FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 22 juni 2008

Trulli eert Andersson met podiumplek

Met de derde plek in Frankrijk bracht Toyota-coureur Jarno Trulli een eerbetoon aan de onlangs overleden Ove Andersson. Onlangs had de Italiaan al aangekondigd de Zweed in Frankrijk te willen eren met een goed resultaat. Met zijn eerste podium sinds Spanje 2005 is dit hem gelukt. Zijn teamgenoot Timo Glock eindigde na problemen met de banden op de elfde plaats.

Trulli was na afloop van de race zeer blij: "Wat een geweldig resultaat en een fantastisch weekend voor het hele team. We deden ons uiterste best, omdat we Ove Andersson wilden eren met een mooi resultaat. Het was een zware, maar geweldige race. Onze snelheid was erg goed, ook al moesten we het gevecht aangaan met snellere concurrenten. Toen de regen in de slotfase kwam deed ik het wat rustiger aan, maar al snel hervond ik mijn ritme en had ik een mooi gevecht met Heikki Kovalainen. Het was alsof we weer in de karts reden. Het team is erg goed bezig en we gaan steeds verder vooruit."

Zijn teamgenoot Glock was wat minder blij na afloop van de race: "Dit was een moeilijke dag voor me. Ik had een prima start, de auto voelde in de eerste stint goed aan en ik kon tot het uiterste gaan. Na de pitstop had ik last van opkrullend rubber op de banden en kon ik niet meer hetzelfde tempo aanhouden en vielen we uit de punten. Het is echter geweldig dat Jarno het podium heeft gehaald en we gaan als team duidelijk vooruit."

Het Slaapzakje (voor de dames)

Ik word er wel eens van beticht dat ik teveel aandacht besteed aan het vrouwelijk naakt en nooit aan het mannelijk naakt. Nu lijkt me de verklaring daarvoor vrij logisch, maar omdat ik deze toevallig tegenkwam in mijn zoektocht naar knettermooie vrouwen: een pre-slaapmutsje voor de dames

En dus ook een waarschuwing voor de heren. Vooral als je je wat minder zeker voelt over je heteroseksualiteit.

Massa blij met cadeautje

Felipe Massa was na afloop van de race in Frankrijk blij met het cadeautje dat hij had gekregen. Massa kon in het begin van de race het tempo van zijn teamgenoot Kimi RšikkŲnen niet volgen, maar nadat de Fin problemen met de rechteruitlaat van zijn auto kreeg, nam de Braziliaan de leiding van de race over en ging onbedreigd op de overwinning af.

"Het was geweldig, dit had ik niet verwacht. Soms heb je een beetje geluk nodig en dat kwam vandaag in de vorm van Kimi's uitlaat. We gaan de goede kant op en het team is erg goed bezig." In de slotfase van de race viel er een beetje regen, waardoor Massa zich zorgen maakte over het verloop van de laatste ronden: "Ik was zeer bezorgd. Opeens vielen er wat druppels regen en was het circuit niet meer hetzelfde. Het regende echter niet hard genoeg om van banden te moeten wisselen."

Door de winst neemt Massa de leiding in het kampioenschap over van Kubica, die in Frankrijk vijfde werd.

EK: Uitslag Spanje - ItaliŽ

Spanje heeft zich als laatste voor de halve finales van het EK voetbal weten te plaatsen. De ploeg nam de beslissende strafschoppen het beste. Na 120 minuten wedstrijd was het nog 0-0.

In de eerste tien minuten van de westrijd waren de twee landen aan elkaar gewaagd. Zowel Spanje als Italië kreeg een kans, maar in deze gevallen hadden de keepers geen moeite om de bal te pakken. De eerste goede kans was na bijna twintig minuten spelen voor Perrotta. De middenvelder kopte de bal echter in de handen van Casillas. Ook daarna probeerden de Italianen het door middel van een aantal counters om bij het doel van de Spanjaarden te komen, maar deze waren niet scherp genoeg.

Na een half uur wedstrijd probeerde Silva het eens van een afstandje, maar Buffon kon het schot eenvoudig pareren. Dat gold ook voor het schot wat Xavi kort daarna afleverde. Tot dan toe had Spanje overigens wel het beste van het spel. Het zag er verzorgd uit, ondanks het feit dat het tempo van het spel laag lag. Toch produceerde Italië kort daarna via Toni een goede mogelijkheid, maar de bal ging het doel niet in. Aan de andere kant schoten Silva en Iniesta een poging. Buffon wist zijn doel echter schoon te houden.

Het eerste wapenfeit in de tweede helft was afkomstig van Silva. De bal belandde in een kluts, waarna een Italiaanse verdediger de bal opruimde. Toch leken de Spanjaarden het duel steeds meer te controleren. De Italianen kwamen nauwelijks in de buurt van het doel van de tegenstander. Toch was Italië het dichtst bij een treffer tot dan toe. Toni kreeg een goede kans, maar kreeg de bal niet goed verwerkt. De rebound van Camoranesi wist Casillas de bal op wonderlijke wijze te pareren en hield Spanje op de been.

In het vervolg van de wedstrijd waren de twee ploegen weer gelijkwaardig aan elkaar, maar had Spanje nog het meeste balbezit. In de 70e minuut dook Toni op voor Casillas, maar de aanvaller wist niet te scoren. Tien minuten voor tijd was Fábregas er dichtbij na een corner, maar zijn vizier stond niet op scherp. Kort daarna kwam Spanje bijna op voorsprong. Buffon reageerde niet attent genoeg op een schot van Senna, waarna de bal uiteindelijk op de paal belandde. In de blessuretijd kwamen er nog wel wat kansjes, maar het doel werd niet meer gevonden.

In de eerste helft van de verlenging kreeg Silva een grote kans, maar de bal zeilde langs het doel van Buffon. Aan de andere kant reageerde Casillas attent op een kopbal van Di Natale en kopte Toni over het doel. Ook daarna werden wat kansen gecreëerd, maar deze werden verzilverd. De eerste kans in de tweede helft van de verlenging was voor Villa, maar de aanvaller schoot naast. Toch was het beste wel van de twee ploegen had. Steeds meer spelers hadden moeite om de meters nog te maken. In de slotfase probeerde Cazorla het nog eens, maar miste de richting.


Karakteristieken

Spanje * - Italië 0-0

Strafschoppen (Spanje is begonnen):
Villa 1-0
Grosso 1-1
Cazorla 2-1
De Rossi 2-1
Senna 3-1
Camoranesi 3-2
Güiza 3-2
Di Natale 3-2
Fábregas 4-2

Toeschouwers: 51.000
Scheidsrechter: Fandel (Dui)
Stadion: Ernst Happel-stadion, Wenen
Gele kaart: Iniesta, Villa, Cazorla (Spanje), Ambrosini (Italië)

Opstellingen

Spanje: Casillas, Ramos, Marchena, Puyol, Capdevilla, Iniesta (Cazorla/59), Senna, Xavi Hernández (Fábregas/59), Silva, Villa, Torres (Güiza/85)

Italië: Buffon, Zambrotta, Panucci, Chiellini, Grosso, Aquilani (Del Piero/108), De Rossi, Perrotta (Camoranesi/58), Ambrosini, Toni, Cassano (Di Natale/75)

Voor meer EK-nieuws kijk je op de FOK!EK-site!

Tussenstand FOK! EK Pool

Zojuist is ItaliŽ door Spanje naar huis gestuurd. Uiteraard vind je hieronder de nieuwe tussenstand in de FOK! EK Pool. Vergeet niet de uitslagen in de halve finale in te vullen en let op de vragen!

Seus staat nog altijd op de eerste plaats en heeft nu 1615 punten. FabFabFabFab staat tweede met 1495 punten. Luutgaert sluit het podium met 1470 punten. SpankTheMonkey staat op de vierde plaats met 1455 punten en we hebben drie nummers vijf: Mavcovic, Delirious21 en SnuggLe en zij hebben allen 1435 punten.

CUZOPJEBEELDSCHERM! staat bij de subleauges op de eerste plaats met 1365 punten. ONLINE ELITE heeft voorlopig beslag weten te leggen op de tweede plaats met 1325 punten. TakTakTak en Rotterdamse Ajaxieden staan beide derde met 1320 punten. Deathrow staat vierde met 1290 punten en de top vijf wordt afgesloten door Zeeland United met 1280 punten.

Piquet jr. blij, Alonso niet

Het is Renault-rijder Nelsinho Piquet dit jaar gelukt om tijdens een race zijn teamgenoot Fernando Alonso voor te blijven. De Braziliaan eindigde in de race in Frankrijk op de zevende plaats, terwijl Alonso het met een achtste plaats moest stellen. Piquet jr. behaalde op Magny Cours zijn eerste punten in de Formule 1.

"Dit was de eerste keer dat alles eens zonder problemen verliep. De auto en de strategie waren beide dik in orde en ik kon mijn eerste punten scoren. Ik ben erg blij en hoop dat we dit nu kunnen volhouden," aldus de zeer blije 22-jarige Braziliaan.

Zijn teamgenoot, de Spanjaard Fernando Alonso, was minder te spreken over de race van vandaag. Hij stelde dat de auto snelheid miste om in de race een vuist te kunnen maken. "De strategie was niet slecht, maar je hebt snelheid nodig, anders maakt dat niks uit. We waren een seconde langzamer dan onze rivalen en dat is gewoon te veel. De start was erg slecht en ik verloor wat plaatsen en vervolgens waren we in de race niet snel genoeg, De auto was niet zo goed als gisteren, misschien dat de lage temperaturen ervoor zorgden dat we de banden niet goed op temperatuur kregen. Ik wist dat dit kon gebeuren, dat is racen. We hadden een podiumplaats kunnen scoren, maar we waren simpelweg niet goed genoeg."

In de slotfase van de race maakte Alonso een foutje in de Adelaide hairpin, waardoor Piquet jr. hem nog kon passeren en de zevende plaats voor zich op kon eisen. "Een Force India zag me niet en ik schoot ietsje rechtdoor. Maar een puntje meer of minder verandert niets," aldus de Spanjaard.

Uitslag Spanje - ItaliŽ

Spanje heeft zich als laatste voor de halve finales van het EK voetbal weten te plaatsen. De ploeg nam de beslissende strafschoppen het beste. Na 120 minuten wedstrijd was het nog 0-0.

In de eerste tien minuten van de westrijd waren de twee landen aan elkaar gewaagd. Zowel Spanje als ItaliŽ kreeg een kans, maar in deze gevallen hadden de keepers geen moeite om de bal te pakken. De eerste goede kans was na bijna twintig minuten spelen voor Perrotta. De middenvelder kopte de bal echter in de handen van Casillas. Ook daarna probeerden de Italianen het door middel van een aantal counters om bij het doel van de Spanjaarden te komen, maar deze waren niet scherp genoeg.

Na een half uur wedstrijd probeerde Silva het eens van een afstandje, maar Buffon kon het schot eenvoudig pareren. Dat gold ook voor het schot wat Xavi kort daarna afleverde. Tot dan toe had Spanje overigens wel het beste van het spel. Het zag er verzorgd uit, ondanks het feit dat het tempo van het spel laag lag. Toch produceerde ItaliŽ kort daarna via Toni een goede mogelijkheid, maar de bal ging het doel niet in. Aan de andere kant schoten Silva en Iniesta een poging. Buffon wist zijn doel echter schoon te houden.

Het eerste wapenfeit in de tweede helft was afkomstig van Silva. De bal belandde in een kluts, waarna een Italiaanse verdediger de bal opruimde. Toch leken de Spanjaarden het duel steeds meer te controleren. De Italianen kwamen nauwelijks in de buurt van het doel van de tegenstander. Toch was ItaliŽ het dichtst bij een treffer tot dan toe. Toni kreeg een goede kans, maar kreeg de bal niet goed verwerkt. De rebound van Camoranesi wist Casillas de bal op wonderlijke wijze te pareren en hield Spanje op de been.

In het vervolg van de wedstrijd waren de twee ploegen weer gelijkwaardig aan elkaar, maar had Spanje nog het meeste balbezit. In de 70e minuut dook Toni op voor Casillas, maar de aanvaller wist niet te scoren. Tien minuten voor tijd was FŠbregas er dichtbij na een corner, maar zijn vizier stond niet op scherp. Kort daarna kwam Spanje bijna op voorsprong. Buffon reageerde niet attent genoeg op een schot van Senna, waarna de bal uiteindelijk op de paal belandde. In de blessuretijd kwamen er nog wel wat kansjes, maar het doel werd niet meer gevonden.

In de eerste helft van de verlenging kreeg Silva een grote kans, maar de bal zeilde langs het doel van Buffon. Aan de andere kant reageerde Casillas attent op een kopbal van Di Natale en kopte Toni over het doel. Ook daarna werden wat kansen gecreŽerd, maar deze werden verzilverd. De eerste kans in de tweede helft van de verlenging was voor Villa, maar de aanvaller schoot naast. Toch was het beste wel van de twee ploegen had. Steeds meer spelers hadden moeite om de meters nog te maken. In de slotfase probeerde Cazorla het nog eens, maar miste de richting.


Karakteristieken

Spanje * - ItaliŽ 0-0

Strafschoppen (Spanje is begonnen):
Villa (Spanje) 1-0
Grosso (ItaliŽ) 1-1
Cazorla (Spanje) 2-1
De Rossi (ItaliŽ) 2-1
Senna (Spanje) 3-1
Camoranesi (ItaliŽ) 3-2
GŁiza (Spanje) 3-2
Di Natale (ItaliŽ) 3-2
FŠbregas (Spanje) 4-2

Toeschouwers: 51.000
Scheidsrechter: Fandel (Dui)
Stadion: Ernst Happel-stadion, Wenen
Gele kaart: Iniesta, Villa, Cazorla (Spanje), Ambrosini (ItaliŽ)

Opstellingen

Spanje: Casillas, Ramos, Marchena, Puyol, Capdevilla, Iniesta (Cazorla/59), Senna, Xavi HernŠndez (FŠbregas/59), Silva, Villa, Torres (GŁiza/85)

ItaliŽ: Buffon, Zambrotta, Panucci, Chiellini, Grosso, Aquilani (Del Piero/108), De Rossi, Perrotta (Camoranesi/58), Ambrosini, Toni, Cassano (Di Natale/75)

FOK!games voorspelt uitslagen XVI

Bij FOK!games doen ze ook aan het EK voetbal. In een game, wel te verstaan. FOK!user en gamesredacteur SocialDisorder heeft met het spel UEFA Euro 2008 voor de PlayStation 3 de wedstrijd van vandaag gesimuleerd.

De Spaanse stieren gaan het vanavond opnemen tegen de Azzuri van Donadoni. De Spanjaarden wisten dit toernooi opvallend goed te presteren met David Villa en Fernando Torres als uitblinkers. Gatusso en co wisten met de hakken over de sloot de kwartfinale te halen en de hoop van de natie is nu dus gevestigd op de kwaliteiten van de Italianen als toernooivoetballers.

De uitslag van gisteren klopte helaas helemaal niet. Maar voor vandaag is er weer een nieuwe simulatie, volgens de game UEFA Euro 2008 van EA Sports zal de wedstrijd El Toro - Catanacio als volgt eindigen:

Spanje - ItaliŽ 0-1
24' Villa 0-1

Noot: deze uitslag is van 15:00 uur vandaag.


De winnaar van deze wedstrijd zal in de halve finale spelen tegen het Rusland van Guus Hiddink. Die pot zal gespeeld worden op donderdag 26 juni.

We zullen afwachten wat er van waar is, kloppen de uitslagen zoals een computerspel ze voorspelt? Of kan een spel geen potje (voetbal) breken? De bal is natuurlijk rond. Kijk vanavond naar de wedstrijden en lees de verslagen op de FOK!sport EK-site. Morgen zal er weer een voorspelling zijn.

Voor meer gamesnieuws ga je natuurlijk naar FOK!games!

Varsseveld heeft dubbel gevoel bij verlies Oranje

De inwoners van het Gelderse Varsseveld hebben een dubbel gevoel bij de nederlaag van het Nederlands elftal van gisteravond. Terwijl de rest van Nederland baalt van het verlies tegen Rusland, hebben ze in het Achterhoekse dorp toch wat te vieren.

Guus Hiddink, geboren en getogen in Varsseveld, won met zijn Russische team. Toch steunden de meeste inwoners Oranje, maar Hans Hiddink stond als een blok achter zijn beroemde broer.

Zandstorm in Almere

Een zandstorm heeft vanmiddag huisgehouden in Almere. Doordat de bovenlaag van de braakliggende grond in Almere Poort kurkdroog is, stoof het zand op door de harde wind die er vanmiddag stond.

Bewoners van een net opgeleverd appartementencomplex in de nieuwbouwwijk zagen grote zandwolken op zich afkomen die het zicht belemmerden. Ze hadden ook veel last van het zand omdat ze net aan het schilderen waren.

 
 
 Foto's gemaakt door: -lucas-

 

 

Kreuziger wint Ronde van Zwitserland

Roman Kreuziger heeft de 72e Ronde van Zwitserland gewonnen. De Tsjechische renner van Liquigas behield op de slotdag zijn ruime voorsprong in het eindklassement.
Kreuziger had in de tijdrit van zaterdag al de gele leiderstrui gegrepen. Na afloop van de 168 kilometer lange laatste etappe naar Bern hoefde hij deze niet meer af te staan. In het eindklassement hield de Tsjech Andreas KlŲden van Astana en Igor Antůn van Euskaltel achter zich. De Nederlander Laurens ten Dam eindigde op een zeer verdienstelijke tiende plaats, op ruim vier minuten van de winnaar.

De laatste etappe werd gekenmerkt door een lange vlucht van een groep van vijf, onder wie ook Maarten Tjallingii. Een paar kilometer voor de streep kwam er echter een einde aan het avontuur. De Belg Philippe Gilbert leek vervolgens met de zege aan de haal te gaan, maar hij werd op het laatste rechte stuk nog voorbij gestreefd door CSC-renner Fabian Cancellara.

Gemeente Utrecht wil meer bekendheid

De gemeente Utrecht wil de stad internationaal en ook nationaal meer op de kaart zetten. Het is een 'historische, persoonlijke stad die ruimte biedt aan vernieuwing en talent' volgens het college. Na de zomervakantie start er een campagne. Daarnaast gaat de stad de komende tijd flink op de schop.

Volgens de wethouder van Economische zaken Marka Spit, is het van groot belang dat Utrecht zich sterker profileert. "Dat is nodig om de internationale bekendheid van Utrecht te vergroten en de economische kansen van de stad optimaal te benutten. Ook de werkgelegenheid profiteert van meer bezoekers en investeringen."

Het inwonertal en de werkgelegenheid moeten flink omhoog. Naast de campagne moet dat vooral bereikt worden door bouwactiviteiten zoals de ontwikkelingen in Leidsche Rijn, het stationsgebied en de herstructurering van de naoorlogse woonwijken, bedrijventerreinen en winkelcentra.

Utrecht wil zich ook op de kaart zetten met enkele grote sport- en culturele evenementen, zoals het Grand Départ van de Tour de France in 2010 (dat Utrecht nog steeds graag wil binnenhalen) en de Vrede van Utrecht-viering in 2013 en Europese Culturele Hoofdstad in 2018.

Cipiers: Bijlmerbajes onveilig voor personeel

De veiligheid van de bewakers in twee torens van de Penitentiaire Inrichting Over-Amstel (PIOA), in de volksmond 'Bijlmerbajes' genaamd, is in het geding. De cipiers schrijven in een brief aan de Amsterdamse zender AT5 dat zij bezorgd zijn over hun eigen situatie in de gevangenis. De oorzaak zou het versoberde dagprogramma zijn, waardoor de gevangenen opgefokt raken.

De bewaarders van de torens Het Schouw en Demersluis zeggen dat de situatie elk moment kan escaleren. "Er wordt meer verbaal geweld gebruikt en waar nodig zijn de gevangenen ook niet bang om geweld te gebruiken tegen justitiepersoneel", aldus de opstellers van de brief. Ruim tachtig procent zou het nieuwe dagprogramma, waarin gevangenen onder andere minder vaak mogen douchen en luchten, niet verstandig vinden.

Volgens het ministerie van Justitie zijn de nieuwe regels in overeenstemming met de wet en heeft de ondernemingsraad van de gevangenis ingestemd met de wijzigingen. Abvakabo FNV zegt echter dat de instemming onder druk van de directie tot stand is gekomen. De situatie en eventuele problemen naar aanleiding van het huidige dagprogramma worden dagelijks besproken volgens een woordvoerder van Justitie. Na vier maanden volgt een uitgebreide evaluatie.

Begin van deze maand brak er kortstondig een opstand uit onder de gevangenen als gevolg van het nieuwe dagprogramma. Na een aantal uur wist de Interne Ordedienst de rust te herstellen en de gevangenen terug naar hun cel te brengen.

Opstellingen Spanje - ItaliŽ

Over iets meer dan een half uur begint de laatste kwartfinale van het EK voetbal in Oostenrijk en Zwitserland. Spanje en ItaliŽ zullen gaan uitmaken wie er naar de halve eindstrijd zal gaan. Hieronder volgen de opstellingen.

Opstelling Spanje:
Casillas, Ramos, Marchena, Puyol, Capdevilla, Iniesta, Senna, Xavi HernŠndez, Silva, Villa, Torres

Opstelling ItaliŽ:
Buffon, Zambrotta, Panucci, Chiellini, Grosso, Aquilani, De Rossi, Perrotta, Ambrosini, Toni, Cassano

Varsseveld heeft dubbel gevoel bij verlies Oranje

De inwoners van het Gelderse Varsseveld hebben een dubbel gevoel bij de nederlaag van het Nederlands elftal van gisteravond. Terwijl de rest van Nederland baalt van het verlies tegen Rusland, hebben ze in het Achterhoekse dorp toch wat te vieren.

Guus Hiddink won natuurlijk wel met zijn Russische team. En hij is geboren en getogen in Varsseveld. Toch steunden de meeste inwoners Oranje, maar broer Hans Hiddink stond als een blok achter zijn beroemde broer.

Jongen (13) rijdt 800 km met auto

Een dertienjarige, Duitse jongen vocht tegen de verveling. Om de tijd de doden, besloot hij in de auto van zijn oma te stappen en een ritje te gaan maken. Dat ritje werd uiteindelijk maar liefst 800 kilometer lang. Na tien dagen strandde de knaap in Parijs.

De dertienjarige Jan-Ole woont samen met ouders en achttienjarige zus in de gemeente Ostrhauderfehn, in de Duitse deelstaat Nedersaksen. Om de saaiheid van zijn dorp te ontvluchten. besloot hij de wijde wereld in te trekken. Omdat zijn ouders anders ongerust zouden raken, schreef de jongen een briefje met de tekst: "Maak je geen zorgen. Het is hier zo vervelend; ik zou een stukje van de wereld willen ontdekken."

Jan-Ole was van plan een kijkje te nemen in het zonnige Costa Blanca. Hij is er bekend, want hij had er al eens drie jaar gewoond. Hij stapte in oma's auto met automaat, en passeerde onder meer de steden Amsterdam, Rotterdam en Brussel. In Parijs kwam er plotseling een eind aan de reis. Bij het tanken tankte hij de auto per ongeluk vol met diesel in plaats van benzine. Hierop wilde de auto niet meer starten. Omdat de pompbediende het zaakje niet vertrouwde, schakelde hij de politie in.

[MotoGP] Stoner wint in Groot-BrittanniŽ

Casey Stoner is de winnaar geworden van de Grote Prijs van Groot-BrittanniŽ. Hij bleef op het circuit van Donington Park Valentino Rossi voor.

Stoner vertrok van pole-position en gaf de leiding de rest van de wedstrijd niet meer uit handen. Rossi vertrok van een tweede startplek en eindigde ook als tweede. Dani Pedrosa, vertrokken van een negende plek, eindigde als derde.

In het WK klassement gaat Rossi nog steeds aan de leiding, hij heeft tien punten voorsprong op Pedrosa. Stoner klom dankzij zijn overwinning naar de derde plek.

In de 125cc klasse was er een historische overwinning voor de Brit Brit Scott Redding. Met zijn vijftien jaar is hij de jongste winnaar ooit van een grote prijs. Hij is tevens de eerste Britse winnaar ooit op Donington. Mike di Meglio behield de leiding in het WK klassement. In de 250cc klasse ging zege naar Mika Kallio, die daarmee de leiding in het WK klassement uitbreidde.

Dozen met poesjes gedropt langs snelweg

Een bizarre vondst gisteren langs de snelweg: op de vluchtstrook vond een vrouw uit Den Bosch twee dozen met in totaal vijftien poesjes en twee moederpoezen er in. Het had niet langer moeten duren, of de vondelingen zouden het niet overleefd hebben in de snikhete dozen.

Een automobiliste zag gistermiddag twee dozen op de vluchtstrook liggen en ze vertrouwde het zaakje niet helemaal. Daarom besloot ze om maar even een kijkje te nemen. Tot haar grote verbazing zag ze wat er zich in die dozen bevond: in één ervan zat een moederpoes met twaalf jonkies, in de andere een moederpoes met drie jonkies. De poesjes, variërend in leeftijd van een paar dagen tot tien weken oud, waren erg verzwakt. Eén doos was zo nat van condens en kattenurine, dat de beesten bijna door de onderkant heen zakten. In de doos bevond zich ook een briefje van de vorige eigenaren.

De vrouw bracht de dieren naar een dierenarts. Joke Voorn van stichting Dieren Onder Dak (DOD) haalde net een poesje op toen de vrouw het gebouw binnenkwam. “Ik wist niet wat ik zag. We hebben ze onmiddellijk naar dierenarts Monique van Ewijk gebracht. Ik heb haar nooit horen vloeken. Maar toen ze dit zag, kon ze het niet onderdrukken."

Hockeyers kloppen Duitsland op CT

De Nederlandse Hockeyers hebben op de Champions Trophy ook hun tweede wedstrijd gewonnen. Het klopte Duitsland met 5-3.

Nederland kwam tegen de wereldkampioen nog wel met 0-2 achter, maar wist goed terug te komen. Dankzij doelpunten van Roderick Weusthof (twee), Rob Reckers, Ronald Brouwer en Jeroen Hertzberger pakte Nederland de overwinning. Gisteren won het al met 3-1 van Spanje, waardoor Nederland aan de leiding gaat in de Champions Trophy. ArgentiniŽ heeft ook zijn beide wedstrijden gewonnen en staat tweede.

Turnster Harmes zeker van Spelen

Turnster Suzanne Harmes heeft zich verzekerd van deelname aan de Olympische Spelen.

Tot aan het NK dit weekend was Harmes de enige turnster die had voldaan aan de olympische eis. Op het NK, het laatste kwalificatiemoment, kwam daar geen verandering in. Harmes, dit jaar teruggekeerd nadat ze vorig jaar bevallen was van een zoon, was opgelucht: "Je weet nooit wat er nog gebeurt in zo'n weekeinde. Maar nu ben ik zeker van de Spelen."

Vier jaar geleden deed Harmes in Athene ook al mee aan de Spelen. Onder meer gehinderd door een rugblessure verliep dat toernooi niet erg succesvol. Hoe de voorbereiding op Beijing eruit gaat zien is nog niet helemaal duidelijk. "Ik weet nog niet wanneer ik afreis, ook niet of ik eerst nog elders op trainingskamp ga. Ik was er gewoon nog niet mee bezig. Dat begint nu."

Naast Harmes zal Nederland in China bij het turnen vertegenwoordigd worden door Epke Zonderland. Hij kwalificeerde zich vorig jaar bij het WK al voor de Olympische Spelen.

Vettel tevreden, Bourdais niet

Hoewel Sebastian Vettel geen punten overhield aan de race in Frankrijk is hij toch tevreden. Stalgenoot Sebastien Bourdais was minder te spreken over de race.

Vettel reed halverwege de race op een knappe vierde stek rond, maar nadat iedereen zijn stops gemaakt had was het over met de puntendroom. "We mogen trots zijn op onszelf.We hebben namelijk een erg goede race gereden. We zaten in een groepje auto's waarin ook een McLaren en een BMW zaten. Ik vind dat we het fantastisch hebben gedaan door ťťn BMW achter ons te houden. We waren gewoonweg sneller. Ik had liever nog wat regen gehad tijdens de laatste vijftien ronden, maar helaas begon het pas vijftien minuten na de finish te regenen," aldus de jonge Duitser.

Bourdais werd eerst geraakt door Button en daarna deed zijn wagen vreemd, al met al snel vergeten deze race dus. "Nakajima kwam voor me bij de start en daarna had ik wat problemen met mijn motor, waardoor mijn race niet zo goed ging. Ik verloor de aansluiting met het groepje voor mij en moest daarna ook Kimi Raikkonen voorbij laten, ook al was ik daarna iets sneller dan hem. Ik bleef echter blauwe vlaggen krijgen en daarmee heb ik alles bij elkaar wel drie seconden verloren."

Ferrari had bijna maar ťťn man op podium

Na twee races met nul punten leek het even weer mis te gaan voor Kimi RšikkŲnen. In leidende positie begon die ineens tijd te verliezen op teamgenoot Felipe Massa, uiteindelijk werd de Fin tweede.

Zelf denkt de wereldkampioen dat hij bij een iets langere race de streep niet gezien zou hebben. "We hadden het hele weekend een goede auto. Ik vertrok vanaf pole en wist de leiding makkelijk te behouden, maar toen kreeg ik een probleem met de auto. Dat gebeurt soms, maar gelukkig wisten we nog wel als tweede te eindigen en acht punten te scoren. De laatste paar ronden hield de auto er wel een paar keer mee op. Als de race twee ronden langer had geduurd, was ik niet gefinisht. Op het rechte stuk was de auto erg langzaam, net als bij het uitkomen van de langzame bochten. Ik had het dus erg moeilijk, maar gelukkig had ik in de beginfase van de race zo'n grote voorsprong weten op te bouwen, dat het gat met de rest groot genoeg was."

De Ferrari-coureur staat nu op 43 punten, vijf minder dan Massa en drie achter Robert Kubica.

[Column] De kater komt altijd later

De kater komt altijd later, wat ook na de wedstrijd tussen Nederland en Rusland (1-3) het geval was. Oranje verloor het duel uiteindelijk in de tweede helft van de verlenging, toen de Russen van Guus Hiddink met twee doelpunten hard toesloegen.

In de groepsfase van het EK voetbal, dat dit jaar in Oostenrijk en Zwitserland wordt gehouden, liet de equipe van Marco van Basten sprankelend voetbal zien. Toch waren de verwachtingen vooraf niet hoog gespannen, omdat Oranje in de zogenaamde Poule des Doods was ingedeeld. Tijdens het toernooi moest de ploeg aantreden tegen wereldkampioen ItaliŽ, Frankrijk en RoemeniŽ.

Tijdens de eerste wedstrijd bleek al dat er een ander Nederlands elftal stond, dan tijdens de kwalificaties voor dit mondiale toernooi. Van Basten had op de ťťn of andere manier voor elkaar gekregen dat alle puzzelstukjes ineens in elkaar pasten. De vloeiende combinaties tussen de spelers van Oranje waren een lust voor het oog en ook de gemaakte doelpunten mochten er zeer zeker zijn. Na afloop van de groepsfase had de ploeg van Van Basten negen punten uit drie wedstrijden. Men keek daarom reikhalzend uit naar de naderende kwartfinale tegen Rusland. Ook kreeg de selectie steeds meer Zwitserse fans. Zwitserland was namelijk al uitgeschakeld, waarna de supporters van dat land zich massaal achter Oranje schaarden.

De kwartfinale tegen Rusland bleek een hele bittere pil te zijn. Het spel van het Nederlands elftal was in het begin zenuwachtig, maar veel Nederlanders hielden de hoop dat het wel goed zou komen. Tijdens de wedstrijd tegen de Roemenen was het begin ook niet denderend, dus er waren nog mogelijkheden genoeg. Toch sloeg in het noodlot in de tweede helft toe; de Russen kwamen op voorsprong. Heel Nederland hoopte vurig op een treffer van Oranje, zodat er een verlening zou komen. Ruud van Nistelrooy wist dit te realiseren door te scoren, maar beide teams waren moe gestreden. Toch bleef het spel van de mannen van Rusland goed, die het in de slotfase van de verlenging in doelpunten uitbetaalden. Dit betekende dat het toernooi er voor Oranje op zat.

Inmiddels heeft Edwin van der Sar bekend gemaakt te stoppen als international. Giovanni van Bronckhorst beraadt zich nog en zo zijn er nog wel een aantal spelers die het Oranje-shirt mogelijk niet meer aantrekken. Vanaf 1 juli zal de nieuwe bondscoach, Bert van Marwijk, aan de slag gaan. Hij zal het voor elkaar moeten krijgen om plaatsing voor het WK 2010 te bewerkstelligen.

Veel Nederlanders denken daar echter nog niet aan, maar kijken teleurgesteld terug op het duel van gisteren. Het verlies van Oranje is een hele bittere pil en Hiddink heeft nog maar eens laten zien dat hij het beste in een voetballer naar boven kan halen. AustraliŽ en Zuid-Korea gingen Rusland al voor en ook daar heeft hij wonderbaarlijke dingen laten zien. Toch zit half Nederland nog met een kater, die nog wel even aan blijft houden.

Button's race was nachtmerrie

Tegenover ITV heeft Jenson Button verklaard waarom zijn race in Frankrijk vroegtijdig stopte. De Honda-coureur raakte Sebastien Bourdais bij de start en daarna was er geen land meer te bezeilen met zijn auto.

Het was voor Button het einde van een slecht weekend. "Ik maakte een goede start en zat naast Bourdais. Ik dacht dat hij de deur dicht zou gooien in de eerste bocht en besloot daarom achter hem te gaan rijden. Iedereen vertraagde plotseling, waarna ik de achterkant van zijn wagen raakte. Daarmee was mijn race eigenlijk ten einde. Ik voelde dat er iets was afgebroken aan de voorkant van de auto en ik voelde van die kant lucht de cockpit binnenkomen. Ik reed verder, maar in de laatste chicane kwam er nog iets los van de auto, waarna de wagen niet meer te besturen was."

Van Basten was in kleedkamer Russen

Marco van Basten bezocht gisteravond, kort na afloop van het verloren duel tegen Rusland (1-3), de kleedkamer van de tegenstander op. Daar heeft de bondscoach van het Nederlands elftal de ploeg van Guus Hiddink gefeliciteerd.

"Ik heb die jongens gefeliciteerd. Ik vond dat ze dat verdienden," liet Van Basten weten. "Ik heb gezegd dat ze terecht hadden gewonnen. Rusland heeft heel goed voetbal gespeeld. Wij waren kansloos. Ik heb ze verder veel succes gewenst. Eerst in het Duits, toen in het Engels. Ik geloof dat er een tolk bij was, zodat ze er wel iets van hebben begrepen."

F1: Uitslag GP Frankrijk

Felipe Massa heeft de grand prix van Frankrijk gewonnen. Op het circuit van Magny-Cours bleef hij zijn teamgenoot Kimi Räikkönen bijna achttien seconden voor.

Bij de start hielden Räikkönen en Massa een posities. Alonso verloor een plek aan Trulli en Hamilton, die door een penalty als dertiende moest starten, won drie plaatsen. De slechtste start was voor Coulthard, hij verloor vier plaatsen en viel terug naar de elfde plek.

Hamilton kwam daarna achter zijn teamgenoot Kovalainen, die hem er na vier ronden langsliet. Button, na de start teruggevallen naar de laatste positie, raakte bij het opkomen van het rechte stuk van de baan, beschadigde zijn voorvleugel en moest vervolgens daarmee nog een heel ronde rijden voor hij in de pits een nieuwe neus kon halen. Voorin bleven de Ferrari's uitlopen op de rest van het veld, de rode bolides waren ongeveer een seconde per ronde sneller. Het bleef tegenzitten voor Alonso, na het passeren van Kovalainen bleef hij ronden lang achter Piquet klem zitten. Vervolgens kreeg hij ook nog een drive-trough penalty voor het afsnijden van de chicane en het niet teruggeven van een gewonnen plek. De Brit viel hierdoor terug naar de dertiende plek.

Alonso, rijdend op een derde plek, bleek een lichte auto te hebben want hij was na veertien rondes de eerste die binnenkwam voor een reguliere pitstop. Button was na achttien rondes de eerste uitvaller, hij parkeerde zijn auto bij zijn team in de pits. Ondanks de grote voorsprong hadden de ferrari's niet de lichtste wagens, Kubica en Trulli waren na twintig rondes de eerste van de mannen vooraan die een pitstop maakten. Raikkonen volgde een ronde later.

Massa kwam daardoor even aan de leiding, maar verloor die weer toen hij na 23 rondes binnenkwam voor zijn eerste pitsstop. Piquet en Kovalainen, op dat moment rijdend op een derde en vierde plek, kwamen tegelijk binnen. Piquet leek Kovelainen voor te blijven, maar bij het uitrijden van de pitsstraat kon Kovelainen de Braziliaan zomaar voorbij rijden. Hierna gebeurde er een tijdje weinig en leek Räikkönen op weg naar een simpele overwinning. Na 38 rondes ging het plotseling mis toen een kapottte uitlaat ervoor zorgde dat hij enkele secondes per ronde verloor en al snel de leiding moest afstaan aan Massa. Vanwege de grote voorsprong op de nummer drie Trulli, bleef Raikkonen gewoon doorrijden.

Bij de tweede serie pitstops was er hetzelfde beeld als bij de eerste serie. Alonso kwam als eerste binnen, gevolgd door Kubica. Binnen enkele rondes daarna kwamen ook Trulli, Räikkönen en Massa binnen. Räikkönen bleef ondanks zijn kapotte uitlaat doorrijden, hij verloor ongeveer een seconde per ronde op Massa, maar het verlies op de rijders achter hem was minimaal. Hamilton was inmiddels bezig aan aardige opmars. Op meer dan een ronde achterstand op de koplopers klom hij langzaam omhoog richting de punten, na zelfs even negentiende te hebben gelegen.

In de slotfase ontstond een spannend gevecht om de derde plek tussen Trulli, Kovalainen. Ondanks de grote druk van de McLaren coureur behield Trulli zijn positie en behaalde zo zijn eerste podium in meer dan drie jaar. Alonso maakte in de slotfase nog een foutje en verloor zo de zevende positie aan zijn teamgenoot Nelson Piquet jr. De overwinning ging naar Felipe Massa, die eindigde met een voorsprong van bijna achttien seconden op Kimi Räikkönen.

Uitslag:

Pos.CoureurTeamTijdUitvalreden
1Felipe MassaScuderia Ferrari1:31:50.245 
2Kimi RäikkönenScuderia Ferrari+17.984 
3Jarno TrulliToyota Racing+28.250 
4Heikki KovalainenMcLaren Mercedes+28.929 
5Robert KubicaBMW F1+30.512 
6Mark WebberRed Bull Racing+40.304 
7Nelson Piquet Jr.Renault F1+41.033 
8Fernando AlonsoRenault F1+43.372 
9David CoulthardRed Bull Racing+51.072 
10Lewis HamiltonMcLaren Mercedes+54.521 
11Timo GlockToyota Racing+57.738 
12Sebastian VettelScuderia Toro Rosso+58.065 
13Nick HeidfeldBMW F1+1:02.079 
14Rubens BarrichelloHonda Racing F1+1 ronde 
15Kazuki NakajimaWilliams+1 ronde 
16Nico RosbergWilliams+1 ronde 
17Sebastien BourdaisScuderia Toro Rosso+1 ronde 
18Giancarlo FisichellaForce India+1 ronde 
19Adrian SutilForce India+1 ronde 
-Jenson ButtonHonda Racing F1 uitval

 

Voor meer F1-nieuws kijk je op de FOK!F1-manager!

Taxi's blokkeren morgen Utrecht CS

Wie morgen tussen 12.30 en 13.00 uur bij het Centraal Station van Utrecht wil komen, kan maar beter niet de bus nemen. Gedurende dit halfuur zullen taxichauffeurs alle toegangswegen voor bussen naar het station blokkeren, als gevolg van onvrede met de hoge brandstofprijzen.

Duco Douwstra, voorzitter van de Utrechtse Taxi Centrale zegt dat alle routes naar het busstation worden afgesloten en dat alleen hulpdiensten toegang krijgen. Het protest is bovendien ook tegen de bussen zelf gericht, die volgens Douwstra onnodig leeg rondrijden buiten de spits. "Wij moeten allemaal ons steentje bijdragen aan het milieu, maar dat de overheid dubbelgelede bussen buiten de spits laat rijden met vaak één of zelfs helemaal geen passagiers snap ik niet. Dan denk ik: ga dat ook eens regelen."

IJzeren pijp doorboort man

Afgelopen nacht is een 28-jarige automobilist doorboord met een ijzeren staaf nadat hij de macht over het stuur verloor. Het ongeluk vond plaats op de Aartshertogenlaan in 's Hertogenbosch. De man is naar het Jeroen Bosch ziekenhuis gebracht, waar de pijp uit zijn lichaam is gehaald.

Het ongeluk gebeurde rond 4.40 uur toen de man vermoedelijk met hoge snelheid tegen een hek in de middenberm is geknald, waarna een stuk van het hek hem en zijn wagen doorboorde. De brandweer moest er aan te pas komen om de ernstig gewonde man uit zijn auto te bevrijden.

Met dank aan John6 voor de submit  

EK: Van der Sar stopt definitief

Edwin van der Sar heeft gisteren na de uitschakeling op het EK laten weten dat zijn interlandloopbaan voorbij is. Van der Sar stond 128 keer onder de lat bij Oranje. Hij maakte zeven eindtoernooien mee, waarvan vier EK's en drie WK's.

Van der Sar kwam vijftien keer in actie op een EK en is hiermee recordhouder, samen met Lilian Thuram. "Ik heb er van genoten en we zullen elkaar nog wel weer tegenkomen", zei de doelman. "Ik ga nog een jaar door bij Manchester United en dan bekijk ik wel wat ik ga doen. Tegen Rusland was het in ieder geval mijn laatste interland."


Na 128 interlands stopt Van der Sar bij Oranje


Voor meer EK-nieuws kijk je natuurlijk op de Euro 2008-site!

Zelfmoordenares veroorzaakt bloedbad in Irak

Zeker achttien mensen zijn vandaag om het leven gekomen door een zelfmoordaanslag van een vrouw in de Iraakse stad Baquba. Ongeveer dertig mensen raakten gewond.

Dat heeft de Iraakse politie laten weten. De vrouw bracht de explosieven op haar lichaam tot ontploffing toen de politie patrouilleerde in de buurt van het kantoor van de gouverneur van Diyala. Op het moment van de aanslag waren veel mensen op straat.

Dierenliefde kost man zijn auto

Een 45-jarige dierenvriend uit Warmenhuizen (Noord-Holland) raakte gisterenmiddag bij Schoorldam zijn auto kwijt toen hij een duif uit een benaderde positie bevrijdde. Dit meldde de politie vandaag.

De man zag dat het dier met zijn kop bekneld was geraakt in de leuning van de brug over het Noordhollands Kanaal en parkeerde zijn auto om het dier te bevrijden. Precies op het moment dat dit was gelukt, hoorde hij achter zich een harde plons. Zijn auto stond blijkbaar niet goed op de handrem en was van het talud af het kanaal ingegleden.

Omdat de auto bij de doorgang van de brug lag, moest het scheepvaartverkeer tijdelijk stil worden gelegd. Een bergingsbedrijf takelde de auto uit het water.

Agressievelingen belagen politie en ambulance

Een groep van ongeveer twintig 'agressieve mannen en vrouwen' maakte het politie- en ambulancemedewerkers in Hengelo gisteragavond haast onmogelijk hun werk uit te voeren toen zij een onwel geworden vrouw te hulp schoten. Dat meldde de politie zondag.

Een 18-jarige vrouw uit Rietmolen werd onwel op de Pastoriestraat in Hengelo. Politie en ambulancemedewerkers schoten te hulp, waarna een groep van ongeveer twintig mensen zich hinderlijk ging gedragen. De politie riep hierop assistentie in van collega's. Een van de mannen uit de groep werd door de politie aangehouden omdat hij niet wilde vertrekken. Dit was reden voor een andere man om een politieagente op haar hoofd te slaan. De politie greep daarop naar de wapenstok, dit was weer aanleiding om een bierglas tegen het hoofd van een van de agenten te gooien. Uiteindelijk werden drie mannen aangehouden, allen uit Hengelo.

 

Veertienjarige joyriders filmen autorit

Twee jongens van 14 jaar hebben in Almelo een dollemansrit gemaakt met de auto van opa. De tocht eindigde tegen de auto van een 34-jarige automobiliste die hierdoor gewond raakte.

Een van de jongens legde met zijn mobiele telefoon het avontuur vast op video, meldde de politie vandaag. Daaruit bleek dat de jongens af en toe 100 kilometer per uur reden in de bebouwde kom.

De bestuurder van de auto had het voertuig vrijdagmiddag zonder toestemming van zijn opa 'geleend'. Zijn vriendje nam hij mee. Op de kruising Slot-Havenzathe kwamen de jongens in botsing met de wagen van de 34-jarige vrouw. De twee namen meteen de benen, lieten opa's auto en de gewonde vrouw achter.

De joyriders zijn opgespoord aan de hand van het kenteken van de auto. Ze hebben proces-verbaal gekregen voor rijden zonder rijbewijs, overschrijding van de maximum snelheid en het verlaten van de plaats van ongeval.

Veel schade door onweer en hagel in oosten

Onweer en hagel hebben vanmiddag rond twee uur veel schade aangericht in Arnhem en omgeving en andere gebieden in het oosten van het land. De centrales van politie en brandweer hadden hun handen vol met schademeldingen. Dat meldde de politie vandaag.

Tijdens het noodweer kwamen hagelstenen zo groot als pingpongballen naar beneden. Talloze auto's raakten daardoor beschadigd. Ook ontstond er veel wateroverlast. Blikseminslag en windstoten veroorzaakten omgevallen bomen. Volgens een politiewoordvoerder is er geen sprake van persoonlijke ongelukken.

Volgens de ANWB heeft een groot gebied tussen Arnhem-Nijmegen en Apeldoorn tot aan Twente last van het noodweer. In Eibergen sloegen hagelstenen zelfs autoruiten stuk. Op verschillende rijkswegen staan inmiddels kilometerslange files.

Simon Baake
 
Simon Baake

Simon Baake

FOK!fotograaf Simon Baake maakte de drie bovenstaande foto's in Borculo.

 

Hagel

Vanmiddag kwamen joekels van hagelstenen uit de lucht in het oosten van het land. Met dank aan zie_tt voor de foto.

Uitslag Grand Prix van Frankrijk

Felipe Massa heeft de Grand Prix van Frankrijk gewonnen. Op het circuit van Magny-Cours bleef hij zijn teamgenoot Kimi RšikkŲnen bijna achttien seconden voor.

Bij de start hielden RšikkŲnen en Massa hun posities. Alonso verloor een plek aan Trulli en Hamilton, die door een penalty als dertiende moest starten, won drie plaatsen. De slechtste start was voor Coulthard, hij verloor vier plaatsen en viel terug naar de elfde plek.

Hamilton kwam daarna achter zijn teamgenoot Kovalainen, die hem er na vier ronden langsliet. Button, na de start teruggevallen naar de laatste positie, raakte bij het opkomen van het rechte stuk van de baan, beschadigde zijn voorvleugel en moest vervolgens daarmee nog een heel ronde rijden voor hij in de pits een nieuwe neus kon halen. Voorin bleven de Ferrari's uitlopen op de rest van het veld, de rode bolides waren ongeveer een seconde per ronde sneller. Het bleef tegenzitten voor Hamilton, na het passeren van Kovalainen bleef hij ronden lang achter Piquet klem zitten. Vervolgens kreeg hij ook nog een drive troughpenalty voor het afsnijden van de chicane en het niet teruggeven van een gewonnen plek. De Brit viel hierdoor terug naar de dertiende plek.

Alonso, rijdend op een derde plek, bleek een lichte auto te hebben want hij was na veertien ronden de eerste die binnenkwam voor een reguliere pitstop. Button was na achttien rondes de eerste uitvaller, hij parkeerde zijn auto bij zijn team in de pits. Ondanks de grote voorsprong hadden de Ferrari's niet de lichtste wagens, Kubica en Trulli waren na twintig rondes de eerste van de mannen vooraan die een pitstop maakten. RšikkŲnen volgde een ronde later.

Massa kwam daardoor even aan de leiding, maar verloor die weer toen hij na 23 rondes binnenkwam voor zijn eerste pitsstop. Piquet en Kovalainen, op dat moment rijdend op een derde en vierde plek, kwamen tegelijk binnen. Piquet leek Kovelainen voor te blijven, maar bij het uitrijden van de pitsstraat kon Kovalainen de Braziliaan zomaar voorbij rijden. Hierna gebeurde er een tijdje weinig en leek RšikkŲnen op weg naar een simpele overwinning. Na 38 rondes ging het plotseling mis toen een kapotte uitlaat ervoor zorgde dat hij enkele secondes per ronde verloor en al snel de leiding moest afstaan aan Massa. Vanwege de grote voorsprong op de nummer drie Trulli, bleef RšikkŲnen gewoon doorrijden.

Bij de tweede serie pitstops was er hetzelfde beeld als bij de eerste serie. Alonso kwam als eerste binnen, gevolgd door Kubica. Binnen enkele rondes daarna kwamen ook Trulli, RšikkŲnen en Massa binnen. De Fin bleef ondanks zijn kapotte uitlaat doorrijden, hij verloor ongeveer een seconde per ronde op Massa, maar het verlies op de rijders achter hem was minimaal. Hamilton was inmiddels bezig aan aardige opmars. Op meer dan een ronde achterstand op de koplopers klom hij langzaam omhoog richting de punten, na zelfs even negentiende te hebben gelegen.

In de slotfase ontstond een spannend gevecht om de derde plek tussen Trulli, Kovalainen en Kubica. Ondanks de grote druk van de McLaren-coureur behield Trulli zijn positie en behaalde zo zijn eerste podium in meer dan drie jaar. Alonso maakte in de slotfase nog een foutje en verloor zo de zevende positie aan zijn teamgenoot Nelson Piquet jr. De overwinning ging naar Felipe Massa, die eindigde met een voorsprong van bijna achttien seconden op Kimi RšikkŲnen.

Uitslag:

Pos.CoureurTeamTijdUitvalreden
1Felipe MassaScuderia Ferrari1:31:50.245
2Kimi RšikkŲnenScuderia Ferrari+17.984
3Jarno TrulliToyota Racing+28.250
4Heikki KovalainenMcLaren Mercedes+28.929
5Robert KubicaBMW F1+30.512
6Mark WebberRed Bull Racing+40.304
7Nelson Piquet Jr.Renault F1+41.033
8Fernando AlonsoRenault F1+43.372
9David CoulthardRed Bull Racing+51.072
10Lewis HamiltonMcLaren Mercedes+54.521
11Timo GlockToyota Racing+57.738
12Sebastian VettelScuderia Toro Rosso+58.065
13Nick HeidfeldBMW F1+1:02.079
14Rubens BarrichelloHonda Racing F1+1 ronde
15Kazuki NakajimaWilliams+1 ronde
16Nico RosbergWilliams+1 ronde
17Sebastien BourdaisScuderia Toro Rosso+1 ronde
18Giancarlo FisichellaForce India+1 ronde
19Adrian SutilForce India+1 ronde
-Jenson ButtonHonda Racing F1uitval

Tsvangirai stapt uit presidentsrace

De Zimbabwaanse oppositieleider Morgan Tsvangirai heeft vanmiddag bekend gemaakt niet langer deel te zullen nemen aan de tweede ronde van de presidentsverkiezingen van aanstaande vrijdag. Hij zei dat een eerlijke verkiezing onmogelijk is onder de huidige omstandigheden. De zittende president Robert Mugabe krijgt hiermee de winst in de schoot geworpen.

De oppositiepartij MDC is tot haar besluit gekomen, nadat een bijeenkomst van die partij vandaag totaal uit de hand is gelopen. Het stadion waar de bijeenkomst zou worden gehouden wordt bezet door groepen jongeren die Mugabe steunen. Auto's worden door hen aangehouden en inzittenden in elkaar geslagen. De aanhangers van Mugabe zijn gewapend met messen en stokken. Ook waarnemers en verslaggevers moeten het ontgelden. Volgens de oppositie zijn in de laatste maanden al meer dan zeventig van haar aanhangers vermoord.

Tsvangirai heeft de presidentsverkiezingen van maart gewonnen van Mugabe, maar hij zou geen meerderheid hebben behaald. Daarom werd een tweede ronde uitgeschreven, die komende vrijdag zou worden gehouden. De oppositie denkt dat de partij van Mugabe, ZANU-PF, al heeft bepaald hoe de verkiezingsuitslag eruit zal komen te zien.

De Jong roemt fitte Russen

De overwinning van Rusland op Nederland in de kwartfinale was terecht, dat vonden ook de spelers van het Nederlands elftal. Nigel de Jong sprak vol lof over de Oost-Europeanen.

"Vooral in de verlenging waren ze sterker," vond Nigel de Jong. "Ze waren vooral een stuk fitter. Volgens mij hadden ze wel 160 minuten door kunnen spelen." De Jong was de beste speler aan Nederlandse zijde. Echter wilde hij niet met enige eer gaan strijken. "Ik speel liever een slechte wedstrijd die ik winnend afsluit."

Toen het 1-1 werd kreeg de speler van Hamburger SV weer vertrouwen in een goede afloop. "Na onze gelijkmaker dacht ik dat ze geknakt waren, maar eigenlijk bleven ze daarna eenvoudig overeind."

Ook Zwitsers treuren om uitschakeling Oranje

Niet alleen in Nederland treurt men om de uitschakeling van het Nederlands elftal op het EK. Ook in Zwitserland leeft de bevolking mee met het verlies van de Nederlanders tegen Rusland.

Op radiozenders laten Zwitsers weten enorm bedroefd te zijn dat de Oranje-fans hun land weer verlaten. De uitschakeling is hťt gesprek van de dag in de media.

Nadat het eigen Zwitserland niet door de groepsfase kwamen schaarden de Zwitsers zich massaal achter Oranje, mede door de gezelligheid en het mooie voetbal.

Turkse reservekeeper wordt mogelijk veldspeler

De Turkse selectie is flink uitgedund in de aanloop naar het duel met Duitsland. Bondscoach Fatih Terim is radeloos en is zelfs bereid zijn derde doelman te laten spelen als veldspeler.

Maarliefst negen van de 23 selectiespelers zijn niet beschikbaar in de halve finale. Nihat KahveÁi, Emre BelŲzoglŁ, Servet «etin en TŁmer Metin zijn vooralsnog niet fit. Emre GŁngor ontbreekt al langer door een blessure. Volkan Demirel, Emre Asik, TunÁay Sanli en Arda Turan zijn geschorst.

"Mijn derde keeper kan eventueel in de slotfase als spits of als centrale verdediger invallen," liet Terim weten. "We moeten sowieso improviseren. Maar ik blijf geloven in de finale. We hebben bij dit EK al diverse keren aangetoond dat we het onmogelijke kunnen presteren. Dat kan dus tegen Duitsland ook weer."

Verder liet de UEFA weten dat Turkijke geen vervangers mag oproepen: "Het reglement stelt dat spelers alleen mogen worden opgeroepen voor de start van de eerste wedstrijd," zegt UEFA-woordvoerder William Gaillard. "Wij zijn niet van plan om deze regel te veranderen." In 1996 werd op die regel wťl een uitzondering gemaakt. Vanwege veel blessures aan Duitse kant werd Jens Todt voor de finale opgeroepen. Duitsland won die finale met 2-1 van TsjechiŽ.

Meeleven met Boulahrouz is blijkbaar hypocriet

Sommige mensen huilen bij het zien van een film.  Gespeelde emotie.  Bij het daadwerkelijk overlijden van een pasgeboren kindje echter is opeens iedereen die meeleeft een huichelaar en een hypocriet.  Als in een soapserie iemand overlijdt jankt men bakken tissues vol, als het kindje van iemand die op dat moment in de media is is iedereen die meeleeft maar achterlijk.  Flikker toch op.  Ik wens het werkelijk niemand toe, maar die mensen komen zichzelf ooit nog weleens tegen.

Meeleven betekent niet dat je op andere gebieden niet mag juichen.  Meeleven met Bouhlahrouz betekent niet dat je niet zou mogen juichen bij een Nederlands doelpunt, of mag treuren om het verlies van het Nederlands elftal.  Het één sluit het ander niet uit.

Demo Battlefield: Bad Company groot succes

De nieuwe Battlefield voor de consoles, Battlefield: Bad Company, is nu al een groot succes. Althans, de demo dan. De demo is namelijk al 1,5 miljoen keer gedownload vanaf Xbox Live Marketplace of PlayStation Store. De demo heeft dan ook een record verbroken, want er is nooit zo vaak een demo gedownload.

Electronic Arts mag dus verwachten dat de verkopen van Battlefield: Bad Company erg goed zullen zijn. Battlefield: Bad Company komt op 27 juni voor de PlayStation 3 en Xbox 360 uit.

Atlus wil weten welke tieten de beste zijn

Tieten, borsten, heuvels, boezem, hoe kun je ze ook noemen. Het is nog steeds een handig middel als je je product wil verkopen. Zo dacht Atlus ook, ontwikkelaar van onder andere de 'onschuldige' Trauma Center. Voor hun volgende game, Izuna 2, willen ze weten welke poster erbij moet zitten die je bij een bestelling van de game bij Amazon krijgt.


Triest? Dat is jouw mening. Izuna 2 komt op 22 juli uit en bij een bestelling van de game krijg je dus een poster erbij. Deze actie geldt echter alleen voor Amazon. Zinnig nieuws of niet, op een vermakelijke zondag is dit altijd leuk om te lezen. Stemmen doe je op de website van Atlus.

Iraanse krant gestopt na kritiek op president

De Iraanse autoriteiten hebben een krant gesloten die een kritisch artikel plaatste over het beleid van president Mahmoud Ahmadinejad ten opzichte van Israël. Dat heeft het staatspersbureau Irna vandaag gemeld.

Het gaat om de krant Tehran Today. De hoofdredacteur moest zich gisteren in de rechtszaal verantwoorden voor het plaatsen van kopij die beledigend zou zijn voor Ahmadinejad. In een artikel stond dat de kritiek van Ahmadinejad op Israël 'naar het zich laat aanzien heeft geleid tot meer druk op Iran en meer steun voor Israël'.

Volgens sommigen heeft Ahmadinejad gezegd dat Israël 'van de kaart moet worden geveegd', hoewel anderen zeggen dat hij opriep tot de val van de regering in Jeruzalem. De onenigheid over wat hij zei vloeit voort uit de vraag hoe zijn opmerkingen vertaald moeten worden.

Het komt niet zelden voor dat de Iraanse autoriteiten media sluiten. In maart moesten negen bioscopen en tijdschriften dicht omdat ze hadden bericht over buitenlandse beroemdheden.

Meer informatie rondom Guitar Hero: World Tour bekend

Rock Band laat zich nog steeds op haar wachten. Eigenlijk hoorde Rock Band allang in de winkels te liggen, maar omdat Harmonix niet weet of het een succes zal worden in Europa, wordt Rock Band slechts in Engeland, Duitsland en Frankrijk uitgebracht. Gelukkig is Guitar Hero: World Tour aangekondigd, om de teleurstelling een beetje te verminderen. We hebben wat meer informatie rondom deze game.

De basgitaar zal een zesde noot bevatten. De zesde noot speel je door een open noot te spelen met de strumbar. Tevens zijn er drie nieuwe nummers bekend gemaakt; we kunnen lekker gaan rocken op de muziek van Foo Fighters - Everlong, Sublime - Santeria en Billy Joel - Rebel Yell.

Er is ook wat meer bekend over de gitaren van World Tour. Geruchten deden de ronde dat de 'touchpad' geÔmplenteerd zou worden. Het gerucht klopt dan ook, wat betekent dat we ook gebruik kunnen maken van tap-solo's. De touchpad zit overigens onder de frets.

Schreuder naar Vitesse

De actieve loopbaan van Alfred Schreuder is nog niet ten einde. De 35-jarige routinier verkast van FC Twente naar Vitesse.

Bij Twente kon hij reeds worden opgenomen in de technische staf, maar Schreuder kiest er voor om zelf nog minimaal ťťn jaar te voetballen. De oud-speler van RKC Waalwijk, NAC Breda en Feyenoord zal na zijn loopbaan vermoedelijk alsnog worden opgenomen in de technische staf van Twente.

Van der Vaart maakt compliment aan Rusland

Rafael van der Vaart was na afloop van Nederland-Rusland zeer realistisch. De speler van HSV vond dat Nederland dikverdiend verloren had van de zeer sterke Russen.

"We hebben dikverdiend verloren," aldus de spelmaker tegenover De Telegraaf. "De Russen hebben een geweldige ploeg. Ik moet ze een groot compliment geven. Ze waren beter. Het is verschrikkelijk dat je een fantastisch toernooi speelt en er dan uiteindelijk zo uit ligt. Maar we moeten verder, we kunnen niemand verwijten maken."

Arshavin kan geluk niet op

Andrey Arshavin was gisteren zonder twijfel de beste speler op het veld tijdens Nederland-Rusland. De speler van Zenit St. Petersburg werd ook door de UEFA uitgeroepen tot man of the match.

Zelf kon hij het na afloop maar moeilijk bevatten dat de halve finale was bereikt. "Onze coach had ons gewaarschuwd voor het agressieve begin van de Nederlanders, maar eigenlijk deden wij dat. Ik heb hier geen woorden voor, ik ben zo gelukkig. De beste Nederlander heeft gewonnen," aldus de aanvaller over bondscoach Guus Hiddink.

"Hij pepert ons in dat we elke ploeg kunnen verslaan. We speelden ons eigen spelletje, snel met korte passes. Aan de halve finale denk ik nog niet, laten we eerst van deze overwinning genieten."

Van Persie: "Geen rekening mee gehouden"

Net als een groot deel van Nederland kon Robin van Persie na afloop ook niet verklaren waarom Oranje had verloren van Rusland.

"Hier had ik geen rekening mee gehouden," stamelde de aanvaller voor de camera van de NOS. "Zij waren denk ik beter, over het algemeen hebben ze heel goed gevoetbald. Wij misten dat. Een verklaring heb ik daar niet echt voor. We begonnen nerveus en die lijn hebben we doorgetrokken. We kwamen maar niet los."

Met onderschatting had het volgens de Arsenal-speler niets te maken. "We hebben videobanden bekeken van hun wedstrijden en wisten dat ze goed konden voetballen. Een compliment voor Guus, heel mooi gedaan. Helaas bereikten we niet het niveau waarop we wilden eindigen."

"Intrekken rode kaart onterecht"

Vlak voor het verstrijken van de officiŽle speeltijd tijdens Nederland-Rusland leek verdediger Kolodin van de Russen rood te krijgen. Scheidsrechter Lubos Michel trok de beslissing echter terug omdat de bal voor de overtreding van de verdediger de achterlijn zou hebben gepasseerd.

Volgens oud-scheidsrechter Mario van de Ende was dit een onjuiste beslissing. "Ik heb het net in het spelregelboek nagezocht en ik zie hier bij regel 5 op pagina 46 staan: een scheidsrechter kan alleen dŠn een beslissing herroepen, als het spel nog niet is hervat, of is gefloten voor een andere overtreding of het rust-of eindsignaal heeft geklonken," noteert Van den Ende in zijn column voor ELF Voetbal.

Hiddink trots op zijn jongens

Guus Hiddink kon het na afloop amper bevatten. De Achterhoeker had het weer geflikt. De man die een garantie is voor succes versloeg ditmaal zijn eigen vaderland.

"We hebben Nederland bij tijd en wijle overspeeld," sprak Hiddink vol trots over de Russische machine. "We waren tactisch sterker en ook op het technische vlak hebben we Nederland verslagen. Het enige dat ik mijn ploeg kan verwijten is dat we al niet eerdere op een grotere voorsprong stonden," aldus de succescoach uit Varsseveld voor de camera van de NOS.

"Het is super wat mijn jongens gepresteerd heben. Ik ben echt trots," aldus Hiddink. Rusland neemt het in de halve finale op tegen de winnaar van ItaliŽ - Spanje.

Van der Sar stopt definitief

Edwin van der Sar heeft gisteren na de uitschakeling op het EK laten weten dat zijn interlandloopbaan voorbij is. Van der Sar stond 128 keer onder de lat bij Oranje. Hij maakte zeven eindtoernooien mee, waarvan vier EK's en drie WK's.

Van der Sar kwam vijftien keer in actie op een EK en is hiermee recordhouder, samen met Lilian Thuram. "Ik heb er van genoten en we zullen elkaar nog wel weer tegenkomen," zei de doelman. "Ik ga nog een jaar door bij Manchester United en dan bekijk ik wel wat ik ga doen. Tegen Rusland was het in ieder geval mijn laatste interland."

Ongeschikt: 10.000 Britse militairen

De verschillende operaties in Irak en Afghanistan hebben hun tol geëist van het Britse leger. De vermoeidheid is door de vele detacheringen zodanig toegeslagen dat ongeveer 10.000 militairen niet langer geschikt zijn voor missies aan het front.

Het Britse leger bestaat uit ruim 100.000 militairen, maar sinds het begin van de operaties in Irak in 2003 zijn er nog nooit zoveel ongeschikt bevonden om aan het front te dienen. De Britse krant The Sunday Telegraph baseerde deze uitspraak op bronnen bij het Britse ministerie van Defensie. Eerder deze week meldde de Britse premier Gorden Brown dat hij 230 extra militairen naar Afghanistan stuurt.Militairen in actie
Militairen in actie

 

CD: Willie Nelson - Legend, The Best Of

Als je voor de gein eens in de discografie van country-icoon Willie Nelson gaat neuzen schrik je je een ongeluk. Een optelsommetje in Excel laat zien dat er maar liefst 123 releases (zonder aparte singles) van de 75-jarige muzikant zijn, eigenlijk 124 want nu is Legend, The Best Of nog bijgekomen. Dat zet de teller voor het jaar 2008 al op vier releases! Daar kunnen menig muzikanten niet aan tippen.

DVD: Genesis - When In Rome 2007

De Rolling Stones flikten het al ooit om het gehele strand in Rio vol te laten stromen met een immense mensenmassa. Het trio Genesis, bestaande uit Phil Collins, Mike Rutherford en Tony Banks, probeerde na 15 jaar van gezamenlijke afwezigheid op de podia iets soortgelijks. Europa werd het doelwit voor een kleine tour waarin 22 shows werden neergezet. De kosten voor een kaartje waren niet misselijk, maar gezien het gigantische podium van 68 meter breed, alle licht- en video-effecten en logistieke problemen was het ook geen goedkope tour. Met de allerlaatste show probeerde de band het echter goed te maken en trok naar Rome. Daar gaven ze een gratis concert en maar liefst 500.000 geÔnteresseerden verschenen aan de poorten die avond.

Robben: "Heel frustrerend"

Arjen Robben moest zaterdagavond de verloren kwartfinalewedstrijd tegen Rusland vanaf de bank aanschouwen. De speler van Real Madrid liep de dag voor de kwartfinale opnieuw een blessure op.

Robben, waarvan wel eens wordt gezegd dat hij van suiker is gemaakt, liep wederom een blessure op aan zijn lies. "Het was voor mij heel frustrerend. Zeker nu het niet liep bij ons. Ik wilde het team graag helpen," aldus Robben. De aanvaller onderging zaterdagochtend nog een test, maar de pijn bleek te ernstig. "Ik voelde me top, tot de lies weer begon op te spelen. Als ik risico had genomen, was tegen Rusland alles misschien al na twee minuten afgescheurd. Dat kon ik niet doen."

Daar gaat de titel (SunChaser bashen)

Het is dan weer enorm grappig om te zien dat op zo’n moment half FOK! een persoonlijke kennis van Boulahrouz lijkt te zijn. Ik moest me schamen, de titel was niet belangrijk vergeleken met dit leed, het voetbal is maar een spelletje en ik mocht van sommigen dood of op zijn minst hetzelfde meemaken. Diezelfde hypocriete debielen hebben vanavond weer met hun brulshirt aan en de Trom Pet op naar de televisie staan schreeuwen, dronken en ongenuanceerd.

Irak wil olieproductie fors verhogen

Irak wil de productiecapaciteit voor olie op grote schaal uitbreiden. Dat zei de belangrijkste olieadviseur van de Iraakse premier Nuri al-Maliki gisteren in het Duitse weekblad Der Spiegel.

"We hebben de vraag, we hebben de reserves en nu hebben we ook het geld om de productie van olie op de middellange termijn te verhogen met vier miljoen vaten per dag", aldus Thamer al-Ghadban.

Irak heeft één van de grootste olievoorraden ter wereld, maar door de oorlog en de conflicten in het land en door jarenlange economische sancties is de productie teruggelopen en zijn de faciliteiten sterk verouderd. Op dit moment produceert Irak circa 2,5 miljoen vaten per dag.

Enkele dagen geleden werd bekend dat vier grote olieconcerns, waaronder Shell, op het punt staan na 36 jaar terug te keren naar Irak.

Migranten bestormen grenspost Spaanse enclave

Ongeveer zeventig Afrikaanse migranten hebben vanmorgen een grenspost in de Spaanse enclave Melilla aan de Noord-Afrikaanse kust aangevallen. Ze gooiden met onder meer stokken en stenen naar Spaanse en Marokkaanse agenten, die aan beide kanten van de grens controleerden.

Ook liepen de illegalen agenten onder de voet. Dat hebben Spaanse politiefunctionarissen laten weten. Enkele Spaanse agenten raakten gewond. Een onbekend aantal migranten slaagde erin het Spaanse Melilla te bereiken.

In 2005 gingen beelden de wereld over van Afrikanen die met honderden tegelijk Melilla en Ceuta, een andere Spaanse enclave in Noord-Afrika, bestormden om zo de Europese Unie binnen te komen. De meeste Afrikanen werden met geweld teruggestuurd. Sindsdien is de beveiliging van de enclaves versterkt.

DVD: Good Luck Chuck

Soms vraag je je wel eens af of je iets hebt gemist. Zo was de film Good Luck Chuck begin dit jaar in de bioscoop te zien, maar erg veel ruchtbaarheid leverde het niet op. En dat terwijl ťťn van de hoofdrollen toch vervuld wordt door de charmante Jessica Alba. Ook de trailer zag er bijzonder vermakelijk uit, maar toch bleef het publiek massaal weg bij deze 'romkom'. Filmmaatschappij Sony Home Entertainment geeft de film nu een tweede kans, door een uitgebreide reclamecampagne in te zetten voor de release op dvd. Is de film terecht geflopt of is Good Luck Chuck de moeite waard?

7,5 miljoen mensen zien Oranje thuis verliezen

Ruim 7,5 miljoen mensen hebben gisteren thuis gezien hoe Nederland verloor van Rusland in de kwartfinale van het EK voetbal in Zwitserland en Oostenrijk bij de NOS op Nederland 1. Dat is iets meer dan dat er naar Nederland - Frankrijk keken. Dat blijkt uit de kijkcijfers die zojuist bekend zijn gemaakt. In de cijfers zijn mensen die buitenshuis kijken overigens niet meegenomen.

Nederland verloor de wedstrijd in de verlenging met 1-3. Hoeveel mensen in totaal de wedstrijd hebben gezien, dus bijvoorbeeld ook in kroegen, wordt later bekend.

De nabeschouwing van de wedstrijd was goed voor ruim 3,8 miljoen kijkers.

Grote brand legt bandencentrum in as

De brandweer uit de regio Ede moest vanochtend met groot materiaal uitrukken omdat een bandencentrum in de fik stond. Rond 06.30 uur brak de brand uit in ABC Bandcentrum aan de Klaphekweg in Ede. Enkele huizen moesten worden ontruimd, maar niemand raakte gewond. De rook was tot in de wijde omtrek te zien.

Rond 08.15 uur was de brand onder controle, maar het bandencentrum wordt als verloren beschouwd. De inzet is nu vooral gericht op het behouden van de ontruimde woningen en het naastgelegen automaterialenbedrijf Automat. De Fordgarage met benzinepomp aan de Klaphek wordt niet bedreigd.

De brandweer voert nog metingen uit om te kijken of er gevaarlijke stoffen vrijgekomen. Voorlopig is het advies aan inwoners van Ede om ramen en deuren gesloten te houden.

Lelijkste hond ter wereld heeft 1 oog en 3 poten

Gus, een hond met één oog en drie poten, is in het Californische Sonoma gekozen tot lelijkste hond ter wereld. Dit heeft de BBC gisteren gemeld.

De World's Ugliest Dog-competitie wordt al twintig jaar gehouden en is een belangrijke toeristenattractie. Winnaars zijn vaak voormalige zwerfhonden of honden die door een eerder baasje zijn mishandeld. "Het kan erop lijken dat het moeilijk is van hen te houden, maar dat is kennelijk niet zo. Ik heb nooit honden gezien waar beter voor gezorgd wordt", aldus de directeur van het evenement.

Het baasje van Gus, Jeanenne Teed uit de Amerikaanse staat Florida, wil de prijs van 1600 dollar gebruiken voor de behandeling van de huidkanker van Gus. Gus is gered uit handen van een baas die hem slecht behandelde. Een van zijn poten moest worden geamputeerd wegens kanker. Hij verloor een oog tijdens een gevecht met een kater.

De trotse winnaar

Kubica verwacht zware race

De kwalificatie gisteren op het circuit van Mangy-Cours verliep toch wat teleurstellend voor het team van BMW. Robert Kubica en vooral Nick Heidfeld hadden het zichtbaar moeilijk.

Een zevende (Kubica) en twaalfde (Heidfeld) tijd waren hun deel uiteindelijk. Toch startten de heren van plaats zes en elf, vanwege de straf van Lewis Hamilton, uitgedeeld naar aanleiding van het ongeluk in de pitstraat in Canada.

"Het lijkt erop dat we een zware race gaan krijgen", aldus de Pool. "Na de vrijdagtrainingen zag het er al naar uit dat we het moeilijk zouden gaan krijgen. De balans van de auto is nog niet zoals ik zou willen, en ik heb nog steeds niet voldoende grip. Het gat naar Ferrari en McLaren lijkt net zo groot te zijn als voorheen, terwijl de andere teams vooruitgang lijken te hebben geboekt. Ik hoop zondag zoveel mogelijk punten te kunnen scoren, al zal dat niet gemakkelijk worden."

Heidfeld, die stilviel tijdens de tweede kwalificatiesessie, voegde daar nog aan toe: "We zijn hier duidelijk niet zo goed als op de vorige circuits, maar toch hadden we meer van de kwalificatie verwacht dan de twaalfde en de zevende tijd. We hadden echt op betere resultaten gerekend. Als ik naar mijn eigen kwalificatie kijk, dan moet ik zeggen dat ik wel wat vooruitgang heb geboekt. Ik slaag er beter in om het maximale uit de auto te halen. Nu hoop ik dat ik ook het maximale uit mijn race-strategie kan halen."

Toyota "onverwacht snel"

Jarno Trulli en Timo Glock waren onverwacht snel volgens eigen zeggen. Italiaan Trulli sprak eerder de hoop uit om de verongelukte Ove Andersson te rijden. Glock haalde de tiende en Trulli de vijfde tijd.

"Dit was een geweldige kwalificatie", vertelde Trulli. "Ik ben erg blij voor mijzelf en voor mijn team, dat we beide wagens in de top-tien hebben weten te krijgen. Ik had niet verwacht dat ik zo snel zou zijn. De auto was gewoon goed in balans en alles verliep vlekkeloos, vooral mijn laatste ronde. Ik had kort daarvoor nog een spin gemaakt, omdat ik erg hard aan het pushen was, maar ik raakte daarna niet in paniek en veranderde nog wat aan de afstelling voor ik aan mijn laatste run begon. Ik ben vol vertrouwen voor de race, want onze racesnelheid is dik in orde."

Timo Glock sprak na afloop: "Na de problemen die we tijdens de vrijdagtrainingen hadden, zijn we erg blij dat we dit resultaat hebben kunnen boeken. Ik heb het echter nog wel moeilijk op de banden die Bridgestone heeft meegenomen. Met weinig brandstof aan boord was ik ongeveer net zo snel als Jarno, maar met wat meer brandstof in de auto, in Q3, was ik enorm aan het worstelen. Ik hoop dat we iets kunnen vinden waardoor het zondag beter gaat met de banden."

Oud-Toyota-teambaas en fervent rallyrijder Ove Andersson stopte eind 2003 al met het team te leiden, en kwam vorige week om tijdens een rally in Zuid-Afrika. Met name Trulli wil voor hem een goed resultaat halen in Magny-Cours.

Politie schiet man in Enschede neer

De politie heeft zondagnacht een man in Enschede neergeschoten, nadat hij met een vuurwapen vier bezoekers van een horecagelegenheid had verwond. De 39-jarige Enschedeër werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht en is volgens de politie kort daarop opgepakt. Naast de hoofdverdachte werden twee verdachten van 17 en 15 jaar opgepakt.

Rond 01.25 uur kreeg de hoofdverdachte ruzie in de horecagelegenheid op de Oude Markt in de binnenstad en gebruikte hij zijn vuurwapen. Vier omstanders raakten hierdoor gewond, waarvan er één met een ambulance naar het ziekenhuis is gebracht. De politie was volgens eigen zeggen snel ter plaatse en zette de achtervolging in. De verdachten renden richting de Marktstraat en de Brammelerstraat. De politie heeft de hoofdverdachte neergeschoten en kon hem zo uiteindelijk aanhouden.

CDA wil stappen tegen Blood & Honour

Het CDA-Tweede Kamerlid Sybrand van Haersma Buma gaat de minister van Justitie vragen mogelijkheden te onderzoeken om de extreemrechtse organisatie Blood & Honour te verbieden. "We kunnen deze club niet accepteren in onze maatschappij", aldus het Kamerlid vandaag in het radioprogramma De andere wereld van de IKON.

De internationale organisatie zit achter de begin dit jaar geopende Nederlandse website landstorm-records.org waarop bezoekers neo-nazipropaganda kunnen bestellen, zoals cd's, T-shirts en computerspellen.

Landstorm Records, een postorderbedrijfje, zou gevestigd zijn in Winschoten. De website is gelieerd aan de wereldwijde extreemrechtse organisatie Blood & Honour die in een aantal landen is verboden, waaronder Duitsland.

STR onderhand in het midden

De kwalificatiesessie verliep voor Sebastian Vettel en Sebastien Bourdais uitermate goed. De twee coureurs wisten allebei Q2 te halen. Zelfs de laatste sessie leek haalbaar. Toch werd Q3 met een tiende gemist.

"Dit was een erg spannende sessie en ik denk dat we tevreden mogen zijn", zei Vettel. "Ik kwam erg dicht bij Q3 en hoewel ik niet boos ben, is het teleurstellend om het dan niet te halen. Mijn ronden waren niet perfect, maar goed genoeg. We verloren vooral tijd in de tweede sector en daar konden we niets aan doen. We mogen blij zijn met het nieuwe aerodynamische pakket en ik was verrast met de snelheid van de auto", aldus de redelijk optimistische Duitser.

Zijn teamgenoot Bourdais klonk wat teleurgesteld: "Het zat vandaag zeer dicht bij elkaar, met zes auto's binnen een tiende. Op dat soort momenten kan het kleinste ding een groot verschil maken. Ik dacht dat de twaalfde plek wel haalbaar zou zijn, maar het circuit veranderde toen de temperaturen omhoog gingen. Daardoor werd het overstuur wat we al hadden, alleen maar erger."

"Als de omstandigheden morgen stabiel zijn, zal het een saaie race worden, omdat inhalen hier zo lastig is. Het belangrijkste is om aan de finish te komen."

CD: Nicole Atkins - Neptune City

Neptune City is een borough van Monmouth County, New Jersey, VS. Het stadje heeft 5,521 inwoners, en mag Jack Nicholson en Danny DeVito tot zijn (voormalige) bewoners rekenen. In het City Community Center worden wekelijks activiteiten georganiseerd voor de bevolking. Een stadje zoals velen in New Jersey, en toch vond Nicole Atkins genoeg inspiratie in het stadje om op latere leeftijd een volledig album er aan te wijden. Neptune City is de titel die Atkins gaf aan haar debuutplaat, vernoemd naar het plaatsje naast haar eigen voormalige woonplaats.

Filipijnse veerboot zinkt door tyfoon

Reddingwerkers hebben drie overlevenden gevonden van de veerboot MV Princess of the Star die gisteren voor de kust van de Filipijnen zonk als gevolg van de tyfoon Fengshen. Meer dan zevenhonderd opvarenden van het schip worden vermist.

Dat hebben Filipijnse functionarissen vandaag laten weten. Het schip raakte in problemen door enorme golven, die waren veroorzaakt door het noodweer. De MV Princess of the Star zond gisterenavond een noodsignaal uit. Reddingwerkers zagen een gat in de romp van het half gezonken schip.

Provinciaal bestuurder Manuel Mejorada van de provincie Iloilo in het midden van de Filipijnen zei dat van zeker zestig mensen vaststaat dat ze zijn omgekomen door overstromingen na Fengshen. Hij zei dat nog eens zestig mensen worden vermist op de eilanden.

Van Basten: "Terecht verloren"

Bondscoach Marco van Basten was reŽel na afloop van de verloren kwartfinale op het EK tegen Rusland.

"Zij hebben zoveel kansen meer gehad. Ze hebben verdiend gewonnen", meende de vertrekkende bondscoach van Oranje voor de camera van de NOS.

Voor Van Basten was het een raadsel dat het tien minuten voor het einde nog 1-1 stond. "Het was wachten op de 2-1. We hadden toen te veel mensen die niet meer konden brengen wat ze moesten brengen. Er waren in de ploeg te veel jongens die er doorheen zaten. Op het laatst speelden we nog maar met een man of zes, zeven."

ME grijpt in bij EK-onlusten Delft

De Mobiele Eenheid (ME) heeft vannacht moeten ingrijpen op de Beestenmarkt in Delft. Na de EK-wedstrijd die Nederland gisteren verloor van Rusland, was het erg onrustig in de stad. De politie heeft meerdere personen aangehouden.

Honderden mensen hadden zich verzameld op de Beestenmarkt om naar de kwartfinale van het EK te kijken. Toen het na de wedstrijd onrustig werd, wilde de politie het plein ontruimen. De agenten werden daarop bekogeld met stenen en de ME besloot in te grijpen. In een aantal charges werd het plein compleet ontruimd en rond half twee was het weer rustig.

De ongeregeldheden zouden het resultaat zijn van een ruzie met Russische voetbalsupporters, maar de politie bevestigt dit niet.

CD: Modey Lemon - Season of Sweets

Het begint er op te lijken dat er een conservatieve wind waait door het huidige rockspectrum, een retrorockwind die dit jaar met onder andere Black Mountain en The Last Shadow Puppets helemaal geen onverdienstelijk albums heeft opgeleverd. Met het album Season of Sweets trakteert de Amerikaanse driekoppige band Modey Lemon de luisteraar op een negental stampende rocknummers die als een oude Fender buizenversterker door de speakers ratelen.
Duitse stad verplicht zonnepanelen

Vanaf 1 oktober moeten alle nieuwbouwhuizen in de Duitse stad Marburg voorzien worden van zonnepanelen. Ook zullen huizen die gerenoveerd worden zonnepanelen krijgen. De maatregel moet er voor zorgen dat er meer energie bespaard wordt.

Besparing van energie betekent een grotere onafhankelijkheid van energieconcerns; een belangrijk gegeven voor de overwegend linkse gemeenteraad. Iedereen die de regels overtreedt, hangt een boete van duizend euro boven het hoofd. Tegenstanders hebben inmiddels van zich laten horen. Zij zeggen dat de maatregel een inbreuk op het eigendomsrecht is en dat er sprake is van een ecologische dictatuur.

Voordat de aangekondigde regels daadwerkelijk worden ingevoerd, moet het regiobestuur nog wel haar goedkeuring verlenen.

Still Alive maak plaats, hier is Limbo of the Lost!

Jullie herinneren je vast nog wel Limbo of the Lost, de game die grotendeels bestaat uit gejatte onderdelen. Nu heeft een persoon dit einde online gezet voor eenieders vertier. Still Alive (van Portal) was al populair, maar ik durf te wedden dat dit liedje er razendsnel overheen zal gaan qua populariteit!

The end ... or is it? In deel twee van het filmpje zien we een gi-gan-ti-sche cliffhanger voor deel 2: Limbo of the Lost II Flight to Freedom. De kans dat er ooit serieus een deel twee gemaakt wordt is natuurlijk gering, maar we willen jullie de toffe lens flare niet onthouden.

Laatste reviews en specials
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
review
Tokyo Mirage Sessions #FE Encore
special
Wat de volgende Mario Kart kan leren van Mario Kart Tour
review
The Grudge
review
Charlie's Angels
©FOK.nl e.a.