FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 25 mei 2009

Italië wil gevangenen Guantanamo opnemen

Italië is bereid enkele gedetineerden van de gevangenis Guantanamo Bay op te nemen, maar het zal dat alleen doen in overleg met andere landen van de Europese Unie. Dat heeft premier Silvio Berlusconi vandaag gezegd.

"We zullen moeten zien wat de meeste andere Europese landen doen. Als we het Amerikaanse volk, de Amerikaanse regering, een gunst kunnen bewijzen, zullen we dat zeker doen", zei de premier in een interview met de Amerikaanse nieuwszender CNN.

De sluiting van de gevangenis voor terreurverdachten was het eerste besluit dat president Barack Obama na zijn installatie in januari nam. De Verenigde Staten hebben andere landen gevraagd enkele gevangenen op te nemen. België liet vorige week zijn bereidheid blijken, maar de meeste EU-landen, waaronder Nederland, staan niet bepaald te springen om gedetineerden uit de gevangenis op Cuba op te nemen. Eerder dit jaar kondigden de EU-lidstaten aan eerst de juridische gevolgen van de opneming van gevangenen van Guantanamo Bay te onderzoeken.

Italië bereid om gevangenen Guantanamo Bay op te nemen  (foto: ANP)

Gewonden na ontplofte gasflessen camping

Zeventien mensen zijn vandaag gewond geraakt, toen door een brand een aantal gasflessen ontplofte op een camping in Zwitserland. Een van de gewonden is er ernstig aan toe.

Dat meldden de lokale autoriteiten. Het is onduidelijk om welke nationaliteiten het gaat.

In totaal zijn zeventien caravans op de camping aan een meer ten zuiden van Zürich uitgebrand. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. Op de camping met 180 standplaatsen staan vooral stacaravans.

Gewonden door ontplofte gasflessen op camping  (foto: ANP)

IMF: 10 miljard USD armste landen Afrika

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) stelt op korte termijn zeker 10 miljard dollar ter beschikking aan Afrikaanse landen ten zuiden van de Sahara. Dat maakte IMF-topman Dominique Strauss-Kahn vandaag bekend.

Het geld komt in de vorm van zogenoemde ’speciale trekkingsrechten’, de valuta die het IMF hanteert bij het betalingsverkeer met zijn leden. Landen kunnen die rechten onderling verhandelen, waardoor ze meer buitenlandse valuta in kas krijgen.

De landen van de G20 besloten bij hun topontmoeting over de internationale economische crisis begin april in Londen de hoeveelheid trekkingsrechten van het IMF met 250 miljard dollar uit te breiden. "10 tot 11 miljard dollar hiervan komt ten goede aan de landen onder de Sahara", zei Strauss-Kahn aan het einde van een driedaags bezoek aan de Democratische Republiek Congo.


IMF: 10 miljard dollar voor armste landen Afrika  (foto: DAG)

Bijna 9300 boetes in de prullenbak

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een streep gezet door 9298 boetes omdat het trajectcontrolesysteem op de A12 bij Arnhem door onderhoudswerkzaamheden niet goed werkte. Dat liet het OM vandaag weten.

Door de storing zijn automobilisten mogelijk ten onrechte bekeurd. Om alle risico's uit te sluiten is besloten alle overtredingen begaan tussen 23 april en 9 mei in te trekken. Alle betrokkenen krijgen binnenkort een brief. Wie al betaald heeft, krijgt zijn geld terug. De storing aan het trajectcontrolesysteem is inmiddels verholpen.

Storing trajectcontrolesysteem A12: 9300 boetes ingetrokken  (foto: ANP)

Scientology voor rechter wegens fraude

De Scientologykerk in Frankrijk heeft zich vandaag voor de rechter in Parijs moeten verantwoorden voor "georganiseerde fraude". Vier mensen hadden aangifte gedaan tegen de organisatie.

Een vrouw zou meer dan 20.000 euro hebben betaald voor lessen, boeken, geneesmiddelen en een 'elektrometer', een apparaat waarmee de organisatie de geestestoestand van een persoon meet. Zij kwam in 1998 op straat in Parijs met Scientology in aanraking toen ze psychisch kwetsbaar was. Een andere vrouw moest van haar baas, lid van Scientology, cursussen volgen. Toen ze weigerde werd ze ontslagen. De twee andere aanklagers hebben zich inmiddels teruggetrokken.

Het is de eerste keer dat de kerk als organisatie terecht staat. Mochten de eisers in het gelijk gesteld worden dan kan de kerk, die volgens de Franse wet een sekte is, worden verboden.

Voetbal: uitslag sc Cambuur Leeuwarden - FC Zwolle

Cambuur Leeuwarden is er in geslaagd om de beslissingswedstrijd in de tweede ronde van de play-offs om promotie/degradatie te winnen. De Friezen wonnen in eigen huis met 2-0, wat voldoende was voor het bereiken van de laatste ronde. In de vorige twee wedstrijden wonnen de twee clubs allebei een keer.

sc Cambuur Leeuwarden - FC Zwolle 2-0
29’ van der Heide 1-0
45’ Brack 2-0

Toeschouwers: 10.200
Scheidsrechter: Kuipers
Stadion: Cambuurstadion, Leeuwarden
Gele kaart: Rustenberg (sc Cambuur Leeuwarden), Bargas, Bakker, Botteghin (FC Zwolle)

Opstellingen

sc Cambuur Leeuwarden: van der Vlag, Rustenberg, M. Jansen, R. Jansen, Brack, Guijt (Chery/66), van der Heijde, Beekmans, Maachi (El Khalifi/71), ter Heide, de Visscher

FC Zwolle: Boer, van der Sluis, Botteghin, van der Haar, Kuipers (Kapralik/71), Reijnen, Bakker (Lim-Duan/66), Keizer, van Polen, Bargas, de Graaff (Plat/62)

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!voetbalmanager!

[Upd] Mogelijk familiedrama in Zwijndrecht

In een woning aan de Boshuizen wijk Nederhoven in Zwijndrecht zijn vanochtend vier doden gevonden. De politie durft nog niet te zeggen of het om een familiedrama gaat. Ook is nog onduidelijk wie de slachtoffers zijn en of onder hen kinderen zijn. Nadere informatie ontbreekt nog.

Update 20.56 uur

Het gaat hier om de lichamen van twee volwassenen en twee kinderen. Tientallen rechercheurs werken aan de zaak. De politie vermoedt dat het om een familiedrama gaat. Ook zou er een verband zijn met de vondst van een overleden vrouw in Bavel.

Na een tip vonden agenten in de woning de lichamen van een man, een vrouw, een 17-jarig meisje en een 16-jarige jongen. De identiteit van de slachtoffers is nog niet bekend. Volgens de burgemeester van Zwijndrecht vormden de overledenen een gezin.


Update 22.58 uur

Mogelijke mail van de mogelijke dader:

 

Subject: Laatste werkdag bij Topcon*


Hallo allemaal.


Twee jaar van ellende, scheiding, verhuizing, een nieuwe vriendin veel te zware knie operatie etc. Wordt al anderhalf jaae met de dood bedreigt en ook mijn kinderen en mijn vriendin en haar kind. Heb al een keer 5000 euro in samenwerking met de politie bij een benzinepomp af moeten geven, niemand kwam het halen. Een aantal keer was ik verdachte ipv slachtoffer. in cel gezeten en al. Twee weken geleden een pistool op mijn hoofd, mocht niet omkijken anders werd ik direct neer geschoten, een volle markt en niemand die iets gezien heeft. Denk één van de mannen herkend te hebben, hij was vanavond niet thuis, het hele weekend niet, anders had hij nu dood geweest, rene pijnenburg uit bavel, de klootzak,hij heeft mijn telefoon gestolen en is de ellende begonnen. Mijn kinderen ex vrouw ziijn zwaar deprssief, alle mogelijke opvang en hulp, niets helpt. Ze waren meer met de dood bezig dag jij een ik bij elkaar. Zit zwaar onder de meicijnen en heb totaal geen emotie, fluoxetine doet rare dingen met mensen. Mijn vriendin vetelde me vandaag dat ze regelmatig vreemd gaat en dat ze om het nog spannerder wilde maken en vragen om aandacht bij de politie mij en haarzelf bedreigende smsjes en brieven heeft gestuurd, heb haar een klap gegeven en ben weggegaan, niet veel later ben ik terug gegaan en ben door het lint gegaan. ze leeft niet meer. Wilde er alleen uistappen, maar kon dat Astrid en de kinderen niet aandoen, de kinderen hadden me achetr na gekomen, zeker mijn dochter, mijn kinderen en ex vrouw zitten zo diep dat ik besloten heb ze mee te nemen. Zij komen in de hemel, ik in de hel. Een uitvaart zal er niet komen voor mijn, door dit ben ik het niet waard en zal daarom mijn llichaam ter beschikking stellen aan de wetenschap, doe ik ook nog iets voor de maatschapij. Met mij erbij vijf doden dus plus mijn hond. Niemand van jullie heeft ook maar gevaar gelopen, weet dat, ik heb iedereen meegenomen die me lief is, Tevergeefs geprobeeerd aan een pistol te komen. heb het nu met eeen mes gedaan, totaal emotie loos dus.Slik zometeen alle medicijnen die ik heb, zet een barbeceu in de badkamer met houtskool en snij mijn polsen door. ik moet zeker te weten dood en op deze manier sterf je ook nog eens aan koolmonokcide.


Dim, bedankt voor alles, heb mij eigen baan mogen creeren en deed dat met veel plezier, dank voor je steun en support, het ga je goed.


Karin, dank voor alles wat je voor me gedaan hebt, laat je niet op je kop zitten.


Ronald, geweldige kerel, werkte heel graag met je en heb veel mogen leren van je.


Jamal. je bent een uitzonderlijk mens, blijf jezelf en maak er meer meer van dan ik..


Ria, bedankt voor het aanhoren van mijn verhaal, hoop dat het goed komt met je dochter.


Collega's, het was prettig werken met jullie, ik had een gewelfige baan, ééntje van de catagorie, als je een baan vind die bij je past, hoef je nooit meer te werken.


Was altijd een zeer sociaal en goed mens, nu niet meer, ben de de grootste klootzak op aarde. Eén ding is zeker, heb nog nooit iemand ook maar één raar smsje of teloontje gestuurd. ik ben het niet of nooit geweest


Vrrag natuurlijk niet om begrip, slaa ook nergens op, wilde mijn verhaal kwijt.


Het ga jullie goed. keep up the good work. 

 

* Topcon is een Japanse fabrikant van bouwlasers. Topcon Nederland, gevestigd in Bunschoten-Spakenburg, heeft veel last van de kredietcrisis. Het bedrijf is dan ook onlangs samengegaan met een importeur van een ander merk bouwlasers uit Almere. Of eventuele hiermee samenhangende ontslagen een rol hebben gespeeld in dit drama, is nog niet bekend.

Gevangenen rijden Tour de France

Bijna tweehonderd Franse gedetineerden gaan een Tour de France rijden. Vanaf 4 juni gaan de gevangenen bijna 2300 kilometer fietsen. De wedstrijd is vergelijkbaar met die voor 'normale' wielrenners, alleen moeten de gedetineerden bij elkaar in de buurt blijven.

Een begeleidende staf van 124 bewakers en sportinstructeurs moet ervoor zorgen dat er geen ontsnappingen plaatsvinden. De tocht is bedoeld om samenwerking, zelfvertrouwen en inzet van de gevangenen te stimuleren. 

Ajax en Heerenveen volgen Braziliaanse spits

De Braziliaanse spits Wanderson do Carmo staat in de belangstelling van Ajax en sc Heerenveen. Volgens de Zweedse website Expressen zaten scouts van beide clubs zondag op de bank.

De 23-jarige spits van het Zweedse GAIS speelde zondag met 2-2 gelijk tegen Kalmar FF. Wanderson scoorde beide doelpunten voor GAIS. Ook het Italiaanse Hellas Verona zat op de tribune naar de spits te kijken.

"Er hebben zich nog geen clubs gemeld", vertelde zaakwaarnemer Oliver Cabrera in Expressen. "Maar hij is nu hot. Dit is het moment om hem te verkopen. Wanderson heeft laten zien klaar te zijn voor een volgende stap. Zweden is een tussenstop."

De Braziliaanse spits is bezig aan zijn derde seizoen bij GAIS, ondertussen heeft hij 49 wedstrijden achter de rug waarin hij zeventien keer scoorde.

'UFO's houden ISS en Space Shuttle in de gaten'

De intergalactische gemeenschap kijkt met bijzonder veel belangstelling naar het ruimtevaartprogramma van ons, aardbewoners. Dit beweren Jaime Maussan en Santiago Yturria Garza althans, twee vooraanstaande ufologen.

Het duo was te gast op het Internationale UFO Congres 2009. Santiago liet hier beelden zien die hij heeft verzameld uit honderden uren aan beeldmateriaal, dat hij tijdens iedere NASA-missie opneemt.

Op de beelden zijn duidelijk onbekende objecten die vlakbij de Space Shuttle en het ruimtestation ISS opduiken, maar even later in het niets zijn opgelost. Volgens Jaime en Santiago kan het niet anders of het zijn aliens, die ons ruimtevaartprogramma voortdurend in de gaten houden.


Nog even en ze schieten ons neer.
Voor de beelden, skip naar 6 minuten...
Een ander filmpje van UFO's bij de ISS is hier te zien

Afellay meldt zich af voor WK-kwalificatieduels

Bondscoach Bert van Marwijk moet een oplossing gaan zoeken voor het missen van Ibrahim Afellay. De PSV’er heeft zich afgemeld voor de WK-kwalificatieduels tegen Noorwegen en IJsland. De middenvelder heeft te veel last van de enkelblessure die hij eerder dit jaar opliep tegen Heracles Almelo.

Afellay had zich vorige week donderdag in Hoenderloo bij de voorlopige selectie van het Nederlands elftal gevoegd. De internationals die met hun club al uitgevoetbald zijn, houden daar hun conditie op peil met extra trainingen.

Na een scan van zijn enkel bleek dat de kwalificatieduels voor de Afellay nog te vroeg komen. De PSV'er heeft daarop besloten het trainingskamp in Hoenderloo te verlaten, zo meldt de KNVB.

Vrouw met been vast in wc

In het Duitse Offenburg heeft een vrouw wel erg lang getoiletteerd. De 34-jarige vrouw kon pas na drie uur de wc verlaten. Ze zat namelijk al die tijd klem en kon er niet afkomen.

De arme vrouw gleed uit en kwam met haar ene been tot haar knie vast te zitten in het spoelgat van het hurktoilet. Gelukkig had zij haar gsm bij zich, zodat ze hulp kon inschakelen.

De brandweer kwam spoedig, maar de spuitgasten moesten de hele vloer uit het toilet slopen eer de Duitse uit haar benarde positie was bevrijd. De vrouw is met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Fotoverslag Best Golf Finals

Afgelopen weekend stond er in Best de Best Golf Finals op het programma. De beste clubteams bij het golf namen het tegen elkaar op om uit te maken wie de kampioen van Nederland zou worden.

Hieronder vind je zowel een fotoverslag als wie er gewonnen heeft.


Een van de mannen legt het balletje klaar voor het putten


Zijn tegenstander is bezig met een put

Bij de mannen was er een spannende eindstrijd tussen het Tilburgse Prise d’Eau en Noordwijk. De teams stonden na de singles en de foursomes gelijk met 9-9, waardoor een play-off noodzakelijk was. Uiteindelijk was het de 19-jarige Fernand Osther van Prise d’Eau die op de zeventiende hole de winnende put maakte. Het winnende team vierde dit door de vijver met een bezoekje te vereren.


Het winnende team in de vijver

Bij de dames nam De Pan het op tegen Noordwijk. De Pan nam bij de foursomes een ruime voorsprong, waarna het karwei bij de singles eenvoudig geklaard werd: 10-8. Hierdoor werd het team uit Utrecht voor de vijfde maal achtereen kampioen.


Een van de dames na de afslag op een hole


Tot slot week deze eend niet voor het golfgeweld

Met dank aan Jouke van Keulen voor de foto's.

Uitslag sc Cambuur Leeuwarden - FC Zwolle

Cambuur Leeuwarden is er in geslaagd om de beslissingswedstrijd in de tweede ronde van de play-offs om promotie/degradatie te winnen. De Friezen wonnen in eigen huis met 2-0, wat voldoende was voor de laatste ronde. In de vorige twee wedstrijden wonnen de twee clubs allebei.

sc Cambuur Leeuwarden - FC Zwolle 2-0
29’ van der Heide 1-0
45’ Brack 2-0

Toeschouwers: 10.200
Scheidsrechter: Kuipers
Stadion: Cambuurstadion, Leeuwarden
Gele kaart: Rustenberg (sc Cambuur Leeuwarden), Bargas, Bakker, Botteghin (FC Zwolle)

Opstellingen

sc Cambuur Leeuwarden: van der Vlag, Rustenberg, M. Jansen, R. Jansen, Brack, Guijt (Chery/66), van der Heijde, Beekmans, Maachi (El Khalifi/71), ter Heide, de Visscher

FC Zwolle: Boer, van der Sluis, Botteghin, van der Haar, Kuipers (Kapralik/71), Reijnen, Bakker (Lim-Duan/66), Keizer, van Polen, Bargas, de Graaff (Plat/62)

Red Bull-dieet leidt tot hartaanval

Afvallen door alleen Red Bull tot je te nemen. Het werkt wel, maar zonder risico's is het bepaald niet. Sinds kort is ook Brooke Robertson daar achter. De Nieuw-Zeelandse viel weliswaar fors af maar betaalde daar een hoge prijs voor: ze kreeg een hartaanval en kampt nog steeds met de gevolgen daarvan.

De 23-jarige Robertson dronk elke dag tien tot veertien blikjes van het energiedrankje, af en toe aangevuld met een handje ontbijtgranen, en viel zo in gewicht terug van 101 naar 57 kilogram. "Ik wilde zeer graag afvallen omdat ik na mijn zwangerschap erg veel was aangekomen. Ik dronk alleen nog Red Bull. Ik at niet meer, ik sliep niet meer, ik raakte volledig uitgeput", zo vertelt de jonge moeder. Na acht maanden ging het fout en kreeg ze een hartaanval. Tijdens haar twee weken durend verblijf in het ziekenhuis wist ze af te kicken van haar Red Bull-verslaving.  

Met dank aan Karolientjuh voor de submit.

Liegende brunette (19) wordt Youtube-ster

Geïnterviewd worden door een tv-ploeg is niet voor iedereen weggelegd. Dus toen de Australische Clare Werbeloff (19) werd gevraagd naar haar ervaringen bij een nachtelijke schietpartij in Sydney, deed ze haar spannende verhaal.

"Oi, Brew, you slept with my cousin hey! And then the other one said: No man, I didn’t for shit hey. And then he pulled out his gun and he just went chk chk boom!", aldus de knappe brunette (fotogalerij) op spannende toon.

Met aan het einde nog een klein snikje in haar stem om het geheel wat drama te geven. Prima beelden voor de cameraman, maar Werbeloff bleek haar hele ooggetuigeverslag uit haar duim te hebben gezogen, zo gaf ze later toe.

De bekentenis van haar leugens heeft ervoor gezorgd dat ze een instant held is geworden op YouTube. Vooral de uit het blote hoofd in de gauwigheid verzonnen ‘chk chk boom’ doet het goed in de remixen. En zoals dat gaat met helden, zijn er nu al t-shirts te koop bedrukt met de woorden van Clare.


Het bewuste filmpje

[Giro] Menchov: "Plan werkte heel goed"

Denis Menchov is ook na de koninginnerit van de Giro de leider in het klassement. Rabobank liet Maarten Tjallingi en Mauricio Ardila terugzakken uit de kopgroep om Menchov te steunen, wat volgens de Rus goed werkte.

"Het was geen gemakkelijke etappe, maar de ploeg was heel erg sterk", aldus Menchov. "Mijn ploegmaats hebben me prima beschermd en aan de voet van de laatste beklimming goed afgezet. Toen werd het toch een gevecht van man tegen man."

Menchov hield uiteindelijk Laurens ten Dam over als laatste knecht, maar moest in de finale in zijn eentje een hoop aanvallen pareren. "Ik ben nooit in paniek geraakt. Ook niet toen Sastre weg reed. Hij stond toch ver achter in het klassement. Voor mij kwam het er op aan de aanvallen van Di Luca te controleren, zeker toen de voorsprong van Sastre niet snel meer opliep. Het plan voor vandaag werkte heel erg goed."

Vrouw schrikt van slang in oude printer

Op een school in het Amerikaanse Greenville, in de staat Maine, weten ze wel wat ze weggeven. De highschool gaf namelijk twee weken geleden enkele verouderde printers weg. Een vrouw die blij was met een van die afdankertjes kreeg thuis echter de schrik van haar leven toen er ineens een slang uit het apparaat kwam.

De slang in kwestie blijkt Buddy te zijn, een ruim zestig centimeter lange boa. Buddy, de huisslang van de school, ontsnapte op 12 mei uit zijn kooi. Uiteindelijk is hij dus in een van de oude printers gekropen.

De scholieren kunnen in elk geval opgelucht ademhalen. Buddy is namelijk weer terug op zijn oude stek. 

Games populairder dan films

Onderzoeksbureau NPD heeft geconcludeerd dat het spelen van games populairder is dan het gaan naar de bioscoop. De firma beweert dat 63 procent van alle Amerikanen de afgelopen zes maanden een game heeft gespeeld tegenover 53 procent die naar de film is gegaan. Deze percentages staan overigens in schril contrast met de 94 procent die naar muziek luistert.

Het onderzoek vertelt verder dat één op de drie (31 procent) gamers de afgelopen twaalf maanden een console gekocht heeft. Vergeleken met vorig jaar is dit cijfer met 7 procent gestegen. Verder spelen gamers niet alleen op consoles: 31 procent van de gamers heeft in het afgelopen jaar een spel gespeeld op een website. 12 procent heeft een game gespeeld op een social network site (zoals Hyves of Facebook), 19 procent van de gamers heeft een game gespeeld die op hun mobiele telefoon stond toen ze die kochten en 11 procent heeft een game gekocht en gedowload op de mobiele telefoon.

De cijfers komen uit NPD's jaarlijkse consumentenonderzoek naar entertainment trends in de VS en is gebaseerd op een populatie van ruim 11.000 Amerikaanse consumenten van 13 jaar en ouder.

Barney mist finale Premier League

Raymond van Barneveld is er niet in geslaagd de finale van de Premier League Darts te bereiken. James Wade was in de halve finale te sterk.

Van Barneveld kwam in de Wembley Arena in Londen nog wel terug van een 5-7 achterstand naar een 8-7 voorsprong. Wade kwam vervolgens terug tot 8-8 waarna 'Barney' in de cruciale zeventiende leg kansen kreeg op dubbel 16 als op dubbel 8. De Hagenaar miste deze echter waarna Wade optimaal profiteerde en de wedstrijd met 8-10 naar zich toe trok.

[Upd] [LMS] Verstappen gaat goed op Monza

Jos Verstappen is vandaag begonnen aan zijn eerste testsessie in de Lola-Aston Martin LMP1-wagen ter voorbereiding op de 24 uur van Le Mans. De Limburger kroop op het circuit van Monza achter het stuur en halverwege de dag had hij de snelste tijd op het scorebord staan.

Tijdens de test reden verder nog de andere twee Aston Martin’s en een Spyker C8 Laviolette op het circuit. Hiermee is Verstappen echter wel sneller dan de reguliere rijders van het Britse team: "Het gaat geweldig. Ik stapte in en was meteen snel. De auto is makkelijk te besturen en zit erg comfortabel. We hebben nog het stoeltje aan moeten passen omdat mijn been er tegenaan schuurde, maar verder heb ik vijftien probleemloze rondes gereden."

"Het zicht is ook prima. De auto is echt waanzinnig en de remmen zijn geweldig. We hebben een klein beetje onderstuur, maar dat is wel prettig op Le Mans. Na drie rondjes reed ik al op de limiet. Ik ben dus heel erg tevreden."

Update:
Verstappen heeft de testsessie minder goed afgesloten. De coureur is met 300km/u in de muur gecrasht in de Parabolica. De coureur hield er alleen een zere hand en stijve nek aan over.

Nog meer schokkende actie in inFAMOUS video

Nog een paar dagen en dan kunnen eigenaren van een Playstation 3 eindelijk aan de slag met inFAMOUS. Ben jij na het spelen van de demo, het zien van de vele filmpjes en screenshots en het feit dat er een beta voor de multiplayer van Uncharted 2 bij zit nog niet overtuigd? Dan brengt Sucker Punch speciaal voor jou gewoon nog een filmpje naar buiten. Nog eenmaal wat schokkende beelden.

Punten F1-voorspeller ronde 6

De Grand Prix die in de straten van Monaco verreden werd was de zesde ronde in het Formule 1-kampioenschap. Tijd voor de uitslagen deze ronde van de FOK! F1-voorspeller en de tussenstand in het klassement.

Deze ronde werd er goed gescoord in de F1-voorspeller. Winnaars deze week waren meljen1984 en Szixxx met 38 punten. Gedeeld derde werden northernlight81, Reho, Roel0f, Rpol en tomtomaat met 37 punten. Daarachter volgden nog vele users met meer dan dertig punten.

In het klassement gaat Mist nog altijd aan de leiding. Hij staat nu met 157 punten ruim los van de nummer twee Charrel die er 146 behaald heeft. JB83 volgt met 138 punten voor northernlight81 met 136 en plukkert met 133 punten.

De ingevoerde resultaten:
VT1: Rubens Barrichello
VT2: Nico Rosberg
VT3: Fernando Alonso

Kwali1: Jenson Button
Kwali2: Kimi Räikkönen
Kwali3: Rubens Barrichello
Kwali4: Sebastian Vettel
Kwali5: Felipe Massa

Snelheid kwali: Force India

Race1: Jenson Button
Race2: Rubens Barrichello
Race3: Kimi Räikkönen
Race4: Felipe Massa
Race5: Mark Webber
Race6: Nico Rosberg
Race7: Fernando Alonso
Race8: Sébastien Bourdais
Race9: Giancarlo Fisichella
Race10: Timo Glock

Snelste ronde: Felipe Massa
Snelste pitstop: Renault
Eerste uitvaller: Scuderia Toro Rosso

De volgende Grand Prix is op 7 juni op Istanbul Park in Turkije. Je kunt je voorspelling voor deze race opgeven tot 4 juni 23:59 uur.

KNMI waarschuwt voor zware buien

Het KNMI waarschuwt voor zware buien met onweer en hagel die vanavond vooral in het westen van het land kunnen voorkomen. Volgens een woordvoerder van het weerinstituut valt in de avond en nacht lokaal veel neerslag en dat kan voor behoorlijk veel overlast zorgen.

Vooral het verkeer kan veel hinder ondervinden. De ANWB verwacht voor morgenochtend een drukke ochtendspits door de regen- en onweersbuien. Vooral in de Randstad kan het druk worden.

KNMI verwacht overlast door zware buien  (foto: ANP)

[Special] PSV wint de Europacup 1

In deze reeks specials duiken we op FOK!sport in de sportgeschiedenis. Regelmatig blikken we terug op een bijzondere gebeurtenis en plaatsen we het in perspectief met de huidige situatie.

Vandaag gaan we 21 jaar terug in de tijd, naar Stuttgart om precies te zijn. Op 25 mei vindt daar namelijk in het Neckarstadion de finale van het Europacup 1 toernooi plaats. In een met 70.000 toeschouwers volledig uitverkocht huis mogen PSV en Benfica aantreden in de strijd om de cup met de grote oren. Benfica hoopt de landgenoten van Porto op te volgen als titelhouder en PSV hoopt het jubileumseizoen op een unieke wijze te bekronen.

PSV viert in 1988 haar vijfenzeventig bestaan en heeft al twee prijzen binnen gehaald dat seizoen. De derde landstitel op rij en de KNVB beker werden in het voorjaar al aan de prijzenkast toegevoegd. PSV hoopt de zogenaamde “treble” te completeren. De drie grote prijzen winnen in één jaar was tot dan toe slechts twee clubs in Europa gelukt.

Dat het een dergelijk succesvol seizoen zou worden werd in de zomer van 1987 niet verwacht. Het rommelde enorm bij PSV. Een conflict met Ruud Gullit kost Hans Kraaij senior zijn baan en assistent Guus Hiddink neemt zijn plaats in. Een verrassende en gewaagde keuze. Aanvankelijk zoekt PSV naar een ervaren coach maar de uiteindelijke keuze valt toch op de Achterhoeker. PSV wordt in 1987 wel kampioen maar dat verbloemt vele interne ruzies en problemen. Ruud Gullit is twee jaar daarvoor bij Feyenoord weggeplukt en is één van de belangrijkste spelers bij PSV geworden. Hij staat symbool voor de nieuwe koers die de PSV-leiding van die tijd ingezet heeft. PSV moet meedoen om de prijzen en daarom moeten er alleen maar topspelers gehaald worden. Onder leiding van legendarische bestuurders als voorzitter Jacques Ruts, penningmeester Harrie van Raaij, manager Kees Ploegsma en technisch manager Kraaij senior moet de club een stuk professioneler worden. Ze weten in een paar jaar een aantal goede spelers bij Ajax en Feyenoord weg te halen zoals Ivan Nielssen, Ronald Koeman en Gerald Vanenburg.

Maar aan de problemen waarin PSV in 1987 intern zat weet de club zich te ontworstelen. Het vertrek van de sterke persoonlijkheid die Gullit dan al is weet Hiddink om te zetten in een voordeel. Hij smeedt van de groep uiteenlopende persoonlijkheden een ijzersterk team. Een ploeg die niet op de eerste plaats teert op persoonlijke kwaliteiten maar op de sterkte van het collectief. En dat het een sterk team is blijkt vooral in het Europacupseizoen.

In die jaren is de strijd om de cup met de grote oren nog niet een dergelijk circus als het nu is. Het toernooi bestond slechts uit vijf knock out-rondes en er deden alleen landskampioenen mee. In de eerste ronde treffen de Eindhovenaren Galatasaray. De eerste wedstrijd in het Philipsstadion eindigt in een 3-0 overwinning. Men waant zich al in de volgende ronde. Maar in de hel van het Ali Sami Yen stadion komen de Turken al in de eerste helft op een 2-0 voorsprong. PSV is volledig de weg kwijt. In de rust wordt Addick Koot in gebracht en hij weet met een enorm goede wedstrijd zijn team er doorheen te slepen. PSV is met de hakken over de sloot door.

In de tweede ronde wacht Rapid Wien. Die ploeg wordt relatief eenvoudig met een 2-1 winst in Wenen en een 2-0 overwinning thuis aan de kant gezet. In de kwartfinale is de kampioen van Frankrijk de opponent. Girondins de Bordeaux mag de dubbele ontmoeting in eigen huis beginnen. Met een 1-1 uitslag keert PSV tevreden huiswaarts. Man van de wedstrijd is Søren Lerby, de middenvelder laat het hele team beter voetballen en weet met zijn ervaring uit de Franse competitie waar je Bordeaux pijn kan doen. Een prima uitgangspositie voor de wedstrijd in Eindhoven. In die thuiswedstrijd speelt de thuisploeg krampachtig en ze staan stijf van de spanning. De Fransen zijn sterker maar de sterke verdediging onder leiding van Eric Gerets met daarachter doelman Hans van Breukelen weten de nul te houden en PSV mag door naar de halve finale.

Daar wacht het grote Real Madrid. In een kolkend Santiago Bernabeu speelt PSV één van de beste wedstrijden van het seizoen. De ploeg onder leiding van Leo Beenhakker is bij de loting nog uitermate positief want PSV wordt als de minste van de vier halve finalisten gezien. De Brabanders zorgen echter voor een stuntje in Madrid. Dankzij het befaamde doelpunt van Edward Linskens weet PSV wederom 1-1 te spelen. PSV kan dik tevreden naar huis. Voor de terugwedstrijd zit PSV alleen met een probleem. Ronald Koeman is geschorst voor drie wedstrijden omdat hij in een interview de doodschop van Hans Gilhaus tegen Jean Tigana in de kwartfinale goedpraat. PSV tekent protest aan en de schorsing wordt ingekort naar één wedstrijd. Koeman moet dus toch deze belangrijke wedstrijd missen.

Al vrij snel in de eerste helft nemen de Koninklijken het heft in handen en belegeren het doel van Van Breukelen. Met kunst en vliegwerk weet PSV de nul te houden. Van Breukelen stopt onmogelijke ballen, Vanenburg haalt een bal van de lijn, een bal op de paal en kansen te over maar PSV houdt stand. En het onmogelijke lijkt mogelijk. PSV mag naar Stuttgart om de Europacup 1 te winnen. Waar Gullit een jaar eerder nog beweert dat PSV nooit een prijs zal winnen in Europa, lijkt nu het tegendeel werkelijkheid te kunnen worden.

De finale tegen Benfica blijkt zoals zo vaak met finales vooral spannend maar niet hoogstaand. De wedstrijd heeft meer weg van een schaakspel. Beide clubs hebben wel wat kansen maar weten die niet te verzilveren. Na negentig minuten staat de 0-0 nog steeds op het scorebord en er moet dus verlengd worden. De extra 30 minuten brengen ook geen beslissing en dus zal de finale beslist worden door strafschoppen. Ook dat gaat gelijk op. De eerste vijf strafschoppen worden door de spelers van beide clubs feilloos ingeschoten. Bij de zesde penalty mag Anton Janssen naar de stip komen. De Maas en Waler faalt niet en legt daarmee de druk volledig bij António Veloso. Hij mag aantreden voor de zesde strafschop van Benfica. Na een lange aanloop schiet hij de bal links van de keeper. Dat is ook de hoek waar Van Breukelen heen duikt. Met twee handen slaat de Utrechtenaar de bal uit de goal en PSV wint! Niet veel later mag aanvoerder Gerets de Europacup 1 in ontvangst nemen en breekt er een groot feest in Stuttgart en Eindhoven los.

Een unieke winst in meerdere opzichten. PSV completeert hiermee de treble en weet zich hiermee tussen de grote club in Europa te scharen. Een status waarmee de club een vuist kan maken op de transfermarkt. Zo kiest Romario bijvoorbeeld voor PSV vanwege de nieuwe status van Europese topclub. Wat deze winst ook uniek maakt is dat PSV met vijf gelijke spelen op rij de hoofdprijs binnen weet te halen.

In de daarop volgende 21 jaar is PSV nog één keer dicht bij een overwinning in de Europacup 1. In 2005 wordt PSV op het nippertje in de halve finale uitgeschakeld door AC Milan. De club staat dan wederom onder leiding van Harrie van Raaij en Guus Hiddink. Daarmee bereiken ze definitief de helden status bij PSV. De opmars in de jaren tachtig zorgde ervoor dat PSV als organisatie groeide naar de topclub die het pretendeerde te zijn. Een status die dit seizoen onder druk lijkt te staan. Waar er halverwege de jaren tachtig voor werd gekozen om te investeren in kwaliteit om mee te kunnen strijden voor de titel lijkt de club nu weer op een moment aangekomen te zijn waar een kwaliteitsinjectie nodig is. De fans hopen weer successen te mogen toejuichen en soms droomt men weer van een Europese beker.

Wil je finale nog een keer in zijn geheel zien? Klik hier.
En klik hier voor de beslissende strafschop.

Havo-examen economie niet alleen voor leerlingen moeilijk

Vandaag maakten ruim 30.000 havisten hun eindexamen economie. Ook vandaag heeft het LAKS veel klachten ontvangen over het feit dat er te veel vragen in het examen zaten. Ook vonden eindexamenkandidaten het examen erg moeilijk.

Gelukkig vonden niet alleen leerlingen het maken van de lange berekeningen moeilijk. Het LAKS kreeg verscheidene klachten binnen over grafische rekenmachines die uitvielen tijdens het maken van de vele berekeningen.

FOK!radio met de winnares van The Bunker

Voor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

35 camera's, 25 dagen, 8 personen en 1 donkere bunker. Dat was het concept van The Bunker dat mede door FOK! is opgezet. Afgelopen vrijdag kwam er een winnares uit: Marielin Stroeve. Zij wist in de finale medebewoner Pim te verslaan. De kettingrookster mocht niet meer roken en at meelwormen en sprinkhanen en moest drie dagen in een kruipruimte leven. Vanavond spreken we live met Marielin. Vond ze het allemaal waard? En zou ze het nog een keer doen? We gaan het allemaal aan haar vragen. Luisteren dus, vanavond vanaf 20:00 uur! Uiteraard kun je ook meepraten via de chat (irc) of op het FOK!forum.
 

Keek jij naar The Bunker? Stem hier op de poll (rechts onder in beeld).

Daarnaast gaan we nog proberen contact te leggen met een van de regisseurs van The Bunker. Sj0rSz heeft weer de FOK!sport update. Daarnaast hoor je al het nieuws en modwisselingen van het FOK!forum van FA Shmoopy.

Onze nieuwe studio in Tilburg is af! Beeldmateriaal staat op onze Hyve. Meld je dus aan voor http://fokradio.hyves.nl !


Je kunt ook meepraten via Skype. Je kunt ons bellen op actionradiolive. Uiteraard kun je ook zelf de muziek aanvragen.

Meteen luisteren?

FOK!radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Klik hieronder op het logo van de mediaspeler die je gebruikt om in te schakelen.

Winamp

Winamp / Itunes

Windows Media Player
Windows Media Player
AAC
Winamp / AAC


Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Veel luisterplezier!

'Mevrouw Kruimel' is niet meer

Ella Snoep, oftewel Jantje Kruimel uit de televisieserie Vrouwenvleugel, is gisteravond overleden in het Flevoziekenhuis in Almere. Dat heeft haar kleindochter vandaag bekendgemaakt. De actrice, die al langer ademhalingsproblemen had als gevolg van vocht achter haar longen, is 82 jaar oud geworden.

Snoep is pas op latere leeftijd gaan acteren. In 1992 verscheen ze voor het eerst op de landelijke tv met een kleine rol in Medisch Centrum West, het jaar daarop brak ze door met haar rol van de oudste "bewoonster" van Vrouwenvleugel. Ook had ze een vaste rol in de series Het Zonnetje In Huis en Kees en Co en was ze te zien in Filmpje! . Verder sprak ze stemmen in, stond ze op het toneel en was ze te zien in verschillende commercials.
 

Met dank aan Gweaneth voor de submit.

Nieuwe plaat Moke komt in najaar uit

De Amsterdamse band Moke werkt aan een nieuwe plaat. De langverwachte opvolger van het succesvolle debuutalbum Shorland zal vroeg in het najaar in de winkels liggen. Dat maakte platenmaatschappij Pias vandaag bekend.

Op 1 juni vertrekken de muzikanten naar de ICP-studio’s in Brussel om hun nieuwe werk op te nemen.

De eerste cd van de band kwam in 2007 uit en betekende direct een grote doorbraak voor zanger Felix Maginn en zijn mannen.

Op 16 september trapt de band een nieuwe Nederlandse clubtoer af met een optreden in de Rabo-zaal van de Amsterdamse Melkweg. Daarna is Moke onder meer nog te zien in Doornroosje, Oosterpoort, Effenaar, Paard van Troje, Tivoli en Paradiso.

De naam van het nieuwe album is nog niet bekend.


Nieuwe plaat Moke komt in najaar uit  (foto: DAG)

Ter Horst: ruim 2000 ambtenaren minder bij Rijk

De rijksoverheid slankt sneller af dan gepland. De rijksdienst is vorig jaar met 2.137 voltijdbanen gekrompen, terwijl volgens de plannen ongeveer 1500 banen van ambtenaren zouden verdwijnen. Dat de inkrimping vlotter verloopt dan verwacht, komt mede door de economische recessie.

Daarnaast zijn bij het begin van deze afslankoperatie vrijwel alle makkelijke mogelijkheden om in te krimpen direct benut. Dat heeft minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) vandaag aan de Tweede Kamer geschreven. Ze waarschuwt in een brief dat de moeilijke maatregelen nog moeten worden genomen en dat "de vinger nauw aan de pols moet worden gehouden".

Het kabinet heeft besloten dat tussen 2008 en eind 2011 zo'n 12.800 banen verdwijnen bij de rijksoverheid.

Minister ter Horst meldt krimp in aantal ambtenaren  (foto: ANP)

[RG] Bolelli verslaat Berdych na marathon

Simone Bolelli is er in geslaagd om de tweede ronde te bereiken in Parijs. De Italiaan versloeg de als negentiende geplaatste Tsjech Tomas Berdych in vijf sets.

Bolelli begon sterk aan het duel. Met harde forehand klappen dicteerde hij een groot deel van de rallies. Dankzij één break in zowel de eerste als de tweede set liep hij uit naar een 2-0 voorsprong.

Hierna kwam Berdych echter beter in zijn spel. In de derde en vierde set wist hij een late break te pakken, waardoor een vijfde set noodzakelijk was. Bolelli, die in set vier nog een break voorsprong uit handen had gegeven, bleek hierin de betere. Na drie uur won hij de partij dankzij een dubbele break in de beslissende set. 6-4, 6-4, 5-7, 4-6 en 6-3 waren de setstanden.

Berdych is, na de nederlaag van Ivo Karlovic gisteren tegen Lleyton Hewitt, het tweede reekshoofd dat is uitgeschakeld in de eerste ronde. Andy Roddick (6) bereikte wel de tweede ronde. De Amerikaan versloeg Romain Jouan voor eigen publiek in drie sets. Eerder op de dag hadden Roger Federer en Rafael Nadal hetzelfde bewerkstelligd.

[Giro] Sastre wint, Menchov behoud leiding

Carlos Sastre heeft de koninginnerit in de Giro d'Italia gewonnen. Denis Menchov verloor wat tijd op de Spanjaard maar behield de leiding in het algemeen klassement.

De zestiende etappe van de Giro was duidelijk de zwaarste van deze ronde. De rit van 237 kilometer ging over negen cols en eindigde bergop. Een kopgroep van achttien personen reed lang vooruit, Jaroslav Popovitsj, Damiano Cunego, Michele Scarponi en Gabriele Bosisio bleven daarvan het langste voorop.

Op de slotklim liet Popovitsj zijn medevluchters achter zich, maar hij slaagde er niet in de favorieten voor te blijven. De groep der favorieten dunde steeds verder uit en uiteindelijk had niemand antwoord op de demarage van Sastre. Menchov reed in de slotmeters nog weg van zijn naaste belager in het klassement, Danilo Di Luca, en eindigde zo op 25 seconden achterstand als tweede. Levi Leipheimer, tot vandaag de nummer drie van het klassement, verloor wel veel tijd en zakte naar de zesde plaats.

Uitslag:

#NaamPloegTijd
1Carlos SastreCervélo7.11.54
2Denis MenchovRabobank+0.25
3Danilo Di LucaLampre+0.26
4Ivan BassoLiquigas+0.29
5Stefano GarzelliAqua&Sapone1.19

Algemeen klassement:

#NaamPloegTijd
1Denis MenchovRabobank70.06.30
2Danilo Di LucaLampre+0.39
3Carlos SastreCervélo+2.19
4Franco PellizottiLiquigas+3.09
5Ivan BassoLiquigas+3.19

Top of Flop: Cassandra Steen

Onze vrolijke vrienden van de VARA zijn al weer eentje tijdje gestopt met het gelijknamige televisieprogramma, dus pakken we de draad maar weer eens op met ons wekelijkse muziekrubriekje. Vanaf vandaag is er iedere maandagavond weer een Top of Flop op de FOK! Weblog.

Cassandra Steen is een 29-jarige zangeres uit Stuttgart, Duitsland. Haar nieuwste single heet "Stadt" en komt aan het eind van deze week uit.
 
Ik vind het een prachtig nummer.

Over smaak valt gelukkig te twisten. Daarom aan jullie de vraag: Is het een top of een flop?

Heb jij een tip? Mail me dan even op fdbeer@fok.nl of zet je tip in de submit en wie weet sta jij binnenkort al hier!

Nederlander rijdt in op Belgische agenten

Vandaag is een 21-jarige Nederlander aangehouden nadat hij in Beveren (België) geprobeerd had in te rijden op een aantal agenten. Justitie in Dendermonde heeft laten weten dat de man zal worden voorgeleid voor poging tot doodslag.

De man, afkomstig uit Sint Jansteen, probeerde de Nederlandse politie af te schudden door de Belgische grens over te vluchten. In zijn poging te ontkomen reed de man in op een aantal Belgische agenten die hem staande probeerden te houden. De agenten konden op tijd wegspringen.

De Nederlander belandde in Sint-Gillis-Waas in een sloot, waarna hij opgepakt kon worden.

Waarom de man op de vlucht sloeg is nog niet duidelijk.

Met dank aan bierspons voor de submit.

Noord-Korea staat mobiel internet toe

Je kunt een hoop zeggen van Noord-Korea, maar niet dat het land niet met zijn tijd meegaat. Als het communistische land niet bezig is met het lanceren van raketten of het laten ontploffen van atoombommen wordt er namelijk druk geïnnoveerd in de heilstaat van Kim Jong Il.

Zo hebben de Noord-Koreanen sinds kort de beschikking over mobiel internet met de keuze uit maar liefst één verschillende site. De mobiele pagina, Uriminzokkiri.com, staat uiteraard barstensvol communistische propaganda. Zo is er een hele sectie van de pagina gevuld met foto's van Kim Jong Il die dingen aan het inspecteren is. Het regime houdt de Koreanen via deze weg op de hoogte van louter door de staat goedgekeurde nieuwtjes.

Omniworld haalt Hasselbaink en Van Heulen

FC Omniworld heeft twee nieuwe spelers aangetrokken. Middenvelder Marvin Hasselbaink komt van Ajax, terwijl Richard van Heulen van Telstar komt.

De twintigjarige Hasselbaink speelde bij Ajax in het belofteteam en debuteerde nog niet in het eerste elftal van de Amsterdammers. De 27-jarige Van Heulen, die zowel achterin als op het middenveld kan spelen, komt transfervrij over van Telstar. Zijn contract liep af en Van Heulen wilde na negen seizoen iets anders. In Velsen was hij aanvoerder. Van Heulen speelde in totaal 293 competitieduels voor Telstar, waarin hij twaalf keer scoorde.

[RG] Nadal en Federer door

Tennisser Rafael Nadal heeft zich geplaatst voor de tweede ronde op Roland Garros. De Spanjaard was in drie sets te sterk voor qualifier Marcos Daniel. Set setstanden waren 7-5, 6-4 en 6-3.

De Braziliaan bood goed tegenstand aan de nummer een van de wereld en hij wist Nadal dan ook in alle drie de sets te breken. Toch kwam de zege van de Spanjaard nimmer in gevaar. Een overwinning die voor het toernooi een record betekende, want Nadal won zijn 29e partij op rij, waarmee hij het record van 28 overwinningen in Parijs op rij van Chris Evert uit de boeken speelde.

In de tweede ronde krijgt Nadal gezelschap van Roger Federer. De Zwitser leverde zijn eerste opslaggame in, maar bond daarna de Spanjaard Alberto Martin aan zijn zegekar. De setstanden waren 6-4, 6-3 en 6-2.

FC Dordrecht haalt Kuipers, Sequeira blijft

FC Dordrecht heeft wederom een nieuwe speler aangetrokken. Linksback Nick Kuipers maakt de overstap van FC Utrecht naar Dordrecht. Bovendien blijft Juanito Sequeira nog twee jaar in Dordrecht voetballen.

De 26-jarige middenvelder Sequeira verlengde zijn aflopende contract met twee seizoenen. De Rotterdammer met Kaapverdiaanse roots kwam in 2006 als amateur over van Excelsior, maar verdiende al snel zijn eerste profcontract aan de Krommedijk. Inmiddels speelde hij 96 competitieduels voor de club, waarin hij twee keer scoorde.

Verdediger Kuipers werd door Utrecht sinds de winterstop verhuurd aan FC Zwolle. De 20-jarige Heemskerker speelde sindsdien vijftien duels voor Zwolle in de Jupiler League. De Schapenkoppen zijn blij met de komst van Kuipers, want dit seizoen moest de rechtsbenige Bart van Muyen vaak noodgedwongen als linksback spelen of moest middenvelder Nick Coster een linie zakken.

Het geluid van...KASSA

Al een hele tijd is op Q-music het spel “Het Geluid..” te spelen. Je krijgt een vreemd klik-klak achtig geluid te horen en de luisteraars mogen dan raden wat het is. Je kan jezelf  aanmelden met een smsje en met een beetje geluk wordt je terug gebeld door de DJ van Q-music. Dan mag je vertellen wat voor geluid jij denkt dat het is en het is bijna altijd fout. Logisch natuurlijk want het te raden geluid is niet realistisch. Het is bewerkt met de computer door bijvoorbeeld het geluid zeer te versterken wat een heel verkeerd beeld geeft van het daadwerkelijke geluid.

Misvormde Chun-Li binnenkort te koop

NECA maakt al heel lang hele mooie action-figures. Meestal doen ze dit erg goed, maar soms zitten ze er ook een beetje naast. In augustus komen er wat Streetfighter IV-figures out, zoals Akuma, Guile en Chun Li. En het is vooral de laatste die op zijn zachtst gezegd... niet erg lijkt. Chun Li, normaal bekend om haar elegantie en haar lenigheid, is door NECA neergezet als een soort misvormde zombie/robot met Hulk-handen. Hoe Akuma en Guile er uit gaan zien, is nog niet bekend...[LMS] 'Kox wordt teamgenoot Verstappen'

Peter Kox heeft vandaag net als Jos Verstappen mee gedaan aan de testsessies van het Lola-Aston Martin-team. Het is echter nog niet duidelijk of de coureur dit deed als gastrijder of dat hij de laatste coureur van het team wordt.

Door zijn uitgebreide ervaring is Kox een geschikte kandidaat om het laatste stoeltje in te nemen voor de 24 uur van Le Mans in één van de drie LMP1-auto's.

De Nederlander zou dit jaar deelnemen met het team van Reiter. Maar dit team moest zich terugtrekken in verband met financiële problemen. Kox reed de race al elf keer en won hierbij eenmaal de GT1-klasse voor het team van Prodrive in een Ferrari. Hierdoor is de Nederlander dus geen onbekende voor het team van David Richards. Sinds 2007 is Prodrive namelijk samen met een groep investeerders actief op Le Mans met de Aston Martins.

[UPD] Grote brand in Nuenen

Sinds ongeveer twaalf uur vanmiddag woedt er op de Geeneindsche Heide in Nuenen een felle brand. Aan de Oude Lieshoutse Baan in Nuenen is inmiddels zeker één vierkante kilometer bos en heide in vlammen opgegaan.

Het is niet bekend waardoor de brand is ontstaan, maar de brand is inmiddels overgeslagen naar een stuk bosgrond nabij de heide. Uit heel de veiligheidsregio Zuidoost-Brabant zijn brandweerkorpsen uitgerukt om de brand te bestrijden. Inmiddels is er opgeschaald naar GRIP 1.

Update 15.15 uur
Toen de brand uitbrak waren er ongeveer tweehonderd kinderen van het Carolus Borromeus College in Helmond in het bos. Geen van de kinderen raakte ingesloten door het vuur, maar hun aanwezigheid was wel reden voor de brandweer om groot alarm te slaan. Alle kinderen zijn veilig uit het bos gekomen.

Er is vanmiddag ook iemand die de brand wellicht heeft aangestoken opgepakt door de politie. Of dit een leerling van het Carolus Borromeus College is, wil de politie niet zeggen.

Update 16.59 uur
Het Eindhovens Dagblad meldt dat de grote brand onder controle is. Een gebied van tweehonderd bij tweehonderd meter is afgebrand. Een leerling van het Carolus Borromeus College is door de politie mee naar het bureau genomen voor verhoor, bevestigde rector Van Wijlen van de school tegenover het Eindhovens Dagblad.

13 miljoen mensen, op dat kleine stukje virtueel grond...

Oh wacht, dat liedje gaat helemaal niet over Call of Duty 4: Modern Warfare! Naja, we hebben uitstekend nieuws van Infinity Ward. Modern Warfare heeft namelijk op Xbox Live de grens van dertien miljoen unieke gebruikers gepasseerd. En dat is natuurlijk een reden voor een feestje. Natuurlijk hebben we commentaar van Infinity Ward:

"The thing we learned the most [from Modern Warfare 1] was how much focus goes into multiplayer."

"I mean, Call of Duty 4 on Xbox Live just exploded. Right now we're at 13 million unique users on 360 and that's insane.

"The focus that goes into multiplayer…and that's why community specifically, is such a tent pole for Modern Warfare 2."

Op naar de... 1 miljard?

Schietpartij Wenen: Goeroe overlijdt

Een vechtpartij tussen twee rivaliserende sikh-gemeenschappen in Wenen heeft een slachtoffer geëist. De uit India overgevlogen goeroe Sant Rama Nand (57) is in de afgelopen nacht in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. De toestand van een andere Indiase goeroe, Sant Niranjan Dass (66), was na een spoedoperatie weer stabiel.

Dat deelde de politie mee, berichtte het Oostenrijkse persbureau APA. De vechtpartij ontstond gistermiddag toen de twee goeroes een dienst leidden in de naar verluidt liberale gurudwara (tempel) in de wijk Rudolfsheim-Fünfhaus.

Een groepje van zes toehoorders was het kennelijk niet met de sprekers eens en stortte zich met steek- en vuurwapens op de voorgangers. Andere aanwezigen overmeesterden vervolgens met geweld de aanvallers, die ze ernstig verwondden. Twee van hen verkeren in kritieke toestand doordat ze in het hoofd zijn geschoten, aldus de politie. In totaal raakten zeker zestien mensen gewond.

Maar liefst drie screenshots van Modern Warfare 2

Modern Warfare 2. De opvolger van één van de best verkochte first person shooters aller tijden, genaamd Call of Duty 4: Modern Warfare. Volgens Infinity Ward wordt deeltje twee nog beter, nog geiler, nog gekker, nog toffer worden dan deeltje één. En dat willen we ook. Infinity Ward is hard bezig om de game voor eind dit jaar af te maken, maar ze hebben gelukkig nog wel tijd voor drie screenshots.


Kuifje-tekenaar Hergé heeft eigen museum

In België is een museum geopend over de overleden Kuifje-tekenaar Hergé. Het gebouw in Louvain-la-Neuve bij Leuven is mede ontworpen door de Nederlandse striptekenaar en graficus Joost Swarte. "Ik heb geprobeerd het plezier van het verhalen vertellen met strips uit te beelden", zei Swarte vandaag tegen VRT radio.

Het museum biedt een overzicht van het leven van Georges Remi, de echte naam van Hergé (1907-1983). Behalve Kuifje-tekenaar was hij ook kunstverzamelaar, schrijver en reclametekenaar.

Het scheepsvormig gebouw biedt acht zalen met elk een ander thema. Bezoekers zien ook voorwerpen zoals de modelraket met een compleet interieur voor het album Raket naar de maan.

Het museum heeft lang op zich laten wachten. Weduwe Fanny Rodwell kon het jarenlang niet eens worden over een geschikte locatie met de stad Brussel, waar Hergé zijn leven doorbracht.

"Het museum had eerder gekund. Zijn oeuvre is het waard", zei Swarte. "Maar het wachten is beloond, want het museum is een prachtig gebouw geworden."

Hergé ontwierp Kuifje tachtig jaar geleden. Van de stripheld zijn wereldwijd meer dan 200 miljoen albums verkocht in ruim vijftig talen.


Kuifje-tekenaar Hergé heeft eigen museum  (foto: DAG)

Resident Evil 5 5 miljoen keer over de toonbank

Capcom heeft tijdens de Reuters Global Technology Summit in Tokyo aangegeven dat Resident Evil 5 hun geen windeieren legt. De game, die in maart uitkwam, verkocht voor het einde van de maand 4,4 miljoen exemplaren wereldwijd. In april zijn er ongeveer 570.000 exemplaren over de toonbank gegaan, de sales van mei zijn helaas nog niet bekend. Capcom verwacht zelf ook nog tussen de 400.000 en 500.000 exemplaren te verkopen voor het einde van het fiscale jaar (31 maart 2010).

Opvallend is het grote verschil in verkopen tussen de releasemaand en een maand later, maar blijkbaar is dit normaal bij hardcore-spellen als Resident Evil. De echte fans kopen het spel direct als het uit is, overige gamers zijn vaak minder geinteresseerd en zorgen dan gedurende de volgende maanden voor een kleine stroom verkopen.

Mede dankzij het succes van Resident Evil 5, en niet te vergeten Street Fighter 4, kon Capcom het financiële jaar afsluiten met een groei van 11% in operationele winst. Voor komend jaar verwacht Capcom een groei in operationele winst van 6%, waarmee deze op 15,5 miljard yen zou komen te staan (omgerekend $ 164 miljoen of € 116 miljoen).

Samenscholingsverbod Utrechtse wijk verlengd

Het samenscholingsverbod in de Utrechtse wijk Kanaleneiland Noord wordt per 1 juni voor de tweede maal verlengd. Ook het komende halfjaar geldt voor een groep van circa veertig jongeren dat ze niet in groepjes op straat mogen rondhangen in de wijk. Dat maakte de gemeente Utrecht vandaag bekend.

De gemeente baseert de beslissing op de Utrechtse veiligheidsmonitor 2008. Daaruit blijkt dat er minder criminaliteit is en mensen zich veiliger voelen dan het jaar daarvoor in Kanaleneiland Noord. De overlast van jongeren blijft echter een 'hardnekkig probleem', zo meldt de gemeente.

Het samenscholingsverbod werd in september 2007 ingevoerd. Een jaar later verlengde Utrecht het verbod voor zo’n veertig jongeren. De jongeren op wie het verbod van toepassing is, krijgen hierover een brief thuisgestuurd.

Man amputeert penis liefdesrivaal

Een Franse agent heeft eergisteren het geslachtsdeel van de minnaar van zijn vrouw afgesneden met een stanleymes. Na zijn daad gaf hij zichzelf aan bij zijn collega's.

De 43-jarige gendarme hangt een gevangenisstraf van maximaal 30 jaar boven het hoofd. Volgens de aanklager heeft de man een 'barbaarse daad van marteling en verminking' begaan.

De man beging de gruweldaad in het huis van zijn slachtoffer. Hij sloeg de 54-jarige minnaar eerst in elkaar, en sneed daarna zijn penis eraf. Vervolgens vroeg hij de buren een ambulance te bellen en meldde zich bij de politie.

Bruidegom drinkt zich dood

Een Taiwanese bruidegom heeft zich het afgelopen weekeinde doodgedronken. De 35-jarige man dronk op zijn bruiloftsfeest zo veel, dat zijn gezicht zwart uitsloeg. Hij werd in het ziekenhuis opgenomen, maar de behandeling mocht niet meer baten.

Dat meldde de politie van de Taiwanese hoofdstad Taipei maandag. "Iedereen had het geweldig naar zijn zin. We weten niet wat er is gebeurd", zei een medewerkster van het restaurant waar het feest werd gehouden.

'Paul de Leeuw mag veel verdienen'

Paul de Leeuw hoeft bij de aanstaande salarisbesprekingen niets te vrezen. Als het aan bestuursvoorzitter Henk Hagoort van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) ligt, is de VARA-presentator zijn salaris meer dan waard.

Hagoort bewondert de televisiemaker in hoge mate, liet hij vandaag weten tijdens een persbijeenkomst in Hilversum. Hagoort geniet van zijn show, Mooi! Weer De Leeuw, die in de ogen van Hagoort meer is dan alleen amusement. "Paul de Leeuw weet op zijn geheel eigen wijze maatschappelijke thema's aan te snijden die heel goed bij de publieke omroep passen. Hij kiest bovendien heel bewust voor de publieke omroep. Ik heb daar diep respect voor", aldus de voorzitter van de NPO.

Uit het jaarverslag van de VARA bleek onlangs dat de omroep vijf presentatoren in dienst heeft die tussen de 195.024 en 417.796 euro per jaar verdienen. Dat leidde onder meer tot Kamervragen van de SP.

Paul de Leeuw hoeft niet om zijn salaris te vrezen  (foto: ANP)

De lijstduwers van Geert

Wat met name opvalt, en door een bepaald kamerlid veelvuldig wordt benadrukt is het relatief geringe aantal lieden dat voor de meeste ellende zorgt. Al die lieden komen voornamelijk uit een streek in Noord-Afrika. We zijn inmiddels verlost van het spastische gedoe van bepaalde-dingen-die-je-niet-mag-noemen, dus er worden namen genoemd. En verbanden gelegd. Maar tegelijkertijd wordt te pas en te onpas met het begrip discriminatie geschermd, om de sprekers monddood te maken. En om de spreker in een kwaad daglicht te zetten.

Nederland verkoopt achttien F-16's aan Chili

Chili koopt achttien overtollige F-16-gevechtsvliegtuigen van Nederland. Staatssecretaris Jack de Vries (Defensie) schrijft vandaag in een brief aan de Tweede Kamer dat er een principeovereenstemming is bereikt met het Zuid-Amerikaanse land. Het contract wordt spoedig getekend, zodat de eerste toestellen in 2010 kunnen worden geleverd.

Eind vorige maand berichtte een Chileense minister al dat de verkoop rond was, maar Defensie sprak dat toen tegen. Naar verluidt is er 100 miljoen euro gemoeid met de verkoop van de achttien straaljagers. Defensie doet geen mededelingen over de commerciële gegevens. De Kamer wordt hier vertrouwelijk over ingelicht.

Nederland zal verder beperkte ondersteuning leveren. Instructeurs buiten Defensie zullen de ongeveer 75 Chileense technici opleiden. Daarbij wordt de Nederlandse industrie ingeschakeld. Chili betaalt dit zelf.

Achttien F-16's verkocht aan Chili  (foto: ANP)

BBC: 200 Somalische piraten zweren piraterij af

Ongeveer tweehonderd piraten zouden de piraterij hebben afgezworen. Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst in het noorden van Somalië, meldde de BBC vandaag.

Woordvoerder Abshir Abdullah van de piraten liet weten dat alle schepen en bemanningsleden in hun handen nu zullen worden vrijgelaten. De zeerovers komen steeds meer onder druk van lokale leiders te staan om hun lucratieve verdiensten op te geven, omdat zij door de piraterij hun gemeenschappen zouden corrumperen.

De piraten deden hun belofte in een ontmoeting met lokale leiders en Somalische ballingen in Eyl, in de autonome regio Puntland. Eyl is een bolwerk van piraten.

In de Golf van Aden en voor de oostkust van Somalië werden dit jaar al 114 pogingen gedaan om een schip te kapen. In totaal waren 29 pogingen van piraten succesvol.

Tweehonderd zeerovers geven piraterij op  (foto: ANP)

Treinverkeer in België verstoord door stakingen

In delen van België is het treinverkeer vandaag verstoord door stakingen van conducteurs. Zij eisen betere veiligheidsomstandigheden op perrons na een ernstig ongeluk dat zich eergisteren voordeed in Dinant, ten zuiden van Namen.

Een conducteur raakte daar ernstig gewond na een schermutseling met een passagier die op het laatste moment nog op en een al rijdende trein wilde stappen. Conducteur en passagier belandden onder de trein. Bij de conducteur zijn beide benen geamputeerd. Hij verkeert nog steeds in levensgevaar. De passagier moet een deel van een voet missen.

De stakingsacties treffen vooral Wallonië. Zo rijden er minder treinen op de trajecten Brussel-Luxemburg, Luik-Brussel en Luik-Aken. De Belgische spoorwegen proberen vervangend personeel in te zetten.

Geen treinen in België door stakingen  (foto: ANP)

Film over Heineken-ontvoering in de maak

IDTV Film werkt weer aan een film over de ontvoering van biermagnaat Freddie Heineken. Dat heeft producent Frans van Gestel van IDTV Film vandaag bekendgemaakt. Het project kwam vijf jaar terug niet van de grond en heeft sindsdien op de plank gelegen.

De rond de 5 miljoen euro kostende misdaadfilm is gebaseerd op openbare bronnen zoals krantenartikelen en op eigen research. Het wordt geen feitelijke reconstructie van de ontvoering, maar de film is wel ge-inspireerd op de gebeurtenis en op de groep toenmalige ontvoerders.

Kees van Beijnum, die onder meer de scripts van De Passievrucht en De Ordening voor zijn rekening nam, schrijft het scenario. Wie de hoofdrollen gaan vervullen is nog niet bekend.

Freddie Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer werden in 1983 ontvoerd. Zij zaten 22 dagen vast. Voor hun vrijlating betaalde het bierconcern destijds 35 miljoen gulden. Een van de ontvoerders, Cor van Hout, kwam begin 2003 om het leven door een schietpartij in Amstelveen.

Enke toch mee met Duitse elftal

Robert Enke wil ondanks twaalf hechtingen mee met het Duitse nationale elftal. Afgelopen weekend kreeg de doelman van Hannover 96 de schoen van ploegmaat Mario Eggiman in zijn hoofd, en moest hij het veld verlaten met een grote hoofdwond.

Er moesten uiteindelijk twaalf hechtingen aan te pas komen om de wond van vijftien centimeter weer dicht te krijgen. De wedstrijd moest hij na de 31ste minuut aan zich voorbij laten gaan.

Het Duitse nationaal elftal speelt op 29 mei een oefenduel in Shanghai tegen China en op 2 juni in Dubai tegen de Verenigde Arabische Emiraten. "Ik verwacht geen problemen met deze hoofdwond. Er moet nog heel wat geks gebeuren wil ik deze duels missen."

[Update]Kratos vs alles en iedereen in screens God of War III

Update 14.46u
We hebben ook beslag weten te leggen op wat artwork van Kratos en consorten die we uiteraard met jullie wilden delen.


Oorspronkelijk bericht 14.05u
De meesten van ons zouden het op een lopen zetten als de Goden van Olympus pissig op ons zouden zijn. Kratos niet. Nou ja, hij zet het wel op een lopen, maar dan in de richting van de zetel van übergod Zeus. Alleen mevrouw Kratos mag fucken met Kratos en aangezien die dood is, fuckt er niemand met Kratos (behalve tijdens minigames dan). Dat Kratos zich niet populair maakt met deze actie spreekt voor zich en onderstaande screenshots maken duidelijk dat dat de Spartaanse Geest geen donder uitmaakt.


Noby Noby Boy bereikt Mars, vindt octopus

Het onmogelijke is gebeurd: genoeg mensen hebben bijgedragen aan de lengte van Girl om Mars te bereiken! Dat betekent dat naast de Maan nu het tweede hemellichaam bereikbaar is voor alle Noby Noby Boy fanaten!

Voor de mensen die het niet zo snappen, zal ik proberen uit te leggen wat er gebeurd is. In Noby Noby Boy speel je worm-achtig iets die je uit kunt rekken. Rek je hem heel erg lang uit dan kan je naar de hemel vliegen en jouw lengte toevoegen aan die van Girl. Als genoeg mensen dit doen dan wordt Girl op een gegeven moment zo lang dat nieuwe speelgebieden naast de Aarde zich vrijspelen, zoals eerder de Maan en nu dus Mars.

Het bijzondere is nu dat de maker van het spel, Keita Takehashi, had voorspeld dat met de huidige groei van Girl Mars nooit bereikt zou worden. Blijkbaar heeft de ontwikkelaar zitten sleutelen met de lengte die Girl moet hebben voor Mars vrij zou zijn, want in de tussentijd zijn er eigenlijk alleen maar minder mensen het spel gaan spelen. Hoe dan ook: geniet van de rode planeet vol octopussen!

Mocht je nu trouwens nieuwsgierig zijn, in onze review wordt het spel wat beter uitgelegd.


Mars in beeld

Geen aangifte na uitdelen munitie

De gemeente Den Helder gaat geen aangifte doen tegen de Belgische militairen die een kleine twee weken geleden losse flodders uitdeelden aan kinderen. Dit meldt RTV Noord-Holland vandaag.

Volgens de gemeente is de eventuele vervolging van de militairen een aangelegenheid van de Belgische justitie. Wel neemt de gemeente de overtreding hoog op, en assisteren de politie Noord-Holland-Noord en de koninklijke Marechaussee bij het onderzoek.

Belgische militairen deelden zo'n twee weken geleden tijdens een grootschalige oefening in Den Helder losse flodders uit aan kinderen. Behoudens dit incident is de oefening volgens de gemeente verder vrijwel vlekkeloos verlopen. Alleen een bejaardentehuis klaagde over overlast, waar de strijdkrachten vervolgens hun excuses voor aanboden.

Vandaag is het International Nerd Pride Day

Vandaag is het een groot feest voor nerds. Viert de ene nerd vandaag Towel Day, een ander viert vandaag International Nerd Pride Day. Van over de hele wereld zijn nerds neergestreken in Canada. Voor de datum 25 mei is gekozen omdat op die dag, 32 jaar geleden, de eerste Star Warsfilm in première ging.

Initiatiefnemers van de speciale nerddag zijn 'frikis', Spaanstalige nerds. Als lijfspreuk hebben ze 'non-denominational holiday to be celebrated by nerds and geeks who do not feel ashamed of showing their unconventional interests in public'.

Nerd word je echter niet zomaar. Zo mag je eigenlijk niet naar buiten, moet je eeuwig maagd blijven, urenlang leuteren over echte nerdonderwerpen en moet je proberen een nog grotere nerd te worden.

De International Nerd Pride Day is in 2006 in het leven geroepen. De eerste twee edities vonden plaats in Spanje, maar vorig jaar vierde men het feest in New York. Vandaag komen de nerds samen in de Canadese hoofdstad Ottawa. Science Channel is er aanwezig om reportages te filmen. Uiteraard is het evenement ook te volgen via vele weblogs en sites. 

Explosie in Starbucks-filiaal

In New York heeft zich een explosie voorgedaan in een filiaal van koffieketen Starbucks. Door de explosie zijn de ramen uit het pand in Manhattan geblazen.

Hoewel het nog niet duidelijk is of het hier om een aanslag gaat, heeft ABC News al wel gemeld dat er sprake is van een explosief. Rond 4 uur in de ochtend (10 uur Nederlandse tijd) was in de omgeving van het pand een luide knal te horen. 

Met dank aan Sc0rPi0n voor de submit.

[RG] Safina verplettert Keothavong

Dinara Safina heeft zeer eenvoudig de tweede ronde van Roland Garros bereikt. De Russische gunde haar tegenstandster Anne Keothavong niets: 6-0 en 6-0.

De huidige nummer een van de wereld vindt dat er nog ruimte voor verbetering is. "Ik moet een stuk beter serveren en de ballen nog harder en zuiverder raken," aldus Safina die vorig jaar in Parijs de winst in de finale nog aan Ana Ivanovic moest laten.

Busacca fluit eindstrijd Champions League

De UEFA heeft de Zwitserse scheidsrechter Massimo Busacca aangesteld om de Champions League-finale te fluiten. De 40-jarige Zwitser fluit sinds 1996 wedstrijden in de Zwitserse Super League.

Sinds 1999, toen hij voor het eerst internationaal floot, is zijn carrière in een stroomversnelling beland. Hij floot onder andere duels in de Champions League, de UEFA cup en mocht meerdere wedstrijd leiden op het WK 2006.

Busacca heeft al eens een finale geleid. In het seizoen 06/07 floot hij de eindstrijd van de UEFA Cup tussen Espanyol en Sevilla. De arbiter, die vloeiend Italiaans, Engels, Frans, Duits en Spaans spreekt, fluit zijn eerste Champions League-finale.

FC Zwolle breekt record tegen sc Cambuur

Promotie of niet, FC Zwolle breekt in ieder geval een record in de nacompetitie. De Zwollenaren spelen vanavond het beslissingsduel in de tweede ronde van de play-offs tegen Cambuur Leeuwarden.

Het duel in Friesland wordt het 78e duel in de nacompetitie voor FC Zwolle, een record. Tot vanavond werd het record gedeeld met VVV-Venlo, de kampioen van de Jupiler League.

De winnaar van het treffen tussen sc Cambuur en FC Zwolle speelt in de laatste ronde om een ticket voor de Eredivisie. Tegenstander is dan Roda JC.

'Ajax wil Jol strikken'

Ajax heeft een nieuwe kandidaat op het oog voor het hoofdtrainerschap omdat zowel Co Adriaanse als Morten Olsen niet haalbaar blijken te zijn. De Amsterdammers willen nu Hamburger SV-trainer Martin Jol benaderen om Marco van Basten op te volgen.

Voor Ajax zal het waarschijnlijk lastig worden om Jol binnen te halen. De coach heeft het naar het zin bij HSV waarmee hij dit seizoen in de Bundesliga vijfde werd. Ook behaalde hij de halve finales van de UEFA Cup waarin verloren werd van Werder Bremen.

Mocht Ajax het niet lukken om Jol te strikken, dan zal volgens het Algemeen Dagblad Danny Blind de opvolger van Van Basten worden. De oud-verdediger was vanaf maart 2005 tot en met mei 2006 al eens hoofdtrainer bij de Amsterdammers.

Kliniek lokt verpleegsters met borstvergroting

Een kliniek in Tsjechië heeft een opmerkelijke remedie gevonden tegen het personeelstekort. Verpleegsters, doktoren en administratief medewerkers die een contract voor drie jaar tekenen bij medischcentrum Iscare in Praag, kunnen kiezen uit een gratis borstvergroting, liposuctie of buikwandcorrectie.

"Het is een groot succes", zegt manager Jiri Schweitzer. Alle vacatures bij zijn onderneming zijn inmiddels ingevuld. Schweitzer moest al tientallen belangstellenden teleurstellen.

De kliniek rekent normaal gesproken 75.000 Tsjechische kronen (ruim 2800 euro) voor het plaatsen van een borstimplantaat. Een doorsnee verpleegster in Tsjechië verdient per maand een derde van dat bedrag.

Ziekenhuizen en andere medische instellingen in het voormalige Oostblokland kampen al geruime tijd met een gebrek aan personeel. Veel verpleegsters vertrokken naar het buitenland, en dan met name naar West-Europa, omdat ze daar meer salaris kunnen verdienen.


Kliniek lokt verpleegsters met borstvergroting  (foto: DAG)

H&M-baas koopt heel dorp op

De eigenaar van het Zweedse modeconcern H&M mag zich de nieuwe eigenaar noemen van een compleet Engels dorp. Stefan Persson kocht het dorp Linkenholt voor het sommetje van 25 miljoen pond, omgerekend zo'n 28,5 miljoen euro. Perssons woordvoerder heeft de deal nog niet willen bevestigen.

Linkenholt is hiermee al het tweede landgoed dat op naam van de H&M-topman komt te staan. De 61-jarige Persson bezit namelijk ook al 3.500 hectare land in het nabijgelegen Wiltshire. Linkenholt ligt ruim honderd kilometer westwaarts van Londen en bestaat uit 21 cottages en een landhuis. Alles is naar de nieuwe eigenaar overgegaan, inclusief zeshonderd hectare landbouwgrond en 170 bunder bos.

Een investeringsmaatschappij, die voorheen de scepter zwaaide in Linkenholt, wilde met de verkoop van het dorp geld inzamelen voor gehandicapte kinderen en geblesseerde jockeys. Naar verluidt zou Persson hebben opgeboden tegen Claas Bourghardt, een andere rijke Zweedse zakenman. Hij heeft het landhuis een aantal jaren achter elkaar gehuurd.

Tekken 6 krijgt revolutionaire onlinemodes

Eind dit jaar zal de tweede Tekken op de huidige generatie consoles gaan verschijnen. Tekken 6 belooft weer een hoop schop-, sla- en gooiplezier te gaan brengen, maar Tekken 6 zal ook online te spelen zijn. Volgens Joon Wang, brandmanager voor Tekken, zal de zesde Tekken revolutionaire onlinemodes kennen. Wat precies zou betekenen, wilde hij niet zeggen, maar we mogen van Namco verdere details verwachten tijdens de E3.

Fortuna Sittard wil met KNVB schikken

Fortuna Sittard zal een kort geding aanspannen tegen de uitspraak van de licentiecommissie. Hiermee wil men proberen de uitspraak te vernietigen, maar de club staat ook open voor een schikking met de KNVB.

Vorige week werd de licentie door de licentiecommissie van de KNVB ingetrokken, waardoor de club na dit seizoen zal verdwijnen uit het betaalde voetbal. Deze uitspraak zorgde ervoor dat de Limburgse club alleen nog een gang naar de burgerrechter kan maken om de uitspraak op te schorten of te vernietigen.

Het clubbestuur heeft vertrouwen in een goede afloop van de rechtszaak. De voorkeur gaat echter uit naar een schikking met de bond. Volgens de club zou de licentiecommissie te weinig oog hebben gehad voor de bijzondere omstandigheden waarin de club verkeerde. Er zou alleen gekeken zijn naar de plannen voor februari 2009, waarbij een fusie met Roda JC werd uitgewerkt, maar niet naar de situatie na februari. Na de mislukte fusie pogingen zouden namelijk plannen gemaakt zijn die Fortuna Sittard een solide financiële basis en continuïteit zouden kunnen geven.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!voetbalmanager!

Towel Day: vergeet je handdoek niet!

Mocht je vandaag iemand tegenkomen die een handdoek opvallend bij zich draagt, GEEN PANIEK, tel rustig tot 42. Het is vandaag Towel Day.

Fans van science-fiction auteur Douglas Adams eren hun idool door de gehele dag een handdoek bij zich te dragen. Towel Day werd in 2001 voor het eerst gehouden, twee weken nadat Adams op 49-jarige leeftijd overleed. Dit jaar wordt het evenement voor het eerst gesteund door de Engelse uitgever van de werken van Adams.

Volgens The Hitchhiker's Guide to the Galaxy, Adams' bekendste boek, is een handdoek het meest nuttige item dat een interstellaire lifter mee kan nemen. Daarom is de handdoek gekozen als symbool voor deze dag.

Towel Day wordt ook door diverse FOK!ers niet vergeten. Zie daarvoor het discussietopic op ons forum. Voor foto's van FOK!ers en hun handdoek kun je hier terecht.

Arnautovic akkoord met Chelsea

Marko Arnautovic vertrekt vrijwel zeker naar Chelsea. De aanvaller van FC Twente bereikte namelijk een persoonlijk akkoord met de ploeg uit Londen. De Tukkers zullen er nog wel met de Engelse ploeg uit moeten komen, maar dit lijkt slechts een formaliteit te zijn.

Er gaan inmiddels geruchten dat Chelsea een afkoopsom van vijftien miljoen euro voor Arnautovic moet betalen. The Blues willen echter niet verder gaan dan twaalf miljoen. Eén ding is in elk geval zeker; het vertrek van de Oostenrijker is voor FC Twente de grootste transfer ooit.

In eerste instantie leek het erop dat Arnautovic naar Internazionale zou vertrekken. Chelsea toonde niet veel later ook interesse in de aanvaller, die uiteindelijk voor een Engels avontuur leek te kiezen.

Bange jongen verzint racistische aanval

Een veertienjarige jongen uit Harlingen heeft vrijdagmiddag aangifte gedaan omdat hij door twee racistische mannen het water in de Friese havenstad in zou zijn gegooid. Naar nu blijkt heeft de jongen van buitenlandse afkomst de aanval uit zijn duim gezogen. Hij was namelijk zelf in het water gevallen, toen hij vanuit een bootje op de wal wilde stappen.

"Hij was waarschijnlijk bang voor de reactie van zijn ouders omdat hij een nat pak had", beweert politiezegsman Anne van der Meer. "Daarom heeft hij het hele verhaal verzonnen."

De knaap heeft mazzel dat hij niet wordt vervolgd wegens het doen van een valse aangifte. "We hebben het gelaten bij een stevige reprimande."

Williams schrijft zich in voor 2010

Het Williams F1-team heeft zich ingeschreven voor het Formule 1-seizoen van 2010. Hiermee is het Britse team de eerste van de huidige teams die zich inschrijft, ongeacht de reglementen die in 2010 zullen gelden.

Vierentwintig uur na de uitspraak van de FOTA dat alle teams gezamenlijk optrekken om de 2010 reglementen te wijzigen, heeft Williams besloten om zich in te schrijven voor volgend seizoen.

Volgens Adam Parr, CEO bij Williams, betekent dit echter niet dat het team zich keert tegen de FOTA. "De samenwerking en eensgezindheid binnen de FOTA is belangrijk voor Williams. Gisteren hebben wij samen met de andere teams een brief opgesteld aan de FIA met het verzoek om te blijven zoeken naar compromis voor 2010", aldus de CEO.

Volgens de directeur heeft de FOTA al veel bereikt bij de FIA: "We denken dat wij onder leiding van Luca di Montezemolo en John Howett belangrijke zaken hebben kunnen regelen met de FIA. Het gaat niet alleen om de procedurele kant van de budgetlimiet, maar ook om andere elementen die ervoor kunnen zorgen dat teams met een groter budget mee kunnen doen."

"Echter zullen wij ons aan het contract met de Formula One Management en de FIA houden en dat betekent dat wij in elk geval tot en met 2010 meedoen. We hebben al volledig betaald gekregen voor onze deelname en wij voelen ons moreel verplicht om aan te geven dat wij ons contract respecteren en uitdienen zoals we dat de afgelopen dertig jaar hebben gedaan. Dit zijn we verplicht aan onze medewerkers, sponsoren en fans. We blijven samenwerken met de FOTA, FOM en FIA om een compromis te vinden, maar niemand hoeft te twijfelen aan onze deelname."

De andere FOTA-leden zullen waarschijnlijk deze week nog bijeen komen om te beslissen of zij zich voor aanstaande vrijdag voor het seizoen van volgend jaar inschrijven.

Oma abseilt van 21 meter hoogte

Het was zaterdagmiddag een gekkenhuis in Portsmouth. Een 95-jarige vrouw uit Engeland heeft wellicht een nieuw wereldrecord abseilen gevestigd. Er zijn namelijk weinig bejaarden die nog jaarlijks aan extreme sporten doen.

Record
De Britse Doris Long liet zich, vastgehaakt aan een touw, over de rand van een gebouw helpen, om vervolgens 21 meter af te dalen. Het oude vrouwtje denkt zelf dat zij een record heeft neergezet als ’s werelds oudste abseiler.

Goed doel
Doris deed het niet alleen maar voor de lol. Terwijl ze 21 meter aan een touwtje hing heeft ze ook nog geld opgehaald voor een ziekenhuis in Waterlooville.

Of ze het nog eens gaat doen? “Ik hoop van wel, volgend jaar deze tijd ben ik er weer klaar voor. En dat jaar daarna en die daarna tot ik de leeftijd van 100 heb bereikt. Dan moet ik toch maar eens met pensioen”, aldus oma Doris.

 


Oma abseilt van 21 meter hoogte  (foto: DAG)

Transfergeruchten week 21

De users van het voetbalforum houden dagelijks de laatste transfergeruchten bij. Niet alle geruchten zijn even betrouwbaar of interessant maar het leek ons van FOK!sport leuk om de geruchten van een week te verzamelen en met jullie te delen. Voor bronnen verwijzen we jullie door naar het Transfergeruchten topic zelf. De geruchten van afgelopen week:

Naam speler/trainerVanNaar
Arsène WengerArsenalReal Madrid
Edson BraafheidFC TwenteAjax
Harry KewellGalatasarayFulham
Keisuke HondaVVVVfL Wolfsburg
Eljero EliaFC TwenteHSV
Sekou CisséRoda JCFeyenoord, FC Twente of PSV
Thierry HenryBarcelonaArsenal
Moussa DembéléAZFiorentina
Carlos TevezManchester UnitedLiverpool
Ashley ColeChelseaBarcelona
Roque Santa CruzBlackburn RoversManchester City
Diego ForlanAtletico MadridManchester City
Ricardo CarvalhoChelseaBenfica of Internazionale
Goran PandevLazio RomaTottenham Hotspur
BrenoBayern MünchenAZ of PSV (huur)
Marko ArnautovićFC TwenteInternazionale of Chelsea
Jan WuytensHeraclesSC Heerenveen
Erwin MulderFeyenoordADO Den Haag (huur)
Juan Roman RiquelmeVillarreal/Boca JuniorsRubin Kazan
Marcus BergFC GroningenAjax, AZ, Everton of Tottenham Hotspur
Dennis GentenaarAjaxADO Den Haag
Jon Mikel ObiChelseaInternazionale
Piet VelthuizenVitesseFeyenoord
Edin DzekoVfL WolfsburgChelsea
Sander DanesFC EmmenWerder Bremen
Mark BevaartFC EmmenOmniworld
Douglas MaiconInternazionaleChelsea
Jeroen VerhoevenFC VolendamVVV
Theo ZwarthoedRKCFC Volendam
KakáAC MilanChelsea of Real Madrid
Boudewijn ZendenOlympique MarseilleAZ of PSV
Wesley SneijderReal MadridInternazionale
Karim BenzemaOlympique LyonJuventus
David TrezeguetJuventusOlympique Lyon
Edgar BarretoRegginaLazio Roma
David BeckhamLA GalaxyChelsea
AdebayorArsenalManchester City
Luc CastaignosFeyenoordLiverpool
Fabian AssmannIndependienteChelsea
Nicky HofsFeyenoord/Vitesse (huur)Vitesse

Cissé wil naar Feyenoord

Over belangstelling heeft Sekou Cissé niet te klagen, maar het liefst gaat hij naar Feyenoord.

Technisch directeur Martin van Geel van Roda JC, kent de voorkeur van zijn speler. "Maar voor een akkoord heb je drie partijen nodig", zei Van Geel in De Limburger. "Een speler kan best zijn voorkeur hebben, maar dan moeten wij er ook met die partij uit zien te komen. En Feyenoord heeft zich nog steeds niet bij ons gemeld".

Toch lijkt het dat Feyenoord Cissé niet naar Rotterdam-Zuid kan halen. De financiële middelen van de Rotterdamse club zijn niet toereikend om Zuper Zékou in te lijven.

Naast de interesse van Feyenoord zijn ook andere clubs geïnteresseerd. FC Twente, Ajax en PSV volgen de aanvaller van Roda JC ook. Een vertrek uit de Eredivisie behoort ook tot de mogelijkheden, RC Lens, Fiorentina en Besiktas hebben ook interesse in de Ivoriaan.

Radio 3FM pakt winst

3FM heeft goede zaken gedaan. Het radiostation haalde in maart en april een marktaandeel van 8,3 procent. Dat blijkt uit de laatste luistercijfers die het onderzoeksbureau Intomart vanochtend bekend heeft gemaakt. Radio 538 blijft nog steeds marktleider met een aandeel van 11,1 procent. Radio 2 en Sky Radio volgen.

Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM werden 11 maart uit de ether gehaald, omdat de rekeningen niet betaald werden. Daardoor namen andere radiostations het marktaandeel voor een deel over. Ook Q-music en Radio Veronica kregen er wat bij. Radio 1 deed het ook beter. De publieke nieuwszender haalde 0,2 procent meer. De commeriële tegenhanger BNR Nieuwsradio haalde 0,1 procent meer. Maar het verschil in marktaandeel is nog altijd 6,3 procent.

We luisterden met z'n allen gemiddeld 3 uur en 13 minuten per dag naar de radio. Dat is vijf minuten minder dan in de vorige meetperiode. Aan het luisteronderzoek doen maandelijks zo'n 9500 mensen mee.

Een volledig overzicht van de marktaandelen is hier te vinden .

Promotie: wie komen er bij?

Terwijl in de hoogste competities de clubs onderin degradatie proberen te voorkomen, staan de clubs in de divisie lager te popelen om hun posities over te nemen.

Jupiler League:

RKC Waalwijk maakt nog altijd kans om de Eredivisie te bereiken. De nummer twee van de Jupiler League rekende af met Excelsior, en heeft met De Graafschap nog één tegenstander over. Roda JC zal proberen te voorkomen dat het degradeert tegen de winnaar van Cambuur-FC Zwolle. De twee Jupiler Leagueclubs moeten maandagavond nog een beslissingswedstrijd afwerken nadat beide clubs elkaar al eens versloegen.

Championship:

Vanmiddag om 16.00 uur spelen Burnley en Sheffield United de play-off-finale in Wembley. De winnaar zal volgend seizoen uitkomen in de Premier League, samen met de al eerder gepromoveerde clubs Wolverhampton Wanderers en Birmingham City.

Segunda División:

Xerez heeft de strijd om de titel in de Segunda División weer spannender gemaakt door te verliezen bij Gimnàstic. Tenerife won wel gemakkelijk met 3-0 van degradatiekandidaat Deportivo Alavés. Zaragoza vond de aansluiting omdat het met dezelfde cijfers zegevierde bij Alicante. Hércules liet het liggen in de uitwedstrijd bij Huesca; het kwam niet tot scoren. Rayo Vallecano leek aan te kunnen sluiten. Een bizarre goal van doelman David Cobeño leek lange tijd de overwinning binnen te halen, maar vlak voor tijd scoorde Elche twee maal tegen. Met nog vier duels te gaan lijkt het gat niet meer te overbruggen.

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1Xerez CD3822977567-38
2CD Tenerife3821987271-45
3Real Zaragoza38201177168-38
4Hércules CF38181466869-38
5Rayo Vallecano38171476549-35

De bovenste drie clubs promoveren

Serie B:

Met nog één speelronde te gaan is bijna alles in de Serie B reeds beslist. Bari en Parma promoveren en strijden nog om de titel. Daarachter hebben Livorno, Brescia en Empoli zich verzekerd van promotieplay-offs. Nog één play-offplaats is te vergeven, nog vier teams maken kans. Grosseto heeft met 61 punten de beste papieren, en krijgt Frosinone op bezoek. Daarachter heeft Sassuolo het moeilijk omdat Parma de tegenstander is. Triestina kan wellicht profiteren aangezien het thuis aantreedt tegen Modena.

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1AS Bari*41211467761-34
2Parma FC*41191847563-32
3AS Livorno Calcio**41152066561-38
4Brescia Calcio**411713116453-40
5Empoli FC**411713116452-44
6US Grosseto FC411710146162-65
7US Sassuolo Calcio411514125955-48
8US Triestina Calcio411611145952-46
9UC AlbinoLeffe411513135846-45

* = promotie
** = promotieplay-offs
De bovenste twee clubs promoveren, de nummers drie tot en met zes spelen promotieplay-offs

2. Bundesliga:

In navolging van SC Freiburg heeft ook FSV Mainz zich verzekerd van promotie naar de Bundesliga middels een 4-0 overwinning op Oberhausen. FC Nürnberg versloeg 1860 München, maar moet met de derde plaats genoegen nemen. Hierdoor is Energie Cottbus, de nummer zestien van de Bundesliga, de laatste horde om promotie te verzekeren.

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1SC Freiburg*3421586860-36
2FSV Mainz*3418976362-37
31. FC Nürnberg**34161266051-29

* = promotie
** = promotie/degradatieplay-off tegen de nummer zestien van de Bundesliga

Ligue 2:

RC Lens kan het kampioenschap maar niet binnehalen. Het verloor thuis van Boulogne, waardoor de bezoekers nog altijd een kans op promotie hebben. Strasbourg heeft de beste papieren om ook te promoveren. Het kan door de 3-2 overwinning op Reims zelfs nog kampioen worden. Montpellier en Tours hadden beiden niet veel aan hun 0-0 gelijke spel. Desondanks kunnen ze beiden nog promoveren.

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1RC Lens*3720896847-34
2RC Strasbourg37181186556-43
3Montpellier HSC37189106359-35
4US Boulogne37196126347-36
5Tours FC371710106150-39
6FC Metz37161296046-35

* = promotie
De bovenste drie clubs promoveren

En verder:

Santa Clara heeft de kans om te promoveren naar de Liga Sagres laten liggen. Het ging met 1-0 onderuit bij Feirense, en dat gaf União Leiria de kans om eroverheen te gaan. Bij Beira-Mar stond het al snel op 0-3, maar in de tweede helft leek het alsnog mis te gaan. Beira-Mar kwam terug tot 2-3, maar de bezoekers hielden stand. Olhanense was al zeker van promotie en sleepte het kampioenschap binnen. Kasımpaşa heeft zich bij de Turkse promovendi gevoegd. Het werd de winnaar van de promotieplay-offs, nadat het in de verlenging te sterk bleek voor Karşıyaka.

Bij de promotie- en degradatieplay-offs van de Belgische Eerste Klasse heeft Roeselare de eerste stap richting lijfsbehoud gezet. Het won met 1-3 bij Antwerp. Dender leek lange tijd te gaan verliezen, maar hield in de voorlaatste minuut de schade beperkt tegen Lierse: 1-1.

Teams willen 2010-reglementen schrappen

De tien Formule 1-teams die momenteel in de sport actief zijn hebben een gezamenlijk standpunt ingenomen tegen de nieuwe reglementen voor het komende Formule 1-seizoen. Volgens de teams moeten de regels voor 2010 geschrapt worden en in ruil daarvoor zullen de teams zich tot en met 2012 aan de sport binden.

Stefano Domenicali, teambaas bij Ferrari, verklaarde hierover: "We hebben gevraagd om terug te gaan naar de reglementen van 2009 en dan gezamenlijk te bekijken wat we eraan kunnen veranderen. Alle teams willen werken aan kostenbesparingen, maar wij weten veel beter hoe de zaken er voor staan dan de FIA. Dit is iets wat de teams zelf kunnen bespreken om ervoor te zorgen dat de Formule 1 op het gewenste niveau blijft. Daar hoeft niemand zich mee te bemoeien."

De reglementswijzigingen waar de teams en de FIA het al eens over geworden zijn, zoals het tankverbod, zullen wel blijven staan. Ook willen de teams garanties over het de manier van bestuur voor de sport. Er moet een commissie zijn die de controleert of alle protocollen en procedures correct gevolgd worden.

Deze week zal de FOTA, de samenwerking van teams, ook een standpunt innemen over de inschrijfdeadline van 29 mei. De FOTA wil echter eerst de reactie van de FIA op deze eisen afwachten.

Breakdancende opa valt door de mand

De 73-jarige Fred Bowers, afkomstig uit Groot-Brittannië, heeft tot nu toe succesvol meegedaan aan het tv-programma Britain's Got Talent. Zijn talent: breakdancing. Hij is door naar de halve finale en de kijkers zijn dol op hem. Helaas voor hem kijken gemeenteambtenaren ook wel eens televisie.

Iets wat hem behoorlijk tegen de lamp heeft laten lopen, want Bowers ontvangt al jaren een extra uitkering omdat hij invalide zou zijn. Aangezien je met een verlamd linkerbeen niet kunt breakdancen wordt er nu onderzoek naar de lenige bejaarde gedaan.

De gevolgen voor Bowers zijn nog niet bekend, maar het is mogelijk dat hij zijn uitkering verliest. Ook behoort een celstraf voor fraude tot de mogelijkheden.

Met dank aan DJMO voor de submit.

Dronken man rijdt huis binnen

Een man van 42 uit Puth heeft een paar inwoners uit Geleen gisteravond flink wat schrik bezorgd. Hij was dronken en verloor de macht over het stuur bij een rotonde aan de Geleenbeeklaan. Vervolgens ramde hij een gevel en parkeerde de auto in een huis.

Er vielen geen gewonden, want de bewoners zaten in hun tuin te genieten van het lekkere weer. Ook de automobilist kwam er goed vanaf. Hij is wel meegenomen naar het politiebureau.

Ecclestone: "Monaco staat altijd op kalender"

Ondanks uitspraken van racepromotor Michel Boeri over de Grand Prix van Monaco zal volgens Bernie Ecclestone de race altijd op de Formule 1-kalender staan. De racepromotor zou het contract niet willen verlengen mocht Ferrari de sport verlaten vanwege de budgetlimiet perikelen.

Al decennia lang neemt het historische stratencircuit een prominente rol in op de internationale autosportkalender. Volgens Ecclestone mag daar dan ook geen verandering in komen: "Monaco is een vaste gastheer van een Grand Prix. Daar gaat geen verandering in komen zolang ik het voor het zeggen heb."

Fortuna wil met KNVB schikken

Fortuna Sittard zal een kort geding aanspannen tegen de uitspraak van de licentiecommissie. Hiermee wil men proberen de uitspraak te vernietigen, maar de club staat ook open voor een schikking met de KNVB.

Vorige week werd de licentie door de licentiecommissie van de KNVB ingetrokken, waardoor de club na dit seizoen zal verdwijnen uit het betaalde voetbal. Deze uitspraak zorgde ervoor dat de Limburgse club alleen nog een gang naar de burgerrechter kan maken om de uitspraak op te schorten of te vernietigen.

Het clubbestuur heeft vertrouwen in een goede afloop van de rechtszaak. De voorkeur gaat echter uit naar een schikking met de bond. Volgens de club zou de licentiecommissie te weinig oog hebben gehad voor de bijzondere omstandigheden waarin de club verkeerde. Er zou alleen gekeken zijn naar de plannen voor februari 2009, waarbij een fusie met Roda JC werd uitgewerkt, maar niet naar de situatie na februari. Na de mislukte fusie pogingen zouden namelijk plannen gemaakt zijn die Fortuna Sittard een solide financiële basis en continuïteit zouden kunnen geven.

[NASCAR] Coca Cola 600 uitgesteld

Regen heeft er voor gezorgd dat de Coca Cola 600 is uitgesteld. De NASCAR-race wordt verreden op de Lowe Motor Speedway in North Carolina. De nieuwe tijd zal vanavond om 18.00 uur Nederlandse tijd zijn.

Toch lijken de weersvoorspellingen ook voor vandaag niet gunstig te zijn. Er is namelijk 60% kans op onweer. Mocht het wederom regenen, dan wordt er weer niet op de oval geracet. Als de race vandaag definitief afgelast wordt, dan zal deze mogelijk op 18 juli ingehaald worden.

Degradatie: wie vallen er af?

De Europese topcompetities naderen hun eind, en terwijl de landskampioenen langzamerhand bekend worden zijn er onderin veel clubs aan het zwoegen de punten bij elkaar te rapen om zo degradatie te voorkomen.

Eredivisie:

Zowel Roda JC als De Graafschap heeft de eerste horde in de strijd tegen degradatie overleefd. De club uit Kerkrade schakelde FC Dordrecht uit middels een 1-0 overwinning, terwijl de Doetinchemse elf MVV op een gelijkspel wisten te houden. Voor Roda is Cambuur of FC Zwolle de laatste tegenstander. De twee mogelijke promovendi spelen vanavond een beslissingsduel in Leeuwarden. De Graafschap probeert degradatie te voorkomen tegen RKC Waalwijk.

Premier League:

Hull City is met de hakken over de sloot gesprongen. De club die vorig seizoen promoveerde naar de Premier League verloor van Manchester United (1-0), maar zag de beide concurrenten Newcastle United en Middlesbrough eveneens verliezen. Middlesbrough moest winnen bij West Ham United, maar kwam twee keer op achterstand, en de tweede keer bleek fataal. Newcastle had aan een puntje genoeg bij Aston Villa, maar kon het net niet vinden. Een eigen doelpunt van Damien Duff velde uiteindelijk het vonnis over the Toon.

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
17Hull City FC38811193539-64
18Newcastle United FC#38713183440-59
19Middlesbrough FC#38711203228-57
20West Bromwich Albion FC#3888223236-67

# = degradatie

Primera División:

In Spanje is zaterdagavond het doek gevallen voor Recreativo de Huelva en Numancia. Recreativo had zelfs bij winst geen kans meer gehad, maar het ging desondanks onderuit tegen Racing. Numancia nam het op tegen mede-degradatiekandidaat Getafe, maar omdat de Madrilenen met 1-0 zegevierden kan ook de club uit Soria het verschil niet meer inhalen. Osasuna won knap bij Barcelona, maar staat desondanks nog op een degradatieplaats. Het heeft evenveel punten als Sporting, maar het onderling resultaat is in het voordeel van de club uit Gijón.

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
14Real Valladolid CF37126194245-57
15Getafe CF371011164149-55
16Real Betis Balompié371011164150-57
17Real Sporting de Gijón37131234045-78
18CA Osasuna37913154039-46
19CD Numancia#37105223538-67
20RC Recreativo de Huelva#3789203333-55

# = degradatie
De onderste drie clubs degraderen

Serie A:

In Italië moeten zowel Lecce als Reggina zich gaan opmaken voor minstens één seizoen in de Serie B. Lazio schakelde zaterdagavond Reggina al uit met een 1-0 overwinning, terwijl Lecce zondag niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel met Fiorentina. Beide clubs hebben hierdoor vier punten achterstand op de rest, met nog één duel te gaan. Wie de derde degradant gaat worden hangt af van de laatste speeldag. Torino en Bologna hebben beiden 34 punten, maar het onderling resultaat is in het voordeel van Bologna. Bovendien is het programma in het voordeel van de Rossoblu, aangezien zij thuis spelen tegen Catania, waar Torino nog naar AS Roma moet.

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
17Bologna FC37810193440-61
18Torino FC37810193435-58
19Reggina Calcio#37612193029-61
20US Lecce#37515173036-63

# = degradatie
De onderste drie clubs degraderen

Bundesliga:

De strijd om plaats zestien in Duitsland is gewonnen door Energie Cottbus. Borussia Mönchengladbach stelde middels een punt namelijk de vijftiende plaats veilig. De zestiende stek was hierdoor nog de enige mogelijke redding. Energie versloeg Leverkusen, en zag de vervolgens enige concurrent Arminia Bielefeld een voorsprong verspelen tegen Hannover. Karlsruhe was hierdoor, ondanks een zeer knappe 4-0 overwinning op Hertha, kansloos.

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
15Borussia Mönchengladbach3487193139-62
16FC Energie Cottbus*3486203030-57
17Karlsruher SC#3485212930-54
18DSC Arminia Bielefeld#34416142829-56

* = play-off met de nummer drie van de 2. Bundesliga
# = degradatie

Ligue 1:

Saint-Étienne is weer terug in de degradatiezone. Het verloor met 1-0 bij Auxerre en staat achttiende. Sochaux zegevierde tegen Nantes, waardoor laatstgenoemde praktisch zeker is van degradatie. Caen zit in de problemen. Het heeft evenveel punten als Saint-Étienne, maar krijgt titelkandidaat nummer één Bordeaux nog op bezoek, terwijl Les Verts worden bezocht door Valenciennes.

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
15FC Sochaux-Montbéliard37912163939-48
16Le Mans UC7237109183942-53
17SM Caen37813163742-48
18AS Saint-Étienne37107203736-56
19FC Nantes37810193431-53
20Le Havre AC#3774262530-67

# = degradatie
De onderste drie clubs degraderen

En verder:

Trofense en Belenenses zijn er niet in geslaagd om zich van de laatste plaatsen in de Portugese Liga te krijgen. Nummer laatst Trofense moest winnen, maar ging bij Paços met 1-0 onderuit. Benfica was al zeker van de derde plaats, maar zond Belenenses alsnog naar de Liga de Honra: 3-1. Konyasport heeft het niet gered in Turkije. Het verloor op de slotdag van Fenerbahçe (4-2) waardoor het zich bij de al gedegradeerde clubs Kocaelispor en Hacettepe voegde.

Op de slotdag redde Falkirk zich van degradatie uit de Schotse Premier League. Het won bij Inverness met een minimale 0-1 zege, waardoor de thuisclub wél naar de kelder gaat. St. Mirren, dat evenveel punten had, verloor namelijk ook, maar hield ook de schade beperkt (0-1) en heeft daardoor een beter doelsaldo. Bij de promotie- en degradatieplay-offs van de Belgische Eerste Klasse heeft Roeselare de eerste stap richting lijfsbehoud gezet. Het won met 1-3 bij Antwerp. Dender leek lange tijd te gaan verliezen, maar hield in de voorlaatste minuut de schade beperkt tegen Lierse: 1-1.

Nederlanders shoppen vooral voorzichtig door crisis

De helft van de Nederlanders past zijn uitgavenpatroon onder invloed van de economische en financiële crisis aan, hoewel de koopkracht hetzelfde is gebleven. Een derde is voorzichtiger geworden bij het doen van grote uitgaven, een kwart let ook op de centen bij het doen van de dagelijkse boodschappen.

Dat blijkt uit onderzoek van Maurice de Hond in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken dat vandaag de campagne Blijf Positief nieuw leven inblaast. Doel van de campagne is om mensen meer grip te laten krijgen op de eigen financiën.

Bijna 40 procent van de Nederlanders heeft op dit moment een lening lopen of staat rood op de betaalrekening. Dat percentage is gelijk aan een jaar eerder. Maar de helft van de mensen die in het krijt staat, zegt daar nu anders mee om te gaan. Bijna een kwart geeft minder geld uit, 15 procent is voorzichtiger met het aangaan van nieuwe schulden en probeert leningen af te lossen.


Nederlanders shoppen vooral voorzichtig door crisis  (foto: DAG)

Staatsdeel ABN Amro maakt winst

Het Nederlandse deel van ABN Amro heeft in het eerste kwartaal van dit jaar winst geboekt. Dit maakte de bank vandaag bekend. De winst na belastingen voor het deel van de Nederlandse staat bedroeg 87 miljoen euro. Dit was in het eerste kwartaal van vorig jaar nog 226 miljoen euro. Deze scherpe daling is het gevolg van een flinke toename van de voorzieningen voor verliezen op vooral zakelijke kredieten.

Het volledige voormalige ABN Amro maakte over het eerste kwartaal een verlies van 886 miljoen euro. De bank is in 2007 in drie stukken opgesplitst. De Spaanse bank Santander en de Britse Royal Bank of Scotland hebben de andere delen in handen.


Staatsdeel ABN Amro maakt winst  (foto: DAG)

Renault verwachtte meer van Monaco

Renault slaagde er dit weekend, tijdens de Grand Prix van Monaco, weer niet in om het gewenste resultaat te boeken. Fernando Alonso werd nog wel zevende, maar Nelson Piquet behaalde de finish niet. Volgens de Braziliaan kwam dit door Sebastien Buemi, die voor hem reed.

Flavio Briatore, de grote baas van Renault, gaat er voorlopig van uit dat het in Turkije beter zal gaan. In deze race, die over twee weken wordt verreden, zal het team een aantal nieuwe onderdelen introduceren.

"De Grand Prix van Monaco was voor ons erg teleurstellend, omdat de omstandigheden ons niet hielpen. De race van Nelson eindigde door een ongeluk waar hij niets aan kon doen en Fernando kon niet veel uitrichten omdat hij vast zat in verkeer," liet Briatore na afloop van de race in Monaco weten. "Hoe dan ook, we weten dat Monaco altijd een aparte race is en het biedt enige troost dat we het zelfde tempo als onze rivalen hebben weten te rijden."

"We werken nog harder dan ooit en zullen bij de volgende race in Turkije weer wat nieuwe onderdelen introduceren," ging de Italiaan, die overigens optimistisch bleef, verder. "We hebben al aangetoond dat we snel kunnen reageren op de concurrentie en hopelijk kunnen we in de rest van het seizoen nog flink wat punten scoren."

'Feyenoord legt Fernandez deze week vast'

Feyenoord gaat ervan uit dat de komst van Dani Fernandez deze week rond komt. De transfer hangt al lang in de lucht, maar vanwege een lastige transfer-constructie met de investeringsgroep van de Spaanse rechtsback lukte het nog niet de transfer af te ronden.

Feyenoord krijgt bij de transfer hulp van een externe geldschieter. De transferrechten van Fernandez, dit seizoen actief voor NEC, zijn in handen van een Oekraïense zakenman. Als de komst van de NEC'er rond is, hoopt Feyenoord meer spelers in een dergelijke constructie binnen te halen.

Feyenoord verwacht eveneens zaken te gaan doen met andere geldschieters, die na het afhaken van Michel Perridon van Trust in beeld zijn gekomen. Zij stappen volgens het Algemeen Dagblad sneller in nu Perridon van het toneel verdwenen lijkt.

Indien Feyenoord geen externe geld op tafel krijgt, kan geen enkele speler gehaald worden. Oók geen transfervrije voetballers. De eerste training onder Mario Been staat gepland op 21 juni.

Shearer: "Verschrikkelijk gevoel"

Newcastle United verloor gisteren met 1-0 van Aston Villa, waardoor de ploeg na zestien jaar uit de Premier League degradeerde. Alan Shearer, trainer van de ploeg uit Newcastle, verwoordde het als 'het ergste moment uit zijn loopbaan'.

"Dit is een verschrikkelijk gevoel. Het doet pijn," aldus een aangeslagen Shearer. "Maar we kunnen niet zeggen dat we pech hebben gehad. We degraderen omdat we over 38 wedstrijden niet goed genoeg waren. Er bestaan geen excuses. We voelen mee met de supporters. Ze verdienden beter."

Spinselmot terroriseert Rotterdam

Rotterdam wordt geteisterd door de rupsen van de spinselmot. De spinselmotrupsen zijn massaal in de regio Rijnmond opgedoken, aldus RTV Rijnmond. Zo hebben de beestjes in de Spuistraat van de stad al verschillende bomen gehuld in een wit net van draden.

Er komen vanuit verschillende delen van Rotterdam meldingen over de spinselmot binnen. Een auto staat er spookachtig bij in een straat waar de spinselmot het voor het zeggen heeft: geheel gehuld in witte draden van de mot geeft het een beangstigend beeld.

Deskundigen zeggen dat de rupsen geen gevaar voor mensen en bomen vormen, hoewel ze de bomen wel helemaal kaalvreten. Auto's die het slachtoffer zijn geworden van de rups moeten wel meerdere keren door de wasstraat voor ze geheel 'bevrijd' zijn van de witte draden.

Mede-oprichters Rockstar beginnen eigen studio voor "vrouwengames"

Rockstar is een bekende en beruchte gamestudio, dat is duidelijk. Als ik de naam Rockstar hoor, moet ik vaak denken aan het doodrijden van prostituees, de Hot Coffee mod, en Jack Thompson, en ik denk dat ik niet de enige ben. Maar recentelijk lieten 2 van de 5 oprichters van Rockstar, Jamie King en Gary Foreman, weten dat ze een eigen studio beginnen: 4mm Games. We hoeven niet een spin-off van GTA te verwachten, de oprichters van 4mm Games laten weten de casual markt aan te willen snijden.

Op het moment is 4mm Games bezig met twee -nog onaangekondigde- games, deze willen ze uiteindelijk ook zelf uitgeven. De oprichters van 4mm Games hebben het roer omgegooid: we hoeven geen grote projecten voor de Playstation 3, Xbox 360 of PC te verwachten. 4mm Games gaat zich namelijk richten op de casual markt en wil voorlopig haar spellen uitgeven over internet, of bijvoorbeeld voor systemen zoals de iPhone. Het nieuwe bedrijf zal mikken op de nog "onvoorziene markten", zoals games voor vrouwen.

"the company’s online titles will likely be casual in nature and targeted at “super-underserved” markets like female gamers."

Het is dus zeer onwaarschijnlijk dat je in de aanstaande games nog prostituees dood zal kunnen rijden.

Finalisten Britain's Got Talent bekend

Susan Boyle wordt door de Britten op handen gedragen. Gisteren stond ze in de halve finale van de talentenjacht Britain's Got Talent, waar ze met de handen in haar zakken doorheen liep. De zingende huisvrouw staat volgende week zaterdag in de finale van de talentenjacht.

De lat lijkt voor Boyle elke keer iets hoger te liggen, omdat ze eigenlijk geen kandidaat is te noemen. Ze is binnen een paar weken uitgegroeid tot een bekendheid, staat in roddelbladen en wordt voordurend gevolgd door paparazzi. Daarnaast kijkt de hele wereld met haar mee, ze wordt met de week bekender.

Voor wie interesse heeft: bekijk hier het optreden van Susan Boyle.

[IndyCar] Doornbos: "Teleurstellende Indy 500"

Robert Doornbos stond gisteren na een moeilijke kwalificatie toch aan de start van de Indy 500. De Nederlandse coureur beleefde echter een teleurstellende race en kwam niet over de finish.

De coureur was op de grid erg onder de indruk van het evenement en was dan ook erg blij dat hij vandaag kon gaan racen. "Ik reed een goede race en was lekker op weg, totdat Tomas Scheckter mij in bocht één erg optimistisch wilde inhalen. Hierdoor moest ik door de rotzooi op de baan gaan rijden. Dat leek wel eeuwig te duren, want ik zag de muur steeds dichterbij komen. Ik raakte de muur licht waardoor er iets verboog. Dat betekende het begin van het einde voor ons. Het is jammer, want als Scheckter wat langer had gewacht, was er geen probleem geweest. Ik ben na de crash naar de pits gereden en daar hebben we een aantal onderdelen vervangen. Ik ben daarna naar buiten gegaan om nog wat punten te scoren en meer ervaring op te doen."

"Op een gegeven moment leek het wel als of er remvloeistof lekte aan de achterkant en de auto voelde alsof hij alle kanten in gleed. Ik kwam binnen en er bleek inderdaad een lek te zijn. Dus we besloten een einde aan de race te maken terwijl ik op de negenentwintigste plaats reed. Het was erg teleurstellend."

[WTCC] BMW heroverweegt deelname

BMW Motorsport denkt erover na om hun deelname te stoppen aan het World Touring Car Championship als gevolg van de huidige problemen met de technische reglementen. Het kampioenschap wordt geplaagd door het constante geruzie over het gelijktrekken van de SEAT Leon TDI’s, die op diesel rijden, en de BMW’s 320si die op benzine rijden.

Volgens Mario Theissen raakt het geduld van BMW dan ook op: "Naar mijn mening is de situatie niet houdbaar. Wij zijn nu aan het bekijken wat wij met onze WTCC deelname willen gaan doen. We hebben altijd al meegedaan in het racen met touring cars en dat zullen we ook blijven doen, maar we hebben een breed spectrum van klanten en dat betekent dus niet dat we gecommitteerd zijn."

Na een teleurstellend seizoen voor BMW vorig jaar, waarbij de auto’s zich niet konden meten met de turbo-diesel auto’s van SEAT, is de turbodruk voor de Spaanse auto’s gelimiteerd tot 2,5 bar. Het lukte BMW echter hierdoor nog steeds niet om één van de zes openingswedstrijden van dit seizoen te winnen. Naar aanleiding van een protest van BMW werd bekend dat SEAT een extra variabele limiet had gekregen het verlies van turbodruk onder de variabele atmosferische condities in de eerste drie races tegen te gaan. Hier waren de andere teams echter niet over geïnformeerd.

Volgens Theissen is de internationale autosportbond FIA de verantwoordelijke voor de ontstane situatie, maar denkt dat er geen makkelijke oplossing is. Het conflict werd tijdens race op het stratencircuit van Pau alleen maar heviger toen negen auto’s straffen toebedeeld kregen na de kwalificaties over het overschrijden van de maximale toerenlimiet tijdens het terugschakelen. Na beide races werden vervolgens vijftien coureurs gewaarschuwd voor dezelfde soort vergrijpen.

"Dit is geen SEAT-situatie, maar een FIA-situatie. Er zijn te veel beslissingen genomen waar niet goed over nagedacht is. Er werden na een race, of zelfs tijdens, regels gewijzigd. Deze beslissingen werden echter niet goed gecommuniceerd. Hierdoor hadden andere teams geen kennis van de situatie. Dit werd alleen bekend als er geprotesteerd werd.", aldus Theissen.

Ju-On: The Grudge komt dit najaar naar het Westen

Ju-On is één van de meest enge films die het land van de rjizende zon heeft verlaten (in het westen uitgekomen onder de naam Ju-On: The Grudge). De film vertelt het verhaal van een huis waar een moeder en zoon door man- en vaderlief zijn omgebracht. De geesten blijven vervolgens in het huis rondwaren, geheel volgens een Japanse legende. Deze vertelt namelijk dat wanneer iemand slachtoffer is van een onmenselijk brute moord, zijn of haar geest verbonden blijft met de plek des onheils.

XSEED Games heeft bekend gemaakt dat de game die zij aan het maken zijn op basis van deze film in oktober ook in de VS uit zal komen. Hoewel er van een Europese release niet gesproken wordt, maakt het de kans dat de game ook bij onze plaatselijke gameboeren komt te liggen wel wat groter.
XSEED Games beschrijft de game als een Spookhuis-simulator, waarbij schrikeffecten en toegankelijkheid prioriteit hebben boven alle andere aspecten van de game. Tevens diende Takashi Shimizu, bedenker van de film, als Creative Consultant van de game.

[IndyCar] Meira breekt rugwervels

Vitor Meira heeft aan de Indy 500 twee gebroken wervels overgehouden. In de honderdvierenzevenstige ronde crashtte de coureur met de neus hard in de muur.

Door de zware crash in bocht één revalideert Meira nu in het Methodist Hospital in Indianapolis. Zijn AJ Foyt Racing-auto reed tegen de muur op en gleed een stuk verder voordat hij tot stilstand kwam. De race verliep al niet erg succesvol voor de Braziliaan, voor de crash had hij al een pitsbrand meegemaakt.

Rafael Matos was betrokken bij de crash toen hij zich naar voren aan het worstelen was in het veld: "Ik hoop dat Vito rok is. Het was een ongelukkig incident. We hadden een goede auto en het team had hard gewerkt. Het is jammer dat het zo eindigde. Het is frustrerend en teleurstellend."

Boek: Roy Jacobson - Marions Sluier

Wanneer je aan Scandinavische auteurs denkt, komt toch vooral de naam van de Zweedse Henning Mankell naar boven. Dat het landelijke hoge Noorden ook andere goede schrijvers voortbrengt, bewijst de de Noor Roy Jacobson. Met inmiddels al een aantal titels op zijn naam, is sinds kort zijn laatste boek, dat hij in 2007 schreef en de oorspronkelijke titel Marions slør draagt, in het Nederlands vertaald: Marions Sluier.

Drama op kinderboerderij

In het Brabantse Dommelen zijn gisteren op een kinderboerderij enkele knaagdieren op een afgrijselijke manier mishandeld en gedood. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Het drama vond gisterenmiddag plaats, toen er tijdelijk geen toezicht was op kinderboerderij 'Het Weike'.

Volgens een woordvoerder van de politie zijn er vier dieren dood en twee beestjes worden nog bij een dierenarts verzorgd. "Eén cavia lijkt doodgetrapt en van twee Degoes zijn de staarten afgetrokken. Alle dieren zijn echt heel vreselijk mishandeld". De politie is op zoek naar getuigen van de martelingen.

'Verbied betreuren oprichten Israël'

De Israëlische regeringspartij Jisraël Beitanu wil het betreuren van het uitroepen van de staat Israël verbieden op straffe van drie jaar gevangenisstraf. Zij vinden dat ook Arabische burgers loyaal moeten zijn aan Israël. Palestijnen herdenken elk jaar op 15 mei het oprichten van Israël, hetgeen zij 'Naqba' (ramp) noemen.

Op de 'dag van de ramp' herdenken Palestijnen het oprichten van de staat Israël en daarbij onder meer de verbanning van 750.000 Palestijnen die op dat grondgebied woonden. Voor Israël markeert die dag de oprichting van een thuisland voor Joden.

Critici hebben geen goed woord over voor het plan dat zij bestempelen als schending van de vrijheid van meningsuiting. Een ministercomité heeft inmiddels ingestemd met het plan, maar voor een nieuwe wet is goedkeuring van de volledige ministerraad nodig.

Luirink in belangstelling van FC Groningen

Gijs Luirink staat in de belangstelling van FC Groningen. Eerder beweerde Hans Nijland, de algemeen directeur van FC Groningen dat AZ contact opnam met Groningen over Marcus Berg maar Marcel Brands, de technisch directeur van AZ, gaf aan dat juist Groningen contact opzocht met de landskampioen over een speler.

De speler waar Groningen naar informeerde zou Luirink zijn. De speler stond al eerder onder contract bij FC Groningen maar speelde zich in de kijker bij AZ en is sinds het seizoen 2006/07 onder contract bij de Alkmaarders. Echter door blessureleed speelde Luirink vrij weinig de afgelopen twee seizoenen. Of de speler interesse heeft om terug te keren naar Groningen is nog onduidelijk.

Berg: "AZ geen stap vooruit, Ajax wel"

FC Groningen lijkt al serieus rekenen te houden met het vertrek van Marcus Berg. De Zweedse spits staat in de belangstelling van binnenlandse en buitenlandse clubs. Het is pas het tweede seizoen voor Berg bij de Trots van het Noorden maar lijkt ook het laatste te worden.

De huidige landskampioen is geen echte optie voor de spits. AZ zou geen stap vooruit zijn voor hem. "Het enige wat ze daar hebben is een dure suikeroom, maar daar laat ik me niet door verleiden. Ajax is een ander verhaal", vertelt Berg. "Ajax is enorm, zeker voor buitenlanders. Alleen voor deze club binnen Nederland zou ik willen nadenken over een vertrek. Ik heb geen clausule in mijn contract, dus ze hebben aardig vrij spel. Maar even zonder gekheid, ik ben helemaal niet met een vertrek bezig. Ik ben gelukkig bij FC Groningen en ben op de goede weg."

De spits scoorde vijftien keer in 25 wedstrijden en in de play-offs blijft de Zweed ook scoren. Na twee wedstrijden staat hij al op vijf doelpunten.

Geweld in gevangenissen

Vorig jaar vlogen meer dan twaalfhonderd gedetineerden elkaar in de haren. Ook hun bewaarders moesten het achthonderd keer ontgelden. Zij werden geslagen, geschopt of met een geïmproviseerd wapen belaagd.

Een Intern Bijstands Team (IBT) werd circa duizend keer ingezet om een eind aan het geweld te maken. Dat blijkt uit gepubliceerde cijfers van het ministerie van justitie. Of het geweld in gevangenissen is toegenomen sinds 2008 is niet duidelijk omdat in die cijfers ook meldingen van verbaal geweld zijn verwerkt.

Bronzen medaille voor Keizer en Van Iersel

Beachvolleybalsters Sanne Keizer en Marleen van Iersel hebben zondag beslag gelegd op de bronzen medaille bij de World Tour in het Japanse Osaka.

In de strijd om de derde plaats wonnen Keizer en Van Iersel van de Amerikaanse Angie Akers en Tyra Turner. Dit is een schitterende prestatie, omdat de dames hun eerste ronde partij verloren, in totaal vijf driesetters speelden en wonnen van drie hoger geplaatste teams (Zhang Xi/Y. Huang – 3e geplaatst, Renata/Leão – 4e geplaatst en Günther/Banck – 11e geplaatst).

Het Nederlandse duo won de eerste set van de als 26e geplaatste Akers en Turner (21-19). Daarna was ook de tweede set een prooi voor onze als dertiende geplaatste landgenotes (21-18).

Sanne Keizer en Marleen van Iersel waren in de strijd om de derde plaats gekomen omdat ze in de halve finale verloren van de als eerste geplaatste Juliana Felisberta Silva en Larissa Franca. In de eerste set stond er al snel 21-11 op het scorebord. In de tweede set konden Keizer en Van Iersel langer bij blijven (21-18).

De derde plaats bij een World Tour is voor beide dames hun beste resultaat ooit. Sanne Keizer eindigde in 2005 in Montreal al eens op de vierde plaats met Marrit Leenstra. De negende plaats was tot vandaag het beste resultaat van Marleen van Iersel bij de World Tour. Dit resultaat behaalde ze drie keer met Marloes Wesselink en twee keer met Sanne Keizer.

Het Braziliaanse duo Larissa en Juliana heeft de World Tour in Osaka gewonnen. In de zeer spannende finale wonnen ze van hun als vijfde geplaatste landgenotes Maria Antonelli en Talita Antunes (26-24,19-21, 18-16).

[NBA] Uitslag Magic - Cavs

De spelers van Orlando Magic blijven verrassen. Gisteravond werden de Cleveland Cavaliers met 99-89 opzij gezet in de Amway Arena, wat plaats bood aan meer dan 17.000 toeschouwers.

Dwight Howard kreeg in de wedstrijd zes fouten maar de center zorgde er wel voor dat hij ook 24 punten scoorde en negen rebounds pakte voordat hij op de bank mocht plaatsnemen. Hij werd met luid gejuich ontvangen door de fans. Verder scoorde Rafer Alston achttien punten terwijl Rashard Lewis er vijftien in legde. Hedu Turkoglu was goed voor dertien punten en tien rebounds.

Bij de Cavs probeerde LeBron James zijn ploeg in de wedstrijd te houden maar basketbal blijft een teamsport. Experts als Charles Barkley en Jeff van Gundy blijven kritiek leveren op de koning van de NBA. Hij zou teveel om zijn eigen statistieken geven en niet om het team. Hij scoorde overigens wel 41 punten in de wedstrijd. Verder was hij goed voor negen assists. Maurice Williams voegde daar vijftien punten aan toe maar de Cavs liepen een pijnlijk verlies op wat de stand op 2-1 brengt in het voordeel van de Magic. De volgende wedstrijd is dinsdagavond in Orlando.

10 november knallen met Modern Warfare 2 en trailer

Wat moet er eigenlijk nog gezegd worden over Modern Warfare 2? Deel één was van origine een Call of Duty game maar door het grote succes hebben de mensen van Activision en Inifity Ward besloten om er een aparte serie van de maken. Veel gamers kunnen niet wachten tot het tweede deel uit komt en nu is bekend wanneer we eindelijk kunnen gaan spelen met Modern Warfare 2.

In onderstaande trailer, die erg veel gameplay en andere beelden bevat, wordt namelijk ook een datum genoemd. 10 november zal de dag zijn dat Modern Warfare in de winkels ligt.

Uitslagen Italië speelronde 37

Dit weekend werd in Italië de 37e speelronde in de Serie A afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor de komende speelronde.

AC Milan - AS Roma

Het had het grote Maldini-feest moeten worden, maar AS Roma verpestte de middag in San Siro. De Romeinen wonnen na een ongemeen boeiende slotfase met 2-3. Omdat Fiorentina echter ook punten verspeelde is Champions League-voetbal, met een veel beter doelsaldo, zo goed als zeker. De spotlights waren vandaag gericht op Paolo Maldini. De routinier speelde na 25 jaar profvoetbal zijn laatste wedstrijd in San Siro. Voorafgaand aan het treffen met AS Roma werd Il Capitano op fraaie wijze geëerd. Zo had tegenstander Roma zelfs shirtjes aan met een eerbetoon voor de sympathieke Maldini.

Met de Romeinse sympathie was het daarna klaar. Met goed positiespel legde Roma de thuisploeg hun wil op. Mirko Vucinic miste enkele flinke kansen, maar gelukkig voor hem was ploeggenoot John Arne Riise scherper. De Noorse linkspoot knalde een vrije trap loeihard in de kruising. Carlo Ancelotti greep in door de gepasseerde Clarence Seedorf in te brengen voor de bleke David Beckham. Ook Ronaldinho mocht opdraven ten koste van Pato. Die wissel werd met een fluitconcert begroet door de fans van de Rossoneri. Daarna ging het langzaamaan lopen bij Milan.

Kaká leek met een fraai schot te scoren, maar Roma-goalie Arthur redde magnifiek uit de kruising. Kort daarna viste hij een kopbal van Massimo Ambrosini uit zijn doel. Een kwartier voor tijd werd het terecht 1-1. Kaká versnelde op rechts, bediende Filippo Inzaghi. Zijn inzet kwam via Arthur voor de voeten van Ambrosini: 1-1. Het bleef leuk, want Roma counterde niet veel later naar de 1-2. Een werkelijk schitterende counter werd afgerond door invaller Jeremy Menez. Veertig seconden later was het weer 2-2. Kaká gaf voor op de vrijstaande Ambrosini, die zijn tweede van de middag kon binnen tikken: 2-2. Diezelfde Ambrosini maakte een schlemielige overtreding, waaruit Francesco Totti zeer fraai raak poeierde: 2-3. Nadat Gianluca Zambrotta geen penalty kreeg, stoof Ambrosini op de arbiter af. Deze gaf de middenvelder daarvoor zijn tweede kaart en dus kon hij inrukken.


Uitslagen

ThuisUitUitslag
Atalanta Bergamo Palermo 2-2
Lecce Fiorentina 1-1
Torino Genoa 2-3
Chievo Bologna 0-0
Siena Juventus 0-3
Catania Napoli 3-1
Sampdoria Udinese 2-2
AC Milan AS Roma 2-3
Cagliari Internazionale 2-1
Lazio Roma Reggina 1-0

Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerlorenPuntenGoals
1 Internazionale 37 24 9 4 81 66-29
2 AC Milan 37 21 8 8 71 68-35
3 Juventus 37 20 11 6 71 67-37
4 Fiorentina 37 21 5 11 68 53-36
5 Genoa 37 18 11 8 65 52-38
6 AS Roma 37 17 9 11 60 61-59
7 Palermo 37 17 5 15 56 55-48
8 Udinese 37 15 10 12 55 55-48
9 Cagliari 37 15 8 14 53 47-44
10 Lazio Roma 37 15 5 17 50 46-53
11 Atalanta Bergamo 37 13 8 16 47 42-44
12 Sampdoria 37 11 12 14 45 47-50
13 Napoli 37 11 10 16 43 40-45
14 Catania 37 12 7 18 43 40-48
15 Siena 37 12 7 18 43 32-43
16 Chievo 37 8 14 15 38 35-46
17 Bologna 37 8 10 19 34 40-61
18 Torino 37 8 10 19 34 35-58
19 Lecce 37 5 15 17 30 36-63
20 Reggina 37 6 12 19 30 29-61

Topscorers

#SpelerClubGoals
1Ibrahimovic Internazionale 23
=Di Vaio Bologna 23
3Diego Milito Genoa 22
4Gilardino Fiorentina 19
5Kaká AC Milan 15
6Pato AC Milan 14

Programma laatste speelronde

DatumThuisUit
zo 31/5 Internazionale Atalanta Bergamo
zo 31/5 Juventus Lazio Roma
zo 31/5 Bologna Catania
zo 31/5 Fiorentina AC Milan
zo 31/5 Udinese Cagliari
zo 31/5 AS Roma Torino
zo 31/5 Napoli Chievo
zo 31/5 Reggina Siena
zo 31/5 Genoa Lecce
zo 31/5 Palermo Sampdoria

Spoedzitting VN om Noord-Korea

De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties komt in de loop van vandaag in een spoedzitting bijeen om de nieuwe Noord-Koreaanse kernproef te bespreken. Dat heeft de Russische VN-gezant Vitali Tsjoerkin gezegd tegen het Russische persbureau ITAR-TASS.

De regionale grootmacht Japan, lid van de Veiligheidsraad, had om de spoedbijeenkomst gevraagd. De nucleaire test van Pyongyang is volgens de Japanse regeringswoordvoerder Takeo Kawamura onacceptabel en in strijd met eerdere VN-resoluties.

Raket
Tegelijk met de kernproef heeft Noord-Korea vandaag ook een korteafstandsraket gelanceerd. Dat meldde het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap op basis van bronnen binnen de regering van Zuid-Korea.

De raket zou een bereik van ongeveer 130 kilometer hebben. Of de lancering geslaagd is, is nog niet bekend.

Volgens de Japanse kustwacht had Noord-Korea de afgelopen weken schepen gewaarschuwd uit de buurt te blijven van de oostkust van het land, waar de lanceerbasis Musudan-ri ligt. Dit werd gezien als een aanwijzing van een naderende lancering.

Standbeeld voor eerste grieppatiënt in Mexico

De Mexicaanse deelstaat Veracruz krijgt een standbeeld van de vermoedelijk eerste patiënt van de Mexicaanse griep. Het beeld van het 4-jarige jongetje Edgar Hernández, die het griepvirus overleefde, moet net zo belangrijk worden als het bronzen Manneken Pis in Brussel en veel toeristen trekken.

‘Patiënt nul'
Die hoop sprak de gouverneur van de deelstaat, Fidel Herrera, vandaag uit tijdens een persconferentie. Het beeld van ‘patiënt nul’ wordt volgende week in het dorpje La Gloria onthuld.

In de oostelijke deelstaat Veracruz zijn ruim tweehonderd gevallen van de Mexicaanse griep geconstateerd; geen van de zieken overleed aan het virus. Wereldwijd liepen ruim twaalfduizend mensen in 43 landen de griep op. Zeker tachtig patiënten bezweken er tot dusver aan.

 

Noord-Korea bevestigt kernproef

Noord-Korea heeft vandaag opnieuw een onderaardse atoomtest uitgevoerd, die naar eigen zeggen succesvol is verlopen. De explosieve slagkracht van het land en de mate van controle van de nucleaire middelen is naar een nieuw niveau getild, liet staatspersbureau KCNA weten.

De test, die volgens KCNA krachtiger was dan de vorige in 2006, draagt bij tot het garanderen van vrede en veiligheid op het Koreaanse schiereiland en het omliggende gebied, aldus Noord-Korea.

President Lee Myung-bak van buurland Zuid-Korea riep de nationale veiligheidsraad bijeen voor een spoedzitting. Zuid-Korea vermoedde al dat er sprake was van een nucleaire test. Een weerstation had trillingen gemeten die wezen op een atoomtest bij de noordoostelijke stad Kilju. Daar voerde Noord-Korea zijn eerste kernproef uit, tot grote verontwaardiging van de internationale gemeenschap.

Het Amerikaans Geologisch Instituut USGS constateerde een beving met een kracht van 4,7 op de schaal van Richter in Noord-Korea.

Portsmouth contracteert oud-Ajacied Mokoena

Portsmouth heeft zich voor het nieuwe seizoen versterkt met Aaron Mokoena. De oud-Ajacied had bij Blackburn Rovers een aflopend contract.

Mokoena heeft vier jaar bij Blackburn Rovers gespeeld. Het afgelopen seizoen was de Zuid-Afrikaan echter niet zeker van een basisplek. "Elke voetballer wil aan spelen toekomen. Daarom vertrek ik naar Portsmouth," aldus de middenvelder tegen Radio Rovers.

De 28-jarige voetballer, die bij Portsmouth een driejarig contract tekent, is na André Ooijer de tweede speler die Blackburn verlaat. "Ik moet komend seizoen elke week spelen," vervolgt Mokoena, die volgend jaar zomer in eigen land het WK wil spelen. Momenteel is Mokoena aanvoerder van de nationale ploeg.

Bayern-verdediger Breno in beeld bij AZ en PSV

AZ en PSV zijn in de race om de Braziliaan Breno over te nemen. De verdediger van Bayern München mag na de zomer worden verhuurd.

"Mijn zaakwaarnemer zoekt naar een geschikte club uit de Bundesliga," aldus de 19-jarige centrale verdediger tegenover TZ. "Een verhuur aan een Nederlandse club is echter ook mogelijk. AZ en PSV zijn al in gesprek geweest met mijn zaakwaarnemer."

Breno tekende in december 2007 een contract in Beieren, na vier jaar de jeugdopleiding van São Paulo te hebben doorlopen. De Braziliaan geldt als een groot talent, maar de hoge verwachtingen kon hij nooit waarmaken.

Het debuutjaar leverder Breno slechts één wedstrijd op, terwijl hij dit seizoen slechts viermaal in actie kwam. De lange verdediger viel vooral op door vorig jaar in de afscheidswedstrijd van Oliver Kahn een rode kaart te krijgen na een vechtpartijtje.

Brazilië toont kunst uit bezit drugscriminelen

Het Museum van de Republiek in de Braziliaanse hoofdstad Brasilia gaat kunstliefhebbers een bijzondere expositie voorschotelen. Binnenkort zijn in het museum ongeveer 195 kunstwerken te zien, die in beslag zijn genomen bij drugscriminelen.

Dat heeft de Braziliaanse zender Globo News eergisteren gemeld. Veel Braziliaanse drugsbaronnen kopen kunstwerken om het geld wit te wassen dat ze met hun criminele praktijken hebben verdiend.

Volgens critici is het initiatief een soort eerbetoon aan de drugsmaffia. De organisatoren hebben de kritiek van de hand gewezen en stellen dat ze de mensen kennis willen laten maken met het werk van vermaarde Braziliaanse schilders als Candido Portinari (1903-1962) en Anita Malfatti (1889-1964).

Uitslagen Spanje speelronde 37

Het doek is gevallen voor Recreativo en Numancia. De twee clubs verloren en zagen de rest te ver uitlopen. Sevilla verzekerde zich van Champions Leaguevoetbal.

Numancia moest winnen bij Getafe om nog enige hoop te houden op lijfsbehoud. Het spel was niet best, maar omdat ook de thuisclub niet veel goede kansen creërde mocht de club uit Soria nog lang hopen. Tot de 60e minuut. Toen wist Roberto Soldado de doelman van Numancia eindelijk te passeren. Getafe kon de drie punten goed gebruiken, Numancia gaat weer terug naar de Segunda División. Recreativo had winst nodig tegen Racing, maar omdat het dan nog afhankelijk was had het uiteindelijk niet uitgemaakt. Het verloor desondanks, Nikola Zigic maakte de enige treffer.

Osasuna had een op papier lastige wedstrijd bij kampioen FC Barcelona. De Catalanen zetten echter een B-opstelling in het veld, hetgeen het voor de degradatiekandidaat een stuk aangenamer voetballen maakte. Walter Pandiani kopte vanuit een corner de enige goal binnen. De club uit Pamplona had de drie punten hard nodig, omdat ook Sporting de Gijón wist te winnen. Real Valladolid kon zichzelf veilig spelen, maar wist de 1-2 van Mate Bilic niet meer te boven te komen. Osasuna en Sporting hebben allebei 40 punten, maar het onderling resultaat is in het voordeel van de club uit Gijón.

Sevilla greep de felbegeerde derde plaats, die recht geeft op directe plaatsing voor de Champions League. Het leek lange tijd nog een week te moeten wachten, maar Diego Perotti scoorde vlak voor tijd de enige goal tegen Deportivo de La Coruña. Hierdoor is het gat met Atlético de Madrid drie punten, met een positief onderling resultaat. Atlético zelf legde een goede basis om de vierde plaats te pakken. Het stond bij Athletic een kwartier voor tijd nog op 1-1, maar door drie treffers van Diego Forlán won het alsnog gemakkelijk: 1-4. De Uruguayaan is hierdoor bovendien goed op weg de Pichichi te pakken.

Zondagavond mocht Real Madrid ook nog de laatste thuiswedstrijd afwerken, in een duel dat helemaal nergens meer om ging tegen Mallorca. De Madrilenen speelden zeer mat en waren totaal niet geconcentreerd. Desondanks schoot Gonzalo Higuaín de 1-0 nog tegen de touwen. Daarna zorgde Mallorca er echter voor dat alle fouten van de thuisclub werden afgestraft. Allereerst Juan Arango met de gelijkmaker, maar na rust excelleerde Mallorca met prachtige goals. Cléber Santana had enkele weergaloze acties in de aanbieding alvorens hard raak te schieten. Alhassane Keita deed het later nog even voor met een knal in de kruising: 1-3.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
23/5UD AlmeríaRCD Espanyol0-3
23/5Athletic ClubClub Atlético de Madrid1-4
23/5FC BarcelonaCA Osasuna0-1
23/5Getafe CFCD Numancia1-0
23/5Málaga CFReal Betis Balompié1-1
23/5RC Recreativo de HuelvaReal Racing Club0-1
23/5Sevilla FCDeportivo de La Coruña1-0
23/5Real Valladolid CFReal Sporting de Gijón1-2
23/5Villarreal CFValencia CF3-1
24/5Real Madrid CFRCD Mallorca1-3

Stand:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1FC Barcelona*37275586104-34
2Real Madrid CF*3725397882-50
3Sevilla FC*37207106752-59
4Club Atlético de Madrid37197116477-57
5Villarreal CF37171196258-52
6Valencia CF37178125966-54
7Deportivo de La Coruña37169125747-46
8Málaga CF371510125555-56
9RCD Mallorca37149145151-57
10UD Almería37137174645-58
11Real Racing Club de Santander37129164548-47
12RCD Espanyol371111154443-49
13Athletic Club de Bilbao**37128174447-60
14Real Valladolid CF37126194245-57
15Getafe CF371011164149-55
16Real Betis Balompié371011164150-57
17Real Sporting de Gijón37131234045-78
18CA Osasuna37913154039-46
19CD Numancia#37105223538-67
20RC Recreativo de Huelva#3789203333-55

* = Champions League groepsfase 2009-10
** = Europa League 3e voorronde 2009-10
# = Segunda División 2009-10

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1Diego ForlánClub Atlético de Madrid31
2Samuel Eto'oFC Barcelona29
3David VillaValencia CF26
4Lionel MessiFC Barcelona23
5Gonzalo HiguaínReal Madrid CF21
6Álvaro NegredoUD Almería19
=Thierry HenryFC Barcelona19
8Frédéric KanoutéSevilla FC18
=Raúl GonzálezReal Madrid CF18
10Sergio AgüeroClub Atlético de Madrid16

Programma:

DatumThuisUit
31/5Club Atlético de MadridUD Almería
31/5Real Betis BalompiéReal Valladolid CF
31/5Deportivo de La CoruñaFC Barcelona
31/5RCD EspanyolMálaga CF
31/5Real Racing ClubGetafe CF
31/5Real Sporting de GijónRC Recreativo de Huelva
31/5Valencia CFAthletic Club
31/5RCD MallorcaVillarreal CF
31/5CA OsasunaReal Madrid CF
31/5CD NumanciaSevilla FC

Roekeloos rijgedrag door seks achter het stuur

Een 33-jarige Australiër heeft zich bij de rechter moeten verantwoorden voor roekeloos rijden. Bradley Dean Milne zwenkte van links naar rechts uit met zijn auto, omdat hij een nummertje met zijn vriendin maakte. Een toeschouwer die de typische rijstijl opmerkte nam telefonisch contact op met de politie, deze hebben er voor gezorgd dat de vrijpartij vroegtijdig gestopt werd.

Bradley verklaarde voor de rechter dat hij met zijn vriendin onderweg was naar de haven van Darwin om daar seks te hebben. Hij en zijn vriendin waren zo opgewonden dat hij achter het stuur al met het voorspel begon. Zijn vriendin gaf hem toen een voorproefje van wat er komen ging en trakteerde hem op orale seks.

Na een tijdje kreeg de vrouw kramp in haar kaken en besteeg ze Bradley, toen ging het pas goed mis. De wagen reed van de weg af en de neukende chauffeur kon net op het nippertje de auto terug op de rijbaan krijgen. Milne had ook teveel alcohol gedronken en droeg geen gordel. Het kostte de Australiër een boete van zo'n 700 euro en hij is voor zes maanden zijn rijbewijs kwijt.

Ruzie om wandkleed Joseph Goebbels

In Duitsland is een hevige strijd gaande over een wandtapijt van Joseph Goebbels. Sinds twee jaar ligt het tapijtje van de minister van Propaganda van Nazi-Duitsland in een kluis van de politie van het Duitse Oldenburg. Meerdere partijen hebben echter belang bij het doek dat een oppervlakte van maar liefst negen vierkante meter beslaat.

Volgens een politiewoordvoerder werd het wandkleed buitgemaakt bij een zakenman die het te koop wilde aanbieden. Om het kleed, dat in 1943 in opdracht van Goebbels in Wenen werd gemaakt, strijden nu de politie, vier particulieren en een regeringsinstelling. De rechter moet nu uitmaken wie het kleedje mag hebben.

Nadat de Tweede Wereldoorlog was beëindigd, kwam het kleed in handen van de geallieerden. Kort daarop werd het aan de DDR gegeven, waarvanuit deze in de jaren tachtig naar West-Duitsland werd gesmokkeld. Mogelijk wordt het wandkleed binnenkort tentoongesteld. Het Duitse Historische Museum heeft namelijk inmiddels interesse getoond in het doek.

Laatste reviews en specials
review
Een avond lang kippenvel bij The World of Hans Zimmer in de Ziggo Dome
special
Interview met Rojo en Cazorla (Fortnite)
review
Planet Zoo
review
Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville
review
Aeternoblade 2
preview
Battlegrounds en draken centraal in Hearthstone
©FOK.nl e.a.