FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 27 maart 2006

'Topvoetballers regelmatig aan de coke'

Icoon VoetbalOnder de Europese topvoetballers wordt 'op verrassend grote schaal' cocaïne gesnoven. Dat zegt de Nederlander Erik Matser, die als neuropsycholoog voetballers begeleid. Matsers heeft de indruk dat het om 20 tot 30 topvoetballers per jaar gaat, overigens 'niet alleen Nederlanders'. Ze gebruiken vooral cocaïne, maar ook bijvoorbeeld speed.

"Ik heb me de laatste jaren gespecialiseerd in de topsport, vooral in het fenomeen vormcrisis. Ik krijg veel voetballers die uit vorm zijn, meestal gestuurd door hun club. De coach heeft dan geen idee van de reden van die vormcrisis. Maar ze zijn ineens steeds net te laat bij de bal, hebben plotseling niet meer het overzicht", vertelt Matsers. Hij was afgelopen week op een internationaal congres over traumatisch hersenletsel, waar hij bevestigd kreeg wat hij in zijn eigen praktijk meemaakt. "Wat me steeds weer opvalt, is de snelheid van het verval door cocaïnegebruik. Het is een extreem destructieve drug. Na een paar weken gebruik ben je uit vorm en het griezelige is dat een hersenbeschadiging heel moeilijk te 'resetten' is."

In tegenstelling tot heroïne is cocaïne een drug die bij topsport hoort, zo denken volgens Matsers althans de topsporters zelf. Heroïne maakt traag en duf, cocaïne zorgt voor euforie. Matsers haalt een voorbeeld aan van een topvoetballer die bij hem onder behandeling is geweest. De sporter was niet gelukkig. "Die jongen heeft een fantastisch talent, is daardoor in de top van het voetballen terechtgekomen, maar ook in een sociale omgeving waarin hij niet past, waar mensen niet meer op basis van gelijkwaardigheid met elkaar omgaan."

Ajax heeft interesse in Cziommer

Roda JC-speler Simon Cziommer wordt volgens Het Parool nauwlettend in de gaten gehouden door Ajax. De middenvelder, die door de Limburgers gehuurd wordt van Schalke 04, is aanstaande zomer transfervrij. Ajax zal dus geen transfersom hoeven te betalen.

Cziommer was afgelopen zondag tegen RBC Roosendaal (5-1) drie keer trefzeker, waaronder twee keer uit een vrije trap. Ajax zou vooral gecharmeerd zijn van zijn dynamische spel en zijn individuele loopacties.

Niet alleen de Amsterdammers zijn geïnteresseerd, ook Roda JC en FC Twente zouden interesse hebben getoond in de talentvolle Duitser.

Allochtonen krijgen steeds minder kinderen

Icoon BinnenlandsPersonen die gebukt gaan onder angstbeelden waarin binnen 15 jaar islamitische vlaggen op Nederlandse overheidsgebouwen zullen wapperen, kunnen opgelucht ademhalen. Allochtonen krijgen namelijk steeds minder kinderen. Vooral het kindertal van tweede generatie Marokkaanse en Turkse vrouwen daalt en nadert dat van autochtone vrouwen, zo blijkt uit cijfers van het CBS.

Zo is het kindertal van Marokkaanse vrouwen die tegen de veertig lopen (geboren tussen 1965 en 1969) gemiddeld 2,7 waar hun moeders het dubbele aantal kinderen kregen. Het aantal kinderen van Turkse en Marokkaanse vrouwen van de tweede generatie ligt zelfs nog een stuk lager, en rond het niveau van dat van autochtone vrouwen. De leeftijd waarop tweede generatie allochtone vrouwen tegenwoordig hun eerste kind krijgen is bijna gelijk aan autochtonen: 29 tot dertig jaar. Verder blijken 35-jarige Turkse, Marokkaanse, Surinaamse en Antilliaanse vrouwen van de tweede generatie vaker kinderloos dan autochtone vrouwen.

---
Uitgebreide cijfers en grafieken vind je op CBS.nl.
Met dank aan sampoo voor de submit.

Kingdom Hearts III in de planning

Kingdom Hearts II is in de States nog net niet in de winkel of er wordt alweer gesproken over een vervolg. Een dag na de Square Enix launchparty ter ere van Kingdom Hearts II in Los Angeles nam producer Tetsuya Nomura wat tijd om met Famitsu.com te praten over de toekomst van de franchise. In dat gesprek gaf hij aan dat hij al nieuwe ideeën heeft voor de serie.

Nomura heeft geen genummerde sequel in gedachten of een game die zich afspeelt tussen twee delen in zoals Chain of Memories. Als dat wat verwarrend klinkt voor de fans, geen zorgen, jullie zijn niet alleen.

Nomura kan helaas vrijwel niets vertellen zonder te veel weg te geven over wat hij in gedachten heeft. Hij wil niet in de serie blijven, maar zolang de game de naam Kingdom Hearts draagt zal hij verbonden moeten zijn met de serie in de zin van een storyline. Het is allemaal ook nog in concept fase, dus duidelijkheid is er niet echt te scheppen.

Famitsu.com vroeg ook of het volgende deel na het einde van deel II zal plaatsvinden, maar daarop glimlachte Nomura alleen, hij ontkende, noch bevestigde het.

Nomura is momenteel bezig met meerdere titels, en hij al aan dat er dit jaar nog meer aankondigingen komen op de E3 en Tokyo Game Show dit jaar. Square Enix is bezig met een groot evenement voor met name de E3 aankondiging, en het bedrijf zal een "surprise ceremony" houden op de E3.

Kingdom Hearts II komt morgen in Amerika uit en waarschijnlijk eind april in Europa.

PC mods verschijnen mogelijk ook op PS3

Op CNN is een artikel verschenen over Epic. Dit bedrijf is voornamelijk bekend van de Unreal reeks en de bijbehorende engines die in vele games terugkomen. Mark Rein, vice president van Epic, heeft gezegd dat hij er alles aan zal doen om ook in de toekomst de mod community te blijven ondersteunen. Unreal Tournament verschijnt niet alleen voor de PC, maar ook voor de PlayStation 3. In de toekomst hoopt Epic mods ook via de PlayStation 3 aan te kunnen bieden. Het is nog maar de vraag of dit ook daadwerkelijk zal gaan gebeuren, maar als het zo zou zijn dan zou dit de levensduur van een game aanzienlijk kunnen verlengen.

"We're going to go nuts with mods once 'Unreal Tournament [2007]' (another Unreal Engine 3 title) ships," aldus Mark Rein. "The developer tools are much, much easier to use. In fact, now we have the potential to offer mods via the PS3."

Lees het hele artikel hier


Unreal Tournament 2007 (PC-versie)

'Ambtenaar pleegde zelfmoord na bouwfouten'

Verboden voor onbevoegdenEen ambtenaar van de gemeente Almere zou twee weken geleden zelfmoord hebben gepleegd nadat hij constructiefouten had ontdekt bij een bouwproject in het stadshart van de polderstad. Dat meldde De Telegraaf vanochtend. Een woordvoerder van de gemeente bevestigde vanmiddag 'een link tussen het tragische overlijden van onze collega en zijn werkzaamheden'.

Afgelopen vrijdag werd duidelijk dat de opening van de eerste winkels van het nieuwe stadshart zaterdag geen doorgang kon vinden omdat de veiligheid nog niet voldoende gegarandeerd kon worden. Met name aan de constructie van een woontoren, welke in het midden van het uit meerdere verdiepingen bestaande project te vinden is, werd getwijfeld. De overleden ambtenaar zou in een afscheidsbrief over de fouten hebben geschreven. De gemeente wilde dit onder het mom van vertrouwelijkheid echter niet bevestigen vandaag. Wel liet ze weten dat de man al voor zijn dood signalen had afgegeven over de fouten. "En al voor zijn overlijden is hier naar gehandeld."

De gemeente Almere ontkent overigens op haar website dat er reeds fouten zijn geconstateerd. "Het besluit om de ingebruikname van de eerste serie winkels in het Stadshart uit te stellen is vooral het gevolg van twijfels over de veiligheid van de bouwconstructie van het Kanteel. (..) Fouten zijn vooralsnog echter niet geconstateerd", luidt de verklaring. Almere heeft TNO inmiddels opgedragen een onderzoek te doen naar de veiligheid en de stabiliteit. Op 22 april moet de officiële opening van het stadshart plaatsvinden, een week voordat koningin Beatrix de stad op Koninginnedag bezoekt. Wanneer de eerste winkels opengaan is echter nog niet duidelijk. "Misschien dat het winkelcentrum zaterdag open kan", stelt een woordvoerster.

Met dank aan patje30 voor de submit.

Schoonheidsproducten

Nederland smeert, poedert en verfrist wat af. Zo viel afgelopen zaterdag te lezen in het AD. In 2004 gaven we per hoofd van de bevolking € 150 uit aan lotions, shampoos, eau de toillette, cremes en pasta's.

Nu lijkt zo'n bedrag per hoofd van de bevolking nog mee te vallen maar als je de absolute bedragen bekijkt dan ziet het er wat anders uit. Zo gaven we 101 miljoen euro uit aan bad en doucheproducten, 165 miljoen euro aan geurtjes, 249 miljoen aan bodylotion en dag/nachtcrèmes en 271 miljoen aan shampoo, gel en crèmespoeling. En dit zijn maar een paar van de bedragen die genoemd worden. In het totaal werd er 1,24 miljard euro besteed aan dit soort producten.

Maar het artikel gaat verder. Er staat een beschrijving van wat een man of vrouw moet doen om er goed verzorgd uit te zien. Hier gaan we:

De man moet:

- dagelijks gezicht reinigen met crème
- dagelijks after-shave en verzorgende crème aanbrengen
- wekelijks neus/oog/oor haren knippen
- wekelijks een ontspannende gezichtscrème aanbrengen

De vrouw moet:

- dagelijks gezicht reinigen met lotion en milk
- dagelijks dag/nacht crème gebruiken
- dagelijks lippenstift, mascara en rouge aanbrengen
- dagelijks haar kammen

Prachtig, zulke rijtjes. En een mooi bewijs hoe marketing ons kan brengen tot volstrekt onzinnige uitgaven. Uitzonderingen daar gelaten kan de huid en het haar van de meeste mensen uitstekend zonder deze producten of heeft voldoende aan een zeer zuinig gebruik ervan. Het is ons enkel verteld dat we het (dagelijks) nodig hebben.

Maarja, we worden dan ook dagelijks doodgegooid met reclames van vrouwen (en soms ook mannen) met een weelderige haardos, een strakke huid en het andere geslacht tot gekte drijvende welriekendheid.
En we geloven het ook nog!

G14 wil tweede poulefase in CL terug

De G-14, de organisatie van achttien vooraanstaande voetbalclubs, wil de opzet van de Champions League veranderen met een tweede poulefase.

Deze opzet, waarna na de eerste poule-fase nogmaals in een poule gespeeld werd, was juist afgeschaft na het seizoen 2003/2004. De oorzaak hiervoor was het overvolle programma: Champions League-finalisten zouden in totaal zeventien wedstrijden moeten spelen, terwijl dat er in het huidige systeem dertien zijn.

De directeur van Manchester United David Gill zei toch terug te willen keren naar dit oude systeem. Als reden hiervoor voert hij aan dat de grote clubs elkaar al kunnen ontmoeten in de achtste finales en zo vroegtijdig in de Champions League uitgeschakeld worden. Dit seizoen werden onder andere Real Madrid, Chelsea en Bayern München in deze fase al uitgeschakeld.

Begois en Vicelich weg bij Roda JC

De clubleiding van Roda JC heeft Kevin Begois en Ivan Vicelich laten weten dat ze niet voorkomen in de toekomstplannen van de club. Ze zullen een vertrek van het tweetal dan ook niet in de weg staan.

Keeper Begois werd tijdens de winterstop teruggehaald van VVV-Venlo, waar hij op huurbasis speelde. Hij heeft eerste doelman Kujovic echter niet uit de basis kunnen spelen.

Nieuw-Zeelander Ivan Vicelich speelt al sinds 2000 voor Roda JC. RKC Waalwijk zou inmiddels al aangegeven hebben geinteresseerd te zijn in de speler.

Tom Boonen vol zelfvertrouwen

Tom Boonen is er helemaal klaar voor. Met nog een weekje te gaan, voordat de Ronde van Vlaanderen begint, barst de Belg van het zelfvertrouwen.

Met al 11 zeges in dit seizoen op zak is de wereldkampioen van Quick Step de gedoodverfde favoriet om Vlaanderens mooiste voor de tweede maal te winnen. In de E3-prijs vertoonde hij zaterdag al zijn suprematie, door deze voor de derde keer op rij te winnen. Zelf erkent Tom Boonen ook dat hij de grote favoriet is. Alleen in Alessandro Ballan, waarvan hij in de finale E3-prijs eenvoudig wegsprintte, ziet hij een concurrent: "Enkel Alessandro Ballan zou ik bij de favorieten durven te zetten, want hij is een beetje een kleine Boonen. Voorts is er niemand die de voorbije weken indruk kon maken op mij. Als ik aanval, moeten ze allemaal passen. Dat heeft Eddy Merckx nooit gezegd, zeker? Nu gaan ze weer vinden dat ik 'ne groten teut' heb."

Rabobank-ploegleider Erik Breukink speelt aanstaande zondag de kaart Juan Antonio Flecha uit, maar is er zich terdege van bewust dat Boonen dit seizoen indrukwekkend koerst: "Het lijkt wel alsof Boonen doet wat hij wil. In dit soort wedstrijden staat hij eenzaam aan de top. Boonen is zo sterk, dat hij wegrijdt wanneer hij dat wil." Daarentegen denkt hij wel dat Flecha een kans kan maken aanstaande zondag tijdens de Ronde van Vlaanderen: "Boonen kan nog altijd lekrijden op een slecht moment. Dan is het voor hem ook voorbij, hoor."

The blob

Okay, ik geef het toe. Piemels zijn niet altijd even mooi. Elke piemel heeft zo zijn lelijkheden. Nou zijn er mannen die het overdrijven. Een bepaalde meneer heeft siliconen in zijn piemie gespoten. Daardoor kreeg het een... andere vorm dan normaal. Het is niet mijn favoriet, en hij zegt zelf ook al dat kleine jongetjes pakken ook niet zo makkelijk meer gaat en noemt 'hem' liefkozend the blob. Het filmpje heet 'the perfect penis' maar daar ben ik het niet helemaal mee eens als vrouw zijnde. Ach, kijk zelf maar en beslis of jij er ook zo een wil.

Kijk uit voor rondlopende bazen, tenzij je je baan niet langer wilt houden.

Met dank aan Xebrozius voor de submit. Ik hoop dat hij ook van het filmpje heeft genoten!

Demo Evolution GT verschenen

Evolution GT is een racegame die je de mogelijkheid biedt om het leven van een echte coureur te ervaren, vanaf het begin van zijn carriere tot aan de top. Hierbij kom je door allerlei plaatsen verspreid door heel Europa; van de Schotse Hooglanden tot aan de Cote d'Azur en bekende steden zoals Barcelona en Londen. Het spel verschijnt 14 april voor de PC en PlayStation 2.

Je kunt de demo hier (3dgamers), hier (Gamershell), hier (Filefront) of hier (Worthplaying) downloaden. Met dank aan zeldalord voor de mirrors.


FOK!radio: oprichter Hyves.nl en FOK!schaap

FOK!RadioHet is weer maandagavond, dus tijd voor FOK!radio. Tune nu in en hoor: Een miljoen Nederlanders en nog eens bijna een miljoen buitenlanders zitten inmiddels op Hyves. Ze kregen veel bekendheid omdat ook PvdA-leider Wouter Bos op het systeem aangesloten is. De online-community groeit als kool en inmiddels kunnen de oprichters ervan leven. Wij zijn natuurlijk benieuwd hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen en wat Hyves.nl nu eigenlijk precies is. Verschilt het heel veel van FOK!? En is het niet een kwestie van tijd voordat een groot concern langskomt en Hyves opslokt voor een paar miljoenen? Je hoort het vanavond, want een van de oprichters hebben we in de uitzending. Het begint allemaal om 20:00 uur.

Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten.

Je processorkracht van je pc gebruiken voor een goed doel. Het klinkt moeilijk, maar op FOK! zijn ze er al een tijdje mee bezig. Het project heet 'FOK!Schaap' en is vorig jaar opgericht als onderdeel van Dutch Power Cows. Wat het nou precies is en hoe je mee kunt werken, hoor je vanavond in FOK!radio. We hebben namelijk contact met iisschots die erg actief is in het project.

En we gaan natuurlijk weer met Yvonne babbelen. Ze gaat namelijk weer met ons roddelen. Blinky legt weer een stelling neer waarop je kunt reageren in de uitzending. Ook bellen we met Nikky, de FA die met ons haar week op het forum doorneemt.

Zelf ook wat te melden? Bel ons dan op 084-8375761. Dan krijg je een antwoordapparaat waarop je iets kunt inspreken. Dus wil je iemand verrot schelden, een huwelijksaanzoek doen, een plaatje aanvragen, je ban bespreken of je liefde voor Gr8w8 uitspreken? Bel ons dan op 084-8375761! Dan laten wij het weer in de uitzending horen.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Hieronder vind je de directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player33 kbps64 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Terug luisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Soms als podcast, maar het meeste als stream. Meer hierover kun je hier lezen.

Tijdens de uitzending kun je ons bellen met vragen en opmerkingen via Skype. Voeg ons toe op met username Actionradio_utrecht. Meer over Skype kun je hier vinden.

Check de webcam in de studio tijdens de uitzending hier.

Veel luisterplezier!

Jennifer Love Hewitt

In 1997 brak Jennifer door op het witte doek als het personage Julie James in de horrorfilm 'I Know What You Did Last Summer'. Hierna heeft ze ook meegespeeld in het vervolg op deze film in 1998, namelijk: 'I Still Know What You Did Last Summer'. Verder heeft ze in 2001 meegespeeld in 'Heartbreakers, in 2002 in 'TheTuxedo' en in 2004 in 'Garfield: The Movie'.

In 2005 verscheen haar meest recente film op dvd: 'If Only'. Deze film werd enkel in Azië, het voormalig Oostblok en IJsland vertoond. De meeste landen waren namelijk niet geïnteresseerd in deze film, terwijl hij op DVD een groot succes is geworden. Momenteel is Jennifer te zien in de tv serie 'The Ghost Wisperer'. In Amerika is de tv-drama een groot succes. Daar was de serie al te zien in september 2005. Sinds 19 januari 2006 is 'The Ghost Whisperer' ook te zien op de Nederlandse televisie..

Naast acteren heeft Jennifer ook aanleg om te zingen. Tot nu toe heeft zij vier albums op haar naam staan: 'Love Songs', 'Let's Go Bang', 'Jennifer Love Hewitt' en 'Barenaked'. In Amerika breekt ze echter niet echt door. In de rest van de wereld (met name in Azië) doen haar albums het daarentegen juist wel vrij goed. De meest recente CD die van haar verscheen is 'Barenaked'. Dit album heeft zij geproduceerd samen met de zangeres Meredith Brooks. Een nieuw album van de actrice/zangeres is momenteel in de maak. Voor een aantal films heeft zij ook liedjes gemaakt. De meest recente zijn 'Take My Heart Back' en 'Love Will Show You Everything' voor de film 'If Only'.

Koeman: 'Barça onderschat ons'

Benfica-trainer Ronald Koeman heeft in een interview gezegd dat Barcelona overenthousiast aan het worden is. Barcelona komt in de kwartfinales van de Champions League uit tegen de Portugese club.

Deco, ex-speler van Benfica's rivaal Sporting, gaf enkele dagen terug aan dat hij niet verwacht dat Barcelona veel moeite zal hebben met Benfica. Koeman, die zelf ooit speelde voor Barcelona, denkt dat Benfica zeker een reële kans maakt om Barça te verslaan.

"Ze zijn veel te overmoedig," vertelt de Nederlandse coach. "Ze denken dat ze alles gaan winnen of al gewonnen hebben. Ze vergeten echter dat er andere sterke clubs zijn in zowel de Champions League als in Spanje."

Ook wist de afgelopen week 43 jaar geworden trainer te vertellen dat de Catalaanse topclub de laatste tijd niet meer zo sterk speelt. "De recente vorm van Barça geeft ons vertrouwen in de overwinning," zegt hij. "Ze waren niet in staat Osasuna of Málaga te verslaan. Ik heb de wedstrijd tegen Getafe bijgewoond, en het bleek dat Barcelona af en toe briljant speelde, maar ook momenten van zwakte vertoonde. Daar moeten wij gebruik van maken."

World of Warcraft doorslaggevend bij nieuwe baan

Eind 2004 was Stephen Gillett in de race voor een baan bij Yahoo. Hij had een goed c.v. maar zijn concurrenten hadden dat ook. Uiteindelijk gaf het feit dat hij een van de top guild masters in World of Warcraft was de doorslag.

Gamen wordt meestal beschouwd als een zinloon tijdsverdrijf maar men herkent vaak niet de positieve effecten van het gamen zoals het wijzer worden door ervaring. In de digitale wereld van World of Warcraft is er ruimte genoeg om allerlei dingen uit te proberen door middel van trial and error. Het is niet erg als iets niet lukt want daar leer je van en in de virtuele wereld kunnen fouten niet zulke grote consequenties hebben als in de echte wereld. Vele manieren om dingen goed of fout te doen kunnen geleerd worden in een virtuele wereld. Simulatiegames hebben hun effectiviteit al bewezen. X-Plane, een flightsim, is zelfs gecertificeerd door de Amerikaanse Federal Aviation Administration.

Gillett werd in WoW een succesvolle guild master, wat niet alleen goed leiderschap vereist, maar ook vele andere vaardigheden zoals het beoordelen van mogelijke nieuwe leden, evalueren, een leerlingwezen creëren en het creëren van een gezamelijke visie en doel. Al deze vaardigheden komen ook bij een managementfunctie in het echte leven goed van pas en daar heeft Yahoo rekening mee gehouden bij de sollicitatie.

Gillett werkt nu als senior director of engineering operations bij Yahoo. "I used to worry about not having what I needed to get a job done," he says. "Now I think of it like a quest; by being willing to improvise, I can usually find the people and resources I need to accomplish the task." Gilletts verhaal is nu nog uniek, maar in de toekomst zullen er waarschijnlijk steeds meer van zulke verhalen opduiken.Management vaardigheden leren in World of Warcraft

Sol Campbell mist Juventus

Arsenal moet het dinsdag in de kwartfinale van de Champions League stellen zonder Sol Campbell. De verdediger liep tijdens de training een gekneusde enkel op.

Campbell ziet nu zijn rentree gedwarsboomd. De verdediger speelde zijn laatste wedstrijd begin februari tegen West Ham United (2-3). Destijds was hij mede verantwoordelijk voor twee treffers van The Hammers. ”Het is slechts een kleine terugslag, maar ik kan hem niet inzetten”, aldus manager Wenger. ”We denken dat hij er zo’n 48 uur uit ligt.”

Arsenal kan eveneens niet beschikken over Fredrik Ljungberg, die nog altijd last heeft van zijn kuit. Wenger weet overigens niet of het een voordeel is dat Arsenal afgelopen weekeinde niet in actie hoefde te komen: ”Aan de ene kant is het mogelijk fysiek te herstellen, maar anderzijds kun je uit je ritme raken.” De Fransman verheugt zich op het weerzien met Patrick Vieira: ”Het is altijd leuk om hem tegen te komen, maar we zullen moeten zorgen dat hij niet zijn stempel drukt op het duel.”

Wellicht geen gelijktijdige wereldwijde launch voor Revolution

Satoru Iwata, de president van Nintendo, heeft gezegd dat er wellicht geen gelijktijdige launch zal komen van de Nintendo Revolution. Volgens Iwata is een wereldwijde launch absoluut niet noodzakelijk, en zou hij het ook zeker niet doen puur en alleen omdat de concurrentie dat wel doet. Iwata heeft een wereldwijde launch dus nog niet uitgesloten, maar het lijkt er erg op dat we gewoon de klassieke volgorde Japan, VS en Europa gaan krijgen.

"Nieuwe Lego Star Wars game nog steeds een mogelijkheid"

Bij Lego Star Wars worden twee wereldberoemde franchises samengebracht in een game. Binnenkort is er weer een nieuwe Lego Star Wars game in aantocht namelijk Lego Star Wars II: The Original Trilogy. In een interview met de producer van deze game liet de producer weten dat er nog steeds de mogelijkheden zijn voor een opvolger van deze game.
quote
Gamecloud - Are there plans for addtional Lego Star Wars titles in the works, including games based on original storylines?

Jeffrey Gullett - Well, we don’t have any plans at this point, but it’s always possible. I’d like to see us continue the series as long as people still want to play them.


Een nieuw blokkenavontuur in een galaxy far far away is dus nog steeds mogelijk.[upd] Lange Frans klaagt ijsklontgooier aan

Lange FransRapper Lange Frans zal aangifte doen tegen de scholier die hem vrijdagavond bij een optreden een ijsblokje tegen het hoofd gooide. Tijdens het concert werd de zanger zo kwaad dat hij het publiek in sprong om de jongen een lesje te leren. Daar heeft hij spijt van. "Het is niet goed te praten. En het was ook zeker niet gebeurd als die jongen mij niet had bekogeld." De jongen in kwestie, de 18-jarige Boy Tanahatoe, heeft inmiddels de artiest aangeklaagd wegens mishandeling.

"Ik had wel blind kunnen zijn", zo beklaagde de Diemense Frans Frederiks zich tegenover De Telegraaf. Terwijl hij op het podium voor een gehoor van voornamelijk middelbare scholieren vol overgave stond te zingen hoe hij zijn pik wilde leegspuiten op de monden van zijn vrouwelijke toehoorders, werd hij bruut in zijn extase gestoord door het ijsblokje, dat tussen zijn ogen terechtkwam. Volgens de rapper heeft hij de gooier hardhandig geduwd. Op de filmbeelden lijkt het er echter op alsof hij een slaande beweging maakt. Tanahatoe stelt dat hij door de rapper op zijn neus is geraakt. Beiden hielden geen lichamelijk letsel over aan het gebeuren.

Radio 538-dj Edwin Evers had vanochtend een gesprek met een slaperige Lange Frans. Daarin kondigde Frans al aan aangifte te doen, als dat ook tegen hem gedaan was. Het gesprek is te beluisteren via de site van 538.

Update 18:14
Lange Frans is samen met Baas B. één van de boegbeelden op de komende Bevrijdingsfestivals die Nationaal Comité 4 en 5 mei jaarlijks organiseert. Het comité overlegt momenteel met het bestuur van Bevrijdingspop over de ontstane situatie. Men zal eerst afwachten wat de reacties zijn die Lange Frans vanavond op tv gaat geven over het ijsklontjesincident: om 18.30 uur bij RTL Boulevard (RTL 4), om 19.30 bij Shownieuws (SBS 6) en om 23.00 uur bij Barend en Van Dorp (Talpa).

Op basis van deze optredens en verdere gesprekken met het Nationaal Comité en het management van Lange Frans en Baas B., wordt deze week een beslissing genomen.

---
GeenStijl heeft een filmpje van het gebeuren, opgenomen met een gsm, online gezet.

Geen games van Rare op de Revolution

Een van de speerpunten van de Nintendo Revolution is het feit dat je met dit apparaat oude games die voor bijvoorbeeld de NES of Nintendo 64 zijn verschenen kunt downloaden. Verschillende fabrikanten hebben al gezegd hun games beschikbaar te stellen voor de service, maar de eerste negatieve reactie is nu ook een feit.

Developer Rare, onder andere bekend van de Nintendo 64 klassiekers Banjo-Kazooie, Perfect Dark en Conker's Bad Fur Day, zal zijn oude games niet beschikbaar stellen voor het netwerk. Rare is een onderdeel van Microsoft geworden en heeft zijn bekende titels meegenomen hierheen. Zo verscheen tegelijk met de Xbox 360 launch Perfect Dark Zero. Of Goldeneye 007 wel de overstap zal gaan maken is nog onduidelijk, maar dit is niet waarschijnlijk. Rare en EA, die nu de licentie bezit, zullen het hier over eens moeten worden.

Rare heeft ook Donkey Kong 64 en Diddy Kong Racing gemaakt voor Nintendo, maar deze titels zijn wel in het bezit van Nintendo en zullen waarschijnlijk wel gewoon voor de Revolution te downloaden zijn.Banjo en Kazooie, niet voor de Revolution

Denissen naar RBC

Hans Denissen speelt het komende seizoen voor RBC Roosendaal. De 22-jarige aanvaller kreeg geen nieuw contract bij Willem II.

Denissen tekent een contract voor één seizoen bij de degradatiekandidaat, met een optie op nog eens twee jaargangen. Bij Willem II slaagde Denissen er nooit in een vaste waarde te worden, al speelde hij afgelopen seizoen nog zestien competitieduels. In het lopende jaar mocht de aanvaller slechts zesmaal opdraven in de Eredivisie.

Stille Bundel

Eind april komt de verfilming van Silent Hill in de bioscopen, en om van die gelegenheid gebruik te maken komt Konami binnenkort met 3 Silent Hill games in 1 box voor de PS2, te weten Silent Hill 2, Silent Hill 3 en Silent Hill 4: The Room.
De bundel moet tegelijk met de film, namelijk 27 april, en voor de schappelijke prijs van €50 in de winkel liggen.

Ventura nieuwe coach Messina

Giampiero Ventura (58) is de nieuwe oefenmeester van Messina. Ventura volgt de ontslagen Bortolo Mutti op.

Ventura was in het verleden onder andere werkzaam bij Napoli. Messina ontdeed zich van Mutti vanwege de teleurstellende prestaties. Met een achttiende plaats doet Messina het veel minder goed dan vorig seizoen. Destijds eindigden de Giallorossi op de zevende stek, eveneens onder Mutti. Druppel voor het bestuur was het 1-1 gelijkspel tegen concurrent Udinese.

Rockstar bezig met GTA: Vice City Stories

Nadat er al eerder geruchten gingen over een nieuwe GTA-game voor de PSP worden deze geruchten vandaag deels bevestigd. Publisher Take Two heeft op 21 maart patent vast laten leggen op de titel "Grand Theft Auto: Vice City Stories". Eerdere geruchten beweerden dat de opvolger in Las Venturas (Las Vegas) af zal spelen, maar dat lijkt dus onwaarschijnlijk. Het patent dekt zowel videogames als alle merchandising daar omheen.Famitsu's Most Wanted

De wekelijkse resultaten zijn weer binnen van de games waar de lezers van het Japanse tijdschrift het meest op zitten te wachten. Het is duidelijk weer een lijst beheerst door de PlayStation 2 en Nintendo DS, al hebben beide geen games in de top 3.

1Mother 3GBANintendo
2Resident Evil 5PS3Capcom
3Metal Gear Solid 4: Guns of the PatriotsPS3Konami
4Final Fantasy IIINDSEnix Public Garden
5Kimi KissPS2Entertain
6Valkyrie ProfilesPS2Square Enix
7Seiken Densetsu 4PS2Enix Public Garden
8Legend of Zelda: Twilight PrincessNGCNintendo
9Blue DragonX360Microsoft
10OkamiPS2Capcom
11Xenosaga IIIPS2Namco
12Dragon Quest YangusPS2Enix Public Garden
13Bruise of the TempestNDSNamco
14New Super Mario Bros.NDSNintendo
15Ninety-Nine NightsX360Microsoft
16Pokémon Diamond & PearlNDSNintendo
17Gyakuten Saiban 4NDSCapcom
18Devil Kings 2PS2Capcom
19Another Century' S Episode 2PS2Banpresto
20Ace Fights Zero: The Belkan War PS2Namco

Al 14.000 PlayStation 3 devkits uitgeleverd

Op de Game Developers Conference (GDC) heeft een Sony woordvoerder gezegd dat er tot nu toe al 14.000 devkits aan developers zijn verstrekt. In januari 2006 waren er nog maar 4.000 devkits uitgegeven, terwijl dat er 3 maanden later al 10.000 meer zijn. Een goed teken voor de developers die de ontwikkeling van hun PlayStation 3 games sneller kunnen laten verlopen.


En dan nog 13.997 erbij

WoW-servers kampen met problemen

Volgens uptime waakhond Netcraft hebben de World of WarCraft-servers de afgelopen week veel downtime gehad. De servers waren slecht bereikbaar of zelfs volledig offline voor een paar uren, en dat herhaalde zich vaker deze week. De schuld van deze downtime wordt in de schoenen van telecomgigant AT&T geschoven aangezien dit bedrijf verantwoordelijk is voor de hosting van de MMORPG. Wanneer de lags en downtime voorbij zullen zijn is nog niet bekend.Militairen Seedorf in de drugshandel

MisdaadNaar nu bekend is geworden zijn eind januari vijf Nederlandse militairen, van de basis in het Duitse Seedorf, aangehouden wegen overtreding van de Opiumwet. Ze hielden zich bezig met drugshandel. De Koninklijke Marechaussee ontdekte een en ander in september 2005. Uit onderzoek is gebleken dat ze handelden in beperkte hoeveelheden cocaïne, speed en marihuana.

Het vijftal, vier soldaten en een korporaal van de Koninklijke Landmacht (20 tot en met 26 jaar), zijn inmiddels op vrije voeten gesteld in afwachting van hun proces. Hen is ook de wacht aangezegd en een ontslagprocedure is reeds in werking gezet.

Vorige maand werd bekend dat van de basis in Oirschot ook vijf militairen van handel in drugs worden verdacht.

Filmmaker maakt gehandicapten belachelijk

Icoon OnderwijsFilmmaker Morgan Spurlock, bekend van de documentaire Supersize Me over de gezondheidsrisico's van het eten bij McDonalds, heeft een middelbare school in Pennsylvania geshockeerd door uitspraken te doen over gehandicapte medescholieren, de intelligentie van medewerkers bij McDonalds en leraren die joints roken.

Spurlock, die in 2004 voor een oscar was genomineerd, hield een uur durende speech voor een middelbare school in het Amerikaanse Horsham. Hoewel sommige jongeren zijn toespraak wel konden waarderen, konden de hulpbehoevende scholieren en leraren dat zeker niet. Zo fulmineerde Spurlock over de "achterlijke kinderen achterin die helmen dragen", waarna de leraren deze kinderen ergens anders heen brachten.

De directrice had er het volgende over te zeggen: "Als je alles bij elkaar bekijkt, het gebruik van het F-woord en het kleineren van leraren en speciale scholieren, was het gewoon niet netjes."

Spurlock is zich van geen kwaad bewust en zegt in de war te zijn gebracht door dit commentaar, omdat hij bij andere scholen dezelfde toespraak had gehouden. Hij vertelt daarbij: "De belangrijkste les die de kinderen vandaag geleerd hebben, is het belang van vrijheid van meningsuiting."


Supersize Me

Blessure Wisgerhof valt mee

Peter Wisgerhof hoopt komend weekend gewoon te spelen tegen SC Heerenveen. Afgelopen weekend, in de wedstrijd tegen FC Groningen, verliet de aanvoerder van NEC het veld al na 25 minuten spelen. Een blessure aan zijn been was hiervan de oorzaak.

"Ik kreeg een knietje vol op mijn dijbeen. Dat werd al heel snel dik en blauw, waardoor het onmogelijk was om door te spelen. Het is even afwachten wat het precies is, maar ik hoop er volgende week wel weer bij te zijn." aldus Wisgerhof.

De 25-jarige verdediger speelde tegen de Groningse ploeg zijn 200ste wedstrijd in het betaald voetbal. Vijftien keer droeg hij het shirt van Vitesse. Alle overige wedstrijden speelde hij voor de Nijmeegse ploeg.

Negen spelers weg bij Sparta

Negen spelers van Sparta Rotterdam hebben te horen gekregen dat hun contracten worden opgezegd. Hiervan komen vijf spelers uit het eerste elftal. Vier spelers uit het beloftenteam van de Rotterdammers mogen ook uitkijken naar een nieuwe club.

Nebosja Gudelj, Edwin van Bueren, Frank Kooiman, Jan Michels en Dieter Van Tornhout (huurling van Club Brugge) mogen vertrekken bij de Spartanen. Er is een kans aanwezig dat één van deze spelers alsnog een nieuwe aanbieding krijgt, maar vanwege de deadline van de KNVB is besloten de contracten voorlopig op te zeggen.

Verder zal Adelye, een 17-jarige Nigeriaan, pas vanaf december te zien zijn op Het Kasteel. Deze speler kwam afgelopen zomer nog uit met Nigeria op het WK onder twintig jaar in ons land. Eerder was het de bedoeling om hem al in augustus speelgerechtigd te krijgen, maar dat is helaas niet gelukt.

Patenten wijzen op GSM en keyboard voor PSP

Uit het Amerikaanse patentenburo is gebleken dat er plannen zijn ingediend door Sony om de PSP uit te breiden. Zo zijn er tekeningen van twee nieuwe uitbreidingen voor Sony's handheld. De eerste uitbreiding is een toetsenbord. Hiermee zou de PSP kunnen e-mailen en zou het browsen wat makkelijker gaan. De tweede uitbreiding is een GSM-unit. Hiermee zou de PSP dus als telefoon gebruikt kunnen worden. De afbeeldingen beschrijven bij het laatste alleen niet waar de microfoon zou zitten, en hoe de handheld aan het oor gehouden moet worden.

Met dank aan nlboy en netto_m voor het submitten.

Weigeren handweigeraar discriminatie

Icoon OnderwijsDe Commissie Gelijke Behandeling (CGB) heeft het Utrechtse ROC (school voor beroepsonderwijs) op de vingers getikt die weigerde een islamitische vrouw toe te laten tot de opleiding voor onderwijsassistent, omdat zij mannen geen hand wil geven. Dat is volgens de CGB een vorm van discriminatie.

De vrouw had bij haar aanmelding laten weten dat haar geloof handenschudden met mannen niet toestaat. De school vond daarop dat zij niet geschikt was voor het onderwijs omdat een hand geven soms noodzakelijk is voor het onderwijs. ''Kennis van de Nederlandse fatsoennormen is onderdeel van het onderwijs'', stelde de school.

Volgens de CGB discrimineert de school: ''Door uit te gaan van de normen en waarden van een meerderheid wordt een vrouw uit een minderheidsgroep uitgesloten. Bovendien zijn er ook genoeg andere manieren om mannen te begroeten. Daar komt nog eens bij dat een onderwijsassistent niet zo vaak een hand hoeft te geven'', aldus de commissie.

Uitspraak CGB.

Een uitspraak van de CGB is niet juridisch bindend, alleen een uitspraak van een rechter is dat. Wel wordt een uitspraak van de CGB als zwaarwegend advies gezien.

Indiër moet vrouw wegdoen na droom

Icoon BizarIslamitische leiders in India hebben een gelovig paar geboden van elkaar te scheiden, omdat de echtgenoot hardop in zijn dromen heeft gepraat. Sohela Ansari vertelde haar vrienden dat haar man Aftab drie keer het woord 'talaq', ofwel 'scheiding', in zijn slaap had gezegd.

Toen islamitische leiders van dit verhaal hoorden, beschouwden ze de gepruttelde woorden als een legitieme scheiding volgens islamitische wetgeving. Deze wet zegt dat als een man drie keer 'talaq' zegt, hij gescheiden is van zijn vrouw.

Om die reden moeten Sohela en Aftab, die al elf jaar getrouwd zijn en drie kinderen hebben, elkaar vaarwel zeggen. Als ze opnieuw willen trouwen moeten ze daar honderd dagen mee wachten. Bovendien moet Sohela eerst met een andere man slapen die op zijn beurt weer van haar dient te scheiden.

Vooralsnog weigert het koppel hiermee in te stemmen.

Boogerd rijdt mee in Baskenland

Volgende week maakt Rabobank-renner Michael Boogerd zijn rentree in het wielerpeloton. Dan neemt hij namelijk deel aan de Ronde van Baskenland in Spanje.

Momenteel herstelt Boogerd nog van een botbreuk in zijn voet. Deze blessure liep hij anderhalve week geleden op. Aanvankelijk leek het er nog op dat hij alle voorjaarsklassiekers moest missen, maar nu blijkt dat dit niet zal gebeuren. "Ik heb vanochtend nog met Erik Breukink (ploegleider) gesproken. Voorlopig staat niets deelname aan Baskenland in de weg." aldus de wielrenner.

Vorige week hervatte Boogerd de training alweer. Zijn voet zit overigens nog wel ingetaped. "Gisteren heb ik zes uur in Limburg gefietst, vandaag nog eens vier uur thuis. Het gaat goed. Ik heb eigenlijk meer last als ik loop dan als ik fiets. En daarmee verdien ik mijn brood."

Blankezoenen, christenkoeken en zwarte vla

U heeft het vast al vernomen, de negerzoen is in de ban. De zoen zelf niet, maar wel dat lekker kleffe koekje bestaand uit witte creme en een dun laagje chocola. De negerzoen zou namelijk discriminerend of zelfs racistisch zijn. Het woord neger komt van het woord negeren en is dan ook niet positief bedoeld, het woord zoen slaat op het zogenaamd dikke lippen krijgen van alle vulling die erin zit en zo ontstond het woord negerzoen. Niets gemeens, geen racistische intenties en ook geen uitsluiting op basis van huidskleur, maar nee de negerzoen kan echt niet meer. De volgende tien jaar worden de jodenkoeken weggegooid, kan blankevla echt niet meer, hebben we witte pieten en zwarte Sinterklazen. Integratie ten top toch?

Ik zie het anders. Negerzoen, jodenkoek, blankevla, zwarte piet het zijn allemaal stuk voor stuk positieve dingen. De koekjes zijn lekker en zwarte piet is lief en behulpzaam. Ik pleit dan ook voor een nieuwe vorm van integratie. Integratie door middel van voedsel. Voedsel is toch een hip onderwerp, negerzoenen nu ook en integratie is natuurlijk HET probleem van de laatste jaren. Dikke, zwarte niet geïntegreerde kinderen zijn dus het toppunt van hipheid.
Ik pleit dan ook voor het hernoemen van al onze voedselproducten. Ik zie bijvoorbeeld al voor me hoe shoarma een broodje kut marrokaan wordt en hoe pindakaas poepchinees zal heten. Kaaskoppen hadden we al, bradwürst noemen we vetten moffen, in plaats van het woord soesjes met chocola noemen we zwarte pigmeeën en krentenbrood noemen we schotsbrood!

Ziet u zich al staan bij de supermarkt om de hoek waar natuurlijk allerlei nationaliteiten werken, met uw boodschappenlijstje op goed geïntregreerd rijstpapier die ook nog eens milieuverantwoordelijk is;
1 pot poepchinees
1 schotsbrood
10 zwarte pigmeeën
1 pak kaaskop
2 kilo kut marrokanen
4 vette moffen
1 liter arabieren

Integratie ten top en nog positief ook. Her en der een beetje zelfspot en soms wat doordenkertjes, maar dat stimuleert het brein weer. Het is wachten op de discussie waarom negerzoenen en zwarte pigmeeën weer dikmakend zijn en je van kut marrokanen gaat stinken, maar dat zien we tezijnertijd dan wel weer!

GPMA-teams tekenen voor 2008

De teams vertegenwoordigd door de Grand Prix Manufacturers Association hebben zich ingeschreven voor het seizoen van 2008. De GPMA bestaat uit alle Formule 1 teams die worden vertegenwoordigd door een autofabrikant, behalve Ferrari.

De vijf teams waar het om gaat, BMW, Honda, McLaren, Renault en Toyota, zijn akkoord gegaan met het voorstel van de FIA over het seizoen van 2008. De GPMA heeft lang gedreigd met een rivaliserende raceklasse te zullen komen. Met de inschrijving van de GPMA-teams lijkt er nu een einde aan de onrust te komen. De GPMA zal echter nog niet worden opgeheven, zij blijft strijden voor de belangen van haar leden.

In een verklaring zegt de GPMA: "De teams kijken er naar uit om gesprekken met de FIA te beginnen waarin de regels voor 2008 duidelijk gaan worden. De GPMA-leden zijn aan elkaar gecommitteerd en blijven verbonden met de Formule 1 om de sport te verbeteren voor al haar aandeelhouders. Er is grote vooruitgang geboekt in de onderhandelingen tussen de GPMA en de houders van de commerciële rechten en de gesprekken gaan door."

Berlusconi: communisten kookten baby's

Volgens de Italiaanse premier Silvio Berlusconi kookten de Chinese communisten ten tijde van de grote leider Mao Tse Tung, baby's. De premier liet zich dat gisteren ontvallen tijdens een verkiezingstoespraak.

In de aanloop naar de verkiezingen is Berlusconi in een felle strijd verwikkeld met de linkse en centrumlinkse oppositie. Die zouden hem ervan beschuldigd hebben dat hij had gezegd dat de Chinese communisten vroeger baby's aten. De premier zei gisteren echter dat hij dat nooit gezegd had: ''Ik heb alleen gezegd dat de maoïstische communisten vroeger baby's kookten en gebruikten om de grond mee te bemesten.'' Berlusconi wees verder in zijn toespraak op het gevaar van drie oppositiepartijen die zichzelf communistisch noemen.

De Italiaanse parlementsverkiezingen zijn 9 april. Berlusconi zou met zijn alliantie volgens opinie-onderzoekers zo'n 4% achterliggen op zijn grootste rivaal, de linkse Romano Prodi.

Met dank aan babbelbox voor de submit.

Help FOK!schaap met ziektebestrijding

Icoon Sitenews Altijd al mee willen helpen aan de bestrijding van kanker, malaria, Alzheimer of HIV? Dan is dit je kans. Vanaf 1 april doet een groep FOK!kers namelijk weer mee met de zogenaamde 'stampede', waarbij een heleboel mensen hun thuiscomputers beschikbaar stellen om berekeningen op uit te voeren. Vorig jaar was het een groot succes, en ook dit jaar is jouw hulp weer nodig!

FOK!schaap en het principe
FOK!schaap werd vorig jaar opgericht als onderdeel van de Dutch Power Cows (DPC, een team van Tweakers), en houdt zich bezig met het zogenaamde 'distributed computing'. Dit houdt in dat berekeningen die eigenlijk uitgevoerd moeten worden op een dure supercomputer verdeeld worden in stukjes, zodat een groep mensen met gewone huis-, tuin- en keukencomputers ze uit kan voeren. De programma's die dit doen gebruiken de capaciteit van je computer die overblijft als je niets doet; je merkt er dus zo goed als niets van.

Het leuke van FOK!schaap is dat je voor iedere berekening die jouw computer uitvoert ook punten krijgt. Van die punten wordt een ranglijst gemaakt, zodat je jezelf kunt vergelijken met andere FOK!kers. Maar leuker nog, je helpt FOK!schaap en DPC ook om te winnen van allerlei internationale teams!

Ongeveer één keer per jaar wordt er een zogenaamde 'stampede' georganiseerd. Dit houdt in dat alle leden van DPC zich gaan richten op één rekenproject, om zo de 'concurrentie' te verslaan. Tegelijkertijd worden wetenschappers geholpen met hun onderzoek; een win-win situatie dus.

Het project van deze stampede
Dit jaar is er gekozen voor het project Rosetta@home. Dit project richt zich op het uitrekenen van de drie-dimensionale structuren van complexe biologische moleculen (eiwitten). Met behulp van deze berekeningen kunnen wetenschappers interessante doelwitten voor nieuwe medicijnen vinden, bijvoorbeeld tegen HIV, malaria of Alzheimer.

Klinkt ingewikkeld, en dat is het ook. Gelukkig hoef je hier als gebruiker niet over na te denken, en is meedoen zo simpel als een programma installeren.

Hoe doe ik mee?
Uitgebreide instructies over hoe je mee kunt doen kun je op de FOK!wiki vinden. Daar staat alles netjes uitgelegd. In het kort komt het op het volgende neer:

1. Meld je aan bij Rosetta@home door op de link te klikken.
2. Download de zogenaamde 'Boinc' client; het programma dat de berekeningen gaat uitvoeren.
3. Installeer het Boinc-programma, en zorg voor de goede instellingen.
4. Meld je aan voor de stampede.

Als je van makkelijk houdt en Windows draait, kun je ook de alles-in-één installatie downloaden. Dan ben je met een paar klikken helemaal klaar. Download hem hier of hier voor een Pentium 4 of een AMD 64 processor, en hier of hier voor een AMD Athlon of een andere Pentium.

Meedoen is overigens vrijblijvend; je kunt er op ieder moment mee stoppen, en je zit nergens aan vast. Mocht je er niet uitkomen, dan kun je altijd om hulp vragen. Meer informatie over hoe je in contact kunt komen met de mensen van FOK!schaap staat ook in de FOK!wiki. Bovendien kun je natuurlijk terecht op het FOK!forum, of kun je je vragen hier stellen.

Consumentenbond wil grappig zijn

Icoon OpmerkelijkOok de Consumentenbond weet dat het binnenkort 1 april is, en wil daarom alvast zijn clientèle voor de gek houden. Bij wijze van grap prijst de bond de zogenaamd nuttige DVD-Rewinder aan, een speeltje dat al jaren bekend staat als hoax. In de Consumentengids staat het betitelt als 'een handig apparaatje'.

"Een grote frustratie bij veel mensen die dvd's lenen in de videotheek is dat het glimmende schijfje met speelfilm niet is teruggespoeld. Thuis moet de getergde filmvriend dat dan alsnog doen. Geef het goede voorbeeld en zet dit handige apparaatje naast uw dvd-speler", zo tipt de Consumentenbond.

Een woordvoerder schatert het uit en zegt er desgevraagd bij dat het een grap betreft. Of alle leden van de bond dit wel kunnen appreciëren, wil hij niet zeggen. Liefhebbers kunnen het vrij nutteloze ding overigens online aanschaffen voor slechts 18,50 euro.


Het apparaat in kwestie


Met dank aan Sc0rPi0n voor de submit.

Moskee taboe voor gereformeerde school

OnderwijsLeerlingen van het reformatorische Pieter Zandt College uit Kampen, Urk en Staphorst zullen geen bezoek brengen aan de plaatselijke moskee te Kampen. Het schoolbestuur heeft het bezoek afgelast nadat ouders in geweer kwamen tegen het voorgenomen 'uitje' naar het islamitische gebedshuis.

De ouders kwamen in opstand tegen het bezoek nadat de christelijk gereformeerde predikant Ds. M. A. Kempeneers uit Elburg het geplande bezoek aan de moskee omschreef als een ''knieval naar de moslimreligie''. Volgens Kempeneers vroegen veel leerlingen hem om raad: ''Ik had vooral bezwaar tegen de plaats van de ontmoeting met moslims. Ik heb ze dan ook afgeraden de moskee te bezoeken. Voordat je daar naar binnen mag, moet je je schoenen uit doen. Die handeling heeft een religieuze lading. Je betreedt grond die heilig is volgens een religie waar wij het mee oneens zijn.''

Het zou voor het eerst zijn geweest dat in het kader van godsdienstlessen op de scholen in Kampen, Staphorst en Urk, de leerlingen een moskee van binnen zouden zien. Niet alle ouders waren tegen het bezoek. Veel ouders hebben volgens de school namelijk negatief gereageerd op de afgelasting.

My death space

Sites zoals MySpace zijn redelijk populair. Je kunt hier wat gegevens en foto's over jezelf plaatsen en hier kan dan iedereen naar kijken. Ook kun je er een persoonlijke blog van maken.

Natuurlijk zijn er ook mensen die overal een parodie op moeten verzinnen. Want waar moeten mensen met een MySpace profiel heen gaan als ze op de een of andere manier zijn omgekomen? Ze kunnen dan naar één bepaalde plaats gaan, namelijk My death space.

Met dank aan Marty26 voor de submit.

Aparte fietsjes

De Belgische webloggers van Puree Soiree hadden elders in weblogland een leuke verzameling zelfbouwfietsen gevonden. Niet zo revolutionair als in deze blog, maar toch. Ik zou zeggen: doe hier je inspiratie op en mocht je al eens iets dergelijks hebben gedaan en daarvan nog pics hebben... zet ze hieronder neer

Ow, nog tip van de submitter Jump: check vooral de laatste fiets, onderaan de rij. Geen mens kan zonder deze zomer!

Uitslag Food City 500

De Food City 500 op de baan van Bristol is gewonnen door Kurt Busch. Het was de eerste overwinning dit seizoen voor Busch, die het nodige kunst- en vliegwerk moest gebruiken om aan de leiding te komen, plus een beetje meer. Puntenleider Jimmie Johnson finishte op een dertigste plaats en verliest daarmee de leiding in het kampioenschap.

De overwinning van Busch was een controversiële. Matt Kenseth leidde de wedstrijd op de korte, claustrofobische halve mijlsbaan, toen hij vier ronden voor de finish werd aangetikt door Busch. Kenseth kon met moeite zijn wagen onder controle houden en Busch reed naar de overwinning. Busch noemde het incident achteraf een klein tikje om te kunnen inhalen, Kenseth vond dat hij uit de weg was geramd.

Nu hij niet meer aan de leiding reed, zette Kenseth alles op alles om toch een goede eindpositie te behalen. Hij kopieerde de actie van Busch bij Jeff Gordon, die daardoor spinde en terugviel tot een 21ste plaats. Na de race kwam Gordon razend naar Kenseth toe en gaf hem een klap, voordat officials de twee uit elkaar konden halen.

Kurt Busch behaalde zijn overwinning in de auto waarmee normaal Rusty Wallace deelneemt aan de races. Het was de eerste keer in 23 jaar dat veteraan Wallace ontbrak in Bristol, hij was aangetrokken als commentator bij de IRL-race op Homestead.


Kurt Busch na zijn overwinning

Uitslag Food City 500

posstartcoureurwagenpunten + bonusaantal ronden
19Kurt Busch Dodge180 + 5500
214Kevin Harvick Chevrolet170 + 5500
37Matt Kenseth Ford165 + 5500
43Carl Edwards Ford160500
530Bobby Labonte Dodge155500
64Mark Martin Ford150500
72Greg Biffle Ford146 + 5500
820Kyle Busch Chevrolet142 + 5500
96Ryan Newman Dodge138500
1023Kasey Kahne Dodge134500
1119Dale Earnhardt Jr. Chevrolet130500
121Tony Stewart Chevrolet127 + 10500
1313Elliott Sadler Ford124500
1433Denny Hamlin (R)Chevrolet121500
1529Jeff Green Chevrolet118500
1610Jeremy Mayfield Dodge115500
1735Sterling Marlin Chevrolet112500
1828Kyle Petty Dodge109500
1940Scott Wimmer Chevrolet106500
2015Dale Jarrett Ford103500
2111Jeff Gordon Chevrolet100 + 5500
2222Reed Sorenson (R)Dodge97499
2332Dave Blaney Dodge94499
2421Ken Schrader Ford91499
2512Casey Mears Dodge88498
2637Robby Gordon Chevrolet85497
2736Terry Labonte Chevrolet82497
2816Joe Nemechek Chevrolet79495
2927Clint Bowyer (R)Chevrolet76495
305Jimmie Johnson Chevrolet73487
3139Kevin Lepage Ford70 + 5485
3234Michael Waltrip Dodge67481
3324J.J. Yeley (R)Chevrolet64469
3418Jeff Burton Chevrolet61467
358Jamie McMurray Ford58440
3626David Stremme (R)Dodge55435
3717Brian Vickers Chevrolet52434
DNF25Martin Truex Jr. (R)Chevrolet49430
DNF43Stanton Barrett Chevrolet46381
DNF41Travis Kvapil Chevrolet43349
4138Scott Riggs Dodge40344
DNF31Brent Sherman (R)Dodge37302
DNF42Hermie Sadler Chevrolet3496

DNF = did not finish; (R) = rookie; 5 bonuspunten voor het leiden van minimaal 1 ronde; 5 extra bonuspunten voor het leiden van de meeste ronden

Top 10 puntenklassement

posvorige weekcoureurpuntenachterstandracespoleswins
13Matt Kenseth782 501
22Kasey Kahne774-8511
31Jimmie Johnson763-19502
44Mark Martin750-32500
58Kyle Busch677-105500
67Dale Earnhardt Jr.664-118500
76Jeff Gordon644-138500
85Casey Mears642-140500
912Tony Stewart601-181500
109Dale Jarrett593-189500

TMF VJ kruipt in de huid van Lara Croft

Lara's nieuwe game komt steeds dichterbij dus het is de perfecte tijd om Lara even goed in de publiciteit te laten komen. In het mannenblad Maxim kruipt de 21 jarige TMF presentatrice Miljuschka Witzenhausen in de huid van verschillende heldinnen, waaronder Lara Croft. Dit gebeurt deels met kleding, maar het merendeel wordt gebodypaint.

Miljuschka wordt verder in het blad gebodypaint als Mrs. Smith, Spiderwoman en Catwoman. Zelf had ze hierover te zeggen:“Kletsen met de bodypainters, terwijl er aan de ene tepel werd gewerkt of een bil omhoog werd getrokken was wel apart.”

Je kunt Miljuschka vinden in het aprilnummer van Maxim, waarin je tevens een gamesspecial kunt vinden. Op de website van het magazine kun je een filmpje over de bodypaintsessie vinden.Klinsmann kiest pas in mei

Pas in mei zal bondscoach Jürgen Klinsmann bekend maken wie de eerste keeper van Duitsland zal zijn tijdens het WK voetbal. Algemeen manager van het Duitse nationale team, Oliver Bierhoff, zei dit gisteren tegenover het Duitse tv-kanaal DSF.

"De strijd is nog altijd in volle gang. De beide keepers doen weinig tot niets voor elkaar onder. De bondscoach moet nog altijd een keuze maken. Dat gebeurt niet eerder dan ergens in mei. We gaan er dan eens rustig voor zitten", aldus Bierhoff.

Al geruime tijd vechten Bayern München-doelman Oliver Kahn en Arsenal-keeper Jens Lehmann een verbeten gevecht uit om een basisplek tijdens het toernooi in eigen land. In de strijd daarom schuwen zij geen enkel middel, al een aantal malen besmeurden beide spelers elkaar openlijk via de diverse media.

Miami: Ljubicic, Nalbandian en Davydenko door

Ivan Ljubicic is door naar de vierde ronde van het ATP-toernooi van Miami. De als zesde geplaatste Kroaat was te sterk voor de Italiaan Filippo Volandri: 6-2 6-3.

Ook David Nalbandian heeft zich geplaatst voor de vierde ronde. Na een matige start wist de als vierde geplaatste Argentijn te winnen van de Tsjech Thomas Berdych: 6-7 6-1 6-0. Nikolai Davydenko heeft eveneens een plaats bij de beste zestien vastgesteld door te winnen van de als 25e geplaatste Cyprioot Marcos Baghdatis: 2-6 6-2 7-5.

De Spanjaard Carlos Moya mocht wel naar huis vertrekken. Eerder dit toernooi zorgde hij voor de uitschakeling van Rafael Nadal. Agustin Calleri was de boosdoener: 6-3 7-6 was de einduitslag in het voordeel van de Argentijn.

Uitslag Homestead

De eerste race in de Indy Racing League (IRL) is gewonnen door regerend kampioen Dan Wheldon. Hij bleef in een fotofinish Helio Castroneves voor. De race werd overschaduwd door de dood van Paul Dana tijdens de warmup, enkele uren voor de race.

De wedstrijd werd grotendeels gedomineerd door Sam Hornish jr., die samen met teamgenoot Helio Castroneves van de eerste startrij was vertrokken. Rookie Marco Andretti verknalde zijn allereerste IRL-start door onder de witte lijn aan de binnenkant van de baan te rijden toen de groene vlag viel. Hij kreeg een drive through penalty en viel later uit met mechanische problemen.

Vitor Meira behoorde ook tot de vroege uitvallers, toen in de elfde ronde zijn Hondamotor het begaf. Niet veel later moest Buddy Lazier zijn wagen aan de kant zetten met problemen aan het elektrische systeem. Sam Hornish jr. bleef tot de 161e ronde aan de leiding, toen hij een pitstop moest maken. Op het moment dat hij de pits inreed, spinde Tony Kanaan en kwam de safety car op de baan. Dat gaf de leiding aan het duo Wheldon/Castroneves. Deze twee reden de laatste dertig ronden grotendeels zij aan zij en Wheldon won de wedstrijd met een voorsprong van slechts veertien duizendsten van een seconde.

poscoureuraantal rondenachterstand/uitvalreden
1Dan Wheldon200
2Helio Castroneves 200+ 0,0147 sec
3Sam Hornish Jr 200+ 0,4744
4Dario Franchitti 200+ 0,9401
5Scott Dixon 200+ 1,1989
6Kosuke Matsuura 198+ 2 ronden
7Scott Sharp 198+ 2 ronden
8Felipe Giaffone 198+ 2 ronden
9Tomas Scheckter 197+ 3 ronden
10Eddie Cheever Jr 196+ 4 ronden
DNFTony Kanaan 159crash
DNFPJ Chesson 152mechanisch
DNFBryan Herta 140crash
DNFBuddy Lazier 12elektrisch
DNFMarco Andretti 12mechanisch
DNFVitor Meira 10mechanisch
DNSDanica Patrick teruggetrokken
DNSBuddy Rice teruggetrokken
DNSPaul Dana trainingscrash
DNSEd Carpenter trainingscrash

DNF = did not finish; DNS = did not start

'Islamterreur voert oorlog tegen westerse waarden'

AlgemeenVolgens de Britse premier Tony Blair zit achter het hedendaagse islamitisch terrorisme een ''globale ideologie die in oorlog is met de westerse levenswijze en algemeen geldende waarden''. Blair zei dat vandaag tijdens een toespraak tot het Australische parlement.

Naar de mening van Blair is de woede die radicale moslims tot terreur drijft, echt niet van vandaag op morgen voorbij. ''De wortels van dit geweld zitten erg diep. Wanneer we onze stijl van leven willen behouden, rest ons niets anders dan daarvoor te vechten'', aldus de premier.

DVD: The 40 Year Old Virgin

Promosite


Qua uitstraling doet The 40 Year Old Virgin denken aan een film vol banaliteiten. Ook het verhaal, dat van een veertigjarige nerd die nog nooit met iemand naar bed is geweest, doet vermoeden dat we te maken hebben een weinig diepzinnige film. Maar als je iets verder kijkt dan de titel en de synopsis, dan is er meer dan alleen de onderbroekenlol; verborgen onder een grote hoeveelheid grappen over borsten en billen is er zowaar ruimte voor een snufje romantiek. Sinds kort is The 40 Year Old Virgin op DVD verkrijgbaar, in een speciale editie die maar liefst 17 minuten langer duurt dan de versie die in de bioscoop te zien was.

PSV zoekt rustig naar opvolger Hiddink

PSVmaakt geen haast met de aanstelling van een nieuwe trainer. Vrijdag werd bekend dat Guus Hiddink de Eindhovense club aan het eind van dit seizoen zal verlaten.

"Wij laten de zorgvuldigheid prevaleren boven de snelheid en nemen de tijd om ons goed te oriënteren. En dan heb je ook nog te maken met de huidige werkkring van kandidaten. Trainers zijn vaak nog verwikkeld in de strijd om het kampioenschap of een beker en hebben dus een verantwoordelijkheid naar de club waar ze nu werken. Daar houden we rekening mee," aldus president-commissaris Jan Timmer.

Timmer zei verder dat er wel een lijstje is met mogelijke kandidaten. "We werken met een lijstje, waar ik niet over naar buiten wil treden. Iedereen gaat natuurlijk voor zichzelf een lijstje opstellen. En als je dan kijkt naar Nederlandse kandidaten met internationale ervaring, komt men al snel bij namen als die van Ronald Koeman, Co Adriaanse, Henk ten Cate en Bert van Marwijk uit. Dat die namen rouleren, is dus niet vreemd."

De Eindhovenaren hebben over belangstelling vanuit het trainerskamp niet te klagen. "Er zijn veel coaches geïnteresseerd en daar merk je dan toch wel aan dat men PSV een aardig 'cluppie' vindt." Timmer sluit op voorhand niet uit dat PSV een buitenlandse coach zal aantrekken, ook al heeft men het liefst een Nederlander. "Er heeft zich zelfs een prominente buitenlandse trainer zelf aangemeld", aldus Timmer.

PvdA R'dam blijft inzetten op VVD-SP-CDA

Icoon PolitiekDe collegeonderhandelingen in Rotterdam dreigen in een impasse te geraken. De VVD blijft weigeren om met de SP om tafel te gaan zitten terwijl de PvdA juist blijft aandringen op een college met CDA, VVD en SP.

De Rotterdamse PvdA-leider Peter van Heemst heeft een allerlaatste beroep gedaan op VVD-fractievoorzitter Mark Harbers om tenminste een gesprek aan te gaan met de SP: ''Het uitsluiten van partijen lijkt in Rotterdam wel een besmettelijke ziekte. Wie dat doet, plaatst zich buitenspel. Rotterdammers willen dat de stad wordt bestuurd.'' Harbers in antwoord daarop: ''Iedereen met een beetje verstand van politiek ziet dat samenwerking van VVD en SP niet kan.''

De VVD vindt dat de PvdA in Rotterdam maar eens een duidelijk keuze moet maken voor een werkbare meerderheid. Wat de VVD betreft is dat PvdA, CDA , VVD óf PvdA, GroenLinks en SP. Van Heemst blijft er echter bij dat de door hem gewenste brede coalitie, de enige voorkeur is.

De Rotterdamse gemeenteraad telt na de afgelopen raadsverkiezingen twee grote partijen: PvdA (18 zetels) en Leefbaar Rotterdam (14 zetels). Een verbond tussen die twee is door de opstelling van de Leefbaren echter onmogelijk; zij weigeren iedere samenwerking met de sociaal-democraten. De andere partijen in de havenstad hebben allen een stuk minder zetels: VVD, CDA en SP 3, GroenLinks 2 en CU/SGP en D66 één zetel.

De geur van genegenheid

axxl stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Het wordt lente, ik kan het gewoon ruiken. Het mooiste deel van het toekomstige jaar kan zich nu elk moment daadwerkelijk onthullen aan mijn door winter verblinde ogen. Vanaf morgen kan ik weer helder zien. De sluier ontdoet zich morgen van zijn krachtige grip op mijn, doch altijd enigszins vertroebelde, visie van de oh-zo-prachtige wereld.

Wat is Dit opgave 11 ronde 1

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Per kwartaal zijn er prijzen te verdelen. De prijs voor het eerste kwartaal (dus alle spellen Wat is Dit tot en met 1 april) is een DVDset bestaande uit de volgende zes DVDs:
Henk Westbroek - Zuigwortel
Sjaak Bral - Op ware grootte
Sjaak Bral - Hurken in de Berm
Herman Finkers - Geen spatader veranderd
Hard Gelach, het beste cabaret ooit op een DVD
Joep (Joep Onderdelinden)


Deze prijzen voor het eerste kwartaal zijn beschikbaar gesteld door CNR Entertainment.

De tussenstand voor Wat is Dit van het eerste kwartaal is hier te vinden. Veel plezier met de laatste ronde van dit kwartaal!

De opgave

Dikke scholier staand lesgeven

Dikke kinderen zouden in de klas urenlang staande de lessen moeten volgen, dat is namelijk een goede remedie tegen overgewicht. Dat zegt de Britse expert op het gebied van zwaarlijvigheid, dr. James Levine. Uit een door hem verricht onderzoek bleek een dergelijke maatregel zeer effectief.

Dr. Levine pleit ervoor om alle scholieren staande les te geven. Dat voorkomt dat ze dik worden. Een zogenaamd antivetkamp in Groot-Brittannië past de methode Levine al toe. In plaats van stoelen en banken werken studenten aan hoge tafels waarop weliswaar geleund kan worden, maar waarbij zitten niet mogelijk is. Er wordt zeker vijf uur per dag op deze wijze les gegeven.

Top 10 vreemdste muizen

En dan hebben we het over computermuizen. Bij de meeste mensen thuis is de computermuis ovaal van vorm en is het de bedoeling dat deze goed in de hand ligt. Helaas zijn er fabrikanten die hier anders over denken.

Sommige fabrikanten maken muizen die uitzien als een helm en weer anderen die maken een muis die je kunt open klappen. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer vreemde designs op de markt gebracht en de top 10 vreemdste muizen kun je hier bekijken.

FOK!fotoboek vernieuwd

Voor de community gangers is het allang een bekende site: http://fotoboek.fok.nl. Zondagavond is er echter een vernieuwde versie van de subsite online gegaan.

Het hele systeem is zowel aan de technische als aan de grafische kant op de schop genomen en er staat een (naar eigen zeggen) mooi stukje software te wachten om zijn voordelen aan de FOK! gebruikers te tonen.

De layout is een typische FOK!layout te noemen maar voor de mensen met nostalgische gevoelens is ook de oude layout in het systeem opgenomen.

Met de huidige 9700+ gebruikers , bijna 800.000 reacties en ruim 700 MB aan foto's is er vast een stief kwartiertje doorheen te klikken.

Amsterdam tegen uitzetten Antillianen

PolitiekDe gemeente Amsterdam ziet niets in het voorstel van de regering om criminele Antillianen een enkeltje richting de Nederlandse Antillen te geven. Minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken voerde met de 21 grootste steden overleg over dat voornemen. Alleen Amsterdam en Dordrecht lieten weten tegen te zijn, de rest is positief over het voorstel.

De Amsterdamse PvdA-wethouder Ahmed Aboutaleb heeft namens het huidige college (CDA, VVD en PvdA) van de hoofdstad een open brief aan Verdonk geschreven. Daarin schrijft hij dat het voorstel te veel vragen open laat van zowel principiële, juridische als praktische aard. Bovendien, aldus Aboutaleb, stuit het wetsvoorstel op zeer grote weerstand binnen de Amsterdamse Antilliaanse gemeenschap.

In antwoord op vragen zegt Aboutaleb het wetsvoorstel te beschouwen als een uiting van het huidige sociale klimaat in Nederland: ''Ik snap niet hoe het mogelijk is dat wij de sociale condities in een deel van het koninkrijk zo uit de hand hebben laten lopen. De lokale regering doet niet veel, maar wij steken daar ook geen poot uit.''

Verdonk wil samen met de rest van de regering Antillianen terugsturen die minder dan 3 jaar in Nederland zijn ingeschreven en zich schuldig hebben gemaakt aan ernstige strafbare feiten. het betreft alleen Antillianen in de leeftijdsgroep tussen de 16 en 24 jaar. De bedoeling is dat de wet nog voor de zomer van kracht is.

Erwin Koeman uit bezorgdheid

Na het 2-0 verlies van Feyenoord zondagmiddag tegenADO Den Haag, uitte trainer Erwin Koeman zijn bezorgdheid.

"Ik hoop dat dit een incident was. Ik ga vandaag een hartig woordje met de ‘boys’ praten. Het zou kunnen dat er vorige week na de onverdiende nederlaag tegen AZ, al het gebeuren eromheen en de pech in de wedstrijd, iets is geknakt," aldus Koeman.

"Ik wil van de spelers weten of zij - nu het kampioenschap definitief is verspeeld – in hun hoofden al met de play-offs bezig zijn. Dat moet dan heel snel afgelopen zijn, want dat is niet des topsporters. Ze hebben ook een verplichting naar de veertigduizend toeschouwers toe. Als wij als collectief niet een bepaald niveau halen, krijgen we het tegen elke tegenstander moeilijk".

Het kampioenschap kunnen de Rotterdammers vergeten, de ploeg behaalde slechts één puntje uit de laatste drie duels. Alleen tegen RKC Waalwijk werd er niet verloren.

Uitslagen Spanje speelronde 30


In Spanje lijkt het kampioenschap al beslist. Met nog negen speelwedstrijden te gaan ontmoette de koploper de hekkensluiter.

FC Barcelona reisde af naar hekkensluiter Málaga, zonder Ronaldinho en Deco. Ook enkele geblesseerden als aanvoerder Puyol haakten af. In de wedstrijd zelf kon de Catalaanse topper geen potten breken. Oud-Barcelona doelman Francesc Arnau werd uiteindelijk de man van de wedstrijd met een aantal puike reddingen. Een doelpunt van Samuel Eto'o werd nog afgekeurd, zij het twijfelachtig.

Nummer twee Osasuna had dus de kans om aan te haken als het uit bij Athletic de Bilbao zou winnen. Los Rojillos waren echter niet veel beter dan de Baskische ploeg. In het tweede bedrijf wist Athletic zelfs op voorsprong te komen via Luis Prieto. Osasuna kwam er niet meer bovenop, en moest zelfs Ludovic Delporte met rood zien vertrekken. Ook Ismaël Urzaiz van Bilbao mocht vlak voor tijd gaan douchen.

Real Madrid kreeg in het eigen Santiago Bernabéu stadion Deportivo la Coruña op bezoek. Eerder dit seizoen won Depor nog met 3-1. Nu waren de rollen volledig omgedraaid. Los Merengues stonden in de pauze al met 2-0 voor door doelpunten van Héctor (eigen doel) en Ronaldo. In de tweede helft gingen de witten gewoon door. Sergio Ramos kopte een vrije trap van David Beckham binnen en Julio Baptista mocht zelf nog een vrije trap binnen knallen. Real Madrid haakt aan in een wanhoopspoging voor de titel, en lijkt de enige echte concurrent.

Valencia had ook de kans om te profiteren van Barça's misstap. In Sevilla was de club ook wel de betere, maar tot scoren kwam het niet. Sevilla zelf was ook niet slecht, en kwam vaak tot een gevaarlijke counter. Een kwartier voor tijd brak Javier Saviola door en werd onderuit gehaald door Robert Ayala. De Argentijnse verdediger mocht gaan douchen en Jordi zou de strafschop wel even binnen schieten. De Spanjaard schoot echter hoog over. In de laatste minuut bleven dan toch alle punten in Sevilla. Jordi wist alsnog te scoren, en helpt zijn team aan belangrijke punten voor Europees voetbal.

Real Betis is enigzins uit de degradatieproblemen gekomen. Afgelopen woensdag won het al van Racing, nu uit bij Villarreal met 1-2. Intussen raakte Real Sociedad steeds dieper in degradatieproblemen. Bij Getafe werd met 2-1 verloren. Atlético Madrid liet dure punten liggen bij Cádiz door met 1-1 gelijk te spelen. Mateja Kezman scoorde voor de Madrilenen. Celta de Vigo wist in de jacht op Europees voetbal te winnen van Real Mallorca (2-0). Contreras en clubtopscorer Baiano zorgden voor de doelpunten.

Uitslagen:

Villarreal - Real Betis 1-2
Málaga - Barcelona 0-0
Athletic de Bilbao - Osasuna 1-0
Celta de Vigo - Real Mallorca 2-0
Espanyol - Deportivo Alavés 0-0
Getafe - Real Sociedad 2-1
Real Racing - Real Zaragoza 0-0
Sevilla - Valencia 1-0
Real Madrid - Deportivo la Coruña 4-0
Cádiz - Atlético Madrid 1-1

Stand:

PositieClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1.Barcelona306869 - 26
2.Real Madrid305755 - 27
3.Osasuna305541 - 33
4.Valencia305339 - 25
5.Sevilla305138 - 30
6.Celta de Vigo304831 - 29
7.Deportivo la Coruña304640 - 37
8.Villarreal304540 - 30
9.Atlético Madrid304340 - 29
10. Real Zaragoza304139 - 38
11.Getafe304040 - 40
12.Athletic de Bilbao303332 - 38
13.Real Racing303326 - 33
14.Real Betis303327 - 40
15.Espanyol303230 - 46
16.Deportivo Alavés303131 - 45
17.Real Mallorca303129 - 45
18.Real Sociedad302836 - 57
19.Cádiz302721 - 38
20.Málaga302330 - 48

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1.Samuel Eto'oBarcelona22
2.David VillaValencia16
3.Diego MilitoReal Zaragoza14
=.RonaldinhoBarcelona14
5.Fernando TorresAtlético Madrid12
=.RonaldoReal Madrid12
7.EwerthonReal Zaragoza11
=.Juan Roman RiquelmeVillarreal11
9.Diego TristánDeportivo la Coruña10
=.Fernando BaianoCelta de Vigo10

FOK! Prijswinnaars week 13

Afgelopen week kon je op de Frontpage van FOK! weer kans maken op een aantal spectaculaire en leuke prijzen. Hier is het overzicht met de winnaars van afgelopen week.

Allereerst gaf FOK! drie keer een Divx Multimedia Speler MV-5000U weg! De winnaars zijn geworden:

HoansCage
GrandiJoos
HephaistosOok gaven we vijf keer een een DVD weg van 'Speer & Hitler' De winnaars zijn:

mathijsie
hydex
teckeltje
Kretzzzer
TToTheTopOok gaven we een drietal leuke prijzen weg van herinneringenoplinnen.nl De hoofdprijs, een linnen doek met je eigen foto met de afmetingen 60x90 centimeter, is gewonnen door:

Sticker


De twee andere prijzen, wederom een linnen doek met je eigen foto, maar dit maal 40x60 centimeter, zijn gewonnen door:


Le_Bloc
SuperJERK


Tot slot gaven we ook nog eens drie keer een prijzenpakket van The White Masai weg. Dit pakket bestaat uit twee bioscoopkaartjes en het boek. De winnaars zijn:

stalensnuitje.nl
Visitor.Q
Whizzkith


Alle winnaars namens de hele FOK!crew gefeliciteerd! De prijzen zullen binnen enkele weken naar jullie opgestuurd worden of er wordt contact met je opgenomen. Vergeet niet deze week weer op de FOK!frontpage te kijken voor meer prijsvragen. Voor eventuele vragen kun je ons natuurlijk ook e-mailen.

Verkerk maakt rentree in Napels

Tennisser Martin Verkerk zal volgende week niet in Frankrijk zijn rentree maken, maar bij een challenger in het Italiaanse Napels. De Nederlander heeft van de organisatie van het toernooi een wildcard gekregen en speelt in de eerste ronde tegen de thuisspelende Flavio Cipolla.

Vorige week zei Verkerk nog dat hij in Saint-Brieuc zou spelen, maar daar meldde hij zich vrijdag voor af. Zijn eerste grote ATP-toernooi moet in april Monte Carlo worden. "Ik richt me vooralsnog op de komende Masters Series-toernooien op gravel (Monte Carlo, Rome en Berlijn) en op Roland Garros. Bij die toernooien ga ik gebruik van mijn zogenoemde 'protected ranking' maken," aldus Verkerk.

Sinds zijn toernooioverwinning in juli 2004 bij het Dutch Open kwam Verkerk niet meer in actie.

Johnny Heitinga hervat training

Ajacied Johnny Heitinga heeft de training weer hervat. Sinds 22 februari stond de speler aan de kant vanwege een gekneusde nier die hij opliep tijdens het Champions League-duel tegen Internazionale.

De rentree van de verdediger zal overigens nog wel even op zich laten wachten: de komende twee weken moet Heitinga nog apart van de groep trainen, omdat hij nog niet aan contactsport mag doen.

Amsterdam Admirals verslaan Centurions

De Amsterdam Admirals hebben de tweede wedstrijd van het nieuwe seizoen in de NFL Europe gewonnen. In het Duitse Keulen waren de Admirals met 15-20 te sterk voor de Coloigne Centurions.

Vorige week moesten de Amsterdammers nog hun meerdere erkennen in Berlin Thunder. Door de overwinning zijn de Amsterdam Admirals nu terug te vinden op de derde plek.

De ranglijst wordt aangevoerd door Rhein Fire, die na na winst in de eerste wedstrijd, ook hun tweede wedstrijd van het seizoen wonnen. Ze versloegen Berlin Thunder met maar liefst 0-22. Frankfurt Galaxy was tenslotte met 31-14 te sterk voor de Hamburg Sea Devils.

Del Piero niet tegen Arsenal

Juventus zal het aankomende dinsdag, in de heenwedstrijd van de kwartfinales van de Champions League tegen Arsenal, zonder Alessandro Del Piero moeten stellen. Del Piero liep afgelopen zaterdag in de comeptitiewedstrijd tegen AS Roma (1-1) al na een kwartier spelen een blessure aan zijn dijbeen op.

Naast Del Piero mist Juve op Highbury ook al de geschorste Pavel Nedved. Door de blessure van Del Piero zal Zlatan Ibrahimovic waarschijnlijk in de basis staan tegen Arsenal. Zaterdag stond de voormalig speler van Ajax ook al vanaf het eerste fluitsignaal op het veld, maar dat was omdat David Trézéguet werd gespaard.

Spookrijder rijdt zich dood op A7

Icoon PolitieEen spookrijder is zondagnacht om het leven gekomen bij een aanrijding op de A7 ter hoogte van Middenbeemster. Volgens de politie was de man door nog onbekende oorzaak op de tegengestelde rijbaan gekomen. Kort daarna botste de spookrijder op een tegenligger.

Bij de aanrijding liet de spookrijder het leven, de bestuurder van de andere auto raakte gewond. De politie meldde verder dat de auto van de spookrijder gesignaleerd stond. Dat zou er op duiden dat de auto waarmee hij reed mogelijk gestolen was.

Machiel Kuijt krijgt levenslang in Thailand

Icoon MisdaadDrugssmokkel is voor de Nederlandse Machiel Kuijt desastreus uitgepakt, nu hij in Thailand tot levenslange gevangenisstraf is veroordeeld. Aanvankelijk werd de 38-jarige Kuijt wegens gebrek aan bewijs vrijgesproken, maar later oordeelde de Thaise rechtbank anders. Hoger beroep heeft verder niets opgeleverd.

Omdat de drugssmokkelaar al bijna negen jaar opgesloten zit in het Aziatische land, mag hij volgens een nieuw verdrag overgeplaatst worden naar Nederland. Door zijn lange zittijd voldoet hij aan de voorwaarden die hieraan gebonden zijn.

Kuijt werd gearresteerd omdat er drugs bij zijn vrouw Linda aangetroffen waren, en hij kort daarvoor nog bij haar op bezoek was geweest. Zijn vrouw heeft altijd ontkend dat hij er iets mee te maken had, wat werd ondersteund door het feit dat er nooit drugs bij hem zijn aangetroffen en enkele betrokkenen ontlastende verklaringen gaven. Linda kreeg 'slechts' een gevangenisstraf van 33 jaar.

Inmiddels zit de Nederlander weer in zijn cel in de Thaise hoofdstad Bangkok.


Machiel Kuijt

Jongen rijdt in op politieagente

Icoon MisdaadEen achttienjarige jongen heeft zich gisteren kennelijk geërgerd aan een politieagente, omdat hij tot twee keer toe op de diender inreed. Daarbij moest ze behendig wegspringen om de aanvallen te ontwijken. Het incident vond plaats in het Brabantse Schijndel.

Na twee keer een stopteken genegeerd te hebben, had de jongen er genoeg van en drukte ver het gaspedaal in om met volle vaart richting de agente te rijden. Hij kon worden aangehouden na een achtervolging door te hulp geschoten politie.

De dader beschikte niet over een legitiem rijbewijs en had bovendien een glaasje te veel op. Wat hij wel bij zich had was een kleine hoeveelheid harddrugs, naar alle waarschijnlijkheid cocaïne.

Britten prefereren elftal boven huwelijk

Icoon BizarBritten vertonen veel meer affectie jegens hun favoriete voetbalclub dan met hun vrouw. Op gebied van loyaliteit, betrokkenheid en zelfopoffering zal hun team immer op de eerste plaats komen. Ongeacht hoe waardeloos de voetballers ook zouden spelen, 94 procent zegt altijd van zijn club te zullen blijven houden.

Meer dan de helft van het Britse manvolk zou de handdoek in de ring gooien en vertrekken als het even iets minder met het huwelijk gaat. Eén op de vier laat de begrafenis van een familielid zitten als hij daarvoor een voetbalwedstrijd moet missen. Dit is naar voren gekomen uit onderzoek van TNS Global dat tweeduizend mannen ondervroeg.

Dit is alweer een onderzoek waar Britten vreemd aan het daglicht komen. Eerder bleek dat het volk meerdere dagen dezelfde onderbroek draagt, en er niet voor schroomt naakt te telefoneren.

Nederlanders zijn slimste Europeanen

Icoon WetenschapAls we de gemiddelde intelligentie van Europese inwoners met elkaar vergelijken, komt Nederland samen met Duitsland als beste uit de bus. Met een gemiddeld IQ van maar liefst 107 verslaan we ruimschoots landen als Groot-Brittannië (100) en Frankrijk, dat slechts een IQ van 94 heeft.

Onze gedeelde eerste plek met Duitsland wordt direct gevolgd door Polen (106) en Zweden (104). Het blijkt wel degelijk geoorloofd te zijn grapjes over onze zuiderburen te maken, want zij hebben slechts een score van 99.

Oost-Europa heeft over het algemeen een IQ van onder de honderd, met als dieptepunt Servië wiens gemiddelde 89 is. Het onderzoek werd uitgevoerd door de Britse universiteit Ulster, met dezelfde professor Richard Lynn die vorig jaar grote commotie veroorzaakte door te beweren dat mannen een vijf punten hoger IQ hebben dan vrouwen.


Met dank aan Bas028 voor de submit.

Miami: Dementieva te sterk voor Krajicek

Michaëlla Krajicek is er niet in geslaagd om de volgende ronde te bereiken van het tennistoernooi in het Amerikaanse Miami. De 17-jarige tennisster ging in de derde ronde met 6-0, 6-1 ten onder tegen de als zesde geplaatste Elena Dementieva.

De Russische had 45 minuten nodig om Krajicek naar huis te sturen. Krajicek maakte te veel onnodige fouten en was op alle fronten minder dan Dementieva. Krajicek sloeg zes winnende slagen tegenover 27 onnodige fouten.

In de tweede ronde had de nummer 56 van de wereldranglijst nog gewonnen van de als 29e geplaatste Tsjechische Lucie Safarova.

Trigger happy UK

Okay, een paar maanden terug berichtten wij al over Trigger Happy, die lui uit Belgie die furore maakten met een lange reeks erg korte maar ook erg grappige filmpjes. Guess what: de reeks is inmiddels al weer langer geworden, dus de moeite van het opnieuw aanklikken waard.

Maar goed, daar gaat het in deze blog niet helemaal om; deze keer vroeg user MOD via de submit onze aandacht, voor een Britse variant. En die kun je hier bekijken. Ik weet eerlijk gezegd niet wie er hier nu eerder mee waren, de Belgen of de Britten, maar één ding is wel zeker: deze zijn zeker zo leuk.

CD: Hundred Reasons - Kill your own

Ze hebben al een redelijke geschiedenis opgebouwd met twee studio-albums, waarvan er meer dan 200.000 verkocht zijn, enkele Kerrang!-awards en de nodige festivaloptredens. En het Engelse Hundred Reasons kwam vorige week met hun derde CD op de proppen, Kill your own. Samen met alles-kunner Larry Hibbitt en hun huidige platenlabel V2 (onder andere ook bekend van de Bloc Party) zorgde de band voor een lekker rock-album.

Uitslagen Frankrijk Speelronde 32

In de Franse competitie kwam koploper Olympique Lyon niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen middenmotor Toulouse. Ook Marseille en Le Mans speelde gelijk, terwijl Lille in de slotfase van de wedstrijd tegen Strasbourg twee punten verspeelde.

Trainer Gérard Houlier zag zijn ploeg thuis in een matige wedstrijd met 1-1 gelijkspelen tegen Toulouse. In de eerste helft kwam de kampioen op een 0-1 achterstand door een treffer van Moreira.

In de tweede helft stelde Lyon echter orde op zaken en dankzij een doelpunt van John Carew kwam de ploeg weer terug in de wedstrijd.Lyon probeerde nog wel de winnende goal te scoren, maar wist daar niet in te slagen.

Bordeaux profiteerde van de misstap van Olympique Lyon. De ploeg scoorde op eigen veld al na een halve minuut via Denilson, en wist dat vervolgens vast te houden. Door de zege en het gelijkspel van Lyon bedraagt het verschil tussen de nummer een en twee momenteel negen punten met nog zeven rondes te gaan.

Lille verspeelde in de wedstrijd tegen Strasbourg twee punten doordat tegenstander Strasbourg in de slotfase van het duel alsnog de gelijkmaker wist te maken.

Lille wist in de achtste minuut van de wedstrijd op voorsprong te komen dankzij een goal van Keita. Na een half uur spelen wist de thuisploeg terug in de wedstrijd te komen dankzij Farnerud. Keita leek met zijn tweede treffer, tien minuten voor het einde, de wedstrijd te beslissen, maar Diane zorgde dankzij zijn treffer in de slotfase alsnog ervoor dat Lille met slechts één punt naar huis ging.

Uitslagen

Rennes - Troyes 2-0
Nancy - Nantes 0-0
Ol. Marseille - Le Mans 2-2
AC Ajaccio - Metz 0-1
AJ Auxerre - Saint-Etienne 0-0
RC Lens - Sochaux 2-1
RC Strasbourg - Lille 2-2
Ol. Lyon - Toulouse 1-1
Bordeaux - Olympique Nice 1-0
AS Monaco - PSG 1-1

Stand na 32 speeldagen:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Ol. Lyon316956 - 23
2Bordeaux316033 - 16
3Lille325344 - 22
4AJ Auxerre325139 - 32
5Stade Rennes325041 - 43
6RC Lens324939 - 28
7Ol. Marseille324930 - 29
8PSG324737 - 29
9Le Mans324730 - 26
10Olympique Nice324323 - 25
11Nancy324229 - 25
12AS Monaco314132 - 28
13St. Etienne324125 - 31
14FC Nantes323830 - 31
15Toulouse FC323729 - 37
16Sochaux313325 - 38
17Troyes322925 - 40
18Strassbourg322728 - 42
19FC Metz322622 - 49
20Ajaccio AC322418 - 41

Uitslagen Portugal Speelronde 28

De 28e speelronde in Portugal leverde geen verschuivingen op in de top drie. Het gat naar nummer vier Sporting Braga groeide zelfs.

FC Porto had het lastig bij Academica Coimbra, maar won wel. Een gouden wissel van Co Adriaanse leverde een 0-1 overwinning op. De oefenmeester bracht na een uur Hugo Almeida in het veld. De ingreep rendeerde snel, want na acht minuten scoorde Almeida de enige treffer, op aangeven van Jorginho. Sporting Lissabon blijft volgen op twee punten dankzij de ingecalculeerde overwinning op hekkensluiter Penafiel: 2-0. Nani en Alves waren al voor rust trefzeker.

Benfica deed uitmuntende zaken in de strijd om de derde positie. De landskampioen versloeg directe concurrent Sporting Braga met 1-0, waardoor een ticket voor de voorronde van de Champions League aan de horizon gloort. Nuno Gomes legde al na twee minuten de eindstand vast. Braga’s jacht op de gelijkmaker werd ernstig bemoeilijkt door de uitsluiting van Luís Filipe. Dinsdag speelt Benfica tegen FC Barcelona in de kwartfinales van de Champions League.


Uitslagen 28e speelronde:
Benfica – Sporting Braga 1-0
Vitória Setúbal – Naval 4-1
Paços Ferreira – Estrela Amadora 2-1
Academica – FC Porto 0-1
Nacional – Rio Ave 1-1
Marítimo – Belenenses 1-0
Gil Vicente – Vitória Guimarães 1-1
Sporting Lissabon – Penafiel 2-0
União Leiria – Boavista - maandag


Stand na 28 speeldagen:

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1 FC Porto286344-14
2 Sporting Lissabon286144-23
3 Benfica285642-22
4 Sporting Braga285131- 16
5 Boavista274534-23
6 Nacional284433-27
7 Vitória Setúbal284225-26
8 União Leiria273534-37
9 Belenenses283435-33
10 Marítimo Funchal283429-31
11 Academica283327-37
12 Estrela Amadora283324-29
13 Naval283130-40
14 Rio Ave283128-38
15 Paços Ferreira283128-42
16 Vitória Guimarães283023-33
17 Gil Vicente282929-36
18 Penafiel281319-54

Indycar-coureur overleden na crash

Na een zware crash op het circuit van Homestead in Florida is de Amerikaanse autocoureur Paul Dana overleden. Dana kon tijdens een training de gespinde wagen van Ed Carpenter niet meer ontwijken en reed er met hoge snelheid op in. Paul Dana werd dertig jaar oud.

Het ongeluk gebeurde tijdens de warmupsessie voor de eerste wedstrijd in de Indycar Racing League (IRL) van dit seizoen, op de oval van Homestead, vlakbij Miami in Florida. Ed Carpenter verloor de controle over zijn wagen en raakte de muur. Zijn auto kwam tot stilstand op de ideale lijn en werd door verschillende coureurs ontweken, maar Dana kon een aanrijding niet meer voorkomen en raakte de wagen van Carpenter frontaal, waarna hij tegen de betonnen muur spinde.

Dana en Carpenter werden beiden afgevoerd naar het Jackson Memorial Hospital in Miami, waar ruim twee uur later door Brian Barnhart, president van de Indy Racing League, bekend werd gemaakt dat Dana aan zijn verwondingen was overleden. Carpenter zou in stabiele toestand zijn en hebben gesproken met Barnhart.


Paul Dana


Meer (auto)sportnieuws lees je op FOK!sport.

IRL-coureur overleden na crash

Na een zware crash op het circuit van Homestead in Florida is de Amerikaanse coureur Paul Dana overleden. Dana kon tijdens de warmup de gespinde wagen van Ed Carpenter niet meer ontwijken en reed er met hoge snelheid op in.

Het ongeluk gebeurde tijdens de warmupsessie voor de eerste IRL-race van dit seizoen, op de oval van Homestead, vlakbij Miami in Florida. Ed Carpenter verloor de controle over zijn wagen en raakte de muur. Zijn auto kwam tot stilstand op de ideale lijn en werd door verschillende coureurs ontweken, maar Dana kon een aanrijding niet meer voorkomen en raakte de wagen van Carpenter frontaal, waarna hij tegen de betonnen muur spinde.

Dana en Carpenter werden beiden afgevoerd naar het Jackson Memorial Hospital in Miami, waar ruim twee uur later door Brian Barnhart, president van de Indy Racing League (IRL), bekend werd gemaakt dat Dana aan zijn verwondingen was overleden. Carpenter zou in stabiele toestand zijn en hebben gesproken met Barnhart.

Nadat Paul Dana een diploma journalistiek had behaald aan de Northwestern University, versloeg hij enkele jaren autoraces voor verschillende tijdschriften, voordat hij enkele jaren geleden aan een eigen racecarrière begon. Hij debuteerde vorig jaar in de IRL en zou dit jaar voor het topteam Rahal-Letterman uitkomen, waar ook Danica Patrick en Buddy Rice voor rijden.

Rahal/Letterman trok, uit respect voor de familie van Paul Dana, de twee andere wagens terug uit de wedstrijd, die vandaag overigens wel doorging. Zowel Bobby Rahal als Brian Barnhart verklaarden dat er geen miscommunicatie aan de crash vooraf ging. "De spotter (die de baan vanaf de tribune in de gaten houdt - red.) had de spin van Carpenter doorgegeven aan de coureur." aldus Rahal. Barnhart verklaarde dat de gele waarschuwingslampen langs de baan direct werden geactiveerd en dat alle systemen goed functioneerden. "Het was de eerste keer dit weekend dat we alle twintig wagens tegelijk op de baan hadden," volgens Barnhart. "Het was gewoon erg druk daar met veel auto's en veel verkeer."

Paul Dana werd dertig jaar oud.

Een verslag van de eerste IRL-race van 2006 verschijnt maandagmorgen op FOK!sport

Man doet broek vol hasj aan bij aanhouding

Icoon Domme criminelenEen 33-jarige man uit Apeldoorn was zaterdagochtend niet echt bij de les, toen hij aangehouden werd door de politie. In zijn haast om met de agenten mee te gaan, pakte hij zijn 'stapbroek', in plaats van zijn politiebureaubroek. In de zakken van zijn stapbroek zat ruim veertig gram hasj, hetgeen de man op een boete kwam te staan.

De man werd aangehouden door de politie omdat hij enkele honderden euro's aan boetes niet kon betalen. Hierom moet hij acht dagen de cel in. Vanwege de grote hoeveelheid hasj in zijn zakken, krijgt hij er nog een boete bij. Een politiewoordvoerder meldde dat de Apeldoorner "enorm baalde" van zijn broekkeuze. De hasj is in beslag genomen.

[Update] Battlefield 2: Modern Combat 360 demo gecanceld?

De door EA aangekondigde demo van Battlefield 2: Modern Combat, die op 24 maart zou verschijnen is volgens het Duitse Xbox 2 newz gecanceld. Het betreffende nieuwsbericht op de site is niet meer te vinden en de demo is ook nog niet op Xbox Live Marketplace verschenen.

[update]
Omdat de demo niet verscheen hebben leden van het EA forum een e-mail naar het bedrijf gestuurd om te vragen waar de demo blijft. EA gaf daarop de volgende reactie: "The game was to be on the marketplace this Friday 24th of March, but it was pushed back until next week. It should be up some time between Tuesday the 28 or Wednesday the 29 of March."

Het lijkt er dus op alsof de demo dinsdag of woensdag alsnog op marketplace zal verschijnen.


Fancy Pants Adventure

Super Mario Bros kent iedereen wel en het is ook niet onbekend dat er triljoenen keer geprobeerd is het succes van de loodgieters te evenaren. Een game als Sonic heeft ook een hoop fans achter zich kunnen scharen om zijn unieke mogelijkheden in platform-land.

Kan Fancy Pants zich in dit rijtje aansluiten? Misschien niet, omdat het maar een Flash game is. Maar het is een erg verslavende game en de simpele tekenstijl is erg leuk. Het proberen in ieder geval waard!

Je kunt de game hier spelen.

Laatste reviews en specials
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
review
Tokyo Mirage Sessions #FE Encore
special
Wat de volgende Mario Kart kan leren van Mario Kart Tour
review
The Grudge
review
Charlie's Angels
©FOK.nl e.a.