FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


advertentie
Archief
Artikelen van dinsdag 10 augustus 2010

Liuzzi: "We zijn even snel als Renault"

Zowel Adrian Sutil als Vitantonio Liuzzi maken zich geen zorgen om de tegenvallende resultaten van Force India van de laatste tijd. Liuzzi verklaarde tegenover Autosport: "Het ligt allemaal gewoon erg dicht bij elkaar."

Liuzzi vindt dat Force India zich momenteel bevindt in een groep van vier teams die achter de vier topteams liggen. "We zijn ongeveer even snel als Renault, terwijl Sauber en Williams op hun beurt de aansluiting met ons hebben gevonden."

De Italiaan is zich ervan bewust dat dat Force India, dat momenteel zesde staat in het kampioenschap, de laatste tijd punten heeft laten liggen. "We hebben gewoon pech gehad", zegt hij. "Aan het begin van het jaar was het onderlinge verschil in het middenveld veel groter dan nu. Als je nu iets fout doet, krijg je de rekening gelijk gepresenteerd. Ik denk bovendien niet dat we aan snelheid hebben verloren, want we hebben onze auto goed doorontwikkeld. We doen nog steeds mee in de strijd om de zesde plaats in het constructeurskampioenschap, en als team was dat ook ons doel voor dit seizoen."

Volgens Liuzzi kan Force India in Spa een belangrijke stap zetten om hun doel te bereiken. Giancarlo Fisichella, de voorganger van Liuzzi, behaalde vorig seizoen de poleposition en wist als tweede over de streep te komen. "Het wordt moeilijk om dat succes te herhalen, maar ik denk wel dat we zeer snel zullen zijn in Spa. Misschien zit er zelfs wel een podium in.", zegt hij hoopvol. "Aan het begin van het jaar hebben we onszelf ten doel gesteld een podiumplaats te halen. Onze auto past goed bij dit soort circuits en we hebben eerder dit seizoen wel bewezen dat we ver kunnen komen als dat het geval is. Het zal hoe dan ook niet makkelijk worden, maar ik heb er alle vertrouwen in dat Spa een zeer interessant weekend voor ons wordt."

Google 'Street View' toch in Duitsland

Google introduceert nog voor het eind van dit jaar de functie 'Street View' in Duitsland. Dat heeft het internetbedrijf dinsdag bekendgemaakt. De functie wordt beschikbaar voor de twintig grootste steden, waaronder Berlijn, München, Frankfurt, Hamburg en Keulen.

'Street View' toont door Google gemaakte foto's van straten en wijken. In opdracht van de Duitse autoriteiten zijn gezichten en kentekenplaten onherkenbaar gemaakt. Daarnaast krijgen Duitsers zelf de mogelijkheid Google te vragen om hun huis uit de functie te verwijderen.

Privacy-waakhonden hebben kritiek op het tijdstip van de aankondiging, namelijk de zomer, wanneer veel mensen op vakantie zijn. Bovendien krijgen de bewoners van de betrokken Duitse steden slechts vier weken de tijd om hun huizen uit de functie te laten verwijderen. Daarnaast zou er geen telefoonnummer beschikbaar zijn voor mensen met vragen.

De Duitse minister voor consumentenbescherming Ilse Aigner is van mening dat Google ook geschreven brieven en faxen moet accepteren van mensen die geen toegang tot internet hebben, maar wel willen dat hun huis verwijderd wordt uit de database van Google.

De dienst is controversieel in Duitsland en andere landen, omdat het plaatsen van de foto's de privacy zou schenden. Zo weten mensen vaak niet dat ze door de camera's worden vastgelegd en kan dat zijn op momenten die mensen liever niet in beeld zouden hebben.

Google-woordvoerster Lena Wagner zei echter dat het bedrijf meer doet om de privacy van burgers te waarborgen dan volgens de wet strikt noodzakelijk is. "Gesprekken met beschermers van persoonsgegevens zijn altijd controversieel", zo zei Wagner. "Maar de gebruikers houden van 'Street View'."

Toch verloren veel Europeanen deze lente het vertrouwen in Google, nadat het bedrijf toegaf dat met de technologie die werd gebruikt voor 'Street View' de afgelopen vier jaar informatie over online-activiteiten van internetgebruikers werd opgeslagen. Dit gebeurde via onbeveiligde wifi-netwerken.

Aigner noemde het verzamelen van de gegevens een 'verontrustend incident', dat zou laten zien dat Google nog steeds geen begrip toont voor het recht op privacy.

Na het incident heeft Google het nemen van foto's voor 'Street View' opgeschort. Het bedrijf zei 'per ongeluk' de data te hebben opgeslagen.

Arrestaties na schietpartij Leeuwarden

Twee mannen zijn dinsdagavond opgepakt na een schietpartij in Leeuwarden. Onder hen ook de man die beschoten werd. Een derde verdachte wist te ontkomen, meldt een woordvoerder van de politie.

Rond 18.30 uur werd een man op de Canadezenlaan in de buurt van een winkelcentrum vanuit een auto onder vuur genomen. Hij ging op de grond liggen en wist zo de kogels te ontwijken. Getuigen noteerden het kenteken en gaven dit door aan de politie. Het voertuig werd later in Harlingen opgemerkt door agenten.

Een persoon wist te ontkomen, de andere man werd in de auto aangehouden. Hij bleek te zijn verwond met een mes. De man die beschoten werd was ook vastgezet, mogelijk heeft hij de man gestoken. De politie is op zoek naar de derde man.

Foto's: Solar Weekend

Afgelopen weekend vond aan de Roermondse Maasplassen de zesde editie van het Solar Weekend plaats. Voor aanvang kon het crossoverfestival reeds melden dat alle zogenaamde 'vakantietickets' (welke toegang geven tot de camping) en de tickets voor de zaterdag volledig uitverkocht waren.

Het festival is een smeltkroes van muziekstijlen. De bezoekers kunnen er onder meer terecht voor pop, hiphop, house, techno en electro. Dit jaar kon men genieten van onder andere Audio Bullys, Junkie XL, Caro Emerald, Fakkelbrigade en Boys Noize.

FOK!fotograaf Marco van den Hout was erbij, en maakte de volgende fotoreportage:

Solar Weekend 2010 door Marco van den Hout

VS stuurt imam Ground Zero-moskee naar M-Oosten

Het Amerikaanse ministerie van buitenlandse zaken heeft de imam die achter de plannen zit om op de plek van de aanslagen van 11 september 2001 in New York een moskee te bouwen op een religieuze reis naar het Midden-Oosten gestuurd. Dat werd dinsdag bekendgemaakt door woordvoerder P.J. Crowley.

Het ministerie betaalt de reis van imam Feisal Abdul Rauf naar Qatar, Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten. Hij gaat daar spreken over het leven van moslims in de Verenigde Staten en religieuze tolerantie promoten. Volgens Crowley heeft de imam in 2007 een vergelijkbare reis gemaakt. De reis die hij nu gaat maken was al gepland voordat de controverse over de moskee ontstond.

Volgens Crowley neemt de regering van de Amerikaanse president Barack Obama geen positie in in de discussie over de plannen voor het islamitische centrum nabij Ground Zero. Hij zei wel dat de regering respect heeft voor Raufs boodschap van gematigdheid, tolerantie en religieuze diversiteit.

Saudi-ArabiŽ test enorme klok tijdens ramadan

Saudi-Arabië gaat tijdens de ramadan, de islamitische vastenmaand, de grootste klok ter wereld testen. De klokkentoren verrijst in Mekka en staat bovenop een enorme wolkenkrabber die, wanneer hij voltooid is, ongeveer zeshonderd meter hoog is. Hiermee is het gebouw het op een na hoogste gebouw ter wereld; het moet alleen de Burj Khalifa in Dubai voor zich dulden.

Bij de klok in Mekka valt de Big Ben in Londen in het niet. Ooit was de Big Ben de grootste klok ter wereld, maar de Saudische klok is bijna vijf keer zo groot. De diameter van de vier wijzerplaten is veertig meter. De wijzerplaten zijn ingelegd met 98 miljoen glazen mozaïekstukjes en worden bovendien uitgerust met gekleurde lichtjes. De klok kan vanaf een afstand van 25 kilometer worden gezien.

Een enorme gouden halve maan, 23 meter in doorsnede, zal uiteindelijk boven de klok uitsteken op een torenspits van 61 meter hoog. De gehele klokkentoren, vanaf de basis tot de halve maan zal 251 meter hoog zijn.

Op dit moment is slechts een van de vier wijzerplaten af. De komende drie maanden zal de klok, die is gebouwd door Zwitserse en Duitse technici worden getest. Het gehele project kost ongeveer achthonderd miljoen dollar (ruim zeshonderd miljoen euro).

Saudi-Arabië test enorme klok tijdens ramadan
Saudi-Arabië test enorme klok tijdens ramadan (Foto: Novum)

FOK!users tippen Lowlandsoptredens

Op 20 augustus barst het Lowlandsfestival in de polder van Biddinghuizen weer los. De koorts in ons eigen Lowlandsforum bereikt nu al het kookpunt en de komende dagen tippen we in een serie specials de acts die de Lowlandsgangers zeker niet mogen missen en de thuisblijvers helaas zullen gaan missen.

Diverse forumbezoekers hebben een tip 5 samengesteld. Houd de FOK!frontpage en dit bericht dagelijks in de gaten voor een nieuwe serie tips.

Het overzicht van de gepubliceerde specials:

Grolsch tent
De Grolsch, Lowlands 2009 (Foto: bl0emetjE)

Steek die pepperspray maar in je reet

Verschrikkelijk. Een meneer zit in Amsterdam in tram 3, ziet dat twee medepassagiers vrolijk op de vloer van de tram lopen te spuwen en zegt daar wat van. Vervolgens trommelen de twee smeerlappen nog een handvol vriendjes -die eveneens in de tram blijken te zitten- op, en slaan de meneer in kwestie in de tram en op de halte in elkaar en steken hem daarna zelfs overhoop. Betekent dat nu, dat weer eens is aangetoond hoe onveilig het openbaar vervoer is? Nee. Het toont aan, hoe onveilig de samenleving is. Want dit verschrikkelijke voorval had ook in een winkelcentrum, in een bioscoop of op een sportcomplex kunnen gebeuren.

Van Marwijk laat iedereen spelen

Bert van Marwijk zal alle zeventien spelers die geselecteerd zijn voor het oefenduel met Oekraïne morgen speeltijd gunnen. Dat zei de bondscoach vandaag na de afsluitende training.

"Het aantal jongens dat ik heb geselecteerd, geeft wel aan dat de kans groot is dat iedereen speeltijd krijgt", aldus Van Marwijk. Dit betekent dat maar liefst zeven spelers morgen hun debuut in Oranje gaan maken. "De jongens zijn wel een beetje nerveus, dat hoort ook en moet misschien zelfs wel. De tijd is helaas veel te kort om ons goed voor te bereiden op de wedstrijd."

Vooral naar de prestaties van Chelsea-verdediger Jeffrey Bruma is Van Marwijk benieuwd. "Ik wil hem graag aan het werk zien op dit niveau." De bondscoach kijkt ook met extra interesse naar de verrichtingen van de linksbacks Vurnon Anita en Erik Pieters. "Omdat Giovanni van Bronckhorst gestopt is, hebben we een vacature op de linksbackpositie. Ik kijk met veel interesse uit naar hoe Vurnon en Erik het gaan doen."

Vermoedelijke opstelling: Vorm; Marcellis, Vlaar, Bruma, Anita, Brama, Janssen, Beerens, De Jong, Emanuelson en Van Wolfswinkel.

Carvalho verruilt Chelsea voor Real Madrid

Ricardo Carvalho zal de komende twee seizoenen uitkomen voor Real Madrid. De Portugese verdediger komt over van Chelsea, zo werd vandaag op de site van De Koninklijke bekendgemaakt. Hierdoor maakt hij opnieuw kennis met trainer José Mourinho die hem ook al bij FC Porto en Chelsea onder zijn hoede had.

De 32-jarige Carvalho hengelde al de hele zomer naar een overstap naar Spanje. "Als er een mogelijkheid is om naar Real Madrid te gaan, zou ik er nu zwemmend of rennend heengaan," zo zei hij eerder al in de Spaanse krant AS.

Iran delft massagraven voor Amerikanen

In de woestijn in Khuzestan is Iran druk bezig met het delven van massagraven. Ze zijn bestemd voor Amerikaanse militairen, mocht het tot een Amerikaanse inval in Iran komen, zegt een Iraanse generaal.

De massagraven zijn het Iraanse antwoord op een uitspraak van de Amerikaanse stafchef Mike Mullen, die vorige week verklaarde dat de Amerikaanse strijdkrachten aanvalsplannen voor Iran klaar hebben liggen. Mullen benadrukte echter tegelijkertijd, dat hij een invasie in Iran geen goed idee vond.

De Iraanse generaal Hossein Kan'ani Moghadam zei dat in de oorlog van 1980-88 omgekomen Iraakse soldaten in Khuzestan begraven werden. "De massagraven die voor de soldaten van Saddam Hussein bestemd waren, worden nu weer in gereedheid gebracht voor Amerikaanse soldaten. Dat is ook de reden waarom het er zo veel zijn", zei Moghadam, die in de jaren tachtig vicecommandant van de machtige Revolutionaire Garde was.

Het semi-officiële Iraanse persbureau Fars berichtte vorige week als eerste over de graven. Hoeveel het er precies zijn, wilde Moghadam tegenover Associated Press Television News niet zeggen.

'Baby's krijgen borsten van melkpoeder'

China is in rep en roer over een bepaald merk melkpoeder. Volgens verontruste ouders en artsen bevat het melkpoeder van het merk Syrutra vrouwelijke hormonen. Door het gebruiken van dit poeder zouden zeer jonge meisjes borsten ontwikkelen.

De beweringen zijn ook het Chinese ministerie van Volksgezondheid ten gehore gekomen. Het ministerie heeft voedselveiligheidswaakhonden de opdracht gegeven het melkpoeder nader te onderzoeken. Een woordvoerder van Volksgezondheid heeft vandaag op een persconferentie verklaard dat medische experts al bezig zijn met een onderzoek naar de toestand van de zuigelingen.

Woordvoerder Deng Haihua heeft tevens gezegd dat de oorzaken van seksuele vroegrijpheid bij baby's complex zijn en zeer divers. Deskundigen hebben volgens Deng nog niet kunnen bepalen of de borstontwikkeling wordt veroorzaakt door voedsel of omgevingsfactoren.

Volgens Chinese media wijzen artsen en ouders uit de provincie Hubei met de beschuldigende vinger naar Syrutra. Door de hormonen in het melkpoeder van dit merk zouden zeker drie zeer jonge meisjes al voortijdig borsten hebben gekregen. Uit Peking wordt ook een geval van een vroegrijp meisje gemeld.

Braafheid vecht voor kans bij Bayern

Edson Braafheid mag weg bij Bayern München, maar heeft zelf nog hoop op een langer verblijf in München. "Ik ben blij dat ik terug ben bij Bayern", aldus Braafheid op vi.nl. "Ik had een moeizaam eerste jaar, maar ben bereid te vechten voor mijn kansen."

"Dit seizoen ben ik er echt op gebrand het beter te doen", vervolgt de verdediger. "Ik wil meer wedstrijden gaan spelen en een belangrijke kracht worden voor Bayern. Ik hoop dat ik kansen krijg als linksback."

Braafheid stapte vorig jaar over van FC Twente naar Bayern. Na een teleurstellend eerste halfjaar werd hij verhuurd aan Celtic. Ook in Schotland kwam hij nauwelijks aan spelen toe. De international kwam in de WK-finale als invaller in de ploeg voor Giovanni van Bronckhorst.

[MotoGP] Rossi blij met zomerstop

Valentino Rossi is blij met de zomerstop die in de MotoGP ingevoerd is. Door de drie weken die hij had tot de race in Tsjechië is hij verder hersteld is van de beenbreuk die hij tijdens de vrije training in Mugello opliep.

"Ik heb een goede zomerstop gehad, het heeft me geholpen om tijd te vinden voor het werken aan mijn fysieke conditie. Mijn been en schouder voelen goed aan en ik hoop dan ook dat ik me komend weekeinde veel sterker voel," zei Rossi die in de Verenigde Staten al terugkeerde op het podium.

"Brno is een fantastische baan die altijd speciaal voor mij is geweest omdat ik hier mijn eerste overwinning boekte in de 125cc-klasse. Vorig jaar had ik een goede race (winst, red.), maar dit jaar zal het moeilijker worden omdat ik nog niet helemaal fit ben. Toch kijk ik er naar uit om weer op de motor te stappen," ging Rossi verder over de komende race in Tsjechië.

Star Wars: The Force Unleashed II voor PSP geannuleerd

Star Wars: The Force Unleashed II kan toch niet gespeeld worden op de draagbare spelcomputer van Sony. De annulering heeft geen invloed op de versies voor andere spelcomputers. Dat liet game-uitgever Lucasarts weten.

Het bedrijf weigerde een reden voor het annuleren van de PSP-game te noemen. Star Wars: The Force Unleashed II zou oorspronkelijk dit najaar op de draagbare spelcomputer verschijnen.

De PC- en spelcomputer-versies van de Star Wars-game worden op 26 oktober uitgebracht.

Pool beschadigt auto met hoofd

Een man van 26 jaar is vanochtend aangehouden voor het beschadigen van een bestelbusje met zijn hoofd. Dat gebeurde in Arnhem. De Pool zonder vaste woon- of verblijfplaats zou met zijn hoofd tegen de wagen hebben gebonkt.

Vervolgens liep hij met een gewond hoofd de Bakkerstraat in. De politie heeft de man opgepakt en na verhoor weer vrijgelaten. De verwondingen van de Pool vielen mee. Het bestelbusje heeft een deuk opgelopen. De bezitter heeft bij de politie aangifte gedaan van vernieling.

Vrouw door het lint om McNuggets

Voor sommigen is voedsel een uiterst serieuze zaak, maar een klant van een fastfoodrestaurant in Toledo, Ohio, ging wel erg ver. Melodi Dushane (25) had zin in kipnuggets. Omdat het restaurant op het tijdstip van haar bezoek uitsluitend ontbijtgerechten serveerde, raakte ze dermate gefrustreerd dat ze op het personeel insloeg.

Op beelden van de bewakingscamera is te zien hoe Dushane uit haar auto stapt en het personeel van het restaurant een paar rake klappen geeft. Met veel moeite krijgen de serveersters het even later voor elkaar de agressieve tante buiten het raam te houden.

Vervolgens is te zien dat Dushane met behulp van een hard object uit de auto de ruit inslaat, waarna ze wegrijdt. Melodi Dushane is inmiddels gearresteerd en zal worden vervolgd voor vandalisme.


Een heetgebakerd vrouwtje...

'Gaybar naast moskee Ground Zero'

De Amerikaanse tv-presentator Greg Gutfeld wil een gaybar openen naast de moskee die wordt gebouwd vlakbij Ground Zero. Gutfeld: "Als een Amerikaan vind ik dat zij het volste recht hebben een moskee te bouwen. Ze hebben de grond immers gekocht en ze houden zich aan de wet. Daarom heb ik als een teken van goede wil besloten hetzelfde te doen."

De plannen voor de moskee zorgen in de Verenigde Staten voor veel discussie. Voorstanders wijzen erop dat iedereen welkom is in de moskee. Tegenstanders vinden dat de slachtoffers en hun nabestaanden door de komst van het islamitische centrum worden gekwetst. Moslimterroristen pleegden de aanslag op de Twin Towers.

Seks met boom wordt man fataal

Een 44-jarige Brit heeft zijn liefde voor de natuur met de dood moeten bekopen. Kevin Kirkland, een ICT'er uit Newport, werd onlangs bijna geheel naakt gevonden tegen een boom. Met niets anders dan zijn sokken en schoenen aan, had hij zijn penis vastgebonden aan de bewuste boom. De ware toedracht rond de miraculeuze dood kwam pas vorige week tijdens een lijkschouwing naar boven.

Kirkland had zichzelf op 30 december vorig jaar bij een vriend moed ingedronken en ging vervolgens naar huis. Hier fabriceerde hij met een stuk touw een stel handboeien en liep 's nachts naar het kanaal in de buurt van zijn huis. Bij een boom aangekomen kleedde hij zich uit en bond zichzelf vast aan de boom.

Eenmaal klaar probeerde hij zichzelf in de vrieskou weer te bevrijden. Terwijl het pikdonker was, wreef hij het touw tegen de boom. Het enige resultaat dat deze actie opleverde was een kale boom en bebloede polsen. Om acht uur 's ochtends werd de naakte boomknuffelaar opgemerkt door een stel dat de hond uitliet.

"Ik hoorde gekreun en riep: 'Gaat alles goed, wat is er aan de hand?'", vertelde meneer Griffiths aan de lijkschouwer. "Hij had allemaal opgedroogd bloed op zijn armen. Hij was vuil, en om het niet nog gênanter te maken, wikkelde ik hem in mijn jas. Uiteindelijk kwam de politie hem lossnijden. Toen we hem op de grond legden, viel mij een stuk touw rond zijn penis op."

De arme Brit werd in allerijl overgebracht naar het ziekenhuis. Hier is hij enkele uren later aan zijn verwondingen bezweken. Op zijn computer thuis trof de recherche een harde schijf vol harde porno aan. In het huis van Kirkland werd ook veel lectuur met bondage aangetroffen.

Volgens de patholoog is de natuurliefhebber overleden aan de gevolgen van onderkoeling en bloedverlies na het doorsnijden van zijn polsen. "Hij had zichzelf in zo'n positie gemanoeuvreerd, dat hij er nooit zelf uit zou kunnen komen", verklaarde lijkschouwer John Ellery.

De nabestaanden hebben de dood van hun dierbare gerespecteerd. "Zijn dood heeft een groot gat achtergelaten", liet de familie na de hoorzitting weten. "Hij zal altijd in onze harten en gedachten blijven."

Verboden gloeilamp nog te koop in bouwmarkt

Gloeilampen van zestig watt zijn nog gewoon te koop in bouwmarkten. Dit terwijl deze 'matte lampen' eigenlijk uit de handel hadden moeten zijn. RTL Nieuws ontdekte dat door een maas in de wet de gloeilampen nog steeds verkocht kunnen worden.

Voor het gebruik op sommige plaatsen is de gloeilamp niet verboden, zoals in de koelkast of in de afzuigkap. Hetzelfde geldt voor lampen die verkocht worden voor bouwdoeleinden. Deze gloeilampen zijn schokbestendiger dan normale lampen. En zo kunnen mensen die geen spaarlamp willen gebruiken nog steeds aan een gloeilamp komen.

Een woordvoerder van het ministerie van VROM heeft aan RTL Nieuws laten weten niet gelukkig te zijn met de verkoop van de lamp. Er wordt in de gaten gehouden of de betreffende lamp van Philips niet te veel verkocht wordt zodat de doelstelling van de wet niet in gevaar komt.

Oud-atleet Pettigrew (42) dood gevonden

Oud-atleet Antonio Pettigrew is op 42-jarige leeftijd overleden. De Amerikaanse oud-wereldkampioen werd vandaag dood gevonden in zijn auto. Het is nog onduidelijk waaraan hij is overleden.

In 1991 behaalde Pettigrew zijn eerste grote succes toen hij wereldkampioen werd op de 400 meter. Met de estafetteploeg veroverde hij in 2000 de olympische titel op de 4x400 meter.

Pettigrew gaf in mei 2008 toe dat hij tussen 1997 en 2003 doping gebruikte. Hij moest daarop de olympische titel en twee wereldtitels op de estafette inleveren.

59-Jarige beboet voor bendevorming

De Antwerpse Lea de Roo is niet blij met de boete die ze maandag kreeg voor samenscholing. De 59-jarige vrouw laste op 27 juli een rustpauze in op het De Coninckplein in Antwerpen, dat leverde haar een proces-verbaal en een boete van 150 euro op.

De vrouw heeft reuma en neemt na het doen van haar boodschappen, tussen de junks en ander gespuis, altijd even rust op het De Coninckplein. “Ik heb in feite niets tegen de junkies die daar zitten, met steevast een blik bier in de hand. Maar ik ben er geen, ik drink nooit bier en doe niet aan bendevorming”, zegt Lea.

Zo ook op 27 juli. Ze zat op het houten podium, dat op het plein staat, toen een politieagente naar haar gegevens vroeg. Volgens de politieagente om te inventariseren wie er allemaal op het plein zaten. De verbazing bij Lea was groot toen ze maandag een aangetekende brief ophaalde bij het postkantoor, met daarin de boete voor samenscholing en het proces-verbaal.

Ik betaal mijn boete niet en wil een klacht indienen tegen de politie, want dit is onterecht”, vindt Lea. De gemeente staat aan haar zijde en volgens een woordvoerder is de boete geseponeerd omdat die ‘verkeerdelijk is opgelegd’.

Sacha Baron Cohen ontloopt claim

Sacha Baron Cohen is ontkomen aan een claim die tegen de film 'Brüno' was ingediend. Een scenarist beweerde dat een scène uit 'Brüno' is gekopieerd uit zijn script. Een rechter in Los Angeles bepaalde dat de klacht ongegrond is, schrijft filmvakblad The Hollywood Reporter.

De scenarioschrijver diende in maart een klacht in omdat een scène in 'Brüno' volgens hem te veel lijkt op een stuk uit zijn filmscript 'Himbos'. In de bewuste scène is te zien hoe hoofdrolspeler Brüno struikelt, in een rek met kleding valt en met allerlei kleren aan zijn lijf geplakt per ongeluk op de catwalk belandt.

De man diende zijn script ooit in bij een producent, maar die wees het idee af. Dezelfde producent kwam vorig jaar met 'Brüno', een alter ego van Sacha Baron Cohen die eerder in de huid van Ali G en Borat kroop. De rechter vond echter dat het idee van een man in een 'klittenbandpak' niet geclaimd kan worden.

Het was niet de eerste keer dat Baron Cohen werd aangeklaagd. In mei won hij een rechtszaak tegen een vrouw die beweerde dat Brüno haar bingospelletje had geruïneerd tijdens filmopnames. Een Palestijn begon een zaak, omdat hij ten onrechte zou zijn neergezet als terroristenleider.

Sacha Baron Cohen ontloopt claim
Sacha Baron Cohen (Foto: Novum)

Registratiesysteem zwemdiploma's in de maak

Gemeenten kunnen in de toekomst aan de hand van een nieuw registratiesysteem precies nagaan welke kinderen wel en geen zwemdiploma hebben. Het systeem wordt ontwikkeld met subsidie van  demissionair minister van Onderwijs André Rouvoet (ChristenUnie).

De Reddingsbrigade Nederland luidde vorige maand de noodklok, omdat kinderen steeds minder goed leren zwemmen. Rouvoet is hier ook bezorgd over, heeft hij dinsdag laten weten in antwoord op Kamervragen van de SP.

Omdat nu niet bekend is welke kinderen wel en geen zwemdiploma hebben, laat Rouvoet een registratiesysteem opzetten. Dat gebeurt door de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG). Zodra het systeem er is, kunnen gemeenten meteen zien welke ouders zij moeten aanspreken over het belang van zwemles voor hun kind, schrijft Rouvoet.

Uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) blijkt dat 88 procent van de autochtone kinderen een zwemdiploma heeft, en 76 procent van de allochtone kinderen.

Guild Wars 2 laat van zich zien en horen

Guild Wars 2 staat gepland voor een release in 2010 of 2011, hoe dichter we bij de release komen hoe meer informatie we krijgen over de game. Zo is er nu ook een trailer waarin we naast een hoop gameplay ook nog eens uitleg krijgen van mensen die aan de game hebben gewerkt.

Guild Wars 2 is een MMORPG waar je geen maandelijkse kosten voor hoeft te betalen, de game is al sinds 2007 in ontwikkeling en zal komende GamesCom voor het eerst speelbaar zijn voor het publiek. FOK!games is erbij en natuurlijk zullen we laten weten hoe het ermee staat.

Titel betekent veel voor Vettel

Voor Sebastian Vettel is het winnen van het wereldkampioenschap Formule 1 het belangrijkste dat er is: "Niets betekent meer voor mij", zo zei hij in een interview met het Duitse blad Auto Bild.

Hij geeft aan al sinds zijn jeugd erg veel opgeofferd te hebben voor zijn droom. Terwijl zijn vrienden zich vermaakten in het zwembad, was de jonge Duitser zijn rijstijl aan het verbeteren op de kartbaan. "Ik was graag met ze meegegaan, maar ik moest trainen en hard werken. Ik was destijds al bezig om mijn levensdoel te kunnen realiseren."

Sinds vorig jaar strijdt Vettel mee om de titel, maar werd voorbij gestreefd door Jenson Button. Op dit moment staat Vettel derde in het klassement, op slechts tien punten afstand van Mark Webber.

Wirth: "We houden vast aan ons plan"

Het team van Virgin, dat op het moment twaalfde en laatste staat in het constructeurskampioenschap, is niet ontevreden over de resultaten en geeft aan door te gaan op deze manier. Het doel van het team is om de tiende plaats te bereiken. "We blijven tot het eind van het jaar pushen."

De drie teams die dit jaar toetraden tot de Formule 1, hebben geen van allen punten gehaald. Daarom is de beste klassering buiten de top tien voorlopig nog beslissend voor de stand in het kampioenschap. Dankzij de dertiende plaats die Lotus behaalde in Australië kwamen zij op de tiende plek te staan. Ook HRT presteert beter dan Virgin, doordat zij al tweemaal een veertiende plaats wisten te behalen. Virgins beste prestatie dit jaar is het behalen van één veertiende plaats.

Technisch directeur Nick Wirth erkent dat het behalen van een twaalfde plaats in een race het minimum is om de andere teams voorbij te gaan. "Onze concurrenten hebben aan het begin van het jaar geprofiteerd toen er enkele races waren die ongewoon verliepen, en dat moeten wij ook doen als we een keer als twaalfde willen eindigen", zei hij tegen Autosport.

Wirth geeft wel aan dat er een klein wonder moet gebeuren om die plaats te behalen: "Aan alleen een regenbui of een natte baan hebben we niet genoeg. Het zou te optimistisch zijn om te denken dat we dan, puur dankzij de talenten van onze coureurs, boven komen drijven. We blijven onze auto in ieder geval tot het eind van het jaar verbeteren, zodat wij ook kunnen profiteren als zich tijdens een grand prix weer onverwachte kansen voordoen."

Verder meldt Wirth: "Elk team werkt hard en we moeten nog maar afwachten of Lotus inderdaad niets meer aan de huidige auto doet. Voor ons is het belangrijk dat we een eigen plan hebben om aan vast te houden en we ons blijven ontwikkelen."

Baasje marineert huiskat

De politie van Buffalo, in de Amerikaanse staat New York, heeft een 51-jarige kattenliefhebber uit Cheektowaga opgepakt. Gary Korkuc was van plan zijn kat op te eten. Zijn plan was al vergevorderd; Navarro lag namelijk al in de marinade.

De politie trof de kat aan in een auto. Het beestje lag in een marinade van olie, peper en zout.

Korkuc wordt nu beschuldigd van dierenmishandeling. Navarro is de dans ontsprongen en zoekt elders onderdak.

Mysterieuze CoD game krijgt beter geluid dan Dead Space

Sledgehammer Games, onderdeel van Activision, is bezig met een Call of Duty titel waar eigenlijk niks over bekend is behalve dat het een FPS wordt en sinds vandaag ook beter geluid zal hebben dan Dead Space. Glen Schofield, mede-oprichter van Sledgehammer gaf dat aan in een tweet.

Schofield weet wel waar hij het over heeft want hoewel hij nu werkt voor Activision, heeft hij ook voor EA gewerkt aan Dead Space dat al een aantal prijzen heeft gewonnen voor het geluid in het spel. Daarnaast krijgt Schofield ondersteuning van Don Veca, die audio director was voor Dead Space en nu ook bij Sledgehammer werkt.

Over de Call of Duty-game is verder niks bekend behalve dat het een FPS wordt, op de twitter van Schofield vinden we wel terug dat er recentelijk drie nieuwe mensen aangenomen zijn en dat het een AAA-team is. Daarnaast is hij aan het werk met militairen en zullen hun verhalen terug te vinden zijn in de game.

We zullen maar moeten wachten op nieuwtjes omtrent deze mysterieuze Call of Duty-game.

Sledgehammer

AGOVV Apeldoorn bevestigt contract Yildirim

Ugur Yildirim heeft dan eindelijk een contract bij AGOVV Apeldoorn getekend. Hij zette zijn handtekening onder een verbintenis voor één seizoen.

AGOVV Apeldoorn moet nog wachten op de vrijgave door de Turkse voetbalbond, maar volgens de club uit de Jupiler League is dat slechts een formaliteit. Yildirim liep al enige tijd stage in Apeldoorn.

De 28-jarige Yildirim begon zijn loopbaan bij Go Ahead Eagles en kende daarna zijn beste jaren bij sc Heerenveen. Hij schopte het zelfs tot éénmalig international voor het Nederlands elftal.

Zijn periode in Turkije bij Gaziantespor, Sivasspor en Kasimpasa was geen succes. Het afgelopen halfjaar trainde hij mee bij FC Oss, waar de huidige AGOVV-coach Hans de Koning de scepter zwaaide.

FC Zwolle krijgt punt in mindering

FC Zwolle heeft een tegenvaller te verwerken gehad. De club kreeg vandaag te horen van de Nederlandse voetbalbond (KNVB) dat ze alsnog een punt in mindering krijgt.

Deze sanctie is door de licentiecommissie opgelegd na een melding van Sparta dat de huursom over de maand maart niet op tijd is overgemaakt. FC Zwolle heeft hiertegen bezwaar aangetekend.

Sparta Rotterdam en FC Zwolle hebben een akkoord met betrekking tot het aflossen van de maandelijkse huursommen. Door een intern misverstand is, nadat het tijdelijke liquiditeitsprobleem medio april werd opgelost, deze betaling twee dagen te laat overgemaakt.

FC Zwolle is bijzonder teleurgesteld, dat de beroepscommissie niet gevoelig is gebleken voor de argumenten van FC Zwolle.

'Chatelle van Anderlecht naar N.E.C. Nijmegen'

Thomas Chatelle moet nog een medische keuring ondergaan, maar de kans is groot dat de aanvaller deze week nog verhuurd zal worden aan N.E.C. Nijmegen. De Belg is afkomstig van RSC Anderlecht, waarmee hij afgelopen week nog het Champions League-duel tegen The New Saints speelde.

Carlos Aalbers, technisch directeur van N.E.C. Nijmegen, is erg tevreden dat Chatelle voor de Nijmeegse formatie heeft gekozen. "Thomas stond al maanden op onze lijst als een gewenste versterking voor de aanval van N.E.C. Hopelijk is dit tegelijkertijd ook het eerste resultaat van onze goede relatie tussen de grootste club van België en N.E.C. en volgen in de toekomst nog meer spelers."

Ook Chatelle is erg blij met zijn vertrek naar N.E.C. Nijmegen. "Ik kijk er naar uit om voor N.E.C. te gaan voetballen. De club en de organisatie maken een goede indruk op mij. N.E.C. is de competitie goed begonnen met een overwinning en ik hoop snel mijn bijdrage aan volgende overwinningen te kunnen leveren."

Het vertrek van Chatelle bij RSC Anderlecht staat niet op zichzelf. De 29-jarige aanvaller wil namelijk elke week spelen. De Belgische formatie kon deze garantie echter niet geven, waarna een vertrek volgde. "Hij zal in Nederland een competitie treffen die bij zijn speelstijl past en waar hij zijn talent ten toon kan spreiden in een ambitieuze club", aldus Herman Van Holsbeeck, algemeen directeur van de club uit Brussel.

Oom Frans Bauer pleegt alsnog zelfmoord

De oom van Frans Bauer heeft alsnog zelfmoord gepleegd. Oom Giel probeerde eind maart samen met zijn vrouw uit het leven te stappen. Bij de schietpartij kwam tante Doortje om het leven, Giel raakte zwaargewond.

Oom Giel heeft zich opgehangen. Dat deed Bauers oom in een cel van de inrichting waar hij opgesloten was, meldt RTL Boulevard dinsdag. Giel belandde in de psychische inrichting na de mislukte zelfmoord van maart.

De volkszanger liet eerder al weten dat de oom nog steeds heel erg suïcidaal was nadat tante Doortje zichzelf van het leven beroofde. "Hij probeert schijnbaar elke keer zelfmoord te plegen", vertelde Bauer in april.

De Bauers hebben nog niet gereageerd op het voorval. Frans Bauer zelf is momenteel op vakantie op Gran Canaria. De familie werd op 29 maart opgeschrikt door het drama in Fijnaart. De Bauers krijgen de laatste maanden veel voor hun kiezen. Frans' vader wordt behandeld voor longkanker. Eerder dit jaar verloor de zanger al een neef en een nichtje.

Omroep Llink wordt link

In een poging om toch in het publieke bestel te kunnen blijven, stapt omroep Llink naar de rechter. De omroep wil een beroepsprocedure aanspannen zodat ze ook na september kan doorgaan met uitzenden.

De omroep die, door bestuurlijke chaos en financiële problemen, de wacht werd aangezegd zegt bezig te zijn met een doorstart. Zij liet weten 'nog altijd overtuigd te zijn van de kansen op een gunstige uitspraak door de bestuursrechter'.

Zoals de zaken er nu voor staan zal Llink op 29 augustus aanstaande haar laatste radio- en televisieuitzendingen verzorgen. Door de beroepsprocedure hoopt ze daar verandering in te kunnen brengen. De advocaat van de omroep is bereid om op basis van 'no cure no pay' te werken.

Verwarring over foto verdachte babymoorden

Een foto die door verschillende media was geplaatst bij berichtgeving over de van moord op haar vier baby's verdachte Sietske H., blijkt toch de juiste te zijn. Dinsdag ontstond daar verwarring over nadat op de site van journalistenvakblad Villamedia werd gemeld dat de verkeerde vrouw was afgebeeld.

Villamedia heeft dat bericht inmiddels aangepast. De Leeuwarder Courant waarschuwde vorige week enkele andere dagbladen die ook bij de GPD zijn aangesloten dat de verkeerde foto circuleerde op internet.

De redactie van de krant zegt in een reactie dat inmiddels vaststaat dat de foto toch klopte. "Wij hebben de foto zelf niet geplaatst. Het was alleen een collegiale interne waarschuwing." De krant is er nog niet over uit of er op de website of in de krant zelf aandacht wordt besteed aan de vergissing. "We hebben alleen in een interne mededeling misgezeten. De lezer hebben we niets verkeerds gemeld."

Onder meer De Telegraaf en het AD publiceerden de van Hyves gehaalde foto. Van de twee vrouwen op de foto zou de verkeerde zijn aangemerkt als de 25-jarige Friese Sietske H. Op de foto staat ook een blonde vrouw. Volgens de ingetrokken waarschuwing zou dat Sietske zijn en niet de bruinharige vrouw, maar die blijkt het nu toch te zijn.

Op de site van De Telegraaf werd de foto ook dinsdag nog geplaatst. Op de website van het AD is de foto te vinden bij oudere artikelen over de zaak. De Hyves-foto is afgelopen weekeinde ook afgedrukt op de voorpagina van het AD.

Villamedia zegt in een toelichting dat het bericht was geschreven op basis van een intern document van de GPD. Het bericht was van tevoren niet gecheckt, maar het AD en De Telegraaf hingen al snel aan de telefoon om te weerspreken dat de verkeerde vrouw was afgebeeld. "Toen hebben wij gebeld met de Leeuwarder Courant en bleek dat ze gingen rectificeren."

Volgens Villamedia is sprake van een klein foutje. "We hadden iets duidelijker kunnen maken dat we het bericht over de foute foto schreven op basis van de Leeuwarder Courant, bijvoorbeeld door aanhalingstekens in de kop te gebruiken. We steken ook wel de hand in eigen boezem."

De Raad voor de Journalistiek deed onlangs uitspraak over publicaties van foto's in de zaak van Ruben, de enige overlevende van de vliegramp in Libië. De raad gaf aan dat het zonder toestemming publiceren van foto's - bijvoorbeeld van nabestaanden - die van netwerksites zijn gehaald, niet door de beugel kan.

Journalistenvakbond NVJ, de initiator van vakblad Villamedia, is op zich niet tegen het gebruik van Hyves-foto's. "Gebruikers kiezen er zelf voor om die informatie te delen op internet. Het is vervolgens aan het medium om af te wegen of publicatie nodig is en om te controleren of dat juist gebeurt", zegt NVJ-secretaris Thomas Bruning. Hij noemt de verwarring over de foto 'een slordigheid'.

Nederlandse voetballers in het buitenland - Week 32

Ook dit jaar zal FOK!sport weer verslag brengen over de gebeurtenissen van onze voetballende landgenoten bij de minder bekende voetbalclubs en -competities. Door middel van een wekelijks verslag, dat elke dinsdagavond op de site zal verschijnen, houdt FOK!sport jullie op de hoogte over onze landgenoten in het buitenland.

De Engelse competities, met uitzondering van de Premier League, beleefden afgelopen weekeinde de start van het nieuwe voetbalseizoen. Swansea City beleefde geen goede start in de Engelse Championship, het op één na hoogste niveau in Engeland. De ploeg verloor, op bezoek bij Hull City, met 2-0. Dorus de Vries stond de hele wedstrijd onder de lat bij Swansea, terwijl Cedric van der Gun negentig minuten lang mocht toekijken vanuit de dug-out.

Benjamin van den Broek kende met zijn ploeg Shrewbury Town wel een prima start. De ploeg, uitkomend in de League Two, won op eigen veld met 3-1 van Bradford City. Van den Broek viel kort voor tijd in, maar op dat moment stond de eindstand al op het scorebord. Dankzij de overwinning staat Shrewbury Town na deze speelronde op de tweede plaats.

De Belgische Jupiler Pro League werkte afgelopen weekend de tweede speelronde af. Club Brugge herpakte zich sterk na de zeperd van vorige week tegen KV Kortrijk (1-0 verlies) en won op eigen veld met 4-1 van Sint Truiden. Oud-AZ'er Ryan Donk speelde de volle negentig minuten mee in de verdediging van Club Brugge. De ploeg steeg na deze overwinning naar de zesde plaats.

SV Zulte-Waregem verging het een stuk minder goed afgelopen weekend. Op eigen veld verloor de ploeg met 1-2 van KV Mechelen. Jeremy Bokila, afgelopen zomerstop overgekomen van AGOVV Apeldoorn, speelde de hele wedstrijd mee. Zulte-Waregem zakte dankzij deze nederlaag naar de twaalfde plaats. Ook Lierse SK beleefde geen goed weekeinde. De ploeg kreeg Standard Luik op bezoek en verloor met maar liefst 1-4. Roel van Hemert stond de volle negentig minuten binnen de lijnen, maar kon niet voorkomen dat zijn ploeg ook na dit weekeinde opnieuw hekkensluiter is.

David Mendes da Silva, vorig jaar AZ, nu Red Bull Salzburg (Wikimedia Commons/Paulblank)

In Oostenrijk werd afgelopen weekend de vierde speelronde afgewerkt. Red Bull Salzburg speelde haar derde wedstrijd van de competitie en wist voor de eerste keer dit seizoen de volle drie punten te pakken. In eigen huis werd SC Wiener Neustadt met 4-2 verslagen. David Mendes da Silva kreeg van trainer Huub Stevens opnieuw een basisplek. In de laatste minuut werd onze landgenoot vervangen door de Deen Thomas Augustinussen. RB Salzburg heeft dankzij de overwinning vijf punten achterstand op koploper SV Ried, al heeft de ploeg van Stevens nog een wedstrijd tegoed.

De competitie van Bulgarije werkte afgelopen weekend de tweede speelronde af. Levski Sofia, waar oud-RKC'er Dustley Mulder onder contract staat, beleefde een uitstekende start. Maandag werd de tweede overwinning op rij behaald. Ditmaal werd stadsgenoot Lokomotiv Sofia in eigen huis verslagen. Levski won met 4-1 en neemt daardoor twee punten voorsprong op de concurrentie. Mulder begon in de basis en maakte de negentig minuten vol.

Ook in de Zwitserse competitie is komend voetbalseizoen een aantal Nederlanders actief. De vierde speelronde stond afgelopen weekend op het programma in Zwitserland. Daarin mocht Sankt Gallen op bezoek bij titelkandidaat FC Basel. Sankt Gallen, waar Tim Bakens in de basis begon, ging kansloos met 3-0 ten onder. Twintig minuten voor tijd viel Sandro Calabro, overgekomen van VVV-Venlo, in als extra spits. Ook hij kon geen verandering meer brengen in de score. Dankzij de ruime nederlaag zakt Sankt Gallen naar de onderste regionen van de stand.

FC Sion, waar Michael Dingsdag sinds dit seizoen onder contract staat, wist afgelopen weekend wel te winnen. FC Luzern, afgelopen week nog tegenstander van FC Utrecht in de Europa League, werd met 2-3 verslagen. Dingsdag speelde de volle negentig minuten mee bij Sion en zag zijn ploeg naar de vijfde plaats stijgen in de ranglijst.

Ook in Polen werd er afgelopen weekeinde een start gemaakt aan de voetbalcompetitie. Arka Gdynia, waar Marciano Bruma sinds dit seizoen het shirt van draagt, mocht meteen op bezoek bij titelfavoriet Wisla Krakau. Bruma startte in de basis, maar kon niet voorkomen dat zijn ploeg met 1-0 onderuit ging. Tien minuten na rust pakte de oudere broer van Chelsea-verdediger Jeffrey Bruma een gele kaart.

Gerald Sibon, de nieuwe spits van Melbourne Heart (Wikimedia Commons/Paulblank)

 

De Australische A-League heeft afgelopen weekend ook de start van het seizoen meegemaakt. Na één speelronde is Central Coast Mariners, de nieuwe ploeg van oud-NAC'er Patrick Zwaanswijk, de koploper. De ploeg won met 0-1 van Melbourne Heart, waar Rutger Worm samen met Gerald Sibon het spitsenduo vormde. Zwaanswijk speelde de volle negentig minuten mee aan de kant van Central Coast Mariners. Sibon speelde bij Melbourne Heart ook de hele wedstrijd mee, terwijl Worm na een uur spelen werd gewisseld.

Sergio van Dijk heeft nog geen competitiedoelpunt kunnen maken voor zijn ploeg Adelaide United. De spits, vorig seizoen nog goed voor 13 doelpunten bij Brisbane Roar, speelde wel de volle negentig minuten mee in de wedstrijd tegen Newcastle Jets. De wedstrijd eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. Ook in de wedstrijd tussen Gold Coast United en Brisbane Roar vielen geen doelpunten. Wel was er opnieuw een landgenoot actief. Bas van den Brink stond de hele wedstrijd binnen de lijnen bij Gold Coast United. Vijf minuten voor rust pakte de verdediger een gele kaart. Veel doelpunten vielen er wel te noteren bij de ontmoeting tussen Sydney FC en North Queensland Fury. De wedstrijd eindigde in 3-3. Dyron Daal viel een kwartier voor tijd in bij North Queensland Fury, maar de Nederlander kwam niet tot scoren.

Waar diverse competities net gestart zijn, is de Zweedse competitie al halverwege. Afgelopen weekend werd de achttiende speelronde afgewerkt. Het gepromoveerde Mjällby beleefde een goede eerste seizoenshelft. Echter werd er afgelopen weekend voor de vierde keer op rij niet gewonnen en daardoor verliest de ploeg het zicht op Europees voetbal. GAIS was ditmaal met 3-2 te sterk. Oud-NEC'er Moestafa el Kabir speelde de hele wedstrijd mee bij Mjällby. De ploeg neemt na dit weekend de vijfde plaats in. De achterstand op nummer drie -deze plek geeft recht op Europees voetbal- Örebro SK bedraagt inmiddels zes punten.

Nederlandse voetballers in het buitenland - Week 32

Ook dit jaar zal FOK!sport weer verslag brengen over de gebeurtenissen van onze voetballende landgenoten bij de minder bekende voetbalclubs en -competities. Door middel van een wekelijks verslag, dat elke dinsdagavond op de site zal verschijnen, houdt FOK!sport jullie op de hoogte over onze landgenoten in het buitenland.

De Engelse competities, met uitzondering van de Premier League, beleefde afgelopen weekeinde de start van het nieuwe voetbalseizoen. Swansea City beleefde geen goede start in de Engelse Championship, het op één na hoogste niveau in Engeland. De ploeg verloor, op bezoek bij Hull City, met 2-0. Dorus de Vries stond de hele wedstrijd onder de lat bij Swansea, terwijl Cedric van der Gun negentig minuten lang mocht toekijken vanuit de dug-out.

Benjamin van den Broek kende met zijn ploeg Shrewbury Town wel een prima start. De ploeg, uitkomend in de League Two, won op eigen veld met 3-1 van Bradford City. Van den Broek viel kort voor tijd in, maar op dat moment stond de eindstand al op het scorebord. Dankzij de overwinning staat Shrewbury Town na deze speelronde op de tweede plaats.

De Belgische Jupiler Pro League werkte afgelopen weekend de tweede speelronde af. Club Brugge herpakte zich sterk na de zeperd van vorige week tegen KV Kortrijk (1-0 verlies) en won op eigen veld met 4-1 van Sint Truiden. Oud-AZ'er Ryan Donk speelde de volle negentig minuten mee in de verdediging van Club Brugge. De ploeg steeg na deze overwinning naar de zesde plaats.

SV Zulte-Waregem verging het een stuk minder goed afgelopen weekend. Op eigen veld verloor de ploeg met 1-2 van KV Mechelen. Jeremy Bokila, afgelopen zomerstop overgekomen van AGOVV Apeldoorn, speelde de hele wedstrijd mee. Zulte-Waregem zakte dankzij deze nederlaag naar de twaalfde plaats. Ook Lierse SK beleefde geen goed weekeinde. De ploeg kreeg Standard Luik op bezoek en verloor met maar liefst 1-4. Roel van Hemert stond de volle negentig minuten binnen de lijnen, maar kon niet voorkomen dat zijn ploeg ook na dit weekeinde opnieuw hekkensluiter is.

David Mendes da Silva, vorig jaar AZ, nu Red Bull Salzburg (Wikimedia Commons/Paulblank)

In Oostenrijk werd afgelopen weekend de vierde speelronde afgewerkt. Red Bull Salzburg speelde haar derde wedstrijd van de competitie en wist voor de eerste keer dit seizoen de volle drie punten te pakken. In eigen huis werd SC Wiener Neustadt met 4-2 verslagen. David Mendes da Silva kreeg van trainer Huub Stevens opnieuw een basisplek. In de laatste minuut werd onze landgenoot vervangen door de Deen Thomas Augustinussen. RB Salzburg heeft dankzij de overwinning vijf punten achterstand op koploper SV Ried, al heeft de ploeg van Stevens nog een wedstrijd tegoed.

De competitie van Bulgarije werkte afgelopen weekend de tweede speelronde af. Levski Sofia, waar oud-RKC'er Dustley Mulder onder contract staat, beleefde een uitstekende start. Maandag werd de tweede overwinning op rij behaald. Ditmaal werd stadsgenoot Lokomotiv Sofia in eigen huis verslagen. Levski won met 4-1 en neemt daardoor twee punten voorsprong op de concurrentie. Mulder begon in de basis en maakte de negentig minuten vol.

Ook in de Zwitserse competitie is komend voetbalseizoen een aantal Nederlanders actief. De vierde speelronde stond afgelopen weekend op het programma in Zwitserland. Daarin mocht Sankt Gallen op bezoek bij titelkandidaat FC Basel. Sankt Gallen, waar Tim Bakens in de basis begon, ging kansloos met 3-0 ten onder. Twintig minuten voor tijd viel Sandro Calabro, overgekomen van VVV-Venlo, in als extra spits. Ook hij kon geen verandering meer brengen in de score. Dankzij de ruime nederlaag zakt Sankt Gallen naar de onderste regionen van de stand.

FC Sion, waar Michael Dingsdag sinds dit seizoen onder contract staat, wist afgelopen weekend wel te winnen. FC Luzern, afgelopen week nog tegenstander van FC Utrecht in de Europa League, werd met 2-3 verslagen. Dingsdag speelde de volle negentig minuten mee bij Sion en zag zijn ploeg naar de vijfde plaats stijgen in de ranglijst.

Ook in Polen werd er afgelopen weekeinde een start gemaakt aan de voetbalcompetitie. Arka Gdynia, waar Marciano Bruma sinds dit seizoen het shirt van draagt, mocht meteen op bezoek bij titelfavoriet Wisla Krakau. Bruma startte in de basis, maar kon niet voorkomen dat zijn ploeg met 1-0 onderuit ging. Tien minuten na rust pakte de oudere broer van Chelsea-verdediger Jeffrey Bruma een gele kaart.

Gerald Sibon, de nieuwe spits van Melbourne Heart (Wikimedia Commons/Paulblank)

De Australische A-League heeft afgelopen weekend ook de start van het seizoen meegemaakt. Na één speelronde is Central Coast Mariners, de nieuwe ploeg van oud-NAC'er Patrick Zwaanswijk, de koploper. De ploeg won met 0-1 van Melbourne Heart, waar Rutger Worm samen met Gerald Sibon het spitsenduo vormde. Zwaanswijk speelde de volle negentig minuten mee aan de kant van Central Coast Mariners. Sibon speelde bij Melbourne Heart ook de hele wedstrijd mee, terwijl Worm na een uur spelen werd gewisseld.

Sergio van Dijk heeft nog geen competitiedoelpunt kunnen maken voor zijn ploeg Adelaide United. De spits, vorig seizoen nog goed voor 13 doelpunten bij Brisbane Roar, speelde wel de volle negentig minuten mee in de wedstrijd tegen Newcastle Jets. De wedstrijd eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. Ook in de wedstrijd tussen Gold Coast United en Brisbane Roar vielen geen doelpunten. Wel was er opnieuw een landgenoot actief. Bas van den Brink stond de hele wedstrijd binnen de lijnen bij Gold Coast United. Vijf minuten voor rust pakte de verdediger een gele kaart. Veel doelpunten vielen er wel te noteren bij de ontmoeting tussen Sydney FC en North Queensland Fury. De wedstrijd eindigde in 3-3. Dyron Daal viel een kwartier voor tijd in bij North Queensland Fury, maar de Nederlander kwam niet tot scoren.

Waar diverse competities net gestart zijn, is de Zweedse competitie al halverwege. Afgelopen weekend werd de achttiende speelronde afgewerkt. Het gepromoveerde Mjällby beleefde een goede eerste seizoenshelft. Echter werd er afgelopen weekend voor de vierde keer op rij niet gewonnen en daardoor verliest de ploeg het zicht op Europees voetbal. GAIS was ditmaal met 3-2 te sterk. Oud-NEC'er Moestafa el Kabir speelde de hele wedstrijd mee bij Mjällby. De ploeg neemt na dit weekend de vijfde plaats in. De achterstand op nummer drie -deze plek geeft recht op Europees voetbal- Örebro SK bedraagt inmiddels zes punten.

Paul de Leeuw boos op Van der Gijp

Paul de Leeuw is boos op René van der Gijp. Volgens de VARA-presentator heeft de oud-profvoetballer en analist zich te negatief uitgelaten over de Gay Pride Canal Parade en homoseksualiteit.

"Ze zeggen dat voetballers die veel koppen minder hersencellen hebben. Dat verklaart veel, als je René van der Gijp hoort praten over homo's. Zielig", aldus De Leeuw. "Van der Gijp is nog steeds van mening dat je niet homo bent, maar homo wordt. Reacties dat ik snel geraakt ben? Het gaat niet om mij. Het is dom!"

Van der Gijp zei maandag in het RTL-programma Voetbal International en eerder op Radio Veronica dat de Canal Parade de homo-emancipatie niet bevordert.

"Dat was ook geen reclame voor die homo's, hè? Als je al op het punt staat homo te worden, dan zeg je na drie kwartier Gay Parade: 'Hier heb ik geen zin meer in.' Om op je veertigste met je witte onderbroek op zo'n boot te staan vijf uur lang... nee, dat is geen reclame", aldus de voetbalanalist.


René van der Gijp over de Gay Pride (Fragment op 1:45)

[EK] Jonge Van Rouwendaal vijfde op 200 rugslag

Sharon van Rouwendaal is op het EK zwemmen in Boedapest knap vijfde geworden op de 200 meter rugslag. De pas 16-jarige pupil van coach Jacco Verhaeren bleef met haar tijd van 2.11,56 minuten bovendien maar acht honderdsten van een seconde verwijderd van het Nederlands record van Femke Heemskerk.

De strijd om het goud was een Britse aangelegenheid. Elizabeth Simmonds troefde in een tijd van 2.07,04 haar landgenote Gemma Spofforth (2.08,25) af. De Spaanse Duane Da Rocha Marce legde in 2.10,46 beslag op het brons.

Op de 200 meter vrije slag voor mannen plaatste Sebastiaan Verschuren zich voor de finale. Met 1.48,39 minuten was hij weliswaar bijna een seconde langzamer dan in de series, maar toch bereikte hij als vijfde de eindstrijd. De Duitser Paul Biedermann was de snelste in een tijd van 1.46,88 minuten.

Bondscoach OekraÔne laakt B-team Oranje

Bondscoach Miron Markevitsj van Oekraïne is niet blij dat zijn collega-trainer Bert van Marwijk morgen met een tweede keus in Donetsk aantreedt. De keuzeheer had gehoopt dat Oranje bij de oefeninterland met meer WK-gangers aan de aftrap zou staan in de Donbass Arena.

"Ik verwachtte wel dat Van Marwijk een aantal WK-gangers niet zou meenemen, maar van een reserveteam wist ik niets. Het is wel erg jammer", aldus Markevitsj op de website van de UEFA. Doelman Michel Vorm is de enige speler in de selectie van Van Marwijk die in Zuid-Afrika ook tot het keurkorps behoorde.

Markevitsj, die pas sinds februari in dienst is van de Oost-Europeanen, heeft veel vertrouwen in zijn elftal. "We hebben goede spelers in het team. Ze kunnen iedereen verslaan. Echt iedereen."

Student plast in bekers en zet ze op bar

De politie van een plaats in de Amerikaanse staat Florida heeft afgelopen nacht een Braziliaanse student opgepakt. De 24-jarige man plaste in twee bekers en zette deze vervolgens weer op de bar.

De student, die via een studentenvisum in de VS is, was eerder deze nacht uit dezelfde kroeg gegooid. Even na enen liep hij echter weer naar binnen, ditmaal met een ander T-shirt.

De jongeman liep in een keer door naar de bar en pakte er twee plastic bekers af. Hij leegde zijn blaas in de bekers en zette deze weer terug op de bar, waar andere kroeggangers aan het drinken waren.

Even later kwam de politie en sloeg de Braziliaan in de boeien. Naar verwachting wordt hij vanavond weer vrijgelaten.

[EK] Stekelenburg naast medailles op schoolslag

Bij het Europees kampioenschap langebaan in Boedapest is Lennart Stekelenburg er niet in geslaagd om een medaille te pakken op de 100 meter schoolslag. Stekelenburg werd in de finale zesde in 1.01,01.

Alexander Dale Oen uit Noorwegen bleef als enige onder de minuut. Zijn winnende tijd was 59,20 seconden. Hugues Dubosq uit Frankrijk en Fabio Scozzoli uit Italië pakten respectievelijk zilver en brons.

Diplomaten krijgen instructies over Wilders

Nederlandse diplomaten in het buitenland hebben deze week instructies gekregen over wat zij moeten zeggen op vragen over Geert Wilders en de PVV. NRC Handelsblad heeft de instructies dinsdag gepubliceerd.

Diplomaten moeten benadrukken dat de PVV niet in de regering komt, blijkt uit het document. "Er wordt gesproken over de vorming van een regering door de christendemocraten en de de VVD", staat in het stuk. Dat de PVV bij alle gesprekken zit, wordt niet vermeld. Er wordt wel uitgelegd dat de PVV gedoogsteun gaat geven aan het nieuwe kabinet.

Buitenlandse Zaken benadrukt verder dat veel geruchtmakende plannen van Wilders, zoals het verbieden van de Koran of een stop op de bouw van moskeeën, in strijd zouden zijn met de grondwet. "Voor zover wij weten is de volgende regering niet van plan de grondwet te wijzigen."

Diplomaten mogen geen antwoord geven op de vraag hoe het kan dat de PVV zoveel stemmen heeft gekregen. "Het is niet de taak van de Nederlandse overheid om de uitslag van deze democratische verkiezingen te interpreteren."

De instructies zijn opgesteld onder verantwoordelijkheid van demissionair minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen, die zelf in zijn functie als fractievoorzitter van het CDA onderhandelt met de VVD en de PVV.

Veertig meldingen seksueel misbruik jeugdzorg

In ongeveer drie weken tijd zijn veertig meldingen binnengekomen van seksueel misbruik van kinderen die onder verantwoordelijkheid van de overheid zijn geplaatst in jeugdzorginstellingen en pleeggezinnen. De meldingen zijn binnengekomen bij het telefonisch meldpunt (070-3765872) van de zogeheten commissie-Samson, die onderzoek doet naar het seksueel misbruik. Het meldpunt werd op 19 juli geopend.

De commissie, onder leiding van voormalig procureur-generaal Rieke Samson-Geerlings, komt dinsdag voor het eerst bijeen in aanwezigheid van demissionair minister André Rouvoet (Jeugd en Gezin). Rouvoet en zijn collega Ernst Hirsch Ballin (Justitie) besloten dit voorjaar de commissie-Samson in te stellen na meldingen van misbruik binnen de rooms-katholieke kerk en van kinderen die door de kinderbescherming in katholieke instellingen waren geplaatst.

Giovanca mist slaap door kritiek

Giovanca ligt af en toe wakker van opmerkingen van anderen. "Ik heb geen schijt aan dingen", vat de 33-jarige zangeres samen in Grazia. "Ik zou dat wel graag willen, vooral aan de mening van anderen."

"Mensen die heel hard roepen dat het ze niets uitmaakt wat anderen denken, geloof ik nooit. Ik kan nog van slag zijn als iemand er een kuttweet uitstuurt", illustreert Giovanca. "Met mijn beroep moet je daar wel schijt aan hebben, anders kun je net zo goed inpakken." De 33-jarige is bekend van nummers als 'Drop It' en 'On My Way', maar werkt ook als tekstschrijfster en model.

Dat laatste blijft Giovanca als het aan haar ligt nog jaren doen. "Ik ga door zolang ik het leuk vind, al heb je wel een houdbaarheidsdatum." De Alkmaarse ziet het modellenwerk niet als carrière. "Het was altijd mijn bijbaantje, ik kon het doen dus why not?"

De zangeres, die zichzelf 'megasaai' noemt, is al drie jaar gelukkig met haar vriend. "Hij maakt muziek", is alles wat Giovanca loslaat over haar geliefde. Wel heeft de zangeres grootse toekomstplannen. "Ik wil graag kinderen. Ze moeten je wel gegund zijn, het komt wanneer het komt."

Giovanca mist slaap door kritiek
Giovanca mist slaap door kritiek (Foto: Novum)

[EK] Schreuder zesde op vlinderslag

Hinkelien Schreuder is er op het EK zwemmen in Boedapest niet in geslaagd een medaille te pakken op de 50 meter vlinderslag. In de finale eindigde de Nederlandse zwemster als zesde.

De Europese titel ging naar de Zweedse Therese Alshammar. De houdster van het wereldrecord tikte aan in een tijd van 25,63. Schreuder kwam tot een tijd van 26,27.

Schreuder is op de kortebaan Europees kampioene op deze afstand.

Doden bij vliegtuigongeluk Alaska

Een vliegtuig met onder anderen EADS-topman voor Noord-Amerika Sean O'Keefe en de Amerikaanse oud-senator Ted Stevens aan boord is dinsdag neergestort in Alaska. Vijf van de negen inzittenden zijn daarbij om het leven gekomen, heeft de Transportveiligheidsraad NTSB meegedeeld. Of voormalig NASA-bestuurder O'Keefe en Stevens onder hen zijn, is nog niet bekend.

Het toestel stortte ongeveer dertig kilometer ten noorden van Dillingham neer. De autoriteiten werden gewaarschuwd door de piloot van een passerend vliegtuig die het wrak had zien liggen. Met een helikopter werd een medisch team gedropt, dat meldde dat er vier overlevenden waren. Het reddingswerk werd bemoeilijkt door regen en laaghangende bewolking.

Stevens zat veertig jaar in de Senaat, langer dan enige andere Republikein. Hij verloor de verkiezingen in 2008 nadat hij schuldig was bevonden aan corruptie. In 1978 overleefde hij een vliegtuigongeluk in Anchorage, eveneens in Alaska, waarbij zijn vrouw en enkele anderen om het leven kwamen.

Doden bij vliegtuigongeluk Alaska (foto: Novum)

Heerenveen laat Brazilianen gaan

Pedro Beda en Lazaro vertrekken bij sc Heerenveen. De twee Brazilianen kwamen met de Friese club overeen dat hun contracten worden beëindigd. Beiden hadden nog een tot het einde van dit seizoen doorlopende overeenkomst. Beda traint nog een maand in Friesland in afwachting van een nieuwe club. Lazaro keert direct terug naar zijn vaderland.

De twee Brazilianen kwamen in 2008 samen naar Nederland. Aanvaller Beda viel in zijn eerste jaargang twee keer in. De eerste helft van het vorige seizoen werd hij aan FC Emmen verhuurd. In zeventien competitieduels voor de eerstedivisionist scoorde hij één goal.

Verdediger Lazaro speelde nooit voor het eerste van Heerenveen. Ook hij werd naar Emmen gestuurd, maar kwam niet verder dan drie invalbeurten.

Stel heeft strandseks voor enthousiast publiek

De Macedonische politie heeft een stelletje van het strand geschopt. Het paartje ging flink van bil (foto) voor de ogen van een enthousiaste menigte. Omdat ook kleine kinderen ongewild toeschouwer waren, besloot de politie een einde aan de vrijpartij te maken.

De ouders van de kinderen waren woedend op het stelletje en belden de politie om melding te doen van het onzedelijke gedrag. Hoewel de ouders het niet konden aanzien, werd het tweetal door anderen juist aangemoedigd vooral door te gaan. Zij joelden en droegen zelfs suggesties aan welke standjes zij wilden zien.

Al snel kwam een stel agenten het schouwspel afblazen. Zij sommeerden het stel zich op te splitsen en een duik te nemen in het verfrissende water. Hierna werd het paartje gedwongen het strand te verlaten.


T-Spoonfans, ze bestaan nog!

Een romantisch plaatje (1)

Misschien deert het hem wel. Misschien staat hij nu dubbele doodsangsten uit. Misschien, maar heeft hij niet langer de kracht zich uit de voeten te maken. Of de vleugels, in zijn geval. Misschien is hij simpelweg te druk met doodgaan om mij op te merken. Ik heb geen idee.
Wat ik wel weet, is dat dit beestje het enige levende wezen is wat ik heb kunnen ontdekken sinds ik hier ben.
Ironisch genoeg ligt het, tien centimeter voor me, zich op te maken voor zijn laatste adem. 
Ik ben alleen.

Van Nistelrooy hoopt toch nog op Oranje

Ruud van Nistelrooy blijft toch nog hopen op een terugkeer in het Nederlands elftal. De aanvaller van HSV ging niet mee naar het WK in Zuid-Afrika en kreeg ook geen uitnodiging voor het oefenduel met Oekraïne, maar denkt nog niet aan een einde van zijn interlandloopbaan.

"Van Marwijk weet dat ik een Nederlander ben. En hij weet dat ik niet meer geblesseerd ben", liet Van Nistelrooy weten in de Duitse krant Hamburger Morgenpost.

De bondscoach vond Van Nistelrooy nog niet fit genoeg om mee te doen aan het WK. De speler vindt het geen signaal dat een uitnodiging voor de trip naar Oekraïne uitbleef. Van Marwijk liet daarvoor het grootste deel van de vaste internationals thuis. "Daar komt toch meer een Jong Oranje in actie. En daar hoor ik niet meer bij." Van Nistelrooy (34) hoopt met een goed seizoen bij HSV toch weer in beeld te komen bij Van Marwijk.

Burgemeester Muiden stapt op na 'coup'

Burgemeester van Muiden Anne-Marie Worm-De Moel stapt op. In een verklaring meldt de CDA-burgemeester dat ze weggaat omdat de twee wethouders van Muiden tijdens haar vakantie 'zonder redelijke motivering' zouden hebben besloten Worm-De Moel al haar portefeuilles af te pakken.

De 60-jarige Worm-De Moel zou hierdoor alleen de taken en bevoegdheden die ze vanuit haar functie als burgemeester heeft, overhouden. In haar ogen kan ze haar werk als burgemeester daarom niet meer goed uitvoeren. "Ik kan niet leven met dit besluit en heb, na ampele overweging, vastgesteld dat een herstel van de nu ontstane vertrouwensbreuk niet kan worden verwacht."

Wethouders Fred Winnubst (PvdA) en Anna Waanders (Voor Ieders Belang) die momenteel met vakantie zijn, laten in een eerste reactie weten zich niet te kunnen herkennen in het door Worm-De Moel geschetste beeld. Haar besluit zullen ze echter respecteren.

Ze geven aan dat het besluit al op 6 juli, dus voor de vakantie van de burgemeester is genomen. Ook de burgemeester was volgens hen aanwezig bij de vergadering waarin de beslissing werd genomen. "Op dat moment werd afgesproken de nieuwe portefeuilleverdeling naar buiten te brengen na de vakanties van de collegeleden op 24 augustus aanstaande", laat het duo in een verklaring weten.

De burgemeester, die zegt de gang van zaken te betreuren, wil per 1 september weg zijn, zodat de vakantieperiode nog wordt overbrugd.

Bossen branden in nucleair besmet gebied

In het uiterste westen van Rusland woeden meer dan twintig bosbranden in een gebied dat besmet is door de kernramp in Tsjernobyl in 1986. Dat meldde de Russische tak van milieuorganisatie Greenpeace dinsdag. Het is nog niet bekend of met de rookwolken ook radioactieve deeltjes in de lucht zijn gekomen.

De branden woeden in de omgeving van de stad Brjansk, bij de grens met Oekraïne en Wit-Rusland. De stad ligt ten noordoosten van Tsjernobyl. Daar ontplofte op 26 april 1986 een van de reactoren van een kerncentrale. Wolken radioactiviteit werden uitgestoten over een groot deel van Europa. Tienduizenden mensen overleden later aan aandoeningen die met de ramp in verband worden gebracht. Het rampgebied is nog altijd zwaar vervuild en onbewoonbaar.

Het KNMI kan de berichten van Greenpeace niet bevestigen, maar laat weten dat er vooralsnog geen dreiging voor West-Europa is. In Nederland waait de komende tijd een westenwind, aldus een KNMI-woordvoerster. De lucht komt dus van de Atlantische Oceaan. In het westen van Rusland staat een wind uit zuidelijke richting, die eventuele radioactieve deeltjes richting Siberië zou blazen.

Foto's en review: Geuzenpop 2010

 

Geuzenpop 2010

6 en 7 augustus was alweer de zesde editie van Geuzenpop op het Rutbeek in Enschede. Geuzenpop is een leuk en relaxed kleinschalig festival met een alternatief tintje.

Vrijdag

Al snel na het ophalen van mijn fotopas bij de infostand kwam ik mijn FOK! collega Nanda Nienhuis tegen, zodat we samen het festivalterrein konden betreden. Wat ons direct opviel was dat het festivalterrein helemaal niet zo groot was als dat we hadden verwacht, en na een rondje over het terrein bleek al snel waarom; het grote mainstage-poduim was nog niet geopend. Vanavond zouden er alleen maar optredens zijn op de Talentstage en het Verborgen theater. Dit zou ook kunnen verklaren waarom er relatief weinig publiek aanwezig was in tegenstelling tot fotografen met een fotopas die rondsjouwden met hun apparatuur.

Om 18.00 uur werd de avond geopend door Fingers on Fire, winnaar van de Grote Prijs van Twente. Een jong bandje wat leuke pop-rock muziek maakt en erg strak kan spelen. Zeer verrassend was het niveau van de sologitaristen die de solo’s eruit gooiden alsof het niets was.

Daarna was het de beurt aan The Paceshifters. Helaas was ook toen het publiek nog niet echt gegroeid en liepen er meer fotografen rond. De zanger van The Paceshifters maakte terecht de opmerking: 'Het lijkt wel een persconferentie!' Ondanks dat was het een leuk optreden die lekker vlot doorliep, de jongens kennen maar 1 tempo… en dat is snel!

In het Verborgen theater hoorde je de wat rustige muziek van Liloe and The Rigs die later op de avond werd vervangen door Rockabillymuziek.

Voor ons eindigde de avond met Memphis Maniacs, ondanks dat het een coverband is brachten ze het anders dan andere coverbandjes, ze maakten het onverwacht een leuk feestje van.

De openingsavond van Geuzenpop was leuk, maar we hoopten toch dat er op zaterdag iets meer actie en publiek zou zijn. En dat het weer zou meewerken, want de voorspellingen waren daar niet naar.

Zaterdag

Dag 2 van Geuzenpop. Het weer leek mee te vallen, buienradar gaf wel wat regen aan, maar het regende minder dan was voorspeld. Aangekomen op het terrein was nu inderdaad het andere gedeelte met de Mainstage geopend. Het werd er nog niet veel groter op, maar op zich niet zo erg natuurlijk, nu hoeven we ook niet zoveel te lopen! Er was ook een echte Persruimte: Een tipi!

Intwine begon als eerste op de Mainstage. Die kennen we allemaal nog wel van Idols, ik had dan ook wel wat rock verwacht. Het begon allemaal lekker stevig, gaan ze ineens een soort van reggae spelen met een rocktoontje. Heel verbazingwekkend, maar het klonk wel lekker.

De Talentstage stond vandaag in het teken van regionale bands, waaronder A la Din, Velvet Monk en My Propane. De ene band was beter dan de andere. In het Verborgen Theater was het vooral luistermuziek en stand-up comedian, niet mijn ding.

Ondertussen begon op de Mainstage The Mad Trist, uitgeroepen tot 3Fm Serious Talent, het is stevige Desert/Garagerock, wat iets weg heeft van Queens of the Stone Age met een knipoog naar Kyuss. Wat mij betreft een band met potentie en ze gaven een goede show weg.

Na The Mad Trist werd het podium omgebouwd voor Bettie Serveert die met hun nieuwe album aan hun derde jeugd is begonnen. Het is niet mijn muziek, maar de muziek zit wel goed in elkaar. En ik vind de gitarist op 1 van presentatoren van Mythbusters lijken!

Gelukkig valt het weer nog steeds mee, we hebben wel een paar buitjes gehad, maar geen plensbuien. Helaas valt door het weer het aantal bezoekers nog wel tegen en lijkt het veld zelfs een beetje leeg.

Aan het begin van de avond is het tijd voor The Other, een stel tot zombie verkleedde Duitsers. Hun muziek knalt goed, het is een soort van Misfits-aftreksel met een Rammstein-soundje. Toen ze hun enige ballad wilden spelen ging er iets mis met een sample, waardoor het hele nummer in de soep liep, na 1 minuut hielden ze er dan ook mee op om door te gaan naar hun volgende nummer.

Na een rondje over het festivalterrein blijkt al gauw dat de kraampjes met tassen en kleding toch wel last hebben van het weer, er beginnen er een aantal hun boel al in te pakken. Daarentegen doen de eetkraampjes het nog steeds wel goed.

Dan is het tijd voor Go Back To The Zoo, die iedereen natuurlijk kent van onder andere “Hey DJ” en “Beam me Up”. Ze geven een spetterende show en betrekken het publiek (wat langzaamaan groeit) goed bij het optreden. Natuurlijk wordt ook hun albumpresentie nog even gepromoot tussen de nummers door.

Na het optreden van Go Back To The Zoo wordt in drie kwartier het podium omgebouwd voor het optreden van Kontrust, het terrein begint nu ook wat voller te worden. Omdat ik Kontrust op de Zwarte Cross heb gemist was ik blij dat ze hier ook nog op Geuzenpop kwamen zo kon ik ze toch nog zien! En zien doe je ze, wat een show en wat een feest! Jammer genoeg begon het toch weer te regenen en moesten we snel onze camera's voorzien van een regenjasje. De man van de videocamera vroeg ons of we ook nog een plastic zakje hadden voor de videocamera, gelukkig had ik er 2 meegenomen. Na een energiek optreden van ruim een half uur hielden ze er mee zonder hun hit “Bomba” te hebben gespeeld. Dit kon natuurlijk niet volgens het publiek en na een paar minuten 'we want more' kwamen ze weer terug om toch nog even 2 nummers extra te spelen waaronder Bomba.

Nadat ze echt weg waren kwam de presentator nog op het podium dat een kwartier voor het optreden van Peter Pan Speedrock nog iets speciaals zou gebeuren, iets met een zijspan en dat het publiek dus wel uit moest kijken.

Dus wij zaten te wachten op deze special toen de hekken van Backstage opengingen en er felle lampen aankwamen. Er kwam een zijspan aangecrosst met daarin Dikke Dennis. Nouja, hij ging er half uit, hij paste niet echt in die zijspan. Na een paar rondjes over het terrein verdween hij weer. Hij kwam nog even terug om Peter Pan Speedrock aan te kondigen.

Toen dus de afsluiter van Geuzenpop, Peter Pan Speedrock. Een heftig en speedy optreden, rock 'n roll op speed met invloeden van Motorhead. 

Ondanks de regen was Geuzenpop een zeer geslaagd festival. Maar zoek je een groot festival met veel drukte dan vind je dat hier niet. Geuzenpop is een leuk kleinschalig festival waar het relaxed is met goede muziek en een heerlijke sfeer.

Tekst: Manon Roest

 

Kane & Lynch co-op trailer

Volgende week komt Kane & Lynch 2: Dog Days uit maar Square Enix heeft alvast als voorproefje een korte co-op trailer geplaatst. In de trailer zien we hoe Kane & Lynch vredig uitrusten en ze gestoord worden. Natuurlijk kan je dat niet over je heen laten lopen en breekt al snel de hel los.

In de tweede game in de serie speel je als Lynch en wordt je ondersteund door Kane, je leeft vredig in Shanghai tot alles niet zo lekker loopt en je al rennend en schietend door de stad heen vlucht. Kane & Lynch 2: Dog Days komt 20 augustus uit in Europa. Bekijk hieronder de co-op trailer.

[EK] Geen medailles Verlinden en Driebergen

Joeri Verlinden is er bij het Europees kampioenschap zwemmen in Boedapest niet in geslaagd een medaille te pakken op de 50 meter vlinderslag. Met een tijd van 23,77 werd hij zesde en was hij 0,11 seconden langzamer dan het Nederlands record dat hij in de halve finale zwom. De Europese titel ging naar de Spanjaard Rafael Munoz Perez.

Nick Driebergen pakte geen medaille in de finale van de 100 meter rugslag. Met een tijd van 54,40 werd hij achtste. Camille Lacourt pakte het goud en zwom met 52,11 bovendien een nieuw Europees record.

De Hoop Scheffer maant Wilders tot voorzichtigheid

PVV-leider Geert Wilders moet op zijn woorden letten als hij op 11 september in New York een toespraak houdt. Dat zegt voormalig CDA-leider en voormalig chef van de NAVO Jaap de Hoop Scheffer dinsdag in NRC Handelsblad.

"Wilders heeft het recht te zeggen wat hij wil", vindt De Hoop Scheffer. "Maar wat een Nederlands politicus daar zegt, raakt direct aan het Nederlandse belang, dus moet je voorzichtig zijn. De regering heeft de plicht hem daarop te wijzen."

De Hoop Scheffer sluit zich met zijn uitspraken aan bij CDA-prominent Hans Hillen, die dit weekeinde als eerste kritiek uitte op Wilders' plan om op 11 september te spreken op een protestbijeenkomst tegen de bouw van een moskee in de buurt van Ground Zero.

Ook CDA-fractievoorzitter en minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen maakte maandag duidelijk dat Wilders in New York op zijn woorden moet letten. Doet hij dat niet, dan zal Verhagen 'in scherpe bewoordingen' afstand nemen van Wilders.

Wilders zelf houdt vol dat hij blijft zeggen wat hij wil. "Er is een afspraak dat ik aan de ene kant gewoon zeg en blijf zeggen wat ik vind, ook over de islam, ook over New York, ook over die verschrikkelijke moskee", zei Wilders maandag. En Verhagen mag dan weer zeggen wat hij daarvan vindt, zei Wilders.

Pieckenhagen vindt emplooi bij Mainz

Martin Pieckenhagen verdedigt dit seizoen het doel van FSV Mainz. De club legde de 38-jarige doelman voor een jaar vast. Pieckenhagen stond de afgelopen vijf seizoenen bij Heracles Almelo onder de lat. Daar werd het contract van de Duitser deze zomer niet meer verlengd, waarna hij op zoek ging naar een andere club.

In zijn vijf seizoenen in Almelose dienst speelde Pieckenhagen 165 competitieduels. De doelman scoorde daarin een keer. In november 2005 kopte hij in de blessuretijd de gelijkmaker binnen tegen AZ. Voordat hij naar Heracles kwam speelde de Berlijner voor Union Berlin, Tennis Borussia Berlin, MSV Duisburg, Hansa Rostock en Hamburger SV.

Karpets verlengt bij Katusha

Vladimir Karpets rijdt ook volgend seizoen voor Team Katusha. De 29-jarige Rus zette gisteren zijn handtekening onder een contract voor een seizoen. Dat maakte de Russische wielerploeg vandaag bekend. Karpets is aan zijn tweede seizoen bezig voor Katusha. Hij werd dit jaar veertiende in de Giro. In de Tour stapte hij af.

Karpets rijdt sinds 2003 op het hoogste niveau. Toen debuteerde hij bij iBanesto. Bij die ploeg, die achtereenvolgens als Illes Balears-Banesto en Illes Balears-Caisse d'Épargne door het leven ging en nu de naam Caisse d'Épargne draagt, bleef hij tot eind 2008. In 2004 won hij het jongerenklassement in de Tour de France.

V.d. Wiel: "Ik moet me er echt toe zetten"

Gregory van der Wiel heeft grote moeite om zijn hoge niveau van het WK en het vorige seizoen mee te nemen naar de huidige jaargang. De rechtsback van Ajax verkeert naar eigen zeggen 'niet in zijn beste vorm'.

Van der Wiel maakt opvallend veel fouten en heeft moeite de tegenstander en zijn ploeggenoten bij te benen. "Ik voel me mentaal ook best moe", vertelt hij aan NUsport. "Ik heb vorig seizoen bij Ajax en Oranje alles gespeeld en moest toen mijn niveau verhogen naar het niveau van het WK. Daarna waren er weer belangrijke wedstrijden met Ajax."

Van der Wiel is niet blij met de weinige vrije dagen die hij heeft. "Ik heb tussendoor steeds maar twee dagen rust. Ik moet me er echt toe zetten om die duels te spelen. Dat heb ik nog nooit gehad. Het is best zwaar allemaal."

De Ajacied heeft na de verloren WK-finale tegen Spanje (1-0) in Zuid-Afrika nauwelijks vakantie gehad. "Dat voel ik. Ik had na het WK wat last van mijn lies, nu voel ik een pijntje in mijn hamstrings." Van der Wiel zag een overgang naar Bayern München onlangs in het water vallen. De kans dat hij in de huidige transferperiode nog vertrekt lijkt nihil.

Senna wil rijden of kokosnoten verkopen

Bruno Senna is ervan overtuigd dat hij ook volgend jaar actief zal zijn de Formule 1, ondanks het ontbreken van een contract voor 2011. De HRT-coureur maakte dit jaar zijn debuut, maar door de langzame auto, komt de Braziliaan vaak als één van de laatsten over de finishlijn.

Tijdens een persconferentie in Brazilië, waar Senna zijn zomerstop doorbrengt, liet hij weten: "Ik heb een goede kans om in de Formule 1 te blijven. Ik heb een paar opties en die zijn we op dit moment aan het bekijken. Mijn doel is om nog vele jaren in de Formule 1 blijven, want daar rijden de beste coureurs ter wereld. Als ik daar volgend jaar niet terecht kan, ga ik kokosnoten verkopen op het strand."

Van schapen strelen kun je ziek worden

Stichting KinderBoerderijen Nederland (SKBN) vindt dat we geen schapen meer moeten aaien bij de kinderboerderij. Er kunnen namelijk stofdeeltjes die geïnfecteerd zijn met Q-koorts, vanuit de donzige wol in de lucht terechtkomen. Het inademen van deze stofdeeltjes is niet goed voor de gezondheid.

Vrouwen die binnenkort een kind willen, of al in blijde verwachting zijn, moeten al helemaal uitkijken. Zij kunnen namelijk ook chlamydophila abortus krijgen. Wat geen pretje is, omdat het, zoals de naam van de ziekte al doet vermoeden, tot een miskraam leidt. Ook vindt SKBN dat mensen die op een kinderboerderij werken een mondkapje moeten dragen en vaak hun handen moeten wassen.

De Partij voor de Dieren wil iets verder gaan, zij willen namelijk het alom geliefde schaap helemaal uit de kinderboerderijen weren.

Meisje (10) steelt sieraden uit woning Roermond

Een 10-jarig meisje is maandagavond aangehouden omdat ze sieraden uit een woning in Roermond had gestolen. Het meisje uit Ede werd betrapt door de bewoonster, meldt de Limburgse politie.

De bewoonster zag dat ze door twee langslopende meisjes in de gaten werd gehouden. Toen ze haar woning verliet en korte tijd later terugkwam, zag ze de tuindeur van haar woning aan de Roerderweg openstaan en het kleinste meisje over de schutting klimmen.

Het lukte de vrouw om het meisje tegen te houden en de politie te bellen. Het andere, oudere meisje had de benen genomen. De politie heeft het meisje aangehouden en verhoord. Daarna is ze overgedragen aan haar ouders.

Alarmdiensten rukken uit wegens stofzuigende kat

De alarmdiensten van het Duitse Bayreuth zijn uitgerukt vanwege een jammerende kat en een stofzuiger. Dit heeft de Beierse politie dinsdag gemeld.

De kat was maandag alleen thuis. Kennelijk is het dier erin geslaagd de stofzuiger aan te zetten, waarna het door het lawaai van het apparaat zo in paniek raakte dat het de hele buurt bij elkaar krijste en jammerde. Een buurman sloeg alarm toen hij het kattengejammer uren later nog steeds hoorde, evenals de ronkende stofzuiger.

Het ergste werd gevreesd, maar er bleek weinig aan de hand toen de brandweer maandagavond bij het huis arriveerde. De deur was niet op slot en de brandweerlieden konden zo naar binnen lopen. Daar troffen ze de ronkende stofzuiger en een kat die volkomen over zijn toeren was. Ze hebben het dier weten gerust te stellen, zei de politie.

Brawn: "Tijd dringt voor nieuwe teams"

Mercedes GP-teambaas Ross Brawn vindt dat de FIA moet opschieten met het uitdelen van een dertiende startbewijs. Van hem hoeft er geen team bij te komen, maar volgens Brawn is haast geboden omdat er anders te weinig tijd is om een nieuw team op te bouwen.

De Brit denkt dat het nu al lastig wordt voor een eventuele nieuwkomer: "De tijd begint te dringen. Wij zijn al begonnen met onze auto van volgend jaar. Het is zeker mogelijk om in kort tijdbestek een team op te zetten, zoals de debuterende teams van dit seizoen hebben aangetoond, maar het is verre van ideaal. Het lijkt mij vrij marginaal qua tijd om nu nog een team uit de grond te stampen voor 2011."

Weening mist Ronde van Spanje

Pieter Weening doet niet mee aan de Ronde van Spanje die eind deze maand van start gaat. De renner van Rabobank heeft bij een val in de Ronde van Burgos een gebroken sleutelbeen opgelopen.

Omdat de breuk op een lastige plek zit, is het niet mogelijk om de genezing te bevorderen met een plaatje. Weening is bang dat zijn seizoen ten einde is, al heeft hij nog niet uigesloten dat, mocht de ploeg hem nodig hebben, hij in oktober weer op de fiets stapt.

[Upd] 'Benfica-spits te duur voor Feyenoord'

Feyenoord is in de zoektocht naar een nieuwe centrumspits uitgekomen bij Ariza Makukula. De Rotterdammers hebben bij Benfica geïnformeerd naar de beschikbaarheid van de lange aanvaller. Feyenoord wil Makukula volgens het Algemeen Dagblad voor een seizoen huren.

Afgelopen seizoen speelde Makukula in Turkije bij Kayserispor. In Turkije bewees hij over veel capaciteiten te beschikken, getuige zijn 21 doelpunten in 29 competitiewedstrijden. In de winterstop oefende Feyenoord tegen Kayserispor en Makukula, maar destijds maakte hij geen beste indruk op Mario Been. Makukula (29) versleet in zijn loopbaan al de nodige clubs.

Hij begon bij Vitoria Guimaraes, vervolgens Salamanca, Leganés, Nantes, Real Valladolid, Marítimo, Gimnastic de Tarragona, Sevilla en Bolton Wanderers. Technisch directeur Leo Beenhakker kwam Makukula op het spoor tijdens een onderhoud met Rui Costa, die bij Benfica evenals Beenhakker bij Feyenoord technisch directeur is.

Bij Feyenoord moet de viervoudig Portugees international het spitsenprobleem oplossen dat is ontstaan door de blessuregevoelige Jon Dahl Tomasson en Sekou Cissé, die al maanden met een niet herstelde teenblessure rondloopt en voorlopig rust krijgt. Naast Feyenoord aast ook Olympiakos op Makukula.

Update 15.55 uur

RTV Rijnmond meldt dat Makukula te duur is voor Feyenoord. De spits kan bij Olympiakos een hoger salaris krijgen dan Feyenoord kan bieden.

[NBA] Red Wings-eigenaar wil Pistons kopen

Mike Ilitch, eigenaar van de honkbalploeg Detroit Tigers en ijshockeyploeg Detroit Red Wings, wil nu ook de Detroit Pistons kopen. De Pistons, die door Forbes op een waarde van 479 miljoen Amerikaanse dollar zijn geschat, wilden niet reageren.

Wel heeft de huidige eigenaresse, Karen Davidson, laten weten dat zij overweegt om het team te verkopen. Haar overleden man hielp als eigenaar de Pistons aan een NBA-titel in 1989, 1990 en 2004. Davidson verwacht dat de deal voor de openingswedstrijd eind oktober rond is.

Ilitch wilde koste wat het kost voorkomen dat de Pistons verloren gingen voor zijn stad: "Toen ik in de krant las dat de kans bestond dat deze geweldige sportstad een van zijn professionele sportfranchises zou verliezen moest ik haast wel ingrijpen. De Pistons hebben net als de Red Wings en de Tigers en Lions een groot belang voor deze gemeenschap."

Nieuwe Square Enix game voor je mobiel

Vandaag heeft Square Enix een nieuwe game aangekondigd voor de leden van de 'Gree'-service. Deze service is tot nu toe alleen in Japan beschikbaar en brengt gratis games van belangrijke developers uit.

Zo ook de game Knights of the Crystal. Een RPG voor je mobiel waar je quests kunt aannemen om zo nieuwe items te gebruiken. Er zitten een aantal Final Fantasy-elementen in zoals het Job-systeem. De artwork wordt gemaakt door Ryoma Ito, die ook de artwork voor Final Fantasy Tactics Advance heeft gedaan.

Knights of the Crystals

 

 

Stagiair De Ridder krijgt maximaal een week van Jol

Daniël de Ridder krijgt deze week de kans om een contract bij Ajax af te dwingen. De aanvaller krijgt maximaal een week om Martin Jol te overtuigen van zijn kwaliteiten. Dat bericht het Algemeen Dagblad.

Ajax verlangt van De Ridder dat hij woensdag al op het trainingsveld te bewonderen is. De Ridder moet echter eerst nog enkele zaken bij Wigan Athletic afhandelen, alvorens hij terugkeert in Amsterdam. De aanvaller is overbodig bij de Engelse club, die hem echter niet transfervrij wil laten gaan.

De Ridder debuteerde in het seizoen 2003-2004 in het eerste elftal van Ajax. Hij speelde in twee jaar dertig competitiewedstrijden voor de recordkampioen. Hij voetbalde later voor Celta de Vigo, Birmingham City en Wigan Athletic, dat hem aan Hapoel Tel Aviv verhuurde.

Ajax versterkte zich de afgelopen weken al met Mounir El Hamdaoui en André Ooijer. Achmed Mido Hossam tekent waarschijnlijk dinsdag nog voor de hoofdstedelingen. Vanochtend onderging hij met succes een medische keuring in Amsterdam, zo meldde de NOS.

Vissen voeren op de PS3

My Aquarium, een $5 Wiiware-titel, komt naar de PS3 als we de ESRB mogen geloven. De ESRB geeft een rating aan games en My Aquarium is geschikt voor iedereen. In deze aquariumsimulatie-game kun je een eigen aquarium samenstellen met planten, stenen en vissen. Daarnaast kun je ook nog informatie over verschillende vissen terugvinden.

De beste feature van deze titel is nog wel dat je het aquarium ook als screensaver kunt gebruiken, en nu op de PS3 met HD-graphics. Voor mensen op de Wii is er vanaf vandaag My Aquarium 2. Bekijk hieronder de trailer van My Aquarium voor Wiiware om alvast een impressie te krijgen.

Sevilla brengt bij verkoop Luis Fabiano bod uit op Ruiz

FC Twente zou Bryan Ruiz zomaar eens kwijt kunnen raken aan Sevilla. De Spanjaarden houden de verrichtingen van Bryan Ruiz nauwlettend in de gaten en bij een verkoop van Luis Fabiano zou de overgang in een stroomversnelling kunnen geraken.

Olympique Marseille wil haar transferbudget maar al te graag besteden aan Luis Fabiano. Sevilla is momenteel met de Fransen in onderhandelingen over een mogelijke verkoop. Mochten de Andaluciërs de Braziliaanse topspits daadwerkelijk verkopen, dan zal het een poging wagen om Ruiz in te lijven. Dat bericht Goal.com Spanje dinsdag.

Ruiz had in een eerder stadium al eens een onderhoud met de clubleiding van Sevilla om over zijn beschikbaarheid te praten. Twente wil de Costa Ricaanse aanvaller liever niet kwijt, maar Ruiz lijkt bij een goed bod onhoudbaar.

Als Ruiz toch niet haalbaar blijkt dan zal Sevilla haar aandacht verleggen naar de Ligue 1. Loïc Remy, die hardnekkig in verband wordt gebracht met Tottenham Hotspur, en Kevin Gameiro staan op het Spaanse verlanglijstje. Het duo komt uit voor respectievelijk OGC Nice en Lorient.

FIFA gaat scheidsrechterskorps verjongen

FIFA-voorzitter Sepp Blatter wil graag jongere scheidsrechters zien in de internationale top. De Zwitser zegt dat op de website van de Duitse voetbalbond DFB. Eind dit jaar komt de FIFA volgens Blatter met een plan over topscheidsrechters. "Er komt een verjonging aan." Momenteel is de pensioenleeftijd voor internationale arbiters 45 jaar. Blatter wilde niet zeggen of dat verandert.

De twee meestbesproken spelmomenten van het afgelopen WK, een schot van Frank Lampard tegen Duitsland dat via de lat achter de doellijn viel en weer het doel uitstuiterde en een kopbal van Carlos Tevez in buitenspelpositie tegen Mexico, vonden plaats in wedstrijden met scheidsrechters die de 40 zijn gepasseerd. De twee jongste scheidsrechters op het WK floten beiden een halve finale.

Blatters aanval op oudere scheidsrechters lijkt een poging om de aandacht van technische hulpmiddelen - zoals camera's in het doel - af te leiden. Daarover zei de hoogste baas van de wereldvoetbalbond dat 'het moeilijker ligt'. "Ieder systeem moet uitgebreid getest worden op praktische toepasbaarheid."

MGS: Rising zal weinig bekenden bevatten

Producer Shigenobu Matsuyama van Metal Gear Solid: Rising heeft aangegeven dat er weinig karakters uit de vorige games terug zullen komen, dit is gedaan om het spel toegankelijker te maken voor nieuwe spelers. Het komt erop neer dat we weinig tot niets van Snake, Otacon of Naomi krijgen te zien.

Om het toegankelijker te maken voor nieuwe spelers willen ze niet continu refereren aan of afdwalen naar de andere games in de Metal Gear Solid Saga. Nieuwe spelers moeten het spel kunnen oppakken en gaan spelen zonder de hele voorgeschiedenis te hoeven weten. Rising zal zich focussen op het verhaal van Raiden tussen de gebeurtenissen van MGS 2 en MGS 4.

MGS: Rising komt uit voor de Xbox 360, PS3 en de PC, er is nog geen datum bekend.

Politie houdt swaffelaar aan

De politie heeft maandagavond in het centrum van Rotterdam een swaffelaar aangehouden. De 48-jarige Rotterdammer had met zijn geslachtsdeel tegen een metrostel staan slaan. Dit maakte de politie dinsdag bekend.

Rond half tien kreeg de politie een melding dat er een naakte man op het Eendrachtsplein liep. Bij aankomst van de politie op het plein vluchtte de man een metrotunnel in waar hij gevaarlijke capriolen uithaalde. Zo sprong hij over de elektriciteitsbalken waarmee de metro's worden aangedreven. Een metro die op dat moment stilstond in de tunnel, werd door de man beswaffeld. Uit veiligheidsoverwegingen besloot vervoersbedrijf RET het metroverkeer stil te leggen en de stroom eraf te halen.

Volgens de politie was de man niet aanspreekbaar.

Final Fantasy Versus XIII nog lang niet klaar

Veel developers releasen tegenwoordig informatie via Twitter. Zo ook Square Enix. Square Enix heeft zelfs aparte accounts voor sommige specifieke games. Zoals een 3rd Birthday-account en een voor Final Fantasy XIII. Tetsuya Nomura heeft wel aangegeven dat ze via de Twitter-account van 3rd Birthday ook nieuws uitbrengen over andere projecten.

Sinds vandaag is er een explosie aan informatie van deze account gekomen. Zo lezen we dat het waarschijnlijk nog een tijdje gaat duren voordat Final Fantasy Versus- en Agito XIII uitgebracht gaan worden. Er zijn volgens Nomura nog een paar onaangekondigde titels die eerst uitgebracht gaan worden voordat deze twee games uitkomen.

Volgens Nomura heeft Versus XIII met vele problemen gekampt. Dit waren voornamelijk opstartproblemen en op dit moment werken ze hard om de game af te krijgen. Ook zijn ze nu voice actors voor Versus en Agito aan het casten. Om deze redenen zullen de twee games ook niet op de GamesCom volgende week aanwezig zijn.

"There are a number of unannounced titles. These will come before Agito and Versus. Some have finished voice recording. Announcements will take place in Japan," aldus Nomura.

Final Fantasy Versus XIII

Leicester City strikt Lamey

Michael Lamey heeft in Leicester City een nieuwe club gevonden. De 30-jarige verdediger wist manager Paulo Sousa te overtuigen na een proefperiode van twee weken en kreeg een contract van de Foxes.

Lamey speelde in Nederland voor RKC, PSV, FC Utrecht en AZ, maar was sinds 2007 in Duitsland aan de slag. Eerst een jaar bij MSV Duisburg, gevolgd door twee seizoenen bij Arminia Bielefeld. In twee seizoenen bij Bielefeld kwam hij tot 49 wedstrijden waarin hij één doelpunt wist te maken.

Sonck: "Denken clubs dat ik gratis ga spelen?"

Wesley Sonck begint het seizoen zonder club. De Belgische aanvaller wil niet voor een appel en een ei voetballen.

Sonck weigerde een nieuw contract bij Club Brugge, waardoor hij transfervrij is. Andere Belgische clubs toonden interesse, maar tot een akkoord kwam het nooit. Sonck is niet van plan om fors in te leveren. Naar verluidt is Sonck te duur. "Wat denken die clubs dan? Dat ik gratis ga spelen?", aldus de 32-jarige oud-Ajacied.

"Er is al veel geschreven, maar ik heb nog geen enkel contractvoorstel gezien. Er was wel wat interesse uit het buitenland, maar ik heb een vrouw en drie kinderen. Wat heb ik dan in Azerbeidjan of China te zoeken?"

Sonck kreeg vorig seizoen bij Club Brugge een nieuw contract voor een seizoen met optie op een extra jaar aangeboden. De aanvaller vroeg een overeenkomst van twee seizoenen maar kreeg die niet. "Ik heb een financieel riscio genomen door niet bij te tekenen, maar dat had zijn redenen. Er komt nog wel een club voor mij."

Meisjes wellicht slachtoffer groepsverkrachting

Zeker twee meisjes lijken het slachtoffer te zijn geworden van een groepsverkrachting in Rotterdam. Een 25-jarige Rotterdammer die eerder al bekende seksuele handelingen met een 15-jarig meisje te hebben verricht, wordt nu ook verdacht van ernstig misbruik van een 12-jarig meisje. Bij beide zaken zijn vermoedelijk meer mensen betrokken.

Agenten troffen het 12-jarige meisje op straat aan, meldt de politie dinsdag. Het kind was weggelopen en in haar eentje naar Rotterdam gegaan. Uit onderzoek bleek dat zij door verschillende mannen ernstig seksueel is misbruikt, aldus de politie.

Het misbruik vond plaats in de week van 16 tot en met 23 juli, toen het kind in Rotterdam verbleef. Het zou zijn gebeurd in een woning aan de 1e IJzerstraat in Rotterdam, waar een maand eerder het 15-jarige meisje slachtoffer werd van een ernstig zedenmisdrijf. De politie sluit niet uit dat het 12-jarige meisje behalve in deze woning ook op een andere locatie is misbruikt.

Tijdens meerdere gesprekken met het kind uit Nijmegen kwam zij met verschillende (bij-)namen van daders op de proppen. De 25-jarige Rotterdammer, die nog vastzit, heeft inmiddels ook over de 12-jarige een verklaring afgelegd.

Vorige week donderdag werd bekend dat hij heeft toegegeven seksuele handelingen met het 15-jarige slachtoffer te hebben verricht. Toen meldde het Openbaar Ministerie ook dat er aanwijzingen zijn dat meer mensen bij dit incident betrokken waren.

Het 15-jarige meisje uit Capelle aan den IJssel bezocht op 19 juni een jamsessie in een buurthuis aan de Slinge en ging na afloop in een auto met de verdachte mee. In de woning in de 1e IJzerstraat in Delfshaven werd ze vervolgens misbruikt. Het slachtoffer deed later aangifte, waarna de Rotterdammer vorige week maandag werd aangehouden.

De politie roept meisjes die eveneens in de omgeving van de 1e IJzerstraat het slachtoffer zijn geworden van een zedenmisdrijf contact op te nemen met het rechercheteam.

Ook Barendrecht en Capelle willen niet promoveren

Recent maakte de KNVB bekend dat de clubs in de Topklasse voor 1 februari 2011 moeten laten weten of ze, indien de clubs hiervoor in aanmerking komen, gebruik willen maken van het promotierecht. De succesvolste amateurclub aller tijden, IJsselmeervogels, liet al direct weten dit niet te willen. Ook de clubs uit de regio Rijnmond, Barendrecht en Capelle, zien hier vanaf, meldt Algemeen Dagblad.

Beide clubs stellen in de krant niet de begroting te hebben om de stap omhoog te maken. Barendrecht-trainer Jack van den Berg noemt ook nog enkele andere bezwaren: "In sportief opzicht zou ik het best aardig vinden. Maar het is simpelweg niet realistisch. Dan kun je ook denken aan het aantal trainingsavonden. Ik krijg nu al de vraag of we niet meer gaan trainen. Maar als je een baan en een gezin hebt, is driemaal per week het maximale."

Luinge fluit IJsselmeervogels - CSV Apeldoorn

Roelof Luinge debuteert op 28 augustus als scheidsrechter in de Topklasse. Op de tweede speeldag mag de ervaren arbiter de wedstrijd IJsselmeervogels - CSV Apeldoorn in goede banen zien te leiden.

De 55-jarige arbiter stopte eerder dit jaar met fluiten in het betaald voetbal. Hij nam afscheid met een publiekswissel in de bekerfinale. De markante scheidsrechter genoot de laatste jaren een cultstatus. Luinge wilde graag gaan fluiten in de Topklasse en die wens is door de KNVB gehonoreerd. De ontmoeting tussen landskampioen IJsselmeervogels en CSV Apeldoorn op de Westmaat in Spakenburg zal dus zijn vuurdoop worden in de nieuwe afdeling.

Recordomzet voor Bayern MŁnchen

Bayern München heeft afgelopen seizoen een recordomzet van 350 miljoen euro gemaakt. Voorzitter Karl-Heinz Rummenigge maakte dat vandaag bekend.

"Onze omzet gaat voor het eerst over de 300 miljoen euro. Met de opbrengsten uit de Alliaz Arena er nog bij, zal het rond de 350 miljoen euro uitkomen", aldus Rummenigge. "Eerlijk gezegd merken wij maar weinig van de crisis."

De hoogste omzet tot nu toe stond op 286,6 miljoen uit het seizoen 2006-2007.

Onder leiding van coach Louis van Gaal kende Bayern München een zeer succesvol seizoen. De club won, ook dankzij de inbreng van Arjen Robben en Mark van Bommel, de Duitse titel en de beker en haalde de finale van de Champions League.

Mixen in de DJ Max Portable 3 gameplay trailer

Pentavision heeft vorige week een gameplay trailer uitgebracht voor hun nieuwe PSP-game, DJ Max Portable 3. In de video kun je al wat zien van een lied uit de tracklist, Outlaw Reborn, en daarnaast is ook gameplay te zien van het nieuwe 'Revolution/Remix' systeem.

DJ Max Portable 3 is alweer het zevende deel dat op de PSP uitkomt en zal ergens in 2010 uitgebracht worden in Noord-Amerika. De game zal zowel downloadbaar via PSN zijn als beschikbaar op UMD. Er zullen meer dan vijftig liedjes in komen waaronder Outlaw Reborn en Supersonic.
Bekijk hieronder de trailer.

Kagame wint verkiezingen Rwanda ruim

De Rwandese president Paul Kagame heeft met groot gemak de verkiezingswinst in zijn land veiliggesteld. Uit de eerste verkiezingsresultaten blijkt dat hij op meer dan negentig procent van de stemmen kan rekenen, aldus de Rwandese kiescommissie. Zijn drie concurrenten vormden geen bedreiging.

Lange rijen kiezers vormden zich maandag voor de kieslokalen, maar van een echte verkiezingsstrijd was volgens analisten geen sprake. Sommige oppositiepartijen waren van deelname uitgesloten, terwijl het oppositiefiguren in de aanloop naar de verkiezingen zo goed als onmogelijk werd gemaakt om campagne te voeren. Sommigen werden volgens mensenrechtenorganisaties onder verdachte omstandigheden gedood of aangevallen. De door de regering ingestelde mediaraad legde onafhankelijke kranten aan banden wegens het publiceren van afwijkende meningen.

Tienduizenden aanhangers van de president vierden maandag en dinsdag feest. De verkiezingen waren pas de tweede sinds de genocide in 1994, die aan ruim een half miljoen mensen het leven kostte. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken noemde de verkiezingen vreedzaam.

Kagame overzag een periode van economische en maatschappelijke ontwikkeling in Rwanda. Door de verkiezingswinst kan hij een nieuwe termijn van zeven jaar regeren.

SP bepleit sponsorverbod voor zorginstellingen

De SP wil een verbod op sponsoring door ziekenhuizen, thuiszorgorganisaties en andere zorginstellingen. Aanleiding is de sponsoring van de voetbalclub FC Groningen door Thuiszorg Groningen.

Thuiszorg Groningen sponsort de voetbalclub voor tachtigduizend euro, werd maandag bekend. SP-Kamerlid Renske Leijten reageert verontwaardigd. Geld voor de zorg moet naar de zorg gaan en mag niet bij een voetbalclub terechtkomen, stelt zij.

Leijten heeft demissionair minister van Volksgezondheid Ab Klink (CDA) gevraagd een einde te maken aan sponsoring door zorginstellingen. Ook wil Leijten weten hoe vaak het voorkomt dat zorginstellingen aan sponsoring doen.

Zelf wijst Leijten op het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht, dat de komende twee seizoenen voetbalclub BVV Barendrecht sponsort. Het ziekenhuis wil zo naar eigen zeggen bekender worden in de omgeving.

Thuiszorg Groningen zegt met de sponsordeal haar band met de stad Groningen te willen benadrukken. Dat twintig medewerkers en patiënten naar elke thuiswedstrijd van FC Groningen kunnen, maakt ook deel uit van de deal.

Leijten vindt de sponsoring door Thuiszorg Groningen extra kwalijk omdat de organisatie onderdeel was van het zorgconcern Meavita, dat vorig jaar failliet ging. Thuiszorg Groningen kreeg daarna financiële steun van de overheid.

Tofste baas - Tweede Ronde - dag 35

Vandaag hebben we weer drie kandidaten voor jullie. Pas op! De beschrijvingen kunnen SPOILERS bevatten.

Nihilanth (Half Life)
Half Life is waarschijnlijk één van de beste games ooit maar is de eindbaas van de game ook de beste baas? Nihilanth is de leider van de Nex die tijdens de game de aarde aanvallen. Hij lijkt nog het meest op een foetus met een groot hoofd maar het gevecht met hem is zeker niet alsof je snoep afpakt van een baby. Nadat je de kristallen waarmee hij zijn health steeds weer kan bijvullen kapot hebt gemaakt, gaat zijn hoofd open waarna je zijn hersens ziet en deze kapot moet schieten.

Purple (Day of the Tentacle)

Purple is je grote vijand in Day of the Tentacle. Hij begint met het omgooien van koeien maar gaat al snel over op andere criminele activiteiten. Als hij bloot komt te staan aan giftig afval van Dr. Ted, wordt hij nog intelligenter en groeit hij zelfs een paar armen. Daarnaast krijgt hij hulp van verschillende versies van zichzelf die door een toekomstige versie van hem zijn teruggestuurd om jou tegen te houden.

MechaHitler (Wolfenstein 3D)
Wolfenstein 3D wordt gezien als één van de belangrijkste redenen dat First Person Shooters populair werden op de PC. Toch was de game controversieel te noemen. Als BJ is het je taak om verschillende doolhoven te doorzoeken en de Nazi's te verslaan. Deze doolhoven zijn behangen met hakenkruizen en als eindbaas is de grote leider, Adolf Hitler, de tegenstander. Deze heeft een robotpak aangetrokken en is met twee grote mini-guns niet makkelijk om te verslaan.

NihilanthPurpleMecha Hitler

Wie van bovenstaande deelnemers vinden jullie het tofst? Laat het weten in het topic in GAM. Deze poll loopt tot morgenmiddag 12.00 uur waarna we de uitslag bekendmaken op FOK!games en dan zal het volgende gevecht gaan plaatsvinden.

Drachten geteisterd door brandstichter

In Drachten lijkt een pyromaan actief te zijn. In de nacht van maandag op dinsdag werd in de Friese stad 25 keer brand gesticht. Hierbij werden containers en coniferenhagen aangestoken. De politie is op zoek naar getuigen van de brandstichtingen.

De containers en coniferen stonden in de wijken de Trisken en de Drait. "Het brandweerkorps van Drachten had het erg druk met het blussen van de branden, omdat deze snel achter elkaar werden gesticht", laat de politie weten.

Vanwege de brandjes werden diverse eenheden van de politie naar de Friese plaats gestuurd om toezicht te houden en de brandjes te onderzoeken.

[Upd] Mido alsnog naar Ajax

Ajax lijkt Achmed 'Mido' Hossam toch binnen te gaan halen. De Egyptische aanvaller schijnt tot overeenstemming gekomen te zijn met Middlesbrough voor het verbreken van zijn contract dat nog tot de zomer van 2011 doorliep.

Mido is gisteravond op Schiphol geland om tot overeenstemming te komen met Ajax. Dit zegt Mido op de Egyptische site FilGoal. "Een verbintenis met Ajax genoot mijn voorkeur boven een overgang op huurbasis. Ik had een mooie tijd bij Ajax en ik hou van de supporters. Ik hoop mijn vorm in Amsterdam terug te vinden."

Mido speelde van 2001 tot 2003 al bij Ajax, en kwam na zijn vertrek uit voor Celta de Vigo, Olympique Marseille, AS Roma, Tottenham Hotspur, Middlesbrough, Wigan Athletic, Zamalek en West Ham United. De Egyptenaar zal bij Ajax herenigd worden met Martin Jol, de twee kwamen elkaar al tegen bij Tottenham Hotspur.

Voor hoelang de 27-jarige aanvaller bij Ajax zal tekenen is nog niet bekend. Mido zal na El Hamdaoui en Ooijer de derde aankoop worden van Ajax dit seizoen.

Update 13:05 uur:

Mido komt definitief naar Ajax. De Egyptenaar tekent een eenjarig contract bij de Amsterdammers. Mido komt over van Middlesbrough, waar hij transfervrij mocht vertrekken.

De Nederlandse hand

Dat Nederlandse vrouwen geen handen kunnen schudden is eigenlijk niet zo vreemd. De Nederlandse vrouw heeft veel in te halen op de mannen. Honderd jaar geleden was dit namelijk geen vast gebruik. Toen gaven alleen mannen elkaar een hand en alleen als ze zaken deden. Nu vrouwen ook broeken dragen en mee mogen doen, willen ze ook ineens de hand schudden. Maar dat gaat niet zomaar goed.

Dembťlť onderhandelt met Birmingham City

Moussa Dembélé kan zijn loopbaan bij Birmingham City voortzetten. De aanvaller van AZ heeft met de leiding van de Engelse club over een overgang gesproken. Trainer Alex McLeish van Birmingham City hoopt dat hij binnen een week duidelijkheid krijgt over de komst van de Belgische aanvaller.

Dembélé staat nog een seizoen bij AZ onder contract. Hij mag naar verluidt voor vijf miljoen euro vertrekken uit Alkmaar. AZ nam deze zomer ook al afscheid van Mounir El Hamdaoui (Ajax) en David Mendes da Silva (Red Bull Salzburg). De formatie wil doelman Sergio Romero eveneens verkopen. Een overgang van de keeper van de nationale ploeg van Argentinië naar het Italiaanse Genoa ketste op het laatste moment af.

BuZa nog op zoek naar negen Nederlanders

Volgens een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken zitten er op dit moment nog negen Nederlanders in het rampgebied in India waar nog geen contact mee is geweest. Het gaat om vijf mannen en vier vrouwen. De communicatie met het gebied verloopt volgens de zegsman nog steeds moeilijk, maar wel iets beter dan maandag doordat er gebruik kan worden gemaakt van satelliettelefoons.

Het noorden van India wordt sinds vorige week geteisterd door zware regenval en overstromingen. Dit heeft tot nu toe aan ongeveer 150 mensen het leven gekost.

Lady Gaga ontkent acteerambities

Lady Gaga heeft geen plannen om actrice te worden. Dit weekeinde beweerde een bron aan het Britse tabloid News of the World dat Gaga haar zinnen had gezet op een film. Een woordvoerder van Gaga laat weten dat dat niet het geval is.

"Zij ziet een film helemaal zitten, maar ze wil het wel goed doen. Ze wil met de beste mensen uit het vak werken", zei de bron. Maar die bewering wordt tegengesproken door Gaga's woordvoerder. "Het is niet waar", luidde het commentaar volgens entertainmentwebsite Radar Online.

Gaga etaleerde haar acteerkunsten al eens in de videoclip van haar nummer 'Telephone', die bijna tien minuten duurde. Voorlopig richt de 24-jarige zangeres zich op haar 'Monster Ball'-wereldtoer.

Lady Gaga ontkent acteerambities
Lady Gaga ontkent acteerambities (Foto: Novum)

'Pepperspray voor handhavers in Amsterdams ov'

Gemeentelijke handhavers en agenten die worden ingezet in het openbaar vervoer in Amsterdam moeten worden uitgerust met pepperspray. Dat vindt de VVD. Ook moeten mensen die vaak overlast plegen een permanent reisverbod voor het openbaar vervoer krijgen, moeten burgers via Twitter en sms vandalisme, overlast en geweld in het ov kunnen melden en moet preventief fouilleren in het ov mogelijk worden.

Fractievoorzitter van de Amsterdamse VVD Robert Flos hoopt dat met onder meer deze maatregelen de hoofdstad het veiligste stedelijke openbaar vervoer van Nederland krijgt. Hij komt met de maatregelen, nadat maandag bekend werd dat een 26-jarige Amsterdammer vorige week meerdere malen is gestoken in een tram.

Het slachtoffer werd belaagd door een groep van zeven of acht mensen nadat hij twee medepassagiers had aangesproken die op de vloer van de tram hadden gespuugd. Flos noemt het een 'vreselijk incident', dat laat zien dat het met de veiligheid in het ov in Amsterdam 'nog lang niet goed genoeg gaat'.

De fractievoorzitter hoopt onder meer dat gemeentelijke handhavers en ov-agenten, die samen in het Veiligheidsteam Openbaar Vervoer zitten, met pepperspray agressieve klanten 'die bijvoorbeeld onder invloed van drank en drugs zijn' tot bedaren kunnen brengen. De VVD'er heeft zijn plannen onder meer bij het Rotterdamse ov afgekeken.

Man met dertig vuurwapens en handgranaten opgepakt

In de woning van een 44-jarige man uit het Groningse dorp Termunten zijn bij een doorzoeking dertig vuurwapens aangetroffen. De man is opgepakt. Hij is vermoedelijk een verzamelaar, maar hij verkocht ook wapens.

De politie kwam de wapens op het spoor na een tip. In de woning aan de Zuster Dijkemaweg werden ook vijf voorwerpen gevonden die waarschijnlijk handgranaten zijn. De geweren bleken bij onderzoek op een ondeugdelijke manier onklaar te zijn gemaakt. De donderdag opgepakte man heeft een tijdje vastgezeten, maar is na verhoor in afwachting van zijn rechtszaak naar huis gestuurd.

Dragon Age 2 ontworpen voor consoles

Bioware heeft verschillende uitspraken gedaan met betrekking tot de ontwikkeling van Dragon Age 2, waar een paar opmerkelijke conclusies uit te trekken zijn. Volgens Bioware heeft Dragon Age goed verkocht op de consoles, dus wordt DA2 daarvoor geoptimaliseerd.

Eén van de minder ingrijpende gevolgen van deze beslissing is dat er geen vernieuwde Toolset voor de consoles bijgeleverd zal worden, maar hooguit dezelfde van Dragon Age: Origins met hooguit wat aanpassingen. Een misschien drastischere beslissing is het weghalen van de tactical view. De third-person camera verplaatst dan naar een overzichtelijke vogelvluchtpositie, waarbij het slagveld veel beter gecontroleerd kan worden. Vooral bij de PC-gamers was deze feature geliefd.

De reden om de tactical view uit de consoleversie te halen is echter nog opmerkelijker: "Omwille van budgetaire redenen hebben we ons geconcentreerd op het third-person camerawerk, waarbij de speler de verbeterde textures van dichtbij kan bewonderen. Met het isometrische standpunt moeten we andere textures gebruiken. Omdat de game vooral op consoles is verkocht, gaan we voor wat het publiek wil." aldus Mike Laidlaw van Bioware.

De PC zal volgens hem nog wel een aangepaste vorm van dit camerastandpunt ondersteunen.

Mede-oprichter Greg Zeschuk had onlangs gezegd dat 'consoles tot het verleden behoren', wat op een tegenstrijdige houding duidt binnen Bioware. En we weten allemaal waar dat naar kan leiden...

dragon age 2

AH past 'misleidende' tekst op melkpakken aan

Albert Heijn gaat de tekst op de melkpakken van het huismerk aanpassen. De Reclame Code Commissie oordeelde vorige week dat de tekst 'Van Hollandse Weide' misleidend en oneerlijk is.

De melk komt namelijk niet altijd van koeien die in de wei lopen. Albert Heijn stelde eerder dat een 'aanzienlijk percentage' wel in de wei loopt en dat de slogan meer was bedoeld om duidelijk te maken dat het om een Nederlands product gaat.

Tegen de niet bindende uitspraak was nog beroep mogelijk, maar een woordvoerder zegt dat de grootgrutter begrijpt dat de tekst verkeerd kan worden opgevat. Wat de nieuwe tekst wordt, is nog niet bekend.

De klacht was ingediend door een biologische veehouder die vond dat Albert Heijn een verkeerde indruk wekte. De stichting Wakker Dier had in 2006 al een klacht ingediend, maar de reclamecode was toen minder streng dan tegenwoordig en dus kreeg de stichting nul op het rekest.

De oplossing waar Albert Heijn nu mee komt is waarschijnlijk niet waar de stichting op had gehoopt. Wakker Dier hoopte dat Albert Heijn overstapt op 'echte' weidemelk.

AH past 'misleidende' tekst op melkpakken aan

AH past 'misleidende' tekst op melkpakken aan (Foto: Novum)

OV-chipkaart studenten veel vaker stuk

De OV-chipkaart van studenten gaat veel vaker stuk dan die van andere reizigers. Heeft van de studenten zo'n drie tot vijf procent te maken met een kapotte kaart, bij andere reizigers ligt dit rond de twee procent. Dat meldt een woordvoerder van de OV-chipkaart voor studenten dinsdag. Vermoed wordt dat studenten toch wat slordiger met de kaart omgaan.

In totaal maken zo'n 550.000 studenten gebruik van de kaart. Sinds de invoering van de kaart zijn al zo'n twintigduizend chipkaarten voor studenten kapotgegaan. Zo waren hun kaarten gebroken, waren er hoekjes af of zaten er scheuren in. Studenten kunnen sinds 16 maart alleen nog met de OV-chipkaart reizen.

Dat die van studenten eerder kapot gaan, kan volgens een woordvoerder niet liggen aan hun kaart. "Technisch is het exact dezelfde kaart als die van andere gebruikers." Dat studenten de kaart intensiever gebruiken en dat die daarom stuk is, ligt volgens de woordvoerder niet voor de hand. "Er zijn ook zo veel andere reizigers die dagelijks hun chipkaart gebruiken en bij hen gebeurt het toch een stuk minder vaak."

Fries bekogelt terrasbezoekers met eieren

De politie heeft maandag in Leeuwarden een 19-jarige Fries aangehouden die er een apart idee van vriendschap op nahoudt. Terrasbezoekers hadden de politie rond middernacht gewaarschuwd nadat ze op de Nieuwestad met eieren waren bekogeld.

De gooier werd al snel gelokaliseerd op de derde verdieping van een woning naast het terras. Tegenover agenten bekende de man zijn daad. Maar, zo verweerde hij zich, ze waren bedoeld voor een vriend die zijn woning voorbijliep. Hij richtte echter verkeerd, waardoor het terras werd getroffen.

'Derde coureur Soucek vertrekt bij Virgin'

Andy Soucek zal zijn contract bij Virgin Racing laten ontbinden. De Spanjaard won vorig jaar de vernieuwde Formule 2 en verdiende hiermee een contract als derde rijder bij het Britse team. Hij is tot nu toe echter nog niet aan rijden toegekomen.

In het contract met de 25-jarige Soucek staat wel dat hij voor enkele testactiviteiten ingezet moet worden en daarom wil Virgin volgens de Spaanse krant AS van het contract af. Naar verluidt is er een overeenkomst gesloten over het afkopen van het contract van de Madrileen en zal het nieuws spoedig wereldkundig worden gemaakt.

Volgens AS heeft Soucek al één miljoen euro aan sponsorgelden overgemaakt naar Virgin, maar is daarmee gestopt omdat hij niet aan rijden toekomt. Daarom richt hij zijn pijlen op andere teams en een overeenkomst voor derde rijder zou al voor de Grand Prix van België rond kunnen zijn. Ook is de GP2 Series een serieuze optie.

Salcido schermt wederom met interesse

Carlos Salcido leek de clubs na zijn uitstekende WK voor het uitkiezen te hebben. Geen enkele club meldde zich echter officieel bij PSV, maar nu lijkt dat te gaan veranderen.

De Mexicaanse verdediger wilde eigenlijk vertrekken uit Eindhoven en ging er ook vanuit dat hij een nieuwe club ging vinden. Tot een overgang kwam het dusverre echter niet, waardoor PSV ervan uitgaat dat Salcido nog een seizoen bij de club zal blijven.

De hoofdrolspeler zegt dinsdag in de belangstelling te staan van verschillende Engelse clubs, maar Marcel Brands, de technisch manager van de Eindhovenaren, weet van niets. "Er spelen opnieuw dingen. Ik ben rustig want mijn naam wordt bij meerdere clubs genoemd", laat Salcido weten in het Mexicaanse El Mañana.

In het Eindhovens Dagblad is Brands vooral verbaasd over de uitlatingen van de Mexicaans international. "Er is geen enkele club die zich voor spelers van ons gemeld heeft. Dus ook niet voor Salcido." De beoogde opvolger van Salcido, Wilfred Bouma, staat op het punt om naar Red Bull Salzburg te verkassen, wat een vertrek van Salcido niet erg gelegen maakt.

[EK] Heemskerk als tweede door

Femke Heemskerk heeft zich bij het Europees kampioenschap zwemmen in Boedapest geplaatst voor de halve finales van de 100 meter vrije slag. Heemskerk tikte aan in een tijd van 54.43 wat de tweede tijd in de series was.

Elise Bouwens zwom met 55,86 de achttiende tijd maar dat was toch genoeg om ook door te gaan. Enkele van de snellere zwemsters vielen namelijk af omdat per land maximaal twee zwemsters naar de halve eindstrijd mogen. Ilse Kraaijeveld werd uitgeschakeld. Zij zwom in de series met 56,31 de 23e tijd.

Elk jaar nieuwe Guitar Hero, terwijl genre overloopt

Neversoft projectregisseur Brian Bright heeft toegegeven dat het muziekspellengenre overloopt met games en zegt tegelijkertijd dat gamers ieder jaar kunnen rekenen op een nieuw Guitar Hero-spel. Dat is nog eens een probleem oplossen.

Dat er het afgelopen jaar te veel muziekspellen uitkwamen is nou eenmaal niet anders, maar dat weerhoudt de studio er dus niet van om ieder jaar met een nieuwe Guitar Hero op de proppen te komen.

Ook geeft Bright toe dat Guitar Hero: World Tour, uit 2008, het begin van een reeks zielloze Guitar Hero-games is. De studio wilde per se iedereen tevreden stellen met hun spellen, wat minder goed uitpakte dan gehoopt.

Maar met Warriors of Rock wil Neversoft weer terug naar de roots van de Guitar Hero-serie, door spelers keihard te laten rocken. Of dat zo zal geschieden, is nog even afwachten.

10 augustus, wat gebeurde er zoal vandaag?

Of ze nog bij elkaar zijn weet ik niet, maar anders wil ik bij dezen Joeri Malentsjenko en Yekaterina Dmitriyeva een fijne trouwdag wensen. Wie zijn dit nu weer zul je zeggen? Simpel, zeven jaar geleden waren zij het eerste stel dat in de ruimte trouwde. Vrouwlief bleef echter met beide benen op de grond.

Wat gebeurde er nog meer in het verleden? Er zullen weinig mensen zijn die het nog kunnen navertellen, maar het is vandaga precies 444 jaar geleden dat de beeldenstorm begon. Nog een leuk getal, het is vandaag de 222ste dag van het jaar.

Vandaag mag je ook Felix Hoffmann herdenken. Dankzij zijn uitvinding die hij exact 113 jaar geleden deed, heeft je vriendin nooit meer hoofdpijn. Hij is namelijk de ontdekker van aspirine.

Tot slot nog even een paar verjaardagen. Van harte Sergej Soechoroetsjenkov! Deze Russische wielrenner wordt vandaag 54. Minder blij zijn we met de dag van 23 jaar geleden. Jim Bakkum zag namelijk het levenslicht. Alle jarigen, gefeliciteerd!


Is hij al weer 23?!

Valve komt met Defense of the Ancients

De stem achter Duke Nukem John St. John heeft bevestigd dat Valve bezig is met het maken van ‘Defense of the Ancients’. Hij weet dit doordat hij zijn stem heeft geleend aan een karakter in de game.

Op Twitter zei St. John het volgende: "Had a great time in Seattle last week recording for DotA. The guys at Valve Software are awesome!"

DotA is een scenario voor ‘Warcraft III: Reign of Chaos’ en zijn uitbreiding ‘Warcraft III: The Frozen Throne’ waarin teams gebouwen (Ancients genaamd) van de tegenstanders moeten vernietigen. Men zet helden in om de missie tot een goed einde te brengen en op weg naar de zege koop je uitrusting en level je je karakters.

Valve blijft na de aankondiging van ‘Portal 2’ gamers positief verrassen. Nu maar hopen dat ze hun games snel op de markt brengen!

Oud-veldrijder Simunek (48) overleden

Radomir Simunek is op 48-jarige leeftijd overleden. De oud-veldrijder was al geruime tijd ziek.

In 1991 veroverde de Tsjech in Gieten de wereldtitel bij de profs en troefde toen Adrie van der Poel af. In 1983 en 1984 pakte hij al de wereldtitel bij de amateurs. Pas na de val van de Berlijnse Muur in 1989 kon Simunek prof worden.

Simunek won driemaal de Superprestige en werd vier keer Tsjechisch kampioen. De laatste jaren was hij coach van zijn zoon Radomir jr.

Bizarre Creations niet bang voor GoldenEye

De maker van James Bond: Blood Stone, Bizarre Creations, is niet bang voor de release van GoldenEye op de Wii. Ze vraagt zich meer af of Eurocom, de ontwikkelaar van de gouden remake, niet bang moet zijn voor haar Bond-game.

Volgens Bizarre geeft ze de spelers een brede Bond-ervaring. Nick Davies, leidinggevende bij Bizarre Creations, zegt daarnaast dat elk Bond-spel zo zijn eigen publiek heeft. GoldenEye 007 komt uit op de Wii en DS, terwijl Blood Stone voor de 360, PS3 en PC verschijnt.

Of Davies een beetje naast zijn schoenen loopt wat deze opmerking betreft, is afwachten. Er moet op z'n minst een zweetdruppel of twee langs zijn nek lopen, wetende dat je samen met de remake van het beste Bond-spel tot op heden met nog een Bond-game op de proppen komt.

Kathleen (ex-K3) is zwanger

Oya-lé-lé, Kathleen Aerts brengt volgend jaar een nieuwe K3-fan op de wereld. De blonde zangeres is namelijk zwanger.

Al drie maanden zelfs. De gelukkige papa is politieagent Steven van Hoof die in juni met de ex-K3 zangeres trouwde. Kathleen stapte vorig jaar uit de beroemde meidengroep om zich toe te leggen op haar privéleven. Het resultaat is dus onder meer een kindje. Hieronder het interview dat FOK!tv vorig jaar had met Kathleen.

 

Je kunt de wmv hier downloaden... 

Alan Wake 2 blijft Xbox 360-exclusief, mocht hij komen

Ontwikkelaar Remedy heeft bekendgemaakt dat een potentieel vervolg op Alan Wake zal worden uitgegeven door Microsoft Game Studios, wat het direct een Xbox 360-exclusive maakt, ondanks dat de rechten van de IP bij de Finse studio zelf liggen.

Volgens het hoofd van de franchise, Oskari Hakkinen, is het belangrijk voor Microsoft om Alan Wake in hun portfolio te hebben, naast games als Gears of War, Halo en Forza. Volgens de man past Alan Wake perfect in dat rijtje.

Eerlijkheid gebiedt Hakkinen te zeggen dat er nog geen gesprekken zijn geweest over een vervolg met Microsoft, maar hij wil dat wel gaan doen. Op dit moment zijn ze nog aan het kijken hoe het eerste spel het doet op de markt.

De verkoopcijfers liggen nog niet zo hoog als Microsoft had gewild, maar Hakkinen heeft er vertrouwen in dat het spel via mond-tot-mondreclame nog zijn verwachte succes zal behalen. En of Alan Wake naar de PC komt? Die mogelijkheid is er, maar laten we nou niet weer te hard van stapel lopen.

'De Ridder traint mee met Ajax'

Het gonst van de geruchten in Amsterdam. Nu is het Daniël de Ridder die naar verluidt een kans krijgt van Ajax om een contract af te dwingen. Martin Jol laat de rechtsbuiten vanaf woensdag meetrainen.

De Telegraaf
weet dat De Ridder een kans krijgt om zich te laten zien en mocht hij overtuigen, dan komt hij alsnog in aanmerking voor een contract. Vorige week leek al sprake te zijn van een transfer, omdat hij verscheen op de spelerslijst van de UEFA, maar dit bleek om een fout te gaan.

Wanneer de aanvaller weet te imponeren, dan zal Ajax hem voor een seizoen huren van Wigan Athletic, dat De Ridder geen transfervrije status wil geven. Op speelminuten in Engeland kan De Ridder echter ook niet rekenen.

De Ridder is kandidaat om Dennis Rommedahl te vervangen op de rechterflank. Volgens Jol is de hoofdrolspeler daar echter niet de geschikte persoon voor, zo maakte de oefenmeester zaterdag duidelijk. "De Ridder is niet echt een rechtsbuiten of een spits."

'Taliban in Medal of Honor niet provocerend bedoeld'

Er is al wat ophef geweest over de groep speelbare terroristen in de nieuwe Medal of Honor en nu mengt mede-ontwikkelaar DICE zich ook in de discussie om te zeggen dat het allemaal wel meevalt.

Volgens de studio is de implementatie van de Taliban lang niet zo sensationeel of provocerend als sommige mensen beweren. Ze is zich ervan bewust dat het hier om een videospel gaat en verzekert ons dat ze niet over de schreef gaat, maar ze kan niet ontkennen hoe op dit moment de wereld in elkaar steekt.

Nog geen online coŲp voor Lara Croft-game

De Summer of Arcade loopt ook dit jaar lekker door, met het ene leuke Arcade-spel na de andere. Veel gamers wachten nu op Lara Croft and the Guardian of Light, vanwege de aparte richting die dit spel opgaat. Maar dit spel neemt een teleurstelling mee.

De eerste maand waarin dit spel is uitgekomen, zal het namelijk geen coöperatieve modus bevatten. Ontwikkelaar Crystal Dynamics heeft aangekondigd dat het online-segment niet op tijd klaar is voor de release van de Arcade-game. In plaats daarvan wordt het spel gepatcht op 28 september, de dag dat het spel ook uitkomt op de PlayStation 3 en Steam.

Lekker, zo een tijdelijk exclusief spel waar ze één van de leukste onderdelen 'niet op tijd afkrijgen'. De vraag is nu hoeveel mensen er zes weken nadat het spel is uitgekomen nog aan de slag gaan met de online multiplayer. XBLA-games staan doorgaans niet bekend om hun houdbaarheid.

[EK] Verschuren door op 200 meter vrije slag

Bij het Europees kampioenschap in Boedapest heeft Sebastiaan Verschuren zich voor de halve finale op de 200 meter vrije slag geplaatst. Zijn tijd van 1.47,52 was de tweede tijd in de series. Joost Reijns en Stefan de Die werden in de series uitgeschakeld.

Moniek Nijhuis werd bij de vrouwen op de 100 meter schoolslag uitgeschakeld. Haar tijd van 1.10,92 was de 21e tijd in de series.

MC Hammer eert NL'se naamgenoot

Onlangs overleed in Nederland ene mijnheer M.C. Hammer op 87 jarige leeftijd. Dit feit werd opgepakt door diverse blogs omdat in de jaren 90 ene MC Hammer een wereldhit had met 'U Can't Touch This'.

Het bericht bereikte ook de artiest MC Hammer die de Nederlandse man nu eert op Twitter. "Let it be known in Holland since my name sake has died at 87 (RIP) from this day forward in Holland I am to be known as King Hammer !!!"

MC Hammer verkocht miljoenen platen begin jaren negentig en hij stond bekend om zijn wijde pofbroeken. In 1997 was Hammer alweer bankroet. Tegenwoordig is Hammer platenproducer.

T. Dumoulin bereikt mondeling akkoord met Cervťlo

Tom Dumoulin heeft een mondelinge overeenkomst bereikt met Cervélo. Het 19-jarige talent kon daarnaast ook rekenen op de belangstelling van vier andere profploegen.

Dumoulin fietst pas sinds vier jaar en wist dit seizoen onder meer de Nations Cup in Portugal te winnen en de tijdrit in de Italiaanse Babygiro.

Bij Cervélo, waar ook Thor Hushovd, Carlos Sastre en Theo Bos onder contract staan, krijgt Dumoulin een aangepast programma zodat hij voorzichtig kan doorgroeien.

CD: Deer Tick - Born On Flag Day

Een autobiografische titel is het wel, Born On Flag Day. John McCauley, zanger, gitarist en geestelijk vader van country-rock band Deer Tick is namelijk op 14 juni jarig. Ook de naam van de band komt uit de belevenissen van McCauley, die namelijk een teek opliep toen hij al liftend door Amerika trok, het is maar dat je het weet. Met zijn tweede plaat strijkt nu dan ook eindelijk in de Lage Landen neer. De plaat kwam namelijk in 2009 al in Amerika uit en vijf jaar eerder liet hij al van zich horen met het debuut War Elephant. Het debuut was al niet onverdienstelijk, maar Born On Flag Day werd door Rolling Stone vorig jaar al uitgeroepen tot country-rock doorbraak van het jaar. Misschien dat de naam daarom al bij meerdere een belletje doet rinkelen, maar voor degenen die de stijl en stem van McCauley en kornuiten nog niet kennen is de plaat nu ook in de Nederlandse schappen te verkrijgen.

Vorm: "Belangrijk om nu mijn kans te pakken"

Michel Vorm wil koste wat het kost morgenavond in actie komen tijdens het oefenduel tussen een gedevalueerd Nederlands elftal en Oekraïne. De sluitpost is nog niet helemaal fit, maar meldde zich gisteren wel in Noordwijk.

De reservekeeper van het Nederlands elftal wil zich graag laten zien in de oefenwedstrijd tegen Oekraïne, vooral omdat eerste keus Maarten Stekelenburg rust heeft gekregen. "Het is nu belangrijk om achter Maarten mijn kans te pakken", laat Vorm weten in De Telegraaf.

De doelman kreeg zondag tijdens de competitiewedstrijd tegen Feyenoord last van zijn schaambeen. "Het zou dus kunnen dat ik nog moet afhaken, de medische staf gaat er nog naar kijken. Maar het gaat al beter dan zondag. Ik ga ervan uit dat ik woensdag speel", aldus de keeper, die zonder problemen de eerste training doorkwam.

Vorm is de enige WK-ganger in de 'schaduwselectie' van bondscoach Bert van Marwijk. "Dat zal met de schaarste aan keepers te maken hebben. Alhoewel ik er op het WK bij ben geweest, heb ik geen minuut gespeeld. Het is voor mij belangrijk om op het hoogste niveau wedstrijden te spelen en me te laten zien. Het blijft speciaal om bij Oranje te zitten. Ik weet ook zeker dat er woensdag een goed elftal op het veld staat."

Assassin's Creed: Brotherhood krijgt verschillende Collectors Editions

Ook Assassin's Creed: Brotherhood kan niet achterblijven in de collectors edition hype van de laatste paar maanden en daarom komen er twee versies. De collectors edition van AC:B zal een heuse Jack-in-the-Box bevatten, alleen krijgen de Amerikanen die bij Gamestop bestellen een iets andere versie.

De collectors edition van AC:B bevat:

  • Een extra dvd met een making-of en de soundtrack en nog wat extra's
  • Een fysieke kaart van Rome
  • Twee singleplayer ingame maps genaamd "Trajan Marketplace" en "Aqueduct" 
  • Artbook

Daarnaast zal de Gamestopversie de Harlequin Jack-in-the-Box krijgen en alle andere versies van de Doctor Jack-in-the-Box. Daarnaast krijgen Gamestop pre-orders een code om de Harlequin skin voor de multiplayer te downloaden.

De collectors edition zal in Europa rond de €90 gaan kosten, Assassin's Creed: Brotherhood komt 19 november uit in Europa.

Harlequin
Gamestop editie

Harlequin
Normale editie

New York akkoord met omstreden busreclame

Het vervoersbureau van New York heeft maandag een busreclame van het Amerikaanse Defensie Initiatief voor Vrijheid (AFDI) goedgekeurd. Op de advertentie vliegt links een vliegtuig richting een brandend World Trade Center, rechts staat een moskee afgebeeld die op enkele straten afstand van 'ground zero' moet verrijzen.

Het AFDI is een organisatie die zich uitspreekt tegen de invloed van de radicale islam in de Verenigde Staten. De groep had de gemeentelijke vervoersautoriteit van de stad voor de rechter gedaagd om de advertentie te kunnen plaatsen. Het vervoersbureau liet in een reactie weten niet achter de boodschap van de reclame te staan.

De bouwplannen voor een moskee op enkele blokken afstand van 'ground zero' heeft in de VS geleid tot een verhit debat over de grenzen van tolerantie en de symboliek van de plek waar eens de Twin Towers stonden.

C1000 schrapt stunt met goedkoop vlees

Supermarktketen C1000 heeft een plan om volgende week te stunten met lage vleesprijzen geschrapt. Aanleiding is de campagne die Wakker Dier tegen de zogenoemde kiloknallers voert. Dat blijkt uit een interne memo die de Volkskrant op zijn website heeft gezet.

Het plan was om volgende week vlees in de aanbieding te doen, maar daarvoor in de plaats wordt brood goedkoop aangeboden. Stichting Wakker Dier adviseerde de afgelopen maanden in radiospotjes ergens anders vlees te kopen omdat het vlees bij C1000 vaak 'goedkoper is dan kattenvoer'.

Boeren krijgen volgens de stichting te weinig geld voor hun vlees om goed voor hun dieren te kunnen zorgen. C1000 is het daar niet mee eens en stelt dat het goedkoper kan zijn omdat het een eigen slagerij heeft, maar 'vanwege de Wakker Dier-spotjes leek het ons op dit moment niet verstandig om olie op het vuur te gooien door heftig met vlees te adverteren', zegt een woordvoerder in de Volkskrant.

Dat betekent echter niet dat het vleesbeleid blijvend is veranderd. Wel had C1000 de afgelopen week voor het eerst biologisch vlees in de aanbieding.

Nadal en Djokovic moeten nog wennen

Het eerste optreden van het tenniskoppel Rafael Nadal en Novak Djokovic in het dubbelspel is op een mislukking uitgelopen. De nummers één en twee van de wereld in het enkelspel verloren in de eerste ronde van het toernooi van Toronto van de Canadezen Vasek Pospisil en Milos Raonic: 5-7, 6-3 en 10-8.

Het was de eerste keer sinds 1976 dat de nummers één en twee van de wereld een koppel in het dubbelspel vormden. De Amerikanen Jimmy Connors en Arthur Ashe stonden in 1976 tijdens een toernooi in Washington als team op de baan.

De Japanse game-industrie is aan het doodgaan

Vorig jaar heeft Keiji Inafune (Capcom) aangegeven dat de Japanse game-industrie aan het doodgaan is, Tomonobu Itagaki (Valhalla Games Studios) heeft nu aangegeven het met hem eens te zijn. Itagaki is bekend van games zoals Dead or Alive en Ninja Gaiden 3D toen hij nog bij Team Ninja werkte dat onderdeel van Tecmo was.

Volgens Itagaki is Japan er niet in geslaagd om het kapitalisme en de vrijemarkteconomie te implementeren in hun maatschappij.  Niet alleen de gamesindustrie lijdt eronder, maar heel de huidige Japanse industrie waarvan het lot al volgens Itagaki in de jaren '60 vaststond.
“Japan failed to import capitalism, or rather, it failed to understand the lessons of capitalism, of the free market economy. What I’m talking about isn’t just limited to the games industry. I’m talking about what has happened in Japan since the ’60s. Japan’s destiny – the destiny of this era – was already determined then.”

Itagaki geeft op de vraag of hij een politiek kandidaat in Japan zou willen zijn bevestigend antwoord en hij is hier ook zelfs al voor gevraagd, hij is van mening dat ze een sterke leider nodig hebben.
“Yes. There have been some offers for me to become a political candidate in Japan, and we do need a strong leader.”

Of Itagaki ook wat met die aanbiedingen gaat doen is niet bekend maar het zou zomaar kunnen dat Itagaki over een paar jaar politieke spelletjes speelt.

Itagaki
Itagaki voor Premier!!!

Explosie slaat gat in appartementencomplex Huissen

Een explosie heeft maandagnacht een gat geslagen in een appartementencomplex in de Gelderse plaats Huissen. De voor- en achtergevel zijn volgens de brandweer uit het pand aan de Schaapsdam geslagen, maar er vielen geen gewonden. Na de explosie brak brand uit. Drie appartementen zijn onbewoonbaar geworden.

Na de explosie rond 03.00 uur is iemand weggereden, meldt de politie op basis van getuigen. Volgens regionale media gaat het om een van de bewoners. Hij zou overhoop liggen met de belastingdienst en had financiële problemen. Om zijn schuldeisers te ontlopen zou hij met vakantie zijn gegaan.

De burgemeester van de gemeente Lingewaard, waar Huissen onder valt, zei op Omroep Gelderland dat het een wonder is dat een woning te midden van andere woningen 'uit elkaar is gespat' zonder dat er gewonden zijn gevallen.

Van Wolfswinkel hoopt op meer interlands

Bert van Marwijk bereidt zich met zijn Nederlandse schaduwelftal voor op het oefenduel met Oekraïne. De bondscoach selecteerde op Michel Vorm na geen enkele WK-ganger. Ricky van Wolfswinkel hoopt op zijn debuut.

Mogelijk krijgen zeven debutanten de kans om zich te laten zien vanaf het beginsignaal. Van Wolfswinkel hoopt bij die zeven te zitten. "Hoeveel centrumspitsen ik in deze selectie tel? Eén echte. Ik hoop dat de bondscoach daar ook zo over denkt", lachte de spits van FC Utrecht in gesprek met De Telegraaf.

"Natuurlijk is dit een leerzame ervaring, maar je hebt ook je doelstellingen. Het is niet de bedoeling dat het hierbij blijft, mocht ik mijn debuut maken", stelt Van Wolfswinkel, die in de seizoenouverture van Utrecht tegen Feyenoord (3-1) direct trefzeker was.

Ook Leroy Fer, die bij afwezigheid van diverse middenvelders werd opgeroepen, hoopt op zijn debuut: "Het gaat hard inderdaad, en ik sta hier niet met een ander gevoel omdat alle 'vaste' spelers er niet bij zijn. Ik wil ervaring opdoen en me laten zien aan de bondscoach. Ik mis dan wel het EK-kwalificatieduel met Jong Oranje tegen Liechtenstein, maar deze wedstrijd is voor mij net zo belangrijk."

Bekijk de kaart van Pokťmon Black en White

De officiële website van Pokémon Black en White heeft een update gehad en we kunnen nu de kaart van de Isshu-regio bekijken. De Isshu-regio is het gebied waar we als speler ons avontuur in gaan beleven. Op de kaart zijn een aantal punten gemarkeerd maar wat dat precies inhoudt, weet ik niet want de tekst is in het Japans.

Als je de interactieve kaart wilt bekijken ga je eerst naar de officiële website, hierna klik je op 'skip' of wacht je even een paar seconden. Als het goed is, zie je dan dat het scherm is ingedeeld in twee vlakken, in het linkse zwarte vlak klik je onder het witte pokémon logo en dan zal de kaart gaan laden.

Pokémon Black en White staan gepland voor een release op 18 september in Japan, in het tweede kwartaal in 2011 komt de game ook naar Europa en Amerika.

Kaart
Gedeelte van de kaart

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over ploertendoders, boksbeugels en valmessen.

Een vijftigjarige Drent heeft bekend dat hij tientallen wapens als ploertendoders, boksbeugels en valmessen heeft verkocht aan jongeren in zijn omgeving. Daarmee geeft hij die knullen de gelegenheid, de samenleving te terroriseren.

Eerlijk gezegd, vind ik lijfstraffen middeleeuws. Achterlijk. Een fatsoenlijk land onwaardig. Wij doen het vooral met gevangenissen en geldboetes, dat straffen. Maar toch…

BlazBlue: Continuum Shift krijgt extra karakter

BlazBlue: Continuum Shift is een 2D fighting-game die al sinds begin juli uit is in Japan, eind juli kwam hij uit in Amerika en vanaf 28 oktober komt de game naar Europa. De game heeft in Japan al één DLC-karakter gezien en die is genaamd Makoto. Nu heeft ontwikkelaar Arc System Works een tweede karakter aangekondigd.

Het gaat om de butler van Rachel genaamd Valkenhayn Hellsing. De DLC heeft nog geen prijs en datum, als hij hetzelfde zal gaan kosten als Makoto dan zal het rond de €6 of 560 Microsoft Points liggen. Het is onbekend of deze DLC ook naar Europa komt en vanaf wanneer het dan beschikbaar is.

BlazBlue: Continuum Shift komt naar de PS3 en Xbox 360 vanaf 28 oktober in Europa.

Valk
Valkenhayn Hellsing

De Bakker naar tweede ronde Toronto

Thiemo de Bakker heeft zich voor de tweede ronde van de ATP Masters in Toronto geplaatst. De Bakker versloeg de Spanjaard Feliciano López met 7-6 en 6-3.

De partij moest in de eerste set bij de stand 3-2 in het voordeel van de Spanjaard even worden gestaakt vanwege hevigde regenval. De Bakker stuit in de tweede ronde op de winnaar van de partij tussen de Fransman Gaël Monfils en Fernando Gonzálezuit Chili.

Ontbossing in BraziliŽ flink gedaald

De mate van ontbossing in de regenwouden van het Amazone-gebied is in juni aanzienlijk afgenomen. In deze maand werd 244 vierkante kilometer bos gekapt, liet het Braziliaanse Nationaal Instituut voor Ruimteonderzoek weten.

De hoeveelheid bos die verloren ging, was in juni 58 procent lager dan in dezelfde maand in 2009. Op jaarbasis werd 49 procent minder gekapt dan in het jaar daarvoor.

De afname is volgens de Braziliaanse regering een gevolg van betere naleving van milieuwetgeving. Milieuorganisaties menen echter dat de afgenomen houtkap komt door de dalende vraag naar hout en vee als gevolg van de financiële crisis.

Drie keer zo veel meldingen verkrachting

Bij de anonieme kliklijn Meld Misdaad Anoniem zijn de eerste helft van dit jaar ruim drie keer zo veel verkrachtingen gemeld. Waar er de eerste helft van vorig jaar nog 18 meldingen binnenkwamen, waren dat er deze keer 59.

Een duidelijke oorzaak voor de sterke stijging is niet direct aan te wijzen. "We hebben geen campagne gevoerd voor het melden van verkrachtingen", zegt een woordvoerder.

De stijging zou kunnen komen door media-aandacht. "Als er regionaal of landelijk veel aandacht is voor een verkrachtingszaak, stromen de meldingen bij ons vaak binnen." De woordvoerder weet echter niet welke zaak de stijging kan hebben veroorzaakt. "Maar dat gaan we zeker nog uitzoeken."

Ook zou de toename kunnen komen doordat meer verkrachtingen zijn gepleegd. "De politiecijfers over dit halfjaar hebben we niet, dus dat moet nog blijken. Maar toen het aantal meldingen over overvallen steeg bleek dat het daadwerkelijke aantal overvallen ook was gestegen."

Ook het aantal meldingen van straatroof steeg sterk; van 35 naar 82. Bij elkaar kwamen ongeveer 6300 meldingen binnen, ongeveer evenveel als in de eerste helft van vorig jaar.

Go Ahead laat «olak naar Kasimpasa gaan

Halil Çolak heeft zijn transfer naar Kasimpasa binnen. De aanvaller van Go Ahead Eagles wilde graag naar Turkije vertrekken en beide clubs hebben reeds een mondeling akkoord bereikt.

Kasimpasa en Go Ahead bereikten overeenstemming over de afkoopsom van het nog twee jaar lopende contract van Çolak. Zodra de club uit Deventer schriftelijke bevestiging heeft, vertrekt de aanvaller naar Istanbul om een driejarige verbintenis met Kasimpasa te ondertekenen. Dat bericht De Stentor.

Gisteren was er nog een verschil tussen het bod van Kasimpasa en hetgeen wat GA Eagles wilde ontvangen. "We zijn er mondeling uit", zegt Marc Overmars, bestuurslid technische zaken van de club. "Het is niet helemaal wat we wilden hebben, maar het is prima zo. Halil wilde zelf ook heel graag naar Kasimpasa."

Çolak wacht af totdat Kasimpasa de transfer officieel maakt. "Wellicht vertrek ik dinsdag al en train niet meer bij Go Ahead. Wel een raar gevoel, om bij de club uit mijn stad weg te gaan. Maar ik ben natuurlijk ook erg blij met deze nieuwe kans."

Varkevisser tekent bij Telstar

Cor Varkevisser speelt komend seizoen voor Telstar. De doelman was transfervrij, nadat Sparta Rotterdam zijn aflopende contract niet verlengde.

Sparta zag na de degradatie naar de Jupiler League geen toekomst meer in Varkevisser, die nooit een vaste waarde werd in Rotterdam. De doelman speelde eerder in de jeugd van Feyenoord en kwam in de Eredivisie uit met Excelsior.

Via VVV-Venlo kwam Varkevisser in beeld bij Sparta, zo bericht RTV Rijnmond. Een seizoen geleden hing de toekomst van de goalie bij Sparta al aan een zijden draadje, maar destijds ging hij akkoord met een verlaagd aanbod.

Op het Kasteel kwam de 28-jarige keeper in drie seizoenen slechts 14 keer in actie. Aad de Mos koos in de beslissende fase van de nacompetitie wél voor Varkevisser in plaats van eerste doelman Aleksander Seliga.

Dragon Quest winstpakker voor Square Enix

Game-uitgever Square Enix heeft een winst van 15,8 miljoen euro over het afgelopen kwartaal gedraaid. De lancering van Dragon Quest Monsters: Joker 2 in Japan en de aanhoudende verkoop van Final Fantasy XIII en Just Cause 2 dragen sterk bij aan dit succes. Dat heeft het Japanse bedrijf vrijdag in een financiële rapportage naar buiten gebracht.

Het behaalde resultaat van Square Enix vormt een groot contrast met dezelfde periode in 2009. Toen draaide de uitgever een verlies van 14,6 miljoen euro.

Dragon Quest Monsters: Joker 2 is met 1,25 miljoen verkochte exemplaren een groot succes in Japan. Final Fantasy XIII is sinds haar Japanse release eind vorig jaar meer dan vijf miljoen keer verkocht, terwijl Just Cause 2 een miljoen exemplaren wist weg te zetten.

In Nederland ligt sinds 23 juli Dragon Quest IX: Sentinels of the Starry Skies in de winkel. Dit populaire rollenspel op de Nintendo DS verscheen vorig jaar in Japan en heeft daar 4,15 miljoen exemplaren verkocht. Het is niet bekend of Dragon Quest Monsters: Joker 2 ook in Nederland wordt uitgebracht

?Dragon Quest? winstpakker voor Square Enix
?Dragon Quest? winstpakker voor Square Enix (Foto: Novum)

Boek: Helene Tursten - De getatoeŽerde torso

Scandinavische thrillers zijn hot. Uitgevers springen hier maar al te graag op in en geven ze met bosjes uit. Dit keer gaat het om een vrouwelijke Scandinavische misdaadauteur, en wel eentje die al een poosje bezig is naam te maken. De Geus bracht onlangs de vertaling van het inmiddels tien jaar oude derde deel van Helene Turstens serie rondom rechercheur Irene Huss uit: De getatoeëerde torso.

 

De getatoeëerde torso

[EK] Heemskerk op jacht naar individueel succes

Een dag nadat de estafettevrouwen een podiumplek op de EK langebaan misliepen, begint kopvrouw Femke Heemskerk vandaag in Boedapest haar jacht op individueel succes. De 22-jarige zwemster komt in actie in de series en - hoogstwaarschijnlijk - halve finales van de 100 meter vrije slag.

Vanavond verschijnen vijf Nederlanders op het startblok bij een eindstrijd. Hinkelien Schreuder (50 vlinder), Nick Driebergen (100 rug), Lennart Stekelenburg (100 school), Sharon van Rouwendaal (200 rug) en Joeri Verlinden (50 vlinder) hebben een kans een medaille te veroveren.

Japan biedt ex-kolonie Zuid-Korea excuses aan

Japan heeft zijn voormalige kolonie Zuid-Korea excuses aangeboden voor de Japanse heerschappij van 1910 tot 1945. De verontschuldigingen komen in de maand dat de Zuid-Koreanen zowel de annexatie een eeuw geleden (29 augustus) als de bevrijding (15 augustus) herdenken.

De centrumlinkse Japanse premier Naoto Kan uitte dinsdag in een verklaring zijn diepe berouw over het leed dat de Japanners op het Koreaanse schiereiland hadden veroorzaakt. Hij kondigde ook de teruggave van kunstwerken aan.

Eerdere Japanse premiers boden eveneens excuses aan, zoals Tomiichi Murayama in 1995. Hun verontschuldigingen werden echter vaak als onoprecht afgedaan, ook omdat conservatieve Japanse afgevaardigden de Japanse agressie weigerden toe te geven.

Japan en Zuid-Korea normaliseerden hun relatie in 1965, waarbij Tokio zijn omvangrijke economische hulp aan Seoul uitbreidde.

China sluit energieslurpende fabrieken

De Chinese regering heeft de sluiting gelast van 2087 fabrieken omdat ze te veel energie verslinden. Dat zei het Chinese ministerie van industrie en informatietechnologie zondag. De fabrieken produceren staal, cokes, aluminium, papier en andere materialen.

Onder een nieuw vijfjarenplan wil China bedrijven energiezuiniger maken. Maar door economisch herstel en stijgende bouwactiviteiten is de vraag naar staal, cement en andere materialen waarvan het productieproces veel energie vreet, toegenomen. Beijing wil de energieconsumptie per eenheid product tegen het einde van dit jaar met twintig procent hebben teruggebracht, maar in de eerste helft van dit jaar is die energieconsumptie zelfs licht toegenomen.

China haalde de Verenigde Staten vorig jaar in als grootste energieconsument, hoewel de consumptie per hoofd van de bevolking nog een stuk lager ligt.

Door deze energieconsumptie te verlagen wordt het land ook minder afhankelijk van energietoevoer uit het buitenland. De betreffende fabrieken moeten in september de deuren sluiten.

Furieuze steward laat vliegtuig in de steek

Een furieuze steward heeft kort na de landing in New York een noodglijbaan gebruikt nadat hij door een passagier was belaagd. De steward was boos dat de passagier zijn handbagage had gepakt voordat het toestel tot stilstand was gekomen.

De steward nam nog een biertje mee voordat hij via de glijbaan vertrok. De politie kon hem thuis arresteren, meldden Amerikaanse media.

De 39-jarige Steven Slater werkte op een vlucht van Jet Blue van Pittsburgh naar New York. Hij had de passagiers gevraagd te blijven zitten, maar een man trok zich er niets van aan.

Slater sprak de passagier aan op zijn gedrag. Vervolgens werd hij geraakt door de bagage. Toen hij excuses eiste, werd hij uitgescholden. Daarop nam de steward de microfoon van het luidsprekersysteem en begon hij op zijn beurt de man uit te schelden. Daarna maakte hij zich uit de voeten.

Marco Borsato duikt graag de studio in

Marco Borsato geniet nog met volle teugen van zijn vakantie, maar heeft ook zin om weer aan de slag te gaan. "Ik heb al een aantal keer met John Ewbank gesproken en we kunnen beiden niet wachten om de studio weer in te gaan", laat hij weten op zijn website.

Borsato weet al hoe zijn nieuwe plaat moet gaan klinken. 'Volwassener', vatte hij voor de zomer samen. "Ik werk met plezier aan dit nieuwe album", vertelde de 43-jarige zanger in juni.

De komende weken beleeft Borsato nog veel plezier aan de zomer. "We hebben een heerlijke vakantie gehad", blikt de zanger terug. "En we hebben nog twee weken vrij. Of het weer nou een beetje mee wil zitten of niet, we gaan er nog twee hele mooie weken van maken."

Marco Borsato duikt graag de studio in
Marco Borsato duikt graag de studio in (Foto: Novum)

Doodshoofdvlinder op twee plaatsen gespot

De doodshoofdvlinder is weer in Nederland. De trekvlinder wordt jaarlijks vijf tot tien keer gezien. Eind juli werd in Houten een rups gemeld en vorige week zondag een stervende vlinder in Volendam. De komende weken zijn meer waarnemingen te verwachten, meldt de Vlinderstichting maandag.

De doodshoofdvlinder heeft vlekken in de vorm van een schedel op zijn borststuk. De dieren komen uit Zuid-Europa maar planten zich soms voort in Nederland, bijvoorbeeld in aardappelvelden en volkstuinen. De rups verpopt zich in de grond in een losse cocon. De nakomelingen die vanaf augustus uitkomen, vertrekken uiterlijk in oktober. Nederland is in de winter te koud voor ze.

De insecten worden vooral dood gevonden. Imkers treffen regelmatig gemummificeerde doodshoofdvlinders - Acherontia atropos - aan in bijenkasten. Ze kunnen in bijennesten wel honing tot zich nemen zonder door bijen gedood te worden, omdat het dier precies tussen twee raten past en de bijen de kwetsbare buik daardoor niet kunnen bereiken. In bijenkasten worden ze vaak wel gedood, omdat de raten daarin verder uit elkaar staan.

Doodshoofdvlinder op twee plaatsen gespot
Doodshoofdvlinder (Foto: Novum)

'Demjanjuk moet naar rechtbank komen'

De van oorlogsmisdaden verdachte John Demjanjuk moet ondanks klachten over zijn gezondheid in de rechtbank verschijnen. Dat heeft het hof in München maandag bepaald. De advocaat van de verdachte protesteerde tegen de beslissing en zei dat zijn cliënt niet in staat is het proces bij te wonen.

Volgens de arts van de rechtbank klaagde Demjanjuk over hoofdpijn, maar beantwoordde hij vragen van de dokter 'duidelijk en vol energie'. Demjanjuk heeft te kampen met verschillende kwalen, maar kan volgens het hof wel zijn proces volgen.

De van oorsprong Oekraïner wordt ervan verdacht als bewaker te hebben gediend in het voormalige vernietigingskamp Sobibor. In die hoedanigheid zou hij betrokken zijn geweest bij de moord op zeker 28.000 mensen.

Evacuaties bij twee branden in Bussum

Bij twee branden in Bussum zijn maandagnacht meerdere woningen ontruimd. Door de branden zijn volgens de politie geen gewonden gevallen.

Rond 02.30 uur stond een auto in brand aan Nieuw Veldheim, ongeveer zes bewoners van nabijgelegen appartementen werden uit voorzorg geëvacueerd. De brand was snel onder controle, waarop de bewoners weer naar huis konden.

Later op de nacht brak brand uit in de zolder van een huis aan de Stationsstraat. Ongeveer twaalf mensen moesten hun huis verlaten. Ook deze brand was vrij snel onder controle. De geëvacueerde omwonenden konden daardoor al snel naar huis, maar de bewoners van het huis dat in brand heeft gestaan kunnen hun huis nog niet betreden.

De branden hebben volgens de politie niets met elkaar te maken. "Daarvoor liggen ze te ver van elkaar en een brand in een zolder is doorgaans niet aangestoken", legt een politiewoordvoerder uit. De oorzaak van de branden wordt nog onderzocht.

Tweede Kamer open tijdens Haagse Museumnacht

Hoewel de Tweede Kamer nog altijd geen museum is, is het parlement wel open tijdens de eerste Haagse Museumnacht. Op 4 september openen vanaf 19.30 uur niet alleen musea en galeries in de hofstad hun deuren, maar ook de Tweede Kamer en de Koninklijke Bibliotheek. Meer dan twintig instellingen zijn tot diep in de nacht geopend.

Tijdens Museumnacht Den Haag wordt flink uitgepakt, meldt de organisatie. Het thema van de nacht is 'Mix it, don't miss it!' De nacht wordt afgesloten met een afterparty in het Paard.

Onder meer Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Amersfoort hebben al een museumnacht.

3,14159 26535 89793 23846 26433 83279 50288 41971 69399 37510 58209

Hoewel we op school leerden dat het irrationele getal pi ongeveer gelijk is aan 3,14, namen twee van mijn klasgenoten geen genoegen met zo’n globale schatting. Ze maakten er een sport van om pi zo veel mogelijk te preciseren. Volgens mij kwamen ze tot ongeveer 20 cijfers achter de komma, maar het zouden er ook 30 kunnen zijn geweest, het was me om het even. Mij heeft Pi nooit in z’n greep gekregen. 3,14 was meer dan voldoende; de overige decimalen liet ik liever aan mijn rekenmachine over. Die had er veel meer verstand van. 

Eerste Guantanamoproces Obama

In het Amerikaanse gevangenenkamp Guantanamo op Cuba begint dinsdag het eerste terreurproces in de ambtsperiode van president Barack Obama. De jongste gedetineerde van Guantanamo, de 23-jarige Omar Khadr, moet terechtstaan voor een militair tribunaal wegens moord. Hij is de laatste westerse gevangene in het kamp.

De terreurverdachte, die de Canadese nationaliteit heeft, was vijftien jaar toen hij werd opgepakt. Hij wordt ervan beschuldigd in 2002 in Afghanistan een Amerikaanse soldaat te hebben gedood. Als eerste stap in het proces worden de vijftien juryleden geselecteerd.

Bij het lopende proces tegen een andere Guantanamoverdachte wordt het vonnis verwacht. Het gaat om een voormalige lijfwacht, kok en chauffeur van topterrorist Osama bin Laden, Ibrahim al-Qosi. De Sudanees (50) gaf in juli toe dat hij Bin Laden destijds in kampen van het terreurnetwerk al-Qaeda in Afghanistan had geholpen.

Qosi bekende zich schuldig aan samenzwering en materiële steun aan het terrorisme. Volgens Amerikaanse media zijn de regering en de verdediging overeengekomen dat Qosi zijn straf mag uitzitten in een minder streng gevangenisgedeelte van Guantanamo. De precieze afspraak wordt uit veiligheidsoverwegingen geheim gehouden, liet een woordvoerder van de aanklagers doorschemeren.

Op aandringen van Obama werden de juridische procedures op Guantanamo herzien. Aangeklaagden kregen daardoor meer rechten. Onder president George Bush werden drie Guantanamogedetineerden veroordeeld. Twee van hen zijn inmiddels vrijgelaten.

Ontslagen in top van het Pentagon

Het Pentagon gaat flink bezuinigen. Niet alleen wordt er voor 10 procent minder geld uitbesteed aan derden, maar ontslaat het leger zeker vijftig generaals en admiraals. Dat heeft de Amerikaanse minister van Defensie Robert Gates maandag bekendgemaakt.

Ook gaat een legeronderdeel op de schop, dat verantwoordelijk is voor trainingen van Amerikaanse militairen. Het bevindt zich in Norfolk in de staat Virginia.

De maatregelen zijn een onderdeel van de algemene bezuinigingen bij het Amerikaanse leger, waar de bureaucratie sinds de aanslagen van 11 september 2001 flink toegenomen is.

Film rond Doe Maar in de maak

Producent NL Film werkt aan een film rond de muziek van de band Doe Maar. Dat heeft Alain de Levita van NL Film maandag gemeld. De producent heeft geld gekregen van het Filmfonds voor de ontwikkeling van het project.

De nog titelloze film speelt zich af in de jaren tachtig, tegen de achtergrond van de kraakbeweging. Net als eerder in de musical Doe Maar vormen de liedjes van de band de leidraad voor het verhaal. Schrijver Pieter Bart Korthuis (Keyzer en de Boer Advocaten) werkt momenteel aan het scenario. Een regisseur en acteurs zijn nog niet bekend.

Het is de bedoeling dat de Doe Maar-film in 2012 wordt opgenomen. NL Film was eerder verantwoordelijk voor successen als De Storm, de Zoop-trilogie en de televisieserie In Therapie.

'Ook bij transfers investeert AZ niet in nieuwe spelers'

Gertjan Verbeek hoeft niet meer te rekenen op nieuwe spelers. Dat werd gisteravond in het tv-programma Voetbal International gemeld.

De trainer van AZ ziet mogelijk Moussa Dembélé en Sergio Romero vertrekken uit Alkmaar, maar de eventuele transferbedragen zullen geïnvesteerd worden in de bedrijfsvoering van de club.

Dembélé is momenteel met Birmingham City in gesprek over een transfer. De kans dat de aanvaller de overstap maakt is dit weekend groter geworden. Eerste spits Kevin Phillips raakte geblesseerd waardoor de Premier League-club de Belg nog beter kan gebruiken.

Over de toekomst van Romero is nog geen enkele duidelijkheid. Zelf hoopt hij op een transfer, maar van concrete interesse lijkt weinig sprake. Genoa was in de markt, maar koos uiteindelijk voor de Portugees Eduardo.

Van Marwijk hekelt manier van communiceren Bayern MŁnchen

Bert van Marwijk is niet blij met de manier waarop Bayern München zijn ongenoegen heeft laten blijken over de blessure van Arjen Robben.

De Duitse club communiceerde dat de KNVB onverantwoordelijk met Robben om zou zijn gegaan. "Het is heel jammer dat de arts en trainer van Bayern dit via de pers communiceren. Ze hebben ons nummer", aldus Van Marwijk gisteren op een persconferentie.

"We zijn in Zuid-Afrika heel voorzichtig geweest, we hebben hem heel behoedzaam 'opgetraind'. Als gevolg daarvan heeft hij zonder klachten en pijn 120 minuten kunnen spelen in de WK-finale. Het kan niet zo zijn dat er iets met Arjen gebeurd is tijdens het WK. Ik begrijp er niets van."

Bayernarts Müller-Wohlfahrt zei vorige week dat Robben nog steeds geblesseerd is en verwees direct naar de KNVB. "Om zo een ander de schuld te geven, dat is niet mijn manier en stijl van communiceren", aldus Van Marwijk.

Robben raakte in de aanloop naar het WK geblesseerd aan zijn hamstring, maar kon door een intensieve behandeling bij Dick van Toorn alsnog meedoen aan het WK.

ForlŠn: "Droom om voor Inter te spelen"

Diego Forlán zou het een droom vinden om voor het Italiaanse Internazionale te spelen. Dat zegt de aanvaller in gesprek met Rai Uno.

Forlán, winnaar van de Gouden Bal op het voorbije WK in Zuid-Afrika, speelt voor Atlético Madrid. Hij werd gisteren in de Italiaanse pers gelinkt aan Inter en dat zou de speler zelf ook wel zien zitten.

"Spelen voor Inter zou een droom zijn, maar het zijn slechts geruchten", zei Forlán tegen de Rai. De Uruguayaan beleefde één van de beste seizoenen uit zijn loopbaan. In de Europa League was hij voor Atlético goud waard met doelpunten in de halve finale tegen Liverpool en de finale tegen Fulham.

Rod Stewart voor de achtste keer vader

De Britse zanger Rod Stewart wordt voor de achtste keer vader. De zanger en zijn echtgenote Penny Lancaster verwachten over zeven maanden hun tweede kind. Lancaster is de vijfde vrouw waar Stewart kinderen mee heeft.

De 65-jarige Stewart vertelde eerder al in een televisie-interview dat hij en zijn 39-jarige vrouw druk bezig waren met het verwekken van hun tweede spruit. "We probeerden het gisteravond nog", zei de zanger enkele maanden geleden. "Nog eentje en dan sluiten we het kantoor." Stewart en zijn echtgenote hebben samen al een zoontje van 4 jaar oud.

Rod Stewart trouwde in 2007 met model en fotografe Lancaster, nadat hij haar ten huwelijk had gevraagd op de top van de Eiffeltoren. De zanger had eerst haar vader om haar hand gevraagd.

Het was niet de eerste keer dat Stewart eeuwige trouw beloofde. Eerder stapte hij met de modellen Alana Stewart en Rachel Hunter in het huwelijksbootje.

De zanger kreeg in 1987 zijn vierde kind uit zijn relatie met model Kelly Emberg. Stewart werd op 19-jarige leeftijd voor het eerst vader, maar stond het meisje af ter adoptie.

Rod Stewart voor de achtste keer vader
Rod Stewart voor de achtste keer vader (Foto: Novum)

Onderhandelaars praten met financieel experts

De onderhandelaars over een minderheidskabinet praten dinsdag met een aantal deskundigen op financieel-economisch terrein. De betrokken partijen willen zo'n achttien miljard euro bezuinigen, dus die expertise van het het ministerie van Financiën, De Nederlandsche Bank (DNB) en het Centraal Planbureau (CPB) kan van pas komen.

Informateur Ivo Opstelten en de onderhandelaars van VVD, PVV en CDA ontvangen 's ochtends thesaurier-generaal Ronald Gerritse en directeur-generaal Rijksbegroting Laura van Geest. Daarna komt Lex Hoogduin van DNB zijn inzichten delen. Dinsdagmiddag zetten de drie fractievoorzitters, hun secondanten en de informateur hun gesprekken voort met CPB-directeur Coen Teulings.

De onderhandelingen over een kabinet van CDA en VVD met gedoogsteun van de PVV gingen maandagochtend echt van start. De fractieleiders Mark Rutte (VVD), Geert Wilders (PVV) en Maxime Verhagen (CDA) lieten zich bijstaan door respectievelijk vicefractievoorzitter Edith Schippers, Europarlementariër Barry Madlener en demissionair minister van Volksgezondheid Ab Klink.

Twentenaar levert wapens aan jongeren

Een 50-jarige man uit Overdinkel heeft lange tijd diverse wapens geleverd aan jongeren in de gemeente Losser in Twente. De politie vermoedt dat hij vooral boksbeugels aan de man bracht. De man heeft een bekentenis afgelegd, meldt de politie maandag.

Agenten troffen na de bekentenis maandag twee valmessen, zeventien ploertendoders, vijf 'rambomessen', elf boksbeugels en twee balletjespistolen aan. De man gaf toe dat hij de verboden wapens wilde verkopen.

Organiseer je leven met Epic Win

Moe van al die taken die je moet doen? Stel je alles uit? Daar is nu dan de oplossing voor. Nee dit is geen slechte Tel Sell-reclame, maar de iPhone-app Epic Win. Met deze app moet je op een speelse wijze je leven op orde kunnen stellen.

Met Epic Win zul je je eigen karakter maken, en moet je invullen welke taken je nog moet doen. Door de taken in je leven uit te voeren, speel je experience points vrij, waardoor dit een Role Playing Game in het echte leven is. Moet je bijvoorbeeld de was doen? Dan krijg je hier stamina punten voor, aangezien het goed voor de conditie is. Epic Win komt 19 augustus uit voor alle 'i'-apparaten.

Iran wil af van 'smerige' dollars en euro's

De Iraanse vicepresident Mohammad Reza Rahimi zegt dat Iran zijn 'smerige' dollar- en euroreserves moet dumpen, als antwoord op de sancties die tegen het land zijn getroffen vanwege zijn omstreden atoomprogramma.

Rahimi zei dat Iran voortaan alleen handel moet drijven in de eigen rial of de munteenheden van de landen waar wel zaken mee worden gedaan.

De Verenigde Naties hebben in juni nieuwe sancties tegen Iran afgekondigd omdat het land weigert te stoppen met uraniumverrijking. De Verenigde Staten en Europese Unie stelden los daarvan nog eigen sancties in.

De VS en hun bondgenoten verdenken Iran ervan te werken aan een kernwapen. Iran zegt alleen maar kernenergie voor vreedzame doeleinden te willen gebruiken.

Inbraaksporen op plaats vuurwerkramp gevonden

De vuurwerkramp in Enschede in 2000 is mogelijk veroorzaakt door een mislukte inbraak bij SE Fireworks. De politie heeft tijdens onderzoek in 2005 en 2006 bewijs gevonden dat tenminste een van de opslagplaatsen van het bedrijf was opengebroken. Bij die diefstal zou door ondeskundig handelen van de inbrekers het eerste vlammetje kunnen zijn ontstaan dat daarna leidde tot het ongeluk.

Dit blijkt uit een reconstructie van onderzoeker Bas van den Heuvel van bureau MSNP, waarover dagblad TC Tubantia dinsdag bericht. De forensisch adviseur adviseerde de politie onder meer bij het onderzoek naar de Schipholbrand. Hij presenteerde de reconstructie op persoonlijke titel tijdens een bijeenkomst van slachtoffers van de vuurwerkramp die maandagavond in Enschede plaatsvond.

Het verhaal staat haaks op een theorie die RTV Oost in mei presenteerde. De regionale omroep stelde toen dat getuigenverklaringen uitwezen dat het om een bedrijfsongeval zou gaan.

'Muppet Show' dirigent Jack Parnell (87) overleden

De Britse jazzdrummer Jack Parnell is zondag op 87-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. De muzikant stierf in zijn huis in Southwold in het oosten van Engeland, maakte zijn familie maandag bekend.

Parnell was onder meer de echte muzikale leider van de band van het televisieprogramma 'The Muppet Show'. Gedurende de gehele vijf jaar dat het programma bestond was Parnell de dirigent, die in de serie werd vertolkt door de Muppet Nigel. Daarnaast was Parnell de muzikale leider voor de komische serie 'The Benny Hill Show'.

Jack Parnell was in 1973 de eerste Britse muzikant die een Emmy Award won. Parnell kreeg twee dochters en drie zoons, die alle drie ook drummer werden. De bekendste is Ric Parnell, die in de mockumentary 'This Is Spinal Tap' de rol vertolkte van een van de vele drummers die de band Spinal Tap verslijt. Het personage van Ric Parnell komt in de film om het leven door spontane zelfontbranding.

Eurlings tekent tracťbesluit A74

Demissionair minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat heeft maandagmorgen het definitieve tracébesluit voor de snelweg A74 getekend. De zes kilometer lange snelweg die de A73 met de Duitse grens verbindt, zal de verkeersdruk binnen de bebouwde kom van Venlo flink ontlasten.

Tegen de snelweg is veel verzet geweest. Inwoners van Tegelen en Blerick vrezen dat zij juist fors meer overlast krijgen door de toename van het verkeer over de A73.

Nu het tracébesluit is getekend, wordt zo spoedig mogelijk begonnen met de aanleg van de weg. De nieuwe snelweg moet voor de opening van de Floriade in 2012 klaar zijn.

Miljardair krijgt alimentatie van ex

De op 46 na rijkste man van Rusland krijgt een derde van het inkomen van zijn ex-vrouw als alimentatie. Dat heeft een Russische rechter beslist, berichtten Russische media maandag.

De 48-jarige miljardair Roestam Tariko was verwikkeld in een langdurige rechtszaak waarin beiden de voogdij over hun tweeling en een derde van het inkomen van de ander eisten. Tariko won. Het is niet bekend wat ex-vrouw Tatiana Ospirova verdient.

Tariko is onder meer eigenaar van een wodka- en bankimperium met een geschat vermogen van meer dan 1 miljard euro. Hij groeide op in een arm eenoudergezin in Centraal-Rusland in Tartarije. Op zijn zeventiende kwam hij naar Moskou waar hij economie studeerde en bijverdiende als straatveger en langzaamaan een zeer succesvol ondernemer werd.

Laatste reviews en specials
review
Atelier Dusk Trilogy Deluxe Pack
review
AO Tennis 2
review
Bad Boys For Life
review
Star Trek: Picard
special
'Bad Boys For Life is een hommage aan de jaren 90'
special
Hearthstone gaat door met prima periode
©FOK.nl e.a.