FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 10 april 2008

Uitslagen UEFA Cup 10/4

Naast de verloren wedstrijd van PSV tegen Fiorentina werden er vanavond nog drie kwartfinales gespeeld. Hieronder vind je de uitslagen.

FC Zenit St. Petersburg* (RUS) - Bayer 04 Leverkusen (GER) 0-1 (4-1)
18' Dmitri Bulykin 0-1
85' Anatoliy Tymoschuk (Zenit) mist strafschop

Arbiter: Manuel Mejuto González (ESP)
Stadion: Petrovsky, St. Petersburg
Gele kaart: Paul Freier, Gonzalo Castro, Lukas Sinkiewicz (Leverkusen)


Opstellingen:

FC Zenit St. Petersburg: Malafeev; Anyukov, Shirkov, Krizanac, Sirl; Denisov, Tymoschuk, Zirianov; Arshavin, Pogrebnyak, Fayzulin (Radimov/87).

Bayer 04 Leverkusen: Adler; Castro, Callsen-Bracker, Haggui, Sarpei; Schwegler (Rolfes/59), Sinkiewicz; Freier (Kiessling/68), Schneider, Dum (Gekas/75); Bulykin.


Sporting Clube de Portugal (POR) - Rangers FC* (SCO) 0-2 (0-0)
60' Jean-Claude Darcheville 0-1
90+2' Steven Whittaker 0-2

Arbiter: Konrad Plautz (AUT)
Stadion: José Alvalade, Lissabon
Gele kaart: Sasa Papac, Barry Ferguson, Kirk Broadfoot, Lee McCulloch (Rangers)


Opstellingen:

Sporting Clube de Portugal: Rui Patrício; Abel, Tonel, Gladstone (Pereirinha/69), Grimi (Rodrigo Tiuí/77); Miguel Veloso; Joăo Moutinho, Izmailov (Yannick Djaló/62), Romagnoli; Liedson, Vukcevic.

Rangers FC: McGregor; Broadfoot, Cuéllar, Dailly, Papac; Hemdani; Davis, Ferguson, Thomson, McCulloch (Whittaker/78)); Darcheville (Cousin/72).


Getafe CF (ESP) - FC Bayern München* (GER) 3-3 (1-1)
6' Rubén De la Red (Getafe)
44' Cosmin Contra 1-0
89' Franck Ribéry 1-1
91' Javier Casquero 2-1
93' Braulio Nóbrega 3-1
115' Luca Toni 3-2
120' Luca Toni 3-3

Arbiter: Massimo Busacca (SUI)
Stadion: Coliseum Alfonso Pérez, Getafe
Gele kaart: Luca Toni, Phillip Lahm, Christian Lell, Lukas Podolski (Bayern)


Opstellingen:

Getafe CF: Abbondanzieri; Cortés, De la Red, Manuel Tena, Licht; Celestini; Contra (Mario Cotelo/66), Casquero, Gavilán; Uche (Belenguer/21), Manu (Braulio/62).

FC Bayern München: Kahn; Lell (Jansen/46), Lúcio, Demichelis, Lahm; Schweinsteiger (Sosa/64), Van Bommel, Zé Roberto (Podolski/75), Ribéry; Toni, Klose.


PSV Eindhoven (NED) - ACF Fiorentina* (ITA) 0-2 (1-1)
38' Adrian Mutu 0-1
53' Adrian Mutu 0-2
80' Timmy Simons (PSV) mist strafschop.

Arbiter: Luis Medina Cantalejo (ESP)
Stadion: Philips Stadion, Eindhoven
Gele kaart: Dirk Marcellis (PSV), Donadel, Adrian Mutu (Fiorentina)


Opstellingen:

PSV Eindhoven: Gomes; Kromkamp, Marcellis, Salcido, Rajkovic; Méndez (Zonneveld/83), Simons, Bakkal (Lazovic/46), Culina (Väyrynen/78); Koevermans, Dzsudszák.

ACF Fiorentina: Frey; Jorgensen, Gamberini, Ujfalusi, Gobbi; Donadel, Liverani, Montolivo; Santana (Kuzmanovic/78), Pazzini (Vieri/73), Mutu (Osvaldo/86).

China: Opgerolde terreurgroep afkomstig uit een moslimstreek

De misdaadbende, die verdacht werd door China van het voorbereiden van aanslagen tijdens de Olympische spelen en het opzetten van ontvoeringen, heeft volgens officiële bronnen waarschijnlijk banden met de Oost- Turkestaanse Islamitische Beweging (ETIM). Deze organisatie zou volgens de Verenigde Staten terroristische kenmerken hebben .

Volgens de Chinese ministerie van Veiligheid was deze terreurgroepering bezig met het rekruteren van zelfmoordterroristen. De groeperingen zijn afkomstig van de regio Xinjiang, een streek waar voornamelijk moslims te vinden zijn. Daar zouden ze de aanslagen hebben voorbereid.

Voetbal: PSV uitgespeeld in UEFA Cup

Het is PSV niet gelukt een vervolg te geven aan het Europese avontuur. De Eindhovenaren waren in het Philips Stadion niet opgewassen tegen Fiorentina, het werd 0-2. Het duel in Florence was in 1-1 geëindigd.

In het begin van de wedstrijden zochten beide ploegen de aanval en dit leverde een aantal kansen op. Een schot van Koevermans, een kopbal van Gamberini en een schuiver van Santana. De ploeg van trainer Sef Vergoossen was wat meer in de aanval echter waren de aanvallen van de Italiaanse ploeg wat gevaarlijker.

PSV liet na een klein half uur het tempo wat zakken en hierdoor namen de Italianen het initiatief over. Voordat het doelpunt viel, waren de bezoekers al een aantal maal dichtbij een doelpunt geweest. Mutu wist uiteindelijk voor het eerst de trekker over te halen door een vrije trap binnen te schieten.

Na de rust wist PSV opnieuw fel te beginnen en was het op zoek naar de gelijkmaker. Het was echter Fiorentina dat wist te scoren. Gomes wist eerst nog te redden maar Mutu wist een terugkomende bal in de netten te schieten. PSV kreeg nog wel wat kansen maar wist eigenlijk geen raad meer met de kansen. Simons kreeg in de 81ste minuut nog een strafschop maar wist deze niet te benutten.

-------
PSV - Fiorentina* 0-2 (1-1)
38' Mutu 0-1
53' Mutu 0-2

Toeschouwers: 33.000
Stadion: Philips Stadion, Eindhoven
Scheidsrechter: Med. Cantalejo (Spa)
Gele kaart: Marcellis (PSV), Mutu, Donadel (Fiorentina)

Bijzonderheden: Simons mist een strafschop in de 81ste minuut

Opstellingen

PSV: Gomes, Kromkamp, Marcellis, Salcido, Rajkovic, Méndez (83/ Zonneveld), Simons, Culina (78/ Väyrynen), Bakkal (46/ Lazovic), Koevermans, Dzsudzsák

Fiorentina: Frey, Jørgensen, Gamberini, Ujfalusi, Gobbi, Donadel, Liverani, Montolivo, Santana (78/ Kuzmanovic), Pazzini (73/ Vieri), Mutu (86/ Osvaldo)

 

Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK!voetbalmanager!

RockStar wil 18+ rating in Australië na ingrijpen in GTAIV

Australië is samen met Duitsland een van de strengste landen als het aankomt op geweld in games. Al jarenlang worden veel games verboden, omdat ze geen rating krijgen. Om te voorkomen dat de Australische gamers het zonder Grand Theft Auto IV moeten stellen heeft RockStar al flink zitten werken aan een aangepaste versie. Deze werd onlangs goedgekeurd met een rating van MA15+.

Om situaties als deze te voorkomen in de toekomst heeft RockStar bij de Australische regering gepleit voor een 18+ rating. Deze bestaat namelijk helemaal niet Down Under.

We strongly support the Office of Film and Literature Classification and will continue to work within their guidelines; however, we believe the government needs to bring games in line with other media by introducing an R18+ rating, or edits to games will continue to be necessary

We encourage consumers to let their politicians know that they support an R18+ rating for games.

De versie die in Australië zal verschijnen verscheelt niet enorm veel van de Amerikaanse en Europese. Het gaat vooral om detailwerk, waar het een en ander geschrapt is. RockStar gaf aan dat als ze echt de game hadden moeten aanpassen op belangrijke punten, deze niet gelanceerd zou worden.

Besmet medicijn hier toch gebruikt

In Nederland blijkt het vervuilde Chinese anti-stollingsmiddel heparine toch te zijn gebruikt. Het is toegediend aan patiënten in het Atrium Medisch Centrum in Heerlen.

Eerder vanmiddag meldde de Inspectie voor de Gezondheidszorg nog dat het nergens was gebruikt. Maar waarschijnlijk hebben zo'n vijftig patiënten in Heerlen de heparine gekregen.

Voor zover bekend heeft niemand last van de allergische reacties die kunnen optreden. In de Verenigde Staten zijn zestig mensen overleden na het gebruik van vervuilde heparine uit China. Het middel wordt via injecties en infusen toegediend bij nierdialysebehandelingen en hartoperaties.

Voorlopig mag heparine uit China niet meer door ziekenhuizen worden gebruikt.

Gezocht: astronauten m/v

Nederland kan binnenkort zijn derde astronaut afleveren. De Europese ruimtevaartorganisatie ESA zoekt nieuwe astronauten. Zij worden ingezet voor toekomstige missies naar het internationaal ruimtestation 'ISS, de maan en verder', zo staat in de vacature op de website van ESA te lezen. Het is de derde selectieronde die ESA houdt sinds 1978.

Volgens ESA begint een nieuw tijdperk in de bemande ruimtevaart nu er successen zijn geboekt met het ruimtelaboratorium Columbus en het onbemande vrachtschip ATV. "We willen in Europa mannen en vrouwen van hoog niveau vinden, zodat we ons kunnen voorbereiden op de uitdagingen van de exploitatie van het ISS en de bemande verkenning van ons zonnestelsel in de 21e eeuw."

Dertig jaar geleden werden voor het eerst astronauten geworven door ESA. Een van hen was Wubbo Ockels, die in 1985 op een missie met de Space Shuttle ging. In 2004 maakte André Kuipers een ruimtereis naar het ISS.

Kandidaten moeten onder meer 'uitzonderlijk talent hebben getoond op het gebied van onderzoek, toepassingen of onderwijs'. Ook moeten zij een goed geheugen hebben, zich goed kunnen concentreren en zich kunnen oriënteren in de ruimte. Gegadigden worden verder getest op kennis en gedrag. Ook worden ze onderworpen aan medische tests.

De ESA heeft zeventien lidstaten waar personeel wordt geworven. Het gaat onder meer om België, Nederland, Italië, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk. Het is de bedoeling dat de nieuwe lichting astronauten volgend jaar wordt benoemd, waarna ze in training gaan.

Uitslag PSV - Fiorentina

Het is PSV niet gelukt een vervolg te geven aan het Europese avontuur. De Eindhovenaren waren in Eindhoven niet opgewassen tegen Fiorentina, het werd 0-2. Het duel in Florence was in 1-1 geëindigd.

In het begin van de wedstrijden zochten beide ploegen de aanval en dit leverde een aantal kansen op. Een schot van Koevermans, een kopbal van Gamberini en een schuiver van Santana. De ploeg van trainer Sef Vergoossen was wat meer in de aanval echter waren de aanvallen van de Italiaanse ploeg wat gevaarlijker.

PSV liet na een klein half uur het tempo wat zakken en hierdoor namen de Italianen het initiatief over. Voordat het doelpunt viel, waren de bezoekers al een aantal maal dichtbij een doelpunt geweest. Mutu wist uiteindelijk voor het eerst de trekker over te halen door een vrije trap binnen te schieten.

Na de rust wist PSV opnieuw fel te beginnen en was het op zoek naar de gelijkmaker. Het was echter Fiorentina dat wist te scoren. Gomes wist eerst nog te redden maar Mutu wist een terugkomende bal in de netten te schieten. PSV kreeg nog wel wat kansen maar wist eigenlijk geen raad meer met de kansen. Simons kreeg in de 81ste minuut nog een strafschop maar wist deze niet te benutten.PSV - Fiorentina* 0-2 (1-1)
38' Mutu 0-1
53' Mutu 0-2

Toeschouwers: 33.000
Stadion: Philips Stadion, Eindhoven
Scheidsrechter: Med. Cantalejo (Spa)
Gele kaart: Marcellis (PSV), Mutu, Donadel (Fiorentina)

Bijzonderheden: Simons mist een strafschop in de 81ste minuut

Opstellingen

PSV: Gomes, Kromkamp, Marcellis, Salcido, Rajkovic, Méndez (83/ Zonneveld), Simons, Culina (78/ Väyrynen), Bakkal (46/ Lazovic), Koevermans, Dzsudzsák

Fiorentina: Frey, Jřrgensen, Gamberini, Ujfalusi, Gobbi, Donadel, Liverani, Montolivo, Santana (78/ Kuzmanovic), Pazzini (73/ Vieri), Mutu (86/ Osvaldo)

'The Phone' rinkelt in tv-programma's

Beau van Erven Dorens zette vanavond enkele live tv-programma's op de kop. Hij verstopte in het decor van RTL Boulevard en De Wereld Draait Door een mobiele telefoon die hij tijdens de uitzending liet afgaan. Deze stunt deed hij om promotie te maken voor een nieuw seizoen 'The Phone' dat aanstaande zondag bij de AVRO te zien is. Een geslaagde stunt van Beau!

De stunt zorgde voor grote hilariteit bij RTL Boulevard. Uiteindelijk bleken Daphne, Albert en Fiona in het promotiecomplot voor The Phone te zitten. Bij De Wereld Draait Door ging 'The Phone' af tijdens een gesprek tussen Matthijs van Nieuwkerk, voetbalkenner Johan Derksen en tafelheer Hugo Borst. van Nieuwkerk vroeg of iemand in het publiek alsjeblieft zijn of haar telefoon uit wou zetten. Omdat de telefoon maar bleef rinkelen ging Hugo Borst op onderzoek uit. Op dat moment vond een cameraman de telefoon en overhandigde hem aan Borst. Ook DWDD bleek in het promotiecomplot van 'The Phone' te zitten.

CD: Snoop Dogg - Ego Trippin'

Eind 2007 verscheen er opeens een opmerkelijke videoclip op de muziekkanalen. In de clip, die oogde alsof hij zo uit het midden van de jaren 70 kwam, stond een boomlange, negroďde man in verscheidene belachelijke outfits een vrolijk nummer te zingen. Het was rapper Snoop Dogg die met deze single ‘Sensual Seduction’ het startschot gaf voor zijn nieuwe album Ego Trippin’. De met oubollige special effects overladen clip die daarbij hoorde, was direct één van de leukste van het jaar. Naast hilarisch is het resultaat ook muzikaal erg leuk en vooral aanstekelijk. Inmiddels is het hele album gearriveerd en kunnen we ons opmaken voor meer muzikaal plezier.

Leenstra voor twee jaar naar TVM

Marrit Leenstra rijdt vanaf komend seizoen voor TVM. Het 18-jarige talent tekende een contract voor twee seizoenen.

Leenstra brak dit jaar door met een zesde plek bij het EK allround en een twaalfde plek bij het WK allround. Ook werd Leenstra wereldkampioen bij de junioren. De Friezin heeft voor TVM gekozen vanwege de visie van de ploeg. "Niet alleen een visie naar 2010 toe, maar ook daarna." Ook trainer Kemkers was positief over het aantrekken van Leenstra. "Marrit heeft afgelopen seizoen laten zien een enorm talent te zijn."

Leenstra past volgens Kemkers uitstekend bij TVM: "Bij ons proberen we nadrukkelijk om elkaar sterker te maken door van elkaars sterke punten te profiteren. Met Ireen Wust, Paulien van Deutekom en Renate Groenewold hebben we nu een ijzersterke dameskern waarmee we vol vertrouwen op weg kunnen naar de Spelen van 2010."

Verdonk: website snel weer open

De discussiewebsite van Rita Verdonk gaat binnen enkele dagen weer open. Moderators gaan erop toezien dat alleen serieuze bijdragen worden gepubliceerd. Dat heeft Verdonk donderdag gezegd.

Verdonk liet de website zondag op slot zetten. Via de site wil Verdonk ideeën verzamelen voor haar beweging Trots op Nederland, maar al snel na de opening vorige week bleek er vooral onzin binnen te komen. Zo pleitten bezoekers voor gratis aambeienzalf voor iedereen en een verbod op de rockband Kane.

Er komt meer toezicht op de website. Thema's aandragen waarop Trots op Nederland zich zou moeten concentreren, kan alleen nog via een poll. Op termijn hoopt Verdonk een systeem tot stand te brengen waarin gebruikers van de website elkaar aanspreken op scheldpartijen of onzinnige bijdragen. Verdonk: "Zo gaat dat ook op Wikipedia. Ik ga ervan uit dat mensen zich verantwoordelijk gedragen."

Verdonk vraagt bezoekers verder om via de website met oplossingen te komen voor grote maatschappelijke problemen. Dat verloopt per thema. Zo kunnen bezoekers van de website vanaf maandag hun ideeën over onderwijs kwijt.

Kirchen weer sterkste in Baskenland

Kim Kirchen heeft zijn tweede etappe in de Ronde van het Baskenland gewonnen.

De Luxemburger klopte in een sprint Morris Possoni en David Herrero. In de etappe van vandaag moesten vijf bergen worden beklommen: een van de eerste categorie, twee van de tweede en twee van de derde. Omdat de finish echter niet bergop was, eindigde het in een sprint van een grote groep. Daarin was Kirchen de sterkste.

In het klassement veranderde er zo goed als niets doordat het grootste deel van de renners in koers gezamenlijk binnenkwam. Alberto Contador blijft aan de leiding.

Agenten aangehouden na ontucht met arrestanten

In Arnhem zijn deze week twee medewerkers van de regiopolitie Gelderland-Midden aangehouden. Het tweetal zou tussen 2000 en 2007 ontucht hebben gepleegd met vrouwelijke arrestanten, zo maakte justitie vandaag bekend.

Naar aanleiding van anonieme informatie die bij het korps binnen kwam is een onderzoek gestart met als resultaat de aanhouding van de twee 59-jarige medewerkers. De politieambtenaren zijn beiden buiten functie gesteld en mogen tot het onderzoek is afgerond geen werkzaamheden bij de politie verrichten. Eén van de verdachten is inmiddels in vrijheid gesteld, de ander zit nog vast.

 

Gordon wil rectificatie van Weekend

Gordon is in alle staten. De presentator wil dat weekblad Weekend een artikel over hem rectificeert. Uitspraken die een ex-kandidate van zijn programma Gillend naar Huis heeft gedaan, zijn volgens hem onder druk tot stand gekomen. "Hoge bomen vangen veel wind denk ik, maar ze moeten geen onwaarheden gaan vertellen, dat pik ik niet!", schrijft hij woedend op zijn weblog.

Weekend schreef in het artikel over de ontmoeting tussen de kandidate en Gordon. Zij zou blij zijn geweest toen de opnamen voorbij waren. "Hij kon niks aardigs zeggen", zegt ze in het roddelblad. "Hij is gewoon zichzelf niet, hij doet zich steeds anders voor." Ook noemde ze Gordon 'lui' en 'een verwend nest'.

Volgens Gordon neemt de vrouw zelf afstand van de uitspraken die in het weekblad zijn verschenen. Gordon schrijft op zijn website dat Weekend haar driehonderd euro heeft toegeschoven voor haar uitlatingen. "Het is een schande dat een blad mensen betaalt om dingen te laten zeggen die helemaal niet waar zijn. Nog kwalijker is het feit dat ze op deze manier moedwillig mijn goede naam door het slijk halen en er bewust schade mee berokkenen", briest hij.

Volgens het roddelblad heeft de kandidate wel degelijk haar gal gespuwd over de presentator. "We hebben de tapes waarop de uitspraken staan", meldt een redacteur van het blad. Wel erkent hij voor de informatie te hebben betaald. "Als iemand een goed verhaal heeft, schuiven we ze graag wat toe", zegt hij. "Maar niet om mensen vervelende dingen te laten zeggen. Het is tipgeld."

Gordon laat het hier niet bij zitten. "Ik laat mijn advocaat vandaag nog reageren en sommeren tot rectificatie." Het weekblad zegt nog niets van de presentator vernomen te hebben.

Rokkenfilmer uitgefilmd

De politierechter in Amsterdam heeft besloten een 53-jarige man uit Velp een taakstraf van 60 uur te geven vanwege het stiekem filmen van vrouwen onder hun rok.

In de periode tussen 1998 en 2006 filmde de man meerdere vrouwen. De man was actief zowel in Amsterdam als in Arnhem. De man had de camera in een tas verstopt om zo onopvallend te kunnen filmen. Het is niet bekend hoeveel vrouwen de man heeft gefilmd. Naast de taakstraf moet de man zich door de reclassering laten behandelen en kreeg hij vier maanden voorwaardelijke celstraf opgelegd.

Vogelpoep veroorzaakt aanrijding

In Middelburg heeft een 49-jarige automobilist uit Heikant een aanrijding veroorzaakt na vol getroffen te zijn door vogelpoep op de voorruit van zijn auto. Eén persoon raakte bij de aanrijding gewond.

Nadat de man volop gebombardeerd was door de uitwerpselen probeerde hij de poep met zijn ruitenwissers te verwijderen. De natte poep werd echter uitgespreid en zijn zicht nog verder beperkt waardoor hij een rood verkeerslicht over het hoofd zag. Door het negeren van het stoplicht reed hij op de kruising tegen een andere automobilist aan. De bijrijdster van de 49-jarige automobilist is na het ongeval met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

'Dick Maas regisseert 'Adje'-film'

Arijan van Bavel alias Adje maakt de stap naar het witte doek. 'Moordwijven'-regisseur Dick Maas staat aan het roer van 'Adje', dat de kersthit van dit jaar moet worden. Dat meldde RTL Boulevard.

De opnames voor de film zouden in juni beginnen. De namen van de overige castleden zijn nog niet bekend. Of televisiekompaan Paul de Leeuw in Adjes speelfilmdebuut verschijnt, is volgens het showbizzprogramma nog maar de vraag.

Adje, die veel wegheeft van het filmpersonage Napoleon Dynamite, is bekend geworden door zijn wekelijkse gastoptreden in het programma Mooi! Weer de Leeuw. Lange tijd was onduidelijk of Adje echt was of een acteur. Sinds 2006 heeft Van Bavel ook zijn eigen theatershow.

Michael Bay: "Uwe Boll is triest persoon"

Uwe Boll zei gisteren Michael Bay een 'fucking retard' te vinden. Dit naar aanleiding van een petitie die tegen hem gestart is. Michael Bay, regisseur van onder andere Armageddon en Transformers, heeft inmiddels op zijn eigen messageboard hier op gereageerd.

Michael Bay:

quote
I find people who rant like that - calling shit about both me, and George Clooney - comes from someone screaming because he is not being heard. He is obviously a sad being.

When you ask "do I care"? Not in the slightest.


Michael Bay kan het dus eigenlijk niet veel schelen en hij vindt Uwe maar een triest persoon dat gehoord wil worden. De teller van de petitie staat trouwens op het moment van schrijven 164.047 handtekeningen.

Vrouw vindt lijk in kast overleden moeder

Een Amerikaanse vrouw wilde na de dood van haar moeder eens flink de bezem door het oude huis halen. Tot ze tot haar schrik in een kast niet op een oude sok stuitte, maar op een half vergaan lijk. Het in verregaande staat van ontbinding verkerende lichaam was gewikkeld in plastic, een slaapzak en enkele lakens.

Over de identiteit van het lijk en de doodsoorzaak tast de politie nog in het duister. Het is in elk geval wel duidelijk dat het lichaam al een flinke poos in de kast heeft gelegen.

Vroeger heeft de onlangs overleden moeder van de gelukkige vindster met een andere vrouw samengewoond. Totdat de tweede vrouw twee jaar geleden ineens van de aardbodem leek te zijn verdwenen. Volgens de Amerikaanse mocht ze het huis nimmer betreden als zij haar moeder met een bezoekje wilde vereren.

Vrouwen willen minder seks

Maar liefst vier op de tien vrouwen wil minder vaak van bil dan hun partner het wil. Dat blijkt uit een enquête van dagblad De Telegraaf.

Tegenover dit hoge percentage staat echter een groot aandeel van de vrouwen die juist vaker seks wil hebben. Zo zou een kwart van de vrouwen juist vaker met hun partner naar bed willen dan hun man.

Uit hetzelfde onderzoek is naar voren gekomen dat vijf procent van de vrouwen toegeeft aan de seksuele verlangens van de man, maar dan wel met tegenzin met hem het bed induikt. Om er snel van af te zijn, faken ze dan wel een orgasme. Bijna een op de drie vrouwen (31%) is van mening dat zij en haar man qua seks op dezelfde golflengte zitten.

 

Kuisheidsgordelplicht voor masseuses

Om de oprukkende prostitutie een halt toe roepen, heeft de Indonesische stad Batu een bizarre maatregel in het leven geroepen. Masseuses moeten namelijk voortaan een soort kuisheidsgordel dragen tijdens hun werkzaamheden.

"Massagesalons worden in een adem genoemd met bordelen. Daarom hebben we beslist deze strikte maatregel in te voeren", zo luidt de verklaring van Imam Suryono, de bevoegde politiecommissaris van oost-Java. Indien massagesalons de nieuwe regel overtreden, kan hun vergunning worden ingetrokken.

Meutia Hatta, de Indonesische minister voor Vrouwen, vindt de kuisheidsgordelplicht een belediging voor vrouwen. "Dat wekt de indruk dat zij de schuldigen zijn", vertelde ze aan de Jakarta Post.

Jongen gooit stenen op A4

In Rijswijk is een 13-jarige jongen uit Den Haag betrapt toen hij vanaf een brug stenen gooide op de A4. De jongen poogde om op langsrijdende auto’s te gooien, maar hij raakte de auto’s niet. De stenen belandden in een berm. De knul heeft zijn daad bekend en hij is meegenomen naar het politiebureau. De 13-jarige heeft aangegeven er veel spijt van te hebben en dat hij erg is geschrokken. Hij realiseerde zich niet wat de gevolgen hiervan kunnen zijn. Justitie gaat de zaak overnemen.

In januari 2005 kwam een 30-jarige vrouw om het leven toen een paar mensen vanaf een brug op de A4 een stoeptegel door haar autoruit gooiden. De stoeptegel raakte de vrouw tegen haar voorhoofd. De daders hiervan zijn gearresteerd en veroordeeld. Naar aanleiding hiervan zijn drie meter hoge hekken gebouwd op de brug. De jongen was benieuwd of hij over de hekken kon gooien.

Maatregelen tegen dure 0900-nummers

Frank Heemskerk, staatssecretaris van Economische Zaken, heeft vandaag aan de Tweede Kamer gepresenteerd hoe dure 0900-telefoonnummers tot het verleden kunnen behoren. Vooraf zou bijvoorbeeld, wanneer je een bepaald nummer belt, duidelijk moeten worden wat een bepaald nummer maximaal zou gaan kosten.

Toezichthouder OPTA moet ook de bevoegdheid krijgen om 0900-nummers te blokkeren bij misbruik, bijvoorbeeld als ze verzuimen het maximumbedrag te noemen of wanneer ze mensen onnodig lang in een wachtrij houden. Wanneer deze maatregelen in gaan is nog niet helemaal bekend.

[Update] Metal Gear Online beta toch naar Europa

[update] 17:30

Volgens Eurogamer, die contact hebben gehad met Konami, komt de beta toch naar Europa. Meer details hebben ze nog niet, maar die zullen snel komen.

Originele Bericht
Een tijdje terug kondigde Hideo Kojima aan dat de beta van Metal Gear Online gebruikt zou worden om wereldwijde feedback te krijgen op de game in zijn huidige vorm. De statement lijkt nu toch niet te kloppen. Konami Japan weigert namelijk betacodes te verstrekken aan mensen van buiten Japan. Zelfs als je al een code hebt, is er niet de garantie dat je zult spelen. De mogelijkheid bestaat dat Konami alle IP's van buiten Japan zal blokkeren.

De Metal Gear Online beta gaat live op 17 april, waarna het volledige spel uit zal komen samen met Metal Gear Solid 4 op 12 juni.

'Baja is de off-road Gran Turismo'

Op de THQ Gamers' Day 08 krijgt een developer van Baja de kans om zijn game even in de schijnwerpers te zetten. Hij legt uit dat zijn spel de Gran Turismo onder de off-roaders is. In tegenstelling tot off-roaders als Motorstorm zal Baja alleen auto's bevatten. Ook is Baja een echte simulatie, die zonder rijhulpen aangezet heel lastig te spelen is. In het volgende filmpje vertelt de developer ook nog iets over het unieke sponsoringsysteem wat in het spel verwerkt is.


Scheimann naar FC Den Bosch

Kozakken Boys-linksback Samuel Scheimann heeft zijn vurig gewenste transfer naar het profvoetbal binnen. De 20-jarige Rotterdammer van Israëlische afkomst tekende een contract voor een jaar bij FC Den Bosch.

Scheimann raakte in beeld bij profclubs na de bekerwedstrijd tussen Kozakken Boys en Ajax. De Amsterdammers namen de verdediger, die in de jeugd van Feyenoord en NAC Breda speelde, daarna op stage. Dit liep op niets uit, waarna RBC Roosendaal en FC Den Bosch interesse toonden en hem tevens op proef namen. Na enige bedenktijd besloot Scheimann, sinds de zomer van 2006 in Werkendam actief, om naar FC Den Bosch te gaan. In zijn contract is door Den Bosch een optie voor nog eens twee seizoenen opgenomen.

Top 100 meest verkochte games laatste jaar

Next-gen heeft een lijstje samengesteld met de meest verkochte games van de afgelopen 12 maanden. In de lijst staan erg veel mainstream games en baggergames (een gemiddelde onder de vijf) maar verlies de hoop niet, want er staan goede games tussen. Hier de top tien, voor alle 100 klik hier.

10. Brain Age 2: More Brain Training in Minutes a Day
DS Exclusive
4M
77%
August/Other
Nintendo/Nintendo

9. Super Mario Galaxy
Wii Exclusive
4.1M
97%
November/Action
Nintendo/Nintendo

8. Assassin’s Creed
X360/PS3
4.9M
81%
November/Action
Ubisoft/Ubisoft Montreal

7. Pokemon Diamond/Pearl
DS Exclusive
5M
85%
April/RPG

6. Need for Speed: ProStreet
PS2/PS3/PSP/X360/Wii/DS/PC
5.4M
62%
November/Racing
EA/EA Black Box

5. Madden NFL 08
PS2/PS3/PSP/X360/Wii/GC/DS/PC/XBX
5.7M
78%
August/Sports
EA/EA Tiburon

4. FIFA Soccer 08
PS2/PS3/PSP/X360/Wii/DS/PC
5.7M
83%
October/Sports
EA/EA Canada

3. Guitar Hero III: Legends of Rock
PS2/PS3/X360/Wii/PC
7.5M
82%
October/Other (Music)
Activision/Neversoft

2. Halo 3
X360 Exclusive
8M
94%
September/Shooter
Microsoft/Bungie

1. Call of Duty 4: Modern Warfare
X360/PS3/PC/DS
8.3M
94%
November/Shooter
Activision/Infinity Wars (X360/PS3/PC), n-Space (DS)


De percentages zijn de gemiddelde scores op metacritic.

Minister: vervelende kinderen 's avonds van straat

Kinderen tot 12 jaar moeten door de politie in de kraag gevat kunnen worden als ze 's avonds laat op straat overlast veroorzaken, en thuis worden afgeleverd. Dat heeft minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) donderdag gezegd bij de presentatie van een onderzoeksrapport over kindermisdaad in Nederland op de Vrije Universiteit in Amsterdam.

"Een jong kind hoort niet mee te lopen met een groep jongeren van 17- en 18-jarigen. Een jong kind hoort ook niet op straat in de avonduren. Kinderen in deze leeftijd die betrokken zijn bij overlast 's avonds op straat moeten naar huis kunnen worden gebracht", vindt Hirsch Ballin, die werkt aan een regeling. Mogelijk komt er ook nieuwe wetgeving.

Uit het onderzoek bleek donderdag dat ruim 130 duizend kinderen onder de 12 jaar crimineel gedrag vertonen. Maar het is goed om dit aantal in perspectief te plaatsen, zei de minister, en te beseffen dat hieronder ook gedrag valt dat eerder te omschrijven is als kattenkwaad.

De minister zei vooralsnog niet de intentie te hebben om de leeftijdsgrens voor het jeugdstrafrecht te verlagen. Maar hij zoekt wel naar een gerichte aanpak voor deze jeugdigen. "Deze kinderen moeten zich weer leren te gedragen overeenkomstig hun leeftijd."

[Update] Nieuwe Playstation store krijgt videopreview

Update 16:25

Op de Amerikaanse Playstation blog is een filmpje verschenen waar Grace Chen de nieuwe store presenteert. Ook wordt er gemeld dat in de 2.30 firmware DTS-HD Master Audio output wordt geďmplementeerd. Dit betekent dat je blu-ray films met nog beter geluid kan bekijken. Het filmpje met daarin een rondleiding door de nieuwe store is hieronder te zien.


Met dank aan IlluZiaN voor het melden van dit nieuws

Origineel bericht

Eerder lieten wij al screens zien van de nieuwe Playstation store. Daar zijn vandaag wat nieuwe screens bijgekomen. Wat het meest opvalt is de nieuwe video-preview die in de store verwerkt is. Voortaan kan je dus voordat je een spel download eerst een trailer bekijken.
De Japanse Playstation website meldt dat de Japanse store volgende week dinsdag vernieuwd zal worden. Om van de nieuwe store gebruik te maken zal je eerst de firmware 2.30 moeten downloaden. Of de nieuwe Europese en Amerikaanse store ook vanaf dinsdag opengaan is niet bekend, maar wel waarschijnlijk.

Rapper gedagvaard voor bedreigen Wilders

De Rotterdamse rapper Mo$heb moet zich over drie maanden verantwoorden voor de politierechter voor een songtekst die tegen Geert Wilders is gericht. De 18-jarige oprichter van rapgroep de Nationale Straat Piraten werd vorige week aangehouden voor het bedreigen van de PVV-voorman in de rap 'Wie iz de volgende'.

De zaak dient 15 juli voor de politierechter in Mo$hebs woonplaats, laat een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Rotterdam weten. Mo$hebs verzoek om Wilders op te roepen als getuige is afgewezen. Zijn advocaat Haroon Raza laat weten dat Wilders tijdens de zitting opnieuw opgeroepen wordt. "Het is aan de politierechter om daar dan over te oordelen."

De rapper gaf zichzelf vorige week woensdag aan. Wilders had eerder dit jaar aangifte gedaan tegen de Rotterdammer van Pakistaanse komaf. Twee dagen na zijn arrestatie mocht hij naar huis.

In de rap 'Wie iz de volgende' begint Mo$heb over de moorden op Pim Fortuyn en Theo van Gogh om daarna over Wilders te beginnen. "Als je Mo$heb tegenkomt ben jij de klos", waarschuwt hij. "Dit is geen grap. Gisteren droomde ik dat je kop had afgehakt", gaat hij verder. "Luister, niet elke moslim heeft een bom in zijn riem", sluit hij zijn 'diss' af.

Begin deze maand werd een man die Wilders per mail had bedreigd veroordeeld tot een boete van vijfhonderd euro. De rechter in Dordrecht besloot verder dat Yuksel E. uit 's Gravendeel twee weken de cel in moet als hij binnen twee jaar nog eens de fout in gaat. "Denk je nou echt dat je veilig bent omdat je een paar bewakers om je heen hebt?", mailde hij in augustus naar Wilders. "Wij bewaren zorgvuldig ons geduld, maar reken maar klootzak, jouw doodvonnis is al lang uitgeroepen; vuurpeloton. Alles op z'n tijd."

Havana-columnist moet opnieuw naar rechter

De politierechter in Amsterdam heeft een zaak tegen Havana-columnist Arnold Scheepmaker, die in september 2006 in een column joden zou hebben beledigd, doorverwezen naar de meervoudige kamer van de rechtbank.

Volgens de rechter is het karakter van de zaak ''te principieel'' om een politierechter uitspraak te laten doen.

Het Openbaar Ministerie legt Scheepmaker, die inmiddels geen columnist meer is van studentenblad Havana, ten laste dat hij een groep mensen op basis van hun ras heeft beledigd. Later deze maand buigt de meervoudige kamer zich over de zaak.

Scheepmaker (35) schreef in 2006 onder meer: "Sinds de nazi-tijd is het niet cool om negatieve dingen te zeggen over joden. Maar soms snap ik best hoe het in 1937 zover heeft kunnen komen.’’  De column was gebaseerd op een ervaring van Scheepmaker  tijdens een vakantie in Egypte. Daar  stoorde hij zich aan het gedrag van Joodse toeristen. "Hadden ze mij zo benaderd en was ik in het bezit geweest van explosieven, dan had je hun ledematen verspreid tussen Sharm el Sheikh en Dahab terug kunnen vinden.

Volgens de officier van justitie is in deze tekst sprake van ''onverdund antisemitisme'' en is dergelijke taal ''een voedingsbodem voor haat, niet bedoeld als bijdrage aan het maatschappelijk debat". Daarom zou de columnist zich ook niet kunnen beroepen op vrijheid van meningsuiting.

Van Nistelrooy traint weer mee

Ruud van Nistelrooy heeft mee kunnen doen met een training van Real Madrid. De spits liep eind februari een enkelblessure op. De club uit Madrid hoopt dat de Nederlander op tijd fit is voor de resterende wedstrijden in de Primera Division.

De Koninklijke moet nog zeven wedstrijden spelen en op dit moment bedraagt de voorsprong maar zeven punten op de achtervolgers Barcelona en Villarreal. Komend weekend speelt Real thuis tegen Murcia, de voorlaatste in de Spaanse competitie.

GroenLinks eist actie tegen discriminerende scholen

GroenLinks eist maatregelen tegen basisscholen die pabostagiairs weigeren vanwege hun hoofddoekje. Kamerlid Tofik Dibi wijst op het aankomende lerarentekort. Hij vindt het 'ongelooflijk dat veel basisscholen hun verantwoordelijkheid niet nemen en rustig allochtone stagiairs weigeren vanwege hun naam of uiterlijk'.

Dibi reageert op bevindingen van het Sectorbestuur Onderwijsarbeidsmarkt (SBO), de gezamenlijke organisatie van werkgevers en werknemers in het onderwijs. Volgens het SBO is het voor allochtone pabostudenten veel moeilijker een stageplaats te vinden dan voor hun autochtone medescholieren.

Allochtonen worden volgens directeur Freddy Weima vaak niet eens op gesprek uitgenodigd. Harde cijfers zijn er niet. Maar Weima wijst op een onderzoek van onderzoeksbureau Risbo, dat verbonden is aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. De helft van de ondervraagde basisschooldirecteuren zei scholen te kennen die allochtone stagiairs weigeren. Zelf zeiden de directeuren dat niet te doen.

De allochtone studenten worden volgens Weima niet aangenomen omdat scholen bang zijn dat ze de taal niet beheersen, of omdat ze een hoofddoek dragen. "Scholen hebben het gevoel dat ze op safe spelen als ze een autochtoon aannemen. Dat is onterecht, uit de taaltoets en de rekentoets van de pabo blijkt dat wel meer studenten met problemen kampen." Begin vorig jaar bleek dat twee derde van de studenten zakt voor de taaltoets van de pabo. Het niveau van de toets ligt iets hoger dan het eindniveau van de basisschool.

Omdat het basisonderwijs ook met een lerarentekort kampt, moeten de scholen volgens Weima ingrijpen. "Als ze de komende acht jaar twee keer zo veel allochtonen aannemen, is het probleem grotendeels opgelost."

Dibi wil dat het kabinet onderzoekt hoe groot het probleem is. Ook wil hij weten waarom de helft van de allochtone pabostudenten afhaakt, terwijl dat onder autochtonen bijna veertig procent is.

Pabo's moeten volgens Weima meer opkomen voor hun allochtone studenten. Daarnaast moeten scholen 'niet zenuwachtig' worden als ze een brief krijgen van een allochtoon. Die mag zelf ook wat proactiever zijn, vindt Weima. "Uit een onderzoek bleek dat zij hun sollicitatiebrieven bijvoorbeeld minder vaak nabellen dan autochtonen."

Twee jaar cel voor Turks-Koerdische politica

Een rechtbank in Diyarbakir heeft de Turks-Koerdische politica Leyla Zana vandaag  tot twee jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens het prijzen van de gedetineerde leider van de Koerdistan Arbeiders Partij (PKK), Abdullah Öcalan.

De rechtbank veroordeelde Zana op basis van een wet die ''propaganda van een terroristische organisatie'' strafbaar stelt. De 47-jarige heeft al een decennium in de cel doorgebracht vanwege haar samenwerking met de PKK. Zana gaat in beroep tegen de uitspraak.

De uitspraak van Zana dateert uit maart 2007. Op een Koerdisch festival in Diyarbakir refereerde ze aan Öcalan en twee Iraaks-Koerdische leiders toen ze zei: ''Ik ben deze drie leiders dankbaar. Ze hebben allemaal een plaats veroverd en de harten en zielen van de Koerden''.

De PKK vecht sinds 1984 voor autonomie in het zuidoosten van Turkije. PKK-leider Öcalan werd in 1999 in Kenia opgepakt en zit een levenslange gevangenisstraf uit. Zana kreeg in 1995 van het Europees Parlement de Sacharov-prijs voor de mensenrechten.

Real heeft 130 miljoen over voor Ronaldo

Cristiano Ronaldo staat bovenaan de lijst van Real Madrid. De club is bereid om 130 miljoen euro voor de Portugese vedette te geven. Dit zou meteen het hoogste bod in de geschiedenis van het voetbal worden.

Technisch directeur van Real, Pedrag Mijatovic, zou volgens Engelse media al met de zaakwaarnemers van Ronaldo gesproken hebben over een transfer. Manchester United wil op dit moment zijn goudhaantje niet verkopen. De Portugees is zowel op het sportieve als op het commerciële vlak zeer waardevol voor de Engelse kampioen.

Real voert de lijst aan met de duurste aankopen ooit. Zinedine Zidane werd in 2001 van Juventus overgenomen voor ruim zestig miljoen euro.

Seks in ruil voor gratis wonen

Het is gebleken dat veel allochtone vrouwen in Brussel de huur in natura betalen. Ze stellen hun lichaam beschikbaar aan de huisbaas voor een gratis woonverblijf.

Hoeveel vrouwen hun lichaam 'verkopen' is moeilijk in te schatten, zo zegt Nicky Budts van Nasci. België kan op deze manier rekenen op een heuse babyboom, want wekelijks worden minstens twee vrouwen zwanger van hun huisbaas.

Veel keus hebben de vrouwen niet volgens Nicky Budts. De vrouwen zijn meestal illegaal en bezitten weinig tot helemaal niets. "Het zijn hele mooie Afrikaanse meisjes, maar soms zo naïef als bloemkolen", Aldus Budts.

Door angst voor besnijdenis of door het wonen in oorlogsgebieden als Kongo, Niger, Rwanda of Sierra Leone, vluchten de Afrikaanse vrouwen richting België. De vrouwen beschikken over een 'lossere' seksueel moraal en zien seks met een man als een overlevingskans.

De overheid is deels schuldig vindt Budts. "Die mensen zitten in de illegaliteit of moeten heel lang wachten voor er op een vestigingsaanvraag is beslist.In die tussentijd verbiedt de wet ze te werken. Ik ken goede huisbazen die een oogje dichtknijpen en niets terugvragen, maar vaak is het een haaienwereld."

Trainersstage voor Bergkamp bij Ajax

Gisteren is duidelijk geworden dat Dennis Bergkamp de cursus coach betaald voetbal gaat volgen. Vandaag is bekend geworden dat de oud-speler stage gaat lopen bij zijn oude liefde Ajax.

Volgens zijn zaakwaarnemer Rob Jansen houdt dit niet in dat Bergkamp ook daadwerkelijk de ambititie heeft om trainer te worden. "Blijkbaar is een inschrijving al voldoende om die conclusie te trekken. Dennis gaat de cursus doen, op stage bij Ajax en dan ziet hij wel weer verder", verklaart de zaakwaarnemer.

The Non-Flying Dutchman zal eerst moeten slagen voor het toelatingsexamen van de KNVB. De cursus zal voor Bergkamp korter zijn door zijn verleden als profvoetballer.

Omstreden Mohammed-foto's naar de RAI

Een deel van de omstreden foto's van de Iraanse kunstenares Sooreh Hera worden in mei tentoongesteld op Art Amsterdam in de RAI. De Amsterdamse galeriehouder Harry Ruhé van galerie A durft het aan om op de kunstbeurs een paar van de veelbesproken foto's te tonen.

Eerder werd Hera in de ban gedaan door  het Haags Gemeentemuseum. Directeur Wim van Krimpen vond de foto's, waarop homoseksuele moslimmannen staan afgebeeld die maskers dragen van de profeet Mohammed, bij nader inzien 'niet geschikt zijn voor expositie omdat ze ''als beledigend worden ervaren in bepaalde groepen van de samenleving''.

Daarna wierp  directeur Ranti Tjan van MuseumgoudA uit Gouda zich op om de foto's te tonen. Dat kwam hem op bedreigingen en veel kritiek vanuit onder meer islamitische hoek te staan. Ook vanuit de lokale kerken werd erop aangedrongen van de expositie af te zien. Tjan zei echter voet bij stuk te houden, maar een paar maanden terug bleek ineens dat hij voorlopig 'geen plek' had voor de expositie.

Hera
Sooreh Hera is een 34-jarige kunstenares uit Iran die sinds zeven jaar in Nederland woont. Zij studeerde af aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Ze zegt dat rond homoseksualiteit het duidelijkst de hypocriete houding in de islamitische wereld tegenover seks blijkt. ''Homo’s worden in landen als Iran en Saoedi-Arabië keihard aangepakt, terwijl het daar heel gewoon is voor getrouwde mannen om seks te hebben met andere mannen. Maar dat blijft verborgen.''

Ze fotografeerde allerlei homo's in Nederland, ook twee mannen van Iraanse komaf. ''Zij wilden niet herkenbaar in beeld en dragen dus maskers. Om de hypocrisie in de moslimwereld aan de kaak te stellen, heb ik de gezichten van Mohammed en Ali gebruikt. De foto's van Mohammed en Ali worden normaal gebruikt in processies van sjiitische moslims.''

Brazilië wil uitlevering kinderpornohandelaren

Twee Nederlandse kinderpornohandelaren moeten aan Brazilië worden uitgeleverd. Volgens de NOS wil het Braziliaanse gerechtshof dat. De twee zouden duizenden kinderpornografische foto's hebben laten maken en minderjarige meisjes hebben geronseld. Nederland moet volgens het hof worden aangeklaagd bij de Verenigde Naties wegens schending van de rechten van het kind.

Het hof veroordeelde de twee woensdag in hoger beroep tot 21 en 17 jaar cel voor het misbruiken van 24 jonge meisjes. Ze werden in september 2002 in Brazilië aangehouden en veroordeeld tot acht en elf jaar gevangenisstraf. Na elf maanden werden ze vrijgelaten op voorwaarde dat ze het land niet zouden verlaten. Toen bleek dat het Nederlandse consulaat in Rio de Janeiro hen in februari 2004 een noodpaspoort had gegeven om mee naar Nederland te reizen, ontstond een diplomatieke rel.

In Nederland is de hoofdverdachte, oud-militair Jerry K., veroordeeld tot 240 uur werkstraf, hoewel het OM vier jaar cel had geëist. Het hoger beroep in deze zaak dient over enkele maanden. Volgens het Radio 1-programma De Ochtenden heeft het Braziliaanse hof ook de Nederlandse marine bekritiseerd. K., een oud-marineofficier, kreeg eervol ontslag na afloop van zijn contract. Hij zou naast zijn werk voor de marine een internetbedrijf in tienerporno hebben gerund. Tegen hem zouden geen disciplinaire maatregelen zijn getroffen.

Zowel de Koninklijke Marine als de Nederlandse regering heeft de verdachte de hand boven het hoofd gehouden, zo oordeelde het hof volgens De Ochtenden. Welke rol de marine heeft gespeeld bij K.'s vertrek uit Brazilië zou nooit zijn opgehelderd.

De Braziliaanse president Luiz Inácio Lula da Silva is juist donderdag en vrijdag in Nederland voor een staatsbezoek.

Hells Angels Amsterdam niet verboden

Het gerechtshof in Amsterdam heeft vandaag besloten dat de organisatie Hells Angels Amsterdam niet wordt verboden. Dat maakte het advocatenkantoor van de Hells Angels bekend.

Het hoger beroep dat het Openbaar Ministerie instelde tegen de eerdere beslissing van de rechtbank de Hells Angels niet te verbieden, werd afgewezen.

Het hof stelde vast dat niet geconcludeerd kan worden dat de Amsterdamse Hells Angels een criminele organisatie vormen. Ook zijn er geen aanwijzingen voor een zwartgeldcircuit.

Schumacher test voor Ferrari

Zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher mag dan wel gepensioneerd zijn, maar zo nu en dan is hij weer op een circuit te zien. Hij zal voor Ferrari een dag testen in Barcelona.

Hij was eerder op een motor derde geworden op de Pannonia Ring in Hongarije. De Duitser zal op de derde dag van de vierdaagse test op het circuit de Catalunya de bolide van Felipe Massa overnemen. De Italiaanse renstal test op woensdag een auto die voldoet aan de aerodynamicaregels voor 2009 en die op slicks staat. De kennis van de voormalig wereldkampioen is erg belangrijk voor de Italianen. Ze hopen met zijn rijervaring zo veel mogelijk bruikbare gegevens te verzamelen.

Op de vierde dag zal de huidige wereldkampioen Kimi Räikkönen het stuur overnemen van Schumacher.

Softwareverkopen Japan, Nintendo bestaat niet meer

Ok, ok. Nintendo bestaat nog wel, maar alleen niet meer in de top vijf van Japanse software verkopen. De eerste vijf plaatsen gaan naar Sony's PSP, PS2 en PS3. Naast het feit dat Nintendo niet meer in de top vijf staat, ziet het ernaar uit dat Monster Hunter 2nd G, Nintendo's Super Smash Bros. Brawl en Wii Fit zal voorbij streven in de verkopen, als de verkopen zo aanhouden.

01./01. [PSP] Monster Hunter 2nd G (Capcom) - 488,000 / 1,369,000
02./00. [PS2] Musou Orochi: The Evil King Returns (Koei) - 228,000 / NEW
03./00. [PSP] Star Ocean 2: (Square-Enix) - 91,000 / NEW
04./00. [PS2] Pro Baseball Spirits 5 (Konami) - 80,000 / NEW
05./00. [PS3] Pro Baseball Spirits 5 (Konami) - 60,000 / NEW
06./02. [NDS] Pokémon Ranger: Batonnage (Pokémon) - 58,000 / 406,000
07./04. [WII] Wii Fit (Nintendo) - 39,000 / 1,834,000
08./00. [NDS] Tottado! (Bandai-Namco) - 39,000 / NEW
09./06. [WII] Super Smash Bros. Brawl (Nintendo) - 24,000 / 1,548,000
10./08. [WII] Deca Sporta (Hudson) - 22,000 / 116,000

11./09. [NDS] SimCity DS 2: From the Past to the Future (EA)
12./10. [NDS] Crayon Shin-chan: (Banpresto)
13./12. [WII] Wii Sports (Nintendo)
14./03. [NDS] Mobile Suit Gundam 00 (Bandai-Namco)
15./22. [NDS] Mario Kart DS (Nintendo)
16./18. [WII] Wii Play (Nintendo)
17./20. [NDS] Mario Party DS (Nintendo)
18./00. [NDS] Case Closed! (Bandai-Namco)
19./30. [NDS] Taiko Drum Master DS (Bandai-Namco)
20./26. [NDS] Mario and Sonic at the Olympic Games (Nintendo)
21./29. [NDS] New Super Mario Bros. (Nintendo)
22./27. [NDS] Harvest Moon: (Marvelous Entertainment)
23./13. [NDS] DS Beautiful Letter Training (Nintendo)
24./36. [NDS] Animal Crossing Wild World (Nintendo)
25./14. [NDS] Time Hollow: Seeking the Lost Past (Konami)
26./17. [PS3] Armored Core for Answer (From Software)
27./05. [PSP] Code Geass: Lelouch of the Rebellion(Bandai-Namco)
28./07. [PS2] Code Geass: Lelouch of the Rebellion(Bandai-Namco)
29./23. [PS3] Yakuza 3: Kenzan! (Sega)
30./25. [PSP] Echochrome (Sony)

NDS - 15
WII - 5
PSP - 4
PS2 - 3
PS3 - 3

Arrestant pleegde zelfmoord met eigen pistool

De arrestant die dinsdag in het hoofdbureau van de Haarlemse politie zelfmoord pleegde, heeft zichzelf met zijn eigen wapen door het hoofd geschoten. Daar slaagde de 41-jarige Haarlemmer in terwijl hij geboeid was. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Haarlem laten weten naar aanleiding van een bericht in het Haarlems Dagblad.

In tegenstelling tot wat de politie eerder bekendmaakte bevond de man zich nog niet in een cel toen hij een einde aan zijn leven maakte, zegt een woordvoerder van het OM. De zaak wordt onderzocht door de rijksrecherche. Het onderzoek is nog niet afgerond. Zo is nog onduidelijk of is nagelaten de man te fouilleren of dat dat nog had moeten gebeuren.

De man werd dinsdag rond 04.40 uur aangehouden toen hij de toegangsdeur van een coffeeshop probeerde te forceren. Hij verzette zich volgens de politie tegen zijn aanhouding en werd vervolgens geboeid naar het politiebureau gebracht. Amper tien minuten na zijn arrestatie zag de man kans zich van het leven te beroven.

PVV'er loopt boos uit de Kamer

Een opmerkelijk tafereel in de Tweede Kamer. Tijdens een debat over de walvisjacht is PVV-kamerlid Dion Graus boos weg gelopen. Hij kreeg een vraag van CDA'er Henk-Jan Ormel. Hij antwoordde daarop met "mogelijk bent u een beginnend lijder aan Alzheimer." De voorzitter van de Tweede Kamer corrigeerde de PVV'er daarop. "Ik sta u niet toe dat u een collega-kamerlid zo toespreekt." Daarop werd Graus boos en liep hij de Kamer uit.

Voor VVD'er Johan Remkes is het de druppel. Hij wil ruw taalgebruik weren uit het parlement. "Ik liep er al langer mee rond, je praat eens met wat collega-Kamerleden over de beledigingen die af en toe in de Kamer klinken." Remkes vindt dat de voorzitter een goede reactie gaf op Graus. "Je mag elkaar scherp aanspreken maar dat hoeft niet te leiden tot beledigingen. Een Kamerlid mag alle thema's aansnijden, er is geen taboe, maar je kunt onderwerpen ook in fatsoenlijke bewoordingen voor het voetlicht brengen. Daar heb je geen straattaal voor nodig. De Kamer heeft een voorbeeldfunctie."

Remkes wil nu actie. "De voorzitter heeft diverse instrumenten tot haar beschikking, maar die worden nauwelijks toegepast. Ze kan iemand het woord ontnemen of uitsluiten van het debat. Ze kan zelfs iemand uit de Kamer laten zetten. Ik ga een voorstel maken om ruw taalgebruik te weren. Dan moet wel een aantal collega's uit andere partijen steun geven. Want de voorzitter moet weten dat de Kamer achter haar staat als ze de regels handhaaft."

MDI doet aangifte tegen NU.nl vanwege column Dijkshoorn

Het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) gaat nog deze week aangifte doen tegen website NU.nl en haar columnist Nico Dijkshoorn. Zoals we van de week al meldden, verzocht het MDI NU.nl een column van Dijkshoorn over het verplaatsen van de dodenherdenking in verband met de zondagsrust te verwijderen. NU.nl liet weten daartoe niet bereid te zijn, omdat men niets strafbaars ziet in de pennenvrucht van haar columnist.

MDI-directeur Niels van Tamelen beoordeelt met name deze zin als strafbaar: ''Dat is bij Christenen altijd feest. Het woord liegen staat zwart geroosterd door Satan zelf in hun voorhoofd gebrand als ze vrome verklaringen afleggen.'' In de beoordeling van de betreffende uiting heeft het MDI naar eigen zeggen laten meewegen dat de uiting gedaan is in een column ''en het als bekend mag worden verondersteld dat een columnist een mening provocerend en scherp kan poneren. In dit specifieke geval is het MDI echter van mening dat de grens van hetgeen wettelijk toelaatbaar is, is overschreden.''

Volgens het Reformatorisch Dagblad is de oud-FOK!columnist niet erg onder de indruk van de kritiek op zijn column. In een reactie op een abonnee die de hem een protestmail stuurde, antwoordde Dijkshoorn: „Ik ervaar deze mail van u en alle andere uitingen van geloofsfundamentalisten als uiterst beledigend. U geeft het me allemaal op een presenteerblaadje. Een christen die een tekst wil verbieden.”'

Het MDI kan overigens niet veel meer doen dan naar de politie stappen en aangifte doen, net zoals iedere andere burger die meent dat een tekst ergens op het internet in strijd met de wet is. Het is vervolgens aan het Openbaar Ministerie om te beoordelen of men vervolging bij een strafrechter wil instellen.

Ondanks dat het MDI met enige regelmaat de gang naar het politiebureau maakt, doet het OM over het algemeen weinig met die aangiften. In 2006 kwamen slechts drie zaken na een aangifte van het meldpunt voor de rechter. Vorig jaar was dat aantal nog lager.

De gewraakte column staat hier.

China: bende opgerold die sporters wilde ontvoeren

China zegt een misdaadbende te hebben opgerold die sporters en andere bij de Olympische Spelen betrokken personen had willen ontvoeren. De bende opereerde volgens het ministerie van openbare veiligheid in de onrustige provincie Xinjiang.

Tussen 26 maart en 6 april zijn 35 personen gearresteerd. Ze wilden in augustus tijdens de Olympische Spelen behalve deelnemers ook buitenlandse journalisten en bezoekers ontvoeren, aldus het ministerie.

Waspik negeerde waarschuwingen racisme

Instanties in de gemeente Waalwijk hebben bijna anderhalf jaar lang grote aantallen meldingen over racistische pesterijen van een Liberiaans gezin in het dorp Waspik laten liggen. De daders werden niet op hun gedrag aangesproken en het gezin werd niet beschermd.

Tot die conclusie komt het instituut voor multiculturele ontwikkeling Forum in een onderzoek naar de treiterijen en intimidatie die in september 2007 leidden tot het vlucht van het gezin uit Waspik. Minister Ella Vogelaar (Integratie) nam het rapport vanochtend in Waalwijk in ontvangst.

Een jaar voor het vertrek van de moeder en kinderen uit het dorp was de situatie al als onhoudbaar betiteld, aldus onderzoeksvoorzitter Henk Smeets in een toelichting. Tot die tijd waren nog enkel ambtenaren op de hoogte. ''Het heeft te lang geduurd voordat de gemeente de regie in handen nam'', aldus Smeets. De politie heeft de situatie 'vergoelijkt' en beschouwd als kattenkwaad. Jongerenwerk liet zich leiden door angst om het contact met de hangjongeren te verliezen. Vluchtelingenwerk, opbouwwerk en de woningstichting zijn er niet in geslaagd het probleem op het juiste niveau onder de aandacht te krijgen. De onderzoekscommissie ontdekte verder dat sinds 1996 meer Afrikaanse vluchtelingen uit Waspik zijn weggepest.

Burgemeester Nol Kleijngeld heeft het Liberiaanse gezin gisteren zijn excuses aangeboden, zei hij in een eerste reactie. ''Ze kwamen naar Nederland omdat dit een veilig land is. Het rapport laat zien dat ze in een onveilige situatie belandden. Het college schaamt zich diep.''

De gemeenteraad bespreekt het rapport volgende week. De tien verdachte jongens verschijnen een week later voor de (kinder)rechter.

Kansas wint NCAA-toernooi

Mario Chalmers en Chris Douglas-Roberts zijn twee heren die erg belangrijk waren in het NCAA-toernooi voor college-basketbal. In de finale waren het de Kansas Jayhawks die in een verlenging de Memphis Tigers met 75-68 versloegen.

Robert Dozier van de Tigers gooide twee vrije worpen erin terwijl er nog 2:12 op de klok stond met een stand van 51-60. De NCAA-finale leek hiermee gespeeld, een voorsprong als deze geef je niet meer weg. De fans van de Tigers in het Alamodome van San Antonio begonnen de overwinning in het meest prestigieuze college-basketbaltoernooi al te vieren.

Kansas is een vechtmachine, dat bewees het al eerder dit seizoen. De twee minuten bleken voldoende om de achterstand weg te werken en zelfs een verlenging er uit te slepen. Kansas-center Cole Aldrich sloeg de spijker op de kop: "We hebben er keihard voor geknokt. Dit is onwerkelijk. Dit is krankzinnig."

Chris Douglas-Roberts van Memphis miste op een cruciaal moment drie vrije worpen en een schot dat zeer makkelijk leek. De Jayhawks uit Kansas vochten hard terug. Het was de driepunter van Mario Chalmers die de stand op 63-63 bracht.

In de verlenging gingen de Jayhawks verder met hun vechtlust en binnen twee minuten sloeg de wedstrijd om. De Tigers leken verloren en verdwaald op het veld. Kansas won uiteindelijk met 75-68.

Combat van Summon Night: Twin Age in beeld

Atlus U.S.A. is momenteel druk bezig met de ontwikkeling van een nieuw deel in de Summon Night-serie voor de Nintendo DS. Met deze game wil het bedrijf volop gebruik gaan maken van de DS om bijvoorbeeld gevechten af te werken. Met meerdere verhaallijnen die je op verschillende manieren door kunt spelen, moet Twin Age veel en lang vermaak gaan bieden.

Summon Night: Twin Age ligt in Amerika vanaf 20 mei in de winkels. Over een Europese lancering is nog niks bekend.


Al op jonge leeftijd toont Reiha dat ze een talent heeft voor de magische kracht Summoning. Helaas gaat er tijdens een experiment iets mis. Mensen denken dat Reiha het voorval niet overleeft, maar dat gebeurt wel. Ze wordt vanaf dat moment vergezeld door Aldo, een Summon Beast dat ze tijdens het experiment uit een andere dimensie heeft gehaald.

Samen groeien Aldo en Reiha op op een eiland met andere mensen die beestachtige trekjes hebben. Als op een dag de geesten rare dingen gaan doen, gaan Aldo en Reiha op zoek naar de oorzaak van het mysterie.

Binnenkort iPhone en iPod Touch met je PS3 gebruiken

Het bedrijf NetBlender heeft een nieuwe techniek ontwikkeld die de naam BD Touch draagt. Hiermee kun je een iPod Touch of iPhone als afstandsbediening voor je Blu-Ray-speler op laten treden, maar de communicatie zal twee kanten op werken. Zo kan de Blu-Ray-speler bijvoorbeeld de IMDB-pagina van de film tonen op je iPhone of de informatie van IMDB opslaan in een filmdatabase op je iPhone. Het zal ook mogelijk zijn om content zoals ringtones of wallpapers direct van de Blu-Ray-disc over te zetten naar de iPhone.
BD Touch wordt geďntegreerd in het programma DoStudio, wat door studio's gebruikt wordt om menu's en interactieve features op hun Blu-Ray-films te zetten.

"Right now it seems everyone likes the remote control idea. However, the player can control the iPhone as well. One idea is to automatically pull up an IMBD of the movie you are watching right on your iPhone, or send that movie information to a movie database on your iPhone. The ideas are only limited to what people want and will use."

BD Touch maakt gebruik van de netwerk-functionaliteiten in Blu-Ray-spelers en de iPhone om de data uit te wisselen. NetBlender heeft ook al aangegeven dat deze techniek voor reclame-doeleinden gebruikt kan worden, zo kan de iPhone automatisch iTunes openen en de song die op dat moment in de film speelt in de catalogus opzoeken.

Swaffelaar definitief van school gestuurd

De leerling van het Rotterdamse EuroCollege die tijdens een studiereis naar India de wereldberoemde Taj Mahal heeft geswaffeld, kan op zoek naar een andere opleiding. Meldden we gisteren nog dat de meerderjarige swaffelaar geschorst was, nu heeft de school besloten hem voorgoed weg te sturen.

De naar verluidt Reeuwijkse scholier Peter T. vond het tijdens een studiereis naar India geinig om zijn piemel uit zijn broek te halen en neukbewegingen tegen het mausoleum te maken. Medescholieren maakten daarvan een filmpje dat op internet verscheen. Doordat weblog VKmag het oppikte, werd de daad van de jongen al snel bekend onder het mom van 'eerste man ter wereld die de Taj Mahal swaffelt'.

In eerste instantie werd de jongeman geschorst op voorwaarde dat hij het filmpje van internet zou halen. Maar gistermiddag besloot de directie van het Eurocollege hem voorgoed te toegang te ontzeggen.

In een verklaring stelt de directie dat het gedrag onacceptabel is en alle regels van fatsoen tart. ''Respect jegens medemensen en andere culturen zijn juist belangrijke thema's in het onderwijsprogramma. Deze wandaad overschrijdt alle grenzen van respect en is volgens de school dan ook niet goed te praten. De school distantieert zich volledig van de handelwijze van de student.''

De directie bood naar eigen zeggen gistermiddag haar excuses aan de ambassadeur van India aan, voor het gedrag van hun leerling. Verder zal de school de studenten en de ouders informeren over deze gebeurtenis. Ook laat het EuroCollege onderzoeken of er juridische stappen kunnen worden ondernomen tegen de betrokken leerling, vanwege het beschadigen van de reputatie van de hogeschool.

Het EuroCollege is één van de oudste particuliere scholen van Nederland en gespecialiseerd in hotel- en evenementenopleidingen.

 

Inspecties in muziek- en theaterwereld

De Arbeidsinspectie neemt de muziek- en theaterwereld onder de loep. Tot juli vinden circa 150 inspecties plaats. Centrale vraag is of werknemers genoeg worden beschermd tegen de gevaren van lichamelijke overbelasting en schadelijk geluid.

Het werk in de muziek- en theaterwereld is lichamelijk zwaar, licht de Arbeidsinspectie donderdag toe. Meer dan de helft van de musici en dansers zou door het werk klachten krijgen aan rug, nek en schouders. Voor technici kan de opbouw van een concertpodium of van decors problemen veroorzaken.

In zowel de orkestwereld als de popsector richten de inspecteurs zich vooral op de vraag of geluidsnormen worden nageleefd. Zo moeten werknemers van poppodia aangemeten oordoppen dragen. Volgens de Arbeidsinspectie is geluidsoverlast vandaag de dag niet langer een taboe. De laatste jaren zijn diverse maatregelen genomen die de risico's verkleinen. Zo zou bijvoorbeeld in een orkestbak een strijker geen blazer achter zich mogen hebben.

Maguire naar Utrecht

Het is FC Utrecht gelukt om de eerste versterking voor het komend seizoen binnen te halen. Barry Maguire van FC Den Bosch zal komende zomer het team van Willem van Hanegem komen versterken.

"FC Utrecht is een heel mooie club, waar ik veel kan gaan leren", reageerde de speler na het tekenen van zijn contract. "De grote clubs hebben het altijd lastig in De Galgenwaard. Met Van Hanegem heb ik een positief kennismakingsgesprek gevoerd. Ik kan van hem denk ik nog veel opsteken."

Het contract van de middenvelder zal op 1 juli ingaan. Het 19-jarige talent speelde dit seizoen 35 wedstrijden voor Den Bosch waarin hij vier doelpunten maakte.

Vertonghen één play-offduel geschorst

De Belgische linksback van Ajax, Jan Vertonghen, is voor één play-offduel geschorst. Hij liep deze schorsing vorig seizoen op met RKC Waalwijk, toen hij degradatie probeerde te voorkomen tegen VVV-Venlo.

De gehuurde speler liep tegen twee gele kaarten aan en dat betekent dat hij een schorsing van één play-offduel krijgt. De schorsing telt ook voor de Champions League play-offs, waar Ajax zeer waarschijnlijk aan mee zal doen.

Een schorsing geldt overigens ook voor Milano Koenders van AZ, die ook met RKC twee gele kaarten opliep. De KNVB heeft recentelijk besloten dat ook directe rode kaarten in het restant van de reguliere competitie in de play-offduels een schorsing opleveren.

Excelsior verlengt contract Bandjar

Excelsior heeft het contract van Signourney Bandjar verlengd. Ondanks de degradatiestrijd van de Rotterdammers heeft de rechtsback ervoor gekozen om langer te blijven.

Het is het vierde seizoen van de 23-jarige Bandjar in Rotterdam. Het huidige contract, dat komende zomer afloopt, is nu met twee jaar verlengd. Het is de eerste speler van Excelsior die aangeeft langer te willen blijven. Er is een aantal spelers dat zeker zal vertrekken indien de club degradeert. Dit zijn Aykut Demir, Jeffrey Altheer (beiden gehuurd) en Geert den Ouden (clausule in zijn contract). De van AZ gehuurde Kees Luijckx vertrekt sowieso. Hij keert terug naar Alkmaar.

[NBA] Suns pakken Spurs in

De Phoenix Suns hebben laten zien dat ze ook van een kampioen kunnen winnen. Het team heeft het moeilijk sinds het All Star-weekend in februari maar herstelde zich goed. Er werd met 79-96 gewonnen van de San Antonio Spurs.

De Suns moeten het vooral van Amare Stoudemire hebben. De power forward had 21 punten en vier rebounds. Shaquile O’Neal voegde daar zestien punten bij en pakte negen rebounds.

Ondanks het slechte schotpercentage van Tim Duncan van de Spurs werd hij toch topscorer met 23 punten. Hij had overigens erg veel moeite om Stoudemire in bedwang te houden. Hij moet maar liefst vijf fouten maken op de sterke forward van de Suns. De Fransman Tony Parker scoorde twintig punten maar gaf slechts twee assists.

Uitslagen in de NBA

ThuisUitUitslag
San Antonio SpursPhoenix Suns79-96
Toronto RaptorsMilwaukee Bucks111-93
Philidelphia SixersDetroit Pistons101-94
Washington WizardsBoston Celtics109-95
Orlando MagicChicago Bulls115-83
New York KnicksCharlotte Bobcats109-107
Minnesota TimberwolvesNew Orleans Hornets90-122
Houston RocketsSeattle Sonics103-80

Brand Schutterijmuseum 'regelrechte ramp'

De zeer grote brand die vanochtend in het Schutterijmuseum in Steyl (Limburg) woedde, is een regelrechte ramp. Dat liet een woordvoerder van het museum weten.

Talloze attributen in het museum zijn doorweekt of liepen roetschade op, voorzover ze al niet in vlammen zijn opgegaan. Hoeveel van de onvervangbare collectie verloren is gegaan of onherstelbaar is beschadigd, kon de brandweer nog niet zeggen. ''Het gaat in elk geval om zeer authentieke zaken'', zei een woordvoerder van de brandweer.

De brand brak rond 05.15 uur uit. Brandweerkorpsen uit Tegelen, Venlo, Belfeld, Lomm, Helden, Baarlo, Horst aan de Maas en Venray bestreden het vuur met groot materieel. Rond 08.00 uur gaf de brandweer het sein brand meester.

Het in 2001 geopende Schutterijmuseum ligt in de voormalige kapel Notre Dame van het monumentale kloostercomplex van de Missiepaters van Steyl. Het museum had een grote collectie aan attributen, uniformen, foto's, vaandels, koningszilver, geweren, kogels, oorkondes en talloze andere bezienswaardigheden uit het rijke schuttersleven in Nederlands en Belgisch Limburg.

De brand ontstond op de zolder. Inderhaast zijn een aantal poppen met schutterskleding en andere attributen naar buiten gedragen en in de struiken gelegd. De aan het pand gelegen kerk is bleef gespaard. Ook een in een aangrenzend gebouw gevestigde historische bibliotheek liep geen schade op. De oorzaak van de brand is onbekend. Niemand raakte gewond.

De brandweer evacueerde vijftien kloosterlingen en acht studenten uit het achter het museum gelegen Sint Gregoriuscomplex. Ze worden opgevangen in het nabijgelegen Missiehuis van de Paters in Steyl. Burgemeester Hubert Bruls van Venlo, waaronder Steyl valt, stelde zich donderdagochtend op de hoogte van de omvang van de schade en sprak met de evacuees.

Van Geel: verplichte werkstage langdurig werklozen

CDA-fractievoorzitter Pieter van Geel wil dat langdurig werklozen in de bijstand verplicht een werkstage volgen. Doen ze dat niet dan moeten ze worden gekort op hun uitkering. Hij zei dat vanochtend in het Radio 1 Journaal.

Werkgevers zouden op die manier zonder al te veel risico's iemand een kans kunnen geven om zich te bewijzen. De uitkeringsgerechtigde kan zicht krijgen op terugkeer op de arbeidsmarkt. De stage kan worden uitgevoerd met behoud van uitkering, aldus de CDA-voorman.

Het aanbod van de stage is niet vrijblijvend, benadrukt Van Geel. Nu moeten alleen nog mensen die onder de nieuwe bijstandsregeling vallen aangeboden werk accepteren. Hij denkt verder aan een afgebakende periode van bijvoorbeeld zes maanden om te voorkomen dat bedrijven blijvend goedkope arbeidskrachten op de loonlijst zetten.

CD: Dream Theater - Greatest Hit (...and 21 other pretty coo

Dream zorgt goed voor zijn fans. Vanaf 1989 zijn er maar liefst negen studioalbums, vier livealbums, twee extended plays en zes video releases uitgegeven. Daarnaast is er ook nog een stapeltje officiële bootlegs op Ytsejam Records te krijgen. Eén soort uitgave stond nog niet in het rijtje, maar is er na al die jaren toch: een 'Best of'. Zelfspot hebben de mannen wel, want de titel van het album is Greatest Hit (...and 21 other pretty cool songs) geworden. De kleuren van de letters zorgen er zelfs voor dat de interpretatie van Greatest Shit niet moeilijk te vinden is.

De koekoek dreigt uit te sterven

De Europese koekoek wordt bedreigd met uitsterven. Als belangrijkste reden hiervoor wordt de opwarming van de aarde gezien. Doordat het steeds warmer wordt op aarde, keren veel vogels ook steeds vroeger terug vanuit Afrika naar Europa. Zodra de vogels terug zijn beginnen de beestjes met een nest bouwen en broeden.

De koekoek vormt een uitzondering op de meeste vogels. Dit beest keert pas in april terug als alle andere vogels - tegenwoordig - al lang uitgebroed zijn. Dit laatste gegeven is een tweede oorzaak van de achterutgang van het aantal koekoeken. De Europese soort broedt namelijk niet zelf hun eieren uit, maar dat laten zij over aan andere vogels. De eieren worden verdeeld over meerdere nesten, zodat het uitbroeden niet afhankelijk is van slechts één andere vogel. Dit zogenaamde 'broedparasitisme' lijkt dus nu tegen de koekoek te gaan werken.

Als de koekoek zijn overwintergedrag niet aanpast, is er niets te doen aan het feit dat hun aantal blijft afnemen. Dit zal uiteindelijk leiden tot het uitsterven van deze vogel.

 

Ashlee Simpson en Pete Wentz verloofd

Ashlee Simpson en Pete Wentz hebben zicht verloofd. "Ja, we zijn dolgelukkig dat we kunnen vertellen dat we verloofd zijn", vertelt de zangeres in een verklaring op de website Friends or Enemies. "We weten dat er de laatste tijd veel gespeculeerd wordt over Pete en mij en we wilden dat onze fans de eersten zijn die het van ons horen."

Joe Simpson, de vader van Ashlee, is 'blij dat Pete deel van de familie wordt', zo laat hij weten aan het Amerikaanse tijdschrift People. "We zijn gezegend."

De 23-jarige Simpson en de 28-jarige Wentz zijn sinds de herfst van 2006 een stelletje. "We voelden ons meteen tot elkaar aangetrokken", vertelde het zusje van Jessica Simpson in een recent interview. "Het is een schatje en hij haalt het beste in mij naar boven."

Wentz, die bassist is van de rockband Fall Out Boy, stak zijn liefde voor Simpson in een eerder interview evenmin onder stoelen of banken. "Het is fantastisch dat je kunt zoenen met je beste vriend."

Het is nog onbekend wanneer de bruiloft plaatsvindt.

Jomanda moet zich verantwoorden in zaak-Millecam

Jomanda en twee artsen moeten worden vervolgd vanwege de manier waarop zij zijn omgegaan met de ziekte van actrice Sylvia Millecam. De drie zijn tekortgeschoten in hun begeleiding. Dat heeft het gerechtshof in Amsterdam woensdag bepaald. Millecam overleed in augustus 2001 op 45-jarige leeftijd aan onbehandelde borstkanker.

De Vereniging tegen de Kwakzalverij en de Stichting Skepsis hadden klachten ingediend en eisten dat het drietal zou worden vervolgd. Het Openbaar Ministerie had de strafzaken geseponeerd, omdat Millecam bewust zou hebben gekozen voor een alternatieve behandeling en daar niet vanaf te brengen was. Volgens justitie was er onvoldoende bewijs dat ze haar reguliere zorg onthielden, wat strafbaar is. Het OM is na het arrest van het hof nu verplicht vervolging in te stellen tegen de drie.

Het hof oordeelt dat er aanwijzingen zijn dat Millecam ten onrechte 'in hoge mate' heeft vertrouwd op de analyse van deze artsen en het 'genezend medium' Jomanda dat haar aandoening een bacteriële infectie was. Zij zouden de actrice chemotherapie hebben afgeraden. De artsen en Jomanda mogen volgens het hof niet verwijzen naar de eigen verantwoordelijkheid van Millecam omdat zij door hen niet juist en volledig is geïnformeerd.

Volgens de Stichting Skepsis, die kritisch publiceert over het bovennatuurlijke, had het OM een 'license to kill' aan alternatieve genezers gegeven.

Het Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg zette in juni vorig jaar de twee alternatieve artsen uit hun beroep. Een derde werd geschorst.

Milan verdwijnt uit Goede Tijden Slechte Tijden

Robin Zijlstra stopt met zijn rol als Milan Alberts in Goede Tijden Slechte Tijden. "De makers hebben aangegeven dat ze klaar zijn met de rol", vertelt de 28-jarige acteur donderdag in De Telegraaf.

Zijlstra, die sinds anderhalf jaar de rol van de zoon van Robert Alberts speelde, is teleurgesteld. "Ik had het ontzettend naar mijn zin", zegt hij. "Ik vond het niet iets voor tot aan mijn pensioen, maar ik was er nog niet klaar mee." De soapie heeft ook nog geen ander werk in het vooruitzicht.

Op 30 mei heeft Zijlstra zijn laatste draaidag en eind juni is hij voor het laatst in de RTL-soap te zien.

Friesland doet proef met alcoholslot

In Drachten is gisteren onder het toeziend oog van de minister van Verkeer en Waterstaat, Camiel Eurlings, de proef met het alcoholslot van start gegaan. Nadat de minister de blaastest had voltooid reed hij een rondje met de auto op de parkeerplaats van het Verkeers Educatie Centrum (VEC).

Tachtig vrijwilligers zullen tot 20 juni in Friesland rondrijden met het apparaatje in de auto. Voordat de auto gestart kan worden zal geblazen moeten worden. Wanneer deze constateert dat er te veel alcohol gedronken is, zal het onmogelijk zijn de auto te starten. Door de proef moet duidelijk worden hoe de startonderbreker in de praktijk bevalt.

Jaarlijks vallen er veel verkeersdoden door alcoholgebruik in het verkeer. Naar schatting zijn dat er 130 tot 200 van de 800 verkeersdoden. Om dit aantal terug te dringen wil Minister Eurlings het slot volgend jaar al verplicht stellen voor notoire drankrijders. Afhankelijk van de uitkomst van de test wil hij ook proberen het slot te verplichten voor beginnende bestuurders.

Carmageddon vervolg dood voor geboorte?

Eerder dit jaar werd bekend dat ontwikkelstudio Pseudo Interactive haar deuren heeft moeten sluiten. In 10 jaar in de industrie met games als Cel Damage en Full Auto heeft het bedrijf een aantal redelijk succesvolle games op de markt gebracht. De reden dat de studio haar deuren moet sluiten is Eidos. Ze hebben wederom een project gecanceld, waar Pseudo mee bezig was, waarna het definitief afgelopen was. Welke game wilde Eidos niet bekend maken.

Een "senior games industry executive bekend met de situatie bij Pseudo" meldt via een mail aan de site next-gen.com dat de game in kwestie een nieuwe Carmageddon zou zijn. Vorige week stond er een wat vreemde blog op de geruchtensite Surfer Girl, waarin ook al werd gezegd dat het bedrijf bezig was met de ontwikkeling van een nieuw deel in de bloederige raceserie.

Hoewel beide bronnen het los van elkaar zeggen, is het niet anders te bestempelen dan als gerucht. Eidos wilde geen commentaar geven, Surfer Girl is niet de meest betrouwbare site en next-gen heeft alleen een anonieme bron die niet eens werkzaam was bij Pseudo Interactive of Eidos. Misschien zet het wel een andere studio aan om alsnog te gaan werken aan een vierde deel in een van de meer controversiële gameseries in de geschiedenis.Carmageddon geeft je punten voor het aanrijden van wandelaars

Brand in Limburgs Schutterijmuseum

Vanaf vanochtend 5:15 uur woedt er een grote brand in het Schutterijmuseum in het Limburgse Steyl. Brandweerkorpsen uit heel de regio zijn bezig het vuur met groot materieel te bestrijden.

De brand is op zolder ontstaan en breidt zich inmiddels over het dak uit over een lengte van veertig meter. De vuurhaard dreigde rond 6.30 uur over te slaan naar een lager gelegen verdieping waar zich de expositieruimte van het museum bevindt. Een aantal poppen met schutterskleding en een schuttersvaandel zijn gered van de brand. Hoeveel van de onvervangbare collectie verloren is gegaan of beschadigd is geraakt is nog niet bekend. De kerk die aan het Schutterijmuseum vast zit is tot nu toe gespaard gebleven. Over de oorzaak van de brand wordt nog in het duister getast.

Het Schutterijmuseum opende zijn deuren in 2001 in de kapel van een monumentaal kloostercomplex. Het museum bevat veel relikwieën uit de geschiedenis van het schuttersleven in Limburg. Onder de vele attributen bevinden zich foto's, vaandels, geweren, kogels, koningszilver en oorkondes.

Film: Vantage Point

Acht vreemden. Acht perspectieven. Eén waarheid. Dit is de tagline van de film Vantage Point en het vat de film bondig samen. Tijdens een belangrijke top over terrorisme in Spanje wordt er een aanslag op de Amerikaanse president gepleegd. Onder de getuigen bevinden zich onder andere een bodyguard van de president en een Amerikaanse toerist. Door de gebeurtenis vanuit hun perspectief en die van zes andere getuigen te laten zien, wordt geprobeerd de waarheid over de aanslag te achterhalen.


Fakkeltocht San Francisco over water

De olympische fakkeltocht in San Francisco is uit veiligheidsoverwegingen naar het water verplaatst. Dat meldden Amerikaanse media woensdag. Zij spreken over een verwarrende situatie.

Een politieboot die is aangemeerd in de buurt van het startpunt van de estafetteloop, zou de olympische vlam gaan vervoeren. De drastische ingreep zou zijn bedoeld om anti-Chinese demonstranten langs de oorspronkelijke route te vermijden.

Ook Arabische Emiraten tegen film Wilders

De Nationale Federatieraad, het parlement van de Verenigde Arabische Emiraten, heeft de Koran-film van Geert Wilders woensdag veroordeeld. Dit heeft de nieuwssite Gulf News donderdagochtend gemeld.

Volgens de parlementariërs is de film godslasterlijk. Zij riepen de Nederlandse regering op tot gerechtelijke stappen tegen de makers van de film, die volgens hen ophitst tot haat tegen de islam.

Monteurs waren te laat bij ontspoorde metro

De monteurs die maandag de ontspoorde metro bij het Centraal Station in Amsterdam moesten aarden, waren iets te laat ter plekke. Dat zeiden woordvoerders van het openbaarvervoerbedrijf GVB en de brandweer woensdag.

De passagiers konden pas een klein uur na het ongeval uitstappen, omdat het even duurde voordat de zogeheten stroomrail was geaard. Het GVB heeft afspraken met de hulpverleningsdiensten over hoe snel in dergelijke situaties personeel ter plekke moet zijn. Het streven is vijftien minuten, met een maximale uitloop tot dertig minuten.

Volgens de woordvoerder van het bedrijf waren de monteurs maandag 38 minuten onderweg. Zij hadden de stroomrail vier minuten later geaard. Het GVB onderzoekt hoe het kan dat het personeel te lang onderweg was. Ook gaat het bedrijf kijken hoe het dit in de toekomst kan voorkomen. De firma was al van plan deze zomer een systeem te installeren waarmee medewerkers de stroomrail op afstand kunnen aarden. In bijvoorbeeld de Schipholtunnel kan dat al.

De metro ontspoorde maandag bij het wegrijden. Daarbij raakte niemand gewond. Het metroverkeer in Amsterdam was bijna twee dagen ontregeld, maar rijdt sinds woensdag rond het middaguur weer volgens de dienstregeling. De Inspectie Verkeer en Waterstaat doet onderzoek naar de oorzaak en de afhandeling van het ongeval. De resultaten daarvan kunnen nog enkele maanden op zich laten wachten.

Prinses Ariane viert eerste verjaardag

Prinses Ariane, de jongste dochter van prins Willem-Alexander en prinses Máxima, is vandaag 1 jaar geworden.

De verjaardag van Ariane wordt in huiselijke kring gevierd op landgoed De Horsten in Wassenaar, zo laat de Rijksvoorlichtingsdienst weten. Wie de gasten zijn op het feestje van de peuter is onbekend. In ieder geval zullen haar zusjes Amalia (4) en Alexia (2) niet ontbreken.

Ariane kwam op 10 april 2007 ter wereld in het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag. Ze werd geboren als Ariane Wilhelmina Máxima Ines en is na haar vader en zusjes vierde in de lijn van troonopvolging.

De jongste dochter van prins Willem-Alexander en prinses Máxima is niet de enige Oranjetelg die donderdag haar verjaardag viert, ook prins Floris is jarig. De jongste zoon van prinses Margriet en prins Pieter van Vollenhoven is 33 jaar geworden.

Ultiem overleg over lerarenplan

In Den Haag voeren werkgevers en onderwijsbonden donderdag met het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap het ultieme overleg over het Actieplan Leerkracht. De onderwijswereld wil een betere toekomst voor de leraren. Daarvoor is per jaar 1 miljard euro extra nodig.

Minister Ronald Plasterk (Onderwijs), die later op de dag aan de onderhandelingen zal deelnemen, wil er donderdag uitkomen. De delegaties van de bonden (AOb en CNV Onderwijs) kunnen voor aanvang (10.00 uur) ter inspiratie taart verwachten. Dat is afkomstig van docenten van de actiegroep Leraren in Actie, die een korte wake zal houden op het Lange Voorhout, waar wordt onderhandeld.

De groep, die twee weken geleden actie voerde op het Plein in Den Haag, heeft een hard hoofd in de goede afloop en bereidt verdere acties voor. De minister ontvangt van de leraren ansichtkaarten, waarop hun eisen (loonsverhoging van 15 procent, werkdrukvermindering, meer mogelijkheden voor scholing) staan afgedrukt.

Een op drie kinderen onder 12 vertoont wangedrag

Een op de drie kinderen van 10 en 11 jaar pleegt wel eens strafbare feiten, zoals stelen of brandstichting. Dat komt neer op ongeveer 130.000 kinderen. Dat zegt hoogleraar jeugdcriminologie Peter van der Laan donderdag in het AD.

Van der Laan is een van de wetenschappers die meewerkte aan een studie over kindermisdaad. Donderdag worden de resultaten van het onderzoek op het congres Misdadigers van Morgen op de Vrije Universiteit in Amsterdam bekendgemaakt.

Uit het onderzoek blijkt dat het vooral gaat om 11-jarigen en in mindere mate om 10-jarigen. De onderzoekers hebben voor hun studie gebruik gemaakt van cijfers van politie en hulpinstanties. Ook werden kinderen steekproefsgewijs ondervraagd over hun gedrag.

Volgens Van der Laan zijn er aanwijzingen "dat kinderen die op jonge leeftijd crimineel gedrag vertonen, de criminele adolescenten van later zijn."

Karl Lagerfeld als radiopresentator in GTA IV

De bekende ontwerper Karl Lagerfeld zal een rol in de komende Grand Theft Auto hebben. Zijn karakteristieke stem zal te horen zijn op één van de vele radiostations die Liberty City rijk is. Verder zal zijn radiostation ook tracks draaien die door Lagerfeld zijn uitgezocht, voornamelijk Electronic en Dance. Voor de aangekondigingen van de tracks heeft Lagerfeld een aantal stevige commentaren geschreven."They had written a politically incorrect dialogue. I loved it, particularly in a time when everybody wants to be so politically correct when they talk.
I prefer to be in a video [game, presumably] than to play with it. I would love to be a very nasty, politically incorrect character."

Boycot werkt: EA schrapt betaalde wapens in Battlefield

Eerder berichtten we al dat dat je voor wapens zou moeten betalen in Battlefield: Bad Company. De vele negatieve reacties, waaronder een aangekondigde boycot, heeft EA echter anders doen besluiten.
De 5 gouden wapens, die los te koop zouden zijn als DLC, zijn nu alleen nog maar op twee manieren te verkrijgen. Je kan de Gold Edition van de game kopen, de wapens zijn dan zo goed als direct in je bezit. Of je zal ervoor moeten knokken, de hoogste regionen bereiken in de online rankings. Ok, je kan ze dus nog steeds tegen betaling krijgen, maar de mogelijkheid om ze gratis " te verdienen " lijkt een mooi alternatief.


Knokken voor gratis wapens.

7 lijken en 600 auto's uit Maas gevist

De Belgische overheid is vanaf 2006 bezig om het deel van de Maas en het Albertkanaal dat door Luik stroomt te doorzoeken. Tijdens deze 'opruiming' stuitten duikers onder andere op 600 auto's, zeven lijken en talloze wapens.

De zoektocht begon naar aanleiding van de verdwijning van Stacy en Nathalie , die sinds juni 2006 werden vermist. Aan het einde van die maand werden beide meisjes in een kanaal gevonden.

De Belgische politie probeert bij elke auto de eigenaar te achterhalen. Als dit gelukt is, kan de eigenaar kiezen of hij zijn auto al dan niet terug wil hebben. Tot nu wilde niemand zijn wagen terughebben. Als iemand er voor kiest om zijn auto wel terug te nemen, draait deze persoon voor de bergingskosten op.

Het aantal wagens dat uit het Albertkanaal werd gevist, bedraagt maar een klein percentage van het totaal; twintig auto's werden op de bodem van het kanaal aangetroffen. De politie hoopt aan de hand van de autogegevens vermiste personen te kunnen achterhalen.

Over de identiteit van de zeven lijken is niets bekend. 

Personeel radiozender Israël onder huisarrest

De Israëlische autoriteiten hebben zeven medewerkers van de Engelstalige radiozender RAM-FM voor minstens een week onder huisarrest geplaatst, om te voorkomen dat zij naar hun werk gaan. De Jeruzalemse studio van het station, dat zijn hoofdvestiging in Ramallah op de Westoever heeft, werd maandag door de politie gesloten. Het Israëlische ministerie van communicatie zei toen dat het station geen vergunning had en dat de radiosignalen van het vliegveld door de radio-uitzendingen werden verstoord. RAM-FM heeft zich tot doel gesteld de Israëliërs en Palestijnen dichter tot elkaar te brengen.

De joodse zakenman Issy Kirsh uit Zuid-Afrika is de eigenaar van de zender, die een jaar in de lucht is. Voorbeeld voor de zender is een Zuid-Afrikaans station dat uitzendingen maakte die moesten bijdragen aan de afschaffing van de apartheid. RAM-FM zegt een veilige plek te willen creëren waar Israëliërs en Palestijnen met elkaar kunnen praten.

Het station heeft tienduizenden luisteraars, variërend van Israëlische soldaten en Palestijnse studenten tot dorpelingen op de Westelijke Jordaanoever, Engelssprekende immigranten en diplomaten.

DVD: Lang Leve...

Twee jaar geleden ging Pretpark Nederland van Michiel van Erp in premičre, een Haanstra-achtige documentaire over de (niet bestaande) Nederlandse identiteit. Helemaal uit het niets kwam deze komische documentaire vol met eigenaardige personages en bizarre taferelen niet. Eerder maakte Van Erp namelijk een reeks televisiedocumentaires getiteld Lang Leve..., waar hij zijn stijl steeds meer perfectioneerde.


Naomi Campbell schold zelf racistisch

De vrouwelijke agente die topmodel Naomi Campbell vorige week op vliegveld Heathrow arresteerde, zegt dat Campbell haar racistisch heeft uitgescholden. Volgens het Britse tabloid The Sun bezigde Campbell scheldwoorden als blanke slet en ''fucking white honkeys''. Een 'honkey' is in Amerika op zich al een minachtende term om witte/blanke mensen te omschrijven.

Campbell beweerde eerder dat ze alleen maar was gearresteerd omdat ze zwart zou zijn. Volgens de politie beledigde en bespuugde ze agenten omdat ze boos was dat ze op haar bagage moest wachten.

British Airways heeft ondertussen laten weten dat het temperamentvolle model mag uitzien naar een andere luchtvaartmaatschappij. Zij zullen Campbell niet meer vervoeren.

Met dank aan mouthman voor de submit.

Koe op sterk water komt Japan lastig in

Een kunstwerk van de Britse kunstenaar Damien Hirst is op weg naar Tokio tegengehouden door de douane. Niet dat ze iets tegen het werk zelf hadden, maar omdat het kunstwerk invoeren een schending zou zijn van het verbod op import van Brits rundvlees.

Het kunstwerk, genaamd ‘Mother and Child, Divided', bestaat uit een in tweeën gesneden koe en kalf, gepreserveerd in formaldehyde. Japan heeft echter een importverbod ingesteld voor Brits rundvlees, na een uitbraak van BSE daar. Pas toen medewerkers van het museum de douanebeambten hadden overtuigd dat deze gekke koeien écht niet voor consumptie bedoeld waren, mochten zij hun reis vervolgen.

In de werken van Hirst staat de dood centraal. Hij werd beroemd door zijn reeks kunstwerken waar dode dieren in zijn verwerkt. Recentelijk verkocht de Brit nog een met diamanten bezette, uit platina gegoten vorm van een menselijk hoofd voor het enorme bedrag van 100 miljoen dollar.

De olympische fakkel gaat door Tibet


Verschillende organisaties hebben nu bevestigd dat de fakkelloop doorgaat, ondanks verschillende protesten rondom de loop. Een woordvoerder van het Chinese Olympisch Comité zegt dat de estafettetocht met de olympische vlam doorgaat en door niemand kan worden gestopt.

De voorzitter van de Tibetaanse regering heeft namens China ook bevestigd, dat ondanks de internationale druk, de Olympische fakkel via Tibet zal doorgaan. De Tibetaanse autoriteiten, die onder het gezag van China vallen, zeggen voorzorgsmaatregelen te zullen treffen om de fakkel veilig door Tibet te loodsen. Bij "illegale activiteiten" zullen sancties niet uitblijven volgens de autoriteiten en eventuele overtreders zullen veroordeeld worden.

Inmiddels zijn er grote protesten in de wereld geweest rondom de fakkelloop tegen de Chinese overheersing van Tibet.

De Olympische fakkel wordt in de Tibetaanse hoofdstad verwacht op 20 juli. De route maakt een onderdeel uit van de drie maanden durende tocht door het republiek China.

Pirates vs Ninjas Dodgeball uitgesteld

Sexy uitgever Gamecock heeft met pijn in het hart aan moeten kondigen dat de nu al populaire Xbox Live Arcade titel Pirates vs Ninjas Dodgeball is uitgesteld.

Volgens de uitgever komt dit doordat de game al is uitgebracht door softwarepiraten. "We zien hier de ironie van in," aldus Christopher Stockman, Studio Director bij developer Blazing Lizard. "We maken ons echter geen zorgen, we hebben een zeer goed Ninja-team op de zaak gezet en ze zijn op dit moment al bezig om de piraten op te jagen. Daarnaast geeft het ons wel de kans om de game te verbeteren."

De game zal dankzij de extra tijd die nu beschikbaar is zal de game wel meer spelmodi bevatten, waaronder een waarbij de meer traditionele regels van trefbal nageleefd worden.

Om de pijn van de vertraging enigszins te verzachten heeft Gamecock besloten vijf verse screenshots vrij te geven, alsmede een developer interview.
Mocht het nog niet duidelijk zijn: de game is niet uitgelekt of op internet beland, de developer had een excuus nodig om het uitstel aan te kondigen

CD: Hit Me TV

Een titelloos album, het is even wennen. Van de band is er gelukkig nog maar één album te vinden, dus verwarring over welke cd je bedoelt is niet te verwachten. Over welke band spreken we hier dan? De Amsterdamse formatie van vier jongens luistert naar de naam Hit Me TV. Voor sommigen zal de naam wel bekend klinken, wat voornamelijk door de hit 'Maybe The Dancefloor' zal komen. Anderen zullen misschien de associatie leggen met de vroegere band Skip The Rush. Ook dat is heel goed mogelijk, omdat de twee bands voor een groot deel dezelfde bezetting kennen. Naast de eerder genoemde song staan er nog 10 andere nummers op de cd. Een album dus met een 11-tal dansnummer in het indie-rockgenre. Een nieuw Nederlands product, tijd voor een luisterproef.
Laatste reviews en specials
review
Blu-ray: The Secret Life of Pets 2
review
Blu-ray: Hellboy 4K
review
Blu-ray: Yesterday
special
Interview Team Paraluna op DreamHack Rotterdam
review
Blu-ray: Spider-Man: Far From Home
review
The Irishman
©FOK.nl e.a.