FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


advertentie
Archief
Artikelen van donderdag 2 maart 2006

Nieuwe zeges Barney, Taylor

Raymond van Barneveld is op weg naar een plek in de halve finale van de Premier League Darts. In een Nederlands onderonsje was de viervoudig BDO-wereldkampioen te sterk voor Roland Scholten: 8-3.

In Aberdeen beten Ronnie Baxter en Colin Lloyd het spits af. Vooral Baxter was gebaat bij een zege, na twee veegpartijen. Rocket Ronnie maakte indruk en boekte met 8-3 zijn eerste tweepunter. Jaws kreeg in de eerste zes legs steeds pijlen op een dubbel, maar zag zichzelf met een 1-5 achterstand pauzeren. De nummer ťťn van de PDC-ranking kwam nog terug tot 3-5, maar degelijke finishes van 97 en 98 brachten Baxter in veilige haven. In de laatste leg kreeg Lloyd, geteisterd door een rugblessure, nog kansen om in de wedstrijd te blijven, maar illustratief voor de aard van de partij faalde hij.

Het tweede duel was een do or die match tussen Wayne Mardle en Peter Manley. Beiden waren nog puntloos. Manley vergrootte de crisis bij Mardle door met 8-5 te zegevieren. One Dart won in 2005 ook al tweemaal van Mardle. De wedstrijd ging op en neer: van 3-0 voor Manley, via 3-3, naar 6-3 voor Manley. HawaÔ 501 kwam deze klap niet meer te boven en vindt zichzelf met nul punten terug op de laatste plaats.

De Nederlandse ogen richtten zich vooral op het Haagse onderonsje tussen Raymond van Barneveld en Roland Scholten. Het spektakel bleef uit en Barney koerste soeverein af op een 8-3 overwinning. Scholten speelde ver onder zijn kunnen en noteerde simpelweg teveel lose darts. Van Barneveld racete naar 4-0, alvorens de teugels te laten vieren en zich aan te passen aan het niveau van Scholten.

”Ik speelde niet mijn beste wedstrijd en was verrast over het optreden van Scholten. Het is moeilijk tegen een vriend te spelen”, reageerde Van Barneveld na afloop. ”Ik zal mijn gemiddelde van 30 per dart flink moeten opkrikken om op 23 maart kans te maken tegen Phil Taylor.”

Diezelfde Taylor sloot de avond af met een regelmatige 8-4 zege op Ronnie Baxter. The Power noteerde ťťn elfdarter. ”Ik ben op koers voor het halen van mijn doelstelling: de halve finales”, aldus Taylor, die zijn ongeslagen status behield.


Uitslagen 3e speelronde:
Colin Lloyd – Ronnie Baxter 3-8
Peter Manley – Wayne Mardle 8-5
Raymond van Barneveld – Roland Scholten 8-3
Ronnie Baxter – Phil Taylor 4-8


Stand na 3 speeldagen:

#Darter:Wedstrijden:Punten:Legsaldo:
1.Phil Taylor4832 - 15
2.Raymond van Barneveld3624 - 8
3.Roland Scholten4423 - 24
4.Peter Manley3218 - 23
5.Colin Lloyd3212 - 22
6.Ronnie Baxter4217 - 27
7.Wayne Mardle3015 - 24

Duitsers willen katten massaal dumpen

Icoon OpmerkelijkDuitse katten dreigen binnenkort massaal zonder personeel te geraken. De vondst van een aan de H5N1-variant van de vogelgriep gestorven kat op het Noord-Duitse eiland RŁgen maakt dat veel Oosterburen hun kat liever vandaag dan morgen kwijt zijn.

Bij dierenasiels is er momenteel sprake van topdrukte en ook de Duitse dierenbescherming heeft, volgens woordvoerster Alexandra Diezerman, de handen vol. "We hebben een eindeloze reeks telefoontjes gekregen van mensen die onmiddellijk van hun kat afwilden. Sommigen zijn zelfs bereid hun dieren te laten inslapen", aldus de zegsvrouwe. Volgens haar willen vooral inwoners van de zuidelijke deelstaat Beieren hun kat de deur uit doen.

Met dank aan aloa en cleanwindow voor de submit.

PvdA plant 100.000 nieuwe banen

Icoon PolitiekDe PvdA wil degenen die 'thuiszitten met een uitkering' aan het werk krijgen door honderdduizend nieuwe banen te scheppen aan de onderkant van de arbeidsmarkt. Op een lijsttrekkerbijeenkomst in Rotterdam heeft de sociaal-democratische partij dit, en andere nieuwe standpunten, bekendgemaakt. Vanavond werd het 'Stedencontract', waar alle plannen instaan, door alle PvdA-lijsttrekkers ondertekend.

Werkgevers moeten worden gestimuleerd om banen aan te bieden aan laaggeschoolden, zo meent de PvdA. Om dat bereiken wil de partij de werkgeverslasten voor dit type werk reduceren. Als bedrijven jongeren tot 24 jaar tegen het minimumloon in dienst nemen, hoeven ze van de sociaal-democraten geen sociale premies in te leveren. Ook willen ze een werkbonus die kan oplopen tot vijfhonderd euro instellen, en arbeidsplaatsen in de publieke sector creŽren.

Eťn van de verdere doelen is het scheppen van honderdduizend extra stageplekken voor zowel gemotiveerde en ongemotiveerde jongeren, want de PvdA richt zich eveneens op degenen die nu lamlendig op de bank hangen. De partij heeft ook stimulerende punten in het programma als het tot de helft terugbrengen van de schooluitval bij het VMBO, en het aantal inburgeringsplaatsen voor allochtonen in vier jaar laten stijgen van 45.000 naar 100.000.

PvdA-leider Wouter Bos heeft in het contract beloofd zich in Den Haag in te zetten voor het verwezenlijken van de ambities.

Met dank aan Harvest voor de submit.

Jongen plakt kauwgom op schilderij

Icoon OpmerkelijkEen twaalfjarige Amerikaanse scholier is door zijn school geschorst, omdat hij een schilderij met een waarde van ongeveer 1,25 miljoen euro kennelijk aanzag voor de onderkant van een stoel: hij plakte er namelijk zijn uitgekauwde stukje kauwgom op. Het getroffen kunstwerk betreft het schilderij De Baai, dat de schilderes Helen Frankenthaler in 1963 voltooide.

Het doek hangt in het Instituut voor de Kunsten in Detroit, die de knaap met zijn klas bezocht in het kader van een excursie. Medewerkers van het museum slaagden er al snel in het canvas te ontdoen van het stukje kauwgom. Wel is er nog een vlekje zichtbaar op de plek waar het snoepgoed zat. Het museum probeert nog uit te vinden hoe het schilderij weer in de oorspronkelijke staat kan worden teruggebracht.

The Bay
De Baai in ongeschonden staat

Met dank aan babbelbox voor de submit.

SLI op elk moederbord met 2 PCI-E sloten

Dankzij een patch die de budgetafdeling van moederbordenfabrikant Asus, Asrock, een tijdje geleden vrijgaf is het nu mogelijk om op elk moederbord dat twee PCI-Express x16 sloten bezit een SLI opstelling te gebruiken. SLI is een methode om twee dezelfde nVidia videokaarten tezamen te gebruiken om een beeld op te bouwen.

De originele patch werkte enkel op moederborden met de ULi 1695/7 chipset. Bij NGOHQ heeft men echter aan de patch zitten knutselen zodat hij nu toepasbaar is voor elk moederbord met twee PCI-Express x16 sloten. Mocht je de patch willen proberen dan kun je de instructies hier vinden. Bedenk echter wel dat het gebruik volledig op eigen risico is en dat je niet naar Asrock, ULi of nVidia heen kunt voor support.The Elder Scrolls 4: Oblivion is gold en komt eraan

The Elder Scrolls 4: Oblivion, een langverwachte en veelbesproken game voor de PC en de Xbox 360 is gold en zal op 20/21 Maart te koop zijn in Amerika, Europa zal snel volgen. Het vorige deel in de serie"Morrowind" was een vrij succesvolle game die in eerste instantie voor de PC verscheen en daarna voor de Xbox. Deze game was ontzettend uitgebreid en leverde honderden uren gameplay. Enkele kenmerken van het nieuwe deel zijn de naar zeggen uitgestrekte natuurlijke bossen en erg goede AI. NPC's leiden hun eigen leven en reageren op gebeurtenissen. Of al deze beloftes waar zijn zal nu eindelijk blijken.


Sprookje of werkelijkheid?

Anti-religieus stuk afgelast na mislukte aanslag

In Spanje is een anti-religieuze toneeluitvoering afgelast na een mislukte brandbomaanslag. Het atheÔstische toneelstuk, waarin op satirische wijze de draak wordt gestoken met de rol die wereldreligies zoals het christendom spelen, zou in Madrid worden opgevoerd.

Kort voor aanvang ontdekte een werknemer van het Alfil-theater een brandbom in de garderobe. Hij wist tijdig de lont te doven. De werknemer zag nog wel een circa 50-jarige man haastig wegvluchtten. Het toneelstuk 'La Revelaciůn' (De Openbaring) is een werk van de Italiaanse komiek Leo Bassi. Hij ontving reeds diverse doodsbedreigingen in Spanje voor het stuk.


La Revelaciůn, niet geliefd bij bepaalde lieden

Riep daar iemand kuthoer?

Het is weer verkiezingstijd en dus wordt er massaal gehengeld naar zwevende kiezers. Vriend Balkenende houdt echter niet van omzichtig hengelen en besloot zich dus maar even rechtstreeks te richten tot de allochtonen. Volgens Balkie is stemmen 'dŤ manier om beter deel uit te maken van de Nederlandse samenleving'. Balkenende deed zijn uitspraken op een bijeenkomst met Turkse kandidaat-raadsleden en journalisten in Rotterdam. Ja geinig wel zoiets, je jaren niet bekommeren om allochtonen en in verkiezingstijd mooi weer gaan spelen. Maar goed, de oproep om te gaan stemmen is natuurlijk prima, maar die kan aan het hele land gericht worden gericht, want de verwachte opkomst is erbarmelijk.

Overigens heeft collega-minister Verdonk bedacht dat die oproep van Balkenende wel aardig is, maar de kans dat die allochtonen VVD stemmen vrij klein. Uiteraard heeft Rita snel nog even een poging gedaan om te voorkomen dat allochtonen naar de stembus gaan.

Nederland en vooral Verdonk zou eens een voorbeeld moeten nemen aan BelgiŽ, daar wordt zelfs een terroriste niet het land uitgezet. Uitleveringverzoek? huh, nee hoor niks daarvan en niet alleen niet uitleveren, maar ook gewoon vrijlaten. Okť, niet helemaal eerlijk, de politie had haar wel degelijk gezegd dat ze thuis moest blijven...

Doha: Zeges Hingis, Mauresmo

Martina Hingis en Amelie Mauresmo hebben zich verzekerd van een halve finaleplek op het WTA-toernooi van Doha.

Hingis versloeg Svetlana Kuznetsova met 7-6 (7) en 6-2. De Russin kreeg op 4-4 in de eerste set een kwetsuur aan haar been, waarna ze zich liet behandelen door de toernooiarts. Kuznetsova hervond nooit meer haar ritme en was geen partij voor Hingis. Swiss Miss zette eerder deze week Anastasia Myskina en Francesca Schiavone al opzij.

In de halve eindstrijd treft Hingis titelverdedigster Amelie Mauresmo, die bij toernooiwinst de nieuwe nummer ťťn van de wereld kan worden. Mauresmo leverde slechts vier games in tegen Roberta Vinci: 6-4, 6-0. De andere halve finale gaat tussen Nadia Petrova (6-4, 6-4 tegen Na Li) en Ai Sugiyama (6-3, 6-2 tegen Schruff).

Zelfmoordaanslag op diplomaat VS: 5 doden

Icoon AanslagOp de vooravond van het bezoek van de Amerikaanse president Bush aan Pakistan, is in de Pakistaanse stad Karachi een zelfmoordaanslag gepleegd op een Amerikaanse diplomaat. Hierbij kwamen de diplomaat, zijn chauffeur, twee omstanders en de dader zelf om het leven. Meer dan dertig mensen raakten gewond, en zijn opgenomen in ziekenhuizen.

De dader voltrok zijn slachting door met zijn auto op de auto van de diplomaat in te rijden, waarop een explosie volgde. Hij deed dit op een parkeerterrein van een hotel dicht bij het Amerikaanse consulaat. De materiŽle schade die volgde, was groot. Tien auto's werden verwoest en alle ramen van het consulaat braken door de ontploffing.

Als tegenreactie heeft Bush al laten weten zich niet te laten stoppen door "terroristen en moordenaars". Eerder deze week bracht Bush al een bliksembezoek aan Afghanistan en een bezoek aan India, waartegen tienduizenden mensen demonstreerden in de straten van de Indiase hoofdstad New Delhi.

Savage 2 alleen online te koop

S2 Games zal haar nieuwste game, Savage 2: A Tortured Soul, enkel online te koop aan gaan bieden. De maker omzeilt om deze manier de marges die de distributeur en de retailer anders zouden willen draaien.

De voorganger van Savage 2: A Tortured Soul, Savage: Battle for Newerth verscheen in 2003 en kostte destijds $50, hiervan bedroeg de marge voor S2 zo'n $20. Nu S2 echter enkel online de game aanbiedt zal de game nog slechts $30 kosten en verdient S2 er ook nog zo'n $28 per exemplaar aan.

In het verleden waren publishers veelal huiverig om games online aan te bieden, in verband met het zodoende makkelijker maken van piraterij. S2 denkt echter de oplossing gevonden te hebben door de online modus enkel mogelijk te maken op servers die door S2 gerund worden. Deze servers zullen eerst controleren of de speler de game gekocht heeft alvorens ze toe te laten.

Premier pimpen!

Leuk artikel vandaag in de Volkskrant, "Pimp de premier". Het gaat over de metamorfose die Balkenende heeft ondergaan de laatste maanden. Zijn haar, bril en manier van presenteren zijn grondig aangepakt. Of zoals hijzelf wil doen geloven, een toevallige gunstig uitgepakte ontwikkeling. Er stond ineens gel in zijn badkamer en zijn oude bril was te zwaar en moest vervangen worden.

Balkenende staat niet alleen in deze metamorfose. Het is zelfs niet eens van deze tijd, ook Lubbers en Van Agt lieten zich al pimpen. In het buitenland hebben Angela Merkel en Guy Verhofstadt ook een verandering ondergaan. Berlusconi kreeg zelfs een face-lift.

"Uiterlijk doet er wel degelijk toe in de politiek", zo stelt ook Henk te Velde, hoogleraar vaderlandse geschiedenis in Leiden. "Het gaat niet alleen om de wat de politicus vertelt maar ook hoe hij het overbrengt". In het recente boek "Machtige lichamen" beschrijven Te Velde e.a. hoe de politiek altijd al een vorm van theater is geweest.

Balkenende is wellicht te laat gepimpt. "Zijn imago is zo belabberd dat de kiezers het zullen waarnemen als een puur cosmetische verandering", zegt Kay van de Linde, voorheen de woordvoerder van Pim Fortuijn.

Dat zou best kunnen maar de indruk die hij nu maakt is in ieder geval velen malen beter dan Jozias van Aartsen. Ik heb de goede man de laatste tijd geregeld op TV mogen aanschouwen en zowel zijn uitstraling als zijn presentatie lijken nog het meest op een oude stoffige linnenkast. Deze man gaat de VVD alleen maar stemmen kosten. Voor wie me niet gelooft, kijk zelf maar!

Screenshots voor MMORPG ArchLord

Van de MMORPG ArchLord zijn een tiental nieuwe screenshots verschenen. Wat ArchLord moet onderscheiden van andere games met een vergelijkbaar thema is de mogelijkheid om de ArchLord te worden van de gamewereld, ofwel de leider ervan. De game zal dan ook een sterke focus hebben op PvP (player versus player) actie.

ArchLord zou in het 3e kwartaal van dit jaar uit moeten komen en zal enkel verkrijgbaar zijn voor de PC.Toyota bereidt zich voor op Bahrein

Woensdag is Toyota F1 begonnen met de laatste test alvorens het naar Bahrein reist. Het team werkte vooral aan de afstelling van de auto en het testen van banden.

Ralf Schumacher vond het jammer dat het aantal kilometers beperkt waren: "Het was erg koud tijdens onze eerste ťchte test met de nieuwe auto in Barcelona. Daarom is het goed dat we nog een keer met de TF106 rijden in Valencia. We hebben verder gewerkt aan de banden, maar konden niet zoveel kilometers maken als we hadden gewild, dankzij een klein elektronisch probleem."

Trulli verklaarde de spectaculaire beelden: "We hebben ook gereden met verschillende olieniveau's, waardoor de auto een beetje ging roken in de ochtend. Dat was dus geen probleem, maar iets dat we met opzet aan het testen waren." Toyota testte donderdag verder.

Testdag 02-03-2006

Ook vandaag is er weer getest op Mugello en Valencia. In ItaliŽ kwam alleen Michael Schumacher in actie, en in Spanje kwamen 4 coureurs in actie. Anthony Davidson verbrak vandaag het baanrecord, door een rondje te rijden dat vier tienden sneller was dan het oude record van Kimi RšikkŲnen.

Ook tijdens de vierde testdag op Mugello waren de weergoden Ferrari niet gunstig gezind. Het regende pijpenstelen, waardoor Schumacher zijn testprogramma niet volledig kon afwerken. Voor morgen hoop hij op beter weer.

Anthony Davidson liet op Valencia zien waar hij en de Honda toe in staat zijn. Hij reed zijn rondje bijna een seconde sneller dan het record van de 2006-auto’s, dat gisteren gezet was door RšikkŲnen. David Coulthard werd tweede, ondanks dat zijn Ferrari-motor vandaag de geest gaf. En met de warme races in Bahrein en MaleisiŽ in het vooruitzicht, is dit geen goed teken, aangezien bleek dat de koeling de oorzaak was.

Testtijden Mugello:

PosCoureurTeamWagenTijdRonden
1M. SchumacherFerrari248 F11:29.04743

Testtijden Valencia:

PosCoureurTeamWagenTijdVerschilRonden
1A. DavidsonHondaRA1061:08.540-70
2D. CoulthardRed Bull RacingRB21:10.371+1.83172
3R. SchumacherToyotaTF1061:12.064+3.52479
4J. TrulliToyotaTF1061:12.380+3.84078

Movistar maakt averij in Volvo Ocean Race

Grote opschudding in de Volvo Ocean Race vandaag: in de Spaanse zeilboot de Movistar kwam water binnen, waardoor het zeiljacht dreigde te zinken. De Nederlandse schipper Bouwe Bekking sloeg groot alarm door andere zeilboten die in de buurt koersten om hulp te vragen en maakte zijn bemanning klaar voor evacuatie.

De paniek werd veroorzaakt door een gat in de kiel van het schip, waardoor het water snel tot kniehoogte steeg in het middengedeelte. Het gat kon echter gedicht worden doordat een teamlid onder water een noodpomp wist aan te brengen. Via e-mail liet Bekking weten: "Langzaam maar zeker daalde het waterpeil in de boot en kregen we de zaak onder controle"

Toen het incident gebeurde, lag de Movistar nog op de tweede plaats in de koers, maar het zeilschip is nu afgezakt naar de zesde en laatste plaats. Vanwege verdere reparaties zal de Movistar een noodzakelijke stop moeten maken in Ushuaia, wat gelegen is in het zuidelijkste puntje van ArgentiniŽ. Inmiddels heeft de ABN Amro I als eerste boot de Kaap Hoorn weten te ronden en wordt er nu noordelijk gekoerst naar Rio de Janeiro.

Loting dag ťťn wereldbeker schaatsen Heerenveen

Na twee weken in Turijn tijdens de Olympische spelen strijden de schaatsers komend weekend om de wereldbeker in Heerenveen. De loting voor de 500 meter voor zowel de mannen als de vrouwen en de 5000 meter voor de mannen is vandaag bekend. Er zullen voor Nederland elf schaatsers in actie komen.

Vanaf vijf uur zal morgenmiddag de eerste 500 meter voor zowel de mannen als de vrouwen verreden worden. Daarnaast rijden de mannen ook nog de 5000 meter als afsluiting van de eerste dag. Door het oneven aantal schaatsers op de 500 meter bij de mannen zal Jan Bos alleen de spits moeten afbijten in de eerste rit. In de rit daarna zal Jan Smeekens uitkomen tegen de Rus Dmitry Lobkov. Jacques de Koning maakt zijn opwachting in rit vier tegen de Koreaan Kyou-Hyuk Lee. Gerald van Velde zal als laatste Nederlander starten in rit acht tegen de Japanner Yuja Oikawa. Olympisch kampioen Joey Cheek start in de laatste rit tegen de Rus Dmitry Dorofeyev.

Op de 500 meter voor vrouwen zullen vijf Nederlandse vrouwen in actie komen. Annette Gerritsen start in rit ťťn tegen de Japanse Aki Tonoike. Margot Boer en Marianne Timer komen elkaar tegen in rit drie. In rit vijf komt Marieke Wijsman in actie, zij zal de Japanse Sayuri Yoshii tegenkomen. De Olympische kampioene Svetlana Zhurova start in de ťťn na laatste rit tegen de Japanse Sayuri Osuga. In de laatste rit starten de Duitse Jenny Wolf en de Italiaanse Chiara Simionato.

Op de 5000 meter voor de mannen komen Gianni Romme, Rintje Ritsma, Sven Kramer en Carl Verheijen in actie. Romme komt de Duitser Robert Lehmann tegen, in de rit daarna komt Rintje Ritsma in actie tegen de Noor Odd Borgersen. De laatste twee Nederlanders komen uit in de laatste twee ritten. Sven Kramer heeft de Noor Eskil Ervik als tegenstander. Carl Verheijen moet het opnemen tegen de Olympisch kampioen Chad Hedrick.

Verder is bekend geworden dat Erben Wennemars en Bob de Jong niet in actie zullen komen in Heerenveen. Wennemars meldde zich ziek af en De Jong zegt vermoeid te zijn na alle huldigingen door zijn olympisch succes.

De belangrijkste ritten:

500 meter mannen

Dmitry Lobkov - Jan Smeekens
Kyou-Hyuk Lee - Jacques de Koning
Tucker Fredricks - Kip carpenter
Gerard van Velde - Yuja Oikawa
Joji Kato - Casey FitzRandolph
Kan-Seok Lee - Jeremy Wotherspoon
Dmitry Dorofeyev - Joey Cheek

500 meter vrouwen

Aki Tonike - Annette Gerritsen
Margot Boer - Marianne Timmer
Marieke Wijsman - Sang-Hwa Lee
Sanne van der Star - Sayuri Yoshii
Svetlana Zhurova - Sayuri Osuga
Jenny Wolf - Chiara Simionato

5000 meter mannen

Marco Weber - Shani Davis
Gianni Romme - Robert Lehmann
Rintje Ritsma - Odd Borgersen
Enrico Fabris - Lasse Saetre
Eskil Ervik - Sven Kramer
Chad Hedrick - Carl Verheijen

Wat is Dit opgave 6 ronde 3

Het doel van dit spel is om te raden wat er op een foto staat. Lijkt simpel en op zich is het dat ook, alleen hebben we het iets moeilijker gemaakt. In de eerste ronde is er een klein stukje van het item op de foto zichtbaar en per ronde wordt het stukje dat zichtbaar is steeds iets groter In het totaal zijn er maximaal vier ronden waarin geraden kan worden wat er op een foto staat.

De regels
Je mag 1x per gepost plaatje een poging doen, of binnen 15 minuten veranderen!
Je kan 6 punten per goed antwoord verdienen.
Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier krijg je maar 3 punten voor!
Ben je heel erg warm volgens de jury qua antwoord? dan kun je hiermee nog 2 punten verdienen!
crew is zoals altijd uitgesloten van deelname
Heb je toevallig de grotere afbeelding van de WID en je post deze dan ben je uitgesloten van deelname voor dit kwartaal.

De prijzen
Per kwartaal zijn er prijzen te verdelen. De prijs voor het eerste kwartaal (dus alle spellen Wat is Dit tot en met 1 april) is een DVDset bestaande uit de volgende zes DVDs:
Henk Westbroek - Zuigwortel
Sjaak Bral - Op ware grootte
Sjaak Bral - Hurken in de Berm
Herman Finkers - Geen spatader veranderd
Hard Gelach, het beste cabaret ooit op een DVD
Joep (Joep Onderdelinden)


Deze prijzen voor het eerste kwartaal zijn beschikbaar gesteld door CNR Entertainment.

De tussenstand voor Wat is Dit van het eerste kwartaal is hier te vinden.

De opgave

Amersfoort krijgt record grootste indoorbaan

Als de vergaderingen niet een plotselinge vertraging oplopen, kunnen we in 2008 in Amersfoort de grootste indoorbaan van Europa bewonderen. Er zijn namelijk vergevorderde plannen om een overdekte tennisbaan te bouwen rond Amersfoort.

De organisatie van Dutch Open Tennis wil in samenwerking met de gemeente Amersfoort en Krijco Amusement een hal bouwen met een capaciteit voor 8000 toeschouwers. In het stadion zullen twaalf hardcourtbanen worden aangelegd, inclusief schuifdak. Buiten zullen nog eens twintig banen worden gelegd met als ondergrond hardcourt, gravel en gras. Alleen de locatie voor het complex moet nog worden aangewezen door de gemeente.

Tux-PC

Hoe kun je goed herkenbaar maken welk besturingssysteem op een PC draait. Bij apple hebben ze het opgelost door hun machines een geheel eigen look te geven, waardoor je er vrijwel altijd vanuit kunt gaan dat er een MacOS op draait.

Maar als het gaat om het verschil tussen een Linux bak of een Windows bak, dan wordt dit al wat moeilijker om te zien. Nu hebben ze bij Linux ook een heel nieuw eigen design gemaakt. In de vorm van hun pinguin, Tux.

Bayern wil Van Bommel

FC Bayern MŁnchen wil Mark van Bommel aantrekken als vervanger voor Michael Ballack. De Duitser vertrekt bij de leider in de Bundesliga, vermoedelijk naar Chelsea.

Bayern-trainer Felix Magath heeft meermaals verteld een speler met kwaliteit te willen aantrekken als vervanger voor de spelmaker. Daarbij is zijn oog onder anderen gevallen op Mark van Bommel, die moeite heeft een plaats te vinden in het eerste van FC Barcelona.

"Het is een goede speler, een winnaar met persoonlijkheid op het veld," zegt Magath. "Hij kan een team leiden, anders zou hij niet voor Nederland en Barcelona spelen."

De Nederlander die al bij Bayern speelt, Roy Makaay, heeft reeds contact opgenomen met Van Bommel over een mogelijke overstap naar de Bundesliga. "Ik heb al met hem gesproken over Bayern," aldus Makaay.

Van Bommel stapte afgelopen zomer transfervrij over van PSV naar Barcelona. In Spanje kan hij maar moeilijk een basisplaats veroveren in de ploeg van Frank Rijkaard. Hij verloor ook zijn plaats in Oranje, die hij afgelopen woensdag weer opeiste tegen Ecuador.

Coupet wil duidelijkheid

Grťgory Coupet wil duidelijkheid over wie er eerste doelman zal zijn op het WK. Dat vertelde de Franse goalie van Olympique Lyon in een interview.

Bondscoach Raymond Domenech zit in eenzelfde soort dilemma als JŁrgen Klinsmann, bondscoach van Duitsland. Beiden hebben ze twee topkeepers onder hun hoede, die allen willen fungeren als eerste doelman in Duitsland komende zomer.

"Ik had eigenlijk nu wel een soort bevestiging verwacht," vertelt Coupet. "Als ik vlak voor het WK hoor dat ik tweede keeper ben achter Fabien Barthez is dat een enorme tegenslag. Ik ken mezelf, en als ik een tegenslag moet verwerken ben ik niet mijn normale zelf."

Afgelopen woensdag verloor Frankrijk een oefeninterland tegen Slowakije met 2-1. Toen stond Marseille-keeper Fabien Barthez in het doel bij Les Bleus. "Ik weet zeker dat ik in ieder geval nummer twee ben. Maar ik heb zo hard gewerkt om nummer ťťn te zijn, dat het een enorme tegenslag voor me zou zijn als dat niet zo is op het WK," aldus de doelman van de regerend Frans kampioen.

'Ballack naar Chelsea'

Michael Ballack vertrekt aankomende zomer naar Chelsea. Dat zegt althans zijn zaakwaarnemer Michael Becker.

De spelmaker van Bayern MŁnchen vertelde eerder niet naar Chelsea te zullen gaan, wanneer hij deze zomer transfervrij mag vertrekken. Zijn zaakwaarnemer vertelt nu iets anders. "Ballack zal naar Chelsea gaan als Real Madrid hun interesse geen nieuw leven inblaast," zegt Becker.

Naast Chelsea en Real Madrid zijn ook Internazionale en Manchester United gegadigden, maar de Duitse middenvelder heeft aangegeven mee te willen spelen met belangrijke kanshebbers op de nationale titel en de Champions League volgend seizoen.

"Michael wilde graag naar Real Madrid, maar sinds het vertrek van voorzitter Florentino Pťrez weten we niet wat er gaat gebeuren," vertelt Becker. "Hij zal in ieder geval niet naar Inter gaan, want hij zal spelen bij een club met een grotere kans op het winnen van de Champions League dan Bayern."

Mocht de Duitser daadwerkelijk naar Chelsea gaan, dan is het maar de vraag of hij makkelijk een basisplaats zal veroveren. Zijn vaste plek op het veld als aanvallende middenvelder is bij Chelsea in handen van Frank Lampard, die het seizoen van zijn leven speelt bij de Engelse leiders.

NCSoft aangeklaagd voor 230 miljoen dollar

NCsoft, de maker van onder andere Lineage, Lineage II, City of Heroes, City of Villains en Guild Wars, wordt in Zuid-Korea aangeklaagd voor het behoorlijke bedrag van maar liefst 230 miljoen dollar. Dit allemaal omdat meer dan 230,000 mensen het slachtoffer zouden zijn geweest van identiteitsdiefstal. De overheidsdatabase in Zuid-Korea werd gehacked om persoonlijke ID-nummers te gebruiken om Lineage- en Lineage II-accounts aan te maken. Volgens NCsoft werden de accounts 'in goed vertrouwen' aangemaakt. Ze zeggen niks te maken te hebben met het stelen van identiteiten.

In Zuid-Korea bestaat al 40 jaar het systeem van een 13-cijferig ID-nummer voor elke bewoner. De gemiddelde Koreaan is ingeschreven bij 27 online services waarvan de meesten dit ID-nummer vragen bij registratie. In China werden de gestolen codes gebruikt door 'gaming farms' - bedrijven met werknemers die zeer weinig betaald krijgen om items en gold te verdienen in MMO's. Deze worden dan later voor echt geld verkocht aan andere spelers. Als de advocaten die voor de zaak strijden hun zin krijgen zal elke gedupeerde 1000 dollar uitgekeerd krijgen - in totaal zou dat NCsoft ongeveer 230 miljoen gaan kosten.


Lineage en Lineage II worden samen bevolkt door vele miljoenen spelers

Valverde pakt etappewinst in Murcia

Alejandro Valverde heeft de tweede rit in de Ronde van Murcia gewonnen. De 25-jarige Spanjaard dankte dat vooral aan zijn capaciteiten als daler.

De tweede etappe in de Ronde van Murcia kende haar voornaamste obstakel op twintig kilometer van de meet met de beklimming van de Alto de la Perdiz. Lampre-Fondital voerde op die col van de eerste categorie de forcing uit, waardoor onder andere Vinokourov, Menchov, Mayo en leider Haussler de rol moesten lossen. Zo’n 25 renners bleven over. In de afdaling koos Valverde het hazenpad, met succes zo bleek later. Angel Vicioso finishte als tweede en wordt de nieuwe leider.

Blatter: '16 clubs per competitie'

Sepp Blatter wil dat nationale competities in de toekomst nog maar uit zestien clubs bestaan. De voorzitter van de Wereldvoetbalbond FIFA verwacht een beter evenwicht tussen nationale en internationale wedstrijden.

De Zwitser heeft aangegeven dat hij deze wijziging zeker door wil voeren. Blatter wil het voorstel op de agenda van het FIFA-congres later in 2006 laten zetten.

De clubs in Engeland hebben het zwaarste programma op dit moment. In de Premier League moeten 38 wedstrijden worden gespeeld, en daarbij komen nog de FA Cup en de League Cup. Aansluitend zijn er voor de topclubs nog UEFA Cup of Champions League verplichtingen.

Na Engeland komt Frankrijk, dat ook twee nationale bekertoernooien heeft, maar minder Europese afgevaardigden. Spanje en ItaliŽ volgen daarna met 38 nationale wedstrijden. Duitsland is het vijfde drukste land, met 34 wedstrijden. Dit geldt ook voor Nederland, dat sinds dit seizoen een play-offsysteem gebruikt.

Verheijen, Groenewold langer bij TVM

Renate Groenewold en Carl Verheijen hebben hun verbintenis met de TVM Schaatsploeg met twee jaar verlengd tot en met het voorjaar van 2008.

Arjan Bos, de president-directeur van TVM Verzekeringen, is in zijn nopjes met de contractverlengingen: ”Renate en Carl zijn belangrijk voor ons. Niet alleen presteren ze zelf nog op hoog niveau, maar ook in de begeleiding en ondersteuning van de talentvolle jongeren zijn ze van toegevoegde waarde.”

Verheijen en Groenewold komen al sinds 2002 uit voor TVM. Groenewold veroverde in 2004 de wereldtitel allround, en won twee olympische medailles gedurende haar loopbaan. Verheijen legde tweemaal beslag op de bronzen plak tijdens de laatste Olympische Winterspelen in Turijn.

Sugiyama plaatst zich voor halve finale

Ai Sugiyama heeft zich geplaatst voor de halve finales van het WTA-toernooi van Qatar. Dat deed de Japanse door de Duitse Julia Schruff met 6-3 6-2 te verslaan.

De partij duurde 66 minuten. Sugiyama, denummer 26 van de wereldranglijst, versloeg al eerder in het toernooi de Russin Anastasia Myskina. De andere kwartfinales gaan tussen de als eerste geplaatste FranÁaise Amťlie Mauresmo en de Italiaanse Roberta Vinci, de Zwitserse Martina Hingis en de als zesde geplaatste Svetlana Kuznetsova en tussen de Chinese Na Li en de Russin Nadia Petrova.

Midway brengt vijf games naar Xbox Live Arcade

Midway lijkt de hofleverancier te worden van Xbox Live Arcade. Ze hebben al vier verschillende titels uitgebracht: Joust, Gauntlet, Smash TV en Robotron: 2084. Midway heeft nu aangekondigd dat er nog vijf games aan zitten te komen. Het gaat om de volgende vijf games: Ultimate Mortal Kombat 3, Defender, Paperboy, Cyberball en Root Beer Tapper.

Ultimate Mortal Kombat 3 kent iedereen wel van naam en nu kun je heel vaak de bekende zin uit dit spel horen: "Finish Him!". Defender is na 25 jaar weer opnieuw te spelen. Dit spel is ťťn van de bekendere arcade-games uit de jaren 80 en is een futuristische side-scrolling spel. Paperboy komt uit het jaar 1984 en hierin speel je de rol van een krantenbezorger. In Root Beer Tapper zul je zo snel mogelijk Root Beer moeten tappen en je klanten tevreden moeten houden.Midway heeft gezegd dat de verkopen van Xbox Live Arcade games meer zijn dan verwacht, maar dat het niet echt bijdraagt aan de omzet van Midway. Maar ze zijn erg wel erg enthousiast over en ze zijn blij dat veel gamers er plezier aan beleven. Mochten de PS3 en de Revo een soort gelijke functionaliteit bieden dan zal Midway hier zeker games voor gaan ontwikkelen. De games komen dit jaar uit maar wanneer precies en hoeveel ze gaan kosten is nog niet bekend.

Nadal is Henman de baas

Rafael Nadal heeft zich geplaatst voor de halve finale van het ATP-toernooi in Dubai. De nummer twee van de wereld versloeg Tim Henman: 7-6 (1), 6-1.

Henman kwam het beste uit de startblokken. Met zijn risicovolle chip and charge tactiek bracht hij Nadal aan het wankelen in diens servicegames. Henman beet echter niet door, en in de vijfde game moest hij dat bekopen met een servicebreak. De 31-jarige Brit slaagde er alsnog in een tiebreak uit het vuur te slepen, maar daarin stapelde hij fout op fout. Het bleek een voorbode voor het verloop van het tweede bedrijf.

”Ondanks enkele problemen met mijn opslag, ben ik er tevreden over. Ik heb toch negen aces geslagen”, keek Nadal terug op zijn zege. De Spanjaard moest het begin van het seizoen missen wegens een slepende voetblessure. Eerder op de dag verzekerde Mikhail Youzhny zich van een plek bij de laatste vier. De Rus wervelde met 6-3 en 6-1 langs Olivier Rochus.

Seizoen Tim Vincken voorbij

Tim Vincken komt dit seizoen niet meer in actie. De jonge Feyenoorder moet binnenkort een schouderoperatie ondergaan.

Vincken liep zijn schouderblessure twee weken geleden op, tijdens de training. Uit onderzoek is gebleken dat een operatie noodzakelijk is. Vincken speelde dit seizoen slechts drie competitiewedstrijden in de hoofdmacht, onder meer door kwetsuren aan zijn kuit en hamstring. Op het WK onder-20 van afgelopen zomer was hij een van de opvallende figuren bij het Nederlands elftal.

BelgiŽ laat extreem-linkse Turkse ontsnappen

Fehriye Erdal is foetsie er vandoorEr is een rel ontstaan over de extreem-linkse Turkse activiste Fehriye Erdal, die dinsdag in BelgiŽ tot 4 jaar cel is veroordeeld. Erdal, die de uitspraak in beperkte vrijheid (huisarrest) op een geheime locatie bij onze zuiderburen mocht afwachten, is na het vonnis spoorloos verdwenen. De politie kan haar dus niet naar de gevangenis overbrengen.

Turkije is woedend over de gang van zaken. De regering eist dat het veroordeelde lid van het streng marxistische Revolutionaire Volksbevrijdingsfront DHKP/C onmiddellijk wordt vastgezet. Het land wil Erdal bovendien uitgeleverd zien, omdat ze nog een appeltje met haar hebben te schillen. Ze vluchtte in 1999 naar BelgiŽ nadat ze in Turkije werd veroordeeld wegens betrokkenheid bij de moord op industrieel ÷zdemir Sabanci in 1996. Als schoonmaakster zou ze twee huurmoordenaars toegang hebben verschaft tot zijn kantoor.

Ook in de Belgische politiek lopen de gemoederen hoog op. Velen in het parlement spreken schande van de verdwijning. En het Vlaams Belang heeft zelfs al het ontslag geŽist van verantwoordelijk minister Laurette Onkelinx van Justitie. Belgische media melden dat de fout zou liggen bij De Staatsveiligheid. Die had opdracht gekregen Erdal in de gaten te houden, zodat ze niet zou kunnen vluchten als ze veroordeeld zou worden.

DHKP/C (het voormalige Devrimci Sol) is in Turkije verboden en staat in de VS en de EU op een lijst van terreurorganisaties. Dinsdag werden er samen met Erdal in BelgiŽ nog zes leden van de terreurgroep veroordeeld tot straffen variŽrend van 4 tot 6 jaar.

Met dank aan IronMikey en HellRaiser18 voor de submit.

Jessica Alba woest op Playboy na bikini-foto

Icoon ShowbizzJessica Alba is woedend op het Amerikaanse mannenblad Playboy. De actrice meent dat het tijdschrift zonder toestemming een foto van haar in bikini op de voorpagina van de editie van maart heeft geplaatst. Alba, onder meer bekend van de films Fantastic Four en Sin City, heeft een schadevergoeding geŽist en dreigt een rechtszaak aan te spannen.

"Playboy heeft mij gevraagd te poseren voor het blad, maar dit heb ik geweigerd. Vervolgens hebben zij via leugens een foto van mij weten te bemachtigen. Op de foto, die is gemaakt tijdens de opnames van Into the Blue, ben ik te zien in een piepkleine bikini", aldus een boze Alba, die onlangs door bezoekers van de website Askmen.com nog werd gekozen tot meest gewilde vriendin, volgens De Telegraaf.

Advocaat Brian Wolf van de 24-jarige actrice heeft direct een brief gestuurd naar Playboy. "Het publiek verwacht nu, door de foto op de voorpagina, dat er naaktfoto's van Jessica in het blad staan. Wij eisen een vergoeding, omdat dit zeer slecht is geweest voor haar reputatie en carriŤre."

Playboy heeft tevens een brief van Columbia Pictures gekregen. De filmmaatschappij pikt het niet dat het blad beelden uit de film Into the Blue gebruikt voor publicatie. De maatschappij noemt de actie van Playboy een "zwijnenstreek" en eist dat het blad zijn excuses aanbiedt.


De bewuste cover

Geen straf voor vrouw die vriend doodstak

Icoon JustitieDe vrouw die vorig jaar in het Groningse Beerta haar vriend met een mes om het leven bracht, heeft van de rechtbank in Groningen geen straf opgelegd gekregen. De rechtbank ontsloeg de 30-jarige vrouw vandaag van alle rechtsvervolging. Het Openbaar Ministerie (OM) had een celstraf van vijf jaar geŽist.

De vrouw stak haar 33-jarige vriend in de nacht van 13 op 14 augustus in zijn slaap dood met een mes. Het gebeuren vond plaats in de woning van de twee. Meteen na haar daad belde de vrouw de politie, die haar in de buurt van de woning aantrof. Tegenover de rechter verklaarde de vrouw vandaag jarenlang mishandeld en bedreigd te zijn en geen andere uitweg meer te zien. De rechtbank achtte doodslag bewezen, maar zag af van een straf omdat er op het moment van de steekpartij sprake zou zijn van psychische overmacht.

Het OM is van mening dat de vrouw, die zwanger was toen ze tot haar daad overging, haar vriend eerder had moeten verlaten. De rechtbank oordeelde echter dat de voorgeschiedenis van misbruik en geweld dat voor haar heel moeilijk maakte. De vrouw zou door haar lage gevoel van eigenwaarde haar vriend niet hebben durven verlaten. Het OM weet nog niet of het in hoger beroep gaat.

Balkenende roept allochtonen op tot stemmen

Icoon VerkiezingenJan Peter Balkenende heeft allochtonen opgeroepen te gaan stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgende week. Het is volgens de premier dŤ manier om beter deel uit te maken van de Nederlandse samenleving. Balkenende deed zijn uitspraken op een bijeenkomst met Turkse kandidaat-raadsleden en journalisten in Rotterdam.

"Integratie is een kans; mensen mogen nooit het gevoel krijgen dat ze er niet bijhoren", aldus Balkenende. De CDA-politicus herhaalde tevens dat Nederlandse moslim-organisaties zich in de zaak rond de spotprenten van de profeet Mohammed constructief hebben opgesteld. De premier prees hen voor het zoeken van het debat en het afwijzen van geweld.

Balkenende zei voorts het belangrijk te vinden dat allochtonen Nederlands spreken. Een verplichting vindt hij echter wel ver gaan. Minister Verdonk (VVD) van Vreemdelingenzaken en Integratie zei in januari van dit jaar wel iets te zien in een omgangscode voor heel Nederland, waar ook Nederlands spreken op straat onder valt.

Nederlandse jeugd wordt sneller dikker

Icoon Gezondheid De Nederlandse jeugd is sinds 1997 opvallend veel dikker geworden. Bovendien worden kinderen op steeds jongere leeftijd al dik. Op dit moment is 14 procent van de jongens en 17 procent van de meisjes te dik. Dat blijkt uit een onderzoek van TNO en het Medisch Centrum van de Vrije Universiteit onder ruim 80.000 kinderen van 4 tot 15 jaar oud.

Het onderzoek is in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid uitgevoerd. De gegevens werden verzameld tussen 2002 en 2004, en zijn vergeleken met de gegevens van een onderzoek uit 1997.

Het percentage kinderen met overgewicht is in die periode voor een aantal leeftijdscategorieŽn verdubbeld. Het percentage kinderen met obesitas (ernstig overgewicht) is soms zelfs verdrievoudigd. Uit de studie bleek bijvoorbeeld dat 1 op de 4 meisjes van 9 jaar oud te kampen heeft met overgewicht. In 1997 was dit nog 1 op de 7, en in 1980 hadden 'slechts' 1 op de 15 meisjes van 9 last van overgewicht.

De cijfers zijn volgens de onderzoekers verontrustend. Vooral de snelle stijging van kinderen met obesitas is ernstig, omdat deze kinderen later een grotere kans lopen op diabetes en op hart- en vaatziekten.

'Sovjet-Unie achter moordaanslag op paus'

Icoon BuitenlandsDe moordaanslag op paus Johannes Paulus II in 1981 werd uitgevoerd in opdracht van de voormalige Sovjet-Unie, zo luidt de conclusie van een rapport van een Italiaanse parlementaire commissie. Het rapport werd vandaag openbaar gemaakt.

"De commissie gelooft stellig dat de leiding van de Sovjet-Unie het initiatief nam om paus Johannes Paulus II te elimineren", aldus het rapport. De geheime diensten van de Sovjet-Unie zouden volgens de parlementaire commissie de opdracht hebben gekregen "om alle operaties in het werk te stellen om een misdaad van uitzonderlijke ernst te plegen, zonder hedendaags vergelijk".

Begin jaren tachtig kwam in Polen, het vaderland van de neergeschoten paus, een hervormingsgezindheid op gang die uiteindelijk zou leiden tot de val van het Sovjet-imperium. De paus steunde de Poolse vakbond Solidariteit. Historici menen dat de Rooms-katholieke leider een belangrijke rol heeft gespeeld in de aanloop naar de eerste vrije verkiezingen in Polen en de val van de Berlijnse muur in 1989.

Johannes Paulus II werd op 12 mei 1981 op het Sint Pietersplein in Vaticaanstad neergeschoten door de Turk Mehmet Ali Ağca. De paus werd getroffen door meerdere kogels en raakte levensgevaarlijk gewond. Een zes uur durende operatie redde zijn leven. Ağca werd na de aanslag onmiddelijk overmeesterd en tot een levenslange celstraf veroordeeld. Een paar dagen na de aanslag schonk de paus Ağca vergiffenis, in 1983 ging hij zelfs bij hem op bezoek in de gevangenis. Eerder dit jaar werd bekend dat Ağca in 2010 vrijkomt.

Johannes Paulus II, die op 2 april 2005 overleed, schreef vorig jaar zelf in zijn laatste boek dat Ağca niet alleen verantwoordelijk was voor de aanslag. Iemand anders "was het brein en heeft iemand anders de opdracht gegeven", zo schreef hij. Na verschijning van dit boek besloot de Italiaanse parlementaire commissie het onderzoek te heropenen. In 1986 nog kon een connectie met de Bulgaarse geheime diensten niet worden bewezen.


Met dank aan damage74 voor de submit.

Webzen geeft next-gen MMO uit van Red 5 Studios

De Zuid-Koreaanse MMO-uitgever Webzen kondigde gisteren aan de rechten te hebben verkregen op het wereldwijd distribueren en uitgeven van de eerste MMO van Red 5 Studios, een ontwikkelaar opgericht door drie ontwikkelaars die een belangrijk deel vormden van het World of Warcraft ontwikkelingsteam.

Red 5 Studios is een van vele nieuwe ontwikkelingsstudios opgericht door ex-Blizzard werknemers en bezit een grote hoeveelheid ervaring wat betreft zowel multiplayer- als MMO-ontwikkeling. De ontwikkelaar werd vorig jaar opgericht en begon direct aan de ontwikkeling van een nieuwe MMO voor de next-gen hardware platforms.

Over de game is momenteel nog vrijwel niks bekend, noch is er info beschikbaar over een mogelijke releasedatum. Wel is bekend dat Red 5 Studios onlangs de rechten heeft verkregen op de next-generation Offset Engine van Offset Software welke op de komende GDC (Game Developers Conference) gedemonstreerd zal worden. Het is daarnaast waarschijnlijk dat er ook andere informatie over de game naar buiten zal komen op de GDC.

De game van Red 5 Studios is de 2e grote wereldwijde publishing overeenkomst die Webzen in korte tijd getekend heeft. Webzen zal ook de MMO All Points Bulletin (APB) van de maker van Grand Theft Auto, David Jones, uitgeven voor PC en Xbox 360. Op welke platforms de game van Red 5 Studios zal verschijnen is helaas nog niet bekend.

Website Pokémon Link geopend

Nintendo heeft de website van Pokťmon Link (in de VS Pokťmon Trozei) geopend. Pokemon Link is een puzzelgame, waarin je zowel horizontaal als verticaal lijnen met vier Pokťmon van dezelfde soort moet maken. Op de website staat informatie over deze nieuwe game en kun je ook al de basis van het spel leren. De website kun je *hier* vinden. Pokemon Link verschijnt op 28 april in de winkels. In Japan kwam de game oktober vorig jaar al uit.Nieuwe beelden add-on Act of War

Act of War: High Treason is een add-on voor de RTS Act of War: Direct Action. Van de add-on zijn vandaag een zestal nieuwe screenshots verschenen. De add-on voegt met name zeeslagen toe aan het origineel onder andere in de vorm van meer dan een dozijn nieuwe marine-eenheden. Bij deze eenheden moet je onder andere denken aan Tarawa-class vliegdekschepen, Typhoon onderzeeŽrs, SH-60 Seahawk anti-onderzeeŽr helicopters, Harrier straaljagers en Zubr hovercrafts.

De bestaande facties hebben verder ook een aantal andere units en upgrades erbij gekregen waaronder Kiowa verkenningshelicopters voor de Amerikanen en SCUD launchers voor het consortium.

Verder is er in plaats van een 4e factie toe te voegen aan de game gekozen voor het toevoegen van huurlingen. Deze huurlingen kunnen logischerwijs maar door een zijde in dienst worden genomen en zijn erg duur. Sterven ze of raken ze gewond dan krijg je ook niet al je geld terug.

De huurlingen variŽren van troepen gewapend met shotguns tot Roland SAM (Surface-to-Air Missiles) eenheden tot SU-25 vliegtuigen en zelfs F117 stealth bommenwerpers die overal op de map ingezet kunnen worden.

Act of War: High Treason zal vanaf de 24e van deze maand hier in de schappen liggen.
World of Warcraft bereikt zes miljoen spelers

Er lijkt geen einde meer te komen aan de populariteit van de MMORPG World of Warcraft. Inmiddels zijn er al zes miljoen mensen die het spel spelen wereldwijd. Dit is bijna een miljoen spelers meer dan medio december. Het lijkt er dus op dat de game voorlopig nog wel zal groeien. Blizzard gaat zelfs nog een stapje verder en beweerde een paar dagen terug zelfs dat WoW nog twintig jaar zal blijven groeien.

Binnenkort komt er ook nog een uitbreiding aan die waarschijnlijk ook zeer goed zal verkopen. Spelers willen namelijk niet achter gaan lopen op hun vrienden die de uitbreiding wel hebben en worden dus min of meer gedwongen om ook de uitbreiding in de winkel te halen. Blizzard gaat dus nog gouden tijden tegemoet.

Nog even wat leuke feitjes: Blizzard heeft alleen al in Europa 450 mensen in dienst van 22 verschillende nationaliteiten. Deze zorgen ervoor dat 1 miljoen Europese spelers rustig hun ding kunnen doen in het Engels, Duits en Frans. In de nabije toekomst zal er ook een Spaanse versie verschijnen.Miljoenen gamers verliefd op World of Warcraft

Jeugdige 'gangstah's' uit Vaassen opgepakt

In het Gelderse Vaassen heeft de politie onlangs jeugdbende 'VOG' opgerold. In totaal zijn zes arrestaties verricht, allen jongens in de leeftijd variŽrend van 16 tot 19 jaar. Met de aanhoudingen zijn 58 misdrijven opgelost; onder meer bedreigingen via kogelbrieven en graffititeksten, openlijke geweldpleging, het doen van valse bommeldingen, verboden wapenbezit, brandstichting en diefstal.

De letters VOG, die ze als graffiti toepasten, staan voor 'Vaassense Original Gangsters'. Middels graffititeksten werden Kamerlid Ayaan Hirsi Ali en een wijkagent beledigd. Deze werden ook ondertekend met de tag: 'United Moslim Click'. De politie trof bij de verdachten een busje traangas aan en twee op echt gelijkende nepvuurwapens.

Een 17-jarige verdachte is in voorlopige hechtenis geplaatst. De andere jongens hebben enkele dagen vastgezeten, maar zijn voorlopig vrijgelaten. Volgens het ANP zijn de verdachten zowel autoch- als allochtoon.

Slaagkans rijexamen iets toegenomen

Icoon File De kans om te slagen voor je rijexamen is in 2005 iets toegenomen ten opzichte van het jaar daarvoor. Het percentage geslaagden nam met ongeveer 1 procentpunt toe tot 47,9 procent, terwijl het totaal aantal examens met 5 procent daalde tot 354.500. Dat heeft het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) donderdag bekendgemaakt.

Het hogere slagingspercentage zou te danken zijn aan de rijopleiding in stappen. Tijdens deze methode worden er stap voor stap 39 handelingen apart behandeld. In 2005 volgende ruim 10.000 leerlingen deze nieuwe methode. Het slagingspercentage lag voor hen 20 procent hoger dan voor anderen.

Overigens willen het ministerie van Verkeer en Waterstaat en het CBR het rijexamen per 2007 gaan verzwaren. Er moet dan meer gelet worden op inzicht en op het herkennen van gevaarlijke situaties.

Drie screens LEGO Star Wars II: The Original Trilogy

LucasArts heeft de drie screenshots van de volgende LEGO Star Wars game naar buiten gebracht. In de game zul je met de welbekende LEGO-poppetjes in het Star Wars universum avonturen gaan beleven. Je zult niet alleen met een poppetje rondlopen, maar bijvoobeeld ook met X-wing en Tie Fighters over de Deathstar kunnen vliegen.

Deze versie zal ook een adaptieve moeilijkheidsgraad bevatten, deze past zich aan naar mate je beter of slechter speelt. Dit houdt de game dus interessant voor zowel de kleinste gamers als de grote jongens.

Next-gen titel Elveon aanwezig op E3 2006

10Tacle studios zal op E3 2006 haar next-gen titel Elveon tonen. Elveon is een fantasy actie-game die draait op Epics Unreal Engine 3 en zal verschijnen voor PC en Xbox 360. Elveon zal de speler begeleiden door de historie van de Elven met volgens de developer beeldschone graphics en een innovatief gevechtssysteem. Elveon staat momenteel in de planning voor het 2e kwartaal van 2007.

Naast Elveon zal 10Tacle Studios ook een opvolger voor haar racinggame GTR laten zien op de E3 beurs. GTR2 - FIA GT Racing Game zal in de zomer van 2006 het levenslicht zien en zal alles wat haar voorganger bood weer bieden, maar nu met een groot aantal innovatieve features, betere AI en een compleet nieuwe grafische engine. GTR2 zal enkel verschijnen voor de PC.

Friesinger niet op 3.000 meter

Anni Friesinger neemt zaterdag niet deel aan de 3.000 meter tijdens de finale om de wereldbeker.

Friesinger is nog altijd niet hersteld van gezondheidsklachten, waardoor ze de 5.000 meter op de Olympische Spelen moest laten schieten. ”Ik beschik slechts over 75 tot tachtig procent van mijn vermogen”, aldus de Duitse, die in Turijn twee medailles veroverde. Friesinger doet wel mee aan de 1.000 en 1.500 meter. In beide klassementen leidt ze de dans.

Skitijd

Nu de Olympische Spelen alweer zijn afgelopen moeten we weer even afscheid nemen van onder andere de downhill en de slalom. Het gaat hier dan over varianten van het skiŽn.

Gelukkig kan iedereen nog even een leuk skispel gaan spelen. En je hoeft niet persť een fan te zijn van de Olympische Spelen of goed te kunnen skiŽn, want dit kan iedereen. En natuurlijk willen we jullie snelste tijden en hoogste scores in de reacties zien.

Valenciana, Agritubel naar Tour

Agritubel en Communidad Valencia zijn door de Sociťtť du Tour de France geÔnviteerd om deel te nemen aan de 93e Tour de France.

Agritubel is een Franse formatie. Sinds 2005 is het team actief in de Pro Continental Tour. Bekende namen zijn onder meer Christophe Agnolutto (etappewinnaar in 2000), Benoit Salmon en Juan-Miguel Mercado. Ook de Nederlander Hans Dekkers maakt deel uit van Agritubel, dat in 2005 nog werd gepasseerd bij de uitreiking van de wildcards.

Het Spaanse Communidad Valencia heeft als kopstukken Eladio Jimenez, David Bernabeu en David Blanco. In het verleden nam de ploeg diverse malen deel onder de naam Kelme. De andere twintig ploegen zijn afkomstig uit de Pro Tour en hadden automatisch startrecht. De 93e Tour de France gaat op 1 juli van start met een proloog in Straatsburg en duurt tot en met 23 juli.

Het parcours van de Grande Boucle vind je hier.


De ploegen in de 93e Tour de France:

ItaliŽ:
Lampre - Fondital
Liquigas - Bianchi
Team Milram

Spanje:
Caisse d’Epargne-Illes Balears
Euskaltel-Euskadi
Saunier Duval
Liberty Seguros
Communidad Valenciana

Frankrijk:
Ag2r
Bouygues Telecom
Cofidis
Crťdit-Agricole
FranÁaise des Jeux
Agritubel

BelgiŽ:
QuickStep-Innergetic
Davitamon-Lotto

Duitsland:
Gerolsteiner
T-Mobile

Nederland:
Rabobank

Verenigde Staten:
Discovery Channel

Denemarken:
CSC

Zwitserland:
Phonak


Ploegen Vuelta a EspaŮa bekend

Relax-Gam en Communidad Valenciana hebben de twee wildcards gekregen voor de Ronde van Spanje. Dat maakte organisator Unipublic bekend.

De twintig ploegen uit de ProTour (waaronder Rabobank) waren al verzekerd van deelname aan de Vuelta a EspaŮa 2006. De invitatie van Communidad Valenciana is logisch. Het voormalige Kelme is al jaren een vaste keuze voor de organisatie en heeft altijd enkele renners die meespelen in de top tien. Het is echter verrassend dat Relax-Gam de voorkeur krijgt boven bijvoorbeeld het Belgische Unibet.com, dat met renners als Cooke, Dominguez en Carlos Garcia Quesada een redelijke ploeg op de been kan brengen.

Manager Hilaire Van der Schueren van Unibet.com is dan ook teleurgesteld: ”Relax is voor mij geen verrassing, want het is de ploeg van organisator en sponsor Unipublic.” Ook de Spaanse ploegen Andalucia, Kaiku en 3 Molinos werden gepasseerd ten faveure van Relax-Gam. De Ronde van Spanje begint eind augustus.


Ploegen in de Ronde van Spanje 2006:

ItaliŽ:
Lampre - Fondital
Liquigas - Bianchi
Team Milram

Spanje:
Caisse d’Epargne-Illes Balears
Euskaltel-Euskadi
Saunier Duval
Liberty Seguros
Relax-Gam
Communidad Valenciana

Frankrijk:
Ag2r
Bouygues Telecom
Cofidis
Crťdit-Agricole
FranÁaise des Jeux

BelgiŽ:
QuickStep-Innergetic
Davitamon-Lotto

Duitsland:
Gerolsteiner
T-Mobile

Nederland:
Rabobank

Verenigde Staten:
Discovery Channel

Denemarken:
CSC

Zwitserland:
Phonak

Meisje van twaalf bevalt van zoontje

Icoon ShockingEen twaalfjarig meisje uit het Duitse Hamburg is gisterochtend bevallen van een zoontje. Het meisje wist niet dat ze zwanger was, de natuurlijke vader is nog niet bekend. De Duitse politie stelt een onderzoek in.

De kersverse moeder klaagde dinsdagnacht over hevige buikpijn. Rond 02.00 uur 's nachts werd ze met een ambulance naar een kinderziekenhuis gebracht, waar doktoren vaststelden dat ze ieder moment kon bevallen.

Aangezien kinderziekenhuizen doorgaans geen verloskamers hebben, en het betreffende ziekenhuis geen uitzondering vormde, werd het meisje met grote spoed naar een kraamkliniek gebracht. Gisteren om 04.02 uur zag het jongetje het levenslicht. Het knulletje woog bij zijn geboorte 2.830 gram. Moeder en zoon maken het naar verluidt, goed.

Update 13.10 uur
Het is bekend geworden dat een 17-jarige vermoedelijk de vader van het kind is. Ook was een buurvrouw niet verrast dat de twaalfjarige Patricia zwanger was. Het meisje zou zich vaak opmaken en de buurvrouw schatte haar "overduidelijk ouder in". Een topje, dat het meisje laatst aanhad, zou duidelijk haar zwangerschap verraden, aangezien de 'buik' niet bij het figuur paste. Ook had het meisje twee weken geleden ruzie met 'haar vriend' in het trappenhuis.

Zo'n 20% moslimscholen in zwaar weer

OnderwijsVolgens directeur Rasit Bal van de islamitische scholenorganisatie ISBO dreigt voor 20% van de moslimscholen sluiting. Ze trekken namelijk te weinig leerlingen. Van de 46 islamitische basisscholen die Nederland nu telt, verkeren er circa 10 in problemen.

De problemen ontstaan volgens Bal omdat de scholen de zogeheten stichtingsnorm niet halen. Die norm ligt vaak te hoog, zo zegt de directeur. Bijvoorbeeld in Amsterdam waar een nieuwe school in 5 jaar tijd 323 leerlingen moet hebben.

Nu gaan in Nederland 10.000 kinderen naar een islamitische school. Uit onderzoek bleek eerder dat zeker 50% van de moslims zijn kinderen naar een basisschool geschoeid op islamitische leest wil sturen. Wanneer zo'n school gebouwd wordt blijkt echter dat de toeloop achter blijft. Bal denkt dat de negatieve beeldvorming daar aan bijdraagt. Bovendien worden de scholen vaak neergezet in wijken waar relatief weinig moslims wonen.

Als zeker de helft van de moslimouders zijn kind op een islamitische school wil hebben, zou er behoefte zijn aan minstens 120 moslimscholen. Uit eerder onderzoek bleek dat de vraag vooral uit Turkse en Marokkaanse hoek komt.

Veel interesse voor ouderenwijk

Uit een groot haalbaarheidsonderzoek van de Initiatiefgroep Seniorenstad blijkt dat van de Nederlanders boven de 55 jaar, 40% (zo'n 1,6 miljoen mensen) belangstelling heeft voor een speciale seniorenwijk; een woonwijk waar alleen mensen van 55+ hun intrek mogen nemen.

De Initiatiefgroep wil dan ook dat er in Nederland snel seniorenwijken worden gebouwd. Per wijk zou het gaan om 2.000 tot 4.000 huizen met winkels en recreatiemogelijkheden voor de 55-plussers. De groep overlegt al met gemeenten en provincies over precieze locaties voor dergelijke wijken. In de initiatiefgroep zitten advies- en ontwerpbureau Inbo, projectontwikkelaars, beleggers en woningcorporaties.

De huizen in een seniorenwijk worden speciaal gebouwd op de gebreken die mensen in de loop der jaren kunnen gaan vertonen. Verder worden de wegen bijvoorbeeld zo obstakelloos mogelijk aangelegd. En omdat de 'oudjes' gezellig bij elkaar wonen hebben ze ook geen last van spelende kids, pubers met opgevoerde brommers en mensen die voor dag en dauw hun huis en de wijk verlaten om aan het werk te gaan.

Er is al kritiek geuit op de plannen van mensen die bang zijn dat bewoners in seniorenwijken buiten de samenleving komen te staan, omdat ze alleen contact met leeftijdsgenoten hebben. Om die reden staat ook niet iedere oudere te springen om in zo'n wijk te gaan wonen.

Hewitt verder in Las Vegas

Lleyton Hewitt heeft zich eenvoudig gekwalificeerd voor de kwartfinales van het ATP-toernooi in Las Vegas. De AustraliŽr zette Jan Hernych opzij: 6-3, 6-3.

De als eerste geplaatste Hewitt kreeg niet veel kansen tegen Hernych, maar was scherp op de momenten dat het er toe deed. Breaks aan het begin van de eerste en einde van de tweede set bezegelden het lot van Hernych. Hewitt, als eerste geplaatst in Las Vegas, stuit nu op Philipp Kohlschreiber, die Julien Benneteau versloeg.

Na afloop maakte Hewitt bekend zich beschikbaar te stellen voor de Davis Cup-ontmoeting met Wit-Rusland. In de eerste ronde liet Hewitt wegens een blessure verstek gaan, om de week daarna acte de presence te geven op het ATP-circuit, tot gefronste wenkbrauwen van captain John Fitzgerald. Hewitt is de meest succesvolle Davis Cup-speler aller tijden voor AustraliŽ, met 27 zeges en slechts zes nederlagen.

'Arbeiders Oost-Europa toelaten'

EconomieMinister Laurens Jan Brinkhorst van Economische Zaken overweegt om de grenzen voor werknemers uit Oost-Europa helemaal open te zetten. VVD-fractievoorzitter Jozias van Aartsen deed gisteren een oproep om allerlei belemmeringen, die nu nog gelden voor werknemers uit het voormalige Oostblok, op te heffen. De D66-bewindsman noemt dat een positief signaal.

De Europese Commissie verwacht van de Nederlandse regering eind volgende maand antwoord op de vraag of het vrije toegang verleend aan Oosteuropeanen tot onze arbeidsmarkt. Het kabinet heeft nog geen besluit genomen.

In het parlement is er ook nog geen besluit genomen. Een Kamermeerderheid van PvdA en CDA heeft ernstige bedenkingen bij het compleet opheffen van alle belemmeringen.

Met dank aan stortkoker en pberends voor de submit.

Licentie voor Stormvogels/Telstar

Stormvogels/Telstar blijft behouden voor het betaalde voetbal. De gemeente Velsen heeft alsnog een veiligheidsverklaring afgegeven voor Sportpark Schoonenberg.

De KNVB eiste van Stormvogels/Telstar deze verklaring. Mocht deze niet gegeven worden zou de bond de club geen proflicentie verstrekken. Eind februari weigerde de gemeente Velsen nog een veiligheidsverklaring af te geven, maar vlak voor de deadline die de KNVB gesteld had, 1 maart, kwam alles goed voor de profclub.

"De gemeente heeft het stadion bekeken en afgekeurd. Daarna hebben we een deskundig bureau ingehuurd dat vindt dat er wel een verklaring kan worden afgegeven", zo zegt burgemeester Cammaert van Velsen.

Versatel-voetbal niet populair

Het aantal abonnementen dat Versatel tot nu toe heeft afgesloten op haar 'triple play-dienst', neemt gelijkmatig toe. In totaal nemen nu 60.000 klanten de dienst - een combinatie van een internet-, telefonie- en televisieabonnement voor live eredivisievoetbal - af.

Versatel had de oorspronkelijke doelstelling om 100.000 abonnees te hebben aan het eind van 2005. Deze doelstelling liet het bedrijf echter snel varen, omdat de verkoop van het abonnement tegenviel. Aan het begin van het voetbalseizoen 2005 - 2006 keken slechts 10.000 klanten live eredivisievoetbal via Versatel.

Versatel gaat nu haar zenderaanbod vergroten. Concurrent KPN kondigde onlangs hetzelfde voornemen aan. Het bedrijf hoopt dat het uitbreiden van het zenderaanbod meer abonnees oplevert op het pakket dat ze nu verkoopt.

Versatel legde in 2004 91,5 miljoen euro op tafel voor de exclusieve uitzendrechten van het voetbal uit de eredivisie. De totaalprijs van de investering is echter veel hoger uitgevallen, omdat het netwerk van Versatel voor de uitzendingen geschikt moest worden gemaakt en er veel reclamekosten zijn gemaakt.

Klinsmann blijft positief

Ondanks de zware nederlaag van gisteravond, 4-1 tegen ItaliŽ, blijft bondscoach Jurgen Klinsmann van Duitsland positief. "Het WK is pas over honderd dagen. We maken ons geen zorgen".

Klinsmann moet vandaag uitleg geven aan de Duitse voetbalbond over de nederlaag."Natuurlijk voelen we ons niet goed. Maar het is beter dat dit nu gebeurt, dan op het WK. We komen tweeŽnhalve week voor het eindtoernooi bij elkaar. Dan moeten de technische en tactische problemen worden opgelost", aldus Klinsmann direct na de wedstrijd.

Michael Ballack baalde flink van de nederlaag. "Niets lukte. We waren niet agressief genoeg en stonden na zeven minuten al met 2-0 achter. Het is niet te verklaren waarom het zo snel ging. We moeten keihard werken om klaar te zijn voor het WK. Het is bitter. We hebben geen excuus, dit is een stap achteruit", aldus de sterspeler.

[Column] Steek die vlag maar in je ...

Iedere week geven onze columnisten Bjoro en Da_Sandman om en om hun kijk op de voetbalwereld.
Deze week is het woord weer aan Bjoro die, in het vijfde deel van een serie columns, op verzoek van Da_Sandman zijn visie geeft over de nieuwe ontwikkelingen en elektronische experimenten met oortjes en dergelijke.

I-Ik wil g-graag de g-grensrechters v-vijf minuten v-voor de w-wedstrijd bij me hebben, stottert de man in het zwart. "Komt in orde scheids, ik zal er zijn", zeg ik, terwijl ik mijn bedenkingen al begin te krijgen. De man heeft nog geen noot gefloten en het vertrouwen in de beste kerel is al de helft gereduceerd.
Nu moet ik toegeven dat de bespreking van die middag ook geen goed heeft gedaan aan mijn humeur, ik had verdorie alle trainingen meegedaan, de avond voor de wedstrijd op tijd naar bed gegaan en zelfs de seks voor een keertje afgeslagen en dan evengoed reserve, dat is balen.
Maar reserve en dan ook nog eens vlaggen voelt toch wel als een enorme vernedering.

Enfin, op tijd meld ik me bij de kleedkamer van de arbiter in gezelschap van de grensrechter van de tegenpartij. Na een kort onderhoud weet ik precies op welke positie ik dien plaats te nemen bij hoekschoppen, wat ik moet doen in geval van niet hinderlijk buitenspel en dat ik in geval van een overtreding de vlag gewoon naar beneden kan houden, ik krijg er echt zin in. Bij het verlaten van het kleedlokaal fluistert mijn collega-grensrechter mij toe "Ik ga deze hele wedstrijd doodvlaggen, bij iedere bal naar voren gaat mijn vlag de lucht in!" Hiervan blijkt geen woord gelogen.

We verliezen de wedstrijd, lopen onnodig veel gele kaarten op wegens aanmerkingen op de leiding en ik kan de 4-0 achterstand niet meer ombuigen als ik tien minuten voor tijd inval. De wedstrijd was een hele andere geweest als zij een andere grensrechter hadden gehad is de conclusie na afloop in de kleedkamer, maar daar koop je niet zoveel voor. Slechter dan mijn ex-collega kom je ze niet tegen, denk ik nog als ik 's avonds op de bank plof, met de pest nog in mijn lijf.

Helaas blijkt bij het bekijken van de wedstrijden in de Eredivisie, dat de vlagger van ‘s middags helemaal geen modderfiguur had geslagen op het hoogste niveau, de ene na de andere niet-buitenspelsituatie wordt afgevlagd en andersom. In de herhaling, die het arbitrale trio natuurlijk niet voorhanden heeft, blijkt door middel van een simpel lijntje en een stilstaand beeld dat ze er zes van de tien keer naast zitten. Te gek voor woorden, in mijn ogen en op dat niveau nog wel. Er zijn mensen aan het werk (de voetballers) die hun brood moeten verdienen met dit soort situaties en die worden dan beoordeeld door een paar goedwillende vrijwilligers, die voor een broodje kroket en een kopje koffie hun vrije zaterdagavond opofferen.
Waarom kunnen wij op televisie wel zien dat het buitenspel is en de mensen die er over moeten beslissen niet?

Het lijkt een groot probleem en er wordt heel erg moeilijk over gedaan, maar de oplossing is zo simpel. Laat de twee grensrechters hun kopje koffie en broodje kroket lekker in de regiekamer van het stadion nuttigen, lekker warm, geen spuwende en scheldende mensen die zichzelf supporters noemen. Een lederen fauteuil in plaats van dat heen en weer rennen langs een kalklijntje, kunnen ze de leeftijdsgrens ook afschaffen, prima toch?

Op moment dat er eens pass gegeven wordt, doet iemand die verstand heeft van beelden stilzetten en terugdraaien zijn of haar ding, de twee grensrechters beoordelen de situatie en geven hun bevindingen door aan de scheidsrechter op het veld. Het lezen van deze gehele actie duurt bijna twee keer zolang als de handeling zelf. De veldarbiter krijgt een seintje, middels een “oortje” en een trilsignaal indien buitenspel daadwerkelijk wordt geconstateerd en anders voelt en hoort hij niets of laat hij doorspelen. Het eerstvolgende moment dat het spel stil ligt, zal er via de videoschermen (tegenwoordig ook al in 90% van de stadions aanwezig) getoond worden waarom het spel door is laten spelen danwel is stil gelegd, ruim driekwart van het aanwezige publiek zal zien dat de scheidsrechter de juiste beslissing heeft genomen en ik durf zelfs te beweren dat het aantal spreekkoren jegens de man in het zwart zal afnemen.

In het geval van overtredingen in het strafschopgebied kan de scheidsrechter ruggespraak houden met de regiekamer zodat hij gesteund door twee collega’s de juiste beslissing kan nemen, een penalty of een vrije trap voor de verdedigende partij wegens een “schwalbe” van de aanvaller. Tien seconden extra wachten op een juiste beslissing zal iedereen in mijn ogen er wel voor over hebben. Het aantal fopduiken zal afnemen, want die hebben geen zin meer, het aantal ellebogen achter de rug van de scheidsrechter, de fluimen in het gezicht van de tegenstander en noem nog maar meer van die dingen op die het spel zo onaantrekkelijk maken, zullen in de loop van de tijd allemaal uit het spelbeeld verdwijnen terwijl het pure voetbal boven zal komen drijven.
Dus steek die vlag maar in je …..tas, neem plaats achter een tv-scherm en maak het voetbal weer puur!
Al zullen wij er op zaterdag in de vierde klasse weinig aan hebben.

Speel jij zelf eigenlijk nog, Da_Sandman?

Nieuwe geruchten RšikkŲnen-Ferrari

De geruchten dat Kimi RšikkŲnen in 2007 voor Scuderia Ferrari rijdt, zwellen weer aan. Drie Finse kranten berichtten dat de Fin al zou hebben getekend.

De kranten IS Urheilu, IS Veikkaaja en Ilta Sanomat wisten deze week te melden dat RšikkŲnen al een contract met Ferrari zou hebben getekend. De Duitse krant Express wist een anonieme bron bij Ferrari te citeren, die bevestigde dat Kimi naar Ferrari gaat. "Ferrari zou het contract met Kimi al kunnen publiceren, maar we willen niet dezelfde fout maken als McLaren, toen zij de deal met Alonso te snel bekend maakten," aldus de Ferraritechnicus.

Ondertussen mengt ook de voormalig manager van Alonso, Adrian Campos, zich in de discussie. Hij vertelde het Spaanse radiostation Cadena SER dat hij er zeker van is dat RšikkŲnen niet de teamgenoot van Alonso wordt bij McLaren. Zoals ook al bij eerdere berichten over de RšikkŲnen-Ferrari-link het geval was, zwijgen de betrokken partijen in alle toonaarden. Wel zei RšikkŲnen in januari snel bekend te maken wat zijn plannen zijn, Ťn zou hij een miljoenendeal van McLaren hebben geweigerd.

Atkinson naar halve finales

De Nederlandse Vanessa Atkinson heeft in New York de halve finales bereikt van het squashtoernooi der kampioenen.

Woensdagavond versloeg Atkinson vrij makkelijk de Engelse Tania Bailey in de kwartfinales met 9-7 10-8 en 9-3. Atkinson verdedigt in New York haar titel, ze is als eerste geplaatst. In de halve finales zal ze het wederom tegen een Engelse moeten opnemen, de als vierde geplaatste Linda Elriani.

Bait Cars

Wat is een Bait Car?
Een Bait Car is een initiatief van de politie om autodiefstal tegen te gaan. Bait Cars staan gewoon geparkeerd als elke andere auto maar zijn voorzien van GPS-tracking-systeem, een camera en een apparaat waarmee de politie op afstand de motor uit kan doen.
Steel er ťťn > ga direct naar de gevangenis > u gaat niet door start.

Voor zover ik weet alleen nog te vinden in Amerika en Canada, helaas.

Op de site van Bait Car worden ook autodieven en de Bait Car filmpjes openbaar gemaakt. Een paar van die filmpjes:
- This is easy
- I hope this isn't another bait car
- Oh Nooo

Enjoy!

DS Lite launcht in Japan

Afgelopen nacht is de DS Lite in Japan verschenen. Uiteraard waren er, zoals je van Japanners mag verwachten, mooie lange rijen te zien en is de handheld meteen al razend populair. Plaatjes zeggen natuurlijk veel meer dan woorden, dus eerst een paar mooie lange rijen:

Inmiddels is gebleken dat de DS Lite echt een veel sterkere backlight heeft dan elke andere handheld die we kennen. Ook het contrast is verbeterd:
Er zijn ongeveer 80.000 units beschikbaar gemaakt in Japan, die hoogst waarschijnlijk alweer uitverkocht zijn inmiddels. Er zijn dan ook al exemplaren op eBay verschenen.

Veel dank aan de users in het Nintendo DS topic.

Finale World Cyber Games 2007 in Seattle

De organisatie van de World Cyber Games en de burgemeester van Seattle hebben aangekondigd dat de finale van het toernooi in 2007 in Seattle zal plaatsvinden. Het is niet de eerste keer dat de afloop van het toernooi zal eindigen in de Verenigde Staten, want in 2004 organiseerde San Francisco de World Cyber Games, wat toen de eerste keer buiten Korea was waar het normaal werd georganiseerd.

Hoewel het toernooi pas in het najaar van 2007 plaats gaat vinden is er dus nu al bekend gemaakt waar het georganiseerd wordt. De organisatie van de World Cyber Games hebben dat bewust gedaan, zodat alles rustig kan worden opgebouwd. Daarnaast is Seattle niet de enige kandidaat geweest voor dit toernooi, want ook Cologne (Duitsland), Montreal (Canada) en Busan (Korea) wilden dit toernooi graag organiseren.

De oorsprong van de World Cyber Games komt uit het jaar 2000. Toen heette het nog de World Cyber Challenge. In 2001 is de naam gewijzigd naar de naam die wij nu kennen. Het is het grootste internationale gamestoernooi ter wereld. In 2005 deden bijna 700 finalisten uit 67 landen mee op de World Cyber Games. Meer dan 55.000 mensen hebben toen het toernooi bezocht en hun landgenoten aangemoedigd. Meer dan een miljoen mensen hebben zich toen proberen te plaatsen voor het toernooi via lokale, regionale en nationale kwalificatiewedstrijden.

Tijls tips voor thuis (3)

Nederland moet simpeler. Alles moet worden afgeschaft. Dan wachten we een half jaartje af waar de doden vallen, en dan verzinnen we wel wat nieuwe, eenvoudige wetjes, een A-viertje volstaat meestal wel. In deze editie van Tijls Tips voor thuis vliegen baby's door de lucht en andere hilarische slapstickeffecten, maar tussen de regels door toch een stiekeme boodschap aan de politiek. En natuurlijk de tip voor thuis, sja, zeg, waar zouden we zijn zonder de tweewekelijkse tip voor thuis. Lezen dus!

Prodrive bouwt F1-fabriek

Prodrive, het autosportbedrijf van David Richards, heeft plannen voor een nieuwe Formule 1-fabriek in Warwickshire, Engeland. Eerder deze week maakte Richards al bekend met het idee te spelen om een Formule 1-team op te starten.

Prodrive heeft de plannen al voorgelegd aan de gemeenteraad van Honiley, waar het bedrijf op een voormalig WOII-vliegveld een state-of-the-art onderzoeks- en ontwikkelingscentrum wil neerzetten, waar zo'n duizend man aan het werk kunnen. In een persbericht hintte het bedrijf naar het gebruik van de fabriek als thuisbasis van een nieuw Brits F1-team.

Hiddink wordt Ambassadeur CBV

PSV-coach Guus Hiddink is woensdag benoemd tot ambassadeur van de Coaches Betaal Voetbal. Hiddink treed hiermee in de voetsporen van Rinus Michiels die ,voor zijn overlijden, ambassadeur was voor de belangenvereniging.

Tijdens de eerste jaarvergadering van de CBV (Coaches Betaald Voetbal) zijn twee nieuwe leden toegetreden. Guus Hiddink zal de plaats als ambassadeur van de overleden Rinus Michels overnemen. De assistent-coach van FC Twente, Erik ten Hag, is toegetreden als bestuurslid van de vereniging. Rinus Michels was coach van het Nederlands elftal in 1988, dat het Europese kampioenschap wist te winnen. Hiddink is op dit moment coach van PSV dat op dit moment vrijwel verzekerd is van de landstitel.

Van der Meyde hoopt nog op Oranje

Andy van der Meijde is bijna hersteld van de blessure aan zijn dijbeen. De rechtsbuiten van Everton hoopt nog altijd op een plekje in de WK-selectie van het Nederlands elftal.

De voormalig speler van Ajax weet dat het erg lastig is om bondscoach Marco van Basten nog te overtuigen in de korte tijd die hem nog rest. "Maar als dat me lukt, ben ik misschien nog een optie voor de bondscoach. In Nederland worden veel duels van de Premiership uitgezonden, dus als ik speel, ben ik wel in beeld," aldus de Nederlander.

Kamer in de bres voor Taida Pasic

Taida PasicEr vormt zich mogelijk een kleine meerderheid in de Tweede Kamer die vindt dat het Kosovaarse meisje Taida Pasic haar vwo-examen in Nederland moet kunnen doen. Dat bleek gisteren tijdens het tv-programma Barend en van Dorp toen LPF-fractievoorzitter Gerard van As toespelingen in die richting maakte.

In ieder geval zullen D66, PvdA, Groenlinks, SP en Christenunie minister Rita Verdonk oproepen Taida hier te laten blijven tot haar examen. Als de LPF-fractie ook steun geeft, ontstaat er een Kamermeerderheid; de fractie moet zich daar echter nog over beraden. De advocate van het meisje heeft inmiddels al beroep aangetekend tegen de eerdere beslissing van Verdonk om haar uit te wijzen. Zij wil dat Taida de uitspraak in Nederland mag afwachten.

Uit een peiling van Maurice de Hond blijkt dat de Nederlandse bevolking sterk verdeeld denkt over de kwestie: 50% steunt Verdonk; 45% vindt dat Pasic hier voorlopig mag blijven en 5% heeft geen mening/maakt het niet uit.

'Taida liet examenaanvraag schieten'
De Telegraaf meldt vandaag dat Taida Pasic gelijk met haar oude klasgenoten in mei het gewone Nederlandse vwo-examen had kunnen doen in Kosovo. Ze had daarvoor dan wel vůůr 1 januari een aanvraag moeten indienen. Dat deed ze echter niet omdat ze er voor koos om in Nederland opnieuw de strijd aan te gaan met de IND en minister Verdonk.

Toen Taida met haar ouders in september met een vertrekpremie van 7.000 euro terugging naar haar vaderland, had ze de mogelijkheid om mee te doen aan het Centraal Schriftelijk Eindexamen in den vreemde. Dat is er speciaal voor leerlingen die zich ver van huis bevinden. De examens worden dan onder toezicht afgenomen op Nederlandse ambassades of militaire bases. Vorig jaar maakten vijf leerlingen gebruik van de mogelijkheid.

35 minuten video van Spore

Er is een Spore trailer op Google Video verschenen van maarliefst 35 minuten lang. De trailer is opgenomen op de Game Developers Conference in 2005 en wordt ingesproken door Will Wright, de bedenker van de game. Tijdens de beelden spreekt hij over de game en hoe deze in zijn werk gaat. In Spore ontwikkel je een wezen van een kleine cel op een dode planeet tot een heel intelligent wezen. Dit wordt ondersteund door een hoop minigames en zal zeer gevariŽerd moeten verlopen.

Van der Sar pakt minutenrecord

Edwin van der Sar is na het oefenduel met Ecuador de speler met het meeste aantal minuten in Oranje. De doelman stootte Frank de Boer van de troon.

Van der Sar heeft op dit moment 9365 minuten gespeeld in een Oranjeshirt. Frank de Boer bleef steken op 9276 minuten. De Boer blijft wel recordinternational, met 112 caps. Van der Sar had slechts 106 interlands nodig voor het minutenrecord. De huidige doelman van Manchester United maakte op 7 juni 1995 zijn debuut voor Oranje, in de met 1-0 verloren EK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland. Van der Sar maakte drie EK’s en ťťn WK mee als international.

Van Bommel bekoort bondscoach

Bondscoach Marco van Basten toonde zich gematigd tevreden na afloop van het met 1-0 gewonnen oefenduel tegen Ecuador. Met name de prestatie van Mark van Bommel was Van Basten goed bevallen.

”We hebben slecht, maar gedisciplineerd gespeeld”, aldus Van Basten. ”Het baltempo was te laag en we konden de tegenstander niet helemaal onze wil opleggen. Voetballend hebben we te weinig afgedwongen. Toch hebben we weinig kansen weggegeven. Dat is positief.” Van Basten zag verder nog een winstpunt: ”Ik heb jongens als Boateng, Jaliens, Meerdink, Hofs en Van Bommel weer aan het werk gezien. Dat is leerzaam. Boateng had het moeilijk op het middenveld. Met Maduro ging het na rust beter. Van Bommel heeft het goed gedaan. Over hem ben ik tevreden.”

Van Bommel zelf waant zich nog niet in de definitieve selectie: ”Ik hoop straks bij de WK-selectie te zitten. Ik heb nog nooit een groot eindtoernooi gespeeld en dat is wel mijn grote droom. Ik moet proberen bij Barcelona mijn vorm vast te houden en zo in beeld te blijven bij Oranje.” De middenvelder vindt niet dat Nederland op de toppen van zijn kunnen heeft gespeeld: ”Het was niet best, maar we hadden wel de intentie. Vooral in de eerste helft was het niet goed. Daarna werd het iets beter, al hadden we het publiek iets meer willen bieden.”

Bush brengt bezoek aan Afghanistan

Icoon AlgemeenDe Amerikaanse president George Bush heeft gisteren voor het eerst Afghanistan bezocht. Bush was er voor een vijf uur durend bliksembezoek aan het land. Bush sprak daar met president Hamid Karzai en gaf samen met hem een persconferentie. De presidenten spraken voornamelijk over de ontmanteling van Al Qaeda, de terroristische organisatie van Osama Bin Laden.

Er was al ruimschoots gespeculeerd over een mogelijk bezoek aan Afghanistan. In Kabul werd door Amerikaanse pantservoertuigen uitgebreid gepatrouilleerd en boven de stad vlogen helikopters.

Bush vertrok dinsdag uit Washington voor een bezoek aan Zuid-AziŽ. Hij bezoekt zeker nog India - waar hij vanavond wordt verwacht - en Pakistan. In New Delhi, de hoofdstad van India, gingen tienduizenden mensen de straten op om te protesteren tegen de komst van de Amerikaanse president, waarbij anti-Amerikaanse leuzen werden gescandeerd en Amerikaanse vlaggen in brand werden gestoken.


Presidenten Bush en Karzai tijdens de persconferentie


Met dank aan Beta.Erik voor de submit.

Versatel heeft nog slechts 60.000 voetbalklanten

Icoon TelevisieHet aantal abonnementen dat Versatel tot nu toe heeft afgesloten op haar 'triple play-dienst', neemt gelijkmatig toe. In totaal nemen nu 60.000 klanten de dienst - een combinatie van een internet-, telefonie- en televisieabonnement voor live eredivisievoetbal - af.

Versatel had de oorspronkelijke doelstelling om 100.000 abonnees te hebben aan het eind van 2005. Deze doelstelling liet het bedrijf echter snel varen, omdat de verkoop van het abonnement tegenviel. Aan het begin van het voetbalseizoen 2005 - 2006 keken slechts 10.000 klanten live eredivisievoetbal via Versatel.

Versatel gaat nu haar zenderaanbod vergroten. Concurrent KPN kondigde onlangs hetzelfde voornemen aan. Het bedrijf hoopt dat het uitbreiden van het zenderaanbod meer abonnees oplevert op het pakket dat ze nu verkoopt.

Versatel legde in 2004 91,5 miljoen euro op tafel voor de exclusieve uitzendrechten van het voetbal uit de eredivisie. De totaalprijs van de investering is echter veel hoger uitgevallen, omdat het netwerk van Versatel voor de uitzendingen geschikt moest worden gemaakt en er veel reclamekosten zijn gemaakt.

Met dank aan pberends voor de submit.

Medicijnen te vaak door onbevoegden voorgeschreven

Icoon GezondheidNederlandse huisartsen geven te veel van hun taken uit handen aan doktersassistentes en praktijkondersteuners. De praktijkmedewerkers schrijven geregeld medicijnen voor, terwijl ze daar niet tot bevoegd zijn. Dit blijkt uit een onderzoek dat binnenkort wordt gepubliceerd in het vakblad 'Huisarts en Wetenschap'.

Voor het onderzoek zijn vierhonderd praktijkmedewerkers gevraagd naar de zorg die zij aanbieden aan mensen met suikerziekte. Uit het onderzoek blijkt dat de arts de helft van de patiŽnten niet te zien krijgt en de zorg hiervoor overlaat aan de ondersteuners.

Het uitschrijven van medicijnen is geen taak van praktijkondersteuners en behoort dan ook niet tot de opleiding die de medewerkers krijgen. Eenderde van de praktijkmedewerkers schrijft toch zelfstandig recepten uit, zonder dat de arts deze recepten controleert. Doktersassistenten blijken dit zelfs vaker te doen van verpleegkundigen.

De onderzoekers noemen het "zorgelijk" dat ruim 70 procent van de huisartsenpraktijken medicijnen voorschrijven die niet standaard zijn, en dit doen op initiatief van de praktijkmedewerker en niet op initiatief van de arts.

Met dank aan Beta.Erik voor de submit.

5 jaar cel voor 80-jarige verkrachter

Icoon ShockingDe rechtbank van de Belgische stad Gent heeft een 80-jarige man uit dezelfde plaats tot een onvoorwaardelijke celstraf van vijf jaar veroordeeld voor verkrachting. De man vergreep zich in 2003 aan zeker zeven kinderen die op dat moment jonger dan vijf jaar waren.

Het misbruik vond plaats in een zwembad van een vakantiecentrum in Deinze en op verschillende speelpleintjes in Gent. De man beweerde in de rechtszaak, die achter gesloten deuren werd behandeld, getraumatiseerd te zijn door zijn verblijf in het concentratiekamp van Auschwitz, waar experimenten op hem zouden zijn uitgevoerd. De man wordt ook voor vijf jaar uit zijn burgerrechten ontzet.


Met dank aan Sjaak voor de submit.

Ophokplicht katten in besmette gebieden

Icoon EuropaNa de ophokplicht voor kippen is er nu de ophokplicht voor katten. Deze geldt voor katten in alle Europese gebieden waar de vogelgriep is vastgesteld. Het Europees comitť van veterinair experts heeft dit woensdag besloten nadat dinsdag gebleken was dat een Duitse kat is overleden aan de vogelgriep.

Waar de katten in besmette gebieden binnen moeten blijven, mogen honden nog wel naar buiten. Zij mogen echter alleen aangelijnd uitgelaten worden. Verder moeten alle dode honden en katten die vermoedelijk in contact zijn geweest met besmette vogels, onderzocht worden op de aanwezigheid van het vogelgriepvirus. De experts gaan ervan uit dat mensen niet via hun hond of kat besmet kunnen raken, toch hebben ze uit voorzorg besloten de maatregelen te nemen.

De Duitse regering besloot eerder op woensdag al de opkhokplicht voor katten in te stellen in de vijf Duitse regio's waar het voor mensen gevaarlijke H5N1-virus is gevonden. In Nederland mogen de ruim 3,3 miljoen katten en circa 1,76 miljoen honden voorlopig nog vrij rondlopen, aangezien het virus hier (nog) niet is aangetroffen. Behalve in Duitsland, zijn in onder meer Oostenrijk, Zwitserland, ItaliŽ en Frankrijk vogels overleden aan de vogelgriep.

Met dank aan aloa voor de submit.

Schietpartij bij concert Kanye West

Icoon AlgemeenBij een concert van de Amerikaanse rapper Kanye West in Birmingham zijn dinsdagavond twee stewards neergeschoten. Ze werden beschoten door een man die zonder geldig kaartje naar binnen wilde, aldus de Britse politie. Het gebeuren vond plaats vlakbij de ingang van het stadion waar het concert gehouden werd.

Volgens de politie wilde een jongeman samen met een vrouw zonder kaartje het stadion betreden. Toen hem de toegang geweigerd werd, loste hij tussen de vier en de acht schoten. Een 45-jarige steward werd in zijn gezicht, buik en voet geraakt en heeft inmiddels een operatie ondergaan. Hij ligt nog in het ziekenhuis, maar is buiten levensgevaar. Later zal hij nog een keer onder het mes moeten. De andere getroffen steward is inmiddels weer thuis. Er is een zoektocht naar de dader, waarschijnlijk in de leeftijdscategorie 18-22 jaar, gestart.

Het was het laatste concert van de tour door Groot-BrittanniŽ van de 28-jarige West, die onlangs nog drie Grammy Awards won. De politie benadrukte dat de schietpartij niets met hiphopgangs te maken heeft. Vorige maand werd een lijfwacht van rapper Busta Rhymes nog doodgeschoten in New York.


Kanye West met zijn drie Grammy Awards

Dance Valley toch meerdaags festival

Icoon MuziekDance Valley wordt dit jaar toch, net als vorig jaar, een meerdaags evenement, zo heeft organisator UDC woensdag bekendgemaakt. Woensdagochtend meldde UDC nog dat de gemeente niet wilde meewerken aan een meerdaags festival, 's middags was dat echter veranderd. Het dansfestival is wel verplaatst van augustus naar juli.

De gemeente Velsen meldde dinsdagavond aan UDC geen vergunning te geven voor een festival dat meerdere dagen duurt. Hierop bracht de organisator een bericht naar buiten waarin werd gesteld dat het dansfeest dit jaar geen meerdere dagen zou gaan uren. "De politie geeft als reden dat ze niet genoeg mensen hebben. Dat vinden wij onacceptabel", aldus woordvoerder Brian Bout van UDC woensdagochtend. "Wij denken dat ze gewoon geen zin hebben om energie in dit festival te steken." Bout meldde tevens dat UDC van plan was juridische stappen te ondernemen. "We hoorden pas eind januari dat de politie niet wil meewerken. We lopen tonnen aan schade op."

Later op woensdag hoorde UDC dat de politie toch voldoende agenten beschikbaar heeft voor een meerdaags feest. Hoe dit ineens omgeslagen kan zijn, zei Bout niet te weten. "We kunnen er alleen maar over speculeren. Misschien heeft de media-aandacht geholpen of is de politie ineens van gedachten veranderd. Voor ons is het in ieder geval fantastisch nieuws dat alles gewoon kan doorgaan als gepland."

De politie Kennemerland meldde voorts dat er inderdaad een negatief advies is uitgebracht aan de burgemeester van Velsen voor een meerdaagse editie van Dance Valley op 4, 5 en 6 augustus, de oorspronkelijk geplande datum. De reden van dit advies is de samenloop met andere evenementen in de regio, waaronder de Masters op het circuit van Zandvoort. Er is geen sprake van een gebrek aan politiemensen, het gaat er het korps om dat "de veiligheid van alle bezoekers bij alle evenementen gegarandeerd moet kunnen worden", aldus een woordvoerder.

Het Dance Valley Festival zal nu als een "weekender" plaatsvinden op 14 en 15 juli. De camping is van 14 tot en met 16 juli geopend. De voorverkoop van de kaarten start, zoals gepland, op 23 maart.

Amerikanen krijgen betere versie Keepsake

De Amerikaanse versie van de adventure Keepsake zal enkele verbeteringen ten opzichte van de Europese versie bevatten. The Adventure Company, de Amerikaanse uitgever van de game kondigde aan dat de game de volgende verbeteringen zal bevatten:

-Nieuwe voice-overs voor Mustavio, Celeste, jonge Celeste, Elvander en Zak
-De toevoeging van een ingame kaart
-Beter afgestelde dialogen waardoor er minder 'loops' zullen voorkomen
-Vergrote 'hotspots' (punten waarop je kunt klikken om bijvoorbeeld een object te activeren) waardoor navigeren makkelijker wordt.
-Verbeterde pathfinding met Zak en Lydia

Of enkele van de verbeteringen de Europese versie zullen halen door middel van een patch is niet bekend. Wij zullen echter wel al eerder van de game kunnen genieten dan de Amerikanen. Vanaf 17 maart zal Keepsake hier in de schappen liggen, de Amerikanen moeten wachten tot 18 april.

Naast deze info zijn er ook nog een aantal nieuwe screenshots verschenen:Zo'n 50 Ajax-supporters opgepakt in A'dam

MisdaadDe politie heeft in de binnenstad van Amsterdam woensdagavond tussen de vijftig en zestig Ajax-supporters gearresteerd. De 'voetballiefhebbers' werden aangehouden toen ze rond 19.30 uur in de omgeving van het Rembrandtplein voor onrust zorgden.

De Ajax-fans gingen zich te buiten aan diefstallen bij souvenirshops en andere winkels. Na de arrestaties keerde de rust rond het Rembrandtplein terug. De arrestanten zijn overgebracht naar een cellencomplex. De samenscholing van de Ajax-supporters had vermoedelijk te maken met de wedstrijd tussen Nederland en Ecuador in de Amsterdam ArenA.

Met dank aan calvobbes voor de submit.

Uitslagen oefenwedstrijden 28/2 en 1/3

In voorbereiding op het WK 2006 hebben veel landen gisteren en/of vandaag een oefeninterland gespeeld. Hieronder volgen de uitslagen.

28 februari

WK-deelnemers
Japan - BosniŽ-Herzegovina 2-2
IJsland - Trinidad & Tobago 0-2
Azerbeidjan - OekraÔne 0-0

Overige uitslagen
Cyprus - SloveniŽ 0-1
Finland - Kazachstan 0-0
RoemeniŽ - ArmeniŽ 2-0
Griekenland - Wit-Rusland 1-0
Algerije - Burkina Faso 0-0


1 maart

WK-deelnemers
Iran - Costa Rica 3-2
Zuid-Korea - Angola 1-0
Rusland - BraziliŽ 0-1
Senegal - Noorwegen 2-1
TunesiŽ - ServiŽ-Montenegro 0-1
Turkije - TsjechiŽ 2-2
Verenigde Staten - Polen 1-0
ArgentiniŽ - KroatiŽ 2-3
Nederland - Ecuador 1-0
Ierland - Zweden 3-0
Portugal - Saudi-ArabiŽ 3-0
Frankrijk - Slowakije 1-2
Schotland - Zwitserland 1-3
Wales - Paraguay 0-0
ItaliŽ - Duitsland 4-1
Engeland - Uruguay 2-1
Spanje - Ivoorkust 3-2

Overige uitslagen
Cyprus - ArmeniŽ 2-0
SloveniŽ - RoemeniŽ 0-2
MacedoniŽ - Bulgarije 0-1
AlbaniŽ - Litouwen 1-2
Finland - Wit-Rusland 2-2
Kazachstan - Griekenland 0-2
Malta - GeorgiŽ 0-2
Israel - Denemarken 0-2
Luxemburg - BelgiŽ 0-2 ('64 gestaakt, sneeuw)
Oostenrijk - Canada 0-2
Noord-Ierland - Estland 1-0

Laatste reviews en specials
review
Atelier Dusk Trilogy Deluxe Pack
review
AO Tennis 2
review
Bad Boys For Life
review
Star Trek: Picard
special
'Bad Boys For Life is een hommage aan de jaren 90'
special
Hearthstone gaat door met prima periode
©FOK.nl e.a.