Release: UMIDIGI Z1 PRO; De dunste big battery smartphone!

De Chinese telefoonfabrikant UMIDIGI heeft zojuist haar nieuwste telefoon gepresenteerd! De UMIDIGI Z1 PRO, naar eigen zeggen de dunste smartphone met een 4.000mAh accu. 

UMIDIGI Z1 PRO

Nu de toestellen van Samsung, LG en Sony uit zijn is het de beurt aan UMIDIGI om de nieuwste toestellen te presenteren. Er was al het een en ander bekend over de nieuwe Z1 en Z1 PRO van UMIDIGI. Diverse specificaties van het toestel kwamen de laatste weken al voorbij op diverse sites die zich richten op Chinese toestellen. 

Zo wisten we al dat de UMIDIGI Z1 PRO een grote accu zou bevatten, en dit in een dunne behuizing. Met de officiële lancering van het toestel weten we dat de dunne metalen behuizing met 4.000mAh accu slechts 6,95 mm dik is. Dit maakt de UMIDIGI Z1 Pro volgens UMIDIGI de dunste 'big battery smartphone'. 

Design 

UMIDIGI heeft er naar gestreefd om weer een premium design neer te zetten voor de Z1 en Z1 PRO. Zo heeft het bedrijf gekozen voor in het aluminium verwerkte antennes en een zeer dunne schermranden aan de zijkanten van het toestel. 

Het scherm in de Z1 PRO is een 1920x1080 resolutie AMOLED scherm, Het scherm heeft een goede kleurweergave, gebruikt minder stroom en het dunnere scherm zorgt voor een dunnere behuizing.  

Ondanks  de dunne behuizing van het toestel heeft UMI er voor gekozen om wel een 3.5mm aansluiting in de Z1 PRO te stoppen, iets dat in toestellen zoals de iPhone ontbreekt.

De niet PRO versie van de Z1 moet het doen met een LCD paneel en een iets dikkere behuizing van 8.2mm. 

UMIDIGI Z1 PRO dun

UMIDIGI Z1 PRO zwart

 

Specificaties

Op het gebied van specificaties heeft de UMIDIGI Z1 (PRO) ook en indrukkwekkende setup voor de prijsrange waarin de toestellen verschijnen. Zo bevat het een MTK6757 processor met 8 rekenkernen die op 2.3Ghz draaien. De chipset is gemaakt op het 16nm proces wat zorgt voor een 25% efficiëntere processor vergeleken de vorige generatie processors. Daarnaast heeft de processor ondersteuning voor LPDDR4X RAM, wat zorgt voor een nog betere multitasking ervaring. 

De Z1 en Z1 PRO hebben beiden 6GB RAM in tegenstelling tot de eerdere geruchten waar de Z1 PRO 8GB RAM zou hebben; dit komt door een tekort aan 8 GB RAM chips op de markt. 

Naast de 6GB RAM komen beide toestellen ook met 64GB opslaggeheugen en de mogelijkheid om een micro SD kaart toe te voegen. 

De volledige specificaties kan je onderaan dit artikel vinden. 

UMIDIGI Z1 & Z1 Pro Camera

Zowel de Z1 en Z1 PRO komen met een Dual-lens camera. Deze hebben een 13MP en 5MP sensor. Deze twee sensoren moeten zorgen voor een betere omgang met weinig licht, het achteraf verleggen van focus, zoals je mag verwachten van UMIDIGI's flagship. 

UMIDIGI Z1 PRO rood zwart

UMIDIGI Z1 & Z1 Pro Prijs & bestellen

De UMIDIGI Z1 komt voor 269$ in de digitale schappen te liggen, en is daardoor een zeer betaalbare mid-range smartphone. De dunnere Z1 PRO met AMOLED scherm is slechts $30 duurder en is vanaf vandaag voor $299 dollar te bestellen. Snelle beslissers hebben na de bekendmaking van de Z1 (PRO) de kans om het toestel korte tijd met $40 korting te kopen, waardoor de vanaf prijs op $229 komt.  

Kijk op de site van UMIDIGI voor meer informatie over de UMIDIGI Z1 pro

UMIDIGI Z1 PRO specs 2