FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 15 juli 2007

Man rijdt op spontaan brandende motor

Een man uit het Drentse Zuidwolde was vanavond lekker op zijn motor aan het toeren, toen hij het ineens heel erg warm kreeg tussen zijn benen. En dat kwam niet omdat hij een mooie vrouw zag rijden. Zijn 25 jaar oude motor van het merk Suzuki, had spontaan vlam gevat.

Gelukkig wist de man veilig van zijn stalen ros te komen. Bij het hectometerpaaltje wachtte hem een tweede nare verrassing. Hij gaf namelijk het nummer van het paaltje niet goed door. Hierdoor was het niet de brandweer van het nabijgelegen Hoogeveen die de brand kwam blussen, maar de brandweer van het twintig kilometer verderop gelegen Zwinderen. In tussentijd was er nog maar weinig van de motor overgebleven.

E3 trailer van Unreal Tournament III

Op de afgelopen E3 was onder andere een trailer te aanschouwen van Unreal Tournament III. Wat we zien is een multiplayer schietfestijn in een kleurrijke futuristische wereld. In de trailer is de snelle actie duidelijk aanwezig en er wordt geschoten met verschillende klassieke UT wapens zoals de biorifle, maar er zitten ook nieuwe wapens en voertuigen in het filmpje. Check de korte maar spectaculaire trailer hier.


Lastige loting voor Nederlanders op het Dutch Open

Raemon Sluiter, Robin Haase en Thiemo de Bakker hebben op de Dutch Open in Amersfoort, die komende week plaatsvindt, een pittige tegenstander geloot.


Sluiter, die bij de challenger in Scheveningen de halve eindstrijd haalde en de nummer 34 van de Wereld, Dominik Hrbaty, uitschakelde, stuit in de eerste ronde op de Peruviaanse gravelspecialist Luis Horna, de nummer 82 van de wereld.

De Bakker treft de nummer 52 van de wereld, Nicolas Massu uit Chili, als eerste tegenstander. "Het wordt een lastige wedstrijd", aldus de juniorenkampioen van Wimbledon van 2006. "Hij was al eens toernooiwinnaar en finalist. Ik sta momenteel goed te spelen, dus ik heb zeker kans." Massu was afgelopen week de enige die een set wist af te snoepen van een in topvorm verkerende David Ferrer.

Robin Haase is gekoppeld aan Felix Mantilla. De Spanjaard heeft al tien ATP-titels op zak en probeert zich na lang blessureleed weer op te werken naar de top 100. Mantilla haalde in het verleden al eens de halve finale van Roland Garros en versloeg een jonge Federer in de finale van het Masterstoernooi in Rome.

Nieuwe Guitar Hero 2 track pack

De geruchten bleken waar, sinds een aantal dagen staat er een nieuwe track pack voor Guitar Hero 2 op Xbox Live.

De pack bevat de volgende nummers:

Wanna Be Sedated, as made famous by The Ramones
Smoke on the Water, as made famous by Deep Purple
You've Got Another Thing Coming, as made famous by Judas Priest

Deze track pack kost net als de vorigen 500 punten, en valt dus vanaf nu te downloaden.

Duitsers woest om stopzetten schlagerprogramma's

Duitsers die zijn verknocht aan hun eigen, zogeheten 'Volksmusik', staan op hun achterste benen nu televisiezender ZDF het programma 'Lustige Musikanten' van het welbekende duo Marianne und Michael heeft geschrapt. Nu ook het muziekprogramma van Dieter Thomas Heck is gestopt, is het hek helemaal van de dam. Liefhebbers van de Duitse volksmuziek overwegen nu naar de rechter te stappen om hun favoriete programma's terug op de buis te krijgen.

"We hebben nu een rechtsadviesbureau de opdracht gegeven uit te zoeken of dit niet tegen de antidiscriminatiewet ingaat. Mocht het onderzoek positief uitvallen, dan zullen onze leden een klacht indienen", meldt Manfred Knöpke, voorzitter van de Arbeitsgemeinschaft Deutscher Schlager und Volksmusik e. V. Een vereniging met veel invloed. Ze hebben twaalfduizend leden, waaronder veel kunstenaars en platenbazen.

Knöpke, die echtgenoot en manager is van schlagerzangeres Gaby Baginsky, zegt:"Als de zender alle volksmuziekshos schrapt omdat ze de doelgroep te oud vinden, sluiten ze andere bevolkingsgroepen ook uit." De 82-jarige Trude Unruh, lijsttrekker van ouderenpartij 'Graue Panther' vindt het "een belediging voor hen, die Duitsland na de oorlog weer hebben opgebouwd".

De tv-zender zelf kijkt alle klachten gelaten aan. "Het staat nergens wettelijk vast dat men recht heeft op muziek van the Beatles of volksmuziek. Gepensioneerden zijn ook opgegroeid met de muziek van de jaren zestig", zegt Walter Kehr, woordvoerder van ZDF.

Gelukkig kunnen de Duitsers altijd nog zappen naar ARD, het eerste Duitse net. "Ook in 2008 gaan we door met het uitzenden van 'Die Feste der Volksmusik' met Florian Silbereisen en 'Musikantenstadl' met Andy Borg. Op de plannen van ZDF wil ik verder niet ingaan", aldus zendcoördinator Dr. Günter Struve van televisiezender ARD.

Op de vraag wat er gaat gebeuren als de klagers hun gelijk gaan krijgen, heeft mediaprofessor Elmar Schuhmacher wel een antwoord. "Dan is de zender verplicht meer schlager- en volksmuziek uit te zenden."


Overal waar Marianne und Michael optreden, gaat het dak eraf

Pablo Cuevas wint het Siemens Open

Pablo Cuevas heeft in Scheveningen het SIemens Open gewonnen. De Uruguayaan versloeg in de finale Dominik Meffert met 6-3, 6-4

Beide spelers waren zichtbaar zenuwachtig voor de finale en haalde niet het niveau van eerder deze week. Cuevas bleek de meest constante speler en wist ondanks breaks achterstand toch in twee sets van de Duitser te winnen.

Vervolgens mocht Cuevas ook in de dubbelfinale aantreden, daarin verloor hij met Rohan Bopanna van Raemon Sluiter en Peter Wessels. 7-6, 7-5.

[DTM] Uitslag Mugello

Mika Häkkinen heeft de DTM-race op het Italiaanse Mugello gewonnen. De Fin bleef Mattias Ekström en merkgenoot Paul di Resta voor. Bernd Schneider eindigde buiten de punten.

Audi had zich uitstekend gekwalificeerd, en bezette de top 5 op de grid. Toch ging het al snel mis met een paar van de Audi's. Bij de start viel Timo Scheider ver terug, en spinde even later. De Duitser moest vanwege schade zijn wagen in de pits parkeren. Ook de Audi van Lucas Luhr overleefde de eerste ronde niet. Bij de eerste pitstops ging het mis bij Tom Kristensen. De Deen viel ver terug en moest uiteindelijk genoegen nemen met een punt.

Häkkinen besloot om snel voor zijn tweede stop te gaan, omdat hij er slecht voor lag. Dat pakte goed uit, want vlak na zijn tweede en laatste stop crashten Martin Tomczyk, Christian Abt en Gary Paffett. Na de daaropvolgende safety car-situatie gingen de anderen voor hun tweede stop, om achter de Fin weer aan te sluiten. Ekström was veel sneller dan Häkkinen, maar vond nimmer een gaatje. Di Resta stuurde zijn Mercedes naar een knappe derde stek. Doordat Bernd Schneider slechts elfde werd pakt Ekström de leiding in het kampioenschap.


#RijderTeamAutoTijd/achterstand
1M HäkkinenHWA AGAMG Mercedes C-Klasse1:03:10.117
2M EkströmAbt SportslineAudi A4 DTM0.371
3P di RestaPersson MotorsportAMG Mercedes C-Klasse3.198
4B SpenglerHWA AGAMG Mercedes C-Klasse8.722
5D la RosaMücke MotorsportAMG Mercedes C-Klasse9.420
6M RockenfellerTeam RosbergAudi A4 DTM10.073
7A PrématTeam PhoenixAudi A4 DTM11.975
8T KristensenAbt SportslineAudi A4 DTM12.251
9M WinkelhockFuturecom TMEAudi A4 DTM16.558
10S StoddartMücke MotorsportAMG Mercedes C-Klasse22.144
11B SchneiderHWA AGAMG Mercedes C-Klasse26.877
12M LaudaMücke MotorsportAMG Mercedes C-Klasse7 ronden
13M TomczykAbt SportslineAudi A4 DTM17 ronden
14G PaffettPersson MotorsportAMG Mercedes C-Klasse17 ronden
15C AbtTeam PhoenixAudi A4 DTM17 ronden
16A MargaritisPersson MotorsportAMG Mercedes C-Klasse21 ronden
17V IckxFuturecom TMEAudi A4 DTM29 ronden
18J GreenHWA AGAMG Mercedes C-Klasse30 ronden
19L LuhrTeam RosbergAudi A4 DTM32 ronden
20T ScheiderAbt SportslineAudi A4 DTM33 ronden

In the picture!(met prijs)


Verzin een onderschrift bij deze foto!

"WHRAAARW, dat is nu de kracht van de postbank!"

Update: Leukste onderschrift verzonnen en nr 1: ErwinEHVNL

ErwinEHVNL is dus tevens winnaar van de laatste weekprijs...

Er valt wat te winnen! In verband met de naderende zomer geven we de komende maand iedere week een schitterde USB-ventilator weg bij In the picture!. Dat gaat als volgt: vrijdag, maandag en woensdag is er een In the Picture! waarbij het leukste onderschrift wordt gekozen. Op donderdag kiezen we dan de weekwinnaar. Uiteraard allemaal zoals gebruikelijk volledig subjectief...

(In verband met de aanstormende zomer en bijbehorende vakanties, bestaat deze laatste "In the Picture! (met prijs) slechts uit 1 ronde. Je maakt alleen bij deze foto dus nog kans op de schitterende USB-ventilator! )

Dit is trouwens niet zomaar een USB-vantilator maar een erg goeie. De Mistral? heeft roem verworven, doordat het de beste USB-ventilator op de markt is. Hij bezit de grootste en beste motor van allemaal met 10.000 rotaties per minuut en zal je zeer zeker koel houden.

previous picture

Update: We hebben erg goed nieuws: Megagadgets.nl heeft deze actie geadopteerd en daarom loopt deze nu door tot 17 juli. Superactie van Megagadgets.nl!

Zwarte sneeuw

AryaMehr stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:De media zijn altijd een makkelijke prooi om aan te vallen en zouden niet als hoofdschuldige moeten worden aangewezen; het is de "jabroer-mentaliteit" waaraan het volk mank gaat. Onderbuikgevoelens worden gevoed door krachttaal van vooraanstaande personen en door de geëxalteerde aandacht van populistische media voor futiele zaken. Vele zijriviertjes van stemmingmakerij en opruiing die uitmonden in een zee van bevooroordeling, onbegrip en angst zijn debet - niet op de laatste plaats mag je politici het verwijt maken verantwoordelijk te zijn voor de stigmatisering van hele groeperingen.

Einde Tour voor McEwen

De Tour de France is voorbij voor Robbie McEwen. De sprinter van Predictor - Lotto kwam tijdens de achtste etappe een half uur te laat binnen. Het directe gevolg is dat de Australiër tijdens het resterende deel van dit mondiale evenement niet meer mag starten.

De achtste etappe was voor de sprinters een zware klus. Mark Cavendish, Romain Feillu en Stuart O´Grady wisten de finish niet te halen. Oscar Freire, renner van Rabobank, is in de achtste etappe niet meer gestart. Naast McEwen kwam ook Danilo Napolitano te laat binnen.

Vijftig aanhoudingen op Dance Valley

Icoon PolitieOp het dancefestival Dance Valley zijn zaterdag ongeveer vijftig mensen aangehouden. De politie sprak desalniettemin van een rustig verlopen evenement op het recreatieterrein Spaarnwoude. Het evenement trok om en nabij de 40.000 bezoekers.

Verschillende mensen zijn volgens de politie aangehouden omdat ze zonder kaartje probeerden het partyterrein te betreden. Ook werden mensen gearresteerd voor de handel in valse kaartjes en drugs.

Een 33-jarige man uit IJmuiden werd aangehouden wegens het stelen van flessen drank. Bij zijn aanhouding werd de politie flink gehinderd door de vrienden van de man. Een 18-jarige man uit Bemmel en een 27-jarige man uit Rotterdam werden aangehouden wegens handel in harddrugs.

Bij hun aanhouding hadden zij respectievelijk 84 en 101 xtc-pillen op zak. Twee mannen uit Amsterdam en Zaandam (26 en 27 jaar oud) zijn aangehouden op verdenking van poging tot diefstal van een scooter.

Bijna alle aangehouden personen zijn met een proces-verbaal en een boete op zak weggestuurd, alleen de 33-jarige IJmuidenaar zit nog vast.

Bij de toegangscontroles zijn 63 stuks harddrugs in beslag genomen (o.a. xtc en cocaïne), tien doses GHB, zestig paddo's en 425 eenheden softdrugs.

Met dank aan Paxlie voor de submit.

Sinkewitz maakt zware val

Patrik Sinkewitz is zondag, na afloop van de achtste etappe, hard onderuit gegaan. In de straten van finishplaats Tignes werd eerste hulp verleend aan de renner van T-Mobile Team.

Direct daarna werd Sinkewitz, samen met een toeschouwer die ook bij val was betrokken, afgevoerd naar een ziekenhuis. Volgens de laatste berichten zou het duo allebei te kampen hebben met verwondingen aan het hoofd.

De val van Sinkewitz is opnieuw een tegenvaller voor T-Mobile. In diezelfde etappe viel namelijk ook kopman Michael Rogers uit.

Advocaat wint weer met Zenit St. Petersburg

Dick Advocaat blijft maar winnen met zijn ploeg Zenit St. Petersburg. De Russissche ploeg wist de competitiewedstrijd tegen Rostov met 2-0 te winnen. Hierdoor blijft de ploeg op de eerste plaats in de Premier Liga staan.

In eerste instantie zag het er naar uit dat de ploeg van Advocaat punten zou gaan morsen. Rostov kreeg bij een stand van 0-0 een strafschop, maar Osinov faalde. Kort daarna wist Alejandro Dominguez de eerste treffer van het duel binnen te tikken. In de slotfase besliste Arshavin de wedstrijd.

Zenit St. Petersburg heeft momenteel 30 punten uit zestien wedstrijden. Dat is slechts één punt meer dan directe concurrent Spartak Moskou.

Valencia weer om de tafel voor Sneijder

Valencia gaat nog één keer proberen om Ajax-speler Wesley Sneijder naar Spanje te halen. Komende week zal een groep vertegenwoordigers van de club naar Amsterdam afreizen. Daar zal dan gesproken worden of het nog mogelijk is om de middenvelder aan te trekken.

Een aantal weken geleden liet Sneijder al weten graag naar Valencia te willen. Ajax wil proberen de speler te verkopen, aangezien hij eerder liet weten graag een stapje hoger wilde gaan spelen. Eerder werd een een bod van vijftien miljoen euro al van tafel geveegd. Inmiddels zou de Spaanse club zelfs al een nieuw bod hebben gedaan.

Peter Moore van Microsoft over de concurrentie

Topman Peter Moore van Microsoft heeft in een interview met Engadget en Joystiq uitspraken gedaan over de Wii en de PS3. In tegenstelling tot het standaard modder gooien lijkt Moore redelijk oprecht te zijn bij het antwoorden. Zo geeft hij aan dat hij de Wii een goede console vindt en hij dankt Nintendo voor het aantrekken van casual gamers. Wel vreest Moore voor het gebrek aan third party titels op de Wii. De first party games zijn bij Nintendo altijd zo sterk geweest dat games van andere ontwikkelaars daar moeilijk tegen op kunnen boksen.

Over de PlayStation 3 zegt Moore dat het op zich een goede console is, maar dat de spelcomputer nog steeds goede titels mist. De vraag naar de console is er volgens hem wel, maar door het gebrek aan spellen koopt niemand hem. Hij ziet daar pas verandering in komen zodra Killzone of de nieuwe Metal Gear Solid verschijnen.

Het complete interview is hier te lezen. Onder andere de E3, de tattoeages van Moore en de problemen die de Xbox360 heeft komen ter sprake.

Jeugdige asielzoekers mishandeld in Appelscha

Twee Somalische asielzoekers van 21 en 24 jaar zijn gisteravond bedreigd, beroofd en mishandeld. Het gebeurde tegen negen uur 's avonds, toen het tweetal op het fietspad bij de Venekoterweg in het Friese Appelscha fietste.

Een rode auto waarin een man en twee vrouwen zaten, reed het fietspad op en stopte voor de twee. De nogal groot uitgevallen bestuurder gooide een bierblikje naar hen en stapte vervolgens uit. Bij het uitstappen bleek hij een schep in handen te hebben, waarmee de man dreigend zwaaide.

Hierop liepen de twee asielzoekers met de fiets aan de hand in de berm verder. Nog maar net bekomen van de schrik, werden ze klemgereden door vijf man in een zwart busje. Onder het uiten van bedreigingen, werd de twee gesommeerd hun gsm, MP3-speler, een portemonnee en fiets af te geven. Hierbij liep de 24-jarige Somaliër enkele klappen op.

De mannen laadden de buitgemaakte spullen in hun busje en reden weer vrolijk verder. De politie is naarstig op zoek naar de daders van deze brute mishandeling, bedreigingen en beroving.

Nederlaag Zuid-Korea in Azië Cup

Zuid-Korea heeft vandaag zijn eerste nederlaag geleden in de strijd om de Azië Cup. Na het 1-1 gelijkspel tegen Saudie-Arabië volgde een 2-1 verlies tegen Bahrein.

Do-Heon Kim bracht Zuid-Korea al in de vierde minuut op voorsprong. Salman Isa Ghuloom maakte kort voor rust gelijk. Zuid-Korea was de betere ploeg, maar zag Bahrein toch winnen. Ismaeel Abdullatif scoorde in de 85e minuut de winnende treffer.

Door de nederlaag zakte de ploeg van de Nederlandse bondscoach Pim Verbeek naar de vierde plaats in groep D.

Punten achtste etappe

De zware bergetappe zit er op, tijd voor de punten van de FOK!Tourmanager.

zakjapannertje is etappewinnaar met 206 punten. lapin eindigt met 199 punten als tweede, en Grooviee17 eindigt vandaag als derde met 189 punten.

In het algemeen klassement staat andre77 met 1162 punten eerste. bloepje staat tweede met 1127 punten, en
TheCliffhanger bezet met 1104 punten de derde plaats.

Bij de subleagues gaat de dagwinst naar n00bs met 149 punten. Le Tour de Deventer pakt met 128 punten plaats twee en op plaats drie vinden we vandaag FCZutphen

Bobteam Glas gaat in het algemeen klassement met 1219 punten nog steeds aan de leiding. ShowChat staat tweede met 1103 punten. !!! AIM FOR YELLOW !!! bezet met 1029 punten plaats drie.

Vanaf zaterdag 14 Juli 00:01 uur kan er weer gewisseld worden. De teams zullen vrijdag 20 juli om 00:01 uur worden vastgezet.

Farfán zeker drie weken aan de kant

PSV kan drie tot vier weken niet beschikken over Jefferson Farfán. Tijdens onderzoek vandaag in het ziekenhuis werd bij de aanvaller een klein scheurtje in de enkelband van zijn linkervoet geconstateerd. Hij raakte elf dagen geleden, tijdens de Copa América in het duel met Venezuela, geblesseerd aan zijn enkel.

De enkel van Farfán zal morgen verder onderzocht worden. Daarna zal worden besloten of de spits meegaat op het trainingskamp in Oisterwijk en hoe zijn herstelprogramma er uit zal zien.

Devolder wint Ronde van Oostenrijk

Stijn Devolder heeft de ronde van Oostenrijk gewonnen. De Belgische wielrenner van Discovery Channel pakte gisteren de leiderstrui na zijn winst in de tijdrit en kwam vandaag niet meer in de problemen.

De achtste en laatste etappe eindigde in een massasprint, die werd gewonnen door de Duitser Gerald Ciolek. In de straten van Wenen liet hij de Italiaan Marco Zanotti (Unibet) en de Duitser Robert Retschke (Wiesenhof) achter zich.

PC screenshots Haze

Haze laat zich steeds vaker zien. Dat is nu ook het geval, want er zijn weer drie nieuwe screenshots van Haze vrijgegeven, volgens de bron afkomstig van de PC-versie. De screenshots zijn hieronder te bekijken.

Haze speelt zich af in het jaar 2031. De hoofdrolspeler is ene Jake Carpenter wie voor 'Mantel Army' werkt. Mantel Army is een leger dat kan worden ingehuurd door regeringen. In Haze zal je veel actie, voertuigen en de nieuwse wapens tegenkomen. Hier komt ook nog eens bij dat dit spel met 24 man online is te spelen op de PC in de gebruikelijke speelmodi (denk aan DeathMatch etc.). Ook zul je met vier man tegelijk Co-operatieve missies uit kunnen voeren.

Mathieu wint toernooi Gstaad

De Fransman Paul-Henri Mathieu heeft het toernooi van Gstaad op zijn naam geschreven. In de finale won hij met 6-7, 6-4 en 7-5 van de Italiaan Andreas Seppi. Mathieu boekte in de Zwitserse stad zijn tweede ATP-toernooizege, na Casablanca in 2002.

Seppi leek in een spannende eindstrijd na ruim 2 uur spelen de beste papieren te hebben, nadat hij in de beslissende set met 5-3 voor stond. Met zijn eerste hoofdprijs voor het grijpen verkrampte hij echter. Mathieu brak hem op love en twee games later leverde Seppi wederom een opslaggame in. Daarna had Seppi nog twee kansen om een tiebreak af te dwingen, maar Mathieu gaf de overwinning niet meer uit handen.

EB Games Australie stuurt alle 360's terug

De soap rondom de Xbox 360 hardware gaat maar door. Dit keer berichten uit Australie waar EB Games, een grote game-winkelketen, alle Premium Xbox 360 bundels die ze op voorraad hebben terugstuurt naar Microsoft.

Het schijnt te gaan om een levering Xbox 360 Premium bundels waarbij de harde schijf problemen geeft. De Core bundels worden namelijk niet terug gestuurd. Naast het terugsturen van alle Premium bundels wordt ook al het promotiemateriaal van de 360 weggehaald.

Op dit moment is de Xbox 360 bij geen enkele EB Games winkel in Australie te koop. Elke winkel staat op 'sold out'.

Reus voorlopig nog in coma

Kai Reus zal waarschijnlijk nog drie of vier dagen kunstmatig in coma worden gehouden. De 22-jarige renner van de Rabobank raakte afgelopen donderdag ernstig gewond bij een trainingsongeval.

Na een operatie voor een bloedprop in het achterhoofd werd hij in een kunstmatige slaap gehouden om het herstel te bevorderen. Er is vocht bij de hersenen en dat brengt risico's met zich mee. "Die vochtophopingen zorgen voor extra druk op de hersenen", aldus woordvoerder Jacob Bergsma van de Rabobankploeg. "Ze hopen dat die druk de komende dagen afneemt. Zijn situatie is stabiel, eigenlijk onveranderd, maar het ziet ernaar uit dat hij nog wel een dag of drie, vier in kunstmatig coma blijft."

Tour de France: Rasmussen wint en pakt geel

Icoon Tour de FranceDe achtste etappe van de Tour de France, van Le Grand-Bornand naar Tignes over 165 kilometer, is gewonnen door Michael Rasmussen. De Deen kwam alleen boven in Tignes en pakte ook de gele trui. De etappe werd ontsierd door vele opgaven.

Vanmiddag om kwart voor één startte de zware bergetappe, met drie Alpenreuzen op het menu en opwarmertjes van de vierde, derde en tweede categorie. De Fransman Lilian Jegou plaatste een demarrage vanuit de start. Hij kreeg gezelschap van de Duitsers Marcel Sieberg en Stefan Schumacher en de Fransman Stephane Augé en de Rus Alexander Jefimkin. De voorsprong van de vijf leiders was niet meer dan twintig seconden, mede omdat het peloton tempo maakte. Stefan Schumacher kwam als eerste op de top van de Col du Marais voor Jefimkin en Sieberg. Op de Col du Mont-Charvin moesten Jegou en Sieberg afhaken en even later ook Alexander Efimkin, zij konden het tempo van Schumacher niet bijhouden.

Een groep van 25 man met Hincapie, Moreni, Rogers, Aerts en Voigt maakte zich los van het peloton en slokte even later ook Schumacher op. De Fransman Thomas Voeckler demarreerde vervolgens uit de kopgroep en wist een voorsprong te nemen op de kopgroep van 21 seconden. Het peloton, aangevoerd door Rabobank, zat daar weer een halve minuut achter.

Voeckler werd opgeslokt door de kopgroep. Op de top van Col de Tamié, een berg van de tweede categorie, had het peloton een achterstand van anderhalve minuut op de kopgroep. Met het begin van de beklimming van de Cormet de Roselend, een berg van de eerste categorie, had de kopgroep een voorsprong van minder dan twee minuten op het peloton. David Millar kon het tempo niet bijhouden, en moest al vroeg bij de klim van de Cormet de Roselend lossen uit de kopgroep.

Michael Rasmussen maakte vervolgens tempo in het peloton, waardoor er verschillende renners moesten afhaken. Stefan Schumacher moest lossen uit de kopgroep net als Benoit Vaugrenard. Op vijftien kilometer van de top van de Cormet de Roselend demarreerde Kohl uit de kopgroep.

Twee kilometer later sprintte Rasmussen weg uit het peloton en hij kreeg vier man mee. De groep Rasmussen wist zich aan te sluiten bij de groep Rogers en de Deen bracht gelijk het tempo omhoog. Hierdoor moesten de meesten lossen, en konden maar vier man het tempo van de Rabo-renner volgen. Bernard Kohl, die nog altijd aan kop van de wedstrijd lag, kreeg gezelschap van Antonio Colom en Christophe Le Mevel. Daarachter volgde het groepje Rasmussen. Het tempo van de groep Rasmussen lag echter hoog, waardoor ze vrij snel daarna aansluiting wisten te vinden bij de drie koplopers.

Le Mevel moest daarna al vrij snel lossen, hij kon het tempo niet bijbenen. De voorsprong van de kopgroep op het peloton met de favorieten was met nog 69 kilometer te gaan ruim vier minuten. De kopgroep, met Rasmussen, had op de top van de Cormet de Roselend een voorsprong van ruim vijf minuten op het peloton, waar het tempo laag was.

In de afdaling gingen zowel Rogers als Arroyo hard onderuit. Beiden konden weer op de fiets stappen en verder rijden. Beide renners wisten weer aan te sluiten bij de kopgroep. Rasmussen zette weer een demarrage in in de aanloop naar de Montée d'Hauteville en nu konden alleen Arroyo en Colom volgen. Rogers, die door valpartij, last kreeg van zijn knie en elleboog, zakte steeds verder weg en moest de groep Hincapie ook laten gaan.

Rasmussen, die al het werk aan kop deed, kwam als eerste boven op Montée d'Hauteville en pakte daarmee de bolletjestrui. De voorsprong op het peloton, met daarin de gele trui, was opgelopen naar bijna zes minuten. Vlak voor de kop van de Montée d'Hautville paktw Astana de leiding in het peloton. Met nog negentien kilometer te gaan, begonnen de drie leiders aan de slotklim naar Tignes. Een kilometer daarna zette Rasmussen weer aan, en nu kreeg hij alleen Colom met zich mee.

Christophe Moreau sprintte weg uit het peloton. Mayo, Valverde, Evans, Schleck en Kashechkin konden volgen. De ploeg van Aleksandr Vinokoerov probeerde daarachter de achterstand op het groepje Moreau te beperken. Rasmussen, nog steeds aan de leiding, had met nog vijftien kilometer te gaan, veertig seconden voorsprong op Arroyo en Colom.

Uiteindelijk is het Rasmussen die als eerste over de finish komt. Naast de dagwinst pakt hij ook de gele trui en de bolletjestrui. Daarachter eindigt Mayo op bijna drie minuten achterstand als tweede. De groep Moreau eindigt daar twintig seconden achter.

Het laatste nieuws omtrent de Tour de France vind je op de FOK!tourmanager!

Rebecca Romijn opnieuw getrouwd

Helaas voor de FOK!kers die nog dachten een kansje te kunnen maken op de hand van de mooie Rebecca Romijn; de half-Nederlandse is gisteren voor de tweede maal in haar leven getrouwd. De gelukkige ditmaal is de acteur Jerry O'Connell. De huwelijksplechtigheid vond gisteravond plaats in hun huis in Los Angeles. "Het was een heerlijke dag! Jerry en ik zijn nog nooit zo blij geweest", openbaarde Romijn aan het tijdschrift People.

Voor de ogen van ruim honderd genodigden liep de mooie Rebecca naar het altaar, gekleed in een even zo mooie Ralph Lauren-jurk. Niet alleen de 34-jarige Romijn ging goed gekleed, ook hun hondjes Taco en Better hadden een mooi pak aan.

Vorig jaar september vroeg de acteur tijdens een romantisch etentje in New York om de hand van zijn vrouwelijke collega. Voordat Rebecca ging acteren, verwierf ze faam als fotomodel. In 2000 brak ze door als actrice in de science fictionfilm X-men. Hierin speelde ze de rol van Mystique, een superheld die buiten een beetje verf niets om het lijf heeft. Momenteel heeft ze een rol in de Amerikaanse versie van de serie Lotte. Haar kersverse echtgenoot speelt momenteel in de nieuwe comedy Carpoolers.

O'Connell is de tweede echtgenoot voor Romijn. Hiervoor was ze zes jaar getrouwd met de Full House-acteur John Stamos.


Voor Jerry is het te hopen dat ze in bed er mooier uitziet

Rasmussen wint en pakt geel

De achtste etappe van de Tour de France, van Le Grand-Bornand naar Tignes over 165 kilometer, is gewonnen door Michael Rasmussen. De Deen kwam alleen boven in Tignes en pakte ook de gele trui. De etappe werd ontsierd door vele opgaven.

Vanmiddag om kwart voor één startte de zware bergetappe, met drie Alpenreuzen op het menu en opwarmertjes van de vierde, derde en tweede categorie. De Fransman Lilian Jegou plaatste een demarrage vanuit de start. Hij kreeg gezelschap van de Duitsers Marcel Sieberg en Stefan Schumacher en de Fransman Stephane Augé en de Rus Alexander Jefimkin. De voorsprong van de vijf leiders was niet meer dan twintig seconden, mede omdat het peloton tempo maakte. Stefan Schumacher kwam als eerste op de top van de Col du Marais voor Jefimkin en Sieberg. Op de Col du Mont-Charvin moesten Jegou en Sieberg afhaken en even later ook Alexander Efimkin, zij konden het tempo van Schumacher niet bijhouden.

Een groep van 25 man met Hincapie, Moreni, Rogers, Aerts en Voigt maakte zich los van het peloton en slokte even later ook Schumacher op. De Fransman Thomas Voeckler demarreerde vervolgens uit de kopgroep en wist een voorsprong te nemen op de kopgroep van 21 seconden. Het peloton, aangevoerd door Rabobank, zat daar weer een halve minuut achter.

Voeckler werd opgeslokt door de kopgroep. Op de top van Col de Tamié, een berg van de tweede categorie, had het peloton een achterstand van anderhalve minuut op de kopgroep. Met het begin van de beklimming van de Cormet de Roselend, een berg van de eerste categorie, had de kopgroep een voorsprong van minder dan twee minuten op het peloton. David Millar kon het tempo niet bijhouden, en moest al vroeg bij de klim van de Cormet de Roselend lossen uit de kopgroep.

Michael Rasmussen maakte vervolgens tempo in het peloton, waardoor er verschillende renners moesten afhaken. Stefan Schumacher moest lossen uit de kopgroep net als Benoit Vaugrenard. Op vijftien kilometer van de top van de Cormet de Roselend demarreerde Kohl uit de kopgroep.

Twee kilometer later sprintte Rasmussen weg uit het peloton en hij kreeg vier man mee. De groep Rasmussen wist zich aan te sluiten bij de groep Rogers en de Deen bracht gelijk het tempo omhoog. Hierdoor moesten de meesten lossen, en konden maar vier man het tempo van de Rabo-renner volgen. Bernard Kohl, die nog altijd aan kop van de wedstrijd lag, kreeg gezelschap van Antonio Colom en Christophe Le Mevel. Daarachter volgde het groepje Rasmussen. Het tempo van de groep Rasmussen lag echter hoog, waardoor ze vrij snel daarna aansluiting wisten te vinden bij de drie koplopers.

Le Mevel moest daarna al vrij snel lossen, hij kon het tempo niet bijbenen. De voorsprong van de kopgroep op het peloton met de favorieten was met nog 69 kilometer te gaan ruim vier minuten. De kopgroep, met Rasmussen, had op de top van de Cormet de Roselend een voorsprong van ruim vijf minuten op het peloton, waar het tempo laag was.

In de afdaling gingen zowel Rogers als Arroyo hard onderuit. Beiden konden weer op de fiets stappen en verder rijden. Beide renners wisten weer aan te sluiten bij de kopgroep. Rasmussen zette weer een demarrage in in de aanloop naar de Montée d'Hauteville en nu konden alleen Arroyo en Colom volgen. Rogers, die door valpartij, last kreeg van zijn knie en elleboog, zakte steeds verder weg en moest de groep Hincapie ook laten gaan.

Rasmussen, die al het werk aan kop deed, kwam als eerste boven op Montée d'Hauteville en pakte daarmee de bolletjestrui. De voorsprong op het peloton, met daarin de gele trui, was opgelopen naar bijna zes minuten. Vlak voor de kop van de Montée d'Hautville paktw Astana de leiding in het peloton. Met nog negentien kilometer te gaan, begonnen de drie leiders aan de slotklim naar Tignes. Een kilometer daarna zette Rasmussen weer aan, en nu kreeg hij alleen Colom met zich mee.

Christophe Moreau sprintte weg uit het peloton. Mayo, Valverde, Evans, Schleck en Kashechkin konden volgen. De ploeg van Aleksandr Vinokoerov probeerde daarachter de achterstand op het groepje Moreau te beperken. Rasmussen, nog steeds aan de leiding, had met nog vijftien kilometer te gaan, veertig seconden voorsprong op Arroyo en Colom.

Uiteindelijk was het Rasmussen die als eerste over de finish kwam. Naast de dagwinst pakte hij ook de gele en de bolletjestrui. Daarachter eindigde Mayo op bijna drie minuten achterstand als tweede. De groep Moreau eindigt daar twintig seconden achter.

Uitslag etappe

Pos.RennerPloegTijdVerschil
1Michael RASMUSSENRAB4h49'40.000''00.000''
2Iban MAYOSDV4h52'27.000''2'47.000''
3Alejandro VALVERDEGCE4h52'52.000''3'12.000''
4Christophe MOREAUA2R4h52'53.000''3'13.000''
5Frank SCHLECKCSC4h52'53.000''3'13.000''
6Cadel EVANSPRL4h52'53.000''3'13.000''
7Andrey KASHECHKINAST4h52'53.000''3'13.000''
8Alberto CONTADORDSC4h53'11.000''3'31.000''
9Denis MENCHOVRAB4h53'15.000''3'35.000''
10Carlos SASTRECSC4h53'15.000''3'35.000''
11Haimar ZUBELDIAEUS4h53'39.000''3'59.000''
12Levi LEIPHEIMERDSC4h53'39.000''3'59.000''
13Juan Jose COBO ACEBOSDV4h53'39.000''3'59.000''
14Manuel BELTRANLIQ4h53'53.000''4'13.000''
15Oscar PEREIRO SIOGCE4h53'53.000''4'13.000''


Algemeen Klassement

Pos.RennerTeamTijdAchterstand
1Michael RASMUSSENRAB39h37'42.000''00.000''
2Linus GERDEMANNTMO39h38'25.000''43.000''
3Iban MAYOSDV39h40'21.000''2'39.000''
4Alejandro VALVERDEGCE39h40'33.000''2'51.000''
5Andrey KASHECHKINAST39h40'34.000''2'52.000''
6Cadel EVANSPRL39h40'35.000''2'53.000''
7Christophe MOREAUA2R39h40'48.000''3'06.000''
8Alberto CONTADORDSC39h40'52.000''3'10.000''
9Frank SCHLECKCSC39h40'56.000''3'14.000''
10Denis MENCHOVRAB39h41'01.000''3'19.000''
11Carlos SASTRECSC39h41'17.000''3'35.000''
12Andréas KLÖDENAST39h41'28.000''3'46.000''
13Levi LEIPHEIMERDSC39h41'35.000''3'53.000''
14Oscar PEREIRO SIOGCE39h41'36.000''3'54.000''
15Haimar ZUBELDIAEUS39h41'42.000''4'00.000''

Groene trui

Pos. RennerTeamPunten
1Tom BOONENQSI147
2Erik ZABELMRM134
3Robert HUNTERBAR103
4Thor HUSHOVDC.A101
5Sébastien CHAVANELFDJ94


Bolletjestrui

Pos. RennerTeamPunten
1Michael RASMUSSENRAB82
2Sylvain CHAVANELCOF42
3Linus GERDEMANNTMO30
4David DE LA FUENTESDV30
5Laurent LEFEVREBTL27

Ploegenklassement

Pos.PloegTijd totaalVerschil
1RABOBANK119h02'30.000''00.000''
2CAISSE DEPARGNE119h03'48.000''1'18.000''
3ASTANA119h05'07.000''2'37.000''
4DISCOVERY CHANNEL TEAM119h06'51.000''4'21.000''
5EUSKALTEL - EUSKADI119h07'38.000''5'08.000''

Developer Walkthrough van Crysis demo op de E3

Ook Crysis was aanwezig op de E3 van dit jaar en dit onder andere in de vorm van een demo. Op internet is er nu een Developer Walkthrough van deze demo verschenen en deze drie-delige serie neemt je mee naar de wereld van wapens upgraden, vechttechnieken, het leven op een eiland, de voertuigen en bijvoorbeeld de intelligentie van de vijanden.

Deel 1:

Deel 2:

Deel 3:

Gears of War universum mogelijk naar PS3

Mark Rein heeft in een interview aangegeven dat Epic momenteel een game in het Gears of Wars universum aan het overwegen is op het PS3-platform. Dit zou het resultaat kunnen zijn van de onenigheid die Epic en Microsoft hebben over het aanbieden van gratis maps en levels. Bovendien is Epic een groot fan gebleken van het open karakter van PSN, dus een verschuiving van hun focus van Xbox360 naar PlayStation 3 lijkt niet meer dan logisch.

Rond de 65e minuut van 1UPYours kun je de uitspraak horen die als bron diende van dit bericht.


Onderweg naar PS3?

Alcomobiliste verraadt zichzelf

Afgelopen nacht is een 36-jarige vrouw uit het Groningse Bedum betrapt wegens rijden onder invloed. Bij het gehucht Startenhuizen reed de vrouw de provinciale weg op, en wekte daarbij de argwaan van enkele agenten. Deze hielden de vrouw staande.

Hun argwaan bleek niet ongegrond. Want op de passagiersstoel had de vrouw een kratje bier staan. Niet alleen in de pijpjes bevond zich alcohol, ook de vrouw bleek alcohol in haar bloed te hebben. Bij een blaastest blies ze maar liefst 1,2 promille.

Third-party ontwikkelaars zien toekomst in Balance Board

Het is ons niet ontgaan dat de presentatie van Nintendo op de E3 vooral gericht was op Wii Fit en diens Balance Board. Shigeru Miyamoto heeft onlangs uit de doeken gedaan dat er nu al third-party ontwikkelaars contact hebben gezocht met Nintendo betreffende het unieke systeem. Er werd helaas niet gesproken over welke ontwikkelaars interesse zouden hebben in de Balance Board en dus kunnen we ook nog niet speculeren wat voor soort Wii-games we kunnen gaan verwachten.

Wel is Nintendo ook al benaderd door gezondheidsinstanties die interesse toonden in de Balance Board aangezien het systeem kan helpen bij gezonde lichaamsbeweging voor de mens. Miyamoto zegt zelf dat de ontwikkeling van de Balance Board is ontstaan uit een fixatie op gezondheid vanuit zijn familie dus de benadering vanuit gezondheidsinstanties is ook nog geeneens zo gek.

Suïcidale spookrijder doodt vier onschuldigen

Afgelopen nacht even voor één uur heeft zich een tragisch ongeval voorgedaan in het noorden van Duitsland. Op de A28 bij Oldenburg boorde een 41-jarige automobilist zich in een andere auto, met vier inzittenden. De 41-jarige bleek op deze manier een eind aan zijn leven te willen maken, want hij bleek een afscheidsbrief te hebben achtergelaten.

De suïcidale chauffeur reed vanaf de oprit acht kilometer tegen het verkeer in. Hierna boorde hij zich zonder te remmen in een tegenligger. De vier inzittenden van de tegemoetkomende auto hadden geen schijn van kans en waren op slag dood. De kamikaze-actie is in elk geval geslaagd, want ook de 41-jarige man was op slag dood.

De klap was zo hevig, dat de slachtoffers in hun kooiconstructie waren vastgeklemd. Het wrak moest daarom compleet met overledenen worden afgesleept. Even later konden ze uit het wrak worden gezaagd. "De beide auto's waren in elkaar gedrukt als een trekharmonica", aldus een woordvoerder van de Oldenburger politie.

[Upd] Cavendish, Rogers stappen af

Mark Cavendish van T-Mobile Team is vandaag in de achtste etappe afgestapt.

De Britse sprinter moest al vroeg lossen uit het peloton. Er zijn nu nog 179 renners in koers.

Update 16:35 uur

Ook de Colombiaan Ivan Parra van Cofidis heeft opgegeven.

Update 16:40

Stuart O' Grady is gevallen in de afdaling van de Cormet de Roselend. Even later geeft ook hij op. Hij moet per ambulance worden afgevoerd naar het ziekenhuis.

Update 16:43:

Michael Rogers, die lange tijd aan de kop van de wedstrijd lag, stapt af. Bij een valpartij in een afdaling loopt hij verwondingen op aan zijn knie en elleboog.

Mijn Tourbehang...

De Tour is gisteren echt begonnen. Immers, na een weekje vrijwel volledig geregisseerde vlakke etappes zijn de renners gisteren aan de bergen begonnen. En daar wordt de Tour doorgaans beslist.

En ik vind het prachtig. Ik heb de hele dag de TV aanstaan. Machtige beelden. De tactiek, het zweten, het kapot gaan, het lossen en demarreren. Uren achter elkaar. Elke dag.

Maar dat is niet het enige. De echte reden waarom ik niet alleen vandaag en gisteren maar al ruim een week dagelijks de TV heb aanstaan zit 'm in de NOS verslaggeving. En meer specifiek Herbert Dijkstra en co-commentator Maarten Ducrot. Deze heren voorzien al ruim een week mijn huiskamer van geluid.

Het gekeuvel van deze twee, het gekibbel, soms de informatie maar meestal de volstrekte onzin is in deze dagen mijn virtuele haardvuur, mijn behang.

En als je denkt dat dit al erg is...ik praat ook nog eens met ze. Echt waar! Niet de hele tijd hoor maar wel regelmatig. Roept Maarten Ducrot weer eens dat ze lopen te linkeballen dan kijk ik op van mijn krant en roep: "wie dan Maarten?" Niet dat hij ooit heeft geantwoord maar dat maakt niet uit.

Of ik vul zijn talloze half afgemaakte dan wel foute geformuleerde zinnen aan: "We moeten de beer niet verkopen voordat...of hoe heet dat ook al weer". De huid, Maarten, de huid, we moeten de huid niet verkopen voordat de beer is geschoten.

En dat dus de hele dag door. Gelukkig woon ik alleen.

Met grote angst zie ik de eerste rustdag tegemoet. En met nog grotere angst het einde van de Tour. Wat ik daarna moet wil ik nog niet aan denken. Stilletjes hoop ik dat de NOS een verzamelbox uitbrengt. Want waarom wel een haardvuur DVD en geen Herbert Dijkstra en Maarten Ducrot DVD?

Jongetje wil alleen met de trein naar Ameland

Een achtjarig jongetje van het Waddeneiland Ameland was blijkbaar flauw van het logeerpartijtje bij opa en oma, want de deugniet wilde alleen met de trein terug. Vanuit het Groningse Zuidbroek was hij moederziel alleen op de trein richting Groningen gestapt.

Bij Hoogezand werd hij onderschept door een conducteur. Aangezien hij geen kaartje bij zich had, werd hij in Groningen uit de trein gezet. Hier wachtte de politie hem op. Bij de ondervraging was het ventje weinig spraakzaam. Het enige waar het jongetje op in wilde gaan, waren de vragen wanneer hij werd geboren en zijn adres op Ameland.

Een getuige bleek echter het ventje te hebben zien instappen in Zuidbroek. Hierop werd het ventje door de politie naar het dorpje gebracht. Vanaf het station aldaar wist hij de agenten de weg te wijzen. Onderweg werd het groepje aangesproken door een bezorgde man. Het bleek hier te gaan om de vader van het ventje.

De jongeman is een echte wereldreiziger. Hij besloot een eindje te gaan fietsen vanaf het huis van zijn grootouders, en is daarna op de trein gestapt. Als troost vanwege zijn verstoorde uitstapje, kreeg de jongen van de agenten een knuffelbeer.

Meisjes (9 en 10) gedrogeerd en misbruikt

Icoon MisdaadTwee meisjes van negen en tien jaar oud zijn bij een recreatieplas in Emmen gedrogeerd. Een van de meisjes is seksueel misbruikt. Een 44-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg is aangehouden voor het misdrijf.

De meisjes werden op zondag 3 juni bewusteloos gevonden bij het zandgat van Jansen aan de Schanswal. De man werd dezelfde dag aangehouden. Hij was in het bezit van GHB en XTC. De verdachte zit nog vast. De meisjes zijn in ziekenhuis onderzocht. In hun bloed werd de drug GHB aangetroffen. De kinderen maken het naar omstandigheden goed. Waarom de politie het misbruik nu pas bekend maakt is niet bekend.

Het kutje van Bridget Maasland

Hej Sunnie,Beetje lullig van je om niet even vooraf af te zeggen voor die barbeque. Nu bleven we met een halve Siberische baby-mammoet zitten die natuurlijk niet in de vriezer past. Ook niet in stukjes.Wat betreft je Jack Spijkerman probleem heb ik nog wel een ideetje. Je zou voor FOK!tv een pilot kunnen maken van een programma 'Spijkers in z'n kop', waarbij we Jack Spijkerman vastbinden aan een Tien logo en we vervolgens wat Vara mannetjes op 'm loslaten met mokers een kopspijkers?

Politie op 'Polen-les'

PolitieEen aantal politiekorpsen in ons land is bezig hun agenten bij te scholen in de Poolse cultuur en gewoontes. Op deze wijze hopen de korpsleidingen om beter contact te kunnen leggen met Polen en vooral het dronken rijden en de criminaliteit onder hen aan te pakken. Polen in Nederland zijn in die zaken flink oververtegenwoordigd.

Bij de politie Limburg-Noord is er al een 'Polenproject'. Dat wordt nog verder uitgebreid om de politie dichter bij de Polen te brengen. Van huis uit hebben Polen namelijk een negatief beeld van de politie. Ze wordt als de vijand gezien.

Een politiewoordvoerder zegt dat bijvoorbeeld alcoholgebruik veel meer in de Poolse cultuur verweven is dan bij ons. ''Nog maar sinds een paar jaar is dronken rijden in Polen een misdrijf. Het land is een van de Europese koplopers als het gaat om verkeersdoden door alcoholmisbruik. Ze moeten weten dat alcohol in het verkeer hier echt al lang een zwaar misdrijf is. Als wij intensiever met ze communiceren, zal er bij velen van hen veel meer begrip ontstaan voor alcoholcontroles en zullen ze vanzelf minder vaak dronken achter het stuur gaan zitten. De sociale controle neemt dan toe.'' Verder hoopt de politie het vijandbeeld te kunnen verminderen waardoor Polen dan mogelijk sneller bereid zijn getuigenverklaringen af te leggen.

Snoop Dogg komt met realityshow

Icoon ShowbizzDe Amerikaanse rapper Snoop Dogg komt binnenkort met een eigen realitysoap op E! Entertainment Television. De tv-zender omschrijft de soap als hilarisch en hartverwarmend.

Eind dit jaar toont Snoop Dogg hoe hij werk en gezin combineert. De rapper heeft drie kinderen. Ook richtte hij onlangs een American footballploeg op. Of de camera ook draait als Snoop Dogg zijn taakstraf uitvoert is onbekend. In april werd de rapper veroordeeld, nadat de politie in zijn auto stuitte op een wapen en drugs.


Snoop Dogg krijgt een realityshow

'Justitie heeft lijst maffia-autobedrijven'

MisdaadDe Telegraaf schrijft vandaag dat Justitie beschikt over een geheime lijst met daarop de namen van autobedrijven die in handen zouden zijn van de maffia. Het betreft volgens de krant 25 - soms vooraanstaande - autobedrijven waarvan er opvallend veel in Brabant zijn gevestigd. Het gaat zowel om autogarages als sloperijen.

Volgens De Telegraaf wordt de 'maffialijst' voorlopig geheim gehouden omdat justitie eerst moet besluiten in welke zaken tot vervolging zal worden overgegaan. In ieder geval zouden met behulp van verborgen camera's beelden zijn gemaakt waarop te zien is hoe nieuwe, gestolen auto's, binnen een uur volledig worden gestript en daarna, zonder motor en andere waardevolle onderdelen, in de shredder verdwijnen.

De lijst van de maffia-achtige autobedrijven is onder andere opgesteld door het Landelijke Informatiepunt Voertuigcriminaliteit, het samenwerkingsverband van KLPD, RDW en het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit. Daartoe werd mede gebruik gemaakt van informatie van RDW, Douane, FIOD, Auto Recycling Nederland, een organisatie van de autobranche zelf en de stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVC). Volgens Guus Wesselink van de AVC is de lijst slechts het topje van de ijsberg.

[MotoGP] Pedrosa wint, Rossi valt

Met overmacht heeft Dani Pedrosa de Grand Prix van Duitsland gewonnen. De winst in Hohenstein-Ernstthal is de eerste seizoenszege in de MotoGP-klasse voor de Spanjaard van Honda. De Italiaan Loris Capirossi eindigde op de Sachsenring als tweede. De Amerikaanse regerend wereldkampioen Nicky Hayden finishte als derde.

Casey Stoner, die van pole was gestart, finishte teleurstellend als vijfde. De Australiër blijft echter stevig aan de leiding in de strijd om het wereldkampioenschap.

Voor Valentino Rossi kende de race een dramatische afloop. Bij een poging om Randy de Puniet in te halen schoof het achterwiel van de Yamaha van de vice-wereldkampioen weg en ging Rossi onderuit. Voor de Italiaan was het einde wedstrijd.

Meisje (7) dood na zandongeval

Icoon OngelukEen zevenjarig meisje uit Den Haag is gisteren overleden, nadat ze in Scheveningen onder het zand bedolven raakte. Dat bericht de politie. Het kind stierf in het ziekenhuis.

Het meisje speelde op de kinderbewaarplaats van de brandweer op het Zuiderstrand. Tijdens haar spel raakte ze bedolven onder het zand. Ze heeft tien minuten onder het zand gelegen, voordat haar vader haar wist te bevrijden. Met een ambulance werd ze naar het Juliana Kinderziekenhuis gebracht. In comateuze toestand werd het kind later overgebracht naar het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam waar ze stierf. De kinderbewaarplaats is gesloten.


Het meisje stierf in het Sophia Kinderziekenhuis

Man verbrand na aansteken gasbrander

Icoon BrandEen jongeman is gistermiddag zwaar verbrand toen hij een gasbrandertje aanstak. Dat gebeurde op het muziekfestival van het Belgische Dour.

Een brandweerman die toevallig getuige was van het incident koelde de man af met water. Daarna is het slachtoffer naar het brandwondencentrum in Neder-over-Heembeek gebracht. De helft van het lichaam van het slachtoffer is verbrand. Hij heeft tweede en derdegraadsverbrandingen. De jongeman verkeert buiten levensgevaar.


Het festival in Dour ging ondanks het drama door

Oud-burgemeester A'dam Patijn overleden

Icoon BinnenlandsSchelto Patijn, oud-burgemeester van Amsterdam, is in de nacht van zaterdag op zondag overleden. Dat maakte de gemeente Amsterdam vanmiddag bekend. Patijn is zeventig jaar geworden.

Volgens een woordvoerder van de gemeente kampte Patijn al een tijdje met gezondheidsproblemen. Hij was tussen 1994 en 2001 burgemeester in de hoofdstad.

Schelto Patijn (13 augustus 1936) begon in 1973 zijn politieke carrière als Tweede Kamerlid voor de PvdA. In 1984 werd hij benoemd tot Commissaris van de Koningin in de provincie Zuid-Holland. Deze functie bekleedde Patijn tien jaar.


Schelto Patijn (1936 - 2007)

Fietsters met brandblusser bespoten

Icoon OpmerkelijkDrie vrouwen zijn gisternacht met wit poeder uit een brandblusser bespoten. Dat gebeurde op het Koopmansvoetpad in het Zeeuwse Oost Souburg. De vrouwen fietsten tussen 00.45 en 1.15 uur over het pad.

Toen drie scooters hen passeerden spoot één van de bestuurders een witte wolk over de fietssters heen. Eerst dachten de vrouwen dat ze bespoten werden met zand, maar het bleek schuim uit een brandblusser te zijn. De vrouwen hadden last van prikkende ogen. Ze waren aangeslagen, omdat ze eerst niet wisten om wat voor stof het ging.

Eerder spoten onverlaten ook een brandblusser leeg in een restaurant in Oost Souburg. Medewerkers van het restaurant waren de hele dag bezig om het spul van de meubels en uit de vloerbedekking te krijgen. De exacte schade was niet bekend. Getuigen zagen bij het restaurant ook scooters.


Vrouwen werden met een brandblusser bespoten


Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.

Echtpaar Beckham uit de kleren

Icoon ShowbizzHet echtpaar Beckham, dat onlangs verhuisd is naar de VS, doet er alles aan om hun bekendheid daar te vergroten. Zo zijn ze onlangs uit de kleren gegaan voor het toonaangevende modeblad W. Op de cover van de bewuste editie, die op 20 juli zal verschijnen, is David te bewonderen in ontbloot bovenlijf. Victoria is op de omslag te zien in luchtige lingerie.

De inhoud van het blad toont de twee echter in meer uitdagende poses: er zijn foto’s te zien waarop ze in bed met elkaar stoeien, ze elkaar schaars gekleed aan het zoenen zijn en ook foto’s waarop ze slechts gehuld in sexy lingerie zijn te bewonderen.

Victoria Beckham vertelt in een dubbelinterview met het blad voor het eerst over het overspel van haar man met de Nederlandse Rebecca Loos. Zo zegt ze onder andere: “Het schandaal heeft ons huwelijk uiteindelijk sterker gemaakt. Ik ga er niet over liegen. Het was een hele moeilijke tijd. We zijn er samen uitgekomen, maar niemand heeft ooit gezegd dat het huwelijk makkelijk is''.Hier staan meer foto's

Lindsay Lohan ontsnapt aan boete

Icoon ShowbizzZangeres Lindsay Lohan is waarschijnlijk ontsnapt aan een boete van circa 2.600 euro. Een man die de Amerikaanse had aangeklaagd voor het beschadigen van zijn auto kwam niet opdagen in de rechtszaal van Beverly Hills. Showbizzsite TMZ meldt dat de rechter de zaak toen heeft geseponeerd.

De 21-jarige zangeres knalde in 2005 met haar Mercedes tegen het busje aan toen de wagen een onverwachte bocht inging. Haar woordvoerder beweerde toen dat het feestbeest werd achtervolgd door paparazzi. De verzekeringsmaatschappij van Lohan wachtte vergeefs op de komst van de aanklager bij de rechtbank.

Lohan verblijft sinds eind mei in een afkickkliniek. Ze heeft vaker moeite met autorijden. Op 26 mei kwam ze met haar auto in de berm van de weg terecht. Toen bleek dat ze met cocaïne op had gereden. Ook had ze twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol in haar bloed.


Lindsay Lohan


Met dank aan KlapMongeaul voor de submit.

Juventus neemt Andrade over

Jorge Andrade komt het aankomende seizoen uit voor Juventus. De verdediger komt over van het Spaanse Deportivo la Coruña, waar hij vijf seizoenen lang speelde.

Andrade is blij met zijn overstap, en hoopt dat Juventus direct mee kan doen om de titel, na de promotie naar de Serie A. "Dit is een club die wereldwijd één van de grootste is", aldus de Portugese international. "Er is geen speler die niet trots zou zijn om voor Juventus te spelen. Dit is een grote stap in mijn carrière."

Volgens Andrade kan de club uit Turijn serieus een gooi doen naar de Italiaanse landstitel. "Juventus is altijd gevaarlijk, en promotie is alleen maar meer motivatie. We hebben als wat we nodig hebben om Inter, Milan en Roma aan te pakken. Het Spaanse spel heb ik nu wel door, maar daar sta je als verdediger constant onder druk vanwege het aanvallende spel. Ik hoop dat ik me zo snel mogelijk kan aanpassen aan de Italiaanse stijl."

Andrade begon zijn carrière bij het Portugese Estrela de Amadora. Daarna verkaste hij voor twee seizoenen naar FC Porto, alvorens hij in 2002 gekocht werd door Deportivo la Coruña. Voor die laatste club speelde hij in vijf seizoenen 129 duels, en vond hij viermaal het net. De 29-jarige verdediger is ook international, en inmiddels aanvoerder van het Portugese elftal.

Features en screens van Burnout: Paradise

Criterion is voornamelijk bekend van de Burnout-serie, en na een totaal andere game gemaakt te hebben (de shooter Black), is het team helemaal terug met een nieuwe next-gen Burnout getiteld "Paradise". Paradise zal zich afspelen op een eiland van 30 vierkante mijl (ongeveer 46 vierkante kilometer).

Elke racer moet tegenwoordig online mogelijkheden hebben, en Burnout: Paradise zal ook in die afdeling niets tekort komen. Het starten van een multiplayer-race gebeurt echter niet via een lobby of een menu. Je rijdt naar een verkeerslicht, je opent je in-game buddy-list, je nodigt iemand uit en je multiplayer-race kan beginnen. Dit werd op de PS3 getoond, maar zal ook op de 360 gaan werken.Als je wilt kun je ook naar een willekeurige straat rijden (elke straat heeft een eigen naam), de "Road Rules" bekijken, en besluiten of je mee wilt racen. "Road Rules" tonen onder meer de toptijden die gereden zijn in die straat, of het grootste aantal crashes die gehaald zijn. Deze races bieden je de mogelijkheid om nieuwe auto's en andere items te unlocken.

Criterion wil de flow van de game zo hoog mogelijk houden, en dus het aantal menu's zo laag mogelijk. Als resultaat zul je naar verschillende winkels moeten rijden om bijvoorbeeld onderdelen of een verse laklaag te halen.
Burnout: Paradise zal bovendien gebruik maken van PlayStation Eye en diens equivalent Xbox Vision om een foto te maken van je tegenstander als je zijn auto laat crashen.

Tot slot heeft Criterion ook een nieuwe crashmode geïntroduceerd. Dit keer heet het de "Showtime Mode" en het wordt geactiveerd door L1 en R1 in te drukken bij een crash. Het laat je je crash tot in vrijwel het oneindige rekken totdat er niet veel meer van je auto over is dan een paar rubberen strips die ooit je banden waren.Internet Acceptable Use Policy...

we hebben weer een aantal wereldvreemde mensen gevonden! Deze keer zijn ze verenigd in de Net Authority! "The Net Authority is an organization dedicated to the removal of offensive material from the Internet." het gaat dus om een groepje mensen die heel graag een heel hoog en groot hek om internet willen... 

"God did not intend for different species or races to intermingle sexually. Any content that contradicts this natural law, directly or indirectly, is strictly forbidden."

Ze hebben een heuse Internet Acceptable Use Policy bedacht. Mijn steun hebben ze....

Met dank aan Mr._JA voor de submit

Politie kan dronken jeugd niet verstaan

In het Oost-Groningse Pekela had een groep jongeren vrijdagavond dusdanig veel pilsjes genuttigd, dat de politie geen zinnig gesprek meer met de jongelui kon voeren. Het betrof een tiental jongeren die stonden te zuipen op het Raadhuisplein.

Rondom de geluidsoverlast veroorzakende groep lagen lege bierflessen en lege zakken chips. De urinelucht walmde de politie tegemoet en uit hun mond kwam geen verstaanbaar woord. Tien jongeren werden bekeurd voor hinderlijk gedrag en het veroorzaken van overlast.

In de bosjes troffen agenten nog twee volle kratten bier aan. Die waren schijnbaar van niemand - geen van de jeugdigen wenste er aanspraak op te maken - en dus werden de kratten door de politie geconfisqueerd.

Later kreeg de politie de melding dat er drie lantaarnpalen omver lagen op de Parklaan. Agenten merkten een 17-jarige 'Olle Pekelaar' op, die stond te wildpissen bij een eetcafé met een fles bier in de hand. De jongen zette het echter op een lopen nadat hij een valse naam opgaf. Hij werd evenwel na en korte achtervolging aangehouden maar zei niks met de lantaarnpalen te maken te hebben.

[250cc] Aoyama pakt overwinning in laatste ronde

Hiroshi Aoyama heeft zijn eerste overwinning van het seizoen te pakken.

In de 250cc-race van de Grand Prix van Duitsland nam de Japanner de leiding in de laatste ronde over van Alex de Angelis en stond die niet meer af. Ook Mika Kallio wist De Angelis in de slotronde te passeren, en wist op die manier het succes voor KTM compleet te maken.

Jorge Lorenzo, die vanmiddag als vierde eindigde, gaat nog steeds aan de leiding in de stand om de wereldtitel met 191 punten. De Angelis volgt op twintig minuten achterstand.

Man aangehouden na naakte vogeltjesdans

Icoon OpmerkelijkEen 19-jarige man uit Groningen is afgelopen nacht aangehouden, nadat hij in zijn blootje de vogeltjesdans deed in de tuin van de buren. Dat meldde de politie.

De man speelde samen met zijn vrienden in Hattem een zogenoemd 'bierspel', waarbij deelnemers opdrachten moeten uitvoeren.

De opdracht voor de Groninger was de vogeltjesdans te doen bij de buren. Die stelden midden in de nacht geen prijs op de danskwaliteiten van de man en belden de politie. Hij kreeg een proces verbaal.


Als boven, maar dan naakt

'Irakezen kunnen het alleen wel aan'

Irak zal zelf voor de veiligheid in het land kunnen zorgen wanneer de Amerikaanse troepen vertrekken. Dit heeft de Iraakse premier Nuri al-Maliki dit weekeinde bezworen, zo berichtten media in Bagdad vandaag.

Al-Maliki erkende dat politie en leger in Irak nog meer training nodig hebben, maar ze zullen er klaar voor zijn wanneer 'de internationale troepen' vertrekken. Die kunnen dat doen wanneer ze maar willen, meende al-Maliki.

De Amerikaanse politiek keert zich steeds heftiger tegen de oorlog die de Republikeins president Bush in 2003 ontketende. Het sinds begin dit jaar door de Democraten gedomineerde parlement beloofde afgelopen week in Washington de Amerikaanse troepen snel naar huis te halen.

Irak heeft naar schatting 350.000 man zitten in politie en leger, maar lang niet alle manschappen zijn geschikt voor de gevechten die de Amerikanen tegen de moeilijk traceerbare opstandelingen voeren. Van de Iraakse troepen die dat wel kunnen is circa 40 procent 'oorlogsmoe' volgens de Amerikaanse legertop.


Premier Nuri al-Maliki

Man gedood door grasmaaier

Icoon BizarEen 25-jarige man is in de West-Poolse stad Ostrow Wielkolski overleden toen hij aan het grasmaaien was. De man had de grasmaaier zelf in elkaar gezet. Tijdens het maaien ontstond er kortsluiting in de machine waardoor de man een schok kreeg en ter plekke overleed.

De 24-jarige vrouw van het slachtoffer probeerde haar man te redden maar bij haar poging daartoe kwam ze zelf ook onder stroom te staan. Zij ligt op de intensive care van het ziekenhuis in coma.

Groningen gaat strijd om Suárez aan

FC Groningen is niet blij met de beslissing van Luis Suárez om naar de arbitragecommissie van de KNVB te stappen en zo een transfer naar Ajax af te dwingen.

"Dit vinden wij heel spijtig. Maar we kijken er Luis niet zelf op aan, want we weten dat het niet uit zijn hoek komt. Die jongen weet zelf niet eens wat een arbitragezaak inhoudt. Dit wordt hem door anderen ingefluisterd", aldus Hans Nijland, algemeen directeur van FC Groningen.

Nijland vervolgt: "Het is niet onze keuze geweest om naar de arbitragecommissie te stappen. Maar nu die stap eenmaal is gezet, zullen we er alles aan doen om ons goed voor te bereiden. Wij willen maar één ding: Luis Suárez behouden voor FC Groningen. Vorig jaar hebben we hem met veel moeite uit Uruguay gehaald. Hij was nog totaal onbekend en bij geen enkele ploeg in beeld. Natuurlijk heeft hij het afgelopen seizoen geweldig gedaan. Dat is in eerste instantie zijn eigen verdienste, maar ook de club heeft daaraan bijgedragen. Dankzij een optie in zijn contract ligt hij nog tot 2011 bij ons vast en wij willen hem nog helemaal niet kwijt."

De behandeling door de arbitragecommissie brengt ook een risico voor FC Groningen met zich mee: het is mogelijk dat de commissie een lager bedrag vaststelt dan het transferbedrag dat Ajax afgelopen week heeft geboden. In het verleden zijn veel clubs alsnog tot een akkoord gekomen om het gevaar van een lager bedrag te bezweren.

PSV test keeper uit Kazachstan

Vanaf maandag traint David Loria met de selectie van PSV mee. Loria is de doelman van het nationale elftal van Kazachstan en hij krijgt een week de tijd om de technische staf te overtuigen.

"Het is de bedoeling dat hij ook een wedstrijd meespeelt", aldus trainer Ronald Koeman. De coach en zijn assistent Bruins Slot zagen hem op DVD aan het werk in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen België. "Hij maakte een positieve indruk. Vandaar dat hij nu een kans krijgt."

Tyfoon slaat Tokio over

Icoon WeerDe zware tyfoon die sinds gisteren Japan teistert heeft, tegen alle verwachtingen in, Tokio met rust gelaten. De tyfoon genaamd Man-Yi, kwam gisteren in het zuiden van Japan aan land en heeft tot nu toe vijf mensen het leven gekost, waaronder twee bejaarden en een jongen van elf jaar. Er zijn zeker tachtig mensen gewond geraakt.

Vijftien huizen bezweken door de tyfoon en ongeveer 1500 huizen kwamen blank te staan. Er zijn tienduizenden mensen geëvacueerd. De tyfoon is afgezwakt met een windsnelheid van negentig kilometer per uur. De tropische storm trekt nu in de noordelijke richting. Volgens de overheid is Man-Yi de zwaarste juli-tyfoon die ooit is gemeten in Japan.

[125cc] Talmacsi pakt WK-leiding na zege

Gabor Talmacsi heeft de 125cc-race op de Sachsenring op zijn naam geschreven. De Hongaar, die vanaf pole position startte, reed een sterke race en eindigde bijna vier seconden voor de Japanner Tomoyoshi Koyama.

Hector Faubel, tot vandaag de leider in het WK, eindigde als derde en zag daardoor Talmacsi de leiding in de stand om de wereldtitel overnemen.

Joey Litjens deed lange tijd mee in de strijd om het laatste WK-punt. De Nederlander verloor in de laatste twee ronden echter snelheid en moest de strijd staken. De andere Nederlander, Hugo van den Berg, eindigde op de 25e plaats.

Man doodgestoken na ruzie over eieren

Icoon BinnenlandsEen 56-jarige man uit Almere is zaterdagavond doodgestoken na een ruzie over het gooien van eieren. Inmiddels zijn er drie verdachten van 15, 16 en 18 jaar oud opgepakt. Zij zijn alle drie afkomstig uit Almere.

De man reed door de Zomerstraat in Almere toen er eieren tegen zijn auto werden gegooid. De man stapte uit om een groepje jongeren hierop aan te spreken. Er ontstond een vechtpartij waarbij de man werd neergestoken.

De man is in kritieke toestand naar het Flevoziekenhuis overgebracht. Daar is hij later bezweken aan zijn verwondingen.

Gevangene ontsnapt per helikopter

Icoon WeirdIn het Zuid-Franse Grasse is gisteravond een gedetineerde uit de gevangenis ontsnapt met een helikopter. Op de luchthaven van Cannes-Mandelieu werd kort voor de ontsnapping een helikopter gekaapt. De piloot van de helikopter werd gedwongen om koers te zetten naar de gevangenis.

De helikopterpiloot werd later zonder kleerscheuren vrijgelaten. In 2001 wist de crimineel op dezelfde manier te ontsnappen uit een gevangenis in Luynes. In 2003 werd hij opgepakt nadat hij voor drie vrienden een ontsnapping met een helikopter uit dezelfde gevangenis had geregeld.

Man sterft na redden kat

Icoon OngelukEen 28-jarige Amsterdammer is zaterdagavond overleden nadat hij in Almere van het dak van een woning was gevallen. De man had even daarvoor een kat gered.

De man was op bezoek bij zijn familie. De bewoonster van de woning zag dat haar kat op het dak zat, verstrikt in een springtouw. De 28-jarige man klom op het dak om de kat te redden.

De man wist het dier te bevrijden. Na zijn reddingsactie viel de man vanaf het dak door een glazen overkapping. Hij kwam op het trottoir terecht. De man werd overgebracht naar het ziekenhuis. Kort na aankomst is hij daar overleden.

NIeuwe coach voor Marat Safin

Marat Safin neemt afscheid van zijn huidige coach Alexander Volkov. De Rus die momenteel niet de prestaties neerzet waar hij zichzelf toe in staat acht verwacht dat een nieuwe coach iets kan toevoegen aan zijn spel.

"Ik weet dat ik fitter moet worden. Ik heb het gevoel dat een nieuwe trainer iets kan toevoegen aan mijn spel", aldus Safin. De nieuwe coach van Safin, die de progressie moet bewerkstelligen is de Argentijn Hernan Gumy, die eerder samenwerkte met de Braziliaan Gustavo Kuerten en de op doping betrapten Argentijnen Guillermo Coria en Guillermo Canas.

Safin en Volkov gaan in goede verstandhouding uit elkaar:
"Ik ben Sasja Volkov dankbaar. Hij was er de laatste jaren altijd wanneer ik hem nodig had; als coach en als vriend" aldus Marat Safin.

Coughlan deelde Ferrari-informatie met collega's

De Italiaanse krant La Republica beweert dat de geschorste hoofdontwerper van McLaren Mercedes, Mike Coughlan, verschillende collega’s bij McLaren in vertrouwen heeft genomen en hen de geheime Ferrari-documentatie getoond heeft. De krant zegt dat ze die informatie heeft gehaald uit de beëdigde verklaring die Coughlan afgelopen woensdag aflegde.

Ferrari mocht die beëdigde verklaring inzien met als voorwaarde dat ze die niet zouden overleggen aan de Italiaanse autoriteiten, die een onderzoek hebben ingesteld naar de gang van zaken. Naast het team van Ferrari zou alleen de FIA de verklaring hebben ingezien.

Coughlan zou in die verklaring bevestigen dat hij inderdaad Ferrari’s technische tekeningen en interne documentatie in zijn bezit had. Daarna zou de ontwerper gezegd hebben dat hij die informatie aan verschillende collega’s bij McLaren heeft laten zien, niet alleen aan managing director Jonathan Neale, zoals eerder al naar buiten kwam.

Coughlan verklaarde daarnaast dat alle McLaren-werknemers op dezelfde manier reageerden: Ze namen afstand van de documentatie en gaven hem het advies om de informatie te vernietigen.

De grote vraag is nog altijd hoe Coughlan aan die informatie kwam. Volgens La Republica zou hij die niet van Nigel Stepney hebben gehad. Coughlin zelf verklaarde dat hij het via een koeriersdienst heeft gekregen.

Oefenwedstrijden 14 juli 2007

In voorbereiding op het nieuwe seizoen spelen de clubs uit het betaalde voetbal diverse oefenwedstrijden. Gisteren kwam er een groot aantal clubs uit de Eredivisie en Jupiler League in actie.

Heracles - HHC Hardenberg 4-0
Everton (2), Bridji, Gluscevic

Taxandria - Feyenoord 0-12
De Guzman (2), Makaay, Slory, J. Buijs, Lucius, De Cler, Castelen, Mols, Wijnaldum, Hofs, eigen doelpunt

FC Emmen - FC Groningen 1-3
Verweij (E), Lindgren, Van de Laak, Nijland (G)

Voorwaarts Twello - NEC 0-4
Van Beukering Beukering, Fachtali, Olsson, Snoyl

Hengelose selectie - FC Twente 0-10
Engelaar (2), Huysegems (2), El Ahmadi, Elia, N'Kufo, Rendla, Zomer

VV Strijen - AZ 0-7
Ari (2), Koevermans (2), Cziommer (2), Molhoek

Benschop - FC Utrecht 0-6
Caluwé (3x), Kruys, Vandenbergh. Broerse
Bijzonderheden: Willem van Hanegem zat voor het eerst op de bank bij de Utrechters

VV Rheden - Vitesse 0-5
Benson (2), Junker (2), Gommans

VVSB - Ajax 0-4
Kennedy (2), Fanteni, Mitea

PPSC - Sparta 0-12
Dissels (3), Roberts (2), Rose, Boukhari, Adeleye, Polak, Bouaouzan, Slot, Emnes

Nieuwleusen - NAC Breda 0-7
Amoah (3), Kramer (3), Penders

Wilhelmina'08 - PSV 0-10
Voss (2), Väyrynen (2), Perez, Kromkamp, De Jong, Lazovic, Afellay, Zeefuik

SV Heerlen - Roda JC 0-7
Bouchiba (2), Bodor, De Fauw, De Jong, Vandamme, Meeuwis

De Graafschap - Stormvogels Telstar 1-1
Tarvajärvi (G), Fafiani (S)

Tilburgse selectie - Willem II 1-10
Wilmet (3), Reniers (2), Demouge, Imschoot, Hadouir, Poepon, Vorthoren

Schouwens elftal - Excelsior 1-2

VVV-Venlo - Team VVCS 1-3
Reekers (V), Juliana (2), Monteiro (T)

AGOVV - AEK Athene 0-4

FC Den Bosch - FC Porto 0-4

Helders Elftal - HFC Haarlem 2-2

FC Dordrecht - TOP Oss 1-3

RKC Waalwijk - Westerlo (Bel) 1-0

RBC Roosendaal - FC Omniworld 1-0

MVV - Kaiserslautern (D) 1-3

Regioteam - Cambuur L'warden 0-3

WVVZ - FC Eindhoven 1-5

[Special] World Cup Roeien door FOK!-ogen

FOK!-kers houden van bier, tieten en soms ook sport. En heel af en toe zit er een actieve sporter tussen de hordes bankzitters. Een iemand binnen dit selecte gezelschap is WanEnOonlie, sinds mei trainend met de Nederlandse roei-equipe. Hij doet live verslag van de afsluiting van het internationale roeiseizoen: de World Cup III in het Zwitserse Lucerne. Hieronder deel 2.

Zaterdag 14 juli
Hier in Zwitserland merk je bar weinig van 'quattorze juillet', de nationale feestdag van de Fransen. Ook de Franse roeister Sophie Balmary - officieus wereldrecordhoudster op de roeimachine met een tijd waar sommige roeiers uit onze ploeg jaloers op zijn - loopt hier vaak rond met een grafgezicht. Waarom weet ik niet precies, al durf ik het ook niet aan haar te vragen. Ze is namelijk groter en zwaarder dan ik, en breekt me vast doormidden als ik haar alleen maar aankijk.

Vandaag is voor onze acht de Grote Dag. We moeten vanavond - om 19:36 - de race varen waar we al weken hard voor aan het trainen zijn. Het nadeel van zo laat op de avond starten is het inwegen. Daar heb ik het in het eerste deel ook al over gehad, maar aangezien het voor ons ook 'Gesprek Nummer Eén' van de dag is, moet ik het er hier ook over hebben. Je weegt namelijk twee uur voor de wedstrijd in, eerder mag niet. Dus om 17:36 is voor ons het Hallelujah-moment, want dan mag er weer gegeten worden. Tot die tijd verblijden we ons met in bed liggen, tv-kijken, en shoppen voor lekker eten. Morgen is het toernooi voor ons namelijk al voorbij en kunnen we vanuit het afgebakende zwembad bij de start genieten van een (hopelijk welverdiend) biertje.

De race van vanavond heeft zijn generale repetitie gisteravond al gehad. Toen moesten we namelijk om de baanindeling vechten. Dat was op zijn minst verfrissend te noemen. De Italianen, de huidige wereldkampioenen, gingen hard, erg hard. Hun tijd (5:47) lag dan wel 17 seconden boven het wereldrecord, maar ze voeren daarmee wél slechts 7 (!) seconden langzamer dan de zware Nederlandse acht die hun voorwedstrijd wonnen. Best indrukwekkend.
De Duitsers - grrr - werden in de race tweede, en de Polen konden ons in de eindsprint net 0.2 seconden voorblijven voor de derde plaats. De Denen hadden we in de wedstrijd wel gepakt, maar na de World Cup II in Amsterdam weten we dat die in zo'n plaatsingsrace nooit echt vol 'aan' gaan. Dat belooft dus nog wat voor vanavond, zeker aangezien onze race lang niet ideaal ging. Het begon al wat rommelig in de start, en onze tussensprints kwamen er niet heel erg goed uit. Vanavond dus de race van ons leven varen, en dan kijken of het voldoende was voor een plaats op het podium. Dat zou wel ontzettend mooi zijn.

Het is hier in Lucerne overigens vrij warm, zo'n 30-35 graden. Een verademing in vergelijking met het Nederlandse stormweer van de laatste tijd. De Nederlandse equipe doet het overigens ook best prima: het vlaggenschip - de zware mannen vier-zonder - voer volgens eigen zeggen een prima race en hebben vandaag halve finale, die ze ongetwijfeld zonder moeite gaan doorkomen. Ze hebben ook een gloednieuwe boot, dus aan het materiaal zal het niet liggen.

Ondertussen lopen er constant ploeggenoten onze kamer binnen (een zelfs vrijwel elk half uur "om weer even te wegen"), want wij hebben de beste weegschaal in ons bezit. Ook onze stuurman, een klein mannetje van zo'n 55 kilo maakt zich meer druk dan nodig over zijn gewicht. Godver, betrap ik me er weer op dat ik over dat inwegen begin. Ik had gewoon moeten blijven voetballen, had ik dat geëmmer over dat gewicht niet gehad. Zag ik er bovendien niet zo uitgemergeld uit. Gelukkig heb ik nog een dag om bij te bruinen en zwaarder te worden voor het brute en beruchte Lucerne-feest na afloop van toernooi. Dat schijnt namelijk een mooie bedoening te zijn.

Vanavond is de race live te volgen via de website http://www.worldrowing.com , waarna je naar de 'Live Race Tracker' kunt gaan om het te kijken. Als het goed is zit daar ook commentaar bij van slecht-Engelssprekende Zwitsers. Wellicht dat Eurosport de finales van morgen ook nog uitzend, dus als je een of andere halve zool van een duikplank ziet springen met een rode zwembroek: That's me.

Groeten,
WanEnOonlie

[WK-20] USA en Spanje uitgeschakeld

Het wereldkampioenschap onder-20 is nog een titelfavoriet kwijtgeraakt. Tsjechië was tegen Spanje na strafschoppen de betere. Ook de Verenigde Staten gingen ten onder, tegen het verrassende Oostenrijk.

In Toronto traden Oostenrijk en de Verenigde Staten tegen elkaar aan. De Amerikanen begonnen erg sterk, en waren ook direct gevaarlijk. Een mooie actie van Freddy Adu zette na een kwartier Josmer Altidore vrij voor de goal, en hij kopte de bal achter de Oostenrijkse goalie Michael Zaglmair. Na het doelpunt werden de Europeanen beter en vonden ze vlak voor rust de gelijkmaker. Rubin Okotie rondde een rebound netjes af, nadat de Amerikaanse doelman de bal niet vast wist te houden. In de tweede helft werd er niet gescoord, en dus was een verlenging noodzakelijk. In die verlenging bleek Oostenrijk de betere. Na dertien minuten kreeg Anthony Wallace een tweede gele kaart, en uit de daaropvolgende vrije trap wist Erwin Hoffer het doel te vinden: 2-1.

Spanje en Tsjechië ontmoetten elkaar in Edmonton. Beide landen hadden in hun achtste finales terug moeten komen van een 2-0 achterstand. Zoveel werd er gisteravond niet gescoord, want na een niet al te boeiende negentig minuten stond de stand nog altijd op 0-0. In de verlenging kwamen de Tsjechen enigszins tegen de verhouding op voorsprong via Lubos Kalouda. Niet lang daarna zorgden de Spanjaarden echter alweer voor de gelijkmaker. Alberto Bueno raakte de paal, en zijn clubgenoot van Real Madrid, Juan Manuel Mata, wist in de rebound wel de pal tussen de palen te krijgen. Strafschoppen volgden op het gelijkspel, en daarin bleek Tsjechië, net als tegen Japan, de koelste. Marc Valiente raakte de paal, terwijl Gérard Piqué zijn schot gekeerd zag worden door de Tsjechische doelman. Tsjechië gaat door en ontmoet Oostenrijk in de halve finale.

Uitslagen:

Oostenrijk - USA 2-1 (nv)
15' Altidore 0-1
43' Okotie 1-1
105' Hoffer 2-1

Spanje - Tsjechië 1-1 (pen: 3-4)
103' Kalouda 0-1
110' Mata 1-1

Valiente en Piqué missen namens Spanje een srafschop. Tsjechië raakte alle vier de penalty's.

Overige kwartfinales:

Chili - Nigeria
Argentinië - Mexico

Mexico wint troostfinale

Tijdens de strijd om de Copa América heeft Mexico beslag gelegd op de derde plaats door in de troostfinale Uruguay met 3-1 te verslaan.

Net als in de halve finales, toen hij tegen de Brazilianen een strafschop miste, was Diego Lugano wederom de schlemiel bij de verliezers. Lugano verloor bij een 1-0 voorsprong zijn zelfbeheersing en deelde een elleboog uit. Het leverde hem een rode kaart op en Mexico een penalty: 1-1.

Tegen tien man wisten de Mexicanen het vervolgens uitstekend uit te spelen. Het hoogtepunt was de goal van Guardado. die van 20 meter de bal via de onderkant lat hard in het doel schoot.

Onruststokers verbouwen shoarmazaak in Axel

Icoon PolitieTwee mannen hebben afgelopen vrijdagavond een ravage aangericht in een shoarmazaak in het Zeeuwse Axel. Er ontstond rond 22.50 uur een vechtpartij toen één van de mannen op een gokkast wilde gaan spelen die al door iemand anders gebruikt werd. Door personeel van de shoarmazaak werd daarover een opmerking gemaakt waarop de 36-jarige man uit Sluis en 24-jarige man uit Terneuzen door het lint gingen.

Er vielen niet alleen rake klappen, ook werden door beide mannen bloembakken naar binnen gegooid. Toen de agenten ter plaatse kwamen was de zaak dan ook een grote ravage.

De mannen hadden niet zoveel zin in een aanhouding en gedroegen zich ook agressief tegen de politie. Ze zijn in een cel gezet en worden dit weekend verhoord.

Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.

CD: Ozzy Osbourne - Black Rain

Je zou bijna vergeten dat Ozzy Osbourne ook nog muziek maakt. De Osbournes-ster is tegenwoordig bekender om zijn reality soap dan om zijn heavy metal-muziek. Of zijn imago daar nou door beschadigd is of niet, hij blijft een legendarisch figuur binnen het hardrock- en metalwereldje. Door The Osbournes en andere bezigheden duurde het zes jaar voor Ozzy met een nieuw album kwam. Al verscheen er twee jaar geleden nog een coveralbum uit waarop hij samenwerkte met Jerry Cantrell van Alice in Chains. Op het nieuwe Black Rain worden de gitaren echter weer gewoon verzorgd door oudgediende Zakk Wylde.

Cadee werpt discus naar WK-limiet

Erik Cadee heeft zich geplaatst voor het wereldkampioenschap atletiek in Osaka. De 23-jarige discuswerper kwam gisteren bij wedstrijden in Eindhoven tot een afstand van 62,68 meter en daarmee voldeed hij aan de limiet van 62,50 meter.

Cadee is niet de enige Nederlander die op de WK meedoet bij het discuswerpen. Rutger Smith wierp in mei al verder dan 62,50 meter.

"Ik vond dat het vandaag moest gebeuren, alle omstandigheden zaten mee", aldus Cadee. "Met mijn vijfde poging kwam ik al tot een persoonlijk record van 61,87 meter, maar er moest nog een schepje op. In de laatste poging kwam de discus er niet eens helemaal super uit. Ik had gelukkig even gewacht op een juiste windvlaag en mede daardoor zweefde mijn discus net over de limietgrens heen. Ik ben dolblij dat ik eindelijk die limiet heb gehaald."

CD: The Concretes - Hey Trouble

Hey Trouble was de standaard begroeting van de buschauffeur die de Zweedse The Concretes vorig jaar op hun Amerikaanse tour rondreed. De man moet paranormaal begaafd geweest zijn (en is het dan waarschijnlijk overigens nog steeds), want de band desintegreerde bijna op die tour, doordat de zangeres het niet meer trok en opzegde.

De zeven andere bandleden gaven echter niet op, en Hey Trouble is hun nieuwe cd in deze gestripte samenstelling.

Devolder grijpt macht in Oostenrijk

Stijn Devolder heeft zijn slag geslagen in de Ronde van Oostenrijk. De Belg van Discovery Channel was gisteren de snelste in de zevende etappe, een tijdrit over 25 kilometer in Podersdorf am Neusiedler See. Door zijn overwinning nam de Belg de leiderstrui over van de Oostenijker Thomas Rohregger.

De Belg bleef Roeslan Pidgorny en Steffen Wesemann in de tijdrit voor. Vandaag finisht de Ronde van Oostenrijk in Wenen.

De Zeeuw mist Engelse seizoensstart

Arjan de Zeeuw mist de start van het nieuwe voetbalseizoen in Engeland. De 37-jarige Nederlandse aanwinst van Coventry City verdraaide op de training zijn knie. Uit een scan is gebleken dat hij de mediale band heeft verrekt.

De trainer van Coventry, Iain Dowie, zegt dat de centrale verdediger zes tot acht weken is uitgeschakeld. De Zeeuw liep de kwetsuur op nadat hij met zijn noppen in het veld bleef vastzitten. "„Een zeer ongelukkig incident. Ik heb met hem te doen. Arjan zag enorm uit naar het competitiebegin”, aldus Dowie.

Verkoop omstreden Kuifje-album stijgt 3800 procent

Icoon AlgemeenDe verkoop van het stripalbum 'Kuifje in Congo' uit 1931 - later uitgebracht als 'Kuifje in Afrika' - is met 3800 procent gestegen sinds het Britse anti-discriminatiebureau (CRE) het onlangs als racistisch bestempelde.

Het album staat inmiddels op nummer acht op de lijst van meest populaire boeken van internetwinkel Amazon.

De Amerikaanse boekhandel Borders besloot na de beslissing van de CRE het boek van de kinderafdeling naar de volwassenenafdeling te verplaatsen.CD: Happy Mondays - Uncle Dysfunktional

Niemand gaf de afgelopen jaren meer iets om Shaun Ryder, de gevallen frontman van Happy Mondays en later Black Grape. Zijn overmatige drugsgebruik (dat nog het beste te vergelijken was met een chemisch experiment) bracht hem zowel lichamelijk als financieel aan de rand van de afgrond. Dat hij nog leeft, mag daarom een wonder heten. Of hij het nu rustiger aan doet of niet, dat hij in staat is geweest om met de Mondays een nieuw album op te nemen, kun je gerust goddelijke interventie noemen.

Kerk VS schikt zedenzaken voor half miljard euro

Icoon BuitenlandsHet aartsbisdom Los Angeles betaalt vijfhonderd slachtoffers die zeggen seksueel misbruikt te zijn door geestelijken een totaalbedrag van 660 miljoen dollar (479 miljoen euro) om af te zien van hun aanklacht.

Het is hiermee de grootste schikking ooit in een zedenzaak. Dat hebben de gezamenlijke advocaten van de slachtoffers vanochtend gemeld.

De eerste rechtzaak zou maandag beginnen. Het betreft twaalf jongens die zouden zijn misbruikt door een twee decennia terug overleden priester. Als de zaak voorgekomen was, hadden de advocaten kardinaal Roger Mahony, de aartsbisschop van Los Angeles, gevraagd te getuigen. Zij hadden hem dan in de rechtszaal ter verantwoording geroepen over alle zedenzaken van de afgelopen halve eeuw.

Strafrechtelijk zijn de zaken inmiddels verjaard, maar de slachtoffers konden nog wel in civiele procedures schadevergoedingen eisen. Naar alle waarschijnlijkheid moet de katholieke kerk bezittingen gaan verkopen om de schikking te kunnen bekostigen. De Los Angeles Times heeft geschat dat het aartsbisdom Los Angeles onroerend goed bezit ter waarde van vier miljard dollar (2,9 miljard euro).

Fransman slacht hond tijdens paddotrip

Icoon ShockingEen 28-jarige Fransman heeft vrijdagavond in Amsterdam onder invloed van paddo's en wiet zijn hond vermoord. Het beest moest met een schaar en mes worden bewerkt om zijn geest vrij te maken, zo verklaarde de man tegen de politie.

Agenten troffen de verwarde man naakt en onder het bloed aan in zijn busje aan de Herengracht. In de auto lagen de geslachte hond en een bebloedde schaar en mes. De binnenzijde van het voertuig was bedekt met bloedspetters en vegen.

De man verklaarde dat hij paddo's en wiet had gebruikt.

Het is al het vierde incident dit jaar in de hoofdstad met paddo's. Vorige week sprong een toerist uit IJsland uit een hotelraam na het eten van de geestverruimde zwam. Vorige maand draaide een 22-jarige Britse toerist compleet door na het nuttigen van te veel paddo's en sloopte een deel van een hotel aan de Martelaarsgracht. En in maart sprong een 17-jarige Franse toeriste van een brug bij de IJ-tunnel de dood tegemoet na het nuttigen van paddo's. VVD-kamerlid en oud-hoofdofficier van Justitie Fred Teeven reageerde daarop met de suggestie om ook verse paddo's op de lijst met harddrugs te zetten. Gedroogde staan daar al op.Paddo's

Met dank aan KlapMongeaul, MikeV, Xankot en unioz voor de submit.

CU wil geen zondagse wedstrijden FC Twente

Icoon VoetbalDe ChristenUnie in Enschede wil dat FC Twente zo min mogelijk wedstrijden op zondag speelt. De sportieve duellen van de voetbalclub dragen bij aan lege kerkbanken in Enschede, stelt de christelijke fractie.

Voorzitter J. van Houdt van de lokale ChristenUnie-fractie zou het fijn vinden als christelijke voetballiefhebbers de mogelijkheid zouden hebben om én de wedstrijd én de kerkdienst te bezoeken.

Burgemeester Den Oudsten heeft toegezegd het voorstel met de club te bespreken, aldus De Telegraaf.

Speelt voortaan nog maar de helft van de wedstrijden?

CD: Gossip - Standing in the way of control

Een niet al te smakelijk voorkantje 'siert' de cd-hoes van het vierde album van de Amerikaanse band Gossip. Zangeres Beth Ditto laat vol overgave haar mollige armpjes zien, ongeschoren oksels en een stukje van haar omvangrijke, in tubetop gestoken lijf. In een amateuristische photoshop-actie zijn de andere twee bandleden (drummer Hannah Billie) en gitarist (Nathan/Brace Paine) bijgeplakt. Gelukkig heeft iemand de band- en cdtitel er snel even bijgeschreven in een apart, onleesbaar handschriftje. Zangeres Beth heeft wel plezier in haar imago. Ze laat zichzelf graag zien en gooit fanatiek wilde statements in het rond. Na al die negativiteit moet ik wel zeggen: de cd is erg leuk…

Sessler over Assassin's Creed en de reactie van de media

In een column op G4 TV liet Adam Sessler weten wat hij dacht van de repsons van de media op Assassin's Creed. Hij vindt het belachelijk dat een game direct wordt afgeschreven omdat een product dat nog niet af is glitches vertoont. Ja de game had fouten, maar het was een product dat nog steeds in ontwikkeling is, aldus Sessler.
De hele column kun je hier bekijken.

Trailer van The Force Unleashed

Het enige dat Star Wars fans nog liever zouden gebruiken dan een lightsaber (een echte, niet zo'n plastic geval) is natuurlijk The Force. Die mysterieuze kracht die overal om ons heen is, die alom aanwezig is en die door sommigen gemanipuleerd kan worden. Nou hebben vroegere Star Wars games je ook The Force laten gebruiken, maar The Force Unleashed richt zich, zoals de titel al doet vermoeden, vrijwel volledig op het gebruik van The Force. In de game speel je een geheime student van Darth Vader, ergens in de tijdspanne tussen Episode III en Episode IV. Dat je met de Sith geen grappen moet uithalen blijkt wel uit de openingsseconden van deze trailer, als een Sith even een ISD-II Star Destroyer laat crashen.

The Force Unleashed komt op een nog onbekend tijdstip op de beide next-gen consoles.

Man-Yi raast over Japan

Icoon RampHet zuiden en zuidwesten van Japan zijn vandaag getroffen door een extreem zware tyfoon, de krachtigste in de regio sinds 1951. Volgens Japanse media zijn tienduizenden mensen op de vlucht geslagen voor Man-yi, zoals de orkaan heet. De autoriteiten meldden zeker twee doden en meer dan zestig gewonden.

Volgens het Japanse persbureau Kyodo zal het dodental vrijwel zeker oplopen. De windsnelheden liepen gedurende de tyfoon op tot 215 kilometer per uur. Meteorologen verwachten dat ook andere delen van Japan door Man-yi gegeseld zullen worden, onder meer in de sterk verstedelijkte regio's Tokio en Osaka.

Het vliegverkeer in Japan is ernstig ontregeld. Vele honderden vluchten zijn geschrapt, waardoor naar schatting 60.000 passagiers zijn gestrand op verscheidene luchthavens. Bij honderdduizenden mensen viel de stroom uit.

Vrijdag raasde de tyfoon al op volle kracht over het kleine Japanse eiland Okinawa. Daar viel de stroom uit en is nog niet exact bekend hoeveel schade er is.


Het verwachte pad van de tyfoon.


Meer informatie over Tyfoon Man-Yi en andere Orkanen vind je o.a. op het forum Hurricane season 2007#2 - Man-Yi heads for Japan!

Met dank aan Frutsel voor de submit.
Laatste reviews en specials
review
Darksiders Genesis
special
Westerborkpad - In het spoor van de Jodenvervolging
review
Hunters: Al Pacino jaagt op nazi's in de jaren 70
review
Bayonetta and Vanquish 10th Anniversary Bundle
review
Patapon 2 Remastered
review
Star Wars Battlefront II
©FOK.nl e.a.