FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 14 juni 2005

Tiener verkracht peuter (3) tijdens oppassen

Icoon misdaad nieuws In de Belgische stad Mechelen heeft de politie een zeventienjarige jongen opgepakt. Hij wordt verdacht van het verkrachten van een meisje van slechts drie jaar oud.

Toen de ouders van huis waren, zoende de jongeman het driejarig meisje op de mond en verkrachtte haar nadien. De feiten werden ontdekt toen het meisje haar moeder vertelde dat de babysit haar op de mond had gezoend. Een arts die haar onderzocht, constateerde de verkrachting.

De jongen botvierde zijn lusten tijdens het babysitten. De feiten vonden dit weekeinde plaats. Mogelijk heeft de jongen haar meermaals verkracht. De knaap is inmiddels door de jeugdrechtbank in een instelling geplaatst.

Ziekenhuizen wasten instrumenten in hydraulische vloeistof

Icoon opmerkelijk nieuws Twee ziekenhuizen in de Amerikaanse staat North-Carolina hebben een wel heel erg grote blunder gemaakt. Twee maanden lang werden alle chirurgische instrumenten per ongeluk gewassen met hydraulische vloeistof in plaats van met zeep. Artsen klaagden er wel over dat hun instrumenten zo 'glad' en 'glibberig' aanvoelden, maar desondanks werden er bijna 4000 mensen mee geopereerd.

Eind vorig jaar waren medewerkers van een onderhoudsbedrijf bezig met onderhoud aan de liften in het Duke Health Raleigh Hospital en in het Durham Regional Hospital. Ze loosden de hydraulische vloeistof die ze moesten vervangen in een aantal lege zeepflessen. Daarbij vergaten ze echter de etiketten te verwisselen.

Sinds het bekend worden van de blunder in januari heeft tenminste één patiënt het onderhoudsbedrijf aangeklaagd voor een infectie en het tijdelijke verlies van nierfunctie die ze opliep tijdens haar operatie. Een lokale advocaat is begonnen met het uitzenden van televisiespotjes om zo veel mogelijk slachtoffers bij elkaar te krijgen. Volgens eigen zeggen is hij niet op een groot geldbedrag uit, maar wil hij gewoon duidelijkheid van de ziekenhuizen.

Beide ziekenhuizen hebben overigens aangekondigd oude procedures te herzien en nieuwe procedures in te stellen om dit soort fouten in de toekomst te voorkomen. De fout zou weinig risico's hebben veroorzaakt. Volgens de federale gezondheidsinspectie hebben de ziekenhuizen hun patiënten echter wel degelijk in gevaar gebracht.

Kylie Minogue bedankt fans voor steun

scannerrob had ons via de nieuws-submit te melden:

Kylie MinogueKylie Minogue heeft haar fans bedankt voor de steun die ze ontving nadat bij haar borstkanker was ontdekt. De Australische diva deed dit middels een verklaring op haar website. Kylie is vorige maand behandeld in het ziekenhuis.

Volgens artsen zal Minogue volledig herstellen. De zangeres denkt dat ze nog een lange weg te gaan heeft. "Ik doe dit stap voor stap. Jullie steun stel ik zeer op prijs." Ze liet verder doorschemeren dat ze teruggaat naar haar huis in Londen. Dit houdt in dat ze in Groot-Brittannië verder zal worden behandeld.

De popdiva had behalve lovende woorden ook nog wat dingen die haar van het hart moesten. Zo ergerde ze zich aan 'die belachelijke geruchten' die de ronde deden over haar verblijf in het ziekenhuis. "Helaas lijkt het er nog steeds op dat de waarheid er niet toe doet. Het roze schilderen van mijn ziekenhuiskamer, uit Groot-Brittannië overgevlogen bodyguards, verloofdes, een hele ziekenhuisvleugel voor mij alleen..."

De 36-jarige Kylie Minogue zei verder: "Mij is verteld dat sinds mijn diagnose duizenden vrouwen zich bewuster dan ooit zijn geworden van het risico op borstkanker."

'Van Persie komt snel vrij'

Van PersieArsenal-speler Robin van Persie komt volgens zijn advocaat, Abraham Moszkowicz, snel vrij. Van Persie die vastzit op verdenking van het verkrachten van een vrouw, komt zeer waarschijnlijk woensdag weer vrij volgens zijn raadsman. Moszkowicz noemt de vrouw die de aangifte heeft gedaan 'niet iemand die in het verleden gedrag heeft getoond dat de Nobelprijs heeft verdiend'.

In het NOS-journaal van dinsdagavond zei Moszkowicz dat hij zijn standpunt baseert op het beroep dat het vermeende slachtoffer uitoefent. Over het beroep van de vrouw wilde hij niets zeggen. De rechter-commissaris in Rotterdam bepaalt woensdag of de voetballer van Arsenal langer in voorarrest moet blijven.

Dief maakt per toeval 45.000 euro buit

JoVo, chmod en mikkey72 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen dief in Beverwijk heeft zondagmiddag de slag van zijn leven geslagen. In een rugtas die werd ontvreemd van een 35-jarige Amsterdammer zou een bedrag van 45 duizend euro hebben gezeten. Volgens het slachtoffer wist niemand dat hij zoveel geld bij zich had. De politie is op zoek naar getuigen die de gelukkige dief aan het werk hebben gezien.

De eigenaar van de som geld had na het werk de dagopbrengst van zijn bedrijf naar de bank willen brengen. Hij was echter eerst naar de Beverwijkse Zwarte Markt gegaan. Terwijl hij daar een hapje zat te eten is de tas in een onbewaakt moment gestolen.

Uitslagen Dag 5 WK-20

Nadat er gisteren een rustdag was voor de spelers moesten vandaag de ploegen uit Poule B, C en D aan de bak.

Argentinie wist zich te revancheren van de 0-1 verliespartij in de eerste wedstrijd tegen de Verenigde Staten. De Argentijnen versloegen Egypte met 2-0. Man of the Match was Messi, de kleine aanvallende middenvelder was een doorn in het oog voor de Egyptenaars. Door de overwinning zijn de Argentijnen weer helemaal in de race voor een plaats in de volgende ronde.

China won ook zijn tweede wedstrijd, Oekraïne werd met 3-2 verslagen, waarvan twee van de in totaal vijf doelpunten uit een penalty kwamen. China beëindigde de wedstrijd met 10 man, nadat Ting Zhu tegenstander Sytnyk onderuithaalde in het strafschopgebied.

Nadat ze eerder met 0-7 onderuit gingen tegen Chili was ook Marokko een maatje te groot voor Honduras, de Marokkanen wonnen met 5-0. Bovendien speelde Honduras al na een kwartier met 10 man nadat Nery Turcios, eigendom van FC Groningen, met rood het veld mest verlaten.


Groep B

China - Oekraine 3-2
19' Vorobei 0-1
32' Ting Zhu 1-1
66' Chen Tao 2-1 penalty
70' Alijev 2-2 penalty
75' Peng Cui 3-2

Rood : Ting Zhu (Chn)

Panama - Turkije 0-1
23' Gulec 0-1

Stand Poule B:

1China220065-3
2Oekraine210135-4
3Turkije210132-2
4Panama200201-4

Groep C

Marokko - Honduras 5-0
31' Iajour 1-0
43' Iajour 2-0
55' Bendamou 3-0
81' Benjelloun 4-0
90' Chihi 5-0

Rood: Turcios ( Honduras)

Chili - Spanje 0-7
8' LIorente 0-1
51' Robuste 0-2
62' Liorente 0-3
71' Silva 0-4
78' LIorente 0-5
81' LIorente 0-6
85' Silva 0-7

Rood : Jara (Chili)

Stand Poule C:

1Spanje2200610-1
2Marokko210136-3
3Chilli210137-7
4Honduras200200-12

Groep D

Egypte - Argentinie 0-2
47' Messi 0-1
90'+1Zabaleta 0-2

Verenigde Staten - Duitsland 0-0

Stand Poule D:

1Duitsland211042-0
2Verenigde Staten211041-0
3Argentinie210132-1
4Egypte200200-4

Veel geluk bij crash van oude DC-3

scannerrob had ons via de nieuws-submit te melden:

Een vrachtvliegtuig van het type DC-3 Dakota, die vanuit de Amerikaanse staat Californië vertrok richting de Bahama's, is halverwege de vlucht in de problemen gekomen en heeft daarom een noodlanding geprobeerd te maken op een straat in een woonwijk in Fort Lauderdale, Florida. Daarbij is het stokoude toestel gecrasht. De inzittenden, twee bemanningsleden en een passagier, overleefden het ongeluk, maar moesten wel met verwondingen naar een ziekenhuis worden overgebracht. Ook twee mensen op straat raakten gewond bij de crash; één van hen is er ernstig aan toe.

De copiloot verklaarde vanuit het ziekenhuis dat er vlak na de noodlanding een brandstofleiding knapte. Bovendien stond voor het inzetten van de noodlanding al een van de motoren in brand. Hij zei verder dat alle betrokkenen nog erg veel geluk hadden gehad; de piloot en hijzelf wisten het toestel nog net over bomen en huizen te loodsen en dat ze met het vliegtuig op een haar na een druk kruispunt hadden weten te ontwijken, waardoor een grotere ramp werd voorkomen.

De Douglas DC-3, zoals het vliegtuig officieel heet, dateert al van voor de Tweede Wereldoorlog, maar wordt wereldwijd nog steeds commercieel ingezet voor goedkope vracht- en passagiersvluchten, vanwege hun reputatie als goedkope maar betrouwbare vliegtuigen die van korte startbanen kunnen opstijgen. In Nederland wordt het toestel onder andere nog in ere gehouden bij de Dutch Dakota Association, die er twee bezit, waarvan één ook daadwerkelijk nog luchtwaardig is en als zodanig nog voor rondvluchten wordt ingezet.

Jongens (14) bekennen brandstichting Groothuis

brameltje had ons via de nieuws-submit te melden:

Gisterenochtend heeft een moeder zich samen met haar 14-jarige zoon en een evenoude vriend van haar zoon op het politiebureau in Hengelo(OV) gemeld. De jongens kwamen een bekentenis afleggen inzake de brandstichting waarbij de voormalige discotheek Groothuis in Hengelo afgelopen zaterdag volledig in de as werd gelegd. De schade was dermate groot, dat de weg waaraan het pand was gevestigd, nog steeds is afgesloten.

De twee jongens zijn na het afleggen van een verklaring in verzekering gesteld. Mede op basis van de bekentenis werd bovendien diezelfde dag nog een andere 14-jarige jongen uit Hengelo aangehouden in verband met deze brandstichting. Ook hij is voorlopig in verzekering gesteld.

Dancing Groothuis in Hengelo uitgebrand
De felle brand die discotheek Groothuis verwoestte
Martin Bakker)

Grote zoektocht naar loslopende poema

scannerrob en mstx hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De politie is samen met de Koninklijke Marechaussee en jachtopzichters een grote zoektocht gestart naar een loslopende poema op de Veluwe. Vanmiddag hielpen maar liefst zestig mensen mee, waarvan vijftig leden van de ME, aldus een woordvoerder van de Marechaussee.

Het dier behoort waarschijnlijk toe aan een particulier. "Hij is in ieder geval niet ontsnapt uit een dierentuin", aldus een politiewoordvoerster. Geadviseerd wordt om tijdens schemer en in het donker uit het bosgebied te blijven.

Eind vorige week kreeg de politie verschillende meldingen binnen over een katachtige die door het bos zou struinen. Allereerst werd het dier gesignaleerd in Harskamp, in het weekeinde in Wekerom. De poema is voor het laatst in de omgeving van de Simon Stevinkazerne in Ede gezien.

De gebieden waar het dier zich mogelijk kan ophouden, worden zorgvuldig uitgekamd. Het gaat hier voornamelijk om militaire gebieden. Ook worden er luchtpatrouilles uitgevoerd. De politie heeft inmiddels benadrukt dat het dier wordt neergeschoten, zodra hij gevonden is.

SuperClit & Bodyart

Je hebt altijd baas boven baas (in dit geval * clit boven clit*)
Zie het plaatje linksboven, iemand die dat kan overtreffen?

Moet je binnenkort naar een ziekenhuis en zie je er als een berg tegenop? Niet nodig het is er soms best aangenaam

Overweeg je al tijden om je lichaam op te sieren met een tattoo en wil je geen doorsnee tribal of een suffe draak? Laat je inspireren op deze Russische site

Wat voor type * doe het zelver* ben jij eigelijk?

Jongetje (4) overlijdt in attractie Disney World

zhe-devilll had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 4-jarige jongen, die met zijn ouders op vakantie was in Disney World (Florida), is gistermiddag overleden in een van de attracties. Het kind raakte bewusteloos tijdens een rit in Mission Space en overleed later in het ziekenhuis. De exacte doodsoorzaak is nog onbekend.

De moeder zat samen met haar zoontje en diens zusje in de attractie, waarbij een raketlancering wordt gesimuleerd. Ze merkte tijdens de rit al op dat haar zoons lichaam stijf was en hij zijn benen gestrekt had. Echter in de veronderstelling dat hij alleen maar bang was, hield ze zijn handje vast. Aan het einde van de rit reageerde de jongen echter nergens meer op.

De attractie is na het incident gesloten, maar ging vandaag na een keuring weer open. Volgens de politie beschikte de jongen over de vereiste lengte van minimaal 112 centimer. Mission Space opende haar deuren in 2003. Sindsdien zijn al zeven mensen naar het ziekenhuis gebracht met pijnklachten na een rit.


Een 4-jarig jongetje overleed gisteren
na een rit in deze attractie

Gemodde servers van Battlefield 2 demo verwijderd

Electronic Arts verwijdert alle servers van de Battlefield 2 demo die met gemodde instellingen draaien. De community had namelijk al snel uitgevogeld hoe ze de korte tijdslimiet op de rondes in de demo kon laten verdwijnen. Ook bepaalde wapens die eigenlijk niet speelbaar horen te zijn konden op deze manier toch speelbaar gemaakt worden. Op dit moment zijn er zo'n 80 servers verwijderd zonder een uitleg van Electronic Arts. Het bedrijf heeft ook nog niet officieel gereageerd. Een manier om te voorkomen dat jouw server verwijderd wordt, is het veranderen van je IP of naam van je server en hints als 'no time limit' weg te laten uit de titel.

Robert verlaat Newcastle voor Portsmouth

Laurent Robert verhuist van Newcastle United naar Portsmouth. De Fransman verkoos 'Pompey' boven Bolton Wanderers.

De middenvelder met het begenadigde linkerbeen lag in de clinch met de manager van Newcastle, Graeme Souness. Met de voorganger van Souness, Bobby Robson, had Robert ook al een moeizame relatie. Met de transfer is een geldbedrag van twee miljoen pond gemoeid. Robert zou Portsmouth boven Bolton hebben verkozen vanwege het feit dat hij bij ‘Pompey’ een driejarige aanbieding kreeg aangeboden en bij Bolton slechts een tweejarig contract.

Robert speelde in totaal vier seizoenen bij ‘The Magpies’. Daarvoor was hij actief bij Montpellier en Paris Saint-Germain. Hij scoorde tot nu toe 22 keer in de Premier League, veelal uit vrije trappen.

Agassi niet naar Wimbledon

Andre Agassi heeft zich afgemeld voor de Grand Slam op Wimbledon.

Agassi, de winnaar van het toernooi in 1992, heeft te veel last van een blessure. Het grastoernooi wordt geveld door afmeldingen, maandag meldden Carlos Moya en Gaston Gaudio zich ook al af wegens blessures. Ook de gravelbijters Zabaleta en Chela en de Amerikaan Mardy Fish haakten al eerder af voor het grastoernooi dat aankomende maandag begint.

Asafa Powell loopt wereldrecord 100 meter

De Jamaicaan Asafa Powell heeft het wereldrecord op de 100 meter verbeterd. Hij zette een tijd neer van 9.77.

De sprinter liep het koningsnummer van de sprint één honderdste sneller dan Tim Montgomery in september 2002 deed. De 22-jarige Powell liep het nieuwe record bij Super Grand-Prix wedstrijden in Athene.

Vorige maand liep Powell al 9.84 en vorige week liep hij ook al 9.85.

Meer sportnieuws lees je op FOK!Sport!!

Taxichauffeur beroofd en opgesloten in kofferbak

MatrixXx.tk had ons via de nieuws-submit te melden:

Twee agenten hebben gisteren na een tip een taxichauffeur uit de kofferbak van zijn auto kunnen bevrijden. De man was beroofd van zijn geld en vervolgens gedwongen in de kofferbak te gaan liggen.

Een getuige zag de verlaten taxi in Almere staan en waarschuwde de politie, waarop de man uit zijn benarde positie bevrijd kon worden. Hij was niet gewond. De man vertelde dat hij twee klanten op het Leidseplein in Amsterdam had opgepikt en naar Almere had gebracht. Daar aangekomen trokken de twee echter hun pistolen en maakten hem geld afhandig.

De politie onderzoekt de zaak. Tot nu toe zijn er nog geen verdachten aangehouden. Ook is onbekend hoeveel geld de mannen hebben buitgemaakt.

Duizenden valse kaarten voor dance events in omloop

Organisatie Q-danceAl tijden gingen er geruchten rond onder publiek en de organisatie van Dance-evenementen dat er vele duizenden valse kaarten in omloop zouden zijn voor de festivalzomer. Organisatie Q-dance heeft nu een manier gevonden om de bezitters van valse kaarten van het festival te weren.

Aan de entreepoorten van de festivals zal de organisatie namelijk voor het eerst de toegangskaarten scannen. Aangezien het waarschijnlijk gaat om niet van echt te onderscheiden kaarten, is de unieke barcode de enige manier om de valse kaarten eruit te halen. Groepen mensen met allemaal hetzelfde nummer en barcode op de kaarten weten op voorhand dat het valse kaarten betreft en kunnen zich dus een zinloze tocht naar Almere besparen. Alleen kaarten die dus bij de officiele dealers zoals TicketBox, Free Record Shop of TicketOnline zijn gekocht worden door het systeem herkend. De kaarten die dus via een andere weg gekocht zijn zullen niet door het systeem herkend worden. Deze mensen wordt de toegang ontzegd tot het festivalterrein.

Volgens een woordvoerder van de organisatie Q-dance, die verantwoordelijk is voor het evenement Defqon.1, wat aanstaande zaterdag op het Almere strand wordt gehouden, is de situatie onder controle: "De handscanners garanderen dat alleen mensen met een kaart van een officieel outlet het terrein op komen. Het is heel vervelend voor diegenen die 50 euro of meer voor een kaart betaald hebben op de zwarte markt, maar op onze internetsite hebben we wekenlang gewaarschuwd hiervoor. Juist omdat het Defqon.1 Festival 9 weken van te voren was uitverkocht hebben handelaren kans gezien om grote aantallen kaarten te verkopen aan gewillige bezoekers. Helaas zijn wij het eerste festival dat met deze problematiek te maken krijgt, maar we kunnen nu wel voor eens en voor altijd bezoekers laten zien dat ze hun kaart via een officiele outlet moeten kopen want de valse kaarten komen er echt niet in".

Andere organisatoren wisten wel van de valse kaarten af, maar wilden geen commentaar geven.

Uitgebroken circusdieren in Zweedse stad

scannerrob had ons via de nieuws-submit te melden:

Twee Zweedse politieagenten moeten wel heel raar opgekeken hebben toen ze tijdens hun nachtelijke patrouille door de stad Pitea afgelopen maandag, ineens oog in oog stonden met zes kamelen. De verklaring voor deze opmerkelijke ontmoeting, was een massale 'uitbraak' uit het circus 'Zirkus Maximus'.

"Een van hen knabbelde eventjes aan de antenne van onze wagen en paradeerde vervolgens verder", aldus een van de agenten op radiozender SR. Kort na hun eerste ontmoeting kwamen de agenten een zebra en vier lama's tegen, die op hun eigen manier 'respect wilden afdwingen'. Voor de agenten betekende dit dekking zoeken.

In totaal bleken er elf dieren ontsnapt te zijn. Deze konden echter allemaal weer gevangen worden. Opmerkelijk is dat vorige week tot twee maal toe de circusolifant al ontsnapte toen het circus zijn tenten in Stockholm en later in Umea had opgeslagen. Circusdirecteur Gus Rosenthal was niet onder de indruk van de verwijten van de politie. "Wij zijn Fort Knox toch niet?"

Brawn: "We hadden geluk"

De technisch directeur van Scuderia Ferrari, Ross Brawn, schaamt zich niet voor de manier waarop Ferrari afgelopen weekeinde aan haar twee podiumplaatsen is gekomen.

Brawn zegt dat het resultaat van afgelopen weekend vooral te danken was aan de pech van anderen. Na een derde van de race reden de beide Ferrari's nog op het randje van de punten. Door het uitvallen van de Renault , BAR's en de diskwalificatie van Montoya kwamen ze echter langzaam aan naar voren, en dankzij de safetycarsituatie 20 rondes voor de finish konden de beiden coureurs qua tijd inlopen op de koplopers.

"Geluk is het afwachten op een mogelijkheid. We kregen een mogelijkheid en grepen die. We hebben dit jaar ook al veel pech gehad, dus ik schaam me niet voor dit resultaat. De wagen levert niet de prestaties die nodig zijn, maar we krijgen wel goede resultaten via andere wegen. We hebben wel betere optredens nodig,"aldus Brawn.

'West Ham United wil Davids'

De Engelse media meldt dat West Ham United zich heeft gemeld voor Edgar Davids. De Nederlander wil weg bij het Italiaanse Internazionale omdat hij daar te weinig aan spelen toekomt.

De Engelse voetbalclub promoveerde het afgelopen seizoen naar de Engelse Premier League en heeft grote plannen voor de komende tijd. Naast Davids heeft de club ook interesse in de Franse doelman Fabien Barthez.

Eerder wees Davids een aanbod van AZ af omdat de middenvelder graag in het buitenland wil blijven voetballen.

Epilator en elektrisch scheren wint terrein

Bij het zorgen voor gladde benen en oksels, wint bij Europese vrouwen het gebruik van een epilator (12%) en elektrisch scheren (10%) steeds meer terrein. Dit blijkt uit een onderzoek in opdracht van Vereniging Leveranciers Huishoudelijke Apparaten Nederland (VLEHAN). Nat scheren gaat echter nog altijd aan de leiding (51%), gevolgd door harsen (18%). Ontharingscrème wordt nog maar door 7% van de Europese vrouwen gebruikt.

Vrouwen starten al jong met scheren. Jonge Europese vrouwen scheren hun benen en oksels voor het eerst tussen hun veertiende en vijftiende jaar. In de Verenigde Staten zijn ze gemiddeld een jaar jonger.

Eén derde van de vrouwen scheert haar schaamhaar in een streepje (de 'Brazilian'-vorm), een kwart houdt het bij de bikinilijn, en nog eens een kwart haalt àlles weg. De rest kiest voor een driehoekig vormpje of is op een andere manier creatief.

Vrouwen ontharen vooral omdat ze het mooier en hygiënischer vinden. Andere motieven zijn omdat het lekkerder aanvoelt, of omdat hun partner het opwindend vindt. Ook steeds meer mannen verwijderen lichaamshaar, met name sporters. Zij vinden een glad lichaam mooier, of doen het uit praktische overwegingen. Philips lanceerde onlangs in Groot-Brittannië nog een aparaat waarmee mannen lichaamsbeharing kunnen verwijderen.

Ontharen is overigens geen recente modegril. De oude Egyptenaren, Grieken en Romeinen vonden een glad vrouwenlichaam het mooiste. Toen werd dit nog bereikt met pincet, hars of een voorloper van onze ontharingscrème. De oude Egyptenaren harsten met een mengsel van olie en honing.

Europese kruisvaarders brachten het gebruik mee terug naar onze streken, zodat het tot 1600 heel gebruikelijk was. Catharina de Medici, koningin van Frankrijk, verbood haar hofdames om nog langer hun schaamhaar te verwijderen, en in de Victoriaanse tijd verdween de gewoonte helemaal. Pas in de jaren zestig van de vorige eeuw werd ontharen weer herontdekt en nu is het niet meer weg te denken.

Schalken naar laatste zestien Rosmalen

Sjeng Schalken heeft de tweede ronde in Rosmalen bereikt. Hij versloeg de Duitser Phau in twee sets: 7-6 (5), 6-1.

De Limburger is gezakt naar positie 89 op de wereldranglijst. Dat kwam vooral door veel fysiek malheur. Tegen Phau was daar aanvankelijk weinig van te merken. De Nederlander was weer eens ‘de muur’, zoals zijn bijnaam onder collega’s luidt. Toch ging hij steeds meer fouten maken, zodat hij toch nog een tiebreak moest spelen om de set te winnen.

In de tweede set stapelde Phau fout op fout. Schalken kon eenvoudig een voorsprong van twee breaks nemen, die hij niet meer afstond. In de achtste finale speelt de winnaar van Rosmalen van 2002 en 2003 tegen Sanguinetti of Kucera.

Eenvoudige sprintzege McEwen

Robbie McEwen is de winnaar van de vierde etappe in de Ronde van Zwitserland. Met groot gemak won de Australiër de massasprint. Hij had ruim een fietslengte voorsprong op Colli en Clerc. Ullrich blijft de leider.

Op vierhonderd meter van de meet leek McEwen te worden ingesloten. Hij ontworstelde zich echter langs iedereen en won overtuigend de spurt. Daniele Colli werd verrassend tweede. Wel moest de jonge Italiaan ruim een fietslengte prijsgeven. Boonen en Freire kwamen er niet aan te pas.

De vierde etappe in deze Ronde van Zwitserland begon in Liechtenstein. Tweehonderd kilometer verderop lag de finish in Bad Zurzach. De eerste vlucht van de dag kwam op het conto van Rast en Voigt. De twee werden echter snel weer gegrepen. Na vele demarrages ontstond dan toch een kopgroepje dat de rest van de etappe zou gaan kleuren.

Bernucci (Fassa Bortolo), Dockx (Davitamon-Lotto) en Johansen (CSC) vormden alledrie totaal geen gevaar voor het klassement, zodat ze al snel een vrijgeleide van het peloton kregen. Binnen een mum van tijd liepen de vluchters uit naar een voorsprong van rond de zeven minuten. Dat verschil bleef heel lang schommelen rond die marge. In het peloton werkte eerst alleen T-Mobile. Later kwamen daar ook Phonak en Quickstep bij.

Tijdens de laatste van twee plaatselijke rondes in Bad Zurzach werden de drie vluchters weer tot de orde geroepen. In die rondes nog een lastig klimmetje. Toch was het niet zo moeilijk dat iemand een massasprint kon voorkomen. Commesso en Moos probeerden nog wat, maar waren kansloos. McEwen won dus de massasprint. Ullrich zag zijn leiderstrui nooit in gevaar komen.

Morgen is er een rit die qua profiel erg veel lijkt op die van vandaag. De afstand is met 170 kilometer wel wat korter. Pas donderdag volgen de eerste serieuze bergen.


Uitslag vierde etappe:
1. R. McEwen (Aus) 4.42.41
2. D. Colli (Ita) + z.t.
3. A. Clerc (Zwi) + z.t.
4. T. Boonen (Bel) + z.t.
5. S. Hinault (Fra) + z.t.


Klassement na vier etappes:
1. J. Ullrich (Dui) 13.13.50
2. B. McGee (Aus) + 0.02
3. M. Rogers (Aus) + 0.18
4. D. Frigo (Ita) + 1.12
5. B. Zberg (Zwi) + 1.14

NOS krijgt definitief geen voetbalrechten

De NOS krijgt definitief geen rechten voor het uitzenden van Eredivisie-voetbal. Het Commissariaat voor de Media heeft vandaag bepaald dat het Talpa, de nieuwe zender van John de Mol die de rechten onlangs kocht, niet kan dwingen een sublicentie te geven aan de NOS voor het uitzenden van beknopte beelden van voetbalwedstrijden van de eredivisie. De NOS had om een uitspraak van het Commissariaat gevraagd op basis van het voorkeursrecht in de Mediawet.

Het Commissariaat heeft het voorkeursrecht en de wetgeving die over de verslaglegging van belangrijke evenementen gaat, uitvoerig bestudeerd en komt tot de conclusie dat in de loop der tijd een bredere interpretatie aan het begrip voorkeursrecht is gegeven door de wetgever.

Volgens commissaris Inge Brakman is het artikel (71t Mediawet) waarop de NOS zich beroept, oorspronkelijk bedoeld om ervoor te zorgen dat belangrijke evenementen, waaronder voetbalwedstrijden, niet achter de decoder verdwijnen. "Daar wordt nu door de uitzendingen van Talpa en RTL 4 aan voldaan. Het Commissariaat vindt het daarom niet evenredig om in deze situatie sanctiemiddelen in te zetten."

Het Commissariaat is het met de NOS eens dat de Stichting een extra opdracht in de Mediawet heeft gekregen om de verslaggeving van belangrijke competitiewedstrijden te verzorgen. "De NOS zou met een verwijzing naar haar journalistieke verantwoordelijkheid een beroep kunnen doen op het recht op vrije nieuwsgaring en daarmee bij Talpa en ook bij de Eredivisie aankloppen. Het Commissariaat kan Talpa daartoe niet dwingen", aldus Brakman.

Dikke mensen kunnen ook snel zijn

Iedereen beweert altijd dat dikke mensen langzaam zijn maar dit is helemaal niet zo. In het volgende filmpje zien we een "Dikke" jongen op een Dance Dance Revolution Dansmat moves maken en hij is behoorlijk snel.
Iedereen staat enthousiast te kijken en vol verbazing omdat ze nooit gedacht hadden dat hij zo snel kon zijn. Hij had bijna een applaus verdiend als hij het goed had afgemaakt maar dan komt er in een keer een Twist op het einde.

Dallara op zijspoor gezet door Midland

Colin Kolles heeft dinsdag gezegd dat de nieuwe Midland Formule 1-auto voor 2006 niet gebouwd wordt door Dallara, maar gewoon door het voormalige Jordan Grand Prix zelf.

Na de Grand Prix van Spanje waren er al geruchten dat de deal tussen Dallara en Midland van de baan was. "Het aanvankelijke plan is gewijzigd omdat we nu alles zelf kunnen doen. We hebben alles in huis dat nodig is om een Formule 1-auto te ontwerpen en te bouwen. Het windtunnelwerk zal wel gedeeltelijk door Dallara gedaan worden," aldus Kolles.

Kolles verwacht overigens veel van de vernieuwde Jordan die tijdens de Grand Prix van Frankrijk zijn opwachting zal maken. "Er is veel gedaan aan de auto en ik reken erop dat onze prestaties flink zullen verbeteren."

Dementjeva geeft op met blessure in Rosmalen

De Russische tennisster Elena Dementjeva heeft met een blessure aan haar schouder moeten opgeven in haar partij in de tweede ronde van het tennistoernooi in Rosmalen tegen de Tsjechische Denisa Chladkova. Op dat moment was de stand in de tweede set 5-5.

De Russische was in Rosmalen als eerste geplaatst, en had in de eerste ronde een bye. Tevens was ze bij het toernooi ook de dubbelpartner van Michaëlla Krajicek.

Helft gevangenen België buitenlander

Bijna de helft van alle gevangenen in België zijn buitenlanders, zo heeft de Belgische minister van Justitie, Laurette Onkelinx, laten weten. Zij reageerde daarmee op een vraag van het liberale Kamerlid Hilde Vautmans (VLD). Op 10 april 2005 zaten 4.036 buitenlanders in een Belgische cel, op een gevangenispopulatie die schommelt rond de 9.000.

In België zitten 133 Nederlanders in de cel. De lijst met buitenlandse gevangenen wordt aangevoerd door Marokkanen (1.100), gevolgd door Algerijnen (345), Turken (258), Fransen (234) en Albanezen (148).

VS-inwoners: Jackson wél schuldig

Een meerderheid (66%) van de Amerikaanse bevolking denkt dat Michael Jackson wél degelijk kinderen seksueel heeft gemolesteerd, ondanks het feit dat de jury hem gisteren op alle punten heeft vrijgesproken. Dat blijkt uit een opiniepeiling van tv-zender CNN en de krant USA Today.

Een groot deel van de ondervraagden, 67%, zei ongelukkig te zijn met de uitspraak van de jury en 27% was er zelfs kwaad over. Van alle ondervraagden was 34% het eens met de vrijspraak; 48% kon zich er echter niet in vinden.

De voorzitter van de jury zei gisteren dat Jackson volgens hem waarschijnlijk wel jongetjes heeft misbruikt, maar dat het aangedragen bewijs te mager was. Hij sprak in het CNN-programma van Larry King. De juryvoorzitter verklaarde dat alles afhing van de geloofwaardigheid van de jongen die Jackson had aangeklaagd.

Jackson zelf heeft nog niet gereageerd. Hij heeft zich opgesloten op zijn landgoed Neverland omdat hij dringend behoefte heeft aan rust na het vier maanden durende proces. Hij zou wel van plan zijn om over een tijdje zijn muzikale carrière weer op te pakken. Een advocaat van Jackson liet vanmiddag weten dat de zanger in de toekomst niet meer het bed zal delen met jonge jongens.


Michael en zijn vader na de vrijspraak

Versierpoging

Als vuilnisman wil je ook wel eens een vrouwtje versieren terwijl je aan het werk bent. Wat je dan kunt doen is de "bouwvakkermethode" toepassen. Dit houdt in dat je eventjes fluit naar een mooie dame die langs komt gelopen. Als je dit als niet-bouwvakker zou doen dan zou je meteen een slag om je oren krijgen.
Gelukkig voor de vuilnisman loopt het voor hem beter af, maar of het voor de schone dame in het filmpje ook zo goed afloopt, is de vraag...

Spaanse ma zet verkrachter in de fik

Icoon misdaad nieuws In Spanje heeft een moeder op brute wijze wraak genomen op een man die haar dochter verkrachtte. De 50-jarige Spaanse overgoot de 69-jarige dader met benzine om hem vervolgens in de hens te zetten. Zijn lichaam is nu voor zestig procent voorzien van brandwonden.

De zaak speelde zich af in een bar in Benejucar, in de buurt van Alicante. Moederlief is door de politie gearresteerd, de verkrachter ligt in het ziekenhuis. Hij was op penitentiair verlof, nadat hij in 1998 was veroordeeld tot tien jaar cel voor de verkrachting van de toen pas dertien-jarige dochter van de vrouw.

Vrouwen willen niet aan de seksmachine

Anonymous had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws Een groot probleem voor de Serviër Nesa Proka. Hij slaagt er maar niet in om vrouwen te vinden die zijn nieuwste uitvinding willen uitproberen. Proka heeft naar eigen zeggen de ultieme seksmachine ontworpen, maar vrouwen die het apparaat willen uittesten zijn er niet. Zijn hoop is nu op vrouwen uit westerse landen gevestigd.

Proka heeft zijn vinding al aangemeld bij een patentenbureau. Volgens hem is het "het ultieme seksmiddel voor eenzame vrouwen." In zijn uitvinding zitten drie jaren van werk. De seksmachine, die bevestigd is aan een stoel, draait op een 390 volt elektrische aandrijving en heeft een neppenis van meer dan negentien centimeter.

"De machine beschikt over een neppenis die 180 bewegingen per minuut kan maken. Elke man kan onmogelijk dat tempo aanhouden, maar mijn machine doet dat zo lang als nodig is", zo licht Proka toe. Met behulp van een controlepaneel kan de intensiteit en snelheid van de penetratie geregeld worden.

Vooralsnog dus geen vrijwilligers die het apparaat willen testen. Wel zijn er vele belangstellenden langsgeweest. Omdat het animo in zijn land gering is, wil Proka nu westerse vrouwen strikken. Die zouden namelijk breeddenkender zijn.

Achtervolging

Achtervolgingen op TV trekken veel kijkers aan en daarom worden ze vaak op TV vertoond. Veel bestuurders realiseren het niet dat ze eigenlijk gewoon een gevaar op de weg zijn. Ze rijden roekeloos en ze kunnen ongelukken veroorzaken. Politie probeert dan ook slimme manoeuvres uit te halen om ze tot stilstand te brengen, zoals een spijkermat neerleggen of proberen om de auto in een slip te krijgen door de kont van de auto te raken zodat deze gaat draaien, maar er zijn natuurlijk weer bestuurders die hieruit kunnen komen en verder gassen.

Twee miljoen World of WarCraft-spelers wereldwijd

Blizzard heeft vandaag aangekondigd dat het aantal abonnementen voor de MMORPG World of WarCraft de twee miljoen is gepasseerd. Doordat China net als markt is aangeboord heeft World of WarCraft een groeispurt meegemaakt en de verwachting is dat dit aantal nog verder zal stijgen door de aanwas van nieuwe spelers uit China.

Tijdens de open beta in China werden er op momenten 500.000 spelers tegelijkertijd gemeten en dat is evenveel als de piekmomenten van de andere gebieden bij elkaar opgeteld. Later dit jaar zal het spel ook nog gelanceerd worden in Taiwan, Hong Kong en Macau.

Om de spelers tevreden te houden zal Blizzard het hele jaar door nog extra content zoals extra Battlegrounds en andere content updates lanceren.

NOS krijgt definitief geen voetbalrechten

De NOS krijgt definitief geen rechten voor het uitzenden van Eredivisie-voetbal. Het Commissariaat voor de Media heeft vandaag bepaald dat het Talpa, de nieuwe zender van John de Mol die de rechten onlangs kocht, niet kan dwingen een sublicentie te geven aan de NOS voor het uitzenden van beknopte beelden van voetbalwedstrijden van de belangrijkste voetbalcompetitie van Nederland. De NOS had om een uitspraak van het Commissariaat gevraagd op basis van het voorkeursrecht in de Mediawet.

Het Commissariaat heeft het voorkeursrecht en de wetgeving die over de verslaglegging van belangrijke evenementen gaat, uitvoerig bestudeerd en komt tot de conclusie dat in de loop der tijd een bredere interpretatie aan het begrip voorkeursrecht is gegeven door de wetgever.

Volgens commissaris Inge Brakman is het artikel (71t Mediawet) waarop de NOS zich beroept, oorspronkelijk bedoeld om ervoor te zorgen dat belangrijke evenementen, waaronder voetbalwedstrijden, niet achter de decoder verdwijnen. "Daar wordt nu door de uitzendingen van Talpa en RTL 4 aan voldaan. Het Commissariaat vindt het daarom niet evenredig om in deze situatie sanctiemiddelen in te zetten."

Het Commissariaat is het met de NOS eens dat de Stichting een extra opdracht in de Mediawet heeft gekregen om de verslaggeving van belangrijke competitiewedstrijden te verzorgen. "De NOS zou met een verwijzing naar haar journalistieke verantwoordelijkheid een beroep kunnen doen op het recht op vrije nieuwsgaring en daarmee bij Talpa en ook bij de Eredivisie aankloppen. Het Commissariaat kan Talpa daartoe niet dwingen", aldus Brakman.

Van Commenée Chef de Mission in Peking

Charles van Commenée is bij de Olympische Spelen van 2008 in het Chinese Peking Chef de Mission.

De technisch directeur van de sportkoepel NOC*NSF is de eerste beroepskracht die als Chef de Mission aan de slag gaat. Van Commenée vind dat een logisch gevolg van de professionalisering in de topsport.

"Dat wil niet zeggen dat mijn voorgangers minder hebben gefunctioneerd. Zeker niet. Langzaam maar zeker is er echter een nieuw tijdperk aangebroken. Daarvan is dit een gevolg".

Tijdens de Spelen van Athene was Peter Vogelzang Chef de Mission, maar hij gaf al eerder aan niet voor een tweede termijn in aanmerking te willen komen.

Liverpool grootverdiener van CL

Afgelopen seizoen was Liverpool de grootverdiener in de Champions League. De winnaar van het toernooi mocht liefst 30,6 miljoen euro opstrijken.

Vandaag maakte de UEFA alle verdiensten bekend. In totaal keert de voetbalorganisatie 415 miljoen euro uit aan alle deelnemers. Dat komt neer op 75 procent van het bedrag wat de UEFA vorig seizoen genereerde. Het geld wordt onder de 32 clubs door middel van een speciale regeling verdeeld. Veel dingen tellen mee: het aantal overwinningen, hoe ver de club komt in het toernooi en de marktwaarde. Die marktwaarde is vooral gebaseerd op uitzendrechten.

Na Liverpool verdiende Chelsea het meest aan het miljoenenbal, gevolgd door verliezend finalist AC Milan. De laatste plaats was weggelegd voor Sparta Praag. De Tsjechen kregen nog geen vier miljoen uit het geldlaatje van de UEFA.

Logischerwijs was PSV de Nederlandse club met de meeste inkomsten: liefst 15,6 miljoen. Dat is twee keer zoveel als Ajax, dat 7,8 miljoen kreeg uitgekeerd.

Mooie Alpha Prime screenshots

Black Element Software heeft drie screenshots vrijgegeven van de shooter Alpha Prime. Op de screens zijn mooie lichteffecten te zien en redelijk wat details in de omgevingen. Op de pagina van Alpha Prime is meer informatie te vinden en is er ook een alpha trailer te downloaden.

De key features van Alpha Prime zijn:
1st person shooter themed around a strong science fiction story
Multiple robots with specific abilities and powerful weapons to utilize
Arsenal of powerful weapons for the player to use, additional weaponry mounted on remotely controllable robots
Fully interactive physical environment, breakable objects, rag doll effects
3d graphics engine making use of the state-of-the-art graphics technology

'Importbruid om ruzie met ouders te vermijden'

PIM4EVER had ons via de nieuws-submit te melden:

De belangrijkste redenen voor Marokkaanse en Turkse jongeren die in Nederland opgroeien om een partner uit het land van herkomst te halen, zijn familieloyaliteit en conflictvermijding. Wel kiezen steeds meer jongeren zelf hun partner, want ook veel allochtone ouders erkennen dat de tijd dat zij de keuze bepaalden voorbij is.

Van de Turkse jongeren haalt 70% een partner uit het land van herkomst naar Nederland; bij Marokkanen ligt dat op 59%. De cijfers komen uit het onderzoek Liefde op maat, partnerkeuze van Turkse en Marokkaanse jongeren, van Leen Sterckx en Carolien Bouw van het onderzoeksinstituut SISWO van de Universiteit van Amsterdam.

Sterckx en Bouw onderscheiden zes categorieën importhuwelijken:

- Het gedwongen huwelijk (komt steeds minder voor)
- Het gearrangeerde (geregelde) huwelijk, waarbij het kind toestemt (worden minder vanzelfsprekend)
- Het betoverde huwelijk, wanneer iemand tijdens de vakantie onder druk van familie is bezweken. (achteraf meestal spijt bij betrokkene)
- Het verliefde huwelijk (is erg populair, want het levert een romantisch argument om de eigen keuze te rechtvaardigen)
- Het rebelse huwelijk; komt voor bij hoger opgeleiden die zich teleurgesteld hebben afgekeerd van de Nederlandse samenleving. (onder het mom: ''Het mag niet van Verdonk. Nou, dan haal ik toch lekker een meisje uit de bergen'')
- Het kosmopolitische huwelijk (is alleen voorbehouden aan hoger opgeleiden die tijdens stage of vakantie gelijkgestemde geliefden vinden.)

De eerste twee huwelijken, gearrangeerde en gedwongen, zullen in de toekomst door de toennemende individualisering minder vaak voorkomen, zo verwachten de onderzoeksters Sterckx en Bouw.

Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van de Turkse sociaal-religieuze beweging 'Milli Görüs', de Marokaanse tegenhanger 'Unie Marokkaanse Moslim Organisaties Nederland' (Ummon) en 'Unie Marokkaanse Moskeeën Amsterdam en Omstreken' (Ummao). De opdrachtgevers zien de voortdurende instroom van nieuwkomers als een mogelijke rem op de integratie.

Wessels wel naar Wimbledon

De kans is groot dat Peter Wessels volgende week toch mee kan doen aan het grastoernooi van Wimledon. Eerder meldde de Nederlander zich af voor het toernooi in Rosmalen wegens een liesbreuk.

Maar de Nederlander heeft om een second opinion gevraagd en daarbij is gebleken dat er van een breuk geen sprake is, er is enkel een kleine spierscheuring geconstateerd.

De tennisser heeft inmiddels de training hervat en zal eind deze week naar Londen afreizen. Ook is Wessels half juli beschikbaar voor de Davis Cup-wedstrijd tegen Slowakije.

Krajicek naar laatste zestien Rosmalen

Michaella Krajicek heeft zich met groot gemak geplaatst voor de tweede ronde op de Ordina Open. Ze won van de Slowaakse Ludmilla Cervanova: 6-1, 6-3.

Tijdens haar debuut in Rosmalen verloor ze nog kansloos van de Slowaakse. Nu ging het veel beter. De 16-jarig was dan ook zeer content: ’’Ik was dit keer helemaal niet nerveus. Eerder dit jaar had ik haar ook al verslagen dus ik ging met een goed gevoel de baan op.”

Binnen een mum van tijd leidde de halfzus van Richard al met 5-0. Dat kwam vooral door sterk serveren. Met een ace op haar tweede service besliste ze de eerste set. In de tweede set kwam de beslissende break op een stand van 2-2. Op 5-3 serveerde Cervanova om in de wedstrijd te blijven. Dat lukte haar niet: Krajicek naar de laatste zestien. Daarin speelt ze tegen de Spaanse Medina Garrigues.

[upd] Marokko: dubbele nationaliteit onbespreekbaar

LiamP, Mutant01 en PIM4EVER hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Marokko wil bekijken of het voorstel van Nederland om de dubbele nationaliteit voor de derde generatie Marokkanen in Nederland af te schaffen, doorgevoerd kan worden. Tot nog wenste de regering in Rabat daar niet over te spreken, maar nu heeft zij ''een open houding'' getoond. Dat zei minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie gisteren, na afloop van de eerste dag van haar werkbezoek aan het Noord-Afrikaanse land.

Verdonk: ''Het is winst dat de afschaffing van de dubbele nationaliteit nu op de wederzijdse agenda staat. We gaan kijken en praten hoe we dit verder kunnen regelen. De mogelijkheid om afstand te doen van de Marokkaanse nationaliteit staat al tijden in een Marokkaans decreet maar daar wordt nooit gebruik van gemaakt.''

Het is een meerderheid van de Tweede Kamer een doorn in het oog dat Marokkanen die in Nederland worden geboren automatisch een Marokkaans paspoort krijgen. Voor wat betreft de derde generatie moet dit ophouden, zo meent het kabinet, want dubbele paspoorten komen de integratie niet ten goede is de gedachte. Dat geldt overigens niet alleen voor Marokkanen, maar voor kinderen van alle allochtonen. Deze generatie zou dan moeten kiezen.

Verdonk zei verder dat in de gesprekken met een aantal ministers ''van beide kanten het probleem met Marokkaanse probleemjongeren in Nederland werd erkend. Maar we hebben ook over de Marokkaanse jeugd gesproken die het wel goed doet.''

Update 15:04
Marokko weerspreekt uitleg Verdonk
Marokko piekert er niet over om de nationaliteit van de derde generatie Marokkanen in Nederland af te schaffen, zo heeft de Marokkaanse minister van Informatie laten weten. Kinderen die in Nederland worden geboren uit ouders die hier ook al geboren zijn, blijven gewoon een Marokkaans paspoort krijgen.

De uitlatingen van Verdonk, dat Marokko een en ander zou overwegen, worden hiermee dus teniet gedaan. Verdonk heeft gezegd opheldering te willen over de zaak. Het Nederlandse kabinet wil af van de dubbele nationaliteit bij de derde generatie.

Zelfgemaakte Wapens

Wapens zijn geen dingen die je zo thuis moet laten liggen omdat je anders gevaarlijke situaties kunt krijgen en dit natuurlijk liever wilt voorkomen. Je eigen wapens fabriceren is eigenlijk nog veel gevaarlijker. Ze zijn nog nooit getest en je weet niet wat er kan gebeuren daarom is het af te raden om zelf wapens te fabriceren, maar er zijn natuurlijk weer mensen die gewoon hun eigen mega wapens fabriceren en het effect is dat ze het ook nog eens gaan testen. Het resultaat van een wapen in zijn testfase is als volgt.

Wuytens eerste aanwinst Heracles

Heracles Almelo heeft zich versterkt met de 20-jarige Belg Jan Wuytens.

Wuytens komt over van het beloftenteam van PSV, waar hij de aanvoerder was. Hij is een linkermiddenvelder. De jonge Belg is ook een jeugdinternational. Wuytens tekende een contract voor twee seizoenen voor de pas gepromoveerde club uit Almelo.

De Belg is pas de eerste aanwinst voor Heracles. Eerder werden al diverse namen in verband gebracht met een mogelijke transfer naar de club uit Overijssel. Zo zou Heracles zijn zinnen hebben gezet op Van de Haar, Christensen, De Ridder, Maas en De Goey.

Nieuw dopingschandaal bij Phonak?

Heeft de Zwitserse wielerploeg Phonak opnieuw met dopingperikelen af te rekenen? Volgens de Zwitserse krant "BLICK" wel.

De Zwitserse krant meldde dat het team zelf tijdens de Ronde van Georgia eerder dit jaar dopingproducten vond in het bezit van renner Tomasz Nose, een neo-prof bij het team. De krant meldt ook dat de renner in kwestie op staande voet zou zijn ontslagen.

Aanvankelijk ontkende Phonak met klem het bericht. "Nose is niet ontslagen, en we betalen hem nog elke maand. Hij is een renner die problemen had in het begin van het seizoen. Hij integreerde moeilijk in het team en komt daardoor niet meer in actie." aldus de Belgische team manager John Lelangue.

Gisteren op de Duitse tv echter gaf sportdirecteur Rene Savary wel toe dat er een probleem met de renner was: "Er zijn problemen met hem na een 'interne controle' en hij is geschorst door het team. Niet ontslagen"

Phonak weigert echter verdere uitleg over de zaak te geven. Vorig jaar nog miste de ploeg bijna zijn Pro-Tour ticket omdat drie toprenners van de ploeg op doping werden betrapt. Oscar Camenzind, Tyler Hamilton en Santiago Perez.

Wantoestanden bij thuiskopieheffingen op dvd's

Classic-PC en detulp050 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Veertig procent van de heffingen op beschrijfbare dvd's en cd's, ooit in het leven geroepen om artiesten en andere rechthebbenden te compenseren voor thuiskopieën, komen niet bij de artiesten terecht. Dit schrijft het computerblad PC-Active deze week in het artikel 'Waar blijft dat geld?'.

Veel schijfjes worden via het grijze circuit verkocht. Als gevolg hiervan wordt over 35 procent van de schijfjes helemaal geen heffingen afgedragen. PC-Active bekritiseert daarom ook de voorgestelde heffingen op mp3-spelers en dvd-recorders met harde schijf.

Het blad kwam deze wantoestanden op het spoor tijdens het voorbereiden van een artikel over buitenlandse aanbieders van beschrijfbare cd's en dvd's. Ze kregen namelijk niet de cijfers los van Stichting de Thuiskopie, die deze heffing int. Gerrit Jan Groothedde, auteur van het artikel: "Die geheimdoenerij intrigeerde ons. Je zou denken dat elke overheidsmaatregel controleerbaar moet zijn voor de burger. Daarvoor is de WOB (Wet Openbaarheid Bestuur) ook in het leven geroepen. In de praktijk blijkt echter dat de overheid de WOB deskundig buiten werking heeft gesteld, eenvoudig door de uitvoering in handen te geven van een privaatrechtelijke stichting."

'Villeneuve blijft gewoon bij Sauber'

Voorlopig is Jacques Villeneuve verzekerd van zijn stoeltje bij Sauber . Teambaas Peter Sauber lijkt, ondanks alle kritiek op de Canadees, voorlopig niet van plan te zijn om hem te ontslaan.

"Het is voor ons geen gespreksonderwerp. Jacques heeft een tweejarig contract en we doen er allebei alles aan om dit contract gewoon uit te dienen. Voor ons is het momenteel geen optie om Jacques te vervangen," aldus Peter Sauber op de vraag of de Canadees zal worden vervangen.

De Zwitserse teambaas zei eerder nog dat hij Villeneuve te langzaam vond gaan, maar nu lijkt dat allemaal te vergeten zijn. "Jacques heeft een geweldige kwalificatie gereden in Montreal".

Trampoline-in-Zwembedje-Springen

Hoe vaak moet het nu nog verteld worden: "Do not try this @ home"? Als de jeugd van tegenwoordig het niet meer in zich wil opnemen en toch schijt heeft aan deze melding, dan moeten ze maar niet vreemd opkijken als er wel eens gewonden vallen.

De jongen in het volgende filmpje wilde het nieuwe Olympische onderdeel: "Trampoline-in-Zwembedje-Springen" even voor doen aan de kijkers thuis, maar hij was even helemaal vergeten dat je dit niet thuis moest doen...

'Downloaden muziek niet enige omzetdaler'

Afwas, Shark.Bait en pberends hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Online muziekruil is beslist niet de enige factor verantwoordelijk voor de dalende muziekomzet die tussen 1999 en 2003 met ongeveer 20 procent afnam. Dit staat in een rapport over muziekhandel van de organisatie voor economische samenwerking en ontwikkeling (Oeso) in Parijs.

Het rapport noemt een tal van oorzaken voor de vermindere muziekverkoop. Dit zijn o.a. teruglopende consumentenbestedingen in het algemeen, concurrentie van andere vormen van amusement zoals computerspellen, aanhoudend hoge prijzen van CD's, maar ook de muziekruil via internet.

Er is dus geen bewijs voor de stelling dat vooral muziekruil de oorzaak is van verminderde verkoop. Aanwijzingen zijn er wel. De val van de muziekomzet was in Nederland het grootst. Nederland kent ook een groot aantal Kazaa-gebruikers. In Zuid-Korea, een land met veel gebruik van breedband, was de terugval ook meer dan gemiddeld.

De mondiale omzet van de muziekhandel stijgt nu weer. Dit komt door de komst van de legale downloadsites, de snelgroeiende handel in muziek-dvd's, ringtones, en de prijsdalingen van cd's. Deze prijsdalingen waren in de VS 25 procent. Het herstel in Nederland komt volgens de Oeso echter nauwelijks op gang.

Remprobleem verraste Trulli

De remproblemen van Jarno Trulli tijdens de Grand Prix van Canada kwamen compleet onverwacht volgens de Italiaan. Trulli reed op het moment dat zijn rechtervoorrem het begaf op een derde plaats.

De remschijf van de Toyota begaf het bij het aanremmen voor de chicane van het Canadese circuit. Trulli is blij dat het juist daar gebeurde. "De laatste chicane was de beste plek voor zo'n probleem, omdat je er genoeg uitloopruimte hebt."

Trulli voegde toe: "Het defect is een grote teleurstelling voor mij en het team. De remmen waren tot dat moment prima in orde en we hadden geen problemen met slijtage van de remschijven. Ik had echt gehoopt op een podiumplaats."

Tales of Legendia niet klaar als je klaar bent

De nieuwe Tales of... RPG van Namco, Tales of Legendia, zal een nieuwe feature kennen. Zodra je klaar bent met de hoofdquest en de credits rollen over het scherm kan je een personage kiezen waarmee je een persoonlijke quest kan gaan doen. Op deze manier wil Namco de game verlengen zonder het hoofdverhaal te rekken.

Elk character zal een eigen persoonlijk verhaal hebben. Deze "Character Quests" kun je per character spelen, één tegelijk.

Tales of Legendia komt begin 2006 in de USA uit. Een Europese release is nog onduidelijk.

Koeman wil Pienaar en Trabelsi meenemen

Ronald Koeman en Co Adriaanse hebben voor hun nieuwe clubs, respectievelijk Benfica en FC Porto, versterkingen uit Nederland op het oog.

In de Portugese media worden de namen van Boudewijn Zenden van Middlesbrough en de Ajacieden Steven Pienaar en Hatem Trabelsi genoemd als mogelijke nieuwe aanwinsten voor Benfica. AZ-speler staat nog steeds in de belangstelling van FC Porto.

De Portugese sportkrant A Bola zegt dat Porto het onderspit delft tegen Valencia CF in de strijd om Kromkamp. De Spanjaarden willen meer geld op tafel leggen voor de rechtsback. AZ vraagt tien miljoen euro voor de international, die nog een contract heeft bij de Alkmaarders tot medio 2008.

Sextape van Britney & Kevin

Er zijn al heel wat sextapes voorbij gekomen en dat vonden de bezoekers van de weblog helemaal niet erg. Even samengevat hier kun je dus de sextape nogmaals van Paris Hilton bekijken.
In deze blog kun je de sextapes van Gena Lee Nolin en Mimi MacPherson bekijken en daarna kwam Severina Vuckovic ook nog even koekeloeren met haar sextape. We hebben een nieuwe tape gevonden. Deze tape is 20x wilder dan de tape van Paris Hilton of welke tape dan ook die geweest is. We hebben een sextape van Britney & Kevin en je ziet ze zelfs in verschillende posities naaien. Wij wilden deze tape graag met jullie delen.

Hierbij de link van de Tape van Britney & Kevin.
Veel kijk plezier en handjes boven de tafels.

Andere aarde buiten ons zonnestelsel ontdekt

FatalException had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Wetenschappelijk nieuwsAstronomen hebben maandag bekend gemaakt dat ze een aarde-achtige planeet buiten ons zonnestelsel ontdekt hebben. De terra-planeet is twee keer zo groot als de aarde en draait om een ster die gelijk is aan onze zon.

Er zijn momenteel 150 planeten bekend die rondom andere sterren cirkelen, maar de meeste daarvan zijn grote gasreuzen zoals de planeet Jupiter. Het is moeilijk kleinere vaste planeten zoals onze aarde waar te nemen, toch zijn er daar recentelijk enkele van ontdekt. "We proberen de grenzen van wat we kunnen waarnemen uit te breiden en we komen steeds dichterbij andere aardes te ontdekken", zegt Steven Vogt van de Universiteit van Californië.

De ontdekte neef van onze planeet draait om Gliese 876, een M-klasse ster in het sterrenbeeld Waterman. Rondom deze ster draaien ook twee planeten ter grootte van Jupiter.


Zo ziet de nieuw ontdekte planet er uit volgens
Trent Schindler van het National Science Foundation.

Saidi met Tunesië op Confederations Cup

Karim Saidi zal met Tunesië meedoen aan de strijd om de Confederations Cup die woensdag van start gaat.

De verdediger van Feyenoord is de vervanger van de geblesseerde Alaeddine Yahia van Saint-Etienne. Saidi zat als vervanger van diezelfde Yahia ook al bij de selectie voor de WK-kwalificatiewedstrijd afgelopen zaterdag tegen Guinee (2-0 winst). Saidi kwam toen niet aan spelen toe.

Naast Saidi is ook Hatem Trabelsi van Ajax actief voor Tunesië op de Confederations Cup. Tunesië speelt op 15 juni de openingswedstrijd tegen Argentinië.

Briatore boos op Fisichella

De woede-uitbarsting van Giancarlo Fisichella nadat hij was uitgevallen tijdens de Grand Prix in Canada is bij de teambaas van Renault F1, Flavio Briatore, in het verkeerde keelgat geschoten.

Briatore is niet echt blij met de manier waarop zijn landgenoot reageerde toen die uitviel nadat hij hij de race leidde. Toen de Italiaanse coureur terugkeerde in de pitbox van het team smeet Fisichella woedend zijn handschoenen in de rondte, tot ongenoegen van Briatore.

"We betalen hem om te racen, niet om pissig te worden. Als hij daar niet mee kan leven dan zoekt hij maar een ander team", aldus de Italiaanse teambaas.

De coureur zelf is nog altijd zeer teleurgesteld. "Dit deed gewoon pijn. Ik zit momenteel gewoon in een heel moeilijke periode. Ik moet hier samen met het team uit zien te komen".

AH en Peijnenburg leggen ruzie bij

Albert Heijn en Peijnenburg hebben hun ruzie weer bijgelegd. In een paginagrote advertentie in de krant lieten ze aan de consument weten dat alles weer koek en ei is. Opvallend is echter dat de 600-grams ontbijtkoek waarover de ruzie ging, niet meer terug zal keren in de schappen. Volgens Woordvoerder Marco de Leeuw van Peijnenburg is dat maar bijzaak. "Het gaat erom dat we weer contact met elkaar hebben. De strijdbijl is begraven."

Albert Heijn wilde de 600-grams koek verkopen onder de kostprijs. Peijnenburg vreesde imagoschade, besloot de ontbijtkoek niet meer te leveren en kreeg gelijk van de rechter. In de advertentie staan nu het eigen merk koek van de AH en de koek van Peijnenburg. Volgens supermarktdeskundige Gerard Rutte is de advertentie meer in het voordeel van Albert Heijn. "Peijnenburg wil uiteraard wel in de schappen blijven. Die omzet kunnen ze gewoonweg niet missen."

Volgens Rutte is de consument vergeten. "Daar hebben ze gewoon maling aan. De super heeft nooit aan hun klanten gevraagd wat die er van vonden dat de Peijnenburg-koek uit de schappen verdween."


De advertentie in De Telegraaf

Smith naar Aberdeen

Jamie Smith verruilt ADO Den Haag voor het Schotse Aberdeen. De 24-jarige Smith heeft nog een contract bij de club uit Den Haag tot het eind van deze maand, maar die zal niet verlengd worden. De buitenspeler zal bij de club van Jim Calderwood een contract voor twee jaar tekenen.

Smith speelde het afgelopen seizoen 30 competitiewedstrijden, waarin hij slechts een maal wist te scoren. In 2004 kwam hij over van Celtic naar de club uit het Zuiderpark. Bij Aberdeen is hij, na Barry Nicholsen van Dunfermline, de tweede nieuwe aankoop.

"Zijn karakter komt overeen met die van Jimmy en mij. Hij is nu jong, ambitieus, sterk en snel. Bovendien wil hij graag voor Aberdeen spelen en brengt hij internationale ervaring mee," a;dus de technisch directeur van de Schotse club, Willie Miller.

Nieuwe screens voor Far Cry Instincts

Vandaag zijn weer negen nieuwe screenshots vrijgegeven van Far Cry Instincts, de console-versie van het beeldschone Far Cry. De game is op dit moment in ontwikkeling bij Crytek Studios. Wederom kom je op een niet-zo-onbewoond eiland terecht, sterker nog, de baddies zullen weer hun uiterste best doen om je van het leven te beroven. In de game zullen zeven voertuigen aanwezig zijn die je helpen met transport over land en zee.

Helft ballonnen overtreedt gezondheidsnormen

Icoon Binnenlands nieuws Uit een onderzoek naar 58 verschillende soorten ballonnen blijkt dat meer dan de helft niet aan de gezondheidsnormen voldoet. De concentratie nitrosaminen, die kankerverwekkend kunnen zijn, is namelijk te hoog in de ballonnen. Dat heeft de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) dinsdag laten weten. De gezondheidsnormen voor ballonnen zijn extra streng, omdat kinderen ze vaak in hun mond stoppen.

Daarnaast ontbrak bij 17 procent van de ballonnen het verplichte waarschuwingslabel, waarin de klant wordt opgeroepen de ballon met een pompje op te blazen in plaats van met zijn mond. De leveranciers die deze waarschuwing niet op de verpakking hadden staan of die zich niet aan de norm hielden, hebben volgens de VWA een schriftelijke waarschuwing gekregen.

Rotterdammer steekt ex dood waar kind bij is

Icoon Binnenlands nieuws Een 45-jarige man uit Rotterdam heeft maandagmiddag zijn 43-jarige ex doodgestoken, terwijl haar 8-jarige dochtertje ook op de plaats delict aanwezig was. Dat heeft de politie dinsdag bekendgemaakt. De man is inmiddels aangehouden. Over zijn motief is nog niets bekendgemaakt.

Hij reed maandagmiddag eerst de auto van zijn ex klem op de Nancy Zeelenbergsingel, waarna hij haar mishandelde. Het 8-jarige dochtertje zat op dat moment ook in de auto. Het slachtoffer wist zich uiteindelijk los te rukken en vluchtte een tuin in. De man stak haar daar meerdere keren, waardoor ze uiteindelijk zou overlijden. Het dochtertje wist de hulpdiensten te alarmeren door de hulp van een omwonende in te roepen.

MSN-webcam

De laatste tijd zijn er nog al wat webcamfilmpjes van meisjes langs geweest.
Maar op het moment dat deze geblogd waren, kon je de dames al weer horen roepen: "Je ziet dat die weblog voornamelijk door mannen wordt onderhouden". Daar hebben ze dan ook groot gelijk in.
Om deze dames een beetje te plezieren, is er een MSN-gesprek opgenomen waar een man een leuk gesprek aangaat met iemand en dat resulteert in leuke beelden.

Doden bij aardbeving van 7,9 in Chili

Icoon Buitenlands nieuws In het noorden van Chili zijn zeker acht mensen om het leven gekomen bij een zeer zware aardbeving met een kracht van 7,9 op de schaal van Richter. Dat heeft de Chileense minister van Buitenlandse Zaken dinsdag laten weten. Het dodental zal mogelijk nog verder oplopen, aangezien er nog maar weinig bekend is over de situatie in het dunbevolkte noorden van het land.

Het epicentrum van de beving lag diep onder het gebergte de Andes, op zo'n 1800 kilometer ten noorden van de hoofdstad Santiago. Tot nu toe lijken de steden Iquique, Arica en Antofagasta, havenplaatsen aan de grenzen met Peru en Bolivia, het zwaarst getroffen te zijn. Iquique lag slechts 115 kilometer noordelijk van het epicentrum.

Direct na de beving, om 18.44 uur plaatselijke tijd, brak er paniek uit onder de bevolking in Iquique. Mensen waren bang voor tsunami's, maar het leger wist uiteindelijk de gemoederen op vreedzame wijze te bedaren door uit te leggen dat het epicentrum onder de Andes lag, en niet in de zee.

In 1960 vond in Chili verreweg de zwaarste aardbeving plaats die ooit is gemeten, met een kracht van 9,5 op de schaal van Richter. Niet alleen vielen er slachtoffers door de aardbeving zelf, maar vooral de 10 meter hoge tsunami die er op volgde zorgde voor veel schade in het Zuid-Amerikaanse land. Hele dorpen werden weggevaagd, waarbij duizenden mensen om het leven kwamen.

Sparta aast op Oost

Sparta ziet in Jason Oost de perfecte opvolger van Riga Mustahpa, die maandag bekend maakte volgend seizoen te gaan spelen voor het Spaanse Levante.

De 22-jarige Oost mag transfervrij vertrekken bij RKC Waalwijk omdat hij daar geen nieuw contract krijgt aangeboden. "Nu Sparta gepromoveerd is, hebben we een voorstel bij zijn zaakwaarnemer neergelegd. Een dezer dagen hopen we eruit te komen," aldus de algemeen directeur van de Rotterdamse club, Peter Bonthuis.

Maar nu... Heb ik er éééééén....!

Vroeger, toen de Duitschers dit land nog stevig in hun greep hadden, en je grootmoeder en grootvader nog passioneel met elkander de liefde bedreven had je ook al computers. Laser computers. En toen Katja Schuurmans nog niet met haar blote tetten in de playboy stond (Hier in filmvorm.) en nog strak van voren was, maakte ze er een prachtig filmpje over, "Omgaan met Windows 95."

Heeft iemand dat afschuwelijke liedje dat bij de campagne hoorde nog ergens liggen?

Met dank aan de lang verloren gewaande oudste Zoon van FOK!, MiRRoRMaNs.

Beeldschone screenshots X3: Reunion

Enlight Software heeft 8 nieuwe high-res shots van de prachtige ruimtesim X3: Reunion uitgegeven. In X3 kun je weer handelen, veroveren, bouwen en meer net zoals in haar voorgangers. Nieuwe features zijn onder andere een vernieuwde interface welke de vele opties in de game makkelijker toegankelijk moet maken. Verder zijn er vele nieuwe schepen en technologieën in de game gestopt. Ook zijn de schepen veel gedetailleerder, het aantal polygonen per schip ligt nu gemiddeld op 25.000, 10x hoger dan in X2.

X3: Reunion staat voorlopig voor een release in het 3e kwartaal van dit jaar
Van Persie vast voor verkrachting

SpekkieSpek, chmod, mirage-one, Hoedjevanpapier, sjengsjepers, snowfalcony, Icekool en keijz hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Van PersieNederlands Elftalspeler Robin van Persie is opgepakt op verdenking van verkrachting. De speler van Arsenal zit momenteel vast in een cel in Rotterdam, zo liet misdaadverslaggever John van den Heuvel vanochtend op de radiozender Noordzee 100.7 FM weten.

Van den Heuvel tegen radio Noordzee: ''Op dit moment is de aanklacht tegen de voetballer in onderzoek. Op het moment dat iemand aangifte doet van verkrachting, start de zedenpolitie direct een onderzoek. Ze horen de getuigen en stellen sporen veilig. Op het moment dat er voldoende verdenkingen zijn tegen een bepaalde verdachte, in dit geval dus Robin van Persie, dan wordt hij aangehouden en over het algemeen ook vastgehouden. Verder onderzoek moet uitwijzen of het verhaal van het slachtoffer klopt.''

Volgens Van den Heuvel geeft het feit dat Van Persie al een nacht heeft doorgebracht op het politiebureau aan dat het om een serieuze verdenking gaat. Normaal gesproken mag de politie iemand zes uur vasthouden, maar de 21-jarige voetbalprof is inmiddels al in verzekering gesteld.

Fietsen is moeilijk

Sommige mensen vinden het fietsen op zich al een moeilijke taak, daarom gaan ze ook liever met de auto omdat ze bang zijn om te vallen. Maar wat kan er nu gebeuren als je beschermers om hebt. Ondanks de beschermingsmiddelen zullen deze mensen niet gaan fietsen. Er zijn nu een aantal mensen die net kunnen fietsen en meteen al van heuveltjes willen springen met hun fiets. Het blijkt toch moeilijk te zijn en het is niet aan te raden om van heuvels te jumpen. Als je het vaker gedaan hebt en er een beetje ervaring opgedaan hebt dan is het voortaan een makkie maar voor de beginnelingen is het nog steeds moeilijk dus doe maar eigenwijs en ga maar lekker jumpen met je fiets.

Hirsi Ali steunt acties politie

PIM4EVER had ons via de nieuws-submit te melden:

Tweede-Kamerlild Ayaan Hirsi Ali vindt dat minister Johan Remkes van Binnenlandse Zaken agenten een loonsverhoging moet geven. Volgens de politica staat er zowel in het VVD-verkiezingsprogramma als in het regeerakkoord dat er meer moet worden uitgegeven aan veiligheid. ''Daar maakt de politie onderdeel van uit, dus Remkes moet gewoon betalen'', aldus Hirsi Ali, die met deze uitlatingen rechtlijn tegenover haar partijgenoot Remkes komt te staan.

Dat de politie nu actie voert tegen de dreigende verslechtering van hun arbeidsvoorwaaarden, kan op begrip van het Kamerlid rekenen: ''Ik vind het heel goed dat ze voor zichzelf opkomen. Dat moeten wij, als de rest van Nederland, ook doen. Remkes moet gewoon betalen. Wat de politie vraagt, is niet zo onbescheiden.''

Hirsi Ali houdt zich in de Kamer onder meer bezig met het integratievraagstuk. Op die wijze komt ze geregeld in contact met de politie: ''Ik zie waar andere organisaties het laten liggen op het gebied van eerwraak en huiselijk geweld, dat hét de politie is die dit soort dingen wel aanpakt. Ze krijgt er steeds meer taken bij. Daarom is het heel onverstandig om nu op de politie te bezuinigen. Bovendien neemt de misdaad en de agressie op straat toe. Agenten komen daar juist het meest mee in aanraking. Ze krijgen hier niet de waardering die de politie in andere Europese landen wel krijgt''.

Kovalainen vervangt Montagny in Amerika

Het team van Renault F1 heeft maandag bekend gemaakt dat niet testcoureur Franck Montagny, maar rookie Heikki Kovalainen af zal reizen naar de Grand Prix van de Verenigde Staten om daar als derde coureur voor het Franse team te functioneren. Montagny zal het aankomende weekend meedoen aan de 24 uur van Le Mans.

Kovalainen zal vrijdag niet in actie komen omdat Renault vorig seizoen bij de beste vier teams zat, en zij daardoor niet het recht hebben om op de vrijdag voor de Grand Prix een derde coureur in te zetten. De Fin, die al meerder malen getest heeft voor het Franse team, zal dus alleen in actie komen als Fernando Alonso of Giancarlo Fisichella niet in staat zullen zijn de race te rijden.

Twee accessoires voor de PSP

Sony heeft twee nieuwe accessoires aangekondigd voor hun handheld de PSP. De twee accessoires zijn een snellader en een afstandsbediening met koptelefoon. De snellader zal de PSP op kunnen laden in ongeveer anderhalf uur in plaats van de twee uur en twintig minuten van de normale oplader. De snellader zal op 14 juli beschikbaar komen in Japan voor een prijs van 3500 Yen (26 Euro).

De afstandsbediening zal precies hetzelfde zijn als degene die meegeleverd wordt bij het Value Pack alleen zal deze in het zwart verkrijgbaar zijn. De koptelefoon zal voor 2800 Yen (21 euro) in de Japanse winkels komen te liggen.

Revolution geen HDTV support?

Terwijl de Xbox 360 en de PlayStation 3 al bekend hebben gemaakt om HDTV's volledig te supporten en de PS3 zelfs twee HDTV's kan aansturen, heeft Perrin Kaplan, Nintendo of America's vice president of marketing and corporate affairs, een opmerkelijke uitspraak gedaan over de HDTV support van de Nintendo Revolution: "There currently are no plans for Nintendo Revolution to support high-definition video output".

Binnenkort zal Nintendo meer bekend maken over de Revolution, maar nu lijkt het erop of Nintendo de enige grote speler op de markt zal zijn zonder HDTV support. Kaplan heeft vooralsnog alleen een vage uitspraak gedaan voor de beweegredenen van Nintendo voor deze beslissing: "We have thoroughly considered the best means of video output for the system and are dedicated to delivering the best hardware possible to meet the demands of our consumers".

Apple naar Intel

Onlangs heeft Apple aangekondigd om van IBM PowerPC processors naar Intel processors over te stappen. In een artikel van de New York Times wordt deze overstap besproken en er komen opmerkelijke uitspraken naar voren.

Een reden voor de overstap is dat Apple meer de concurrentie aan wil gaan met de nieuwe generaties consoles van Microsoft en Sony wat betreft het home-entertainment gedeelte. De mede-oprichter van Apple, Steve Jobs, vindt de processors van IBM ongeschikt voor de toekomstige Apple Macs. Hoe Apple de concurrentie wil aangaan met Microsoft en Sony is nog onduidelijk en of deze overstap ook invloed heeft op de tijd die nodig is om games te poorten naar Macs is nog niet bekend.

Voor IBM is deze overstap een klap in het gezicht, maar doordat het bedrijf zijn eigen servers blijft voorzien van eigen gefabriceerde processors en ze de processors ontwikkelen voor de Xbox 360, PlayStation 3 en de Revolution zal het geen grote consequenties hebben.

Twee nieuwe Resident Evil films op komst

Een tijdje terug is er bekend geworden dat de derde Resident Evil film, Resident Evil: Afterlife, naar de bioscoop komt in 2005/2006. Dit derde deel is gebaseerd op een script dat dit keer niet is geschreven door Paul W.S. Anderson (Mortal Kombat, Alien vs Predator, Resident Evil 1 & 2) en Milla Jovovich zal waarschijnlijk weer de hoofdrol pakken. Over het verhaal van de film is nog weinig bekend, maar volgens geruchten zal de film zich afspelen in de Amerikaanse woestijn.

Er gaan ook al geruchten over een vierde Resident Evil film. Een Duits productiebedrijf zou al bezig zijn met de film. Als de geruchten waar zijn moet de vierde film zich afspelen in Tokyo.

FIFA stuurt slecht presterende scheidsrechters weg

De wereldvoetbalbond FIFA zal niet schromen slecht presterende scheidsrechters op het komende toernooi om de Confederatie Cup naar huis te sturen. Dit zei voorzitter Sepp Blatter maandag, De harde woorden zijn een gevolg van de diverse arbitrale dwalingen op de eindronde van het WK voetbal in 2002.

"Er zal geen herhaling komen van de slechte prestaties tijdens het WK in 2002".Woensdag begint de strijd om de Confederatie cup in Duitsland, wat geld als test voor het wereldkampioenschap in 2006. "We laten nu de arbiters en hun assistenten geruime tijd samenwerken. Er is een duidelijke lijn aangegeven en die zullen we ook volgen."

De voorzitter wees in dat verband ook op het WK voor spelers tot 20 jaar dat momenteel in ons land wordt gehouden. "Bij de testen die in Nederland zijn gehouden, hebben sommige trio's gefaald. Die zijn direct naar huis gestuurd."

Blatter denkt dat professionele arbitrage er echt zal komen. "Er is geen andere weg. Niet dat professionele arbiters nooit fouten zullen maken, maar het is meer het psychologische effect dat we ermee bereiken. Een beroepsarbiter zal met meer respect in het veld worden behandeld."

Sato gaat voor de punten in Indianapolis

Vorig seizoen behaalde Takuma Sato in Indianapolis zijn eerste en enige podiumplaats uit zijn F1-loopbaan, toen hij als derde eindigde achter Michael Schumacher en Rubens Barrichello. Afgelopen weekend haalde de Japanner de finish niet in Canada en daarom is hij nog meer gemotiveerd om punten te scoren op het circuit van Indianapolis.

"Ik bewaar mooie herinneringen aan de race in Indianapolis in 2004. Ik stond daar voor het eerst op het podium. Daarom kijk ik heel erg uit naar komend weekend. Ik denk dat we competitief kunnen zijn, want het nieuwe aërodynamische pakket zag er in Canada goed uit. Ik hoop dat we in Amerika weer een stap vooruit kunnen zetten met de wagen," aldus de Japanse coureur.

Van Scheppingen onderuit in Rosmalen

Nadat eerder maandag Raemon Sluiter al werd uitgeschakeld heeft ook Dennis van Scheppingen de eerste ronde van de Ordina Open in Rosmalen niet overleefd. De Nederlander verloor in twee sets van de Tsjech Jan Hernych, setstanden 6-7 en 4-6.

De Nederlander begon sterk aan de wedstrijd de nam een 4-1 voorsprong, maar hij gaf de Tsjech echter de kans om terug te komen in de wedstrijd.

Sjeng Schalken en Paul Logtens zijn de enig overgebleven Nederlanders in het enkelspel bij de mannen. Schalken speelt dinsdag tegen de Duitser Björn Phau en Logtens komt uit tegen de als derde geplaatste Kroaat Mario Ancic. Michaëlla Krajicek speelt dinsdag in het damesenkelspel tegen de Slowaakse Ludmila Cervanova.

Risamasu weg bij NAC

Leci Risamasu verruilt NAC Breda voor AGOVV. De verdedigende middenvelder tekende een drie jarig contract bij de de club uit Apeldoorn.

Hij speelde in vier seizoenen bij NAC mede door blessures slechts negentien eredivisiewedstrijden. Bij AGOVV is Risamasu de vijfde aanwinst voor het komende seizoen. Eerder legden de Apeldoorners Atam Koroglu (Türkiyemspor), Umran Bozbiyik (Vitesse), Timothy Cathalina (FC Twente) en Tahir Akhamrane (AFC) vast. Stanley Menzo is aankomend seizoen de hoofdcoach.

Nieuwe rassen voor Nintendogs

De Amerikaanse versie van Nintendogs, die in augustus in de winkels zal liggen, zal drie rassen bevatten die niet in de Japanse versie zitten. Of dit ook voor de Europese versie gaat gelden is nog niet bekend. De drie nieuwe rassen zijn: boxer, golden retriever en Syberische husky.

De 'virtual-pet game' Nintendogs komt in drie versies op de markt: Chihuahua and Friends met naast een Chihuahua, een Duitse herder, een King Charles spaniel, een Yorkshire terrier en een Shetland sheepdog nu ook een boxer; de Miniature Dachshund and Friends-editie zal naast een teckel, een beagle, een mopshond en een Shih Tzu de nieuwe rassen golden retriever en Syberische husky bevatten. De Labrador Retriever and Friends versie blijft ongewijzigd met een Labrador Retriever, een dwerg-Schnauzer, een poedel, een Pembroke Welsh corgi, een Shiba Inu en een Doberman pinscher.

In Japan is de (non-)game waarin spelers een pup moeten grootbrengen een ongekend succes. De hondjes moeten gevoerd worden, je moet ze uitlaten, met ze spelen, ze aaien en wassen en commando's aanleren. Virtuele honden-eigenaren kunnen hun dieren ook draadloos met elkaar laten spelen.
Er zijn nog geen screenshots van de nieuwe rassen.[upd] Agente neergeschoten in Scheveningen

In Scheveningen is aan het begin van de avond een agente neergeschoten. De vrouwelijke agent werd rond 18:00 uur op de Vuurtorenweg onder vuur genomen. Ze is inmiddels met een traumahelicopter afgevoerd naar een ziekenhuis.

Over de toestand van de politie-agente is nog niets bekend. Ook over wat er precies is voorgevallen is nog geen duidelijkheid. Wel is bekend dat de agente aan het werk was in een zogeheten 'wachthuisje' voor het Joegoslavië-tribunaal.

Update 03:13
Waarschijnlijk is er bij bovengenoemd incident geen sprake van een misdaad, maar van een ongeluk. Vermoed wordt nu dat de agente zichzelf per ongeluk heeft neergeschoten. Omdat getuigen na het incident spraken van een man die wegholde, zou er in eerste instantie van een misdaad zijn uitgegaan.

Over wat er zich exact heeft voorgedaan heeft de politie nog geen mededelingen gedaan.

Over de FOK!downtime van zojuist

Zoals je wellicht gemerkt zult hebben was de Frontpage vanaf ongeveer 23.15 uur gisteravond tot 01.00 uur vannacht niet bereikbaar. De site kon de grote toestroom van de bezoekers na het bekend worden van de uitspraak in het proces rond Michael Jackson niet verwerken. In 15 minuten tijd kreeg de FP bijna 50.000 views te verwerken, waardoor de site er uitvloog.

De FP draait op dit moment op één server. Het is de bedoeling dat er binnenkort loadbalancing gaat plaatsvinden over meerdere servers, waarmee we ook dit soort heftige momenten zouden moeten aankunnen. Wanneer dit precies zal gebeuren is nog niet bekend, maar we houden jullie hiervan op de hoogte.

Onze excuses voor de downtime van gisteravond/vannacht. We wensen jullie nog veel FOK!plezier.

Xbox Live Arcade nu ook in Europa

Na Amerika is nu Europa aan de beurt met de Xbox Live Arcade service. Deze service houdt in dat je tegen betaling simpele spellen kunt downloaden. Het gaat om spellen zoals Poker, Schaken, Solitaire, Bejeweled, Zuma. Maar ook actie-games zoals Alien Sky, Hamsterball, Feeding Frenzy en Marble Blast kun je downloaden.

Om deze spellen te kunnen downloaden heb je naast Xbox Live ook een speciale disc nodig. Deze disc zit gratis bij alle nieuwe Xboxen, maar je kunt deze ook gratis bestellen via een gratis telefoonnummer: 0800 587 1102. Deze disc bevat demo's van een twaalftal games. Deze demo's kun je ook spelen zonder Xbox Live. De prijzen van de volledige games variëren van 7,49 pond tot 11,50 pond. Elke maand zullen er nieuwe games op Xbox Live Arcade verschijnen aldus Microsoft.

World of Warcraft niet naar de Xbox

Ondanks eerdere geruchten lijkt het erop dat World of Warcraft toch niet naar de Xbox of Xbox 360 komt. Paul Sams van Blizzard heeft dit in een interview met Eurogamer gezegd. De reden hiervoor is dat Microsoft waarschijnlijk geen keyboard zal maken voor de Xbox of Xbox 360. De makers van WoW vinden dat het spel dan niet goed genoeg is te spelen. Blizzard en Microsoft zijn nog wel in gesprek, maar het lijkt er dus op dat het niet gaat lukken met WoW en de Xbox.

Niet op de Xbox dus...
Laatste reviews en specials
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
review
Tokyo Mirage Sessions #FE Encore
special
Wat de volgende Mario Kart kan leren van Mario Kart Tour
review
The Grudge
©FOK.nl e.a.