FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 30 mei 2010

Ho-Pin Tung ontevreden

In de twee GP2-races die in het bijprogramma van de Grand Prix van Turkije werden verreden kon de Nederlandse Chinees Ho-Pin Tung zijn inzet niet vertalen naar een bevredigend resultaat. Hij werd in de beide races respectievelijk twaalfde en negende.

"Het team gaat de auto opnieuw minutieus onderzoeken, daar is nu tijd voor, om het structurele probleem op te lossen. Het doel moet zijn dat we beter aan een raceweekend kunnen beginnen, goed kunnen kwalificeren en van daaruit verder kunnen werken," vertelt een teleurgestelde Ho-Pin Tung.

"Al bij de kwalificatie werd ik geplaagd door set-up problemen, die gedurende het weekend niet verdwenen. Ik heb er keihard voor gevochten, mooie gevechten geleverd, ik kan niet ontevreden zijn over mijn prestaties, maar de weinige grip van de auto zorgden ervoor dat ik ook met auto moest vechten."

Centrumrechts wil coalitie in Tsjechië

Tsjechië krijgt na de parlementsverkiezingen van vrijdag en zaterdag waarschijnlijk een centrumrechtse regering. Leider Petr Necas van de conservatieve Democratische Burgerpartij (ODS) zei vandaag dat er met de Top 09-partij en de Partij voor Openbare Aangelegenheden (VV) een 'gemeenschappelijke wil' bestaat om een coalitie te vormen.

De drie partijen hebben samen 118 van de tweehonderd zetels in het nieuwe parlement.De sociaal-democratische CSSD behaalde bij de verkiezingen de meeste stemmen, maar heeft geen coalitiepartners om een meerderheidsregering te vormen. De CSSD bezit 56 zetels en zou alleen op steun kunnen rekenen van de communisten, die 26 zetels hebben. De drie rechtse partijen hadden vooraf samenwerking met de CSSD van Jiri Paroubek uitgesloten, omdat die niet hard genoeg zou willen bezuinigen.

Paroubek trad zaterdag na het bekendworden van de uitslag af als voorzitter van de CSSD. "Dit land stevent af op een rechtse coalitie", zei hij. Tsjechië kent nu een overgangskabinet onder leiding van de partijloze premier Jan Fischer. De vorige regering onder leiding van Mirek Topolanek van de ODS kwam in maart 2009 ten val.

Bijleveld wil Balkenende wel opvolgen

Demissionair staatssecretaris van Binnenlandse Zaken Ank Bijleveld is beschikbaar om CDA-leider Jan Peter Balkenende op te volgen als hij na de verkiezingen zou vertrekken. Dit zei Bijleveld zondag bij de tv-zender Het Gesprek. De CDA-vrouw staat tweede op de kieslijst achter Balkenende voor de komende Tweede Kamer-verkiezingen van 9 juni.

Velen gaan er vanuit dat Balkenende vertrekt uit de politiek mocht het CDA niet de grootste worden, alhoewel de huidige premier dat zelf nooit heeft gezegd. Bijleveld is wel beschikbaar als Tweede Kamerlid, en wil het liefst weer bewindspersoon worden, maar staat er ook voor open om Balkenende op te volgen: "Ik ben voor alle functies in."


Ank Bijleveld beschikbaar om Jan Peter Balkenende op te volgen

17 doden na explosie in Chinese mijn

Na een explosie in een Chinese kolenmijn zijn zeventien mijnwerkers om het leven gekomen, heeft de arbeidsinspectie in de provincie Hunan vandaag meegedeeld.

De explosie deed zich gisteren voor in een mijn bij de stad Chenzhou. Volgens een eerste onderzoek ontplofte een voorraad dynamiet die in de mijn lag opgeslagen, waarna giftig gas vrijkwam.

Hoewel de veiligheid de afgelopen jaren is verbeterd, blijven de mijnen in China verreweg de dodelijkste ter wereld. Door ongelukken in Chinese kolenmijnen kwamen vorig jaar meer dan 2600 mijnwerkers om het leven.

Feestganger verdrinkt in kanaal

Een 20-jarige man uit het Overijsselse Vriezenveen is in de nacht van zaterdag op zondag om het leven gekomen nadat hij vermoedelijk na een feest in zijn woonplaats in een kanaal was beland. De brandweer vond zijn lichaam vanmiddag, nadat zijn familie alarm had geslagen omdat hij niet thuis was gekomen, meldt de politie.

Het feest dat de man had bezocht, was in een horecagelegenheid dat grenst aan het kanaal naast de Kanaalweg waar het lichaam van de man werd gevonden. De politie heeft na onderzoek vastgesteld dat sprake is van een noodlottig ongeval.

Lijsttrekkers antwoorden weinig via Twitter

De meeste lijsttrekkers gebruiken Twitter vooral om hun eigen boodschap te verkondigen. Antwoorden op berichten van andere twitteraars doen ze of nooit of niet heel vaak. Dat meldt de NOS na onderzoek.

De NOS analyseerde alle bijna zeventienduizend berichten van en naar lijsttrekkers de afgelopen twee weken. Lijsttrekker van de Partij voor de Dieren Marianne Thieme is de meest actieve en sociale twitteraar onder de lijsttrekkers. Van al haar 595 berichten van de afgelopen twee weken was 75 procent gericht aan een ander.

Op de tweede plek staat CDA'er Maxime Verhagen met 301 tweets, waarvan 64 procent antwoorden. De NOS volgde Verhagen en niet lijsttrekker Jan Peter Balkenende, omdat hij moeilijk vindbaar is op Twitter. Derde staat lijsttrekker van de ChristenUnie André Rouvoet met 57 procent antwoorden van 374 tweets.

Onderaan staan SGP-lijsttrekker Kees van der Staaij staat met achttien tweets, waarvan nul antwoorden, PvdA-leider Job Cohen met 26 tweets, waarvan eveneens nul antwoorden en de SP-partijaccount met 72 tweets, waarvan ook nul antwoorden. Van de SP werd de partijaccount gevolgd, omdat lijsttrekker van deze partij Emiel Roemer geen account had. Wel werd lopende het onderzoek een account aangemaakt, maar daar verschenen slechts twee berichten op.

Van der Staaij, Cohen en het partijaccount van de SP werden de afgelopen twee weken wel respectievelijk 63, 245 en zestig keer aangesproken. PVV-leider Geert Wilders gaf een keer antwoord, van de 379 keer dat hij direct werd aangesproken. In totaal plaatste Wilders zes tweets.

Grootste reclame ooit van PvdDieren

De Partij voor de Dieren (PvdD) heeft de grootste reclameboodschap ter wereld gemaakt. De boodschap is ingezaaid op een akker nabij de Kaagbaan van luchthaven Schiphol. Het vorige record van de grootste advertentie ter wereld stond op 20.000 m2, nabij de luchthavens van Londen en Dubai. De PvdD vestigt een nieuw record met 35.000 m2.

PvdD-lijsttrekker Marianne Thieme (foto): "Iedereen weet dat wij het beste voorhebben met de landbouw, en dan met name de akkerbouw. Dat we dol zijn op plantaardige eiwitten en dat we als partij de gewoonte hebben in de laatste weken voor de verkiezingen sterk te groeien in de peilingen. Dat alles wordt gesymboliseerd met deze reclameboodschap. Bovendien zijn we zeer gecharmeerd van het idee dat de reclame-uiting 100 procent recyclebaar is."

De partij heeft de advertentie deze week aangemeld bij het Guinness Book of Records.


Grootste reclame ooit van Partij voor de Dieren

Patiënte zwaargewond bij brand

Een patiënte is vanavond zwaargewond geraakt bij en brand in een ziekenhuis in Weert. Dat meldt een woordvoerder van de brandweer. De brand brak omstreeks 21.15 uur uit in een kamer op de derde verdieping van het Sint Jans Gasthuis in de Limburgse plaats. De brandweer was het vuur nog geen half uur later meester.

Voor zover bekend zijn geen andere mensen gewond geraakt. De oorzaak van de brand is nog onbekend. Ook weet de woordvoerder niet of ziekenhuiskamers wegens de brand moesten worden ontruimd en of er nog meer mensen bij de zwaargewonde vrouw op de kamer lagen. De vrouw wordt behandeld in het ziekenhuis.

[Giro] Basso na vier jaar weer baas

Ivan Basso werd in de Arena van Verona na een spectaculaire editie gehuldigd als winnaar van de Ronde van Italië. Vanaf de start in Amsterdam tot aan het slotweekeinde, waarin de gevreesde Passo di Gavia op het programma stond, was de Giro het domein van de aanvallers. De beste was een renner die zich terugknokte na een dopingstraf.

Basso (32) gebruikte de berg waar hij vier jaar eerder zijn overmacht had bevestigd voor de greep naar de macht. Op de Passo del Mortirolo won de Italiaan in dienst van het sterke Liquigas vrijdag de ronde. Een bergrit en een individuele tijdrit later bedroeg zijn voorsprong op de verrassende nummer twee, de Spanjaard David Arroyo, uiteindelijk een kleine twee minuten. De Italiaan Vincenzo Nibali werd derde, de Nederlandse debutant Bauke Mollema knap twaalfde.

De verschillen met de naaste concurrenten waren groter toen Basso in 2006 voor het eerste de rittenkoers won. Gilberto Simoni, destijds derde, uitte zijn bedenkingen. Hij noemde Basso's optreden buitenaards en die woorden kregen in een week waarin voor het eerst een link was gelegd met de bloeddopingpraktijken van de Spaanse arts Eufemiano Fuentes extra lading. Het was het eerste jaar dat Lance Armstrong na zeven zeges op rij niet in de Ronde van Frankrijk verscheen en de Girowinnaar mikte op de 'dubbel', het laatst vertoond door zijn landgenoot Marco Pantani in 1998.

Een dag voor de tourstart viel Basso van zijn voetstuk. Bjarne Riis, zijn ploegleider destijds bij CSC, haalde zijn kopman uit de ploeg, zoals de Duitser Jan Ullrich bij T-Mobile overkwam. De naam van Basso was iets te vaak genoemd in Operacion Puerto, de dopingzaak rond Fuentes. De bekentenis, een klein jaar later, dat hij van plan was geweest zich van doping te bedienen leverde hem een schorsing van twee jaar op waarmee hij een van de weinig sporters werd die in het omvangrijke schandaal uiteindelijk gestraft is.

"Het winnen van de Giro van 2006 was een hoogtepunt, daarna ben ik diep gevallen", vertelde Basso, die zichzelf tijdens zijn schorsing aan een streng trainingsregime onderwierp. "Ik heb er alles aan gedaan om het vertrouwen van de wielerfans terug te winnen." Eind 2008 keerde hij terug in het peloton, maar de machtige klimmer van weleer was niet meer dan een goede meerijder.

In de Giro van dit jaar hervond Basso de tred die hem bergop ooit de gelijke aan Armstrong maakte. In de vijftiende rit, met aankomst op de Monte Zoncolan, was hij onstuitbaar en pakte hij al veel tijd terug op Arroyo. De Spanjaard bleef lang de verrassende leider, met dank aan een monsterontsnapping waarmee hij vrijwel alle klassementsrijders op bijna dertien minuten had gezet.

Maar de vele klimkilometers in de slotweek hielpen Basso alsnog aan het roze. In de laatste bergrit over de Gavia, gewonnen door de Zwitser Johann Tschopp, verruimde de 33-jarige Italiaan gisteren de marge met Arroyo tot meer dan een minuut. Daarmee werd de afsluitende tijdrit in Verona (gewonnen door de Zweed Gustav Larsson) voor Basso een formaliteit en een ereronde.

Koningin op Memorial Day Margraten

Koningin Beatrix heeft zondagmiddag een krans gelegd op de 65e editie van Memorial Day in Margraten. Op deze dag herdenkt men de geallieerde soldaten die in de Tweede Wereldoorlog hun leven gaven voor de bevrijding van Europa.

Onder de kransleggers waren ook Maxime Verhagen, Eimert van Middelkoop en commandant der Strijdkrachten Peter van Uhm. Van Middelkoop hield een toespraak waarin hij de Amerikaanse militairen op een voetstuk zette voor hun strijd tegen de terreur en onderdrukking van de nazi’s.

Ook vanuit Amerika was er belangstelling voor deze Memorial Day, de Amerikaans minister voor Veteranenzaken Eric Shinseki en de Amerikaanse ambassadrice in Nederland Fay Hartog Levin legden een krans. Eén van de eregasten was Charles Payne, veteraan uit de Tweede Wereldoorlog en oudoom van de Amerikaanse president Barack Obama.

Een van onze Fok!fotografen was erbij, bekijk hier de fotoreportage.

Beatrix legt krans op MD

[Fotoreportage] Memorial Day Margraten

Koningin Beatrix heeft zondagmiddag een krans gelegd op de 65e editie van Memorial Day in Margraten. Op deze dag herdenkt men de geallieerde soldaten die in de Tweede Wereldoorlog hun leven gaven voor de bevrijding van Europa.

Onder de kransleggers waren ook Maxime Verhagen, Eimert van Middelkoop en commandant der Strijdkrachten Peter van Uhm. Van Middelkoop hield een toespraak waarin hij de Amerikaanse militairen op een voetstuk zette voor hun strijd tegen de terreur en onderdrukking van de nazi’s.

Ook vanuit Amerika was er belangstelling voor deze Memorial Day, de Amerikaans minister voor Veteranenzaken Eric Shinseki en de Amerikaanse ambassadrice in Nederland Fay Hartog Levin legden een krans. Eén van de eregasten was Charles Payne, veteraan uit de Tweede Wereldoorlog en oudoom van de Amerikaanse president Barack Obama.

FOK!fotograaf Serena Cloodt was hierbij, en maakte de volgende reportage:

Memorial Day Margraten door Serena Cloodt

Handbalvrouwen plaatsen zich voor WK

Vandaag speelde de Nederlandse handbalvrouwen de laatste en beslissende wedstrijd om EK-kwalificatie uit tegen Macedonië. Na de verrassende overwinning op Kroatië afgelopen woensdag had Nederland aan een gelijkspel voldoende om zich te kwalificeren. Na een spectaculaire tweede helft klonk het eindsignaal bij 28-28. Nederland gaat naar het EK 2010 in Noorwegen en Denemarken.

In een overvolle sporthal in Skopje was Oranje in de eerste helft het sterkste team, maar wist niet altijd het doel te raken. Lange tijd ging de score gelijk op. In de laatste minuten nam Nederland toch een kleine voorsprong. Met 12-14 in het voordeel van Oranje, gingen beide landen de rust in.

In de tweede helft kwam Macedonië toch weer terug. Na tien minuten was het met 18-18 weer gelijk. De strijd bleef spannend. Beide landen waren aan elkaar gewaagd. Macedonië kwam met behulp van het luidruchtige thuispubliek nog op een 28-26 voorsprong. De heksenketel van Skopje leek ook de scheidsrechters te beïnvloeden, die Macedonië elf strafworpen toekende en Nederland maar drie. Maar Nederland hield het hoofd koel en liet zich de kwalificatie niet meer ontnemen. Dankzij een strafworp van Diane Lamein en een snelle aanval van Joyce Hilster kwam de stand weer gelijk op 28-28. In de allerlaatste seconde eindigde een schot van Macedonië nog op de paal.

Het gelijkspel is een verdiend resultaat volgens bondscoach Henk Groener. "In de tweede helft hadden we het enorm zwaar onder andere door veel strafworpen tegen en veel tijdstraffen aan onze zijde, maar het team heeft een enorme veerkracht getoond en kwam met goed technisch spel toch weer terug. We hebben enorm geknokt en zijn in de heksenketel in Skopje, waar je elkaar op de bank niet eens meer kon verstaan, overeind gebleven. Daarmee tonen we aan dat we een volwaardige ploeg zijn en de kwalificatie dik verdiend is."

De loting voor het EK vindt plaats op 5 juni in de rust van de vriendschappelijke wedstrijd tussen Noorwegen en Denemarken.

[IndyCar] Uitslag Indy 500

Dario Franchitti heeft de 94e Indy 500 op zijn naam geschreven. De Schot bleef op de Indianapolis Motorspeedway na 200 ronden Dan Wheldon en Alex Lloyd voor, waardoor hij voor de tweede maal in zijn carrière de krans in ontvangst mocht nemen en de karnemelk op mocht drinken.

De Penskes domineerde de kwalificatie, maar het was de Ganassi van Franchitti die meteen na de start de leiding pakte. Davey Hamilton was de eerste uitvaller van de dag door al in de tweede bocht te spinnen nadat hij uit moest wijken voor Thomas Scheckter. Niet veel later kon ook Bruno Junqueira, waarna de tweede gele vlag van de dag een feit was. Ondertussen was de als 33e gestarte Tony Kanaan al flink wat plaatsen opgeklommen nadat hij in de kwalificaties zijn bolides meermalen afgeschreven had.

Vooraan liep Franchitti snel weg bij de concurrentie die bestond uit polesitter Helio Castroneves en Penske-teamgenoot Will Power. De Schot bouwde al snel een voorsprong van enkele seconden op zijn directe concurrenten op. Hij had de snelste auto van de dag en reed dan ook meer dan 150 ronden aan de leiding.

Gedurende de wedstrijd waren er lichte crashes van Mario Moraes, Sarah Fisher en Vitor Meira, terwijl John Andretti zijn bolide hardhandig in de muur zette. Ondertussen was de ellende voor Penske al begonnen, want in een poging om Franchitti te passeren ging de pitstop van de als tweede liggende Power te snel, waardoor hij een deel van de tankslang meenam. De Australiër racete door, maar moest later enkele malen binnenkomen om het euvel te laten verhelpen.

Ook voor Ganassi ging het halverwege de race tijdens de pitstops niet goed, want Scott Dixon vertrok terwijl zijn linker voorwiel niet helemaal goed vast zat. Het wiel liep er in de pitstraat af, waarna de Nieuw-Zeelander naar zijn pitbox teruggeduwd moest worden. Tijdens dezelfde stops ging het ook mis voor Raphael Matos die na zijn stop over een wiel reed en hierbij zijn achterwiel verloor. Tot overmaat verloor hij enkele ronden later zijn bolide en klapte hij hard in de muur. Hideki Mutoh zag even later ook zijn race beëindigd worden door wegliggingsproblemen.

Nadat alle rommel opgeruimd was ging Franchitti er wederom als een haas vandoor. De Schot had een ruime marge op onder meer Castroneves, maar leverde zijn voorsprong in toen hij achter Graham Rahal klem kwam te zitten. Toen de Amerikaan eindelijk weg was bouwde hij net genoeg voorsprong op om de pitstops met nog minder dan 60 ronden te gaan goed door te komen. Pechvogel was Castroneves die bij deze stops zijn motor af liet slaan en ver terugviel.

Penske-teamgenoot Ryan Briscoe behoorde bij de laatste rijders die stopten, maar de Australiër had de pech dat hij direct na zijn stop in bocht vier van de lijn was en hard de muur raakte. Hij raakte ook de binnenzijde van de muur bij start/finish, waardoor een nieuwe caution noodzakelijk was. Castroneves nam risico door zijn bolide vol te gooien, hopend op nog enkele gele vlaggen zodat hij zonder stop de race uit kon rijden.

De eerste van deze gele vlaggen kwam al snel toen Sebastian Saavedra de muur in ging. De koplopers, waaronder Franchitti, Kanaan en Marco Andretti gingen de pits in, terwijl Mike Conway, Justin Wilson, Castroneves en Rahal niet naar binnen gingen. Nadat de groene vlag was gevallen sloeg dit viertal al snel een gat met Franchitti die het tempo niet meer leek te kunnen volgen.

Met nog twintig ronden te gaan zochten Conway, Wilson en Rahal de pits op, wat de leiding aan Castroneves gaf. De Braziliaan leek af te stevenen op de eerste plaats, maar ook hij moest naar binnen voor brandstof. Hierdoor kon Franchitti weer aan de leiding komen, voor Kanaan en Andretti. Zo leek de volgorde te blijven tot de finish, maar met nog vier ronden te gaan moest ook Kanaan brandstof halen.

Franchitti leek ondertussen rustig aan te doen, terwijl daar achter Dan Wheldon de tweede plaats van Andretti afsnoepte. In de laatste ronde ging het helemaal mis tussen Conway en Ryan Hunter-Reay. Eerstgenoemde haalde Danica Patrick in en stuitte daarna op de langzamer rijdende Hunter-Reay. De bolides vlogen over elkaar heen, waarbij Conway door de lucht vloog en het hek raakte. Van de Dreyer & Reinbold bleef slechts het voorste gedeelte inclusief cockpit over, waarbij Conway uiteindelijk redelijk ongedeerd de auto kon verlaten. Hij werd uiteindelijk met een voetblessure naar het ziekenhuis afgevoerd.

Dankzij de gele vlag kon Franchitti zijn tweede Indy 500 uit zijn loopbaan winnen. De Schot bleef Wheldon voor. Lloyd finishte in de chaos op plaats drie, terwijl Andretti door de brokstukken terugzakte naar plaats zes, nog achter Dixon en Patrick. De winnaar van vorig jaar Castroneves werd slechts negende, terwijl Kanaan de elfde plaats bezette. De uitslag blijft echter een voorlopige, omdat door de chaos in de laatste ronde niet duidelijk is wie waar reed op het circuit toen de gele vlaggen gezwaaid werden.


De crash tussen Conway en Hunter-Reay

Uitslag Indy 500

Pos. Coureur Team Tijd
1 D. Franchitti Target Chip Ganassi Racing Geen tijd
2 D. Wheldon Panther Racing + 0.153
3 A. Lloyd Dale Coyne Racing + 20.987
4 S. Dixon Target Chip Ganassi Racing + 21.492
5 D. Patrick Andretti Autosport + 21.756
6 M. Andretti Andretti Autosport + 23.525
7 J. Wilson Dreyer & Reinbold Racing + 25.976
8 W. Power Team Penske + 30.247
9 H. Castroneves Team Penske + 33.013
10 A. Tagliani FAZZT Race Team + 34.248
11 T. Kanaan Andretti Autosport + 59.595
12 G. Rahal Rahal Letterman Racing + 59.973
13 S. de Silvestro HVM Racing + 1:01.674
14 M. Romancini Conquest Racing + 1:05.021
15 T. Scheckter Dreyer & Reinbold Racing + 1 ronde
16 T. Bell Sam Schmidt Motorsports + 1 ronde
17 E. Carpenter Panther Racing + 1 ronde
DNF R. Hunter-Reay Andretti Autosport + 2 ronden
DNF M. Conway Dreyer & Reinbold Racing + 2 ronden
DNF T. Sato KV Racing + 2 ronden
DNF A. Beatriz Dreyer & Reinbold Racing + 4 ronden
DNF B. Baguette Conquest Racing + 17 ronden
DNF S. Saavedra Bryan Herta Autosport + 41 ronden
DNF R. Briscoe Team Penske + 53 ronden
DNF E.J. Viso KV Racing + 61 ronden
DNF S. Fisher Sarah Fisher Racing + 75 ronden
DNF V. Meira A.J. Foyt Racing + 95 ronden
DNF H. Mutoh Newman/Haas/Lanigan Racing + 124 ronden
DNF R. Matos Luczo Dragon Racing + 128 ronden
DNF J. Andretti Andretti Autosport + 138 ronden
DNF M. Moraes KV Racing + 183 ronden
DNF B. Junqueira FAZZT Race Team + 193 ronden
DNF D. Hamilton Luczo Dragon Racing + 200 ronden

Mexico veel te sterk voor Gambia

Mexico heeft in het Duitse Bayreuth een oefenwedstrijd tegen Gambia met 5-1 gewonnen. Afgelopen week verloor de ploeg van bondscoach Javier Aguirre nog met 2-1 van het Nederlands elftal.

Na een kleine twintig minuten spelen maakte Javier Hernández vandaag de 1-0 en hij verdubbelde de voorsprong vlak na rust. Adolfo Bautista wist ook tweemaal te scoren: in de 59e en de 74e minuut. Gambia kon weinig terugdoen, maar scoorde nog wel via Bohna. Alberto Medina bepaalde de eindstand op 5-1.

[RG] Krajicek uitgeschakeld in dubbeltoernooi

Michaëlla Krajicek is klaar op Roland Garros. De Nederlandse werd vandaag, samen met haar dubbelpartner Vania King uit de Verenigde Staten, uitgeschakeld. Het duo verloor in drie sets van Nadia Petrova uit Rusland en Samantha Stosur uit Australië. De standen waren 6-4, 6-7(5) en 6-4.

In de beginfase van de wedstrijd had het er alle schijn van dat Krajicek en Vania zouden verliezen. De eerste set werd verloren en in de tweede set stonden zij met 5-4 achter. Na het winnen van de tiebreak keerde het tij en kwam het Nederlands/Amerikaanse tweetal op een 4-2 voorsprong.

De partij werd echter onderbroken door regen. Na de hervatting verzuimden Krajicek en Vania de klus te klaren. Zij pakten geen enkele game meer en konden alsnog hun koffers pakken.

Volleybalheren nog steeds in de race voor EK

In Rotterdam waren vandaag de laatste wedstrijden in het traject naar kwalificatie voor het Europees Kampioenschap van 2011. Portugal heeft zich rechtstreeks geplaatst voor dat EK, Nederland krijgt als nummer twee een herkansing tegen de nummer twee van poule D, Estland. De eerste wedstrijd in deze barrage zal plaatsvinden op 3, 4 of 5 september in Estland en een week later is de return in Nederland. Voor Macedonië en Zweden zijn de kansen om zich te plaatsen voor het EK verkeken.

Nederland nam het vandaag op tegen de nummer één in de poule, Portugal. Bondscoach Peter Blangé had gisteren al aangekondigd dat hij ook de laatste wedstrijd erg graag wilde winnen en daarmee het goede gevoel en de stijgende lijn te behouden. Voorafgaand aan de wedstrijd gaf hij aan dat er zeker nog wel iets op het spel stond, namelijk de sportieve eer. Nederland startte dan ook met de gebruikelijke basis.

Nederland begon de eerste set uiterst scherp en geconcentreerd en pakte direct een 8-5 voorsprong. Portugal wist met een paar goede aanvallen aan de buitenkant het gaatje te dichten, maar aan de hand van Wytze Kooistra en Dick Kooy stelde Nederland de zege in de eerste set veilig, 25-22.

In de tweede set bleef de score lang dicht bij elkaar. Beide teams konden vrij gemakkelijk de punten maken. Aan de hand van een uitstekend scorende Niels Klapwijk wist Oranje toch een klein gaatje te slaan, 17-15. En met een goed blok van middenman Wytze Kooistra en een ace van invaller Jeroen Trommel was het verschil definitief gemaakt in set twee, 25-21.

De derde set was de scherpte even weg bij Nederland, wat direct resulteerde in een 6-3 achterstand. Blangé was genoodzaakt een time-out te nemen en dat werkte. Nederland trok het initiatief weer naar zich toe met veel servicedruk en boog de achterstand om in een 11-8 voorsprong. Nederland liet ook zien over een brede selectie te beschikken. Jeroen Trommel bewees dat hij zeker van een grote meerwaarde is voor dit nationaal team met een uitstekende invalbeurt op de plek van Jeroen Rauwerdink. Met punten op alle aspecten van het spel had hij een groot aandeel in de winst in de derde set. De set werd uiteindelijk gewonnen met 25-14 en daarmee de wedstrijd met 3-0.

Red Bull: "Webber spaarde brandstof"

Red Bull Racing heeft toegegeven dat Mark Webber op het moment van de aanrijding met Sebastian Vettel brandstof aan het besparen was. Hierdoor kon Vettel veel dichterbij zijn teamgenoot komen en een inhaalactie wagen. Beide teamgenoten raakten elkaar, waarna Vettel op moest geven.

Onmiddelijk was de vraag waarom Webber brandstof moest besparen terwijl Vettel nog door kon. Uit een verklaring van het team blijkt dat Webber in de veertigste ronde van de race overschakelde naar een andere setting van de motor om brandstof te besparen. Vettel zou dit een ronde later moeten doen, waardoor precies in deze ronde de kans voor de Duitser lag om zijn teamgenoot te passeren.

"We hebben nu alle feiten. Mark schakelde naar een brandstofbespaar-modus, iets wat hem op de rechte stukken wat snelheid kostte. Hierdoor kon Sebastian hem inhalen," zei teambaas Christian Horner. "De grootste fout is dat er niet genoeg ruimte werd gegeven en daar is de verklaring waarom Sebastian in de slipstream kon komen. Hij wist een kilo extra brandstof te besparen en dat terwijl de auto's met dezelfde hoeveelheid gestart waren. Hij had een ronde extra in de optimale modus, maar we konden hem niet terug laten vallen omdat hij onder druk van Hamilton stond."

"Het is frustrerend, omdat we 28 punten hebben weggegeven en het een 1-2 had moeten zijn. Beide rijders hebben punten ingeleverd; vanuit het oogpunt van het team maakt het niet uit wie eerste en tweede liggen, want het belangrijkste is dat we op de bovenste plaatsen eindigen, iets wat we vandaag hadden moeten doen." De Brit weigerde uiteindelijk Webber of Vettel de schuld van het ongeval te geven en voegde er aan toe dat de situatie voor Canada uitgesproken dient te zijn.

Monkey Island 2: Special Edition developer diary

De originele The Secret of Monkey Island kwam in 1990 en kreeg vorig jaar al een remake, en nu is het aan de beurt van het vervolg, Monkey Island 2: LeChucks Revenge.

Van deze special edition is onlangs een developer diary online gezet waarin we zien hoe men weer hun best heeft gedaan om het spel zo goed mogelijk op het origineel te doen lijken. Monkey Island 2: Special Edition kun je deze zomer spelen op de iPhone, iPod Touch, Mac, PC, PS3 en Xbox 360.

Beyond Good & Evil 2 geannuleerd?

Michel Ancel, een ontwikkelaar bij Ubisoft Montepellier, is vertrokken bij Ubisoft. Michel Ancel was onder andere nauw betrokken bij de ontwikkeling van Beyond Good & Evil. In mei 2008 is Beyond Good & Evil 2 aangekondigd. Sindsdien is het ijzig stil rondom de game.

De ontwikkeling van Beyond Good & Evil 2 is nog altijd een onzeker proces. Nu Michel Ancel vertrokken is, waarbij hij overigens een andere belangrijke ontwikkelaar meegenomen schijnt te hebben, is de komst van Beyond Good & Evil 2 nog onzekerder geworden.

De twee ontwikkelaars zouden vertrokken zijn vanwege een stroeve ontwikkeling en gaan zich nu richten op een eigen ontwikkelingsstudio. Ook I Am Alive komt in gevaar. Wij hopen op de E3 meer te horen rondom de ontwikkeling van BG&E2 en I Am Alive.

Songfestivalwinnares (19) naakt

Songfestivalwinnares Lena Meyer-Landrut (19) is nog maar 24 uur beroemd en nu al naakt te bewonderen. Ze deed in het verleden mee aan een soap waarbij ze zat te rollenbollen met een jongen in het zwembad.

Lena zelf zit er niet mee: "Het is niet alsof ik heb meegespeeld in een pornofilm of zo. Ik wilde vroeger al actrice worden, dus toen ik de kans kreeg om mee te spelen in de soap heb ik meteen ja gezegd. Het is maar een rol, ik ben het niet echt zelf."

Lena won gisteren het songfestival voor Duitsland. De laatste keer won Duitsland in 1982. Het naaktfragment staat hier.

Ivoorkust geeft zege uit handen bij debuut Eriksson

Sven-Göran Eriksson leek op weg naar een glansrijk debuut bij Ivoorkust. Maar de Afrikanen gaven in de oefenwedstrijd tegen Paraguay een voorsprong uit handen. Eriksson moest genoegen nemen met 2-2.

Na afloop van het duel tussen de twee WK-gangers zullen de Ivorianen het gelijkspel als een verlies ervaren. Bondscoach Eriksson van Ivoorkust zag zijn ploeg bij zijn eerste wedstrijd op voorsprong komen via Didier Drogba, nadat zijn vrije trap van richting werd veranderd.

De Zweedse keuzeheer had daarna een gelukkige hand in het inbrengen van Soulemayne Bamba, die met een knappe volley de 2-0 op het scorebord bracht. Bamba leek Ivoorkust daarmee aan een oefenzege te helpen op Paraguay. Maar de Zuid-Amerikanen toonden veerkracht.

Borussia Dortmund-spits Lucas Barrios maakte al snel de aansluitingstreffer, waarna Paraguay op jacht ging naar de gelijkmaker. Tot ergenis van Eriksson viel de 2-2 kort voor tijd. Een van richting veranderde vrije trap van Aureliano Torres verpestte het debuut van Eriksson.

Fabiano: "Desnoods met lelijk spel de titel pakken"

Het nationale elftal van Brazilië staat bekend om het swingende sambavoetbal. Luis Fabiano heeft gezegd dat de Zuid-Amerikanen de wereldbeker desnoods met lelijk spel gaan winnen.

"Als het nodig is om gemeen te spelen dan zullen we dat doen. Want alleen winnen telt op een WK”, aldus de 29-jarige aanvaller van Sevilla die zegt het zinloos te vinden mooi voetbal te spelen, maar uiteindelijk toch met lege handen komen te staan. "Ik zit in een fase waar ik mijn doelen wil bereiken."

Naast het behalen van de wereldtitel, heeft Fabiano bij het WK nog een doel, te weten topscorer van het toernooi worden. "Topscorer worden is een gevolg van onze pogingen om kampioen te worden gedurende het hele toernooi".

[Giro] Rabobank tweede in ploegenklassement

Rabobank is als tweede geëindigd in het ploegenklassement van de Ronde van Italië. Het Nederlandse wielerteam, dat met een jonge selectie aan de Giro deelnam, moest alleen het Italiaanse Liquigas voor zich dulden. Dat is de ploeg van Ivan Basso, de winnaar van de Giro, en de nummer drie Vincenzo Nibali.

Beste renner van Rabobank in het eindklassement was debutant Bauke Mollema met de twaalfde plaats. Ook de Colombiaan Maurico Ardila (15e), de voor de zieke Oscar Freire ingevallen Steven Kruijswijk (18e) en Pieter Weening (24e) eindigden hoog in het klassement.

Hamilton: "Een enerverende race"

Lewis Hamilton was de verrassende winnaar van de Grand Prix van Turkije nadat beide Red Bull-rijders Sebastian Vettel en Mark Webber elkaar geraakt hadden. Jenson Button eindigde als tweede, voor Webber die ondanks de schade toch nog derde wist te worden.

Opvallend was de snelheid die de McLarens in de wedstrijd in de race tentoon spreidden. Het Britse team wist het tempo van de Red Bulls verrassend goed bij te houden. "Dit was wel een enerverende race, ja," zei Hamilton tijdens de persconferentie. "We wisten dat onze racesnelheid in orde was en we wilden de Red Bulls graag bijhouden. Hun snelheid in bocht acht is echter fenomenaal en daarom was het lastig ze bij te benen."

"Bij mijn pitstop verloor ik wat tijd omdat mijn rechter achterband niet goed werd verwisseld en daarom kwam ik achter Vettel weer de baan op. Dat was jammer," vervolgde Hamilton, die later in de race nog een spannende strijd om de leiding had. "Jenson en ik hadden nog een leuk gevecht. Ik rekende er niet op: het was een onverwacht, maar leuk duel. In de slotfase moest ik de remmen, banden en brandstof sparen en dat hebben we goed gedaan."

Martina wint 100 meter op FBK-Games

Onder zeer zware omstandigheden, het regende soms zwaar en er stond een windje, vonden vandaag de FBK-Games in Hengelo plaats. Churandy Martina was de snelste op de 100 meter. De Antilliaan zegevierde in 10,15 seconden.

Bij het discuswerpen ging de overwinning naar de Hongaar Zoltan Kovago met een worp van 65,51 meter. Erik Cadée werd zesde met een afstand van 62,03 meter. Op de 110 meter horden ging de winst naar de Brit Andy Turner die won in 13,34. Marcel van de Westen werd in 13,80 zevende.

Bij de vrouwen ging de overwinning op de 800 meter naar de Keniaanse Janeth Jepkosgei. Yvonne Hak werd zevende. Op de 5.000 meter slaagde Adrienne Herzog er niet in een startbewijs voor de Europese atletiekkampioenschappen binnen te halen. De Nederlandse atlete bleef met 15.34,37 ruim vier seconden boven de limiet (15.30). De winst op de 5.000 meter ging naar de Ethiopische Meseret Defar, de olympisch kampioene van 2004. Defar liep de afstand in 14 minuten en 38,87 seconden.

Duitsland mist ook Westermann op WK

Na onder anderen Michael Ballack, Rene Adler en Simon Rolfes zal Duitsland het op het komende WK voetbal in Zuid-Afrika ook moeten doen zonder Heiko Westermann.

Gisteren, kort voor het einde van de oefenwedstrijd tegen Hongarije, liep de 27-jarige verdediger een blessure op aan zijn linkervoet. Nader onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat de speler van Schalke 04 zijn voetwortelbeentje heeft gebroken.

[RG] Söderling eenvoudig langs Cilic

Robin Söderling is in de kwartfinales op Roland Garros de tegenstander van Roger Federer. De Zweed versloeg de Kroaat Marin Cilic vanmiddag met 6-4, 6-4 en 6-2.

De Rus Michail Joezjny bereikte vrij makkelijk de kwartfinale. Hij had de eerste set in de partij tegen Jo-Wilfried Tsonga gewonnen toen de Fransman, eerder verantwoordelijk voor de uitschakeling van Thiemo de Bakker, opgaf.

Vettel: "Botsing niet mijn fout"

Sebastian Vettel zorgde in de Grand Prix van Turkije voor een opmerkelijk moment door in de 40e ronde zijn Red Bull-teamgenoot Mark Webber op het lange rechte stuk in te halen en te crashen. De jonge Duitser viel hierdoor uit, terwijl Webber terugzakte naar plaats drie, achter Lewis Hamilton en Jenson Button.

"Als je naar de beelden kijkt, dan zie je dat ik de binnenkant had," zei Vettel nog tijdens de race. "Ik was aan de binnenzijde, ik lag voor en ik was me op mijn rempunt aan het richten. Hij raakte me ter hoogte van het achterwiel en ik ging er af. Het gebeurt. We kunnen het niet gebruiken, maar we kunnen er niets meer aan veranderen."

De Duitser benadrukt dat de relatie tussen hem en Webber bij Red Bull door het incident niet onder druk komt te staan. De Duitser zei dat hij op dat moment in de race iets sneller was dan Webber en dichter bij de Australiër kwam. Hij zag een kans en passeerde zijn teamgenoot, maar omdat beide Red Bulls elkaar raakten eindigde de race in een tragedie voor Vettel.

Pinkpop rustig verlopen

De 41e editie van Pinkpop in het Limburgse Landgraaf is vooralsnog zonder noemenswaardige incidenten verlopen. Dat meldt de politie zondag. In totaal werden de afgelopen dagen 27 bezoekers van het festival aangehouden en werden ruim honderd boetes uitgeschreven.

De festivalgangers die werden opgepakt werden gearresteerd voor het bezit van verdovende middelen, zakkenrollerij, diefstal uit tenten, mishandeling en wat kleinere vergrijpen. De meesten zijn na het betalen van een 'lik-op-stuk-boete' weer vrijgelaten. De ruim honderd bekeuringen waren voor onder meer verkeersovertredingen.

De EHBO-post op het festivalterrein heeft verder bijna tweeduizend muziekliefhebbers behandeld voor kleine letsels zoals kneuzingen, snij- en schaafwonden en benauwdheid. Slechts een enkeling hoefde naar een ziekenhuis.

De politie is tevreden over het verloop van Pinkpop tot nu toe en spreekt van veel sfeer. Ook bij de brandweer overheerst tevredenheid over het verloop van het festival.

Pinkpop duurt tot zondag 22.30 uur.

Pinkpop rustif verlopen

Pinkpop rustig verlopen
Pinkpop rustig verlopen (Foto's: Ruud Görtz)

Gemert blijft koploper na zege op AFC

Gemert heeft zichzelf vanmiddag een goede uitgangspositie verschaft voor de laatste wedstrijd in de kampioenscompetitie bij de zondagamateurs. Op eigen veld wist de kampioen van de Hoofdklasse B met 1-0 van AFC te winnen, waardoor het als koploper naar De Treffers af kan reizen.

De enige goal van de wedstrijd viel al na vier minuten. Bijna vanzelfsprekend wist topschutter Bas van der Reijken deze treffer te produceren. Het bleek voldoende voor de winst. AFC ondernam nog wel enkele pogingen om de stand te veranderen, maar moest het initiatief zeker na rust aan Gemert laten. De Amsterdammers kwamen na een rode kaart voor Saïd Moumane namelijk met tien man te staan. Gemert slaagde er niet in deze overtalsituatie uit te buiten en zo de klus voor komende week eenvoudiger te maken.

Gemert dient nu naar De Treffers af te reizen in de wetenschap dat het een punt moet pakken om kampioen te worden. Ook een nederlaag met één doelpunt verschil is nog voldoende, omdat Gemert de eerdere strafschoppenserie van De Treffers wist te winnen.

Gemert - AFC 1-0 (1-0)
4. 1-0 Bas van der Reijken

STAND

1. Gemert 3-7
2. De Treffers 3-4
3. AFC 4-2

Lecce en Cesena promoveren naar Serie A

Lecce en Cesena spelen volgend seizoen in de Italiaanse Serie A. Lecce keert na één seizoen terug op het hoogste Italiaanse niveau, Cesena speelde in 1991 voor het laatste in de Serie A.

Op de laatste speeldag in de Serie B pakte Lecce de titel na 0-0 tegen Sassuolo. Cesena eindigde na een 1-0-overwinning op Piacenza als tweede. Brescia, Sassuolo, Torino en Cittadella spelen in de play-offs om de laatste plek die recht geeft op promotie.

Jonge verdachte brandstichting Dongen vrij

De 16-jarige jongen die vrijdag werd gearresteerd na een zeer grote brand in een loods achter een autobedrijf in Dongen is weer op vrije voeten. Dat meldt de politie zondag. De jongen is nog niet definitief uitgesloten als verdachte, omdat nog niet alle onderzoeken zijn afgerond.

De jongen werd opgepakt op aanwijzen van een getuige. Hij heeft zaterdagochtend in het bijzijn van een advocaat een uitgebreide verklaring afgelegd over zijn doen en laten vrijdagmiddag en -avond. De jongen ontkent iets met de brand te maken te hebben. Ook gelet op andere aanwijzingen is vervolgens volgens de politie besloten de jongen zaterdagmiddag vrij te laten.

De brand woedde vrijdag aan het einde van de middag in twee aan elkaar grenzende loodsen en twee kleinere gebouwtjes achter het bedrijf aan de Bolkensteeg. Het vuur brak omstreeks 17.45 uur uit. De brandweer was de brand ongeveer een uur later meester. Niemand raakte gewond. De loodsen en gebouwen liepen aanzienlijke schade op. Een auto in een loods ging in vlammen op, evenals verschillende andere goederen. De politie vermoedde direct na de brand dat het vuur was aangestoken.

Lichaam overboord geslagen jongen (17) gevonden

Het lichaam van de 17-jarige matroos die maandag overboord sloeg op de Gelderse IJssel is gevonden. Een visser ontdekte het lichaam van de jongen zondag omstreeks 07.45 uur in het water nabij de veerpont bij Brummen. Dat meldt de politie.

De visser alarmeerde de hulpdiensten, die het lichaam hebben geborgen. De verwachting was al dat de matroos was overleden. Hij sloeg maandag rond 11.45 uur overboord van een binnenvaartschip bij het Gelderse Olburgen. Getuigen probeerden hem tevergeefs naar de kant te helpen. Zoekacties naar de jongen maandag en dinsdag leverden niets op.

[RG] Federer door

Roger Federer heeft zich weten te plaatsen voor de kwartfinales op Roland Garros. De als eerste geplaatste Zwitser versloeg zijn landgenoot Stanislas Wawrinka met 6-3, 7-6 en 6-2.

Wawrinka kon zich alleen in de tweede set serieus meten met zijn landgenoot. Wawrinka nam een voorsprong en ook in de tiebreak kwam hij voor. Op die momenten liet Federer net even wat extra's zien waardoor hij terugkwam en de set alsnog naar zich toetrok. In de derde set kende Federer geen problemen meer met zijn opponent en hij trok de partij simpel naar zich toe.

[Giro] Basso wint eindklassement, etappezege Larsson

Ivan Basso is de winnaar geworden van de Giro d'Italia 2010. Zijn voorsprong in het algemeen klassement kwam in de afsluitende tijdrit niet meer in gevaar. De ritzege ging vandaag naar de Zweed Gustav Larsson.

Larsson kwam al vroeg op de dag in actie, maar zijn tijd zou door niemand meer verbeterd worden. Marco Pinotti kwam nog wel dicht bij, maar kwam uiteindelijk twee seconden tekort. Alexander Vinokourov legde vandaag beslag op de derde plaats. Vandaag was Tom Stamsnijder de beste Nederlander op een knappe tiende plaats.

Basso volgt met zijn eindzege Denis Menchov op, die vorig jaar de ronde won. Arroyo werd in het eindklassement tweede. Voor de derde plek was er vandaag nog een spannende wedstrijd tussen Vincenzo Nibali en Michele Scarponi. Nibali begon de dag als vierde, maar maakte zijn achterstand goed en eindigt op de derde plek. Ook in het klassement deden de Nederlanders het goed. Bauke Mollema sloot zijn eerste grote ronde af als twaalfde, Steven kruiswijk als achttiende.

 

Uitslag 21e etappe:

# Naam Tijd
1 Gustav Larsson (Zwe) 20.19
2 Marco Pinotti (Ita) +0.02
3 Alexandr Vinokoerov (Kaz) +0.17
4 Cadel Evans (Aus) +0.22
5 Vincenzo Nibali (Ita) +0.23
6 Ignatas Konovalovas (Lit) z.t
7 Bradley Wiggins (GBr) +0.29
8 Cameron Meyer (Aus) +0.32
9 Michele Scarponi (Ita) +0.35
10 Tom Stamsnijder (Ned) +0.37

 

Eindklassement:

# Naam Tijd
1 Ivan Basso (Ita) 8:44.01
2 David Arroyo (Spa) + 1.51
3 Vincenzo Nibali (Ita) + 2.37
4 Michele Scarponi (Ita) + 2.50
5 Cadel Evans (Aus) + 3.27
6 Aleksandr Vinokoerov (Kaz) + 7.06
7 Richie Porte (Aus) + 7.22
8 Carlos Sastre (Spa) + 9.39
9 Marco Pinotti (Ita) + 14.20
10 Robert Kiserlovski (Kro) + 14.51

 

Doden door tropische storm in Midden-Amerika

Agatha, de eerste tropische storm van dit seizoen in Midden-Amerika, heeft tot dusver zestien levens geëist. Twaalf doden vielen in Guatemala, drie in El Salvador en een in Honduras. In Guatemala worden zeker elf mensen vermist.

De storm gaat gepaard met zware regenval, die op verschillende plaatsen aardverschuivingen veroorzaakt. De wind is inmiddels afgenomen, maar door de vele neerslag blijft het gevaar van overstromingen en modderstromen groot.

Veel actie in Call of Duty: Black Ops screenshots

De nieuwe Call of Duty van Treyarch, genaamd Black Ops, zal uitkomen op 9 november. Om alvast een kleine indruk van de game te geven heeft Treyarch tien screenshots van de game vrijgegeven.

In Call of Duty: Black Ops ben jij een teamlid van de Black Ops, een groep groep die ervoor moet zorgen dat de koude oorlog nooit zal uitbreken tot de derde wereldoorlog. Daarom zal jij, geheel in Call of Duty-stijl, veel mensen moeten omleggen. De game zal uitkomen voor de PC, PlayStation 3 en de Xbox 360.

CoDCoDCoD

CoDCoD

CoD

CoD

CoD

CoD

CoD

Uitslagen hockey Rabo Hoofdklasse play-offs 30/5

Vanmiddag werd er gehockeyd bij de heren in de Rabo Hoofdklasse in de strijd om de landstitel. De mannen van HGC leven nog, de ploeg van Paul van Ass versloeg Oranje Zwart in Wassenaar met 3-1. Woensdag 2 juni treffen de twee ploegen elkaar weer. De winnaar staat in de finale van de play-offs.

Ook de heren van Laren en Bloemendaal mogen woensdagavond op herhaling. Na de winst gisteren van Bloemendaal op Laren ging dit keer de winst in Bloemendaal naar het verassend veerkrachtige Laren met 2-3. 

Vanmorgen werd er ook gespeeld in de play-outs van de Hoofdklasse/Overgangsklasse bij de dames en play-offs voor promotie naar of handhaving in de Hoofdklasse bij de heren. Zie voor die uitslagen de gerelateerde berichten.

Uitslagen play-offs Rabo Hoofdklasse, heren

Bloemendaal - Laren 2-3
4' Dwyer 1-0 
25' Seo 1-1 (sc)
40' Dwyer 2-1
55' Doerner 2-2 (sc)
58' Doerner 2-3 (sc)

HGC - Oranje Zwart 3-1
16' Pereira 1-0
30' Briels 1-1
52' Jackson 2-1 (sc)
67' Short 3-1

Snelheidsduivel (18) zonder helm betrapt op A6

Een 18-jarige man uit Utrecht is zaterdagmiddag aangehouden nadat hij met een motor over de A6 scheurde terwijl hij alleen een bivakmuts op had. Dat meldt de politie zondag. De man reed rond 13.00 uur in de richting van Emmeloord. Bij het zien van de politie ter hoogte van de Hannie Schaftweg in Emmeloord stoof hij weg.

Daarbij negeerde hij onder meer een rood verkeerslicht, haalde hij rechts in via de vluchtstrook en reed hij veel te hard. Bij de kruising van de N50 met de Baan in Ens ging hij onderuit. De man stond echter weer op en probeerde weer verder te rijden. Dat lukte niet, waarop hij te voet probeerde aan de politiemotorrijders te ontkomen. Na een korte sprint kon hij uiteindelijk in de kraag worden gevat.

Op het politiebureau verklaarde de 18-jarige de motor, die geen kentekenplaat had, nog geen uur daarvoor te hebben aangeschaft in Almere. Hij bleek alleen een bromfietsrijbewijs te hebben. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs en motor moest hij bij de politie achterlaten. De 18-jarige hield blauwe plekken over aan zijn val.

[WRC] Ogier wint Rally van Portugal

Sébastien Ogier heeft de Rally van Portugal op zijn naam geschreven. De jonge Fransman bleef in de Algarve zijn Citroën-merkgenoot Sébastien Loeb en Dani Sordo voor. Het was voor de Junior-rijder de eerste overwinning op het hoogste niveau.

Ogier won de rally op de eerste dag waar hij een voorsprong van ruim 26 seconden op Sordo en ruim 44 seconden op Loeb opbouwde. De Ford-rijders konden het trio niet volgen en moesten genoegen nemen met plekken buiten het podium. Op dag twee halveerde Loeb zijn achterstand op zijn jonge teamgenoot, maar het gat bleef te groot om op de slotdag te kunnen dichten. Sordo viel vanwege bandenproblemen op de tweede dag terug tot plaats drie in de eindrangschikking.

Kimi Räikkönen eindigde uiteindelijk als tiende nadat hij op de laatste dag door bandenproblemen nog twee plekken in moest leveren. Hetzelfde lot overkwam Petter Solberg die in de laatste etappe te veel risico nam en met twee wielen op een waterkering terecht kwam. De Noor verloor een minuut en moest hierdoor genoegen nemen met plaats vijf.

In het klassement gaat Loeb ruim aan de leiding met 126 punten. Hij heeft er 38 voorsprong op Ogier die tweede staat. Mikko Hirvonen bezet plaats drie met 76 punten.

Ronaldo: "Waarom niet de WK-finale halen?"

Cristiano Ronaldo verwacht een productief WK. De steraanvaller van Real Madrid en het Portugese nationale elftal presteerde tot op heden nog weinig op internationaal gebied.

"Ik ga doelpunten maken en mijn ploeg aan de overwinning helpen", is het heldere doel dat Ronaldo zichzelf stelt in de Portugese krant Público. De superster ontweek de afgelopen weken de media om zijn rust te pakken.

Dat is hard nodig, gezien de poule waarin Portugal zit. Brazilië, Ivoorkust en Noord-Korea zijn de tegenstanders. "Het is heel belangrijk dat we de eerste wedstrijd tegen Ivoorkust gelijk winnen. Als we eenmaal de halve finales hebben bereikt, dan kunnen we ook de finale halen. Waarom niet?"

Portugal moet dat zien te bereiken met volgens Ronaldo "veel werklust, inzet, concentratie en optimisme". "Voor mij is voor Portugal spelen een kwestie van trots en eer. Ik krijg nog altijd kippenvel als ik het volkslied hoor."

SP wil actie rondom fout op stempas

De overheid moet onmiddellijk een campagne starten over de legitimatieplicht bij de aankomende verkiezingen. Desnoods moet iedereen maar een nieuwe oproepkaart krijgen voor de aankomende verkiezingen, aangezien de informatie op de oproepkaarten die nu zijn verstuurd niet klopt. Dat zegt SP-Kamerlid Ronald van Raak.

Op de oproepkaarten voor de verkiezingen van de Tweede Kamer op 9 juni staat nu dat mensen een geldig legitimatiebewijs moeten hebben, terwijl de Tweede Kamer heeft besloten dat mensen met een paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs dat niet meer dan vijf jaar is verlopen toch hun stem mogen uitbrengen. De Kamer besloot dit nadat bij de gemeenteraadsverkiezingen mensen met een verlopen legitimatiebewijs niet konden stemmen.

De informatie die nu op de oproepkaarten staat, heeft geleid tot misverstanden, stelt Van Raak. "Wij krijgen meldingen van mensen die uit frustratie al hun stemkaart doormidden hebben gescheurd. Ik vind het onbegrijpelijk dat de regering op de oproepkaarten niet even heeft vermeld dat het identiteitsbewijs vijf jaar mag zijn verlopen." De campagne moet volgens hem de misverstanden wegnemen.

Test Drive Unlimited 2 met Europese datum

Het was al bekend dat het nieuwste deel van de Test Drive-serie op 21 september uit zou komen in Amerika. Echter was er nog geen Europese datum bekend. Deze is door Atari bekendgemaakt en ligt niet ver van de Amerikaanse release.

De game zal in Europa uitkomen op 25 september. Daarnaast is het ook bekend dat er een speciale pre-order wagen zal zijn. Als je de game via de Test Drive Unlimited 2 website pre-ordert, krijg je een exclusieve gele 370z coupe met leren en suède bekleding.

 

Van Marwijk: "Messi voorbeeld voor Oranje"

Bondscoach Bert van Marwijk ziet FC Barcelona en dan met name Lionel Messi als voorbeeld voor Oranje. "De spelers accepteren dingen eerder als ze zien dat een speler als Messi die ook accepteert", zegt hij in interview met OnsOranje.

"Een creatieve aanvaller die de bal verliest, gaat zich eerst ergeren. Dan maakt hij nog een paar gebaren. Op dat moment is het spel allang elders. Je kunt je wel ergeren, maar je moet eerst meedoen." Messi laat volgens Van Marwijk zien dat het collectief belangrijker is dan het individu. De spelers kunnen het eerder opbrengen als de Argentijn het ook doet.

Oranje moet ook beter worden in het benutten van de counter. "Als we in balbezit komen, moet de eerste pass daarna wel naar een speler die technisch in staat is zich behendig vrij te draaien en razendsnel een spits weet te bereiken. Dat is een wapen waarvan wij nog veel meer gebruik moeten maken".

The Last Story onder de scanner

Met The Last Story wil Mistwalker proberen een nieuw soort RPG te creëren waarin de universele gevoelens van mensen een rol zullen spelen. Mistwalker is een developer die is opgericht door Hironobu Sakaguchi en is vooral bekend door de RPG's Blue Dragon en Lost Odyssey. De game is ondertussen al in de laatste ontwikkelstadia, dus is het tijd om meer te laten zien.

In de onderstaande scan zien we één van de eerste screenshots van de game. Het lijkt erop dat de game een vrij realistische aanpak zal hanteren, vergelijkbaar met Monster Hunter Tri. The Last Story zal ergens in 2010 in Japan uitkomen. Wanneer wij aan de beurt zijn, is helaas nog niet bekend. 

 

Naakte man tracht meisje te ontvoeren

Een naakte man heeft in het plaatsje Lawrence in de Amerikaanse staat Massachusetts gepoogd om een zesjarig meisje te ontvoeren. Het kind was even uit het zicht van haar oma geraakt. Dat gebeurde vlakbij een school nabij de sportvelden.

De grootmoeder hoorde het meisje schreeuwen en zag hoe een naakte man het meisje vasthield en haar het bos wilde indragen. Toen de kidnapper de oma zag liet hij het kind vrij. De ontvoerder wordt beschreven als een man van middelbare leeftijd met een donkere huidskleur en een onverzorgde baard. Volgens de oma zag hij eruit als een zwerver. De politie doet onderzoek.

Wilders maandag live in NOVA

Geert Wilders zal maandag te gast zijn in het actualiteitenprogramma NOVA. Dit is opmerkelijk omdat de PVV-lijsttrekker veel uitnodigingen afslaat van de publieke omroep. Zo weigert Wilders om deel te nemen aan De Wereld Draait Door en Pauw & Witteman, wat volgens hem 'verschrikkelijke' linkse programma's zijn.

De uitzending met Wilders zal een kick-off worden voor de speciale verkiezingsuitzendingen van NOVA Politiek. Vanuit café Dudok in Den Haag zal NOVA Politiek live uitzenden, met als presentatoren afwisselend Twan Huys, Clairy Polak, Ferry Mingelen en Joost Karhof.

Van 31 mei tot en met 8 juni is er elke dag in NOVA een lijsttrekker te gast van één van de acht grote partijen. Na Wilders komen Emile Roemer (SP), Femke Halsema (GroenLinks), Alexander Pechtold (D66), Mark Rutte (VVD), Jan Peter Balkenende (CDA), Job Cohen (PvdA) en André Rouvoet (ChristenUnie) op bezoek.

NOVA Politiek zal na het NOS Journaal worden uitgezonden om 22:15 uur op Nederland 2.


PVV-lijsttrekker Geert Wilders maandag live in NOVA Politiek

Jongen in coma na zuipweddenschap

Een 14-jarige jongen uit het Duitse Coburg is in coma geraakt, nadat hij zich klem zoop voor een weddenschap. Een 19-jarige had op zaterdag enkele jongeren uitgenodigd om mee te doen aan een drinkwedstrijd.

Hij bood de jongeren een prijs van 250 euro aan, wanneer zij in één slok een fles wodka zouden leegdrinken. Dat liet de 14-jarige zich geen twee keer zeggen en hij zette op het een drinken. Hij kreeg niet meteen de 250 euro cadeau, maar hij kreeg wel een mobieltje dat hij later zou kunnen inruilen voor het geld.

Kort daarna raakte de tiener in coma. De 19-jarige initiatiefnemer zal vervolgd worden vanwege mishandeling. De 14-jarige jongen ligt op de intensive care. Zijn toestand was vandaag nog kritiek.

Achter de schermen bij Duck Hunt

Altijd al eens afgevraagd hoe het er achter de schermen aan toe gaat bij Duck Hunt? Waarom lacht jouw trouwe hond je uit als je niets raakt? Hoe komt het dat die vogels zo snel of zo sloom gaan? 26 jaar na de releasedate is dat nu allemaal duidelijk.

In dit filmpje van College Humor laten ze de werkplaats van Duck Hunt zien, waar eend en hond samenkomen. Zo maken ze plannen om het de speler lastig te maken, en helemaal als het om een cheater gaat. Hieronder is het filmpje te zien dat alles duidelijk maakt.

Pokémon Black en White zullen meer verschillen

In een Daisuki Club e-mail is gemeld dat Pokémon Black en White meer van elkaar zullen verschillen dat vorige games. De games zullen wederom exclusieve Pokémon hebben, maar daarnaast zal er volgens Daisuki Club nog een groot verschil tussen beide versies zitten. Dit zal later bekendgemaakt worden.

Verder is het ook bekend dat de games DSi-enchanced zijn. Dit wil zeggen dat beide games exclusieve Nintendo DSi-functies zullen hebben. Pokémon Black en White komen dit jaar uit in Japan. Amerika is pas in de lente van 2011 aan de beurt. Wanneer wij mogen genieten van het spel is nog niet bekend.

What are the differences between Pocket Monsters Black and Pocket Monsters White?

Other than how to meet the legendary Pokemon Reshiram and Zekrom, things like encountered Pokemon and Pokemon encounter rates differ between the two versions! You can enjoy trading Pokemon that only appear in one version by using the local wireless and Wi-Fi connections with your family, friends, and players from all over the country! There is another big version difference as well, which we will reveal later! We'll keep showing you detailed information on the Pokemon Daisuki Club website! Don't miss it!! [Google Translate]

 

Spoon & P.O.D in Rock Band DLC van komende week

Sinds Rock Band uit is, komt Harmonix elke week met extra liedjes die je tegen betaling kunt downloaden. Deze week zal er een nieuwe artiest in de Rock Band Store komen, die direct met een pack van vier liedjes komt. Het gaat hier om de band Spoon. Ook zal er nog een hit van P.O.D. te downloaden zijn, namelijk Alive.

• P.O.D. – “Alive”
• Spoon – “Trouble Comes Running”
• Spoon – “Don’t You Evah”
• Spoon – “I Turn My Camera On”
• Spoon – “Got Nuffin”


De liedjes zijn beschikbaar vanaf dinsdag 1 juni voor de Wii en de Xbox 360 en vanaf woensdag 2 juni voor de Playstation 3. Elk los liedje kost € 1,49 of 160 MS points of 200 Wii points. Het album 'Spoon Track Pack 01' is in zijn volledigheid te downloaden voor €5,29 of 560 MS Points.

Devolder wint Ronde van België

Voor de tweede maal in zijn loopbaan heeft Stijn Devolder de Ronde van België op zijn naam geschreven. De Belg van Quick Step werd vandaag in de laatste etappe tweede achter zijn vluchtgenoot Ben Hermans. Hij had voldoende voorsprong om de leiderstrui van Dominique Cornu van Skil-Shimano over te nemen.

Devolder, die de ronde in eigen land ook in 2008 winnend wist af te sluiten, sloot op 25 kilometer voor de finish aan bij de kopgroep van vijf man. Devolder en Hermans bleven van die groep over. Uiteindelijk kwam het tweetal met een voorsprong van 47 seconden  op een achtervolgende groep over de meet.

Uitslag vijfde etappe:

# Renner Ploeg Tijd
1 Ben Hermans (Bel)
RadioShack 4.24,03
2 Stijn Devolder
Quick Step z.t.
3 Philippe Gilbert (Bel) Omega Pharma-Lotto +0.48
4 Geoffroy Lequatre (Fra)
RadioShack z.t.
5 Thomas de Gendt (Bel)
Topsport Vlaanderen z.t.
6 Philipp Walsleben (Dui)
BKC z.t.
7 Bram Tankink Rabobank z.t.
8 Dominque Cornu (Bel) Skil-Shimano z.t.

 

Eindklassement:

# Renner Ploeg Tijd
1 Stijn Devolder
Quick Step 16.35,57
2 Dominque Cornu (Bel) Skil-Shimano +0.50
3 Bram Tankink Rabobank +0.58
4 Philippe Gilbert (Bel) Omega Pharma-Lotto
+1.09
5 Ben Hermans (Bel)
RadioShack +1.21
6 Thomas de Gendt (Bel) Topsport Vlaanderen
+1.23

Eigen goals nekken Japan

Japan heeft zojuist een oefeninterland tegen Engeland verloren. In het Oostenrijkse Graz werd er drie keer gescoord; alle treffers kwamen van een Japanse speler.

De snelle Japanners namen al na zeven minuten brutaal de leiding via een schot van Marcus Tulio Tanaka. De verdediger verschalkte doelman David James van afstand. De Engelsen begonnen met John Terry en Frank Lampard in de basis. Het tweetal van Chelsea kreeg tegen Mexico nog rust. Die rust was er nu voor Steven Gerrard, die licht geblesseerd raakte op de training.

In de tweede helft viel Gerrard in, samen met enkele anderen, waaronder reservedoelman Joe Hart. Hij voorkwam verdere tegentreffers, al was Japan niet echt gevaarlijk meer. De Britten namen juist het voortouw, en verdienden tien minuten na rust een strafschop. Lampard, die in de FA Cup-finale nog faalde vanaf elf meter, deed dat nu eveneens. De geweldig keepende Eiji Kawashima, normaliter derde doelman van de Aziaten, hield het schot van de middenvelder.

Toch zou Engeland er met de winst vandoor gaan. Aaron Lennon ontsnapte op rechts en zag zijn voorzet binnengekopt worden door Tanaka, die nu dus aan beide kanten gescoord had. Even later werd een voorzet van Ashley Cole vanaf links eveneens door een verdediger in het eigen net gewerkt. Yuji Nakazawa liet Kawashima kansloos. Vlak voor tijd kwamen de Japanners nog dicht bij een gelijkspel, maar de lat voorkwam dat.

Vliegtuigbommen Bakel veilig ontmanteld

De Explosieven Opruimingsdienst heeft zondag negen vliegtuigbommen in het Brabantse Bakel ontmanteld. Dat meldt de gemeente Gemert-Bakel. Om 13.30 uur werd het sein veilig gegeven en mocht het afgezette gebied weer worden betreden.

De negen bommen uit de Tweede Wereldoorlog waren allemaal duizendponders. Ze werden gevonden toen een nadere inspectie werd gedaan nadat begin mei tijdens graafwerkzaamheden in de nieuwe wijk Neerakker op de Bolle Akker al een duizendponder was opgedoken. De vliegtuigbommen zijn vermoedelijk gelost door een zware Engelse bommenwerper die in moeilijkheden verkeerde.

De ontmanteling ging zondagochtend van start. Om 09.50 uur waren de eerste drie bommen onschadelijk gemaakt, waarna om 11.30 uur werd gemeld dat er nog eens drie ontmanteld waren.

Voor de ontmanteling moesten zondag de 254 bewoners van 88 woningen in een zone van tweehonderd meter van de dichtstbijzijnde bom hun woning voor 07.30 uur hebben verlaten. De 1022 bewoners van 379 woningen in de zone van tweehonderd tot vijfhonderd meter van de dichtstbijzijnde bom moesten tijdens de werkzaamheden binnen blijven of op tijd hun huis verlaten.

Voor het hele gebied tot op vijfhonderd meter gold zondag vanaf 08.00 uur een noodverordening. Niemand mocht zich buiten bevinden. Ook mocht niemand het gebied in of uit.

De bommen worden uiteindelijk afgevoerd naar een munitiecomplex van Defensie. Belangstellenden mogen voordat ze worden weggevoerd de ontmantelde bommen nog wel even komen bekijken.

Van Marwijk twijfelt over Robben

Bondscoach Bert van Marwijk verwacht dat hij dinsdag tijdens de oefenwedstrijd tegen Ghana over Arjen Robben kan beschikken. De trainer van het Nederlands elftal weet echter nog niet of hij ook een beroep op de aanvaller doet.

"Dat moeten we nog even bekijken. Arjen heeft een beetje last van zijn heup. Dat is niet ernstig, maar we willen in de aanloop van het WK gewoon zo weinig mogelijk risico nemen." De overige 22 spelers uit de Nederlandse WK-selectie zijn wel beschikbaar voor het duel met Ghana in De Kuip. Ryan Babel is weer volledig hersteld van een hamstringblessure. Joris Mathijsen en Nigel de Jong kregen afgelopen week ook rust. "Maar dat was meer uit voorzorg", zei Van Marwijk. "Alleen Babel is eigenlijk echt geblesseerd geweest. We mogen niet mopperen."

Okamiden laat klein wolfje zien in gameplay

Een paar jaar terug kwam een nieuw game genaamd Okami uit. Met zijn intuïtieve gameplay en verfrissende artstyle wist Capcom de harten van een heleboel gamers te veroveren. Na een remake op de Wii is het toch eindelijk tijd voor een prequel.

Deze prequel komt in de vorm van Okamiden: Chiisaki Taiyo naar de Nintendo DS en zal dit jaar nog uitkomen in Japan. De rest van de wereld komt pas ergens in 2011 aan de beurt. Vandaag hebben we wat gameplay-beelden om de fans, voor nu, zoet te houden. 

 

 

Time vindt Virtual Boy een slechte uitvinding

Time Magazine heeft recentelijk een top 50 geplaatst van de slechtste uitvindingen ooit. Samen met producten als New Coke en Agent Orange staat Nintendo's Virtual Boy ook op deze lijst.

 

De Virtual Boy, die op nummer acht staat, was een portable systeem van Nintendo waarmee je diepte kon zien. Helaas liet het systeem alleen rood en zwart zien, wat na vijftien minuten gamen voor hoofdpijn zorgde. Het systeem was nooit in Europa uitgekomen vanwege de teleurstellende verkoopcijfers in Amerika. Door de mislukking van de Virtual Boy werd overigens ook Gunpei Yokoi, de ontwerper van de Game Boy en Virtual Boy, ontslagen. 

Dan Fletcher van Time schreef:

"The Virtual Boy will go down as Nintendo's most short-lived system, staying on the market for just six months in 1995 before being mercy-killed. The system consisted of bulky, bright red headgear that completely obscured a gamer's vision as he tries to play games rendered in rudimentary 3D graphics."

Man opgepakt voor 15 jaar oude moord

De Duitse justitie heeft een 59-jarige Nederlander opgepakt voor een moord die vijftien jaar geleden is gepleegd. Dat meldt de Wereldomroep.

De nu in Duitsland wonende man zou destijds twee criminelen uit Bremen hebben ingehuurd voor de moord op de 39-jarige Ulrich Sartorius. Het ging om een wraakactie. Het slachtoffer huurde in Everinghausen een kamer bij de Nederlander en zijn vriendin. In die periode zou hij een kilo cocaïne uit hun woning hebben gestolen.

Sartorius werd met een honkbalknuppel neergeslagen en gewurgd. De vriendin en de twee huurmoordenaars zijn ook aangehouden. Van begin af aan hield de Duitse politie volgens de Wereldomroep al rekening met een vergeldingsactie, maar de zaak kwam niet rond. In maart werd het onderzoek heropend. In april werd een beloning van vijfduizend euro uitgeloofd.

[RG] V. Williams verrassend onderuit

Nadia Petrova heeft voor een verrassing gezorgd in de achtste finales op Roland Garros. De Russin versloeg de als tweede geplaatste Venus Williams met 6-4 en 6-3 en bereikte zo de kwartfinales in Parijs. Het was voor Petrova voor het eerst in haar loopbaan dat ze de oudste van de zusjes Williams versloeg.

Ook Francesca Schiavone plaatste zich voor de kwartfinales. De Italiaanse, als zeventiende geplaatst, versloeg de Russin Maria Kirilenko met tweemaal 6-4.

[F1] Uitslag Grand Prix van Turkije

Lewis Hamilton heeft de Grand Prix van Turkije op zijn naam geschreven. De Brit bleef zijn McLaren-teamgenoot Jenson Button en Mark Webber voor. Verliezer van de dag was Sebastian Vettel die in de strijd om de leiding Webber raakte en uitviel.

De beste start was voor Mark Webber, terwijl teamgenoot Sebastian Vettel Lewis Hamilton passeerde. De Brit sloeg echter meteen terug, terwijl Michael Schumacher achter dit trio aansloot. Jenson Button viel terug tot plaats vijf, voor Nico Rosberg. Fernando Alonso viel bij de start naar plaats dertien. Virgin slaagde er in om de problemen van Di Grassi op tijd te verhelpen de Braziliaan te laten starten.

Button haalde aan het einde van het lange rechte stuk Schumacher in, terwijl Rubens Barrichello na een slechte start twintigste lag. Nico Hülkenberg moest met problemen naar binnen, terwijl Sébastien Buemi ook met een lekke band binnenkwam.

Opvallend na drie ronden was dat Hamilton de druk bij de Red Bull van Webber opvoerde om de eerste plaats te pakken. De Brit kon echter geen aanval plaatsen, omdat de Red Bull in bocht acht veel sneller was dan de rest van het veld. Barrichello klom ondertussen op naar plaats zestien. Verder naar voren hield Schumacher de rest van het veld op, terwijl beide Red Bulls en McLarens met een seconde per ronde wegliepen bij de rest van het veld.

Nico Hülkenberg was na zijn pitstop bezig aan een inhaalrace en na tien ronden lag de Duitser al weer op plaats negentien. Op dat moment pitten Kamui Kobayashi en Rubens Barrichello al, terwijl een ronde later Fernando Alonso volgde. De Spanjaard wist hiermee de Sauber van Kobayashi in te halen. Ondertussen viel Hamilton vooraan Webber aan, maar de Australiër gaf geen krimp.

Vettel was de eerste van de toppers die pitte, maar de Duitser had de pech om achter Schumacher naar binnen te komen. Een ronde later volgden Webber en Hamilton, waarbij de Australiër sneller weg was dan de Brit. De McLaren verloor meer tijd, waardoor Vettel na een goede ronde zelfs plaats twee over kon nemen. Verder naar achteren pakte Alonso plaats tien door ook Adrian Sutil in te halen.

Na achttien ronden plaatste Hamilton aan het einde van het lange rechte stuk de aanval op de tweede plaats van Vettel. De Brit passeerde de Duitser, maar ging wijd voor de chicane, zodat de Duitser hem weer in kon halen.

Grote verliezer van de pitstops was Adrian Sutil die vanuit de punten terugviel naar plaats twaalf. Ondertussen kwam er na 21 van de 58 ronden het bericht dat er regen verwacht werd. Vooraan was het op dat moment een status quo, waarbij de vier rijders binnen 2,5 seconden zaten met Hamilton die zich wederom opmaakte voor een aanval op Vettel.

Halverwege de race had zich achter de op de zesde plaats liggende Rosberg een trein van vijf rijders gevormd. De Duitser leek problemen met zijn banden te hebben en de naaste concurrenten op te houden, terwijl niet ver voor Rosberg ook teamgenoot Schumacher nog reed. Ze reden meer dan een seconde per ronde langzamer dan het leidende viertal.

In het achterveld haalde Barrichello zijn teamgenoot Hülkenberg in voor plaats zestien, terwijl Bruno Senna de nog steeds met problemen kampende Di Grassi terugverwees naar plaats 23. Opvallend na 35 ronden was dat de Lotus van Jarno Trulli op de baan stopte, terwijl teamgenoot Heikki Kovalainen op het zelfde moment in de pits met hydraulische problemen binnengenomen werd.

Met nog twintig ronden te gaan voerde Vettel de druk op Webber op en probeerde zijn teamgenoot te passeren. Op het lange rechte stuk deed de Duitser een poging, waarbij beide Red Bulls elkaar raakten en Vettel met schade uitviel. Webber kon door, maar verloor de leiding aan Hamilton, met Button op plaats twee. De Red Bull van de Australiër had schade en verloor zo veel tijd. Hij liet in de pits de voorvleugel vervangen, maar behield desondanks plaats drie.

Bij de McLarens was Button de snellere van Hamilton, maar beide rijders kregen te horen dat ze brandstof moesten besparen. Ondertussen waren er ook enkele regendruppels zichtbaar. Met nog negen ronden te gaan probeerde Button Hamilton in te halen. De wereldkampioen slaagde er in zijn landgenoot aan het eind van het lange rechte stuk te passeren, maar Hamilton had de betere lijn in de laatste bochten en sloeg terug en pakte voor bocht één de eerste plaats weer over.

In de slotfase van de race waren er nog enkele inhaalacties te bespeuren. Zo haalde Sutil Kobayashi in om zo alsnog de tiende plaats te pakken. Senna zette zijn bolide met problemen in de pits, terwijl de vaker gestopte Toro Rosso's de snelste ronden in de wedstrijd reden. Button kreeg te horen dat hij veel brandstof moest besparen en hij haakte dan ook af bij Hamilton.

Alonso voerde met nog vijf ronden te gaan de druk op Petrov op en probeerde de Rus op het rechte stuk bij start/finish in te halen. Hij haalde de Renault-coureur uiteindelijk in bocht drie in waarbij beide rijders elkaar raakten en Petrov een lekke band opliep. De Rus kon naar de pits terughobbelen, maar haalde vervolgens op nieuwe zachte banden de snelste ronde van de race. Webber had ondertussen de snelheid weer gevonden en reed de snelste ronden in de race. Met nog twee ronden te gaan viel ook de HRT van Chandhok uit, waardoor Virgin het enige team van de nieuwkomers was dat nog reed.

Na 58 ronden werd Hamilton als eerste afgevlagd voor Button en Webber. Vierde werd Schumacher voor zijn Mercedes-teamgenoot Rosberg. Robert Kubica pakte plaats zes, voor de Ferrari's van Massa en Alonso die in de 800e Formule 1-race voor het Italiaanse team maar weinig punten pakten. Negende werd Sutil, voor Kobayashi die het eerste punt voor het vernieuwde Sauber pakte.

Uitslag Grand Prix van Turkije

Pos. Coureur Team Tijd
1 L. Hamilton McLaren-Mercedes Geen tijd
2 J. Button McLaren-Mercedes + 2.645
3 M. Webber Red Bull Racing + 24.285
4 M. Schumacher Mercedes GP + 31.110
5 N. Rosberg Mercedes GP + 32.266
6 R. Kubica Renault + 32.824
7 F. Massa Ferrari + 36.635
8 F. Alonso Ferrari + 46.544
9 A. Sutil Force India + 49.029
10 K. Kobayashi Sauber + 1:05.650
11 P. de la Rosa Sauber + 1:05.944
12 J. Alguersuari Toro Rosso + 1:07.800
13 V. Liuzzi Force India + 1 Ronde
14 R. Barrichello Williams + 1 Ronde
15 V. Petrov Renault + 1 Ronde
16 S. Buemi Toro Rosso + 1 Ronde
17 N. Hülkenberg Williams + 1 Ronde
18 T. Glock Virgin + 3 Ronden
19 L. di Grassi Virgin + 3 Ronden
DNF K. Chandhok HRT + 6 Ronden
DNF B. Senna HRT + 12 Ronden
DNF S. Vettel Red Bull Racing + 19 Ronden
DNF H. Kovalainen Lotus + 25 Ronden
DNF J. Trulli Lotus + 26 Ronden


Stand bij coureurs na Turkije:

Pos. Coureur Team Punten
1 M. Webber Red Bull Racing 93
2 J. Button McLaren-Mercedes 88
3 L. Hamilton McLaren-Mercedes 84
4 F. Alonso Ferrari 79
5 S. Vettel Red Bull Racing 78
6 R. Kubica Renault 67
7 F. Massa Ferrari 67
8 N. Rosberg Mercedes GP 66
9 M. Schumacher Mercedes GP 34
10 A. Sutil Force India 22
11 V. Liuzzi Force India 10
12 R. Barrichello Williams 7
13 V. Petrov Renault 6
14 J. Alguersuari Toro Rosso 3
15 S. Buemi Toro Rosso 1
16 K. Kobayashi Sauber 1
17 N. Hülkenberg Williams 1
18 P. de la Rosa Sauber 0
19 H. Kovalainen Lotus 0
20 K. Chandhok HRT 0
21 L. di Grassi Virgin 0
22 J. Trulli Lotus 0
23 B. Senna HRT 0
24 T. Glock Virgin 0


Stand bij constructeurs na Turkije:

Pos. Team Punten
1 McLaren-Mercedes 172
2 Red Bull Racing 171
3 Ferrari 146
4 Mercedes GP 100
5 Renault 73
6 Force India 32
7 Williams 8
8 Toro Rosso 4
9 Sauber 1
10 Lotus 0
11 HRT 0
12 Virgin 0

Suda 51 praat over DSiWare, Killer 7 en meer

In een recent interview met Suda 51 zijn een paar interessante opmerkingen gemaakt. Zo werd er commentaar gegeven op de mini-games uit de recent uigebrachte No More Heroes 2 en Killer 7.

 

Zo zegt Suda 51 dat ze de controls in No More Heroes 2 gelijk wilden houden aan die van het eerste deel. Ondanks het feit dat het geen MotionPlus-support had, wilt Suda 51 toch wel eens een MotionPlus-titel maken. Daarnaast leek No More Heroes voor de DS een interessant idee. 

Suda 51 heeft daarnaast bekendgemaakt dat ze Marvelous Entertainment zullen vragen de mini-games uit No More Heroes 2 over te zetten naar DSiWare. Het gaat hier om simpele mini-games in 8-bit NES-stijl.

Tenslotte werd er nog gemeld dat ze graag een Capcom vs. Grasshopper zouden zien en aan een nieuwe Killer 7 willen werken.

Homostel Malawi vrijgelaten

Twee homoseksuele mannen die in Malawi tot veertien jaar gevangenisstraf waren veroordeeld, zijn zaterdagavond vrijgelaten nadat president Bingu wa Mutharika gratie had verleend.

Mutharika verleende Tiwonge Chimbalanga en Steven Monjeza gratie na internationale kritiek op hun veroordeling. Hij benadrukte dat homoseksualiteit in Malawi illegaal blijft, maar verbond geen voorwaarden aan de vrijlating van het stel.

De verblijfplaats van Chimbalanga en Monjeza is niet bekend. Ze waren zondag niet in hun huis in Blantyre.

De mannen werden eerder deze maand veroordeeld wegens 'onnatuurlijke' handelingen en onzedig gedrag. Ze waren in december opgepakt, een dag nadat ze hun verloving hadden gevierd.

Malawi is een van de 37 landen in Afrika waar homoseksualiteit illegaal is.

Monfort wint Ronde van Beieren

De Ronde van Beieren is gewonnen door de Belg Maxime Monfort. De Belgische renner van Columbia zag zijn leidende positie vandaag in de laatste etappe niet meer in gevaar komen.

De laatste etappe, van Berching naar Fürstenfeldbruck over 156 kilometer, werd gewonnen door Marcin Sapa. De Pool was zijn drie medevluchters te snel af in de sprint. Het peloton, met Monfort daarin, kwam zestien tellen daarna over de finish.

Auto's beschoten in Pernis

Drie auto's zijn zaterdagnacht op de Deijffelbroekseweg in het Zuid-Hollandse Pernis beschoten. De politie tast nog in het duister over het motief van de schietpartij, die werd opgemerkt door een 53-jarige man die kort na middernacht zijn hond wilde uitlaten.

De man hoorde een aantal schoten en zag vervolgens een donkerkleurige auto met daarin twee mannen wegrijden in de richting van de Ozingastraat. In drie auto's bleken kogelgaten te zitten. Twee van de eigenaren weten hier inmiddels van, de politie hoopt de derde eigenaar zo snel mogelijk te spreken. Ook is de politie op zoek naar getuigen van de schietpartij.

Politie plukt fietser van de snelweg

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 20-jarige fietser uit Zevenbergen van de A17 bij het Brabantse Standdaarbuiten geplukt. De man, die van een schuurfeest kwam, dacht vermoedelijk dat hij via de snelweg een stuk van zijn tocht naar huis kon afsnijden, maar door een groenafscheiding kon hij niet meer van de snelweg af, meldt de politie zondag.

Agenten zagen de man rond 01.30 uur fietsen over de vluchtstrook. Hij was bij het viaduct van Standdaarbuiten de A17 opgereden. "Gelukkig werkte de achterverlichting van zijn fiets, waardoor hij nog enigszins opviel", aldus de politie. De fietser heeft een boete van 95 euro gekregen.

'Gecrashte Airbus Tripoli: geen gebreken'

De Airbus die met 71 Nederlanders aan boord bij Tripoli crashte had geen technische gebreken. Daar is geen bewijs voor gevonden, concludeert een Libische onderzoekscommissie uit gegevens van de zwarte dozen. Dat meldt persbureau Reuters zondag nadat het inzage kreeg in een voorlopig rapport.

Al snel na de crash sloten de autoriteiten een aanslag uit. De onderzoekers concluderen ook dat van een aanslag geen sprake is. Er was geen explosie of vuur voordat het vliegtuig de grond raakte. Bij de crash kwamen 103 mensen om het leven, onder wie zeventig Nederlanders. Een 9-jarige Nederlander overleefde als enige het ongeluk.

AC Milan kan salaris Zlatan niet betalen

Zlatan Ibrahimovic lijkt geen terugkeer te maken in de Serie A. De Zweedse aanvaller werd gelinkt aan AC Milan, maar die club kan niet voldoen aan zijn hoge salariseisen.

Vice-president Adriano Galliani zegt tegenover Football Italia dat Milan de selectie voor volgend seizoen flink wil versterken. "President Berlusconi zet hoog in, dat is zeker. We zullen alleen spelers van wereldklasse vastleggen. We zijn klaar om in een grote naam te investeren."

Galliani zegt echter dat Zlatan die grote naam niet zal zijn. "Vergeet niet dat FC Barcelona twee keer zoveel inkomsten heeft als de topclubs in de Serie A. Helaas maken de salariseisen van Zlatan het voor ons onmogelijk hem terug naar Italië te halen."

Zlatan is niet de enige aanvaller die met Milan in verband wordt gebracht. Verschillende Engelse media schrijven dat Emmanuel Adebayor (Manchester City) mogelijk ook naar San Siro gaat. Galliani liet overigens weten dat Klaas-Jan Huntelaar zeker bij Milan mag blijven.

Van Marwijk schrapt avondtraining

Bondscoach Bert van Marwijk heeft vandaag de avondtraining van het Nederlands elftal geschrapt. Hij besloot zijn spelers na een pittige trainingsweek in Seefeld rust te gunnen.

Oranje traint morgen voor het laatst in Oostenrijk. De formatie oefent dinsdagavond in de De Kuip tegen Ghana en komt zaterdag vriendschappelijk in actie tegen Hongarije. Het Nederlands elftal vertrekt direct na deze wedstrijd in de ArenA naar Zuid-Afrika.

Oranje trainde vanmorgen wel in Seefeld. Arjen Robben oefende apart van de groep. Hij heeft lichte heupklachten. De overige internationals werkten een aantal partijspelletjes af. Van Marwijk besloot de training met een strafschoppenserie. Alleen André Ooijer miste vanaf elf meter.

Dode en gewonden door ongeluk in Groesbeek

Bij een verkeersongeluk in de Gelderse plaats Groesbeek zijn zaterdagnacht een dode en drie gewonden gevallen. Een auto reed over de Mooksebaan richting Groesbeek, raakte van de weg en botste op een boom.

De bestuurder en twee inzittenden raakten gewond. Een derde passagier overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De gewonden komen uit de omgeving van Kleve in Duitsland en zijn 30 en 22 jaar oud. De identiteit van de dode is nog niet bekendgemaakt.

[Gerucht] Natal zal Wave heten?

Een paar dagen terug meldden we dat Microsoft waarschijnlijk de naam Natal als merknaam zal laten vallen. Nu meldt een betrouwbare bron van NowGamer dat Microsoft voor de naam 'Wave' zou hebben gekozen. Tijdens de E3 zouden we de officiële naam te horen krijgen. Wel moet je weten dat Microsoft momenteel een website genaamd Wave heeft, maar hier wordt slechts informatie aangeboden over Microsofts nieuwe producten.

Volgens de bron van een paar dagen terug zou Wave op 26 oktober uit zijn met een richtprijs van 149 dollar (121 euro). Ook zou er een bundel met een Xbox 360 Arcade zijn die 299 dollar (243 euro) zal kosten. Verwacht binnenkort tijdens de E3 meer informatie!

Amoah in definitieve selectie Ghana

Matthew Amoah neemt half juni deel aan het WK voetbal. Dat heeft de bondscoach van Ghana, Milovan Rajevac, vandaag bekend gemaakt. Ook voormalig Nederlands international Quincy Owusu-Abeyie is in de definitieve selectie opgenomen.

Ook Kevin-Prince Boateng mag zijn kunsten op het mondiale eindtoernooi laten zien. De Ghanese voetbalbond kreeg afgelopen week toestemming van de FIFA om de speler mee te nemen. De 23-jarige voetballer van Portsmouth werd geboren in Berlijn, heeft een Ghanese vader en Duitse moeder.

Daarnaast kwam Boateng na afloop van de finale om de FA Cup tegen Chelsea negatief in het nieuws. De speler van Portsmouth schopte Michael Ballack uit de wedstrijd en naar wat later zou blijken ook uit het WK voetbal.

Michael Essien behoort niet tot de selectie van Ghana. De middenvelder van Chelsea is geblesseerd en mist, net als Ballack, het WK voetbal. Roda JC-verdediger Eric Addo was ook één van de afvallers uit de voorselectie.Definitieve WK-selectie Ghana:

Doel: Richard Kingson (Wigan Athletic), Daniel Agyei (Liberty Professionals) en Stephen Aholu (Heart of Lions)

Verdediging:
John Paintsil (Fulham), John Mensah (Sunderland), Samuel Inkoom (Basel), Hans Sarpei (Bayer Leverkusen), Abdul Rahim Ayew (Zamalek), Lee Addy (Bechem Chelsea), Isaac Vorsah (1899 Hoffenheim) en Jonathan Mensah (Free State Stars)

Middenveld: Kwadwo Asamoah (Udinese), Anthony Annan (Rosenborg BK), Sulley Ali Muntari (Internazionale), Kevin-Prince Boateng (Portsmouth), Quincy Owusu-Abeyie (Al-Sadd), Stephen Appiah (Bologna), Andre Ayew (Arles-Avignon) en Derek Boateng (Getafe)

Aanval: Asamoah Gyan (Stade Rennes), Prince Tagoe (1899 Hoffenheim), Dominic Adiyiah (AC Milan) en Matthew Amoah (NAC Breda)

Löw twijfelt over afvallers

Joachim Löw moet voor aanstaande dinsdag nog twee spelers mededelen dat ze niet meegaan naar Zuid-Afrika. De bondscoach van Duitsland weet echter nog niet wie hij op het laatste moment laat afvallen.

"Ik heb de twee spelers die gaan afvallen nog niet in mijn hoofd zitten", zegt Löw op de website van de FIFA. "De uiteindelijke beslissing zal verschrikkelijk zijn. Niet alleen voor de betreffende spelers, maar zeker ook voor de technische staf."

"Er zal ontzettend veel gespeculeerd worden", gaat de bondscoach verder. "De technische staf zal zondag en maandag bij elkaar gaan zitten om alles door te nemen. We mogen helaas maar 23 spelers meenemen."

Duitsland speelde gisteren een oefenwedstrijd tegen Hongarije, wat de beslissing van Löw niet bepaald makkelijker maakte. Invallers Marko Marin, Cacau en Mario Gomez waren de uitblinkers en ook debutant Holger Badstuber speelde een goede wedstrijd. Die Mannschaft won met 0-3.

OPM plaatst inFamous 2-teaser

Official Playstation Magazine Portugal heeft in hun recentste uitgave een teaser voor een grote sequel geplaatst. Als we nar het onderstaande plaatje kijken, lijkt het erop dat het om inFamous 2 gaat.

Er gingen al een tijd lang geruchten over een sequel rond en dit lijkt de geruchten te bevestigen. Wij verwachten dat er meer nieuws over deze grote sequel tijdens de E3 bekend zal worden. Voorlopig kunnen we nog geteased worden door naar het onderstaande plaatje met Cole MacGrath te kijken.

[RG] Henin ten koste van Sharapova door

Justine Henin heeft haar partij tegen Maria Sharapova gewonnen. De wedstrijd eindigde in 2-6, 6-3, 3-6. Door haar winst plaats zij zich voor de vierde ronde van Roland Garros. Bij de laatste zestien speelt ze tegen Samantha Stosur.

De wedstrijd werd gisteren onderbroken, omdat het te donker werd op de baan. Het vervolg van de partij vandaag stond bol van de break-points. Sharapova brak Henin gelijk in de eerste game en kwam daarna op een 2-0 voorsprong. Het leek er op dat het zelfs 3-0 zou worden, maar de Belgische overleefde vier break-points.

Henin begon in haar spel te komen en brak Sharapova, wat ervoor zorgde dat het 2-2 werd. Hierna braken beiden dames elkaar nogmaals. Op 5-3 kreeg de Waalse drie wedstrijdpunten en verzilverde ze de tweede.

[Upd] Nieuwe motor voor Di Grassi

Lucas di Grassi zal de Formule 1-race in Turkije aan gaan vangen met een nieuwe motor. De Virgin-coureur kampte al het hele weekend met problemen en tijdens de kwalificatie kwam hij dankzij motorische problemen niet verder dan de 23e startplaats, twee plaatsen achter teamgenoot Timo Glock die veel sneller in de ronde was.

"We hebben het probleem met Cosworth besproken. We hebben geen andere optie dan de motor te vervangen voor de race," zo luidde een verklaring van Virgin voor de race op Istanbul Park. De Braziliaan zal gewoon van plaats 23 vertrekken, omdat de nieuwe motor een van de acht is die dit jaar gebruikt mag worden.

Update:

Vanwege een olielekkage zal Di Grassi vanuit de pits moeten starten. Het team weet nog niet of de problemen op tijd voor de start van de race verholpen zijn.

Defecte stabilisatorstang voor Vettel

Red Bull Racing heeft de oorzaak voor de remproblemen van Sebastian Vettel in de kwalificatie voor de Grand Prix van Turkije gevonden. Een defecte stabilisatorstang zorgde er voor dat de Duitser in de laatste fase niet voluit kon gaan en strandde op plaats drie.

Door de defecte stang had Vettel problemen met de linker voorrem. Hij haalde het maximale uit de auto en zal in de race mogen starten met een nieuwe stang die het Oostenrijkse team vandaag in het Parc Fermé mocht monteren. Wel zal hij moeten rijden met de banden waarmee hij de snelste ronde in de kwalificatie gereden heeft. "We zien geen schade aan de banden," stelde teambaas Christian Horner op Autosport.

Lammers geen bondscoach hockeyers

De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) heeft vandaag bekend gemaakt dat Marc Lammers geen bondscoach van de hockeymannen zal worden. De bond geeft de voorkeur aan een bondscoach met meer ervaring in het hockey bij de heren.

Lammers is geen onbekende in de hockeywereld, daar hij met de vrouwen Europees -, wereld- en Olympisch kampioen werd. In een tweede gesprek kreeg de trainer echter te horen dat de KNHB niet met hem in zee wil gaan.

"Vervelend om te horen dat de bond geen vertrouwen in mij heeft, maar ik ga weer lekker bezig met onder meer het geve van clinics en het opzetten van interactieven kunstgrasveldjes op scholen," was de reactie van Lammers op het nieuws.

Uitslagen hockey play-outs en play-offs 29/5/2010

Dit weekend wordt er gehockeyd om promotie/degradatie (play-outs) in de Rabo Hoofdklasse en Overgangsklasse. Hieronder vind je de uitslagen van de dames. De heren zijn nog in de fase van play-offs om de strijd om de titel in de Overgangsklasse. Ook die uitslagen kun je hier vinden. 

De dames van hoofdklasser HGC hebben gisteren in Vught een morele tik uitgedeeld aan Overgangsklasser MOP in de strijd om promotie/degradatie. De ploeg uit de Rabo Hoofdklassse won het uitduel overtuigend met 1-3.

De dames van Push hebben het in hun eerste promotie-degradatiewedstrijd niet kunnen bolwerken tegen de nummer elf uit de Rabo Hoofdklasse, Pinoké. In Breda werd het 0-2 voor de Amsterdamse ploeg, die duidelijk effectiever met de mogelijkheden omging.

De mannen van HDM boekten gisteren in Aerdenhout een opzienbarende zege op gastheer Rood-Wit: 0-3. De twee kampioenen in de Overgangsklasse maken in een driekamp uit welke ploeg rechtstreeks naar de Rabo Hoofdklasse promoveert. Datzelfde geldt voor Schaerweijde en Klein Zwitserland, die gisteren ook speelden.

Het duel in Zeist tussen Schaerweijde en Klein Zwitserland was niet hoogstaand, maar het bevatte wel alle ingrediënten die horen bij play-offhockey. De nummers twee uit de Overgangsklasse waren aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk trok KZ drie minuten voor tijd aan het langste eind dankzij een rake strafcorner van Hylke van Slooten: 2-3.

Uitslagen play-outs Hoofdklasse/Overgangsklasse, dames

MOP - HGC 1-3 (0-2)
Lotte Sluiter 0-1
Lotte Sluiter 0-2
Lin Schakenraad 1-2
Katie Glynn 1-3 (sc)

Push-Pinoké 0-2 (0-1)
Tessa Schwartz 0-1
Ma Yibo 0-2


Uitslagen play-offs Overgangsklasse, heren

Rood-Wit - Hdm 0-3 (0-1)
Hugo van der Horst 0-1
Diego Tanuscio 0-2
Thomas Dickhof 0-3

Schaerweijde - Klein Zwitserland 2-3 (1-1)
Andy Hayward 1-0 (sc)
Hylke van Slooten 1-1 (sc)
Oswald Mattheussens 1-2
Werner Borstlap 2-2
Hylke van Slooten 2-3 (sc)

Rugnummers Nederlands elftal bekend

Bert van Marwijk heeft de rugnummers van het Nederlands elftal bekend gemaakt. Daaruit kunnen we opmaken dat John Heitinga naar alle waarschijnlijkheid centraal achterin zal gaan spelen.

Ook Dirk Kuyt is in het bezit van een basisnummer. Dat is echter geen garantie, aangezien één van zijn concurrenten, Rafael van der Vaart, nummer 23 bij zich draagt. Dit is hetzelfde als bij Real Madrid.De volledige lijst:

Rugnummer Naam
1 Maarten Stekelenburg
2 Gregory van der Wiel
3 John Heitinga
4 Joris Mathijsen
5 Giovanni van Bronckhorst
6 Mark van Bommel
7 Dirk Kuyt
8 Nigel de Jong
9 Robin van Persie
10 Wesley Sneijder
11 Arjen Robben
12 Khalid Boulahrouz
13 André Ooijer
14 Demy de Zeeuw
15 Edson Braafheid
16 Michel Vorm
17 Eljero Elia
18 Stijn Schaars
19 Ryan Babel
20 Ibrahim Afellay
21 Klaas-Jan Huntelaar
22 Sander Boschker
23 Rafael van der Vaart

Weer staking bij British Airways

Het cabinepersoneel van British Airways heeft zondag opnieuw het werk neergelegd. Deze keer duurt de staking vijf dagen. De luchtvaartmaatschappij verwacht dat meer dan de helft van de vluchten doorgaat omdat een groot deel van het personeel toch aan het werk gaat.

De bonden en het management zijn verwikkeld in een bittere ruzie over salariëring en arbeidsomstandigheden van de twaalfduizend cabinemedewerkers. De luchtvaartmaatschappij en de vakbondsleiders gingen woensdag in overleg, maar vrijdag liepen de onderhandelingen vast. Het lijkt er niet op dat snel overeenstemming wordt bereikt.

Vanaf 5 juni willen de bonden opnieuw vijf dagen staken. Een staking van zeven dagen in maart kostte British Airways 43 miljoen pond.

Door eerdere stakingen vloog vorige week veertig procent van de langeafstandsvluchten niet. Deze keer is dat naar verwachting nog maar dertig procent. Op de korte afstand vloog de helft niet, deze keer is dat 45 procent.

Robben traint apart, Mathijsen weer fit

Arjen Robben heeft vanmorgen niet meegedaan met de groepstraining van het Nederlands elftal in Seefeld. De vleugelspits was wel op het trainingsveld, maar hij oefende uit voorzorg apart. Gisteren brak Robben de training af nadat hij last kreeg van zijn heup.

Joris Mathijsen sloot wel weer aan bij de groepstraining. Gisteren ontzag de verdediger zijn licht gekwetste knie. Robin van Persie en Ryan Babel, die gisteren nog rust kregen, trainden vandaag ook weer voluit mee. Babel is hersteld van een hamstringblessure, terwijl Van Persie de tweede helft van het afgelopen seizoen grotendeels aan zich voorbij moest laten gaan vanwege een enkelblessure.

Cohen: VVD schuurt tegen rechtsstaat

Door liever met de PVV dan met de PvdA te regeren 'schuurt' de VVD tegen de rechtsstaat. Dat stelde PvdA-leider Job Cohen zondag in het televisieprogramma Buitenhof.

Cohen stelde dat de PVV tegen de rechtsstaat schuurt. De VVD stapt daar volgens de PvdA-leider simpelweg overheen. "Dat vind ik nogal wat", zei hij.

Het CDA zou dezelfde neiging hebben. Door de hypotheekrenteaftrek als een breekpunt op te voeren, zou de partij al een voorkeur voor een coalitie met VVD en PVV uitspreken.

Cardozo aast op vertrek bij Benfica

Oscar Cardozo wil vertrekken bij Benfica. De aanvaller werd afgelopen seizoen topscorer in de Portugese competitie met 38 doelpunten. Hij wil in een grotere competitie gaan spelen. De Paraguayaan zou in de belangstelling staan van Manchester City.

Bij Benfica heeft de 27-jarige spits nog een doorlopend contract en het lijkt er dan ook op dat de Portugese club hem niet zonder slag of stoot laat verkassen. Zelf is de Zuid-Amerikaan ook realistisch. "Ik wil voor een grotere club uitkomen in een andere competitie, maar ik weet ook dat Benfica degene is die beslist", zei hij tegen Rádio e Televisão Portugal.

Benfica-trainer Jorge Jesus sprak onlangs met de spits. Hij wil de speler graag langer behouden voor zijn ploeg. "De trainer heeft met me gesproken en vertelde mij dat hij graag wil dat ik blijf, maar ik weet niet of ik daarop in ga."

Als Cardozo vertrekt uit Lissabon heeft de club al een waardige opvolger in gedachte. Klaas-Jan Huntelaar wordt genoemd als de vervanger voor de Zuid-Amerikaan. Het is niet duidelijk of de Nederlander zelf ook geïnteresseerd is.

Grote Marokkaanse tyfusbek: 33% extra

Als Mo in Slotervaart principieel alleen Nederlanders berooft en uitsluitend blonde vrouwen voor hoer uitmaakt, dan is er volgens Halsema niets aan de hand en moeten we gewoon niet op alle slakken zout leggen en er samen het beste van proberen te maken, maar als de broer van die blonde vrouw vervolgens Mo op zijn grote Marokkaanse tyfusbek timmert, dan heet dat discriminatie op etniciteit, en krijgt broerlief drieëndertig procent extra straf.

[GP2] Uitslag Turkije Race 2

Dani Clos heeft in Turkije de sprintrace in de GP2 Series op zijn naam geschreven. De Spanjaard bleef op Istanbul Park Luiz Razia en Giedo van der Garde voor. Charles Pic verscheen vanwege een voedselvergiftiging niet aan de start.

Clos vertrok van poleposition en behield na de start deze plaats voor Christian Vietoris. Daarachter kende Van der Garde een goede start, maar hij slaagde er niet in om de derde stek van Razia af te pakken. Verder naar achteren werd Marcus Ericsson door Vladimir Arabadzhiev uit de race gereden.

Vooraan viel na tien ronden Vietoris na tien ronden weg met een probleem, waardoor Van der Garde derde lag. De Nederlander had het zwaar tegen Davide Valsecchi en Michael Herck. Valsecchi wist de Barwa Addax-rijder zelfs te passeren, maar Van der Garde sloeg direct daarna weer terug om daarna zijn derde plaats achter Clos en Razia niet meer weg te geven. Valsecchi werd nog wel vierde, voor Herck en het laatste punt ging naar Pastor Maldonado, de winnaar van gisteren. Net buiten de punten viel Sergio Perez die na de diskwalificatie van gisteren achteraan moest vertrekken.

Uitslag Turkije Race 2:

Pos. Rijder Team Tijd
1 D. Clos Racing Engineering 37:25.211
2 L. Razia Rapax + 8.870
3 G. van der Garde Addax + 12.996
4 D. Valsecchi iSport International + 13.479
5 M. Herck DPR + 14.503
6 P. Maldonado Rapax + 19.118
7 S. Perez Addax + 20.080
8 J. d`Ambrosio DAMS + 20.488
9 H. Tung DAMS + 23.868
10 S. Bird ART Grand Prix + 29.560
11 M. Chilton Ocean Racing Technology + 31.666
12 J. Cecotto Jr. Trident Racing + 36.159
13 J. Bianchi ART Grand Prix + 40.549
14 J. Kral Super Nova International + 40.525
15 F. Leimer Ocean Racing Technology + 48.444
16 R. Gonzalez Arden International + 48.682
17 G. Ricci DPR + 49.061
18 O. Turvey iSport International + 1 ronde
19 A. Valerio Coloni Motorsport + 2 ronden
DNF A. Zaugg Trident Racing + 6 ronden
DNF C. Vietoris Racing Engineering + 14 ronden
DNF M. Ericsson Super Nova International + 18 ronden
DNF V. Arabadzhiev Coloni Motorsport + 20 ronden
DNS C. Pic Arden International + 23 ronden


Klassement na Turkije:

Pos. Naam Team Punten
1 P. Maldonado Rapax 26
2 D. Clos Racing Engin. 23
3 L. Razia Rapax 20
4 S. Perez Barwa Addax 17
5 G. van der Garde Barwa Addax 17
6 D. Valsecchi iSport 13
7 J. Bianchi ART Grand Prix 11
8 S. Bird ART Grand Prix 11
9 C. Pic Arden 10
10 F. Leimer Ocean Racing 8
11 G. Ricci DPR 8
12 J. d`Ambrosio DAMS 7
13 O. Turvey iSport 6
14 M. Herck DPR 5
15 A. Valerio Scuderia Coloni 4
16 J. Cecotto Jr. Trident 3
17 C. Vietoris Racing Engin. 2

[RG] Dementieva eenvoudig door

Voor de derde maal in haar loopbaan heeft Jelena Dementieva de kwartfinales op Roland Garros bereikt. De Russin, die in 2004 verliezend finaliste was in Parijs, versloeg de Zuid-Afrikaanse Chanelle Scheepers met 6-1 en 6-3.

Scheepers, die het hoofdtoernooi via de kwalificaties wist te bereiken en de nummer 131 van de wereld is, begon nerveus aan de partij. De Zuid-Afrikaanse speelster leverde dan ook haar eerste vier servicebeurten in. In het tweede bedrijf bood ze Dementieva beter partij, maar de overwinning kwam voor de Russin geen enkele keer in gevaar.

Jongen (9) rijdt over broertje (7) heen

Een 9-jarige jongen is zaterdag in Delft per ongeluk met de auto van zijn ouders over zijn 7-jarige broertje gereden. Dat gebeurde bij hen thuis aan het Eisenhowerplein.

De broertjes hadden de sleutel van de geparkeerde auto volgens de politie gekregen om een pakje drinken te pakken. Eenmaal buiten zag de 9-jarige dat het raam van de auto nog openstond.

Omdat het regende, besloot hij het elektrische raam dicht te doen. Daarvoor moest wel de sleutel in het contact. Met de deur nog open maakte hij contact, terwijl zijn broertje naast hem stond. De auto stond echter nog in zijn achteruit, omdat dat bij deze auto de enige mogelijkheid is om de sleutel uit het contact te halen.

Het 7-jarige jongetje viel en kreeg een voorwiel over zich heen. De deur van de auto sloeg tegen een verkeersbord en werd omgevouwen naar de voorkant van de auto. Een getuige sprong in de auto en haalde de sleutel uit het contact, waardoor de auto tot stilstand kwam.

De traumahelikopter werd ingeschakeld om zo snel mogelijk hulpverleners bij het 7-jarige jongetje te hebben. Met een ambulance werd hij naar een ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat zijn verwondingen meevallen. De 9-jarige jongen raakte lichtgewond aan zijn voet.

Suárez, Lodeiro met Uruguay op WK

De bondscoach van Uruguay, Oscar Tabarez, heeft zijn definitieve selectie bekendgemaakt voor het WK voetbal komende maand in Zuid-Afrika. De Ajacieden Luis Suárez en Nicolas Lodeiro behoren tot de WK-selectie. Van de voorlopige selectie van 26 man vielen gisteren Jorge Marinez (Catania), Alvaro González (Nacional) en Jorge Rodriguez (River Plate de Uruguay) af.Definitieve selectie Uruguay:

Doel: Fernando Muslera (Lazio), Juan-Guillermo Castillo (Deportivo Cali), Martin Silva (Defensor Sporting)

Verdediging: Diego Lugano (Fenerbahçe), Diego Godin (Villarreal), Andres Scotti (Colo Colo), Jorge Fucile (FC Porto), Martin Caceres (Juventus), Mauricio Victorino (Universidad de Chile)

Middenveld: Walter Gargano (Napoli), Egidio Arevalo-Rios (Penarol), Sebastian Eguren (AIK Stockholm), Diego Perez (AS Monaco), Maximiliano Pereira (Benfica) Alvaro Pereira (FC Porto), Alvaro Fernandez (Universidad de Chile), Alvaro Gonzalez (Nacional), Nicolas Lodeiro (Ajax)

Aanval: Sebastian Fernandez (Banfield), Luis Suárez (Ajax), Diego Forlan (Atlético Madrid), Sebastian Abreu (Botafogo), Edinson Cavani (Palermo)

[NHL SC Finals] Blackhawks winnen openingswedstrijd

De Chicago Blackhawks zijn de Stanley Cup Finals goed begonnen door de openingswedstrijd van de best of seven-serie thuis te winnen. In een enerverende wedstrijd werd het uiteindelijk 6-5 voor Chicago. Man van de wedstrijd werd Troy Brouwer met twee goals.

Het was niet bepaald een goalie-wedstrijd, terwijl de goalies aan beide kanten goed in vorm waren voorafgaand aan de wedstrijd. Antti Niemi had zeven van de laatste acht wedstrijden gewonnen met een hoog reddingspercentage, en Michael Leighton had in de playoffserie tegen de Montreal Canadiens maar liefst drie shutouts gehaald. Beide goalies moesten echter vijf goals toestaan en Leighton werd na de vijfde zelfs gewisseld voor Brian Boucher. Niemi mocht wel blijven staan, en uiteindelijk pakte dit goed uit want met enkele knappe reddingen wist hij zijn doel in de beslissende derde periode schoon te houden.

Philadelphia kwam na bijna zeven minuten spelen op voorsprong dankzij een schot van Ville Leino. Goalie Niemi stopte het schot, maar de rebound kwam tegen een Chicago-verdediger aan en verdween in het doel. Brouwer maakte nog geen minuut later de gelijkmaker. Vier minuten later maakte Dave Bolland in de powerplay van de Flyers nota bene de 2-1, maar een powerplay later waren de Flyers wel scherp en scoorden zij via Scott Hartnell de gelijkmaker. Danny Briere zorgde ervoor dat de Flyers alsnog met een voorsprong gingen rusten.

Na een minuut spelen in de tweede periode maakte Patrick Sharp alweer de gelijkmaker, maar Blair Betts scoorde de 4-3 met een hard afstandsschot dat via de binnenkant van de paal binnenviel. Kris Versteeg maakte weer gelijk, waarna Brouwer de Blackhawks weer eens op voorsprong zette. Na deze goal werd goalie Michael Leighton vervangen na vijf goals te hebben toegestaan in twintig schoten op doel. Arron Asham zorgde er met een hard afstandsschot weer dat er een 5-5 gelijke stand op het bord stond toen de ploegen voor de tweede maal de kleedkamer in gingen.

In de derde periode maakte Chicago het uiteindelijk af door via Tomas Kopecky de winnende 6-5 te scoren en zelf geen goals meer op te geven. Goalie Niemi moest daarvoor nog wel enkele knappe reddingen maken. Philadelphia's beste verdediger, Chris Pronger, weet waar de Flyers zich moeten verbeteren voor de volgende wedstrijd: "Beide teams zijn offensief erg sterk, maar met een goede verdediging win je kampioenschappen. Onze verdediging moet dus beter."

Bokser Klitsjko behoudt wereldtitel

Bokser Vitali Klitsjko heeft gisteravond zijn wereldtitel in het zwaargewicht (WBC-versie) behouden. De Oekraïner versloeg in het stadion van voetbalclub Schalke 04 in Gelsenkirchen voor 60.000 toeschouwers zijn Poolse uitdager Albert Sosnowski door een knock-out in de tiende ronde.

Klitsjko behaalde zijn veertigste overwinning in zijn loopbaan en de 38e via een knock-out. Hij verdedigde zijn titel voor de vierde keer sinds hij in oktober 2008 wereldkampioen werd. Klitsjko was in de partij vanaf het begin de betere. Hij profiteerde vooral van zijn lengte tegen zijn dertien centimeter kortere opponent. Hoewel de Pool lang stand hield, ging hij in de tiende ronde tegen het canvas. "Albert heeft alles gegeven", complimenteerde Klitsjko zijn tegenstander. "Maar de ervaring heeft een belangrijke rol gespeeld."

[GP3] Uitslag Turkije Race 2

Rio Haryanto heeft in Turkije de tweede GP3-race op Istanbul Park op zijn naam geschreven. De Indonesiër bleef op Istanbul Park Miki Monras en Alexander Rossi voor. Nigel Melker kwam als zeventiende over de streep, terwijl Renger van der Zande uitviel.

Haryanto mocht van poleposition vertrekken en na de start hield hij deze plaats vast. Monras volgde op plaats twee, met Nico Müller op de derde plaats. Rossi wist na twee ronden op te klimmen naar plaats vier door Daniel Morad te verschalken. De Amerikaan pakte na een mooi gevecht ook Müller, waardoor de podiumplaatsen verdeeld waren. Müller werd nog wel vierde, voor Morad, terwijl het laatste punt naar Felipe Guimaraes ging.

Voor Van der Zande kwam er al na drie ronden een einde aan zijn pechvol weekend. Hij moest zijn wagen in de pits parkeren, waardoor hij wederom de finishvlag niet zou zien. Melker moest vanuit het achterveld komen en zijn poging strandde uiteindelijk op plaas zeventien.

Uitslag Turkije Race 2:

Pos. Rijder Team Tijd
1 R. Haryanto Manor Racing 27:08.058
2 M. Monras MW Arden + 2.206
3 A. Rossi ART Grand Prix + 3.981
4 N. Muller Jenzer Motorsport + 5.613
5 D. Morad Status Grand Prix + 6.378
6 F. Guimaraes Addax Team + 8.470
7 E. Gutierrez ART Grand Prix + 8.910
8 J. Jakes Manor Racing + 10.439
9 D. Sechelariu Tech 1 Racing + 11.361
10 D. Smith Carlin Motorsport + 16.211
11 M. Christensen MW Arden + 22.084
12 M. Bortolotti Addax Team + 22.791
13 S. Trummer Jenzer Motorsport + 23.223
14 S. Coletti Tech 1 Racing + 24.548
15 T. Hegewald Mücke Motorsport + 25.335
16 P. Sanchez Lopez Addax Team + 28.085
17 N. Melker Mücke Motorsport + 29.092
18 P. Varhaug Jenzer Motorsport + 31.600
19 P. Nunes ART Grand Prix + 32.712
20 J. Pla Tech 1 Racing + 33.166
21 R. Wickens Status Grand Prix + 43.815
22 M. Aleshin Carlin Motorsport + 44.596
23 J. Newgarden Carlin Motorsport + 48.772
24 L. Cordeiro MW Arden + 52.998
25 P. Reiterer Atech CRS GP + 1:07.959
26 V. Ghirelli Atech CRS GP + 1 ronde
27 I. Lukashevich Status Grand Prix + 2 ronden
DNF O. Oakes Atech CRS GP + 3 ronden
DNF A. Quaife-Hobbs Manor Racing + 13 ronden
DNF R. Van der Zande Mücke Motorsport + 14 ronden


Klassement na Turkije:

Pos. Naam Team Punten
1 E. Gutierrez ART 21
2 A. Rossi ART 13
3 R. Wickens Status 11
4 P. Varhaug Jenzer 10
5 J. Jakes Manor 8
6 L. Foresti Carlin 7
7 D. Smith Carlin 7
8 F. Guimaraes Addax 6
9 N. Melker Mücke 4
10 D. Morad Status 4
11 J. Vergne Tech 1 4
12 S. Trummer Jenzer 3
13 N. Muller Jenzer 3
14 M. Monras Arden 3
15 P. Nunes ART 1
16 R. Haryanto Manor 1

'PvdA herwint populariteit bij lage inkomens'

De PvdA scoort bij de Nederlanders met een laag inkomen een stuk beter dan vier jaar geleden. Dat blijkt uit een peiling van peil.nl. De partij was jarenlang het populairst bij de lagere inkomens, maar werd in 2006 gepasseerd door de SP.

Toen gaf ruim een kwart van degenen met een laag inkomen aan SP te stemmen. De PvdA stond destijds tweede met 22 procent. Dat daalde vorig jaar naar zeventien procent.

Nu zegt 23 procent van degenen met een laag inkomen PvdA te stemmen. De SP heeft flink aan populariteit ingeboet en scoort nog maar twaalf procent.

Ook het CDA is niet meer populair bij de lagere inkomens. Zei in 2006 nog twintig procent van degenen met een laag inkomen CDA te stemmen, nu is dat nog maar elf procent.

De VVD is juist populairder geworden, het percentage steeg van negen naar veertien procent. Daarmee is de VVD de tweede partij onder de lage inkomens.

Bij de middeninkomens heeft de VVD (21 procent) de leiding overgenomen van het CDA (achttien procent). Bij die inkomens scoorden de partijen in 2006 nog respectievelijk dertien en 27 procent. De PvdA bleef tweede staan.

De VVD was en blijft het populairst bij de hogere inkomens. In 2006 stemde bijna een kwart van degenen met een hoger inkomen VVD, nu is dat meer dan een derde. De PvdA daalde van 21 naar achttien procent.

Vidic kalmeert boze Servische fans

Servië verloor gisteravond in Oostenrijk met 1-0 van Nieuw-Zeeland. Supporters van Servië waren daar allerminst tevreden mee en dat lieten ze merken ook.

Ongeveer 10.000 Servische fans zagen in Klagenfurt hoe bondscoach Radomir Antic wat experimenteerde met zijn opstelling. Mede daardoor verloor de WK-ganger met 1-0 van Nieuw-Zeeland, dat volgende maand ook aanwezig is op het mondiale eindtoernooi.

Een aantal fans van Servië liet haar onvrede merken door vuurwerk, flessen en andere projectielen op het veld te gooien. Aanvoerder Nemanja Vidic moest de herrieschoppers oproepen tot kalmte.

Servië speelt in Zuid-Afrika tegen Ghana, Duitsland en Australië en de ploeg van Antic komt op 13 juni voor het eerst in actie. Nieuw-Zeeland is ingedeeld in poule F, met Slowakije, Italië en Paraguay als opponenten.

Twee Nederlanders gewond bij aanslag met bermbom

Bij een aanslag met een bermbom zijn zondagochtend in Uruzgan twee Nederlandse militairen gewond geraakt. Ze hebben volgens het ministerie van Defensie na de aanslag zelf hun familie geïnformeerd.

De aanslag werd rond 06.30 uur lokale tijd gepleegd tijdens een patrouille in de buurt van Shinogowlah, ten noorden van Deh Rawod. De gewonden zijn met een helikopter naar een veldhospitaal op de basis in Tarin Kowt gebracht.

Documentaire over Ajax in de maak

Er is een documentaire in de maak over de laatste weken van dit voetbalseizoen van Ajax. Endemol Sport mocht onbeperkt filmen voor 'De Ontknoping' in kleed- en bestuurskamers. Ajax had lange tijd zicht op het kampioenschap, maar haalde dat net niet. Wel werd de KNVB-beker gewonnen.

Endemol en Ajax werken al langer samen voor Ajax TV. Dat gaf volgens commercieel directeur Henri van Aat van Ajax het vertrouwen voor deze eenmalige onderneming.

Wanneer de documentaire precies af is, is niet duidelijk.

'Mariokarten' in opblaasbare kart

Waar PlayStation- en Xboxconsoles professionele racestoelen met ingebouwd racestuur hebben, heeft de Wii een unieke racestoel voor games als Mario Kart: een opblaasbare kart, met ingebouwd stuur.

Hoewel het een ontzettend nutteloos geval is, en vaak niet past in de kamer van de gemiddelde gamer, heeft deze kart ook positieve punten.

Zo gaat een deel van de opbrengst naar een goed doel dat kinderen een mooie dag geeft die de ongeneeslijke ziekte diabetes hebben. Buiten dat is het ook gewoon ontzettend tof om hier in te zitten.

Voor veertig dollar is hij van jou.

Plastic kart controller

Pokémon Black en White footage

Op YouTube is het gedeelte van de Pokémon Sunday-aflevering waar Pokémon Black & White-materiaal te zien is verschenen. Ook deze video toont de twee nieuwe legendarische Pokémon Reshiram en Zekrom.

Daarnaast worden de hoesjes van de nieuwe Pokémongames getoond en het meest opvallende is dat ze op alle vlakken de kleuren omgedraaid hebben - wat zwart is op het doosje van Reshiram is wit op dat van Zekrom.

Als laatste is bekend dat beide beesten van het type Dragon zijn, maar hun tweede type is nog onbekend. Verwacht wordt dat de één Dark is en de ander Normal vanwege de kleur. Maar vanwege het steen-papier-schaar-mechanisme komt dat niet helemaal uit, daar Normal het niet per se wint van Dark en andersom. 

[Giro] Basso op weg naar tweede eindzege

Iets meer dan vijftien kilometer heeft Ivan Basso nog te gaan om zijn tweede eindzege in de Ronde van Italië bij te schrijven. De kopman van Lquigas moet vandaag een goede tijdrit rijden in Verona om met de roze leiderstrui het erepodium op te stappen.

De verrassende Spanjaard David Arroyo van Caisse d'Epargne staat als nummer twee op meer dan een minuut en dat gat is te groot om zonder rare gebeurtenissen goed te maken. De strijd om de derde plaats is nog volledig open. Vicenzo Nibali, superknecht van Basso, gaat de strijd aan met Michele Scarponi. Die moet een seconde wegpoetsen.

Basso won in 2006 al eens de Giro. Vier jaar later bewijst de 32-jarige Italiaan helemaal terug te zijn, nadat zijn loopbaan twee jaar werd opgehouden door een schorsing wegens betrokkenheid bij het Spaanse dopingschandaal Operacion Puerto. Basso was in de 93e editie, die in Amsterdam begon en drie dagen door Nederland trok, de beste klimmer van het peloton. Hij rekende in een loodzware Giro af met voormalig tourwinnaar Carlos Sastre, de Australische wereldkampioen Cadel Evans en de ook weer aan het front terugkeerde Kazach Aleksandre Vinokoerov. Bauke Mollema sluit zijn eerste grote wielerronde vermoedelijk af als twaalfde. Voor de Rabo-belofte een droomdebuut.

'Dringend botsingen Korea's voorkomen'

De Chinese premier Wen Jiabao heeft zondag in Zuid-Korea gezegd dat het dringend gewenst is botsingen tussen de twee Korea's te voorkomen. Wen sprak na een topontmoeting op een Zuid-Koreaans eiland met de Japanse premier Yukio Hatoyama en gastheer Lee Myung-bak, de Zuid-Koreaanse president.

Wen gaf voor de media geen aanwijzing dat China overweegt Japan en Zuid-Korea te steunen in hun stelling dat Noord-Korea verantwoordelijk is voor de ondergang van het Zuid-Koraanse schip de Cheonan. "Ontspanning is de meest urgente opgave", volgens Wen. "China zal actief communiceren met de betrokken partijen voor vrede en stabiliteit, wat past bij onze gezamenlijke belangen op de lange termijn."

Het Zuid-Koreaanse marineschip de Cheonan werd 26 maart niet ver van de Noord-Koreaanse wateren getorpedeerd. Daarbij verloren 46 van de ruim honderd opvarenden het leven. Het schip is tot zinken gebracht door Noord-Korea stellen onder meer Seoul en Tokio. Peking is traditioneel een bondgenoot van het stalinistische Noord-Korea.

Dunya strijkt neer in Park bij Euromast

Het Park bij de Euromast in Rotterdam is zondag het decor voor de 33e editie van het Ortel Dunya Festival, een van de grootste multiculturele evenementen in het land. Het festival trok vorig jaar 225.000 mensen. Op het programma staan meer dan tachtig optredens op zes podia van artiesten uit alle delen van de wereld, dichters en verhalenvertellers.

Dunya komt voort uit het poëziefestival Poetry International dat in de jaren zestig werd opgericht. In 1977 werd als onderdeel van dat festival voor de eerste keer Poetry Park gehouden, waarbij dichters voorlazen bij het beeld van de dichter Tollens in het Park bij de Euromast. Uiteindelijk groeide deze dag uit tot het huidige Dunya.

Brunswick Pro Bowling gaat met Natal werken

Brunswick Pro Bowling komt naar de Xbox 360 en krijgt Natal-ondersteuning. BPB kwam eerder al uit op de PS2, Wii en de PSP en zou dit jaar uitkomen voor de PS3 met Playstation Move-ondersteuning. De Playstation 3 versie zal geport worden naar de Xbox 360 en zal ook gebruik gaan maken van Natal en is hiermee een van de eerste games waarvan bevestigd is dat deze Natal-ondersteuning krijgt.

Tot nu toe is alleen van Fable 3 bekend dat deze Natal-ondersteuning zal krijgen, er gaat ook nog een gerucht over een wildwatervarengame die van Natal gebruik maakt maar we zullen moeten wachten tot de E3 waar meer bekend zal worden.

Hoe de controls van de bowlinggame zullen zijn is nog niet bekend, moet je wat vasthouden om een bowling bal te simuleren of is dat niet nodig? We zullen het zien op de E3.

Brunswick Pro Bowling is al eerder op de PS, PS2 en de Wii uitgekomen en wordt met gemengde gevoelens door critici ontvangen. De game komt ergens dit jaar nog uit op de PS3 en Xbox 360 en wordt ontwikkeld door Farsight Studios en uitgegeven door Crave Entertainment.

Bowling
Rollen met je ballen

Ook Bangladesh blokkeert Facebook

Na Pakistan heeft ook Bangladesh de netwerksite Facebook geblokkeerd. Op de site staan spotprenten over de islamitische profeet Mohammed, die 'de religieuze gevoelens van de moslimmeerderheid in het land kwetsen', meldden de Bengalese autoriteiten zondag.

Facebook, na Google de meest bezochte website ter wereld, was eerder deze maand geblokkeerd in Pakistan. Een Amerikaanse cartooniste had op Facebook opgeroepen tekeningen te maken van Mohammed. Ze deed dat uit protest tegen een recente aflevering van South Park. Daarin zou Mohammed voorkomen, maar na bedreigingen besloten de makers de animatieserie aan te passen.

Afbeeldingen van Mohammed zijn streng verboden in de islam. In moslimlanden werd enkele jaren geleden dan ook woedend gereageerd, toen een Deense krant spotprenten over Mohammed publiceerde. Een van de cartoonisten overleefde begin dit jaar een poging hem te vermoorden.

'Wilders en Balkenende moeten weg'

Nederland ziet PVV-leider Geert Wilders en premier Jan Peter Balkenende (CDA) het liefst morgen vertrekken uit de politiek. Dat blijkt uit onderzoek van peil.nl in opdracht van Novum Nieuws.

Op de vraag welke lijsttrekker de politiek zou moeten verlaten, noemt 29 procent van de ondervraagden Wilders. Balkenende is nummer twee met 22 procent. PvdA-leider Job Cohen en TON-lijsttrekker Rita Verdonk scoren beiden dertien procent.

De grootste afkeer van Wilders heerst onder GroenLinks-kiezers: 54 procent noemt hem als de politicus die morgen zijn biezen zou moeten pakken. Balkenende scoort het slechtst bij SP-stemmers: 49 procent wil hem weg hebben.

Op de vraag wie de minister-president van het volgende kabinet moet worden, antwoordt 23 procent Job Cohen (PvdA). VVD-lijsttrekker Mark Rutte volgt hem op de voet met 21 procent. VVD-prominent Neelie Kroes, die ook wordt genoemd als kandidaat-premier, scoort dertien procent. Balkenende krijgt vijftien procent achter zich.

Uit de peiling blijkt verder dat een kleine meerderheid van 53 procent wil dat het mogelijk wordt de minister-president rechtstreeks te kiezen. De animo voor de gekozen premier is het grootst bij de achterban van de PVV (81 procent), gevolgd door de SP (64 procent) en D66 (60 procent).

Treyarch is 100% Call of Duty

Mark Lamia, het hoofd van ontwikkelaar Treyarch Studio heeft aangegeven dat de studio nu voor 100% aan Call of Duty zal gaan werken. Treyarch heeft ook andere games op hun naam staan zoals Quantum of Solace en verschillende Spider-Man games. In overleg met Activision gaat Treyarch nu voortaan alleen nog maar werken aan Call of Duty.

De beslissing dat Treyarch 100%  voor de CoD franchise zou gaan was al besloten voordat de problemen bij de andere CoD ontwikkelaar, Infinity Ward ontstonden. Om kort samen te vatten, begin maart werden de twee leidinggevenden van Infinity Ward ontslagen vanwege contractbreuk, hierna hebben zo'n 45 andere werknemers van Infinity Ward ontslag genomen. Treyarch en Infinity Ward zijn beide onderdeel van Activision.

Mark Lamia geeft aan dat er nu meerdere studios van Treyarch zich alleen op de Call of Duty franchise richten. Treyarch heeft nu zelfs een studio die zich alleen maar op de multiplayer zal richten. Dit is nieuw voor Treyarch want bij Call of Duty 3 en Call of Duty: World at War was dit niet het geval.

Voor hoelang Treyarch zich op de Franchise gaat richten is niet bekend, maar waarschijnlijk als de serie succesvol is en blijft, dit nog lang kan gaan duren.

CoD
Kan Treyarch de CoD van Infinity Ward overtreffen??

Duitsland maakt goede indruk tegen Hongarije

Duitsland heeft zonder Michael Ballack weten te winnen van het Hongarije van Erwin Koeman. Met een ruime 0-3 overwinning zijn de Duitsers bezig aan een goede voorbereiding op het WK.

De ploeg van Joachim Löw kwam al snel op voorsprong, toen Lukas Podolski na vier minuten vanaf de strafschopstip raak schoot. In de tweede helft maakte Bayern München-spits Mario Gomez er 0-2 van. De wedstrijd was volledig beslist toen Cacau vier minuten na de treffer van Gomez de 0-3 scroode.

[NBA] Lakers ten koste van Phoenix door

Los Angeles Lakers heeft zich voor de finale van de NBA weten te plaatsen. De titelhouder won het zesde duel tegen Phoenix Suns met 111-103. De best-of-seven series werd zo met 4-2 beslist.

In eigen huis wisten de Suns een achterstand van 25 punten in het vierde kwart terug te brengen naar drie. Echter was het niet genoeg om er een zevende wedstrijd uit te slepen. In de laatste minuten zorgde Kobe Bryant met vrije worpen en twee verre scores voor de beslissing.

De Los Angeles Lakers treft in de finale Boston Celtics dat zich een dag eerder al had geplaatst voor de finale.

FBK Games met 22 Nederlanders

Bij de FBK Games maken vanmiddag 22 Nederlandse atleten hun opwachting. Voor een aantal van hen staat in Hengelo tijdens het evenement van de World Challenge kwalificatie voor de Europese kampioenschappen in Barcelona, eind juli, centraal.

De Nederlandse top krijgt in Hengelo op diverse onderdelen concurrentie van wereld- en olympisch kampioenen. Nederlanders die op jacht naar de EK-limiet gaan zijn bijvoorbeeld Bram Som (800 m), Marcel van der Westen (110 m horden), Susan Kuijken (1.500 m) en Adrienne Herzog (5.000 m). De laatste, tegenwoordig woonachtig in Madrid, heeft overigens nog niet besloten of ze op de EK de 1.500 of 5.000 meter wil gaan lopen.

Hengelo ontvangt vijf olympisch kampioenen. De Cubaan Dayron Robles is er op de 110 meter horden één van. Hij is ook de wereldrecordhouder. Hij krijgt concurrentie van de Amerikanen Terrence Trammell en David Payne, vorig jaar in Berlijn goed voor zilver en brons op de WK. Wereldkampioen Ryan Bratwaithe moest afzeggen. Som treft op de sterk bezette 800 meter naast lansgenoot Arnoud Okken (al zeker van EK) ook de Zuid-Afrikaanse wereldkampioen Mbulaeni Mulaudzi. Som wil onder de 1.46,70 lopen. Dan is de hij zeker van Barcelona.

Boerderij in Groningen brandt af

Bij een brand in een onbewoonde boerderij in het Groningse dorp Nieuwolda is zaterdagnacht veel rook vrijgekomen. De boerderij aan de Heemweg werd volledig verwoest.

De brand begon volgens de brandweer in een schuur waar stro was opgeslagen. Daardoor breidde het vuur zich snel uit. Rond 01.00 uur werd de brand vanaf grote afstand gezien en werd de brandweer gewaarschuwd.

Het vuur was echter al zo ver opgelaaid dat de brandweermannen niet meer konden doen dan de boerderij gecontroleerd laten uitbranden. Door de grote hoeveelheid stro is de brandweer naar verwachting de hele zondag nog bezig met nablussen.

Bij de brand is ook asbest vrijgekomen, maar omdat de boerderij afgelegen ligt levert dat volgens de brandweer geen problemen op. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Dertig doden bij busongeluk in India

Meer dan dertig mensen zijn in India omgekomen toen een bus een wegversperring van de politie raakte, kantelde en in brand vloog. Onder de slachtoffers zijn tien kinderen.

De brandstoftank vatte vlam, meldt persbureau Press Trust of India. De passagiers konden niet uit de bus komen omdat die op zijn zij lag. Het ongeluk gebeurde vanochtend in de buurt van de stad Chitradurga in het zuiden van India.

Aanvaller kleuterschool geëxecuteerd

Een man die vorige maand met een mes tekeer ging op een kleuterschool in China is zondag geëxecuteerd. Dat heeft staatspersbureau Xinhua News Agency gemeld. Bij zijn aanval op de school in het oosten van China raakten 29 kinderen en drie leraren gewond. Er vielen geen doden.

De 47-jarige dader, Xu Yuyuan, werd halverwege deze maand veroordeeld voor poging tot moord. Zijn aanval op 29 april was een van de vijf grote aanvallen op schoolkinderen in de laatste twee maanden. Bij die aanvallen kwamen zeventien kinderen om en raakten er meer dan vijftig gewond.

Xu was werkloos en had veel geld verloren aan gokken en zaken doen. Met zijn aanval op de school in de stad Taixing wilde hij volgens de rechtbank zijn woede op de maatschappij koelen. Hij gebruikte een mes van twintig centimeter lang.

Door de aanvallen op de scholen namen de Chinese autoriteiten strenge veiligheidsmaatregelen. De ingangen van scholen werden bewaakt door agenten en bewakers. Sommige scholen kregen bewakingscamera's en alarmsystemen. Agenten werd verteld dat ze mensen die scholieren aanvallen mochten doodschieten.

Xu is niet de eerste die na een aanval op een school ter dood is gebracht. Een dag voor de aanval van Xu werd Zheng Minsheng geëxecuteerd. Hij was de eerste die een school aanviel. Op 23 maart bracht hij in de zuidelijke provincie Fujian acht kinderen met een mes om.

Er is veel kritiek op het Chinese gezondheidsbeleid. Zeker drie aanvallers hadden een geschiedenis van psychische problemen. Twee aanvallers pleegden na de aanval zelfmoord.

Schwarzer hersteld van blessure aan pols en duim

De Australische international Mark Schwarzer is weer hersteld van zijn blessure aan de duim en pols. Bondscoach Pim Verbeek kan zodoende een beroep doen op de geroutineerde doelman.

"Ik heb een zware test achter de rug. Alles is in orde. Ik kan weer meedoen", zo bevestigde de doelman tegenover de media. De afgelopen oefenwedstrijd speelde de Australiërs nog zonder Schwarzer.

Het is onbekend of Schwarzer direct weer wordt opgesteld. Verbeek wil de wedstrijd tegen Denemarken zonder risico's tegemoet treden. "Dit duel zie ik nog als een verlengstuk van de trainingen van de laatste weken. Pas in de laatste oefenwedstrijd tegen de Verenigde Staten moet het elftal er voor honderd procent staan", aldus Verbeek.

De wedstrijd van de Socceroos tegen Denemarken zal waarschijnlijk ook met aanzienlijke aandacht van Bert van Marwijk worden gevolgd. De Denen zijn namelijk komende zomer één van de tegenstanders die Oranje in de groepsfase van het WK tegen zal komen.

Ultrakort homoprotest in Moskou

Ongeveer dertig homoactivisten hebben zaterdag korte tijd gedemonstreerd in het centrum van Moskou. De activisten droegen een grote regenboogvlag en riepen op tot meer rechten voor homoseksuelen en lesbiënnes.

De manifestatie duurde slechts enkele minuten, maar het was de eerste keer in vijf jaar tijd dat homoactivisten erin slaagden een vreedzaam protest in Moskou te houden. Eerdere edities werden met geweld uiteengeslagen door de politie, nationalisten en strenggelovigen.

Homoseksualiteit is sinds 1993 niet meer strafbaar in Rusland, maar de intolerantie is nog wijdverbreid. Het stadsbestuur, onder leiding van de openlijk anti-homoburgemeester Joeri Loezjkov, heeft herhaaldelijk geweigerd toestemming te verlenen voor een homomanifestatie. Een rechtbank in Moskou keurde het verbod goed en verwierp de mogelijkheid in hoger beroep te gaan.

Dief geeft zich uit voor politieagent

Een Belgische dief dacht een slimme manier te hebben om geld te stelen. Bij een groot stadsfeest gaf hij zich uit voor politieagent, compleet met oortje.

Hij fouilleerde bezoekers, waarbij hij van de gelegenheid misbruik maakte om direct hun portefeuilles te stelen. De man is vervolgens door echte agenten opgepakt, meldde de commissaris van de politiezone Bergen zaterdag.

Het stadsfeest van Bergen, Ducasse, hangt samen met een processie waarbij de drakenpop Doudou door de straten wordt gedragen. De processie vindt haar oorsprong in 1348, toen het gebied van Bergen door de pest geteisterd werd.

Open dag landmacht groot succes

Er zijn meer dan 65.000 mensen afgekomen op de eerste open dag van de landmacht in Havelte. Dat heeft een woordvoerder van de Koninklijke Landmacht zaterdag gemeld.

De Johannes Postkazerne in Havelte zet dit weekend haar deuren open voor bezoekers die geïnteresseerd zijn om eens in de keuken van de landmacht te kijken. Volgens de voorlichter is zaterdag "goed verlopen". "Er komt een breed publiek af op zo'n dag, de een is echt geïnteresseerd in het leger, voor de ander is het een dagje uit", aldus de voorlichter. Volgens hem waren de weersomstandigheden uitstekend.

Beatrix herdenkt oorlogsslachtoffers

Koningin Beatrix legt zondagmiddag ter gelegenheid van Memorial Day een krans op de Amerikaanse begraafplaats in Margraten. Op Memorial Day worden de Amerikaanse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht.

Ook de Amerikaanse ambassadeur Fay Hartog Levin en veteraan Charles Payne, een oudoom van president Barack Obama, zijn aanwezig. Demissionair minister van Defensie Eimert van Middelkoop houdt een toespraak namens het kabinet. Koningin Beatrix legt de eerste krans. Het is ongebruikelijk dat de vorstin aanwezig is bij de bijeenkomst.

Het grondgebied waarop de begraafplaats is gevestigd werd op 13 september 1944 bevrijd door eenheden van het Amerikaanse leger. Op 10 november 1944 namen de Amerikanen de begraafplaats in Margraten in gebruik. Na de oorlog heeft de Nederlandse regering het gebied ter beschikking gesteld als begraafplaats voor gesneuvelde soldaten.

In de Limburgse plaats liggen ruim achtduizend Amerikaanse soldaten begraven. De begraafplaats in Margraten is de enige militaire begraafplaats in Nederland waar Amerikaanse militairen begraven liggen. Ze stierven bij gevechten in het Duitse Ruhrgebied, de Belgische Ardennen en tijdens de bevrijding van Zuid-Nederland, in 1944.

De Koninklijke Luchtmacht brengt ieder jaar op de laatste zondag van mei een eregroet met een zogeheten 'fly-by'. Een dag later wordt in de Verenigde Staten Memorial Day gevierd. Op deze dag worden alle Amerikaanse militairen herdacht die ooit zijn gesneuveld. Deze traditie begon in 1868, na de Amerikaanse burgeroorlog.

Brand na explosie in flat Hilversum

Ongeveer vijftig bewoners van een flatgebouw aan de Erasmuslaan in Hilversum hebben in de nacht van zaterdag op zondag hun woningen moeten verlaten. Na een ontploffing in een woning brak brand uit.

De bewoners zijn tijdelijk ondergebracht in een school, meldde de politie. De explosie vond plaats in een woning op de vierde verdieping van het gebouw. Het getroffen appartement is daarop volledig uitgebrand, meldde een politiewoordvoerster.

Op het moment van de ontploffing was er in de woning niemand aanwezig. Er zijn geen gewonden. Het is nog onduidelijk wanneer de bewoners van de ongeveer 25 appartementen huiswaarts kunnen keren. De brandweer onderzoekt nog hoeveel schade hun woningen hebben opgelopen. Over de oorzaak van de explosie is nog niets bekend.

Verbeek was toch bij laatste duel Heracles

Gertjan Verbeek was toch aanwezig bij de laatste wedstrijd van het seizoen van Heracles Almelo, de ploeg waar de nieuwe coach van AZ afscheid van neemt. Tegen het Limburgse Swalmen wonnen de Heraclieden met 1-2.

Een woordvoerder van Heracles geeft aan dat Verbeek met de spelersgroep meereisde naar Limburg. De selectie gaf daar een clinic en werkte vervolgens een oefenwedstrijd af. Eerder deze week liet Verbeek een oefenduel aan zich voorbij gaan.

De oefenmeester zou namelijk een voedselvergiftiging hebben opgelopen. Dit kwam op een opmerkelijk moment, aangezien een aantal dagen eerder problemen tussen de coach en de selectie waren ontstaan. De spelers hadden genoeg van alle trainingen en vonden het tijd voor vakantie. Bij een gezamenlijk uitje op Mallorca was Verbeek ook nog eens pas drie dagen later aanwezig. De Fries zou daarom met zijn hoofd al bij zijn nieuwe werkgever AZ zitten volgens critici.

Het oefenduel tegen Swalmen bezorgde toch nog enigszins een goede afsluiting van de periode van Verbeek bij Heracles. Dankzij de doelpunten van Willie Overtoom en Elias Pech won de ploeg uit Almelo met 2-1 en kunnen de spelers nu vakantie gaan vieren.

Het ultieme concert | Transatlantic 013

013 was uitverkocht, maar toch vonden we een mooi plekje bijna vooraan. Het was druk. En erg warm. En het zou vast tegenvallen. We moesten een uurtje wachten, iets minder. Ik heb daar nooit zoveel problemen mee. Het is vaak wel gezellig. Maar nu was ik toch iets minder ontspannen, niet vervelend, maar toch. Iedere keer als er een liedje van de zaal-wacht-muziek (hoe noem je dat?) afliep vond ik het spannend. Zou het beginnen? Nog maar eens op mijn telefoon kijken hoe laat het was. Dat de tl-balken nog aanstonden negeerde ik voor het gemak maar even.

[Giro] Mollema en Kruijswijk handhaven zich voorin

Opnieuw maakten Bauke Mollema en Steven Kruijswijk indruk tijdens een bergetappe in de Ronde van Italië. Kopman Mollema kwam gisteren na vier zware beklimmingen als achtste over de streep, op 50 tellen van winnaar Johann Tschopp. En kort achter klassementstoppers als Ivan Basso, David Arroyo, Cadel Evans.

Met de afsluitende tijdrit vandaag voor de boeg lijkt de twaalfde plaats voor de rondedebutant van de Rabo-ploeg vast te staan. "De jongens hebben het meer dan geweldig gedaan", meende ploegleider Nico Verhoeven met een blik naar de daguitslag en het algemeen klassement. Mollema achtste in de rit, Kruijswijk veertiende en Mauricio Ardila wat achterop door een val.

In het algemeen klassement heeft de Rabo-ploeg drie man bij de top twintig. Naast Mollema ook nog Ardila (vijftiende) en Kruijswijk (achttiende). Kruijswijk werd pas op het laatste moment aan de Giro-ploeg toegevoegd als vervanger van de zieke sprinter Oscar Freire. "Zelfs de grootste optimist kon dit niet voorspellen. We zijn dik en dik tevreden, we stappen met een heel goed gevoel uit deze Giro. Dit debuut in grote ronde pakken ze Mollema en Kruijswijk niet meer af", complimenteerde Verhoeven zijn talentvolle jongens.

"Ik ben er plompverloren ingestapt. Zonder specifieke training voor een grote ronde, zonder enig gevoel wat ik kon verwachten. Zonder illusies. Het is na de moeilijke dagen in Nederland steeds beter gegaan. In de bergen heb ik nooit een slechte dag gehad. Uiteindelijk had ik drie grote doelen voor ogen: Iets voor de ploeg betekenen, in de moeilijke etappes op tijd binnen komen en Verona halen. Ik ben het meest tevreden met de bevestiging dat ik drie weken lang op dit niveau kan meekomen. Dit is bijna een ongelooflijk verhaal", keek debutant Kruijswijk op de site van de Rabo terug op zijn opzienbarende rondedebuut.

BP: Top kill mislukt

De operatie 'Top Kill' waarmee de oliemaatschappij BP op de bodem van de Golf van Mexico een lekkende oliebron poogde te dichten, is mislukt.

Dit heeft de onderneming zaterdag in de Amerikaanse staat Louisiana laten weten. BP stelt nu een andere strategie te gaan toepassen om de vijf weken oude stroom olie tot staan te brengen. Met de mislukte operatie pompten de bestrijders zware boorvloeistoffen in het gat om het af te kunnen sluiten. Een van de hoofdverantwoordelijken voor de operatie, Doug Suttles, zei tegen de pers dat na drie dagen proberen, bleek dat het niet werkte. De onderneming gaat volgens hem nu een nieuwe strategie toepassen met een overkapping.

Admiraal Mary Landry van de Amerikaanse kustwacht zei dat Top Kill een teleurstelling was. Oorzaak van het lek was een explosie 20 april op het olieplatform Deepwater Horizon, ongeveer 80 kilometer voor de Amerikaanse zuidkust. Het platform ging ten onder en elf mensen verloren daarbij het leven.

Na veertig dagen stroomt er nog steeds olie de zee in. Volgens de Amerikaanse overheid zou het gaan om ergens tussen de 1,9 en 3 miljoen liter per dag.

Downloadverbod kost VVD stemmen

De uitspraken van VVD'er Fred Teeven over de handhaving van een eventueel downloadverbod en de controle hiervan kost de partij stemmen. Dat blijkt uit de speciale poll op de FP.

Ruim 30 procent  van de stemmers geeft aan eerst op de partij te willen stemmen maar door de uitspraken van Teeven donderdag in een debat af te haken. Gisteren gaven FOK!users al massaal aan de VVD te passeren de komende verkiezingen. Ook op sites als Tweakers en Spitsnieuws gaven mensen al aan niet meer op de VVD te stemmen dankzij toekomstbeelden van een internetpolitie,

Dante_aligiri: "Ik denk dat Teeven zich thuishoort in de psychiatrische inrichting. Met zijn grootheidswaanzin heeft de VVD echt werkelijk de das omgedaan. Ze hebben iig weer een stem verloren." Thunder8 maakt zich minder zorgen: "Aangezien men pas voor het downloadverbod is als de marktpartijen met een goed legaal alternatief komen, hoef je je helemaal niet druk te maken over dit issue. Dat gaat zeker langer duren dat de komende regeringstermijn (ook als ze hem voor de verandering eens weer uitdienen."

Yi-Long vindt de zwevende kiezers dom "Het trieste is eigenlijk dat er dus heel veel stemmers zijn die alleen door de ontwikkelingen van de laatste 24 uur meteen weer besluiten om NIET op de VVD te stemmen, terwijl als ze de laatste tientallen jaren, of eigenlijk ook gewoon de laatste jaren, hadden opgelet, ze allang meer dan genoeg redenen zouden moeten hebben om beter te weten en om NIET op de VVD te stemmen." Ook stemmen? Dat kan hier.

Barry bijna zeker van plaats in WK-selectie

Fabio Capello, de Italiaanse bondscoach van Engeland, neemt Gareth Barry hoogstwaarschijnlijk mee naar het WK. Alhoewel Capello voorzichtig te werk gaat, neemt hij mogelijk een risico.

Barry kampt al sinds begin mei met een blessure aan zijn enkel. Capello beschouwt de verdedigende middenvelder Manchester City als een belangrijke speler, maar verbindt wel bepaalde voorwaarden aan het selecteren van Barry. "Gareth Barry is een heel belangrijke speler. Hij heeft alle kwalificatiewedstrijden gespeeld. Na de oefenwedstrijd tegen Japan op zondag moeten we beslissen of Barry meegaat", aldus een verklaring van Capello tegenover de media. Barry heeft echter nog niet getraind.

Ook als Barry nog niet in staat is om het eerste WK-duel tegen de VS te spelen, is de kans groot dat hij toch meegaat. "Hij moet na die wedstrijd dan wel normaal kunnen trainen", zo geeft Capello aan.

Enoh en Eto'o zeker van WK-deelname

Alhoewel de in zijn eer aangetaste Samuel Eto'o niet eens zeker schijnt te weten of hij wel mee wil naar het WK, is hij toch geselecteerd voor de nationale ploeg van Kameroen. Ook Ajacied Eyong Enoh behoort tot De Ontembare Leeuwen die naar Zuid-Afrika afreizen.

Paul le Guen, bondscoach van Kameroen, heeft aangekondigd dat hij zijn definitieve selectie rond heeft. De Afrikanen zullen op 24 juni in Kaapstad tegenover het Oranje van Bert van Marwijk komen te staan.


Definitieve selectie Kameroen:

Doel: Guy Roland N'Dy Assembe (Valenciennes), Idriss Carlos Kameni (Espanyol), Hamidou Souleymanou (Kayserispor)

Verdediging: Benoit Assou-Ekotto (Tottenham Hotspur), Sebastien Bassong (Tottenham Hotspur), Gaetan Bong (Valenciennes), Aurelien Chedjou (Lille), Geremi (Ankaragucu), Stephane Mbia (Olympique Marseille), Nicolas Nkoulou (Monaco), Rigobert Song (Trabzonspor)

Middenveld: Achille Emana (Real Betis), Enoh Eyong (Ajax), Jean Makoun (Olympique Lyon), Georges Mandjeck (Kaiserslautern), Joel Matip (Schalke 04), Landry Nguemo (Celtic), Alexandre Song (Arsenal)

Aanval: Vincent Aboubakar (Coton Sport), Eric Choupo-Moting (Nuremburg), Samuel Eto'o (Inter Milan), Mohamadou Idrissou (Freiburg), Achille Webo (Real Mallorca)

Bijzonder record voor Marchena

De oefenwedstrijd tegen Saoedi-Arabië (3-2) zal geen markante plaats in de boeken opeisen. Toch leverde dit duel een bijzonder nieuw record op.

De Spaanse verdediger Carlos Marchena behaalde namelijk een unicum in de voetbalgeschiedenis. De 30-jarige speler bleef in het Oostenrijkse Innsbrück voor de vijftigste maal op rij ongeslagen in een interland.

Met deze prestatie overklast de verdediger van Valencia een legendarische speler uit de voetbalgeschiedenis. De Braziliaan Garrincha was de speler die hiervoor dit record in handen had. Met deze aanvaller werden de Brazilianen tot tweemaal toe wereldkampioen (1958 en 1962).

In totaal heeft Marchena 57 interlands achter zijn naam staan. Hij begon echter niet in de basisopstelling. De verdediger kwam pas na een uur spelen het veld op ten koste van Carles Puyol.

De winnaar van het Eurovisie Songfestival is...

Duitsland heeft met het nummer Satellite, gezongen door Lena Meyer-Landrut, het Eurovisie Songfestival gewonnen. Het was de 55e editie van het Eurovisie Songfestival.

Duitsland kreeg 246 punten. Tweede werd Turkije met 170 punten en hun act maNga en het lied We could be the same. Roemenië werd derde.

Duitsland is de opvolger van Noorwegen, dat vorig jaar won met het liedje Fairytale, vertolkt door Alexander Rybak. Duitsland mag nu volgend jaar het festival organiseren.

Nederland deed dit jaar wederom niet mee met het Songfestival. Sieneke, de Nederlandse inzending van dit jaar, wist afgelopen donderdag de halve finale niet te overleven met haar lied Ik ben verliefd (Sha-la-lie), geschreven door Vader Abraham. Met 29 punten werd zij veertiende, daar waar de eerste tien doorgingen.


Het winnende lied

Praat ook mee in het ESF-forum over de overwinning van Duitsland.

Servië verliest van Nieuw-Zeeland

In aanloop naar het wereldkampioenschap voetbal heeft Servië teleurstellend gepresteerd tegen Nieuw-Zeeland, dat met 1-0 te sterk was.

De Serviërs zagen Schane Schmeltz in de 22e minuut van de wedstrijd het enige doelpunt maakte. Ondanks zes wisselbeurten wisten de Zuid-Europeanen de gelijkmaker niet te vinden. Een opmerkelijke wissel gebeurde in de 66e minuut: Marko Pantelic werd vervangen door Danko Lazovic.

Laatste reviews en specials
review
The Legend of Zelda: Link's Awakening
preview
Dusk Diver
preview
Trine 4
preview
Interview Code Vein
preview
Beyond Blue
review
Control
©FOK.nl e.a.