FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 5 september 2012

Deel slachtoffers buscrash nog in ziekenhuis

Een deel van de Nederlanders die deze week gewond raakten bij een busongeluk in Zuid-Afrika kan voorlopig nog niet naar huis. Volgens de ANWB, die een hulpteam naar Zuid-Afrika stuurde, moeten vier of vijf gewonden voorlopig nog in het ziekenhuis blijven.

Zes of zeven andere inzittenden komen waarschijnlijk in de loop van de week naar Nederland. "Complicatie is wel dat alle vluchten naar Nederland vol zitten. Het is nog even afwachten dus", aldus een woordvoerder van de ANWB Alarmcentrale.

De bus waar 24 Nederlanders in zaten werd maandag aangereden door een schoolbus en belandde op zijn kant. Dertien van de inzittenden liepen botbreuken, kneuzingen, rug- en schouderletsel of snijwonden door rondvliegend glas op.

'Lapdance is kunst, dus btw-vrij'

Een stripclub in het Amerikaanse Albany houdt vol dat een lapdance een vorm van kunst is en daarom van belasting vrijgesteld. De rechter wees het pleidooi van Nite Moves eerder af, maar de stripclub vecht die uitspraak woensdag aan voor de hoogste rechtbank van de staat New York.

De belastingdienst stelt dat Nite Moves btw moet betalen over elke lapdance en heeft de striptent voor omgerekend bijna honderdduizend euro aangeslagen. Maar die beweert dat de verleende diensten vallen onder 'toneel- of muziekuitvoeringen'. New York heft op zulke optredens geen belasting.

De Jager sluit nieuw ministerschap niet uit

CDA-kopstuk Jan Kees de Jager sluit niet uit dat hij terugkeert als minister van Financiën in het volgende kabinet. Dat heeft De Jager woensdagavond gezegd in het tv-programma Wat Kiest Nederland.

"Ik sluit zeker niet uit dat als het CDA zich voldoende kan herkennen in een volgend kabinet, dat ik dan terugkeer als minister van Financiën", zei De Jager. Hij vindt het nog te vroeg voor een volmondig ja of nee. De Jager wil eerst de verkiezingen afwachten, en daarna de kabinetsformatie.

CDA-lijsttrekker Sybrand van Haersma Buma zei dinsdag dat hij de populaire De Jager graag weer wil hebben als minister van Financiën.

Jan Kees de Jager
Jan Kees de Jager (Foto: Novum)

De Bakker wint van Van der Duim in Alphen

Thiemo de Bakker heeft zich woensdagavond met moeite geplaatst voor de tweede ronde van het challengertoernooi in Alphen aan den Rijn. De 23-jarige Westlander (8) verloor de eerste set van landgenoot Antal van der Duim, maar stelde daarna orde op zaken: 3-6, 7-5 en 6-3. Ook Wesley Koolhof, Angelique van der Meet en Chayenne Ewijk wonnen.

De met een wildcard toegelaten Van der Duim brak in de eerste twee sets steeds een keer. Het eerste bedrijf was dat goed voor setwinst, maar in de tweede set stelde De Bakker daar twee breaks tegenover. Het derde bedrijf verliep op serve tot de achtste game, waarna De Bakker een einde aan de patstelling maakte. Bij 5-3 serveerde hij de wedstrijd uit.

Koolhof plaatste zich eveneens voor de tweede ronde. De 23-jarige tennisser werd door de afmelding van de als eerste geplaatste Igor Sijsling als lucky loser toegelaten tot het hoofdschema en won vervolgens van de Rus Philip Davydenko: 6-4 en 6-2.

Stephan Fransen liet de mogelijkheid onbenut om in de volgende ronde zijn landgenoot Koolwijk te treffen. De met een wildcard toegelaten Fransen was niet opgewassen tegen de Hongaar Attila Balazs: 4-6 en 1-6.

In het vrouwentoernooi was er Nederlands succes. Van der Meet won haar tweederondepartij met 6-4 en 6-2 van de Spaanse Arantxa Parra Santonja. Ewijk versloeg knap de als vijfde geplaatste Duitse Kathrin Woerle in drie sets: 5-7, 7-5 en 6-4. Beide Nederlandse tennissters zijn met een wildcard toegelaten.


De Bakker wint van Van der Duim in Alphen (Foto: Novum)

[Vuelta] Contador: "Geloofde in deze dag"

Alberto Contador sloeg vandaag zijn slag in de zeventiende etappe van de Vuelta. In een op papier relatief makkelijke etappe won de Spanjaard niet alleen de etappe, maar reed hij na een lange aanval ook Joaquim Rodriguez uit de rode leiderstrui.

"Ik heb instinctief aangevallen. Ik geloofde in deze dag. Het voelde alsof ik een engel en een duivel op mijn schouders had. De één zei: aanvallen; de ander zei: niet aanvallen. Ik heb het juiste gevoel gevolgd. Wel was ik bang om mezelf te verliezen in de laatste vijftien kilometers, bang dat ik zou worden teruggehaald. Ik had namelijk niet veel gegeten."

Contador werd ook bijna teruggehaald, want Alejandro Valverde liet op de slotklim de opgerookte Rodriguez achter en reed vervolgens met hulp van een teamgenoot twee minuten op Contador dicht. De Spanjaard kwam evenwel zes tellen tekort om zijn landgenoot te achterhalen. Wel klom Valverde nog naar de tweede plaats in het klassement.

Contador wist dat om te winnen hij veel risico moest nemen. "Om aan te vallen met nog vijftig kilometer te gaan is eigenlijk waanzin, maar ik ging gewoon vol gas. En ik heb geklommen met dezelfde overtuiging als op de l'Alpe d'Huez in de Tour de France van 2011." De ronde lijkt nu wel beslist, maar Contador beseft ook dat het pas voorbij is als zondag de finish in Madrid gepasseerd is.

[US Open] Sharapova met moeite naar laatste vier

Maria Sharapova is voor het eerst sinds 2006 weer eens halvefinalist op de US Open. De Russin, die dat jaar het Amerikaanse grandslamtoernooi won, ontdeed zich woensdag in drie sets van Marion Bartoli uit Frankrijk: 3-6, 6-3 en 6-4, De wedstrijd werd door regenval dinsdag gestaakt en hervat bij een 0-4 achterstand voor Sharapova in de eerste set.

Sharapova (3) brak na de hervatting nog wel direct terug, maar kon setverlies niet meer verhinderen. Nadat Bartoli (11) bij 5-2 een setpunt onbenut liet, sloeg ze een game later wel toe.

In de openingsgame van de tweede set werd Sharapova direct weer gebroken, maar ze stelde in de tweede game meteen orde op zaken. Bij 4-3 brak Sharapova nogmaals, waarna ze op eigen service de tweede set binnensleepte.

Ook in de slotfase van het beslissende derde bedrijf toonde Sharapova zich het meest koelbloedig. De Russin brak in de negende game, waarna ze bij 5-4 de wedstrijd uitserveerde en zodoende ook de vijfde ontmoeting met Bartoli in haar voordeel beslechtte. Sharapova mag zich nu opmaken voor een ontmoeting met de nummer één van de wereld Victoria Azarenka.

Ook Sara Errani (10) mag zich halvefinalist noemen. Ze versloeg in een Italiaans onderonsje haar dubbelpartner Roberta Vinci (20) met 6-2 en 6-4. Errani en Vinci wonnen samen het dubbelspel op Roland Garros en zijn in New York inmiddels doorgedrongen tot de halve eindstrijd.

Errani heeft dus een druk schema voor de boeg. Ze stuit in de halve finale op Ana Ivanovic (12) of publiekslieveling Serena Williams (4).


Sharapova met moeite naar laatste vier US Open (Foto: Novum)

Eerste tv-spot voor Argo uitgebracht

Warner Brothers heeft een eerste tv-spotje vrijgegeven voor Ben Afflecks nieuwe film Argo. De film is gebaseerd op een in het blad Wired gepubliceerd artikel van Joshuah Bearman getiteld How the CIA Used a Fake Sci-Fi Flick to Rescue Americans from Tehran.

In Argo zien we hoe de CIA en de Canadese regering in 1979 een riskant plan bedenken om zes gegijzelde diplomaten uit het huis van de Canadese ambassadeur in Teheran te bevrijden. Het plan is om zich voor te doen als een groep filmmakers die bezig zijn met de sciencefictionfilm Argo.

Affleck, die eerder al naam als regisseur maakte met Gone Baby Gone en The Town, laat met Argo wederom zien het regievak goed te beheersen. Argo draait vanaf 8 november in de Nederlandse bioscopen.


Indrukwekkend spotje voor nieuwe film van Ben Affleck.

'AAA-titels sterven uit'

''AAA-titels sterven uit'', zegt Assassin's Creed-ontwikkelaar Alex Hutchinson in een interview. Eerder deze week was hij ook al in het nieuws. Toen was hij van mening was dat de Easy-modus niet goed was voor de game-industrie.

Hutchinson: "Wij zijn de laatste van de dinosauriërs. We zijn nog steeds de monster triple-A game met erg grote teams en meerdere studio's die bijspringen op meerdere gebieden. Er worden steeds minder van dit soort spellen gemaakt, zeker omdat het midden weg is gevallen.”

Ook wist hij te vertellen dat werken aan een game als Assassin's Creed voor veel ontwikkelaars een zeldzame kans is, gezien het een van de laatste titels is die op zo'n grote schaal wordt geproduceerd.

PvdA nadert VVD in Politieke Barometer

Het verschil tussen VVD en PvdA in de Politieke Barometer is nog maar twee zetels. De VVD staat op 34 zetels en de PvdA op 32 in de woensdag verschenen peiling van Ipsos Synovate.

De PvdA wint twee zetels sinds de vorige Politieke Barometer, die maandag verscheen. De VVD verliest een zetel. De SP zakt van 24 naar 22 zetels. De PVV stijgt van achttien naar twintig. D66 zakt van veertien naar dertien en het CDA van veertien naar twaalf. De ChristenUnie gaat van vier naar zes zetels. GroenLinks staat op vier, de Partij voor de Dieren op drie, de SGP op twee en 50Plus eveneens op twee.

In de Politieke Barometer is de PvdA in twee weken tijd tien zetels gestegen. Ook twee andere peilingen die woensdag verschenen, wijzen erop dat de PvdA de SP heeft ingehaald en de VVD steeds dichter nadert.

In de peiling van Maurice de Hond staat de VVD op 33 zetels en de PvdA op 29. De SP daalt naar 25 zetels. In de peiling van Eenvandaag staat de VVD op 34 en is de PvdA gestegen naar dertig zetels. De SP staat op 26.

Releasedatum Joe Danger 2 bevestigd

Nadat gisteren bekendgemaakt werd dat Joe Danger 2 deze maand verschijnt, is vandaag de precieze datum door ontwikkelaar Hello Games bevestigd. De XBLA-game komt uit op vrijdag 14 september.

De release van het vervolg op het alom geprezen Joe Danger staat gepland op een nogal vreemde dag, aangezien de meeste arcadespellen op woensdag verschijnen. Desalniettemin een titel om naar uit te kijken, want Hello Games belooft onder andere meer variatie in voertuigen en level design. Om de tijd tot de release wat te verdrijven kun je Joe Danger op XBLA aanschaffen, die deze week afgeprijsd is voor 600 Microsoft Points.

Joe Danger verschijnt (voorlopig) enkel voor XBLA.

Vijf filmtips voor de maand september

Het filmaanbod van de maand september valt in eerste instantie wat tegen. Grote titels als The Bournce Legacy en Savages zijn maar matig ontvangen in de Verenigde Staten en ook in de filmhuizen ontbreekt het aan films waar filmcritici al maanden naar uitkijken. Desondanks is er iedere week wel een film te ontdekken die de moeite waard is, waarbij met name het uitkomen van The Story of Film: An Odyssey opvalt. In deze 900 minuten durende documentaire wordt de gehele filmgeschiedenis besproken vanuit het oogpunt van de filmliefhebber.


Trioseks in Ferrari blijkt dodelijk

De zoon van een Chinese politicus heeft een exclusieve seksuele uitspatting met de dood moeten bekopen. De man beleefde een triootje terwijl hij met hoge snelheid zijn Ferrari 458 bestuurde.  Zijn vrouwelijke passagiers raakten uit de slip, terwijl hij er juist in raakte. Een dodelijk ongeval was het gevolg.

Het naakte lichaam van de man werd door reddingswerkers uit de restanten van de Italiaanse sportwagen gehaald. Van de twee vrouwen die zich ook in de auto bevonden, was er een nog deels gekleed. De andere vrouw was naakt. Zij raakten beide zwaar gewond.

De 23-jarige man zou de zoon zijn van een hooggeplaatst lid van de communistische partij. Volgens berichten werd zijn legitimatiebewijs na de crash bewerkt om daarmee een schandaal te voorkomen.  

Britney is stiekem een tomboy

Britney Spears hijst zich voor rode lopers in de mooiste en duurste jurken, maar voelt zich daar eigenlijk niet lekker in. "Ik ben dol op jeans en trainingsbroeken. Diep van binnen ben ik een tomboy", biecht Britney op in een interview met de Amerikaanse Elle.

"Ik ben niet als Kim Kardashian, die haar make-up en haar altijd perfect heeft als ze de deur uit gaat", gaat de popprinses verder. "Aan de andere kant, als ik een trainingsbroek aantrek denk ik wel vaak: god, ik moet er echt een schepje bovenop doen."

Dat ene tandje erbovenop deed Britney ook toen ze haar verloofde Jason Trawick moest veroveren. Trawick, die sinds december verloofd is met Britney, onthult in het oktobernummer van Elle dat Britney de eerste stap zette.

"Ze draaide zich om en toen stonden we oog in oog...", begint Trawick, Spears' ex-manager. "Ja, dat is genoeg informatie, schat", onderbreekt Britney hem. "Het was schattig, laten we het daarop houden."

Britney
Diep van binnen is Britney een tomboy. Héél diep van binnen. (Foto: FOK! / freud)

Overstromingsschade weer verzekerbaar

Huiseigenaren kunnen zich voor het eerst in bijna zestig jaar weer verzekeren tegen de schade van overstromingen. Vereniging Eigen Huis heeft verzekeraar Neerlandse bereid gevonden zo'n verzekering aan te bieden. Dat meldt de belangenvereniging voor huiseigenaren woensdag.

Klanten betalen afhankelijk van het risico een premie tussen de zestien en vijftig euro per maand. "Dat is een flink bedrag", geeft een woordvoerder van Eigen Huis toe. "Maar huiseigenaren moeten daarbij hun eigen afweging maken. Verzekeren is nu in ieder geval wel mogelijk." De nieuwe opstalverzekering dekt ook schade door bommen uit de Tweede Wereldoorlog en door terrorisme en aardbevingen. De verzekering keert maximaal 75 duizend euro per catastrofe uit.

Verzekeren tegen overstromingen was sinds de watersnoodramp in 1953 niet meer mogelijk in Nederland. Het schadebedrag bij grote rampen zou niet meer gedragen zou kunnen worden door grote verzekeraars. Via de overheid konden bewoners van strikt afgebakende gebieden wel een vergoeding krijgen, maar voor bijvoorbeeld de dijkdoorbraak in Wilnis in 2003 lopen daar nog steeds rechtszaken over.

Onderzoek uit 2009 van de Vrije Universiteit in Amsterdam wees uit dat ruim de helft van de inwoners van Nederlandse rivierengebieden een overstromingsverzekering zou willen afsluiten. Huishoudens waren toen bereid daar 110 euro per jaar voor neer te tellen.

Vereniging Eigen Huis nodigt andere verzekeraars uit het voorbeeld van Neerlandse te volgen. Het liefst zou de vereniging echter zien dat een nieuw kabinet tot een landelijke regeling komt. Daarbij moet elke Nederlander via belastingen bijdragen aan een schadepot. Een eerdere poging om hierover een akkoord te bereiken strandde in 2007.

Het Verbond van Verzekeraars laat in een reactie weten meer te willen weten over de polis, bijvoorbeeld over het bereik en de doelgroep ervan. Het verbond wil al jaren dat Nederlanders meer zekerheid hebben bij schade door overstromingen, maar betwijfelt of de dekkingslimiet van 75 duizend euro voldoende is.


Overstromingsschade weer verzekerbaar (Foto: Novum)

Villas-Boas onder de indruk van Dembélé

Moussa Dembélé heeft in zijn eerste competitiewedstrijd voor Tottenham Hotspur een uitstekende indruk gemaakt op trainer Andre Villas-Boas.

De aanvaller kwam afgelopen transferperiode over van Fulham en debuteerde afgelopen weekend in het competitieduel van Tottenham tegen Norwich City. Dembélé luisterde zijn eerste optreden bij met een fraaie treffer, die uiteindelijk niet genoeg bleek voor een driepunter (1-1).

Villas-Boas was na afloop echter zeer te spreken over de Belg."Moussa deed het extreem goed en zijn afronding was geweldig", aldus de oefenmeester op de clubwebsite van Tottenham. "Hij is een speler met een fantastische techniek en enorm veel creativiteit. Hij zorgde er echt voor dat ons spel in de tweede helft verbeterde. Mousa is een speler waar we dit seizoen op kunnen rekenen."

Over twee weken hervat Tottenham de competitie met een uitwedstrijd bij promovendus Reading, waar het hoopt de eerste driepunter van het seizoen te realiseren.

Poetin begeleidt kraanvogels in hangglider

De Russische president Vladimir Poetin gaat een zwerm bedreigde Siberische witte kraanvogels deels begeleiden op hun tocht naar een warmere, zuidelijker gelegen plek. Poetin zal voor het staaltje waaghalzerij aan een hangglider met motor hangen en een nepsnavel dragen.

De kraanvogels, die in gevangenschap zijn opgegroeid, weten niet hoe ze naar het zuiden moeten vliegen. Milieuactivisten hebben bedacht dat de dieren kan worden aangeleerd naar het zuiden te vliegen door een nepvogel het eerste deel van de reis op kop te laten vliegen. Een woordvoerder van Poetin zei woensdag tegen het Russische persbureau Interfax dat de president 'binnen enkele dagen' zal opstijgen.

Poetin is beroemd en berucht om zijn bizarre stunts en machogedrag. Zo zijn er foto's in omloop van de president die met ontbloot bovenlijf paardrijdt, maar ook beelden van Poetin die poseert met een tijgerwelp.


Poetin leidt kraanvogels naar warmer oord (Foto: Novum)

Dit weekend is het N7 Bounty Weekend

Komend weekend, van 7 tot 9 september, is er voor Mass Effect 3 weer een N7 Bounty Weekend genaamd Operation: VIGILANCE. Tijdens dit speciale multiplayer-evenement kunnen weer de nodige Commendation en Victory Packs verdient worden.

BioWares N7 Bounty Weekends zijn gebeurtenissen die de Mass Effect 3-community vragen om bepaalde doelen te bereiken in een bepaald tijdskader. Als de doelen zijn bereikt, ontvangen alle spelers die actief zijn tijdens die periode bepaalde beloningen. Hieronder staan de doelen en de beloningen.

Het scenario: onverwachte aanvallen hebben verschillende squads uitgeschakeld en belangrijke Alliance-apparatuur beschadigd. We gaan drones inzetten om de schade te herstellen en de aard van deze aanvallen te onderzoeken.

- Squad Doel: Versla wave 10 op een willekeurige moeilijkheidsgraad zonder gebruik te maken van medi-gel, munitie, een Ops-pack of Cobra missile launcher.
- Allied Doel: Voltooi 250.000 escorte missies op elke moeilijkheidsgraad.

- Bijzondere omstandigheden
: geen.
- Squad Doel Succes: Alle individuele spelers worden beloond met een Commendation Pack.
- Allied
Doel Succes: Alle spelers worden beloond met een Victory Pack.

ME3Vigilance

Broken Sword 5 gaat in productie

Het vijfde deel in de Broken Sword-serie heeft zijn kickstarterdoel van 400.000 dollar behaald en zal dan ook worden gemaakt. Het spel zal naar verwachting in april volgend jaar op de markt moeten verschijnen.

De developers hebben via een update al wel laten weten dat ze zogenaamde 'stretch goals' gaan toevoegen. Hierbij is het mogelijk extra content te unlocken naarmate er meer geld gedoneerd wordt.

“We are delighted to be able to announce our stretch goals. When a Broken Sword game is conceived, Charles' vision is inevitably too expensive and too ambitious to make. With your help, we'd like to rip up the rulebook and add more content, more characters, and more gameplay to bring you the most epic Broken Sword adventure yet!”

Het totale eindbedrag zal bekend worden op 22 september, dan is de deadline op kickstarter verstreken.


Broken Sword 5 stretch goals

Vader Falcao: "Radamel wil naar Real"

De vader van Radamel Falcao meent dat zijn zoon zijn toekomst wil vervolgen bij Real Madrid. Ook de Premier League zou een optie zijn.

De Colombiaan maakt momenteel furore bij Atlético Madrid, maar werd afgelopen transferperiode al gelinkt aan verscheidene Europese topclubs. Zo werd onder meer Chelsea al serieus in verband gebracht met de aanvaller, die echter liet weten het liefst bij Atlético te willen blijven.

De vader van de spits spreekt dat echter nu tegen. "Zijn doel is nu om bij Real Madrid te spelen. Als dat niet mogelijk is, dan wil hij naar de Premier League", zo laat hij weten in het televisieprogramma El Gran Debate. "Als kind wilde hij altijd al naar Real, maar ik denk dat geïnteresseerde teams als Manchester City en Chelsea ook een kans maken."

Falcao is bezig aan zijn tweede seizoen bij Atlético. Bij de hoofdstedelingen speelde hij tot dusver 36 competitiewedstrijden, waarin hij 27 keer scoorde. Afgelopen week besliste de Colombiaan hoogstpersoonlijk het Super Cup-duel tegen Chelsea (1-4). De spits trof driemaal doel.

[PS] Goud voormalig F1-coureur Zanardi

Voormalig Formule 1-coureur Alex Zanardi heeft bij de Paralympics goud gewonnen. De 45-jarige Italiaan won de tijdrit voor handbikers.

De tijdrit ging over zestien kilometer op het circuit van Brands Hatch. Zanardi bleek met een tijd van 24:50 de sterkste. De Duitser Norbert Mosandl werd op 27 seconden achterstand tweede, het brons ging naar de Amerikaan Oscar Sanchez, die 45 seconden moest toegeven. De Nederlanders Johan Reekers en Jetze Plat eindigden op de zesde en achtsteplaats.

Zanardi was van 1991 tot en met 1994 en in 1999 actief in de Formule 1. In 2001 maakte Zanardi zijn rentree in de Amerikaanse CART series, waarna hij een zeer zware crash beleefde in de race op de Eurospeedway Lausitz, waarbij hij beide benen verloor. Ondanks het ongeluk kwam Zanardi ook daarna nog uit in de Autosport. In 2005 keerde Zanardi terug als coureur in het WTCC, waarin hij in vijf jaar tijd ook nog eens vier overwinningen wist te boeken. Hierna stortte hij zich vol op het handbiken. Zanardi maakt vrijdag kans op nog een gouden plak als de wegwedstrijd is.

'Groene' paus gaat elektrisch rijden

Paus Benedictus XVI gaat vanaf nu milieubewuster door het leven. Het wagenpark van de 85-jarige kerkvorst is woensdag uitgebreid met een elektrische auto.

Het Franse autobedrijf Renault heeft een speciale versie van de Kangoo gemaakt voor de paus. De maagdelijk witte Kangoo zal worden gestald bij de pauselijke zomerresidentie Castel Gandolfo.

Benedictus heeft vaker zijn zorgen geuit over milieuproblemen, wat hem de bijnaam 'de groene paus' heeft opgeleverd.


Elektrische auto voor paus Benedictus XVI (Foto: Novum)

'Rutte en Samsom even geschikt als premier'

Kiezers zien VVD-leider Mark Rutte en PvdA-leider Diederik Samsom als even geschikt voor de functie van premier. Dat blijkt woensdag uit een peiling van Ipsos Synovate.

Rutte en Samsom krijgen beiden een rapportcijfer van 5,9. Samsom heeft een forse sprong gemaakt: twee weken geleden kreeg hij nog een 4,8. Rutte stond toen al op een 5,8.

D66-leider Alexander Pechtold is nummer drie met een 5,6. SP-lijsttrekker Emile Roemer krijgt een 5,2, CDA'er Sybrand van Haersma Buma een 4,7 en PVV-leider Geert Wilders een 2,9.


'Rutte en Samsom even geschikt als premier' (Foto: Novum)

[US Open] Rojer naar halve finale dubbelspel

Jean-Julien Rojer heeft zich op de US Open in het dubbelspel geplaatst voor de halve finales. De Nederlander was samen met de Pakistaan Ul-Haq Qureshi in de kwartfinale met 6-2 en 6-3 te sterk voor de Amerikaanse broers Ryan en Christian Harrison.

In de halve finale nemen Rojer en Qureshi het op tegen de winnaars van het duel tussen de Amerikaanse broers Bob en Mike Bryan en de Fransen Nicolas Mahut en Julien Benneteau.

RKC bindt verdediger Martina tot 2015

RKC heeft Cuco Martina langer aan zich gebonden. Het contract van de 22-jarige verdediger is met een jaar verlengd, waardoor hij nu tot de zomer van 2015 op de loonlijst staat. Martina is bezig aan zijn tweede seizoen bij de verrassende nummer vijf van de Eredivisie en kwam tot dusver tot 23 competitieduels.

Volgens hoofdscout Janus van Gelder is Martina een 'uitermate talentvolle speler'. "Hij kan op de flank, maar ook in het centrum van de defensie uitstekend uit de voeten", zegt hij woensdag op de clubsite. "Cuco stond de voorbije maanden in de belangstelling van diverse clubs, maar heeft heel bewust voor een langer verblijf bij RKC gekozen."

Onder meer Roda JC hengelde nadrukkelijk naar zijn diensten. De Limburgers hadden naar verluidt een akkoord bereikt met RKC, waarna de Waalwijkers terugkrabbelden. Martina speelde eerder voor RBC, maar vertrok na het faillissement van die club.

Wielrenner Moncoutié stopt na Vuelta

David Moncoutié is na zondag beroepswielrenner af. De 37-jarige Fransman zet na de Vuelta een punt achter zijn carrière. Moncoutié kondigde al een aantal keer eerder zijn afscheid aan, maar volgens de klimmer is het nu definitief.

"Mijn beslissing is onherroepelijk. Na de laatste rit in de Vuelta is het echt afgelopen", zei Moncoutié woensdag tegen Sporza. "Ik ben nu zoals iemand die aftelt naar zijn pensioen, nog vijf dagen."

Moncoutié bleef zijn hele loopbaan trouw aan Cofidis, dat hem in 1997 de kans gaf om prof te worden. Hij vierde zijn grootste successen in de Vuelta. Tussen 2008 en 2011 schreef hij viermaal het bergklassement op zijn naam en won hij ieder jaar een etappe. Moncoutié pakte ook twee ritzeges in de Tour.

Spionagetuig Pownews crasht in Arena

De politie heeft woensdag bij de Amsterdam Arena een zogeheten octokopter in beslag genomen. Het van afstand bestuurbare toestelletje vloog in opdracht van Pownews boven het stadion om opnamen te maken van een training van het Nederlands elftal. Dat laat het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) weten.

De octokopter crashte toen het tegen de rand van het geopende dak vloog en kwam op de bovenste ring terecht. Niemand raakte gewond. De 28-jarige man uit Hoorn die het toestel bediende is aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Met een octokopter, een modelvliegtuig, mag niet boven mensen gevlogen worden. Ook was er geen toestemming om met het toestel te vliegen in de aanvliegroute van Schiphol.

Pownews was volgens het KLPD in de veronderstelling dat alle vergunningen voor het vliegen aanwezig waren. Het programma wilde de opnamen woensdagavond uitzenden.

Nokia kondigt de Lumia 920 aan

Nokia heeft vandaag haar nieuwe Windows Phone 8-toestel, de Lumia 920, in New York officieel gepresenteerd. Nokia gaat nog andere toestellen aankondigen die op dit besturingsysteem draaien.

Vorig jaar kwam Nokia op de markt met hun Lumia-reeks en hoewel de toestellen over het algemeen goed werden ontvangen, waren er nog kleine dingen die men tegenstond om de stap richting Nokia en Windows Phone te maken. Daar willen ze vandaag 5 september tijdens de officiële aankondiging van Windows Phone 8 en de nieuwe Lumia-serie definitief een einde aan maken.

Met onder andere Internet Explorer 10 die websites op Windows Phone er exact hetzelfde uit laat zien als op tablet of desktop maar dan natuurlijk alleen kleiner, een groter, gebogen 4.5-inch PureMotion HD+-scherm met een WXGA resolutie (1280 x 768) dat nu ook reageert als je handschoenen draagt, dual-core 1.5GHz Snapdragon S4 CPU, 2000mAh batterij, NFC en de mogelijkheid om draadloos op te laden. Maar wat misschien wel het meest in het oog springt is de 8-megapixel PureView-camera met 1080p-video, die de kwaliteit van foto's een stap hoger moet maken.

Het enige opvallende is dat er geen SD-kaartslot in de Lumia 920 komt, die wel in de 820 aanwezig is, die ook later vandaag is aangekondigd.

Nokia 920

"Make no mistake about: This is a year for Windows. Windows Phone. Windows Tablets. Windows PCs", aldus Steve Ballmer.

FOK!filmtip van de dag: The Bourne Identity & Supremacy

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!.

Met The Bourne Legacy in het vooruitzicht zijn de eerste twee delen van de Bourne-reeks te zien. Om 20.30 uur op RTL7 start The Bourne Identity De film is het eerste deel van de reeks met Jason Bourne: de geheim agent die opgevist wordt uit de Middellandse Zee met geheugenverlies, twee kogels in zijn rug en een capsule met een Zwitserse bankrekening onderhuids geïmplanteerd. Hij blijkt echter een aantal kwaliteiten te hebben waarvan hij de oorsprong totaal niet weet. Vanaf het moment dat hij naar Zwitserland gaat om de bankrekening te bekijken weet hij een enkel ding zeker: Bourne is niet de enige die naar hem op zoek is.

Direct na de film start The Bourne Supremacyook op RTL7 maar om 22.50 uur. De film gaat verder waar The Bourne Identity ophield: aan het strand van een eiland waar Bourne en zijn geliefde Maria zich ophouden. Maar al snel weet de organisatie hen ook daar te vinden. Wanneer Bourne de moord op twee geheim agenten in de schoenen krijgt geschoven, wordt het rennen geblazen. Want Bourne wil niet alleen weten wie hem in de val heeft gelokt, hij wil ook vooral weer rustig kunnen leven zonder steeds achterom te hoeven kijken.


Counter Strike: Global Offensive nog steeds niet voor Europeanen

Counter Strike: Global Offensive is na drie weken nog steeds niet beschikbaar voor PlayStation 3-gamers in Europa. In Amerika is de game al ruim een maand te spelen, maar de game verschijnt maar niet in de Europese PlayStation Store.

"We know many of you are awaiting word on Counter Strike: Global Offensive but unfortunately we currently have no new information to pass on", aldus Jawad Ashraf, PlayStation Store team member, die dit vandaag op het EU PlayStation blog schreef.

Dit is niet de enige titel die mist in de EU Store, want The Walking Dead Episode 3 is ook al enige tijd in de US Store te vinden. Wanneer we deze titels dan wel mogen verwachten in de EU Store is dus onduidelijk. Counter-Strike: Global Offensive verscheen 21 augustus op pc, PlayStation 3 en Xbox 360. Het is het vierde deel in de Counter Strike-franchise en is een first-person shooter.

CO: GO

Van Gaal vol vertrouwen voor Turkije

Louis van Gaal leeft vol vertrouwen toe naar het eerste EK-kwalificatieduel met Turkije van vrijdag. Dat vertelde de bondscoach van het Nederlands elftal woensdag op een persconferentie. "Ik ben tevreden over hoe het nu gaat: over de ontvangst in Noordwijk, de trainingen en de manier waarop de spelers met elkaar omgaan."

Ook speltechnisch ziet de keuzeheer vooruitgang. "Er zijn goede zaken gedaan in balbezit en in de omschakeling naar balbezit." Van Gaal wilde nog niet ingaan op de opstelling, hoewel hij intern sommige spelers maandag al het goede nieuws vertelde dat ze in de Amsterdam ArenA in de basiself starten.

In augustus, toen Van Gaal in Brussel zijn rentree maakte, gaf hij al in een vroeg stadium de opstelling prijs voor het oefenduel met België, dat met 4-2 verloren ging. Vrijdag speelt het Nederlands elftal zijn eerste duel om het 'echie'.

Van Gaal is onder de indruk van de Turken, maar ziet niettemin mogelijkheden. "Ze zijn technisch van een ongelofelijk niveau en kunnen van iedereen winnen. Maar hun valkuil is dat ze snel nonchalant kunnen worden."

Net als in zijn eerste periode als bondscoach begint Van Gaal vrijdag hoogstwaarschijnlijk met een jong elftal. Toch ziet hij wezenlijke verschillen met twaalf jaar geleden. "Destijds was ik door schorsingen en blessures gedwongen om jonge spelers in te zetten. Nu kies ik ervoor. Inhoudelijk ben ik altijd hetzelfde gebleven."

Van Gaal had Oranje eerder tussen 2000 en 2002 onder zijn hoede. Nederland plaatste zich onder zijn leiding echter niet voor het WK in Japan en Zuid-Korea in 2002. Het was de eerste keer sinds 1986 dat Oranje ontbrak op een eindtoernooi.

'Hamilton naar Mercedes, Schumacher stopt'

Lewis Hamilton staat volgens BBC-analist Eddie Jordan op het punt het Formule 1-team McLaren te verruilen voor dat van Mercedes. Bij de Duitse renstal zou hij de opvolger worden van Michael Schumacher die voor de tweede maal in zijn loopbaan zal gaan stoppen.

Jordan: "Ik heb begrepen dat Hamilton en Mercedes persoonlijk al rond zijn en dat de overeenkomst op elk moment aangekondigd zal kunnen gaan worden." Zowel het kamp van Hamilton als Mercedes willen geen commentaar geven op de woorden van Jordan.

McLaren doet dit wel. "Wij hebben van het management van Lewis Hamilton begrepen dat het verhaal niet waar is. De onderhandelingen tussen Lewis Hamilton en McLaren gaan gewoon door."

Formule 1-baas Bernie Ecclestone hintte afgelopen weekend in België op een tweede afscheid van Schumacher, maar de Duitser zelf ontkent dit omdat hij nog geen besluit over zijn toekomst genomen zegt te hebben. De zevenvoudig wereldkampioen heeft een aflopend contract bij Mercedes.

Jordan zegt zeker van zijn zaak te zijn. "Enkele weken geleden meldde ik op televisie dat Lewis zou gaan vertrekken bij McLaren en destijds had ik het idee dat hij met Ferrari in gesprek was. Dat klopte. Ik kan nu bevestigen dat hij met Mercedes gesproken heeft. Bernie Ecclestone zei duidelijk op televisie dat Schumacher zou stoppen, hoewel Schumacher dat later ontkende. Het lijkt er dus op dat Michael Mercedes verlaat en Lewis er juist naar toe gaat."

Jordan voert als bewijs aan dat de onderhandelingen tussen Hamilton en McLaren eindeloos voortduren en de Britse renstal niet aan de salariseisen van de wereldkampioen van 2008 wil voldoen. Daarnaast moet McLaren in 2013 voor het eerst voor de Mercedes-motoren betalen. Er komt nog bij dat de manager van Hamilton, Simon Fuller, de Brit beter kan vermarkten als hij voor een groot merk rijdt. Dat is McLaren niet, maar Mercedes wel.

Mocht Hamilton daadwerkelijk naar Mercedes vertrekken dan lijkt Force India-coureur Paul di Resta de meest logische opvolger. Ook Kimi Räikkönen lijkt in beeld te zijn, maar de Fin zal in 2013 waarschijnlijk wederom voor Lotus racen.

Rutte wil niet met Freek de Jonge aan tafel

Freek de Jonge, de in een ver verleden licht grappige cabaretier, is zaterdag niet welkom als gast bij het televisieprogramma 1 voor de verkiezingen. Dat heeft de 68-jarige verzuurde kapsonescabaretier woensdag tegen het ANP gezegd. De Jonge is niet welkom omdat premier Mark Rutte, die die avond ook een van de tafelgasten bij het praatprogramma is, niet bij de komiek aan tafel wil zitten.

De Jonge zou bij presentatoren Jeroen Pauw en Paul Witteman vooruitkijken naar zijn verkiezingsconference van dinsdag. Woensdag kreeg hij als tegenvoorstel van de redactie om vrijdag in plaats van zaterdag aan te schuiven. Dan zijn Andries Knevel en Tijs van den Brink de gastheren. "Maar daar zie ik van af", zegt De Jonge.

De cabaretier begrijpt niet waarom Rutte niet samen met hem aan tafel wil zitten. "Wat heeft hij te vrezen als hij zo zeker van zijn zaak is? Ik had me er wel op verheugd", aldus De Jonge, die aangaf zich nu verder te gaan voorbereiden op zijn conference.

Een woordvoerder van het VVD-campagneteam erkent dat Rutte liever niet met De Jonge aan tafel zit. Volgens hem heeft hij "altijd een hele zure anti-VVD-houding". De woordvoerder benadrukt dat de VVD niet betrokken is geweest bij een besluit om De Jonge af te zeggen voor de uitzending van zaterdag.

"Wij merkten aan de VVD dat ze er moeite mee hadden dat er iemand aan tafel zou zitten die 3 dagen later een conference geeft", aldus Herman Meijer, eindredacteur van het programma 1 voor de verkiezingen. "Aan de kant van de premier was er een hele sterke voorkeur om dit niet te doen. Daarom hebben we Freek de vrijdag aangeboden. Uiteindelijk hebben wij het besluit genomen. Wij hadden ook tegen Rutte kunnen zeggen: het is kiezen of delen. Maar uiteindelijk hebben wij voor Rutte gekozen."

Verzorgster zwaargewond door dwergnijlpaard

Een verzorgster in een Tsjechische dierentuin is zwaargewond geraakt door toedoen van een dwergnijlpaard. De vrouw is per helikopter naar een ziekenhuis gebracht.

Het voorval in de dierentuin had woensdagmiddag plaats. De verzorgster heeft een ernstige wond aan haar rechterbeen opgelopen en heeft veel bloed verloren. Artsen proberen momenteel haar been te redden.

Dwergnijlpaarden kunnen, in tegenstelling tot wat hun naam doet vermoeden, 275 kilo worden. De dieren zijn afkomstig uit het westen van Afrika.

Vermoord Turks meisje (17) mogelijk beroofd

Het 17-jarige Turkse meisje Sehriban Akpinar, dat 9 augustus dood in de bosjes langs de Horvathweg in Rotterdam werd gevonden, is vermoedelijk slachtoffer geworden van een beroving. De drie verdachte jongens, een van 15 en twee van 14 jaar, zouden een mobiele telefoon van haar hebben gestolen. Ze worden verdacht van moord of doodslag dan wel van diefstal met geweld die de dood van het meisje tot gevolg had.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dit woensdag gemeld. Sehriban is door meerdere messteken om het leven gekomen. De verdachten zaten op dezelfde school, schreef de directeur van de Lucia Petrus Mavo in Rotterdam vorige week in een brief aan de ouders van de leerlingen van de school.

Een van de verdachten kende het meisje en de jongens kenden elkaar. Over het precieze motief van deze lafbekjes is niets bekend.

Holleeder en Lange Frans dissen Mick Harren

Willem Holleeder en Lange Frans hebben Mick Harren toch betrokken bij de rap die ze met z'n tweeën hebben opgenomen. Harren is boos op de rapper en crimineel omdat hij eigenlijk ook mee de studio in zou duiken.

"Ik wil het boetekleed aantrekken, want ik ben verantwoordelijk voor de psychose waarin Mick Harren verkeert", sneert Holleeder tijdens de radioshow van Ruud de Wild op 538. "Die psychose zit me dwars, dus ik heb er iets op gevonden. Hij staat op de plaat, hij doet toch mee."

Lange Frans legt uit dat de single Willem Is Terug, die hij met de crimineel opnam ter promotie van diens column in Nieuwe Revu, woensdag gratis te downloaden is. "Je zult zien, vooral 'zien', dat Mick ook op de plaat staat." Op de hoes van de single is de verwijzing naar Harren in eerste oogopslag echter niet te zien.

Harren kwam in het voorjaar met het idee om een lied op te nemen met Holleeder en Frans met als thema 'misdaad loont niet'. Vorige week bleek de topcrimineel alleen met de rapper een nummer te hebben gemaakt. Volgens de twee heeft die rap 'niets te maken' met het oorspronkelijke idee van Harren.

TERA gaat servers samenvoegen

Producer Chris Hager heeft in de nieuwsbrief van Tera aangegeven dat er gesnoeid gaat worden in het totale aanbod van Amerikaanse servers. Dit houdt in dat vier maanden na de lancering van de mmo, de servers teruggebracht gaan worden van elf naar drie.

De servers worden samengevoegd om het aantal problemen zoals lege gebieden en het niet kunnen vinden van groepen spelers te verhelpen. Met deze drastische maatregel zullen er na 18 september alleen nog maar een PvP-server, PvE-server en een roleplaying-server over zijn. Of dit ook gaat gelden voor de Europese servers is nog niet duidelijk. Wie meer wil weten kan terecht op de FAQ pagina.

“Waar sommige spelers dit misschien als negatief ervaren, zie ik dat anders. Door onze servers samen te voegen, krijgen we een betere community en geven we spelers een levendigere wereld waar het snel vinden van groepen en het ontdekken van zeldzame items de norm is", aldus Chris Hager, producer van Tera.

'Nieuwe Call of Juarez op komst'

Op de officiële Facebook-pagina van Call of Juarez is een nieuwe screenshot geplaatst met een datum vermeld van morgen. De screenshot laat een cowboy zien, wat waarschijnlijk gaat betekenen dat de game terug gaat naar zijn roots.

De eerste twee games speelden zich af in het Wilde Westen, maar Call of Juarez: The Cartel speelde zich in het heden af. Eerder werd deze week door Ubisoft aangegeven dat we binnenkort een nieuwe titel mogen verwelkomen, mogelijk bedoelt Ubisoft daar dus een nieuwe Call of Juarez-game mee. We gaan ongetwijfeld morgen meer weten te komen over onze mysterieuze cowboy.

Maastricht wil af van wietpas

Burgemeester van Maastricht Onno Hoes (VVD) wil het verplichte lidmaatschap van coffeeshops afschaffen. Dat schreef hij woensdag in een brief aan de gemeenteraad. In plaats van een wietpas moet je softdrugs kunnen kopen op vertoon van een identiteitsbewijs en een uittreksel uit het bevolkingsregister, vindt Hoes.

Hoes wil wel vasthouden aan het beleid dat alleen Nederlandse ingezetenen een coffeeshop binnen mogen. Omdat drugsrunners mensen nu op agressievere wijze benaderen, pleit Hoes ook voor meer politiecapaciteit. De Maastrichtse burgemeester krijgt voor zijn voorstel steun van collega's uit de gemeenten Heerlen, Sittard-Geleen, Roermond, Weert en Venlo.

Wie softdrugs wil kopen in een coffeeshop moet zich sinds 1 mei eerst als lid laten registreren. Dat gebeurt nog te weinig, vindt Hoes. "Privacyoverwegingen weerhouden veel mensen daarvan. Een student wil misschien wekelijks zijn joint in de coffeeshop halen, maar vreest voor zijn kansen op de arbeidsmarkt als hij als coffeeshopbezoeker staat geregistreerd", verklaart een woordvoerder van Hoes.

Sinds de invoering van de wietpas op 1 mei werden 174 verdachten aangehouden voor drugsoverlast, tegenover 122 aanhoudingen in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal gebiedsverboden steeg in die periode naar 189, een verdubbeling van de 93 van het jaar ervoor.

Sinds de start van een speciaal meldpunt van de gemeente voor drugsoverlast kwamen daar in totaal 1725 meldingen binnen. Vlak na de invoering in mei waren dat er 638, dat aantal liep maandelijks terug en was in augustus nog 226. Een aantal lokale partijen en coffeeshophouders hebben zich altijd tegenstander getoond van invoering van de pas.

In oktober staat een evaluatie gepland van de wietpas. Hoes wil zijn voorstel bespreken met de minister voor Veiligheid en Justitie, zijn partijgenoot Ivo Opstelten. De brief van Hoes wordt woensdag behandeld in de gemeenteraad.

Blizzard stuurt ontwikkelaars de wereld in voor Mists of Pandaria-release

Blizzard heeft grootse plannen voor de release van de World of Warcraft-uitbreiding Mists of Pandaria. De studio stuurt leden van het ontwikkelteam de wereld over naar verkooppunten om handtekeningen uit te delen en mensen enthousiast te maken voor de panda's.

De ontwikkelaars zullen te vinden zijn op verkooppunten in Amerika, Frankrijk, Duitsland, Italië, Rusland, Spanje, Zweden, Engeland, Brazilië, Mexico, Chili en Taiwan. Meer informatie over de launch events is te vinden op de website van Blizzard.

World of Warcraft: Mists of Pandaria komt op 25 september uit op pc en Mac.

Kunstpodium Worm wordt opgedoekt

Het Instituut voor Avantgardistische Recreatie in Rotterdam, Worm, houdt eind dit jaar op te bestaan. Het einde van de programmering van de instelling is het gevolg van de bezuinigingen van gemeente en rijk.

Zestien van de negentien medewerkers verliezen door het besluit hun baan, laat een woordvoerder woensdag weten. Het kunstpodium krijgt van 2013 tot 2016 nog vier ton van de gemeente, een bezuiniging van twee ton. Van het rijk kreeg de organisatie eerst drie ton, straks niets meer. "We krijgen niet genoeg om door te gaan", meldt de zegsman.

Het onderkomen van Worm is vorig jaar nog ingrijpend aangepast. Het pand aan de Boomgaardsstraat geldt volgens het instituut sindsdien als een 'internationaal voorbeeld van hergebruikarchitectuur'.

Trailer voor niet-bestaand spel

De kleine indie-studio Big Men Games heeft een trailer uitgebracht voor hun actie-rpg GUTS. Het bijzondere aan deze trailer is dat het spel nog in de kinderschoenen staat. Het is nog niet zeker dat het ook verder ontwikkeld gaat worden.

Op dit moment loopt er voor de ontwikkeling van GUTS een Kickstarter-project. Met nog 24 dagen te gaan is er tot nu toe bijna 4.500 dollar opgehaald van het gestelde doel van 60.000 dollar.

Of het spel ooit op de pc's van gamers gaat verschijnen moet nog gan blijken, maar deze trailer kunnen we maar vast binnen hebben. GUTS staat gepland voor een release in 2013 voor pc, Mac en Linux.

Marineschip houdt spreekuur voor Somaliërs

Het Nederlandse marineschip Hr. Ms. Rotterdam heeft een medisch spreekuur georganiseerd voor inwoners van twee dorpen aan de noordoostkust van Somalië. Dorpsoudsten hadden daar vorige week om gevraagd, laat het ministerie van Defensie woensdag weten.

Het spreekuur werd gehouden op een landingsvaartuig dat kort na zonsopkomst uit de kust voor anker ging. De bewoners kwamen vervolgens met bootjes naar de drijvende dokterspraktijk. Het medische team hielp in een paar uur meer dan 75 dorpelingen met verschillende medische klachten.

Het amfibisch transportschip Rotterdam is het vlaggenschip van de NAVO-operatie Ocean Shield, dat zich richt op de bestrijding van piraterij in de wateren bij Somalië. Aan boord zitten zo'n 350 militairen van alle krijgsmachtdelen en uit acht NAVO-landen.

Omdat afgelopen periode vanwege de moesson rustig was wat piraterij betreft, hebben de militairen hun tijd besteed aan contact met bevolking. Op een bijeenkomst met een groep van vijftig dorpsoudsten vorige week aan boord van het marineschip bleek dat er behoefte was aan een medisch spreekuur.


Marineschip houdt spreekuur voor Somaliërs (Foto: Novum)

Pc-release I Am Alive vervroegd

Waar eerder nog sprake was van een release op 13 september voor de pc-versie van I Am Alive heeft Ubisoft nu bekendgemaakt dat zij de releasedatum hebben vervroegd. Het spel zal al vanaf 6 september beschikbaar zijn via de Ubisofts online winkel en verschillende andere digitale distributiekanalen.

De pc-versie van I Am Alive heeft verbeterde graphics ten opzichte van de consoleversies en twee extra speelmodi. Met Easy krijg je ongelimiteerde retries en met Replay kun je alle levels los nogmaals spelen om nog meer verborgen schatten vrij te spelen.

I Am Alive

[Vuelta] Contador slaat dubbelslag

Alberto Contador heeft woensdag op overtuigende wijze de macht gegrepen in de Ronde van Spanje. De kopman van Saxo Bank slaagde er eindelijk in klassementsleider Joaquin Rodriguez op afstand te rijden. Contador won de zeventiende etappe naar Fuente De en zag concurrent Rodriguez op ruim tweeënhalve minuut binnenkomen. Alejandro Valverde werd tweede en stak Rodriguez ook voorbij in het klassement.

Rodriguez maakte de afgelopen week een sterke indruk. Hoe vaak en hoe hard Contador ook demarreerde, de kopman van Katusha had overal een antwoord op. Zelfs maandag op de ongekend steile Cuitunigru kreeg Contador zijn landgenoot niet op de knieën. Rodriguez' kansen op de eindzege leken te stijgen, omdat er op papier niet veel kansen meer waren voor Contador om aan te vallen.

Uitgerekend in een overgangsetappe moest Rodriguez het antwoord schuldig blijven. In de rit naar Fuente De moest eerst een col van de derde categorie en vervolgens twee van de tweede categorie beklommen worden. Gezien het eerdere klimwerk van de Vuelta leek dat een schijntje voor het peloton.

De ultieme coup van Contador diende zich aan op de voorlaatste berg, de Collado de Hoz. De Spanjaard, die zijn eerste grote ronde rijdt sinds het uitzitten van een dopingschorsing, demarreerde op iets minder dan acht kilometer van de top en voor het eerst deze ronde had Rodriguez geen antwoord.

Katusha was de wanhoop nabij en liet Alberto Losada uit de kopgroep terugzakken om kopman Rodriguez bij te staan. Het mocht niet baten, want de voorsprong van Contador liep met rasse schreden op. De tweevoudig tourwinnaar kreeg hulp van oud-ploeggenoot Paolo Tiralongo.

Op dertien kilometer van de meet, toen al begonnen was aan de slotklim, moest Rodriguez ook Valverde laten gaan. De nummer drie van het klassement maakte samen met Sergio Henao en Gorka Verdugo nog jacht op koploper Contador, maar ze kwamen te laat. Contador hield op de streep zes seconden over.

In het algemeen klassement verdedigt Contador nu een voorsprong van 1.52 op Valverde. Rodriguez volgt op bijna tweeënhalve minuut. De Nederlanders handhaafden zich in de top van het klassement. Laurens ten Dam rukte door zijn vijftiende plaats zelfs een plekje op en staat nu zevende. Gesink, die twintigste werd, neemt de zesde plek in.

Hamilton geeft F1-demonstratie in India

McLaren-coureur Lewis Hamilton zal op 16 september een Formule 1-demonstratie in India gaan geven. De Indiase media melden dat de wereldkampioen van 2008 in Mumbai wat rubber neer zal leggen. Het geldt als opwarmertje voor de GP van India die later dit jaar in New Delhi verreden wordt.

Hamilton zal over Marina Drive, een drie kilometer lange boulevard in het zuiden van Mumbai, zijn kunsten gaan vertonen. "Ik kom graag in India en kijk dan ook erg uit naar mijn bezoek aan Mumbai. Vorig jaar mocht ik een demonstratie geven in Bangalore, wat een geweldige ervaring was, en in Mumbai hoop ik er nog iets spectaculairders van te kunnen maken."

'Beter roker dan homo'

Homoseksualiteit is slechter voor de gezondheid dan roken, vindt de leider van de Australian Christian Lobby: Jim Wallace. Hij verkondigde deze stellingname woensdag tijdens een discussiebijeenkomst op een universiteit, zo schrijft DeMorgen.

Jim Wallace vindt ook dat we rokers excuses moeten aanbieden, omdat homo's meer drugs gebruiken en meer zelfmoord plegen dan hetero's. Vervolgens beredeneerde hij dat homo's gemiddeld twintig jaar korter leven dan hetero's. Roken kost slechts zeven tot tien levensjaren, "en toch vertellen we al onze kinderen dat ze niet moeten roken", zo betoogde Jim. Het mag dan ook geen verrassing heten dat Wallace tegen het homohuwelijk is.

Krachtige aardbeving in Costa Rica

Costa Rica is woensdag getroffen door een aardbeving met een kracht van 7,9. Dat heeft de Amerikaanse geologische dienst USGS gemeld. Er zijn nog geen meldingen van slachtoffers of schade.

Het epicentrum van de beving, die om 08.42 uur plaatselijke tijd plaatshad, lag tachtig kilometer voor de Costa Ricaanse westkust bij de stad Liberia. Voor Costa Rica, Panama, Nicaragua, El Salvador, Honduras, Mexico, Colombia, Ecuador, Guatemala en Peru is een tsunamiwaarschuwing afgegeven. Of er daadwerkelijk een tsunami is ontstaan is nog niet bekend. De waarschuwing is afgegeven op basis van de kracht van de beving.

[PS] Goud voor wielrenster Goeken

Kathrin Goeken heeft woensdag de paralympische tijdrit gewonnen. De blinde wielrenster legde op de tandem achter piloot Kim van Dijk de 24 kilometer op het circuit van Brands Hatch het snelste af. Ze had 35.02,73 minuten nodig voor die afstand. Daarmee hield ze de Nieuw-Zeelandse Phillipa Gray en de Ierse Catherine Walsh achter zich. Joleen Hakker werd negende.

Goeken lag op de eerste twee tussenpunten nog derde. Zowel na een rondje Brands Hatch als na twee rondjes was de Britse Lora Turnham de snelste voor Gray en de Nederlandse. In de laatste ronde was Goeken echter twaalf seconden sneller dan Gray. Turnham viel ver weg en eindigde als zevende.

Nijholt gaat spelen voor Amkar Perm

Gianluca Nijholt gaat voetballen in Rusland. Hij tekent voor drie jaar een contract bij FK Amkar Perm. Nijholt komt over van FC Utecht waar hij de hele jeugdopleiding doorliep. De laatste twee seizoenen belandde hij op een zijspoor omdat trainer Jan Wouters het niet meer zag zitten in de linker middenvelder. 

"Ik heb een geweldige tijd gehad bij FC Utrecht en vind het ook jammer dat het uiteindelijk zo is gelopen. Ik had altijd gehoopt om bij Utrecht te slagen omdat het echt mijn club is. Desondanks is dit een hele mooie uitdaging. De club en de trainer hebben vertrouwen in mij. Ik ben gehaald als basisspeler en wil me graag verder ontwikkelen bij deze club. Ik ben gisteren al medisch gekeurd en heb erg veel zin om morgen voor het eerst mee te trainen met mijn nieuwe team. De doelstelling is om bij de eerste tien clubs te eindigen. Ik kijk er naar uit om elk weekend te mogen spelen in een sterke competitie", aldus Nijholt.

Nijholt speelde vorig seizoen nog op huurbasis bij FC Almere City.  Hij liet een goede indruk achter door in de tweede helft van het seizoen zeven keer te scoren. In totaal speelde Nijholt veertig duels eredivisiewedstrijden voor FC Utrecht. Hij trof één keer doel. Ook kwam Nijholt eenmaal in actie voor Jong Oranje.

In de Premjer Liga staat FK Amkar Perm na zeven speelrondes negende. Ze hebben zeven punten achterstand op koploper Zenit Sint-Petersburg.

René Froger voorziet problemen voor Danny

René Froger denkt dat zijn zoon Danny het niet makkelijk krijgt. De 24-jarige Danny probeert het net als zijn vader te maken in de muziekindustrie. "Natuurlijk wordt het niet makkelijk", zegt René tegen Nieuwe Revu. "Maar het is net als met leren skiën: je moet er even doorheen en dan wordt het pas echt leuk."

René benadrukt dat Danny hem niet moet kopiëren. "Net zoals er maar een Frank Sinatra is, is er ook maar een René Froger. Hij moet proberen uniek te zijn. Aan mij imiteren heeft hij op de lange termijn helemaal niets."

"Natuurlijk kom ik door mijn achternaam makkelijker binnen", erkent Danny. "Maar ik probeer vooral zelf mijn weg te vinden. Zijn genre is ook niet echt het mijne. Ik houd meer van popmuziek. Daarom zing ik ook geen liedjes van hem. Maar ik vond het niet erg dat mensen ons vergelijken."

Hoewel Danny zijn eigen weg wil vinden, is hij niet van plan zijn achternaam te veranderen. "In dit kleine kikkerlandje weet iedereen toch zo dat ik de zoon van René ben", zegt de 24-jarige, die meedoet aan dansshow Strictly Come Dancing. "Heb je al eens goed gekeken hoeveel ik op hem lijk?"


René Froger voorziet opstartproblemen voor zoon (Foto: Novum)

Rijd in het landschap van Rohan

Warner heeft een nieuwe video uitgegeven waarin we het terrein van Riders of Rohan wordt besproken. Riders of Rohan is de nieuwe uitbreiding van de gratis te spelen MMORPG The Lord of the Rings Online.

Met de uitbreiding kunnen spelers zich aansluiten bij de Rohirrim en over de uitgestrekte vlaktes van Rohan rijden te paard. Natuurlijk zijn er belangrijke gebeurtenissen bij te wonen zoals het uiteen vallen van het bondgenootschap in Amon Hen. Je kunt allianties met de Ents of Fangorn sluiten en Éomer, de geadopteerde zoon van Théoden helpen in zijn poging om het vaderland te beschermen tegen de groeiende Schaduw. Met Riders of Rohan kun je spelen tot level 85. Je rijdt niet alleen te paard, je vecht ook op je paard door middel van Mounted Combat. Je oorlogsros is aan te passen met kleden, bescherming en ook zijn eigen skilltree. 

Voorhuid toch niet veilig in Berlijn

Besnijdenis van jongetjes blijft toegestaan in Berlijn. Dat heeft de minister van justitie van de deelstaat van de Duitse hoofdstad woensdag verklaard.

Het Joodse Ziekenhuis van Berlijn had minister Thomas Heilmann gevraagd zich uit te spreken over het vonnis dat een rechter in Keulen in juni velde. Die oordeelde dat besnijdenis neerkomt op het toebrengen van lichamelijk letsel.

De uitspraak betekende niet dat besnijdenis voortaan verboden was en was niet bindend voor andere rechtbanken. Maar joden en moslims sloeg de schrik om het hart, omdat ze in het vonnis een eerste stap naar een algeheel verbod zagen.

De Duitse regering bereidt een nieuwe besnijdeniswet voor om een einde te maken aan de verwarring en onrust. Maar Heilmann wilde 'in deze moeilijke overgangsperiode de angst bezweren'. Berlijn is de eerste van de zestien Duitse deelstaten die zich uitspreekt over besnijdenis.

NBA 2K13 is er overal en altijd

2K Sports heeft vandaag NBA 2K Everywhere aangekondigd met daarin een NBA 2K mobiele app, facebookgame en mobiele versie van NBA2K13NBA 2K Everywhere gaat zorgen voor meer manieren om te spelen en de app en facebookgame hebben interactie met NBA 2K13 op Xbox 360 en PlayStation 3.

De gratis app, MyNBA2K, komt beschikbaar in oktober beschikbaar voor iPhone, iPad, iPod touch, Android en Kindle. In de app speel je minigames zoals worpoefeningen, dribbelen en handtekeningen uitdelen. Door deze app zorg je voor interactie met MyCAREER en MyTEAM in NBA 2K13 als je onderweg bent.

NBA 2K: MyLIFE, de eerste social game van 2K Sports komt 2 oktober uit op Facebook. Spelers kunnen hun MyCAREER-avatars importeren uit NBA 2K13 om in competities tegen hun vrienden te sporten, hun eigen home-court omgeving te maken en ervaren hoe een NBA-superster zich voelt inclusief het verdienen van goedkeuringen en onderhouden van relaties met collega-NBA-sterren. Prestaties in NBA 2K: MyLIFE zorgen voor extra kleding, dunkpakketten en andere beloningen in NBA 2K13.

2K Sports kondigt ook NBA 2K13 voor iPhone, iPad, iPod touch en Android aan. Deze komt uit in oktober en zal multitouch-controls, verbeterde graphics en voor het eerst multiplayer via Bluetooth en het Game Center van iOS bevatten. Fans kunnen de meest memorable momenten uit de NBA herspelen met 'NBA’s Greatest Mode'.

[PS] Vergeer en Van Koot in finale

Esther Vergeer en Aniek van Koot staan in de finale van het paralympisch rolstoeltennistoernooi. Vergeer was woensdag met 6-0 en 6-3 te sterk voor Jiske Griffioen. Van Koot had het aanmerkelijk lastiger met Sabine Ellerbrock uit Duitsland: 7-5 en 6-2. Vergeer, die al 468 wedstrijden op rij won, is drievoudig regerend kampioen.

Griffioen kan ervoor zorgen dat het hele podium oranje gekleurd wordt in Londen. Dan moet ze in de strijd om het brons wel met Ellerbrock afrekenen.

Bos wint Memorial Van Steenbergen

Theo Bos heeft woensdag de Memorial Rik Van Steenbergen gewonnen. De wielrenner van de Rabobankploeg eindigde na 194,9 kilometer koers, met start en aankomst in Aartselaar, als eerste. Bos won in de sprint van Kenny van Hummel en Mark Renshaw.

Het is voor Bos de vierde zege in een maand tijd. Hij won afgelopen zaterdag ook de tweede etappe in de World Ports Classic. Ook won de de 29-jarige renner de Dutch Food Valley Classic en een etappe in de Eneco tour. 

Kattenbrokjesruzie leidt tot contactverbod

Een vrouw die haar buurvrouw zou hebben bedreigd met een mes na een ruzie over kattenbrokjes mag voorlopig op geen enkele wijze contact met haar opnemen. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Amsterdam besloten.

De buurvrouwen hadden een hoogoplopend conflict over de kattenbrokjes die een van hen voor het huis van de ander had gelegd. Een officier van justitie heeft afgelopen weekeinde bepaald dat de zaak voor de rechter moet komen. Het contactverbod geldt in ieder geval tot de rechtszaak.

[PS] Sonarzeilers winnen paralympisch goud

De Nederlandse zeilers in de Sonarklasse hebben zich verzekerd van paralympisch goud. In Weymouth werden Udo Hessels, Marcel van de Veen en Mischa Rossen woensdag eerste, tweede en vijfde. Na tien races hebben ze daardoor twintig punten. Nummer twee Duitsland heeft veertig punten. Donderdag staat de laatste race op het programma.

In de 2.4mR-klasse ligt Thierry Schmitter nog altijd op medaillekoers. Na tien van de elf races bezet hij de derde plaats met 37 punten. Nummer twee Heiko Kroger uit Duitsland heeft er 35. De Britse Helena Lucas voert het veld aan. Met 26 punten heeft zij een comfortabele voorsprong.

Wellicht 16:9-beeldscherm iPhone 5

Op iPhone 5 kunnen films en games in een standaard 16:9-beeldverhouding afgespeeld worden. Dat vermoedt techweblog Tech Radar. De iPhone 4S en eerdere modellen van de smartphone beschikken over een scherm met een 3:2-beeldverhouding, waardoor ontwikkelaars en filmbedrijven veel meer maatwerk moeten leveren.

Het scherm van de nieuwe iPhone wordt volgens de geruchten met een diameter van 10,1 centimeter bijna een centimeter groter dan dat van zijn voorganger. Daarnaast doen berichten de ronde dat de smartphone een betere camera krijgt, een quadcoreprocessor en een NFC-chip, waardoor data uitgewisseld kan worden met producten die een soortgelijke chip ingebouwd hebben.

Apple nodigde dinsdagavond verschillende internationale media uit om 12 september een presentatie bij te wonen in San Francisco. Alles wijst erop dat de techgigant tijdens die presentatie, die begint om 19.00 uur Nederlandse tijd, de iPhone 5 onthult.

Vernieuwde PlayStation Plus in de winkel

Sony Computer Entertainment heeft aangekondigd het komende jaar een groot deel van de focus te leggen op het vernieuwde PlayStation Plus. Om de vernieuwde dienst te introduceren zijn de verschillende PlayStation Plus-abonnementen van 5 t/m 18 september 2012 verkrijgbaar met 25% korting.

Deze korting geldt in de winkel zowel op het 365-dagen als op het 90-dagen abonnement via de PlayStation Plus abonnementskaarten. In de PlayStation Store is de korting geldig op het 365-dagen abonnement. Ook de bestaande abonnees worden niet vergeten, in september is Red Dead Redemption van Rockstar Games voor alle PlayStation Plus gebruikers zonder extra kosten beschikbaar.

PlayStation Plus is in twee abonnementsvormen verkrijgbaar. Een abonnement voor 365-dagen en een abonnement voor 90-dagen. Een abonnement voor 365-dagen heeft een normale prijs van € 49,99. Vanaf 5 t/m 18 september 2012 is het abonnement in zowel de winkel als in de PlayStation Store verkrijgbaar met een korting van 25% voor € 37,49. Het 90-dagen abonnement heeft een normale prijs van € 14,99. Vanaf 5 t/m 18 september 2012 is dit product uitsluitend in de winkel verkrijgbaar met een korting van 25% voor €11,25.

"PlayStation Plus is voor PlayStation één van de belangrijkste pijlers van dit jaar. We hebben gemerkt dat de vernieuwde aspecten rondom PlayStation Plus zoals de Instant Game Collection, de vergrote cloud-opslag van 150 MB naar 1 GB en de toekomstige uitbreiding van de dienst naar PS Vita, binnen onze community zeer positief zijn ontvangen. Door middel van een grootschalige campagne gaan we dit jaar het vernieuwde PlayStation Plus onder de aandacht brengen van gamers. Een 25% kortingsactie op alle beschikbare PlayStation Plus abonnementen lijkt ons een mooie start." Aldus Ronny Hoekman, Marketing Director van Sony Computer Entertainment Benelux.PlayStation Plus-abonnementen

PlayStation Plus biedt je de mogelijkheid om elke maand een selectie games uit de PlayStation Store te downloaden. Er staan altijd minimaal 10 PlayStation Store-titels klaar die zonder extra kosten kunnen worden gedownload en minimaal drie daarvan worden iedere maand vervangen. De beschikbare games uit de Instant Game Collection zijn nu:

Red Dead Redemption (Game of the Month, beschikbaar vanaf 5 september 2012 tot 3 oktober 2012)
Just Cause 2 (beschikbaar tot 7 november 2012)
Borderlands (beschikbaar tot 7 november 2012)
Outlands (beschikbaar tot 12 september 2012)
Odd World: Stranger's Wrath HD (beschikbaar tot 12 september 2012)
Lara Croftand the Guardian of Light (beschikbaar tot 10 oktober 2012)
Saints Row 2 (beschikbaar tot 10 oktober 2012)
inFamous 2 (gehele jaar beschikbaar)
LittleBigPlanet 2 (gehele jaar beschikbaar)
MotorStorm Apocalypse (gehele jaar beschikbaar)
Retro/Grade (tijdelijk beschikbare Indie game)

Nieuwe Xbox 360-packs op komst

De komende maanden zal Xbox 360 een aantal nieuwe consolepacks uitbrengen. Al eerder aangekondigd is het Xbox 360 Limited Editie 'Halo 4'-Console Pack.

Naar aanleiding van de release van de game Halo 4 zal er een Limited Collector’s Editie console pack uitkomen, waarin een 320GB Halo 4-console zal zitten. Het pack zal verder de game bevatten plus twee speciale Halo 4-controllers, downloadable content en een bedrade headset.

Er komt ook een nieuw Xbox 360 250GB Starter Pack uit. Dit pack zal een 250GB console, een extra draadloze controller, 1 maand Xbox LIVE Gold en de games Skyrim en Forza Motorsport 4 Essentials bevatten.

Ook zullen er twee nieuwe Kinect consolepacks verkrijgbaar zijn.

Packs

Kamp noemt Roemer 'zielig'

SP-lijsttrekker Emile Roemer is 'zielig' wanneer hij zegt dat zijn partij weer wil opbouwen wat de afgelopen 25 jaar is afgebroken. Dat heeft minister van Sociale Zaken Henk Kamp (VVD) woensdag gezegd.

Kamp prijst juist wat de afgelopen decennia is opgebouwd. Hij wijst op de lage werkloosheid, het goede onderwijs en het zorg- en het pensioenstelsel die tot de beste ter wereld behoren. "De uitgangspositie is zeer goed. En als je dat ontkent en zegt dat er afgebroken is en dat jij moet opbouwen, ik heb er geen ander woord voor, ik vind het zielig", zei de bewindsman woensdag voor de camera van de NOS.

Vrachtwagen botst op touringcar bij Ketelbrug

Na een aanrijding tussen een vrachtwagen en een touringcar is de A6 ter hoogte van de Ketelbrug woensdagmiddag afgesloten. De buschauffeur raakte bij het ongeval bekneld.

De touringcar en vrachtwagen stonden voor een open Ketelbrug te wachten waarna de vrachtwagen tegen de touringcar zou zijn gerold. Volgens ooggetuigen was de vrachtwagenchauffeur uitgestapt voor de open brug en hierbij vergeten het voertuig op de handrem te zetten. De buschauffeur raakte bij het ongeluk bekneld waarna hij bevrijd moest worden door toegesnelde hulpdiensten. Over de ernst van de verwondingen van de chauffeur is niks bekend.

Door het ongeval is in noordelijke richting voor de brug inmiddels een file van enkele kilometers ontstaan. Het verkeer wordt omgeleid via Dronten en Kampen. Verwacht wordt dat de A6 weg rond 16.15 uur weer wordt vrijgegeven.

Brinkman doet bestuursorganen in de uitverkoop

Hero Brinkman zet gebouwen van zogeheten zelfstandige bestuursorganen (zbo's) te koop op Marktplaats. Dat kondigt de lijsttrekker van DPK woensdag aan in een interview met de nieuwssite nu.nl.

Met zijn actie wil Brinkman aantonen hoe 'belachelijk veel geld van burgers daar wordt verspild'. Het gaat om de gebouwen van bijvoorbeeld Buma/Stemra, het Centraal Fonds voor de Volkshuisvesting en het waterschap Brabantse Delta. Zbo's voeren overheidstaken uit, maar staan niet onder centraal gezag van het rijk.

Brinkman wil fors bezuinigen op zbo's. Wat hem betreft kunnen de taken van deze organisaties ook prima worden uitgevoerd door private instanties. Ook wil hij delen van zbo's samenvoegen, zegt hij tegen nu.nl. "Er is compleet geen zicht op hoe groot de overhead en het management is bij die bestuursorganen. De politiek heeft daar geen vat op."


Brinkman doet bestuursorganen in de uitverkoop (Foto: Novum)

Dyslectische zeilbroers aangekomen in België

De dyslectische broers Enrique en Hugo zijn op hun zeilreis aangekomen in België. Woensdag varen de broers, die met hun tocht aandacht vragen voor kinderen die thuiszitten vanwege dyslexie, vanuit Blankenberge naar de haven in Nieuwpoort. Als het weer het toelaat zetten ze komende week koers naar Engeland, meldt hun moeder.

"Onderweg hebben Enrique en Hugo al een aantal keer vertraging opgelopen. In de haven van IJmuiden kon niet 's nachts worden vertrokken en in Scheveningen bleek het te hard te waaien", vertelt moeder Annelies Schillemans.

Door het oponthoud kwam het duo later in België aan dan gepland. Ook de start van de zeilreis was stroef. Al na twee uur moesten de jongens hun tocht bij Haarlem onderbreken vanwege een defecte brug.

Wanneer de broers, die meer dan een jaar niet naar school zijn geweest vanwege hun leesblindheid, terugkeren naar Nederland is niet bekend. "Dat hangt ervan of ze weer ergens naar school kunnen", meldt Schillemans.

De moeder is met een advocaat in gesprek met de inspectie en het ministerie van Onderwijs over de situatie van de jongens. "Ook als mijn zoons weer naar school gaan blijven ze in de weekenden en vakanties actievoeren vanuit hun zeilboot, om aandacht te vragen voor de zestienduizend kinderen die in dezelfde situatie verkeren."

Het College Hageveld in Heemstede, dat de broers voorheen bezochten, liet eerder weten dat het de jongens niet aan begeleiding schortte, maar dat zij het vwo-niveau niet aankonden. Schillemans noemt die verklaring 'incorrect en ongepast'. "Het gaat ons niet om de individuele strijd, maar om het structurele probleem van zestienduizend kinderen die thuiszitten."

Del Piero tekent bij Sydney FC

Alessandro del Piero zet definitief zijn carrière voort bij Sydney FC. De 37-jarige middenvelder maakte dat woensdag bekend. Voor Del Piero ligt in Australië een tweejarig contract klaar dat hem ongeveer 1,6 miljoen euro per jaar oplevert. Daarmee zou de Italiaan meer verdienen dan alle andere voetballers, rugbyers en Australianfootballspelers.

Del Piero, die vrijwel zijn hele carrière bij Juventus doorbracht maar in Turijn geen nieuw contract meer kreeg, stelt aan een 'prachtig en groot avontuur' te zijn begonnen. Hij zou ook aanbiedingen hebben gehad van Premier Leagueploegen Liverpool en Southampton, maar die naast zich neer hebben gelegd.

Docu Rolling Stones in Londen in première

De documentaire Crossfire Hurricane over de Rolling Stones gaat tijdens de 56e editie van het London filmfestival in première. De bejaarde musici maken alle vier hun opwachting laat de organisatie weten.

De aanwezigheid van de vier rockers op de rode loper is opmerkelijk. Eerder lieten de mannen verstek gaan bij zowel de openings- als sluitingsceremonie van de Olympische Spelen in Groot-Brittannië, waar juist veel Britse muziekgrootheden acte de présence gaven.

De film van Brett Morgen beslaat de hele carrière van de band, die dit jaar zijn vijftigjarige bestaan viert. De film bevat veel archiefmateriaal en commentaar van de vier leden, Mick Jagger, Keith Richards, Ronnie Wood en Charlie Watts. Ook voormalige leden Bill Wyman en Mick Taylor komen aan het woord.

Crossfire Hurricane verschijnt volgende maand in de Britse bioscopen en is kort daarvoor ook op de BBC te zien. De film verschijnt in november op de Amerikaanse betaalzender HBO. HBO Nederland laat weten dat de film wellicht ook in Nederland wordt uitgezonden, maar dat zou dan volgend jaar zijn.

Het filmfestival in Londen duurt dit jaar van 10 tot 21 oktober, een iets korter festival maar met meer films dan voorgaande jaren. In totaal staan 225 films en documentaires gepland, waaronder veertien wereldpremières.


Rolling Stones-documentaire in Londen in première (Foto: Novum)

Noord-Holland verbiedt windmolens op land

Noord-Holland heeft een verbod op windmolens op land ingesteld. Twintig geplande windmolenprojecten in de provincie worden geschrapt, alleen voor het megawindmolenpark bij Wieringermeer wordt een uitzondering gemaakt. Dat bevestigt een woordvoerder van gedeputeerde Jaap Bond (CDA).

Volgens het provinciebestuur zijn de steeds grotere en talrijkere windmolens slecht voor onder meer het landschap en de kwaliteit van de leefomgeving. Waar het volgens de provincie voorheen om een enkele windmolen van 25 meter hoog op een boerenerf ging, staan er nu gevaartes tot 120 meter hoog.

Noord-Holland is samen met Flevoland koploper in windenergie. De provincie gaat zich nu richten op andere vormen van duurzame energie, zoals windparken op zee, biomassavergassing, duurzaam bouwen en zonne-energie.

In het coalitieakkoord was in april 2011 al afgesproken dat de opmars van windmolens een halt toe moest worden geroepen en in juli was werd een voorlopige vergunningsstop ingesteld. Ondanks het aangekondigde verbod werd een aantal projecten, onder meer rond Amsterdam, doorgezet. Die zijn nu van tafel.

Alleen een reusachtig windmolenpark bij de gemeente Wieringermeer wordt nog afgerond. De 250 megawatt die dat windmolenpark gaat leveren is nodig om aan afspraken met het rijk te voldoen. Daarmee was afgesproken dat 430 kilowatt duurzame energie wordt opgewekt.

Oude windturbines mogen wel worden vervangen, maar alleen als er een even krachtige windmolen voor in de plaats komt.

GroenLinks-Kamerlid Liesbeth van Tongeren reageert verbijsterd op het verbod. "Dit is bizar. Een totaal gebrek aan groene ambitie van partijen als VVD en CDA in Noord-Holland. En dat D66 en PvdA hier aan meewerken laat wel zien dat zij de urgentie van omschakeling naar schone energie ook niet inzien."


Noord-Holland verbiedt windmolens op land (Foto: Novum)

Anna Drijver heeft hoofdrol in Duitse tv-film

Anna Drijver heeft de hoofdrol bemachtigd in de Duitse tv-film Der Nachfolger. De opnames gaan deze maand van start laat haar management woensdag weten.

De film van ongeveer veertig minuten wordt geproduceerd voor zender ZDF als onderdeel van Das Kleine Fernsehspiel. Hierbij kunnen jonge filmmakers hun experimentele films tonen. Over de plot van de film is nog niets bekendgemaakt.

Drijver was al eerder te zien in een buitenlandse productie. Ze speelde vorig jaar de rol van Ava Gardner in de Italiaanse film Walter Chiari - Fino all'Ultima Risata.

De 29-jarige actrice is vanaf 4 oktober te zien als Kirsten Bellicher in de Nederlandse actiefilm Bellicher; Cel. Hierin speelt ze de vrouw van Daan Schuurmans die Michael Bellicher speelt, een man wiens identiteit gestolen wordt. De film is een vervolg op Bellicher; De Macht van Meneer Miller, waarin de twee acteurs ook de hoofdrollen vertolkten.

Der Nachfolger verschijnt volgend jaar zomer op de Duitse televisie.

Anna Drijver was rotpuber (Novum)

'The Legend of Zelda in 2014 voor Wii U'

De avonturenreeks The Legend of Zelda is over twee jaar te spelen op Wii U. Het spel zou de duurste game in de geschiedenis van Nintendo worden. Dat schrijft gameweblog Wii U Daily op basis van een anonieme bron bij de Japanse tak van Nintendo.

Naar verluidt werken honderden mensen aan het avonturenspel en is de productie in 2010 begonnen. Ondanks de grote hoeveelheid medewerkers krijgt het nieuwe Zelda-spel geen multiplayer-modus. Volgens de anonieme bron kunnen gamers wel online aanwijzingen achterlaten voor andere spelers.

Nintendo heeft beelden van The Legend of Zelda voor Wii U meerdere malen getoond tijdens presenaties van de nieuwe spelcomputer. Volgens de gamegigant gaat het in die versie van de game slechts om een demonstratie van datgene wat technisch mogelijk is met Wii U. Het uiteindelijke product zou niet lijken op de presentatie.


The Legend of Zelda over twee jaar voor Wii U

SP vindt Samsom knullig in kwestie Zorreguieta

De SP vindt de uitspraak van Diederik Samsom over de aanwezigheid van Jorge Zorreguieta bij de kroning van Willem-Alexander 'knullig'. De PvdA-leider zei dinsdagavond tijdens het Carrédebat dat de vader van prinses Máxima wat hem betreft present mag zijn als Willem-Alexander koningin Beatrix opvolgt. Vorig jaar was de PvdA daar nog tegen.

"Iemand die premier wil worden kan het zich niet veroorloven om met dit soort gevoelige zaken zo knullig om te gaan", vindt SP-Kamerlid Ronald van Raak. "Samsom heeft onduidelijkheid gecreëerd, terwijl in dit soort kwesties helderheid juist cruciaal is."

In oktober zei PvdA-Kamerlid Jeroen Recourt dat 'de tijd nog niet rijp is' voor de aanwezigheid van Zorreguieta bij de kroning van Willem-Alexander. PvdA-leider Job Cohen had een jaar eerder nog gezegd dat Zorreguieta wat hem betreft wel aanwezig zou mogen zijn.

"Nu schept Samsom opnieuw verwarring", stelt Van Raak. "Wat is nou het standpunt van de PvdA?" Van Raak vindt dat Samsom zowel de Tweede Kamer als de koninklijke familie op het verkeerde been zet.

De SP is fel tegen de komst van Zorreguieta bij de kroning. "Hij mag voor privéaangelegenheden natuurlijk naar Nederland komen, maar zolang dat regime in Argentinië nog altijd zo onder vuur ligt mag de kroning niet ontsierd worden door dubieuze figuren."

Zorreguieta was eind jaren zeventig minister van landbouw tijdens het militaire regime van de Argentijnse generaal Jorge Videla. In die periode verdwenen duizenden politieke tegenstanders. Om die reden mocht Zorreguieta niet aanwezig zijn bij het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima in 2002.

Meer dan 63.000 handtekeningen voor Pussy Riot

Meer dan 63.000 (63.246) mensen hebben een petitie van Amnesty International voor de vrijlating van de Russische punkband Pussy Riot ondertekend. Dat heeft een zegsman van Amnesty International gezegd. De petitie wordt donderdag aangeboden aan de Russische ambassade in Den Haag.

Amnesty, 3FM, VPRO 3voor12 en het festival Lowlands hebben de petitie geïnitieerd. Ze willen de Russische autoriteiten ertoe bewegen de drie vrouwelijke leden van Pussy Riot vrij te laten.

De vrouwen werden tot 2 jaar gevangenisstraf veroordeeld, omdat zij in een Moskouse kathedraal een anti-Poetinlied hadden gezongen.

[PS] Wereldrecord 'Blade Babe' Van Rhijn

Marlou van Rhijn heeft woensdag in de series van de 200 meter in de T44-klasse een wereldrecord gelopen. De paralympisch zilverenmedaillewinnares op de 100 meter snelde op de dubbele sprint naar een tijd van 26,97 seconden. Van Rhijn mist beide onderbenen en loopt net als 'Blade Runner' Oscar Pistorius op futuristische protheses.

Voor Van Rhijn is het haar tweede wereldrecord op de Paralympische Spelen. In de serie van de 100 meter was ze al sneller dan ooit.

In de eindstrijd van de 200 meter donderdag is Van Rhijn niet de enige Nederlandse. Suzan Verduijn kwalificeerde zich met een tijd van 28,92 seconden als vijfde voor de finale. Op de 100 meter had zij de finale net gemist.


Wereldrecord 'Blade Babe' Van Rhijn (Foto: Novum)

Messi wil Tevez terug in Argentijnse ploeg

Lionel Messi zou een terugkeer van Carlos Tevez bij de Argentijnse ploeg waarderen. De spits van Manchester City is niet opgeroepen voor de WK-kwalificatieduels met Paraguay en Peru. "Wij zijn niet degenen die bepalen of Carlos terugkeert", liet Messi desgevraagd weten. "Maar als het gebeurt dan verwelkomen we hem."

Messi beseft dat de Argentijnen, die derde staan in de Zuid-Amerikaanse poule, de volle winst moet halen tegen Paraguay en Peru. Vooral tijdens de eerste wedstrijd in Cordoba mogen geen punten worden vermorst. "Als thuisploeg mogen we geen punten laten ontsnappen. We zullen proberen goed te spelen, te winnen en de drie punten te halen. Daarna richten we ons op Peru."

Over zijn positie in de Argentijnse ploeg doet de kleine baltovenaar van Barcelona niet moeilijk. "Ik vind het prima om op iedere positie te spelen, maar dat beslist de coach. Hij weet het beste hoe we moeten spelen." Een voorkeur heeft Messi wel. "Ik speel het liefst met twee spitsen voor me, maar Alejandro Sabella gaat daarover."

Duitser Rohr wordt bondscoach Niger

De 59-jarige Duitser Gernot Rohr is de nieuwe bondscoach van Niger. Aanstaande zondag zit hij al de bank tijdens de kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup tegen Guinee.

Rohr volgt de Fransman Rolland Courbis op. Hij was eerder dit jaar nog coach van Gabon tijdens de eindronde van de Afrika Cup. Rohr speelde bij Bayern München en Bordeaux. Als coach werkte hij onder meer bij Bordeaux, Nantes, Nice en het Zwitserse Young Boys.
Lees ook

[Vuelta] Ruijgh stapt af

Tijdens de zeventiende etappe van de Ronde van Spanje heeft Rob Ruijgh na veertig kilometer moeten opgegeven. De renner van Vacansoleil-DCM kneep onderweg naar Fuente Dé na een klein uur in de remmen.

De reden van zijn opgave is nog onbekend. De Limburger stond 27ste in het algemeen klassement. Na de opgave van Ruijgh zal Vacansoleil-DCM met zeven renners verder moeten. Rafael Valls heeft de Vuelta al eerder verlaten.

Suzuki Swift ook niet geschikt voor ramkraak

Dieven zijn er woensdagochtend in het Drentse Gieten ondanks fors geweld niet in geslaagd een pinautomaat te kraken.

Ze reden eerst met een grijze Suzuki Swift op de Rabobank aan de Brink in. Toen dat niet werkte probeerden ze de geldautomaat op te blazen, maar ook de plofkraak leverde niets op.

Getuigen zagen hoe drie tot vijf mannen met bivakmutsen de beschadigde Suzuki achterlieten en er in een donkere stationwagen op hoge snelheid vandoor gingen. De politie heeft geen spoor van de daders.

Op geldautomaten van met name de Rabobank worden vaker ramkraken gepleegd. De Rabobank zit relatief veel in kleine plaatsen, waar minder zicht is op de geldmachines.

Zuckerberg verkoopt aandelen Facebook nog niet

Mark Zuckerberg, oprichter en bestuursvoorzitter van Facebook, zal zijn aandelen in de socialenetwerksite in elk geval het komende jaar niet verkopen. Dat heeft Facebook gemeld aan de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Gezien de vrije val van het aandeel facebook, zo'n 53% waardevermindering in amper vier maanden, is de vraag hoe lang hij nog wacht met cashen.

De 28-jarige Zuckerberg heeft ongeveer een vijfde van Facebook. Hij bezit 444 miljoen aandelen en kan via optiepakketten nog eens 60 miljoen aandelen erbij krijgen. De koers van de site op de Amerikaanse beurs Nasdaq sloot dinsdag op bijna 17,73 dollar, waarmee de waarde sinds de beursgang is gedaald met zo'n 53% . Dat betekent dat Zuckerberg bij een verkoop van zijn totale pakket aandelen ruim 8,9 miljard dollar zou kunnen verdienen, omgerekend meer dan 7,1 miljard euro.

Bij de beursgang in mei stond de koers van Facebook nog op 38 dollar. Beleggers hebben weinig vertrouwen in de manier waarop Facebook geld wil verdienen.

Zuckerberg houdt aandelen Facebook
Zuckerberg houdt aandelen Facebook (Foto: ANP)

TV-serie Beverly Hills Cop volgend jaar op de buis

De Beverly Hills Cop-serie verschijnt volgend jaar op de buis. Eddie Murphy, die de hoofdrol speelde in de filmtrilogie, legde het project de afgelopen tijd al voor aan verschillende zenders. CBS heeft toegehapt en zendt volgend jaar in de herfst een proefaflevering uit op de Amerikaanse televisie.

De serie Beverly Hills Cop is een vervolg op de actiekomedies uit de jaren tachtig en negentig, waarin Murphy rechercheur Axel Foley speelde. In de show staat zijn zoon Aaron centraal, schrijft het Amerikaanse tijdschrift Entertainment Weekly. Murphy is sowieso te zien in de proefaflevering en duikt af en toe op, mocht er een vervolg komen.

Murphy probeerde jarenlang een vierde Beverly Hills Cop-film van de grond te krijgen, maar kwam vorig jaar tot de conclusie dat die er niet meer inzat. Hij acht het concept nog wel sterk genoeg voor een serie. De show wordt gemaakt door Shawn Ryan, bedenker van politieserie The Shield en Sony TV. Murphy treedt op als uitvoerend producent.


TV-serie Beverly Hills Cop volgend jaar op de buis (Foto: Novum)

Zarayda Groenhart verlaat BNN

Zarayda Groenhart neemt afscheid van BNN. De 30-jarige presentatrice was ruim vijf jaar te zien bij de jongerenomroep. Ze presenteerde onder meer Spuiten en Slikken en Try Before You Die.

"Na vijf jaar BNN wil Zarayda haar vleugels uitslaan", licht een woordvoerder van BNN toe. Wat ze gaat doen, is nog niet bekend. "Ze heeft heel veel ideeën en is heel ambitieus, maar heeft nog geen concreet plan."

Zarayda presenteerde voor BNN niet alleen op televisie, elke zaterdagnacht had ze haar eigen radioshow Lust op Radio 1. Die presenteert ze zaterdag voor het laatst. Vanaf volgende week neemt Filemon Wesselink het stokje van haar over. Hij gaat dan tussen 01.00 uur en 03.00 uur de radioshow De Wereld van Filemon maken.

Gelukkig hebben we de video's nog. 

Bertrand nog vijf jaar bij Chelsea

Ryan Bertrand speelt ook de komende vijf seizoenen voor Chelsea. De 23-jarige linksback tekende woensdag een nieuw contract bij de Blues. Dat maakte de Londense club bekend. Bertrand debuteerde in april vorig jaar voor Chelsea, waar hij vooral dient als back-up voor Ashley Cole. Hij maakte echter indruk in de Champions Leaguefinale, waar hij op het middenveld speelde.

Bertrand speelde vorig seizoen vijftien duels voor Chelsea, maar lijkt dit seizoen echt door te breken. Hij deed al in twee van de drie Premier Leaguewedstrijden van Chelsea mee. De voormalig Engels jeugdinternational debuteerde vorige maand tijdens een oefeninterland tegen Italië in het grote Engelse team. Hij speelde op de Olympische Spelen voor Team GB.


Bertrand nog vijf jaar bij Chelsea (Foto: Novum)

Volkszanger Jannes verkoopt Ahoy uit

Jannes staat zaterdag voor een uitverkocht Ahoy. De 39-jarige volkszanger uit Emmen, die dit weekeinde voor het eerst in de Rotterdamse concerthal staat, zegt dat daarmee een droom van hem uitkomt.

"Ik ben zo ontzettend trots dat mijn publiek samen met mij mijn droom laat uitkomen in een compleet uitverkocht Ahoy", jubelt Jannes. "Ik beloof iedereen dat het een spektakel van jewelste gaat worden."

Jannes staat met een zestienkoppige liveband voor veertienduizend fans. De volkszanger bracht in juni zijn twaalfde studioalbum Op Volle Kracht uit. De plaat veroverde de eerste plaats in de Nederlandse albumlijsten.

Volgens Jannes' platenmaatschappij is het schijfje hard op weg een gouden status te bereiken. Die mijlpaal wordt bereikt bij 25.000 verkochte exemplaren.


Volkszanger Jannes verkoopt Ahoy uit (Foto: Novum)

Del Potro kopman Argentinië

Juan Martin Del Potro is de kopman van het Argentijnse tennisteam in de halve finale van de Daviscup tegen Tsjechië. Over anderhalve week heeft het duel plaats in Buenos Aires. 

Captain Martin Jaite heeft Juan Monaco, Carlos Berlocq en Eduardo Schwank aangewezen als teamgenoten .Het Tsjechische team bestaat uit Tomas Berdych, Radek Stepanek, Lukas Rosol en Ivo Minar. Berdych is de kopman van het Tsjechische team. De andere halve finale gaat tussen Spanje en de Verenigde Staten. 

Ken Loach maakt filmster van Schotse relschopper

De Schot Paul Brannigan is door zijn landgenoot Ken Loach voor de leeuwen gegooid. Tijdens zijn jeugd in Glasgow zat hij bij bendes en schopte hij vooral veel herrie. Tot hij de hoofdrol kreeg in The Angel's Share van de Kes-regisseur. "Ik leefde een hard leven", zegt de acteur tegen Novum Nieuws.

Met de komische film is het leven van de 25-jarige Branningan helemaal veranderd. "Ik was constant betrokken bij ruzies en onfrisse zaakjes. Dit heeft echt mijn leven gered." De acteur ontmoette de scenarist, Paul Laverty, bij toeval en werd gevraagd auditie te doen. "Mijn leven lijkt heel erg op die van de rol die ik speel", vertelt Branningan.

The Angel's Share gaat over de jonge Robbie die op het punt staat vader te worden. Hij wil afstand nemen van zijn criminele leven en hoopt zijn leven te beteren. Hij wil na de taakstraf die hij moet uitvoeren een andere weg in slaan maar wordt steeds geconfronteerd met zijn verleden. Tijdens zijn taakstraf ontdekt hij dat hij een neus heeft voor whiskey.

Branningan had voor zijn auditie geen enkele toneelervaring. "Ik moest gewoon verhalen vertellen over mijn eigen leven maar op een gegeven moment was de koek echt op." De acteur die met The Angel's Share zijn debuut maakt, verloor zijn vertrouwen in het project maar bleef doorgaan. "Ik heb wel vijftien audities gedaan en geloofde er niet meer in, wilde dit echt doen voor mijn zoon."

De Schotse regisseur Loach staat bekend om het ontdekken van nieuw talent. Een bekend voorbeeld is Martin Compston, die zijn acteurdebuut maakte in het misdaaddrama Sweet Sixteen van zijn landgenoot. The Angel's Share ging in première tijdens het filmfestival van Cannes, waar Brannigan voor het eerst van zijn leven een rode loper betrad.

The Angel's Share draait vanaf 6 september in de Nederlandse bioscopen.

The Angel's Share: Ken Loach & Paul Brannigan

Politie beëindigt strooptocht familie winkeldieven

De politie heeft dinsdagmiddag een einde gemaakt aan een strooptocht van een familie winkeldieven in Tilburg. Het gezin had eerst een kledingzaak geplunderd waarna de familie even later in een nabijgelegen supermarkt kon worden gestopt, meldt de politie.

De familie bestond uit twee volwassen vrouwen van 30 en 47 jaar en drie minderjarige kinderen. Een van de kinderen, een 11-jarig meisje, had voor meer dan honderd euro aan kleding meegenomen uit de zaak aan de Jan Heijnstraat.

Het winkelpersoneel ging achter de proletarisch winkelende familie aan. Even later wisten toegesnelde agenten de familie arresteren. Beide vrouwen en het meisje probeerden zich tegen hun aanhouding te verzetten.

Naar verluidt komt de familie uit het buitenland. Op de auto zat een Duitse kentekenplaat en in het voertuig werden gestolen nummerborden uit België en Luxemburg gevonden. Wat de verdachten precies van elkaar zijn, is niet duidelijk. De kinderen zijn opgevangen door oma.

Indonesische badmintonsters vier maanden geschorst

Twee Indonesische badmintonsters zijn door de nationale bond van hun land vier maanden geschorst. Greysia Polii en Meiliana Jauhari vormden een van de vier vrouwendubbels die vorige maand van de Olympische Spelen werden weggestuurd omdat ze probeerden te verliezen in hun laatste pouleduel. Ze hoopten zo een sterke tegenstander te ontlopen in de kwartfinale.

Polii en Jauhari mogen door de schorsing pas op 3 december weer aan wedstrijden meedoen. Ook hun coach Paulus Firman werd vier maanden uitgesloten. Volgens de Indonesische badmintonassociatie heeft Jauhari de straf inmiddels geaccepteerd. De bond heeft de wereldbadmintonfederatie BWF opgeroepen voor de volgende Spelen terug te keren naar een knock-outsysteem.

Carroll zes weken uitgeschakeld

West Ham United moet het zes weken stellen zonder de nieuwe aanwinst Andy Carroll.  De 23-jarige international, die vorige week werd gehuurd van Liverpool, is anderhalve maand uitgeschakeld door een dijbeenblessure.

Carrol raakte zaterdag geblesseerd tijdens zijn debuut tegen Fulham(3-0). Carroll had zich al afgemeld voor de komende WK-kwalificatiewedstrijden van Engeland tegen Moldavië en Oekraïne.

Honderd- en dertig kilometer per uur!

Honderd- en dertig kilometer per uur over des heren wegen denderen. Wat heb ik dáár op zitten wachten! Geen honderd of honderd- en twintig kilometer per uur over de snelweg kruipen. Nee! Met honderd- en dertig kilometer per uur kan ik het Nederlandse asfalt folteren met mijn glimmende Polo BlueMotion! Speciaal voor dit heuglijke feit ben ik vrijdag nog eens extra door de wasstraat gereden!

Beverly Hills Cop terug als serie

De Beverly Hills Cop-serie verschijnt volgend jaar op de buis. Eddie Murphy, die de hoofdrol speelde in de filmtrilogie, legde het project de afgelopen tijd al voor aan verschillende zenders. CBS heeft toegehapt en zendt volgend jaar in de herfst een proefaflevering uit op de Amerikaanse televisie.

De serie Beverly Hills Cop is een vervolg op de actiekomedies uit de jaren tachtig en negentig, waarin Murphy rechercheur Axel Foley speelde. In de show staat zijn zoon Aaron centraal, schrijft het Amerikaanse tijdschrift Entertainment Weekly. Murphy is sowieso te zien in de proefaflevering en duikt af en toe op, mocht er een vervolg komen.

Murphy probeerde jarenlang een vierde Beverly Hills Cop-film van de grond te krijgen, maar kwam vorig jaar tot de conclusie dat die er niet meer inzat. Hij acht het concept nog wel sterk genoeg voor een serie. De show wordt gemaakt door Shawn Ryan, bedenker van politieserie The Shield, en Sony TV. Murphy treedt op als uitvoerend producent.

Of de serie ook in Nederland te zien zal zijn is nog niet bekend.

Bay vond Michael Clarke Duncan eerst matig

Michael Bay vond wijlen acteur Michael Clarke Duncan tijdens de eerste opnames van de actiefilm Armageddon niet erg indrukwekkend. "Ik vroeg me af of we hem niet gewoon moesten ontslaan", schrijft de regisseur op zijn website. Gelukkig werd de dinsdag overleden ster zienderogen beter.

"We hebben hem ergens uit een sportschool geplukt", vertelt Bay, die Duncan in Armageddon uit 1998 zijn eerste grote filmrol gaf als Bear. "Hij moest huilen na de auditie omdat hij zo trots was om in een film te spelen van mij en producent Jerry Bruckheimer. We hebben hem meteen een contract gegeven."

"Zijn eerste dag op de set was een ramp", gaat Bay verder. "Maar ik ben op hem af gestapt en gezegd: Mike, ik wil die lieve Mr. Duncan zien die ik zag huilen. Het publiek zal meteen voor je vallen."

Bay bleek gelijk te krijgen, want Armageddon was de doorbraak in Hollywood voor de toen 42-jarige Duncan. Een jaar later stond hij als de reus John Coffey naast Tom Hanks in The Green Mile, de film waar hij het meest mee wordt geassocieerd.

Aan het eind van de opnames was Duncan de acteur die de meeste groei had laten zien, vindt Bay. "We waren allemaal van hem gaan houden, zijn vrolijkheid en bulderende lach. Het was een fantastische tijd en ik weet nog hoe trots ik was om hem in een geweldige acteur te zien veranderen."

Duncan, die in januari zou gaan trouwen, overleed dinsdag op 54-jarige leeftijd in Los Angeles aan de gevolgen van zuurstofgebrek na een hartaanval.

Green Mile-acteur Duncan (54) overleden (ANP)

Nieuw record benzineprijs

De benzineprijs heeft woensdag het hoogste niveau ooit bereikt. Dat maakte het consumentencollectief UnitedConsumers bekend.

Aan de pomp is de adviesprijs van Euro95 nu 1,887 euro per liter, een cent meer dan dinsdag. Het vorige prijsrecord stond op 1,886 euro per liter en dateerde van 6 april 2012.

De prijs van diesel bereikte vorige week al een recordhoogte, en is woensdag met 0,2 cent toegenomen naar 1,531 euro per liter. De adviesprijs van een liter LPG is gelijkgebleven op het niveau van 0,851 euro.

Nieuw record benzineprijs
Nieuw record benzineprijs (Foto: ANP)

Chinees slikt diamant in op tentoonstelling

De politie in Sri Lanka heeft woensdag een man gearresteerd die op een juweel- en sieradententoonstelling in Colombo een diamant heeft ingeslikt ter waarde van 1,8 miljoen roepie (omgerekend zo'n tienduizend euro).

Volgens de politie slikte de Chinees Chou Wan de diamant in toen hij woensdag op de openingsdag van de tentoonstelling de juwelen stond te bekijken. De eigenaar schakelde de politie in.

Chou zit in hechtenis.

Toch asbest in schoonverklaarde woning Utrecht

Een flatwoning aan de Marco Pololaan in de Utrechtse wijk Kanaleneiland die eerder asbestvrij was verklaard, blijkt toch met asbest besmet. Er is sprake van 'lichte spotbesmetting', bevestigt een woordvoerder van woningcorporatie Mitros woensdag.

Hoe het kan dat de woning eerder schoon werd verklaard, wil de woordvoerder niet zeggen. De woningcorporatie komt woensdagmiddag met een verklaring over het asbestgeval.

In juli werd in woningen aan de Utrechtse Stanleylaan en Marco Pololaan asbest ontdekt bij werkzaamheden. Driehonderd bewoners werden daarop geëvacueerd. Nog steeds kan een deel van de bewoners niet naar huis.

Golfers Luiten en Boeljon ontvangen extra steun

De Nederlandse Golf Federatie (NGF) wil dat er tijdens de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro twee Nederlandse golfers bij zowel de mannen als de vrouwen aan de start zullen staan. Om dat mogelijk te maken wordt in ieder geval een bedrag tussen de 100.000 en 200.000 euro vrijgemaakt om Joost Luiten en Christel Boeljon beter te maken dan ze al zijn.

NGF-directeur Jeroen Stevens is ambitieus over zijn doelen voor Rio. "Dat wordt inderdaad een zware opgave, maar als derde sport van ons land moet je die ambitie wel najagen." Hij beseft dat er nog veel werk aan de winkel is, omdat uit de grote vijver van golfers maar weinig succesvolle profs bovenkomen.

Tien jaar geleden werd al een traject ingezet. "Als er wordt gezegd dat we in tien jaar niets zijn opgeschoten, is dat niet waar. Dat er nog heel veel beter kan en moet, dan zeg ik: ja absoluut. Kijk, Joost Luiten en Christel Boeljon hebben de kwaliteiten om een Major te winnen. Ik vind dat we onze beste spelers nog beter moeten maken dan ze al zijn. Dus moeten we die helpen om de volgende stappen te zetten."

Komend weekend kunnen de Nederlandse mannen hun kwaliteiten in ieder geval weer gaan tonen. Vanaf morgen staat namelijk in Hilversum het KLM Open op het programma. Het blijft afwachten welke Nederlanders de cut gaan overleven en alle vier ronden mogen gaan spelen.

'Rokende Balotelli naar psychiater'

Na onder meer dure sportwagens in de prak rijden en darten heeft Mario Balotelli er een nieuwe 'hobby' bij: roken. Werkgever Manchester City is niet blij met de nieuwe verslaving.

De Italiaanse aanvaller werd de afgelopen dagen enkele malen gesignaleerd terwijl hij een sigaret rookte. Manchester City-manager Roberto Mancini is niet gediend van dit soort gewoontes en wil nu dat zijn pupil actie onderneemt.

Balotelli heeft van City de hulp aangeboden gekregen om hypnose bij een psychiater te ondergaan, aldus The Daily Mail. De spits ondergaat deze week tijdens de interlandpauze een kleine ingreep aan zijn oog, en City denkt niet dat roken hem zal helpen in zijn herstel.

De flamboyante Italiaan moet rust houden voor en na de ingreep aan zijn oog, waardoor hij de oefeninterland met Engeland aan zich voorbij moest laten gaan. De tijdstippen waarop Balotelli met een sigaret werd vastgelegd, baren de club eveneens zorgen.

Pechtold hekelt 'populistische prietpraat' Rutte

D66-leider Alexander Pechtold heeft hard uitgehaald naar premier Mark Rutte (VVD) vanwege diens uitspraken over Griekenland. Pechtold vindt het 'onverantwoord en ongeloofwaardig' wat Rutte doet, zei hij woensdag bij de NOS.

De premier herhaalde dinsdag in het Carrédebat dat Griekenland wat hem betreft niet in aanmerking komt voor een nieuw steunpakket. Als Griekenland een derde hulppakket nodig heeft, zal hij nee zeggen. Het land verlaat dan wat Rutte betreft de eurozone. Dat is volgens hem nu ook mogelijk, in tegenstelling tot twee jaar geleden.

Door de Grieken nu perspectief te bieden op nieuwe hulp wordt de druk van het land afgehaald om orde op zaken te stellen. De Grieken gaan dan weer achteroverleunen, zei Rutte. Pechtold noemde dit beeld 'populistische prietpraat'. Hij voorspelde dat de kans groot is dat Rutte zijn belofte moet breken.

De uitspraak van Rutte is ook opgepikt door buitenlandse media. Onder meer de Wall Street Journal plaatste er een bericht over op de website, net als The Sydney Morning Herald en de Belgische krant De Standaard.

Button gelooft nog in wereldtitel

McLaren-coureur Jenson Button gelooft nog in de wereldtitel in de Formule 1. De wereldkampioen van 2009 won afgelopen zondag afgetekend de Grand Prix van België op Spa en zag veel van zijn concurrenten niet scoren, waardoor hij in het klassement stevig inliep.

"Mijn overwinning in Spa was fantastisch. Het was een perfect weekend. Ik ben terug in de titelrace en ik heb een auto waarmee ik absoluut voor het kampioenschap kan gaan." Komend weekend op Monza krijgt Button wederom de mogelijkheid om in te lopen op kampioenschapsleider Fernando Alonso. "Goed dat ik zo snel weer in de auto kan stappen. Ik ben supergemotiveerd en het circuit van Monza ligt McLaren van oudsher."

Vitesse maanden zonder Van der Struijk

Vitesse moet het naar verwachting drie tot vier maanden zonder Frank van der Struijk stellen. De 27-jarige rechtsback werd dinsdag geopereerd aan een stressfractuur in een middenvoetsbeentje in zijn rechtervoet, meldt de Arnhemse club woensdag. Waarschijnlijk is die breuk ontstaan als gevolg van overbelasting.

Van der Struijk gaat niet bij de pakken neerzitten. "Pas als je thuis bent besef je dat je maanden aan de kant staat", stelt de Brabander, die direct een positieve kijk heeft op zijn revalidatie. "Van voorgaande blessures herstelde ik altijd snel. Laten we hopen dat dat nu ook het geval is."

Wakker dier boos op Appie om kipfilet

De kipfilet hamsteractie van Albert Heijn is bij stichting Wakker Dier in het verkeerde keelgat geschoten. De goedkope kipfilet is volgens de organisatie een 'schop na' voor de 'plofkip, die al een ellendig leven heeft'. Dat meldt Wakker Dier in een persbericht.

Albert Heijn verkoopt momenteel 1 kilo kipfilet voor de spotprijs van € 3,24 en de filets vliegen dan ook als zoete broodjes de winkels uit. Niet leuk, vindt Wakker Dier, die mensen nu oproept de kipfilet terug te brengen op basis van de ‘niet tevreden, geld terug’-garantie van Albert Heijn.

In juni gaf het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL) aan dat de plofkip niet langer acceptabel is en dat de supermarkten in 2020 voor al het verse vlees plofkip-vrij proberen te zijn. Die toezegging zou volgens Wakker Dier niet meer dan een 'vertragingstactiek' zijn.


Hamstereeeeeeeeeen!

Student urenlang klem in spleet

Een Groningse student heeft woensdagochtend urenlang klemgezeten nadat hij van een dak was gegleden in de binnenstad. Hij zat vast in een spleet tussen twee panden en kon pas worden bevrijd toen de brandweer een gat in een van de muren had geslagen, laat een woordvoerder weten.

De eigenaar van een shoarmazaak in de Poelestraat hoorde rond 02.30 uur iemand om hulp roepen, maar kon niet traceren waar dat vandaan kwam. Hij waarschuwde de politie die even later met behulp van een zaklamp een man in de spleet zag hangen.

De man was via een dakterras langzaamaan steeds dieper vast komen te zitten tussen de gebouwen en werd uiteindelijk gevonden rond de eerste verdieping. De brandweer probeerde hem in eerste instantie van boven en van beneden te bevrijden, maar zag uiteindelijk geen andere oplossing dan een van de muren in te slaan.

Volgens de woordvoerder is de man er nog redelijk goed vanaf gekomen. "Hij kon nog op eigen benen staan, maar voor de zekerheid is hij naar een ziekenhuis gebracht voor onderzoek."

Fassbender als Ierse rockster in komedie

Michael Fassbender heeft het niet alleen verschrikkelijk druk; hij heeft de rollen ook voor het uitzoeken. Dit jaar zagen we hem nog in Haywire en Prometheus en aankomende periode heeft hij rollen in onder andere Steve McQueens Twelve Years a Slave en Ridley Scotts Counselor. De acteur heeft daar nu ook een rol aan toegevoegd in de kleinere komedie Frank, waarin hij de leadzanger speelt van een Ierse rockband.

De komedie zoomt in op een jonge ambitieuze muzikant, gespeeld door Domhnall Gleeson, die aansluit bij een opmerkelijke rockband. Leadzanger van deze band is dus het personage van Fassbender. Gleeson is overigens bekend van zijn rol als Bill Weasley uit de Harry Potter-films. We zien hem binnenkort ook in Dredd 3D.

De rockkomedie Frank moet geregisseerd worden door de vrij onbekende Lenny Abrahamson.

Michael Fassbender tekent voor Brits fantasiedrama (Novum)

Testfase Starcraft 2: Heart of the Swarm van start

Blizzard Entertainment is begonnen met het testen van de multiplayermodus van het strategiespel Starcraft 2: Heart of the Swarm voor de pc en Mac. Een selecte hoeveelheid spelers heeft op dit moment toegang tot deze bètafase, maar dat aantal wordt binnenkort uitgebreid. Dat heeft het gamebedrijf dinsdagavond bekendgemaakt.

Op dit moment biedt de testfase toegang tot online multiplayerfuncties. Blizzard wil in de loop van de bètafase meer functies beschikbaar stellen om deze te testen alvorens het spel op de markt komt. Wanneer Heart of the Swarm verkrijgbaar is in de winkel, heeft het gamebedrijf nog niet bekendgemaakt.

Starcraft 2: Heart of the Swarm is het vervolg op Starcraft 2: Wings of Liberty. Waar Wings of Liberty zich richtte op het verhaal van het menselijke leger van de Terran, draait Heart of the Swarm om het allesvernietigende buitenaardse ras, de Zerg.


Testfase Starcraft 2 Heart of the Swarm van start 

Bad Piggies wordt vervolg op Angry Birds

Bad Piggies is de naam van een nieuw spel van de makers van Angry Birds. De game draait om groene biggetjes, de vijanden uit de Angry Birds-reeks. Het spel verschijnt 27 september voor de iPad, iPhone, Android-apparaten en Mac. Later komt er ook een versie voor de pc. Dat heeft gamebedrijf Rovio bekendgemaakt.

Het spel met de groene biggetjes is het tweede nieuwe spel van Rovio in een korte tijd. Het Finse bedrijf, dat met Angry Birds een flinke stempel op de markt heeft gedrukt, bracht deze zomer het puzzelspel Amazing Alex op de markt. Amazing Alex is lang niet zo succesvol als de diverse Angry Birds-spellen.

Wat voor spel Bad Piggies precies wordt, houdt Rovio nog even geheim. Wel laat het bedrijf weten dat de katapult, waarmee de vogels in Angry Birds gelanceerd worden, niet in het spel verwerkt is.


Bad Piggies wordt vervolg op Angry Birds 

Ellen DeGeneres laat over zich heenlopen

Ellen DeGeneres heeft dinsdag haar ster op de Hollywood Walk of Fame onthuld. De 54-jarige comédienne sprak tijdens haar dankwoord van een 'geweldig' moment en grapte over de ironie ervan.

"Ik heb mijn hele carrière geprobeerd ervoor te zorgen dat niemand over me heenloopt en dat heeft er uiteindelijk toe geleid dat mensen voortaan constant over me heenlopen", tekende entertainmentzender E! op uit haar mond.

"Het doet me heel veel dat iedereen aanwezig is", onder anderen presentatoren Jimmy Kimmel en Ryan Seacrest waren van de partij bij de onthulling van de ster van DeGeneres. De comédienne werd bekend dankzij de comedyserie Ellen en presenteert nu The Ellen DeGeneres Show.


Ellen DeGeneres laat over zich heenlopen (Foto: Novum)

HRT laat Qinghua Ma vrijdagtraining rijden

Qinghua Ma zal komende vrijdag op Monza voor het HRT F1 Team de eerste vrije training voor de Grand Prix van Italië gaan rijden. Eerder dit jaar kwam de Chinees op Silverstone al in actie tijdens de rookietest. Hier verdiende hij zijn superlicentie.

Ma is niet de eerste Chinees in de Formule 1, want Ho-Pin Tung testte al enkele malen een F1-bolide, maar hij zal wel de eerste Chinees worden die deelneemt aan een Grand Prix-weekend. "Dit is een erg belangrijke stap richting het bereiken van mijn droom: het racen in de Formule 1. Het is nog maar mijn tweede keer in de auto, dus mijn doel voor deze training is om nog wat meer ervaring op te doen in een Formule 1-auto en het team te helpen met het programma."

Oranje blijft achtste op FIFA-ranglijst

Het Nederlands elftal blijft achtste op de wereldranglijst van de FIFA. Oranje verloor vorige maand een oefenwedstrijd van België, maar dat had geen gevolgen. Europees en wereldkampioen Spanje blijft de nummer één, voor Duitsland en Engeland. Portugal klimt een plaats van vijf naar vier en dat gaat ten koste van Uruguay.

Italië staat zesde en Argentinië zevende. Achter Nederland maken Kroatië en Denemarken de top tien vol. Brazilië stijgt een plaatsje en komt weer in de buurt van de beste tien landen. De Goddelijke Kanaries staan nu twaalfde. Op de zestiende plaats is Ivoorkust het beste Afrikaanse land. Namens Azië is Japan de beste op plaats 23.


Oranje blijft achtste op FIFA-ranglijst (Foto: Novum)

Contador wil WK in Valkenburg winnen

Alberto Contador heeft zijn zinnen gezet op het winnen van zowel de tijdrit als de wegwedstrijd bij het wereldkampioenschap op de weg in Valkenburg. De renner van Saxo Bank is momenteel actief in de Vuelta waarin hij in het klassement tweede staat achter zijn Spaanse landgenoot Joaquim Rodriguez.

De afgelopen jaren meed Contador het WK omdat het parkoers hem niet lag of omdat hij te vermoeid was na een zwaar seizoen. Vorige maand keerde hij terug van een dopingschorsing en is hierdoor relatief fris. "Het ligt nu anders. Ik kan de tijdrit en de wegwedstrijd rijden met een topconditie."

In de vuelta geeft Contador zich in ieder geval nog niet gewonnen. "Ik heb nog niet dezelfde vorm als vroeger. Als ik meer ritme had gehad, stond ik er nu beter voor. De route is ook niet ideaal voor mij. We hadden slechts één tijdrit, die ook nog eens heuvelachtig was. Maar ik geloof nog in mijn kansen op de eindzege."

Pixar laat eerste filmposter Monsters, INC. 3D zien

Monsters, INC. keert terug in de bioscopen in een nieuw 3D-jasje. Om dit feit te vieren heeft Pixar de eerste filmposter vrijgegeven. Op de plaat is ieders favoriete eenogige monster, Mike, de ster.

Op de poster zie je Mike moeite hebben om de nieuwe 3D-effecten te waarderen. Het beste monster heeft immers maar één oog en geen oren om de bril op te laten rusten...

In 2001 was Monsters, INC. een succes in de bioscoop maar kwam pas echt tot recht op video en dvd. Alleen al in de eerste week werden er wereldwijd elf miljoen exemplaren verkocht.

Pixar hoopt nu dat bioscoopbezoekers aankomende winter warmlopen voor 3D. In het voorjaar verschijnt dan de voorloper van Monsters, INC., Monsters University. In deze film zie je hoe Mike en Sulley van vijanden uiteindelijk vrienden zijn geworden.

Monsters, INC. 3D: Mike

Vliegmaatschappijen aangeklaagd om 9/11

De eigenaar van de Twin Towers in New York, die werden verwoest bij de terreuraanslagen van 11 september 2001, mag een rechtszaak beginnen tegen de vliegmaatschappijen American Airlines en United Airlines. Een rechtbank in New York heeft daar toestemming voor gegeven, meldden Amerikaanse media woensdag op basis van rechtbankdocumenten.

World Trade Center Properties LLC zegt dat de vliegmaatschappijen nalatig waren bij de controles op het vliegveld. Daardoor konden kapers van al-Qaeda aan boord van twee vliegtuigen komen. Met die toestellen ramden ze de Twin Towers, die instortten. Bijna 2800 mensen kwamen daardoor om het leven.

World Trade Center Properties kan een maximale schadevergoeding van 2,8 miljard dollar (2,2 miljard euro) krijgen.

D66 favoriet onder artsen

Onder artsen en medisch studenten is niet langer de VVD, maar D66 de populairste partij. De partij van Mark Rutte krijgt nog slechts zestien procent van de medische stemmen, terwijl dat in 2010 nog 24 procent was. Dat blijkt uit een enquête van het blad Medisch Contact onder 1249 artsen.

De populairste partij onder artsen wordt waarschijnlijk D66, met een kwart van de stemmen. De PvdA en de SP genieten weinig populairiteit bij de medische beroepsgroep. Hoewel deze partijen tegen marktwerking in de zorg zijn, evenals een meerderheid van de artsen, zegt maar tien procent van de medici PvdA te gaan stemmen, acht procentpunt minder dan in 2010. De SP blijft op ongeveer zes procent hangen.

Vijftien procent van de artsen zegt nog te zweven.

Spanje gaat weer live stierenvechten uitzenden

De Spaanse staatstelevisie gaat weer live stierenvechten uitzenden. De nieuwe conservatieve regering heeft het verbod dat zes jaar van kracht was opgeheven. Het eerste gevecht wordt woensdagavond live vanuit de Noord-Spaanse stad Valladolid uitgezonden op de staatszender RTVE.

Het is een grote overwinning voor voorstanders van stierenvechten, die eerder dit jaar met lede ogen moesten aanzien hoe stierenvechten in Catalonië werd verboden. Voor dierenrechtenactivisten, die de gevechten barbaars noemen, is het een nederlaag.

In 2006 verbood de vorige regering live uitzendingen van stierengevechten, omdat ze te duur zouden zijn en plaatsvonden op tijdstippen dat veel kinderen televisiekijken. De Spaanse socialisten werden vorig jaar echter vervangen door de conservatieve Volkspartij en de nieuwe premier Mariano Rajoy is een groot fan van stierenvechten.

PSV wil Philips Stadion opknappen

PSV wil voor een bedrag van vijf miljoen euro het Philips Stadion op gaan knappen. Na de verbouwing van de hoofdingang afgelopen zomer zijn nu andere delen van het stadion aan de beurt.

"We willen onze gastvrijheid vergroten. PSV is op dat punt de afgelopen tien jaar stil blijven staan en ingehaald door andere clubs. De vernieuwingen zijn erop gericht fans en sponsors te verrassen." De eerste stap was de hoofdingang. "Die is echt schitterend geworden. Andere ingangen volgen, maar de plannen omvatten veel meer. Ook sponsorhomes en delen van de tribunes worden vernieuwd. Het gaat niet om uitbreiding. De capaciteit van het stadion blijft hetzelfde."

De verbouwing zal volledig uit eigen middelen gefinancierd gaan worden. Dat geld is beschikbaar nadat de gemeente Eindhoven onder meer het trainingscomplex de Herdgang kocht. PSV heeft deze grond nu veertig jaar lang in erfpacht. Het stadion is nog wel eigendom van de club.

Derivatenhandel corporaties per 1 oktober beperkt

De handel van derivaten door woningcorporaties wordt vanaf 1 oktober aan banden gelegd. Corporaties mogen deze producten niet meer doorverkopen en derivaten waarmee wordt gespeculeerd op rentedalingen worden verboden. Dat maakt minister van Binnenlandse Zaken Liesbeth Spies (CDA) woensdag aan de sector bekend.

De minister wil hiermee voorkomen dat het debacle met Vestia zich kan herhalen. Die corporatie speculeerde als een soort professioneel handelshuis met allerlei soorten risicovolle derivaten. De woningbouwvereniging kwam vervolgens in grote geldnood toen ruim twee miljard euro aan onderpand moest worden gestort bij de banken.

Onder de nieuwe beleidregels van het ministerie mogen corporaties nog maar twee soorten derivaten afsluiten, die alleen risico's voor een hogere rente afdekken: payer swaps en rentecaps. Corporaties dienen voor zowel nieuwe als oude derivaatcontracten voldoende geld aan te houden om eventuele bijstortingen te kunnen betalen, mocht de rente twee procent dalen.

Banken moeten van Spies gaan vastleggen dat zij corporaties als niet-professionele beleggers beschouwen. Door deze 'amateurstatus' heeft een bank een uitgebreide zorgplicht bij de verkoop van derivaten. Ten slotte worden contracten waarin de toezichthouder op afstand wordt gehouden verboden. Bestaande derivatencontracten waarin dat wel staat, worden zo snel mogelijk afgestoten, schrijft de minister.

Spies kondigde in juni aan de regels voor derivaten aan te scherpen. Na Vestia bleken nog meer woningcorporaties in de problemen te zijn gekomen door de risicovolle producten. Spies legt nu vast dat derivaten alleen nog mogen worden gebruikt rond de financiering van woningbouw en niet meer voor speculatie.

Sneer Holleeder naar misdaadjournalisten in column

Willem Holleeder heeft in zijn eerste column uitgehaald naar journalisten die veelvuldig over hem hebben geschreven. Hij heeft het erover dat hij zonder opleiding stukjes mag schrijven in Nieuwe Revu. "Maar ja, ik heb ook altijd gedacht dat bepaalde journalisten daar ook niet voor gestudeerd hadden."

"Ik ga mijn best doen als columnist", vervolgt de topcrimineel die zijn straf voor onder meer meervoudige afpersing heeft uitgezeten. "Wat zullen John van den Heuvel van De Telegraaf, Gerlof Leistra van Elsevier en Harry Lensink van Vrij Nederland en al die anderen die me altijd het riool in hebben geschreven trots op me zijn."

De columns van Nederlands bekendste crimineel gaan niet over zijn beruchte verleden, maar vooral over zijn herintreding in de maatschappij. In de eerste editie gaat hij in op het tot stand komen van zijn nieuwe 'baan' bij Nieuwe Revu.

De opbrengsten van zijn werk vloeien direct door naar justitie. Holleeder moet nog achttien miljoen euro aan crimineel verkregen geld terugbetalen aan de staat. Dat is een bedrag dat hij naar eigen zeggen niet heeft. "Ik hoop dan ook dat mijn contract veelvuldig wordt verlengd, want het zal wel even duren voordat ik die achttien miljoen heb terugverdiend."

Bolt met oud-United tegen Real Madrid

De snelste man ter wereld, Usain Bolt, mag zich opmaken voor een uitnodiging voor een benefietduel tussen de oud-spelers Manchester United en die van Real Madrid.

De Jamaicaan was ook tijdens de afgelopen Olympische Spelen weer de snelste op de 100 meter atletiek en is nog altijd houder van het wereldrecord. De atleet beschreef in zijn biografie dat hij fan is van Manchester United en dat hij de droom heeft om ooit nog eens te worden uitgenodigd.

Die droom komt nu in vervulling. United-manager Sir Alex Ferguson is nu van plan om Bolt de volgende keer mee te nemen als oud-spelers van Manchester United spelen tegen oudgedienden van Real Madrid, een wedstrijd voor het goede doel.

"Volgend jaar als we weer tegen de Real Madrid Legends spelen, dan nemen we hem (Bolt,red.) mee en kijken we hoe hij het doet", laat de Schotse oefenmeester weten in het clubblad van United.

PVV heeft definitief afgedaan voor ondernemers

Praktisch geen enkele ondernemer is de komende verkiezingen van plan een stem uit te brengen op de PVV van Geert Wilders. Net als twee jaar geleden is ongeveer zestig procent voornemens 12 september een rood kruisje bij de VVD te zetten. Dat blijkt uit een verkiezingsenquête onder duizend ondernemers van Forum, het opinieblad van werkgeversorganisatie VNO-NCW.

Twee jaar geleden was twee procent van plan op de PVV te stemmen, nu is dat nul procent. "De PVV mag nooit meer betrokken zijn bij regeren. Zij hebben bewezen onbetrouwbaar te zijn", stelt een ondernemer in Forum. De PVV stapte dit voorjaar uit het Catshuisoverleg over een nieuwe begroting, waardoor de gedoogcoalitie van VVD en CDA klapte.

Onder ondernemers is D66 de tweede partij geworden achter de VVD met zeventien procent van de stemmen. In 2010 kregen de democraten tien procent van de stemmen. Het CDA zakt naar de tweede plek met tien procent.

Ruim een derde van de ondernemers hoopt dat de partijen achter het Kunduz-coalitie na de verkiezingen weer bij elkaar komen. Dat vinden vooral de VVD- en CDA-stemmers. D66-stemmende ondernemers hopen juist op een middenkabinet van VVD, CDA, D66 en PvdA of een paarspluskabinet. Een breed middenkabinet kan ook op steun rekenen onder de VVD- en CDA-aanhang.

Veruit de meeste ondernemers achten Mark Rutte de meest geschikte kandidaat voor het premierschap. Driekwart stemde op de VVD'er, onder wie ook veel D66- en CDA-sympathisanten. De tweede voorkeur is Alexander Pechtold van D66.

Pensioenfondsen trekken portemonnee voor wegen

Pensioenfondsen gaan voor het eerst meebetalen aan de aanleg van een weg. De twee grootste fondsen van Nederland, ABP en Zorg en Welzijn, trekken 130 miljoen euro uit voor de verbreding van de N33 tussen Assen en Zuidbroek. Dat schrijft Het Financieele Dagblad woensdag.

De rijksoverheid heeft de fondsen weten over te halen door ze een inflatiecompensatie te bieden op hun leningen. In ruil daarvoor hoeft de schatkist minder rente te betalen. Dit soort constructies zijn aantrekkelijk voor fondsen, omdat ze meer zekerheid bieden, aldus de krant. De financiering gaat naar een joint venture van bouwbedrijf BAM, die de aanbesteding voor de verbreding heeft gewonnen.

De laatste tijd zijn er geluiden dat pensioenfondsen meer moeten investeren in Nederland, bijvoorbeeld via Nederlandse hypotheken. Nu gaat een overgroot deel van de 850 miljard euro die zij in beheer hebben naar het buitenland.

Pensioenuitvoerder APG hoopt dat na het succes met de N33 de deur nu open staat voor grotere investeringsprojecten in Nederland. "We zijn heus niet doof voor de geluiden uit de samenleving", zegt een woordvoerder tegen het FD. "Maar patriottisme kan nooit het doel zijn van een investering. We moeten wel een acceptabel rendement kunnen halen."

[US Open] Ferrer klopt Gasquet tussen buien door

David Ferrer heeft zich dinsdag geplaatst voor de kwartfinale van de US Open. De als vierde geplaatste Spanjaard liet zich niet stoppen door Richard Gasquet (13), evenmin als door de regen in New York. Hij won met 7-5, 7-6 (2) en 6-4. De wedstrijd lag meerdere keren stil omdat regenbuien spelen onmogelijk maakte.

Ferrer had, nadat hij in de eerste set Gasquet twee keer van een break liet terugkomen, in het tweede bedrijf de meeste moeite met zijn Franse opponent. Gasquet nam een break voorsprong, maar verzuimde de wedstrijd uit te serveren. Ferrer sloeg vervolgens in de tiebreak toe.

Op 4-3 voor Ferrer in de derde set werd de wedstrijd voor een tweede keer onderbroken. Nadat de spelers terugkwamen op de baan zorgde de Spanjaard dat de partij snel afgelopen was.

Maria Sharapova en Marion Bartoli konden hun partij niet uitspelen. De Française leidt daarin verrassend met 4-0. Ook Andy Roddick en Juan Martin del Potro bleven in de eerste set steken. Zij waren net aan de tiebreak begonnen toen Pluvius toesloeg. Jean-Julien Rojer staat in het mannendubbel samen met Aisam-Ul-Haq Qureshi een set voor tegen Ryan en Christian Harrison: 6-2 en 2-2.

KPN start samenwerking met Indiaas ict-bedrijf

KPN gaat samen met het Indiase ict-adviesbureau Tech Mahindra de computersystemen en werkprocessen verbeteren. Het telecombedrijf hoopt hiermee in de komende vijf jaar tweehonderd miljoen euro te besparen. Dat maakte KPN woensdag bekend.

Het voormalige Nederlandse staatsbedrijf en Tech Mahindra bekijken daarnaast of zij zich kunnen richten 'op een aantal strategische groeigebieden' om zo samen nieuwe diensten te ontwikkelen. KPN is zelf ook ict-dienstverlener via het voormalige Getronics, dat in Nederland KPN Corporate Markets heet.

Het eerste onderdeel van de samenwerking is een vijfjarige verbintenis waarin is afgesproken 150 it-applicaties te ontwikkelen voor de technische tak van KPN. Hoeveel geld met de samenwerking is gemoeid is niet bekendgemaakt.

Ubisoft schrapt drm

Ubisoft heeft bekendgemaakt dat het geen drm-beveiliging meer gaat gebruiken in toekomstige pc-games. Door het verwijderen van drm-beveiliging verdwijnt de optie om een game elke keer online te verifiëren.

Bij aankoop van een nieuwe game is het de bedoeling om een keer verbinding te maken met het internet, maar daarna is dat niet meer nodig. Voorheen moest er altijd verbinding zijn met het internet, indien er geen verbinding was met het internet, was het niet mogelijk om een game te spelen.

“We have listened to feedback, and since June last year our policy for all of PC games is that we only require a one-time online activation when you first install the game, and from then you are free to play the game offline", aldus Ubisoft.

Modern Warfare 3: Content Collection 3-trailer

Activision verzamelt om de paar maanden alle uitgebrachte DLC voor de gamers zonder een Elite-abonnement. We zijn alweer aan de derde collectie toe, de zogenoemde 'chaos pack'. De uitbreiding introduceert een nieuwe modus: Spec Ops Chaos.

Daarnaast krijg je ook vier nieuwe Spec Ops-missies en drie Face Off-maps. De chaos pack is al een kleine tijd beschikbaar voor Xbox 360 en komt op 13 september uit voor PlayStation 3 en pc.

Zorgverzekeraars willen ouderenzorg niet uit AWBZ

De ouderenzorg mag niet worden overgeheveld van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) naar de gemeenten. De zorgverzekeraars willen die zelf voor een deel uitvoeren omdat de zorg dan beter, efficiënter en goedkoper kan. Dat zegt oud-minister André Rouvoet, voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland, woensdag in Trouw.

Veel politieke partijen willen de verpleging en verzorging van ouderen uit de AWBZ halen en naar de gemeenten schuiven. Zo moet het tekort voor de AWBZ worden teruggebracht. Maandag werd duidelijk dat de uitgaven voor de vijfde keer op rij hoger waren dan de inkomsten. Het tekort bedroeg bovendien voor het derde jaar op rij meer dan drie miljard euro.

"Ik kan me voorstellen dat de politiek de huishoudelijke hulp - en straks ook de begeleiding - overhevelt naar de gemeenten. Dat is welzijnswerk, geen onverzekerbare zorg. Maar wassen, medicijnen toedienen of een stoma aanleggen, dat is echte zorg", legt Rouvoet uit.

Volgens Rouvoet moet dat een verzekerd recht blijven en niet een sociale voorziening ter beoordeling van de gemeenten. "Straks moet je maar afwachten of je die zorg krijgt". Hij waarschuwt dat er dan sprake wordt van willekeur. "De echte ouderenzorg moet toegankelijk blijven voor iedereen".


Zorgverzekeraars willen ouderenzorg niet uit AWBZ (Foto: Novum)

Doden door bombardementen Aleppo

In Syrië zijn in de vroege woensdagochtend zeker 19 doden gevallen bij bombardementen op door rebellen gecontroleerde delen van de stad Aleppo. Dat heeft het Syrische Observatorium voor Mensenrechten laten weten.

Onder de doden zouden 7 kinderen zijn. Activisten meldden zware bombardementen en voedseltekorten in de wijken waar de rebellen het voor het zeggen hebben. Volgens journalisten in Aleppo zijn de zware bombardementen een dagelijkse zekerheid voor de stad die voor de burgeroorlog in Syrië het belangrijkste economische centrum van het land was.

Doden door bombardementen Aleppo
Doden door bombardementen Aleppo (Foto: ANP)

Uitverkoop op Xbox Live Marketplace

Veel gamers gaan sinds deze week weer naar school, volgens Microsoft moeten we dat vieren met een heuse uitverkoop. Naast de wekelijkse Deal of the Week heeft Microsoft nog veel meer in de uitverkoop gedaan. De uitverkoop is een week geldig, tot en met maandag tien september.

 • Babel Rising - 400 Microsoft Points
 • Rayman 3D HD - 400 Microsoft Points
 • Mad Riders - 400 Microsoft Points
 • Alan Wake's American Nightmare - 400 Microsoft Points
 • Limbo - 600 Microsoft Points
 • Sine Mora - 800 Microsoft Points
 • Rock of Ages - 400 Microsoft Points
 • Warp - 400 Microsoft Points
 • The Simpsons Arcade Game - 400 Microsoft Points
 • Joe Danger Special Edition - 600 Microsoft Points
 • Bloodforge - 600 Microsoft Points
 • Mortal Kombat Arcade - 400 Microsoft Points
 • Pinball FX2 - 400 Microsoft Points
 • Sonic The Hedgehog 4 Episode 1 - 400 Microsoft Points
 • Sonic The Hedgehog 4 Episode 2 - 600 Microsoft Points
 • Stacking - 300 Microsoft Points
 • Rocket Riot - 200 Microsoft Points
 • 3D Ultra Minigolf - 200 Microsoft Points
 • Assault Heroes - 200 Microsoft Points
 • Assault Heroes 2 - 200 Microsoft Points
 • Carcassonne - 400 Microsoft Points
 • Geometry Wars Evolved 2 - 400 Microsoft Points
 • Sam & Max Save The World - 800 Microsoft Points
 • Sam & Max Beyond Time and Space - 800 Microsoft Points
 • Raskulls - 400 Microsoft Points
 • Forza Motorsport 4 Porsche Expansion Pack - 800 Microsoft Points

Stacking

Stelling: Ouderen moeten gecontroleerd worden op geschiktheid rijbewijs

Grote paniek op de A7 gisteren. Daar reed een hoogbejaarde man van 83 jaar oud maar liefst 20 kilometer tegen het verkeer in. Het ergste van dit alles is dat hij dit niet eens heeft doorgehad en het mag dan ook een wonder heten dat er geen doden zijn gevallen. Nog steeds is het zo dat er geen controle is op het feit of iemand nog wel geschikt is voor een rijbewijs.

De stelling voor vandaag luidt daarom als volgt:

Ouderen moeten gecontroleerd worden of ze nog geschikt zijn voor het rijbewijs.

Samoerai-zwaard op Rotterdam Airport

Tijdens een preventieve fouilleeractie op Rotterdam the Hague Airport heeft de Koninklijke Marechaussee dinsdag diverse slag- en steekwapens in beslag genomen. Het ging onder meer om een samoerai-zwaard. Verder werden vlindermessen, vouwmessen en honkbalknuppels aangetroffen. Dat maakte de marechaussee bekend.

De actie was erop gericht om de aanwezigheid van wapens op het luchthaventerrein tegen te gaan. De marechaussee had 50 medewerkers ingezet.

Behalve wapens zijn ook softdrugs aangetroffen. Een automobilist was zodanig onder invloed van softdrugs dat hij een rijverbod van 24 uur opgelegd kreeg. De bezitters van de wapens hebben geldboetes gekregen.

Alcoholvoorlichting al voor 9-jarigen

Rotterdamse kinderen krijgen binnenkort al op 9-jarige leeftijd voorlichting over de gevaren van alcohol en drugs. Dat heeft wethouder van Onderwijs Hugo de Jonge (CDA) in een brief aan de gemeenteraad toegezegd, schrijft Metro woensdag.

Het gaat om een experiment waar ook de ouders bij worden betrokken. "Omdat kinderen vaak beginnen met drinken in een huiselijke setting, is het belangrijk dat de gevaren voor de opvoeders duidelijk zijn", zegt een woordvoerder van De Jonge in de krant.

Momenteel wordt nog onderzocht hoe de proef het beste kan worden vormgegeven. Vooralsnog worden scholen daarin niet betrokken. Het experiment moet in 2013 starten.

Ace Attorney 5 komt naar 3DS

Het  Japanse magazine Famitsu heeft bekendgemaakt dat het eerder aangekondigde spel Ace Attorney 5 in ontwikkeling is voor Nintendo 3DS. Dat het spel in aantocht is is in januari al aangekondigd, maar voor welk platform was tot vandaag onbekend.

De hoofdpersoon in Ace Attorney 5 zal wederom Phoenix Wright zijn. Dit keer wordt hij vergezeld door een mysterieuze dame in gele kleding. Volgens Famitsu gaat deze dame een centrale rol in het spel spelen.

Het is nog niet bekend wanneer Ace Attorney 5 zal gaan uitkomen.

Michelle Obama: verandering kost tijd

Michelle Obama, de vrouw van president Barack Obama, heeft kiezers dinsdag (plaatselijke tijd) opgeroepen om haar man een extra termijn in het Witte Huis te gunnen. Dat deed ze tijdens de Democratische Nationale Conventie in Charlotte.

Ze greep tijdens haar speech terug op de tijd dat zij en Barack aan het daten waren en vertelde dat haar man niet zo veel om geld geeft als zijn tegenstrever Mitt Romney. ,,Voor Barack gaat succes niet om het verdienen van geld, maar om het verschil dat je in iemands leven kan maken."

Wel gaf ze toe dat haar man het lastig heeft gekregen om de veranderingen die hij heeft beloofd te verwezenlijken. ,,Verandering is moeilijk en verandering gaat traag. Dat gebeurt niet allemaal direct. Maar uiteindelijk bereiken we ons doel."

De First Lady benadrukte bij haar speech dat de president het opneemt voor vrouwenrechten. ,,Hij gelooft dat vrouwen meer dan capabel zijn om een eigen keuze te maken wat betreft lichaam en gezondheid. Daar staat mijn man voor."

Daling fatale ongelukken jonge fietsers

Het aantal jonge kinderen dat om het leven komt bij ongelukken op de fiets is fors gedaald. Dat schrijft het AD op basis van de meest recente cijfers van de Fietsersbond. In 2010 kwamen twee fietsende kinderen jonger dan 12 jaar om het leven. Dat zijn twaalf slachtoffers minder dan bij een telling tien jaar daarvoor.

De daling komt door meerdere oorzaken, zegt directeur Hugo van der Steenhoven van de Fietsersbond in de krant. Er zijn nu meer vrijliggende fietspaden dan rond de millenniumwisseling, er is betere infrastructuur en er wordt meer verkeersles gegeven op school.

De Fietsersbond constateert dat er de laatste jaren juist weer minder verkeersles wordt gegeven op school. "Laten we daar nou niet op bezuinigen, want die verkeersles is voor kinderen echt nuttig en nodig."

In de leeftijdsgroep 12 tot en met 17 jaar vond ook een daling plaats, maar daar blijft het aantal slachtoffers hoog. Het aantal slachtoffers daalde in die groep van 27 tot 13.

'Alleen nog aftrek voor echte aflossers'

De hypotheekrenteaftrek geldt straks alleen nog maar voor huiseigenaren die hun lening daadwerkelijk aflossen. Dat schrijft de Volkskrant woensdag op basis van het Belastingplan 2013 dat op Prinsjesdag wordt gepresenteerd. De inperking van de aftrek na 1 januari voor nieuwe hypotheken gaat verder dan in het Lenteakkoord is afgesproken.

In de woningmarktafspraak in het Lenteakkoord spraken VVD, CDA, D66, GroenLinks en de ChristenUnie af dat ook 'fictieve aflossers' hypotheekrenteaftrek behouden. Staatssecretaris van Financiën (VVD) Frans Weekers heeft de afspraak veel strenger geïnterpreteerd.

In de uitleg van Weekers is straks alleen nog de rente van nieuwe annuïtaire en lineaire hypotheken aftrekbaar. Banken en verzekeraars waren na het afsluiten van het Lenteakkoord al bang dat de inperking hierop zou uitdraaien. Ze vrezen dat hierdoor de woningmarkt verder op slot wordt gezet.

Gewonde bij schietpartij in Sittard

Bij een schietpartij in Sittard is dinsdagavond een man gewond geraakt. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht. Hij verkeert voor zover bekend niet in levensgevaar, meldt de politie. De dader wist te ontkomen.

De schietpartij vond plaats in een flat aan de Hemelsley. Over de aanleiding van de schietpartij is nog niets bekend. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Trailer Hansel and Gretel: Witch Hunters

Er is een nieuwe trailer verschenen voor Hansel and Gretel: Witch Hunters. Een film geïnspireerd op het wereldberoemde sprookje van Hans en Grietje. De hoofdrollen worden vertolkt door Gemma Arterton, Jeremy Renner en Famke Janssen.

Het verhaal speelt zich vijftien jaar na de traumatische heksenervaring van Hans (Renner) en Grietje (Arterton) af. De twee hebben zich in die vijftien jaar toegelegd op het heksenjagen en zijn daar zeer succesvol in gebleken. Hun nieuwe prooi is de heks Muriel (Janssen) die meerdere kinderen van een nabijgelegen dorp wil gaan offeren.

Hansel and Gretel: Witch Hunters zou vanaf 28 februari 2013 in de Nederlandse bioscopen te zien moeten zijn.

FOK! wat een weer...Koeler

Goedemorgen! Vandaag is het duidelijk koeler dan gisteren. Vanzelfsprekend zal het in zuiden wat warmer zijn dan in het noorden. Daar halen we nog een graad of 20, terwijl het kwik op de Wadden bij 18 graden zal blijven steken. Opnieuw een droge dag vandaag.

Wel is er wat meer bewolking aanwezig, zodat de zon iets minder te zien zal zijn. De koelere lucht van vandaag komt uit het noordwesten waarnaar de wind afgelopen nacht is gedraaid. De windkracht is echter niet zo sterk, zodat het voor het gevoel niet zo koud zal aanvoelen.

Gisteren was het natuurlijk perfect weer en ook ik trok er gistermiddag even op uit om er even van te genieten, zoals op onderstaande foto te zien is. Zelfs aan de rand van de stad is het hier heerlijk genieten. Even ter zake nog, in het zuiden van het land werd het gisteren nog net 25 graden. Aan het eind van de dag nam de bewolking wat toe. Op wat motregen na bleef het in de avond en nacht verder wel droog.

In Europa: Langs de kust van Noorwegen werden windsnelheden gemeten van ruim 120 km per uur. De buien rondom het centrale deel van de Middelandse Zee hielden ook aan. Wat ook opviel was dat in normaal kurkdroge gebieden van Marokko en Algerije zich een aantal zware onweersbuien ontwikkelden.

Nederland
Meer weer op FOK!

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Mooi weer.Al fietsend trof Stephan een mooi en groen plaatje aan.


Trailer en releasedatum voor R.A.W. - Realms of Ancient War

Uitgever Focus Home Interactive heeft een releasedatum bekendgemaakt voor hun aanstaande hack & slash-spel R.A.W. - Realms of Ancient War. Tegelijkertijd hebben zij een trailer uitgebracht waarin we de rogueklasse van het spel te zien krijgen.

R.A.W. - Realms of Ancient War komt op 19 september uit via Xbox Live Arcade en PlayStation Network. De pc-release heeft nog geen specifieke datum gekregen, maar staat gepland voor oktober.

Assassin's Creed, maar dan in het echt

Op de afgelopen PAX Prime-beurs heeft Ubisoft een speciale video uitgebracht voor Assassin's Creed III. In de video zien we parkour- of free runningspecialist Ronnie Shalvis gekleed in een Assassin's Creed-kostuum als een ware assassin door een de stad heeft rennen.

Naast de video zelf is er ook een acher-de-schermenvideo gemaakt waarin we kunnen zien hoe het allemaal in elkaar is gezet.

Assassin's Creed III komt 1 november uit op Xbox 360, PlayStation 3 en pc met later nog een release op Wii U.

'Wapenleveranciers vergroten ellende Syrië'

Secretaris-generaal Ban Ki-moon van de Verenigde Naties beschuldigt landen die wapens sturen naar Syrië ervan de "ellende" in het land te vergroten. Het gevaar is dat daardoor de strijd alleen maar heviger wordt en dat het geweld zich verspreidt. De VN-chef zei dit dinsdag in een toespraak tot de Algemene Vergadering van de VN in New York.

Ban noemde geen enkel land. Rusland geldt als de belangrijkste wapenleverancier van het regime van president Bashar al-Assad en volgens VN-functionarissen levert ook Iran wapens aan Assads troepen.

De Syrische regering beschuldigt Saudi-Arabië, Qatar en Turkije ervan de rebellen van wapens te voorzien.

De VN-chef riep de internationale gemeenschap op meer steun te geven aan Lakhdar Brahimi, die als diplomatiek gezant namens de VN en de Arabische Liga gaat proberen een einde te maken aan het bloedige conflict in Syrië.

Brahimi, die onlangs Kofi Annan opvolgde als gezant voor Syrië, noemde de situatie in het land, waar volgens de VN door het oorlogsgeweld inmiddels 20.000 doden zijn gevallen, "onthutsend". Hij waarschuwde dat het conflict steeds erger wordt.

Brahimi vertrekt binnenkort naar Syrië;, waar hij naar verwachting een ontmoeting heeft met Assad.

De Algerijnse veteraandiplomaat zei eerder deze week dat zijn missie bijna onmogelijk is.

VN-chef: wapenleveranciers vergroten ellende
'Wapenleveranciers vergroten ellende Syrië' (Foto: ANP)

Christina Aguilera is trots op kont

Christina Aguilera heeft er totaal geen problemen mee dat ze de laatste jaren een paar kilo aankwam. De 31-jarige zangeres is tegenwoordig zelfs trots op haar ronde vormen.

"Vroeger was mijn strijd dat ik te dun was", zegt Aguilera tegen het Amerikaanse tijdschrift Lucky. "Dus ik vind het fantastisch dat ik nu een kont heb. En ik vind het duidelijk ook geweldig om mijn boezem te laten zien."

Aguilera, bekend van hits als Fighter en Beautiful, heeft dan ook een goede tip voor vrouwen met een maatje meer. "Als je het je eigen maakt en jezelf durft te laten zien, dan straal je vertrouwen uit."

CDA-kiezers willen oppositie

Relatief veel kiezers van het CDA vinden dat de christendemocraten niet moeten meedoen aan het volgende kabinet. De oppositie is beter, vindt dertig procent. Dat blijkt uit opinieonderzoek van het tv-programma Eenvandaag.

Slechts 62 procent van de CDA-stemmers vindt dat het CDA moet gaan regeren. Dat is weinig in vergelijking met andere partijen. Van de achterban van onder meer VVD, SP en PvdA vindt rond de negentig procent dat hun partij moet gaan regeren.

Als het CDA wel gaat regeren, ziet de achterban het liefst een coalitie met VVD, PvdA en D66, onder leiding van Mark Rutte (VVD). Meer dan zeventig procent van de CDA'ers ziet niets in een coalitie met de SP. Zestig procent heeft achteraf spijt van de samenwerking met de PVV. De partij heeft nu 21 parlementariërs, maar in de peilingen schommelt het zetelaantal momenteel rond de dertien.

Verder blijkt uit de peiling dat de nummer twee van het CDA, Mona Keijzer, kan rekenen op veel voorkeurstemmen. Een derde van de CDA-kiezers overweegt op haar te stemmen.

'Samsom wint ook Carrédebat'

Diederik Samsom heeft ook het Carrédebat gewonnen. Dertig procent van de kijkers vond de PvdA-lijsttrekker dinsdagavond de beste. Premier Mark Rutte (VVD) volgt hem op de voet met 28 procent. Derde werd PVV-leider Geert Wilders met twaalf procent.

Emile Roemer (SP) werd vierde met tien procent, gevolgd door Sybrand Buma (zeven procent), Alexander Pechtold (zeven procent), Jolande Sap (vier procent) en hekkensluiter is Arie Slob met twee procent.

Samsom werd door de kijkers eerder ook al gekroond tot winnaar van het 'premiersdebat' en het lijsttrekkersdebat bij het televisieprogramma Knevel & Van den Brink.

Diederik Samsom
Diederik Samsom (Foto: Novum)

Moordenaar dwingt seksoperatie af

Een federale rechter in Boston heeft de Amerikaanse staat Massachusetts dinsdag opgedragen de kosten te betalen van een seksoperatie voor een tot levenslang veroordeelde moordenaar. Volgens de rechter schond de staat de grondwettelijke rechten van de man door hem de ingreep te weigeren.

Robert Kosilek, oftewel Michelle Kosilek, zit in een gevangenis voor mannen, maar voelt zich vrouw. Door hormonen te slikken heeft hij borsten ontwikkeld. 12 jaar geleden begon hij een rechtszaak tegen de staat om een finale seksoperatie af te dwingen.

Volgens rechter Mark Wolf heeft Kosilek bewezen dat hij nog steeds lijdt aan een ernstige genderidentiteitsstoornis. "Hoewel vrouwelijke hormonen hem enigszins hebben geholpen, wordt hij geestelijk gekweld door zijn oprechte en blijvende overtuiging dat hij een vrouwelijke gevangene in een mannelijk lichaam is", aldus de rechter.

Laatste reviews en specials
review
Romancing Saga 3
special
Fun met Funda #175 - Een pareltje, rijp voor de sloop
review
Star Wars Jedi: Fallen Order
review
Age of Empires II: Definitive Edition
review
Death Stranding
review
Blu-ray: Fast & Furious: Hobbs & Shaw
©FOK.nl e.a.