FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 23 juli 2011

[Upd] Levenswerk Anders B. gevonden door FOK!kers

Op internet is door oplettende FOK!kers een ziekelijk levenswerk opgescharreld dat geschreven lijkt te zijn door Anders Breivik, de Noorse massamoordenaar die gisteren in en rondom Oslo 92 slachtoffers maakte. Het stuk is geschreven door “Andrew Berwick”, gelijkend op Anders Breivik; volgens de redenatie van de laatste update van dit bericht, kan bewezen worden dat het hier om een authentiek product van de moordende Noor gaat.

Het document beslaat ruim 1500 A4’tjes aan zeer veelzijdige informatie; van een minutieus bijgehouden dagboek van het voorbereiden van de aanslagen, hetgeen de rechts-extremistische schrijver van het document sinds 2002 bezig lijkt te hebben gehouden. Honderden pagina’s beslaan verwarde politieke analyses van ‘cultuurmarxisme’ in de samenleving; Anders/'Andrew' zag ‘de linkse kerk’ als de echte schuld van het multiculturele drama. De titelpagina lijkt ontworpen door een Nederlands bedrijf uit Assen.

Werkelijk elk aspect van het chemisch samenstellen, brouwen en verzamelen van (materialen voor de) bom, tot psychologische hulp bij het mentaal voorbereiden op het afslachten van vrouwen wordt behandeld: “Every female category A, B, C traitor or system protector out there is someone’s daughter, someone’s sister or mother. But then again, so are the victims of the current systems, of example the girl who committed suicide after being gang-raped by Muslims.”

Onder andere bevat het document Anders' volledige CV, als ook een precieze planning om individueel dezelfde aanslagen in 30 dagen te kunnen voorbereiden, een fulminerend betoog tegen de teloorgang van blond haar en blauwe ogen in de Westerse samenleving, en 1500 pagina’s andere (zin en) onzin. Zo quote hij de schrijver Lao Tsu: “If you are not afraid of dying, there is nothing you cannot achieve".

Ook is er een lijst met (wegens 'cultuurmarxisme') te terroriseren en/of steunen partijen per Europees land, waaronder Nederland: CDA, SP, PvdA, VVD, GroenLinks en de ChristenUnie moeten ervanlangs krijgen van A. B., terwijl de PVV, LPF, Volksunie, NVB en de Dietse Kameraden worden gesteund. 

Hij spreekt over de terreurdaden die bij het publiceren van het document nog moesten gebeuren: "First coming costume party this autumn, dress up as a police officer. Arrive with insignias:-) Will be awesome as people will be very astonished:-) Side note; imagine if law enforcement would visit me the next days. They would probably get the wrong idea and think I was a terrorist, lol : o) Conquer your fear like your brothers and sisters have done in the past and we will re-conquer Europe from the grasp of our disloyal, corrupt and suicidal cultural Marxist/multiculturalist elites.”

Of het tien jaar bijgehouden (tot en met gistermiddag) dagboek écht van Breivick is, is nog niet officieel bevestigd, maar kan logisch gededuceerd worden (zie update 23:34). Het manifest is hier te downloaden. Anders voltooide volgens het document zijn dagboek en levenswerk pas op vrijdagmiddag: "I believe this will be my last entry. It is now Fri July 22nd, 12.51. Sincere regards, Andrew Berwick / Knights Templar Norway"

Update 23:07: 'Andrew Berwick' heeft gisteren zelfs met een YouTube-account een filmpje over het manifest geüpload, dat op het moment van schrijven slechts 304 keer is bekeken. In het filmpje komen ook weer meerdere foto's van Anders Breivik terug.

Update 23:17: Het filmpje is inmiddels door YouTube verwijderd, hoogstwaarschijnlijk door de herhaalde oproepen tot geweld tegen moslims die erin voorkwamen.

Update 23:34: Het filmpje is inmiddels op LiveLeak geüpload. Aan de hand ervan kan met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid worden geconcludeerd dat het door FOK!kers opgesnorrelde document inderdaad van de moordlustige Noor afkomstig is. Dit alles om enkele redenen: het alias van de YouTube-account 'BerwickAndrew' is hetzelfde als de alias in het manifest; ook is Andrew Berwick op YouTube 33 jaar oud (een jaar ouder dan Anders).

In het filmpje worden gewelddadige oproepen, gelijkende plaatjes en even vrijmetselaar-achtige teksten als in het manifest weergegeven, evenals dezelfde foto's van Anders Breivik als achterin het document. Daarnaast postte de YouTube-gebruiker het filmpje vóór de aanslagen gebeurden, en scholden werkelijk alle comments op het kanaal de Noor persoonlijk uit om het verwijderde filmpje. En tot slot: 'BerwickAndrew' is sinds gisteren niet meer actief geweest.

Update 0:00: De logische deductie van een half uur geleden is al niet meer nodig. Inmiddels bevestigen Noorse bronnen volgens RTL dat Anders Breivik het schrijven van dit document heeft toegegeven tegenover de politie.

[GP3] Uitslag Race 1 Nürburgring

Ryo Haryanto heeft de eerste race van de GP3 Series op de Nürburgring op zijn naam geschreven. In een door de regen chaotisch verlopen regenrace won hij voor Lewis Williamson en Valterri Bottas. Nigel Melker reed een inhaalrace die hem vanaf een 27e startplek uiteindelijk op de tiende plaats bracht. Thomas Hylkema werd achttiende.

Mitch Evans en Antonio Felix da Costa mochten van de eerste startrij vertrekken. Zij besloten vanwege enkele druppels te wisselen naar regenbanden, een foute keuze, want het werd al snel weer droog. Bovendien kregen ze een Stop & Go van tien seconden omdat het wisselen te kort voor de start van de race plaats had gevonden. Ze zouden in het verdere verloop van de race geen rol van betekenis meer spelen.

Vijf ronden voor het einde begon het serieus te regenen op het circuit in de Duitse Eifel. Haryanto, Williamson en Bottas behoorden tot de weinige rijders die op slicks door bleven rijden, de rest kwam binnen. Tussen het drietal ontstond een enorm gevecht om de leiding waarbij de coureurs elkaar meermalen passeerden. Haryanto kwam uiteindelijk als winnaar uit de strijd, voor Williamson en Bottas. Dat het lastig was bewees racewinnaar Haryanto door na de finish in bocht vijf nog van het circuit te spinnen.

Uitslag race 1

Pos. Rijder Team Tijd
1 Rio Haryanto Manor 29:48.703
2 Lewis Williamson MW Arden +2.404
3 Valtteri Bottas Lotus ART +3.183
4 James Calado Lotus ART +3.611
5 Adrian Quaife-Hobbs Manor +4.948
6 Conor Daly Carlin +18.223
7 Aaro Vainio Tech 1 +19.692
8 Tamas Pal Kiss Tech 1 +21.387
9 Simon Trummer MW Arden +23.635
10 Nigel Melker RSC Mücke +32.818
11 Ivan Lukashevich Status +37.554
12 Alexander Sims Status +39.025
13 Vittorio Ghirelli Jenzer +44.359
14 Matias Laine Manor +47.159
15 Nico Muller Jenzer +51.928
16 Nick Yelloly Atech CRS +59.456
17 Leonardo Cordeiro Carlin +1:01.306
18 Thomas Hylkema Tech 1 +1:05.865
19 Pedro Nunes Lotus ART +1:09.296
20 Mitchell Evans MW Arden +1:09.673
21 Maxim Zimin Jenzer +1:20.469
22 Zoël Amberg Atech CRS +1:22.044
23 Tom Dillmann Addax +1:22.921
24 Dean Smith Addax +1:39.214
25 Luciano Bacheta RSC Mücke +3:22.519
26 Antonio Felix da Costa Status +1 Ronde
27 Callum MacLeod Carlin +1 Ronde
DNF Michael Christensen RSC Mücke +1 Ronde
DNF Gabriel Chaves Addax +1 Ronde
DNF Marlon Stockinger Atech CRS +4 Ronden

[Copa] Peru klopt Venezuela in troostfinale

Peru heeft de strijd om de derde plaats gewonnen in de Copa America. De ploeg van bondscoach Sergio Markarian was in La Plata met 3-1 te sterk voor Venezuela. Paolo Guerrero maakte een hattrick namens de Peruanen, die het laatste halfuur in overtal waren door een rode kaart voor Tomas Rincon. De Venezolaan werd in de kwartfinale tegen Chili ook al van het veld gestuurd.

De beste mogelijkheden waren voor rust voor Peru, maar het was Venezuela dat het net voor het eerst deed bollen. De treffer van Giancarlo Maldonado werd echter afgekeurd vanwege buitenspel. Vlak voor het eind van de eerste helft zette William Chiroque Peru op 1-0. Hij tikte simpel binnen na een mislukt schot van Guerrero.

Na de pauze hielp Cesar Gonzalez een aantal goede kansen om zeep namens Venezuela. Guerrero verdubbelde halverwege de tweede helft echter de voorsprong. De spits van HSV zag Juan Arango tien minuten voor tijd de aansluitingstreffer maken voor het Venezolaanse tiental, maar besliste het duel in de slotminuten met nog twee treffers.


Peru klopt Venezuela in troostfinale Copa America (Foto: Novum)

[Tour] F. Schleck: "Komen terug voor Tourzege"

Fränk Schleck moest zich vandaag ook neerleggen bij de suprematie van Cadel Evans. De oudste van de Luxemburgse broertjes kon niet voorkomen dat de Australiër ervoor zorgde er met de eindzege vandoor ging. Hij vind wel dat zowel hem als zijn broertje Andy niks te verwijten is.

"Evans was heel sterk," zei Fränk Schleck tegenover Sporza. "We hoopten in Parijs te raken zonder dat we ons ook maar iets te verwijten hadden. En dat is gelukt, we hebben in de afgelopen drie weken geen fouten gemaakt."

"Ik ben er wel trots op dat ik samen met mijn broer op het podium mag staan. Dat was toch onze droom. We hebben ons laatste woord nog niet gezegd. We komen terug om de Tour te winnen. Daartoe zijn we allebei in staat."

Schalke pakt Duitse Supercup

Het voetbalseizoen 2011-2012 is amper begonnen, maar Schalke 04 heeft de eerste prijs al binnen. De ploeg uit Gelsenkirchen verzekerde zich vanavond voor het eerst in de clubhistorie van de Duitse Supercup door aartsrivaal Borussia Dortmund met penalty's te verslaan. Vorig jaar was de bokaal nog voor Bayern München.

Klaas-Jan Huntelaar begon bij de regerend bekerwinnaar Schalke 04 in de basis. De Nederlander werd na 70 minuten naar de kant gehaald. In de reguliere speeltijd was de huidige landskampioen Dortmund veel beter dan de Königsblauen, maar omdat er niet gescoord werd waren penalty's noodzakelijk. Daarin stopte Schalke-doelman Fahrmann de schoten van Grosskreutz en Perisic.

Dronkelap parkeert auto tegen politiewagen

Een 37-jarige dronken automobilist die door de politie werd achtervolgd is zaterdagochtend vroeg in Breda tegen een politieauto geknald. Agenten zagen de man rond 03.30 uur op de Claudius Prinsenlaan rijden. De linker koplamp van zijn auto deed het niet. Hij moest stoppen van de politie, maar ging ervandoor.

Op de kruising van de Claudius Prinsenlaan met de Heerbaan reed de man door rood en stopte vervolgens midden op de kruising. Hij reed vervolgens achteruit en kwam tegen de politiewagen tot stilstand.

Op een politiebureau bleek dat de 37-jarige man uit Rijen zoveel gedronken had dat hij zijn rijbewijs moest inleveren. Hij verklaarde dat hij achteruit was gereden, omdat hij te ver over de stopstreep was gereden. Hij had de politiewagen helemaal niet gezien.

De achterbumper van de auto van de man raakte beschadigd. De politieauto raakte nauwelijks beschadigd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Taliban hangt jongetje (8) op

Een achtjarig kind dat vier dagen geleden door de Taliban werd ontvoerd is opgehangen. De Taliban ontvoerde het jongetje in de hoop dat zijn vader, die politiechef is, zich zou overgeven met zijn politieauto en wapen.

De vader van het kind ging niet in op de eis, als reactie hebben militanten van de Taliban het kind opgehangen. Vorig jaar werd er al een zevenjarige jongen om het leven gebracht die werd verdacht van spionage voor de buitenlandse troepenmacht.

Kleinzoon Bob Dylan wil Jay-Z achterna

Bob Dylan was de Jay-Z van zijn tijd. Dat zegt kleinzoon Pablo Dylan tegen de Amerikaanse muzieksite Allhiphop.com. De 15-jarige Dylan-telg wil een succesvolle rapcarrière beginnen en heeft recent zijn eerste mixtape uitgebracht.

"Mijn opa, ik zie hem als de Jay-Z van die tijd", zegt Pablo. "Hij heeft een erfenis achtergelaten waar nog steeds heel veel mensen van genieten. Ik houd zielsveel van hem." De kleinzoon van de legendarische zanger hoopt dat mensen hem op zijn eigen prestaties beoordelen.

"Natuurlijk, we doen allebei twee hele andere dingen", aldus de rapper. "Mensen moeten mijn werk dan ook los zien van zijn werk."

Uitslagen oefenduels 23 juli

De profclubs beginnen langzamerhand met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Daarbij horen ook oefenduels. FOK!sport zet dagelijks de uitslagen voor je op een rijtje.

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
IJsselmeervogels NAC Breda
Schilder, Edwards
2-2
Jong PSV
Bourdouxhe
FC Emmen 1-0
Dilettant FC Dordrecht
Lima (2), Coster (2), Lopes, Achterberg
0-6
FC Eindhoven N.E.C. Nijmegen
Platje
0-1
AZ
Boymans, Elm, Reijnen
Kayerispor (Tur) 3-0
FC Oss
De Ruiter
Vitesse
Wilfried (2), Büttner (2), Chanturia
1-5
FC Volendam
Mühren, Kramer
Helderse Selectie
2-1
Roda JC Kerkrade
Vormer, Malki
Club Brugge (Bel)
Rafaelov, Vleminckx
2-2
Waasland-Beveren (Bel) Fortuna Sittard
Gommans, Wagemakers
2-2
Sparta Rotterdam
Slijngard, John
KV Turnhout (Bel) 2-0
Hamburger SV
FC Zwolle
Saymak, Mamedov, eigen doelpunt
1-3*
De Graafschap
De Leeuw, Van de Pavert, Meijer
CSKA Sofia (Bul) 3-0
Sallands Elftal Go Ahead Eagles
Tsoumou (3), Antonio, Wellenberg, Jansen
2-6
Lommel United (Bel) Willem II
Wojciechowski, Keller, Janga
0-3
Heracles Almelo
Everton, Quansah
Ankaragücü (Tur) 2-2
sc Heerenveen Real Mallorca (Spa)
De Guzman, Pereira
0-2
Westerlo (Bel) Excelsior
Vorthoren, Vincken, Van Buren
1-3
Jong Ajax
Arica 
VVV-Venlo
Yoshida, Cullen
1-2
Berkum FC Zwolle
Van den Berg, Saymak 
1-2*


*= duel duurde 45 minuten

Frankrijk schorst vechtende atleten

De Franse atletiekbond heeft de Franse atleten Mehdi Baala en Mahiedine Mekhissi Benabbad een voorlopige schorsing opgelegd. Reden hiervoor is dat de twee gisteren in de Diamond League-ontmoeting in Monaco na afloop van de 1.500 meter met elkaar op de vuist gingen.

De organsatie van het evenement maakte na afloop al gelijk bekend dat het vechtende duo niet op de startpremie hoefde te rekenen. Volgende week moeten beiden zich melden bij de disciplinaire commissie van de Franse atletiekbond.

Andrew Garfield: Spider-Man redde mijn leven

Spider-Man-acteur Andrew Garfield claimt dat Spider-Man zijn leven redde. Vrijdag won hij de harten van de fans op de Comic-Con in San Diego. Hij was verkleed als de superheld en zat in het publiek. Op een gegeven moment stond hij op om een vraag te stellen en trok zijn masker af, weet het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

"Spider-Man belichaamde de fantasie van mij en elk ander klein, mager jochie", zei de acteur tegen de fans. "Hij redde mijn leven." Door de strips over Spider-Man en zijn alter ego Peter Parker leerde Garfield om te gaan met tegenslagen. "Ik zie dit verhaal als iets van Shakespeare, of een moderne mythe." De fans konden de uitspraken wel waarderen.

The Amazing Spider-Man is geen vervolg op de eerdere films met Tobey Maguire in de hoofdrol. Het gaat om een compleet nieuwe film over de webslingeraar. Uit de eerste beelden blijkt dat de film trouwer is aan de strips dan de vorige serie. Zo moet Garfield apparaatjes bouwen om spinnenwebben te schieten, net als in de strips. Maguire schoot ze uit zijn arm.

De film moet vanaf 4 juli te zien zijn in de Nederlandse bioscopen. Martin Sheen speelt de oom van Peter Parker en Irrfan Khan speelt de schurk.


Andrew Garfield: Spider-Man redde mijn leven (Video: YouTube)

[Tour] Hincapie voor negende keer in winnende ploeg

Wie de Tour de France wil winnen kan het beste George Hincapie als knecht hebben. De Amerikaan maakt voor de negende keer deel uit van de ploeg die de winnaar van de Tour oplevert.

Hincapie was knecht van Lance Armstrong bij alle zeven tourzeges van de Texaan. In 2007 zat Hincapie samen met de toenmalige winnaar Alberto Contador in één ploeg. Dit jaar maakt Hincapie deel uit van de BMC ploeg van Cadel Evans.

"Ik heb veel ervaring. De Tour is gevaarlijk en stressvol. Het is belangrijk om goed positie te kiezen in het peloton. Zo voorkom je dat je belangrijke secondes verliest door een valpartij of een splitsing in het peloton. Dat is een van mijn expertises, om Cadel uit de problemen te houden", aldus Hincapie.

Brits mediaschandaal breidt zich uit

News of the World lijkt niet de enige Britse krant te zijn die zich schuldig heeft gemaakt aan afluisterpraktijken. Oud-journalisten van de Daily Mirror en Sunday Mirror stelden dat ook die kranten voicemails illegaal lieten afluisteren.

Een voormalige medewerker van de Sunday Mirror zei dat beroemdheden zijn afgeluisterd, meldde de BBC zaterdag. Het ging onder meer om de actrice Liz Hurley en voetballer Rio Ferdinand. Ook een oud-journalist van de Daily Mirror, financieel verslaggever James Hipwell, repte in een onderhoud met de krant The Independent over afluisterpraktijken.

Brits mediaschandaal breidt zich uit
Brits mediaschandaal breidt zich uit (Foto: ANP)

Nederlanders: geld Grieken zien we nooit meer terug

Een grote meerderheid van 65 procent van de Nederlanders denkt dat Griekenland slechts een klein deel of minder van de leningen die het land krijgt zal terugbetalen. Zelfs de aanhangers van CDA, GroenLinks en D66, de meest optimistische kiezers, denken niet dat het meer dan de helft gaat worden. Dat blijkt zaterdag uit een peiling van Maurice de Hond onder tweeduizend Nederlanders.

Donderdag bereikten de leiders van de Eurozone in Brussel overeenstemming over een tweede reddingsplan voor Griekenland, waarmee het financieringstekort van het noodlijdende Zuid-Europese land volledig wordt gedekt. De officiële financiering zal oplopen tot 109 miljard euro, waarbij een netto bijdrage van financiële instellingen naar schatting 37 miljard euro zal bedragen, zo spraken de leiders onder meer af.

Een op de drie Nederlanders is positief over het akkoord, een vrijwel net zo groot aantal ziet het echter niet zitten. Ook denken bijna drie op de vijf Nederlanders dat Griekenland uiteindelijk toch zal omvallen. Verder maakt 57 procent zich ongerust dat de euro in de toekomst sterk gaat dalen. Vorige week was dat echter nog 64 procent.

De PvdA is van plan het akkoord te steunen. Die steun heeft het kabinet nodig, aangezien gedoogpartner PVV geen heil ziet in het pompen van nieuwe miljarden in Griekenland. Van de Nederlanders is 46 procent te spreken over de steun van de PvdA aan de regering, terwijl 35 procent er op tegen is.

Kiezers van PVV en SP zijn er sterk op tegen, kiezers van CDA, D66 en Groen Links zijn het er juist sterk mee eens. Bij de PvdA-kiezers zelf is 51 procent het ermee eens en 35 procent mee oneens. Van die laatste groep geeft overigens een behoorlijk deel aan bij de volgende verkiezingen niet meer op de PvdA te willen gaan stemmen.

Zanger Johnny Hoes (94) overleden

Zanger producer en liedjesschrijver Johnny Hoes is zaterdagavond overleden. Dat meldt zijn platenmaatschappij. Hoes is 94 jaar geworden. Omstreeks 19.45 uur blies hij zijn laatste adem uit. Donderdag werd bekend dat Hoes in een ziekenhuis was opgenomen na een hartinfarct. Zijn toestand was kritiek.

Hoes, geboren op 19 april 1917 in Rotterdam, probeerde het na de Tweede Wereldoorlog als zanger en maakte als snel naam. Behalve onder zijn eigen naam maakte Hoes ook singles als De Twee Jantjes en onder de schuilnamen Andy Field en De Meeuwen. Met nummers als De Smokkelaar, De Stroper en Daar Mag Je Alleen Maar Naar Kijken scoorde hij hit na hit.

De man die anno 2011 achter duizenden meezingers, smartlappen en carnavalskrakers zit, boekte zijn grootste succes met de smartlap Och, Was Ik Maar Bij Moeder Thuis Gebleven. Met zo'n 450.000 verkochte exemplaren geldt de plaat nog altijd als een van de meest verkochte singles in Nederland. In totaal verkocht Hoes meer dan een miljoen platen en ontving hij talloze gouden en platina platen.

Naast zijn zangcarrière was Hoes in de jaren vijftig producer bij Phonogram en richtte hij zijn eigen muziekuitgeverij Benelux Music op. Zo stond hij aan de wieg van het succes van tal van artiesten. Hoes was de ontdekker van de Zangeres Zonder Naam, De Heikrekels, Normaal en Doe Maar en schreef bovendien nummers voor onder meer Eddy Wally, Dennie Christian, Anneke Grönloh, Rob de Nijs en Ria Valk. Ook was Hoes verantwoordelijk voor het succes van De Electronica's, die een wereldhit scoorden met De Vogeltjesdans.

In 1963 zette hij zijn eigen platenmaatschappij Telstar op waar naast Hoes' eigen ontdekkingen ook onder meer The Walkers, Toontje Lager, Henk Wijngaard, Frank Boeijen en Pierre Kartner hun muziek uitbrachten. In die tijd kreeg Hoes ook zijn eigen radio- en televisieprogramma. Voor de VARA presenteerde hij Met een Lach en een Traan en voor de KRO mocht hij een verzoekplatenprogramma maken met uitsluitend Nederlandstalige nummers.

Door de recessie in de platenbranche moest Hoes in de jaren tachtig tot zijn grote verdriet zijn eigen drukkerij sluiten maar hield hij Telstar overeind. Het bedrijf wordt nog altijd door zijn familie gerund.

Hoes deed het de afgelopen jaren wat rustiger aan, maar het zingen gaf hij niet op. Zo nam hij recent nog duetten op met onder meer Thomas Berge en Stef Ekkel. In zijn leven begeleidde Hoes zo'n 1500 artiesten naar plaatopnamen, was hij betrokken bij de productie van zo'n vijftienduizend titels en schreef hij ruim vijfduizend nummers.

Transfergeruchten zaterdag

Het is de laatste dagen rustig geweest met de geruchten omtrent de transfers. Fábregas is niet met Arsenal meegegaan op toer, rond Sneijder is het rustig en na wat bewegingen tussen clubs is het overwegend stil. Omdat veel geruchten met betrekking tot Nederlandse clubs door FOK!sport gepost worden, worden hier de belangrijkste geruchten vanuit het buitenland kort weergegeven. 

In de Spaanse media wordt geschreven dat met de komst van Sánchez Ibrahim Afellay verkocht zou kunnen worden aan Tottenham Hotspur. De vice-president van Barcelona, die in Londen is om met Arsenal te praten over Cesc Fábregas, zou op de terugweg stoppen bij Tottenham om een eventuele verkoop te bespreken. De Spurs zouden op advies van Rafael van der Vaart een bod overwegen op Arjen Robben. De kans dat Robben naar White Hart Lane komt is klein omdat hij dan Champions League voetbal inruilt voor een kans op de voorronde Champions League volgend jaar. (Metro), (Footybunker)

Chelsea heeft het bod op Tottenham Hotspur-speler Luka Modric verhoogd naar bijna 40 miljoen euro. Harry Redknapp blijft standhouden en wil met geen mogelijkheid afscheid nemen van zijn middenvelder. (Guardian)

Volgens de manager van Neymar blijft de Braziliaan tot 2012 bij Santos. De aanvaller zal vervolgens erg graag richting Real Madrid vertrekken. (goal.com)

De geruchten dat Carlos Tévez naar Internazionale gaat worden steeds sterker. Helemaal nu de Argentijn op zijn vakantie is gezien met Marco Branca, de directeur van de technische staf van Inter. (The Telegraph)

Juan Mata heeft van zijn club Valencia groen licht gekregen om met andere clubs in onderhandeling te treden. Arsenal is één van de clubs die in verband wordt gebracht met de vleugelspeler, hij gaat dan wel 22,7 miljoen euro kosten. Verder heeft Arsène Wenger gezegd dat Samir Nasri of een nieuw contract tekent deze zomer of vertrekt richting Manchester City. (Guardian), (Metro)

Buemi uit kwalificatieuitslag geschrapt

Sébastien Buemi zal de Grand Prix van Duitsland morgen vanaf de laatste startplaats aan moeten vangen. De Zwitser is uit de uitslag van de kwalificatie voor de race op de Nürburgring geschrapt omdat het bezinemonster uit zijn Toro Rosso niet in orde bleek te zijn. Hij had de zestiende tijd gereden.

Na de kwalificatie is de bolide van Buemi aan allerlei tests onderworpen en er bleek uit het gaschromatogram dat één component uit de benzine van de Toro Rosso niet voldeed aan de vooraf opgegeven specificaties. Na het horen van een chemicus van autosportfederatie FIA en Toro Rosso is besloten dat bij de Zwitser regel 19.8.3 van het Formule 1-reglement overtreden is. In deze regel staat gespecificeerd hoe groot de gemeten afwijkingen maximaal mogen zijn. Het is nog niet bekend of Toro Rosso tegen het besluit in beroep zal gaan.

[Tour] A. Schleck: "Hopelijk niet nieuwe Zoetemelk"

Andy Schleck moet voor de derde keer op rij genoegen nemen met een tweede plaats in de Tour de France. De Luxemburger zag vandaag na de tijdrit dat Cadel Evans hem gepasseerd had in het klassement en zonder problemen morgen de gele trui mag aantrekken op de Champs-Élysées.

"Ik feliciteer Cadel met de Tour-zege," zei de renner van Leopard-Trek na afloop tegen Sporza. "Ik ben uiteraard wel wat teleurgesteld dat ik de Tour niet win, want daarvoor was ik toch gekomen. Ik hoop dat ik niet de nieuwe Joop Zoetemelk word. Maar ik ben nog maar 26 en ik zal terugkomen. En als ik terugkom, zal dat om te winnen zijn."

"Ik ga niet als een verliezer naar huis, want ik ben er trots op dat ik tweede ben en samen met mijn broer op het podium sta. Evans reed de tijdrit van zijn leven en er kan maar een winnaar zijn. Ik heb toch ook op de Galibier een mooie ritzege meegepakt."

[Tour] Uitslagen en standen na twintigste etappe

Vandaag stond in de Tour de France de twintigste etappe op het programma. Elke avond na de etappe plaatst FOK!sport de uitslag van de etappe en de standen na de rit.

Uitslag twintigste etappe

# Renner Nat Ploeg Tijd
1 Tony Martin Dui HTC-Highroad 55.30
2 Cadel Evans Aus BMC +0.07
3 Alberto Contador Spa Saxo Bank +1.06
4 Thomas De Gendt Bel Vacansoleil +1.29
5 Richie Porte Aus Saxo Bank +1.30
6 Jean-Chris. Peraud Fra AG2r +1.33
7 Samuel Sánchez Spa Euskaltel +1.37
8 Fabian Cancellara Zwi Leopard-Trek +1.41
9 Peter Velits Slo HTC-Highroad +2.03
10 Rein Taaramae Est Cofidis z.t.
17 Andy Schleck Lux Leopard-Trek +2.38
18 Lieuwe Westra NED Vacansoleil +2.39
39 Robert Gesink NED Rabobank + 4,01
40 Maarten Tjallingii NED Rabobank + 4,07
53 Rob Ruijgh NED Vacansoleil + 4,43
108 Johnny Hoogerland NED Vacansoleil + 6,23
118 Joost Posthuma NED Leopard-Trek + 6,36
124 Laurens ten Dam NED Rabobank + 6,56
138 Addy Engels NED Quick-Step + 7,39
144 Bauke Mollema NED Rabobank + 7,54
166 Niki Terpstra NED Quick-Step + 10,38


Stand na twintigste etappe

# Renner Nat Ploeg Tijd
1 Cadel Evans Aus BMC 83:45.20
2 Andy Schleck Lux Leopard-Trek +1.34
3 Frank Schleck Lux Leopard-Trek +2.30
4 Thomas Voeckler Fra Europcar +3.20
5 Alberto Contador Spa Saxo Bank +3.57
6 Samuel Sánchez Spa Euskaltel +4.55
7 Damiano Cunego Ita Lampre +6.05
8 Ivan Basso Ita Liquigas +7.23
9 Tom Danielson VS Garmin-Cervélo +8.15
10 Jean-Chris. Peraud Fra AG2r +10.11
21 Rob Ruijgh NED Vacansoleil +33.04
32 Robert Gesink NED Rabobank + 1:05,09
58 Laurens ten Dam NED Rabobank + 1:47,02
70 Bauke Mollema NED Rabobank + 2:06,35
74 Johnny Hoogerland NED Vacansoleil + 2:11,51
99 Maarten Tjallingii NED Rabobank + 2:41,41
108 Joost Posthuma NED Leopard-Trek + 2:55,25
128 Lieuwe Westra NED Vacansoleil + 3:14,15
134 Niki Terpstra NED Quick-Step + 3:16,03
146 Addy Engels NED Quick-Step + 3:28,31


Stand bolletjestrui na negentiende etappe

# Renner Nat Ploeg Punten
1 Samuel Sánchez Spa Euskaltel 108
2 Andy Schleck Lux Leopard-Trek 98
3 Jelle Vanendert Bel Omega Pharma-Lotto 74
4 Cadel Evans Aus BMC 58
5 Fränk Schleck Lux Leopard-Trek 56


Stand groene trui na twintigste etappe

# Renner Nat Ploeg Punten
1 Mark Cavendish GBr HTC-Highroad 280
2 José Joaquin Rojas Spa Movistar 265
3 Philippe Gilbert Bel Omega Pharma-Lotto 230
4 Cadel Evans Aus BMC 208
5 Thor Hushovd Noo Garmin-Cervélo 195


Stand witte trui na twintigste etappe

# Renner Nat Ploeg Tijd
1 Pierre Rolland Fra Europcar 83:56,03
2 Rein Taaramäe Est Cofidis + 0,46
3 Jérôme Coppel Col Team Sky + 7,53
4 Arnold Jeannesson Fra FDJ + 10,37
5 Rob Ruijgh NED Vacansoleil + 22,21


Stand ploegenklassement na twintigste etappe

# Ploeg Tijd
1 Garmin 250:57,43
2 Leopard-Trek + 11,04
3 AG2R + 11,20
4 Europcar + 41,53
5 Euskaltel + 52,00
13 Vacansoleil + 2:09,10
15 Rabobank + 2:14,01

Webber: "Het kon vandaag niet beter"

Mark Webber pakte vandaag verrassend de poleposition voor de Grand Prix van Duitsland. Op de Nürburgring bleef de Red Bull-coureur Lewis Hamilton en zijn teamgenoot Sebastian Vettel voor. Webber was blij met de zijn tweede pole op rij.

De Australiër wist zijn laatste overwinning in de persconferentie al bijna niet meer te herinneren. "Welke was dat ook alweer? O ja, Hongarije. Ze zijn allemaal mooi en ik hoop dat gevoel snel weer te hebben," zei Webber die dit jaar nog geen race geleid heeft. "Ik hoef morgen maar één rondje op kop te liggen, de laatste. Vandaag had ik het niet beter kunnen doen. En dan is het wel fijn dat er ook niemand sneller is. Ons racetempo zou in orde moeten zijn, dus laten we kijken bij wie het morgen het soepelst loopt."

[Tour] Cancellara: "Beetje pech"

Fabian Cancellara werd vandaag achtste in de tijdrit bij de Tour de France. De wereldkampioen tijdrijden moest bijna twee minuten toegeven op ritwinnaar Tony Martin.

De Zwitser had tijdens zijn tijdrit vanmiddag pech met de weersomstandigheden. "Ik ben tevreden. Ik heb er het maximale uitgehaald. Ik had natte wegen, het geluk stond niet aan mijn kant, want nu is het droog," zo liet Cancellara via Twitter weten.

Verdachte Noorwegen bekent schietpartij

De 32-jarige man die vrijdag werd aangehouden na het bloedbad op het Noorse eilandje Utøya, heeft bekend dat hij heeft geschoten. Dat maakte de politie zaterdag bekend.

Over zijn motieven heeft de man volgens een politiewoordvoerder nog niets losgelaten. Evenmin is duidelijk of hij alleen heeft gehandeld. Ooggetuigen hebben melding gemaakt van een mogelijke tweede dader. De politie doet daar onderzoek naar.

De schietpartij heeft volgens de politie anderhalf uur geduurd. De verdachte beschikte over twee vuurwapens. Hij gaf zich over zonder zich te verzetten zodra de politie was gearriveerd.

Verdachte Noorwegen bekent schietpartij
Verdachte Noorwegen bekent schietpartij (Foto: ANP)

[Tour] Hoogerland : "Waarschijnlijk een break nodig"

Na de tijdrit vandaag in de Tour de France kwam Johnny Hoogerland redelijk fris over de finish in Grenoble. De renner van Vacansoleil onderschat de inspanningen van de afgelopen drie weken echter niet.

"Ik denk wel dat ik een 'klappie' ga krijgen", zo zei de Zeeuw nadat hij over de finish kwam. "Misschien heb ik wel even een 'break' nodig. Ik rijd een aantal criteriums maar zal ook moeten rusten. Als ik eenmaal thuis op de bank lig en alles van me afglijdt, zal ik wel een klap krijgen."

Renault toch weer in top tien

Lotus Renault GP worstelde de afgelopen races met het tempo in met name de kwalificatie. Vandaag op de Nürburgring ging het een stuk beter en haalde Vitaly Petrov met een tiende plaats weer eens Q3. Teamgenoot Nick Heidfeld eindigde hier een plaats achter en mag morgen in Duitsland als elfde vertrekken.

"Dit was geen makkelijke dag, want het was heel moeilijk om de banden op te warmen. We hebben hard gewerkt en het was goed om in de top-tien te komen. Het was echter nog wel krap om in Q3 te komen, dus we hebben nog genoeg te doen. Regen of niet, we zullen er morgen klaar voor zijn," zei een tevreden Petrov na afloop van de kwalificatie.

Ook teamgenoot Heidfeld ziet het positief in. "Het scheelde maar drie honderdsten met Q3, maar dit is zeker geen slechte kwalificatie. Voor morgen hangt veel af van het weer, dat moeilijk te voorspellen is. Onze auto doet het beter op een droge baan. We zijn op de weg terug en hopelijk kunnen we dat morgen demonstreren met een goede race."

Hertog opvolger Van Gastel bij Feyenoord A1

Feyenoord heeft een opvolger aangetrokken voor Jean-Paul van Gastel. Van Gastel werd recent aangesteld als assistent van de nieuwe trainer Ronald Koeman, waardoor een vacature ontstond bij de A1. Deze is ingevuld met ex-prof Damiën Hertog, afgelopen seizoen trainer van zaterdaghoofdklasser Excelsior Maassluis.

De 36-jarige Hertog is geen onbekende in de Kuip. Hij was al werkzaam als assistent-trainer bij alle jeugdelftallen. De Rotterdammer speelde meer dan driehonderd wedstrijden als prof voor Excelsior, RBC Roosendaal, De Graafschap, wederom RBC Roosendaal en nogmaals Excelsior.

Afgelopen seizoen stond Hertog voor de groep bij Excelsior Maassluis. Hij leidde de toen net gepromoveerde club naar de vijfde plaats in de Hoofdklasse A. Hij had een clausule in zijn verbintenis die het mogelijk maakte de Tricolores te verruilen voor een BVO.

Overvallers verjaagd met frituurvet

De uitbater van een frietzaak in het Belgische Mechelen heeft vrijdag twee gewapende overvallers op de vlucht gejaagd door te dreigen kokend frituurvet over ze heen te gooien. De overvallers, die pistolen en een gummiknuppel bij zich hadden, zetten het meteen op een lopen.

De Mechelse politie heeft dat zaterdag bekendgemaakt. Een van de wapens werd later in de buurt teruggevonden.

Frietbaas verjaagt overvallers met frituurvet
Frietbaas verjaagt overvallers met frituurvet (Foto: ANP)

Berlusconi komt met nieuwe 'ego-wet'

Silvio Berlusconi komt met een nieuwe wet 'ad personam', een maatregel die naar de vorm een algemene wet is, maar die bedoeld is om het hachje van de Italiaanse premier te redden. Hij wil dat het parlement nog voor het zomerreces een wet aanneemt om het Rubygateproces te dwarsbomen.

Berlusconi wordt verdacht van machtsmisbruik en het bevorderen van prostitutie van minderjarigen. De premier wil dat de zaak wordt aangehouden totdat het Constitutioneel Hof over een bevoegdheidskwestie heeft geoordeeld.

'Dader Noorwegen kocht zes ton kunstmest'

De 32-jarige verdachte van de bomaanslag in Oslo en het bloedbad op het eiland Utøya heeft zo'n tien weken voor de aanslagen zes ton kunstmest gekocht. Dat meldde de Noorse krant Verdens Gang op basis van een woordvoerder van landbouwbedrijf Felleskjopet. De kunstmest werd op 4 mei geleverd.

Kunstmest is zeer explosief en kan gebruikt worden voor het vervaardigen van bommen.

De politie werd attent gemaakt op de koop toen bleek dat de 32-jarige Noor de vermoedelijke dader is achter de aanslagen, die in totaal aan ten minste 91 mensen het leven kostten.

'Queen Elizabeth vindt jurk doodeng'

De Britse koningin Elizabeth vindt de tentoongestelde jurk van Kate Middleton doodeng. De koningin en de vrouw van prins William bekeken vrijdag een tentoonstelling in Buckingham Palace.

De tentoonstelling is geheel gericht op het huwelijk van prins William en Kate in april. De trouwjurk van Middleton, haar schoenen en de tiara die ze droeg zijn slechts enkele delen van de tentoonstelling in de balzaal van het paleis, weet de Britse krant Daily Telegraph.

Toch lijkt de tentoonstelling niet de goede snaar te raken bij de koningin. Als ze de jurk ziet gebruikt de vorstin termen als verschrikkelijk, afzichtelijk en eng. De jurk is nogal spookachtig uitgelicht tegen een donkere achtergrond. Bovendien lijkt de tiara los boven de jurk te zweven. Volgens de krant is dit de reden voor de afkeer van de koningin.

De tentoonstelling is wel erg populair bij het publiek. De verkoop van rondleidingen door het paleis is met 107 procent toegenomen ten opzichte van vorig jaar. Volgens een woordvoerder van het paleis komt dit vooral door de populariteit van het jonge paar.

Mogelijk pyromaan actief in Gasteren

In het Drentse Gasteren is mogelijk een pyromaan actief. De politie gaat daarom extra surveilleren in het dorp.

Zaterdagochtend moest de brandweer uitrukken voor de vierde brand in een maand tijd in Gasteren. Dit keer stonden coniferen in brand aan het Westeinde. De brandweer bluste het vuur rond 03.00 uur.

De politie onderzoekt de branden. Over de oorzaak wil de politie nog geen mededelingen doen. Burgemeester van de gemeente Aa en Hunze Eric van Oosterhout zegt te begrijpen dat de branden de gemoederen van de inwoners bezighouden. "Ik deel hun zorgen. We doen er alles aan om helderheid te verkrijgen rondom deze branden."

Pervak naar eerste WTA-finale

Tennisster Ksenia Pervak debuteert morgen in Bakoe in de finale van een WTA-toernooi. De als zevende geplaatste Russin won zaterdag in de halve eindstrijd van Galina Voskoboeva uit Kazachstan: 1-6, 6-0 en 6-2. In de finale wacht Pervaks landgenote Vera Zvonareva, de nummer een van de plaatsingslijst.

De 20-jarige Pervak had in de eerste set op het Azerbeidzjaanse hardcourt weinig in te brengen tegen Voskoboeva, maar zette na het verlies van de eerste set de knop om. Ze gunde haar tegenstandster vervolgens nog maar twee games.

[Tour] Roy meest strijdlustig, Hoogerland derde

Jérémy Roy is verkozen tot de meest strijdlustige renner van deze Tour de France. De Fransman van FDJ, die ruim 700 kilometer in de aanval reed, werd door de jury verkozen boven zijn landgenoot Thomas Voeckler, die bijna twee weken de gele trui had.

Roy wist geen etappezege te pakken in deze Tour, maar was er wel dichtbij. In de dertiende etappe werd hij in de slotkilometers bijgehaald door Thor Hushovd, die toen zijn eerste van twee etappes won. Hushovd werd vierde in de benoeming voor de meest strijdlustigste renner, vlak achter Vacansoleil-renner Johnny Hoogerland.

[Tour] Westra: "Tijd verloren in afdalingen"

Vandaag stond er een tijdrit op het programma in de Tour de France. Lieuwe Westra had dezelfde tijdrit al eerder dit jaar in het Critérium du Dauphiné ook al gereden.

"Toen stond ik op de eerste helling al 'geparkeerd'. Nu had ik mijn race beter ingedeeld," aldus de renner van Vacansoleil nadat hij over de finish was gekomen. Westra was toch niet tevreden over de race tegen de klok van vandaag. "Ik verlies tijd in de afdalingen, die lagen er nat en glad bij. Ik heb geen risico genomen. Ik ben 28 en ervan overtuigd dat ik nog een keer een hoofdrol kan spelen in dit soort tijdritten. Dit was wel een zware, op sommige stukken moest ik naar het binnenblad. Dat komt niet vaak voor.”

Amy Winehouse (27) overleden

Zangeres Amy Winehouse is om vijf uur Nederlandse tijd dood aangetroffen in haar flat in het Londense Camden. Dit meldt de Britse nieuwszender Sky News. De politie heeft de dood van de zangeres inmiddels bevestigd.

Na een melding bij de alarmcentrale kwamen de hulpdiensten snel ter plaatse bij het appartement van Winehouse. "Daar aangekomen vonden agenten het lichaam van een jonge vrouw", meldt een woordvoerster van de politie. Het lichaam bleek van de Britse superster te zijn.

Winehouse, die een drugsverleden heeft, is slechts 27 jaar oud geworden. De doodsoorzaak wordt momenteel onderzocht. Of het om een overdosis gaat is nog niet bekend.


Amy Winehouse (1983 - 2011) overleden (Foto: Novum)

[Tour] Geletruidrager Evans focust zich op slotetappe

Cadel Evans reed Andy Schleck vandaag uit het geel in de tijdrit en is zo goed als zeker van de eindzege in de Ronde van Frankrijk. Met nog één korte rit voor de boeg wacht de Champs Elysées voor de 34-jarige Australiër van BMC. "We moeten eerst Parijs nog halen. Dat is momenteel mijn grootste zorg. ", houdt een betraande Evans in Grenoble een kleine slag om de arm.

Evans eindigde twee keer als tweede in de Tour. In de race tegen de klok faalde de inmiddels 34-jarige tijdritspecilist zowel in 2007 als in 2008. Vanmiddag reed de ontketende BMC-renner echter de race van zijn leven. "De voorgaande keren was ik vermoeid, fysiek en mentaal. Vandaag kon ik gewoon mijn plan uitvoeren. Ik kwam maar net tekort voor de dagzege."

"Aldo Sassi zei na mijn wereldtitel al dat ik een compleet renner was", memoreert Evans de vorig jaar aan een hersentumor overleden voormalig wielercoach (51). "Hij zei dat ik ook een grote ronde kon winnen en hoopte voor mij dat het de Tour zou zijn. Sinds oktober 2001 is hij altijd in me blijven geloven."

Op de vraag hoe het zou voelen om zondag in de gele trui de Champs Elysées op te rijden reageerde Evans gepast. "Ik hoop dat de zon schijnt."


Geletruidrager Evans focust zich op slotetappe (Foto: Novum)

Republikeinen blazen schuldoverleg op

In de VS hebben de Republikeinen het overleg met de Democratische president Barack Obama over de verhoging van het schuldenplafond opgeblazen. Dit heeft de nobele Republikeinenleider John Boehner vrijdag gezegd.

Obama reageerde geërgerd en plant nieuw topoverleg om een situatie te vermijden waarbij de VS niet meer aan haar betalingsverplichtingen zal kunnen doen.

Volgens de Republikeinenleider is Obama niet in staat om de overheidsfinanciën op orde te krijgen. Boehner gaat daarom kijken of er in de Senaat, waar de Democraten de meerderheid hebben, tot een gezamelijk plan te komen is.

Obama heeft zich bereid verklaard tot forse bezuinigingen maar wil dat tegelijk belastingvoordelen voor de allerrijksten worden geschrapt. De Republikeinen zijn daar fel op tegen. Wettelijk mag de Amerikaanse staatsschuld niet hoger zijn dan 14.290 miljard dollar, wat bereikt wordt op 2 augustus. Als dat plafond niet wordt opgetrokken, dreigt een bankroet, omdat de VS hun schulden niet langer zouden kunnen betalen.


Republikeinen blazen schuldoverleg op

Man terroriseert buspassagiers

Een 24-jarige Amsterdammer is zaterdagmiddag in Muiden aangehouden nadat hij in een bus passagiers had aangevallen. Hij probeerde zelfs een van hen te wurgen en wordt daarom verdacht van poging tot doodslag. Dat heeft een woordvoerster van de politie laten weten.

Bus 152 was onderweg van Almere Parkwijk naar Amsterdam Amstel. De Amsterdammer was in Almere opgestapt. Hij gedroeg zich vervelend en werd door de buschauffeur naar zijn plaats teruggestuurd. Daarop begon de man vrouwelijke passagiers lastig te vallen.

Nucleaire wetenschapper gedood in Teheran

In de Iraanse hoofdstad Teheran is zaterdag een nucleaire wetenschapper geliquideerd. Dat heeft het staatspersbureau IRNA gemeld. De conservatieve website javaonline.ir meldde dat de man werd aangevallen door gewapende lieden op een motor.

De afgelopen jaren zijn diverse nucleaire wetenschappers in Iran om het leven gebracht. Het land legt de verantwoordelijkheid voor dit soort liquidaties steevast bij Israël en de Verenigde Staten.

[GP2] Uitslag Race 1 Nürburgring

Luca Filippi reed op de Nürburgring naar een afgetekende zege in de eerste race van dit weekend. De Italiaan versloeg polesitter Charles Pic en zag kampioenschapsleider Romain Grosjean derde worden. Giedo van der Garde kwam als nummer zes over de meet.

Uitslag race 1

Pos. Rijder Team Tijd
1 L. Filippi Scuderia Coloni 1:01:06.975
2 C. Pic Barwa Addax Team +5.558
3 R. Grosjean DAMS +6.877
4 J. Bianchi Lotus ART +33.491
5 M. Ericsson iSport International +37.716
6 G. van der Garde Barwa Addax Team +41.146
7 D. Clos Racing Engineering +45.977
8 S. Bird iSport International +46.461
9 F. Leimer Rapax +47.075
10 R. González Trident Racing +48.452
11 J. Cecotto Ocean Racing Technology +72.166
12 M. Herck Scuderia Coloni +72.581
13 E. Gutiérrez Lotus ART +73.285
14 D. Valsecchi Caterham Team AirAsia +73.447
15 J. Leal Rapax +80.824
16 A, Carroll Super Nova Racing +83.404
17 F. Fauzy Super Nova Racing +85.492
18 M. Chilton Carlin +86.566
19 J. Kral Arden International +91.615
20 J. Palmer Arden International + 1 ronde
- A. Parente Carlin DNF
- L. Razia Caterham Team AirAsia DNF
- S. Coletti Trident Racing DNF
- C. Vietoris Racing Engineering DNF
- P. Varhaug DAMS DNF

Naakte man belaagt pizzabezorger

Een naakte man heeft vrijdag een pizzakoerier die vrijdagavond een maaltijd bezorgde in Breda de stuipen op het lijf gejaagd. De 19-jarige bezorger wilde rond 18.15 uur de maaltijd afleveren aan het Planciusplein, maar de bewoner deed naakt open en stak direct met een mes in zijn richting, meldt de politie zaterdag.

De pizzabezorger deed een stap opzij, waardoor het mes weggleed over zijn leren jas. Hij raakte niet gewond en vluchtte weg, waarna hij aangifte deed. Agenten die de verdachte vervolgens wilden arresteren werden al door hem opgewacht. Hij stond bloot op het balkon en schreeuwde 'oneerbare voorstellen', aldus de politie.

Het lukte de agenten de 32-jarige man in de boeien te slaan. Op een politiebureau werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Hij is verplicht opgenomen in een gesloten GGZ-instelling.

Robert Rodriguez werkt aan 4 nieuwe films

Robert Rodriguez was gister te gast in Zaal H van de Comic-Con in San Diego. De regisseur sprak over zijn plannen voor een Heavy Metal film, maar opperde op de conventie ook een viertal andere films.

Machete Kills
Rodriguez begon zijn presentatie door het publiek te bedanken voor hun steun aan de film Machete en onthulde dat zijn plannen voor een vervolg en zelfs een derde deel al groen licht hadden gekregen van de studio. De opvolger van Machete zal Machete Kills heten. Dit is echter geen verrassing aangezien dat al aan het einde van de eerste film werd aangekondigd. Dat was dus geen loze belofte.

Machete Kills Again In Space
Rodriguez heeft echter de smaak te pakken aangezien hij aangeeft ook een derde deel te willen maken. In eerste instantie kondigde de regisseur de film aan als Machete Kills Again, maar een paar minuten later voegt Rodriguez In Space toe aan de titel. De regisseur omschrijft de film als een 'space opera'. Een trailer voor het derde deel van de Machete-reeks zou aan de nieuwe film kunnen worden toegevoegd maar Rodriguez laat de optie open dat de trailer al eerder te zien zal zijn. Hij liet echter het aanwezige publiek in het ongewis over een precieze datum.

Sin City 2: A Dame To Kill For
Rodriguez: "als we die film gaan maken, dan zal het nog dit jaar zijn." Frank Miller heeft het scenario geschreven voor de opvolger van de succesvolle film uit 2005, waarin het plot wederom is opgebouwd uit 3 verhalen. Het eerste gedeelte Sin City 2 krijgt de titel A Dame to Kill For. Daarnaast bevat de film twee gloednieuwe verhalen van Miller. Hierover liet Rodriguez niet meer los dan dat er een deel bijzit dat de titel The Long Bad Night draagt. Mocht de film worden gemaakt, dan zal deze in 3D gemaakt worden.

Frank Frazetta’s Fire and Ice
Robert Rodriguez heeft contact opgenomen met de nabestaanden van de legendarische fantasy artiest Frank Frazetta ten einde er voor te zorgen dat zijn erfenis behouden blijft. Zo is er inmiddels een museum met werk van Frazetta geopend in Austin, Texas en zijn er bij wijze van voorbereidingen al tekeningen gemaakt voor een nieuwe film gebaseerd op het schilderij Fire and Ice. Dit schilderij, uit de vroege jaren tachtig, was al eerder de inspiratiebron voor een animatiefilm van Ralph Bakshi.


De Machete Kills trailer

Verdachte Noorwegen is conservatieve christen

De politie in Noorwegen verstrekt weinig informatie over de verdachte van de aanslagen van vrijdag. Maar journalisten zijn erin geslaagd zijn Facebook-pagina te kopiëren voordat de sociale netwerksite die blokkeerde. Ook op andere websites heeft Anders Behring Breivik (32) sporen achtergelaten.

Hij afficheert zich als conservatieve nationalistische christen die ijvert tegen de islam en tegen de multiculturele samenleving, die de Europese cultuur, het christendom en de nationale staat zouden vernietigen. Progressieve Noren zouden conservatieven zoals hij bewust terroriseren. De jeugdbeweging van de sociaaldemocratische premier noemt hij 'Stoltenberg-Jeugd', zinspelend op de 'Hitler-Jeugd' van de Duitse oud-dictator.

Breivik jaagt graag en zou zeker twee geregistreerde wapens bezitten. Hij doet aan bodybuilding. Op internet doet hij mee aan oorlogsvideospelletjes. Hij heeft voor zover bekend geen strafblad.

De man is afkomstig uit de hoofdstad Oslo, waar hij tot voor kort in een flatje in een oostelijke buitenwijk geregistreerd stond. Een maand geleden liet hij een verhuizing registreren naar een boerderij vlakbij Oslo waar hij groente teelde. De blonde man is niet getrouwd en heeft voor zover bekend geen kinderen.

Verdachte Noorwegen is conservatieve christen
Verdachte Noorwegen is conservatieve christen (Foto: ANP)

Letten stemmen over ontbinden parlement

Letten stemmen zaterdag in een referendum over het aanblijven van het parlement. Hoewel er van tevoren geen peilingen zijn gehouden, lijkt het er sterk op dat een meerderheid voor ontbinding van de volksvertegenwoordiging is.

De vorige president van het land, Valdis Zatlers, had aangestuurd op het referendum, wat hem uiteindelijk de kop kostte. Door te dreigen met het ontbinden van het parlement gooide hij zijn eigen glazen in. Toen het op zijn herverkiezing aankwam, liet het parlement hem vallen door de steenrijke Andris Berzins als nieuwe president te kiezen.

Zatlers besloot tot het referendum nadat het parlement toestemming aan corruptiebestrijders had geweigerd om huiszoeking te doen bij de invloedrijke politicus Ainars Slesers. Ook onder de Letse bevolking heerst de zorg dat rijke oligarchen te veel invloed hebben in de politiek en dat zij parlementariërs als losgeld in hun zak hebben. Het is daardoor zeer goed mogelijk dat de Letten alsnog electoraal met de voormalige president instemmen.

Letland worstelt zich langzaam uit een zware recessie. Met een krimp van achttien procent in 2009 maakte de economie van Letland de grootste val onder de 27 lidstaten van de Europese Unie. De centrumrechtse regering moest in ruil voor 7,5 miljard euro steun van de EU en het Internationaal Monetair Fonds fors bezuinigen.

De stembureaus sluiten zaterdagavond om 21.00 uur.

'Rutte loog over vastlopen formatie Paars Plus'

Een van de redenen die premier en VVD-leider Mark Rutte opgaf voor het vastlopen van de formatie van Paars Plus klopt niet. Rutte beweerde dat met de PvdA niet te praten viel over een hervorming van het ontslagrecht en de WW, maar er werd wel degelijk gewerkt aan voorstellen hierover, meldt NRC Handelsblad op basis van interne stukken en gesprekken met betrokkenen die anoniem willen blijven.

Rutte lijkt de onderhandelingen zelf te hebben ondermijnd door koppig vast te houden aan bepaalde eisen die voor GroenLinks, PvdA en D66 onbespreekbaar waren. De VVD vreesde dat de kiezers de partij de rug dreigden toe te keren, omdat zij een rechtse coalitie wilden.

In een laatste poging de onderhandelingen vlot te trekken deden D66 en GroenLinks het voorstel voor een radicale wijziging van het belastingstelsel. Dat voorstel werd besproken, maar niet uitgewerkt.

De VVD en PvdA schrokken terug. Volgens hen was er geen geld om de negatieve effecten van een grote verandering op te vangen. GroenLinks en D66 denken achteraf echter dat met wat meer dapperheid bij de PvdA en vooral VVD'er Rutte, de partijen er zeker uit hadden kunnen komen.

Nadat de onderhandelingen over Paars Plus vastliepen, kwam de VVD er wel uit met CDA en gedoogpartner PVV. De VVD had aanvankelijk nog gedacht meer punten van het eigen verkiezingsprogramma binnen te kunnen halen bij de onderhandelingen met deze partijen, maar dat bleek tegen te vallen.

Toch zijn VVD'ers nog steeds tevreden met hun keus, zo stelt de krant. De VVD wordt door de huidige gedoogconstructie beschermd tegen aanvallen van CDA en PVV en de daarvoor benodigde compromissen zouden makkelijker te verdedigen zijn tegenover de oppositie die bestaat uit een bestuurlijk denkende PvdA en de 'nette' mensen van D66 en GroenLinks. Daarbij heeft de VVD naar de kiezers geluisterd, zo is het idee bij deze partij.


'Rutte loog over vastlopen formatie Paars Plus' (Foto: Novum)

Simon en Almagro in finale Hamburg

Gilles Simon en Nicolás Almagro strijden morgen om de winst in het ATP-toernooi van Hamburg. De als vijfde geplaatste Simon was  in de halve finale in drie sets de betere van de Rus Mikhail Youzhny: 3-6, 6-3 en 6-1. Almagro (3) was in een Spaans onderonsje veel te sterk voor Fernando Verdasco: 6-4 en 6-1.

Simon klopte Youzhny voor de tweede maal dit seizoen. De Fransman, als vijfde geplaatst in Duitsland, dolf in zijn eerste zeven ontmoetingen met de Rus het onderspit. Ook Almagro is aan een inhaalrace bezig tegen Verdasco. De nummer veertien van de wereld verloor de eerste drie duels tegen zijn landgenoot, maar trok de onderlinge stand vanmiddag naar 2-3.

[Tour] Uitslag twintigste etappe

Cadel Evans zal normaal gesproken morgen als winnaar worden gehuldigd van de 98e Tour de France. De Australiër wist zijn achterstand van 57 seconden op Andy Schleck ruim goed te maken en pakte daarmee de gele trui. Andy Schleck blijft zijn broer Fränk wel voor in het klassement. De ritzege ging naar Tony Martin, die Evans net voor wist te blijven.

Evans ging rap van start en had bij het eerste tussenpunt al Fränk Schleck ruim ingehaald. De voorsprong van Andy Schleck was geslonken tot slechts 21 seconden op de Australiër. De BMC-renner trok de lijn door en halverwege de rit had hij zijn achterstand compleet ongedaan gemaakt.

Daarna liep hij alleen nog maar uit. Bij het tweede tussenpunt had hij op het virtuele klassement al een voorsprong van 44 seconden en leek zijn eerste Tourzege al in de knip te zijn. Hij ging ook nog op voor de dubbelslag, want zijn achterstand op leider Tony Martin was bij het laatste tussenpunt slechts twee seconden. Op de finish bleek de Duitser toch zeven seconden sneller (55.30 om 55.37).

Andy Schleck kwam uiteindelijk binnen in 58.12, waardoor hij in het klassement op 1.34 komt te staan van Evans. Fränk Schleck hield nog genoeg tijd over om Thomas Voeckler voor te blijven en zal morgen derde zijn op het podium in Parijs. Pierre Rolland wist met een prima tijdrit de witte trui te behouden.

Al snel werd duidelijk dat wereldkampioen tijdrijden Fabian Cancellara niet een nieuwe tijdritzege zou boeken. De Zwitser had het parcours niet verkend en bij hem lag het parcours nat. De beste Nederlander was Lieuwe Westra, die op een nat wegdek 58.12 neerzette.

Uitslag twintigste etappe

# Renner Nat Ploeg Tijd
1 Tony Martin Dui HTC-Highroad 55.30
2 Cadel Evans Aus BMC +0.07
3 Alberto Contador Spa Saxo Bank +1.06
4 Thomas De Gendt Bel Vacansoleil +1.29
5 Richie Porte Aus Saxo Bank +1.30
6 Jean-Chris. Peraud Fra AG2r +1.33
7 Samuel Sánchez Spa Euskaltel +1.37
8 Fabian Cancellara Zwi Leopard-Trek +1.41
9 Peter Velits Slo HTC-Highroad +2.03
10 Rein Taaramae Est Cofidis z.t.
17 Andy Schleck Lux Leopard-Trek +2.38
18 Lieuwe Westra NED Vacansoleil +2.39


Stand na twintigste etappe

# Renner Nat Ploeg Tijd
1 Cadel Evans Aus BMC 83:45.20
2 Andy Schleck Lux Leopard-Trek +1.34
3 Frank Schleck Lux Leopard-Trek +2.30
4 Thomas Voeckler Fra Europcar +3.20
5 Alberto Contador Spa Saxo Bank +3.57
6 Samuel Sánchez Spa Euskaltel +4.55
7 Damiano Cunego Ita Lampre +6.05
8 Ivan Basso Ita Liquigas +7.23
9 Tom Danielson VS Garmin-Cervélo +8.15
10 Jean-Chris. Peraud Fra AG2r +10.11
21 Rob Ruijgh NED Vacansoleil +33.04

Hogesnelheidtrein ontspoord in China

In het oosten van China is zaterdag een hogesnelheidstrein ontspoord. Bij het ongeluk zijn twee treinstellen van een brug in een rivier gevallen. Over mogelijke slachtoffers is niets meegedeeld.

Dit heeft staatspersbureau Xinhua zaterdag gemeld op gezag van de brandweer. De trein was van Hangzhou, de hoofdstad van de provincie Zhejiang, onderweg naar de stad Wenzhou. Het ongeluk gebeurde om 14.34 uur (onze tijd).

Hogesnelheidtrein ontspoord in China
Hogesnelheidtrein ontspoord in China (Foto: ANP)

Programma kermis Tilburg aangepast om Noors drama

Het programma van de Tilburgse kermis zondagmiddag is aangepast om solidariteit te tonen met de slachtoffers van het drama in Noorwegen. Attracties draaien tussen 13.00 en 13.30 uur aangepaste en gedempte muziek en de speciaal voor het Tilburgse evenement opgezette radiozender KermisFM past de uitzending aan. Dat meldt de gemeente Tilburg zaterdag.

De aanpassingen zijn doorgevoerd op initiatief van enkele inwoners van Tilburg, die graag een herdenking willen organiseren. Kermiswethouder Joost Möller vindt het een sympathiek en passend idee. "Het drama in Noorwegen heeft een diepe indruk gemaakt. Het leed is daar niet te overzien. Ik hoop dat ook een vrolijk evenement als de kermis zo toch op een waardige manier stil kan staan bij slachtoffers en hun nabestaanden."

Kraaijkamp sr. gecremeerd

Johnny Kraaijkamp sr. is zaterdag in besloten kring gecremeerd op de begraafplaats De Nieuwe Ooster in Amsterdam. Dat bevestigt een woordvoerder van de familie aan Novum Nieuws. De crematie vond plaats in het gezelschap van familie en naaste vrienden.

Meer details over de uitvaart zijn niet bekend, aangezien de familie het graag een privéaangelegenheid wilde houden. Dat is ook de reden dat de locatie en het tijdstip van de crematie niet van tevoren bekend zijn gemaakt. Familie en vrienden wilden in alle rust afscheid nemen van Kraaijkamp.

Vrijdag kon het publiek afscheid nemen van de komiek. Hij lag opgebaard in het Delamar Theater. Aansluitend was er een besloten dienst, waar onder anderen Joop van den Ende een toespraak hield. Karin Bloemen zong een lied.

[Tour] Evans pakt geel over van A. Schleck

Cadel Evans zal normaal gesproken morgen als winnaar worden gehuldigd van de 98e Tour de France. De Australiër wist zijn achterstand van 57 seconden op Andy Schleck ruim goed te maken en pakte daarmee de gele trui. Andy Schleck blijft zijn broer Fränk wel voor in het klassement. De ritzege ging naar Tony Martin, die Evans net voor wist te blijven.

Evans ging rap van start en had bij het eerste tussenpunt al Fränk Schleck ruim ingehaald. De voorsprong van Andy Schleck was geslonken tot slechts 21 seconden op de Australiër. De BMC-renner trok de lijn door en halverwege de rit had hij zijn achterstand compleet ongedaan gemaakt.

Daarna liep hij alleen nog maar uit. Bij het tweede tussenpunt had hij op het virtuele klassement al een voorsprong van 44 seconden en leek zijn eerste Tourzege al in de knip te zijn. Hij ging ook nog op voor de dubbelslag, want zijn achterstand op leider Tony Martin was bij het laatste tussenpunt slechts twee seconden. Op de finish bleek de Duitser toch zeven seconden sneller (55.30 om 55.37).

Andy Schleck kwam uiteindelijk binnen in 58.12, waardoor hij in het klassement op 1.34 komt te staan van Evans. Fränk Schleck hield nog genoeg tijd over om Thomas Voeckler voor te blijven en zal morgen derde zijn op het podium in Parijs. Pierre Rolland wist met een prima tijdrit de witte trui te behouden.

Al snel werd duidelijk dat wereldkampioen tijdrijden Fabian Cancellara niet een nieuwe tijdritzege zou boeken. De Zwitser had het parcours niet verkend en bij hem lag het parcours nat. De beste Nederlander was Lieuwe Westra, die op een nat wegdek 58.12 neerzette.

Uitslag twintigste etappe

# Renner Nat Ploeg Tijd
1 Tony Martin Dui HTC-Highroad 55.30
2 Cadel Evans Aus BMC +0.07
3 Alberto Contador Spa Saxo Bank +1.06
4 Thomas De Gendt Bel Vacansoleil +1.29
5 Richie Porte Aus Saxo Bank +1.30
6 Jean-Chris. Peraud Fra AG2r +1.33
7 Samuel Sánchez Spa Euskaltel +1.37
8 Fabian Cancellara Zwi Leopard-Trek +1.41
9 Peter Velits Slo HTC-Highroad +2.03
10 Rein Taaramae Est Cofidis z.t.
17 Andy Schleck Lux Leopard-Trek +2.38
18 Lieuwe Westra NED Vacansoleil +2.39


Stand na twintigste etappe

# Renner Nat Ploeg Tijd
1 Cadel Evans Aus BMC 83:45.20
2 Andy Schleck Lux Leopard-Trek +1.34
3 Frank Schleck Lux Leopard-Trek +2.30
4 Thomas Voeckler Fra Europcar +3.20
5 Alberto Contador Spa Saxo Bank +3.57
6 Samuel Sánchez Spa Euskaltel +4.55
7 Damiano Cunego Ita Lampre +6.05
8 Ivan Basso Ita Liquigas +7.23
9 Tom Danielson VS Garmin-Cervélo +8.15
10 Jean-Chris. Peraud Fra AG2r +10.11
21 Rob Ruijgh NED Vacansoleil +33.04

[Tour] Hushovd: "Sport nu niet belangrijk"

De Noorse wielrenner Thor Hushovd heeft vanmiddag na zijn individuele tijdrit in de Ronde van Frankrijk gereageerd op de gebeurtenissen in zijn vaderland. "Sport is nu even niet belangrijk", zei de wereldkampioen naar aanleiding van de aanslagen waarbij zeker 92 mensen om het leven kwamen.

"Mijn gedachten zijn in Noorwegen", zei Hushovd, duidelijk onder de indruk. "Ik ben triest en denk aan de betrokken mensen. Wielrennen verliest nu elk belang."

Zvonareva naar finale in Azerbeidzjan

Vera Zvonareva is eenvoudig doorgedrongen tot de eindstrijd van het WTA-toernooi van Bakoe. De als eerste geplaatste Russische had in de hoofdstad van Azerbeidzjan ruim een uur nodig om zich te ontdoen van de Oekraïense Mariya Koryttseva: 6-1 en 6-2. In de finale wacht de winnares van het duel tussen Ksenia Pervak en Galina Voskoboeva.

Zvonareva begon flitsend en gunde Koryttseva slechts vier punten in de eerste vijf games. In het tweede bedrijf gaf de Oekraïense iets meer tegengas. Ze kreeg breakkansen om op 3-1 te komen, maar verloor de game. Met vier games op rij sloeg Zvonareva, de nummer drie van de wereld, zich naar de winst.

Noorwegen of Frankrijk?

“Extra NOS Journaal op Nederland 2 in verband met aanslag op regeringsgebouw in Oslo”, was de mededeling die gistermiddag onderin beeld verscheen. Ik zat de Tour de France te kijken en was absoluut niet van plan over te schakelen naar het andere net. Het ging gisteren om een eventuele beslissing van de Tour en dat was op dat moment het belangrijkste op de wereld. Teletekst liet mij weten dat er op dat moment geen doden te betreuren waren, wat zappen voor mij helemaal zinloos maakte.

Actrice Ina van Faassen overleden

De Amsterdamse actrice Ina van Faassen is in de nacht van vrijdag op zaterdag overleden. De culturele duizendpoot werd 82 jaar en sliep vredig in, in haar eigen woning. Ze wordt vrijdag begraven op begraafplaats Zorgvlied. Dat bevestigt vriend en impresario Gislebert Thierens.

Van Faassen begon op het toneel, maar deed ook veel voor televisie. Ze speelde veel samen met haar vorig jaar overleden man, acteur Ton van Duinhoven. In 1966 werd ze uitgeroepen tot Actrice van het Jaar voor haar toneelwerk.

De actrice slaagde in 1951 aan de toneelschool in Amsterdam en maakte haar debuut in het stuk Een Engeltje van Niets van Puget. Wim Sonneveld zag haar later spelen en haalde haar in 1966 over mee te doen aan zijn cabaret. In drie seizoenen waren Wim en Ina maar liefst 650 keer op de planken te bewonderen.

Al vroeg was ze ook op televisie te bewonderen. Ze was in het seizoen 1952-1953 te zien in Het Afscheid van een Clown, van de NCRV. Ze speelde ook rollen in onder anderen De Misantroop van Molière en Suiker van Hugo Claus.


Actrice Ina van Faassen overleden (Foto: Novum)

Eriksen: "Niveau Ajax omhoog gegaan"

Christian Eriksen denkt dat het niveau bij Ajax omhoog is gegaan door de nieuwkomers. De Deense middenvelder sloot zich later aan bij de groep vanwege het EK onder 21 dat hij deze zomer speelde.

"Het niveau van de groep is heel goed", zegt Eriksen op de website van Ajax. "Er zijn natuurlijk een paar nieuwe jongens bijgekomen. Dat merk je op de training; er is meer kwaliteit. Je ziet dat het niveau omhoog is gegaan."

Eriksen heeft zin om het nieuwe seizoen in gang te trappen. "We hebben veel gelopen en doen nu meer met de bal. Ik heb zeker zin in zondag", zegt hij over het oefenduel met Independiente. Over een week staat de Johan Cruijff Schaal op het programma. Op zondag 7 augustus opent Ajax de competitie met een wedstrijd tegen De Graafschap.

Steven Spielberg bevestigt Jurassic Park 4

Steven Spielberg heeft bevestigd dat er echt een vierde deel wordt toegevoegd aan de bestaande Jurassic Park-reeks. De regisseur zei dit vrijdag op de Comic-Con in San Diego, weet het Amerikaanse filmvakblad Variety.

In juni werd al bekend dat Spielberg de filmserie nieuw leven wil inblazen. Nu is er een schrijver aangetrokken en zou er zelfs al een eerste versie zijn van het verhaal. De eerste drie delen van de dinosaurusfilms haalden wereldwijd 1,9 miljard dollar op. Vooral het eerste deel uit 1993 werd gezien als een nieuwe mijlpaal in de computeranimatie.

De regisseur was op de Comic-Con om te praten over zijn nieuwe film The Adventures of Tintin. Dat is een animatiefilm over stripheld Kuifje. Vanaf 26 oktober moet de film te zien zijn.


Spielberg bevestigt komst vierde deel in Jurassic Park-reeks

Jennifer Aniston op huizenjacht met liefje

Jennifer Aniston en haar vermeende liefje Justin Theroux zijn op zoek naar een huis. Dat meldt een bron rond de actrice aan het Amerikaanse tijdschrift People. Aniston moet eind juli haar huis uit, aangezien het stulpje in Beverly Hills verkocht is.

"Ze zijn samen aan het kijken voor een huis, waar ze samen kunnen gaan wonen", zegt de ingewijde tegen het tijdschrift. Het moet geen probleem zijn een geschikte woning te vinden. Het huis van de actrice zou zo'n 38 miljoen dollar opgebracht hebben.

Begin juli liet een andere ingewijde weten dat Jennifer een jaar lang op sabbatical zou gaan. Tijdens dat jaar wil ze zich alleen maar aan haar nieuwe liefde wijden, beweerde de ingewijde.

'Griekenland moet eigenlijk uit de euro'

Griekenland zou eigenlijk uit de euro moeten om haar economie weer uit het dal te laten komen. Dit zei econoom en oud-bankier Jaap van Duijn vrijdag in Nieuwsuur. Volgens hem is het deze week gepresenteerde noodplan voor zwakke eurolanden maar een tijdelijke oplossing.

Van Duijn: "De rekening is doorgeschoven naar 2013. In dat jaar loopt dat tijdelijke noodfonds af, en komt er een permanent noodfonds, waarbij andere voorwaarden gaan gelden." De kans is volgens de oud-bankier groot dat de Nederlandse belastingbetaler, die nu voor 50 miljard euro garant staat in het noodfonds, over een paar jaar weer extra moet gaan bijlappen om zwakke eurolanden te redden.

De econoom verwacht dat Nederland miljarden euro's op de garanties kan afboeken, en dat dit bij de Nederlandse staatsschuld terecht komt. CDA-minister van Financiën Jan Kees de Jager zei echter dat elke euro terugkomt dat nu extra aan de Grieken wordt geleend.

Over de euro maakt Van Duijn zich niet al teveel zorgen: "De euro is opzich een heel stabiele munt. Er is geen probleem met de euro, maar met een paar eurolanden. Met de euro gaat het best redelijk, het is eigenlijk een voortzetting van de D-mark."

De econoom ziet vooral heil in de 'IJslandse oplossing' voor zwakke eurolanden: "De echte koninklijke oplossing is uiteindelijk het zo snel mogelijk afwaarderen van die schulden en dat tegelijkertijd Griekenland de euro verlaat. De euro is namelijk een blok aan het been van Griekenland, belemmert het herstel, het land is niet concurrerend en heeft een veel te dure munt." Van Duijn acht de kans groot dat uiteindelijk ook weer over de Griekse drachme gesproken zal worden.


'Griekenland moet eigenlijk uit de euro'

Premier Curaçao niet vervolgd voor corruptie

Premier van Curaçao Gerrit Schotte wordt niet vervolgd voor corruptie. Het Openbaar Ministerie op Curaçao laat weten dat bij een vooronderzoek geen strafbare feiten zijn vastgesteld, schrijft het Antilliaans Dagblad.

Schotte werd door directeur Emsley Tromp van de centrale bank beschuldigd van corruptie. Tromp zei dat Schotte zich door oliebedrijf Vanddis liet betalen. Privé-uitgaven van de premier zouden zijn betaald met cheques van de keten van tankstations.

De premier en de bankdirecteur lijken verwikkeld in een vete. Schotte beschuldigt op zijn beurt Tromp ervan te hebben gefraudeerd met een lening voor een vriendin.

Man op de kop vast in rioolput

Een 21-jarige man heeft gisterochtend in het Californische Ceres een angstig avontuur beleefd. De beste man bleek vast te zitten in een rioolput, bedoeld om het hemelwater af te voeren.

De politie aldaar kreeg gisteren een vreemde melding. Buurtbewoners hadden een man horen roepen om hulp, terwijl hij met zijn benen in de lucht trapte. Eenmaal ter plaatse troffen agenten Jared Medeiros aan, slechts zijn onderbenen waren zichtbaar. De dronkenlap was bij bewustzijn, maar hulpdiensten bemerkten wel dat de man problemen had met de ademhaling.

Omdat het Bromsnor niet lukte Medeiros te bevrijden, moesten de spuitgasten uitrukken om de man uit de 45 centimeter brede opening te krijgen. Na 40 minuten lukte het de brandweer de man uit zijn benarde positie te bevrijden.

De Amerikaan vertelde de politie dat er wat persoonlijke spullen in de put waren gevallen en dat hij deze uit het riool wilde vissen. Gelukkig heeft de politie Medeiros' sleutels, gsm en geld uit de buis gehaald. Medeiros hield aan zijn avontuur slechts lichte verwondingen over. Hoewel hij te diep in het glaasje had gekeken, was hij niet dronken genoeg om hem op te pakken.

De bron heeft overigens een hilarische foto van de man in de rioolbuis, deze is hier te zien

Bommelding door 'bookcrossing'

Het achterlaten van een boek om een onbekende blij mee te maken, heeft zaterdagochtend voor nogal wat commotie gezorgd op een station in Tilburg. Dat meldt de politie zaterdagmiddag.

Bij de politie kwam iets voor 11.00 uur een bommelding binnen, nadat een getuige had gezien dat een man schichtig om zich heen keek en vervolgens een pakketje achterliet op de trappen van het station Reeshof aan het Ketelhavenplein. De man zou daarna met een trein vertrokken zijn.

Agenten stelden al snel vast dat sprake was van een misverstand. Op de trappen was een zogenaamd doorgeefboek achtergelaten met de titel De Tijdbom. 'Bookcrossing' is een initiatief van en voor lezers van over de hele wereld. Ze laten boeken 'in het wild' achter, waar anderen ze vinden en de boeken ook kunnen lezen. Daarna is het wel de bedoeling dat een vinder het boek als die het uit heeft het op dezelfde manier doorgeeft aan een andere lezer.

Fietser komt om bij botsing met trein

Een fietser is zaterdagmiddag om het leven gekomen bij een botsing met een trein op een spoorwegovergang in het Limburgse Tegelen. Vanwege het ongeval lag het treinverkeer enige tijd stil.

Het ongeval vond omstreeks 12.40 uur plaats op een spoorwegovergang aan de Nassaustraat. De politie onderzoekt het ongeluk.

Vanwege de botsing werd het treinverkeer tussen Tegelen en Venlo stilgelegd. Omstreeks 15.00 uur was de treindienst weer normaal.

[F1] Uitslag kwalificatie Duitsland

De Australiër Mark Webber (Red Bull) heeft de snelste tijd neergezet in de kwalificaties van de grand prix van Duitsland. Lewis Hamilton was tweede. Wereldkampioen Sebastian Vettel, Webbers ploeggenoot, zette de derde tijd neer op de Nürburgring. De Duitser vindt bij de start morgen de Ferrari van Fernando Alonso naast zich.

Alonso's teamgenoot Felipe Massa werd vijfde voor Nico Rosberg (Mercedes), Jenson Button (McLaren) en Adrian Sutil (Force India). Michael Schumacher, die sinds enkele jaren een bocht op het legendarische circuit naar zich genoemd weet, werd tiende. Vitaly Petrov (Lotus-Renault) schaarde zich tussen Sutil en de zevenvoudig wereldkampioen.

Uitslag

Pos. Rijder Team Tijd Ronden
1 Mark Webber Red Bull 1:30.079 18
2 Lewis Hamilton McLaren 1:30.134 15
3 Sebastian Vettel Red Bull 1:30.216 16
4 Fernando Alonso Ferrari 1:30.442 16
5 Felipe Massa Ferrari 1:30.910 19
6 Nico Rosberg Mercedes 1:31.263 22
7 Jenson Button McLaren 1:31.288 14
8 Adrian Sutil Force India 1:31.010 18
9 Vitaly Petrov Lotus Renault 1:31.187 16
10 Michael Schumacher Mercedes 1:32.482 18
11 Nick Heidfeld Lotus Renault 1:32.215 16
12 Paul di Resta Force India 1:32.560 15
13 Pastor Maldonado Williams 1:32.635 13
14 Rubens Barrichello Williams 1:33.043 18
15 Sergio Perez Sauber 1:33.176 14
16 Sebastien Buemi Toro Rosso 1:33.546 11
17 Jaime Alguersuari Toro Rosso 1:33.698 11
18 Kamui Kobayashi Sauber 1:33.786 5
19 Heikki Kovalainen Team Lotus 1:35.599 9
20 Timo Glock Virgin 1:36.400 12
21 Karun Chandhok Team Lotus 1:36.422 11
22 Jerome d` Ambrosio Virgin 1:36.641 12
23 Vitantonio Liuzzi HRT 1:37.011 11
24 Daniel Ricciardo HRT 1:37.036 11

Cornelisse: "Ruiz en Chadli zijn echt topspelers"

Tim Cornelisse maakte een verrassende stap omhoog met zijn transfer naar FC Twente. De verdediger kijkt zijn ogen uit in Enschede.

"Van de onderlinge wedstrijden met FC Utrecht had ik al het idee dat FC Twente een heel degelijk elftal heeft waarvan je moeilijk kunt winnen", zegt Cornelisse tegen Voetbal International. "Maar nu ik dagelijks met spelers als Bryan Ruiz en Nacer Chadli train, zie je pas hoe makkelijk ze zichzelf vrijspelen en welk overzicht ze hebben. Dat zijn echt topspelers. Daarnaast vind ik het intrigerend om onder een trainer als Co Adriaanse te werken."

"Met hem stáát er echt iemand, als hij spreekt dan wordt er ook wat gezegd. Alles is raak. Ik heb vaak tegen hem gespeeld toen hij trainer was van Willem II en AZ. Ik heb me toen vaak afgevraagd hoe hij het voor elkaar kreeg om zijn elftal zo aanvallend te laten voetballen en zo'n spektakel te bieden. Daar hoop ik snel achter te komen", aldus Cornelisse, wiens contract bij FC Utrecht niet verlengd werd.

Hoeveel speelminuten hij gaat maken in het seizoen, is lastig te voorspellen. Cornelisse: "Adriaanse heeft me uitgelegd wat hij in het veld van me verwacht. Mijn verdedigende taken staan voorop, maar wel moet ik zoveel mogelijk opkomen langs de zijlijn. Een spits als Marc Janko is levensgevaarlijk als hij bruikbare voorzetten van de flanken krijgt. Ik zie wel wat mijn rol wordt. Als ik tweede man wordt achter Rosales, oké. Als je 33 jaar bent sta je daar wat anders in dan op je 26ste."

"Maar ik heb het traject van Denny Landzaat voor ogen. Hij werd vorig jaar door FC Twente aanvankelijk ook gehaald voor de breedte, maar heeft afgelopen seizoen alle grote wedstrijden gespeeld. Ik zal elke training en elke wedstrijd aangrijpen om de trainer te laten zien dat ik er ook ben. Mijn ambitie is zoveel mogelijk spelen", besluit de rechtsback.

Koning Harald bezoekt slachtoffers bloedbad

Koning Harald, koningin Sonja en kroonprins Haakon van Noorwegen hebben zaterdag een bezoek gebracht aan een hotel in het dorp Sundsvollen, waar zij spraken met familieleden van de slachtoffers van het bloedbad op het eiland Utøya.

De koninklijke familie werd ontvangen door premier Jens Stoltenberg, die eerder zaterdag was gearriveerd.

Kort voor het bezoek verrichtte de politie bij het hotel een arrestatie. Het gaat om een ongeveer 20 jaar oud lid van de jongerenafdeling van de Arbeiderspartij dat een mes bij zich droeg. Toen hij door agenten naar een politieauto werd geleid, zei de man tegen verslaggevers dat hij het mes had, 'omdat ik me niet veilig voel'.

Sundsvollen ligt vlakbij het eiland Utoya, waar een schutter vrijdag zeker 84 mensen vermoordde. Overlevenden van het drama zeiden later dat zij een tweede dader hadden gezien. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar deze getuigenisverklaringen.

Gossip Girl klaagt moeder aan

Gossip Girl Leighton Meester sleept haar moeder voor de rechter. De actrice stuurde maandelijks geld om haar broer te helpen. Constance Meester zou het geld hebben onderschept en gebruikt hebben voor plastische chirurgie, botox en haarproducten. Dat blijkt uit rechtbankdocumenten in het bezit van de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ.

De moeder van de 26-jarige actrice weigert te werken. Leightons broer heeft gezondheidsproblemen waardoor hij vaak naar het ziekenhuis moet. Om hem te helpen stuurde de actrice elke maand 7500 dollar voor de ziekenhuiskosten.

De vrouw beweert dat Leighton haar nog geld schuldig is. Volgens de vrouw hadden de twee afspraak dat Leighton elke maand tienduizend dollar zou betalen. Dat geld zou bedoeld zijn voor het levensonderhoud van de moeder. Iets dat ontkend wordt door de Gossip Girl-actrice. Leighton claimt dat haar moeder dreigde haar aan te klagen als de actrice het geld niet zou betalen.

Het is niet de eerste keer dat de moeder van de populaire actrice voor de rechter moet komen. In februari dreigde ze een vriendin van haar dochter te vermoorden. Ze kreeg toen een contactverbod. Leighton werd zelfs geboren toen haar moeder in de cel zat. Constance was veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien jaar, wegens drugssmokkel.

Forrester dicht bij deal met Ajax

Frank de Boer meldde vandaag dat voormalig Aston Villa-middenvelder Harry Forrester snel zijn handtekening zal zetten onder een contract bij de landskampioen. Het contract van de 20-jarige speler liep in mei af en hij kwam zonder verlenging op straat te staan.

Forrester, die speelde voor Engeland U-17, heeft nooit speelminuten gemaakt voor het eerste elftal van Villa, maar stond vaak in de basis van het tweede. Vorig jaar was hij een deel van het seizoen uitgeleend aan Kilmarnock waar hij zeven keer het veld mocht betreden.

De aanvallende middenvelder ondergaat op dit moment een proefperiode bij Ajax om zo een contract te krijgen. De Boer hoopt dat hij de jongeling mag verwelkomen in de ArenA nadat hij hem heeft zien spelen in het tweede van Villa.

De Boer zei tegen De Telegraaf: "Hij is dicht bij een deal. Hij is een goede speler. Het is echter zo dat je maar twee procent van de tijd de bal hebt in een wedstrijd. De 98 procent dat je die niet hebt is belangrijker. Ik denk dat hij dat gedeelte van zijn spel nog moet ontwikkelen. Harry gaat samen met Jong Ajax op trainingskamp in Zeeland. Daarna maken we een beslissing. Maar het ziet er wel goed uit."

Tri-Crescendo kondigt Digimon World aan

Tri-Crescendo, ontwikkelaar van games als Eternal Sonata en Blue Dragon: Awakened Shadow, heeft vandaag aangekondigd aan welke game ze op dit moment werken. De game heet Digimon World Re: Digitize en is gebaseerd op de volledig originele tekenfilmserie Digimon die de pech had dat Pokémon uitkwam voordat Digimon bedacht was.

Desalniettemin is Digimon erg populair in Japan. De game zal een RPG zijn en zal je zowel nieuwe gebeurtenissen als gebeurtenissen uit de tekenfilmserie laten beleven. Wanneer de game uitkomt is nog onbekend.

Digimon World Re: Digitize Digimon World Re: Digitize

Digimon World Re: Digitize Digimon World Re: Digitize

Xbox 360 goed voor winstcijfers Microsoft

De omzet van de entertainmentdivisie van Microsoft is in vergelijking met vorig jaar met meer dan 45 procent gestegen. Dit komt grotendeels door een stijgende verkoop van Xbox 360-spelcomputers. In het huidige boekjaar heeft Microsoft 13,7 miljoen Xbox 360-spelcomputers verkocht. Dat zijn er ruim drie miljoen meer dan het jaar ervoor.

De omzet van de gehele entertainmentdivisie, waar ook Windows Mobile en Zune onder vallen, is van 790 miljoen euro naar een miljard euro gestegen. De totale omzet van Microsoft bedroeg meer dan 48 miljard euro, een stijging van twaalf procent ten opzichte van het voorgaande jaar.

Door de lancering van de bewegingsgevoelige Kinect-camera eind vorig jaar steeg het marktaandeel van Microsoft verder. Zo zijn er inmiddels meer dan acht miljoen camera's verkocht en is het aantal verkochte Xbox 360's gestegen tot boven de vijftig miljoen. Bovendien is het aantal registraties op het online netwerk Xbox Live sinds november met vijf miljoen gestegen naar dertig miljoen.

Met concurrent Nintendo gaat het minder goed. Zij zagen het afgelopen boekjaar hun winst met bijna de helft dalen wegens een sterke afname van het aantal verkochte Nintendo Wii's. De Playstation-divisie van Sony zag de winst het afgelopen boekjaar stijgen tot 300 miljoen euro. Dat kwam door een toename van het aantal verkochte PlayStation 3's.

Nijmeegse politie tevreden over Vierdaagse

Rond de Vierdaagsefeesten in Nijmegen zijn afgelopen week zeventig mensen aangehouden. De politie spreekt over een gezellige en gemoedelijke sfeer en kijkt tevreden terug op het evenement, dat zo'n 1,3 miljoen bezoekers trok. Wel raakte een agent lichtgewond door een gegooid blikje bier.

De aanhoudingen waren onder meer voor belediging van agenten en mishandelingen. De meeste verdachten konden na verhoor met een bon op zak naar huis. De anderen worden zaterdag afgehandeld en mogen dan, al dan niet met een boete of dagvaarding, naar huis.

De politie gebruikte voor het eerst Twitter om bezoekers te informeren over bijvoorbeeld te grote drukte bij podia. Een kleine 950 mensen meldden zich aan als volger. De politie moet de proef over de informatievoorziening nog evalueren, maar de eerste indruk is positief.

Google+ krijgt game-features

Voor de mensen die geen genoeg krijgen van de constante stroom aan nonsense-info heeft ook Google nu zijn eigen social-network opgericht. Vandaag is bekend geworden dat Google+, zoals de haast overbodige service heet, ook game-features gaat ondersteunen in een dienst genaamd Games Stream.

Vanuit de help pagina's van Google+ heeft Slash Gear weten te traceren dat de Games Stream bestaat en dat het de gebruikers de mogelijkheid geeft om updates bij te houden over de games die ze spelen.

"If you're looking for updates shared from games, check out your Games stream," aldus de Google-site voordat hij offline werd gehaald. Ook in de broncode stonden er meerdere verwijzingen naar de gaming-dienst. De Games Stream-link zorgt nu alleen voor een mooie 404-pagina.

Dus zet de infobesitas pillen maar alvast klaar en bereid je alvast voor op de tientallen uitnodigingen voor het ruilen van kippen en wortels. 

BF3-pre-orders gelijk met Modern Warfare 3

Ach, analisten. De mannen in pakken die onze veelzijdige hobby met hun uitspraken en voorspellingen zo fantasieloos maken als een mestkever die schijt rolt. Pachter is er dit keer niet bij, dus lachen hoeven we ook al niet te doen. Desondanks is de 'analyse' van het bedrijf Cowen & Company interessant te noemen.

Volgens hen is het aantal pre-orders van Battlefield 3 'ongeveer vergelijkbaar met' Call of Duty: Modern Warfare 3. In plaats van te zeggen hoeveel het er zijn, blijven ze lekker vaag zoals we van ze kunnen verwachten. Ze vonden dit wel een reden om de geschatte verkopen van Battlefield 3 van acht naar elf miljoen stuks te verhogen.

Voordat je gaat roepen dat Battefield 3 de vloer aanveegt met zijn aartsrivaal; dan moeten ze veel meer dan dat verkopen. Black Ops heeft twintig miljoen stuks verkocht in negen maanden. Volgens de Britse game-keten Game is de populariteit van opvolger Modern Warfare 3 al flink groter dan Black Ops vorig jaar was.

Liuzzi krijgt vijf plaatsen straf

Vitantonio Liuzzi van Hispania Racing wordt na de kwalificatie voor de grand prix van Duitsland vijf plaatsen teruggezet. De Italiaan krijgt deze straf van de stewards omdat hij een ongeplande versnellingsbakwissel heeft gedaan. 

Omdat Liuzzi niet aan de finish verscheen bij de Britse grand prix en dit de tweede keer is dat hij een vervangende versnellingsbak gebruikt voor het eind van vijf opeenvolgende races, wordt hij vijf plaatsen teruggezet. De straf betekent hoogstwaarschijnlijk dat Liuzzi achteraan zal starten aangezien hij dit seizoen niet hoger kwalificeerde dan de 21ste positie.

Epic heeft Unreal-serie verwaarloosd

Epic-president Mike Capps heeft in een gesprek met IndustryGamers toegegeven dat ze hun best selling-franchise, Unreal, de laatste jaren hebben verwaarloosd. De keuze voor een totale focus op de Gears of War-serie en nieuwe IP's heeft de klassieker in de schaduwen laten verdwijnen, aldus Capps.

"It's been a long time since we shipped an Unreal game, and it's an awfully loved franchise that we hold pretty dear here. We haven't been giving it the attention it deserves because we've been focusing on Gears of War and we're still a relatively small company.At some point you wonder why we don't rename the engine the Gears Engine or something".

Een kleine aarzeling beviel de Epic-voorman toen hij werd gevraagd of er een nieuwe telg van de serie in de maak was. Capps wist alleen te vertellen dat de bankmanager van Epic erg blij zou zijn met een vervolg van de franchise.

"We've been sort of focused on making new properties, which you've seen with Shadow Complex, Bulletstorm and Infinity Blade, but sometimes I think just as a businessman that maybe we should be spending some more time with our existing franchises."

De laatst bekende IP binnen de Unreal-franchise was Unreal Tournament III op PC, PlayStation 3 en Xbox 360 en stamt alweer uit 2007. De game was, voornamelijk door matige ports, bij lange na niet zo goed als zijn voorgangers.

Halo Anniversary biedt nieuw perspectief

Halo: Combat Evolved Anniversary is een game die de oorspronkelijke Halo moet terugbrengen met nieuwe graphics voor de huidige generatie. Sinds de game op de E3 is aangekondigd is er al veel bekend over hoe de makers dit gaan aanpakken.

Op de Comic Con in San Diego is een filmpje getoond dat laat zien hoe je tijdens het spelen kunt switchen tussen de klassieke low-def graphics en de nieuwe opgepoetste HD graphics. Dit filmpje is nu online gezet zodat iedereen ervan kan genieten.

Halo: Combat Evolved Anniversary komt in november uit voor de Xbox 360. Bekijk het filmpje hieronder.

'Mogelijk tweede dader in Noorwegen'

Mogelijk was er nog een tweede schutter op het Noorse eiland Utøya, waar vrijdag een bloedbad werd aangericht. Althans, dat hebben getuigen gezegd, zei politiewoordvoerder Einar Aas tegen de Noorse nieuwssite VG.Nett.

Als de getuigenissen kloppen, handelde de 32-jarige Noor die in verband met de schietpartij en met de bomaanslag in Oslo eerder vrijdag is gearresteerd niet alleen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Bulletstorm blijkt niet winstgevend

Bulletstorm, de bizarre shooter van Epic en Painkiller-makers People Can Fly, heeft vrijwel niets opgeleverd. Mike Chapps van Epic heeft dit onlangs gezegd. Hij heeft echter geen spijt van het geven van het groene licht voor het project. "Ze hebben goed werk geleverd. Het volgende project met People Can Fly wordt geweldig."

Volgens gamesindustry.biz waren er met moeite amper 300.000 games verkocht in de eerste maand, veel minder dan verwacht. Sommige bureaus dachten dat de game nog 4.5 miljoen keer over de toonbank zou gaan, maar dat heeft het bij lange na niet gehaald. Bulletstorm heeft volgens gamrReview op alle platforms amper de 1.1 miljoen bereikt.

Foto van MW3 "Hardened edition" duikt op

Robert Bowling, ontwikkelaar bij Infinity Ward, heeft een foto gepost van de speciale editie van Call of Duty: Modern Warfare 3. Voorlopig zien we alleen een massief zwarte doos met het logo van de game erop.

Bowling heeft aangegeven dat tijdens het Call of Duty XP event in september meer bekendgemaakt zal worden over de voordelen die deze speciale editie met zich meebrengt.

Modern Warfare 3 (Hardened Edition)

Noors voetbal stilgelegd

De voetbalbond van Noorwegen heeft vandaag bekendgemaakt dat alle wedstrijden van dit weekend in de Noorse competitie zijn afgelast. Het voetbal van dit weekend gaat niet door vanwege twee aanslagen gisteren in Noorwegen.

"We hebben besloten alle duels af te lasten. We leven mee met de slachtoffers", zegt een woordvoerder van de Noorse voetbalbond.

De duels zullen waarschijnlijk aankomende week worden ingehaald.

Mysterieuze AC: Revelations-trailer gelekt

Een bizar filmpje van Assassins Creed is opgedoken. Het is vermoedelijk gelekt door een Ubisoft-animator die naar eigen zeggen een gezicht heeft geanimeerd. In het filmpje zien we een enge chirurg die op het punt staat om een hersenoperatie uit te voeren bij een man die eigenlijk dood moest zijn.

Het moet gezegd worden dat dit een interne tech demo is, en dus niet eens te maken zou hebben met Revelations. Referenties zien we vooral in het begin, waar een vroege versie (1.0) van de Animus-software zijn berekeningen doet. Ook lijkt de computer het jaartal 1978 weer te geven. 

Assassins Creed: Revelations moet in ieder geval in november uitkomen voor pc, Xbox 360 en PlayStation 3. Volgens de makers worden hierin een hoop vragen beantwoord.

Twee nieuwe karakters in Soul Calibur V-screens

In deze nieuwe screens van Soul Calibur V zien we een oude bekende terugkomen. Ivy zal in deze game rond haar menopauze zitten en zal er niet vriendelijker op geworden zijn. De andere twee karakters zijn Natsu, een meisje dat lijkt op een plaatsvervanger voor Taki of Talim, en Zwei.

De naam Zwei zal vast duiden op dat hij een zoon is van Siegfried, aangezien het Duits is voor "twee". Hij zou een spirituele opvolger kunnen zijn die verder niks met Siegfreid te maken heeft. Wat het ook moge zijn, het zal duidelijk worden als de game in 2012 uitkomt.

Ivy
Ivy (Soul Calibur V)

Ivy (Soul Calibur V) Ivy (Soul Calibur V) Ivy (Soul Calibur V)

Natsu
Natsu (Soul Calibur V)

Natsu (Soul Calibur V) Natsu (Soul Calibur V) Natsu (Soul Calibur V)

Zwei
Zwei (Soul Calibur V)

Zwei (Soul Calibur V) Zwei (Soul Calibur V) Zwei (Soul Calibur V)

Blessure Ruiz lijkt niet ernstig

FC Twente won gisteren het oefenduel met WKE met 5-0. Coach Co Adriaanse zag dat drie spelers met een blessure naar de kant moesten. De blessure van sterspeler Bryan Ruiz valt mee.

"Het is afwachten, maar de blessure van Ruiz lijkt mee te vallen. Hij heeft een blessure aan zijn bovenbeen", zo meldt Adriaanse op de clubsite van FC Twente. "De blessure van Dario Vujicevic lijkt ernstiger. Hij is naar het ziekenhuis om een röntgenfoto van zijn voet te laten maken. Ola John heeft last van zijn enkel niet ernstig, maar het is wel een blessure."

Adriaanse richt zich al op het duel met FC Vaslui. "De informatie over deze tegenstander stroomt inmiddels binnen. Vrijdagavond hebben Evert Bleuming en Alfred Schreuder de competitiewedstrijd tegen Rapid Boekarest (3-0 verlies, red.) in Roemenië bekeken en dit weekend zullen we deze informatie ontvangen."

"Daarnaast heeft Nikolay Mihaylov nog een speciale opdracht gekregen. De rechtsback van FC Vaslui, Milanov, is de zwager van Mihaylov, zodat hij de opdracht heeft gekregen om via zijn zus nog meer informatie te krijgen, dus ik ben benieuwd. Daarnaast heb ik in Qatar gewerkt met een Roemeense assistent, dus alle informatie over Vaslui komt onze kant op."

'Noorse schutter roemde Wilders'

De dader van de aanslagen in Noorwegen, die vrijdag het leven kostten aan zeker 91 mensen, heeft eerder in reacties op internet Geert Wilders geprezen. Hij noemde eind 2009 op een Zweedse nieuwssite partijen als de PVV van Wilders de 'echte conservatieven' die de toekomst hebben in het politieke landschap.

De traditionele conservatieven, zoals de Conservatieve Partij in Groot-Brittannië, zouden zich in een identiteitscrisis bevinden. "Ze weten dat ze als fascisten, racisten en populisten zullen worden betiteld als ze de multiculturele samenleving verwerpen. Dat is een prijs die ze op dit moment niet bereid zijn te betalen."

Of de reacties op het nieuwsblog Document.no echt van de verdachte zijn is nog niet bekend. De politie heeft de naam van de 32-jarige Noor nog niet bekendgemaakt, maar Noorse media claimen te weten wie het is. Op internet zijn inmiddels ook foto's verschenen van de veronderstelde verdachte: een blonde man met blauwe ogen.

Wilders laat in een reactie weten afstand te nemen van 'alles waar die man voor staat en heeft gedaan'. "De dader is een gewelddadige, zieke psychopaat."


'Noorse schutter roemde Wilders' (Foto: Novum)

Politiebaas Alphen: alle wapens het land uit

De politiebaas in Alphen aan den Rijn vindt dat wapenbezit voor burgers verboden moet worden. Dat zegt de korpschef van politieregio Hollands Midden, Jan Stikvoort, in een interview in de Volkskrant. Stikvoort was verantwoordelijk voor het afgeven van een wapenvergunning aan de dader van de fatale schietpartij in Alphen.

Stikvoort stelt dat hij slechts de wet uitvoerde en dat het bezit van wapens en een kogelwerend vest is toegestaan. "Wat niet wegneemt dat ik er wel iets van vind. Ik vind dat er überhaupt geen wapens onder burgers zouden moeten zijn. Wat mij betreft: alle wapens het land uit."

De 56-jarige politieman begrijpt de woede over de wapenvergunning voor Tristan van der V. De Alphenaar schoot met zijn legale wapens zes bezoekers van een winkelcentrum en zichzelf dood. "Het gaat mij te ver een direct verband te leggen tussen de vergunning en de schietpartij, maar natuurlijk begrijp ik dat slachtoffers en nabestaanden dat wel steeds doen."

Van der V. kreeg een vergunning omdat informatie over politie-inzet bij zijn gedwongen opname niet terecht kwam bij de politiemedewerker die over de vergunning moest beslissen. Ook kan het dat de informatie over het hoofd is gezien, bleek uit een reconstructie. Volgens Stikvoort gaat het om een fout van één persoon. Alle wapenvergunningen in de regio worden nu nader bekeken.

De korpschef zegt niet te hebben overwogen op te stappen naar aanleiding van het drama. "Wel vroeg ik mij al op de dag van de schietpartij af of ik ergens iets had laten liggen. Ik ben tot de overtuiging gekomen - en daarin word ik bevestigd door de uitkomsten van het rijksrechercheonderzoek - dat ik alles heb gedaan wat je van een korpschef mag verwachten."

[F1] Uitslag derde vrije training Duitsland

Sebastien Vettel heeft in de derde vrije training voor de Grand Prix van Duitsland de snelste tijd gereden. De Duitser klokte op de Nürburgring met zijn Red Bull een tijd van 1.30.916 en bleef hiermee teamgenoot Mark Webber en Fernando Alonso (Ferrari)  voor.

Uitslag derde vrije training

Pos. Rijder Team Tijd Ronden
1 Sebastian Vettel Red Bull 1:30.916 15
2 Mark Webber Red Bull 1:31.049 16
3 Fernando Alonso Ferrari 1:31.138 12
4 Lewis Hamilton McLaren 1:31.578 13
5 Jenson Button McLaren 1:31.623 14
6 Nico Rosberg Mercedes 1:31.694 19
7 Felippe Massa Ferrari 1:32.144 13
8 Adrian Sutil Force India 1:32.391 20
9 Michael Schumacher Mercedes 1:32.523 16
10 Pastor Maldonado Williams 1:32.751 18
11 Vitaly Petrov Lotus Renault 1:32.777 18
12 Paul di Resta Force India 1:32.813 21
13 Nick Heidfeld Lotus Renault 1:33.072 18
14 Rubens Barrichello Williams 1:33.179 17
15 Sergio Perez Sauber 1:33.531 20
16 Kamui Kobayashi Sauber 1:33.671 20
17 Sebastien Buemi Toro Rosso 1:33.948 21
18 Jaime Alguersuari Toro Rosso 1:34.125 19
19 Heikki Kovalainen Team Lotus 1:35.385 13
20 Timo Glock Virgin 1:36.724 21
21 Vitantonio Liuzzi HRT 1:36.804 23
22 Jerome d` Ambrosio Virgin 1:36.894 23
23 Karun Chandhok Team Lotus 1:36.959 18
24 Daniel Ricciardo HRT 1:37.554 22

Fish door in Atlanta

De als eerste geplaatste tennisser Mardy Fish heeft zich naar de halve finale in Atlanta geslagen. In de kwartfinale was hij de Indiër Somdev Devvarman, de nummer acht van de plaatsingslijst, met 6-4 en 6-3 de baas. Bij de laatste vier neemt Fish het op tegen landgenoot Ryan Harrison. Die was in een Amerikaans onderonsje Rajeev Ram de baas: 4-6, 6-1 en 7-6 (5).

Eerder hadden John Isner (3) en Gilles Müller zich al geplaatst voor de halve eindstrijd. Isner klopte de Taiwanees Yen-Hsun Lu, Luxemburger Müller versloeg de als tweede geplaatste Zuid-Afrikaan Kevin Anderson.

Broers Schleck aan de start in Stiphout

Andy en Fränk Schleck zullen dinsdag aan de start verschijnen van de Profronde van Stiphout. Voorzitter Huub van de Voort liet dit vandaag weten.

Van de Voort hoopt ook dat de Brit Mark Cavendish in Stiphout meedoet. "We zijn in verregaande onderhandeling met hem”, aldus Van de Voort.

Johnny Hoogerland, Rob Ruijgh en Lieuwe Westra zullen komende dinsdag ook in Stiphout te zien zijn.

[Video] 'Alien-ei gevonden in Tsjechië'

Op internet zijn beelden opgedoken van een mysterieuze ijsklomp. De enorme bol is aangetroffen in de Tsjechische bossen. Het voorwerp ziet er zo vreemd uit, dat het hier volgens kenners om een buitenaards voorwerp gaat, mogelijk zelfs het ei van een alien.

Het schokkerige filmpje belandde twee dagen geleden op YouTube en trok direct de aandacht van het UFO Global Reporting Center. Zij denken dat de enorme hagelsteen met een doorsnede van 2 meter buitenaards is. Volgens hen is het een ruimteschip of iets anders onaards.

Het nog ongeïdentificeerde voorwerp lijkt te liggen op het midden van een zandpad in de bossen van Milovice. Rondom de ijsklont zijn horizontale en verticale lijnen gekrast. Het mysterie rond het ijsblok wordt versterkt doordat er in de verre omtrek in het bos geen sporen van sneeuw of ijs zijn aangetroffen. Het kan dus haast niet anders of het 'ei' is uit de ruimte komen vallen.


UFO, alien-ei of flauwe grap?

Nicolette Kluijver helemaal klaar met drugs

Nicolette Kluijver is klaar met slikken, spuiten en roken. Sinds 2006 test de presentatrice allerlei soorten drugs voor het BNN-programma Spuiten en Slikken. In de nieuwe reeks van het programma, die in september van start gaat, experimenteert ze niet meer. Ze doet alleen nog de interviews.

"Met het testen van drugs ben ik redelijk klaar", zegt Kluijver in het AD. "De kijker ook denk ik. Die heeft me genoeg schuimbekkend over de grond zien rollen."

Het programma besteedt ook veel aandacht aan seks, iets dat zeker invloed had op het seksleven van de 26-jarige presentatrice. "Tijdens de vorige serie met experimenten kwam ik soms helemaal verzadigd thuis", herinnert Kluijver zich. "Aan de andere kant praatte ik er juist extreem veel over. Door het programma werd iets intiems als seks ineens ontzettend normaal."

Er is de afgelopen tijd veel kritiek op de jongerenzender. BNN zou weinig vernieuwend meer zijn en veel presentatoren worden te oud. Nicolette kan zich wel enigszins vinden in die kritiek. "Wie er nu zit, is nog niet te oud, maar presentatoren van 45 zijn ongeloofwaardig op een zender met onze doelgroep."

Vanaf maandag is de presentatrice te zien in een reiseditie van Spuiten en Slikken. Kluijver ging onder meer naar Saoedi-Arabië voor het programma.

Oh Oh-Barbie ziek van heimwee

Barbie uit Oh Oh Cherso heeft het dit jaar niet helemaal naar haar zin op het Griekse feesteiland Kreta. Ze is onlangs verloofd met Michael van der Plas en is letterlijk ziek van heimwee. Dat vertelt het feestbeest aan het AD.

"Ik eet bijna niet van de heimwee. En als ik wat eet, vliegt het er zo weer uit", vertelt Barbie, die eigenlijk Samantha de Jong heet. "Ik heb ups en downs. Ik mis Michael heel erg." Vriendinnen Kabouter en Elize beamen dat De Jong niet lekker in haar vel zit. Ze treffen haar 's avonds vaak huilend aan in de villa in Chersonissos.

Gelukkig komt er aan de lijdensweg van de blonde tv-persoonlijkheid snel een einde. Zondag komt de vriendengroep terug uit Griekenland. Ook laat Barbie weten dat haar bruiloft met Van der Plas eerder plaatsvindt. De twee trouwen nu op 14 februari, in plaats van 28 juli volgend jaar.

'Ling geen kandidaat-directeur Ajax meer'

Tscheu La Ling is niet langer in beeld om directeur van Ajax te worden. Dat meldt De Telegraaf. Volgens de krant heeft voorzitter Steven ten Have van de raad van commissarissen die boodschap op de voicemail van de voormalige rechtsbuiten achtergelaten. Johan Cruijff, die achter Ling staat, zou niet zijn ingelicht.

Ling gold maanden als kanshebber om directeur van Ajax te worden. De oud-Ajacied is eigenaar van de Slowaakse club AS Trencin en zette daar ook een jeugdopleiding naar Ajax-model op. Het merendeel van de raad van commissarissen zou de 55-jarige Ling echter te licht vinden om directeur van een beursgenoteerd bedrijf te worden.

Vrouw voert baby en kleuter bier en coke

Een vrouw uit de Amerikaanse staat Connecticut wordt ervan beschuldigd haar twee kinderen iets anders te hebben gegeven dan een potje Olvarit. Zo kreeg haar dochter van slechts 10 maanden oud bier en cocaïne door haar moeder toegediend. Haar zoontje van 4 jaar moest meer dan een liter bier drinken van moeders.

Juliette Dunn uit Bridgeport is op 28 juni gearresteerd na een verontustend telefoontje van een buurtbewoner. Deze vertelde hoe de 29-jarige vrouw haar kinderen bier gaf in de speeltuin. Dunn en een 33-jarige vriendin werden ter plekke gearresteerd op verdenking van mishandeling en het in gevaar brengen van een kind.

Ooggetuigen hebben de politie verklaard hoe moederlief de kleuter een fles bier van 1,2 liter gaf en hem de opdracht gaf deze leeg te drinken. Beide kinderen werden positief bevonden tijdens een alcoholtest in een ziekenhuis en de baby testte zelfs positief op cocaïne.

Wenger wil nog een verdediger

Arsenal-coach Arsène Wenger heeft bevestigd dat hij nog graag een verdediger, alvorens het nieuwe seizoen van start gaat. De Fransman noemt echter nog geen namen.

Gary Cahill van Bolton Wanderers, Chris Samba van Blackburn Rovers en Phil Jagielka van Everton worden allen genoemd als mogelijke nieuwe aanwinst van Arsenal, maar Wenger heeft niet bevestigd dat één van deze verdedigers daadwerkelijk naar The Gunners verkast.

"Ik wil geen commentaar geven op een eventuele komst van bepaalde individuen, want ik wil geen club destabiliseren. Ik wil andere clubs niet aandoen, wat sommige clubs ons aandoen, dus om die reden wil ik geen namen noemen", aldus Wenger op de clubsite van Arsenal.

"We moeten er zeker nog een verdediger bij nemen, daar werken we nog aan. Iedereen kijkt uit naar nieuwe spelers. Iedereen vist in dezelfde vijver en je ziet dat niemand echt iets bijzonders bereikt. Waar het om draait is standvastigheid, hard werken en tegelijkertijd de rust bewaren."

Stel heeft seks met pitbull

De politie van het Amerikaanse LaPorte heeft een stel van in de 40 in de boeien geslagen wegens onder andere bestialiteit. Rebecca Bermudez en haar vriend Jackie Koker hebben de liefde bedreven met een pitbull.

Het stel was druk bezig de hond te verwennen toen er een 5-jarig meisje kwam binnenlopen. Zij werd van harte uitgenodigd om mee te doen, maar het kind sloeg dit aanbod af. Bermudez besloot hierop zich zelf maar bezig te houden met het meisje terwijl vriendlief toekeek.

Daar bleef het echter niet bij. Omdat men niet vroeg genoeg kan beginnen met seksuele voorlichting, besloot het duo een nummertje te maken voor de ogen van de kleuter. Zo wilden zij haar les geven in menselijke voortplanting.

Het stel is woensdag gearresteerd. Zij worden aangeklaagd wegens seks met dieren en kindermisbruik.

[Tour] De etappe van vandaag

Op de één na laatste dag van de Tour de France staat de enige individuele tijdrit op het programma. De rit wordt verreden in en rond Grenoble, over 42,5 kilometer. Hier zal de definitieve beslissing vallen in de Tour de France. Kan Andy Schleck zijn gele trui behouden? Of wordt het toch Cadel Evans die wint? We weten het allemaal vanmiddag.

Grenoble
Grenoble (153.000 inwoners) is een stad in zuidoost-Frankrijk, aan de voet van de Alpen, waar de rivier Drac en de rivier Isère samenkomen. De stad is de hoofdstad van het departement Isère. In 1968 werd in Grenoble de Olympische Winterspelen gehouden. Toen was de Nederlandse delegatie goed voor negen medailles, waarvan drie gouden.

Grenoble heeft de Tour de France al 38 keer over de vloer gehad. De eerste keer was al in 1905 en de laatste keer is 10 jaar geleden. In 2001 won Lance Armstrong een tijdrit die startte in Grenoble en finishte in Chamrousse.

Etappebeschrijving
De tijdrit gaat over 42,5 kilometer over een geaccidenteerd terrein in en rond Grenoble. In het Critérium du Dauphiné werd er een tijdrit over exact hetzelfde parcours verreden. Toen was de Duitser Tony Martin het snelste in 55.27. Hij bleef daarmee toen Bradley Wiggins en Edvald Boasson Hagen voor. Van de aanwezige klassementsrenners was Cadel Evans toen het snelste op plaats zes.

Profiel

Klassement na negentiende etappe

FOK!sport favorieten voor de etappe
***** Fabian Cancellara, Tony Martin
**** Cadel Evans, David Millar
*** Alberto Contador, Edvald Boasson Hagen, Peter Velits
** Lieuwe Westra, Levy Leipheimer, Tom Danielson
* Andy Schleck, Christian Vande Velde

Releasedata voor Resident Evil 4 HD en Code Veronica HD

Capcom is erg aanwezig op Comic-Con 2011, maar tot nu toe ging het nieuws dat ze brachten met name over de vechtgames Ultimate Marvel vs Capcom 3 en Street Fighter x Tekken. Er was echter wel een panel speciaal voor Resident Evil, wat weer wat nieuws opleverde, namelijk releasedata voor Resident Evil 4 HD en Resident Evil: Code Veronica HD.

Resident Evil 4 artwork

Resident Evil 4 HD zal 20 september verschijnen en Resident Evil: Code Veronica HD een week later, op 27 september. Beide titels komen naar Xbox Live en PSN.

Behalve de hogere resolutie, zijn de games ook voorzien van achievements en trophies. Resident Evil 4 HD zal wat meer content bevatten dan de oorspronkelijke game, vanwege uitbreidingen die er later zijn geweest. Capcom heeft niet gemeld wat de games zullen gaan kosten, maar wel dat het budgetgames worden.

[WK] Waterpolovrouwen overtuigend verder

Bij het WK in Sjanghai hebben de Nederlandse waterpolovrouwen zich overtuigend weten te plaatsen voor de kwartfinales. De olympisch kampioen versloeg Nieuw-Zeeland met 14-6.

Na dertien seconden spelen kwamen de Kiwi's nog wel op voorsprong, maar daarna was al snel duidelijk wie de betere ploeg was. Na de eerste periode stond Oranje met 6-2 voor. In het vervolg van de wedstrijd nam de ploeg van bondscoach Mauro Maugeri meer afstand.

Nederland speelt maandag in de kwartfinales tegen Griekenland.

Politie rukt uit voor man in string

De Zweedse politie is donderdag massaal uitgerukt voor een aanstootgevende strandganger. De man droeg namelijk niets meer dan een string.

Bij de politie van de Noord-Zweedse badplaats Falkträsket rinkelde donderdag de telefoon. Een man van in de dertig deed yogaoefeningen in de zon. Dat moet die man natuurlijk zelf weten, maar zijn badkleding vond men toch wat ongepast. Een man in een string vond men toch wat te veel voor tere kinderzieltjes.

De politie deelde die mening ook, en ging met veel bombarie naar het strand. Na zich een weg te hebben gebaand door een woud van handdoeken, werd de beste man aangetroffen. De man werd afgevoerd naar de parkeerplaats waar hij stevig aan de tand werd gevoeld. Even later liep de man terug naar zijn handdoek, kleedde zich aan en verliet het strand.

Reisagente Ellinor Perlefelt is woedend op het optreden van de politie. "Dit moet erg vernederend voor hem zijn geweest", reageert ze. "Als mensen zoveel aanstoot nemen aan blote huid, horen ze niet thuis op het strand." De politie heeft de hand inmiddels in eigen boezem gestoken en geeft toe dat ze misschien iets te overdreven hebben gereageerd.

[Tour] Ruijgh: "Demarrages braken me op"

Rob Ruijgh slaagde er gisteren in de rit naar l’Alpe d’Huez niet in om een top 20-klassering te verdedigen. De renner van Vacansoleil had geen antwoord op de tempoversnellingen na vijftien kilometer op de Col du Télégraphe.

"Die demarrages braken me op. Dan merk je ineens dat bijna drie weken Tour de France toch in je benen gaan zitten,” aldus Ruijgh die toch weer wat kracht vond aan de voet van L'Alpe d’Huez. "Wat een fantastische Nederlandse berg is dat. Die col is echt Nederlands grondgebied. Alle landgenoten schreeuwden me zo hard naar boven, dat ik ineens weer met het buitenblad kon klimmen. Je gooit dan alle emoties in de strijd en doet voor je nationaliteit een trapje extra”.

Ruijgh bezet in het algemeen klassement de 21e plaats.

Vrouw 'zonder slipje' uit vliegtuig gegooid

Malinda Knowles heeft JetBlue voor de rechter gesleept. De 27-jarige vrouw werd onlangs door de vliegtuigmaatschappij uit het vliegtuig gezet. De New Yorkse zou namelijk geen slipje hebben gedragen.

Volgens de dame uit het stadsdeel Harlem was ze op JFK Airport in het vliegtuig naar Florida gestapt. "Ineens liep een supervisor op me af", zo luidt de aanklacht. "Hij sloeg zijn walkie-talkie tussen mijn benen en sloeg deze met de antenne. Het was vernederend en hoogst ongepast."

Knowles was op 13 juli 2010 in het vliegtuig gestapt. Het vliegtuig wilde net opstijgen, toen zij werd benaderd door Victor Rodriguez. "'Ik wil je slipje niet zien', vertelde hij mij. 'Maar heb je wel eentje aan?' Hij was heel vulgair, ik wilde hem niets laten zien. Ik moest uitstappen, maar was niet van plan met hem mee te gaan."

Desondanks werd de vrouw door agenten uit het vliegtuig gezet en geëscorteerd naar een hangar. Hier werd bevestigd dat ze inderdaad een slipje droeg. Hierna mocht ze weer in het vliegtuig stappen, maar de piloot was niet tevreden. Knowles moest van hem weer uitstappen.

Nu, een jaar later, heeft de vrouw besloten de luchtvaartmaatschappij aan te klagen. Het is niet bekend hoeveel de Amerikaanse eist. JetBlue heeft niet willen reageren op de rechtszaak.

Skobrev twijfelt over deelname EK allround

Ivan Skobrev zal komende winter waarschijnlijk zijn Europese titel allround niet verdedigen. Het toernooi wordt gehouden op het buitenijs van Boedapest en de Rus heeft aangegeven dat hij deelname aan een buitentoernooi niet ziet zitten.

Overigens pakte hij vorig seizoen de Europese titel op de buitenbaan in het Italiaanse Baselga di Pinè. De hoogste prioriteit voor de Rus komend seizoen is prolongatie van de wereldtitel. Het WK allround wordt in Moskou gehouden.

Isner met overmacht langs Lu in Atlanta

John Isner heeft met speels gemak de halve finale van het ATP-toernooi in Atlanta bereikt. Het Amerikaanse servicekanon, als derde geplaatste op het hardcourt van de Raquet Club of the South, versloeg Yen-Hsun Lu uit Taiwan met 6-1 en 6-2. Daar had Isner slechts 56 minuten voor nodig.

In de halve finale ontloopt Isner de als tweede geplaatste Kevin Anderson. De Zuid-Afrikaan ging in twee tiebreaks ten onder tegen Gilles Muller: 7-6 (3) en 7-6 (3). De ongeplaatste Luxemburger voelt zich altijd thuis op Amerikaans hardcourt. In 2001 won hij de juniorentitel op de US Open. In 2008 reikte hij bij de senioren verrassend tot de kwartfinale.

Metro's Amsterdam anderhalve maand deels plat

In Amsterdam rijden de komende zes weken minder metro's. Op het ondergrondse spoor tussen het centraal station en Amsterdam Amstel vindt tot 4 september groot onderhoud plaats. Het centrum van de stad is daardoor niet bereikbaar per metro. Vervoersbedrijf GVB zet pendelbussen in.

De komende weken verbetert de gemeente de vluchtwegen van de ondergrondse metrostations Centraal Station, Nieuwmarkt, Waterlooplein, Weesperplein en Wibautstraat. Ook wordt gewerkt aan de liften en trappen, installaties voor rook- en warmteafvoer, ventilatie, brandmelding en de noodverlichting.

De opknapbeurt van de 35 jaar oude Oostlijn is nodig vanwege aangescherpte brandveiligheidseisen. De renovatie is in 2008 gestart en duurt nog enkele jaren. Voor de meeste werkzaamheden hoeft de metro niet stil gelegd te worden.

Moszkowicz verdacht van belastingontduiking

Advocaat Bram Moszkowicz heeft tussen 2003 en 2006 mogelijk voor meer dan een miljoen euro aan belasting ontdoken. De Belastingdienst heeft de bekende strafpleiter vorig jaar een boete en een naheffing opgelegd. De periode 2007-2010 wordt nog onderzocht, schrijft NRC Handelsblad zaterdag.

Volgens ingewijden van de krant wordt vermoed dat Moszkowicz zich contant liet betalen en van die inkomsten slechts een deel heeft gemeld bij de fiscus. Moszkowicz zelf spreekt in de krant van een 'zakelijk geschil' met de Belastingdienst.

Om er zeker van te zijn dat het miljoen wordt betaald heeft de Belastingsdienst een hypotheek afgesloten op het kantoor van Moszkowicz aan de Herengracht in Amsterdam. David en Max Moszkowicz zijn bij de hypotheek betrokken, omdat zij met hun broer de maatschap vormen die eigendom is van het kantoor.

"Dat de Belastingdienst hangende een geschil om zekerheid vraagt is volstrekt normaal en zegt niets over de juistheid van het standpunt van de Belastingdienst", laat Moszkowicz tegenover de krant weten. "Uw bronnen hebben de klok horen luiden, maar weten niet waar de klepel hangt."


Moszkowicz verdacht van belastingontduiking (Foto: Novum)

Zeker tachtig doden op Noors eiland

Bij de aanslagen in Noorwegen zijn veel meer doden gevallen dan aanvankelijk gedacht. Op het eiland Utøya waar een jeugdkamp was, schoot een man verkleed in politie-uniform zeker tachtig jongeren dood. Dat maakte de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag bekend. Eerder werd gesproken over tien doden.

De politie heeft een 32-jarige Noor met een extreemrechtse achtergrond aangehouden. Dezelfde verdachte lijkt ook verantwoordelijk voor de bomaanslag bij regeringsgebouwen in hoofdstad Oslo, waarbij vrijdagmiddag zeven doden vielen. De man handelde vermoedelijk alleen. Over zijn motief is nog niets bekend.

De omvang van de slachting op Utøya werd pas na uren duidelijk. Het dodental van de schietpartij kan volgens de politie zelfs nog verder oplopen. Een onbekend aantal gewonden is er slecht aan toe.

De politie heeft de identiteit van de vermoedelijke dader niet vrijgegeven, maar Noorse media hebben zijn naam bekendgemaakt. Niet lang daarna doken foto's op van een blonde man met blauwe ogen, die verantwoordelijk zou zijn voor de aanslagen.

Volgens een anonieme politiefunctionaris had de man naar alle waarschijnlijkheid geen banden met terreurorganisaties. Kort na de explosie in Oslo wezen terreurdeskundigen nog naar moslimextremisten. Volgens de functionaris lijkt daar geen sprake van te zijn.

De schietpartij op het honderd kilometer ten noordwesten van Oslo gelegen eiland Utøya vond plaats tijdens een jongerenbijeenkomst van de regerende Arbeiderspartij. Premier Jens Stoltenberg zou daar zaterdag een toespraak houden. Hij is niet gewond geraakt door de bom bij zijn kantoor in Oslo, maar is voor de zekerheid ondergedoken.

De aanslagen waren de dodelijkste in West-Europa sinds bommen in Madrid in 2004 191 levens eisten.


Zeker tachtig doden op Noors eiland (Foto: Novum)

Verdasco in drie sets langs Melzer

Fernando Verdasco heeft de halve finale in Hamburg bereikt. Hij rekende op het Duitse graveltoernooi in drie sets af met Jürgen Melzer (2): 6-3, 2-6 en 6-4. De als achtste geplaatste Spanjaard neemt het in de halve eindstrijd op tegen zijn landgenoot Nicolas Almagro (3). Die won in twee tiebreaks van de Duitser Florian Mayer: 7-6 (5) en 7-6 (3).

De andere halve finale gaat tussen Gilles Simon (5) en Mikhail Youzhny (4). Simon schakelde in een Frans onderonsje de als eerste geplaatste Gaël Monfils uit met 6-4, 3-6 en 6-0. Youzhny stuurde Marin Cilic naar huis: 4-6, 6-3 en 7-6 (6).

IGZ beslist dit weekend over Maasstad

Na het weekend is er vermoedelijk meer bekend over of het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam een opnamestop krijgt opgelegd. Het ziekenhuis, dat kampt met een uitbraak van de gevaarlijke klebsiellabacterie, heeft tot en met vrijdag de tijd orde op zaken te stellen. 'Op zeer korte termijn' bezoekt de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) vervolgens het ziekenhuis, zegt een woordvoerder van de inspectie vrijdag.

Wanneer die controle exact plaatsvindt, wil de IGZ niet bekendmaken. "Het is een onverwachts bezoek", aldus de zegsvrouw. De IGZ stelde het ziekenhuis woensdag onder verscherpt toezicht. Volgens de inspectie moeten de artsen-microbiologen en de ziekenhuishygiënisten beter gaan samenwerken.

Daarnaast moet als iemand besmet blijkt met de bacterie, een arts-microbioloog altijd samen met de reguliere behandelend arts medebehandelaar zijn. Ook moest er binnen enkele dagen een externe supervisor worden aangesteld, die ervoor zorgt dat er verbetering komt in beide kritiekpunten.

Donderdag maakte het ziekenhuis bekend dat hoogleraar infectieziekten van het UMC Utrecht Marc Bonten is aangesteld als de supervisor. De uitbraak zelf is volgens het ziekenhuis inmiddels onder controle. Met uitzondering van een brandwondenpatiënt zijn geen nieuwe besmettingen meer gevonden. Deze patiënt was al opgenomen toen de uitbraak nog niet onder controle was.

VN: Leger Congo schuldig aan massaverkrachting

Leden van het Congolese leger hebben rond de jaarwisseling massaal vrouwen verkracht in een afgelegen gebied in het oosten van Congo. Dat staat in een vrijdag vrijgegeven rapport van de Verenigde Naties.

Volgens onderzoekers van de VN zijn er tussen 31 december 2010 en 1 januari 2011 ten minste 47 vrouwen verkracht in de oostelijke bergprovincie Noord-Kivu. Onder de slachtoffers, die tussen de 16 en 65 jaar oud waren, bevonden zich ook zwangere vrouwen. Sommige vrouwen werden in bijzijn van hun kinderen verkracht.

De massaverkrachting had plaats toen zo'n honderd militairen de dorpen Bushani en Kalambahiro aanvielen met zwepen, kapmessen en geweren. De militairen beschuldigden de dorpelingen van het ondersteunen van vijandelijke strijders.

De onderzoekers hebben geen slachtoffers van de massaverkrachting kunnen spreken. Velen van hen zijn uit angst voor een nieuwe aanval gevlucht naar het nabijgelegen bos of naar andere dorpen. De vrouwen die niet gevlucht zijn durfden uit angst voor wraakacties niet met de onderzoekers te spreken. "Gezien het verzamelde bewijs, zou het aantal slachtoffers nog flink hoger kunnen uitvallen", aldus het rapport.

Het Congolese leger zegt bij monde van een woordvoerder verrast te zijn door de publicatie van het rapport. "Wij zijn de aantijgingen momenteel aan het onderzoeken en wachten de conclusies van dat onderzoek af", zei de woordvoerder. "We kunnen niet handelen puur op basis van beschuldigingen. Maar als mensen schuldig zijn zullen we niet aarzelen ze te straffen."

Gewapende groeperingen in Congo hebben in het verleden vaker verkrachting als wapen ingezet tegen aanhangers van hun tegenstanders. Volgens een onderzoek van de American Journal of Public Health worden er dagelijks meer dan duizend vrouwen verkracht in Congo. Uit dat onderzoek, gebaseerd op een enquête van de regering, blijkt dat de meeste verkrachtingen plaatsvinden in Noord-Kivu. In die provincie zijn 67 op de duizend vrouwen ten minste één keer verkracht.

Het Congolese leger heeft volgens het rapport niet zijn volledige medewerking verleend aan de onderzoekers en heeft zelfs pogingen om de verkrachters te vervolgen belemmerd.

De VN beschuldigde het Congolese leger er eerder deze maand al van zeker 121 vrouwen te hebben verkracht tussen 11 en 13 juni in de provincie Zuid-Kivu.

NCTb houdt gebeurtenissen Oslo in de gaten

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding houdt de gebeurtenissen vrijdag in Noorwegen scherp in de gaten. Vooralsnog is er echter geen aanleiding het dreigingsniveau aan te passen, meldt een woordvoerder vrijdag.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken raadt reizigers aan het centrum van Oslo en andere drukbezochte plaatsen te mijden en elders waakzaamheid te betrachten. Het is belangrijk alle aanwijzingen van de autoriteiten op te volgen, meldt het departement.

Volgens de NCTb-woordvoerder is het ernstig wat er in en bij Oslo is gebeurd. "Samen met de inlichtingen- en politiediensten volgen we de zaak scherp. Maar op dit moment weten we bijvoorbeeld niet wie hier achter zit. We houden alle luiken goed open. De uitkomsten van deze zaak zijn van belang bij de beslissing of we wel of geen maatregelen nemen."

Vrijdag vond in het centrum van de Noorse hoofdstad Oslo bij het hoofdkwartier van de regering een bomaanslag plaats. Bij de explosie zijn volgens de politie zeven mensen omgekomen en twee zwaargewond geraakt. Enkele uren later opende een gewapende man het vuur in een jeugdkamp in Utoya, bij Oslo. Daarbij kwamen zeker negen personen om. De schutter is aangehouden. Hij was ook gezien in het centrum.

De politie vermoedt dat de twee aanslagen verband met elkaar houden.

'Johnny Hoes komt niet meer uit ziekenhuis'

Johnny Hoes zal het ziekenhuis niet meer verlaten. Dat voorspelt een bekende van de familie van de 94-jarige smartlaplegende aan De Telegraaf. Hoes ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis nadat hij vorige week een hartinfarct kreeg.

Hoes is vrijdag overgebracht van het ziekenhuis in Eindhoven naar het hospitaal in Weert. Daar voelt de 94-jarige zich volgens de bekende prettiger, omdat Hoes al sinds jaar en dag in de Limburgse stad woont.

"Het gaat heel slecht met hem. Ik vermoed dat hij in het ziekenhuis ook zal sterven", vertelt de ingewijde aan De Telegraaf. "Ik denk niet dat hij daar nog uit komt. De doktoren kunnen niets meer doen, hij wordt niet meer beter. Hij houdt vocht vast en zijn nieren werken niet meer goed."

Hoes is vooral bekend van de klassieker Och, Was Ik Maar Bij Moeder Thuis Gebleven. Daarnaast schreef hij vele hits voor andere Hollandse artiesten en richtte hij platenlabel Telstar op. "Alle problemen bij elkaar zijn te groot, er is niets meer aan te doen op die hoge leeftijd", gaat de bekende verder. "Hij is gewoon op. 94, dan staat het je te wachten. Al wil Johnny zelf nog helemaal niet gaan."

Rauwe rucola- en mosterdkiemen zijn weer veilig

Mensen die trek hebben in rauwe rucolakiemen en mosterdkiemen kunnen die weer eten. Minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) volgt het advies van de Voedsel en Waren Autoriteit om deze producten weer vrij te geven. De kiemen werden een maand geleden uit de handel gehaald.

Rauwe fenegriekkiemen eten wordt nog steeds ontraden. In Duitsland en Engeland wordt ook alleen de consumptie van rauwe fenegriekkiemen afgeraden. Mensen die toch rauwe fenegriekkiemen hebben gegeten, wordt aangeraden bij de eerste tekenen van diarree contact op te nemen met de huisarts.

De drie soorten groente werden eind juni van de markt gehaald nadat in de omgeving van Bordeaux mensen de EHEC-bacterie en de nieraandoening HUS hadden opgelopen. De gevaarlijke variant van de E.coli-bacterie bleek van hetzelfde type te zijn dat in Duitsland ruim vijftig mensen het leven heeft gekost.

De EHEC-bacterie kan worden gedood door groente minimaal dertig seconden te verhitten tot boven de 70 graden.

[Upd] Explosie en schietpartij in Noorwegen

In het centrum van de Noorse hoofdstad Oslo heeft zich een explosie voorgedaan. Volgens getuigen gebeurde dat in de buurt van regeringsgebouwen en zijn er vermoedelijk gewonden gevallen.

De gebouwen werden in allerijl ontruimd. Een nabijgelegen krantengebouw heeft schade opgelopen.

Update 16.50 uur:
De explosie heeft zich voorgedaan nabij het kantoor van minister-president Jens Stoltenberg. Volgens de eerste berichten is de premier ongedeerd gebleven.Volgens een getuige kwam er rook uit de onderste verdiepingen van het gebouw. "Ik zag een paar minuten na de explosie drie of vier gewonden naar buiten gedragen worden," zei hij tegen persbureau AP.

Lokale media melden dat er ten minste acht gewonden zijn gevallen. De straten zijn bezaaid met puin en glas afkomstig van de gebouwen. Op straat is ten minste één autowrak aanwezig.

Volgens staatsomroep NRK zijn alle straten naar het centrum van Oslo afgesloten voor het verkeer.

Update 17.50 uur:
De Noorse politie bevestigt tegenover dagblad Aftenposten dat er meerdere doden zijn gevallen. Over het aantal doden is echter nog niets bekend.

Update 18.29 uur:
Persbureau AP meldt dat er twee doden en vijftien gewonden officieel bevestigd zijn. Reuters weet te melden dat er in de buurt van Oslo schoten zijn gelost bij een jongerenbijeenkomst. De dader zou verkleed zijn als een politieagent. Er is tenminste op één persoon geschoten. Of dit in verband staat met de explosie is nog niet bekend.

Update 18.41 uur:
De politie in Noorwegen vraagt iedereen om vanavond thuis of op de hotelkamer te blijven. Een Noorweegse journalist meldt tegenover Sky News dat er bij de schietpartij in Utöya minstens vier mensen zijn omgekomen. Dit is nog onbevestigd. Er is op dit moment een anti-terreureenheid op weg naar het kamp.

Update 18.51 uur:
Staatsomroep NRK meldt dat het belangrijkste treinstation van Oslo ontruimd is na een vondst van een verdachte tas. Op dit moment doorzoeken agenten het centrum van de stad, mogelijk zijn er nog meer explosieven geplaatst.

Update 19.02 uur:
Premier Mark Rutte laat via Twitter weten: ''De aanslag in Oslo getuigt van volstrekt gebrek aan eerbied voor mensenlevens. Ik wens MP Stoltenberg en het Noorse volk veel kracht toe.''

Update 19.13 uur:
Reuters meldt dat er op de jeugdbijeenkomst waar geschoten is iemand is gearresteerd, volgens AFP zou dit ook de schutter zijn. Een journalist in Oslo zegt dat de stad op dit moment meer lijkt op een 'spookstad'.

Update 19.24 uur:
De Noorse omroep NRK meldt dat een groep genaamd 'Helpers of the Global Jihad' heeft gezegd dat deze aanslag slechts een begin is van het antwoord op de Mohammed-cartoons die Noorse bladen publiceerden.

Update 19.30 uur:
Er wordt mensen geadviseerd om geen mensen te bellen die op het eiland Utöya zitten. Dit omdat de mensen die daar wellicht schuilen voor de schutter niet te 'verraden'. De Noorse zender TV2 weet te melden dat er meer doden zijn op het eiland. Het aantal is onbekend.

Volgens Reuters zijn er bij de explosie in de stad zeven mensen om het leven gekomen. Het leger patrouilleert nu door het centrum van de Noorse stad. Bij de schietpartij op het eiland Utöya zijn vier doden gevallen, mogelijk meer.

Update 19.43 uur:
De Noorse politie zegt te vrezen dat er misschien ook explosieven op het eiland Utoya liggen. Ook zei de politie tegenover NRK dat de schietpartij en de explosie in het centrum van Oslo mogelijk een verband hebben.

Update 20.09 uur:
Verschillende bronnen melden nu zeven doden bij de explosie in Oslo en vier bij de schietpartij op het eiland Utoya.

De Rijksvoorlichtingsdienst laat via Twitter weten dat koningin Beatrix vandaag heeft gebeld met de Noorse koning Harald V. ''Koningin Beatrix heeft gebeld met de Koning van Noorwegen om haar medeleven te betuigen naar aanleiding van de aanslagen.''

Update 20.30 uur:
De Amerikaanse president Obama heeft gereageerd op de aanslagen in Noorwegen en zegt dat de gebeurtenissen in Oslo 'een herinnering zijn dat de wereld een rol heeft in het voorkomen van terreurdaden'.

De Noorse regering houdt vanavond nog een spoedberaad over de gebeurtenissen in het land.

Update 20.40 uur:
Volgens sterke geruchten zouden er 25 tot 30 lichamen in het water rond het eiland Utoya drijven. Mogelijk probeerden deze mensen te vluchten voor de schietpartij aldaar. Dit bericht is echter nog onbevestigd.

'De Helpers van de Globale Jihad' zouden hun verklaring omtrent de aanslagen weer hebben ingetrokken. Volgens The New York Times zijn de aanslagen een reactie op de aanwezigheid van Noorse Millitairen in Afghanistan en de Mohammed cartoons is Noorse bladen.

Update 20:52 uur:
De Noorse politie heeft de man die is opgepakt op het eiland Utoya gelinkt aan de explosie in Oslo. Persbureau AP meldt dat er bij de schietpartij op het eiland Utöya en bij de explosie in het centrum van Oslo in totaal elf mensen zijn overleden.

Update 21.03 uur:
De Noorse politie meldt tijdens een persconferentie dat de schutter op het eiland Utoya is gearresteerd. De politie kan nog niet bevestigen hoeveel doden/gewonden er bij de schietpartij zijn gevallen. Wel zou de schutter ook betrokken zijn bij de explosie in Oslo eerder vandaag. De politie adviseert mensen in Oslo binnen te blijven.

Een Noorse krant zegt dat de schutter op het eiland Utoya een kogelvrij vest zou hebben gedragen. In deze video is goed te zien hoeveel schade de explosie heeft aangericht.

Update 21.43 uur:
De Noorse politie heeft bevestigd dat er tien mensen zijn overleden op het eiland waar de schietpartij plaatsvond.

Update 21.56 uur:
Een Noorse krant weet te melden dat de dader van de schietpartij voorafgaand aan de explosie is gezien bij het regeringskwartier. Meerdere mensen hebben de verdachte gezien voor de explosie. De man droeg een politieuniform, hij werkte echter niet voor de politie.

Update 22.28 uur:
Volgens de Noorse politie zouden de aanslagen geen moslim-terroristische achtergrond hebben. De aanslagen zouden zijn gepleegd uit onvrede met het Noorse politieke systeem. De krant Aftenposten weet te melden dat de dader een scandinavisch uiterlijk heeft; hij is rond de 1.90 meter lang en heeft blond haar. Hij wordt momenteel door de politie in Utoya verhoord.

Het treinverkeer rond het vliegveld van Oslo is stilgelegd omdat er verdachte pakketjes zouden zijn gevonden.

Update 23.19 uur:
Premier Stoltenberg van Noorwegen heeft zojuist een persconferentie gehouden waarin hij zeven doden en tien zwaargewonden bevestigde. Ook sprak hij over een aantal vermisten en bevestigde de Noorse nationaliteit van de dader.

De premier noemde de aanslagen een 'lafhartige daad'. "We zullen de schuldigen vinden en hen ter verantwoording roepen", zei Stoltenberg. Verder wilde hij niet ingaan op speculaties over terroristiche groeperingen die de aanslagen opeisen. Hij zei te vrezen dat het dodental nog verder zal stijgen en begaf zich na de persconferentie naar het ziekenhuis om slachtoffers een hart onder de riem te steken.

Update 00.03 uur:
De dader kon een legitimatiebewijs overleggen, waarmee hij de boot naar het eiland Utoya kon nemen. Hij zei dat hij daar moest zijn voor een routinecontrole naar aanleiding van de explosies in Oslo, dat meldt de politie. Ook is bekend geworden dat hij 32 jaar is.

De politie heeft onontplofte explosieven op het eiland gevonden en alle bewoners worden geëvacueerd. Vooralsnog tast de Noorse politie volledig in het duister over het motief voor de aanslagen. Premier Stoltenberg twitterde: "Mijn gedachten zijn nu bij alle betrokkenen. Ik ben regelmatig in contact met mijn ministers en de autoriteiten."

Update 04:18:
De Noorse politie heeft nu bevestigd dat er minstens 80 doden op het eiland Utoya zijn gevonden. De politie dacht eerst dat er tien doden waren gevallen op het eiland, maar na een groot onderzoek zijn er nog tientallen meer ontdekt.

Meer informatie en enkele foto's vind je op ons forum.

Tits: The Game komt naar de 3DS

Leeg je spaarpot maar alvast en boek een reisje naar Japan, want dé topgame voor de Nintendo 3DS komt eraan. Tits: The Game maakt zijn opwachting op de 3DS in Japan. Helaas voor de Europese boobyhunters komt de game hier niet uit. Als troost hebben we een mooie trailer voor jullie.

Het spel gaat vooral om de tieten van Japanse (tiener)meisjes, maar er schijnt ook nog gameplay in te zitten. Iets met vechten en schieten enzovoort. Maar we zijn dankbaar dat er ook tieten inzitten. Iemand nog zin in een grapje over tieten of Japan? Doe het vooral in de comments.

Vidal naar Juventus

Arturo Vidal heeft vrijdag een vijfjarig contract getekend bij zijn nieuwe werkgever Juventus. De Chileen komt over van Bayer Leverkussen voor een transfersom van 10,5 miljoen euro. Het leek erop dat Vidal zou vertrekken naar Bayern München, maar de club uit Leverkussen weigerde echter haar sterspeler te verkopen aan de concurrent.

Het transferbedrag van 10,5 miljoen euro zal betaald worden in drie termijnen. De eerste vijf miljoen zullen direct worden overgemaakt, drie zullen er omstreeks 30 juli zijn bijgeschreven en het laatste termijn kan Leverkussen op 31 december 2012 verwachten.

In Italië zal Vidal het middenveld op zich nemen, dit doet hij samen met Andrea Pirlo. De Italiaan tekende onlangs een contract bij Juventus. Zijn ex-werkgever, AC Milan, verlengende zijn contract niet waardoor hij transfervrij de deur uit liep.

Game of the Decade-toernooi - Dag 6

Vandaag dag zes van de Game of the Decade-competitie. Wederom een aantal grote titels waar je vandaag een keuze uit kan maken. Welk van de onderstaande acht games is volgens jou het meest Game of the Decade-waardig? Stem mee in de poll op FOK!games.

Arcanum: Of Steamworks and Magick Obscura
Als enige overlevende van een zeppelin-crash zal je in deze RPG op zoek moeten naar de origine van een mysterieuze ring. Als speler ben je niet de enige die achter de ring aan zit en zal je voor verschillende facties moeten uitkijken die een oogje op de ring hebben.

Command & Conquer: Red Alert II
In Red Alert 2 kun je kiezen uit de Sovjets en Allies waarmee je de andere fractie het leven zuur zult maken. Snelle RTS-gameplay zette het succes van het eerste deel voort.

Final Fantasy X
De wereld is in gevaar door 'Sin' en aan jou de taak om de wereld te redden. Final Fantasy X schreef geschiedenis door de eerste Final Fantasy te zijn waarbij voice-overs gebruikt werden in de cutscenes.

Hitman: Blood Money
Als huurmoordenaars van de ICA systematisch worden gedood trekt Agent 47 erop uit om erachter te komen wie dit op zijn geweten heeft. Hij krijgt het niet makkelijk want hij is de volgende op de lijst.

Metal Gear Solid 4
De langverwachte finale van de Metal Gear Solid-serie waarin we een oude Snake spelen. De game was aan alle kanten over de top met prachtige graphics, intrigerende eindbazen en een zeer uitgebreid stealth-systeem.

Professor Layton and the Curious Village
Puzzels: dat is waar het in de wereld van Professor Layton om draait. Onder elke steen en achter elke struik ziet de professor wel een puzzel. Deze moet je oplossen om de geheimen en de mysteries van The Curious Village op te lossen.

Soul Calibur 2
Soul Calibur 2 zette de trend van zijn voorganger voort met snelle 3D gevechten. Nieuwe karakters, betere graphics en subtiele veranderingen in de vechtmechanieken maakten van deze game een groot succes.

De Sims
Het idee van The Sims is simpel. Maak je poppetje aan, kleed hem zoals je wil en laad hem (of haar) een eigen leven leiden. De gamevariant van je eigen leven (of zoals jij je leven het liefst had zien lopen). De game was vanaf het begin een succes en vele addons volgden dan ook snel.

Laatste reviews en specials
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
review
Tokyo Mirage Sessions #FE Encore
special
Wat de volgende Mario Kart kan leren van Mario Kart Tour
review
The Grudge
review
Charlie's Angels
©FOK.nl e.a.