FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


advertentie
Archief
Artikelen van zondag 11 juli 2010

WK teleurstelling voor seksindustrie

De Zuid-Afrikaanse seksbusiness is teleurgesteld. Het wereldkampioenschap voetbal had een grote boost moeten zijn, maar het tegendeel bleek waar.

In plaats van een bezoekje aan een prostituee kozen de meeste mensen voor het bekijken van een wedstrijd in een bar of stadion, waarna ze direct richting huis keerden. De 40.000 toegestroomde dames van lichte zeden keken grotendeels werkeloos toe.

"Het was de slechtste maand in de geschiedenis van mijn bedrijf", aldus een eigenaar van een exclusief escortbedrijf in Johannesburg. "Niemand is geïnteresseerd in seks op het moment. Ik denk dat we drie klanten hebben gehad die hier waren voor de World Cup. Mijn omzet is met minstens 80 procent gedaald.  Ik kan niet wachten tot iedereen gewoon naar huis gaat."

Oranjefans druipen teleurgesteld af

Oranjefans die de wedstrijd van het Nederlands elftal in een grote stad hebben gekeken druipen kort na het duel teleurgesteld af. Het Museumplein in Amsterdam, dat tijdens de wedstrijd afgeladen vol stond met vele tienduizenden fans, loopt langzaamaan leeg. Ook in andere steden is de deceptie te merken en keren supporters teleurgesteld huiswaarts.

Voorafgaand aan de wedstrijd kleurden de grote steden oranje. Het was er druk, maar gezellig. In Amsterdam was het zelfs zo druk, dat mensen die nog onderweg waren om de wedstrijd in de hoofdstad te bekijken aan het begin van de avond het advies kregen rechtsomkeert te maken.

In Den Haag is het nog erg druk op de straten. "Het is de hele tijd rustig gebleven. We gaan ervan uit dat dat zo blijft en dat de mensen nu naar huis gaan om het verlies te verwerken", vertelt een politiewoordvoerder.

In Rotterdam trekken rond 23.15 uur al veel mensen richting het openbaar vervoer, meldt de politie in deze stad. "Er lopen grote groepen mensen weg. Het is druk en hoe het afloopt, is nog even de vraag." Behalve een vechtpartij in de binnenstad waarbij drie aanhoudingen werden verricht zijn er vooralsnog geen grote incidenten gebeurd in de Maasstad.

Ook in Amsterdam is het rustig gebleven. Heel bijzondere incidenten hebben zich ook hier niet voorgedaan. Of er veel aanhoudingen zijn verricht, weet een politiewoordvoerder niet. "Maar er worden elke zondagavond mensen gearresteerd in Amsterdam." Ook in Amsterdam druipen al veel mensen teleurgesteld af en trekken richting het Centraal Station. Om de stroom mensen die de trein willen pakken in Amsterdam goed te kunnen reguleren, werd al tijdens de wedstrijd de middelste brug op het Stationsplein afgesloten.

SuŠrez wil naar Premier League

Luis Suárez hoopt zijn loopbaan voort te zetten in de Premier League. De spits van Uruguay en Ajax liet zondag weten dat hij een voorkeur heeft voor Tottenham Hotspur en Manchester United.

"Ik maak er geen geheim van dat ik een bewonderaar van de Premier League ben", vertelde hij aan de Daily Star. "Waar ik van houd is het feit dat er vijf of zes teams zijn van Champions League-niveau. Geen enkele competitie kan dat zeggen. Kijk maar naar de spelers van Manchester City en Liverpool, met Fernando Torres, Steven Gerrard, Javier Mascherano, David Silva, Yaya Touré en Emmanuel Adebayor. Die clubs spelen Europa League en niet eens Champions League. Dat zegt alles over de kracht van de Premier League."

Suárez verwacht dat er nog concrete interesse komt. "Ik weet dat ik een goed WK heb gespeeld en dan komt er interesse van clubs. Als een club uit de Premier League me echt wil, is het voor Ajax moeilijk om me te behouden en dat weten ze." Ajax verlangt de jackpot voor Suárez, naar verluidt veertig miljoen euro.

Manchester United en Tottenham Hotspur zijn de favoriete clubs van Suárez in Engeland. "Manchester United is een fantastische ploeg en is met Real Madrid de meest prestigieuze club van de wereld. Als je bij Manchester United gaat spelen en je blijft daar enige tijd, ga je prijzen winnen. Tottenham is ook aantrekkelijk. Ze zijn een team met ambitie en hebben de Champions League bereikt. Als er meerdere aanbiedingen komen, zal ik ze overwegen en de tijd nemen. Maar op dit moment steken die clubs er bovenuit."

Armstrong: "Mijn Tour is voorbij"

Voor Lance Armstrong is zijn droom van een achtste zege in de Tour de France na zondag definitief voorbij. De Amerikaan, vorig jaar nog knap derde, was op weg naar Morzine-Avoriaz bij drie valpartijen betrokken en kwam op 11.45 minuten van ritwinnaar Andy Schleck aan. "Dit was een heel, heel slechte dag", sipte de 38-jarige na afloop. "Mijn Tour is voorbij."

Dat laatste bedoelde Armstrong niet letterlijk. De Texaan liet weten vast van plan te zijn zijn laatste Tour uit te rijden. Armstrong kan nog proberen zijn afscheidstour door middel van een etappezege van glans te voorzien.

Catalaanse protestmars voor meer autonomie

Meer dan een miljoen mensen is zaterdag in de Spaanse stad Barcelona bijeengekomen om een grotere regionale autonomie voor Catalonië te eisen. Ook werd er geprotesteerd tegen een recente rechterlijke uitspraak die het de welvarende regio verbiedt zichzelf een natie te noemen.

Spaanse rechtbanken zegden onlangs meer macht voor zelfbestuur toe aan de regio, maar vrijdag bepaalde het hoogste hof dat de grondwet alleen Spanje als natie erkent. Het betekende een grote tegenslag voor Catalonië in de strijd die status te bemachtigen.

Catalanen hebben hun eigen taal en zijn trots op hun geschiedenis. Tijdens de dictatuur van generaal Francisco Franco (1939-1975) was het verboden om Catalaans te spreken en mochten er geen boeken in het Catalaans gepubliceerd worden.

Volgens een woordvoerder van het stadsbestuur hadden zo'n 1400 Catalaanse organisaties, waaronder politieke partijen, handelsorganisaties en culturele instellingen, hun aanhangers opgeroepen deel te nemen aan de protestmars.

[Finale] Spanje klopt Nederland en is wereldkampioen

Spanje is de nieuwe wereldkampioen voetbal geworden. In de finale klopte het na een verlenging Nederland met 1-0.

Beide teams begonnen in de verwachte opstelling. Bij Nederland keren Gregory van der Wiel en Nigel de Jong terug van een schorsing, bij Spanje krijgt Pedro wederom de voorkeur boven Fernando Torres. De eerste goede mogelijkheid was na 5 minuten voor Spanje. Na een vrije trap van Xavi kon Ramos inkoppen, maar de bal werd gekeerd door Maarten Stekelenburg.

Spanje bleef in de openingsfase de gevaarlijkste ploeg. Na een voorzet van Ramos werkte Heitinga de bal over. De corner die volgde kwam een kans voor Xavi uit, maar die schoot in het zijnet. Nederland kwam langzaam beter in het spel, maar echte kansen waren er niet. Een vrije trap van Sneijder die recht op Cassilas af ging was het enige schot op doel. Het spel werd harder, wat ertoe leidde dat er na 22 minuten al vier gele kaarten waren gevallen.

Bij een lichte blessure van Puyol werd de bal over de zijlijn gespeeld. Toen Van Persie de bal wilde teruggeven stuiterde deze zo hard op het veld dat die er nog bijna in ging. Cassilas kon de bal tot een corner tikken, maar die hoekschop werd keurig aan de Spanjaarden teruggegeven. De beste Nederlandse mogelijkheid kwam in de blessuretijd van de eerste helft, maar een schot van Robben werd simpel gestopt door Cassilas. Beide teams gingen daardoor met 0-0 de rust in.

In de 55e minuut kreeg Spanje een vrije trap op ongeveer 20 meter van het doel, maar de bal genomen door Xavi ging ruim naast. Bovendien kreeg Van Bronckhorst voor een lichte overtreding een gele kaart. Iets later kreeg ook Heitinga geel, waardoor de teller aan Nederlandse kant al op 5 kaarten kwam. Robben kreeg een enorme mogelijkheid toen hij alleen op Casillas af liep, maar schoot de bal via de keeper naast.

De Spanjaarden kregen even later ook een goede mogelijkheid, na slecht verdedigen van Heitinga kwam de bal voor de voeten van Villa, maar die kreeg de bal er ook niet in. De Spanjaarden hadden kleine mogelijkheden, onder meer via een vrije trap, maar die bal ging hoog over. Ramos kon uit een corner vrij inkoppen, maar ook deze bal ging over. In de 82e minuut kon Robben wederom op de keeper aflopen, nu met de Spanjaarden vlak achter zich, maar wederom stuitte hij op Casillas.

Ook in de slotfase van de wedstrijd werd niet meer gescoord, waardoor de stand na 90 minuten nog steeds 0-0 was. Een verlenging werd daardoor noodzakelijk. In de vierde minuut van de verlenging ging Fàbregas alleen op het Nederlandse doel af, maar de bal werd gekeerd door Stekelenburg. Een minuut later kreeg Nederland een mogelijkheid uit een corner, maar Mathijssen kopte net over. Iniesta leek op een mogelijkheid af te gaan, maar de bal werd goed verdedigd door Van Bronckhorst.

Vlak voor het einde van de eerste helft van de verlenging kwam er een einde aan de carrière van Giovanni van Bronckhorst. Hij werd vervangen door Edson Braafheid. Toen Xavi wederom dreigde door te breken moest Heitinga ingrijpen. Hij kreeg geel en omdat hij al geel had moest Heitinga er met rood vanaf.

Toch was Nederland nog redelijk dicht bij een doelpunt. Een vrije trap van Sneijder werd van richting veranderd en ging net naast. De corner waar Nederland recht op had werd niet gegeven. Vlak daarna gaf Iniesta de genadeklap toen hij de 1-0 maakte. Een slotoffensief van Nederland had geen zin meer, er werd niet meer gescoord. Spanje is daardoor de nieuwe wereldkampioen.

Nederland

0 - 1

Spanje

116' Iniesta

 

 Gele kaart: Van Persie, Van Bommel, De Jong, Van Bronckhorst, Robben, Van der Wiel, Mathijsen (Nederland), Puyol, Ramos, Capdevilla, Xavi (Spanje)

 Rode kaart: Heitinga (109/2xg) (Nederland),

 
Stadion: Soccer City Stadium , Johannesburg 
Toeschouwers: 84.490
Arbiter: Webb (Eng)
 
Opstelling:   Opstelling:
Stekelenburg
v.d.Wiel
Heitinga
Mathijsen
v.Bronckhorst (Braafheid/104)
Robben
v.Bommel
Sneijder
De Jong (V.d. Vaart/98)
Kuijt (Elia/70)
v.Persie
  Casillas
Ramos
Piqué
Puyol
Capdevila
Pedro (Navas/60)
Busquets
Xavi
Xabi Alonso (Fàbregas/86)
Iniesta
Villa (Torres/105)

Geschrokken motorrijder komt om

Een 57-jarige motorrijder uit Vriezenveen is zondag om het leven gekomen bij een ongeval in zijn woonplaats. De man reed rond 15.00 uur over het Oosteinde in de Overijsselse plaats en schrok vermoedelijk van een auto die uit een uitrit kwam rijden, meldt de politie.

De motorrijder remde zo krachtig dat hij viel. Hij gleed over de weg en kwam tegen een geparkeerd staande bestelbus terecht. Eerste hulp mocht niet meer baten, de man overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Vanwege het onderzoek naar de toedracht van het ongeval was de weg tot 17.30 uur afgesloten voor al het verkeer.

Je naam in de credits van Gran Turismo 5?

Hoe zou jij het vinden als je naam in de credits stonden van een van de vaakst uitgestelde spellen ooit? Nu is je kans en het enige wat je hoeft te doen is het liedje dat onder de E3-trailer stond een Engelse titel te geven. Als jouw titel gekozen wordt zal je naam in het "Special Thanks"-gedeelte komen van de credits.

Wil je meedoen dan kan je hier het liedje beluisteren en de regels bekijken, als je meedoet laat dan jouw titelsuggestie hieronder in een reactie weten. Gran Turismo staat voor een release op twee november gepland.

GT5

Democraten VS kunnen meerderheid verliezen

De Amerikaanse Democraten kunnen hun meerderheid in het Huis van Afgevaardigden verliezen bij de verkiezingen van november. Dat heeft een van de belangrijkste woordvoerders van president Barack Obama gezegd.

Volgens Robert Gibbs is er geen twijfel over mogelijk dat er zetels zijn die de Republikeinen zouden kunnen innemen om meer macht te krijgen. De uitkomst van de verkiezingen in november zal afhangen van de campagne die de Democraten zullen voeren.

Gibbs herhaalde de standpunten die Obama deze zomer tegenover politieke fondsenwervers deed -dat verontschuldigingen van sommige Republikeinen aan oliegigant BP en klachten over strengere regelgeving op Wall Street laten zien hoe zij zouden regeren.

Democraten VS kunnen meerderheid verliezen
Democraten VS kunnen meerderheid verliezen (Foto: Novum)

BP: vooruitgang geboekt in opvangen olie

Oliemaatschappij BP zegt vooruitgang te boeken met een nieuw systeem om de olie op te vangen die nog altijd uit het lek in de Golf van Mexico stroomt. Dat maakte het bedrijf zondag bekend.

Onderwaterrobots hebben de kap van het lek gehaald die daar in juni op was geplaatst om de olie op te vangen. De olie werd vervolgens naar het wateroppervlak gestuurd om daar afgefakkeld te worden. BP wil maandag een nieuwe, strakkere kap om het lek olie hebben geplaatst en zegt dat alles volgens plan verloopt. Er is echter geen garantie op succes bij een dergelijke operatie op anderhalve kilometer diepte. "Het is niet van 'je zet er een nieuwe kap op en klaar'. Het is niet hetzelfde als de dop op een tube tandpasta draaien", aldus kapitein James McPherson, woordvoerder van de kustwacht.

Als de kap werkt zoals zou moeten, dan is dat het belangrijkste nieuws sinds 20 april. Bij de ontploffing op boorplatform Deepwater Horizon kwamen elf mensen om het leven. Sindsdien is tussen 333 en 659 miljoen liter ruwe olie de Golf ingestroomd.

Het werk van BP wordt nauwlettend in de gaten gehouden door het Witte Huis, waar president Barack Obama verschillende keren per dag bericht krijgt over de voortgang. Dat zei David Axelrod, een van de belangrijkste adviseurs van Obama, zondag in het televisieprogramma 'This week'.

Wat nog roet in het eten zou kunnen gooien is het orkaanseizoen dat in aantocht is, maar op dit moment worden er geen stormen voorspeld. Als er echter wel een richting de Golf komt, dan zullen de schepen die de olie opvangen de Golf moeten verlaten en zal er weer dagen ruwe olie het water in stromen.

Belg overvaren op Brabantse plas

Een 24-jarige Belg is zondagmiddag in een recreatieplas in het Brabantse Linden overvaren door een speedboot. De man raakte gewond en is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht, meldt de politie.

Het incident deed zich rond 17.45 uur voor op de plas aan de Hardweg. De witte speedboot is na het voorval doorgevaren. De politie is op zoek naar getuigen. Volgens de politie zaten in de boot vier mensen, onder wie een man en een vrouw met lang blond haar. Van de overige opvarenden is niets bekend.

Speel zomboni in Dead Rising 2

Dead Rising 2 zal dit keer een multiplayer bevatten, deze multiplayer uit zich in een televisieshow genaamd Terror is Reality, In de show neem jij het met andere spelers op tegen elkaar en een horde zombies in een arena. Wie er aan het einde de meeste punten heeft is de winnaar.

De website tapeitordie.com, een viral blogsite voor Dead Rising 2 onthult af en toe in blogvorm wat info over de game. Nu is er een kleine blog over de multiplayer waarin een nieuwe showtype getoond wordt door middel van twee screenshots. De show heet Zomboni en het lijkt erop dat spelers op een zamboni zitten en zo proberen punten te scoren.

Dead Rising 2 komt uit op één oktober voor de PS3, Xbox 360 en de PC.

ZomboniZomboni

[Tour] Uitslag en standen na achtste etappe

Vandaag werd de achtste etappe verreden in de Tour de France. Elke avond na de etappe om 20:30 uur de uitslag van de etappe en de standen na de rit.


Uitslag achtste etappe:

# Naam ploeg tijd
1 Andy Schleck (Lux)
Saxo Bank 4:54.11
2 Samuel Sánchez (Spa) Euskaltel z.t.
3 Robert Gesink Rabobank + 0,10
4 Roman Kreuziger (Tsj) Liquigas z.t.
5 Alberto Contador (Spa) Astana z.t
6 Cadel Evans (Aus) BMC Racing Team z.t
7 Jurgen v.d. Broeck (Bel) Omega Pharma-Lotto z.t.
8 Levi Leipheimer (VS)
RadioShack z.t
9 Ivan Basso (Ita) Liquigas z.t
10 Denis Menchov (Rus) Rabobank z.t
30 Koos Moerenhout Rabobank + 3,27
55 Bram Tankink Rabobank + 9,45
115 Lars Boom Rabobank + 27,49
118 Maarten Tjallingii Rabobank z.t.
137 Martijn Maaskant Garmin z.t.
151 Karsten Kroon BMC Racing Team z.t.

Klassement na de achtste etappe:

# Naam ploeg tijd
1 Cadel Evans (Aus)
BMC Racing Team 37:57.09
2 Andy Schleck (Lux)
Saxo Bank + 0.20
3 Alberto Contador (Spa) Astana + 1.01
4 Jurgen v.d. Broeck (Bel) Omega Pharma-Lotto + 1.03
5 Denis Menchov (Rus) Rabobank + 1.10
6 Ryder Hesjedal (Can) Garmin + 1.11
7 Roman Kreuziger (Tsj) Liquigas + 1.45
8 Levi Leipheimer (VS) RadioShack + 2,14
9 Samuel Sánchez (Spa) Euskaltel + 2.15
10 Michael Rogers (Aus) HTC Columbia + 2.31
11 Robert Gesink Rabobank + 2,31


Klassement Groene trui

# Renner Ploeg Punten
1 Thor Hushovd (Noo) Cervélo 118
2 Alessandro Petacchi (Ita)
Lampre 114
3 Robbie McEwen (Aus) Katusha 105
4 Jose Joaq. Rojas (Spa) Caisse d'Epargne 92
5 Mark Cavendish (GB)
HTC Columbia 85


Klassement Bolletjestrui

# Renner Ploeg Punten
1 Jérôme Pineau (Fra) Quick Step 44
2 Sylvain Chavanel (Fra)
Quick-Step 36
3 Andy Schleck (Lux)
Saxo Bank 30
4 Mathieu Perget (Fra) Caisse d'Epargne 28
5 Rafael Valls (Spa) Footon 27


Klassement Witte trui

# Renner Ploeg Tijd
1 Andy Schleck (Lux) Saxo Bank 37.57,29
2 Roman Kreuziger (Tsj) Liquigas + 1,25
3 Robert Gesink Rabobank + 2,17
4 Rafael Valls (Spa) Footon + 4,07
5 Pierre Rolland (Fra) Bouygues + 10,54


Ploegenklassement

# Ploeg Tijd
1 Rabobank
113.59,59
2 Astana + 0,10
3 RadioShack + 2,53
4 Caisse d'Epargne + 8,15
5 AG2R + 11,15
6 Bouygues + 3,40

Asbest vrij bij brand in caravanopslag

Bij een brand in een caravanopslag in Andel door een blikseminslag is zondagochtend asbest vrijgekomen. De kankerverwekkende stof daalde neer in een gebied ter grootte van twee voetbalvelden. Bewoners van zo'n twintig woningen moeten, ondanks de hitte, ramen en deuren dichthouden, meldt de politie.

De caravanstalling aan de Beatrixstraat brandde volledig uit. De brandweer ging het vuur te lijf met tien voertuigen en ongeveer zestig brandweerlieden. De brand was binnen een uur onder controle. De brandweer slaagde erin te voorkomen dat de brand over kon slaan naar een naastgelegen monumentaal pand met een rieten dak.

De Brabantse gemeente Woudrichem heeft de bewoners geïnformeerd over de aanwezigheid van de asbest. Een gespecialiseerd bedrijf is al begonnen met het opruimen van de asbest.

'Barefoot Bandit' op Bahama's gearresteerd

De voortvluchtige Amerikaanse tiener Colton Harris-Moore, beter bekend als de 'Barefoot Bandit', is zondag opgepakt. Dat meldt een bron bij de politie op de Bahama's.

De 19-jarige Harris-Moore is al sinds 2008 op de vlucht voor de Amerikaanse politie. De politie op de Bahama's zocht hem sinds een week nadat hij vermoedelijk met een gestolen vliegtuig een noodlanding maakte bij het eiland Great Abaco.

Harris-Moore werd in 2007 veroordeeld tot vier jaar jeugddetentie, maar mocht wegens goed gedrag naar een half-openinrichting, waaruit hij in 2008 ontsnapte. Sindsdien wordt de jongen in verband gebracht met tientallen inbraken en de diefstal van ten minste vier vliegtuigjes. Zijn bijnaam kreeg hij omdat hij verschillende keren blootsvoets zijn misdrijven pleegde.

Gezellig druk in grote steden voor start Oranjeduel

In de grote steden is het zondag aan het begin van de avond gezellig en vol met Oranjefans die in gespannen afwachting zijn van het WK-finaleduel van Oranje tegen Spanje. In Amsterdam is het volgens een politiewoordvoerder 'hartstikke gezellig' en ook in Den Haag en Rotterdam zit de sfeer er goed in.

Een woordvoerder van de politie Haaglanden stelt dat het wat aanhoudingen betreft nog erg rustig is. "Iedereen wacht op het begin van de wedstrijd."

Ook in Rotterdam zijn rond 18.45 uur nog geen arrestaties verricht, zegt een politiewoordvoerder. "Rotterdam kleurt mooi oranje." In Rotterdam worden er grote feesten gehouden op het Stadhuisplein en aan de Binnenrotte. "Het is er druk, maar gezellig", vertelt de woordvoerder.

In Amsterdam is het zelfs zo druk, dat de gemeente mensen oproept niet meer naar de hoofdstad te komen. Op het Museumplein, in de binnenstad en in treinen die nog op weg zijn naar de hoofdstad zaten rond 17.45 uur al zo veel mensen, dat de maximumcapaciteit is bereikt.

Het Museumplein kan maximaal 125 duizend mensen aan. Ook in de binnenstad is het afgeladen vol. "Het is gezellig, maar een beetje druk", aldus de Amsterdamse politiewoordvoerder.

[DC] Nalbandian slaat ArgentiniŽ langs Russen

Argentinië heeft dankzij David Nalbandian de halve finale van de Davis Cup bereikt. De 28-jarige voormalig nummer drie van de wereld won zondag het vijfde duel met 7-6 (5), 6-4 en 6-3 van Mikhail Youzhny. Daarmee zorgde Nalbandian voor de 3-2 eindstand in de ontmoeting. Ook Frankrijk, Tsjechië en Servië plaatsten zich voor de laatste vier.

Nikolay Davydenko zorgde er eerder zondag voor dat het vijfde duel beslissend zou worden. Hij won in vier sets van Eduardo Schwank. De zege van Argentinië bleek echter onafwendbaar. Die zege maakte een einde aan een reeks van zeventien thuiszeges van de Russen in de Davis Cup. Sinds 1995 werd er niet meer verloren.

Alonso: "Geen spijt van actie"

Fernando Alonso heeft geen spijt van de inhaalactie op Robert Kubica. De Spanjaard haalde met zijn Ferrari de Renault in voor plaats vier, maar ging hierbij door het gras. Hiervoor kreeg hij een drive-through-penalty waardoor hij ver terugviel in de wedstrijd en geen rol van betekenis meer speelde.

Dat Alonso de inhaalactie nodig had kwam omdat hij bij de start slecht weg kwam en enkele plaatsen verloor. De Spanjaard had bij het uitvoeren van de straf de pech dat de safety car net op de baan geweest was, waardoor het hele veld compact geworden was. Meer dan plaats veertien zat er ook niet in.

"Ik denk dat we gedaan hebben wat we hadden moeten doen en niets er aan hadden moeten veranderen. Er zullen vele mensen zeggen dat we Kubica weer voorbij hadden moeten laten, maar er zat niets anders op. Als er een muur had gestaan dan had ik daar tegenaan gecrasht en hadden ze waarschijnlijk Kubica bestraft. Dus het hangt er vanaf hoe je er naar kijkt," zei Alonso. "Wij dachten dat het oké was. Er gingen enkele ronden voorbij en er was geen nieuws. En als we hem voorbij hadden moeten laten, dan was er niets meer te veranderen omdat Kubica al opgegeven had."

Vettel: "Te veel wielspin bij de start"

Sebastian Vettel kende een slechte Grand Prix van Groot-Brittannië. De Duitser had problemen met de koppeling, waardoor hij zijn start verprutste en na een latere lekke band ver terug viel. Mede dankzij een safety car kon hij alsnog zevende worden in de race.

"Ik had een slechte start met veel wielspin. Misschien dat ik te graag wilde, maar na de eerste bocht moest ik Mark Webber laten gaan. Het team vermoedt nu dat Hamilton mij geraakt heeft, maar ik heb niks gevoeld. Maar misschien dat Lewis nu bereikt heeft, wat in Valencia niet lukte," sneerde Vettel naar Lewis Hamilton. De Duitser voegde er wel aan toe dat het waarschijnlijk niet de bedoeling was van Hamilton om dit te doen.

"Die lekke band was natuurlijk balen. Gelukkig dat de safety car naar buiten moest, daardoor heb ik nog een paar leuke laatste ronden kunnen rijden. En ik had het idee dat het publiek dat ook wel wist te waarderen."

Webber sneert naar Red Bull

Mark Webber won vandaag op Silverstone de Grand Prix van Groot-Brittannië. De Australiër haalde hiermee zijn gram voor het afstaan van de voorvleugel gisteren aan teamgenoot Sebastian Vettel die in de derde vrije training zijn exemplaar stuk reed. Over de radio zei hij dan ook: "Not bad for a number two driver."

Webber tekende niet lang geleden een nieuw contract bij Red Bull en hij toont met de overwinning aan dat met hem niet te sollen valt. "Ik heb genoten van deze race. Ik heb echt mijn best gedaan en dat pakte goed uit. Mijn start was goed. Ik ging ervoor en dat verliep prima. Een goede zaak," zei Webber. "Het eerste deel van de race was leuk en mijn pitstop ging prima. Dat was erg belangrijk. Vervolgens zorgde ik ervoor dat mijn banden in orde bleven."

'Kom niet meer naar Amsterdam!'

Kom niet meer naar Amsterdam! Dit dringende verzoek wordt gedaan omdat de hoofdstad al uit zijn voegen barst.

Vooral het Museumplein is een publiekstrekker. Er worden meer dan 100.000 mensen verwacht die hier samen de wedstrijd kijken op een groot scherm. Vanmiddag waren er al 40.000 mensen om een goed plekje te reserveren. Overigens gaan er ook Spanjaarden kijken op het Museumplein.

Amsterdammers worden zelf ook aangeraden om de wedstrijd thuis te gaan bekijken en niet meer naar het Museumplein te gaan. Volgens de gemeente kunnen er niet veel mensen meer bij.

N'Kufo onthult eigen standbeeld bij Grolsch Veste

Blaise N'Kufo heeft vanmiddag in de volle zon zijn standbeeld naast de Grolsch Veste mogen onthullen. De topscorer aller tijden van FC Twente, die voor de Tukkers in totaal 114 doelpunten maakte, is in zeven seizoenen uitgegroeid tot een clubicoon van de regerend landskampioen van Nederland. Twente wilde de speler, die volgend seizoen voor Seattle Sounders speelt, passend eren. Dat gebeurde middels een standbeeld. Het standbeeld, waarop N'Kufo juicht met zijn armen gespreid, staat voor de Grolsch Veste.

Ook vader N'Kufo was bij de onthulling aanwezig. "Dit is echt grandioos! Ik ben trots en ontroerd om te zien wat mijn zoon hier bereikt heeft, en kan de initiatiefnemers, het publiek en de directie niet genoeg bedanken voor wat hier vandaag gebeurt", jubelde N'Kufo senior. "Toen het beeld onthuld werd kreeg ik hartkloppingen en dacht ik even dat ik richting het ziekenhuis moest. Zover kwam het gelukkig niet, maar ik had dit nooit verwacht in mijn leven mee te mogen maken", aldus de trotse vader op het digitale thuis van de Tukkers.

Siemerink: "Het was best lastig"

Nederland won dit weekend in het Davis Cup tennis in groep 1 van de Europese/Afrikaanse groep met 4-1 van Wit-Rusland. Makkelijk ging het volgens bondscoach Jan Siemerink niet.

"Het lijkt op papier een makkelijke zege, maar het was best pittig," zei Siemerink die onder meer wees op de moeilijke overwinning van Robin Haase vrijdagavond. "Robin had vijf sets nodig om Oeladzimir Ignatik te verslaan, het dubbelspel verloren we zaterdag in vijf sets en Thiemo moest er zondag tegen Ignatik ook flink voor werken. In de Daviscup is het gewoon nooit makkelijk, we hadden dus ook niet gedacht dat het een eenvoudig klus zou worden tegen Wit-Rusland."

Nederland kreeg te maken met regenval op vrijdag en vandaag met de hitte. "De bal reageert daardoor anders, maar de jongens hebben zich daar goed aan aangepast," zei de bondscoach die weet dat Nederland volgend jaar weer kan strijden voor een plaats in de wereldgroep.

[Tour] Schleck wint, Gesink knap derde

Andy Schleck heeft de eerste echte bergrit gewonnen van de Tour de France. Op de Morzine-Avoriaz versloeg de Luxemburger Samuel Sanchez in een sprint met zijn tweeën. Op geringe achterstand werd Robert Gesink knap derde. De nieuwe leider in het klassement is Cadel Evans die de trui overnam van Sylvain Chavanel. Grote verliezer van de dag was Lance Armstrong die bijna tien minuten verloor.

Vanaf het begin gingen er weer direct renners vandoor, maar het peloton liet nog geen groep begaan. Vooral Mario Aerts en Christophe Moreau waren actief. Ze waren echter niet de eersten die een gaatje kregen. Dat lukte Vasil Kirjenka wel, die al snel werd teruggepakt. Door het nerveuze koersen was er een valpartij te noteren met als grootste slachtoffer Jerôme Pineau, die na een lange weg weer wist aan te sluiten.

Het bleef hard vechten voor de vluchters, want elke ploeg wilde vertegenwoordigd zijn. Lars Boom leek met onder andere Rein Taaramae in de goede vlucht te zitten, maar ook die groep mocht niet begaan van het peloton. Uiteindelijk lukte het een groep van zeven man een gat te krijgen.

De groep bestond uit Koos Moerenhout (Rabobank), Mario Aerts (Omega Pharma-Lotto), Benoit Vaugrenard (Francaise des Jeux), Imanol Erveti (Caisse d'Epargne), Amael Moinard (Cofidis), Sebastian Minard (Cofidis) en Christophe Riblon (AG2r). Laatstgenoemde is de beste geklasseerde in de groep op de 45e plaats op 8:05 van leider Sylain Chavanel.

Het peloton gaf de groep geen grote voorsprong. Quick Step, de ploeg van Chavanel, hield de voorsprong stabiel tussen de vier en vijf minuten. Met nog 50 kilometer tot de eerste 'echte' klim van de dag, de Col de la Ramaz, was het status quo in de koers al liep de voorsprong van de kopgroep mondjesmaat op.

Naarmate de Col de la Ramaz dichterbij kwam, voerde het peloton het tempo op. Bij de tussensprint in Viuz-en-Sallaz (gewonnen door Moerenhout) was de voorsprong 6:20. De nervositeit nam toe in het peloton en dat was te zien. Op vijf kilometer voor de voet kwam Lance Armstrong al voor de tweede keer deze etappe ten val. Hij kon verder rijden maar zag er toch enigzins gehavend uit.

Het peloton stond niet stil, waardoor Armstrong vrij achterin de groep zat toen de grote groep aan de Ramaz begon. De voorsprong van de zeven leiders was inmiddels geslonken tot 4:30. Het ging Moerenhout niet hard genoeg in de kopgroep en hij besloot er alleen vandoor te gaan. In het peloton was de bus zich al aan het vormen en werd de groep langzaam maar zeker uitgedund.

Aerts en Moinard sprongen achter Moerenhout aan en sloten niet veel later aan bij de tweevoudig Nederlands kampioen. Het peloton volgde op 3:30. Bij de vroege lossers in het peloton zaten onder anderen Jerôme Pineau en Fabian Cancellara. Op het zwaarste stuk van de klim moest leider Chavanel ook lossen bij het peloton.

Verrassend was dat zevenvoudig Tour-winnaar Armstrong moest lossen bij de groep. Astana gooide daarna direct het tempo omhoog om de Amerikaan op een grote achterstand te zetten. Ook de meesterknecht van Contador, Alexandr Vinokourov, moest lossen maar kon later weer aansluiten. De kopgroep had nog steeds een voorsprong van ruim twee minuten op de top van de klim. De achterstand van Armstrong op de groep Contador was één minuut.

Na de top van de derde categorie klim was de situatie ongewijzigd. In de achtervolging gaven de mannen van Armstrong er de brui aan, waardoor het leek dat Armstrong de hoop op een achtste Tour-zege heeft opgegeven. Hij ging ook nog eens onderuit nadat twee renners van Euskaltel voor hem vielen, wat zijn moraal nog wat verminderde. 

De Astana-renners gooiden het tempo nog wat omhoog voor de klim naar Morzine-Avoriaz wat betekende dat de voorsprong van het groepje Moerenhout geslonken was tot anderhalve minuut aan de voet van de slotklim. De groep van Contador bleef ondanks dat het tempo omhoog werd gegooid groot. Wel werden Moerenhout, Aerts en Moinard langzaam maar zeker ingelopen.

De eerste die uit de groep der favorieten vertrok was Joaquim Rodríguez van Katusha, die al snel bij de aanvallers kwam maar even zo snel weer werd ingelopen. De groep was door het beulswerk van Daniel Navarro uitgedund tot 15 man met nog vijf kilometer te gaan. Bradley Wiggins, nummer vier van vorig jaar, moest lossen en stond direct geparkeerd.

Op minder dan twee kilometer van de streep viel Kreuziger aan, maar iedereen kon aansluiten. Gesink ging daarna in de aanval maar ook die aanval werd door vrijwel iedereen gecounterd. In de slotkilometer ging Schleck ervandoor, waarop Contador moest passen. Samuel Sanchez kon wel aansluiten, maar werd op de finish geklopt door Andy Schleck. Gesink werd op geringe achterstand derde met daarachter de rest van de favorieten.

Van der Vaart wil zich onsterfelijk maken met WK-zege

Rafael van der Vaart wil graag een heldenstatus verwerven met winst op het WK in Zuid-Afrika.

Het Nederlands elftal krijgt vandaag de kans om ten koste van Spanje de wereldtitel binnen te slepen en daarnaast voor eeuwig te worden geroemd. Een heldenstatus valt wel in de smaak bij Van der Vaart.

"Als we winnen, zijn we in Nederland onsterfelijk. In de hoofden van onze supporters zijn onze namen dan voorgoed gekerfd. Dan hebben we de heldenstatus", laat de speler in Bild weten.

"Met het spelen van de finale gaat een droom voor mij en mijn ploeggenoten in vervulling. Ons kleine land met zeventien miljoen inwoners kan gewoon wereldkampioen worden. Echt geweldig", meent Van der Vaart, die denkt dat Nederland wint. "Natuurlijk, daar ben ik van overtuigd. We hebben een superploeg en kunnen ieder elftal van de wereld verslaan. Ook Spanje."

Cheaten in Brain Age levert leuke tekeningen op

Als je moeite hebt je Brain Age te verlagen tot de 20 en je hebt geen zin om moeite te doen voor je achievements, dan kan je natuurlijk ook cheaten. Ryuto heeft dit gedaan, terwijl hij Nintendo personages en iconen als antwoord invoert.

Hij gebruikt een emulator en een 'time-assisted tool', zo beantwoordt Ryuto de rekenvragen van Brain Age supersnel. Behalve dat tekent hij dus in plaats van cijfers te geven. Dit is natuurlijk leuk voor de cheaters onder ons, maar is de beste manier om de 20 te halen in Brain Age niet gewoon goed opletten op school?


Herken jij ze allemaal?

Familie: "Mandela wil naar WK-finale"

De kans is groot dat Nelson Mandela vanavond in stadion Soccer City in Johannesburg aanwezig is bij de WK-finale tussen Nederland en Spanje. Volgens de kleinzoon van Mandela wil de bijna 92-jarige Zuid-Afrikaan ondanks zijn broze gezondheid naar het stadion komen voor de eindstrijd van het mondiale voetbaltoernooi in zijn land.

De oud-president was een maand geleden ook van plan de openingswedstrijd tussen Zuid-Afrika en Mexico bij te wonen. Mandela zegde echter op het laatste moment af, omdat zijn achterkleindochter in de nacht voor de wedstrijd bij een auto-ongeluk om het leven was gekomen.

Molukkers trots op Van Bronckhorst

Niet alleen Nederlanders gaan vanavond kijken naar de finale der finales: ook op de Molukken wordt er massaal gekeken. Ook al is het daar dan diep in de nacht, Molukkers kijken, juichen en gaan gekleed in het oranje.

De belangrijkste reden is Giovanni -Gio- van Bronckhorst, die een Molukse moeder heeft. Voor de Nederlandse Molukse gemeenschap en de Molukkers op Ambon en andere eilanden is Gio een rolmodel.  Zijn opa was KNIL-militair en kwam naar Nederland met de gedachte ooit weer terug te keren. In Nederland woonde de familie tijdelijk in Westerbork. De terugkeer naar Indonesië is er nooit van gekomen omdat Nederland de belofte voor een onafhankelijke Molukse staat niet waar kon maken,

Vanavond kan Gio Molukse geschiedenis schrijven. Zijn opa overleed al toen de voetballer nog een kleuter was. Zijn oma zit in ieder geval in het stadion en is te herkennen aan de Molukse vlag.

Waarschuwing voor hevig onweer

Een kleine maar hevige onweersbui trekt midden over het land. De buien gaan gepaard met stevige windstoten. De reddingsbrigade heeft bij de Loosdrechtse en de Ankeveense Plassen alarm geslagen over het plotselinge onweer. Mensen worden zo nodig van het water gehaald.

Het onweer zorgt lokaal voor zeer slecht weer. Watersporters kunnen zich volgens de reddingsmaatschappij gemakkelijk verkijken op de omslag in het weer. Andere mensen krijgen de waarschuwing waarschijnlijk niet op tijd mee.

De buien zijn volgens directeur Raymond van Mourik van de Reddingsbrigade Nederland vergelijkbaar met die van zaterdagavond en -nacht alleen dan in een kleiner gebied. Het onweer trekt rond 15.00 uur richting Flevoland verder.

Een kleinere onweerswolk trok over Amsterdam, waar zondag zeker tienduizenden mensen op het Museumplein naar de WK-finale kijken.

Jongetje bekneld onder auto op vakantiepark

Een jongetje van 5 jaar is vrijdagavond bekneld geraakt onder een auto bij een aanrijding op een vakantiepark in Enter. Het kind is met onbekend letsel naar een ziekenhuis overgebracht, meldt de politie zondag.

De knul uit De Krim was rond 18.00 uur met een kat aan het spelen die de weg op liep. Het kind volgde het dier. Een 35-jarige automobiliste uit Rijssen zag het jongetje over het hoofd en reed hem aan. De knul kwam vast te zitten tussen een voorwiel en het spatbord. Een getuige die met zijn auto voor die van de vrouw had gereden, stapte direct uit en bevrijdde het jongetje uit zijn benarde positie.

Doden na poging Spanje te bereiken

Drie vrouwen en twee kinderen zijn zaterdagnacht verdronken toen ze vanuit Afrika Spanje probeerden te bereiken in een beschadigde rubberboot. Dat heeft het Spaanse ministerie van binnenlandse zaken bekendgemaakt.

Toen de Spaanse autoriteiten zaterdagnacht werden gewaarschuwd dat er een bootje voor de kust voer, stelden ze een reddingsplan in werking. De kustwacht zag al snel dat het om een rubberboot ging die op verschillende plaatsen beschadigd was. Toen de opvarenden de kustwacht in de gaten kregen, gingen verscheidene mensen staan waardoor de boot hevig begon te schommelen en een aantal mensen overboord sloeg. Alle lichamen zijn uit zee gehaald.

Reddingswerkers hielpen 23 mannen, acht vrouwen en één baby aan wal. Vijf van hen moesten naar het ziekenhuis, aldus een woordvoerder van het ministerie van binnenlandse zaken.

Gerd Leers onderzoekt diplomatruc

Oud-burgemeester van Maastricht, Gerd Leers, gaat een onderzoek leiden naar geruchten rond een diplomatruc op Hogeschool INHolland. De school meldt zondag dat Leers op verzoek van de onderwijsinstelling voorzitter wordt van een onafhankelijke commissie die het onderzoek gaat uitvoeren.

Zaterdag meldde de Volkskrant op basis van gesprekken met betrokkenen en interne documenten dat de hogeschool zo'n 250 studenten met een truc aan een diploma heeft geholpen. De truc werd toegepast bij de opleiding Media en Entertainment Management in Haarlem. De opleiding kampte met veel ouderejaars die hun papiertje maar niet haalden. Studeren studenten niet af, dan loopt een opleiding duizenden euro's overheidsgeld mis.

De ouderejaars studenten werd een speciaal traject aangeboden, waarbij hun studieachterstanden werden kwijtgescholden en ze na het schrijven van een eenvoudig werkstuk binnen een paar weken hun diploma in hun handen gedrukt kregen. De studenten studeerden steevast af met een zeven. De truc zou twee jaar zijn toegepast, tot mei dit jaar. De examencommissie liet vanaf toen niemand meer door na klachten van reguliere studenten die achter de afstudeerroute waren gekomen.

D66 heeft inmiddels Kamervragen gesteld over de kwestie. Bestuursvoorzitter van INHolland Geert Dales stelt er vooralsnog vanuit te gaan dat er niets onoirbaars is gebeurd. "Gezien de ernst van de verwijten wil ik echter door een onafhankelijk onderzoek de waarheid boven tafel krijgen. Mocht er ook maar iets van de aantijgingen waar zijn, dan zal dat uiteraard tot ernstige consequenties leiden. Gesjoemel is volstrekt onaanvaardbaar."

Leers mag de commissie helemaal zelf samenstellen. De commissie moet alle opleidingen van de hogeschool onder de loep nemen. De resultaten gaan zowel naar het bestuur van INHolland als naar staatssecretaris van Onderwijs Marja van Bijsterveldt en aan de Hoger Onderwijs Inspectie.

Hogeschool INHolland is gevestigd in tien steden in het westelijk deel van Nederland en in Paramaribo, Suriname. De school telt 34 duizend studenten en circa drieduizend medewerkers.

Webb: "Fantastisch om Taylor te mogen opvolgen"

Howard Webb, de arbiter die de leiding heeft in de WK-finale, kreeg in de voorbije dagen veel kritiek te verwerken. Hij probeert zich er overheen te zetten.

Vooral in de Spaanse pers moest hij het ontgelden. Webb ziet de finale niet als een andere wedstrijd. "De wedstrijd duurt net als altijd in ieder geval negentig minuten of misschien twee uur, we hebben nog steeds te maken met 22 spelers en één bal", aldus Webb op de site van de FIFA.

Sinds 1974 had geen enkele Engelsman de leiding in de WK-finale. Jack Taylor was de laatste Engelse arbiter in een WK-finale. "Jack is iemand tegen wie we opkijken. Hij is een icoon en de laatste jaren een steun geweest voor ons. Het is dus fantastisch om hem te mogen opvolgen", vervolgde de arbiter, die ook voor zijn assistenten sprak.

Overigens klapte zijn vrouw Kay Webb nog uit de school. Zij wist te vertellen dat Webb thuis zijn eigen kinderen niet onder controle kan houden. Scheidsrechter Webb bleef koel: "Zij is inderdaad meer van de discipline thuis, waarschijnlijk omdat ik vaak weg ben. Als ik dan thuis ben, ga ik heel aardig met de kinderen om. Zij is degene die de controle moet houden."

Vliegend hert landt in Limburgse tuin

In een tuin in het Limburgse Hoensbroek is een vliegend hert gevonden. Het dier was dood toen het werd aangetroffen, maar Stichting Instandhouding Kleine Landschapselementen (IKL) spreekt toch vond een bijzondere vondst.

Vliegende herten komen namelijk zelden voor. De keversoort wordt vooral gespot in zuid- en centraal Europa. In Nederland zijn deze insecten met uitsterven bedreigd. Bijzonder is dat het larftraject voor het vliegende hert zo'n vier tot acht jaar duurt. Het beestje heeft zacht, rottend eikenhout nodig om te overleven.

Spanjefan waagt zich op Museumplein

Een fan van Spanje, herkenbaar aan zijn rood-gele shirt, waagde zich vanmiddag in zijn eentje op het Museumplein. Hoewel de duizenden aanwezige Holland-supporters hem in eerste instantie uitjouwden, werd hij al gauw onthaald als held.

Mensen tilden hem op de schouders en wilden met hem op de foto. De jongen, Wimin uit Portugal, liet het allemaal over zich heenkomen. "Ik ben nu eenmaal voor Spanje", zei hij droogjes terwijl een Nederlandse fan zijn wangen versierde met rood-wit-blauwe schmink. Bang voor de Oranjemenigte is hij niet. "Ik woon in België, maar vind het leuk dit in Amsterdam mee te maken. Ik geniet van het moment."

RiccÚ wint Ronde van Oostenrijk

Riccardo Riccò heeft de Ronde van Oostenrijk op zijn naam geschreven. De Italiaan kwam gisteren, in de door Joost Posthuma gewonnen tijdrit, nog zwaar ten val, maar vandaag liet hij de eindzege niet meer door zijn vingers glippen.

Net als gisteren, ging de dagzege vandaag naar een renner van Rabobank. Graeme Brown was in de rit, over 122,8 kilometer van Podersdorf am See naar Wenen, de snelste in de massasprint.

Twitterende opstoker opgepakt

De politie heeft zondag een 18-jarige Hagenaar opgepakt voor het plaatsen van opruiende teksten op Twitter. Hij riep volgens de politie via de microblogsite op tot rellen rondom de WK-wedstrijd van Nederland tegen Uruguay. Na die wedstrijd werden al vier mensen opgepakt voor betrokkenheid bij ongeregeldheden in Den Haag.

Volgens de Haagse politie zou de twitteraar behoren tot een groepje mensen dat voor de wedstrijd opriep tot geweld. Na de gewonnen halve finale liep het ook daadwerkelijk uit de hand op het Jonckbloetplein.

De politie is ook in aanloop naar de finale van zondagavond zeer alert op oproepen tot geweld. Vooralsnog wordt er op Twitter wel veel over de mogelijkheid van rellen gespeculeerd. Echte oproepen lijken er nog niet te zijn.

De opgepakte twitteraar blijft in ieder geval vastzitten tot na de finale. Dat geldt ook voor de relschoppers die eerder werden aangehouden.

Vaticaan opnieuw in rode cijfers

Het Vaticaan heeft in 2009 voor het derde achtereenvolgende jaar verlies geboekt. Tegenover 250 miljoen euro aan inkomsten stonden 254,1 miljoen aan uitgaven. Het tekort van 4,1 miljoen is aanzienlijk hoger dan dat van ongeveer 900.000 euro in 2008, zo meldde Radio Vaticana zondag.

De Pieterspenning, de giften van gelovigen voor het werk van het Vaticaan, bracht vorig jaar 65 miljoen euro op. Katholieken waren daarmee in 2009 aanzienlijk guller voor paus Benedictus XVI en zijn medewerkers dan het jaar daarvoor. Toen werd 60 miljoen bijeengebracht. Het meeste geld kwam van gelovigen in de Verenigde Staten, Italië en Frankrijk. Uit de duizenden bisdommen vloeide ongeveer 25 miljoen naar het Vaticaan. De grootste bijdragen kwamen van de bisdommen in de Verenigde Staten en Duitsland.

Bij het centrale bestuur van de Rooms-Katholieke Kerk zijn 2762 mensen werkzaam: 766 priesters, 344 leden van religieuze ordes en congregaties en 1652 leken. Het meeste geld van het Vaticaan gaat naar de Curie, het centrale bestuur van de kerk.

ANPID198533
Vaticaan opnieuw in rode cijfers (Foto: ANP)

Noodlanding vliegtuig Rio-Parijs na bommelding

Een vliegtuig van Air France dat op weg was van Rio de Janeiro naar Parijs heeft zaterdag een noodlanding gemaakt in het noordoosten van Brazilië nadat er een bommelding was gedaan. Alle 405 passagiers en 18 bemanningsleden van vlucht 443 konden veilig worden geëvacueerd.

Een woordvoerder van Air France zei dat de bommelding dertig minuten nadat het vliegtuig was opgestegen door een vrouw werd gedaan. De verkeersleiding nam contact op met het vliegtuig en er werd besloten te landen in de Braziliaanse stad Recife. Na een uitgebreide inspectie bleek er niets verdachts aan boord te zijn.

Vlucht 443 nam dezelfde route als het toestel van Air France dat vorig jaar juni voor de Braziliaanse noordoostkust neerstortte. Geen van de 228 mensen aan boord overleefde de ramp. Hoewel de oorzaak van de crash nooit definitief is vastgesteld, hebben autoriteiten opzet herhaalde malen uitgesloten.

[F1] Uitslag Grand Prix van Groot-BrittanniŽ

Mark Webber heeft de Grand Prix van Groot-Brittannië op Silverstone gewonnen. De Australische Red Bull-rijder bleef McLaren-rijder Lewis Hamilton en Mercedes-coureur Nico Rosberg voor. Polesitter Sebastian Vettel werd na een inhaalrace uiteindelijk nog zevende.

Sebastian Vettel mocht van poleposition vertrekken voor zijn Red Bull-teamgenoot Mark Webber. Force India-coureur Vitantonio Liuzzi werd van plaats vijftien teruggezet naar de twintigste stek nadat hij in de kwalificatie Nico Hülkenberg opgehouden had.

De beste start was voor Mark Webber die Vettel inhaalde. Daarachter sloot Lewis Hamilton aan, voor Robert Kubica, Nico Rosberg en Felipe Massa. Fernando Alonso kwam vanaf de derde stek slecht weg en viel terug naar plaats zes. Vettel ging bij Maggots wijd, waardoor hij terugviel naar de laatste plaats. De Duitser kwam met een lekke band erg langzaam de pit inrijden en kwam op bijna een ronde van de leiders weer naar buiten. Ook Felipe Massa kwam met een lekke band binnen.

Een goede eerste ronde was er voor Jenson Button die van plaats veertien naar de achtste stek geklommen was, voor Kamui Kobayashi en Adrian Sutil. Uit de beelden na de start bleek dat de Ferrari's van Alonso en Massa elkaar geraakt hadden, waarna laatstgenoemde binnen moest komen.

Vooraan reden Webber en Hamilton snel weg bij Kubica die de rest van het veld ophield. Achter de Pool ontstond langzaam maar zeker een trein van zes rijders. Verder naar achteren had Liuzzi moeite om de Lotussen in te halen. De Force India-rijder verschalkte na zes ronden Heikki Kovalainen, maar Trulli geraakte hij pas na tien ronden voorbij. Massa was ondertussen bezig de rijders van HRT en Virgin in te halen. Van hen moest Lucas di Grassi met hydraulische problemen na tien ronden opgeven.

De eerste die stopte was Michael Schumacher die in een gat terecht kwam en zo posities wilde winnen. Deze strategie pakte niet goed uit, omdat andere rijders een ronde later pitten en de Duitser voorbleven. Alonso probeerde hetzelfde maar bleef achter Kubica rijden. Hiervan profiteerden Rosberg en Button die door snelle rondetijden te rijden en later te stoppen plaatsen wonnen.

Na zeventien ronden was Alonso eindelijk in staat om Kubica in te halen. De Spanjaard haalde de Renault-rijder buitenom in, waarna hij door Kubica op het gras gedwongen werd, maar Alonso bleef hem voor. De situatie werd aan de stewards ter beoordeling voorgelegd. Niet veel later won Alonso nog een plaats door Jaime Alguersuari in te halen. De Toro Rosso-rijder had even daarvoor al een stek verloren aan Nico Rosberg. Na twintig ronden reed Kubica langzaam op de baan, waarna hij met problemen rechtsachter op moest geven.

Vooraan bleef Webber de snelste rondetijd verbeteren, voor Hamilton en Button die nog niet gestopt was. Daarachter lag Nico Hülkenberg die ook de pits nog niet bezocht had. Button kwam na zijn stop achter Alonso als zesde weer op de baan. De Spanjaard kreeg voor het onterecht inhalen van Kubica een straf en moest door de pitstraat rijden. Het leverde bij Ferrari schuddende hoofden op.

Adrian Sutil raakte na 26 ronden de achterzijde van de bolide van Pedro de la Rosa. De achtervleugel van de Sauber viel er voor de helft af op een recht stuk, waarna Sutil de Spanjaard eenvoudig in kon halen. Omdat er vele delen van de vleugel op de baan lagen kwam de safety car naar buiten. Alonso kon hierdoor zijn straf niet inlossen, waarna hij na het binnenkomen van de safety car zijn straf inloste en terugviel naar plaats zestien. De la Rosa gaf uiteindelijk na dertig ronden op.

Na 31 van de 52 ronden lag Webber eerste, voor Hamilton, Rosberg, Button, Barrichello, Kobayashi, Sutil, Schumacher, Hülkenberg en Petrov. Verder naar achteren had Vettel het mes tussen zijn tanden, want de Red Bull-rijder haalde Massa in voor plaats twaalf. Alonso haalde ondertussen Buemi in voor plaats vijftien. Vooraan was Webber de concurrentie zijn wil aan het opleggen door wederom de snelste rondetijden te rijden.

Vettel haalde ook Alguersuari in en na een fout in de 38e ronde van Petrov reed de Duitser weer op plaats tien. Alonso zag in dezelfde ronde een poging op Liuzzi stranden. Een ronde later haalde Vettel de Williams van Hülkenberg in. De Red Bull van Vettel was razendsnel, want ook Schumacher moest er aan geloven. Massa spinde na 40 ronden vlak voor het opkomen van start/finish en de Braziliaan kwam meteen binnen voor nieuw rubber. Ook Petrov deed dit, waardoor beiden ver buiten de punten lagen.

Vettel probeerde Sutil in te halen voor plaats zeven, maar de Force India-coureur hield de deur goed dicht. Vlak voor het opkomen van het rechte stuk spinde Alguersuari zijn Toro Rosso in de grindbak, waardoor hij uitviel. Met nog drie ronden te gaan deed Alonso een inhaalpoging bij Liuzzi, maar de Italiaan raakte de achterzijde van de Ferrari, waarna Alonso binnen moest komen voor nieuwe banden. Vettel deed met nog ruim een ronde te gaan een ultieme inhaalactie bij Sutil, waardoor hij plaats zeven alsnog wist te pakken.

Na 52 ronden kwam Webber als eerste over de finish, voor Hamilton en Rosberg. Vierde werd Button, voor Barrichello, Kobayashi, Vettel, Sutil, Schumacher en Hülkenberg. Alonso zette in zijn laatste ronde op nieuwe banden de snelste ronde van de race neer.

Uitslag Grand Prix van Groot-Brittannië

Pos. Rijder Team Tijd
1 Mark Webber Red Bull Racing 1:24:38.200
2 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes +1.360
3 Nico Rosberg Mercedes Grand Prix +21.307
4 Jenson Button McLaren-Mercedes +21.986
5 Rubens Barrichello Williams +31.456
6 Kamui Kobayashi Sauber +32.171
7 Sebastian Vettel Red Bull Racing +36.734
8 Adrian Sutil Force India F1 +40.932
9 Michael Schumacher Mercedes Grand Prix +41.599
10 Nico Hulkenberg Williams +42.012
11 Vitantonio Liuzzi Force India F1 +42.459
12 Sebastien Buemi Scuderia Toro Rosso +47.627
13 Vitaly Petrov Renault +59.374
14 Fernando Alonso Ferrari +1:02.385
15 Felipe Massa Ferrari +1:07.489
16 Jarno Trulli Lotus F1 +1 Ronde
17 Heikki Kovalainen Lotus F1 +1 Ronde
18 Timo Glock Virgin Racing +1 Ronde
19 Karun Chandhok HRT F1 Team +2 Ronden
DNF Sakon Yamamoto HRT F1 Team +2 Ronden
DNF Jaime Alguersuari Scuderia Toro Rosso +8 Ronden
DNF Pedro de la Rosa Sauber +23 Ronden
DNF Robert Kubica Renault +33 Ronden
DNF Lucas Di Grassi Virgin Racing +43 Ronden


Stand bij de coureurs na Groot-Brittannië

Pos. Rijder Team Punten
1 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 145
2 Jenson Button McLaren-Mercedes 133
3 Mark Webber Red Bull Racing 128
4 Sebastian Vettel Red Bull Racing 121
5 Fernando Alonso Ferrari 98
6 Nico Rosberg Mercedes Grand Prix 90
7 Robert Kubica Renault 83
8 Felipe Massa Ferrari 67
9 Michael Schumacher Mercedes Grand Prix 36
10 Adrian Sutil Force India F1 35
11 Rubens Barrichello Williams 29
12 Kamui Kobayashi Sauber 15
13 Vitantonio Liuzzi Force India F1 12
14 Sebastien Buemi Scuderia Toro Rosso 7
15 Vitaly Petrov Renault 6
16 Jaime Alguersuari Scuderia Toro Rosso 3
17 Nico Hulkenberg Williams 2
18 Pedro de la Rosa Sauber 0
19 Heikki Kovalainen Lotus F1 0
20 Karun Chandhok HRT F1 Team 0
21 Lucas Di Grassi Virgin Racing 0
22 Bruno Senna HRT F1 Team 0
23 Jarno Trulli Lotus F1 0
24 Timo Glock Virgin Racing 0
25 Sakon Yamamoto HRT F1 Team 0


Stand bij de constructeurs na Groot-Brittannië

Pos. Team Punten
1 McLaren-Mercedes 278
2 Red Bull Racing 249
3 Ferrari 165
4 Mercedes Grand Prix 126
5 Renault 89
6 Force India F1 47
7 Williams 31
8 Sauber 15
9 Scuderia Toro Rosso 10
10 Lotus F1 0
11 HRT F1 Team 0
12 Virgin Racing 0

[DC] Rusland trekt stand gelijk, ServiŽ door

Rusland heeft in de kwartfinale van de Davis Cup de stand gelijk getrokken met Argentinië. Nikolay Davydenko won in de vierde wedstrijd met 4-6, 6-3, 6-1, 6-4 van Eduardo Schwank, waardoor de Rus de stand naar 2-2 bracht. De vijfde en beslissende partij wordt vandaag tussen Mikhail Youzhny en David Nalbandian gespeeld.

Servië is na vier gespeelde wedstrijden niet meer in te halen. Novak Djokovic won zonder veel moeite van de Kroaat Marin Cilic (6-3, 6-3, 6-2), waardoor het team op een 3-1 voorsprong komt.

Servië is het derde land dat de halve finales van de Davis Cup haalt. Gisteren bereikten Frankrijk en Tsjechië al de volgende ronde door drie wedstrijden op rij te winnen van respectievelijk Spanje en Chili.

Jol: "Ik ga er niet vanuit dat Greg bij Ajax blijft"

Ajax-trainer Martin Jol denkt dat Oranje-international Gregory van der Wiel vertrekt uit Amsterdam na zijn stormachtige ontwikkeling.

Ajax wil pas na het WK zaken doen met belangstellenden. Bayern München en Chelsea zijn de belangrijkste kandidaten om Van der Wiel over te nemen. Jol laat tegenover AjaxTV weten dat hij denkt dat de jonge rechtsback vertrekt.

"Ik ga er niet van uit dat Greg blijft, maar het zou kunnen. Voor de andere WK-gangers is niets concreets. Natuurlijk is er interesse, maar die is er voor veel spelers tijdens het WK", aldus Jol. Bayern zou zeventien miljoen euro over hebben voor Van der Wiel.

De Oranje-international is zelf niet bezig met een mogelijke transfer. Van der Wiel komt vanavond in actie in de WK-finale tegen Spanje. Het WK in Zuid-Afrika is het eerste eindtoernooi voor Van der Wiel met het Nederlands elftal.

[Tour-quiz] De derde ronde

Het is weer tijd voor een nieuwe ronde in de FOK!sport Tour-quiz. Ronde 2 zit er op en hieronder geven we je de antwoorden. Ook hebben we weer drie nieuwe vragen.
Ook voor deze vragen heb je weer drie dagen de tijd om de antwoorden in te sturen, de deadline ligt op zondag 11 juli 20.00 uur. De antwoorden kunnen weer gemaild worden naar tourquiz [at] fok.nl. Vergeet niet in de mail je username te vermelden.

De antwoorden:
1) L'Auto
2) Stuart O’Grady, Robert Hunter en Gian-Matteo Fagnini
3) Zenon Jaskula

Het bleek wel dat de vragen niet te moeilijk waren, de grote meerderheid van de ingestuurde antwoorden waren correct. In totaal hebben 10 users na twee rondes nog de maximale score.

Vragen ronde 3:
1) Hoe heetten de twee Spaanse tweelingbroers die in 2001 bij een training een zwaar ongeluk kregen, waarbij de één overleed en de ander zwaar invalide raakte? Een jaar eerder won één van hen een zware bergrit in de Tour.
2) De vader van welke Franse wielrenner ging ooit varen en is nooit meer teruggezien volgens Herbert Dijkstra?
3) Welke andere sport beoefende Astana-renner Enrico Gasparotto als tiener op hoog niveau?

Thuisblijver Velthuizen: "Ze worden wereldkampioen"

Piet Velthuizen had lange tijd hoop op het WK, maar hij viel af voor de definitieve WK-selectie. Velthuizen verwacht winst tegen Spanje vanavond.

Bondscoach Bert van Marwijk gaf Sander Boschker de voorkeur als derde doelman van Oranje. "Ik had er vier weken bij kunnen zijn maar het is niet anders. Natuurlijk zal ik vanavond denken 'hier had ik bij kunnen horen'."

"Ik had wereldkampioen kunnen worden. Ik ben ervan overtuigd dat die jongens het worden", aldus de Vitesse-goalie tegen De Gelderlander. "Anderhalf jaar heb ik met ze getraind, ik heb tijdens het WK veel contact gehad, maar nu even niet."

"Ze zijn gefocust op die finale. Wat had ik die wereldbeker graag vastgehouden zeg", aldus Velthuizen, die mogelijk na het WK weer terugkeert in de selectie. Van Marwijk liet weten Boschker mee te nemen vanwege zijn ervaring.

'Ruim 700 miljoen tv-kijkers voor WK-finale'

Wereldwijd zullen meer dan 700 miljoen mensen naar de WK-finale tussen Nederland en Spanje kijken. In diverse landen zijn de afgelopen weken al kijkcijfersrecords gebroken. "Daarom verwachten we voor deze finale meer kijkers dan voor de eindstrijd in 2006, toen 700 miljoen mensen voor de televisie zaten", sprak Niclas Ericson, directeur van de tv-afdeling van de mondiale voetbalbond FIFA.

De halve finale tussen Duitsland en Spanje werd in Duitsland door 32 miljoen mensen bekeken, daarmee had die uitzending een marktaandeel van 90 procent. De Spaanse zender Telecinco trok met die wedstrijd 13,3 miljoen kijkers, het hoogste kijkersaantal voor een tv-programma in vijf jaar. In de Verenigde Staten zijn de kijkcijfers met 50 procent toegenomen, meldde de FIFA.

Ook in Nederland zijn de cijfers overweldigend. De halve finale tussen Oranje en Uruguay werd door 12,3 miljoen Nederlanders aanschouwd, waarmee die wedstrijd in de boeken gaat als het meest bekeken televisieprogramma aller tijden. De kans is zeer groot dat dit record vanavond verbroken wordt.

Nederland - Spanje LIVE op FOK!sport

Vanavond begint om 20:30 uur de finale van het WK voetbal. Nederland zal het daarin gaan opnemen tegen Spanje. FOK!sport zal je gedurende deze wedstrijd live op de hoogte houden van de gebeurtenissen in Johannesburg.

Zit je vanavond liever in de zon en heb je geen zin om naar de tv te kijken? Dan biedt FOK!sport je middels een tekstueel verslag de mogelijkheid om de wedstrijd toch nog te volgen. Surf daarvoor naar deze pagina!

Vanaf 20:15 uur zal er op FOK!sport een bericht staan wat gedurende de wedstrijd zal worden bijgehouden met de meest recente gebeurtenissen in die wedstrijd.

Ontsnapte krokodil zwerft over straat

Een autobestuurder in het Duitse Frankfurt wist niet wat hij zag toen hij gisterochtend een drie meter lange krokodil op straat zag waggelen. Hij belde de politie die meteen een kijkje kwam nemen.

De politie had wel een vermoeden waar de krokodil vandaan kon komen. In Frankfurt was afgelopen weekend namelijk een reizende reptielenshow neergestreken. Agenten wekten de medewerkers van de show die vervolgens ontdekten dat krokodil Ali vermist was. Ver was Ali niet gekomen, want hij werd honderd meter verder van de plek waar hij was ontsnapt gevangen.

De politie meldt dat er van gevaar geen sprake was, omdat Ali de liefste krokodil van de wereld is. Het beest is 65 jaar oud en weegt 170 kilo. Wanneer de krok niet tijdig was gevangen was de kans groot geweest dat het reptiel in de nabijgelegen rivier verdwenen was.

Gewilde ÷zil belooft Werder Bremen trouw

Ondanks de interesse van FC Barcelona, Arsenal en Manchester United wil Mesut Özil bij Werder Bremen blijven. Dat liet de 21-jarige spelmaker van Duitsland vandaag weten in Bild. Özil was een van de uitblinkers bij die Mannschaft op het WK in Zuid-Afrika.

De Duitser met Turkse ouders heeft nog een contract voor één seizoen bij Bremen. De Duitse club kan nu nog een flinke transfersom vragen voor Özil, maar toch heeft Werder hem gevraagd te blijven. "En dus doe ik dat", beweerde de begaafde technicus. "Ik heb altijd gezegd dat ik mijn contract wil uitdienen, dat is belangrijk voor me."

Barcelona zou bereid zijn om Özil nog een jaar in Bremen te laten spelen als hij nu al een contract bij de Spaanse club ondertekent. De Duitsers zouden daarvoor in ruil twee spelers van Barça krijgen.

Alerte getuige met wapen bedreigd

Een 18-jarige vrouw die gistermorgen alert reageerde bij het zien van een mishandeling moest dat duur bekopen. De tiener stond op de Zwarteweg in Zwolle met vrienden te kletsen toen twee mannen op een scooter kwamen aanscheuren.

De man die als passagier op de bromfiets zat sprong van het rijwiel af en gaf een jongen uit de groep een klap in het gezicht. De jonge vrouw bedacht zich geen moment en liep op de scooter af om het kenteken te noteren. Toen ze dat deed werd er een vuurwapen op haar gericht. De vrouw vluchtte daarop weg, waarbij ook de twee mannen op de scooter het hazenpad kozen.

Man rijdt zittend buurmeisje aan

Een 46-jarige man uit het Groningse Ten Boer heeft gisteravond zijn zesjarige buurmeisje aangereden. Het kind raakte bij het ongeval zwaargewond.

De man zag zijn eigen twee dochtertjes op straat dartelen en reed daarom langzaam zijn eigen oprit op. Daarbij zag hij zijn zesjarige buurmeisje die op de stoep naar de spelende kinderen zat te kijken over het hoofd en reed haar aan. Het kind belandde onder de auto en kwam klem te zitten. Het duurde geruime tijd, voordat hulpverleners het meisje vrij wisten te krijgen. Het slachtoffertje werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen.

[WRC] Loeb wint Rally van Bulgarije

Sébastien Loeb heeft met overmacht de Rally van Bulgarije gewonnen. De Franse Citroën-rijder had bijna dertig seconden voorsprong op zijn naaste belager en teamgenoot Dani Sordo. Petter Solberg werd derde.

Citroën domineerde de wedstrijd in Bulgarije met de eerste vier plaatsen. De Fords van Mikko Hirvonen en Jari-Matti Latvala kwamen niet verder dan plaats vijf en zes. Zij konden het tempo van het Franse merk niet bijhouden en een verkeerde bandenkeus op zaterdagochtend zorgde ervoor dat meer kostbare minuten verloren gingen.

Bijna had Citroën ook Kimi Räikkönen bij de eerste vijf gehad, maar de Fin ging vrijdag in de vierde proef in de fout en crashte. Hij keerde na een straftijd gekregen te hebben nog wel terug in de wedstrijd, maar kwam niet verder dan plaats elf.

'Rommedahl kiest voor Olympiakos'

Dennis Rommedahl gaat volgens de Deense krant Ekstrabladet akkoord met een lucratieve aanbieding van Olympiakos Piraeus.

Sören Lerby, de makelaar van Rommedahl, gaf zaterdag aan dat er maandag of dinsdag meer bekend wordt over de toekomst van de Deense buitenspeler. Rommedahl zou bij Olympiakos een tweejarig contract kunnen tekenen.

De 31-jarige Deen had eerder aangegeven graag bij Ajax te willen blijven, maar de Amsterdammers wilden niet verder gaan dan een contract voor één jaar. Bovendien kan hij in Griekenland veel meer verdienen.

Rommedahl wordt naar verwachting maandag of dinsdag gepresenteerd bij Olympiakos, dat het afgelopen seizoen voor het eerst in vijf jaar naast de landstitel greep. Panathinaikos doorbrak het voorbije jaargang de hegemonie van de rivaal.

Real or Fake

In de submit vonden we een filmpje van user KLIT_STIMULATOR met als titel 'Vrouw schiet haar man dood wegens overspel in live TV show'. Ik vraag me echter af of het filmpje wel echt is. Wat denk jij Real or Fake? Zie de lees verder. 

Let op, het filmpje bevat schokkende beelden. 

Met dank aan KLIT_STIMULATOR voor de submit.

Delftse aangehouden voor dood zoontje (9)

De politie heeft zaterdag een vrouw uit Delft aangehouden voor de dood van haar 9 jaar oude zoontje. Hulpdiensten rukten uit na een melding dat het jongetje gevallen zou zijn. In de woning werd het jongetje nog gereanimeerd, maar dat hielp niet meer. De moeder werd aangehouden, omdat er sporen waren van een misdrijf.

Volgens de politie was de moeder alleen met de jongen in de woning aan de Krakeelpolderweg, maar wat zich daar heeft afgespeeld is nog niet bekend. De 47-jarige vrouw werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Ecclestone wil Zuid-Afrika terug op F1-kalender

Formule 1-baas Bernie Ecclestone gelooft dat de Grand Prix van Zuid-Afrika binnen drie jaar terug is op de racekalender. De Brit denkt dat het land, na het succesvol organiseren van het WK voetbal, ook de organisatie van een F1-race aankan.

De GP van Zuid-Afrika werd in 1992 en 1993 voor het laatst verreden op het circuit van Kyalami, vlakbij Pretoria. Daarvoor werd de race zeven jaar geboycot door de slechte politieke situatie in Zuid-Afrika.

Ecclestone heeft bij een mogelijke terugkeer wel een nieuwe locatie in zijn hoofd. Hij geeft de voorkeur aan Kaapstad, waar een geheel nieuw circuit moet verrijzen. De F1-baas praat momenteel over de mogelijkheden en hoopt de race over drie jaar weer op de racekalender te begroeten.

Amerikanen laten broek zakken voor treinen

Ongeveer honderd mensen in de Californische plaats Laguna Niguel hebben hun broek laten zakken voor passerende treinen. Ze deden mee aan een jaarlijkse traditie die in 1979 begon. Toen bood een man in een kroeg bij het spoor mensen een drankje aan die naar buiten renden en hun broek lieten zakken voor de trein. Dat heeft de BBC zondag gemeld.

Iedereen van oma's tot huisvrouwen, kinderen, stoere motorrijders en stellen die een date hadden, deden mee aan het evenement. "Dit is zo leuk", vertelde Kim Norris enthousiast. "Het kostte me een week om de moed te verzamelen dit te doen en nog een week om mijn man over te halen. Maar het was het helemaal waard."

Senna vervangen dankzij negatieve e-mail

Het was een onaangename verrassing voor Bruno Senna, toen hij hoorde dat hij dit weekend niet zou gaan racen tijdens de Grand Prix van Engeland. Enkele uren voor de HRT-coureur dit nieuws hoorde, hield hij nog interviews waaruit niet bleek dat hij niet ging racen.

Via een Braziliaanse journalist blijkt dat een e-mail met negatief commentaar over het team Senna de das om heeft gedaan. De e-mail die Senna stuurde was bedoeld voor een bevriende journalist, maar in plaats daarvan maakte hij de fout om hem naar zijn teambaas Colin Kolles te sturen.

De inhoud was allesbehalve positief. Senna beklaagde zich over alles dat misgaat binnen Hispana Racing Team (HRT) en was niet te spreken over teambaas Kolles.

Kolles wilde niet vertellen over het voorval, maar meldde wel dat er een conflict was tussen hem en Senna. Kolles: "Het is mijn beslissing geweest om Senna te vervangen. De reden dat Sakon Yamamoto dit weekend rijdt heeft niets te maken met geld. Er is een conflict tussen Senna en mij. Maar verdere details hou ik intern."

Eerste fans strijken neer op Museumplein

De eerste groepjes Oranjefans hebben zondagochtend al een plekje bemachtigd op het Museumplein in Amsterdam. De vuvuzela's klinken nog wat eenzaam en de meeste mensen zitten rustig in de schaduw voordat het feestgedruis losbarst.

Bas Haring uit Culemborg heeft van de spanning geen oog dicht gedaan. Hij en zijn vriendin Anita Visser, die nog druk in de weer is met haar rood-wit-blauw-oranje schmink, hebben zondag de eerste trein naar Amsterdam genomen. "Die ging pas om kwart over acht", betreurt Haring. "Ik ben zo zenuwachtig als de pest, maar ben ervan overtuigd dat we gaan winnen."

Het stel heeft al wat Spanjaarden ontmoet op weg naar het Museumplein. "We hebben even naar elkaar gezongen. Als Spanje echt beter speelt, gun ik het ze ook hoor", zegt Haring. Hij verheugt zich erg op de wedstrijd. "Het wordt een groot feest. Dit is geschiedenis."

Het stel heeft ook al gesproken met journalisten van de Arabische tv-zender Al Jazeera. "We hebben ze Holland-shirts gegeven", vertelt Visser. "Straks even checken of ze ze al aan hebben."

Pony en 54 schapen dood door noodweer

Het noodweer heeft zaterdagavond voor zover bekend geen menselijke slachtoffers gemaakt, maar een pony en 54 schapen waren minder gelukkig. De pony kreeg tijdens de over het land razende storm in Tilburg een boom bovenop zich en werd dood gevonden. De schapen werden in Elspeet getroffen door de bliksem.

De dieren werden de ochtend na de storm gevonden door hun eigenaar. De baas van de pony meldde zich bij de politie na de vondst van zijn beknelde pony. Het dier was al dood toen hij het aantrof in een weiland, zegt een woordvoerder van de Brabantse politie.

De schaapsherder uit Elspeet meldde zich niet bij de politie. Een woordvoerder van de politie in Noord-Gelderland heeft over het voorval gehoord, maar er nog geen officieel rapport over ontvangen.

De dieren stonden op de hei onder een boom die werd getroffen door de bliksem. Ook de dieren werden door de inslag geraakt. Het ging volgens Omroep Gelderland om 54 dode schapen van een kudde van 165 dieren.

Europese topclubs willen Schweinsteiger

Bastian Schweinsteiger heeft over belangstelling niet te klagen. De middenvelder van Bayern München en de Duitse nationale ploeg geniet op dit moment interesse van verscheidene Europese topclubs.

"Chelsea, Juventus en Real Madrid willen mij", liet Schweini weten. "En er zijn nog twee topclubs die interesse hebben getoond. Ik heb nog wel een contract tot medio 2012 bij Bayern München en de club wil dat ik dat respecteer."

"Dat betekent niet dat een transfer daarmee van de baan is", ging de 25-jarige speler verder. "Absoluut niet. Maar ik wil er ook niet te veel over zeggen. Hooguit dat ik niet getrouwd ben met Bayern München."

[GP2] Uitslag Race 2 Silverstone

Sergio Perez heeft op eenvoudige wijze de tweede GP2-race op het circuit van Silverstone gewonnen. De Mexicaanse Barwa Addax-coureur had een ruime marge op Oliver Turvey en Dani Clos. Giedo van der Garde werd uiteindelijk zevende.

Turvey mocht van poleposition vertrekken en behield deze plaats voor Davide Valsecchi en Perez. Sam Bird kreeg op de startgrid te maken met een opgeblazen motor, waardoor hij niet van start kon gaan. Perez bleek over een zeer snelle bolide te beschikken en na vier ronden wist hij Valsecchi te verschalken. Een ronde later was Turvey aan de beurt, waarna Perez met een vrije baan voor zich vijftien seconden uit wist te lopen.

Valsecchi worstelde met het tempo, waardoor ook Clos, Pastor Maldonado en Jules Bianchi hem in wisten te halen. Clos zette Turvey behoorlijk onder druk in de strijd om plaats twee, maar de Brit wist de Spanjaard achter zich te houden. Van der Garde reed vrijwel de gehele race op plaats acht, maar had het geluk dat Christian Vietoris in de laatste ronde ver terugviel, waardoor de Nederlander zevende werd.

Uitslag Race 2 Silverstone

Pos. Rijder Team Tijd
1 Sergio Perez Barwa Addax 35:54.531
2 Oliver Turvey iSport International +15.386
3 Dani Clos Racing Engineering +15.997
4 Pastor Maldonado Rapax +16.426
5 Jules Bianchi ART Grand Prix +17.600
6 Davide Valsecchi iSport International +21.767
7 Giedo van der Garde Barwa Addax +22.752
8 Charles Pic Arden International +24.207
9 Luca Filippi Super Nova International +24.483
10 Christian Vietoris Racing Engineering +25.057
11 Jerome d` Ambrosio DAMS +25.853
12 Giacomo Ricci DPR +25.977
13 Fabio Leimer Ocean Racing Technology +30.192
14 Michael Herck DPR +30.507
15 Ho-Pin Tung DAMS +30.903
16 Luiz Razia Rapax +45.728
17 Vladimir Arabadzhiev Coloni Motorsport +48.713
18 Marcus Ericsson Super Nova International +49.956
19 Max Chilton Ocean Racing Technology +50.214
20 Rodolfo Gonzalez Arden International +55.456
21 Adrian Zaugg Trident Racing +1:19.313
22 Alberto Valerio Coloni Motorsport +1 Ronde
23 Johnny Cecotto Jr. Trident Racing +2 Ronden
DNF Sam Bird ART Grand Prix +21 Ronden


Stand na Silverstone

Pos. Rijder Team Punten
1 Pastor Maldonado Rapax 54
2 Jules Bianchi ART Grand Prix 31
3 Dani Clos Racing Engineering 31
4 Giedo van der Garde Barwa Addax 27
5 Sergio Perez Barwa Addax 26
6 Luiz Razia Rapax 20
7 Sam Bird ART Grand Prix 17
8 Davide Valsecchi iSport International 15
9 Charles Pic Arden International 15
10 Oliver Turvey iSport International 11
11 Michael Herck DPR 10
12 Fabio Leimer Ocean Racing Technology 8
13 Marcus Ericsson Super Nova International 8
14 Giacomo Ricci DPR 8
15 Jerome d` Ambrosio DAMS 7
16 Alberto Valerio Coloni Motorsport 4
17 Johnny Cecotto Jr. Trident Racing 3
18 Christian Vietoris Racing Engineering 2

[Tour] Vandenbergh was te laat binnen

Stijn Vandenbergh zal vandaag niet meer in de Tour de France van start gaan. De Belg kwam gisteren op meer dan 25 minuten van dagwinnaar Sylvain Chavanel over de finish, waardoor de renner van Team Katyusha buiten de tijdslimiet finishte.

"Toen ze zeiden dat ik buiten tijd dreigde te raken, was ik verrast", liet Vandenbergh aan Het Nieuwsblad weten. "Ik was niet ziek en ik worstel ook niet met mijn conditie, ik had gewoon een slechte dag. Normaal gezien heb ik geen problemen in de bergen, maar zaterdag raakte ik gewoon niet vooruit."

"Op 10 kilometer van de finish werd ik gelost uit de grupetto. Geen ramp, dacht ik, tot ze plots zeiden dat er gevaar was voor de tijdslimiet. Ik was verrast, verhoogde mijn tempo nog een beetje, maar het was al te laat. Echt stom."

Vandenbergh hoeft in elk geval niet op medeleven van zijn ploeggenoot bij Team Katyusha, Robert Hunter, te rekenen. "Een kerel heeft zich gisteren misrekend en kwam buiten tijd binnen", aldus de Zuid-Afrikaan via Twitter. "Niet zo slim. Ze zullen wel razend zijn bij Katyusha."

ProRail: herstel bovenleidingen duurt langer

Het herstel van de bovenleidingen van het spoor die door het noodweer zijn beschadigd duurt langer dan gedacht. Spoorbeheerder ProRail sprak eerder de verwachting uit dat het aan het eind van de ochtend zou zijn hersteld, maar twee knelpunten in het midden van het land vergen meer tijd voor het herstel, zegt een woordvoerder van ProRail.

Een exacte prognose over het herstel is er nog niet. ProRail houdt het erop dat de problemen tot in de loop van de middag aanhouden.

Met name tussen Utrecht en Arnhem en tussen Amersfoort en Apeldoorn liepen de bovenleidingen forse schade op. In beide gevallen zorgden takken in de leidingen en blikseminslagen voor schade. Tussen Amersfoort en Apeldoorn haalde een omgevallen boom de bovenleiding zelfs helemaal naar de grond.

Door het noodweer zaterdagavond en -nacht strandden er ongeveer duizend mensen op Utrecht Centraal. Zij zijn door de NS zo snel mogelijk alsnog met de trein of met bussen vervoerd.

Uitslagen oefenduels 10 juli

Hoewel het WK nog bezig is zijn de profclubs de voorbereiding alweer begonnen. Ook oefenwedstrijden horen daarbij. FOK!sport zet elke dag de uitslagen voor je op een rijtje.

 

Thuis Uit Uitslagen
ADO Den Haag
Vicento, Buijs, Van Hese
FC Dordrecht
Van Hintum
3-1
FC Utrecht
Van Wolfswinkel, Lensky
Istanbulspor (Tur) 2-0
Feyenoord
Bruins, El Ahmadi, Bahia
SC Feyenoord 3-0
FC Groningen
Tadic, Keurntjes
FC Midtjylland (Den) 2-3
Flakkees elftal Excelsior
 Fernandez (2), Fileccia, Isoufi
0-4
RKPSC De Graafschap
Rose (3), El Hassnaoui (3), Bargas (2), Saeijs (2), Buijs, Kujala, Broekhof
0-13
SJN NEC
Schöne (4), Ten Voorde (4), Zomer, Loen
0-10
Excelsior Zetten Vitesse
 Büttner (3), Pluim (3), Nilsson (2), Oztürk (2), Heijckman, De Ruiter, Kodalak, eigen doelpunt
0-14
Ajax
De Jong
Rapid Boekarest (Roe) 1-1

Baronie
Westerduin

NAC Breda
Schilder (2), Lurling, Loran, Receveur
1-5
Go Ahead Eagles
Vogelsang, Janota
SC Heerenveen
Beerens, Djuricic
2-2
HSC '28 RBC Roosendaal
Ars (5), De Leeuw (2), Duarte (2), Veerman (2), De Graaff, Zuidam, Nuijtinck, Boddaert, Seuntjens
0-16
RWB RKC Waalwijk
Boerrigter (4), Benson (3), Mulder, Braber, Stans, Schet
0-11
Zevenhoven FC Volendam
Tuyp (2), Van der Werff, Kramer, Onal, Tol, Hovestad
1-7
Gemert
Mark van Dijk
Helmond Sport
Jacobs, Altheer, Van Veen
1-3
VV Naaldwijk Sparta Rotterdam
Duarte, Redan, Knol, John, Van den Berg, Madmar, Poepon
0-7
SC Genemuiden
Cornelia, Riemens
FC Zwolle
Botteghin (2), Zilio, Van Polen
2-4
SC Kootstertille SC Cambuur
Scheepers (3), Koç (2), Huymans (2), Maachi, Cathalina, Van Boxel
0-11
VV Gestel
Asbaa
FC Eindhoven
Rossen
1-1
EHC  / Heuts Roda JC
Janssen, Bodor
0-2
Blauw Geel '38  FC Den Bosch
Van Weert (2), Kousemaker, Kilic, Bakx, Van Moorsel
0-6

 

 

 

Ferguson: "Geen bod op Sneijder gedaan"

Sir Alex Ferguson heeft geen bod op Wesley Sneijder uitgebracht. Hiermee reageerde de trainer van Manchester United op de geruchten, dat de Engelse club de middenvelder van Internationale binnen wil halen.

"Ik heb geen idee waar de verhalen rondom Sneijder vandaan komen," liet Ferguson in een reactie weten. "En hoe kan iemand een bod afwijzen, wat ik helemaal niet heb gedaan?"

Enkele dagen geleden maakte Sneijder wel wereldkundig, dat The Mancunians zich voor hem hadden gemeld. De middenvelder liet ook meteen weten graag bij Internazionale te willen blijven.

[DC] Nederland wint na zege De Bakker

Het Nederlandse Davis Cup-team komt ook in 2011 uit in de Europees/Afrikaanse zone. Thiemo de Bakker zette de formatie van teamcaptain Jan Siemerink op een 3-1 voorsprong op Wit-Rusland na een zege op Uladzimir Ignatik: 6-1, 7-6 (5), 6-7 (4), 6-4.

De Bakker en Robin Haase hadden vrijdag al hun enkelspel gewonnen. Gisteren werd het dubbelspel met Igor Sijsling en wederom De Bakker verloren. Het laatste duel, tussen Haase en Andrei Vasilevski, is nu een formaliteit.

China bevestigt nieuwe licentie voor Google

De Chinese overheid heeft zondag bevestigd dat het internetbedrijf Google actief kan blijven in China. Het Amerikaanse bedrijf, dat de nieuwe licentie vrijdag al aankondigde, zou weer aan alle eisen voldoen die de Chinese overheid stelt aan internetbedrijven.

De internetgigant lag de afgelopen maanden zwaar in de clinch met de Chinese autoriteiten. Het bedrijf dreigde China de rug toe te keren na herhaalde aanvallen van Chinese hackers op de e-mailadressen van mensenrechtenactivisten. Uiteindelijk besloot Google te stoppen met de zelfcensuur op zijn sites, door zoekopdrachten uit China door te linken naar websites in Hongkong. Daardoor konden Chinese internetgebruikers meer te weten komen over onderwerpen die door de Chinese overheid streng worden gecensureerd.

Eind juni besloot Google echter weer te stoppen met dit doorlinken, om te voorkomen dat het de Chinese internetlicentie zou verliezen.

Villa: "We verwachten een aanvallend Oranje"

David Villa is dit WK voetbal één van de smaakmakers van Spanje. De spits van Barcelona maakte vijf doelpunten en is gedeeld topscorer.

Villa maakte net als Thomas Müller, Diego Forlán en Wesley Sneijder vijf WK-treffers. El Guaje maakte in de knock-outfase tegen Portugal, Paraguay en Duitsland de winnende en enige treffer voor Spanje. De Europees kampioen is daarmee sterk afhankelijk van Villa. De spits verwacht een zware eindstrijd vanavond.

"Tijdens de halve finale tegen Duitsland hebben we door veel balbezit ons eigen spel kunnen spelen", aldus Villa op FIFA.com. "Wij wisten er voor te zorgen dat Duitsland meer verdedigend moest spelen. We verwachten dat Nederland ook de bal wil hebben om tegen ons aan te kunnen vallen."

Villa weet nog niet welke aanvalspartner hij naast zich krijgt tegen Oranje. Bondscoach Vicente Del Bosque zal kiezen tussen Fernando Torres en Pedro. "Het is een eer om met één van deze voetballers te spelen. Het mooie van ons team is dat we op elke plek meerdere geschikte spelers hebben. De bondscoach bepaalt wie er speelt."

Tienduizenden bij herdenking Srebrenica

Tienduizenden mensen zijn zondag in de Bosnische stad Srebrenica bijeengekomen om de val van de moslimenclave vijftien jaar geleden te herdenken.

Nabestaanden van de achtduizend moslimmannen en jongens die in 1995 door Bosnische Serviërs zijn vermoord, proberen in groten getale bij het gehucht Potocari bij Srebrenica te komen. Daar krijgen 775 stoffelijke overschotten van slachtoffers die het afgelopen jaar zijn geïdentificeerd een herbegrafenis.

De autoriteiten waren uitgegaan van ongeveer tienduizend belangstellenden, maar hebben er inmiddels circa 40.000 geteld. Talrijke politici uit de regio en uit Europa zijn naar Srebrenica gekomen.

De Internationale Commissie voor Vermiste Personen (ICMP) denkt dat circa 8100 mensen zijn gedood bij de val van de enclave. De commissie heeft tot nu de identiteit vastgesteld van 6481 slachtoffers.

[GP3] Uitslag Race 1 + 2 Silverstone

Op het circuit van Silverstone heeft gisteren polesitter Esteban Gutiérrez Race 1 gewonnen voor Ryo Haryanto. Nico Müller kwam als derde over de streep. In Race 2 van vanmorgen was het Daniel Morad voor Mirko Bortolotti en Alexander Rossi, al kan Bortolotti nog een straf verwachten.

Mexciaan Gutiérrez was goed weg uit de startblokken en kon vervolgens in de spiegels zien hoe de rest van het veld aan het vechten was. Manor Racing-teamgenoten Haryanto en Adrian Quaife-Hobbs streden om de tweede plaats, maar de laatste viel halverwege de race uit. Haryanto had wel een aardig tempo, maar toch kon de Indonesiër niet meer in de buurt komen van raceleider Gutiérrez.

Landgenoot Renger van der Zande mocht van de elfde plek starten en finishte ook op die plaats. Andere Nederlander Nigel Melker was iets minder fortuinlijk in de kwalificatie en was veroordeeld tot de 23e plaats op de startgrid, maar onze landgenoot kende een goede inhaalrace en Melker kwam net achter Van der Zande over de streep op de twaalfde stek.

In Race 2 die vanmorgen vroeg werd gereden won Daniel Morad voor het eerst in zijn carrière een GP3-race. Bij de start de leiding gepakt stond de Canadees die niet meer af. Mirko Bortolotti, die de pole had, finishte als tweede en Alexander Rossi completeerde het podium.

Mogelijk krijgt Bortolotti nog een straf vanwege een incident. Bij de start was de Italiaan al slecht weg, en Morad wist de leiding over te nemen. Dat hield de Status Grand Prix-rijder vol tot het eind van de race, daarmee het team de eerste overwinning gevend.

Bortolotti kwam als tweede over de streep, maar die uitslag kan nog veranderen want in de laatste ronde reed de Italiaan kampioenschapsleider Gutiérrez van de baan. Dat incident wordt nog onderzocht door de wedstrijdleiding. De Mexicaan was getergd en probeerde nog Rossi in te halen voor de derde plek, maar hij slaagde daar niet in.

Van der Zande kwam na de start op een tiende plaats terecht en daar zou hij ook blijven rijden tot de finish. Omdat Dean Smith een drivethroughpenalty kreeg - er werd op de grid nog gewerkt aan zijn wagen terwijl dat niet meer mocht - schoof Van der Zande nog een plekje op. Andere Nederlander Nigel Melker kwam niet aan de finish. Een botsing met Josef Newgarden zorgde ervoor dat zijn achterwielophanging afbrak.

De eerste helft van dit seizoen GP3 Series zit er met Silverstone op. Over twee weken wordt er geracet op het circuit van Hockenheim.

Uitslag Race 1 Silverstone

Pos. Coureur Team Tijd
1 Esteban Gutierrez ART Grand Prix 26:40.966
2 Rio Haryanto Manor Racing +3.631
3 Nico Muller Jenzer Motorsport +10.201
4 Tobias Hegewald Mücke Motorsport +12.329
5 Alexander Rossi ART Grand Prix +14.416
6 Dean Smith Carlin Motorsport +15.399
7 Daniel Morad Status Grand Prix +17.966
8 Mirko Bortolotti Addax Team +18.609
9 Robert Wickens Status Grand Prix +19.186
10 Stefano Coletti Tech 1 Racing +21.440
11 Renger van der Zande Mücke Motorsport +23.737
12 Nigel Melker Mücke Motorsport +28.205
13 Oliver Oakes Atech CRS GP +29.315
14 Pal Varhaug Jenzer Motorsport +35.808
15 Miki Monras MW Arden +37.213
16 Josef Newgarden Carlin Motorsport +42.727
17 Simon Trummer Jenzer Motorsport +42.438
18 Lucas Foresti Carlin Motorsport +45.973
19 Ivan Lukashevich Status Grand Prix +46.309
20 Vittorio Ghirelli Atech CRS GP +51.229
21 Pablo Sanchez Lopez Addax Team +58.977
DNF James Jakes Manor Racing +3 Ronden
DNF Michael Christensen MW Arden +5 Ronden
DNF Daniel Juncadella Tech 1 Racing +6 Ronden
DNF Leonardo Cordeiro MW Arden +6 Ronden
DNF Adrian Quaife-Hobbs Manor Racing +7 Ronden
DNF Roberto Merhi Atech CRS GP +11 Ronden
DNF Doru Sechelariu Tech 1 Racing +13 Ronden
DNF Felipe Guimaraes Addax Team +14 Ronden
DNF Pedro Nunes ART Grand Prix +14 Ronden


Uitslag Race 2 Silverstone

Pos. Coureur Team Tijd
1 Daniel Morad Status Grand Prix 26:35.990
2 Mirko Bortolotti Addax Team +4.974
3 Alexander Rossi ART Grand Prix +5.537
4 Esteban Gutierrez ART Grand Prix +5.626
5 Nico Muller Jenzer Motorsport +6.116
6 Robert Wickens Status Grand Prix +6.869
7 Tobias Hegewald Mücke Motorsport +7.714
8 Renger van der Zande Mücke Motorsport +10.872
9 Oliver Oakes Atech CRS GP +16.493
10 Pal Varhaug Jenzer Motorsport +19.226
11 Josef Newgarden Carlin Motorsport +19.991
12 James Jakes Manor Racing +23.871
13 Simon Trummer Jenzer Motorsport +24.843
14 Pablo Sanchez Lopez Addax Team +28.577
15 Michael Christensen MW Arden +28.748
16 Lucas Foresti Carlin Motorsport +42.464
17 Doru Sechelariu Tech 1 Racing +44.034
18 Miki Monras MW Arden +46.761
19 Roberto Merhi Atech CRS GP +47.572
20 Pedro Nunes ART Grand Prix +48.034
21 Vittorio Ghirelli Atech CRS GP +48.727
22 Dean Smith Carlin Motorsport +50.126
23 Felipe Guimaraes Addax Team +57.832
DNF Ivan Lukashevich Status Grand Prix +3 Ronden
DNF Leonardo Cordeiro MW Arden +5 Ronden
DNF Stefano Coletti Tech 1 Racing +6 Ronden
DNF Adrian Quaife-Hobbs Manor Racing +10 Ronden
DNF Nigel Melker Mücke Motorsport +12 Ronden
DNF Daniel Juncadella Tech 1 Racing +12 Ronden
DNF Rio Haryanto Manor Racing +12 Ronden


Stand in het kampioenschap volgt

Stewart: "Bemoei je toch niet met McLaren-coureurs"

Jackie Stewart ergert zich mateloos aan de houding van de Britse pers ten opzichte van Lewis Hamilton en Jenson Button. De drievoudig wereldkampioen vindt dat de pers veel te veel bezig is met het zoeken van animositeit tussen de coureurs.

Volgens de Schot begon het al tijdens de persconferentie van afgelopen zondag in Silverstone. Alle vragen die de coureurs kregen gingen over de relatie en hadden niets te maken met hun kansen in de race. "Het is natuurlijk makkelijk speculeren bij deze jongens", zei hij tegen GPUpdate.net. "Twee Britse coureurs. De meest recente kampioenen en strijdend voor de winst in iedere race. Volgens mij hoeft dit niet nog spannender gemaakt te worden."

"Ik denk dat we onszelf gelukkig mogen prijzen met twee Britten die momenteel eerste en tweede staan in het kampioenschap. Men zou dat moeten aanmoedigen, in plaats van zich ermee te bemoeien. Natuurlijk proberen ze elkaar te verslaan, maar hou je erbuiten. Laat de beste man winnen."

VVD-stemmers sceptisch over paars-plus

De meeste VVD-stemmers vinden dat de partij niet moet onderhandelen over een paars-pluskabinet, waarin naast de VVD ook PvdA, D66 en GroenLinks zitten. Van hen vindt 58 procent dat de partij dan kiezersbedrog pleegt. Ruim twee derde verwacht niet dat de onderhandelaars er in zullen slagen deze coalitie tot stand te brengen.

Dat blijkt uit de wekelijkse peiling die Maurice de Hond zondag naar buiten bracht. Van de VVD-stemmers vindt ook bijna driekwart (72 procent) dat de VVD door de gesprekken over paars-plus veel kiezers kwijt zal raken. Minder dan de helft (43 procent) is van mening dat VVD-leider Mark Rutte niet anders kan dan onderhandelen over deze coalitie.

De peiling van De Hond wordt via internet gehouden onder tenminste 2500 mensen, uit een steekproef onder ruim 40.000 personen die zich ooit voor zijn panel hebben aangemeld. De peildagen zijn vrijdag en zaterdag.

Belg beroofd en in Maas gegooid

Twee straatrovers hebben vrijdagochtend in Maastricht hun slachtoffer in de Maas gegooid. De 47-jarige Belg kreeg ook een kopstoot. De man uit Wanze wist op eigen kracht uit de rivier te komen en liep alleen een kleine hoofdwond op. De daders gingen er met zijn telefoon, portemonnee en rugtas vandoor en zijn spoorloos, meldt de politie zondag.

De beroving vond rond 06.00 uur plaats op de Maasboulevard. Een Afrikaans uitziende man en een man met een Marokkaans uiterlijk belaagden de Belg. Vervolgens tilden ze hem op en gooiden hem in de Maas. De rovers gingen er op de fiets vandoor.

Klose strandt op ťťn treffer van Ronaldo

De aanval van Miroslav Klose op het doelpuntenrecord van Ronaldo is op één treffer gestrand. De Duitse spits maakte op het WK in Zuid-Afrika vier treffers en kwam daarmee op een totaal van veertien doelpunten op de mondiale eindronde. De Braziliaanse oud-international Ronaldo voert de topscorerslijst aller tijden aan met vijftien treffers.

Klose (32) had gisteren in de wedstrijd om de derde plaats tegen Uruguay graag nog een laatste poging gedaan het record van Ronaldo in ieder geval te evenaren. Een vervelende rugblessure hield hem echter de hele wedstrijd op de bank. "Miro wilde heel graag spelen, maar na de training vertelde hij me dat hij echt niet in staat was te voetballen", verklaarde de Duitse bondscoach Joachim Löw.

FOK!games: Tofste baas - dag 5

De strijd van gisteren was al snel beslist. Darth Malak nam al snel een voorsprong en gaf deze niet meer uit handen. Vandaag hebben we natuurlijk weer drie kandidaten voor jullie. Pas op! De beschrijvingen kunnen SPOILERS bevatten!

13e Colossus (Shadow of the Colossus)
Shadow of the Colossus is een game die bestaat uit alleen maar bazen die allemaal epic en onvergetelijk zijn. Het is moeilijk om deze hele lijst vol te zetten met de Colossi uit deze game en dus is de keuze gevallen op de meest indrukwekkende Colossus uit de lijst. Het gevecht met de dertiende Colossus bestaat uit meerdere stadia en is een avontuur op zich. Deze vliegende Colossus zul je in een enorme omgeving moeten achtervolgen op je paard en door zijn luchtzakken kapot te schieten komt hij steeds lager te vliegen waarna je hem zult moeten beklimmen en zijn zwakke plek moet zoeken. Dit gigantische gevecht uit deze briljante game symboliseert alle Colossi uit de game en verdient natuurlijk een plekje in de lijst.

Gohma (Zelda-serie)
Gohma is een tegenstander die Link op verschillende avonturen tegenkomt. Over het algemeen is Gohma een spinachtig-wezen met één groot oog dat meestal ook zijn zwakke punt is. Hij heeft vaak de taak van Ganondorf gekregen om Link er van te weerhouden belangrijke items te verzamelen.

Nihilanth (Half-Life)
Half-Life is waarschijnlijk één van de beste games ooit maar is de eindbaas van de game ook de beste baas? Nihilanth is de leider van de Nex die tijdens de game de aarde aanvallen. Hij lijkt nog het meest op een foetus met een groot hoofd maar het gevecht met hem is zeker niet alsof je snoep afpakt van een baby. Nadat je de kristallen waarmee hij zijn health steeds weer kan bijvullen kapot hebt gemaakt, gaat zijn hoofd open waarna je zijn hersens ziet en deze kapot moet schieten.

ColossusGohmaNihilanth

Wie van bovenstaande deelnemers vinden jullie het tofst? Laat het weten in dit topic. Deze poll loopt tot morgenmiddag 12:00 uur waarna we de uitslag bekendmaken op FOK!games en dan zal het volgende gevecht gaan plaatsvinden.

WK Vandaag: 11 juli 2010

FOK!sport blikt iedere wedstrijddag van het WK voetbal vooruit op de te spelen wedstrijden. Vandaag wordt in Johannesburg de finale van het wereldkampioenschap voetbal gespeeld. Deze wedstrijd gaat tussen het Nederlands elftal en Spanje.

Nederland v. Spanje

Beide landen stonden nog niet vaak in de finale van het WK voetbal. Het Nederlands elftal presteerde dit twee keer eerder, namelijk in 1974 en 1978. Deze twee wedstrijden gingen destdijs allebei verloren. Voor de Spaanse formatie is het de eerste keer, dat ze in de finale van een eindtoernooi staan. De manschappen van Vicente del Bosque werden twee jaar geleden Europees kampioen en kunnen nu dus het allerhoogste bereiken.

Nederland werd in de groepsfase ingedeeld in groep E en werd daarin aan Denemarken, Japan en Kameroen gekoppeld. Oranje verloor geen enkele keer, waardoor het automatisch groepswinnaar werd. Het waren geen mooie wedstrijden, maar in dit geval telde het resultaat. Denemarken (2-0) en Japan (1-0) wisten geen tegengoal te maken, waar dat Kameroen (2-1) middels een penalty wel lukte.

Ook in de knock-out-fase ging het crescendo voor de mannen van bondscoach Bert van Marwijk. In de achtste finales werd Slowakije met 2-1 verslagen, waarna Brazilië in de kwartfinale wachtte. Na een achterstand wist het Nederlands elftal de wedstrijd toch nog met 2-1 te winnen. In de halve finale trof Oranje Uruguay, wat uiteindelijk een 3-2 zege opleverde.

Spanje werd bij de loting, voorafgaand aan het WK voetbal, in groep H ingedeeld en moest af zien te rekenen met Honduras, Chili en Zwitserland. De Spanjaarden begonnen de groepsfase met een verrassende nederlaag tegen Zwitersland (1-0). Daarna werd de juiste lijn wel gevonden, waarna men van Honduras (2-0) en Chili (2-1) wist te winnen. Bovendien werd het Zuid-Europese land op basis van het doelsaldo groepswinnaar, aangezien Chili evenveel punten had.

In de knock-out-fase liet Spanje geen steekjes meer vallen. Toch was het duel tegen Portugal een lastige kluif, maar wist de ploeg van bondscoach Del Bosque met 1-0 te winnen. In de kwartfinale namen de Spanjaarden het op tegen Paraguay en ook zij slaagden er niet in om het spel van de Spaanse ploeg te ontregelen. Het resultaat was uiteindelijk een minimale zege voor Spanje (1-0). Dit was ook de uitslag van de halve finale, die tegen Duitsland werd gespeeld.

Bovenstaande resultaten wijzen uit dat Spanje met name in de knock-out-rondes moeilijk tot scoren kwam. Dit kan een voordeel zijn voor Nederland, dat vaker doel trof. Het debet bij Oranje is echter de verdediging, die af en toe nog fouten maakt. Dat is ook de reden van de tegengoals in de wedstrijden tijdens de knock-out-fase.

Welk land met de felbegeerde gouden bal naar huis gaat, weten we vanavond!


 
TV schema

Tijd Programma Zender
12:10 - 12:25 NOS WK Voetbal: Voorprogramma Ned. 1
18:00 - 19:35 RTL Voetbal: VI Oranje RTL 7
18:10 - 19:00 NOS WK Journaal Ned. 1
19:00 - 20:20 NOS WK Voetbal: voorbeschouwing Nederland - Spanje Ned. 1
20:20 - 21:21 NOS WK Voetbal: 1ste helft Nederland - Spanje Ned. 1
21:21 - 21:25 NOS WK Voetbal: wedstrijdanalyse Nederland - Spanje Ned. 1
21:25 - 22:25 NOS WK Voetbal: 2de helft Nederland - Spanje Ned. 1
22:20 - 00:00 RTL Voetbal: VI Oranje RTL 7
22:25 - 23:20 NOS WK Voetbal: nabeschouwing Nederland - Spanje  

McLaren: "Geen spijt van diffusor"

McLaren heeft geen spijt van de vervroegde introductie van de geblazen diffusor. Het Britse team wilde net als Red Bull en Ferrari de hete gassen uit de uitlaat gebruiken om de diffusor beter te laten werken, maar na problemen op Silverstone op vrijdag werd het onderdeel van de auto gehaald.

McLaren wilde het systeem over twee weken in Hockenheim introduceren, maar haalde dit naar voren omdat andere teams het concept ook introduceren. Vrijdag reden Lewis Hamilton en Jenson Button met het systeem, maar omdat het de bodemplaat van de auto beschadigde werden de nieuwe onderdelen verwijderd.

"We hebben er wel wat ideeën over, hebben het er af gehaald en moeten ons huiswerk opnieuw gaan doen," zei McLaren-teambaas Martin Whitmarsh. "We zijn een ambitieus team en daarom hebben we de onderdelen die gepland waren voor Duitsland naar voren gehaald. We willen racen en het meest competitive pakket hebben. Waarschijnlijk hebben we het iets te vroeg gebracht."

"We zijn interessante dingen te weten gekomen, zoals over hoe lang de onderdelen meegaan en hoe de onderdelen aan de achterzijde reageren op uitlaatgassen die 600 graden zijn. Dan kun je problemen verwachten en die hadden we op vrijdag. We moesten gedurende de dag de bodem repareren en of dat onze prestaties beïnvloed heeft? Het hielp zeker niet. En als je naar de achterzijde van de auto keek, dan was deze aan het eind van de dag bepantserd, iets wat de belangrijke luchtstromen in dat gedeelte niet ten goede komt."

Toch gelooft Whitmarsh in het concept van de geblazen diffusor. Dit omdat het als er gas gegeven wordt veel meer grip aan de achterzijde van de auto oplevert. Zodra er geremd wordt valt dit weg, waardoor de auto zich anders gaat gedragen. Whitmarsh heeft dan ook geen spijt dat McLaren de nieuwe onderdelen geïntroduceerd heeft. Hamilton werd met de oude delen vierde in de kwalificatie, terwijl Button niet verder dan plaats veertien kwam.

Iraanse Garde profiteert van sancties

De Iraanse Revolutionaire Garde (IRG) en een deel van het Iraanse regime profiteren van de westerse sancties tegen Iran. Zij steunen de strafmaatregelen juist omdat zij er gigantische 'winsten' door behalen.

Dat verklaarde oppositieleider Mehdi Karroubi zondag op de oppositiewebsite Rahesabz.net. Topcommandanten van het eliteleger hebben zich volgens hem bereid verklaard projecten op zich te nemen die westerse bedrijven door de sancties moesten opgeven.

Karroubi, een fervent tegenstander van het bewind van president Mahmoud Ahmadinejad, gaf het staatshoofd opnieuw de schuld van de nieuwe ronde sancties van de Verenigde Naties, de Europese Unie en de Verenigde Staten. "Het land betaalt een hoge prijs voor zijn beleid."

Het Westen verdenkt Iran ervan in het geheim te werken aan kernwapens. Iran weigert VN-inspecteurs toe te laten en stelt alleen kernenergie op te willen wekken voor vreedzame doeleinden, zoals energie.

WK-finale gemiddeld goed voor 3,8 treffers

De voorgaande achttien finales van het wereldkampioenschap voetbal waren gemiddeld goed voor 3,8 doelpunten per wedstrijd.

De meest doelpuntrijke eindstrijd was die van 1958 tussen Brazilië en Zweden: 5-2. Slechts één keer werd helemaal niet gescoord tijdens de finale. Dat was in 1994 tussen Brazilië en Italië (0-0). De Brazilianen wonnen uiteindelijk na strafschoppen de wereldtitel.

Bij het WK vier jaar geleden in Duitsland hielden Italië en Frankrijk het op 1-1. De Italianen namen vervolgens de strafschoppen beter en veroverden daardoor de titel. De negentiende finale van het WK gaat zondagavond in Johannesburg tussen Nederland en Spanje.

Alleen rechtse coalitie heeft nog meerderheid

Van de drie meest genoemde coalities heeft alleen een samenwerking van VVD, PVV en CDA nog een meerderheid. De rechtse variant, die al is afgevallen, is goed voor 76 zetels. Een nationale coalitie van VVD, PvdA en CDA en de paars-plus variant hebben beide geen meerderheid meer, blijkt uit een peiling van Maurice de Hond.

Alle drie de opties haalden bij de Tweede Kamerverkiezingen van 9 juni voldoende zetels voor een meerderheid. Rechts heeft met 76 zetels nog exact hetzelfde aantal zetels als tijdens de verkiezingen. VVD, CDA, PvdA heeft nog maar 68 van de aanvankelijke 82 zetels over.

VVD, PvdA, D66 en GroenLinks, de vier partijen van paars-plus, hebben van de 81 zetels bij de verkiezingen er nog slechts 74 over. Over het verloop van de onderhandelingen voor deze coalitie worden al dagenlang geen uitspraken meer gedaan. De VVD is echter van mening dat zo'n samenwerking onwaarschijnlijk is.

In de peiling van De Hond is de VVD al lang niet meer de grootste partij. Van de 31 bij de verkiezingen behaalde zetels zijn er al zeven verloren, twee meer dan vorige week. Verreweg de meeste overlopers kiezen nu voor de PVV. De partij van Geert Wilders is nu met 34 zetels, tien meer dan bij de verkiezingen, met afstand de grootste partij.

De PvdA is met 26 zetels de tweede partij. De partij van Job Cohen blijft ten opzichte van vorige week stabiel, maar was sinds de verkiezingen al vier zetels kwijt. Het CDA kreeg er deze week een zetel bij. Met achttien zetels heeft de partij wel nog drie zetels minder dan op 9 juni.

Ook D66 kreeg er een zetel bij en staat nu op twaalf. GroenLinks (12), SP (16), Partij voor de Dieren (1) en de SGP (2) bleven deze week stabiel. De ChristenUnie verloor een zetel en heeft er nu vijf.

TabŠrez wil bondscoach van Uruguay blijven

Oscar Tabárez wil de komende jaren nog actief zijn als bondscoach van Uruguay. De 63-jarige trainer slaagde er gisteren in om het land naar de vierde plaats op het WK voetbal te leiden. Dit is de beste prestatie in 40 jaar.

"Ik ben dichter bij het einde van mijn carrière dan bij het begin, maar ik voel me fysiek nog goed", liet Tabárez vanuit Port Elizabeth weten. In deze stad verloor Uruguay gisteren met 2-3 van Duitsland, waardoor het vierde werd.

"Ik wil graag doorgaan als bondscoach van Uruguay, maar dit is niet het moment om daar meteen over te praten," vervolgde Tabárez. "Mijn contract liep tot de laatste wedstrijd van het WK, dus ik ben vanaf dit moment niet langer bondscoach. Alles hangt af van het aanbod dat komt."

Tabárez is al sinds 1980 actief als trainer en zwaaide de scepter over onder meer Boca Juniors, Cagliari, AC Milan en Velez Sarsfield.

Uitgefloten SuŠrez: "Ik zou die handsbal zo weer maken"

Luis Suárez werd in de verloren troostfinale continu uitgejouwd door het Afrikaanse publiek dat hem als een valsspeler ziet. Suárez was in de kwartfinale medeverantwoordelijk voor de uitschakeling van de laatste Afrikaanse deelnemer Ghana. De Ajacied sloeg in de slotfase een bal van de doellijn en kreeg rood. Uruguay ging echter alsnog door na strafschoppen. De Afrikaanse supporters waren zijn actie nog niet vergeten in de troostfinale.

"Ik heb mij er absoluut niet door laten afleiden", Suárez na afloop. "Ik zou het ook zo nog een keer doen." De aanvaller van Ajax eindigde na een nederlaag tegen Duitsland (2-3) op een vierde plaats. Suárez kwam dit WK tot drie doelpunten. Bondscoach Oscar Tabarez steunt de vaste aanvalspartner van ster Diego Forlán.

"Ik kon de reacties van de mensen moeilijk begrijpen. Ze willen dat hij gestraft wordt, maar iedereen in zijn positie zou hetzelfde doen. Ik snap dat Ghana de laatste hoop voor Afrika was, maar wij kunnen er ook niets aan doen dat de strafschop werd gemist", aldus Tabarez, die Asamoah Gyan kort voor tijd zag missen.

De Uruguayaanse bondscoach heeft ondanks de verloren troostfinale een uitstekende prestatie neergezet met het kleine Zuid-Amerikaanse land. "Het was fantastisch, wie had verwacht dat we zover zouden komen? Een vierde plaats is geweldig. En we zijn altijd heel erg goed ontvangen, ook na de kwartfinale tegen Ghana."

'Henry tekent volgende week bij NY Red Bulls'

Thierry Henry tekent volgende week waarschijnlijk een contract bij de Amerikaanse voetbalclub New York Red Bulls. De 32-jarige Franse spits mag transfervrij vertrekken bij FC Barcelona en heeft er nooit een geheim van gemaakt zijn voetbalcarrière af te willen sluiten in de Amerikaanse Major League Soccer.

Erik Soler, algemeen directeur bij de Red Bulls, weigert in te gaan op de komst van Henry, maar heeft wel aangekondigd dat donderdag een grote voetbalster wordt gepresenteerd. "Ik noem nog geen namen", zei hij gisteren. "Ik wil eerst wachten tot alles is getekend en afgerond."

Henry moest afgelopen seizoen genoegen nemen met een reserverol bij Barcelona. Spelers als Lionel Messi, Bojan Krkic, Zlatan Ibrahimovic en Pedro stonden hoger in de pikorde, waardoor hij slechts vijftien keer in de basis mocht starten en zes keer inviel. De spits scoorde vier doelpunten.

Robben: "Spanje niet laten voetballen"

Arjen Robben verwacht dat Oranje alleen de wereldtitel kan pakken als de ploeg vanavond geen ruimte weggeeft. Volgens de aanvaller moet het Nederlands elftal de Spanjaarden meteen klem zetten en niet de kans geven om hen te laten voetballen.

"We zullen het niet als de Duitsers moeten doen. Als je Spanje veel ruimte geeft dan krijg je een probleem", denkt Robben. Oranje past zich in ieder geval niet aan de Spanjaarden aan. "Dat doen zij ook niet. Zij hebben hun eigen voetbalstijl en wij ook."

Robben denkt dat er aanvallend zeker mogelijkheden zijn. "Xavi en Iniesta zijn op het middenveld de gevaarlijkste mannen, achterin liggen de kansen", aldus de spits van Bayern München, die nog steeds heilig in de titel gelooft. "Het vertrouwen is hoog. Er is overtuiging bij iedereen. We weten dat we dit gaan doen."

Nieuwe foto's van Fidel Castro opgedoken

Fidel Castro heeft zich voor het eerst sinds hij vier jaar geleden ziek werd weer in het openbaar laten zien. De voormalige leider van Cuba dook wel al eerder op op foto's bij bezoeken van hoogwaardigheidsbekleders, maar bleef buiten de openbaarheid.

Nu is de 83-jarige Castro te zien op twee serie foto's die woensdag zouden zijn genomen tijdens een bezoek aan een wetenschappelijke denktank. Het gaat om vier foto's die ogenschijnlijk zijn gemaakt met een mobiele telefoon van een van de medewerkers. Castro ziet er vermagerd maar gezond uit.

Daarna verschenen er nog meer foto's. Daarop praat en lacht hij met medewerkers. De anonieme fotograaf voorzag de foto's van een bijschrift waarin Castro als dun, maar gezond wordt omschreven. Ook staat daarin dat Castro mentaal nog erg goed is.

[Tour] De etappe van vandaag

Velen zullen vandaag met het hoofd bij de WK-finale zitten, maar er wordt ook nog in de Tour de France een belangrijke rit gereden. Nadat gisteren de spieren van de klimmers goed warm zijn gemaakt, begint vandaag het echte werk. Vanuit Stadion des Rousses, aankomstplaats van gisteren, wordt koers gezet naar Morzine, waar de slotklim de Avoriaz is, een beklimming van 13,6 kilometer met een stijgingspercentage van 6,1 procent.

Station des Rousses
Het Station des Rousses wordt zowel in de zomermaanden als in de wintermaanden veel bezocht door toeristen. In de winter is er naast de vele skipistes ook de mogelijkheid tot langlaufen in het mooie gebied. Jaarlijks vindt er bijvoorbeeld de grote Transjurassienne wedstrijd plaats, een langlaufwedstrijd over 76 kilometer.

In de zomer kan er in het prachtige resort onder andere worden gedaan aan golf, zeilen, mountainbiken en het bezoeken van de ondergrondse passages van het Les Rousses fort. Gisteren kwam de Tour hier voor het eerst aan, terwijl er vandaag hier voor de eerste keer vertrokken wordt.

Morzine-Avoriaz
Het dorpje Morzine is, hoe kan het ook anders, bekend vanwege de wintersport. Zo is er 650 kilometer aan skipistes te vinden in de omgeving van het stadje met 3.000 inwoners.

Morzine is een bekende plaats in de Tour-historie. De Tour de France is zeventien keer in deze plaats aangekomen, waarvan de aankomst in 2006 misschien wel de meest memorabele was. Toen won Floyd Landis, achteraf onder invloed van doping, een heroïsche etappe, waardoor hij weer terug in de race kwam om de gele trui. De enige renner die twee keer wist te winnen bij Morzine is Richard Virenque.

Etappebeschrijving
Vandaag staan de eerste twee bergen van de eerste categorie op het programma. Na een rustige aanloop van 140 kilometer met twee bergjes van de vierde categorie volgt eerst de klim van 14 kilometer à 6,9 procent op de Col de la Ramaz, waarvan de top op 33,5 kilometer van de finish ligt. Na de afdaling volgt eerst nog een klim van de derde categorie, waarna koers wordt gezet naar de slotklim.

De finish is op de Avoriaz, waarvan de voet ligt in Morzine. De klim is minder lang (13,6 kilometer) en minder steil (6 procent) dan de Col de la Ramaz, maar zal lastig genoeg zijn om het verschil te maken.

 

Profiel

Profiel slotklim

 


Algemeen klassement na de zevende etappe

Klassement

# Naam ploeg tijd
1 Sylvain Chavanel (Fra) Quick Step 33:01.23
2 Cadel Evans (Aus) BMC + 1.25
3 Ryder Hesjedal (Can) Garmin + 1.32
4 Andy Schleck (Lux) Saxo Bank + 1.55
5 Alexander Vinokourov (Kaz) Astana + 2.17
6 Alberto Contador (Spa) Astana + 2.26
7 Jurgen v.d. Broeck (Bel) Omega Pharma-Lotto + 2.28
8 Nicolas Roche (Ier) AG2R z.t.
9 Johan Vansummeren (Bel) Garmin + 2.33
10 Denis Menchov (Rus) Rabobank + 2.35
23 Robert Gesink Rabobank + 4,02
36 Bram Tankink Rabobank + 6,01
102 Karsten Kroon BMC Racing Team + 24,54
107 Martijn Maaskant Garmin + 25,57
124 Maarten Tjallingii Rabobank + 29,32
139 Koos Moerenhout Rabobank + 33,01
144 Lars Boom Rabobank + 34,24

 

FOK!sport favorieten voor de etappe
***** Contador
**** A. Schleck
*** Gesink, Armstrong
** Evans
* Cunego

 

Buitenlanders Zuid-Afrika weer op de vlucht

Zimbabwanen die naar Zuid-Afrika zijn gevlucht wegens de politieke onrust en armoede in eigen land, keren massaal terug naar hun vaderland. Ze zijn doodsbang voor een nieuwe golf van geweld tegen buitenlanders na de laatste wedstrijd zondag van het WK voetbal. Dat berichtte de Zuid-Afrikaanse krant Sunday Times.

Zimbabwanen verlaten het land met hun hele hebben en houden. Ze stappen alleen of met hun gezin op de trein, sommigen bepakt met tv, koelkast, stoelen en koffers. Anderen staan met hun spullen langs de kant van de weg in de hoop op een lift. Een 27-jarige loodgieter uit Zimbabwe nam vrijdag in Durban de bus naar Johannesburg. "Ik ben bang. Lokalen zeiden tegen ons dat ze ons in brand zouden steken."

Vluchtelingen en hulporganisaties vrezen een herhaling van het geweld tegen buitenlanders in 2008, dat aan meer dan zestig mensen het leven kostte en duizenden mensen in vluchtelingenkampen deed belanden.

Venezuela niet op Haarlemse Honkbalweek

Venezuela doet niet mee aan de 25e editie van de Haarlemse Honnkbalweek. Dit liet de organisatie weten.

Het Zuid-Amerikaanse land zou direct na een toernooi in Puerto Rico naar ons land vliegen. Het slaagde er echter niet in om op tijd de benodigde visa te krijgen.

De organisatie van de Honkbalweek heeft teleurgesteld gereageerd op het nieuws. De jubileumeditie zal nu met vijf landen worden afgewerkt die allemaal tweemaal tegen elkaar spelen.

Kinderen overleven vier dagen in boom

Reddingswerkers op zoek naar overlevenden van de overstromingen in Mexico, hebben twee meisjes ontdekt die zich vastklampten aan de takken van een boom. De meisjes van negen en tien jaar oud zaten daar al vier dagen zonder eten en drinken, berichtte de BBC zondag.

Volgens de politie in de noordoostelijke staat Tamaulipas zijn de ouders van de twee zusjes verdronken. De meisjes zijn naar het ziekenhuis gebracht om te worden behandeld voor uitdrogingsverschijnselen en insectenbeten.

Orkaan Alex die vorige week over het noordoosten van Mexico trok, eiste zeker dertig levens en liet een spoor van verwoesting achter.

Driver: San Francisco krijgt DLC en YouTube-ondersteuning?

Marketing assistent Adam Lavis van Ubisoft heeft aangegeven dat er DLC zal komen voor Driver: San Francisco op de PS3, Xbox 360 en PC. Wat de DLC precies zal inhouden is nog niet bekend, want ze moeten eerst nog gaan kijken voor welke aspecten in de game ze DLC willen gaan aanbieden.

De DLC zal volgen na de release van de game in november dit jaar. Lavis heeft ook aangegeven dat er ook wordt gekeken naar de integratie van sociale netwerksites en het uploaden van replays direct naar YouTube. Ubisoft is nog bezig met het bekijken en aanpassen van deze mogelijkheden dus daar horen we later meer officieel nieuws over.

ForlŠn: "Niemand had verwacht dat we om brons zouden strijden"

Diego Forlán, spits van Uruguay, is niet teleurgesteld in het resultaat tegen Duitsland (2-3). De Uruguayanen staan met lege handen, maar zijn ver gekomen in het toernooi.

Met vijf treffers behoort Forlán nu tot de topscorers van het WK. De aanvoerder van de Zuid-Amerikanen zat zelfs dicht bij een zesde, maar deze bal belandde op de lat. Ondanks het mislopen van het brons, zit de aanvaller van Atlético Madrid niet bij de pakken neer.

"Niemand had vooraf verwacht dat we op het WK om het brons zouden strijden. Natuurlijk waren we graag derde geworden, maar laten we toch vooral de positieve herinneringen aan dit toernooi koesteren", aldus de voormalige aanvaller van Manchester United tegenover de pers.

De Uruguayanen reikten het afgelopen toernooi tot de halve finales. Een prestatie die de Zuid-Amerikanen al jarenlang niet meer hadden behaald. In de halve eindstrijd was het Oranje van Bert van Marwijk echter met 3-2 te sterk voor La Celeste.

Schweinsteiger: "Dit was heel belangrijk"

Voor Bastian Schweinsteiger, aanvallende middenvelder van Duitsland, was de overwinning op Uruguay (2-3) en het daarmee behalen van de derde plaats erg belangrijk.

"Dit was heel belangrijk, ook voor de supporters in Duitsland. God zij dank hebben we de partij gewonnen. We kwamen met 1-2 achter, maar konden die achterstand nog ombuigen en dat getuigt van veel karakter. Ik ben trots dat ik met dit team op het WK heb gespeeld", aldus Schweinsteiger na afloop van de wedstrijd.

Ook Sami Khedira, die de winnende treffer scoorde, is blij met het resultaat, alhoewel hij op meer had gehoopt. "We hoopten het beter te kunnen doen op dit WK, maar deze wedstrijd om het brons was ook een finale voor ons. We wilden de wedstrijd absoluut winnen."

"We zijn blij dat we de partij winnend hebben kunnen afsluiten. Dit WK waren we een erg jong team en we hopen het beter te kunnen doen in de toekomst", aldus Khedira.

Betere kap over olielek VS

Oliemaatschappij BP is begonnen met het plaatsen van een nieuwe kap over het olielek in de Golf van Mexico. Een onderwaterrobot verwijderde de huidige kap om plaats te maken voor de nieuwe, die beter sluit, berichtten Amerikaanse media zaterdag (lokale tijd). De operatie duurt mogelijk tussen de vier en zeven dagen. De olie gutst in die periode ongehinderd in zee.

Op 20 april had een explosie op het olieplatform Deepwater Horizon de grootste olieramp in de Amerikaanse geschiedenis tot gevolg. Tientallen miljoenen liters ruwe olie zijn sindsdien in zee gestroomd en honderden kilometers Amerikaanse kustlijn zijn vervuild.

Laatste dag North Sea Jazz van start

In Rotterdam breekt zondagmiddag de laatste dag van het driedaagse jazzfestival North Sea Jazz aan. Het Joost Zoeteman Gipsy Quartet opent de laatste festivaldag voor de deuren van Ahoy.

Daarna volgen onder anderen Sonny Rollins, Diana Krall, Katie Melua, Ben Harper, Joss Stone, Elvis Costello, Jools Holland en Cuby + Blizzards. Hoogtepunt op de laatste dag van het internationaal bekende festival is het optreden van Stevie Wonder. In verband met de WK-finale die het Nederlands elftal zondagavond speelt tegen Spanje, is de show van Wonder verplaatst van 22.15 naar 23.00 uur.

De voetballiefhebbers onder de jazzfans kunnen zondag op verscheidene plekken in Ahoy op grote schermen het WK volgen.

Producer, componist en muzikant Quincy Jones komt op de afsluitende festivaldag de Paul Acket oeuvre award in ontvangst nemen.

Jackpot Staatsloterij valt op heel lot

De jackpot van de Staatsloterij van 27,5 miljoen euro is op een heel lot gevallen. De winnaar, die in Gelderland woont, krijgt het bedrag netto uitgekeerd. De jackpot viel dit jaar tot nu toe vier keer, waarvan drie maal op een eenvijfde lot.

De laatste keer dat de jackpot op een heel lot viel, was in november vorig jaar. Toen viel de geldprijs in de provincie Utrecht.

Jackpot Staatsloterij valt op heel lot
Jackpot Staatsloterij valt op heel lot

Civilization V krijgt $100 editie

Studio Firaxis, dat Civilization V ontwikkelt, heeft van de week twintig man moeten zien weggaan omdat de grote baas Take-Two een grote reorganisatie houdt. Het vertrek en de reorganisatie zouden er voor moeten zorgen dat de ontwikkelaar efficiënter werkt, kosten bespaart en dat de game er beter op zal worden.

De Civilization-game zal hierdoor geen hinder ondervinden, er zal zelfs een collectors edition komen. Deze CE zal $100 kosten, $50 meer dan de normale versie en zal een aantal extra's bevatten waaronder;

  • Vijf miniatuurjes gemaakt door Reaper
  • Twee cd soundtracks
  • Achter de schermen dvd
  • 176 pagina tellend hardcover art boek

Civilization V ligt vanaf 21 september in Amerika in de winkel en vanaf 24 september overal op de wereld.

CE

Nederland maakt zich op voor wereldtitel

Nederland maakt zondagavond kans om voor het eerst in de geschiedenis wereldkampioen voetbal te worden. Miljoenen kijkers maken zich klaar voor de derde WK-finale van Nederland, tegen Spanje in het Soccer City Stadium in Johannesburg.

In onder meer Amsterdam, Rotterdam en Utrecht kunnen voetbalfans Oranje op grote schermen zien spelen. Bij het museumplein in Amsterdam worden tweehonderdduizend toeschouwers verwacht. Zij krijgen bovendien een half uur voor aanvang van de wedstrijd een bloemenregen van 95 duizend oranje gerbera's over zich heen. Sinds zaterdagochtend rijdt er in de hoofdstad een heuse Oranje tram.

In de halve finale tegen Uruguay keken 12,3 miljoen Nederlanders naar de wedstrijd, waarschijnlijk kijken zondag nog meer mensen. Nederland speelde in 1978 voor de laatste keer in de finale van het wereldkampioenschap voetbal. Toen verloor Nederland in Argentinië van het gastland met 3-1.

Als Nederland de wereldtitel in de wacht sleept wacht de spelers en staf een groots onthaal. Maandagmiddag worden zij door de twee F-16's bij de grens van het Nederlands luchtruim opgewacht. Vanaf Schiphol vliegt Oranje verder in een Chinook-helikopter van de luchtmacht. Dinsdag wordt het Nederlands Elftal op het Museumplein gehuldigd en maken de spelers een tocht door de Amsterdamse grachten.

Treinverkeer nog ernstig ontregeld na noodweer

Het noodweer is voorbij en de schade wordt hersteld, maar het treinverkeer is zondagochtend nog ernstig ontregeld. Met name in het midden van het land moeten treinreizigers rekening houden met 'aanzienlijke' vertraging door herstelwerkzaamheden. Op veel trajecten rijden geen treinen of minder treinen.

Op veel plekken liggen nog bomen op het spoor of hangen takken in de bovenleiding. Ook waren er op veel plaatsen blikseminslagen. Vooral tussen Utrecht en Amersfoort zorgde het noodweer voor problemen. Op Utrecht Centraal strandden ongeveer duizend mensen door het weer.

Hoe lang het herstel gaat duren is onduidelijk. Volgens een woordvoerder van spoorbeheerder ProRail duurt het tot 'in de loop van de dag' voordat de dienstregeling weer hersteld is, maar een precieze prognose volgt later.

Schiet kippen af in DeathSpank

Aanstaande dinsdag en woensdag komt DeathSpank uit voor Playstation Network en Xbox Live Arcade. DeathSpank is een action-rpg waarin de held, DeathSpank, op zoek is naar een artifact genaamd: The Artifact. Om de held bij te staan heeft hij een tal van wapens met zich mee waarvan er een aantal getoond worden in een trailer.

De trailer laat ons onder andere een chicken cannon zien, dit wapen schiet een zooitje kippen af die dan de vijand voor jou aanvallen. Check dit en nog een aantal andere wapens in de trailer hieronder.

Tientallen Duitse treinreizigers onwel

Door het uitvallen van de airconditioning in een Duitse trein zijn zaterdag tientallen mensen door de hitte bevangen en onwel geworden. Dat heeft een woordvoerder van de Duitse spoorwegen zaterdavond verklaard.

Onder de slachtoffers waren onder meer 27 scholieren die een uitstapje naar Berlijn hadden gemaakt. Ze moesten medisch behandeld worden nadat ze op het station van Bielefeld uit hun benarde positie waren bevrijd. Negen van hen werden afgevoerd naar een ziekenhuis.

Ooggetuigen schilderden een dramatisch beeld van wat er zich in de trein had afgespeeld. Uitgedroogde leerlingen lagen in de gangpaden van de trein en een zwangere vrouw had tevergeefs geprobeerd een ruit in te slaan om in ieder geval wat verkoeling te krijgen. De temperatuur in de treinstellen liep op tot circa 50 graden Celsius.

Brandweer druk met blikseminslag en lekkages

De brandweer had zaterdagavond op verschillende plekken in het land de handen vol met brandjes die waren ontstaan door blikseminslag en lekkages als gevolg van hevige buien. Voor zover bekend raakten er geen mensen gewond als gevolg van de extreme weersomstandigheden.

In het midden van het land waren nogal wat branden als gevolg van blikseminslag. Zo moest de brandweer onder meer uitrukken in Nijmegen, Wijchen en Beesd. In de hele regio was sprake van wateroverlast en zijn door de harde wind veel bomen omgewaaid.

De brandweer in Rotterdam moest zaterdagavond verschillende keren uitrukken voor branden door blikseminslag. Ook overstroomde het riool op verschillende plekken in de stad als gevolg van zware buien.

Ook in de regio Utrecht sloeg de bliksem verschillende keren in. Hulpdiensten in de stad Utrecht kregen bovendien veel meldingen binnen van kelders die onder water waren gelopen, zo meldde de brandweer.

Er trokken zaterdagavond fikse onweersbuien over het land. Het KNMI gaf eerder op de avond een weeralarm af, maar trok deze zondag vroeg in de ochtend weer in.

Van der Wiel speelt met goudkleurige schoenen

Vanavond zal Oranje-verdediger Gregory van der Wiel vrijwel zeker met een paar opvallend goudkleurige schoenen voor de dag komen.

De rechtsback van Ajax heeft, evenals Ibrahim Afellay, een nieuw paar schoenen van sponsor Puma aangeboden gekregen, zo weet het Algemeen Dagblad te melden. Gisteravond probeerde Van der Wiel de schoenen uit gedurende de training. Afellay trainde met zijn 'oude' schoeisel.

Bondscoach Bert van Marwijk heeft er overigens geen moeite mee als Van der Wiel met deze trendy en uitdagende schoenen tegen Spanje het veld zou betreden. "Als een speler een goed gevoel heeft bij een bepaald soort voorbereiding of bij wat hij aanheeft, dan is het verder prima", aldus Van Marwijk.

[Tour] Gesink weet nog niet waar hij staat

Robert Gesink kon in de zevende etappe in de Tour de France niet goed inschatten hoe het met zijn vorm staat. Dit meldt De Telegraaf.

"Het was best lastig, zeker op de laatste klim deed het zeer. Maar het ontplofte niet. Er bleef een groep bij elkaar en daar zat ik bij. Het is moeilijk om te zien waar je staat," aldus Gesink.

In het begin van de Tour de France liep Gesink een polsblessure op, maar daar had hij in de zevende etappe geen last van. "De hitte was een groter probleem.”

Ancelotti: "KakŠ kan niet naar Chelsea"

Carlo Ancelotti, coach van Chelsea, heeft bekendgemaakt dat hij Kaká graag bij zijn selectie wil hebben, maar dat Real Madrid niet welwillend tegenover een transfer van de Braziliaan zal staan. Ook Zlatan Ibrahimovic van FC Barcelona zal hoogstwaarschijnlijk niet naar Londen vertrekken.

"Ik zou Kaká er graag bij hebben en ik heb een gesprek, op vriendschappelijke basis, met hem gehad. Maar helaas kan hij niet naar Chelsea komen: ten eerste wil Real Madrid hem niet verkopen, ten tweede moeten we op één lijn zitten voor een transfer en ten derde zou dit een onderneming worden die miljoenen gaat kosten. Van al deze voorwaarden is geen sprake", aldus Ancelotti tegenover Il Giornale.

Naar verluidt zou Ibrahimovic ook bij Chelsea in de belangstelling staan, maar een transfer is volgens Ancelotti, net als in het geval van Kaká, niet aan de orde. De Italiaanse oefenmeester is dik tevreden met de prestaties van Didier Drogba, de huidige sterspits van The Blues.

"Als je iemand als Drogba, die 37 doelpunten scoort, tot je beschikking hebt, waarom zou je dan naar een andere spits zoeken?", zo luidt de mening van de voormalige coach van AC Milan. Volgens Ancelotti is Manchester City van plan om weer een aantal spelers van topklasse vast te leggen.

"Ze hebben al veel uitgegeven en Roberto Mancini is bezig met het bouwen aan een geweldige selectie. Wacht maar af, ze halen ook Aleksandar Kolarov en Edin Dzeko binnen."

Van Bronckhorst droomt van optillen wereldbeker

Giovanni van Bronckhorst kan vandaag zijn voetbalcarrière afsluiten met het optillen van de wereldbeker. "Dat zou echt een droom zijn", vertelt de aanvoerder van Oranje. "Dat is iets waar ik als klein jongetje van heb gedroomd. Het zou fantastisch zijn om die cup mee naar huis te kunnen nemen."

Van Bronckhorst speelde jaren voor FC Barcelona en komt vandaag dan ook nogal wat bekenden tegen. "Xavi en Carles Puyol ken ik al heel lang", zegt de 105-voudig international. "We hebben al vanaf het begin van het toernooi veel gebeld en veel sms'jes gestuurd. Het is mooi dat ze zo ver zijn gekomen en het is heel speciaal om tegen ze te spelen."

Dat de goede sfeer binnen het team een extra kracht is van Oranje, kan Van Bronckhorst alleen maar bevestigen. "Als de sfeer buiten het veld goed is dan zie je dat ook op het veld terug. Dan loop je toch net even iets harder voor iemand anders."

[Tour] Chavanel: "Ik baalde van verlies van gele trui"

Sylvain Chavanel sloeg in de zevende etappe van de Tour de France een dubbelslag door zowel de dagzege als de gele trui voor zich op te eisen. Het was voor Chavanel zijn tweede ritzege deze Tour. Eerder won hij ook al de tweede etappe.

De Fransman was na afloop van de zevende etappe erg blij. "Ik baalde van het verlies van mijn gele trui na de kasseienetappe van dinsdag. Eén dag geel was te weinig. Ik wilde hem terug en dat is gelukt. Mooi".

[Tour] Boete voor vechtende wielrenner

Quick Step heeft zijn renner Carlos Barredo een boete van 1.000 euro opgelegd voor zijn gedrag na de zesde etappe in de Tour de France. De Spanjaard kreeg het toen aan de stok met de Portugese wielrenner Rui Costa. Eerst gebruikte hij een fietswiel, vervolgens zijn vuisten.

Barredo werd door zijn ploeg ook verplicht zijn verontschuldigingen aan te bieden aan Rui Costa, de ploegleiding van Caisse d'Epargne en de tourdirectie. Barredo zei overigens dat hij twee klappen van Costa op zijn lever heeft gehad.

Vrijdagavond gaf de jury van de Tour Barredo al een boete van in totaal 300 euro.

Moderne steunfraude

Maar mag ik even een misverstandje uit de weg helpen? Dat uitkeringsfraude uitsluitend wordt gepleegd door miezerige werknemers of ex-werknemers, die tot niets anders in staat zijn dan een uitkering aanvragen, en daarnaast zwart werken als sloper, stenensjouwer of kok in een dubieus restaurant? Want dat is allang niet meer zo. Ik neem u mee voor een kijkje in de wereld van de uitkeringsfraude anno 2010.

Laatste reviews en specials
review
AO Tennis 2
review
Bad Boys For Life
review
Star Trek: Picard
special
'Bad Boys For Life is een hommage aan de jaren 90'
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
©FOK.nl e.a.