FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 11 juni 2009

Dochter voor Cas Jansen en Annelieke Bouwers

Acteurs Cas Jansen en Annelieke Bouwers zijn voor het eerst ouders geworden. Bouwers (bekend van soap ONM) beviel gistermiddag van dochter Joëlle. Dat vertelde Jansen vandaag aan het tv-programma RTL Boulevard.

"Het is het mooiste meisje van de wereld", aldus Jansen. Joëlle Lotte Babette kwam gistermiddag om 14.30 uur ter wereld via een keizersnede. Het meisje is vernoemd naar haar beide oma's.

Twee weken geleden stapten Jansen en Bouwers in het huwelijksbootje.

'Vaker problemen met snelheidsmeters Air France'

De Franse luchtvaartmaatschappij Air France heeft het afgelopen jaar minstens vijf keer problemen gehad met de snelheidsmeters van Airbus-vliegtuigen. Dat blijkt uit een intern onderzoek, waarop het Franse persbureau AFP de hand heeft weten te leggen.

In minstens twee gevallen kregen de piloten een alarm te horen dat het toestel 'overtrekt'. Dit betekent dat het vliegtuig niet langer door opwaartse druk bij de vleugels in de lucht wordt gehouden. In beide gevallen wist de bemanning het toestel onder controle te krijgen, aldus het onderzoek.

"Het is erg stressvol. Een alarm klinkt en een scherm flitst en je kan ze niet uitzetten. Het kan zijn dat bemanningen verkeerde beslissingen nemen door zulke alarmen", zegt Guy Ferrer van de Franse pilotenvakbond.

Vorige week stortte een Airbus van Air France met 228 inzittenden in de Atlantische Oceaan. Onderzoekers houden rekening met de mogelijkheid dat het vliegtuig kampte met een defect aan de snelheidsmeters, waardoor de piloten te langzaam of juist te snel een storm invlogen. Daardoor zou de bemanning het toestel mogelijk niet in de lucht hebben kunnen houden.

'Air France had vaker problemen met snelheidsmeters'  (foto: ANP)

Haarlemmermeer akkoord met meer camera's Schiphol

De gemeenteraad van Haarlemmermeer heeft vandaag ingestemd met uitbreiding van het cameratoezicht op Schiphol. Vorige maand lekten al vertrouwelijke plannen uit voor meer camera's op de luchthaven.

De uitbreiding van het cameratoezicht is een initiatief van het platformBeveiliging en Publieke Veiligheid Schiphol (BPVS). Daarin werken publieke en private partijen als Schiphol, KLM, douane, marechaussee en de NationaalCoördinator Terrorismebestrijding met elkaar samen om de veiligheid op de luchthaven te vergroten.

De uitbreiding houdt in dat cruciale plekken op de luchthaven voortdurend in de gaten worden gehouden zonder dat het Openbaar Ministerie (OM) daarvoor toestemming hoeft te geven. Bovendien blijven de opnamen van de camera's voortaan bijna een maand bewaard.

Sommige fracties in de gemeenteraad van Haarlemmermeer vroegen zich af of de privacy van mensen op Schiphol niet te veel wordt geschonden en of de uitbreiding wel noodzakelijk is. Burgemeester Theo Weterings maakte de raad echter duidelijk dat extra toezicht nodig is voor de bestrijding van onder meer terrorisme en drugscriminaliteit.

Gemeente akkoord met extra cameratoezicht op Schiphol  (foto: ANP)

't Spaanse schaep in 2010 op tv

Na 't Schaep met de 5 pooten en 't Vrije schaep komt de KRO zo goed als zeker met een vervolg op de succesvolle comedyreeks onder de naam 't Spaanse schaep. Vandaag kregen de makers van 't Vrije schaep de Zilveren Nipkowschijf. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend door radio- en televisiecritici.

De Zilveren Nipkowschijf werd uitgereikt aan tv-producent Job Godschalk en KRO-eindredacteur drama Brigitte Baake in aanwezigheid van een aantal acteurs uit 't Vrije schaep, onder wie Carry Tefsen (Opoe Withof), Jenny Arean (Riek), Bianca Krijgsman (Greet) en Georgina Verbaan (Lena). Ook Eli Asser, de schrijver van de oorspronkelijke serie 't Schaep met de 5 pooten uit de jaren zestig, was getuige van de prijsuitreiking.

Volgens Baake is het voor 90 procent zeker dat de verhaallijn van de serie, na het café in de Jordaan en de camping in de duinen zich voortzet in Spanje. Schrijver Frank Houtappels is al aan het scenario begonnen. Baake zegt dat het derde seizoen van de muzikale comedy hoogstwaarschijnlijk eind 2010, begin 2011 op televisie is te zien. Ook netmanager Marcel Peek van Nederland 1 bevestigde dit donderdag.

't Spaanse schaep komt volgend jaar op tv  (foto: ANP)

Brad Pitt moet hardrijders afremmen

Waar Brad Pitt al niet goed voor is. In het immer kille Siberië moet hij hardrijders zien af te remmen.

Uiteraard gaat de acteur niet zelf aan de kant van de weg staan om de Russen langzamer te laten rijden. Nee, de Russische politie heeft met een figuurzaag enkele poppen uitgezaagd, hier een foto van Brad opgeplakt en hem een pakje van de verkeerspolitie aangetrokken. De 'Brads' werden vervolgens bij de gevaarlijkste kruisingen van de Siberische stad Omsk gezet.

Het is de nieuwste zet in de strijd tegen Russische hardrijders. In bijna geen enkel Europees land is namelijk het aantal verkeersongelukken zo hoog als in Rusland.

De campagne lijkt een succes te worden. Menig bestuurder haalt de voet even van het gas, al was het alleen om maar even te kijken naar de vreemde verkeersagent. Volgens ene Dmitry Ziryanov, de ambtenaar die het opmerkelijke plan lanceerde, is Brad Pitt nu een soort van collega van hen.  

Baas gooit afgerukte arm in kliko

De bedrijfsleider van een Spaans bedrijf heeft zijn personeel heel wat uit te leggen. Om niet aan de grote klok te hangen dat hij illegalen in dienst heeft, besloot hij de afgerukte arm van een werknemer bij het vuilnis te laten gooien.

Tijdens het werken aan een machine in een industriële bakkerij in de oost-Spaanse stad Gandia werd ineens de linkerarm van een 33-jarige, Boliviaanse man gegrepen door een kneedmachine. De grote kneedhaken rukten met veel kracht de arm tot aan de elleboog van de romp van de arme man af.

De hevig bloedende man werd in een auto gestopt en naar het ziekenhuis gebracht. De arme arbeider moest echter tweehonderd meter voor het hospitaal uitstappen. Nadat hem op het hart was gedrukt absoluut niets te vertellen over de oorzaak mocht de man verder lopen. 

De bedrijfsleider was namelijk bang voor problemen met de vakbond omdat hij illegale arbeiders in dienst heeft. Volgens een van de werknemers moesten ze twaalf uur per dag keihard werken voor een maandsalaris van zevenhonderd euro.

Omdat de Boliviaan tegenstrijdige verklaringen aflegde, seinde het ziekenhuis de politie in. Na een verklaring van de eenarmige arbeider gingen de agenten verhaal halen bij de warme bakker. Daar troffen de agenten de afgerukte arm aan in een vuilnisbak. De ledemaat bleek echter zo erg kapot te zijn, dat de artsen deze niet meer konden aannaaien.

Mandela's dood is de ander zijn brood

Nelson Mandela is nog altijd springlevend, maar dat neemt niet weg dat er wel lieden zijn die vooruitlopen op een eventueel verscheiden van de Zuid-Afrikaanse oud-president. Het management van de SABC, de Zuid-Afrikaanse tegenhanger van de NOS, is daar een voorbeeld van. Sterker nog: de dood van Mandela moet zorgen voor de redding van de noodlijdende omroep. En wel dankzij de tv-rechten voor de uitvaart van Mandiba.

De omroep hoopt met het M-project dikke winst te maken met de exploitatie van de uitzendrechten voor de begrafenis van 's werelds beroemdste ex-gevangene. Op zich moet dat niet zo'n heel groot probleem zijn: de omroep heeft bij Mandla Mandela, een kleinzoon van Nelson en parlementslid namens het ANC, een vriendenprijsje weten te bedingen voor het recht om de uitvaart in beeld te brengen. De omroep heeft al de nodige strategische cameraposities kunnen regelen in Qunu, het dorp waar de bijna 91-jarige Mandela nu woont.

Kortom, Mandela hoeft alleen nog maar zijn laatste adem uit te blazen om SABC te doen voortbestaan. Maar voorlopig zal de omroep zichzelf even moeten redden. De dorpelingen van Qunu geloven namelijk dat Mandela's einde pas nadert als minstens twee van hen over zijn dood dromen.

Met dank aan MRen voor de submit.

FOK! Frontpage is op zoek naar moderators!

Om de discussies bij de nieuwsberichten op de frontpage van FOK! netjes en ordelijk te laten verlopen worden de reacties onder de berichten gemodereerd. We kunnen daarbij versterking gebruiken! Lijkt het je wat om mee te helpen? Lees dan vooral verder!

Op de frontpage van FOK! zijn moderators actief die de reacties onder de nieuwsberichten doorlezen en deze op een objectieve wijze modereren. Dat zal niet altijd even makkelijk gaan aangezien sommige discussies hoog op kunnen lopen. Verder staan de moderators de users te woord in het moderatietopic in het Feedback-subforum: dat kan gaan om meldingen van reacties die volgens de users niet door de beugel kunnen, maar ook om complimenten, klachten, suggesties en andere opmerkingen rondom de moderatie op de frontpage.

Daarnaast wordt van fp-moderators verwacht dat ze ook meedenken over andere zaken die FOK! aangaan. Daarom dienen ze regelmatig de crewfora te bezoeken. Daar overleggen ze ook met hun collega-moderators.

Helaas kunnen we je geen geld bieden. Wel bieden we een leuk team van zo'n 250 collega's die samen FOK! draaiende houden. :)

Heb jij interesse? Stuur dan een mailtje met je username, een beschrijving van jezelf, de reden dat je ons team wilt komen versterken en de uren van de dag (en frequentie) dat je denkt te kunnen modereren naar frontpage@fok.nl.

Kuyt denkt mee over Nieuwe Kuip

Dirk Kuyt denkt mee met de plannen voor een Nieuwe Kuip, die in 2018 af moet zijn.

De voormalige spits van Feyenoord is volgens RTV Rijnmond toegetreden tot het raadgevende comité dat regelmatig feedback geeft op de plannen voor het nieuwe Feyenoord-stadion.

"Als je toch een nieuw stadion bouwt, moeten de faciliteiten voor de spelers optimaal zijn. De grote meneren staan daar soms niet bij stil, dus het is goed dat iemand namens de spelers feedback op de plannen kan geven."

Dick van Well, voorzitter van de raad an commissarissen van Feyenoord, is ook toegetreden tot het comité. Hij denkt dat het stadion er ook daadwerkelijk zal staan in 2018, maar houdt een slag om de arm.

"Grootste onzekerheid is dat niemand weet hoe de economie zich gaat ontwikkelen. Morgen zouden we niet kunnen starten omdat we het geld dan niet bij elkaar kunnen krijgen. Maar in 2012 is dat denk ik wel boven Jan, dus het is goed dat we nu al plannen maken voor het nieuwe stadion."

Valencia: "Bod op Villa is binnen"

De clubleiding van Valencia heeft bevestigd dat er een bod is binnen gekomen op aanvaller David Villa.

De topscorer van EURO 2008 wil graag de stap maken naar een Europese topclub en heeft een voorkeur om in eigen land te blijven. Vervelend voor Villa is dat Valencia-voorzitter Manuel Llorente bekend maakte dat het binnen gekomen bod niet uit Spanje is.

"Er is bij ons inderdaad een bod uitgebracht op Villa, maar deze kwam niet uit Spanje", aldus de preses tegen de regionale krant Las Provincias. Andere Spaanse media weten te melden dat Chelsea de geďnteresseerde club is.

De ploeg van Carlo Ancelotti moet dan wel zien af te rekenen met het kooplustige Real Madrid, dat ook dingt naar de diensten van de spits. Valencia hoopt een klapper te maken om de financiële problemen in één klap te verlichten. Het bestuur hoopt David Silva wél te behouden voor Los Ches.

Verboden stoffen aangetroffen in huidbleekmiddelen

De Voedsel en Warenautoriteit (VWA) heeft in huidbleekmiddelen stoffen gevonden die kunnen leiden tot verminking van de huid of beschadiging van de nieren. Dat heeft de VWA vandaag laten weten.

Een op de zes bleekmiddelen die de VWA onderzocht, bevatten hydrochinon, corticosteroïden of kwikverbindingen. De verkoop van huidbleekmiddelen met deze stoffen is in Europa verboden. Volgens de VWA komen deze producten via het illegale circuit soms toch in de handel.

De VWA raadt mensen die een lichtere huidskleur willen naar een huisarts of dermatoloog te gaan.

Verboden stoffen aangetroffen in huidbleekmiddelen  (foto: ANP)

Volleybalsters onderuit tegen Italië

De volleybalsters van Oranje hebben hun tweede wedstrijd op de Montreux Volleybal Masters net niet kunnen winnen van Italië. Nederland nam een 2-1 voorsprong in sets, maar moest uiteindelijk buigen in de beslissende vijfde serie: 25-21, 19-25, 18-25, 25-23, 15-11.

Bondscoach Avital Selinger speelde nagenoeg de gehele wedstrijd met een vaste ploeg waarbij opvallend genoeg middenaanvalster Francien Huurman de meeste punten scoorde (20). Chaďne Staelens (16 punten) en Maret Grothues (13) waren de buitenaanvalsters, terwijl Manon Flier (15) in de diagonaal opereerde van spelverdeelster Kim Staelens (3). Middenaanvalster Robin de Kruijf scoorde 14 punten.

Vrijdagavond speelt Nederland de laatste poulewedstrijd tegen Cuba, dat eerder met 3-0 van Japan en met 3-2 van Italië wist te winnen.

Drama bij politieachtervolging Philadelphia

Een politieachtervolging is gisteren in de Amerikaanse stad Philadelphia in een drama geëindigd. De bestuurder van de vluchtauto verloor de macht over het stuur en reed met hoge snelheid op een menigte in. Drie kinderen en een 22-jarige vrouw kwamen daardoor om het leven, melden Amerikaanse media vandaag.

De getroffen vrouw was de moeder van een van de omgekomen kinderen en de tante van een ander. De kinderen waren 11 maanden, 6 en 7 jaar oud.

In de auto zat een man die verdacht wordt van diefstal van een motor. Zijn handlanger vluchtte op de motor; de politie besloot achter de auto aan te gaan. Na een achtervolging van meer dan een kilometer gebeurde het ongeval. Beide mannen zijn aangehouden.

Squashers Bennet en Mijs naar kwartfinales

Dylan Bennett en Rene Mijs zijn doorgedrongen tot de kwartfinales van de Scandinavian Open 2009 in het Zweedse Stockholm.

De 24-jarige Bennett, tijdens het PSA Satellite toernooi als eerste geplaatst, had alleen in de eerste game moeite met de jonge Engelse qualifier Charles Sharpes: 14-12, 11-5 en 11-6. Zijn vijf jaar oudere landgenoot daarentegen moest erg diep gaan om de laatste acht te bereiken. De nummer vier van de plaatsingslijst kwam met 2-0 achter tegen de sterke Zweed Christian Drakenberg, maar wist uiteindelijk het spelbeeld toch om te buigen. Na 80 minuten kon Mijs daardoor alsnog juichen: 5-11, 7-11, 11-9, 11-7 en 11-9.

Beide Nederlandse squashers komen morgenavond wederom in actie. Bennett stuit dan op Russisch kampioen Alexi Severinov (8), terwijl Mijs het moet opnemen tegen Matias Tuomi (7) uit Finland. Bij winst stuiten Bennett en Mijs in de halve finales op elkaar.

Balkenende wist niet af van TNO-rapport Catshuis

Premier Jan Peter Balkenende was niet op de hoogte van een rapport van een TNO-onderzoeker over de brandbare wandbekleding in het Catshuis in Den Haag. Ook wist hij niet dat ambtenaren het document niet hadden doorgezonden naar het Openbaar Ministerie.

Dat deed op verzoek van het kabinet onderzoek naar de brand in 2004 in de ambtswoning die toen werd gerenoveerd. Daardoor kwam een schilder om het leven.

De Rijksvoorlichtingsdienst heeft dat vandaag laten weten naar aanleiding van berichtgeving door RTL Nieuws. Die meldde dat topambtenaren van het ministerie van Algemene Zaken en van VROM doelbewust verslagen en memo’s over het bewuste TNO-rapport hebben opgeborgen in de kluis van de landsadvocaat.

De brand werd destijds veroorzaakt door het gebruik van het verboden oplosmiddel thinner.


Balkenende wist niet af van TNO-rapport Catshuis  (foto: DAG)

Mexicaanse griep nu officieel pandemie

Het zat er al enige tijd aan te komen, maar nu is  het officieel. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft vandaag alarmfase zes uitgeroepen. Hiermee is de Mexicaanse griep officieel een pandemie.

Hoewel het virus mild is, stelt de WHO dat verdere verspreiding onvermijdelijk is. Het hoofd van de organisatie, Margaret Chan, verklaart dat het besluit is genomen omdat er inmiddels meer dan dertigduizend gevallen zijn in 74 landen.

De zwaarst getroffen landen moeten zich nu concentreren op de behandeling van getroffen patiënten. Opsporen van nieuwe gevallen kost hier te veel mankracht, en heeft dus geen prioriteit meer.

Landen als Nederland, waar nog maar weinig mensen de ziekte onder de leden hebben, moeten wel alert blijven op nieuwe gevallen. Verdere gevolgen zijn er op de korte termijn niet. Volgens de WHO zijn maatregelen in het dagelijks leven niet nodig. Men zou hooguit iets beter op hygiëne kunnen letten.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) laat weten vooralsnog niet over te gaan tot een inentingscampagne. Mogelijk gebeurt dit wel komend najaar, als het gewone griepseizoen begint. Ook als het aantal patiënten met H1N1 fors toeneemt, kan het RIVM besluiten te vaccineren. "Waarschijnlijk komt Nederland later in een fase waarin onze aanpak verandert. Dan zal de nadruk vooral liggen op het zo snel mogelijk verstrekken van de juiste medische zorg en minder op de opsporing", meldt het RIVM in een persbericht.

De ziekte sloeg de afgelopen dagen behoorlijk toe in Australië. Doordat het virus nu ook massaal opduikt in een ander werelddeel dan de bron, spreekt de WHO van een pandemie.

Het Mexicaanse griepvirus is nauw verwant aan het virus dat de Spaanse griep veroorzaakte, ruim negentig jaar geleden. Aan dat virus overleden in 1918 twintig tot honderd miljoen mensen. 

Met dank aan bierspons en FOKwa voor de submit.

Bayern toont interesse in Bosingwa

Bayern Munchen heeft al zeven aankopen gedaan, maar de koek is nog niet op. José Bosingwa moet de achtste nieuwe speler worden.

Algemeen directeur Uli Hoeness heeft bevestigd dat de club van trainer Louis van Gaal geďnteresseerd is in de diensten van de rechtsback van Chelsea.

Bosingwa, die er pas één seizoen op heeft zitten bij The Blues, moet de laatste aankoop worden van nieuwbakken trainer Louis van Gaal. Eerder vandaag rondden de Duitsers de komst van linksback Edson Braafheid al af.

Hoeness benadrukt dat de Duitsers nog op één positie versterking nodig hebben: de rechtsbackpositie. Volgens de Duitsers past Bosingwa perfect in de profielschets die de clubleiding heeft gemaakt. "Wij zijn geďnteresseerd in hem. Dat klopt."

Hoeness ging voorts nog in op een mogelijke transfer van Franck Ribery, die begeerd wordt door Manchester United en Real Madrid. Bayern wil absoluut niet af van de Fransman, maar zegt wel na te willen denken over 'crazy' aanbiedingen, als die van Real op Ronaldo.

Benitez: "Babel moet tactisch vorderen"

Spelen doet Ryan Babel wel bij Liverpool, maar vooral als invaller. Trainer Rafael Benitez wil dat de aanvaller tactisch beter wordt.

Nadat Babel van Ajax naar Liverpool overstapte maakte hij vooral indruk als invaller. Bij The Reds scoorde hij al negen keer nadat hij het veld betrad als invaller.

Afgelopen seizoen was zijn rol vaak niet meer dan een half uur. Slechts elf keer startte Babel in de basis. "Ryan heeft het goed gedaan als invaller. Dat is niet makkelijk als je jong bent, maar wij denken dat hij méér kan dan dit", aldus de trainer van Liverpool in de Liverpool Echo.

"Onze kijk op Ryan is dat hij een speler moet worden die vanaf het begin speelt en ook meteen presteert. Maar eerst zal hij zich tactisch moeten verbeteren."

Aston Villa en Arsenal werden al gelinkt aan de voormalig Ajacied, maar zaakwaarnemer Winnie Haatrecht benadrukt nog maar eens dat Babel niet weg wil. "Hij is heel blij in Liverpool en wil niet weg."

Webwinkel koopt positieve reviews

Na het online bestellen van wat homeopatische slaappillen via webwinkel Healthpower.nl, kreeg FOK!ker Man_of_Aran een email van de online shop. Uit dit bericht blijkt dat je kans maakt op twee gratis potten van de zogeheten melatoninetabletten, op een belangrijke voorwaarde. Je moet een positieve review schrijven over het product. Omkoping, zo vindt de bewuste FOK!ker.

"Wij willen graag uw positieve beoordeling (review) over onze ProHealth Melatonine 2,5mg 2-Pack derhalve zijn we op zoek naar klanten die positief zijn over het gebruik en die ook het product al vaker hebben besteld", staat er in het emailtje te lezen. De eerste 25 positieve reviewers krijgen een pak met twee ProHealth Melatonine 2,5mg-tabletten. De positieve review moet echter wel de volgende vier punten bevatten:

1) De positieve ervaring met het gebruik en de herhalingsaankoop van de ProHealth Melatonine 2-Pack
2) De positieve ervaring met onze snelheid van levering en communicatie
3) Positieve aanbeveling voor nieuwe klanten
4) Al het andere positieve dat u kwijt zou willen over Healthpower.nl

Hierop besloot de bewuste klant een mailtje terug te sturen naar de webwinkel. Hij vindt het namelijk 'verdomd dubieus' om positieve feedback te kopen. "Als gewoon de eerste 25 inzenders iets krijgen OK. Maar alleen als je keurig netjes de 4 regels opvolgt kan je iets winnen en als je niet positief bent hoef je niks in te vullen want dan krijg je lekker niks", aldus de FOK!ker. "Negatieve feedback was namelijk slecht voor zijn 'google indexering'. Ook het feit dat een dergelijke actie totaal nutteloos is aangezien je niks leert van een review die je zelf dicteert."

Hierop stuurde Healthpower een woedend antwoord terug. Klant moest 'beter lezen'. Daarnaast mocht hij nieteens meedoen de actie, omdat hij het product slechts een keer heeft besteld. "Sterker nog, alleen terugkerende klanten mogen uberhaupt commentaar geven want ja, iemand die nooit meer terugkomt is geen tevreden klant en die krikt je feedback niet omhoog. En dat willen ze natuurlijk niet."

Volgens de FOK!ker staan er dan ook louter positieve reacties op de site. Ruim 120 klanten willen wel kans maken op gratis slaapmiddelen, en hebben dan ook een positieve review achtergelaten.

Vrouw die vlucht 447 miste omgekomen bij auto-ongeluk

Een Italiaanse vrouw die te laat was voor de Air France vlucht die vorige week crashte in de Atlantische Oceaan, is omgekomen bij een auto-ongeluk.

Johanna Ganthaler was samen met haar man Kurt op vakantie in Brazilë, en misten de Air France vlucht 447 omdat ze de bewuste dag te laat kwamen opdagen op het vliegveld van Rio de Janeiro. Het persbureau ANSA wist te vertellen dat het koppel een dag later naar huis is gevlogen vanuit Rio.

Een aantal dagen later zat de vrouw samen met haar man in de auto en botsten ze op een tegemoetkomende vrachtwagen doordat de auto over de weg slingerde. Haar man is ernstig gewond geraakt bij het ongeluk.

Met dank aan een anonieme FOK!ker voor de submit.

Arnhem en Nijmegen aan de OV-chipkaart

Buspassagiers in de Stadsregio Arnhem-Nijmegen kunnen vanaf 1 juli gebruik maken van de OV-chipkaart. Dat meldde de stadsregio vandaag. Het nieuwe vervoersbewijs wordt in fases in heel Nederland ingevoerd.

Rond Arnhem en Nijmegen verzorgen vervoersbedrijven Connexxion, Novio en Hermes het busvervoer. De OV-chipkaart is verkrijgbaar via de klantenservice van de drie vervoerders en via de websites. Vanaf 1 juli is de kaart ook te koop bij één verkooppunt in elke gemeente. Passagiers in de regio kunnen bovendien tot begin volgend jaar gebruik blijven maken van de strippenkaart.

De OV-chipkaart is al ingevoerd in onder meer Amsterdam en Rotterdam.

Geen donkere dagen voor Six Days in Fallujah?

Toen Konami na de golf van kritiek en verontwaardiging over Six Days in Fallujah, besloot het spel niet langer uit te geven, leek het er sterk op dat de laatste dagen geteld waren van deze realistische shooter.

Atomic games, de developer van het het spel, heeft onlangs laten weten dat er nog veel interesse uitgaat naar het project, maar dat ze echter pas gerust zijn als er weer een contract getekend is.

Giel Beelen en Lindo Duvall op de kermis

Een hele rits bekende radio-dj's is komende zomer te vinden in Tilburg. Giel Beelen (3FM), Lindo Duvall (Radio 538), Rob Stenders (3FM), Roosmarijn Reijmer (3FM), Maurice Verschuuren (ex-Arrow Classic Rock), Bert van Lent (3FM), Frank van 't Hof (Kink FM) en Domien Verschuuren (3FM) krijgen een programma op Kermis FM . Dat is een speciaal radiostation dat tijdens de Tilburgse Kermis, de grootste van de Benelux, gaat uitzenden in de Tilburgse ether op 107.0 FM en via internet.

Als klap op de vuurpijl komt de uitzending van de 'Coen en Sandershow' op 3FM maandag 21 juli live vanaf de kermis. Coen Swijnenberg en Sander Lantinga maken hun programma in de studio van Kermis FM. De uitzending zal te volgen zijn tussen 16:00 en 19:00 uur op Kermis FM en 3FM. Op maandag is het traditioneel Roze Maandag in Tilburg, een van de grootste gay-evenementen van Nederland.

Kermis FM doet verslag van de gebeurtenissen op de kermis en geeft bezoekers verkeers- en parkeerinformatie. Er wordt samengewerkt met de BNN University. Studenten van de university gaan hun opleiding in de praktijk brengen en volgen alle gebeurtenissen op de kermis van minuut tot minuut op Kermis FM en via de website.

Eerder werd al bekend dat het dit jaar ook mogelijk is om tot diep in de nacht in de attracties te gaan. Op zaterdag 25 juli blijft de kermis van Tilburg namelijk 200 minuten langer open dan normaal, tot na vier uur 's nachts. Dit om te vieren dat Tilburg 200 jaar stadsrechten heeft. Er zijn dit jaar 237 attracties op de Tilburgse kermis.

Met dank aan KixAss456 voor de submit.

Hiddink maakt Arshavin weer aanvoerder

Andrei Arshavin is weer de vaste aanvoerder van het Russische nationale team. Dat maakte bondscoach Guus Hiddink bekend na de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Finland.

Arshavin was in de kwalificatie voor het EK van 2008 ook al aanvoerder, maar raakte de band toen kwijt na een rode kaart tegen Andorra. De speler van Arsenal was tegen Finland al gelegenheidsaanvoerder omdat Sergei Semak vanwege een lichte blessure op de bank begon.

Chauffeur gegijzeld op A50

Een dertigjarige man uit Assen heeft vanmiddag een angstig avontuur beleefd. De Assenaar, een collega van jullie favoriete nieuwsposter, werd gegijzeld en gedwongen een passagier te vervoeren naar een geldautomaat.

De beste man, die voor zijn werkgever meetinstrumenten vervoerde, was op weg van het bij Ede gelegen Wekerom naar een klant in Epe. Toen hij op een gegeven moment de A50 wilde oprijden, bleek de oprit geblokkeerd door een oude Mercedes. Hierin zaten enkele inzittenden, en een van de heren hield de chauffeur tegen.

Omdat hij geen kant op kon, moest de Drent wel stoppen. Gelijk werd het rechterportier opengerukt en de man die hem staande hield stapte bij hem in. Op dwingende toon zei deze hem dat hij op zoek was naar geld. "Ik zei een aantal keren dat ik geen geld bij me had en hij mijn bus moest verlaten. Hier gaf hij geen gehoor aan. Hij deed enkele, overduidelijk nepgouden, sieraden af en wilde die met me ruilen voor geld. Omdat ik geen geld bij me had, dwong hij me naar een geldautomaat te rijden", aldus het slachtoffer.

De chauffeur, die zich uiteraard niet op zijn gemak voelde, reed de snelweg op richting Apeldoorn. Ondertussen werd hij enkele keren gebeld, maar de gijzelnemer voorkwam telkens dat deze werd opgenomen. De Assenaar werd gedwongen bij Apeldoorn de snelweg af te gaan en bij de dichtstbijzijnde bank te stoppen.

Ineens kreeg de chauffeur een briljante ingeving. Hij vertelde de overvaller, die gebrekkig Duits sprak dus volgens hem wel een Pool moest zijn, dat hij grote bedragen alleen binnen bij de balie kon opnemen. De 'Pool' ging mee naar binnen, maar schrok van de lange rij. "Ik vertelde hem dat we minstens vijf minuten moesten wachten. Omdat de boef niet zolang bij de bewakingscamera wilde staan, liep hij weer naar buiten."

"Ik zag gelijk mijn kans schoon. Ik klampte een medewerker aan en legde kort mijn verhaal uit. Deze belde gelijk de politie." Toen de politie eenmaal ter plaatse was, bleek de vogel helaas al weer gevlogen.

De chauffeur heeft aangifte gedaan bij de Apeldoornse politie. Om hem gerust te stellen, heeft de politie hem naar Epe geëscorteerd. Het slachtoffer is inmiddels heelhuids thuisgekomen.

'VAE missen WK door fastfood'

De Verenigde Arabische Emiraten hebben zich niet weten te kwalificeren voor het WK voetbal. De oorzaak volgens sterspeler Saleh Obaid: Fastfood.

"Weet je wat we eten tijdens de lunch en in de avond? We eten McDonald's. Iedereen eet McDonald's hier en dat is gewoon geen goed eten," aldus Obaid. Ook heeft Obaid kritiek op de algehele voorbereiding van de ploeg, waardoor de spelers niet fit genoeg waren. Hierdoor bleef succes uit tegen sterke tegenstanders zoals Iran, Saudi Arabië, Japen, Zuid-Korea en Australië.

Deelname Astana nog onzeker

Het is nog altijd niet duidelijk of Astana op 4 juli aan de Tour de France mag beginnen. Dit liet Pat McQuaid, voorzitter van de internationale wielrenunie (UCI), donderdag weten.

De UCI wil namelijk dat de ploeg van Alberto Contador en Lance Armstrong met een bankgarantie voor de rest van het seizoen over de brug komt. Mocht Astana er niet slagen om deze garantie af te geven, dan zal de UCI de licentie van de wielerploeg uit Kazachstan per direct intrekken.

"We hebben Astana gevraagd de verplichtingen aan iedereen tot 31 december op een speciale rekening te storten. Dat geld zou vandaag binnen moeten komen. Donderdag vergaderen we met de licentiecommissie. Als het geld er dan niet is, kunnen ze hun licentie verliezen," lichtte McQuaid toe.

Jan Smit hypnotiseert in nieuw tv-programma

Zanger Jan Smit maakt na zijn breuk met Yolanthe een frisse start en gaat een nieuw tv-programma voor de TROS presenteren.

In de show, die voorlopig ‘Ik weet wat je deed’ heet, is gebaseerd op het Engelse programma ‘I know what you did last friday’. Deelnemers moeten gaan raden hoe ze zich een dag lang onder hypnose hebben gedragen. Het format is bedacht door Eyeworks, het productiebedrijf van Reinout Oerlemans.

Je zou denken dat elke show waar de palingboy zijn naam aan verbindt, een instant succes wordt, maar kennelijk twijfelt de Tros nog. Daarom wordt begin augustus in de Week van de Vernieuwing eerst een proefaflevering van ‘Ik weet wat je deed’ uitgezonden.

Krakers laten puinhoop achter in woning

Zijn huis heeft hij weer terug, de 53-jarige Gerard Devilee. Maar daar is ook alles mee gezegd. Twee weken geleden namen krakers hun intrek in zijn woning in de Rotterdamse wijk Charlois die volgens de krakers al lang leegstond en derhalve gekraakt mocht worden. De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb liet een onderzoek instellen nadat Devilee zijn relaas deed in het Algemeen Dagblad. Conclusie: het huis was wel degelijk bewoond en de krakers waren dus wel degelijk illegaal bezig. Op last van de politie heeft de groep het huis gisteren dan ook verlaten.

Devilee zal er een flinke klus aan hebben om het huis weer enigszins bewoonbaar te maken. Zo moeten de muren weer ontdaan worden van alle anarchistische leuzen en tekeningen en ligt er overal rotzooi. Veel van de hem toebehorende spullen zijn met de krakers meegegaan. "Ik denk dat ik nog geen peper- en zoutstelletje over heb", aldus Devilee. Wat wel is achtergebleven is vaak zwaar beschadigd. Zijn barkrukken zijn in de tuin als brandhout gebruikt en zijn servies ligt in scherven op de grond. "Dit is onbewoonbaar. Ik weet niet waar ik moet beginnen om het weer op te knappen", zo zegt de gedupeerde Rotterdammer.

Een aangifte tegen de krakers is volgens hem zinloos. Wel overweegt hij het Rotterdamse politiekorps aan te klagen. "Die had deze puinhoop kunnen voorkomen", stelt de Rotterdammer.

Zie ook het topic in Nieuws en Achtergronden!

Turnster Wong naar VS

Lichelle Wong gaat haar turnloopbaan voortzetten in de Verenigde Staten. Ze gaat dat doen aan de befaamde UCLA-universiteit in Los Angeles.

Wong, in 2006 Nederlands kampioen op de meerkamp, zal in het najaar wel terugkeren om deel te nemen aan de kwalificaties voor de wereldkampioenschappen. Wong maakte vorig jaar nog de overstap van Pro Patria naar Sportstad Heerenveen, maar vertrekt nu dus naar de VS. Daar gaat ze een 'full scholarship' volgen in de studierichting 'mathematics/applied science'.

De negentienjarige Wong kwam het afgelopen jaar door blessures weinig in actie. Ze werd geopereerd aan beide enkels en een schouder.

Bayern presenteert gekeurde Braafheid

Een voor Edson Braafheid heugelijk moment. De linksback werd donderdagmiddag gepresenteerd bij Bayern München.

Eerder deze week werd de overgang van Braafheid naar Beieren al officieel bekend gemaakt. Alleen de medische keuring van vandaag kon nog roet in het eten gooien, maar de test doorstond de international uitstekend.

Aansluitend zette Braafheid zijn handtekening onder een contract dat hem voor vier seizoenen bindt aan Der Rekordmeister. De geboren Amsterdammer komt over van FC Twente, waar hij door een clausule in zijn contract voor twee miljoen euro kon vertrekken. Ajax en PSV visten naast het net.

Na Martin Jol, Jan Wouters, Raymond Victoria, Roy Makaay en Mark van Bommel is Braafheid de zesde Nederlander die in dienst treedt van de Duitse grootmacht. Van Bommel is de huidige aanvoerder van de ploeg van Louis van Gaal.

Of Danijel Pranjic volgend seizoen bij Bayern speelt, is nog niet bekend. De transfer van de Kroaat leek in kannen en kruiken, maar sc Heerenveen stelt zich volgens de Duitse club stug op in de onderhandelingen over de afkoopsom. De overgang lijkt derhalve in het water te vallen.

Roze Week warmt Den Haag op

Vanaf zaterdag kleurt Den Haag voor een week roze. In de Roze Week staat de hofstad stil bij de vrijheid en emancipatie van homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen en transgenders (een verzamelnaam voor travestieten, transseksuelen en transgenderisten).

Zeven dagen lang zijn er congressen, symposia en debatten. Ook staan er diverse theatervoorstellingen, films en exposities op het programma. Zo kunnen bezoekers met korting de film Mamma Mia bekijken in de bioscoop aan het Buitenhof. Ook vertoont het Filmhuis een groot aanbod van gay en lesbische films.

In de Pulchri Studio is een expositie met gay-art onder de noemer Queerulanten. Op Roze Sportavond, 17 juni, geeft olympisch medaillewinnaar Johan Kenkhuis een open training van de Haagse homozwemvereniging Plons.

Extra miljoen voor Pakistaanse vluchtelingen

Minister Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) trekt een miljoen euro extra uit voor noodhulp aan Pakistaanse vluchtelingen uit de Swat-vallei. Dat heeft hij vandaag bekendgemaakt.

De minister is bezorgd over de ongeveer twee miljoen mensen die het gebied hebben verlaten na gevechten tussen het Pakistaanse leger en de Taliban. De bloedige aanval op Peshawar maakt de hulpverlening extra moeilijk'', zei hij. De minister heeft er voor gekozen om het geld te geven aan de Rode Halve maan, de zusterorganisatie van het Internationale Rode Kruis.

Koenders sprak ook zijn zorgen uit over het gebrek aan snelheid van VN-organisaties bij hulpverlening. Nederland gaf eerder al een miljoen euro aan VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR.

Extra miljoen voor Pakistaanse vluchtelingen  (foto: ANP)

Meulendijks in kwartfinale tegen Zhou Mi

De NBB-afvaardiging heeft nog één ijzer in het vuur tijdens de Singapore Super Series, een toernooi uit de sterkste toernooien ter wereld. Judith Meulendijks wist de kwartfinales te bereiken.

Meulendijks klopte Fu Mingtian. De Nederlandse nummer één won met 21-18 en 21-13 van de speelster uit Singapore, die in de eerste ronde zeer verrassend Lu Lan uit China de baas was gebleven. De Nederlandse, die op de wereldranglijst als 23e staat genoteerd, komt in de kwartfinale uit tegen Zhou Mi uit Hongkong, die in Singapore als eerste geplaatst is.

Het dubbel Rachel van Cutsen/Paulien van Dooremalen redde het in de achtste finale niet tegen het als eerste geplaatste Maleisische koppel Chin Eei Hui/Wong Pei Tty: 16-21, 15-21.

Szmyd wint op Le Mont Ventoux in Dauphiné

Sylwester Szmyd heeft de vijfde etappe, die op Le Mont Ventoux finishte, op zijn naam geschreven. Alejandro Valverde kwam als tweede over de meet en nam ook de gele trui over van Cadel Evans. De Australiër kwam op twee minuten en zestien seconden van de winnaar over de finish.

Frederik Willems (Liquigas), Alan Perez (Euskaltel), José Luis Arrieta (Ag2r) en Christophe Kern (Cofidis) vormden het groepje vluchters dat de etappe kleur gaf. Zij waren uiteindelijk ook de eersten die aan de klim van Le Mont Ventoux begonnen. Aan de voet van de berg had het kwartet een voorsprong van meer dan vier minuten.

In het peloton koos Szmyd het hazenpad. Hij moest er voor zorgen dat zijn kopman, Ivan Basso, redelijk eenvoudig kon volgen. Ook Valverde wist te demarreren, waardoor er een groepje achtervolgers van vijf renners ontstond. Zij zouden de koplopers uiteindelijk ook inhalen. Kort daarna ging Szmyd opnieuw in de aanval, maar Valverde wist te pareren. Het tweetal werd niet meer door de achtervolgers ingerekend, waarna Valverde zijn Poolse medevluchter op de finish voor liet gaan. De laatstgenoemde renner schakelde namelijk verkeerd, waarna de Spanjaard hem de overwinning schonk.

In het peloton liet vooral Robert Gesink van zich horen. De Nederlander sprong in de slotfase weg uit de groep, nadat de Deen Jakob Fuglsang de aanval opende. De renner van Rabobank kwam toch nog als vierde over de finish en nestelde zich in het algemeen klassement op de zesde stek.


Uitslag vijfde etappe:

#Naam rennerPloegTijd
1Sylwester SzmydLiquigas04:05,04
2Alejandro ValverdeCaisse d'Erpagnez.t
3Haimar ZubeldiaAstana+ 1,14
4Robert GesinkRabobank+ 1,50
5Jakob FuglsangTeam Saxo Bank+ 1,59

Algemeen klassement:

#Naam rennerPloegTijd
1Alejandro ValverdeCaisse d'Erpagne15:23,17
2Cadel EvansSilence-Lotto+ 0,16
3Alberto ContadorAstana+ 1,04
4David MillarTeam Garmin+ 1,43
5Haimar ZubeldiaAstana+ 2,21

EA: "Gelekte Sims 3 was een 'demo'"

John Riccitiello, directeur van Electronic Arts, heeft in een interview met Kotaku zijn visie op downloads en hoe daar mee om te gaan gegeven. Toen The Sims 3 drie weken voor release op internet verscheen, hield iedereen bij EA z'n hart vast, bang voor de consequenties in de verkoopcijfers.
Nu, na de release van The Sims 3, haalt men opgelucht adem. Door de launcher die op de Sims 3-disc staat kon men bijhouden hoeveel illegale versies er in omloop waren. Gebaseerd op de verkoopcijfers concludeert EA dat er veel mensen de game toch besluiten te kopen en dat de warez-versie dus eigenlijk de functie van een demo vervuld heeft.

Afgehakt oor van Brit in buik gezet

Het afgesneden oor van een Britse man is door chirurgen in zijn buik gezet. Op die manier krijgen de artsen meer tijd om te bedenken hoe het oor uiteindelijk weer aan zijn hoofd genaaid kan worden. Dat meldde de Britse krant Daily Mail donderdag.

Het linkeroor van de 26-jarige Paul Gibbs werd afgesneden door drie mannen die hem overvielen. De man raakte in een coma en werd naar het ziekenhuis gebracht. Zeventien uur later werd zijn oor gevonden en tijdens een noodoperatie in de buik van Gibbs geplaatst. Was dat niet gedaan, dan zou het oor nooit meer teruggeplaatst kunnen worden.

Indelingen hoofdklasse 2009/10

De KNVB heeft vandaag de indelingen voor de hoofdklasse van het seizoen 2009/10 bekend gemaakt. Er zijn geen grote verrassingen.

Komend seizoen wordt de hoofdklasse extra interessant, aangezien de beste ploegen zich kunnen kwalificeren voor de nieuw te vormen topklasse. De eerste vier ploegen per afdeling gaan daar sowieso heen, de nummers vijf en zes spelen play-offs om drie resterende plaatsen.

Hieronder de indeling, met achter de clubnaam de plaats van herkomst als die niet uit de naam af te leiden valt. De clubs met een * zijn gepromoveerd.

Zaterdag Hoofdklasse A

ARC (Alphen aan den Rijn)
ASWH (Hendrik-Ido-Ambacht)
Barendrecht
Capelle
DOTO (Pernis)
Katwijk
FC Lisse
Noordwijk
Quick Boys
Rijnsburgse Boys
RVVH (Ridderkerk) *
Scheveningen
Ter Leede (Sassenheim)
TOGR (Rotterdam) *

Zaterdag Hoofdklasse B

Bennekom
DOVO (Veenendaal)
GVVV (Veenendaal)
Hoek
IJsselmeervogels (Bunschoten-Spakenburg)
Jodan Boys (Gouda)
Kozakken Boys (Werkendam)
LRC Leerdam *
Odin '59 (Heemskerk) *
SDC Putten
Spakenburg
Sparta Nijkerk
Volendam
Zwaluwen '30 / Henver (Hoorn)

Zaterdag Hoofdklasse C

ACV (Assen) *
CSV Apeldoorn *
Be Quick '28 (Zwolle)
Berkum (Zwolle)
Excelsior '31 (Rijssen)
Flevo Boys (Emmeloord)
SC Genemuiden
Go-Ahead Kampen
Harkemase Boys
HHC Hardenberg
Nunspeet
PKC '83 (Groningen)
Staphorst
WHC (Wezep)

Zondag Hoofdklasse A

ADO '20 (Heemskerk)
AFC (Amsterdam)
Argon (Mijdrecht)
FC Chabab (Amsterdam) *
Elinkwijk (Utrecht)
SC Feyenoord (Rotterdam)
Haaglandia / Sir Winston (Rijswijk)
HBS (Den Haag)
FC Hilversum
Hollandia (Hoorn)
FC Omniworld (Almere)
TONEGIDO (Voorburg) *
VVSB (Noordwijkerhout)
Westlandia (Naaldwijk)

Zondag Hoofdklasse B

Baronie (Breda)
DESK (Kaatsheuvel)
Dijkse Boys (Helmond)
EVV (Echt)
Gemert
JVC Cuijk
SV Meerssen
OJC Rosmalen
OSS '20 (Oss) *
Papendrecht
Schijndel / Bol Accountants
UDI '19 / Beter Bed (Uden) *
UNA (Veldhoven)
SV Venray

Zondag Hoofdklasse C
Achilles '29 (Groesbeek)
Alcides (Meppel)
Babberich
Be Quick 1887 (Groningen)
HSC '21 / Carparc (Haaksbergen)
SC Joure
Juliana '31 (Malden) *
FC Lienden
Nieuw Buinen *
Quick '20 (Oldenzaal)
Rohda Raalte *
Sneek Wit Zwart
De Treffers (Groesbeek)
WKE (Emmen)

Superfund van inschrijvingslijst 2010

Team Superfund is door de FIA van de inschrijflijst voor volgend seizoen geschrapt. Het bedrijf dat doet in investeringen zou eerder met Alexander Wurz en Christian Baha toe gaan treden in de Formule 1.

Er wordt gezegd dat Superfund geen kans meer maakt op een startplek voor volgend jaar. De Oostenrijkse investeringsmaatschappij zou nog vier miljoen euro open hebben staan in verschillende autosporten. Tot deze schuld is afgelost mag Superfund niet in de autosport treden van de FIA.

Platini geschokt door 'absurde' transfers

UEFA-voorzitter Michel Platini heeft vandaag met verbazing gereageerd op de hedendaagse duizelingwekkende transfers, zonder daarbij letterlijk te refereren aan de overgangen van Kaká en Cristiano Ronaldo.

"De bijna dagelijkse opeenvolging van absurde transfers op het moment dat het Europese voetbal het hoofd moet bieden aan financiële gevaren, verontrust me," tekende L'Équipe op uit de mond van Platini.

"Deze ontwikkeling zet op scherpe wijze het vraagstuk van de financiële fair-play en het evenwicht tussen onze competities op de agenda. De UEFA werkt met de clubs samen om een systeem en regels op te zetten die het ons mogelijk zullen maken om op een transparante en solide basis de financiële fundamenten van het voetbal gezond te maken." Platini voegde hieraan toe dat dit de grootste prioriteit van de UEFA zal worden.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

Ogararu keert terug bij Ajax

George Ogararu keert binnenkort terug naar Ajax. De Roemeen speelde het afgelopen seizoen op huurbasis voor Steaua Boekarest.

Ogararu hoopt onder de nieuwe trainer Martin Jol een nieuwe kans te krijgen. Zijn voorganger Marco van Basten zag het niet zitten in de rechtsback. In Amsterdam heeft Ogararu nog een contract tot medio 2010. Naast de rechtsback keren ook de huurlingen Dennis Rommedahl en Albert Luque terug in de hoofdstad.

Door de komst van Bruno Silva werd Ogararu in het seizoen 2007/2008 naar de achtergrond verdreven. In de Roemeense krant Gazeta Sporturilor liet de rechtsback het volgende optekenen: "Ik ben tevreden dat we ons met Steaua hebben gekwalificeerd voor de Europa League, maar nu keer ik terug naar Ajax."

Ogararu kwam in 2006 over van Steaua Boekarest. In zijn eerste seizoen bij Ajax was hij nog basisspeler, maar na zijn debuutjaar werd de rol van de Roemeen in Amsterdam steeds kleiner.

Platini geschokt door 'absurde' transfers

UEFA-voorzitter Michel Platini heeft donderdag met verbazing gereageerd op de hedendaagse duizelingwekkende transfers, zonder daarbij letterlijk te refereren aan de overgangen van Kaká en Cristiano Ronaldo.

"De bijna dagelijkse opeenvolging van absurde transfers op het moment dat het Europese voetbal het hoofd moet bieden aan financiële gevaren, verontrust me," tekende L'Équipe op uit de mond van Platini.

"Deze ontwikkeling zet op scherpe wijze het vraagstuk van de financiële fair-play en het evenwicht tussen onze competities op de agenda. De UEFA werkt met de clubs samen om een systeem en regels op te zetten die het ons mogelijk zullen maken om op een transparante en solide basis de financiële fundamenten van het voetbal gezond te maken." Platini voegde hieraan toe dat dit de grootste prioriteit van de UEFA zal worden.

Fräser als jeugdtrainer aan de slag bij PSV

Henk Fräser treedt bij PSV in dienst als jeugdtrainer. De voormalig verdediger tekent een tweejarig contract in Eindhoven en gaat zich bezighouden met de B1.

Fräser komt over van ADO Den Haag, waar hij jeugd- en assistent-trainer was. In de residentiestad werkte hij samen met Wiljan Vloet, momenteel hoofd opleidingen bij PSV.

PSV trok eerder deze week Erik ten Hag aan als assistent-trainer. Fred Rutten werd enige tijd geleden al aangesteld als de nieuwe hoofdcoach van de Eindhovenaren.

De in Paramaribo geboren Fräser speelde in zijn profloopbaan voor Sparta Rotterdam, FC Utrecht en Roda JC, maar werd vooral bekend door zijn periode bij Feyenoord. In 1999 nam hij afscheid van het betaalde voetbal als actief speler.

Blatter wil ook na 2011 aanblijven bij de FIFA

FIFA-voorzitter Sepp Blatter heeft de ambitie om ook na 2011 dezelfde functie te willen blijven uitoefenen. De Zwitser wil zich dan ook verkiesbaar stellen voor de volgende verkiezingen.

"Als de nationale bonden vertrouwen in mij houden en mijn gezondheid het toelaat, kan ik me zeker nog een keer kandidaat stellen," vertelt Blatter in een gesprek met de Franse krant Le Figaro.

Blatter is sinds 1998 aan de macht bij de FIFA. De Zwitser nam destijds het stokje over van de Braziliaan Joao Havelange. Dit gebeurde na een omstreden verkiezingsstrijd met de Zweed Lennart Johansson. In 2002 en 2007 werd Blatter herkozen.

De FIFA-voorzitter wil zijn werk ook na 2011 voortzetten en enkele projecten afronden. Eén van die projecten is de invoering van de 6+5-regel, waarmee het aantal buitenlandse spelers per club zou worden beperkt.

Voorwaardelijke boete voor 'corrupt-shirt'

De politierechter in Breda heeft de 31-jarige Denis van V. uit Tilburg vandaag alsnog veroordeeld tot een voorwaardelijke boete van 170 euro. Denis kreeg de boete wegens belediging van het openbaar gezag.

In maart 2007 liep Van V. op een Tilburgs plein twee agenten tegen het lijf terwijl hij een shirt droeg met het woord corrupt gecombineerd met het logo van de politie. De dienstdoende agenten konden niet lachen om het shirtje en slingerden van V. op de bon. 'We willen niet op elke slak zout leggen, maar er is een grens', zei een woordvoerder van het OM twee jaar geleden."Wij achten meneer schuldig aan smaad, belediging en merkmisbruik.' Maar de boete van 170 euro betalen, daar had de Tilburger geen zin in. In zijn ogen had hij niks verkeerd gedaan. Justitie dreigde vervolgens met een rechtszaak, maar die werd keer op keer uitgesteld onder meer nadat weekblad Revu haar lezers had opgeroepen in een 'corrupt' shirt naar de zitting te komen.

Van V. is nu dus alsnog veroordeeld tot een voorwaardelijke boete, maar hij laat het er niet bij zitten. Volgens hem moet de opdruk van het shirt beschouwd worden als een geintje en heeft hij wel degelijk respect voor de politie. Van V. gaat in hoger beroep.


Voorwaardelijke boete voor 'corrupt-shirt'  (foto: DAG)

(Box)art en screens in Pokémon HeartGold en SoulSilver scans

Wellicht heb jij al gehoord dat de immens populaire Pokémon versies Gold en Silver een remake krijgen in de vorm van HeartGold en SoulSilver. Vandaag hebben we wat scans voor jullie. In deze scans zien we onder andere de schaduwen van Groudon, Kyorge en Rayquaza. Het lijkt er dus op dat we de legendariche Pokémon uit Pokémon Ruby,Saphhire en Emerald kunnen vangen in de remakes. Ook zien we Cynthia, een belangrijk personage uit Pokémon Diamond, Pearl en Platinum. Sommigen denken dat er een event geactiveerd kan worden, waarin we Dialga, Palkia en Giratina vangen alleen wordt die geactiveerd door een speciale event-Arceus. Jirachi is ook te zien in de scans en het lijkt er weer op dat deze legendarische Pokémon te vangen zal zijn in de remakes. Als laatste hebben we de boxarts voor jullie. Zoals je kunt zien zijn deze wat dikker dan normaal. Dit komt omdat die Jappaners een pedometer erbij krijgen.


Amerikanen geven weer meer uit

De Amerikaanse detailhandelsverkopen stegen in mei met 0,5 procent op maandbasis. Dit blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van het Amerikaanse ministerie van Handel. De stijging was conform de verwachting van economen. Het cijfer voor april werd bijgesteld naar een afname van 0,2%, van een eerder gemelde daling van 0,4 procent.

Steunaanvragen dalen licht
Het aantal eerste steunaanvragen voor werkloosheid in de VS nam met 24.000 af naar 601.000. Dat blijkt donderdag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Arbeid. Het aantal verlengde steunaanvragen steeg in de week eindigend op 23 mei met 59.000 naar 6,8 miljoen.

Handelstekort VS neemt weer toe
Het Amerikaanse handelstekort (het meer importeren dan exporteren) nam in april iets verder toe. Het tekort steeg naar 29,2 miljard dollar, van 28,5 miljard dollar in maart. De Amerikaanse export nam 2,3 procent af, terwijl de import 1,4 procent daalde. Amerikanen blijken dus weer meer op de pof te gaan leven dan een paar maanden eerder.


'Recente' beelden Mladic opgedoken

De Bosnische televisie zond woensdagavond nog nooit eerder vertoonde beelden uit van de gezochte Servische oorlogsmisdadiger Ratko Mladic. Of het om recent beeld van de 67-jarige Mladic gaat is niet duidelijk.

Volgens de zender die de beelden uitzond, FTV, zien we Mladic in de winter van 2008. ‘Uit de beelden valt op te maken dat Mladic niet in goede gezondheid verkeert’, stelt FTV op zijn website. In de video is onder meer te zien hoe Mladic dineert, feest, zingt en danst met vrienden en familie. Ook zien we hoe Mladic het huwelijk van zijn zoon Darko bezoekt.
 
Naar volgens een woordvoerder van de Servische Nationale Raad, die nauw samenwerkt met het Joegoslaviëtribunaal in Den Haag, stammen de beelden al uit 2000.  Een Servische minister noemde het ‘eenvoudigweg onmogelijk’ dat er beelden van vorig jaar tussen zaten.
 
Mladic wordt beschuldigd van genocide, oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid tijdens de oorlog in Bosnië-Hercegovina tussen 1992 en 1995. Hij is al jaren onvindbaar.  Na de arrestatie van Radovan Karadzic in juli vorig jaar laaidden de geruchten over de mogelijke locatie van Mladic weer op. Ook stak het gerucht dat de oud-legerleider stervende of al overleden is de kop op.

 


Foto bij: 'Recente' beelden Mladic opgedoken  (foto: DAG)

Nette titel, maar smerige inhoud

Of poep met klontjes. De poep veeg je makkelijk weg, maar die klontjes… zes kilo luierdoekjes heb je nodig om alles weer klontvrij te krijgen. Net als bij plakpoep, trouwens. Dan begin je optimistisch te vegen, nog een doekje, nog eentje, er komt geen eind aan. Alsof er stiekem steeds weer een centimetertje poep uit de anus wordt geduwd. Pure pesterij van de darmen, lijkt het wel.

Video toont de mogelijkheden in Wii Sports Resort

Binnenkort verschijnt Wii Sports Resort, één van de eerste games die Wii MotionPlus zal gebruiken. De game komt dan ook in een bundel naar de winkels. In Wii Sports Resort kunnen spelers veel meer sporten beoefenen dan in zijn voorganger. Elkaar te lijf gaan met een zwaard, racen op een waterscooter, golven en ga zo maar door; het kan allemaal in Wii Sports Resort. Vandaag hebben we een Japanse video voor jullie die alle mogelijkheden van de game belicht.

"Ik keek toe hoe mijn ouders seks hadden"

Acteur en komiek Shia LaBeouf doet in de nieuwste editie van Parade Magazine een boekje open over zijn vrije opvoeding. "Ik zag mijn ouders seks hebben, wiet roken, en mijn moeder naakt rondlopen." Volgens de Transformers-acteur dankt hij daaraan zijn goede gevoel voor humor.

Volgens LaBeouf maken alle goede acteurs er een beetje een zooitje van in het leven. "Ze hebben het allemaal moeilijk. Het is een beroep voor onderkruipsels en ontstemde figuren."

Als de interviewer overschakelt op zijn breuk met vriendinnetje China Brezner, weet de acteur het al helemaal niet meer: "Misschien lag het aan mijn carrière. Elke man kent dat gevoel van overleven en willen ontsnappen. Ik weet dat je zo niet zou moeten zijn. Ik probeer mezelf beter te begrijpen. Waarom zijn de liefde van mijn leven en ik uit elkaar? Ik heb geen idee, waar ging dat over? Ik heb nergens een antwoord op. Waarom ben ik een alcoholist? Geen idee! Waar gaat het om in het leven? Ik weet het niet."


"Ik keek toe hoe mijn ouders seks hadden" (foto: ANP)

Mosley spreekt vandaag met FOTA

FIA-president Max Mosley heeft vandaag in Londen een gesprek met de Formule 1-teams verenigd in de FOTA om een akkoord over de inschrijving voor volgend jaar te bereiken. Volgens Autosport is de FIA bereid water bij de wijn te doen.

De FIA zal morgenochtend de inschrijflijst voor het Formule 1-seizoen 2010 bekend maken en hierbij wil de autosportbond het liefst wel de fabrieksteams bij hebben. Een ding dat Mosley al wil schrappen is dat er twee verschillende reglementen gaan gelden volgend jaar. Over andere toezeggingen van een van beide partijen is nog niets bekend.

'C. Ronaldo krijgt 9 miljoen euro per seizoen'

Real Madrid heeft de hoop uitgesproken binnen enkele dagen de transfer van Cristiano Ronaldo te kunnen afronden. Manchester United accepteerde donderdag een bod van 94 miljoen euro van de Madrilenen op de Portugese vleugelspeler.

Real heeft het bod op Ronaldo inmiddels ook officieel bevestigd. "We hopen op korte termijn met Cristiano Ronaldo een akkoord te bereiken," aldus De Koninklijke in een verklaring.

De media in Spanje berichten dat Real Madrid Ronaldo voor vijf seizoenen wil vastleggen. De 24-jarige Portugees kan een jaarsalaris van negen miljoen euro tegemoet zien.

Ook is hij de duurste speler ooit. Die eer was vanochtend nog voorbehouden aan de Fransman Zinedine Zidane.

[Actie] Win! 'De verzamelde werken van T.S Spivet'


banner

in samenwerking met uitgeverij Ailantus geven we vijf exemplaren weg van het debuut roman van Reif Larsen (1980), 'De verzamelde werken van T.S Spivet'.

Het is bijna een sprookje. Je bent 28, schrijft en tekent een roman en binnen no time worden de vertaalrechten aan 21 landen verkocht. Alle illustraties in de kantlijn zijn door de schrijver zelf gemaakt. Hierdoor leest het voor een deel als een stripverhaal.

Al is het fictie, het is ook voor iedereen die geïnteresseerd is in Darwin, whisky, geweren, treinen, ondergrondse gangen, kevers, wormgaten, Newton en traagheid, continentale waterscheidingen, snorren, Everett en de multiversum theorie, geschiedenis, Moby Dick of de driesecondenregel.

T.S. Spivet maakt geniale tekeningen voor het tijdschrift van Het Smithsonian Instituut in Washington. Bij dit vermaarde natuurhistorische instituut weten ze niet dat hij nog maar twaalf is als ze hem een beurs toekennen en uitnodigen voor de feestelijke uitreiking.

boek

Het spannende verslag van zijn krankzinnige avontuur met behulpzame hobo's en geheime genootschappen noteert hij in zijn tekenblok voorzien van honderden tekeningetjes, grafieken en modelletjes. Samen met zijn theorieën over kevers, de geschiedenis van het lange Amerikaanse telefoonsnoer en vele andere overpeinzingen. Tot hij in Washington aankomt en echt alles anders loopt dan hij had gedacht.

Wil je weten hoe je kans kunt maken op een van de vijf exemplaren? Kijk dan snel in het ActieTopic op het forum!

Boete voor bilspleet

In het Amerikaanse dorpje Yakima kan de burgemeester de sexy kleding van barmeisjes in koffietentjes niet meer aan zien. Reden genoeg om een zichtbaar decolleté, schaarse kleding en het billendecolleté te verbieden.

Burgemeester Dave Edler kan zich niet vinden in de schaars geklede  Californische look, meldt de Yakima Herald. Hij zag de afgelopen jaren in ‘maarliefst’ drie koffietentjes in Yakima strings boven broeken uitsteken,  truitjes doorschijnen en borsten uitpuilen. Hij stoorde zich zo aan dit ordinaire vertoon dat hij besloot nieuwe richtlijnen op te stellen om deze ‘onbehoorlijke vertoningen’ aan te pakken.

Een diep decolleté, het dragen van doorzichtige kleding en de bouvakkersbilspleet met string boven de broek levert nu een bon op. De overtredingen worden niet flauw bestraft. Zo kan een boete oplopen tot 5000 dollar en kan je er 90 dagen celstraf voor krijgen.

De burgemeester maakt  zich vooral zorgen over geweld tegen vrouwen. Hij denkt dat de gewaagde manier van kleden geweldsdelicten bij vrouwen in de hand werkt.  "Daarom zijn de regels belangrijk voor me", aldus Edler.

Twee andere raadsleden vinden het idee van de burgemeester belachelijk. Kathy Coffey and Rick Ensey stemden dan ook tegen deze onbehoorlijke kledingcode. "Het is een leeg gebaar dat niet gaat bereiken wat je wilt bereiken", aldus Coffrey. Opvallend is wel dat er over de échte bouwvakkersbilspleet bij mannen niets gezegd wordt.


Boete voor bilspleet  (foto: DAG)

Slop: "Verkoop Ajax-spelers nodig"

Ajax hoopt in de komende transferperiode één of meerdere spelers van de hand te kunnen doen. Novum tekende dit donderdag op uit de mond van financieel directeur Jeroen Slop.

"Met de komst van een nieuwe trainer ontstaat er ook een nieuwe voorkeur voor spelers in de selectie, waardoor een verkoop deze zomer heel goed mogelijk is," gaat Slop in op de kwestie.

De financieel directeur zegt dat Ajax momenteel geen geld heeft om nieuwe spelers aan te trekken, wat inhoudt dat er eerst andere spelers de deur uitgedaan moeten worden. "De opbrengst daarvan kan dan weer aangewend worden om nieuwe spelers te kopen."

Ajax eindigde het voorbije seizoen op een tegenvallende derde plaats in de Eredivisie en zal hierdoor in de komende jaargang wederom niet uitkomen in de Champions League. Een flinke tegenvaller, aldus Slop. "Daardoor lopen we een bruto jaaromzet van twintig miljoen euro mis."

De aandacht voor de jeugdopleiding moet bij Ajax dan ook steeds groter worden, zo zegt de financieel directeur. "De focus hierop wordt steeds groter en we besteden hier een paar miljoen euro per jaar aan."

'Bond 23 naar Afghanistan'

De volgende film van de geheim agent James Bond speelt zich af in Afghanistan, althans dat beweert de Engelse krant The Guardian . Volgens de krant hebben de scenarioschrijvers de Britse ambassade in de Afghaanse hoofdstad Kaboel benaderd voor technisch advies. De kans is daarom groot dat de nieuwe Bond zich afspeelt in Afghanistan.

De Britse krant meldt tevens dat de kans groot is dat het plot iets te maken heeft met de opiumvelden en drugsbaronnen in de provincie Helmand. De Amerikaanse filmstudio, die vanaf 1962 de James Bond-films produceert, wil voorlopig nog niets loslaten over het gerucht. De film zal in 2011 in de bioscopen verschijnen.

Terpstra: "Het was een beginnersfoutje"

Niki Terpstra was gisteren, na afloop van de tijdrit in de Dauphiné Libéré, lichtelijk teleurgesteld. De renner, die in dienst van Team Milram rijdt, moest meer dan vijf minuten toegeven op winnaar Bert Grabsch.

"Het was een beginnersfoutje van mij," aldus Terpstra, die er duidelijk van baalde. "Ik reed op een beklimming, er kwam een haarspeldbocht aan en toch ging ik op mijn trappers staan. Dat moet je dus nooit doen en toch gebeurde het mij. Mijn schakelaar ging kapot en omdat ik omhoog reed had ik hemm net in een heel lichte versnelling staan. In de afdaling kon ik dus niet meer schakelen en toen moest ik van fiets wisselen."

Terpstra genoot in het begin van de tijdrit nog wel even van zijn gele trui, die hij een dag eerder in de wacht sleepte. "Natuurlijk heb ik in het begin van de tijdrit wel genoten van de gele trui, maar pas na mijn valpartij kwamen de motoren met cameramannen en de televisiehelikopter bij me. Tja, dacht ik toen, daar rijd je dan op je gewone fiets. Geloof me, toen was ik niet zo heel erg gelukkig meer."

Mooie vrouw maakt man tijdelijk dom

Wanneer een man in het gezelschap is van een mooie vrouw, kan hij niet meer zo goed nadenken als normaal. Mannen zijn dan namelijk zo bezig met het indruk maken op de vrouw, dat hun hersencapaciteit het tijdelijk laat afweten.

Dit blijkt vandaag uit een onderzoek dat gedaan is door sociaal psycholoog Johan Karremans van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Volgens Karremans kan deze uitslag een verklaring zijn voor het feit dat jongens in het voortgezet onderwijs over het algemeen wat slechter presteren dan meisjes. Goed nieuws voor de schoolgaande jongens dus, het ligt niet aan hun inzet en discipline.

Philippoussis komt naar Eindhoven

Mark Philippoussis zal tussen 1 en 4 oktober in Eindhoven te zien zijn. Dan worden in de Brabantse stad namelijk de Tennis Classics, het evenement van Jacco Eltingh en Paul Haarhuis, gehouden.

Philippoussis stond vooral bekend als de tennisser met de hardste service. Bovendien bereikte de Australiër twee keer de finale van een Grand Slam, maar wist er nooit één op zijn naam te schrijven. In zijn carričre als professional won de 32-jarige tennisser elf toernooien. In 1999 bereikte hij de achtste plaats op de wereldranglijst, wat later zijn beste resultaat zou zijn.

Ook de Fransman Cedric Pioline en de Zweed Thomas Enqvist zullen in Eindhoven te zien zijn. Daarnaast geven ook Mats Wilander, Henri Leconte, Yannick Noah, Richard Krajicek en Paul Haarhuis acte de présence.

Transfer Pranjic op losse schroeven

Het is nog maar de vraag of Danijel Pranjic volgend seizoen bij Bayern München speelt. De Kroaat is al een tijdje rond met de Duitsers, maar sc Heerenveen slaagt er niet in om een akkoord met de ploeg uit Beieren te bereiken.

sc Heerenveen wil ruim zeven miljoen euro voor Pranjic ontvangen. Der Rekordmeister wil niet verder gaan dan vijf of zes miljoen euro. "We hebben nog geen oplossing gevonden," liet Uli Hoeness, manager van Bayern München, weten. "Als Heerenveen zich niet soepeler opstelt, laten we de deal afketsen."

Pranjic was in elk geval erg blij met zijn overgang naar de Bundesliga. Er ligt voor de Kroaat een contract voor de duur van drie seizoenen klaar.

Paparazzi maken school Meg Ryans kids gek

Het lijkt af en toe wel een circus rondom de First Presbyterian Nursery School in Santa Monica, Los Angeles. Actrices Meg Ryan en Jennifer Garner sturen hier hun kinderen elke dag naartoe, wat dagelijks een zwerm paparazzi tot gevolg heeft.

Nou zaten er wel vaker kinderen van sterren op deze school, maar zo’n gekkenhuis als nu is het nog nooit geweest. Dertig ouders van andere kinderen hebben inmiddels klachtenbrieven gestuurd, meldt tv-zender KTLA.

Volgens de ouders veroorzaken de camera’s een chaos op straat, met paparazzi die als gekken door de buurt rijden. Hun kinderen worden bang van de hordes fotografen. Minstens één familie zegt verbaal te zijn aangevallen door een fotograaf.

"We zagen ouders die letterlijk door een cameralens aan de kant werden geslagen", zegt Geoffrey Blake, een van de ouders.

Een ambtenaar heeft inmiddels gezegd dat de gemeente gaat onderzoeken welke maatregelen genomen kunnen worden tegen fotografen die kinderen lastig vallen. Hij noemt de situatie ontoelaatbaar.

Aanslag G8-top in de kiem gesmoord

De Italiaanse politie heeft afgelopen donderdag vijf personen aangehouden wegens het beramen van een aanslag volgende maand op de G8-top in Italië.

Onder de verdachten zouden zich enkele opvallende namen bevinden. Het gaat om Luigi Fallico, een voormalig lid van de eerste generatie van de beruchte extreemlinkse Rode Brigades en Ernesto Morlacchi, zoon van één van de oprichters van deze terreurorganisatie.

Zij zouden in eerste instantie een aanslag hebben willen plegen op het eiland La Magdalena voor de kust van Sardinië, de oorspronkelijke locatie voor de bijeenkomst van de leiders van de acht belangrijkste industrielanden. Het plan zou zijn aangepast nadat de Italiaanse premier Berlusconi de top verplaatste naar de door een aardbeving getroffen stad L’Aquila.

De actie van de politie begon woensdag en liep door tot donderdagmorgen. De verdachten werden gearresteerd in verschillende Italiaanse steden. Ook werden wapens in beslag genomen.

Patiënt geeft niet zoveel om hotelservice

Ziekenhuizen zijn de laatste jaren druk bezig om het verblijf in het hospitaal zo aangenaam mogelijk te maken. Hotelservice met maaltijden op verzoek, eenpersoonskamers met digitale voorzieningen en een persoonlijke assistent voor de patiënt zijn sterk in opkomst in de zorgvernieuwing.

Nu blijkt dat de gemiddelde kankerpatiënt dat niet zo belangrijk vindt. Veiligheid en kennis en houding van artsen en verpleegkundigen komen voor hen op de eerste plaats. Dat constateert medisch oncoloog Hester Wessels, die later dit jaar aan de Universiteit Utrecht promoveert. Wessels publiceert haar bevindingen deze maand in het wetenschappelijke tijdschrift Annals of Oncology.

Ambassadeur geeft visa aan prostituees

Bertrand de Crombrugghe de Picquendaele, de Belgische ambassadeur in Moskou, heeft onterecht visa geregeld voor prostituees. De uit Thailand afkomstige dames mochten niet zonder de visa via België naar Frankrijk reizen om daar de Russische miljardair Suleyman Kerimov een pleziertje te doen.

Verschillende Belgische media meldden vandaag dat de ambassadeur vervroegd teruggeroepen is.

Het onterecht verlenen van de visa zou een vriendendienst zijn voor Kerimov. De Crombrugghe was regelmatig op feestjes te vinden die gegeven werden op het jacht van de miljardair aan de Côte d´Azur.

Buitenlandse Zaken vindt dat het hier om een inschattingsfout van de Crombrugghe gaat. Maar Justitie spreekt van een ernstige zaak en vindt het vreemd dat er nog geen verdere stappen ondernomen zijn door Buitenlandse Zaken.

Krajicek uitgeschakeld in Birmingham

Michaella Krajicek is al uitgeschakeld in Birmingham. Gisteren maakten we al bekend dat de Nederlandse als 'lucky loser' tot het hoofdtoernooi werd toegelaten. Vandaag verloor de tennisster van haar Belgische tegenstandster Yanina Wickmayer (6-2 en 6-4).

Krajicek, die in de eerste ronde een bye kreeg, begon niet goed aan de wedstrijd en leverde prompt haar servicegame in. Ook in het vervolg bleef de Nederlandse achter de feiten aanlopen. Wickmayer zorgde ervoor dat ze niet gebroken werd en sloeg bij een stand van 4-2 weer toe. Op haar eigen service sleepte de Belgische de eerste set vervolgens in de wacht.

In het tweede bedrijf ging Wickmayer door waar ze gebleven was. Krajicek wist nog wel één game van haar tegenstandster af te pakken, maar kreeg daarna twee breaks om de oren. Na iets meer dan een uur tennis was het pleit voor De Kleine Kraai beslecht en kon ze weer naar huis.

HIV-besmetting zorgt voor stress in pornowereld

Een pornoster uit Californië is positief getest op HIV, meldt The Los Angeles Times vandaag. Het is de eerste keer sinds 2004 dat er weer een HIV-besmetting openbaar wordt gemaakt. Vijf jaar geleden zorgde een besmetting voor grote paniek onder “adult-acteurs”. Er werd toen zelfs besloten om de hele porno-industrie in Zuid Californië voor vier weken stil te leggen.

De partners met wie de vrouw onlangs seks heeft gehad zijn ook getest. Pornogezondheidsstichting AIMHF meldt dat alle testuitslagen negatief bleken. De directe collega's van de besmette vrouw mogen daarentegen nog niet aan het werk en worden over twee weken weer getest.

De nieuwe besmetting werd naar buiten gebracht omdat de geruchtenmachine op internet al flink op gang was gekomen.  Er werd druk gespeculeerd over een eventueel geval van HIV-infectie.

Sharon Mitchell, de oprichter van de kliniek waar de pornosterren zich laten testen, meldt op een bekende pornosite dat er nieuwe afspraken zijn gemaakt over nieuwe gevallen van HIV. "Als er niet veel mensen in gevaar zijn en de acteurs de laatste tijd niet actief op de set zijn geweest dan maken we er geen melding van."

De gezondheidsdiensten van Los Angeles County hameren al jaren op het gebruik van condooms tijdens het maken van pornofilms, maar dat lijkt weinig effect te hebben. Maandelijks worden er zo'n 60 tot 80 gevallen van chlamydia en gonorroe onder de pornosterren ontdekt. Volgens de gezondheidsdiensten is het dan ook geen verrassing dat er nu een HIV-patiënt opduikt.

Naar het protocol van het AIMHF worden pornosterren elke 30 dagen getest. Dit is alleen niet frequent genoeg. Het duurt negen tot elf dagen na seksueel contact voor het HIV-virus op testuitslagen verschijnt.

Supermarkten: 'geen flappen, alleen maar pinnen'

Als het aan de supermarkten ligt, wordt pinnen over 5 jaar verplicht meldt het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL). De supermarkten willen af van overvallen, hoewel bejaarden liever contant blijven betalen.

Om alvast aan het pinnen te wennen, begint het CBL volgende jaar al een experiment met ‘pin only’- kassa’s in supermarkten. Met de maatregel om cash geld te weren hoopt het CBL het aantal overvallen te verminderen. Daarnaast besparen supermarkten ook geld doordat de kosten van geldtransporten verdwijnen.

Niet iedereen zal blij zijn met de nieuwe maatregel, omdat niet iedereen wil of kan pinnen. Zo pinnen lang niet alle bejaarden en betalen kinderen ook vaak contant. Ongeveer 30% procent van de supermarktklanten betaalt nu uitsluitend met een pinpas.

Sinds de campagne ‘Klein bedrag? Pinnen mag!’ groeide het aantal pintransacties met 13% in 2008. Voor de grootste groep klanten ziet het CBL dan ook geen belemmering om straks alleen nog elektronisch te kunnen betalen. Uit onderzoek van Consumententrends 2009 dat vandaag wordt gepresenteerd,  blijkt namelijk dat 87% van de Nederlanders het verminderen van contant geld door te gaan pinnen, een goed initiatief vindt. De supermarkten zullen mensen dan ook volop gaan stimuleren om te gaan pinnen. ‘Laat biljetten en munten liever thuis’, zo luidt de boodschap.

Ook Chelsea jaagt op Villa

In de strijd om David Villa heeft Real Madrid concurrentie gekregen van Chelsea. De club uit Londen zou een bod hebben uitgebracht van 47 miljoen euro.

Eerder deed Real al een bod van 35 miljoen euro. Dat meldde de zaakwaarnemer José Luis Tamargo van de Spanjaard donderdag aan radiozender Cadena Ser. "35 miljoen én Negredo, dat is een prima aanbod voor Villa. Het is niet het bedrag van Kaká, ook al is bekend dat men in het voetbal meer betaalt voor een aanvaller, voor de doelpuntenmaker, dan voor een middenvelder. Maar Valencia is degene die moet bepalen wanneer een aanbod onweerstaanbaar is."

Naast Kaká en Christiano Ronaldo zal David Villa de derde grote aankoop moeten worden van De Koninklijke. De club betaalde 65 miljoen euro voor Kaká, heeft 94 miljoen geboden voor Ronaldo en 35 op Villa.

Hoewel Chelsea een beter bod heeft gedaan op Villa, lijkt de Spaans-international eerder naar Madrid dan naar Londen te verkassen. Villa zou geen trek hebben in de Premier League.

Kohl neemt woorden terug

Bernhard Kohl dreigt een kort geding tegen de Franse sportkrant L'Equipe te starten. Deze publiceerde twee dagen geleden een interview met de Oostenrijker, waarin hij zei dat de volledige top tien van de Tour de France van vorig jaar positief getest had kunnen worden.

Kohl zegt nu dat zijn woorden door de Franse krant zijn verdraaid. Naar eigen zeggen had hij niet meer gezegd dan: "Volgens mij kan topsport, zoals de Ronde van Frankrijk, niet meer zonder doping."

Creëer je eigen boxer in Fight Night Round 4

Electronic Arts komt binnenkort met het vierde deel in de Fight Night-serie: Fight Night Round 4. De game moet de Xbox 360 en Playstation 3 tot het uiterste drijven met de nieuwe grafische engine. Vandaag hebben we een nieuwe video voor jullie waarin producer Mike Mahar ons meer vertelt over de Create-a-boxer modus van de game.

Het is nu onder andere mogelijk om je eigen gezicht op je boxer te plakken. Zo kun je zien hoe jouw gezicht eruit ziet wanneer deze in elkaar is getimmerd door -om maar even een voorbeeld te noemen- mij, SpankmasterC of Egamer.

Zwinkels mogelijk naar AZ

Het is niet ondenkbaar dat Robert Zwinkels volgend seizoen bij AZ onder contract staat. Joey Didulica heeft namelijk aangegeven niet blij te zijn met de rol van reserve en wil vertrekken. Hierdoor zou de goalie van ADO Den Haag de overstap naar Alkmaar kunnen maken.

Op dit moment is Sergio Romero de onomstreden nummer één van AZ. Didulica kan er niet mee leven dat hij telkens op de bank moet zitten en wil graag naar een andere club.

Het huidige contract van Zwinkels, die in het afgelopen seizoen de eerste keus van trainer André Wetzel was, loopt nog twee jaar door. Bovendien hield de eerste keeper van de Haagse formatie Boy Waterman, huurling van AZ, op de bank. De laatstgenoemde speler stond alleen in de laatste wedstrijden onder de lat, omdat Zwinkels geblesseerd was.

Lotus niet achter naam Team Lotus

Group Lotus plc en haar dochterbedrijf Lotus Cars Limited hebben aangegeven dat ze actie willen ondernemen als de naam Lotus terugkeert in de Formule 1. Het Britse Formule 3-team Litespeed wil onder de legendarische naam deelnemen aan de F1 en stelt de rechten van de naam Team Lotus te hebben.

Het recht voor het gebruik van de naam Lotus is al jaren in handen van David Hunt en hij heeft Litespeed onlangs toestemming gegeven voor het gebruik van de naam. Het bedrijf Lotus is nu net als bij de Brabham-familie hier een stokje voor steken.

"Group Lotus plc en haar dochterbedrijf Lotus Cars Limited, de maker van de legendarische Lotus Elise en wereldwijd technologiebedrijf, zijn niet verbonden met of gelieerd aan, noch op een andere manier geassocieerd met het nieuw aangekondigde Team Lotus dat zich ingeschreven heeft voor het Formule 1 wereldkampioenschap 2010. Group Lotus plc zal alle stappen nemen die nodig zijn om de naam, reputatie en imago te beschermen," zo luidde een verklaring.

Toet, Van Driel en Nelson langer bij RBC

RBC Roosendaal heeft overeenstemming bereikt met Cees Toet over een tweejarige verbintenis met een eenzijdige, door de club te lichten, optie voor nog een seizoen.

De 21-jarige linkercentrumverdediger werd het afgelopen half jaar gehuurd van Sparta Rotterdam. AZ-huurling Gregory Nelson tekent een eenjarig contract met een optie voor nog een extra seizoen, terwijl linkermiddenvelder Mels van Driel zijn aflopende contract met een tweejarige verbintenis verlengt. Melvin Koetsier komt over van de beloften van FC Twente. De 20-jarige doelman tekent in Roosendaal een eenjarig contract met een eenjarige optie.

RBC Roosendaal heeft voorts een vijftal amateur-spelers aan de selectie toegevoegd, die zich komend seizoen in de eerste selectie mogen bewijzen.
Het betreft linkermiddenvelder Marc Corman van Willem II, vleugelverdediger Wesley Pollemans van NAC Breda, rechtermiddenvelder Felino Jardim van Cambridge United alsmede rechtermiddenvelder Jurgen Gijzen en spits Ralf Seuntjens uit de beloften van RBC Roosendaal. Daarnaast is er een zogenaamde opleidingsplaats weggelegd voor A-junior Thomas van den Houten. De middenvelder krijgt in ieder geval gedurende de voorbereiding op het nieuwe seizoen de gelegenheid om met het eerste elftal mee te trainen.

Ordina Open nodigt Federer uit

Het zou zomaar kunnen dat Roger Federer een bezoek aan de Ordina Open zal brengen. De organisatie van het tennistoernooi in Rosmalen bevestigde namelijk dat de winnaar van Roland Garros een invitatie heeft ontvangen.

Eergisteren werd bekend gemaakt dat Federer niet in actie zal komen tijdens het toernooi in het Duitse Halle. De Zwitser zou naar eigen zeggen nog té vermoeid zijn, nadat hij Roland Garros op zijn naam had geschreven.

Marcel Hunze, directeur van de Ordina Open, liet wel weten dat een eventuele komst van Federer erg minimaal is.

Räikkönen: "We moeten niet opgeven"

Kimi Räikkönen denkt nog altijd dat Scuderia Ferrari aan de top kan terugkeren. Vorig weekend, tijdens de Grand Prix van Turkije, kwam de Fin als negende over de finish. Zijn teamgenoot Felipe Massa deed het iets beter en werd zesde.

"Het team blijft hard werken om het gat met de leiders te verkleinen," liet Räikkönen in een reactie weten. "In de langzame bochten zijn we al erg competitief, maar in de snelle nog niet. We moeten niet opgeven, maar geduld hebben. Ik weet dat we in staat zijn om een goed resultaat te behalen."

"We hadden wel meer van de Turkse Grand Prix verwacht, dat verbergen we niet," ging Räikkönen verder, die tijdens de race nog in botsing met Fernando Alonso kwam. "We hebben de neus veranderd bij de pitstop, maar toen was het al te laat. Misschien was ik anders wel in de punten geëindigd."

Nintendo kondigt DS Classroom aan

Nintendo heeft software aangekondigd die Japanse leraren kunnen gebruiken om met maximaal 50 DS handhelds te communiceren via een PC. DS Classroom kan onder andere gebruikt worden om de multiple choice-antwoorden van leerlingen te ontvangen, ook kan het gebruikt worden voor verschillende simpele teken- en schrijfoefeningen. DS Classroom is tot nu toe alleen maar aangekondigd in Japan, waar de handhelds al een tijdje gebruikt werden in scholen zonder hulp van Nintendo. Of deze software ook in Europa gaat verschijnen is nog niet bekend.Big Surf Island vandaag verkrijgbaar voor een tientje

Vanaf vandaag kun je de langverwachte Big Surf Island expansion dowloaden voor Burnout: Paradise. De expansion voegt een volledig gebied toe vol met nieuwe races, stunts, voertuigen en nog veel meer. Xbox Live gebruikers zullen 1000 Microsoft Points neer moeten leggen, wat overeen komt met zo'n EUR 10,20. PlayStation Network gebruikers zullen EUR 12.99 moeten neerleggen om de expansion op hun hard drive te kunnen krijgen. Recent is Criterion Games bevestigd als ontwikkelaar voor een nieuwe revolutionaire Need for Speed, niet Need for Speed: Shift of Need for Speed: Nitro, het is dus maar afwachten of we in de toekomst nog meer van deze grote updates kunnen verwachten.


'Volkert van der G. werd gesponsord'

Multimiljonair Hans Melchers is woedend op het bestuur van het Hans Melchers Fonds, door hem zelf opgezet. Het fonds komt op voor mensen die onterecht negatief in de media zijn gekomen. Maar dat is Volkert van der G. natuurlijk niet, terwijl zijn fonds hem wel heeft geholpen.

Maar dat gebeurde achter de rug van Melchers. De bestuursleden, waaronder oud-premier Dries van Agt, zouden de moordenaar van Pim Fortuyn 4500 euro hebben geschonken om vorig jaar De Telegraaf aan te klagen. De krant bracht hem in verband met een andere moord, Van der G. won de zaak en kreeg 2500 euro schadevergoeding.

"Van der G. is als pleger van een laffe moord, zelf verantwoordelijk voor zijn bekendheid en kan zeker niet als slachtoffer van de pers worden gezien", zegt Melchers. Hij eist dat het bestuur van zijn stichting per direct opstapt en wil met de stichting verder gaan onder een andere naam.

Met dank aan Emslander voor de submit.

Van Cutsen en Pang uitgeschakeld

In de achtste finales van de Singapore Super Series zijn Rachel van Cutsen en Eric Pang er niet in geslaagd de kwartfinales te bereiken. Van Cutsen verloor in drie games van Salakjit Ponsana uit Thailand. Eric Pang was, eveneens in drie games, niet opgewassen tegen Jan O. Jörgensen uit Denemarken.

Rachel van Cutsen kwam in actie tegen Salakjit Ponsana, die gisteren voor de grootste verrassing in het vrouwentoernooi had gezorgd door door te winnen van de nummer vier geplaatst, Wang Chen uit Hongkong. Op papier leek Van Cutsen - nummer 57 van de wereld - dan ook kansloos te zijn. De eerste game bevestigde dat beeld: 6-21 verlies. Maar de winnares van de Badminton Europe Finals in Assen kwam ijzersterk terug met 22-20 winst. In de tweede game moest ze op 18-20 twee matchpoints wegpoetsen. In de beslissende derde game liep ze direct tegen een achterstand aan. Die wist ze niet meer ongedaan te maken. Ponsana, nummer twintig van de wereld, plaatste zich met 13-21 voor de kwartfinales.

Ook Eric Pang (nummer 27) kwam in actie tegen een hoger geplaatste speler. De Deen Jan O. Jörgensen staat 21ste op de wereldranglijst. Er was twee games lang sprake van een gelijkopgaande partij: 21-18 en 18-21. Maar in de derde game nam Jörgensen snel een voorsprong die hij niet meer uit handen gaf: 15-21.

Later vandaag komt Judith Meulendijks in het enkelspel in actie tegen Fu Mingtian uit Singapore. Het dubbel Rachel van Cutsen/Paulien van Dooremalen speelt tegen de als eerste geplaatsten Chin Eei Hui/Wong Pei Tty (Maleisië).

Renault: "Alle inkomsten naar de teams"

Renault-directeur Carlos Ghosn heeft laten weten dat hij een andere verdeling over de inkomsten van de Formule 1 wil zien. In plaats van dat alles verdeeld wordt over meerdere partijen moet het geld naar de teams overgemaakt worden.

Ghosn: “Wij zijn degene die de show verzorgen, die de technologie verzorgen, die coureurs inhuren, die de motoren inbrengen. En aangezien wij verantwoordelijk zijn voor de show, zouden de inkomsten naar de teams moeten gaan. Op dit moment betalen we om mee te doen aan de Formule 1, dat is niet normaal. Tussenpersonen hebben hier nu wel genoeg geld aan verdiend. Wij willen de controle over de Formule 1 terug nemen.”

Fans PSG doen nieuw shirt in de ban

De supportersclubs van het Franse Paris Saint-Germain hebben besloten het nieuwe shirt van hun favoriete club te boycotten. Onder de naam 'Één club, één shirt' hebben de fans zich verenigd tegen het nieuwe tenue.

Volgens de supporters van PSG komen de kleuren van het nieuwe shirt niet overeen met de traditionele clubkleuren van de Parijzenaars: blauw-wit-rood-wit-blauw. Deze combinatie wordt sinds 1973 gedragen door de club en is ontworpen door de bekende couturier en tevens medestichter van de club, Hechter.

De fans hebben acties aangekondigd tegen het nieuwe shirt. "Je zult het op onze tribunes niet zien," aldus Amar Bennacer, woordvoerder van één van de supportersorganisaties, in een verklaring. "Puur esthetisch hebben we er geen problemen mee. Maar het is PSG niet."

Paris Saint-Germain eindigde het voorbije seizoen op de zesde plaats in de Ligue 1 en liep hierdoor nipt Europees voetbal mis.

De Black Edition van Assassin's Creed

Velen van jullie zullen de Special Edition van Assassin's Creed al in de pre-order staan, maar wat zit er eigenlijk allemaal in deze zogenaamde Black Edition?

In de mooie zwarte verpakking vinden we naast de game ook een 64 pagina's tellend boek met een harde leren cover met concept art en interviews met de makers van de game. Tevens zit de officiële soundtrack in de Black Edition. Daarnaast zitten er in de Black Edition drie extra missies om te voltooien. Als laatste, maar zeker niet de minste, krijg je bij de Black Edition een figurine van Ezio. De outfit die hij draagt, draagt hij in de game in één van de laatste delen van de game.Staphorster snapt verkeersregels niet

Dat Staphorsters af en toe een beetje wereldvreemd zijn, mag geen nieuws heten. Maar soms brengen ze anderen er zelfs mee in gevaar. Zoals een 27-jarige Staphorster vrouw gistermiddag. De vrouw vervoerde maar liefst elf kinderen in haar auto.

Op de rijksweg A32 mocht ze met oom agent mee naar de vluchtstrook, want elf koters in een stationwagen is wel erg veel. Twee kinderen zaten op de passagiersstoel, vijf op de achterbank en de bagageruimte werd gevuld door nog eens vier kinderen.

De verklaring van de vrouw: ze was voor een kinderfeestje onderweg naar een attractie. Helaas voor het kinderfeestje moest de vrouw ter plekke een tweede auto regelen en kreeg ze een prent.

Poepzakjes voor reizigers Veolia

De treinen die op de Maaslijn (Nijmegen - Roermond) rijden, zitten al een paar maanden zonder wc. Dat komt door spoorbeheerder ProRail, dat verantwoordelijk is voor het aanvragen van een milieuvergunning om het spoelwater te mogen lozen.

Bij hoge nood kan het ritje in de stoptrein dan lang duren. Toine van Bergen, lid van Provinciale Staten in Gelderland, organiseert een protestactie. Morgenochtend gaat hij namelijk in beide reisrichtingen poepzakjes uitdelen aan reizigers op de Maaslijn. 

Als de nood echt hoog wordt, kan de reiziger in het zakje zijn behoeftes doen, is het idee. Van Bergen roept op om het zakje na gebruik inclusief inhoud op te sturen naar ProRail, gemeente Venlo of Veolia. Dit om extra druk te zetten en zo de toiletten in de treinen eerder open te krijgen.

Pakistaans leger brengt Taliban slag toe

Pakistaanse militairen hebben in het district Bannu in het noordwesten van Pakistan afgelopen nacht zeker twintig strijders van de Taliban gedood. Dat hebben Pakistaanse politiemensen vandaag laten weten.

Het Pakistaanse leger begon deze week een militaire operatie tegen militante moslims in Bannu, dat aan de rand ligt van het semi-autonome Noord- en Zuid-Waziristan. De politiewoordvoerder zei dat op dinsdag en woensdag ook al veertig Taliban zijn gedood.

Volgens de Amerikaanse regering is Bannu een toevluchtsoord voor de Taliban en het terreurnetwerk al-Qaeda. De militanten zouden in het gebied aanslagen voorbereiden op westelijke doelen.

Het leger begon zes weken geleden een grote campagne tegen de Pakistaanse Taliban in drie districten rond de Swatvallei. Volgens het leger zijn sindsdien meer dan 1380 militanten omgekomen. Dat cijfer kan niet onafhankelijk worden gecontroleerd.

Ferrari: "FIA kan ons niet gedwongen inschrijven

Ferrari-teambaas Stefano Domenicali waarschuwt de FIA dat ze zijn team niet op de inschrijflijst voor volgend jaar moeten zetten, tenzij de autosportbond akkoord gaat met de eisen van de FOTA. Morgen zal de lijst worden gepubliceerd en Ferrari zal er waarschijnlijk op staan.

In het verleden heeft het Italiaanse team zich gecommitteerd aan de Formule 1 en in ruil daarvoor heeft Ferrari privileges en een technologische veto gekregen. Domenicali heeft gezegd dat deze contracten nu genegeerd worden als de FIA zich niet schikt naar de regels van de FOTA.

"De positie van Ferrari is niet veranderd. Op 29 mei hebben we ons onder voorwaarden ingeschreven tegelijk met de andere FOTA-teams. Toen hebben we een pakket maatregelen meegestuurd die de sport goedkoper moeten maken. Hierbij hebben we gezocht naar een oplossing die voor alle partijen aanvaardbaar is. Mocht dit niet het geval zijn, dan mag de FIA ons schrappen van de lijst van teams die ingeschreven zijn voor het Formule 1-seizoen 2010."

Vorige maand nog stonden Ferrari en de FIA tegenover elkaar in een rechtszaak over de budgetlimiet. De rechter gaf de FIA gelijk en ontnam hierbij Ferrari ook het vetorecht. Daardoor meent Domenicali dat het contract met de FIA niet meer geldig is en hij nu aan de autosportbond nieuwe voorwaarden kan stellen.

Hill waarschuwt F1 voor fouten IndyCar Series

Voormalig wereldkampioen Damon Hill waarschuwt de Formule 1-teams dat ze niet dezelfde fout moeten maken als de IndyCar Series in de jaren negentig deed. Door een splitsing kan de sport behoorlijk aan populariteit gaan dalen.

In de Verenigde Staten waren de IndyCar Series halverwege de jaren negentig erg populair. Door een ruzie werd het kampioenschap gesplitst in CART Series en Indy Racing League. Tegenwoordig zijn beide raceklasses weer gefuseerd, maar het geheel is in totaliteit minder populair dan de serie begin jaren negentig was. Grote profiteur hiervan was de NASCAR die beide series ruim voorbijgestreefd is.

"Je hoeft alleen maar even over de oceaan te kijken om te zien wat een splitsing van een kampioenschap kan doen. Het is lastig om mensen voor een bepaalde sport te winnen, dus wat zullen ze doen met twee aparte kampioenschappen? Het maakt de sport minder sterk," meent Hill.

De oud-coureur vindt verder dat het afgelopen moet zijn met alle politieke spelletjes, want die jagen vele fans weg. "De laatste jaren is het verschrikkelijk en vele mensen hebben al hun vraagtekens gezet bij de leiding van de sport. En daar gaat het juist om. Het lijkt wel op de show van Jerry Springer en dat is niet om de juiste redenen vermakelijk, maar het stoot ook mensen af."

Ronaldo definitief naar Real Madrid

Op haar officiële website heeft de Engelse voetbalclub Manchester United laten weten dat het het laatste bod van Real Madrid op Cristiano Ronaldo heeft geaccepteerd.

"Manchester United heeft een bod van Real Madrid van £80 miljoen op Cristiano Ronaldo geaccepteerd, hetgeen een wereldrecord is. Op verzoek van Cristiano, die wederom heeft aangegeven te willen vertrekken, en na gesprekken met zijn zaakwaarnemers heeft United toestemming gegeven aan Real Madrid om te onderhandelen met de speler", valt op de website te lezen.

In euro's komt het bod van 80 miljoen pond neer op zo'n 94 miljoen euro. Real Madrid heeft hiermee eindelijk de Portugese aanvaller binnen. Daar waar ex-voorzitter Román Calderón faalde in het aantrekken van Ronaldo, heeft de teruggekeerde preses Florentino Pérez hem nu waarschijnlijk alsnog binnengehengeld.

Na Kaká is het de tweede grote transfer die Pérez naar De Koninklijke haalt. Naar verluidt is de voorzitter echter nog niet klaar; hij heeft onder meer nog Franck Ribéry en David Villa op zijn verlanglijstje staan.

Welke consequenties dit gaat hebben voor de Nederlandse spelers bij de Madrileense topclub is nog niet bekend.


Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport, voor voetbalnieuws op de Voetbalmanager

Ecclestone dreigt teams met rechtszaak

Formule 1-baas Bernie Ecclestone zegt dat hij een rechtszaak aan zal spannen tegen de teams verenigd in de FOTA als ze besluiten een eigen raceserie op te zetten. Komende vrijdag zal de FIA de inschijflijst voor 2010 bekend maken en Ecclestone zal daarna direct beslissen wat hij gaat doen.

Mochten de FOTA-teams niet op de lijst staan, dan wil hij direct een procedure starten als de huidige teams proberen televisiestations, personeel of sponsoren proberen weg te leiden van de Formule 1. "Als ze hun eigen serie proberen op te zetten, en ik denk dat ze dan niet kunnen, dan hebben ze een groot probleem," stelt de F1-baas in de Daily Express.

"Los van mijn contracten met de teams zal ik bekijken wat ik ga doen als iemand aan een van de contracten met personeel, televisiestations of bedrijven komt. Dan wordt er contractbreuk gepleegd en dat laat ik niet gebeuren. Een dergelijke actie kan in de honderden miljoenen ponden lopen."

Ecclestone stelt dat het in deze economische tijden lastig zal zijn om een nieuwe raceserie op te zetten. "Ik weet niet of de besturen van Toyota of BMW die nu al kosten proberen te besparen het goed zullen vinden om zonder de FIA een nieuw kampioenschap op te zetten. Het opzetten van een serie kost namelijk erg veel geld."

"Momenteel faciliteren we alles gratis voor de teams en zij profiteren er van door met hun bolides op veel televisiekanalen te verschijnen waar ik een contract mee heb. Dat zal heel anders zijn als ze er zelf voor moeten zorgen. Dan moeten ze overal personeel voor inhuren."

Tenslotte gaf Ecclestone in het interview nog een sneer naar de teams die in het verleden volgens hem een goede kans hebben laten liggen. "De teams hebben de kans gehad om het 1998 Concorde Agreement te tekenen wat ze de kans bood om Max Mosley buiten spel te zetten. Maar ze zeiden daar nee tegen."

Man United accepteert bod Ronaldo

Op haar officiële website heeft de Engelse voetbalclub Manchester United laten weten dat het het laatste bod van Real Madrid op Cristiano Ronaldo heeft geaccepteerd.

"Manchester United heeft een bod van Real Madrid van Ł80 miljoen op Cristiano Ronaldo geaccepteerd, hetgeen een wereldrecord is", valt op de website te lezen. "Op verzoek van Cristiano, die wederom heeft aangegeven te willen vertrekken, en na gesprekken met zijn zaakwaarnemers heeft United toestemming gegeven aan Real Madrid om te onderhandelen met de speler."

In euro's komt het bod van 80 miljoen pond neer op zo'n 94 miljoen euro. Real Madrid heeft hiermee eindelijk de Portugese aanvaller binnen. Daar waar ex-voorzitter Román Calderón faalde in het aantrekken van Ronaldo, heeft de teruggekeerde preses Florentino Pérez hem nu waarschijnlijk alsnog binnengehengeld. Na Kaká is het de tweede grote transfer die Pérez naar De Koninklijke haalt. Naar verluidt is de voorzitter echter nog niet klaar; hij heeft onder meer nog Franck Ribéry en David Villa op zijn verlanglijstje staan.

Welke consequenties dit gaat hebben voor de Nederlandse spelers bij de Madrileense topclub is nog niet bekend.

Phil Spector moet pruiken inleveren in bajes

De moordlustige popproducer Phil Spector heeft in de bajes afstand moeten doen van zijn zo geliefde pruiken en toupetjes, zo blijkt uit een ‘mugshot’ waar The Smoking Gun de hand op wist te leggen.

Spector werd eind mei veroordeeld tot 19 jaar cel vanwege de moord op de 40-jarige actrice Lana Clarkson in 2003.  In zijn nepkasteel in Los Angeles duwde hij haar een .38 colt revolver in de mond en vuurde af.

Tijdens de zittingen in het strafproces verscheen hij de ene keer met donker, slierterig haar, dan weer met een glanzende blonde coupe. Ook een weelderige krullenbos zat in het repertoire.

Maar na een strafproces dat eindeloos leek te duren en soms zelfs even dreigde stuk te lopen, is het nu gedaan met de pruikenpret. Spector moet brommen, en daar hoort geen glitter of glamour meer bij.


Phil Spector moet pruiken inleveren in bajes  (foto: DAG)

Lady Gaga zoals je haar nog nooit zag

Lady Gaga is hot. Haar dancehits scoren als een dolle en sinds haar opzienbarende optreden bij Paul de Leeuw weten we we dat ze zelfs écht goed kan zingen en pianospelen.

Jammer is alleen dat we haar ware gezicht nooit zien omdat ze altijd zo verschrikkelijk dik opgemaakt. Mocht je je afvragen hoe Lady Gaga er uitziet als ze net uit haar bed komt rollen, bekijk dan even deze photoshoot van de Daily Mail. Die haalt de glamour een beetje ervanaf, maar maakt ook Lady Gaga weer een beetje menselijk.


Lady Gaga zoals je haar nog nooit zag  (foto: DAG)

AH geeft gratis boodschappen weg

Misschien dat je het al gelezen hebt, na berichtgeving op GeenStijl kon je afgelopen dinsdag bij Albert Heijn gratis bier ophalen. Helaas las supermanager Harry mee en waren de prijzen van het bier al snel weer verlaagd.

Er zijn echter nog wat artikelen die niet verlaagd zijn en die je dus gratis kan ophalen, inclusief gratis appeltaart! Enkele voorbeelden:

4-pack Jillz, die zoete limonade met alcohol voor vrouwen. Bij de keten Wijnproevers (pagina 14) €2.29, bij de AH €2.99.

LU Cracotte, die gortdroge beschuitcrackers. Bij Sanders Supermarkten €0.99, bij de AH 2 voor €2.50.

Fruittella, die taaie fruitsnoepjes. Bij de Golff 2 voor €1.99, bij de AH 2 voor €2.50.

Print uit (inclusief laatste pagina met actiedatum), neem mee, en profiteer maar wees snel want AH leest mee!

Je bent Hollander of je bent het niet! Ik ben in ieder geval 120 euro aan spullen rijker . Zie ook topic #1 #2

Van der Vaart: "Allemaal leuke avond gehad"

Het Nederlands elftal won woensdagavond vrij eenvoudig van een ietwat tam Noorwegen. De formatie van bondscoach Bert van Marwijk steekt in een uitstekende vorm en ook Rafael van der Vaart voelt zich als een vis in het water.

"Het is wel duidelijk dat we ons goed voelen. We laten de bal lekker gaan en als je de bal hebt is voetbal leuk hč", zei de aanvallende middenvelder, die bij Real Madrid uit de gratie lijkt geraakt, tegenover SBS 6.

Na afloop van het duel kon er voor het thuispubliek flink worden gefeest. "We waren al geplaatst, maar we zijn het verplicht aan de fans om een leuke wedstrijd te laten zien. Ik heb in ieder geval een leuke avond gehad, maar ik denk wij allemaal."

Renault waarschuwt leveranciers

Renault heeft de leveranciers een brief gestuurd om te waarschuwen dat het team volgend jaar mogelijk niet meer in de Formule 1 actief is zal zijn, zo meldde het Duitse Bild gisteren. Er staat in dat het nog onzeker is of het Franse team volgend jaar nog mee doet aan het kampioenschap.

"Er is de mogelijkheid dat we in 2010 niet langer in de Formule 1 actief zijn. De radicale veranderingen in de technische en sportieve reglementen hebben als consequentie dat Renault Sport niet langer zeker is van haar deelname aan de Formule 1", legde het team uit aan de pers. "Het is dan ook mogelijk dat we in 2010 niet deelnemen aan het wereldkampioenschap Formule 1."

Renault is, samen met de FOTA, nog steeds in strijd met de FIA over de reglementen van 2010. De teams aangesloten bij de FOTA willen een hogere budgetlimiet dan aangegeven door de FIA. De FOTA gaf wel aan dat ze contact hebben gehad met de FIA en dat het de goede kant op gaat.

Panathinaikos zet 'positieve' speler op straat

De Poolse verdediger Jakub Wawrzyniak is door zijn Griekse werkgever Panathinaikos ontslagen. De 26-jarige Wawrzyniak testte vorige maand positief op een verboden product na de wedstrijd tegen Xanthi, zo meldt de Griekse club.

Om welk product het precies gaat, wil Panathinaikos niet zeggen. Ook de B-staal van Wawrzyniak was positief. Het ontslag van de verdediger werd woensdag wereldkundig gemaakt op het digitale thuis van de Griekse topclub.

Panathinaikos deelt in een verklaring mede dat de Pool geen middelen heeft gebruikt die op de verboden lijst staan van het wereldwijde antidopingbureau. De regels van de club heeft Wawrzyniak echter wel overtreden.

Legia Warschau ontving in de winterstop nog zo'n 1,5 miljoen euro van Panathinaikos voor Wawrzyniak.

'Kuiper kiest voor FC Twente'

FC Twente lijkt er met Vitesse-linksback Nicky Kuiper vandoor te gaan.

De talentvolle verdediger leek lange tijd voor een transfer naar AZ te gaan, maar woensdag bleek dat Kuiper van gedachten was veranderd en voor Twente wilde kiezen. De Telegraaf meldt donderdag dat Kuiper persoonlijk akkoord is met de Tukkers.

Bij Vitesse was men woensdag nog enorm verbaasd over het feit dat Twente op het toneel was verschenen voor Kuiper. Technisch directeur Marc van Hintum beschrijft donderdag echter een heel andere situatie.

"FC Twente heeft zich bij ons gemeld," bevestigt Van Hintum. "Als we er uitkomen met FC Twente, raken we na Van Wolfswinkel weer een eerstejaars senior kwijt. Maar in de voorbereiding trainen met Jop van der Linden, Gino Felixdaal en Davy Pröpper weer drie talenten mee bij de A-selectie."

Kuiper (20) moet in Enschede de naar Bayern München vertrokken Edson Braafheid opvolgen.

MVV komt maar niet uit financieel dal

Terwijl MVV met smart wacht op het geld van de Turkse zakenman Mahmut Bilgic, blijven de financiële problemen aanhouden bij de Maastrichtse club. Zo heeft MVV een betalingsachterstand bij het pensioenfonds CFK en zijn er nog altijd problemen omtrent de huur van Stadion De Geusselt.

De club heeft inmiddels een betalingsachterstand opgelopen van 30.000 euro bij het CFK, dat dreigt met zware maatregelen. Topman Nico Jongen gaat er echter vanuit dat alles voor 1 juli betaald zal zijn. "Desnoods zorg ik er zelf voor dat het geld er komt," aldus Jongen tegenover De Limburger. Wanneer MVV niet over de brug komt, kan puntenaftrek een sanctie worden.

De stadionhuur is een ander probleem. MVV is van mening dat de huur veel te hoog is en zet dan ook in op kwijtschelding van de schuld in dit verband (400.000 euro) en een verlaging van het jaarbedrag. De verhuurder gaat vooralsnog echter niet akkoord met dit voorstel. Jongen hierover: "We vinden dat de huur veel te hoog is. Maar ook hier moeten we uitkomen."

Intussen kijkt men in Maastricht reikhalzend uit naar de komst van Bilgic. De Turkse investeerder zei woensdag nog dat nog niet alles rond is, maar dat hij geen vertraging verwacht. Het investeringsbedrag van 750.000 euro zal in termijnen worden uitgekeerd. Verder hoopt MVV met de uitgifte van aandelen meer financiële armslag te krijgen.

MVV werd eerder dit jaar teruggezet naar categorie 1 door de licentiecommissie van de KNVB. Dat houdt in dat de club onder curatele is komen te staan van de bond. Het betalen van de spelerssalarissen was het voorbije seizoen bijvoorbeeld een groot probleem.

'Fenerbahçe wil Hamit Altintop aantrekken'

Het Turkse Fenerbahçe zou volgens het medium Fanatik wel eens de nieuwe club kunnen worden van middenvelder Hamit Altintop.

De krant Fanatik bericht dat Reza Fazeli, de zaakwaarnemer van de 26-jarige Altintop, maandag heeft gesproken met de clubleiding van Fenerbahçe over een mogelijke transfer. De Gele Kanaries zouden zeven miljoen euro overhebben voor de middenvelder, die momenteel onder contract staat bij het Duitse Bayern München.

Hoewel hij international van Turkije is, speelde Altintop nog nooit competitievoetbal in de Türkcell Süperlig. De in Gelsenkirchen geboren Altintop begon zijn loopbaan samen met zijn tweelingbroer Halil bij SG Wattenscheid 09. Schalke 04 pikte Hamit Altintop in 2003 op bij Wattenscheid. Sinds 2007 verdient hij zijn brood bij Bayern München.

Altintop nam vorig jaar zomer met Turkije deel aan Euro 2008. Onlangs kwamen er berichten naar buiten dat de middenvelder een nieuwe uitdaging zou willen en een vertrek bij Bayern daarom wel ziet zitten.

DVD: Bolt

Er was een tijd dat Dreamworks en Pixar het alleenrecht leken te hebben op succesvolle digitale animatiefilms. Oudgediende Walt Disney leek even de aansluiting te hebben verloren, maar weet de laatste tijd aardig langszij te komen. Niet in de laatste plaats omdat het in 2006 Pixar simpelweg overnam. De laatste aanwinst, Bolt, lijkt in eerste instantie behoorlijk op een traditionele Pixarfilm, maar dat is gedeeltelijk schijn. De film was een redelijk succes in de bioscoop en is sinds kort verkrijgbaar op dvd.

Radiostation ontslaat Tanja Jess en Myrna Goossen

De radiozender 100%NL ontslaat de presentatoren Myrna Goossen en Tanja Jess, die iedere werkdag te horen zijn. Ook Daphne Dekkers en Elsemieke Havenga, die in het weekeinde presenteren, moeten op zoek naar een andere baan. Het radiostation 100%NL verlengt hun jaarcontracten niet om kosten te besparen, vanwege de economische crisis.

Dit heeft directeur Carlo de Boer van 100%NL donderdag bevestigd. De vier vrouwen zijn nog tot augustus op de zender te horen. Volgens De Boer staat het ontslag van het viertal haaks op de groeiende luister- en omzetcijfers. "We groeien als kool, maar de crisis dwingt ons om kritisch naar de kosten te kijken. Bedrijven zijn minder geneigd te adverteren. We hebben daarom besloten om de jaarcontracten niet te verlengen."

Myrna Goossen  (foto: ANP)

DVD: Samantha Who?

Wat is het toch met de Amerikaanse zender ABC? Ze verwennen ons met allerlei geweldig leuke series, maar halen ze na amper twee seizoenen alweer van de buis! De zender is nogal kritisch als het gaat om kijkcijfers en zo kan het gebeuren dat recent twee vrij nieuwe series alweer het veld moesten ruimen: Eli Stone en Samantha Who?. Van eerstgenoemde is sinds kort het eerste seizoen verkrijgbaar op dvd en ook van Samantha Who? is de eerste reeks op dvd te koop.

Kuyt geniet van Oranje

Het Nederlands elftal rekende woensdag vrij eenvoudig af met Noorwegen in zijn zevende WK-kwalificatiewedstrijd: 2-0. De ploeg van bondscoach Bert van Marwijk liet bij vlagen mooie staaltjes voetbal zien, dit tot groot genoegen van spits Dirk Kuyt.

"Het is fantastisch in zo'n ploeg te spelen, met zoveel kwaliteiten," zei de opgetogen Katwijker na de wedstrijd in De Kuip tegen de NOS. "Die kwaliteiten hebben we niet alleen in het elftal, maar ook op de bank. Het is een genot om met deze jongens te spelen."

Voor Kuyt is nu het moment aangebroken om even op adem te komen en op vakantie te gaan. In dat kader was de overwinning op Noorwegen erg prettig volgens de aanvaller van Liverpool. "Het is belangrijk dat we zo'n loodzwaar seizoen goed afsluiten en met een goed gevoel op vakantie gaan."

Collega-aanvaller Arjen Robben sloot zich volledig aan bij de lovende woorden van Kuyt. "Het is echt genieten om in zo'n elftal te spelen. Het geeft een kick als je de bal zo snel ziet rondgaan. Ik ben blij dat ik in dit team mag spelen," aldus de Real Madrid-speler, die tegen de Noren verantwoordelijk was voor de tweede Nederlandse treffer.

CD: Putumayo - Italia

De zomer staat voor de deur, tijd om op reis te gaan. Muzikaal kan dat heel erg goed met de cd's van Putumayo. Bij FOK! vormt het label een vast onderdeel in de reviewsectie en dus niet verwonderlijk dat elke nieuwe cd die uitkomt, wordt beluisterd en gereviewed. De laatste aanwinst van Putumayo is Italia. De titel laat niets te wensen over, we gaan op muzikale rondreis door La Bella Italia.


Twente niet akkoord met Ajax-bod Elia

Ajax heeft weer een bod uitgebracht op Eljero Elia. De Amsterdamse club bood woensdag zo'n acht miljoen euro voor de aanvaller van FC Twente. De Tukkers zijn niet akkoord gegaan met het openingsbod.

In de winterstop trachtte Ajax ook al Elia binnen te halen. Ook toen was het bod acht miljoen euro. Voorzitter Joop Munsterman van Twente zei toen dat hij Elia voorlopig nog niet wilde laten vertrekken en bood hij de vleugelaanvaller een contractverlenging aan. Elia tekende en beloofde het seizoen af te maken in Enschede. Munsterman beloofde toen dat hij mee zou werken aan een transfer deze zomer.

In het vernieuwde contract, dat doorloopt tot 2013, van Elia werd een flink geldbedrag opgenomen mocht de speler toch bij Twente blijven. Wanneer Elia bij Twente zou blijven, wordt hij de best betaalde speler bij de nummer twee uit de Eredivisie.

Elia heeft wel oren naar een overgang naar Ajax. Een transfer naar Hamburger SV leek eerder uitkomst te bieden, maar toen was Martin Jol daar nog trainer. Nu Jol is aangesteld als trainer van Ajax lijkt Elia de trainer te willen volgen.

Miss Californië titel kwijt na pikante foto's

Carrie Prejean is niet langer Miss Calfornië. De voor deze titel verantwoordelijke organisatie heeft dat woensdag laten weten na ophef over foto’s met veel bloot uit haar verleden en haar sterk afwijzende mening ten aanzien van het homohuwelijk.

De organisatie stelde dat Prejean is onttroond, omdat ze niet haar contractuele verplichtingen heeft voldaan. Ze zou hebben geweigerd namens de Miss Calfornië-organisatie naar buiten te treden. Ze is opgevolgd door haar plaatsvervanger, Tami Farrell.


Prejean ontpopte zich als een fel tegenstandster van het homohuwelijk en noemde zich een gelovig christen. Er verschenen vervolgens foto’s van een zeer schaars geklede Prejean in de media.

De verantwoordelijken bij de organisatie, inclusief eigenaar Donald Trump, hebben gisteren beklemtoond dat de enige reden voor haar ontslag is dat ze nalaat wat van haar als Miss verwacht mag worden.

 


Miss Californië titel kwijt na pikante foto's  (foto: DAG)

SP wil onderzoek naar 'snoepreisjes'

SP-Kamerlid Harry van Bommel vindt dat er een onderzoek moet komen naar de reizen die Kamerleden maken op kosten van het Nederlands Instituut voor Meerpartijen Democratie (NIMD). "Het instituut staat in derde wereldlanden bekend als het reisbureau van de Tweede Kamer", aldus Van Bommel.

Het NIMD wordt gesubsidieerd door de overheid om democratiseringsprocessen in Afrika, Latijns-Amerika, Azië en Oost Europa te ondersteunen. Zeven partijen (CDA, PvdA, VVD, Groenlinks, D66, ChristenUnie en de SGP) hebben het NIMD in 2000 opgericht. Oud-minister Bot (Buitenlandse Zaken) is president van het bestuur van het NIMD. Zowel de SP als de PVV nemen niet deel aan het NIMD en maken ook geen reisjes op kosten van het NIMD.

Eerder dit jaar gingen Kamerleden op reis naar Guatamala en Ghana en deze week zijn twee Kamerleden op kosten van het NIMD op reis naar Nairobi. "Ik betwijfel zeer of dat nuttig en noodzakelijk is. Dat moet wat mij betreft maar door een onafhankelijk iemand worden onderzocht", liet Van Bommel weten. De SP weet dat er een rapport bestaat van de Algemene Rekenkamer waaruit blijkt dat het NIMD niet verantwoorde uitgaven heeft gedaan. Minister Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) heeft aangegeven het rapport niet te kennen, maar heeft beloofd hier navraag over te doen.

Door de slechte verantwoording van de uitgaven van het NIMD, moet het instituut tonnen aan subsidie terugbetalen. Hierdoor dreigt een faillissement, tenzij de schulden kwijtgescholden worden. Minister Koenders heeft liever geen faillissement, maar belooft dat er een uitgebreide evaluatie komt naar de gang van zaken. Het instituut staat wel onder curatele en krijgt slechts voorschotten op een termijn van twee maanden.

Roodkapje stapt van het rechte pad af in Fairytale Fights

Een maand geleden hebben jullie een korte teaser kunnen zien van Fairytale Fights, de bloederige doch vrolijke hack&slash game van de Nederlandse developer Playlogic.
In de preview van het spel gaven we al aan dat er héél veel bloed gemorst werd, maar nu hoeven jullie daar niet langer zelf over te fantaseren. Onderstaande gameplay beelden spreken voor zich en anders kun je altijd nog luisteren naar een interview met Martin Janse, de producer van Fairytale Fights.CBL: omzetgroei voor supermarkten

Ondanks, of misschien wel dankzij, de wereldwijde economische neergang zal de omzet van supermarkten dit jaar met 3 procent stijgen. Dat stelde het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) vandaag bij de presentatie van het jaarverslag over 2008.

De koepelorganisatie van Nederlandse supermarkten berekende dat de omzetgroei in de eerste vijf maanden van 2009 3,8 procent bedroeg. Al eerder zei het CBL een groei van 3 procent te verwachten, voor het meerendeel dankzij hogere prijzen (2 procent). Marktkenners van ING verwachten een toename van 1,8 procent.

Vorig jaar wisten de supermarkten 6,5 procent meer om te zetten dan in 2007. In totaal ging het om een bedrag van 30,5 miljard euro, een nieuw record. Met name de eerste drie maanden van 2008 realiseerden de supermarkten een grote groei. Wel signaleert de belangenorganisatie dat de recessie consumenten kritischer maakt. Het huismerk wint aan populariteit en er wordt scherper op aanbiedingen gelet.

Drie van de tien consumenten, onderzocht in het kader van het Consumenten Trends onderzoek door EMI Business School, geeft aan de recessie in de portemonnee te voelen. Toch geeft slechts 8 procent van een groep onderzochte consumenten aan te bezuinigen op boodschappen. Er wordt eerder beknibbeld op uit eten gaan en bezorgmaaltijden.

Het CBL wil zich de komende tijd verder inspannen om pinbetalingen in supermarkten te stimuleren. De winkels zijn gewilde doelwitten voor op contant geld beluste overvallers. Er wordt volop geëxperimenteerd met kassa's waar alleen gepind kan worden.

Ook blijft de organisatie lobbyen voor handhaving van de zondagsopening. Volgens berekeningen van het CBL levert de opening op zondagen vijfduizend banen op en een omzet van 1 miljard euro op jaarbasis. Het kabinet wil echter af van de openstelling.

Omzet van supermarkten stijgen,  (foto: ANP)

'Paris Hilton en vriend uit elkaar'

Showbizzster Paris Hilton (28) en haar vriend Doug Reinhardt (24) hebben een punt gezet achter hun relatie. Dat meldt het Amerikaanse tijdschrift People vandaag. Hilton en Reinhardt zijn zes maanden een koppel geweest. Eind vorige maand meldden Amerikaanse media nog dat de twee nadachten over een verloving.

"De twee zijn niet langer samen. Ze blijven vrienden en hebben de media gevraagd om hun privacy te respecteren", aldus een woordvoerder van Hilton. De twee zijn afgelopen week vaak samen gespot en vaak in aparte situaties. Ze zijn onder andere gespot op de wc tijdens een hevige sekspartij.


'Paris Hilton en vriend uit elkaar' (foto: ANP)

Gasolietanker Vlissingen vlot getrokken

De gasolietanker AKTI N, die gisteravond strandde op de kust van Vlissingen, is vannacht rond 02:00 uur vlot getrokken. Dat heeft Rijkswaterstaat bekendgemaakt.

Om het schip lichter te krijgen, heeft de kapitein eerst het ballastwater geloosd. Het schip kwam daarmee stabieler en hoger te liggen. Vervolgens hebben sleepboten de tanker weer vlot getrokken. De 180 meter lange AKTI N, die vaart onder Liberiaanse vlag, is naar de Vlissingse Sloehaven gestuurd voor inspectie.

Het schip was gestrand voor de Boulevard de Ruyter. De tanker was op weg naar de Westerschelde. Hoe het schip op het strand heeft kunnen raken, is nog niet bekend.
olietanker
Gasolietanker AKTI N  (foto: ANP)

Kijk uit Maxime! Een slang!

Het is natuurlijk hartstikke goed dat een partij als het CDA zich zorgen maakt over onze vakantie. Maandag gaf minister Maxime Verhagen daarom het startsein voor de campagne 'wijs op reis', een campagne die Nederlanders er op moet wijzen goed voorbereid op vakantie te gaan door bijvoorbeeld kopieën van belangrijke documenten mee te nemen.

Dolenthousiast plaatste het CDA een berichtje op haar website over de lancering van de campagne, maar de partij koos een nogal aparte foto om het bericht te vergezellen. Op de bijgevoegde afbeelding zien we een breeduit lachende minister Verhagen tegen een nogal extreme achtergrond van een uitbarstende vulkaan, een guerrillastrijder en een reusachtige slang die op het punt lijkt te staan Verhagens hoofd er af te bijten. Of de nieuwswaarde van het bericht door deze nogal afleidende foto blijft hangen is dan ook maar zeer de vraag.


kijk uit
 Kijk uit Maxime! Een slang!  (foto: DAG)

Nederlandse fototentoonstelling opent in New York

Dertien Nederlandse fotografen exposeren vanaf vandaag hun werk in het Museum of the City of New York. Ze kregen voor de tentoonstelling Dutch Seen: New York Herontdekt de opdracht mee met Nederlandse ogen de stad en zijn diversiteit, energie, tolerantie en handelsgeest te portretteren.

Met de tentoonstelling wordt gevierd dat 400 jaar geleden de Nederlanders Manhattan ontdekten en claimden.

De Amsterdamse fotografe Rineke Dijkstra heeft een Amerikaanse versie gemaakt van haar bekende serie over kwetsbare pubermeisjes op het strand. Erwin Olaf liet zich inspireren door vroeg twintigste eeuwse foto's van zwarte Amerikanen uit de middenklasse en maakte een serie gitzwarte portretten. Inez van Lamsweerde, die onder meer in New York woont, portretteerde bekende stadsgenoten, onder wie Lou Reed, Natalie Portman en Mickey Rourke.

Hendrik Kerstens maakte portretfoto's van zijn dochter, zijn muze, geïnspireerd op onder meer de schilderijen van Vermeer. In de foto's zijn New Yorkse details verwerkt, zoals een hoofdkapje dat gemaakt is van een servet van Kerstens' favoriete restaurant. Jaap Scheeren verdiepte zich in de vroege wortels van de stad en verwijst in zijn werk naar de beverbonthandel die veel Nederlandse kolonisten rijk heeft gemaakt.

Lentetieten

Er kwamen twee meisjes binnen, allebei een jaar of twintig en allebei een paardenstaart. De een was een lange slanke meid die wat flauwtjes uit haar half gesloten ogen keek; de ander was wat kleiner met fijn vollere rondingen. Janneke en Mieke, zo heetten ze. Janneke hield haar fleece shirt met capuchon aan; Mieke deed haar leren jasje uit en showde iedereen haar mollige armen en haar fikse decolleté dat alle aandacht van haar minieme paarse topje wegnam.

Twee doden in woning Prinsengracht

De politie heeft gisteren twee dode mannen aangetroffen in een woning aan de Prinsengracht in Amsterdam. Beide mannen zijn vermoedelijk door een misdrijf om het leven gekomen. Dat meldde de politie. Over de identiteit van de doden is niets bekendgemaakt.

Het eerste slachtoffer werd aan het eind van de middag gevonden. Tijdens het daarop volgende onderzoek trof de politie het tweede lichaam aan. Wat er precies in de woning is gebeurd, is nog onduidelijk. Forensisch rechercheurs zijn bezig met een uitgebreid sporenonderzoek.

[Prijsvraag] Win een lul uit je broek!

 

 In samenwerking met Shirtshop.nl heeft de weblog van FOK! twee geweldige T-shirts weg te geven. 

Zie jij je de komende zomer al ergens op een terras zitten met een T-shirt waar de meiden al bij beginnen te kwijlen? Of wil jij als meisje de nieuwe Kelly zijn? 

En wij maken je het niet eens moeilijk, door antwoord te geven op de onderstaande vraag maak jij al kans op één van de twee T-shirts van Shirtshop.nl

Ben je een mannelijke user, dan is de vraag: Ben je links of rechtsdragend?
Ben je een vrouwelijke user, dan is de vraag: Wat is jouw cupmaat?

De prijsvraag loopt tot 16 juni a.s. en wij pikken (woordgrapje) twee winnaars uit de antwoorden. Hoe origineler je het antwoord omschrijft, hoe meer je opvalt, dus dat heb je zelf in de hand!

Battlefield 3 is onderweg

Met Battlefield: Modern Combat is DICE een andere richting ingeslagen met de Battlefield-serie. Het officiële derde deel voor de PC is nog altijd niet verschenen. Gelukkig komt daar binnenkort verandering in. Electronic Arts en DICE hebben bevestigd dat Battlefield 3 in de maak is. Of de game enkel verschijnt op de PC is nog niet bekend.

De game is aangekondigd op -houd je vast- de William Blair Growth Stock Conference. "I’ve had the luxury of looking at Battlefield 3 over at DICE in Sweden and was highly impressed by the way the team is working on that product," aldus John Pleasants, Global Publishing and Chief Operating Officer bij Electronic Arts. "Of course, that’s not [coming out] in the fiscal year, but that is a product that is looking very good."

Company of Heroes patch voegt een nieuwe map toe

Er is een nieuwe update voor Company of Heroes beschikbaar op Steam. De patch voegt de Taler of Valor kaart Panzerkrieg: Hebecrevon toe aan de game, samen met een aantal bug fixes en verbeteringen aan de gameplay.

De releasenotes:

quote
Bug Fixes

Fixed an issue where Bergetiger audio volume was lower than intended.

Fixed an issue with speech mixing.

Fixed an issue with the game crashing while trying to exit from cinematic mode.

Fixed a number of issues with the World Builder.

Updated the help text for a few units.

Fixed an issue with incompatibility between save games and version.

Fixed a bug with long scenario descriptions.

Cool-downs are now working properly for all weapons.

HMGs in buildings will now switch targets as intended; there is a 3.5 second delay before the hmg will fire at another target.

Squads will no longer rush at an undeployed weapons crew when ordered to attack.

Fixed an issue where Pak38s could stack their first-strike modifiers.

Fixed an issue with the lobby and front-end slowing down and operating slowly. This makes joining games and automatch teams much more reliable.

Fixed a networking issue that caused a player's stats to appear as all zeroes.

Fixed an issue that caused the last played map to be forgotten when starting a game of the same type.

Fixed an issue where a host's game would crash when both host and client would try to move to an empty slot simultaneously.

Fixed a few issues with players swapping slots and gameplay types within the lobby.

Fixed an issue with "Swap Starting Location" functionality.

Fixed a usability issue with the Autopatcher error messages.

Fixed an issued that caused the game to crash upon loading the Mission 4 from Invasion of Normandy.

The help text for the British Staghound has been updated to correctly reflect its role.

Raised Panzerschreck squads preference to target Light Vehicles while garrisoned in buildings.

SCAR Bug reporting has been turned off while players are running with -dev.

Purple box no longer appears when trying to place British emplacements next to each other.

Panzerkrieg: Fixed exploit that let players create Defensive Infantry for free ignoring the cool down timer.

Repair bunker pioneers now repair engine criticals when repairing damaged vehicles.

Maps

Added a new map called Panzerkrieg: Hebecrevon.

2p Sturzdorf has been updated to its proper version.

2p Beaux Lowlands has been updated to its proper version.

2p Wrecked Train has been updated to its proper version.

2p Langres has been updated to its proper version.

6p The Scheldt has been updated to its proper version.

Gameplay

Improved the reliability and effectiveness of the American's Strafing Run.

The T17 armored car's damage output has been reduced.

Penetration of the T17 armored car has been reduced.

The Panzer Elite's Schwimmwagen Scorched Earth ability has been replaced with an "Incendiary Trap" ability.

The British Command Truck's mobile ability will no longer be available while the Truck is setting up.

Panzergrenadier's Suppression Volley can properly target weapon crews that are set-up.

Infantry sections with Bren upgrades can now use 'Button Enemy Vehicle' when garrisoned inside a building.

Panzerkrieg

Recon flight will now detect camouflaged vehicles and infantry (Panzerkrieg only).

Panther health decreased by 11%.

Panther Damage Multiplier reduced by 7%.

Panther Range Multiplier reduced by 7%.

Hellcat weapon reload modifier decreased by 11%.

Hellcat damage multiplier increased by 9%.

Hotchkiss health decreased by 10%.

Churchill range increased by 7%.

Stealth infantry units now cost 35 Manpower.

Stealth infantry sticky bomb damage reduced by 27%.


Miyamoto aan de slag met Vitality Sensor

Tijdens de conferentie van Nintendo op de E3 van dit jaar werd de Vitality Sensor geďntroduceerd. Dit apparaatje, waar je een vinger in moet stoppen, detecteert verschillende emoties aan de hand van je hartslag. Ubisoft en Grasshopper hebben al aangegeven dat ze de Vitality Sensor willen gebruiken in hun games. Miyamoto heeft nu ook verteld dat hij wat wil doen met dit apparaatje. Hij heeft zelfs al enkele concepten klaar liggen. We zijn benieuwd.


EA baas kijkt naar huismoeder-blogs voor Wii-games

Als het om Wii Games gaat dan wordt er bij EA niet heel erg naar de Metacritic score gekeken, aldus EA Sports baas Peter Moore. Sites waar wel naar gekeken wordt zijn Amazon, websites van tijdschriften voor vrouwen en sites van bloggende huismoeders. Deze sites worden door de doelgroep bezocht en niet Metracritic, aldus Moore.


Natuurlijk willen we wel graag een zo hoog mogelijke score, maar deze score is veel minder van belang voor Wii-games dan voor Xbox 360 of PlayStation 3 games, aldus de EA baas.Peter verdiept zich in de sites voor vrouwen.

Ervaar Risen op de experience-website

Een zogenaamde experience-website is online gegaan voor de game Risen. De website kun je eigenlijk zien als een interactieve trailer, waarin je kunt rondlopen en de sfeer van Risen ervaren.

Op dit moment kun je alleen The Shore bekijken. De andere twee gebieden volgen later.

De game wordt ontwikkeld door Piranha Bytes, wat eerder de Gothic serie ontwikkelde.Een screenshot van de website

Gates bezoekt oorlogsbegraafplaats in Margraten

De Amerikaanse minister van Defensie Robert Gates heeft gistermiddag een bezoek gebracht aan de militaire oorlogsbegraafplaats in Margraten. Op het kerkhof in het Limburgse plaatsje liggen ruim achtduizend voornamelijk Amerikaanse militairen begraven die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn gesneuveld.

Gates is in Nederland voor een bijeenkomst van de landen die in het zuiden van Afghanistan de grootste bijdrage leveren aan de ISAF-missie van de NAVO.

Aanvankelijk had de Amerikaanse delegatie aan Defensie gemeld dat Gates een krans zou leggen, maar dat bleek niet het geval. Gates kreeg uitleg van een medewerker van de begraafplaafplaats en werd daarna rondgeleid, zodat hij een aantal kruizen van gesneuvelde landgenoten kon bekijken

Defensieminister Robert Gates bezoekt oorlogsbegraafplaats  (foto: ANP)

Forza 3 trailer kostte een maand om te maken

Als er hoge verwachtingen van je game zijn, wil je natuurlijk een mooie trailer presenteren. Dit begreep Turn 10 als geen ander, en daarom maakten ze ook niet bepaald half werk van de trailer die ze gepresenteerd hadden op de E3. In het filmpje wordt uitgebreid gedemonstreerd wat je kan doen met de nieuwe in-game video editor. Toen hen gevraagd werd hoe lang het ze gekost had dit meesterwerk in elkaar te zetten, antwoordde Turn 10: "About a month".

Het gaat om deze trailer:

Laatste reviews en specials
review
Bad Boys For Life
review
Star Trek: Picard
special
'Bad Boys For Life is een hommage aan de jaren 90'
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
©FOK.nl e.a.