenlandse handen. Eerst was Georgiër Merab Jordania eigenaar. Eind vorig jaar verkocht hij de Arnhemse club door aan de Rus Aleksandr Tsjigirinski.

Gerbrands is van plan de kwestie aan te zwengelen bij de belangenvereniging Eredivisie CV, waar hij commissaris is. "Ik begrijp echt wel dat er juridische haken en ogen aan een onderzoek zitten, maar ik wil de discussie hierover graag starten."

Gerbrands kent het forensische onderzoek van de ondergang van Dirk Scheringa, waardoor AZ zonder geldschieter kwam te zitten. De curatoren van de failliete boedel hebben toen alle belangstellenden doorgelicht. "Niemand is in aanmerking gekomen." Onder leiding van de voormalige volleybalcoach is AZ nu weer vrijwel schuldenvrij.

De KNVB zegt in een reactie tegenover de zakenkrant dat forensisch onderzoek niet tot de mogelijkheden behoort. De bond controleert bij overnames wel de financiële constructies en de toezichthoudersstructuur. Ook moeten de clubs een verklaring van goed gedrag overhandigen van de nieuwe eigenaar. De bond wil graag in gesprek met Gerbrands over het toezicht verder nog verbeterd kan worden.

[Upd] Dode bij schietpartij in Amsterdam-Oost

Bij een schietpartij in Amsterdam-Oost is maandagavond een man gewond geraakt. Hij is naar een ziekenhuis gebracht. Het is niet duidelijk hoe hij eraan toe is.

De schietpartij vond even na 23.00 uur plaats op de Borneokade. Volgens RTV Noord-Holland gebruikte de dader een automatisch wapen. De politie zou na de schietpartij tientallen kogelhulzen hebben gevonden. De schutter is vermoedelijk gevlucht op een scooter.

Update 09.35 uur

De Amsterdamse zender AT5 meldt nu dat het slachtoffer overleden is. 


Engels schip in problemen op de Noordzee

Op de Noordzee is een schip in problemen geraakt dat vaart onder Engelse vlag. In het ruim van het vaartuig staat water. De kustwacht is met een helikopter, twee reddingsboten en een vliegtuig uitgerukt om hulp te verlenen. Er zijn drie mensen aan boord.

Het schip genaamd Kestrel bevindt zo'n vijftig kilometer ten noorden van Vlieland. De kustwacht noemt de situatie aan boord 'nog stabiel'. Inmiddels is met de helikopter een extra pomp overgezet van een sleepboot die in de buurt voer. De Kestrel krijgt zijn eigen pomp niet aan de praat.

De sleepboot kan het schip niet meenemen, omdat het al een ander vaartuig op sleep heeft. Daarom heeft de kustwacht een andere sleepboot richting de Kestrel gestuurd. Ook is een bergingsvaartuig op weg. Daarnaast zijn de reddingsboten van Vlieland en Terschelling aanwezig.

De Kestrel is een voormalig vissersvaartuig van achttien meter lang. Rond 07.30 uur ontving het kustwachtcentrum in Den Helder een noodoproep van het schip.

Milla Jovovich zwanger van tweede kind

Milla Jovovich is in verwachting van haar tweede kind. "Mijn man Paul en ik zijn er net achtergekomen dat we nog een baby krijgen", schreef de actrice op Facebook. Jovovich, die getrouwd is met regisseur Paul W. S. Anderson, heeft al een 6-jarige dochter met haar man.

De zwangerschap van de 38-jarige actrice zorgt er wel voor dat de opnames van Resident Evil: The Final Chapter worden uitgesteld. "Na een heleboel gesprekken zijn we tot de conclusie gekomen dat het voor iedereen het beste is om te wachten tot de baby is geboren voor we weer een Resident Evil-film maken."

Jovovich, die in 2002 te zien was in het eerste deel van de reeks, ziet de stunts niet zitten. "We denken niet dat een zwangerschap en het vermoorden van zombies de beste combinatie is", vervolgt de actrice, die Anderson leerde kennen op de set van Resident Evil en in 2009 met hem trouwde. "Ik denk dat oneindig veel cupcakes het enige is wat ik in de nabije toekomst verorber."

Tweede oud-handelaar Rabobank bekent schuld

Een voormalig handelaar van Rabobank in Londen heeft in de Verenigde Staten bekend een rol te hebben gespeeld in de fraude met rentetarieven. De FBI meldde dat maandag. De Britse handelaar is de tweede werknemer van Rabobank die toegeeft deel te hebben genomen aan de Libor-fraude.

De man, Paul Robson, krijgt pas halverwege 2017 zijn straf te horen. Volgens het Amerikaanse ministerie van justitie staat vast dat Robson en zijn medeplichtigen de markt manipuleerden voor eigen gewin. Justitie onderstreept dat het naast instituties ook individuen verantwoordelijk wil stellen voor hun betrokkenheid bij het interbancaire renteschandaal.

In juni bekende een Japanse medewerker van Rabobank al schuld in New York. De Amerikaanse minister van justitie Eric Holder zei toen naar aanleiding van de bekentenis dat de fraude met de Libor-rente 'de eerlijkheid van het financiële systeem heeft aangetast'.

Rabobank heeft vanwege de fraude vorig jaar een boete van bij elkaar 774 miljoen euro betaald aan justitie in de VS en Groot-Brittannië en aan De Nederlandsche Bank (DNB). Rabobank was met onder meer Barclays, RBS en UBS betrokken bij het manipuleren van de rentebenchmarks tussen 2006 en 2011.

'Verwachte hoosbuien zorgen voor hogere premie'

Opstalverzekeringen stijgen de komende jaren mogelijk flink in prijs doordat regenbuien naar verwachting extremer worden. Verzekeraars verwachten tot 2050 vijf procent tot wel een kwart meer te moeten uitkeren na schade door hevige regenval. De premie zal daarom stijgen, tenzij gemeenten maatregelen nemen. Dat schrijft het AD dinsdag.

De verzekeraars baseren zich op cijfers over klimaatverandering van het KNMI. Het weerinstituut voorspelt steeds hevigere, korte hoosbuien, die kunnen uitmonden in plenspartijen met tot wel 150 millimeter regen in twee uur tijd.

Een hoosbui van 140 millimeter regen in twee uur, betekent in een stad als Amersfoort een schade van honderd miljoen euro, berekende de universiteit van Wageningen eerder. Een dergelijke wolkbreuk kwam vroeger gemiddeld eens in de honderd jaar voor. Maar in 2050 lijkt dat eens in de vijf tot tien jaar te worden.

Om de schade door extreme regen te beperken moeten gemeente fors investeren in bijvoorbeeld bredere rioolbuizen. Maar veel gemeenten willen of kunnen daar geen geld aan uitgeven, schrijft de krant.

'Politie Kunduz elimineert Taliban'

De politiechef van de Afghaanse provincie Kunduz, Mustafa Mohseni, heeft zijn mannen opgeroepen geen Taliban meer krijgsgevangen te maken, maar ze te 'elimineren'. "Omdat zij niet kunnen worden berecht omdat het justitiële systeem corrupt is, hebben wij geen andere optie dan hen te elimineren", aldus de commandant.

Volgens het internationale oorlogsrecht moeten strijders die zich overgeven, krijgsgevangen worden gemaakt; hen te doden is een oorlogsmisdaad. Van 2011 tot 2013 was een Nederlandse trainingsmissie in Kunduz om de politie op te leiden. Ook moesten de Nederlanders helpen bij de opbouw van een rechtsstaat.

Minister Frans Timmermans zei tijdens een evaluatie in de Tweede Kamerin in mei dat de missie "positief meetbare resultaten" heeft opgeleverd.

'Politie Kunduz elimineert Taliban'
'Politie Kunduz elimineert Taliban' (Foto: ANP)

Inholland werkt aan anti-extremismeprogramma

Hogeschool Inholland werkt aan een speciaal trainingsprogramma om onderwijspersoneel te leren hoe zij met mogelijke radicalisering onder jongeren moeten omgaan. Dat melden kranten van De Persdienst dinsdag.

Een woordvoerster van Hogeschool Inholland liet tegenover De Persdienst weten dat "docenten, vertrouwenspersonen en studieloopbaanbegeleiders" binnenkort training krijgen "om radicalisering beter te signaleren en om te weten welke maatregelen ze eventueel kunnen nemen." Het is niet bekend hoe het programma eruit komt te zien. "In de loop van het jaar wordt de cursus verder uitgewerkt", zo schrijft De Persdienst.

Daarnaast melden de kranten dat Hogeschool Inholland goede contacten onderhoudt met andere scholengemeenschappen om elkaar te informeren over radicalisering.

Saudi-ArabiŽ executeert mannen om hasj

In Saudi-Arabië zijn maandag vier familieleden geëxecuteerd omdat ze hasj bij zich hadden. De mannen werden ter dood veroordeeld in de stad Najran. Dat heeft Amnesty International maandag bekendgemaakt.

De mannen werden in 2007 opgepakt, omdat ze ,,grote hoeveelheden drugs bij zich hadden". Op basis van die verklaring, die ze gedwongen zouden hebben afgelegd, zijn ze ter dood veroordeeld. Volgens Amnesty werden de mannen gemarteld tijdens hun gevangenschap.

De mensenrechtenorganisatie was gewaarschuwd door familieleden van de mannen, maar binnen enkele uren kregen zij een telefoontje van het Saudische ministerie van Binnelandse Zaken dat ze op moesten houden Amnesty in te schakelen.

Amnesty heeft er bij de Saudische autoriteiten op aangedrongen dat de executies moeten stoppen. Volgens de organisatie wordt de doodstraf de laatste tijd vaak uitgevoerd in het Arabische land. De afgelopen twee weken zijn al 17 mensen geëxecuteerd. Dat zijn er even veel als het aantal dat tussen januari en juli 2014 de doodstraf kreeg. Saudi-Arabië heeft tussen 1985 en 2013 al meer dan 2000 mensen geëxecuteerd.

'Snel uitspraak Zwarte Piet-zaak'

De Raad van State wil haast maken met zijn uitspraak over Zwarte Piet. De hoogste bestuursrechter doet normaal ongeveer negen maanden over een uitspraak, maar wil nu kijken of het lukt om de zaak nog voor 5 december te behandelen, schrijft het AD dinsdag.

De raad kan zaken soms sneller behandelen als er een urgente reden is. 'Het grote maatschappelijke belang' van het debat over de knecht van Sinterklaas is volgens de raad zo'n reden. De Raad van State gaat deze week kijken of het haalbaar is om nog voor pakjesavond uitspraak te doen in de zaak.

De hoogste bestuursrechter moet zich over de zaak buigen nu de gemeente Amsterdam en het Pietengilde in hoger beroep zijn gegaan tegen een uitspraak van de rechtbank in Amsterdam. Die oordeelde vorige maand dat Zwarte Piet een 'negatieve stereotypering van zwarte mensen' is. Burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan moest van de rechtbank opnieuw kijken naar de vergunning die hij vorig jaar verleende voor de intocht van Sinterklaas in de hoofdstad.

Christian Bale is vader van een zoon

Christian Bale is voor de tweede keer vader geworden. Dat heeft zijn woordvoerder bevestigd aan het Amerikaanse tijdschrift Us Weekly. Volgens een ingewijde hebben de 40-jarige acteur en zijn vrouw Sibi een zoon.

Het is niet bekend hoe het jongetje heet en wanneer hij precies is geboren. Bale en Sibi maakten in maart bekend hun tweede kind te verwachten. De twee trouwden in 2000 en hebben al een 9-jarige dochter.

SuŠrez maakt rentree in oefenduel

Luis Suárez heeft zijn eerste speelminuten gemaakt in het shirt van zijn nieuwe club FC Barcelona. De Uruguyaan deed vijftien minuten mee in een oefenduel tegen de Mexicaanse kampioen Leon, dat door Barcelona met 6-0 werd gewonnen. De geschorste Suárez mag pas eind oktober zijn eerste officiële wedstrijd spelen, maar kreeg van het CAS wel toestemming om aan te treden in oefenduels.

De van Liverpool overgekomen Suárez werd enthousiast begroet door zijn nieuwe fans toen hij het veld betrad. Met slechts een paar balcontacten kon de spits, die pas sinds vrijdag in training is, nog geen stempel op de wedstrijd drukken. Suárez zit een schorsing van vier maanden uit wegens het bijten van een tegenstander op het WK. Het CAS besloot echter donderdag dat deze straf niet geldt voor trainingen en oefenduels.

Ook Neymar maakte zijn eerste speelminuten na een vervelende aftocht op het WK. De Braziliaan, die tegen Colombia uitviel met een gebroken ruggenwervel, maakte in Camp Nou een fitte indruk en scoorde twee keer. Lionel Messi, Munir El Haddadi (2x) en Sandro Ramires waren de andere doelpuntenmakers.

Reijnen wint openingsrit USA Pro Challenge

Kiel Reijnen heeft de eerste etappe van de USA Pro Challenge gewonnen. De Amerikaanse renner van United Healthcare kwam na een rit van 98 kilometer als eerste over de streep in Aspen. Zijn landgenoot Alex Howes (Garmin) werd tweede, de Belg Ben Hermans (BMC) kwam als derde over de streep.

De USA Pro Challenge wordt dit jaar voor de vierde keer verreden en kende altijd een Amerikaanse winnaar. De namen van Levi Leipheimer (2011), Christian Vande Velde (2012) en Tejay van Garderen (2013) prijken op de erelijst. De rittenkoers door de staat Colorado duurt tot en met zondag.

[PL] Chelsea start seizoen met zege op Burnley

Chelsea is het nieuwe seizoen in de Premier League begonnen met een uitzege. De ploeg van trainer José Mourinho kwam tegen Burnley weliswaar vroeg op achterstand, maar stelde daarna orde op zaken: 1-3. Alle doelpunten vielen in de eerste helft.

Scott Arfield liet het publiek op Turf Moor door zijn openingstreffer in de veertiende minuut even geloven dat er een stunt in de maak was. De promovendus kon echter maar drie minuten genieten van die voorsprong. Diego Costa, voor veel geld overgekomen van Atlético Madrid, maakte gelijk. André Schürrle (21e) en Branislav Ivanovic (34e) bezorgden Chelsea vervolgens de overwinning.

Dankzij de 3-1 zege is Chelsea na de eerste speeldag koploper in de Premier League. Manchester City heeft hetzelfde doelsaldo (2-0), maar iets minder gescoord.

Televisienetten nu NPO 1, 2 en 3

De benamingen Nederland 1, 2 en 3 zijn vanaf dinsdag verleden tijd. De publieke Nederlandse televisienetten heten voortaan NPO 1, 2 en 3. Ook Zapp en Zappelin krijgen de afkorting van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) voor hun naam.

De radiozenders moeten er eveneens aan geloven. Zij krijgen dezelfde toevoeging en heten dus voortaan NPO Radio 1, NPO Radio 2, NPO 3FM, NPO Radio 4, NPO Radio 5 en NPO Radio 6.

De nieuwe namen op televisie en radio worden dinsdag vanaf 6.00 uur gebruikt. Het programma Nederland in beweging van omroep Max om 5.55 uur heeft de primeur. Het programma is dan niet op Nederland 1 te zien, maar op NPO 1. Ook online wordt alles aangepast. Het Twitteraccount van Radio 4 is bijvoorbeeld niet langer @radio4nl, maar @NPORadio4.

De naamswijzigingen waren begin dit jaar al aangekondigd. De publieke omroep doet dit voor de herkenbaarheid, omdat de namen van de tv-netten, radiozenders en websites tot nu toe verschillend zijn. De veranderingen kosten de NPO ruim 1,5 ton.

Televisienetten nu NPO 1, 2 en 3
Televisienetten nu NPO 1, 2 en 3 (Foto: ANP)

Laatste reviews en specials
review
AO Tennis 2
review
Bad Boys For Life
review
Star Trek: Picard
special
'Bad Boys For Life is een hommage aan de jaren 90'
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
©FOK.nl e.a.