FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 9 juni 2009

Noorse imam mishandelde kinderen

De Noorse politie heeft een imam met losse handjes opgepakt. De kinderen, die koranonderwijs kregen van de imam, zouden door hem geslagen zijn.

Dit meldt de politie. "Sommige kinderen werden geslagen als bepaalde woorden en frases niet juist werden uitgesproken, als ze zich niet gedroegen of als ze te laat kwamen", laat een woordvoerder van de politie in Drammen, een plaats in het zuiden van Noorwegen, weten.

Sinds 1987 is het in Noorwegen verboden om kinderen lichamelijk te straffen. Volgens de politiewoordvoerder heeft de politie meerdere malen geprobeerd de imam te stoppen. De politie zoekt nog naar de stokken, waarmee de imam zijn leerlingen te lijf zou zijn gegaan.

Met dank aan bierspons voor de submit.

Jessica Biel te sexy voor serieuze rol

Ondanks dat Jessica dankzij haar sexy looks het ver heeft geschopt, is ze er zelf niet al te blij mee. De actrice denkt dat haar mooie koppie en dito lichaam een serieuze acteercarrière in de weg staan. "Mijn uitstraling is een probleem. Het is de reden waarom ik zelfs niet uitgenodigd word op sommige castings", bekent de 27-jarige Biel tegenover het magazine InTouch.

De vriendin van Justin Timberlake vindt het frusterend. Zij wil maar wat graag een zware rol hebben in een serieuze film. "Dan zou ik eindelijk gerespecteerd worden als actrice, en niet als iemand die er goed uitziet in bikini. Ik ben meer dan alleen borsten."

Biel, die internationale faam verwierf met rollen in The Texas Chainsaw Massacre en Blade: Trinity snapt er niks van dat Hollywood zo gefixeerd is op uiterlijk. "Wat is dat toch met die graatmagere modellen? Ik heb gespierde benen en een stevige kont. Als je zo geboren wordt, moet je dat maar aanvaarden."


Een vrouw kan nooit te sexy zijn...

Ga gerust weer naar Mexico

Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt reizen naar Mexico niet langer af, zo maakte het vandaag bekend. Het reisadvies voor het Latijns-Amerikaanse land werd op 28 april ingesteld in verband met de Mexicaanse griep.

Volgens het ministerie is duidelijk dat het ziektebeeld van het griepvirus tot nog toe over het algemeen mild is. Daarnaast is het virus inmiddels in 73 landen, waaronder Nederland, vastgesteld. Daarom ligt een specifiek op Mexico gericht reisadvies niet langer in de rede, aldus Buitenlandse Zaken.

Het ministerie roept reizigers wel op waakzaam te blijven. Wie binnen een week na terugkeer uit Mexico koorts of luchtwegproblemen heeft, wordt aangeraden om thuis te blijven en de huisarts te bellen.

Dat de situatie in Mexico aan de beterende hand is betekent nog niet dat het gevaar van de Mexicaanse griep is geweken. De Wereldgezondheidsorganisatie WHO staat op het punt de hoogste alarmfase voor de Mexicaanse griep uit te roepen. Dat heeft de plaatsvervangend directeur-generaal van WHO, Keiji Fukuda, dinsdag in Genève laten weten. Bij alarmfase zes is er sprake van een pandemie.

Fukuda uitte zijn zorgen over aanhoudende verspreiding van het zogeheten H1N1-virus in de wereld. In 73 landen zijn meer dan 26.500 mensen besmet geraakt, van wie er 139 zijn overleden.

In steeds meer landen komen besmettingen van mens-op-mens voor, zonder dat de betrokken personen naar risicolanden als Mexico en de Verenigde Staten zijn gereisd. De WHO hanteert nu fase vijf, dat betekent dat een pandemie aanstaande is.


Ga gerust naar Mexico  (foto: DAG)

Dode in Goes blijkt voormalig Mr. Universe

In Goes werd afgelopen weekeinde een dode man aangetroffen. De politie heeft vandaag bekendgemaakt dat het om voormalig Mr. Universe Walter van Elderen uit Breda gaat. Van Elderen is door een misdrijf om het leven gekomen.

De precieze doodsoorzaak moet blijken uit sectie die vandaag verricht is op het lichaam van de 56-jarige Van Elderen. Zijn levenloze lichaam werd eergisteren gevonden in een woonhuis in Goes. De bewoners van dat huis waren bevriend met Van Elderen.

De politie heeft nog geen aanhoudingen verricht in deze zaak. Men vermoedt dat iemand een aanslag op Van Elderen, die in 2006 de titel Mr. Universe behaalde in het amateur-bodybuilden, heeft gepleegd. 

Met dank aan een onbekende FOK!ker voor de submit.

Indrukwekkend UFO-filmpje opgedoken

Uit Moldavië is een indrukwekkend UFO-filmpje opgedoken. Ene Igor Kishnevitz filmde het object in Chisinau, de hoofdstad van het oost-Europese land. Prompt zette de beste man de video op YouTube.

De UFO werd gefilmd in Ciocana, een district in de hoofdstad. Boze tongen beweren echter dat het hier slechts een plastic tas betreft, die dankzij de wind door de lucht vliegt.

Believers willen hier niet aan. Volgens hen veranderen plastic tassen niet van kleur terwijl zij achter wolken langsvliegen. Laat staan dat zij de vorm van een schijf hebben.


Ruimteschip of plastic zak? Oordeel zelf!

Gerrit Zalm, de slechtste minister van Financiën

pberends stuurde de volgende submit in: 

Tot mijn grote verbazing werd Gerrit Zalm vorige week verkozen tot beste minister van Financiën. Nota bene door 150 economen en financieel journalisten. Nu heb ik geen idee of andere ministers van Financiën beter waren, maar dat hij zo de hemel ingeprezen werd door mensen die er verstand van zouden moeten hebben, is opmerkelijk te noemen.

Project Natal is racistisch?

Een presentatie van nieuwe techniek gaat meestal gepaard met enkele kinderziektes. Project Natal heeft echter een kinderziekte van de buitencategorie: het is racistisch!

Niet echt natuurlijk, maar donkergekleurde mensen lijken met Natal in z'n huidige vorm niet goed herkend te worden. Kudo Tsunoda, Creative Director bij Project Natal, demonstreerde aan onder meer Dan Hsu en N'Gai Croal hoe Project Natal werkt. Hiervoor gebruikte hij onder meer Burnout Paradise. Met z'n armen uitgestrekt om te sturen en z'n voeten gebruikend om gas te geven, wist hij de game te besturen.
Hierna mocht N'Gai Croal het systeem proberen. Natal registreerde het gas geven zonder problemen, maar het systeem herkende de handen van Croal niet, waardoor het sturen simpelweg onmogelijk werd.

De waarschijnlijke reden hiervoor is Near Infrared Spectroscopy, waar Natal vermoedelijk gebruik van maakt. Volgens deze studie heeft melanine een negatieve invloed op het gereflecteerde signaal. En laten donkere mensen nu net een hoge concentratie melanine in hun huid hebben.

Relatiepauze voor DiCaprio en Refaeli

Acteur Leonardo DiCaprio en model Bar Refaeli hebben hun liefdesrelatie op een laag pitje gezet. "Op dit moment laten ze elkaar even vrij”, zegt "een bron" vandaag op de website van het Amerikaanse showbizzblad People. "Het zou kunnen dat deze relatiepauze eindigt in een definitieve breuk, maar nu doen ze beiden ‘hun eigen ding’.”

Afgelopen weekeinde wandelde het 23-jarige model door Hollywood en weigerde tegenover de media te praten over haar knipperlichtrelatie met DiCaprio. De 34-jarige filmster uit onder meer de film Titanic verbleef op dat moment in een hippe bar in New York, alwaar hij werd gespot in gesprek met een andere vrouw. "Hij stond de hele avond aan de bar en sprak al die tijd met een vrouw. En die vrouw aan de bar was zeker niet Bar", staat er op de website van People.

Volgens geruchten verlangde het model naar een meer serieuze relatie, terwijl DiCaprio dat (nog) niet ziet zitten.


Relatiepauze voor DiCaprio en Refaeli  (foto: DAG)

'Villa het volgende doelwit van Pérez'

Real Madrid heeft met het vastleggen van de Braziliaan Kaká de toon gezet. Nieuwbakken president van de club Florentino Pérez wekt de suggestie dat Valencia-spits David Villa het volgende doelwit is op de transfermarkt.

Deze week nam Real Madrid spelmaker Kaká voor een duizelingwekkend bedrag van 67,5 miljoen euro over van het Italiaanse AC Milan.

Real Madrid-preses Pérez heeft echter alweer een gesprek gehad met Manuel Llorente, de nieuwe voorzitter van Valencia. Het lijkt erop dat Pérez op sterspeler David Villa aast. Villa was afgelopen seizoen goed voor 28 doelpunten in de Primera División.

"We hebben wat tijd nodig om te zien hoe de situatie bij Valencia zich gaat ontwikkelen en wat ze daar willen doen. Als ze Villa willen behouden, moeten we dat respecteren," aldus Pérez tegenover de Spaanse media over deze kwestie.

Kaarten Britney Spears weg tegen dumpprijzen

Het gaat niet zo heel best met de kaartverkopen voor de concerten die Britney Spears in de Londense O2-Arena geeft in het kader van haar Circus-tour. Om te voorkomen dat de zangeres voor anderhalve man en een paardenkop moet aantreden en het beeld ontstaat dat haar tour op een flop uitdraait is de prijs voor een kaartje voor een VIP-staanplaats zelfs drastisch verlaagd: van honderd naar twee Britse ponden, oftewel zo'n drie euro.

Voor dat geld kan de fan zo ongeveer het al dan niet aanwezige ondergoed van la Spears checken, want het betreft staanplaatsen vlak voor het podium. De promotors van het concert hebben de verkoop van de kaartjes uitbesteed aan theaudienceclub.com, een site waar geregeld last-minute-kaartjes voor concerten worden verkocht.

'ADO wil Oper onderdak bieden'

ADO Den Haag koestert hoop dat Andres Oper de gelederen komt versterken, zo meldt het Algemeen Dagblad. Het contract van Oper bij Roda JC loopt af, waardoor een transfervrij vertrek mogelijk is voor de aanvaller.

Als ADO er niet in slaagt Oper vast te leggen, dan wil de club uit de residentiestad proberen om Jason Oost aan de selectie toe te voegen, zo meldt het Algemeen Dagblad.

Een transfer naar Griekenland lijkt voor de Estse aanvaller steeds verder uit het zicht. De betreffende club, Iraklis Saloniki, kampt met financiële problemen.

Een andere optie voor Oper is een langer verblijf bij Roda JC. De Kerkraadse club zou graag zien dat hij zijn contract verlengt. Roda verkeert echter nog altijd in financiële moeilijkheden, hetgeen aanvankelijk ook de reden was dat men Oper liet gaan.

House: "PSP Go niet te duur"

Het lijkt er bijna op alsof hij het bewust doet, want Andrew House heeft alweer stof doen opwaaien. Deze keer gaat het om de prijs van de opgepimpte PSP, de PSP Go. Deze gaat in de Verenigde Staten namelijk 250 dollar kosten, en daar zijn de yanks niet zo blij mee.

De hoge prijs zou voor veel gamers een te groot obstakel zijn om de PSP Go te kopen. Al helemaal omdat andere handheld consoles zoals de DSi rond de $100 goedkoper zijn. House, de directeur van Sony Computer Entertainment Europe, ziet hier geen probleem in omdat de consoles van Sony volgens hem veel langer meegaan:

" (...) we have always said we take a different view of the lifecycle than perhaps some of our competitors do. People laughed at us when we said that ten year lifecycles were possible in the videogames business. Well, we had one for the PSone, and we're nine years into PS2 and still going very strong, although admittedly with a different focus on different markets as the lifecycle progresses."

Dat de PSP Go in Europa zelfs 249 euro gaat kosten (omgerekend 350 dollar) is volgens Andrew House gerechtvaardigd, omdat de Europese markt minder draait om de prijs van een product:

"I think on PlayStation 3, and the potential with an extension of PSP, we've got an opportunity to go even further on that. The overall value proposition which, by the way, European consumers get very, very well, I don't think they are as price driven as other markets."

De release van de PSP Go staat gepland voor 1 oktober 2009.

Carry Slee komt met boek voor jongvolwassenen

Kinderboekenschrijfster Carry Slee richt zich voortaan ook op jongvolwassenen. Actrice Melody Klaver (18) nam vandaag in aanwezigheid van tweehonderd schoolkrantredacteuren het eerste exemplaar in ontvangst van Bangkok Boy, geschreven voor jongeren vanaf 16 jaar.

Met dit boek richt Slee zich op jongeren die haar kinder- en jeugdboeken zijn ontgroeid, zoals scholieren in de laatste klassen van de middelbare school, studenten en jonge werkenden. De succesvolle schrijfsfer, die al bijna zeventig titels op haar naam heeft staan, heeft haar bekendheid vooral aan haar kinder- en jeugdboeken te danken.

Slee wilde al heel lang voor jongvolwassenen schrijven, vertelde ze vandaag. "Van alle boeken die ik heb geschreven, heb ik aan Bangkok Boy het meeste plezier beleefd." Ook zei ze dat ze aan dat boek het langst heeft gewerkt, zo'n zes maanden.

Eerste exemplaar van Bangkok Boy uitgereikt aan Melody Klaver  (foto: ANP)

Atleet Som wereldkampioen

Atleet Bram Som is wereldkampioen geworden bij de militairen. De sergeant eerste klas van de Koninklijke Landmacht was in Bulgarije de snelste op de 800 meter.

Som kwam in Sofia tot een tijd van 1.46,98. Daarmee bleef hij de Marokkaan Mouhcine el Amine met 1.47,63 en de Iraniër Sadjad Moradi 1.47,86 ruim voor. Eerder plaatse Som zich al voor het gewone WK dat dit jaar in Berlijn gehouden zal worden.

Lieke van Lexmond weer vrijgezel

Goed nieuws voor mannen die zich verlekkeren aan Lieke van Lexmond. De tweevoudige Playmate is weer vrijgezel.

Nadat haar relatie met Jeroen van Rietbergen anderhalf jaar geleden op een lullige manier spaak liep, viel Lieke als een blok voor haar GTST-collega Mark van Eeuwen. "We zijn een paar keer uitgeweest en opeens dacht ik: 'wat ben jij eigenlijk leuk'. Ik heb al die tijd oogkleppen op gehad", bekent ze.

Ondanks dat de twee ruim twee weken uit elkaar zijn, werken ze nog wel samen. Ook op de set van GTST is alles nog koek en ei. "Lieke is heel professioneel, op de set merk je er niets van", laat Christophe Haddad weten.

"Ze zijn als vrienden uit elkaar gegaan. Ze hebben geen ruzie of zo gehad en dat hebben ze nog steeds niet. Dat moet ook wel, want ze zien elkaar elke dag op de set", meldt een woordvoerster van RTL. 

Onlangs sprak het stel nog stemmen in voor de animatiefilm Monsters vs. Aliens. Waarom ze nu uit elkaar zijn is nog niet bekend.

Terpstra: "Dit is een enorme opluchting"

Niki Terpstra won vandaag de derde etappe in de Dauphiné Libéré. Hiermee werd de aanvalslust van de renner van Milram eindelijk beloond.

"Ik probeer het zo vaak en altijd denk ik: nu moet het toch een keer lukken. En vandaag was die dag." Het was de enige kans voor de aanvallers in de deze ronde. Morgen is er een tijdrit en vanaf donderdag gaat het peloton de bergen in, waarvoor Cadel Evans en Alberto Contador de favorieten zijn. Naast de etappezege greep Terpstra ook de leiding in het algemeen klassement: "Mooi hè! Ik heb hier nooit van gedroomd, mijn voorkeur gaat toch uit naar een klassiekerzege. Het voorjaar, daar ligt mijn hart. Maar etappes winnen in koersen als deze is natuurlijk ook heel belangrijk voor mij. Dit is mijn grootste overwinning tot nu toe, ik heb hier drie jaar heel hard voor gewerkt. Dit is een enorme opluchting."

Terpstra is nog niet zeker van een plaatsje in de ploeg voor de Tour de France, maar heeft nu goede hoop: "Ik denk dat ik me nu wel goed heb laten zien…"

Heerkes verbouwereerd over Heracles

Gisteren werd bekend dat Gertjan Verbeek de nieuwe trainer is bij Heracles Almelo. Gert Heerkes die bij de club nog een doorlopend contract heeft, snapt er niets van dat hij aan de kant is geschoven.

Heracles presteerde in de eerste seizoenshelft in de Eredivisie boven verwachting, maar zakte daarna ver terug. En ondanks dat de club zich eenvoudig handhaafde, acht de leiding Heerkes niet deskundig en capabel genoeg om club naar een hoger plan te tillen.

"Ik ben het dus ook niet eens met de gang van zaken, dat mag duidelijk zijn," zegt de aan de kant gezette coach die zich beraadt op zijn positie binnen de club. "Er moet nog over gesproken worden. Zoals ook over het eventueel afkopen van het contract."

Heerkes zegt vanuit Spanje dat hij niet verder op de ontstane situatie wil praten. "Daarom verbaast het me dat dit nieuws nu al naar buiten komt. Dat was niet de afspraak."

Bos: terugdringen begrotingstekort wordt lastig

Minister Wouter Bos (Financiën) voorziet een "duivels moeilijke exercitie" om het begrotingstekort weer terug te dringen op een moment dat de bevolking nog geen economisch herstel voelt.

"Het zal lastig zijn daar draagvlak voor te krijgen", zei Bos vandaag na EU-beraad. Ministers spraken bij het beraad af de fors opgelopen overheidstekorten aan te pakken zodra de economie weer groeit van kwartaal op kwartaal, mogelijk begin 2010.

Maar de verwachte bezuinigingsplannen komen dan juist op een moment dat veel mensen hun baan verliezen. "De Europese Commissie praat nu over uitwegen uit de economische crisis, terwijl de meeste burgers er nog mee te maken gaan krijgen. De grote klap voor de werkgelegenheid komt nog", zei Bos.

Veel EU-landen laten hun tekorten nu oplopen om de recessie niet te verergeren. Nederland is een van de twintig EU-landen waar het begrotingstekort is opgelopen tot boven de EU-limiet van 3 procent. De Europese Commissie begint daarom dit najaar een procedure tegen Nederland, om het tekort op den duur terug te dringen. "Dat is een discussie waar we ons natuurlijk op verheugen. Ahum", zei Bos cynisch.

Lees ook de FOK!-column Gerrit Zalm, de slechtste minister van Financiën.


Bos: terugdringen begrotingstekort wordt lastig  (foto: DAG)

Geen nieuwe stunt cricketers

De Nederlandse cricketers zijn er op het WK Twenty20 niet in geslaagd opnieuw te stunten. Oranje ging na de sensationale zege tegen Engeland nu tegen Pakistan onderuit en is uitgeschakeld.

De Nederlandse ploeg, bijna volledig bestaande uit amateurs, ging op Lord's met 175/5 tegen 93 all out onderuit tegen de profs uit Pakistan. Nederland is nu op basis van runrate, vergelijkbaar met het doelpuntengemiddelde in het voetbal, uitgeschakeld.

Moskee beboet voor geluidsoverlast

Bij een Russische moskee is een boete op de mat geploft. De Mahmoud Effendi moskee in het zuidwest-Russische stadje Astrakhan heeft de bekeuring ontvangen wegens het schenden van de openbare orde.

Omwonenden van het islamitische gebedshuis hadden bij de lokale autoriteiten geklaagd over de vreemde tijden waarop de imam opriep tot gebed. Geregeld schalden de arabische teksten om vier uur 's nachts of elf uur 's avonds uit de speakers.

De regionale aanklager had eerder al eens bij de moskee aangeklopt met dezelfde klacht en gaf de imam een waarschuwing. Desondanks gingen de nachtelijke oproepen tot gebed gewoon door. De moslims moeten nu tussen de honderd en tweeduizend roebel lappen, omgerekend tussen 2,30 en 46 euro.

Britse politie flitst fietsers

In de Britse kustplaats Bournemouth is de politie het helemaal beu: fietsers die met hoge snelheid over de boulevard rijden. De fietsers rijden regelmatig harder van 10 mijl per uur (16 kilometer per uur) en dat gaat toch echt te ver volgens de wetsdienaars.

Om de 'scheurende' fietsers te pakken stelt de politie van Bournemouth zich verdekt op achter strandhutten. Vanuit daar kunnen zij snelheidsovertreders met hun lasergun betrappen.

Wanneer een overtreder opgemerkt wordt door de agenten, springt een agent tevoorschijn om de fietser te confronteren met zijn overtreding. De fietsers worden echter niet op de bon geslingerd, want dat mogen de agenten niet. Er wordt slechts een advies gegeven om minder hard over de boulevard te crossen.

Met dank aan marcel-o voor de submit.

Doden bij zware bomaanslag op hotel in Peshawar

De Pakistaanse stad Peshawar is vanavond opgeschrikt door een zware bomaanslag. Door de explosie op het luxueuze Pearl Continental Hotel kwamen zeker vijf mensen om het leven en vielen voor zover bekend 25 gewonden. Tal van voertuigen in de omgeving werden verwoest, meldde de Pakistaanse politie.

Het is onduidelijk of het om een van tevoren geplaatst explosief gaat of een zelfmoordaanslag. Pakistaanse media meldden op basis van getuigen dat er ook geschoten is in het hotel.

Peshawar ligt in de onrustige grensregio met Afghanistan. Talibanrebellen en aanhangers van al-Qaeda plegen er geregeld aanslagen. Eind mei pleegden moslimfundamentalisten een grote aanslag op een bazaar in Peshawar. Daarbij vielen vijf doden en naar schatting dertig gewonden.

Pedofiele Belg trouwt moeder slachtoffer

Een pedofiel uit België die zich in Cambodja heeft vergrepen aan een dertienjarige jongen wil nu met de moeder van die jongen trouwen. Hij deed haar na zijn vrijlating uit de gevangenis een huwelijksaanzoek.

De man, Philippe D., werd drie jaar geleden opgepakt voor het vergrijp aan de jongeman die inmiddels zestien jaar oud is. D. kwam op 4 april dit jaar vrij en liep rechtstreeks naar de moeder van zijn slachtoffer. Hij trok direct bij de vrouw en het jongere broertje van zijn slachtoffer in en vroeg haar inmiddels ten huwelijk.

D. is inmiddels terug in België om het huwelijk te regelen. Wanneer alles geregeld is, keert D. terug naar zijn nieuwe gezinnetje in Cambodja.

Met dank aan HaerdenC voor de submit.

Wielrenner Colom Mas betrapt op EPO

De internationale wielerunie UCI heeft besloten om Antonio Colom Mas voorlopig te schorsen. De renner uit de Katusha-formatie is tijdens een out-of competitioncontrole op 2 april 2009 betrapt op EPO.

Colom Mas zal geschorst blijven totdat de Spaanse wielerbond de zaak behandeld heeft. Dat de coureur betrapt werd, komt doordat er gekeken is naar het schema dat hij af zou werken en het bloedprofiel er naast is gelegd.

De Katusha-renner reed na de test nog in de GP Miguel Indurain en de Ronde van het Baskenland. In deze laatste koers eindigde hij in het klassement als tweede achter Alberto Contador.

Ambulancebroeder weigert overwerk, patiënt sterft

In een ziekenhuis in het Britse Stockton is een 69-jarige man overleden als gevolg van het gebrekkige arbeidsethos van de ambulancebestuurder die hem daarnaartoe moest brengen. De bestuurder reed namelijk niet rechtstreeks naar het ziekenhuis, maar eerst naar een ambulancecentrale om zich te laten aflossen. Hij vond het na een kwartier overgewerkt te hebben namelijk welletjes.

De 69-jarige man had een beroerte gekregen. Toen de ambulancebestuurder bij de centrale aankwam vond hij het niet nodig zijn collega's in te lichten, zodat één van hen de patiënt uiteindelijk vond en hem alsnog naar het ziekenhuis vervoerde. De 25 minuten extra tijd die de aflossing in beslag nam deden zijn situatie bepaald geen goed: kort na aankomst in het ziekenhuis bezweek hij aan een hartaanval.

Voorlopig hoeft de ambulancebestuurder zich niet druk te maken om zijn werktijden. Hij is namelijk geschorst in afwachting van het onderzoek naar de zaak.

Met dank aan GiantWorm voor de submit.

Jeugdbende kraakt alleen oude Twingo's

De Brusselse politie heeft vijf jongeren opgepakt wegens autokraken. Bezitters van dikke auto's hadden echter niets te vrezen van de jeugdbende. De Belgen, allen tussen de zestien en achttien jaar oud, hadden het namelijk alleen voorzien op Renault Twingo's.

De afgelopen drie maanden stal het vijftal uit ruim zeventig stuks van deze Franse autootjes. Een van de daders bekende zelfs stoer in een nacht maar liefst tien van deze damesmobielen te hebben gekraakt. De Twingo's vormen een ideaal doelwit omdat deze zeer eenvoudig open te krijgen zijn.

Maximaal 10.000 WK-kaarten voor Oranje-fans

Voor de Nederlandse fans zijn op het WK van 2010 in Zuid-Afrika maximaal tienduizend kaarten beschikbaar per groepswedstrijd. Dit maakte de KNVB vandaag bekend.

In de groepsfase is twaalf procent van de stadioncapaciteit toegewezen aan de KNVB. Dit betekent dat er, afhankelijk van het stadion waarin gespeeld wordt, tussen de 4500 en tienduizend kaarten beschikbaar zijn. Voor de knockoutfase krijgt de KNVB acht procent van de stadioncapaciteit.

Het gros van de tickets zal naar leden van de supportersclub Oranje gaan. Na de loting voor het WK voetbal, die plaatsvindt op 4 december, wordt duidelijk wie de tegenstanders van het Nederlands elftal zijn en in welke stadions gespeeld wordt. Dan is ook bekend hoeveel kaarten er beschikbaar zijn voor de Oranje-fans.

Maximaal tienduizend WK-kaarten voor Oranje-fans

Voor de Nederlandse fans zijn op het WK van 2010 in Zuid-Afrika maximaal tienduizend kaarten beschikbaar per groepswedstrijd. Dit maakte de KNVB vandaag bekend.

In de groepsfase is twaalf procent van de stadioncapaciteit toegewezen aan de KNVB. Dit betekent dat er, afhankelijk van het stadion waarin gespeeld wordt, tussen de 4500 en tienduizend kaarten beschikbaar zijn. Voor de knockoutfase krijgt de KNVB acht procent van de stadioncapaciteit.

Het gros van de tickets zal naar leden van de supportersclub Oranje gaan. Na de loting voor het WK voetbal, die plaatsvindt op 4 december, wordt duidelijk wie de tegenstanders van het Nederlands elftal zijn en in welke stadions gespeeld wordt. Dan is ook bekend hoeveel kaarten er beschikbaar zijn voor de Oranje-fans.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!voetbalmanager!

Veendam trekt ook Korf aan

BV Veendam heeft de achtste nieuwe speler voor komend seizoen gecontracteerd. Aanvaller Tjeerd Korf komt transfervrij over van Excelsior.

De 26-jarige Korf debuteerde in het seizoen 2002/03 namens FC Zwolle in het betaald voetbal. Na vijf seizoenen Zwolle verkaste hij in de zomer van 2007 naar Excelsior, waarmee hij één seizoen in de Eredivisie speelde. Korf kwam tot nu toe in 191 competitieduels in actie, waarin hij 21 keer scoorde.

Algemeen directeur Jan Korte is blij met de komst van de vleugelspits uit Emmeloord: "
Korf is een grillige buitenspeler, die op allebei de flanken uit de voeten kan. We halen hem vooral vanwege zijn snelheid en diepgang, hij kan andere jongens in stelling brengen."
Korf tekende voor twee jaar in Veendam.

Telstar-spits op stage in Denemarken

Glynor Plet, de spits van Telstar, gaat op stage in Denemarken. De clubtopscorer gaat op proef meetrainen bij Odense BK.

De 22-jarige Amsterdammer maakte dit jaar een succesvolle rentree in het betaald voetbal. De lange aanvaller slaagde eerder niet bij FC Den Bosch, maar via een succesvol seizoen bij zaterdaghoofdklasser FC Lisse kwam hij weer in beeld bij de profclubs. Telstar legde hem vast en prompt wist Plet achttien keer te scoren in de afgelopen competitie.

Odense BK wil Plet nu graag van dichtbij aan het werk zien en nodigde hem dus uit voor een stage. Mocht die bevallen, dan zal de spits dus mogelijk overstappen naar de nummer twee van Denemarken.

Elfjarige zuipt zichzelf ziekenhuis in

Duitsland is in de ban van een nieuw geval van het zogeheten comazuipen. Dit keer is het een zeer jonge knul die vecht voor zijn leven. Het ventje van slechts elf jaar oud is in het ziekenhuis beland na te diep in het glaasje te hebben gekeken.

De snotneus uit het Beierse Landshut is door enkele vrienden afgevuld met wodka. Nadat de basisscholier buiten bewustzijn raakte, hebben zij hem voor dood achtergelaten onder een brug. De politie vond de zwaar bezopen jongen en bracht hem met grote spoed naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis.

Hoeveel alcohol de knul in zijn bloed had en of hij nog in levensgevaar is, is de politie nog niet duidelijk. Het kinderziekenhuis weigert namelijk de politie informatie te verschaffen.

De politie wil nu onderzoeken wie de tiener van drank hebben voorzien. Daarbij gaat het niet slechts om een relletje, maar om een serieuze zaak, zo verzekert de politiewoordvoerder.

Jigsaw nog lang niet klaar met zijn spelletjes

De populaire reeks van de sadistische Saw-films is nog lang niet ten einde. Dat heeft de hoofdrol speler Jigsaw (Tobin Bell) gisteren bekendgemaakt. Tijdens een zogenaamde board-meeting besloten de makers om in ieder geval nog door te gaan tot Saw 8 mits de fans de bioscoop blijven bezoeken.

In de films van Saw sluit de sadist Jigsaw mensen op en laat ze vervolgens kiezen tussen twee opties: overleven of overlijden, maar lijden zullen ze sowieso. De eerste film werd meteen een kaskraker en bracht meer dan 55 miljoen dollar op. De recentste film, Saw 5, bracht meer dan 110 miljoen dollar op met een budget van 10 miljoen dollar. 

Tobin Bell vertelde dat de achtste film waarschijnlijk de laatste in de reeks wordt: "Saw 8 wordt de laatste film. Ik kijk er naar uit om de laatste puzzelstukjes van het plot bekend te maken. Er zijn nog stukjes die de fans nog niet hebben gezien. De zesde film is inmiddels klaar en we zijn nu bezig met het bedenken van het script van film zeven."

Vader doodgereden door zoon

Tijdens een congres in Berkshire, Engeland, heeft zich op de parkeerplaats van een golfclub een drama afgespeeld. Een Engelse dokter, de 66-jarige Salim Verjee is daar door zijn zoon doodgereden, nadat deze rijles kreeg van zijn broer in de auto van zijn vader.

Toen Salim was afgezet door zijn twee zoons nam een van de jongens het stuur over om de Mercedes eens te proberen. Dit ging direct al mis, aangezien zij Salim raakten en daarbij ook nog zijn been verbrijzelden. De Daily Mail meldt dat de vele artsen die aanwezig waren bij het congres toesnelden om te helpen, maar dat zij niet konden voorkomen dat de 66-jarige vader een hartstilstand kreeg. Niet veel later is de man in het ziekenhuis overleden.

Federer niet naar Halle

Roger Federer laat het tennistoernooi van Halle aan zich voorbij gaan. De Zwitser schreef dit weekend op een indrukwekkende manier Roland Garros op zijn naam en voert dit ook aan als reden voor zijn absentie.

"Het spijt me voor de fans en de organisatie. Ik hoop dat ze begrijpen dat die emotionele dag in Parijs heel veel van me gevergd heeft," liet Federer in een reactie weten. In de laatste zes edities van het tennistoernooi in Halle won de voormalig nummer één van de wereld vijf keer.

De winst op Roland Garros leverde Federer een nieuw record op, wat hem naast Pete Sampras bracht. Het was voor de Zwitser namelijk de veertiende keer dat hij een Grand Slam op zijn naam schreef.

Hamilton: "Button verdient het succes"

Lewis Hamilton is van mening dat Jenson Button zijn succes verdient. De Brit, die in dienst van Brawn GP rijdt, won al zes van de zeven verreden races. Daarmee heeft hij al een forse voorsprong op de concurrentie in het kampioenschap.

"Jenson is een fantastische coureur en hij heeft dit succes echt verdiend," liet Hamilton via zijn eigen website weten. "Jenson heeft jaren moeten wachten op een competitieve auto en nu laat hij zien wat hij met een goede wagen kan. Hij heeft vanaf zijn eerste ronde in de wintertests geen enkele fout gemaakt en daarom gaat hij nu aan de leiding in het kampioenschap. Hij verdient het volledig om in deze positie te zitten."

De Brit wist tot nu toe negen punten in het kampioenschap te behalen. Dat is een achterstand van 52 punten op Button.

Van der Laan botst met PVV

Minister Eberhard van der Laan (Wonen, Wijken en Integratie) is het zat dat er veel onzin over het kabinet wordt verteld. Het is daarom volgens hem tijd om die verhalen te "ontmaskeren” en te laten zien welke maatregelen het kabinet neemt en heeft genomen om problemen in de samenleving aan te pakken.

"Ik ben klaar met het onderdeel gezeur", zei de PvdA-bewindsman vandaag nadat hij tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer ter verantwoording was geroepen over zijn integratiebeleid. De PVV vroeg daarin opheldering over een onderzoek waaruit blijkt dat 55 procent van de Marokkaans-Nederlandse mannen (18-24 jaar) in Rotterdam wel eens in aanraking is geweest met de politie. PVV-Kamerlid Sietse Fritsma verweet Van der Laan een gebrek aan daadkracht.

De minister somde daarop een reeks maatregelen op waarmee het kabinet de problemen bestrijdt. "We gaan het u gewoon niet meer laten zeggen: er gebeurt niks. Het is gewoon niet waar", zei hij vervolgens. "Bijten, schoppen, krabben, slaan. Het mag allemaal, maar wel op basis van feiten", voegde hij er later aan toe.

Roemeens feestbeest in Europees parlement

Elena Basescu (29),  ex-model en dochter van de Roemeense premier, behaalde eergisteren 4,2 procent van de stemmen bij de Europese verkiezingen, waardoor zij een zetel krijgt in het Europese parlement. Elena moet het in haar eentje rooien in het parlement, want in haar papa’s partij was ze niet welkom.

Elena Basescu de ‘Paris Hilton’ van Roemenië, vooral bekend vanwege haar aanwezigheid op celebrityfeestjes, wil haar kiezers niet teleurstellen als vers gekozen Europarlementslid. ‘De media hebben me afgeschilderd als een domme vrouw, maar ik heb tijdens mijn campagne aangetoond dat ik meer in mijn mars heb,' zei Basescu maandag tegen RFI radio.

De dochter van de president begon op jonge leeftijd als mannequin en werd beroemd om haar knappe uiterlijk. In 2007 veranderde ze van feestbeest in politicus. Ze ging aan de slag in de politiek en werd gekozen tot secretaris-generaal van de jongerenafdeling van de Liberale Democraten.

Haar vaders partij, de Democratische Liberale Partij, wees haar deelname af, omdat ze bang waren door haar dalende populariteit stemmen te verliezen. Daarom deed Basescu als onafhankelijke stem mee aan de Europese parlementsverkiezingen, wat haar zondag 4,2 procent van de stemmen opleverde.

Elena is niet de enige mooie society meid die een rol in de politiek ambiëert.  Zo is de Russische schone Maria Sergeyeva (24), door critici ook wel 'Poetins pin-up' genoemd, ook hard op weg naar een mooie politieke carriere.  The Daily mail suggereert zelfs dat ex-president Poetin de filosofiestudente een ministerpost zou willen aanbieden om meer jongeren te betrekken in de politiek. En ook Silvio Berlusconi is niet vies van een schone dame op de kandidatenlijst van zijn partij.


Roemeens feestbeest in Europees parlement  (foto: DAG)

Hoogste alarmfase Mexicaanse griep nabij

De Wereldgezondheidsorganisatie WHO staat op het punt de hoogste alarmfase voor de Mexicaanse griep uit te roepen. Dat heeft de plaatsvervangend directeur-generaal van WHO, Keiji Fukuda, dinsdag in Genève laten weten. Bij alarmfase zes is er sprake van een pandemie.

Fukuda uitte zijn zorgen over aanhoudende verspreiding van het zogeheten H1N1-virus in de wereld. In 73 landen zijn meer dan 26.500 mensen besmet geraakt, van wie er 139 zijn overleden.

In steeds meer landen komen besmettingen van mens-op-mens voor, zonder dat de betrokken personen naar risicolanden als Mexico en de Verenigde Staten zijn gereisd. De WHO hanteert nu fase vijf, dat betekent dat een pandemie aanstaande is.

Haal de mondkapjes maar uit de kast  (foto: ANP)

Terpstra slaat dubbelslag in Dauphiné

Niki Terpstra heeft de derde etappe van de Dauphiné Libéré gewonnen. Daarnaast eiste de renner, die in dienst van Team Milram rijdt, ook nog de leiderstrui voor zich op. De Nederlander wist in de sprint Ludovic Turpin (AG2R) en Yuri Trofimov (Bouygues Télécom) voor te blijven.

Terpstra was vandaag ook bij de vlucht van de dag betrokken. Samen met Trofimov, Turpin, Iñigo Landaluze (Euskaltel) en Rémi Pauriol (Cofidis) ging hij op avontuur. Het gezelschap wist een maximale voorsprong van zes minuten te pakken. In het peloton ontbrak de organisatie, waardoor de kopgroep gedurende de etappe niet meer achterhaald zou worden.

In de finale koos Landaluze al vroeg het hazenpad, maar Terpstra slaagde erin om de Spanjaard voorbij te rijden en finishte als eerste.

Morgen staat er in de Dauphiné Libéré een tijdrit van 42 kilometer op het programma. Aanstaande zondag wordt de laatste etappe van deze koers verreden.


Uitslag derde etappe:

#Naam rennerPloegTijd
1Niki TerpstraTeam Milram04:32,34
2Ludovic TurpinAG2Rz.t
3Yuri TrofimovBbox-Bouyguesz.t
4Rémi PauriolCofidisz.t
5Iñigo Landaluze Euskaltel-Euskadiz.t

Algemeen klassement:

#Naam rennerPloegTijd
1Niki TerpstraTeam Milram10:23,45
2Rémi PauriolCofidis+ 0,26
3Yuri TrofimovBbox-Bouygues + 0,27
4Ludovic TurpinAG2R+ 0,36
5Cadel EvansSilence-Lotto+ 1,01

Konami vertelt over Castlevania: Lords of Shadow

Onlangs werd op de E3 de komst van de eerste next-gen Castlevania aangekondigd. Het team dat verantwoordelijk is voor de nieuwste titel uit deze langlopende serie, krijgt hulp van niemand minder dan Hideo Kojima. In onderstaande beelden, afkomstig uit de de persconferentie van Konami op de E3 '09, licht Kojima zijn precieze rol toe binnen de ontwikkeling van Castlevania: Lords of Shadow.

Castlevania: LoS stapt af van de bekende formule die de vorige delen karakteriseerde, maar zal desondanks erg vertrouwd aanvoelen voor fans van de serie, aldus de producer van het spel.

Duitsers bezetten Nederlandse snelwegen

Automobilisten kunnen donderdagochtend maar beter de snelwegen in het oosten van Nederland mijden. Deze snelwegen staan dan waarschijnlijk helemaal vol met Duitsers. Door de Duitse feestdag Sacramentsdag hebben onze oosterburen een lang weekend. En uit ervaring weten we dat als ze komen, ze dan massaal naar Nederland komen.

Volgens de toeristenbond wordt het druk op snelwegen richting de kust, rond de Veluwe en richting Friesland. Maar de grootste problemen zullen zich volgens de ANWB voordoen op de A1 (Hengelo - Amsterdam), A12 (Zevenaar - Den Haag) en de A67 (Venlo - Eindhoven). Zondagmiddag keren de Duitsers massaal terug, ook dan is de kans op files extra groot.

KNVB boos om publicatie foutief speelschema

Volgens de KNVB klopt het competitieprogramma, dat vandaag uitlekte, niet. De voetbalbond overweegt zelfs om juridische stappen te ondernemen tegen ELF Voetbal, dat het programma publiceerde.

Het voetbaltijdschrift zou het verkeerde schema hebben, aangezien er al een vernieuwde versie was gemaakt. De meest recente versie is nog lang niet definitief, daar eerst de voetbalclubs nog akkoord moeten gaan en daarna ook de lokale autoriteiten hun goedkeuring moeten verlenen.

De KNVB is in ieder geval woest op ELF en wil in de toekomst foute publicaties voorkomen. "Het publiceren van dergelijke foutieve informatie komt de geloofwaardigheid van het blad niet bepaald ten goede", was één van de reacties van de voetbalbond.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk even op FOK!sport!

Brain Training op je iPhone

Dr. Kawashima laat je niet meer met rust, ook niet op je telefoon. Vanaf vandaag is Brain Training te downloaden in de App Store voor je iPhone en iPod Touch.

Je kunt je hersenen weer flink laten zweten met de bekende oefeningen of je aan nieuwe uitdagingen wagen, zoals een sudoku. Daarnaast biedt Namco Bandai''s wonderkindje de mogelijkheid om het op te nemen tegen drie vrienden op dezelfde iPhone of iPod. Als het spel dan nog niet verveelt, kun je je wagen aan de online leaderboards.De game is te downloaden voor €4.99

'Ambtenaren hebben stressvolle baan'

Ambtenaren in Nederland hebben het zwaar, zo blijkt uit onderzoek van de website InOverheid.nl. Bijna alle overheidsdienaren (96 procent) zegt af en toe last te hebben van stress op het werk. Bij ruim 50 procent wordt dat veroorzaakt door een te hoge werkdruk. Een op de drie ambtenaren ervaart regelmatig stress op de werkplek.

De te hoge werkdruk komt volgens de ondervraagden vooral door krappe termijnen en deadlines. De 96 procent die af en toe last heeft van stress kan daar mee leven, want 'het hoort er nu eenmaal bij'. De ruim 50 procent die regelmatig last hebben van stress, zeggen dat hun gezondheid te lijden heeft onder de stress.

InOverheid.nl wil bij het onderzoek benadrukken dat het stressniveau bij ambtenaren hoger ligt dan het Nederlands gemiddelde.

KNVB boos om publicatie foutief speelschema

Volgens de KNVB klopt het competitieprogramma, dat dinsdag uitlekte, niet. De voetbalbond overweegt zelfs om juridische stappen te ondernemen tegen ELF Voetbal, dat het programma publiceerde.

Het voetbaltijdschrift zou het verkeerde schema hebben, aangezien er al een vernieuwde versie was gemaakt. De meest recente versie is nog lang niet definitief, daar eerst de voetbalclubs nog akkoord moeten gaan en daarna ook de lokale autoriteiten hun goedkeuring moeten verlenen.

De KNVB is in ieder geval woest op ELF en wil in de toekomst foute publicaties voorkomen. "Het publiceren van dergelijke foutieve informatie komt de geloofwaardigheid van het blad niet bepaald ten goede", was één van de reacties van de voetbalbond.

Volvo Ocean Race bij Hollandse kust

Team Delta Lloyd heeft zich vanochtend in de achtste etappe van de Volvo Ocean Race als nummer vijf bij Hoek van Holland laten zien.

De zeilploeg van de Spaanse schipper Roberto Bermudez de Castro, met vier Nederlanders aan boord, zette na de tweede boeironding vlak onder de Nederlandse kust opnieuw koers naar volle zee met een krachtige wind in de zeilen. Later deze week wordt de vloot van zeven boten in de Zweedse finishplaats Marstrand verwacht.

Klassementsleider Ericsson 4 deed Hoek van Holland als eerste aan, na de start zaterdag in het Ierse Galway. De voorsprong op Team Delta Lloyd bedroeg bij de eerste boeironding ruim een half uur.

De Nederlandse deelnemer staat op de zevende plaats in de algemene rangschikking. Wouter Verbraak (navigator), Ed van Lierde (voordek), Gerd-Jan Poortman (voordek) en Sander Pluijm (mediaman) varen in deze korte etappe namens Oranje mee op de boot.


Volvo Ocean Race bij Hollandse kust  (foto: DAG)

Zwaargewond na ruzie van anderen

Een automobiliste werd vanochtend in Capelle het kind van de rekening in een ruzie tussen twee automobilisten. De twee achtervolgden elkaar rond 06:30 uur op de A20, nadat er wat onenigheid was ontstaan. Na een beetje over en weer bakkeleien verloor een van de automobilisten zijn buitenspiegel.

Vanaf dat moment sloeg volgens de politie de vlam in de pan. De andere automobilist vluchtte de afslag Capelle op, in de hoop aan de ander te ontkomen. Op de kruising Hoofdweg/Burgemeester van Dijklaan reed de eerste automobilist door rood, waarbij hij vol inreed op de auto van een vrouw. Zij raakte bekneld en moest met een traumahelikopter naar het Erasmus MC gebracht worden.

Na de botsing stapten er twee mannen uit de achtervolgende auto. Zij bekommerden zich echter niet om de onschuldige, gewonde vrouw, maar gaven de vluchtende automobilisten een paar klappen op zijn hoofd. De politie heeft de drie mannen aangehouden.

Met dank aan Masterix voor de submit.

Madonna mag Malawisch weesje adopteren

Popdiva Madonna mag toch haar tweede kindje uit Malawi adopteren. Dat meldde het Britse boulevardblad The Sun vandaag.

Twee maanden geleden was de adoptieaanvraag van de zangeres afgewezen maar nu lijkt het er toch op dat het meisje, Mercy James (4), zich binnenkort familie van Madonna mag noemen. De queen of pop adopteerde in 2006 met succes haar zoon David (3), die ze uit Malawi haalde toen hij dertien maaden oud was.

Twee van de drie rechters hebben al toestemming gegeven voor de adoptie. De moeder van de 4-jarige overleed bij de geboorte. Het meisje wordt het vijfde kind van Madonna.


Madonna mag Malawisch weesje adopteren  (foto: DAG)

El Gaaouiri praat met Rot-Weiss Oberhausen

Samir El Gaaouiri speelt hoogstwaarschijnlijk volgend seizoen bij Rot-Weiss Oberhausen. Volgens het Algemeen Dagblad zijn de onderhandelingen met Rot-Weiss Oberhausen al in een vergevorderd stadium. Afgelopen seizoen eindigde de club uit het Ruhrgebied op een negende plek in de tweede Bundesliga.

De Limburger van Marrokaanse afkomst maakte afgelopen seizoen twaalf doelpunten in 32 competitieduels. VVV had al te kennen gegeven niet verder te willen met vijf andere spelers. De club speelt, na een jaar Jupiler League, volgend seizoen weer op het hoogste niveau van het Nederlandse voetbal.

Wat ging er mis bij de PvdA?

De PvdA stelt een werkgroep in die de gevoerde campagne voor de Europese verkiezingen gaat analyseren. PvdA-fractievoorzitter Mariëtte Hamer zei dat vandaag in de marge van het vragenuurtje in de Tweede Kamer.

Daarbij gaat het volgens haar om de campagneactiviteiten, zoals flyeren en posters, maar ook over de boodschap die de partij wilde overbrengen. Afgelopen donderdag leed de PvdA een forse nederlaag bij de Europese verkiezingen. Vier van de zeven zetels raakte de partij kwijt. Persoonlijke consequenties voor kopstukken van de partij zijn volgens Hamer niet aan de orde.

De verkiezingsnederlaag van de Sociaal Democraten was voor partijprominent Jan Pronk reden genoeg om de leiderschapskwaliteiten van Wouter Bos aan de kaak te stellen. Pronk haalde gisteren in het radioprogramma stand.nl keihard uit naar Bos. "De afgelopen weken is hij niet de leider van de partij geweest." Pronk omschreef Bos als "een goede minister van Financiën en manager", maar dat is niet wat de partij zijns inziens nodig heeft. "Mensen willen zich herkennen in een duidelijke leider," aldus Pronk. "Een sterke leider spreekt mensen aan en haalt ze naar de stembus."

De mening van onze columnisten vind je hier en hier.


Wat ging er mis?  (foto: DAG)

Muhamadu naar Dynamo Dresden

Ibad Muhamadu zal komend seizoen voor Dynamo Dresden spelen. Volgens de Telegraaf heeft de aanvaller van Willem II zijn handtekening gezet onder een tweejarig contract.

Muhamadu heeft in achttien competitieduels één keer gescoord voor de Tricolores en speelde sinds de zomer van 2008 voor de Tilburgse club. De 27-jarige Amsterdammer speelde eerder bij FC Twente, Cambuur Leeuwarden, MVV, Cercle Brugge en FC Dordrecht.

De Duitse club heeft grootste plannen. Momenteel komt Dresden uit in de Derde Bundesliga, maar men wil terugkeren op het hoogste niveau. Om dit te bewerkstelligen heeft de achtvoudig landskampioen een nieuwe stadion laten bouwen waar 32.000 toeschouwers in terecht kunnen.

'Geen zak met geld voor kroongetuige'

Peter la S., kroongetuige in het liquidatieproces-Passage, krijgt van justitie geen grote zak met geld om straks een riant leven te gaan leiden.

De problemen die eerder zijn gerezen tussen La S. en justitie hadden te maken met de praktische uitvoering van het getuigenbeschermingsprogramma waarin La S. zit en niet met extreme financiële eisen die de getuige zou hebben gesteld.

Dat zei officier van justitie Betty Wind vandaag tijdens een zitting van het proces in de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp. Zij benadrukte dat er absoluut geen sprake van is of zou kunnen zijn dat het Openbaar Ministerie de verklaringen van kroongetuige La S. zou hebben ‘gekocht’. Als er met La S. over geld wordt gesproken, is dit in verband met maatregelen voor zijn veiligheid in de toekomst en die van zijn familie.


Justitie: 'Geen zak met geld voor kroongetuige'  (foto: DAG)

Mel B is dol op haar seksspeeltje

Voormalig Spice Girl Mel B praat in tijdschrift Closer enthousiast over haar ervaringen met de Pocket Rocket vibrator. Volgens haar zijn sekspeeltjes de ideale manier om als vrouw aan je trekken te komen.

Voor de zangeres is seks een belangrijk deel van haar leven, "Ik las in een nieuw onderzoek dat 75 procent van de vrouwen geen orgasme krijgt tijdens de seks!. Oh mijn god! Dat verbaasde me, omdat een goed seksleven essentieel is voor een goeie relatie."

Haar advies naar vrouwen die niet aan hun trekken komen is om te investeren in een seksspeeltje, "Ik gebruik de kleine vibrator Pocket Rocket, en die klaart het kunstje iedere keer."

De zangeres noemt nog meer goeie tips voor geslaagde sekstaferelen, zo moet je volgens haar een goeie ‘omgeving’ creëren en is het belangrijk om ‘relaxt’ te zijn.

"Ik steek vaak een kaars aan in bad en luister naar wat fijne muziek. Daarna doe ik dan mooie lingerie aan, ik heb een grote collectie speciaal voor in de slaapkamer."

Mel B voegt eraan toe, "Mijn mannetje en ik hebben een goeie tijd samen. Ik weet niet zeker of het komt omdat we dezelfde leeftijd hebben, maar we hebben allebei een heel hoog libido".


Mel B is dol op haar seksspeeltje  (foto: DAG)

Man ziet blote etalagepop aan voor lijk

Een bewoner van de Amsterdamse Prinsengracht moet duidelijk even langs de opticien. Gisteren belde hij de politie met de mededeling dat hij een lijk had zien liggen op het dak van zijn buurman.

De politie reageerde direct en stormde richting het aangegeven pand, het atelier van de kunstschilder Peter Diem. De kunstenaar kreeg te horen dat hij het pand niet mocht verlaten omdat er een dood lichaam op zijn huis zou liggen.

Even later kwam de aap uit de mouw: het levenloze lichaam was niet van een lijk, maar van een etalagepop. De pop was nog net zichtbaar voorbij de dakrand.

Aan De Telegraaf legt Diem uit dat hij afgelopen winter werkte aan zijn modeshow Alien Fashion, waarvoor hij een stuk of twintig poppen op het dak had geplaatst.  Omdat het tien graden vroor, werd de show echter vroegtijdig afgeblazen en bleven de poppen liggen.

De kunstschilder: ‘Ik ben met verschillende projecten tegelijk bezig en was de poppen volstrekt vergeten. Het was overigens wel een mooi gezicht, twintig van die dames op het dak. Maar na vier maanden in weer en wind begonnen ze inderdaad een beetje in ontbinding te raken. Ik kan me voorstellen dat m’n buurman is geschrokken.’


Man ziet blote etalagepop aan voor lijk  (foto: DAG)

Micky Hoogendijk voelt zich schuldig

Micky Hoogendijk (38) vertelt aan tijdschrift Grazia dat ze zich schuldig voelt tegenover de dochter van haar nieuwe vlam Adam Curry (42). Ze ging er immers met haar vader vandoor, die nu met moeder Patricia Paay in een scheiding ligt.

Het leven van voormalig soapster Micky was prima op orde, totdat Adam in haar leven kwam, "En ineens stapt er dan iemand je leven binnen waarvan je zegt: You complete me. Het voelde zo goed." Micky maakte dan ook de stap om met de getrouwde Adam een relatie aan te gaan.

Radioman Adam Curry was  ongelukkig met zijn vrouw Patricia Paay, "Ik was aan het sterven, And she woke me up. Met Micky kwam de kleur terug’. Micky heeft nergens spijt van: ‘Adam straalt en bloeit op bij mij, daar hoef ik geen sorry voor te zeggen", verklaart Micky.

Wel heeft ze het te doen met de 18-jarige dochter Christina, "Als ik Christina was en de nieuwe vriendin van mijn vader werd op deze manier geïntroduceerd, zou ik ook denken: Wat een kuthoer flikker op. Dat beeld klopt alleen niet, de feiten liggen anders.", aldus Micky. Ze vindt het sneu dat de dochter van haar nieuwe vlam moet lijden onder de scheiding.


Micky Hoogendijk voelt zich schuldig  (foto: DAG)

Kitesurfer landt tussen kwallen

Een Britse kitesurfer heeft hachelijke uren beleefd in de wateren voor de kust van Costa Rica. Nadat zijn vlieger was gescheurd, landde hij midden tussen een kilometerslange school kwallen.

Crispin Freeman (42) werd over zijn hele lichaam gestoken door de giftige dieren. Zijn lichaamsfuncties begonnen daardoor uit te vallen. Omdat de vlieger kapot was, kon hij niet door de lucht ontsnappen. Pas na lange tijd dreef hij door een gunstige stroming weg van zijn belagers. Artsen in het plaatselijke ziekenhuis slaagden erin het leven van de man te redden.

"Ik dacht dat ik dood zou gaan, ik moest denken aan wat er met Steve Irwin is gebeurd", zei Freeman vandaag in boulevardblad Daily Mirror. De Australische avonturier Irwin stierf drie jaar geleden aan de steek van een pijlstaartrog.

Boek: Geschiedenis: Gebruik en Misbruik

Geschiedenis. Voor de meeste mensen roept het waarschijnlijk vooral associaties op met het schoolvak; jaartallen en saaie feitjes, of juist spannende verhalen over veldslagen en kruistochten.
Maar vaak wordt historische informatie ook gebruikt als verklaring van of rechtvaardiging voor nieuwe oorlogen of dubieuze politieke standpunten. In Geschiedenis: Gebruik & Misbruik doet Margareth MacMillan een aantal van dit soort gevallen uit de doeken.Amsterdam wil bierfiets weren uit centrum

De gemeente Amsterdam wil de beruchte bierfiets in het centrum gaan verbieden. Wethouder Hans Gerson van Verkeer en Vervoer gaat onderzoeken of dat mogelijk is. Aanleiding voor een eventueel verbod zijn diverse ongelukken de afgelopen tijd met de bierfiets. Een bierfiets is een soort rijdende bar, waar je met een hele groep aan kunt zitten.

Twee weken geleden raakten enkele vrouwen gewond toen zij de fiets tegen het dak van een tunneltje klemreden. Afgelopen weekend sloeg een bierfiets bij het Centraal Station onverwacht linksaf, waardoor een motorrijdster ten val kwam en over het asfalt schoof. Zij liep lichte verwondingen op.

Ad Karsten verhuurt bierfietsen en is verontwaardigd. "Bij een verbod ben ik failliet. Zeventig procent van mijn klanten komt uit Amsterdam", zegt Karsten. De wethouder verwacht het onderzoek over twee weken afgerond te hebben.

Andries Knevel woedend op de AVRO

De AVRO moet oppassen, want EO-coryfee Andries Knevel is op oorlogspad. Hij is op z'n zachtst gezegd not amused met de live uitzending van het Musical Awards Gala, gisteravond. Zowel de awardshow als Andries' zandbak Knevel & Van den Brink werden live uitgezonden op Nederland 1, maar de Musical Awards namen twintig minuten meer in beslag dan was gepland.

Frits Sissing, presentator van het Musical Awards Gala, bood openlijk zijn excuses voor het uitlopen aan. Maar toch blijft Andries stampen. "Hebben ze geen draaiboek bij die Musical Awards. Ruim 20 minuten uitgelopen. En dat in deze tijd! En maar wachten met een tafel vol gasten", Twitterde een boze Knevel.

Real heeft 'titel' drie duurste transfers ooit

De transfer van Ricardo Kaká naar Real Madrid kwam maandagavond rond. De Koninklijke heeft door de overgang de drie duurste transfers ooit op haar naam staan. Het begon met Luis Figo, die nu derde staat, terwijl Zinedine Zidane de lijst aanvoert.

De Fransman Zidane werd door Real in het jaar 2001 voor liefst 75 miljoen euro overgenomen van Juventus. Het jaar daarvoor hadden de Madrilenen met de overgang van Luis Figo de geschiedenisboeken al gehaald. De Portugees kostte 61 miljoen euro.

Met de transfer van Kaká zou ongeveer 67.5 miljoen euro gemoeid zijn. Daardoor komt hij op de tweede plaats terecht achter Zidane en voor Figo.

De top drie:

SpelerOude clubTransferbedrag
Zinedine ZidaneJuventus 75 miljoen euro
Ricardo KakáAC Milan67,5 miljoen euro
Luis Figo Barcelona FC61 miljoen euro

Seedorf ontkent overgang naar Chelsea

Clarence Seedorf zal in tegenstelling tot de berichtgeving uit Italië niet naar Chelsea vertrekken. Dat zegt de 33-jarige middenvelder van AC Milan op zijn website.

"Het is prachtig nieuws, dat Carlo Ancelotti mij naar Londen wil halen, maar ik zal ook volgend jaar voor Milan blijven spelen", laat hij optekenen. "Ik heb hier een contract en ik ben speler van Milan. Ik voel me hier goed."

Ancelotti werd vorige week aangesteld als nieuwe trainer van Chelsea en sindsdien doken er berichten op over transfers van Milan-spelers Andrea Pirlo, Pato en dus Seedorf. "Ik hoop dat ik minstens nog drie of vier jaar door kan gaan", is het verrassende vervolg van Seedorf, die dus niet van plan is op korte termijn te stoppen.

"Daarna heb ik nog een heel leven om het goed te doen", doelt hij op zijn werk voor goede doelen, onder andere in Suriname. Seedorf gaat volgend seizoen aan zijn achtse jaar bij de Rossoneri beginnen. Daarvoor speelde hij al voor Ajax, Sampdoria, Real Madrid en Internazionale.

'Jol is woedend op Ajax'

Martin Jol is furieus. De nieuwbakken trainer van Ajax had bij zijn aanstelling afgedwongen dat verdediger Thomas Vermaelen de club niet mocht verlaten. Dit lijkt nu toch te gaan gebeuren.

Ajax bereikte maandag namelijk een akkoord met Arsenal, dat 12,5 miljoen euro wil neertellen voor de Belgische mandekker. Tevens zullen de Amsterdammers nog premies krijgen, mocht Arsenal prijzen winnen. Derhalve was de aanbieding te goed om af te wijzen.

Jol wilde echter graag een sterke defensie bouwen met de 23-jarige verdediger als leider. Een bron van Daily Mail wist te melden dat de oud-trainer van Hamburger SV woedend is. "Jol wilde Vermaelen niet verliezen en al helemaal niet aan de aartsrivaal van zijn oude club Tottenham Hotspur", vertelde de bron.

Pato wil met Ancelotti praten over toekomst

Het Italiaanse AC Milan is nog maar net sterspeler Kaká kwijtgeraakt aan Real Madrid of de volgende dreiging dient zich alweer aan. Spits Pato zal aan het einde van deze maand duidelijk maken waar zijn toekomst ligt, maar zal daarvoor eerst gaan praten met Carlo Ancelotti, de nieuwe manager van Chelsea.

"Eind juni, na de Confederations Cup, zal ik een ontmoeting hebben met de clubleiding van Milan om over mijn toekomst te praten," vertelt de jonge Braziliaan in een interview met La Gazzetta dello Sport. "Maar eerst zal ik met Ancelotti praten."

"Hij is een geweldig mens en het is zijn verdienste dat ik me heb kunnen profileren bij Milan en in het Italiaanse voetbal. Voordat ik een beslissing neem over mijn toekomst, wil ik een gesprek met hem."

Nu Ancelotti aan de slag gaat bij Chelsea, zijn er al meerdere Milan-spelers gelinkt aan The Blues. Pato is één van die spelers en door zijn uitspraken in het interview zullen de speculaties omtrent een eventueel vertrek naar Chelsea ongetwijfeld toenemen.

"Het is een eer om door een club als Chelsea gevolgd te worden," aldus de jonge Braziliaan. "Maar zoals ik al eerder zei: eerst praat ik met Ancelotti en daarna met de clubleiding van Milan. Eind juni zal er duidelijkheid zijn."

Gillette laat consumenten fors betalen

Dat mannen diep in de buidel moeten om scheermesjes te kunnen betalen is niets nieuws. Voor een scheermes van Gillette betaal je in de winkel al snel zo'n drie euro. Maar weinig mensen weten dat je dan maar liefst vijftig keer de waarde van het mesje neertelt. Het produceren van een scheermes kost Gillette slechts zes cent.

Een pakje waar vier mesjes in zitten kost Gillette ongeveer 23 cent en daar maken ze 7,25 euro pure winst op. Dat zegt een informant tegen de Daily Mail. Volgens de informant verklaren de hoge winkelprijzen waarom Gillette sterren als Roger Federer, Tiger Woods en David Beckham kan laten schitteren in tv reclames.

Een paar jaar geleden deed Gillette Beckham zelfs een klein cadeautje: hij kreeg een scheermes, ingelegd met diamanten, à 54.000 euro.

Masters of Formula 3: De Deelnemers

Dit weekend zullen de Masters of Formula 3 weer op Zandvoort gehouden worden. De deelnemerslijst is inmiddels bekend.

Er zullen twee Nederlanders deelnemen aan de race. Renger van der Zande en Henki Waldschmidt moeten proberen de Nederlandse eer hoog te houden. Het team van Carlo van Dam heeft haar inschrijving geannuleerd, waardoor Van Dam niet mee zal doen met de Masters.

Deelnemers:

Nr.CoureurLandTeam
1 Jules Bianchi FRAART Grand Prix
2 Valtteri Bottas FINART Grand Prix
3 Adrien Tambay FRAART Grand Prix
4 Esteban Gutierrez MEXART Grand Prix
5 Laurens Vanthoor BELCarlin Motorsport
6 Daniel Ricciardo AUSCarlin Motorsport
7 Henry Arundel GBRCarlin Motorsport
8 Max Chilton GBRCarlin Motorsport
9 Samuele Buttarelli ITACarlin Motorsport
10 Jake Rosenzweig USACarlin Motorsport
11 Stefano Coletti MONPrema Powerteam
12 Matteu Chinosi ITAPrema Powerteam
14 Basil Shaaban LEBPrema Powerteam
15 Victor Garcia ESPFortec Motorsport
16 Riki Christodoulou GBRFortec Motorsport
17 Jean Karl Vernay FRASignature
18 Mika Mäki FINSignature
20 Tiago Geronimi BRASignature
21 Renger van der Zande NEDHitech Racing
22 Walter Grubmuller AUTHitech Racing
23 Roberto Merhi ESPManor Motorsport
24 Pedro Enrique BRAManor Motorsport
25 Cesar Ramos BRAManor Motorsport
26 Jon Lancaster GBRManor Motorsport
27 Daisuke Nakajima JPNRäikkönen Robertson Racing
28 Carlos Huertos COLRäikkönen Robertson Racing
29 Sam Bird GBRMücke Motorsport
30 Christian Vietoris GERMücke Motorsport
31 Alexander Sims GBRMücke Motorsport
32 Marco Wittman GERMücke Motorsport
33 Christopher Zanella SUIMotopark Academy
34 Atte Mustonen FINMotopark Academy
35 Alexandre Marsoin FRASG Formula
36Henki WaldschmidtNEDSG Formula
37 Andres Caldarelli ITASG Formula
43 Daniel Zampieri ITABVM/Target

Eerste vaatje haring voor 66.000 euro

Het eerste vaatje Hollandse Nieuwe van 2009 is voor 66.000 euro over de veilingtafel gegaan. Het Harderwijkse bedrijf De Jonge Ondernemers wist de eerste haringen aan de haak te slaan. Twee jaar geleden had hetzelfde bedrijf de eer, toen betaalden ze 70.000 euro. Het is uniek dat een bedrijf twee keer het eerste vaatje op de kop tikt.

Hollandse nieuwe moet aan een aantal eisen voldoen. Zo moet de haring goed vet zijn en op een traditionele, Nederlandse manier zijn schoongemaakt, gerijpt en gefileerd. Haringen die hier niet aan voldoen, mogen geen Hollandse Nieuwe heten.

Vorig jaar werd er 55.000 euro voor het eerste vaatje betaald. De gehele opbrengst gaat elk jaar naar Stichting Kinderpostzegels. Nu het eerste vaatje is verkocht, mag elke viskraam in Nederland de Hollandse Nieuwe verkopen, al dan niet voorzien van uitjes.

 

Zeno Clash naar Xbox360?

De fantasierijke first-person vechtgame Zeno Clash komt mogelijk naar de Xbox360. Dit heeft Carlos Bordeau, mede-oprichter van ontwikkelaar ACE Team, verteld in een interview.

De game zou op korte termijn zijn intrede moeten doen op Xbox Live Arcade. Het porten gaat geen probleem worden voor ACE Team, omdat Zeno Clash geschreven is op de Source Code. Deze leent zich uitstekend voor de Xbox360, aldus Bordeau.

Zeno Clash is sinds 21 april te downloaden via steam.

[LMS] Le Mans: De Nederlanders

Ook dit jaar zullen er weer een groot aantal Nederlanders deelnemen aan de 24 uur van Le Mans. Vorig jaar won het Nederlandse team Van Merkensteijn Sport nog de LMP2-klasse.

Teams:
Snoras Spyker Squadron
Het Nederlandse automerk Spyker zal met één auto deelnemen in de LMGT2-klasse. De afgelopen jaren boekte het team geen grote successen op Le Mans, maar met bijna een volledige Nederlandse bezetting probeert het team het dit jaar weer. Jarek Janis zal samen met zijn twee Nederlandse teamgenoten de auto besturen. De auto zal rond rijden met startnummer 85.

Coureurs:
Charles Zwolsman
Charles Zwolsman zal dit jaar voor het eerst deelnemen aan Le Mans. De coureur zal uitkomen voor het privateer team van Collin Kolles met een Audi R10 met startnummer veertien. Er wordt niet verwacht dat het team zal mee strijden om het podium, maar wel dat het team in de voorste regionen zal strijden. Zwolsmans is dit jaar al het gehele seizoen een vaste rijder voor het team van Kolles in de Le Mans Series.

Christijan Albers
Ook Christijan Albers zal plaats nemen in een auto van Collin Kolles. Na een minder succesvolle periode in de DTM in 2008, heeft ook Albers een plaatsje gevonden in de Le Mans Series. De Eindhovenaar kent Kolles nog van zijn periode in de Formule 1, waar Kolles zijn teambaas was. Albers neemt plaats in de nummer vijftien auto en zal met Zwolsman gaan strijden om de eer van het team en een eventuele podiumplaats.

Jeroen Bleekemolen
Jeroen Bleekemolen zal één van de twee Nederlandse coureurs zijn in het Nederlandse Spyker-team. Bleekmolen is toegevoegd aan het team als derde rijder in de auto met startnummer 85. De andere twee coureurs, Tom Coronel en Jarek Janis, doen met Spyker ook mee aan de Le Mans Series. De coureur is normaal gesproken actief in de A1GP, maar heeft wel ervaring met het racen in toerwagens.

Jos Verstappen
Jos Verstappen won vorig jaar nog de LMP2-klasse met de Porsche RS Spyder van het Van Merkensteijn Sport-team. Dit jaar zal de coureur deel uitmaken van het fabrieksteam van Aston Martin en zal hij een poging doen om de overwinning binnen te halen ten koste van Audi en Peugeot in de LMP1-klasse. Verstappen zal te herkennen zijn aan de auto met nummer 008.

Michael Vergers
Ook Michael Vergers is een vrij onbekende naam bij de Nederlandse autosport fans. De in Engeland woonachtige coureur rijdt voornamelijk in de Le Mans Series voor Virgo Motorsport in een Ferrari F430 GT met startnummer 96. Hiermee komt het team uit in de LMGT2-klasse. In 2006 won de coureur nog de LMGT2 voor het team van Barazi Epsilon. Het team is een grote favoriet om de titel op Le Mans te pakken, van de afgelopen jaar vijf verreden races, won het team er vier.

Tom Coronel
Tom Coronel is één van de twee vaste Le Mans Series-rijders voor het Snoras Spyker Squadron-team. Coronel is momenteel actief in het WTCC en de Le Mans Series en zal proberen om een zo goed mogelijk resultaat te scoren met het Nederlandse teams met startnummer 85.

Xavier Maasen
De meest onbekende Nederlander in het rijtje coureurs is Xavier Maasen. Maasen zal zijn debuut maken in de 24 uurs-wedstrijd en rijdt momenteel verdienstelijk in het FIA GT-kampioenschap, waar hij derde staat. De coureur zal voor Luc Alphand Aventures in de LMGT1-klasse uitkomen in de auto met nummer 73.

Peter Kox
Peter Kox is op het laatste moment toegevoegd aan het fabrieksteam van Aston Martin. Hiermee is de ervaren Le Mans coureur teamgenoot van Jos Verstappen en zal ook hij waarschijnlijk mee gaan doen om de prijzen. De coureur heeft al meerdere malen op het podium gestaan bij Le Mans en zal dat ook dit jaar proberen te doen. Kox zal rond rijden met nummer 009.

De volledige lijst met deelnemers is hier te vinden.

Promotie: wie komen er bij?

De degradanten zijn bekend, maar in Europa zijn er nog enkele clubs volop in de strijd om de felbegeerde promotie veilig te stellen. In Nederland werd er een extra promovendus bekend.

Jupiler League:

RKC Waalwijk had een derde wedstrijd nodig tegen De Graafschap, en mocht deze in eigen huis afwerken. De Waalwijkers kwamen in de eerste helft op voorsprong, en kenden vervolgens alle moeite om deze uit te breiden. De club uit Doetinchem had echter evenveel moeite de gelijkmaker te vinden, en zou daar dan ook niet in slagen. RKC promoveert, De Graafschap daalt af.

Ook Cambuur kon nog promoveren, en zou dan moeten doen ten koste van Roda JC. De Kerkraadse club liet het in de tweede wedstrijd liggen en moest nu in Leeuwarden een achterstand goed zien te maken, die er na 35 minuten stond. Vlak voor tijd maakte Roda toch gelijk en dwong zo een verlenging af. Hierin pakten de bezoekers de leiding, om deze middels een strafschop weer te verliezen. Michael Jansen, die de gelijkmaker scoorde, miste evenals een aantal van zijn teamgenoten in de strafschoppenserie, waardoor Roda in de Eredivisie blijft.

Segunda División:

Xerez heeft de koppositie in de Segunda División verspeeld in een directe confrontatie met concurrent Tenerife. Op het eiland werd het 2-0, waardoor het puntenaantal tussen de twee clubs exact gelijk is. Omdat ook het onderling resultaat geen verschil kent staat Tenerife op basis van het doelsaldo eerste. Real Zaragoza sloot netjes aan en houdt alle kansen op de titel en promotie. Hércules kan alleen nog hopen op een wonder. Het won wel bij Alicante maar heeft met nog twee duels te gaan een fikse achterstand.

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1CD Tenerife4023987877-45
2Xerez CD4023987870-40
3Real Zaragoza40221177774-39
4Hércules CF40191567273-41

De bovenste drie clubs promoveren

Serie B:

De eerste play-offduels richting promotie zijn gespeeld. Nummer drie Livorno ging verrassend met 2-0 onderuit bij nummer zes Grosseto, en zal thuis orde op zaken moeten gaan stellen. Empoli kwam thuis tegen Brescia nog wel op voorsprong, maar zag de bezoekers uiteindelijk met een 1-1 gelijkspel huiswaarts keren. De winnaars van beide duels spelen in de finale om de derde en laatste plaats in de Serie A.

Tweede Klasse:

In België zijn de vier clubs die nog mochten hopen op die laatste plaats in de Eerste Klasse aanbeland bij de laatste speelronde in de play-off groep. Toch is al bekend dan Roeselare verreweg de betere was, en dat de club het tot lijfsbehoud heeft geschopt. Alleen de groepswinnaar mag naar de Eerste Klasse, die komend seizoen nog zeventien clubs zal herbergen.

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1KSV Roeselare*54101311-4
2FCV Dender EH512255-5
3Lierse SK512254-6
4Antwerp FC511345-10

* = promotie

Vaststaande promoties:

De volgende competities waren al afgelopen en de promovendi zijn bekend.

Championship:

Wolverhampton Wanderers FC
Birmingham City FC
Burnley FC (via play-offs)

2. Bundesliga:

SC Freiburg
FSV Mainz 05
1. FC Nürnberg (via play-offs)

Ligue 2:

RC Lens
Montpellier HSC
US Boulogne

Portugal:

SC Olhanense
UD Leiria

Turkije:

Manisaspor
Diyarbakırspor
Kasımpaşa (via play-offs)

Schotland:

St. Johnstone FC

Roda JC en Sparta openen nieuwe seizoen

De wedstrijd tussen Roda JC en Sparta Rotterdam zal op vrijdag 31 juli het eerste duel van het Eredivisie-seizoen 2009/2010 zijn. Landskampioen AZ start tegen promovendus RKC Waalwijk, terwijl Ajax op bezoek gaat bij Vitesse. FC Twente heeft op zaterdag 1 augustus de uitwedstrijd tegen FC Utrecht voor de boeg.

PSV ontvangt dezelfde avond Willem II, terwijl Feyenoord een dag later in de Kuip aantreedt tegen sc Heerenveen. Het nieuwe speelschema moet nog wel worden goedgekeurd door de clubs.

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport, voor voetbalnieuws op de Voetbalmanager.

Familiefoto op blog eindigt op winkelruit in Tsjechië

Danielle Smith, de fanatieke moeder achter het mierzoete blog ExtraordinaryMommy.com, gebruikt haar website om leuke familiefoto’s en verhalen over haar kinderen te delen met de rest van de wereld. Dat ook reclamemakers daar blij mee zijn, had ze niet vermoed.

Wat is er gebeurd? Op een goede dag plaatste Danielle onderstaande foto op haar weblog.

Niets aan de hand, zou je zeggen. Tot de bloggende mommy door een vriend op Facebook werd aangesproken, die zijn oude Amerikaanse vriendin en haar gezinnetje ineens levensgroot tegenkwam aan de pui van een nieuwe supermarkt… in Tsjechië.

Smith wist van niks, maar kan er wel om lachen. "Ik blijf gewoon familiefoto’s posten op mijn site, maar voortaan verklein ik wel eerst het formaat."


Familiefoto op blog eindigt op winkelruit in Tsjechië  (foto: DAG)

Noorse bond vergist zich in speelstad

Een groep Noorse supporters keek vandaag vreemd op. De nationale bond had namelijk laten weten dat de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Noorwegen in de Amsterdam ArenA gespeeld zou worden.

De Noorse bond had haar supporters echter verkeerd geïnformeerd, aangezien het duel in de Rotterdamse Kuip wordt afgewerkt. Hierdoor zal het gezelschap, dat al een hotel in Amsterdam had geboekt, met de trein naar Rotterdam moeten reizen. De extra reistijd voor dit gezelschap wordt op een uur geschat.

Het duel tussen het Nederlands elftal en Noorwegen begint morgenavond om 20:45 uur

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport, voor voetbalnieuws op de Voetbalmanager

Dopingzondaar Kohl blijft natrappen

Bernhard Kohl is van mening dat de hele top tien van de afgelopen Tour de France positief op doping getest zou kunnen worden. Dit heeft de Oostenrijker, die zelf ook werd betrapt, in de Franse sportkrant L'Equipe weten.

"Toen ik hoorde dat het Franse antidopingagentschap nieuwe analyses zou uitvoeren na de Tour, was dat een schok. Maar ik hield mezelf voor dat ik niet de enige was die van het spul had genomen," aldus Kohl, die nog altijd van mening is dat hij slachtoffer is.

De Oostenrijker verwachtte namelijk dat hij niet de enige was, die tegen de lamp zou lopen. "Wat gingen de Franse autoriteiten doen? Het hele klassement van de Tour schrappen? Ik ging ervan uit dat ze dat niet zouden durven. Vreemd genoeg waren we maar met drie die door de mand vielen. Het is mijn overtuiging dat de hele top-10 positief zou kunnen hebben getest."

Terpstra wil graag naar de Tour

Niki Terpstra weet nog altijd niet of hij komende zomer aan de Tour de France mag deelnemen. Op dit moment rijdt de Nederlander voor Team Milram in de Dauphiné Libéré en hoopt zich via deze etappekoers alsnog in de kijker te spelen.

"De Tour is toch dé koers van het jaar. Daar ben je mee bezig, daarvoor wil je worden geselecteerd. Als ik geen Tour zou rijden, zou ik dat echt heel erg vervelend vinden. Je moet het uiteindelijk altijd zelf afdwingen. Maar op basis van wat ik dit jaar heb laten zien, vind ik wel dat ik erbij hoor," liet Terpstra in een reactie weten.

De renner van Team Milram ging verder met de woorden: "We hebben Gerdemann voor het klassement en Ciolek voor de sprints. Vooral in de tweede en derde week, als anderen vermoeid zijn, moet hij mee kunnen doen. Maar ik wil zelf ook iets laten zien. In etappes mee zijn, aanvallen. Of ik mee mag? Het is nog erg onduidelijk, helaas."

Noorse bond vergist zich in speelstad

Een groep Noorse supporters keek dinsdag vreemd op. De nationale bond had namelijk laten weten dat de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Noorwegen in de Amsterdam ArenA gespeeld zou worden.

De Noorse bond had haar supporters echter verkeerd geïnformeerd, aangezien het duel in de Rotterdamse Kuip wordt afgewerkt. Hierdoor zal het gezelschap, dat al een hotel in Amsterdam had geboekt, met de trein naar Rotterdam moeten reizen. De extra reistijd voor dit gezelschap wordt op een uur geschat.

Het duel tussen het Nederlands elftal en Noorwegen begint morgenavond om 20:45 uur.

Team Fortress 2-update brengt geen verandering in item-drop

Valve heeft weer eens een update voor Team Fortress 2 uitgepoept, helaas bevat deze geen veranderingen in de item-drop. Nieuwe wapens zijn nu nog steeds op twee manieren te verkrijgen, door willekeurige drops in het spel zelf of door het verdienen van achievements. Dit is al een tussenoplossing van Valve, met de Spy/Sniper-update werd het systeem helemaal overgezet naar willekeurige drops maar veel fans van het spel kwamen in opstand. Als tussenoplossing tot er een ruil-systeem voor items is geïmplementeerd heeft Valve de items-via-achievements weer aangezet.

Wat de update wel brengt is een "discard"-knop voor als je items vindt (waarmee je direct dubbele, drie-dubbele of zelfs achttien-dubbele items weg kunt klikken als je weer een nieuwe vindt), een nieuwe backstab-animatie voor de Heavy, iets meer kracht in de Force-A-Nature, de Dead Ringer kan nu ook gebruikt worden als je een vlag vasthoudt en voor de rest nog vele kleine bugfixes.

De complete lijst met veranderingen staat hieronder, de update wordt automagisch gedownload zodra je Steam opstart.

quote
# Added a "Discard" button to the item pickup panel.
# Added a backstab custom death animation to the Heavy.
# Changed default for tf_arena_use_queue to 1. This was the original behavior prior to the last update.
# Changed the Dead Ringer so it can be activated while carrying the flag.
# Increased the Force-A-Nature's damage by 10%.
# Fixed not being able to reflect arrows with the Flamethrower.
# Fixed The Huntsman drawing a muzzle flash under lagged conditions.
# Fixed the background color of the Spy disguise panel not always matching his disguise team.
# Fixed idle players being kicked when the server has tf_arena_use_queue set to 0.
# Fixed Spies not being able to sap a building if an enemy player was colliding with the building.
# Fixed getting a real target ID on an enemy Spy that's disguised as one of your teammates if you are disguised as an enemy.
# Fixed the Ambassador not shooting enemy sticky bombs.
# Fixed Spies being able to automatically cloak after uncloaking at the moment of a weapon switch.
# Fixed Jarate instantly exploding when thrown in some places, like the final area of Badwater.
# Fixed spectators not having their items removed when they enter spectator mode.
# Fixed Sniper "civilian" exploit where players could crash the server.
# Fixed a couple of cases where viable backstabs would fail.

Barroso officieel kandidaat voor nieuwe termijn

Voorzitter José Manuel Barroso van de Europese Commissie heeft zich vandaag officieel kandidaat gesteld voor een nieuwe termijn. De aankondiging is een formaliteit. Dat hij de post ook de komende vijf jaar wil vervullen, was geen geheim.

De Portugees Barroso heeft de steun van zijn politieke geestverwanten in de centrumrechtse Europese Volkspartij (EVP), zoals de Franse president Nicolas Sarkozy, de Duitsee bondskanselier Angela Merkel, de Italiaanse premier Silvio Berlusconi en minister-president Jan Peter Balkenende. Deze partij werd bij de verkiezingen van het Europees Parlement veruit de grootste.

Tijdens een EU-top van staatshoofden en regeringsleiders eind volgende week in Brussel wordt officieel besloten wie de Europese Commissie de komende vijf jaar zal leiden.


Barroso officieel kandidaat voor nieuwe termijn  (foto: DAG)

Liam Neeson in A-Team film

Acteur Liam Neeson is in gesprek over een rol in The A-Team the movie. Dat meldde de BBC vandaag.

De acteur, bekend van zware rollen in ondermeer Schindler’s List, zou de rol van John ‘Hannibal’ Smith uit de populaire televisieserie uit de jaren tachtig gaan vertolken. Hangover-acteur Bradley Cooper zou in gesprek zijn over de rol van Templeton ‘Faceman’ Peck. Voor de overige rollen ‘Howling Mad’ Murdock en ‘BA’ Baracus zijn nog geen acteurs gecast.

De productie van de film begint in augustus. In juni 2010 moet The A-Team the movie in de bioscoop te zien zijn.


Liam Neeson in A-Team film  (foto: DAG)

SCEE: "Wii-bezitters kopen uiteindelijk toch een PS3"

Dachten we al dat Reggie Fils-Aime de toekomst zonnig inziet, Andrew House doet dit nog even dunnetjes over.

House, de kersverse directeur van Sony Europe, geeft in een interview met Edge Online aan dat het wat hem betreft niet lang meer duurt voordat Wii-bezitters de overstap maken naar de Playstation3:

"If you look back at previous lifecycles, like PS2 versus N64, we have lots of data that suggests that lots of people bought into N64 as their entry level gaming device, and were happy to upgrade to a more powerful machine later in the lifecycle when the price point was right for them."

Oud NEC'er Barreto kan naar Fiorentina

Middenvelder Edgar Barreto zal waarschijnlijk niet lang hoeven te treuren om de degradatie van zijn club Reggina naar de Serie B. De Uruguayaan staat in de belangstelling van Fiorentina.

Een transfer naar Fiorentina zou een flinke stap voorwaarts zijn in de carrière van de bijna 25-jarige Barreto. De club uit Florence eindigde het voorbije seizoen als vierde in de Serie A en dwong hiermee deelname aan de voorronde van de Champions League af.

"Edgar zou bijzonder gelukkig zijn met een transfer naar Florence, aangezien dat hem de kans op Champions League-voetbal biedt," vertelt zaakwaarnemer Riccardo Calleri in de Italiaanse media. "Ik denk dat voorzitter Lillo Foti ook wil instemmen met een overgang naar zo'n grote club. Ik zie dan ook geen problemen."

"Het is wachten op de volgende stap van Fiorentina," gaat Calleri verder met zijn verhaal. "Gezien zijn transferwaarde is een afkoopsom van vijf tot zeven miljoen euro juist. Maar er is nog geen sprake van een akkoord."

Barreto speelde in het verleden 3,5 seizoen voor NEC, waarna hij in 2007 de overstap naar het Italiaanse Reggina maakte. Bij de Zuid-Italianen verwierf Barreto meteen een basisplaats en kwam hij tot 68 competitiewedstrijden en vijf goals.

'Fortuna-aanvaller Schreurs op weg naar Zwolle'

De kans is groot dat Fortuna Sittard-aanvaller Danny Schreurs komend seizoen zal uitkomen voor FC Zwolle, zo meldt De Limburger.

De 21-jarige Schreurs zal dinsdag een gesprek voeren met een delegatie van Zwolle over een mogelijke transfer. Zwolle-trainer Jan Everse heeft bevestigd dat zijn club Schreurs een aanbieding heeft gedaan. Schreurs, het voorbije seizoen met zeven treffers mede-clubtopscorer van Fortuna, sprak ook met zijn oude club MVV.

Schreurs lijkt derhalve de volgende speler te worden die niet de uitspraak van de rechter over de toekomst van Fortuna wil afwachten. Brian Linssen maakte eerder al zijn overgang naar MVV openbaar, terwijl Samir Kozarac gaat voetballen in Zwitserland. Ruud Boymans werd het eind vorig jaar al eens met VVV-Venlo over een transfer. Voor de overige spelers is er weliswaar belangstelling, maar concreet is er nog niets.

Fortuna Sittard en de KNVB staan woensdag in Utrecht tegenover elkaar in een kort geding. De bond besloot recentelijk de licentie van Fortuna in te trekken, maar de Limburgers vechten deze beslissing aan.

Stekelenburg: "Van der Sar nog steeds de beste"

Elke Nederlandse keeper zal de komende jaren waarschijnlijk worden vergeleken met Edwin van der Sar, die jarenlang het doel verdedigde van het Nederlands elftal. Maarten Stekelenburg heeft bijvoorbeeld hiermee bij Ajax behoorlijk vaak te maken gehad.

"In mijn beginperiode bij Ajax werd ik tot vervelens toe met hem vergeleken, zelf deed ik daar nooit aan mee," zegt de huidige doelman van het Nederlands elftal tegen [i]Sportweek. "Ik zou de prijzen die hij heeft gewonnen straks graag op m'n cv hebben staan. Dat is maar voor een paar spelers weggelegd."

Stekelenburg bewondert de doelman van Manchester United enorm. "Hij is nog steeds de beste keeper van Nederland. Dus zo onlogisch is het niet dat de bondscoach contact met hem opneemt. Zeker niet op het moment dat zowel Henk Timmer als ik niet fit was."

Nu Nederland zich heeft geplaatst voor het WK in Zuid-Afrika, bestaat de kans dat de naam van Van der Sar weer gaat rondzingen bij Oranje. Stekelenburg heeft hier echter geen last van. "Dat houd je toch. Van der Sar blijft Van der Sar. Maar ik heb in deze kwalificatiereeks bewezen dat het allemaal de goede kant opgaat. Het staat achterin prima, we geven weinig weg. Wat mij betreft gaan we zo verder."

[LMS] Deelnemerslijst 24 uur Le Mans

De volledige deelnemerslijst voor de 24 uur van Le Mans is bekend. De race zal dit weekend verreden worden. Alle auto's doen mee de onder voorwaarde dat ze de technische keuring door komen.

LMP1:

Nr.TeamBandenAutoCoureurs
OO7AMR EASTERN EUROPE (CZE)MICHELINLOLA ASTON MARTIN (5993A)J.CHAROUZ (CZE) T.ENGE (CZE) ST.MUCKE (DEU)
OO8ASTON MARTIN RACING (GBR)MICHELINLOLA ASTON MARTIN (5993A)A.DAVIDSON (GBR) D.TURNER (GBR) J.VERSTAPPEN (NLD)
OO9ASTON MARTIN RACING (GBR)MICHELINLOLA ASTON MARTIN (5993A)ST.HALL (GBR) H.PRIMAT (CHE) P.KOX (NLD)
1AUDI SPORT TEAM JOEST (DEU)MICHELINAUDI R15 (5499T)D.CAPELLO (ITA) T.KRISTENSEN (DNK) A.McNISH (MCO)
2AUDI SPORT NORTH AMERICA (DEU)MICHELINAUDI R15 (5499T)L.LUHR (DEU) M.ROCKENFELLER (DEU) M.WERNER (DEU)
3AUDI SPORT TEAM JOEST (DEU)MICHELINAUDI R15 (5499T)T.BERNHARD (DEU) R.DUMAS (FRA) A.PREMAT (FRA)
4CREATION AUTOSPORTIF (USA)MICHELINCREATION JUDD (5496A)J.CAMPBELL-WALTER (GBR)
6TEAM LNT (GBR)MICHELINGINETTA ZYTEK (4496A)L.TOMLINSON (GBR) R.DEAN (GBR) N.MOORE (GBR)
7TEAM PEUGEOT TOTAL (FRA)MICHELINPEUGEOT 908 (5500T)N.MINASSIAN (GBR) P.LAMY (PRT) CH.KLIEN (AUT)
8TEAM PEUGEOT TOTAL (FRA)MICHELINPEUGEOT 908 (5500T)S.BOURDAIS (FRA) F.MONTAGNY (FRA) ST.SARRAZIN (FRA)
9PEUGEOT SPORT TOTAL (FRA)MICHELINPEUGEOT 908 (5500T)D.BRABHAM (GBR) M.GENE (ESP) A.WURZ (AUT)
10TEAM ORECA MATMUT AIM (FRA)MICHELINORECA 01 AIM (5496A)B.SENNA (BRA) ST.ORTELLI (MCO) T.MONTEIRO (PRT)
11TEAM ORECA MATMUT AIM (FRA)MICHELINORECA 01 AIM (5496A)O.PANIS (FRA) N.LAPIERRE (FRA) S.AYARI (FRA)
12SIGNATURE PLUS (FRA)MICHELINCOURAGE JUDD (5496A)P.RAGUES (FRA) F.MAILLEUX (FRA) D.ANDRE (FRA)
13SPEEDY RACING TEAM SEBAH (CHE)MICHELINLOLA ASTON MARTIN (5993A)A.BELICCHI (ITA) N.JANI (CHE) N.PROST (FRA)
14KOLLES (DEU)MICHELINAUDI R10 (5499T)N.KARTHIKEYAN (IND) CH.ZWOLSMAN (NLD)
15KOLLES (DEU)MICHELINAUDI R10 (5499T)CH.ALBERS (NLD) CH.BAKKERUD (DNK) G.MONDINI (ITA)
16PESCAROLO SPORT (FRA)MICHELINPESCAROLO JUDD (5496A)CH.TINSEAU (FRA) B.JOUANNY (FRA)
17PESCAROLO SPORT (FRA)MICHELINPEUGEOT 908 (5500T)J.CH.BOULLION (FRA) B.TRELUYER (FRA) S.PAGENAUD (FRA)
23STRAKKA RACING (GBR)MICHELINGINETTA ZYTEK (4496A)P.HARDMAN (GBR) N.LEVENTIS (GBR) D.WATT (GBR)

LMP2:

Nr.TeamBandenAutoCoureurs
5NAVI TEAM GOH (JPN)MICHELINPORSCHE RS SPYDER (3396A)S.ARA (JPN) K.KUNIMOTO (JPN) S.MAASSEN (DEU)
24OAK RACING (FRA)DUNLOPPESCAROLO MAZDA (1997T)J.NICOLET (FRA) R.HEIN (MCO) JF.YVON (FRA)
25RML (GBR)MICHELINLOLA MAZDA COUPE (1998T)M.NEWTON (GBR) T.ERDOS (GBR) C.DYSON (USA)
26BRUICHLADDICH BRUNEAU (GBR)DUNLOPRADICAL AER (1994T)P.BRUNEAU (FRA) M.ROSTAN (FRA) T.GREAVES (GBR)
30RACING BOX SRL (ITA)MICHELINLOLA JUDD COUPE (3397A)A.PICCINI (ITA) M.BOBBI (ITA) TH.BIAGI (ITA)
31TEAM ESSEX (DNK)MICHELINPORSCHE RS SPYDER (3396A)E.COLLARD (FRA) C.ELGAARD (DNK) K.POULSEN (DNK)
32BARAZI EPSILON (FRA)DUNLOPZYTEK 07S (3396A)J.BARAZI (GBR) F.REES (BRA)
33SPEEDY RACING TEAM SEBAH (CHE)MICHELINLOLA JUDD COUPE (3394A)J.KANE (GBR) B.LEUENBERGER (CHE) X.POMPIDOU (FRA)
35OAK RACING (FRA)DUNLOPPESCAROLO MAZDA (1997T)M.LAHAYE (FRA) K.AJLANI (FRA) G.MOREAU (FRA)
39KSM (DEU)MICHELINLOLA MAZDA SPIDER (1997T)H.NODA (JPN) J.de POURTALES (GBR) M.MARSCH (HKG)
40QUIFEL - ASM TEAM (PRT)DUNLOPGINETTA ZYTEK 09S (3396A)M.AMARAL (PRT) O.PLA (FRA) G.SMITH (GBR)
41GAC RACING TEAM (CHE)MICHELINZYTEK 07S (3396A)K.OJJEH (SAU) C.Y.GOSSELIN (FRA) PH.PETER (AUT)

LMGT1:

Nr.TeamBandenAutoCoureurs
63CORVETTE RACING (USA)MICHELINCORVETTE C6.R (6993A)J.O'CONNELL (USA) J.MAGNUSSEN (DNK) A.GARCIA (ESP)
64CORVETTE RACING (USA)MICHELINCORVETTE C6.R (6993A)O.BERETTA (MCO) O.GAVIN (GBR) M.FASSLER (CHE)
66JETALLIANCE RACING GMBH (AUT)MICHELINASTON MARTIN DBR9 (5993A)L.LICHTNER HOYER (AUT) TH.GRUBER (AUT) A.MULLER (DEU)
68JLOC (JPN)YOKOHAMALAMBORGHINI MURCIELAGOM.APICELLA (ITA) A.YOGO (JPN) Y.YAMAGISHI (JPN)
72LUC ALPHAND AVENTURES (FRA)DUNLOPCORVETTE C6.R (6993A)L.ALPHAND (FRA) S.GREGOIRE (FRA) P.GOUESLARD (FRA)
73LUC ALPHAND AVENTURES (FRA)DUNLOPCORVETTE C6.R (6993A)J.JOUSSE (FRA) X.MAASEN (NLD) Y.CLAIRAY (FRA)

LMGT2:

Nr.TeamBandenAutoCoureurs
70IMSA PERFORMANCE MATMUT (FRA)MICHELINPORSCHE 911 GT3 RSR (997) (3996A)
75ENDURANCE ASIA TEAM (CHN)DUNLOPPORSCHE 911 GT3 RSR (997) (3797A)D.O'YOUNG (CHN) PH.HESNAULT (FRA) P.KRALEV (BUL)
76IMSA PERFORMANCE MATMUT(FRA)MICHELINPORSCHE 911 GT3 RSR (997) (3996A)
77TEAM FELBERMAYR-PROTON (DEU).PORSCHE 911 GT3 RSR (997) (3996A)M.LIEB (DEU) R.LIETZ (AUT) W.HENZLER (DEU)
78AF CORSE SRL (ITA)MICHELINFERRARI F 430 GT (3996A)L.PEREZ COMAPNC (ARG) M.RUSSO (ARG) G.BRUNI (ITA)
80FLYING LIZARD MOTORSPORT (USA)MICHELINPORSCHE 911 GT3 RSR (997)J.BERGMEISTER (DEU) S.NEIMAN (USA) D.LAW (USA)
81TEAM ADVANCED ENGINEERING (ITA)MICHELINFERRARI F 430 GT (3996A)D.KITCH Jr (USA) J.FOSTER (USA) P.DEMPSEY (USA)
82RISI COMPETIZIONE (USA)MICHELINFERRARI F 430 GT (3996A)J.MELO (BRA) P.KAFFER (DEU) M.SALO (FIN)
83RISI COMPETIZIONE (USA)MICHELINFERRARI F 430 GT (3996A)T.KROHN (USA) N.JONSSON (SWE) E.VAN DE POELE (BEL)
84TEAM MODENA (GBR)MICHELINFERRARI F 430 GT (3996A)L.MANSELL (GBR) P.EHRET (DEU) R.RUSINOV (RUS)
85SNORAS SPYKER SQUADRON (NLD)MICHELINSPYKER C8 LAVIOLETTE (3800A)T.CORONEL (NLD) J.JANIS (CHE) J.BLEEKEMOLEN (NLD)
87DRAYSON RACING (GBR)MICHELINASTON MARTIN VANTAGE (4475A)P.DRAYSON (GBR) J.COCKER (GBR) M.FRANCHITTI (GBR)
89HANKOOK - TEAM FARNBACHER (DEU)HANKOOKFERRARI F 430 GT (3996A)A.SIMONSEN (AUS) D.FARNBACHER (DEU) C.MONTANARI (ITA)
92JMW MOTORSPORT (GBR)DUNLOPFERRARI F 430 GT (3996A)R.BELL (GBR) T.SUGDEN (GBR) A.KIRKALDY (GBR)
96VIRGO MOTORSPORT (GBR)DUNLOPFERRARI F 430 GT (3996A)M.McINERNEY (GBR) S.McINERNEY (GBR) M.VERGERS (NLD)
97BMS SCUDERIA ITALIA SPA (ITA)PIRELLIFERRARI F 430 GT (3996A)F.BABINI (ITA) M.MALUCELLI (ITA) P.RUBERTI (ITA)
99JMB RACING (MCO)MICHELINFERRARI F 430 GT (3996A)M.RODRIGUES (FRA) Y.LEBON (FRA)

Australische premier basht Gordon Ramsay

De Australische premier Kevin Rudd heeft de Britse chef-kok Gordon Ramsay hevig bekritiseerd omdat hij een journaliste grof had beledigd. Volgens Rudd vertegenwoordigt Ramsay, die bekend staat om zijn ruwe taalgebruik, een "nieuwe vorm van platvloersheid".

Ramsay toonde op een voedselbeurs in Melbourne zijn publiek een foto van een naakte vrouw met een varkenskop, die de Australische journaliste Tracy Grimshaw moest voorstellen. Hij voegde er aan toe dat ze lesbisch is en nodig een botoxbehandeling moet ondergaan. Grimshaw had Ramsay de avond daarvoor geïnterviewd op televisie.

De verslaggeefster liet het er niet bij zitten en noemde Ramsay gisteren in haar actualiteitenprogramma een "arrogante narcist". In 2008 heeft het Australische parlement de televisiestations gevraagd de richtlijnen voor uitzendingen te herzien naar aanleiding van een aflevering van Kitchen Nightmares, waarin Ramsay tachtig keer vloekte in 40 minuten.


Australische premier basht Gordon Ramsay  (foto: DAG)

Pitt bezoekt gewonde Jolie op filmset

Brad Pitt bezocht gisteren zijn liefje Angelina Jolie tijdens de opnames van de thriller Salt in Washington DC. Brad kwam even kijken of alles wel goed gaat met de actrice, nadat ze een kleine verwonding aan haar hoofd opliep.

Pitt zag er ontspannen uit in zijn basic outfit met petje en zonnebril, toen hij bij Angelina Jolie aankwam op de set in Washington DC. Vrouwlief Jolie is net weer aan het werk geslagen aan haar nieuwste film Salt, nadat ze haar hoofd gisteren stootte tijdens het filmen. De 34-jarige actrice moest hiervoor kort worden behandeld in het ziekenhuis, meldt US Magazine.

Dat er sprake van zou zijn dat het sterrenkoppel uit elkaar gaat, wordt vooralsnog ontkend. In mei schitterde het stel nog samen op het filmfestival in Cannes, hoewel toen geruchten gingen dat dit allemaal schone schijn was om een ophande zijnde breuk te camoufleren.

Afgelopen woensdag verklaarde Pitts woordvoerder echter dat er van een scheiding tussen de twee "absouluut niets waar is", aldus US Magazine. Jolies manager beweert hetzelfde. Brad en Jolie hebben samen drie biologische en drie geadopteerde kinderen.


Pitt bezoekt gewonde Jolie op filmset  (foto: DAG)

Rotterdam klantvriendelijkste gemeente

Rotterdam is vandaag uitgeroepen tot klantvriendelijkste gemeente van Nederland. Dat gebeurde tijdens het jaarcongres van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Dat heeft de VNG laten weten.

De jury noemde acht punten waarom Rotterdam de titel kreeg. Zo bracht de gemeente het aantal vergunningstelsels terug met een kwart, verbeterde de digitale dienstverlening en kregen de Rotterdammers begrijpelijker formulieren.

Seks voor het goede doel

Een Japanse religieuze groepering heeft een boete gekregen van ruim 300 miljoen yen (2,1 miljoen euro) omdat het inkomsten uit ’sekshotels’ als donaties voor goede doelen opgaf aan de belastingdienst.

De groep Uchu Shinri Gakkai (Kosmische Waarheidsgemeenschap) uit de westelijke plaats Tadotsu runt ten minste 23 hotels en motels die voornamelijk uurtarieven hanteren en dus voornamelijk worden geboekt voor snelle seks. De afgelopen zeven jaar zou zeker 1,4 miljard yen (102 miljoen euro) aan opbrengsten zijn opgegeven als donaties, waarover geen belasting werd geheven.

Een hotelmanager verklaarde in de Japanse media, dat van een reguliere hotelovernachting van 5500 yen (40 euro) 2000 yen (15 euro) naar "arme kinderen" wordt overgemaakt.


Seks voor het goede doel  (foto: DAG)

Christophe Haddad verliefd op ex-Miss Nederland

GTST-acteur Christophe Haddad paradeerde gisterenavond op de rode loper met zijn nieuwe liefje Sanne de Regt (Miss Nederland 2003) op de Musical Awards.

Een dolgelukkige Christophe vertelt in De Telegraaf: "We zagen elkaar voor het eerst begin dit jaar, bij gezamenlijke vrienden. De vonken vlogen er direct vanaf".

Makkelijk is de relatie niet, vooral de afstand schept nogal wat problemen. Sanne (27) woont namelijk in Milaan, dus ze zien elkaar niet elke dag. De twee onderhouden veel contact via email en de webcam.


Christophe Haddad verliefd op ex-Miss Nederland  (foto: DAG)

Gruwelijke vondst in China: 173 berenpoten

Drugsrechercheurs in Zuid-China controleerden een busje bij de Vietnamese grens op pillen en andere verdovende middelen, maar deden een veel gruwelijker vondst: het voertuig bleek te zijn beladen met 173 berenpoten.

Daarnaast lagen er vier pythonhuiden in het busje en een dode miereneter.

De drie mannen vervoerden de exotische vracht tussen een lading gerecycled papier. Hoewel ze ontkenden ook maar iets af te weten van de berenpoten, werden ze gearresteerd, evenals de eigenaar van een lokale papierfabriek.

Berenpoten zijn een veelgebruikt ingrediënt in traditionele Chinese medicijnen voor een gezonde maag en tegen verkoudheid. Bovendien worden ze gezien als delicatesse.


Gruwelijke vondst in China: 173 berenpoten  (foto: DAG)

Sampras: "Federer pakt golfrecord"

Afgelopen zondag won tennisser Roger Federer zijn veertiende Grandslamtoernooi. Hiermee evenaarde hij het record van Pete Sampras. De Amerikaan denkt dat de Zwitser nog wel even door kan gaan met winnen en hij ziet Federer wel het golfrecord van legende Jack Nicklaus evenaren of zelfs breken.

"Het is moeilijk te vergelijken, want golf is een andere sport. Maar ik heb zo het idee dat Roger Federer een oogje heeft op het record van Jack Nicklaus, die achttien majors wist te winnen," zei Sampras op de site van tennisorganisatie ATP. De Amerikaan had niet verwacht dat een tennisser zijn record zo snel zou evenaren. "Maar ik voel me bij Roger in goed gezelschap. Ik dacht altijd: als mijn record gebroken wordt, moet dat gebeuren door een echte grootheid. En dat is Roger."

"Roger stond in vijftien van de laatste zestien Grandslamfinales. Dat zegt alles over zijn veelzijdigheid, want dit betekent dat hij op alle baansoorten kan uitblinken," zei Sampras over de Zwitser die dit jaar op Wimbledon de titel terug probeert te veroveren op Rafael Nadal.

Ook voormalig toptennisser John McEnroe is te spreken over de prestatie van Federer. "Het mooiste is de klasse die Roger uitstraalt. Hij werkt hard en heeft alle moeilijkheden overwonnen. Maar je ziet ook vooral dat hij van het spel houdt en plezier heeft wanneer hij een mooie bal slaat. Roger tennist met gratie en met een exceptioneel balgevoel. Daar kan hij zelf van genieten en dat is een feest om naar te kijken." McEnroe denkt dat Federer zijn vijftiende titel ook wel zal pakken, maar hij weet niet wanneer dat zal gebeuren.

[E3 '09] Guitar Hero: Van Halen officieel aangekondigd

Nederland wordt nog eens groot in de gamesindustrie. Naast Triumph en Guerrilla die games maken, wisten de muzikale klanken van onder meer Junkie XL, Anouk en Di-Rect door te dringen in diverse games. In dat laatste lijstje mogen we binnenkort ook Van Halen opnemen, want tijdens de E3 heeft Activision Guitar Hero: Van Halen officieel aangekondigd. De game zal met een volledige band te spelen zijn, dus of je nu als David Lee Roth, Wolfgang, Eddie of Alex van Halen tekeer wilt gaan, maakt niet uit. Hieronder kun je alvast zien wat je ongeveer kunt verwachten:

Alonso: "Liever andere klasse dan Formule 1"

Fernando Alonso heeft duidelijk laten weten dat hij helemaal niets ziet in de nieuwe reglementen voor de Formule 1. De Renault-coureur denkt er zelfs over na om uit de koningsklasse te stappen wanneer de regels blijven zoals ze nu zijn.

De Spanjaard meldde aan de Daily Record: "Mijn voorkeur gaat uit naar het racen in een andere serie in plaats van deelnemen aan de nieuwe Formule 1. Max Mosley vraagt het onmogelijke van de teams door te eisen dat ze ineens van 500 miljoen euro budget terug gaan naar 45 miljoen euro. Mochten de teams een eigen klasse opzetten dan is het zeker interessant voor mij. De teams willen voor de snelste auto's met de beste technologie zorgen."

Wildcard Wimbledon voor 15-jarige

De organisatie van het tennistoernooi van Wimbledon heeft heeft de namen van degenen die een wildcard krijgen bekend gemaakt.

Onder hen is het 15-jarige talent Laura Robson uit Groot-Brittannië. Ze is de nummer 482 van de wereldranglijst en de jongste deelnemer sinds Martina Hingis in 1995. Om haar toe te laten tot het hoofdtoernooi heeft de organisatie gebruik gemaakt van de clausule die het toestaat junioren onder zeer bijzondere omstandigheden toe te laten.

Naast Robson kregen bij de vrouwen ook de Britses Elena Baltacha, Katie O'Brien, Melanie South, Georgie Stoop, de Amerikaanse Alexa Glatch en de Portugese Michelle Larcher de Brito een wildcard. Op een later tijdstip zal de laatste wildcard vergeven worden.

Bij de mannen hebben de Britten Alex Bogdanovic, Daniel Evans, Joshua Goodall, James Ward, het Bulgaarse talent Grigor Dimitrov en oud-gediende Juan Carlos Ferrero uit Spanje een wildcard gekregen. Later zullen nog twee tennissers rechtstreeks toegelaten worden tot het toernooi dat op 22 juni begint.

Interview leert ons meer over Army of Two: The 40th Day

EA Montreal is bezig met het vervolg op Army of Two, namelijk Army of Two: The 40th Day. De Army of Two-games zijn ontworpen om in co-op te spelen, maar het is ook mogelijk om gewoon in je eentje op de bank te gaan zitten. Vandaag hebben we een interview met Executive Producer Reid Schneider voor jullie. Hij vertelt ons meer over het aankomende Army of Two: The 40th Day.

Shanghai wordt getroffen door een ramp van epische proporties en Rios en Salem zitten midden in de ellende: ze zijn op het verkeerde tijdstip op de verkeerde plek, maar gelukkig wel met het juiste team. Na een perfect geplande opeenvolging van mysterieuze catastrofes bevindt Shanghai zich op de rand van de afgrond. Het ultieme tweemansleger moet zich een weg vechten door een verwoeste stad en tegen alle verwachtingen in het geheim van de 40e dag zien te ontrafelen.

[DSC] GT-klasse eenmalig op Zandvoort

Dit weekend zullen op Zandvoort niet alle Formule-auto's rond rijden. Ook de GT en Supersport I-klassen van de Dutch Supercar Challenge zal dit jaar eenmalig op het circuit actief zijn.

In deze klassen doen diverse merken mee waaronder: Mosler, Corvette, Ferrari en Porsche. Er zijn momenteel twee coureurs die samen strijden om de titel. De Engelsman Martin Short, regerend kampioen, doet mee in zijn Mosler MT900 GT3 en Cor Euser met zijn Marcos LM600. Euser moet proberen een gat van achttien punten te dichten.


Martin Short en Cor Euser in actie

Ook achter het tweetal is de concurrentie groot en zijn er veel kanshebbers voor een overwinning. Berry van Elk heeft dit seizoen grote stappen gemaakt met zijn Mosler MT900 GT3. Daarnaast maken Nicky Pastorelli en Danny Werkman in hun V8Star, Peter Versluis in de Corvette GT3, Edward Grouwels in de Rudolph Viper en Robert de Graaff en Philippe Ribbens in de Viper GT3 kans op de overwinning.

Ook zullen er tijdens het weekend op Zandvoort enkele nieuwe namen mee doen in de GT-divisie. Elmar Grimm zal met een Audi TT DTM aan de start staan, Rob Knook heeft zijn Stealh B6 van stal gehaald en David Hart heeft zich ingeschreven met een Opel Omega V8Star. Tenslotte heeft Rick Abresch zijn Ferrari 430 GT3 ingeruild voor een Porsche 997 RSR.


Mégane Trophy in gevecht met Aston Martin Vantage

De strijd in de Supersport I-klasse gaat tussen de Mégane Trophy’s en de Porsche 997 GT3’s. Jochen Habets, Erol Ertan en het duo Wijnen/Dubois zullen het hierin opnemen tegen Henk Thuis en het duo Köhler/Haane. Daarachter wordt gestreden door de Aston Martin Vantage-auto's van Kees Kreijne en Wilfred Herder, maar ook door Martin Webb in zijn BMW M3 GTR.

Snellere iPhone 3GS half juni op de markt

Technologieconcern Apple lanceert later deze maand een nieuwe versie van zijn veelverkochte iPhone, de 3GS.  De prijs van het oude model, de 3G, wordt in de Verenigde Staten verlaagd naar 99 dollar (71 euro).

Bij de 3GS staat de S voor ’speed’: Apple beweert dat de nieuwe iPhone dankzij verbeteringen in de processor twee keer zo snel is als zijn voorganger. Verder is er in het nieuwe toestel een 3 megapixel camera aanwezig, waarmee tevens filmpjes in VGA-kwaliteit kunnen worden geschoten. Het nieuwe apparaat is vanaf 19 juni leverbaar in zeven landen. Waarschijnlijk wordt de 3GS vanaf juli ook in  Nederland verkocht. Het apparaat uitgerust met 16 gigabyte geheugen gaat 143 euro kosten, de versie van 32 gigabyte kost 214 euro.

Apple maakte verder bekend de prijzen van enkele laptops te gaan verlagen. Het gaat onder meer om de dunne laptop Mac Air. Voorafgaande aan de conferentie gingen er geluiden dat de zieke topman Steve Jobs zich na maanden van afwezigheid tijdens het congres zou melden. Maar bij de aanvang van de conferentie bleek Jobs er niet te zijn.


Foto bij: Snellere iPhone 3GS half juni op de markt  (foto: DAG)

Overlord II trailer biedt een nieuwe carrière

Heb jij wel eens nagedacht over je carrière? Zou je niet liever iets anders willen doen? Zou jij nou wel eens een hele hoop mensen onder je willen hebben in plaats van alleen maar boven je? Misschien is Overlorden dan iets voor jou. Vandaag is namelijk een nieuwe trailer van Overlord II verschenen. De trailer is een soort ouderwetse instructievideo.

Overlord II verschijnt over een paar weken op de Xbox 360, Playstation 3 en PC.

'Dzeko dicht bij transfer AC Milan'

AC Milan is niet alleen bezig met de transfer van Kaká naar Real Madrid, meldt Sky Italia. Volgens het Italiaanse medium heeft de club bijna een overeenstemming bereikt met Edin Dzeko, aanvaller van VfL Wolfsburg.

Dzeko was afgelopen seizoen één van de belangrijkste spelers bij Wolfsburg, dat mede dankzij zijn 32 seizoensgoals kampioen van de Bundesliga werd.

De zaakwaarnemer van de 23-jarige Bosniër, Irfan Redzepagic, zou hebben toegegeven dat de aanvaller een transfer naar AC Milan wel ziet zitten. Sky Italia claimt dat Adriano Galliani, vice-president bij Milan, zaterdag een gesprek heeft gehad met Dzeko's zaakwaarnemer en vader. Eerder werd Dzeko nog gelinkt aan een langer verblijf bij Wolfsburg.

Zelfverminking vaak onbegrepen

De Hogeschool InHolland in Alkmaar gaat psychiatrisch verpleegkundigen trainen beter om te gaan met patiënten die zichzelf beschadigen. Hulpverleners in de psychiatrie reageren nu vaak afwijzend en veroordelend op mensen die zichzelf verwonden, blijkt uit onderzoek van de Hogeschool. Ze zien het als een 'verkeerde manier van hulp vragen' en negeren of verbieden het gedrag.

Volgens Berno van Meijel, lector GGZ Verpleegkunde aan de Hogeschool InHolland, kunnen negatieve reacties veroorzaken dat de patiënt zich onbegrepen en eenzaam voelt. Dit maakt het risico op herhaling van de zelfbeschadiging groter, zegt Van Meijel.

Patiënten die zichzelf beschadigen staan vaak onder enorme spanning. De automutilatie is een uiting van psychische pijn, boosheid of verdriet. Van Meijel: "Voor sommige patiënten kan zelfverwonding de enige vorm zijn om met hun ontregelde emoties om te gaan. Het is een overlevingstrategie en het is functioneel: het helpt ze echt. Als een hulpverlener dat afpakt zonder alternatief te bieden, staat de patiënt met lege handen."

Volgens Van Meijel heeft het ook geen zin sancties op te leggen om het gedrag tegen te gaan. Van Meijel: "Op die manier proberen hulpverleners een beheersmatige structuur op te leggen, die helemaal voorbij gaat aan de emoties en belevingen van de patiënt. Die gaat zich alleen maar verstoppen voor de hulpverlener."

Tijdens de training leren de hulpverleners dat het belangrijk is te praten met de patiënten. Van Meijel: "Als gereconstrueerd kan worden hoe de spanning oploopt, kan gezocht worden naar manieren om die spanning te keren."

Er zijn geen exacte cijfers bekend over hoe vaak zelfverminking voorkomt. Schattingen lopen uiteen van 5 tot ruim 30 procent van de patiënten.

Zelfbeschadiging komt veel voor bij adolescenten. Uit het meest recente onderzoek van de GGD Rotterdam en de Universiteit Leiden uit 2005 blijkt dat ruim 5 procent van de jongeren tussen de 14 en 17 jaar zichzelf opzettelijk iets heeft aangedaan. Twee keer zoveel meisjes als jongens verwonden zichzelf.


Niemand begrijpt zelfverminking  (foto: DAG)

Williams misschien niet terug in FOTA

Frank Williams laat weten misschien niet terug te willen keren in de FOTA. Het team meldde zich een aantal weken terug bij de FIA aan om deel te nemen aan het seizoen van 2010 terwijl dit niet binnen de FOTA was afgesproken.


"Wij hadden ons aangemeld om redenen die inmiddels bekend zijn. Zij wilden dat niet en besloten ons er uit te zetten. Wij zijn daarna vertrokken"
, vertelde Frank Williams aan Autosport. "Ik heb geen idee of het nou een schorsing te noemen is. Het is net als wanneer je van school gestuurd wordt. Je zal wel weer naar school gaan, alleen niet naar diezelfde school. Of we nou in de FOTA zitten of niet, ik vind het prima."


De FOTA is in juli 2008 in het leven geroepen om met alle Formule 1 teams gezamelijk standpunten te vormen over de sport. Wanneer Williams zich niet meer aansluit bij de FOTA, kan de eensgezindheid van de associatie op losse schroeven komen te staan.

Ecclestone: "Lege tribunes schuld promoters"

Niet alleen de coureurs balen van de kleine hoeveelheid toeschouwers op de tribunes tijdens de Grand Prix van Turkije. Ook Bernie Ecclestone is het een doorn in het oog.

De commerciële directeur van de Formule 1 wist tegen de Daily Express te melden dat er dan ook snel iets zal moeten gebeuren: "Ik wil zo spoedig mogelijk een gesprek met de Turkse premier over de toekomst van de Grand Prix. De race wordt door hen niet gepromoot. De ligging is uitstekend met Europa en het Midden-Oosten als achterland en ook de layout van het circuit is uitstekend. Ze maken daar echter geen gebruik van." Het is dan ook twijfelachtig of de Grand Prix na 2011 nog op de kalender zal staan.

Belgische verdediger ontsnapt aan dood

Roeselare-speler Anthony van Loo is zondag ontsnapt aan de dood. De speler kreeg tijdens een wedstrijd tegen Antwerp FC in de nacompetitie een hartstilstand.

Uiteindelijk redde een defibrillator het leven van de pas 20-jarige speler. Ondanks het spannende moment won Roeselare de wedstrijd wel met 4-2. In het ziekenhuis werd na een medisch onderzoek een hartafwijking geconstateerd bij Van Loo. Als gevolg van dit cardiologisch onderzoek heeft de speler een pacemaker in zijn lichaam gekregen. De gevolgen voor zijn voetballoopbaan zijn echter nog onduidelijk.

'Scholen mogen homoseksuele docenten weren'

Christelijke scholen mogen homoseksuele docenten nog steeds weren als die zich duidelijk in strijd met de grondslag van de onderwijsinstelling gedragen. Dat staat in een nog vertrouwelijk advies van de Raad van State aan het kabinet, waarop het Nederlands Dagblad de hand wist te leggen.

Volgens de Raad heeft het bijzonder onderwijs een grote vrijheid om 'beroepsvereisten' te stellen, al mogen die niet leiden tot discriminatie. Eisen ten aanzien van gedrag in of buiten de school zijn daarom slechts toegestaan wanneer die hun basis heel helder hebben in de godsdienstige en levenbeschouwelijke aard van de school. Ze moeten wezenlijk, legitiem en gerechtvaardigd zijn met het oog op een houding van goede trouw en loyaliteit aan de godsdienstige of levensbeschouwelijke grondslag.

Volgens de Raad van State kan de zogenaamde 'enkele-feit-constructie' nu vervallen. In de bestaande Algemene Wet Gelijke Behandeling staat ook al dat scholen voor bijzonder onderwijs geen medewerkers mogen ontslaan vanwege het enkele feit van homoseksuele gerichtheid of een homseksuele relatie, maar in bepaalde gevallen wel onderscheid mogen maken op grond van 'bijkomende omstandigheden'. Nooit is helemaal duidelijk geworden waar de grens ligt.

Feyenoord kan komst Cissé vergeten

Sekou Cissé komt niet naar Feyenoord, zo schrijft het Algemeen Dagblad dinsdag. Cissé's huidige werkgever Roda JC eist een hogere transfersom dan waar de Rotterdammers aanvankelijk op hadden gerekend. Hierdoor wordt de komst van de Ivoriaan financieel onhaalbaar voor De Stadionclub.

Feyenoord had een externe geldschieter bereid gevonden om de transfer van Cissé te bekostigen. In Rotterdam ging men er echter vanuit dat de 24-jarige aanvaller voor een bedrag van tussen de twee en drie miljoen euro te koop was. Roda JC vraagt nu echter minimaal het dubbele, waardoor het akkoord tussen de financier en Feyenoord niet meer aan de orde is.

De hogere transfersom voor Cissé is een fikse tegenvaller voor Feyenoord. De aanvaller had onlangs een goed gesprek met trainer Mario Been, waardoor de club dacht dat het zich een goede uitgangspositie had verworven in de strijd om de Ivoriaan.

FC Twente is nog niet afgehaakt voor Cissé. De Tukkers hebben financieel gezien meer mogelijkheden dan Feyenoord en kunnen door de mogelijke transfers van Marko Arnautovic en Eljero Elia wellicht nog meer geld vrijmaken om de aanvaller van Roda JC over te nemen.

De club uit Kerkrade verzekerde zich vorige week van een langer verblijf in de Eredivisie, waardoor de Limburgers sterker zijn komen te staan in de onderhandelingen met andere clubs. Technisch directeur Martin van Geel zal nu voor de hoofdprijs gaan inzake Cissé, die ook in de belangstelling staat van enkele clubs uit Frankrijk.

Al 24 lichamen uit verdwenen Airbus geborgen

Op de Atlantische Oceaan zijn tot dusverre de stoffelijke resten geborgen van 24 mensen van wie wordt aangenomen dat ze in de verongelukte Airbus zaten. Dit hebben de Braziliaanse luchtmacht en marine maandag laten weten. Voorts is een stuk van de staart van het vliegtuig uit zee gehaald.

Afgelopen week maandag verdween de Airbus A330-200 van de Franse luchtvaartmaatschappij Air France met 228 mensen aan boord boven zee van de radar. Vlucht AF447 was onderweg van Rio de Janeiro naar Parijs toen het vliegtuig na ruim vier uur vliegen tijdens noodweer plotseling verdween, ruim duizend kilometer ten noordoosten van de Braziliaanse kust.

Interview Kim Moelands, auteur van Ademloos

Met dank aan Lois voor het interview!

Auteur Kim Moelands is een bezig bijtje. Recensent en duizendpoot bij Ezzulia, verantwoordelijk voor een aandeel in het succes van Crimezone en redster van Balou. Ze schreef het prachtige boek Ademloos over haar strijd tegen taaislijmziekte en het verlies van haar partner Ron aan deze zelfde ziekte.
FOK!ster Lois las het boek en stelde de schrijver vragen. Kim en Lois kletsen op het FOK!-Lifestyleforum verder over de ziekte, het boek en andere zaken. Lees en klets mee.

Boek: Kim Moelands - Ademloos

Met dank aan Lois voor de review!

Kim Moelands heeft Cystic Fibrosis (beter bekend als Taaislijmziekte, een aandoening met een beperkte levensverwachting of, zoals ze zelf zo mooi zegt in haar boek: "de gemiddelde CF-patiënt is rond zijn 35e wel total loss verklaard". Haar partner Ron, ook CF-patiënt, mocht niet ouder worden dan 33 jaar. Ademloos beschrijft de laatste weken met Ron, zijn overlijden en vooral de periode daarna.


Geen PSP-Trophies dankzij hackers

Tijdens de E3 kondigde Sony de PSP Go aan, de opvolger van de PSP. Met deze aankondiging rees de vraag of we Trophies op de PSP mogen verwachten. Eric Lempel, Director of PlayStation Network Operations, heeft die vraag beantwoord en het antwoord is nee.

De reden hiervoor is dat de PSP gehackt is en niet te zuinig. Lempel is bang dat men dankzij deze hacks hun Trophy-collectie kunstmatig kunnen vergroten en dat zou het hele idee achter Trophies, inclusief de PS3-Trophies, teniet doen. Lempel wil een eerlijk en veilig Trophy-systeem en als dat niet mogelijk is, dan maar helemaal geen Trophies.

Rockstar: "Exclusiviteit beter om nieuwe IP's te lanceren"

Afgelopen E3 waren er weer veel aankondigingen van nieuwe games waaronder een aantal exclusieve nieuwe Intelectual Properties (IP's). Zo kregen we te horen dat Rockstar North druk bezig is met een nieuwe game genaamd Agent die exclusief naar de Playstation 3 zal komen. Ben Feder van Rockstar heeft nu in een interview uitgelegd waarom ze niet voor een multiplatform-release hebben gekozen.

Volgens Feder is er veel te verdienen aan een multiplatform-game omdat je nou eenmaal een veel grotere markt hebt. Toch is het beter om nieuwe IP's exclusief te laten verschijnen, omdat je op die manier verdere ondersteuning kan krijgen van first-parties waardoor de game een betere release krijgt.

At this phase in the cycle, when you're trying to launch a new franchise, exclusivity can really help you launch the franchise. It can give you the kind of platform that you need to start exclusive, start in the right kind of way with the right kind of partner. Exclusivity does work.

Daarnaast vind Feder dat de Playstation 3 een geweldig platform is om nieuwe games voor te ontwikkelen en hij heeft al het vertrouwen in het platform van Sony.

Drake and friends in Uncharted 2 bèta gameplay

Sinds de E3 is de bèta van Uncharted 2: Among Thieves van start gegaan. In de bèta krijg je de mogelijkheid om de twee verschillende multiplayer modi op twee verschillende maps te proberen en is het mogelijk om een potje co-op te spelen met twee anderen online. De bèta is dus al een tijdje onderweg en veel mensen zijn deze aan het spelen.

Er zijn nu gameplay-beelden opgedoken waarin we de heftige actie kunnen zien. Hou FOK!games deze week goed in de gaten voor een preview van de Uncharted 2 multiplayer.


Familie gevangen journalisten vraagt mededogen

De families van twee in Noord-Korea veroordeelde Amerikaanse journalisten, Euna Lee en Laura Ling, hebben gisteren om mededogen gevraagd. Dat staat in een gezamenlijke verklaring die werd verspreid.

De families zijn "geschokt en verslagen" door de veroordelingen van twaalf jaar dwangarbeid. "We zijn bezorgd over hun geestelijke gezondheid en welzijn."

"We vragen de Noord-Koreaanse regering mededogen te tonen en tot een regeling te komen die de vrijlating van de twee meisjes betekent," aldus de verklaring. Lee heeft een dochter van vier jaar die haar moeder erg mist.

Lee en Ling werden 17 maart aan de Chinese grens in Noord-Korea gearresteerd. Ze werkten aan een stuk over vluchtelingen uit Noord-Korea. Ze zijn gisteren wegens illegale inreis en misdaden tegen de staat tot twaalf jaar veroordeeld.

Luxe hotelketens stoppen met foie gras

De hotelketens Bilderberg, Carlton en Mövenpick halen in hun Nederlandse vestigingen foie gras van de menukaart. Dit hebben zij vandaag aan dierenrechtenorganisatie Wakker Dier laten weten. De ketens stellen de productie van de ganzen- en eendenlever te dieronvriendelijk te vinden.

Het is een succesvolle start van de nieuwe campagne van Wakker Dier die erop is gericht om hotel- en restaurantketens foie gras-vrij te krijgen. De campagne startte met een informerende brief aan de hotelketens over de dieronterende dwangvoedering. Binnenkort wordt de campagne vervolgd met voorlichtingsacties voor het publiek. Diverse hotelketens, waaronder Van der Valk, hebben de omstreden foie gras nog op de menukaart staan.

In Nederland is de productie van foie gras vanwege dierenleed bij wet verboden. Voor de productie van foie gras krijgen eenden en ganzen via trechters en buizen pneumatisch dwangvoer toegediend. Dit gebeurt meermalen per dag gedurende twee tot drie weken. Zo worden de levers in korte tijd vijf tot tien keer groter dan normaal. Dagelijks wordt ongeveer een kwart van het lichaamsgewicht aan maïsbrij naar binnen gepompt. Hierdoor ontstaat een extreem vette ziekgemaakte lever die in luxe restaurants als delicatesse wordt geserveerd.

Eerder concludeerden wetenschappers van de Europese Commissie al dat de productie van foie gras gepaard gaat met veel dierenleed. Biologisch verkregen foie gras is wel toegestaan.

Overstap naar brugklas moet makkelijker

De overstap van de basisschool naar het middelbare onderwijs moet soepeler verlopen. Daarom moeten scholen voor primair en voortgezet onderwijs intensiever met elkaar samenwerken.

Dat stellen de raden van het primair en voortgezet onderwijs (PO- en VO-Raad) en de schoolleiders (AVS) en Cito vandaag in een gemeenschappelijke verklaring.

Een elektronisch leerlingdossier is een van de maatregelen die is afgesproken. Hierin wordt het niveau en de vorderingen van de leerlingen bijgehouden. Met die informatie, denken de betrokkenen, kunnen de docenten in de brugklas verder gaan op het niveau waar de leerling in groep acht gebleven is.
Het later afnemen van de Citotoets, in april in plaats van in februari, is een andere maatregel die de organisaties volgend jaar in twee of drie regio's testen. Onderzocht wordt wat de gevolgen voor kinderen van deze latere toetsdata zijn voor de overgang naar de middelbare school. Als de proef een positieve uitkomst heeft, zullen andere scholen volgen.

Overstap naar brugklas moet makkelijker  (foto: ANP)

Doden door aanslag op Thaise moskee

Onbekende daders zijn gisteravond in het zuiden van Thailand een moskee binnengedrongen en schoten er op de circa honderd aanwezigen. Daarbij zijn elf mensen gedood en dertien anderen gewond geraakt, meldden de Thaise strijdkrachten dinsdag.

De aanslag was in de provincie Narathiwat in het uiterste zuiden van het overwegend boeddhistische land. De bevolking in Narathiwat is voornamelijk islamitisch. De streek is het toneel van geweld door toedoen van gewelddadige extremisten die zich willen afscheiden. Legerleider generaal Anupong Paojinda gaat dinsdag naar de regio om poolshoogte te nemen.

De beul

Sinds het begin van de mensheid heeft iedereen met hem te maken gehad, maar nog steeds heeft nooit iemand hem het hoofd kunnen bieden. Hij is de perfecte armworstelaar. In het begin zet hij geen druk, buigt zelfs nog wat mee. Langzaam wordt zijn grip echter steeds vaster, en wanneer je krachten beginnen weg te vloeien drukt hij steeds wat harder, tot je arm uiteindelijk op tafel belandt.

Kaká tekent bij Real Madrid

De Braziliaanse voetballer Kaká heeft een contract getekend bij Real Madrid. Hierdoor zal hij vertrekken bij AC Milan, zijn huidige club. Dit maakte de Braziliaan en zijn nieuwe club afgelopen avond bekend. Clubartsen van Real Madrid kwamen voor de medische keuring naar de kustplaats Recife, waar Kaká zich momenteel in het trainingskamp van de Goddelijke Kanaries bevindt.

Florentino Pérez, voorzitter van Real Madrid, laat weten verheugd te zijn: "Kaká is vanaf vandaag een Real Madrid-speler, we hebben een akkoord bereikt met AC Milan. De middenvelder heeft met succes alle medische tests doorstaan. We hebben de succesvolle Braziliaan voor zes seizoenen laten tekenen bij onze club", aldus de voorzitter. Met de transfer is naar verluidt zo'n 65 miljoen euro gemoeid.

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport, voor voetbalnieuws op de Voetbalmanager.

[Upd] Kaká tekent bij Real Madrid

De transfer van Kaká naar Real Madrid lijkt bijna afgerond te zijn. De Braziliaanse voetbalbond bevestigt dat de sterspeler van AC Milan maandag een medische keuring heeft ondergaan.

"De technische staf heeft een verzoek van Kaká en de directie van Real Madrid ingewilligd en de speler vrij gegeven om een routineonderzoek te ondergaan in een ziekenhuis in Recife,"
luidt een officieel statement van de Braziliaanse voetbalbond.

Clubartsen van Real Madrid kwamen speciaal voor de medische keuring naar de kustplaats Recife, waar Kaká zich momenteel in het trainingskamp van de Goddelijke Kanaries bevindt.

Volgens de lokale berichtgeving is Kaká met succes door de medische keuring gekomen. Met de aankomende transfer is naar verluidt zo'n 65 miljoen euro gemoeid.

Update - 23:09
De Braziliaanse media heeft laten weten dat het verlossende antwoord van Kaká vanavond nog komt. De middenvelder heeft aangegeven vanavond om 21:00 uur (01:00 uur Nederlandse tijd) een interview af te leggen tegenover de Braziliaanse pers.

Update - 1:02
Kaká heeft getekend bij Real Madrid. Dit maakte de Braziliaan en zijn nieuwe club maandag avond bekend. Real Madrid moest ongeveer 65 miljoen euro betalen om de Braziliaan los te kunnen weken bij de club uit Milaan.

Florentino Pérez liet het volgende weten: "Kaká is vanaf vandaag een Real Madrid-speler, we hebben een akkoord bereikt met AC Milan. De middenvelder heeft met succes alle medische tests doorstaan. We hebben de succesvolle Braziliaan voor zes seizoenen laten tekenen bij onze club".

'Obradovic moet Vermaelen opvolgen bij Ajax'

Ajax beschouwt de Serviër Ivan Obradovic als de opvolger voor de naar Arsenal vertrekkende verdediger Thomas Vermaelen. De Telegraaf kwam maandag met dit bericht.

De transfer van Vermaelen naar The Gunners is zo goed als rond en Ajax lijkt de opvolger voor de 23-jarige Belg al te hebben klaarstaan. De link tussen Obradovic en de Amsterdammers werd onlangs al gelegd door de media in Servië. Voor de 20-jarige verdediger van Partizan Belgrado zou zeven miljoen euro neergeteld moeten worden.

Obradovic, die het beste tot zijn recht komt als linksback, maakte op 6 september 2008 zijn debuut voor de nationale ploeg van Servië in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen de Faroër Eilanden. Met het geld dat de Amsterdammers voor Vermaelen zullen incasseren, kan de jonge Serviër worden aangetrokken. De verwachting is dat Arsenal twaalf à dertien miljoen euro betaalt voor de international van België.

Het bedrag dat zou overblijven na deze transacties zou Ajax willen besteden aan een versterking voor de voorhoede.

Microsoft stuurt geen doos meer voor je 360

Microsoft heeft bevestigd dat het sinds 26 mei niet langer een verpakkingsdoos opstuurt naar klanten die met een 'red ring of death' kampen. In plaats daarvan biedt het bedrijf de mogelijkheid om online een verzendlabel te maken en uit te printen.

Microsoft stelt dat klanten door deze actie niet langer hoeven te wachten op een verpakkingsdoos om hun Xbox360 ter reparatie op te sturen. Het nadeel is dat gamers nu zelf een doos moeten regelen om hun overleden Xbox360 op te sturen.

Een 'red ring of death' doet zich voor als de Xbox360 een 'general hardware faillure' heeft, oftewel morsdood is.
Red ring of death

[LMS] Zwolsman klaar voor Le Mans

De Lelystadse coureur Charles Zwolsman is klaar voor de beroemde 24 hrs van Le Mans. De race voelt voor Zwolsman toch wel anders aan dan hij gewend is.

"Ik benader de race als elke andere. Maar ik denk dat als ik eenmaal daar ben en de week voorbij gaat het toch echt wel anders gaat voelen. Wij hebben ons zo goed mogelijk voorbereid maar het blijft voor de meesten van het team een nieuwe ervaring. Voor mij geldt hetzelfde, ik heb er in ieder geval heel veel zin in."


Charles Zwolsman is klaar voor Le Mans

"Nederland heeft altijd wel wat sterke coureurs. In Le Mans komen ongeveer 170 coureurs aan de start, dus het zou gek zijn als er geen Nederlanders aan de start zouden staan. Hopelijk zijn we succesvol! Wij hebben niet extra getest met de Kolles Audi R10. Met de vrije trainingen die wij daar nog krijgen zullen wij het moeten doen. Gelukkig zijn deze langer dan anders en hebben we nog tijd om wat aanpassingen te maken", antwoordde Zwolsman wanneer hij gevraagd wordt naar de relatief grote Nederlandse inbreng tijdens de 24 uur van Le Mans.

De coureur moest ook wennen aan het racen in de nacht: "Vooral de rempunten waar je jezelf op ingesteld hebt zijn vaak anders omdat je niet zo ver naast de baan kunt kijken. Dus dat is best even wennen. Bij de test die we in het donker gedaan hebben merkte ik ook dat de tijd die je ogen nodig hebben om te wennen aan het donker iets te lang is. Ik ben van plan bij de race zelf al even 5 minuten in het donker te gaan staan/zitten voordat ik aan mijn stint begin. Waardoor m’n ogen alvast gewend zijn en ik niet met boven de 300 km/h langzaam mijn zicht terugkrijg. Ik heb eigenlijk geen voorkeur wanneer ik in de auto stap. Trouwens de engineers bespreken en beslissen wie er op welk moment in de Audi R10 gaat rijden." De coureur was er echter nog niet uit waar hij zal moeten slapen tijdens de nachtelijke uurtjes wanneer hij niet moet racen: "Ik heb begrepen dat we boven de pits een ruimte hebben waar we een paar uurtjes kunnen rusten tussen de stints door."


Zwolsman in actie

Betrouwbaarheid was één van de belangrijkste speerpunten voor de auto's die actief zijn op Le Mans. Zwolsman heeft echter vertrouwen in zijn Audi R10, maar zou het niet erg vinden als wat concurrenten uit zouden vallen: "Het is in het verleden wel gebleken dat niet per definitie de snelste wint in Le Mans. Normaal gesproken wens je de competitie geen pech toe maar in het endurance racen hoort dit erbij en hoop ik dat wij het langer uithouden zonder problemen dan de rest."

"Er worden ongeveer zo’n 380 ronden gereden door drie coureurs. Dus ik zal er zo’n 126 rijden. Met ongeveer achttien keer remmen per ronde maakt dat 2.268 keer! In de race hoop ik bovendien zo’n twaalf setjes banden te gebruiken. Minder banden betekent namelijk minder tijd in de pits", ging de coureur verder over de extreme omstandigheden van de race.


Zwolsman in gevecht met een auto van het Aston Martin-team

Zwolsman besloot met: "De grote hoeveelheid fans die aanwezig zijn geeft toch weer een extra dimensie aan de race. De race heeft zijn geschiedenis. Het is natuurlijk fantastisch om te zien hoe populair deze ene race is en dat ik daar deel van uit kan maken. Als ik aan Le Mans denk zie ik de beelden van auto’s racend in de nacht waarvan de verlichting zo mooi als een soort verfkwast over het asfalt wordt uitgesmeerd."

'Vancouver 's werelds prettigste stad'

De Canadese stad Vancouver is de plezierigste ter wereld om in te wonen. Dat blijkt uit een gisteren gepubliceerde studie van onderzoeksinstituut Economist Intelligence Unit (EIU). In de Zimbabwaanse hoofdstad Harare is het volgens de onderzoekers het slechtst toeven.

De tien 'beste' steden van de wereld liggen stuk voor stuk in Noord-Amerika, Noord- en West-Europa en Australië. Het zijn vooral middelgrote steden met een betrekkelijk lage bevolkingsdichtheid. De tien beroerdste plekken zijn zonder uitzondering te vinden in Afrika en Azië.

De onderzoekers keken bij de samenstelling van de ranglijst naar zaken als gezondheidszorg, onderwijs, stabiliteit, infrastructuur, cultuur en milieu. In de vorige editie kreeg Vancouver ook al de beste beoordeling.
 vancouver
'Vancouver is de plezierigste stad ter wereld'  (foto: ANP)

Duitsers niet meer veilig achter Die Mauer in Wolfenstein

Dat alles naar de klote kan in Wolfenstein, is niets nieuws onder de zon. De Duitsers zijn bezig met het opwekken van kwaadaardige energie, door middel van een apparaat dat ze 'Black Sun' noemen.
Om dit te kunnen activeren, moeten ze door een portaal heen, en op die manier kunnen de slechteriken de meest bizarre krachten oproepen. Waar de fascisten alleen niet op gerekend hebben, is dat jij hier ook bij bent. En dat zullen ze weten ook...

Op 4 augustus zou de game in de winkel moeten liggen voor Playstation3, Xbox360 en de PC.

Perfect Dark krijgt multiplayer opties

Gisteren konden jullie lezen dat Perfect Dark naar Xbox Live Arcade komt. Tevens hadden we enkele screenshots voor jullie. Vandaag kunnen we daar een nieuw stukje informatie aan toevoegen. Rare voegt namelijk multiplayer opties toe aan de game. Het betreft een 2 speler co-op, een versus modus en er kan met vier man online geknald worden. Perfect Dark zal in de winter verschijnen.


Oranje-beloften tegen Chili in halve finale Toulon

Het Nederlandse beloftenteam staat woensdag in de halve finale van het jeugdtoernooi in Toulon tegenover Chili. De poulewinnaar versloeg Frankrijk maandagavond met 1-0.

De 20-jarige Gerson Martinez maakte voor Chili het winnende doelpunt in de tachtigste minuut. Zowel de Chilenen als de Fransen waren al geplaatst voor de volgende ronde, maar een onderling duel moest nog uitmaken wie poulewinnaar werd.

Het andere duel in groep 2 van het jeugdtoernooi was er één voor de statistieken. Portugal versloeg Qatar met ruime cijfers (6-0), maar beide landen waren met twee nederlagen al uitgeschakeld.

Nederland plaatste zich zondag voor de halve finale door met 1-1 gelijk te spelen tegen Egypte. Op basis van het onderlinge resultaat tegen de Verenigde Arabische Emiraten (Oranje won met 1-0, red.) drong de ploeg van coach Hans Schrijver door tot de laatste vier. De andere halve finale gaat tussen Argentinië en Frankrijk.

'Braafheid en Bayern München bereiken akkoord'

De Süddeutsche Zeitung komt met het bericht dat Edson Braafheid en Bayern München overeenstemming hebben bereikt over een transfer van de 26-jarige linksback. Slechts 'enkele details' zouden een definitieve overgang van Braafheid naar der Rekordmeister nog in de weg staan.

FC Twente, de huidige werkgever van Braafheid, en Bayern moeten nog een paar zaken afhandelen om de transfer definitief te maken. De Duitsers werden de grootste kanshebber om de linksback binnen te halen, nadat hij zowel Ajax als PSV had afgezegd.

Braafheid wordt in München alweer de zevende aankoop van Bayern voor komend seizoen. De Zuid-Duitsers verzekerden zich in een eerder stadium al van de diensten van onder andere Mario Gomez, Anatoli Timoschuk en Danijel Pranjic.

Bij Twente heeft Braafheid nog een contract tot medio 2010. In zijn huidige verbintenis is een clausule opgenomen, waardoor de 26-jarige international van het Nederlands elftal voor zo'n twee miljoen euro kan vertrekken.

Laatste reviews en specials
review
Bad Boys For Life
review
Star Trek: Picard
special
'Bad Boys For Life is een hommage aan de jaren 90'
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
©FOK.nl e.a.