FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 5 oktober 2009

Automobilist rijdt in op agent

Een 23-jarige automobilist uit Kesteren is in de afgelopen nacht op een agent ingereden. De man, die al een ontzegging van de rijbevoegdheid had, is gearresteerd.

Rond 1.40 uur reed de man met hoge snelheid over de N320. Agenten zagen dat en zetten de achtervolging in. Nadat de man een stopteken negeerde en met gedoofde lichten ervandoor ging, probeerde de politie de man klem te rijden. In een doodlopende straat liep een agent naar de auto van de man toe. De Kesterenaar reed daarop op de agent in.

Punten F1-voorspeller ronde 15

De Formule 1-coureurs hebben er een bewogen weekend op Suzuka op zitten. Tijd voor FOK!sport om de balans op te maken en de nieuwe tussenstand in de FOK! F1-voorspeller bekend te maken.

Leonhart was deze ronde de beste met 30 punten. Hij haalde één puntje meer dan Barbewire. Met 28 punten was er een derde plaats voor Marcker, voor Mist die een punt minder behaalde. Gedeeld vijfde met 25 punten werden Zaff, Maikelk, ElmarO, Peterselieman en Luctor.et.Emergo.

In het klassement gaat Mist met 340 punten zeer ruim aan de leiding. Hij wordt gevolgd door Peterselieman die er 299 verzameld heeft. Charrel staat op plaats drie met 292 punten. Plaats vier is voor wafelijzer met 277 punten, voor MSNMGH en eNGine10 die 275 punten hebben.

De ingevoerde resultaten:
VT1: Heikki Kovalainen
VT2: Adrian Sutil
VT3: Jarno Trulli

Kwali1: Sebastian Vettel
Kwali2: Jarno Trulli
Kwali3: Lewis Hamilton
Kwali4: Adrian Sutil
Kwali5: Rubens Barrichello

Snelheid kwali: McLaren

Race1: Sebastian Vettel
Race2: Jarno Trulli
Race3: Lewis Hamilton
Race4: Kimi Räikkönen
Race5: Nico Rosberg
Race6: Nick Heidfeld
Race7: Rubens Barrichello
Race8: Jenson Button
Race9: Robert Kubica
Race10: Fernando Alonso

Snelste ronde: Mark Webber
Snelste pitstop: Toro Rosso
Eerste uitvaller: Toro Rosso

De volgende race is de Grand Prix van Brazilië die op 18 oktober verreden wordt. Je kunt je voorspelling voor deze race opgeven tot 15 oktober 23:59 uur.

De stoomtrein mag niet fluiten

Potdomme, we hebben in Apeldoorn al jaren iets bijzonders. Een stóómtrein! Welke andere plaats in Nederland - Enkhuizen en Medemblik even uitgezonderd - kan dat zeggen? We hebben een mooi stuk cultureel erfgoed in onze metropool en dan mag dat ding niet fluiten. Omdat we last van het geluid hebben. Om half elf 's morgens komt de eerste trein langs en om half zes 's middags is de laatste voorbij. Waar gaat dit over? Een stoomtrein moet fluiten!

Stel je vraag aan.....

Al verschillende keren kon je op FOK!sport vragen stellen aan bekende mensen binnen de sport. Ditmaal kun je je vragen stellen aan Nick Rohde, assistent-coach van de DESTIL Trappers.

Wie is Nick Rohde?

Nick Rohde is de Nederlandse assistent-trainer bij de Destil Trappers, een van Nederlands beste ijshockeyteams. Rohde trainde tot mei van dit jaar nog het Onder de 14-team van de Trappers. Daarvoor was de oud-speler werkzaam als assistent-trainer van de Tilburg Trappers.

In 1993 debuteerde Rohde in het eerste team van de Trappers. Na 400 wedstrijden, 28 doelpunten, 57 assists en twee deelnames aan het WK IJshockey zette Rohde na tien jaar ijshockeyen een punt achter zijn loopbaan.

Stel je vraag aan:
Heb jij een vraag over ijshockey? Of heb je een vraag over de Tilburg Trappers zelf? Dan is nu je kans om deze vraag te stellen aan een oud-prof. FOK!sport zal op 7 oktober een interview hebben met Rohde. Stel je vraag dus voor 5 oktober 20:00 uur. De vraag kun je stellen door te reageren hieronder.

'De Guzman wordt vrijdag geopereerd'

De kans dat Jonathan de Guzman zijn laatste wedstrijd voor Feyenoord heeft gespeeld is groot. De middenvelder wordt vrijdag geopereerd aan zijn knie, meldt Voetbal International.

De Guzman werd zaterdagavond tegen RKC Waalwijk (3-0) naar de kant gehaald omdat hij last had van zijn meniscus. Trainer Mario Been zei na afloop dat hij vreest voor een lange absentie van zijn middenvelder en lijkt daarin gelijk te krijgen.

Volgens VI is de blessure dermate ernstig dat hij vrijdag geopereerd wordt. Omdat iedereen er bij Feyenoord vanuit gaat dat hij in de winterstop vertrekt, heeft De Guzman waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd voor de Rotterdammers gespeeld.

De Guzman was juist goed op dreef bij de Rotterdammers. Afgelopen transferperiode ketste een transfer naar Valencia af omdat de Spanjaarden geen ruimte vrij konden maken in hun selectie.

Jongerius overweegt 'duivelspact' met Wilders

Agnes Jongerius sluit niet uit dat zij in verband met de AOW-kwestie een pact sluit met de PVV. Geert Wilders en Jongerius zien niets in een verhoging van de AOW-leeftijd van 65 naar 67 jaar.

"Als het om belangrijke zaken gaat, doe ik desnoods zaken met de duivel," zegt de FNV-voorzitter in het maandblad Oplinie van de Algemene Federatie van Militair Personeel (AFMP). "Noem het opportunisme, maar elke steun die je hebt telt mee," volgens Jongerius.

Vorige week kwam het niet tot een akkoord met werkgevers- en werknemersorganisaties over een alternatief voor het kabinetsplan. Daarop besloot het kabinet dat de verhoging naar 67 jaar wordt doorgevoerd. 

Vandaag kondigde de FNV aan de druk te gaan opvoeren. Vakbond Abvakabo wil overmorgen het openbaar vervoer in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag in de ochtend platleggen. 

Omdat PVV-leider Wilders fel tegenstander van verhoging van de AOW-leeftijd is, overweegt Jongerius hem nu als bondgenoot aan te trekken.

"Niet in Den Haag, niet op straat," zegt Jongerius, in Opinie, PVV'ers tegen te komen. Zolang het maar niets te maken heeft met andere politieke kwesties wil ze met ze in zee: "Ik moet er wel bij zeggen: als het gaat om de wijkaanpak of het dichtgooien van de grenzen, dan stopt het voor ons."

Met dank aan Aka-Zigor voor de submit!

Internationale prijs motorcrosser Herlings

Het Nederlandse motorcrosstalent Jeffrey herlings heeft prestigieuze Ricky Carmichael Award ontvangen. Het is de prijs die jaarlijks gaat naar jongste motorcrosser met het beste resultaat tijdens de Motorcross der Naties.

De pas vijftienjarige Herlings werd afgelopen weekend veertiende in de MX2 klasse. Hij maakte dit jaar al indruk met acht overwinningen in het Europees kampioenschap MX2. Herlings, die vorig jaar wereldkampioen bij de junioren werd, zal komend seizoen uitkomen voor KTM in het WK MX2.

GTA IV naar de 1500 punten dankzij The Ballad of Gay Tony

Grand Theft Auto IV krijgt weer eens een update. Nee, we bedoelen dan niet de uitbreiding The Ballad of Gay Tony, maar de update van de achievementslijst van Grand Theft Auto IV! Jaja, hij wordt weer 's geüpdatet. En dat allemaal dankzij de nieuwe uitbreiding waar Gay Tony best gay is. Maargoed, genoeg geluld, het is tijd voor een nieuw lijstje achievements.

TBoGT: Gone Down - 5
Complete all base jumps. (The Ballad of Gay Tony)

TBoGT: Diamonds Forever - 5
Complete the Trinity. (The Ballad of Gay Tony)

TBoGT: Four Play - 10
Hit a flag with a golf ball four times. (The Ballad of Gay Tony)

TBoGT: Bear Fight - 15
Win the L.C. Cage Fighters championship. (The Ballad of Gay Tony)

TBoGT: Catch the Bus - 15
Dance perfectly in both Tony's nightclubs. (The Ballad of Gay Tony)

TBoGT: Snow Queen - 20
Complete 25 drug wars. (The Ballad of Gay Tony)

TBoGT: Adrenaline Junkie - 25
Freefall for the longest possible time. (The Ballad of Gay Tony)

TBoGT: Maestro - 30
Finish the Ballad. (The Ballad of Gay Tony)

TBoGT: Past the Velvet Rope - 45
Score 80% or above in all missions. (The Ballad of Gay Tony)

TBoGT: Gold Star - 80p
Score 100% in all missions. (The Ballad of Gay Tony)

Eind oktober is het weer tijd voor de nieuwe uitbreiding. Uiteraard lees je op FOK!games zo snel mogelijk de review.

Klijnsma: 'meer preventie hoge schulden'

Bijna 700.000 huishoudens hadden in 2008 een schuld die ze niet binnen drie jaar kunnen aflossen. Dat blijkt uit onderzoek van Panteia dat staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) vandaag naar de Tweede Kamer stuurde.

Volgens de gegevens had bijna een op de tien huishoudens kort of lang te maken met problematische schulden en loopt een kwart miljoen huishoudens het risico van dit soort financiële problemen. De moeilijkheden ontstaan veelal doordat mensen slecht met geld kunnen omgaan of doordat het inkomen plots minder is geworden.

Klijnsma vindt dat het nieuwe onderzoek aangeeft dat er nog meer moet worden gedaan aan preventie. "Je ziet dat veel mensen toch te laat de tering naar de nering zetten of zich een te hoge levensstandaard veroorloven. We gaan nog meer inzetten op preventie", laat ze in een reactie weten, maar ze realiseert zich dat het een zaak van lange adem is. Eerder onderzoek door het ministerie gaf aan dat 1,9 miljoen Nederlanders betalingsachterstanden hebben.

meer preventie van hoge schulden  (foto: ANP)

Vrouw gedood door huisbeer

Een 37-jarige vrouw uit de Amerikaanse staat Pennsylvania is gedood door haar huisdier. De vrouw, Kelly Ann Walz, uit Lehighton werd aangevallen toen ze haar 160 kilo wegende zwarte beer in zijn kooi aan het voeren was.

De buurman schoot te hulp en heeft met zijn geweer de beer doodgeschoten, helaas mocht dit niet baten.

Walz had een vergunning om roofdieren te houden, ze had onder meer een Bengaalse tijger en een Afrikaanse leeuw als troeteldier. De overleden beer had ze al negen jaar in haar bezit.

Eenbenige vechtsporter schrijft geschiedenis

Golfen met de handicap van een been is kinderspel. Een sportief gevecht winnen terwijl je maar een been hebt is pas stoer. De uit de Amerikaanse staat Arizona afkomstige Matt Betzold is het gelukt vechtsportgeschiedenis te schrijven.

De 25-jarige Betzold moet sinds zijn zesde op een been door het leven, toen het linkerbeen moest worden afgezet nadat hij een vergiftigd snoepje had gegeten. Hij gaat nooit zonder kunstbeen naar buiten, tenzij hij in de ring staat.

Afgelopen zaterdag deed hij voor het eerst mee aan 'Rage in the Cage', een vechttoernooi in Phoenix, Arizona. Wonder boven wonder wist hij zijn eerste gevecht te winnen, en heeft daarmee geschiedenis weten te schrijven. Het kwam hem op een welverdiende, staande ovatie te staan van een uitzinnige menigte.

"Sommige mensen zeggen dat ik gehandicapt ben", verklaart de eenbenige knul. "Zo zie ik dat niet. Ik heb slechts een handicap." 

Villa geblesseerd

David Villa heeft zich afgemeld bij Spanje. De aanvaller van Valencia heeft een hamstringblessure die hem drie weken aan de kant houdt.

Dat betekent dat Villa niet alleen de laatste twee WK-kwalificatiewedstrijden met Spanje moet missen, maar ook het competitieduel van Valencia met FC Barcelona.

Villa viel zondagavond kort na rust uit tegen Racing Santander (0-1) winst. Trainer Unai Emery vreesde al voor een vervelende blessure bij zijn sterspeler.

Voor Spanje is de afmelding van Villa geen groot probleem. La Furia Roja is al gekwalificeerd voor het WK volgende zomer.

[Gerucht] PS3 motion controls heten de Spheres

Nu ook Microsoft en Sony met motion controls komen moeten deze apparaten natuurlijk een naam krijgen. Microsoft heeft hun project voorlopig Project Natal genoemd maar bij Sony heet het nog gewoon de PS3 motion controllers. Nu schijnt het dat de motion controls niet de Wands gaan heten zoals veel mensen het noemen maar dat Sony het de ''Spheres'' gaan noemen. Dit is gekomen nadat de mensen van Joystiq in een interview met Kazunori Yamauchi van Polyphony Digital het had over de Spheres van Sony.Het is niet bekend of dit de echte naam wordt of dat het een codenaam voor het project is maar voorlopig kan alles nog en we zullen het binnenkort te horen komen als er meer nieuws over de motion controls verschijnt.

Loovens niet eens met schorsing

Glenn Loovens gaat niet akkoord met de schorsing van één duel naar aanleiding van een vermeende overtreding op Maurice Edu van Glasgow Rangers, meldt de BBC.Het gaat om een overtreding van Loovens tijdens The Old Firm van 9 mei jl.

Hij zou Edu bewust met zijn nagels hebben geraakt tijdens een duel. De middenvelder van de Rangers moest naar de kant om zich te laten behandelen.

De voetbalbond wachtte lang met het opleggen van de schorsing omdat ze de mening van Loovens graag wilde horen. Die heeft niet kunnen voorkomen dat hij alsnog een schorsing van één duel tegen zich heeft horen eisen. Als het hoger beroep afgewezen wordt, mist hij het duel met Motherwell.

"Het ging allemaal heel snel, en ik denk dat de Schotse bond zich dat ook zal realiseren. Als je het in slow motion bekijkt, ziet het er altijd erger uit. Ik weet wat ik dacht en daar was zonder twijfel geen opzet bij in het spel. En als ik het me goed herinner ging het spel ook gewoon door", zei Loovens eerder in Voetbal International.

Nachtelijke première voor Michael Jackson

De film This Is It, met opnames van de laatste concertrepetities van Michael Jackson, gaat in de nacht van 27 op 28 oktober na middernacht in première in Tuschinski in Amsterdam. Dit maakte filmdistributeur Sony Pictures vandaag bekend.

This Is It gaat in meer dan vijftien steden op de wereld tegelijkertijd in première. Onder andere in Los Angeles, Londen, New York, Berlijn, Seoul en Rio de Janeiro is de film dan voor het eerst te zien. "Amsterdam mag in dit rijtje natuurlijk niet ontbreken", aldus Sony.

De film, waarvoor in een paar dagen al elfduizend kaarten in de voorverkoop over de toonbank gingen, draait vanaf 28 oktober twee weken lang in de Nederlandse bioscopen. This Is It biedt de fans en muziekliefhebbers een blik achter de schermen van de artiest, die tot kort voor zijn plotselinge dood aan het repeteren was voor zijn concertreeks in de O2 Arena in Londen. Het publiek ziet hoe de zanger zijn show creëert en perfectioneert.

De popster overleed op 25 juni op 50-jarige leeftijd aan een hartstilstand.

Speelgoed en printers spoelen aan op Ameland

Op het strand van Ameland zijn printers en andere computerapparatuur, speelgoed, fietsonderdelen en snoepgoed aangespoeld. "Dit is goed nieuws voor strandjutters", aldus een woordvoerder van de Kustwacht vandaag.

Afgelopen weekeinde verloor het onder Liberiaanse vlag varende containerschip Navi Baltic, dat langs Terschelling voer, negen containers. Het schip was onderweg van Zeebrugge naar Hamburg.

Op Ameland zijn twee containers en een stuk van een derde aangespoeld. Twee andere containers kwamen terecht op een zandplaat bij Schiermonnikoog. "Een aantal containers is beschadigd geraakt, waardoor de lading eruit is gespoeld."

Deze week beslist de Kustwacht of er naar de vermiste containers zal worden gezocht.

Man verkracht schoondochter

Een 52-jarige man uit het Belgische Beernem is veroordeeld tot een celstraf van dertig maanden. De man had de vriendin van zijn zoon verkracht, toen deze bij hem thuis was.

Omdat de vrouw epilepsie heeft, mag ze 's nachts niet alleen zijn. Ze sliep daarom bij haar schoonvader thuis, toen haar vriend 's nachts moest werken. De schoonvader greep zijn kans en verkrachtte haar.

De man is niet alleen veroordeeld tot een celstraf van dertig maanden, ook moet hij zijn schoondochter ook een voorlopige schadevergoeding van drieduizend euro betalen. Bovendien is hij vijf jaar lang zijn burgerrechten kwijt.

Epic Mickey komt exclusief naar Wii

Wellicht heb jij een tijd geleden ook gelezen dat er gewerkt wordt aan een nieuwe 'Mickey Mouse'-titel. Deze game zag er een stuk minder kiddy uit dan wat we gewend zijn van Mickey Mouse, wat vrij opmerkelijk is. Goed nieuws dus voor de Wii-bezitters! Vandaag hebben we namelijk te horen gekregen dat Epic Mickey exclusief voor de Wii zal worden uitgebracht. Op de officiële site van game-magazine Gameinformer staat buiten de hieronder getoonde artwork ook dat we om 4 PM CST een trailer getiteld "Warren Spector and the Disney Collection" te zien krijgen. Over zo'n twee uur kunnen we dus deze trailer verwachten.
The rumors have been flying for months. From the outrageous (some actually thought we were bought by Disney, which was quite funny), to the right on (our forums pieced together all the clues from the last issue), the time has come to lay all rumors to rest. The November cover is indeed, Disney Epic Mickey, coming exclusively to the Nintendo Wii from Junction Point and Disney Interactive Studios.

This issue is the first of our highly anticipated redesign that subscribers should be receiving around October 12th.

There are a number of other highlights, including a Skate 3 first-look, an in-depth, seven-page report on the relationship between Hollywood and video games, interviews with executives from all three console manufacturers, and much, much more.

But the biggest news is our expanded coverage online that is available to all gameinformer.com visitors. Starting at 4PM CST today we will unveil the first companion piece to the magazine: an exclusive video interview with Warren Spector about his relationship with Mickey Mouse, including a portion of his giant Disney memorabilia collection that is housed at Junction Point. We will also have a photo-blog chronicling many of the outstanding pieces in his collection hitting at the same time.

This is just the beginning of our month of Mickey madness that will unfold over the next three plus weeks. So be sure to watch our Disney Epic Mickey landing page over the following month.

We don’t want to spoil what’s to come, but we have some amazing things in store, including screenshots, animations, and tons of concept art and music.

Watch for the issue in your mailbox over the coming weeks and make sure to come to gameinformer.com for the latest updates and news.

Oh yeah, and one last thing. All GI covers from here on out will feature a full wrap-around cover. Here is the Mickey cover in all its glory. The best part, and the reason we switched to these, is that the subscriber address label and the UPC will be on the back so it no longer clashes with our wonderful cover art.

Svejdik kan rest seizoen vergeten

Ondrej Svejdik komt dit seizoen niet meer in actie voor FC Groningen. De verdediger viel zaterdagavond in het competitieduel tegen ADO Den Haag (1-1) geblesseerd uit en heeft, zo blijkt nu, de kruisband in zijn linkerknie afgescheurd.

Dat meldt FC Groningen op de clubsite. Nader onderzoek wees uit dat Svejdik niet alleen zijn kruisband heeft afgescheurd, maar dat ook zin meniscus is beschadigd.

Svejdik zal ongeveer zes tot negen maanden uit de roulatie zijn. Hierdoor kan de Tsjech, die de afgelopen vier duels door trainer Ron Jans beter werd bevonden dat Gibril Sankoh, zich gaan richten op het volgende seizoen.

Onlangs liep Petter Andersson dezelfde blessure op. Ook hij zal dit seizoen niet meer in actie komen voor Groningen. De Zweed maakte zijn rentree na tien maanden blessureleed.

Britse bungeejumper valt

Een bungeejump van een Brit in Thailand ging wel heel erg mis. De verbinding van het touw was bij de sprong losgeraakt, daardoor viel de Brit met 130 kilometer per uur in het meertje waar hij boven hing.

Volgens artsen zijn de ernstige verwondingen van Rishi Baveja net zo erg als dat van iemand die een auto-ongeluk heeft gehad. Baveja landde met zijn borst op het water, daar heeft hij veel geluk mee gehad. Als hij op zijn hoofd was geland had hij hersenletsel opgelopen of zelfs dood kunnen zijn.

Op de FOK!Weblog kun je een filmpje van de sprong zien.

Met dank aan Fonske80 voor de submit!

FOK!radio: Voedingscentrum zoekt kantinefilmpjes

Voor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

Wat is er allemaal te koop in een schoolkantine? Dat wil het voedingscentrum graag weten, want zij vermoedt dat het voornamelijk vette happen zijn zoals kroketten en kipcorns. Daarom roepen ze scholieren op om hun schoolkantine te filmen en op te sturen. Het Voedingscentrum gebruikt de winnende filmpjes in een campagne voor ouders. Maar wat willen ze ermee bereiken? En hoe erg denken ze dat het gesteld is met de kinderen op school? En we willen ook weten of ze geen klachten verwachten van kantinedames die gefilmd worden. Dat vragen we allemaal aan het Voedingscentrum. Luisteren dus vanavond, live vanaf 20:00 uur! Uiteraard kun je ook meepraten via de chat (irc) of op het FOK!forum.

De columns op de FOK!frontpage zijn nu niet alleen meer op internet te lezen. De columnisten laten ook wekelijks hun kunsten horen in FOK!radio. Dus steek de kaarsen maar vast aan en leg het tijgervelletje op z'n plek! Sj0rSz heeft weer de FOK!sport update. Daarnaast hoor je al het nieuws en modwisselingen van het FOK!forum van FA Shmoopy.

En FOK! bestaat 10 jaar. Dus wil je live feliciteren? Dan kun je ons live in de uitzending bellen: 030-3200406

Meer FOK!radio? Meld je dan aan voor http://fokradio.hyves.nl ! Uiteraard kun je ook zelf de muziek aanvragen.

Meteen luisteren?


FOK!radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Klik hieronder op het logo van de mediaspeler die je gebruikt om in te schakelen.
Winamp

Winamp / Itunes

Windows Media Player
Windows Media Player
AAC
Winamp / AACTegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Veel luisterplezier!

De radiocolumn van Zonnetje40 lees je hier.

Man masturbeert bij meisjes

In het Noord-Brabantse Nieuwendijk werden gisteravond twee meisjes lastig gevallen door een schennispleger, die naast de meisjes op een bankje begon te sjorren.

De twee meisjes van 14 en 15 jaar oud zaten lekker een sigaretje te roken op een bankje op een fietspad langs de A27. Een gele bromfietser kwam voorbij gereden en begroette de meisjes. Kennelijk vond de bromfietser de begroeting hartelijk, want hij keerde en kwam terug naar de beide meisjes.

Nadat de bromfietser oneerbare seksuele voorstellen deed, vroegen ze hem om op te donderen. Dit had echter een averechts effect, want hij ging op het bankje zitten masturberen. De geschrokken meisjes zijn vervolgens weggegaan en informeerden hun ouders over het voorval.

De politie is op zoek naar eventuele getuigen. Het signalement dat opgegeven is, zegt dat het om een blanke man gaat die op een gele bromfiets reed en een rood-zwartkleurige integraalhelm droeg.

Met dank aan bierspons voor de submit!

Wasbeertjes fileren oud vrouwtje

Schattig he, die wasbeertjes. In werkelijkheid willen die pluizige beestjes echter niets liever dan de mensheid uitroeien. In Lakeland, in de Amerikaanse staat Florida, heeft een groepje van vijf wasberen een 74-jarige vrouw ernstig toegetakeld.

Gretchen Whitted werd plotseling door de beestjes omsingeld en vanuit het niets aangevallen. Van haar nek tot haar benen werd ze helemaal open gebeten. "We praten hier niet over een heleboel kleine beten", verklaarde de sheriff van Polk County, Grady Judd. "Ze was gefileerd."

Een buurman hoorde de vrouw krijsen en zag haar helemaal bedekt met bloed liggen. Hij besloot direct hulp in te roepen.

De vrouw is met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis. Hier hebben ze tientallen krammen en hechtingen bij haar gezet. Ondanks dat men twijfelde of de dieren waren besmet, hebben ze de vrouw uit voorzorg behandeld tegen hondsdolheid.

Moslimpartij bij verkiezingen in Venlo

De Nederlandse Moslimpartij NMP doet op 18 november mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Venlo. Dat liet voorzitter Henny Kreeft van de NMP vandaag weten.

Kreeft levert morgen bij de gemeente de kieslijst van de NMP in waarop vier kandidaten staan, twee met een Marokkaanse, een met een Turkse en een met een Pakistaanse achtergrond. Lijsttrekker wordt de politiek nog onbekende Ismael Hassani. De partij hoopt op twee zetels, vooral afgesnoept van PvdA en GroenLinks. Het feit dat Geert Wilders uit Venlo komt, is volgens Kreeft toeval.

"Venlo is heel belangrijk voor ons", aldus Kreeft. De partij wil namelijk volgend jaar in nog eens negen gemeenten meedoen aan de verkiezingen. Kreeft verwacht daarbij in Amsterdam vier zetels te bemachtigen, en in steden als Rotterdam, Alkmaar en Den Haag meer dan twee.

In Venlo zijn al in november verkiezingen wegens gemeentelijke herindeling.

Prijsvragennieuws augustus/september

De afgelopen tijd zijn er weer een hoop leuke prijsvragen geweest op de FP. Hieronder een overzichtje van de winnaars. Bekijk de plaatjes van de prijsvragen waar je aan mee hebt gedaan of druk op Ctrl+F om je naam te zoeken en zie of jij een van de toffe prijzen hebt gewonnen!

Toshiba Camileo H20 Full HD camcorder
 pic
MaR88

Taking of PELHAM 123 Filmpakket
pic
 Reho
wuppi
boterhoofd
Wakinyan
Saise


Dress for Less Kledingpakket
pic
MR_Rammstein
MariaEtcetera

Ed Kowalcyk met het Metropole orkest
ed
Nerd4sale
scrub_nurse
RockSolid

Rupspop Headliners CD's
pic
Bart
Wilmaatje
Nvuem
denbosch_75
Peter_Aragorn

Verantwoord genieten met X-Toys
pic
B
Tudelfino

Extrema Solar tickets
pic
Motormuis1959
Silvain

Olympus Mju 820 8.0 MP
pic
Nivard

Public Enemies Pakket
pe
Musiquence
YggY
maikel112
Wii4Life
wakajawaka

Logitech Drivingforce GT stuurtje
pic
mrKo

De uitslag waar iedereen op zit te wachten is natuurlijk wie de winnaar is geworden van de LG Full-HD Breedbeeld LCD TV met Digitale TV Tuner!
pic
 gewoontjes2k

Iedereen van harte gefeliciteerd met je prijs! Je hebt je prijs al binnen of krijg je die in de komende weken! Heb je deze keer niets gewonnen? Blijf kijken op de FOK!frontpage om kans te maken op leuke prijzen. Mocht je vragen hebben dan kun je altijd mailen met pr@fok.nl

'Herstel huizenmarkt in 2e helft 2010'

De nieuwe Rabo-topman Piet Moerland verwacht dat de Nederlandse huizenmarkt in de tweede helft van 2010 zal herstellen. "De huizenmarkt is structureel gezond", aldus Moerland. Dit zegt de topman in een interview met Het Financieele Dagblad.

Moerland zegt dat veel huizenbezitters in Nederland een aflossingsvrije hypotheek hebben. Mochten zij in de problemen komen, dan kunnen zij makkelijker aan hun verplichtingen voldoen (doordat alleen de rente betaald hoeft te worden) dan huizenbezitters die ook nog moeten aflossen.

Ook de huizenprijzen zullen volgens de Rabo-topman herstellen, omdat er meer vraag is dan aanbod: "Uiteindelijk, en ik vermoed dat dat vanaf de tweede helft van volgend jaar gebeurt, móet dat wel leiden tot hogere prijzen. Daar komt nog bij dat de stimuleringsmaatregelen van de overheden in de wereld de inflatie aanwakkeren. Waar moet je in dat scenario je geld stoppen, in huizen."

Met het sleutelen aan de hypotheekrenteaftrek moet volgens Moerland zeer voorzichtig omgegaan worden omdat het anders onzekerheid in de markt aanwakkert. De Rabobank is de grootste hypotheekverstrekker van Nederland.

Eeuwig jong door sperma slikken

Spuugt je vriendin je kwakkie gelijk weer uit nadat je in haar mond bent klaargekomen? Dan is er nu een goede reden voor haar om die gênante gewoonte af te leren. Uit wetenschappelijk onderzoek is namelijk gebleken dat sperma vrouwen langer jong laat blijven.

Voor de opzienbare uitslag van het onderzoek hebben twee onderzoekers, Frank Madeo en Tobias Eisenberg van de Karl-Franzens Universiteit in het Oostenrijkse Graz, 29 onderzoekers uit zes landen en elf universiteiten gecoördineerd. De uitkomst is gisteren gepubliceerd in het internationale wetenschappelijke tijdschrift 'Nature Cell Biology'.

De verjongende stof spermidine is in zeer grote hoeveelheden in het mannelijk sperma aanwezig. De stof helpt beschadigde cellen te herstellen en weet zo het verouderingsproces te vertragen. Spermidine is in alle lichaamscellen aanwezig, maar de concentratie neemt met de jaren af. Tot nu toe was echter alleen bekend dat de stof een belangrijke rol vormt in de celgroei.

Wetenschapper Eisenberg is zeer enthousiast over de vondst. "Het zou kunnen dat we de Heilige Graal van verouderingsonderzoek hebben gevonden", vertelt hij. De resultaten kunnen ook van belang zijn voor klinisch onderzoek, bijvoorbeeld bij leeftijdsgerelateerde ziekten zoals Alzheimer en Parkinson.

Wat je vriendin niet hoeft te weten, is dat spermidine niet alleen in sperma voorkomt. Ook levensmiddelen als grapefruit, tarwekiemen en sojabonen bevatten namelijk spermidine.

Ismaël stopt noodgedwongen

Valerien Ismaël heeft noodgedwongen een punt achter zijn profcarrière moeten zetten, aldus zijn club Hannover 96 op de eigen website. De 34-jarige verdediger uit Frankrijk kampt met chronische knieklachten en zal hierdoor niet meer op de velden verschijnen.

Een onafhankelijk adviseur kwam tot de conclusie dat "een voortzetting van een carrière als prof niet meer mogelijk is." Het contract van Ismaël bij de Noord-Duitse club wordt ontbonden. Ismaël speelde sinds de zomer van 2003 in de Bundesliga en kende een fantastisch debuutjaar in Duitsland door met Werder Bremen de landstitel te pakken. Zijn goede spel bij Werder leverde hem in 2005 een transfer naar Bayern München op.

Bij der Rekordmeister kwam hij in zijn eerste seizoen nog veelvuldig aan spelen toe, maar een dubbele beenbreuk in 2006 zorgde voor het einde van zijn loopbaan bij Bayern. Hannover 96 leek in 2007 uitkomst te bieden wat betreft de loopbaan van Ismaël, maar verder dan achttien wedstrijden voor de club kwam hij niet. Zijn laatste wedstrijd speelde hij op 19 september 2008, toen Hannover met 4-0 verloor van Bayer Leverkusen.

Alisa Bosconovitch in actie in Tekken 6

Over enkele weken kunnen gamers weer flink wat vuisten- en voetenwerk op hun beeldschermen toveren. Op 27 oktober verschijnt Tekken 6 namelijk op de Playstation 3, Playstation Portable en Xbox 360. Wat we er hier bij FOK!games tot nu toe van vinden kun je vanaf morgen lezen in de preview.

Tekken 6 kent maar liefst veertig personages waarvan zes nieuwelingen. Één daarvan is Alisa Bosconovitch, een lekkere stoot met flink wat stootkracht. Hoe ze dit in de praktijk weet te brengen kun je zien in de onderstaande video waarin ze in de schijnwerpers staat.

Emanuelson één wedstrijd geschorst

Ajacied Urby Emanuelson is voor één wedstrijd geschorst, naar aanleiding van zijn rode kaart tegen Roda JC (2-2). De aanklager betaald voetbal gaf een schikkingsvoorstel van twee duels schorsing, waarvan één voorwaardelijk. Emanuelson ging hiermee akkoord.

De speler die hij in de wedstrijd onderuit haalde, Anouair Hadouir, zei eerder dat Emanuelson wat hem betreft niet geschorst hoefde te worden. Echter dacht de aanklager, die ook Balazs Dzsudzsak (PSV) en Roel van de Sande (FC Oss) voor één wedstrijd schorste, hier anders over.

Leuk kraamcadeau: De Placentabeer!

Wil jij eens wat originelers cadeau geven aan de kersverse ouders dan de geijkte sokjes of een paar kleertjes in maat 68? Dan is er nu iets nieuws. Geef de moeder een placentabeer.

Jaja, je leest het goed, een teddybeer gemaakt van de moederkoek van de moeder. In plaats van de placenta op te eten, wordt de moederkoek bewaard en ingesmeerd met zeezout en eigeel.

Vervolgens wordt er een beertje van gekneed. De beer is overigens niet geschikt om mee te spelen. Door het onder een glazen stolp te bewaren, kun je er ten allen tijde naar kijken.

Brons Tol op WK schermen

Sonja Tol heeft een bronzen medaillie behaald op het WK schermen in Antalya. De degenschermster verloor in de halve finale van Sherraine Schalm, wat haar wel direct brons opleverde.

Het is voor het eerst dat Tol, 36, op het podium staat tijdens een groot mondiaal titeltoernooi. Wel werd de nummer twaalf van de wereldranglijst negen keer Nederlands kampioene. Met deze prestatie herovert Tol waarschijnlijk de A-status van NOC*NSF, wat weer belangrijk is voor de financiële ondersteuning van de schermster.

KNVB onderzoekt uitlatingen Grindheim

De aanklager van de Nederlandse voetbalbond (KNVB) start een onderzoek naar de uitlatingen van Christian Grindheim. De Noorse speler van sc Heerenveen was het gistren, tijdens het duel tegen VVV-Venlo (1-1), niet eens met zijn wissel en liet dat duidelijk merken.

Bij het verlaten van het veld werd een close-up van Grindheim gemaakt, maar die was hier duidelijk niet van gediend. De cameraman in kwestie kreeg namelijk een aantal scheldwoorden naar zijn hoofd geslingerd.

In de avonduren werd het voorval met Grindheim nog een aantal keer herhaald. Met zijn actie zou de Noor de voetbalsport in diskrediet hebben gebracht. Het ligt dan ook voor de hand dat de speler een boete of schorsing zal krijgen.

Berg krijgt het vertrouwen van Labbadia

Imponerend is zijn start bij Hamburger SV niet. Voor trainer Bruno Labbadia is dat echter geen reden om het vertrouwen in spits Marcus Berg op te zeggen.

De van FC Groningen overgekomen spits scoorde afgelopen donderdag twee keer in de met 4-2 gewonnen Europa League-wedstrijd tegen Hapoel Tel Aviv. Nu Ebi Smolarek geen contract krijgt aangeboden, gaat HSV volledig voor de Zweedse aanvaller.

"Wij hebben altijd vertrouwen gehad in Marcus", luidden de woorden van Labbadia tegenover Kicker. Tegen Hertha BSC mocht Berg weer in de basis beginnen. HSV won het uitduel in Berlijn met 1-3. "Ik heb moeilijke weken achter de rug, maar het vertrouwen heb ik nooit verloren", aldus het commentaar van Berg.

Bewoners brand Dirkshorn nog niet naar huis

De gedupeerde bewoners van zorgcentrum Hornhoeve in Dirkshorn, waar vrijdag brand woedde, mogen nog steeds niet naar huis. Eerst moet de woonveiligheid gegarandeerd zijn, zo laat een woordvoerster van Dirkshorn weten.

Dit is de uitkomst van een bespreking vanmiddag tussen burgemeester Enno Brommet van Harenkarspel, waar Dirkshorn onder valt, het zorgcentrum en de gemeente.

Donderdagavond krijgen de ruim veertig zorgcentrumbewoners tijdens een bijeenkomst in het buurtcentrum definitief te horen of zij wel of niet terug naar huis mogen keren. Tot die tijd verblijven zij bij familie of in andere vestigingen van Woonzorggroep Samen, waar het zorgcentrum in Dirkshorn deel van uitmaakt.

Belgische truckers bang voor schutter

Vrachtwagens die in België nieuwe auto's vervoeren blijken steeds vaker te worden beschoten. Autobedrijf D'Ieteren telde dit jaar al 150 nieuwe Audi's en Volkswagens met kogelgaten: soms ligt de kogel nog op de achterbank.

Angstige truckchauffeurs klaagden vandaag in de krant Het Laatste Nieuws dat de politie de aanvallen niet serieus neemt. Truckersclub ITSRE verzamelde inmiddels vele meldingen in België. De politie en de truckers hebben geen idee wie op de nieuwe auto's schiet en waarom. Het fenomeen schijnt in Duitsland al langer voor te komen.

Volgens het Korps landelijke politiediensten (KLPD) zijn er in Nederland geen aangiftes en ook geen concrete gevallen bekend.

Met dank aan maily en bierspons voor de submit!

Klassen staat voor rentree

Schaatster Cindy Klassen is terug op het ijs. De Canadese onderging vorig jaar een dubbele knieoperatie en reed vorig seizoen niet mee om te kunnen herstellen. Het nieuwe seizoen staat voor de 30-jarige schaatsenrijdster compleet in het teken van de Olympische Spelen in Vancouver.

Klassen reed onlangs in Calgary al een 3.000 meter in 4:07 en zal gewoon deelnemen aan het wereldbekercircuit. "Ik heb tests onder zware belasting goed doorstaan. Ik train weer voluit en het loopt goed," zei de Canadese die in februari in eigen land hoopt te vlammen.

Geen wattenstaafje voor soa-onderzoek

Een geslachtsziekte bij mannen is met een eenvoudig urineonderzoek vast te stellen. Nu neemt een arts nog met een wattenstaafje slijm uit de plasbuis af bij soa-onderzoek. Veel mannen ervaren dat als pijnlijk en vervelend. Dat schrijven onderzoekers van het RIVM, het UMC Utrecht en NIVEL vandaag in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde.

De onderzoekers hopen dat het urineonderzoek de drempel voor mannen verlaagt om een soa-test uit te laten voeren. "Het is een onderwerp in de taboesfeer", aldus NIVEL-onderzoeker Gé Donker.

Volgens de onderzoekers is er weinig bekend over de oorzaak en aanpak van urinebuisinfecties, terwijl 1 op de 500 mannen daarvoor jaarlijks bij de huisarts terechtkomt. Een derde van hen heeft een geslachtsziekte.

Foto's verdachten Hoek in Opsporing Verzocht

De eerste foto's van nog niet opgepakte verdachten van de strandrellen in Hoek van Holland worden morgen in het televisieprogramma Opsporing Verzocht getoond. Op tien foto's zijn personen te zien die worden verdacht van openlijke geweldpleging tijdens het ontspoorde dancefeest van 22 augustus.

De politie Rotterdam-Rijnmond maakte dat vandaag bekend. Als gevolg van de rellen kwam een 19-jarige Rotterdammer om het leven. Zes bezoekers raakten gewond. De politie pakte de afgelopen weken acht jonge mannen op. Vijf agenten, die tijdens de avond hebben geschoten, worden door het Openbaar Ministerie (OM) als verdachte beschouwd.

foto's verdachten in Opsporing Verzocht  (foto: ANP)

'Voorkeursbehandeling Astana in Tour'

De klopjacht op renners van Astana lijkt vooralsnog niet voorbij. Nu meldt de Franse krant Le Monde dat Astana-renners een 'voorkeursbehandeling' zouden hebben gehad tijdens dopingcontroles in de afgelopen Tour de France.

Le Monde heeft dit uit een rapport van het Franse antidopingagentschap AFLD geconcludeerd. Zo zouden Astana-renners later op de ochtend zijn gecontroleerd dan zijn directe concurrenten en hadden de renners meer tijd om zich te melden bij de controleurs. Uit het rapport zou tevens blijken dat de urinemonsters op een weinig professionele manier bewaard zouden zijn en dat bepaalde controles onterecht als controles buiten competitie zijn bestempeld.

De krant haalde direct uit naar de UCI: "Het document van tien pagina's is beschamend voor de UCI, de organisatie die tijdens de Tour verantwoordelijk was voor de controles en in tegenstelling tot de voorbije jaren geen enkele positieve controle vaststelde". In de Astana-ploeg reden in de Tour onder andere eindwinnaar Albero Contador en nummer drie Lance Armstrong.

De Guzman nader onderzocht

Er zal nader MRI-onderzoek nodig zijn om vast te stellen hoe ernstig de knieblessure van Feyenoorder Jonathan De Guzman is, aldus de Rotterdammers op hun website.

Een eerste onderzoek in het Erasmus MC wees uit dat de aanvallende middenvelder schade aan het gewricht heeft opgelopen. Een definitieve diagnose kon echter nog niet worden gesteld.

De Guzman werd afgelopen zaterdag in de rust van de wedstrijd tegen RKC Waalwijk (3-0) gewisseld voor Sekou Cissé vanwege knieproblemen. De medische staf van Feyenoord wilde geen risico nemen met de Canadees en hield hem in de kleedkamer.

Verder MRI-onderzoek zal nu meer duidelijkheid moeten geven over de kwetsuur van De Guzman.

Cruijff tegen lange contracten

Johan Cruijff heeft zijn twijfels uitgesproken over het nieuwe langlopende contract dat Lionel Messi onlangs bij FC Barcelona tekende. De Argentijnse sterspeler ligt nu tot medio 2016 vast in Catalonië.

Volgens Cruijff is de duur van het contract van Messi veel te lang. De Nederlander is van mening dat spelers minder gretig worden door het tekenen van dergelijke langlopende verbintenissen.

In zijn column in de Catalaanse krant El Periodico zet Cruijff zijn vraagtekens bij het nieuwe contract van Messi. De oud-trainer van Barça denkt dat het verstandiger is om korter lopende overeenkomsten aan te bieden, zodat de spelers gemotiveerd blijven.

"Ik ben absoluut geen voorstander van lange contracten, zoals die van Messi", laat Cruijff optekenen. "Een speler, wie het ook mag zijn, moet gemotiveerd blijven om zichzelf te blijven ontwikkelen. Ik zou spelers per jaar bekijken en dan vervolgens belonen."

Dat er een clausule van 250 miljoen euro in het nieuwe contract van Messi staat, kan Cruijff daarentegen wel begrijpen. "Ik denk dat zij een 'anti-Florentino Perez'-clausule hebben ingebouwd. Maar om die tot 2016 te laten lopen vind ik niet goed. Messi behoort tot de spelers die het meest dienen te verdienen, maar bekijk het per jaar."

Jonge Fransman voor Skil-Shimano

Skil Shimano heeft zich versterkt met een jonge Fransman. Alexandr Geniez zal het team gaan versterken. Eerder trok Skil al de Noor Frederik Wilman aan.

De 21-jarige renner had diverse aanbiedingen uit eigen land, maar koos voor Skil vanwege de professionele trainingstechnische begeleiding. Geniez rijdt pas twee jaar op de weg, hiervoor was hij voornamelijk op de moutainbike te vinden.

Button wil graag vooraan starten

In Brazilië wil Jenson Button meer vooraan aan de race beginnen. De laatste races begon de Brit niet vooraan, zijn laatste pole-position was in Monaco.

In Japan kon Button kampioen worden maar na een slechte kwalificatie, een straf en maar een achtste plek aan de streep lukte de Brit dat niet. "Ik wil in Brazilië vooraan starten en vooraan finishen. Ik maak het mijzelf steeds erg moeilijk door een slechte kwalificatie te hebben waardoor ik mijzelf weer een weg naar voren moet knokken in de race. Hopelijk hoef ik dat in Brazilië niet te doen."

"Ik zal met een positief gevoel afreizen naar de race in Brazilië, maar het wordt wel een uitdaging. Sebastian Vettel en Red Bull zijn namelijk erg snel momenteel. Het zal moeilijk worden om ze te verslaan. En Rubens Barrichello is ook altijd snel op Interlagos."

Button heeft veertien punten voor op Barrichello en zestien op Vettel, er zijn inclusief Interlagos nog twee races dit jaar.

Hard Water deel 2

Gelezen op de FP: Rishi Baveja is op dit moment de gelukkigste man ter wereld. Zijn bungee jump sprong ging een tikkie mis. In plaats van fijn weer terug te veren schoot hij uit zijn harnas. En dat is knap vervelend als je naar beneden springt. De Brit landde op zijn borst. Als hij met zijn hoofd op het wateroppervlakte terecht was gekomen, had hij hersenschade opgelopen of was hij dood geweest, aldus Baveja.

Gelukkig hebben we de beelden wel:

Sauerbreij gaat door na 'Vancouver'

Snowboardster Nicolien Sauerbreij zal na de Olympische Spelen in Vancouver zeker nog een jaar doorgaan met de wedstrijdsport. Dit verklaarde ze maandag in de Telegraaf, in aaloop naar de wereldbekerwedstrijden in Landgraaf.

De winnares van de wereldbeker van 2008 gaat misschien zelfs door tot en met de winterspelen van Sotsji in 2014: "In 2011 wil ik in elk geval nog de WK in La Molina mee maken. Sotsji is ook nog steeds in beeld. Na Vancouver bekijk ik het van jaar tot jaar. Voel ik me fit, heb ik er nog lol in, kan ik nog mee?".

Sauerbreij is overigens nog niet zeker van Vancouver, al lijkt plaatsing maar een formaliteit. De Amsterdamse moet bij één van de komende wereldbekerwedstrijden bij de eerste twintig eindigen om vormbehoud te tonen.

Buurt runt zelf buurtsuper

Het kleine plaatsje Deil (2200 inwoners) in Gelderland heeft slechts één supermarkt. De inwoners zijn erg blij met hun Spar, zo bleek afgelopen weekend. Zij hebben zelf hun buurtsuper tijdens het weekend draaiende gehouden.

De winkel van de familie De Haas is dit jaar uitgeroepen tot 'Beste Spar winkel van Nederland', en is ook nog in de running voor de landelijke verkiezing van 'Beste Buurtsuper van Nederland'. Het personeel is volgens de klanten uiterst vriendelijk en hulpvaardig.

Met het geld dat is gewonnen met de Beste Spar verkiezing heeft de eigenaar besloten het voltallige personeel, inclusief partners, mee te nemen voor een weekendje Vlieland. Spontaan boden zich zo'n 20 vrijwilligers uit het dorp aan om de winkel tijdens het weekend open te houden.

Met dank aan MeraViglioSa voor het herschrijven en submitten.

Kleinzoon Cruijff bij B-junioren Barça

Joshua Angoy Cruijff, de kleinzoon van Johan Cruijff, mocht zondag zijn debuut maken in de Juvenil B van FC Barcelona.

De Juvenil B is het team voor zestien- en zeventienjarigen. De kleinzoon van Cruijff mocht tien minuten voor tijd invaller in de wedstrijd tegen FPE Mataró (3-0 zege).

Joshua Angoy is de zoon van Cruijff's dochter Chantal. Als voetballer functioneert hij het beste in de verdediging. Joshua kan als linksback en centrale verdediger uit de voeten.

Het team Juvenil B wordt getraind door voormalig linksback van Barcelona Sergi Barjuan. In de jaren negentig was Sergi de vaste linksachter bij Barça. Op de weg naar de Catalaanse hoofdmacht volgen na Juvenil B nog de Juvenil A en het beloftenteam.

'Rasmussen wil Mexicaan worden'

Michael Rasmussen wil in de komende jaren weer meedoen aan het wereldkampioenschap op de weg. Volgende de Deense zender TV 2 Sporten, wil de Deen daarom de Mexicaanse nationaliteit verkrijgen.

Rasmussen heeft gebroken met zijn vaderland omdat de Deense wielerbond hem had geschorst voor het WK in 2007 en de Olympische Spelen in 2008. De directeur van Tecos, waarvoor Rasmussen in de Vuelta à Chihuahua de proloog won, zei het volgende: "Hij heeft de procedure gestart, maar wil zijn Deense burgerschap behouden. Er zijn veel mogelijkheden voor iemand als hij."

Stijnen wil niet meer voor 'Duivels' keepen

Stijn Stijnen wil voorlopig niet meer voor de België uitkomen. Dit maakte de keeper vandaag bekend. Stijnen zegt niet langer te willen keepen onder de huidige mentaliteit bij de entourage van de bondscoach Dick Advocaat.

Advocaat zei vorige week nog dat Stijnen, wat hem betreft, niet perse de eerste doelman zal zijn van de Belgen. Verder werd Timmy Simons, een goede vriend van de doelman van Club Brugge, niet geselecteerd door Advocaat. Stijnen speelde tot nu toe 30 interlands voor de Rode Duivels.

Safina, V. Williams weer vroeg uitgeschakeld

Dinara Safina en Venus Williams zijn weer niet verder dan de tweede ronde gekomen op een WTA-toernooi. Beide dames werden in de tweede ronde van het toernooi in Peking uitgeschakeld.

Williams speelde tegen Anastasia Pavljoetsjenkova, van wie ze vorige week ook al verloor. De als derde geplaatste begon zwak, maar herstelde zich in de tweede set. In de derde ging haar Russische opponente weer beter spelen en plaatste al vroeg een beslissende breek en won met 6-3, 1-6 en 6-4.

Safina werd vorige week door een qualifier uitgeschakeld. Vandaag was de Chinese nummer 226 van de wereld, Shuai Zhang te sterk voor de nummer één van de wereld; 5-7 en 6-7.

Van Winden naar Rabobank Pro Team

Dennis van Winden zal, ondanks concrete buitenlandse interesse, volgend jaar de overstap maken naar het Pro Team van de Rabobank. Hij zal overkomen van het Continentale team van de ploeg. Van Winden tekent een contract voor twee jaar.

Het Nederlandse talent maakt volgt hiermee de weg van zijn ploeggenoot Steven Kruiswijk, met wie hij op het voorbije WK in actie kwam. Van Winden tekent een contract voor twee jaar. Harold Knebel, manager van de Rabobank ploeg, reageerde verheugd op Rabosport. "We willen talent nadrukkelijk de tijd, het vertrouwen en de aandacht geven zich te ontwikkelen, met Steven en nu Dennis krijgen we twee renners uit onze eigen opleidingsploeg die beschikken over goede mogelijkheden."

Uiteraard was ook Van Winden, die ook op interesse van onder andere Cérvelo kon rekenen, tevreden over zijn overgang: "Dit is een jongensdroom die uitkomt, eigenlijk gaat het nu allemaal echt beginnen, ik ben super gemotiveerd. Dit jaar stond voor mij in het teken van prof worden, maar als je anderhalve maand niet kan koersen tijdens het seizoen, weet je toch echt niet hoe je er voor staat. Nu ga ik het volgend jaar prof worden en wil ik me laten zien."

Frankrijk waarschuwt voor rectale bom

De Franse geheime dienst heeft gewaarschuwd voor een nieuwe methode waarmee radicaalislamitische zelfmoordenaars aanslagen kunnen plegen. Terreurnetwerk al-Qaeda is in staat bommen te maken die net als zetpillen in het lichaam kunnen worden ingebracht, berichtten Franse media vandaag.

De Franse geheime dienst beschrijft in een intern rapport hoe in augustus een zelfmoordenaar van al-Qaeda een bezoek bracht aan de Saudische prins en onderminister van Binnenlandse Zaken Mohammed ben Nayef, die de strijd tegen terrorisme leidt in Saoedi-Arabië. Toen de prins de terrorist ontving, bracht hij zichzelf tot ontploffing maar miste zijn doel.

De zelfmoordterrorist had de explosieven in zijn lichaam verstopt. Zo kon hij door veiligheidcontroles heen komen. Bewakers hadden de man toegestaan zijn mobiele telefoon bij zich te houden, waarmee de aanslagpleger de springstof in zijn lichaam liet ontploffen.

Vodafone verhoogt tarieven

Telecombedrijf Vodafone heeft voor nieuwe klanten en klanten die hun contracten verlengen de tarieven voor bellen en sms'en buiten de belbundel verhoogd. De prijzen stijgen naar 30 eurocent per minuut of sms, waar Vodafone eerder een tarief van 25 eurocent hanteerde.

Vodafone verdedigde vandaag de tariefsverhoging door te wijzen op opgelopen kosten. De tarieven voor het bellen en sms'en buiten de belbundel zijn heel lang hetzelfde geweest, aldus een woordvoerder. Circa driekwart van de huidige abonnees blijft binnen de belbundel, zei hij.

Vodafone verhoogt tarieven  (foto: ANP)

Live-concert Robbie Williams ook in bios

Robbie Williams geeft dinsdag 20 oktober in Londen zijn eerste concert in drie jaar. Nederlandse fans kunnen het optreden live meemaken via de satelliet in een aantal Pathé-bioscopen. De voorverkoop start op 9 oktober.

Williams staat in Camden's Roundhouse en opent met zijn show de BBC Electric Proms 2009. De zanger laat zich begeleiden door een band en een strijkers- en blazerssectie. Oude hits passeren de revue, maar ook nummers van zijn nieuwe album Reality Killed the Video Star.

De bioscopen die meedoen zijn in Den Haag, Eindhoven, Groningen, Rotterdam en Amsterdam.

Live-concert Robbie Williams ook in bios  (foto: ANP)

Oktoberfeest in mineur door dreiging terreur

Het Oktoberfeest in München heeft dit jaar veel minder bezoekers getrokken, door de dreiging van terreuraanslagen. Naar schatting bezochten 5,7 miljoen mensen de afgelopen twee weken het "grootste volksfeest ter wereld".

Dat meldden Duitse media vandaag. Na dreigementen van het islamitische terreurnetwerk al-Qaeda zagen de Duitse autoriteiten zich gedwongen op het feestterrein in het centrum van de Beierse hoofdstad strenge veiligheidsmaatregelen te nemen.

In verband met het zonnige herfstweer was aanvankelijk op veel meer bezoekers gerekend. De afgelopen jaren waren aantallen rond of boven de zes miljoen normaal. In 1985 werd het record van 7,1 miljoen bezoekers gevestigd. Volgend jaar bestaat het Oktoberfeest tweehonderd jaar.

Oktoberfeest in mineur door dreiging terreur  (foto: ANP)

Beelden van gecancelde Aliens RPG uitgelekt

Obsidian Entertainment was in opdracht van SEGA een tijdje bezig een RPG te maken op basis van het welbekende Aliens-universum maar begin dit jaar begonnen geruchten te circuleren dat de game misschien wel gecanceld was. Helaas bleek dit in juni ook echt zo te zijn en kunnen we dus fluiten naar de game.

Nu enkele maanden later is er wat materiaal van de game uitgelekt, van character renders en artwork tot een enkele vermoedelijke in-game screenshots en kunnen we kijken wat Obsidian van plan was. Mijn excuses voor de lelijke lay-out, maar de plaatjes zijn allemaal op ander formaat en dus niet echt mooi te presenteren.
[Gerucht] Microsoft komt met in-game opnames


Een anonieme developer heeft met een kleine verspreking machinima-makers over heel de wereld blij gemaakt: het gerucht gaat dat Microsoft bezig is met een in-game opnamesysteem welke werkt met iedere Xbox 360-titel.

Sommige games hebben zelf al een opname-systeem, zoals Halo 3 en Trials HD, maar de meerderheid van de games heeft echter geen mogelijkheid om gamebeelden vast te leggen, behalve door dure apparatuur te kopen die HDMI of component-signalen in HD op kan nemen.

Microsoft bevestigt of ontkent vooralsnog helemaal niets en wijst er alleen maar op dat ze met de Xbox 360 innoveren en streven naar betere kwaliteit en meer immersieve ervaringen.

De quote waar het allemaal om te doen is luidt als volgt:

We'd love to have video capture in our game, but why work on something that the platform holder is already developing

Piquet: "Ik ben het zwaarst gestraft"

Volgens Nelson Piquet jr. is hij degene die het zwaarst gestraft is voor crash-gate, ondanks het feit hij van de FIA immuniteit heeft gekregen. De Braziliaan denkt dat zijn carrière nu waarschijnlijk voorbij zal zijn.

"In feite heb ik de grootste straf gekregen. Mijn carrière is nu zo goed als voorbij", aldus Piquet tegenover het Braziliaanse Globo. "Ik ben de eerste om toe te geven dat ook ik een fout heb gemaakt. Het was één grote vergissing. In een moment van zwakte heb ik er mee ingestemd. Er waren bovendien mensen bij die ik vertrouwde. Ik zal nu weer helemaal vanaf nul moeten beginnen en harder moeten werken dan ik ooit heb gedaan. Ik weet dat het heel erg moeilijk zal worden, maar ik ben enorm toegewijd en zal niet opgeven. Mijn droom is en zal altijd de Formule 1 blijven. Het is nu vechten geblazen. Misschien ga ik naar Interlagos om met een paar teams te praten."

Militairen bestraft voor geweld tegen zwerver

De rechtbank in Arnhem heeft vandaag vijf (ex-)militairen straffen tot een half jaar cel waarvan drie maanden voorwaardelijk en werkstraffen opgelegd, voor het mishandelen van een zwerver. Het incident had plaats in mei 2007 in Eindhoven.

De verdachten takelden een 28-jarige Somalische zwerver zodanig toe, dat hij buiten bewustzijn raakte en in een ziekenhuis moest worden opgenomen. Dat gebeurde 's nachts op het stationsplein van Eindhoven, waar de zwerver hen drinken wilde verkopen.

De militaire kamer van de rechtbank sprak de vijf verdachten vrij van poging tot doodslag, omdat volgens de rechters niet is gebleken dat het gepleegde geweld zo grof was dat alleen daaruit al zou blijken dat de militairen de zwerver met opzet wilden doden.

Vrijspraak voor rammen tankstation

De rechtbank in Utrecht heeft vandaag de 23-jarige Mayele R. uit Soest vrijgesproken van schuld aan het rammen van een tankstation. De officier van justitie had al vrijspraak geëist.

R. reed vorig jaar met zijn bestelbus in de shop van een benzinestation langs de A2 bij Nieuwegein. Een klant kwam om het leven. R. heeft steeds volgehouden dat zijn remmen opeens weigerden. De aanklager noemde dat in eerste instantie een onwaarschijnlijk verhaal en eiste toen tien maanden cel. De rechtbank wilde vervolgens geen uitspraak doen.

Nader onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut pleitte de verdachte vrij. De rechtbank nam de uitkomst van dat onderzoek over.

  (foto: ANP)

1,5 miljoen Indiërs dakloos door overstromingen

Ongeveer anderhalf miljoen mensen zijn dakloos geraakt door de overstromingen, die de afgelopen dagen het zuiden van India troffen. Dat hebben regeringsfunctionarissen vandaag gemeld. Het dodental van de watersnood staat inmiddels op ruim 230.

De deelstaat Karnataka, die 52 miljoen inwoners telt, is het zwaarst getroffen. Daar vielen 170 doden. Ook de deelstaten Andhra Pradesh en Maharashtra hadden onder de wateroverlast als gevolg van dagen van hevige regenval te lijden. In Karnataka zijn een miljoen mensen dakloos geraakt. Van hen zijn er 350.000 in 1200 opvangkampen ondergebracht.

Volgens H.V. Parashwanath, een bestuurder van de hulpdiensten in de deelstaat, wordt geprobeerd ook de overige daklozen op te vangen. In de deelstaat zijn zeker 200.000 huizen verwoest. Bijna 1500 dorpen zijn gedeeltelijk of zelfs in hun geheel ondergelopen.

Verkoopcijfers UK: FIFA10 na GTAIV succesvolste launch

Engeland staat er om bekend dat voetbalgames erg populair zijn en met name FIFA scoort ieder jaar weer hoog in de verkooplijsten. Wellicht mede dankzij de actie van een aantal supermarkten om de game voor de helft van de adviesprijs in de winkels te liggen wist FIFA10 de op een na succesvolste launchweek te bereiken in Engeland, alleen Grand Theft Auto IV ging vorig jaar vaker over de toonbank. Helaas hebben we geen exacte cijfers, maar ten opzichte van FIFA09 verkocht dit deel 48% meer, een getal waar EA erg blij mee zal zijn. Van de verkochte exemplaren werd 48% voor de Xbox 360 gehaald, 46% voor de PlayStation 3 en de overige 6% voor de andere systemen. De consoleversies bezetten hiermee respectievelijk de vijfde en zesde plaats op de all-time lijst voor beste launchweken op een enkel platform.

ODST, het nieuwste deel in de Halo-saga, verloor daarmee zijn koppositie en door flink terugvallende verkoopcijfers, -75% ten opzichte van de week ervoor, moet de game zelfs Professor Layton voor zich dulden. De nieuwe hardwarebundel voor de Wii met daarin Wii Sports Resort zorgde dat die game 33% meer verkocht en daardoor zijn vijfde plek kon behouden.

Boek: Paul Breuker - Oude honden

Op zondag 4 oktober (Werelddierendag) vond in Café Maxim te Nijmegen de boekpresentatie plaats van het boek Oude honden van Paul Breuker. De presentatie werd druk bezocht en de sfeer was prima. Veel hondenbezitters die voor het boek zijn gefotografeerd waren aanwezig, met of zonder hond. Paul Breuker nam ons mee in de wereld van 'zijn' oude honden. In 2003 is hij begonnen met dit project en vol trots presenteerde hij vandaag zijn boek.

Boulahrouz wil graag ooit voor Ajax spelen


Khalid Boulahrouz heeft tegenover het magazine Helden toegegeven ooit eens voor Ajax uit te willen komen. Ook vertelde hij over zijn hechte band met Martin Jol.

Martin Jol speelt een belangrijke rol in de carriére van Boulahrouz. De huidige trainer van Ajax haalde in 2000 de verdediger van de reserves van AZ naar RKC. Vanuit Waalwijk groeide Boulahrouz tot een sterke verdediger en verdiende daarmee transfers naar grote clubs als HSV, Chelsea, Sevilla en VfB Stuttgart.

Tegenover het magazine Helden vertelt Boulahrouz over zijn relatie met Jol en over het idee ooit voor Ajax te spelen: "Ik sprak Jol onlangs nadat hij had getekend bij Ajax. Wij zijn nog steeds heel goed met elkaar. Altijd als hij ergens is, wordt de link gelegd tussen Jol en mij. Los van ons goede contact, zou ik graag ooit voor Ajax spelen, prachtige club, prachtig shirt."

Boulahrouz kwam dit seizoen, mede door blessures, pas tot één duel voor VfB Stuttgart in de Bundesliga. Desondanks mag hij met het Nederlands Elftal voor een oefeninterland afreizen naar Down Under.

Eénbenige golfer wil prof worden

Manuel de los Santos is een wonderlijke verschijning op de golfbaan. De man uit de Dominicaanse Republiek leek op weg om een groot honkballer te worden bij de Toronto Blue Jays. Zes jaar geleden maakte een motorongeval een einde aan zijn ambities, omdat hij zijn linkeronderbeen verloor.

De nu 25-jarige De los Santos ging niet bij de pakken neerzitten en stortte zich volledig op het golf. Hij loopt nu op krukken over de baan en lijkt er niets te zoeken te hebben totdat hij de bal geslagen heeft. Hij slaat staande op zijn rechterbeen de bal met gemak 250 meter ver.

De los Santos verliet na zijn ongeval zijn land om in Frankrijk iets nieuws op te bouwen. "Het was te confronterend om te blijven. Na mijn ongeval moest ik weg. Ik wilde mijn zinnen verzetten, er niet meer aan denken. Vandaar dat ik vertrok." En niet zonder succes. "Ik heb gedacht aan rolstoelbasketbal of tennis, maar dat was niks voor mij. Ik wil in alles wat ik doe de top bereiken, ook met de fysieke beperking die ik heb. Op het moment dat ik voor het eerst iemand zag golfen, zei ik: dat wil ik proberen."

"Iedereen zei tegen me dat ik gek was. Golfen was onmogelijk voor mij. Een man op de golfbaan vroeg aan me wat ik kwam doen. 'Jij kunt niet spelen', zei hij. 'Dit is veel te moeilijk voor jou.' Twee jaar later kwam ik diezelfde man weer tegen. Ik speelde tegen zijn zoon in een toernooi en ik won. Voor mij was dat heel belangrijk. God heeft dat moment aan mij gegund."

Het zien van de film The Legend of Bagger Vance droeg bij aan de ambitie van De los Santos. "Ik wilde het leren van de beste en dat is Tiger Woods. Ik heb meteen zijn dvd gekocht en ben gaan kijken hoe hij speelt. Sindsdien train ik elke dag. Als ik niet bezig ben met golf, slaap ik of eet ik."

Hij heeft momenteel nog handicap drie en wil er voor zorgen dat hij nog beter wordt. "Ik wil het hoogste nastreven. Als ik iets doe, dan doe ik dat voor de volle honderd procent. Vijf jaar geleden wilde ik op St. Andrews spelen, die droom is uitgekomen. Nu wil ik nog beter worden. Als dat leidt tot een bestaan als profgolfer, heel graag," zei De los Santos op het Alfred Dunhill Links Championship.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

Hollandse coke, geweldig spul

Vaak moet ik hevig prakkizeren wat ik mijn lezeren moet voorzetten, maar deze keer niet. Deze keer is het kiezen uit overdaad. Zal ik vrolijk, of zal ik op de mopperstand? Als je een klein stukje leest over de volslagen krankzinnigheid die alom in het Haagje blijkt te heersen is de laatste optie de meest waarschijnlijke. Welk stukje, Gramps? Dat stukje over de superflinke plannen ten aanzien van de import van bruiden uit Marokko en Turkije. Keihard wordt het, onmenselijk bijna.

PSP Go gehackt?

Het lijkt erop dat het eerste begin is gemaakt met het hacken van de PSP Go. Freeplay is het inmiddels gelukt om de tekst "Hello World" op het scherm te zetten. Voor de geïnteresseerden is het een en ander op film vastgelegd.

Freeplay heeft door middel van een savegame van een niet nader genoemd spel de hack voor elkaar gekregen. Hij geeft zelf aan dat het alleen bedoeld is om te laten zien dat het kan en dat het niet zijn bedoeling is het verder uit te buiten.

Hadouir: 'Emanuelson niet schorsen'

Volgens De Telegraaf zal Anouair Hadouir proberen Urby Emanuelson te helpen bij diens aanvechten tegen een mogelijke schorsing. De Ajacied kreeg gisteren in het duel tegen Roda JC een rode kaart voor een tackle van achter op Hadouir.

Hadouir vertelt dat hij de rode kaart zeker niet zag aankomen: "Ik schrok ervan dat de scheidsrechter rood trok voor Urby en vond het ook niet terecht"

De speler van Roda JC laat verder weten dat hij Emanuelson zal helpen met een verklaring: "Er was zeker geen sprake van opzet en dat zal ik ook aangeven in mijn verklaring aan de KNVB. Urby is één van de weinige spelers in de Eredivisie, van wie ik ervan overtuigd ben dat hij nooit bewust een schop uitdeelt."

Najaars-line-up van Nintendo bekend gemaakt

Nintendo heeft hun line-up van het najaar bekend gemaakt. Uiteraard komen er ook weer leuke spellen voor de wat jongere gamers op ons af.

Voor de Wii zien we enkele oude bekenden eindelijk weer eens terug in een nieuw avontuur. Zo komt er een "New Super Mario Bros" naar de Wii op 20 november en is die nog nét op tijd voor Sinterklaas. Voor de DS is er een andere topper uit de Nintendo-stal "The Legend of Zelda: Spirit Tracks". Deze komt helaas wel te laat voor Sinterklaas en verschijnt op 11 december. Deze zou dan ook voor de kerst een leuk geschenk zijn voor de liefhebbers. Ook aan de sporters op de Wii is gedacht met een vervolg van Wii Fit onder de zeer originele naam "Wii Fit Plus". Wii Fit Plus zal zelfs al eind oktober in de schappen liggen. En de laatste game die een release datum heeft gekregen is "Style Boutique" voor de DS. Style Boutique zou op 23 oktober beschikbaar moeten zijn. Als het aan Nintendo ligt kunnen we dus met stijl het nieuwe jaar inStyle Boutique is in andere regios bekend als Style Savvy

Golfwonder op één been wil prof worden

Manuel de los Santos is een wonderlijke verschijning op de golfbaan. De man uit de Dominicaanse Republiek leek op weg om een groot honkballer te worden bij de Toronto Blue Jays. Zes jaar geleden maakte een motorongeval een einde aan de ambities van hem, omdat hij zijn linkeronderbeen verloor.

De nu 25-jarige De los Santos ging niet bij de pakken neerzitten en stortte zich volledig op het golf. Hij loopt nu op krukken over de baan en lijkt er niets te zoeken te hebben totdat hij de bal geslagen heeft. Hij slaat staande op zijn rechterbeen de bal met gemak 250 meter ver.

De los Santos verliet na zijn ongeval zijn land om in Frankrijk iets nieuws op te bouwen. "Het was te confronterend om te blijven. Na mijn ongeval moest ik weg. Ik wilde mijn zinnen verzetten, er niet meer aan denken. Vandaar dat ik vertrok." En niet zonder succes. "Ik heb gedacht aan rolstoelbasketbal of tennis, maar dat was niks voor mij. Ik wil in alles wat ik doe de top bereiken, ook met de fysieke beperking die ik heb. Op het moment dat ik voor het eerst iemand zag golfen, zei ik: dat wil ik proberen."

"Iedereen zei tegen me dat ik gek was. Golfen was onmogelijk voor mij. Een man op de golfbaan vroeg aan me wat ik kwam doen. 'Jij kunt niet spelen', zei hij. 'Dit is veel te moeilijk voor jou.' Twee jaar later kwam ik diezelfde man weer tegen. Ik speelde tegen zijn zoon in een toernooi en ik won. Voor mij was dat heel belangrijk. God heeft dat moment aan mij gegund."

Het zien van de film The Legend of Bagger Vance droeg bij aan de ambitie van De los Santos. "Ik wilde het leren van de beste en dat is Tiger Woods. Ik heb meteen zijn dvd gekocht en ben gaan kijken hoe hij speelt. Sindsdien train ik elke dag. Als ik niet bezig ben met golf, slaap ik of eet ik."

Hij heeft momenteel nog handicap drie en wil er voor zorgen dat hij nog beter wordt. "Ik wil het hoogste nastreven. Als ik iets doe, dan doe ik dat met de volle honderd procent. Vijf jaar geleden wilde ik op St. Andrews spelen, die droom is uitgekomen. Nu wil ik nog beter worden. Als dat leidt tot een bestaan als profgolfer, heel graag," zei De los Santos op het Alfred Dunhill Links Championship.

CD: God Help The Girl

Het idee achter God Help The Girl is eigenlijk zo simpel en vertederend als het album zelf. Vijf jaar geleden ging Stuart Murdoch (van Belle & Sebastian) een stukje hardlopen. En zoals dat wel eens gebeurt, kreeg hij opeens een liedje in zijn hoofd. Alleen, het was geen Belle & Sebastian liedje. Hij hoorde vrouwelijke vocalen, hij hoorde strijkers, hij hoorde het hele liedje. Hij hoorde alleen noch Belle, noch Sebestian.

Pahlplatz: "FC Twente kan kampioen worden"

Oud-speler en commercieel medewerker Theo Pahlplatz denkt dat FC Twente dit seizoen kampioen kan worden.

"Dat denk ik zeker", klinkt Pahlplatz, vader van oud-prof Boudewijn, overtuigd in het Algemeen Dagblad. "We hebben een internationale toptrainer en een brede selectie met heel veel kwaliteit."

"Iedereen dacht dat de ploeg na het vertrek van Arnautovic en Elia zou wegzakken, maar het tegendeel is waar. Stoch en Ruiz zijn uitstekende vervangers. FC Twente doet niets onder voor PSV of Ajax. Als de club ooit de titel kan pakken, is het dit seizoen lijkt me."

FC Twente won dit weekend de streekderby van Heracles Almelo (1-3) en is met twee punten voorsprong op PSV leider in de Eredivisie.

Ruiz: "Koppositie vasthouden niet gemakkelijk"

Door de 1-3 zege bij Heracles Almelo mag FC Twente zich in ieder geval twee weken koploper van de Eredivisie noemen. Bryan Ruiz: "Verdiend."

"We proberen de eerste plaats natuurlijk zo lang mogelijk vast te houden, maar dat zal niet gemakkelijk worden. We hebben nog een lange weg te gaan", aldus Ruiz, die zondag met de 1-1 zijn ploeg op het juiste spoor zette.

"Dat doelpunt kwam voor ons op het goede moment. In de rest van de wedstrijd zijn we niet echt meer in de problemen gekomen", zag Ruiz, die een uitstekende vervanger voor Marko Anautovic blijkt te zijn. "Ik duik veel op in het strafschopgebied. Voor het team wil ik zoveel mogelijk goals maken en assists geven. Ik ben een speler die graag in balbezit is", liet hij optekenen in De Telegraaf.

Ruiz reist vandaag af naar Costa Rica, waar hij de komende week twee belangrijke kwalificatiewedstrijden afwerkt voor WK-plaatsing. Het land moet dan wel een plek stijgen.

Club Brugge verschalkt Anderlecht en grijpt macht

Het Club Brugge van Adrie Koster is de leidende ploeg in de Eerste Klasse geworden. In de topper tegen Anderlecht kwamen de Bruggelingen met een 4-2 zege overtuigend uit de strijd.

Wellicht was de ploeg van Ariël Jacobs nog enigszins vermoeid van de Europa League-wedstrijd tegen Ajax (1-1). Club Brugge wist de overwinning in de eerste helft al zo goed als veilig te stellen.

Antolin Viveros Alcaraz opende de score namens de winnende ploeg. In de zestiende minuut trof hij het Brusselse doel. Anderlecht gaf zich niet direct gewonnen en dankzij Tom de Sutter kwam Paars-Wit op gelijke hoogte.

Jelle van Damme beleeft geen gelukkige week. Tegen Ajax werd hij met een rode kaart van het veld gestuurd en zondagmiddag werkte hij een bal in het eigen doel, waardoor Club Brugge op een 2-1 voorsprong kwam te staan.

Een minuut na het eigen doelpunt van Van Damme scoorde Wesley Sonck de 3-1. In de slotfase gaf Roland Vargas de genadestoot door de 4-1 te scoren. Anderlecht deed nog wat terug met een doelpunt van wederom De Sutter.

Voorlopig geen 14e team in Formule 1

De Formule 1-teams willen voorlopig nog niet dat er volgend seizoen een veertiende team op de grid staat. De FIA probeert Qadbak Sauber op de grid te krijgen, maar Williams ligt op dit moment dwars.

Om een veertiende team op de grid te krijgen is een reglementswijziging nodig. Hiervoor moeten allen teams instemmen en mocht één team dwarsliggen, dan gaat de wijziging niet door. De FOTA discussieerde in Japan over de plannen en volgens vice-voorzitter John Howett is het niet aan zijn organisatie om te beslissen.

BMW Sauber-teambaas Mario Theissen wil zo snel mogelijk een antwoord op de kwestie. "Hoe eerder we een positief antwoord krijgen, hoe beter het is." Toch lijkt het er voorlopig op dat zijn team in 2010 gewoon aan de start zal staan in de Formule 1, omdat verwacht wordt dat één van de nieuwe teams de deadline niet gaat halen.

Ferrari wil Sauber er volgend jaar graag bij hebben op de grid. McLaren is dezelfde mening toegedaan, maar heeft een ander kritiekpunt: "We willen Sauber niet tegenwerken, omdat het een lid van de FOTA is. Het geeft helderheid richting Sauber en ik denk dat het juist is om veertien teams toegang te geven tot een race en dat een daarvan Sauber is. Toch vind ik eerlijk gezegd dat veertien teams te veel is," zei teambaas Martin Whitmarsh.

Rasmussen bewijst zijn klasse

Wielrenner Michael Rasmussen heeft bewezen dat hij nog altijd een klimgeit is. Afgelopen weekend heeft de Deen de proloog van de Ronde van Chihuahua in Mexico op zijn naam geschreven.

Oud-Rabocoureur Rasmussen, die na zijn straf voor dopinggebruik tekende bij de kleine wielerploeg Tecos Trek, was de snelste in een klimtijdrit van 4,2 kilometer in Chihuahua.

Tweede achter de Deen was de Spanjaard Daniel Moreno van Caisse d'Epargne. Derde werd een andere Spanjaard, Oscar Sevilla.

France Telecom ontslaat tweede man

Het Franse telecombedrijf France Telecom heeft de tweede man van het concern, Louis-Pierre Wenes, vervangen. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend.

Stephane Richard, die in 2011 de nieuwe hoogste baas van het voormalige staatsbedrijf wordt, neemt de taken van Wenes over.

Sinds februari vorig jaar hebben 23 medewerkers van France Telecom zelfmoord gepleegd. De golf zelfmoorden zouden volgens de vakbonden alles te maken hebben met een reeks reorganisaties binnen het bedrijf en de werkdruk.

Oei, dat gaat niet goed op de zaak...

Ouderen pesten elkaar in bejaardentehuis

Eén op de vijf bewoners van een verzorgingstehuis wordt wel eens gepest door een medebewoner. De klachten variëren van iemand negeren en roddelen tot systematische persoonlijke uitsluiting bij activiteiten of gezamenlijke maaltijden.

Gedragswetenschapper Hester Trompetter van de Radboud Universiteit in Nijmegen heeft vandaag een bericht daarover in dagblad Trouw bevestigd. Zij interviewde voor haar scriptieonderzoek 121 bewoners van zes tehuizen in Gelderland en Noord-Brabant. Ook ondervroeg zij personeel van de tehuizen.

Hoewel het een klein onderzoek is, stelt Trompetter dat de trend duidelijk waarneembaar is. "Als ik meer mensen had gesproken, had dat hooguit één of twee procent gescheeld", stelt ze.

Deze week met Rock Band en Alanis naar de Gay Bar

Harmonix biedt ons ook deze week weer een verse stapel DLC voor hun Rock Band-games aan. Deze week is vrolijkheid troef, want zowel de Electric Six als The Racontreurs staan in de pijplijn om deze week op je console gestald te worden.

De Wii- en X360-versies van Rock Band en Rock Band 2 mogen morgen al tekeer gaan in de Gay Bar, PS3-rockers moeten wachten tot donderdag. Tracks kosten 200 Wii Points, 160 MS Points of €1,49 per stuk, terwijl je voor "Electric Six Pack 01" en "The Racontreurs Pack 01" 440 MS Points of €3,99 per stuk kwijt bent. De beide packs zijn niet beschikbaar op de Wii.

De volledige DLC-tracklist voor deze week:
The Raconteurs – “Many Shades of Black”
The Raconteurs – “Salute Your Solution”
The Raconteurs – “Steady, As She Goes”
Alanis Morissette – “Head Over Feet”
Alanis Morissette – “Ironic”
Electric Six – “Dance Epidemic”
Electric Six – “Gay Bar”
Electric Six – “I Don’t Like You”
The Flobots – “Handlebars”

Rock Band Unplugged wordt natuurlijk ook niet overgeslagen en krijgt deze week de volgende twee tracks tot z'n beschikking:
Green Day – “Know Your Enemy”
Rush – “Red Barchetta”

Ook deze tracks kosten €1,49 per stuk.

Mochten we op videomateriaal stuiten van SpankmasterC die de videoclip van "Gay Bar" imiteert, zullen we dat uiteraard direct posten.

De Jong reist achter Oranje aan

Ideaal is anders, maar Nigel de Jong zal zich dinsdag gewoon melden bij Oranje. In Australië, aan de andere kant van de wereld.

De selectie van Bert van Marwijk vertrekt maandag naar Australië, waar de ploeg zaterdag een vriendschappelijke interland afwerkt. Omdat De Jong vanavond nog een competitieduel moet afwerken met Manchester City kan hij niet met de groep meereizen.

Het duel begint vanavond om 21.00 uur. "En daarna begin ik aan een wereldreis", grapte de Amsterdammer in De Telegraaf. "Ik ga via Manchester, Helsinki en Hongkong naar Sydney. Gelukkig kan ik altijd goed slapen in een vliegtuig."

Afzeggen is voor De Jong niet aan de orde geweest. "Als je wordt opgeroepen, moet je voor je land willen spelen."

Grand Prix in Rome ver weg

Formule 1-baas Bernie Ecclestone zegt dat een Grand Prix in Rome ver weg is. De Brit zet in op de races in Zuid-Korea, India en New York. Van deze races staat Korea al op de voorlopige racekalender voor volgend jaar.

"In 2010 gaan we naar Korea en een jaar later naar India. We proberen ook een race in New York te organiseren," zei Ecclestone in La Stampa. De Brit zei dat Rome momenteel niet hoog op zijn lijstje staat voor een Grand Prix. "Er zijn momenteel te veel plaatsen die een race willen organiseren. We moeten het gewoon afwachten."

Suárez loopt ruim voor op Dillen

Luis Suárez is tot nog toe ongenaakbaar topscorer in de Eredivisie. De Ajax-aanvaller staat na negen duels op twaalf doelpunten.

Dat is twee keer zo veel als nummer twee Danny Koevermans. Als Suarez dit gemiddelde vasthoudt, verbreekt hij het record van Coen Dillen.

De PSV'er scoorde in het seizoen 1956/57 43 keer en is daarmee nog altijd recordhouder. Na negen speelrondes had Dillen echter nog maar vijf keer gescoord.

De komende wedstrijden kwam Dillen flink opzetten is het aan Suárez ook daar een antwoord op te hebben. Ajax speelt over twee weken het thuisduel met Willem II.

CD: The Rural Alberta Advantage - Hometowns

"Uit het oog, uit het hart", dat geldt zeker niet voor Nils Edenloff, frontman van de band The Rural Alberta Advantage. Hij zingt in bijna elk nummer wel een keer het woord "heart", soms met zo'n gekwelde stem dat de heimwee er vanaf druipt. Hij verruilde jaren terug zijn thuisprovincie voor de oostkust. Van Edmonton naar het grote Toronto. Niet dat Edmonton klein is, maar het heeft wel "a small town feel", en zeker als je tussen de twee belangrijkste steden in Alberta pendelt (Calgary en Edmonton, beide rijk geworden door de omliggende olievelden) voel je je verdwaald in het niets. Kleine "Hometowns" passeer je met de auto in luttele seconden, omgeven door uitgestrekte landbouwgronden die 's winters bedekt zijn met meters sneeuw en in de zomer in de avondzon een prachtige gele gloed uitstralen. De toeristische route leidt je langs de imposante Rockies waarin zoveel schoonheid verborgen zit dat je dit zeker niet zomaar achterlaat als je naar het relatief platte Toronto verkast. Het is dan ook niet gek dat Edenloff zijn afkomst, heimwee en geschiedenis vertelt in de liedjes van The RAA. Alsof je een kijkje in de ziel van Alberta en Edenloff krijgt.

Uitslagen hockey Rabo Hoofdklasse 04/10/2009

Deze week is er weer een ronde in de Rabo Hoofdklasse gehockeyd. Hieronder vind je de uitslagen, standen en het programma voor komende week.

De hockeywedstrijd tussen de vrouwen van Den Bosch en HGC is vandaag afgelast vanwege een dodelijk verkeersongeval in Wassenaar. Bij dat ongeluk kwamen zaterdagavond een man en een vrouw (beiden 18 jaar) om het leven. De slachtoffers en vijf inzittenden van de auto die gewond raakten, waren nauw verbonden met HGC.


Uitslagen Rabo Hoofdklasse, dames

Klein Zwitserland - Laren 0-4 (0-2)
14' 0-1 Lammers (sc)
33' 0-2 Bos (sc)
57' 0-3 Smeets-Smabers
68' 0-4 Smeets-Smabers (sb)

Hdm - Nijmegen 5-1 (4-0)
6' 1-0 Joosten
7' 2-0 Joosten
24' 3-0 Van Nes (sc)
26' 4-0 Joosten
42' 4-1 Van der Hoorn
51' 5-1 Aguilar

Pinoké - SCHC 0-7 (0-0)
43' 0-1 Van Maasakker (sc)
52' 0-2 Liddelow
57' 0-3 Van Maasakker (sc)
61' 0-4 Van Maasakker (sc)
62' 0-5 Dirkse van den Heuvel
68' 0-6 Soledad Garcia
69' 0-7 Soledad Garcia

Kampong - Amsterdam 3-2 (1-2)
13' 0-1 Groen
29' 1-1 Bant
33' 1-2 Mattheussens (sb)
65' 2-2 Dijkstra
67' 3-2 Verbruggen

Oranje Zwart - Rotterdam 3-3 (2-2)
1' 1-0 Agliotti
7' 1-1 Hinskens
19' 2-1 Agliotti (sc)
24' 2-2 Visser (sc)
66' 3-2 Bachmann (sb)
69' 3-3 Visser (sc)

Den Bosch - HGC afgelast


Stand dames

Pos.ClubGespeeldGewonnenGelijkVerlorenVoorTegenPunten
1SCHC431014410
2Den Bosch33001339
3Amsterdam43011269
4Laren43011159
5Rotterdam42111997
6Kampong4211867
7Oranje-Zwart4112784
8HDM41039133
9Nijmegen41032133
10Pinoké41034173
11Klein Zwitserland4022382
12HGC30031110Uitslagen Rabo Hoofdklasse, heren

Bloemendaal - Amsterdam (0-0) 1-0 gespeeld op 30/09/2009)
58' 1-0 Jenniskens (sc)

Den Bosch - Amsterdam 1-2 (0-1)
34' 0-1 Derikx (sc)
41' 1-1 Campbell
60' 1-2 Tigges

Kampong - Pinoké 3-0 (1-0)
12' 1-0 Van den Bosch
52' 2-0 Caspers
60' 3-0 Jonker

HGC - Tilburg 4-2 (2-0)
20' 1-0 Jackson (sc)
21' 2-0 Van Ass
39' 3-0 Kranstauber
40' 3-1 Hermkens (sc)
49' 3-2 Hermkens (sc)
56' 4-2 Rodrigo Garza

Hurley - Oranje Zwart 0-3 (0-1)
6' 0-1 Balkestein (sc)
44' 0-2 Alegre
66' 0-3 Judge

SCHC - Bloemendaal 1-4 (1-2)
1' 0-1 De Nooijer
12' 1-1 Weusthof
22' 1-2 N. Meijer
40' 1-3 O.Meijer (sc)
41' 1-4 Schuurman

Laren - Rotterdam 4-5 (1-2)
25' 0-1 Van Buul
30' 1-1 Musters
35' 1-2 Van Buul
45' 2-2 Seo
46' 3-2 Huber
48' 3-3 Burrows
56' 4-3 Doerner (sb)
60' 4-4 J. Hertzberger (sc)
65' 4-5 Burrows (sc)


Stand heren

Pos.ClubGespeeldGewonnenGelijkVerlorenVoorTegenPunten
1Bloemendaal550015415
2Rotterdam440016812
3HGC430115139
4Amsterdam530210109
5Tilburg420212116
6Pinoké4202986
7Den Bosch420211126
8Oranje-Zwart411211104
9Laren410316163
10Kampong41037103
11SCHC40139171
12Hurley40042140


Programma week 41

Dames

DatumTijdThuisclubUitclub
Zondag 11 Oktober12:45AmsterdamSCHC
Zondag 11 Oktober12:45LarenKampong
Zondag 11 Oktober12:45RotterdamHDM
Zondag 11 Oktober12:45NijmegenKlein Zwitserland
Zondag 11 Oktober12:45Den BoschPinoké
Zondag 11 Oktober12:45HGCOranje-Zwart


Heren

DatumTijdThuisclubUitclub
Zondag 11 Oktober14:45HurleyTilburg
Zondag 11 Oktober14:45Oranje-ZwartPinoké
Zondag 11 Oktober14:45SCHCAmsterdam
Zondag 11 Oktober14:45HGCDen Bosch
Zondag 11 Oktober14:45KampongLaren

Kuznetsova naar seizoensfinale

Tennisster Svetlana Kuznetsova heeft zich als vijfde geplaatst voor de Sony Ericsson Championships. Dit toernooi is voor de toppers de afsluiting van het tennisseizoen en zal worden gespeeld in Qatar.

In het Midden-Oosten wordt tussen 27 oktober en 1 november gestreden tussen de beste acht speelsters van de wereld om een prijzenpot van 3,1 miljoen euro. Naast Kuznetsova zijn ook Dinara Safina, Elena Dementieva, Caroline Wozniacki en Serena Williams zeker van een plaats.

"Ik heb het afgelopen jaar hard gewerkt aan mijn spel en fitheid. Ik ben trots op mijn seizoen. Ik kijk uit naar de wedstrijden met de beste speelsters van dit jaar," zei Kuznetsova.

Slory scoort driemaal op rij

Andwélé Slory is de afgelopen weken uitblinker bij Feyenoord. De aanvaller scoorde zaterdag voor de derde keer op rij.

Slory zette zijn ploeg met een schot in de verre hoek op 1-0. "Als je dan de reactie van het publiek hoort als die bal inderdaad het doel inrolt, dan geeft dat een heel apart gevoel", zegt hij na afloop tegen het Algemeen Dagblad.

"Het gaat lekker, maar ik ben er nog lang niet", zegt hij. "Het is vooral zaak om mezelf geen extra druk op te leggen; dat werkt bij mij averechts. Ik moet plezier hebben. Dat lukt de eerste maanden. Dat gevoel moet ik vasthouden."

Het verschil met vorig jaar is enorm. "Ik reed met tegenzin naar het stadion", zegt hij nu. "Ik had geen plezier meer. Ik heb door blessureleed zoveel moeten missen. Dat heb ik eindelijk achter mij gelaten. Dat ik nu drie keer op een rij scoor, is lekker. Het gevoel rond de club is compleet veranderd. Iedereen lacht weer. Kijk maar naar onze trainingen, daar straalt iedereen plezier uit."

Zijn maatje Luigi Bruins zal echter een minder goed humeur hebben als tribuneklant. "Ik vind dat heel vervelend. Luigi kan zo goed voetballen. Hij moet zijn hoofd erbij houden en wachten op een nieuwe kans. Het elftal draait goed en de trainer heeft geen reden om te wisselen. Wij proberen hem te helpen, zoals vorig seizoen veel medespelers klaar stonden om mij te steunen toen het tegen zat."

Massa gaat ook GP2 testen voor herstel

Deze week is op Jerez een GP2-testsessie. Daaraan zal ook Felipe Massa meedoen. De Brazilaan moet zo ritme op doen na zijn ongeval in Hongarije.

Inmiddels heeft de FIA Ferrari groen licht gegeven om hun coureur te laten testen in de GP2. Welk team het wordt is nog niet bekend maar het lijkt ART Grand Prix te worden. Eigenaar van dat team is Nicolas Todt en die is tevens manager van de vice-wereldkampioen.

Inmiddels heeft de Braziliaan al gekart in zijn thuisland. Ook zal hij zeer binnenkort met een F2007 gaan besturen om te wennen aan de F1. En deze week staat er nog een dag in de simulator in Maranello op het programma voor Massa.

Naast Massa zal er nog een 'grote' meneer in actie komen in Jerez. Donderdag test Sebastien Loeb een DPR-bolide.

'Nederlandse staatsschuld is te hoog'

De Nederlandse staatsschuld is uitgestegen boven de norm die de Europese Unie stelt aan haar lidstaten. De schuld mag maximaal zestig procent van het bruto binnenlands product (bbp) bedragen; inmiddels is het 61,1 procent, oftewel 356 miljard euro.

De toename is voor een groot deel te wijten aan de steun die ING en Fortis ontvingen. De belastingopbrengst was daarnaast lager en er werd meer uitgegeven. Dit alles resulteerde in een toename van de staatsschuld van tien miljard euro.

Minister Bos van Financiën zei een aantal maanden terug dat de staatsschuld dagelijks met 100 miljoen euro zou groeien, tot uiteindelijk 75 procent van het bbp in 2011.

De laatste keer dat de schuld boven de Europese norm uitsteeg, was in 1999.

Win een mystery pakket! (6)

Daar zijn we weer! Zoals zaterdag viel te lezen is Stinkerd de winnaar van het vijfde mystery pakket.

Wil je ook kans maken? Beantwoord de onderstaande vraag en win het mystery pakket van de dag!  Iedereen die voor 12 uur vannacht het goede antwoord doormailt op xessive@fok.nl doet mee. De winnaar wordt geheel willekeurig gekozen uit de goede inzendingen. Zet wel even je username in het mailtje. Geen antwoorden in de reacties zetten!

Wij zijn natuurlijk allemaal antipiraterij en steunen Tim Kuik volledig in zijn strijd tegen dat uploadende tuig, dat de rechten van de noodlijdende entertainmentindustrie met voeten treedt. Zo is het bijvoorbeeld te schandalig voor woorden om dit programma te gebruiken om deze films te downloaden. Ik kan me ook niet voorstellen dat iemand dat zou doen.

FXG is dan ook absoluut niet mijn nieuwe maatje sinds de onder bittorrentusers meest bekende uploader van geripte DVDtjes gestopt is. Wat was de naam van deze populaire uploader? 

(Geen idee waar het over gaat? Bekijk de aankondiging voor meer info.)

Crisis beperkt loonstijging

De cao-lonen lagen in het derde kwartaal van dit jaar 2,4 procent hoger dan een jaar eerder. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag.

De stijging van de cao-lonen is daarmee volgens het CBS in het derde kwartaal "duidelijk lager" dan in de eerste twee kwartalen van het jaar. De toename van de cao-lonen bedroeg toen respectievelijk 3,7 en 3 procent. "De effecten van de economische crisis komen steeds meer tot uiting in de cao-lonen", concludeert het CBS.

Indonesië staakt reddingswerk in Padang

De Indonesische autoriteiten hebben vandaag het zoeken naar overlevenden van de aardbeving op Sumatra gestaakt. Dat heeft een regeringsfunctionaris in Jakarta gezegd.

Onder het puin in de havenstad Padang en omgeving zouden volgens de Verenigde Naties en het Rode Kruis nog tot vierduizend mensen liggen. Het is vrijwel uitgesloten dat nog een van hen in leven is. De huizen zijn onder zeker vier meter aarde bedolven.

  (foto: ANP)

Demo: Schizoid Lloyd - Virus

Vorige week stelden we je voor aan drie demo's die enkele muzikale FOKkers hebben geproduceerd. De singer-songwriter pop van Everest under Clouds kwam voorbij, de electro-dance van ds-10 Dominator stuiterde je speakers door en de indierockband Noblesse presenteerde hun kunsten aan het FOK!-publiek. Deze week is het tijd om de versterkers op tien te zetten, het distortionpedaaltje in te trappen en vlammen. Zo zijn deze Demo(n)day Neighbours Nightmare en Schizoid Lloyd aan de beurt.

Dode door schietpartij in Amsterdam-West

Een 25-jarige man is om het leven gekomen na een schietpartij gisteravond in Amsterdam. Het slachtoffer werd rond twintig over elf neergeschoten in de Dirk Sonoystraat in Amsterdam-West. Hulpverleners probeerden hem nog te reanimeren, maar hij overleed later in het ziekenhuis.

Dat heeft de politie bekendgemaakt. Getuigen hebben meerdere schoten gehoord. Toen de hulpdiensten ter plekke kwamen, lag de man op straat. Er stond ook een auto, die vermoedelijk van hem is.

De politie kan nog niets zeggen over de toedracht van de schietpartij. Ook wil zij niet kwijt of het slachtoffer een bekende is van de politie. Er is nog niemand aangehouden.

IdtV werkt aan weerwolfserie op tv

Producent IdtV werkt aan een jeugdserie over een groep jongeren die het iedere volle maan opneemt tegen weerwolven en andere monsters. Het project, dat als voorlopige titel Het Mysterie van de Volle Maan heeft, volgt uit een afstudeerfilm die de jonge filmregisseur Jeffrey De Vore onlangs voor de Filmacademie heeft gemaakt.

Dat meldt De Vore in de nieuwe editie van het filmblad Schokkend Nieuws. Film- en televisieproducent IdtV is momenteel in overleg met omroepen die het project mee willen produceren.

De Vore omschreef zijn afstudeerfilm eerder als "The Goonies meets The X-Files". In bijrollen van de korte film waren onder anderen Van Speijk-acteur Abdullah el Baoudi, SpangaS-actrice Abbey Hoes en Jan Doense, voormalig directeur van het Amsterdam Fantastic Film Festival te zien. Het is niet duidelijk of zij ook in de serie terugkeren.

Aanslag op kantoor VN-organisatie in Pakistan

Een aanslag op het kantoor van het Wereldvoedselprogramma in de Pakistaanse hoofdstad Islamabad heeft vandaag aan een buitenlander het leven gekost. Vier personen raakten ernstig gewond. Dat heeft een arts van het belangrijkste ziekenhuis in Islamabad meegedeeld. Hij meldde niet uit welk land de doden en gewonden komen.

Volgens de politie is de explosie in het kantoor van de VN-organisatie waarschijnlijk door een bom veroorzaakt.

Wilders: niet beantwoorden is ambtsmisdrijf

Geert Wilders laat het er niet bij zitten dat minister Eberhard van der Laan (Integratie) geen antwoord wil geven op vragen van Wilders PVV over de kosten van immigratie. Wilders wil dat de Tweede Kamer gaat uitzoeken of Van der Laan daarmee een ambtsmisdrijf begaat.

Dat zei hij vandaag in het televisieprogramma Goedemorgen Nederland. Volgens Wilders moet een minister nu eenmaal vragen van Kamerleden beantwoorden. Doet een bewindspersoon dat opzettelijk niet, dan leeft hij de grondwet niet na en kan er sprake zijn van een ambtsmisdrijf. Vijf PVV'ers vragen deze week nog om een onderzoek hiernaar, aldus Wilders.

Bijna een derde meer leningen met NHG

Ongeveer 29.000 huishoudens hebben de aankoop of de verbetering van hun woning in het derde kwartaal gefinancierd met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Dat is ongeveer 30 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat heeft NHG vandaag bekendgemaakt.

In totaal hebben dit jaar 65.000 huishoudens gebruik gemaakt van NHG. In ongeveer 50.000 gevallen betrof het de aankoop van een woning. Het aantal geregistreerde betalingsachterstanden van leningen met NHG is dit jaar met 15 procent opgelopen. Deze stijging heeft zich voornamelijk in het derde kwartaal voorgedaan.

Nog meer...

'Stop bouw vakantiehuis W-A'

Prins Willem-Alexander zou zich moeten terugtrekken uit het vastgoedproject op het Mozambikaanse schiereiland Machangulo, waar hij een vakantiehuis laat bouwen. Dat zegt Michiel Zonnevylle, voorzitter van de Bond van Oranjeverenigingen, maandag in de Volkskrant.

Zonnevylle zegt te begrijpen dat er discussie is over de deelname van Willem-Alexander aan het project. "Het is zeer ongelukkig om voor zo'n arm land als Mozambique te kiezen, zeker als je dat doet vanuit het oogpunt van privacy. Ik vind dat minister-president Balkenende en koningin Beatrix hierover zouden moeten praten. Ik zou gehele afgelasting van het project zeer waarderen."

GVB: kort geding wegens staking

Het kort geding dat de openbaarvervoerbedrijven in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag aanspannen tegen vakbond AbvaKabo FNV aanspannen, dient waarschijnlijk morgen. Dat heeft een woordvoerster van de Amsterdamse openbaarvervoerfirma GVB vandaag laten weten. Het is nog onbekend bij welke rechtbank het kort geding dient.

AbvaKabo FNV is van plan om woensdagochtend tijdens de spits het openbaar vervoer in de drie steden plat te leggen. De staking is een protest tegen de plannen van het kabinet de AOW-leeftijd te verhogen.

[WRC] Loeb wint in Catalonië

Sébastian Loeb heeft de laatste strohalm gegrepen op weg naar het verlengen van zijn wereldtitel. De Fransman schreef de WK-rally van Catalonië op zijn naam, waardoor hij zijn achterstand in de WK-stand op leider Mikko Hirvonen verkleinde tot op één punt.

Loeb versloeg in Catalonië zijn stalgenoot Daniel Sordo, die ook in 2010 teamgenoot blijft van de Fransman. Hirvonen werd achter de twee Citroën-coureurs derde. Het kampioenschap voor de coureurs zal van 23 tot en met 25 oktober in Groot-Brittannië worden beslist.

ARD verdenkt Gerdemann van dopegebruik

Linus Gerdemann wordt beschuldigd van dopeinggebruik. In Sportschau, een sportprogramma van het ARD, werd gemeld dat de renner van Milram begin 2006 verdacht hoge bloedwaarden had.

De renner, die dit jaar de Ronde van Beieren won, heeft inmiddels ontkend. "Ik ben geen dokter, maar ik heb niet lopen rotzooien, dat is een ding wat zeker is," aldus de winnaar van een Tour-etappe in 2007. "Ik heb nog nooit doping gebruikt." In 2006 kwam Gerdemann uit voor T-Mobile.

Demo: Neighbours Nightmare

Vorige week stelden we je voor aan drie demo's die enkele muzikale FOKkers hebben geproduceerd. De singer-songwriter pop van Everest under Clouds kwam voorbij, de electro-dance van ds-10 Dominator stuiterde je speakers door en de indierockband Noblesse presenteerde hun kunsten aan het FOK!-publiek. Deze week is het tijd om de versterkers op tien te zetten, het distortionpedaaltje in te trappen en te vlammen. Zo zijn deze Demo(n)day Neighbours Nightmare en Schizoid Lloyd aan de beurt.

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over een achterhaald fenomeen: de Oranjeverenigingen.

Nooit gedacht, maar hij bestaat: de Bond Van Oranjeverenigingen. Oranjeverenigingen zijn uiterst koningsgezinde organisaties, met als belangrijkste activiteit het organiseren van koninginnedagactiviteiten in het dorp of de stad. Doorgaans inhoudelijk niet al te interessant. Klompendans en koekhappen, zeg maar. Voorzitter Michiel Zonnevylle van de Bond Van Oranjeverenigingen eist nu geld van ons kabinet. Onzin, want:

Jackson en Beatles helpen muziekindustrie

Door hernieuwde interesse in albums van Michael Jackson en The Beatles beleeft de muziekindustrie een lichte opleving in de verkoop van albums. Dat blijkt uit de laatste verkoopcijfers van de Amerikaanse muziekindustrie.

Het overlijden van de King of Pop op 25 juni dit jaar, maakte dat er een heuse run op zijn albums kwam. Zo'n 5 miljoen cd's extra vlogen over de toonbank.

Het uitbrengen van The Beatles catalog, met daarin geremasterde nummers van de Britse popband zorgde voor een extra verkoop van 1,3 miljoen exemplaren.

Toch kunnen ook Jackson en The Beatles niet verbloemen dat het slecht blijft gaan met de muziekindustrie. Voor het negende jaar op rij dreigt de verkoop van albums te stagneren. Zakte de verkoop in 2008 al 14 procent. Ook voor 2009 wordt ondanks de opleving toch een verlies verwacht, al zal deze toch een stuk minder zijn.

Jackson en Beatles helpen muziekindustrie  (foto: ANP)

Californië evacueert duizenden voor brand

Ongeveer 4500 mensen zijn gisteren geëvacueerd uit de stad Wrightwood in de Amerikaanse staat Californië, omdat een grote brand hun huizen bedreigt. Dat hebben de lokale autoriteiten in Californië gemeld.

De brand brak zaterdag door onbekende oorzaak uit in het natuurpark San Bernardino. Volgens lokale functionarissen bedreigen de vlammen ongeveer tweeduizend huizen in Wrightwood.

Duizenden brandweerlieden bestrijden het vuur. Uit andere plaatsen is versterking toegezegd. Gouverneur Arnold Schwarzenegger van Californië heeft voor het district San Bernardino de noodtoestand afgekondigd.

'Noorwegen beste land om te wonen'

Noorwegen is volgens de Verenigde Naties het beste land ter wereld om te leven. Dat blijkt uit een overzicht dat de VN-ontwikkelingsorganisatie UNDP heeft opgesteld. Nederland staat op de zesde plaats.

De lijst (compleet, pdf) (samenvatting, pdf) is vandaag vrijgegeven. De UNDP let niet alleen op inkomen, maar ook op welzijnszaken als gezondheidszorg en levensverwachting.

Australië is tweede op de lijst en IJsland nummer drie. De vierde stek is voor Canada en Ierland staat net voor Nederland op plaats vijf.

Niger is als nummer 182 laatste op de lijst, net voor Afghanistan. De levensverwachting in Niger is vijftig tegen tachtig in Noorwegen.

In een verklaring stelt de UNDP dat veel landen in de afgelopen jaren met een terugslag zijn geconfronteerd door onder meer economische problemen, oorlogen en andere conflicten en ziektes als hiv/aids.

Noorwegen.  (foto: ANP)

Lintjesregen voor dierenbeschermers

De dierenheld van 2009 waadde door een ijskoud duinmeer en trotseerde een agressieve zwaan om een hondje van de verdrinkingsdood te redden. Op dierendag kreeg de 44-jarige Robin Koopman uit Zandvoort naast de heldenstatus een trofee uitgereikt van de Dierenbescherming.

De Dierenbescherming koos gisteren voor de vijfde keer de dierenheld van het jaar. De huldiging was tijdens een feestavond in de Rode Hoed in Amsterdam, waar ook andere mensen die zich hebben ingezet voor dieren een lintje kregen van de Dierenbescherming.

De heldhaftige reddingsactie van Koopman vond afgelopen winter plaats. De man zag in een wak van een bevroren duinmeer een hondje wanhopig rondzwemmen. Een zwaan joeg het beest op, kennelijk duldde de vogel de hond niet in zijn territorium. Onverschrokken schoof Koopman op zijn buik over het ijs, trok het hondje er op en zakte er toen zelf door. Al wadend bereikte hij uiteindelijk de oever. Daar was het hondje inmiddels in de armen gesloten door zijn baasje.

Lintjesregen voor dierenbeschermers  (foto: ANP)

Nederlandse IMF-zetel is terecht

Nederland eist terecht een plaats op in het bestuur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Dat verandert niet door de beslissing van de G20 om opkomende economieën meer stemrecht te geven. Dat zei Age Bakker, de Nederlandse bewindvoerder bij het IMF, gisteren.

"Nederland hoort wereldwijd tot de top tien als het gaat om handel, de omvang van de financiële sector en de uitgaven aan ontwikkelingshulp", aldus Bakker in de zijlijn van de jaarvergadering van het IMF in Istanbul. "Daarnaast hebben we de zestiende economie ter wereld, dus dat valt ook ruim binnen het tegenwoordig zo magische getal van twintig."

Nederland vertegenwoordigt in het bestuur van het IMF ook de belangen van dertien landen die zelf geen bestuurszetel hebben, waaronder Oekraïne, Roemenië, Bulgarije en Israël. "Ook na de voorgestelde herverdeling van stemrecht horen we nog tot de tien grootste groepen als het gaat om stemmenaantallen. Een knap iemand dus die mij van deze stoel afkrijgt."

Porsche wil goedkopere auto's uitbrengen

De Duitse sportwagenbouwer Porsche is van plan auto's uit te brengen die aanzienlijk goedkoper en kleiner zijn dan de huidige modellen. Dat zei het hoofd van ontwikkeling bij Porsche, Wolfgang Dürheimer, in het Duitse autoblad Automobilwoche.

Volgens Dürheimer wordt gekeken naar een sportwagen die stukken goedkoper is dan het huidige instapmodel, de Porsche Boxster (met een prijs van 46.500 euro). Ook overweegt het bedrijf een compacte terreinwagen op de markt te brengen die duidelijk kleiner van omvang zal zijn dan de Porsche Cayenne.

De goedkopere modellen zijn volgens Dürheimer mogelijk geworden door de overname van Porsche door Volkswagen. Daardoor kunnen de productiekosten flink omlaag. Onder druk van de crisis zag Porsche in het eind juli afgesloten boekjaar zijn autoverkoop met 24 procent afnemen.

AbvaKabo wil woensdag staken in OV

Ligt het aan de vakbond AbvaKabo FNV, dan rijdt er woensdagochtend in de spits geen openbaar vervoer in de steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Dat heeft een woordvoerder van de bond vanmorgen vroeg gezegd. De staking is een protest tegen de plannen van het kabinet de AOW-leeftijd te verhogen.

"De voorbereidingen zijn in volle gang." aldus de AbvaKabo. "Voor ons is het menens."

De staking zou volgens de eerste plannen pas na de spits aanvangen. Maar omdat ov-directies weigerden mee te werken wordt woensdag tot na de ochtendspits helemaal niet uitgereden.

De gemeentelijke vervoersbedrijven zijn druk bezig met de voorbereiding voor een kort geding om de staking tegen te houden.

AbvaKabo wil staken in OV  (foto: ANP)

Uitslagen Frankrijk speelronde 8

Bordeaux heeft eindelijk zijn eerste misstap gemaakt in de Ligue 1. De huidig kampioen van Frankrijk is voor het eerst onderuit gegaan bij Saint-Etienne. Kijk hieronder voor de rest van de uitslagen.


Monaco klimt op ranglijst na zege op Marseille
Monaco kende een uitstekende eerste helft bij Marseille. De ploeg van trainer Guy Lacombe kwam na twintig minuten spelen aan de leiding door een doelpunt van Nene. Enkele minuten voor de rust verdubbelde Chu Young Park de voorsprong voor Les Rouges.

In het tweede bedrijf van de wedstrijd ging Marseille op zoek naar de aansluitingstreffer. Vlak voor tijd kwam L'OM via Mamadou Niang terug in de wedstrijd, maar in het restant wisten Les Phocéens de nederlaag niet meer te voorkomen.

Monaco is door de overwinning gestegen naar de vierde plaats op de ranglijst. Eén plaats boven Marseille, dat één punt minder heeft.

Lyon grijpt eerste plek na verlies Bordeaux
Midweeks rekende l'OL in de Champions League gemakkelijk af met Debrecen. Waar de Hongaren met 0-4 de boot ingingen, hield Lens de schade enigszins beperkt. Sidney Govou zette de uitploeg na zeven minuten op voorsprong: 0-1. Het was tevens de ruststand.

Met weinig moeite nam Lyon uiteindelijk de volle buit mee uit Lens. Sang et Or werd verslagen met 0-2, daar ook Kim Källström zijn naam op het scorebord wist te zetten. Voor de Zweedse middenvelder was het zijn eerste doelpunt van dit seizoen in de Ligue 1.

Saint-Etienne hielp Lyon door eerder op de avond Bordeaux een nederlaag toe te dichten. Augusto Fernándeze en Araujo Ilan maakten er voor rust 2-0 van. Bordeaux kwam via Jussie, die een strafschop benutte, nog terug in het duel, maar Dimitri Payet zette diep in blessuretijd de 3-1 eindstand op het bord.Uitslagen
ThuisUitUitslag
Paris Saint-GermainAS Nancy1-1
Saint-EtienneGirondins de Bordeaux3-1
FC SochauxLe Mans1-0
Stade RennaisAJ Auxerre0-1
Olympique NiceValenciennes3-2
GrenobleMontpellier HSC2-3
RC LensOlympique Lyon0-2
Toulouse FCFC Lorient0-1
US BoulogneLille OSC2-3
Olympique MarseilleAS Monaco1-2

De stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenDoelsaldo
1Olympique Lyon86202015-5
2Girondins de Bordeaux86111916-6
3Montpellier HSC85211715-9
4AS Monaco85031511-9
5Olympique Marseille84221413-9
6FC Lorient84221410-8
7Paris Saint-Germain83411313-9
8Stade Rennais83321212-6
9AS Nancy83231113-11
10AJ Auxerre8323116-7
11Valenciennes83141015-15
12Saint-Etienne8314108-10
13Lille OSC823398-11
14FC Sochaux830598-13
15Toulouse FC822487-7
16US Boulogne822486-11
17RC Lens822488-14
18Olympique Nice822488-16
19Le Mans821579-12
20Grenoble800804-17

Topscorers

#NaamClub
1Mamadou NiangOlympique Marseille
2NeneAS Monaco
3Bafetimbi GomisOlympique Lyon

Schema speelronde 9

DatumThuisUit
17/10AJ AuxerreGirondins de Bordeaux
17/10Le MansUS Boulogne
17/10Olympique LyonFC Sochaux
17/10Montpellier HSCSaint-Etienne
17/10AS NancyOlympique Marseille
17/10ValenciennesGrenoble
17/10Lille OSCStade Rennais
18/10FC LorientOlympique Nice
18/10AS MonacoRC Lens
18/10Toulouse FCParis Saint-Germain

[NASCAR] Uitslag Price Chopper 400

Tony Stewart heeft op de Kansas Speedway de Price Chopper 400 op zijn naam geschreven. Hij bleef na 267 ronden op de 1,5 mijl lange oval Jeff Gordon en Greg Biffle voor. Mark Martin behield de leiding in de The Chase na een

Martin had de poleposition in bezit en bracht het veld op gang. De eerste neutralisatie was al na twee ronden toen Joey Logano spinde. Niet veel later spinde Paul Menard waarbij hij David Ragan, Bobby Labonte en Michael Waltrip raakte. Na elf ronden ging Martin aan de leiding voor Dale Earnhardt jr. en Brad Keselowski.

Earnhardt jr. pakte de leiding al snel over, terwijl Denny Hamlin en Kurt Busch zich een weg omhoog werkten door het veld. Montoya wist ondertussen ook plaatsten goed te maken en reed naar plaats acht. Vooraan meldden zich ondertussen Jimmie Johnson en Tony Stewart.

De eerste ronde stops leverde Johnson de eerste plaats op voor Keselowski en Stewart. In ronde 69 raakte Reed Sorenson de muur, waarna de race geneutraliseerd werd. Greg Biffle meldde zich vooraan voor Martin Truex Jr. en Kurt Busch. Na de herstart ontstaat een rondenlang gevecht tussen Biffle en Johnson om de leiding. In deze fase van de race was laatstgenoemde uiteindelijk de snellere van de twee.

De coureurs die meedoen aan The Chase meldden zich langzamerhand allemaal vooraan, op Brian Vickers na. Hij worstelde met zijn auto en spinde na 126 ronden. Na de herstart sloot Montoya al snel achter Johnson aan, maar de Colombiaan viel ver terug door de pitstop die hij maakte na een gelevlagsituatie ontstaan door Elliott Sadler.

Biffle, Stewart en Martin pakten de leiding doordat ze maar twee nieuwe banden hadden genomen in plaats van vier. Vele positiewisselingen volgden er niet omdat de auto's redelijk ver uit elkaar reden. Na 211 ronden waren alle coureurs nogmaals gestopt, waarbij Kasey Kahne zich in de top drie meldde.

Earnhardt jr. zorgde voor de laatste caution van de dag, omdat zijn motor het begaf en er olie op de baan kwam. De toppers gingen voor de laatste maal naar de pits en het was Stewart die als eerste weer op de baan was voor Kahne en Johnson. Bij de herstart pakte Biffle plaats twee, terwijl ook Montoya enkele plaatsen winst boekte. De Colombiaan klom uiteindelijk nog op naar plaats vier. Jeff Gordon kwam uit het achterveld naar voren en passeerde Biffle nog voor plaats twee, maar Stewart kon hij niet meer bedreigen. Hierdoor pakte de nummer veertien zijn vierde zege van het seizoen.

In het klassement gaat Martin nog altijd aan de leiding met 5.551 punten. Hij wordt op 18 punten gevolgd door Johnson. Montoya staat derde met 5.500 punten. Brian Vickers lijkt na zijn uitvalbeurt kansloos voor de titel. Hij heeft 5.301 punten verzameld en zal nog een zware dobber krijgen om zijn achterstand nog in te halen.

Uitslag Price Chopper 400:

Pos.GridCoureurMerkPunten/BonusRondenUitval
15Tony Stewart Chevrolet190/5 267
29Jeff Gordon Chevrolet170/0 267
331Greg Biffle Ford175/10 267
414Juan Montoya Chevrolet165/5 267
522Denny Hamlin Toyota160/5 267
66Kasey Kahne Dodge150/0 267
71Mark Martin Chevrolet151/5 267
813David Reutimann Toyota142/0 267
911Jimmie Johnson Chevrolet143/5 267
1017Carl Edwards Ford139/5 267
1139Kurt Busch Dodge135/5 267
1234Kyle Busch Toyota127/0 267
133Brad Keselowski Chevrolet129/5 267
1427Marcos Ambrose Toyota121/0 267
1536Casey Mears Chevrolet118/0 267
1621Martin Truex Jr. Chevrolet120/5 267
1715A.J. Allmendinger Dodge117/0 267
1833Sam Hornish Jr. Dodge109/0 267
1916Bill Elliott Ford106/0 266
2042Elliott Sadler Dodge108/5 266
218Clint Bowyer Chevrolet100/0 266
2230Ryan Newman Chevrolet97/0 266
2335Jeff Burton Chevrolet94/0 266
2438Kevin Harvick Chevrolet91/0 266
2532David Stremme Dodge88/0 266
2628Reed Sorenson Dodge85/0 266
2710Scott Speed * Toyota82/0 266
2818Joey Logano * Toyota79/0 266
2941Erik Darnell Ford76/0 265
3020Paul Menard Ford73/0 265
314Jamie McMurray Ford70/0 264
3243Max Papis * Toyota67/0 263
3340John Andretti Chevrolet69/5 263
3437Robby Gordon Toyota61/0 263
3525David Ragan Ford58/0 256
DNF2Dale Earnhardt Jr. Chevrolet60/5 232Engine
DNF12Brian Vickers Toyota52/0 208Engine
DNF29Michael Waltrip Toyota49/0 141Accident
DNF23Matt Kenseth Ford51/5 134Engine
DNF24Dave Blaney Toyota43/0 28Engine
DNF19Mike Bliss Dodge40/0 26Overheating
DNF7Joe Nemechek Toyota37/0 25Rear End
DNF26Bobby Labonte Chevrolet34/0 6Accident
DNF = did not finish;
* = rookie;
Bonus: 5 bonuspunten voor het leiden van minimaal 1 ronde; 5 extra bonuspunten voor het leiden van de meeste ronden

Stand in The Chase na 29 van 37 races (Top 12)

Pos.CoureurPuntenVerschilRacesPolesWinsTop5
1Mark Martin5551Leader297511
2Jimmie Johnson5533-18292411
3Juan Montoya5500-5129205
4Tony Stewart5484-67290414
5Kurt Busch5460-9129018
6Denny Hamlin5452-99290211
7Jeff Gordon5448-103290113
8Greg Biffle5437-11429009
9Ryan Newman5387-16429105
10Carl Edwards5386-16529007
11Kasey Kahne5361-19029025
12Brian Vickers5301-25029614

Uitslagen Duitsland speelronde 8

Afgelopen weekend stond de achtste ronde in de Bundesliga op het programma. FOK!sport brengt je ieder weekend een overzicht van de gespeelde wedstrijden.

Leverkusen en Hamburger SV slaan gaatje

Bayer Leverkusen en Hamburger SV hebben een gat van vier punten geslagen ten opzichte van de concurrentie. Leverkusen wist makkelijk met 4-0 te winnen van 1. FC Nürnberg. Doelpuntenmakers aan de zijde van de winnende ploeg waren Kroos, Rolfes, Derdiyok en Kiessling.

Hamburger SV trof het kwakkelende Hertha BSC en wist met 1-3 te winnen. De hekkensluiter kwam nog wel op voorsprong dankzij een doelpunt van Friedrich. Kaka schoot vervolgens in eigen doel wat de stond weer gelijk bracht. Jarolim en Zé Roberto zorgden voor de eindstand.

Bayern en Wolfsburg morsen punten, Werder Bremen profiteert

Bayern München morste in eigen huis punten tegen laagvlieger 1. FC Koln. De ploeg van Louis van Gaal kwam niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Ook VfL Wolfsburg wist niet te winnen. De regerend kampioen moest de punten delen met VfL Bochum. Hashemian bracht Bochum zelfs op voorsprong, maar deze werd een kwartier voor tijd ongedaan gemaakt door de Servische spits Dzeko. Aan de kant van Bochum kreeg oud- Feyenoorder Shinji Ono na het krijgen van twee gele kaarten de rode prent voorgeschoteld.

Werder Bremen heeft optimaal geprofiteerd van het puntverlies van beide ploegen. Omdat het zelf op bezoek bij VfB Stuttgart met 0-2 won, klom de ploeg van de achtste naar de vierde plaats. Claudio Pizzaro opende al na drie minuten de score voor Werder. Aaron Hunt verdubbelde deze kort na rust.

Volgende week zal er geen speelronde plaatsvinden. Dit in verband met interlands. De week erop vinden er weer wedstrijden plaats. In die negende speelronde zullen de beide koplopers elkaar treffen. Bayer Leverkusen moet dan namelijk op bezoek bij Hamburger SV.

De uitslagen:

ThuisUitUitslag
Schalke 04Eintracht Frankfurt2-0
Bayer Leverkusen1 FC Nürnberg 4-0
Bayern München 1. FC Köln 0-0
VfL BochumVfL Wolfsburg1-1
Hannover 96SC Freiburg5-2
FSV Mainz 051899 Hoffenheim2-1
M'gladbachBorussia Dortmund0-1
VfB StuttgartWerder Bremen0-2
Hertha BSCHamburger SV1-3

De stand:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1Bayer Leverkusen86202018-5
2Hamburger SV86202020-8
3Schalke 0485121611-5
4Werder Bremen84311514-6
51899 Hoffenheim84221415-7
6FSV Mainz 0584221412-13
7VfL Wolfsburg84131316-15
8Bayern München 83321213-7
9Eintracht Frankfurt8242108-10
10SC Freiburg83141013-17
11Hannover 968233911-10
12Borussia Dortmund823397-13
13VfB Stuttgart822489-12
14VfL Bochum822489-15
15M'gladbach821579-16
161. FC Köln 812555-10
171. FC Nürnberg 812554-12
18Hertha BSC810737-20

Het programma:

DatumThuisUit
17/101. FC Nürnberg Hertha BSC
17/10SC FreiburgBayern München
17/10Eintracht FrankfurtHannover 96
17/101. FC Köln FSV Mainz 05
17/10Werder Bremen1899 Hoffenheim
17/10VfB StuttgartSchalke 04
17/10Hamburger SVBayer Leverkusen
18/10VfL WolfsburgM'gladbach
18/10Borussia DortmundVfL Bochum

Laatste reviews en specials
review
AO Tennis 2
review
Bad Boys For Life
review
Star Trek: Picard
special
'Bad Boys For Life is een hommage aan de jaren 90'
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
©FOK.nl e.a.