FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 23 augustus 2007

Dunga roept Alves op voor BraziliŽ

De Braziliaanse bondscoach Carlos Dunga heeft Afonso Alves uitgenodigd voor de oefeninterlands tegen de Verenigde Staten en Mexico. Deze vinden plaats op 9 en 12 september.

De spits van SC Heerenveen maakte ook al deel uit de selectie tijdens de Copa America. Hierna keerde hij te laat terug in Nederland. Tegen Willem II zat hij vanwege een blessure nog op de tribune, de verwachting is dat hij komend weekend tegen Ajax weer kan spelen.

Dunga nodigde ook oud PSV speler Alex uit. Ook Kaka en Ronaldinho, die niet deelnamen aan de Copa Amťrica, kregen een uitnodiging. PSV keeper Gomes maakt geen deel uit van de selectie.

Lindsay Lohan formeel aangeklaagd

Icoon ShowbizzDe Amerikaanse actrice Lindsay Lohan is donderdag formeel aangeklaagd voor drugsbezit en rijden onder invloed van alcohol. Dat meldde het tijdschrift People.

De zeven aanklachten houden verband met twee arrestaties van de 21-jarige actrice in mei en juli. Ze zit op dit moment in een afkickkliniek in Utah. Ze moet vrijdag voor de rechter verschijnen. Als ze schuldig wordt bevonden moet ze mogelijk enkele dagen de cel in. Volgens actrice Brooke Shields zijn de ouders van Lohan verantwoordelijk voor haar gedrag.


De arrestatiefoto van Lindsay Lohan

Orkaan Dean eist acht levens in Mexico

Icoon RampDe orkaan Dean heeft in Mexico de afgelopen dagen acht levens geëist. Dean is inmiddels afgezwakt tot een lagedrukgebied dat in grote delen van Mexico voor regen zorgt.

De laatste slachtoffers zijn een echtpaar met twee kinderen in Xochitlaxco. Zij kwamen donderdag om door een aardverschuiving veroorzaakt door de hevige regen, aldus gouverneur Mario Marin van de deelstaat Puebla. Hij waarschuwde voor meer aardverschuivingen.

Eerder vielen er al achttien doden in de Cariben door Dean: negen in Haïti, vier in Jamaica, twee in de Dominicaanse Republiek en twee in Martinique.

Grosjean mogelijk Renault-testcoureur in 2008

De kans is groot dat Romain Grosjean vanaf volgend jaar testcoureur bij het team van Renault is. Volgens Flavio Briatore, de teambaas van de Franse renstal, staat Grosjean bovenaan het lijstje van mogelijke opvolgers van Nelson Piquet Jr.

Piquet Jr. is momenteel nog testrijder bij Renault, maar de jonge Braziliaan zal het vanaf volgend jaar te druk hebben met andere werkzaamheden. Het Franse team is daarom druk op zoek naar een vervanger en volgens teambaas Briatore is Grosjean de huidige favoriet. Het team zelf is minder overtuigend en kan alleen melden dat de Fransman een van de kanshebbers is op het zitje.

Grosjean rijdt dit jaar in de Formule 3 EuroSeries, waarin hij momenteel de leiding heeft. Vanaf volgend seizoen lijkt hij echter te gaan promoveren naar de GP2 Series. Het topteam ART Grand Prix lijkt interesse te hebben in de Fransman.

Grosjean, die momenteel al deel uitmaakt van het Renault Drivers Development Programme, lijkt in ieder geval nog niet zeker te zijn van zijn testplek binnen Renault. Hij heeft nog nooit eerder in een Formule 1-bolide gereden. Renault zal naar alle waarschijnlijk Grosjean eerst een aantal testrondes laten rijden eer ze hem officiŽle testrijder maken.

Een ding lijkt in ieder geval duidelijk geworden: Nelson Piquet Jr. zal volgend jaar geen testrijder meer zijn bij Renault. Naar alle waarschijnlijkheid zal het jonge talent gaan racen voor Williams of Renault.

Messiah komt met Darklite-producten voor de PS3

Messiah produceert games-gerelateerde producten. Vooralsnog concentreerden zij zich voornamelijk op Classic Gaming, door oude hardware te fabriceren met nieuwe techniek. Maar met hun twee nieuwste producten focussen ze zich op de nieuwste generatie gamers. Ten eerste is er de LightBar die je achterop je PS3 klikt en zo een blauwe gloed achter PS3 fabriceert. De intensiteit van de lichten is in te stellen, en met een schakelaar kun je de Lightbar aan zetten, uit zetten of instellen dat hij aan moet gaan wanneer de PS3 aanstaat.

Wat functioneler is hun andere accessoire: een afstandsbediening waarmee je zowel DVD- als BluRay-film bedienen. De afstandsbediening werkt net als een sliding phone: de belangrijkste functies als menu-bediening, play en pauze zitten op de buitenkant. Wanneer je de afstandsbediening open schuift krijg je toegang tot de geavanceerdere functies als het optie-scherm en het openen van het in-movie-menu. De knoppen zijn allen voorzien van een backlight, zodat ze ook in het donker te vinden zijn. De afstandsbediening werkt op een Lithium-Ion-batterij en wordt geleverd met een USB-oplaadstation.
Beiden zullen vanaf 25 september in de VS te koop zijn voor $29,99 per stuk. Of en wanneer deze twee naar Europa komen is onbekend.

Meer info betaalmodel Hellgate: London

We weten al enige tijd dat het multiplayer gedeelte van de action role-playing game niet zo is als dat van de concurrentie. Spelers kunnen namelijk een betaald abonnement nemen op dit multiplayer gedeelte. Vandaag werd bekend dat dit de speler 10 euro per maand gaat kosten.

Spelers die geen zin hebben in die 10 euro per maand kunnen nog steeds online spelen en hebben ook gewoon de mogelijkheid samen te spelen met anderen, items te verhandelen, zich bij gildes te voegen en te genieten van verschillende community features zoals voice chat en een vriendenlijst.

Wanneer je betaalt doet Flagship studios hier echter nog een schepje bovenop. De ontwikkelaar zal regelmatig nieuwe content gaan toevoegen aan de game waaronder nieuwe character classes, gebieden, monsters, items en raid content, game modes en extra slots voor characters en je stash. Daarnaast kunnen betaalde spelers zich niet alleen voegen bij gildes, maar kunnen ze deze ook starten. Ze kunnen zich ook ophouden in de gamewereld in eigen huizen.

Duitsers krijgen minder gore in Assassin's Creed

Nadat kort geleden werd aangekondigd dat Unreal Tournament 3 voor de Xbox 360 en PS3 in Duitsland flink gestripped zou worden van zijn bloed en gore, blijkt dat ook Assassin's Creed een doelwit is geworden. Volgens ontwikkelaar Ubisoft zal de Duitse versie van de game minder bloed kennen, omdat dit niet zo goed in de smaak viel bij de Duitse media-autoriteiten. Het bedrijf zal kijken wat er nog mogelijk is volgens de Duitse eisen, maar waarschijnlijk zal de hoeveelheid gore in de game flink ingeperkt worden.

Sabotage komt alsnog dankzij Gamecock

De eigenlijk al vergeten tweede wereldoorlog sneaker/shooter Sabotage komt alsnog onze kant op, en wel dankzij Gamecock.

In deze game gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Brits geheim agente Violet Szabo speel je Violet Summer, gek genoeg ook een Brits geheim agente, die diep achter de vijandelijke linie probeert te overleven. Het spel speelt zich af in de herinnering van Violet, als zij tegen het einde van oorlog in een ziekenhuis haar herinneringen nagaat.

Door de manier van vertellen wordt alles gesluierd in een waas van surrealisme, welke samen met de mooie graphics en hoog intelligente AI moet zorgen voor een interessante spelervaring. Violet is zoals het een ware vrouw betaamt geen mietje, en bezit naast dodelijke close-combat moves ook een klinische precisie met een geweer en enkele andere spannende verrassingen.

De game komt naar de PC en een current-gen console, en wordt in de herfst van 2008 verwacht. Aangezien de game al eens was aangekondigd voor de Xbox 360 ligt het in de lijn der verwachting dat de game op dit current-gen platform komt. De game wordt ontwikkeld door het Duitse Replay Studios, en uitgegeven door Gamecock.Opkomende draken in Operation Flashpoint 2?

Er zijn enkele nieuwe screens verschenen van Operation Flashpoint 2. Het spel moet dezelfde opzet krijgen als het eerdere Operation Flashpoint, wat simpelweg betekent dat het een militaire simulator moet gaan worden. Het spel speelt zich af op de oostkust van Rusland, waar een conflict over de zeggenschap over een eiland tussen Rusland en China tot oorlog leidt. Zodra de Chinese troepen het eiland bezetten komt de speler in actie, want jij bent een soldaat op dat eiland. Operation Flashpoint 2: Dragon Rising zal in 2008 verschijnen voor de PC, PS3 en 360.
Prijs voor Limited Edition Halo 3 Xbox 360 console bekend

In de aanloop naar de lancering van Halo 3 komen er steeds meer merchandise rond de game uit. Temidden van al die kleine hebbedingetjes staat daar een vrij groot hebbedingetje: de Limited Edition Halo 3 Xbox 360. Deze console is geheel in een Halo 3 jasje gehesen. De Britse prijs voor deze Limited Edition console is nu bekend geworden: voor 279,99 zal hij over de toonbank gaan, wat in Nederland waarschijnlijk op 399 euro uit zal komen.In de doos zul je verder een draadloze controller, een 20GB HDD en een wired headset (allemaal in Halo 3 thema) vinden. Daarnaast zullen de gelukkigen die deze 360 kopen speciale Gamer Pics en een Halo 3 theme kunnen downloaden vanaf Live. Verder zitten er nog een component-kabel, een ethernetkabel, een Charge&Play-kit en een maand gratis Xbox Live Gold in de doos. Bovendien is de console uitgerust met een HDMI-poort.

Eidos kondigt Highlander-game aan en toont omgevingen

Niet voor het eerst in de geschiedenis gaat een ontwikkelaar zich wagen aan de Highlander-licentie. Ditmaal is het Eidos dat aankondigt dat ze een game in ontwikkeling hebben op basis van de film met Christopher Lambert. In Highlander zul je gedurende achttien missies in de rol kruipen van Owen MacLeod in zijn strijd tegen de andere onsterfelijken. Dit zal je doen in New York, PompeÔ, Japan en de Schotse Hooglanden. Eidos zal zich met de game richten op epische gevechten met de katana, claymore en twee-handige zwaarden.

Highlander is ontwikkeling voor de PlayStation 3 en Xbox 360 en zal in 2008 verschijnen.Vechten met je vuisten in Condemned 2: Bloodshot

Condemned 2: Bloodshot zal de opvolger zijn van Condemned welke een van de launchgames van de 360 was. In tegenstelling tot het eerste deel zal het vervolg meer wapens en onderzoeksmaterialen bevatten. Tevens speel je nu ook meer levels buiten en af en toe zul je ook het daglicht gaan ervaren. De gevechten zullen van een ander kaliber zijn, alles zal wat sneller gaan. Tot slot zal het spel ook nog een multiplayer-mode bevatten genaamd Circle of Death. Van het spel zijn enkele nieuwe screens opgedoken.

Het spel zal deze keer niet enkel voor de 360, maar ook voor de PS3 gaan verschijnen.
Voorproefje van Settlers: Rise of an Empire in demo

Het Franse Ubisoft heeft vandaag een demo vrijgegeven van het zesde deel in de welbekende Settlers serie. Dit maal moeten de noeste Settlertjes een nog indrukwekkendere kolonie opbouwen dan voorheen. Dit maal kun je grote ommuurde steden bouwen. Muren die overigens zeker nut hebben wanneer jaloerse buren aan de deur komen kloppen.

De demo kun je op de volgende locaties downloaden:
Gamershell
Fileplanet
Worth Downloading

Ga op insectenjacht met je Wii

Ray wordt tijdens een kampeer-uitje wakker in een donker, mistig bos. Zonder zijn vrienden. Jouw taak is het om hem uit het bos te loodsen en zijn vrienden terug te vinden. Met de Wii Remote en de Nunchuk als zaklamp en werktuig om bruggen te bouwen, insecten te doden en obstakels te ontwijken. Je zal alles in het werk moeten stellen om te kunnen ontsnappen van Bug Island, het spel het natuurlijk niet voor niets Escape from Bug Island. Van het spel zijn een aantal nieuwe screens verschenen die je hieronder kunt bekijken. Het spel zal exclusief voor de Wii verschijnen.


Vijftien maal Kratos in God of War: Chains of Olympus screens

God of War I en II wisten vele miljoenen gamers te bekoren op de PlayStation 2, natuurlijk smaakt dit naar meer en dus besloot Sony nog maar een deel te laten maken. Het gaat hier om God of War: Chains of Olympus en wel voor de PlayStation Portable. Deze handheldversie plaatst je wederom in de huid van Kratos en neemt je ook weer mee naar het mythologische Griekenland. Van de game zijn nu vijftien nieuwe screenshots verschenen op CVG.

Het plot van het derde deel is inmiddels ook een klein beetje bekend. De oorlogsgod Ares weet Kratos te misleiden zodat hij zijn vrouw en kinderen doodt. Natuurlijk legt Kratos zich hier niet bij neer, hij komt in opstand tegen Ares en sluit zich aan bij de andere bewoners van de Olympus. De game zelf zal beginnen met het verdedigen van Attica tegen het sterke Perzische leger, een wanhopige strijd.

Het is nog eventjes wachten op God of War: Chains of Olympus, begin volgend jaar zal hij in de schappen liggen.


Franse politie vindt drie babylijkjes

Icoon BuitenlandsAfgelopen woensdag deed de politie in Albertville in de Savoie in Frankrijk een macabere vondst. Er werden drie kinderlijkjes gevonden. De ex-vriend van de moeder van de kinderen had de politie gestuurd. De man was meubels uit het huis gaan ophalen toen hij opeens een sterke geur rook. Toen hij op zoek ging naar de bron ontdekte hij in een koffer twee babylijkjes die in verre staat van ontbinding waren.

Toen de moeder thuiskwam, legde ze uit dat het om ongewenste zwangerschappen ging en dat ze de kinderen nooit had willen ‘houden’. Zij liet ook een derde kinderlijkje zien aan de politie die zij ook had verstopt. De kinderen zijn van 2001, 2003 en 2006 en zaten in plastic zakken en een koffer, waar ook een kerstboom in zat, samen met synthetisch materiaal. Haar zwangerschap werd niet opgemerkt omdat zij nauwelijks dikker werd. Toen de moeder een jaar geleden naar een andere woning verhuisde, bleek ze de kinderlijkjes gewoon mee te hebben genomen.

Men twijfelt eraan of de ex vriend de vader is van de kinderen. De moeder is onder toezicht gesteld van de politie, net als haar ex vriend. Morgen begint de juridische zaak en zal er autopsie op het lijkje van 2006 worden verricht.

Belangrijke nieuwe patch voor S.T.A.L.K.E.R.

Voor de first person shooter S.T.A.L.K.E.R. is vandaag een nieuwe patch vrijgegeven. De patch brengt het versienummer van de game naar 1.0004 en lost alle bekende multiplayer crash bugs op. Daarnaast moet de patch de performance van de game aanzienlijk verbeteren, mede dankzij de toevoeging van de float32 mod, die gemaakt werd door een user om de kwaliteit van de graphics evenals de prestaties te verbeteren.

Je kunt de patch hier downloaden. Een review van S.T.A.L.K.E.R. vind je hier

Man gapt fiets na sollicitatiegesprek

Icoon OpmerkelijkEen 22-jarige man uit het Zuid-Hollandse Nieuw-Lekkerland kan een nieuwe baan waarschijnlijk op zijn buik schrijven. De jongeman had een sollicitatiegesprek gehad bij een bedrijf aan de Lekdijk in zijn woonplaats.

Na het gesprek zag hij buiten een fiets staan die niet op slot stond. Hij twijfelde geen seconde en nam het rijwiel mee. Personeel van het bedrijf had zijn actie gezien en zij hadden op hun beurt de politie ingeschakeld. De 22-jarige werd thuis verrast door politieagenten die de fiets bij hem aantroffen. Het rijwiel is terugbezorgd aan de rechtmatige eigenaar. De sollicitant heeft spijt van zijn actie en gaat zijn excuses aanbieden aan de eigenaar van de fiets.

Tornado-trailer Unreal Tournament III

Het Duitse PC Games Hardware loopt ook rond met een videocamera op de Games Convention in Leipzig. Men liep hiermee langs de stand van leverancier van physics-software en hardware Ageia, alwaar men Unreal Tournament 3 had draaien. De beelden laten zien hoe de speler alle kanten op wordt geblazen door een tornado die woedt in het gespeeld level. De game draait hier op een door Dell gefabriceerde notebook.

Het filmpje kun je hier bekijken.

Epic neemt meerderheidsbelang in Painkiller-ontwikkelaar

Epic Games heeft aangekondigd een meerderheidsbelang te hebben genomen in de Poolse ontwikkelaar People Can Fly. Deze ontwikkelaar was eerder verantwoordelijk voor de no-nonsense FPS Painkiller. Deze FPS werd erg populair onder pro-gamers en werd in 2005 opgenomen in het programma van de Cyberathlete Professional League World Tour, waar gamers als Fatal1ty voor honderdduizenden euro's aan prijzengeld in de wacht konden slepen. Momenteel is People Can Fly in opdracht van Epic bezig met het overzetten van de Xbox 360-hit Gears of War naar de PC.

Epics interesse voor de Polen werd gewekt toen de jongens lieten zien wat ze in slechts een paar weken konden met de voor Gears of War gebruikte Unreal Engine 3. Op basis hiervan werd People Can Fly ingehuurd voor het overzetten van Gears of War naar de PC, deze samenwerking liep zo lekker dat men uiteindelijk besloot om voor een onbekend bedrag een meerderheidsbelang in People Can Fly te nemen.


Painkiller

Alone in the Dark screenshots

Naast de nieuwe The Witcher screenshots heeft uitgever Atari ook een aantal screenshots voor het spel Alone in the Dark: Near Death Investigation vrijgegeven. Dit spel van Eden Studios moet de oude tijden van de Alone in the Dark spellen doen herleven op de bijna elk platform. De screens laten goed de sfeer en de lichteffecten zien die het spel bevat in de PC, Xbox 360 en PlayStation 3 versie. Hieronder kan je de screens bekijken.

PVV wil geen 'Huis van de Koran' in museum

Icoon PolitiekDe Partij voor de Vrijheid (PVV) van Geert Wilders heeft kamervragen gesteld over de bouw van het Huis van de Koran in museum OriŽntalis in Nijmegen. Het vroegere Bijbels Openluchtmuseum wil diverse geloofsstromingen toelichten.

De sultan van Oman heeft een half miljoen euro voor het project gegeven. De partij van Geert Wilders vindt de bouw van het Huis van de Koran ongewenste promotie voor de islam en ook vinden ze dat Nederlandse instanties daarvoor geen geld uit het buitenland moeten krijgen. De PVV ziet het liefst dat de subsidie aan OriŽntalis wordt stopgezet. Het Rijk overwoog echter al vanaf 2009 geen bijdrage meer aan het museum te geven, of dat komt door de gift van de sultan van Oman is niet duidelijk.

Razendsnelle screenshots PGR4

Project Gotham Racing 3 was een game die tijdens de launch van de Xbox 360 hoge ogen gooide. Nu legt Bizarre de laatste loodjes af in de ontwikkeling van de opvolger hiervan, dat de originele titel Project Gotham Racing 4 met zich mee krijgt. PGR4 zal echter naast de schokkende naamsverandering op meer vlakken verschillen van zijn voorganger, zo kent de game een volledig vernieuwde carriŤre-modus, een dynamisch weer-systeem en meer. Spelers kunnen in flitsende bolides rondscheuren over circuits op locaties over de hele wereld zoals St. Petersburg, Shanghai en Macau. Daarnaast zijn New York, Tokio, Londen en Las Vegas terug, en kun je wederom over de befaamde NŁrburgring razen alwaar je weer tientallen mogelijkheden hebt om je dure bak in de vangrail te werken.

Bizarre heeft vandaag een aantal nieuwe bolides onthuld waarmee je de tracks in de game onveilig mag gaan maken en men deed er direct een zestal screenshots bij om er een aantal te laten zien. De vandaag aangekondigde auto's op een rijtje:
Auto's:
• Ariel Atom 300 Supercharged 2004
• Aston Martin V8 Vantage 2005
• Austin Mini Cooper S 1964
• Chevrolet Camaro Z28 1969
• Ferrari F430 2004
• Caparo T1 2007
• Caterham R500 2000
• Lamborghini Gallardo 2004
• Mercedes-Benz SLR McLaren 2005
• Tesla Roadster 2008

Motoren:
• BMW F 800 S 2006
• Honda NR750 1992
• Honda CBR600RR 2005
• Kawasaki Ninja ZX-14 2007
• MTT Turbine Superbike 2006
• MV Agusta F4 Senna 2006
• Norton 500 Manx 1962
• Triumph Speed Triple 2005
• Triumph Trident 2005

Project Gotham Racing 4 zal op twaalf oktober exclusief in de schappen liggen voor de Xbox 360.Vrouwen verkracht met knuppel en pistool

Icoon MisdaadEen man uit het Limburgse Swalmen heeft gisteren voor de rechtbank in Roermond vijf jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen zich horen eisen. Dat kreeg hij, omdat hij in 2003 twee vrouwen met wie hij samenwoonde zou hebben verkracht.

De 42-jarige Andrť H. zou zijn twee partners met wie hij samenwoonde herhaaldelijk hebben verkracht. Daarvoor gebruikte hij niet alleen zijn penis, maar ook een honkbalknuppel en een pistool. Volgens de vrouwen gebeurde dit in het bijzijn van de pas 15-jarige zoon van H. De tiener zou ook door de vader zijn gedwongen seks te hebben met zijn 'pleegmoeders'.

Volgens H. hebben de vrouwen nooit iets tegen hun zin hebben hoeven doen. Ze zouden een complot tegen hem hebben opgezet, maar waarom ze dat gedaan zouden hebben weet hij niet. De rechtbank doet op 5 september uitspraak.

18 maanden cel voor kidnapping 6-jarige

Icoon JustitieDe 45-jarige H.V. uit Terneuzen moet achttien maanden de gevangenis in, omdat hij 2 maart een 6-jarig meisje had gekidnapt. Daarnaast kreeg hij ook nog tbs met dwangverpleging, dat was conform de eis van justitie.

De Zeeuw ontvoerde het kind in Vogelwaarde, waarna hij haar mishandelde, aanrandde en uit de auto gooide. Drie kwartier later vond een automobilist het meisje met een bebloed gezicht in de berm. V. had zijn auto op een parkeerplaats gezet naast een speelplaats in Vogelwaarde. Hij knoopte een praatje aan met het meisje, waarop hij haar kidnapte. V. toerde wat rond met het kind, terwijl hij opgewonden raakte.

Drie dagen na de ontvoering werd hij op zijn verjaardag aangehouden door de politie die hem op het spoor was gekomen op basis van het signalement van hem en zijn auto. V. meent dat er niets aan de hand was, omdat hij het kind niet heeft verkracht, zo vertelde hij de rechter. Hij had het meisje ontvoerd om zichzelf te testen, toen het fout ging ervoer hij dat als een 'incident'.

Met dank aan KRIBBET voor de submit.

Binnenshuis barbecueŽn blijkt slecht plan

Icoon OpmerkelijkEen 23-jarige man uit Wageningen had ondanks het kwakkelende weer van de afgelopen tijd zin om te barbecueŽn. De man stak daarom woensdagavond in huis de barbecue aan. Rond 23.00 uur arriveerde de gewaarschuwde politie bij het pand. Op dat moment stond de woning vol met rook. De man was op dat moment uit de woning verdwenen.

De vloer van de woning bleek te zijn ingebrand. Dit veroorzaakte flinke rookoverlast. De politie schakelde de brandweer in en vond de barbecueŽnde man in de buurt van de woning. Hij is opgepakt op verdenking van brandstichting. Donderdagochtend zat de man nog vast.

JoWood vindt ontwikkelaar voor Gothic 4

In Leipzig heeft uitgever JoWood bekend gemaakt welk bedrijf de RPG Gothic 4 zal gaan ontwikkelen. Het betreft hier Spellbound, bekend van Desperados en Airline Tycoon Deluxe. De reden dat JoWood in zee is gegaan met Spellbound is Jochen Hamma. Deze man werkt bij het bedrijf en speelde een grote rol in de ontwikkeling van Nordland gebaseerd op de pen & papier RPG 'Das Schwarze Auge'. Met Gothic 4 wil Spellbound verder gaan met de sterke punten van de serie en trouw blijven aan de Gothic-stijl.

Gothic 4 zal verschijnen op Xbox 360, PlayStation 3 en PC. Een releasedatum volgt in de komende weken.Vernietig zonnestelsels in add-on Galactic Civilizations II

Werd eerder dit jaar al Stardocks uiterst goed ontvangen turn-based strategy game Galactic Civilizations II uitgebreid met de add-on Dark Avatar, nu kunnen we nog een add-on verwelkomen. De nieuwe add-on krijgt de naam Twilight of Arnor met zich mee en moet weer een sloot nieuwe features en content toevoegen aan het origineel dat hier al niet arm aan was. In november zal men Twilight of Arnor gaan aanbieden voor $30, of zelfs $24,95 als men online koopt. Een Europese prijs is nog niet bekend, maar naar verwachting zal die rond de 20-30 euro liggen. Je zal wel de gold uitvoering of het origineel met Dark Avatar moeten hebben wil je Twilight of Arnor kunnen gebruiken.

De features en content die je voor je zuurverdiende centen krijgt zijn volgens Stardock veel door de community achter de game aangevraagd. Naast een nieuwe campaign, die de Dread Lords saga die gestart werd met Galactic Civilizations II afhandelt, voegt Twilight of Arnor ras-specifieke techtrees toe evenals ras-specifieke verbeteringen voor planeten. Nieuwe schepen, wapens, ruimtestations en scheepsonderdelen zullen tevens toegevoegd worden aan de productiemogelijkheden van de speler. Een belangrijk nieuw scheepsonderdeel is de Terror Star, een wapen die gehele zonnestelsels in ťťn klap kan vernietigen.

Als laatste nog een aantal screenshots van de game. Op de onderste screenshot zie je de dodelijke Terror Star aan het werk.That's no moon...

Tom Cruise en Katie Holmes slapen apart

Icoon ShowbizzTom Cruise en zijn jaren jongere vrouw Katie Holmes slapen niet in hetzelfde bed. Dat was eerst omdat Katie katholiek was en ze nog maar pas met elkaar gingen. Het is ondertussen zo'n grote gewoonte worden dat beiden er niet mee willen breken.

Zowel Tom als Katie hebben een eigen grote slaapkamer. Binnenkort verhuizen ze naar een villa die zo'n 26 miljoen euro waard, dat gebeurt later deze zomer. Ondanks dat de sterren apart slapen hebben ze toch een dochter verwekt. De kleine Suri is ondertussen zo'n anderhalf jaar oud .


Tom Cruise en Katie Holmes slapen apart

Monsters op The Witcher screenshots

Vandaag heeft Atari zes nieuwe screenshots vrijgegeven voor de RPG The Witcher. Het spel is gebaseerd op het verhaal van de Poolse schrijver Andrzej Sapkowski en de makers omschrijven het spel als 'return to the roots of the role-playing genre with a fresh and modern approach'. Het spel zal drie verschillende eindes bevatten en alle quests zullen op verscheidene manieren te volbrengen zijn.

De geplande release van The Witcher staat voor het einde van dit jaar.


Guitar Hero 3 demo exclusief naar Xbox 360

Het duurt nog wel even voor Guitar Hero 3: Legends of Rock in de winkels verschijnt, dus om de pijn te verzachten zal Activision een demo van de game uitbrengen. Om ook nog wat geld te verdienen met de demo zal de demo niet gelijk te downloaden zijn. Activision moet gedacht hebben dat de tactiek van Microsoft om een demo bij een game te stoppen een goed idee was, want de demo van Guitar Hero 3 zal bij Tony Hawk's Proving Ground zitten. Mensen die deze game aanschaffen zullen dan ook twee weken eerder los kunnen met de demo dan de niet-kopers.

De demo zal vijf speelbare nummers bevatten die ook in de uiteindelijke versie van de game zullen komen:
Lay Down (by Priestess)
Even Flow (by Pearl Jam)
The Metal (by Tenacious D)
Hit Me with your Best Shot (as made famous by Pat Benatar)
Rock You like a Hurricane (as made famous by Scorpions)

Music is such a huge part of skateboarding culture and pairing the Guitar Hero III: Legends of Rock demo with Tony Hawk's Proving Ground makes perfect sense. We're excited to bring together two highly anticipated games and give fans their first chance to rock out with the franchise that's taken the world by storm.

Aldus Dusty Welch, head of publishing bij RedOctane.

[Upd] 'Luque weer wel naar Ajax'

Ajax lijkt de strijd om Albert Luque te winnen. Technisch directeur Martin van Geel en algemeen directeur Maarten Fontein zijn naar Newcastle vertrokken om te onderhandelen met Luque.

Donderdagochtend om half tien vertrokken Van Geel en Fontein op Schiphol. Ze zullen na hun landing gaan onderhandelen met de zaakwaarnemer van Luque, Arroyo Garcia. Dat Fontein en Van Geel samen deze reis maken kan er op duiden dat de onderhandelingen in een vergevorderd stadium zijn.

Naas Ajax waren ook Sevilla, Feyenoord en PSV in de race voor de diensten van de Spanjaard. De zeventienvoudig international staat nog tot 2010 onder contract bij Newcastle. Bij The Magpies kwam hij in de laatste twee seizoenen tot 21 competitieduels en ťťn doelpunt.

Update @ 16:58

Het begint er op te lijken dat Ajax raak heeft geschoten. De Spaanse krant Marca meldt op zijn website dat Luque rond is met Ajax.

Update @ 20:01

Volgens de website van SkySports gaat Luque niet naar Ajax maar naar Sevilla. "Sevilla is een fantastische stad en Betis heeft geweldige supporters. Ze zijn ook bezig om een sterk team te formeren", aldus Luque.

Update @ 20:32

Tegenover Radio Sevilla heeft Luque laten weten toch naar Ajax te gaan. Dat meldt de regionale versie in Sevilla van de Spaanse krant ABC. "Ik ben Betis dankbaar voor de interesse, maar ik ga toch naar Ajax", aldus Luque. Volgens het bericht kon Betis niet verder gaan dan een salaris van 1,5 miljoen terwijl Ajax 2,2 miljoen euro zou hebben geboden. Het wachten is op een officiŽle mededeling van betrokken partijen.

McLaren hoopt op rust binnen team

Komend weekend, tijdens de Grote Prijs van Turkije, pakken Lewis Hamilton en Fernando Alonso de draad weer op. Sinds het incident tijdens de race in Hongarije leven de coureurs van McLaren Mercedes in onvrede met elkaar. Er gaan geruchten dat het duo sindsdien niet meer met elkaar heeft gesproken.

Ron Dennis, teambaas van McLaren, hoopt dat Alonso en Hamilton zich tijdens de komende race in kunnen houden. De afgelopen drie weken, waarin geen enkele race werd verreden, kwam de Britse F1-stal dan ook goed uit. De chef van het team, Norbert Haug, heeft laten weten dat er pogingen worden gedaan om de twee coureurs nader tot elkaar te brengen. "Het is goed om weer rust in het team te brengen. We zullen in Turkije daarom met zijn allen om de tafel gaan zitten en deze situatie bespreken"

Het enige wat McLaren nu kan doen is hopen dat er weer vrede komt tussen Hamilton en Alonso. De wereldtitel is na de overwinning van de Britse coureur binnen handbereik. Scuderia Ferrari, de grootste concurrent van het Britse team, zou alleen baat hebben bij een mislukte poging. De coureurs van het laatste team, Felipe Massa en Kimi RšikkŲnen, lijken het namelijk af te leggen op snelheid.

Lehmann twee weken buitenspel

Jens Lehmann zal voorlopig niet in actie komen voor Arsenal. De keeper van de ploeg uit Londen liep tijdens het duel tussen Duitsland en Engeland een blessure aan zijn achillespees op. ArsŤne Wenger, trainer van de club, denkt dat hij de speler minstens twee weken moet missen.

Door deze kwetsuur zal Lehmann de wedstrijden tegen Manchester City en Portsmouth vanaf de tribune moeten bekijken. Ook het Champions League-duel tegen Sparta Praag komt naar alle waarschijnlijkheid te vroeg voor de Duitsers.

Lehmann blijft nog overigens nog een aantal dagen in Duitsland. De keeper zal daar een bezoek brengen aan een specialist, die hem nader zal onderzoeken.

Microsoft software nu ook op Nokia telefoons

Icoon TelecomVanaf nu is het mogelijk om Windows-Live diensten te gebruiken op mobiele telefoons van het merk Nokia. Het bedrijf stelt in elf landen, waaronder Nederland, gelokaliseerde versies van de programma's beschikbaar. Windows Live Mail, Spaces en Search zullen gratis te gebruiken zijn terwijl Messenger na dertig dagen geld gaat kosten.

De software wordt in eerste instantie alleen uitgebracht voor de N-series. Later volgen de toestellen uit een andere serie. Opmerkelijk is dat Nokia toestellen geen gebruik maken van Windows Mobile, maar van het concurrerende Symbian. De programma's zullen dus ook functioneren op andere Symbian toestellen. Nooit eerder werkten Windows diensten soepel op een ander besturingssysteem.

In de technologiesector wordt mobiel internet gezien als een van de belangrijkste groeimarkten. De concurrenten van Microsoft, Google en Yahoo, werden al eerder actief op de markt van het mobiele internet. Diensten als Yahoo Go, GMail, Google Maps en Youtube zijn allemaal te bekijken op een mobiele telefoon. Ook werden er al vergelijkbare distributie overeenkomsten gesloten met andere fabrikanten van mobiele telefoons.


Nu ook voor Nokia telefoons!

Stad wil af van 'klotenaam'

Icoon OpmerkelijkHet bestuur van de Zuid-Afrikaanse havenstad Durban wil dat de agglomeratie een nieuwe naam krijgt. De gemeente is de huidige Zoeloe-naam voor de voorsteden, eThekwini, beu, omdat het stierentestikels betekent. De naam verwijst naar de vorm van de baai van Durban. Maar volgens burgemeester Obed Mlaba leidt de naam alleen maar tot gênante situaties.

Durban wil gebruik maken van de huidige herziening van Zuid-Afrikaanse stadsnamen. De agglomeratie zou Kwa Khangela moeten gaan heten: Pas Op, genoemd naar een militair oefenterrein van een Zoeloe-koning.

Onderdeel Xbox 360 kan oververhitten

Icoon GamesMicrosoft heeft opnieuw problemen met de spelcomputer Xbox 360. Een onderdeel van het draadloos racestuur kan oververhit raken, waardoor er rook uit het apparaat kan komen. Dat maakte Microsoft donderdag bekend. Microsoft heeft tot nu toe vijftig meldingen binnengekregen. Ongelukken deden zich niet voor, aldus de onderneming. Wereldwijd zijn er meer dan 230.000 stuurtjes op de markt. Bezitters kunnen gratis een nieuw onderdeel voor het stuur krijgen via de website van Xbox.

Microsoft wordt dit jaar achtervolgd door problemen met zijn spelcomputer. In april kwam aan het licht dat de Xbox 360 krassen op speldvd's kan veroorzaken. Later bleek dat het apparaat kan crashen als gevolg van een ontwerpfout. Microsoft, 's werelds grootste softwareproducent, verlaagde deze zomer de prijs van de Xbox. In juli maakte het bedrijf bekend dat de problemen met de spelcomputer Microsoft meer dan een miljard dollar gaan kosten.

xbox rookt

Een rookgordijn tijdens het spelen was nog nooit zo echt.

Meer gamesnieuws vind je natuurlijk op FOK!games!

WoW Battle Chest komt eraan

Blizzard heeft aangekondigd dat er op 12 oktober de eerste World of WarCraft Battle Chests zullen worden verstuurd naar de winkels. Dit pakket zal het spel en de uitbreiding The Burning Crusade bevatten voor een prijs van €34,99. Of deze stap van Blizzard nog meer spelers naar de wereld van Azeroth gaat brengen zullen we zien in oktober wanneer de eerste verkoopcijfers bekend worden gemaakt.

De volledige inhoud van het pakket:

* A fully illustrated box, localized in five versions
(English, German, French, Spanish, Italian)
* One (1) unique Authentication Key to create your personal World of Warcraft account (online registration required).
* One (1) unique Authentication Key to upgrade your personal World of Warcraft account to the Burning Crusade.
* Two (2) DVDs to install the game and its addon (PC and Mac versions on same DVDs).
* A complete full & localized paper Game Manual (depends on your language)
* A 10 day Guest Pass which will allow you to invite a friend to play World of Warcraft with you on a 10 day free trial.
* Two (2) complete full & localized Official World of Warcraft Battlechest Guides from Brady Games with tips, tricks, and strategies to aid you in your epic quest, for both titles (depends on your language)Peuter overleeft drie dagen in natuur

Icoon OpmerkelijkEen 2-jarig Slowaaks jongetje heeft drie dagen alleen in de open natuur overleefd. Wandelaars die op zoek waren naar paddenstoelen, ontdekten tot hun verrassing de peuter die alleen een onderbroek en schoentjes droeg.

De kleine, Jaroslav Pecha genaamd, gold sinds maandag als vermist. Een grootscheepse zoekactie van politie, brandweer en tientallen vrijwilligers was op niets uitgelopen. De politie had de moed al opgegeven hem levend terug te vinden. Toevallig vonden enkele wandelaars hem, in een bos op nog geen kilometer van zijn woonplaats.

Jaroslav moest wegens onderkoeling in een ziekenhuis worden opgenomen, maar hij had verder alleen wat krasjes en insectenbeten.

Verdachte mishandeling Jami aangehouden

Icoon MisdaadDe politie Haaglanden heeft donderdag een 17-jarige man aangehouden die wordt verdacht van de mishandeling van Ehsan Jami. De tiener uit Leidschendam zou Jami op 4 augustus in Voorburg hebben geslagen en geschopt.

Dat maakte het Openbaar Ministerie (OM) donderdag bekend. De politie kwam de verdachte op het spoor door informatie van Jami, voorman van het comitť van ex-moslims. Het OM sluit niet uit dat nog meer mensen worden aangehouden.

De Leidschendammer moet vrijdag voor de rechter-commissaris verschijnen op verdenking van openlijk geweld. Jami, die namens de PvdA in de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg zit, werd na een bezoek aan de supermarkt opgewacht door drie mannen van allochtone afkomst. Daar werd hij tot twee keer toe aangevallen en uitgescholden. Het was al de derde keer in korte tijd dat Jami werd belaagd.

De 22-jarige IraniŽr wil met zijn comitť afvallige moslims helpen en taboes in de moslimwereld over huiselijk geweld en schending van mensenrechten op de agenda zetten. Jami werd vorige week overgebracht naar een zwaarbeveiligde woning, omdat hij sinds de mishandeling in Voorburg meermalen met de dood bedreigd is.

Jami

Verdachte mishandeling Jami aangehouden.

Wagenmakers stapt uit musical voor God

Icoon ShowbizzLinda Wagenmakers, bekend van o.a. Miss Saigon en Love me just a little bit more, stopt om persoonlijke redenen met haar rol als Sis in de 'freakmusical' Shhh...it Happens!. Dat bracht de leiding van die productie donderdag naar buiten.

Het is nog niet bekend wie de rol van Wagenmakers gaat overnemen. Shhh...it Happens! vertelt het verhaal van een bende losgeslagen freaks in een verlaten attractiepark. De productie is gedurende vier maanden vijf keer per week te zien in het Amsterdamse Panama Theater.

Op haar website schrijft Wagenmakers dat de pittige musical niet langer te combineren was met haar geloof. Ze is lid van de pinkstergemeente en zocht de afgelopen week haar toevlucht tot gebeden om te bepalen of ze moest doorgaan met Shhh...it Happens! Ze deed dat ook omdat haar rol voor veel ophef zorgde in de christelijke gemeenschap. Uiteindelijk besloot ze te stoppen, omdat ze bijvoorbeeld in één lied moet vloeken.

"Ik ben een actrice en actrices vertellen verhalen. Ze verworden niet tot wat ze uitbeelden", verdedigt ze op haar webadres haar aanvankelijke keuze om mee te doen met de show. "Maar dat betekent niet dat ik dat ben", refererend aan haar personage. "Om een personage neer te zetten moet je de taal van diegene spreken."

Omdat ze begin dit jaar een gospelalbum heeft opgenomen, voelde ze een extra verantwoordelijkheid richting God om uit de musical te stappen. De regisseur van het stuk zou haar keuze begrijpen. "Ik wil niet tussen jou en een hogere macht in komen te staan", zou hij haar hebben gezegd.

Linda Wagemakers

Wagenmakers stopt om vloek.

Lafeber beste Nederlander op KLM Open

Vandaag begon in Zandvoort op de Kennemer de 2007 editie van het KLM Open. Het golfevenement duurt nog tot 26 augustus. Het weer was goed dus werd er goed gescoord door de deelnemers. Er doen zeven Nederlandse golfers mee aan het toernooi.

Beste Nederlander na de eerste dag was Maarten Lafeber met drie onder par. Twee golfers wisten met -6 te finishen. Taichi Teshima en Jean-Baptiste Gonnet hadden beide 64 slagen nodig, een evenaring van het baanrecord. Nummer drie na de eerste dag is de Schot Andrew Coltart. Hij had ťťn slag meer nodig dan de twee leiders. Opvallend waren de zeven birdies die Coltart sloeg na de tiende hole. Ook op -5 stonden Michael Cambell, David Carter, Steve Webster, Alexander Noren, David Lynn en Thomas Levet.

Robert Jan Derksen had 72 slagen (+2) nodig op zijn eerste dag met Bernhard Langer en Nick Dougherty aan zijn zijde. Drie birdies en vijf bogeys zorgden voor een hoge score. ”Je slaat altijd wel een paar slechte ballen tijdens een ronde. Nu sloeg ik bijna allemaal slechte ballen. Ik heb misschien ťťn goede drive geslagen. Ik miste ook veel korte putts, dat gebeurt me anders nooit,” aldus Derksen. Langer deed het beter en eindigde met -3, Dougherty deed het iets minder en kwam op -1 uit.

Duizenden fans bij presentatie Robben

Vandaag waren zo'n 7000 supporters van Real Madrid naar het Estadio Bernabeu gekomen om de presentatie van Arjen Robben mee te maken. De 23-jarige Nederlandse voetballer doorstond eerder op de dag de medische keuring bij de Spaanse kampioen.

Ook de Argentijnse verdediger Gabriel Heinze, die overkwam van Manchester United, werd aan het publiek voorgesteld. De Spaanse landskampioen kocht eerder deze zomer de Nederlanders Royston Drenthe en Wesley Sneijder. Ruud van Nistelrooij stond al onder contract bij de Koninklijke.

Chelsea ontving ongeveer de 36 miljoen euro voor Robben, die een contract voor vijf jaar tekende.

Quentin Tarantino kiest Nailed by Nikita

Icoon FilmRegisseur Quentin Tarantino (o.a. Pulp Fiction, Reservoir Dogs) heeft Nailed by Nikita uitgeroepen als winnaar van de Fake Trailer Contest. De Amerikaan maakte zijn keuze uit vier trailers die door het Nederlandse publiek en een vakjury werden gekozen. Dat meldde distributeur A-Film.

"Het niveau verraste me", zei Tarantino over de korte Nederlandse promotiefims. "Het was veel beter dan ik had durven hopen." En over Nailed by Nikita: "Nauwelijks te geloven dat dit van amateurs komt. Het ziet er geweldig uit, en heeft ook een echte Grindhouse-look. Maar het allerbelangrijkste: als ik de trailer zie, ben ik enorm benieuwd naar hoe de volledige film zou zijn."


Making of, van de trailer.
De ingezonden trailer zelf is hier te zien.

Moeder Teresa twijfelde aan geloof

Icoon AlgemeenMoeder Teresa, die gold als katholiek boegbeeld, blijkt bijna een halve eeuw sterk getwijfeld te hebben aan Jezus en God. De winnares van de Nobelprijs voor de Vrede schreef in tot nu toe onbekende brieven over duisternis, eenzaamheid, leegte en kwellingen in haar geloofsbeleving.

Dat blijkt uit de correspondentie tussen de non en haar biechtvaders en geestelijke meerderen, meldde het Amerikaanse tijdschrift Time Magazine donderdag. De brieven zijn gepubliceerd in een nieuw boek over de non: Mother Teresa - Come Be My Light. Moeder Teresa, die wereldberoemd werd door haar inzet voor de armen in India, stierf op 5 september 1997. Ze werd in 2003 zalig verklaard en is daarmee op weg naar een heiligverklaring.

Ter Horst wil leiding bij rampen

Icoon RampMinister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) wil bij de bestrijding van rampen voortaan zelf de regie voeren. Het is nu zo dat de minister van Binnenlandse Zaken coördineert als zich een ramp voordoet. Beslissingen worden in overleg met andere ministers genomen.

Ter Horst wil af van dat poldermodel, zo stelde ze vandaag in een gesprek met het NOS Journaal. Volgens haar moet de minister van Binnenlandse Zaken de bevoegdheid krijgen om knopen door te hakken als alle afwegingen zijn gemaakt. Het poldermodel is fantastisch, maar niet als er een ramp plaatsvindt, aldus de bewindsvrouw.

Ter Horst wees erop dat bij terrorisme, zoals het kabinet heeft afgesproken, de regie in handen is van de minister van Justitie, die dan een beslissende stem heeft. Ter Horst reageerde in het gesprek op de kritiek dat Nederland onvoldoende is voorbereid op grote rampen. Dat bleek eerder deze week uit rapporten over de nationale veiligheid, die zijn opgesteld door ambtenaren van alle ministeries.

Volgens hen bestaat er op de lange termijn een onaanvaardbaar risico op overstromingen. Ook moet er nog veel worden gedaan om ontwrichting van de samenleving door terreuraanslagen, uitvallende computersystemen of de uitbraak van wereldwijde epidemieën te voorkomen.

Ter Horst gaf de rapporten deze week vrij nadat het NOS Journaal ze op grond van de Wet openbaarheid van bestuur (WOB) had gekregen. Het doel van het onderzoek naar de nationale veiligheid was om mogelijke blinde vlekken en knelpunten in de samenwerking tussen de ministeries op te sporen. Mede op basis van die informatie stuurde het kabinet eerder dit jaar een strategie nationale veiligheid naar de Tweede Kamer.

In de onderliggende stukken wordt een balans opgemaakt van de situatie tussen eind 2005 en begin 2006. "Met de kennis van nu betreft het dus een gedateerd beeld", schreef Ter Horst deze week in een brief aan de Kamer.

Vooruitblik US Open

Volgende week barst in New York de strijd om de laatste grandslam van het jaar los. Roger Federer gaat in het immens grote Arthur Ashestadium proberen zijn titel te verdedigen, Nadal en Djokovic zijn z'n voornaamste uitdagers.

Lijstaanvoerder Roger Federer is favoriet voor zijn eerste kwart. Waar het vorig jaar echter voorpaginanieuws was als de Zwitser een set verloor verloopt het dit jaar een stuk problematischer Roger. Vorige week verloor hij sets van Almagro en Hewitt, terwijl hij tegen Almagro 5-0 Head-to-head staat en hij tegen Hewitt zelfs de laatste 11 partijen won.

Op de US Open kan hij lekker warmspelen. In de eerste rondes staan er alleen qualifiers op het programma. Mannen die weliswaar ritme hebben uit het kwalificatietoernooi, maar ook Federer staat in New York al voor de derde week achter elkaar op Hard Court.

In de vierde ronde kan Federer dan de als 21ste geplaatste Ferrero tegenkomen, die wist op Wimbledon nog een set van Federer te pakken. Andy Roddick, Tomas Berdych en Richard Gasquet zitten ook in het eerste kwart. Verrassingen lijken hier niet echt kans van slagen te hebben. John Isner serveert loeihard en verrastte afgelopen weken daarmee verschillende spelers, dat verrassingseffect neemt inmiddels weer af. Ook het servicegeweld van Ivo Karlovic zit in kwart een. Donald Young won vorige week zijn eerste ATP-wedstrijd en maakte het in de tweede ronde Nikolay Davydenko erg lastig. Ook hij lijkt als verrassing niet genoeg gewicht in de schaal te kunnen leggen.

In het tweede kwart vinden we Davydenko en Blake. Blake is in topvorm en heeft een indrukwekkende head-to-head tegen Davydenko. Op papier is dit kwart voor de Amerikaan. Ook Nicolas Almagro is hier te vinden, de spanjaard wint ineens wedstrijden op hardcourt. Tot voor kort deed hij dat alleen op gravel. Tot ieders grote verrassing pakt hij zelfs een set van Federer in Cincinnati. In de derde ronde kan hij de kalende Rus Davydenko al tegenkomen. Ook Andy Murray zit in het tweede kwart, de Schot zegt weer pijnvrij te spelen, maar heeft wedstrijden nodig om ritme op te doen. Naar eigen zeggen zit het nog niet goed met zijn timing. Met zijn loting krijgt hij de tijd om ritme op te doen, weinig tegenstand voor hem. Spelers die terugkomen uit een blessure kunnen echter altijd zelf snel verliezen. Zeker met een fitte tegenstander uit het kwalificatietoernooi. Sam Querrey is voor de Amerikanen een outsider, hij mag echter al vrij snel tegen Marcos Baghdatis of daarna tegen landgenoot Blake. Dit lijkt me voor hem een eindstation. Ook Tommy Haas vinden we in het tweede kwart, hij lijkt echter niet in de juiste vorm te steken.

Novak Djokovic is naar eigen zeggen titelkandidaat. Zijn loting is zwaarder dan hij op voorhand gehoopt zou hebben. In de eerste ronde wacht Mario Ancic, vervolgens kan in de tweede ronde Radek Stepanek op hem wachten. Ancic is door een lange blessure uit de top10 gevallen, Stepanek won al een toernooi in de US Open series. In de derde ronde zou de Argentijn Juan Martin Del Potro op zijn pad kunnen komen, Del Potro is nog niet in topvorm maar absoluut een gevaarlijke tegenstander. De andere helft van het kwart is met Lleyton Hewitt, Mikhail Youzhny en Tommy Robredo redelijk bezet. Hewitt lijkt met Tony Roche aan zijn zijde weer omhoog te kijken, dat liet hij in Cincinnati ook zien in zijn partij tegen Federer (3-6, 7-6, 6-7).

Het laatste kwart in het minst spannend en lijkt derhalve een prooi van Rafael Nadal. Jo-Wilfried Tsonga lijkt sinds het grasseizoen weinig meer te raken, je hoopt bij hem dat hij nu weer kan gaan pieken. Verder kunnen Nalbandian en Ferrer betrekkelijk vroeg Nadal tegenkomen. Servicekanon en local hero Wayne Odesnik, de grillige rus Marat Safin, finalist van de Australian Open Fernando Gonzalez mogen gaan proberen de kwartfinaleplaats tegenover Nadal te veroveren. Gael Monfils en Stanislas Wawrinka lijkt de outsiders in vorm, terwijl Ivan Ljubicic er voor de vorm bij lijkt te staan.

Amateur wordt international

Zaterdaghoofdklasser Bennekom heeft, tot verbazing van menigeen, sinds gisteren een international in de selectie. Verdediger Mamoudou Kaba werd namelijk door Guinee opgeroepen voor de oefeninterland tegen TunesiŽ.

De 26-jarige Kaba maakte deel uit van een selectie van 36 voetballers. De oproep voor de lange verdediger verbaasde ook bestuurslid Wim IJkhout: "Aanvankelijk wilden we het niet geloven. Maar we hebben een fax ontvangen met daarop alle spelers. Ze komen van Toulon, VfL Wolfsburg en Celtic. Nummer 18 is Kaba, Mamoudou. Speler van VV Bennekom. Hij is ook op het vliegtuig gestapt naar Tunis. Met een door de voetbalbond van Guinee betaald ticket. Het is werkelijk verrassend."

Tot een debuut voor Kaba kwam het nog niet, want hij kwam niet in de actie in het duel dat in 1-1 eindigde. Guinee speelde het oefenduel als voorbereiding op het verdere verloop van de kwalificatie voor de African Nations Cup, waar het zich voor hoopt te plaatsen. Op 8 september speelt Guinee tegen KaapverdiŽ. Mocht Kaba dan weer opgeroepen worden, mist hij het thuisduel van Bennekom tegen AFC Ajax.

[EK] Nederlandse hockeysters naar finale

De Nederlandse hockeyvrouwen hebben zeer eenvoudig de finale bereikt van het Europees kampioenschap in Manchester. In de halve finale won Oranje met 3-0 van Spanje. Door de winst zijn de Nederlandse vrouwen verzekerd van een plek op de Olympische Spelen volgend jaar in Peking.

Vanaf de eerste minuut zocht Nederland de aanval, en dat leidde na tien minuten spelen tot de 1-0. Marylin Agliotti bekroonde een vlotte aanval die opgezet was door Janneke Schopman en Fatima Moreiro de Melo. De Spaanse vrouwen bleven daarna verdedigen en kwamen voor rust niet ťťn keer in de buurt van het Nederlandse doel.

In de tweede helft kwamen de Spaanse vrouwen er ťťn keer gevaarlijk uit, maar De Roever redde eenvoudig. Nadat Janneke Schopman voor de 2-0 had gezorgd uit een strafcornervariant, was de wedstrijd gelopen. Carlijn Welten, die de bal in de rebound attent intikte, zorgde nog wel voor de 3-0, tevens de eindstand.

Haase verslaat Tourte in kwalificaties US Open

Haase heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het kwalificatietoernooi voor het US Open.

Haase versloeg de Fransman Nicolas Tourte in drie sets. HIj verloor de eerste set met 6-3. In de tweede set won de Hagenaar met twee breaks verschil, 6-1. In de laatste game van de beslissende set brak Haase de service van de Fransman opnieuw. 3-6, 6-1, 6-4.

In de tweede ronde van het kwalificatietoernooi wacht Frederic Niemeyer. De Canadees won in twee makkelijke sets van de Zwitser Lammer. De als 28ste geplaatste Viktor Troicki was de hoogst geplaatste tegenstander die Haase tegen had kunnen komen. De Servier verloor echter van de Mexicaan Echagaray. Een bekende van Haase, hij verloor er vorige week zijn eerste ronde in The Bronx van.

Peter Wessels doet ook aan het kwalificatietoernooi mee, hij speelt later zijn eerste ronde tegen de Belg Stefan Wauters.

Duska Nederlandse Oscarinzending

Icoon FilmDe film "Duska" wordt de Nederlands inzending voor de komende Oscars. De film, gemaakt door Jos Stelling, zal op 22 januari volgend jaar meedingen voor de nominaties. Op 24 februari wordt de winnaar gekozen.

Duska is de 11e speelfilm van Jos Stelling en gaat over Bob. Bob heeft het beste deel van zijn leven achter zich gelaten. Hij is verslaafd aan films. Vroeger bezocht hij als criticus verschillende festivals, maar nu is hij bezig aan een eigen scenario. Wanneer het verlangen naar het mooie meisje achter de kassa van de bioscoop aan de overkant van Bobs huis zijn verbeelding overstijgt en zij daadwerkelijk in zijn huis belandt, staat plotseling de raadselachtige Rus Duska voor de deur.

Duska is tevens de openingsfilm van het 27e Nederlands Film Festival, dat van 26 september tot 6 oktober in Utrecht zal worden gehouden.

Henman beŽindigt tenniscarriŤre

Tim Henman heeft aangekondigd dat hij stopt als tennisser. De 32-jarige Brit, die vier keer de halve finales op Wimbledon bereikte, komt van 21 tot en met 23 september in het Davis Cup-duel tegen KroatiŽ voor het laatst in actie.

De belangrijkste reden voor Henman om te stoppen is een aanhoudende rugblessure. Henman staat momenteel 92e op de wereldranglijst. Zijn hoogste klassering ooit was de vierde plaats.

Komende week speelt Henman zijn laatste grandslamtoernooi. Bij de US Open moet hij het in de eerste ronde opnemen tegen de Rus Dmitri Tursunov.

Eerste zaken Utrechtse verkrachter verjaren

Icoon MisdaadDe eerste aanrandingen die de Utrechtse serieverkrachter heeft gepleegd, verjaren binnenkort. De man is al sinds 1995 actief, maar het duurt nog minstens tot 2021 voordat alle zaken tegen de verkrachter, die tot op heden onbekend is, verjaren.

De politie heeft nog steeds hoop de zaak op te kunnen lossen, maar heeft geen enkel aanknopingspunt meer. Dit meldde een woordvoerder vandaag.

De Utrechtse seriveverkrachter, die het vooral gemunt had op alleenfietsende vrouwen, kwam de afgelopen jaren vaak in het nieuws. In het groene gebied tussen Utrecht, De Bilt en Bunnik verkrachtte hij tussen 1995 en 2001 zeven vrouwen, en deed hij elf pogingen hiertoe.

Met dank aan Biogarde voor de submit.

Nieuwe Spyker komt niet door crashtests

Icoon Formule 1Het formule 1-team van Spyker heeft een flinke tegenslag te verduren gehad. Het team zal dit weekeinde namelijk niet kunnen rijden in een vernieuwde versie van hun auto tijdens de Grote Prijs van Turkije. De nieuwe wagen zou een stuk sneller moeten zijn dan de wagen waarin het team nu rijdt, maar is volgens de autosportbond FIA nog niet veilig genoeg.

Iedere formule 1-wagen wordt, voordat hij het circuit mag betreden, onderworpen aan enkele crashtests. Als de auto veilig genoeg wordt bevonden, krijgt het team groen licht om deze te gebruiken. Dit was bij de B-versie van de Spyker niet het geval.

Technisch directeur van het team, Mike Gascoyne, laat weten erg teleurgesteld te zijn. "Het is ontzettend jammer om de entree van de nieuwe auto uit te moeten stellen. Helaas bleek vorige week dat de achterkant van de auto niet veilig genoeg was."

Volgens Gascoyne komt het niet mogen rijden met deze auto door het gebruikte materiaal. Bovendien wist Spyker de FIA niet te kunnen overhalen door andere oplossingen aan te dragen. "Deze crashtests zijn zeer streng en je komt er niet zomaar doorheen", sprak Gascoyne. "We hadden echter geen problemen verwacht, omdat de structuur bijna identiek is aan die van de A-specificatie. We denken wel dat we de oorzaak van het probleem hebben gevonden en dat we de test volgende week wel kunnen doorstaan."

Kijk voor meer sportnieuws op FOK!sport.


Met dank aan Schaberg voor de submit.

Dubbelslag Nuyens in Eneco Tour

De eerste etappe van de Eneco Tour is gewonnen door de Belg Nick Nuyens Met de etappewinst pakte hij ook de leiding in het algemeen klassement. Thomas Dekker eindigde vanmiddag als tweede, en staat dat nu ook in het algemeen klassement.

De bijna 190 kilometer lange etappe voerde vandaag over de Cote de Wanne, de Cote de Fraiture, Le Stockeu en de Cote Mont Rigi. In de omloop rond Eupen reden Dekker en Nuyens weg met Millar, Riblon, Gutierrez, Hoste en Vandenbroeck. Nuyens bleek in de steile laatste honderden meters de sterkste van de ontsnapte groep. Dekker kwam nog dichtbij, maar kwam uiteindelijk een fietslengte te kort.


Rituitslag 1e etappe: Waremme (B) - Eupen (B) 189.5 km

#RennerPloegTijd
1Nick Nuyens (Bel)Cofidis4u42m38s
2Thomas Dekker (Ned)Rabobankz.t.
3Josť Ivan Gutierrez (Spa)Caisse d'Epargnez.t.
4David Millar (GBr)Saunier Duvalz.t.
5Jurgen Van den Broeck (Bel)Predictor-Lotto+ 6s
6Leif Hoste (Bel)Predictor-Lotto+ 9s
7Christophe Riblon (Fra)Ag2r+ 13s
8Alessandro Ballan (Ita)Lampre+ 24s
9Paul Martens (Dui)Skil Shimanoz.t.
10Rubens Bertogliatti (Zwi)Saunier Duvalz.t.


Algemeen Klassement na twee ritten

#RennerPloegTijd
1Nick Nuyens (Bel)Cofidis4u48m39s
2Thomas Dekker (Ned)Rabobank+ 10s
3Josť Ivan Gutierrez (Spa)Caisse d'Epargne+ 17s
4David Millar (GBr)Saunier Duval+ 19s
5Jurgen Van den Broeck (Bel)Predictor-Lotto+ 25s
6Leif Hoste (Bel)Predictor-Lotto+ 37s
7Christophe Riblon (Fra)Ag2r+ 38s
8Leon van Bon (Ned)Rabobank+ 44s
9Bram Tankink (Ned)Quick Step+ 49s
10Paul Martens (Dui)Skil Shimanoz.t.

Bier op Hawaii

Volgens een oud plaatje van The Javelins gibt es kein bier auf Hawaii, dat is mooi klote als je op Hawaii woont, dan mag je wel palmbomen, parelwitte stranden en mooie hoela meisjes hebben, maar geen bier dat is ondenkbaar.

Gelukkig hebben wij in Nederland wel bier en zoals je weet geven wij speakerkratjes van een van die bierfabrikanten weg. Wil je ook winnen het enige wat je dan moet doen is reageren op: Win Heineken speakerkratjes

Medal of Honor Airborne demo online

In Medal of Honor: Airborne speel je als Boyd Travers, een soldaat uit de 82nd Airborne Division. Doordat je speelt als paratrooper, weet je in een missie nooit zeker waar je terecht zal komen.De game zal zich afspelen in diverse gebieden verspreid door Europa. De demo van het spel is vandaag verschenen en te downloaden van een van de volgende mirrors:

Ausgamers
Gamedaily
Gamershell
Internode
3d gamers
Yahoo
Gameswel
Actiontrip
Worthplaying
Fileplanet


Met dank aan alle submitters en RDJ134 voor alle mirrors

Vrouw krijgt rookverbod opgelegd in eigen tuin

Icoon OpmerkelijkHet is een vrouw uit het Zweedse Ňkarp verboden om op bepaalde plekken in haar eigen tuin te roken. De Zweedse kreeg het verbod na een klacht van de buurman, die naar de rechter stapte. Ze legt zich bij deze beslissling neer, maar is woedend op de buurman.

De buurman zou volgens eigen zeggen zijn huis niet meer uitkunnen zonder een masker te dragen. Hij gebruikte dit masker dan ook veelvuldig, zelfs om van zijn huis naar de auto te lopen. "Ah, hij draagt het masker altijd. Ook als ik niet rook, hij doet het gewoon om me uit te dagen", zo sprak de buurvrouw.

De rechter bepaalde dat de vrouw in een straal van negen meter rond haar huis niet meer mag roken. Een verzoek tot schadevergoeding en preventieve boete werd niet gehonoreerd.

Met dank aan Del_Toro voor de submit.

Weidenfeller krijgt straf wegens racisme

De tuchtcommissie van de Duitse voetbalbond heeft de doelman van Borussia Dortmund, Roman Weidenfeller, bestraft nadat hij tegenstander Gerald Asamoah afgelopen zaterdag uitschold voor schwarzes schwein (zwart varken) tijdens de wedstrijd tegen Schalke 04.


Weidenfeller kreeg een schorsing van drie wedstrijden en een boete van tienduizend euro.

De tuchtcommissie besloot Weidenfeller minder hard te straffen. Hij had namelijk al zijn excuses aangeboden en het voorval met Asamoah uitgesproken.

Krzynowek gelinkt aan Feyenoord

Diverse media in Polen linken Jacek Krzynowek aan Feyenoord. De middenvelder speelt op dit moment bij het Duitse VfL Wolfsburg en heeft daar nog een contract tot media 2009.

Krzynowek begon zijn voetbalcarriťre bij het Poolse RKS Radomsko. Tot tweemaal toe werd de Pool uitgeroepen tot Pools voetballer van het jaar. Krzynowek wist in zijn tijd met FC Nurnberg tot tweemaal toe kampioen te worden in de tweede Bundesliga, het op ťťn na hoogste niveau van Duitsland.

SBS6 en Ton van Royen uit elkaar

Icoon TelevisieTelevisiepresentator Ton van Royen heeft in goed overleg met SBS6 besloten bij de zender te stoppen. Dat meldde een SBS6-woordvoerder vandaag.

Het bleek lastig om geschikte nieuwe programma's voor de tv-host te verzinnen en daarom pakt de echtgenoot van schrijfster Heleen van Royen zijn biezen. Hij gaat een eigen bedrijf beginnen.

Van Royen is sinds 1994 werkzaam in de journalistiek, waarvan zeven jaar als nieuwslezer, 'sterreporter' en presentator voor het hoofdstedelijke tv-station AT5. Ook was hij als misdaadverslaggever verbonden aan De Krant op Zondag. Bij SBS tekende hij voor programma's als Stem van Nederland, Ton en Temptation Island.

FOK!kers die al langer op FOK! rondhangen kennen hem natuurlijk ook nog van het SBS6-programma DeBus. De tweede versie van dat programma uit 2000 waarbij de helft van de deelnemers uit Vlaanderen kwam en gekenmerkt werd door diverse ranzige incidenten, werd door hem gepresenteerd. Via een monitor sprak hij de deelnemers wekelijks toe met de woorden: 'Beste buspassagiers'.


'Beste buspassagiers'

Michael Jansen mag weer voetballen

Michael Jansen mag weer voetballen. Sinds mei 2005 kwam de speler van Vitesse niet meer actie vanwege hartritmestoornissen.

Vorige week onderging hij uitgebreide testen in het AMC in Amsterdam, nadat zijn behandelend cardioloog had aangegeven dat Jansen in zijn ogen gezond was. Een herkeuring, een wettelijke procedure na twee jaar ziektewet, heeft nu aangetoond dat de verdediger weer fit is.

In overleg met de medische staf van Vitesse zal Jansen binnenkort de training weer hervatten. Hij zal nog wel moeten worden gekeurd door het UWV, maar na de keuring van het AMC is dat slechts een formaliteit.

Duitser leeft twee jaar met dode moeder

Icoon ShockingEen Duitse man heeft een hele vreemde manier van rouwverwerking. Na de dood van zijn moeder liet hij haar in de stoel zitten en trok de deur dicht om er vervolgens twee jaar niet meer naar om te kijken. In juli 2005 heeft de huisarts wel een overlijdensakte ondertekend voor de 92-jarige vrouw, maar het sterfgeval werd niet gemeld en er werd geen begrafenisondernemer ingeschakeld.

De 67-jarige man zou niet meer omgekeken hebben naar zijn moeder omdat hij in shock verkeerde. Op aanwijzing van de buren werd het lijk door de politie gevonden en er is inmiddels een begrafenis georganiseerd. Waarschijnlijk is de vrouw een natuurlijke dood gestorven, zoals de arts destijds al bevestigde.

In Duitsland is er ooit eerder een soortgelijke zaak aan het licht gekomen. Een overleden vader werd door zijn familieleden in een stoel gezet en bleef wekenlang zo zitten. De familie had toen wel de moeite genomen om het lijk met kranten af te dekken.

Video en Audio-chat met GO!Messenger voor PSP

Sony presenteerde in Leipzig GO!Messenger voor hun PSP handheld console. Hiermee kun je in combinatie met de camera-uitbreiding videochats houden met je vrienden. Dankzij de ondersteuning van WiFi zal je hiervoor niet langer aan huis gebonden zijn, maar dus ook in de trein kunnen videochatten met wie je maar wilt. Een demonstratie van hoe dat er allemaal uit gaat zien kun je hier bekijken.

'Tolk' Amsterdamse Assoena-moskee vrijuit

Icoon JustitieDe 'tolk' van de Assoena-moskee in Amsterdam die cabaretiers eerder dit jaar had bedreigd in een interview met universiteitsblad Folia, gaat vrijuit. Een verkennend vooronderzoek van het Openbaar Ministerie (OM) naar uitlatingen van de man heeft geen concrete bewijzen opgeleverd.

Dat liet een woordvoerster†vandaag weten. Justitie heeft overigens ook nooit een aangifte binnengekregen.

De 'tolk' van de moskee in stadsdeel Westerpark had in januari gezegd dat cabaretiers ''doodgemaakt'' mogen worden naar aanleiding van hun grappen over moslims en de islam. Folia was naar de moskee gestapt om een reactie te halen uit de moslimgemeenschap naar aanleiding van een show van studentencabaretiers Ewout Jansen en EtiŽnne Kemerink. De moskee schoof een oud-bestuurslid als 'tolk' naar voren.

De uitlatingen van deze man bleken niet specifiek tegen Jansen en Kemerink te zijn gericht, maar tegen cabaretiers in het algemeen. Wel werden enkele voorstellingen van het cabaretduo afgelast.

Tijdens het interview met Folia waren behalve de tolk ook de imam en een bestuurslid van de moskee aanwezig. De gemeente Amsterdam haastte zich na het verschijnen van het interview te zeggen dat het bestuur en de imam afstand hadden genomen van de uitlatingen van de tolk en dat de man een 'toevallige bezoeker' zou zijn.Jansen en Kemerink

Ruckstuhl loopt blessure op

Karin Ruckstuhl is tegen een behoorlijke tegenslag aangelopen op weg naar het WK in Osaka. De 26-jarige atlete liep tijdens een training in Fukuoka een enkelblessure op.

Ruckstuhl was op het moment bezig met een training voor het hoogspringen. Deelname aan het WK is nog niet direct in gevaar, maar Ruckstuhl verwacht bij het onderdeel hoogspringen problemen. "En de zevenkamp bestaat nu eenmaal uit zeven onderdelen", stelde de winnares van het zilver bij het EK van 2006 vast.

Geen versterkingen meer voor Utrecht

FC Utrecht kan verdere versterkingen wel vergeten. Hoofdsponsor Phanos is niet van plan om in de buidel te tasten voor een nieuwe speler.

Van Hanegem liet afgelopen weekend in een programma van RTV Utrecht weten dat hij graag nog wat versterkingen zou willen hebben. "Ik dacht dat we een grote sponsor hadden die binnen een jaar of vier bij de eerste vijf van Nederland wilde horen, maar misschien bedoelde die wat langer, een jaar of veertien misschien."

De stap van Phanos is opmerkelijk. Enkele weken geleden had de sponsor nog grote plannen met de voetbalclub. De hoofdsponsor verkondigde dat het de club naar de top wilde brengen in ruil voor een megadeal met de gemeente. De gemeente schoot het plan echter af.

Antwerpse Britney was dochter oliesjeik

Icoon ShowbizzHet had zo mooi kunnen zijn, de op FOK! bijzonder geliefde Britney Spears op bezoek bij onze zuiderburen. Maar helaas. De maandag in Antwerpen gespotte Britney blijkt niet La Spears te zijn geweest, maar de dochter van een rijke oliesjeik, die met haar zus, moeder ťn stoet lijfwachten op bezoek was in Antwerpen.

De op Britney lijkende dochter van de sjeik en haar zus en moeder werden ook gesignaleerd op diverse andere plekken in Antwerpen. Ze hebben ook gegeten in een restaurant. ''Ze hadden wel sterallures, zeg'', vinden ze daar. ''Die ene leek wel wat op Britney Spears. Ze droeg een witte pruik, een rose haarlint en een zonnebril.'' Een andere getuige zegt dat ze meer leek op een ''slechte versie'' van Paris Hilton ''want ze had zelfs een hondje in haar handtas.''

De vier lijfwachten vertelden restaurantpersoneel dat de moeder ''een vrouwelijke sjeik'' was. ''Maar veel meer dan dat, mochten we niet weten. De lijfwachten verzekerden ons dat de dames heel belangrijk waren in hun land. Maar welk land dat was, mochten we ook niet weten.''

In taverne Erasmus in Borgerhout, die trots meldde dat Britney in hun zaak een plasje had gepleegd, zijn ze overstelpt met telefoontjes van buitenlandse journalisten uit Duitsland, Groot-BrittanniŽ, tot de Verenigde Staten aan toe. ''Allemaal wilden ze weten hoe het zat. Ik heb hen allemaal de waarheid verteld: dat het Britney Spears was. Ik ben er honderd procent zeker van'', zegt een goedgelovige kelner van de taverne.

Arend Glas bondscoach Frankrijk

BobsleeŽr Arend Glas gaat de Franse nationale ploeg coachen. Glas zal zowel de dames als de heren onder zijn hoede nemen tot en met de Olympische Spelen van 2010 in Vancouver (Canada).

Glas kwam voor Nederland als bobsleeŽr tijdens de winterspelen van 2002 en 2006. Hij werd in de tweemansbob in 2002 zestiende en in 2006 negentiende. Met de viermansbob was hij op olympisch niveau goed voor de zeventiende en de zestiende plaats.

Al 25 doden bij noodweer Midwesten VS

Icoon RampZware regenval en overstromingen hebben de afgelopen dagen in het Midwesten van de VS voor een grote chaos gezorgd, waarbij inmiddels 25 doden zijn gevallen. Aanhoudende regenval door een stormfront in het noorden en de restanten van tropische storm Erin in het zuiden zorgden voor een grote hoeveelheid neerslag waardoor rivieren overstroomden en enkele dijken het begaven. Sinds dinsdagavond wordt ook Iowa zwaar getroffen door dit gebied en verwacht wordt dat het dodental verder zal oplopen.

Iowa
De autoriteiten in Iowa waarschuwen voor overstromingen van de Des Moines rivier en verzoeken mensen zo snel mogelijk te vertrekken. Het waterpeil steeg in enkele uren ruim anderhalf meter. De snelweg 169 richting Fort Dodge werd afgesloten omdat die onder water was komen te staan. Dinsdagnacht kreeg Zuid-Iowa ongeveer 15 cm regen te verwerken, terwijl de wind met 120km/u er een schepje bovenop deed en de zaak verder verergerde.

Ohio
Afgelopen maandag en dinsdag was het de beurt aan de staat Ohio. Zware regenval, onweersbuien en lokale wolkbreuken zorgden voor grote overlast. Het stormfront zorgde voor zwarte windstoten, die in combinatie met de regen er voor zorgden dat wegen blank kwamen te staan, gebouwen onder water liepen en verwoest werden. Ook viel op enkele plaatsen de stroom uit.In Findlay in het noordwesten van Ohio kwam de Blanchard River ruim twee meter boven zijn oevers uit en zorgde voor enorme overlast in het gebied.

Wisconsin & Minnesota
In de staten Wisconsin en Minnesota werden ruim vierduizend huizen beschadigd, waarvan er ruim 250 totaal verwoest zijn en nog eens 450 niet meer bewoonbaar zijn. Afgelopen weekend zorgden zware onweersbuien in beide staten voor zware regenval waardoor kleine rivieren veranderden in snelstromende watermassa’s. Zeker zeven mensen kwamen hierdoor om het leven. Honderden mensen werden geŽvacueerd door boten en helikopters. De gouverneur van Wisconsin verklaarde aangeslagen voor de tv :"Moeder natuur is ons de afgelopen vier, vijf dagen aardig vijandig gezind, dit heb ik nog nooit meegemaakt, honderden mensen zijn gewoon alles kwijtgeraakt". Diverse delen van Wisconsin zijn inmiddels tot rampgebied verklaard.

Texas & Oklahoma
De restanten van tropische storm Erin, die vorige week in de golf van Mexico ontstond, zorgden vooral in Texas voor veel problemen. Ook hier stonden kelders en huizen blank. Wegen overstroomden en zeker drie mensen verdronken. In Oklahoma, waar zeker 20 cm regen viel werden ook windsnelheden gemeten van 110 km/u. Enkele honderden huizen werden hier zwaar beschadigd.

Veel doden en schade door noodweer VS
Veel doden en schade door noodweer VS


Meer informatie, links en foto’s van de overlast vind je onder andere Weeralarm VS: Tornadoes, Floods and Storms.
Met dank aan Frutsel voor het herschrijven.

Waterpolovrouwen naar halve finales OKT

De Nederlandse waterpolodames hebben zich weten te plaatsen voor de halve finales van het Olympisch kwalificatietoernooi in het Russische Kirisji.

De ploeg van bondscoach Robin van Galen was vandaag met 23-2 veel te sterk voor de Tsjechische vrouwen. Door de overwinning is Oranje zeker van de tweede plaats in Poule B.

Alleen de winnaar van het toernooi in Kirisji plaatst zich voor de Spelen volgend jaar in Peking.

Celstraf geŽist tegen extreem-rechtse jeugd uit Almere

JustitieElf rechts-extremistische jongeren uit Almere hoorden gisteren straffen eisen tot tweeŽnhalf jaar cel. Justitie beschuldigt hen onder meer van de bestorming van een gekraakte oude bouwmarkt in Almere. Het kraakpand werd in februari door een groep gemaskerde jongelui bestormd en de aanwezige krakers werden weggejaagd.

Zes van de elf waren alleen bij de bestorming aanwezig geweest en hoorden anderhalf jaar cel eisen. De tweeŽnhalf jaar cel eis was voor vijf leden van de groep die ook betrokken zijn geweest bij brandstichtingen in een islamitische school, een islamitische supermarkt en een joodse synagoge in Almere, evenals brandstichting in een kraakpand in Amsterdam in 2006.

De verdachten bekenden dat ze er nationalistische idealen op nahielden. Eťn van hen heeft het nazistische credo 'bloed en ere' op zijn armen laten tatoeŽren. E-mails ondertekenden ze met 'sieg heil'. Leider van de bende extremisten is een 20-jarige jongeman die de oprichter is van de nationalistische actiegroep Voorpost Flevoland.

Volgens de reclassering hebben de meeste verdachten een laag zelfbeeld en vonden ze in de groep geborgenheid. Een aantal liet de rechtbank weten tijdens het voorarrest tot andere denkbeelden te zijn gekomen en zich van de oude groep te willen distantiŽren. De rechtbank doet op 4 september uitspraak.

Rooms-katholieke bisschop in China aangehouden

Icoon BuitenlandsDe Chinese politie heeft Jia Zhiguo, de bisschop van de ondergrondse Rooms-Katholieke Kerk in China gearresteerd. Dat bericht de Cardinal Kung Foundation op haar website.

Jia leidt een bisdom in de noordelijke provincie Hebei. Voor hij werd opgepakt, stond hij al onder toezicht van de politie. Dit is niet de eerste keer dat Zhiguo achter slot en grendel belandt. Hij heeft reeds circa twintig jaar vastgezeten.

In China zijn twee katholieke kerken actief. De door de regering gesteunde Patriottische Associatie kent de paus niet het recht toe bisschoppen te benoemen. De ondergrondse kerk erkent de paus wel als hoofd van de kerk. De Chinese overheid is bang dat de in Vaticaanstad woonachtige paus zijn enorme macht onder katholieken weleens zou kunnen misbruiken om politieke doeleinden te bewerkstelligen. Daarom heeft de regering een eigen, onafhankelijke kerk in het leven geroepen. De Patriotische Associatie kent tezamen met de Rooms-Katholieke kerk ongeveer 12 miljoen leden.

YouTube-reclame duikt op en verdwijnt weer

Icoon InternetNa 'maanden van testen' is YouTube gestart met het invoegen van reclame in bepaalde video's. De kritiek van gebruikers op de aankondiging is echter niet mals, en op het moment van schrijven lijken de reclames weer teruggetrokken te zijn.

YouTube heeft een select gezelschap de mogelijkheid gegeven om reclame banners aan hun filmpjes toe te voegen. Tijdens de eerste 10 seconden van hun filmpje was dan een balk met reclame onder in beeld te zien. Hierop kon men klikken waardoor er een popup met een reclame filmpje in beeld kwam. De inkomsten die YouTube met deze reclames genereert worden gedeeld met de uploaders van het filmpje.

Alleen Amerikaanse YouTube bezoekers konden de filmpjes zien, deze hadden felle kritiek op de reclame. De makers van de reclamefilmpjes hebben daarop de filmpjes offline gehaald en zijn nu niet meer te bekijken.

Verschillende Amerikaanse sites, zoals InfoWorld, vragen zich af waarom er niet wereldwijd getest is met de filmpjes. Dat levert na ťťn dag testen veel meer feedback op dan een paar maanden testen onder laboratoriumomstandigheden. Helaas was moederbedrijf Google niet bereikbaar om commentaar te geven op het ontbreken van de reclamefunctionaliteit.

Subheader
Onder in beeld de klikbare reclame balk

Elf extra tracks voor Guitar Hero 3 bekend

Vanaf november zullen gamers hun gitaar-controllers op kunnen pakken om voluit te rocken in Guitar Hero 3: Legends of Rock. Dat deze game valt of staat met een goede line-up moge duidelijk zijn. Activision laat steeds stukje bij beetje steeds meer los over de nummers die straks uit je gitaar zullen knallen. Dit keer laten ze weten dat de volgende elf tracks in de game zullen verschijnen.

Minus Celsius (by Backyard Babies)
Hier Kommt Alex (by Die Toten Hosen)
In the Belly of a Shark (by Gallows)
I'm in the Band (by The Hellacopters)
Avalancha (by Heroes Del Silencio)
Take This Life (by In Flames)
Ruby (by Kaiser Chiefs)
Closer (by Lacuna Coil)
Generation Rock (by Revolverheld)
Mauvais Garcon (by NAAST)
Radio Song (by Superbus)

De toevoeging "by" wijst er op dat het stuk voor stuk master recordings zijn, wat inhoudt dat je de originele nummers zult horen, i.p.v. een cover.

Thomas Dekker niet op WK tijdrijden

Thomas Dekker zal volgende maand niet starten op de tijdrit tijdens het wereldkampioenschap in Stuttgart. Dekker heeft bondscoach Egon van Kessel laten weten dat hij zich volledig wil gaan richten op de wegwedstrijd.

Van Kessel heeft begip voor de keuze van de renner van Rabobank. "Thomas heeft het er met Michael Boogerd over gehad. Die was al langer van mening dat hij beter kon gaan voor de wegrace. Ik had hem er graag in de tijdrit bij gehad, maar desondanks vind ik het een goede keuze".

Nederland moet aankomende maand minstens 1 renner bij de top 10 hebben bij het tijdrijden. Als dat lukt mag ons land met twee renners aan de start verschijnen bij de Olympische Spelen in Peking volgend jaar.

Two Worlds brengt giga patch uit

Je hebt patches, en je hebt Patches. Deze Patch voor het spel Two Worlds is maarliefst 1.08GB groot. Deze monsterpatch heeft de naam "Service Release 1.5" meegekregen.Er is geen incremental update aanwezig, dus als de speler versie 1.5 wil spelen zal deze de gehele 1.08GB moeten downloaden.
Hieronder een lijst van alle fixes. Met een gigabyte vol patchy goodness mogen we hopen dat ze nu alle problemen hebben opgelost:

unique names for all weapons and equipment parts
new graphics for all faces
fast looting of animals
magic manual aiming option added.
summoned creatures follows hero
summoned creatures can't be looted
neutral animals do not respawn
quality of objects inside chest depends of lock level.
magical weapons and armours added to Congregation shops.
weapon enchanters added to Congregation shops.
fixed bug with equipment objects - the same looking object with different values.
When finishing final quest for one guild/Party reputation for opposing party goes to 0. Skelden/Karga Clan Giriza/Association
Fixed bug in last Association quest and last Giriza quest. Now those quests can be finished.

FTP link naar patch

Op de site van Two Worlds zelf staan nog verschillende mirrors.

Julien C. ontkent schoolmoord Hoogerheide

Icoon JustitieVerdachte Julien C. blijft overtuigd volharden in zijn ontkenning dat hij de moord op de 8-jarige basisscholier Jesse Dingemans in Hoogerheide heeft gepleegd. Voor de rechtbank in Breda legde hij vanochtend uit wat er volgens hem op 1 december in het dorp is gebeurd.

De 23-jarige verdachte verklaarde dat hij alleen op de basisschool was om zijn halfbroertje op te halen. Julien C. is naar eigen zeggen op vrijdagochtend 1 december vorig jaar van Den Haag naar het huis van zijn moeder in Hoogerheide gegaan. Hij kreeg daar bezoek van drie mannen die hem wegens een openstaande schuld van ongeveer 5.200 euro bedreigden en mishandelden. Ze dreigden bovendien zijn halfbroertje iets aan te doen.

Het viertal is naar een zandvlakte in Ossendrecht gereden waar C. weer zou zijn mishandeld. Een van de mannen is korte tijd vertrokken en de verdachte vreesde dat hij op weg ging naar de basisschool om zijn dreigement kracht bij te zetten.

C. wist aan zijn belagers te ontkomen en haastte zich naar de school uit vrees voor het welzijn van zijn halfbroertje. Hij arriveerde daar naar eigen zeggen tegen het middaguur, hij heeft het jongetje meegenomen en is daarna aangehouden. De verdachte vermoedt dat ťťn van de mannen Jesse Dingemans heeft aangezien voor zijn broertje en de jonge leerling heeft vermoord.

Voor justitie de enige verdachte
Het Openbaar Ministerie (OM) ziet†C. echter als enige verdachte.†Twee van de drie personen die C. de schuld geeft, hebben een waterdicht alibi. De derde is niet gevonden.

Op de jas van de verdachte is bovendien†bloed van het slachtoffer gevonden. En in een vuilniszak die werd aangetroffen in de buurt van de woning van zijn moeder in Hoogerheide werden ook nog eens spullen gevonden met DNA van de 8-jarige. In de plastic zak werd ook een mes aangetroffen.

De rechtbank in Breda heeft twee dagen uitgetrokken voor de rechtszaak.C.: 'Ik ben onschuldig'

Van Nistelrooy:"Eerste 20 minuten niets geraakt"

Zijn rentree bij het Nederlands elftal had hij graag willen opluisteren met een hattrick, maar dat zat er voor Ruud Nistelrooy gisteren in de met 2-1 verloren oefeninterland tegen Zwitserland niet in.

"Ik wist dat ik een helft zou spelen en wilde dus veel doen. Maar ik heb de eerste 20 minuten echt niets geraakt. Dan klopt er iets niet in ons spel. We kwamen er gewoon niet uit. Later in de eerste helft kwam Van Persie wat dichter bij mij spelen en werden ook de combinaties met Van der Vaart wat gevaarlijker. Misschien moet ik die momenten maar onthouden," aldus de spits.

Ook Rafael van der Vaart baalde na afloop: "Elke nederlaag is vervelend, maar het was gelukkig een oefenwedstrijd. Het grootste probleem voor ons, was om via het middenveld de spitsen te bereiken."

Tilburgse kerkklok luidt alweer te hard

Vanochtend was het weer raak in Tilburg. De klokken van de Heilige Margarita Mariakerk hebben opnieuw teveel lawaai gemaakt. Inmiddels is er een grote strijd losgebarsten tussen de kerk, omwonenden en het gemeentebestuur van Tilburg. Waarschijnlijk kan de kerk weer een boete van vijfduizend euro verwachten omdat de klokken 13,2 decibel meer dan toegestaan produceerden.

Opvallend is dat de klokken afgelopen dinsdag met 68 decibel wel onder de grens van 70 decibel bleven. "We dachten dat de parochie een oplossing gevonden had", aldus een woordvoerder van de gemeente. Vorige week is de gemeente begonnen met het meten van het geluid.

Sinds een jaar luidt de Heilige Margarita Mariakerk elke ochtend om kwart over zeven de klokken. Hiermee wordt een oproep gedaan voor de vroege viering. Na veel klachten van omwonenden werd vastgesteld dat de klokken te veel lawaai maken.

Brand in Toyota-fabriek

Gistermiddag is het Toyota Racing-team opgeschrikt door een brand in hun fabriek nabij Keulen. De brand was snel geblust en er vielen geen gewonden.

De brand ontstond toen een Toyota V8 in testopstelling vlam vatte, de exacte oorzaak is nog niet gevonden. De uitgerukte brandweer hoefde overigens niet in actie te komen. Het blussysteem in de fabriek wist de brand snel te doven.

De brand heeft voor het team geen invloed voor de Turkse Grand Prix, welke dit weekeind wordt verreden.

Henry en Beckham 'vijanden van de islam'

OpmerkelijkTopvoetballers Thierry Henry (FC Barcelona), Wayne Rooney (Manchester United) en David Beckham (La Galaxy) worden in een videoboodschap van Al Qaeda bedreigd met de dood. Dat schreef het Spaanse dagblad AS gisteren. De video verscheen op een website die gebruikt wordt door aanhangers van Osama bin Ladens terreurbeweging.

Op de video zou onder meer te horen zijn dat de drie topvoetballers ''vijanden van de Islam'' zijn. De clubs van de spelers hebben nog geen mededelingen gedaan over de bedreigingen.

Overigens worden in het filmpje ook de zangers Justin Timberlake en Snoop Dogg afgebeeld als terroristisch doelwit. Zij hebben net als de voetballers ''slechte invloeden op de moslimjongeren''. Volgens de video zijn moslims met een passie voor sport of muziek ''klaar voor de hel'', net zoals de ''ongelovigen'' die hen verafgoden.

Het geluid bij de video was een recente preek van een jonge militant in Londen die gelinkt wordt aan de radicale imam Omar Bakri Mohammed. Die laatste mag Groot-BrittanniŽ al een tijdje niet meer in. De beelden waren ook te zien op YouTube, maar zijn daar inmiddels verwijderd.Spaans nieuwsitem over de dreigementen

Met dank aan paultjuhhh voor de submit.

Nieuwe hack software unbrickt je PSP

Waarom horen we toch al een tijdje niks meer van Dark Alex en consorten? Waarmee kunnen we homebrew software draaien op onze PSP's?

Fear no more, they are back! De meest bekende hackers en reverse engineers hebben in het in het diepste geheim gewerkt aan een zogenaamde 'Pandora Battery'. Een speciaal programma die je batterij van je PSP herprogrameert. Yes, je leest het goed, de accu in je psp.


Hail the unbricker!

Met de beschreven methodes is het mogelijk om elke PSP van een andere firmware te voorzien, zelfs die PSP's die doodgeflashed (bricked) waren. Goed nieuws voor firmwareslachtoffers dus.

Je accu verandert in een jigkick battery, wat een officiŽle methode van Sony schijnt te zijn, om je PSP weer te repareren. Doordat het serienummer in de EEPROM verandert denkt de PSP te maken te hebben met een service tool in plaats van een batterij.


Sony's officiŽle unbricker?

En we zetten het er maar weer even onder voor de mensen die het nog niet snappen: Zoals gewoonlijk worden referenties, reacties en links naar warez absoluut totaal helemaal niet getolereerd op FOK!Games. Ook geen linkje naar deze tooltjes.

P.S. : Werkt niet op PSP Lite.

Spyker B-spec niet door keuring

De nieuwe Spyker F1-bolide zal in Turkije niet in actie komen. Tijdens de technische keuring vorige week werd de bolide afgekeurd door de FIA. De bolide zou de crashtest aan de achterzijde niet hebben doorstaan.

"Het is zeker een teleurstelling dat we het debuut van de B-specificatie moeten uitstellen," aldus technisch directeur Mike Gascoyne. "Zeker omdat iedereen, zowel in de fabriek als op de baan, zoveel moeite heeft gedaan de auto’s voor dit weekend klaar te krijgen."

"Helaas werden we tijdens de crashtest van vorige week onverwacht geconfronteerd met een probleem aan de achterzijde van de auto. Mogelijk komt dit doordat we materialen geleverd hebben gekregen die van mindere kwaliteit waren. Alle onderdelen die we beschikbaar hebben zijn echter gemaakt van dezelfde levering. Alle mogelijke aanpassingen die we gemaakt hebben bleken niet afdoende om de auto goedgekeurd te krijgen," verklaarde Gascoyne. "De test is erg streng en niet makkelijk om te doorstaan. Desondanks hadden we geen problemen verwacht om de test te doorstaan, omdat het basisprincipe van de bolide gelijk is gebleven. We hebben er alle vertrouwen in dat we het probleem kunnen lokaliseren zodat we de volgende test wel weten te doorstaan."

Spyker zal dit weekend in actie komen met de A-specificatie van de Spyker F8-VII, die het team zekerheidshalve meebracht naar Turkije. Ondanks dat het team nu niet de stap voorwaarts zal maken die werd verwacht ziet Gascoyne ook positieve kanten aan het verhaal: "Het uitstel geeft ons de gelegenheid om de B-specificatie tijdens de testsessie op Monza uitgebreid te leren kennen. Hierdoor kunnen we in ItaliŽ beter voor de dag komen."

Politie bevrijdt meisje op woonwagenkamp Veghel

PolitieEen arrestatieteam heeft gistermorgen een 16-jarig meisje uit Slowakije bevrijd die op een woonwagenkamp in Veghel gevangen werd gehouden. Het meisje was al sinds juni vermist in haar land. De politie arresteerde vijf personen op verdenking van wederrechtelijke vrijheidsberoving en bedreiging.

Dinsdagavond meldden zich bij de politie vier Slowaken die eigenhandig hadden geprobeerd het meisje te bevrijden. Ze waren gebeld door de 16-jarige dat ze op het kamp vast werd gehouden en waren daarop naar Nederland gereisd. Eenmaal op het woonwagenkampje gearriveerd werden ze met een vuurwapen bedreigd en zelf korte tijd gegijzeld. Na hun vrijlating gingen ze naar de politie.

Van de vijf aangehouden personen is alleen bekend dat ťťn van hen een 21-jarige Veghelaar is. De politie sluit niet uit dat nog meer aanhoudingen volgen. Er zijn buiten het kamp ook diverse huiszoekingen verricht in Veghel.

Met dank aan mouthman voor de submit.

[Upd] Contador solliciteert bij Rabobank

Alberto Contador, de winnaar van de laatste Tour de France, heeft openlijk gesolliciteerd naar een plek bij Rabobank. Dat meldt de Telegraaf vanmorgen.

De Spanjaard moet op zoek naar een nieuwe ploeg nu Discovery Channel na dit seizoen ophoudt te bestaan. De winst van de afgelopen Tour de France smaakt blijkbaar naar meer, de Spanjaard is op zoek naar een ploeg die hem ook volgend jaar de winst kan brengen in de grootste wielerwedstrijd ter wereld.

Update 12.24 uur

Volgens persvoorlichter Jacob Bergsma van de Nederlandse ProTour-ploeg zit er geen kern van waarheid in de geruchten. "Wij weten van niets. Bel De Telegraaf, die kunnen je alles vertellen", aldus Bergsma.

[upd] Contador solliciteert bij Rabobank

Icoon WielrennenAlberto Contador, de winnaar van de laatste Tour de France, heeft openlijk gesolliciteerd naar een plek bij Rabobank. Dat meldt de Telegraaf vanmorgen.

De Spanjaard moet op zoek naar een nieuwe ploeg nu Discovery Channel na dit seizoen ophoudt te bestaan. De winst van de afgelopen Tour de France smaakt blijkbaar naar meer, de Spanjaard is op zoek naar een ploeg die hem ook volgend jaar de winst kan brengen in de grootste wielerwedstrijd ter wereld.

Update 12.24 uur
Volgens persvoorlichter Jacob Bergsma van de Nederlandse ProTour-ploeg zit er geen kern van waarheid in de geruchten. "Wij weten van niets. Bel De Telegraaf, die kunnen je alles vertellen", aldus Bergsma

Subheader
Alberto bij de Rabobank?

Zwangere rivale met elektroshocks behandeld

ShockingEen 23-jarige Duitse vrouw heeft bekend een zwangere rivale in de liefde te hebben bewerkt met elektrische schokken. Ook zou ze haar rivale hebben geschopt, geslagen en bespoten met traangas. Op deze wijze hoopte ze een zwangerschap bij de vrouw af te breken.

De verdachte was verliefd op een man die de aanstaande vader zou worden. Om met hem te kunnen trouwen wilde ze voorkomen dat haar rivale een kind van de man zou baren. Overigens zou ook de man een rol hebben gespeeld bij de mishandeling.

De bekennende verdachte zegt tot haar daad te zijn gekomen vanwege de druk die haar streng islamitische ouders op haar uitoefenden. Die waren het niet eens met haar relatie met de man omdat die tegelijkertijd een relatie had met de zwangere vrouw.

Het is nog niet duidelijk of het ongeboren kind schade heeft opgelopen door de mishandeling.

Met dank aan KRIBBET voor de submit.

Nederland wint ook van ItaliŽ

Het Nederlandse damesteam heeft ook de tweede wedstrijd in de finaleserie van de World Grand Prix in Ningbo gewonnen.
Nadat de dames woensdag al gewonnen hadden van de Chinese dames werd er vandaag gewonnen met 3-1 van ItaliŽ. De Italiaanse dames wonnen gister nog sterk van de Russinnen maar kwamen tegen het Nederlandse team tekort. Uiteindelijk won Nederland met 26-24, 22-25, 27-25 en 25-16.

Nederland is het enige team dat nog ongeslagen is in de World Grand Prix Finale. Morgen moeten de dames het opnemen tegen titelverdediger BraziliŽ.

Gouden plaat voor volkszanger Jannes

Icoon MuziekHet succes van volkszanger Jannes is opnieuw bevestigd. Gisteravond kreeg Jannes tijdens de presentatie van het nieuwe album 'Mijn naam is Jannes' een gouden plaat overhandigd uit handen van de verkoopdirecteur van zijn platenmaatschappij. De presentatie vond plaats in partycentrum De Giraf in Emmen.

Het album van Jannes komt vrijdag pas op de markt en er zijn in de voorverkoop al 35 duizend exemplaren verkocht. In juli kwam zijn eerste single van het album, 'Laat de zon maar schijnen', al op de eerste plaats van de Single Top 100 binnen. Het is het zesde album van de volkszanger uit Drenthe.


Het nieuwe album van Jannes.

Wii best verkochte console wereldwijd

Voor het eerst sinds 1994 is Nintendo weer de grootste speler op zowel de consolemarkt als de handheldmarkt. Volgens de onderzoekssite VG Chartz is de Wii namelijk inmiddels meer verkocht dan de Xbox 360, hij staat op 10,57 miljoen exemplaren. Microsoft moet het doen met 10,51 miljoen. Ondanks dat de Wii een jaar later verscheen is hij dus veel sneller verkocht. De PlayStation 3, die ongeveer gelijktijdig met Nintendos console kwam, staat pas op 4,32 miljoen. Hiermee is de situatie van de vorige generatie precies omgekeerd. Toen leidde de PS2 ruimschoots en lag de Xbox nipt voor op de GameCube.

In just two years, home console sales for the three major manufacturers have effectively reversed. This will have a large impact on third party publishers and will undoubtedly influence the decisions they make in the future.

Aldus een woordvoerder van VG Chartz

Verdachte showt pik aan tv-journaliste

Icoon OpmerkelijkDe 48-jarige Lawrence Richette heeft een verslaggeefster van een lokaal televisiestation in Amerika duidelijk gemaakt wat hij van de tv-journalistiek vindt. De journaliste belde aan om te vragen hoe het zat met de mishandeling van de 79-jarige moeder van de man. Lawrence wordt er namelijk van verdacht zijn moeder, die oud rechter is, zo hard te hebben geslagen dat ze vier hechtingen nodig had.

Aan die vraag kwam de journaliste echter niet toe. Lawrence deed de deur open, vroeg of de camera draaide en opende daarna zijn badjas waaronder hij niets droeg, en zei: ''Zo denk ik over het tv-nieuws''. De verslaggeefster restte niets anders dan haar hoofd af te wenden.Met dank aan KRIBBET voor de submit.

Belletti zo goed als zeker naar Chelsea

Juliano Belletti vertrekt zo goed als zeker bij FC Barcelona. De Spanjaard zal zijn loopbaan voortzetten bij Chelsea waar hij een contract zal ondertekenen dat hem voor drie jaar aan de club verbindt. Voor ongeveer 5,5 miljoen euro zal Belletti naar Engeland verkassen.

Nadat zowel Daniel Alves als Cicinho niet naar Stamford Bridge kwamen moest de club van Josť Mourinho op zoek naar een andere rechtsback. Dat werd dus Belletti die bij Barcelona nauwelijks nog aan spelen toekwam. In zijn drie seizoenen bij de Catalaanse club speelde Belletti lange tijd in de basis maar hij zag Gianluca Zambrotta zijn plaats overnemen. Belletti vierde zijn grootste triomf in de Champions League-finale tegen Arsenal. Toen maakte de verdediger het winnende doelpunt en won BarÁa de cup met de grote oren door met 2-1 te winnen.

MS Racing Wheel blijkt heetgebakerd

Behalve powerbricks die overhit konden raken, blijkt ook de koeling van de racestuurtjes voor de X360 niet helemaal in orde te zijn. …ťn van de onderdelen van de draadloze race-game-controller kan oververhit raken tot het punt dat er zelfs rook uit het stuurtje komt.

Tot nu toe hebben zich vijftig meldingen voorgedaan, waarbij gelukkig geen slachtoffers vielen. Mensen die zich melden op de Xbox-site krijgen van Microsoft een vervangend onderdeel thuisgestuurd. Er zijn zo'n 23.000 stuurwieltjes in omloop, waarmee de failure-rate op 0,2% ligt. De normale failure-rate van nieuwe apparatuur ligt normaal gesproken tussen de 2% en 5%.

Met dank aan Black-Hole voor de submit

Oud-directeur Westermoskee gearresteerd

Icoon PolitieDe politie heeft gisteren in Amsterdam oud-directeur van de Westermoskee Üzeyir Kabaktepe gearresteerd. Dat heeft een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam vanochtend laten weten.

Kabaktepe was tot november directeur van beleggingsmaatschappij Manderen BV, die in opdracht van de Turkse organisatie Milli Görüs de Westermoskee in het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes wilde bouwen.

Kabaktepe is aangehouden in verband met een onderzoek van justitie naar mogelijke verduistering en witwaspraktijken van Manderen BV. Kabaktepe zit nog vast, aldus het OM.

Het nieuwe bestuur van de Westermoskee heeft een paar maanden geleden aangifte gedaan tegen de oud-directeur wegens verduistering. Volgens het bestuur zou Kabaktepe als directeur van Manderen BV circa 1,5 miljoen euro hebben overgemaakt naar bankrekeningen van zijn eigen ondernemingen.

Na een conflict binnen Milli Görüs en een rechtszaak moest Kabaktepe eind vorig jaar het veld ruimen. Van de bouw van de veelbesproken Westermoskee is daarna niets meer terechtgekomen.

Yamamoto wil tweede kwalificatie halen

Sakon Yamamoto heeft zichzelf tot doel gesteld de tweede kwalificatie te halen in Turkije. De Japanner rekent hierbij op de hulp van de B-specificatie van de Spyker F8-VII.

De Japanner maakte drie weken geleden zijn debuut bij het Nederlandse team. Geheel vlekkeloos ging dat niet: "Ja, ik maakte een fout in Hongarije, maar hopelijk was dat de laatste die ik zal maken. Tot dat punt ging mijn eerste Grand Prix voor dit team vrij goed. In de kwalificatie zat ik vrij dicht tegen de tijd van mijn teamgenoot Adrian Sutil aan en ik vind hem een goede coureur, dus dat was zeer bemoedigend."

Dat de Japanner ambitieus is blijkt als hij vervolgt: "Ik weet niet precies hoeveel beter de nieuwe auto is, maar mijn doel is het eerste kwalificatiedeel te overleven."

Amsterdamse politie wil tramverbod zakkenrollers

Icoon VervoerDe Amsterdamse politie wil opnieuw een tramverbod invoeren voor veroordeelde zakkenrollers. Dat zou moeten gelden voor de lijnen van en naar het centrum. De korpsleiding voert hier momenteel gesprekken over met justitie en het gemeentelijk vervoersbedrijf GVB.

Vandaag heeft een politiewoordvoerder een verhaal hierover in het AD bevestigd. Zakkenrollers maken de laatste tijd steeds meer slachtoffers in Amsterdam. Eind juli waren er voor dit jaar 4387 aangiftes gedaan, 10 procent meer dan over dezelfde periode in 2006.

Door een wijziging in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) kan de harde kern van notoire dieven de toegang tot de trams worden ontzegd. Enkele jaren geleden verdween deze maatregel uit de APV.

Het zijn vaak jonge Roemeense zakkenrollers die toeslaan. Begin dit jaar pakte de Amsterdamse politie nog zes piepjonge zakkenrollers uit RoemeniŽ op, tussen de 9 en 11 jaar oud. De kinderen worden ingezet door oudere familieleden.

Het Amsterdamse korps heeft in de zomer vier Roemeense agenten toegevoegd aan het opsporingsteam. Zij kennen de gezichten van zakkenrollers uit hun land beter en kunnen nagaan of de dader al een strafblad heeft in het geboorteland.

Uitslagen vriendschappelijke duels 22/8

Gisteravond werden er, behalve zes EK 2008 kwalificatieduels, ook enkele oefenduels gespeeld. Hieronder de uitslagen van deze duels. Het verslag van Zwitserland – Nederland is hier te lezen.

Thuis UitUitslag
RuslandPolen2-2
OekraÔneOezbekistan2-1
LetlandMoldaviŽ1-2
NoorwegenArgentiniŽ2-1
BulagrijeWales0-1
---
LitouwenTurkmenistan2-1
DenemarkenIerland0-4
LuxemburgGeorgiŽ0-0
Wit RuslandIsraŽl2-1
RoemenieTurkije2-0
---
OostenrijkTsjechiŽ1-1
BosniŽ-Herzegov.KroatiŽ3-5
GriekenlandSpanje2-3
IjslandCanada1-1
MontenegroSloveniŽ1-1
---
ZwedenVS1-0
AlbaniŽMalta3-0
HongarijeItaliŽ3-1
SlowakijeFrankrijk0-1
EngelandDuitsland1-2
---
SchotlandZuid Afrika1-0
JapanKameroen2-0
BraziliŽAlgerije2-0
TunesiŽGuinee1-1
---
IvoorkustEgypte0-0
PanamaGuatemala2-1
EcuadorBolivia1-0
ParaguayVenezuela1-1

Uitslagen EK 2008 kwalificatieduels 22/8

Er werden gisteravond zes EK 2008 kwalificatieduels gespeeld. In Groep A werden drie duels gespeeld, in de Groepen D, E en F slechts ťťn duel. Het EK 2008 in Zwitserland en Oostenrijk begint over 289 dagen.

Groep A
In Groep A werden drie duels gespeeld. Finland kreeg Kazachstan op bezoek en wist in eigen huis te winnen. Voor aanvang stond Finland samen met ServiŽ en Portugal tweede, achter Polen. De Finnen wonnen met 2-1, het winnende doelpunt kwam van de voet van Tainio. Het tweede duel in de poule ging tussen BelgiŽ en ServiŽ. In een doelpuntrijk duel waren onze zuiderburen met 3-2 te sterk. De Belgen kwamen al snel op voorsprong via Moussa Dembťlť. Nog voor rust verdubbelde Mirallas de score.

Na rust kwamen de bezoekers terug tot 2-1, Dembťlť zorgde niet veel later voor de 3-1. In de blessuretijd werd de eindstand nog bepaald op 3-2. Het laatste duel in Groep A eindigde in een gelijkspel. ArmeniŽ en Portugal kwamen niet verder dan 1-1. Christiano Ronaldo scoorde voor de Portugezen.

Groep D
In Groep D werd ťťn wedstrijd gespeeld. Het kleine San Marino nam het op tegen Cyprus, ook geen groot voetballand. Het duel eindigde in een 0-1 overwinning voor Cyprus. Door de overwinning van de bezoekers blijft San Marino troosteloos onderaan staan in Groep D. Het heeft in zeven duels nog geen enkel puntje behaald. Cyprus is de voorlaatste met zeven punten uit evenveel duels. Lijstaanvoerder blijft Duitsland met negentien punten uit zeven wedstrijden.

Groep E
Ook in Groep E slechts ťťn duel, Estland – Andorra eindigde in 2-1. KroatiŽ blijft de ranglijst aanvoeren met zeventien uit zeven. Een plekje lager staat Israel dat ook zeventien punten bij elkaar voetbalde maar ťťn wedstrijd meer speelde.

Groep F
De laatste wedstrijd werd gespeeld in Groep F. Noord Ierland en Liechtenstein stonden in Belfast tegenover elkaar. Noord Ierland won met 3-1 en steeg door de overwinning naar de tweede plek achter Zweden (7 – 18) De Noord Ieren hebben uit evenveel duels zestien punten. Spanje volgt op de derde stek met vijftien punten.

Japanse softwareverkopen, Mario aan kop

Japanners houden wel van een potje Mario Party. De game heeft de nummer ťťn positie dan ook weer overgenomen. Voor Sony is het ook weer een redelijke week geweest, er Everybody's Golf is terug in de top 10.

GameConsoleUitgeverAantalTotaal
Mario Party 8WiiNintendo113.000616.000
SD Gundam Cross DriveNDSBandai Namco48.000186.000
DK Jungle CllimberNDSNintendo48.00093.000
Wii SportsWiiNintendo35.0002.035.000
Wii PlayWiiNintendo33.0001.639.000
My Housekeeping Diary NDSNintendo33.000122.000
Winning Eleven 7 ClubsPS2Konami32.000227.000
Zelda: Phantom HourglassNDSNintendo32.000756.000
New MarioNDSNintendo30.0004.729.000
Everybody's Golf 5PS3Sony28.000278.000

De nummers 11 t/m 30
11. [NDS] Flash Focus: Vision Training in Minutes a Day (Nintendo)
12. [NDS] Mario Kart DS (Nintendo)
13. [NDS] More Brain Age (Nintendo)
14. [PS2] Final Fantasy XII: International Edition (Square-Enix)
15. [NDS] It's a Wonderful World (Square-Enix)
16. [PS2] Jikkyou Powerful Pro Baseball 14 (Konami)
17. [NDS] Animal Crossing Wild World (Nintendo)
18. [NDS] Brain Age (Nintendo)
19. [NDS] Itadaki Street DS (Square-Enix)
20. [WII] Dragon Quest Swords: The Masked Queen and the Tower of Mirrors (Square-Enix)
21. [NDS] Naruto Shippuuden: Strongest Ninjas Unite 5: Decisive Battle at Dawn (Takara-Tomy)
22. [NDS] More English Training (Nintendo)
23. [NDS] Pokťmon Diamond (Pokťmon)
24. [NDS] Face Training DS (Nintendo)
25. [NDS] Otoda Master (Hudson)
26. [PSP] Grand Theft Auto: Liberty City Stories (Capcom)
27. [NDS] Pokťmon Pearl (Pokťmon)
28. [NDS] English Training (Nintendo)
29. [NDS] Yoshi's Island DS (Nintendo)
30. [WII] Jikkyou Powerful Pro Baseball Wii (Konami)

De verdeling per console:
NDS - 20
WII - 5
PS2 - 3
PSP - 1
PS3 - 1

PS3 het systeem voor de FIFA Interactive World Cup

De FIFA Interactive World Cup, vorig jaar gewonnen door de Nederlander Andries Smit, zal dit jaar niet gespeeld worden op de Xbox 360, maar op de PlayStation 3. Sony heeft hiervoor een deal gesloten met Electronic Arts en de FIFA. Vanaf oktober kun je je inschrijven voor deze competitie, waarbij de allerbesten in mei van 2008 met elkaar de strijd zullen aangaan in Berlijn om de felbegeerde titel en $20.000.

To be associated with the world's leading games publisher, EA, and one of the most respected organizations in the world, FIFA, is very exciting for us. With the added realism that PS3 brings to FIFA 08, we have every belief that now is the time to truly make an impact with the FIFA Interactive World Cup, We're looking forward to PS3 fans helping to make the tournament every bit as iconic for gamers as the real FIFA World Cup is for football fans."

Aldus Simon Rutter, vice president Sales & Marketing voor SCEE.

Bioshock komt op PS3 uit?

Aangezien de "Metal Gear Solid 4 op X360" soap momenteel even op pauze staat, is die andere populaire serie maar weer van start gegaan: "Bioshock op de PS3".
Nadat van de week iemand in een INI-file de term PS3 had ontdekt en met veel tamtam op internet beweerde hťt bewijs voor een PS3-versie gevonden te hebben, werd dat al vrij snel afgeschoten. De game draait namelijk op de Unreal Engine 3.0 en die is zowel met X360 als PC als PS3 compatible. In vorige Unreal-engine games was het ook zo dat Xbox-settings gewoon in de INI-files te vinden waren.

Maar we hebben nog meer. Want op de GC in Leipzig werd door een naamloze bron bevestigd dat Bioshock ook op de PS3 uit zal komen. Zijn woorden waren dat het verkeerd was om te denken dat er geen PS3-versie uitgebracht zal worden.
Aangezien het hier om een anonieme bron gaat, is het verstandig ook deze aflevering van de soap met een korreltje zout te nemen.


"It's wrong to think the game wouldn't be released on Sony's console at a later date"

Top Spin 3 zal niet alleen draaien om setstanden

Nadat Nintendo met Wii Sports het tennis al heel wat realistischer naar de gamer bracht dan drukken op knopjes zal PAM Development nog wat stapjes verder gaan, met Top Spin 3 voor de Wii zal het mogelijk zijn om allerlei effecten aan de bal te geven door de manier waarop je slaat. De game wordt dan ook van scratch af aan opgebouwd en zal flink verschillen van de 360- en PS3-versie.

Voor de Wii-versie zullen er ook hele andere eisen zijn aan je prestaties. Je kunt weliswaar gewoon nog winnen op basis van de setstand, maar er zijn ook speciale victory points die speciale achievements opleveren. Zo kun je punten scoren voor de grootste precisie of voor het maken van vele gebaren tijdens het spelen.

Veel meer is nog niet bekend over de game, wel is duidelijk dat PAM met de Wii-versie van Top Spin 3 een nieuw level van realisme opzoekt.

'Kabinet bezuinigt miljoenen op AWBZ'

Icoon EconomieHet kabinet gaat bezuinigen door de steun aan gehandicapten en ouderen te beperken. Het zou gaan om een bedrag van 600 miljoen euro. Dit geld moet komen uit het potje voor de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ).

De regering zit in geld problemen na een lagere economische groei en het tegenvallen van de aardgasbaten. Ook hogere uitgaven door het generaal pardon en de stijging van salarissen voor ambtenaren spelen een rol.

Jaarlijks is er ongeveer 22 miljard euro nodig voor de AWBZ. Daarvan worden 'zware geneeskundige risico's' betaald die niet door zorgverzekeringen worden vergoed, zoals opname in een verzorgingstehuis of gehandicapteninstelling. Ook hulp bij het invullen van papieren en begeleiding bij uitjes valt onder de AWBZ.

Het is de bedoeling dat de aangeboden diensten versoberd worden en dat er minder mensen gebruik van kunnen maken. Vanwege de toenemende vergrijzing was het al duidelijk dat de kosten voor de AWBZ sterk zullen stijgen. Staatssecretaris van Volksgezondheid Jet Bussemaker (PvdA) zal haar bezuinigingsplannen op Prinsjesdag bekendmaken, meldt de NOS.

Met dank aan pestertje voor de submit.

Penis luie Rus in brand gestoken

BrandEen Russische vrouw heeft de piemel van haar man met wodka overgoten en in brand gestoken. Ze ergerde zich aan haar luie en dronken echtgenoot die volgens haar weer eens nutteloos en naakt voor de tv hing in hun kleine flatje in Moskou.

De man zegt in een lokale krant dat het in brand steken van zijn pik ''gruwelijk veel pijn'' deed. ''Mijn zaakje brandde als een fakkel. Ik weet niet waaraan ik dit verdiend heb.'' Of er nog iets van de man zijn penis gered kan worden, is moeilijk te voorspellen.

Het stel ligt al drie jaar overhoop met elkaar en is reeds gescheiden. Maar geen van beide heeft geld voor een eigen onderkomen. Zodoende werken ze elkaar al jaren in het piepklein flatje op de zenuwen.

Blauwe plekken verzamelen

Lombardstreet. Misschien zegt die naam je niet zoveel maar als ik je zeg dat het een beroemde straat in San Fransisco is dan gaat er mischien al een klein belletje bij je rinkelen. Het is inderdaad die straat die met een aantal scherpe haarspeldbochten de heuvel afgaat, een ware toeristische attractie.

Maar eens per jaar, met Pasen om precies te zijn, maken de auto's plaats voor volwassen mensen op kleine kinderdriewielertjes. En met ware doodsverachting racen ze door alle krappe haarspelbochten naar beneden. Waarom? Voor de lol natuurlijk. En om te winnen.

Resident Evil: Umbrella Chronicles krijgt giant enemy scorpion

Capcom heeft wat beelden vrijgegeven van het volgende deel in de Resident Evil-serie, The Umbrella Chronicles. In dit deel, dat voor de Wii zal verschijnen, zul je veelal vragen gaan beantwoorden die werden opgeroepen in de eerste delen. Hiervoor ga je terug naar Racoon City, maar ook naar het hoofdkantoor van het bedrijf verantwoordelijk voor de zombies, Umbrella.

Resident Evil: The Umbrella Chronicles zal eind dit jaar verschijnen.

Geen vervolging voor gedrag mariniers Noorwegen

Icoon JustitieHet Openbaar Ministerie (OM) in Arnhem zal de mariniers die op 1 oktober vorig jaar betrokken waren bij een vechtpartij in een discotheek in Noorwegen niet vervolgen wegens gebrek aan bewijs. Eerder nam justitie in Noorwegen al hetzelfde besluit.

Het OM vindt ook dat de ene marinier die diezelfde avond vocht in een bar in Finland heeft gehandeld uit noodweer, zo blijkt uit een mededeling die vanochtend is gedaan. Het OM heeft vijf militairen een boete van 300 euro opgelegd, omdat zij ook op dezelfde avond diefstallen hebben gepleegd in een avondwinkel in Finland. Zij namen daar pornoblaadjes, drankjes en broodjes mee, wat werd vastgelegd door een bewakingscamera.

De mariniers waren op oefening in het Noorse Karasjok, aan de grens met Finland. In de nacht van 30 september op 1 oktober waren zij een avond uit, wat ontaardde in vechtpartijen en diefstal. Vast staat volgens het OM dat er die avond sprake was van fors drankgebruik. Overigens ook bij de plaatselijke bevolking met wie 27 mariniers in een discotheek in gevecht raakten.

Commandant der Strijdkrachten Dick Berlijn maakte direct na de incidenten excuses bij zijn Noorse collega. Ook stuurde Nederland marechaussees om de Noorse justitie te helpen bij het onderzoek.

Het OM in Arnhem, dat alle militaire zaken in Nederland behandelt, heeft zich het Noorse dossier laten toesturen nadat justitie in Noorwegen constateerde dat er onvoldoende bewijs was gevonden. Uit het vertaalde dossier blijkt dat de verklaringen van slachtoffers, getuigen en verdachten tegenstrijdig zijn.

Tand des tijds

Ik kijk naar een leeg gat in mijn tv meubel waar mijn Xbox 360 hoort te staan, maar helaas die is voor een een paar weken naar Duitsland gegaan, kaput en hopelijk maken ze hem daar snel weer beter.

Maar ik en niet gamen, ik moet er niet aan denken, dus wat doet een bleke nerd op zo'n moment, hij gaat naar zolder en begint te graven, want ergens in al die dozen daar moeten nog de nodige gameconsoles verstopt zijn, voor zover ik weet een playstation 1, een NES, een SNES, een N64, en volgens mij ook nog een of andere console van Sega.

Tentoonstelling met erotische foto's van planten

Icoon KunstErotisch getinte foto's van bloemen en planten moeten vanaf 7 september de harten van de bezoekers van het Stadsmuseum Harderwijk sneller doen kloppen. De Zweedse fotografe Pauline Snoeijs bewijst met de tentoonstelling dat erotiek en planten veel met elkaar te maken hebben.

Snoeijs, tevens professor in de botanie in het Zweedse Uppsala, fotografeerde de geslachtsdelen van planten en bloemen van zeer dichtbij, waardoor die herkenbare en sensuele of juist kunstzinnige beelden vormen. Dat heeft het museum woensdag laten weten.

De tentoonstelling wordt gehouden in het kader van het Linnaeusjaar, ter ere van wetenschapper Linnaeus. Die werd wereldberoemd door zijn indeling van planten en dieren. Snoeijs combineert de foto's met botanische kennis, persoonlijke anekdotes en citaten van Linnaeus. ,,De smeuïge citaten van Linnaeus maken deze ontdekkingstocht tot een erotische belevenis in de wereld der bloemen'', aldus het museum.

Hilton schikt en ontloopt miljoenenrechtzaak

Icoon ShowbizzSchandaalkoningin Paris Hilton heeft een dreigende miljoenenrechtzaak tegen haar voorkomen, zo meldde haar woordvoerder gisteren.  De steenrijke erfgename is een schikking overeengekomen met actrice Zeta Graff die haar aanklaagde wegens smaad. Graff eiste 10 miljoen dollar schadevergoeding van Hilton. Details over de schikking zijn niet bekend.

Hilton zou Graff hebben zwart gemaakt in een roddelrubriek van de New York Post. In het artikel uit 2005 werd gesuggereerd dat Paris Hilton werd aangevallen door de actrice. Volgens Graff is Hilton de bron van het stuk. De rechtzaak stond gepland voor volgende week maandag.

Paris Hilton stond in juni in het centrum van de belangstelling, omdat ze tijdens haar proeftijd in de fout was gegaan. Ze belandde daardoor voor korte tijd in de gevangenis.


Paris Hilton

400e executie in Texas

Icoon AmerikaTexas heeft vanmorgen vroeg (onze tijd) zijn 400e executie uitgevoerd sinds de herinvoering van de doodstraf in 1976. De 32-jarige Afrikaanse Amerikaan Johnny Conner kreeg een dodelijke injectie.

De Europese Unie had gouverneur Rick Perry van Texas vergeefs opgeroepen de uitvoering van de doodstraf in zijn staat te stoppen. Conner is schuldig bevonden aan de dood van een winkelbediende.

In totaal zijn in de Verenigde Staten al meer dan duizend executies uitgevoerd sinds 1976. De EU is onder alle omstandigheden tegen de doodstraf en roept de rest van de wereld voortdurend op die af te schaffen of op zijn minst te komen tot een moratorium.

Eind voor De Gouden Kooi in zicht

Icoon TelevisieDe realitysoap De Gouden Kooi verdwijnt dit jaar nog van de buis. Dat liet topman Fons van Westerloo van RTL Nederland vandaag weten in de Volkskrant, dat een interview met hem had.

Volgens Van Westerloo zijn er heldere afspraken gemaakt met John de Mol, die het programma voor het eerst bij Tien op de buis bracht. "We blijven De Gouden Kooi tot het eind van het jaar uitzenden, zodat hij het format in het buitenland kan verkopen. Want een programma dat van de buis is gehaald, breng je lastig aan de man. Maar aan het eind van het jaar is het afgelopen. We stoppen, tenzij we dan 1,5 miljoen kijkers hebben. Maar dat zie ik niet gebeuren", aldus Van Westerloo.

Toen bekend werd dat RTL Nederland mogelijk de zender Tien, die in augustus 2005 begon, zou overnemen, liet Van Westerloo al weten niet gecharmeerd te zijn van het omstreden programma. In juni zei Van Westerloo over De Gouden Kooi: "Dat kan best een tandje minder, om het maar even eufemistisch uit te drukken. Bovendien is de Luxemburgse mediawet een stuk puriteinser dan de onze. Natuurlijk moet De Gouden Kooi geen klooster worden. Ik ben geen moraalridder. Maar ik ben er ook geen voorstander van dat alles maar moet kunnen onder het motto goed voor de kijkcijfers."

In De Gouden Kooi kunnen deelnemers de villa en veel geld winnen door zo lang mogelijk in het met camera's behangen landgoed te blijven zitten. Degene die dat het langst volhoudt, is winnaar.

De realitysoap, waarin geweld, seks en grof taalgebruik niet worden geschuwd, haalde diverse keren het nieuws. Zo riepen regeringspartijen CDA en ChristenUnie bedrijven op geen spotjes te plaatsen rond het programma. Tweede Kamerlid Joop Atsma van het CDA noemde het tv-programma te walgelijk voor woorden.Meer Gouden Kooi nieuws kun je natuurlijk op het FOK!forum vinden!

Rechtbank behandelt schoolmoord Hoogerheide

Icoon MisdaadDe rechtbank in Breda behandelt donderdag de rechtszaak tegen Julien C., verdacht van de moord op de 8-jarige Jesse Dingemans op zijn basisschool in Hoogerheide. De 23-jarige ontkent zijn betrokkenheid, maar hij is voor justitie de enige verdachte.

En het bewijs tegen de voormalig reclasseringsklant heeft zich langzaam opgestapeld. Het Openbaar Ministerie (OM) beschuldigt C. ervan dat hij de basisscholier op vrijdagochtend 1 december heeft doodgestoken in een klaslokaal van de Klim-Op basisschool in Hoogerheide. De verdachte erkent dat hij op de school is geweest, maar hij beschuldigt drie andere mannen van de moord. Twee van die drie personen hebben echter een waterdicht alibi. De derde is niet gevonden.

Op de jas van de verdachte is bloed van het slachtoffer gevonden. En in een vuilniszak die werd aangetroffen in de buurt van de woning van zijn moeder in Hoogerheide werden bovendien spullen gevonden met DNA van de 8-jarige. In de plastic zak werd ook een mes aangetroffen. Over eventuele sporen op het wapen heeft justitie nog niks losgelaten.

Julien C. is in de afgelopen maanden onderzocht in het Pieter Baan Centrum. De uitkomst daarvan is nog niet eerder bekend geworden. De verdachte laat zich donderdag bijstaan door de bekende advocaat Gerard Spong. De rechtbank in Breda heeft twee dagen uitgetrokken voor de rechtszaak.

Weer Chinees speelgoed uit de handel in VS

Icoon OpmerkelijkTwee Amerikaanse speelgoedbedrijven halen meer dan 300.000 stuks in China geproduceerd speelgoed uit de handel, omdat ze mogelijk een gevaarlijke hoeveelheid lood bevatten. Dat hebben de bedrijven Martin Designs en Schylling laten weten. Het is de jongste in een reeks van incidenten waarin de veiligheid van Chinese producten ter discussie staat.

Het gaat onder meer om 250.000 adresboeken van het populaire tekenfilmfiguur Spongebob Squarepants. De spiraalbinding bevat mogelijk veel te veel lood. Ook 66.000 andere speeltjes, onder meer uit de populaire speelgoedserie Thomas the Tank, zijn uit de handel gehaald vanwege het loodgehalte.

Het imago van China loopt dezer dagen flinke deuken op. Product na product moet worden teruggeroepen, van met insecticide vervuilde matrassen, tot loodhoudend speelgoed, tot giftige babyslabbetjes. Alleen al de Amerikaanse speelgoedgigant Mattel moest ruim achttien miljoen stuks in China gemaakt speelgoed uit de handel halen.

Japanner stuurt afgesneden pink naar premier

Icoon ShockingEen heetgebakerde Japanner die lid is van een nationalistische groepering heeft zijn pink afgehakt en opgestuurd naar het partijkantoor van de Japanse premier Shinzo Abe. Dat heeft de Japanse politie donderdag bericht.

De 54-jarige man deed dit uit protest tegen het besluit van Abe om 15 augustus op de herdenkingsdag van de Japanse overgave in de Tweede Wereldoorlog geen bezoek te brengen aan de omstreden Yasukuni-tempel. Hier worden oorlogsslachtoffers en oorlogsmisdadigers geëerd.

De man had de vinger in een envelop gestopt met een begeleidend briefje. Er zaten ook foto's bij waarop te zien is hoe hij het lichaamsdeel afhakte. "Ik dacht ze negeren mijn brief, dus ik deed mijn vinger er ook maar bij", was het commentaar van de man, die is aangehouden. In de Japanse onderwereld is het gebruikelijk om als straf of als boetedoening een deel van een vinger af te hakken.

Jongen (11) doodgeschoten door fietser

Icoon BuitenlandsEen 11-jarige jongen is gisteravond in Liverpool doodgeschoten door een jongen die langs fietste. Dat heeft de BBC bericht.

Het slachtoffertje was met twee andere jongens aan het voetballen op een parkeerplaats bij een café. De fietser vuurde drie schoten af. Een kogel trof de jongen in de nek. Volgens een ooggetuige was de dader ongeveer 14 jaar.  Over de oorzaak van deze schietpartij is nog niets bekend.

TamaŽla en Schultz niet naar US Open

Het is Elise TamaŽla en Brenda Schultz-McCarthy niet gelukt om door te stoten naar de US Open. De Nederlandse dames gingen onderuit in het kwalificatietoernooi.

TamaŽla moest haar partij opgeven in de tweede set. Tegen de Canadeze Stephanie Dubois verloor ze de eerste set kansloos met 0-6. Bij de setstand 1-3 gaf de Nederlander het in de tweede set op. Schultz kon niet winnen van de Finse Emma Laine. Met de setstanden 7-6, 5-7 en 4-6 verlaat ook zij het kwalificatietoernooi.

Bij de heren verliet Raemon Sluiter gisteren al het kwalificatietoernooi. Het was de bedoeling dat Peter Wessels en Robin Haase afgelopen nacht op de baan hun partij gingen spelen, maar vanwege het slechte weer is dit uitgesteld tot vandaag.

UCI wil met wielerrondes over ProTour praten

De internationale wielerunie UCI heeft gezegd dat het bereid is om met de organisaties van de drie grote wielerrondes te praten over aanpassingen in de ProTour.

De voorzitter van de UCI, Pat McQuaid, zei wel dat hij niet van plan is om de prestigieuze 'Champions League' van het internationale wielrennen op te doeken. "We zijn bereid over enkele technische aspecten te praten, maar niet over de basisprincipes van de ProTour", aldus de Ier.

Ondanks de kritiek van de organisatoren van de Tour, de Vuelta en de Giro houdt de UCI vast aan de ProTour. "Je hebt hiŽrarchie nodig in de sport en competitie op het hoogste niveau. We gaan dat zeker niet de deur uit doen."

Al sinds de start ervan, ligt de ProTour onder vuur. Vooral het aantal van twintig teams in de ProTour is tegen het zere been van de koersorganisatoren uit Frankrijk, ItaliŽ en Spanje. Zij zeggen dat ze tv-gelden mislopen omdat er minder nationale teams uitgenodigd kunnen worden voor hun wedstrijden. Tevens zouden de grote ploegen de koersen teveel beheersen.

Tot nu toe weigerde de UCI water bij de wijn te doen over de opzet van de ProTour. Deze zomer nog dreigde de organisatie van de Tour de France volgend jaar een eigen wielercompetitie buiten de UCI om te gaan opzetten.

Van Basten ontevreden

Marco van Basten was na afloop van de 2-1 verloren oefeninterland van Oranje gisteravond tegen Zwitserland ontevreden.

Van Basten was vooral ontevreden over de manier waarop zijn team de wedstrijd begon. "Het was slap. Dat mag niet gebeuren. Laat dit een les voor de wedstrijden in de EK-kwalificatie tegen Bulgarije en AlbaniŽ zijn. Die mogen we niet verliezen.”

Ruud van Nistelrooij kreeg geen verwijten van Van Basten. "Een spits is afhankelijk van de ballen die hij krijgt. Ruud werd in de eerste helft slecht bediend. Daar kan hij niets aan doen. Dat ligt aan de ploeg. Dirk deed het in de tweede helft als vervanger misschien beter. Maar we speelden toen ook als ploeg veel sterker."

Di Luca opnieuw naar dopingcommissie

Danilo Di Luca zal over twee weken wederom voor het Italiaans olympisch comitť Coni moeten verschijnen. Gisteren maakte de sportkoepel bekend dat de winnaar van de Ronde van ItaliŽ op 3 september wordt verwacht tijdens een hoorzitting. Hij zal dan vragen moeten beantwoorden over mogelijk dopinggebruik.

Di Luca moet wederom bij een hoorzitting verschijnen omdat er nieuw bewijs tegen de Italiaanse wielrenner is opgedoken. Onlangs ontving het Coni van de openbaar aanklager uit Pescara nieuwe documenten met bewijsmateriaal tegen Di Luca.

Di Luca werd half juli nog door de Italiaanse justitie vrijgesproken in de 'Oil for Drugs'-zaak rond de omstreden sportarts Carlo Santuccione. Het is onduidelijk of het nieuwe bewijs verband heeft met die dopingzaak.

De Haan ontevreden ondanks overwinning

Ondanks de 1-0 overwinning gisteren in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen MacedoniŽ was de bondscoach van Jong Oranje, Foppe de Haan, na afloop niet tevreden.

"Het niveau dat we een paar maanden geleden hadden, hebben we nog lang niet. We hielden de bal te lang vast, waardoor het speltempo te laag lag. Daardoor moesten we steeds de duels aangaan in plaats van dat we combinatievoetbal speelden," aldus de 65-jarige Fries, die desalniettemin toch vond dat er een excuus was voor het matige spel. "De reis was dinsdag met alle vertragingen erg lang. En tijdens de wedstrijd was het bijna veertig graden. Gelukkig hebben we drie punten."

Rabobank: 'Jammer voor Flecha'

De wielerploeg van de Rabobank was gistermiddag goed bezig tijdens de eerste etappe in de Eneco Tour 2007. Met drie renners staat de ploeg in de top 10 van het klassement.

Juan Antonio Flecha eindigde de proloog in Hasselt als tweede met maar een seconde achterstand op de winnaar, tot verdriet van Erik Dekker. "Ik had het hem zeker gegund", aldus de ploegleider. "Het klinkt gek, maar hij heeft bij ons nog steeds geen wedstrijd gewonnen en dat begint met name hem te steken. Hij was er nu wel heel dichtbij".

Door de regen werd de snelle tijd van de winnaar Michiel Elijzen niet meer achterhaald. De laatste twintig renners reden op een nat parcours. Mathew Hayman, Graeme Brown en Michael Boogerd startten als laatste. "Een bewuste keuze, want het was voorspeld dat het in de loop van de middag zou gaan regenen", aldus Dekker, die zich echter ook realiseerde dat de gok groot was. "Nu lijkt het geniaal, omdat onze specialisten droog reden en onze niet-tijdrijders in de regen, maar je loopt natuurlijk ook een groot risico wanneer je de specialisten niet spreidt. Want dat moet eigenlijk wel".

De tijdrijder van de Rabobank-ploeg, Thomas Dekker, eindigde als tiende. "Dat was een beter resultaat dan waar we op durfden te hopen na verkenning van het parkoers", bekende Erik Dekker. "Het was een vrij technisch parkoers. Bij de verkenning ging bijvoorbeeld Mathew Hayman nog onderuit. Gezien het parkoers heeft Thomas een optimaal resultaat geboekt. Hier kunnen we zeker mee leven".

Etappezege Rolland in Limousin

De tweede etappe van de Ronde van de Limousin is gewonnen door de Fransman Pierre Rolland. In de rit over 187,4 kilometer van Droux naar Uzerche kwam de renner van Crťdit Agricole solo over de finish. Guillaume Levarlet eindigde op 36 seconden als tweede.

Pierrick Fťdrigo eindigde op bijna drie minuten achterstand als derde en neemt de leiding in het klassement over van Philippe Gilbert, die woensdag de eerste etappe gewonnen had.

CD: SoundSeeing Parijs

Het plezier van het op vakantie gaan begint eigenlijk al weken van te voren. Eerst neem je op je gemak het foldertje met hotels nog eens door of kijk je op internet naar de plaatjes die je gekozen bestemming aan je moeten verkopen. Daarna is het de beurt aan de reisgidsen om je lekker te maken of je te informeren over de plek waar je je vrije tijd door gaat brengen. Ook als je eenmaal op de plek van je bestemming bent aangekomen kan een reisgids nog goed van pas komen. Al bladerend door de gids baan je je een weg door de stad en kun je allerlei nuttige of interessante informatie vergaren. The House of Knowledge biedt sinds kort een nieuwe mogelijkheid om gebruik te maken van zo'n reisgids: Soundseeing. Geen gehannes met boekleggers of eindeloos zoeken in een dik boekwerk, maar gewoon een cd opzetten. Soundseeing verschijnt in eerste instantie alleen voor stedenreizen, maar zal misschien later ook worden uitgebreid naar andere bestemmingen. In de eerste worp bevinden zich steden als Amsterdam, Parijs, London, Berlijn en Antwerpen. In deze review zal kritisch worden gekeken naar Soundseeing Parijs en hier kun je lezen over de Soundguide Amsterdam.

CD: SoundSeeing Amsterdam

Deze vakantie ben ik lekker burgerlijk op vakantie geweest in de Ardennen. Jawel, uiteraard in de buurt van La Roche, het Renesse van BelgiŽ. Daar hoort buiten wat biertjes, boswandelingen, grotten natuurlijk ook een tripje richting Bastogne bij, met een stop bij het Mardasson; Een monument met oorlogsmuseum. Daar hadden ze wat nieuws, een soort stok met een MP3-speler erin. Aan de hand van dat ding werd je door het museum geleid en kreeg je bij bepaalde objecten een verhaaltje. Heerlijk. Geen gids met een vaag accent, overstemt door jengelende kinderen terwijl je het onderwerp van gesprek allang kent.

Jos Brink vandaag begraven

Icoon ShowbizzJos Brink, die vorige week vrijdag aan darmkanker overleed, wordt vandaag begraven. De entertainer ligt tot 11 uur opgebaard in het Koninklijk Theater Carrť. Het is de laatste kans voor het publiek om afscheid te nemen. Theatercollega’s van Brink zullen elkaar tijdens de wake afwisselen.

Om half twaalf zal de kist vertrekken naar de kerk De Duif aan de Prinsengracht, waar Brink jarenlang gepreekt heeft. Daarna volgt op de Nieuwe Ooster Begraafplaats de begrafenis die in gesloten kring zal worden gehouden.

[Update] PSP lite op 5 september

Vorige week meldden we jullie dat de PSP slim & lite op 14 september uit zou komen, maar vandaag maakte Sony bekend dat deze op 5 september al te koop zal zijn. De adviesprijs ligt op 169,95 euro en komt in eerste instantie in twee kleuren: Piano Black en Ice Silver.

Naast de gewone versies komen er ook twee special editions voor 199,95 euro in de winkel. De eerste is een Spider-Man bundel en zal naast een rood/zwarte PSP de game Spider-Man 2 en de UMD Spider-Man 3 krijgen. De tweede is een Simpsons bundel die een gele PSP zal bevatten met de EA game The Simpsons.

We are delighted to announce the arrival of the newly designed PSP to the SCEE region, whilst also providing something unique and special for our consumers. With the addition of two limited edition colour bundles, inspired by the blockbuster Spider-Man and Simpsons Hollywood movies, together with the new video-out port, which gives consumers the option to enjoy PSP content on the big screen, we are confident that this now brings a whole new dimension to the PSP entertainment experience.
aldus Sony baas David Reeves.

Update 23 augustus

De eerste (kleine) foto van de speciale PSP-versies is verschenen:

Wanneer de special editions in de winkel liggen is nog niet bekend, maar dat zal zo rond november 2007 zijn.

'Geen claim van ChŠvez op Antillen'

Icoon Buitenlands"De Nederlandse pers en politiek halen uitspraken van de Venezolaanse president Hugo ChŠvez uit hun context." Dat zei Pedro Atacho, leider van de fractie van de PAR, de grootste partij in de Staten van de Nederlandse Antillen woensdag.

Atacho reageert daarmee op uitlatingen van Nederlandse politici en media. Volgens Atacho heeft ChŠvez "op geen enkel moment een claim gelegd op de Antilliaanse wateren". VVD-Tweede Kamerlid Hans van Baalen stelde eerder deze week dat ChŠvez zijn handen moet afhouden van de Antillen. Volgens Atacho brengen 'onbedachtzame' uitlatingen "de goede verhoudingen tussen het Nederlands Koninkrijk (inclusief de Nederlandse Antillen) en Venezuela in gevaar".

Atacho wordt hierin gesteund door de Antilliaanse minister-president Emily de Jongh-Elhage (PAR) die stelt "blij te zijn dat de relatie met de landen in de regio goed is". Ze is ervan overtuigd dat ChŠvez geen claim heeft gelegd op de Antillen. "Ik sta voor een goede relatie met alle landen om ons heen."

Ze onderschrijft dan ook de opmerking van Atacho dat de Antillen de goede relaties met alle landen in de regio koestert. Atacho voegt daar zelf nog aan toe: "Pers en politiek in Nederland moeten zich realiseren dat wij op enkele kilometers afstand van Venezuela wonen, in tegenstelling tot de oceanische afstand tussen Nederland en ons. En dat wij ons de luxe niet kunnen permitteren om tendentieuze informatie te creŽren die irritaties kan brengen met onze buren. De Nederlandse pers en politiek Den Haag zouden beter moeten weten."


Chavez
Hugo Chavez maakt toch geen aanspraak op de Antillen
Laatste reviews en specials
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
review
Tokyo Mirage Sessions #FE Encore
special
Wat de volgende Mario Kart kan leren van Mario Kart Tour
review
The Grudge
review
Charlie's Angels
©FOK.nl e.a.