FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 9 mei 2006

Historisch: Elio de Angelis

Komende dinsdag is het twintig jaar geleden dat de Italiaanse coureur Elio de Angelis bij een testongeluk om het leven kwam. De Angelis wordt nu voornamelijk herinnerd als de laatste coureur vóór Roland Ratzenberger die in een Formule 1-auto het leven liet, maar minder bekend is de schandalige wijze waarop er toentertijd met het ongeluk om werd gesprongen.

Elio de Angelis debuteerde op 20-jarige leeftijd in 1979 in de Formule 1 bij het team Shadow. Een jaar later had hij al getekend bij Lotus, dat in 1978 nog wereldkampioen was geworden met Mario Andretti en Ronnie Peterson. Shadow klaagde hem aan voor contractbreuk, wat De Angelis als een compliment beschouwde, omdat Shadow hem blijkbaar niet terug wilde hebben voor het geld dat hij meebracht, maar voor zijn talent.

Tijdens de Braziliaanse Grand Prix in 1980 werd De Angelis bijna de jongste racewinnaar tot dan toe, maar kon René Arnoux net niet verslaan. Twee jaar later won hij alsnog zijn eerste race in Oostenrijk, door in een fotofinish Keijo Rosberg te verslaan. Drie jaar later kwam op Imola zijn tweede en laatste overwinning, toen winnaar Alain Prost werd gediskwalificeerd.

De ware gentleman in De Angelis kwam regelmatig naar buiten. In 1985 maakte Nigel Mansell een enorme crash mee op het circuit van Paul Ricard en kwam in Marseille in een ziekenhuis terecht. Elio was een van de weinige collega's die hem in het ziekenhuis opbelde om te vragen hoe het met hem ging. Enkele jaren eerder had De Angelis zijn collega's vermaakt tijdens een coureursstaking, door in het verblijf van de rijders een pianoconcert te geven.

In 1985 kreeg De Angelis bij Lotus Ayrton Senna als teamgenoot. Senna reed pas in zijn tweede Formule 1-seizoen en in de eerste helft van het seizoen was De Angelis nog duidelijk de nummer één in het team. In de tweede helft van het jaar had De Angelis echter te kampen met veel mechanische pech en uiteindelijk eindigde zijn jonge teamgenoot boven hem in het puntenklassement.

Aan het einde van 1985 was het duidelijk dat het team zich vooral wilde richten op Senna. De Angelis verliet Lotus en tekende bij Brabham, dat voor 1986 een radicaal nieuwe auto had ontworpen, met een extreem lage rijhoogte. De wagen bleek echter niet de kampioenschapsauto te zijn waar het team op had gehoopt en duizenden testkilometers waren nodig om de BT55 competitief te maken.

Twee dagen na de Grand Prix van Monaco, waar De Angelis van de laatste plaats op de grid was gestart, zat de Italiaan alweer in de wagen voor een test op Paul Ricard. Tijdens een van de testritten brak op hoge snelheid de achtervleugel van de wagen af en maakte de Brabham een aantal salto's over de vangrails. De auto kwam ondersteboven tot stilstand en de marshalls waren niet in staat deze rechtop te duwen. De baanposten werden geholpen door Alan Jones, Alain Prost en Nigel Mansell, maar door een brand die was uitgebroken, kon niemand dicht bij de wagen komen. Het blussen van het vuur ging ook niet volgens plan en Jones vertelde later dat het meeste bluspoeder in de cockpit terecht kwam, in plaats van op de brandende motor.

Pas na tien minuten lukte het de baanposten om de coureur uit het brandende wrak te bevrijden. Wat de crash nog schrijnender maakte, was het feit dat de reddingshelikopter er een half uur over deed om ter plaatse te komen. Zonder de verstikkende rook had de Italiaan het ongeluk makkelijk overleefd: hij bleek later slechts een sleutelbeen te hebben gebroken en wat lichte brandwonden op zijn rug te hebben. Hij stierf echter de volgende dag aan een zware hersenbeschadiging, veroorzaakt door rookvergiftiging.

De toenmalige president van de FIA, Jean-Marie Balestre, kondigde een aantal waanzinnige maatregelen af naar aanleiding van het ongeluk. Zo werd het deel van het circuit waar De Angelis crashte veranderd, terwijl de betreffende serie bochten geen oorzaak was geweest van het ongeluk. De slechte uitrusting van de marshalls, die slechts gekleed waren in korte broek en t-shirt, was een veel nijpender probleem en ook de deskundigheid en de vaardigheid van de baanwachten liet veel te wensen over.

Dat laatste bleek wel tijdens de Grand Prix van Frankrijk, die slechts twee maanden later werd gehouden op hetzelfde circuit. Philippe Streiff parkeerde zijn hevig brandende Tyrrell aan het begin van de pitstraat en kon zelf op tijd uitstappen, maar de marshalls voerden een bijna komische dans rond de wagen uit terwijl ze het asfalt bedekten met blusschuim. Tot overmaat van ramp moest een brandweerwagen tegen de rijrichting in door de pitstraat te hulp komen, terwijl de peperdure auto volledig uitbrandde.

Niet lang voor zijn fatale ongeluk had Elio in een interview zijn situatie met Lotus uitgelegd: "Iedereen die in de Formule 1 komt, moet op de een of andere manier wat opofferen. Het is niet makkelijk om in F1 te geraken: je kan betalen voor je entree, maar je exit kan heel snel gaan. Dit is geen makkelijke positie om je in te bevinden. Morgen kan je zonder duidelijk aanwijsbare reden op het strand zitten."

[Update] GTA IV tegelijk op de PS3 en Xbox 360

Tijdens de Microsoft conferentie is bekend geworden dat GTA IV als eerste op de Xbox 360 zal verschijnen en wel op 16 oktober 2007 in de V.S., 19 oktober in Europa. Dit werd bekend door een tattoo op het lichaam van Peter Moore. Check ook ons live verslag van de Microsoft conferentie om op de hoogte te blijven.

Update 09-05 23:40
In het persbericht van Take Two is te lezen dat GTA IV tegelijkertijd op de Xbox 360 en de PS3 zal verschijnen. Het nieuwste deel in de GTA-reeks zal dus niet exclusief (of een paar maanden eerder) op de Xbox 360 verschijnen. Het spel zal wel nog steeds vanaf 16 oktober 2007 in de Amerikaanse winkels liggen en vanaf 19 oktober 2007 in de Europese winkels.

Met dank aan InsertCredit voor het melden van dit nieuws

[update] Halo 3 trailer op Marketplace en internet

Op Xbox Live is zojuist een trailer verschenen van de langverwachte game Halo 3. De beschrijving bij het item is als volgt:
"[...]
De strijdmachten van de aarde zijn bijna compleet van de kaart geveegd en de aarde is ten prooi gevallen aan de onstuitbare veroveringsdrang van de Covenant. Deze buitenaardse bezetters hebben iets ontdekt onder het zand van de eeuwenoude Afrikaanse woestijn. Iets ongelofelijks. Iets van de forerunner.
[...]"


Update 23:05

Ook op de site van developer Bungie is de trailer inmiddels verschenen, deze kan hier worden gedownload / bekeken.

Met dank aan lordteddybeer voor het melden van deze update

Microsoft komt met spectaculaire Vista game line-up

Men zou bijna vergeten dat de grootste business van Microsoft het Windows-platform is tussen al het Xbox 360 geweld, maar Microsoft bracht vandaag toch een lijst uit met titels die te zijn zullen zijn bij haar booth op de E3. De lijst bevestigt onder andere dat Microsoft inderdaad Alan Wake zal uitgeven, maar uiteraard ook dat Alan Wake nog wel op de PC zal verschijnen en niet een Xbox 360 exclusive zal zijn.

De lijst:
Age of Conan: Hyborian Adventures (Funcom, Online action RPG)
Age of Empires III: The WarChiefs (Microsoft Game Studios, RTS)
Alan Wake (Microsoft Game Studios, psychological action thriller)
Battlefield 2142 (Electronic Arts, FPS)
Call of Juarez (Ubisoft, action)
Company of Heroes (THQ, WW2 RTS)
Crysis (Electronic Arts, FPS)
Desperate Housewives the Game (Buena Vista Games)
F.E.A.R. Extraction Point (Vivendi, FPS)
Flight Simulator X (Microsoft Game Studios, flightsim)
Halo 2 for Windows Vista (Microsoft Game Studios, FPS)
Hellgate: London (Namco Bandai, action RPG)
Heroes of Might & Magic V (Ubisoft)
Neverwinter Nights 2 (Atari, RPG)
Rise of Nations: Rise of Legends (Microsoft Game Studios, RTS)
Shadowrun (Microsoft Game Studios, FPS)
SiN Episodes: Emergence (Ritual Entertainment, FPS)
The Ship (Outerlight Ltd.)
Titan Quest (THQ)
Vanguard: Saga of Heroes (Sigil Games Online Incl.)

Post van Jelleke

Webloggers zijn links en de rechtse webloggers (voorzover die al bestaan) zijn blijkbaar geen lid van de VVD.

We moesten daarom door ThE_ED via de submit geattendeerd worden op de brief die Jelleke Veenendaal afgelopen weekend 'volledig op eigen kosten' heeft rondgestuurd aan de VVD leden. De brief was gericht aan haar 24.000 partijgenoten waarvan geen e-mail bekend is bij het algemeen secretariaat.

Jelleke is de relatief onbekende kandidaat voor het lijsttrekkerschap van de VVD die in het verkiezingsgeweld van de afgelopen weken een beetje moeite heeft zichzelf te profileren. Uit de peilingen blijkt dat ze nauwelijks stemmen gaat krijgen, maar ze houdt stug vol en dat waarderen we.

Het is wel jammer dat ze niet echt duidelijk weet te maken waar ze nu voor staat, want ze wil "politiek weer bij de mensen terugbrengen", "meer daadkracht van ministeries" en er alles aan gaan doen om onze "zekerheden voor de toekomst" zoals "inkomen, pensioen, woonsituatie en zorg" te behouden.

Al met al bevestigt dit weer een beetje het beeld dat het bij deze lijsttrekkersverkiezing nauwelijks gaat over de inhoud, maar over de personen en vooral het imago wat ze uit willen
stralen.

Is dat verkeerd? Nee hoor, oud-partijleider Bolkestein maakt er zelf ook geen geheim van dat hij alleen maar let op het imago van de kandidaten.

Vanaf morgen wordt er gestemd. Stemverklaringen vooraf graag in de reacties!

Eerste screenshots Shadowrun

Van de team-based first person shooter Shadowrun zijn de eerste beelden vrijgegeven. Shadowrun is gebaseerd op de gelijknamige tabletop RPG en wordt ontwikkeld door FASA studio.

Shadowrun zal verschijnen voor Xbox 360 en Windows Vista en zal als uniek aspect hebben dat mensen op beide platforms samen kunnen gamen en ook tegen elkaar kunnen praten. Invites kunnen eveneens over en weer gestuurd worden tussen PC en Xbox 360.

De screenshots zijn genomen van de 360 versie en maken onderdeel uit van de nieuwe website van de game.

NBA: New Jersey verslaat Miami

De Miami Heat hebben hun eerste wedstrijd in de halve finale verloren. De New Jersey Nets waren met 100-88 te sterk. De Phoenix Suns wonnen thuis van de Los Angeles Clippers, eindstand 130-123.

De Nets hadden weinig moeite met de Miami Heat, dat als een serieuze kandidaat voor de titel gezien wordt. De Heat keken eind derde kwart zelfs tegen een achterstand aan van 28 punten. De Heat kwamen thuis geen moment in hun spel, mede te danken door een groot aantal fouten dat Shaquille O'Neal opliep waardoor de center slechts beperkte minuten op het veld stond. Ook werden maar liefst 18 van de 22 driepunter-pogingen gemist. Alonzo Mourning, center van de Heat, wist het goed te bewoorden, "We got our butts kicked."

Onder leiding van de kersverse Most Valuable Player, Steve Nash, wonnen de Suns van de Clippers. Nash scoorde 31 punten en deelde 12 assists uit. Nash, die vorig jaar ook al de MVP-award won, werd voor de wedstrijd uitgeroepen tot MVP van het reguliere seizoen. Hij schaarde zich onder het rijtje van slechts negen spelers die ooit opeenvolgende MVP-awards wonnen.


Tussenstanden Conference Semifinals:

Detroit Pistons - Cleveland Caveliers 1-0
Miami Heat - New Jersey Nets 0-1
San Antonio Spurs - Dallas Mavericks 1-0
Phoenix Suns - Los Angeles Clippers 1-0

Uitslag Willem II - De Graafschap

Vanavond stonden Willem II en De Graafschap tegenover elkaar in de strijd om een ticket voor de Eredivisie 2006/2007. Hieronder vind je de uitslag.

Willem II – De Graafschap 2-1
14' Agustien 1-0
79' Dembele 2-0
90'+1De Visscher 2-1

Scheidsrechter: Temmink
Geel: Redan (Willem II), De Groot, de Visscher, Bot (De Graafschap).

Eerste wedstrijd, 0-1, Willem II handhaaft zich

Gisteren wist NAC Breda zich al ten koste van FC Volendam te verzekeren van nog een jaar in de Eredivisie.

Microsofts persconferentie

De persconferentie is begonnen geëindigd! Uiteraard was FOK!games ook live aanwezig en werd je hier live op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen. Dit zijn de updates:

22:30 We zijn weer online en de persconferentie is op dit moment afgelopen. Er zijn echter wel een aantal leuke dingen te vertellen. Allereerst zal het mogelijk worden om op de PC en 360 tegen elkaar te gaan spelen, ook kan je via een headset communiceren.

De mobiele telefoon zal meer betrokken worden en zo zal het in de toekomst mogelijk worden op je mobiel een auto voor bijvoorbeeld Forza Motorsport 2 aan te passen en deze vervolgens naar de Xbox te sturen. Ditzelfde is mogelijk in Windows Vista.

Natuurlijk kon de conferentie niet afsluiten zonder een teaser van Halo 3 te laten zien en dit gebeurde dan ook.

21:46 We zijn er nog steeds. MrSubtle's PDA heeft nog voor een goed uur stroom, dus we blijven volhouden. Bill Gates is nu aan het woord, en praat een hoop over de zaken en hoe Microsoft de toekomst ziet. Geen nieuwigheden of exclusieve dingen voor nu.

21:35 Nieuwe exclusieve titels! ShadowRun, een shooter met aliens die ontwikkeld wordt door Fasstudio en exclusief voor X360 en Vista uit zal komen. Hierna volgde een horror game, "I am awake". Het is de Remedy game Alan Wake. Ook deze game komt voor de Xbox 360 en Vista. Hierna maakt Bill zijn opkomst.

21:34 Marktfeitjes: Oblivion is in drie weken 1.7 miljoen keer verkocht voor beide platforms.

21:32 Dan nu de Windows-games van Microsoft. Er werden een paar Vista demo's geshowd zoals FSX en Age of Conan. Vervolgens startte de trailer van Crysis waar het perspubliek stil van werd.

21:23 Er verschijnt een tatoeage: "GTA IV". Exclusief voor X360, met content via Live!

21:22 Nog meer hardware: HD-DVD Player voor de Xbox 360! Het apparaat heeft de vorm van een Xbox, en er zullen vanaf "this holiday" 150 titels op HD-DVD verschijnen. Ze zijn ook erg direct naar de concurrent, ze willen de gebruiker de keuze geven om gebruik te maken van Next-Gen HD-DVD en Blu-Ray.

21:21 Meer marktnieuws: Door de release van de demo via Live! zijn er vijf keer zoveel exemplaren van Fight Night gepreordered dan normaal. Verder komt er een serie genaamd "Gears of War: Road to E3" in HD die gedownload kan worden.

21:17 Na een trialer van Rare's Viva Pinata volgt er een introductie van de Marketplace in die game. Je kan in de game je eigen wereld bouwen en mensen via Xbox Live uitnodigen. Hetzelfde idee als Animal Crossing dus. In Viva Pinata kan je ook voortplanten! Via een "love dance" (neuken dus) tussen twee figuurtjes kan er een nieuwe "bijgemaakt" worden.

21:11 Meer gametitels: Lost Odyssey van developer Mistwalker. Daarnaast komt er ook nog Dead or Alive xtreme 2. Vervolgens is er een filmpje van een Splinter Cell: Double Agenta begonnen. De beelden zijn in-game en prerendered maar vertonen desondanks framedrops.

21:09 Marktnieuws! Microsoft gaat zich meer op Japan richten. Ze hebben Hionobu Sakaguchi van de Final Fantasy-reeks om ze daar bij te helpen.

21:08 Meer hardware: Een (bedraade?) webcam genaamd Xbox Live Vision die een speler zichtbaar kan maken over live. Het stuurtje en de cam komen in herfst uit.

21:06 Na een indrukwekkend filmpje van Fable twee volgde een nieuwe video: Forza 2. Het was een CGI filmpje met een paar racemonsters. Er zullen zo'n 300 auto's in de game zitten, en je kan met z'n 12'en tegelijkertijd op Live. Er komt een wireless stuurtje met force feedback die Forza 2 zal ondersteunen.

21:02 Microsoft laat nu alle games zien die het afgelopen jaar te koop waren. zoals Ghost Recon en CoD2. Daarnaast zijn er filmpjes van Test Drive unlimited, NCAA Football 07, Dead rising, Dance Dance Revolution, Prey, Superman Returns, Crackdown, Ninety Nine Nights en Gears of War. Het publiek klapt mager na het zien van de filmpjes. Er zullen "this holiday" zo'n 160 nieuwe titels voor de Xbox 360 verschijnen. Nu start de presentatie van een nieuwe game. FABLE 2! Meer volgt!

20:54 Nu verschijnen er allemaal arcadegames in beeld. Pac-Man, Ultra Mk3, Street Fighter II, Dig Dug, Rally X, Time Pilot, Scrampble, Frogger, Defender en allerlei Konami en Namco games. Verder komt er ook nog een Sonic uit. Al deze games worden grafisch geupdate zodat ze geschikt zijn voor HD. Er komen meer dan 100 nieuwe games naar Xbox live. Als laatste wordt er bekend gemaakt dat Lumines ook naar Xbox Live komt.

20:51 Nu praat Moore over Xbox 360 lifestyle en imago.

20:50 Peter Moore is nu aan het woord. Hij vertelt over de entertainment divisie bij Microsoft die onder zijn tak komt. Verder grapt hij dat tijdens de Xbox 360 tekorten geen consoles verstopt waren in Area 51. Ze hebben in 8 maanden 5 miljoen units verkocht, meer dan PS2, Xbox en PS1. De vergelijking met iPod wordt gemaakt: de iPod verkocht 5 miljoen exemplaren in 30 maanden.

20:41 Het is begonnen! Er verschijnt een trailer van een game die er grafisch geweldig uitziet. Om MrSubtle te quoten: "Holy Shit". Er verschijnen allemaal dingen in beeld. Veel bloed, geweldig geluid en de naam Cliff Blezinski van Gears of War verschijnt in beeld.

20:37 Het kan nu elk moment beginnen. De zaal zit stampvol met cameraploegen en fotografen. De schrijvende pers mag helaas geen foto's nemen, dus beelden zijn alleen voor de cameramensen.

20:22 De zaal is vol! Er is zojuist aangekondigd dat de persconferentie over 10 minuten gaat beginnen.

20:19 Op het scherm verschijnen nu allemaal verschillende gamertags van de aanwezige pers: Number 25 Kikizo etoychest Gizmo Firme Sharky Godfree bldipert E Storm Kameo Uxb Hymacgn en Evil Munkey voor degenen die graag pers in hun lijst willen hebben.

20:14 Marco heeft met een Nederlandse contactpersoon van Microsoft gesproken die hem vertelde dat de presentatie vooral op games gericht is. Verder zitten er een aantal spectaculaire onthullingen tussen. Het scherm laat nu "Welkom" in verschillende talen zien, dus Microsoft is op de internationale toer.

20:06 De zaal loopt al goed vol. Het scherm laat net als de persbadge foto's van personen zien uit verschillende landen. Verder schallen er gesprekken uit de speakers vanuit allerlei verschillende vreemde talen.

20:00 Inmiddels is MrSubtle aangekomen en heeft hij plaatsgenomen in een zaal die volledig Chinees is ingericht. Op het grote scherm staat nu nog E3 06 Media briefing, maar over een half uur kunnen we onthullingen verwachten.

Nadal verslaat Moya in Rome

Rafael Nadal heeft een zeer lastige eerste horde in Rome overleefd. Carlos Moya moest er in drie sets af tegen zijn landgenoot. Guillermo Coria en Gaston Gaudio kunnen net als Moya naar huis.

Nadal won met 6-1, 2-6 en 6-2 de clash die nooit tot een klassieker wilde uitgroeien: beide spelers waren geen moment tegelijkertijd in vorm. In de eerste set maakte Moya veel te veel unforced errors: liefst zestien gedurende vijf games. Moya’s dropshots werden keihard afgestraft door Nadal. Het momentum keerde in de tweede set; Nadal miste op 1-1 een eenvoudige volley en plots was de oude Moya terug. De Roland Garros winnaar van 1998 sprak zijn uitmuntende forehand aan en pakte makkelijk de set.

Moya kon zijn vorm echter niet vasthouden en werd meteen gebroken in het derde bedrijf. Op 2-4 kreeg de oudste van het tweetal de kans om terug te breaken, maar daarmee sprong hij te lichtvaardig om. Nadal bleef overeind. ”Volgens mij is het onmogelijk zwaarder te loten”, keek de nummer twee van de wereld terug. Nadal is nu 48 duels aaneen ongeslagen op gravel en bij toernooiwinst evenaart hij het record van Guillermo Vilas.

Guillermo Coria en Gaston Gaudio kampen de laatste weken met een vormcrisis. Met name Coria presteert ondermaats. Vanmiddag was zelfs de onbekende Ramirez Hidalgo met 6-3, 6-2 te sterk. El Mago sloeg tien dubbele fouten en kon ook in de rally niet mee met de Spanjaard. De uitschakeling van Gaston Gaudio is wellicht verrassender: Xavier Malisse was met 4-6, 6-3 en 6-3 te sterk. De hoog genoteerden Andy Roddick, Nikolai Davydenko en David Nalbandian maakten geen fout, al had laatstgenoemde nog drie sets nodig om zich van Fernando Vicente te ontdoen.

Uitslagen:
Berdych (Tsj) – Srichaphan (Tha) 6-1, 6-3
Stepanek (Tsj/14) – Lopez (Spa) 6-4, 6-4
Ramirez Hidalgo (Spa) – Coria (Arg/9) 6-3, 6-2
Henman (Eng) – Di Mauro (Ita) 7-5, 7-6
Malisse (Bel) – Gaudio (Arg/8) 4-6, 6-3, 6-3
Davydenko (Rus/6) – Pashanski (SeM) 6-1, 6-4
Nieminen (Fin) – Grosjean (Fra) 6-2, 6-1
Baghdatis (Cyp) – O. Rochus (Bel) 7-5, 6-4
Mathieu (Fra) – Ferrero (Spa) 6-1, 6-3
Nadal (Spa/2) – Moya (Spa) 6-1, 2-6, 6-2
Nalbandian (Arg/4) – Vicente (Spa) 6-2, 3-6, 6-3
Roddick (USA/5) – Hanescu (Roe) 6-1, 6-0
Johansson (Zwe/15) – Fognini (Ita) 7-6, 6-3
Safin (Rus) – Gabashvili (Rus) 7-5, 3-6, 6-1


De overige eerste rondepartijen vonden maandag plaats

Tamerus naar NAC Breda

Gert Jan Tamerus speelt de komende drie seizoenen voor NAC Breda. De 25-jarige aanvaller komt over van Heracles Almelo.

Tamerus stond ook in de belangstelling van Sparta Rotterdam en Excelsior, maar kiest dus voor een verblijf in het zuiden. Tijdens het afgelopen seizoen miste Tamerus slechts één competitiewedstrijd voor de Heraclieden en maakte hij zes doelpunten. Voor zijn driejarige periode in Almelo was Tamerus actief voor Haarlem. NAC Breda slaagde er eerder al in Edwin Zoetebier vast te leggen met het oog op de komende jaargang.

Jesper Olsen getroffen door hersenbloeding

Nu pas is bekend gewoorden dat voormalig Ajax-speler Jesper Olsen op 4 mei is getroffen door een hersenbloeding. De 45-jarige Deen ligt in een ziekenhuis in zijn woonplaats Melbourne. Nadere details over de toestand van Olsen ontbreken.

Begin jaren '80 groeide Olsen uit tot een van de publiekslievelingen bij Ajax. Vanwege zijn geringe postuur en zijn beweeglijkheid kreeg hij als bijnaam 'De Vlo'. Legendarisch is het moment waarop hij in 1982 in de wedstrijd tegen Helmond Sport samen met Johan Cruijff een penalty nam. Cruijff trapte de bal van de penaltystip opzij naar Olsen, deze kaatste terug naar Cruijff waarop Cruijff de bal binnenschoot. In 1984 verruilde Olsen Ajax voor Manchester United waar hij vijf seizoenen speelde.

Van Basten neemt drie spitsen mee

Bondscoach Marco van Basten zal naar Duitsland afreizen met drie spitsen. De komende dagen wordt bekeken wie van het viertal Jan Vennegoor of Hesselink, Dirk Kuijt, Ruud van Nistelrooij en Klaas Jan Huntelaar afvalt.

Van Basten laat zijn keuze afhangen van de prestaties tijdens de vandaag begonnen trainingssessie in Katwijk. ”Ik kijk niet naar namen”, aldus de bondscoach. ”Ik kijk wie er een goede indruk maakt. Daar gaat het mij om.” Donderdag oefent Oranje op het terrein van Quick Boys tegen Jong Oranje. Aan de stage doen achttien spelers mee. Zes leden uit de voorselectie (Lodewijks, Vlaar, Davids, Bouma, Emanuelson en Meerdink) kregen geen invitatie, terwijl tien spelers wegens clubverplichtingen geen acte de présence geven.

Albanië moet toch op zoek naar nieuwe bondscoach

De Albanese voetbalbond zal op zoek moeten gaan naar een nieuwe bondscoach. Op het laatste moment wuifde de beoogde man, Hans-Peter Briegel, een contractverlenging weg.

"Ik kan dit aanbod niet accepteren, omdat er clausules zijn opgenomen die niet met mij zijn besproken. Daarom wijs ik het aanbod af en treed ik terug. Ik hou van dit land en zal graag terugkeren, alleen niet meer als bondscoach," aldus de Duitser.

Albanië is een van de tegenstanders van Nederland in de kwalificatie voor het Europees kampioenschap voetbal in 2008 in Oostenrijk en Zwitserland.

Japan onderuit tegen Bulgarije

In hun voorbereiding op het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland is Japan in eigen huis met 1-2 onderuit gegaan tegen Bulgarije.

Bulgarije kwam al in de tweede minuut van de wedstrijd op voorsprong door een treffer van Svetoslav Todorov. In de 75e minuut kwam Japan echter op gelijke hoogte dankzij een treffer van Seiichiro Maki. In blessuretijd zorgde Hristo Yanev voor de winnende treffer namens Bulgarije.

Artwork en info Wario Ware: Smooth moves online

Direct na de Nintendo's pre-e3 persconferentie is de eerste informatie over WarioWare: Smooth moves online gekomen. De game zal rond de 200 minigames bevatten, waarbij natuurlijk de Wii controller centraal staat. De actie zal varieren van krabbelende bewegingen, tot het snellere hak- en snijwerk.

Hier alvast enkele characters die in het spel zullen verschijnen, het logo van het spel, en een kleine impressie van de gameplay.Nintendo persconferentie

Net als gister met Sony zullen we ook vandaag jullie live op de hoogte houden van al het nieuws. De laatste feitjes staan bovenaan en de show moet om 18:30u beginnen.

19:50 - Het is afgelopen. De rest van de impressies van Nintendo komen van de beursvloer waar de pers de kans krijgt om met de Wii en DS te spelen. Wat vond jij van de show? Iets gemist nog?

19:40 - De gelukkige gamer, een cunt genaamd Scott, mag nu met Miyamoto gamen. Ze spelen tegen Iwata en Reggie. De game is het tennisonderdeel uit Wii Sports, een verzameling sportgames die vooral voor de fun zijn.

19:35 - Iwata weg, Reggie terug. De eerste gamer die hands-on mag met de Wii komt nu op het podium. Miyamoto ook op het podium.

19:30 - Virtual Console aan de buurt nu. Virtual Console laadt games in enkele tellen.
Wii connect 24, een hardware functie die ervoor zorgt dat de Wii, zelfs in standby, dingen kan registreren. Bijvoorbeeld in Animal Crossing: Starting with something like Animal Crossing, any time the console is in standby they may find a friend has visited their village and left a message or a gift

19:23 - Iwata op het podium. Eerst over game-publiek uitbreiden dmv non gamers enzo. Same old same old.

19:20 - New Mario beelden, Pokémon Ranger. Nieuwe Yoshi, Starfax en Diddy Kong Racing. Ook Final Fantasy III wordt getoond.

19:16 - George Harrison over de DS. Meer dan 16 miljoen verkochte units, miljoenen meer dan de PSP. Vooral het momentum van de DS is groot. Nintendogs, Nintendo W-Fi Connection (1.3M spelers, 40+M connecties) en Brain Training zijn erg belangrijk geweest.

19:15 - Na het schieten in Red Steel wordt nu het zwaardvechten getoond. Blokken met links, slaan met rechts.
19:10 - Twee Franse dudes van Ubisoft die Red Steel gaan presenteren. De Wii controleur zal volledig gebruikt worden.

19:08 - Alle games die al geweest zijn net komen nu weer, maar nu met een klein praatje van Reggie. Op de E3 zijn er 27 speelbare Wii games.

19:05 - Zelda komt in twee versies. Wii en Cube versie.

19:00 - Nunchuck heeft ook motion sensor. Hierdoor ontstaat extra vrijheid. Speaker in de controller.

18:56 - Zelda Twilight Princess, gespeeld op de Wii. Zelda zal launchen tegelijk met de Wii. Uitleg over gameplay.

18:55 - Meer trailers: Metroid Prime 3, een DBZ game, DQ: Swords, Fire Emblem, Spongebob, Super Mario Galaxy, een racegame, SD Gundam game, Tony Hawk, Excite Truck, Elebits, Red Steel, Rayman 4, Super Wing Golf, Sonic, Project HAMMER, Madden, FF: Crystal Chronicles, Twilight Princess, en nog wat meer dat we net gemist hebben
18:50 - Geen releasedetails als prijs en datum. Enige dat gezegd wordt is goedkoper dan de rest, en Q4 2006.

18:45 - Trailer voorbij, Reggie weer aan het woord.

18:43 - Beelden nieuwe Mario worden getoond, net als een vliegspel en Metroid Prime. Tevens Wario Ware, Red Steel en Twilight Princess.

18:42 - Nieuwe Wii trailer. Playing = Believing als slogan

18:40 - Er wordt een racegame getoond die met de Wii controller te besturen is dmv beweging

18:37u - LIFT OFF!
Miyamoto staat met een Wii controller de Zelda muziek te dirigeren

18:28u - De pers is plaats aan het nemen en op dit moment is het enige dat er vanuit Lexie komt een Omg, dit is te vet

Zweedse WK-selectie bekend

Bondscoach Lars Lagerbäck van Zweden heeft vanmiddag zijn WK-selectie prijsgegeven. Opvallend is dat Alexander Östlund, een vaste kracht, ontbreekt.

Lagerbäck presenteerde een weinig verrassende selectie, die veel gelijkenissen vertoont met het Zweedse team op EURO 2004. Petter Hansson en Markus Rosenberg zijn de opgenomen Eredivisiespelers, terwijl Henrik Larsson, Markus Allbäck, Johan Elmander, Erik Edman en Zlatan Ibrahimovic een verleden hebben in Nederland. Zweden stuit in Duitsland op Engeland, Trinidad en Tobago en Paraguay. In 1958 vierden de Scandinaviërs met een plek als runner-up hun beste prestatie op een mondiale.


De selectie:

Doel: Alvbage (Viborg), Isaksson (Stade Rennes), Shaaban (Fredrikstad)

Verdediging: K. Svensson (IFK Göteborg), Hansson (SC Heerenveen), Edman (Stade Rennes), Lucic (Hacken), Stenman (Bayer Leverkusen), Nilsson (Panathinaikos), Mellberg (Aston Villa)

Middenveld: Andersson (Malmö), Elmander (Brøndby), Jonson (Djurgårdens), Alexandersson (IFK Göteborg), A. Svensson (Elfsborg), Wilhelmsson (Anderlecht), Linderoth (FC Kopenhagen), Ljungberg (Arsenal), Källström (Stade Rennes)

Aanval: Allbäck (FC Kopenhagen), Ibrahimovic (Juventus), Larsson (FC Barcelona), Rosenberg (Ajax)

Wii controller heeft ingebouwde speaker

Zojuist heeft Nintendo in zijn persconferentie laten zien dat de Wii controller een ingebouwde speaker heeft. Het werd gedemonstreerd met de nieuwe Zelda, die een launch game zal zijn voor de console. Door de Wii-controller en het nunchuck-verlengstuk te gebruiken als boog hoor je de pijlen vanaf de controller naar de TV gaan, zogenaamde 'depth of sound'. Doordat de controller en de nunchuck allebei motion sensitive zijn kun je deze gebruiken als aparte zwaarden of als twee 'delen' van een boog.

De eerste (vage) screens:Tottenham wil op herhaling

Tottenham Hotspur wil het competitieduel met West Ham United laten overspelen. Dat staat in een open brief van voorzitter Daniel Levy aan de FA.

De Spurs verspeelden een ticket in de voorronde van de Champions League door met 2-1 te verliezen bij West Ham. Concurrent Arsenal versloeg Wigan Athletic met 4-2 en passeerde de equipe van Martin Jol in extremis. Tottenham kan als excuus opvoeren dat tien spelers kampten met een voedselvergiftiging. De Londense ploeg probeerde het duel nog te verzetten, maar die oproep vond geen gehoor bij de FA. Nu wagen de Spurs een nieuwe poging.

”Onze wedstrijd tegen West Ham was voor ons een soort bekerfinale. Onze kansen waren duidelijk verkleind door bijzondere omstandigheden. We hebben met spelers gespeeld die niet zich lekker voelden maar hun fans en collega's niet in de steek wilden te laten”, aldus Levy in de open brief. ”Onze spelers zijn een mogelijke kans ontnomen zich te kwalificeren voor de Champions League, terwijl onze fans achterbleven met het gevoel van onrecht.”

De FA verklaarde bij monde van een woordvoerder de wens van Levy niet te honoreren: ”Tottenham heeft de wedstrijd gespeeld en wat ons betreft blijft het resultaat staan. Maar het bestuur zal samenkomen en de inhoud van de brief bekijken.”

Activision koopt RedOctane

Activision heeft vandaag bekend gemaakt dat ze RedOctane op gaan kopen, de publisher van de verrassende PS2-hit Guitar Hero. Activision zegt over de overname dat het hun een vroege voorsprong kan geven in het muziekgenre, waarvan het bedrijf verwacht dat het een van de snelst groeiende genres zal worden in de komende jaren.

Alhoewel Activision niets bekendmaakte over nieuwe Guitar Hero games gaf Ron Doornik, de directeur en strategisch adviseur van Activision een duidelijke verklaring over wat de publisher aan RedOctane zal hebben:
"Het succes dat we deze dagen zien is een sterke indicatie dat Guitar Hero en eventuele uitbreidingen, ports en gelocaliseerde versies het overal goed zullen gaan doen, omdat Guitar Hero op de PS2 alleen al een grote hit was." We denken dat de online mogelijkheden van de next-gen consoles nieuwe en verschillende mogelijkheden bieden om bijvoorbeeld extra levels te genereren uit gedownloade muziek.

Als voorwaarde bij de deal zullen het management en een paar belangrijke werknemers van RedOctane langdurende contracten tekenen bij Activision. Harde bedragen werden niet genoemd. Activision verwacht ergens gedurende dit fiscale kwartaal, dat doorloopt tot juni, de deal rond te hebben, maar verwacht niet dat de deal voor het einde van het fiscale jaar gevolgen zal hebben voor de inkomsten.

Witte PSP en Platinum reeks naar Europa

Sony heeft bekend gemaakt dat de 'ceramic white' versie van de PSP vanaf maandag beschikbaar zal zijn in Europa, en dat er deze zomer een Platinum reeks voor budget PSP games geïntroduceerd zal worden.

De Value Pack met witte PSP, die een 32MB memory stick, afstandsbediening, oplader, tasje, polsbandje en oordopjes bevat, zal verkocht worden tegen een adviesprijs van € 249,- net zoals de zwarte versie.

Everybody's Golf, Ridge Racer, Pursuit Force en World Rally Championship zullen de eerste Sony titels in de Platinum reeks zijn. Er zal ook nog een aantal third party titels beschikbaar zijn. De Platinum games zullen voor een prijs van € 24,99 over de toonbank gaan.

Vooruitblik GP Spanje

De vooruitblik van FOK!sport op de Grand Prix van Spanje. Hoe hebben de coureurs voorheen gepresteerd op dit circuit, wie mag er met een verse motor starten, hoe staat het er voor in de kampioenschappen?

Circuit de Catalunya

meer circuitinformatie

Tijdschema

dagtijdsessie
vrijdag11:00 - 12:00vrije training 1
vrijdag14:00 - 15:00vrije training 2
zaterdag11:00 - 12:00vrije training 3
zaterdag14:00kwalificatie
zondag14:00race

Kampioenschap coureurs

poscoureurpunten
1Fernando Alonso 44
2Michael Schumacher 31
3Kimi Räikkönen 23
4Giancarlo Fisichella 18
5Felipe Massa 15
--Juan Pablo Montoya 15
7Jenson Button 13
8Ralf Schumacher 7
9Rubens Barrichello 6
--Mark Webber 6
--Jacques Villeneuve 6
12Nick Heidfeld 5
13Nico Rosberg 4
14David Coulthard 1
--Christian Klien 1

Kampioenschap constructeurs

posteampunten
1Renault62
2Ferrari46
3McLaren-Mercedes38
4Honda19
5BMW Sauber11
6Williams-Cosworth10
7Toyota7
8Red Bull Racing-Ferrari2

Motoren

wagencoureurteammotor
1Fernando AlonsoRenaultoud
2Giancarlo FisichellaRenaultnieuw
3Kimi RäikkönenMcLarenoud
4Juan Pablo MontoyaMcLarennieuw
5Michael SchumacherFerrarinieuw
6Felipe MassaFerrarinieuw
7Ralf SchumacherToyotanieuw
8Jarno TrulliToyotaoud
9Mark WebberWilliamsnieuw
10Nico RosbergWilliamsoud
11Rubens BarrichelloHondaoud
12Jenson ButtonHondanieuw
14David CoulthardRed Bull Racingnieuw
15Christian KlienRed Bull Racingnieuw
16Nick HeidfeldBMW Sauberoud
17Jacques VilleneuveBMW Saubernieuw
18Tiago MonteiroMidlandnieuw
19Christijan AlbersMidlandoud
20Vitantonio LiuzziScuderia Toro Rossonieuw
21Scott SpeedScuderia Toro Rossooud
22Takuma SatoSuper Aguri F1nieuw
23Franck MontagnySuper Aguri F1nieuw

Prestaties afgelopen jaren

wagencoureur2005200420032002
1Fernando Alonso2 (3)4 (8)2 (3)
2Giancarlo Fisichella5 (6)7 (12)DNF (17)DNF (12)
3Kimi Räikkönen1 (1)11 (13)DNF (20)DNF (5)
4Juan Pablo Montoya7 (7)DNF (2)4 (9)2 (4)
5Michael SchumacherDNF (8)1 (1)1 (1)1 (1)
6Felipe Massa11 (10)9 (17) 5 (11)
7Ralf Schumacher4 (4)6 (6)5 (7)11 (3)
8Jarno Trulli3 (5)3 (4)DNF (4)10 (9)
9Mark Webber6 (2)12 (9)7 (12)
10Nico Rosberg
11Rubens Barrichello9 (16)2 (5)3 (2)DNS (2)
12Jenson Button 8 (14)9 (5)12 (6)
14David Coulthard8 (9)10 (10)DNF (8)3 (7)
15Christian Klien DNF (16)
16Nick Heidfeld10 (17)DNF (15)10 (14)4 (8)
17Jacques VilleneuveDNF (12) DNF (11)7 (15)
18Tiago Monteiro12 (18)
19Christijan AlbersDNF (14)
20Vitantonio LiuzziDNF (11)
21Scott Speed
22Takuma Sato 5 (3) DNF (18)
23Franck Montagny
(gridpositie tussen haakjes; DNS = did not start; DNF = did not finish)

Lost Planet demo en nieuwe trailers op de Marketplace

Microsoft heeft zich aan zijn schema gehouden en vandaag de demo van Lost Planet online gezet op de Xbox Live Marketplace. De demo is iets groter dan 303 MB en dus vanaf nu te downloaden voor iedereen met een Xbox 360. Naast de demo zijn er ook nog de volgende zeven nieuwe trailers uitgekomen:

* Culdcept SAGA - (101.56MB)
* Rockstar Games presents Table Tennis - (50.44MB)
* Hitman: Blood Money - (88.14MB)
* Call of Duty 3 - (115.54MB)
* Marvel: Ultimate Alliance - (102.95MB)
* NBA 2K7 - (50.27MB)
* Tony Hawk’s Project 8 - (159.98MB)

Informatie over de Wii en haar games

EGM heeft nieuwe informatie gepubliceerd met betrekking tot de Wii. Daarnaast hebben ze ook een aantal releasedata op een rijtje gezet.

-Klassieke games op de Virtual Console zullen grafisch niet verbeterd worden. Ze zullen wel draaien onder een beeldkwaliteit van 480p.

-1st-party-games van de TurboGrafx, een console ontwikkeld door NEC en Hudson, zullen bij de release beschikbaar zijn. 3rd-party-games volgen later.

-Klassieke spellen zullen een paar dollar kosten voor NES-games, US$5,00 voor SNES-games en US$10,00 voor N64-games.

-Er zullen meer exclusiever 3rd-party-games verschijnen voor de Wii dan voor de GameCube.

-De controller heeft een rumble functie en een luidspreker. Het idee voor de luidspreker komt van Yoot Saito. Hij bedacht het toen hij bezig was met de ontwikkeling van Odama. Het idee is dat je nu als je je controller beweegt bijvoorbeeld geluiden hoort als dat van een lightsabre.

-Als de Wii wordt uitgeschakeld na het spelen van Animal Crossing, dan blijft de Wi-Fi verbinding open. Op deze manier kunnen buitenstaanders langskomen en cadeautjes achterlaten.

-Volgens Nintendo hebben Japanners de keus tussen de PlayStation 3 en de Wii. De Xbox 360 van Microsoft zal geen enkele rol spelen.

-Omdat de Wii geen HD ondersteunt wint zij flink aan processorkracht. Het moet vier tot zes keer zoveel opleveren als wanneer de Wii wel HD zou ondersteunen. Een reden dat Nintendo ervoor heeft gekozen geen HD te ondersteunen is dat het geen stabiel systeem is. De een vind 720p standaard en de ander 1080p.

-Als de Wii wordt uitgeschakeld blijven het geheugen, delen van de processor en Wi-Fi gewoon actief. Nintendo vergelijkt dit met een mobiele telefoon die gewoon SMSjes kan ontvangen als deze uit staat. Deze functie wordt ook gebruikt in Zelda.

-Of er nu 50 of 500 characters in beeld zijn moet voor de gameplay weinig verschil uitmaken.

-Een camera of een microfoon zouden niet praktisch zijn in de controller. Dit komt omdat de speler dan met een microfoon op zit terwijl hij moet bewegen.

-Bij de launch zullen zeven 1st-party-games en dertien 3rd-party-games beschikbaar zijn.

Releasedata voor de VS
Final Fantasy Crystal Chronicles - Herfst 2006
Hudson Flugsimulation - Herfst 2006
Metroid Prime 3 - 2007
Super Mario Revolution - Herfst 2006
Super Smash Bros - 2007
Animal Crossing - 2007
Elebits - Herfst 2006
Godzilla - Herfst 2006
Happy Feet - Herfst 2006
Snoopy vs the Red Baron - Herfst 2006
Sonic - Herfst 2006
Red Steel - Herfst 2006
Tony Hawk - Herfst 2006
Monkey Ball - Herfst 2006
Rayman 4 - Herfst 2006

PRISM: Threat Level Red demo

Ook is er vandaag nieuws van eigen bodem, het Nederlandse Playlogic heeft vandaag voor de E3 een demo uitgegeven van PRISM: Threat Level Red. Deze first-person shooter waarin je een bewaker in de havens van New York speelt wordt ontwikkeld door zowel Rebellion Software als Rival Interactive.

In de demo speel je het eerste level van het spel, maar is gemaakt uit een vroege beta fase van het uiteindelijke spel waardoor er dus nog wel wat bugs in kunnen zitten. De release van het spel staat gepland voor september.

Je kan Prism: Threat Level Red onder andere downloaden bij:
Worthplaying
Gamershell
3D gamers

15. Zes dagen..

In het voorgaande deel gebeurt er het een en ander. Nu helaas nog niet het slot, maar:

Deel 15

Theo de Volggers had Ben de Leider thuis bij zijn kantoor afgeleverd, en was terug naar Duinkerken gereden. Ben de Leider betrad zijn kantoor en ging achter zijn bureau zitten. Hij rolde met zijn stoel naar achteren, en zwierde zijn benen het bureaublad op, om eens goed achterover te gaan zitten, dat is wat hij deed. Tot zijn genoegen hing het schilderij waar deze merkwaardige geschiedenis allemaal mee begonnen leek te zijn, - 'Het paard van Caligula' -, nog steeds aan zijn wand. Ben de Leider droomde eventjes weg..

"'Do', dat is een lekker wijf," neuriede hij even later. "'Re:'" vervolgde hij; "Zo luidt mijn mail altijd, 'Mi', is dunner dan spaghetti, 'Fa', daar was ik mee mijn haar, 'Sol', ehm.. ; la lalalalalalaa, 'La!' daar waar ik mijn spiegeltje bewaar!"
Ben de Leider opende de la, en greep zijn handspiegeltje om zichzelf eens goed te bewonderen..

Literair-technisch is het nu wellicht eens tijd om wat uiterlijke kenmerken van Ben de Leider te beschrijven. Da's niks te vroeg, want we zijn thans al in het vijftiende deel!
Er zijn schrijvers, vast veel betere, die een kei zijn in beschrijvende details. En niet zo maar een kei, nee, een uit de kluiten gewassen kei, halfnat door het spattende water van een kabbelend riviertje.. , een kei ook die later, in het jaar 1535, nét die ene straatklinker was waardoor het befaamde huifkarincident van Francois Boulanger op de straatroute Paris-Roubaix in 1535 plaatsvond (zie deel 1), maar dat is verder puur toeval.

De uiterlijke kenmerken van Ben de Leider, daar waren we gebleven.
Welnu: Ben de Leider was lang, mager, kort en dik.
Aangezien hij verder nog blond en donker was, kon van hem dus niet gezegd worden dat hij een kleurloze verschijning was.
Ben de Leider was voorts nog in het bezit van twee ogen en oren, maar moest het doen met slechts één goedgevormde neus. Verder had hij nog een hoop andere, goed functionerende lichaamsdelen, zoals armen, benen, een stijgbeugel, een zwezerik en dikke darm, lurven en kladden, een roede met bijbehorende accesoires, toeters en bellen, een stel voeten als Sidonia en het kapsel van Lambik ten tijde van het jaar 6 vóór de haartelling.

Maar eigenlijk, om kort te gaan: hij had een lange, slanke gestalte, een lang, scherp en wat smal gezicht. Ergens had ie wel wat weg van Johan Cruijff in zijn jonge jaren. Ergens, want eigenlijk leek Ben de Leider nergens op Johan Cruijff in zijn jonge jaren, maar in ieder geval altijd nog meer op Johan Cruijff in zijn jonge jaren dan menig ander Amsterdamse voetballer in zijn jonge jaren. Gaan we het hebben over de oudere jaren, tja, dan loopt de vergelijking wellicht mank, en wat heb je aan manke vergelijkingen in een verder zo'n fantastisch "goedlopend" verhaal als "Ben de Leider, deel 1 t/m 15?"

Ben de Leider dommelde in. Hij hoorde het gezoem van een vlieg, en opende zijn ogen.
Hij zag hoe een vlieg op het schilderij 'Het paard van Caligula' neerstreek. Waarschijnlijk kwam het niet al te intelligente insekt af op de hoop stront die zo prachtig op het doek geschilderd was. Ben de Leider glimlachte, en wilde aan het werk gaan, want hij had het druk.

Zes dagen later zat Ben de Leider, nog steeds geboeid en bijna roerloos, naar de vlieg te staren.

Zes dagen maar, want hij had het druk.

In zes dagen kan er een wereld geschapen worden, zes dagen kan een oorlog duren.
De Avondvierdaagse? Loop je in zes dagen!
Zes dagen; zo lang duurde ooit een week in het jaar 1506, voor een periode van een week, aangezien er volgens paus Abdullah d'n Eerste te kwistig was gestrooid met schrikkeljaren door keizer Julius Augustusz. Februari, die op 29 februari verjaarde. Volgens diens ega Maartje Aprillius zelfs élk jaar! Maartje Aprillius verjaarde jaarlijks op 6 maart. Zo zat er tussen beider verjaardagen meestal een periode van een week, en zo hoefden ze ook hun verjaardagen niet op dezelfde dag te vieren, waardoor ze bij elkanders verjaardag op bezoek konden komen, behalve dan bij de verjaardag van hun zoon Ronnie OkTober, maar dat was gelukkigerwijze een gemeenschappelijke kennis.

Als Ronnie jarig was gingen Julius Augustusz. en Maartje Aprillius er samen naar toe. Dit was niet al te vaak, want hun zoon Ronnie OkTober was jarig op de 73e juni; en volgens de Abdulliaanse kalender viel die dag alleen in het jaar 1480 op 6 maart, waardoor moeder Maartje Aprillius verhinderd was (en trouwens: Ronnie OkTober was toen nog niet eens geboren!) Op 6 maart 1480 werd namelijk ook de verjaardag van hun tweeling gevierd; Jan en Piet Keizer, die bij hun geboorte al aanspraak maakten op de troon, gezien hun eerste woordjes:

"Ta-ta ta-ta..
Pa-pa, wij ma-ken aan-spraak op de troon. En geef ons snel een lui-er want on-ze bil-le-tjes zijn niet schoon!"

en zo op hun nulste verjaardag al knap vroeg hun eerste woordjes spraken, aldus de vroedvrouw, en zij kon het bevroeden, die vroedvrouw!

Zes dagen had Ben de Leider de vlieg aanschouwd. Als het een eendagsvlieg was geweest dan had Ben de Leider in die zes dagen de begrafenis van die vlieg al achter de rug kunnen hebben, maar net als Ben was dit geen eendagsvlieg. Het was een strontvlieg, die zich verlustigde aan de hoop geschilderde stront op het schilderij.
"Misschien is het een incarnatie van keizer Caligula himself! Een paar kastes lager geïncarneerd in Poepie de strontvlieg.", filosofeerde Ben de Leider.

Ben dacht na. Hij was niet zo nors als hij zich deed voorkomen. Hij had het beste met Nederland voor. Hij had een goed karakter. Het deed hem dan ook pijn dat Ursula Dobbelsteen hem, -om welke reden dan ook-, had willen vermoorden. Dat aan zijn goede intenties werd getwijfeld.

Ook in Nederland was er die zes dagen het een en ander gebeurd. Misschien wel net zo veel als bij Ben de Leider, ..die zijn mailbox opende. Hij zag ruim 3 miljoen uitnodigingen voor Hyves, wat mailtjes van Balkenenende; betreffende de overname van de staat der Nederlanden, de koningin, de AIVD, de TafkaKGB, de CIA, hornyslut666..
"Hmm,' Ben de Leider streek over zijn kin, "Die laatste moet ik maar eens als contactpersoon toevoegen." Hij scrollde verder door zijn mail, en gelukkig las hij toen een heel belangrijke. Misschien is het dom om het alvast te verklappen, maar het luidde iets in de trant van:

"Re: Is die hoerige kutstaatgreep nu onderhand eens voltrokken?!"

(wordt vervolgd)

Acht screens en filmpje Tekken 6

De game werd vorig jaar al aangekondigd op de E3 en was dit jaar gewoon weer terug. Ditmaal werd Tekken 6 niet getoond door middel van een pre-rendered filmpje, maar gewoon met in-game beelden. Tekken 6 zal weinig veranderingen ondergaan ten opzicht van deeltje vijf. Nieuwe vechters, arena's e.d. zitten er uiteraard in, maar echt grote vernieuwingen zijn niet aangekondig.

Het filmpje is hier te downloaden. De bedoeling is dat Tekken 6 tegelijk met de PlayStation 3 op de markt verschijnt.


Klachten over meurende buschauffeurs

Icoon ShockingIn de Filippijnse hoofdstad Manila komen ontzettend veel klachten binnen over stinkende buschauffeurs. Mensen die genoodzaakt zijn voorin de bus of taxi te zitten kunnen de ranzige zweetgeur nauwelijks weerstaan. Daarom hebben de autoriteiten de chauffeurs eraan herinnerd regelmatig te douchen en deodorant op te spuiten gedurende de zomer.

"We begrijpen dat deze mannen ook een boterham moeten verdienen voor hun gezin", zo spreekt de verantwoordelijke van de regering Bayani Fernando. "Doch is het alleen maar logisch dat zij in ruil daarvoor over een goede hygiëne beschikken."

"Wanneer chauffeurs een geur verspreiden, eventueel vanonder hun oksels, kunnen zij hiervoor hun arts raadplegen om dit te verhelpen. Ik denk echter dat als zij gewoon elke dag in bad gaan en af en toe met deodorant onder hun oksels spuiten, er geen probleem zou zijn", aldus Fernando.

Van maart tot mei is het in Manila niet ongewoon dat het buiten dertig graden Celsius is. Sommige van de geschatte dertigduizend chauffeurs in het openbaar vervoer trekken vaak hun kleren uit om de hitte te doorstaan, maar Fernando herinnert hen eraan dat dit niet gedoogd is. "Ook mogen zij geen slippers of korte broeken dragen."


Dat stinkt!

Mathijssen mist EK

Danny Mathijssen heeft het trainingskamp van Jong Oranje moeten verlaten. De door AZ aan RKC Waalwijk uitgeleende speler heeft teveel last van de blessure aan zijn enkel, die hij drie weken geleden opliep in de wedstrijd tegen Ajax.

Het Europees kampioenschap voetbal voor spelers onder de 21 jaar in Portugal zal hij daardoor moeten missen. "Het komt te vroeg. Ik heb er alles op gezet om het EK te halen en heb mezelf laten verhuren aan RKC om meer te kunnen spelen met het oog op het EK. Het ging lekker en dan dit," aldus Mathijssen.

Meisje (8) beroofd van boodschappengeld

Icoon Misdaad In Middelburg is gisteren omstreeks 16.30 uur een 8-jarig meisje beroofd van haar portemonnee met daarin enkele tientallen euro's. Het incident deed zich voor op de hoek Granaat/Onyxplaats.

Het meisje had boodschappen gedaan in winkelcentrum Dauwendaele en verliet het centrum via de achteruitgang. Op de hoek werd ze ingehaald door een jongeman. Hij greep het slachtoffer vast, waarna hij de portemonnee afpakte. Vervolgens rende hij weg in de richting van de Granaatplaats.

Het zou gaan om een blanke jongen tussen de zestien en achttien jaar met lichtblond krullend haar tot in de nek. De jongen was ongeveer 1.70 - 1.80 meter lang.

Met dank aan D_tje voor de submit.

Naughty Dog geeft wel screens maar geen naam

Naughty Dog, vooral bekend van de Crash Bandicoot serie, heeft een twaalftal nieuwe screens vrijgegeven van een game die ze in ontwikkeling hebben. De game kent een sfeer die doet denken aan een mix tussen Far Cry en Prince of Persia. Ondanks dat ze al wel beelden vrijgeven, heeft Naughty Dog nog steeds geen naam bekend gemaakt voor deze game.

Dit dus nog naamloze project zal, zeer waarschijnlijk, exclusief verschijnen voor de PlayStation 3.
[Update] Final Fantasy GSM informatie

In Japan is de GSM markt veel groter dan in het Westen en Square-Enix weet dat. Ze zijn al een tijdje bezig met het ontwikkelen van GSM games. Op de E3 hebben we ze weer wat vrijgegeven over een vijftal titels voor de GSM.


Before Crisis

Allereerst was er de aankondiging van Final Fantasy Adventure en een Mana (Seiken Densetsu) game. Er werd verder niet veel over verteld, maar ze zitten in de planning dus.


Aankondiging van FFXIII Agito voor GSMs

Over de andere drie games waren ze wat vrijgeveriger met betrekking tot de informatie. Before Crisis: FFVII is een apart deel in de FFVII compilatie en verteld weer een extra deel van de FFVII wereld.


Links Dirge of Cerberus, rechts FF Adventure

Een tweede op FFVII gebaseerde GSM game is Dirge of Cerberus: Lost Episode. Deze 3D GSM game is gebaseerd op de PS2 game Dirge of Cerberus, een shooter/actie RPG met Vincent Valentine in de hoofdrol.

Tot slot was er een GSM game die niet met FFVII, maar met FFXIII te maken had. Final Fantasy Agito XIII is een online RPG waarin gamers met elkaar quests uit het FFXIII universum kunnen doen.

Gran Turismo 4 Online bèta

Sony Computer Entertainment en Polyphony Digital hebben plannen voor een bèta-test van Gran Turismo 4 Online aangekondigd. Helaas voor ons wordt de test alleen in Japan gehouden, maar 5000 Japanners zullen er dolgelukkig mee zijn. Mocht je toevallig een Japans adres hebben, dan kan je hem *hier* aanvragen.

De bèta-versie zal online time trial, challenge en chat modes bevatten. De test is vooral bedoeld om de online mogelijkheden die Gran Turismo HD (waar eerder vandaag nog beelden van zijn verschenen) op de PS3 moet krijgen te optimaliseren, of Gran Turismo 4 Online ooit daadwerkelijk uitgebracht gaat worden is nog niet bekend.


Een eerder vandaag verschenen screen van Gran Turismo HD

Vijf screenshots Mobile Suit Gundam online

Uitgever Bandai heeft vandaag de eerste screenshots van Mobile Suit Gundam naar buiten gebracht. Dit actiespel zal waarschijnlijk één van de launchgames voor de PS3 worden, en het lijkt erop dat het gevoel van schaal perfect benaderd zal worden. De verschillende Gundams zien er in ieder geval imposant uit, en het wachten is dan ook op de opening van de E3 voor meer informatie.McEwen weer de rapste

Robbie McEwen heeft de vierde rit van de Giro d’Italia gewonnen. De Australiër was de snelste na een geschiedenisloze etappe.

Zonder Alessandro Petacchi vertrok de Girokaravaan om 12.00 uur voor de laatste rit op Waalse bodem. Tussen Wanze en Hotton lag er 200 kilometer te wachten op de coureurs. De Ardennen werden echter ontweken, zodat een massasprint de meest logische uitkomst leek. Vijf man tekenden voor de vlucht van de dag, die al vroeg tot stand kwam: Patrick Calcagni (Liquigas), Sandy Casar (Française des Jeux), Jurgen Van de Walle (Davitamon-Lotto), Grischa Niermann (Rabobank) en Alessandro Bertolini ( Colombia Selle Italia).

Na 107 kilometer was de maximale voorsprong van 6.45 bereikt, iets groter dan de voorbije dagen. Logischerwijs bepaalden Gerolsteiner (voor leider Schumacher) en Davitamon-Lotto (McEwen) het tempo in de hoofdmacht. Veel gebeurde er ondertussen niet, op de opgave van Leonardo Bertagnolli na. De kopman van Cofidis kampt met hooikoorts. Op ongeveer vijftien kilometer van de meet was het afgelopen met het avontuur van de leiders en kon de voorbereiding op de spurt beginnen.

Zonder Petacchi kende de aanloop naar de sprint geen geordend karakter. Geen enkel team legde er de zweep over. Onder meer Jens Voigt plaatste een demarrage. De Duitser waaide snel weer terug. Uiteindelijk kwam het toch tot een – chaotische – sprint. McEwen bleef lang in het wiel zitten van Mirko Lorenzetto, om indrukwekkend aan te zetten. Paolo Bettini en Alberto Loddo pakten de plaatsen twee en drie. Voor McEwen is het alweer zijn tiende Giro-etappe en z’n tweede van 2006.

Morgen is er een rust- en reisdag. Donderdag staat er tussen Piacenza en Cremona een ploegentijdrit van 38 kilometer op het programma. Anders dan in de laatste edities van de Tour geldt de reële tijd. Voor Cunego en Simoni wordt het zaak de schade niet verder te laten oplopen.


Uitslag 4e etappe – Wanze - Hotton – 193 kilometer:

#Coureur:Ploeg:Land:Tijd:
1R. McEwenDAVAUS4.38.51
2P. BettiniQUIITAz.t.
3A. LoddoCSESPAz.t.
4A. RichezePANARGz.t.
5O. PollackTMODUIz.t.

Klassement:

#Coureur:Land:Ploeg:Tijd:
1S. SchumacherDUIGER14.52,55
2P. SavoldelliITADSC0.13”
3D. RebellinITAGER0.23”
4J. GutierrezSPACAI0’29”
5J. RubieraSPADSC0’31”

Pormes verlaat toch de Eerste Kamer

PormesGroenLinks-senator Sam Pormes verlaat in het najaar de Eerste Kamer. Dat is afgesproken na een bemiddelingsoverleg tussen hem en de fractie. Hij werd vorig jaar door het partijbestuur van GroenLinks geroyeerd omdat hij tegenstrijdige verklaringen zou hebben afgelegd over zijn verleden. Begin april maakte de partijraad het royement echter weer ongedaan.

Pormes stapt nu op om zijn partij met de komende parlementsverkiezingen in 2007 niet in diskrediet te brengen. Zelf blijft hij zeggenin zijn verleden niets onoirbaars te hebben gedaan.

Om Pormes blijft echter een zweem van geruchten circuleren dat hij nauw betrokken was bij de Zuid-Molukse treinkapers van de jaren 70 en heeft deelgenomen aan een trainingskamp voor terroristen in Jemen. Volgens de GroenLinks-senator is dat echter alleen maar roddel en achterklap.

Vrijspraak
In 1982 werd Pormes tot drie jaar cel veroordeeld wegens betrokkenheid bij een schietpartij op een politieauto. In hoger beroep werd hij echter vrijgesproken op technische gronden. Wel werd hij in 2002 veroordeeld wegens uitkeringsfraude gepleegd in de jaren 90.

Pormes is de zoon van een oud-KNIL militair (Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger). In 1951 werd zijn vader tegen zijn zin naar Nederland overgebracht en moest tien jaar later als Nederlands marinier dienen in Nieuw-Guinea. Pormes zelf werd op 29 mei 1954 in een Moluks kamp in Medemblik geboren. In de jaren zeventig werd hij lid van de Communistische Partij Nederland (CPN). Toen de CPN in de jaren 90 opging in GroenLinks verhuisde Pormes mee. Pormes heeft zich naar eigen zeggen nooit een Nederlander gevoeld. Als er een oorlog tussen Nederland en Indonesië zou uitbreken, zou hij de kant van de Indonesiërs kiezen, zo zei hij ooit.

Patch 1.11 voor Galactic Civilizations 2

Stardock heeft een tweede patch uitgegeven voor Galactic Civilizations 2. De patch was al beschikbaar als een beta patch, maar is nu dus definitief vrijgegeven. Er waren wat memory issues met de eerste patch (1.1) en als het goed is moet deze patch deze verhelpen.

Naast performance upgrades brengt de patch nog wat AI verbeteringen en interface tweaks met zich mee. Voor de gehele changelog en download kan je terecht op de site.

Game gebaseerd op Garfield 2

The Game Factory heeft aangekondigd dat Two Tribes en ASOBO bezig zijn met de ontwikkeling van Garfield 2 voor de PlayStation 2, PC en Nintendo DS. De game zal het verhaal volgen achter de film; John vliegt naar Engeland en Garfield weet mee te komen door in Johns bagage te kruipen. In Engeland aangekomen wordt Garfield aangezien voor een andere kat en komt hierdoor te heersen over een kasteel. Hier wil Lord Dragis, die een oogje heeft op het gebouw, een stokje voor steken.

De speler zal Garfield door de wat belangrijkere momenten in de film spelen. Dit gebeurt op een soort adventure/platform manier. Je zult door levels heen springen, lopen, vliegen en rijden, terwijl je puzzels oplost en vijanden verslaat.
Je zult zelfs een mini-versie van Dance Dance Revolution kunnen spelen.

De game wordt voor de DS speciaal ontwikkeld, opdat hij optimaal gebruik maakt van de dual screen en microfoon. Voor de DS is de game ook wat simpeler gehouden. De game is meer platform dan adventure, al zul je nog steeds puzzels tegenkomen.

De PC-versie van de game staat voor een augustus-release, de DS en PS2 versies staan momenteel voor september.Sinterklaas komt aan in Middelburg

SinterklaasSinterklaas komt dit jaar aan in Middelburg. Op zaterdag 18 november komt hij met zijn gevolg aan via het Kanaal door Walcheren. In de historische stadshaven van Middelburg zal Pakjesboot 12 dan afmeren. Burgemeester Koos Schouwenaar van de Zeeuwse plaats zal hem daar welkom heten. Daarna maakt de Sint met al zijn pieten een rondrit door de historische binnenstad.

De intocht zal ook dit jaar weer live te zien zijn op televisie bij de NPS. De centrale presentatie wordt vanuit Middelburg verzorgd door Dieuwertje Blok. Zij wordt bijgestaan door mobiele verslaggever Rik Hoogendoorn die de kijker als razende reporter op de hoogte zal houden van de eventuele actuele ontwikkelingen in de stad.

WK-droom Diana voorbij

Na de eerdere blessure van Christian Vieri, moet ook Aimo Diana een streep zetten door zijn WK-droom. De middenvelder van Sampdoria heeft te veel last van zijn kuit.

"Ik heb een duidelijk beeld voor ogen. Sommige blessures maakten het voor mij makkelijk om enkele beslissingen te nemen", aldus de Italiaanse bondscoach, Marcello Lippi. Lippi doelde daarmee op onder meer Vieri, die wegens een operatie aan zijn knie het wereldkampioenschap voetbal aan zich voorbij moet laten gaan.

"En wat betreft Diana, hij heeft een flinke kuitblessure die maar niet wil weggaan. Hij kan evenmin worden opgenomen in de WK-selectie", aldus Lippi.

300: March To Glory aangekondigd

Warner Bros. Interactive heeft aangekondigd dat de game van de op Frank Millers strip gebaseerde film 300, "300: March To Glory", in ontwikkeling is voor de PSP en uit moet komen in 2007.

In 300: March To Glory zal je het als koning Leonidas met 300 dappere Spartanen op moeten nemen tegen Xerxes met zijn gigantische Perzische leger. Met zwaard, speer en schild vecht je alleen of met de kracht van je soldaten voor het lot van de westerse wereld.

SOCOM U.S. Navy Seals Combine Assault screens

SOCOM U.S. Navy Seals Combine Assault is het vierde deel in de bekende SOCOM reeks. Het spel zal gaan verschijnen voor de PlayStation 2, hoewel er geruchten gingen dat het spel mogelijk een launchgame zou worden voor de PlayStation 3. Het spel kan met een tot vier spelers co-op via LAN of online gespeeld worden. In een match kunnen maximaal 32 spelers meedoen.

Er zijn een aantal nieuwe screens verschenen van het spel, deze kun je hieronder bekijken.

Rosberg wil punten

Nico Rosberg is aan een goed debuutseizoen bezig. Ondanks dat de Williams af en toe kuren vertoond, heeft de jonge Duitser al vier WK-punten gescoord, waarvan twee in Bahrein en twee op de Nürburgring.

Aankomende zondag hoopt Rosberg wat punten in Barcelona te pakken. "Ik heb nog maar een keer eerder een race in Barcelona gereden, in de GP2. Toch ken ik het circuit al heel erg goed, omdat ik hier veel met Williams heb getest", zei Rosberg, die zevende werd in de GP van Europa. "We hebben sinds Imola onze prestaties verbeterd. We waren redelijk competitief op de Nürburgring en ik denk dat we opnieuw punten kunnen scoren in Barcelona."

Het circuit ligt hem prima. "Het is een interessant en snel circuit, dat ligt me wel. Ik heb er punten gescoord in de GP2 en bracht ook de snelste ronde op de klokken. Mijn mooiste herinnering aan Barcelona is echter mijn eerste test in een Formule 1-wagen in 2002. Dat was in een Williams natuurlijk."

Doek valt voor Disney-Happy Meal

Icoon BuitenlandsWie volgend jaar een Happy Meal bestelt bij de Amerikaanse fastfoodketen McDonald's zal geen Disney figuurtje in de Happy Meal-doos aantreffen. McDonald's en het Amerikaanse amusementsconcern Walt Disney vinden het mooi geweest en zetten een punt achter de samenwerking. Deze zomer werken ze nog tweemaal samen, bij de Disney-films 'Pirates of the Caribbean' en 'Cars'. De afgelopen tien jaar waren de figuurtjes van Disney te krijgen bij het kindermenu van de hamburgerketen.

Fastfood zorgt voor veel overgewicht bij kinderen en volgens de Amerikaanse krant 'The Los Angeles Times' beëindigde Disney hierdoor de samenwerking met McDonald's. Dit wordt echter door zowel Disney als McDonald's ontkend. Volgens hen is het besluit enkel gebaseerd op 'zakelijke gronden'. Naar schatting verdiende Disney elk jaar zo'n 100 miljoen dollar aan de samenwerking met McDonald's.

Waarschijnlijk gaat Disney nu op zoek naar een nieuwe restaurantketen om mee samen te werken. McDonald's sloot een jaar geleden al een tweejarige overeenkomst met Disney's concurrent Dreamworks.


Na tien jaar valt het doek voor de Disney-Happy Meal.

Dead Head Fred aangekondigd

Vicious Cycle is bezig met de ontwikkeling van de game Dead Head Fred, zo kondigde publisher D3Publisher vandaag aan. Dead Head Fred neemt de speler mee naar een alternatief universum waarbij je op onderzoek uitgaat om je eigen moord op te lossen met behulp van afgehakte hoofden van vijanden. Elk hoofd heeft zijn eigen unieke mogelijkheden die je in het spel kunnen helpen.

“D3P’s focus is to find great intellectual properties that have unique gameplay elements, distinctive characters and environments that draw players into the game-world,” aldus Brian Christian van product development. “Vicious Cycle has combined their creativity and cutting-edge technology so that Dead Head Fred delivers on all three counts and it has twisted humor that gamers are going to enjoy.”

“Vicious Cycle has a great working relationship with the team at D3P and we are pleased to be collaborating with them on Dead Head Fred,” zei Eric Peterson, CEO van Vicious Cycle. “D3P has given us the time and freedom to create a game that will introduce compelling gameplay mechanics to the PSP system using the Vicious Engine. The combination of a completely original IP with our cutting-edge technology will deliver a game unlike anything before on the PSP system.”

Het spel zal pas in januari 2007 verschijnen, maar de eerste screens kun je hieronder al bekijken.
Pacific Storm demo te downloaden

Vanaf vandaag is op de officiele site van Pacific Storm een 300 MB grote demo te downloaden. De game draait om de oorlog tussen de V.S. en Japan van 1940 tot 1945. Strategie, tactics en een flightsim worden gecombineerd in de game. Je kan ervoor kiezen om strategisch uit te plannen hoe je de Japanners gaat verslaan of je pakt een vliegtuig en gaat er zelf op uit. Deze maand nog moet de game uitkomen.

Jaakke na 30 juni weg bij Ajax ?

Het voorzitterschap van John Jaakke loopt over een maand af. Dan zal hij zich verkiesbaar moeten stellen bij de ledenraad van de vereniging AFC Ajax. In januari zei Jaakke nog dat hij zich verkiesbaar zou gaan stellen. Maar inmiddels is de situatie behoorlijk veranderd en willen de fans de advocaat niet meer zien bij Ajax.

De hausse tegen Jaakke is inmiddels in volle gang. Volgens verschillende analitici zou Jaakke alleen bij Ajax 'voor zichzelf zitten'. "Die man heeft helemaal niets met de voetbalclub", zei Johan Derksen gisteren nog in het tv-programma Voetbal Insite.

Maandagavond, tijdens de huldiging van Ajax, waren er opnieuw spreekkoren te horen richting de voorzitter. De voetbalwereld is Jaakke beu en daarom is een herverkiezing van de advocaat op 30 juni onwaarschijnlijk, en lijkt het erop dat het boek Jaakke bij Ajax gesloten zal gaan worden.

Nederlandse belangstelling voor Hasselbaink

Jimmy Floyd Hasselbaink staat in de belangstelling van twee clubs uit de Nederlandse Eredivisie. De spits zei tegenover Studio Sport dat twee clubs zijn zaakwaarnemer hebben benaderd.

Het contract van Hasselbaink bij Middlesbrough loopt af en hij heeft nog niet gehoord of de overeenkomst verlengd zal gaan worden. Naast de Nederlandse belangstelling heeft ook een club uit Qatar interesse in de voormalig spits van onder andere Chelsea en Atletico Madrid.

Binnenkort zal Hasselbaink bekend maken waar hij volgend seizoen voetbalt.Hij wil zich eerst volledig gaan richten op zijn club, waarmee hij morgen in de finale van de UEFA Cup Sevilla treft.

Ken Kutaragi vindt PlayStation 3 te goedkoop

De grootmeester van briljante uitspraken, SCEI CEO Ken Kutaragi, sprak na afloop van Sony's perconferentie met het Japanse IT Media en deed daar een opvallende uitspraak. "Don Ken" liet namelijk weten dat hij dacht dat de PlayStation 3 waarschijnlijk te goedkoop is. Zijn exacte woorden: "It's probably too cheap." Dit is vrij opvallend gezien de ophef over de prijs van 500 euro voor de gestripte versie en 600 euro voor de uitgebreide versie van de PlayStation 3. Meer over de verschillende versies van de PlayStation 3 hier.

Hij legde ook nog uit waarom hij de prijs geen probleem vond:
"This is the PS3 price. Expensive, cheap -- we don't want you to think of it in terms of game machines. Because the PS3 is like nothing else.

For instance, is it not nonsense to compare the charge for dinner at the company cafeteria with dinner at a fine restaurant? It's a question of what you can do with that game machine. If you can have an amazing experience, we believe price is not a problem.

When we announced the PlayStation price, it was said to be expensive. Same for the PlayStation 2. However, when released, both had sales that were unthinkable for previous game machines. This is because both offered experiences that could not be had on previous game machines.

With the PS3, you can have next generation game experiences that could previously not be experienced -- things like next generation graphics and various services via the network. And, as with the PS and PS2, we believe people who like games will, without question, purchase it."

Kutaragi gaf ook nog commentaar op het doel van het bedrijf om 6 miljoen consoles te verschepen tegen maart 2007 en 2 miljoen gereed te hebben bij launch. Kutaragi liet weten dat enkel een aardbeving of grootschalige diefstal Sony zou kunnen beletten het doel te halen.Don Ken

Veenendaal wil hondenpoep bestrijden met DNA-bank

Icoon Binnenlands De voorman van D66 in Veenendaal vindt vooral de hondenpoep in de straat Kerkwijk waar twee wethouders wonen een probleem worden. Er lopen in Veenendaal 3800 honden rond die dagelijks zorgen voor 150 gram poep per hond. Uit onderzoek bleek dat 45% niet wordt opgeruimd, waardoor 250 kilo illegale poep twee weken blijft liggen.

Van Meijer presenteert de oplossing van dit probleem in het rapport Stop Drollerantie! In het rapport staat dat de hondenbelasting afgeschaft moet worden, maar dat de hondenbezitter daar voor in de plaats de hond in de DNA-databank moet laten registreren. De honden moeten hiervan een penning dragen. Er zullen dan monsters van deze foute drollen door controleurs genomen worden, die volgens het expertisecentrum Genetic Counseling Services kunnen leiden naar de desbetreffende dader. Tot nu toe lukt het om drie van de vijf monsters thuis te brengen.

Van Meijer haalt steun uit het CBS-artikel, waarin staat dat hondenbazen geen poep opruimen omdat ze al belasting betalen. "Dit rechtvaardigt meer bureaucratie. Mijn plan wordt goedkoper als meer gemeenten meedoen. Voor je het weet is een nationaal probleem opgelost" aldus Michel van Meijer. Van Meijer snapt dat mensen "High tech" niet associëren met hondenpoep, maar vindt het logisch de hondendrollen te bestrijden met een DNA-databank.

De grootste partij in Veenendaal, de ChristenUnie, zegt dat men verbaasd is over het plan, maar het wel verder zal bestuderen.

Met dank aan Aether voor de submit.

LucasArts E3 line-up

Ook LucasArts heeft het lijstje met games dat ze vanaf morgen zullen tonen op de E3 bekend gemaakt.

Indiana Jones
De game moet in 2007 uitkomen voor de Xbox 360 en PS3. Het verhaal wordt geschreven onder begeleiding van George Lucas zelf en Indy zal in het jaar 1939 op locaties overal ter wereld op zoek mogen gaan naar oude artifacten.

LEGO Star Wars 2: The Original Trilogy
Het vervolg op het eerste deel dat vorig jaar uitkwam zal gaan over de originele Star Wars trilogie, nu bekend als Episode IV, V en VI. Er zullen meer dan 50 unlockable characters inzitten, evenals de mogelijkheid om je eigen LEGO poppetje te ontwerpen.

Star Wars Empire at War: Forces of Corruption
Deze uitbreiding voor de PC RTS Empire at War geeft je de mogelijkheid om te spelen als light, dark of corrupt side van de force.

Thrillville
Thrillville is een pretpark sim die door Frontier Development wordt ontwikkeld voor de PSP, PS2 en Xbox. Het biedt de mogelijkheid zelf achtbanen, midget-golf, kart banen en allerlei andere attracties aan te leggen.

Traxion
Een muzikale game exclusief voor de PSP. De game zal bestaan uit diverse minigames die je speelt terwijl je luistert naar een van de vele bekende tracks die in het spel zitten. Ook is het mogelijk elke track van je memory card te beluisteren. De muziek is niet alleen leuk voor op de achtergrond, maar zal zelfs de manier waarop de game gespeeld wordt veranderen! Wat dit precies inhoudt is nog niet bekend, maar FOK!games houdt je op de hoogte.

Kalou definitief niet naar WK voetbal

De bestuursrechter in Rotterdam heeft dinsdagmiddag het beroep van Feyenoord-speler Salomon Kalou afgewezen. Kalou vocht het besluit van minister Rita Verdonk (Integratie en Vreemdelingenzaken) aan, om hem een versneld Nederlands paspoort te weigeren.

De bestuursrechter is het met Verdonk eens, dat Kalou eerst de naturalisatietoets zal moeten gaan halen. In november 2005 zakte hij voor het eerste deel van dat examen. Door de afwijzing van het beroep kan Kalou het komende wereldkampioenschap in Duitsland met het Nederlands elftal definitief op zijn buik schrijven.

Ook zal hij nu waarschijnlijk niet in Engeland kunnen voetballen. Het gerucht ging dat hij naar Chelsea zou gaan.

Kalou voorlopig niet in Oranje

Icoon VoetbalHet is voorlopig over en uit voor Salomon Kalou. Vandaag heeft de rechter uitspraak gedaan in het beroep van Kalou tegen minister Verdonk over zijn vervroegde Nederlanderschap. De bestuursrechter in Rotterdam stelde Kalou in het ongelijk.

Kalou had graag versneld Nederlander willen worden. Als je een bijzondere sportieve bijdrage voor Nederland kunt leveren, is er een wet die het voor de minister mogelijk maakt om je vervroegd toe te laten. Marco van Basten, de Nederlandse bondscoach, had gezegd dat hij Kalou zeker in aanmerking vond komen voor deze regeling. Minister Verdonk was het hier niet mee eens. Volgens haar kon Kalou weliswaar een sportieve bijdrage leveren, maar dat vond zij niet genoeg om vervroegd Nederlander te worden.

Rechter
Kalou besloot hierop om bij de rechter zijn gelijk te gaan halen. Deze vond aanvankelijk de onderbouwing van Verdonk te mager om hem het Nederlanderschap te ontzeggen. In het hoger beroep wierp zij tegen dat Kalou zijn inburgeringsexamen niet gehaald had en daarom volgens haar niet toegelaten hoorde te worden. De minister vond het inburgeringsexamen los staan van de sportieve prestatie en meende dat iemand die Nederlander wil worden toch op zijn minst dit examen zou moeten kunnen halen, hoe goed iemand ook kan voetballen. De rechter oordeelde dat deze onderbouwing goed genoeg was.

Nu Kalou bij de rechter ongelijk gekregen heeft, zal hij Nederland zeker niet vertegenwoordigen op het WK. Ook zal hij nu waarschijnlijk niet in Engeland kunnen voetballen. Het gerucht ging dat hij graag naar Chelsea zou gaan.

Salomon Kalou
Salomon Kalou


Met dank aan bachhimself voor de submit.
Zie FOK!Sport voor meer sportnieuws

LocoRoco komt met fleurige screens

Sony is bezig met het ontwikkelen van LocoRoco, een vrolijke kleurrijke game. De wezentjes in LocoRoco zingen, rollen en huppelen zich een weg naar hun doel door allerlei verschillende levels en niveaus. Ze hebben een eigen taaltje en worden aangestuurd door de grond te kantelen met de [L]- en [R]knoppen van de PSP. Zo moet je zorgen dat de beestjes uit de weg blijven van scherpe voorwerpen en vijanden. Ondertussen moeten ze ook zo veel mogelijk fruit eten, daar worden ze namelijk groter en dikker van en dat levert meer punten op. Als ze door het vele eten te dik zijn om door nauwe passages te kunnen, kun je ze met een druk op een knop opsplitsen in kleinere versies zodat die verborgen kamers en feesttafels op kunnen sporen. Vervolgens kunnen de kleine LocoRocootjes zich weer samenvoegen tot een grote LocoRoco om de reis weer voort te zetten.


SOCOM: U.S. Navy SEALs Fireteam Bravo 2 screens

In het tweede SOCOM deel voor de PSP, SOCOM: U.S. Navy SEALs Fireteam Bravo 2, kun je het weer een team vormen om het online tegen elkaar op te nemen in een gevecht met in totaal maximaal 16 deelnemers. Dit kan via de Wi-Fi connectie of in de buurt met behulp van de Ad Hoc mode. Het spel verschijnt waarschijnlijk in het laatste kwartaal van 2006.

Hieronder kun je een aantal nieuwe screens van het spel bekijken.
Monster Hunter 3 aangekondigd

Capcom heeft aangekondigd dat Monster Hunter 3 in ontwikkeling is voor de PS3. Er zijn verder nog geen details of een releasedatum vrijgegeven.

Monster Hunter is een online game waarin je, zoals de titel al aangeeft, jaagt op monsters. De game is ontzettend populair in Japan en de PSP versie die pas is uitgekomen staat er ook op 1 in de verkooplijsten.


Een screen van het tweede deel uit de serie

[Update] Formula One 06 info + screens

Sony heeft al geruime tijd de officiële complete licentie van de FIA in handen. Dit betekent dat alleen Sony gebruik mag maken van de huidige coureurs, teams en circuits. Op de PS3 zal ook een Formula One spel uitkomen en van dit spel zijn een viertal nieuwe screens vrijgegeven.

De Keyfeatures van het spel zijn:
• Next Generation race ervaring – HD graphics, surround sound, mooie circuit details en belichtingseffecten. Rondspetterend modder en schademodellen zorgen voor een realistische feel.
• Realisme – Voel de spanning voor en tijdens de race met authentieke pre-race voorbereidingen, het opwarmen van de banden en het parade lap.
• Live race actie – Ervaar de druk van een GRAND PRIX race door onverwachte aanrijdingen en ongelukken.
• Introductie van de Safety Car – Kies de juiste race strategie als de safety car verschijnt. Maak je een vroege pit stop om te voorkomen dat je vast komt te staan?
• Connectiviteit met de PSP – verbind je PSP met je PS3 voor extra mogelijkheden.

Update

Op Gamespot staat een trailer uit de Sony conferentie van gisteren die laat zien wat die connectiviteit met de PSP nou inhoudt. Je kan de PSP namelijk gebruiken als achteruitkijkspiegel in de game.
[Update] Singstar naar de PS3

De succesvolle karaoke gameserie Singstar komt ook naar de PS3. De opzet zal hetzelfde zijn als op de PS2, alleen zal de PS3 versie meer mogelijkheden hebben met betrekking tot de songs.

Via PS online kun je extra tracks kopen zodat je altijd meer liedjes kan kopen. Dit zal ongeveer hetzelfde gaan werken als we al gewend zijn op de Xbox 360 met de bijbehorende Xbox Live Marketplace.

[Update]
Al eerder konden we je een aantal screencaptures laten zien uit de persconferentie van gisterenavond, maar ondertussen zijn ook de eerste officiele screens opgedoken. Deze kun je hieronder bekijken.

Logitech kondigt uitbreiding G-series aan

Logitech heeft vandaag bij de E3 beurs een tweetal nieuwe producten aangekondigd, de Logitech G3 laser muis, het Logitech G11 toetsenbord en het G25 stuur.

De G3 wordt het kleine broertje van de G5 en G7 maar biedt desondanks een groot deel van de features van de G5 en G7. Zo kent de G3 ook een een resolutie van maximaal 2000dpi, welke net zoals bij z'n grotere broertjes 'on the fly' aan te passen valt. Ook kent de muis het drygrip oppervlak voor meer comfort en een betere grip op de muis en heeft het dezelfde gladde muisvoetjes. De G3 zal een prijskaartje meekrijgen van $59,99 in de Verenigde Staten en zal zowel daar als hier vanaf augustus te koop zijn.

Het G11 toetsenbord is in de basis gelijk aan het G15 toetsenbord dat Logitech eerder introduceerde met één verschil: Bij het G11 toetsenbord ontbreekt het LCD schermpje dat de G15 wel heeft. Verder zijn alle features intact gelaten, waaronder de 18 G-keys en 3 shift modes. Het G11 toetsenbord is vanaf juli te koop voor $69,99 in de Verenigde Staten, een Europese prijs is nog niet bekend.

In een volledig aparte press-release kondigde Logitech vandaag ook een racestuur aan met G25 als naam. De G25 is het meest geavanceerde stuur van het bedrijf en kent onder andere als features 6 versnellingen, twee-motorige force feedback, 900 graden sturen en is volledig uit kwaliteitsmaterialen opgebouwd. Een releasedatum of prijs voor dit product is nog niet bekend.

Heavy Rain aangekondigd

Quantic Dream, het team achter Fahrenheit en Omikron-The Nomad Soul, zal op de E3 een real-time demo presenteren die op de PS3 draait. De demo is van hun nieuwe game Heavy Rain en zal een jonge actrice, Aurelie Brancilhon, tijdens de audities voor het spel tonen. Quantic Dream wil hiermee laten zien hoe goed ze emoties zoals huilen kunnen uitdrukken in 3D.

David Cage, oprichter van Quantic Dream:

"Our objective was to recreate not only the likeness of a living actor, but its complete acting performance, in particular in its emotional dimension. At Quantic Dream, we believe that emotion will be a key component of Next Gen games and we are heavily investing in technologies to create Virtual Actors since several years. By expanding the range of emotions video games have to offer, they will be able to reach a far wider audience. This demo is just the beginning of what can be achieved, but I hope it already shows the fascinating new possibilities this media will offer in the coming years".

De demo zal het volgende laten zien:
- Full motion capture van lichaam en gezicht, inclusief ogen, pupillen en tong;
- Real-time tranen;
- Real-time rimpels;
- Geavanceerde kleurschakeringen van de huid;
- Geavanceerde rendering waaronder Depth of Field, Spherical Harmonics, en High Dynamic Range).

Over Heavy Rain is verder nog niet veel bekend. Quantic Dream belooft diepgaande emoties en innovatieve gameplay, ontwikkeld voor next-gen consoles en PC.Pubers opgepakt voor maken kinderporno

Icoon Not Safe For Work (NSFW)In Gouda zijn vier jongens van vijf- en zestien jaar in hechtenis genomen voor het filmen van een veertienjarig meisje dat in een bad bepaalde seksuele handelingen pleegde. De film is inmiddels door een van de jongens over het wereldwijde web verspreid.

Het meisje liet zich filmen tijdens een feestje in het huis van een van de jongens. De knapen hadden een glaasje te veel op en spoorden haar aan in bad te masturberen. Pas later hoorde de gedupeerde van het filmpje en meldde zij met haar ouders het voorval bij de politie.

De computers van de jongens zijn door de politie geconfisqueerd. Niet alleen worden zij ervan verdacht kinderporno te hebben gemaakt, ook worden zij beticht van het bezitten en verspreiden ervan.

Let op: Het is nadrukkelijk NIET toegestaan te vragen om linkjes betreffende de filmpjes, òf om linkjes te plaatsen. Doe je dat toch, dan zal dat een negatieve moderatie of ban tot gevolg hebben.
Met dank aan hav0c, Misantrophia en YubYub voor de submit.

Ajax krijgt jonge Zweed op proef

Ajax krijgt een Zweeds talent op proef. De krant Trelleborgs Allehanda meldt dat de 17-jarige Fisnik Shala van Trelleborgs FF voor een proefperiode naar Amsterdam komt.

In navolging van zijn landgenoten Zlatan Ibrahimovic en Markus Rosenberg hoopt Shala een contract te verdienen bij Ajax. De jonge aanvaller speelde nog nauwelijks op het hoogste niveau, voor Trelleborgs kwam hij nog maar vier minuten in actie.

Need for Speed Carbon aangekondigd voor PS3

Op de Sony persconferentie van afgelopen nacht heeft EA een teaser laten zien van al zijn next-gen games. Onder andere Madden, NBA Live, Tiger Woods, Army of Two, Medal of Honor en anderen komen langs. Ook zien we voor het eerst 'beelden' van de nieuwe game uit de Need for Speed serie. Dat wil zeggen, we zien koplampen en dan het logo van Need for Speed: Carbon. Aan de naam te horen wil EA met de game terug naar het straatracen zoals we dat hebben gezien in Need for Speed Underground.Microsoft reageert op Sony conference

Een aantal Microsoft executives hebben tegen IGN gezegd wat ze dachten van Sony's perspresentatie van vanochtend. IGN sprak over de telefoon met Shane Kim, general manager van Microsofts game developer group:

"From a gamer's perspective, I'm pretty disappointed in Sony's lack of innovation,I mean, they didn't deliver anything terribly new, and at the cost of $600, $200 more than our system, it's hard to get excited about it. The 'new' controller was even disappointing. It's basically the same design. It doesn't seem good for consumers, just good for Sony."

IGN vroeg daarna of Microsoft de prijzen van de Xbox 360 zou laten zakken zoals geruchten eerder al suggereerden. Kim kwam daarna met het bekende antwoord dat er niet gereageerd wordt op geruchten en speculatie. Hij legde echter wel uit waarom Microsofts aanbod momenteel aantrekkelijk is:

"Our top-priced premium system is $200 cheaper than theirs. And when you look at the whole package, our innovative online service, our price structure, the high quality of games, and the leadership we have provided, it's really hard justifying the price difference. We're in a real sweet spot with our pricing tier. We're really confident about where we are pricing-wise."

Daarna werd gevraagd of Microsoft dacht dat Sony 6 miljoen PS3's zou kunnen leveren voor maart 2007 waarop Kim liet weten:
"We can't speculate on Sony's production capabilities. We're not experts on that. But as you know, getting six million units on the market place by March 2007 is a very challenging task. Based on what we know about launching a sophisticated system with many complicated parts, it's going to be very challenging.

"By June 2006, we project we'll meet our goal of having shipped 5 to 5.5 million Xbox 360s. On the subject of new content and announcements, you'll hear about the great new stuff we have at our conference tomorrow."

Wat betreft online diensten legde Kim het volgende uit:
"They provided no real commitment to actually delivering on their online service. They provided no innovation and leadership in that respect. They gave little time and effort to their online space."

Kim voegde daar aan toe dat Microsoft jaren lang heeft gewerkt aan Xbox Live en dat het systeem ook erg innovatief is.

Als laatste gaf Shane Kim nog commentaar op de blu-ray functionaliteit die de PlayStation 3 een voordeel zou moeten geven ten opzichte van de Xbox 360:
"I think customers will want the best games and the best services. And the differences between 1080i and 1080p are miniscule; the differences are too hard to determine for most consumers; 1080p is a niche market. The sweet spot is 720p. But you know what? the real question is will your TV be able to run 1080p?"

Vanavond zullen we kunnen zien wat Microsoft heeft in te brengen tegen de PS3 bij Microsofts eigen persconferentie. Natuurlijk kun je deze persconferentie gewoon hier volgen.

Genji 2 aangekondigd + eerste screens

Genji 2 speelt zich drie jaar na het eerste deel van Genji af. Het is een actie adventure die zich afspeelt in het oude Japan. Het spel bevat meer en diversere vechtmogelijkheden en meer speelbare karakters.

De belangrijkste kenmerken van de game:
• Twee keer zoveel content, twee keer zoveel actie – meer dan 15 uur gameplay dat het verhaal van Yoshitsune vervolgt, gebaseerd op het historische gevecht tussen de Genji clan en de Heishi Clan.
• Wissel tussen de vier speelbare karakters, op elk gewenst moment. Maak gebruik van de vechtkwaliteiten van elke vechter op het moment dat het jou uitkomt.
• Geweldige gevechten - Sierlijke zwaardgevechten, opgenomen van Mitsuhiko Seike, Japans beste zwaardvechter.
• Enorme gevechten – Leid Yoshitsune en zijn mannen tegen honderden strijders in gevechten gebaseerd op de Japanse geschiedenis.
• Mooie gedetailleerde battlegrounds – Genji 2 laat duidelijk zien dat het een next-gen spel is, met gedetailleerde graphics die de kracht van de PS3 laten zien.

Wanneer het spel zal verschijnen is nog niet bekend. Hieronder kun je de eerste screens van het spel bekijken.World of WarCraft goes Hollywood

Icoon GamesVolgens de New York Times zal de populaire MMORPG World of WarCraft naar het witte doek gaan. Wie de film zou moeten gaan regisseren, wat de release-date zal zijn en wat het budget is voor de film is allemaal nog onbekend. Paul Sams, Blizzard CEO, wordt gequote door de Times dat ze één van de beste films ter wereld willen maken. Ook heeft hij gezegd dat Legendary Pictures precies wist wat Blizzard verwacht van een World of WarCraft film. Andere projecten van Legendary Pictures zijn onder andere Batman Begins en Superman Returns.

World of WarCraft is een zogenaamde Massive Multiplayer Online Role Playing Game, en speelt zich af in een wereld die bevolkt is door gnomen, trollen, elven en dwergen die allemaal door een gebruiker bestuurd worden achter een pc. Naast de eenmalige bijdrage voor het spel, moet een speler vijftien euro per maand abonnementskosten betalen om te mogen blijven spelen.


Binnenkort dit verschijnsel ook op het witte doek?


Check voor meer gamesnieuws FOK!Games!

Shirt Barcelona blijft 'heilig'

Het bestuur van Barcelona heeft besloten dat er geen sponsoruitingen op het shirt van de Spaanse kampioen komen te staan. Hiermee wordt een unieke traditie in ere gehouden om zonder shirtsponsor te spelen.

Eerder dit jaar was de club van trainer Frank Rijkaard nog in gesprek met potentiële sponsoren uit China en Australië, maar tot een overeenkomst kwam het niet.

Toch kan Barcelona extra inkomsten goed gebruiken. Aan het begin van 2006 had de Catalaanse club namelijk een schuld van 188 miljoen euro. Men hoopt nu via een nieuw contract met een Spaans TV-station hogere inkomsten te genereren.

Alex en Farfán willen weg bij PSV

Zowel Jefferson Farfán als Alex wil vertrekken bij PSV. Beide spelers zouden volgens Dagblad De Telegraaf toe zijn aan een volgende stap in hun carriere. Er is veel interesse voor het duo, zodat het waarschijnlijk is dat ze vertrekken.

Verder willen de Eindhovenaren snel aan de tafel gaan zitten met Philip Cocu en André Ooijer, om er voor te zorgen dat die ook volgend jaar bij PSV zullen blijven.

Launch-details Sony PlayStation 3

Icoon GamesSony heeft vannacht op zijn persconferentie voorafgaande aan de E3, een grote gamesbeurs in Los Angeles, de details bekend gemaakt over de launch van de PlayStation 3.

De opvolger van de succesvolle PlayStation 2 zal in twee versies verschijnen, een met een 20GB harddisk en een met een 60 GB harddisk. Het apparaat verschijnt op 11 november in Japan, waarna op 17 november Noord Amerika en Europa zullen volgen met een launchprijs van respectievelijk 499 en 599 dollar en 499 en 599 euro.

Het apparaat zal standaard een bijgeleverde draadloze controller bevatten. Deze controller ziet er vrijwel hetzelfde uit als de bekende PS1- en PS2-controllers, alleen zijn de L2- en R2-knoppen vervangen door triggers en is er een nieuwe knop midden op de controller bijgekomen. Sony maakte gisteravond ook bekend dat de controller bewegingen kan registreren in zes richtingen waardoor je, net als met de al eerder aangekondigde Nintendo Wii controller, spellen kunt besturen door enkel de controller te bewegen. Het complete verslag van Sony's persconferentie kun je natuurlijk lezen op FOK!games.Vanavond rond 18.30 begint de persconferentie van Nintendo, gevolgd door die van Microsoft rond 20.30. De Nintendoshow wordt live gecovered op FOK!games, net als de Sony conferentie vannacht, de Microsoft show helaas met een uur vertraging. Woensdag om 18.30 uur (Nederlandse tijd) zal de beurs dan echt open gaan, waarbij ook enkele FOK!gamesredacteuren de beursvloer zullen gaan betreden.

Voor al het E3 nieuws kijk je natuurlijk op FOK!games.

Meisjes schamen zich meer dan jongens

Icoon BinnenlandsMeisjes schamen zich meer dan jongens. Maar binnen de groep meisjes blijken moslima's zich minder te schamen dan hun niet-gelovige klasgenotes. Bij jongens is het juist andersom: christelijke jongeren schamen zich meer dan hun ongelovige klasgenoten. Dat meldt de Universiteit Twente maandag op basis van onderzoek onder middelbare scholieren.

De universiteit onderzocht gevoelens en reacties van schaamte onder middelbare scholieren en keek of schaamte samenhangt met geslacht en culturele of religieuze achtergrond. Uit het onderzoek blijkt dat meisjes zich meer schamen, onderdaniger gedrag vertonen en zich schuldiger, angstiger en depressiever voelen dan jongens.

Opvallend is dat islamitische meisjes zich minder vaak schamen dan hun niet-gelovige klasgenoten. Zij geven aan dat zij trots zijn op hun geloof en oprecht leven naar de regels van de Koran. Dit hangt samen met de lagere karakterschaamte en hun minder onderdanige opstelling.

Moslima's ervaren wel meer depressieve gevoelens dan andere jongeren. Dit hangt waarschijnlijk voor een deel samen met het feit dat zij aangeven niet voldoende respect te ontvangen en zich ook vaker vernederd voelen dan anderen.

Met dank aan Tobislav voor de submit.

Japanse charts

Zo middenin al het E3 geweld is er nog even een Japanse chartupdate. Het betreft hier de week van 24 - 30 april die vorige week niet vrijgegeven was ivm Golden Week (feestweek in Japan).

Software (console / naam / aantal / totaal)

1 PS2 Winning Eleven 10 - 460,549
2 NDS Tetris DS - 218,099
3 NDS Brain training 2 - 94,231 (2,051,864)
4 NDS Brain training - 74,783 (2,052,782)
5 NDS Animal Crossing - 56,860 (2,561,916)
6 PS2 Dragon Quest Shonen Yangus - 54,456 (181,958)
7 NDS English training - 52,258 (938,729)
8 GBA Mother 3 - 50,923 (256,837)
9 NDS Naruto 4 - 38,236
10 NDS Pokemon Ranger 36,777 (427,418)

Hardware week / 2006 totaal

DSL 225,835 / 1,222,381
DS 42,695 / 818,519
PSP 40,884 / 682,606
PS2 29,837 / 559,816
GBASP 8,225 / 120,083
GBM 5,034 / 85,501
Xbox360 2,845 / 44,124
GC 1,126 / 45,880
GBA 69 / 2,521
Xbox 29 / 1,402

Sonic Wild Fire naar de Nintendo Wii

Er staan al versies van Sonic the Hedgehog gepland voor PlayStation 3 en Xbox 360, maar ook de laatste van de next-gen consoles mocht volgens Sega niet ontbreken. Zij hebben dan ook Sonic Wild Fire aangekondigd voor de Nintendo Wii. De exclusieve Wii-titel is gebaseerd op de klassieke sprookjes de 'Arabian Nights'. Uiteraard zal de game gebruik maken van de bewegingsgevoelige Wii-controller. Je moet de controller horizontaal houden en naar voren bewegen om een 'dash-attack' uit te voeren. Door de controller naar links en rechts te bewegen stuur je. Er komen ook een boel minigames in de game te zitten. De game komt uit 'ergens in 2007'.

Star Wars Empire at War krijgt add-on

Lucasarts kondigde vandaag aan dat de Star Wars RTS Star Wars Empire at War een add-on krijgt genaamd Forces of Corruption. De RTS die werd ontwikkeld door enkele ex-Westwood werknemers die zich hadden verenigd in de studio Petroglyph werd maar gematigd positief ontvangen. Desondanks zette de game goede verkoopresultaten en krijgt als zodanig een add-on.

Dit maal kun je niet alleen aan de kant van de dark of light side vechten maar ook aan de kant van de corrupted. Je kunt spelen als de onderwereldfiguur Tyber Zann. De factie van hem zal het vooral van onderhandse trucjes moeten hebben zoals het stelen van geld, het vertragen van productie van de tegenstanders, tegenstanders bespioneren en meer. Dit alles met als doel de grootste (qua reputatie, niet omvang) schurk te worden sinds Jabba the Hutt.

De add-on kent vele nieuwe schepen waaronder Darth Vader's Executor Super Star Destroyer en Tyber's eigenlijk Super Star Destroyer, de Eclipse.

Een releasedatum is vooralsnog niet bekend.


Screenshot uit het origineel

ABN Amro I boekt wederom een etappezege

De kortste etappe uit de Volvo Ocean Race is gewonnen door de ABN Amro I. Het zeiljacht heeft hiermee vijf keer winst gepakt in zes etappes.

De etappe voerde langs de Amerikaanse oostkust van Annapolis naar New York over een afstand van 400 zeemijl. Vooraf gaf schipper Mike Sanderson aan, dat hun kwetsbaarheid in de korte etappes lag. Dit bleek ook snel na de start, waarbij de ABN Amro in het achterveld te vinden was.

Eenmaal op volle zee greep het zeiljacht onder ruige weersomstandigheden de leiding en zou die niet meer afstaan tot de Big Apple. "Dit is na het mindere resultaat in de havenrace van Baltimore geweldig. Het was een ruige etappe. Ik ga in 'the city that never sleeps' nu eerst eens maar eens lekker slapen."[/i], was het commentaar van Mike Sanderson na deze kort, maar krachtige zeiletappe.

Vertrek VanTheMan bij Manchester lijkt nabij

Het lijkt er op dat Ruud van Nistelrooij zijn langste tijd bij Manchester United heeft gehad. De spits verliet afgelopen zondag, vlak voor de competitiewedstrijd tegen Charlton Athletic, Old Trafford om naar huis te gaan. Maar nu blijkt dat hij niet uit eigen beweging is weggegaan, maar dat hij is weggestuurd door coach Alex Ferguson.

Naderhand verklaarde Ferguson dat er wat dingen waren voorgevallen, zonder verder in detail te treden. Tevens mag VanTheMan niet meespelen in de testimonial van Roy Keane die Man United binnenkort tegen Celtic speelt.

Als Van Nistelrooij inderdaad vertrekt bij United, dan is hij niet de eerste die na een aanvaring met Alex Ferguson het veld moet ruimen. Eerder vertrokken David Beckham, Jaap Stam en Roy Keane al met onenigheid bij ManU.

Rabobank aast op Nuyens

De Rabobank zou graag Nick Nuyens inlijven. De Belg zou oude rotten als Erik Dekker en Mark Wauters moeten vervangen.

In de Gazet van Antwerpen zegt Theo de Rooij erg van hem gecharmeerd te zijn en hem graag wil hebben. Naast Rabobank, kan Nick Nuyens ook op de interesse rekenen van Davitamon-Lotto en T-Mobile. Zelf is de 26-jarige coureur er nog niet helemaal uit: "Rabobank is een goed gestructureerde ploeg die me zeker aanspreekt. Dat Rabobank me wil maakt de keuze er alleen maar moeilijker op. Ik heb nog niks uitgesloten, maar voor de Tour wil ik duidelijkheid."

[Update] Gran Turismo HD screens + trailer

Gran Turismo HD is een speciaal voor de PlayStation 3 opgevoerde versie van Gran Turismo 4 voor de PlayStation 2. Deze opgevoerde versie heeft onder andere als mogelijkheid om in 1080p te kunnen spelen. Hieronder de screens die tot nu toe zijn vrijgegeven
Update

Er is ook een trailer van de game verschenen, die te downloaden is op Gamespot. Gamevideos heeft een trailer waar Kazunori Yamauchi (de maker van de Gran Turismo serie) iets vertelt over deze nieuwe game. De trailer bevat ook Engels commentaar zodat je nog een beetje weet waar het over gaat.

Opsporing Verzocht toont foto levenloze baby

Icoon Binnenlands Dinsdagavond zal in het tv-programma Opsporing verzocht een foto van de baby te zien zijn die eind januari levenloos werd gevonden in een vijver in Doetinchem. Na een uitgebreid buurtonderzoek en het horen van honderden mensen zijn er nog geen aanwijzingen over wie de moeder zou kunnen zijn. Ook de tientallen tips hebben nergens toe geleid.

Dinsdagavond zal het de tweede keer zijn dat deze zaak in Opsporing verzocht wordt behandeld. Volgens de politie zou de moeder nog een keer tot een dergelijke daad kunnen komen.

"Het is een liefdevolle foto, alleen van het hoofdje en het bovendeel van het lichaampje. We hebben alle piëteit in acht genomen om de kijkers absoluut geen afschuwelijk beeld voor te schotelen", aldus een woordvoerder van de politie in het Radio 1 Journaal.

Met dank aan woessie voor de submit.

"Kaper" Moussaoui wil nieuw proces

TerrorismeDe vorige week tot levenslang veroordeelde 'twintigste WTC-kaper' Zacarias Moussaoui wil een nieuw proces. Een Amerikaanse jury legde hem vorige week een levenslange celstraf op, nadat hij bekend had dat hij zich ten tijde van 11 september 2001 in een vliegtuig op het Witte Huis had willen laten storten. Ook zei hij op de hoogte te zijn geweest van de aanslagen, maar er bewust niet voor te hebben gewaarschuwd.

Moussaoui is inmiddels overgebracht naar de super maximum security prison in Florence in de Amerikaanse staat Colorado, ook bekend als 'het Alcatraz van de Rocky Mountains'. Daar zal hij de rest van zijn leven moeten doorbrengen in een geluiddichte betonnen cel van 2 bij 3,5 meter. Hij mag één uur per dag luchten, maar zal weinig tot nooit in contact komen met mede-gedetineerden. Telkens wanneer hij zijn cel mag verlaten, zal hij aan armen en benen zijn geboeid.

Volgens Moussaoui's advocaten wil hij zijn bekentenis nu echter intrekken. Hij zou geen enkel besef hebben gehad van het Amerikaanse rechtssysteem. De Fransman van Marokkaanse komaf was zich niet bewust van de gevolgen van zijn uitspraken. Volgens zijn advocaten beseft hij inmiddels dat hij in de Verenigde Staten een eerlijk proces kan krijgen. De raadslieden stelden tijdens het proces al dat Moussaoui schizofreen is. Hij zou er slechts van gedroomd hebben lid te zijn van al-Qaeda.

Geen nieuw proces
De Amerikaanse rechter Leonie Brinkema die de zaak behandelde, zegt dat het intrekken van de bekentenis geen nut meer heeft. Dat had alleen zin vóór het moment waarop de straf werd uitgesproken. Hij krijgt dan ook geen nieuw proces. De 37-jarige Moussaoui kan tegen dit besluit nog wel in beroep gaan.In een soortgelijke cel zit Moussaoui zijn levenslange straf uit.


Met dank aan Manchester voor de submit.

Eerste screens Crisis Core: Final Fantasy VII

Vandaag zijn de eerste screenshots van de PSP game Crisis core: FFVII online gekomen. Op de screens zijn de scenes te zien die ook al voorkwamen in de trailer die te zien was op de pre-e3 persconferentie van Square Enix.

De game zal een prequel zijn op het originele Final Fantasy VII verhaal en draait om de jonge rekruut Zack die werkzaam is voor Soldier, het privé leger van de Shinra Corporation. Ook Sephiroth is te zien op de screenshots, omdat ook zijn achtergrond in deze spin-off uitgediept zal worden.

Hier de twee screenshots en de logo van het spel:Wat is Dit: Opgave 20 - Ronde 1

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 2 (dus de periode tot en met 1 juli) is X-toys zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit:
A Thousand And One Nights (massage sampler)
Buzz Off Finger Vibrating Keychain (vibrerende sleutelhanger)
Erotic Dice Glow in the Dark


Naast dat X-toys.nl de prijzen ter beschikking stelt hebben zij ook een speciale aktie voor FOK!kers: Als je bij je bestelling de kortingscode 193466 invult krijg je € 2,50 korting bij een besteding van 25 euro of meer.

De opgave

Succes!

Kalou in gesprek met Chelsea

De Britse media, waaronder de Daily Express, zeggen dat Salomon Kalou in gesprek is met Chelsea over een contract. Kalou zou, samen met zijn zaakwaarnemer Rodger Linse, een oriënterend gesprek gevoerd hebben met Peter Kenyon, de algemeen directeur van Chelsea.

Het bericht volgt op de maandenlange speculaties dat Kalou alleen maar een Nederlands paspoort zou willen hebben om zijn waarde te verhogen. De Engelse eisen voor een werkvergunning zijn namelijk heel hoog. Als Ivoriaan zou hij daar niet aan kunnen voldoen, maar als Nederlander waarschijnlijk wel. Minister Verdonk wil Kalou alleen niet de Nederlandse nationaliteit geven als hij niet in Nederland wil blijven.

Het gerucht gaat dat Chelsea volgend jaar in een 4-4-2-systeem wil spelen. Voorheen waren er nog twijfels over de kwaliteiten van Kalou, maar nadat José Mourinho hem tegen FC Twente had zien spelen, kwam hij tot de conclusie dat hij in het 4-4-2-systeem uitstekend zou kunnen functioneren. Vandaar dat er nu een gesprek zou zijn geweest.

Boek: J. Strahan en C. Brown - De Locus Awards

Locus Magazine is een maandblad op het gebied van science fiction en fantasy (en af en toe een vleugje horror). In het blad vind je allerlei nieuwtjes over boeken en schrijvers, interviews, reviews en besprekingen van conferenties. Jaarlijks wordt de prestigieuze prijs "Locus Award" uitgereikt in diverse categorieën, waaronder Best Science Fiction Novel; Best Fantasy Novel; Best Novella; Best Novelette en Best Short Story.

"Kalou in gesprek met Engelse club"

Icoon VoetbalDe Britse media, waaronder de Daily Express, zeggen dat Salomon Kalou in gesprek is met Chelsea over een contract. Kalou zou, samen met zijn zaakwaarnemer Rodger Linse, een oriënterend gesprek gevoerd hebben met Peter Kenyon, de algemeen directeur van Chelsea.

Het bericht volgt op de maandenlange speculaties dat Kalou alleen maar een Nederlands paspoort zou willen hebben om zijn waarde te verhogen. De Engelse eisen voor een werkvergunning zijn namelijk heel hoog. Als Ivoriaan zou hij daar niet aan kunnen voldoen, maar als Nederlander waarschijnlijk wel. Minister Verdonk wil Kalou alleen niet de Nederlandse nationaliteit geven als hij niet in Nederland wil blijven.

Het gerucht gaat dat Chelsea volgend jaar in een 4-4-2-systeem wil spelen. Voorheen waren er nog twijfels over de kwaliteiten van Kalou, maar nadat José Mourinho hem tegen FC Twente had zien spelen, kwam hij tot de conclusie dat hij in het 4-4-2-systeem uitstekend zou kunnen functioneren. Vandaar dat er nu een gesprek zou zijn geweest.

Salomon Kalou
Salomon Kalou


Zie FOK!Sport voor meer sportnieuws.

Koeman voelt zich gevleid

Ronald Koeman voelt zich 'gevleid' zich te mogen ontfermen over de erfenis van Guus Hiddink als nieuwe trainer van PSV.

"Dit is fantastisch, ik voel me gevleid om als opvolger van Guus Hiddink bij PSV te komen werken, bij een club waar ik hele goede en mooie herinneringen heb. Dit is een volgende stap in mijn trainerscarrière. Ik ben blij en verheug me op deze grote uitdaging", aldus Koeman.

Koeman stond op het lijstje dat PSV had opgesteld, maar leek niet de belangrijkste kandidaat. Maar na de afzeggingen van onder meer Henk ten Cate en Martin Jol kwamen de Eindhovenaren toch terecht bij de trainer van Benfica.

Later deze week zal Ronald Koeman officieel worden gepresenteerd als nieuwe trainer. De oud-international, die een contract voor twee jaar overeenkwam, kende als speler in Eindhoven de nodige successen. In de periode 1986-1989 won hij drie landstitels, twee KNVB-bekers en één maal de Europa Cup I.

PSV wordt de vierde club van Koeman als trainer. Eerder had hij Vitesse, Ajax en Benfica onder zijn hoede. Bij alle drie de clubs diende hij zijn contract niet uit, en vertrok eerder.

[upd] Spookrijder smijt dochter tegen auto

ShockingEen Belgische spookrijder is in Spanje de cel ingegooid wegens poging tot doodslag op zijn dochtertje. De 39-jarige zuiderbuur, die woonachtig is in Marbella, reed zondag 'spook' op een snelweg bij Malaga en botste tegen een andere auto.

Eenmaal uitgestapt, sleurde de Belg zijn dochter uit de auto en smeet haar keihard tegen een voorbij rijdende wagen aan. Het 11-jarige meisje liep daardoor ernstige hoofdwonden op en moest naar een ziekenhuis worden vervoerd. De Spaanse politie zette hierop de vader in de cel op verdenking van poging tot doodslag.

Update 11:33
Inmiddels zijn er meer feiten bekend rond het gebeuren. De Belgische pers meldt vandaag dat de ouders van het meisje gescheiden waren. De man had al een contactverbod met zijn ex omdat hij haar geregeld mishandeld had.

Blijkbaar kon de man de scheiding niet verkroppen en wilde hij via zijn dochter wraak nemen op zijn ex-vrouw. Voordat de vader zijn dochter naar de voorbij rijdende auto smeet, had hij haar al diverse keren geprobeerd te wurgen met zijn autogordel.

Het 11-jarige slachtoffer zegt haar vader niet meer te willen zien: ''Papa is slecht, ik wil niet meer bij hem zijn.''

Spurs denkt aan schadeclaims

De Engelse voetbalclub Tottenham Hotspur overweegt om een schadeclaim in te dienen tegen de Engelse voetbalbond. Afgelopen weekend weigerde de FA de wedstrijd tussen West Ham United en Tottenham Hotspur (2-1) een dag uit te stellen.

De club had daarom gevraagd, omdat een groot deel van de selectie ziek was geworden na de gezamenlijke maaltijd in een hotel waar de selectie verbleef. De Spurs liepen door de nederlaag plaatsing voor de voorronde van de Champions League mis.

Scotland Yard onderzoekt nu niet alleen de lasagna die de spelers aten, maar ook het bloed en de urine van de voetballers. Fans van de Spurs vermoedden een complottheorie, en denken zelfs dat een Arsenal-fan de maaltijd zou hebben gemaakt.

De club zelf wil pas een verklaring afgeven na het onderzoek. Als blijkt dat het hotel schuldig is aan de ziekte van de spelers, dan denkt de club van trainer Martin Jol ook hier na over een schadeclaim.

Nintendo krijgt 2 uur voor persconferentie

Nu de persconferentie van Sony achter de rug is staan ons nog de persconferenties van Nintendo en Microsoft te wachten. Het is nu bekend dat Nintendo twee uur op het programma heeft staan voor de persconferentie. Normaal krijgen de bedrijven maar één uur voor hun conferentie.

Waar Nintendo de twee uur voor nodig zal hebben is nog niet bekend, maar speculeren kan natuurlijk altijd. Natuurlijk zal er enige tijd besteed gaan worden aan de specificaties van de Nintendo Wii, maar ook games zullen besproken worden. Men wacht met smart op nieuws over nieuwe games en natuurlijk de lang verwachte nieuwe Zelda!

Stay tuned!

Vitesse rekent niet meer op komst Boskamp

Vitesse rekent er niet meer op dat Jan Boskamp de nieuwe trainer van de Arnhemmers wordt. De 57-jarige Nederlander was bij de Arnhemse club de beoogde opvolger van de vertrekkende hoofdcoach Edward Sturing. Maar Boskamp beschikt niet over de vereiste diploma's om in de Nederlandse eredivisie aan de slag te gaan.

"De kans is groot dat we op zoek moeten naar een andere trainer. Boskamp mist een aanvullend papiertje. De KNVB wil hem geen dispensatie geven. Dus hebben we een probleem. Een constructie met Boskamp in een andere rol in de technische staf willen we niet. Dan zouden we een spelletje spelen. Dat is niet de bedoeling," aldus technisch manager Jan Streuer.

De Arnhemmers dachten in Boskamp de ideale opvolger te hebben gevonden voor Sturing. "Hij heeft veel ervaring als coach. Jan heeft onder meer Anderlecht een paar keer kampioen gemaakt, was bondscoach in Georgië en in het afgelopen seizoen fungeerde hij als trainer van Stoke City in Engeland. Zo'n man vraag je niet meteen of hij wel over de vereiste diploma's beschikt. Het is jammer dat het nu zo moet lopen. Maar die nieuwe trainer voor Vitesse komt er echt wel hoor."

Metal Gear Solid 4 trailer

Op Gametrailers is de trailer van Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots verschenen die gisteravond op de persconferentie werd getoond. In de trailer praat de bejaarde Snake over hoe oorlogen zijn veranderd, en dat alle gevechten die zich afspelen gecontroleerd zijn. In de trailer verschijnen ook weer de bekende mensen uit de Metal Gear Solid-reeks. Zo zien we Naomi Hunter, Colonel Campbell, Meryl Silverburgh, Liquid Ocelot/Snake en Otacon langskomen. Aan het einde van de trailer stopt Snake een geweer in z'n mond en zegt dat er een einde moet komen aan de bloedlijn.Er doen zich ondertussen veel geruchten de ronde over waarom Snake er zo oud uitziet. In eerdere trailers was al bekend dat Snake een bejaarde zou zijn, maar in de nieuwe trailer lijkt hij een stuk ouder en draagt hij geen ooglapje meer. Volgens sommigen wordt snake ouder tijdens het spelen van de game, en moet je dus je missie behalen binnen een bepaalde tijd dat Snake nog te leven heeft.

De trailer is hier te bekijken

World of Hollywood?

Volgens de New York Times zal de populaire MMORPG World of WarCraft naar het witte doek gaan. Wie de film zou moeten gaan regisseren, wat de release-date zal zijn en wat het budget is voor de film is allemaal nog onbekend. Paul Sams, Blizzard CEO, wordt gequote door de Times dat ze één van de beste films ter wereld willen maken. Ook heeft hij gezegd dat Legendary Pictures precies wist wat Blizzard verwacht van een World of WarCraft film. Andere projecten van Legendary Pictures zijn onder andere Batman Begins en Superman Returns.Binnenkort dit verschijnsel ook op het witte doek?

Eerste beelden Dead or Alive Xtreme 2

Op Gamevideos vinden we exclusief de eerste beelden van Dead or Alive Xtreme 2. De trailer laat 2 minuten zien van het next-gen seksistische sportfestijn op het strand en is 117MB groot. In de trailer zie je onder andere de dames volleyballen (zoals in het eerste deel) en op jet-skis racen. Dit alles gebruik makend van Team Ninja's eigen "Independent boob physics".

De trailer is hier te downloaden, het verbinden met de server kan even duren, de downloadsnelheden zijn echter prima in orde.

Honda lost motorprobleem Button op

Honda-coureur Jenson Button viel afgelopen zondag op de Nürburgring uit met een motorprobleem. De Brit was op weg naar een goede puntenfinish toen zijn V8-motor het begaf.

Het Honda-team heeft bevestigd dat het probleem is gevonden, en is opgelost voor de Grand Prix van Spanje. Beide Honda rijders zullen in Spanje over een nieuwe motorspecificatie beschikken.

Honda-ingenieur Shuhei Nakamoto: "Beide rijders krijgen komend weekeinde de beschikking over een nieuwe en krachtigere motorspecificatie. We hebben een oplossing klaar voor het motorprobleem dat Jenson op de Nürburgring had en we hopen dichter bij de voorste rijders te komen."

Derde deel Getaway speelt zich af in Amsterdam

Het derde deel van Getaway serie zal zich waarschijnlijk in Amsterdam gaan afspelen. In de teaser, die vannacht al te zien was op de Sony persconferentie, is duidelijk te zien dat de actie zich afspeelt op de Amsterdamse grachtengordel. Ook het typische straatbeeld, compleet met fietsers en Amsterdammertjes, is meteen iets wat op zal vallen voor iedereen die bekend is met onze hoofdstad.

De teasertrailer van het derde Getaway deel is hier te vinden.

Touch Detective naar het westen

De in februari aangekondigde adventure Osawari Tantei Ozawa Rina komt naar het westen. Dat blijkt uit een foto die IGN maakte van een banner bij de booth van Atlus. Op de banner staat 'licensed and published by Atlus USA'. Het spel gaat in de USA 'Touch Detective' heten.De hoofdpersoon in dit spel is Ozawa Rina, een jong meisje dat dromen onderzoekt. Het onderste scherm wordt gebruikt om de game te spelen terwijl het bovenste scherm gereserveerd is voor dialogen en dergelijke. Of het spel ook naar Europa komt is helaas nog niet bekend. Op de website van het spel kan je in ieder geval alvast een beetje rondkijken in de wereld van Ozawa Rina en enkele wallpapers downloaden.

Stand NHL-playoffs per 9 mei

Voor Ottawa begint het na twee duels in de serie tegen Buffalo al somber uit te zien. Tweemaal verlies en dus een 2-0 achterstand terwijl de volgende twee wedstrijden zich ten zuiden van de grens zullen afspelen. San Jose en Carolina verzekerden zich van 2-0 voorsprongen om naar het noorden mee te nemen.

Halve finales conferences:

Eastern Conference
Ottawa SenatorsBuffalo Sabres0-2
OttawaBuffalo6-7, OT
OttawaBuffalo1-2
Carolina HurricanesNew Jersey Devils2-0
CarolinaNew Jersey6-0
CarolinaNew Jersey3-2, OT
Western Conference
San Jose SharksEdmonton Oilers2-0
San JoseEdmonton2-1
San JoseEdmonton2-1
Anaheim Mighty DucksColorado Avalanche2-0
AnaheimColorado5-0
AnaheimColorado3-0


Eerste ronde:

Eastern Conference
Ottawa SenatorsTampa Bay Lightning4-1
OttawaTampa Bay4-1
OttawaTampa Bay3-4
Tampa BayOttawa4-8
Tampa BayOttawa2-5
OttawaTampa Bay3-2
Carolina HurricanesMontréal Canadiens4-2
CarolinaMontréal1-6
CarolinaMontréal5-6, 2OT
MontréalCarolina1-2, OT
MontréalCarolina2-3
CarolinaMontréal2-1
MontréalCarolina1-2, OT
New Jersey DevilsNew York Rangers4-0
New JerseyNew York6-1
New JerseyNew York4-1
New YorkNew Jersey0-3
New YorkNew Jersey2-4
Buffalo SabresPhiladelphia Flyers4-2
BuffaloPhiladelphia3-2, 2OT
BuffaloPhiladelphia8-2
PhiladelphiaBuffalo4-2
PhiladelphiaBuffalo5-4
BuffaloPhiladelphia3-0
PhiladelphiaBuffalo1-7
Western Conference
Detroit Red WingsEdmonton Oilers2-4
DetroitEdmonton3-2, 2OT
DetroitEdmonton2-4
EdmontonDetroit4-3, 2OT
EdmontonDetroit2-4
DetroitEdmonton2-3
EdmontonDetroit4-3
Dallas StarsColorado Avalanche1-4
DallasColorado2-5
DallasColorado4-5, OT
ColoradoDallas4-3, OT
ColoradoDallas1-4
DallasColorado2-3, OT
Nashville PredatorsSan Jose Sharks1-4
NashvilleSan Jose4-3
NashvilleSan Jose0-3
San JoseNashville4-1
San JoseNashville5-4
NashvilleSan Jose1-2
Calgary FlamesAnaheim Mighty Ducks3-4
CalgaryAnaheim2-1, OT
CalgaryAnaheim3-4
AnaheimCalgary2-5
AnaheimCalgary3-2
CalgaryAnaheim3-2
AnaheimCalgary1-2
CalgaryAnaheim0-3

Todt niet verrast door overwinningen Schumacher

Voor de teambaas van Ferrari, Jean Todt, komen de recente zeges van Michael Schumacher in de Grands Prix van San Marino en Europa niet als een verrassing.

"Ik had meteen vanaf het begin van het seizoen al door dat we een sterke auto hebben," aldus Todt.

"Het was zeer belangrijk dat we competitief zouden zijn in Duitsland en dat we daar de potentie hadden om te winnen. Het zit dit seizoen allemaal echter heel dicht bij elkaar. De verschillen zijn enorm klein." De Fransman zei dat hij wel zeker van zijn zaak was. "Ik wist dat we competitief zouden zijn, net als dat ik van tevoren wist dat we dit jaar een goed seizoen zouden draaien. Helaas gingen de tweede en de derde race minder goed, maar dat was min of meer onze eigen schuld."

Fernando Alonso kwam 3,7 seconde na winnaar Schumacher over de finish, net daarachter volgden ook Felipe Massa en Kimi Räikkönen. "Het is goed voor het kampioenschap dat de competitie fel is. Voor ons is het van belang dat we eindelijk weer belangrijke punten scoren en races winnen. Misschien komen er straks nog een paar teams bij die dat ook kunnen doen. Nu zijn er zeker drie sterke teams".

"Minder studies in Nederland"

Icoon OnderwijsDe enorme lijst met opleidingen in Nederland begint steeds meer te lijken op de menukaart van een slechte Chinees, zo zegt Frits van Oostrom, president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. Hij vindt dat er flink gesneden mag worden in het aanbod van studies, zoals vrijetijdskunde of Europese-Unie-Studies. Ook de driehonderd eerstejaars film- en televisiewetenschappen zijn hem een doorn in het oog - niet per se omdat het een slechte studie zou zijn, maar omdat je gewoon niet zoveel hebt aan zulke hoeveelheden studenten op dat vakgebied.

Van Oostrom hekelt niet per se alle nieuwe studies, maar wel veel 'modestudies' die weinig inhoud hebben. Studierichtingen als communicatie, informatica en mediastudies ziet hij wel als blijvertjes. Hij wil wel dat universiteiten erop toezien dat die studies dezelfde hoge wetenschappelijke standaard krijgen als in de meer traditionele studies.

Naast het grote aanbod, heeft Van Oostrom ook moeite met de financiering. Op dit moment is die veel te versnipperd. Door het hollen van fonds naar fonds, is volgens hem een soort flipperkast ontstaan, waarin de onderzoeker niet meer aan de knoppen staat, maar zelf het balletje is. De overheid zou volgens hem meer moeten investeren.

"En voor ik het vergeet: ook de gemiddelde Nederlandse student zou wel wat harder mogen werken."

Dierenbeul actief in Drenthe

Icoon MisdaadNadat de 'Twentse dierenbeul ex-tbs'er' veroordeeld is tot een levenslange gevangenisstraf lijkt er nu een zogenaamde 'copycat' aan het werk te zijn. In het Drentse plaatsje Echten werd dit weekeinde een één jaar oud veulen gruwelijk toegetakeld met een mes. "De politie lijkt ons niet serieus te nemen, maar we zijn ervan overtuigd dat hier een copycat aan het werk is", aldus voorzitter Henk ten Napel van de stichting Zinloos Geweld tegen Dieren.

Eerder al werd een ander paard volledig opengesneden aangetroffen in het plaatsje. Het paard Astrid was toen zij vorig jaar vermoord werd ook nog eens zwanger. Zelfs de foetus was destijds volledig in stukken gesneden.

De stichting Zinloos Geweld tegen Dieren, destijds opgericht om de Twentse dierenbeul op te sporen, luidt nu de noodklok. De stichting heeft geïnventariseerd dat er sinds 2001 zeker achttien meldingen van dierenmishandeling uit de omgeving zijn gekomen. "En net als in Twente gaat het in 90 procent van de gevallen om merries en zijn bijna alle incidenten seksueel getint", aldus Henk ten Napel. De politie heeft aangegeven weinig overeenkomsten tussen de zaken te zien.

De zogenaamde 'Twentse dierenbeul', de 49-jarige Rudolf K., werd tot levenslang veroordeeld vanwege onder meer het op brute wijze mishandelen van Twentse pony gruwelijk mishandeld Dierenslachter actief in Enschede. Hij stak en sneed de dieren hierbij veelal in de geslachtsdelen, wat veel van de paarden niet overleefden. Ook bekende hij een moord en verschillende geweldsdelicten.


Astella, het toegetakelde veulenMet dank aan Esposa voor de submit.

Sam&Max en URU Live via GameTap

GameTap is een broadband service met meer dan 500 games. Abonnees kunnen ongelimiteerd gebruik maken van alle games op de server. De games worden niet gedownload naar de eigen computer, maar gespeeld op de server van GameTap. Savegames worden wel op de eigen computer bewaard.

Onder de 500 beschikbare titels vind je niet alleen nieuwe games maar ook tientallen klassiekers. GameTap staat op de E3 en gaat daar een aantal nieuw toe te voegen titels aankondigen:

Sam & Max - zoals al eerder werd aangekondigd wordt dit spel ontwikkeld door TellTale Games en in episodes uitgegeven. Tot nu toe was er geen publisher bekend, dit zal nu dus GameTap worden. Op de E3 zal de eerste trailer van het spel vertoond worden. Voor niet-abonnees zal het spel ook te koop zijn op de zojuist geopende TellTale Sam&Max site.Enkele jaren geleden werd er geëxperimenteerd met een online versie van Myst, genaamd Uru: Ages Beyond Myst. Het was de bedoeling dat spelers samen online puzzels konden oplossen en steeds nieuw toegevoegde werelden konden ontdekken. Dit project mislukte jammerlijk. GameTap wil het nu weer tot leven brengen.

Daarnaast heeft GameTap een online TV-programma aangekondigd waarin wekelijks een samenvatting van het nieuws gegeven zal worden. Presentator zal Victor Lucas worden, bekend van de eerdere gameTVshow 'The Electric Playground.'

Stuart Snyder, general manager bij GameTap:


"With GameTap now providing exclusive new episodic video game content, crossing the 500-game milestone, and offering more than 300 streaming video programs, we are now a major player in the broadband entertainment space. Working with the best, most creative people in media, technology and entertainment, we will continue to expand and evolve our network to ensure that more subscribers, more contributors and more collaborators are drawn in to our exciting new universe of broadband entertainment."

GameTap wordt gesteund door Turner Broadcasting System, Inc. (TBS, Inc.), een onderdeel van de Time Warner company.

Gullit: "Beenhakker liegt over bloempot"

Leo Beenhakker zegt dat Ruud Gullit tijdens het mislukte wereldkampioenschap van 1990 een bloempot naar z'n hoofd gegooid heeft. Dit zou verklaren waarom de bondscoach van Oranje tijdens het toernooi in Italië meer dan een week rondliep met een blauw oog.

Beenhakker doet deze 'onthulling' in het boekje 'Een elftal bondscoaches'. Dat verschijnt eind deze maand en is samengesteld door twee sportverslaggevers van het NRC Handelsblad.

Gullit zegt dat de beschuldiging nergens op slaat. "Pure leugens. Als Beenhakker dat beweert, is hij een leugenaar." Wim Kieft, zijn ploeggenoot toen, kan zich er ook niets meer van herinneren. "Deze versie kende ik nog niet. Een onzinverhaal. Ik had het zeker geweten."

Karelse tevreden over inzet spelers

De interim-trainer van NAC Breda, John Karelse, heeft zijn spelers gecomplimenteerd met het doelpuntloze gelijkspel in de thuiswedstrijd maandagavond tegen FC Volendam. Na de 2-1 uitoverwinning was het gelijkspel voldoende om het eredivisieschap met nog een seizoen te verlengen.

Tijdens de persconferentie, na afloop van de wedstrijd, zei Karelse dat hij tevreden was over de inzet van zijn spelers. "Voetballend was het niet goed. Helemáál niet zelfs, we hebben dramatisch gespeeld tijdens de nacompetitie. Maar we hebben wel geknokt met zijn allen."

Karelse heeft niet de ambitie zelf hoofdtrainer te worden. "Ik hoop onder de nieuwe trainer assistent te worden. NAC is een moeilijke club, daarom moet er een sterke trainer komen." Eind vorige maand werd Cees Lok na drie maanden ontslagen.

Eerste screenshots Eye of Judgement

De eerste screenshots van Eye of Judgement zijn opgedoken. Eye of Judgement is de nieuwe game van de bedenker van de Eyetoy en zal exclusief verschijnen voor de PlayStation 3. In Eye of Judgement vechten spelers gevechten uit door middel van kaarten die monsters voorstellen, een systeem dat sterk lijkt op Yu-Gi-Oh dus. De game gebruikt een sensormat om je kaarten op neer te leggen en als je een kaart neerlegt verschijnt op het beeld dan ook eenzelfde monster of item in 3D. De monsters reageren in real-time op je acties afhankelijk van waar je ze plaatst.

Een preciese releasedatum is nog niet bekend, maar een Japanse release zou er dit jaar nog in moeten zitten.Vidmar niet naar WK

Tony Vidmar moet het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland laten schieten. De 35-jarige Australische verdediger, die het afgelopen seizoen voor NAC Breda speelde, is niet fit genoeg.

Vidmar heeft nog steeds last van een gebroken rib, die hij in februari in de competitiewedstrijd tegen Willem II opliep. Ook werden bij hem onlangs hartritmestoornissen geconstateerd.

"Spelen op het WK is altijd een droom van mij geweest. Ik heb aan vier kwalificatietoernooien meegedaan. Maar ik ben me terdege bewust van mijn fysieke toestand. Ik kan het risico niet nemen om toch aan het WK deel te nemen. Voor mijn gezondheid en in het belang van het team is het de beste beslissing om mezelf terug te trekken," aldus Vidmar.

In 1991 maakte Vidmar zijn debuut voor het het nationale team van Australië. Hij heeft 75 interlands op zijn naam staan.

Afgevaardigde FPÖ brengt nazigroet

Een afgevaardigde van de Oostenrijkse extreemrechtse FPÖ, Walter Sucher, heeft een rel veroorzaakt door zijn toespraak af te ronden met een welgemeend "Heil!" Heil is een traditionele Oostenrijkse groet maar is door Hitler tijdens WOII verbasterd tot "Heil Hitler" en als standaardgroet ingevoerd. De groet werd door de zaal met luid applaus ontvangen. Zowel Sucher als partijleider Strache ontkennen dat er ook maar enige diepere betekenis achterzit. Strache noemde in een gesprek met de pers de overeenkomst met de nazigroet "Toeval".

De groet wordt vooral in het westelijke deel van Oostenrijk nog vrij algemeen gebruikt. Ook op bijeenkomsten zoals sportevenementen wordt Heil nog regelmatig gebruikt, maar tot nu toe werd het bij politieke bijeenkomsten vanwege de dubbele betekenis altijd vermeden. De opschudding wordt nog vergroot door de radicalisering van de FPÖ sinds het vertrek van de meer gematigde Jörg Haider. Haider heeft de partij verlaten om een eigen partij op te richten en heeft daarbij een deel van de gematigde FPÖ aanhang meegenomen. Sindsdien wordt de partij geleid door de uit de rechtervleugel afkomstige Strache die voor een nieuwe koers heeft gekozen.

De hele affaire krijgt mogelijk nog een staartje. Het Oostenrijkse Openbaar Ministerie heeft aangekondigd de zaak te gaan onderzoeken. Het is nog niet duidelijk of het voor het OM mogelijk is om stappen te ondernemen. Hitlerverering is weliswaar verboden in Oostenrijk maar het is moeilijk om iemand op grond van één enkel woord aan te klagen omdat de context niet hardgemaakt kan worden. Onderzocht wordt daarom of er wellicht sprake is van gebruik als een soort codewoord op grond waar van wel tot vervolging kan worden overgegaan.

Subheader
Walter Sucher


Met dank aan woessie voor de submit.

Nieuwe beelden Heavenly Sword

Er zijn een groot aantal nieuwe screenshots opgedoken van de actiegame Heavenly Sword voor de PlayStation 3. Heavenly Sword gaat zoals de titel al suggereert om een zwaard. Dit zwaard is zo krachtig dat een sterveling het niet langer dan een paar uur vast kan houden zonder er aan te overlijden.

Wanneer een koning jouw land echter binnen valt vernietigt hij de clan die het zwaard bewaakte en ga jij als de dochter van de clanleider op een missie van wraak. Ondanks dat ze er zelf aan zal overlijden neemt Nariko het zwaard ter hand en trekt ze ten strijde tegen de koning.

De game zal meerdere vechtstijlen bevatten en gevechten kennen die uiteen lopen van 1 tegen 1 tot jij tegen een groot aantal vijanden. Ook kun je tijdens de gevechten gebruiken maken van physics om bijvoorbeeld puin tegen je vijanden aan te slingeren.

Dit is slechts een selectie van de screenshots, de rest kun je hier vinden.

Eerste screenshots Resistance: Fall of Man

Van de first person shooter Resistance: Fall of Man, die exclusief voor de PlayStation 3 zal verschijnen, zijn een vijftal screenshots vrijgegeven. Resistance: Fall of Man wordt ontwikkeld door Insomniac Games, de makers van de Ratchet & Clank franchise en speelt zich af in een alternatieve versie van de 20e eeuw. In de game besluiten Amerika en de UK om samen Europa en Azië te vrijwaarden van de Scourge, een ziekte die mensen muteert naar Chimera, monsters van onbekende afkomst.

Volgens de developer krijgt de game een lange en meeslepende singleplayer campaign met zich mee die ook de optie bezit om in co-op gespeeld te worden. Daarnaast zal er ook gewone online multiplayer beschikbaar zijn met een groot aantal opties voor de speler om in te stellen.

Stevens boos op PSV

Huub Stevens was tot het allerlaatste moment kandidaat om trainer bij PSV te worden. Om tien over acht gisteravond sprak voorzitter Rob Westerhof de voicemail van Stevens in met de mededeling dat de club ’toch voor een andere optie had gekozen’.

Stevens zegt dat hij zich aan het lijntje voelt gehouden door de Eindhovenaren. "Kennelijk hebben ze mij steeds gezien als een man die tóch wel voor PSV zou kiezen als andere kandidaten ’nee’ zouden zeggen. Al die tijd heb ik moeten liegen en bedriegen in het belang van PSV. Zelfs tegen mijn familie en vrienden kon ik niet open zijn. Dit heb ik nog nooit van mijn leven meegemaakt. Zo ga je niet met mensen om."

Stevens zegt dat hij op 24 maart voor het eerst contact had met PSV. "Op 24 maart ben ik gebeld door Frits Schuitema (lid van de Raad van Commissarissen en voorzitter van de vereniging). Hij nodigde me uit voor een oriënterend gesprek bij president-commissaris Jan Timmer. Dat volgde op 30 maart. Ik zou binnen veertien dagen uitsluitsel krijgen. Op 22 april kwam er een telefoontje van voorzitter Westerhof. Die nodigde me uit voor een tweede gesprek, op de 24ste bij hem thuis in Waalre. Dat was een goed gesprek waarin over allerlei concrete zaken is gesproken, zoals de samenstelling van de technische staf. Ik zou binnen enkele dagen weer iets horen."

Maar het bleef stil, Stevens hoorde niets. "Op vrijdag 5 mei heb ik besloten dat ik niet langer wilde wachten. Ik heb hem gebeld en gezegd: meneer Westerhof, ik moet iedereen beliegen en bedriegen. Mijn familie, de mensen bij Roda JC, journalisten. Ik vind dat niet passen. Daarop zei hij: de commissarissen komen pas op 15 mei bij elkaar, dan nemen wij contact op."

Maar Stevens wilde niet langer wachten en hield zijn poot stijf. "Oh nee, heb ik gezegd. Die commissarissen had hij ook telefonisch kunnen benaderen. Ik wilde sneller uitsluitsel en heb gezegd dat ik tot maandagavond acht uur wilde wachten. De hele dag heb ik niks gehoord, toen was mij wel duidelijk dat ik het niet zou worden. Om kwart over acht, ik had net iemand anders aan de lijn, sprak hij mijn antwoordapparaat in met de mededeling dat de gesprekken stilgelegd zouden worden. Hij wenste me veel succes bij Roda JC. Ik heb sterk het gevoel dat zij steeds getracht hebben om tijd te winnen. Eigenlijk heb ik nooit het gevoel gehad, dat PSV echt met mij in zee wilde. Ik vind: zo ga je niet om met iemand die achttien jaar voor je club heeft gewerkt. Zo’n afhandeling heb ik nog nooit van mijn leven meegemaakt. Ik ben aan het lijntje gehouden, dat is wel duidelijk."

De trainer meent dat zijn relatie met Roda JC niet is gebroken. "Ik ga daar met heel veel plezier verder. Maar ja, PSV is natuurlijk een club waar een deel van mijn hart ligt. Dan doet dit wel pijn."

[TTT] [Paint]Multi-interpretabele woorden

Hey! Een Paint-topic. Die hadden we nog niet (ja, dat zijn vijf linkjes).
In ONZ lopen een hoop creatieve geesten rond die kennelijk álles met Paint kunnen. Dit resulteert in een berg slappe afstreksels die in de verste verte niet leuk zijn, maar af en toe ook een incidenteel pareltje. Lyr kwam met zo'n pareltje op de proppen.
Beeld een samengesteld woord (zoals zakkenroller) op een grappige manier uit, met behulp van Paint, in [Paint]Multi-interpretabele woorden].

Kuerten niet op Roland Garros

Voor het eerst sinds 1996 doet tennisser Gustavo Kuerten dit jaar niet mee aan Roland Garros, het grandslamtoernooi dat hij drie keer won. De Braziliaan heeft gezegd dat hij langer nodig heeft om te herstellen van een slepende blessure aan zijn heup.

De 29-jarige Kuerten sukkelt al jaren met een onwillige heup, door de blessure is de voormalig nummer één van de wereld flink gedaald op de wereldranglijst. Hij stond tien jaar achtereen op het gravel van Roland Garros en was de sterkste in 1997, 2000 en 2001.

Uitslagen Dag 3 Darts League

Gisteravond stonden de laatste eerste rondepartijen in de Topic International Darts League op het programma. Voor Niels de Ruiter eindigde het toernooi in een anticlimax.

De Ruiter wist voorafgaand aan zijn partij dat hij vijf legs moest winnen tegen Ronnie Baxter. Anders zou The Excellent Dude afhankelijk zijn van de uitslag van Hankey – Walton. De Ruiter kwam vroeg op een achterstand en leek niet te slagen in zijn missie. Op 3-5 gloorde er hoop, na een slechte leg van Baxter. Rocket Ronnie herstelde zich in de volgende leg door met een checkout van 127 de partij te eindigen.

De Ruiter zag even later Hankey met 6-3 winnen van Walton, waardoor onze landgenoot is uitgeschakeld, ondanks overwinningen op twee voormalige Embassywinnaars. Walton ging scorend goed mee, maar was dramatisch op de dubbels. In de poules F en G stroomden Gary Anderson, Paul Hogan, Tony O’Shea en Shaun Greatbatch door naar de laatste zestien. Greatbatch plaatste zich ternauwernood na de 6-5 tegen O’Shea.

Het pleit in poule H was zondagavond al beslecht. De confrontatie tussen Jelle Klaasen en Martin Adams ging louter om prestige en de eerste plaats in de groep. Adams was veel constanter dan Klaasen en dat werd uitgedrukt in de score: 6-4. Het is voor Klaasen de eerste nederlaag op een Grand Slam toernooi. Andy Fordham verliet de IDL in mineur door met 4-6 te verliezen van local hero Dick van Dijk. Vanavond gaat het toernooi verder met de tweede poulefase.


Uitslagen:

Poule E:
De Ruiter (Ned) – Baxter * (Eng) 4-6
Hankey (Eng) * – Walton (Eng) 6-3

Poule F:
Anderson (Sch) * – Laursen (Den) 6-4
Sörensen (Den) – Hogan (Eng) * 5-6

Poule G:
Martin (Eng) – Michels (Ned) 6-4
Greatbatch (Eng) * – O’Shea * (Eng) 6-5

Poule H:
Adams (Eng) * – Klaasen (Ned) * 6-4
Fordham (Eng) – Van Dijk (Ned) 4-6

* = naar tweede ronde


Indeling 2e Ronde:

Poule I
Raymond van Barneveld (Ned)
Roland Scholten (Ned)
Ronnie Baxter (Eng)
Paul Hogan (Eng)

Poule J
Phil Taylor (Eng)
Colin Lloyd (Eng)
Shaun Greatbatch (Eng)
Jelle Klaasen (Ned)

Poule K
Ted Hankey (Eng)
Gary Anderson (Sch)
Gary Robson (Eng)
Simon Whitlock (Aus)

Poule L
Tony O’Shea (Eng)
Martin Adams (Eng)
Michael van Gerwen (Ned)
Darryl Fitton (Eng)

Fokkers gesignaleerd bij Area-51

"Deze ochtend moest het er dan eindelijk van komen. We gingen een bezoek brengen aan het legendarische Area-51/Groom Lake. (of eigenlijk de ingang tot het complex) Meer info over Area-51 kan je overigens vinden op dreamlandresort.com. Maar eerst ontbijten bij Pat in de Little A'le'inn. Allemaal een paar spiegeleieren met toast en gebakken aardappels. Het was (bijna als vanouds) weer erg lekker.

Na het ontbijt werd het tijd om weer de weg op te gaan. we moesten vanaf de Little A'le'inn slechts iets van 20 mile rijden tot we bij de 'Mailbox road' aan kwamen. Hier staat de beruchte 'Black Mailbox' welke in werkelijkheid wit is.
Via de Mailbox road kwamen we uit op Groomlake road die uitkomt bij de ingang van Area-51."

"Beide wegen zijn wel onverharde wegen, maar door het vele verkeer wat er overheen gaat zijn deze wegen heel goed te berijden. (we hebben in Yosemite en Sequoia NP al over veel slechtere geasfalteerde wegen gereden) Alleen het laatste stukje wordt iets minder (wat meer gruis op de weg), maar we hadden al besloten om het laatste stukje te gaan lopen omdat we niet zeker wisten of je daar nog wel kon omkeren met de camper. Toen we in de buurt van de ingang kwamen zagen we in de verte de cammo Dudes (bijnaam voor de beveiligings mensen van Area-51) al op de heuvel staan te wachten op ons. Nog wat dichterbij gekomen kwam er als versterking een tweede cammo dude bij staan..."

Hoe het afloopt kun je lezen op Fam. Geerts Goes USA (dag acht en negen).

Zie ook dit topic.

Met dank aan gigatech.

Sony's pre-E3 persconferentie

De perspresentatie van Sony is inmiddels afgelopen. Hieronder is het live-verslag te lezen. Als je bij het begin wilt beginnen moet je van onder naar boven lezen.

03:46 Show afgelopen

03: 44 Launchplan! Twee soorten PS3 pakketten: de console met 20 GB HDD of de console met 60GB HDD. Japan: 11 november 59.800 yen voor 20 gb, en een open prijs voor de retailers. 17 november voor Noord-Amerika, $499 voor 20GB en $599 voor 60GB. Europa ook op 17 november en €499 voor 20 GB en €599 voor 60. Twee miljoen units bij de launch, vier miljoen eind van het jaar 2006 en eind maart 2007 6 miljoen.
03:41 Via de demonstratie van een flightsim wordt de toepassing van de controller getoond. Het vliegtuig kan bestuurd worden door de controller te bewegen, en vervolgens de buttons te gebruiken om te schieten.03:34 Ken Kutaragi wordt op het podium gehaald en mag zijn zegje doen. Hij laat (verrassend genoeg) de nieuwe controller zien. De controller is gevoelig voor bewegingen zonder dat het gebruik maakt van een sensor.

03:31 Nog maar net bijgekomen van de ene grote titel, volgt de andere al weer. Erg realistische beelden van Metal Gear Solid 4. Het filmpje werd afgesloten met "Coming 2007".03:28 Uiterst spectaculaire beelden van Square Enix van Final Fantasy XIII!

03:27 Electronic Arts heeft al zo'n 10 titels in ontwikkeling voor de PS3 waaronder Madden NFL 07, NBA 07, Tiger Woods Pro Golf Tour, Army of Two en Medal of Honor: Airborne.

03:24 Nu volgt er een demonstratie van de Universal Capture. De PlayStation 3 kan realtime een gecapturede personage (in dit geval Tiger Woods) animeren nadat ze hem eerder hadden gecaptured in een studio.

03:21 EA Canada komt met een PS2 / PS3 vergelijking. Als voorbeeld een basketbalspeler die bewegelijker is en vectoren kan volgen bij de PS3. De demonstratie laat goed zien wat developers zoals EA meer kunnen met de PS3 wat de PS2 niet bood.

03:17 Third-party titels worden getoond. Een nieuwe Gundam game, Codearms: Assault, Ridge Racer 7, Brothers in Arms: Hells Highway, Ridge Racer 7, Tekken 6, Sonic, Virtua Tennis 3, Stranglehold, Fatal Inertia en Armored Core 4.

03:09 In een erg actierijk filmpje wordt de alienshooter Resistance: Fall of Man getoond. Hiermee wordt ook een beetje de kracht van de PlayStation 3 geshowed.

03:06 De tweede titel is een shooter die zich in een jungle/maya-achtige omgeving afspeelt.

03:03 Twee nieuwe exclusieve titels! Als eerste een indrukwekkend filmpje van Eight Days.

03:00 In een introductiefilm worden de games Lair, Getaway (met een Amsterdams tintje?), Afrika, Everybody's Golf en Monster Kingdom getoond.

02:54 Heavenly Sword wordt gedemonstreerd en laat gelijk al een hoop soepele actie zien. Er wordt weinig gezegd, omdat de beelden genoeg zeggen.

02:51 Harrison showt nu de nieuwe Formule 1 game voor de PlayStation 3. Hij laat zien dat de PSP kan fungeren als een achteruitkijkspiegel. Hiermee demonstreert hij de integratie van de PSP in de PlayStation 3. De software hiervoor kan gratis gedownload worden.

02:48 Nu volgt een korte introductie over Genji 2. Het vervolg van de oosterse actiongame.02:41 Harrison laat de interface zien van de PlayStation 3. Men laat een nieuwe Singstar zien om een indruk te geven van de interface. Singstar ondersteunt HD-content. Verder kan je in een SingStore muziek aanschaffen en vervolgens in Singstar laden. Er worden echter geen prijzen bekend gemaakt over de nummers die je in de winkel kan kopen.

02:39 Er komt downloadable content voor de PSP. Via een emulator kan men oude PSX spellen downloaden en vervolgens spelen. Harai demonstreert Ridge Racer op de PSP. Via prepaid cards kan je via het Sony de spellen afrekenen aangezien ze niet gratis zullen zijn.

02:34 De makers van EyeToy komen met een nieuwe game genaamd The Eye of Judgement. Via een webcam kan je een klassieke cardgame met je handen bedienen. Je kan met je handen je kaarten elkaar laten aanvallen. Je kan je eigen kaarten meenemen en interactief met je vrienden je kaarten met elkaar laten vechten.

02:32 De volgende Gran Turismo voor de PlayStation 3 zal deze GT HD grafisch overtreffen. Na de E3 zullen er online betatests beginnen gebaseerd op de online ervaring van GT4. Gemiddeld kwam een Gran Turismo game na 1.5 jaar pas op de nieuwe PlayStation uit. Yamauchi beloofd dat de nieuwe GT veel sneller op de PlayStation 3 zal verschijnen na de launch.

02:20 GT HD zal 1080p resolutie aan kunnen op 60fps zodat het spel geschikt is voor de PlayStation 3. Yamauchi geeft een korte demonstratie van de game. Inmiddels is ook al de controller online verschenen.

02:18 Phil roept developmentgoeroe Yamauchi het podium. En die kan alleen Japans praten, dus een vertaler helpt een handje. Yamauchi laat de nieuwe titel Gran Turismo HD zien. Dit is een geupdate versie van GT 4 voor de PlayStation 3

02:15 De PlayStation 3 zal in november wereldwijd in het zwart worden geleverd. Het stokje wordt overgegeven aan Phil Harrison, van Sony Computer Entertainment.

02:13 Harai bevestigd dat elke verkochte PlayStation 3 een hardeschijf aan boord zal hebben.

02:09 PS3 is aan bod, de bekende specificaties worden weer besproken.

02:03 Er komen in Amerika 5 "Greatest Hits" games. Hieronder vallen Wipeout Pure, Ape Escape On the Loose, ATV offroad Fury, Hot Shots Golf, en Twisted Metal.

02:02 Nu worden PSP titels aangekondigd. Ape Academy 2, Planet PSP, Killzone: Liberation, B-Boy, Loco Roco, Syphonfilter: Dark Mirror World Tour Soccer 2, TalkMan en Gangs of London flitsen voorbij.

01:54 Kaz Harai van Sony is begonnen met de gebruikelijke intro over Sony en de genomen keuzes in de afgelopen tijden.

01:52 En we zijn begonnen!

01:49 Michael Jackson - Billy Jean schalt nu uit de stream. Ja, iedereen is nog aan het wachten...

01:44 Stream bekijkers zijn nu gezegend met stereo geluid. De pers kan nu eindelijk plaats nemen en wachten tot de rest binnen is. Waarschijnlijk gaat de persconferentie binnen 15 minuten beginnen, dus een uur later dan geplanned.

01:36 De zaal loopt al aardig vol, en ondertussen zijn de eerste streams ook al gestart met uitzenden. De persconferentie kan nu elk moment beginnen!

01:24 Er staan nog steeds mensen in de rij te wachten, dus de persconferentie kan nog steeds niet beginnen. Er is helaas geen ijscoman in de buurt om de wachtende journalisten te bedienen.

01:06 Alle journalisten hebben plaatsgenomen moeten nog plaatsnemen en hebben persmedia gekregen in de vorm van een Sony Memory Stick. Er zijn nog rijen voor de zaal, dus het zal wat later gaan beginnen.

[Update] PS3 controller onthuld

Eindelijk is de PS3 controller onthuld en de boomerang is niet meer. Het is basicly gewoon de bekende Dual Shock, maar dan draadloos.

Op het plaatje is te zien dat de controller een zelfde soort knop in het midden heeft als de Xbox 360, waarmee waarschijnlijk naar een soort dashbord geschakeld kan worden. Daarnaast heeft de controller een USB-aansluiting en zul je aan de kleine ledjes achterop de controller kunnen zien welke speler je bent. De L2- en R2-knoppen hebben ook een kleine aanpassing gekregen, deze zijn nu triggers geworden in plaats van gewone drukknoppen.

Update
De controller kan bewegingen registreren in 6 richtingen. Hierdoor kun je, net als met de Nintendo Wii controller, spellen besturen door enkel de controller te bewegen. Dit is gedemonstreerd met de vlieggame WarHawk.

Spyro keert terug met nieuwe game

Het is alweer eventjes stil rond het paarse draakje Spyro, maar vandaag is aangekondigd dat hij zijn opwachting zal gaan maken in een nieuwe game.

The Legend of Spyro: A New Beginning zal net als zijn voorgangers een actie platform spel zijn waarbij je als Spyro rond kunt rennen in grote werelden. In dit nieuwe spel zul je Spyro begeleiden in zijn zoektocht naar zijn roots en hem helpen zijn lotsbestemming te realiseren.

Om het spel goed tot leven te brengen is de hulp ingeroepen van een aantal bekende acteurs die hun stem zullen geven aan de personages. Elijah Wood zal Spyro een stem geven, David Spade zal de stem van Sparx de libelle verzorgen en Gary Oldman (Sirius Black uit Harry Potter) zal zijn stem geven aan Ignitus, de oude wijze draak die Spyro's mentor is.

Het spel zal in oktober verschijnen voor de PlayStation 2, Xbox, GameCube, Game Boy Advance en Nintendo DS.Spyro in zijn eerdere game A Hero's Tail

Sony komt met PSP Greatest Hits

Sony gaat een Greatest Hits / Platinum reeks uitbrengen voor de PSP. De games die in aanmerking komen moeten meer dan een bepaald aantal units verkocht zijn en langer dan 9 maanden op de markt zijn.

De eerste vijf titels die onder dit label zullen verschijnen zijn ook bekend gemaakt. Dit zijn Ape Escape On the Loose, ATV offroad Fury, Hot Shots Golf, Twisted Metal en Wipeout Pure.

De reeks is alleen nog maar voor de Verenigde Staten aangekondigd, maar de kans is groot dat we ook in Europa binnenkort een soortgelijke reeks kunnen verwachten.Wipeout Pure

Extremistische mod niet gemaakt door militante Moslims

Kon je gisteren nog lezen dat Militante moslims games gebruiken om jongeren te recruteren, vandaag blijkt dat de verslaggever zijn huiswerk niet goed heeft gedaan.

Volgens het bericht zouden Islamitische extremisten games modificeren om zo hun 'leer' te verspreiden. Het blijkt echter dat de video was gemaakt door een fan van BattleField 2, met behulp van de Special Forces expansion die hoofddoekjes bevat. Het was een video met teksten uit Team America, een speech van Bush, en divers Arabische gezang.

Het is duidelijk te zien dat de schrijver van het Reuters artikel de video als uitgangspunt heeft gebruikt. Quotes als "I was just a boy when the infidels came to my village in Blackhawk helicopters," zijn direct afkomstig uit de film Team America en gebruikt in de BF2 fan video.

Je kunt de betreffende video hier bekijken.


Nintendo DS games geruchten

Nintendo houdt morgen om 18:30 Nederlandse tijd een persconferentie, maar tot die tijd is het natuurlijk speculeren geblazen. Er doen vele geruchten de ronde over spellen die mogelijk aangekondigd zouden worden.

Zo zullen we mogelijk een vervolg van de game Mario VS. Donkey Kong te zien krijgen. Het eerste deel van dit puzzelspelletje verscheen eind 2004 voor de GBA, maar zijn opvolger zal te spelen zijn op de Nintendo DS.

Daarnaast gaat het gerucht dat er een Engelse versie zal verschijnen van de Japanse muziekgame Ouendan, waar je eerder op FOK!games al een review van kon lezen. Natuurlijk zullen de liedjes wel aangepast worden naar Engelse liedjes.

Chibi Robo gaat volgens de geruchten ook een vervolg krijgen. Deze game met in de hoofdrol een klein robotje verscheen al voor de GameCube, maar er wordt gezegd dat er dus een vervolg op verschijnt voor de DS.

Het is nog maar ongeveer 17,5 uur wachten op de persconferentie van Nintendo die hopelijk meer duidelijkheid zal verschaffen.Mario VS. Donkey Kong

Interview Unreal 2007

Epic heeft vandaag een interview gegeven aan IGN over de langverwachte game Unreal Tournament 2007 en de toekomst van deze game op de next-gen consoles. Wat duidelijk werd was dat UT2007 er voor de PS3 evenals de PC uit gaat komen, en dat er hoogstwaarschijnlijk aanzienlijke verschillen gaan zitten tussen de twee versies. En er dus geen sprake zal zijn van een "domme" port. Het is nog niet bekend hoe het zit met de online content op de PS3. Mark Rein van Epic had er het volgende over te zeggen:
"[...] we're not 100% sure how the kind of stuff we do with mods and downloadable content fits [...] we're probably going to be pretty guarded about what we can and can't do on the PS3 right now, but we're pretty optimistic that we're going to be able to do a lot of the cool stuff that we're able to do on PC."


Over de verschillen in gameplay op de twee platformen is nog wat onduidelijkheid. Aangezien het besturen van voertuigen iets makkelijker gaat met de analoge stick van de PS3 zijn er plannen om de PS3 versie iets meer te richten op voertuigen.
"[In] general we feel that vehicles really match with the input device of a console better. So perhaps that means more of an emphasis on vehicle focused game types. There will be differences between the PC and PS3 versions, no doubt, but we just not 100% certain what they're going to be."


Ook wordt de gameplay teruggebracht naar de basis van de originele Unreal Tournament om zo het gat tussen de PS3 controller en de snelheid van de muis te beperken. "Crazy mobility" zoals wall-jumps die zijn toegevoegd in de laatste releases zullen worden geschrapt om de console controller bruikbaar te houden.
"[...]actually what we're doing is simply de-emphasizing some of the crazy jumping around stuff that you could only really justify doing if you could turn 180 degrees almost instantly like you can with a mouse.[...] we're removing a little bit of the crazy mobility that got added with 2003 and 2004."

Verder zullen de gamemodes worden teruggebracht naar de essentie zodat de verschillende gamers niet te veel naast elkaar verschillende zitten te spelen modes spelen. Capture the flag, Team Deathmatch and Onslaught zullen echter zeker niet ontbreken. Assault mode zal verdwijnen en worden geintegreerd in de nieuwe Onslaught 2.0 waarin een match misschien zelfs over meerdere maps zal worden gespeeld, waarin de gebeurtenissen in voorgaande maps invloed kunnen hebben op de gameplay.

"Yeah we're not a hundred percent sure what direction that's going to take. We are interested in branching campaigns. So how you play one map determines what vehicles and weapons you have in the next map and perhaps even what the map you play next is [...]"


Verder worden er natuurlijk meer wapens, kanonnen en voertuigen toegevoegd en zal er hoogstwaarschijnlijk gebruik worden gemaakt van de krachtige PS3 physics mogelijkheden in samenwerking met physics expert Aegea. PC gebruikers zullen eventueel gebruik kunnen maken van de PhysX uitbreidingskaart om ook met de PC versie te kunnen genieten van deze features. Het spel zal vooral in het begin meer gericht zijn op de PS3; de features van de PS3 zullen dan later eventueel naar de PC worden geport en dan gratis te downloaden zijn.
Meer over deze game zal ongetwijfeld bekend worden gemaakt op de E3, waar Fok!Games natuurlijk aanwezig zal zijn!

Metroid Prime 3 pas in 2007?

In de laatste editie van het blad EGM is te lezen dat het spel Metroid Prime 3 voor de Nintendo Wii pas in 2007 zal uitkomen. Dit betekent dus dat Metroid geen launch-game voor de Nintendo Wii zal worden. Echter werd wel vermeld dat de nieuwste Mario en Super Smash Bros. wel op planning staan voor het einde van dit jaar, net als de console zelf. Of deze geruchten waar zijn krijgen we waarschijnlijk op dinsdagavond (Nederlandse tijd) te horen krijgen tijdens de Nintendo presentatie op de E3.

Metroid Prime 2 op de GameCube

Informatie van de Square-Enix conferentie

Square-Enix is een van de eersten die een pre-E3 conferentie geeft en de volgende info is er vrijgegeven:

Final Fantasy XII (PS2) komt in oktober naar de USA
Valkyrie Profile (PSP) komt uit op 18 juli uit de in USA
Valkyrie Profile 2 (PS2) Dragon Quest Heroes: Rocket Slime (NDS) en Final Fantasy III (NDS) komen in september 2006 in de USA
Bevestigd voor de USA, maar nog zonder datum: Final Fantasy V (GBA), Final Fantasy VI, Children of Mana (NDS) en Dawn of Mana (jap. 'Seiken Densetsu 4' ) (PS2)
Dragon Quest krijgt een deel op de Wii: Dragon Quest Swords: The Masked Queen and the Tower of Mirrors
Twee nieuwe delen in de Crystal Chronicles serie, een DS en een Wii. De namen zijn de twee eerder bekend gemaakte namen.
Final Fantasy XIII aangekondigd voor de PS3.
Er komt ook een Final Fantasy Versus XIII voor de PS3 en een Final Fantasy XIII voor mobiele telefoons.

De persconferentie is inmiddels afgelopen, en er is wat meer gedetailleerde informatie vrijgegeven over Final Fantasy XIII. Zo wordt de game ontwikkeld door het Final Fantasy X team voor de PS2. Maar nadat het team gewerkt had aan de Final Fantasy VIII demo voor de PS3 was men zo overdonderd van de hardware dat ze besloten om de game toch maar een PS3 titel te maken.

Laatste reviews en specials
review
Bad Boys For Life
review
Star Trek: Picard
special
'Bad Boys For Life is een hommage aan de jaren 90'
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
©FOK.nl e.a.