FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 6 september 2006

Fietser valt door kat tussen spaken

Icoon OpmerkelijkEen 45-jarige man uit Middelburg is woensdag met zijn fiets over de kop geslagen. Er was een kat in zijn wiel gesprongen. Het dier raakte bekneld tussen de spaken.

De man was zelf niet in staat om de kat uit zijn benarde positie te bevrijden. Uiteindelijk heeft de brandweer het dier tussen de spaken uit kunnen halen. De kat is naar een dierenarts gebracht. Het is niet bekend hoe het nu met het dier gaat. De fietser heeft schaafwonden opgelopen.

Uitslagen EK Kwalificatie 06/09/2006

Vanavond werden er diverse wedstrijden gespeeld in het kader van de kwalificaties voor het Europees Kampioenschap van 2008. Hieronder vind je alle uitslagen. Tevens staan ook de standen van de diverse poules erbij vermeld.

Poule A

Azerbeidzjan - Kazachstan 1-1
ArmeniŽ - BelgiŽ 0-1
Finland - Portugal 1-1
Polen - ServiŽ 1-1

Stand in poule A:

PlaatsLandWedstrijdenPuntenVoorTegen
1Finland2442
2ServiŽ2421
3BelgiŽ2410
4Portugal1111
5Kazachstan2111
6Azerbeidzjan2112
7Polen2124
8ArmeniŽ1001

Poule B

OekraÔne - GeorgiŽ 3-2
Litouwen - Schotland 1-2
Frankrijk - ItaliŽ 3-1

Stand in poule B:

PlaatsLandWedstrijdenPuntenVoorTegen
1Schotland2681
2Frankrijk2661
3OekraÔne1332
4GeorgiŽ3386
5Litouwen2123
6ItaliŽ2124
7Faeroer Eilanden20012

Poule C

Noorwegen - MoldaviŽ 2-0
Turkije - Malta 2-0
BosniŽ Herzegovina - Hongarije 1-3

Stand in poule C:

PlaatsLandWedstrijdenPuntenVoorTegen
1Noorwegen2661
2Turkije1320
3Griekenland1310
4BosniŽ Herzegovina2365
5Hongarije2345
6MoldaviŽ2003
7Malta2027

Poule D

Slowakije - TsjechiŽ 0-3
San Marino - Duitsland 0-13

Stand in poule D:

PlaatsLandWedstrijdenPuntenVoor
1Duitsland2614
2TsjechiŽ265
3Slowakije236
4Wales101
5Ierland100
6Cyprus101
7San Marino100

Poule E

Rusland - KroatiŽ 0-0
IsraŽl - Andorra 4-1
MacedoniŽ - Engeland 0-1

Stand in poule E:

PlaatsLandWedstrijdenPuntenVoorTegen
1Engeland2660
2IsraŽl2641
3MacedoniŽ2311
4KroatiŽ1100
5Rusland1100
6Estland2002
7Andorra2019

Poule F

Zweden - Liechtenstein 3-1
IJsland - Denemarken 0-2
Noord-Ierland - Spanje 3-2

Stand in poule F:

PlaatsLandWedstrijdenPuntenVoorTegen
1Zweden2641
2Denemarken1320
3Spanje2363
4Ijsland2332
5Noord-Ierland2335
6Letland1001
7Liechtenstein2017

Poule G

Bulgarije - SloveniŽ 3-0
AlbaniŽ - RoemeniŽ 0-2
Nederland - Wit-Rusland 3-0

Stand in poule G:

PlaatsLandWedstrijdenPuntenVoorTegen
1Nederland2640
2Bulgarije2452
3RoemeniŽ2442
4AlbaniŽ2124
5Wit-Rusland2125
6Luxemburg1001
7SloveniŽ1003

Nederlaag Nederland op WK hockey

De Nederlandse hockeyers zijn het wereldkampioenschap slecht begonnen. Tegen Zuid-Korea werd er met 2-3 verloren.

Nederland startte goed en dicteerde het spel in de beginfase. In de zesde minuut leverde dat de eerste strafcorner op maar specialist Taekema mistte. Daarna zakte het spel langzaam in en dit leverde Zuid-Korea binnen een paar minuten twee doelpunten op. Hyo Sik You maakte beide treffers. In de rest van de eerste helft lukte het Nederland nauwelijks zich te herstellen en ook de tweede strafcorner leverde niks op.

In de tweede helft kreeg Nederland dan wel een aantal kansen en dit leverde zelfs twee doelpunten op, Taekema scoorde uit een strafcorner en ook Ronald Brouwer wist te scoren. In de slotfase ging het echter alsnog mis toen Jong Ho Seo na een tip-in de 2-3 scoorde. Donderdagavond speelt Nederland tegen Zuid-Afrika, een overwinning is noodzakelijk om een goed uitzicht te blijven houden op de halve finales.

Voetbal: Uitslag Nederland - Wit-Rusland

Icoon Nederlands ElftalNederland heeft ook zijn tweede wedstrijd voor de EK-kwalificatie gewonnen. In Eindhoven werd het 3-0 door twee doelpunten van uitblinker Robin van Persie en ťťn goal van Dirk Kuyt. Goed speelde Oranje zeer zeker niet, veel rommelig voetbal en onnauwkeurigheden kenmerken nog steeds het spel van het Nederlands elftal.

Zonder de met buikgriep kampende Khalid Boulahrouz maar weer met Wesley Sneijder en Giovanni van Brockhorst in de basis elf, begon Nederland aan de wedstrijd tegen Wit Rusland. Bij de Oost-Europeanen misten drie spelers doordat zij betrokken waren geweest bij vechtpartij tijdens een avondje stappen. Bondscoach Yuri Puntus verwijderde de drie daarop uit de selectie.

Al na drie minuten kreeg Nederland een enorme kans na een goede actie van Dirk Kuyt langs de zijlijn. Hij bracht de bal voor het doel waar zowel Huntelaar als Robin van Persie de bal net niet aan konden raken.

De beste kans voor de Wit-Russen kwam na tien minuten gespeeld te hebben. Heitinga, die een onzekere indruk maakte, leed rond de middenlijn onnodig balverlies waarna een vloeiende combinatie de bal bij Kalachev bracht. Op de rand zestien meter schoot hij op doel waarna Van der Sar voor het eerst in actie moest komen. De tweede keer dat de doelman getest werd was ťťn minuut voor het einde van de eerste helft. Uiteindelijk was het toen Sneijder die de bal van de doellijn haalde.

In de eerste helft was het balbezit overduidelijk voor de Nederlandse equipe. Veel gevaar kon er echter niet gesticht worden. De verdedigers deden prima hun werk en voorkwamen dat er uitgespeelde kansen ontstonden. Een kwartier voor de rust was het dan toch raak na een vrije trap van Sneijder, die via een Russische hoofd bij Van Persie belandde. Op de zestien meter lijn kon de Arsenal-speler ongehinderd uithalen en het eerste doelpunt van de avond laten noteren.

Kort daarna leek de ploeg van Marco van Basten op een 2-0 voorsprong te komen. Vanaf ongeveer twintig meter was het Sneijder die de bal in de voeten kreeg en uithaalde. Het projectiel belandde, via de keeper, op de paal. Dirk Kuyt wist daarna de bal nog in het doel te werken maar op het moment dat Sneijder schoot, stond de Liverpool-spits al buitenspel.

Met een ongewijzigd Nederlands team en ťťn wissel aan de kant van de gasten werd de tweede helft begonnen. Wit Rusland kwam sterk uit de startblokken zonder echt gevaar te kunnen stichten. Wel werd ten onrechte een speler teruggefloten wegens vermeend buitenspel.

De beste kans in de tweede helft was voor Kornilenko. Arsenal-ster Gleb kon de bal vlak voor het doel afspelen op de geheel vrijstaande Kornilenko. Door het ontbreken van enige rust bij de Wit Rus belandde het schot net naast. Vlak na dit hachelijke moment greep de bondscoach in door zowel Heitinga als Landzaat te wisselen voor Boulahrouz en Schaars.

Van Persie was de eerste Nederlander die een goede kopkans kreeg na de dubbele wissel van San Marco. Met een verdediger in de rug scheerde de bal net langs de doelpaal. Ook Huntelaar, die nauwelijks in het spel voorkwam, kreeg nog een aardige mogelijkheid maar zijn schot ging over het doel van Khomoutovsky.

De bevrijdende 2-0 werd bijna tien minuten voor tijd gemaakt door wederom Van Persie. Na een korte corner met Andrť Ooijer kon de oud-Feyenoorder uithalen en de doelman kansloos laten. In de laatste tien minuten kwam Oranje nauwelijks nog in de problemen en mistte Kuyt nog een goede kans op de 3-0. In de blussuretijd was Kuyt wel succesvol en dat maakte de eindstand 3-0.

Na 90 minuten en enkele minuten kon de balans worden opgemaakt, Nederland heeft er weer drie punten bij en blijft de groep aanvoeren. Goed was het spel zeker niet, ondanks het balbezit was de ploeg van Van Basten nauwelijks echt gevaarlijk.

Zie voor meer sportnieuws FOK!sport!

Prijswinnaars week 34 en 35

Door grote drukte is de uitslag iets later gekomen, maar hij is er eindelijk! De afgelopen twee weken kon je op de Frontpage van FOK! weer kans maken op een aantal leuke prijzen. Hier is het overzicht met de winnaars van afgelopen twee weken.

Allereerst maakte je afgelopen week kans op een dvd en goodies van de film Bambi 2. Het antwoord op de vraag was "23 augustus" en dit zijn de winnaars van de dvd en de goodies:


djpdjpnl
ChrisHiss
Bait00


Daarnaast gaven we drie prijzenpakketten van de film Running Scared weg, bestaande uit onder andere de dvd. Het goede antwoord op de vraag was "Zuid Afrika" en dit zijn de winnaars:

markjacoo
Hansepansekevertje
Dreuzel


Ook kon je kans maken op de dvdbox van 21 Jump street, het eerste seizoen. Het goede antwoord was "1987" en dit zijn de winnaars:

Djeez
Diederik_Moederkoek
Kauki


Verder maakte je kans op ťťn van de tien DVD's met je geboortejaar in beeld. De volgende tien mensen hebben een DVD gewonnen en krijgen een DVD opgestuurd van hun geboortejaar!

search64
bas-beest
10eke
StevenX
Argonath
Maraca
Loki.Nya
jappas
-jos-
_de7geitjes_


Je maakte verder kans een van de vijf gesigneerde exemplaren van Marcel Woods' nieuwste EP: Marcel Woods - Signed, Sealed, and Delivered (It's Yours E.P.) De volgende mensen zijn de gelukkig winnaars!


Ronhui
thettes
moorkoppie
stoked
KlownJB


Vervolgens de Tongue Joy tongvibrator... We gaven er twee weg en de volgende mensen hebben er ťťn gewonnen!


Frohike
pinen


We zijn er bijna. We gaven verder drie prijzenpakketten weg rondom de film Fearless. Ieder pakket bestaat uit de dvd's van Contract Killer, Red Dragon en Born to Defend + 2 kaartjes voor de film. De volgende mensen zijn de gelukkige winnaars:


kathyleen_s
FeRo27
telefoontje


Als laatste gaven we drie keer het eerste seizoen weg van A Touch of Frost op dvd. De volgende gelukkige winnaars mogen zich klaarmaken om lang achter de tv te zitten!


Spuuglokje
Betse
alexzel


Alle winnaars namens de hele FOK!crew gefeliciteerd! De prijzen zullen binnen enkele weken naar jullie opgestuurd worden. Vergeet niet deze week weer op de FOK!frontpage te kijken voor meer prijsvragen. Voor eventuele vragen kun je ons natuurlijk ook e-mailen.

Kabinet bekritiseert rapport Schiphol-brand

Icoon PolitiekMinister Donner van Justitie en minister Dekker van VROM zouden volgens ingewijden per brief een aantal punten uit het onlangs uitgelekte rapport over de brand in het cellencomplex op Schiphol hebben weerlegd. In dat rapport staat onder andere dat er door nalatigheid van de ministeries van Justitie en VROM onnodig veel mensen om het leven zijn gekomen bij de brand.

Uit de brief blijkt dat het kabinet vindt dat de Onderzoeksraad voor Veiligheid niet fair genoeg is in zijn kritiek. Bovendien zou de raad op enkele punten zijn boekje te buiten zijn gegaan. In de brief schrijft minister Donner: "Ik meen dat uw conceptrapport op een aantal onderdelen verder gaat, waardoor het onbedoeld vermoedens van schuld of aansprakelijkheid lijkt te behelzen." Ook wordt er in de brief kritiek geuit op de werkwijze van de voorzitter van de raad, Pieter van Vollenhoven. Zo staat er onder meer in het onderzoeksrapport dat de brand volgens Van Vollenhoven door een brandende peuk veroorzaakt zou kunnen zijn. In de brief schrijft minister Donner daarover: "Ik geef u in overweging genoemde conclusie niet op te nemen in uw rapport". Dit omdat de raad zich hiermee zou mengen in het nog lopende strafrechtelijk onderzoek naar de brand.

Momenteel wordt er in Den Haag al gespeculeerd over het mogelijk aftreden van de ministers Donner en Dekker vanwege de conclusies van het onderzoeksrapport. Binnenkort zal de definitieve versie van het rapport verschijnen.

Uitslag Nederland - Wit Rusland

Nederland heeft ook zijn tweede wedstrijd gewonnen. In Eindhoven werd het 3-0 door twee doelpunten van uitblinker Robin van Persie en Dirk Kuyt. Goed speelde Oranje zeer zeker niet, veel rommelig voetbal en onnauwkeurigheden kenmerken nog steeds het spel van het Nederlands elftal.

Zonder de met buikgriep kampende Khalid Boulahrouz maar weer met Wesley Sneijder en Giovanni van Brockhorst in de basis elf, begon Nederland aan de wedstrijd tegen Wit Rusland. Bij de Oost-Europeanen misten drie spelers doordat zij betrokken waren geweest bij vechtpartij tijdens een avondje stappen. Bondscoach Yuri Puntus verwijderde de drie daarop uit de selectie.

Om half negen bracht Klaas Jan Huntelaar de bal aan het rollen voor Oranjes tweede EK-kwalificatiewedstrijd. Al na drie minuten kreeg Nederland een enorme kans na een goede actie van Dirk Kuyt langs de zijlijn. Hij bracht de bal voor het doel waar zowel Huntelaar als Robin van Persie de bal net niet aan konden raken. De beste kans voor de Wit Russen kwam na tien minuten gespeeld te hebben. Heitinga, die een onzekere indruk maakte, leed rond de middellijn onnodig balverlies waarna een vloeiende combinatie de bal bij Kalachev bracht. Op de rand zestien meter schoot hij op doel waarna Van der Sar voor het eerst in actie moest komen. De tweede keer dat de doelman getest werd was ťťn minuut voor het einde van de eerste helft. Uiteindelijk was het toen Sneijder die de bal van de doellijn haalde.

In de eerste helft was het balbezit overduidelijk voor de Nederlandse equipe. Veel gevaar kon er echter niet gesticht worden. De verdedigers deden prima hun werk en voorkwamen dat er uitgespeelde kansen ontstonden. Een kwartier voor de rust was het dan toch raak na een vrije trap van Sneijder, die via een Russische hoofd bij Van Persie belandde. Op de zestien meter lijn kon de Arsenal-speler ongehinderd uithalen en het eerste doelpunt van de avond laten noteren.

Kort daarna leek de ploeg van Marco van Basten op een 2-0 voorsprong te komen. Vanaf ongeveer twintig meter was het Sneijder die de bal in de voeten kreeg en uithaalde. Het projectiel belandde, via de keeper op de paal. Dirk Kuyt wist daarna de bal nog in het doel te werken maar op het moment dat Sneijder schoot, stond de Liverpool-spits al buitenspel.

Met een ongewijzigd Nederlands team en ťťn wissel aan de kant van de gasten werd de tweede helft begonnen. Wit Rusland kwam sterk uit de startblokken zonder echt gevaar te kunnen stichten. Wel werd ten onrechte .. teruggefloten wegens vermeend buitenspel.

De beste kans in de tweede helft was voor Kornilenko. Arsenal-ster Hleb kon de bal vlak voor het doel afspelen op de geheel vrijstaande Kornilenko. Door het ontbreken van enige rust bij de Wit Rus belandde het schot net naast. Vlak na dit hachelijke moment greep de bondscoach in door zowel Heitinga als Landzaat te wisselen voor Boulahrouz en Schaars.

Van Persie was de eerste Nederlander die een goede kopkans kreeg na de dubbele wissel van San Marco. Met een verdediger in de rug scheerde de bal net langs de doelpaal. Ook Huntelaar, die nauwelijks in het spel voorkwam, kreeg nog een aardige mogelijkheid maar zijn schot ging over het doel van Khomoutovsky.

De bevrijdende 2-0 werd bijna tien minuten voor tijd gemaakt door wederom Van Persie. Na een korte corner met Andrť Ooijer kon de oud-Feyenoorder uithalen en de doelman kansloos laten. In de laatste tien minuten kwam Oranje nauwelijks nog in de problemen en mistte Kuyt nog een goede kans op de 3-0. In de blessuretijd was Kuyt wel succesvol en dat maakte de eindstand 3-0.


Robin van Persie, zowel de 1-0 als de 2-0 kwamen van zijn voet

Na 90 minuten en enkele extra minuten kon de balans worden opgemaakt, Nederland heeft er weer drie punten bij en blijft de groep aanvoeren. Goed was het spel zeker niet, ondanks het balbezit was de ploeg van Van Basten nauwelijks echt gevaarlijk.

Opstelling
Nederland: Van der Sar, Heitinga/ (66’ Boulahrouz), Ooijer, Van Bronckhorst, Mathijssen, Landzaat/ (66’ Schaars), De Jong, Van Persie, Sneijder, Kuyt, Huntelaar/ (76’ Babel)

Wit Rusland: Khomoutovsky, Yurevich, Korytko, Omelyanchuk, Shtanyuk, Kalachev, Kouba, Lentsevich, Romashenko, Hleb, Kornilenko

Wedstrijdverloop:

Nederland 3 – 0 Wit Rusland


32’ Van Persie 1-0
78’ Van Persie 2-0
91’ Kuyt 3-0

27’ Van Persie (NED)
45’ Mathijssen (NED)
67’Lentsevich (WRL)

Arbiter:
Howard Webb

Toeschouwers:
35.000

Internazionale voortaan zonder rugnummer 3

Internazionale heeft besloten om voortaan zonder het rugnummer 3 te spelen, dit na het overlijden van Inter-legende Giacinto Facchetti. Het nummer behoorde toe aan de linksback van wereldfaam, die in de jaren 60 en 70 furore maakte bij Inter, en uitgroeide tot een legendarische voetballer.

Het voorstel moet nog wel worden goedgekeurd door de Italiaanse voetbalbond, maar de verwachting is dat dat geen problemen zal opleveren. Vanavond tijdens ItaliŽ - Frankrijk zullen de Italianen spelen met een rouwband om de arm.

Polsblessure voor Thomas Dekker

In de derde etappe van de Ronde van Polen heeft Thomas Dekker een fikse polsblessure opgelopen. In de rit van Gdansk naar Torum kwam de renner van de Rabobank ten val en hield daar een gekneusde linkerpols aan over.

Vanmiddag werd de pols onderzocht in een Pools ziekenhuis, en foto's wezen uit dat er geen breuk zit. Dekker bereidde zich in Polen voor op het wereldkampioenschap wielrennen op de weg in Salzburg. "Dat evenement komt niet in gevaar. Hij kan de komende tijd nog wat koersen rijden. Dit is echter een tegenvaller. Hij was zeer gemotiveerd voor deze koers," aldus ploegleider Erik Breukink.

Name that bitch! (score)

Kennelijk was de opgave te moeilijk of jullie hebben inmiddels alle vertrouwen verloren en denken dat er echt geen prijzen komen. Dat is echter niet waar. We zijn bezig een prijzenpakket te regelen en het is in ieder geval zeker dat er een erg leuke hoofdprijs komt.

Om jullie niet al te zeer te onmoedigen, hebben we de eerste reageerder van gisteren 2 bonuspunten gegeven. Alle antwoorden waren overigens fout.

Het juiste antwoord was PvdA-programma 1967.

1 Pandaman 4
2 Tokamak 2
3 HvS 2
4 Ilske 2
5 Icefire1971 2
6 M.e.g.a.t.r.o.n. 1
7 B 1
8 Simsfan88 1
9 Kabuto_Raiger 1
10 KaMo 1
11 MoHaa 1
12 deliberator 1

The rules The prizes The game

Rossini langer bij FC Utrecht

Guiseppe Rossini heeft zijn contract bij FC Utrecht vandaag verlengd tot medio 2008. Zijn oude contract liep aan het eind van dit seizoen af.

De in ItaliŽ geboren Belgische spits, die het vorig seizoen vooral moest doen met invalbeurten, zal in de nabije toekomst de aanvalsleider van de club uit de Domstad moeten gaan worden. "Rossini is een jonge aanvaller met specifieke kwaliteiten. We hebben daarom ook goede verwachtingen van hem", aldus trainer Foeke Booy. "Afgelopen seizoen heeft hij al mogen debuteren, met name als breekijzer, in het eerste elftal. Het is aan de speler om de goede lijn door te trekken en de concurrentie aan te gaan met bijvoorbeeld Marco Fortunť en Robin Nelisse."

Overval diamantbeurs Amsterdam

Icoon MisdaadOnbekenden hebben vanavond even voor zeven uur bij de diamantbeurs in Amsterdam een overval gepleegd. Ze ontkwamen met de buit. Waaruit deze bestaat heeft de politie nog niet kunnen vertellen. De overvallers zouden gewapend zijn met vuurwapens.

Op de Vrijheidslaan zijn vlak na de overval vier verdachten gearresteerd. Het is nog onduidelijk of dit ook de daders zijn. Op de Oranjebaan in Amstelveen is een brandende auto aangetroffen. Mogelijk gaat het om de vluchtauto waarmee de daders wisten te ontkomen.

Update 6.56 uur
Het blijkt om een overval te gaan op een man die twee koffers bij zich droeg. Hierbij raakte de man niet gewond. Het lijkt aannemelijk dat er zich diamanten in de koffers bevonden, maar dit is nog niet door de politie bevestigd.

Met dank aan Spekkiemonster voor de submit.

Amsterdam blijft 'allochtoon' gebruiken

Het begrip allochtoon blijft in Amsterdam voorlopig gewoon bestaan. De hoofdstedelijke afdeling van de PvdA trok vandaag op het laatste moment het voorstel in om het woord binnen de gemeente taboe te verklaren. Dat gebeurde niet omdat de PvdA ineens op andere gedachten was gekomen, maar omdat er evenveel raadsleden zich voor als tegen de motie zouden uitspreken. Hierdoor zou er geen meerderheid worden gehaald. Alleen D66 bleek voor het PvdA-voorstel te zijn, de andere partijen (VVD, GroenLinks, SP en CDA ) waren tegen.

PvdA-fractieleider Manon van der Garde zeg het ''al heel belangrijk'' te vinden dat deze discussie nu is gevoerd. ''We zullen dit in de toekomst ook blijven doen.'' Eerder zei ze al: ''Het begrip allochtoon leidt tot discriminatie en misverstanden. Vaak gaat het om derdegeneratieimmigranten die nog steeds allochtoon genoemd worden. Hun ouders zijn hier geboren, zij zijn gewoon Amsterdammers zoals ik.''

De Amsterdamse sociaal-democraten vonden het woord allochtoon achterhaald en wilden een specifiekere aanduiding van bepaalde groepen personen, zoals bijvoorbeeld Irakese Amsterdammers. En allochtone reljongeren zouden gewoon Amsterdamse rotjongens moeten worden genoemd. Het 'taboe-voorstel' behelsde dat de benaming 'allochtoon' niet langer mocht worden gebruikt in zowel de mondelinge als schriftelijke communicatie binnen de gemeente. De tegenstanders vonden dit echter te ver gaan.

Spaanse rechter heft immuniteit Berlusconi op

Icoon BuitenlandsEen Spaanse rechter heeft de weg vrijgemaakt voor een gerechtelijk onderzoek naar mogelijke fraude door de Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi. Dat blijkt uit een gerechtelijk document dat woensdag is vrijgegeven.

Rechter Baltasar Garzon heeft de immuniteit opgeheven van Berlusconi. Die onschendbaarheid voor strafvervolging was hem verleend toen hij nog premier was. De Italiaanse mediatycoon kan nu betrokken worden bij een onderzoek naar belastingfraude en illegale aandelenhandel in het Spaanse televisiestation Telecinco, dat in handen is van Berlusconi's bedrijf Mediaset.

De Italiaanse ex-premier moet in eigen land ook al voor de rechter verschijnen. Hem hangt een straf van zes jaar boven het hoofd wegens vermeende fraude bij Mediaset. Zelf zegt de flamboyante zakenman en politicus dat het proces politiek gemotiveerd is. Hij is al bij zeven eerdere processen aan een celstraf ontsnapt, hoewel hij in vier gevallen schuldig werd verklaard.

Nieuwe God of War 2 screens

Weer wat nieuwe bloederige screens van God of War 2.
De gameplay is ongeveer gelijk aan de eerste God of War, die ook is uitgebracht op de PS2. Dit spel zal nog meer moves, vijanden en content kennen dan het origineel.Kratos is nu eindelijk god van de oorlog, maar in dit vervolg gaat ie weer op pad om meer mensen, monsters, goden en spoken te slachten. Waarom hij dit allemaal doet is niet geheel duidelijk, maar hij ziet er tevreden uit.De speler zal naast vechten ook kleine puzzeltjes en mini-games tegenkomen die hij moet overwinnen op zijn pad naar...nog meer vechten.


Telefoontelepathie zou bewezen zijn

De Britse onderzoeker Rupert Sheldrake beweert aangetoond te hebben dat er zoiets als telefoontelepathie bestaat; het van tevoren weten door wie je gebeld wordt. Sheldrake's onderzoek werd gesteund door het gerespecteerde Trinity College in Cambridge.

Hij vroeg een aantal testpersonen om de namen te geven van vier vrienden of familieleden. Deze personen moesten vervolgens op verschillende volgorde de testpersoon bellen. Deze moest de beller identificeren voor dat hij de telefoon opnam. ''Het slagingspercentage was 45 procent, ver boven de te verwachten 25 procent. De kans dat dit toch toeval is, is 1000 miljard op ťťn'', aldus de onderzoeker. Een onderzoek naar het ontvangen van e-mails via hetzelfde principe gaf volgens Sheldrake vergelijkbare percentages. Hij gaat het onderzoek voortzetten.

Sceptici vinden dat Sheldrake's testgroep in beide gevallen heel klein is. Aan het telefoonexperiment deden 63 mensen mee en aan het e-mailexperiment 50, waarbij er respectievelijk slechts 4 en 5 personen tijdens de tests werden gefilmd.

Met dank aan Eb-Jamvlek voor de submit.

Diamantindustrie vreest film DiCaprio

Icoon FilmDe Amerikaanse diamantindustrie maakt zich ernstig zorgen over de inhoud van Leonardo DiCaprio's nieuwste film, The Blood Diamond. In de film is te zien hoe de diamantindustrie in feite de burgeroorlog in het Afrikaanse Sierra Leone sponsorde door van zowel dictators als rebellen voor ettelijke miljoenen dollars diamanten te kopen.

Om een mogelijke golf van negatieve publiciteit voor te zijn, heeft de diamantindustrie vandaag in de meeste grote Amerikaanse kranten paginagrote advertenties geplaatst die benadrukken wat er allemaal is gedaan om de handel in zogeheten 'conflictdiamanten' tegen te gaan. Dit ondanks het feit dat de film pas vanaf 15 december in de Amerikaanse bioscoop te zien zal zijn.

"Wij willen mensen ervan verzekeren dat wanneer ze diamanten kopen, zij geen bloed aan hun handen hebben", zo vertelt Eli Izhakoff, voorzitter van het World Diamond Council. "De film toont de situatie in Sierra Leone zoals deze in 1999 was. We hebben er sindsdien veel aan gedaan om deze gang van zaken een halt toe te roepen, zowel in Sierra Leone als in andere landen. Zo steunen wij het zogeheten Kimberly Process, waarbij ruwe diamanten gecertificeerd moeten worden alvorens ze op de markt terechtkomen."

The Blood Diamond is vanaf 8 februari in de Nederlandse bioscoop te zien.


Leonardo DiCaprio in The Blood Diamond

US Open: Davydenko verslaat Murray

NicolaÔ Davydenko heeft zich weten te plaatsen voor de kwartfinales van de US Open. De Rus had vier sets nodig om van de Brit Andy Murray te winnen (6-1, 5-7, 6-3 en 6-0).

De eerste set trok de als zevende geplaatste Davydenko betrekkelijk eenvoudig naar zich toe. In de tweede set leek Murray, zeventiende op de plaatsingslijst, wakker te zijn geschrokken. De set ging lange tijd gelijk op, maar de laatste twee games wist Murray te winnen zonder ook maar een punt af te hoeven staan. Na deze set herpakte de Russische tennisser zich en won de derde set. In de laatste set van de partij kon de Engelsman geen vuist meer maken. Davydenko maakte de wedstrijd dan ook beheerst af.

Natascha Kampusch wilde enkel ontsnappen

De 18-jarige Oostenrijkse Natascha Kampusch, die eind vorige maand na acht jaar wist te ontsnappen aan de man die haar als jong meisje had ontvoerd, heeft woensdag voor het eerst in het openbaar haar verhaal gedaan.

In een vraaggesprek dat donderdag verschijnt in het Oostenrijkse tijdschrift News zegt ze dat ze al die jaren alleen dacht aan ontsnappen. Kampusch voelde zich naar eigen zeggen ''als een arme kip in een legbatterij''.

Ze zat jarenlang opgesloten in de kelder van het huis van haar 44-jarige ontvoerder, vlakbij Wenen. Ze wist twee weken geleden eindelijk te ontkomen toen de man even niet oplette. Hij pleegde kort daarna zelfmoord door voor een trein te springen.

Paranoia en chronisch wantrouwend
Over haar ontvoerder zegt Kampusch: ''Hij leed heel sterk aan paranoia en was chronisch wantrouwend.'' Ze wil in het interview maar weinig over hem zeggen ''omdat hij zich niet meer kan verdedigen. Ik vind het, vooral vanwege zijn moeder, niet netjes om kwaad te spreken over een dode'', aldus de 18-jarige. Toch erkent ze dat ze er af en toe van droomde ''zijn kop eraf te hakken, als ik maar een bijl had gehad''.

Sinds haar ontsnapping leidt Kampusch naar eigen zeggen een redelijk normaal leven. ''Verbazingwekkend, hoe snel dat is gegaan. Ik leef nu samen met andere mensen en heb daarmee geen problemen''. Ook de verhouding met haar ouders is goed, zegt ze. Oostenrijkse media berichtten eerder dat het meisje geen contact wilde met haar ouders, maar dat spreekt ze in het vraaggesprek met News met klem tegen.

De volgens de verslaggever van News verrassend welbespraakte Kampusch weet nog niet wat ze met haar toekomst wil gaan doen. Ze wil in ieder geval haar school afmaken en dan wellicht gaan studeren.

SBS6
Kampusch heeft ook een interview gegeven aan de Oostenrijkse zender ORF. Dat wordt vanavond op de Oostenrijkse tv uitgezonden. In Nederland wordt dat interview morgen door SBS6 vertoond vanaf 18.30 uur.

Kampusch werd in 1998 op 10-jarige leeftijd op weg naar school gekidnapt door Wolfgang Priklopil. Die hield haar acht jaar vast in een kleine kamer onder zijn garage. De 44-jarige Priklopil pleegde zelfmoord nadat Kampusch erin was geslaagd te vluchten.

Met dank aan Bibelot voor de submit.

Secrets of Y

De geheimzinnige Meneer Y laat weer eens wat van zich horen. Meneer Y (de man achter alle grote complotten) heeft weer een paar onthullingen voor ons. Wist hij ons al eerder over Roswell en JFK te informeren, nu wil hij het graag hebben over de invloed van de grote oliemaatschappijen.
quote:
Interviewer: Stem cells? There was a stem cell powered car?
Mr. Y: Yeah, you can get about fifty miles to the embryo.

WK Hockey: Duitsland opent met winst

Duitsland heeft de openingswedstrijd van het wereldkampioenschap hockey opgeluisterd met een overwinning. Het thuisland was met 3-2 te sterk voor opponent India. Oranje doet ook mee aan dit toernooi en is ingedeeld in poule B met de eerder genoemde landen en Zuid-Korea.

Christopher Zeller, toekomstig speler van Bloemendaal, was de belangrijkste speler aan de zijde van de Duitse ploeg. Hij was namelijk goed voor twee doelpunten. Vanavond staan er nog twee wedstrijden op het programma. ArgentiniŽ zal het op moeten nemen tegen Nieuw-Zeeland. De laatste wedstrijd van de dag is die tussen Nederland en Zuid-Korea. De ploeg van Roelant Oltmans zal dit duel in het Warsteiner Hockey Park (MŲnchengladbach) afwerken.

Kamervragen over fraude Marokkaans politicus

PolitiekDe Tweede Kamerleden Bert Koenders, Saskia Noorman en Aleid Wolfsen (allen PvdA) willen opheldering over een geval van bijstandsfraude in de gemeente Utrecht. Die zou een vordering hebben van 130.000 euro op iemand die in de tijd dat hij bijstand ontving, lid was van het Marokkaans parlement.

De drie parlementariŽrs hebben woensdag schriftelijke vragen over de zaak gesteld aan minister Ben Bot van Buitenlandse Zaken en staatssecretaris Henk van Hoof van Sociale Zaken. Het tv-programma EťnVandaag besteedde dinsdag aandacht aan de kwestie.

In de uitzending van gisteren van EťnVandaag kwam oud-wethouder Hans Spekman van de gemeente Utrecht aan het woord. Spekman deed aangifte tegen de Marokkaanse parlementariŽr om de 130.000 euro bijstandsgeld terug te kunnen vorderen. Maar het Ministerie van Buitenlandse Zaken wees Spekman op de gevoelige diplomatieke betrekkingen met Marokko.

Koenders, Noorman en Wolfsen willen weten of het klopt dat de gemeente Utrecht aan Buitenlands Zaken heeft gevraagd om hulp bij het terugvorderen van het bijstandsgeld, en dat het departement die hulp heeft geweigerd. Ook willen ze weten of het Openbaar Ministerie al actie heeft ondernomen na aangifte van de gemeente.

Met dank aan Leif_Erikson voor de submit.

Vuelta : Martinez wint in Burgos

De Spanjaard Egoi Martinez heeft de elfde etappe in de Ronde van Spanje op zijn naam geschreven. In de slotfase van de rit, over 173,6 kilometer van Torrelavega naar Burgos, wist hij zijn vluchtmakkers Inigo Landaluze en Vladimir Goestov achter zich te laten.

Nadat allereerst Aleksandr Vinokoerov een mislukte aanval deed op de gouden leiderstrui van Alessandro Valverde, kreeg een groep van dertien man na 27 kilometer wel de ruimte van het peloton. Dat gezelschap liep snel uit.

Na 68 kilometer koersen sprong Martinez weg uit die kopgroep. Hij reed meer dan een uur solo op kop, alvorens hij werd ingelopen door Goestov en Landaluze. Op 10 kilometer van de finish demarreerde Martinez opnieuw en stelde daarmee de ritoverwinning veilig.

Uitslag elfde etappe:

PlaatsNaamTijd
1Egoi Martinez (Spa)4.20,32
2Indigo Landaluze (Spa)+ 0,55
3Vladimir Goestov (Oek)z.t
4Thor Hushovd (Noo)+ 3,35
5Aleksandr Oesov (Wru)z.t
6David Loosli (Zwi)z.t
7Andrea Moletta (Ita)z.t
8Theo Eltink (NED)z.t
9Scott Davis (Aus)z.t
10Joaquin Rodriguez (Spa)z.t

Stand na de elfde etappe:

PlaatsNaamTijd
1Alejandro Valverde (Spa)45.54,45
2Andrej Kasjetsjkin (Kaz)+ 0,27
3Carlos Sastre (Spa)+ 0,44
4Gůmez Marchante (Spa)+ 0,56
5Aleksandr Vinokoerov (Kaz)+ 1,38
6Janez Brajkovic (Slo)+ 2,05
7Danilo di Luca (Ita)+ 2,21
8Manuel Beltran (Spa)+ 2,28
9Vladimir Karpets (Rus)+ 3,02
10Sťrgio Paulinho (Por)+ 3,42

Lokvenc stopt als Tsjechisch international

Vratislav Lokvenc zal niet meer in het shirt van de Tsjechische nationale ploeg spelen. De spits kwam al sinds 1995 uit voor zijn land, maar werd niet meer opgeroepen.

Lokvenc speelde sinds 1995 74 interlands, en kwam daarin slechts veertien keer tot een doelpunt. Toch was de ex-speler van onder meer Kaiserslautern en VfL Bochum vaak belangrijk met beslissende passes.

Voor de kwalificatiewedstrijden voor het EK in 2008 tegen Wales en Slowakije (vanavond) kreeg Lokvenc geen uitnodiging. Voor de Tsjech was dat de reden om zijn internationale carriŤre te beŽindigen.

"Ik ben gestopt met international voetbal", vertelt Lokvenc. "Ik wacht niet meer op een uitnodiging, het is mooi geweest."

UEFA-beslissing over Gibraltar in januari

In januari zal de Europese voetbalbond UEFA tijdens haar vergadering in DŁsseldorf beslissen over het lot van de voetbalbond van Gibraltar, de GFA. Het ministaatje tussen de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee wil lid worden van de UEFA, maar Spanje lijkt dwars te willen liggen en de geringe omvang van de staat lijkt ook een obstakel te zijn.

Het dispuut tussen Spanje en Gibraltar is al eeuwenoud. In het verdrag van Utrecht uit 1713, dat een eind maakte aan de Spaanse Successieoorlog, werd overeengekomen dat Engeland het bestuur over de rotspunt zou krijgen, wat Spanje nog altijd dwars zit. Joey Nunez, voorzitter van de GFA, is verbolgen over het standpunt van Spanje, dat er een politieke kwestie van gemaakt wordt: "Al wat we willen doen is het ontwikkelen van voetbal binnen de Europese voetbalfamilie."

De UEFA staat ondertussen onder druk om al te grote verschillen in kwalificatiewedstrijden aan te pakken. Gibraltar heeft een inwonertal van nog geen 30.000 en een oppervlakte van 2,25 vierkante kilometer. Ook het feit dat het geen soevereine staat is, zou een belemmering kunnen zijn. De GFA heeft er echter op gewezen dat ook bonden als die van de Faroer Eilanden en de Maagdeneilanden lid zijn van de FIFA.

Blinde betrapt achter het stuur

Icoon WeirdEen uit het Engelse Staffordshire afkomstige man heeft deze week zijn rijgedrag tegenover de rechter moeten verdedigen. Volgens de politie reed hij netjes, maar toch kreeg hij een bekeuring. De man is namelijk blind, heeft bijna geen gehoor meer en heeft erg weinig controle over zijn benen, dit door een bomexplosie.

De man, Omed Aziz genaamd, raakte gehandicapt bij een explosie in Irak, voordat hij het land ontvluchtte. Door dit ongeluk werd zijn gevoel voor eigenwaarde nogal aangetast. Hierom probeerde hij nog te doen wat hij kon, en een van de dingen die hij nog kon was autorijden. Een vriend gaf hem aanwijzingen.

De advocaat van Aziz zegt dat hij alleen gearresteerd is omdat de agenten merkten dat hij blind is. Op het rijgedrag van Omed was weinig aan te merken. De rechter oordeelde echter dat blinden Šltijd een gevaar op de weg zijn, rij-experts of niet. Volgende week hoort Aziz zijn straf.

Rutte zet Van Schijndel uit VVD-fractie

Van SchijndelVVD-leider Mark Rutte heeft Kamerlid Anton van Schijndel uit de VVD-fractie gezet. Van Schijndel uitte in de Volkskrant kritiek op het nieuwe verkiezingsprogramma van de VVD. Rutte stelde Van Schijndel voor de keus zijn kritiek in te slikken of zijn zetel op te geven. Volgens Rutte was Van Schijndel niet bereid aan die eis tegemoet te komen.

Van Schijndels onvrede houdt nauw verband met de 35e (volgens de opiniepeilingen onverkiesbare) plaats die hem op de kandidatenlijst van de VVD is toebedeeld. Van Schijndel vindt zijn 35e plaats op de kandidatenlijst een signaal dat zijn opvattingen in de VVD niet welkom zijn.

In het opiniestuk in de Volkskrant dreigde Van Schijndel al zich aan te sluiten bij "een niet gevestigde partij". Hij heeft al contact gehad met Joost Eerdmans van Eťn NL.

Vader botst frontaal met zoon

Icoon ShockingIn Pembine, in de Amerikaanse staat Wisconsin, is maandag een 31-jarige man verongelukt toen hij frontaal tegen een tegenligger botste. De bestuurder van die auto bleek de 53-jarige vader van de man te zijn. De vader overleefde het ongeluk wel, maar ligt met ernstige verwondingen in het ziekenhuis.

De vader van de man was juist onderweg naar zijn zoon, omdat hij op verzoek van diens vriendin zou bemiddelen bij een ruzie. De politie meldt dat de omgekomen man te veel gedronken had en bovendien te hard reed.

Veel screenshots Yoshi's Island 2

Nintendo is alweer een tijdje bezig met de ontwikkeling van Yoshi's Island 2 op de Nintendo DS en vandaag zijn er weer een boel screenshots van het spel vrijgegeven.
In het spel bevind je je op een vreemd eiland dat zich in de lucht boven Yoshi's Island gevestigd heeft. Dit keer zijn naast Baby Mario ook Baby Donkey en Baby Peach van de partij en duik je samen met je kleine vriendjes in een nieuw avontuur op het zwevende eiland!

Het spel wordt in december in de Europese winkels verwacht.Alle screenshots bekijk je HIER.

Van Nistelrooy wil eindigen bij Real

Ruud van Nistelrooy heeft in de Spaanse krant AS laten weten dat hij zijn carriťre bij Real Madrid wil beŽindigen. De Brabander wil naar eigen zeggen zoveel mogelijk prijzen in de wacht slepen voor zijn Spaanse werkgever. Afgelopen zomer kwam de aanvaller over van Manchester United.

Van Nistelrooy wil zich bij Real Madrid elke dag meer gaan verbeteren als speler van het elftal. "Deze club is een volledig nieuwe uitdaging voor mij. Ik heb bij Manchester United vier prijzen gewonnen, maar ik wil meer en Madrid heeft mij die kans gegeven. Deze club is het beste dat mij op dit moment in mijn carriŤre had kunnen gebeuren."

Vorig seizoen speelde de Brabander nog voor Manchester United. Na onenigheid met de trainer van The Mancunians, Sir Alex Ferguson, besloot Van Nistelrooy te vertrekken uit Engeland. Hij kijkt dan ook met gemengde gevoelens terug op zijn tijd bij de Engelse topclub. "Aanvankelijk ging het vorig seizoen heel goed. Maar het laatste kwart was er een om snel te vergeten. Waarom? De omgang met Ferguson was opeens niet meer zoals voorheen. Het werd heel moeilijk om met elkaar te werken."

Het eerste jaar dat de aanvaller actief was voor Manchester United deed hij het heel erg goed. Ook de relatie tussen hem en Ferguson was uitstekend. "Maar in februari speelden we de finale van de Carling Cup tegen Wigan Athletic en ik zat de volledige negentig minuten op de bank. Dat voelde ik als een heel diepe steek in de rug."

Van Nistelrooy is erg te spreken over de trainer van de Madrileense ploeg, Fabio Capello. "Zijn werk met spelers als Ruud Gullit en Frank Rijkaard bij AC Milan is het hoogtepunt van het moderne voetbal. Mijn eerste indruk van hem is heel goed. Hij is heel direct en noemt de zaken bij de naam. Capello zal nooit 'misschien' op een vraag antwoorden. Altijd 'ja' of 'nee'. Hij weet wat hij wil en dat is heel goed."

Nadal vraagteken door blessure

Het is nog maar de vraag of Rafael Nadal deel kan blijven nemen aan de US Open. De Spanjaard liep in zijn partij tegen Wesley Moodie, in de derde ronde, een blessure aan zijn enkel op. Sindsdien speelt de huidige nummer twee van de wereld met pijn aan het gewricht.

Maandagavond had Nadal een overleg met zijn persoonlijke arts. Hier werd besloten dat de tweevoudig winnaar van Roland Garros de training, die vooraf ging aan de partij tegen Jiri Novak, over zou slaan. Toch bleef de Spanjaard pijn houden. Overigens is hij inmiddels gevorderd tot de kwartfinale. Hierin moet de tennisser het opnemen tegen Mikhail Youzhny. Deze partij is tevens de laatste partij die op woensdag gespeeld zal worden, als het niet regent in Amerika.

Longest Journey krijgt re-release

Uitgever Aspyr Media heeft bevestigd dat ze de PC-adventure The Longest Journey opnieuw uit gaan brengen. Aspyr heeft eerder ook al het vervolg op the Longest Journey, Dreamfall, uitgegeven voor de PC en Xbox.

The Longest Journey kwam in 2000 uit, en is een van de meest gewaardeerde adventure games van de afgelopen jaren. Het spel draait om de 18-jarige April Ryan, die opeens ontdekt dat ze tussen haar eigen wereld en een parallele magische wereld kan reizen. Al snel blijkt dat er veel meer aan de hand is, en is het aan April om de vele puzzels, omgevingen en wezens die beide werelden rijk zijn te onderzoeken.

The Longest Journey zal deze maand nog opnieuw uitgebracht worden.PNVD nr. 15, Cynthia Teeven

Cynthia Teeven is als PR-functionaris verbonden geweest aan het ministerie van buitenlandse zaken en kent als geen ander de werkwijze van de internationale politiek. Met vijfendertig jaar diplomatieke ervaring mag je haar gerust een zwaargewicht noemen op de lijst van de PNVD, mijn eerste vraag is dan ook waarom ze op zo'n lage plaats staat.

"Dan heeft U de andere kandidaat-kamerleden nog niet ontmoet, de PNVD komt met een prima lijst met zeer bekwame mensen."

Ik heb al eerder gesproken met de heer van der Made.

"In het dagelijks leven als leidinggevende werkzaam in de ouderenzorg, een baan met veel verantwoordelijkheid waarin hij vaak moeilijke beslissingen moet nemen. Gelukkig kan hij met liefde voor zijn vak die knopen doorhakken waar anderen terugdeinzen, dat maakt hem nu al een zeer gerespekteerde kandidaat."

Zijn motivatie om tot de PNVD toe te treden was op z'n zachtst gezegd verassend. Over de ouderenzorg heb ik hem niet gehoord, het ging hem voornamelijk om de sexuele liberalisering.

"En terecht. Nederland was eind vorige eeuw nog een tolerant land. Een tijdlang gaf ons dat een aura van weldenkendheid, trok investments aan. Het gaat er natuurlijk om dat we invulling blijven geven aan dat gedachtengoed dat ons zoveel voorspoed heeft gebracht, wat ons kleine landje die momentkracht heeft gegeven waardoor we nu als denkers, ontwerpers en sociale revolutionairs op de internationale agenda staan."

Hoe kunt U dat nou beweren als er zoveel kritiek vanuit het buitenland op de PNVD is? Heel Nederland wordt erop veroordeeld?

"De na-oorlogse democratische grondbeginselen die vrijheid en tolerantie horen te garanderen zijn ingeruild voor een beklemmende spruitjescultuur. Door de vele vernieuwingen in de communicatiewereld kan iedereen maar een beetje roepen en toeteren. De politiek verzaakt haar plicht momenteel, filtert de ruis niet uit het debat. De juiste handelswijze was geweest om de PNVD alle ruimte te garanderen om haar beleid uiteen te zetten. We kunnen allemaal wel gaan brullen dat de nummer twee van de PvdA, mevrouw Dijksma, inhoudelijk niet veel verder komt dan een spoorboekje opdreunen maar dan ontnemen we Nederland een fantastische politica."

Als ik het goed begrijp koppelt U de sexuele liberalisering aan een tijdsperiode waarin veel nieuwe politiek is ontwikkeld en waar een hoogconjunctuur plaatsvond, maar dat is toch vooral het resultaat van de wederopbouw na WOII?

"Dat kunt U niet los van elkaar plaatsen. De intersociale omgangsnormen bepalen voor een groot gedeelte hoe wij in de werkelijkheid van de ander voortleven. Herinnert u zich Eveline Herfkens nog? Eveline heeft in de eerdergenoemde periode uitstekend werk verzet in verschillende ontwikkelingslanden. Verbaast het U als ik zeg dat haar besprekingen tot diep in de nacht doorgingen, op haar hotelkamer? Daar komen resultaten van die banden scheppen. Ontmoetingen die voorbij beleefde plichtplegingen gaan garanderen een diepe vriendschap. Dacht U dat al die Arabische leiders elkaar uit beleefdheid zoenen?"

Als ik U goed begrijp heeft de internationale politiek volgens U pas kans van slagen na een stevige vrijpartij?

"Wij als PNVD willen slechts in de openheid brengen waar de wereld op gebouwd is. Denkt U nou echt dat al die verdragen en afspraken uit de lucht komen vallen? Kunt u wel beseffen hoeveel stress dit werk met zich meebrengt? Sexuele interactie meneer, is de handtekening onder een verdrag. Waarom denkt u dat er tussentijdse staatsbezoeken plaatsvinden? Ja, om 'onderlinge banden aan te halen'. Maar bent u wel klaar om te beseffen dat U dat vrij letterlijk mag nemen?"

Gretta Duisenberg en Arafat..

"Ja, natuurlijk. Waarom accepteerde hij dat ze met hem hand in hand de trap van zijn hoofdkwartier afliep? Gretta is een uitstekende diplomate, ze parkeerde niet voor niets bij de voorzitter van de Europese bank. Ik kan zo wel even doorgaan, maar laat aan U de rust en de tijd om te ontdekken dat de sexuele omgangsnorm waar Nederland via de PNVD zo populistisch op afgerekend wordt een essentieel onderdeel van de wereldvrede uitmaakt. De PNVD ziet dat als uitgangspunt, maar wil een echte volksbeweging zijn en Nederland als geheel dichter bijelkaar brengen. Naastenliefde vanuit vrijheid meneer."

Waar staat de diversiteit in dit verband dan voor?

"Dat laat zich eenvoudig raden. Een vrije sexuele moraal die voorspoed, intelligentie en inzicht mogelijk maakt moet zich losmaken van de door religie en machthebbers voorgeschreven gezinscultuur. Sexuele energie kan overal stromen, en dient dat ook te doen om welvaart te garanderen."

Dat maakt me nieuwsgierig hoe U daar persoonlijk invulling aan geeft. Mag ik dat vragen?

"Ja natuurlijk. Ik heb drie rottweilers."

Dat lijkt me niet de eerste keer dat U dat zegt.

"Het is de reden van mijn ontslag. Een van de dieren heeft zich op mijn vorige werkkring misdragen in de ogen van mijn collega's. Ik kan daar begrip voor opbrengen, al wil ik eraan toevoegen dat de cateringmedewerkster in kwestie waarschijnlijk in jaren niet meer zo grondig en langdurig bezocht was. Maar als je daar niet open voor staat kan dat een schokkende ervaring zijn die natuurlijk door de hysterie om haar heen in een traumakader getrokken werd. Al met al vervelend voor iedereen, maar gelukkig is het dier niet afgemaakt. De PNVD heeft contact met me opgenomen na het incident en bleek volledig te begrijpen waar het in mijn wereldje om draaide. Ik ben akkoord gegaan met een vijftiende plaats omdat ik zeker weet dat veel politiek bewuste vrouwen van mijn leeftijd mij met voorkeurstemmen in de kamer zullen krijgen."

Neemt U de honden dan ook mee naar het kamergebouw?

"Natuurlijk. En collega-kamerleden die daarover vallen hebben boter op hun hoofd, ze zullen wel vier keer nadenken voordat ze mijn honden de toegang tot mijn werkkamer proberen te weigeren. Ik denk eerder dat ze zo nu en dan langs gaan komen om te vragen of ze er eentje mogen uitlaten, al was het maar uit nieuwsgierigheid[lacht]. Jeltje had bijvoorbeeld een schat van een labrador, daar heeft Sharon zich nu over ontfermd. Wij zijn van mening dat wat goed is voor het bestuur, goed is voor het volk. De elite heeft haar mores te lang binnenskamers gehouden. De PNVD staat voor openheid en democratie, en wil iedereen in dat proces betrekken, ondanks de lastercampagne die momenteel plaatsvindt."

Eindelijk weer beelden van Devil May Cry 4

De scans die wij voor jullie hebben komen uit het Japanse blad Famitsu. Helaas is de kwaliteit van de scans wat minder, echter er is nog genoeg van af te leiden over hoe Devil May Cry 4 eruit zal gaan zien. In het spel zullen we niet langer meer te maken hebben met Dante maar met zijn tweelingbroer genaamd Nero Angelo. Dante zal wel in het spel tevoorschijn komen maar of we hem kunnen besturen in het spel is niet bekend.

Devil May Cry 4 zal zich in tijdlijn afspelen tussen DMC1 en DMC2. Van het verhaal is verder nog niet veel bekend. Het spel zal volgens de developers te zien zijn op de Tokyo Games Show dit jaar. We houden jullie op de hoogte!Kunstenaar maakt schilderij van 400 meter op Museumplein

Icoon KunstHet Museumplein in Amsterdam biedt van 15 tot en met 17 september plaats aan een liefst 400 meter lang schilderij. Kunstenaar Marthijn de Groot schildert tijdens die drie dagen het levensverhaal van Rembrandt op het meterslange doek. De Amsterdamse kunstenaar heeft de monsterklus bedacht in het kader van de 400e geboortedag van Rembrandt dit jaar, liet hij woensdag weten.

Twintig probleemjongeren zullen De Groot helpen met zijn project dwars over het Museumplein, dat de naam 'Linescape for Rembrandt' heeft meegekregen. Door mee te werken aan een concreet en tastbaar project raken deze jongeren gemotiveerd en geÔnspireerd, is de gedachte van de initiatiefnemer.

Na afloop van het kunstproject wordt het 400 meter lange doek in delen verkocht. De opbrengst gaat naar de Lotsov Foundation in Amsterdam en Rotterdam, een stichting die werkloze jongeren door leer- en werkprogramma's een succesvolle plaats wil geven in de samenleving.

Gameplay video's Half-Life 2: Episode Two

De mensen van Valve zijn zo vriendelijk geweest om twee gameplay video's van het vervolg op de Half-Life games beschikbaar te stellen. Half-Life 2: Episode Two zal bij de Xbox 360 versie van Half-Life 2 zitten die begin volgend jaar uit moet komen. Naast Episode Two zal deze versie ook Episode One, de aparte game Portal en Team Fortress 2 bevatten.

De video's zijn hier te downloaden.

Ministers Guinee moeten luxe auto's inleveren

Icoon OpmerkelijkAlle ministers en hoge ambtenaren van de Guineese regering zijn hun luxe terreinwagens kwijtgeraakt. Zij moesten de voertuigen op last van de president inleveren en rijden sinds deze week in kleine Toyota's door de straten van de hoofdstad Conakry.

De maatregel is volgens de Britse omroep BBC bedoeld om het gapende gat tussen rijk en arm in het West-Afrikaanse land te dichten. Sommige inwoners van het straatarme land reageerden blij op de maatregel in de hoop dat meer economische hervormingen zullen volgen.

Guinee wordt met ijzeren vuist geregeerd door president Lansana Conte, die in 1984 tijdens een geweldloze coup aan de macht kwam. Twee algemene stakingen uit protest tegen gestegen kosten legden eerder dit jaar het leven in het land plat. De meeste Guineese gezinnen kunnen zich nauwelijks een maaltijd per dag veroorloven.

Jean-Claude van Damme weigerde blaastest

Jean-Claude Van Vaerenberg, beter bekend als de Belgische filmster Jean-Claude van Damme heeft na een botsing in Knokke geweigerd een alcoholtest te ondergaan. Van Damme was zondagnacht tegen een boom gereden, na het gouden huwelijksfeest van zijn ouders.

Van Damme, die een krachtpatser speelde in Amerikaanse films als Timecop, meldde zijn weigering woensdag in Vlaamse media. De Muscles from Brussels ontving de politie allesbehalve met open armen nadat hij de BMW X5 van zijn vader tegen een boom had geparkeerd. Tijdens de vaststellingen zei de filmster namelijk twee keer 'neen' tegen de agenten. Een eerste keer toen ze hem een ademtest wilden afnemen. En een tweede keer toen ze hem een bloedanalyse voorstelden. De Belg riskeert daarmee een boete van minstens 1100 euro. Hij gaf geen reden voor zijn weigering.

De politie van Knokke stelde wťl een proces-verbaal op. Het dossier is intussen overgemaakt aan het parket van Brugge. Daar zullen ze bekijken of de zaak ernstig genoeg is om hem te vervolgen voor de politierechtbank.

Naast een geldboete kan de rechter de acteur ook een rijverbod opleggen. Bij het weigeren van de ademtest kan het parket het rijbewijs onmiddellijk intrekken, ook al betreft het een buitenlands rijbewijs. Bij Jean-Claude Van Damme werd die maatregel niet genomen omdat het parket niet werd verwittigd.

"Waarom dat incident niet onmiddellijk aan het parket werd gemeld, is een kwestie die het parket en de korpsleiding van de politie te Knokke-Heist aanbelangt. Het is niet verplicht maar hoogst ongebruikelijk.", aldus Procureur des Konings Jean-Marie Berkvens.

De filmster ontkent dronken te zijn geweest. Hij zegt tegen de boom te zijn gebotst, nadat hij had moeten uitwijken voor een hond.

Jean-Claude van Damme
Krachtpatser Jean-Claude van Damme

Nicolas Jalabert vertrekt naar Agritubel

De Franse wielrenner Nicolas Jalabert vertrekt naar Agritubel. Tot op heden reed de Fransman voor Phonak, waar hij in 2004 een contract tekende. Daarvoor reed hij bij CSC.
De 33-jarige Jalabert is de jongere broer van Laurant Jalabert.

Het nieuws van de overstap van Jalabert werd wereldkundig gemaakt door Emmanuel Hubert. De renner zal een contract voor ťťn jaar tekenen.
”Hij is een vaste waarde in het Franse peloton. Hij zal heel wat ervaring kunnen toevoegen'', zo verklaarde de sportdirecteur van Agritubel.

Engelse spelersvakbond haalt uit naar Chelsea

Opnieuw is Chelsea negatief in het nieuws omtrent de gang van zaken met William Gallas. De Engelse spelersvakbond (PFA) haalt vandaag hard uit naar de Londense ploeg. Chelsea en Gallas liggen al geruime tijd met elkaar overhoop.

Het meest opzienbarende bericht van de kant van Chelsea kwam afgelopen week. Toen maakte de club bekend dat de oud-speler van plan was geweest in eigen doel te schieten als hij zou worden opgenomen in de selectie van Josť Mourinho.

De Engelse spelersvakbond laat vandaag weten niet content te zijn met de beschuldigingen vanaf de kant van Chelsea. ”Hem ervan beschuldigen, met eigen doelpunten gedreigd te hebben, brengt enorme schade toe aan de reputatie van een speler die een formidabele arbeid heeft geleverd voor Chelsea. Men moet voorzichtig omspringen met die beschuldiging”, aldus PFA-directeur Gordon Taylor.

”Wij hebben William Gallas allemaal zien spelen. Hij heeft te veel respect voor zijn collega’s om zelfs maar aan zoiets te denken'', zo oordeelde Taylor.

LPF gaat 'Fortuyn' heten

Icoon PolitiekDe LPF, die voluit de Lijst Pim Fortuyn heet, staat bij de Kiesraad geregistreerd onder de naam "Fortuyn". Volgens de partij, genoemd naar de wijlen politicus, heeft de naam 'LPF' een te negatieve klank gekregen. De LPF wordt te veel geassocieerd met ruzies die in het verleden regelmatig voorkwamen binnen de partij. De nieuwe naam komt niet uit de lucht vallen. Halverwege juli was al bekend dat de nieuwe naam waarschijnlijk Fortuyn zou worden.

Op 15 september zal de partij de kandidatenlijst bekendmaken. Op de lijst met voorlopige kandidaten staan onder anderen fractievoorzitter Mat Herben, kamerleden Wien van den Brink en Jo„o Varela en de voormalige LPF-lijsttrekker bij de Europese verkiezingen Jens van der Vorm-de Rijke. Op die datum wordt ook de naam van de lijsttrekker bekendgemaakt. Het is zeker dat Mat Herben dit niet zal zijn. In diverse media wordt Olaf Stuger genoemd als nieuwe lijsttrekker. Stuger was in in 2002 en 2003 kamerlid voor de LPF, maar door een 10e plek op de kandidatenlijst werd hij bij de laatste verkiezingen niet herkozen.

Met dank aan Kozzmic voor de submit.

Problemen voor Michelin

Problemen voor bandenfabrikant Michelin. Op een gedeelte van het circuit in Monza blijkt plotseling een nieuwe asfaltlaag te zijn aangebracht. Hierdoor klagen alle Michelin-teams over verminderde grip en moet de Franse bandengigant naarstig op zoek naar een oplossing.

Op het stuk baan, tussen de Curva Grande en de Ascari-chicane, is onverwacht een nieuwe, en veel gladdere asfaltlaag aangebracht. Vooral de Michelin-rijders klagen over te weinig grip op dat gedeelte van de baan. Extra wrang voor de mannen op het Franse rubber is dat Bridgestone, waar Michael Schumacher mee rijdt, nergens last van had. Behalve problemen met de banden dreigt het tijdens de race ook te gaan regenen waardoor de gehele voorbereiding in het gedrang komt.

Nick Shorrock, hoofd van Michelins Formule 1-activiteiten noemt de voorbereiding op de Grote Prijs van ItaliŽ ‘verre van ideaal’. ”Gelukkig zit de fabriek hier niet zo ver vandaan en konden we snel op de situatie inspelen. We zijn erg tevreden over de banden die we nu hebben geselecteerd voor de race.”, aldus Shorrock.

De coureurs echter zijn niet honderd procent tevreden, David Coulthard hierover: “Het was af en toe gewoon een beetje beangstigend, want op bepaalde plekken had ik echt maar heel weinig grip. Vooral in de Lesmo’s gleed ik alle kanten op”, zo verklaarde de Schot.

Wereldkampioen Fernando Alonso had nog problemen met balans van de Renault. ”Het sturen gaat te makkelijk, te licht. En de bewegingen van de auto zijn wat traag. Het voelt niet echt alsof je alles onder controle hebt. Geen fijn gevoel voor de coureur, maar als je snel wil zijn op de rechte stukken moet het maar zo”, aldus Alonso.

Mooie doelpunten

Mooie doelpunten, we kunnen er geen genoeg van krijgen. Neem nou dat weergaloze doelpunt van Van Basten. Of van Zidane (commentaar is ook prachtig). En niet te vergeten Maradonna. Allemaal prachtig, getuigend van grote kwaliteit, techniek en lichaamsbeheersing.
Toch is dit enigzins gesneden koek. Laat een goede voetballer een paar jaar op het veld staan en ergens maakt hij wel eens zo'n goal. Het wordt lastiger om een mooie eigen goal te maken. En laten we nu ťťn keer die voetballers eren.

Astarloa, Terpstra en Sieberg naar Milram

Oud-wereldkampioen Igor Astarloa fietst volgend seizoen voor het team van Milram. De Duits/Italiaanse wielerploeg heeft dit vandaag bekend gemaakt.

Im 2003 werd de Spanjaard wereldkampioen op de weg, maar kon dat succes, mede door een aantal blessures, geen vervolg geven. Ook werd vandaag bekend dat Milram Niki Terpstra en de Duitser Marcel Sieberg heeft gecontracteerd. Terpstra komt van het team van Ubbink, en Sieberg, afgelopen zondag winnaar van de GP Jef Scherens, komt van Team Wiesenhof.

Stuiterballen, het vervolg

Jullie herinneren jullie je vast nog wel de Sony 'stuiterballen-reclame'.

Nou, er wordt gewerkt aan een vervolg waarbij een gebouw op een nogal aparte manier geverfd wordt.

De benodigdheden:


 • 70,000 litres of paint
 • 358 single bottle bombs
 • 33 sextuple air cluster bombs
 • 22 Triple hung cluster bombs
 • 268 mortars
 • 33 Triple Mortars
 • 22 Double mortars
 • 358 meters of weld
 • 330 meters of steel pipe
 • 57 km of copper wire

  Hier en hier wat meer informatie en foto's.

  Filmpjes van het spektakel zelf vind je hier en hier(.mov)

 • 'Muizen lusten geen kaas'

  Icoon OnderzoekHet aloude beeld van de muis als kaasliefhebber zou volkomen onjuist zijn. Dat claimen Britse wetenschappers op basis van de resultaten van een onderzoek naar het eetgedrag van meerdere diersoorten. Muizen zouden afknappen op de geur en sterke smaak van kaas en de voorkeur geven aan voedsel met een hoog suikergehalte.

  Volgens het onderzoeksteam, bestaand uit wetenschappers van de Manchester Metropolitan University (MMU) en de Stilton Cheese Makers Association (SCMA), bestaat een normaal muizendieet voornamelijk uit granen en fruit. "Muizen zijn nagenoeg geheel zonder kaas of iets vergelijkbaars geŽvolueerd. Muizen reageren op geuren en smaken die in hun natuurlijke omgeving voorkomen. Kaas valt duidelijk buiten het gebruikelijke aanbod en wordt daarom genegeerd", aldus David Holmes, een gedragswetenschapper aan de MMU.

  Het is niet bekend of de onderzochte muizen uit meer kaassoorten konden kiezen dan alleen Stilton.


  "Hebben jullie niets beters te eten?"

  FOK! zoekt reviewers!

  Icoon Join the CrewElke dag staan er op FOK! Frontpage weer reviews over cd's, films, boeken, evenementen en meer. Zo is er ook vaak de mogelijkheid voor het houden van een interview. Om dit op peil te houden zoeken we weer nieuwe, enthousiaste reviewers om ons reviewteam te versterken. Werken voor FOK! gebeurt op vrijwillige basis, maar het door jou gereviewde materiaal kun je in de meeste gevallen behouden.

  FOK! is momenteel op zoek naar:

  - Bioscoopfilmreviewers
  Als bioscoopfilmreviewer ga je namens FOK! enkele keren per maand naar een persvoorstelling van de allernieuwste films, vaak nog voordat deze in de bioscoop draaien! Deze persvoorstellingen zijn altijd overdag, en ook altijd in Amsterdam op diverse locaties.

  - Boekreviewers
  Voor boekreviewers is het natuurlijk van belang dat je van lezen houdt, en dat je zelf ook een beetje leuk kunt schrijven. Ervaring of een relevante opleiding is niet zozeer vereist, maar zeker wel meegenomen.

  - Hoe kun je solliciteren?
  Als je interesse hebt, stuur dan vůůr zondag 17 september 23:59 uur een mailtje naar frontpage. Vermeld in deze mail in ieder geval het volgende:

  - Een (uitgebreide) beschrijving van jezelf
  - Waarom jij denkt dat je in het team past
  - Je interesses in bioscoopfilms danwel boeken
  - Hoeveel tijd je beschikbaar hebt

  Val je niet in de bovenstaande categorieŽn, maar denk je wel een goede aanvulling te zijn op ons reviewteam? Mail ons dan ook even, en vertel wat je graag zou willen doen op het gebied van reviews! Wellicht tot ziens als nieuwe collega-reviewer!

  HD kabels PS3 zullen apart verkocht worden

  Met het nieuws eerder vandaag dat de PS3 in alle PAL-landen wordt uitgesteld tot 2007 hebben de fans van Sony en haar aankomende console al een flinke klap te verduren gekregen. Hier komt nu een klapje bij. Zoals bekend zal de PS3 High Definition beelden op je tv kunnen toveren, er van uitgaande dat je ook daadwerkelijk een HD tv hebt.

  Helaas zul je, ook als je de duurste versie van de PS3 koopt, daar geen HD kabel bij krijgen. De PS3 zal wel in staat zijn andere HD kabels te gebruiken om contact te maken met een televisie, maar Sony zal dus een dergelijke kabel niet meeleveren met de PS3. Ter vergelijking, de Premium Xbox 360 package wordt wel geleverd met een HD kabel.

  Lilia Stepanova: Contortionist

  We hebben weer eens een fragment uit America got talent, dit keer een uitermate lenige jongedame die behalve dat ook nog eens aardig kan boogschieten en ze ziet er nog eens goed uit, ze heet Lilia Stepanova. (let op webpage met een aanstekelijk muziekje)

  Zij is in vaktermen een: Contortionist, in beter Nederlands een slangenmens, en ze doet best wel bijzondere dingen met haar lichaam, dingen die ik waarschijnlijk beter niet eens zou kunnen proberen.

  Wat ze doet, dat kun je zelf zien in dit en, dit filmpje.

  Met dank aan WanEnOonlie die dit ondekte en op het forum een topic opende.

  PSV niet blij met woorden Foppe de Haan

  PSV heeft boos gereageerd op de uitlatingen van Jong Oranje-coach Foppe de Haan over Ibrahim Afellay. Vorige week zei de Fries dat de middenvelder van PSV enkele maanden geen wedstrijden zou moeten spelen, zodat hij aan zijn fysieke basis kan werken. De Eindhovense club heeft gezegd dat De Haan niet weet waar hij over praat.

  De afgelopen tijd moest Afellay zich regelmatig afmelden bij Jong Oranje vanwege blessures. "Wij kennen die jongen door en door", aldus technisch manager Stan Valckx. "We weten echt wel wat we doen."

  Ronald Koeman heeft De Haan gebeld na diens uitlatingen, maar de coach van de Eindhovenaren wil niet ingaan op de inhoud van dat gesprek. De club ontkent echter niet dat Afellay blessuregevoelig is. Volgens clubarts Cees-Rein van den Hoogenband is daar echter een logische verklaring voor. "Ibrahim heeft een heel late groeispurt meegemaakt. Daarom heeft hij steeds op het randje van zijn eigen belastbaarheid gespeeld. Maar nu wordt hij niet langer meer en groeit hij daar vanzelf overheen."

  Stage lopen in de gamesindustrie?

  Lighthouse Interactive is een vrij nieuwe publisher op de Nederlandse markt. Ze zijn pas in juli 2005 begonnen, maar hebben nu toch al een aantal leuke titels uitgegeven zoals Keepsake, Ship Simulator 2006 en Sword of the Stars. Ze groeien dus al goed en zijn daarom op zoek naar twee stagiairs:

  PR / Marketing Stagiair(e)

  Locatie: Haarlem
  Aanvang: September/oktober
  niveau: HBO/WO
  Studierichting: Economie / Marketing / Communicatie
  Stagevergoeding: notk
  Type stage: Werkervaringstage
  Duur stage: 5-6 maanden

  Naast traditionele PR ook nieuwere communicatie methodes met gebruikmaking van het internet. De stage kandidaat moet goed Engels spreken en liefst verstand van (PC) games hebben. Creatief denken om tot nieuwerwetse oplossingen te komen voor communitybuilding is belangrijk.

  Stagiair(e) Grafische Vormgeving

  Locatie: Haarlem
  Aanvang: September/oktober
  Min. niveau: MBO/MTS/KMBO
  Studierichting: Grafisch Lyceum, ROC
  Stagevergoeding: notk
  Type stage: Werkervaringstage
  Duur stage: 5-6 maanden

  De stagiair beheerst alle meest recente versies van programma's die we mogen verwachten zoals InDesign, Illustrator, Photoshop, Macromedia Flash

  Er wordt ook van je verwacht dat je onder werktijd(!) gaat gamen. Dat klinkt natuurlijk niet verkeerd als je de stagehorror van verveling soms hoort op het FOK!forum.

  Als je interesse hebt stuur dan je CV en motivatie naar dit adres: info@lighthouse-interactive.com of neem contact op met Lighthouse Interactive via: 023-5409449

  Trainer ziet scheidsrechter aan voor speler

  Icoon OpmerkelijkTrainers die scheidsrechters van alles en nog wat toeschreeuwen, het is een vertrouwd beeld op de voetbalvelden. Een coach die een arbiter allerlei tactische aanwijzigingen meegeeft, komt echter minder vaak voor. Ralf Rangnick, trainer van het Duitse TSG Hoffenheim, dat uitkomt in de Regionalliga SŁd, overkwam dat laatste.

  Rangnick dacht dat hij ťťn van zijn spelers aan het aanmoedigen was, toen hij de persoon toeriep dat hij zo snel mogelijk moest scoren. In werkelijkheid had hij het tegen de scheidsrechter. Een verklaring had Rangnick trouwens wel: hij is kleurenblind.

  "Normaal spelen we in het blauw, maar nu hadden de spelers onze nieuwe rode truitjes voor uitwedstrijden aan. Ik heb deze verwisseld met de donkergroene kleur van de scheidsrechter", aldus de ex-trainer van Schalke '04 en VFB Stuttgart.

  Zie voor meer (echt) sportnieuws FOK!sport!

  Kovalainen tweede rijder Renault 2007

  Renault F1 heeft vanochtend bekend gemaakt dat Heikki Kovalainen volgend jaar naast Giancarlo Fisichella zal gaan racen. De 24-jarige Fin is al een aantal seizoen actief als testrijder bij Renault.

  Kovalainen zal de huidige wereldkampioen Fernando Alonso, die naar McLaren Mercedes vertrekt, moeten gaan vervangen. De Fin heeft sinds 2004 ruim 28.000 kilimoter gereden als testcoureur en werd vorig jaar tweede in het GP2-kampioenschap.

  "Ik ben enorm blij dat ik de kans heb gekregen om bij Renault te mogen racen. Ik maak als sinds 2002 deel uit van het Renault Driver Development-programma. Ik begon destijds met de vage ambitie om Formule 1-coureur te worden en nu is mij dat gelukt", aldus Kovalainen.

  "Mijn twee seizoenen als testcoureur van het team en mijn tijd in de GP2 hebben mij veel technische kennis opgeleverd en hebben mij doen realiseren wat er allemaal nodig is om in de Formule 1 te winnen. Het zal een geweldig gevoel zijn om straks de grid van Melbourne op te rijden. Dat duurt helaas nog even. Ik zal eerst proberen om Renault dit jaar aan de titel te helpen."

  Wat is Dit: Opgave 44 - Ronde 3

  Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

  De prijzen
  Voor kwartaal 3 (dus de periode tot en met 1 Oktober) is Dutch Filmworks zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit 8 films uit de Supreme Editions:
  IMAGINARY HEROES (2 DVD Edition) - Sigourney Weaver - Emile Hirsch - Jeff Daniels. Sc & R: Dan Harris
  THE BRIDGE OF SAN LUIS REY - Robert DeNiro - Kathy Bates - Harvey Keitel - Gabriel Byrne. Sc & R: Mary McGuckian
  THE BALLAD OF JACK & ROSE - Daniel Day-Lewis - Catherine Keener - Jason Lee. Sc & R: Rebecca Miller
  THEIR EYES WERE WATCHING GOD - Halle Berry - Terrence Dashon Howard - Michael Ealy. R: Darnell Martin
  11:14 - Barbara Hershey - Hilary Swank - Colin Hanks - Ben Foster - Patrick Swayze - Rachael Leigh Cook. Sc & R: Greg Marcks
  ASYLUM - Ian McKellen - Natasha Richardson - Marton Csokas. R: David Mackenzie
  I'LL SLEEP WHEN I'M DEAD - Clive Owen - Malcolm McDowell - Charlotte Rampling. R: Mike Hodges
  THE LAST TRAPPER - Van de makers van Microcosmos en Winged Migration

  De opgave:

  Succes!

  Barcelona verliest finale Copa Catalunya

  RCD Espanyol heeft gisteravond de Copa Catalunya, de beker van CataloniŽ, op zijn naam geschreven. Espanyol versloeg stadsgenoot Barcelona met 1-0. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd in de veertigste minuut gescoord door Corominas na een fout van verdediger Belletti. Espanyol-speler Ito werd met twee maal geel het veld afgestuurd.

  Barcelona trad aan zonder enkele internationals, wel waren naast Bellett Oleguer, Sylvinho, Thiago Motta, Ludovic Giuly en Javier Saviola van de partij. Voor Barcelona was het al de tweede finale van dit nog jonge seizoen die ze verloren. Eerder dolf BarÁa tegen Sevilla FC het onderspit in de finale om de Europese Supercup. De ploeg van Frank Rijkaard wist wel ten koste van Espanyol de Spaanse Supercup voor zich op te eisen.

  Turkije boos over kritisch EU-rapport

  EuropaTurkije is op zijn zachtst gezegd niet te spreken over een kritisch rapport van de commissie Buitenlandse Zaken van het Europese Parlement. In het rapport, dat geschreven is met het oog op de door Turkije gewenste toetreding tot de EU, staat onder meer dat de Turkse hervormingen veel te traag verlopen maar ook de Turkije de Armeense volkenmoord ten tijde van de Eerste Wereldoorlog moet erkennen.

  Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken stelt dat bepaalde passages van het rapport slechts op grond van ''bepaalde politieke beweegredenen'' zijn opgesteld. ''Het tast de geloofwaardigheid van het europarlement aan. Wij menen dat sommige elementen in het rapport zijn geschreven met politieke motieven in het achterhoofd en niet realistisch zijn. Het Europarlement probeert dubieuze voorwaarden vooraf te stellen aan het Turkse lidmaatschap van de EU'', aldus een Turkse verklaring.

  Wat betreft de vermeende genocide op de ArmeniŽrs zal Turkije zijn standpunt niet veranderen, zo liet premier Tayyip Erdogan weten. Turkije betwist namelijk dat in de nadagen van het Ottomaanse Rijk het grootste deel van de Armeense bevolking in dat rijk systematisch is uitgemoord. Het gaat daarbij om volkerenmoord op zo'n 75% van de Armeense bevolking, volgens Armeense tellingen circa 1,5 miljoen mensen. Turkije bestrijdt dat al meer dan 80 jaar.

  Het Europese Parlement eist verder van Turkije een normalisering van de relaties met Cyprus en dat het voor eind 2007 echt resultaat heeft geboekt bij het verbeteren van de rechten van minderheden. Ook moet de positie van het leger ten opzichte van de civiele autoriteiten wordt verzwakt. Ten slotte moet de vrijheid van meningsuiting ''echt'' worden versterkt in Turkije.

  PlayStation 3 pas in maart 2007 in Europa

  Sony Computer Entertainment Europe heeft bevestigd dat de lancering van de PlayStation 3 in alle PAL-gebieden, Europa, Rusland, Midden-Oosten, Afrika en AustraliŽ en Nieuw-Zeeland wordt uitgesteld tot maart 2007. In Japan en Amerika wordt de console nog wel gewoon in november gelanceerd.

  Reden is volgens Sony de problemen die het bedrijf heeft met de Blu-ray-technologie. Deze technologie zorgt voor scherpere beelden op platte televisies en voor meer interactie met de filmkijker. Om te zorgen dat markten als Japan en Amerika wel genoeg voorraad hebben moet Europa wijken.

  Volgens de International Herald heeft Sony in Noord-Amerika 400.000 consoles beschikbaar bij de launches, in Japan zo'n 100.000. De Xbox 360, die eind vorig jaar al op de markt is gebracht, lanceerde met een vergelijkbaar aantal in Noord-Amerika en Japan.

  Volgens persbureau Reuters zal de productie van de PlayStation 3 pas eind deze maand starten. De planning van 6 miljoen consoles voor eind maart 2007 zegt Sony nog gewoon te gaan halen.

  Playstation 3

  Zie voor meer gamesnieuws FOK!games!

  Trainer ziet scheidsrechter als speler

  Trainers die scheidsrechters van alles en nog wat toeschreeuwen, is een vertrouwd beeld op de voetbalvelden. Een coach die een arbiter allerlei tactische aanwijzigingen meegeeft komt minder vaak voor.

  Ralf Rangnick, trainer van het Duitse TSG Hoffenheim, dat uitkomt in de Regionalliga SŁd, overkwam dat laatste. Rangnick dacht dat hij een speler zat aan te moedigen door te zeggen dat hij zo snel mogelijk moest scoren, maar in werkelijkheid had hij het tegen de scheidsrechter.

  De verklaring voor de verwisseling is vrij eenvoudig: Rangnick is namelijk kleurenblind. "Normaal spelen we in blauw, maar nu hadden de spelers onze nieuwe rode truitjes voor uitwedstrijden aan. Ik heb deze verwisseld met de donkergroene kleur van de scheidsrechter", aldus de ex-trainer van Schalke '04 en VFB Stuttgart.

  [update]PlayStation 3 naar maart 2007

  Het komt inmiddels niet meer als een donderslag bij heldere hemel. Al maanden wordt er gespeculeerd over problemen die bij de launch van de PlayStation 3 zouden kunnen gaan ontstaan, omdat Sony niet snel genoeg zou kunnen produceren. Sony Computer Entertainment Europe heeft nu bevestigd dat de PlayStation 3 in alle PAL gebieden, Europa, Rusland, Midden Oosten, Afrika en Australasia, uitgesteld wordt tot maart 2007. Japan en Amerika krijgen de console nog gewoon in november in handen.

  Sony geeft als reden de problemen die het bedrijf heet met de Blu-Ray diodes die nodig zijn om de Blu-Ray drive werkend te krijgen. Om te zorgen dat markten als Japan en Amerika wel genoeg voorraad hebben moet Europa wijken. De planning van 6 miljoen consoles voor het eind van dit fiscale jaar zegt Sony nog gewoon te gaan halen.

  [update]
  De De International Herald bericht over de hoeveelheden die Sony beschikbaar zal hebben bij de launches in Japan en Amerika. In Noord-Amerika zullen 400.000 consoles beschikbaar zijn, in Japan zo'n 100.000. De Xbox 360 lanceerde met een vergelijkbaar aantal in Noord-Amerika en Japan.

  Daarnaast bericht persbureau Reuters dat de productie van de PlayStation 3 pas eind deze maand zal starten.

  Belg beweegt 150 meisjes tot webcamstrippen

  Icoon BuitenlandsEen 22-jarige jongen uit het Vlaamse dorpje Stekene heeft vermoedelijk zo'n 150 meisjes tussen de 10 en de 14 jaar ertoe aangezet zich voor de webcam uit te kleden. Hij deed dit door op internet via chatprogramma's slim tegen ze aan te praten. Hij deed zich ook veel jonger voor dan hij in werkelijkheid was. Van de striptease-acts maakte hij opnames.

  Dominique Defrence, de advocaat van de jongen, vindt het gedrag van de jongen niet zo erg. "Dit zijn gewoon wat uit de hand gelopen chatsessies," zegt hij. Volgens hem loopt de jongen mentaal wat achter en is hij pas net uit de puberteit. De Belgische justitie denkt heel anders over de zaak. Justitie noemde het al "de grootste zedenzaak tot nu toe in zijn soort." In BelgiŽ worden zedenmisdrijven de laatste jaren zeer serieus genomen.

  De jongen liep tegen de lamp toen de ouders van een van de meisjes hun dochter naakt achter de computer aantroffen. Deze ouders zijn voorlopig ook de enige civiele partij in het proces. Van de 150 contactpersonen die de jongen had, heeft de politie tot nu toe 39 kunnen traceren. De dader kan rekenen op een flinke celstraf, aangezien de aanklacht 'aanranding van de eerbaarheid met geweld' is. Dat hem geweld ten laste gelegd wordt, komt doordat hij zijn slachtoffers psychisch onder druk gezet zou hebben.

  74 partijen ingeschreven bij de Kiesraad

  PolitiekVoor de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november hebben zich bij de Kiesraad ruim anderhalf keer zoveel partijen aangemeld als bij de voorgaande verkiezingen. In totaal meldden 83 partijen zich aan; 74 daarvan kregen een registratie.

  Een registratie bij de Kiesraad wil overigens niet zeggen dat een partij op voorhand al meedoet. Zo moet nu eerst een kandidatenlijst worden opgesteld en een borgsom worden gestort van 11.250 euro, die je kwijt bent als je niet in de Kamer komt. Ten slotte moeten uit alle negentien kiesdistricten minstens 570 steunbetuigingen worden verzameld. Per kiesdistrict moet een partij 30 sympathisanten bereid zien te vinden hun handtekening te zetten. Voor veel partijtjes bleken deze eisen in het verleden een struikelblok te zijn. Voor 10 oktober moeten de partijen alles op orde hebben.

  Aan de verkiezingen willen partijen meedoen met namen als: Groen Vrij Internetpartij, online politiek.nl, de Nederlandse Klokkenluiderspartij, ALLEN ZIJN ……N, Stem Niet, Hamers Herstelt Holland Partij, Partij voor de Jongeren, XyZyX 4U2, HUP-Holland en Ruim baan voor Nederland. De lijst, met linkjes naar de meeste partijen, is hier te bekijken.

  'Anti-pestwetgeving nodig'

  Icoon OnderwijsEls Hendrikse, schrijfster van het 'Zwartboek over pesten', heeft gisteren in de Tweede Kamer gepleit voor wetgeving tegen pesten. Dat deed ze bij de overhandiging van haar boek. Volgens haar doet de overheid veel te weinig om het pesten op scholen tegen te gaan. Met een wet zouden scholen gedwongen kunnen worden om een goed pestbeleid te voeren.

  Hendrikse is zelf moeder van een dochter die gepest wordt. In haar boek beschrijft ze hoe ze daarmee omgaat. Ze hoopt dat het boek de ogen van politici opent. "Er is geen enkele wetgeving die iets over pesten meldt, en op veel scholen is er geen enkel beleid," aldus de schrijfster. Ze is van mening dat veel scholen het probleem simpelweg negeren, omdat de overheid ze niet dwingt iets tegen pesten te doen. Ze wordt bijgevallen door Tineke van Tilborg van de Stichting Stop het Pesten. Volgens haar doet de onderwijsinspectie "alsof pesten niet bestaat."

  Kamerlid Aasted-Madsen van het CDA zei dat de overheid de inspectie wel alert kan maken, maar ze ziet niets in een wet. "Studenten op de pabo zouden moeten leren de eerste pestsignalen te herkennen. Zo kun je het pesten tegengaan. Met een wet stop je het niet."

  Menchov niet meer van start in Vuelta

  Dennis Menchov zal vandaag niet aan de start verschijnen van de elfde etappe van de Ronde van Spanje. Rabobank heeft gezegd dat de Russische titelverdediger zich fysiek en mentaal heeft leeggereden.

  In het algemeen klassement had de Rus al meer dan drie kwartier achterstand op de Spaanse leider Alejandro Valverde. In februari van dit jaar werd Menchov als winnaar van de vorige Vuelta uitgeroepen nadat de Spanjaard Roberto Heras, de renner die in Madrid gehuldigd werd als eindwinnaar, op doping werd betrapt.

  GTA: Vice City Stories website en trailer

  Gisteren is de website van het zonnige GTA: Vice City Stories gelanceerd. Op het gebied van 'informatie die we nog niet wisten' staat er voorlopig nog niet bijster veel op. De nieuwssectie zegt niet veel, en de pagina's over de multiplayer en de muziek worden enkel gesierd door een 'Coming Soon'-embleem. Wel is de allereerste trailer van deze PSP-game te bezichtigen, waarin ook nog eens enkele oude bekenden hun opwachting maken.

  Ga naar website

  Bild: "Schumacher stopt met racen"

  De Duitse boulevardkrant Bild Zeitung weet het zeker: Zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher stopt ermee. Op de voorpagina van de krant van vandaag staat dan ook 'Schumi macht schluss'.

  Zowel Schumacher zelf, als Ferrari, wilde vandaag niet ingaan op het verhaal in Bild. "Een shock voor al zijn fans", noemt de krant het besluit van de 37-jarige Schumacher die vijftien jaar in de Formule 1 uitkwam, en uitgroeide tot ťťn van de beste Formule 1-coureurs ooit.

  Of Schumacher inderdaad stopt, weten we dit weekend. Vorige week kondigde de perswoordvoerder van Ferrari aan dat de Italiaanse renstal zijn rijdersduo voor 2007 na afloop van de Italiaanse Grand Prix bekend zal maken. Dan zullen ook de toekomstplannen van Michael Schumacher bekend zijn.

  Mega-hennepkwekerij in Drenthe opgerold

  PolitieDe politie heeft gisteren in Drenthe een enorme hennepkwekerij opgerold die gevestigd was in een kas in Erica. Minstens 25.000 hennepplanten stonden daar te groeien en te bloeien. Verder lagen in een droogruimte een groot aantal planten te drogen. Tijdens de inval waren vijf personen aanwezig; zij zijn aangehouden.

  In een aan de kas verbonden pand werd een vuurwapen aangetroffen. Eťn van de verdachten wist overigens in eerste instantie te ontsnappen, maar door de inzet van een arrestatieteam met honden en een politiehelikopter kon hij buiten worden aangehouden.

  De ontmanteling van de kwekerij vond plaats in het kader van een zogenaamde hennepveegdag. Op de site 112Drenthe.com zijn een aantal foto's van de kwekerij te bekijken.


  Met dank aan Boepz0r voor de submit.

  Mond-op-bekbeademing redt hond

  Icoon OpmerkelijkEen hond is maandagavond in Zevenaar van de verstikkingsdood gered. Een omstander en het personeel van een toevallig passerende ambulance hebben het dier kunstmatig beademd en gereanimeerd.

  De hond, een grote bordeauxdog, was van een balkon gevallen en daarbij aan zijn riem blijven hangen. Buurtbewoners zagen de viervoeter aan het balkon bungelen en hebben de riem doorgesneden. Het beest vertoonde toen nauwelijks nog een teken van leven. Een voorbijganger begon de hond te beademen. Ook paste hij hartmassage toe. Al snel kreeg de man assistentie van het personeel van een ambulance die toevallig net langs kwam rijden.

  Na een tijdje kwam de hond weer bij. Het beest is naar de dierenarts gebracht en maakt het inmiddels goed.

  Met dank aan WheeledWarrior, DJMO en Esposa voor de submit.

  Turkije gaat troepen leveren voor Libanon

  Het Turkse parlement heeft dinsdag tijdens een stormachtige zitting ingestemd met de deelname van Turkse troepen aan de VN-vredesmacht in het zuiden van Libanon die de vrede moet bewaren tussen IsraŽl en Hezbollah. Dat heeft vicevoorzitter van het parlement, Nezat Pakdil, meegedeeld.

  Van de 533 aanwezige parlementariŽrs stemden 340 in met de missie, 192 stemden tegen en een volksvertegenwoordiger onthield zich van stemming. Volgens het besluit zal Turkije oorlogsschepen sturen om de kust te bewaken, grondtroepen leveren, het Libanese leger trainen en bondgenoten helpen met lucht- en zeetransporten.

  In eerste instantie gaat de motie uit van een uitzending van een jaar. Niet duidelijk is om hoeveel troepen het gaat, maar minister Abdullah GŁl van Buitenlandse Zaken heeft eerder gezegd dat het vermoedelijk om niet meer dan duizend militairen zal gaan. De Turkse regering bespreekt de missie woensdag met VN-chef Kofi Annan.

  Weerstand
  In Turkije bestaat onder de bevolking veel weerstand tegen de uitzending. Zij zijn bang dat Turkse soldaten zullen sneuvelen. Bovendien denken velen dat de missie vooral de belangen van IsraŽl en de Verenigde Staten dient. IsraŽl heeft al laten weten voorstander te zijn van deelname van Turkije aan de VN-missie.

  Volgens ingewijden ziet premier Tayyip Erdogan in de uitzending ook een kans om de relatie met de Verengde Staten weer wat op te warmen. De banden met Washington waren bekoeld nadat het Turkse parlement in 2003 had besloten de Verenigde Staten geen toestemming te geven om vanuit Turkije buurland Irak binnen te vallen.

  Protest
  In Ankara demonstreerden duizenden mensen tegen het plan van de regering. Zij riepen de politici op geen troepen te laten vechten tegen medemoslims en scandeerden leuzen als 'wij worden geen IsraŽlische soldaten' en 'moordenaar USA vertrek uit het Midden-Oosten'. Verscheidene demonstranten zijn opgepakt door de politie.

  Het Turkse leger, de op een na grootste van de NAVO, heeft veel ervaring met vredesmissies. Het heeft de afgelopen jaren troepen geleverd voor missies in onder meer Kosovo en Afghanistan.

  VVD: Rutte roept Van Schijndel op het matje

  VVD-Tweede Kamerlid Anton van Schijndel moet woensdag bij partijleider Mark Rutte op het matje komen om zich te verantwoorden voor zijn uitlatingen in de media. VVD-bronnen verwachten dat Rutte Van Schijndel zal vragen om zich vierkant achter het VVD-verkiezingsprogramma op te stellen.

  Een andere optie is opstappen bij de VVD. Van Schijndel heeft harde kritiek op het nieuwe verkiezingsprogramma. Dat gaat volgens hem lang niet ver genoeg op het terrein van vreemdelingenbeleid en integratie. Ook de Europa-paragraaf in het programma zint hem niet. Zo vindt Van Schijndel dat Turkije geen lid van de EU mag worden.

  Van Schijndels onvrede houdt nauw verband met de 35e (volgens de opiniepeilingen onverkiesbare) plaats die hem op de kandidatenlijst van de VVD is toebedeeld. In een opiniestuk in de Volkskrant van woensdag dreigt hij zich aan te sluiten bij ''een niet gevestigde partij''. Hij heeft al contact gehad met Joost Eerdmans van Eťn NL.

  Van Schijndel kwam vorig jaar tussentijds in de Kamer. Hij raakte diverse malen in conflict met fractiegenoten omdat hij in de media afwijkende standpunten innam.

  Oscar Freire niet naar WK

  De kans wordt met de dag kleiner dat Oscar Freire op 24 september aan de start zal staan van de wegwedstrijd tijdens het wereldkampioenschap wielrennen in het Oostenrijkse Salzburg. De drievoudig wereldkampioen kampt nog altijd met nekklachten die hoofdpijn en duizelingen veroorzaken.

  Om die reden deed de Spanjaard ook al niet mee aan de Vuelta. Deze week maakt de Spanjaard zijn rentree in de Ronde van Polen, maar ploegleider Erik Breukink van de Rabobank maakt zich nog altijd zorgen over de fysieke gesteldheid van Freire. "De afgelopen dagen heb ik niet echt de indruk gekregen dat het verbetert. Oscar blijft er last van houden. De ene dag gaat het wel beter dan de andere, maar in de voorbereiding op het WK is het verre van ideaal. Op dit moment heb ik er een hard hoofd in dat hij in Salzburg aanwezig zal zijn. De signalen die hij afgeeft zijn weinig positief. Die duizelingen blijven maar terug komen. Zoals ik het nu kan inschatten, houdt hij het hier ook niet vol," aldus Breukink.

  Het zou voor Freire het tweede opeenvolgende jaar worden dat hij het WK moet missen. In 2005 meldde hij zich in Madrid af vanwege een ontsteking aan zijn zitvlak.

  Update
  Inmiddels heeft de Rabobank ploeg verklaard dat Freire definitief niet meedoet aan het WK. Ook zal de Spanjaard niet meer van start gaan in derde etappe in de Ronde van Polen, waar Freire zich hoopte voor te bereiden op het WK. Hierdoor is het wielerseizoen van de drievoudig wereldkampioen wielrennen ook beŽindigd.

  Kuyt kan jubileren tegen Wit-Rusland

  Dirk Kuyt speelt vanavond tegen Wit-Rusland zijn 25e wedstrijd voor het Nederlands elftal. De aanvaller van Liverpool maakte in de 24 voorgaande wedstrijden slechts vier goals, dit omdat hij vaak wordt gebruikt als buitenspeler. Op 3 september 2004 maakte Kuyt zijn debuut in de met 3-0 gewonnen oefeninterland tegen Liechtenstein.

  Oranje wil vanavond in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen de Wit-Russen de nare smaak van de magere 0-1 uitoverwinning van afgelopen zaterdag tegen Luxemburg wegspoelen. Dat zal waarschijnlijk nog een moeilijke opgave gaan worden. Wit-Rusland heeft de beschikking over Arsenal-middenvelder Alexandr Hleb, die door Robin van Persie omschreven wordt als "ťťn van de besten in zijn soort". Wit-Rusland bleek in het verleden ook al een moeilijk te nemen horde.

  Uitslagen avondsessie WDT dag 4

  Vandaag werd er weer gedart in Utrecht. De eerste tweede ronde partijen stonden op het programma. En er stond een Nederlander op het programma namelijk Michael van Gerwen die gisteren nog van Raymond van Barneveld wist te winnen.

  De eerste partij van de avond was gelijk een hele leuke. Phil Taylor moest het opnemen tegen John Walton. Walton kon de eerste twee sets goed bijblijven maar miste op belangrijke momenten de juiste vorm. De laatste set voor de rustpauze ging naar John 'Boy' Walton. Met deze 2-1 tussenstand gingen de spelers de 'rust' in. De vierde set ging ook weer behoorlijk gelijk op, maar deze wist 'The Power' in vier legs naar zich toe te trekken. In een wedstrijd die niet hoogstaand maar wel spannend was wist Taylor de vijfde set ook naar zich toe te trekken en zich te plaatsen voor de kwartfinale.

  Michael van Gerwen won in een spectaculaire wedstrijd van de AustraliŽr Simon Whitlock. De eerste twee sets kon van Gerwen niks fout doen en ging in een vrij korte tijd naar de Nederlander. Maar zoals altijd kwam 'The Wizard of Oz' ook vanavond weer terug en maakte er weer een gelijke stand van. Hierna wonnen bij de spelers allebei nog een set waardoor er een 3-3 tussenstand stan kwam en er een alles beslissende zevende set aan te pas komen. In deze set waren de scores van beide spelers enorm hoog, Simon Whitlock kon ondanks vier wedstrijddarts het niet maken in de alles beslissende set in de zevende leg (tiebreak) van de vijfde set wist van Gerwen te breken en deze voorsprong gaf hij niet meer uit handen.

  Collin Lloyd mocht het in zijn tweede ronde partij opnemen tegen Gary Anderson. Anderson wist in de vorige ronde Ted Hankey naar huis te sturen, Lloyd wist Manley te verslaan. In een partij waar 'Jaws' oppermachtig was kwam Anderson niet in het stuk voor. Een bijna 9-darter en een 170 finish maakte de dag voor de nummer een van de PDC ranking bijna helemaal goed, maar helaas miste Lloyd na tweemaal triple twintig de dubbel twaalf. Anderson de nummer een van de BDO-ranking won slechts twee sets waar zijn tegenstander er vier wist te winnen. Lloyd naar de volgende ronde.

  Mike Veitch of Tony Eccles kon zich als laatste speler op de dinsdagavond plaatsen voor de kwartfinale van de World Darts Trophy. In een partij waar Eccles totaal niet in zijn spel zat wist Veitch gemakkelijk te winnen. De Schot had slechts vijf sets nodig om een einde te maken aan de partij 4-1.


  Programma vanavond

  20:00 Tony O'Shea (Eng) - Martin Adams (Eng) (2)
  21:00 Vincent van der Voort (Ned) - Niels de Ruiter (Ned) (7)
  22:00 Daryl Fitton (Eng) - Mervyn King (Eng) (3)
  23:00 Ronnie Baxter (Eng) - Martin Atkins (Eng) (5)

  SBS6 zendt vanavond het EK-kwalificatieduel tussen Nederland en Wit-Rusland uit en dus geen darts. Hebben de Nederlandse voetballers zaterdag zo slecht gespeeld dat je toch darten wilt kijken? Klik dan hier.

  Zijn ze nu helemaal van de knaagdieren bewaterd?

  Verrek, ik krijg er zin an! Seks met meisjes van twaalf verplicht stellen, oh nee, dat kost stemmen, wacht even, verbieden, ja dat was het. Seks met minderjarigen keihard bestraffen! Piemel eraf! Hoezo geen lijfstraffen, nieuwe eeuw, nieuwe kansen hoor wat mij betreft. Gewoon invoeren die mogelijkheid, als iedereen elkaar nabrabbelt heb je als kiezer toch ook niks te kiezen of wel?

  WK-selecties Groot-BrittanniŽ en Oostenrijk bekend

  Zowel Oostenrijk als Groot-BrittanniŽ heeft hun selectie bekend gemaakt voor het wereldkampioenschap wielrennen op de weg eind deze maand in Salzburg.

  Voor de Britten zullen David Millar (Saunier Duval), Roger Hammond (Discovery Channel PCT) en Russel Downing de wegwedstrijd gaan rijden. Daarnaast zal Millar ook uitkomen op de individuele tijdrit.

  Ook de Oostenrijkse selectie is bekend. Vijf van de zes renners die deel mogen nemen aan het WK in eigen land komen uit in de ProTour. De ploeg van Gerolsteiner is hofleverancier met 3 deelnemers: Peter Wrolich, Georg Totschnig en Rene Haselbacher. Daarnaast zijn sprinter Bernhard Eisel FDJeux.com) en Bernhard Kohl (T-Mobile Team) geselecteerd. De enige niet ProTour-renner is Christian Pfannberger.

  Voor de tijdrit heeft bondscoach Sigi Hartl nationaal kampioen Peter Luttenberger en het talent Thomas Rohregger geselecteerd.

  Trabzonspor ťťn duel zonder publiek in UEFA Cup

  Trabzonspor zal de eerstkomende UEFA Cup-thuisduel moeten spelen zonder publiek. De UEFA bestraft de Turkse voetbalclub wegens het wangedrag van haar fans tijdens het tweede UEFA Cup-voorrondeduel tegen Apoel Nicosia op 24 augustus.

  Toeschouwers gooiden tijdens het duel plastic flessen, glazen flessen, stenen, een vuurwerkraket en een rookbom naar de fans van Apoel en naar wedstrijdofficials. Hierdoor raakten vier Apoel-fans gewond. De Europese voetbalbond vindt dat Trabzonspor verantwoordelijk is voor de ongeregeldheden vanwege het ontbreken van adequate veiligheidsmaatregelen.

  Op 14 september zllen de Turken hierdoor de wedstrijd tegen het Spaanse Osasuna voor een leeg stadion moeten spelen. Trabzonspor kreeg naast de onvoorwaardelijke straf ook een voorwaardelijke straf voor ťťn wedstrijd zonder publiek opgelegd, met een proeftijd van twee jaar.

  Cosworth maakt haast met ontwikkeling V8-motor

  Cosworth werkt momenteel nog hard aan de ontwikkeling van de V8-motor, de motor waar het team van Williams F1 dit seizoen mee rijdt. Vanaf de Grand Prix van China zal de ontwikkeling van de motoren namelijk worden stilgelegd.

  De Britse motorfabrikant heeft dus nog een kleine maand om het maximale uit de huidige krachtbron te halen. Cosworth, motorleverancier van Williams en Scuderia Toro Rosso, heeft alleen nog geen deal met een team voor aankomend seizoen.

  "Vorige week hebben we met Williams een forse update van de Serie 6-motor getest. Deze motor kunnen Mark Webber en Nico Rosberg nu gebruiken tijdens de Italiaanse Grand Prix. We kunnen de motor maximaal laten presteren in alle belangrijke ronden van de kwalificatie en een groot deel van de race. We hebben hard gewerkt om een zo goed mogelijke motorspecificatie af te leveren voor de komende race, ook met het oog op de naderende deadline van de FIA," aldus Simon Corbyn, hoofdingenieur van Cosworth.

  Bij de ontwikkeling heeft Cosworth rekening gehouden met de bovengrens van 20.000 toeren per minuut.

  BraziliŽ in oefenduel langs Wales

  Na afgelopen weekend ArgentiniŽ met 3-0 te hebben verslagen, heeft BraziliŽ gisteravond ook de oefenwedstrijd tegen Wales gewonnen. De Goddelijke kanaries wonnen met 2-0.

  De doelpunten werden in de tweede helft gescoord door de achttienjarige linksback Marcelo en spits Vagner Love, in wie Feyenoord onlangs nog interesse had. Bij de Brazilianen speelden de PSV-ers Gomes en Alex vanaf het begin tot einde mee.

  Japanse prinses bevalt van zoon

  Icoon BuitenlandsDe Japanse prinses Kiko, de vrouw van de tweede zoon van keizer Akihito, heeft woensdag het leven aan een zoon geschonken. Door de geboorte van de zoon is de mannelijke opvolging gegarandeerd.

  De jongen kwam via een keizersnee ter wereld in het Aiiku ziekenhuis in Tokio. Hij is voor de troonopvolging in Japan de derde in lijn na de 46-jarige kroonprins Naruhito en prins Akishino, de echtgenoot van de 39-jarige prinses Kiko. Alleen mannen mogen plaatsnemen op de Japanse keizerstroon.

  Een woordvoerder van het Japanse koningshuis zei na de geboorte dat prinses Kiko en haar zoon het goed maken. De jongen is 48,8 centimeter lang en weegt 2,5 kilo.

  Het is voor het eerst in veertig jaar dat er in de Japanse koninklijke familie een jongen is geboren. Omdat Akihito tot nu toe alleen kleindochters kreeg, ontstond enkele jaren geleden voorzichtig de roep om een wetswijziging, die ook vrouwelijke opvolging mogelijk moest maken. De regering zou een wetsvoorstel doen, maar zette het onderwerp onmiddellijk in de ijskast toen bekend werd dat Kiko zwanger was.

  Kroonprins Naruhito heeft alleen een dochter, de nu 4-jarige Aiko. Zijn jongere broer Akishino en Kiko hadden al twee dochters.

  Boek: Julia Llewellyn - Als ik jou was...

  Natasha en Sophie zijn al zolang ze zich kunnen herinneren vriendinnen. Twee totaal verschillende jonge vrouwen met elk een heel ander toekomstbeeld. Sophie komt haar dagen door, wachtend op een huwelijk met haar vriend die haar ongeduld niet door lijkt te hebben. Natasha zou al blij zijn als ze eindelijk eens van haar eeuwige status als vrijgezel af zou komen. Niet dat ze er beiden veel werk van maken om hun doelen te bereiken. Helemaal niet, ze spelen liever het spel 'Als ik jou was', waarbij ze hun namen op een briefje schrijven en antwoord geven voor diegene wiens naam op het getrokken lootje staat. Zoals te verwachten kan dat nogal eens verrassende antwoorden opleveren.  Ordinair jatwerk of de evolutie van een genre?

  Deze maand is Saint's Row op de Xbox 360 verschenen. In deze game is het de bedoeling om als toffe "gangsta" respect van je "homies" af te dwingen, "bling bling" te verzamelen en vrouwen als "ho's" te behandelen. Maar maak jullie niet ongerust, ik zal het niet hebben over de morele aspecten van deze game, dat is immers zo afgezaagd. Die hele urban-setting is gewoon niet mijn ding. Het zal wel aan mijn leeftijd liggen aangezien ik immers al een oude lul ben die de hedendaagse jeugdcultuur niet meer kan (en wil) volgen. Ik besef dat hiphop cultuur populair is en dat er als gevolg daarvan ook een markt is voor dit soort games (en TMF). In deze column wil ik het hebben over de vergelijking die tussen Saint's Row en Grand Theft Auto: San Andreas wordt gemaakt. In elke review worden deze games wel met elkaar vergelijken, en ook bij FOK!games hebben we hierover een discussie achter de schermen gehad.

  Gretta Duisenberg in opspraak door Revu-artikel

  De 'anti-IsraŽlische bezetting'-activiste Gretta Duisenberg is in opspraak geraakt door uitspraken die ze gedaan zou hebben in het bijzijn van verslaggeefster Sanne Groot van Nieuwe Revu, tijdens een reis naar Beiroet. Het blad had de journaliste en een fotograaf meegestuurd met een delegatie van het Palestijns Platform voor Mensenrechten en Solidariteit (PPMS). In de nieuwste editie van de Revu die vanaf vandaag in de winkels ligt, valt te lezen dat Duisenberg zou hebben gezegd dat IsraŽli's altijd liegen. ''Dat zie je aan die koppen. Schoften zijn het.''

  Over de ontvoering van Hezbollah van twee IsraŽlische soldaten zou Duisenberg hebben gezegd: ''Ik keur die ontvoeringen goed. Dit is hun enige manier om gevangenen vrij te krijgen. Wat me razend maakt is dat Nederland nu geen troepen wil sturen omdat ze bang zijn een jood te raken.''

  'Aperte onjuistheden'
  Duisenberg ontkent ten stelligste dat ze bovenstaande zaken heeft gezegd. In het tv-programma Pauw & Witteman zei ze gisteravond alleen gezegd te hebben dat Nederland bang was dat het ''een IsraŽlische soldaat zou raken''. Revu-verslaggeefster Sanne Groot werd door Duisenberg aangeduid als ''meisje''. Het artikel in de Nieuwe Revu doet ze af als een stuk vol ''smerigheid'' en citaten met ''aperte onjuistheden''. Ze heeft Revu verboden het artikel af te drukken, maar daar heeft het blad geen boodschap aan.

  Aan het eind van de uitzending haalden Pauw en Witteman hoofdredacteur Jan Paul de Wildt van Nieuwe Revu telefonisch in de uitzending. Hij stelde dat Duisenberg en de rest van de delegatie, Mohammed Cheppih en Jan Weijenberg, tot twee keer de mogelijkheid hebben gekregen om het verhaal te controleren op feitelijke onjuistheden. ''Daar hebben ze niet op gereageerd. Ze dreigden indirect stappen te ondernemen als het verhaal wel geplaatst zou worden omdat het imagoschade zou opleveren.'' De journaliste Sanne Groot die door Gretta Duisenberg als 'meisje' werd afgeserveerd, is volgens hem een van de beste onderzoeksverslaggevers van de Revu.

  Duisenberg was overigens boos op Pauw en Witteman omdat die in de uitzending ook het woord gaven aan de Revu. Dat was volgens haar namelijk niet afgesproken; het zou alleen gaan over haar reis naar Libanon. Volgens de presentatoren betrof het hier echter een normale procedure van hoor en wederhoor.  Duisenberg deze week in de Nieuwe Revu

  Mobiel van ťťn miljoen euro verkocht

  Het Zwitserse bedrijf Goldvish heeft de kolommen van het Guiness Book of Records gehaald met de verkoop van de duurste mobiele telefoon ter wereld. De telefoon ging dinsdag voor ťťn miljoen euro over de toonbank tijdens de Miljonair Fair in Cannes.

  De Miljonair Fair, met inmiddels edities in Amsterdam, Kortrijk, Moskou en Shanghai, vierde afgelopen weekeinde het festijn in Palais des Festivals in Cannes. Daar werd het toestel van massief goud, bezet met ongeveer 1800 diamanten met een totaal van 120 karaat aangeboden voor ťťn miljoen euro. Een Russische vastgoed tycoon kocht het toestel, vertelde de Nederlandse directeur Michael Morren van het Zwitserse bedrijf Goldvish.


  Het kost een paar centen, maar dan heb je ook wat.

  Uitmoord-game op site wekt verontwaardiging

  GamesEen internetsite bedoeld om Tsjechische jongeren bekend te maken met een van de ernstigste oorlogsmisdaden van de Tweede Wereldoorlog in TsjechiŽ heeft tot veel verontwaardiging geleid. De site over de massamoord in en het platbranden van het dorp Lidice in juni 1942 door de nazi's, is opgeleukt met een spelletje waarin spelers worden uitgenodigd het plaatsje zo snel mogelijk plat te branden.

  Voor elke doodgeschoten Tsjech krijgen spelers tien punten. Het levend verbranden van een dorpeling levert twee keer zoveel op terwijl het per abuis neerschieten van een mede-Duitser wordt beboet met driehonderd minpunten. Het museum ter nagedachtenis van de massamoord op honderden mensen heeft zijn goedkeuring gegeven aan de site Totalburnout.cz.

  Overlevenden en nabestaanden van de slachtoffers zijn geschokt door het initiatief. Volgens een van de initiatiefnemers is het de bedoeling dat mensen geschokt zijn. De directeur van het museum ter nagedachtenis aan Lidice zegt dat de bedoeling van de site is jongeren voor geschiedenis te interesseren.

  Het uitmoorden en platbranden van Lidice was een vergelding voor de moordaanslag op het nazi-kopstuk Reinhard Heydrich. De Duitsers schoten 192 mannen van boven de zestien dood, deporteerden 196 vrouwen naar het concentratiekamp RavensbrŁck en 105 kinderen naar het vernietigingskamp Chelmno. De meesten van hen overleefden het niet.

  Lijst Partij voor de Dieren vol BN'ers

  Georgina Verbaan, Bob Smalhout, Kees van Kooten en Mohammed Benzakour. Het is maar een kleine greep uit het aantal bekende Nederlanders dat op de concept-kandidatenlijst van de Partij voor de Dieren staat. In totaal krijgen twintig BN'ers een plekje op de lijst, zo laat de partij dinsdag weten.

  Op de lijst staan verder Karen van Holst Pellekaan, Charlie Dťe en Charlotte Mutsaers. Ook de bekende Nederlanders die al eerder op de lijst stonden doen weer mee aan de verkiezingen: Maarten 't Hart, Paul Cliteur, Martin Gaus, Mensje van Keulen, Gerti Bierenbroodspot, Rudy Kousbroek, Dirk Boon, Belinda Meuldijk en Jan Wolkers.

  De partij overlegt nog met de laatste vier BN'ers. Het congres krijgt de complete kandidatenlijst op 1 oktober voorgelegd.

  Paraglider stort neer in mijnenveld

  Icoon OpmerkelijkEen IsraŽlische paraglider is dinsdag zijn beoogde landingsplaats enigszins voorbij gegleden. De man verloor door nog onbekende oorzaak de controle over zijn scherm, waardoor hij al snel richting de grens met SyriŽ en JordaniŽ gleed. Een grensconflict werd vermeden toen de man aan IsraŽlische zijde neerstortte. Daarmee leek het in eerste instantie gedaan te zijn met het geluk van de hoogvlieger, die midden in een mijnenveld bleek te zijn geland.

  Een pijnlijk geluk bleek echter het feit dat de man bij zijn val verwondingen aan zijn benen en meerdere botbreuken had opgelopen. Hierdoor was hij niet in staat te voet zijn uitstapje voort te zetten. Na enkele uren werd de man door het leger uit zijn explosieve omgeving bevrijd en overgebracht naar een ziekenhuis. Men vermoedt dat de onfortuinlijke landing het gevolg is geweest van een defect aan het scherm.


  De paraglider was al snel weer in de lucht
  Laatste reviews en specials
  review
  Blu-ray: Good Boys
  review
  The Expanse seizoen 4
  review
  Tokyo Mirage Sessions #FE Encore
  special
  Wat de volgende Mario Kart kan leren van Mario Kart Tour
  review
  The Grudge
  review
  Charlie's Angels
  ©FOK.nl e.a.