FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 21 september 2009

'Broeder Ko' geopereerd aan poliep

Het lijkt een trend onder Nederlandse zangers: operaties aan je stembanden. Na Xander de Buisonjé, Monique Smit, broer Jan Smit en Frans Bauer, is nu ook Gerard Koopmans (bekend van de gebroeders Ko) aan zijn stembanden geopereerd.

Koopmans werd vandaag geopereerd aan een poliep aan zijn stemband en mag de komende zeven dagen niet praten en niet zingen. Na deze week zal Koopmans echter nog zeker drie weken uitgeschakeld zijn, want hij moet nog wel rust houden. Indien het herstel voorspoedig verloopt, zullen de gebroeders Ko halverwege volgende maand weer op de planken staan.

Dat wordt smssen voor Gerard!

Politie loopt naakt rond dienstauto

Een bizar incident gisteren in Brisbane. In die Australische stad zagen automobilisten 's middags tot hun verbazing twee naakte mannen uit een politiebusje springen. Vervolgens liepen ze om de dienstauto en stapten weer in. Hierna reden ze weer verder of er niets was gebeurd.

Ooggetuigen wisten niet wat ze zagen. Toch droomden ze niet, want adjunctcommissaris Stewart van Queensland heeft het nieuws vandaag met enige tegenzin moeten bevestigen.

Volgens de beste man is het goed mogelijk dat er nog meer agenten zich aan dit gedrag hebben schuldig gemaakt. Volgens aanwijzingen zouden er maar liefst vijf of zes agenten in het busje hebben gezeten. "Woorden schieten mij te kort om de ontgoocheling te beschrijven", aldus Stewart.

Het incident kwam aan het licht toen een geschokte automobiliste de naakte agenten had gezien toen ze voor het rode licht stond te wachten. Ze lichtte gelijk de politie en de media in.

De bewuste agenten zullen hun straf niet ontlopen. Volgens Stewart zullen zij worden vervolgd voor schennispleging en zullen zij ook disciplinair worden gestraft. Daarnaast vertelde hij dat zijn jongens "spijt hebben en zich heel diep verontschuldigen bij de politie van Queensland". Volgens de politiechef maakte het incident deel uit van een vrijgezellenfeestje. 

EU: Ahmadinejad mag holocaust niet ontkennen

De vertegenwoordigers van de EU-landen zullen uit protest de zaal verlaten als de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad overmorgen tijdens de algemene vergadering van de Verenigde Naties opnieuw de holocaust ontkent. Minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) maakte maandag bekend dat zij dat onderling hebben afgesproken.

Ahmadinejad spreekt overmorgen in de loop van de middag de algemene vergadering van de VN toe. Hij stelde eerder dat de holocaust volgens hem alleen maar wordt gebruikt om de oprichting van de staat Israël te rechtvaardigen.

Zweden, voorzitter van de EU, veroordeelde de uitspraak van de Iraanse president en wees erop dat dit soort uitspraken alleen maar haat en anti-semitisme aanwakkeren. De EU-voorzitter riep Ahmadinejad op een constructieve bijdrage te leveren aan de vrede.

'Ahmadinejad mag holocast niet ontkennen'  (foto: ANP)

Veolia laat reizigers staan

Vanwege de drukte in de treinen weigeren machinisten van Veolia zo nu en dan mensen mee te nemen vanaf station Mook-Molenhoek. Een woordvoerder van de vervoersmaatschappij bevestigt dit.

Op sommige dagen wordt de onderneming overvallen door de enorme drukte in de spits. De treinen zitten bomvol forensen en studenten die in Nijmegen studeren. Veolia stelt dat september altijd een drukke maand is. "Veel passagiers hebben na de zomer een nieuw patroon van reizen. Er zitten bijvoorbeeld studenten bij die nog een kamer zoeken. De komende weken zal het beter worden," aldus de woordvoerder.

In plaats van tweedelige treinstellen, kan Veolia driedelige treinstellen laten rijden. Maar om altijd de grote treinstellen in te zetten tussen Cuijk en Nijmegen is geen optie volgens Veolia. "Dat betekent weer extra gewicht voor de locomotief, en dat kost dan weer meer diesel en dus geld. We proberen het materieel natuurlijk zo efficiënt mogelijk in te zetten."

Kerstdiner geschrapt wegens griep

De angst voor de Mexicaanse Griep maakt meer kapot dan je lief is. Voor de bewoners van de verzorgings- en de verpleeghuizen die onder de DrieGasthuizenGroep in Arnhem vallen, zal er dit jaar geen kerstdiner plaatsvinden.

De leiding van de DrieGasthuizenGroep heeft laten weten dat het risico op verspreiding en besmetting te groot is wanneer 150 mensen tegelijkertijd het kerstdiner nuttigen. Het kerstdiner dat gepland stond voor eind dit jaar is daarom bij voorbaat al geschrapt.

De DrieGasthuizenGroep heeft laten weten dat het kerstdiner in de kleinere vestigingen mogelijk wel doorgang kan hebben. Het grote personeelsfeest dat voor deze week gepland stond, is uit angst voor de Mexicaanse Griep al geschrapt.

Hoeveel motoren hebben de coureurs nog?

Iedere Formule 1-coureur mag dit seizoen een maximum van acht motoren gebruiken. Alles daarboven en er wordt een straf van tien plaatsen teruggezet worden op de grid - per motor. Met nog vier races te gaan komt het merendeel van de rijders in de buurt van deze limiet.

En dus gaat de betrouwbaarheid een steeds grotere rol spelen nu het einde van het seizoen 2009 in zicht komt. Hieronder staat een lijst van hoeveel motoren per coureur al in gebruik zijn (geweest). Als je een Renault of Ferrari rijdt, is er nog niet zo veel aan de hand. Echter, als je naam Sebastian Vettel is, maak je je waarschijnlijk wel een beetje zorgen.

De vraag is nu hoeveel van de gebruikte motoren nog bruikbaar zijn - en hoeveel leven er nog in zit...


McLaren-Mercedes
Lewis Hamilton -> 7
Heikki Kovalainen -> 7

Ferrari
Giancarlo Fisichella -> 6
Kimi Räikkönen -> 6

BMW Sauber
Robert Kubica -> 7
Nick Heidfeld -> 7

Renault
Fernando Alonso -> 6
Romain Grosjean -> 6

Toyota
Jarno Trulli -> 7
Timo Glock -> 7

STR-Ferrari
Jaime Alguersuari -> 6
Sébastien Buemi -> 6

RBR-Renault
Mark Webber -> 7
Sebastian Vettel -> 8

Williams-Toyota
Nico Rosberg -> 7
Kazuki Nakajima -> 7

Force India-Mercedes
Adrian Sutil -> 7
Vitantonio Liuzzi -> 7

Brawn-Mercedes
Jenson Button -> 7
Rubens Barrichello -> 7

Schip naar IJmuiden gesleept na brand

Op een schip dat voer voor de kust van Noord-Holland heeft vanavond brand gewoed in de machinekamer. De bemanning wist uitbreiding van het vuur te voorkomen door de deuren te sluiten, zodat er geen zuurstof meer bij kwam. Dat heeft een woordvoerder van de Kustwacht gezegd.

Een reddingboot van de KNRM heeft het schip, de Sea Rex, naar IJmuiden gesleept. Sleepboten hebben het daarna overgenomen en de Sea Rex afgemeerd in de haven van IJmuiden.

Niemand van de bemanning is gewond geraakt door de brand.

Studentendemonstratie in Den Haag

In de Lange Poten in Den Haag zal morgenmiddag een demonstratie van de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) plaatsvinden. De reden van de demonstratie zijn de plannen die het kabinet heeft rondom de studiefinanciering.

Volgens de LSVb is de toegankelijkheid tot het hoger onderwijs de afgelopen jaren door tal van maatregelen van de overheid onder druk gezet. Met de aankondiging dat de studiefinanciering bevroren gaat worden de komende jaren, is voor de vakbond de maat vol.

In 2011 en 2012 zal de studiebeurs niet omhoog gaan: studenten blijven hetzelfde bedrag ontvangen. De studiebeurs wordt niet gecompenseerd met de jaarlijkse stijging van de woonlasten en de inflatie. Daarnaast zullen nog minder kosten rondom het studeren gedekt worden. "In plaats van stap voor stap kaalplukken van het hoger onderwijs, moet er geïnvesteerd worden", aldus Gerard Oosterwijk, voorzitter van de studentenvakbond.

Eerder nam het kabinet al het besluit om het collegegeld de komende jaren met 200 euro te verhogen en het wettelijke collegegeld voor een tweede studie wordt afgeschaft. "Tellen we deze maatregelen op bij de klachten van studenten over massaal en niet-uitdagend onderwijs, dan mogen we gewoon niet meer stilzitten. Dit vraagt om actie", aldus Oosterwijk.

De studentenvakbond wil met de actie de Haagse politiek 'de les lezen' over het belang dat hoger onderwijs heeft voor de gehele samenleving. Er zullen verschillende sprekers in de vorm van een college aantonen waarom hoger onderwijs zo belangrijk is voor de maatschappij en waarom we juist in hoger onderwijs moeten investeren.

De actie zal morgen plaatsvinden vanaf 12.30 uur. Wie geïnteresseerd is en wil deelnemen zal om 12.30 uur aanwezig moeten zijn op de verzamelplaats bij Den Haag Centraal. De actie zal tot ongeveer 14.30 uur duren. Meer informatie over de actie is hier te vinden.

Met dank aan Balgehakt voor de submit.

Schoenengooier wil naar Zwitserland verhuizen

De Iraakse journalist Muntazer al-Zaidi, die vorig jaar zijn schoenen naar de toenmalige Amerikaanse president George W. Bush gooide, wil in Zwitserland gaan wonen. Zaidi zei dat in een interview met de Zwitserse zender TSR, dat vandaag is uitgezonden.

"Ik heb echt zin om naar Zwitserland te komen, want het is een neutraal land dat de bezetting van Irak niet steunde", zei Zaidi. Hij noemde Zwitserland een voorbeeld voor de democratie en wees op het grote aantal internationale organisaties dat in het land is gevestigd.

Zaidi wil contact zoeken met andere Iraakse families. Met die families wil hij de Amerikaanse oud-president George W. Bush en een aantal van diens medewerkers voor een internationaal tribunaal proberen te krijgen wegens de inval in Irak.

Zaidi trok in december vorig jaar tijdens een persconferentie met Bush zijn schoenen uit en wierp ze naar de toenmalige president. Zaidi wilde naar eigen zeggen de Amerikaanse inval in zijn land wreken. Hij werd tot een gevangenisstraf veroordeeld en kwam vorige week vrij.

Schoenengooier wil naar Zwitserland  (foto: ANP)

'Valencia haalt De Guzman in de winter'

Jonathan de Guzman zal tijdens de wintertransferperiode naar Valencia worden gehaald. Dit meldt Voetbal International op maandag. De Canadees schijnt de toezegging te hebben gehad van de Spaanse club dat ze hem in de winterstop zullen overnemen van Feyenoord.

Valencia toonder eerder al zijn interesse voor De Guzman tijdens de zomer, maar haalde de Feyenoorder toen niet. De Guzman, wiens contract na dit seizoen afloopt, heeft er nooit een geheim van gemaakt dat Valencia zijn voorkeur heeft, ondanks interesse van onder andere Aston Villa en Tottenham Hotspur. Feyenoord zelf heeft nog getracht om de 22-jarige langer aan zich te binden, maar de Canadees weigerde om zijn contract te verlengen.

Meisje pleegt zelfmoord na pesterijen Facebook

Een 15-jarig Brits meisje heeft vorige week zelfmoord gepleegd omdat ze gepest werd op sociale netwerksites als Facebook. Volgens haar ouders kon Holly Grogan niet langer tegen digitale pesterijen, met name op Facebook. Holly maakte vorige week een eind aan haar leven door in de buurt van Gloucester van een brug te springen.

Volgens vrienden werd Holly door meerdere meisjes beledigd op haar Facebook-profiel. "Meisjes pestten haar op Facebook en lieten commentaren op haar prikbord achter, waarin ze scheldnamen kreeg toegeworpen. Waarschijnlijk hebben ze die commentaren nu wel weggehaald" aldus een 16-jarige vriendin. Het profiel van Holly is waarschijnlijk afgesloten.

Behalve digitaal werd Holly ook op school gepest. Ze had zeer weinig vertrouwen in zichzelf.

Eind augustus werd voor het eerst in Groot-Brittannië iemand veroordeeld wegens digitale pesterijen. De 18-jarige dader kreeg toen drie maanden celstraf, onder andere wegens doodsbedreigingen via Facebook.

Arts presidentsvrouw veroordeeld

Een rechtbank in Spanje heeft vandaag een arts wegens dood door schuld veroordeeld. De arts had de echtgenote van de Nigeriaanse ex-president Olesegun Obasanjo behandeld. Stella Obasanjo stierf in oktober 2005 nadat ze bij de arts een liposuctie had ondergaan.

De rechtbank was van oordeel dat de arts de behandeling niet goed had gedaan. Hij had de buis, waarmee hij het vet wegzuigt, in de buikholte geplaatst waardoor de lever en de dikke darm van Obasanjo werden beschadigd. Als de arts het direct had ontdekt had het "zonder problemen kunnen worden behandeld".

De arts heeft een jaar gevangenisstraf opgelegd gekregen en moet de nabestaanden van de presidentsvrouw 120.000 euro betalen.

Ruim 100 doden door stammenstrijd Sudan

Zeker honderd mensen zijn gedood door een aanval van een gewapende militie op een dorp in het zuiden van Sudan. Dat heeft een Sudanese legerwoordvoerder vandaag laten weten.

Sudanese functionarissen repten van een strijd tussen rivaliserende stammen. Strijders van de Lou Nuer stam zouden het dorp Duk Padiet in de regio Jonglei hebben aangevallen. Dat dorp is een bolwerk van de rivaliserende Dinka-stam. In het aangevallen dorp zaten ook militairen van het Zuid-Sudanese leger (SPLA). Volgens een legerwoordvoerder kwamen zeker vijftig burgers, 28 SPLA-militairen en 23 aanvallers om. De aanvallers zouden onder meer huizen hebben verbrand en kerkgangers hebben belaagd.

Begin september zei een hoge functionaris van de Verenigde Naties dat de stammenstrijd in het zuiden van Sudan dit jaar al zeker tweeduizend levens heeft geëist. Gewelddadige roofovervallen om vee van een ander dorp of een andere stam te bemachtigen, zijn geen nieuw verschijnsel. Volgens hulpverleners worden de aanvallen wel steeds gewelddadiger.

[Fotoreportage] WK honkbal Nederland - Nicaragua

Van 13 tot en met 20 september vond in Nederland en Italië de tweede ronde van het WK honkbal plaats. De beste acht teams plaatsten zich voor de finaleronde. FOK!fotograaf Peter Bijkerk was er bij en maakte onderstaande reportage.

Het betreft de wedstrijd op 19 september tussen Nederland en Nicaragua. De Nederland won de wedstrijd knap met 8-4.


Nederland viert de overwinning

Archeologen vinden oude marktplek Groningen

Bij graafwerkzaamheden op de Grote Markt in Groningen zijn archeologen gestuit op een stuk van de oude markt, zoals die bestond voor 1447. Dat maakte de gemeente Groningen vandaag bekend.

De Grote Markt werd in 1447 opgehoogd en opnieuw bestraat. Vorige week vonden archeologen bij werkzaamheden ook al een stuk goot. "Een halve meter daaronder vonden we deze puntgave bestrating", legt stadsarcheoloog Bert Tuin uit.

Onderzoek moet nu uitwijzen wanneer de markt is aangelegd. Ook hoopt de gemeente aan monsters van de grond te kunnen zien wat er destijds te koop was op de markt. De vondst wordt in kaart gebracht en daarna opgeruimd.

De graafwerkzaamheden hebben plaats voor de bouw van het Groninger Forum en de herinrichting van een deel van de Grote Markt. Archeologen verwachten ook bij werkzaamheden op het nabijgelegen Martinikerkhof, waar tussen 800 en 1800 mensen werden begraven, bijzondere vondsten te doen.

Toerist geplet in vuilniswagen

Een 32-jarige Ier is vorige week dood gedrukt door een vuilniswagen. De man was namelijk in een vuilnisbak in slaap gevallen. De man was echter geen zwerver, hij zocht slechts een slaapplek na uit een pension te zijn gezet.

Declan Power, die een kind moet achterlaten, kwam uit de buurt van Bunmahon in Co Waterford, Ierland. Het lichaam werd vrijdagmiddag gevonden bij een afvalrecyclingbedrijf in de buurt van Listowel, Co Kerry, eveneens in Ierland.

Men vermoedt dat Power met enkele vrienden wilde vissen in Listowel. Hij had samen met enkele vrienden een kamer geboekt in een pension. Hij werd echter samen met een andere man het pension uitgesmeten, omdat de kamer slechts voor twee personen was.

Hierop besloot Power in een grote vuilcontainer een dutje te doen. Helaas werd de vuilnisbak net een uurtje later geleegd. De bak wordt door middel van een robotarm opgetild waarna het afval in de vuilniswagen mechanisch wordt aangestampt. Het zwaar toegetakelde lijk werd vijf kilometer verderop op een vuilnisbelt aangetroffen.

Geneesmiddelen goedkoper

Geneesmiddelen zijn in 2008 een stuk goedkoper geworden. De gemiddelde prijs per dosering daalde vorig jaar met 10 procent. Dat blijkt uit cijfers die het College voor Zorgverzekeringen (CVZ) vandaag publiceerde. Artsen schreven fors meer (14,7 procent) recepten uit, maar de uitgaven aan geneesmiddelen stegen slechts met een kleine 3 procent naar 5,2 miljard euro.

Geneesmiddelen zijn goedkoper geworden omdat een aantal zorgverzekeraars van medicijnen waar geen patent meer op zit alleen het goedkoopste merk vergoedt. Fabrikanten van geneesmiddelen verlaagden vervolgens de prijzen.

Dat er veel meer geneesmiddelen zijn gebruikt, komt volgens het CVZ vooral door de terugkeer van de pil in het basispakket van de zorgverzekering. De helft van de toename van het aantal recepten is hieraan toe te schrijven.

Brein zelfmoordaanslagen Pakistan opgepakt

Pakistan heeft vandaag de zwaargewonde Talibancommandant Mohammed Nasim Shah opgepakt, die een reeks zelfmoordaanslagen in de noordwestelijke Swatvallei zou hebben voorbereid. Dat heeft het leger laten weten.

Mohammed Nasim Shah, beter bekend onder zijn bijnaam Abu Faraj, werd gearresteerd tijdens een legeractie tegen opstandelingen. Het Talibankopstuk raakte door de militaire operatie zwaargewond.

Een legerwoordvoerder zei dat Abu Faraj rebellen heeft opgeleid voor het plegen van zelfmoordaanslagen. Ook zou hij een expert zijn op het gebied van het maken van vesten met explosieven en wordt hij verdacht van betrokkenheid bij twee bankovervallen.

Abu Faraj is de vierde Talibanleider die in de afgelopen tien dagen in de Swatvallei is aangehouden. Het gebied was lange tijd een bolwerk van de radicaalislamitische Taliban. In april dit jaar begon het Pakistaanse leger een offensief om de militanten uit de regio te verdrijven. Half juli verklaarden de Pakistaanse autoriteiten de vallei weer veilig, maar volgens inwoners en mensenrechtenactivisten zijn er nog wel degelijk Taliban actief in de regio.

Talibancommandant opgepakt  (foto: ANP)

Film De Storm is publiekstrekker

De film De Storm die vorige week in meer dan 110 zalen in roulatie ging, heeft in het openingsweekeinde al 82.000 bezoekers getrokken. Dat is het hoogste bezoekersaantal dat een Nederlandse film dit jaar heeft getrokken, zo heeft Universal Pictures International vandaag bekendgemaakt.

De Storm van regisseur Ben Sombogaart heeft hiermee de film Alles is liefde verslagen die in 2007 in het openingsweekeinde ruim 81.000 bezoekers trok. Alles is liefde van regisseur Joram Lürsen en scenarist Frank Ketelaar trok in 2007 in totaal ruim 1,3 miljoen bezoekers.

Steeds meer jongeren cannabisverslaafd

Steeds meer jongeren raken verslaafd aan cannabis. Het afgelopen jaar zijn 370 tieners met een cannabisverslaving opgenomen in een jeugdkliniek.

Dat meldde het NOS Journaal vandaag na een rondgang langs de jeugdklinieken.

Het aantal jongeren dat wegens veelvuldig cannabisgebruik in contact komt met de verslavingszorg zou sinds 2002 zijn verviervoudigd. Vanwege dit grote aantal probleemgevallen worden er in het hele land nieuwe klinieken bij gebouwd. Dit jaar moeten er nog drie bij komen.

steeds meer jongeren verslaafd aan cannabis  (foto: ANP)

Dronken Jeltsin liep in onderbroek bij Witte Huis

De oud-president van Rusland, Boris Jeltsin, werd tijdens een staatsbezoek aan Amerika zo dronken, dat hij buiten het Witte Huis werd gesignaleerd in slechts een onderbroek. De twee jaar geleden overleden Jeltsin wilde een taxi aanhouden om vervolgens een pizza te bestellen.

De volgende ochtend zag men hem aan voor een dronken indringer. Geheim agenten ontdekten de president, al strompelend in de kelder van zijn gastenverblijf.

Het is een van de vele anekdotes van oud-president van de VS, Bill Clinton, over Boris Jeltsin. Het verhaal over Jeltsin, die bekend stond om zijn passie voor wodka, is opgenomen in een nieuw boek van Clinton. Het 707 pagina's tellende boek 'The Clinton Tapes: Wrestling History with the President', ligt volgende week in de beter gesorteerde boekhandel.

Mogelijk 15 meisjes Rotterdam uitgehuwelijkt

In Rotterdam zijn rond de zomervakantie mogelijk vijftien meisjes tegen hun zin uitgehuwelijkt. Voor de vakantie waren al acht gevallen bekend van een vermoedelijk gedwongen huwelijk.

Na de zomerperiode bleven nog eens zeven schoolbankjes leeg. Geen van de leerlingen heeft het zogenoemde uithuwelijkingcontract ondertekend.

Dat blijkt uit tellingen van leerplichtambtenaren, die PvdA-wethouder Jantine Kriens (Volksgezondheid) vandaag naar buiten heeft gebracht. Vijf meisjes verblijven nog in het buitenland, tien meisjes zijn in Nederland.

Rotterdam begon in mei een proef om uithuwelijking van meisjes in hun land van herkomst te voorkomen en jonge, uitgehuwelijkte vrouwen op te sporen.

Naakte bejaarde houdt inbreker onder schot

Een 91-jarige man heeft eigenhandig een inbreker overgedragen aan de politie. De hoogebejaarde hield de dronken man onder schot, maar was echter vergeten even kleren aan te trekken.

De krasse knar uit Florida lag in bed toen hij ineens zijn hond hoorde grommen. Vervolgens hoorde hij hoe het beest de inbreker aanviel. Hierop pakte de WOII-veteraan zijn revolver en liep naar de man toe.

De bejaarde verklaarde later dat hij niet eens had beseft dat hij geen kleren aan had. De politie was dan ook stomverbaasd een spiernaakte, oude man te zien die een inbreker onder schot hield.

'Afgezette president terug in Honduras'

Manuel Zelaya, de afgezette president van Honduras, is in zijn land teruggekeerd. Hij verblijft in een gebouw van de Verenigde Naties in de hoofdstad Tegucigalpa. Dat heeft zijn naaste medewerker Eduardo Reina voor de Venezolaanse televisie gezegd.

Zelaya werd op 28 juni afgezet. Op die dag zou een omstreden referendum worden gehouden, dat de weg zou vrijmaken voor de herverkiezing van de president. Een meerderheid van de volksvertegenwoordiging en het hooggerechtshof wezen de volksraadpleging af. De voorzitter van het parlement, Roberto Micheletti, werd interim-president.

Telefoon van God stond roodgloeiend

Meer dan 250.000 mensen hebben het afgelopen jaar de voicemail van God ingesproken. Kunstenaar Johan van der Dong liet vandaag weten dat zijn kunstproject Gods Hotline vanuit de hele wereld telefoontjes heeft opgeleverd.

God kan overal en altijd bereikbaar zijn, vindt Van der Dong. Deze gedachte maakte hij tastbaar met een hotline. Komende zondag rondt hij zijn project af, door in zijn werkplaats in Ruinen (Drenthe) de telefoonlijn af te sluiten.

De kunstenaar zette samen met een aantal dichters steeds een ander voicemailbericht op de telefoon. Bellers konden een reactie achterlaten. "We weten niet wat de mensen hebben ingesproken, dat hebben we niet beluisterd", zei een woordvoerster van de telefoonlijn. "De berichten zijn privé. Je kunt hen vergelijken met gebeden, die zijn ook alleen maar te beluisteren door God."

Met dank aan bierspons voor de submit.

'Henin kondigt dinsdag comeback aan'

Volgens de Waalse sportpers zal Justine Henin morgenavond haar comeback op de tennisbanen aankondigen. De 27-jarige Belgische zal dit mogelijk doen tijdens een journaal van RTL om 19:00. Het bericht is nog niet bevestigd.

De zevenvoudige winnares van een grand slam stopte in mei vorig jaar met tennissen. In augustus werden de geruchten over een naderende comeback al de wereld in geholpen. De laatste stimulans voor een terugkeer zal wellicht gekomen zijn door de winst van haar landgenote Kim Clijsters op de voorbije US Open, die eerder ook gestopt was met tennis.

Een andere aanwijzing voor een mogelijke rentree van Henin zit hem in een bestelling die ze gedaan heeft bij een racketfabrikant. Ze heeft veertien tennisrackets besteld, het aantal wat ze tijdens haar tenniscarričre ook bestelde. De WTA kon haar comeback echter nog niet bevestigen: "Ze heeft nog geen licentie aangevraagd."

Versteende Chinees geneest langzaam

De meeste mensen liepen jarenlang met een wijde boog om Lin Tianzhuan heen. De 38-jarige Chinees heeft allemaal schelpachtige objecten op zijn lichaam gehad. Zijn armen en benen kon hij zelfs niet meer bewegen, voor Lin voelde het alsof hij veranderde in een steen.

Sinds zijn dertiende raakt zijn lichaam overwoekerd door de 'schelpen'. "Ze groeiden en groeiden en al snel zaten ze overal op mijn armen en benen, mijn rug en zelfs op mijn hoofd. Het was alsof ik veranderde in een steen. Het was angstaanjagend", vertelt de beste man.

"Geleidelijk werden de schelpen dikker. Ze werden zo dik, dat ik mijn armen en benen niet eens meer kon bewegen." Sinds een jaar gaat het echter steeds een beetje beter. Lin wordt namelijk behandeld in een speciale kliniek, en enkele donkere plekken op zijn huid laten zien waar zich eerder nog schelpen bevonden.

"Hij heeft misschien nog een poosje radiotherapie nodig, maar hij heeft een zeer goede vooruitgang geboekt", aldus zijn arts, Liu Yinghong.

Voor een foto van de versteende Chinees, klik hier  Opgelet: De foto kan als schokkend worden ervaren.

FOK!radio viert vijf jaar FOK!games

Voor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

FOK!games bestaat vijf jaar en dat wordt op een bijzondere manier gevierd: met een magazine. Het blad heet Hype en is inmiddels al verkrijgbaar. Tijd dus om Hoofdredacteur Morthill van FOK!games te bellen om hem te feliciteren en te vragen wat er allemaal in blad staat. Opmerkelijk is natuurlijk dat een website z'n eerste lustrum viert met een magazine op papier. Dus ook de vraag waarom daarvoor gekozen is. En we willen weten wat de toekomst plannen zijn en hoe het eigenlijk gaat met games.fok.nl. Luisteren dus vanavond, live vanaf 20:00 uur! Uiteraard kun je ook meepraten via de chat (irc) of op het FOK!forum .

De columns op de FOK!frontpage zijn nu niet alleen meer op internet te lezen. De columnisten laten ook wekelijks hun kunsten horen in FOK!radio. FOK!ker DriekOplopers is deze week aan de beurt. Dus steek de kaarsen maar vast neer en leg het tijgervelletje op z'n plek! Sj0rSz heeft weer de FOK!sport update. Daarnaast hoor je al het nieuws en modwisselingen van het FOK!forum van FA Shmoopy.

Meer FOK!radio? Meld je dan aan voor http://fokradio.hyves.nl ! Uiteraard kun je ook zelf de muziek aanvragen.

Meteen luisteren?


FOK!radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Klik hieronder op het logo van de mediaspeler die je gebruikt om in te schakelen.
Winamp

Winamp / Itunes

Windows Media Player
Windows Media Player
AAC
Winamp / AACTegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Veel luisterplezier!

De radiocolumn van Zonnetje40 lees je hier.

Achievements Halo 3: ODST

De achievements van Halo 3: ODST zijn al een tijdje bekend en voor alle mensen die recentelijk Halo 3: ODST is hier nu officieel het lijstje!

Het voordeel van zo'n handig lijstje is dat je nu weet wat voor gekkigheid je allemaal moet uithalen om je broodnodige 1000 gamerpoints te halen en bij deze wens ik jullie dan ook allemaal veel plezier!

Listener 5
Find the first Audio Log.

Naughty Naughty 5
Killing things that are new and different is good, alone or with another ODST.

Tuned In 15
Find 3 Audio Logs, alone or with another ODST.

Audiophile 75
Find all Audio Logs, alone or with another ODST.

All Ears 30
Find 15 Audio Logs, alone or with another ODST.

Good Samaritan 20
Killing things that are new and different is bad, alone or with another ODST.

Both Tubes 5
Get 10 Rocket kills on Kizingo Boulevard.

Wraith Killer 5
Kill all Wraiths in Uplift Reserve.

Laser Blaster 5
Get 10 Spartan Laser kills on ONI Alpha Site.

I Like Fire 5
Kill 10 enemies with the Flamethrower on Data Hive.

Dome Inspector 5
Get 15 headshot kills on NMPD HQ.

Be Like Marty 10
In Firefight, finish a full round without killing a single enemy.

Firefight: Last Exit 10
Score over 200,000 points in Firefight on Last Exit.

Firefight: Chasm Ten 10
Score over 200,000 points in Firefight on Chasm Ten.

Vidmaster Challenge: Classic 25
Finish any level solo on Legendary, on LIVE, with no shots fired or grenades thrown.

Vidmaster Challenge: Déjŕ Vu 25
Complete Highway on 4-player Legendary LIVE co-op, with Iron, and no 'Hog or Scorpion.

Vidmaster Challenge: Endure 25
In Firefight, on any mission, pass the 4th Set on 4-player Heroic LIVE co-op.

Firefight: Windward 10
Score over 200,000 points in Firefight on Windward.

Firefight: Lost Platoon 10
Score over 200,000 points in Firefight on Lost Platoon.

Firefight: Crater 10
Score over 200,000 points in Firefight on Crater.

Firefight: Rally Point 10
Score over 200,000 points in Firefight on Rally Point.

Firefight: Alpha Site 10
Score over 200,000 points in Firefight on Alpha Site.

Firefight: Security Zone 10
Score over 200,000 points in Firefight on Security Zone.

Super Sleuth 10
Find the final clue unraveling the mystery, alone or with another ODST.

Pink and Deadly 5
Get 10 Needler supercombine kills on any covenant.

My Clothes! 5
Plasma Pistol Overcharge and quickly kill 10 Brutes.

Trading Down 5
Trade weapons with a fellow character.

Tayari Plaza 30
Complete Tayari Plaza on Normal, Heroic, or Legendary to unlock a new Firefight character.

Headcase 5
Finish any level with at least one Skull activated.

Ewww, Sticky 5
Get 5 sticky grenade kills in any level.

Tourist 5
Access and download the city map to your VISR.

Heal Up 5
Find the first Medical Kiosk and heal yourself.

Dark Times 5
Kill 5 enemies while using VISR mode.

Stunning! 5
Stun a vehicle with an overcharged plasma pistol and quickly kill the driver.

Boom, Headshot 5
Get 10 automag headshot kills in any level.

Uplift Reserve 30
Complete Uplift Reserve on Normal, Heroic, or Legendary to unlock a new Firefight character.

Campaign Complete: Heroic 100
Complete the Campaign on Heroic difficulty.

Campaign Complete: Normal 100
Complete the Campaign on Normal difficulty.

Campaign Complete: Legendary 100
Complete the Campaign on Legendary to unlock a new Firefight character.

Gumshoe 10
Find the 3rd clue unraveling the mystery, alone or with another ODST.

Junior Detective 10
Find the first clue unraveling the mystery.

Coastal Highway 50
Complete Coastal Highway on Normal, Heroic, or Legendary to unlock a new Firefight mission.

ONI Alpha Site 30
Complete ONI Alpha Site on Normal, Heroic, or Legendary to unlock a new Firefight mission.

Kizingo Boulevard 30
Complete Kizingo Blvd. on Normal, Heroic, or Legendary to unlock a new Firefight character.

NMPD HQ 30
Complete NMPD HQ on Normal, Heroic, or Legendary to unlock a new Firefight character.

Data Hive 50
Complete Data Hive on Normal, Heroic, or Legendary to unlock a new Firefight mission.

Kikowani Station 30
Complete Kikowani Station on Normal, Heroic, or Legendary.

Zo, dat was hem dan. Een behoorlijke waslijst dus ik heb het idee dat jullie nog wel even bezig zijn!

Foutje IVF, hoogzwangere moet baby afstaan

Een schokkende, medische blunder in Amerika. De acht maanden zwangere Carolyn Savage moet haar baby afstaan. De baby in haar buik is namelijk niet de hare.

Savage uit  Sylvania, Ohio heeft al drie kinderen en haar man en zij wilden graag nog een vierde kind. Na de geboorte van hun derde kind, zestien maanden geleden, waren er nog wat embryo's over. Eentje ervan werd in haar baarmoeder ingebracht. Dolgelukkig waren ze toen de IVF-behandeling bleek aan te slaan en zij in verwachting was. 

Toen Carolyn twee maanden zwanger was, kreeg haar man Sean slecht nieuws te horen. De dokters hadden staan klungelen en per ongeluk de verkeerde embryo in Carolyns baarmoeder geïmplanteerd. Het bleek om een kind in wording van een andere vrouw te gaan.

Het echtpaar weigerde echter een abortus, en ze besloten de zwangerschap gewoon voort te zetten. Binnen twee weken zal de hoogzwangere vrouw moeten bevallen. Het moment dat zij van haar kind afscheid moet nemen, komt dus met rassen schreden dichterbij.

Gezien haar lichamelijke conditie zit een vijfde zwangerschap er niet meer in. Het stel wil nu een draagmoeder regelen om een van de vijf overgebleven embryo's in te brengen. De familie Savage heeft een geschikte draagmoeder gevonden en heeft inmiddels contact opgenomen met deze vrouw.

Ter Horst zegt meer agenten Afghanistan toe

Minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) verdubbelt het aantal Nederlandse politiemensen dat in Afghanistan Afghaanse collega's traint. Nederland levert nu tien agenten aan de Europese politiemissie EUPOL en dat zullen er negentien worden.

Ter Horst heeft dat toegezegd tijdens een bezoek dat zij van eergisteren tot vandaag bracht aan Afghanistan. Het ministerie van Defensie heeft haar reis om veiligheidsredenen pas vandaag naar buiten gebracht. De minister heeft verder beloofd dat ze zich bij haar Europese collega's sterk gaat maken om meer politietrainers uit te zenden.

De bewindsvrouw bezocht de hoofdstad Kabul, de ISAF-basis in Kandahar en Tarin Kowt in de 'Nederlandse' provincie Uruzgan.

Arbiter geschorst na opsteken middelvinger

De Zwitserse scheidsrechter Massimo Busacca is geschorst voor drie wedstrijden, nadat hij zijn middelvinger opstak naar fans van Young Boys.

De ploeg uit Bern speelde eergisteren een bekerwedstrijd tegen Baden, een ploeg uit de derde divisie. Tijdens het duel beledigden de fans van Young Boys Busacca door middel van spreekkoren. De 40-jarige arbiter kon zich niet beheersen en stak vervolgens zijn middelvinger op.

Een dag later bood de topscheidsrechter zijn excuses aan voor zijn handelen. "Ik liet mezelf provoceren door beledigingen van supporters", aldus de leidsman op de website van de Zwitserse voetbalbond. "Ik liet me gaan door een onsportief gebaar te maken."

Busacca staat bekend als een internationale geprezen scheidsrechter, die volgend jaar ook zal fluiten tijdens het WK in Zuid-Afrika.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

Woning van wethouder Weert beschoten

Onbekenden hebben gisteravond rond half tien de woning van wethouder Stef Strous in Weert beschoten. In verband hiermee heeft de politie nog diezelfde avond een inval gedaan in een woning, waarbij twee verdachten zijn aangehouden. Dat liet een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) in Roermond vandaag weten.

De arrestanten zijn een 53-jarige en een 19-jarige man uit Weert. Justitie en politie zeggen de zaak zeer hoog op te nemen. Vijfentwintig rechercheurs en agenten onderzoeken de zaak onder leiding van twee officieren van justitie.

Bij Strous (PvdA, sociale zaken) werd eerder al een steen door de ruit gegooid en ook collega-wethouder Anton Kirkels (VVD, economie) en burgemeester Jacques Niederer zijn de afgelopen weken bedreigd. De auto van wethouder Kirkels is in brand gestoken, evenals bedrijfswagens van energiebedrijven.

Justitie onderzoekt of de aanslagen en bedreigingen van doen hebben met het oprollen van hennepplantages in Weert. Eerder werden in deze zaak drie verdachten uit Weert (23, 25 en 35 jaar) opgepakt, maar die zijn later weer vrijgelaten. Ze blijven wel verdachte, liet de woordvoerder van het OM vandaag weten.

Justitie wil niets zeggen over de schade aan de woning van wethouder Strous. In het belang van het onderzoek doet het OM verder geen mededelingen.

Burgemeester Niederer sprak in een reactie vandaag zijn "diepste afschuw en verbijstering" uit. "Het is volstrekt ontoelaatbaar dat bestuurders die hun werk doen zelfs in hun eigen woning worden belaagd. Wij blijven echter vastberaden om datgene te doen wat we moeten doen in het vervullen van onze publieke taak", aldus Niederer. Ook hij wil in het belang van het onderzoek verder niets zeggen.

Ieren krijgen als laatsten in Europa postcode

Vanaf 2011 moeten alle Ierse huizen en bedrijven een postcode hebben. Daarmee voert Ierland als laatste land in Europa het postcodesysteem in. Het moet de kwakkelende economie een kleine duw geven.

"We zijn het enige land in Europa dat geen postcode heeft en dat vinden we prettig op een nostalgische manier", zei minister van Communicatie Eamon Ryan vandaag tegen de publieke radiozender RTE. "Maar de realiteit is dat het niet efficiënt is en niet goed werkt. We moeten aansluiten bij een nieuwe digitale economie en postcodes maken daar deel van uit."

Volgens de bewindsman zijn de kosten van de invoering beperkt, terwijl de voordelen groot zijn. De kosten om het om te zetten worden in eerste aanleg geschat op 10 tot 15 miljoen euro.

Voorstanders beweren dat door het postcodesysteem niet alleen de postbezorging zal verbeteren, maar dat het ook andere bedrijven zal helpen. Werkgevers verwelkomden het besluit.

Met dank aan draqe voor de submit.

Traksel wint kermiskoers in Viane

De 168 kilometer lange kermiskoers in het Belgische Viane is gewonnen door Vacansoleil-renner Bobbie Traksel. De rossige Gelderlander demarreerde op twee kilometer van de aankomst en kwam solo over de streep.

Iets meer dan 130 renners kwamen aan het vertrek in Viane. Een vlucht van twaalf met Reinier Honig, Wouter Mol en Thomas Berkhout werd in de laatste ronde gegrepen waarna Traksel zijn kans schoon zag. Traksel, die vrijdag derde werd in het kampioenschap van Vlaanderen, behaalde in Viane zijn eerste zege van het seizoen. Een sterk rijdende Wouter Mol sprintte achter Traksel nog naar een toptienklassering.


Bobbie Traksel van Vacansoleil

Een dag na de voor Vacansoleil succesvolle Ronde van Spanje was ploegleider Hilaire Van Der Schueren getuige van een mooie zege: "We hebben de koers gedomineerd en maakten het fantastisch af. De mannen reden zeer sterk."

Theo Bos werd tweede in het kerkdorp dat bij het bekendere Geraardsbergen hoort, waarmee hij concurrent Tom Boonen klopte. Michael van Staeyen werd vierde.

[WK] Wild zegt af voor tijdrit

Kirsten Wild zal niet deelnemen tijdens het aankomende WK tijdrijden. De 26-jarige Almelose is onvoldoende hersteld van een ziekte die ze afgelopen week opliep. Ze zal niet worden vervangen tijdens de tijdrit.

Wild was aan een sterk seizoen bezig, zo won ze tijdens de afgelopen Holland Ladies Tour drie etappes en werd ze net tweede in het eindklassement achter Marianne Vos. Verder won ze vorige week nog de laatste wedstrijd van de wereldbeker.

Tijdens de tijdrit zullen nu twee Nederlandse dames aan de start gaan. Regerend Nederlands kampioene Regina Bruins en Europees kampioene Ellen van Dijk.

Arbiter geschorst na opsteken middelvinger

De Zwitserse scheidsrechter Massimo Busacca is geschorst voor drie wedstrijden, nadat hij zijn middelvinger opstak naar fans van Young Boys.

De ploeg uit Bern speelde afgelopen zaterdag een bekerwedstrijd tegen Baden, een ploeg uit de derde divisie. Tijdens het duel beledigden de fans van Young Boys Busacca door middel van spreekkoren. De 40-jarige arbiter kon zich niet beheersen en stak vervolgens zijn middelvinger op.

Een dag later bood de topscheidsrechter zijn excuses aan voor zijn handelen. "Ik liet mezelf provoceren door beledigingen van supporters", aldus de leidsman op de website van de Zwitserse voetbalbond. "Ik liet me gaan door een onsportief gebaar te maken."

Busacca staat bekend als een internationale geprezen scheidsrechter, die volgend jaar ook zal fluiten tijdens het WK in Zuid-Afrika.

Afellay en Amrabat trainen weer mee

Er bestaat een kans dat Ibrahim Afellay en Nordin Amrabat hun opwachting zullen maken in het bekerduel tegen De Graafschap. Het PSV-duo trainde maandag weer voluit mee met de rest van de selectie.

Afellay kon ongeveer een week niet spelen, vanwege een kwetsuur aan zijn lies. Hierdoor kon de spelmaker van PSV niet in actie komen tegen Sparta Praag (2-2) en Feyenoord (1-3). Ook Amrabat had problemen met zijn lies, maar liep al wat langer met klachten rond.

Fred Rutten, trainer van de Eindhovenaren, wilde echter nog niet zeggen of één van hen in de basis zal starten. Dinsdag neemt de oefenmeester een besluit over het tweetal en zal dan tevens zijn selectie voor het bekerduel tegen De Graafschap bekend maken.

Het duel tegen de Doetinchemmers staat voor woensdag op de rol en wordt in het Philips-Stadion gespeeld.

[WK] Hoge verwachtingen Basso

Ivan Basso heeft hoge verwachtingen van zichzelf tijdens het WK aankomende zondag in Mendrisio. De Italiaan keerde dit jaar terug van een dopingschorsing en werd vijfde tijdens de Giro en vierde tijdens de door Alejandro Valverde gewonnen Vuelta.

Basso zelf was erg tevreden over zijn prestaties in Spanje en Italië: "Als ik naar dit seizoen terugkijk, ben ik overwegend positief. Al moet ik wel zeggen dat ik graag wat meer overwinningen behaald had." De 31-jarige renner van Liquigas is nog niet helemaal klaar met dit seizoen: "Ik heb nog twee doelen en dat zijn de Ronde van Lombardije en het WK. Met de conditie die ik in de Vuelta heb opgebouwd mag ik daar toch wel wat van mijzelf verwachten."

Basso is niet de enige Italiaan die goed zou kunnen presteren. In het team zit naast Basso onder andere ook Damiano Cunego, uittredend kampioen Alessandro Ballan en Filippo Pozzato.

Gesink dertiende op wereldranglijst

Robert Gesink werd afgelopen weekend zesde in de Vuelta a Espańa. Direct gevolg is dat de Nederlander op de wereldranglijst een flink aantal plaatsen is gestegen.

Voorafgaand aan de Spaanse wielerronde stond Gesink nog 30e. Zijn naam vinden we nu echter op de dertiende plaats terug. Onze landgenoot heeft inmiddels 226 punten op zijn conto staan.

Ook de winnaar van de Vuelta a Espańa, Alejandro Valverde, steeg op de mondiale ranglijst. Hij staat nu op de tweede plaats met 483 punten. Alberto Contador is nog altijd nummer een en heeft 44 punten meer dan de Spanjaard.

Verder kwam Johnny Hoogerland met stip binnen op de 114e positie. De renner van Vacansoleil zette een uitstekende prestatie neer in de Spaanse wielerronde. Hij werd in het eindklassement namelijk twaalfde.

Natuurlijk staan er nog meer Nederlanders in de top 100 van de wereldranglijst, te weten Sebastian Langeveld (65), Martijn Maaskant (68), Pieter Weening (69) en Karsten Kroon (72).

Doden door aardbeving Bhutan

Door een aardbeving met een kracht van 6,3 op de schaal van Richter zijn vandaag in het Aziatische Bhutan zeker tien mensen om het leven gekomen. Tientallen mensen raakten gewond, berichtte staatszender Bhutan Broadcasting Service op gezag van functionarissen.

Het epicentrum lag op 160 kilometer ten oosten van de hoofdstad Thimphu, op een diepte van zo'n 7 kilometer. Dat liet het Amerikaanse Geologische Instituut (USGC) weten. Zeker vijf mensen kwamen om in het district Mongar, waar het epicentrum lag. De rest stierf door aardverschuivingen in andere afgelegen gebieden in het bergachtige land.

Mensen zijn angstig de straten opgerend, aldus ooggetuigen. "Huizen, kloosters en wegen zijn vernield", liet de gouverneur van het oostelijke district Trashigang weten. Hij telde ruim zes flinke naschokken. Ook in de Indiase deelstaten Assam en West-Bengalen voelden burgers de beving.

Naar de stripclub op The Saboteur screenshots en artwork

Pandemic Studios is momenteel in samenwerking met Electronic Arts bezig met The Saboteur voor de Xbox 360, Playstation 3 en PC. The Saboteur is gebaseerd op een waargebeurd verhaal met Sean Devlin in de hoofdrol. Sean komt in 1940 vast te zitten achter de linies van de Duitsers in het bezette Frankrijk. Gedreven door een lust naar wraak verkent hij Parijs om het de Nazi's te saboteren. Samen met het Franse verzet, de Britse spionagediensten en een flink arsenaal wapens mag je helpen in de oorlog tegen Hitlers Derde Rijk. Vandaag hebben we een aantal nieuwe screenshots en artwork voor jullie. The Saboteur verschijnt op 4 december.

Lehmann geschorst na bierfeest

Jens Lehmann zal aanstaande woensdag, tijdens het bekerduel tegen VfB Lübeck, niet in het doel staan. De sluitpost van VfB Stuttgart bracht namelijk een bezoek aan het Oktoberfeest in München en moet dit nu bekopen met een schorsing.
 
Lehmann liet nog wel weten dat hij op het bierfeest aanwezig was, vanwege een goed doel. De Duitser zou zijn komst een aantal weken geleden hebben bevestigd. "Maar ik accepteer natuurlijk de beslissing van de clubleiding", aldus de goalie na afloop van een onderhoud met hoofdtrainer Markus Babbel en manager Horst Heldt.
 
Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!voetbalmanager!

[UPD] Auto rijdt Esso-station binnen

In een tankstation langs de A27 tussen Utrecht en Gorinchem is zojuist een auto binnengereden. De politie heeft bevestigd dat het aan de kant van de weg richting Breda plaatsvond en dat er verschillende gewonden zijn gevallen.
 
De Esso-shop ziet er momenteel bouwvallig uit en de voordeuren lijken in de winkel te liggen. De brandweer en politie zijn er ondertussen ook aangekomen. Wellicht wordt er later meer informatie vrijgegeven.
 
Update 17:48
Waarschijnlijk is er nog een tweede auto bij het ongeval betrokken. De politie meldt dat er een dode en zes gewonden zijn gevallen, waarvan drie zwaar gewond. Daarnaast zou een persoon nog bekneld zitten. Ook is er een file van ongeveer acht kilometer ontstaan omdat A27 tussen Noordeloos en Gorinchem werd afgesloten.

Rookloze sigaretten in Ryanair-vliegtuigen

De Ierse lowcost-maatschappij Ryanair gaat tijdens vluchten rookloze sigaretten verkopen. De sigaretten zien er uit als normale sigaretten, maar er komt vanzelfsprekend geen rook uit. De rokers krijgen toch nicotine binnen.

Ryanair hoopt hiermee beide groepen tevreden te stellen. Rokers kunnen toch 'roken' tijdens de vlucht en de medepassagiers krijgen geen last. Ook voorkomt men hiermee dat rokers chagrijnig worden.

Met dank aan Pjet voor de submit

Battlefield Heroes krijgt grote update

EA's gratis online shooter Battlefield Heroes kan deze herfst rekenen op een grote update waarbij onder andere de Gunner aangepakt wordt en er ook een ranking-systeem wordt ingevoerd.

Allereerst de Gunner: de explosieve ton die gunners met zich meebrengen zal aangepast worden zodat je er niet alleen vijanden pijn mee doet maar dat je ze er ook mee vertraagt. Een soort flashbang dus, of een stun-grenade (afhankelijk van het spel wat je gewend bent). Daarnaast is de Frenzy Fire aangepast zodat je nu health krijgt als je mensen dood maakt terwijl je in de Frenzy zit. Ook het Hero's Shield is aangepast, als je deze activeert geldt hij niet alleen meer voor jou maar ook voor je teamleden.

Daarnaast is dus ook ranking ingevoerd, gebaseerd op hoe je presteert in het spel. Dit zorgt ervoor dat je duidelijk kan zien aan de rang die iemand heeft hoelang en hoe goed deze persoon is in het spel.

Dit is nog niet alles, er volgt nog een derde update over de Grote Patch waarin nog meer veranderingen aangekondigd worden. De veranderingen zijn in ieder geval al te merken op de Public Test Environment, dus speel je gang!Blur vertraagd tot 2010, multiplayer wordt opgepoetst

Activision heeft bekend gemaakt dat Blur, de racegame met powerups uit de stal van Bizarre Creations (bekend van de Project Gotham Racing-games), uitgesteld is tot ergens in 2010. De reden dat de game is vertraagd is dat er meer tijd en aandacht gegeven wil worden aan de multiplayer.

We are committed to making Blur a great new racing franchise, and we are very encouraged by the game's design.The additional time will allow the studio to fully optimize the vision they set out to create for Blur including a distinctive and groundbreaking multiplayer mode that will appeal to a broad audience.

Aldus Mike Griffith, President en CEO van Activision Publishing.

[Update] Onze helden zijn weer speelbaar in FIFA10

Update 16:44
Enkele screenshots van Onze Jongens toegevoegd.

Originele bericht 10:19
Na jaren van afwezigheid zal het Nederlands elftal eindelijk weer zijn opwachting maken in de nieuwste FIFA. Electronic Arts en de KNVB hebben overeenstemming bereikt, waardoor alle sterspelers zoals Wesley Sneijder, Robin van Persie, Arjen Robben en Klaas-Jan Huntelaar speelbaar zullen zijn in FIFA10.

"Het nationale team in FIFA 10 is de bekroning van vele jaren inzet om de FIFA-reeks een zo authentiek mogelijk voetbalgevoel te geven", aldus Iris Wevers, manager product marketing van Electronic Arts. "We zijn dan ook verheugd Nederlandse FIFA- en voetbalfans in FIFA 10 met het echte Oranje te kunnen laten spelen".

FIFA10 zal dus met een compleet Nederlands elftal vanaf 1 oktober in de winkels liggen.Ammi voorlopig uit de roulatie

ADO Den Haag kan de komende weken geen beroep doen op verdediger Ahmed Ammi, zo meldt Voetbal International.

De rechtsback raakte zondag in de wedstrijd tegen FC Utrecht geblesseerd aan zijn hamstring. Naar nu blijkt zal Ammi weken nodig hebben om hiervan te herstellen.

Uit onderzoek is gebleken dat er een scheurtje zit in zijn rechterhamstring. Om hiervan te herstellen zal de voormalig speler van VVV-Venlo en NAC Breda enkele weken nodig hebben.

Vrijdag zal er meer duidelijkheid komen over de aard van de kwetsuur van Ammi.

FIA presenteert voorlopige racekalender

De internationale autosportbond (FIA) heeft vandaag de racekalender voor het volgende seizoen gepresenteerd. Hieruit blijkt dat er volgend jaar negentien races verreden zullen worden.

Het nieuwe seizoen begint op 14 maart met de Grand Prix van Bahrein. Op 14 november wordt de laatste race in Brazilië verreden. Daarnaast zal het Formule 1-circus in 2010 voor het eerst naar Zuid-Korea afreizen. Deze wedstrijd wordt op 17 oktober verreden.

Bovendien keert de Grand Prix van Canada, onder voorbehoud, weer terug op de kalender. Er moeten namelijk nog een aantal handtekeningen worden geplaatst. Mocht dit niet lukken, dan zal de race in Turkije naar 6 juni verplaatst worden.


DatumGrand Prix
14-3Grand Prix van Bahrein
28-3Grand Prix van Australië
4-4Grand Prix van Maleisië
18-4Grand Prix van China
9-5Grand Prix van Spanje
23-5Grand Prix van Monaco
30-5Grand Prix van Turkije
13-6Grand Prix van Canada
27-6Grand Prix van Valencia
11-7Grand Prix van Groot-Brittannië
25-7Grand Prix van Duitsland
1-8Grand Prix van Hongarije
29-8Grand Prix van België
12-9Grand Prix van Italië
26-9Grand Prix van Singapore
3-10Grand Prix van Japan
17-10Grand Prix van Korea
31-10Grand Prix van Abu Dhabi
14-11Grand Prix van Brazilië

Lehmann geschorst na bezoek aan bierfeest

Jens Lehmann zal aanstaande woensdag, tijdens het bekerduel tegen VfB Lübeck, niet in het doel staan. De sluitpost van VfB Stuttgart bracht namelijk een bezoek aan het Oktoberfeest in München en moet dit nu bekopen met een schorsing.

Lehmann liet nog wel weten dat hij op het bierfeest aanwezig was, vanwege een goed doel. De Duitser zou zijn komst een aantal weken geleden hebben bevestigd. "Maar ik accepteer natuurlijk de beslissing van de clubleiding," aldus de goalie na afloop van een onderhoud met hoofdtrainer Markus Babbel en manager Horst Heldt.

Supporter rent veld op en scoort

Een supporter van voetbalclub Spartak Moskou heeft een leuk verhaal voor verjaardagen. De fan rende tijdens een strafschop het veld op en schopte de bal in het doel van de tegenstander.

Zijn club kreeg in het duel met Saturn een strafschop. De supporter nam een sprint het veld in en nam na een stijlvolle aanloop de strafschop. Deze verdween vol overtuiging in het doel en het geheel werd natuurlijk afgesloten met een hilarische viering van het doelpunt. 

Supporter rent veld op en scoort 

[Upd] Zestig jongeren uit bioscoop Amsterdam gezet

De politie heeft gisteravond in Amsterdam een hele bioscoopzaal ontruimd in Pathé de Munt. Volgens een woordvoerder ging het om ongeveer zestig personen, onder wie enkele tientallen jongeren die voor overlast zorgden.

De politie arresteerde uiteindelijk drie personen wegens belediging, verstoring van de openbare orde en vernieling.

De jongeren maakten zich schuldig aan gedrag "dat je niet wilt hebben als je ongestoord een film wilt bekijken", aldus de politiezegsman. Gealarmeerde agenten hebben daarop de hele zaal rond half negen ontruimd. De aanwezigen hebben het pand via de zij-ingang verlaten en zijn daarop naar het Rembrandtplein gedirigeerd. De bioscoop bleef de rest van de avond nog wel toegankelijk voor bezoekers.

Het is onduidelijk of de jongeren in de bioscoop waren om het einde van de vastenmaand ramadan te vieren. Traditiegetrouw gaat dan veel islamitische jeugd naar de film. Dat leidde eerder tot problemen in Amsterdamse bioscopen.

Volgens een woordvoerder van Pathé had de bioscoop extra beveiliging ingezet. "Dat gebeurt elk jaar tijdens het Suikerfeest."

Update 16:26

Een filmpje van de ontruiming is hier te zien. 

 

Extra concerten Anouk

Wegens een goedlopende kaartverkoop geeft Anouk twee extra concerten. Aanvankelijk zou ze alleen op donderdag 12 november in Ahoy in Rotterdam staan. Dit weekeinde kwam daar maandag 16 november bij, maar dat is ook al uitverkocht. Nu speelt de zangeres ook woensdag 2 december in Ahoy, aldus de concertorganisatie.

De kaartverkoop voor het concert van 2 december begint dinsdagochtend 22 september. Het nieuwe album van de zangeres, For Bitter Or Worse, verscheen vrijdag, met de single Three Days In A Row. Donderdag presenteerde Anouk haar nieuwe album in een uitverkocht Paradiso.

Valverde: "Giro of Tour winnen moet kunnen"

Na de winst in de Vuelta a Espańa vertelde Alejandro Valverde dat hij ook wel de Giro d'Italia en de Tour de France zou kunnen winnen.

"Deze Vuelta was niet minder zwaar dan de Giro of de Tour. Dus waarom zou ik die ook niet kunnen winnen?", zo zei Valverde. De Spanjaard was erg content met de overwinning in de Ronde van Spanje.

"Het is een speciale dag. Ik heb alles al gewonnen, maar een grote ronde ontbrak nog op mijn erelijst. Heel wat mensen twijfelden eraan of ik in staat zou zijn drie weken achtereen een hoog niveau vast te houden. Ik heb in deze ronde hun ongelijk bewezen", aldus de 29-jarige Valverde.

Babel hoopt op meer invalbeurten bij Liverpool

Ryan Babel liet zich afgelopen weekend weer eens gelden bij zijn club Liverpool.

Dankzij het voorbereidende werk van Babel kon Fernando Torres de winnende treffer laten aantekenen in de wedstrijd tegen West Ham United: 2-3. "Ik genoot ervan en het geeft me zelfvertrouwen. Hopelijk kan ik dit doorzetten," aldus de voormalig Ajacied op de website van The Reds.

Babel zette eerder in op een verhuur aan Ajax om speelminuten te maken met het oog op het WK. Nu lijkt hij zich echter weer volledig op Liverpool te willen concentreren. "Als ik hard blijf werken, dan krijg ik hopelijk wat meer speelminuten en uiteindelijk een plek in de basiself."

Dat hij ontevreden zou zijn bij Liverpool, ontkent Babel. "Een interview dat ik in Nederland gaf werd heel slecht vertaald. Ik ben heel blij om hier te spelen. Natuurlijk is er veel concurrentie, maar dat is bij elke topclub hetzelfde. Ik wil me gewoon concentreren op spelen."

Piquet jr.: "Het spijt me"

Nelson Piquet jr. heeft zijn excuses aangeboden voor zijn betrokkenheid rondom een schandaal wat zich heeft afgespeeld rond de GP van Singapore. Nelson Piquet jr. De Braziliaan hoopt nog wel op een herkansing van Renault.

Piquet werd niet door de FIA gestraft omdat hij het geheel aan het rollen heeft gebracht. In een statement heeft hij nu laten weten blij te zijn dat de zaak achter de rug is."Ik ben opgelucht dat het FIA-onderzoek nu gedaan is", zei hij. "De mensen aan het roer bij Renault hebben, net als ik, besloten dat het beter is dat de waarheid gezegd wordt. Het belangrijkste is nu dat dit nooit weer gebeurt."

"Briatore was mijn manager en mijn teambaas. Hij had mijn toekomst in zijn handen, maar het kon hem weinig schelen. Ten tijde van de Grand Prix van Singapore had hij me geďsoleerd en me tot het laagste punt in mijn carričre gedreven. Nu ik niet meer in die situatie zit, kan ik niet geloven dat ik er aan heb meegewerkt, maar toentertijd kon ik het niet weigeren. Als ik nu de reactie van Briatore hoor naar aanleiding van mijn ongeluk en naar zijn opmerkingen richting de pers in de afgelopen weken, is het duidelijk dat hij me enkel gebruikte om belachelijk te maken."

"Ik realiseer me dat ik mijn loopbaan weer vanaf nul moet opbouwen. Ik kan alleen maar hopen dat een team ziet hoezeer ik ben onderdrukt ben bij Renault en me een kans wil geven om mijn beloftes in de Formule 3 en GP2 waar te maken. Wat ik kan verzekeren, is dat er geen coureur in de Formule 1 is die zo vastberaden is om zichzelf te bewijzen."

"Ik wil graag mijn excuses herhalen aan iedereen die in de Formule 1 werkt (inclusief de vele goede mensen bij Renault), aan de fans en aan de FIA. Ik verwacht niet dat me direct vergeven wordt, maar men kan nu in ieder geval zijn conclusies trekken naar aanleiding van de waarheid", besloot Piquet.

Lerares (26) in cel na seks met tienermeisje

De 26-jarige Helen Goddard uit Londen moet voor vijftien maanden de cel in. De muzieklerares heeft namelijk vijf maanden een verhouding gehad met een vijftienjarige leerlinge.

Goddard leerde het meisje kennen toen ze na de les samen een kopje koffie dronken. De vriendschap bloeide later uit tot een seksuele relatie, waarin ze samen zelfs een romantisch weekendje naar Parijs gingen.

Bij een huiszoeking in het huis van de lerares trof de politie diverse seksspeeltjes aan. Zo stuitte men onder andere op diverse vibrators en pluche handboeien.

De rechter acht bewezen dat de juf minimaal zes keer seks heeft gehad met het meisje. De relatie heeft geduurd van februari tot en met juli van dit jaar.

De muzieklerares moet nu voor vijftien maanden de cel in. De relatie tussen de twee blijft verboden tot het meisje achttien is.

Dales stapt naar Raad voor de Journalistiek

Oud-wethouder van Amsterdam Geert Dales heeft de Amsterdamse tv-zender AT5 voor de Raad voor de Journalistiek gesleept. Hij is het niet eens met berichtgeving over zijn rol bij de besluitvorming rond de aanleg van de Noord-Zuidlijn. Dat heeft de raad vandaag bekendgemaakt.

Dales loodste als verantwoordelijk wethouder het besluit om de nieuwe metro aan te leggen in 2002 door de gemeenteraad.

Hij zei toen dat het project circa 1,4 miljard euro zou kosten, inmiddels wordt dat op 3,1 miljard geschat. AT5 meldde eind vorige maand op basis van anonieme bronnen dat de VVD’er de gemeenteraad in aanloop naar dat besluit onvolledig en te laat heeft geïnformeerd.

Volgens de Raad voor de Journalistiek vindt Dales de berichtgeving ongefundeerd en tendentieus. Ook zou er onvoldoende sprake zijn geweest van wederhoor.

De advocaat van de oud-wethouder wil vooralsnog niets over de klacht zeggen. De zaak dient aanstaande vrijdag.

David Hasselhoff zuipt zichzelf weer ziekenhuis in

David Hasselhoff is weer eens naar het ziekenhuis gebracht. De acteur (Knight Rider) kampt al jaren met een alcoholverslaving. Volgens Amerikaanse media zou hij gisteren weer te veel hebben gedronken.

Zijn 17-jarige dochter zou haar moeder (Hasselhoffs ex) hebben gebeld om te zeggen dat haar vader stomdronken was en niet goed was geworden. De 57-jarige acteur heeft het ziekenhuis inmiddels weer verlaten.

Ook in mei trof dochter Hayley haar vader in kennelijke staat aan. Ook die keer belde ze haar moeder en verscheen er een ambulance.

Praat ook mee over de alcoholverslaving van David Hasselhoff op ons forum (inclusief gênant filmpje).


David Hasselhoff zuipt zichzelf weer ziekenhuis in  (foto: DAG)

Anderlecht voorlopig zonder Kouyaté

Het Belgische Anderlecht zal voorlopig niet kunnen beschikken over Cheikhou Kouyaté.

De middenvelder brak zondag in de competitietopper tegen AA Gent zijn neus. Het gaat om een gecompliceerde breuk voor de Senegalees, die eerder dit seizoen ook al een kaakbreuk opliep.

Door deze blessure staat Kouyaté minstens zes weken buitenspel. Hierdoor mist hij op 1 oktober de wedstrijd in de Europa League tegen Ajax. Beide ploegen zitten in dezelfde poule in het Europese toernooi. Waar Anderlecht met een driepunter begon tegen Dinamo Zagreb, bleef Ajax thuis tegen FC Timisoara steken op 0-0.

De wedstrijd tegen Gent eindigde in een 1-1 gelijkspel. Voormalig Ajacied Mbark Boussoufa kreeg twee keer geel in dit duel.

Jong Ajax beschikt over routiniers tegen AZ

Jong Ajax zal morgen in het KNVB-beker duel met AZ kunnen beschikken over een aantal spelers uit het eerste elftal van Martin Jol. Waarschijnlijk zullen Marko Pantelic, Rasmus Lindgren, Oleguer en Kenneth Vermeer hun opwachting maken in Alkmaar.

Het kwartet was eerder vandaag actief op de afsluitende training van Jong Ajax. Belofte-elftallen mogen in het bekertoernooi gebruik maken van een viertal dispensatiespelers. Deze spelers mogen dan niet in dezelfde ronde nogmaals hun opwachting maken voor het eerste elftal.

Briatore verbannen uit Formule 1

Nooit meer een voet in een Formule 1-paddock, dat is de straf voor Flavio Briatore. De voormalige Renault-teambaas werd door de FIA als hoofdverantwoordelijke gezien voor het gebeuren in de Grand Prix van Singapore 2008 en is dus verbannen uit de Koningsklasse.

Niet alleen het in gang zetten van de kwestie, ook de leugens van de flamboyante ex-teambaas - alle ontkenningen dat de crash door Nelson Piquet jr. met opzet was - neemt de FIA Briatore uitermate kwalijk. Opvallend was de aangifte van Renault van chantage tegen Nelson Piquet senior en junior, terwijl het Franse team toch wat gedaan bleek te hebben. Briatore kreeg daarvoor een zware sanctie: de Italiaan mag bij geen enkel evenement dat door de FIA is georganiseerd meer zijn en de superlicenties van de coureurs die De Italiaan als manager hebben, worden niet verlengd. Op die manier worden die coureurs verplicht om een nieuwe manager te zoeken.

Bij Briatore staan nog Mark Webber, Romain Grosjean en Heikki Kovalainen onder contract. Fernando Alonso had al eerder een andere manager gezocht.

Renault twee jaar voorwaardelijk geschorst

Een voorwaardelijke straf van twee jaar, dat is Renault opgelegd voor het fixen van de race van Singapore 2008. Indien het Franse team voor 2012 opnieuw een dergelijke overtreding begaat, wordt het voor altijd uit de Formule 1 gezet, dat heeft de WMSC vandaag in een hoorzitting besloten.

De World Motor Sport Council kwam vandaag in opdracht van de FIA bijeen omdat Nelson Piquet jr. vorig seizoen de opdracht gekregen zou hebben om opzettelijk zijn auto in de muur te parkeren, zodat teamgenoot Fernando Alonso optimaal kon profiteren van de vroege pitstop die de Spanjaard gemaakt had. De rest van het veld moest minstens een ronde wachten achter de safety car om te pitten en zo kon Alonso, gestart vanaf een kansloze vijftiende plaats, toch de winst pakken.

Vorige week nog liet Renault weten de beschuldigingen niet te ontkennen - een halve bekentenis. En op dat moment maakten teambaas Flavio Briatore en technisch directeur Pat Symonds bekend dat ze het team vrijwillig verlieten. Briatore en Symonds zouden Piquet jr. de opdracht hebben gegeven om te crashen.

De overtreding van Renault was ongekend zwaar, zo liet de WMSC weten. "Niet alleen heeft Renault hiermee de integriteit van de sport aangetast, maar ook de levens van toeschouwers, officials, Nelson Piquet jr. en andere deelnemers in gevaar gebracht. Wij vinden dat deze overtreding een permanente uitsluiting van deelname aan de Formule 1 rechtvaardigt."

Het team van Renault heeft meegewerkt bij het onderzoek naar de feiten en omdat Briatore en Symonds ontslag hebben genomen (of gekregen), heeft de WMSC besloten om de straf voorwaardelijk te maken. Indien binnen twee jaar een vergelijkbare overtreding begaan wordt, wordt Renault voorgoed verbannen uit de Formule 1.

Psychopaat schiet in het rond in Mexicaans metrostation

Vrijdag 18 september kreeg een man last van de politie toen hij op de muren schreef van het Balderas Metro Station in Mexico City. Hierop begon de man in het rond te schieten en schoot hij een politieagent neer.
 
In de chaos die daardoor ontstond zochten de reizigers hun toevlucht in metro’s of vluchtten ze de trappen op om een uitgang te vinden. Reiziger Esteban Robles Barrera wilde voorkomen dat er meer doden zouden vallen en probeerde de psychopaat te overmeesteren. Zijn poging was helaas niet gelukt en ook hij werd doodgeschoten.
 
Het hele gebeuren werd gefilmd door veiligheidscamera’s en is intussen op Youtube   te bekijken. Opgelet: het filmpje bevat schokkende beelden.

[Upd] Van Nistelrooij alweer geblesseerd

Voor Ruud van Nistelrooij zal zijn rentree er één van dubbele gevoelens zijn geweest. Hij scoorde bij zijn eerste optreden van het seizoen, maar raakte direct weer geblesseerd.

Van Nistelrooij speelde bijna een jaar geen officieel duel meer voor Real Madrid. Een operatie aan zijn knie en de daaropvolgende revalidatie hield de Nederlandse spits maandenlang aan de kant. In het thuisduel met promovendus Xerez mocht Van Gol tien minuten voor tijd bij een 3-0 voorsprong Cristiano Ronaldo vervangen. De aanvaller kon zo in de voorlaatste minuut een pass van Guti onder Xerez goalie Renan doorschuiven en de 5-0 eindstand op het scorebord zetten.

Van Nistelrooij lijkt daarbij echter een lelijke blessure te hebben opgelopen. In de kleedkamer deden de teamartsen van Real Madrid de ontdekking dat de spits waarschijnlijk een spierscheuring in zijn linkerdijbeen heeft opgelopen. Later vandaag zal de voormalig speler van onder meer PSV en Manchester United tests ondergaan om de ernst van de blessure in te kunnen schatten. Naar verwachting speelt Van Nistelrooij in ieder geval niet in de komende duels tegen Villarreal (woensdag) en Tenerife (komend weekend).

Update:
Na een mri-scan is duidelijk geworden dan Van Nistelrooy een spiertje in zijn dijbeen heeft gescheurd en is hierdoor vier tot zes weken uit de roulatie.

Albert Heijn zet zich in voor probleemwijken

Albert Heijn gaat leerwerktrajecten aanbieden aan jongeren uit Amsterdamse probleemwijken. Circa 25 jongens en meisjes beginnen dit najaar aan zo’n tweejarig traject. Het is een proef.

Albert Heijn-topman Dick Boer, minister Eberhard van der Laan (Wijken) en de Amsterdamse wethouder Freek Ossel (wijkaanpak) hebben hier vandaag afspraken over getekend. Daarin staat verder dat de supermarktketen zich de komende tijd gaat inzetten voor probleemwijken in het hele land.

Justitie VS tegen Google Books-schikking

De weerstand tegen ‘Google Books’ groeit. Ook het Amerikaanse ministerie van Justitie zegt nu, vlak voor een belangrijke zitting, dat de Google Books-schikking in strijd is met het auteursrecht en antitrustwetten.

Op 7 oktober vindt een hoorzitting plaats over de Google Books Search Settlement. Justitie heeft het Gerechtshof nu formeel laten weten dat de voorgestelde regeling niet aan de wettelijke normen voldoet, meldt Webwereld.

"Dit Hof moet de regeling in zijn huidige vorm verwerpen en de partijen stimuleren om de schikking zo aan te passen dat het voldoet aan het auteursrecht en de antitrustwetten", schrijft het Amerikaanse Ministerie van Justitie.

Het nieuws komt enkele dagen nadat Google vorige week donderdag nog bekend maakte contracten te hebben afgesloten met twee andere partijen om het project, waarbij miljoenen boeken in bibliotheken worden gescand, mogelijk te maken.

Google meldde afgelopen donderdag dat meer dan twee miljoen boeken in paperbacks kunnen worden omgezet. Het stelt daarbij een deel van zijn bibliotheek beschikbaar voor On Demand Books, dat in diverse landen in boekenwinkels en bibliotheken apparaten heeft staan die de paperbacks in enkele minuten kunnen maken. Deze Espresso Book Machines zijn ook wel eens omschreven als de geldautomaten voor boeken.

Afgelopen woensdag deed Google een overname die het bedrijf moet helpen bij het scannen van de boeken. Het gaat om het bedrijfje reCaptcha, dat een technologie heeft ontwikkeld om gescande teksten gemakkelijk te doorzoeken op steekwoorden.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie is niet de enige die bezwaren heeft tegen de Google Books Settlement, de schikking die het internetbedrijf in oktober 2008 trof met auteurs en uitgevers. In ruil voor een totaalbedrag van 125 miljoen dollar kreeg Google daarbij een enorme vrijheid in het scannen en aanbieden van niet meer verkrijgbare (out of print) boeken.

Google heeft eerder al moeten beloven Europese boeken, die nog steeds verkrijgbaar zijn, uit Google Books te halen, tenzij een auteur expliciet vraagt in de database te worden opgenomen.

Uitslagen Engeland speelronde 6

Afgelopen weekend is de zesde speelronde afgewerkt in de Engelse Premier League. Hieronder kun je de uitslagen vinden.

Manchester United pakt City in blessuretijd

De derby van Manchester is in het voordeel van Manchester United beslist. In extremis scoorde invaller Michael Owen het winnende doelpunt. Drie keer kwam City knap terug van een achterstand. Deze veerkracht was uiteindelijk niet genoeg: 4-3. Doelpunten voor United werden gemaakt in de tweede minuut door Wayne Rooney, de derde minuut na rust door Darren Fletcher. Na 80 minuten evenens door Fletcher en in de 95ste minuut door Michael Owen. De doelpunten bij City kwamen op naam van Gareth Barry en tweemaal een doelpunt van Craig Bellamy.

Chelsea wint in Londense Derby

De Londense derby tussen Chelsea en Tottenham Hotspur is zondag gewonnen door The Blues. De ploeg van manager Carlo Ancelotti was met 3-0 de sterkste. Het was linksback Ashley Cole die na een ruim half uur spelen de score opende op Stamford Bridge: 1-0. Na de thee waren het Michael Ballack en Didier Drogba die in een tijdsbestek van vijf minuten het duel definitief beslisten.

De Chelsea-trein blijft ook na de zesde speelronde doordenderen in de Premier League. Ancelotti & co wonnen tot nu toe al hun wedstrijden in de competitie en staan op achttien punten.

Tottenham Hotspur behoort door deze nederlaag tot een viertal ploegen met twaalf punten dat Chelsea en Manchester United achtervolgt.


Uitslagen

ThuisUitUitslag
BurnleySunderland3-1
Bolton W.Stoke City1-1
ArsenalWigan Athletic4-0
Hull CityBirmingham City0-1
Aston VillaPortsmouth2-0
West HamLiverpool2-3
Manchester UnitedManchester City4-3
WolverhamptonFulham2-1
EvertonBlackburn Rovers3-0
ChelseaTottenham Hotspur3-0

Ranglijst

PositieTeamGespeeldWinstgelijkverlorenpuntenvoortegen
1Chelsea66001815-3
2Manchester United65011515-6
3Manchester City54011211-6
4Aston Villa5401128-3
5Liverpool64021216-9
6Tottenham Hotspur64021212-10
7Arsenal5302917-8
8Sunderland630399-9
9Burnley630395-10
10Stoke City622285-7
11Birmingham City621373-4
12Wolverhampton Wanderers621375-8
13Everton520367-10
14Fulham520364-7
15Wigan Athletic620464-12
16West Ham United511345-6
17Bolton Wanderers511346-8
18Blackburn Rovers511344-8
19Hull City611445-13
20Portsmouth600603-12

Topscorers

PositieNaamClubDoelpunten
1RooneyManchester United6
2TorresLiverpool5
2DrogbaChelsea5
2DefoeTottenham Hotspur5
2Darren BentSunderland5

Programma

DatumThuisUit
26-9Blackburn RoversAston Villa
26-9Birmingham CityBolton Wanderers
26-9Wigan AthleticChelsea
26-9FulhamArsenal
26-9PortsmouthEverton
26-9Stoke CityManchester United
26-9Tottenham HotspurBurnley
26-9LiverpoolHull City
27-9SunderlandWolverhampton Wanderers
28-9Manchester CityWest Ham United

Gevangene gewond door wortel in kont

Een Belgische gevangene die niks heeft tegen anale penetratie maar gek werd van het gehijg in zijn nek, heeft een wortel in zijn anus geduwd. Slecht idee, want de beste man moest met spoed worden afgevoerd naar het ziekenhuis in het Belgische Hasselt.

De man heeft een open brief geschreven aan zijn medegevangenen. Bang voor flauwe grapjes en roddels gaf hij uitleg "zodat iedereen weet wat er juist gebeurd is".

De gevangene, een fervent SM-liefhebber, wist de winterpeen maar liefst drie dagen binnen te houden. Toen de pijn hem woensdag te veel werd, is hij onder politiebegeleiding naar de Eerste Hulp gebracht. Volgens de wortelfetisjist was een specialist "twee uur bezig met allerlei gereedschappen" voor de wortel eindelijk uit zijn endeldarm was.

Briatore niet bij hearing aanwezig

Voormalig Renault-teambaas Flavio Briatore is niet op de zitting verschenen van de World Motor Sport Council van de FIA die vandaag de zaak tegen Renault over de opzettelijke crash van Nelson Piquet jr. in de Grand Prix van Singapore vorig jaar behandelt.

Vorige week ontsloeg Renault Briatore en hoofdengineer Pat Symonds nadat duidelijk werd dat de beschuldigingen van de familie Piquet aan het adres van het Franse team waar bleken te zijn. Later vandaag zal de autofabrikant haar straf horen in de zaak die de gemoederen al geruime tijd bezig houdt.

Amokmaker Ansbach ontwaakt uit coma

De 18-jarige Duitser die vorige week donderdag amok maakte in een Beierse school en daarbij zwaargewond raakte, is uit zijn kunstmatige coma ontwaakt. Dat meldde een woordvoerder van het Duitse openbaar ministerie vandaag. De jongen is echter nog niet verhoord.

De jongeman gooide donderdag brandbommen en hakte op mensen in met een bijl in een gerenommeerd gymnasium in Ansbach, bijna 150 kilometer ten noordwesten van München. Negen scholieren en een leraar raakten deels levensgevaarlijk gewond. De dader werd door de politie neergeschoten en vervolgens aangehouden. Hij is leerling van de school.

Duitse amokmaker ontwaakt uit coma  (foto: ANP)

Navo: 'Mogelijk mislukken missie Afghanistan'

De nieuwe Navo-commandant in Afghanistan, generaal Stanley McChrystal, waarschuwt voor een mogelijk “mislukken van de missie” als er niet onmiddellijk meer internationale troepen naar het land worden gestuurd. Dit moet gebeuren in combinatie met betere methodes om het vertrouwen en de steun van de lokale bevolking te winnen.

In een rapport over de huidige situatie aan de Amerikaanse minister van defensie, Robert Gates, is McChrystal zeer negatief over de mateloze corruptie binnen de Afghaanse overheid. Ook is hij ontevreden over de tot nu toe door de strijdkrachten gebezigde tactieken: “Het niet kunnen aanleveren van adequate middelen riskeert een langer conflict, meer doden, hogere kosten en uiteindelijk een kritiek verlies aan politieke steun voor de missie.”

“Elk van deze risico's kan op zichzelf de missie laten mislukken”, stelt de generaal. “Als we het initiatief niet nu nemen en daarmee het momentum van de opstandelingen omkeren, riskeren we een uitkomst waar het verslaan van de Taliban niet langer mogelijk is.”

Gekoppeld aan het verhogen van het aantal soldaten moeten nieuwe tactieken worden uitgerold. Zo wil McChrystal onder meer Navo-troepen in de lokale taal onderwijzen, zodat ze “worden gezien als gasten van het Afghaanse volk en hun overheid, in plaats van een bezettingsleger. Door constant bezig te zijn met de bescherming van onze eigen troepen, hebben we ons mentaal en fysiek van de bevolking gedistantieerd, terwijl we juist de bevolking dienen te beschermen.”

“De opstandelingen kunnen ons militair niet verslaan, maar we kunnen onszelf wél verslaan.”

Gesink: "Domme opmerking Janssen"

Robert Gesink is niet blij met de opmerking die oud-Tourwinnaar Jan Janssen maakte. Volgens Janssen moet hij na zijn twee valpartijen in de grote rondes het rijden 'onder de knie krijgen'.

"Een domme opmerking. Als je de beelden ziet, is duidelijk dat ik er niets aan kon doen," reageerde de nummer zes van de afgelopen Vuelta op de opmerking.

Verder waren er louter positieve woorden van de winnaar van de Vuelta in 1967. Janssen:"Als hij zich op deze manier door ontwikkelt, kan het een heel sterke ronderenner worden. Buiten die val, is wat hij doet natuurlijk prachtig. Top vijf in de Tour is zeker iets waartoe ik hem in staat acht."

Coldplay schenkt kinderen miljoen euro

De Britse band Coldplay heeft een miljoen euro geschonken aan een liefdadigheidsdoel ten behoeve van kinderen, meldt The Sun. Chris Martin en zijn mede-bandleden zijn erg betrokken bij het werk van Kids Company, een fonds dat zich inzet voor kansarme kinderen.

De muzikanten hebben al diverse centra van Kids Company bezocht en zijn nu van plan ook muzieklessen te gaan geven. De oprichtster van de stichting is bijzonder blij met de gift. "Ik kreeg het idee dat ze dit al wilden doen toen ze hun carrière startten", aldus Camila Batmanghelidjh.

Afscheid van gesneuvelde Italiaanse militairen

Duizenden mensen hebben vandaag tijdens een staatsbegrafenis in Rome afscheid genomen van zes in Afghanistan omgekomen Italiaanse militairen. De slachtoffers in de leeftijd van 26 tot 35 jaar kwamen donderdag bij een bomaanslag op hun konvooi om het leven.

Onder de circa vierduizend aanwezigen bij de kerkdienst was de politieke top van Italië vertegenwoordigd, onder wie president Giorgio Napolitano en premier Silvio Berlusconi. Duizenden mensen hadden zich langs de kant van de weg verzameld toen de met Italiaanse vlaggen bedekte lijkkisten op een open voertuig naar de kerk werden gebracht.

De militairen kwamen om in de hoofdstad Kabul. Een zelfmoordenaar reed met een auto vol explosieven in op het militaire konvooi, dat op weg was van de diplomatenwijk naar het vliegveld. Ook tien Afghaanse burgers kwamen om. De Taliban hebben laten weten achter de zelfmoordaanslag te zitten.

Toekomst A1GP in gevaar

De toekomst van de A1GP Series is ernstig in gevaar. Ferrari zou namelijk geen motoren willen leveren voor de bolides. Daarnaast wil het niet vlotten met de racekalender voor 2009/2010.

De eerste race zou gehouden worden in Surfers Paradise op 25 oktober, maar geruchten doen de ronde dat de Australische organisatie de financiering voor de wedstrijd niet rond kan krijgen.

Mocht het waar zijn dat Ferrari zich teruggetrokken heeft voor het kampioenschap als motorenleverancier, dan is het lastig voor de A1GP om op korte termijn nieuwe krachtbronnen te regelen. De eerste test voor het nieuwe seizoen staat namelijk op 17 oktober op het programma op de Queensland Raceway in Australië.

Autosport.com sprak met een woordvoerder van Ferrari over de geruchten. "We hebben op dit moment over deze zaak geen commentaar," meldde iemand van het Italiaanse merk.

Ook de organisatie van de A1GP is op dit moment onbereikbaar om commentaar op de geruchten te leveren.

Hoogerland: "Ik voel me vereerd"

Het WK wielrennen wordt komend weekend gehouden in het Zwitserse Mendrisio. Namens Nederland debuteert Johnny Hoogerland op zondag in de wegwedstrijd. De Zeeuw van Vacansoleil voelt zich vereerd met de oproep door bondcoach Leo van Vliet.

"Ik was daar heel erg blij mee. Ik rijd helemaal voor de ploeg. Ik heb tegen de bondscoach gezegd dat hij de afspraken bepaalt en ik hou me daar volledig aan," meldt Hoogerland.

De wielrenner dankte zijn uitverkiezing aan de Ronde van Spanje waar hij veelvuldig in de aanval was en lang met de besten mee kon. "De tranen sprongen me in de ogen toen hij belde. Ik had her en der wel wat rillingen."

AION-servers worden bestormd door pre-orderers

Degenen die de game AION gepre-ordered hebben kregen sinds gisteren een voorsprong op de rest van de AION bezitters. Het leek erop dat alle 400.000 pre-orderers gisteren tegelijk de servers op wilde aangezien deze nu bijna onbereikbaar zijn. De paar servers die AION telt hebben nu wachttijden van meerdere uren. Eén persoon moest zelfs zeven uur wachten tot hij eindelijk kon gamen. Als je dan eindelijk in de game zit zijn de problemen nog niet voorbij, door overbevolkte starting-areas is het bijna onmogelijk om verschillende quest-specifieke monsters te verslaan.Morgen gaan de servers van AION live in Amerika, wij Europeanen moeten nog tot vrijdag wachten. Laten we hopen NCsoft de honderdduizenden spelers die er dan nog bijkomen aankan.

Supporter Spartak scoort penalty

Soms vraag je jezelf wel eens af of het gekker kan. Uiteindelijk blijkt dat dan elke keer wel weer mogelijk. Kijk maar naar deze supporter van Spartak Moskou.

Zijn club kreeg in het duel met Saturn een strafschop. De supporter nam een sprint het veld in en nam na een stijlvolle aanloop de strafschop. Deze verdween vol overtuiging in het doel en het geheel werd natuurlijk afgesloten met een hilarische viering van het doelpunt.

De beelden kun je hier bekijken

Anjema niet opgewassen tegen Shabana

Laurens Jan Anjema heeft zich zondagavond niet weten te plaatsen voor de kwartfinales van de Sky Open 2009 in het Egyptische Cairo. De Nederlandse squasher kon in zijn tweede ronde partij geen potten breken tegen de sterke Amr Shabana.

Anjema speelde lang niet slecht tegen de Egyptische nummer vier van de wereld, maar de 30-jarige Shabana verkeerde gisterenavond in 'eigen huis' in topvorm. De drievoudig wereldkampioen was vanaf het begin van het duel extreem gefocust en liet de 26-jarige Hagenaar elke rally opnieuw hard werken. Hoewel de viervoudig nationaal kampioen goed tegenstand bood, bleek aan het einde van de rit dat de opgeleefde Shabana simpelweg nog een maatje te groot is voor onze landgenoot. Het werd uiteindelijk na ruim driekwartier spelen 7-11, 6-11 en 5-11.

Ook de overige favorieten Karim Darwish (1), Gregory Gaultier (2) en Ramy Ashour (3) drongen door tot de laatste acht van het met $147.000usd gedoteerde proftoernooi in Egypte. Opvallend was de uitschakeling van Nick Matthew (5), vorige week nog winnaar van de prestigieuze British Open. De Engelsman verloor in vier games van de in Nederland woonachtige Australiër Cameron Pilley.

Nadal niet in Thailand Open

Rafael Nadal zal komende week niet aan de start verschijnen van het Thailand Open tennistoernooi in Bankok. De Spanjaard heeft nog altijd last van een kwetsuur aan zijn buikspieren.

De nummer twee van de wereldranglijst liep met deze blessure ook al rond op de US Open. Nadal wist hierin nog wel de halve finale te behalen. Zijn opponent in de halve finale, de Argentijn Juan Marin del Potro, was te sterk en won uiteindelijk ook de finale van de Zwitser Roger Federer.

Gracia: "Geen immuniteit voor Piquet jr."

Hoofd van de Spaanse motorsportfederatie Carlos Gracia heeft kritiek geuit op de FIA die Nelson Piquet jr. immuniteit heeft aangeboden in ruil voor zijn verklaring in de Renault-gate. De zaak dient vandaag voor de World Motor Sport Council in Parijs.

Renault heeft in een korte verklaring vorige week al toegegeven dat de crash van Piquet jr. in Singapore vorig jaar opzet was. Het wegsturen van teambaas Flavio Briatore en hoofdengineer Pat Symonds behoorde daar ook bij.

Gracia stelt dat Piquet jr. ook gestraft moet worden. "Deze jongen zou als het aan mij lag er niet zomaar mee weg komen. Het is zulk destructief gedrag waarvan hijzelf ook geprofiteerd heeft, omdat hij zelf toegaf in een verklaring dat hij anders geen contract voor 2009 zou hebben."

"In zulke gevallen zou hij niet alleen bestraft moeten worden door de FIA, maar ook aangeklaagd moeten worden bij een gewone rechtbank. Ik moest via de pers vernemen dat Nelsinho immuniteit krijgt en mocht de FIA dat doen, dan zou dat erg slecht zijn."

Gracia haalde ook hard uit naar Nelson Piquet sr. die het voor zijn zoon opnam. Daarnaast kreeg Piquet jr. ook een flinke sneer. "Hij is een dom kind dat niet weet of hij nu gas gegeven heeft of niet, want het is geen toeval dat hij zeventien ongevallen heeft gehad sinds hij bij Renault zat. De vader heeft een onhandelbare kind en hij is een bittere ouder. Als ze eenmaal los gaan, dan willen ze zoveel mogelijk mensen raken."

De Spanjaard juicht het ontslag van Briatore en Symonds alleen maar toe. "Renault zit al vele jaren in de autosport en dat zonder immoreel gedrag te vertonen. Twee mannen deden dit wel en het is goed dat deze nu uit de Formule 1 zijn."

Belgische brievenbussen deugen niet

Vijf procent van de Belgische brievenbussen voldoet niet aan de voorschriften. Dit blijkt uit een onderzoek van het Belgische posterijbedrijf De Post. Vijf miljoen van de 5,5 miljoen Belgische brievenbussen werden meegenomen in het onderzoek. Bijna 250.000 eigenaren kregen naar aanleiding van het onderzoek een briefje in de bus waarop staat wat zij moeten veranderen.

De Belgische brievenbussen moeten aan zeven criteria voldoen. De bussen die niet voldeden stonden niet dicht genoeg bij de openbare weg, de gleuf bevond zich niet op de goede hoogte of de opening was te klein of te smal. In enkele gevallen lag er een gevaarlijke hond te wachten op een mals stukje postbodevlees.

F2-coureur Soucek wint test bij Williams

Afgelopen weekend won Andy Soucek het Formule 2-kampioenschap. Williams vindt dit wel een beloning waard, dus aan het einde van het jaar mag de Spanjaard een testrit gaan maken in een Williams Formule 1-wagen.

Doordat Soucek afgelopen zaterdag op Imola de race won, is de voorsprong in het kampioenschap onoverbrugbaar geworden voor de andere coureurs. De Britse renstal heeft de Formule 2-auto ontworpen en is nauw betrokken bij de Formule 2-serie. Ze willen de kampioen graag de kans bieden om een testrit te maken in de Formule 1-auto.

Soucek maakte al eerder een testrit in een Formule 1-auto: "Dit wordt mijn tweede test in een Formule 1-auto. In 2006 mocht ik al voor Toyota testen. Maar dit wordt mijn eerste keer met slicks en met de auto van 2009, die dit jaar bij Williams erg goed is. Ik ga me fysiek zo goed mogelijk voorbereiden en dan zien we wel wat er volgend jaar gaat gebeuren."

CPB: 'Koopzondagen leiden tot alcoholisme'

In een onlangs verschenen rapport over de winkelsluiting op zondag heeft het zogeheten onafhankelijke Centraal Planbureau aannames gemaakt, waar ze nu door Stichting Detailhandel Nederland voor op de vingers getikt worden. Het CPB stelt namelijk dat winkels op zondag opengooien zal leiden tot meer drankmisbruik en een terugloop in kerkbezoek.

Het rapport stelt dat “in bepaalde staten van de VS religieuzen aan de drank zijn gegaan omdat winkeliers als gevolg van een wetswijziging op zondag hun deuren mochten openen. Met als bijkomend gevolg een terugloop van het kerkbezoek en legere collectezakjes. En dat zou weer een negatief effect hebben op de armen in deze wereld.”

Secretaris van Detailhandel Nederland Jelger Zee zegt over het rapport: “Zoiets bespottelijks heb ik nog nooit gelezen. Het CPB komt niet verder dan aannames en schattingen. Het rapport puilt uit van ’ruwe schattingen om een indruk te krijgen’ en woorden als ’waarschijnlijk, mogelijk, vermoedelijk en niet exact’. Onverantwoord dat de Tweede Kamer morgen op basis hiervan en van het Nederlandse kerkbezoek gaat debatteren over de beperking van koopzondagen.”

Behalve het Amerikaanse onderzoek waarvan het CPB de gegevens klakkeloos naar de Nederlandse situatie kopieert, blijkt dat ook reisgids voor rugzaktoeristen Lonely Planet, alsmede Koopzondagen.net zijn raadgepleegd voor het onderzoek, dit terwijl laatstgenoemde zelf al aangeeft dat hun informatie niet objectief is.

Het CPB berekent als grove schatting, dat het voorgestelde aanscherpen van de winkeltijdenwet ongeveer 2000 voltijdbanen zal doen vervallen. Zee: “Het planbureau vergeet dat het vaak om deeltijdbanen gaat van als jongeren, vrouwen, allochtonen, herintreders en studenten. Wanneer deze en andere factoren, die het CPB buiten beschouwing heeft gelaten, mee worden gewogen dan staan er zo’n 24.000 banen op de tocht. Het is zeer onzeker of deze kwetsbare groep op de arbeidsmarkt snel aan een andere baan geholpen kan worden. Zeker in deze tijden van crisis.”

Minister Van der Hoeven van Economische Zaken geeft aan dat het kabinet niet van plan is binnenkort een besluit te nemen over de koopzondagen: “Door nu geen beslissing te nemen over de koopzondag worden duizenden banen veilig gesteld.” Het CPB wilde geen commentaar geven.


Bruinvissen gespot in Oosterschelde

Een telling van het Wereld Natuur Fonds en de Stichting Rugvin heeft uitgewezen dat er zeker dertig bruinvissen in de Oosterschelde tussen Schouwen-Duivenland en Beveland zwemmen. Tot afgelopen weekend was het wel bekend dat er bruinvissen zwommen in de Oosterschelde, maar niemand wist hoeveel, laat Frank Zandering van de Stichting Rugvin weten.

Voor de telling zijn een dag lang acht boten ingezet om de bruinvissen te tellen. "De omstandigheden waren bijna ideaal. Er stond nauwelijks wind, dus geen golven die de dieren aan het oog zouden onttrekken", aldus Zandering. Onder de dertig bruinvissen zijn ook vijf bruinviskalveren geteld.

De telling was een eerste stap naar grotere kennis over de bedreigde diersoort. In de toekomst zal onderzocht worden of de dieren ook door de Oosterscheldekering zwemmen en of ze zich in de Oosterschelde voortplanten. 

De bruinvis behoort tot de walvis- of dolfijnachtigen. Hij heeft een donkergrijze rug en een helderwitte buik. De bruinvis bereikt een maximale lengte van 1.90 meter.

Zoon MJ speelt hoofdrol in MJ-film

De 25-jarige buitenechtelijke zoon van Michael Jackson zal in een nieuwe film over de King of Pop zijn vader spelen. De film gaat over het de carrière van Michael Jackson. Hierbij komen onder meer zijn kinderjaren en zijn hoogtijdagen in de jaren tachtig aan bod. De familie Jackson zou de zoon uitgekozen hebben om deze rol te spelen.

Het is pas sinds kort bekend dat Omer Bhatti, een 25-jarige Noorse man, een zoon is van de King of Pop. Hij zou het resultaat zijn van een korte relatie die Michael Jackson begin jaren tachtig had. Hoewel Omer er zelf geen geheim van maakte wie zijn vader was, is het bestaan van het vierde kind pas sinds kort bekend. Omer zelf ging al lange tijd door het leven als imitator van zijn vader.

De Noorse familie maakte pas na het overlijden van Jackson openlijk bekend dat de Noor de zoon is van het popicoon. Om de band tussen Omer en Jackson te bevestigen, zou de jongeman nu van plan zijn een DNA-test te laten doen.

Overgang Räikkönen naar McLaren dichterbij

De overgang van Kimi Räikkönen naar McLaren voor 2010 lijkt steeds zekerder te worden. Volgens The Mirror heeft de Fin een voorlopig contract getekend bij de Britse renstal. The Iceman staat nog onder contract bij Ferrari en met dat team moet hij eerst overeenstemming bereiken wil hij naar McLaren kunnen gaan.

Mocht de overgang doorgaan dan wordt het de tweede periode voor Räikkönen bij McLaren. Eerder reed de Fin al tussen 2002 en 2006 voor de renstal uit Woking. The Iceman zal Ferrari alleen verlaten als de Italiaanse renstal zijn volledige salaris voor 2010 zal betalen. Dit is naar verluidt bijna 50 miljoen dollar.

Uit het nieuws over Räikkönen blijkt ook dat Heikki Kovalainen McLaren zal moeten verlaten en Nico Rosberg met steun van Mercedes niet naar McLaren in Woking gaat, maar naar Brawn GP dat in Brackley gevestigd is.

Balkenende ontmoet Ban Ki-moon

Premier Jan Peter Balkenende heeft vanmiddag (lokale tijd) in New York een gesprek met de secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-moon.

Ook de ministers Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) en Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) zullen daarbij aanwezig zijn. De VN-topman is morgen de organisator van een klimaatconferentie met tal van wereldleiders die positieve wil moet creëren voor de klimaattop eind dit jaar in Kopenhagen.

De Nederlandse bewindslieden zullen in hun gesprek met Ban Ki-moon ook vooruitkijken naar de G20-top later deze week in Pittsburgh. Ook andere internationale kwesties komen naar verwachting ter tafel.

Ook prinses Máxima, die net als haar man in New York is, ontmoet vandaag Ban Ki-moon. De twee spreken elkaar over de toegankelijkheid van financiële diensten.

Zeven doden na verkeerd gebruik kankermedicijn

De afgelopen twee jaar zijn zeven mensen overleden door verkeerd gebruik van het medicijn methotrexaat. Het laatste sterfgeval eerder dit jaar was een 57-jarige reumapatiënte uit Utrecht. In alle gevallen had de apotheek verzuimd te vertellen dat het middel niet dagelijks maar wekelijks mag worden ingenomen. De Inspectie voor de Gezondheidszorg gaat de apotheker van het recente sterfgeval in Utrecht voor de medische tuchtrechter brengen.

Methotrexaat wordt gebruikt door kankerpatiënten in een dagelijkse dosering. Reuma- en psoriasispatiënten krijgen het soms ook voorgeschreven als ontstekingsremmer, maar zij mogen het medicijn niet vaker dan eenmaal per week innemen. In zeker dertien gevallen hebben apothekers echter verzuimd dit aan de patiënt te vertellen. Zeven van hen zijn aan de gevolgen van overmatig gebruik bezweken; de 57-jarige reumapatiënte had elf dagen achtereen het medicijn geslikt.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg zegt apothekers herhaaldelijk te hebben gewaarschuwd. De apothekersorganisatie KNMP adviseert artsen die methotrexaat voorschrijven de aandoening te vermelden op het recept. Ook komen er waarschuwingsstickers op de verpakking.


Zeven doden na verkeerd gebruik kankermedicijn  (foto: DAG)

Prijs koopwoningen blijft dalen

De prijzen op de huizenmarkt blijven dalen. In augustus werd voor bestaande koopwoningen gemiddeld 5,6 procent minder betaald dan in diezelfde maand van het vorige jaar. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Kadaster die vandaag zijn gepubliceerd.

Alle typen koopwoningen waren vorige maand goedkoper dan een jaar geleden. Vrijstaande woningen daalden met 7 procent het meest in prijs. Tussenwoningen gingen 4,6 procent in prijs naar beneden.

In alle provincies gingen de prijzen naar beneden, maar er zijn onderling wel verschillen. in Zeeland was de prijsdaling met 2,1 procent het kleinst, in Groningen met 7,8 procent het grootst.

Snelheid oorzaak busongeluk bij Sant Pol

De bus met Nederlandse toeristen die 31 juli ten noorden van Barcelona verongelukte, reed te hard een bocht in. De te hoge snelheid was de oorzaak van het ongeval dat zes Nederlanders het leven kostte. Dit bevestigde het Catalaanse ministerie van Binnenlandse Zaken vandaag.

Dat er zoveel slachtoffers vielen, 35 inclusief de gewonden, was mede te wijten aan het feit dat de buspassagiers geen veiligheidsriemen droegen, zei de Catalaanse minister van Binnenlandse Zaken, Joan Saura, afgelopen week.

De dubbeldekker verongelukte bij Sant Pol de Mar, op een afrit van de weg van Barcelona naar Girona. De maximumsnelheid was in de scherpe bocht 40 kilometer per uur. Overlevenden vertelden dat de chauffeur veel te hard reed. De chauffeur moet zich mogelijk later dit jaar voor de rechter verantwoorden. Deze week maakt de Catalaanse verkeersdienst (SCT) de details van het onderzoek naar het dodelijke ongeluk bekend.

Snelheid is oorzaak busongeluk  (foto: ANP)

Boek: D.B. Shan - Helse Horizon

De stad wordt bestuurd door de Kardinaal. Een vreemde, meedogenloze man die nooit buiten komt. Vanuit zijn wolkenkrabber stuurt hij zijn mensen aan. Zijn knokploeg, de Strijders, zijn zelfs legaal in deze stad. Een van deze Strijders is Al Jeery. Als hij op een dag een lijk terug naar het plaats delict moet brengen, herkent hij hierin zijn vriendin. Ze is gruwelijk toegetakeld en gemarteld. Kort daarop vraagt de Kardinaal of hij naar boven wil komen. Hij wil dat Al de moordenaar opspoort. Al snel komt Al er achter dat er heel veel moeite is gedaan om hem in het gebeuren te betrekken. Dan komt hij er ook nog eens achter dat zijn vriendin samen met Paucar Wami is gezien, de meest gevreesde moordenaar. Een gruwelijke 'free-lancer' die op het grootste gemak een trui zal gaan breien van je ingewanden, terwijl je nog leeft. Al wil zich terugtrekken uit het onderzoek, maar de Kardinaal dringt er bij hem op aan om door te zetten. Op zijn hoede voor wat er nog komen gaat, dienen zich nieuwe spelers aan in het verhaal, priesters in witte gewaden, een link met het verre verleden van de stad?

Zoon journalist gooit schoen naar Oss-trainer

Tijdens de persconferentie na afloop van de beladen Jupiler League-wedstrijd tussen FC Den Bosch en FC Oss (3-3) vond een opmerkelijk incident plaats. FC Oss coach Hans de Koning kreeg tijdens zijn praatje namelijk een schoen naar zijn hoofd gegooid

De schoenwerper bleek het 9-jarige zoontje van een sportjournalist van het Brabants Dagblad te zijn, die om onduidelijke redenen ook bij de persconferentie aanwezig was. De jonge FC Den Bosch supporter kon het niet verkroppen dat zijn ploeg gelijk had gespeeld in de streekderby. FC Oss kwam op miraculeuze wijze terug van een 3-0 achterstand en wist zo een punt mee naar huis te nemen. De schade voor trainer De Koning bleef gelukkig beperkt, hij kon de schoen namelijk nog net ontwijken. Inmiddels hebben de schoenwerper, zijn vader en de sport-chef van het regionale dagblad hun excuses aangeboden.

In-game beelden APB bieden dansjes, guns en auto's op ijs

APB is een online action-game van Realtime Worlds, degenen die ook achter Crackdown zaten. In principe is het gegeven vrij simpel: een GTA/Saint's Row/Crackdown-kloon, maar dan volledig online tegen maximaal 99 anderen. Onderstaande video geeft je een idee van hoe dat zich af zal spelen, inclusief dansjes, dikke guns, headshots en de voor free roaming-games kenmerkende auto's zonder enige vorm van grip.

CD: Wye Oak - The Knot

"The Wye Oak was the honorary state tree of Maryland, and the largest white oak tree in the United States. Located in the town of Wye Mills, in Talbot County, Maryland, the Wye Oak was believed to be over 460 years old at the time of its destruction during a severe thunderstorm on June 6, 2002, and measured 31 feet 10 inches (970 cm) in circumference of the trunk at diameter at breast height, 96 feet (29 m) in height, with a crown spread of 119 feet (36 m). It is believed that the acorn that became the oak germinated around the year 1540." Alsdus het alwetende wikipedia. Niet toevalligerwijs herbergt dezelfde staat Andy Stack en Jenn Wasner, die samen de band Wye Oak vormen, en die met The Knot verrekte mooie bruiloftsmuziek maken. Of is het toch scheidingsmuziek?

Je eigen Piranhaplant maken: het kan!

Kalapusa houdt ervan om met klei leuke dingen te maken. Voor z'n achtertuin heeft hij bedacht om een sculptuur van Mario's meest vijandelijke flora te maken. In onderstaande YouTube-video legt hij stap voor stap uit hoe hij dit heeft gedaan en hoe jij dus ook een Piranhaplant kunt maken.

Mocht je geďnsprireerd zijn door de video en zelf aan de slag zijn gegaan, mail ons het resultaat, dan plaatsen wij het op onze site waardoor je eeuwige roem vergaart.

Pokémon bestrijden nu ook de rode klats

We krijgen er allemaal, direct of indirect, mee te maken: de rode klats. Al jaren zijn er middelen beschikbaar om vrouwen te helpen bij het beperken van in ieder geval de zichtbare nadelen wanneer opoe op bezoek komt. Nu is er een nieuw en milieuvriendelijk alternatief: het herbruikbare maandverband. Eén van de producenten van een dergelijk kleinood vond het blijkbaar een goed idee om er leuke printjes op te drukken, waaronder Pokémon, jawel. Hoewel het idee van een kleine stroomstootjes-gevende Pikachu tegen je doos niet eens zo heel gek is, zetten wij toch onze vraagtekens bij Pokémon-maandverband.Uitslag en foto's Miss Noord-Nederland

Dit weekend is in het Drentse Roden weer de Miss Noord-Nederland-verkiezing gehouden.  Grote winnaar was de zestienjarige Bo Ufkes uit het Groningse Wildervank. Zij mag zich nu een jaar lang de mooiste van het noorden van ons land noemen.

Aan de Miss-verkiezing deden zeventien jongedames mee, die waren gekozen uit maar liefst tachtig aanmeldingen. De deelneemsters moesten zich laten keuren in galakostuum, vrijetijdskleding en uiteraard in badkleding. Het publiek, dat kon stemmen via SMS, en de jury kozen massaal voor de Wildervankster. Als tweede eindigde de zeventienjarige Kim Muus uit Assen, terwijl de Groningse Djezzie Spieker (17) de derde prijs in de wacht sleepte.

Het evenement, dat maar liefst tweeduizend bezoekers wist te trekken, werd gepresenteerd door de Noorderling Tony Neef. De musicalster verscheen tijdens de badpakkenronde zelf ook in badpak op het podium, tot hilariteit van het publiek.  

Top 3
De top 3 van noord-Nederland
Lady in red
Lady in red
Elf
Miss Elf klemt haar papiertje zelf
Vier
Miss in bikini
Tony
Last but not least, Tony Neef in badpak
Foto’s door user x-tremed ( http://www.opdefoto.com/ )

Gegevens anonieme beller tiplijn op straat

De identiteit van een vrouw die de tiplijn Meld Misdaad Anoniem (M.) over een dodelijke steekpartij heeft gebeld, is op straat komen te liggen. Haar toestel werd op het moment dat ze naar de tiplijn belde afgeluisterd, omdat het Openbaar Ministerie haar zag als belangrijke getuige van de steekpartij. De gegevens van de vrouw werden opgenomen in het dossier van de verdachten.

Directeur Guus Wesselink van M. bevestigde maandag berichtgeving van Sp!ts van die strekking. "We hebben gesproken met de vrouw. Dat is het vreselijkste wat je kan overkomen. Ze was zwaar geëmotioneerd en bang. Bovendien is ze nog zwanger ook."

Wesselink, die de zaak hoog opneemt, wil zo snel mogelijk met het Openbaar Ministerie en de politie om de tafel. "Dit is tegen de afspraken in. We hebben dit soort gevallen voorzien toen we die afspraken maakten. De gegevens van bellers mogen nooit gebruikt worden, tenzij er een leven op het spel staat. En daar was hier geen sprake van."

Inmiddels wordt Nederland opgeroepen, niet meer met M. te bellen.

 

--foto op verzoek verwijderd-- 

Suárez : "Enige speler die niet mag vallen"

Geniaal was hij niet, zoals Martin Jol ook zei, maar Luis Suárez was zondagmiddag opnieuw de speler die de kar trok bij Ajax. En hoe.

Suárez tekende al na drie minuten voor de eerste goal van de wedstrijd door een subtiele pass van Dario Cvitanich binnen te koppen. Halverwege de tweede helft besliste hij het duel met een inzet die via Gentenaar de goal in rolde. In de laatste fase maakte hij nog zijn derde en zijn vierde.

Tussendoor had Suárez ook nog graag een penalty gehad, maar scheidsrechter Ruud Bossen floot voor het tegenovergestelde: een schwalbe. Suárez over dat incident: "Ik ben denk ik de enige speler in Nederland, die niet mag vallen in het strafschopgebied", aldus de aanvaller in De Telegraaf.

"Het was misschien geen penalty. Maar een voetballer kan ook gewoon wel eens uit balans raken. Dat ik een gele kaart kreeg, had met mijn reputatie te maken. En dat is slecht. Want ik denk dat iedereen kan zien dat ik mijn leven probeer te beteren."

Aantal dementen verdrievoudigd

Het aantal gevallen van dementie zal de komende jaren flink toenemen. Rond 2050 lijden wereldwijd meer dan 115 miljoen mensen aan aandoeningen als de ziekte van Alzheimer, drie keer zo veel als nu het geval is. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van de Londense universiteit King's College. De studie wordt vandaag gepubliceerd, op de Internationale Alzheimerdag.

De onderzoekers hebben berekend dat volgend jaar ongeveer 35 miljoen mensen aan een vorm van dementie lijden. Dat aantal zal volgens hen elke twintig jaar bijna verdubbelen. Rond 2030 zouden er ongeveer 65,7 miljoen demente mensen zijn en rond 2050 is dat aantal naar verwachting opgelopen tot 115,4 miljoen.

De sterkste groei verwachten de onderzoekers in armere landen. In Latijns-Amerika zou het aantal mensen met dementie de komende twintig jaar met ongeveer 140 procent stijgen, terwijl de verwachte groei in West-Europa maar 44 procent bedraagt.

Oorzaak van de scherpe groei is dat mensen steeds ouder worden, waardoor de kans op dementie ook toeneemt.

De wetenschappers erkennen overigens dat het aantal van 35 miljoen patiënten volgend jaar een schatting is. Veel ontwikkelingslanden houden geen gegevens bij over het aantal mensen met dementie.

Aantal dementen verdrievoudigd  (foto: ANP)

Studenten hebben te weinig normbesef

Studenten hebben volgens het bedrijfsleven te weinig normbesef. Dat bleek gisteren uit onderzoek van accountantsorganisatie KPMG onder Nederlandse bedrijven.

De hogere onderwijsinstellingen zijn volgens de helft van de ondervraagde ondernemingen verantwoordelijk voor het gebrek aan normen en waarden. Opleidingen zouden te weinig aandacht besteden aan de ethische vorming van studenten.

Bijna de helft van de bedrijven (40 procent) zegt de afgelopen twee jaar een veelbelovende medewerker te hebben ontslagen wegens een gebrek aan normen en waarden. Vooral jongere managers en dan met name mannen, missen volgens veel bedrijven een moreel kompas. Verantwoordelijkheidsgevoel en respect worden volgens de ondernemingen door starters geofferd voor zaken als een snelle carrière, inkomen en status.

De overheid probeert in een reactie op de crisis tevergeefs het gebrek aan moraliteit in het bedrijfsleven te lijf te gaan met nieuwe regelgeving, meent hoogleraar Accountantscontrole en KPMG-partner Philip Wallage. Nieuwe regels helpen volgens Wallage niet tegen menselijk gedrag als hebzucht en het nastreven van het eigen belang. "Er is echter geen enkele regel die gewenst gedrag van mensen kan afdwingen", aldus de hoogleraar.

Voortaan vingerafdrukken in paspoort

Nieuwe paspoorten en identiteitskaarten worden met ingang van vandaag voorzien van vingerafdrukken. De maatregel moet fraude met reisdocumenten tegengaan. Staatssecretaris Ank Bijleveld (Binnenlandse Zaken) zal in Almelo de eerste vingerafdrukken opnemen in een paspoort.

Diplomatieke paspoorten en dienstenpaspoorten worden al sinds eind juni dit jaar voorzien van vingerafdrukken. Alle landen van de Europese Unie moeten vingerafdrukken opnemen in hun reisdocumenten, zodat autoriteiten beter kunnen controleren of degene die een paspoort gebruikt ook de rechtmatige eigenaar is.

De vingerafdrukken uit Nederlandse reisdocumenten worden straks opgeslagen in een centrale databank. Voor elk reisdocument worden maximaal vier vingerafdrukken afgenomen. Twee daarvan komen in een chip op het paspoort of de identiteitskaart.

De opslag van de afdrukken is niet onomstreden. Privacyvereniging Vrijbit probeerde bij het Europese Hof voor de Rechten van de Mens een voorlopige voorziening af te dwingen waardoor de opslag zou moeten worden opgeschort. Het Hof wees dit vrijdag echter af. De organisatie heeft nog een bodemprocedure bij het Hof aangespannen.

Voortaan vingerafdrukken in paspoorten  (foto: ANP)

DVD: Eden Lake

Een serieuze waarschuwing vooraf: Kijk deze film niet als je snel misselijk raakt, want dat doet Eden Lake met je. Voor het beste effect moet je eigenlijk de film gaan kijken voordat je er ook maar iets over gehoord hebt. Maar om je toch een idee te geven over deze film, is deze review geschreven. Maar damn wat een zieke film!

Familie gruwelijk uitgemoord in Florida

In een woning in het plaatsje Naples (Florida) zijn de stoffelijke overschotten van een vrouw en haar vijf jonge kinderen gevonden. Een politiewoordvoerder wilde niet meedelen hoe de zes waren omgebracht, maar hij sprak wel van "de gruwelijkste en gewelddadigste misdaad die deze gemeenschap ooit heeft meegemaakt". Dat meldden lokale media gisteren.

De politie vermoedt dat de vader in het gezin zijn vrouw en vijf kinderen, in de leeftijd van 11 maanden tot 9 jaar, heeft vermoord. Het echtpaar had al langer problemen. Het afgelopen jaar is de politie twee keer bij het gezin langs geweest vanwege huiselijk geweld.

De vader van de verdachte zei in een lokale krant dat de man waarschijnlijk is gevlucht naar zijn thuisland Haïti. Zijn auto werd gevonden op de parkeerplaats van het vliegveld van Miami, ongeveer 200 kilometer ten oosten van Naples.

Emmy's voor Mad Men en 30 Rock

De serie 30 Rock heeft gisteren voor de derde opeenvolgende keer de Emmy Award voor beste comedy gewonnen. Ook in de categorie drama was de uitreiking een herhaling van vorig jaar: Mad Men won opnieuw.

30 Rock-boegbeeld Alec Baldwin werd op de ceremonie in Los Angeles uitgeroepen tot beste hoofdrolspeler in een comedy. De award voor beste actrice in het genre ging tegen de verwachting van recensenten in niet naar Tina Fey, maar naar Toni Colette (United States of Tara). Fey werd onlangs wel onderscheiden met de Emmy voor beste gastactrice voor haar persiflage van Sarah Palin, de Republikeinse kandidate voor het vicepresidentschap.

De Emmy voor beste televisiefilm ging naar Grey Gardens, beste miniserie werd Little Dorit. De Emmy Awards gelden als de belangrijkste onderscheidingen in de televisieindustrie. Ze werden dit jaar voor de 61e keer uitgereikt.

Weer Emmy's voor Mad Men en 30 Rock  (foto: ANP)

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag een oproep om nooit meer een misdaad aan te geven via M.

Meld Misdaad Anoniem. Bel M. Om anoniem een misdadiger aan te geven. Goed idee, dan loopt de persoonlijke veiligheid van de tipgever geen gevaar. Want als tipgever loop je altijd het risico van represailles van gangsters. Niet als je dat anoniem doet. Bij M. Althans, dat is het officiële verhaal. Maar is de privacy van de anonieme beller écht goed beschermd? Had je gedroomd! Lees maar:

Uitslagen Frankrijk speelronde 6

Op 19 en 20 september was het tijd voor de zesde speelronde in de Franse Ligue 1. De korte wedstrijdverslagen staan klaar, en de stand is weer uitgerekend. Bij deze brengt FOK!sport je de uitslagen.

Olympique Lyon niet langs Paris Saint-Germain
In de topper was het Ludovic Giuly die na 25 minuten PSG aan de leiding bracht. De Parijzenaars hielden de voorsprong lang vast, maar zagen met lede ogen aan hoe Gomis vlak voor tijd de gelijkmaker liet aantekenen.

Lyon moet nu in de stand van de Ligue 1 kampioen Girondins Bordeaux laten voorgaan. PSG staat voorlopig op de zevende plaats.


Girondins de Bordeaux schuift US Boulogne opzij
Na een half uur spelen was het Yoan Gouffran die Bordeaux op voorsprong zette. In de tweede helft werd de wedstrijd beslist door een eigen doelpunt van Yoann Lachor; 0-2.
Doordat Olympique Lyon gelijk speelde tegen Paris Saint-Germain staan ze nu twee punten achter op koploper Girondins de Bordeaux.


Uitslagen speelronde 6

ThuisUitUitslag
US BoulogneGirondins de Bordeaux0-2
GrenobleStade Rennais0-4
FC LorientAS Nancy3-1
Olympique NiceAS Monaco1-3
AS Saint-EtienneAJ Auxerre1-1
FC SochauxValenciennes2-5
Olympique MarseilleMontpellier HSC4-2
RC LensLille OSC1-1
Toulouse FCLe Mans2-0
Paris Saint-GermainOlympique Lyon1-1


Stand na speelronde 6

#ClubWedstrijdenWinstGelijkVerliesPuntenDoelsaldo
1Girondins de Bordeaux65101614-3
2Olympique Lyon64201411-4
3Olympique Marseille64201410-4
4Stade Rennais63301212-4
5AS Monaco6402128-6
6Montpellier HSC63211111-7
7Paris Saint-Germain63211111-7
8FC Lorient6312108-7
9Toulouse FC622286-4
10RC Lens622288-9
11US Boulogne622284-7
12AS Nancy6213710-9
13Valenciennes6213710-10
14FC Sochaux620466-11
15Lille OSC612354-8
16AJ Auxerre612353-7
17Le Mans611446-11
18AS Saint-Etienne611443-8
19Olympique Nice611444-13
20Grenoble600602-12


Topscorers

#SpelerClubDoelpunten
1Mamadou NiangOlympique Marseille4
=Yoann GourcuffGirondins de Bordeaux4
=NeneAS Monaco4


Programma speelronde 7

DatumThuisUit
26/9AJ AuxerreGrenoble
26/9FC LorientParis Saint-Germain
26/9AS MonacoAS Saint-Etienne
26/9Montpellier HSCUS Boulogne
26/9AS NancyFC Sochaux
26/9Valenciennes FCOlympique Marseille
26/9Olympique LyonToulouse FC
27/9Le MansRC Lens
27/9Lille OSCOlympique Nice
27/9Girondins de BordeauxStade Rennais

Een vingerafdruk-gótspe!

Een gotspe vond JP het. Hij zei het met trilling in de stem. Een gótspà! Een aanfluiting. Een schande. Hij kende Mark al jaren en nou flikte-ie 'm dit? Balkenende kon er niet bij. Ook Van Geel, Hamer en Slob duikelden over elkaar heen om Rutte af te straffen. U sluit zich symbolisch uit van het politieke debat, zeiden ze. U doet dit om kiezers van Wilders te winnen. Het hoofdpunt van Rutte ging voorbij aan alle drie de regeringspartijen.

Uitslagen Italië speelronde 4

In Italië werd dit weekend de vierde speelronde afgewerkt. Hieronder vind je de uitslagen, stand, topscorers en het programma van de volgende speelronde.

Juventus - Livorno

Juventus blijft ongeslagen in de Serie A door een overwinning op Livorno. In Turijn werd het 2-0. Juve kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Na acht minuten was het raak. Een voorzet van Camoranesi werd ingekopt door Vincenzo Iaquinta. Claudio Marchisio verdubbelde de voorsprong na een half uur. Wederom stond Camoranesi aan de basis van de treffer.

Livorno wist de rest van de wedstrijd niets meer terug te doen. Door deze zege heeft Juventus nu twaalf punten uit vier wedstrijden. Alleen Genoa is nog ongeslagen, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld. Morgenmiddag speelt Genoa tegen Chievo.

AS Roma - Fiorentina

AS Roma krabbelt langzaam op in de Serie A. Na twee competitienederlagen werd er vanavond met 3-1 gewonnen van Fiorentina. De zege op de Florentijnen was na de overwinning op Siena de tweede overwinning op rij voor de giallorossi. De driepunter kreeg in de eerste 45 minuten gestalte, waarbij Francesco Totti en Daniele De Rossi een hoofdrol opeisten.

Met een rake strafschop en een velddoelpunt hielp Totti Roma rond het half uur aan een 2-0 voorsprong. Nog voor rust scoorde De Rossi de derde Romeinse treffer. De goal van Alberto Gilardino vlak voor tijd was voor de statistieken. Roma stijgt naar de middenmoot door deze overwinning. Fiorentina moet de topploegen voorlopig even loslaten in de stand.


Uitslagen

ThuisUitUitslag
AC Milan Bologna 1-0
Cagliari Internazionale 1-2
Parma Palermo 1-0
AS Roma Fiorentina 3-1
Chievo Genoa 3-1
Catania Lazio Roma 1-1
Bari Atalanta Bergamo 4-1
Sampdoria Siena 4-1
Juventus Livorno 2-0
Napoli Udinese 0-0

Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerlorenPuntenGoals
1 Sampdoria 4 4 0 0 12 10-3
2 Juventus 4 4 0 0 12 8-1
3 Internazionale 4 3 1 0 10 9-2
4 Genoa 4 3 0 1 9 9-6
5 Parma 4 2 1 1 7 5-5
6 Fiorentina 4 2 1 1 7 4-4
7 Lazio Roma 4 2 1 1 7 4-4
8 AC Milan 4 2 1 1 7 3-5
9 Bari 4 1 3 0 6 6-3
10 Chievo 4 2 0 2 6 6-4
11 AS Roma 4 2 0 2 6 8-8
12 Udinese 4 1 2 1 5 7-7
13 Palermo 4 1 1 2 4 3-4
14 Napoli 4 1 1 2 4 5-7
15 Siena 4 1 0 3 3 6-9
16 Bologna 4 0 2 2 2 1-4
17 Livorno 4 0 2 2 2 1-5
18 Catania 4 0 1 3 1 5-9
19 Cagliari 4 0 1 3 1 2-6
20 Atalanta Bergamo 4 0 0 4 0 1-7


Topscorers

#SpelerClubGoals
1Di Natale Udinese 6
2Diego Milito Internazionale 4
3Mannini Sampdoria 3
=Totti AS Roma 3
=Cruz Lazio Roma 3
=Pellissier Chievo 3
=Hamsik Napoli 3

Programma volgende speelronde

DatumThuisUit
wo 23/9 Fiorentina Sampdoria
wo 23/9 Udinese AC Milan
wo 23/9 Atalanta Bergamo Catania
wo 23/9 Siena Chievo
wo 23/9 Palermo AS Roma
wo 23/9 Internazionale Napoli
wo 23/9 Bari Cagliari
wo 23/9 Lazio Roma Parma
wo 23/9 Bologna Livorno
do 24/9 Genoa Juventus

Amokmaker Ansbach had daad lang gepland

De 18-jarige Duitser die donderdag amok maakte in een Beierse school, had zijn daad maanden van tevoren al gepland. Zijn doel was zo veel mogelijk mensen te vermoorden en de school plat te branden. Hij hield er rekening mee dat de politie hem zou doden.

Dit meldt de krant Augsburger Allgemeine in zijn editie van vandaag op gezag van bronnen bij de politie. De jongeman gooide donderdag brandbommen en hakte op mensen in met een bijl in een gerenommeerd gymnasium in Ansbach, bijna 150 kilometer ten noordwesten van München. Negen scholieren en een leraar raakten deels levensgevaarlijk gewond. De dader raakte zelf ook zwaargewond. Hij werd door de politie neergeschoten en vervolgens aangehouden. Hij is leerling van de school.

Volgens de onderzoekers van de politie, die de laptop van de jongeman hebben bekeken, was deze geïnspireerd door eerdere soortgelijke drama's op scholen in Duitsland en de VS.

Amokmaker Ansbach had daad lang gepland  (foto: ANP)
Laatste reviews en specials
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
review
Tokyo Mirage Sessions #FE Encore
special
Wat de volgende Mario Kart kan leren van Mario Kart Tour
review
The Grudge
review
Charlie's Angels
©FOK.nl e.a.